Petak, 14.02.2020.

11:54

"Federer je uvek Federer, Nadal je Nadal, a Đoković može biti i Federer i Nadal"

Džo Posnanski, poznati američki kolumnista, napisao je tekst u kojem se bavio fenomenanom zvanim – Novak Đoković.

Izvor: PT

"Federer je uvek Federer, Nadal je Nadal, a Ðokoviæ može biti i Federer i Nadal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Ce

pre 4 godine

Ovako po meni pre Federera se igrao tenis na nivou, sa stilom, on je postao kralj stila.
Onda je tenis posto igra sirove snage, tada Nadal dolazi na tron.
Visi nivo od ova dva je Noletov nivo, nije najlepši stil(zato ga ne vole) nije najjači stil (zato ga neće razumeti) ali je najinteligentniji (zato će ga voleti).

sokolovo oko

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.
(Anomalija, 14. februar 2020 17:31)
I Nadal je blizanac i Fonjini...

nikol dz feimija

pre 4 godine

Neka oni proslavljaju sebe pišući o Novaku a NOVAK NEKA SAMO OSVAJA TITULE I UZIMA PARE, ŠTA GA BRIGA KO ŠTA PRIČA, PIŠE I MISLI O NJEMU, to im je posao da pišu o njemu A NJEGOV JE POSAO DA POBEĐUJE I OSVAJA NAJVEĆE TITULE I NAJVIŠE NOVCA.

Tekst je zanimljiv ali i komentari ovde.

SREĆNO NOVAKU NADALJE.

glukozamin

pre 4 godine

"Ali do daljnjeg, ovo je svet Novaka Đokovića i ostaće tako sve dok se ne pojavi koji će imati igru na koju ovaj neće imati odgovor", napisao je sjajni Džo Posnanski.

И шта сад ми ту да пишемо. Па нисам ја бољи новинар од Џоа, а ни ви!

glukozamin

pre 4 godine

Kao Federerov navijac mora da pohvalim super Text. Svaka cast. Svi oni su GOAT!
(rogerthebest, 14. februar 2020 15:10)

А не! Нећемо тако. До скора вам је Роџа био један једини. Сад кад видите да од тога ускоро неће бити ништа, сад "сви они су"... Не, не, нису. Јасно је да је Новак један једини!

bmiles

pre 4 godine

Strasan clanak,nema se sta dodati i izuzeti!Sve tacno,samo to neko ne vidi ili ne zeli da vidi,svejedno!Polako se krece nabolje sa objektivnijim misljenjima,bar sto se Novaka tice!Zasluzio je 5 GS od zadnjih 8 aloooo,stvarno je podvig vredan divljenja i priznanja,voleli vi njega ili ne tako mu dodju stvari!

Bex

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovakve analize i smatram ih jednim od razloga zasto Novak nije postovan. Dok dodjes do njegovih dobrih osobina koje su uglavnom na kraju teksta u vidu nekog zakljucka, prodjes kroz sve njegove mane i lose strane, od toga da je imitirao druge igrace, da je u mladosti cesto predavao meceve zbog povreda ili trazio medicinske tajm-aute, da cesto ume da se iznervira na publiku, na svoj tim, da suvise dugo tupka lopticu, da igra pasivno i lovi greske protivnika. A kada se prica o Federeru kaze se genije, maestro, plese po terenu, brzo kapitalizuje prednost, ima ubitacan forhend a i bekend mu je odlican itd. Ne prodjemo kroz njegovu problematicnu mladost kada se svadjao sa sudijama i krcao rekete ko nenormalan. Ne spomene se to da je predavao meceve unapred i izvinjavao se publici satro zbog povrede a za nekoliko dana igrao u Svajcarskoj.Za Nadala se kaze kralj sljake, neumoljiv, borben do kraja, uvek udara lopticu svom silinom i spinom, brutalno efikasan u egzekuciji itd. Ne spominje se nikada njegov besomucan ritual vadjenja gaca, pipkanja od genitalija do lica, redjanje flasica, prekoracenje vremena za serviranje, cesta odsustva i preskakanja turnira tokom godine satro zbog povreda itd. Cak i kada treba da se pohvali Novak izabere se neka negacija, tipa bezlican - a onda se pokusava objasniti da se u stvari misli da je univerzalan igrac. I to se ponavalja iz godine u godinu.

roxen

pre 4 godine

Novaka treba da zovu Goat, da se tako zove, Goat Djoković, a Nadal treba da se zove sgoat Nadala (second greatest of all time), a pogadjajte kako bi Federer trebao da se zove? Pa da logično "tgoat", kao thirteen greatest of all time.

nindža

pre 4 godine

Sve je tako. Ima smisla, to je nešto slično kao u psihijatriji "višestruka ličnost". Ali u ovoj situaciji po pitanju Novaka to nema veze sa psihijatrijom jer je Novak mentalno zdrav! Ali je našao mehanizam prilagođavanja na sve moguće igre u momentu i kada tako radi na terenu za protivnika nema leka osim poraza, tj pobede Novaka! Novak ima višestruku igru na terenu i veliki dijapazon udaraca kao i mikseva i sve to u trenutku brzo razmišlja i prilagođava se u datom momentu. Jednostavno čovek igra tenis svojim umom i zato je i Genije u svakom smislu te reči, što se tiče tenisa. Neprevazidjen!

Novakov sam navijac

pre 4 godine

Nole1 brate samo nemoj sad da ga uprskas.
Najveci Si ikada i verovatno ces i ostati.
Sada treba da ubacis u 6,7,8 u koju hoces brzinu i polako stignes do cilja.
Ti Si inspiracija.
WE BELIVE !!!!
IDEMOOOOOOOO!!!!!
Apropos teksta,
Jeste dobar ali....biće jos boljih.Polako,zivi bili pa videli.
SRECNO NOVACE.

Anomalija

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.

stambeni

pre 4 godine

Federer je posle osvajanja wimbldona 2012 imao 17:7 skor na gs. Pretekao je Samprasa i bio nedostizan za sve. Da se tada povukao sigurno bi bio upamcen kao najbolji. Imao je 31 godinu, pravo vreme. Ovako je pokvario utisak. Negativan skor protiv najvecih rivala, pa cak i u finalima. Tesko da ce biti GOAT, ali mediji i amerika su cudo.

tnsfan

pre 4 godine

@stambeni

Federer godisnje samo od sponzora ima oko 70 miliona dolara sto znaci da se povukao 2012 izgubio bi sve ukupno (zajedno sa nagradama od tenisa) barem 800 miliona. Pre par godina je sa Uniklom potpisao ugovor na 300 miliona dolara. Osim toga, interesantna je prica koju je ispricao Stiv Ker, trener GSW-a, koji inace voli tenis i kaze za Djokovica da bi sa onakvim radom nogu mogao da cuva bilo kog niskog igraca u NBA. Dakle, kaze Ker, jednom je imao priliku da se upozna sa Federeom i pitao ga je cemu sve to, zasto igra tenis u tim godinama? Federer mu je odgovirio kratko i jasno: "zato sto volim". To je ujedno i pravi odgovor a ujedno i razlog Federerove dugovecnosti. Ako nesto stvarno volis onda je to tvoj zivot i uzivas u tom zivotu sve dok mozes. Imas i one druge, koji igraju samo zbog novca, ali takvi igraci obicno zavrse karijeru cim dodju do veceg novca. I tu je Boris bio u pravu kada je rekao da je Federer "leader of the pack", da je on tu nastariji i najuspesniji i da svi ostali gledaju sta on radi i da se na njega ugledaju. Cak je i sam Djokovic rekao nesto u stilu "ako moze Federer da igra do 38 onda mogu i ja". Dakle, Federer ih gura napred. Inace, to je tako u sportu, trenutno su veliki konkurenti, cak se mozda i ne podnose, ali kada jednom svemu dodje kraj bice veci prijatelji nego sto sada misle. Jednostavno, upravo je to rivalstvo izmedju te velike trojke doprinelo da svi oni budu bolji nego sto bi bili da tog rivalstva nije bilo.

Goran

pre 4 godine

"Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom".
Potpuno se slazem da nije u negativnom kontekstu ali definitivno mi se ne svidja ta matrica da Novak nema nista pojedinacno sto je fascinantno nego je eto prilagodljiv. Mozda tebi kameleon izaziva pozitivne asocijacije, ali meni se to poredjenje ne svidja. Novak nije nikakav zbir Nadala i Federera koji kao kameleon prelazi iz Nadala u Federera. Novak je Novak. Ima mnogo stvari po kojima je bolji od obojice.

Pant.LA

pre 4 godine

Sve je to nesto sto mi odavno znamo.. lepo je cuti iz tudjih usta.. voleo bih, pored svih ovih rekorda sto se jure, da brat nole uzme jos po jedan garos i sinsinati (il koji je vec masters), pa da brat ima sve najvece turnire bar po dva puta..
ne bi bilo lose i zlato na oi :)

vidim sve

pre 4 godine

Da ne filozofira ovaj malo, a? Stvar je jasna, maler je za ovu trojicu što igraju u isto vreme, a najbolji su na svetu. Ko bude imao više sreće biće najbolji, a šta je to biti najbolji u njihovom slučaju? To su nijanse.

Sale trade

pre 4 godine

Djokovic sada treba da se usredsredi na Gren slemove i da masterse preskače sto vise da pusta Tima i ostalim momcima iz top 10 da se loze malo,a da bude 100 posto fokusiran na RG barem Jos 2 do 3 puta da ga osvoji...

Rale

pre 4 godine

Igrom slucaja poznajem Igora Cetojevica,ali nakon sto je napustio tim Novaka Djokovica,pa bih se samo osvrnuo na ovu konstataciju u tekstu: "Kada je Đoković bio mlad, kada je bio poznat po imitacijama, verovatno bi izgubio energiju i predao. Uradio je to jednom protiv Federera pre mnogo vremena"..secate se tih vremena,ja da, dolazi treci,cetvrti set,a Novak na aparatima,jedva dise,postaje nepodnosljiv za gledanje,jer ne moze da se skoncentrise,da se krece,postaje malodusan..gubi vec dobijene meceve protiv Nadala i Federera,i verovatno bi se na tome njegova karijera i zavrsila,da nije bili dr Igora,kako ga svi zovu. I on je gledao te meceve i nervirao se kao i "svi" mi. I poceo je da razmislja o tome,astmi,disanju,telu,itd i ustanovio u svojoj glavi da nista od toga nije tacno vec da Novak ima probleme sa ishranom (sada vec svima poznatim glutenom). Igrom sluaja usao je u Djokovicev tim,a ostalo je istorija. Uveren sam da bi istorija vec danas bila mnogo drugacija po GS da se dr Igor nije "ukljucio" u sve to. Zasto ovo govorim. Zamislite sebe,kada pojedete nesto a posle toga pola dana ne mozete da dodjete sebi jer vam je taj obrok tesko "pao" na stomak,pa ste onda drugu polovinu dana pospani,i ceo dan vam je propao od hrane koja vam smeta. E,sada uzmite sve to samo da ste sada u finalu GS ili polufinalu GS a sa druge strane su Federer ili Nadal. Eto, to je bilo na pocetku Novakove karijere,i danas bi siguran sam bilo sve drugacije da je Novak na vreme uvideo svoj problem.

Swedenonline

pre 4 godine

(Rale, 14. februar 2020 14:00)

Nažalost do Novaka se teško dolazilo i proturiti mu informaciju nije ni bilo lako a danas je još teže. Uobičajeno je da se kod sportista koji imaju probleme alergenih simptoma krene jednostavnim prelaskom na Keto radi grube identifikacije.
To svaki sportista koji ima kršten tim i podršku prolazi u cilju laboriranja ka boljim rezultatima.
Već tu, da je pokušano bi gluten nestao iz priče te bi se do rešenja došlo brzo. Mnoge stvari u životu moraju da idu na ruku da bi se došlo do konkurentnog elitnog nivoa.

Ратко Младић

pre 4 godine

Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz sveg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

Tom i Džeri

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?
(Pančo Gonzales, 14. februar 2020 13:18)

Mislilo se na novinare trolu,ne na tenisere.Ali gde bi to tvoja federeretardirana glava shvatila.A kad već Lejvera spominješ,da li je normalno da izjavi da je Federer igrač decenije kad u istoj ima 4 GS naspram Đokovićevih 16?

Goran

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.

Čiča Gorio

pre 4 godine

Najjača su ova deca što prozivaju komentatora @No1vak je ih razbija danima tekstovima i argumentima.Pa su još toliko jadni da pišu gluposti pod njegovim nickom.Bravo druže,sjajne analize,samo nastavi tako i dalje!

