Petak, 14.02.2020.

17:00

"Đoković može i do Rolan Garosa, jednako dobro igra na svakoj podlozi"

Nekada prvi teniser sveta, Australijanac Lejton Hjuit veruje da Novak Đoković ima dobre izglede da pobedi Rafaela Nadala i na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

"Ðokoviæ može i do Rolan Garosa, jednako dobro igra na svakoj podlozi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Dzemperer

pre 4 godine

Zašto niko ne pominje da Federer nikada ne bi osvojio RG da nije bilo Soderlinga???
(Mira, 15. februar 2020 09:25)

Zato sto ta cinjenica pored one da se nakupio GS u vakuum eri izmedju penzionisanja Samprasa,Agasija i pojave Djokovica i Nadala,te cinjenica da je prosecan igrac na sljaci uvek bio nikako ne odgovara mitovima o Dzemperku.Da ne bi Soderlinga te godine Dzemperko nikada ne bi uzeo RG te danas zbog te cinjenice ni u kakvoj raspravi za GOATA ne bi ni bio!

alkos

pre 4 godine

"Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno..."

E, ovo je jedan od preimera kako ekstremni Noletovi navijači "idu na ganglije" neostrašćenim ljubiteljima tenisa!

Dakle, kad izgubi Nole, igrao je na 50%, kad dobije - podigao je igru na preko 60%

Malo, malo, pa mu ti postoci oponašaju plimu i oseku...

To je jedini igrač na planeti koji nikada nije izgubio kad mu se igralo!
Nikada protivnik nije dobio kad mu se igralo!

U isto vreme se veliča njegova pobeda na Garosu, kad je Nadal igrao povređen! Čak je i on bahato na kameri ispisao "OPA!", da bi mu se ta bahatost vratila poput bumeranga, kad ga je Wawrinka otresao u finalu... zbog čega je Nole, uostalom, plakao kao malo dete... ali ga nikada niste prozvali "Plačljivkom", već ste to brzo sakrili pod tepih! A cmizdrio je, ostalo ubeleženo na snimku!

I nije greh plakati (čak je dobro!), ali ste Federerove suze dočekali na nož i sprdali se sa njima! Licemerno!

I zbog vas i vama sličnih, mnogima se zgadio i sam Novak, koji često manipuliše patriotizmom, udobno zavaljen u toplom domu Monte Karla!

I ima još koješta, mada verujem da ni ovo neće biti objavljeno, jer nije hvalospev "najvećem od svih Srba"!

Bl

pre 4 godine

Da se razumijemo, ništa se nikad pouzdano ne zna, pa ni ovogodišnji pobjednik RG. Nadolovih 12 titula bez izgubljenog finala i opštepoznatog velikog umjeća igranja na šljaci mu, svakako, daje prednost. Činjenica da se prošle godine nije baš proslavio na svojoj omiljenoj podlozi. Možda je i zbog toga učestvovao na više turnira poslije RG. Već prvi masters na šljaci će pokazati kako stvari stoje i s njim i sa ostalim jačim ili slabijim konkurentima.
Na stranu sve to. Počinje zamarati stalno "trčanje pred rudu". Đoković osvoji AO i odmah se krene s megalomanskim planovimi o osvajanja ostala tri GS i zlata na OI. Nadalu već unaprijed daju trinaesti pehar na RG. Federerovi navijači, bez obzira na trenutno stanje stvari vide ga kao sigurnog pobjednika na Vimbldonu, pa čak i sa zlatom u Tokio. Projektuju se liste za sve GS- ko s kim treba, ne treba, smije, ne smije,,,biti u istoj grupi. Polako, ljudi! Koliko god Đoković, Nadal i Federer bili moćni,nisu jedini. Ne pitaju se samo oni i nisu samo oni ti kojima je stalo do pobjede. Ima još popriličan broj drugih koje nikako ne treba ignorisati. Zašto morate kvariti svaki ugođaja najavom kraja prije nego što je i počelo? Meni to izgleda prilično suludo, a za krajnji rezultat samo razočarenje i likovanje protivnika kad se te projekcije ne ostvare. Tenis jeste zanimljiv zato što se ne može pouzdano tvrditi da je neko 100% favorit svaki put i što je preokret moguć sve do poslednjeg poena.

banjica

pre 4 godine

@Serdjo

Ti. I još si rekao da Nolu nisu bili adekvatni uslovi za igru. Prošle godine se urotile sile prirode (vetar i kiša) protiv njega, a u korist Tima :D A onda je došao Paniki umesto Fil-Griča da rasteruje tmurne oblake 2020 hahahaaaa

Serdjo

pre 4 godine

@banjica Pa ko je pomenuo Thiema?! Naravno da je i on imao neadekvatne uslove! Praviš se lud i izvlačiš iz konteksta! Jako inteligentno! Paljba!

banjica

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno.
(Zoki, 15. februar 2020 11:48)

Znam kuda ciljaš...Nolo je do sada učestvovao na 15 RG, od 2005 - 2019. Pošto je osvojio samo jedan (2016), pretpostavljam da onih ostalih 14 RG na kojima je učestvovao nisu bili regularni? :D A pred OI ćemo slušati kako OI 2008, 2012 i 2016 nisu bile regularne jer nije osvojio nijedne? :D

