Sreda, 18.03.2020.

17:56

"Vratio sam se"

Izvor: B92

"Vratio sam se" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 4 godine

1.AC Green i Jordan su isto godiste,Whorty 2 godine stariji..prva laz! 2.Dzekson je bio trener pocetnik i triangle offense je izum Texa Wintera,5 prstena bez Dzordana osvajao je sa superstarovima a Dzordan je bez Dzeksona igrao sa Brad Selersom,Wudridzom,Dejlijem potom Ruki pipenom koji je tek napredovao kao igrac uz Jordana,da bi triangle offense mogao da funkcionise MJ je morao biti timski a ne privatnik igrac,sa 51% suta u eri Bullsa jedan od najboljih procenata ikad za beka sutera 3. Kukoc,Ker,Harper su dosli kao ispomoc pipenu,dzeksonu kad se Jordan penzionisao..3 titule bez njih! 4. MJ ima najveci PER u istoriji i prvi je po poenima po utakmici i u playoffu i regularnom delu. 5. Dominik Wilkins je bio jednak atleta kao MJ pa sto njega misu gurali? Jer je Jordan pre Nba osvojio Ncaa i olimpijadu 1984 i kao ruki tukao Showtime Lejkerse u prvom okrsaju,Bullsi 86te 21:43 bez Jordana a ni partija 63,6,5,3,2 uz 56% suta nije bila dovoljna da se pobede Celticsi sto dovoljno govori koliko su Bullsi bili losi Celticsi slabi. Na posletku Barkli za koga tvrdis da nije imao tim u Finixu,1990te all star igraci gube Medzik,Whorty,Green gube s 4:1 od Finixa pre Barklija,koji je sam rekao "U Filadelfiji sam bio duplo bolji igrac nego u Finixu koji je bio odlican tim".

vince carter

pre 4 godine

Sa 4 komentara sam odgovorio pojmasu @Dusanu a ni jedan objavljen,fantasticno!!! :D Najjace sto sam mu unistio sve njegove lazi i besmislice pojedinacno,ne mogu da verujem da neko ko toliko malo zna o Nba ima pravo da pise ovakve besmislice pa cak i kada to niko nece citati osim Dzordanovih hejtera! Dakle sve sto si rekao je besmislica od polularnosti u Americi pa do kukoca i kera koji su dosli kod pipena kada se Jordan penzionisao,do dzeksona koji je uvek imao superstarove posle Dzordana a Dzordan pre njega igrao sa kokainsim zavisnicima Wudridzom,Dejlijem i potom rukijem pipenom i covekom koji je tek napredovao kao igrac,do godina Ac greena,wortija koji su bili all star igraci 1990te zajedno sa Medzikom i gubili su od Finix Sunsa pre Barklija te godine sa 4:1 u playoffu,do toga da je Dzordan sa smesnim timovima u mladim danima nine mogao protiv super timova,pa do toga da je Jordan guran jer je bio atleta ali eto Dominik Wilkins nije pa do najgoreg komentara ikad o dream timu 1992 gde Jordan nije bio najbolji strelac a ameri igrali sa 50%,Medzik je sve rekao o Dzordanu u njihovim medjusobnim duelima na treninzima dream tima i Phil Dzekson o tome kakve su bile utakmice na treninzima Bullsa i zbog cega su svi napredovali,sedi jedan!!!

vince carter

pre 4 godine

Dusan ajmo jos ovih besmislica :)) Kukoc,ker dosli u bullse kada je Jordan otisao prvi put,rodman u druga 3 prstena,poslednju sezonu bio ocajan,Pipen je draftovan i postao igrac uz Jordana,svi igraci Bullsa su isticali ukljucujuci i Dzeksona da su napredovali na neverovatno jakim treninzima koje je predvodio Dzordan. Kada je Medzik igrao sa Dzabarom,Whortijem,Skottom,Greenom,Kuperom..Dzordan je igrao sa Bred Selersom,Wudridzom,Dejlijem a poslednja dvojica cak suspendovani zbog kokaina a sam Dzordan bio jos uvek mlad..zatim su draftovani pipen i grant koji su bili mladi i neiskusni i napredovali kao tim. Jordan jr jos 1984 kao ruki pobedio Showtime Lejkerse,osvojio je olimpijadu sa koledz timom a koliko se razumes u kosarku i koliko si objektivan govori tvoj komentar o 1992 i zasto Jordan nije bio najefikasniji u timu gde su svi igrali kao celina sa pola gasa :)) Dzekson je 5 titula osvojio sa Kobijem,Shaqom,Gasolom i drugima a Jordan nikada nije igrao sa dobrim timom pre i posle Dzeksona. Po vasim povrsnim komentarima onda su i Durant,Duncan bolji od Lebrona posto su 2:1 ili Dirk 1:0. Finix Sunsi su tvog Medzika 1990te tukli bez Barklija 4:1 u playoffu a Lejkersi imali 3 all stara. U USA Jordan je u anketi bio ubedljivo prvi u odnosu na drugog..toliko o popularnosti! AC Green igro i 2000te..kakva gomila lazi o godinama :)

Душан

pre 4 godine

@ vince carter
1. Џабар, Еј Си Грин и Џејмс Ворти у првој тројци Лејкерса су имали скоро четри банке у време кад су играли против Џордана. Толико о јаким Лејкерсима о којима причаш (Џабар је рецимо 1947.годиште дакле 16 година старији од Џордана па рачунај).
2. Фил Џексон је био тренер почетник али је већ друге сезоне узео НБА прстен. Тај човек је без Џордана узео још 5 прстена а Џордан без њега ни један.
3. Џордан је био убедљиво највећи силеџија на шуту од свих НБА звезда у историји. Све лопте у Чикагу су ишле на њега. Кад тако није играно, као нпр у Дрим тиму, Џордан није убацивао највише поена на утакмици. Против сакате Хрватске у Барселони Дражен је убацио више од њега.

4. Џордан није најбољи свих времена НИ ПО ЈЕДНОЈ ИНДИВИДУАЛНОЈ СТАТИСТИЦИ.
5. Џордан је у шампионском тиму играо са најбољим тројкашем лиге Стив Кером, најбољим скакачем лиге Денис Родманом, најбољим ол раунд плејером Тонијем Кукочем и једним од најбољих свих времена Скотијем Пипеном. Водио га најбољи тренер лиге Фил Џексон. Меџик је итрао у геријатријском тиму о једном Барклију нпр да не говорим.
Џордан је био најатлетскији и најмаркантнији играч лиге, сви су клинци хтели да буду ако он укључујући и мене и управо зато је он гуран да буде њен заштитни знак свих времена а не дебели Баркли или ћелави Дрекслер. Уваљао је Америци дословно билионе а новчана корист је далеко од једине. Мене не чуди испраност америчких мозгова али као и Мек Доналдс, Џордан има много више фанова у Србији него у Америци.

vince carter

pre 4 godine

@dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :)

vince carter

pre 4 godine

@dragan znaci unistio sam te komentarom,pitanje je samo da li ce objaviti. Dakle vasa kontradiktornost je nemerljiva!!! Jordanu od 21,22,23,24 godine ne ide u prilog da gubi od prajm Celticsa,Bad Boysa sa 6,7,8 vrhinskih igraca a Medzik iako ga je Jordan sa Bullsima skoro uvek dobijao i dalje dobija kredit kod ovog ispranog mozga iako je igrao sa Dzabarom,Whortijem,Scotom i ostalima i ponavljam nikada nije dobijao Dzordana. Bullsi su bili debelo ispred Lejkersa u medjusobnim duelima. Jordan je uvek bio bolji od Birda i Thomasa ali su njihovi timovi bili bolji od Bullsa a Dzekson bio trener pocetnik.

vince carter

pre 4 godine

Uostalom samo su pojmasi ti koji Robert Horija ili Sama Jonesa pominju u kontekstu osvojenih titula iako su oni bili role playeri a Jordan mvp finala sva 6 puta a marketing je uvek forsirao Lejkerse u odnosu na Celticse i Medzika u odnosu na Birda. A Jordan je drao Medzika gde ga je video,imao je i 16 asistencija proiv njega 89te. Nakon 64 propustena meca zbog preloma zgloba vodio je do produzetaka preslabe Bullse protiv premocnih Celticsa nakon cega ga je Bird nazavao "Bogom prerusenim u Dzordana" inace su tada Celticsi osvojili titulu protiv Hakimovih rocketsa koji su tukli Medzika,Dzabara,Whortija sa 4:1! Inace su Medzik i Lejkersi jedva dobili u 7 utakmica mlade Stoktona i Melouna 4:3,dok su gubili jos od ruki Dzordana. Naravno da Dzordan nije osvojio titulu prvih 7 godina jer ovo je timski sport iako vi sada pricate da je Jordan gubio 1 na 1 sa Birdom,Medzikom ili Thomasom koji su imali 4x jace timove. Ps Pat Rajli,Chuck Dejli,KC Jones su bili sto puta veca trenersa imena od Dzeksona kada je poceo u bullsima..op op :))

vince carter

pre 4 godine

758 lajkova prvi komentar,sto dovoljno govori koliko su opsednuti Lebronovi fanovi Dzordanom posto samo oni dolaze na vest sada kada je vest zanemarena,iako im pobijam sve nebuloze i kontradiktornosti. Bird,thomas i Medzik su imali 4x jaci tim od Dzordana a taj medzik je gubio od Dzordana jos u ruki sezoni u prvom duelu i nikada ga nije dobio u playoffu i to nekako ide po ovim ispranim mozgovima protiv Jordana :D to sto Jordan i Brad Sellers nisu mogli da dobiju Birda,parisha,Mekhejla,Johnsona,Ejndza,Waltona...svaka cast :D

vince carter

pre 4 godine

dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :) kad je bio gubitnik protiv Medzika povrsni??? :DD

Драган Ј.

pre 4 godine

@vince carter
Пре би се рекло да ти пишеш глупости и небулозе.Ниси навео ниједан аргумент , него гомилу површних и једностраних статистичких података и коментара о Џордану , којим потврђујеш своју острашћеност.Прву титулу је освојио тек у 29.години.Био је губитник у дуелима против Бирда,Меџика, Ајзеје Томаса.Све титуле је освојио са најбољим тренером свих времена Филом Џексоном.Освојио је 6 титула у НБА.Од њега је више титула имало 9 играча и њих нико не помиње да су најбољи свих времена, него је то само лепо упаковани амерички маркентишки производ за залуђивање маса - Мајкл Џордан.Са онаквим играчким умећем и статистиком он то никако не заслужује.Био је врхунски играч за првих десет свих времена, али најбољи, апсолутно не.

vince carter

pre 4 godine

Od komentara "omadjijanog" coveka nekom osobom jedino gori su ovi sto misle da mnogo znaju a ustvari kazu gomilu povrsnih i pristrasnih nebuloza kao ovaj @Dusan. Larry Bird je nazvao Jordana "Bogom" pre tog "marketinga", Thomas je sa trenerom Chuck Dejlijem 2 sata smisljao taktiku i pravila koja ce zaustaviti tog istog Jordana,dozivljao je " fras" od Medzika sa kojim ima pozitivan skor i sa kojim je igrao jednom u playoffu,Bird protiv koga Jordan nikada u playoffu nije igrao sa dobrom ekipom i imao je 23 godine. Ustvari Jordanovi hejreri pricaju da je kosarka timski sport a onda izvale da je Jordan gubio od Birda,medzika,thomasa pa tad Dzabar,Whorty,Scott,Kuper,Mekhejl,parish,ejndz,johnson,walton,rodman,dumars,aguirre itd ne znace nista :) Bullsi su uz Bad Boyse i njihove duele i napredovali i postali ekipa,bad boysi su mnogo lakse tukli Lejkerse i Celticse od 89te nego mlade Bullse a jos su ih opljackali protiv Lejkersa 88 i thomas igrao na jednoj nozi! Osvojio je 3 bez Rodmana i kukoca tako da i to tvoje "vecinu" pada u vodu,dok je Dzekson poceo u Bullsima a kasnije osvajao sa Shaqom,kobijem,gasolom a ne sa mega leksom. MJ 51% suta u eri bullsa,mozda i najbolji mid range,jump shoot,fadeway i post u istoriji,jos jedno pobijanje tvojih "cinjenica".

Драган Ј.

pre 4 godine

@Душан Браво ,сјајан коментар.Потпуно се слажем.Овде има много испраних мозгова, који падају под утицајем медија и америчке пропаганде.

Душан

pre 4 godine

Џордан је јако далеко од најбољег свих времена, није био најбољи чак ни у своје време. Овде вероватно коментаришу клинци који ем немају појма са кошарком ем кад је Џордан играо нису били ни у другом плану па су потпали под америчку пропаганду. Ајзеја Томас, Меџик Џонсон и Лери Брд су само нека од имена од којих је Мајкл доживљавао прави фрас. За све омађијане овим највећим маркетиншким пројектом у историји САД, црним атлетом Аполоном, само да кажем да је њихов љубимац играо пуних 7 година у НБА док није узео прву титулу. Чак и тад морале су да се поклопе многе коцкице и међу њима Фил Џексон као најважнија карика не би ли он освојио то што је освојио. Већину титула Мајкл ће освојити са тимом света: Пипеном, Родманом, Кукочем итд. Фил ће без Мајка да освоји још много титула а Мајк без њега ни једну. Ни статистички није био најбољи ни у чему - просек сва три шута му није међу првих десет. У нападу је био вероватно најбољи у дужини летења у скоку ... што је супер ал кошарка није ни летење ни атлетика. Био је заиста добар у одбрани али ни ту вазда најбољи. Е ал најјачи су аргументи типа - па и други кажу ... па наравно да кажу, прави спортиста за себе никад неће рећи да је најбољи.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Skoro uvek sam navijao protiv njega ali za mene je MJ najveci sportista u svim sportovima. Ima naravno mnogo konkurenata ali za mene je on prvi.

vince carter

pre 4 godine

@Srba Lebron u drugoj godini uopste nije igrao playoff vec u trecoj 2006,kada im je dosao i trener Mike Brown. I jos jednom taj Detroit je imao skoro isti skor kao 5ti tim zapada Hjuston,nisu bili sampioni vec 3 godine i bili bez Bena Walasa,Larry Browna! Jedini raspali skor koji su bullsi imali je bilo u sezoni broj 2 kada je Dzordan propustio 64 meca a bullsi billi 21:43,zbog 6 utakmica u svojoj konferenciji protiv dobrih timova bilo je i vise poraza i negativnih skorova. Cavsi Bullsi 6:0 u regularnom delu,2:3 u playoffu. Cisceni su Bullsi ni manje ni vise nego od buducih sampiona Celticsa pa zatim i aktuelnih. Dok su Cavsi sampiona mogli da sretnu tek u finalu i bivali pocisceni takodje! "Bilo neizvesno 1991" 4:1 :D Niksi su od 1992 bili novi bad boysi i igrali istim stilom sa Pat Rajlijem ni manje ni vise kao trenerom,bullsi su rasli zajedno i sa draftovanim igracima osvojili prva 3 prstena. Dovoljno je reci da su Bad Boysi smisljali pravila zbog Dzordana i da je u mecu broj 6 1989 Jordan uzei samo 8 suteva,4-8 i svo vreme dodavao otvorenim saigracima koji su promasivali ciste pozicije dok su na Majklu uvek bila 2 i 3 igraca u nekim situacijama i 4 sto mozete videti u highlightu meca!

