Sreda, 19.02.2020.

21:15

Šek: Prihvatio sam da su Lejkersi Kobijev tim i tražio da odem u Majami

Šekil O'Nil, američki centar, bio je gost "Naklheds" podkasta u kom je govorio o svom odnosu sa Kobijem Brajantom.

Izvor: SN

Šek: Prihvatio sam da su Lejkersi Kobijev tim i tražio da odem u Majami IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

DDDD

pre 4 godine

@The unforgiven

Meni se cini da taj dokumentarac koji si ukratko opisao nije bas kontradiktoran ovome sto je sada Shaq izjavio, samo je malo drugacije receno. U sustini, kome daju maksimalan ugovor, daju my poruku na koji nacin gledaju na njega i taj se i moze smatrati vodjom tima

MPP

pre 4 godine

ŠEK JE BIO MOĆAN IGRAČ.
FASCINANTNO BRT I OKRETAN ZA SVOJ GABARIT.
Sećam se na kraju u odlučujućoj utakmici protiv Divca je imao sa slobodnjaka 12-11(ili čak svih 12!) .Tada sam rekao da je Šek jedan od najvećih svih vremena u NBA.
NA SLOBODNJAKE JE DOBIO UTAKMICU -BAŠ KAD JE TREBALO.

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

nikad ni prije ni psolije Shaq-a nijedan centar nije bio tako zaštićen od sudija. pa samo pogledajte bobija okrene se čovjek i sviraju mu faul. A Shaq je razbija oko sebe padali su ko pioni i ništa idemo dalje.

The Unforgiven

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žile, 19. februar 2020 21:51)
-------------------------

Koliko drugih igraca sa istom fizickom gradju je bilo u NBA i pre i posle Shaqa, pa koliko njih je bilo toliko dominantni kao Shaq?

The Unforgiven

pre 4 godine

ESPN je imao epizodu serijala 30 for 30 bas o tom timu Magica, mislim da se zvala "The Magic Moment". I tu je Shaq pricao o svom odlasku iz Orlanda i bila je sasvim druga prica od one koju sad prica. Tad je izjavio da je smatrao da ga Orlando ne zeli previse da mu plati maksimalni ugovor i da je smatrao da ga Jerry West u Lakersima zeli mnogo vise. Uz to, imao je i problem sa tim da je Orlando smatrao Hardawaya kao vodju tima. Plus, kada su mu Lakersi ponudili ugovor sa kojim je postao najplaceniji igrac u ligi nije mu bilo mnogo tesko da napusti tim.

box

pre 4 godine

Kobija je naravno bilo milina gledati. Legenda. Ipak, ko je pratio NBA tih godina seca se da je Sek bio glavni u Lejkersima a da je Kobi na silu hteo da bude prva zvezda. Jedva su se podnosili tih godina i jedan je morao da ode. Otisao je Sek a Lejkersi su zadrzali "legitimnu Dzordanovu kopiju". Kapa dole obojici naravno. Bas me nasmejalo da je Orlando bio Penijev tim (iako je Peni bio esencija NBA tog vremena... i klasa i neki igracki sarm)

mate

pre 4 godine

samo par cinjenica za klince koji komentiraju a nista nisu gledali: dakle 3 naslova sto su skupa uzeli je shaq bio mvp finala a recimo 2000 protiv indiane je shaq imo 41 poen u prosjeku a kobe 15. Tko je tu bio kome pomocnik zakljucite sami.

felix

pre 4 godine

goran.....pa,covek je imao 23 godine tada,a Hakim 30...pa,to valjda pravi razliku..godinu dana pre toga je Orlando prvi put u istoriji fransize uopste igrao u plej offu

Mare

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
(Žile, 19. februar 2020 21:51)

Prijatelju, ti kao da poredis slona i misa.
Oni su totalno razliciti igraci, na razlicitim pozicijama.Ali obadvojica su bili najbolji na svojum mestima.Brajant je bio nizak, brz, prodoran, precizan u sutu, i jednom recju poenter.Sek je imao druge duznosti.Pod kosem nije niko mogao da se nosi sa njim, ogroman, presnazan, i razbijac.Divac je sam koliko je tesko cuvati Seka, jer se od njega odbijas kao od stene.
Sve u svemu, ne mozes da kazes da je Sek los.