rdjavi

pre 4 godine

Pogledajte vec jednom pravljenje zreba na GS. Ima prenos, pa necete vise lupati gluposti. Ko ce biti na Novakovoj strani 3 ili 4 igrac sa ATP liste u polufinalu izvlaci se iz kuglice ( sansa 50 % ). Naravno moze se desiti da vise godina u nizu izvlace isto kao kada bacate novcic. Na to ne mogu organizatori da uticu. Ceo kostur je random. E sad kako ce se on razcistiti pa neki nosioci izpasti ranije to je vec nesto drugo. Marej je dolazio do finala Wimbledona da nije sreo top 20 igraca do finala ali ni to nije do organizatora nego vise do trenutne forme igraca koji odigraju bolje ili losije u odnosu na renking i drugig spleta okolnosti. Nekada najtezi zreb postane najlaksi i obrnuto. Kod rasporeda meceva i terena tu organizatori mogu da favorizuju nekoga odnosno naude nekome jer oni imaju neka svoja subjektivna pravila odlucivanja kao sto su gledanost, favorizovanje domaceg igraca, miljenika publike itd. Mogu se praviti teorije zavere ali nekada se zalomi ovako a nekada onako. Novak zna to i zato je i upsesan jer nema smisla
baviti se tim teorijama zavere, nego zapeti jer ako zelis osvojiti trofej onda ne smes izgubiti u 7 meceva.

Fx

pre 4 godine

@roxen
"Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan"

A kada igra drugi nosilac?

Bljahhhh

pre 4 godine

@Zoki
Kao prvo, i ja sam bas kao i ti Novakov veliki navijac, ali ovo sto pises nema veze sa zaverom organizatora RG, vec sa vremenskim prilikama koje su uticale na ucestano izlazenje na teren. Istina je da deo teniskog sveta ne voli Novaka, ali ipak ne mozemo biti bas toliko paranoicni. Pozdrav.

Dragan

pre 4 godine

Glulost je reći da Rodžer trško pobeđuje na šljaci, teško pobeđuje samo Rafu, sa ostalima nije imao problema u vreme svog zenita.

Zoki

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno. Zna i on da će 99 % njegov protivnik u polufinalu biti Tim ali to ovog puta neće značiti ništa. Novak želi sve i osvojiće sve. Mene samo zanima jedna stvar. Ako je Rafa toliko dominantan na Garosu zbog čega mu treba tolika pomoć organizatora. Dva puta u zadnjih 5 godina Novaku se projektuje žreb da od četvrtfinala do finala igra od četvrtka do nedelje svaki dan. To je jedini način bio da se spreči u osvajanju prestižnog turnira ali ove godine zbog krova to nije moguće. 2015 e Novak igra u četvrtak četvrtfinale sa Rafom, u petak i subotu polufinale sa Marejem a u finalu Vavrinka koji se dva dana ranije rekreirao sa Congom. Prošle godine još gore, u uvodnim rundama stavljeni Simon i Borna da ga prilično izmore, u četvrtfinalu Zverev u četvrtak, pa Tim u polufinalu u petak i subotu pa da je pobedio čeka ga Rafa koji je imao gle čuda gromade na šljaci Nišikorija u utorak i Federer u petak. Ove godine sve stiže na naplatu.

Robert

pre 4 godine

Kad daje ovakve izjave, onda je dobar svima. No, zato se ovako spominje kao "preko nekog Hjuita" kada se priča o GS titulama Federera. Kao igrača ga omalovažavaju ovde, ali mu reči smatraju vrednim (osim ako ne izjavi nešto što ne ide u prilog Novaku). :)

Nebojša

pre 4 godine

Nadal je naravno prvi favorit tek posle njega Novak i Dominik nije sramota to priznati naravno i Nadal i Novak će biti zadovoljni ukoliko Austrianac bude kod onog drugog u polovini žreba.

milutin

pre 4 godine

Dobro je Hjuit primijetio:-ako se kojim slučajem na RG sretnu Nole i Rafael, bez obžira što se radi o Rafinerije turniru, Nole će ga očuvati ko vetar prašinu. To je stvarnost, u to sam ubijeđen, ne samo ja.
Zna to i Hjuit!

Ihtiostega

pre 4 godine

Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno...

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.
(dakiliz, 15. februar 2020 10:28)

Rafa je prosle godine osvojio Rim i RG
Pre toga zaista nije bio na uobicajenom nivou koji smo navikli
na omiljenoj mu podlozi.

dakiliz

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.

Djordje NS

pre 4 godine

Ne znam ko će ove godine osvojiti Roland Garros ali znam da to sigurno neće biti Nadal. Novak Đoković, Dominik Tim, Danill Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka, čak i Bautista Agut, Fabio Fognini, Kei Nishikori, Diego Schwartzman, Andrej Rublev pa i Nik Kirgios i Gael Monfis su odlični na šljaci. Možda neki od njih nemaju kontinuitet da ostanu u toliko mečeva na vrhunskom nivou do finala i trofeja ali svi navedeni mogu da iznenade navedene favorite.

Kakadu

pre 4 godine

Nas Soko je fenomen! On nije birao, ali je izabran da bude simbol naseg naroda, da nam pruzi bar neku satisfakciju pobedjujuci "Zapad" vracajuci za sva ona razaranja i nepravde kojima smo bili izlozeni u proteklih 30 godina.
Misljenja sam da je cak i zeleo da zavrsi karijeru posle osvajanja RG, ali je pritisak naroda ipak bio dovoljno veliki da nastavi da igra. Napred Sokole, normalna Srbija je uz tebe!

Serdjo

pre 4 godine

@proliver Da li je moguće da ti još uvek ne znaš da se samo prvi i drugi na listi razdvajaju, a da svi ostali idu u žreb i raspoređuju se u gornju i donju polovinu? Kakvo crno ukrštanje drugi sa trećim, a prvi sa četvrtim?! Ozbiljno neznanje dragi moj!

Train in Vain

pre 4 godine

Najteži turnir za Novaka definitivno RG. Nije više Nadal samo problem, tu su i ostali plus uslovi koji mu ne odgovaraju. Ali ako uspe kojim čudom, za mene je defintivno najbolji svih vremena.

