Četvrtak, 13.02.2020.

11:13

"Bogdanović će dobiti najmanje 80.000.000 dolara"

Bogdan Bogdanović će na leto postati ograničen slobodan agent, ali po svemu sudeći neće napustiti Sakramento.

Izvor: AK

"Bogdanoviæ æe dobiti najmanje 80.000.000 dolara" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Molim te samo da uzmeš u obzir kada su i u kojim uslovima ti igrači koje si naveo potpisali svoje sadašnje ugovore. Misliš da Hornetsi ili Niksi ili neki drugi tim nece odrešiti kesu za BB-a kao što odrešiše recimo Hornetsi za Roziera koji ne može da prebaci preko 40%? Na žalost nas običnog plebsa ogromna količina novca koju FED svakodnevno štampa mora negde da ode, jedno od mesta je sport, zato dolazimo do inflacije vrednosti igrača. Realno, u neka davna vremena, niko od igrača ne bi mogao ni da zamisli tolike novce od jednog ugovora a danas poluigrači potpisuju ugovore na 4 godine vredne 150 miliona dolara (recimo Vigins i sl.) Šta misliš koliko bi u današnje vreme zarađivali igrači iz 90-ih Karl Maloun i Džon Stokton, Geri Pejton, Šon Kemp i Detlef Šrempf, MJ, Skoti, Toni i Denis Rodman, Admiral Robinson, Hakim i Klajd Dreklser, Peni i Šek? Sve je to prijatelju otišlo u 3 lepe i veruj mi kao što sam znao da ga neće trejdovati do februara, tako sada znam da će dobiti preko 15 mil po sezoni. DaBogda i on i Gudura i Beli dobili po 100 miliona po sezoni što se mene tiče :)

p.s. ako Vlade ostane GM i VoltRon trener, u šta čisto sumnjam, Bogi ostaje u Kingsima, Badi ide u trejdu tokom leta, ostaju bez Džajlsa, a Bjelicu najveroavtnije trejduju do februara, Holmsa takođe ukoliko ne srede produžetak ugovora sa njim. Misterija je Begli jer je momak očigledno sagoreo pod pritiskom Luke, probaće da zadrže Bezmora, Parker će prihvatiti zadnju godinu ugovora i to je to.

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Ne da mislim vec sam 100% siguran da mu niko ni kao slobodnom igracu ne bi dao ni 15 a kamoli 20 miliona dolara. Imas spisak svih SG-a u NBA, imas njihove statistike i imas njihove plate. Ako izuzmemo neke veterane, koji su prilicno losi ali imaju puno iskustva, niko sa Bogdanovom statistikom nema 20 miliona po godini. Jel ti stvarno mislis da Bogi zasluzuje ugovor kao jedan Brogdon? Ne znam sta to znaci "biti cenjen". Cenjen je i Rodni Hud a letos potpisao za 5 miliona po godini. Cenjen je i Klarkson pa igra za 13 miliona. Cenjen je Dilon Bruks pa je pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini. Cenjen je Dizhonte Marej pa je potpisao ugovor na 15 miliona po godini. Znas li sta je Markus Smart za Bogija? Zver igracina, a igra za 13 miliona po godini. Jedan Konvington za samo 12 miliona po godini. Dzosh Ricardson za manje od 11. Mogao bih da ti nabrojim barem 30 boljih igraca od Bogija koji igraju za manje od 10 miliona po godini. Nemam ja nista protiv Bogija, neka mu da koliko god ko hoce ali ne volim sto to radi Divac jer steti ugledu srpske kosarke. Setimo se samo situacije sa Bjelicom; Beli je ostao bez ugovora, onda mu 76ersi ponudili ugovor na godinu dana za 4 mil, Beli prvo prihvatio, zatim se predomislio i hteo da se vrati u evropu jer mu ne odgovara kratak ugovor i stalno seljakane, a onda se pojavi Divac i da Belom ugovor 3/21. Na svu srecu Beli je to dobro odradio i zasluzio svaki dolar. A onda dolazi Bogi sa najvecim ruki ugovorom u NBA!!!

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Drug, jel stvarno misli da Bogi nece dobiti ponudu bar 50% preko QO? (p.s. hvala na korekciji covek uci dok je ziv). Mozemo mi ovde ostrasceno sa jedne ili sa druge strane da mislimo o njemu sta hocemo ali je on prilicno cenjen igrac tamo. Meni je muka od nasih ljudi koji nipodastavaju nase ljude a od toga nikakve koristi nemaju.Samo zagadjuju "medijski" prostor svojim furstracijama. Sign and trade moze biti mac sa 2 ostrice ali je u ovoj situaciji jedino sto Kingsima garantuje bilo sta za Bogija, posto su odlucili da ga ne trejduju u feburaru. Naravno ukolikko ne odluce da ga zadrze sto je po meni verovatnije jer jednostavno u ovom nakaradnom VolTRonovom sistemu Bogi se mnogo bolje uklapa uz Foksa od Hilda, zamisli samo kako bi se tek Luka uklopio uz njih dvojicu? Ukoliko se sve zavrsi na Bogijevom prihvatanju QO na 1 godinu, u sto cisto sumnjam jer po mojoj proceni bar 3-4 tima u ligi sa prostorom za ugovore trebaju takvog igraca, onda on relano ne vredi ni taj QO... Setite se kako je Divac izbio dosta para Bulsima i ubacio dosta para u džep Lavinu kada mu je kao RFA ponudio 78 miliona na 4 godine. Opljuvasmo ga tada zestoko, a mislim da bi bilo ko od nas ovde na 1 trejdovao bilo kog igraca Kingsa za Lavina sada. Po meni Bogi ce dobiti ponudu oko 17 mil po sezoni, sto veca suma bude to ce on prihvatiti vise godina ugovora. Kingsi ce tu ponudu izjednaciti sta ce biti posle zavisi od toga ko ce biti GM. Kako stvari stoje ne bi me cudilo da Divac ne bude taj.

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Kao prvo, QO za Bogija je 10.7 miliona, sto znaci da drugi klubovi mogu da ponude i 11 miliona a ne 15-20. Problem je u tome sto retko koji tim udje u taj posao nudjenja novca RFA igracu jer im je taj novac zamrznut sve dok se ne resi to pitanje, sto moze da im poremeti nastup na trzistu FA igraca. Druga stvar, mogu Kingsi da idu na sign and trade ali nije Bogi toliko cenjen da bi bilo ko za njega ponudio bilo sta vredno. U toj vrsti trejda jedan klub obicno na sebe preuzima neki los ugovor u zamenu za pik ili slicno, tako da od te price nema nista.

Slicno je i ako Kingsi daju ugovor Bogiju. Primera radi daju mu 20 miliona. Da li oni stvarno misle da ce za Bogija dobiti igraca koji vredi 20m? Tu su sanse jako male, osim ako se slucajno ne nadje neko ko ima igraca na pogresnoj poziciji pa ga zameni sa losijim igracem ali na poziciji koja im je potrebna. Sanse za to su skoro nikakve. Kada nekom igracu das los ugovor (kada ga ostatak NBA ne vrednuje onoliko koliko ga ti vrednujes) onda si se tim ugovorom ukopao na duze vreme i ako zelis da se resis tog ugovora mora da zrtvujes nekog mladog igraca ili pik.

Medjutim, zasto pricati samo o Kingsima, mozemo malo i o Bogiju jer je on rekao kako zeli da se kladi na sebe. E, ako stvarno zeli da se kladi na sebe onda neka prihvati QO od 10.7 miliona cim mu je Kingsi ponude i posle godinu dana je FA (kada prihvatis QO onda si pod ugovorm samo godinu dana). Tek kada si FA igrac tek onda vidis svoju pravu vrednost.

Vlado

pre 4 godine

Dalje, najgore je sto vecina nema pojma ni kako stvari funkcionisu u NBA u slucaju RFA (ograniceno slobodan agent) sto ce Bogdan biti na leto.
1. Sakramento nudi kval. ponudu. BBu. Ukoliko to ne urade Bogdan postaje neograniceno slobodan i leti glava GMu bio on Divac ili ne, jer u tom slucaju Kingsi ostaju bez icega, odnosno sve sto im ostaje jeste prostor za plate a koliko su atraktivni za druge igrace vam svedoce ugovori koje su morali da daju Arizi, Dedmonu i Dzozefu sa dodju u Sak. Ta ponuda ne moze biti niza od zadnje ponude znaci 12-13 mil po sezoni.
2. Nastupaju druge ekipe i nude svoje ponude Bogdanu koje moraju biti vece od ponude Kingsa. Recimo izmedju 15-20 mil. po sezoni. Nebitno kolika je cifra.
3. Bogi, uslovno receno, nosi ponudu koju bi on prihvatio GMu Kingsa na "izjednacavanje". Ako je ne izjednaci gubi igraca. Ako odluci da je izjednaci ima 2 opcije.

Vidi BBa kao sastavni deo ekipe idemo dalje, ili ne vidi BBa kao deo ekipe u buducnosti i pokusava sa ekipom koja je dala Bogiju ponudu da napravi "Sign and trade" posao.

BB potpisuje za Kingse po ponudi drugog tima i prelazi u taj tim a u Kingse idu igraci i/ili pikovi tog tima. Primer K.Pol sign and trade iz Klip. u Hjuston za Lua, Treza, Beverlija i Dekera.

Kada se sve lepo zavrsi Kingsi ce imati minimum 6 meseci od potpisa BBa i pocetka novog Hildovog ugovora da procene sta im je ciniti.

Pa sad nastavite da pljujete nase ljude po starom "srBskom" obicaju.

ratko00

pre 4 godine

ako dobije 10.000 evra treba da bude zadovaljan lik sutira troje 1/10 na svakom mecu, ili 2/15 najveca smejurija od igraca u istoriji NBA.

realno ili ne

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.
(Milos, 13. februar 2020 12:29)

Vidi, Bojan je stariji 3 i po godine od Bogdana, u aprilu puni 31. godinu i normalno je da ne dobije neki prejak ugovor, pogotovo sto u tom trenutku nije imao "21p i 6r" (zapravo 4r).
I sta ces raditi ako Bogdan dobije 20 po sezoni ne znam, sto li te to toliko tisti...

bskfan

pre 4 godine

U NBA je sve moguce, kao sto je i Plamli dobio 14 miliona po godini iako nije imao nijednu ponudu. Posle taj isti Plamli bude potpuno neupotrebljiv u plejofu a svi se prave ludi da ne znaju u cemu je problem i krivca traze u "neiskustvu igraca" i slicnim glupostima. Ili znas ili ne znas, to je citava mudrost. Kad smo kod Bogija, on bi u teoriji trebalo da bude veoma zahvalan igrac jer moze da igra na dve poziciji ali je problem sto on nijednu od te dve pozicije ne igra dobro. On moze da igra pleja na utakmicama niskog inteziteta ali cim se stegnu odbrane Bogi je neupotrebljiv. O odbrani da ne i govorimo, pored njega prolaze kako hoce. Pozicija beka sutera je manje zahtevna, igrac ne mora da bude previse talentovan, ali mora da igra jaku odbranu i da dobro sutira. Sam procenat suta kod Bogija nije problem, jos je veci problem sto se njemu desava da se skroz izgubi i da nema nijedan sut u prve dve cetvrtine. Sve u svemu, ako neki igrac dobije 20 miliona po godini onda je on prakticno treci igrac u timu, a Bogi to nije. Dilon Bruks u Grizlijima pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini, a starter i igracina. Lu Vilijams igra za 8 miliona, Rodni Hud za 5 miliona itd. Pogledajte samo sta radi Klarkson u Juti i za koje pare igra.

јд123

pre 4 godine

Ушао сам у коментаре само да похвалим овога ко је смислио овај наслов. Зна он на шта се пале Срби и да ће бити много коментара ;-).

Нисам их читао нити намеравам, довољно ми је било пљувачине на вести о Дивцу. Могу замислити како се паљевинама са комплексом ниже вредности дигао притисак када су угледали ову цифру. Пукните од муке и препирите се око Партизана/Звезде, док бивши играчи Партизана и Звезде као Богдановић и Бјелица броје милионе, ћаскају, испијају кафу и зезају се. А ви удрите још јаче у коментарима, треба та негативна енергија да изађе, није добро то носити у себи, цркнућете од муке, удари ће вас срчани или мождани... ;-).

jelena

pre 4 godine

NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

A sacramento ide na titulu?? Hahahahahahah pa onu 20god u playoff nisu ušli

Haha

pre 4 godine

@noname

A prve dve u gostima 23 i 25 poena? Za dve pobede u gostima, ta treca kuci rutinski se odradila , i nije najveci uticaj imao, bukvalno im doneo dve pobede u gostima ? Prati neki drugi sport leba ti

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 18:27)

Ključni igrač Kingsa?? U kom svetu ti živiš? Bogdan je SUVI PROSEK u NBA. I da se vratimo na Panatu. Tu utakmicu koju je Bogdan postigao 25 poena i imao pir 35, Ekpe Udo je imao pir 34. Dakle, koga je on to sam pobedio?

живац

pre 4 godine

српске приче и визија бизниса. дивац свакако лети. а кад је тако, може за крај да да богдану паре које нико други не би и онда да фино поделе. милина. тако је радио и сале селектор са играчима типа паунић исл. зато и пролазимо како пролазимо, зато нас не поштују и зато су салета свуда најурили, а дивца не могу да виде очима, осим ранадивеа којем је ушао у ректум, само му се чарапе виде.

Fifi

pre 4 godine

kad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bljahhhh, 13. februar 2020 16:25)

Slazem se. Pisite o Davidovcu, Simanicu , Lazicu. Uhvatili se za BB koji nema pojma.

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 17:27)

Znači estetski utisak je najbitniji?? Druže, SLAGAO si da je sam pobedio Panatu. Ja sam ti stavio podatak da je TRI igrača imalo isti učinak, a DVA igrača bolji učinak od Bogdana. Ti mi kao argument odgovaras tvoj lični utisak o toj seriji. Zaboravio si i da navedeš podatak da on zarađuje milione, to je vaš najjači adut.

Aleks

pre 4 godine

Demar Derozan

Jao kad se setim te serije protiv Panate... Bogdan trpa li trpa, ne znam šta se tad probudilo u njemu, trener traži tajm aut i dere se na igrače: "ne dozvolite Bogdanoviću da izađe iz bloka, ne dozvolite mu da izađe iz bloka". Odmah prvi napad Bogdan zabija trojku, on nemoćno širi ruke :D Obradović je izjavio za tu seriju "odigrao je kao pravi lider". Sa te prve dve utakmice praktično su otišli dalje jer su obe pobede bile u gostima... Fenerbahce je tada imao luksuz da je u svakom delu takmičenja mogao neko da iskoči i povede ekipu, Judo je pokidao FF posle. Ali Bogdanu je uvek išla poslednja lopta, kad je teška situacija Datome, Dikson, Kalinić - svi traže njega da primi loptu. On je čini mi se te sezone odsustvovao mesec ili dva i rekli su da je bio jako težak period bez njega, videlo se koliko je značio timu. Jeste Bogdan neverovatno odigrao tu sezonu ali iskreno Fener je tada igrao bas dobru i bas timsku košarku.

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.

NoName

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 16:47)

Još jedna u nizu neistina. Treća utakmica između Fenera i Pao - Bogdan 10 poena, Kalina 10 poena, Judo 10 poena, Naneli 12 poena, Ali Muhamed 13 poena... Koga je on to sam pobedio??? Ostale utakmice nisam ni tražio.