Srba

pre 4 godine

Ko su ovi sto lijepe minuse na spomen Drazen???
Jeste li vi svjesni koliko je on ime medju NBA fanovima? Tamo ga smatraju prvim neamerikancem koji je otvorio put drugima.
Uvodio Netse u PO, trpao po 30p uz sut preko 50% u vrijeme onih odbrana.
Znate li da ga dosta poznavaoca kosarke u NBA smatra legendom i najvecim suterom?
Nevjerovatno.
A nisam Hrvat.
Ukicajte Drazen Petrovic na YT i gledajte americke klipove.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ljudi on je.. Proslost.. O cemu vi pisete.. Bruka
(Milos, 18. mart 2020 23:15)

Pa vidiš, glupo zvuči ali u pravu si. On jeste prošlost, ali vidi... Džordan je iza sebe ostavi nešto ogromno, što je skoro nemoguće da će neko nekada dostići.
Svi ćemo mi biti prošlost jednog dana, slažem se. Bitno je šta ostaje iza svakog od nas.
Iza tebe će prijatelju očigledno ostati samo gomila gluposti, čim nemaš ni malo poštovanja prema jednom takvom igraču kakav je Džordan bio, dalja polemika sa tobom je besmislena...

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

198 cm, 98kg i manje od 4% masti u telu! Čovek koji mi je svojim kretanjem usadio ljubav prema pokretu, prema plesu, sportovima s loptom...čak je i obično hodanje bilo zadovoljstvo posle gledanja njegove košarke. Ne može se to objasniti novim generacijama koje nemaju tu strast jer dobijaju dovoljno endorfina zahvaljujući igricama. Mi smo ljubav prema sebi i životu crpeli iz drugih i zdravijih izvora 90-ih kao tinejdžeri. Neka je i odabran da se pogura i marketinški obradi zbog popularizacije NBA lige, nisu mogli bolje da odaberu.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Lepo je neko ovde napisao - to tada je bila prva košarka, ovo danas je obična zabava za publiku. Neće se sigurno klinci složiti sa tom konstatacijom iz prostog razloga što oni i ne znaju za bolje, osim ove izopačene današnjice. Živimo u vremenu kada je sve nekako sterilno i veštačko, i potpuno je razumljivo i razlika mišljenja, jer neko ko je rođen u ovom vremenu u tom maniru i odrasta.

Deki

pre 4 godine

@(Milan S., 19. mart 2020 02:08), svi veliki dosadašnji igrači kažu da je MJ najveći. A ti što si zaljubljen u Lebrona imaš problem sam sa sobom.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Sećam se kakvu strašnu ekipu su te '93 imali Finiks... Barkli, Kevin Džonson, Sedrik Sebalos, Deni Ejndž, Den Majrli, Čembers...
Džordan je tada u ekipi imao osim Pipena i donekle Granta, dosta lošije saigrače od Barklija. Sansi su bili dosta jači i tu se u stvari vidi Džordanova veličina.
A onda slušam ove današnje klince koji veličaju i stavljaju Lebrona, Hardena ili Janisa ispred Džordana - stvarno je svaki komentar na tu temu suvišan.

tom pus

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'.. 
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)
baš tako od reči do reči,isto mislimo i vidimo?

Ivan

pre 4 godine

Čitao sam po Američkim novinama i sajtovima još davno,da su mu zabranili bili da se bavi košarkom neki mafijaši zbog dugova i svega i da je zato prestao bio da se bavi košarkom jedno vrijeme,koliko je tačno ne znam ali ima smisla. GOAT definitivno,u svaki sport ima nedoumica ali za košaku nema,najveći je definitivno.

Srba

pre 4 godine

Secam se njihove prve titule. Raspali Lejkersi, na istoku nikog.
I jedva. Detalji odlucili. A oni krcati talentom.
A sjecam se cistki iz PO i ulazenje u PO sa skorom tipa 32-50. Takav je istok bio.
Nekoliko puta ih Dzordan uveo sa raspalim skorom u PO. Pa cisceni.
A sjecam se Lebrona, vec u drugoj godini, znaci 2 godine mladji nego MJ u drugoj godini, respektabilan skor i PO. A onda sa 22 godine izbacuje ONAJ Detroit dajuci mu 25p za redom, poslednjih svoje ekipe, 29 od 30 poslednjih. Sampionima, najboljim defanzicima lige, on uvaljuje 25 zaredom, polaganje za pobjedu i prolaz dalje u PO.
Svako vrijeme ima svog heroja.
Dzordan je bio strasan igrac. Ali i mister NBA nakon pada Brda i Medzika.

Dvojnik

pre 4 godine

Nepostoji sport u kojem se sa toliko tvrdnjom moze reci da jedan igrac najboljih svih vremena kao sto je to kosarka I Majkl Dzordan!

Milan S.

pre 4 godine

Bad boys su mu pokazali da je nemoćan protiv čvrste odbrane.Kasnije su sudije "gurale" Džordana u skoro svakom NBA plejofu , koji je odigrao.Sviran mu je svaki kontakt i on je retko nemaštovit igrač koji je kreirao vrlo malo asistencija.Šut za tri poena veoma loš i i bio je najveći "siledžija" svih vremena sa skoro 24 šuteva po meču.Ne može nikako biti GOAT.

zlo

pre 4 godine

Evo i jedna licna anegdota. Dva lika narucuju lemon drop shots (kokteli koje piju brucoskinje, otprilike). Pridruzuje im se MJ i oni mu nude shot a on pristaje i trazi classe azul tekilu (normalan shot, tekila) koju ja u tom trenutku nemam u baru i nudim druge opcije ali onda im se pridruzuju jos 10ak ljudi i svi hoce da popiju shot s njim i ja (kao bartenderu i obozavaocu ove legende protiv svih principa mi je da Michaelu efen Jordanu dam lemon drop al eto, alav sam na pare) pokleknem...

Aussie

pre 4 godine

Zlatno doba kosarke. Jordan, Pippen, Drexler, Robinson, Malone, Stockton, Kemp, Payton, Barkley, Magic, Grant, Ewing, Olajuwon, Garnett, Iverson, Hill, Miller, itd itd. Ne mogu se vise ni svih setiti ali malte ne svaki tim je imao po 2 legende sporta. Ziveo sam tada za kosarku.

Nba

pre 4 godine

Super tekst hvala!
Ne razumem cemu toliki hejt ka danasnjoj kosarci i igracima da bi se velicao Jordan?
Pa koji se to profesionalni sport nije drasticno promenio ?
LeBron drvodelja...pogledaj malo kako asistira ove sezone...ovaj ovakav onaj onakav...Zasto je u nasem mentalitetu toliko zastupljena iskljucivost i zasto se jedan sportista mora ponizavati da bi se drugi uzdizao?
Kobi i LeBron su tu da budu Jordani za mladje generacije i svi su zverke na svoj nacin sa vrhunskim statistikama. Kosarska se ne voli zbog jednog tima ili jedne generacije. Stize Zion stize Young stize Luka talenata je puno a svakoj generaciji treba novi MJ.
I kao sto je Sampras koji je bio teniski GOAT izjavio da bi ga danas pocistio bilo koji igrac iz prvih 10 tako bi i taj famozni Chicago posle trece Jordanove titule bio ponizen od GSW sa Durentom jer je kosarka prosto tako evoluirala. Sve se promenilo od fizicke spreme i treninga do sportske medicine i sudjenja. Nema vise Detroit odbrane sa batinama nego Hjustonov run and gun i ko pipne Hardena ide u zatvor jer ljudi dolaze i placaju da vide njegov show. Ipak zavrsnica lige daje vrhunsku kosarku koja je daleko ozbiljnija od sezonske. Koliko god da smo voleli Jordana nekada tipovi poput Kawhija i Janisa ce se truditi da mu pridju i ja cu uzivati dok ih gledam u tome jer sustina takmicenja je da se granice pomeraju a da publika uziva

Stevan

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.
(Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Uroše, dete to sigurno nisi bio rođen da gledaš Džordana u vreme kada je igrao. Da jesi, sigurno ne bi napisao nešto ovoliko glupo. Jedino ako u životu nisi gledao košarku uopšte. Pogledaj malo mečeve protiv Pistonsa ili one protiv Niksa, kako i čuveno finale protiv Lejkersa. Čisto da vidiš ko je koga tukao i kakva su bila pravila. Nije isto čitati i gledati a kamoli još to doživeti. Jedino što se slažem je da je druga polovina 90.-tih bila tanja po pitanju talenata ali opet i Džordan je tada bio stariji nego danas Džejms.

Mare

pre 4 godine

Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Od 1980 do 2000 je bilo 20 najboljih godina NBA. U to vreme se igrala najkvalitetnija košaraka, u celoj istoriji košarke.

Tako da klinac ne lupetaj molim te. Tvoja izjava je u rangu "Pele je najveca prevara fudbala, nikad gori igrac".

WillyWonka

pre 4 godine

Hvala za ovaj tekst, super, dajte još o ostalim velikim igračima košarke. Možda o nekim starim asovima iz regiona koje smo skoro zaboravili, Kićanović, Dalipagić, Delibašić, Ćosić... ima ih koliko hoćete. Još jednom, hvala👍🏾👍🏾👍🏾

Walldorf

pre 4 godine

Od kako je mr.Nejsmit osmislio a drugi nadogradili ovu prekrasnu igru,NJLV Majkl Dzordan,je svojim od Boga datim darom,prisao najblize od svih samom savrsenstvu kosarkaske umetnosti.Dame I gospodo,jedan i jedini,neprikosnoveni, "Master of the game",Majkl Dzordan.Bila je privilegija pratiti kosarku u vreme najboljeg igraca,ikada.Hvala na izvanrednom tekstu.Sportski pozdrav!

Džoni

pre 4 godine

Kako je lagano igrao, u 80% situacija težio je da donese loptu u koš i to mu je poprilično uspevalo, trojke nije forsirao, ali poludistanca iz naskoka je bila ubitačna. Sada igrači pod obavezno se izlače na šut za tri, ali njega to nije zanimalo, šutirao je kada izgradi najbolju poziciju pa makar i gazio liniju. Neverovatan i veoma atraktivan igrač. Uh, kako se nekad igrala lepa košarka, sada samo trči i šutiraj za tri kao da vredi deset poena.

Gutijerez

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 18. mart 2020 22:29)

Secam se kao dete pocetkom 90-tih na dsf i sat 1 subotom ujutru nba action i prenosi dvaput nedeljno,odlozeni snimci tacnije.snimsnje na vhs kasete.tu kosarku ovi danasnji klinci nikad nece shvatiti koji se loze na ove silovatelje hardena i kompaniju.zlatna era nba 1993-2000.

Uroš

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.

dzigi

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!

Bill Cartwright

pre 4 godine

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).Laž, taj nadimak mu je dao Leri Bird...
(A smejali ste se Divcu, 18. mart 2020 21:46)

Redži Miler kod Džimija Kimela:

My rookie year we were playing the Chicago Bulls, and this is Michael Jordan’s third or fourth year in. And we were playing an exhibition game...most veterans do not like to play in exhibition games, they want to get to the real thing. I’m a wide-eyed, energetic rookie and...Michael’s going through the motions. And Chuck Person—who’s on my team—who is a trash-talker as well, is like, “Can you believe Michael Jordan, the guy everyone’s talking about, who’s supposed to be able to walk on water? You’re out here killing him, Reg! ... You should be talking to him!” And I was like, “You know what, you’re right!” “Michael...who do you think you are? The great Michael Jordan? That’s right, there’s a new kid on town!” He kind of looks at me and starts shaking his head. So at half I have 10, and he has four points...end of the game, the second half, he ended up with 44 and I ended up with 12. So he outscored me 40-2. And as he’s walking off, he’s like, “Be sure, and be careful, you never talk to Black Jesus like that.”

Deki

pre 4 godine

Sve ove stvari odvajaju MJ od ostalih košarkaša. Uporedite ovo i recimo koševe Lebrona koji je pravolinijski igrač? Statistika nije sve...

Phoenix

pre 4 godine

@Bill Cartwright

Cuo sam i ja tu pricu. Uz jedan mali dodatak da je pisle Redzijevog tres toka samo prisao treneru i kratko rekao "leave me in". Ostalo je ista prica.

Jaran

pre 4 godine

Bill Cartwright
Bio je skoro na Areni dokumentarac o Roketsima, neverovatno je sta je Hakim radio tadasnjem MVP-u (Robinson je sezonu posle Hakima osvojio)! Njihove serije su bile ludnica, na koji nacin su osvajali titule... :D

Nisam siguran, ali mislim da je bas Dzordan bio taj koji je izjavio da su srecni sto su svaki put izbegli Hjuston u finalu jer im apsolutno nisu odgovarali - nisu imali resenje za Hakima. :]

Milan S.

pre 4 godine

Džordan je prenaduvan igrač.Imao je sreću da igra u najboljem timu sa najboljim trenerom.Bio je vrhunski igrač, ali bilo je mnogo boljih od njega.

Bill Cartwright

pre 4 godine

Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
(Kiki ns, 18. mart 2020 21:56)

A kakav je tek bio Hakim Olajdžuvon, koji je školovao Robinsona u sezoni u kojoj je Admiral postigao 71 poen, imao kvadrupl-dabl (jedan od pet u istoriji, Hakim ih ima dva) i bio MVP?

