Nedelja, 26.01.2020.

05:35

Gober "jači" od Dončića, Bobiju "mrvice" – preokret nezaustavljive Jute VIDEO

Košarkaši Jute Džez dobili su u derbiju Zapada Dalas Meverikse 112:107 posle preokreta.

Izvor: AK

Gober "jaèi" od Donèiæa, Bobiju "mrvice" – preokret nezaustavljive Jute VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 4 godine

Treba gledati utakmice da bi se ozbiljno diskutovalo. I sinoc su starteri Dalasa bili u plusu ali je zato klupa bila u minusu. Taj "mocni Gober" je morao da igra cak 37 minuta da bi na kraju izgurao jedva +2 i to kada u igri nije bilo nijednog visokog igraca, ne samo centra vec ni Porzingisa koji je igrao samo 25 minuta. Inace, sa Porzingisom je Dalas bio +7 a bez njega -12. OK, sad nema Paeula ali nije samo to u pitanju, Dalasu je potreban igrac koji moze da kreira igru kada na parketu nema Luke. Treba znati i kako Dalas igra po cetvrtinama jer nije slucajno to sto cesto imaju visoku prednost a onda na kraju izgube utakmicu. U prvoj cetvrtini Dalas igra veoma dobro i po tome je na drugom mestu u celoj NBA. Trecu cetvrtinu takodje igra odlicno i po tome su No1 u celoj NBA. Problem je druga cetvrtina (6.) i posebno cetvrta cetvrtina kada su 14. E sad, sta je razlog tome? Naravno, sve je vezano sa time koliko minuta u kojoj cetvrtini igra startna petorka. Startna petorka je sinoc bila +10 ali je problem u tome sto je igrala samo 12 minuta. Luka je igrao 36 minuta i od njega i ne mogu da ocekuju vise ali zato je Porzingis igrao samo 25 minuta, sto znaci da su ostatak morali da pokriju Kliber i Boban, sto je smesno. To je otprilike situacija kao sa Jokicem u Denveru kada Jokic sedi 6 minuta na klupi zadnjoj cetvrtini pa ga Malone onda ubaci da mu odlucuje utakmicu. Ne moze to tako, nije svejedno da li ce neko igrati 9+9+9+9 minuta ili ce to biti 12+6+12+6. Razlika dan i noc.

Hm

pre 4 godine

@Hm

Ne znam zbog čega proglašavaju igrača utakmice 10 minuta pre kraja. To nema apsolutno nikakvog smisla.
(Miloš_NBA_Fan, 26. januar 2020 14:31)

Kako bre nema?! Pa on je superstar, mora on da bude najbolji igrac. ;)
Salu na stranu, naravno da nema smisla i zaista preteruju sa tim medijsko propagandnim forsiranjima pojedinih igraca. Ono, jeste da ce doneti brdo para i Dalasu i sebi ali i sinoc se videlo da superstar ne donosi pobedu vec tim. To bi mogli i u Kingsima da shvate vec jednom i da prestanu da toliko forsiraju Fox-a, jer on nikada nece biti superstar vec lokalna zvezda u malom klubu. Bolje da se okrenu stvaranju tima kakav je nekada bio i kada su imali neke rezultate. Kris Veber jeste bio zvezda ali nije sebe stavljao ispred tima, dok danas...nece ni Fox ni Begli da uspesno privuku neke jake sponzore, reklame...ma i gledaoce gube.

bskfan

pre 4 godine

Gober je smesan igrac, nema nista osim te visine. Kad igra protiv nekog undersized igraca onda se razgoropadi a kada igra protiv nekog jaceg centra nema ga nigde. Naravno, sinoc je dominirao jer Dalas uopste nije ni imao centra. Karlaji je dobro poceo utakmicu i koristio ono sto ima - sut za 3, dobro sirio igru i otvarao ulaz pod kos Doncicu. U drugom poluvremenu su vise isli na ulaze i tu su napravili gresku jer im je procenat suta za 3 i 2 poena skoro isti. Juta pobedila zahvaljujuci boljem skoku jer su zahvaljujuci tome prakticno imali 10 napada vise od Dalasa. Porzingis ima vise uhvacenih lopti kada igra na svojoj poziciji nego na poziciji centra i zato je sinoc imao samo 2 dok je Gober imao 17. Iako sada svi pricaju o Juti, po meni je Dalas bolji tim od Jyute, samo im fali centar. Za male pare su sada kupili WCS-a, videcemo kako ce da se uklopi u igru Dalasa jer su i njemu najveci problem upravo skokovi. U svakom slucaju, dobro je sto Dalas ne panici vec idu polako, neka isprobaju WCS-a pa ako ne ide onda neka na leto dovedu nekog jakog centra. Ni Adams ni Dramond se ne uklapaju u sistem igre Dalasa. Njima treba jedan moderan, pokretljiv centar koji moze da isprati brzu kosarku koju igra Dalas.