ZAKON

pre 4 godine

Odlican teks! Nama, fanovima Novaka, se posebno dopao, ali svakako mislim da je objektivan.
Noletu treba jos GS da bude GOAT. Ova godina je jako interesantna iz vise razloga.
Trojica majstora ulaze u zavrsnu fazu karijere. Federer se bori kao lav za jos jedan W i baca sve karte na njega.
Rafa se tradicionalno priprema za sljaku, sve osim titule na RG za njega je neuspeh. Stigao bi Federera i stekao osnov da ga prestigne po broju GS.
Nole je u lepom naletu, ali nije ni sjajna situacija. Sigurno da razmislja o zlatu na OI, ali mora da juri i GS jer nema mnogo godina ispred sebe. Zato ci ovogodišnji W biti sjajan ako svi budu zdravi.
Naravno da pratimo i nadolazeće snage.
Dao Bog zdravlja Noletu pa da prestigne svoje rivale po broju GS. Ostali rekordi su tu ili ce doci uz nove titule.

Beobrad

pre 4 godine

Jos 2011. sam ovde pisao da je Novakov nivo tenisa, najvisi nivo ikada vidjen i da ce na kraju karijere biti G.o.a.t.
Osvrnuo bih se na Rg i Us Open. Na Rg ce Novaku biti veoma tesko, jer ce po zrebu i Atp renkingu verovatno u 1/2 finalu ici na Tima, a zatim na Nadala u finalu. Ali dobro, svasta se jos moze do tada desiti. A u vezi Us Opena ne treba zaboraviti da dolazi odmah posle OI i da ce igraci svi od reda biti premoreni. Inace, autor teksta je pogodio sustinu fenomena zvanog Novak Djokovic!

Sasa

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.
(Goran, 14. februar 2020 13:31) # Link komentara

Nema nikakve matrice i pokusaja nipodastavanja jer tekst savrseno oposije njega kao tenisera. Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom radi mogucnosti prilagodjavanja, sto Novaka cini savrsenim. Bez ikakvog razloga zauzimas odbrambeni stav.

No1vak

pre 4 godine

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica
(Rade, 14. februar 2020 13:27)

Smisli neki bolji vic,ovaj ti je bas bezveze.Poredjenje Modrica sa Ronaldom i Mesijem je pandan poredjenju Vavrinke sa Djokovicem.Ja sam lepo napisao o pojavi nekog treceg koji je skroz nadmasio dvojicu koji su do tada dominirali.Malo razmisli sta citas.

No1vak

pre 4 godine

Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??
(323, 14. februar 2020 12:58)

Vajda je sa njim od 2006.,i pre nego je usao u top 10.Mislim da je kljucni preokret bio onaj doktor Cetojevic koji mu je promenio ishranu. Od tada je sve krenulo. I naravno na psiholoskom planu preokret je bilo osvajanje DK 2010.Od tog trenutka je postao azdaja.

Pančo Gonzales

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?

tnsfan

pre 4 godine

Dok su ova dvojica od pocetka imali tim profesionalaca oko sebe, Novak je morao sve sam. Sve je bilo protiv njega, ova dvojica su vec bili sapmioni i bili privilegovani na svakom koraku: prilikom zreba i namestanju igraca koji mu ne leze, vreme igranja, teren na kome igra i sve ostalo. Uvek je bio u drugom delu zreba sto znaci da je imao dan manje za odmor u finalu. Ako se ocekuje kisa onda igra poslednji kako bi se mec igrao u dva dana. Ako se igra po suncu onda je dobijao dnevni termin. Mediji su uvek pre neki turnir izlazili sa nekim pricama kako bi ga psihicki poremetili. Na Vimbldonu se sve pakovalo za Federera. O publici da i ne govorimo. Djokovic je kroz sve to morao da prodje i zato se kod njega stvorio ratnicki mentalitet, koji je kasnije jedno vedno vreme izgubio sa smicalicom zvanom Pepe. Novak zavisi od adrenalina i ako ga uvedes u miran mech on potone, ne lici na sebe. To je Beker odlicno primetio kada ga je nazvao "ulicnim borcem", da bi Novak bio u svom elementu potrebno je da ga neko udari po nosu, da prokrvari, tek tada krece sparta. Bio je Boris dobar za Novaka jer mu je ukazao ne neke stvari koje ovaj ocigledno nije video na pravi nacin. Primera radi, servis. Kada se kaze servis onda se obicno misli na snagu servisa medjutim Boris mu je ukazao na nesto drugo i dao primer Federera: sta ako ne bude as, sta uraditi sa drugom loptom, sta sa trecom, mora unapred da zna sta zeli i da ima plan. Srpljenje, gradjenje poena, kontrola tempa itd. Novak je zver.

cojle manojle

pre 4 godine

Nikada neću zaboraviti US Open 2011. Novak, relativno mlad momak od 24 godine, dolazi na taj turnir kao novi broj 1 i kao osvajač Vimbldona. Nije on očekivao da ga "svi vole" i slične gluposti koje se povremeno čuju u medijima, očekivao je da će dobiti poštovanje kao novi broj 1 i kao vimbldonski šampion. Očekivao je aplauz i ponešto naklonosti publike. To je potpuno normalno i ljudski da očekuješ tako nešto nakon što si napravio proboj i postigao ono za šta si se odricao i radio celog života.
A šta je dobio? Horsko zviždanje i negodovanje publike jer im je pokvario zabavu, jer su hteli da gledaju još jedno finale Federera i Nadala. Tretirali su ga kao nekoga ko se slučajno provukao tu gde je i "ukrao" pobedu Federeru i upropastio spektakl, a ne kao broja 1 i osvajača Vimbldona. Ni organizatori ga nisu dočekali bolje. Dok je bio broj 2, uvek je igrao polufinale protiv Federera, nikada Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog. Kada je postao broj 1, opet igra polufinale protiv Federera.

Pele 2.0

pre 4 godine

Kolumnista nije objektivan. Kao sto je napisao da Federera karakterise kretanje, ritam, forhend, sta vec, a da Nadala karakterise snaga, upornost itd, trebalo je da napise da Djokovica karakterise retern, defanzivna igra sa osnovne linije i cekanje da protivnik pogresi.

Ovo o Djokovicu nije uvredljivo, nego je istina. I donosilo mu je godinama vrhunske rezultate.

A to sto Djokovic, istina retko, izlazi na mrezu, cesto prisiljen na to, ne znaci da moze da bude Federer. Jer, slozicemo se, igra na mrezi je Djokovicu slaba tacka, za razliku od Federera.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Više puta,u našim komentarima,sam upravo ukazao na neke sadržaje ovog teksta.Dakle,tekst je slika onoga sto njih trojica jesu.Ovaj covek je genijalno objasnio karakter igre,ne ulazeći u emocije koje kod većine novinara umanje pravu istinu o njima(trojci tenisera).
Ovde se jasno i argumentovano pokazuje ko je tata međju njima.Ti argumenti,fenomenalno indukovani i još bolje predstavljeni,ne ostavljaju nam mogućnost da se bavimo nagadjanjem i manipulacijom oko najboljeg.Najbolji je najbolji,a to je Novak.Naravno,veliki su i najveći,kad se izuzme Novak,Rafa i Rodzer(bas ovim redom,jer ta fakta ukazuju na to).
I ja bi sebi dozvolio jednu,dve rečenicu:
Rafa i Rodzer igraju tehnicki savršen tenis i pobedjuju sve dok ne naidju na nekoga ko je pobednik u duši.Taj neko lansira ono sto je potrbno da bi nadmašio savršenstvo njih dvojice,a taj neko je Novak koji bas zbog toga ne izgleda toliko atraktivno koliko deluje moćno,

sova

pre 4 godine

U velikoj meri tačno to što je napisano. Narocito kraj teksta. I veoma je bitno to sto je napisano da bi ogroman broj negativaca počeo da izlaziz iz svojih zabluda i iluzija kojima su u prethodnom periodu pokušavali da zatruju što veći broj pojedinaca.

Rade

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica

Zoki

pre 4 godine

Ovo je posle Dežulovićih tekstova nešto najkvalitetnije što je neko napisao o Novaku. Od 105 mečeva sa svojim rivalima Novak je samo zadnji meč sa Rafom odigrao na domaćem terenu i videli smo svi na šta je to ličilo. Dali neko može da pretpostavi koliko bi gemova uzeo Rodžer Novaku da je ceo Centralni teren na Vimbldonu ili Artur Eš uz Noleta. Pa to bi bio horor.. Nole je Rafu dobio na svim finalnim mečevima Mastersa na šljaci i četvrtfinalu Rolan Garosa. Rodžerova dva najuspešnija Slema su Vimbldon i AO gde je osvojio 70 % velikih titula. Na tim Slemovima ponižavajući skor ima sa Noletom. U finalima Vimbldona 0-3 a u polufinalima AO 0-4.. Pa kako si onda GOAT prijatelju, dokle da se lažemo.

Ратко Младић

pre 4 godine

A dje. Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz svwg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

black_mirror

pre 4 godine

Dobro ljudi odmorite malo sa pričom o Novaku. Čovek ne radi ništa sam zapravo da bi se ovde masa ljudi pojavila koja ga ne voli nažalost, koliko novinski izveštaji gde jedan sat ne prođe bez priče o njemu.

Drugi

pre 4 godine

(SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ako ti volis Noleta ja cu da pojedem ovaj telefon ispred sebe, kao volim Noleta ali cu da napisem sve protiv njega :D

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Izvanredan tekst, sve potpisujem sto se Novaka tice.
Sto se dominacije Nadala nad Federom tice kroz citavu
karijeru... hmm
Poslednjih 5 godina Federer sije Nadala 7-1 za stare dane...
Od 2015 pa naovamo Rafa je samo 1 pobedio baletana iz alpa.
Za divljenje je kako je maestro nasao lek protiv rivala koji
ga je citavu karijeru dominirao. Respect.

haylee

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

Pfc

pre 4 godine

Treci dan u nizu kako neki americki novinar Djokovica stavlja u prvi plan,bilo je i vreme da se prema Novaku pokaze malo vise postovanja,ali kako vreme prolazi svi ce polako poceti isto da pricaju,ono sto je Novak uradio u tenisu zadnjih 10 godina nije vidjeno nikad niti ce u skorijoj buducnosti

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo da ne visim 20 sati dnevno ovde, ne lupam sam sebi plusice i ne potpisjem se i kao dnevna doza prosecnog Srbende, kakva bi to tek zurka bila za Noloa??!

titi

pre 4 godine

Da se najezis...svaka mu je na mestu, bez preterivanja, sama istina, pravo u metu! Idemo Novače! Zasluzices titulu G.O.A.T-a a već sada si Specijalni za sva vremena. Pozdrav od obozavateljke, ima nas ima ;)

Sasa

pre 4 godine

Sad je borba za najboljeg ikad, i čeka nasmožda i najuzbudljivija borba u istoriji tenisa u naredne 2 godine, jedini razlog zašto Federer još igra je jer se bori da sačuva sebe kao broja 1 po broju osvojenih Gren Slemova, I to mu je jedini preostali argument za najboljeg ikad, Djoković sa druge strane ima bolje medjusobni skor od obojice, i onog trenutka kad ih prestigne po broju Gren Slemova stavlja se tačka na to ko je najbolji ikad, naravno to ko je najbolji ikad to će biti večita dilema, mišljenja su podeljena, i svako ima pravo na svoje mišljenje, za nekoga će to i dalje biti Federer, za nekog Nadal, a za nekog Djoković, moje mišljenje je da će Nadal verovarno osvojiti opet titulu u Francuskoj, Djolović ima najveće šanse da ga spreči u tome, ali ja mislim da će Nadal to ipak uzeti i izjednačiti se sa Federerom, Federer će sve da baci na Vimbldon, tu će dati sve od sebe da to uzme, ali mislim da bi Djolović trebao da uzme poslednja dva Grend Slema uključujući i Vimldon, ali Federer će na Vimbldonu imati ogromnu podršku, i daće 200 posto od avojoh trenutnih mogućnosti, tako da će taj turnir biti poprilično interesantan, al naravno ne bih otpidao ni ovo maldje, pre svega Cicipasa, jer ja za tog dečka verujem da ima najveći potencijal i da će uzeti najmanje 10 Gren Slemova, a tu je i Tim koji može da pomrsi račune svakom, a situacija će biti kristal o jasna na kraju sledeće sezone, tako da nas čekaju uzbudljive naredne 2 godine.

Vex

pre 4 godine

Auuu ovaj ima statitiku u malom prstu, i sva statitika u korist Noleta. Neke od ovih nisam ni ja znao

"Ali, on je jedini koji je držao sva četiri Grend slema u isto vreme, u finalima ima 13-6 protiv Federera i 15-11 protiv Nadala i ima šansu da postane teniser sa najviše Grend slemova kada sva trojica okače patike o klin."