Hakim jedini u istoriji koji je bio MVP, DPOY, šampion i MVP finala u istoj sezoni.

Broj 1 po blokadama, Top 10 poeni, Top 10 skokova, najviše asistencija od centara i jedini visoki igrač u Top 100 po broju ukradenih!

Uzeo dve titule upravo kad nije bilo Džordana :)

Preglog za redakciju da sledeći tekst bude o velikom centru Hjuston Roketsa.

Danilo

pre 4 godine

Bas lep tekst lepo je prisetiti se uvek sta je Dzordan radio .Samo kad procitas da je covek u finalu protiv Finiksa imao 4 utakmice sa 40 i jedna sa 30 plus poena .To se bukvalno vise ne vidja nit ce se videti skoro , nesto najblize sj one Vejdove partije protiv Dalasa u finalu 2006 .Ono sto je Dzordana odlikovalo sto se tice fizickih predispozicija nije samo taj neverovstan odraz gipskost brzina,vec i izuzetno velike sake neuobicajene za tu visinu od 198 cm .Uz sve to ono sto je jos doprinelo njegovom neverovatnom kretanju , je sto je on imao manja stopala od proseka za tu visinu.I na kraju svega sjajne fizike , neverovatne tehnike i suta , posedovso je i mentalitet pobednika , koji nije vidjen u istoriji sporta .

vince carter

pre 4 godine

Ne da volim nego obozavam ovog coveka,njegov poster drzim iznad kreveta, ali priznajem da ste ga preterali sa njim! Iz frizidera mi iskace. Najbolji je svih vremena, ali covek ne igra vec 20 godina. Dajte malo vise o sadasnjim igracima, zasto niko ne objavljuje ko je iz Bruklina osim Durenta pozitivan na koronu? Smanjimo dozivljaj sa Jordanom!

Robert

pre 4 godine

Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)

Zar je to nešto loše ili hoćeš da kažeš da se, i pored manjka talenta, ogroman uspeh može postići i velikim radom na sebi/svom telu?

Car

pre 4 godine

Devedesetih godina nije bilo 20+ milionskih ugovora po sezoni nego znatno manje. Inace Dzordanov otac jeste ubijen zbog njegovih kockarskih dugova jer je sam Majkl bio duzan mafiji, u dogovoru sa nba ligom je pauzirao dok se ne stisa bura i onda vratio kosarci. Pogledajte intervju Majkla Fransezea kad prica o tome

Smeh

pre 4 godine

@Slavija
Nisi ubacio i mog omiljenog igrača Geri Pejtona. Obožavao sam tadašnji Sijetl sa Pejtonom i Kempom. Prgavi, nadmeni. Nisu nikoga štedeli u odbrani. Bilo je prozivki na sve strane i provociranja. Šteta što nisu uzeli titulu. Ali igrali su u pogrešno vreme za tako nešto.

prevaranti

pre 4 godine

Auuuu kakav tekst svaka cast,mislim poznata stvar ali ne dosadi nikad,uzivanje citati.Ok imamo youtube i sve ali ovako nesto citati je uzivanje,sve pohvale,samo bombardujte sa ovakvim tekstovima hvala i veliki pozdrav iz novog sada

b.

pre 4 godine

@Daki
Milion i 250 hiljada dolara 93. nije isto što i danas. Tada je to bilo kao sad 5-6 miliona. Druga stvar je što su sportisti tada zaradjivali dosta manje nego danas. On je najviše para zaradio kasnije od Dzordanki, a od ugovora se nije bas ovajdio. Tako da verujem da je bio u ozbiljnim problemima, a pitanje je i koliko je zapravo bio dužan, posto je ovo samo ono za šta se zna.

miki

pre 4 godine

Kakva je NBA bila 90 tih, nesto najbolje, zbog toga su i svi evropski igraci koji su igrali tada i najveći, ali ta rivalstva i bitke toga danas u nba nema!

lllSUB6lll

pre 4 godine

@Perice statiska ne osvaja šampionski prsten, to su reci MJ kao ziv dokaz, covek je ispucavao lopte da kazem bio sebican nekad je bio negativan skor al je donosio pobedu .Ovo danas sto se igra u NBA ligi je malo jaci balet u odnosu na 90 gde si u svakom timu imao minimum 3 superstara , aždaje od igrača kakvih danas nema ni na papiru.

Rade

pre 4 godine

Auuuu majko mila, šta reći? Prosto nemam komentar. Imao sam tu sreću, da sam ga pratio i njega i Bullse i čitavu NBA od 88, 89 dalje,sve do njegovog drugog penzionisanja 98 godine. Kada se vratio u dresu broj 45,Champion tada generalni i jedini proizvođać NBA dresova morao je uvesti treču smenu u svim svojim fabrikama, da bi zadovoljili potrsžnju.Da bi nakon par meseci ponovo počeli sa proizvodnjom dresa sa brijem 23.To je tada bila najbolji marketinški potez naravno i milionska zarada. 97 sam si u sportskoj radnji u Medison Square Gardenu u New Yorku za 120 usd kupio njegov dres. Verovali ili ne, u hali Niksa bio je to najprodavaniji dres u New Yorku.Jordan hvala ti za sve!

111

pre 4 godine

Kockar ima danas pun dzep sutra mu je prazan. Kakav je to bio kockar Dzordan kada je sada tezak preko milijardu dolara?? Igracina, nenadmasan igrac. Taj ulaz, sut sa zadrskom, odraz...strasno..Na ovim snimcima nisam video da je promasio ni jedno slobodno bacanje. A danas?? Pa to je muka da gledas i to najvece zvezde promasuju..Dzordan je ziva legenda..to ne moze da se nadmasi posebno sto se nekada igrala prava kosarka. Danas je zabava..Tim izgubi a igrac kaze da je bilo zabavno?? Grle se posle utakmice a tim mu izgubio??

Kiki ns

pre 4 godine

Pročitao tekst,
pročitao komentare...
Setio sam se vremena kada su košarku igrali košarkaši a ne bokseri i GMO zveri...
Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
Gazela ....
A MJ je iznad svih.
SVE u JEDNOM .

Back in Black

pre 4 godine

Danas po ovim pravilima, sa ovim nacinom igranja gde su bekovi i plejevi zasticeni kao pande jednostavno ne mogu da zamislim koje bi on cifre imao.

BDj

pre 4 godine

MJ nije bio najveći svih vrmena zbog statistike, titula i svega ostalog. Najvećim ga čini njegova neverovatna želja za pobedom. Uvek, u svakoj prilici.
Poznato je da je Stiva Kera nalupao jednom prilikom na treningu, a da je pripremna utakmica izmedju samih reprezentativaca USA Dream Team-a 1 za OI.,najbolja i najkvalitetnija ikada odigrana... Iako nije bila za javnost, jer to je trebao da bude samo trening. Ali MJ i Magic su je učinili najvećom.
Nikada ga nisam nešto specijalno voleo, ali da je najveći ikada - sigurno jeste.
Njegov "neizdrž" ga je takvim načinio.
Pozdrav svim ljubiteljima košarke!

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 4 godine

Trenutno gledam sezonu 1988-89, cele utakmice, ima ih sasvim dovoljno na yt.

Još nije obrijao glavu, deru ih Cavs-i kako stignu ali stize osveta u nastupajućem play-offu.

Bill Cartwright

pre 4 godine

Jednostavno najbolji igrač svih vremena.

MVP i DPOY u jednoj sezoni. 38 poena u proseku u jednoj sezoni, 30 godina ne mogu da priđu tom rekordu, a to je bilo osamdesetih, kad se igrala pet puta tvrđa košarka.

Ne zaboravite da je Džordan slabo šutirao trojke.

Šest puta u finalu, šest titula, šest puta MVP, nikada nije igrao sedmu utakmicu.

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).

Crni Isus 6-0 u finalu
6 sa Pipenom
3 sa Rodmanom "u talu"

Неедукован

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!

daki

pre 4 godine

Najveci sportista po meni!ovo ne razumijem,koliki su ti dugovi bili ako on nije mogao da vrati?oVe cifre su koje se pominju u tekstu su presmijesne za njega!?

agent mahoun

pre 4 godine

Koje brojke za bek šutera. Najbolji je svih vremena definitivno.

Ako krenemo da nabrajamo te najbolje igrače svih vremena primetićete da su samo dva bek šutera u opticaju.

Slavija

pre 4 godine

Najbolji ikada. I to u kakvoj konkurenciji: Čarls Barkli, Patrik Juing, Horas Grent, Skoti Pipen, Hakim Olejdžuvon, Redži Miler, Dejvid Robinson, Šon Kemp, Klajd Dreksler, Džon Stokton i gomila drugih. Kakva je to košarka bila!

daki

pre 4 godine

Najveci sportista po meni!ovo ne razumijem,koliki su ti dugovi bili ako on nije mogao da vrati?oVe cifre su koje se pominju u tekstu su presmijesne za njega!?

Неедукован

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!

Slavija

pre 4 godine

Najbolji ikada. I to u kakvoj konkurenciji: Čarls Barkli, Patrik Juing, Horas Grent, Skoti Pipen, Hakim Olejdžuvon, Redži Miler, Dejvid Robinson, Šon Kemp, Klajd Dreksler, Džon Stokton i gomila drugih. Kakva je to košarka bila!

Rade

pre 4 godine

Auuuu majko mila, šta reći? Prosto nemam komentar. Imao sam tu sreću, da sam ga pratio i njega i Bullse i čitavu NBA od 88, 89 dalje,sve do njegovog drugog penzionisanja 98 godine. Kada se vratio u dresu broj 45,Champion tada generalni i jedini proizvođać NBA dresova morao je uvesti treču smenu u svim svojim fabrikama, da bi zadovoljili potrsžnju.Da bi nakon par meseci ponovo počeli sa proizvodnjom dresa sa brijem 23.To je tada bila najbolji marketinški potez naravno i milionska zarada. 97 sam si u sportskoj radnji u Medison Square Gardenu u New Yorku za 120 usd kupio njegov dres. Verovali ili ne, u hali Niksa bio je to najprodavaniji dres u New Yorku.Jordan hvala ti za sve!

111

pre 4 godine

Kockar ima danas pun dzep sutra mu je prazan. Kakav je to bio kockar Dzordan kada je sada tezak preko milijardu dolara?? Igracina, nenadmasan igrac. Taj ulaz, sut sa zadrskom, odraz...strasno..Na ovim snimcima nisam video da je promasio ni jedno slobodno bacanje. A danas?? Pa to je muka da gledas i to najvece zvezde promasuju..Dzordan je ziva legenda..to ne moze da se nadmasi posebno sto se nekada igrala prava kosarka. Danas je zabava..Tim izgubi a igrac kaze da je bilo zabavno?? Grle se posle utakmice a tim mu izgubio??

agent mahoun

pre 4 godine

Koje brojke za bek šutera. Najbolji je svih vremena definitivno.

Ako krenemo da nabrajamo te najbolje igrače svih vremena primetićete da su samo dva bek šutera u opticaju.

Aussie

pre 4 godine

Zlatno doba kosarke. Jordan, Pippen, Drexler, Robinson, Malone, Stockton, Kemp, Payton, Barkley, Magic, Grant, Ewing, Olajuwon, Garnett, Iverson, Hill, Miller, itd itd. Ne mogu se vise ni svih setiti ali malte ne svaki tim je imao po 2 legende sporta. Ziveo sam tada za kosarku.

Bill Cartwright

pre 4 godine

Jednostavno najbolji igrač svih vremena.

MVP i DPOY u jednoj sezoni. 38 poena u proseku u jednoj sezoni, 30 godina ne mogu da priđu tom rekordu, a to je bilo osamdesetih, kad se igrala pet puta tvrđa košarka.

Ne zaboravite da je Džordan slabo šutirao trojke.

Šest puta u finalu, šest titula, šest puta MVP, nikada nije igrao sedmu utakmicu.

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).

Crni Isus 6-0 u finalu
6 sa Pipenom
3 sa Rodmanom "u talu"

Bill Cartwright

pre 4 godine

Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
(Kiki ns, 18. mart 2020 21:56)

A kakav je tek bio Hakim Olajdžuvon, koji je školovao Robinsona u sezoni u kojoj je Admiral postigao 71 poen, imao kvadrupl-dabl (jedan od pet u istoriji, Hakim ih ima dva) i bio MVP?

Hakim jedini u istoriji koji je bio MVP, DPOY, šampion i MVP finala u istoj sezoni.

Broj 1 po blokadama, Top 10 poeni, Top 10 skokova, najviše asistencija od centara i jedini visoki igrač u Top 100 po broju ukradenih!

Uzeo dve titule upravo kad nije bilo Džordana :)

Preglog za redakciju da sledeći tekst bude o velikom centru Hjuston Roketsa.

BDj

pre 4 godine

MJ nije bio najveći svih vrmena zbog statistike, titula i svega ostalog. Najvećim ga čini njegova neverovatna želja za pobedom. Uvek, u svakoj prilici.
Poznato je da je Stiva Kera nalupao jednom prilikom na treningu, a da je pripremna utakmica izmedju samih reprezentativaca USA Dream Team-a 1 za OI.,najbolja i najkvalitetnija ikada odigrana... Iako nije bila za javnost, jer to je trebao da bude samo trening. Ali MJ i Magic su je učinili najvećom.
Nikada ga nisam nešto specijalno voleo, ali da je najveći ikada - sigurno jeste.
Njegov "neizdrž" ga je takvim načinio.
Pozdrav svim ljubiteljima košarke!

Back in Black

pre 4 godine

Danas po ovim pravilima, sa ovim nacinom igranja gde su bekovi i plejevi zasticeni kao pande jednostavno ne mogu da zamislim koje bi on cifre imao.

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 4 godine

Trenutno gledam sezonu 1988-89, cele utakmice, ima ih sasvim dovoljno na yt.

Još nije obrijao glavu, deru ih Cavs-i kako stignu ali stize osveta u nastupajućem play-offu.

dzigi

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!