Milan11

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Baš suprotno!!! Od Kobija se pravilo superstara, a Šek je zapravo još uvek bio bolji igrač. U spomenutom finalu Kobe je šutirao 38% iz igre, a za tri tek 17%. Za svojih 22-23 poena potrošio je čak 6 lopti po utakmici više od Šeka, koji je ubacivao u proseku više poena uz mnogo bolji šut iz igre (26.6 poena i 63% šut iz igre). Ne kažem da je sve u statistici ali prevelike su to razlike u efikasnosti...
Mada i Šek u toj seriji nije bio u najboljoj formi - problemi sa fizičkom spremom i kilažom. Detroit je igrao toliko jaku odbranu da Lakersi bez obzira na taktiku nisu imali nikakve šanse. Osim Šeka (i Ricka Foxa, koji je igrao na samo 3 utakmice uz malu minutažu) baš svi igrači Lakersa su šutirali ispod 40% iz igre! Šek je zapravo bio jedini koji nije potpuno zakazao u tom finalu. A Kobe je imao na kraju serije i daleko najgori +/-. Ima verovatno utakmica i na netu, slobodno pogledajte pa presudite sami ko je bio bolji odnosno manje loš u toj seriji...

rim protector

pre 4 godine

Ovo je neka Šekova verzija za mlađu publiku ili one sa pilećim mozgom i kratkim pamćenjem...Orlando bio tim Peni Hardaveja...svašta. Šek je bio dočekan u NBA sa hype-om duplo većim nego Zion. Peni Hardavej bio zamišljen kao sidekick Šeku kao Robin Batmanu...itd, itd...da ne dužim @goran je sve lepo napisao.

goran

pre 4 godine

Gomilu stvari je rekao u koje ni sam ne veruje.U Orlandu je bilo neviđeno slavlje kada su ga uzeli kao prvog pika na draftu.Došao je u ligu kao fenomen(nesto kao Lebron desetak godina kasnije),i to je bio njegov tim a ne tim Penija Hardaveja koji je istina bio vrhunski plej.Vrhunac te ekipe je bilo finale u kojem su rastureni od Hjustona a on lično ponižen od Hakima O.U Lejkersima su se on i Kobi slagali kao pas i mačka,ali su i pored toga gazili konkurenciju.I nije on napustio L.A. zbog toga što je to postao samo Kobijev tim(nema šanse da je Šekil u to verovao)već zbog lične sujete,i želje da dokaže da može i bez Brajanta da osvaja titule.Već u posljednjoj godini u L.A počeo je da pada u formi,a 4 prsten je osvojio jer je Vejd igrao kao Džordan taj plej of 2006 godine.

agent mahoun

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da je Šek igrao u jakom timu u Orlandu i nije uspeo da osvoji titulu sa Penijem koji je bio strašan igrač. Tek kad je Kobi sazreo osvojio je titulu. Posle je u Majamiju ali taj tim je tek bio savršen.
Tako da mnogo nerviraju priče da se Kobi šlepao uz Šeka itd. Što nije Peni? Ili da čak i Lebron?

Kobi iz 2001 najjači afro Kobi!

tupavibot

pre 4 godine

@Milan11
Da li je moguce da ti uporedjujes procenat suta centra i beka?! Pa naravno da ce centar imati bolji procenat jer sutira s metar razdaljine imbecilu jedan poremeceni.

tupavibot

pre 4 godine

@Vlado
Procitaj tekst. Intervju je radjen 3 dana PRE Kobijeve pogibije. Dakle, nije mu isao niz dlaku.
Mogao je i Kobi bez problema da ode u Majami, pa s Vejdom da dominira, ili kasnije u neki od jacih timova. Sek je bio nezamenjiv, pa nije ni cudo sto nije bilo lako Lejkersima da mu nadju zamenu.

