Subota, 18.04.2020.

08:12

Đoković saopštio plan za spas tenisa

Novak Đoković predložio je model po kojem bi oko četiri miliona dolara bilo distribuirano onim teniserima kojima je najpotrebnije.

Izvor: PT

Ðokoviæ saopštio plan za spas tenisa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

rebro

pre 4 godine

@aa, a na šta bi platio porez da živi u Srbiji?
Porez se plaća tamo gde ostvariš prihod, a ne gde živiš.
Ne može Srbija da mu naplati porez za turnir u Francuskoj.

Djido

pre 4 godine

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.
(Djido, 18. april 2020 10:44)

To nije ,,tvoje" ime. Je l' si platio autorska prava na njega? Sta se tripuju ljudi sa tim vise, moze ko god hoce da se zove kako hoce...Evo pa vidi i ja se zovem tako... Zasto ti koristis moje ime..

Partokrata

pre 4 godine

Mogli ste i u tekstu da stavite da su to minimalne sume koje će donirati.Ima ovde dosta komentatora koji ili nisu pogledali sliku ili ne znaju šta znači ">".

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.
(sasa jokic, 18. april 2020 09:32)

Nisam gledao tačno sva imena ali mnogi od 10-20 su bili u prvih deset kao obratno. Svakako da Grigor Dimitrov, trenutno 19-ti(nekad bio u prvih 10), sa osvojenih 18 miliona samo od nagrada može biti dobar primer u odnosu na Zvereva, trenutno 7-mi sa osvojenih 21 milion od nagrada. Nije ni Dimitrovu preveliki izdatak 20.000 kao ni Zverevu 30.000$. Ili uzmi recimo Vavrinku koji je trenutno 17-ti a od nagrada skoro 35 miliona! Tri puta više od Medvedeva(11 milona) ili 8 puta više od Berettinija(4,5 miliona).
Teško je tu napraviti idealan ključ.

nesha

pre 4 godine

E kada bi tako bilo i u fudbalu. Pa da najbogatiji klubovi Evrope u saradnji sa UEFA-om finansiraju slabije klubove. Da pola prihoda od sledeće Lige šampiona i Lige Evrope ide u fond za slabije klubove

Hahahahahaha

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Jos jednom si propustio priliku da ne ispadnes glup.

covek iz tenisa

pre 4 godine

Uvek procitam vesti iz tenisa jer sam vise od pola zivota u istom i uvek se iznerviram kad vidim komentare.
- Onaj iza 100tog mesta nema bazen ( bar ne zaradjen)
- ATP je privatna firma (koju moze da otvori svako od nas), kao i WTA
- ITF je medjunarodna federacija i bavi se svim savezima na svetu ( a skoro sve priznate i ne priznate tipa Kosovo imaju teniski savez)
Postoje podfederacije tipa Tennis Europe
- turniri su vlasnistvo ATP (ili WTA) ili ITF.
Fakticki ITF zaradjuje samo na Grand Slam turnirma i to uzima manji deo kolaca
- ATP ili WTA turniri prodaju licencu ( moze svako od nas da organizuje turnir ako ima love) i trazi odredjeni standard ( zavisno od nivoa turnira) i uzima opet deo kolaca tako da se sam turnir pita za dosta toga
- iz toga sledi da boli uvo organizatora u npr Monte Carlu, Bazelu, Madridu, Stokholmu gde mu igraju igraci 1 do 150 da izdvaja novac za 300-500 na svetu
- Djokovic je predsednik saveta igraca (ATP igraca) i zadatak mu je da izadje sa predlogom
- zbog krhkosti ATP ( privatne) organizacije predlaze da se igraci odreknu odredjene svote novca koja je proporcionalna i nije velika u odnosu na poziciju na rang listi
- igraci nemaju kome da se obrate (verovatno ce bogati savezi pomoci lokalno ) i zato se obracaju ATP( privatna firma) i ne mogu preci u drugu firmu kao u drugim poslovima
- ovakvim predlozima pokusavaju da spasu sport od propadanja kao i da svedu broj igraca na optimalan ( koga zanima moze da pronadje na internetu borbu ITF i ATP oko broja rangiranih igraca)
- ako sad veliki broj mladih takmicara odustane od tenisa zbog nedovoljno sredstava to se nece osetiti sad vec za 5 do 10 godina

ZeZ

pre 4 godine

Sad tako,a u budućnosti neka prekopiraju savršeni sistem sindikata NBA igrača. Od svakog prihoda ( ugovorne rate,plate,premije, sponzorske premije) igrači izdvajaju procenat koji usvoje kroz instituciju svog sindikata i tako se obezbeđuju za ceo život. Divac je o tome govorio i bio ponosan na NBA. Nijedan igrač NBA neće doživeti sudbinu profesionalnih boksera poput Frejzera,Nortona i drugih šampiona sveta, koji su umrli kao siromasi u barakama.