Danilo

pre 4 godine

Bas lep tekst lepo je prisetiti se uvek sta je Dzordan radio .Samo kad procitas da je covek u finalu protiv Finiksa imao 4 utakmice sa 40 i jedna sa 30 plus poena .To se bukvalno vise ne vidja nit ce se videti skoro , nesto najblize sj one Vejdove partije protiv Dalasa u finalu 2006 .Ono sto je Dzordana odlikovalo sto se tice fizickih predispozicija nije samo taj neverovstan odraz gipskost brzina,vec i izuzetno velike sake neuobicajene za tu visinu od 198 cm .Uz sve to ono sto je jos doprinelo njegovom neverovatnom kretanju , je sto je on imao manja stopala od proseka za tu visinu.I na kraju svega sjajne fizike , neverovatne tehnike i suta , posedovso je i mentalitet pobednika , koji nije vidjen u istoriji sporta .

Gutijerez

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 18. mart 2020 22:29)

Secam se kao dete pocetkom 90-tih na dsf i sat 1 subotom ujutru nba action i prenosi dvaput nedeljno,odlozeni snimci tacnije.snimsnje na vhs kasete.tu kosarku ovi danasnji klinci nikad nece shvatiti koji se loze na ove silovatelje hardena i kompaniju.zlatna era nba 1993-2000.

Bill Cartwright

pre 4 godine

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).Laž, taj nadimak mu je dao Leri Bird...
(A smejali ste se Divcu, 18. mart 2020 21:46)

Redži Miler kod Džimija Kimela:

My rookie year we were playing the Chicago Bulls, and this is Michael Jordan’s third or fourth year in. And we were playing an exhibition game...most veterans do not like to play in exhibition games, they want to get to the real thing. I’m a wide-eyed, energetic rookie and...Michael’s going through the motions. And Chuck Person—who’s on my team—who is a trash-talker as well, is like, “Can you believe Michael Jordan, the guy everyone’s talking about, who’s supposed to be able to walk on water? You’re out here killing him, Reg! ... You should be talking to him!” And I was like, “You know what, you’re right!” “Michael...who do you think you are? The great Michael Jordan? That’s right, there’s a new kid on town!” He kind of looks at me and starts shaking his head. So at half I have 10, and he has four points...end of the game, the second half, he ended up with 44 and I ended up with 12. So he outscored me 40-2. And as he’s walking off, he’s like, “Be sure, and be careful, you never talk to Black Jesus like that.”

lllSUB6lll

pre 4 godine

@Perice statiska ne osvaja šampionski prsten, to su reci MJ kao ziv dokaz, covek je ispucavao lopte da kazem bio sebican nekad je bio negativan skor al je donosio pobedu .Ovo danas sto se igra u NBA ligi je malo jaci balet u odnosu na 90 gde si u svakom timu imao minimum 3 superstara , aždaje od igrača kakvih danas nema ni na papiru.

miki

pre 4 godine

Kakva je NBA bila 90 tih, nesto najbolje, zbog toga su i svi evropski igraci koji su igrali tada i najveći, ali ta rivalstva i bitke toga danas u nba nema!

Džoni

pre 4 godine

Kako je lagano igrao, u 80% situacija težio je da donese loptu u koš i to mu je poprilično uspevalo, trojke nije forsirao, ali poludistanca iz naskoka je bila ubitačna. Sada igrači pod obavezno se izlače na šut za tri, ali njega to nije zanimalo, šutirao je kada izgradi najbolju poziciju pa makar i gazio liniju. Neverovatan i veoma atraktivan igrač. Uh, kako se nekad igrala lepa košarka, sada samo trči i šutiraj za tri kao da vredi deset poena.

Stevan

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.
(Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Uroše, dete to sigurno nisi bio rođen da gledaš Džordana u vreme kada je igrao. Da jesi, sigurno ne bi napisao nešto ovoliko glupo. Jedino ako u životu nisi gledao košarku uopšte. Pogledaj malo mečeve protiv Pistonsa ili one protiv Niksa, kako i čuveno finale protiv Lejkersa. Čisto da vidiš ko je koga tukao i kakva su bila pravila. Nije isto čitati i gledati a kamoli još to doživeti. Jedino što se slažem je da je druga polovina 90.-tih bila tanja po pitanju talenata ali opet i Džordan je tada bio stariji nego danas Džejms.

Smeh

pre 4 godine

@Slavija
Nisi ubacio i mog omiljenog igrača Geri Pejtona. Obožavao sam tadašnji Sijetl sa Pejtonom i Kempom. Prgavi, nadmeni. Nisu nikoga štedeli u odbrani. Bilo je prozivki na sve strane i provociranja. Šteta što nisu uzeli titulu. Ali igrali su u pogrešno vreme za tako nešto.

Mare

pre 4 godine

Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Od 1980 do 2000 je bilo 20 najboljih godina NBA. U to vreme se igrala najkvalitetnija košaraka, u celoj istoriji košarke.

Tako da klinac ne lupetaj molim te. Tvoja izjava je u rangu "Pele je najveca prevara fudbala, nikad gori igrac".

Kiki ns

pre 4 godine

Pročitao tekst,
pročitao komentare...
Setio sam se vremena kada su košarku igrali košarkaši a ne bokseri i GMO zveri...
Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
Gazela ....
A MJ je iznad svih.
SVE u JEDNOM .

prevaranti

pre 4 godine

Auuuu kakav tekst svaka cast,mislim poznata stvar ali ne dosadi nikad,uzivanje citati.Ok imamo youtube i sve ali ovako nesto citati je uzivanje,sve pohvale,samo bombardujte sa ovakvim tekstovima hvala i veliki pozdrav iz novog sada

Walldorf

pre 4 godine

Od kako je mr.Nejsmit osmislio a drugi nadogradili ovu prekrasnu igru,NJLV Majkl Dzordan,je svojim od Boga datim darom,prisao najblize od svih samom savrsenstvu kosarkaske umetnosti.Dame I gospodo,jedan i jedini,neprikosnoveni, "Master of the game",Majkl Dzordan.Bila je privilegija pratiti kosarku u vreme najboljeg igraca,ikada.Hvala na izvanrednom tekstu.Sportski pozdrav!

Deki

pre 4 godine

Sve ove stvari odvajaju MJ od ostalih košarkaša. Uporedite ovo i recimo koševe Lebrona koji je pravolinijski igrač? Statistika nije sve...

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ljudi on je.. Proslost.. O cemu vi pisete.. Bruka
(Milos, 18. mart 2020 23:15)

Pa vidiš, glupo zvuči ali u pravu si. On jeste prošlost, ali vidi... Džordan je iza sebe ostavi nešto ogromno, što je skoro nemoguće da će neko nekada dostići.
Svi ćemo mi biti prošlost jednog dana, slažem se. Bitno je šta ostaje iza svakog od nas.
Iza tebe će prijatelju očigledno ostati samo gomila gluposti, čim nemaš ni malo poštovanja prema jednom takvom igraču kakav je Džordan bio, dalja polemika sa tobom je besmislena...

b.

pre 4 godine

@Daki
Milion i 250 hiljada dolara 93. nije isto što i danas. Tada je to bilo kao sad 5-6 miliona. Druga stvar je što su sportisti tada zaradjivali dosta manje nego danas. On je najviše para zaradio kasnije od Dzordanki, a od ugovora se nije bas ovajdio. Tako da verujem da je bio u ozbiljnim problemima, a pitanje je i koliko je zapravo bio dužan, posto je ovo samo ono za šta se zna.

WillyWonka

pre 4 godine

Hvala za ovaj tekst, super, dajte još o ostalim velikim igračima košarke. Možda o nekim starim asovima iz regiona koje smo skoro zaboravili, Kićanović, Dalipagić, Delibašić, Ćosić... ima ih koliko hoćete. Još jednom, hvala👍🏾👍🏾👍🏾

Jaran

pre 4 godine

Bill Cartwright
Bio je skoro na Areni dokumentarac o Roketsima, neverovatno je sta je Hakim radio tadasnjem MVP-u (Robinson je sezonu posle Hakima osvojio)! Njihove serije su bile ludnica, na koji nacin su osvajali titule... :D

Nisam siguran, ali mislim da je bas Dzordan bio taj koji je izjavio da su srecni sto su svaki put izbegli Hjuston u finalu jer im apsolutno nisu odgovarali - nisu imali resenje za Hakima. :]

Phoenix

pre 4 godine

@Bill Cartwright

Cuo sam i ja tu pricu. Uz jedan mali dodatak da je pisle Redzijevog tres toka samo prisao treneru i kratko rekao "leave me in". Ostalo je ista prica.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Sećam se kakvu strašnu ekipu su te '93 imali Finiks... Barkli, Kevin Džonson, Sedrik Sebalos, Deni Ejndž, Den Majrli, Čembers...
Džordan je tada u ekipi imao osim Pipena i donekle Granta, dosta lošije saigrače od Barklija. Sansi su bili dosta jači i tu se u stvari vidi Džordanova veličina.
A onda slušam ove današnje klince koji veličaju i stavljaju Lebrona, Hardena ili Janisa ispred Džordana - stvarno je svaki komentar na tu temu suvišan.

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

198 cm, 98kg i manje od 4% masti u telu! Čovek koji mi je svojim kretanjem usadio ljubav prema pokretu, prema plesu, sportovima s loptom...čak je i obično hodanje bilo zadovoljstvo posle gledanja njegove košarke. Ne može se to objasniti novim generacijama koje nemaju tu strast jer dobijaju dovoljno endorfina zahvaljujući igricama. Mi smo ljubav prema sebi i životu crpeli iz drugih i zdravijih izvora 90-ih kao tinejdžeri. Neka je i odabran da se pogura i marketinški obradi zbog popularizacije NBA lige, nisu mogli bolje da odaberu.

tom pus

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'.. 
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)
baš tako od reči do reči,isto mislimo i vidimo?

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Lepo je neko ovde napisao - to tada je bila prva košarka, ovo danas je obična zabava za publiku. Neće se sigurno klinci složiti sa tom konstatacijom iz prostog razloga što oni i ne znaju za bolje, osim ove izopačene današnjice. Živimo u vremenu kada je sve nekako sterilno i veštačko, i potpuno je razumljivo i razlika mišljenja, jer neko ko je rođen u ovom vremenu u tom maniru i odrasta.

Dvojnik

pre 4 godine

Nepostoji sport u kojem se sa toliko tvrdnjom moze reci da jedan igrac najboljih svih vremena kao sto je to kosarka I Majkl Dzordan!

Robert

pre 4 godine

Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)

Zar je to nešto loše ili hoćeš da kažeš da se, i pored manjka talenta, ogroman uspeh može postići i velikim radom na sebi/svom telu?

Deki

pre 4 godine

@(Milan S., 19. mart 2020 02:08), svi veliki dosadašnji igrači kažu da je MJ najveći. A ti što si zaljubljen u Lebrona imaš problem sam sa sobom.

Nba

pre 4 godine

Super tekst hvala!
Ne razumem cemu toliki hejt ka danasnjoj kosarci i igracima da bi se velicao Jordan?
Pa koji se to profesionalni sport nije drasticno promenio ?
LeBron drvodelja...pogledaj malo kako asistira ove sezone...ovaj ovakav onaj onakav...Zasto je u nasem mentalitetu toliko zastupljena iskljucivost i zasto se jedan sportista mora ponizavati da bi se drugi uzdizao?
Kobi i LeBron su tu da budu Jordani za mladje generacije i svi su zverke na svoj nacin sa vrhunskim statistikama. Kosarska se ne voli zbog jednog tima ili jedne generacije. Stize Zion stize Young stize Luka talenata je puno a svakoj generaciji treba novi MJ.
I kao sto je Sampras koji je bio teniski GOAT izjavio da bi ga danas pocistio bilo koji igrac iz prvih 10 tako bi i taj famozni Chicago posle trece Jordanove titule bio ponizen od GSW sa Durentom jer je kosarka prosto tako evoluirala. Sve se promenilo od fizicke spreme i treninga do sportske medicine i sudjenja. Nema vise Detroit odbrane sa batinama nego Hjustonov run and gun i ko pipne Hardena ide u zatvor jer ljudi dolaze i placaju da vide njegov show. Ipak zavrsnica lige daje vrhunsku kosarku koja je daleko ozbiljnija od sezonske. Koliko god da smo voleli Jordana nekada tipovi poput Kawhija i Janisa ce se truditi da mu pridju i ja cu uzivati dok ih gledam u tome jer sustina takmicenja je da se granice pomeraju a da publika uziva

Ivan

pre 4 godine

Čitao sam po Američkim novinama i sajtovima još davno,da su mu zabranili bili da se bavi košarkom neki mafijaši zbog dugova i svega i da je zato prestao bio da se bavi košarkom jedno vrijeme,koliko je tačno ne znam ali ima smisla. GOAT definitivno,u svaki sport ima nedoumica ali za košaku nema,najveći je definitivno.

Uroš

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.

zlo

pre 4 godine

Evo i jedna licna anegdota. Dva lika narucuju lemon drop shots (kokteli koje piju brucoskinje, otprilike). Pridruzuje im se MJ i oni mu nude shot a on pristaje i trazi classe azul tekilu (normalan shot, tekila) koju ja u tom trenutku nemam u baru i nudim druge opcije ali onda im se pridruzuju jos 10ak ljudi i svi hoce da popiju shot s njim i ja (kao bartenderu i obozavaocu ove legende protiv svih principa mi je da Michaelu efen Jordanu dam lemon drop al eto, alav sam na pare) pokleknem...

Srba

pre 4 godine

Ko su ovi sto lijepe minuse na spomen Drazen???
Jeste li vi svjesni koliko je on ime medju NBA fanovima? Tamo ga smatraju prvim neamerikancem koji je otvorio put drugima.
Uvodio Netse u PO, trpao po 30p uz sut preko 50% u vrijeme onih odbrana.
Znate li da ga dosta poznavaoca kosarke u NBA smatra legendom i najvecim suterom?
Nevjerovatno.
A nisam Hrvat.
Ukicajte Drazen Petrovic na YT i gledajte americke klipove.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Skoro uvek sam navijao protiv njega ali za mene je MJ najveci sportista u svim sportovima. Ima naravno mnogo konkurenata ali za mene je on prvi.

