Četvrtak, 09.04.2020.

22:03

"Ovo je Federerov rekord koji niko neće moći da obori"

Rodžer Federer je jedan od najboljih tenisera svih vremena, a samim tim postoji i mnogo rekorda koje je Švajcarac postavio u svojoj dugoj karijeri.

Izvor: MT

"Ovo je Federerov rekord koji niko neæe moæi da obori" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Dule

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)


Ma kako da ne. Taj Rodik protiv Noleta 5:4. Taj Safin 2:0. Pa vi vidite.

Federer je imao, na njegovu zalost, a nasu srecu, najjacu konkurenciju kakvu Nole nikad nece imati. Posle samo godinu dana od kada je dosao na vrh (2004.) dosao je Nadal i osvojio svoj prvi G.S. (2005.)Za konkurenciju dovoljan bi bio samo on. (Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије). Posle jos godinu dana, jer su samo godinu dana mladji, dosli su Nole i Mari. Znaci tri clana velike cetvorke. Svi, sto je jako bitno, mladji od njega. Nole, na njegovu srecu, nikad nece imati takve konkurente. Lepo je to jos Beker rekao. "Njegova najveca konkurencija bice ostareli Federer, najcesce polupovredjeni Nadal, povredjen Mari, a ostali su daleko". Znaci Noletu ostao vakuum u konkurenciji(nema novih - jos ni jedan slem nisu osvojili) i mogucnost da obara sve rekorde kako hoce. I bice sramota ako ih ne obori.
Komentar verovatno nece biti objavljen, a ako bude bice sami minusi. Naravno - jer je realan. Pitajte Bekera. Trener mu je bio.

Milan_PT

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.
(Hmmm, 11. april 2020 09:17)

Sve što sam imao da kažem rekao sam u dopuni Tvog neobjektivnog komentara gde si 3 neuspešna pokušaja Novaka Đokovića da osvoji Hamburg izjednačio sa 30 neuspešnih pokušaja Rodžera Federera da osvoji bar jedan Rim ili Monte Karlo.
Komentatori ovog sajta nisu stoka koja ne ume da proceni šta je poenta, a šta nije. U svakom komentaru treba im dati kompletnu istinu, pa neka sami odluče šta će sa njom...

dare slovenac

pre 3 godine

To je vreme teniskog vakuma, Novak je sve uspehe ustvario u vreme izgradjenih Federera, Nadala, Murraya...Niko ni u snu nije mogao zamisliti (osim Novaka i Srdjana), da če 2010-2020 Novak brutalno izdominirati, još da nije bilo pada motivacije i lakta 2016-2017 gde bi mu bio kraj...

dakiliz

pre 3 godine

Po meni je to sticaj sretnih okolnosti.
Možeš da budeš 100 nedelja prvi i onda te na samo jednu ili par nedelja preskoči neko i ti se vratiš odmah ali sve Jovo na novo od početka.

Hmmm

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.

Raja

pre 3 godine

Lepsi tenis od Federera niko nije igrao. Sve ostalo moze da se komentarise ali to priznaje svako ko voli tenis kao igru.
(Sony, 10. april 2020 09:22)
Evo ja volim tenis i gledam mečeve od Mime Jaušovec, onoliko koliko su prenošeni na TV. Ne volim Federerovu servis-volej igru koju igra poslednjih nekoliko godina. Za mene kao gledaoca, to je samo nijansu interesantnije i lepše nego bombarderi tipa Raonića ili Iznera. Ne kažem da Federerov stil nije efikasan, u ovim njegovim godinama verovatno i iznuđen, ali tu nema ničeg lepog od tenisa. Gledaj publiku, a ne Federera (ako si u stanju). Njegovoj publici je savršeno svejedno da li Federer osvoji poen atraktivno ili čak i greškom protivnika. Čak je i struktura publike na Federerovim mečevima drugačija, upadljivo je više žena nego čak i na ženskim mečevima (do finalnih borbi).
Tvrdim da veliku većinu Federerovih navijača uopšte ne zanima "lepota njegovog tenisa" nego i više njegov fizički izgled. Pođi od sebe: da li je tebi Federer lepši nego (evo neću da kažem Đoković) nego neki totalno neutralni Gaske? Ili mlađi Kirios? Eto neću za primer da uzmem ni Andersona koji je stvarno neodoljivo ružan.
Federer je omiljen od većine žena, homoseksualaca, skoro svih angloamerikanaca koji više u muškom tenisu ne znače ništa i tek jednom malim delom navijača koji su to postali onda kada Federer nije imao prave konkurencije.
Ne mislim time ništa loše, uostalom možda si žena. I ja sam uživao da gledam Šarapovu i slušam je kako ciči.

lul

pre 3 godine

@Rafa30 Koliko se ja sećam, Rafa je bio aktuelan već 2005, a Novak je malo kasnio... Novak je počeo da osvaja kad je Federer napunio 30 i to je to. Ako vam nešto nije jasno, uporedite samo, Novak iz 2011. bi bilo kog Novaka nakon što je napunio 30 godina pojeo za doručak. To su činjenice koje ne možete nikako da poreknete. Jedini ko je uporediv sa Rogerom je Rafa i to zbog činjenice da ga je pobeđivao i otimao mu GSove kad je Roger imao 25 godina...

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(CroFed, 10. april 2020 16:51)


Pazi ovako. I Jelena Dokić je proterana iz Osijeka. I mnogo ih je, na stotine hiljada, koji su iz Bosne a i iz Hrvatske ili proterani ili se sami, na vreme(Ivan, njegova majka i brat) evakuisali zbog nadolazećih previranja zato što su imali mogućnosti. Što je sasvim razumljivo.
Tako da, nije ti trebalo u komentaru od 1000 karaktera da čačkaš. Ovde su vesti o tenisu.

Komentar, onaj veći deo o tenisu, ti je u suštini polemički ne sporim. Imaš pravo na svoj stav slagao se neko s'tobom ili ne.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.
(Hmmm)

Činjenice treba prikazati kompletno kad ih poredimo, a ne samo ono što nam odgovara.
1) Novak je 3 puta igrao na turniru Hamburg Masters 1000. 2006, 2007 i 2008 su mladog Novaka sa glutenskom alergijom zaustavljali Moja, Verdasko i Nadal, da bi 2009. turnir prestao biti ATP 1000 i samim tim je nestao i interes za njim.
2) Federeru nedostaju Monte Karlo i Rim. Monte Karlo je pokušao 13 puta da osvoji, a Rim čak 17 puta. Uspeo je ukupno 7 puta da dođe do finala, gde bi ga obično Rafa pobeđivao, ali uspeli su i Vavrinka, a i neki Mantilja, koji je u tom trenutku bio 47. na svetu.

Dakle, Novak je imao 3 prilike da osvoji Hamburg, a Federer 30 prilika da osvoji Rim i Monte Karlo. Pritom je reorganizacija ATP turnira sprečila Novaka da to i uspe, a Federera njegovi protivnici: Vinsend Spadea, Jirži Novak, Jirgen Melcer, Andrej Medvedev, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Albert Kosta, Filipo Volandri, Žeremi Šardi, Radek Šćepanek, Grožan, Nalbandijan, Gaske, Conga, Monfis, Gulbis, Tim, Cicipas, Vavrinka, Nadal i Đoković.
Drugim rečima, Novak je osvojio sve Masters turnire, koji su u zadnjih 11 godina raspoloživi, a Federer nije i verovatno ni neće.

Milan_PT

pre 3 godine

...
Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu.
Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj.
(NoName, 10. april 2020 08:26)

Prva tvrdnja je istinita. Imao je dve meč lopte protiv Đokovića za kog se svi slažu da je tog dana igrao na 70% svojih mogućnosti. Zato njegove navijače i boli toliko taj poraz, jer im je jasno da je bio blizu pobede nad Novakom u jednom GS meču. Prvi put nakon 12 godina bio je blizu da to uradi još jednom, pošto je to uradio samo jednom, i to u njihovom prvom GS finalu, 2007. na US Openu. Šansa je otišla u nepovrat i više se neće ponoviti. Samo će bol i žal za propuštenom prilikom da ostane večno.
Druga rečenica je pravi primer stvaranja mita o Federeru. Bitno je napisati neku laž gde je RF glavni pozitivac, i onda svi federeromani to kasnije ponavljaju kao mantru. Federer NIJE u 39-oj igrao nikakvo finale AO Opena, te tako nije mogao da bude ravnopravan nikome. U stvari, bio je ravnopravan protivnik Milmanu i Sandgrenu, gde je uspevao da spasi brojne protivnikove meč-lopte, ali to je bilo u 1/4 i 1/16 finala, da bi stigao do polufinala gde je "ravnopravno" izgubio sa 3:0 od najboljeg na svetu...

Hmmm

pre 3 godine

Vodoo instalater
Ne izvlaci iz konteksta. Ne pricaj o necemu sto nisi gledao. Kako ti mozes da ocenjujes vreme, kada nisi gledao tada tenis? Poceo si 2011. Svako ko je gledao tenis pre toga, nikada nece napisati za tenisere da su losi. Osim toga, koliko se secam, Sasu prozivate i kazete da je Novak u njegovim godinama osvajao. Sada mi kazes kako je Novak mlad, pa zbog toga nije. Rafa je imao 21, kapiram da je to matoro. Samo Novak nije bio zreo po pptrebi, ili jeste zreo po potrebi. Kao sto je i sve ostalo vezano za njega po potrebi. I nemoj molim te, te fazone ja nisam spustao, niti uzdizao Federera. Ne, ti si napusao da je on igrao u losoj konkurenciji, a Novak u dobroj, ukljucujuci i Federera. Navikli smo na to pa ne moras da mi objasnjavas. Godinama citamo potpuno isto.
Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.

dušan

pre 3 godine

Rodžer je bio dugo br.1.zbog toga što je Novak bio dečak i stasavao kao teniser. Trajalo je to do 2011.,kad je Nole preuzeo tron.
Od tada, svih ovih deset godina, Rodžer stalno gleda leđa Novaku, bez šanse da ikad bude "vođa kolone".
Ko te pita koliko je bio prvi u kontinuitetu. To nema nikakvog značaja. Besposleni neka računaju.

cinjenice,

pre 3 godine

Federer tih godina kada je dominirao, iza njega broj 2 i broj 3 su mu bili Rodik, Hjuit, Blejk i ta klasa tenisera, odlicni ali nikad kalibar velikana, kasnije klinac Nadal koji nije jos imao top igru za hard. U Federerovoj najboljoj sezoni u karijeri - 2006., broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru. Novaku je celu karijeru kao broju 1 za vrat duvao sa broja 2 ii broja 3 Nadal i sam Federer licno. U kratkom periodu i Marej, koji je klasa iznad Rodika, Hjuita, Ljubicica pogotovo. Toliko o tome.
Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom. Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom. Celu karijeru ima njih za konkurenciju. Federer i sada sa 38 godina je debelo klasa iznad Rodika i Hjuita iz najboljih dana, a da ne pricam za zadnjih 5 godina.
Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao. Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu. Trebalo je da se pojave novi klinci Nadal, Nole i Delpo, pa da ga pobede na Garosu, na AO, na USO, sa 21, 22 god. kad to vec nisu mogli teniseri njegovih godina, njegova "konkurencija".
Kako je to Federer najbolji ikada, a protiv dvojce najvecih rivala ima los skor, i to pogotovo na slemovima?
Kako je to Federer najbolji ikada a nije za CELU karijeru osvojio sve masterse? Da je najbolji, valjda bi to za 20 godina kompletirao.
Kako je to Federer najbolji ikada a izgubio dominaciju sa 27 godina, u najboljim godinama?
Kako je, i zahvaljujuci kome Federer osvajao sa lakocom po 3 slema u serijama po sezoni u ranoj fazi karijere do svoje 26 godine, a posle toga, u najboljim godinama, iskusan, osvajao po jedan slem u tri godine?
Kako je vezao niz od 230 no1 nedelja i 4 puta zavrsio godinu kao no1 kao mladi teniser, a posle 26. godine, u najboljim godinama, sporadicno samo po par meseci bio broj 1, I nikada nije povratio dominaciju?

CroFed

pre 3 godine

@cinjenice

Kažeš "broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru"
Pa taj protjerani Banjalučanin ima polufinale Grand Slama, osvojenih 10 turnira od čega i Indian Wells (sredio Novaka, Rafu i Roddicka), znači osrednji po tebi. Što su onda Janko Tipsarević i Viktor Troicki?

Pa dalje "Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom"

Krivo, kada je stupio na tour krajem 1998/početkom 1999 još su uvijek glavne face bili Sampras, Kafeljnikov, Rios, Kuerten, Rafter itd.

Ima još: "Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom"

Kada je stupio na tour 2005 lekciju mu je u Australiji održao "pijani" Safin. On se prvo mjesto bori od 2011

Pa ovo: "Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao"

Znači tamo negdje do 2003/2004 Nalbandian je imao 5-0 protiv njega, Hewitt 7-2

Onda "Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu"

Nalbandian ga je dvaput sredio na GS, Roddick bio jako blizu 2009 u Wimbledonu (imao set prednosti i mislim 6-2 u tie breaku drugog seta)

Vodoo Instalater

pre 3 godine

...
Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.
(Hmmm, 10. april 2020 14:13)

Bravo, druže. SVE si rekao.

Koliko je Novak osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko u dobroj 2011. i kasnije? Do te godine jedan GS a onda ostalo plus "sića" mastersa etc. Koliko je Federer osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko posle u dobroj? Koliko nedelja je bio na prvom mestu u lošoj a koliko u dobroj konkurenciji? I ne zaboravi da je 2008. Novak bio šiljokuran od 20 godina. Imao problem sa astmom i posle tri žešća pretrčavanja od mreže do osn. linije i nazad svaki put zevao k'o som boreći se za vazduh.


I ja nikoga niti sam "spuštao" niti "uzdizao". Samo sam naveo nekoliko (ima još puno) suvoparnih podataka sa Google-a na koji me i ti šalješ. Federer jeste najtrofejniji teniser(GS, Br. nedelja i ukupan broj titula) i to ja, trenutno, ne sporim. Šta će biti na kraju, kad se okače reketi o ekser ostaje nam da sačekamo i vidimo.

E sad! Ko je najbolji? Hmmmm.. To je više stvar ukusa a malo i vremena kad je igrao. Nekome je možda najbolji Pat Cash ili Ivan Lendl. O Samprasu, Agasiju, McEnroeu tek da ne govorimo. Oni koliko su imali i imaju navijača...

Tata

pre 3 godine

@sin
Možda i ne bi bio prvi. Nadal također nije branio mnogo poena u IW i Miamiu (polufinale, odnosno u M nije ni nastupio). Nije bas nemoguće da Nadal na ta dva turnira ne odigra bolje od Novaka, ali ta cinjenica ne smeta mnoge da Novaku upisuju "sigurnu" jedinicu u tom periodu. Pretpostavljam da bi Novak ipak uspio obraniti prvo mjesto, ali to je samo pretpostavka, a ne "sigurica". Što se tiče ovih koji bi računali tjedne u periodu dok nitko ne može igrati, uvjeren sam da ovakvu ludost ne bi predlagali da je Federer prvi ili Nadal.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Zna li Patrik Rafter da je federer GOAT i da nije smio da ga od tri duela dobije sva tri puta?

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Hmmm, u nikakvoj konkurenciji pored nadala i baletana? Hmmmm...

Vojo

pre 3 godine

Voo Doo Instalater, 10. april 2020 13:01)

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.

Hmmm

pre 3 godine

Voo Dooo Instalater
Na to da su Novakovi navijaci kontradiktorni smo cec navikli. Da u istoj recenici spustaju i uzdizu Federera i to smo navikli. Samo, verujem da bi se iznenadio koliko je tvoje secanje o nekim dogadjajima razlicito u odnosu na ono sta je stvarno bilo. Imas sve na netu, ukucas svakog od njih trojice, imas opciju karijera, uzmes olovku i papir, pocnes da zapisujes. Verujem da ces se iznenaditi, recimo 2012. godina. Sva trojica su bili isti, broj titula. Verujem da to zaista zvuci neverovatno, ali ne mozes promeniti dogadjaje. Sto se ostalog tice, tenis se igrao i irace se poske Novaka. Cisto za tvoju informaciju, Novsk je 2008. pobedio na AO i u nikakvoj konkurenciji je cekao jos 3 godine da pocne da osvsja. Tek kada su ti uzasno losi teniseri otisli u penziju. Za tvoju informaciju i Rafa je osvajao u toj nikakvoj konkurenciji. Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.
(Vojo, 10. april 2020 14:19)

Nije jasno što ti znaš da neko omalovažava, šta priželjkuje, čemu se raduje? Ti si bre baba Vanga ili onaj Ljubiša Trgovčević?

I ja sam kao i (Sava, 10. april 2020 10:18) naveo samo suvoparne podatke i ništa drugo!

I tebi so long.

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(Vojo, 10. april 2020 10:45)

Vojo, gde ti vidiš šta Sava priželjkuje? On je samo bacio činjenice. Da li su Sampras i Agasi bili na zalasku karijera? Jesu! Da li je Rafa prvi GS osvojio 2005. i to u finalu protiv nekog Puerte koji je u to finale i mogao da dođe samo zato što su i ostali u glavnom bili njegov nivo(Puerta osvojio ukupno 3 turnira u celoj karijeri kad Đoković nije bio ni u najavi). 2008. Đoković osvaja prvi GS, Nadal ima već 4 RG i jedan W i tada prestaje neprikosnovena dominacija Federera. Vratio se posle još dva puta i to u periodu kad su i Đoković i Nadal bili otsutni ili u slaboj formi zbog povreda.
Prosto da prostije ne može biti. Do pojave ove dvojice, Federer jeste bio dominantan od 2005. do 2008. ali samo i jedino zahvaljujući kilavoj konkurenciji.

Danko

pre 3 godine

Ta era je najveća dominacija nekog tenisera u istoriji, 237 nedelja u nizu. Treba to oboriti, pa tek onda reći da si ti taj koji je najviše dominirao... da, da.

Sale

pre 3 godine

Ljudi retke su sezone da su Novak, RF i Rafa igrali sva trojica. Uvek je neko povredjen. Dalje cim njih trojica skoro sve osvajaju to je znak da je losa konkurencije. Majej i Sten se pojave jednu sezonu pa ih nema 3. Delpo povredjen celu karijeru. Krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih vi ste imali gomilu majstora u isto vreme i zato niko nije dominirao sem Borga u Wimbldonu. Borg je igrao sa gomilom majstora Nastase, Mekinro, Konors, Lendl svi su oni imali karijere od 10 i vise vrhunskih godina. Tenis je bio interesantniji zato sto nije bilo dominantna dva, tri igraca. Kasnije osamdesetih jos veca konkurencije Beker, Agasi, Samprasa, Edberg, Vilander to je bio haos. Svaki od njih ima najmanje 5-6 GS. Ovo sada je dosadna dominacija 3 igraca bez konkurencije. Tenis ce se igrati i dalje i uvek ce biti majstora. Do sada RF igra najlepše ikada. Sve ove igrace sam gledao imam 67 godina.