U svakom slučaju, ove godine barem još jedan slem mu treba da ostane u trci.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Ђоковић до четвртфинала. Видело се то против Тима. Он нема снаге за ову подлогу. Неће трошити снагу узалуд .

Randy Marsh

pre 4 godine

Mislim da pomenuta trojica imaju slične izglede da osvoje turnir. I da će veliku prednost imati onaj koji ne bude u istoj polovini žreba sa ostalim dvojicom.
Takođe mislim da Rafa neće uzeti, već Novak ili Tim.

roxen

pre 4 godine

Ko je ovaj Hjuit da komentariše oko tenisa kad be pleše po terenu kao Roger, nema pravo da govori o Novaku kad ne zna da uradi pirurtu dok nosi džemper.

Boris

pre 4 godine

Jedino ako Tim bude igrao protiv Rafe u polufinalu a da pri tom Rafa ima jos koje teze kolo prije polufinala. Za Novaka je bitno da dodje odmoran do polufinala i onda nema problema. Ove godine ima prednost jer je pokriven centralni teren, nema vjetra, nema kise i ostalih gluposti zbog kojih je ovaj turnir bio najzaostaliji u odnosu na ostale GS, pa i mnoge masterse. Novak bolje igra u zatvorenom( preciznije zasticen od vjetra) prostoru i kad je sljaka u pitanju. Prvi veliki mec na sljaci protiv Rafe je bio u Madridu 2009. godine i prva pobjeda 2011. Masters u Madridu je ususkan, mada nema krov. Bitna je tu i nadmorska visina i razlika izmedju Madrida i Pariza kao i prostor od baseline i tribina, ali za Novaka je posebno bitno da nema spoljnih faktora jer mu igra previse trpi.

roxen

pre 4 godine

Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Od igrača velike trojke, mislim da je Đoković taj koji se svakoj podlozi prilagođava bolje. Rodžeru je teško da pobeđuje na šljaci, Rafi na travi, ali Novak može da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja.”
-Hirurški tačno i precizno!

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Ima. Naravno da ima,ali msm da se tu nesto pita I Dominik. Sve zavisi od zreba I ko ce na cijoj polovini biti. Navaku mozda ne pasu neki koje bi Nadal otresao ko od sale...

majtimajk

pre 4 godine

Hejteri zanemeli! "Pa zar i ti, brate Hjuite?! A mi smo mislili da Djokovic samo prebacuje lopticu dok drugi ne pogresi.... i tako je dosao do 17GS, na srecu i foliranje...., i preda uvek kad treba da izgubi.... U ostalom, sta ti znas?!"

Serdjo

pre 4 godine

Prošle godine nisu bili adekvatni uslovi za igru. Nadal (tako je ispalo) je bio povlašćen. Noleta je sve to demoralisalo i na kraju je pustio mast u propast. Igra sa Thiemom 3 dana dok Rafa ne igra 3 dana i čeka finale!? Rafa na RG uvek počinje u nedelju, a Nole u utorak?! Ozbiljno sve smrdi na tom RG! Sad kao stavili krov? Pa ne mogu svi da igraju na FŠ, pogotovo ne Nole! Odvratni GS, mada Nole i pored svih klečki koje mu spremaju OSVAJA SVE!!!

proliver

pre 4 godine

Djokovic ce osvojiti RG ako Tim bude u delu zreba sa Nadalom. Zato je bitno da zadrzi prvu poziciju na listi. Posto Federer ne igra sljaku do RG, Tim uzima 3.mesto na listi i ukrsta sa 2.mestom tj. sa Nadalom. Svi ostali protivnici su daleko ispod po kvalitetu izuzev Vavrinke koji moze da bljesne pa bi bilo dobro da i on bude u Nadalovom delu zreba.

momcilo

pre 4 godine

pustite čovjeka da odmara. pisanje, pisanje i samo pisanje, bilo što i o bilo čemu samo da se popuni stranica... objavite komentar.

Serdjo

pre 4 godine

Prošle godine nisu bili adekvatni uslovi za igru. Nadal (tako je ispalo) je bio povlašćen. Noleta je sve to demoralisalo i na kraju je pustio mast u propast. Igra sa Thiemom 3 dana dok Rafa ne igra 3 dana i čeka finale!? Rafa na RG uvek počinje u nedelju, a Nole u utorak?! Ozbiljno sve smrdi na tom RG! Sad kao stavili krov? Pa ne mogu svi da igraju na FŠ, pogotovo ne Nole! Odvratni GS, mada Nole i pored svih klečki koje mu spremaju OSVAJA SVE!!!

Kakadu

pre 4 godine

Nas Soko je fenomen! On nije birao, ali je izabran da bude simbol naseg naroda, da nam pruzi bar neku satisfakciju pobedjujuci "Zapad" vracajuci za sva ona razaranja i nepravde kojima smo bili izlozeni u proteklih 30 godina.
Misljenja sam da je cak i zeleo da zavrsi karijeru posle osvajanja RG, ali je pritisak naroda ipak bio dovoljno veliki da nastavi da igra. Napred Sokole, normalna Srbija je uz tebe!

majtimajk

pre 4 godine

Hejteri zanemeli! "Pa zar i ti, brate Hjuite?! A mi smo mislili da Djokovic samo prebacuje lopticu dok drugi ne pogresi.... i tako je dosao do 17GS, na srecu i foliranje...., i preda uvek kad treba da izgubi.... U ostalom, sta ti znas?!"

Train in Vain

pre 4 godine

Najteži turnir za Novaka definitivno RG. Nije više Nadal samo problem, tu su i ostali plus uslovi koji mu ne odgovaraju. Ali ako uspe kojim čudom, za mene je defintivno najbolji svih vremena.

U svakom slučaju, ove godine barem još jedan slem mu treba da ostane u trci.