Vlado

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.
(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Previše promašaja ima u tvojim odvažnim tvrdnjama. Šek nije otišao jer nije htio biti druga violina, već je otišao jer je Kobi htio biti prva vilolina, pa je na silu razvaljena jedna od najmoćnijih ekipa u istoriji NBA. Gazde Lejkersa su stale na stranu mlađeg i marketinški vrijednijeg igrača, i ostalo je istorija. Ovo što sad Šek priča je čisti populizam, niz dlaku pokojnog Kobija.
Taj "mnogo bolji" Kobi je po odlasku Šeka odveo Lejkerse u draft lutriju, a Šek Majami do titule. Tek dolazak Gasola i Bajnama je promijenio narativ.
Šek osvojio SAMO 4 prstena?! Više nego Vilt, Lebron, Hakim, Bird itd. Koliko ti je prstenova dovoljno, dečko? Pozz

sket

pre 4 godine

Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.

scholes

pre 4 godine

Šek je vrlo inteligentan čovek, iako ga u javnosti predstavljaju kao naivnog šaljivdžiju. Ranije je bilo teže uklopiti igrače jer su više igrali srcem, bili su jednostavno emotivniji, samim tim im je bilo teže obuzdati ego. Danas su igrači veći profesionalci u tom smislu, zato i menjaju franšize kao čarape. Doduše i sama liga i klubovi su krivi za to jer svesno prave robote od igrača.

Pant.LA

pre 4 godine

Peni je hteo da uzme vise novca od mene i ja sam rekao ok, platite mu, ovo je tvoj tim, ja cu da trazim trejd.. kakvi ego manijaci, pa valjda je to nas tim i idemo da osvojimo titulu.. ali ne, bitno je ko ima najviše para i "čiji" je to tim..

Žile

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.

NBGD

pre 4 godine

"Jednostavno se nisam osećao dobro kao igrač koji prosečno ima 8, 9 poena."
Danas ovi imaju 8,9 poena i kad ne udju u igru,eto na sta se sveo NBA.

Ivan

pre 4 godine

Pa Zemlja i jeste ravna, a Šek i Kobe su zasluzeno izgubili titulu od Detroita sa Ben Valasom i kompanijom. Gledao sam celu seriju, Šid, Rip, Bilaps su rasturili LAL tada

scholes

pre 4 godine

Šek je vrlo inteligentan čovek, iako ga u javnosti predstavljaju kao naivnog šaljivdžiju. Ranije je bilo teže uklopiti igrače jer su više igrali srcem, bili su jednostavno emotivniji, samim tim im je bilo teže obuzdati ego. Danas su igrači veći profesionalci u tom smislu, zato i menjaju franšize kao čarape. Doduše i sama liga i klubovi su krivi za to jer svesno prave robote od igrača.

sket

pre 4 godine

Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.

goran

pre 4 godine

Gomilu stvari je rekao u koje ni sam ne veruje.U Orlandu je bilo neviđeno slavlje kada su ga uzeli kao prvog pika na draftu.Došao je u ligu kao fenomen(nesto kao Lebron desetak godina kasnije),i to je bio njegov tim a ne tim Penija Hardaveja koji je istina bio vrhunski plej.Vrhunac te ekipe je bilo finale u kojem su rastureni od Hjustona a on lično ponižen od Hakima O.U Lejkersima su se on i Kobi slagali kao pas i mačka,ali su i pored toga gazili konkurenciju.I nije on napustio L.A. zbog toga što je to postao samo Kobijev tim(nema šanse da je Šekil u to verovao)već zbog lične sujete,i želje da dokaže da može i bez Brajanta da osvaja titule.Već u posljednjoj godini u L.A počeo je da pada u formi,a 4 prsten je osvojio jer je Vejd igrao kao Džordan taj plej of 2006 godine.