Душан

pre 4 godine

Џордан је јако далеко од најбољег свих времена, није био најбољи чак ни у своје време. Овде вероватно коментаришу клинци који ем немају појма са кошарком ем кад је Џордан играо нису били ни у другом плану па су потпали под америчку пропаганду. Ајзеја Томас, Меџик Џонсон и Лери Брд су само нека од имена од којих је Мајкл доживљавао прави фрас. За све омађијане овим највећим маркетиншким пројектом у историји САД, црним атлетом Аполоном, само да кажем да је њихов љубимац играо пуних 7 година у НБА док није узео прву титулу. Чак и тад морале су да се поклопе многе коцкице и међу њима Фил Џексон као најважнија карика не би ли он освојио то што је освојио. Већину титула Мајкл ће освојити са тимом света: Пипеном, Родманом, Кукочем итд. Фил ће без Мајка да освоји још много титула а Мајк без њега ни једну. Ни статистички није био најбољи ни у чему - просек сва три шута му није међу првих десет. У нападу је био вероватно најбољи у дужини летења у скоку ... што је супер ал кошарка није ни летење ни атлетика. Био је заиста добар у одбрани али ни ту вазда најбољи. Е ал најјачи су аргументи типа - па и други кажу ... па наравно да кажу, прави спортиста за себе никад неће рећи да је најбољи.

vince carter

pre 4 godine

Od komentara "omadjijanog" coveka nekom osobom jedino gori su ovi sto misle da mnogo znaju a ustvari kazu gomilu povrsnih i pristrasnih nebuloza kao ovaj @Dusan. Larry Bird je nazvao Jordana "Bogom" pre tog "marketinga", Thomas je sa trenerom Chuck Dejlijem 2 sata smisljao taktiku i pravila koja ce zaustaviti tog istog Jordana,dozivljao je " fras" od Medzika sa kojim ima pozitivan skor i sa kojim je igrao jednom u playoffu,Bird protiv koga Jordan nikada u playoffu nije igrao sa dobrom ekipom i imao je 23 godine. Ustvari Jordanovi hejreri pricaju da je kosarka timski sport a onda izvale da je Jordan gubio od Birda,medzika,thomasa pa tad Dzabar,Whorty,Scott,Kuper,Mekhejl,parish,ejndz,johnson,walton,rodman,dumars,aguirre itd ne znace nista :) Bullsi su uz Bad Boyse i njihove duele i napredovali i postali ekipa,bad boysi su mnogo lakse tukli Lejkerse i Celticse od 89te nego mlade Bullse a jos su ih opljackali protiv Lejkersa 88 i thomas igrao na jednoj nozi! Osvojio je 3 bez Rodmana i kukoca tako da i to tvoje "vecinu" pada u vodu,dok je Dzekson poceo u Bullsima a kasnije osvajao sa Shaqom,kobijem,gasolom a ne sa mega leksom. MJ 51% suta u eri bullsa,mozda i najbolji mid range,jump shoot,fadeway i post u istoriji,jos jedno pobijanje tvojih "cinjenica".

Milan S.

pre 4 godine

Džordan je prenaduvan igrač.Imao je sreću da igra u najboljem timu sa najboljim trenerom.Bio je vrhunski igrač, ali bilo je mnogo boljih od njega.

Milan S.

pre 4 godine

Bad boys su mu pokazali da je nemoćan protiv čvrste odbrane.Kasnije su sudije "gurale" Džordana u skoro svakom NBA plejofu , koji je odigrao.Sviran mu je svaki kontakt i on je retko nemaštovit igrač koji je kreirao vrlo malo asistencija.Šut za tri poena veoma loš i i bio je najveći "siledžija" svih vremena sa skoro 24 šuteva po meču.Ne može nikako biti GOAT.

Car

pre 4 godine

Devedesetih godina nije bilo 20+ milionskih ugovora po sezoni nego znatno manje. Inace Dzordanov otac jeste ubijen zbog njegovih kockarskih dugova jer je sam Majkl bio duzan mafiji, u dogovoru sa nba ligom je pauzirao dok se ne stisa bura i onda vratio kosarci. Pogledajte intervju Majkla Fransezea kad prica o tome

Драган Ј.

pre 4 godine

@vince carter
Пре би се рекло да ти пишеш глупости и небулозе.Ниси навео ниједан аргумент , него гомилу површних и једностраних статистичких података и коментара о Џордану , којим потврђујеш своју острашћеност.Прву титулу је освојио тек у 29.години.Био је губитник у дуелима против Бирда,Меџика, Ајзеје Томаса.Све титуле је освојио са најбољим тренером свих времена Филом Џексоном.Освојио је 6 титула у НБА.Од њега је више титула имало 9 играча и њих нико не помиње да су најбољи свих времена, него је то само лепо упаковани амерички маркентишки производ за залуђивање маса - Мајкл Џордан.Са онаквим играчким умећем и статистиком он то никако не заслужује.Био је врхунски играч за првих десет свих времена, али најбољи, апсолутно не.

Драган Ј.

pre 4 godine

@Душан Браво ,сјајан коментар.Потпуно се слажем.Овде има много испраних мозгова, који падају под утицајем медија и америчке пропаганде.

vince carter

pre 4 godine

@Srba Lebron u drugoj godini uopste nije igrao playoff vec u trecoj 2006,kada im je dosao i trener Mike Brown. I jos jednom taj Detroit je imao skoro isti skor kao 5ti tim zapada Hjuston,nisu bili sampioni vec 3 godine i bili bez Bena Walasa,Larry Browna! Jedini raspali skor koji su bullsi imali je bilo u sezoni broj 2 kada je Dzordan propustio 64 meca a bullsi billi 21:43,zbog 6 utakmica u svojoj konferenciji protiv dobrih timova bilo je i vise poraza i negativnih skorova. Cavsi Bullsi 6:0 u regularnom delu,2:3 u playoffu. Cisceni su Bullsi ni manje ni vise nego od buducih sampiona Celticsa pa zatim i aktuelnih. Dok su Cavsi sampiona mogli da sretnu tek u finalu i bivali pocisceni takodje! "Bilo neizvesno 1991" 4:1 :D Niksi su od 1992 bili novi bad boysi i igrali istim stilom sa Pat Rajlijem ni manje ni vise kao trenerom,bullsi su rasli zajedno i sa draftovanim igracima osvojili prva 3 prstena. Dovoljno je reci da su Bad Boysi smisljali pravila zbog Dzordana i da je u mecu broj 6 1989 Jordan uzei samo 8 suteva,4-8 i svo vreme dodavao otvorenim saigracima koji su promasivali ciste pozicije dok su na Majklu uvek bila 2 i 3 igraca u nekim situacijama i 4 sto mozete videti u highlightu meca!

vince carter

pre 4 godine

1.AC Green i Jordan su isto godiste,Whorty 2 godine stariji..prva laz! 2.Dzekson je bio trener pocetnik i triangle offense je izum Texa Wintera,5 prstena bez Dzordana osvajao je sa superstarovima a Dzordan je bez Dzeksona igrao sa Brad Selersom,Wudridzom,Dejlijem potom Ruki pipenom koji je tek napredovao kao igrac uz Jordana,da bi triangle offense mogao da funkcionise MJ je morao biti timski a ne privatnik igrac,sa 51% suta u eri Bullsa jedan od najboljih procenata ikad za beka sutera 3. Kukoc,Ker,Harper su dosli kao ispomoc pipenu,dzeksonu kad se Jordan penzionisao..3 titule bez njih! 4. MJ ima najveci PER u istoriji i prvi je po poenima po utakmici i u playoffu i regularnom delu. 5. Dominik Wilkins je bio jednak atleta kao MJ pa sto njega misu gurali? Jer je Jordan pre Nba osvojio Ncaa i olimpijadu 1984 i kao ruki tukao Showtime Lejkerse u prvom okrsaju,Bullsi 86te 21:43 bez Jordana a ni partija 63,6,5,3,2 uz 56% suta nije bila dovoljna da se pobede Celticsi sto dovoljno govori koliko su Bullsi bili losi Celticsi slabi. Na posletku Barkli za koga tvrdis da nije imao tim u Finixu,1990te all star igraci gube Medzik,Whorty,Green gube s 4:1 od Finixa pre Barklija,koji je sam rekao "U Filadelfiji sam bio duplo bolji igrac nego u Finixu koji je bio odlican tim".

vince carter

pre 4 godine

@dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :)

vince carter

pre 4 godine

@dragan znaci unistio sam te komentarom,pitanje je samo da li ce objaviti. Dakle vasa kontradiktornost je nemerljiva!!! Jordanu od 21,22,23,24 godine ne ide u prilog da gubi od prajm Celticsa,Bad Boysa sa 6,7,8 vrhinskih igraca a Medzik iako ga je Jordan sa Bullsima skoro uvek dobijao i dalje dobija kredit kod ovog ispranog mozga iako je igrao sa Dzabarom,Whortijem,Scotom i ostalima i ponavljam nikada nije dobijao Dzordana. Bullsi su bili debelo ispred Lejkersa u medjusobnim duelima. Jordan je uvek bio bolji od Birda i Thomasa ali su njihovi timovi bili bolji od Bullsa a Dzekson bio trener pocetnik.

vince carter

pre 4 godine

Uostalom samo su pojmasi ti koji Robert Horija ili Sama Jonesa pominju u kontekstu osvojenih titula iako su oni bili role playeri a Jordan mvp finala sva 6 puta a marketing je uvek forsirao Lejkerse u odnosu na Celticse i Medzika u odnosu na Birda. A Jordan je drao Medzika gde ga je video,imao je i 16 asistencija proiv njega 89te. Nakon 64 propustena meca zbog preloma zgloba vodio je do produzetaka preslabe Bullse protiv premocnih Celticsa nakon cega ga je Bird nazavao "Bogom prerusenim u Dzordana" inace su tada Celticsi osvojili titulu protiv Hakimovih rocketsa koji su tukli Medzika,Dzabara,Whortija sa 4:1! Inace su Medzik i Lejkersi jedva dobili u 7 utakmica mlade Stoktona i Melouna 4:3,dok su gubili jos od ruki Dzordana. Naravno da Dzordan nije osvojio titulu prvih 7 godina jer ovo je timski sport iako vi sada pricate da je Jordan gubio 1 na 1 sa Birdom,Medzikom ili Thomasom koji su imali 4x jace timove. Ps Pat Rajli,Chuck Dejli,KC Jones su bili sto puta veca trenersa imena od Dzeksona kada je poceo u bullsima..op op :))

vince carter

pre 4 godine

dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :) kad je bio gubitnik protiv Medzika povrsni??? :DD

vince carter

pre 4 godine

758 lajkova prvi komentar,sto dovoljno govori koliko su opsednuti Lebronovi fanovi Dzordanom posto samo oni dolaze na vest sada kada je vest zanemarena,iako im pobijam sve nebuloze i kontradiktornosti. Bird,thomas i Medzik su imali 4x jaci tim od Dzordana a taj medzik je gubio od Dzordana jos u ruki sezoni u prvom duelu i nikada ga nije dobio u playoffu i to nekako ide po ovim ispranim mozgovima protiv Jordana :D to sto Jordan i Brad Sellers nisu mogli da dobiju Birda,parisha,Mekhejla,Johnsona,Ejndza,Waltona...svaka cast :D

vince carter

pre 4 godine

Ne da volim nego obozavam ovog coveka,njegov poster drzim iznad kreveta, ali priznajem da ste ga preterali sa njim! Iz frizidera mi iskace. Najbolji je svih vremena, ali covek ne igra vec 20 godina. Dajte malo vise o sadasnjim igracima, zasto niko ne objavljuje ko je iz Bruklina osim Durenta pozitivan na koronu? Smanjimo dozivljaj sa Jordanom!

Srba

pre 4 godine

Secam se njihove prve titule. Raspali Lejkersi, na istoku nikog.
I jedva. Detalji odlucili. A oni krcati talentom.
A sjecam se cistki iz PO i ulazenje u PO sa skorom tipa 32-50. Takav je istok bio.
Nekoliko puta ih Dzordan uveo sa raspalim skorom u PO. Pa cisceni.
A sjecam se Lebrona, vec u drugoj godini, znaci 2 godine mladji nego MJ u drugoj godini, respektabilan skor i PO. A onda sa 22 godine izbacuje ONAJ Detroit dajuci mu 25p za redom, poslednjih svoje ekipe, 29 od 30 poslednjih. Sampionima, najboljim defanzicima lige, on uvaljuje 25 zaredom, polaganje za pobjedu i prolaz dalje u PO.
Svako vrijeme ima svog heroja.
Dzordan je bio strasan igrac. Ali i mister NBA nakon pada Brda i Medzika.

vince carter

pre 4 godine

Dusan ajmo jos ovih besmislica :)) Kukoc,ker dosli u bullse kada je Jordan otisao prvi put,rodman u druga 3 prstena,poslednju sezonu bio ocajan,Pipen je draftovan i postao igrac uz Jordana,svi igraci Bullsa su isticali ukljucujuci i Dzeksona da su napredovali na neverovatno jakim treninzima koje je predvodio Dzordan. Kada je Medzik igrao sa Dzabarom,Whortijem,Skottom,Greenom,Kuperom..Dzordan je igrao sa Bred Selersom,Wudridzom,Dejlijem a poslednja dvojica cak suspendovani zbog kokaina a sam Dzordan bio jos uvek mlad..zatim su draftovani pipen i grant koji su bili mladi i neiskusni i napredovali kao tim. Jordan jr jos 1984 kao ruki pobedio Showtime Lejkerse,osvojio je olimpijadu sa koledz timom a koliko se razumes u kosarku i koliko si objektivan govori tvoj komentar o 1992 i zasto Jordan nije bio najefikasniji u timu gde su svi igrali kao celina sa pola gasa :)) Dzekson je 5 titula osvojio sa Kobijem,Shaqom,Gasolom i drugima a Jordan nikada nije igrao sa dobrim timom pre i posle Dzeksona. Po vasim povrsnim komentarima onda su i Durant,Duncan bolji od Lebrona posto su 2:1 ili Dirk 1:0. Finix Sunsi su tvog Medzika 1990te tukli bez Barklija 4:1 u playoffu a Lejkersi imali 3 all stara. U USA Jordan je u anketi bio ubedljivo prvi u odnosu na drugog..toliko o popularnosti! AC Green igro i 2000te..kakva gomila lazi o godinama :)

vince carter

pre 4 godine

Sa 4 komentara sam odgovorio pojmasu @Dusanu a ni jedan objavljen,fantasticno!!! :D Najjace sto sam mu unistio sve njegove lazi i besmislice pojedinacno,ne mogu da verujem da neko ko toliko malo zna o Nba ima pravo da pise ovakve besmislice pa cak i kada to niko nece citati osim Dzordanovih hejtera! Dakle sve sto si rekao je besmislica od polularnosti u Americi pa do kukoca i kera koji su dosli kod pipena kada se Jordan penzionisao,do dzeksona koji je uvek imao superstarove posle Dzordana a Dzordan pre njega igrao sa kokainsim zavisnicima Wudridzom,Dejlijem i potom rukijem pipenom i covekom koji je tek napredovao kao igrac,do godina Ac greena,wortija koji su bili all star igraci 1990te zajedno sa Medzikom i gubili su od Finix Sunsa pre Barklija te godine sa 4:1 u playoffu,do toga da je Dzordan sa smesnim timovima u mladim danima nine mogao protiv super timova,pa do toga da je Jordan guran jer je bio atleta ali eto Dominik Wilkins nije pa do najgoreg komentara ikad o dream timu 1992 gde Jordan nije bio najbolji strelac a ameri igrali sa 50%,Medzik je sve rekao o Dzordanu u njihovim medjusobnim duelima na treninzima dream tima i Phil Dzekson o tome kakve su bile utakmice na treninzima Bullsa i zbog cega su svi napredovali,sedi jedan!!!