Kole

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)
Tacno je da igraci u njegovo vreme nisu toliko uzimali, ali Divac je za vreme aktivnog igranja u NBA postao tezi za 100M$. Tako da, nije on dekintos kako mislis.

Bljahhhh

pre 4 godine

Nikad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.

uzzaaassss

pre 4 godine

ето зашто треба отпустити дивца. барнс, богдановић, бејзмор... итд итд
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (живац, 13. februar 2020 15:38)

Mozda treba ali nece, a ti se samo nadaj ... hahahaha

Demar Derozan

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.

Daki

pre 4 godine

Koliko glupih usporedbi ima ovjde napisanim. Zar stvarno mislite da je amerima bitno kako je on igral play off euro lige, ili kako je igrao za reprezentaciju? Ako bi to gledali onda bi naspram tih partije bio jako loš igrač jer u Sacramentu ne igra tako dobro. A realno, u 3 godine u NBA ne pokazuje nikakav ekstra napredak. A u 28 minuta na parketu u ekipi u kojoj se može nabrijavati statistika i šutirati malo više on se baš i ne proslavlja. A oni koji napišu za usporedbu da se Bojan ne vidi u play offu, Bogdan još nije ni okusio play off utakmicu. Da se ne misli da je imam loše mišljenje o Bogdanu, on j eizvrstan igrač koji to ne pokazuje u NBA. Po nekim statistikama je samo dobar igrač, a da li to vrijedi 80 milijuna...ne znam

Statističar

pre 4 godine

CP3 (Chris Paul) 2019/2020
Utakmica 53; poena 17,5; skokova 5; asistencija 6,6; FG 48,6; FG3 35,8 ZARADA 2019/2020 38,5 MILIONA DOLARA.

CJ McCollum 2019/2020
Utakmica 52; poena 21,3; skokova 3,9; asistencija 3,8; FG 44,6; FG3 38,3
zarada 2019/2020 27,5 miliona dolara

Bradley Beal 2019/2020
Utakmica 46; poena 29,1; skokova 4,4; asistencija 6,2; FG 45,4; FG3 32,2
zarada 27 miliona dolara

Kemba Walker 2019/2020
Utakmica 45; poena 21,8; skokova 4; asistencija 5; FG 43,3; FG3 38,8
zarada 32,7 miliona dolara

Bogdan Bogdanović 2019/2020
Utakmica 43; poena 14,4; skokova 3,2; asistencija 3,1; FG 42,9; FG3 36,6
zarada 8,5 miliona dolara.

Svi američki komentatori govore da će Bogdan dobiti ponudu po sezoni između 16 i 18 miliona dolara. Jedan Furnie (koji je bolji šuter, ali lošiji plej) ima 17 miliona i to u poslednjoj godini ugovora. Takoše, ove godine jedan Riki Rubio ima sve, osim asistencija, lošije podatke od Bogdana a plaćen je preko 16 miliona dolara. Naravno, da je Bogdan prilišno lošiji od CP3, ali za platu jednog CP3 neki tim može da kupi i Bogdana i Klinta Kapelu - nekom je potrebna dubina rostera!!!

Smogovci

pre 4 godine

@Demar...
Regularnu sezonu EL je odigrao kao ... pa prava reč Zmaj ALI dolazi F4 i on se OPET ne vidi, uz Judoa Kalinić je jedini i pravi MVP tog F4.
To mu je drugi F4 gde ne postoji uz neke stani-pani situacije za reprezentaciju stekao sam utisak da BB nije taj koji treba da bude na parketu kada je baš tvrdo a lopta nikako kod njega. Još nije pogodio za pobedu kada je važno.
Odličan igrač ali eto emocije, želja... nešto nije kako treba. Siguran sam da će nekad da mu se vrati, pitanje kada i za koga... Turke, franšizu ili Srbiju...
Srbija ima toliko igrača sa ...... da uvek neko može da šutne, bivši selektor je slepo njemu verovao uvek. Sale je dobio jedinu utakmicu na poslednji napad protiv Nemačke... Bjelica je pogodio.

onako

pre 4 godine

Hm, Hild je bolji igrač tu valjda ništa nije sporno. Pitanje za Divca da li mu trebaju takva dva polovnjaka Badi i Bogdan ili stepenice iznad uz manje zvučnu zamenu.
Gledam kao posao, morao je obojicu da potpiše i odmah u trejd za nekog nosioca igre prema kome ide i sastav.
Hild 80,90 mil nije to malo Bogdan ajde 50tak to zajedno je 130,140 mil da se ne lažemo precenjeni su a zarobiće novac.
Nije Bogdanović kalibar za velika dela u NBA teška je to pozicija.

Demar Derozan

pre 4 godine

@BIA
Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.

WillyWonka

pre 4 godine

Dabogda dobio 150 miliona, ali realno je 50-60 miliona, bliže 50. Pa nije niko lud, stvari su kod Bogdana poprilično jasne, njemu je na ljeto 28 godina, nema tu nekog bitnog napretka u budućnosti. Zar neko misli da su Amerikanci glupi da bacaju pare? Možda samo Divac, ali svjestan je da će ga to koštati posla.

stefan cerak

pre 4 godine

Zasto bi neko platio toliko igraca kao sto je Bogdan? U evropi bi bio iznadprosecan, slazemo se, ali u NBA takav kalibar igraca je prosecan, moze da se plati od 7m do 15m po sezoni. Da ne kazem da za 20m moze duplo bolji da se dovede...

better call saul

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je potpisao ugovor za Utah Jazz i za 4 god. dobio 73 mil dolara. Bojan je bolji igrac od Bogdana. Tako da ova cifra nije realna. Pogledajte statistiku, sve ce vam reci.

box

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).

Headhunter

pre 4 godine

Da li su sportaši danas preplaćeni? Vjerojatno jesu. Ali, svatko od nas je mogao ići na livadu ganjati loptu ili na "školskom" ubacivati trice. Priče "nije me imao k'o gurati" ne piju vodu. Svi koji imaju talenat, volju i spremni su za odricanje,uspiju u tome što rade.
Amerikanci su Bogdana procijenili na 80 miliona i nikome od nas ne uzimaju iz džepa. Čemu toliko zavisti i zlobe?
Oni u koje se kunete (Zvezda, Partizan, Dinamo), oni troše vašu lovu koja dolazi iz vaših džepova... Mi koji živimo u "banana" državama trebali bi biti ponosni na sportaše, glumce, doktore, radnike koji su pobjegli iz ove "žabokrečine" i koji su uspjeli u životu.
Pozdrav!

kimi

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

Sjajno razigrava sa jednom asistencijom po mecu.

petarczv

pre 4 godine

Kad je hild potpisao novi ugovor za slične pare ovde su danima bogibotovi prosipali frustracije kako je to previse kako je mnogo a decko je za klasu bolji igrač od bogdana i u tome se svi slažu. Ali sad pošto je bogdan u pitanju onda 80 miliona nije mnogo čak šta vise malo je.. Sto se tiče mene nek uzme i 200mil ako moze ali njegovi navijaci su totalno nerealni. Hild onda zasluzuje barem 100 mil a Dončić 200

goblin

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...

Qu4s4r

pre 4 godine

Ne postoji ni teoretska sansa da dobije 80 miliona. Jako mali broj ekipa ce imati dovoljno prostora da mu daju 12-13 miliona godisnje, dok je 20 izvan svake realne price.
Cap space ce biti veliki komoditet na ljeto, ugovori ce vecinom biti team friendly.

Kreko

pre 4 godine

Zasluzuje po dojmu 12-14 mil po godinu. Nije mi jasno sta sacramento radi, hield, fox, bogdan, Barnes sve OK igraci Al dovoljno tek za zacelje zapada. Kako ove tako I iducih par godina jer memphis, new Orleans, phoenix pa cak I minnesota imaju bolju mladu jezgru I mjesta za napredak. Dallas, Houston, lal, lac, denver, okc, utah su debelo ispred, golden state kad se ovi vrate takoder. Zapravo mislim da ce iducih par sezona bit debelo najgori na zapadu, valjda nece divac opet visoke pikove uludo bacit. Najbolji su za rebuilding novi krenit od ovog im nista nema

Kikujiro

pre 4 godine

Bogdan je sigurno mnogo dobar igrač, o tome nema šta da se diskutuje, on je košarkaški univerzalno obrazovan igrač, i očigledno je da se njegov potencijal nije do kraja realizirao u Kingsima. Mislim da "mora" da promeni tim, da ode u ekipu koja je PO tim. Ako to uspe "procvetaće", ako ostane gde je sada ne vidim nipšta bolje za njega i od njega u budućnosti. Jedino ako Divac dovede nekog super trenera koji će magičnom palicom to sve da složi. Realno - to se neće dogoditi, tako da beži Bogdane.

Kukatilo

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...
(goblin, 13. februar 2020 14:09)

Bogi nema tih problema, nikad nece ni igrati plejof.

Kukatilo

pre 4 godine

Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 14:24)

Najbolji igraci Fenera na final four-u su bili Judo i Kalinic, a ti nastavi da zivis u lazi, ljubi te brat.

montoya

pre 4 godine

Obozavam Bogdana jos iz Partizana, ali se nesto desava sa njim u poslednje vreme, ne lici na sebe! Sinoc protiv Dalasa ubedljivo najgori, imao je sut 1/8 kada vise nisam mogao da gledam i prebacim na Denver.

Seansa

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam ko jos veruje u ove placene marketinske kojestarije...decko je prosecan igrac, ali ima neverovatan marketing oko sebe.

zvrk

pre 4 godine

Druze Bogdane ako ikad procitas ovo ,da dobijem tolke pare ,prvoj cetvrotici drugova iz detinjstva bi dao po milion evra i obezbedio rodbinu,uzu siru familiju,od najmladjih do najstarijih....

777

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 13. februar 2020 12:44)

Kad je precenjen Gist ili Peperoglu koji je vise sedeo ove sezone nego igrao, sto ne bi BB? Drugo, puna su vam usta bila godinama Bobi, uzmi im pare a covek igra 3 minuta? I sada vam nesto bode oci? BB , smiri zivce, opusteno, potpisaces ugovor a onda lagano. Sve ce biti onako kako treba. Bolji si od mnogih koji zgrcu milione. Samo lagano a psi neka laju , vreme im propazi..

Danijel

pre 4 godine

Majko Bozija ima li te !!! 80 miliona dolara za sta ljudi???? Da loptu probacuje kroz obruc. U neka vremena ti ljudi su nazivani cirkuzantima i radili su ucirkusu za platu.
A citam i komentara svega ovde ima.... Kao jedan sto pise 'dobar je on decko zasluzio je'
A sta je to parametar kojim se ocenjuje da li je neko dobar ili nije?
Jel ga ta osoba mozda licno upoznala videla mu karakter, lose osobine, mane. On je mozda lep ovako vizuelno al sa ljudskom dobrotom to je ne spojivo.

jelena

pre 4 godine

Pa to je sve vreme i cilj trija djordjevic, divac bogdanovic. Klasicno ce da urade amere nema veze sto je djordjevic ukanalio reprezentaciju a divac sacramento...

Dule

pre 4 godine

Koliko strucnjaka, blago nama. Igrac koji se svaki ali svaki put odazvao reprezentaciji. Da izuzmemo 37% suta za tri, posto je domacim strucnjacima to malo. Koliko zlobe u ljudima.. zalosno.

123321

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...

ranzo

pre 4 godine

No postoji razlog zbog kojeg je Sacramento odlučio ponuditi Bogdanu ovolike novce. Da je slobodan igrač, ta svota bila manja, a po isteku ove sezone postat će ograničen slobodni igrač. To znači da će Sacramento morati izjednačiti svaku ponudu koja stigne želi li ga zadržati.

Bivsi kosarkas

pre 4 godine

Za igraca koji jedva izvuce 14 poena po mecu dati 80 miliona dolara. Pa gde ovo ide? Nije on jedini ima jos mnogo prosecnih igraca koji dobijaju ogromne ugovore. U evropi ima boljih igraca od njega, da ne pricamo o NBA.

nbc

pre 4 godine

Ovi komentari me zaista toliko razočaraju u ovaj moj narod. Mnogo zlobe. Jadnici. Bogdane puno sreće i da uzmeš i 100. A ovi bolesni panteri neka se pojedu. Usput on je sigurno jedan od najboljih bekova. Neko ovdje reče DeKolo, Šved... vjerovatno da je iz zvezde bio bi najbolji svih vremena u Evropi što je i istina.

BlA

pre 4 godine

Sto se mene tice ok igrac nikako najvisa klasa can ni za evroligu. Ali sto se para tice ma neka uzme sto vise moze i neka ih odere. Nece oni bankrotirati

Bocko

pre 4 godine

Problem sa Bogdanom na ovom portalu je taj sto neki misle da je medju najboljim bekovima u NBA, a drugi misle da pojma nema. Moje misljenje je da je Bogdan posle Dragica i De Koloa, mozda i Sveda kada je u vinklu najbolji evropljanin na svojoj poziciji. Na zalost u NBA tesko da je i u 30 bekova-sutera. Ipak je tamo prejako, narocito na bekovima.

IGOR

pre 4 godine

Dođi u Zvezdu, novac nije problem. Inače, Bogdan je delija, ali su ga generali na silu doveli u Partizan.
(Ovako je bilo, 13. februar 2020 12:53)
Mozda je i bio, ali vise sigurno nije. Sto se dovodjenja na silu tice njega je njegov trener Gagi Jakovljevic nudio i dovodio u Zvezdu, ali vam nije trebao.

glisa

pre 4 godine

Milos...погледај само колика је минутажа Бојана Богдановића а колико Богданова.Бојан игра више минута, троши више лопти, на сваких пар година је заузет лети играјући за своју земљу док Богдан игра сваког лета за Србију и повређен и уморан улази у сваку сезону у Нба, на све то.Бојан је старији на све то, доста пре Богдана је дошао у НБА. На све то погледај како одбрану игра Бојан (исподпросечно), а погледај како игра Богдан (најбољи дефанзивац у својој екипи), погледај број асистенција.

Samo čovek

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI, sto znaci da ce neko drugi od NBA ekipa vec to ponuditi, a ne Divac, a verujem i da postoji sansa da Divac ne bude u mogucnosti da izjednaci ako naleti neka jako dobra ponuda za Bogdana. To su cinjenice, Bogdan po NBA standardima trenutno vredi mnogo vise od Bjelice, zao mi je ako to neko ne razume, ali fakat je da ovo nisu spekulacije kao sa Sergejom, to ce se videti vec sledece sezone kad Bogdan potpise drugi najveci ugovor u sprskoj kosarci ikad (odmah iza Jokicevog).

Mare

pre 4 godine

Ako Divac želi 100% da izgubi posao, onda će sigurno ponuditi ovo Bogdanu. Šalu na stranu, mislim da Bogdanović mora više da učini do kraja regularnog dela lige ukoliko želi da vidi ovakav ugovor. Trenutno, mislim da je bliži USD 52-56m, tj. između USD 13m i USD 14m nego ovde napisanih USD 20m. Svakako da Bogdanu želimo sve najbolje i da uzme što više!

kimi

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...
(123321, 13. februar 2020 13:09)

Pa kakve ugovore daje svojim ortacima, sigurno nije na svoju stetu.

kimi

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI
(Samo čovek, 13. februar 2020 13:14)

Nece Divac nista da izjednaci zato sto leti na kraju sezone.
Navijaci Sakramenta su porenuli cak i akciju zakupljivanja bilborda sa kog ce pozvati Divca na ostavku.

tocka

pre 4 godine

Njima treba još jedan igrač kao Bogdan sa kojim se zna šta igra... Problem je što oni igraju jako brzo run&gun i Fox i Hild su pretalentovani, ali su skroz divlji, a dzaba onda Bogdan koji stane na loptu moze samo da smeta. Kada igra njegovu igru on dobro igra, kada treba da juri za ovima on igra ko pocetnik, nema tu fiziku jednostavno. Ako Bogdan dobije ove pare, koje po meni onim što je pokazao ne zasluzuje, šta onda treba da dobije Bjelica koji je u Kingsima procvetao i jedan je od najkonstantnijih igrača?