Veliki brat

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)
(shox, 18. april 2020 09:31)

To je ista ona matematika po kojoj je Novak Đoković jedini teniser u istoriji koji je osvajao velike turnire tokom TRI decenije - samo što ja ne znam koja je treća decenija, jer prve dve su 2001-2010. i 2011-2020., gde je tu treća decenija, nemam pojma.

Tako su neki naseli i uplatili basnoslovne sume za doček "novog milenijuma" 31. decembra 1999. godine u Singapuru i to godinu dana ranije, da bi još pre tog dočeka bili "obavešteni" od naučne i sturčne javnosti da 3. milenijum počinje tek 1. januara 2001. godine.

Djido

pre 4 godine

(Djido, 18. april 2020 08:58)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da...
(NSS, 18. april 2020 09:36)

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.

noleisthebest

pre 4 godine

Ja predlazem da Federer donira pet miliona dolara jer su njega igraci vec 14 godina izglasavali za najfer i najpopularnijeg.
Vreme je da im se Rodja oduzi...ko zna koliko je samo love od sponzora dobio zbog tih slatkih titula...
Neka svi vide koliko je fer.😉💲

Nikola 089

pre 4 godine

Povraca mi se od ovog farizeja. Pomaze mladim lencugama koji osim prebacivanja loptice preko mreze nista drugo nece da rade. Neka prodaju svoje kuce sa bazenima i Porsee po garazama pa da vidis kako odjednom ima para i za 'leba i za placanje racuna.

shox

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)

Predloženi doprinosi nisu proporcionalni osvojenom novcu, bilo tokom cele karijere ili tokom poslednje godine. Slabije plasirani igrači zarađuju znatno manje zbog kup sistema koji ke standard u tenisu i činjenice da broj igrača u svakoj sledećoj turi je prepolovljen dok se nagrade skoro dupliraju.

Bez obzira na sve to smatram da je Noletov predlog konstruktivan i korak u dobrom pravcu. Nadam se da će radi tenisa kao sporta i slabije plasirani teniseri biti finansijski podržani i zadržani u ovom prelepom individualnom sportu ne bi li oni kao i sport u celini lakše prevazišli ovu vanrednu situaciju kada ne smeju da igraju na turnirima i zarađuju za život.

poznavalac

pre 4 godine

Au, bolje da je cutao, blam godine. On i Jetza G5 svaki dan daju bar jedan autogol.
(Bg, 18. april 2020

Kad bi procitao tekst uvideo bi da je ta ideja proistekla iz razgovora Novaka,Rafe i Federera gde su se sva trojica slozila...
Takvi kao sto si ti i onaj veseli Jumko sto se smeje ko lud na brasno odavno sami sebi dajete autogolove i ovde ste u sluzbi cirkuskih zvezda..

Uvijek kontra

pre 4 godine

Novak je izneo korektan pledlog.Čitam dosta zlonamernih komentara. Koliko je široj javnosti poznato donirao je ove godine 2 miliona eura. Po jedan Srbiji i bolnici u Bergamu. Mislim da je nešto dao i Španiji jer mu je Nadal zahvaljivao. Dalje donirao je Srbiji i Bosni posle poplava..njegova supruga ima dobrotvornu fondaciju tako da su i to njegove pare. Shvatam čoveka što ne želi da se o njegovim donacijma priča jer bi ga svako malo neko vukao za rukav zbog novca. Tu su i njegovi roditelji i braća koje sigurno novčano pomaže.Uostalom nije na budžetu države i svoj novac je pošteno zaradio.

Жоржо

pre 4 godine

Боље да се укине тенис, фудбал и остали спортови, а тај баснословни новац преусмери гладнима. Спортисти могу да пронађу неки поштен посао, па нека зараде од свог рада.

Гиле

pre 4 godine

Пре него што је изашао са предлогом сигурно се консултивао са гомилом тенисера. Он може преко те цифре да да још, али нема права да намеће некоме велике цифре.

empty straw

pre 4 godine

Lepa inicijativa, ali ovo je šminkanje liberalnog kapitalizma. Potrebno je zaorati vimbldonske travnjake, posejati žito, ima tu posla, vršidba, ovo-ono... Podeliti se u radne grupe: top 10 igrače odrediti za kozbaše. Oni predvode formaciju kosaca sastavljenu od ATP igrača rangiranih od 10 do 100 mesta. Eženi Bušar i Kiki Mladenović koscima donose zeljanicu i kiselo mleko u nošnjama naroda i narodnosti...

Mare

pre 4 godine

"Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)"

- Matematika ti baš ne ide?
Ako skupe četiri i po miliona dolara, i to podeli 500 igrača, to je 9 hiljada dolara po igraču.
I još pola nagradnog turnira sa Londona ili Aus Opena, to je jos po nekoliko hiljada dolara po igraču.
15-tak hiljada dolara je sasvim fina suma.

sasa jokic

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.