Zoki

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno. Zna i on da će 99 % njegov protivnik u polufinalu biti Tim ali to ovog puta neće značiti ništa. Novak želi sve i osvojiće sve. Mene samo zanima jedna stvar. Ako je Rafa toliko dominantan na Garosu zbog čega mu treba tolika pomoć organizatora. Dva puta u zadnjih 5 godina Novaku se projektuje žreb da od četvrtfinala do finala igra od četvrtka do nedelje svaki dan. To je jedini način bio da se spreči u osvajanju prestižnog turnira ali ove godine zbog krova to nije moguće. 2015 e Novak igra u četvrtak četvrtfinale sa Rafom, u petak i subotu polufinale sa Marejem a u finalu Vavrinka koji se dva dana ranije rekreirao sa Congom. Prošle godine još gore, u uvodnim rundama stavljeni Simon i Borna da ga prilično izmore, u četvrtfinalu Zverev u četvrtak, pa Tim u polufinalu u petak i subotu pa da je pobedio čeka ga Rafa koji je imao gle čuda gromade na šljaci Nišikorija u utorak i Federer u petak. Ove godine sve stiže na naplatu.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Od igrača velike trojke, mislim da je Đoković taj koji se svakoj podlozi prilagođava bolje. Rodžeru je teško da pobeđuje na šljaci, Rafi na travi, ali Novak može da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja.”
-Hirurški tačno i precizno!

Randy Marsh

pre 4 godine

Mislim da pomenuta trojica imaju slične izglede da osvoje turnir. I da će veliku prednost imati onaj koji ne bude u istoj polovini žreba sa ostalim dvojicom.
Takođe mislim da Rafa neće uzeti, već Novak ili Tim.

Serdjo

pre 4 godine

@proliver Da li je moguće da ti još uvek ne znaš da se samo prvi i drugi na listi razdvajaju, a da svi ostali idu u žreb i raspoređuju se u gornju i donju polovinu? Kakvo crno ukrštanje drugi sa trećim, a prvi sa četvrtim?! Ozbiljno neznanje dragi moj!

Ihtiostega

pre 4 godine

Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno...

Boris

pre 4 godine

Jedino ako Tim bude igrao protiv Rafe u polufinalu a da pri tom Rafa ima jos koje teze kolo prije polufinala. Za Novaka je bitno da dodje odmoran do polufinala i onda nema problema. Ove godine ima prednost jer je pokriven centralni teren, nema vjetra, nema kise i ostalih gluposti zbog kojih je ovaj turnir bio najzaostaliji u odnosu na ostale GS, pa i mnoge masterse. Novak bolje igra u zatvorenom( preciznije zasticen od vjetra) prostoru i kad je sljaka u pitanju. Prvi veliki mec na sljaci protiv Rafe je bio u Madridu 2009. godine i prva pobjeda 2011. Masters u Madridu je ususkan, mada nema krov. Bitna je tu i nadmorska visina i razlika izmedju Madrida i Pariza kao i prostor od baseline i tribina, ali za Novaka je posebno bitno da nema spoljnih faktora jer mu igra previse trpi.

proliver

pre 4 godine

Djokovic ce osvojiti RG ako Tim bude u delu zreba sa Nadalom. Zato je bitno da zadrzi prvu poziciju na listi. Posto Federer ne igra sljaku do RG, Tim uzima 3.mesto na listi i ukrsta sa 2.mestom tj. sa Nadalom. Svi ostali protivnici su daleko ispod po kvalitetu izuzev Vavrinke koji moze da bljesne pa bi bilo dobro da i on bude u Nadalovom delu zreba.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.
(dakiliz, 15. februar 2020 10:28)

Rafa je prosle godine osvojio Rim i RG
Pre toga zaista nije bio na uobicajenom nivou koji smo navikli
na omiljenoj mu podlozi.

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Ima. Naravno da ima,ali msm da se tu nesto pita I Dominik. Sve zavisi od zreba I ko ce na cijoj polovini biti. Navaku mozda ne pasu neki koje bi Nadal otresao ko od sale...

Bl

pre 4 godine

Da se razumijemo, ništa se nikad pouzdano ne zna, pa ni ovogodišnji pobjednik RG. Nadolovih 12 titula bez izgubljenog finala i opštepoznatog velikog umjeća igranja na šljaci mu, svakako, daje prednost. Činjenica da se prošle godine nije baš proslavio na svojoj omiljenoj podlozi. Možda je i zbog toga učestvovao na više turnira poslije RG. Već prvi masters na šljaci će pokazati kako stvari stoje i s njim i sa ostalim jačim ili slabijim konkurentima.
Na stranu sve to. Počinje zamarati stalno "trčanje pred rudu". Đoković osvoji AO i odmah se krene s megalomanskim planovimi o osvajanja ostala tri GS i zlata na OI. Nadalu već unaprijed daju trinaesti pehar na RG. Federerovi navijači, bez obzira na trenutno stanje stvari vide ga kao sigurnog pobjednika na Vimbldonu, pa čak i sa zlatom u Tokio. Projektuju se liste za sve GS- ko s kim treba, ne treba, smije, ne smije,,,biti u istoj grupi. Polako, ljudi! Koliko god Đoković, Nadal i Federer bili moćni,nisu jedini. Ne pitaju se samo oni i nisu samo oni ti kojima je stalo do pobjede. Ima još popriličan broj drugih koje nikako ne treba ignorisati. Zašto morate kvariti svaki ugođaja najavom kraja prije nego što je i počelo? Meni to izgleda prilično suludo, a za krajnji rezultat samo razočarenje i likovanje protivnika kad se te projekcije ne ostvare. Tenis jeste zanimljiv zato što se ne može pouzdano tvrditi da je neko 100% favorit svaki put i što je preokret moguć sve do poslednjeg poena.