Нико и Ништа

pre 4 godine

Ко је гледао текму, нажалост је видео зашто је Далас изгубио.
Све преко Бобана што је ишло, то је улазило Јути.
Далас игра на брз напад(као уосталом већина НБА екипа), али са Бобијем је то нажалост немогуће. Њему се прави мис-меч у рекету, и то несумњиво користи, али код одбране пик'ен рола, он касни, а кад је у рекету са Гобером(који му лако парира висином), ни дефанзивни скок није сигуран.
С друге стране, Дончић је већ узео ствар у своје руке, све се он пита, све преко њега иде. Чак и на крају, кад баш и није проналазио пут до коша, није било дилеме ко узима напад.
Порзингис је толико елегантат, а опет тако крхо изгледа. Можда му не недостаје самопоуздања, али рутине дефинитивно да.
Јута боља екипа, бољи играчи и јача ротација.
Видећемо шта ће Коли-Стајн донети Даласу.

tata

pre 4 godine

Lično, mislim da je Bobi mogao više da igra. Videlo se da je Gober bio manje opasan - dominantan dok se ovaj nalazio pored njega.
Porzingis je veliki talenat ali........ Neće se on zadovoljiti - razviti ulogom druge violine.
Dončić - Jokić to bi bio ubistveni tandem.

z’brda

pre 4 godine

Utah je mnogo ozbiljna ekipa!!! Jedino što nemaju iskustvo u doigravanju. Mada nemaju ga baš mnogo ni druge ekipe otkad je GSW klonuo. LBJ ima, Houston tu i tamo, tako da je na Zapadu sve otvoreno.

Danilo

pre 4 godine

Za malog Doncica vreme je da ga odmore .Ceo koncept ekipa se svodi da on gnjavi loptu istina lepo se snalazi i onda izbscuje nekom na tri il odigra pik dosta blizu kosu .Sve je to lepo al mali se vec zamorio , sut za tri mu je katastrofa upravo zbog toga sto gnjavi loptu dribla ko na basketu da je .Juce ispucava bezveze sa 9 m iz nekog step beka totalno bezveze .Dalas je dobra ekipa ,al polako padaju bas zato sto motor ekipe Luka je preumoran ,pritom mali ne postoji u odbrani ,prolaze pored njega kao pored otvorenih vrata .Juta je ozbiljna ekipa moze svakom da stane na zulj, Konli je sinoc bio malo van ritma sav nesto pogublje al dolazi iz povrede .Klarkson sta znam sta reci o tom liku ,sva sreca trener Jute zna tacno sta radi sa njim tako da on ha sad predstsvlja pojacanje Jute .Bogdanovic postao pravi snajper ,oprrdelio se da bude to mrilo suter i to mozda i najbolje u ligi radi .

јд123

pre 4 godine

Па шта ако је Дончић одиграо лошије? Где су други играчи били са 20 година? Неки пишу да ова екипа Даласа не може до титулие. Чуј до титуле, неки изгледа заборављају где су били прошле године. Поредите Далас и Сакраменто прошле и ове године. Прошле Сакраменто за мало промашио плеј-оф. Ове године нису напредовали, него назадовали. А Далас? Далас је видно напредовао и сигурно граби ка плеј-офу. Циљ Даласа ове године је плеј-оф а не титула. То ће бити циљ тек за неколико година.
Слична је ситуација била и са Минесотом и Денвером. Минесота ушла у плеј-оф у задњој утакмици победом против Денвера и њих тиме оставила без плеј-офа. А годину дана касније? Денвер са другог места улази у плеј-оф а Минесота ни близу. Тотално назадовали, ”звезде” Таунс и Вигинс их одвеле у пропаст.

Могу замислити како би у Сакраменту били срећни да су у ситуацији Даласа. Да изгубе од Јуте и навијачи их прозивају да тако не могу освојити прстен.

Back in Black

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.
(Mr_Melbourne, 26. januar 2020 10:49)
Imaju svi strah i onda dodje matori Skola na SP i napuni ga.Dobar je on igrac ali je limitiran.Aj da vidimo duel Jokica i Gobera verujem Jokara minimum 25 poena i jos jedno 20 ostalim igracima kroz asistencije.

Pant. LA

pre 4 godine

Gober verovatno najbolji odbrambeni igrac lige, skakac i bloker ali dizati u nebesa njegov napad zato sto nije imao promašaj je bez veze, jer covek samo kuca, uglavnom posle skoka u napadu, eto posle 7-8god u ligi komentatori se šale da je dodao jos jedan potez u svoj napadacki "arsenal" levi poluhorog sa pola metra.. cuvao ga uglavnom kleber koji je 4ka i ponekad porcingis 4ka koji bas i ne voli kontakt, za 5min dok je bobi igrao to je bolje izgledalo, nadskocio ga dva puta, laktao, gradio ispod kosa, izvukao faul, ovaj dao jedan tezak sut preko bobija, odma druga prica kad ovaj nije fizici dominantan.. Juta standardno dobra, timska ekipa vec godinama, bez velikih superstarova, evropski stil sa jakom odbranom i nba elementima ali u po ih uvek neko pocisti, videcemo.. dobro su poceli ovu njihovu seriju od 13 teskih utakmica za redom gde se uglavnom krljaju na zapadu, videćemo kako ce to da izgleda na kraju..

Одрасо човек

pre 4 godine

Десетак пута сам гледао Далас ове сезоне, и сад ћу први пут написати да је овај мали тако лош и безобразан да је све смешно.
Шут за три очај, само плаче и гледа у судије дао или не дао кош. Испуцава се као суманут. Страшно.
Најгоре од свега је што је екипа катастрофа. разочарање.