Душан

pre 4 godine

@ vince carter
1. Џабар, Еј Си Грин и Џејмс Ворти у првој тројци Лејкерса су имали скоро четри банке у време кад су играли против Џордана. Толико о јаким Лејкерсима о којима причаш (Џабар је рецимо 1947.годиште дакле 16 година старији од Џордана па рачунај).
2. Фил Џексон је био тренер почетник али је већ друге сезоне узео НБА прстен. Тај човек је без Џордана узео још 5 прстена а Џордан без њега ни један.
3. Џордан је био убедљиво највећи силеџија на шуту од свих НБА звезда у историји. Све лопте у Чикагу су ишле на њега. Кад тако није играно, као нпр у Дрим тиму, Џордан није убацивао највише поена на утакмици. Против сакате Хрватске у Барселони Дражен је убацио више од њега.

4. Џордан није најбољи свих времена НИ ПО ЈЕДНОЈ ИНДИВИДУАЛНОЈ СТАТИСТИЦИ.
5. Џордан је у шампионском тиму играо са најбољим тројкашем лиге Стив Кером, најбољим скакачем лиге Денис Родманом, најбољим ол раунд плејером Тонијем Кукочем и једним од најбољих свих времена Скотијем Пипеном. Водио га најбољи тренер лиге Фил Џексон. Меџик је итрао у геријатријском тиму о једном Барклију нпр да не говорим.
Џордан је био најатлетскији и најмаркантнији играч лиге, сви су клинци хтели да буду ако он укључујући и мене и управо зато је он гуран да буде њен заштитни знак свих времена а не дебели Баркли или ћелави Дрекслер. Уваљао је Америци дословно билионе а новчана корист је далеко од једине. Мене не чуди испраност америчких мозгова али као и Мек Доналдс, Џордан има много више фанова у Србији него у Америци.

Milan S.

pre 4 godine

Džordan je prenaduvan igrač.Imao je sreću da igra u najboljem timu sa najboljim trenerom.Bio je vrhunski igrač, ali bilo je mnogo boljih od njega.

Milan S.

pre 4 godine

Bad boys su mu pokazali da je nemoćan protiv čvrste odbrane.Kasnije su sudije "gurale" Džordana u skoro svakom NBA plejofu , koji je odigrao.Sviran mu je svaki kontakt i on je retko nemaštovit igrač koji je kreirao vrlo malo asistencija.Šut za tri poena veoma loš i i bio je najveći "siledžija" svih vremena sa skoro 24 šuteva po meču.Ne može nikako biti GOAT.

Uroš

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.

vince carter

pre 4 godine

Ne da volim nego obozavam ovog coveka,njegov poster drzim iznad kreveta, ali priznajem da ste ga preterali sa njim! Iz frizidera mi iskace. Najbolji je svih vremena, ali covek ne igra vec 20 godina. Dajte malo vise o sadasnjim igracima, zasto niko ne objavljuje ko je iz Bruklina osim Durenta pozitivan na koronu? Smanjimo dozivljaj sa Jordanom!

Srba

pre 4 godine

Secam se njihove prve titule. Raspali Lejkersi, na istoku nikog.
I jedva. Detalji odlucili. A oni krcati talentom.
A sjecam se cistki iz PO i ulazenje u PO sa skorom tipa 32-50. Takav je istok bio.
Nekoliko puta ih Dzordan uveo sa raspalim skorom u PO. Pa cisceni.
A sjecam se Lebrona, vec u drugoj godini, znaci 2 godine mladji nego MJ u drugoj godini, respektabilan skor i PO. A onda sa 22 godine izbacuje ONAJ Detroit dajuci mu 25p za redom, poslednjih svoje ekipe, 29 od 30 poslednjih. Sampionima, najboljim defanzicima lige, on uvaljuje 25 zaredom, polaganje za pobjedu i prolaz dalje u PO.
Svako vrijeme ima svog heroja.
Dzordan je bio strasan igrac. Ali i mister NBA nakon pada Brda i Medzika.

Nba

pre 4 godine

Super tekst hvala!
Ne razumem cemu toliki hejt ka danasnjoj kosarci i igracima da bi se velicao Jordan?
Pa koji se to profesionalni sport nije drasticno promenio ?
LeBron drvodelja...pogledaj malo kako asistira ove sezone...ovaj ovakav onaj onakav...Zasto je u nasem mentalitetu toliko zastupljena iskljucivost i zasto se jedan sportista mora ponizavati da bi se drugi uzdizao?
Kobi i LeBron su tu da budu Jordani za mladje generacije i svi su zverke na svoj nacin sa vrhunskim statistikama. Kosarska se ne voli zbog jednog tima ili jedne generacije. Stize Zion stize Young stize Luka talenata je puno a svakoj generaciji treba novi MJ.
I kao sto je Sampras koji je bio teniski GOAT izjavio da bi ga danas pocistio bilo koji igrac iz prvih 10 tako bi i taj famozni Chicago posle trece Jordanove titule bio ponizen od GSW sa Durentom jer je kosarka prosto tako evoluirala. Sve se promenilo od fizicke spreme i treninga do sportske medicine i sudjenja. Nema vise Detroit odbrane sa batinama nego Hjustonov run and gun i ko pipne Hardena ide u zatvor jer ljudi dolaze i placaju da vide njegov show. Ipak zavrsnica lige daje vrhunsku kosarku koja je daleko ozbiljnija od sezonske. Koliko god da smo voleli Jordana nekada tipovi poput Kawhija i Janisa ce se truditi da mu pridju i ja cu uzivati dok ih gledam u tome jer sustina takmicenja je da se granice pomeraju a da publika uziva

zlo

pre 4 godine

Evo i jedna licna anegdota. Dva lika narucuju lemon drop shots (kokteli koje piju brucoskinje, otprilike). Pridruzuje im se MJ i oni mu nude shot a on pristaje i trazi classe azul tekilu (normalan shot, tekila) koju ja u tom trenutku nemam u baru i nudim druge opcije ali onda im se pridruzuju jos 10ak ljudi i svi hoce da popiju shot s njim i ja (kao bartenderu i obozavaocu ove legende protiv svih principa mi je da Michaelu efen Jordanu dam lemon drop al eto, alav sam na pare) pokleknem...

Душан

pre 4 godine

@ vince carter
1. Џабар, Еј Си Грин и Џејмс Ворти у првој тројци Лејкерса су имали скоро четри банке у време кад су играли против Џордана. Толико о јаким Лејкерсима о којима причаш (Џабар је рецимо 1947.годиште дакле 16 година старији од Џордана па рачунај).
2. Фил Џексон је био тренер почетник али је већ друге сезоне узео НБА прстен. Тај човек је без Џордана узео још 5 прстена а Џордан без њега ни један.
3. Џордан је био убедљиво највећи силеџија на шуту од свих НБА звезда у историји. Све лопте у Чикагу су ишле на њега. Кад тако није играно, као нпр у Дрим тиму, Џордан није убацивао највише поена на утакмици. Против сакате Хрватске у Барселони Дражен је убацио више од њега.

4. Џордан није најбољи свих времена НИ ПО ЈЕДНОЈ ИНДИВИДУАЛНОЈ СТАТИСТИЦИ.
5. Џордан је у шампионском тиму играо са најбољим тројкашем лиге Стив Кером, најбољим скакачем лиге Денис Родманом, најбољим ол раунд плејером Тонијем Кукочем и једним од најбољих свих времена Скотијем Пипеном. Водио га најбољи тренер лиге Фил Џексон. Меџик је итрао у геријатријском тиму о једном Барклију нпр да не говорим.
Џордан је био најатлетскији и најмаркантнији играч лиге, сви су клинци хтели да буду ако он укључујући и мене и управо зато је он гуран да буде њен заштитни знак свих времена а не дебели Баркли или ћелави Дрекслер. Уваљао је Америци дословно билионе а новчана корист је далеко од једине. Мене не чуди испраност америчких мозгова али као и Мек Доналдс, Џордан има много више фанова у Србији него у Америци.

Car

pre 4 godine

Devedesetih godina nije bilo 20+ milionskih ugovora po sezoni nego znatno manje. Inace Dzordanov otac jeste ubijen zbog njegovih kockarskih dugova jer je sam Majkl bio duzan mafiji, u dogovoru sa nba ligom je pauzirao dok se ne stisa bura i onda vratio kosarci. Pogledajte intervju Majkla Fransezea kad prica o tome

Душан

pre 4 godine

Џордан је јако далеко од најбољег свих времена, није био најбољи чак ни у своје време. Овде вероватно коментаришу клинци који ем немају појма са кошарком ем кад је Џордан играо нису били ни у другом плану па су потпали под америчку пропаганду. Ајзеја Томас, Меџик Џонсон и Лери Брд су само нека од имена од којих је Мајкл доживљавао прави фрас. За све омађијане овим највећим маркетиншким пројектом у историји САД, црним атлетом Аполоном, само да кажем да је њихов љубимац играо пуних 7 година у НБА док није узео прву титулу. Чак и тад морале су да се поклопе многе коцкице и међу њима Фил Џексон као најважнија карика не би ли он освојио то што је освојио. Већину титула Мајкл ће освојити са тимом света: Пипеном, Родманом, Кукочем итд. Фил ће без Мајка да освоји још много титула а Мајк без њега ни једну. Ни статистички није био најбољи ни у чему - просек сва три шута му није међу првих десет. У нападу је био вероватно најбољи у дужини летења у скоку ... што је супер ал кошарка није ни летење ни атлетика. Био је заиста добар у одбрани али ни ту вазда најбољи. Е ал најјачи су аргументи типа - па и други кажу ... па наравно да кажу, прави спортиста за себе никад неће рећи да је најбољи.

Драган Ј.

pre 4 godine

@vince carter
Пре би се рекло да ти пишеш глупости и небулозе.Ниси навео ниједан аргумент , него гомилу површних и једностраних статистичких података и коментара о Џордану , којим потврђујеш своју острашћеност.Прву титулу је освојио тек у 29.години.Био је губитник у дуелима против Бирда,Меџика, Ајзеје Томаса.Све титуле је освојио са најбољим тренером свих времена Филом Џексоном.Освојио је 6 титула у НБА.Од њега је више титула имало 9 играча и њих нико не помиње да су најбољи свих времена, него је то само лепо упаковани амерички маркентишки производ за залуђивање маса - Мајкл Џордан.Са онаквим играчким умећем и статистиком он то никако не заслужује.Био је врхунски играч за првих десет свих времена, али најбољи, апсолутно не.

vince carter

pre 4 godine

Od komentara "omadjijanog" coveka nekom osobom jedino gori su ovi sto misle da mnogo znaju a ustvari kazu gomilu povrsnih i pristrasnih nebuloza kao ovaj @Dusan. Larry Bird je nazvao Jordana "Bogom" pre tog "marketinga", Thomas je sa trenerom Chuck Dejlijem 2 sata smisljao taktiku i pravila koja ce zaustaviti tog istog Jordana,dozivljao je " fras" od Medzika sa kojim ima pozitivan skor i sa kojim je igrao jednom u playoffu,Bird protiv koga Jordan nikada u playoffu nije igrao sa dobrom ekipom i imao je 23 godine. Ustvari Jordanovi hejreri pricaju da je kosarka timski sport a onda izvale da je Jordan gubio od Birda,medzika,thomasa pa tad Dzabar,Whorty,Scott,Kuper,Mekhejl,parish,ejndz,johnson,walton,rodman,dumars,aguirre itd ne znace nista :) Bullsi su uz Bad Boyse i njihove duele i napredovali i postali ekipa,bad boysi su mnogo lakse tukli Lejkerse i Celticse od 89te nego mlade Bullse a jos su ih opljackali protiv Lejkersa 88 i thomas igrao na jednoj nozi! Osvojio je 3 bez Rodmana i kukoca tako da i to tvoje "vecinu" pada u vodu,dok je Dzekson poceo u Bullsima a kasnije osvajao sa Shaqom,kobijem,gasolom a ne sa mega leksom. MJ 51% suta u eri bullsa,mozda i najbolji mid range,jump shoot,fadeway i post u istoriji,jos jedno pobijanje tvojih "cinjenica".

Robert

pre 4 godine

Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)

Zar je to nešto loše ili hoćeš da kažeš da se, i pored manjka talenta, ogroman uspeh može postići i velikim radom na sebi/svom telu?

Srba

pre 4 godine

Ko su ovi sto lijepe minuse na spomen Drazen???
Jeste li vi svjesni koliko je on ime medju NBA fanovima? Tamo ga smatraju prvim neamerikancem koji je otvorio put drugima.
Uvodio Netse u PO, trpao po 30p uz sut preko 50% u vrijeme onih odbrana.
Znate li da ga dosta poznavaoca kosarke u NBA smatra legendom i najvecim suterom?
Nevjerovatno.
A nisam Hrvat.
Ukicajte Drazen Petrovic na YT i gledajte americke klipove.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Skoro uvek sam navijao protiv njega ali za mene je MJ najveci sportista u svim sportovima. Ima naravno mnogo konkurenata ali za mene je on prvi.

daki

pre 4 godine

Najveci sportista po meni!ovo ne razumijem,koliki su ti dugovi bili ako on nije mogao da vrati?oVe cifre su koje se pominju u tekstu su presmijesne za njega!?

Bill Cartwright

pre 4 godine

Jednostavno najbolji igrač svih vremena.