Hernan ZG

pre 4 godine

Ovo je točno.Tenis sam pratio od 80-tih godina još.Nijedan veliki tenisač u posljednjih 30 godina nije bio velik kao Nole.Nijedan nije bio sposobab da radi toliko velike stvari kao on.Možda to sada smiješno izgleda,ali razmislite koliko samo danas tenisači poput Borga,Wilandera,Beckera,Agassija izgledaju mali pored Đokovića.A svaki od njih je veliki tenisač sa puno naslova na Grand Slamovima.Nevjerojatno je što je jedan Novak sa Balkana iz male Srbije uradio u jednom ovakvom športu.U nogometu je primjerice tako nešto lakše,svi ga igraju pa se sa svake točke svijeta može takav igrač pojaviti,ali u tenisu,ne ide.A on je uspio.Da bude najveći među od tri najveća ikada.Novak Đokovic je najveći ovoga športa,a nije ni Amerikanac,ni Australac ni Njemac.Tu leži odgovor zašto je najveći.Ljubomoran sam na vas susjedi.

Krca

pre 4 godine

Izuzetan tekst. Ovo je cetvrti ili peti afirmativni clanak koji se pojavio u poslednjih dve nedelje. Novak je to odavno zasluzio.Izgleda da vise ne mogu da ga nipodnistavaju. Ovakvi tekstovi okrecu i javno menje - publiku. Zivi bili pa videli.

Tom i Dzeri

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ej,nemoj da se pravis blesav.Nikada niko nije bio u "teorijama zavere" kada je neko realan,posten i kada postuje ono sto se mora postovati.Sto se mene tice nek svaki novinar stavi Federera ili Nadala na prvo mesto po svom ukusu ako ima cime to da obrazlozi i ako ne omalovazava Djokovica.Reaguje se samo kada se nadje neki anonimus koji vredja i nipodastava Novaka kao onaj Holandjanin pre par godina koji je o svemu pricao samo nije o tenisu i koji je Djokovica osporavao od toga iz koje zemlje dolaze,preko toga kako fizicki izgleda do toga kako pomice levi ocni kapak,eto tako bukvalno.To su bili njegovi "argumenti" zasto je Federer ispred Djokovica.I nije jedini.E kad se takvi pojave onda naravno da ljudi ovde reaguju.O tome se radi.A kada bilo ko navede jasne teniske argumente zasto nekog od njih trojice stavlja ispred,onda tu nema sta posebno da se prica.Moze takodje da se ospori kontracinjenicama ali svako ima pravo da stavi koga hoce na takav nacin bez da automatski Djokovica nipodastava.

Kvalitet ne poznaje granice

pre 4 godine

Jako mi je zao sto je covek ovo napisao. Jako me zbunjuje da se nadje neko sa zapada ko je zaista "video" Novaka. Novak ima arsenal koji niko do sada nije doneo I pokazao u tenisu. Njegova jos veca prednost (koju je sada ovaj novinar svojim zapazanjima objavio) je bila moc transformacije koju samo Novak poseduje. To niko do sad nije video, tj. bar nije objavio javno. Ovo jeste znak da ce Novakov doprinos tenisu tek biti shvacen kasnije, ali bih vise voleo da je ostao neshvacen bar jos neko vreme, dok on potpuno sve ne premasi. Jer je to zaista zasluzio. Jer daje tenisu nove vrednosti, na kojima ce stasavati nove generacije. I to ne iz zelje za trofejima. Njega vodi ljubav prema sportu kome zeli da pruzi sve od sebe. Kod Tima vec vidimo uticaj Federera (backhand) i Nadala (forehand) kao i Kod drugih tenisera. Djokovic je sledeci nivo. Mozda nikada nece priznati, Ali ce se utrkivati ko ce vise da nauci of njega.

Nexž

pre 4 godine

Što se tiče priče o Federeru i GOAT, to vam je otprilike kao kad jedan klub vodi od 1.minuta, a u 89.i 92.primi dva gola i izgubi. E taj drugi tim trenira Đoković. "Ali Federer je vodio 88 minuta i on je bolji". Da, dobar je on, ali je na kraju izgubio

raca milosavljevic

pre 4 godine

... vala svaka mu je ,,ka Njegoseva" ... kratko,jasno sa cistim argumentima ... cinjenice se nemilosrdne ....tu emocije i navijanje ne pomaze ... pa ni mrznja,nepostovanje,proviciranje od strane pojedinih organizatora,publike ...

Lesa

pre 4 godine

@No1vak

Sve super napisano, ali gde kao primer stavi Mesija i, ni manje ni vise, Kristijana!? Poredjenje nije na mestu jer on prosto, osim mediskog pumpanja, ne spada ni blizu u pricu o najvecima i najboljima. To reci za Mesija koji spada u tu grupu odabranih je ok, ali kako neko moze pored Maradone, Pelea, Zidana, Ronalda, Krojfa, Badja, Ronaldinja da ovog drugog stavi tu, ili jos gore da ga navodi kao drugog najboljeg. Taj ili podpada pod marketinsku masineriju i nema pojma o sportu ili tera inat.

proliver

pre 4 godine

No1vak, ponavljas isti tekst od pre neki dan, copy-paste. Nemoj to da radis, svi ovde citamo redovano forum pa ocekujemo da kazes nesto No1vo.

antiDebil

pre 4 godine

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.
(haylee, 14. februar 2020 12:25

Ne mogu da se setim da se bilo kada u istoriji sporta pojavio treci koji je razbucao dvojicu i postavio ih iza sebe, ne nasledio nego razbucao!

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno

miodrag

pre 4 godine

Svakom danom , sada, izlaze tekstovi poput ovog. U njemu je sublimirana sva snaga Novakove igre, za koju su odavno , gotovo svi rekli, da je najbolji tenis koji iko ikad igrao.....najbolja Novakova igra je najbolje sto je tenis ikad imao. Sa svim sto se dogadja oko njega ... protivnici, navijaci, on sam... sve vise zaokuplja paznju ljudi I novinara naravno......pravi filmski bestseler nece biti film o Foci ili Nadalu , vec o Novaku, kada se jednog dana pojavi na filmskom platnu.

Negativni

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58) Uuuu, pa tebi je mnogo gore nego sto sam ja mislio. Hajde sto visis po 20 sati na forumu nego sto unapred imas napisane tipske komentare pa se ubi da okacis cim objave neku vest da bi pobrao sto vise plusica. I ti nekoga nazivas botom? Zemljo otvori se..

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo kakve bi se bajke danas ispredale o Rodzeru Federeru i Rafaelu Nadalu da se tenisu nije dogodio Novak Djokovic.Da se razumemo,ne u smislu da kao teniser uopste ne postoji,vec Novak kao najveci u istoriji.Mogao je veoma lako da bude u rangu jednog Vavrinke ili Mareja.Da uzme 3-4 GS,i da to bude to.Velicanstvena trojka tenisa uzela je za sada,ukupno 56 Grend Slemova.Da je Novak ostao na nivou nekih 3-4,znaci da bi od preostalih 13-14 sasvim sigurno bar 10 ova dvojica uzela.Imali bi svaki po priblizno 25 GS vec sada.A prvi ispod njih bio bi vec Sampras sa "samo" 14.I sta mislite? Sta bi Zapadna masinerija od njih godinama vec pravila? Naziv za njih bi verovatno posebno bio izmisljen.Pogotovo se to odnosi na tzv. "G.O.A.T." iz Bazela,koji bi da nema ovakvog Novaka,siguran sam ostao nedostizan za Nadala za 2-3 Slema zbog trave i betona,jer cine 3 od 4 Slema.Nemoguce je ustvari shvatiti sta je Novak njima uradio.Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio.E,upravo je to Novak Djokovic uradio.Nije ni svestan kakvu im je zurku pokvario.I onda se neko pita zasto ga ne vole i navijaju protiv njega? Zato sto je za njih "uljez" kojem ne mogu nista,a svesni su da je najveci.

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo kakve bi se bajke danas ispredale o Rodzeru Federeru i Rafaelu Nadalu da se tenisu nije dogodio Novak Djokovic.Da se razumemo,ne u smislu da kao teniser uopste ne postoji,vec Novak kao najveci u istoriji.Mogao je veoma lako da bude u rangu jednog Vavrinke ili Mareja.Da uzme 3-4 GS,i da to bude to.Velicanstvena trojka tenisa uzela je za sada,ukupno 56 Grend Slemova.Da je Novak ostao na nivou nekih 3-4,znaci da bi od preostalih 13-14 sasvim sigurno bar 10 ova dvojica uzela.Imali bi svaki po priblizno 25 GS vec sada.A prvi ispod njih bio bi vec Sampras sa "samo" 14.I sta mislite? Sta bi Zapadna masinerija od njih godinama vec pravila? Naziv za njih bi verovatno posebno bio izmisljen.Pogotovo se to odnosi na tzv. "G.O.A.T." iz Bazela,koji bi da nema ovakvog Novaka,siguran sam ostao nedostizan za Nadala za 2-3 Slema zbog trave i betona,jer cine 3 od 4 Slema.Nemoguce je ustvari shvatiti sta je Novak njima uradio.Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio.E,upravo je to Novak Djokovic uradio.Nije ni svestan kakvu im je zurku pokvario.I onda se neko pita zasto ga ne vole i navijaju protiv njega? Zato sto je za njih "uljez" kojem ne mogu nista,a svesni su da je najveci.

Hernan ZG

pre 4 godine

Ovo je točno.Tenis sam pratio od 80-tih godina još.Nijedan veliki tenisač u posljednjih 30 godina nije bio velik kao Nole.Nijedan nije bio sposobab da radi toliko velike stvari kao on.Možda to sada smiješno izgleda,ali razmislite koliko samo danas tenisači poput Borga,Wilandera,Beckera,Agassija izgledaju mali pored Đokovića.A svaki od njih je veliki tenisač sa puno naslova na Grand Slamovima.Nevjerojatno je što je jedan Novak sa Balkana iz male Srbije uradio u jednom ovakvom športu.U nogometu je primjerice tako nešto lakše,svi ga igraju pa se sa svake točke svijeta može takav igrač pojaviti,ali u tenisu,ne ide.A on je uspio.Da bude najveći među od tri najveća ikada.Novak Đokovic je najveći ovoga športa,a nije ni Amerikanac,ni Australac ni Njemac.Tu leži odgovor zašto je najveći.Ljubomoran sam na vas susjedi.

Nexž

pre 4 godine

Što se tiče priče o Federeru i GOAT, to vam je otprilike kao kad jedan klub vodi od 1.minuta, a u 89.i 92.primi dva gola i izgubi. E taj drugi tim trenira Đoković. "Ali Federer je vodio 88 minuta i on je bolji". Da, dobar je on, ali je na kraju izgubio

Zoki

pre 4 godine

Ovo je posle Dežulovićih tekstova nešto najkvalitetnije što je neko napisao o Novaku. Od 105 mečeva sa svojim rivalima Novak je samo zadnji meč sa Rafom odigrao na domaćem terenu i videli smo svi na šta je to ličilo. Dali neko može da pretpostavi koliko bi gemova uzeo Rodžer Novaku da je ceo Centralni teren na Vimbldonu ili Artur Eš uz Noleta. Pa to bi bio horor.. Nole je Rafu dobio na svim finalnim mečevima Mastersa na šljaci i četvrtfinalu Rolan Garosa. Rodžerova dva najuspešnija Slema su Vimbldon i AO gde je osvojio 70 % velikih titula. Na tim Slemovima ponižavajući skor ima sa Noletom. U finalima Vimbldona 0-3 a u polufinalima AO 0-4.. Pa kako si onda GOAT prijatelju, dokle da se lažemo.

haylee

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.

titi

pre 4 godine

Da se najezis...svaka mu je na mestu, bez preterivanja, sama istina, pravo u metu! Idemo Novače! Zasluzices titulu G.O.A.T-a a već sada si Specijalni za sva vremena. Pozdrav od obozavateljke, ima nas ima ;)

Krca

pre 4 godine

Izuzetan tekst. Ovo je cetvrti ili peti afirmativni clanak koji se pojavio u poslednjih dve nedelje. Novak je to odavno zasluzio.Izgleda da vise ne mogu da ga nipodnistavaju. Ovakvi tekstovi okrecu i javno menje - publiku. Zivi bili pa videli.