Straight Outta München

pre 4 godine

Bobi nema sta da trazi u modernoj NBA kosarci. Post igra je izumrla. Bobi kada izadje iz reketa, prakticno njegov tim prima kos. Dovoljan je jedan blok i to je to. Sinoc su preko njega za par minuta postigli 8 koseva. Cak je i Gober posle post igre dao kos preko Bobija. Blok Gobera za Micela i Bobi ostaje 1na1 sa Donovanom, to bi se zavrsavalo u 95% slucajeva sa kosom, kao sinoc. Mislim da je Micel imao 3/3 u tim situacijama. Ne postoji nikakva sansa da Bobi igra neku ozbiljniju ulogu u NBa pre svega zbog odbrane pika. To je to. Tako smo i izgubili zlato od Slovenije na EP. Igraci sada u NBA bez problema pogadjaju sa 10 m trojke, tako da on mora da izlazi visoko.... po meni treba da odradi ugovor i da se vrati u Evropu, gde bi donekle mogao da ima ulogu 15tak minuta, ono sto je radio kod Radonjica u CZ.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.
(Mannschaft iz predgradja, 26. januar 2020 06:53)

# Link komentara

Preporučujem (+50)

Ne preporučujem (-6)

A vidis Dalas bez Luke dobio Janisa i Embida na strani, 2 najteza gostovanha u NBA ove sezone( uz Majami).. pogle kako je Fila smlatila Lebrona i Dejvisa, a Dalas je razbio 20 razlika bez Luke i to jos i Embid igrao. Skoro 50% su sutirali Dalasovi igraci trojke jutros bez Doncicevih 2-10. Proslu isto jos brutalnije 20-36 trojke. Dalas ima najvise dobrih trojkasa u celoj ligi. Pazi ovo. Hardavej 39.5%, Set Kari 40, Barea 46, Kleber 40, Dorian 38 itd. Jedino Porzingis sa oko 34.5 slabije. I sad uporedi to sa na primer Jokicevim saigracima. Marej 32%, Geri Heris 31%, Barton 36% itd. Doncicu je odjednom broj asistencija skocio za oko 3 ove sezone jer mu sutiraju ko besni dobro trojke skoro ceo tim u kompletu. Da ti ilustrujem, ako odbijes Donciceve pokusaje za 3 u Dalasu ostali igraci imaju oko 38.5% sto su daleko najbolji procenti za 3 u celoj ligi. Jokicevi saigraci imaju na primer daleko mizernih oko 33.5%. Nema Doncic zvezde osim Porzingisa ali ima odlicne sutere ove sezone.

Aleks

pre 4 godine

Sad su i u Dalasu svi krš sem Luke :))) On ima odlične saigrače, prvo Porzingis je igračina, Pauel je odličan i možda bi dobili da je igrao sinoć, Hardavej isto dobar igrač, Set Kari izuzetan šuter i od njega uvek možeš računati na poene.

Jednostavno je Juta TIM i jedan tim će uvek moći da nadigra (mada utiče još faktora) ekipu koja ima superstara tipa Dončić. Svaki igrač tačno zna šta treba da radi na terenu, jedan drugom pokrivaju mane a time se ističu njihove jake strane. Zato Bojan i Gober sijaju ove sezone, Mičel dobro predvodi ekipu, Ingles nije neki poenter ali uvek je tu sa skokovima i asistencijama. Oni mogu daleko u plej ofu.

P.S. Gober je baš zver!

Синови издате Србије

pre 4 godine

Јута је много симпатична екипа! Играју тимски и свако зна свој посао у тиму! Милина их је гледати за разлику од Сакрамента, где је све само не тим!
Јута ове године може да у плеј-офу буде што је Портланд био прошле године...

SAMCRO TS

pre 4 godine

Бојан из Јуте бољи од Богдана из Сакрамента у континуитету!!! Богдан Богдановић најпрецењенији кошаркаш (уз Бирчевића наравно) у Европи!!!
Јута одлична!

323

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cxy, 26. januar 2020 09:59)


Veliki talenat je sutirao za 3, 2 od 10. 25 puta je sutnuo na kos i to u svakoj utakmici..

Bocko

pre 4 godine

Zanimljivo je da je Doncic cak desetak minuta pre kraja proglasen igracem utakmice, sto je i komentatore iznenadilo. U tom trenutku je imao ne bas impresivnih 22-6-6, uz los procenat suta, sto je do kraja jos i pokvario. Na kraju su cak trojica Jute imali veci ucinak.

Nba

pre 4 godine

Mislim da je ovo najbolja ekipa, klapa Utah posli one famozne koju su predvodili Malone, Stocthon, Hornacek. Mitchell organizator igre i voda tima, Gobert odlican centar i Bojan nisko krilo koji svaki mec ide priko 20 pa do 35 koseva. Dosta utakmica je sam rijesija. Dok pak o Doncicu ne triba nista govorit ali imam dojam da je Dallas prosjecna ekipa s dva vrhunska igraca ka sta su Doncic i Porzingis. Nedovoljno da ugroze najvece timove Nba. Mislim Doncic je jos dite i triba vrimena da potpuno sazrije. Naravno za nesto vise mu triba bolja ekipa ili da Dallas dovede jos jednog ili dva vrhunska igraca. Sve u svemu idlicna utakmica

Mr_Melbourne

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.