NSS

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Nisam Novakov fan ali primecujem da mrznja izbija iz tebe. Ne valja ti to nije dobro za zdravlje ;)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da je plan dogovor Rafe, Novaka i Federera. Znaci ljudi ne vole Novaka jer je zaradio 200 miliona a daje $30000 a i dalje vole Rafu i Federera iako su zaradili 200 miliona a daju u fond $30000.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Gospoda. Velika trojka nije samo najbolja po igri, vec i van terena. Mislim ipak da bi trebalo vise sredatava da doniraju veliki teniski turniri a ne igraci pojedinacno.

Dr Žex

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)

4.500.000 USD/500=9.000 USD

Još kad se na to doda pola nagradnog fonda završnog turnira u Londonu (koji je inače 9 miliona USD), dolazimo do sume od po 18.000 USD za 500 igrača.

Milsim da je to OK suma za godinu dana, ako je stvarno ugrožen.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Dovoljno je ,da 5% od svih nagradnih fondova , ide na poseban račun, za pomoć svim teniserima , koje se nadju u teskoj situaciji, bilo materijalnoj, bilo zdravstvenoj.
Nike potrebno, da se teniseri lično ,bave ovim problemom.

Djido

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...

kralj

pre 4 godine

Ljudski je da se pomogne I to podrzavam,samo smatram da treba na tome da porade krovne organizacije I najveci turniri.Krovne organizacije da se odreknu neki procenat svog profita a najveci turniri da smanje nagrade za desetak posto I to doniraju slabije rangiranim.Teniseri ne bi trebalo da imaju obavezu da daju novac ali mogu da doniraju sumu u taj fond.

zasto svako kuče arlauče

pre 4 godine

anti Debil, 18. april 2020 08:32

S obzorom da ti je $30,ooo sitnica, mogao bi da doniras tu sumu nekom sirotistu u Srbiji.

anti Debil

pre 4 godine

Kakva kolegijalnost. Po sezoni "velika trojka" bez sponzora zaradi po 20 miliona evra a uplatnice po 30 hiljada. Ja sam za to da ne uplate nista ali ako vec prvih 100 uplaćuje onda njih trojica bar po pola miliona. Mada je cela akcija glupa. Ne treba dati nikom nista. Toliki ljudi ostadose bez leba a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!

Markos

pre 4 godine

Zika Valensa
Cudna neka matematika ti ispala.Novak dosao do resenja kako da se skupi 4500000 i tebi to ispadne 2100 ako se podeli na 500 igraca.Zanimljivo,zaista

Nexus

pre 4 godine

... a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!
(anti Debil, 18. april 2020 08:32)
Komentar ti je u skladu sa potpisom.

Жика Валенса

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."

suncica

pre 4 godine

svaka cast noletu sto razmislja na takav nacin, nije veliki udarac za njih bogatije a skupice dobre pare ovima ostalima... a gde mozemo mi sto nismo teniseri da kukamo, i mi placamo stan, i imamo zivotne troskove i potrebe... samo sto nismo poznati... ko ce nama obicnim ljudima da pomogne? plata njinto

suncica

pre 4 godine

svaka cast noletu sto razmislja na takav nacin, nije veliki udarac za njih bogatije a skupice dobre pare ovima ostalima... a gde mozemo mi sto nismo teniseri da kukamo, i mi placamo stan, i imamo zivotne troskove i potrebe... samo sto nismo poznati... ko ce nama obicnim ljudima da pomogne? plata njinto

Uvijek kontra

pre 4 godine

Novak je izneo korektan pledlog.Čitam dosta zlonamernih komentara. Koliko je široj javnosti poznato donirao je ove godine 2 miliona eura. Po jedan Srbiji i bolnici u Bergamu. Mislim da je nešto dao i Španiji jer mu je Nadal zahvaljivao. Dalje donirao je Srbiji i Bosni posle poplava..njegova supruga ima dobrotvornu fondaciju tako da su i to njegove pare. Shvatam čoveka što ne želi da se o njegovim donacijma priča jer bi ga svako malo neko vukao za rukav zbog novca. Tu su i njegovi roditelji i braća koje sigurno novčano pomaže.Uostalom nije na budžetu države i svoj novac je pošteno zaradio.

kralj

pre 4 godine

Ljudski je da se pomogne I to podrzavam,samo smatram da treba na tome da porade krovne organizacije I najveci turniri.Krovne organizacije da se odreknu neki procenat svog profita a najveci turniri da smanje nagrade za desetak posto I to doniraju slabije rangiranim.Teniseri ne bi trebalo da imaju obavezu da daju novac ali mogu da doniraju sumu u taj fond.

Mare

pre 4 godine

"Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)"

- Matematika ti baš ne ide?
Ako skupe četiri i po miliona dolara, i to podeli 500 igrača, to je 9 hiljada dolara po igraču.
I još pola nagradnog turnira sa Londona ili Aus Opena, to je jos po nekoliko hiljada dolara po igraču.
15-tak hiljada dolara je sasvim fina suma.