Rale

pre 4 godine

Igrom slucaja poznajem Igora Cetojevica,ali nakon sto je napustio tim Novaka Djokovica,pa bih se samo osvrnuo na ovu konstataciju u tekstu: "Kada je Đoković bio mlad, kada je bio poznat po imitacijama, verovatno bi izgubio energiju i predao. Uradio je to jednom protiv Federera pre mnogo vremena"..secate se tih vremena,ja da, dolazi treci,cetvrti set,a Novak na aparatima,jedva dise,postaje nepodnosljiv za gledanje,jer ne moze da se skoncentrise,da se krece,postaje malodusan..gubi vec dobijene meceve protiv Nadala i Federera,i verovatno bi se na tome njegova karijera i zavrsila,da nije bili dr Igora,kako ga svi zovu. I on je gledao te meceve i nervirao se kao i "svi" mi. I poceo je da razmislja o tome,astmi,disanju,telu,itd i ustanovio u svojoj glavi da nista od toga nije tacno vec da Novak ima probleme sa ishranom (sada vec svima poznatim glutenom). Igrom sluaja usao je u Djokovicev tim,a ostalo je istorija. Uveren sam da bi istorija vec danas bila mnogo drugacija po GS da se dr Igor nije "ukljucio" u sve to. Zasto ovo govorim. Zamislite sebe,kada pojedete nesto a posle toga pola dana ne mozete da dodjete sebi jer vam je taj obrok tesko "pao" na stomak,pa ste onda drugu polovinu dana pospani,i ceo dan vam je propao od hrane koja vam smeta. E,sada uzmite sve to samo da ste sada u finalu GS ili polufinalu GS a sa druge strane su Federer ili Nadal. Eto, to je bilo na pocetku Novakove karijere,i danas bi siguran sam bilo sve drugacije da je Novak na vreme uvideo svoj problem.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Izvanredan tekst, sve potpisujem sto se Novaka tice.
Sto se dominacije Nadala nad Federom tice kroz citavu
karijeru... hmm
Poslednjih 5 godina Federer sije Nadala 7-1 za stare dane...
Od 2015 pa naovamo Rafa je samo 1 pobedio baletana iz alpa.
Za divljenje je kako je maestro nasao lek protiv rivala koji
ga je citavu karijeru dominirao. Respect.

miodrag

pre 4 godine

Svakom danom , sada, izlaze tekstovi poput ovog. U njemu je sublimirana sva snaga Novakove igre, za koju su odavno , gotovo svi rekli, da je najbolji tenis koji iko ikad igrao.....najbolja Novakova igra je najbolje sto je tenis ikad imao. Sa svim sto se dogadja oko njega ... protivnici, navijaci, on sam... sve vise zaokuplja paznju ljudi I novinara naravno......pravi filmski bestseler nece biti film o Foci ili Nadalu , vec o Novaku, kada se jednog dana pojavi na filmskom platnu.

cojle manojle

pre 4 godine

Nikada neću zaboraviti US Open 2011. Novak, relativno mlad momak od 24 godine, dolazi na taj turnir kao novi broj 1 i kao osvajač Vimbldona. Nije on očekivao da ga "svi vole" i slične gluposti koje se povremeno čuju u medijima, očekivao je da će dobiti poštovanje kao novi broj 1 i kao vimbldonski šampion. Očekivao je aplauz i ponešto naklonosti publike. To je potpuno normalno i ljudski da očekuješ tako nešto nakon što si napravio proboj i postigao ono za šta si se odricao i radio celog života.
A šta je dobio? Horsko zviždanje i negodovanje publike jer im je pokvario zabavu, jer su hteli da gledaju još jedno finale Federera i Nadala. Tretirali su ga kao nekoga ko se slučajno provukao tu gde je i "ukrao" pobedu Federeru i upropastio spektakl, a ne kao broja 1 i osvajača Vimbldona. Ni organizatori ga nisu dočekali bolje. Dok je bio broj 2, uvek je igrao polufinale protiv Federera, nikada Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog. Kada je postao broj 1, opet igra polufinale protiv Federera.

tnsfan

pre 4 godine

Dok su ova dvojica od pocetka imali tim profesionalaca oko sebe, Novak je morao sve sam. Sve je bilo protiv njega, ova dvojica su vec bili sapmioni i bili privilegovani na svakom koraku: prilikom zreba i namestanju igraca koji mu ne leze, vreme igranja, teren na kome igra i sve ostalo. Uvek je bio u drugom delu zreba sto znaci da je imao dan manje za odmor u finalu. Ako se ocekuje kisa onda igra poslednji kako bi se mec igrao u dva dana. Ako se igra po suncu onda je dobijao dnevni termin. Mediji su uvek pre neki turnir izlazili sa nekim pricama kako bi ga psihicki poremetili. Na Vimbldonu se sve pakovalo za Federera. O publici da i ne govorimo. Djokovic je kroz sve to morao da prodje i zato se kod njega stvorio ratnicki mentalitet, koji je kasnije jedno vedno vreme izgubio sa smicalicom zvanom Pepe. Novak zavisi od adrenalina i ako ga uvedes u miran mech on potone, ne lici na sebe. To je Beker odlicno primetio kada ga je nazvao "ulicnim borcem", da bi Novak bio u svom elementu potrebno je da ga neko udari po nosu, da prokrvari, tek tada krece sparta. Bio je Boris dobar za Novaka jer mu je ukazao ne neke stvari koje ovaj ocigledno nije video na pravi nacin. Primera radi, servis. Kada se kaze servis onda se obicno misli na snagu servisa medjutim Boris mu je ukazao na nesto drugo i dao primer Federera: sta ako ne bude as, sta uraditi sa drugom loptom, sta sa trecom, mora unapred da zna sta zeli i da ima plan. Srpljenje, gradjenje poena, kontrola tempa itd. Novak je zver.

Tom i Džeri

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?
(Pančo Gonzales, 14. februar 2020 13:18)

Mislilo se na novinare trolu,ne na tenisere.Ali gde bi to tvoja federeretardirana glava shvatila.A kad već Lejvera spominješ,da li je normalno da izjavi da je Federer igrač decenije kad u istoj ima 4 GS naspram Đokovićevih 16?

Beobrad

pre 4 godine

Jos 2011. sam ovde pisao da je Novakov nivo tenisa, najvisi nivo ikada vidjen i da ce na kraju karijere biti G.o.a.t.
Osvrnuo bih se na Rg i Us Open. Na Rg ce Novaku biti veoma tesko, jer ce po zrebu i Atp renkingu verovatno u 1/2 finalu ici na Tima, a zatim na Nadala u finalu. Ali dobro, svasta se jos moze do tada desiti. A u vezi Us Opena ne treba zaboraviti da dolazi odmah posle OI i da ce igraci svi od reda biti premoreni. Inace, autor teksta je pogodio sustinu fenomena zvanog Novak Djokovic!

Vex

pre 4 godine

Auuu ovaj ima statitiku u malom prstu, i sva statitika u korist Noleta. Neke od ovih nisam ni ja znao

"Ali, on je jedini koji je držao sva četiri Grend slema u isto vreme, u finalima ima 13-6 protiv Federera i 15-11 protiv Nadala i ima šansu da postane teniser sa najviše Grend slemova kada sva trojica okače patike o klin."

Sasa

pre 4 godine

Sad je borba za najboljeg ikad, i čeka nasmožda i najuzbudljivija borba u istoriji tenisa u naredne 2 godine, jedini razlog zašto Federer još igra je jer se bori da sačuva sebe kao broja 1 po broju osvojenih Gren Slemova, I to mu je jedini preostali argument za najboljeg ikad, Djoković sa druge strane ima bolje medjusobni skor od obojice, i onog trenutka kad ih prestigne po broju Gren Slemova stavlja se tačka na to ko je najbolji ikad, naravno to ko je najbolji ikad to će biti večita dilema, mišljenja su podeljena, i svako ima pravo na svoje mišljenje, za nekoga će to i dalje biti Federer, za nekog Nadal, a za nekog Djoković, moje mišljenje je da će Nadal verovarno osvojiti opet titulu u Francuskoj, Djolović ima najveće šanse da ga spreči u tome, ali ja mislim da će Nadal to ipak uzeti i izjednačiti se sa Federerom, Federer će sve da baci na Vimbldon, tu će dati sve od sebe da to uzme, ali mislim da bi Djolović trebao da uzme poslednja dva Grend Slema uključujući i Vimldon, ali Federer će na Vimbldonu imati ogromnu podršku, i daće 200 posto od avojoh trenutnih mogućnosti, tako da će taj turnir biti poprilično interesantan, al naravno ne bih otpidao ni ovo maldje, pre svega Cicipasa, jer ja za tog dečka verujem da ima najveći potencijal i da će uzeti najmanje 10 Gren Slemova, a tu je i Tim koji može da pomrsi račune svakom, a situacija će biti kristal o jasna na kraju sledeće sezone, tako da nas čekaju uzbudljive naredne 2 godine.

Ратко Младић

pre 4 godine

Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz sveg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

Sasa

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.
(Goran, 14. februar 2020 13:31) # Link komentara

Nema nikakve matrice i pokusaja nipodastavanja jer tekst savrseno oposije njega kao tenisera. Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom radi mogucnosti prilagodjavanja, sto Novaka cini savrsenim. Bez ikakvog razloga zauzimas odbrambeni stav.

Tom i Dzeri

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ej,nemoj da se pravis blesav.Nikada niko nije bio u "teorijama zavere" kada je neko realan,posten i kada postuje ono sto se mora postovati.Sto se mene tice nek svaki novinar stavi Federera ili Nadala na prvo mesto po svom ukusu ako ima cime to da obrazlozi i ako ne omalovazava Djokovica.Reaguje se samo kada se nadje neki anonimus koji vredja i nipodastava Novaka kao onaj Holandjanin pre par godina koji je o svemu pricao samo nije o tenisu i koji je Djokovica osporavao od toga iz koje zemlje dolaze,preko toga kako fizicki izgleda do toga kako pomice levi ocni kapak,eto tako bukvalno.To su bili njegovi "argumenti" zasto je Federer ispred Djokovica.I nije jedini.E kad se takvi pojave onda naravno da ljudi ovde reaguju.O tome se radi.A kada bilo ko navede jasne teniske argumente zasto nekog od njih trojice stavlja ispred,onda tu nema sta posebno da se prica.Moze takodje da se ospori kontracinjenicama ali svako ima pravo da stavi koga hoce na takav nacin bez da automatski Djokovica nipodastava.

No1vak

pre 4 godine

Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??
(323, 14. februar 2020 12:58)

Vajda je sa njim od 2006.,i pre nego je usao u top 10.Mislim da je kljucni preokret bio onaj doktor Cetojevic koji mu je promenio ishranu. Od tada je sve krenulo. I naravno na psiholoskom planu preokret je bilo osvajanje DK 2010.Od tog trenutka je postao azdaja.

Ратко Младић

pre 4 godine

A dje. Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz svwg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

Pant.LA

pre 4 godine

Sve je to nesto sto mi odavno znamo.. lepo je cuti iz tudjih usta.. voleo bih, pored svih ovih rekorda sto se jure, da brat nole uzme jos po jedan garos i sinsinati (il koji je vec masters), pa da brat ima sve najvece turnire bar po dva puta..
ne bi bilo lose i zlato na oi :)

ZAKON

pre 4 godine

Odlican teks! Nama, fanovima Novaka, se posebno dopao, ali svakako mislim da je objektivan.
Noletu treba jos GS da bude GOAT. Ova godina je jako interesantna iz vise razloga.
Trojica majstora ulaze u zavrsnu fazu karijere. Federer se bori kao lav za jos jedan W i baca sve karte na njega.
Rafa se tradicionalno priprema za sljaku, sve osim titule na RG za njega je neuspeh. Stigao bi Federera i stekao osnov da ga prestigne po broju GS.
Nole je u lepom naletu, ali nije ni sjajna situacija. Sigurno da razmislja o zlatu na OI, ali mora da juri i GS jer nema mnogo godina ispred sebe. Zato ci ovogodišnji W biti sjajan ako svi budu zdravi.
Naravno da pratimo i nadolazeće snage.
Dao Bog zdravlja Noletu pa da prestigne svoje rivale po broju GS. Ostali rekordi su tu ili ce doci uz nove titule.

antiDebil

pre 4 godine

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.
(haylee, 14. februar 2020 12:25

Ne mogu da se setim da se bilo kada u istoriji sporta pojavio treci koji je razbucao dvojicu i postavio ih iza sebe, ne nasledio nego razbucao!

Kvalitet ne poznaje granice

pre 4 godine

Jako mi je zao sto je covek ovo napisao. Jako me zbunjuje da se nadje neko sa zapada ko je zaista "video" Novaka. Novak ima arsenal koji niko do sada nije doneo I pokazao u tenisu. Njegova jos veca prednost (koju je sada ovaj novinar svojim zapazanjima objavio) je bila moc transformacije koju samo Novak poseduje. To niko do sad nije video, tj. bar nije objavio javno. Ovo jeste znak da ce Novakov doprinos tenisu tek biti shvacen kasnije, ali bih vise voleo da je ostao neshvacen bar jos neko vreme, dok on potpuno sve ne premasi. Jer je to zaista zasluzio. Jer daje tenisu nove vrednosti, na kojima ce stasavati nove generacije. I to ne iz zelje za trofejima. Njega vodi ljubav prema sportu kome zeli da pruzi sve od sebe. Kod Tima vec vidimo uticaj Federera (backhand) i Nadala (forehand) kao i Kod drugih tenisera. Djokovic je sledeci nivo. Mozda nikada nece priznati, Ali ce se utrkivati ko ce vise da nauci of njega.