Aca86

pre 4 godine

Gledao utakmnicu. Gober klasa, rabio covek. Kakva odbrana, kakva racionalnost u napadu. Porzingis smesan pored njega. I utisak mi je da je Bojan Bogdanovic sutirao kada je bilo najbitnije, a kod Dalasa igracem sa borojem 10. Ne znam mu ni ime koliko je bitan, a Luka i Porzingis nista. Micel isto u zavrsnici se nije pokazao, ali je Gober sve hvatao.

cxy

pre 4 godine

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola.
(Ninis, 26. januar 2020 07:21)

Ne diraj Doncica on je vecini Srbima ko sveta krava.

Toleranti, Peje

pre 4 godine

Pada , Luka se preforsirao.., na kraju sezone prosjek jedva preko 20 poena..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bh, 26. januar 2020 07:43)

Tek je druga sezona, ucice on jos, ima vreme, bice jedan od 3 najboljog kosarkase svih vremena u NBA.

cxy

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.

Car Birdza

pre 4 godine

Što se tiče utakmice Juta-Dalas videlo se iskustvo ekipe Jute u zadnjoj četvrtini kada su prelomili utakmicu u svoju korist.
Mladog Dončića je trener ubacio zadnjih 7 min u igru kad je Dalas Jos uvek vodio sa 3 poena razlike i on je za to vreme dao 2 poena, 1 izgubio loptu,2 puta promašio, dozvolio nekoliko lakih poena u odbrani. Jednostavno malo za prvu violinu Dalasa.
Šta bi komentatori rekli da je u ovoj ulozi bio Jokić i isto uradio ?
Sve u svemu najveći broj šuteva u ekipi je imao 25 od toga 2/10 za 3 poena.
Vidi se da je još mlad i u završnicama neiskusan ali biće to bolje kako godine budu odmicale.
Juta je vrlo ozbiljna ekipa i uskoro ćemo je videti 2 puta sa Denverom za direktno 2 mesto zapada.

Ono što nije objavljeno je utakmica Minesote i Oklahome gde je Minesota kući izgubila sa 113-104 a za Oklahomu nije igrao D.Gallinari,centar S.Adams nije dao ni jedan poen a mladi talentovani S.Alexander imao šut 3/14 pored moćnog Karl-Anthony Townsa sa impresivnih 37 poena 8 skokova i 6 asistencija i uz pomoć A.Wiginsa sa 22 poena. Statistika ume da prevari.
Minesota je izgubila.
Kako bi kritičari govorili da umesto K.A-Townsa je Jokić u toj ekipi ,možda bi je bolje razigravao ali treba poštovati ekipu Denvera pored Jokića.
Večeras ćemo navijati protiv Hjustona i nadam se pobedi.
Jokara samo napred !

mrkela

pre 4 godine

Bobi sem epizodiste, nikakvu ozbiljniju ulogu neće imati.Sad dolazi Stajn, pa će i njumu biti zamena.Bobi da je je mogao da igra devedesetih, mislim da bi bolje prošao.

Ninis

pre 4 godine

Ovde imamo dva prmera baš onako prava po drfiniciji, kako izgleda MVP igra koju prati statistika i loš primer razbojnika i igrača puštenog s lanca. To se odražava direktno na ekipu.

Prvi slučaj Rudi Gober, bez promašaja u reketu, prebacio 20 porna, čak 17 skokova i odličnih 5 blokada. Sve to prati fantastična odbrana i fenomenalna timska igra kako njega tako i cele ekipe koja ne zna za poraz.

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola. Ništa bolje nisu ni velike zvezde Harden i Janis. Zato ovaj trio nikada neće uzeti prsten. Ekipe im gube bitne utakmice a dobijaju uglavnom boraniju gde se iživljavaju individualno a onda u Plej ofu ne mogu ni do finala konferencije. Nije ni Lebron mnogo bolji koji mora da ima zvzde pored sebe da bi uradio nešto.

Mannschaft iz predgradja

pre 4 godine

Ocekivano. Ozbiljni timovi imaju 2 ili 3 kreativne igrace koji mogu u svakom momentu da preokrene mec. Juta npr. trio Gober - Bogdanovic - Micel.


Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.

deda

pre 4 godine

bome u zadnjoj cetvrtini luka ostao bez ruke
ni garazu nije mogao da pogodi..
a tek izgubljena lopta na kraju..
izgleda da se preforsirao..

deda

pre 4 godine

bome u zadnjoj cetvrtini luka ostao bez ruke
ni garazu nije mogao da pogodi..
a tek izgubljena lopta na kraju..
izgleda da se preforsirao..

Ninis

pre 4 godine

Ovde imamo dva prmera baš onako prava po drfiniciji, kako izgleda MVP igra koju prati statistika i loš primer razbojnika i igrača puštenog s lanca. To se odražava direktno na ekipu.

Prvi slučaj Rudi Gober, bez promašaja u reketu, prebacio 20 porna, čak 17 skokova i odličnih 5 blokada. Sve to prati fantastična odbrana i fenomenalna timska igra kako njega tako i cele ekipe koja ne zna za poraz.

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola. Ništa bolje nisu ni velike zvezde Harden i Janis. Zato ovaj trio nikada neće uzeti prsten. Ekipe im gube bitne utakmice a dobijaju uglavnom boraniju gde se iživljavaju individualno a onda u Plej ofu ne mogu ni do finala konferencije. Nije ni Lebron mnogo bolji koji mora da ima zvzde pored sebe da bi uradio nešto.

