Subota, 11.04.2020.

16:13

Tihi heroj fudbala

Izvor: Marko Ðinðiæ

Tihi heroj fudbala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

hulk

pre 4 godine

Realnost fudbala je da je za pobedu uglavnom dovoljno dati 2 gola a ne primiti vise od jednog. Koliko god ova recenica delovala banalno, to je sustina. Ozbiljni treneri biraju tim, a ne igrace. Anri i Trezege su bili odlicna kombinacija recimo upravo zato sto su se nadopunjavali. Iako je Anri jedan od najboljih napadaca u istoriji, nemam nikakve dileme da je bolja kombinacija u napadu Anri Trezege, nego Anri-Anri kada bi to bilo izvodljivo naravno :) Recimo prisustvo Kantone na tom prvenstvu bi sve promenilo. Mozda bi opet bili prvaci, ali ono sto je sigurno, Zidan ne bi bio lider, a to bi promenilo ceo koncept.

Aleksandar

pre 4 godine

Divan,poucan tekst.Bravo.
Nadovezao bih se samo na pripremu prvenstva od strane selektora Zakea...
Odveo je igrace u tesku izolaciju,mesec dana...
Niko ih cuo ni video nije dok su se u miru spremali za SP...
Kao nekada nasi kosarkaski treneri,virtuozi.
E sada,zamislite nase kukavne selektore koji ne smeju ni ton da povise..
Sta dalje da pricamo.

Go on.....

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.
(mladen nis, 12. april 2020 16:48)

Anelka je tada bas bio mlad. On je 2 godine mladji od Anrija i Trezegea, ali je zaigrao vec na EP 2000.Anelka nazalost zbog nekih svojih bubica nije ostvario jos vecu karijeru iako je i ovako ostao upamcen kao jedan odlican napadac.

zlaja013

pre 4 godine

Lep romantican tekst koji nema nikakve veze sa stvarnoscu. Ubedljivo najnebitniji igras u prvih 11,kao sidras je pa mu Zake kaze samo stvaraj prostor ostalim igracima nemoj slucajno da si dao gol.
A I kad imas Zidana bilo ko je mogao u napadu da igra. Ako je bio tako dobar I koristan sto vise posle toga nije pozivan u reprezentaciju. Ali naravno za nas koji ovako mislimo autor teksta ce reci da ne razumemo fudbal. Francuska I Zidan su bili toliko dobri da si mogao I Burzanovica da stavis u spic I opet bi osvojili.

Russell Crowe

pre 4 godine

A te 1998. Hrvatska izgubi u polufinalu od Francuske 2:1 i oba gola da Lilian Tiram, usput da bude vece zlo, to su jedina 2 gola koja je postigao u karejiri za Francusku.... na preko 130 utakmica :D
Samo je Ciri i njegovim vagonima presudio!

mladen nis

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

(adriano_galliani, 12. april 2020 15:14)

Znao sam da ce se neko napraviti pametan i napisati da je Kantona otisao u penziju 1997.Samo sam cekao ko. I naravno ko ce drugi nego tupan Hrvat, provokator. Erik Kantona je upravo i zavrsio karijeru 1997. jer mu je Zake jasno rekao da ga nece zvati na SP. Poslednji poziv za reprezentaciju Kantona je dobio 1995. godine i imao je veliku zelju da se od dresa oprosti na domacem terenu na SP 1998.Vise puta je pricao sa Zakeom, ali mu je ovaj svaki put rekao da je njegova prica u reprezentaciji zavrsena i da ce zvati mladje. Upravo zbog toga je prelomio i digao ruke 1997.,sto je otvoreno priznao u intervjuu nekoliko puta. "Da me je Zake video u planovima za SP, sigurno ne bih prestao sa fudbalom, posto sam vise puta cuo da necu biti deo tima, nisam hteo da vise da igram".