Nebojša

pre 4 godine

Nadal je naravno prvi favorit tek posle njega Novak i Dominik nije sramota to priznati naravno i Nadal i Novak će biti zadovoljni ukoliko Austrianac bude kod onog drugog u polovini žreba.

rdjavi

pre 4 godine

Pogledajte vec jednom pravljenje zreba na GS. Ima prenos, pa necete vise lupati gluposti. Ko ce biti na Novakovoj strani 3 ili 4 igrac sa ATP liste u polufinalu izvlaci se iz kuglice ( sansa 50 % ). Naravno moze se desiti da vise godina u nizu izvlace isto kao kada bacate novcic. Na to ne mogu organizatori da uticu. Ceo kostur je random. E sad kako ce se on razcistiti pa neki nosioci izpasti ranije to je vec nesto drugo. Marej je dolazio do finala Wimbledona da nije sreo top 20 igraca do finala ali ni to nije do organizatora nego vise do trenutne forme igraca koji odigraju bolje ili losije u odnosu na renking i drugig spleta okolnosti. Nekada najtezi zreb postane najlaksi i obrnuto. Kod rasporeda meceva i terena tu organizatori mogu da favorizuju nekoga odnosno naude nekome jer oni imaju neka svoja subjektivna pravila odlucivanja kao sto su gledanost, favorizovanje domaceg igraca, miljenika publike itd. Mogu se praviti teorije zavere ali nekada se zalomi ovako a nekada onako. Novak zna to i zato je i upsesan jer nema smisla
baviti se tim teorijama zavere, nego zapeti jer ako zelis osvojiti trofej onda ne smes izgubiti u 7 meceva.

momcilo

pre 4 godine

pustite čovjeka da odmara. pisanje, pisanje i samo pisanje, bilo što i o bilo čemu samo da se popuni stranica... objavite komentar.

milutin

pre 4 godine

Dobro je Hjuit primijetio:-ako se kojim slučajem na RG sretnu Nole i Rafael, bez obžira što se radi o Rafinerije turniru, Nole će ga očuvati ko vetar prašinu. To je stvarnost, u to sam ubijeđen, ne samo ja.
Zna to i Hjuit!

roxen

pre 4 godine

Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan

Dzemperer

pre 4 godine

Zašto niko ne pominje da Federer nikada ne bi osvojio RG da nije bilo Soderlinga???
(Mira, 15. februar 2020 09:25)

Zato sto ta cinjenica pored one da se nakupio GS u vakuum eri izmedju penzionisanja Samprasa,Agasija i pojave Djokovica i Nadala,te cinjenica da je prosecan igrac na sljaci uvek bio nikako ne odgovara mitovima o Dzemperku.Da ne bi Soderlinga te godine Dzemperko nikada ne bi uzeo RG te danas zbog te cinjenice ni u kakvoj raspravi za GOATA ne bi ni bio!

alkos

pre 4 godine

"Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno..."

E, ovo je jedan od preimera kako ekstremni Noletovi navijači "idu na ganglije" neostrašćenim ljubiteljima tenisa!

Dakle, kad izgubi Nole, igrao je na 50%, kad dobije - podigao je igru na preko 60%

Malo, malo, pa mu ti postoci oponašaju plimu i oseku...

To je jedini igrač na planeti koji nikada nije izgubio kad mu se igralo!
Nikada protivnik nije dobio kad mu se igralo!

U isto vreme se veliča njegova pobeda na Garosu, kad je Nadal igrao povređen! Čak je i on bahato na kameri ispisao "OPA!", da bi mu se ta bahatost vratila poput bumeranga, kad ga je Wawrinka otresao u finalu... zbog čega je Nole, uostalom, plakao kao malo dete... ali ga nikada niste prozvali "Plačljivkom", već ste to brzo sakrili pod tepih! A cmizdrio je, ostalo ubeleženo na snimku!

I nije greh plakati (čak je dobro!), ali ste Federerove suze dočekali na nož i sprdali se sa njima! Licemerno!

I zbog vas i vama sličnih, mnogima se zgadio i sam Novak, koji često manipuliše patriotizmom, udobno zavaljen u toplom domu Monte Karla!

I ima još koješta, mada verujem da ni ovo neće biti objavljeno, jer nije hvalospev "najvećem od svih Srba"!

Fx

pre 4 godine

@roxen
"Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan"

A kada igra drugi nosilac?

roxen

pre 4 godine

Ko je ovaj Hjuit da komentariše oko tenisa kad be pleše po terenu kao Roger, nema pravo da govori o Novaku kad ne zna da uradi pirurtu dok nosi džemper.

Bljahhhh

pre 4 godine

@Zoki
Kao prvo, i ja sam bas kao i ti Novakov veliki navijac, ali ovo sto pises nema veze sa zaverom organizatora RG, vec sa vremenskim prilikama koje su uticale na ucestano izlazenje na teren. Istina je da deo teniskog sveta ne voli Novaka, ali ipak ne mozemo biti bas toliko paranoicni. Pozdrav.

Dragan

pre 4 godine

Glulost je reći da Rodžer trško pobeđuje na šljaci, teško pobeđuje samo Rafu, sa ostalima nije imao problema u vreme svog zenita.

Serdjo

pre 4 godine

@banjica Pa ko je pomenuo Thiema?! Naravno da je i on imao neadekvatne uslove! Praviš se lud i izvlačiš iz konteksta! Jako inteligentno! Paljba!

banjica

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno.
(Zoki, 15. februar 2020 11:48)

Znam kuda ciljaš...Nolo je do sada učestvovao na 15 RG, od 2005 - 2019. Pošto je osvojio samo jedan (2016), pretpostavljam da onih ostalih 14 RG na kojima je učestvovao nisu bili regularni? :D A pred OI ćemo slušati kako OI 2008, 2012 i 2016 nisu bile regularne jer nije osvojio nijedne? :D

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Ђоковић до четвртфинала. Видело се то против Тима. Он нема снаге за ову подлогу. Неће трошити снагу узалуд .