Mannschaft iz predgradja

pre 4 godine

Ocekivano. Ozbiljni timovi imaju 2 ili 3 kreativne igrace koji mogu u svakom momentu da preokrene mec. Juta npr. trio Gober - Bogdanovic - Micel.


Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.

mrkela

pre 4 godine

Bobi sem epizodiste, nikakvu ozbiljniju ulogu neće imati.Sad dolazi Stajn, pa će i njumu biti zamena.Bobi da je je mogao da igra devedesetih, mislim da bi bolje prošao.

Car Birdza

pre 4 godine

Što se tiče utakmice Juta-Dalas videlo se iskustvo ekipe Jute u zadnjoj četvrtini kada su prelomili utakmicu u svoju korist.
Mladog Dončića je trener ubacio zadnjih 7 min u igru kad je Dalas Jos uvek vodio sa 3 poena razlike i on je za to vreme dao 2 poena, 1 izgubio loptu,2 puta promašio, dozvolio nekoliko lakih poena u odbrani. Jednostavno malo za prvu violinu Dalasa.
Šta bi komentatori rekli da je u ovoj ulozi bio Jokić i isto uradio ?
Sve u svemu najveći broj šuteva u ekipi je imao 25 od toga 2/10 za 3 poena.
Vidi se da je još mlad i u završnicama neiskusan ali biće to bolje kako godine budu odmicale.
Juta je vrlo ozbiljna ekipa i uskoro ćemo je videti 2 puta sa Denverom za direktno 2 mesto zapada.

Ono što nije objavljeno je utakmica Minesote i Oklahome gde je Minesota kući izgubila sa 113-104 a za Oklahomu nije igrao D.Gallinari,centar S.Adams nije dao ni jedan poen a mladi talentovani S.Alexander imao šut 3/14 pored moćnog Karl-Anthony Townsa sa impresivnih 37 poena 8 skokova i 6 asistencija i uz pomoć A.Wiginsa sa 22 poena. Statistika ume da prevari.
Minesota je izgubila.
Kako bi kritičari govorili da umesto K.A-Townsa je Jokić u toj ekipi ,možda bi je bolje razigravao ali treba poštovati ekipu Denvera pored Jokića.
Večeras ćemo navijati protiv Hjustona i nadam se pobedi.
Jokara samo napred !

Aca86

pre 4 godine

Gledao utakmnicu. Gober klasa, rabio covek. Kakva odbrana, kakva racionalnost u napadu. Porzingis smesan pored njega. I utisak mi je da je Bojan Bogdanovic sutirao kada je bilo najbitnije, a kod Dalasa igracem sa borojem 10. Ne znam mu ni ime koliko je bitan, a Luka i Porzingis nista. Micel isto u zavrsnici se nije pokazao, ali je Gober sve hvatao.

Bocko

pre 4 godine

Zanimljivo je da je Doncic cak desetak minuta pre kraja proglasen igracem utakmice, sto je i komentatore iznenadilo. U tom trenutku je imao ne bas impresivnih 22-6-6, uz los procenat suta, sto je do kraja jos i pokvario. Na kraju su cak trojica Jute imali veci ucinak.

cxy

pre 4 godine

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola.
(Ninis, 26. januar 2020 07:21)

Ne diraj Doncica on je vecini Srbima ko sveta krava.

Pant. LA

pre 4 godine

Gober verovatno najbolji odbrambeni igrac lige, skakac i bloker ali dizati u nebesa njegov napad zato sto nije imao promašaj je bez veze, jer covek samo kuca, uglavnom posle skoka u napadu, eto posle 7-8god u ligi komentatori se šale da je dodao jos jedan potez u svoj napadacki "arsenal" levi poluhorog sa pola metra.. cuvao ga uglavnom kleber koji je 4ka i ponekad porcingis 4ka koji bas i ne voli kontakt, za 5min dok je bobi igrao to je bolje izgledalo, nadskocio ga dva puta, laktao, gradio ispod kosa, izvukao faul, ovaj dao jedan tezak sut preko bobija, odma druga prica kad ovaj nije fizici dominantan.. Juta standardno dobra, timska ekipa vec godinama, bez velikih superstarova, evropski stil sa jakom odbranom i nba elementima ali u po ih uvek neko pocisti, videcemo.. dobro su poceli ovu njihovu seriju od 13 teskih utakmica za redom gde se uglavnom krljaju na zapadu, videćemo kako ce to da izgleda na kraju..

cxy

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.

Синови издате Србије

pre 4 godine

Јута је много симпатична екипа! Играју тимски и свако зна свој посао у тиму! Милина их је гледати за разлику од Сакрамента, где је све само не тим!
Јута ове године може да у плеј-офу буде што је Портланд био прошле године...

Nba

pre 4 godine

Mislim da je ovo najbolja ekipa, klapa Utah posli one famozne koju su predvodili Malone, Stocthon, Hornacek. Mitchell organizator igre i voda tima, Gobert odlican centar i Bojan nisko krilo koji svaki mec ide priko 20 pa do 35 koseva. Dosta utakmica je sam rijesija. Dok pak o Doncicu ne triba nista govorit ali imam dojam da je Dallas prosjecna ekipa s dva vrhunska igraca ka sta su Doncic i Porzingis. Nedovoljno da ugroze najvece timove Nba. Mislim Doncic je jos dite i triba vrimena da potpuno sazrije. Naravno za nesto vise mu triba bolja ekipa ili da Dallas dovede jos jednog ili dva vrhunska igraca. Sve u svemu idlicna utakmica

323

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cxy, 26. januar 2020 09:59)


Veliki talenat je sutirao za 3, 2 od 10. 25 puta je sutnuo na kos i to u svakoj utakmici..