Дека Антипревејановић

pre 4 godine

Ако амерички стручњаци то кажу, немам разлога да им не верујем. Они нису клубашки/секташки обојени. Нико не каже да ће Богдан тај новац добити у Кингсима. Дати 20милиона за резервног играча је луксуз. Верујем да ће неки други клуб (Сан Антонио, Далас...) понудити тај новац. Остаје да се види да ли ће Дејвис остати у Лејкерсима и да ли ће Мајами чекати 2021 за Атекумба. Давање великог новца није страно НБА клубовима, нарочито овог лета када буде био сиромашан избор слободних агената.

Toni Bandera

pre 4 godine

Al koja bi likčina bio Bogi kad bi ovih 80 milki podelio na ravne časti, svaki od nas bi dobio oko 11.5$.
Ustvari mogo bi on sebi da uzme okruglo 3milke, što je više negp dovoljno sa bahanalije, a svaki Srbin (bez dijaspore) da valja tačno 11$, e sad neto ili bruto ne znam, al kolko god da je, malo li je?

kimi

pre 4 godine

Kada se porede Bjelica i Bogdan samo jedan od njih je ponudio nesto elitno NBA ligi. To je sut za tri poena Bjelice ove sezone, koji je na 45 posto, treci suter lige.
Bogdan je sporadican suter, jedna je 6 od 8 sledece cetri je na 20 posto za tri.
Ulaz nema jer je suvise spor, bas kao i Bjelica. Obojica su losi zbog nedostatka brzine u odbrani 1na 1.
Dok dobro brane u postu. Bjelica je bolji skakac za svoju poziciju od Bogdana, a i bolji protok lopte je sa Belim, ne davi kao Bogdan.
Sve u svemu, Bjelica zasluzuje veci ugovor od Bogdana.

:-)

pre 4 godine

Bogdan ove sezone igra ispod očekivanog nivoa, očajan start sezone, pa onda dosta bolje, pa se sad opet vratio na toplo hladno gde je toplo 16 poena. Ako se gleda ova sezona, realno nema šanse da dobije 80 miliona jer jednostavno ne igra dobro ove sezone. Bjelica ima bolju i stabilniju sezonu od njega. Ako se gleda koliko može, moguće da dobije 80 miliona, ali za to bi on morao imati odličan finiš sezone. Malo čudno da igra ovako s obzirom koliko je bio pun samopouzdanja od SP. Bojan Bogdanović je od Jute dobio 17 miliona godišnje, a imao je 18 poena u proseku. Treba biti oprezan, posebno ako Bogdan ode u neki jači tim. 80 miliona je puno za igrača od 14.5 poena, bez obzira što je Bogdan Srbin.

BojanNS

pre 4 godine

Ovi komentari (mislim samo na komentare na sportskim vestim, ostale ni ne citam) su postali nepodnosljivi za citanje. Umesto da sluze da se podrze nasi igraci, nase reprezentacije, nasi klubovi, da se da neki uopsten komentar na utakmicu, komentari kod nas u Srbiji sluze da se pljune po nekom igracu ili timu. Narucito su nepodnosljivi komentari gde se prepucavaju navijaci Zvezde i Partizana. Ako su vesti o Novaku, Bogdanovicu, Jokicu, Jovicu, Mitrovicu, Sergeju... i nemate sta pamentno da kazete, nemojte ni ostavljati komentar, a ne ovaj je bolji od onog, ovaj nije za NBA... Svi oni su uradili vise nego sto ce vecina nas ovde na B92 uraditi ikada u zivotu. A ovi sto dolaze iz drugih drzava da bi pljunuli po nasim igracima, njihove komentare ne treba ni objavljivati.

Milan

pre 4 godine

Budimo sada realni i po pitanju Bogdana kao što smo bili i za Hilda kada je potpisivao svoj ugovor. Ako ćemo iskreno, bolji je Hild igrač, i ako se ovo obistini kao tačno Divca stvarno treba oterati. Ne samo zato što je dao ove pare Bogdanu, već što je nagomilao mediokritete poput Barnsa, Hilda, Bogdana, sve po 20+ miliona po sezoni a svi dostigli maksimum bez nade da će napredovati bilo šta u karijeri.

Aca86

pre 4 godine

Ja bih voleo, jer je nas, ali mozda je 15 realnije za njega. Jeste sada u prvoj petorci jer su Hildu dali da bude vodja druge petorke. Malo ce se zakopati Sac sa visokim ugovorima za Foxa, Bogija, Hilda, a verovatno ce dati Begliju. A Barns vec ima visok ugovor. Jedino ih cupa da Begli pocne da igra kao sto se ocekuje, inace ce i 8 mesto bito upitno.

Randy Marsh

pre 4 godine

To mora da je neka greška... Ili ti Ameri se baš ne razumeju u ekonomiju... Ja ovde čitah da neće dobiti ni 10 miliona, a valjda znaju bolje naši tastatura stručnjaci??

Lex

pre 4 godine

Ali najjaci su mi ovi "objektivni" ocajna statistika bla bla.Ljudi 14/3/3 uz 43% iz igre i 40% za tri je odlicno s' obzirom sa kim decko igra.Naravno,ne branim ga,mnogo je nekonstantan i mora to da popravi ukoliko ne zeli da bude samo role player u NBA

keceri

pre 4 godine

Kako?????? Stvarno bi voleo da mu krene, ali ne izgleda da moze uopste da igra. Onda bi Beli, sto se tice konstantnosti i doprinosa, trebalo da dobije 180milki. Ovo nema veze sa vezom!

ta_luk

pre 4 godine

Bogdanović propada u NBA ligi, procenti su mu svake godine sve gori, ne odgovara njemu ova jurnjava nikako. On je igracina za evropsku košarku, gde se igra sporije, sa više taktike, gde može da kreira i pogadja iz izradjenih situacija. NBA jednostavno nije za njega, nema brz izbačaj i zato loše šutira trojke. Pogledajte kako Hield izbacuje loptu, iako je Bogi školovaniji šuter od njega, ali sporo je to za NBA. Vrati se i dominira u Evroligi, ne kvari karijeru i talenat koji je vrhunski.

anonimni

pre 4 godine

Hejteriiii ajmo pljujte. Brat Bogi, samo rad i rad! Realno, koliko ga volim, čak i ja mislim da mu je sezona ispod proseka, posebno posle onakvog svetskog prvenstva, ali kad vidim ove ljude sto ga pljuju, pa milina

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!

kimi

pre 4 godine

Divac ide na kraju sezone i tesko da ce novi GM da mu da toliko.
Verovatno idu u novi ribild i gledace da se rese svih sem Foxa, Holmsa i Beglija.

Dvojnik

pre 4 godine

A Divac ce dobiti otkaz ako mu da tu lovu, to je sigurno. I ovaj sadasnji ugovor od 9mil godisnje je diskutabilan jer mu je Divac dao kad mu Niko nije davao ni 3mil, a nije se bas nesto usrecio.
I ne razumem to pravi mesta da moze da izjednaci ponude ostalih timova, ko da je Kavaj licno. Pa sad je tu I sta? Kolko su jaki? Tu je I predhodne 2 godine i sta su dobili? Sto bi za njega pravio mesta? E moj Divac bio si kul lik

C

pre 4 godine

Od srca mu želim 160 miliona.Izuzetan sportista i jako lijepo vaspitan.Ako je nekom krivo zbog toga i neka je jer mu je jedina briga u životu blagajna Kingsa.

kakone

pre 4 godine

Bogdane, bjezi odatle. Divac veze nema , Doncic je najbolji pokazatelj njegovog znanja. Mada mislim da ce Divac brzo dobiti sut kartu. Ako vec nisi sklopio pakt sa djavolom, seli se.

Milos

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.

Milos

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.

C

pre 4 godine

Od srca mu želim 160 miliona.Izuzetan sportista i jako lijepo vaspitan.Ako je nekom krivo zbog toga i neka je jer mu je jedina briga u životu blagajna Kingsa.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!

Milan

pre 4 godine

Budimo sada realni i po pitanju Bogdana kao što smo bili i za Hilda kada je potpisivao svoj ugovor. Ako ćemo iskreno, bolji je Hild igrač, i ako se ovo obistini kao tačno Divca stvarno treba oterati. Ne samo zato što je dao ove pare Bogdanu, već što je nagomilao mediokritete poput Barnsa, Hilda, Bogdana, sve po 20+ miliona po sezoni a svi dostigli maksimum bez nade da će napredovati bilo šta u karijeri.

keceri

pre 4 godine

Kako?????? Stvarno bi voleo da mu krene, ali ne izgleda da moze uopste da igra. Onda bi Beli, sto se tice konstantnosti i doprinosa, trebalo da dobije 180milki. Ovo nema veze sa vezom!

:-)

pre 4 godine

Bogdan ove sezone igra ispod očekivanog nivoa, očajan start sezone, pa onda dosta bolje, pa se sad opet vratio na toplo hladno gde je toplo 16 poena. Ako se gleda ova sezona, realno nema šanse da dobije 80 miliona jer jednostavno ne igra dobro ove sezone. Bjelica ima bolju i stabilniju sezonu od njega. Ako se gleda koliko može, moguće da dobije 80 miliona, ali za to bi on morao imati odličan finiš sezone. Malo čudno da igra ovako s obzirom koliko je bio pun samopouzdanja od SP. Bojan Bogdanović je od Jute dobio 17 miliona godišnje, a imao je 18 poena u proseku. Treba biti oprezan, posebno ako Bogdan ode u neki jači tim. 80 miliona je puno za igrača od 14.5 poena, bez obzira što je Bogdan Srbin.

Bocko

pre 4 godine

Problem sa Bogdanom na ovom portalu je taj sto neki misle da je medju najboljim bekovima u NBA, a drugi misle da pojma nema. Moje misljenje je da je Bogdan posle Dragica i De Koloa, mozda i Sveda kada je u vinklu najbolji evropljanin na svojoj poziciji. Na zalost u NBA tesko da je i u 30 bekova-sutera. Ipak je tamo prejako, narocito na bekovima.

kimi

pre 4 godine

Divac ide na kraju sezone i tesko da ce novi GM da mu da toliko.
Verovatno idu u novi ribild i gledace da se rese svih sem Foxa, Holmsa i Beglija.

Dvojnik

pre 4 godine

A Divac ce dobiti otkaz ako mu da tu lovu, to je sigurno. I ovaj sadasnji ugovor od 9mil godisnje je diskutabilan jer mu je Divac dao kad mu Niko nije davao ni 3mil, a nije se bas nesto usrecio.
I ne razumem to pravi mesta da moze da izjednaci ponude ostalih timova, ko da je Kavaj licno. Pa sad je tu I sta? Kolko su jaki? Tu je I predhodne 2 godine i sta su dobili? Sto bi za njega pravio mesta? E moj Divac bio si kul lik

kimi

pre 4 godine

Kada se porede Bjelica i Bogdan samo jedan od njih je ponudio nesto elitno NBA ligi. To je sut za tri poena Bjelice ove sezone, koji je na 45 posto, treci suter lige.
Bogdan je sporadican suter, jedna je 6 od 8 sledece cetri je na 20 posto za tri.
Ulaz nema jer je suvise spor, bas kao i Bjelica. Obojica su losi zbog nedostatka brzine u odbrani 1na 1.
Dok dobro brane u postu. Bjelica je bolji skakac za svoju poziciju od Bogdana, a i bolji protok lopte je sa Belim, ne davi kao Bogdan.
Sve u svemu, Bjelica zasluzuje veci ugovor od Bogdana.

kimi

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

Sjajno razigrava sa jednom asistencijom po mecu.

anonimni

pre 4 godine

Hejteriiii ajmo pljujte. Brat Bogi, samo rad i rad! Realno, koliko ga volim, čak i ja mislim da mu je sezona ispod proseka, posebno posle onakvog svetskog prvenstva, ali kad vidim ove ljude sto ga pljuju, pa milina

BojanNS

pre 4 godine

Ovi komentari (mislim samo na komentare na sportskim vestim, ostale ni ne citam) su postali nepodnosljivi za citanje. Umesto da sluze da se podrze nasi igraci, nase reprezentacije, nasi klubovi, da se da neki uopsten komentar na utakmicu, komentari kod nas u Srbiji sluze da se pljune po nekom igracu ili timu. Narucito su nepodnosljivi komentari gde se prepucavaju navijaci Zvezde i Partizana. Ako su vesti o Novaku, Bogdanovicu, Jokicu, Jovicu, Mitrovicu, Sergeju... i nemate sta pamentno da kazete, nemojte ni ostavljati komentar, a ne ovaj je bolji od onog, ovaj nije za NBA... Svi oni su uradili vise nego sto ce vecina nas ovde na B92 uraditi ikada u zivotu. A ovi sto dolaze iz drugih drzava da bi pljunuli po nasim igracima, njihove komentare ne treba ni objavljivati.

Headhunter

pre 4 godine

Da li su sportaši danas preplaćeni? Vjerojatno jesu. Ali, svatko od nas je mogao ići na livadu ganjati loptu ili na "školskom" ubacivati trice. Priče "nije me imao k'o gurati" ne piju vodu. Svi koji imaju talenat, volju i spremni su za odricanje,uspiju u tome što rade.
Amerikanci su Bogdana procijenili na 80 miliona i nikome od nas ne uzimaju iz džepa. Čemu toliko zavisti i zlobe?
Oni u koje se kunete (Zvezda, Partizan, Dinamo), oni troše vašu lovu koja dolazi iz vaših džepova... Mi koji živimo u "banana" državama trebali bi biti ponosni na sportaše, glumce, doktore, radnike koji su pobjegli iz ove "žabokrečine" i koji su uspjeli u životu.
Pozdrav!

Samo čovek

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI, sto znaci da ce neko drugi od NBA ekipa vec to ponuditi, a ne Divac, a verujem i da postoji sansa da Divac ne bude u mogucnosti da izjednaci ako naleti neka jako dobra ponuda za Bogdana. To su cinjenice, Bogdan po NBA standardima trenutno vredi mnogo vise od Bjelice, zao mi je ako to neko ne razume, ali fakat je da ovo nisu spekulacije kao sa Sergejom, to ce se videti vec sledece sezone kad Bogdan potpise drugi najveci ugovor u sprskoj kosarci ikad (odmah iza Jokicevog).

Dule

pre 4 godine

Koliko strucnjaka, blago nama. Igrac koji se svaki ali svaki put odazvao reprezentaciji. Da izuzmemo 37% suta za tri, posto je domacim strucnjacima to malo. Koliko zlobe u ljudima.. zalosno.