Golden Masters

pre 3 godine

@problem u najavi

Kao 1. ne postoji Nolo vec Nole
2. Niko ti ne moze zabraniti da kazes da je Fedex goat, ali postovao bi i Novaka da stvarno volis ovaj sport
3. Nadas se svadji u komentarima a to neces dobiti

Sportski pozdrav!

JPR24

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)
(problem u najavi, 10. april 2020 11:53)

Na kraju si ispao još glupli nego tvoj komentar.

Savić Dragan

pre 3 godine

Čekajte bre ljudi da svi završe karijere pa ćemo lako sabrati posle ko je i šta postigao! Sada dok su svi još aktivni dzabe sabiramo i mešamo babe i zabe. Pozdrav svima bez obzira na čiju stranu navlačili!

Rape

pre 3 godine

Sa likovima poput N1 treba polemisati samo kratko.Ceo teniski svet bez obzira na godine kaže da je poslednjih 10-12 godina tenis najdominantniji ikada.Eto toliko o tvom mišljenju.

Rocky

pre 3 godine

Ovaj ne zna ni internet da koristi.... ha ha ha

Pa taj bi "nedostižni" rekord pao još ove godine...da ne zloupotrebiše koronu da probaju da zaustave nezaustavljivog...

Sava

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ako pod niko misli na Djokovic i Nadala i ostalih koji su u prvih deset na listi verovatno je u pravu ... ali za par godina moze da se pojavi ponovo neki dominantan teniser koji ce biti okruzen prosecnim igracima i da uradi isto sto je Federe uradio dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic, a ako mu se ne pojave takvi moze da provede na prvom mestu i deceniju ili vise, tsako da je tekst sam po sebi glupost

N1

pre 3 godine

Novak je igrao u vreme najslabije konkurencije i zato ima veliki broj turnira. Realno jedini ravnopravai su mu bili Federer u godinama i sklon povredama Nadal. Marej i Delpo su skoro invalidi inace fenomenalni igraci. Sten Vavrinka nije mnogo zainteresovan za tenis inace je i kao takav unistavao Novaka. Mislim da je Korona unistila "trojku" mladi ce skroz sazreti i preuzeti glavne uloge. Cicipas, Zverev, Medvedev i Tim. Po meni Tim ce uzeti minimum 10 GS. Tim ima 27 godina i sada do 32 je u naponu snage. Posle toga priroda cini svoje.

Vojo

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!
(Sava, 10. april 2020 11:28)

I ptice na grani to znaju, znaci smesan si ako mislis da neko ko prati tenis to ne zna.
Govorio sam o periodu PRE zvanicnog zamrzavanja. Vrati se na clanke pa procitaj komentare, slavili navijaci, samo im tamburasi nedostajali, samo vazan bio BROJ, a ne kako bi se do njega doslo.

problem u najavi

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!

Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!

Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!

Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)

Baticca

pre 3 godine

To je samo dokaz da 5 godina nije bio povredjen u tom periodu. Da se Nole nije povredio 2017 verovatno bo vezao do danas. Covek je postavio rekord u broju bodova,imao je u jednom trenutku vise nego prvi i drugo zajeedno

ide bre

pre 3 godine

nike plus zapad plus kobra na ledjima koju je nosio na gala premijeri jednako razmislite. ej jedan rodzer federer da nosi kobru na ledjima na odelu od pet hiljada dolara....kakav transfer blama

Sava

pre 3 godine

I opet Djokovic nije ni medju 3 najbolja u istoriji. Koji su to Djokovicevi rekordi? U cemu je to najbolji u istoriji? Niko da navede makar 5 tih vaznih rekorda koje drzi Djokovic. A hteli biste da ga proglasite najboljim. Evo, ja cu navesti 5 velikih Federerovih rekorda. Najvise osvojenih GS, najduze prvi na svetu, najduza dominacija (237 nedelja uzastopno), najvise titula na betonu, najvise titula na travi... a Novak nigde gde je bitno nije najbolji.

Sava

pre 3 godine

@Rafa30
Kada vec spominjes godine, Federer na pragu cetrdesete Nadala lema gde stigne, Djokovica pobedjuje, a pobedio ga je cak 3 puta u Djokovicevoj najboljoj godini u karijeri, 2015. Jasno je da su Novak i Nadal imali srece sto je RF 5 godina stariji, inace nista ne bi osvojili, narocito Novak koji je 10 od 17 GS osvojio od 2015 do danas, dakle u periodu u kojem je RF imao 34, 35,36, 37, 38 godina.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005, kada je RF imao samo 4 GS. Realno, Nadal je svoj najbolji tenis igrao u periodu 2005-2011, kada je osvojio 10 od ukupno 19 GS.
Federer je najbolje igrao dok je bio mlad i tada je dominirao. Novak nikada nije ostvario takvu dominaciju. Djokovic je 13 od svojih 27 pobed protiv Federer ostvario kada je Federer presao 33 godine starosti, cak 10 od 27 od kada je imao 34+ godina, a 21 od kada je Federer usao u tridesete godine. Dakle, Novak je iskoristio Federerove godine kao niko drugi. Dok je RF bio na vrhuncu, Novak Djokovic nije mu mogao nista, cak je sam priznao da je hteo da bezi u penziju zbog toga, ali je resio da saceka da ovaj ostari.
Djokovic je prvo mesto drzao u NAJSTARIJOJ konkurenciji u istoriji tenisa, to ostaje cinjenica zbog koje on ne moze biti u konkurenciji za najboljeg ikada.

Siniša

pre 3 godine

Kažete Fedovi nebitni rekordi a ovo su vaši.Međusobni omjer(to nije ni rekord),dominacija 11' 15'(rekord čega???),4GS u nizu(lejver u godini),mastersi(nadal ih ima više) jedini stvarni rekord što Nole trnutno drži je titule AUS Opena.

Vojo

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.
(Sava, 10. april 2020 10:18) # Link komentara

Ne mogu da verujem da ovo govore oni koji prizeljkuju da Nole ima najvise nedelja na prvom mestu ne kad je slaba konkurencija, nego dok se tenis NE IGRA! I slavili bi taj rekord.
Znaci Federerov rekord ne vredi, slaba bila konkurencija, a Noletov bi vredeo u vreme pandemije i otkazanih turnira?
Mnogo ste smesni. Ali bas mnogo :)

Ljubomir

pre 3 godine

Nije bitno dali je u Federerov eri bio Hjuit,rodik,Bagdatis,ili u Đokovićevoj eri Čilić,conga,Anderson to su i u jednoj i u drugoj eri sve prosečni igrači bitno je da u Federerovoj eri 6 godina nije bilo Đokovića i 5 godina nadala a u Đokovićevoj eri su bili i Nadal i Federer e tu je ta razlika između Federera i Đokovića pa vi koji navijate za Federera se zapitajte koliko je on osvojio grenslemova i mastersa da ne računamo one turnire na kojima nisu ova druga dvojica učestvovali i koliko bi on bio nedelja na prvom mestu da nije od ove dvojice stariji 5 odnosno 6 godina.I na kraju ja zaista ne mogu da verujem da neko može da navija za nekoga stranca bilo to u kolektivnim sportovima ili u pojedinačnim kada učestvuje naš klub ili pojedinac baš bi volio da vidim da u Švajcarskoj,Španiji ili nekoj drugoj državi neko navija za naše sportiste pored svojih sportista.

Sava

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.

Topnik

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)

Nemoj tako, bili su tu i Kiefer, Baghadatis, Blake... zlatna era tenisa.

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.
(Somborac, 10. april 2020 09:31)

Ma nemoj mi reci, cuj teniski svijet je rekao. Evo recimo meni je bitniji broj nedelja, volio bih prvo taj rekord da obori. Pa kako je bio najbitniji broj nedelja kad je Federer trebao oboriti rekord Samprasa, samo se o tome pisalo godinu dana. Teniski svijet, a i ti sa njima moze mlatiti sta hoce, a kad Novak ovo sve anulira, vidicemo sta ce onda pricati...ostaje ono sto je zapisano, a zapisno je da je Novak nocna mora Federera i da ga je omlatio kad je god htio....

Mile

pre 3 godine

@Sava... Majstore kazes da je Federer imao smesnu konkurenciju pijanog Safina i Rodika. Pa gde nadje njih dvojicu ONI IMAJU BOLJI SKOR SA NOVAKOM! Toliko o tome da su smesni.

upisite nesto

pre 3 godine

Federer sada kad nije nikakav konkurent, ATP lista je stopirana, i to samo ide Federeru u PRILOG.
On je prvi po broju nedelja koje mozemo nazvati COVID NEDELJE

miljko

pre 3 godine

Zanimljivo je da Novak sad vec vodi u big titles (gs,mastersi,zavrsni turnir), ne puno, za 1 od Nadala i 2 od Federera, cini mi se. A pojedinacno, ne vodi ni u jednoj od 3 kategorije. Mastersi 1 manje od Nadala, zavrsni 1 manje od Federera,gs svi znaju stanje. Ovo samo pokazuje da su vec sada manje vise jednaki u postignutom. Naravno, moze neko da kaze 3 gs su bitnija od 30mastersa ali to je smesno. Za Nadala je veliki minus sto nema bar 1 zavrsni. Ono sto je problem za federera je sto ce tesko ici povecavanje bilo kog od 3 broja dok nadal i djokovic imaju vece sanse, ali ko zna, kad sve krene oper, kao sto neko rece, mozda nece biti isto. Rekord u ukupnom broju nedelja na 1.mestu je skoro dostignut,iako i tu tekuce stanje moze da poremeti konacan status. Sve u svemu, tu su, Novak ako nije veci, stigao ga je, cak i da Federer ostane ispred i da sad zavrse sva 3ca karijeru,nije to nista neprikosnoveno, to je sitno. 3 gs razlike su velika na 6:3, ali na 20:17 i nije drasticno, pogotovo sto ima -6 na mastersima. Naravno, svako moze reci da nije tako, da ta 3 gs vrede vise, ali i ako Novak ne stigne to, deluje da Nadal mora da moze da ga barem izjednaci po gsa mozda i predje. Toliko.

Mile

pre 3 godine

Svi ovi komentari tipa za par godina kad Nole bude imao vise GS, stici ce ga Novak za dve godine... Ima jedna lepa narodna poslovica- Prvo skoci pa reci hop! Toliko od mene, do tada 20>19>17

micko

pre 3 godine

izvinite, a koja je konkurencija novaku, sem 'matorog' federera koga pljujete i penzionisete svake godine, i nadala koji je isto bio konkurent federeru od 2004,5 pa do dan danas?

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Još jednu stvar da dodam:Početkom ove decenije, kada je Novak bio u usponu, sećate se onog perioda, večito treći, Federer ga nije baš nešto poštovao. Mnogo je bilo izjava koje su bile, najblaže rečeno, nekorektne, od strane Federera a na račun Novaka. Pa čak i ona čuvena izjava, nakon poraza od Novaka, kada je Nole raspalio po loptici pa ako prođe-prođe. Na sreću, prošla je. Ono što je, nakon toga, činjenica da je Federer promenio retoriku. I dalje govori o Nadalu, kao najvećem rivalu, ali sa poštovanjem govori i o Novaku. O Novakovim izjavama suvišno je i trošiti reči. Na žalost, publika i dalje ne ne prepoznaje da je došlo vreme da i Novaku ukažu veće poštovanje, pa dolazimo do apsurdne situacije da se protiv Novaka navija svakom prilikom. Ako ništa drugo, to je dovoljan razlog da budem na njegovoj strani. Ali da se vratimo onim bitnijim stvarima. Odnos između Federera i Novaka bi mogao da bude sledeći, hipotetički gledano: najverovatnije će Federer, u naredne 2-3 godine završiti karijeru. Novak ima još 5,6,7 godina bavljenja ovim sportom, nadam se. Ja lično očekujem da, nakon završetka karijere, prvom prilikom kada bude bilo mogućnosti, Novak ponudi Federeru neku vrstu saradnje, kao što je tu bili Beker, Agasi i sada Ivanišević.

xxx

pre 3 godine

Prestici ce Novak njega i po broju GS titula i po broju nedelja na prvom mestu. Ali ono sto bi najvise voleo je da ga prestigne i po titulama na Vimbldonu.

antiDebil

pre 3 godine

@Sava
Pa vazno je jer pokazuje koliko je neko dominirao! 237 nedelja je nesto nestvarno.
Agasi je bio mladji tada nego Federer sada. Nadal osvojio prvi GS jos 2005 i od tada do 2011 redovno igrao finala i osvajao titule na svim GS. U tom periodu Nadal je osvojio 10 GS. Kasnije je to neki drugi Nadal, dosta slabiji na brzim podlogama, narocito na travi.
Djokovic je igrao u konkurenciji starca Federera, pred penzijom, daleko od najboljih dana,povredjenog Nadala i povredjenog Mareja. To je najstarija konkurencija u istoriji.
Svoje najvece uspehe Novak je ostvario od kad je Federer imao 33+ godina.
Od 2014 cak 11 od ukupno 17 GS. Dakle, sve jasno, morao je da saceka da RF bas ostari, pa da uzme dvostruki broj GS.

Mile

pre 3 godine

Ništa nije večno. Ali ameri stvaraju mitove o promoterima njihovih vrednosti. Kad se neko počne približavati jednom rekordu, sete se drugoga. Sledeći Federerev rekord će biti, da nikada nije nosio pelene!

andrej mostovoj

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER

Wtf

pre 3 godine

A koliko rodja ima nedelja na prvo mestu otkako su Rafa i Nole sazreli kao igraci i postali mu konkurencija? To nije vazno. Vazne su samo nedelje u jonkurenciji bagdatisa, gonzaleza, pijanog safina, ljubicica, davidenka i filipusisa!!!

Somborac

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.

Olja

pre 3 godine

Otkud sad taj parametar postade tako vazan?
Naravno, kako su Nadal i Đokovic blizu da dostignu i obore njegov, do sada najvazniji rekord, broj GS, onda iskrsnu ovaj, - najvise nedjelja na prvom mjestu. Ko vele - e to nece moci niko da dostigne.
Ali, nista nije nemoguce.
Ja Novaku zelim dobro zdravlje i jaku volju za igrom, a ako tako bude, nema Feđinog rekorda koji nece biti uzdrman.

Levak

pre 3 godine

A da mi svi malo ostavimo Djokovica na miru?
Ovih dana mu u komentarima “lincujemo” suprugu a sada dajemo sansu da “pametuju” mnogi na njegov racun sta on moze a sta ne...
Da oladimo malo svi pomalo?

Maksa

pre 3 godine

RF nije uzeo nijedan GS od 31 do 36 godine zivota i onda u Australiji na 35 stepeni u 36 godini zivota u drugoj nedelji tenisa na tri dobijena seta on pobedi Varvinku,Nisikorija i Nadala u 5 setova..hehehehehe...hoce to hoce...on je NIKE projekat,teniski Felps,masina za pravljenje para,zato je sve radjeno da on bude toliko voljen u svetu..pa pogledajte samo nagrada za fer plej igraca godine..on stalno???? cekajte jedan David Ferer npr nije fer plej igrac???ili Del Potro?? PROJEKAT...ali pukla tikva izmedju nike i RF i koliko je od tad trofeja uzeo???? 1,majami :)))))

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(Sony, 10. april 2020 09:22)

Posteno, potvrdjujem kao Noletov fan... Kome Federer nije najelegantniji teniser ikada, taj ne voli tenis, ali u sportu nisu uvek najbolji oni koji igraju leprsavo. Sto se tenisa tice, i "nove ere", jedino je ispravno govoriti o grupi najboljih igraca svih vremena, a to su Agasi, Sampras, Federer, Nadal i Djokovic, redosled uopste nije bitan, svi su najbolji...

parx

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

Budaletino, pa rupa je bila, zato sto kada je bio mlad, niko mu nista nije mogao.

Savo

pre 3 godine

Turnir u Šangaju prosle godine Novak protiv nekog prosečnog igraca, ne secam se kog 90% publike navija za tog igraca. Toliko o tome da Kinezi navijaju za Novaka. Sem nas u Srbiji i svih republika bivse drzave nigde Novak nema veliku podršku. Tu ne racunam nase ljude u svetu koji dolaze i navijaju od sveg srca. Federer je apsolutni ljubimac u celom svetu. Ja mislim da čak i u Srbiji ima preko 10% navijača.

Jelena

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER
(andrej mostovoj, 10. april 2020 09:14)

@and
ne bih se slozio. ja mislim da nijedan od trojice vise nece osvojiti nijedan grand slem. virus je ucinio svoje.

samo kazem

pre 3 godine

ima na wikipediji stranica sa teniskim rekordima. ima kojekakvih gluposti tamo, ako kad se pogledaju sve te statistike, federer u dosta parametara vodi. kao i svaki patriota zelim da djokovic ipak bude GOAT, ali mi ne deluje realno, bar ne ovaj deo sa uzastopnim nedeljama na broju 1. daj boze da nisam u pravu :)

Milan Kukic

pre 3 godine

samo treba da se zna da je sad drukcije bodovanje a to je neko promenio bas zbog toga da novak nebude neprikosnoveni vladar tenisa ako gledate mnoge benificije ima federer na turnirima njemu se skoro uvek popusta iako nije najbolji u tom momentu

Fan

pre 3 godine

Švajcarski majstor od sponzora zaradi koliko zarade zajedno Novak i Nadal. Mislite da je to tek tako bez veze ili to diktira broj navijaca sirom sveta. Pri tom je 6 godina stariji od njih!

Kole

pre 3 godine

Da RF ima 7 GS i tri puta manje nedelja na prvom mestu opet bi bio najveci zato sto igra tenis a svi ostali udaraju lopticu. Najbliži RF su po majstorstvu Lejver i Borg. Sve ostalo vrlo dobri, dobri i manje dobri igraci. Uostalom planeta Zemlja je izabrala ljubimca!

Cane

pre 3 godine

Počelo smišljanje novih kriterijuma. Naravno, neće samo po ovome Federer biti "najbolji", na primer niko nikad neće osvojiti toliko titula u Haleu i Bazelu. Između ostalog i zato što ti turniri više neće ni da postoje kada više ne budu trebali Federeru za naduvavanje poena. BTW, verovatno neće ni Doha, ali i zbog nekih drugih razloga.

Pravi Valter

pre 3 godine

Јесте био је можда и бољи у финалу Вимблдона, АЛИ НИЈЕ ПОБЕДИО!!!
Покушајте да га питате да ли су му битније две меч лопте или име на пеxару уз 2019 годину! Кад буде умирао умреће са Новаковим ликом у мислима!!