Dragan-Borca

pre 4 godine

Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.
(Mannschaft iz predgradja, 26. januar 2020 06:53)

# Link komentara

Preporučujem (+50)

Ne preporučujem (-6)

A vidis Dalas bez Luke dobio Janisa i Embida na strani, 2 najteza gostovanha u NBA ove sezone( uz Majami).. pogle kako je Fila smlatila Lebrona i Dejvisa, a Dalas je razbio 20 razlika bez Luke i to jos i Embid igrao. Skoro 50% su sutirali Dalasovi igraci trojke jutros bez Doncicevih 2-10. Proslu isto jos brutalnije 20-36 trojke. Dalas ima najvise dobrih trojkasa u celoj ligi. Pazi ovo. Hardavej 39.5%, Set Kari 40, Barea 46, Kleber 40, Dorian 38 itd. Jedino Porzingis sa oko 34.5 slabije. I sad uporedi to sa na primer Jokicevim saigracima. Marej 32%, Geri Heris 31%, Barton 36% itd. Doncicu je odjednom broj asistencija skocio za oko 3 ove sezone jer mu sutiraju ko besni dobro trojke skoro ceo tim u kompletu. Da ti ilustrujem, ako odbijes Donciceve pokusaje za 3 u Dalasu ostali igraci imaju oko 38.5% sto su daleko najbolji procenti za 3 u celoj ligi. Jokicevi saigraci imaju na primer daleko mizernih oko 33.5%. Nema Doncic zvezde osim Porzingisa ali ima odlicne sutere ove sezone.

Одрасо човек

pre 4 godine

Десетак пута сам гледао Далас ове сезоне, и сад ћу први пут написати да је овај мали тако лош и безобразан да је све смешно.
Шут за три очај, само плаче и гледа у судије дао или не дао кош. Испуцава се као суманут. Страшно.
Најгоре од свега је што је екипа катастрофа. разочарање.

SAMCRO TS

pre 4 godine

Бојан из Јуте бољи од Богдана из Сакрамента у континуитету!!! Богдан Богдановић најпрецењенији кошаркаш (уз Бирчевића наравно) у Европи!!!
Јута одлична!

Toleranti, Peje

pre 4 godine

Pada , Luka se preforsirao.., na kraju sezone prosjek jedva preko 20 poena..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bh, 26. januar 2020 07:43)

Tek je druga sezona, ucice on jos, ima vreme, bice jedan od 3 najboljog kosarkase svih vremena u NBA.

Mr_Melbourne

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.

Straight Outta München

pre 4 godine

Bobi nema sta da trazi u modernoj NBA kosarci. Post igra je izumrla. Bobi kada izadje iz reketa, prakticno njegov tim prima kos. Dovoljan je jedan blok i to je to. Sinoc su preko njega za par minuta postigli 8 koseva. Cak je i Gober posle post igre dao kos preko Bobija. Blok Gobera za Micela i Bobi ostaje 1na1 sa Donovanom, to bi se zavrsavalo u 95% slucajeva sa kosom, kao sinoc. Mislim da je Micel imao 3/3 u tim situacijama. Ne postoji nikakva sansa da Bobi igra neku ozbiljniju ulogu u NBa pre svega zbog odbrane pika. To je to. Tako smo i izgubili zlato od Slovenije na EP. Igraci sada u NBA bez problema pogadjaju sa 10 m trojke, tako da on mora da izlazi visoko.... po meni treba da odradi ugovor i da se vrati u Evropu, gde bi donekle mogao da ima ulogu 15tak minuta, ono sto je radio kod Radonjica u CZ.

Aleks

pre 4 godine

Sad su i u Dalasu svi krš sem Luke :))) On ima odlične saigrače, prvo Porzingis je igračina, Pauel je odličan i možda bi dobili da je igrao sinoć, Hardavej isto dobar igrač, Set Kari izuzetan šuter i od njega uvek možeš računati na poene.

Jednostavno je Juta TIM i jedan tim će uvek moći da nadigra (mada utiče još faktora) ekipu koja ima superstara tipa Dončić. Svaki igrač tačno zna šta treba da radi na terenu, jedan drugom pokrivaju mane a time se ističu njihove jake strane. Zato Bojan i Gober sijaju ove sezone, Mičel dobro predvodi ekipu, Ingles nije neki poenter ali uvek je tu sa skokovima i asistencijama. Oni mogu daleko u plej ofu.

P.S. Gober je baš zver!

јд123

pre 4 godine

Па шта ако је Дончић одиграо лошије? Где су други играчи били са 20 година? Неки пишу да ова екипа Даласа не може до титулие. Чуј до титуле, неки изгледа заборављају где су били прошле године. Поредите Далас и Сакраменто прошле и ове године. Прошле Сакраменто за мало промашио плеј-оф. Ове године нису напредовали, него назадовали. А Далас? Далас је видно напредовао и сигурно граби ка плеј-офу. Циљ Даласа ове године је плеј-оф а не титула. То ће бити циљ тек за неколико година.
Слична је ситуација била и са Минесотом и Денвером. Минесота ушла у плеј-оф у задњој утакмици победом против Денвера и њих тиме оставила без плеј-офа. А годину дана касније? Денвер са другог места улази у плеј-оф а Минесота ни близу. Тотално назадовали, ”звезде” Таунс и Вигинс их одвеле у пропаст.