No1vak

pre 4 godine

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica
(Rade, 14. februar 2020 13:27)

Smisli neki bolji vic,ovaj ti je bas bezveze.Poredjenje Modrica sa Ronaldom i Mesijem je pandan poredjenju Vavrinke sa Djokovicem.Ja sam lepo napisao o pojavi nekog treceg koji je skroz nadmasio dvojicu koji su do tada dominirali.Malo razmisli sta citas.

Goran

pre 4 godine

"Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom".
Potpuno se slazem da nije u negativnom kontekstu ali definitivno mi se ne svidja ta matrica da Novak nema nista pojedinacno sto je fascinantno nego je eto prilagodljiv. Mozda tebi kameleon izaziva pozitivne asocijacije, ali meni se to poredjenje ne svidja. Novak nije nikakav zbir Nadala i Federera koji kao kameleon prelazi iz Nadala u Federera. Novak je Novak. Ima mnogo stvari po kojima je bolji od obojice.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Više puta,u našim komentarima,sam upravo ukazao na neke sadržaje ovog teksta.Dakle,tekst je slika onoga sto njih trojica jesu.Ovaj covek je genijalno objasnio karakter igre,ne ulazeći u emocije koje kod većine novinara umanje pravu istinu o njima(trojci tenisera).
Ovde se jasno i argumentovano pokazuje ko je tata međju njima.Ti argumenti,fenomenalno indukovani i još bolje predstavljeni,ne ostavljaju nam mogućnost da se bavimo nagadjanjem i manipulacijom oko najboljeg.Najbolji je najbolji,a to je Novak.Naravno,veliki su i najveći,kad se izuzme Novak,Rafa i Rodzer(bas ovim redom,jer ta fakta ukazuju na to).
I ja bi sebi dozvolio jednu,dve rečenicu:
Rafa i Rodzer igraju tehnicki savršen tenis i pobedjuju sve dok ne naidju na nekoga ko je pobednik u duši.Taj neko lansira ono sto je potrbno da bi nadmašio savršenstvo njih dvojice,a taj neko je Novak koji bas zbog toga ne izgleda toliko atraktivno koliko deluje moćno,

Sale trade

pre 4 godine

Djokovic sada treba da se usredsredi na Gren slemove i da masterse preskače sto vise da pusta Tima i ostalim momcima iz top 10 da se loze malo,a da bude 100 posto fokusiran na RG barem Jos 2 do 3 puta da ga osvoji...

tnsfan

pre 4 godine

@stambeni

Federer godisnje samo od sponzora ima oko 70 miliona dolara sto znaci da se povukao 2012 izgubio bi sve ukupno (zajedno sa nagradama od tenisa) barem 800 miliona. Pre par godina je sa Uniklom potpisao ugovor na 300 miliona dolara. Osim toga, interesantna je prica koju je ispricao Stiv Ker, trener GSW-a, koji inace voli tenis i kaze za Djokovica da bi sa onakvim radom nogu mogao da cuva bilo kog niskog igraca u NBA. Dakle, kaze Ker, jednom je imao priliku da se upozna sa Federeom i pitao ga je cemu sve to, zasto igra tenis u tim godinama? Federer mu je odgovirio kratko i jasno: "zato sto volim". To je ujedno i pravi odgovor a ujedno i razlog Federerove dugovecnosti. Ako nesto stvarno volis onda je to tvoj zivot i uzivas u tom zivotu sve dok mozes. Imas i one druge, koji igraju samo zbog novca, ali takvi igraci obicno zavrse karijeru cim dodju do veceg novca. I tu je Boris bio u pravu kada je rekao da je Federer "leader of the pack", da je on tu nastariji i najuspesniji i da svi ostali gledaju sta on radi i da se na njega ugledaju. Cak je i sam Djokovic rekao nesto u stilu "ako moze Federer da igra do 38 onda mogu i ja". Dakle, Federer ih gura napred. Inace, to je tako u sportu, trenutno su veliki konkurenti, cak se mozda i ne podnose, ali kada jednom svemu dodje kraj bice veci prijatelji nego sto sada misle. Jednostavno, upravo je to rivalstvo izmedju te velike trojke doprinelo da svi oni budu bolji nego sto bi bili da tog rivalstva nije bilo.

Pfc

pre 4 godine

Treci dan u nizu kako neki americki novinar Djokovica stavlja u prvi plan,bilo je i vreme da se prema Novaku pokaze malo vise postovanja,ali kako vreme prolazi svi ce polako poceti isto da pricaju,ono sto je Novak uradio u tenisu zadnjih 10 godina nije vidjeno nikad niti ce u skorijoj buducnosti

Bex

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovakve analize i smatram ih jednim od razloga zasto Novak nije postovan. Dok dodjes do njegovih dobrih osobina koje su uglavnom na kraju teksta u vidu nekog zakljucka, prodjes kroz sve njegove mane i lose strane, od toga da je imitirao druge igrace, da je u mladosti cesto predavao meceve zbog povreda ili trazio medicinske tajm-aute, da cesto ume da se iznervira na publiku, na svoj tim, da suvise dugo tupka lopticu, da igra pasivno i lovi greske protivnika. A kada se prica o Federeru kaze se genije, maestro, plese po terenu, brzo kapitalizuje prednost, ima ubitacan forhend a i bekend mu je odlican itd. Ne prodjemo kroz njegovu problematicnu mladost kada se svadjao sa sudijama i krcao rekete ko nenormalan. Ne spomene se to da je predavao meceve unapred i izvinjavao se publici satro zbog povrede a za nekoliko dana igrao u Svajcarskoj.Za Nadala se kaze kralj sljake, neumoljiv, borben do kraja, uvek udara lopticu svom silinom i spinom, brutalno efikasan u egzekuciji itd. Ne spominje se nikada njegov besomucan ritual vadjenja gaca, pipkanja od genitalija do lica, redjanje flasica, prekoracenje vremena za serviranje, cesta odsustva i preskakanja turnira tokom godine satro zbog povreda itd. Cak i kada treba da se pohvali Novak izabere se neka negacija, tipa bezlican - a onda se pokusava objasniti da se u stvari misli da je univerzalan igrac. I to se ponavalja iz godine u godinu.

Čiča Gorio

pre 4 godine

Najjača su ova deca što prozivaju komentatora @No1vak je ih razbija danima tekstovima i argumentima.Pa su još toliko jadni da pišu gluposti pod njegovim nickom.Bravo druže,sjajne analize,samo nastavi tako i dalje!

Drugi

pre 4 godine

(SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ako ti volis Noleta ja cu da pojedem ovaj telefon ispred sebe, kao volim Noleta ali cu da napisem sve protiv njega :D

raca milosavljevic

pre 4 godine

... vala svaka mu je ,,ka Njegoseva" ... kratko,jasno sa cistim argumentima ... cinjenice se nemilosrdne ....tu emocije i navijanje ne pomaze ... pa ni mrznja,nepostovanje,proviciranje od strane pojedinih organizatora,publike ...

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno

Goran

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.

Novakov sam navijac

pre 4 godine

Nole1 brate samo nemoj sad da ga uprskas.
Najveci Si ikada i verovatno ces i ostati.
Sada treba da ubacis u 6,7,8 u koju hoces brzinu i polako stignes do cilja.
Ti Si inspiracija.
WE BELIVE !!!!
IDEMOOOOOOOO!!!!!
Apropos teksta,
Jeste dobar ali....biće jos boljih.Polako,zivi bili pa videli.
SRECNO NOVACE.

stambeni

pre 4 godine

Federer je posle osvajanja wimbldona 2012 imao 17:7 skor na gs. Pretekao je Samprasa i bio nedostizan za sve. Da se tada povukao sigurno bi bio upamcen kao najbolji. Imao je 31 godinu, pravo vreme. Ovako je pokvario utisak. Negativan skor protiv najvecih rivala, pa cak i u finalima. Tesko da ce biti GOAT, ali mediji i amerika su cudo.

sova

pre 4 godine

U velikoj meri tačno to što je napisano. Narocito kraj teksta. I veoma je bitno to sto je napisano da bi ogroman broj negativaca počeo da izlaziz iz svojih zabluda i iluzija kojima su u prethodnom periodu pokušavali da zatruju što veći broj pojedinaca.

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

Swedenonline

pre 4 godine

(Rale, 14. februar 2020 14:00)

Nažalost do Novaka se teško dolazilo i proturiti mu informaciju nije ni bilo lako a danas je još teže. Uobičajeno je da se kod sportista koji imaju probleme alergenih simptoma krene jednostavnim prelaskom na Keto radi grube identifikacije.
To svaki sportista koji ima kršten tim i podršku prolazi u cilju laboriranja ka boljim rezultatima.
Već tu, da je pokušano bi gluten nestao iz priče te bi se do rešenja došlo brzo. Mnoge stvari u životu moraju da idu na ruku da bi se došlo do konkurentnog elitnog nivoa.

nindža

pre 4 godine

Sve je tako. Ima smisla, to je nešto slično kao u psihijatriji "višestruka ličnost". Ali u ovoj situaciji po pitanju Novaka to nema veze sa psihijatrijom jer je Novak mentalno zdrav! Ali je našao mehanizam prilagođavanja na sve moguće igre u momentu i kada tako radi na terenu za protivnika nema leka osim poraza, tj pobede Novaka! Novak ima višestruku igru na terenu i veliki dijapazon udaraca kao i mikseva i sve to u trenutku brzo razmišlja i prilagođava se u datom momentu. Jednostavno čovek igra tenis svojim umom i zato je i Genije u svakom smislu te reči, što se tiče tenisa. Neprevazidjen!

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

proliver

pre 4 godine

No1vak, ponavljas isti tekst od pre neki dan, copy-paste. Nemoj to da radis, svi ovde citamo redovano forum pa ocekujemo da kazes nesto No1vo.

roxen

pre 4 godine

Novaka treba da zovu Goat, da se tako zove, Goat Djoković, a Nadal treba da se zove sgoat Nadala (second greatest of all time), a pogadjajte kako bi Federer trebao da se zove? Pa da logično "tgoat", kao thirteen greatest of all time.

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo da ne visim 20 sati dnevno ovde, ne lupam sam sebi plusice i ne potpisjem se i kao dnevna doza prosecnog Srbende, kakva bi to tek zurka bila za Noloa??!

Ce

pre 4 godine

Ovako po meni pre Federera se igrao tenis na nivou, sa stilom, on je postao kralj stila.
Onda je tenis posto igra sirove snage, tada Nadal dolazi na tron.
Visi nivo od ova dva je Noletov nivo, nije najlepši stil(zato ga ne vole) nije najjači stil (zato ga neće razumeti) ali je najinteligentniji (zato će ga voleti).

Pele 2.0

pre 4 godine

Kolumnista nije objektivan. Kao sto je napisao da Federera karakterise kretanje, ritam, forhend, sta vec, a da Nadala karakterise snaga, upornost itd, trebalo je da napise da Djokovica karakterise retern, defanzivna igra sa osnovne linije i cekanje da protivnik pogresi.

Ovo o Djokovicu nije uvredljivo, nego je istina. I donosilo mu je godinama vrhunske rezultate.

A to sto Djokovic, istina retko, izlazi na mrezu, cesto prisiljen na to, ne znaci da moze da bude Federer. Jer, slozicemo se, igra na mrezi je Djokovicu slaba tacka, za razliku od Federera.

glukozamin

pre 4 godine

Kao Federerov navijac mora da pohvalim super Text. Svaka cast. Svi oni su GOAT!
(rogerthebest, 14. februar 2020 15:10)

А не! Нећемо тако. До скора вам је Роџа био један једини. Сад кад видите да од тога ускоро неће бити ништа, сад "сви они су"... Не, не, нису. Јасно је да је Новак један једини!

Anomalija

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.

Negativni

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58) Uuuu, pa tebi je mnogo gore nego sto sam ja mislio. Hajde sto visis po 20 sati na forumu nego sto unapred imas napisane tipske komentare pa se ubi da okacis cim objave neku vest da bi pobrao sto vise plusica. I ti nekoga nazivas botom? Zemljo otvori se..

Lesa

pre 4 godine

@No1vak

Sve super napisano, ali gde kao primer stavi Mesija i, ni manje ni vise, Kristijana!? Poredjenje nije na mestu jer on prosto, osim mediskog pumpanja, ne spada ni blizu u pricu o najvecima i najboljima. To reci za Mesija koji spada u tu grupu odabranih je ok, ali kako neko moze pored Maradone, Pelea, Zidana, Ronalda, Krojfa, Badja, Ronaldinja da ovog drugog stavi tu, ili jos gore da ga navodi kao drugog najboljeg. Taj ili podpada pod marketinsku masineriju i nema pojma o sportu ili tera inat.