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Da. A koliko je bilo kisnih dana u tih 237 nedelja? On taj rekord nije oborio.
I jos nesto da je rodjen 5 g. kasnije, Federer danas ne bi imao vise od 8 GS.

GOAT Roger

pre 3 godine

Ima jos jedan rekord. I zato smatram da je najbolji. Ovaj rekord ce takodje biti tesko oboren. Na najvise meceva za redom je nosio znojnicu na glavi.

Sabre

pre 3 godine

...sto je samo krunski dokaz u kakvoj je smesnoj konkurenciji on gradio vecinu svoje karijere. Ajmo malo statistika koliko je dugo bio na prvom mestu kad su Nole i Rafa usli u pricu, a koliko tek kad su usli u svoj prajm?!

maki

pre 3 godine

Nole , Federer i koji bio veliki sportista ili glumac, nije lako nositi se sa slavom. Vidimo cesto kako propadnu.

Nije dovoljna genialnost cime se bavis. Vazno je i okruzenje. Pa lako se covek izgubi. Dosada su ova tri tenisera, dobro su okruzena, familijom sto je i naj vaznije.
Sada svako od njih ponasa se po mentalitetu svog podneblja. I tesko ih je razumeti. A baska simpatija. Ko je danas najbolji ???? Kada je Sampras zavrsio karijeru sa 14GS , tesko je bilo zamisliti da ce ga neko prestici? Danas je lestvica na 20GS. Ako Nole to ne prestigne. Za koju godinu neki novi momak ce prestici.

To su nebitne statistike

pre 3 godine

Molim da kliknu zeleno oni kojima bi bilo (više nego) dovoljno da Nole do kraja karijere osvoji sledeće: 10 Australiana; još jedan RG a da u polufinalu/finalu dobije Vavrinku i Nadala; još jedan US a da u finalu u pet setova dobije Vavrinku. Računi namireni, ja srećan. Siguran sam i Nole. A ovi brojevi što ih izbacuju kompjuteri, pa tu kraja nema...I nebitni su.

Darko

pre 3 godine

Taj podatak govori da on nije imao nikakvu konkurenciju i da su pametni taj podatak nebi iznosili kao prednost. Da je mladji 5-6 godina uzeo bi mozda 5-6 slemova a proveo bi na prvom mestu mozda 50 nedelja

Simke

pre 3 godine

Bar 10% uspeha RF pripada Mirki. Zena ne da mu ne ometa karijeru nego navija, skace, grize nokte u lozi dok majstor igra. To nema ni jedan drugi teniser. Podredila je sve njegovoj karijeri i porodici. Roditelji isto tako nikada nisu stavljali sebe u prvi plan. A pogledajte okruzenje Serene, Novaka, Dokiceve...

Lazar

pre 3 godine

Sve te statistike ko ima vise nedelja, medjusobni skor, procenat servisa, osvojenih turnira, sve je to manje bitno. Broji se samo broj GREN SLEMA!

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Kad Djokovic obori sve Federerove rekorde onda ce traziti ko ima veci, pa ako ima Federer veci, onda je on Goat. Sve ce se raditi samo da Srbin ne bude prvi. Federer moze i da bude goat ali samo kad se ta reč prevede na srpski, a to je jarac jedan običan

Туп туп

pre 3 godine

Има и још један. Рекорд. Два пута је сео намерно на туђу столицу. Или се случајно толико погубио да није знао шта лево, мукица.

Miki

pre 3 godine

Fereder je zbog 20 GS isto sto i Zvezda,sampion sveta. Novak je zbog 17 GS isto sto i Hrvatska,vicesampion sveta. Kada Hrvati budu prvaci sveta ili Novak bude uzeo 20 GS,stvari ce se promeniti. M? Sta cemo sad Hrvati i grobari sto ovde pljujete Noleta,plus ili minus na moj komentar???? :))))

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Vidim da je opšta polemika, vidim da Federer ima dosta navijača u Srbiji, što je lepo. Ja sam, ipak, lokal patriota, navijam za Novaka i nadam se da će, kada se svedu svi računi, biti najbolji teniser u većini statističkih podataka. Ali, ta statistika ne pokazuje sve relevantne podatke. Federer će, sigurno, ostati kao najveći miljenik publike, bez konkurencije, u svim zemljama gde tenis ima dužu tradiciju. Ako izuzmemo Kinu, to su uglavnom sve ostale zemlje. Pa čak, nisam siguran, ko bi i ovde imao veću podršku, kada bi njih dvojica igrali tenis, na primer, u Beogradu. Za to postoje i objektivni razlozi. Federer deluje, stvarno, lepršavo na terenu. Kad izvodi jednoručni behkend podseća na orla kada rašili krila. Nije nabildovan kao Nadal niti žilav kao Đoković. A druge strane, mentalni sklop je ono što Đokovića gura i po čemu se razlikuje od drugih. Čak i kad ne igra najbolje, kada je publika na strani protivnika, što ga dekoncentriše i što je moglo da se vidi na zadnjem Vimbldonu, kada su pokušavali na sve načine da ga provociraju, da bi pomogli svom ljubimcu, on nađe način da dođe do pobede. I činjenica je da njegove pobede zavise isključivo od njega. Ali da se vratimo tom rivalitetu. Upravo je Federer u "najboljim godinama" ostalo kratak. Njegova prednost je što ima dosta dužu karijeru, ali ako bi upoređivali Federerov period od 2000-2010 i Đokovićev od 2011-2019, videćete koja je razlika, u korist Đokovića. https://twitter.com/Yolitatennis/status/1202305774661144576

O RUCK

pre 3 godine

Ovaj rekord (237 n)je zaista veliki, ali ipak njegovu velicinu bitno DEVALVIRAJU dve cinjenice: 1) Konors je proveo 244 nedelje na prvom mestu s prekidom od samo 1. nedelje: 2) Federer je postigao rekord dok su mu glavni konkurenti bili (Safin, Kuerten, Hjit, Rodik, Ferero....) mora se priznati da to nije ipak isto kao rekord postici u konkurenciji Nadala, Djokovica,Mareja koji su tada imali 22,21,21 godinu!!!! Tako da su prva mesta Djokovica, Nadala, i Mareja daleko vece specificne tezine. Uostalom kad su mu glavnai konkurenti bili Nadal i Djokovic on je na prvom mestu proveo "samo"73 nedelje. Jos jedanput potvrda da je statistika nauka kao i bikini: SVE OTKRIVA A NISTA NE POKAZUJE!!!

Statisticar

pre 3 godine

Da li je moguce da niko nikada ne napise da je Konors bio 160 nedelja prvi, pa jednu jedinu nedelju nije, da bi potom bio jos 84 nedelja na prvom mestu. Dakle bio je u tih 245 nedelja 244 na prvom mestu. Podatak je cisto statisticki interesantan. Konors mi je bio i kao igrac a i kao komentator antipatican.

napred zvezda

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)
ti mozes da zamislis i da neko ima krila , bilo je dana pre 9 godina kada je federer bio u najboljim i opet je gubio

Rafa30

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

sava

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..

the shining

pre 3 godine

Još jedan rekord Federera niko neće oboriti. Ima najmanje odlazaka u WC tokom meča.
(Pr, 10. april 2020 08:14) Hahahah, pa Nolo je prvak u nebitnim i izmisljenim rekordima bajane moj

gpbg

pre 3 godine

Tesko da ce iko moci da obori taj rekord ali da pogodim ko ce ubrzo imati vise grend slemova od njega i ko ce imati vise nedelja provedenih na prvom mestu i ko ce imati bolji medjusobni skor??

Aska i vuk

pre 3 godine

Kakvi god da su brojevi, oni služe da se njima manipuliše. Pratim tenis poslednjih 20 godina i u tom periodu najbolji igrač je Novak Đoković. Što se mene tiče, tačka.

napred zvezda

pre 3 godine

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.
(NoName, 10. april 2020 08:26)
pa sto onda pricate sta bi bilo kad bi bilo , desilo se to sto se desilo i to je ...Federer 20 gs , Rafa 19, Novak 17 , msdjusobni skor Novak bolji od obojice ,Nadal kralj na sljaci

flex

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)

Nista cudno, Federer je u tim mecevima igrao svoj najbolji tenis, a Djokovic je bio na 70% svoje igre ili ti nije mu bio dan.
Kad je Djokovic na svojih 100% onda se ti mecevi gltko zavrsavaju.

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

Djido

pre 3 godine

Interesantan podatak! Ali za kompletno razumevanje te Rodžerove dominacije bilo bi dobro naglasiti da on ima i najviše trapavih sedmica i pobusanih ponedeljaka kada je bio na prvom mestu. Ni to niko neće prestići.

Miloje

pre 3 godine

Prilikom čitanja komentara na sportske vesti/tenis često mi
na pamet pada sjajan film "The Men Who Stare at Goats"
(nema veze za tenisom samo asocijacije me dovedu do naslova).
Pošto nas je viša sila i manjak zdravog razuma osudio na dosta
slobodnog vremena u ovom trenutku, toplo preporučujem najupornijim
pacijentima sa komentara da umesto u Federera, Nadala i Djokovića
malo za promenu "zure" u Bridžisa, Klunija i MekGregora neuporedivo
je bolje za mentalno zdravlje.

NoName

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..
(Rafa30, 10. april 2020 08:02)

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.

Danijel.

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?

sova

pre 3 godine

Mislim da ima jos jedan veoma bitan podatak u kome ce biti nenadmasan, a koji gospodin Cioti nije u obzir. To je ostvarena daljina u pisanju uz vetar...

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

Sreto ns

pre 3 godine

Zamisli kada neko pise za Safina Rodika Hjuita Davidenka Soderlinga da su slaba konkurencija.A sta Raonic Dimitrov Cilic Nisikoti su jaka konkurencija.Roger tenis i dominaciju koju je imao pred kraj veka nije vidjena.Pa tad je i zver Rafa vec bio tu od 2005.A taj Rodik pobedjivao Nolu kaf je hteo

ja sam ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka i naravno da mi je drago da je neko nas toliko postigao i uradio stvari u životu, ali da se ne lažemo nema nikakve šanse da stigne Federera ni po čemu, jer je on najbolji svih vremena, to je kao kad bi bilo koga iz moto gp uz svo dužno postovanje prema svima poredio sa Valentinom Rosijem, kad bi bilo kog kosarkasa poredi sa Jordan-om, bilo kod vozača formule jedan sa Sumaherom itd.... Jednostavno kad kažeš taj sport to je prvo sto ljudi pomisle, možda nisu bili najsavrseniji ali su najuticajniji i najprepoznativljiji. I sad jedna lična stvar, meni je na primer kad gledam Federera uživanje, kako izgleda to sve lako kad on radi, kao da se dodaje na ulici dok Nadal i Djokovic stenju, vrište, kidaju se, lome....

Rafa30

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

Туп туп

pre 3 godine

Има и још један. Рекорд. Два пута је сео намерно на туђу столицу. Или се случајно толико погубио да није знао шта лево, мукица.

NoName

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..
(Rafa30, 10. april 2020 08:02)

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.

gpbg

pre 3 godine

Tesko da ce iko moci da obori taj rekord ali da pogodim ko ce ubrzo imati vise grend slemova od njega i ko ce imati vise nedelja provedenih na prvom mestu i ko ce imati bolji medjusobni skor??

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Vidim da je opšta polemika, vidim da Federer ima dosta navijača u Srbiji, što je lepo. Ja sam, ipak, lokal patriota, navijam za Novaka i nadam se da će, kada se svedu svi računi, biti najbolji teniser u većini statističkih podataka. Ali, ta statistika ne pokazuje sve relevantne podatke. Federer će, sigurno, ostati kao najveći miljenik publike, bez konkurencije, u svim zemljama gde tenis ima dužu tradiciju. Ako izuzmemo Kinu, to su uglavnom sve ostale zemlje. Pa čak, nisam siguran, ko bi i ovde imao veću podršku, kada bi njih dvojica igrali tenis, na primer, u Beogradu. Za to postoje i objektivni razlozi. Federer deluje, stvarno, lepršavo na terenu. Kad izvodi jednoručni behkend podseća na orla kada rašili krila. Nije nabildovan kao Nadal niti žilav kao Đoković. A druge strane, mentalni sklop je ono što Đokovića gura i po čemu se razlikuje od drugih. Čak i kad ne igra najbolje, kada je publika na strani protivnika, što ga dekoncentriše i što je moglo da se vidi na zadnjem Vimbldonu, kada su pokušavali na sve načine da ga provociraju, da bi pomogli svom ljubimcu, on nađe način da dođe do pobede. I činjenica je da njegove pobede zavise isključivo od njega. Ali da se vratimo tom rivalitetu. Upravo je Federer u "najboljim godinama" ostalo kratak. Njegova prednost je što ima dosta dužu karijeru, ali ako bi upoređivali Federerov period od 2000-2010 i Đokovićev od 2011-2019, videćete koja je razlika, u korist Đokovića. https://twitter.com/Yolitatennis/status/1202305774661144576

napred zvezda

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)
ti mozes da zamislis i da neko ima krila , bilo je dana pre 9 godina kada je federer bio u najboljim i opet je gubio

sava

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..

Aska i vuk

pre 3 godine

Kakvi god da su brojevi, oni služe da se njima manipuliše. Pratim tenis poslednjih 20 godina i u tom periodu najbolji igrač je Novak Đoković. Što se mene tiče, tačka.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Kad Djokovic obori sve Federerove rekorde onda ce traziti ko ima veci, pa ako ima Federer veci, onda je on Goat. Sve ce se raditi samo da Srbin ne bude prvi. Federer moze i da bude goat ali samo kad se ta reč prevede na srpski, a to je jarac jedan običan

Statisticar

pre 3 godine

Da li je moguce da niko nikada ne napise da je Konors bio 160 nedelja prvi, pa jednu jedinu nedelju nije, da bi potom bio jos 84 nedelja na prvom mestu. Dakle bio je u tih 245 nedelja 244 na prvom mestu. Podatak je cisto statisticki interesantan. Konors mi je bio i kao igrac a i kao komentator antipatican.

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Da. A koliko je bilo kisnih dana u tih 237 nedelja? On taj rekord nije oborio.
I jos nesto da je rodjen 5 g. kasnije, Federer danas ne bi imao vise od 8 GS.

flex

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)

Nista cudno, Federer je u tim mecevima igrao svoj najbolji tenis, a Djokovic je bio na 70% svoje igre ili ti nije mu bio dan.
Kad je Djokovic na svojih 100% onda se ti mecevi gltko zavrsavaju.

Cane

pre 3 godine

Počelo smišljanje novih kriterijuma. Naravno, neće samo po ovome Federer biti "najbolji", na primer niko nikad neće osvojiti toliko titula u Haleu i Bazelu. Između ostalog i zato što ti turniri više neće ni da postoje kada više ne budu trebali Federeru za naduvavanje poena. BTW, verovatno neće ni Doha, ali i zbog nekih drugih razloga.

sova

pre 3 godine

Mislim da ima jos jedan veoma bitan podatak u kome ce biti nenadmasan, a koji gospodin Cioti nije u obzir. To je ostvarena daljina u pisanju uz vetar...

Djido

pre 3 godine

Interesantan podatak! Ali za kompletno razumevanje te Rodžerove dominacije bilo bi dobro naglasiti da on ima i najviše trapavih sedmica i pobusanih ponedeljaka kada je bio na prvom mestu. Ni to niko neće prestići.

andrej mostovoj

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER

ja sam ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka i naravno da mi je drago da je neko nas toliko postigao i uradio stvari u životu, ali da se ne lažemo nema nikakve šanse da stigne Federera ni po čemu, jer je on najbolji svih vremena, to je kao kad bi bilo koga iz moto gp uz svo dužno postovanje prema svima poredio sa Valentinom Rosijem, kad bi bilo kog kosarkasa poredi sa Jordan-om, bilo kod vozača formule jedan sa Sumaherom itd.... Jednostavno kad kažeš taj sport to je prvo sto ljudi pomisle, možda nisu bili najsavrseniji ali su najuticajniji i najprepoznativljiji. I sad jedna lična stvar, meni je na primer kad gledam Federera uživanje, kako izgleda to sve lako kad on radi, kao da se dodaje na ulici dok Nadal i Djokovic stenju, vrište, kidaju se, lome....

napred zvezda

pre 3 godine

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.
(NoName, 10. april 2020 08:26)
pa sto onda pricate sta bi bilo kad bi bilo , desilo se to sto se desilo i to je ...Federer 20 gs , Rafa 19, Novak 17 , msdjusobni skor Novak bolji od obojice ,Nadal kralj na sljaci

Vojo

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.
(Sava, 10. april 2020 10:18) # Link komentara

Ne mogu da verujem da ovo govore oni koji prizeljkuju da Nole ima najvise nedelja na prvom mestu ne kad je slaba konkurencija, nego dok se tenis NE IGRA! I slavili bi taj rekord.
Znaci Federerov rekord ne vredi, slaba bila konkurencija, a Noletov bi vredeo u vreme pandemije i otkazanih turnira?
Mnogo ste smesni. Ali bas mnogo :)

JPR24

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)
(problem u najavi, 10. april 2020 11:53)

Na kraju si ispao još glupli nego tvoj komentar.

Wtf

pre 3 godine

A koliko rodja ima nedelja na prvo mestu otkako su Rafa i Nole sazreli kao igraci i postali mu konkurencija? To nije vazno. Vazne su samo nedelje u jonkurenciji bagdatisa, gonzaleza, pijanog safina, ljubicica, davidenka i filipusisa!!!

Savo

pre 3 godine

Turnir u Šangaju prosle godine Novak protiv nekog prosečnog igraca, ne secam se kog 90% publike navija za tog igraca. Toliko o tome da Kinezi navijaju za Novaka. Sem nas u Srbiji i svih republika bivse drzave nigde Novak nema veliku podršku. Tu ne racunam nase ljude u svetu koji dolaze i navijaju od sveg srca. Federer je apsolutni ljubimac u celom svetu. Ja mislim da čak i u Srbiji ima preko 10% navijača.

Simke

pre 3 godine

Bar 10% uspeha RF pripada Mirki. Zena ne da mu ne ometa karijeru nego navija, skace, grize nokte u lozi dok majstor igra. To nema ni jedan drugi teniser. Podredila je sve njegovoj karijeri i porodici. Roditelji isto tako nikada nisu stavljali sebe u prvi plan. A pogledajte okruzenje Serene, Novaka, Dokiceve...

Lazar

pre 3 godine

Sve te statistike ko ima vise nedelja, medjusobni skor, procenat servisa, osvojenih turnira, sve je to manje bitno. Broji se samo broj GREN SLEMA!