Mare

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
(Žile, 19. februar 2020 21:51)

Prijatelju, ti kao da poredis slona i misa.
Oni su totalno razliciti igraci, na razlicitim pozicijama.Ali obadvojica su bili najbolji na svojum mestima.Brajant je bio nizak, brz, prodoran, precizan u sutu, i jednom recju poenter.Sek je imao druge duznosti.Pod kosem nije niko mogao da se nosi sa njim, ogroman, presnazan, i razbijac.Divac je sam koliko je tesko cuvati Seka, jer se od njega odbijas kao od stene.
Sve u svemu, ne mozes da kazes da je Sek los.

Pant.LA

pre 4 godine

Peni je hteo da uzme vise novca od mene i ja sam rekao ok, platite mu, ovo je tvoj tim, ja cu da trazim trejd.. kakvi ego manijaci, pa valjda je to nas tim i idemo da osvojimo titulu.. ali ne, bitno je ko ima najviše para i "čiji" je to tim..

NBGD

pre 4 godine

"Jednostavno se nisam osećao dobro kao igrač koji prosečno ima 8, 9 poena."
Danas ovi imaju 8,9 poena i kad ne udju u igru,eto na sta se sveo NBA.

Vlado

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.
(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Previše promašaja ima u tvojim odvažnim tvrdnjama. Šek nije otišao jer nije htio biti druga violina, već je otišao jer je Kobi htio biti prva vilolina, pa je na silu razvaljena jedna od najmoćnijih ekipa u istoriji NBA. Gazde Lejkersa su stale na stranu mlađeg i marketinški vrijednijeg igrača, i ostalo je istorija. Ovo što sad Šek priča je čisti populizam, niz dlaku pokojnog Kobija.
Taj "mnogo bolji" Kobi je po odlasku Šeka odveo Lejkerse u draft lutriju, a Šek Majami do titule. Tek dolazak Gasola i Bajnama je promijenio narativ.
Šek osvojio SAMO 4 prstena?! Više nego Vilt, Lebron, Hakim, Bird itd. Koliko ti je prstenova dovoljno, dečko? Pozz

mate

pre 4 godine

samo par cinjenica za klince koji komentiraju a nista nisu gledali: dakle 3 naslova sto su skupa uzeli je shaq bio mvp finala a recimo 2000 protiv indiane je shaq imo 41 poen u prosjeku a kobe 15. Tko je tu bio kome pomocnik zakljucite sami.

box

pre 4 godine

Kobija je naravno bilo milina gledati. Legenda. Ipak, ko je pratio NBA tih godina seca se da je Sek bio glavni u Lejkersima a da je Kobi na silu hteo da bude prva zvezda. Jedva su se podnosili tih godina i jedan je morao da ode. Otisao je Sek a Lejkersi su zadrzali "legitimnu Dzordanovu kopiju". Kapa dole obojici naravno. Bas me nasmejalo da je Orlando bio Penijev tim (iako je Peni bio esencija NBA tog vremena... i klasa i neki igracki sarm)

Milan11

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Baš suprotno!!! Od Kobija se pravilo superstara, a Šek je zapravo još uvek bio bolji igrač. U spomenutom finalu Kobe je šutirao 38% iz igre, a za tri tek 17%. Za svojih 22-23 poena potrošio je čak 6 lopti po utakmici više od Šeka, koji je ubacivao u proseku više poena uz mnogo bolji šut iz igre (26.6 poena i 63% šut iz igre). Ne kažem da je sve u statistici ali prevelike su to razlike u efikasnosti...
Mada i Šek u toj seriji nije bio u najboljoj formi - problemi sa fizičkom spremom i kilažom. Detroit je igrao toliko jaku odbranu da Lakersi bez obzira na taktiku nisu imali nikakve šanse. Osim Šeka (i Ricka Foxa, koji je igrao na samo 3 utakmice uz malu minutažu) baš svi igrači Lakersa su šutirali ispod 40% iz igre! Šek je zapravo bio jedini koji nije potpuno zakazao u tom finalu. A Kobe je imao na kraju serije i daleko najgori +/-. Ima verovatno utakmica i na netu, slobodno pogledajte pa presudite sami ko je bio bolji odnosno manje loš u toj seriji...