Bard Živa

pre 4 godine

Kad se setim tih Francuskih igrača Lebef, Desai, Blan, Peti, Đorkaef, Dešamp, Bogosian, Zidan, Angloma, Kandela, Lizarazu, Karembe, Mikud, Dugari, Pires, Bartez, Lama.... 3 reprezentacije si mogao sastaviti...

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.
(frosty, 12. april 2020 15:21)

Nisam ni ocekivao da ces shvatiti sustinu i da neces odmah pomisliti da ja nas sa njima stavljam u isti kos. Ako sam kazes da svake godine izbacuju zvezde, zar nije time tragedija veca sto su cak 2 SP uzastopno propustili a uvek imaju jak tim? Misli malo o sustini umesto sto trcis da pljujes nas. Cuj "mogu da se kockaju" hahahaha! Jeste oni inace sami odlucuju kad ce sta da osvoje, pa mogu da kazu "e sad cemo 10 godina da se zezamo a onda cemo da osvojimo kad nam se cefne". Lupas tu.....

adriano_galliani

pre 4 godine

Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP!
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)


Francuska je igrala 1/2 finale EP-a 1996 protiv Češke. Kantona je otišao u penziju 1997, iz reprezentacije još ranije. Žinola je bio plejboj, Papen mator. Niko nije očekivao da Francuska osvoji, Brazil je bio #1. Lično, i dalje sam ubeđen da su kupili to prvenstvo. Nisu bili ubedljivi ni na EP2000, kada su pokrali sjajnu Portugaliju i završili karijeru Abelu Ksavijeru. Sa druge strane, Italija je uspela da pobedi Holandiju i sudije, ali ta utakmica je posebna priča.

Po meni, najbolja fudbalska utakmica svih vremena je to 1/2 finale Holandija-Italija.

Eto vam teme B92 u ove dane korone. Sad će i 20 godina još malo.

frosty

pre 4 godine

Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.

Тајни детектив Ђидо Мова

pre 4 godine

Zanimljiva fudbalska prica,i pre svega sta daje plod rada i truda,to se na kraju uvek isplati,neko to prepozna. A ne ovi nasi,odigraju polu vreme u blizancima i vec repka,e Srbijo medj' sljivama.

rumenko

pre 4 godine

gluposti.. samo sujeta selektora koji ne mogu da uigraju najbolje individualce u tim, i da koordiniraju istima.. kad imaš zidana moze i givars.. ili mbapea, pogbu i grizmana, onda ti i ne treba benzema.. ali cinjenica da ni jedan, ni drugi nisu uradili nista znacajno.. tacnije 0 golova

the shining

pre 4 godine

SP 1998 je jedno od najvećih sa velikim zvezdama fudbala i uz ono u USA 4 godine ranije meni omiljeno...Može se reći možda i poslednje u kojem se nije igrao “industrijski” fudbal...

the shining

pre 4 godine

Najbitnije je koliko je neko bogat i koliko novca ima, sta nosi i sta vozi, da li je to sve markirano, ako jeste onda ta osoba vredi, ja bih voleo da vredim a ne da po ceo dan, nekada kao dnevna doza, a sada pod ovim nikom ostavljam komentare

Ćomi iz Bačke

pre 4 godine

Bravo, lep tekst.

Moram da primetim da je dao pravu konstataciju o Englezima, tačno u metu.

Bio je dobar igrač, lepo je čitati o takvim igračima i podsećati se nekih lepših vremena. A ne samo čitati o preplaćenim mega zvezdama današnjice.

Samo da dodam da je trener Oksera bio čuveni Gi Ru.

Bolton

pre 4 godine

Ma dajte.
Da je toliko koristan igrao bi dugi niz godina za Francusku,a ne samo 2 meca posle SP 1998.
I on,i Ziru su imali srecu da imaju fenomenalne saigrace.