Pravi Valter

pre 3 godine

Јесте био је можда и бољи у финалу Вимблдона, АЛИ НИЈЕ ПОБЕДИО!!!
Покушајте да га питате да ли су му битније две меч лопте или име на пеxару уз 2019 годину! Кад буде умирао умреће са Новаковим ликом у мислима!!

Maksa

pre 3 godine

RF nije uzeo nijedan GS od 31 do 36 godine zivota i onda u Australiji na 35 stepeni u 36 godini zivota u drugoj nedelji tenisa na tri dobijena seta on pobedi Varvinku,Nisikorija i Nadala u 5 setova..hehehehehe...hoce to hoce...on je NIKE projekat,teniski Felps,masina za pravljenje para,zato je sve radjeno da on bude toliko voljen u svetu..pa pogledajte samo nagrada za fer plej igraca godine..on stalno???? cekajte jedan David Ferer npr nije fer plej igrac???ili Del Potro?? PROJEKAT...ali pukla tikva izmedju nike i RF i koliko je od tad trofeja uzeo???? 1,majami :)))))

Sreto ns

pre 3 godine

Zamisli kada neko pise za Safina Rodika Hjuita Davidenka Soderlinga da su slaba konkurencija.A sta Raonic Dimitrov Cilic Nisikoti su jaka konkurencija.Roger tenis i dominaciju koju je imao pred kraj veka nije vidjena.Pa tad je i zver Rafa vec bio tu od 2005.A taj Rodik pobedjivao Nolu kaf je hteo

Miloje

pre 3 godine

Prilikom čitanja komentara na sportske vesti/tenis često mi
na pamet pada sjajan film "The Men Who Stare at Goats"
(nema veze za tenisom samo asocijacije me dovedu do naslova).
Pošto nas je viša sila i manjak zdravog razuma osudio na dosta
slobodnog vremena u ovom trenutku, toplo preporučujem najupornijim
pacijentima sa komentara da umesto u Federera, Nadala i Djokovića
malo za promenu "zure" u Bridžisa, Klunija i MekGregora neuporedivo
je bolje za mentalno zdravlje.

Kole

pre 3 godine

Da RF ima 7 GS i tri puta manje nedelja na prvom mestu opet bi bio najveci zato sto igra tenis a svi ostali udaraju lopticu. Najbliži RF su po majstorstvu Lejver i Borg. Sve ostalo vrlo dobri, dobri i manje dobri igraci. Uostalom planeta Zemlja je izabrala ljubimca!

Milan_PT

pre 3 godine

Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.
(Hmmm)

Činjenice treba prikazati kompletno kad ih poredimo, a ne samo ono što nam odgovara.
1) Novak je 3 puta igrao na turniru Hamburg Masters 1000. 2006, 2007 i 2008 su mladog Novaka sa glutenskom alergijom zaustavljali Moja, Verdasko i Nadal, da bi 2009. turnir prestao biti ATP 1000 i samim tim je nestao i interes za njim.
2) Federeru nedostaju Monte Karlo i Rim. Monte Karlo je pokušao 13 puta da osvoji, a Rim čak 17 puta. Uspeo je ukupno 7 puta da dođe do finala, gde bi ga obično Rafa pobeđivao, ali uspeli su i Vavrinka, a i neki Mantilja, koji je u tom trenutku bio 47. na svetu.

Dakle, Novak je imao 3 prilike da osvoji Hamburg, a Federer 30 prilika da osvoji Rim i Monte Karlo. Pritom je reorganizacija ATP turnira sprečila Novaka da to i uspe, a Federera njegovi protivnici: Vinsend Spadea, Jirži Novak, Jirgen Melcer, Andrej Medvedev, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Albert Kosta, Filipo Volandri, Žeremi Šardi, Radek Šćepanek, Grožan, Nalbandijan, Gaske, Conga, Monfis, Gulbis, Tim, Cicipas, Vavrinka, Nadal i Đoković.
Drugim rečima, Novak je osvojio sve Masters turnire, koji su u zadnjih 11 godina raspoloživi, a Federer nije i verovatno ni neće.

Mile

pre 3 godine

Svi ovi komentari tipa za par godina kad Nole bude imao vise GS, stici ce ga Novak za dve godine... Ima jedna lepa narodna poslovica- Prvo skoci pa reci hop! Toliko od mene, do tada 20>19>17

Golden Masters

pre 3 godine

@problem u najavi

Kao 1. ne postoji Nolo vec Nole
2. Niko ti ne moze zabraniti da kazes da je Fedex goat, ali postovao bi i Novaka da stvarno volis ovaj sport
3. Nadas se svadji u komentarima a to neces dobiti

Sportski pozdrav!

Milan_PT

pre 3 godine

...
Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu.
Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj.
(NoName, 10. april 2020 08:26)

Prva tvrdnja je istinita. Imao je dve meč lopte protiv Đokovića za kog se svi slažu da je tog dana igrao na 70% svojih mogućnosti. Zato njegove navijače i boli toliko taj poraz, jer im je jasno da je bio blizu pobede nad Novakom u jednom GS meču. Prvi put nakon 12 godina bio je blizu da to uradi još jednom, pošto je to uradio samo jednom, i to u njihovom prvom GS finalu, 2007. na US Openu. Šansa je otišla u nepovrat i više se neće ponoviti. Samo će bol i žal za propuštenom prilikom da ostane večno.
Druga rečenica je pravi primer stvaranja mita o Federeru. Bitno je napisati neku laž gde je RF glavni pozitivac, i onda svi federeromani to kasnije ponavljaju kao mantru. Federer NIJE u 39-oj igrao nikakvo finale AO Opena, te tako nije mogao da bude ravnopravan nikome. U stvari, bio je ravnopravan protivnik Milmanu i Sandgrenu, gde je uspevao da spasi brojne protivnikove meč-lopte, ali to je bilo u 1/4 i 1/16 finala, da bi stigao do polufinala gde je "ravnopravno" izgubio sa 3:0 od najboljeg na svetu...

Darko

pre 3 godine

Taj podatak govori da on nije imao nikakvu konkurenciju i da su pametni taj podatak nebi iznosili kao prednost. Da je mladji 5-6 godina uzeo bi mozda 5-6 slemova a proveo bi na prvom mestu mozda 50 nedelja

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.
(Somborac, 10. april 2020 09:31)

Ma nemoj mi reci, cuj teniski svijet je rekao. Evo recimo meni je bitniji broj nedelja, volio bih prvo taj rekord da obori. Pa kako je bio najbitniji broj nedelja kad je Federer trebao oboriti rekord Samprasa, samo se o tome pisalo godinu dana. Teniski svijet, a i ti sa njima moze mlatiti sta hoce, a kad Novak ovo sve anulira, vidicemo sta ce onda pricati...ostaje ono sto je zapisano, a zapisno je da je Novak nocna mora Federera i da ga je omlatio kad je god htio....

Mile

pre 3 godine

Ništa nije večno. Ali ameri stvaraju mitove o promoterima njihovih vrednosti. Kad se neko počne približavati jednom rekordu, sete se drugoga. Sledeći Federerev rekord će biti, da nikada nije nosio pelene!

micko

pre 3 godine

izvinite, a koja je konkurencija novaku, sem 'matorog' federera koga pljujete i penzionisete svake godine, i nadala koji je isto bio konkurent federeru od 2004,5 pa do dan danas?

the shining

pre 3 godine

Još jedan rekord Federera niko neće oboriti. Ima najmanje odlazaka u WC tokom meča.
(Pr, 10. april 2020 08:14) Hahahah, pa Nolo je prvak u nebitnim i izmisljenim rekordima bajane moj

Danijel.

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?

Mile

pre 3 godine

@Sava... Majstore kazes da je Federer imao smesnu konkurenciju pijanog Safina i Rodika. Pa gde nadje njih dvojicu ONI IMAJU BOLJI SKOR SA NOVAKOM! Toliko o tome da su smesni.

Baticca

pre 3 godine

To je samo dokaz da 5 godina nije bio povredjen u tom periodu. Da se Nole nije povredio 2017 verovatno bo vezao do danas. Covek je postavio rekord u broju bodova,imao je u jednom trenutku vise nego prvi i drugo zajeedno

Fan

pre 3 godine

Švajcarski majstor od sponzora zaradi koliko zarade zajedno Novak i Nadal. Mislite da je to tek tako bez veze ili to diktira broj navijaca sirom sveta. Pri tom je 6 godina stariji od njih!

Levak

pre 3 godine

A da mi svi malo ostavimo Djokovica na miru?
Ovih dana mu u komentarima “lincujemo” suprugu a sada dajemo sansu da “pametuju” mnogi na njegov racun sta on moze a sta ne...
Da oladimo malo svi pomalo?

cinjenice,

pre 3 godine

Federer tih godina kada je dominirao, iza njega broj 2 i broj 3 su mu bili Rodik, Hjuit, Blejk i ta klasa tenisera, odlicni ali nikad kalibar velikana, kasnije klinac Nadal koji nije jos imao top igru za hard. U Federerovoj najboljoj sezoni u karijeri - 2006., broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru. Novaku je celu karijeru kao broju 1 za vrat duvao sa broja 2 ii broja 3 Nadal i sam Federer licno. U kratkom periodu i Marej, koji je klasa iznad Rodika, Hjuita, Ljubicica pogotovo. Toliko o tome.
Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom. Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom. Celu karijeru ima njih za konkurenciju. Federer i sada sa 38 godina je debelo klasa iznad Rodika i Hjuita iz najboljih dana, a da ne pricam za zadnjih 5 godina.
Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao. Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu. Trebalo je da se pojave novi klinci Nadal, Nole i Delpo, pa da ga pobede na Garosu, na AO, na USO, sa 21, 22 god. kad to vec nisu mogli teniseri njegovih godina, njegova "konkurencija".
Kako je to Federer najbolji ikada, a protiv dvojce najvecih rivala ima los skor, i to pogotovo na slemovima?
Kako je to Federer najbolji ikada a nije za CELU karijeru osvojio sve masterse? Da je najbolji, valjda bi to za 20 godina kompletirao.
Kako je to Federer najbolji ikada a izgubio dominaciju sa 27 godina, u najboljim godinama?
Kako je, i zahvaljujuci kome Federer osvajao sa lakocom po 3 slema u serijama po sezoni u ranoj fazi karijere do svoje 26 godine, a posle toga, u najboljim godinama, iskusan, osvajao po jedan slem u tri godine?
Kako je vezao niz od 230 no1 nedelja i 4 puta zavrsio godinu kao no1 kao mladi teniser, a posle 26. godine, u najboljim godinama, sporadicno samo po par meseci bio broj 1, I nikada nije povratio dominaciju?

Raja

pre 3 godine

Lepsi tenis od Federera niko nije igrao. Sve ostalo moze da se komentarise ali to priznaje svako ko voli tenis kao igru.
(Sony, 10. april 2020 09:22)
Evo ja volim tenis i gledam mečeve od Mime Jaušovec, onoliko koliko su prenošeni na TV. Ne volim Federerovu servis-volej igru koju igra poslednjih nekoliko godina. Za mene kao gledaoca, to je samo nijansu interesantnije i lepše nego bombarderi tipa Raonića ili Iznera. Ne kažem da Federerov stil nije efikasan, u ovim njegovim godinama verovatno i iznuđen, ali tu nema ničeg lepog od tenisa. Gledaj publiku, a ne Federera (ako si u stanju). Njegovoj publici je savršeno svejedno da li Federer osvoji poen atraktivno ili čak i greškom protivnika. Čak je i struktura publike na Federerovim mečevima drugačija, upadljivo je više žena nego čak i na ženskim mečevima (do finalnih borbi).
Tvrdim da veliku većinu Federerovih navijača uopšte ne zanima "lepota njegovog tenisa" nego i više njegov fizički izgled. Pođi od sebe: da li je tebi Federer lepši nego (evo neću da kažem Đoković) nego neki totalno neutralni Gaske? Ili mlađi Kirios? Eto neću za primer da uzmem ni Andersona koji je stvarno neodoljivo ružan.
Federer je omiljen od većine žena, homoseksualaca, skoro svih angloamerikanaca koji više u muškom tenisu ne znače ništa i tek jednom malim delom navijača koji su to postali onda kada Federer nije imao prave konkurencije.
Ne mislim time ništa loše, uostalom možda si žena. I ja sam uživao da gledam Šarapovu i slušam je kako ciči.

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

antiDebil

pre 3 godine

@Sava
Pa vazno je jer pokazuje koliko je neko dominirao! 237 nedelja je nesto nestvarno.
Agasi je bio mladji tada nego Federer sada. Nadal osvojio prvi GS jos 2005 i od tada do 2011 redovno igrao finala i osvajao titule na svim GS. U tom periodu Nadal je osvojio 10 GS. Kasnije je to neki drugi Nadal, dosta slabiji na brzim podlogama, narocito na travi.
Djokovic je igrao u konkurenciji starca Federera, pred penzijom, daleko od najboljih dana,povredjenog Nadala i povredjenog Mareja. To je najstarija konkurencija u istoriji.
Svoje najvece uspehe Novak je ostvario od kad je Federer imao 33+ godina.
Od 2014 cak 11 od ukupno 17 GS. Dakle, sve jasno, morao je da saceka da RF bas ostari, pa da uzme dvostruki broj GS.

Ljubomir

pre 3 godine

Nije bitno dali je u Federerov eri bio Hjuit,rodik,Bagdatis,ili u Đokovićevoj eri Čilić,conga,Anderson to su i u jednoj i u drugoj eri sve prosečni igrači bitno je da u Federerovoj eri 6 godina nije bilo Đokovića i 5 godina nadala a u Đokovićevoj eri su bili i Nadal i Federer e tu je ta razlika između Federera i Đokovića pa vi koji navijate za Federera se zapitajte koliko je on osvojio grenslemova i mastersa da ne računamo one turnire na kojima nisu ova druga dvojica učestvovali i koliko bi on bio nedelja na prvom mestu da nije od ove dvojice stariji 5 odnosno 6 godina.I na kraju ja zaista ne mogu da verujem da neko može da navija za nekoga stranca bilo to u kolektivnim sportovima ili u pojedinačnim kada učestvuje naš klub ili pojedinac baš bi volio da vidim da u Švajcarskoj,Španiji ili nekoj drugoj državi neko navija za naše sportiste pored svojih sportista.

Sava

pre 3 godine

@Rafa30
Kada vec spominjes godine, Federer na pragu cetrdesete Nadala lema gde stigne, Djokovica pobedjuje, a pobedio ga je cak 3 puta u Djokovicevoj najboljoj godini u karijeri, 2015. Jasno je da su Novak i Nadal imali srece sto je RF 5 godina stariji, inace nista ne bi osvojili, narocito Novak koji je 10 od 17 GS osvojio od 2015 do danas, dakle u periodu u kojem je RF imao 34, 35,36, 37, 38 godina.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005, kada je RF imao samo 4 GS. Realno, Nadal je svoj najbolji tenis igrao u periodu 2005-2011, kada je osvojio 10 od ukupno 19 GS.
Federer je najbolje igrao dok je bio mlad i tada je dominirao. Novak nikada nije ostvario takvu dominaciju. Djokovic je 13 od svojih 27 pobed protiv Federer ostvario kada je Federer presao 33 godine starosti, cak 10 od 27 od kada je imao 34+ godina, a 21 od kada je Federer usao u tridesete godine. Dakle, Novak je iskoristio Federerove godine kao niko drugi. Dok je RF bio na vrhuncu, Novak Djokovic nije mu mogao nista, cak je sam priznao da je hteo da bezi u penziju zbog toga, ali je resio da saceka da ovaj ostari.
Djokovic je prvo mesto drzao u NAJSTARIJOJ konkurenciji u istoriji tenisa, to ostaje cinjenica zbog koje on ne moze biti u konkurenciji za najboljeg ikada.

N1

pre 3 godine

Novak je igrao u vreme najslabije konkurencije i zato ima veliki broj turnira. Realno jedini ravnopravai su mu bili Federer u godinama i sklon povredama Nadal. Marej i Delpo su skoro invalidi inace fenomenalni igraci. Sten Vavrinka nije mnogo zainteresovan za tenis inace je i kao takav unistavao Novaka. Mislim da je Korona unistila "trojku" mladi ce skroz sazreti i preuzeti glavne uloge. Cicipas, Zverev, Medvedev i Tim. Po meni Tim ce uzeti minimum 10 GS. Tim ima 27 godina i sada do 32 je u naponu snage. Posle toga priroda cini svoje.

Rape

pre 3 godine

Sa likovima poput N1 treba polemisati samo kratko.Ceo teniski svet bez obzira na godine kaže da je poslednjih 10-12 godina tenis najdominantniji ikada.Eto toliko o tvom mišljenju.

O RUCK

pre 3 godine

Ovaj rekord (237 n)je zaista veliki, ali ipak njegovu velicinu bitno DEVALVIRAJU dve cinjenice: 1) Konors je proveo 244 nedelje na prvom mestu s prekidom od samo 1. nedelje: 2) Federer je postigao rekord dok su mu glavni konkurenti bili (Safin, Kuerten, Hjit, Rodik, Ferero....) mora se priznati da to nije ipak isto kao rekord postici u konkurenciji Nadala, Djokovica,Mareja koji su tada imali 22,21,21 godinu!!!! Tako da su prva mesta Djokovica, Nadala, i Mareja daleko vece specificne tezine. Uostalom kad su mu glavnai konkurenti bili Nadal i Djokovic on je na prvom mestu proveo "samo"73 nedelje. Jos jedanput potvrda da je statistika nauka kao i bikini: SVE OTKRIVA A NISTA NE POKAZUJE!!!

Sabre

pre 3 godine

...sto je samo krunski dokaz u kakvoj je smesnoj konkurenciji on gradio vecinu svoje karijere. Ajmo malo statistika koliko je dugo bio na prvom mestu kad su Nole i Rafa usli u pricu, a koliko tek kad su usli u svoj prajm?!

GOAT Roger

pre 3 godine

Ima jos jedan rekord. I zato smatram da je najbolji. Ovaj rekord ce takodje biti tesko oboren. Na najvise meceva za redom je nosio znojnicu na glavi.

Topnik

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)

Nemoj tako, bili su tu i Kiefer, Baghadatis, Blake... zlatna era tenisa.

xxx

pre 3 godine

Prestici ce Novak njega i po broju GS titula i po broju nedelja na prvom mestu. Ali ono sto bi najvise voleo je da ga prestigne i po titulama na Vimbldonu.

dušan

pre 3 godine

Rodžer je bio dugo br.1.zbog toga što je Novak bio dečak i stasavao kao teniser. Trajalo je to do 2011.,kad je Nole preuzeo tron.
Od tada, svih ovih deset godina, Rodžer stalno gleda leđa Novaku, bez šanse da ikad bude "vođa kolone".
Ko te pita koliko je bio prvi u kontinuitetu. To nema nikakvog značaja. Besposleni neka računaju.