tupavibot

pre 4 godine

@Vlado
Procitaj tekst. Intervju je radjen 3 dana PRE Kobijeve pogibije. Dakle, nije mu isao niz dlaku.
Mogao je i Kobi bez problema da ode u Majami, pa s Vejdom da dominira, ili kasnije u neki od jacih timova. Sek je bio nezamenjiv, pa nije ni cudo sto nije bilo lako Lejkersima da mu nadju zamenu.

felix

pre 4 godine

goran.....pa,covek je imao 23 godine tada,a Hakim 30...pa,to valjda pravi razliku..godinu dana pre toga je Orlando prvi put u istoriji fransize uopste igrao u plej offu

rim protector

pre 4 godine

Ovo je neka Šekova verzija za mlađu publiku ili one sa pilećim mozgom i kratkim pamćenjem...Orlando bio tim Peni Hardaveja...svašta. Šek je bio dočekan u NBA sa hype-om duplo većim nego Zion. Peni Hardavej bio zamišljen kao sidekick Šeku kao Robin Batmanu...itd, itd...da ne dužim @goran je sve lepo napisao.

The Unforgiven

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žile, 19. februar 2020 21:51)
-------------------------

Koliko drugih igraca sa istom fizickom gradju je bilo u NBA i pre i posle Shaqa, pa koliko njih je bilo toliko dominantni kao Shaq?

tupavibot

pre 4 godine

@Milan11
Da li je moguce da ti uporedjujes procenat suta centra i beka?! Pa naravno da ce centar imati bolji procenat jer sutira s metar razdaljine imbecilu jedan poremeceni.

Ivan

pre 4 godine

Pa Zemlja i jeste ravna, a Šek i Kobe su zasluzeno izgubili titulu od Detroita sa Ben Valasom i kompanijom. Gledao sam celu seriju, Šid, Rip, Bilaps su rasturili LAL tada

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

nikad ni prije ni psolije Shaq-a nijedan centar nije bio tako zaštićen od sudija. pa samo pogledajte bobija okrene se čovjek i sviraju mu faul. A Shaq je razbija oko sebe padali su ko pioni i ništa idemo dalje.

The Unforgiven

pre 4 godine

ESPN je imao epizodu serijala 30 for 30 bas o tom timu Magica, mislim da se zvala "The Magic Moment". I tu je Shaq pricao o svom odlasku iz Orlanda i bila je sasvim druga prica od one koju sad prica. Tad je izjavio da je smatrao da ga Orlando ne zeli previse da mu plati maksimalni ugovor i da je smatrao da ga Jerry West u Lakersima zeli mnogo vise. Uz to, imao je i problem sa tim da je Orlando smatrao Hardawaya kao vodju tima. Plus, kada su mu Lakersi ponudili ugovor sa kojim je postao najplaceniji igrac u ligi nije mu bilo mnogo tesko da napusti tim.

agent mahoun

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da je Šek igrao u jakom timu u Orlandu i nije uspeo da osvoji titulu sa Penijem koji je bio strašan igrač. Tek kad je Kobi sazreo osvojio je titulu. Posle je u Majamiju ali taj tim je tek bio savršen.
Tako da mnogo nerviraju priče da se Kobi šlepao uz Šeka itd. Što nije Peni? Ili da čak i Lebron?