MVP i DPOY u jednoj sezoni. 38 poena u proseku u jednoj sezoni, 30 godina ne mogu da priđu tom rekordu, a to je bilo osamdesetih, kad se igrala pet puta tvrđa košarka.

Ne zaboravite da je Džordan slabo šutirao trojke.

Šest puta u finalu, šest titula, šest puta MVP, nikada nije igrao sedmu utakmicu.

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).

Crni Isus 6-0 u finalu
6 sa Pipenom
3 sa Rodmanom "u talu"

Неедукован

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'..
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!

agent mahoun

pre 4 godine

Koje brojke za bek šutera. Najbolji je svih vremena definitivno.

Ako krenemo da nabrajamo te najbolje igrače svih vremena primetićete da su samo dva bek šutera u opticaju.

WillyWonka

pre 4 godine

Hvala za ovaj tekst, super, dajte još o ostalim velikim igračima košarke. Možda o nekim starim asovima iz regiona koje smo skoro zaboravili, Kićanović, Dalipagić, Delibašić, Ćosić... ima ih koliko hoćete. Još jednom, hvala👍🏾👍🏾👍🏾

Stevan

pre 4 godine

Najveća marketinška prevara u istoriji sporta. Posle jalove statistike osamdesetih i pobeda na takmičenjima u zakucavanju liga je rešila, da u nikad slabijoj i netalentovanojoj generaciji devedesetih isfabrikuke od Majkla super zvezdu i napravi najboljeg prodavca patika. Jel ste svesni da je nekoliko pravila promenjeno samo da bi Čikago osvojio titulu, od ilegalne odbrane(samo jedan igrač po mogućstvu belac sme da čuva 23, centri ne smeju da pomažu), uvođenja namernih faula (niko više ne sme jako da faulira Majkla) do hendček pravila gde se bekovima Čikaga dozvoljavalo da biju do mile volje protivničke plejmejkere i ne daju im da dodaju lopte centrima. Upotrebljen je recept iz američkih kečera, a neobrazovna sirotinja koja je rasla devedesetih se primala gore od Amerikanaca na WWE smekdaunu.
(Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Uroše, dete to sigurno nisi bio rođen da gledaš Džordana u vreme kada je igrao. Da jesi, sigurno ne bi napisao nešto ovoliko glupo. Jedino ako u životu nisi gledao košarku uopšte. Pogledaj malo mečeve protiv Pistonsa ili one protiv Niksa, kako i čuveno finale protiv Lejkersa. Čisto da vidiš ko je koga tukao i kakva su bila pravila. Nije isto čitati i gledati a kamoli još to doživeti. Jedino što se slažem je da je druga polovina 90.-tih bila tanja po pitanju talenata ali opet i Džordan je tada bio stariji nego danas Džejms.

Deki

pre 4 godine

@(Milan S., 19. mart 2020 02:08), svi veliki dosadašnji igrači kažu da je MJ najveći. A ti što si zaljubljen u Lebrona imaš problem sam sa sobom.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Lepo je neko ovde napisao - to tada je bila prva košarka, ovo danas je obična zabava za publiku. Neće se sigurno klinci složiti sa tom konstatacijom iz prostog razloga što oni i ne znaju za bolje, osim ove izopačene današnjice. Živimo u vremenu kada je sve nekako sterilno i veštačko, i potpuno je razumljivo i razlika mišljenja, jer neko ko je rođen u ovom vremenu u tom maniru i odrasta.

Драган Ј.

pre 4 godine

@Душан Браво ,сјајан коментар.Потпуно се слажем.Овде има много испраних мозгова, који падају под утицајем медија и америчке пропаганде.

BDj

pre 4 godine

MJ nije bio najveći svih vrmena zbog statistike, titula i svega ostalog. Najvećim ga čini njegova neverovatna želja za pobedom. Uvek, u svakoj prilici.
Poznato je da je Stiva Kera nalupao jednom prilikom na treningu, a da je pripremna utakmica izmedju samih reprezentativaca USA Dream Team-a 1 za OI.,najbolja i najkvalitetnija ikada odigrana... Iako nije bila za javnost, jer to je trebao da bude samo trening. Ali MJ i Magic su je učinili najvećom.
Nikada ga nisam nešto specijalno voleo, ali da je najveći ikada - sigurno jeste.
Njegov "neizdrž" ga je takvim načinio.
Pozdrav svim ljubiteljima košarke!

STRUČNI KONSULTANT

pre 4 godine

198 cm, 98kg i manje od 4% masti u telu! Čovek koji mi je svojim kretanjem usadio ljubav prema pokretu, prema plesu, sportovima s loptom...čak je i obično hodanje bilo zadovoljstvo posle gledanja njegove košarke. Ne može se to objasniti novim generacijama koje nemaju tu strast jer dobijaju dovoljno endorfina zahvaljujući igricama. Mi smo ljubav prema sebi i životu crpeli iz drugih i zdravijih izvora 90-ih kao tinejdžeri. Neka je i odabran da se pogura i marketinški obradi zbog popularizacije NBA lige, nisu mogli bolje da odaberu.

vince carter

pre 4 godine

@dragan znaci unistio sam te komentarom,pitanje je samo da li ce objaviti. Dakle vasa kontradiktornost je nemerljiva!!! Jordanu od 21,22,23,24 godine ne ide u prilog da gubi od prajm Celticsa,Bad Boysa sa 6,7,8 vrhinskih igraca a Medzik iako ga je Jordan sa Bullsima skoro uvek dobijao i dalje dobija kredit kod ovog ispranog mozga iako je igrao sa Dzabarom,Whortijem,Scotom i ostalima i ponavljam nikada nije dobijao Dzordana. Bullsi su bili debelo ispred Lejkersa u medjusobnim duelima. Jordan je uvek bio bolji od Birda i Thomasa ali su njihovi timovi bili bolji od Bullsa a Dzekson bio trener pocetnik.

Mare

pre 4 godine

Uroš, 18. mart 2020 23:21)

Od 1980 do 2000 je bilo 20 najboljih godina NBA. U to vreme se igrala najkvalitetnija košaraka, u celoj istoriji košarke.

Tako da klinac ne lupetaj molim te. Tvoja izjava je u rangu "Pele je najveca prevara fudbala, nikad gori igrac".

vince carter

pre 4 godine

@dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :)

vince carter

pre 4 godine

dragan Jedini koji pise nebuloze si ti. Jordan nikada nije bio gubitnik protiv Medzika. Gubitnik protiv Birdovih Celticsa ili Thomasovih Bad Boysa i njihiva 7,8 vrhunskih igraca protiv njega samog,ma kako su ti samo pametan :D Celticsi su bili u prajmu sa 6 HOF igraca dok je Jordan sa 23 igrao sa prosecnim timom,dok su Bad Boysi imali vrhunski tim nasuprot mladim Bullsima u usponu. "Najbolji trener svih vremena" pa jel on uopste bio trener kad je dosao u Bullse??? :DD on je bio pocetnik trener u Bullsima uz koje je i on izrastao u trenera,nije ni jednu jedinu pobedu imao pre Bullsa i svi oni su rasli zajedno kao tim,sedi jedan!!! :) kad je bio gubitnik protiv Medzika povrsni??? :DD

Slavija

pre 4 godine

Najbolji ikada. I to u kakvoj konkurenciji: Čarls Barkli, Patrik Juing, Horas Grent, Skoti Pipen, Hakim Olejdžuvon, Redži Miler, Dejvid Robinson, Šon Kemp, Klajd Dreksler, Džon Stokton i gomila drugih. Kakva je to košarka bila!

Bill Cartwright

pre 4 godine

Nemojte nikoga da poredite sa Crnim Isusom (nadimak koji je dao sam sebi).Laž, taj nadimak mu je dao Leri Bird...
(A smejali ste se Divcu, 18. mart 2020 21:46)

Redži Miler kod Džimija Kimela:

My rookie year we were playing the Chicago Bulls, and this is Michael Jordan’s third or fourth year in. And we were playing an exhibition game...most veterans do not like to play in exhibition games, they want to get to the real thing. I’m a wide-eyed, energetic rookie and...Michael’s going through the motions. And Chuck Person—who’s on my team—who is a trash-talker as well, is like, “Can you believe Michael Jordan, the guy everyone’s talking about, who’s supposed to be able to walk on water? You’re out here killing him, Reg! ... You should be talking to him!” And I was like, “You know what, you’re right!” “Michael...who do you think you are? The great Michael Jordan? That’s right, there’s a new kid on town!” He kind of looks at me and starts shaking his head. So at half I have 10, and he has four points...end of the game, the second half, he ended up with 44 and I ended up with 12. So he outscored me 40-2. And as he’s walking off, he’s like, “Be sure, and be careful, you never talk to Black Jesus like that.”

Gutijerez

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzigi, 18. mart 2020 22:29)

Secam se kao dete pocetkom 90-tih na dsf i sat 1 subotom ujutru nba action i prenosi dvaput nedeljno,odlozeni snimci tacnije.snimsnje na vhs kasete.tu kosarku ovi danasnji klinci nikad nece shvatiti koji se loze na ove silovatelje hardena i kompaniju.zlatna era nba 1993-2000.

vince carter

pre 4 godine

758 lajkova prvi komentar,sto dovoljno govori koliko su opsednuti Lebronovi fanovi Dzordanom posto samo oni dolaze na vest sada kada je vest zanemarena,iako im pobijam sve nebuloze i kontradiktornosti. Bird,thomas i Medzik su imali 4x jaci tim od Dzordana a taj medzik je gubio od Dzordana jos u ruki sezoni u prvom duelu i nikada ga nije dobio u playoffu i to nekako ide po ovim ispranim mozgovima protiv Jordana :D to sto Jordan i Brad Sellers nisu mogli da dobiju Birda,parisha,Mekhejla,Johnsona,Ejndza,Waltona...svaka cast :D

vince carter

pre 4 godine

Uostalom samo su pojmasi ti koji Robert Horija ili Sama Jonesa pominju u kontekstu osvojenih titula iako su oni bili role playeri a Jordan mvp finala sva 6 puta a marketing je uvek forsirao Lejkerse u odnosu na Celticse i Medzika u odnosu na Birda. A Jordan je drao Medzika gde ga je video,imao je i 16 asistencija proiv njega 89te. Nakon 64 propustena meca zbog preloma zgloba vodio je do produzetaka preslabe Bullse protiv premocnih Celticsa nakon cega ga je Bird nazavao "Bogom prerusenim u Dzordana" inace su tada Celticsi osvojili titulu protiv Hakimovih rocketsa koji su tukli Medzika,Dzabara,Whortija sa 4:1! Inace su Medzik i Lejkersi jedva dobili u 7 utakmica mlade Stoktona i Melouna 4:3,dok su gubili jos od ruki Dzordana. Naravno da Dzordan nije osvojio titulu prvih 7 godina jer ovo je timski sport iako vi sada pricate da je Jordan gubio 1 na 1 sa Birdom,Medzikom ili Thomasom koji su imali 4x jace timove. Ps Pat Rajli,Chuck Dejli,KC Jones su bili sto puta veca trenersa imena od Dzeksona kada je poceo u bullsima..op op :))

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 4 godine

Trenutno gledam sezonu 1988-89, cele utakmice, ima ih sasvim dovoljno na yt.

Još nije obrijao glavu, deru ih Cavs-i kako stignu ali stize osveta u nastupajućem play-offu.

prevaranti

pre 4 godine

Auuuu kakav tekst svaka cast,mislim poznata stvar ali ne dosadi nikad,uzivanje citati.Ok imamo youtube i sve ali ovako nesto citati je uzivanje,sve pohvale,samo bombardujte sa ovakvim tekstovima hvala i veliki pozdrav iz novog sada

Ivan

pre 4 godine

Čitao sam po Američkim novinama i sajtovima još davno,da su mu zabranili bili da se bavi košarkom neki mafijaši zbog dugova i svega i da je zato prestao bio da se bavi košarkom jedno vrijeme,koliko je tačno ne znam ali ima smisla. GOAT definitivno,u svaki sport ima nedoumica ali za košaku nema,najveći je definitivno.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Ljudi on je.. Proslost.. O cemu vi pisete.. Bruka
(Milos, 18. mart 2020 23:15)

Pa vidiš, glupo zvuči ali u pravu si. On jeste prošlost, ali vidi... Džordan je iza sebe ostavi nešto ogromno, što je skoro nemoguće da će neko nekada dostići.
Svi ćemo mi biti prošlost jednog dana, slažem se. Bitno je šta ostaje iza svakog od nas.
Iza tebe će prijatelju očigledno ostati samo gomila gluposti, čim nemaš ni malo poštovanja prema jednom takvom igraču kakav je Džordan bio, dalja polemika sa tobom je besmislena...

Jaran

pre 4 godine

Bill Cartwright
Bio je skoro na Areni dokumentarac o Roketsima, neverovatno je sta je Hakim radio tadasnjem MVP-u (Robinson je sezonu posle Hakima osvojio)! Njihove serije su bile ludnica, na koji nacin su osvajali titule... :D

Nisam siguran, ali mislim da je bas Dzordan bio taj koji je izjavio da su srecni sto su svaki put izbegli Hjuston u finalu jer im apsolutno nisu odgovarali - nisu imali resenje za Hakima. :]

111

pre 4 godine

Kockar ima danas pun dzep sutra mu je prazan. Kakav je to bio kockar Dzordan kada je sada tezak preko milijardu dolara?? Igracina, nenadmasan igrac. Taj ulaz, sut sa zadrskom, odraz...strasno..Na ovim snimcima nisam video da je promasio ni jedno slobodno bacanje. A danas?? Pa to je muka da gledas i to najvece zvezde promasuju..Dzordan je ziva legenda..to ne moze da se nadmasi posebno sto se nekada igrala prava kosarka. Danas je zabava..Tim izgubi a igrac kaze da je bilo zabavno?? Grle se posle utakmice a tim mu izgubio??

Deki

pre 4 godine

Sve ove stvari odvajaju MJ od ostalih košarkaša. Uporedite ovo i recimo koševe Lebrona koji je pravolinijski igrač? Statistika nije sve...