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Mnogi su se tokom i nakon SP 1998.godine pitali kako je Stefan Givars uopste zavrsio u francuskoj reprezentaciji.Tako se pamti njegov promasaj na startu finalnog meca kada je imao citavu vecnost da se namesti a on je sutirao onako panicno iz prve skoro sto Tafarel nije propustio da skine i izbaci u korner.Tokom citavog SP je bio u kontraritmu,kad god bi se nasao na terenu bio je nesnadjen.Generalno,tokom citave karijere je ostao ispodprosecan napadac,pogotovo za francuske standarde,ali je zahvaljujuci toj jedinoj odlicnoj sezoni u Okseru pred SP zaradio poziv.Medjutim,od Givarsa,meni je zanimljivije to kako je Eime Zake imao hrabrosti da sastavi taj tim.Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP! Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.

Milan

pre 4 godine

U finalu pri rezultatu 1:0 za francusku je izašao sam pred golmana koji je ostao na liniji. Šutirao je levom iz prve, ali slabo. Ipak nije bio dovoljno dobar, Žiru je imao puno više uloge da pokvari igru protivnika, tako da njihove uloge nisu uporedive.

duledudule

pre 4 godine

Imao sam 16 god kad je Okser bio prvak ali se secam opasnog tima.Loran Blan,Kokard,Bernard Diomed,Sabri Lamusi,Givars,mislim da je i Taribo West tada bio tamo..Strasna ekipa

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Za mene su heroji samo oni najbolji sa najvise para, samo oni su bitni i oni vrede, oni koji žive u skupim vilama, voze markitana skupa kola, markirani odecu, samo oni su baje

petar markovic

pre 4 godine

Ali šta je to radio Givarš, što je radio i Žiru? Bio sidraš. Pravi francuski sidraš. Otvarao je prostor za brze krilne igrače, išao na svaki skok, s obzirom da su ofanzivni igrači bili relativno niski u ekipi, odlagao loptu, borio se i trudio, a kada bi ostajao bez snage, selektor bi ga zamenio i poslao na zaslužen odmor.


vecita opravdanja za nesposobne napadace. kad god cujem za nekog rasnog napadaca koji na 40 utakmica u sezoni da 3 gola cujem komentare topa- al dobar je on, on je sidras itd. dobar je ali to vesto krije

the shining

pre 4 godine

SP 1998 je jedno od najvećih sa velikim zvezdama fudbala i uz ono u USA 4 godine ranije meni omiljeno...Može se reći možda i poslednje u kojem se nije igrao “industrijski” fudbal...

Ćomi iz Bačke

pre 4 godine

Bravo, lep tekst.

Moram da primetim da je dao pravu konstataciju o Englezima, tačno u metu.

Bio je dobar igrač, lepo je čitati o takvim igračima i podsećati se nekih lepših vremena. A ne samo čitati o preplaćenim mega zvezdama današnjice.

Samo da dodam da je trener Oksera bio čuveni Gi Ru.

duledudule

pre 4 godine

Imao sam 16 god kad je Okser bio prvak ali se secam opasnog tima.Loran Blan,Kokard,Bernard Diomed,Sabri Lamusi,Givars,mislim da je i Taribo West tada bio tamo..Strasna ekipa

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Mnogi su se tokom i nakon SP 1998.godine pitali kako je Stefan Givars uopste zavrsio u francuskoj reprezentaciji.Tako se pamti njegov promasaj na startu finalnog meca kada je imao citavu vecnost da se namesti a on je sutirao onako panicno iz prve skoro sto Tafarel nije propustio da skine i izbaci u korner.Tokom citavog SP je bio u kontraritmu,kad god bi se nasao na terenu bio je nesnadjen.Generalno,tokom citave karijere je ostao ispodprosecan napadac,pogotovo za francuske standarde,ali je zahvaljujuci toj jedinoj odlicnoj sezoni u Okseru pred SP zaradio poziv.Medjutim,od Givarsa,meni je zanimljivije to kako je Eime Zake imao hrabrosti da sastavi taj tim.Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP! Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.