Kobi iz 2001 najjači afro Kobi!

Žile

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.

MPP

pre 4 godine

ŠEK JE BIO MOĆAN IGRAČ.
FASCINANTNO BRT I OKRETAN ZA SVOJ GABARIT.
Sećam se na kraju u odlučujućoj utakmici protiv Divca je imao sa slobodnjaka 12-11(ili čak svih 12!) .Tada sam rekao da je Šek jedan od najvećih svih vremena u NBA.
NA SLOBODNJAKE JE DOBIO UTAKMICU -BAŠ KAD JE TREBALO.

DDDD

pre 4 godine

@The unforgiven

Meni se cini da taj dokumentarac koji si ukratko opisao nije bas kontradiktoran ovome sto je sada Shaq izjavio, samo je malo drugacije receno. U sustini, kome daju maksimalan ugovor, daju my poruku na koji nacin gledaju na njega i taj se i moze smatrati vodjom tima

Žile

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.

tupavibot

pre 4 godine

@Milan11
Da li je moguce da ti uporedjujes procenat suta centra i beka?! Pa naravno da ce centar imati bolji procenat jer sutira s metar razdaljine imbecilu jedan poremeceni.

Ivan

pre 4 godine

Pa Zemlja i jeste ravna, a Šek i Kobe su zasluzeno izgubili titulu od Detroita sa Ben Valasom i kompanijom. Gledao sam celu seriju, Šid, Rip, Bilaps su rasturili LAL tada

sket

pre 4 godine

Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.

agent mahoun

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da je Šek igrao u jakom timu u Orlandu i nije uspeo da osvoji titulu sa Penijem koji je bio strašan igrač. Tek kad je Kobi sazreo osvojio je titulu. Posle je u Majamiju ali taj tim je tek bio savršen.
Tako da mnogo nerviraju priče da se Kobi šlepao uz Šeka itd. Što nije Peni? Ili da čak i Lebron?

Kobi iz 2001 najjači afro Kobi!

Pant.LA

pre 4 godine

Peni je hteo da uzme vise novca od mene i ja sam rekao ok, platite mu, ovo je tvoj tim, ja cu da trazim trejd.. kakvi ego manijaci, pa valjda je to nas tim i idemo da osvojimo titulu.. ali ne, bitno je ko ima najviše para i "čiji" je to tim..

goran

pre 4 godine

Gomilu stvari je rekao u koje ni sam ne veruje.U Orlandu je bilo neviđeno slavlje kada su ga uzeli kao prvog pika na draftu.Došao je u ligu kao fenomen(nesto kao Lebron desetak godina kasnije),i to je bio njegov tim a ne tim Penija Hardaveja koji je istina bio vrhunski plej.Vrhunac te ekipe je bilo finale u kojem su rastureni od Hjustona a on lično ponižen od Hakima O.U Lejkersima su se on i Kobi slagali kao pas i mačka,ali su i pored toga gazili konkurenciju.I nije on napustio L.A. zbog toga što je to postao samo Kobijev tim(nema šanse da je Šekil u to verovao)već zbog lične sujete,i želje da dokaže da može i bez Brajanta da osvaja titule.Već u posljednjoj godini u L.A počeo je da pada u formi,a 4 prsten je osvojio jer je Vejd igrao kao Džordan taj plej of 2006 godine.