Djordje NS

pre 4 godine

Ne znam ko će ove godine osvojiti Roland Garros ali znam da to sigurno neće biti Nadal. Novak Đoković, Dominik Tim, Danill Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka, čak i Bautista Agut, Fabio Fognini, Kei Nishikori, Diego Schwartzman, Andrej Rublev pa i Nik Kirgios i Gael Monfis su odlični na šljaci. Možda neki od njih nemaju kontinuitet da ostanu u toliko mečeva na vrhunskom nivou do finala i trofeja ali svi navedeni mogu da iznenade navedene favorite.

banjica

pre 4 godine

@Serdjo

Ti. I još si rekao da Nolu nisu bili adekvatni uslovi za igru. Prošle godine se urotile sile prirode (vetar i kiša) protiv njega, a u korist Tima :D A onda je došao Paniki umesto Fil-Griča da rasteruje tmurne oblake 2020 hahahaaaa

Robert

pre 4 godine

Kad daje ovakve izjave, onda je dobar svima. No, zato se ovako spominje kao "preko nekog Hjuita" kada se priča o GS titulama Federera. Kao igrača ga omalovažavaju ovde, ali mu reči smatraju vrednim (osim ako ne izjavi nešto što ne ide u prilog Novaku). :)

dakiliz

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.

proliver

pre 4 godine

Djokovic ce osvojiti RG ako Tim bude u delu zreba sa Nadalom. Zato je bitno da zadrzi prvu poziciju na listi. Posto Federer ne igra sljaku do RG, Tim uzima 3.mesto na listi i ukrsta sa 2.mestom tj. sa Nadalom. Svi ostali protivnici su daleko ispod po kvalitetu izuzev Vavrinke koji moze da bljesne pa bi bilo dobro da i on bude u Nadalovom delu zreba.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Ђоковић до четвртфинала. Видело се то против Тима. Он нема снаге за ову подлогу. Неће трошити снагу узалуд .

Djordje NS

pre 4 godine

Ne znam ko će ove godine osvojiti Roland Garros ali znam da to sigurno neće biti Nadal. Novak Đoković, Dominik Tim, Danill Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka, čak i Bautista Agut, Fabio Fognini, Kei Nishikori, Diego Schwartzman, Andrej Rublev pa i Nik Kirgios i Gael Monfis su odlični na šljaci. Možda neki od njih nemaju kontinuitet da ostanu u toliko mečeva na vrhunskom nivou do finala i trofeja ali svi navedeni mogu da iznenade navedene favorite.

Kakadu

pre 4 godine

Nas Soko je fenomen! On nije birao, ali je izabran da bude simbol naseg naroda, da nam pruzi bar neku satisfakciju pobedjujuci "Zapad" vracajuci za sva ona razaranja i nepravde kojima smo bili izlozeni u proteklih 30 godina.
Misljenja sam da je cak i zeleo da zavrsi karijeru posle osvajanja RG, ali je pritisak naroda ipak bio dovoljno veliki da nastavi da igra. Napred Sokole, normalna Srbija je uz tebe!

roxen

pre 4 godine

Ko je ovaj Hjuit da komentariše oko tenisa kad be pleše po terenu kao Roger, nema pravo da govori o Novaku kad ne zna da uradi pirurtu dok nosi džemper.

banjica

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno.
(Zoki, 15. februar 2020 11:48)

Znam kuda ciljaš...Nolo je do sada učestvovao na 15 RG, od 2005 - 2019. Pošto je osvojio samo jedan (2016), pretpostavljam da onih ostalih 14 RG na kojima je učestvovao nisu bili regularni? :D A pred OI ćemo slušati kako OI 2008, 2012 i 2016 nisu bile regularne jer nije osvojio nijedne? :D

alkos

pre 4 godine

"Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno..."

E, ovo je jedan od preimera kako ekstremni Noletovi navijači "idu na ganglije" neostrašćenim ljubiteljima tenisa!

Dakle, kad izgubi Nole, igrao je na 50%, kad dobije - podigao je igru na preko 60%

Malo, malo, pa mu ti postoci oponašaju plimu i oseku...

To je jedini igrač na planeti koji nikada nije izgubio kad mu se igralo!
Nikada protivnik nije dobio kad mu se igralo!

U isto vreme se veliča njegova pobeda na Garosu, kad je Nadal igrao povređen! Čak je i on bahato na kameri ispisao "OPA!", da bi mu se ta bahatost vratila poput bumeranga, kad ga je Wawrinka otresao u finalu... zbog čega je Nole, uostalom, plakao kao malo dete... ali ga nikada niste prozvali "Plačljivkom", već ste to brzo sakrili pod tepih! A cmizdrio je, ostalo ubeleženo na snimku!

I nije greh plakati (čak je dobro!), ali ste Federerove suze dočekali na nož i sprdali se sa njima! Licemerno!

I zbog vas i vama sličnih, mnogima se zgadio i sam Novak, koji često manipuliše patriotizmom, udobno zavaljen u toplom domu Monte Karla!

I ima još koješta, mada verujem da ni ovo neće biti objavljeno, jer nije hvalospev "najvećem od svih Srba"!