Rade

pre 4 godine

Auuuu majko mila, šta reći? Prosto nemam komentar. Imao sam tu sreću, da sam ga pratio i njega i Bullse i čitavu NBA od 88, 89 dalje,sve do njegovog drugog penzionisanja 98 godine. Kada se vratio u dresu broj 45,Champion tada generalni i jedini proizvođać NBA dresova morao je uvesti treču smenu u svim svojim fabrikama, da bi zadovoljili potrsžnju.Da bi nakon par meseci ponovo počeli sa proizvodnjom dresa sa brijem 23.To je tada bila najbolji marketinški potez naravno i milionska zarada. 97 sam si u sportskoj radnji u Medison Square Gardenu u New Yorku za 120 usd kupio njegov dres. Verovali ili ne, u hali Niksa bio je to najprodavaniji dres u New Yorku.Jordan hvala ti za sve!

Back in Black

pre 4 godine

Danas po ovim pravilima, sa ovim nacinom igranja gde su bekovi i plejevi zasticeni kao pande jednostavno ne mogu da zamislim koje bi on cifre imao.

miki

pre 4 godine

Kakva je NBA bila 90 tih, nesto najbolje, zbog toga su i svi evropski igraci koji su igrali tada i najveći, ali ta rivalstva i bitke toga danas u nba nema!

Walldorf

pre 4 godine

Od kako je mr.Nejsmit osmislio a drugi nadogradili ovu prekrasnu igru,NJLV Majkl Dzordan,je svojim od Boga datim darom,prisao najblize od svih samom savrsenstvu kosarkaske umetnosti.Dame I gospodo,jedan i jedini,neprikosnoveni, "Master of the game",Majkl Dzordan.Bila je privilegija pratiti kosarku u vreme najboljeg igraca,ikada.Hvala na izvanrednom tekstu.Sportski pozdrav!

Aussie

pre 4 godine

Zlatno doba kosarke. Jordan, Pippen, Drexler, Robinson, Malone, Stockton, Kemp, Payton, Barkley, Magic, Grant, Ewing, Olajuwon, Garnett, Iverson, Hill, Miller, itd itd. Ne mogu se vise ni svih setiti ali malte ne svaki tim je imao po 2 legende sporta. Ziveo sam tada za kosarku.

Dvojnik

pre 4 godine

Nepostoji sport u kojem se sa toliko tvrdnjom moze reci da jedan igrac najboljih svih vremena kao sto je to kosarka I Majkl Dzordan!

tom pus

pre 4 godine

Вратио ме у младост! Какав је невероватан био! Елегантан, спонтан, брз, неухватљив, виспрен, просто је клизио по терену! Данас кад видим Ле Брона прво што помислим је - напуцани дрводеља који мнооооого ради на себи и својој мишићној маси и свему што му је потребно да би надокнадио недостатак талента који је имао 'летећи Мајкл'.. 
Један једини непревазиђени, Његово величанство - МАЈКЛ ЏОРДАН! Хвала му за дивно детињство!
(Неедукован, 18. mart 2020 20:50)
baš tako od reči do reči,isto mislimo i vidimo?

vince carter

pre 4 godine

@Srba Lebron u drugoj godini uopste nije igrao playoff vec u trecoj 2006,kada im je dosao i trener Mike Brown. I jos jednom taj Detroit je imao skoro isti skor kao 5ti tim zapada Hjuston,nisu bili sampioni vec 3 godine i bili bez Bena Walasa,Larry Browna! Jedini raspali skor koji su bullsi imali je bilo u sezoni broj 2 kada je Dzordan propustio 64 meca a bullsi billi 21:43,zbog 6 utakmica u svojoj konferenciji protiv dobrih timova bilo je i vise poraza i negativnih skorova. Cavsi Bullsi 6:0 u regularnom delu,2:3 u playoffu. Cisceni su Bullsi ni manje ni vise nego od buducih sampiona Celticsa pa zatim i aktuelnih. Dok su Cavsi sampiona mogli da sretnu tek u finalu i bivali pocisceni takodje! "Bilo neizvesno 1991" 4:1 :D Niksi su od 1992 bili novi bad boysi i igrali istim stilom sa Pat Rajlijem ni manje ni vise kao trenerom,bullsi su rasli zajedno i sa draftovanim igracima osvojili prva 3 prstena. Dovoljno je reci da su Bad Boysi smisljali pravila zbog Dzordana i da je u mecu broj 6 1989 Jordan uzei samo 8 suteva,4-8 i svo vreme dodavao otvorenim saigracima koji su promasivali ciste pozicije dok su na Majklu uvek bila 2 i 3 igraca u nekim situacijama i 4 sto mozete videti u highlightu meca!

b.

pre 4 godine

@Daki
Milion i 250 hiljada dolara 93. nije isto što i danas. Tada je to bilo kao sad 5-6 miliona. Druga stvar je što su sportisti tada zaradjivali dosta manje nego danas. On je najviše para zaradio kasnije od Dzordanki, a od ugovora se nije bas ovajdio. Tako da verujem da je bio u ozbiljnim problemima, a pitanje je i koliko je zapravo bio dužan, posto je ovo samo ono za šta se zna.

lllSUB6lll

pre 4 godine

@Perice statiska ne osvaja šampionski prsten, to su reci MJ kao ziv dokaz, covek je ispucavao lopte da kazem bio sebican nekad je bio negativan skor al je donosio pobedu .Ovo danas sto se igra u NBA ligi je malo jaci balet u odnosu na 90 gde si u svakom timu imao minimum 3 superstara , aždaje od igrača kakvih danas nema ni na papiru.

Danilo

pre 4 godine

Bas lep tekst lepo je prisetiti se uvek sta je Dzordan radio .Samo kad procitas da je covek u finalu protiv Finiksa imao 4 utakmice sa 40 i jedna sa 30 plus poena .To se bukvalno vise ne vidja nit ce se videti skoro , nesto najblize sj one Vejdove partije protiv Dalasa u finalu 2006 .Ono sto je Dzordana odlikovalo sto se tice fizickih predispozicija nije samo taj neverovstan odraz gipskost brzina,vec i izuzetno velike sake neuobicajene za tu visinu od 198 cm .Uz sve to ono sto je jos doprinelo njegovom neverovatnom kretanju , je sto je on imao manja stopala od proseka za tu visinu.I na kraju svega sjajne fizike , neverovatne tehnike i suta , posedovso je i mentalitet pobednika , koji nije vidjen u istoriji sporta .

Smeh

pre 4 godine

@Slavija
Nisi ubacio i mog omiljenog igrača Geri Pejtona. Obožavao sam tadašnji Sijetl sa Pejtonom i Kempom. Prgavi, nadmeni. Nisu nikoga štedeli u odbrani. Bilo je prozivki na sve strane i provociranja. Šteta što nisu uzeli titulu. Ali igrali su u pogrešno vreme za tako nešto.

Kiki ns

pre 4 godine

Pročitao tekst,
pročitao komentare...
Setio sam se vremena kada su košarku igrali košarkaši a ne bokseri i GMO zveri...
Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
Gazela ....
A MJ je iznad svih.
SVE u JEDNOM .

Bill Cartwright

pre 4 godine

Osim MJ , štedite se kakav je bio centar David Robinson ?
(Kiki ns, 18. mart 2020 21:56)

A kakav je tek bio Hakim Olajdžuvon, koji je školovao Robinsona u sezoni u kojoj je Admiral postigao 71 poen, imao kvadrupl-dabl (jedan od pet u istoriji, Hakim ih ima dva) i bio MVP?

Hakim jedini u istoriji koji je bio MVP, DPOY, šampion i MVP finala u istoj sezoni.

Broj 1 po blokadama, Top 10 poeni, Top 10 skokova, najviše asistencija od centara i jedini visoki igrač u Top 100 po broju ukradenih!

Uzeo dve titule upravo kad nije bilo Džordana :)

Preglog za redakciju da sledeći tekst bude o velikom centru Hjuston Roketsa.

Džoni

pre 4 godine

Kako je lagano igrao, u 80% situacija težio je da donese loptu u koš i to mu je poprilično uspevalo, trojke nije forsirao, ali poludistanca iz naskoka je bila ubitačna. Sada igrači pod obavezno se izlače na šut za tri, ali njega to nije zanimalo, šutirao je kada izgradi najbolju poziciju pa makar i gazio liniju. Neverovatan i veoma atraktivan igrač. Uh, kako se nekad igrala lepa košarka, sada samo trči i šutiraj za tri kao da vredi deset poena.

društvance iz predgrađa

pre 4 godine

Sećam se kakvu strašnu ekipu su te '93 imali Finiks... Barkli, Kevin Džonson, Sedrik Sebalos, Deni Ejndž, Den Majrli, Čembers...
Džordan je tada u ekipi imao osim Pipena i donekle Granta, dosta lošije saigrače od Barklija. Sansi su bili dosta jači i tu se u stvari vidi Džordanova veličina.
A onda slušam ove današnje klince koji veličaju i stavljaju Lebrona, Hardena ili Janisa ispred Džordana - stvarno je svaki komentar na tu temu suvišan.

vince carter

pre 4 godine

Dusan ajmo jos ovih besmislica :)) Kukoc,ker dosli u bullse kada je Jordan otisao prvi put,rodman u druga 3 prstena,poslednju sezonu bio ocajan,Pipen je draftovan i postao igrac uz Jordana,svi igraci Bullsa su isticali ukljucujuci i Dzeksona da su napredovali na neverovatno jakim treninzima koje je predvodio Dzordan. Kada je Medzik igrao sa Dzabarom,Whortijem,Skottom,Greenom,Kuperom..Dzordan je igrao sa Bred Selersom,Wudridzom,Dejlijem a poslednja dvojica cak suspendovani zbog kokaina a sam Dzordan bio jos uvek mlad..zatim su draftovani pipen i grant koji su bili mladi i neiskusni i napredovali kao tim. Jordan jr jos 1984 kao ruki pobedio Showtime Lejkerse,osvojio je olimpijadu sa koledz timom a koliko se razumes u kosarku i koliko si objektivan govori tvoj komentar o 1992 i zasto Jordan nije bio najefikasniji u timu gde su svi igrali kao celina sa pola gasa :)) Dzekson je 5 titula osvojio sa Kobijem,Shaqom,Gasolom i drugima a Jordan nikada nije igrao sa dobrim timom pre i posle Dzeksona. Po vasim povrsnim komentarima onda su i Durant,Duncan bolji od Lebrona posto su 2:1 ili Dirk 1:0. Finix Sunsi su tvog Medzika 1990te tukli bez Barklija 4:1 u playoffu a Lejkersi imali 3 all stara. U USA Jordan je u anketi bio ubedljivo prvi u odnosu na drugog..toliko o popularnosti! AC Green igro i 2000te..kakva gomila lazi o godinama :)

Phoenix

pre 4 godine

@Bill Cartwright

Cuo sam i ja tu pricu. Uz jedan mali dodatak da je pisle Redzijevog tres toka samo prisao treneru i kratko rekao "leave me in". Ostalo je ista prica.

dzigi

pre 4 godine

Oni srecnici koji su pratili NBA krajem 80ih i tokom 90ih godina sa setom citaju ovaj tekst i kroz secanja ponovo prezivljavaju to zlatno kosarkasko doba.Nije bilo sportskih kanala,prenosi su bili retki i sa nestrpljenjem su iscekivani,pogotovo plej of.A takvih superstarova,koje je tesko nabrojati, vise n nikada nece biti.Naravno MJ je neponovljiv!

vince carter

pre 4 godine

Sa 4 komentara sam odgovorio pojmasu @Dusanu a ni jedan objavljen,fantasticno!!! :D Najjace sto sam mu unistio sve njegove lazi i besmislice pojedinacno,ne mogu da verujem da neko ko toliko malo zna o Nba ima pravo da pise ovakve besmislice pa cak i kada to niko nece citati osim Dzordanovih hejtera! Dakle sve sto si rekao je besmislica od polularnosti u Americi pa do kukoca i kera koji su dosli kod pipena kada se Jordan penzionisao,do dzeksona koji je uvek imao superstarove posle Dzordana a Dzordan pre njega igrao sa kokainsim zavisnicima Wudridzom,Dejlijem i potom rukijem pipenom i covekom koji je tek napredovao kao igrac,do godina Ac greena,wortija koji su bili all star igraci 1990te zajedno sa Medzikom i gubili su od Finix Sunsa pre Barklija te godine sa 4:1 u playoffu,do toga da je Dzordan sa smesnim timovima u mladim danima nine mogao protiv super timova,pa do toga da je Jordan guran jer je bio atleta ali eto Dominik Wilkins nije pa do najgoreg komentara ikad o dream timu 1992 gde Jordan nije bio najbolji strelac a ameri igrali sa 50%,Medzik je sve rekao o Dzordanu u njihovim medjusobnim duelima na treninzima dream tima i Phil Dzekson o tome kakve su bile utakmice na treninzima Bullsa i zbog cega su svi napredovali,sedi jedan!!!

vince carter

pre 4 godine

1.AC Green i Jordan su isto godiste,Whorty 2 godine stariji..prva laz! 2.Dzekson je bio trener pocetnik i triangle offense je izum Texa Wintera,5 prstena bez Dzordana osvajao je sa superstarovima a Dzordan je bez Dzeksona igrao sa Brad Selersom,Wudridzom,Dejlijem potom Ruki pipenom koji je tek napredovao kao igrac uz Jordana,da bi triangle offense mogao da funkcionise MJ je morao biti timski a ne privatnik igrac,sa 51% suta u eri Bullsa jedan od najboljih procenata ikad za beka sutera 3. Kukoc,Ker,Harper su dosli kao ispomoc pipenu,dzeksonu kad se Jordan penzionisao..3 titule bez njih! 4. MJ ima najveci PER u istoriji i prvi je po poenima po utakmici i u playoffu i regularnom delu. 5. Dominik Wilkins je bio jednak atleta kao MJ pa sto njega misu gurali? Jer je Jordan pre Nba osvojio Ncaa i olimpijadu 1984 i kao ruki tukao Showtime Lejkerse u prvom okrsaju,Bullsi 86te 21:43 bez Jordana a ni partija 63,6,5,3,2 uz 56% suta nije bila dovoljna da se pobede Celticsi sto dovoljno govori koliko su Bullsi bili losi Celticsi slabi. Na posletku Barkli za koga tvrdis da nije imao tim u Finixu,1990te all star igraci gube Medzik,Whorty,Green gube s 4:1 od Finixa pre Barklija,koji je sam rekao "U Filadelfiji sam bio duplo bolji igrac nego u Finixu koji je bio odlican tim".