Vlado

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.
(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Previše promašaja ima u tvojim odvažnim tvrdnjama. Šek nije otišao jer nije htio biti druga violina, već je otišao jer je Kobi htio biti prva vilolina, pa je na silu razvaljena jedna od najmoćnijih ekipa u istoriji NBA. Gazde Lejkersa su stale na stranu mlađeg i marketinški vrijednijeg igrača, i ostalo je istorija. Ovo što sad Šek priča je čisti populizam, niz dlaku pokojnog Kobija.
Taj "mnogo bolji" Kobi je po odlasku Šeka odveo Lejkerse u draft lutriju, a Šek Majami do titule. Tek dolazak Gasola i Bajnama je promijenio narativ.
Šek osvojio SAMO 4 prstena?! Više nego Vilt, Lebron, Hakim, Bird itd. Koliko ti je prstenova dovoljno, dečko? Pozz

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

nikad ni prije ni psolije Shaq-a nijedan centar nije bio tako zaštićen od sudija. pa samo pogledajte bobija okrene se čovjek i sviraju mu faul. A Shaq je razbija oko sebe padali su ko pioni i ništa idemo dalje.

Milan11

pre 4 godine

"Na vrlo direktan način priča o svojoj sujeti zbog koje je ostao na samo 4 prstena. Da je mogao da proguta to što je Kobi postao mnogo bolji igrač i da prihvati ulogu druge violine, ne bi bilo šokantnog poraza od Detroita u finalu, a i bilo bi mnogo više prstenja za obojicu.(sket, 19. februar 2020 21:34)"

Baš suprotno!!! Od Kobija se pravilo superstara, a Šek je zapravo još uvek bio bolji igrač. U spomenutom finalu Kobe je šutirao 38% iz igre, a za tri tek 17%. Za svojih 22-23 poena potrošio je čak 6 lopti po utakmici više od Šeka, koji je ubacivao u proseku više poena uz mnogo bolji šut iz igre (26.6 poena i 63% šut iz igre). Ne kažem da je sve u statistici ali prevelike su to razlike u efikasnosti...
Mada i Šek u toj seriji nije bio u najboljoj formi - problemi sa fizičkom spremom i kilažom. Detroit je igrao toliko jaku odbranu da Lakersi bez obzira na taktiku nisu imali nikakve šanse. Osim Šeka (i Ricka Foxa, koji je igrao na samo 3 utakmice uz malu minutažu) baš svi igrači Lakersa su šutirali ispod 40% iz igre! Šek je zapravo bio jedini koji nije potpuno zakazao u tom finalu. A Kobe je imao na kraju serije i daleko najgori +/-. Ima verovatno utakmica i na netu, slobodno pogledajte pa presudite sami ko je bio bolji odnosno manje loš u toj seriji...

rim protector

pre 4 godine

Ovo je neka Šekova verzija za mlađu publiku ili one sa pilećim mozgom i kratkim pamćenjem...Orlando bio tim Peni Hardaveja...svašta. Šek je bio dočekan u NBA sa hype-om duplo većim nego Zion. Peni Hardavej bio zamišljen kao sidekick Šeku kao Robin Batmanu...itd, itd...da ne dužim @goran je sve lepo napisao.

scholes

pre 4 godine

Šek je vrlo inteligentan čovek, iako ga u javnosti predstavljaju kao naivnog šaljivdžiju. Ranije je bilo teže uklopiti igrače jer su više igrali srcem, bili su jednostavno emotivniji, samim tim im je bilo teže obuzdati ego. Danas su igrači veći profesionalci u tom smislu, zato i menjaju franšize kao čarape. Doduše i sama liga i klubovi su krivi za to jer svesno prave robote od igrača.

NBGD

pre 4 godine

"Jednostavno se nisam osećao dobro kao igrač koji prosečno ima 8, 9 poena."
Danas ovi imaju 8,9 poena i kad ne udju u igru,eto na sta se sveo NBA.

box

pre 4 godine

Kobija je naravno bilo milina gledati. Legenda. Ipak, ko je pratio NBA tih godina seca se da je Sek bio glavni u Lejkersima a da je Kobi na silu hteo da bude prva zvezda. Jedva su se podnosili tih godina i jedan je morao da ode. Otisao je Sek a Lejkersi su zadrzali "legitimnu Dzordanovu kopiju". Kapa dole obojici naravno. Bas me nasmejalo da je Orlando bio Penijev tim (iako je Peni bio esencija NBA tog vremena... i klasa i neki igracki sarm)

mate

pre 4 godine

samo par cinjenica za klince koji komentiraju a nista nisu gledali: dakle 3 naslova sto su skupa uzeli je shaq bio mvp finala a recimo 2000 protiv indiane je shaq imo 41 poen u prosjeku a kobe 15. Tko je tu bio kome pomocnik zakljucite sami.