Danijel

pre 4 godine

Majko Bozija ima li te !!! 80 miliona dolara za sta ljudi???? Da loptu probacuje kroz obruc. U neka vremena ti ljudi su nazivani cirkuzantima i radili su ucirkusu za platu.
A citam i komentara svega ovde ima.... Kao jedan sto pise 'dobar je on decko zasluzio je'
A sta je to parametar kojim se ocenjuje da li je neko dobar ili nije?
Jel ga ta osoba mozda licno upoznala videla mu karakter, lose osobine, mane. On je mozda lep ovako vizuelno al sa ljudskom dobrotom to je ne spojivo.

Mare

pre 4 godine

Ako Divac želi 100% da izgubi posao, onda će sigurno ponuditi ovo Bogdanu. Šalu na stranu, mislim da Bogdanović mora više da učini do kraja regularnog dela lige ukoliko želi da vidi ovakav ugovor. Trenutno, mislim da je bliži USD 52-56m, tj. između USD 13m i USD 14m nego ovde napisanih USD 20m. Svakako da Bogdanu želimo sve najbolje i da uzme što više!

Kukatilo

pre 4 godine

Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 14:24)

Najbolji igraci Fenera na final four-u su bili Judo i Kalinic, a ti nastavi da zivis u lazi, ljubi te brat.

Daki

pre 4 godine

Koliko glupih usporedbi ima ovjde napisanim. Zar stvarno mislite da je amerima bitno kako je on igral play off euro lige, ili kako je igrao za reprezentaciju? Ako bi to gledali onda bi naspram tih partije bio jako loš igrač jer u Sacramentu ne igra tako dobro. A realno, u 3 godine u NBA ne pokazuje nikakav ekstra napredak. A u 28 minuta na parketu u ekipi u kojoj se može nabrijavati statistika i šutirati malo više on se baš i ne proslavlja. A oni koji napišu za usporedbu da se Bojan ne vidi u play offu, Bogdan još nije ni okusio play off utakmicu. Da se ne misli da je imam loše mišljenje o Bogdanu, on j eizvrstan igrač koji to ne pokazuje u NBA. Po nekim statistikama je samo dobar igrač, a da li to vrijedi 80 milijuna...ne znam

BlA

pre 4 godine

Sto se mene tice ok igrac nikako najvisa klasa can ni za evroligu. Ali sto se para tice ma neka uzme sto vise moze i neka ih odere. Nece oni bankrotirati

better call saul

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je potpisao ugovor za Utah Jazz i za 4 god. dobio 73 mil dolara. Bojan je bolji igrac od Bogdana. Tako da ova cifra nije realna. Pogledajte statistiku, sve ce vam reci.

montoya

pre 4 godine

Obozavam Bogdana jos iz Partizana, ali se nesto desava sa njim u poslednje vreme, ne lici na sebe! Sinoc protiv Dalasa ubedljivo najgori, imao je sut 1/8 kada vise nisam mogao da gledam i prebacim na Denver.

ta_luk

pre 4 godine

Bogdanović propada u NBA ligi, procenti su mu svake godine sve gori, ne odgovara njemu ova jurnjava nikako. On je igracina za evropsku košarku, gde se igra sporije, sa više taktike, gde može da kreira i pogadja iz izradjenih situacija. NBA jednostavno nije za njega, nema brz izbačaj i zato loše šutira trojke. Pogledajte kako Hield izbacuje loptu, iako je Bogi školovaniji šuter od njega, ali sporo je to za NBA. Vrati se i dominira u Evroligi, ne kvari karijeru i talenat koji je vrhunski.

Seansa

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam ko jos veruje u ove placene marketinske kojestarije...decko je prosecan igrac, ali ima neverovatan marketing oko sebe.

Bivsi kosarkas

pre 4 godine

Za igraca koji jedva izvuce 14 poena po mecu dati 80 miliona dolara. Pa gde ovo ide? Nije on jedini ima jos mnogo prosecnih igraca koji dobijaju ogromne ugovore. U evropi ima boljih igraca od njega, da ne pricamo o NBA.

jelena

pre 4 godine

Pa to je sve vreme i cilj trija djordjevic, divac bogdanovic. Klasicno ce da urade amere nema veze sto je djordjevic ukanalio reprezentaciju a divac sacramento...

tocka

pre 4 godine

Njima treba još jedan igrač kao Bogdan sa kojim se zna šta igra... Problem je što oni igraju jako brzo run&gun i Fox i Hild su pretalentovani, ali su skroz divlji, a dzaba onda Bogdan koji stane na loptu moze samo da smeta. Kada igra njegovu igru on dobro igra, kada treba da juri za ovima on igra ko pocetnik, nema tu fiziku jednostavno. Ako Bogdan dobije ove pare, koje po meni onim što je pokazao ne zasluzuje, šta onda treba da dobije Bjelica koji je u Kingsima procvetao i jedan je od najkonstantnijih igrača?

Qu4s4r

pre 4 godine

Ne postoji ni teoretska sansa da dobije 80 miliona. Jako mali broj ekipa ce imati dovoljno prostora da mu daju 12-13 miliona godisnje, dok je 20 izvan svake realne price.
Cap space ce biti veliki komoditet na ljeto, ugovori ce vecinom biti team friendly.

Kukatilo

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...
(goblin, 13. februar 2020 14:09)

Bogi nema tih problema, nikad nece ni igrati plejof.

kimi

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...
(123321, 13. februar 2020 13:09)

Pa kakve ugovore daje svojim ortacima, sigurno nije na svoju stetu.

kimi

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI
(Samo čovek, 13. februar 2020 13:14)

Nece Divac nista da izjednaci zato sto leti na kraju sezone.
Navijaci Sakramenta su porenuli cak i akciju zakupljivanja bilborda sa kog ce pozvati Divca na ostavku.

Toni Bandera

pre 4 godine

Al koja bi likčina bio Bogi kad bi ovih 80 milki podelio na ravne časti, svaki od nas bi dobio oko 11.5$.
Ustvari mogo bi on sebi da uzme okruglo 3milke, što je više negp dovoljno sa bahanalije, a svaki Srbin (bez dijaspore) da valja tačno 11$, e sad neto ili bruto ne znam, al kolko god da je, malo li je?

petarczv

pre 4 godine

Kad je hild potpisao novi ugovor za slične pare ovde su danima bogibotovi prosipali frustracije kako je to previse kako je mnogo a decko je za klasu bolji igrač od bogdana i u tome se svi slažu. Ali sad pošto je bogdan u pitanju onda 80 miliona nije mnogo čak šta vise malo je.. Sto se tiče mene nek uzme i 200mil ako moze ali njegovi navijaci su totalno nerealni. Hild onda zasluzuje barem 100 mil a Dončić 200

stefan cerak

pre 4 godine

Zasto bi neko platio toliko igraca kao sto je Bogdan? U evropi bi bio iznadprosecan, slazemo se, ali u NBA takav kalibar igraca je prosecan, moze da se plati od 7m do 15m po sezoni. Da ne kazem da za 20m moze duplo bolji da se dovede...

Statističar

pre 4 godine

CP3 (Chris Paul) 2019/2020
Utakmica 53; poena 17,5; skokova 5; asistencija 6,6; FG 48,6; FG3 35,8 ZARADA 2019/2020 38,5 MILIONA DOLARA.

CJ McCollum 2019/2020
Utakmica 52; poena 21,3; skokova 3,9; asistencija 3,8; FG 44,6; FG3 38,3
zarada 2019/2020 27,5 miliona dolara

Bradley Beal 2019/2020
Utakmica 46; poena 29,1; skokova 4,4; asistencija 6,2; FG 45,4; FG3 32,2
zarada 27 miliona dolara

Kemba Walker 2019/2020
Utakmica 45; poena 21,8; skokova 4; asistencija 5; FG 43,3; FG3 38,8
zarada 32,7 miliona dolara

Bogdan Bogdanović 2019/2020
Utakmica 43; poena 14,4; skokova 3,2; asistencija 3,1; FG 42,9; FG3 36,6
zarada 8,5 miliona dolara.

Svi američki komentatori govore da će Bogdan dobiti ponudu po sezoni između 16 i 18 miliona dolara. Jedan Furnie (koji je bolji šuter, ali lošiji plej) ima 17 miliona i to u poslednjoj godini ugovora. Takoše, ove godine jedan Riki Rubio ima sve, osim asistencija, lošije podatke od Bogdana a plaćen je preko 16 miliona dolara. Naravno, da je Bogdan prilišno lošiji od CP3, ali za platu jednog CP3 neki tim može da kupi i Bogdana i Klinta Kapelu - nekom je potrebna dubina rostera!!!

nbc

pre 4 godine

Ovi komentari me zaista toliko razočaraju u ovaj moj narod. Mnogo zlobe. Jadnici. Bogdane puno sreće i da uzmeš i 100. A ovi bolesni panteri neka se pojedu. Usput on je sigurno jedan od najboljih bekova. Neko ovdje reče DeKolo, Šved... vjerovatno da je iz zvezde bio bi najbolji svih vremena u Evropi što je i istina.

box

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).

Randy Marsh

pre 4 godine

To mora da je neka greška... Ili ti Ameri se baš ne razumeju u ekonomiju... Ja ovde čitah da neće dobiti ni 10 miliona, a valjda znaju bolje naši tastatura stručnjaci??

123321

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...

onako

pre 4 godine

Hm, Hild je bolji igrač tu valjda ništa nije sporno. Pitanje za Divca da li mu trebaju takva dva polovnjaka Badi i Bogdan ili stepenice iznad uz manje zvučnu zamenu.
Gledam kao posao, morao je obojicu da potpiše i odmah u trejd za nekog nosioca igre prema kome ide i sastav.
Hild 80,90 mil nije to malo Bogdan ajde 50tak to zajedno je 130,140 mil da se ne lažemo precenjeni su a zarobiće novac.
Nije Bogdanović kalibar za velika dela u NBA teška je to pozicija.

Bljahhhh

pre 4 godine

Nikad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.

јд123

pre 4 godine

Ушао сам у коментаре само да похвалим овога ко је смислио овај наслов. Зна он на шта се пале Срби и да ће бити много коментара ;-).

Нисам их читао нити намеравам, довољно ми је било пљувачине на вести о Дивцу. Могу замислити како се паљевинама са комплексом ниже вредности дигао притисак када су угледали ову цифру. Пукните од муке и препирите се око Партизана/Звезде, док бивши играчи Партизана и Звезде као Богдановић и Бјелица броје милионе, ћаскају, испијају кафу и зезају се. А ви удрите још јаче у коментарима, треба та негативна енергија да изађе, није добро то носити у себи, цркнућете од муке, удари ће вас срчани или мождани... ;-).

WillyWonka

pre 4 godine

Dabogda dobio 150 miliona, ali realno je 50-60 miliona, bliže 50. Pa nije niko lud, stvari su kod Bogdana poprilično jasne, njemu je na ljeto 28 godina, nema tu nekog bitnog napretka u budućnosti. Zar neko misli da su Amerikanci glupi da bacaju pare? Možda samo Divac, ali svjestan je da će ga to koštati posla.

Kole

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)
Tacno je da igraci u njegovo vreme nisu toliko uzimali, ali Divac je za vreme aktivnog igranja u NBA postao tezi za 100M$. Tako da, nije on dekintos kako mislis.

goblin

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 18:27)

Ključni igrač Kingsa?? U kom svetu ti živiš? Bogdan je SUVI PROSEK u NBA. I da se vratimo na Panatu. Tu utakmicu koju je Bogdan postigao 25 poena i imao pir 35, Ekpe Udo je imao pir 34. Dakle, koga je on to sam pobedio?

Aca86

pre 4 godine

Ja bih voleo, jer je nas, ali mozda je 15 realnije za njega. Jeste sada u prvoj petorci jer su Hildu dali da bude vodja druge petorke. Malo ce se zakopati Sac sa visokim ugovorima za Foxa, Bogija, Hilda, a verovatno ce dati Begliju. A Barns vec ima visok ugovor. Jedino ih cupa da Begli pocne da igra kao sto se ocekuje, inace ce i 8 mesto bito upitno.

ranzo

pre 4 godine

No postoji razlog zbog kojeg je Sacramento odlučio ponuditi Bogdanu ovolike novce. Da je slobodan igrač, ta svota bila manja, a po isteku ove sezone postat će ograničen slobodni igrač. To znači da će Sacramento morati izjednačiti svaku ponudu koja stigne želi li ga zadržati.

777

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 13. februar 2020 12:44)

Kad je precenjen Gist ili Peperoglu koji je vise sedeo ove sezone nego igrao, sto ne bi BB? Drugo, puna su vam usta bila godinama Bobi, uzmi im pare a covek igra 3 minuta? I sada vam nesto bode oci? BB , smiri zivce, opusteno, potpisaces ugovor a onda lagano. Sve ce biti onako kako treba. Bolji si od mnogih koji zgrcu milione. Samo lagano a psi neka laju , vreme im propazi..

Kikujiro

pre 4 godine

Bogdan je sigurno mnogo dobar igrač, o tome nema šta da se diskutuje, on je košarkaški univerzalno obrazovan igrač, i očigledno je da se njegov potencijal nije do kraja realizirao u Kingsima. Mislim da "mora" da promeni tim, da ode u ekipu koja je PO tim. Ako to uspe "procvetaće", ako ostane gde je sada ne vidim nipšta bolje za njega i od njega u budućnosti. Jedino ako Divac dovede nekog super trenera koji će magičnom palicom to sve da složi. Realno - to se neće dogoditi, tako da beži Bogdane.

Smogovci

pre 4 godine

@Demar...
Regularnu sezonu EL je odigrao kao ... pa prava reč Zmaj ALI dolazi F4 i on se OPET ne vidi, uz Judoa Kalinić je jedini i pravi MVP tog F4.
To mu je drugi F4 gde ne postoji uz neke stani-pani situacije za reprezentaciju stekao sam utisak da BB nije taj koji treba da bude na parketu kada je baš tvrdo a lopta nikako kod njega. Još nije pogodio za pobedu kada je važno.
Odličan igrač ali eto emocije, želja... nešto nije kako treba. Siguran sam da će nekad da mu se vrati, pitanje kada i za koga... Turke, franšizu ili Srbiju...
Srbija ima toliko igrača sa ...... da uvek neko može da šutne, bivši selektor je slepo njemu verovao uvek. Sale je dobio jedinu utakmicu na poslednji napad protiv Nemačke... Bjelica je pogodio.

Lex

pre 4 godine

Ali najjaci su mi ovi "objektivni" ocajna statistika bla bla.Ljudi 14/3/3 uz 43% iz igre i 40% za tri je odlicno s' obzirom sa kim decko igra.Naravno,ne branim ga,mnogo je nekonstantan i mora to da popravi ukoliko ne zeli da bude samo role player u NBA

zvrk

pre 4 godine

Druze Bogdane ako ikad procitas ovo ,da dobijem tolke pare ,prvoj cetvrotici drugova iz detinjstva bi dao po milion evra i obezbedio rodbinu,uzu siru familiju,od najmladjih do najstarijih....

glisa

pre 4 godine

Milos...погледај само колика је минутажа Бојана Богдановића а колико Богданова.Бојан игра више минута, троши више лопти, на сваких пар година је заузет лети играјући за своју земљу док Богдан игра сваког лета за Србију и повређен и уморан улази у сваку сезону у Нба, на све то.Бојан је старији на све то, доста пре Богдана је дошао у НБА. На све то погледај како одбрану игра Бојан (исподпросечно), а погледај како игра Богдан (најбољи дефанзивац у својој екипи), погледај број асистенција.

kakone

pre 4 godine

Bogdane, bjezi odatle. Divac veze nema , Doncic je najbolji pokazatelj njegovog znanja. Mada mislim da ce Divac brzo dobiti sut kartu. Ako vec nisi sklopio pakt sa djavolom, seli se.