Могу замислити како би у Сакраменту били срећни да су у ситуацији Даласа. Да изгубе од Јуте и навијачи их прозивају да тако не могу освојити прстен.

Danilo

pre 4 godine

Za malog Doncica vreme je da ga odmore .Ceo koncept ekipa se svodi da on gnjavi loptu istina lepo se snalazi i onda izbscuje nekom na tri il odigra pik dosta blizu kosu .Sve je to lepo al mali se vec zamorio , sut za tri mu je katastrofa upravo zbog toga sto gnjavi loptu dribla ko na basketu da je .Juce ispucava bezveze sa 9 m iz nekog step beka totalno bezveze .Dalas je dobra ekipa ,al polako padaju bas zato sto motor ekipe Luka je preumoran ,pritom mali ne postoji u odbrani ,prolaze pored njega kao pored otvorenih vrata .Juta je ozbiljna ekipa moze svakom da stane na zulj, Konli je sinoc bio malo van ritma sav nesto pogublje al dolazi iz povrede .Klarkson sta znam sta reci o tom liku ,sva sreca trener Jute zna tacno sta radi sa njim tako da on ha sad predstsvlja pojacanje Jute .Bogdanovic postao pravi snajper ,oprrdelio se da bude to mrilo suter i to mozda i najbolje u ligi radi .

Back in Black

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.
(Mr_Melbourne, 26. januar 2020 10:49)
Imaju svi strah i onda dodje matori Skola na SP i napuni ga.Dobar je on igrac ali je limitiran.Aj da vidimo duel Jokica i Gobera verujem Jokara minimum 25 poena i jos jedno 20 ostalim igracima kroz asistencije.

bskfan

pre 4 godine

Gober je smesan igrac, nema nista osim te visine. Kad igra protiv nekog undersized igraca onda se razgoropadi a kada igra protiv nekog jaceg centra nema ga nigde. Naravno, sinoc je dominirao jer Dalas uopste nije ni imao centra. Karlaji je dobro poceo utakmicu i koristio ono sto ima - sut za 3, dobro sirio igru i otvarao ulaz pod kos Doncicu. U drugom poluvremenu su vise isli na ulaze i tu su napravili gresku jer im je procenat suta za 3 i 2 poena skoro isti. Juta pobedila zahvaljujuci boljem skoku jer su zahvaljujuci tome prakticno imali 10 napada vise od Dalasa. Porzingis ima vise uhvacenih lopti kada igra na svojoj poziciji nego na poziciji centra i zato je sinoc imao samo 2 dok je Gober imao 17. Iako sada svi pricaju o Juti, po meni je Dalas bolji tim od Jyute, samo im fali centar. Za male pare su sada kupili WCS-a, videcemo kako ce da se uklopi u igru Dalasa jer su i njemu najveci problem upravo skokovi. U svakom slucaju, dobro je sto Dalas ne panici vec idu polako, neka isprobaju WCS-a pa ako ne ide onda neka na leto dovedu nekog jakog centra. Ni Adams ni Dramond se ne uklapaju u sistem igre Dalasa. Njima treba jedan moderan, pokretljiv centar koji moze da isprati brzu kosarku koju igra Dalas.

bskfan

pre 4 godine

Treba gledati utakmice da bi se ozbiljno diskutovalo. I sinoc su starteri Dalasa bili u plusu ali je zato klupa bila u minusu. Taj "mocni Gober" je morao da igra cak 37 minuta da bi na kraju izgurao jedva +2 i to kada u igri nije bilo nijednog visokog igraca, ne samo centra vec ni Porzingisa koji je igrao samo 25 minuta. Inace, sa Porzingisom je Dalas bio +7 a bez njega -12. OK, sad nema Paeula ali nije samo to u pitanju, Dalasu je potreban igrac koji moze da kreira igru kada na parketu nema Luke. Treba znati i kako Dalas igra po cetvrtinama jer nije slucajno to sto cesto imaju visoku prednost a onda na kraju izgube utakmicu. U prvoj cetvrtini Dalas igra veoma dobro i po tome je na drugom mestu u celoj NBA. Trecu cetvrtinu takodje igra odlicno i po tome su No1 u celoj NBA. Problem je druga cetvrtina (6.) i posebno cetvrta cetvrtina kada su 14. E sad, sta je razlog tome? Naravno, sve je vezano sa time koliko minuta u kojoj cetvrtini igra startna petorka. Startna petorka je sinoc bila +10 ali je problem u tome sto je igrala samo 12 minuta. Luka je igrao 36 minuta i od njega i ne mogu da ocekuju vise ali zato je Porzingis igrao samo 25 minuta, sto znaci da su ostatak morali da pokriju Kliber i Boban, sto je smesno. To je otprilike situacija kao sa Jokicem u Denveru kada Jokic sedi 6 minuta na klupi zadnjoj cetvrtini pa ga Malone onda ubaci da mu odlucuje utakmicu. Ne moze to tako, nije svejedno da li ce neko igrati 9+9+9+9 minuta ili ce to biti 12+6+12+6. Razlika dan i noc.

tata

pre 4 godine

Lično, mislim da je Bobi mogao više da igra. Videlo se da je Gober bio manje opasan - dominantan dok se ovaj nalazio pored njega.
Porzingis je veliki talenat ali........ Neće se on zadovoljiti - razviti ulogom druge violine.
Dončić - Jokić to bi bio ubistveni tandem.