Markos

pre 4 godine

Zika Valensa
Cudna neka matematika ti ispala.Novak dosao do resenja kako da se skupi 4500000 i tebi to ispadne 2100 ako se podeli na 500 igraca.Zanimljivo,zaista

NSS

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Nisam Novakov fan ali primecujem da mrznja izbija iz tebe. Ne valja ti to nije dobro za zdravlje ;)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da je plan dogovor Rafe, Novaka i Federera. Znaci ljudi ne vole Novaka jer je zaradio 200 miliona a daje $30000 a i dalje vole Rafu i Federera iako su zaradili 200 miliona a daju u fond $30000.

poznavalac

pre 4 godine

Au, bolje da je cutao, blam godine. On i Jetza G5 svaki dan daju bar jedan autogol.
(Bg, 18. april 2020

Kad bi procitao tekst uvideo bi da je ta ideja proistekla iz razgovora Novaka,Rafe i Federera gde su se sva trojica slozila...
Takvi kao sto si ti i onaj veseli Jumko sto se smeje ko lud na brasno odavno sami sebi dajete autogolove i ovde ste u sluzbi cirkuskih zvezda..

zasto svako kuče arlauče

pre 4 godine

anti Debil, 18. april 2020 08:32

S obzorom da ti je $30,ooo sitnica, mogao bi da doniras tu sumu nekom sirotistu u Srbiji.

anti Debil

pre 4 godine

Kakva kolegijalnost. Po sezoni "velika trojka" bez sponzora zaradi po 20 miliona evra a uplatnice po 30 hiljada. Ja sam za to da ne uplate nista ali ako vec prvih 100 uplaćuje onda njih trojica bar po pola miliona. Mada je cela akcija glupa. Ne treba dati nikom nista. Toliki ljudi ostadose bez leba a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!

Жика Валенса

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."

Nexus

pre 4 godine

... a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!
(anti Debil, 18. april 2020 08:32)
Komentar ti je u skladu sa potpisom.

Dr Žex

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)

4.500.000 USD/500=9.000 USD

Još kad se na to doda pola nagradnog fonda završnog turnira u Londonu (koji je inače 9 miliona USD), dolazimo do sume od po 18.000 USD za 500 igrača.

Milsim da je to OK suma za godinu dana, ako je stvarno ugrožen.

covek iz tenisa

pre 4 godine

Uvek procitam vesti iz tenisa jer sam vise od pola zivota u istom i uvek se iznerviram kad vidim komentare.
- Onaj iza 100tog mesta nema bazen ( bar ne zaradjen)
- ATP je privatna firma (koju moze da otvori svako od nas), kao i WTA
- ITF je medjunarodna federacija i bavi se svim savezima na svetu ( a skoro sve priznate i ne priznate tipa Kosovo imaju teniski savez)
Postoje podfederacije tipa Tennis Europe
- turniri su vlasnistvo ATP (ili WTA) ili ITF.
Fakticki ITF zaradjuje samo na Grand Slam turnirma i to uzima manji deo kolaca
- ATP ili WTA turniri prodaju licencu ( moze svako od nas da organizuje turnir ako ima love) i trazi odredjeni standard ( zavisno od nivoa turnira) i uzima opet deo kolaca tako da se sam turnir pita za dosta toga
- iz toga sledi da boli uvo organizatora u npr Monte Carlu, Bazelu, Madridu, Stokholmu gde mu igraju igraci 1 do 150 da izdvaja novac za 300-500 na svetu
- Djokovic je predsednik saveta igraca (ATP igraca) i zadatak mu je da izadje sa predlogom
- zbog krhkosti ATP ( privatne) organizacije predlaze da se igraci odreknu odredjene svote novca koja je proporcionalna i nije velika u odnosu na poziciju na rang listi
- igraci nemaju kome da se obrate (verovatno ce bogati savezi pomoci lokalno ) i zato se obracaju ATP( privatna firma) i ne mogu preci u drugu firmu kao u drugim poslovima
- ovakvim predlozima pokusavaju da spasu sport od propadanja kao i da svedu broj igraca na optimalan ( koga zanima moze da pronadje na internetu borbu ITF i ATP oko broja rangiranih igraca)
- ako sad veliki broj mladih takmicara odustane od tenisa zbog nedovoljno sredstava to se nece osetiti sad vec za 5 do 10 godina

Гиле

pre 4 godine

Пре него што је изашао са предлогом сигурно се консултивао са гомилом тенисера. Он може преко те цифре да да још, али нема права да намеће некоме велике цифре.

noleisthebest

pre 4 godine

Ja predlazem da Federer donira pet miliona dolara jer su njega igraci vec 14 godina izglasavali za najfer i najpopularnijeg.
Vreme je da im se Rodja oduzi...ko zna koliko je samo love od sponzora dobio zbog tih slatkih titula...
Neka svi vide koliko je fer.😉💲

shox

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)

Predloženi doprinosi nisu proporcionalni osvojenom novcu, bilo tokom cele karijere ili tokom poslednje godine. Slabije plasirani igrači zarađuju znatno manje zbog kup sistema koji ke standard u tenisu i činjenice da broj igrača u svakoj sledećoj turi je prepolovljen dok se nagrade skoro dupliraju.