Robert

pre 4 godine

Kad daje ovakve izjave, onda je dobar svima. No, zato se ovako spominje kao "preko nekog Hjuita" kada se priča o GS titulama Federera. Kao igrača ga omalovažavaju ovde, ali mu reči smatraju vrednim (osim ako ne izjavi nešto što ne ide u prilog Novaku). :)

banjica

pre 4 godine

@Serdjo

Ti. I još si rekao da Nolu nisu bili adekvatni uslovi za igru. Prošle godine se urotile sile prirode (vetar i kiša) protiv njega, a u korist Tima :D A onda je došao Paniki umesto Fil-Griča da rasteruje tmurne oblake 2020 hahahaaaa

Ihtiostega

pre 4 godine

Nole kada igra sa samo 60-70% mogucnosti ne moze mu niko nista na bilo kojoj podlozi.
Ako igra sa 90-100% mogucnosti i da ste vanzemaljac vam se ne isplati da izlazite na teren. To je valjda jasno...

Zoki

pre 4 godine

Naravno da će osvojiti Novak bude li sve regularno. Zna i on da će 99 % njegov protivnik u polufinalu biti Tim ali to ovog puta neće značiti ništa. Novak želi sve i osvojiće sve. Mene samo zanima jedna stvar. Ako je Rafa toliko dominantan na Garosu zbog čega mu treba tolika pomoć organizatora. Dva puta u zadnjih 5 godina Novaku se projektuje žreb da od četvrtfinala do finala igra od četvrtka do nedelje svaki dan. To je jedini način bio da se spreči u osvajanju prestižnog turnira ali ove godine zbog krova to nije moguće. 2015 e Novak igra u četvrtak četvrtfinale sa Rafom, u petak i subotu polufinale sa Marejem a u finalu Vavrinka koji se dva dana ranije rekreirao sa Congom. Prošle godine još gore, u uvodnim rundama stavljeni Simon i Borna da ga prilično izmore, u četvrtfinalu Zverev u četvrtak, pa Tim u polufinalu u petak i subotu pa da je pobedio čeka ga Rafa koji je imao gle čuda gromade na šljaci Nišikorija u utorak i Federer u petak. Ove godine sve stiže na naplatu.

Dzemperer

pre 4 godine

Zašto niko ne pominje da Federer nikada ne bi osvojio RG da nije bilo Soderlinga???
(Mira, 15. februar 2020 09:25)

Zato sto ta cinjenica pored one da se nakupio GS u vakuum eri izmedju penzionisanja Samprasa,Agasija i pojave Djokovica i Nadala,te cinjenica da je prosecan igrac na sljaci uvek bio nikako ne odgovara mitovima o Dzemperku.Da ne bi Soderlinga te godine Dzemperko nikada ne bi uzeo RG te danas zbog te cinjenice ni u kakvoj raspravi za GOATA ne bi ni bio!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Od igrača velike trojke, mislim da je Đoković taj koji se svakoj podlozi prilagođava bolje. Rodžeru je teško da pobeđuje na šljaci, Rafi na travi, ali Novak može da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja.”
-Hirurški tačno i precizno!

majtimajk

pre 4 godine

Hejteri zanemeli! "Pa zar i ti, brate Hjuite?! A mi smo mislili da Djokovic samo prebacuje lopticu dok drugi ne pogresi.... i tako je dosao do 17GS, na srecu i foliranje...., i preda uvek kad treba da izgubi.... U ostalom, sta ti znas?!"

Serdjo

pre 4 godine

Prošle godine nisu bili adekvatni uslovi za igru. Nadal (tako je ispalo) je bio povlašćen. Noleta je sve to demoralisalo i na kraju je pustio mast u propast. Igra sa Thiemom 3 dana dok Rafa ne igra 3 dana i čeka finale!? Rafa na RG uvek počinje u nedelju, a Nole u utorak?! Ozbiljno sve smrdi na tom RG! Sad kao stavili krov? Pa ne mogu svi da igraju na FŠ, pogotovo ne Nole! Odvratni GS, mada Nole i pored svih klečki koje mu spremaju OSVAJA SVE!!!

Randy Marsh

pre 4 godine

Mislim da pomenuta trojica imaju slične izglede da osvoje turnir. I da će veliku prednost imati onaj koji ne bude u istoj polovini žreba sa ostalim dvojicom.
Takođe mislim da Rafa neće uzeti, već Novak ili Tim.

Dragan

pre 4 godine

Glulost je reći da Rodžer trško pobeđuje na šljaci, teško pobeđuje samo Rafu, sa ostalima nije imao problema u vreme svog zenita.

Boris

pre 4 godine

Jedino ako Tim bude igrao protiv Rafe u polufinalu a da pri tom Rafa ima jos koje teze kolo prije polufinala. Za Novaka je bitno da dodje odmoran do polufinala i onda nema problema. Ove godine ima prednost jer je pokriven centralni teren, nema vjetra, nema kise i ostalih gluposti zbog kojih je ovaj turnir bio najzaostaliji u odnosu na ostale GS, pa i mnoge masterse. Novak bolje igra u zatvorenom( preciznije zasticen od vjetra) prostoru i kad je sljaka u pitanju. Prvi veliki mec na sljaci protiv Rafe je bio u Madridu 2009. godine i prva pobjeda 2011. Masters u Madridu je ususkan, mada nema krov. Bitna je tu i nadmorska visina i razlika izmedju Madrida i Pariza kao i prostor od baseline i tribina, ali za Novaka je posebno bitno da nema spoljnih faktora jer mu igra previse trpi.

milutin

pre 4 godine

Dobro je Hjuit primijetio:-ako se kojim slučajem na RG sretnu Nole i Rafael, bez obžira što se radi o Rafinerije turniru, Nole će ga očuvati ko vetar prašinu. To je stvarnost, u to sam ubijeđen, ne samo ja.
Zna to i Hjuit!