Bard Živa

pre 4 godine

Kad se setim tih Francuskih igrača Lebef, Desai, Blan, Peti, Đorkaef, Dešamp, Bogosian, Zidan, Angloma, Kandela, Lizarazu, Karembe, Mikud, Dugari, Pires, Bartez, Lama.... 3 reprezentacije si mogao sastaviti...

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

(adriano_galliani, 12. april 2020 15:14)

Znao sam da ce se neko napraviti pametan i napisati da je Kantona otisao u penziju 1997.Samo sam cekao ko. I naravno ko ce drugi nego tupan Hrvat, provokator. Erik Kantona je upravo i zavrsio karijeru 1997. jer mu je Zake jasno rekao da ga nece zvati na SP. Poslednji poziv za reprezentaciju Kantona je dobio 1995. godine i imao je veliku zelju da se od dresa oprosti na domacem terenu na SP 1998.Vise puta je pricao sa Zakeom, ali mu je ovaj svaki put rekao da je njegova prica u reprezentaciji zavrsena i da ce zvati mladje. Upravo zbog toga je prelomio i digao ruke 1997.,sto je otvoreno priznao u intervjuu nekoliko puta. "Da me je Zake video u planovima za SP, sigurno ne bih prestao sa fudbalom, posto sam vise puta cuo da necu biti deo tima, nisam hteo da vise da igram".

Milan

pre 4 godine

U finalu pri rezultatu 1:0 za francusku je izašao sam pred golmana koji je ostao na liniji. Šutirao je levom iz prve, ali slabo. Ipak nije bio dovoljno dobar, Žiru je imao puno više uloge da pokvari igru protivnika, tako da njihove uloge nisu uporedive.

frosty

pre 4 godine

Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.

petar markovic

pre 4 godine

Ali šta je to radio Givarš, što je radio i Žiru? Bio sidraš. Pravi francuski sidraš. Otvarao je prostor za brze krilne igrače, išao na svaki skok, s obzirom da su ofanzivni igrači bili relativno niski u ekipi, odlagao loptu, borio se i trudio, a kada bi ostajao bez snage, selektor bi ga zamenio i poslao na zaslužen odmor.


vecita opravdanja za nesposobne napadace. kad god cujem za nekog rasnog napadaca koji na 40 utakmica u sezoni da 3 gola cujem komentare topa- al dobar je on, on je sidras itd. dobar je ali to vesto krije

Bolton

pre 4 godine

Ma dajte.
Da je toliko koristan igrao bi dugi niz godina za Francusku,a ne samo 2 meca posle SP 1998.
I on,i Ziru su imali srecu da imaju fenomenalne saigrace.

Russell Crowe

pre 4 godine

A te 1998. Hrvatska izgubi u polufinalu od Francuske 2:1 i oba gola da Lilian Tiram, usput da bude vece zlo, to su jedina 2 gola koja je postigao u karejiri za Francusku.... na preko 130 utakmica :D
Samo je Ciri i njegovim vagonima presudio!

the shining

pre 4 godine

Najbitnije je koliko je neko bogat i koliko novca ima, sta nosi i sta vozi, da li je to sve markirano, ako jeste onda ta osoba vredi, ja bih voleo da vredim a ne da po ceo dan, nekada kao dnevna doza, a sada pod ovim nikom ostavljam komentare

adriano_galliani

pre 4 godine

Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP!
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)


Francuska je igrala 1/2 finale EP-a 1996 protiv Češke. Kantona je otišao u penziju 1997, iz reprezentacije još ranije. Žinola je bio plejboj, Papen mator. Niko nije očekivao da Francuska osvoji, Brazil je bio #1. Lično, i dalje sam ubeđen da su kupili to prvenstvo. Nisu bili ubedljivi ni na EP2000, kada su pokrali sjajnu Portugaliju i završili karijeru Abelu Ksavijeru. Sa druge strane, Italija je uspela da pobedi Holandiju i sudije, ali ta utakmica je posebna priča.

Po meni, najbolja fudbalska utakmica svih vremena je to 1/2 finale Holandija-Italija.