Bez obzira na sve to smatram da je Noletov predlog konstruktivan i korak u dobrom pravcu. Nadam se da će radi tenisa kao sporta i slabije plasirani teniseri biti finansijski podržani i zadržani u ovom prelepom individualnom sportu ne bi li oni kao i sport u celini lakše prevazišli ovu vanrednu situaciju kada ne smeju da igraju na turnirima i zarađuju za život.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Dovoljno je ,da 5% od svih nagradnih fondova , ide na poseban račun, za pomoć svim teniserima , koje se nadju u teskoj situaciji, bilo materijalnoj, bilo zdravstvenoj.
Nike potrebno, da se teniseri lično ,bave ovim problemom.

ZeZ

pre 4 godine

Sad tako,a u budućnosti neka prekopiraju savršeni sistem sindikata NBA igrača. Od svakog prihoda ( ugovorne rate,plate,premije, sponzorske premije) igrači izdvajaju procenat koji usvoje kroz instituciju svog sindikata i tako se obezbeđuju za ceo život. Divac je o tome govorio i bio ponosan na NBA. Nijedan igrač NBA neće doživeti sudbinu profesionalnih boksera poput Frejzera,Nortona i drugih šampiona sveta, koji su umrli kao siromasi u barakama.

empty straw

pre 4 godine

Lepa inicijativa, ali ovo je šminkanje liberalnog kapitalizma. Potrebno je zaorati vimbldonske travnjake, posejati žito, ima tu posla, vršidba, ovo-ono... Podeliti se u radne grupe: top 10 igrače odrediti za kozbaše. Oni predvode formaciju kosaca sastavljenu od ATP igrača rangiranih od 10 do 100 mesta. Eženi Bušar i Kiki Mladenović koscima donose zeljanicu i kiselo mleko u nošnjama naroda i narodnosti...

Hahahahahaha

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Jos jednom si propustio priliku da ne ispadnes glup.

sasa jokic

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Gospoda. Velika trojka nije samo najbolja po igri, vec i van terena. Mislim ipak da bi trebalo vise sredatava da doniraju veliki teniski turniri a ne igraci pojedinacno.

Жоржо

pre 4 godine

Боље да се укине тенис, фудбал и остали спортови, а тај баснословни новац преусмери гладнима. Спортисти могу да пронађу неки поштен посао, па нека зараде од свог рада.

Veliki brat

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)
(shox, 18. april 2020 09:31)

To je ista ona matematika po kojoj je Novak Đoković jedini teniser u istoriji koji je osvajao velike turnire tokom TRI decenije - samo što ja ne znam koja je treća decenija, jer prve dve su 2001-2010. i 2011-2020., gde je tu treća decenija, nemam pojma.

Tako su neki naseli i uplatili basnoslovne sume za doček "novog milenijuma" 31. decembra 1999. godine u Singapuru i to godinu dana ranije, da bi još pre tog dočeka bili "obavešteni" od naučne i sturčne javnosti da 3. milenijum počinje tek 1. januara 2001. godine.

Djido

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.
(sasa jokic, 18. april 2020 09:32)

Nisam gledao tačno sva imena ali mnogi od 10-20 su bili u prvih deset kao obratno. Svakako da Grigor Dimitrov, trenutno 19-ti(nekad bio u prvih 10), sa osvojenih 18 miliona samo od nagrada može biti dobar primer u odnosu na Zvereva, trenutno 7-mi sa osvojenih 21 milion od nagrada. Nije ni Dimitrovu preveliki izdatak 20.000 kao ni Zverevu 30.000$. Ili uzmi recimo Vavrinku koji je trenutno 17-ti a od nagrada skoro 35 miliona! Tri puta više od Medvedeva(11 milona) ili 8 puta više od Berettinija(4,5 miliona).
Teško je tu napraviti idealan ključ.

Nikola 089

pre 4 godine

Povraca mi se od ovog farizeja. Pomaze mladim lencugama koji osim prebacivanja loptice preko mreze nista drugo nece da rade. Neka prodaju svoje kuce sa bazenima i Porsee po garazama pa da vidis kako odjednom ima para i za 'leba i za placanje racuna.

Partokrata

pre 4 godine

Mogli ste i u tekstu da stavite da su to minimalne sume koje će donirati.Ima ovde dosta komentatora koji ili nisu pogledali sliku ili ne znaju šta znači ">".

nesha

pre 4 godine

E kada bi tako bilo i u fudbalu. Pa da najbogatiji klubovi Evrope u saradnji sa UEFA-om finansiraju slabije klubove. Da pola prihoda od sledeće Lige šampiona i Lige Evrope ide u fond za slabije klubove

Djido

pre 4 godine

(Djido, 18. april 2020 08:58)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da...
(NSS, 18. april 2020 09:36)

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.