Rade

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica

vidim sve

pre 4 godine

Da ne filozofira ovaj malo, a? Stvar je jasna, maler je za ovu trojicu što igraju u isto vreme, a najbolji su na svetu. Ko bude imao više sreće biće najbolji, a šta je to biti najbolji u njihovom slučaju? To su nijanse.

bmiles

pre 4 godine

Strasan clanak,nema se sta dodati i izuzeti!Sve tacno,samo to neko ne vidi ili ne zeli da vidi,svejedno!Polako se krece nabolje sa objektivnijim misljenjima,bar sto se Novaka tice!Zasluzio je 5 GS od zadnjih 8 aloooo,stvarno je podvig vredan divljenja i priznanja,voleli vi njega ili ne tako mu dodju stvari!

glukozamin

pre 4 godine

"Ali do daljnjeg, ovo je svet Novaka Đokovića i ostaće tako sve dok se ne pojavi koji će imati igru na koju ovaj neće imati odgovor", napisao je sjajni Džo Posnanski.

И шта сад ми ту да пишемо. Па нисам ја бољи новинар од Џоа, а ни ви!

nikol dz feimija

pre 4 godine

Neka oni proslavljaju sebe pišući o Novaku a NOVAK NEKA SAMO OSVAJA TITULE I UZIMA PARE, ŠTA GA BRIGA KO ŠTA PRIČA, PIŠE I MISLI O NJEMU, to im je posao da pišu o njemu A NJEGOV JE POSAO DA POBEĐUJE I OSVAJA NAJVEĆE TITULE I NAJVIŠE NOVCA.

Tekst je zanimljiv ali i komentari ovde.

SREĆNO NOVAKU NADALJE.

Pančo Gonzales

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?

black_mirror

pre 4 godine

Dobro ljudi odmorite malo sa pričom o Novaku. Čovek ne radi ništa sam zapravo da bi se ovde masa ljudi pojavila koja ga ne voli nažalost, koliko novinski izveštaji gde jedan sat ne prođe bez priče o njemu.

sokolovo oko

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.
(Anomalija, 14. februar 2020 17:31)
I Nadal je blizanac i Fonjini...

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno

Negativni

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58) Uuuu, pa tebi je mnogo gore nego sto sam ja mislio. Hajde sto visis po 20 sati na forumu nego sto unapred imas napisane tipske komentare pa se ubi da okacis cim objave neku vest da bi pobrao sto vise plusica. I ti nekoga nazivas botom? Zemljo otvori se..

Pele 2.0

pre 4 godine

Kolumnista nije objektivan. Kao sto je napisao da Federera karakterise kretanje, ritam, forhend, sta vec, a da Nadala karakterise snaga, upornost itd, trebalo je da napise da Djokovica karakterise retern, defanzivna igra sa osnovne linije i cekanje da protivnik pogresi.

Ovo o Djokovicu nije uvredljivo, nego je istina. I donosilo mu je godinama vrhunske rezultate.

A to sto Djokovic, istina retko, izlazi na mrezu, cesto prisiljen na to, ne znaci da moze da bude Federer. Jer, slozicemo se, igra na mrezi je Djokovicu slaba tacka, za razliku od Federera.

vidim sve

pre 4 godine

Da ne filozofira ovaj malo, a? Stvar je jasna, maler je za ovu trojicu što igraju u isto vreme, a najbolji su na svetu. Ko bude imao više sreće biće najbolji, a šta je to biti najbolji u njihovom slučaju? To su nijanse.

Rade

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo da ne visim 20 sati dnevno ovde, ne lupam sam sebi plusice i ne potpisjem se i kao dnevna doza prosecnog Srbende, kakva bi to tek zurka bila za Noloa??!

black_mirror

pre 4 godine

Dobro ljudi odmorite malo sa pričom o Novaku. Čovek ne radi ništa sam zapravo da bi se ovde masa ljudi pojavila koja ga ne voli nažalost, koliko novinski izveštaji gde jedan sat ne prođe bez priče o njemu.

No1vak

pre 4 godine

Zamislite samo kakve bi se bajke danas ispredale o Rodzeru Federeru i Rafaelu Nadalu da se tenisu nije dogodio Novak Djokovic.Da se razumemo,ne u smislu da kao teniser uopste ne postoji,vec Novak kao najveci u istoriji.Mogao je veoma lako da bude u rangu jednog Vavrinke ili Mareja.Da uzme 3-4 GS,i da to bude to.Velicanstvena trojka tenisa uzela je za sada,ukupno 56 Grend Slemova.Da je Novak ostao na nivou nekih 3-4,znaci da bi od preostalih 13-14 sasvim sigurno bar 10 ova dvojica uzela.Imali bi svaki po priblizno 25 GS vec sada.A prvi ispod njih bio bi vec Sampras sa "samo" 14.I sta mislite? Sta bi Zapadna masinerija od njih godinama vec pravila? Naziv za njih bi verovatno posebno bio izmisljen.Pogotovo se to odnosi na tzv. "G.O.A.T." iz Bazela,koji bi da nema ovakvog Novaka,siguran sam ostao nedostizan za Nadala za 2-3 Slema zbog trave i betona,jer cine 3 od 4 Slema.Nemoguce je ustvari shvatiti sta je Novak njima uradio.Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio.E,upravo je to Novak Djokovic uradio.Nije ni svestan kakvu im je zurku pokvario.I onda se neko pita zasto ga ne vole i navijaju protiv njega? Zato sto je za njih "uljez" kojem ne mogu nista,a svesni su da je najveci.

proliver

pre 4 godine

No1vak, ponavljas isti tekst od pre neki dan, copy-paste. Nemoj to da radis, svi ovde citamo redovano forum pa ocekujemo da kazes nesto No1vo.

Pančo Gonzales

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?

Anomalija

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.

Lesa

pre 4 godine

@No1vak

Sve super napisano, ali gde kao primer stavi Mesija i, ni manje ni vise, Kristijana!? Poredjenje nije na mestu jer on prosto, osim mediskog pumpanja, ne spada ni blizu u pricu o najvecima i najboljima. To reci za Mesija koji spada u tu grupu odabranih je ok, ali kako neko moze pored Maradone, Pelea, Zidana, Ronalda, Krojfa, Badja, Ronaldinja da ovog drugog stavi tu, ili jos gore da ga navodi kao drugog najboljeg. Taj ili podpada pod marketinsku masineriju i nema pojma o sportu ili tera inat.

roxen

pre 4 godine

Novaka treba da zovu Goat, da se tako zove, Goat Djoković, a Nadal treba da se zove sgoat Nadala (second greatest of all time), a pogadjajte kako bi Federer trebao da se zove? Pa da logično "tgoat", kao thirteen greatest of all time.

Sasa

pre 4 godine

Sad je borba za najboljeg ikad, i čeka nasmožda i najuzbudljivija borba u istoriji tenisa u naredne 2 godine, jedini razlog zašto Federer još igra je jer se bori da sačuva sebe kao broja 1 po broju osvojenih Gren Slemova, I to mu je jedini preostali argument za najboljeg ikad, Djoković sa druge strane ima bolje medjusobni skor od obojice, i onog trenutka kad ih prestigne po broju Gren Slemova stavlja se tačka na to ko je najbolji ikad, naravno to ko je najbolji ikad to će biti večita dilema, mišljenja su podeljena, i svako ima pravo na svoje mišljenje, za nekoga će to i dalje biti Federer, za nekog Nadal, a za nekog Djoković, moje mišljenje je da će Nadal verovarno osvojiti opet titulu u Francuskoj, Djolović ima najveće šanse da ga spreči u tome, ali ja mislim da će Nadal to ipak uzeti i izjednačiti se sa Federerom, Federer će sve da baci na Vimbldon, tu će dati sve od sebe da to uzme, ali mislim da bi Djolović trebao da uzme poslednja dva Grend Slema uključujući i Vimldon, ali Federer će na Vimbldonu imati ogromnu podršku, i daće 200 posto od avojoh trenutnih mogućnosti, tako da će taj turnir biti poprilično interesantan, al naravno ne bih otpidao ni ovo maldje, pre svega Cicipasa, jer ja za tog dečka verujem da ima najveći potencijal i da će uzeti najmanje 10 Gren Slemova, a tu je i Tim koji može da pomrsi račune svakom, a situacija će biti kristal o jasna na kraju sledeće sezone, tako da nas čekaju uzbudljive naredne 2 godine.

stambeni

pre 4 godine

Federer je posle osvajanja wimbldona 2012 imao 17:7 skor na gs. Pretekao je Samprasa i bio nedostizan za sve. Da se tada povukao sigurno bi bio upamcen kao najbolji. Imao je 31 godinu, pravo vreme. Ovako je pokvario utisak. Negativan skor protiv najvecih rivala, pa cak i u finalima. Tesko da ce biti GOAT, ali mediji i amerika su cudo.

Hernan ZG

pre 4 godine

Ovo je točno.Tenis sam pratio od 80-tih godina još.Nijedan veliki tenisač u posljednjih 30 godina nije bio velik kao Nole.Nijedan nije bio sposobab da radi toliko velike stvari kao on.Možda to sada smiješno izgleda,ali razmislite koliko samo danas tenisači poput Borga,Wilandera,Beckera,Agassija izgledaju mali pored Đokovića.A svaki od njih je veliki tenisač sa puno naslova na Grand Slamovima.Nevjerojatno je što je jedan Novak sa Balkana iz male Srbije uradio u jednom ovakvom športu.U nogometu je primjerice tako nešto lakše,svi ga igraju pa se sa svake točke svijeta može takav igrač pojaviti,ali u tenisu,ne ide.A on je uspio.Da bude najveći među od tri najveća ikada.Novak Đokovic je najveći ovoga športa,a nije ni Amerikanac,ni Australac ni Njemac.Tu leži odgovor zašto je najveći.Ljubomoran sam na vas susjedi.

tnsfan

pre 4 godine

Dok su ova dvojica od pocetka imali tim profesionalaca oko sebe, Novak je morao sve sam. Sve je bilo protiv njega, ova dvojica su vec bili sapmioni i bili privilegovani na svakom koraku: prilikom zreba i namestanju igraca koji mu ne leze, vreme igranja, teren na kome igra i sve ostalo. Uvek je bio u drugom delu zreba sto znaci da je imao dan manje za odmor u finalu. Ako se ocekuje kisa onda igra poslednji kako bi se mec igrao u dva dana. Ako se igra po suncu onda je dobijao dnevni termin. Mediji su uvek pre neki turnir izlazili sa nekim pricama kako bi ga psihicki poremetili. Na Vimbldonu se sve pakovalo za Federera. O publici da i ne govorimo. Djokovic je kroz sve to morao da prodje i zato se kod njega stvorio ratnicki mentalitet, koji je kasnije jedno vedno vreme izgubio sa smicalicom zvanom Pepe. Novak zavisi od adrenalina i ako ga uvedes u miran mech on potone, ne lici na sebe. To je Beker odlicno primetio kada ga je nazvao "ulicnim borcem", da bi Novak bio u svom elementu potrebno je da ga neko udari po nosu, da prokrvari, tek tada krece sparta. Bio je Boris dobar za Novaka jer mu je ukazao ne neke stvari koje ovaj ocigledno nije video na pravi nacin. Primera radi, servis. Kada se kaze servis onda se obicno misli na snagu servisa medjutim Boris mu je ukazao na nesto drugo i dao primer Federera: sta ako ne bude as, sta uraditi sa drugom loptom, sta sa trecom, mora unapred da zna sta zeli i da ima plan. Srpljenje, gradjenje poena, kontrola tempa itd. Novak je zver.

Goran

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.

Zoki

pre 4 godine

Ovo je posle Dežulovićih tekstova nešto najkvalitetnije što je neko napisao o Novaku. Od 105 mečeva sa svojim rivalima Novak je samo zadnji meč sa Rafom odigrao na domaćem terenu i videli smo svi na šta je to ličilo. Dali neko može da pretpostavi koliko bi gemova uzeo Rodžer Novaku da je ceo Centralni teren na Vimbldonu ili Artur Eš uz Noleta. Pa to bi bio horor.. Nole je Rafu dobio na svim finalnim mečevima Mastersa na šljaci i četvrtfinalu Rolan Garosa. Rodžerova dva najuspešnija Slema su Vimbldon i AO gde je osvojio 70 % velikih titula. Na tim Slemovima ponižavajući skor ima sa Noletom. U finalima Vimbldona 0-3 a u polufinalima AO 0-4.. Pa kako si onda GOAT prijatelju, dokle da se lažemo.