Kreko

pre 4 godine

Zasluzuje po dojmu 12-14 mil po godinu. Nije mi jasno sta sacramento radi, hield, fox, bogdan, Barnes sve OK igraci Al dovoljno tek za zacelje zapada. Kako ove tako I iducih par godina jer memphis, new Orleans, phoenix pa cak I minnesota imaju bolju mladu jezgru I mjesta za napredak. Dallas, Houston, lal, lac, denver, okc, utah su debelo ispred, golden state kad se ovi vrate takoder. Zapravo mislim da ce iducih par sezona bit debelo najgori na zapadu, valjda nece divac opet visoke pikove uludo bacit. Najbolji su za rebuilding novi krenit od ovog im nista nema

живац

pre 4 godine

српске приче и визија бизниса. дивац свакако лети. а кад је тако, може за крај да да богдану паре које нико други не би и онда да фино поделе. милина. тако је радио и сале селектор са играчима типа паунић исл. зато и пролазимо како пролазимо, зато нас не поштују и зато су салета свуда најурили, а дивца не могу да виде очима, осим ранадивеа којем је ушао у ректум, само му се чарапе виде.

IGOR

pre 4 godine

Dođi u Zvezdu, novac nije problem. Inače, Bogdan je delija, ali su ga generali na silu doveli u Partizan.
(Ovako je bilo, 13. februar 2020 12:53)
Mozda je i bio, ali vise sigurno nije. Sto se dovodjenja na silu tice njega je njegov trener Gagi Jakovljevic nudio i dovodio u Zvezdu, ali vam nije trebao.

jelena

pre 4 godine

NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

A sacramento ide na titulu?? Hahahahahahah pa onu 20god u playoff nisu ušli

bskfan

pre 4 godine

U NBA je sve moguce, kao sto je i Plamli dobio 14 miliona po godini iako nije imao nijednu ponudu. Posle taj isti Plamli bude potpuno neupotrebljiv u plejofu a svi se prave ludi da ne znaju u cemu je problem i krivca traze u "neiskustvu igraca" i slicnim glupostima. Ili znas ili ne znas, to je citava mudrost. Kad smo kod Bogija, on bi u teoriji trebalo da bude veoma zahvalan igrac jer moze da igra na dve poziciji ali je problem sto on nijednu od te dve pozicije ne igra dobro. On moze da igra pleja na utakmicama niskog inteziteta ali cim se stegnu odbrane Bogi je neupotrebljiv. O odbrani da ne i govorimo, pored njega prolaze kako hoce. Pozicija beka sutera je manje zahtevna, igrac ne mora da bude previse talentovan, ali mora da igra jaku odbranu i da dobro sutira. Sam procenat suta kod Bogija nije problem, jos je veci problem sto se njemu desava da se skroz izgubi i da nema nijedan sut u prve dve cetvrtine. Sve u svemu, ako neki igrac dobije 20 miliona po godini onda je on prakticno treci igrac u timu, a Bogi to nije. Dilon Bruks u Grizlijima pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini, a starter i igracina. Lu Vilijams igra za 8 miliona, Rodni Hud za 5 miliona itd. Pogledajte samo sta radi Klarkson u Juti i za koje pare igra.

Дека Антипревејановић

pre 4 godine

Ако амерички стручњаци то кажу, немам разлога да им не верујем. Они нису клубашки/секташки обојени. Нико не каже да ће Богдан тај новац добити у Кингсима. Дати 20милиона за резервног играча је луксуз. Верујем да ће неки други клуб (Сан Антонио, Далас...) понудити тај новац. Остаје да се види да ли ће Дејвис остати у Лејкерсима и да ли ће Мајами чекати 2021 за Атекумба. Давање великог новца није страно НБА клубовима, нарочито овог лета када буде био сиромашан избор слободних агената.

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..

Demar Derozan

pre 4 godine

@BIA
Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.

realno ili ne

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.
(Milos, 13. februar 2020 12:29)

Vidi, Bojan je stariji 3 i po godine od Bogdana, u aprilu puni 31. godinu i normalno je da ne dobije neki prejak ugovor, pogotovo sto u tom trenutku nije imao "21p i 6r" (zapravo 4r).
I sta ces raditi ako Bogdan dobije 20 po sezoni ne znam, sto li te to toliko tisti...

Vlado

pre 4 godine

Dalje, najgore je sto vecina nema pojma ni kako stvari funkcionisu u NBA u slucaju RFA (ograniceno slobodan agent) sto ce Bogdan biti na leto.
1. Sakramento nudi kval. ponudu. BBu. Ukoliko to ne urade Bogdan postaje neograniceno slobodan i leti glava GMu bio on Divac ili ne, jer u tom slucaju Kingsi ostaju bez icega, odnosno sve sto im ostaje jeste prostor za plate a koliko su atraktivni za druge igrace vam svedoce ugovori koje su morali da daju Arizi, Dedmonu i Dzozefu sa dodju u Sak. Ta ponuda ne moze biti niza od zadnje ponude znaci 12-13 mil po sezoni.
2. Nastupaju druge ekipe i nude svoje ponude Bogdanu koje moraju biti vece od ponude Kingsa. Recimo izmedju 15-20 mil. po sezoni. Nebitno kolika je cifra.
3. Bogi, uslovno receno, nosi ponudu koju bi on prihvatio GMu Kingsa na "izjednacavanje". Ako je ne izjednaci gubi igraca. Ako odluci da je izjednaci ima 2 opcije.

Vidi BBa kao sastavni deo ekipe idemo dalje, ili ne vidi BBa kao deo ekipe u buducnosti i pokusava sa ekipom koja je dala Bogiju ponudu da napravi "Sign and trade" posao.

BB potpisuje za Kingse po ponudi drugog tima i prelazi u taj tim a u Kingse idu igraci i/ili pikovi tog tima. Primer K.Pol sign and trade iz Klip. u Hjuston za Lua, Treza, Beverlija i Dekera.

Kada se sve lepo zavrsi Kingsi ce imati minimum 6 meseci od potpisa BBa i pocetka novog Hildovog ugovora da procene sta im je ciniti.

Pa sad nastavite da pljujete nase ljude po starom "srBskom" obicaju.

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 17:27)

Znači estetski utisak je najbitniji?? Druže, SLAGAO si da je sam pobedio Panatu. Ja sam ti stavio podatak da je TRI igrača imalo isti učinak, a DVA igrača bolji učinak od Bogdana. Ti mi kao argument odgovaras tvoj lični utisak o toj seriji. Zaboravio si i da navedeš podatak da on zarađuje milione, to je vaš najjači adut.

Fifi

pre 4 godine

kad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bljahhhh, 13. februar 2020 16:25)

Slazem se. Pisite o Davidovcu, Simanicu , Lazicu. Uhvatili se za BB koji nema pojma.

Aleks

pre 4 godine

Demar Derozan

Jao kad se setim te serije protiv Panate... Bogdan trpa li trpa, ne znam šta se tad probudilo u njemu, trener traži tajm aut i dere se na igrače: "ne dozvolite Bogdanoviću da izađe iz bloka, ne dozvolite mu da izađe iz bloka". Odmah prvi napad Bogdan zabija trojku, on nemoćno širi ruke :D Obradović je izjavio za tu seriju "odigrao je kao pravi lider". Sa te prve dve utakmice praktično su otišli dalje jer su obe pobede bile u gostima... Fenerbahce je tada imao luksuz da je u svakom delu takmičenja mogao neko da iskoči i povede ekipu, Judo je pokidao FF posle. Ali Bogdanu je uvek išla poslednja lopta, kad je teška situacija Datome, Dikson, Kalinić - svi traže njega da primi loptu. On je čini mi se te sezone odsustvovao mesec ili dva i rekli su da je bio jako težak period bez njega, videlo se koliko je značio timu. Jeste Bogdan neverovatno odigrao tu sezonu ali iskreno Fener je tada igrao bas dobru i bas timsku košarku.

uzzaaassss

pre 4 godine

ето зашто треба отпустити дивца. барнс, богдановић, бејзмор... итд итд
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (живац, 13. februar 2020 15:38)

Mozda treba ali nece, a ti se samo nadaj ... hahahaha

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.

NoName

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 16:47)

Još jedna u nizu neistina. Treća utakmica između Fenera i Pao - Bogdan 10 poena, Kalina 10 poena, Judo 10 poena, Naneli 12 poena, Ali Muhamed 13 poena... Koga je on to sam pobedio??? Ostale utakmice nisam ni tražio.

Haha

pre 4 godine

@noname

A prve dve u gostima 23 i 25 poena? Za dve pobede u gostima, ta treca kuci rutinski se odradila , i nije najveci uticaj imao, bukvalno im doneo dve pobede u gostima ? Prati neki drugi sport leba ti

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Kao prvo, QO za Bogija je 10.7 miliona, sto znaci da drugi klubovi mogu da ponude i 11 miliona a ne 15-20. Problem je u tome sto retko koji tim udje u taj posao nudjenja novca RFA igracu jer im je taj novac zamrznut sve dok se ne resi to pitanje, sto moze da im poremeti nastup na trzistu FA igraca. Druga stvar, mogu Kingsi da idu na sign and trade ali nije Bogi toliko cenjen da bi bilo ko za njega ponudio bilo sta vredno. U toj vrsti trejda jedan klub obicno na sebe preuzima neki los ugovor u zamenu za pik ili slicno, tako da od te price nema nista.

Slicno je i ako Kingsi daju ugovor Bogiju. Primera radi daju mu 20 miliona. Da li oni stvarno misle da ce za Bogija dobiti igraca koji vredi 20m? Tu su sanse jako male, osim ako se slucajno ne nadje neko ko ima igraca na pogresnoj poziciji pa ga zameni sa losijim igracem ali na poziciji koja im je potrebna. Sanse za to su skoro nikakve. Kada nekom igracu das los ugovor (kada ga ostatak NBA ne vrednuje onoliko koliko ga ti vrednujes) onda si se tim ugovorom ukopao na duze vreme i ako zelis da se resis tog ugovora mora da zrtvujes nekog mladog igraca ili pik.

Medjutim, zasto pricati samo o Kingsima, mozemo malo i o Bogiju jer je on rekao kako zeli da se kladi na sebe. E, ako stvarno zeli da se kladi na sebe onda neka prihvati QO od 10.7 miliona cim mu je Kingsi ponude i posle godinu dana je FA (kada prihvatis QO onda si pod ugovorm samo godinu dana). Tek kada si FA igrac tek onda vidis svoju pravu vrednost.

Demar Derozan

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Ne da mislim vec sam 100% siguran da mu niko ni kao slobodnom igracu ne bi dao ni 15 a kamoli 20 miliona dolara. Imas spisak svih SG-a u NBA, imas njihove statistike i imas njihove plate. Ako izuzmemo neke veterane, koji su prilicno losi ali imaju puno iskustva, niko sa Bogdanovom statistikom nema 20 miliona po godini. Jel ti stvarno mislis da Bogi zasluzuje ugovor kao jedan Brogdon? Ne znam sta to znaci "biti cenjen". Cenjen je i Rodni Hud a letos potpisao za 5 miliona po godini. Cenjen je i Klarkson pa igra za 13 miliona. Cenjen je Dilon Bruks pa je pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini. Cenjen je Dizhonte Marej pa je potpisao ugovor na 15 miliona po godini. Znas li sta je Markus Smart za Bogija? Zver igracina, a igra za 13 miliona po godini. Jedan Konvington za samo 12 miliona po godini. Dzosh Ricardson za manje od 11. Mogao bih da ti nabrojim barem 30 boljih igraca od Bogija koji igraju za manje od 10 miliona po godini. Nemam ja nista protiv Bogija, neka mu da koliko god ko hoce ali ne volim sto to radi Divac jer steti ugledu srpske kosarke. Setimo se samo situacije sa Bjelicom; Beli je ostao bez ugovora, onda mu 76ersi ponudili ugovor na godinu dana za 4 mil, Beli prvo prihvatio, zatim se predomislio i hteo da se vrati u evropu jer mu ne odgovara kratak ugovor i stalno seljakane, a onda se pojavi Divac i da Belom ugovor 3/21. Na svu srecu Beli je to dobro odradio i zasluzio svaki dolar. A onda dolazi Bogi sa najvecim ruki ugovorom u NBA!!!

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.

ratko00

pre 4 godine

ako dobije 10.000 evra treba da bude zadovaljan lik sutira troje 1/10 na svakom mecu, ili 2/15 najveca smejurija od igraca u istoriji NBA.

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Drug, jel stvarno misli da Bogi nece dobiti ponudu bar 50% preko QO? (p.s. hvala na korekciji covek uci dok je ziv). Mozemo mi ovde ostrasceno sa jedne ili sa druge strane da mislimo o njemu sta hocemo ali je on prilicno cenjen igrac tamo. Meni je muka od nasih ljudi koji nipodastavaju nase ljude a od toga nikakve koristi nemaju.Samo zagadjuju "medijski" prostor svojim furstracijama. Sign and trade moze biti mac sa 2 ostrice ali je u ovoj situaciji jedino sto Kingsima garantuje bilo sta za Bogija, posto su odlucili da ga ne trejduju u feburaru. Naravno ukolikko ne odluce da ga zadrze sto je po meni verovatnije jer jednostavno u ovom nakaradnom VolTRonovom sistemu Bogi se mnogo bolje uklapa uz Foksa od Hilda, zamisli samo kako bi se tek Luka uklopio uz njih dvojicu? Ukoliko se sve zavrsi na Bogijevom prihvatanju QO na 1 godinu, u sto cisto sumnjam jer po mojoj proceni bar 3-4 tima u ligi sa prostorom za ugovore trebaju takvog igraca, onda on relano ne vredi ni taj QO... Setite se kako je Divac izbio dosta para Bulsima i ubacio dosta para u džep Lavinu kada mu je kao RFA ponudio 78 miliona na 4 godine. Opljuvasmo ga tada zestoko, a mislim da bi bilo ko od nas ovde na 1 trejdovao bilo kog igraca Kingsa za Lavina sada. Po meni Bogi ce dobiti ponudu oko 17 mil po sezoni, sto veca suma bude to ce on prihvatiti vise godina ugovora. Kingsi ce tu ponudu izjednaciti sta ce biti posle zavisi od toga ko ce biti GM. Kako stvari stoje ne bi me cudilo da Divac ne bude taj.

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Molim te samo da uzmeš u obzir kada su i u kojim uslovima ti igrači koje si naveo potpisali svoje sadašnje ugovore. Misliš da Hornetsi ili Niksi ili neki drugi tim nece odrešiti kesu za BB-a kao što odrešiše recimo Hornetsi za Roziera koji ne može da prebaci preko 40%? Na žalost nas običnog plebsa ogromna količina novca koju FED svakodnevno štampa mora negde da ode, jedno od mesta je sport, zato dolazimo do inflacije vrednosti igrača. Realno, u neka davna vremena, niko od igrača ne bi mogao ni da zamisli tolike novce od jednog ugovora a danas poluigrači potpisuju ugovore na 4 godine vredne 150 miliona dolara (recimo Vigins i sl.) Šta misliš koliko bi u današnje vreme zarađivali igrači iz 90-ih Karl Maloun i Džon Stokton, Geri Pejton, Šon Kemp i Detlef Šrempf, MJ, Skoti, Toni i Denis Rodman, Admiral Robinson, Hakim i Klajd Dreklser, Peni i Šek? Sve je to prijatelju otišlo u 3 lepe i veruj mi kao što sam znao da ga neće trejdovati do februara, tako sada znam da će dobiti preko 15 mil po sezoni. DaBogda i on i Gudura i Beli dobili po 100 miliona po sezoni što se mene tiče :)

p.s. ako Vlade ostane GM i VoltRon trener, u šta čisto sumnjam, Bogi ostaje u Kingsima, Badi ide u trejdu tokom leta, ostaju bez Džajlsa, a Bjelicu najveroavtnije trejduju do februara, Holmsa takođe ukoliko ne srede produžetak ugovora sa njim. Misterija je Begli jer je momak očigledno sagoreo pod pritiskom Luke, probaće da zadrže Bezmora, Parker će prihvatiti zadnju godinu ugovora i to je to.