Djido

pre 4 godine

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.
(Djido, 18. april 2020 10:44)

To nije ,,tvoje" ime. Je l' si platio autorska prava na njega? Sta se tripuju ljudi sa tim vise, moze ko god hoce da se zove kako hoce...Evo pa vidi i ja se zovem tako... Zasto ti koristis moje ime..

rebro

pre 4 godine

@aa, a na šta bi platio porez da živi u Srbiji?
Porez se plaća tamo gde ostvariš prihod, a ne gde živiš.
Ne može Srbija da mu naplati porez za turnir u Francuskoj.

anti Debil

pre 4 godine

Kakva kolegijalnost. Po sezoni "velika trojka" bez sponzora zaradi po 20 miliona evra a uplatnice po 30 hiljada. Ja sam za to da ne uplate nista ali ako vec prvih 100 uplaćuje onda njih trojica bar po pola miliona. Mada je cela akcija glupa. Ne treba dati nikom nista. Toliki ljudi ostadose bez leba a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!

Djido

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...

Жика Валенса

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."

Nikola 089

pre 4 godine

Povraca mi se od ovog farizeja. Pomaze mladim lencugama koji osim prebacivanja loptice preko mreze nista drugo nece da rade. Neka prodaju svoje kuce sa bazenima i Porsee po garazama pa da vidis kako odjednom ima para i za 'leba i za placanje racuna.

Жоржо

pre 4 godine

Боље да се укине тенис, фудбал и остали спортови, а тај баснословни новац преусмери гладнима. Спортисти могу да пронађу неки поштен посао, па нека зараде од свог рада.

Veliki brat

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)
(shox, 18. april 2020 09:31)

To je ista ona matematika po kojoj je Novak Đoković jedini teniser u istoriji koji je osvajao velike turnire tokom TRI decenije - samo što ja ne znam koja je treća decenija, jer prve dve su 2001-2010. i 2011-2020., gde je tu treća decenija, nemam pojma.

Tako su neki naseli i uplatili basnoslovne sume za doček "novog milenijuma" 31. decembra 1999. godine u Singapuru i to godinu dana ranije, da bi još pre tog dočeka bili "obavešteni" od naučne i sturčne javnosti da 3. milenijum počinje tek 1. januara 2001. godine.

sasa jokic

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.

suncica

pre 4 godine

svaka cast noletu sto razmislja na takav nacin, nije veliki udarac za njih bogatije a skupice dobre pare ovima ostalima... a gde mozemo mi sto nismo teniseri da kukamo, i mi placamo stan, i imamo zivotne troskove i potrebe... samo sto nismo poznati... ko ce nama obicnim ljudima da pomogne? plata njinto

zasto svako kuče arlauče

pre 4 godine

anti Debil, 18. april 2020 08:32

S obzorom da ti je $30,ooo sitnica, mogao bi da doniras tu sumu nekom sirotistu u Srbiji.

noleisthebest

pre 4 godine

Ja predlazem da Federer donira pet miliona dolara jer su njega igraci vec 14 godina izglasavali za najfer i najpopularnijeg.
Vreme je da im se Rodja oduzi...ko zna koliko je samo love od sponzora dobio zbog tih slatkih titula...
Neka svi vide koliko je fer.😉💲

Djido

pre 4 godine

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.
(Djido, 18. april 2020 10:44)

To nije ,,tvoje" ime. Je l' si platio autorska prava na njega? Sta se tripuju ljudi sa tim vise, moze ko god hoce da se zove kako hoce...Evo pa vidi i ja se zovem tako... Zasto ti koristis moje ime..

Nexus

pre 4 godine

... a ja treba da brinem za nekog tenisera koji ima kucu sa bazenom. A 300 igrac sveta je ima sigurno!
(anti Debil, 18. april 2020 08:32)
Komentar ti je u skladu sa potpisom.

empty straw

pre 4 godine

Lepa inicijativa, ali ovo je šminkanje liberalnog kapitalizma. Potrebno je zaorati vimbldonske travnjake, posejati žito, ima tu posla, vršidba, ovo-ono... Podeliti se u radne grupe: top 10 igrače odrediti za kozbaše. Oni predvode formaciju kosaca sastavljenu od ATP igrača rangiranih od 10 do 100 mesta. Eženi Bušar i Kiki Mladenović koscima donose zeljanicu i kiselo mleko u nošnjama naroda i narodnosti...