Eto vam teme B92 u ove dane korone. Sad će i 20 godina još malo.

Тајни детектив Ђидо Мова

pre 4 godine

Zanimljiva fudbalska prica,i pre svega sta daje plod rada i truda,to se na kraju uvek isplati,neko to prepozna. A ne ovi nasi,odigraju polu vreme u blizancima i vec repka,e Srbijo medj' sljivama.

rumenko

pre 4 godine

gluposti.. samo sujeta selektora koji ne mogu da uigraju najbolje individualce u tim, i da koordiniraju istima.. kad imaš zidana moze i givars.. ili mbapea, pogbu i grizmana, onda ti i ne treba benzema.. ali cinjenica da ni jedan, ni drugi nisu uradili nista znacajno.. tacnije 0 golova

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.
(frosty, 12. april 2020 15:21)

Nisam ni ocekivao da ces shvatiti sustinu i da neces odmah pomisliti da ja nas sa njima stavljam u isti kos. Ako sam kazes da svake godine izbacuju zvezde, zar nije time tragedija veca sto su cak 2 SP uzastopno propustili a uvek imaju jak tim? Misli malo o sustini umesto sto trcis da pljujes nas. Cuj "mogu da se kockaju" hahahaha! Jeste oni inace sami odlucuju kad ce sta da osvoje, pa mogu da kazu "e sad cemo 10 godina da se zezamo a onda cemo da osvojimo kad nam se cefne". Lupas tu.....

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Za mene su heroji samo oni najbolji sa najvise para, samo oni su bitni i oni vrede, oni koji žive u skupim vilama, voze markitana skupa kola, markirani odecu, samo oni su baje

mladen nis

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.

Go on.....

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.
(mladen nis, 12. april 2020 16:48)

Anelka je tada bas bio mlad. On je 2 godine mladji od Anrija i Trezegea, ali je zaigrao vec na EP 2000.Anelka nazalost zbog nekih svojih bubica nije ostvario jos vecu karijeru iako je i ovako ostao upamcen kao jedan odlican napadac.

Aleksandar

pre 4 godine

Divan,poucan tekst.Bravo.
Nadovezao bih se samo na pripremu prvenstva od strane selektora Zakea...
Odveo je igrace u tesku izolaciju,mesec dana...
Niko ih cuo ni video nije dok su se u miru spremali za SP...
Kao nekada nasi kosarkaski treneri,virtuozi.
E sada,zamislite nase kukavne selektore koji ne smeju ni ton da povise..
Sta dalje da pricamo.

zlaja013

pre 4 godine

Lep romantican tekst koji nema nikakve veze sa stvarnoscu. Ubedljivo najnebitniji igras u prvih 11,kao sidras je pa mu Zake kaze samo stvaraj prostor ostalim igracima nemoj slucajno da si dao gol.
A I kad imas Zidana bilo ko je mogao u napadu da igra. Ako je bio tako dobar I koristan sto vise posle toga nije pozivan u reprezentaciju. Ali naravno za nas koji ovako mislimo autor teksta ce reci da ne razumemo fudbal. Francuska I Zidan su bili toliko dobri da si mogao I Burzanovica da stavis u spic I opet bi osvojili.

hulk

pre 4 godine

Realnost fudbala je da je za pobedu uglavnom dovoljno dati 2 gola a ne primiti vise od jednog. Koliko god ova recenica delovala banalno, to je sustina. Ozbiljni treneri biraju tim, a ne igrace. Anri i Trezege su bili odlicna kombinacija recimo upravo zato sto su se nadopunjavali. Iako je Anri jedan od najboljih napadaca u istoriji, nemam nikakve dileme da je bolja kombinacija u napadu Anri Trezege, nego Anri-Anri kada bi to bilo izvodljivo naravno :) Recimo prisustvo Kantone na tom prvenstvu bi sve promenilo. Mozda bi opet bili prvaci, ali ono sto je sigurno, Zidan ne bi bio lider, a to bi promenilo ceo koncept.