Milos

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.

keceri

pre 4 godine

Kako?????? Stvarno bi voleo da mu krene, ali ne izgleda da moze uopste da igra. Onda bi Beli, sto se tice konstantnosti i doprinosa, trebalo da dobije 180milki. Ovo nema veze sa vezom!

Dvojnik

pre 4 godine

A Divac ce dobiti otkaz ako mu da tu lovu, to je sigurno. I ovaj sadasnji ugovor od 9mil godisnje je diskutabilan jer mu je Divac dao kad mu Niko nije davao ni 3mil, a nije se bas nesto usrecio.
I ne razumem to pravi mesta da moze da izjednaci ponude ostalih timova, ko da je Kavaj licno. Pa sad je tu I sta? Kolko su jaki? Tu je I predhodne 2 godine i sta su dobili? Sto bi za njega pravio mesta? E moj Divac bio si kul lik

C

pre 4 godine

Od srca mu želim 160 miliona.Izuzetan sportista i jako lijepo vaspitan.Ako je nekom krivo zbog toga i neka je jer mu je jedina briga u životu blagajna Kingsa.

anonimni

pre 4 godine

Hejteriiii ajmo pljujte. Brat Bogi, samo rad i rad! Realno, koliko ga volim, čak i ja mislim da mu je sezona ispod proseka, posebno posle onakvog svetskog prvenstva, ali kad vidim ove ljude sto ga pljuju, pa milina

kakone

pre 4 godine

Bogdane, bjezi odatle. Divac veze nema , Doncic je najbolji pokazatelj njegovog znanja. Mada mislim da ce Divac brzo dobiti sut kartu. Ako vec nisi sklopio pakt sa djavolom, seli se.

ta_luk

pre 4 godine

Bogdanović propada u NBA ligi, procenti su mu svake godine sve gori, ne odgovara njemu ova jurnjava nikako. On je igracina za evropsku košarku, gde se igra sporije, sa više taktike, gde može da kreira i pogadja iz izradjenih situacija. NBA jednostavno nije za njega, nema brz izbačaj i zato loše šutira trojke. Pogledajte kako Hield izbacuje loptu, iako je Bogi školovaniji šuter od njega, ali sporo je to za NBA. Vrati se i dominira u Evroligi, ne kvari karijeru i talenat koji je vrhunski.

Milan

pre 4 godine

Budimo sada realni i po pitanju Bogdana kao što smo bili i za Hilda kada je potpisivao svoj ugovor. Ako ćemo iskreno, bolji je Hild igrač, i ako se ovo obistini kao tačno Divca stvarno treba oterati. Ne samo zato što je dao ove pare Bogdanu, već što je nagomilao mediokritete poput Barnsa, Hilda, Bogdana, sve po 20+ miliona po sezoni a svi dostigli maksimum bez nade da će napredovati bilo šta u karijeri.

Kukatilo

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...
(goblin, 13. februar 2020 14:09)

Bogi nema tih problema, nikad nece ni igrati plejof.

Danijel

pre 4 godine

Majko Bozija ima li te !!! 80 miliona dolara za sta ljudi???? Da loptu probacuje kroz obruc. U neka vremena ti ljudi su nazivani cirkuzantima i radili su ucirkusu za platu.
A citam i komentara svega ovde ima.... Kao jedan sto pise 'dobar je on decko zasluzio je'
A sta je to parametar kojim se ocenjuje da li je neko dobar ili nije?
Jel ga ta osoba mozda licno upoznala videla mu karakter, lose osobine, mane. On je mozda lep ovako vizuelno al sa ljudskom dobrotom to je ne spojivo.

jelena

pre 4 godine

Pa to je sve vreme i cilj trija djordjevic, divac bogdanovic. Klasicno ce da urade amere nema veze sto je djordjevic ukanalio reprezentaciju a divac sacramento...

box

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).

goblin

pre 4 godine

Bogdan bez problema može da dobije taj novac.E sad,da li od Sakramenta ili nekog drugog.Kakvi sve likovi u NBA imaju brutalne ugovore.Imate gomilu ekipa koje su krenule "od nule",imaju gomilu para u "seleri kepu"(taj novac MORA da se potroši),i zašto neki tim tipa Čikago ili Klivlend ne bi dao te pare Bogdanu."Koliko bi dobio Bojan",pita ovde neko i dobija "pluseve".Pa ne znam,znam da po tradiciji nestane u plej ofu(tako će i ove sezone,i on i ta precenjena Juta),da ne igra odbranu,da nema asistencija,skokova...U plej ofu,kad se "udje u meso" i taj šut će nestati...Da godinama unazad ne može Hrvatsku da dovede ni blizu medalje...Lik nije pobednik...Malo više poštovanja za našeg Bogdanovića,svako leto igra za Srbiju,naš treći tim je odveo do srebra na EP, brzo zaboravljamo...

:-)

pre 4 godine

Bogdan ove sezone igra ispod očekivanog nivoa, očajan start sezone, pa onda dosta bolje, pa se sad opet vratio na toplo hladno gde je toplo 16 poena. Ako se gleda ova sezona, realno nema šanse da dobije 80 miliona jer jednostavno ne igra dobro ove sezone. Bjelica ima bolju i stabilniju sezonu od njega. Ako se gleda koliko može, moguće da dobije 80 miliona, ali za to bi on morao imati odličan finiš sezone. Malo čudno da igra ovako s obzirom koliko je bio pun samopouzdanja od SP. Bojan Bogdanović je od Jute dobio 17 miliona godišnje, a imao je 18 poena u proseku. Treba biti oprezan, posebno ako Bogdan ode u neki jači tim. 80 miliona je puno za igrača od 14.5 poena, bez obzira što je Bogdan Srbin.

Kukatilo

pre 4 godine

Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 14:24)

Najbolji igraci Fenera na final four-u su bili Judo i Kalinic, a ti nastavi da zivis u lazi, ljubi te brat.

glisa

pre 4 godine

Milos...погледај само колика је минутажа Бојана Богдановића а колико Богданова.Бојан игра више минута, троши више лопти, на сваких пар година је заузет лети играјући за своју земљу док Богдан игра сваког лета за Србију и повређен и уморан улази у сваку сезону у Нба, на све то.Бојан је старији на све то, доста пре Богдана је дошао у НБА. На све то погледај како одбрану игра Бојан (исподпросечно), а погледај како игра Богдан (најбољи дефанзивац у својој екипи), погледај број асистенција.

nbc

pre 4 godine

Ovi komentari me zaista toliko razočaraju u ovaj moj narod. Mnogo zlobe. Jadnici. Bogdane puno sreće i da uzmeš i 100. A ovi bolesni panteri neka se pojedu. Usput on je sigurno jedan od najboljih bekova. Neko ovdje reče DeKolo, Šved... vjerovatno da je iz zvezde bio bi najbolji svih vremena u Evropi što je i istina.

Bljahhhh

pre 4 godine

Nikad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.

Randy Marsh

pre 4 godine

To mora da je neka greška... Ili ti Ameri se baš ne razumeju u ekonomiju... Ja ovde čitah da neće dobiti ni 10 miliona, a valjda znaju bolje naši tastatura stručnjaci??

Dule

pre 4 godine

Koliko strucnjaka, blago nama. Igrac koji se svaki ali svaki put odazvao reprezentaciji. Da izuzmemo 37% suta za tri, posto je domacim strucnjacima to malo. Koliko zlobe u ljudima.. zalosno.

kimi

pre 4 godine

Bogdanovic je izuzetno kosarkaski pismen i to tereneri u NBA prepoznaju i cene. Svako moze da se ispucava ko Fox ali je malo onih koji umeju da razmisljaju kosarkaski, odreaguju kako je napametnije u trenutku i gledaju prvo ekipu pa sebe. NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

Sjajno razigrava sa jednom asistencijom po mecu.

zvrk

pre 4 godine

Druze Bogdane ako ikad procitas ovo ,da dobijem tolke pare ,prvoj cetvrotici drugova iz detinjstva bi dao po milion evra i obezbedio rodbinu,uzu siru familiju,od najmladjih do najstarijih....

kimi

pre 4 godine

Divac ide na kraju sezone i tesko da ce novi GM da mu da toliko.
Verovatno idu u novi ribild i gledace da se rese svih sem Foxa, Holmsa i Beglija.

Lex

pre 4 godine

Ali najjaci su mi ovi "objektivni" ocajna statistika bla bla.Ljudi 14/3/3 uz 43% iz igre i 40% za tri je odlicno s' obzirom sa kim decko igra.Naravno,ne branim ga,mnogo je nekonstantan i mora to da popravi ukoliko ne zeli da bude samo role player u NBA

kimi

pre 4 godine

Kada se porede Bjelica i Bogdan samo jedan od njih je ponudio nesto elitno NBA ligi. To je sut za tri poena Bjelice ove sezone, koji je na 45 posto, treci suter lige.
Bogdan je sporadican suter, jedna je 6 od 8 sledece cetri je na 20 posto za tri.
Ulaz nema jer je suvise spor, bas kao i Bjelica. Obojica su losi zbog nedostatka brzine u odbrani 1na 1.
Dok dobro brane u postu. Bjelica je bolji skakac za svoju poziciju od Bogdana, a i bolji protok lopte je sa Belim, ne davi kao Bogdan.
Sve u svemu, Bjelica zasluzuje veci ugovor od Bogdana.

kimi

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI
(Samo čovek, 13. februar 2020 13:14)

Nece Divac nista da izjednaci zato sto leti na kraju sezone.
Navijaci Sakramenta su porenuli cak i akciju zakupljivanja bilborda sa kog ce pozvati Divca na ostavku.

BlA

pre 4 godine

Sto se mene tice ok igrac nikako najvisa klasa can ni za evroligu. Ali sto se para tice ma neka uzme sto vise moze i neka ih odere. Nece oni bankrotirati

better call saul

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je potpisao ugovor za Utah Jazz i za 4 god. dobio 73 mil dolara. Bojan je bolji igrac od Bogdana. Tako da ova cifra nije realna. Pogledajte statistiku, sve ce vam reci.

BojanNS

pre 4 godine

Ovi komentari (mislim samo na komentare na sportskim vestim, ostale ni ne citam) su postali nepodnosljivi za citanje. Umesto da sluze da se podrze nasi igraci, nase reprezentacije, nasi klubovi, da se da neki uopsten komentar na utakmicu, komentari kod nas u Srbiji sluze da se pljune po nekom igracu ili timu. Narucito su nepodnosljivi komentari gde se prepucavaju navijaci Zvezde i Partizana. Ako su vesti o Novaku, Bogdanovicu, Jokicu, Jovicu, Mitrovicu, Sergeju... i nemate sta pamentno da kazete, nemojte ni ostavljati komentar, a ne ovaj je bolji od onog, ovaj nije za NBA... Svi oni su uradili vise nego sto ce vecina nas ovde na B92 uraditi ikada u zivotu. A ovi sto dolaze iz drugih drzava da bi pljunuli po nasim igracima, njihove komentare ne treba ni objavljivati.

petarczv

pre 4 godine

Kad je hild potpisao novi ugovor za slične pare ovde su danima bogibotovi prosipali frustracije kako je to previse kako je mnogo a decko je za klasu bolji igrač od bogdana i u tome se svi slažu. Ali sad pošto je bogdan u pitanju onda 80 miliona nije mnogo čak šta vise malo je.. Sto se tiče mene nek uzme i 200mil ako moze ali njegovi navijaci su totalno nerealni. Hild onda zasluzuje barem 100 mil a Dončić 200

Demar Derozan

pre 4 godine

@BIA
Ne bih se slozio. Zadnju sezonu u EL je odigrao velemajstorski, kako je samo, bukvalno sam, pobedio u cetvrtfinalu Panatenaikos, 3:0 za Fener u seriji koji je tada imao i Judoa pod kosem. Tada se videlo da je top nivo u EL, a sada je jos bolji igrac u svakom segmentu. Verovatno nije top nivo u Nba, ali za EL je velemajstor.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!

Samo čovek

pre 4 godine

Ljudi nece da razumeju ocigledno. Bogdanova statistika iako mnogima deluje losa je ustvari za NBA jako dobra, nije superstar niti ce biti verovatno, ali pogledajte kakvi panjevi su uzeli milione, a nece Bogdan sa brdom dobrih karakteristika. Nesebican raznovrstan igrac, sa velikim iq i malim egom je nesto sto zeli svaka ekipa. Divac ce samo izjednaciti ponudu, znaci IZJEDNACITI, sto znaci da ce neko drugi od NBA ekipa vec to ponuditi, a ne Divac, a verujem i da postoji sansa da Divac ne bude u mogucnosti da izjednaci ako naleti neka jako dobra ponuda za Bogdana. To su cinjenice, Bogdan po NBA standardima trenutno vredi mnogo vise od Bjelice, zao mi je ako to neko ne razume, ali fakat je da ovo nisu spekulacije kao sa Sergejom, to ce se videti vec sledece sezone kad Bogdan potpise drugi najveci ugovor u sprskoj kosarci ikad (odmah iza Jokicevog).

777

pre 4 godine

Uzas. Koliko su samo precenjeni ovi sportisti.
(Polidor, 13. februar 2020 12:16)
Nisu samo sportisti.Kada mogu Kardašijanke što ne bi mogli sportisti?!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 13. februar 2020 12:44)

Kad je precenjen Gist ili Peperoglu koji je vise sedeo ove sezone nego igrao, sto ne bi BB? Drugo, puna su vam usta bila godinama Bobi, uzmi im pare a covek igra 3 minuta? I sada vam nesto bode oci? BB , smiri zivce, opusteno, potpisaces ugovor a onda lagano. Sve ce biti onako kako treba. Bolji si od mnogih koji zgrcu milione. Samo lagano a psi neka laju , vreme im propazi..

onako

pre 4 godine

Hm, Hild je bolji igrač tu valjda ništa nije sporno. Pitanje za Divca da li mu trebaju takva dva polovnjaka Badi i Bogdan ili stepenice iznad uz manje zvučnu zamenu.
Gledam kao posao, morao je obojicu da potpiše i odmah u trejd za nekog nosioca igre prema kome ide i sastav.
Hild 80,90 mil nije to malo Bogdan ajde 50tak to zajedno je 130,140 mil da se ne lažemo precenjeni su a zarobiće novac.
Nije Bogdanović kalibar za velika dela u NBA teška je to pozicija.

ratko00

pre 4 godine

ako dobije 10.000 evra treba da bude zadovaljan lik sutira troje 1/10 na svakom mecu, ili 2/15 najveca smejurija od igraca u istoriji NBA.