Uvijek kontra

pre 4 godine

Novak je izneo korektan pledlog.Čitam dosta zlonamernih komentara. Koliko je široj javnosti poznato donirao je ove godine 2 miliona eura. Po jedan Srbiji i bolnici u Bergamu. Mislim da je nešto dao i Španiji jer mu je Nadal zahvaljivao. Dalje donirao je Srbiji i Bosni posle poplava..njegova supruga ima dobrotvornu fondaciju tako da su i to njegove pare. Shvatam čoveka što ne želi da se o njegovim donacijma priča jer bi ga svako malo neko vukao za rukav zbog novca. Tu su i njegovi roditelji i braća koje sigurno novčano pomaže.Uostalom nije na budžetu države i svoj novac je pošteno zaradio.

Djido

pre 4 godine

(Djido, 18. april 2020 08:58)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da...
(NSS, 18. april 2020 09:36)

Da si ti malo bolje pratio ovaj sajt, umesto što si prvi put došao danas, znao bi ko je Djido. Djido je najveći Novakov navijač i ne piše te bedastoće. Ko ih piše pod mojim imenom, baš me briga.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Gospoda. Velika trojka nije samo najbolja po igri, vec i van terena. Mislim ipak da bi trebalo vise sredatava da doniraju veliki teniski turniri a ne igraci pojedinacno.

NSS

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Nisam Novakov fan ali primecujem da mrznja izbija iz tebe. Ne valja ti to nije dobro za zdravlje ;)

Da si malo bolje procitao tekst primetio bi da je plan dogovor Rafe, Novaka i Federera. Znaci ljudi ne vole Novaka jer je zaradio 200 miliona a daje $30000 a i dalje vole Rafu i Federera iako su zaradili 200 miliona a daju u fond $30000.

kralj

pre 4 godine

Ljudski je da se pomogne I to podrzavam,samo smatram da treba na tome da porade krovne organizacije I najveci turniri.Krovne organizacije da se odreknu neki procenat svog profita a najveci turniri da smanje nagrade za desetak posto I to doniraju slabije rangiranim.Teniseri ne bi trebalo da imaju obavezu da daju novac ali mogu da doniraju sumu u taj fond.

poznavalac

pre 4 godine

Au, bolje da je cutao, blam godine. On i Jetza G5 svaki dan daju bar jedan autogol.
(Bg, 18. april 2020

Kad bi procitao tekst uvideo bi da je ta ideja proistekla iz razgovora Novaka,Rafe i Federera gde su se sva trojica slozila...
Takvi kao sto si ti i onaj veseli Jumko sto se smeje ko lud na brasno odavno sami sebi dajete autogolove i ovde ste u sluzbi cirkuskih zvezda..

covek iz tenisa

pre 4 godine

Uvek procitam vesti iz tenisa jer sam vise od pola zivota u istom i uvek se iznerviram kad vidim komentare.
- Onaj iza 100tog mesta nema bazen ( bar ne zaradjen)
- ATP je privatna firma (koju moze da otvori svako od nas), kao i WTA
- ITF je medjunarodna federacija i bavi se svim savezima na svetu ( a skoro sve priznate i ne priznate tipa Kosovo imaju teniski savez)
Postoje podfederacije tipa Tennis Europe
- turniri su vlasnistvo ATP (ili WTA) ili ITF.
Fakticki ITF zaradjuje samo na Grand Slam turnirma i to uzima manji deo kolaca
- ATP ili WTA turniri prodaju licencu ( moze svako od nas da organizuje turnir ako ima love) i trazi odredjeni standard ( zavisno od nivoa turnira) i uzima opet deo kolaca tako da se sam turnir pita za dosta toga
- iz toga sledi da boli uvo organizatora u npr Monte Carlu, Bazelu, Madridu, Stokholmu gde mu igraju igraci 1 do 150 da izdvaja novac za 300-500 na svetu
- Djokovic je predsednik saveta igraca (ATP igraca) i zadatak mu je da izadje sa predlogom
- zbog krhkosti ATP ( privatne) organizacije predlaze da se igraci odreknu odredjene svote novca koja je proporcionalna i nije velika u odnosu na poziciju na rang listi
- igraci nemaju kome da se obrate (verovatno ce bogati savezi pomoci lokalno ) i zato se obracaju ATP( privatna firma) i ne mogu preci u drugu firmu kao u drugim poslovima
- ovakvim predlozima pokusavaju da spasu sport od propadanja kao i da svedu broj igraca na optimalan ( koga zanima moze da pronadje na internetu borbu ITF i ATP oko broja rangiranih igraca)
- ako sad veliki broj mladih takmicara odustane od tenisa zbog nedovoljno sredstava to se nece osetiti sad vec za 5 do 10 godina

Hahahahahaha

pre 4 godine

Ako nekom nije bilo jasno zasto retko ko ima lepo misljenje o Nolu na zemaljskoj kugli sada moze da vidi. Covek koji je zaradio oko 200 miliona dolara dace kolegama 30 hiljada za pomoc...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djido, 18. april 2020 08:58)

Jos jednom si propustio priliku da ne ispadnes glup.

shox

pre 4 godine

Ispada da bi teniseri na pozicijama 5, 10, 20 i 50 trebalo da se dvaput iskeširaju.
Čim je pao na ovu klasičnu off-by-one grešku, vidi se da Nole nije programer. ;-)

Predloženi doprinosi nisu proporcionalni osvojenom novcu, bilo tokom cele karijere ili tokom poslednje godine. Slabije plasirani igrači zarađuju znatno manje zbog kup sistema koji ke standard u tenisu i činjenice da broj igrača u svakoj sledećoj turi je prepolovljen dok se nagrade skoro dupliraju.