Serdjo

pre 4 godine

@banjica Pa ko je pomenuo Thiema?! Naravno da je i on imao neadekvatne uslove! Praviš se lud i izvlačiš iz konteksta! Jako inteligentno! Paljba!

dakiliz

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Ima. Naravno da ima,ali msm da se tu nesto pita I Dominik. Sve zavisi od zreba I ko ce na cijoj polovini biti. Navaku mozda ne pasu neki koje bi Nadal otresao ko od sale...

Train in Vain

pre 4 godine

Najteži turnir za Novaka definitivno RG. Nije više Nadal samo problem, tu su i ostali plus uslovi koji mu ne odgovaraju. Ali ako uspe kojim čudom, za mene je defintivno najbolji svih vremena.

U svakom slučaju, ove godine barem još jedan slem mu treba da ostane u trci.

momcilo

pre 4 godine

pustite čovjeka da odmara. pisanje, pisanje i samo pisanje, bilo što i o bilo čemu samo da se popuni stranica... objavite komentar.

Bljahhhh

pre 4 godine

@Zoki
Kao prvo, i ja sam bas kao i ti Novakov veliki navijac, ali ovo sto pises nema veze sa zaverom organizatora RG, vec sa vremenskim prilikama koje su uticale na ucestano izlazenje na teren. Istina je da deo teniskog sveta ne voli Novaka, ali ipak ne mozemo biti bas toliko paranoicni. Pozdrav.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

E da kad se setim Rafe prošle godine na šljaci ne da nije osvajao Masterse nego nije ni u finala ulazio i onda opet RG lagano.
(dakiliz, 15. februar 2020 10:28)

Rafa je prosle godine osvojio Rim i RG
Pre toga zaista nije bio na uobicajenom nivou koji smo navikli
na omiljenoj mu podlozi.

Bl

pre 4 godine

Da se razumijemo, ništa se nikad pouzdano ne zna, pa ni ovogodišnji pobjednik RG. Nadolovih 12 titula bez izgubljenog finala i opštepoznatog velikog umjeća igranja na šljaci mu, svakako, daje prednost. Činjenica da se prošle godine nije baš proslavio na svojoj omiljenoj podlozi. Možda je i zbog toga učestvovao na više turnira poslije RG. Već prvi masters na šljaci će pokazati kako stvari stoje i s njim i sa ostalim jačim ili slabijim konkurentima.
Na stranu sve to. Počinje zamarati stalno "trčanje pred rudu". Đoković osvoji AO i odmah se krene s megalomanskim planovimi o osvajanja ostala tri GS i zlata na OI. Nadalu već unaprijed daju trinaesti pehar na RG. Federerovi navijači, bez obzira na trenutno stanje stvari vide ga kao sigurnog pobjednika na Vimbldonu, pa čak i sa zlatom u Tokio. Projektuju se liste za sve GS- ko s kim treba, ne treba, smije, ne smije,,,biti u istoj grupi. Polako, ljudi! Koliko god Đoković, Nadal i Federer bili moćni,nisu jedini. Ne pitaju se samo oni i nisu samo oni ti kojima je stalo do pobjede. Ima još popriličan broj drugih koje nikako ne treba ignorisati. Zašto morate kvariti svaki ugođaja najavom kraja prije nego što je i počelo? Meni to izgleda prilično suludo, a za krajnji rezultat samo razočarenje i likovanje protivnika kad se te projekcije ne ostvare. Tenis jeste zanimljiv zato što se ne može pouzdano tvrditi da je neko 100% favorit svaki put i što je preokret moguć sve do poslednjeg poena.

roxen

pre 4 godine

Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan

Serdjo

pre 4 godine

@proliver Da li je moguće da ti još uvek ne znaš da se samo prvi i drugi na listi razdvajaju, a da svi ostali idu u žreb i raspoređuju se u gornju i donju polovinu? Kakvo crno ukrštanje drugi sa trećim, a prvi sa četvrtim?! Ozbiljno neznanje dragi moj!

Nebojša

pre 4 godine

Nadal je naravno prvi favorit tek posle njega Novak i Dominik nije sramota to priznati naravno i Nadal i Novak će biti zadovoljni ukoliko Austrianac bude kod onog drugog u polovini žreba.

rdjavi

pre 4 godine

Pogledajte vec jednom pravljenje zreba na GS. Ima prenos, pa necete vise lupati gluposti. Ko ce biti na Novakovoj strani 3 ili 4 igrac sa ATP liste u polufinalu izvlaci se iz kuglice ( sansa 50 % ). Naravno moze se desiti da vise godina u nizu izvlace isto kao kada bacate novcic. Na to ne mogu organizatori da uticu. Ceo kostur je random. E sad kako ce se on razcistiti pa neki nosioci izpasti ranije to je vec nesto drugo. Marej je dolazio do finala Wimbledona da nije sreo top 20 igraca do finala ali ni to nije do organizatora nego vise do trenutne forme igraca koji odigraju bolje ili losije u odnosu na renking i drugig spleta okolnosti. Nekada najtezi zreb postane najlaksi i obrnuto. Kod rasporeda meceva i terena tu organizatori mogu da favorizuju nekoga odnosno naude nekome jer oni imaju neka svoja subjektivna pravila odlucivanja kao sto su gledanost, favorizovanje domaceg igraca, miljenika publike itd. Mogu se praviti teorije zavere ali nekada se zalomi ovako a nekada onako. Novak zna to i zato je i upsesan jer nema smisla
baviti se tim teorijama zavere, nego zapeti jer ako zelis osvojiti trofej onda ne smes izgubiti u 7 meceva.

Fx

pre 4 godine

@roxen
"Španac jeste prvi favorit, jedan od razloga je zato što RG ne daje prednost prvom nosiocu da igra prvi dan, nego drugi nosilac igra prvi dan, a drugi igra drugi dan"

A kada igra drugi nosilac?