Bocko

pre 4 godine

Problem sa Bogdanom na ovom portalu je taj sto neki misle da je medju najboljim bekovima u NBA, a drugi misle da pojma nema. Moje misljenje je da je Bogdan posle Dragica i De Koloa, mozda i Sveda kada je u vinklu najbolji evropljanin na svojoj poziciji. Na zalost u NBA tesko da je i u 30 bekova-sutera. Ipak je tamo prejako, narocito na bekovima.

Qu4s4r

pre 4 godine

Ne postoji ni teoretska sansa da dobije 80 miliona. Jako mali broj ekipa ce imati dovoljno prostora da mu daju 12-13 miliona godisnje, dok je 20 izvan svake realne price.
Cap space ce biti veliki komoditet na ljeto, ugovori ce vecinom biti team friendly.

Smogovci

pre 4 godine

@Demar...
Regularnu sezonu EL je odigrao kao ... pa prava reč Zmaj ALI dolazi F4 i on se OPET ne vidi, uz Judoa Kalinić je jedini i pravi MVP tog F4.
To mu je drugi F4 gde ne postoji uz neke stani-pani situacije za reprezentaciju stekao sam utisak da BB nije taj koji treba da bude na parketu kada je baš tvrdo a lopta nikako kod njega. Još nije pogodio za pobedu kada je važno.
Odličan igrač ali eto emocije, želja... nešto nije kako treba. Siguran sam da će nekad da mu se vrati, pitanje kada i za koga... Turke, franšizu ili Srbiju...
Srbija ima toliko igrača sa ...... da uvek neko može da šutne, bivši selektor je slepo njemu verovao uvek. Sale je dobio jedinu utakmicu na poslednji napad protiv Nemačke... Bjelica je pogodio.

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.

123321

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...

WillyWonka

pre 4 godine

Dabogda dobio 150 miliona, ali realno je 50-60 miliona, bliže 50. Pa nije niko lud, stvari su kod Bogdana poprilično jasne, njemu je na ljeto 28 godina, nema tu nekog bitnog napretka u budućnosti. Zar neko misli da su Amerikanci glupi da bacaju pare? Možda samo Divac, ali svjestan je da će ga to koštati posla.

Statističar

pre 4 godine

CP3 (Chris Paul) 2019/2020
Utakmica 53; poena 17,5; skokova 5; asistencija 6,6; FG 48,6; FG3 35,8 ZARADA 2019/2020 38,5 MILIONA DOLARA.

CJ McCollum 2019/2020
Utakmica 52; poena 21,3; skokova 3,9; asistencija 3,8; FG 44,6; FG3 38,3
zarada 2019/2020 27,5 miliona dolara

Bradley Beal 2019/2020
Utakmica 46; poena 29,1; skokova 4,4; asistencija 6,2; FG 45,4; FG3 32,2
zarada 27 miliona dolara

Kemba Walker 2019/2020
Utakmica 45; poena 21,8; skokova 4; asistencija 5; FG 43,3; FG3 38,8
zarada 32,7 miliona dolara

Bogdan Bogdanović 2019/2020
Utakmica 43; poena 14,4; skokova 3,2; asistencija 3,1; FG 42,9; FG3 36,6
zarada 8,5 miliona dolara.

Svi američki komentatori govore da će Bogdan dobiti ponudu po sezoni između 16 i 18 miliona dolara. Jedan Furnie (koji je bolji šuter, ali lošiji plej) ima 17 miliona i to u poslednjoj godini ugovora. Takoše, ove godine jedan Riki Rubio ima sve, osim asistencija, lošije podatke od Bogdana a plaćen je preko 16 miliona dolara. Naravno, da je Bogdan prilišno lošiji od CP3, ali za platu jednog CP3 neki tim može da kupi i Bogdana i Klinta Kapelu - nekom je potrebna dubina rostera!!!

uzzaaassss

pre 4 godine

ето зашто треба отпустити дивца. барнс, богдановић, бејзмор... итд итд
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (живац, 13. februar 2020 15:38)

Mozda treba ali nece, a ti se samo nadaj ... hahahaha

живац

pre 4 godine

српске приче и визија бизниса. дивац свакако лети. а кад је тако, може за крај да да богдану паре које нико други не би и онда да фино поделе. милина. тако је радио и сале селектор са играчима типа паунић исл. зато и пролазимо како пролазимо, зато нас не поштују и зато су салета свуда најурили, а дивца не могу да виде очима, осим ранадивеа којем је ушао у ректум, само му се чарапе виде.

Bivsi kosarkas

pre 4 godine

Za igraca koji jedva izvuce 14 poena po mecu dati 80 miliona dolara. Pa gde ovo ide? Nije on jedini ima jos mnogo prosecnih igraca koji dobijaju ogromne ugovore. U evropi ima boljih igraca od njega, da ne pricamo o NBA.

kimi

pre 4 godine

ne razumam vas sve sto prozivate Divca. Covek je legenda i Srbenda...maksimalno forsira i pomaze nase ljude.. Mozda nekad i na svoju stetu...
Bolje da propadnu kingsi a da nasi ljudi prosperiraju (pogotovo ako su i oni patriote) nego obrnuto...
(123321, 13. februar 2020 13:09)

Pa kakve ugovore daje svojim ortacima, sigurno nije na svoju stetu.

NoName

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 16:47)

Još jedna u nizu neistina. Treća utakmica između Fenera i Pao - Bogdan 10 poena, Kalina 10 poena, Judo 10 poena, Naneli 12 poena, Ali Muhamed 13 poena... Koga je on to sam pobedio??? Ostale utakmice nisam ni tražio.

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..

Fifi

pre 4 godine

kad se o nekom nebitnom nije toliko nesrazmerno mnogo pisalo. U cemu je stvar da se svakog drugog dana objavljuje vest o Bogdanu Bogdanovicu? Bar da igra nesto u toj NBA, pa i da razumem...Imamo toliko drugih nasih dobrih kosarkasa, pisite o njima bar peti deo koliko pisete o Bogdanu, i bicu srecan. I verujem, ne jedini.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bljahhhh, 13. februar 2020 16:25)

Slazem se. Pisite o Davidovcu, Simanicu , Lazicu. Uhvatili se za BB koji nema pojma.

Toni Bandera

pre 4 godine

Al koja bi likčina bio Bogi kad bi ovih 80 milki podelio na ravne časti, svaki od nas bi dobio oko 11.5$.
Ustvari mogo bi on sebi da uzme okruglo 3milke, što je više negp dovoljno sa bahanalije, a svaki Srbin (bez dijaspore) da valja tačno 11$, e sad neto ili bruto ne znam, al kolko god da je, malo li je?

tocka

pre 4 godine

Njima treba još jedan igrač kao Bogdan sa kojim se zna šta igra... Problem je što oni igraju jako brzo run&gun i Fox i Hild su pretalentovani, ali su skroz divlji, a dzaba onda Bogdan koji stane na loptu moze samo da smeta. Kada igra njegovu igru on dobro igra, kada treba da juri za ovima on igra ko pocetnik, nema tu fiziku jednostavno. Ako Bogdan dobije ove pare, koje po meni onim što je pokazao ne zasluzuje, šta onda treba da dobije Bjelica koji je u Kingsima procvetao i jedan je od najkonstantnijih igrača?

Aca86

pre 4 godine

Ja bih voleo, jer je nas, ali mozda je 15 realnije za njega. Jeste sada u prvoj petorci jer su Hildu dali da bude vodja druge petorke. Malo ce se zakopati Sac sa visokim ugovorima za Foxa, Bogija, Hilda, a verovatno ce dati Begliju. A Barns vec ima visok ugovor. Jedino ih cupa da Begli pocne da igra kao sto se ocekuje, inace ce i 8 mesto bito upitno.

Kikujiro

pre 4 godine

Bogdan je sigurno mnogo dobar igrač, o tome nema šta da se diskutuje, on je košarkaški univerzalno obrazovan igrač, i očigledno je da se njegov potencijal nije do kraja realizirao u Kingsima. Mislim da "mora" da promeni tim, da ode u ekipu koja je PO tim. Ako to uspe "procvetaće", ako ostane gde je sada ne vidim nipšta bolje za njega i od njega u budućnosti. Jedino ako Divac dovede nekog super trenera koji će magičnom palicom to sve da složi. Realno - to se neće dogoditi, tako da beži Bogdane.

Demar Derozan

pre 4 godine

@Kukatilo
Citajte pazljivo sta sam napisao. Nisam spomenuo fajnal four. Cetvrtfinale EL je dobio bukvalno sam, fantasticne partije Bogdana, igrao je tako raznovrsno i zrelo, kod Zeljka je napredovao i postao jos ubojitiji u odnosu na vreme kod Duleta, a sada u Kingsima je jos bolji igrac nego kod Zoca. Vi izvlacite pojedine tekme, a ne gledate kako tece ceo proces razvoja igraca. On je jos kod Dragana Jakovljevica Zitku pokazao takav potencijal za vrhunsku karijeru i tu je do perfekcije sebe tehnicki obucio. Imao je posle dobre trenere i nadogradio sebe, sto vecina nasih mladjih igraca ne uradi jer nemaju Bogdanov talenat. Samo je Vlada Jovanovic njega bez razloga svojevremeno drzao na klupi, i kad se Dule vratio odmah je poceo da igra.

Aleks

pre 4 godine

Demar Derozan

Jao kad se setim te serije protiv Panate... Bogdan trpa li trpa, ne znam šta se tad probudilo u njemu, trener traži tajm aut i dere se na igrače: "ne dozvolite Bogdanoviću da izađe iz bloka, ne dozvolite mu da izađe iz bloka". Odmah prvi napad Bogdan zabija trojku, on nemoćno širi ruke :D Obradović je izjavio za tu seriju "odigrao je kao pravi lider". Sa te prve dve utakmice praktično su otišli dalje jer su obe pobede bile u gostima... Fenerbahce je tada imao luksuz da je u svakom delu takmičenja mogao neko da iskoči i povede ekipu, Judo je pokidao FF posle. Ali Bogdanu je uvek išla poslednja lopta, kad je teška situacija Datome, Dikson, Kalinić - svi traže njega da primi loptu. On je čini mi se te sezone odsustvovao mesec ili dva i rekli su da je bio jako težak period bez njega, videlo se koliko je značio timu. Jeste Bogdan neverovatno odigrao tu sezonu ali iskreno Fener je tada igrao bas dobru i bas timsku košarku.

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Nije estetski utisak nego se misli na produktivnost Bogdanove igre. To prakticno znaci, da pokusas da uocis hijerarhiju u timu Fenera, ko je i u kojim trenucima svake pojedinacne tekme uzimao kljucne suteve, pravio kljucne asistencije i pravio kljucne skokove. Bogdan jje tu naviku nosioca igre stekao kod Duleta kada je resavao derbije iako je bio mlad i neiskusan. U Feneru i sad u Kingsima svoj status kljucnog igraca je stekao svojim vrhunskim kvalitetom. Trener Kingsa Volton najvise ceni Bogdana kao igraca zbog njegove vrednoce i stava, i zato je starter sada. Ali tesko je da vi to razumete jer verovatno se niste ni bavili sportom, nego ovde vodite politiku i pokusavate da osporavate nesto sto je laiku ocigledno.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 18:27)

Ključni igrač Kingsa?? U kom svetu ti živiš? Bogdan je SUVI PROSEK u NBA. I da se vratimo na Panatu. Tu utakmicu koju je Bogdan postigao 25 poena i imao pir 35, Ekpe Udo je imao pir 34. Dakle, koga je on to sam pobedio?

stefan cerak

pre 4 godine

Zasto bi neko platio toliko igraca kao sto je Bogdan? U evropi bi bio iznadprosecan, slazemo se, ali u NBA takav kalibar igraca je prosecan, moze da se plati od 7m do 15m po sezoni. Da ne kazem da za 20m moze duplo bolji da se dovede...

Daki

pre 4 godine

Koliko glupih usporedbi ima ovjde napisanim. Zar stvarno mislite da je amerima bitno kako je on igral play off euro lige, ili kako je igrao za reprezentaciju? Ako bi to gledali onda bi naspram tih partije bio jako loš igrač jer u Sacramentu ne igra tako dobro. A realno, u 3 godine u NBA ne pokazuje nikakav ekstra napredak. A u 28 minuta na parketu u ekipi u kojoj se može nabrijavati statistika i šutirati malo više on se baš i ne proslavlja. A oni koji napišu za usporedbu da se Bojan ne vidi u play offu, Bogdan još nije ni okusio play off utakmicu. Da se ne misli da je imam loše mišljenje o Bogdanu, on j eizvrstan igrač koji to ne pokazuje u NBA. Po nekim statistikama je samo dobar igrač, a da li to vrijedi 80 milijuna...ne znam

јд123

pre 4 godine

Ушао сам у коментаре само да похвалим овога ко је смислио овај наслов. Зна он на шта се пале Срби и да ће бити много коментара ;-).

Нисам их читао нити намеравам, довољно ми је било пљувачине на вести о Дивцу. Могу замислити како се паљевинама са комплексом ниже вредности дигао притисак када су угледали ову цифру. Пукните од муке и препирите се око Партизана/Звезде, док бивши играчи Партизана и Звезде као Богдановић и Бјелица броје милионе, ћаскају, испијају кафу и зезају се. А ви удрите још јаче у коментарима, треба та негативна енергија да изађе, није добро то носити у себи, цркнућете од муке, удари ће вас срчани или мождани... ;-).

Demar Derozan

pre 4 godine

@NoName
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.

NoName

pre 4 godine

@NoName 
Pokusajte da razumete da pri analizi jedne serije tekmi izmedju dva ista kluba u EL ostavite cifre po strani i fokusirate se na nacin na koji odredjeni igrac igra. Odgledajte pazljivo celu seriju izmedju Fenera i Panate i analizirajte nacin i zrelost Bogdanove igre u svakom pojedinacnom mecu. Razmisljajte malo, kosarka nije jednostavan i individualan sport, pobedjuje se iskljucivo timskom igrom, gde se individualni kvaliteti podredjuju uspehu tima.
(Demar Derozan, 13. februar 2020 17:27)

Znači estetski utisak je najbitniji?? Druže, SLAGAO si da je sam pobedio Panatu. Ja sam ti stavio podatak da je TRI igrača imalo isti učinak, a DVA igrača bolji učinak od Bogdana. Ti mi kao argument odgovaras tvoj lični utisak o toj seriji. Zaboravio si i da navedeš podatak da on zarađuje milione, to je vaš najjači adut.

Haha

pre 4 godine

@noname

A prve dve u gostima 23 i 25 poena? Za dve pobede u gostima, ta treca kuci rutinski se odradila , i nije najveci uticaj imao, bukvalno im doneo dve pobede u gostima ? Prati neki drugi sport leba ti

bskfan

pre 4 godine

U NBA je sve moguce, kao sto je i Plamli dobio 14 miliona po godini iako nije imao nijednu ponudu. Posle taj isti Plamli bude potpuno neupotrebljiv u plejofu a svi se prave ludi da ne znaju u cemu je problem i krivca traze u "neiskustvu igraca" i slicnim glupostima. Ili znas ili ne znas, to je citava mudrost. Kad smo kod Bogija, on bi u teoriji trebalo da bude veoma zahvalan igrac jer moze da igra na dve poziciji ali je problem sto on nijednu od te dve pozicije ne igra dobro. On moze da igra pleja na utakmicama niskog inteziteta ali cim se stegnu odbrane Bogi je neupotrebljiv. O odbrani da ne i govorimo, pored njega prolaze kako hoce. Pozicija beka sutera je manje zahtevna, igrac ne mora da bude previse talentovan, ali mora da igra jaku odbranu i da dobro sutira. Sam procenat suta kod Bogija nije problem, jos je veci problem sto se njemu desava da se skroz izgubi i da nema nijedan sut u prve dve cetvrtine. Sve u svemu, ako neki igrac dobije 20 miliona po godini onda je on prakticno treci igrac u timu, a Bogi to nije. Dilon Bruks u Grizlijima pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini, a starter i igracina. Lu Vilijams igra za 8 miliona, Rodni Hud za 5 miliona itd. Pogledajte samo sta radi Klarkson u Juti i za koje pare igra.