Bez obzira na sve to smatram da je Noletov predlog konstruktivan i korak u dobrom pravcu. Nadam se da će radi tenisa kao sporta i slabije plasirani teniseri biti finansijski podržani i zadržani u ovom prelepom individualnom sportu ne bi li oni kao i sport u celini lakše prevazišli ovu vanrednu situaciju kada ne smeju da igraju na turnirima i zarađuju za život.

Mare

pre 4 godine

"Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)"

- Matematika ti baš ne ide?
Ako skupe četiri i po miliona dolara, i to podeli 500 igrača, to je 9 hiljada dolara po igraču.
I još pola nagradnog turnira sa Londona ili Aus Opena, to je jos po nekoliko hiljada dolara po igraču.
15-tak hiljada dolara je sasvim fina suma.

Dr Žex

pre 4 godine

Strašan plan. To znači da, ako se ukupna suma podeli na recimo 500 narednih igrača na listi, svaki dobije po 2100$. Što bi rekao Urke (Poslednji krug u Monzi) :"Galantno, nema šta."
(Жика Валенса, 18. april 2020 08:31)

4.500.000 USD/500=9.000 USD

Još kad se na to doda pola nagradnog fonda završnog turnira u Londonu (koji je inače 9 miliona USD), dolazimo do sume od po 18.000 USD za 500 igrača.

Milsim da je to OK suma za godinu dana, ako je stvarno ugrožen.

Markos

pre 4 godine

Zika Valensa
Cudna neka matematika ti ispala.Novak dosao do resenja kako da se skupi 4500000 i tebi to ispadne 2100 ako se podeli na 500 igraca.Zanimljivo,zaista

ZeZ

pre 4 godine

Sad tako,a u budućnosti neka prekopiraju savršeni sistem sindikata NBA igrača. Od svakog prihoda ( ugovorne rate,plate,premije, sponzorske premije) igrači izdvajaju procenat koji usvoje kroz instituciju svog sindikata i tako se obezbeđuju za ceo život. Divac je o tome govorio i bio ponosan na NBA. Nijedan igrač NBA neće doživeti sudbinu profesionalnih boksera poput Frejzera,Nortona i drugih šampiona sveta, koji su umrli kao siromasi u barakama.

Partokrata

pre 4 godine

Mogli ste i u tekstu da stavite da su to minimalne sume koje će donirati.Ima ovde dosta komentatora koji ili nisu pogledali sliku ili ne znaju šta znači ">".

Гиле

pre 4 godine

Пре него што је изашао са предлогом сигурно се консултивао са гомилом тенисера. Он може преко те цифре да да још, али нема права да намеће некоме велике цифре.

nesha

pre 4 godine

E kada bi tako bilo i u fudbalu. Pa da najbogatiji klubovi Evrope u saradnji sa UEFA-om finansiraju slabije klubove. Da pola prihoda od sledeće Lige šampiona i Lige Evrope ide u fond za slabije klubove

rebro

pre 4 godine

@aa, a na šta bi platio porez da živi u Srbiji?
Porez se plaća tamo gde ostvariš prihod, a ne gde živiš.
Ne može Srbija da mu naplati porez za turnir u Francuskoj.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Dovoljno je ,da 5% od svih nagradnih fondova , ide na poseban račun, za pomoć svim teniserima , koje se nadju u teskoj situaciji, bilo materijalnoj, bilo zdravstvenoj.
Nike potrebno, da se teniseri lično ,bave ovim problemom.

Voo Doo Instalater

pre 4 godine

Dobra ideja, ali mislim da nije proporcionalno dobro podeljena donacija. Za prvih deset je 30 hiljada mnogo manje opterecenje, nego za prvih dvadeset 20 hiljada.
(sasa jokic, 18. april 2020 09:32)

Nisam gledao tačno sva imena ali mnogi od 10-20 su bili u prvih deset kao obratno. Svakako da Grigor Dimitrov, trenutno 19-ti(nekad bio u prvih 10), sa osvojenih 18 miliona samo od nagrada može biti dobar primer u odnosu na Zvereva, trenutno 7-mi sa osvojenih 21 milion od nagrada. Nije ni Dimitrovu preveliki izdatak 20.000 kao ni Zverevu 30.000$. Ili uzmi recimo Vavrinku koji je trenutno 17-ti a od nagrada skoro 35 miliona! Tri puta više od Medvedeva(11 milona) ili 8 puta više od Berettinija(4,5 miliona).
Teško je tu napraviti idealan ključ.