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(Sony, 10. april 2020 09:22)

Posteno, potvrdjujem kao Noletov fan... Kome Federer nije najelegantniji teniser ikada, taj ne voli tenis, ali u sportu nisu uvek najbolji oni koji igraju leprsavo. Sto se tenisa tice, i "nove ere", jedino je ispravno govoriti o grupi najboljih igraca svih vremena, a to su Agasi, Sampras, Federer, Nadal i Djokovic, redosled uopste nije bitan, svi su najbolji...

Sava

pre 3 godine

I opet Djokovic nije ni medju 3 najbolja u istoriji. Koji su to Djokovicevi rekordi? U cemu je to najbolji u istoriji? Niko da navede makar 5 tih vaznih rekorda koje drzi Djokovic. A hteli biste da ga proglasite najboljim. Evo, ja cu navesti 5 velikih Federerovih rekorda. Najvise osvojenih GS, najduze prvi na svetu, najduza dominacija (237 nedelja uzastopno), najvise titula na betonu, najvise titula na travi... a Novak nigde gde je bitno nije najbolji.

Sava

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.

dare slovenac

pre 3 godine

To je vreme teniskog vakuma, Novak je sve uspehe ustvario u vreme izgradjenih Federera, Nadala, Murraya...Niko ni u snu nije mogao zamisliti (osim Novaka i Srdjana), da če 2010-2020 Novak brutalno izdominirati, još da nije bilo pada motivacije i lakta 2016-2017 gde bi mu bio kraj...

miljko

pre 3 godine

Zanimljivo je da Novak sad vec vodi u big titles (gs,mastersi,zavrsni turnir), ne puno, za 1 od Nadala i 2 od Federera, cini mi se. A pojedinacno, ne vodi ni u jednoj od 3 kategorije. Mastersi 1 manje od Nadala, zavrsni 1 manje od Federera,gs svi znaju stanje. Ovo samo pokazuje da su vec sada manje vise jednaki u postignutom. Naravno, moze neko da kaze 3 gs su bitnija od 30mastersa ali to je smesno. Za Nadala je veliki minus sto nema bar 1 zavrsni. Ono sto je problem za federera je sto ce tesko ici povecavanje bilo kog od 3 broja dok nadal i djokovic imaju vece sanse, ali ko zna, kad sve krene oper, kao sto neko rece, mozda nece biti isto. Rekord u ukupnom broju nedelja na 1.mestu je skoro dostignut,iako i tu tekuce stanje moze da poremeti konacan status. Sve u svemu, tu su, Novak ako nije veci, stigao ga je, cak i da Federer ostane ispred i da sad zavrse sva 3ca karijeru,nije to nista neprikosnoveno, to je sitno. 3 gs razlike su velika na 6:3, ali na 20:17 i nije drasticno, pogotovo sto ima -6 na mastersima. Naravno, svako moze reci da nije tako, da ta 3 gs vrede vise, ali i ako Novak ne stigne to, deluje da Nadal mora da moze da ga barem izjednaci po gsa mozda i predje. Toliko.

problem u najavi

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!

Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!

Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!

Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)

Sale

pre 3 godine

Ljudi retke su sezone da su Novak, RF i Rafa igrali sva trojica. Uvek je neko povredjen. Dalje cim njih trojica skoro sve osvajaju to je znak da je losa konkurencije. Majej i Sten se pojave jednu sezonu pa ih nema 3. Delpo povredjen celu karijeru. Krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih vi ste imali gomilu majstora u isto vreme i zato niko nije dominirao sem Borga u Wimbldonu. Borg je igrao sa gomilom majstora Nastase, Mekinro, Konors, Lendl svi su oni imali karijere od 10 i vise vrhunskih godina. Tenis je bio interesantniji zato sto nije bilo dominantna dva, tri igraca. Kasnije osamdesetih jos veca konkurencije Beker, Agasi, Samprasa, Edberg, Vilander to je bio haos. Svaki od njih ima najmanje 5-6 GS. Ovo sada je dosadna dominacija 3 igraca bez konkurencije. Tenis ce se igrati i dalje i uvek ce biti majstora. Do sada RF igra najlepše ikada. Sve ove igrace sam gledao imam 67 godina.

CroFed

pre 3 godine

@cinjenice

Kažeš "broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru"
Pa taj protjerani Banjalučanin ima polufinale Grand Slama, osvojenih 10 turnira od čega i Indian Wells (sredio Novaka, Rafu i Roddicka), znači osrednji po tebi. Što su onda Janko Tipsarević i Viktor Troicki?

Pa dalje "Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom"

Krivo, kada je stupio na tour krajem 1998/početkom 1999 još su uvijek glavne face bili Sampras, Kafeljnikov, Rios, Kuerten, Rafter itd.

Ima još: "Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom"

Kada je stupio na tour 2005 lekciju mu je u Australiji održao "pijani" Safin. On se prvo mjesto bori od 2011

Pa ovo: "Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao"

Znači tamo negdje do 2003/2004 Nalbandian je imao 5-0 protiv njega, Hewitt 7-2

Onda "Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu"

Nalbandian ga je dvaput sredio na GS, Roddick bio jako blizu 2009 u Wimbledonu (imao set prednosti i mislim 6-2 u tie breaku drugog seta)

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(CroFed, 10. april 2020 16:51)


Pazi ovako. I Jelena Dokić je proterana iz Osijeka. I mnogo ih je, na stotine hiljada, koji su iz Bosne a i iz Hrvatske ili proterani ili se sami, na vreme(Ivan, njegova majka i brat) evakuisali zbog nadolazećih previranja zato što su imali mogućnosti. Što je sasvim razumljivo.
Tako da, nije ti trebalo u komentaru od 1000 karaktera da čačkaš. Ovde su vesti o tenisu.

Komentar, onaj veći deo o tenisu, ti je u suštini polemički ne sporim. Imaš pravo na svoj stav slagao se neko s'tobom ili ne.

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

Siniša

pre 3 godine

Kažete Fedovi nebitni rekordi a ovo su vaši.Međusobni omjer(to nije ni rekord),dominacija 11' 15'(rekord čega???),4GS u nizu(lejver u godini),mastersi(nadal ih ima više) jedini stvarni rekord što Nole trnutno drži je titule AUS Opena.

Olja

pre 3 godine

Otkud sad taj parametar postade tako vazan?
Naravno, kako su Nadal i Đokovic blizu da dostignu i obore njegov, do sada najvazniji rekord, broj GS, onda iskrsnu ovaj, - najvise nedjelja na prvom mjestu. Ko vele - e to nece moci niko da dostigne.
Ali, nista nije nemoguce.
Ja Novaku zelim dobro zdravlje i jaku volju za igrom, a ako tako bude, nema Feđinog rekorda koji nece biti uzdrman.

Milan Kukic

pre 3 godine

samo treba da se zna da je sad drukcije bodovanje a to je neko promenio bas zbog toga da novak nebude neprikosnoveni vladar tenisa ako gledate mnoge benificije ima federer na turnirima njemu se skoro uvek popusta iako nije najbolji u tom momentu

Savić Dragan

pre 3 godine

Čekajte bre ljudi da svi završe karijere pa ćemo lako sabrati posle ko je i šta postigao! Sada dok su svi još aktivni dzabe sabiramo i mešamo babe i zabe. Pozdrav svima bez obzira na čiju stranu navlačili!

lul

pre 3 godine

@Rafa30 Koliko se ja sećam, Rafa je bio aktuelan već 2005, a Novak je malo kasnio... Novak je počeo da osvaja kad je Federer napunio 30 i to je to. Ako vam nešto nije jasno, uporedite samo, Novak iz 2011. bi bilo kog Novaka nakon što je napunio 30 godina pojeo za doručak. To su činjenice koje ne možete nikako da poreknete. Jedini ko je uporediv sa Rogerom je Rafa i to zbog činjenice da ga je pobeđivao i otimao mu GSove kad je Roger imao 25 godina...

Somborac

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.

To su nebitne statistike

pre 3 godine

Molim da kliknu zeleno oni kojima bi bilo (više nego) dovoljno da Nole do kraja karijere osvoji sledeće: 10 Australiana; još jedan RG a da u polufinalu/finalu dobije Vavrinku i Nadala; još jedan US a da u finalu u pet setova dobije Vavrinku. Računi namireni, ja srećan. Siguran sam i Nole. A ovi brojevi što ih izbacuju kompjuteri, pa tu kraja nema...I nebitni su.

Jelena

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER
(andrej mostovoj, 10. april 2020 09:14)

@and
ne bih se slozio. ja mislim da nijedan od trojice vise nece osvojiti nijedan grand slem. virus je ucinio svoje.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ako pod niko misli na Djokovic i Nadala i ostalih koji su u prvih deset na listi verovatno je u pravu ... ali za par godina moze da se pojavi ponovo neki dominantan teniser koji ce biti okruzen prosecnim igracima i da uradi isto sto je Federe uradio dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic, a ako mu se ne pojave takvi moze da provede na prvom mestu i deceniju ili vise, tsako da je tekst sam po sebi glupost

upisite nesto

pre 3 godine

Federer sada kad nije nikakav konkurent, ATP lista je stopirana, i to samo ide Federeru u PRILOG.
On je prvi po broju nedelja koje mozemo nazvati COVID NEDELJE

Danko

pre 3 godine

Ta era je najveća dominacija nekog tenisera u istoriji, 237 nedelja u nizu. Treba to oboriti, pa tek onda reći da si ti taj koji je najviše dominirao... da, da.

Vojo

pre 3 godine

Voo Doo Instalater, 10. april 2020 13:01)

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.

Hmmm

pre 3 godine

Vodoo instalater
Ne izvlaci iz konteksta. Ne pricaj o necemu sto nisi gledao. Kako ti mozes da ocenjujes vreme, kada nisi gledao tada tenis? Poceo si 2011. Svako ko je gledao tenis pre toga, nikada nece napisati za tenisere da su losi. Osim toga, koliko se secam, Sasu prozivate i kazete da je Novak u njegovim godinama osvajao. Sada mi kazes kako je Novak mlad, pa zbog toga nije. Rafa je imao 21, kapiram da je to matoro. Samo Novak nije bio zreo po pptrebi, ili jeste zreo po potrebi. Kao sto je i sve ostalo vezano za njega po potrebi. I nemoj molim te, te fazone ja nisam spustao, niti uzdizao Federera. Ne, ti si napusao da je on igrao u losoj konkurenciji, a Novak u dobroj, ukljucujuci i Federera. Navikli smo na to pa ne moras da mi objasnjavas. Godinama citamo potpuno isto.
Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.

parx

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

Budaletino, pa rupa je bila, zato sto kada je bio mlad, niko mu nista nije mogao.

Vodoo Instalater

pre 3 godine

...
Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.
(Hmmm, 10. april 2020 14:13)

Bravo, druže. SVE si rekao.

Koliko je Novak osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko u dobroj 2011. i kasnije? Do te godine jedan GS a onda ostalo plus "sića" mastersa etc. Koliko je Federer osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko posle u dobroj? Koliko nedelja je bio na prvom mestu u lošoj a koliko u dobroj konkurenciji? I ne zaboravi da je 2008. Novak bio šiljokuran od 20 godina. Imao problem sa astmom i posle tri žešća pretrčavanja od mreže do osn. linije i nazad svaki put zevao k'o som boreći se za vazduh.


I ja nikoga niti sam "spuštao" niti "uzdizao". Samo sam naveo nekoliko (ima još puno) suvoparnih podataka sa Google-a na koji me i ti šalješ. Federer jeste najtrofejniji teniser(GS, Br. nedelja i ukupan broj titula) i to ja, trenutno, ne sporim. Šta će biti na kraju, kad se okače reketi o ekser ostaje nam da sačekamo i vidimo.

E sad! Ko je najbolji? Hmmmm.. To je više stvar ukusa a malo i vremena kad je igrao. Nekome je možda najbolji Pat Cash ili Ivan Lendl. O Samprasu, Agasiju, McEnroeu tek da ne govorimo. Oni koliko su imali i imaju navijača...

samo kazem

pre 3 godine

ima na wikipediji stranica sa teniskim rekordima. ima kojekakvih gluposti tamo, ako kad se pogledaju sve te statistike, federer u dosta parametara vodi. kao i svaki patriota zelim da djokovic ipak bude GOAT, ali mi ne deluje realno, bar ne ovaj deo sa uzastopnim nedeljama na broju 1. daj boze da nisam u pravu :)

Sava

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(Vojo, 10. april 2020 10:45)

Vojo, gde ti vidiš šta Sava priželjkuje? On je samo bacio činjenice. Da li su Sampras i Agasi bili na zalasku karijera? Jesu! Da li je Rafa prvi GS osvojio 2005. i to u finalu protiv nekog Puerte koji je u to finale i mogao da dođe samo zato što su i ostali u glavnom bili njegov nivo(Puerta osvojio ukupno 3 turnira u celoj karijeri kad Đoković nije bio ni u najavi). 2008. Đoković osvaja prvi GS, Nadal ima već 4 RG i jedan W i tada prestaje neprikosnovena dominacija Federera. Vratio se posle još dva puta i to u periodu kad su i Đoković i Nadal bili otsutni ili u slaboj formi zbog povreda.
Prosto da prostije ne može biti. Do pojave ove dvojice, Federer jeste bio dominantan od 2005. do 2008. ali samo i jedino zahvaljujući kilavoj konkurenciji.

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.
(Vojo, 10. april 2020 14:19)

Nije jasno što ti znaš da neko omalovažava, šta priželjkuje, čemu se raduje? Ti si bre baba Vanga ili onaj Ljubiša Trgovčević?

I ja sam kao i (Sava, 10. april 2020 10:18) naveo samo suvoparne podatke i ništa drugo!

I tebi so long.

Tata

pre 3 godine

@sin
Možda i ne bi bio prvi. Nadal također nije branio mnogo poena u IW i Miamiu (polufinale, odnosno u M nije ni nastupio). Nije bas nemoguće da Nadal na ta dva turnira ne odigra bolje od Novaka, ali ta cinjenica ne smeta mnoge da Novaku upisuju "sigurnu" jedinicu u tom periodu. Pretpostavljam da bi Novak ipak uspio obraniti prvo mjesto, ali to je samo pretpostavka, a ne "sigurica". Što se tiče ovih koji bi računali tjedne u periodu dok nitko ne može igrati, uvjeren sam da ovakvu ludost ne bi predlagali da je Federer prvi ili Nadal.

dakiliz

pre 3 godine

Po meni je to sticaj sretnih okolnosti.
Možeš da budeš 100 nedelja prvi i onda te na samo jednu ili par nedelja preskoči neko i ti se vratiš odmah ali sve Jovo na novo od početka.

Rocky

pre 3 godine

Ovaj ne zna ni internet da koristi.... ha ha ha

Pa taj bi "nedostižni" rekord pao još ove godine...da ne zloupotrebiše koronu da probaju da zaustave nezaustavljivog...

Hmmm

pre 3 godine

Voo Dooo Instalater
Na to da su Novakovi navijaci kontradiktorni smo cec navikli. Da u istoj recenici spustaju i uzdizu Federera i to smo navikli. Samo, verujem da bi se iznenadio koliko je tvoje secanje o nekim dogadjajima razlicito u odnosu na ono sta je stvarno bilo. Imas sve na netu, ukucas svakog od njih trojice, imas opciju karijera, uzmes olovku i papir, pocnes da zapisujes. Verujem da ces se iznenaditi, recimo 2012. godina. Sva trojica su bili isti, broj titula. Verujem da to zaista zvuci neverovatno, ali ne mozes promeniti dogadjaje. Sto se ostalog tice, tenis se igrao i irace se poske Novaka. Cisto za tvoju informaciju, Novsk je 2008. pobedio na AO i u nikakvoj konkurenciji je cekao jos 3 godine da pocne da osvsja. Tek kada su ti uzasno losi teniseri otisli u penziju. Za tvoju informaciju i Rafa je osvajao u toj nikakvoj konkurenciji. Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Hmmm, u nikakvoj konkurenciji pored nadala i baletana? Hmmmm...

Milan_PT

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.
(Hmmm, 11. april 2020 09:17)

Sve što sam imao da kažem rekao sam u dopuni Tvog neobjektivnog komentara gde si 3 neuspešna pokušaja Novaka Đokovića da osvoji Hamburg izjednačio sa 30 neuspešnih pokušaja Rodžera Federera da osvoji bar jedan Rim ili Monte Karlo.
Komentatori ovog sajta nisu stoka koja ne ume da proceni šta je poenta, a šta nije. U svakom komentaru treba im dati kompletnu istinu, pa neka sami odluče šta će sa njom...

Miki

pre 3 godine

Fereder je zbog 20 GS isto sto i Zvezda,sampion sveta. Novak je zbog 17 GS isto sto i Hrvatska,vicesampion sveta. Kada Hrvati budu prvaci sveta ili Novak bude uzeo 20 GS,stvari ce se promeniti. M? Sta cemo sad Hrvati i grobari sto ovde pljujete Noleta,plus ili minus na moj komentar???? :))))

maki

pre 3 godine

Nole , Federer i koji bio veliki sportista ili glumac, nije lako nositi se sa slavom. Vidimo cesto kako propadnu.

Nije dovoljna genialnost cime se bavis. Vazno je i okruzenje. Pa lako se covek izgubi. Dosada su ova tri tenisera, dobro su okruzena, familijom sto je i naj vaznije.
Sada svako od njih ponasa se po mentalitetu svog podneblja. I tesko ih je razumeti. A baska simpatija. Ko je danas najbolji ???? Kada je Sampras zavrsio karijeru sa 14GS , tesko je bilo zamisliti da ce ga neko prestici? Danas je lestvica na 20GS. Ako Nole to ne prestigne. Za koju godinu neki novi momak ce prestici.

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Još jednu stvar da dodam:Početkom ove decenije, kada je Novak bio u usponu, sećate se onog perioda, večito treći, Federer ga nije baš nešto poštovao. Mnogo je bilo izjava koje su bile, najblaže rečeno, nekorektne, od strane Federera a na račun Novaka. Pa čak i ona čuvena izjava, nakon poraza od Novaka, kada je Nole raspalio po loptici pa ako prođe-prođe. Na sreću, prošla je. Ono što je, nakon toga, činjenica da je Federer promenio retoriku. I dalje govori o Nadalu, kao najvećem rivalu, ali sa poštovanjem govori i o Novaku. O Novakovim izjavama suvišno je i trošiti reči. Na žalost, publika i dalje ne ne prepoznaje da je došlo vreme da i Novaku ukažu veće poštovanje, pa dolazimo do apsurdne situacije da se protiv Novaka navija svakom prilikom. Ako ništa drugo, to je dovoljan razlog da budem na njegovoj strani. Ali da se vratimo onim bitnijim stvarima. Odnos između Federera i Novaka bi mogao da bude sledeći, hipotetički gledano: najverovatnije će Federer, u naredne 2-3 godine završiti karijeru. Novak ima još 5,6,7 godina bavljenja ovim sportom, nadam se. Ja lično očekujem da, nakon završetka karijere, prvom prilikom kada bude bilo mogućnosti, Novak ponudi Federeru neku vrstu saradnje, kao što je tu bili Beker, Agasi i sada Ivanišević.

ide bre

pre 3 godine

nike plus zapad plus kobra na ledjima koju je nosio na gala premijeri jednako razmislite. ej jedan rodzer federer da nosi kobru na ledjima na odelu od pet hiljada dolara....kakav transfer blama

Vojo

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!
(Sava, 10. april 2020 11:28)

I ptice na grani to znaju, znaci smesan si ako mislis da neko ko prati tenis to ne zna.
Govorio sam o periodu PRE zvanicnog zamrzavanja. Vrati se na clanke pa procitaj komentare, slavili navijaci, samo im tamburasi nedostajali, samo vazan bio BROJ, a ne kako bi se do njega doslo.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Zna li Patrik Rafter da je federer GOAT i da nije smio da ga od tri duela dobije sva tri puta?