Vlado

pre 4 godine

Dalje, najgore je sto vecina nema pojma ni kako stvari funkcionisu u NBA u slucaju RFA (ograniceno slobodan agent) sto ce Bogdan biti na leto.
1. Sakramento nudi kval. ponudu. BBu. Ukoliko to ne urade Bogdan postaje neograniceno slobodan i leti glava GMu bio on Divac ili ne, jer u tom slucaju Kingsi ostaju bez icega, odnosno sve sto im ostaje jeste prostor za plate a koliko su atraktivni za druge igrace vam svedoce ugovori koje su morali da daju Arizi, Dedmonu i Dzozefu sa dodju u Sak. Ta ponuda ne moze biti niza od zadnje ponude znaci 12-13 mil po sezoni.
2. Nastupaju druge ekipe i nude svoje ponude Bogdanu koje moraju biti vece od ponude Kingsa. Recimo izmedju 15-20 mil. po sezoni. Nebitno kolika je cifra.
3. Bogi, uslovno receno, nosi ponudu koju bi on prihvatio GMu Kingsa na "izjednacavanje". Ako je ne izjednaci gubi igraca. Ako odluci da je izjednaci ima 2 opcije.

Vidi BBa kao sastavni deo ekipe idemo dalje, ili ne vidi BBa kao deo ekipe u buducnosti i pokusava sa ekipom koja je dala Bogiju ponudu da napravi "Sign and trade" posao.

BB potpisuje za Kingse po ponudi drugog tima i prelazi u taj tim a u Kingse idu igraci i/ili pikovi tog tima. Primer K.Pol sign and trade iz Klip. u Hjuston za Lua, Treza, Beverlija i Dekera.

Kada se sve lepo zavrsi Kingsi ce imati minimum 6 meseci od potpisa BBa i pocetka novog Hildovog ugovora da procene sta im je ciniti.

Pa sad nastavite da pljujete nase ljude po starom "srBskom" obicaju.

Дека Антипревејановић

pre 4 godine

Ако амерички стручњаци то кажу, немам разлога да им не верујем. Они нису клубашки/секташки обојени. Нико не каже да ће Богдан тај новац добити у Кингсима. Дати 20милиона за резервног играча је луксуз. Верујем да ће неки други клуб (Сан Антонио, Далас...) понудити тај новац. Остаје да се види да ли ће Дејвис остати у Лејкерсима и да ли ће Мајами чекати 2021 за Атекумба. Давање великог новца није страно НБА клубовима, нарочито овог лета када буде био сиромашан избор слободних агената.

Seansa

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam ko jos veruje u ove placene marketinske kojestarije...decko je prosecan igrac, ali ima neverovatan marketing oko sebe.

IGOR

pre 4 godine

Dođi u Zvezdu, novac nije problem. Inače, Bogdan je delija, ali su ga generali na silu doveli u Partizan.
(Ovako je bilo, 13. februar 2020 12:53)
Mozda je i bio, ali vise sigurno nije. Sto se dovodjenja na silu tice njega je njegov trener Gagi Jakovljevic nudio i dovodio u Zvezdu, ali vam nije trebao.

Kole

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)
Tacno je da igraci u njegovo vreme nisu toliko uzimali, ali Divac je za vreme aktivnog igranja u NBA postao tezi za 100M$. Tako da, nije on dekintos kako mislis.

Headhunter

pre 4 godine

Da li su sportaši danas preplaćeni? Vjerojatno jesu. Ali, svatko od nas je mogao ići na livadu ganjati loptu ili na "školskom" ubacivati trice. Priče "nije me imao k'o gurati" ne piju vodu. Svi koji imaju talenat, volju i spremni su za odricanje,uspiju u tome što rade.
Amerikanci su Bogdana procijenili na 80 miliona i nikome od nas ne uzimaju iz džepa. Čemu toliko zavisti i zlobe?
Oni u koje se kunete (Zvezda, Partizan, Dinamo), oni troše vašu lovu koja dolazi iz vaših džepova... Mi koji živimo u "banana" državama trebali bi biti ponosni na sportaše, glumce, doktore, radnike koji su pobjegli iz ove "žabokrečine" i koji su uspjeli u životu.
Pozdrav!

Kreko

pre 4 godine

Zasluzuje po dojmu 12-14 mil po godinu. Nije mi jasno sta sacramento radi, hield, fox, bogdan, Barnes sve OK igraci Al dovoljno tek za zacelje zapada. Kako ove tako I iducih par godina jer memphis, new Orleans, phoenix pa cak I minnesota imaju bolju mladu jezgru I mjesta za napredak. Dallas, Houston, lal, lac, denver, okc, utah su debelo ispred, golden state kad se ovi vrate takoder. Zapravo mislim da ce iducih par sezona bit debelo najgori na zapadu, valjda nece divac opet visoke pikove uludo bacit. Najbolji su za rebuilding novi krenit od ovog im nista nema

jelena

pre 4 godine

NBA funkcionise na principu "gledanja sebe" i atraktivne igre, to nije sporno ali terner kad hoce smisao u igri (a cesto bas to vodi do titule) terba znanje koje ima Bogdan. To je Bogdanov veliki kvalitet, nesto sto mu osigurava dobru reputaciji i karata za tih 80+ miliona (dobice ih definitivno).
(box, 13. februar 2020 14:32)

A sacramento ide na titulu?? Hahahahahahah pa onu 20god u playoff nisu ušli

realno ili ne

pre 4 godine

Bojan Bogdanovic je dobio ovo leto 17 miliona $ po sezoni naredne 4 godine... decko daje 21p i 6r. Pitanje je realno da li ce neko dati 20 miliona $ Bogdanu koji daje 14p i nije konstantan kao Bojan. Realna cifra je od 12-15 buduci da je on nista drugo do JAKO DOBAR role player.
(Milos, 13. februar 2020 12:29)

Vidi, Bojan je stariji 3 i po godine od Bogdana, u aprilu puni 31. godinu i normalno je da ne dobije neki prejak ugovor, pogotovo sto u tom trenutku nije imao "21p i 6r" (zapravo 4r).
I sta ces raditi ako Bogdan dobije 20 po sezoni ne znam, sto li te to toliko tisti...

Mare

pre 4 godine

Ako Divac želi 100% da izgubi posao, onda će sigurno ponuditi ovo Bogdanu. Šalu na stranu, mislim da Bogdanović mora više da učini do kraja regularnog dela lige ukoliko želi da vidi ovakav ugovor. Trenutno, mislim da je bliži USD 52-56m, tj. između USD 13m i USD 14m nego ovde napisanih USD 20m. Svakako da Bogdanu želimo sve najbolje i da uzme što više!

montoya

pre 4 godine

Obozavam Bogdana jos iz Partizana, ali se nesto desava sa njim u poslednje vreme, ne lici na sebe! Sinoc protiv Dalasa ubedljivo najgori, imao je sut 1/8 kada vise nisam mogao da gledam i prebacim na Denver.

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Kao prvo, QO za Bogija je 10.7 miliona, sto znaci da drugi klubovi mogu da ponude i 11 miliona a ne 15-20. Problem je u tome sto retko koji tim udje u taj posao nudjenja novca RFA igracu jer im je taj novac zamrznut sve dok se ne resi to pitanje, sto moze da im poremeti nastup na trzistu FA igraca. Druga stvar, mogu Kingsi da idu na sign and trade ali nije Bogi toliko cenjen da bi bilo ko za njega ponudio bilo sta vredno. U toj vrsti trejda jedan klub obicno na sebe preuzima neki los ugovor u zamenu za pik ili slicno, tako da od te price nema nista.

Slicno je i ako Kingsi daju ugovor Bogiju. Primera radi daju mu 20 miliona. Da li oni stvarno misle da ce za Bogija dobiti igraca koji vredi 20m? Tu su sanse jako male, osim ako se slucajno ne nadje neko ko ima igraca na pogresnoj poziciji pa ga zameni sa losijim igracem ali na poziciji koja im je potrebna. Sanse za to su skoro nikakve. Kada nekom igracu das los ugovor (kada ga ostatak NBA ne vrednuje onoliko koliko ga ti vrednujes) onda si se tim ugovorom ukopao na duze vreme i ako zelis da se resis tog ugovora mora da zrtvujes nekog mladog igraca ili pik.

Medjutim, zasto pricati samo o Kingsima, mozemo malo i o Bogiju jer je on rekao kako zeli da se kladi na sebe. E, ako stvarno zeli da se kladi na sebe onda neka prihvati QO od 10.7 miliona cim mu je Kingsi ponude i posle godinu dana je FA (kada prihvatis QO onda si pod ugovorm samo godinu dana). Tek kada si FA igrac tek onda vidis svoju pravu vrednost.

bskfan

pre 4 godine

@Vlado

Ne da mislim vec sam 100% siguran da mu niko ni kao slobodnom igracu ne bi dao ni 15 a kamoli 20 miliona dolara. Imas spisak svih SG-a u NBA, imas njihove statistike i imas njihove plate. Ako izuzmemo neke veterane, koji su prilicno losi ali imaju puno iskustva, niko sa Bogdanovom statistikom nema 20 miliona po godini. Jel ti stvarno mislis da Bogi zasluzuje ugovor kao jedan Brogdon? Ne znam sta to znaci "biti cenjen". Cenjen je i Rodni Hud a letos potpisao za 5 miliona po godini. Cenjen je i Klarkson pa igra za 13 miliona. Cenjen je Dilon Bruks pa je pre neki dan potpisao ugovor od 12 miliona po godini. Cenjen je Dizhonte Marej pa je potpisao ugovor na 15 miliona po godini. Znas li sta je Markus Smart za Bogija? Zver igracina, a igra za 13 miliona po godini. Jedan Konvington za samo 12 miliona po godini. Dzosh Ricardson za manje od 11. Mogao bih da ti nabrojim barem 30 boljih igraca od Bogija koji igraju za manje od 10 miliona po godini. Nemam ja nista protiv Bogija, neka mu da koliko god ko hoce ali ne volim sto to radi Divac jer steti ugledu srpske kosarke. Setimo se samo situacije sa Bjelicom; Beli je ostao bez ugovora, onda mu 76ersi ponudili ugovor na godinu dana za 4 mil, Beli prvo prihvatio, zatim se predomislio i hteo da se vrati u evropu jer mu ne odgovara kratak ugovor i stalno seljakane, a onda se pojavi Divac i da Belom ugovor 3/21. Na svu srecu Beli je to dobro odradio i zasluzio svaki dolar. A onda dolazi Bogi sa najvecim ruki ugovorom u NBA!!!

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Molim te samo da uzmeš u obzir kada su i u kojim uslovima ti igrači koje si naveo potpisali svoje sadašnje ugovore. Misliš da Hornetsi ili Niksi ili neki drugi tim nece odrešiti kesu za BB-a kao što odrešiše recimo Hornetsi za Roziera koji ne može da prebaci preko 40%? Na žalost nas običnog plebsa ogromna količina novca koju FED svakodnevno štampa mora negde da ode, jedno od mesta je sport, zato dolazimo do inflacije vrednosti igrača. Realno, u neka davna vremena, niko od igrača ne bi mogao ni da zamisli tolike novce od jednog ugovora a danas poluigrači potpisuju ugovore na 4 godine vredne 150 miliona dolara (recimo Vigins i sl.) Šta misliš koliko bi u današnje vreme zarađivali igrači iz 90-ih Karl Maloun i Džon Stokton, Geri Pejton, Šon Kemp i Detlef Šrempf, MJ, Skoti, Toni i Denis Rodman, Admiral Robinson, Hakim i Klajd Dreklser, Peni i Šek? Sve je to prijatelju otišlo u 3 lepe i veruj mi kao što sam znao da ga neće trejdovati do februara, tako sada znam da će dobiti preko 15 mil po sezoni. DaBogda i on i Gudura i Beli dobili po 100 miliona po sezoni što se mene tiče :)

p.s. ako Vlade ostane GM i VoltRon trener, u šta čisto sumnjam, Bogi ostaje u Kingsima, Badi ide u trejdu tokom leta, ostaju bez Džajlsa, a Bjelicu najveroavtnije trejduju do februara, Holmsa takođe ukoliko ne srede produžetak ugovora sa njim. Misterija je Begli jer je momak očigledno sagoreo pod pritiskom Luke, probaće da zadrže Bezmora, Parker će prihvatiti zadnju godinu ugovora i to je to.

ranzo

pre 4 godine

No postoji razlog zbog kojeg je Sacramento odlučio ponuditi Bogdanu ovolike novce. Da je slobodan igrač, ta svota bila manja, a po isteku ove sezone postat će ograničen slobodni igrač. To znači da će Sacramento morati izjednačiti svaku ponudu koja stigne želi li ga zadržati.

Vlado

pre 4 godine

@bskfan

Drug, jel stvarno misli da Bogi nece dobiti ponudu bar 50% preko QO? (p.s. hvala na korekciji covek uci dok je ziv). Mozemo mi ovde ostrasceno sa jedne ili sa druge strane da mislimo o njemu sta hocemo ali je on prilicno cenjen igrac tamo. Meni je muka od nasih ljudi koji nipodastavaju nase ljude a od toga nikakve koristi nemaju.Samo zagadjuju "medijski" prostor svojim furstracijama. Sign and trade moze biti mac sa 2 ostrice ali je u ovoj situaciji jedino sto Kingsima garantuje bilo sta za Bogija, posto su odlucili da ga ne trejduju u feburaru. Naravno ukolikko ne odluce da ga zadrze sto je po meni verovatnije jer jednostavno u ovom nakaradnom VolTRonovom sistemu Bogi se mnogo bolje uklapa uz Foksa od Hilda, zamisli samo kako bi se tek Luka uklopio uz njih dvojicu? Ukoliko se sve zavrsi na Bogijevom prihvatanju QO na 1 godinu, u sto cisto sumnjam jer po mojoj proceni bar 3-4 tima u ligi sa prostorom za ugovore trebaju takvog igraca, onda on relano ne vredi ni taj QO... Setite se kako je Divac izbio dosta para Bulsima i ubacio dosta para u džep Lavinu kada mu je kao RFA ponudio 78 miliona na 4 godine. Opljuvasmo ga tada zestoko, a mislim da bi bilo ko od nas ovde na 1 trejdovao bilo kog igraca Kingsa za Lavina sada. Po meni Bogi ce dobiti ponudu oko 17 mil po sezoni, sto veca suma bude to ce on prihvatiti vise godina ugovora. Kingsi ce tu ponudu izjednaciti sta ce biti posle zavisi od toga ko ce biti GM. Kako stvari stoje ne bi me cudilo da Divac ne bude taj.

111

pre 4 godine

Znaci Divcu 20 miliona, pa on toliko nije ni kao igrac uzimao
(tooop, 13. februar 2020 15:46)

Ne znas ti nista. Prelaskom u Sarlot Divac je dobio 40 miliona u ono vreme. Potrazi po netu..