The Unforgiven

pre 4 godine

ESPN je imao epizodu serijala 30 for 30 bas o tom timu Magica, mislim da se zvala "The Magic Moment". I tu je Shaq pricao o svom odlasku iz Orlanda i bila je sasvim druga prica od one koju sad prica. Tad je izjavio da je smatrao da ga Orlando ne zeli previse da mu plati maksimalni ugovor i da je smatrao da ga Jerry West u Lakersima zeli mnogo vise. Uz to, imao je i problem sa tim da je Orlando smatrao Hardawaya kao vodju tima. Plus, kada su mu Lakersi ponudili ugovor sa kojim je postao najplaceniji igrac u ligi nije mu bilo mnogo tesko da napusti tim.

Mare

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
(Žile, 19. februar 2020 21:51)

Prijatelju, ti kao da poredis slona i misa.
Oni su totalno razliciti igraci, na razlicitim pozicijama.Ali obadvojica su bili najbolji na svojum mestima.Brajant je bio nizak, brz, prodoran, precizan u sutu, i jednom recju poenter.Sek je imao druge duznosti.Pod kosem nije niko mogao da se nosi sa njim, ogroman, presnazan, i razbijac.Divac je sam koliko je tesko cuvati Seka, jer se od njega odbijas kao od stene.
Sve u svemu, ne mozes da kazes da je Sek los.

tupavibot

pre 4 godine

@Vlado
Procitaj tekst. Intervju je radjen 3 dana PRE Kobijeve pogibije. Dakle, nije mu isao niz dlaku.
Mogao je i Kobi bez problema da ode u Majami, pa s Vejdom da dominira, ili kasnije u neki od jacih timova. Sek je bio nezamenjiv, pa nije ni cudo sto nije bilo lako Lejkersima da mu nadju zamenu.

felix

pre 4 godine

goran.....pa,covek je imao 23 godine tada,a Hakim 30...pa,to valjda pravi razliku..godinu dana pre toga je Orlando prvi put u istoriji fransize uopste igrao u plej offu

The Unforgiven

pre 4 godine

Za Šeka Kobi je mađioničar. Nikakav talenat ni znanje nije imao Šek, samo snaga i to je to. Šta reći za čoveka koji za celu karijeru nije mogao da ubode slobodnjak, ubadao je jedino sa metar razdaljine od obruča. A Kobi legenda i vanserijski talenat ni radnik.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žile, 19. februar 2020 21:51)
-------------------------

Koliko drugih igraca sa istom fizickom gradju je bilo u NBA i pre i posle Shaqa, pa koliko njih je bilo toliko dominantni kao Shaq?

MPP

pre 4 godine

ŠEK JE BIO MOĆAN IGRAČ.
FASCINANTNO BRT I OKRETAN ZA SVOJ GABARIT.
Sećam se na kraju u odlučujućoj utakmici protiv Divca je imao sa slobodnjaka 12-11(ili čak svih 12!) .Tada sam rekao da je Šek jedan od najvećih svih vremena u NBA.
NA SLOBODNJAKE JE DOBIO UTAKMICU -BAŠ KAD JE TREBALO.

DDDD

pre 4 godine

@The unforgiven

Meni se cini da taj dokumentarac koji si ukratko opisao nije bas kontradiktoran ovome sto je sada Shaq izjavio, samo je malo drugacije receno. U sustini, kome daju maksimalan ugovor, daju my poruku na koji nacin gledaju na njega i taj se i moze smatrati vodjom tima