Dule

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)


Ma kako da ne. Taj Rodik protiv Noleta 5:4. Taj Safin 2:0. Pa vi vidite.

Federer je imao, na njegovu zalost, a nasu srecu, najjacu konkurenciju kakvu Nole nikad nece imati. Posle samo godinu dana od kada je dosao na vrh (2004.) dosao je Nadal i osvojio svoj prvi G.S. (2005.)Za konkurenciju dovoljan bi bio samo on. (Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије). Posle jos godinu dana, jer su samo godinu dana mladji, dosli su Nole i Mari. Znaci tri clana velike cetvorke. Svi, sto je jako bitno, mladji od njega. Nole, na njegovu srecu, nikad nece imati takve konkurente. Lepo je to jos Beker rekao. "Njegova najveca konkurencija bice ostareli Federer, najcesce polupovredjeni Nadal, povredjen Mari, a ostali su daleko". Znaci Noletu ostao vakuum u konkurenciji(nema novih - jos ni jedan slem nisu osvojili) i mogucnost da obara sve rekorde kako hoce. I bice sramota ako ih ne obori.
Komentar verovatno nece biti objavljen, a ako bude bice sami minusi. Naravno - jer je realan. Pitajte Bekera. Trener mu je bio.

Hmmm

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.

NoName

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..
(Rafa30, 10. april 2020 08:02)

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.

ja sam ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka i naravno da mi je drago da je neko nas toliko postigao i uradio stvari u životu, ali da se ne lažemo nema nikakve šanse da stigne Federera ni po čemu, jer je on najbolji svih vremena, to je kao kad bi bilo koga iz moto gp uz svo dužno postovanje prema svima poredio sa Valentinom Rosijem, kad bi bilo kog kosarkasa poredi sa Jordan-om, bilo kod vozača formule jedan sa Sumaherom itd.... Jednostavno kad kažeš taj sport to je prvo sto ljudi pomisle, možda nisu bili najsavrseniji ali su najuticajniji i najprepoznativljiji. I sad jedna lična stvar, meni je na primer kad gledam Federera uživanje, kako izgleda to sve lako kad on radi, kao da se dodaje na ulici dok Nadal i Djokovic stenju, vrište, kidaju se, lome....

Sreto ns

pre 3 godine

Zamisli kada neko pise za Safina Rodika Hjuita Davidenka Soderlinga da su slaba konkurencija.A sta Raonic Dimitrov Cilic Nisikoti su jaka konkurencija.Roger tenis i dominaciju koju je imao pred kraj veka nije vidjena.Pa tad je i zver Rafa vec bio tu od 2005.A taj Rodik pobedjivao Nolu kaf je hteo

Kole

pre 3 godine

Da RF ima 7 GS i tri puta manje nedelja na prvom mestu opet bi bio najveci zato sto igra tenis a svi ostali udaraju lopticu. Najbliži RF su po majstorstvu Lejver i Borg. Sve ostalo vrlo dobri, dobri i manje dobri igraci. Uostalom planeta Zemlja je izabrala ljubimca!

Danijel.

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?

Rafa30

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

N1

pre 3 godine

Novak je igrao u vreme najslabije konkurencije i zato ima veliki broj turnira. Realno jedini ravnopravai su mu bili Federer u godinama i sklon povredama Nadal. Marej i Delpo su skoro invalidi inace fenomenalni igraci. Sten Vavrinka nije mnogo zainteresovan za tenis inace je i kao takav unistavao Novaka. Mislim da je Korona unistila "trojku" mladi ce skroz sazreti i preuzeti glavne uloge. Cicipas, Zverev, Medvedev i Tim. Po meni Tim ce uzeti minimum 10 GS. Tim ima 27 godina i sada do 32 je u naponu snage. Posle toga priroda cini svoje.

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

the shining

pre 3 godine

Još jedan rekord Federera niko neće oboriti. Ima najmanje odlazaka u WC tokom meča.
(Pr, 10. april 2020 08:14) Hahahah, pa Nolo je prvak u nebitnim i izmisljenim rekordima bajane moj

sava

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..

Siniša

pre 3 godine

Općenito svaki vrhunski sportaš ima svoj "prime time".Federer je bio na vrhuncu između 04-08.Tih pet godina apsolutne dominacije su bili nešto neviđeno u tenisu i sportu uopće.Bilo je igrača koji su dominirali(Nole ,Nadal,Sampras,Lendl)ali njihova dominacija trajala je godinu ili maksimalno dvije.

Jelena

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER
(andrej mostovoj, 10. april 2020 09:14)

@and
ne bih se slozio. ja mislim da nijedan od trojice vise nece osvojiti nijedan grand slem. virus je ucinio svoje.

Fan

pre 3 godine

Švajcarski majstor od sponzora zaradi koliko zarade zajedno Novak i Nadal. Mislite da je to tek tako bez veze ili to diktira broj navijaca sirom sveta. Pri tom je 6 godina stariji od njih!

Vojo

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.
(Sava, 10. april 2020 10:18) # Link komentara

Ne mogu da verujem da ovo govore oni koji prizeljkuju da Nole ima najvise nedelja na prvom mestu ne kad je slaba konkurencija, nego dok se tenis NE IGRA! I slavili bi taj rekord.
Znaci Federerov rekord ne vredi, slaba bila konkurencija, a Noletov bi vredeo u vreme pandemije i otkazanih turnira?
Mnogo ste smesni. Ali bas mnogo :)

Milan_PT

pre 3 godine

...
Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu.
Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj.
(NoName, 10. april 2020 08:26)

Prva tvrdnja je istinita. Imao je dve meč lopte protiv Đokovića za kog se svi slažu da je tog dana igrao na 70% svojih mogućnosti. Zato njegove navijače i boli toliko taj poraz, jer im je jasno da je bio blizu pobede nad Novakom u jednom GS meču. Prvi put nakon 12 godina bio je blizu da to uradi još jednom, pošto je to uradio samo jednom, i to u njihovom prvom GS finalu, 2007. na US Openu. Šansa je otišla u nepovrat i više se neće ponoviti. Samo će bol i žal za propuštenom prilikom da ostane večno.
Druga rečenica je pravi primer stvaranja mita o Federeru. Bitno je napisati neku laž gde je RF glavni pozitivac, i onda svi federeromani to kasnije ponavljaju kao mantru. Federer NIJE u 39-oj igrao nikakvo finale AO Opena, te tako nije mogao da bude ravnopravan nikome. U stvari, bio je ravnopravan protivnik Milmanu i Sandgrenu, gde je uspevao da spasi brojne protivnikove meč-lopte, ali to je bilo u 1/4 i 1/16 finala, da bi stigao do polufinala gde je "ravnopravno" izgubio sa 3:0 od najboljeg na svetu...

problem u najavi

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!

Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!

Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!

Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)

Milan_PT

pre 3 godine

Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.
(Hmmm)

Činjenice treba prikazati kompletno kad ih poredimo, a ne samo ono što nam odgovara.
1) Novak je 3 puta igrao na turniru Hamburg Masters 1000. 2006, 2007 i 2008 su mladog Novaka sa glutenskom alergijom zaustavljali Moja, Verdasko i Nadal, da bi 2009. turnir prestao biti ATP 1000 i samim tim je nestao i interes za njim.
2) Federeru nedostaju Monte Karlo i Rim. Monte Karlo je pokušao 13 puta da osvoji, a Rim čak 17 puta. Uspeo je ukupno 7 puta da dođe do finala, gde bi ga obično Rafa pobeđivao, ali uspeli su i Vavrinka, a i neki Mantilja, koji je u tom trenutku bio 47. na svetu.

Dakle, Novak je imao 3 prilike da osvoji Hamburg, a Federer 30 prilika da osvoji Rim i Monte Karlo. Pritom je reorganizacija ATP turnira sprečila Novaka da to i uspe, a Federera njegovi protivnici: Vinsend Spadea, Jirži Novak, Jirgen Melcer, Andrej Medvedev, Vejn Fereira, Andrea Gaudenci, Albert Kosta, Filipo Volandri, Žeremi Šardi, Radek Šćepanek, Grožan, Nalbandijan, Gaske, Conga, Monfis, Gulbis, Tim, Cicipas, Vavrinka, Nadal i Đoković.
Drugim rečima, Novak je osvojio sve Masters turnire, koji su u zadnjih 11 godina raspoloživi, a Federer nije i verovatno ni neće.

Sava

pre 3 godine

@Rafa30
Kada vec spominjes godine, Federer na pragu cetrdesete Nadala lema gde stigne, Djokovica pobedjuje, a pobedio ga je cak 3 puta u Djokovicevoj najboljoj godini u karijeri, 2015. Jasno je da su Novak i Nadal imali srece sto je RF 5 godina stariji, inace nista ne bi osvojili, narocito Novak koji je 10 od 17 GS osvojio od 2015 do danas, dakle u periodu u kojem je RF imao 34, 35,36, 37, 38 godina.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005, kada je RF imao samo 4 GS. Realno, Nadal je svoj najbolji tenis igrao u periodu 2005-2011, kada je osvojio 10 od ukupno 19 GS.
Federer je najbolje igrao dok je bio mlad i tada je dominirao. Novak nikada nije ostvario takvu dominaciju. Djokovic je 13 od svojih 27 pobed protiv Federer ostvario kada je Federer presao 33 godine starosti, cak 10 od 27 od kada je imao 34+ godina, a 21 od kada je Federer usao u tridesete godine. Dakle, Novak je iskoristio Federerove godine kao niko drugi. Dok je RF bio na vrhuncu, Novak Djokovic nije mu mogao nista, cak je sam priznao da je hteo da bezi u penziju zbog toga, ali je resio da saceka da ovaj ostari.
Djokovic je prvo mesto drzao u NAJSTARIJOJ konkurenciji u istoriji tenisa, to ostaje cinjenica zbog koje on ne moze biti u konkurenciji za najboljeg ikada.

Sava

pre 3 godine

I opet Djokovic nije ni medju 3 najbolja u istoriji. Koji su to Djokovicevi rekordi? U cemu je to najbolji u istoriji? Niko da navede makar 5 tih vaznih rekorda koje drzi Djokovic. A hteli biste da ga proglasite najboljim. Evo, ja cu navesti 5 velikih Federerovih rekorda. Najvise osvojenih GS, najduze prvi na svetu, najduza dominacija (237 nedelja uzastopno), najvise titula na betonu, najvise titula na travi... a Novak nigde gde je bitno nije najbolji.

Mile

pre 3 godine

@Sava... Majstore kazes da je Federer imao smesnu konkurenciju pijanog Safina i Rodika. Pa gde nadje njih dvojicu ONI IMAJU BOLJI SKOR SA NOVAKOM! Toliko o tome da su smesni.

CroFed

pre 3 godine

@cinjenice

Kažeš "broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru"
Pa taj protjerani Banjalučanin ima polufinale Grand Slama, osvojenih 10 turnira od čega i Indian Wells (sredio Novaka, Rafu i Roddicka), znači osrednji po tebi. Što su onda Janko Tipsarević i Viktor Troicki?

Pa dalje "Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom"

Krivo, kada je stupio na tour krajem 1998/početkom 1999 još su uvijek glavne face bili Sampras, Kafeljnikov, Rios, Kuerten, Rafter itd.

Ima još: "Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom"

Kada je stupio na tour 2005 lekciju mu je u Australiji održao "pijani" Safin. On se prvo mjesto bori od 2011

Pa ovo: "Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao"

Znači tamo negdje do 2003/2004 Nalbandian je imao 5-0 protiv njega, Hewitt 7-2

Onda "Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu"

Nalbandian ga je dvaput sredio na GS, Roddick bio jako blizu 2009 u Wimbledonu (imao set prednosti i mislim 6-2 u tie breaku drugog seta)

Туп туп

pre 3 godine

Има и још један. Рекорд. Два пута је сео намерно на туђу столицу. Или се случајно толико погубио да није знао шта лево, мукица.

Maksa

pre 3 godine

RF nije uzeo nijedan GS od 31 do 36 godine zivota i onda u Australiji na 35 stepeni u 36 godini zivota u drugoj nedelji tenisa na tri dobijena seta on pobedi Varvinku,Nisikorija i Nadala u 5 setova..hehehehehe...hoce to hoce...on je NIKE projekat,teniski Felps,masina za pravljenje para,zato je sve radjeno da on bude toliko voljen u svetu..pa pogledajte samo nagrada za fer plej igraca godine..on stalno???? cekajte jedan David Ferer npr nije fer plej igrac???ili Del Potro?? PROJEKAT...ali pukla tikva izmedju nike i RF i koliko je od tad trofeja uzeo???? 1,majami :)))))

antiDebil

pre 3 godine

@Sava
Pa vazno je jer pokazuje koliko je neko dominirao! 237 nedelja je nesto nestvarno.
Agasi je bio mladji tada nego Federer sada. Nadal osvojio prvi GS jos 2005 i od tada do 2011 redovno igrao finala i osvajao titule na svim GS. U tom periodu Nadal je osvojio 10 GS. Kasnije je to neki drugi Nadal, dosta slabiji na brzim podlogama, narocito na travi.
Djokovic je igrao u konkurenciji starca Federera, pred penzijom, daleko od najboljih dana,povredjenog Nadala i povredjenog Mareja. To je najstarija konkurencija u istoriji.
Svoje najvece uspehe Novak je ostvario od kad je Federer imao 33+ godina.
Od 2014 cak 11 od ukupno 17 GS. Dakle, sve jasno, morao je da saceka da RF bas ostari, pa da uzme dvostruki broj GS.

gpbg

pre 3 godine

Tesko da ce iko moci da obori taj rekord ali da pogodim ko ce ubrzo imati vise grend slemova od njega i ko ce imati vise nedelja provedenih na prvom mestu i ko ce imati bolji medjusobni skor??

Siniša

pre 3 godine

Kažete Fedovi nebitni rekordi a ovo su vaši.Međusobni omjer(to nije ni rekord),dominacija 11' 15'(rekord čega???),4GS u nizu(lejver u godini),mastersi(nadal ih ima više) jedini stvarni rekord što Nole trnutno drži je titule AUS Opena.

Aska i vuk

pre 3 godine

Kakvi god da su brojevi, oni služe da se njima manipuliše. Pratim tenis poslednjih 20 godina i u tom periodu najbolji igrač je Novak Đoković. Što se mene tiče, tačka.

cinjenice,

pre 3 godine

Federer tih godina kada je dominirao, iza njega broj 2 i broj 3 su mu bili Rodik, Hjuit, Blejk i ta klasa tenisera, odlicni ali nikad kalibar velikana, kasnije klinac Nadal koji nije jos imao top igru za hard. U Federerovoj najboljoj sezoni u karijeri - 2006., broj 3 mu je celu godinu bio ni manje ni vise nego jedan osrednji Ljubicic sa par malih 250 titula i jednim jedinim polufinalom slema za celu karijeru. Novaku je celu karijeru kao broju 1 za vrat duvao sa broja 2 ii broja 3 Nadal i sam Federer licno. U kratkom periodu i Marej, koji je klasa iznad Rodika, Hjuita, Ljubicica pogotovo. Toliko o tome.
Federer kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto protiv Rodika, Hjuita ii 10 godina starijeg Agasija bukvalno pred penzijom. Nole kada je stupio na profi tur, borio se za prvo mesto sa dvojcom najboljih ikada, Federerom i Nadalom. Celu karijeru ima njih za konkurenciju. Federer i sada sa 38 godina je debelo klasa iznad Rodika i Hjuita iz najboljih dana, a da ne pricam za zadnjih 5 godina.
Federer iz mladjih dana nije imao nikakvu konkurenciju, zato je i dominirao. Niko iz njegove generacije nije bio kalibar velikana i niko nije bio ni blizu da ga pobedi na slemu. Trebalo je da se pojave novi klinci Nadal, Nole i Delpo, pa da ga pobede na Garosu, na AO, na USO, sa 21, 22 god. kad to vec nisu mogli teniseri njegovih godina, njegova "konkurencija".
Kako je to Federer najbolji ikada, a protiv dvojce najvecih rivala ima los skor, i to pogotovo na slemovima?
Kako je to Federer najbolji ikada a nije za CELU karijeru osvojio sve masterse? Da je najbolji, valjda bi to za 20 godina kompletirao.
Kako je to Federer najbolji ikada a izgubio dominaciju sa 27 godina, u najboljim godinama?
Kako je, i zahvaljujuci kome Federer osvajao sa lakocom po 3 slema u serijama po sezoni u ranoj fazi karijere do svoje 26 godine, a posle toga, u najboljim godinama, iskusan, osvajao po jedan slem u tri godine?
Kako je vezao niz od 230 no1 nedelja i 4 puta zavrsio godinu kao no1 kao mladi teniser, a posle 26. godine, u najboljim godinama, sporadicno samo po par meseci bio broj 1, I nikada nije povratio dominaciju?

Djido

pre 3 godine

Interesantan podatak! Ali za kompletno razumevanje te Rodžerove dominacije bilo bi dobro naglasiti da on ima i najviše trapavih sedmica i pobusanih ponedeljaka kada je bio na prvom mestu. Ni to niko neće prestići.

parx

pre 3 godine

Nista cudno, to je bilo ono razdoblje kad je i nakupio sve slamove, do 2008.god, tocno kad je bila vwlika rupa, iza generacihe Samprasa i Agassija i prije nego sto su Nadal i Nole uali u neke normakne godine..
Koliko ljudi sad pocinje shvacati ono sto sam ja govorio prije 5 godina, a to je da Roger moze bit sretan sto je 5 godina stariji od Rafe i Noleta..
I nevjerovatno da mu i sad korona ide u prilog jer se ne igra, a spomenuta dvojica trebaju stizati Federerov rekord slamova i dani idu a oni se ne pomladjuju..