Ратко Младић

pre 4 godine

A dje. Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz svwg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

Nexž

pre 4 godine

Što se tiče priče o Federeru i GOAT, to vam je otprilike kao kad jedan klub vodi od 1.minuta, a u 89.i 92.primi dva gola i izgubi. E taj drugi tim trenira Đoković. "Ali Federer je vodio 88 minuta i on je bolji". Da, dobar je on, ali je na kraju izgubio

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Više puta,u našim komentarima,sam upravo ukazao na neke sadržaje ovog teksta.Dakle,tekst je slika onoga sto njih trojica jesu.Ovaj covek je genijalno objasnio karakter igre,ne ulazeći u emocije koje kod većine novinara umanje pravu istinu o njima(trojci tenisera).
Ovde se jasno i argumentovano pokazuje ko je tata međju njima.Ti argumenti,fenomenalno indukovani i još bolje predstavljeni,ne ostavljaju nam mogućnost da se bavimo nagadjanjem i manipulacijom oko najboljeg.Najbolji je najbolji,a to je Novak.Naravno,veliki su i najveći,kad se izuzme Novak,Rafa i Rodzer(bas ovim redom,jer ta fakta ukazuju na to).
I ja bi sebi dozvolio jednu,dve rečenicu:
Rafa i Rodzer igraju tehnicki savršen tenis i pobedjuju sve dok ne naidju na nekoga ko je pobednik u duši.Taj neko lansira ono sto je potrbno da bi nadmašio savršenstvo njih dvojice,a taj neko je Novak koji bas zbog toga ne izgleda toliko atraktivno koliko deluje moćno,

cojle manojle

pre 4 godine

Nikada neću zaboraviti US Open 2011. Novak, relativno mlad momak od 24 godine, dolazi na taj turnir kao novi broj 1 i kao osvajač Vimbldona. Nije on očekivao da ga "svi vole" i slične gluposti koje se povremeno čuju u medijima, očekivao je da će dobiti poštovanje kao novi broj 1 i kao vimbldonski šampion. Očekivao je aplauz i ponešto naklonosti publike. To je potpuno normalno i ljudski da očekuješ tako nešto nakon što si napravio proboj i postigao ono za šta si se odricao i radio celog života.
A šta je dobio? Horsko zviždanje i negodovanje publike jer im je pokvario zabavu, jer su hteli da gledaju još jedno finale Federera i Nadala. Tretirali su ga kao nekoga ko se slučajno provukao tu gde je i "ukrao" pobedu Federeru i upropastio spektakl, a ne kao broja 1 i osvajača Vimbldona. Ni organizatori ga nisu dočekali bolje. Dok je bio broj 2, uvek je igrao polufinale protiv Federera, nikada Federer i Nadal nisu igrali jedan protiv drugog. Kada je postao broj 1, opet igra polufinale protiv Federera.

haylee

pre 4 godine

"Zamislite da se fudbalu neke 2012.dogodio neko treci koji bi i Mesija i Ronalda obesmislio.Koliko bi taj morao da bude veliki da prevazidje ova dva vec uveliko obozavana monstruma sa preraspodeljenim fanovima sirom sveta.Pa Mesijevci i Ronaldovci bi ga mrzeli iz dna duse,svesni da im je idole,vec vidjene kao nenadmasne,nadmasio i obesmislio."

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.

323

pre 4 godine

(No1vak, 14. februar 2020 11:58)


Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??

Sale trade

pre 4 godine

Djokovic sada treba da se usredsredi na Gren slemove i da masterse preskače sto vise da pusta Tima i ostalim momcima iz top 10 da se loze malo,a da bude 100 posto fokusiran na RG barem Jos 2 do 3 puta da ga osvoji...

No1vak

pre 4 godine

Secas se kada je No1e bio 3. na ATP? Gubio je stalno finala, mislim 4,5. Sam je rekao da je razmisljao da napusti tenis. A onda je izmislio Vajdu. Od tog trenuta No1e je danas tu gde jeste. U ovom tekstu novinara, jasno stoji da Novak ima pozitivan skor u FINALNIM mecevima protiv RF i RN. Neverovatan je to No1etov napredak od vremena pre Vajde? A u poslednjih 10 godina je daleko iznad ove dvojice velikih igraca. No1e je jednostavno veci i bolji igrac. Toga su svesni obojica, samo sto Rafa cesto govori veoma pozitivno o Novaku a Federer...tesko i jako retko. Da li je pozitivno pricao par puta neverovatne Novakove 2011. Kasnije nikada. Vise je imao vremena da ne spava nocima..Pojeo se ko mlad mesec kako je gubio meceve od Novaka i to mu u zivotu nikada nece biti jasno. Kako sam izvubio uz tolike mec lopte??
(323, 14. februar 2020 12:58)

Vajda je sa njim od 2006.,i pre nego je usao u top 10.Mislim da je kljucni preokret bio onaj doktor Cetojevic koji mu je promenio ishranu. Od tada je sve krenulo. I naravno na psiholoskom planu preokret je bilo osvajanje DK 2010.Od tog trenutka je postao azdaja.

Čiča Gorio

pre 4 godine

Najjača su ova deca što prozivaju komentatora @No1vak je ih razbija danima tekstovima i argumentima.Pa su još toliko jadni da pišu gluposti pod njegovim nickom.Bravo druže,sjajne analize,samo nastavi tako i dalje!

Rale

pre 4 godine

Igrom slucaja poznajem Igora Cetojevica,ali nakon sto je napustio tim Novaka Djokovica,pa bih se samo osvrnuo na ovu konstataciju u tekstu: "Kada je Đoković bio mlad, kada je bio poznat po imitacijama, verovatno bi izgubio energiju i predao. Uradio je to jednom protiv Federera pre mnogo vremena"..secate se tih vremena,ja da, dolazi treci,cetvrti set,a Novak na aparatima,jedva dise,postaje nepodnosljiv za gledanje,jer ne moze da se skoncentrise,da se krece,postaje malodusan..gubi vec dobijene meceve protiv Nadala i Federera,i verovatno bi se na tome njegova karijera i zavrsila,da nije bili dr Igora,kako ga svi zovu. I on je gledao te meceve i nervirao se kao i "svi" mi. I poceo je da razmislja o tome,astmi,disanju,telu,itd i ustanovio u svojoj glavi da nista od toga nije tacno vec da Novak ima probleme sa ishranom (sada vec svima poznatim glutenom). Igrom sluaja usao je u Djokovicev tim,a ostalo je istorija. Uveren sam da bi istorija vec danas bila mnogo drugacija po GS da se dr Igor nije "ukljucio" u sve to. Zasto ovo govorim. Zamislite sebe,kada pojedete nesto a posle toga pola dana ne mozete da dodjete sebi jer vam je taj obrok tesko "pao" na stomak,pa ste onda drugu polovinu dana pospani,i ceo dan vam je propao od hrane koja vam smeta. E,sada uzmite sve to samo da ste sada u finalu GS ili polufinalu GS a sa druge strane su Federer ili Nadal. Eto, to je bilo na pocetku Novakove karijere,i danas bi siguran sam bilo sve drugacije da je Novak na vreme uvideo svoj problem.

Krca

pre 4 godine

Izuzetan tekst. Ovo je cetvrti ili peti afirmativni clanak koji se pojavio u poslednjih dve nedelje. Novak je to odavno zasluzio.Izgleda da vise ne mogu da ga nipodnistavaju. Ovakvi tekstovi okrecu i javno menje - publiku. Zivi bili pa videli.

Tom i Dzeri

pre 4 godine

Nole je za mene br. bio i ostace...ali vi preterujete..sad kad novinar hvali Noleta to je fenomenalan text a kad neki novinar na prvo mesto stavi Federera i Nadala (realno i to je ok) onda su svi u nekoj teoriji zavere ,mrze Srbiju i sl... ne lozite se toliko..opusteno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ej,nemoj da se pravis blesav.Nikada niko nije bio u "teorijama zavere" kada je neko realan,posten i kada postuje ono sto se mora postovati.Sto se mene tice nek svaki novinar stavi Federera ili Nadala na prvo mesto po svom ukusu ako ima cime to da obrazlozi i ako ne omalovazava Djokovica.Reaguje se samo kada se nadje neki anonimus koji vredja i nipodastava Novaka kao onaj Holandjanin pre par godina koji je o svemu pricao samo nije o tenisu i koji je Djokovica osporavao od toga iz koje zemlje dolaze,preko toga kako fizicki izgleda do toga kako pomice levi ocni kapak,eto tako bukvalno.To su bili njegovi "argumenti" zasto je Federer ispred Djokovica.I nije jedini.E kad se takvi pojave onda naravno da ljudi ovde reaguju.O tome se radi.A kada bilo ko navede jasne teniske argumente zasto nekog od njih trojice stavlja ispred,onda tu nema sta posebno da se prica.Moze takodje da se ospori kontracinjenicama ali svako ima pravo da stavi koga hoce na takav nacin bez da automatski Djokovica nipodastava.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Izvanredan tekst, sve potpisujem sto se Novaka tice.
Sto se dominacije Nadala nad Federom tice kroz citavu
karijeru... hmm
Poslednjih 5 godina Federer sije Nadala 7-1 za stare dane...
Od 2015 pa naovamo Rafa je samo 1 pobedio baletana iz alpa.
Za divljenje je kako je maestro nasao lek protiv rivala koji
ga je citavu karijeru dominirao. Respect.

titi

pre 4 godine

Da se najezis...svaka mu je na mestu, bez preterivanja, sama istina, pravo u metu! Idemo Novače! Zasluzices titulu G.O.A.T-a a već sada si Specijalni za sva vremena. Pozdrav od obozavateljke, ima nas ima ;)

antiDebil

pre 4 godine

Odlicno zapazanje. Koliko je to tesko, probiti se kao treci izmedju dve legende u bilo kom sportu, se videlo na Nejmaru, koji je potpuno pukao pod tim pritiskom. A predvidjalo se da ce biti igrac na tom nivou.
(haylee, 14. februar 2020 12:25

Ne mogu da se setim da se bilo kada u istoriji sporta pojavio treci koji je razbucao dvojicu i postavio ih iza sebe, ne nasledio nego razbucao!

Kvalitet ne poznaje granice

pre 4 godine

Jako mi je zao sto je covek ovo napisao. Jako me zbunjuje da se nadje neko sa zapada ko je zaista "video" Novaka. Novak ima arsenal koji niko do sada nije doneo I pokazao u tenisu. Njegova jos veca prednost (koju je sada ovaj novinar svojim zapazanjima objavio) je bila moc transformacije koju samo Novak poseduje. To niko do sad nije video, tj. bar nije objavio javno. Ovo jeste znak da ce Novakov doprinos tenisu tek biti shvacen kasnije, ali bih vise voleo da je ostao neshvacen bar jos neko vreme, dok on potpuno sve ne premasi. Jer je to zaista zasluzio. Jer daje tenisu nove vrednosti, na kojima ce stasavati nove generacije. I to ne iz zelje za trofejima. Njega vodi ljubav prema sportu kome zeli da pruzi sve od sebe. Kod Tima vec vidimo uticaj Federera (backhand) i Nadala (forehand) kao i Kod drugih tenisera. Djokovic je sledeci nivo. Mozda nikada nece priznati, Ali ce se utrkivati ko ce vise da nauci of njega.

Beobrad

pre 4 godine

Jos 2011. sam ovde pisao da je Novakov nivo tenisa, najvisi nivo ikada vidjen i da ce na kraju karijere biti G.o.a.t.
Osvrnuo bih se na Rg i Us Open. Na Rg ce Novaku biti veoma tesko, jer ce po zrebu i Atp renkingu verovatno u 1/2 finalu ici na Tima, a zatim na Nadala u finalu. Ali dobro, svasta se jos moze do tada desiti. A u vezi Us Opena ne treba zaboraviti da dolazi odmah posle OI i da ce igraci svi od reda biti premoreni. Inace, autor teksta je pogodio sustinu fenomena zvanog Novak Djokovic!

Tom i Džeri

pre 4 godine

@Tom i Džeri
Kažeš da vi ustajete samo protiv anonimusa koji misle da Novak nije najbolji, verovatno misliš na Roda Lejvera?
(Pančo Gonzales, 14. februar 2020 13:18)

Mislilo se na novinare trolu,ne na tenisere.Ali gde bi to tvoja federeretardirana glava shvatila.A kad već Lejvera spominješ,da li je normalno da izjavi da je Federer igrač decenije kad u istoj ima 4 GS naspram Đokovićevih 16?

Swedenonline

pre 4 godine

(Rale, 14. februar 2020 14:00)

Nažalost do Novaka se teško dolazilo i proturiti mu informaciju nije ni bilo lako a danas je još teže. Uobičajeno je da se kod sportista koji imaju probleme alergenih simptoma krene jednostavnim prelaskom na Keto radi grube identifikacije.
To svaki sportista koji ima kršten tim i podršku prolazi u cilju laboriranja ka boljim rezultatima.
Već tu, da je pokušano bi gluten nestao iz priče te bi se do rešenja došlo brzo. Mnoge stvari u životu moraju da idu na ruku da bi se došlo do konkurentnog elitnog nivoa.