petar markovic

pre 4 godine

Ali šta je to radio Givarš, što je radio i Žiru? Bio sidraš. Pravi francuski sidraš. Otvarao je prostor za brze krilne igrače, išao na svaki skok, s obzirom da su ofanzivni igrači bili relativno niski u ekipi, odlagao loptu, borio se i trudio, a kada bi ostajao bez snage, selektor bi ga zamenio i poslao na zaslužen odmor.


vecita opravdanja za nesposobne napadace. kad god cujem za nekog rasnog napadaca koji na 40 utakmica u sezoni da 3 gola cujem komentare topa- al dobar je on, on je sidras itd. dobar je ali to vesto krije

Bolton

pre 4 godine

Ma dajte.
Da je toliko koristan igrao bi dugi niz godina za Francusku,a ne samo 2 meca posle SP 1998.
I on,i Ziru su imali srecu da imaju fenomenalne saigrace.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Za mene su heroji samo oni najbolji sa najvise para, samo oni su bitni i oni vrede, oni koji žive u skupim vilama, voze markitana skupa kola, markirani odecu, samo oni su baje

rumenko

pre 4 godine

gluposti.. samo sujeta selektora koji ne mogu da uigraju najbolje individualce u tim, i da koordiniraju istima.. kad imaš zidana moze i givars.. ili mbapea, pogbu i grizmana, onda ti i ne treba benzema.. ali cinjenica da ni jedan, ni drugi nisu uradili nista znacajno.. tacnije 0 golova

the shining

pre 4 godine

Najbitnije je koliko je neko bogat i koliko novca ima, sta nosi i sta vozi, da li je to sve markirano, ako jeste onda ta osoba vredi, ja bih voleo da vredim a ne da po ceo dan, nekada kao dnevna doza, a sada pod ovim nikom ostavljam komentare

adriano_galliani

pre 4 godine

Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP!
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)


Francuska je igrala 1/2 finale EP-a 1996 protiv Češke. Kantona je otišao u penziju 1997, iz reprezentacije još ranije. Žinola je bio plejboj, Papen mator. Niko nije očekivao da Francuska osvoji, Brazil je bio #1. Lično, i dalje sam ubeđen da su kupili to prvenstvo. Nisu bili ubedljivi ni na EP2000, kada su pokrali sjajnu Portugaliju i završili karijeru Abelu Ksavijeru. Sa druge strane, Italija je uspela da pobedi Holandiju i sudije, ali ta utakmica je posebna priča.

Po meni, najbolja fudbalska utakmica svih vremena je to 1/2 finale Holandija-Italija.

Eto vam teme B92 u ove dane korone. Sad će i 20 godina još malo.

zlaja013

pre 4 godine

Lep romantican tekst koji nema nikakve veze sa stvarnoscu. Ubedljivo najnebitniji igras u prvih 11,kao sidras je pa mu Zake kaze samo stvaraj prostor ostalim igracima nemoj slucajno da si dao gol.
A I kad imas Zidana bilo ko je mogao u napadu da igra. Ako je bio tako dobar I koristan sto vise posle toga nije pozivan u reprezentaciju. Ali naravno za nas koji ovako mislimo autor teksta ce reci da ne razumemo fudbal. Francuska I Zidan su bili toliko dobri da si mogao I Burzanovica da stavis u spic I opet bi osvojili.