Budaletino, pa rupa je bila, zato sto kada je bio mlad, niko mu nista nije mogao.

Hmmm

pre 3 godine

Vodoo instalater
Ne izvlaci iz konteksta. Ne pricaj o necemu sto nisi gledao. Kako ti mozes da ocenjujes vreme, kada nisi gledao tada tenis? Poceo si 2011. Svako ko je gledao tenis pre toga, nikada nece napisati za tenisere da su losi. Osim toga, koliko se secam, Sasu prozivate i kazete da je Novak u njegovim godinama osvajao. Sada mi kazes kako je Novak mlad, pa zbog toga nije. Rafa je imao 21, kapiram da je to matoro. Samo Novak nije bio zreo po pptrebi, ili jeste zreo po potrebi. Kao sto je i sve ostalo vezano za njega po potrebi. I nemoj molim te, te fazone ja nisam spustao, niti uzdizao Federera. Ne, ti si napusao da je on igrao u losoj konkurenciji, a Novak u dobroj, ukljucujuci i Federera. Navikli smo na to pa ne moras da mi objasnjavas. Godinama citamo potpuno isto.
Ovaj sto kaze da Federer ne moze biti najbolji, zato sto nema sve Masterse. Znas ni Novak nikada nije osvojio Hamburg, a igrao je tada kada je taj turnir bio Masters. Federer ima 8 razlicitih Mastersa, Novak ima 9 razlicitih Mastersa. Nema potrebe odgovor, jasno nista sto ima veze sa Federerom ne vazi, osim kada je potrebno.

napred zvezda

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)
ti mozes da zamislis i da neko ima krila , bilo je dana pre 9 godina kada je federer bio u najboljim i opet je gubio

Pravi Valter

pre 3 godine

Јесте био је можда и бољи у финалу Вимблдона, АЛИ НИЈЕ ПОБЕДИО!!!
Покушајте да га питате да ли су му битније две меч лопте или име на пеxару уз 2019 годину! Кад буде умирао умреће са Новаковим ликом у мислима!!

Savo

pre 3 godine

Turnir u Šangaju prosle godine Novak protiv nekog prosečnog igraca, ne secam se kog 90% publike navija za tog igraca. Toliko o tome da Kinezi navijaju za Novaka. Sem nas u Srbiji i svih republika bivse drzave nigde Novak nema veliku podršku. Tu ne racunam nase ljude u svetu koji dolaze i navijaju od sveg srca. Federer je apsolutni ljubimac u celom svetu. Ja mislim da čak i u Srbiji ima preko 10% navijača.

sova

pre 3 godine

Mislim da ima jos jedan veoma bitan podatak u kome ce biti nenadmasan, a koji gospodin Cioti nije u obzir. To je ostvarena daljina u pisanju uz vetar...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Kad Djokovic obori sve Federerove rekorde onda ce traziti ko ima veci, pa ako ima Federer veci, onda je on Goat. Sve ce se raditi samo da Srbin ne bude prvi. Federer moze i da bude goat ali samo kad se ta reč prevede na srpski, a to je jarac jedan običan

Lazar

pre 3 godine

Sve te statistike ko ima vise nedelja, medjusobni skor, procenat servisa, osvojenih turnira, sve je to manje bitno. Broji se samo broj GREN SLEMA!

samo kazem

pre 3 godine

ima na wikipediji stranica sa teniskim rekordima. ima kojekakvih gluposti tamo, ako kad se pogledaju sve te statistike, federer u dosta parametara vodi. kao i svaki patriota zelim da djokovic ipak bude GOAT, ali mi ne deluje realno, bar ne ovaj deo sa uzastopnim nedeljama na broju 1. daj boze da nisam u pravu :)

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Da. A koliko je bilo kisnih dana u tih 237 nedelja? On taj rekord nije oborio.
I jos nesto da je rodjen 5 g. kasnije, Federer danas ne bi imao vise od 8 GS.

Miki

pre 3 godine

Fereder je zbog 20 GS isto sto i Zvezda,sampion sveta. Novak je zbog 17 GS isto sto i Hrvatska,vicesampion sveta. Kada Hrvati budu prvaci sveta ili Novak bude uzeo 20 GS,stvari ce se promeniti. M? Sta cemo sad Hrvati i grobari sto ovde pljujete Noleta,plus ili minus na moj komentar???? :))))

andrej mostovoj

pre 3 godine

svima je jasno da ce Federera stici i Nole i Nadal I da on nece biti cak ni drugi svih vremena. To mora da boli sve Federove navijace.. Zato izmisljaju ove nebitne rekorde. Federer je imao jako slabu konkurenciju.. Mislim da je zadnji put Novaka na nekom GS pobedio pre osam godina. Toliko o tome ko je bolji..Pre osam godina!!! Ima losiji medjusobni skor od Noleta. NOLE>NADAL>FEDERER

Darko

pre 3 godine

Taj podatak govori da on nije imao nikakvu konkurenciju i da su pametni taj podatak nebi iznosili kao prednost. Da je mladji 5-6 godina uzeo bi mozda 5-6 slemova a proveo bi na prvom mestu mozda 50 nedelja

micko

pre 3 godine

izvinite, a koja je konkurencija novaku, sem 'matorog' federera koga pljujete i penzionisete svake godine, i nadala koji je isto bio konkurent federeru od 2004,5 pa do dan danas?

Sava

pre 3 godine

Kakve veze ima koliko je uzastopnih nedelja, valjda je najbitnije koliko si UKUPNO bio na vrhu.
Svi koji prate tenis znaju da je Federer taj uzastopni broj nedelja ostvario u vakumu kada su Sampras i Agasi zavrsavali karijere a velikani Rafa i Nole jos nisu sazreli!! U svakoj eri je bilo dva, tri ili cetiri velikana samo taj period kada je Federer toliko dugo bio na prvom mestu nije ni bilo drugih velikana koji bi mu istinski parirali.

xxx

pre 3 godine

Prestici ce Novak njega i po broju GS titula i po broju nedelja na prvom mestu. Ali ono sto bi najvise voleo je da ga prestigne i po titulama na Vimbldonu.

dušan

pre 3 godine

Rodžer je bio dugo br.1.zbog toga što je Novak bio dečak i stasavao kao teniser. Trajalo je to do 2011.,kad je Nole preuzeo tron.
Od tada, svih ovih deset godina, Rodžer stalno gleda leđa Novaku, bez šanse da ikad bude "vođa kolone".
Ko te pita koliko je bio prvi u kontinuitetu. To nema nikakvog značaja. Besposleni neka računaju.

flex

pre 3 godine

Federer zasto je najveći vidi se najvise po mečevima protov Novaka u 2019 g

Federer 38 godina a Novak 32 godina..
Novak jedan izgubio(glatko).. a drugi u 5 setova spasivsi 2 meč lopte.

Eto vam... zamislite da du godine obrnute, ishod meča!?
(Danijel., 10. april 2020 08:38)

Nista cudno, Federer je u tim mecevima igrao svoj najbolji tenis, a Djokovic je bio na 70% svoje igre ili ti nije mu bio dan.
Kad je Djokovic na svojih 100% onda se ti mecevi gltko zavrsavaju.

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(Sony, 10. april 2020 09:22)

Posteno, potvrdjujem kao Noletov fan... Kome Federer nije najelegantniji teniser ikada, taj ne voli tenis, ali u sportu nisu uvek najbolji oni koji igraju leprsavo. Sto se tenisa tice, i "nove ere", jedino je ispravno govoriti o grupi najboljih igraca svih vremena, a to su Agasi, Sampras, Federer, Nadal i Djokovic, redosled uopste nije bitan, svi su najbolji...

upisite nesto

pre 3 godine

Federer sada kad nije nikakav konkurent, ATP lista je stopirana, i to samo ide Federeru u PRILOG.
On je prvi po broju nedelja koje mozemo nazvati COVID NEDELJE

Baticca

pre 3 godine

To je samo dokaz da 5 godina nije bio povredjen u tom periodu. Da se Nole nije povredio 2017 verovatno bo vezao do danas. Covek je postavio rekord u broju bodova,imao je u jednom trenutku vise nego prvi i drugo zajeedno

JPR24

pre 3 godine

Nisam znao da je Nole većinu svojih slemova osvojio kada je Federer dobrano zagazio u četvrtu deceniju života... i većinu svojih pobeda nad njim!Sačekao srpski junak da Švajcarac ostari, pa pohrlio za pobedama!Porazno za Nolobotove koji bi da proglase nešto što nikad biti neće - NOLO GOAT!Kakvog su karaktera Nolovci oni će od ovog komentara ostaviti samo NOLO GOAT, pa če time da se trse! :)
(problem u najavi, 10. april 2020 11:53)

Na kraju si ispao još glupli nego tvoj komentar.

Miloje

pre 3 godine

Prilikom čitanja komentara na sportske vesti/tenis često mi
na pamet pada sjajan film "The Men Who Stare at Goats"
(nema veze za tenisom samo asocijacije me dovedu do naslova).
Pošto nas je viša sila i manjak zdravog razuma osudio na dosta
slobodnog vremena u ovom trenutku, toplo preporučujem najupornijim
pacijentima sa komentara da umesto u Federera, Nadala i Djokovića
malo za promenu "zure" u Bridžisa, Klunija i MekGregora neuporedivo
je bolje za mentalno zdravlje.

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Vidim da je opšta polemika, vidim da Federer ima dosta navijača u Srbiji, što je lepo. Ja sam, ipak, lokal patriota, navijam za Novaka i nadam se da će, kada se svedu svi računi, biti najbolji teniser u većini statističkih podataka. Ali, ta statistika ne pokazuje sve relevantne podatke. Federer će, sigurno, ostati kao najveći miljenik publike, bez konkurencije, u svim zemljama gde tenis ima dužu tradiciju. Ako izuzmemo Kinu, to su uglavnom sve ostale zemlje. Pa čak, nisam siguran, ko bi i ovde imao veću podršku, kada bi njih dvojica igrali tenis, na primer, u Beogradu. Za to postoje i objektivni razlozi. Federer deluje, stvarno, lepršavo na terenu. Kad izvodi jednoručni behkend podseća na orla kada rašili krila. Nije nabildovan kao Nadal niti žilav kao Đoković. A druge strane, mentalni sklop je ono što Đokovića gura i po čemu se razlikuje od drugih. Čak i kad ne igra najbolje, kada je publika na strani protivnika, što ga dekoncentriše i što je moglo da se vidi na zadnjem Vimbldonu, kada su pokušavali na sve načine da ga provociraju, da bi pomogli svom ljubimcu, on nađe način da dođe do pobede. I činjenica je da njegove pobede zavise isključivo od njega. Ali da se vratimo tom rivalitetu. Upravo je Federer u "najboljim godinama" ostalo kratak. Njegova prednost je što ima dosta dužu karijeru, ali ako bi upoređivali Federerov period od 2000-2010 i Đokovićev od 2011-2019, videćete koja je razlika, u korist Đokovića. https://twitter.com/Yolitatennis/status/1202305774661144576

Somborac

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.

Ljubomir

pre 3 godine

Nije bitno dali je u Federerov eri bio Hjuit,rodik,Bagdatis,ili u Đokovićevoj eri Čilić,conga,Anderson to su i u jednoj i u drugoj eri sve prosečni igrači bitno je da u Federerovoj eri 6 godina nije bilo Đokovića i 5 godina nadala a u Đokovićevoj eri su bili i Nadal i Federer e tu je ta razlika između Federera i Đokovića pa vi koji navijate za Federera se zapitajte koliko je on osvojio grenslemova i mastersa da ne računamo one turnire na kojima nisu ova druga dvojica učestvovali i koliko bi on bio nedelja na prvom mestu da nije od ove dvojice stariji 5 odnosno 6 godina.I na kraju ja zaista ne mogu da verujem da neko može da navija za nekoga stranca bilo to u kolektivnim sportovima ili u pojedinačnim kada učestvuje naš klub ili pojedinac baš bi volio da vidim da u Švajcarskoj,Španiji ili nekoj drugoj državi neko navija za naše sportiste pored svojih sportista.

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Zna li Patrik Rafter da je federer GOAT i da nije smio da ga od tri duela dobije sva tri puta?

lul

pre 3 godine

@Rafa30 Koliko se ja sećam, Rafa je bio aktuelan već 2005, a Novak je malo kasnio... Novak je počeo da osvaja kad je Federer napunio 30 i to je to. Ako vam nešto nije jasno, uporedite samo, Novak iz 2011. bi bilo kog Novaka nakon što je napunio 30 godina pojeo za doručak. To su činjenice koje ne možete nikako da poreknete. Jedini ko je uporediv sa Rogerom je Rafa i to zbog činjenice da ga je pobeđivao i otimao mu GSove kad je Roger imao 25 godina...

Cane

pre 3 godine

Počelo smišljanje novih kriterijuma. Naravno, neće samo po ovome Federer biti "najbolji", na primer niko nikad neće osvojiti toliko titula u Haleu i Bazelu. Između ostalog i zato što ti turniri više neće ni da postoje kada više ne budu trebali Federeru za naduvavanje poena. BTW, verovatno neće ni Doha, ali i zbog nekih drugih razloga.

O RUCK

pre 3 godine

Ovaj rekord (237 n)je zaista veliki, ali ipak njegovu velicinu bitno DEVALVIRAJU dve cinjenice: 1) Konors je proveo 244 nedelje na prvom mestu s prekidom od samo 1. nedelje: 2) Federer je postigao rekord dok su mu glavni konkurenti bili (Safin, Kuerten, Hjit, Rodik, Ferero....) mora se priznati da to nije ipak isto kao rekord postici u konkurenciji Nadala, Djokovica,Mareja koji su tada imali 22,21,21 godinu!!!! Tako da su prva mesta Djokovica, Nadala, i Mareja daleko vece specificne tezine. Uostalom kad su mu glavnai konkurenti bili Nadal i Djokovic on je na prvom mestu proveo "samo"73 nedelje. Jos jedanput potvrda da je statistika nauka kao i bikini: SVE OTKRIVA A NISTA NE POKAZUJE!!!

Sabre

pre 3 godine

...sto je samo krunski dokaz u kakvoj je smesnoj konkurenciji on gradio vecinu svoje karijere. Ajmo malo statistika koliko je dugo bio na prvom mestu kad su Nole i Rafa usli u pricu, a koliko tek kad su usli u svoj prajm?!

maki

pre 3 godine

Nole , Federer i koji bio veliki sportista ili glumac, nije lako nositi se sa slavom. Vidimo cesto kako propadnu.

Nije dovoljna genialnost cime se bavis. Vazno je i okruzenje. Pa lako se covek izgubi. Dosada su ova tri tenisera, dobro su okruzena, familijom sto je i naj vaznije.
Sada svako od njih ponasa se po mentalitetu svog podneblja. I tesko ih je razumeti. A baska simpatija. Ko je danas najbolji ???? Kada je Sampras zavrsio karijeru sa 14GS , tesko je bilo zamisliti da ce ga neko prestici? Danas je lestvica na 20GS. Ako Nole to ne prestigne. Za koju godinu neki novi momak ce prestici.

GOAT Roger

pre 3 godine

Ima jos jedan rekord. I zato smatram da je najbolji. Ovaj rekord ce takodje biti tesko oboren. Na najvise meceva za redom je nosio znojnicu na glavi.

Milan Kukic

pre 3 godine

samo treba da se zna da je sad drukcije bodovanje a to je neko promenio bas zbog toga da novak nebude neprikosnoveni vladar tenisa ako gledate mnoge benificije ima federer na turnirima njemu se skoro uvek popusta iako nije najbolji u tom momentu

Topnik

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)

Nemoj tako, bili su tu i Kiefer, Baghadatis, Blake... zlatna era tenisa.

Kun'-fu Panda

pre 3 godine

Teniski svet je rekao Federer i tu nema rasprave. To sto je vama drazi Novak i sto navijamo da ga stigne u broju Slemova je nasa nada ali dali ce se i desiti videcemo. Realno samo je broj Slemova bitan. Sve ostalo je statistika i stvar prestiza.
(Somborac, 10. april 2020 09:31)

Ma nemoj mi reci, cuj teniski svijet je rekao. Evo recimo meni je bitniji broj nedelja, volio bih prvo taj rekord da obori. Pa kako je bio najbitniji broj nedelja kad je Federer trebao oboriti rekord Samprasa, samo se o tome pisalo godinu dana. Teniski svijet, a i ti sa njima moze mlatiti sta hoce, a kad Novak ovo sve anulira, vidicemo sta ce onda pricati...ostaje ono sto je zapisano, a zapisno je da je Novak nocna mora Federera i da ga je omlatio kad je god htio....

Mile

pre 3 godine

Svi ovi komentari tipa za par godina kad Nole bude imao vise GS, stici ce ga Novak za dve godine... Ima jedna lepa narodna poslovica- Prvo skoci pa reci hop! Toliko od mene, do tada 20>19>17

Zlatko Todorović

pre 3 godine

Još jednu stvar da dodam:Početkom ove decenije, kada je Novak bio u usponu, sećate se onog perioda, večito treći, Federer ga nije baš nešto poštovao. Mnogo je bilo izjava koje su bile, najblaže rečeno, nekorektne, od strane Federera a na račun Novaka. Pa čak i ona čuvena izjava, nakon poraza od Novaka, kada je Nole raspalio po loptici pa ako prođe-prođe. Na sreću, prošla je. Ono što je, nakon toga, činjenica da je Federer promenio retoriku. I dalje govori o Nadalu, kao najvećem rivalu, ali sa poštovanjem govori i o Novaku. O Novakovim izjavama suvišno je i trošiti reči. Na žalost, publika i dalje ne ne prepoznaje da je došlo vreme da i Novaku ukažu veće poštovanje, pa dolazimo do apsurdne situacije da se protiv Novaka navija svakom prilikom. Ako ništa drugo, to je dovoljan razlog da budem na njegovoj strani. Ali da se vratimo onim bitnijim stvarima. Odnos između Federera i Novaka bi mogao da bude sledeći, hipotetički gledano: najverovatnije će Federer, u naredne 2-3 godine završiti karijeru. Novak ima još 5,6,7 godina bavljenja ovim sportom, nadam se. Ja lično očekujem da, nakon završetka karijere, prvom prilikom kada bude bilo mogućnosti, Novak ponudi Federeru neku vrstu saradnje, kao što je tu bili Beker, Agasi i sada Ivanišević.

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.
(Vojo, 10. april 2020 14:19)

Nije jasno što ti znaš da neko omalovažava, šta priželjkuje, čemu se raduje? Ti si bre baba Vanga ili onaj Ljubiša Trgovčević?

I ja sam kao i (Sava, 10. april 2020 10:18) naveo samo suvoparne podatke i ništa drugo!

I tebi so long.