Goran

pre 4 godine

"Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom".
Potpuno se slazem da nije u negativnom kontekstu ali definitivno mi se ne svidja ta matrica da Novak nema nista pojedinacno sto je fascinantno nego je eto prilagodljiv. Mozda tebi kameleon izaziva pozitivne asocijacije, ali meni se to poredjenje ne svidja. Novak nije nikakav zbir Nadala i Federera koji kao kameleon prelazi iz Nadala u Federera. Novak je Novak. Ima mnogo stvari po kojima je bolji od obojice.

miodrag

pre 4 godine

Svakom danom , sada, izlaze tekstovi poput ovog. U njemu je sublimirana sva snaga Novakove igre, za koju su odavno , gotovo svi rekli, da je najbolji tenis koji iko ikad igrao.....najbolja Novakova igra je najbolje sto je tenis ikad imao. Sa svim sto se dogadja oko njega ... protivnici, navijaci, on sam... sve vise zaokuplja paznju ljudi I novinara naravno......pravi filmski bestseler nece biti film o Foci ili Nadalu , vec o Novaku, kada se jednog dana pojavi na filmskom platnu.

Drugi

pre 4 godine

(SUNĐER BOB, 14. februar 2020 12:04)

Ako ti volis Noleta ja cu da pojedem ovaj telefon ispred sebe, kao volim Noleta ali cu da napisem sve protiv njega :D

Pfc

pre 4 godine

Treci dan u nizu kako neki americki novinar Djokovica stavlja u prvi plan,bilo je i vreme da se prema Novaku pokaze malo vise postovanja,ali kako vreme prolazi svi ce polako poceti isto da pricaju,ono sto je Novak uradio u tenisu zadnjih 10 godina nije vidjeno nikad niti ce u skorijoj buducnosti

Sasa

pre 4 godine

Dobra analiza ali opet one stare matrice tipa - Novak je bezoblican. To sto se njegova igra ne moze opisati jednom recenicom je sto nema slabosti. To ne znaci da je bezoblican nego savrsen. Ako bi se vravio robot idealnog tenisera igrao bi najpribliznije Novaku.
(Goran, 14. februar 2020 13:31) # Link komentara

Nema nikakve matrice i pokusaja nipodastavanja jer tekst savrseno oposije njega kao tenisera. Autor teksta pomenutog nije nazvao bezoblicnim (u negativnom smislu), vec teniskim kameleonom radi mogucnosti prilagodjavanja, sto Novaka cini savrsenim. Bez ikakvog razloga zauzimas odbrambeni stav.

tnsfan

pre 4 godine

@stambeni

Federer godisnje samo od sponzora ima oko 70 miliona dolara sto znaci da se povukao 2012 izgubio bi sve ukupno (zajedno sa nagradama od tenisa) barem 800 miliona. Pre par godina je sa Uniklom potpisao ugovor na 300 miliona dolara. Osim toga, interesantna je prica koju je ispricao Stiv Ker, trener GSW-a, koji inace voli tenis i kaze za Djokovica da bi sa onakvim radom nogu mogao da cuva bilo kog niskog igraca u NBA. Dakle, kaze Ker, jednom je imao priliku da se upozna sa Federeom i pitao ga je cemu sve to, zasto igra tenis u tim godinama? Federer mu je odgovirio kratko i jasno: "zato sto volim". To je ujedno i pravi odgovor a ujedno i razlog Federerove dugovecnosti. Ako nesto stvarno volis onda je to tvoj zivot i uzivas u tom zivotu sve dok mozes. Imas i one druge, koji igraju samo zbog novca, ali takvi igraci obicno zavrse karijeru cim dodju do veceg novca. I tu je Boris bio u pravu kada je rekao da je Federer "leader of the pack", da je on tu nastariji i najuspesniji i da svi ostali gledaju sta on radi i da se na njega ugledaju. Cak je i sam Djokovic rekao nesto u stilu "ako moze Federer da igra do 38 onda mogu i ja". Dakle, Federer ih gura napred. Inace, to je tako u sportu, trenutno su veliki konkurenti, cak se mozda i ne podnose, ali kada jednom svemu dodje kraj bice veci prijatelji nego sto sada misle. Jednostavno, upravo je to rivalstvo izmedju te velike trojke doprinelo da svi oni budu bolji nego sto bi bili da tog rivalstva nije bilo.

Vex

pre 4 godine

Auuu ovaj ima statitiku u malom prstu, i sva statitika u korist Noleta. Neke od ovih nisam ni ja znao

"Ali, on je jedini koji je držao sva četiri Grend slema u isto vreme, u finalima ima 13-6 protiv Federera i 15-11 protiv Nadala i ima šansu da postane teniser sa najviše Grend slemova kada sva trojica okače patike o klin."

raca milosavljevic

pre 4 godine

... vala svaka mu je ,,ka Njegoseva" ... kratko,jasno sa cistim argumentima ... cinjenice se nemilosrdne ....tu emocije i navijanje ne pomaze ... pa ni mrznja,nepostovanje,proviciranje od strane pojedinih organizatora,publike ...

No1vak

pre 4 godine

Pa pojavio se Luka Modric. Pa su ga svi napali, kao i Djokovica
(Rade, 14. februar 2020 13:27)

Smisli neki bolji vic,ovaj ti je bas bezveze.Poredjenje Modrica sa Ronaldom i Mesijem je pandan poredjenju Vavrinke sa Djokovicem.Ja sam lepo napisao o pojavi nekog treceg koji je skroz nadmasio dvojicu koji su do tada dominirali.Malo razmisli sta citas.

Ратко Младић

pre 4 godine

Pa zamislite se samo da igrate na punom stadion i non stop se cuje gromoglasan huk, pun stadion ljudi koji stoje i vicu iz sveg glasa, protiv vas... svi navijaju protiv vas, raduju se svakoj vasoj greski, citav stadion 20 000 ljudi zeli da vi izgubite. Brate to bi na filmskom platnu moglo da se prenese , bilo bi brutalno. Mi ne mozemo to da vidjmo kad gledam taj dozivljaja koji Nole dozivljava, jer se bukvalno nista ne vidi i ne cuje sem teren i loptica.

ZAKON

pre 4 godine

Odlican teks! Nama, fanovima Novaka, se posebno dopao, ali svakako mislim da je objektivan.
Noletu treba jos GS da bude GOAT. Ova godina je jako interesantna iz vise razloga.
Trojica majstora ulaze u zavrsnu fazu karijere. Federer se bori kao lav za jos jedan W i baca sve karte na njega.
Rafa se tradicionalno priprema za sljaku, sve osim titule na RG za njega je neuspeh. Stigao bi Federera i stekao osnov da ga prestigne po broju GS.
Nole je u lepom naletu, ali nije ni sjajna situacija. Sigurno da razmislja o zlatu na OI, ali mora da juri i GS jer nema mnogo godina ispred sebe. Zato ci ovogodišnji W biti sjajan ako svi budu zdravi.
Naravno da pratimo i nadolazeće snage.
Dao Bog zdravlja Noletu pa da prestigne svoje rivale po broju GS. Ostali rekordi su tu ili ce doci uz nove titule.

Pant.LA

pre 4 godine

Sve je to nesto sto mi odavno znamo.. lepo je cuti iz tudjih usta.. voleo bih, pored svih ovih rekorda sto se jure, da brat nole uzme jos po jedan garos i sinsinati (il koji je vec masters), pa da brat ima sve najvece turnire bar po dva puta..
ne bi bilo lose i zlato na oi :)

sova

pre 4 godine

U velikoj meri tačno to što je napisano. Narocito kraj teksta. I veoma je bitno to sto je napisano da bi ogroman broj negativaca počeo da izlaziz iz svojih zabluda i iluzija kojima su u prethodnom periodu pokušavali da zatruju što veći broj pojedinaca.

nindža

pre 4 godine

Sve je tako. Ima smisla, to je nešto slično kao u psihijatriji "višestruka ličnost". Ali u ovoj situaciji po pitanju Novaka to nema veze sa psihijatrijom jer je Novak mentalno zdrav! Ali je našao mehanizam prilagođavanja na sve moguće igre u momentu i kada tako radi na terenu za protivnika nema leka osim poraza, tj pobede Novaka! Novak ima višestruku igru na terenu i veliki dijapazon udaraca kao i mikseva i sve to u trenutku brzo razmišlja i prilagođava se u datom momentu. Jednostavno čovek igra tenis svojim umom i zato je i Genije u svakom smislu te reči, što se tiče tenisa. Neprevazidjen!

Novakov sam navijac

pre 4 godine

Nole1 brate samo nemoj sad da ga uprskas.
Najveci Si ikada i verovatno ces i ostati.
Sada treba da ubacis u 6,7,8 u koju hoces brzinu i polako stignes do cilja.
Ti Si inspiracija.
WE BELIVE !!!!
IDEMOOOOOOOO!!!!!
Apropos teksta,
Jeste dobar ali....biće jos boljih.Polako,zivi bili pa videli.
SRECNO NOVACE.

sokolovo oko

pre 4 godine

U vezi ovih promena licnosti koje autor pominje, to je tipicno za Blizanca. Ko se imalo ozbiljnije susreo sa astrologijom, zna o cemu govorim.
Inace, krajnje je zabrinjavajuce da se "zabrinjujuće" sve cesce pojavljuje, i to ne samo u komentarima vec i u izvornim tekstovima, odnosno prevodima, kao sto je ovaj.
(Anomalija, 14. februar 2020 17:31)
I Nadal je blizanac i Fonjini...

Bex

pre 4 godine

Ne svidjaju mi se ovakve analize i smatram ih jednim od razloga zasto Novak nije postovan. Dok dodjes do njegovih dobrih osobina koje su uglavnom na kraju teksta u vidu nekog zakljucka, prodjes kroz sve njegove mane i lose strane, od toga da je imitirao druge igrace, da je u mladosti cesto predavao meceve zbog povreda ili trazio medicinske tajm-aute, da cesto ume da se iznervira na publiku, na svoj tim, da suvise dugo tupka lopticu, da igra pasivno i lovi greske protivnika. A kada se prica o Federeru kaze se genije, maestro, plese po terenu, brzo kapitalizuje prednost, ima ubitacan forhend a i bekend mu je odlican itd. Ne prodjemo kroz njegovu problematicnu mladost kada se svadjao sa sudijama i krcao rekete ko nenormalan. Ne spomene se to da je predavao meceve unapred i izvinjavao se publici satro zbog povrede a za nekoliko dana igrao u Svajcarskoj.Za Nadala se kaze kralj sljake, neumoljiv, borben do kraja, uvek udara lopticu svom silinom i spinom, brutalno efikasan u egzekuciji itd. Ne spominje se nikada njegov besomucan ritual vadjenja gaca, pipkanja od genitalija do lica, redjanje flasica, prekoracenje vremena za serviranje, cesta odsustva i preskakanja turnira tokom godine satro zbog povreda itd. Cak i kada treba da se pohvali Novak izabere se neka negacija, tipa bezlican - a onda se pokusava objasniti da se u stvari misli da je univerzalan igrac. I to se ponavalja iz godine u godinu.

Ce

pre 4 godine

Ovako po meni pre Federera se igrao tenis na nivou, sa stilom, on je postao kralj stila.
Onda je tenis posto igra sirove snage, tada Nadal dolazi na tron.
Visi nivo od ova dva je Noletov nivo, nije najlepši stil(zato ga ne vole) nije najjači stil (zato ga neće razumeti) ali je najinteligentniji (zato će ga voleti).

bmiles

pre 4 godine

Strasan clanak,nema se sta dodati i izuzeti!Sve tacno,samo to neko ne vidi ili ne zeli da vidi,svejedno!Polako se krece nabolje sa objektivnijim misljenjima,bar sto se Novaka tice!Zasluzio je 5 GS od zadnjih 8 aloooo,stvarno je podvig vredan divljenja i priznanja,voleli vi njega ili ne tako mu dodju stvari!

glukozamin

pre 4 godine

"Ali do daljnjeg, ovo je svet Novaka Đokovića i ostaće tako sve dok se ne pojavi koji će imati igru na koju ovaj neće imati odgovor", napisao je sjajni Džo Posnanski.

И шта сад ми ту да пишемо. Па нисам ја бољи новинар од Џоа, а ни ви!

glukozamin

pre 4 godine

Kao Federerov navijac mora da pohvalim super Text. Svaka cast. Svi oni su GOAT!
(rogerthebest, 14. februar 2020 15:10)

А не! Нећемо тако. До скора вам је Роџа био један једини. Сад кад видите да од тога ускоро неће бити ништа, сад "сви они су"... Не, не, нису. Јасно је да је Новак један једини!

nikol dz feimija

pre 4 godine

Neka oni proslavljaju sebe pišući o Novaku a NOVAK NEKA SAMO OSVAJA TITULE I UZIMA PARE, ŠTA GA BRIGA KO ŠTA PRIČA, PIŠE I MISLI O NJEMU, to im je posao da pišu o njemu A NJEGOV JE POSAO DA POBEĐUJE I OSVAJA NAJVEĆE TITULE I NAJVIŠE NOVCA.

Tekst je zanimljiv ali i komentari ovde.

SREĆNO NOVAKU NADALJE.