Milan

pre 4 godine

U finalu pri rezultatu 1:0 za francusku je izašao sam pred golmana koji je ostao na liniji. Šutirao je levom iz prve, ali slabo. Ipak nije bio dovoljno dobar, Žiru je imao puno više uloge da pokvari igru protivnika, tako da njihove uloge nisu uporedive.

frosty

pre 4 godine

Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.
(Buduci predsednik FSS, 12. april 2020 14:48)

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Mnogi su se tokom i nakon SP 1998.godine pitali kako je Stefan Givars uopste zavrsio u francuskoj reprezentaciji.Tako se pamti njegov promasaj na startu finalnog meca kada je imao citavu vecnost da se namesti a on je sutirao onako panicno iz prve skoro sto Tafarel nije propustio da skine i izbaci u korner.Tokom citavog SP je bio u kontraritmu,kad god bi se nasao na terenu bio je nesnadjen.Generalno,tokom citave karijere je ostao ispodprosecan napadac,pogotovo za francuske standarde,ali je zahvaljujuci toj jedinoj odlicnoj sezoni u Okseru pred SP zaradio poziv.Medjutim,od Givarsa,meni je zanimljivije to kako je Eime Zake imao hrabrosti da sastavi taj tim.Da se podsetimo,SP 1998. za Francusku nije samo bio najveci izazov da se uradi ono najvise jer su domacini sto se podrazumeva,nego i zato sto se neverovatno ali istino na prethodna dva SP nisi ni plasirali! Propustili su i Italiju 1990. i SAD 1994.! Dakle u tom trenutku cak 12 godina ih nije bilo na SP! Zake je i pored velikog pritiska da Francuska mora da osvoji 1998.,u tim uvrstio debitante Anrija i Trezegea,koji su imali po 20 godina,Vijeru koji je imao 21,sa veoma tankim seniorskim fudbalskim iskustvom i nikakvom iskustvom u reprezentaciji a unapred se odrekao Kantone,Zinole i Papina koji su jos uvek vazili za najbolje igrace,pritom u najboljim godinama.I ipak osvojio SP! Cesto napadamo nase igrace,a eto i jedna Francuska je propustila 2 SP zaredom pa niko nije pravio smak sveta od toga.Cekali su sansu i iskoristili je.

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

(adriano_galliani, 12. april 2020 15:14)

Znao sam da ce se neko napraviti pametan i napisati da je Kantona otisao u penziju 1997.Samo sam cekao ko. I naravno ko ce drugi nego tupan Hrvat, provokator. Erik Kantona je upravo i zavrsio karijeru 1997. jer mu je Zake jasno rekao da ga nece zvati na SP. Poslednji poziv za reprezentaciju Kantona je dobio 1995. godine i imao je veliku zelju da se od dresa oprosti na domacem terenu na SP 1998.Vise puta je pricao sa Zakeom, ali mu je ovaj svaki put rekao da je njegova prica u reprezentaciji zavrsena i da ce zvati mladje. Upravo zbog toga je prelomio i digao ruke 1997.,sto je otvoreno priznao u intervjuu nekoliko puta. "Da me je Zake video u planovima za SP, sigurno ne bih prestao sa fudbalom, posto sam vise puta cuo da necu biti deo tima, nisam hteo da vise da igram".

the shining

pre 4 godine

SP 1998 je jedno od najvećih sa velikim zvezdama fudbala i uz ono u USA 4 godine ranije meni omiljeno...Može se reći možda i poslednje u kojem se nije igrao “industrijski” fudbal...

Тајни детектив Ђидо Мова

pre 4 godine

Zanimljiva fudbalska prica,i pre svega sta daje plod rada i truda,to se na kraju uvek isplati,neko to prepozna. A ne ovi nasi,odigraju polu vreme u blizancima i vec repka,e Srbijo medj' sljivama.

Buduci predsednik FSS

pre 4 godine

Za razliku od nas Francuzi imaju ogroman broj igraca koji bi kod nas bili zvezde a kod njih sluze za popunjavanje klupe. Oni mogu da se kockaju jer izbacuju svake godine makar jednog igraca koji moze da igra u top20 klubova u Evropi.
Ne mozes nas stavljati u isti kos nikako.
(frosty, 12. april 2020 15:21)

Nisam ni ocekivao da ces shvatiti sustinu i da neces odmah pomisliti da ja nas sa njima stavljam u isti kos. Ako sam kazes da svake godine izbacuju zvezde, zar nije time tragedija veca sto su cak 2 SP uzastopno propustili a uvek imaju jak tim? Misli malo o sustini umesto sto trcis da pljujes nas. Cuj "mogu da se kockaju" hahahaha! Jeste oni inace sami odlucuju kad ce sta da osvoje, pa mogu da kazu "e sad cemo 10 godina da se zezamo a onda cemo da osvojimo kad nam se cefne". Lupas tu.....