To su nebitne statistike

pre 3 godine

Molim da kliknu zeleno oni kojima bi bilo (više nego) dovoljno da Nole do kraja karijere osvoji sledeće: 10 Australiana; još jedan RG a da u polufinalu/finalu dobije Vavrinku i Nadala; još jedan US a da u finalu u pet setova dobije Vavrinku. Računi namireni, ja srećan. Siguran sam i Nole. A ovi brojevi što ih izbacuju kompjuteri, pa tu kraja nema...I nebitni su.

Wtf

pre 3 godine

A koliko rodja ima nedelja na prvo mestu otkako su Rafa i Nole sazreli kao igraci i postali mu konkurencija? To nije vazno. Vazne su samo nedelje u jonkurenciji bagdatisa, gonzaleza, pijanog safina, ljubicica, davidenka i filipusisa!!!

Mile

pre 3 godine

Ništa nije večno. Ali ameri stvaraju mitove o promoterima njihovih vrednosti. Kad se neko počne približavati jednom rekordu, sete se drugoga. Sledeći Federerev rekord će biti, da nikada nije nosio pelene!

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(Vojo, 10. april 2020 10:45)

Vojo, gde ti vidiš šta Sava priželjkuje? On je samo bacio činjenice. Da li su Sampras i Agasi bili na zalasku karijera? Jesu! Da li je Rafa prvi GS osvojio 2005. i to u finalu protiv nekog Puerte koji je u to finale i mogao da dođe samo zato što su i ostali u glavnom bili njegov nivo(Puerta osvojio ukupno 3 turnira u celoj karijeri kad Đoković nije bio ni u najavi). 2008. Đoković osvaja prvi GS, Nadal ima već 4 RG i jedan W i tada prestaje neprikosnovena dominacija Federera. Vratio se posle još dva puta i to u periodu kad su i Đoković i Nadal bili otsutni ili u slaboj formi zbog povreda.
Prosto da prostije ne može biti. Do pojave ove dvojice, Federer jeste bio dominantan od 2005. do 2008. ali samo i jedino zahvaljujući kilavoj konkurenciji.

Danko

pre 3 godine

Ta era je najveća dominacija nekog tenisera u istoriji, 237 nedelja u nizu. Treba to oboriti, pa tek onda reći da si ti taj koji je najviše dominirao... da, da.

Hmmm

pre 3 godine

Voo Dooo Instalater
Na to da su Novakovi navijaci kontradiktorni smo cec navikli. Da u istoj recenici spustaju i uzdizu Federera i to smo navikli. Samo, verujem da bi se iznenadio koliko je tvoje secanje o nekim dogadjajima razlicito u odnosu na ono sta je stvarno bilo. Imas sve na netu, ukucas svakog od njih trojice, imas opciju karijera, uzmes olovku i papir, pocnes da zapisujes. Verujem da ces se iznenaditi, recimo 2012. godina. Sva trojica su bili isti, broj titula. Verujem da to zaista zvuci neverovatno, ali ne mozes promeniti dogadjaje. Sto se ostalog tice, tenis se igrao i irace se poske Novaka. Cisto za tvoju informaciju, Novsk je 2008. pobedio na AO i u nikakvoj konkurenciji je cekao jos 3 godine da pocne da osvsja. Tek kada su ti uzasno losi teniseri otisli u penziju. Za tvoju informaciju i Rafa je osvajao u toj nikakvoj konkurenciji. Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.

Levak

pre 3 godine

A da mi svi malo ostavimo Djokovica na miru?
Ovih dana mu u komentarima “lincujemo” suprugu a sada dajemo sansu da “pametuju” mnogi na njegov racun sta on moze a sta ne...
Da oladimo malo svi pomalo?

miljko

pre 3 godine

Zanimljivo je da Novak sad vec vodi u big titles (gs,mastersi,zavrsni turnir), ne puno, za 1 od Nadala i 2 od Federera, cini mi se. A pojedinacno, ne vodi ni u jednoj od 3 kategorije. Mastersi 1 manje od Nadala, zavrsni 1 manje od Federera,gs svi znaju stanje. Ovo samo pokazuje da su vec sada manje vise jednaki u postignutom. Naravno, moze neko da kaze 3 gs su bitnija od 30mastersa ali to je smesno. Za Nadala je veliki minus sto nema bar 1 zavrsni. Ono sto je problem za federera je sto ce tesko ici povecavanje bilo kog od 3 broja dok nadal i djokovic imaju vece sanse, ali ko zna, kad sve krene oper, kao sto neko rece, mozda nece biti isto. Rekord u ukupnom broju nedelja na 1.mestu je skoro dostignut,iako i tu tekuce stanje moze da poremeti konacan status. Sve u svemu, tu su, Novak ako nije veci, stigao ga je, cak i da Federer ostane ispred i da sad zavrse sva 3ca karijeru,nije to nista neprikosnoveno, to je sitno. 3 gs razlike su velika na 6:3, ali na 20:17 i nije drasticno, pogotovo sto ima -6 na mastersima. Naravno, svako moze reci da nije tako, da ta 3 gs vrede vise, ali i ako Novak ne stigne to, deluje da Nadal mora da moze da ga barem izjednaci po gsa mozda i predje. Toliko.

Vojo

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!
(Sava, 10. april 2020 11:28)

I ptice na grani to znaju, znaci smesan si ako mislis da neko ko prati tenis to ne zna.
Govorio sam o periodu PRE zvanicnog zamrzavanja. Vrati se na clanke pa procitaj komentare, slavili navijaci, samo im tamburasi nedostajali, samo vazan bio BROJ, a ne kako bi se do njega doslo.

Vojo

pre 3 godine

Voo Doo Instalater, 10. april 2020 13:01)

Ne znam sta nije jasno u onom sto sam napisao. Omalovazavate svaki Federerov rekord, uspeh, bilo sta! A kad se govorilo o ostajanju na prvom mestu radovali se sto ce Nole ostati dugo na prvom mestu. Makar to bilo i radi virusa. A ne zbog pobeda.
Nadam se da je sad jasnije.
Sad zdravo, nastavite kako zelite.

Simke

pre 3 godine

Bar 10% uspeha RF pripada Mirki. Zena ne da mu ne ometa karijeru nego navija, skace, grize nokte u lozi dok majstor igra. To nema ni jedan drugi teniser. Podredila je sve njegovoj karijeri i porodici. Roditelji isto tako nikada nisu stavljali sebe u prvi plan. A pogledajte okruzenje Serene, Novaka, Dokiceve...

Olja

pre 3 godine

Otkud sad taj parametar postade tako vazan?
Naravno, kako su Nadal i Đokovic blizu da dostignu i obore njegov, do sada najvazniji rekord, broj GS, onda iskrsnu ovaj, - najvise nedjelja na prvom mjestu. Ko vele - e to nece moci niko da dostigne.
Ali, nista nije nemoguce.
Ja Novaku zelim dobro zdravlje i jaku volju za igrom, a ako tako bude, nema Feđinog rekorda koji nece biti uzdrman.

Rocky

pre 3 godine

Ovaj ne zna ni internet da koristi.... ha ha ha

Pa taj bi "nedostižni" rekord pao još ove godine...da ne zloupotrebiše koronu da probaju da zaustave nezaustavljivog...

strucnjak za ugradjivanje plina u auto i analiticar za ugradjivanje plina u auto

pre 3 godine

Hmmm, u nikakvoj konkurenciji pored nadala i baletana? Hmmmm...

Raja

pre 3 godine

Lepsi tenis od Federera niko nije igrao. Sve ostalo moze da se komentarise ali to priznaje svako ko voli tenis kao igru.
(Sony, 10. april 2020 09:22)
Evo ja volim tenis i gledam mečeve od Mime Jaušovec, onoliko koliko su prenošeni na TV. Ne volim Federerovu servis-volej igru koju igra poslednjih nekoliko godina. Za mene kao gledaoca, to je samo nijansu interesantnije i lepše nego bombarderi tipa Raonića ili Iznera. Ne kažem da Federerov stil nije efikasan, u ovim njegovim godinama verovatno i iznuđen, ali tu nema ničeg lepog od tenisa. Gledaj publiku, a ne Federera (ako si u stanju). Njegovoj publici je savršeno svejedno da li Federer osvoji poen atraktivno ili čak i greškom protivnika. Čak je i struktura publike na Federerovim mečevima drugačija, upadljivo je više žena nego čak i na ženskim mečevima (do finalnih borbi).
Tvrdim da veliku većinu Federerovih navijača uopšte ne zanima "lepota njegovog tenisa" nego i više njegov fizički izgled. Pođi od sebe: da li je tebi Federer lepši nego (evo neću da kažem Đoković) nego neki totalno neutralni Gaske? Ili mlađi Kirios? Eto neću za primer da uzmem ni Andersona koji je stvarno neodoljivo ružan.
Federer je omiljen od većine žena, homoseksualaca, skoro svih angloamerikanaca koji više u muškom tenisu ne znače ništa i tek jednom malim delom navijača koji su to postali onda kada Federer nije imao prave konkurencije.
Ne mislim time ništa loše, uostalom možda si žena. I ja sam uživao da gledam Šarapovu i slušam je kako ciči.

Hmmm

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.

dakiliz

pre 3 godine

Po meni je to sticaj sretnih okolnosti.
Možeš da budeš 100 nedelja prvi i onda te na samo jednu ili par nedelja preskoči neko i ti se vratiš odmah ali sve Jovo na novo od početka.

Statisticar

pre 3 godine

Da li je moguce da niko nikada ne napise da je Konors bio 160 nedelja prvi, pa jednu jedinu nedelju nije, da bi potom bio jos 84 nedelja na prvom mestu. Dakle bio je u tih 245 nedelja 244 na prvom mestu. Podatak je cisto statisticki interesantan. Konors mi je bio i kao igrac a i kao komentator antipatican.

napred zvezda

pre 3 godine

Ajde ne mlati. Federer je u 38-oj godini imao dve meč lopte protiv Đokovića na Vimbldonu. Igrao je ravnopravno finale Australije u 39-oj. Odakle vam ideja da ne bi mogao da pobeđuje Đokovića da je 5 godina mlađi. Moguće je da ne bi imao toliko slemova, ali je isto tako moguće da ne bi imao ni Đoković.
(NoName, 10. april 2020 08:26)
pa sto onda pricate sta bi bilo kad bi bilo , desilo se to sto se desilo i to je ...Federer 20 gs , Rafa 19, Novak 17 , msdjusobni skor Novak bolji od obojice ,Nadal kralj na sljaci

Sava

pre 3 godine

Vojo ne pisi glupisti i informiši se!!! Trenutno je lista zamrznuta zbog prekida sezone i ne broje se nedelje na prvom mestu zbog ovog virusa!!!

Rape

pre 3 godine

Sa likovima poput N1 treba polemisati samo kratko.Ceo teniski svet bez obzira na godine kaže da je poslednjih 10-12 godina tenis najdominantniji ikada.Eto toliko o tvom mišljenju.

Sale

pre 3 godine

Ljudi retke su sezone da su Novak, RF i Rafa igrali sva trojica. Uvek je neko povredjen. Dalje cim njih trojica skoro sve osvajaju to je znak da je losa konkurencije. Majej i Sten se pojave jednu sezonu pa ih nema 3. Delpo povredjen celu karijeru. Krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih vi ste imali gomilu majstora u isto vreme i zato niko nije dominirao sem Borga u Wimbldonu. Borg je igrao sa gomilom majstora Nastase, Mekinro, Konors, Lendl svi su oni imali karijere od 10 i vise vrhunskih godina. Tenis je bio interesantniji zato sto nije bilo dominantna dva, tri igraca. Kasnije osamdesetih jos veca konkurencije Beker, Agasi, Samprasa, Edberg, Vilander to je bio haos. Svaki od njih ima najmanje 5-6 GS. Ovo sada je dosadna dominacija 3 igraca bez konkurencije. Tenis ce se igrati i dalje i uvek ce biti majstora. Do sada RF igra najlepše ikada. Sve ove igrace sam gledao imam 67 godina.

Tata

pre 3 godine

@sin
Možda i ne bi bio prvi. Nadal također nije branio mnogo poena u IW i Miamiu (polufinale, odnosno u M nije ni nastupio). Nije bas nemoguće da Nadal na ta dva turnira ne odigra bolje od Novaka, ali ta cinjenica ne smeta mnoge da Novaku upisuju "sigurnu" jedinicu u tom periodu. Pretpostavljam da bi Novak ipak uspio obraniti prvo mjesto, ali to je samo pretpostavka, a ne "sigurica". Što se tiče ovih koji bi računali tjedne u periodu dok nitko ne može igrati, uvjeren sam da ovakvu ludost ne bi predlagali da je Federer prvi ili Nadal.

dare slovenac

pre 3 godine

To je vreme teniskog vakuma, Novak je sve uspehe ustvario u vreme izgradjenih Federera, Nadala, Murraya...Niko ni u snu nije mogao zamisliti (osim Novaka i Srdjana), da če 2010-2020 Novak brutalno izdominirati, još da nije bilo pada motivacije i lakta 2016-2017 gde bi mu bio kraj...

Milan_PT

pre 3 godine

Milan_PT
Uopste nije poenta koliko je ko imao puta priliku da osvoji nesto, vec da li je osvojio i da li taj turnir ima u svojoj kolekciji. To znas i ti, samo si morao nesto da nadjes kako bi mogao napisati kakav, takav komentar.
(Hmmm, 11. april 2020 09:17)

Sve što sam imao da kažem rekao sam u dopuni Tvog neobjektivnog komentara gde si 3 neuspešna pokušaja Novaka Đokovića da osvoji Hamburg izjednačio sa 30 neuspešnih pokušaja Rodžera Federera da osvoji bar jedan Rim ili Monte Karlo.
Komentatori ovog sajta nisu stoka koja ne ume da proceni šta je poenta, a šta nije. U svakom komentaru treba im dati kompletnu istinu, pa neka sami odluče šta će sa njom...

Dule

pre 3 godine

Federer je imao slabu konkurenciju u vidu Marata Safina ( pijan dolazio na turnire i pobedjivao ), neki Gaustin Gauido, Ljubicic, Rodik…
taj rekord je skroz nebitan.. na kraju se broje GS i Federer ce tu biti tek treci najbolji..
(sava, 10. april 2020 08:17)


Ma kako da ne. Taj Rodik protiv Noleta 5:4. Taj Safin 2:0. Pa vi vidite.

Federer je imao, na njegovu zalost, a nasu srecu, najjacu konkurenciju kakvu Nole nikad nece imati. Posle samo godinu dana od kada je dosao na vrh (2004.) dosao je Nadal i osvojio svoj prvi G.S. (2005.)Za konkurenciju dovoljan bi bio samo on. (Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије). Posle jos godinu dana, jer su samo godinu dana mladji, dosli su Nole i Mari. Znaci tri clana velike cetvorke. Svi, sto je jako bitno, mladji od njega. Nole, na njegovu srecu, nikad nece imati takve konkurente. Lepo je to jos Beker rekao. "Njegova najveca konkurencija bice ostareli Federer, najcesce polupovredjeni Nadal, povredjen Mari, a ostali su daleko". Znaci Noletu ostao vakuum u konkurenciji(nema novih - jos ni jedan slem nisu osvojili) i mogucnost da obara sve rekorde kako hoce. I bice sramota ako ih ne obori.
Komentar verovatno nece biti objavljen, a ako bude bice sami minusi. Naravno - jer je realan. Pitajte Bekera. Trener mu je bio.

Vodoo Instalater

pre 3 godine

...
Dobra konkurencija je tek od 2011. Posto pre toga Novak i nije bas nesto osvajao.
(Hmmm, 10. april 2020 14:13)

Bravo, druže. SVE si rekao.

Koliko je Novak osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko u dobroj 2011. i kasnije? Do te godine jedan GS a onda ostalo plus "sića" mastersa etc. Koliko je Federer osvojio u lošoj konkurenciji pre 2011. a koliko posle u dobroj? Koliko nedelja je bio na prvom mestu u lošoj a koliko u dobroj konkurenciji? I ne zaboravi da je 2008. Novak bio šiljokuran od 20 godina. Imao problem sa astmom i posle tri žešća pretrčavanja od mreže do osn. linije i nazad svaki put zevao k'o som boreći se za vazduh.


I ja nikoga niti sam "spuštao" niti "uzdizao". Samo sam naveo nekoliko (ima još puno) suvoparnih podataka sa Google-a na koji me i ti šalješ. Federer jeste najtrofejniji teniser(GS, Br. nedelja i ukupan broj titula) i to ja, trenutno, ne sporim. Šta će biti na kraju, kad se okače reketi o ekser ostaje nam da sačekamo i vidimo.

E sad! Ko je najbolji? Hmmmm.. To je više stvar ukusa a malo i vremena kad je igrao. Nekome je možda najbolji Pat Cash ili Ivan Lendl. O Samprasu, Agasiju, McEnroeu tek da ne govorimo. Oni koliko su imali i imaju navijača...

ide bre

pre 3 godine

nike plus zapad plus kobra na ledjima koju je nosio na gala premijeri jednako razmislite. ej jedan rodzer federer da nosi kobru na ledjima na odelu od pet hiljada dolara....kakav transfer blama

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

ako pod niko misli na Djokovic i Nadala i ostalih koji su u prvih deset na listi verovatno je u pravu ... ali za par godina moze da se pojavi ponovo neki dominantan teniser koji ce biti okruzen prosecnim igracima i da uradi isto sto je Federe uradio dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic, a ako mu se ne pojave takvi moze da provede na prvom mestu i deceniju ili vise, tsako da je tekst sam po sebi glupost

Golden Masters

pre 3 godine

@problem u najavi

Kao 1. ne postoji Nolo vec Nole
2. Niko ti ne moze zabraniti da kazes da je Fedex goat, ali postovao bi i Novaka da stvarno volis ovaj sport
3. Nadas se svadji u komentarima a to neces dobiti

Sportski pozdrav!

Savić Dragan

pre 3 godine

Čekajte bre ljudi da svi završe karijere pa ćemo lako sabrati posle ko je i šta postigao! Sada dok su svi još aktivni dzabe sabiramo i mešamo babe i zabe. Pozdrav svima bez obzira na čiju stranu navlačili!

Voo Doo Instalater

pre 3 godine

(CroFed, 10. april 2020 16:51)


Pazi ovako. I Jelena Dokić je proterana iz Osijeka. I mnogo ih je, na stotine hiljada, koji su iz Bosne a i iz Hrvatske ili proterani ili se sami, na vreme(Ivan, njegova majka i brat) evakuisali zbog nadolazećih previranja zato što su imali mogućnosti. Što je sasvim razumljivo.
Tako da, nije ti trebalo u komentaru od 1000 karaktera da čačkaš. Ovde su vesti o tenisu.

Komentar, onaj veći deo o tenisu, ti je u suštini polemički ne sporim. Imaš pravo na svoj stav slagao se neko s'tobom ili ne.