Ćomi iz Bačke

pre 4 godine

Bravo, lep tekst.

Moram da primetim da je dao pravu konstataciju o Englezima, tačno u metu.

Bio je dobar igrač, lepo je čitati o takvim igračima i podsećati se nekih lepših vremena. A ne samo čitati o preplaćenim mega zvezdama današnjice.

Samo da dodam da je trener Oksera bio čuveni Gi Ru.

Russell Crowe

pre 4 godine

A te 1998. Hrvatska izgubi u polufinalu od Francuske 2:1 i oba gola da Lilian Tiram, usput da bude vece zlo, to su jedina 2 gola koja je postigao u karejiri za Francusku.... na preko 130 utakmica :D
Samo je Ciri i njegovim vagonima presudio!

Bard Živa

pre 4 godine

Kad se setim tih Francuskih igrača Lebef, Desai, Blan, Peti, Đorkaef, Dešamp, Bogosian, Zidan, Angloma, Kandela, Lizarazu, Karembe, Mikud, Dugari, Pires, Bartez, Lama.... 3 reprezentacije si mogao sastaviti...

hulk

pre 4 godine

Realnost fudbala je da je za pobedu uglavnom dovoljno dati 2 gola a ne primiti vise od jednog. Koliko god ova recenica delovala banalno, to je sustina. Ozbiljni treneri biraju tim, a ne igrace. Anri i Trezege su bili odlicna kombinacija recimo upravo zato sto su se nadopunjavali. Iako je Anri jedan od najboljih napadaca u istoriji, nemam nikakve dileme da je bolja kombinacija u napadu Anri Trezege, nego Anri-Anri kada bi to bilo izvodljivo naravno :) Recimo prisustvo Kantone na tom prvenstvu bi sve promenilo. Mozda bi opet bili prvaci, ali ono sto je sigurno, Zidan ne bi bio lider, a to bi promenilo ceo koncept.

duledudule

pre 4 godine

Imao sam 16 god kad je Okser bio prvak ali se secam opasnog tima.Loran Blan,Kokard,Bernard Diomed,Sabri Lamusi,Givars,mislim da je i Taribo West tada bio tamo..Strasna ekipa

mladen nis

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.

Go on.....

pre 4 godine

Nije igrao Anjelka 98. Nisu bas za poredenje Ziru i Givars, osim toga da nisu dali gol na Svestkom, jer Ziru trenutno ima blizu 40 golova za reprezentantaciju, samo Platini i Anri su ispred njega. A sto se tice uloge koju su imali, mogli ste da spomenete i Luku Tonija, koji jeste dao dva gola 2006. ali oba u jednom mecu, protiv Ukrajine.
(mladen nis, 12. april 2020 16:48)

Anelka je tada bas bio mlad. On je 2 godine mladji od Anrija i Trezegea, ali je zaigrao vec na EP 2000.Anelka nazalost zbog nekih svojih bubica nije ostvario jos vecu karijeru iako je i ovako ostao upamcen kao jedan odlican napadac.

Aleksandar

pre 4 godine

Divan,poucan tekst.Bravo.
Nadovezao bih se samo na pripremu prvenstva od strane selektora Zakea...
Odveo je igrace u tesku izolaciju,mesec dana...
Niko ih cuo ni video nije dok su se u miru spremali za SP...
Kao nekada nasi kosarkaski treneri,virtuozi.
E sada,zamislite nase kukavne selektore koji ne smeju ni ton da povise..
Sta dalje da pricamo.