Нико и Ништа

pre 4 godine

Ко је гледао текму, нажалост је видео зашто је Далас изгубио.
Све преко Бобана што је ишло, то је улазило Јути.
Далас игра на брз напад(као уосталом већина НБА екипа), али са Бобијем је то нажалост немогуће. Њему се прави мис-меч у рекету, и то несумњиво користи, али код одбране пик'ен рола, он касни, а кад је у рекету са Гобером(који му лако парира висином), ни дефанзивни скок није сигуран.
С друге стране, Дончић је већ узео ствар у своје руке, све се он пита, све преко њега иде. Чак и на крају, кад баш и није проналазио пут до коша, није било дилеме ко узима напад.
Порзингис је толико елегантат, а опет тако крхо изгледа. Можда му не недостаје самопоуздања, али рутине дефинитивно да.
Јута боља екипа, бољи играчи и јача ротација.
Видећемо шта ће Коли-Стајн донети Даласу.

Hm

pre 4 godine

@Hm

Ne znam zbog čega proglašavaju igrača utakmice 10 minuta pre kraja. To nema apsolutno nikakvog smisla.
(Miloš_NBA_Fan, 26. januar 2020 14:31)

Kako bre nema?! Pa on je superstar, mora on da bude najbolji igrac. ;)
Salu na stranu, naravno da nema smisla i zaista preteruju sa tim medijsko propagandnim forsiranjima pojedinih igraca. Ono, jeste da ce doneti brdo para i Dalasu i sebi ali i sinoc se videlo da superstar ne donosi pobedu vec tim. To bi mogli i u Kingsima da shvate vec jednom i da prestanu da toliko forsiraju Fox-a, jer on nikada nece biti superstar vec lokalna zvezda u malom klubu. Bolje da se okrenu stvaranju tima kakav je nekada bio i kada su imali neke rezultate. Kris Veber jeste bio zvezda ali nije sebe stavljao ispred tima, dok danas...nece ni Fox ni Begli da uspesno privuku neke jake sponzore, reklame...ma i gledaoce gube.

z’brda

pre 4 godine

Utah je mnogo ozbiljna ekipa!!! Jedino što nemaju iskustvo u doigravanju. Mada nemaju ga baš mnogo ni druge ekipe otkad je GSW klonuo. LBJ ima, Houston tu i tamo, tako da je na Zapadu sve otvoreno.

Ninis

pre 4 godine

Ovde imamo dva prmera baš onako prava po drfiniciji, kako izgleda MVP igra koju prati statistika i loš primer razbojnika i igrača puštenog s lanca. To se odražava direktno na ekipu.

Prvi slučaj Rudi Gober, bez promašaja u reketu, prebacio 20 porna, čak 17 skokova i odličnih 5 blokada. Sve to prati fantastična odbrana i fenomenalna timska igra kako njega tako i cele ekipe koja ne zna za poraz.

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola. Ništa bolje nisu ni velike zvezde Harden i Janis. Zato ovaj trio nikada neće uzeti prsten. Ekipe im gube bitne utakmice a dobijaju uglavnom boraniju gde se iživljavaju individualno a onda u Plej ofu ne mogu ni do finala konferencije. Nije ni Lebron mnogo bolji koji mora da ima zvzde pored sebe da bi uradio nešto.

Toleranti, Peje

pre 4 godine

Pada , Luka se preforsirao.., na kraju sezone prosjek jedva preko 20 poena..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bh, 26. januar 2020 07:43)

Tek je druga sezona, ucice on jos, ima vreme, bice jedan od 3 najboljog kosarkase svih vremena u NBA.

SAMCRO TS

pre 4 godine

Бојан из Јуте бољи од Богдана из Сакрамента у континуитету!!! Богдан Богдановић најпрецењенији кошаркаш (уз Бирчевића наравно) у Европи!!!
Јута одлична!

Mr_Melbourne

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.

cxy

pre 4 godine

Na drugoj strani marketinški izvikano derište i privatnik koji se ispucava kako hoće i kad hoće, sramotnih 2 od 10 za tri poena, i to već nekoliko utakmica u nizu. Uzeo je 25 šuteva pogodio manje od pola.
(Ninis, 26. januar 2020 07:21)

Ne diraj Doncica on je vecini Srbima ko sveta krava.

cxy

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.

Nba

pre 4 godine

Mislim da je ovo najbolja ekipa, klapa Utah posli one famozne koju su predvodili Malone, Stocthon, Hornacek. Mitchell organizator igre i voda tima, Gobert odlican centar i Bojan nisko krilo koji svaki mec ide priko 20 pa do 35 koseva. Dosta utakmica je sam rijesija. Dok pak o Doncicu ne triba nista govorit ali imam dojam da je Dallas prosjecna ekipa s dva vrhunska igraca ka sta su Doncic i Porzingis. Nedovoljno da ugroze najvece timove Nba. Mislim Doncic je jos dite i triba vrimena da potpuno sazrije. Naravno za nesto vise mu triba bolja ekipa ili da Dallas dovede jos jednog ili dva vrhunska igraca. Sve u svemu idlicna utakmica

Mannschaft iz predgradja

pre 4 godine

Ocekivano. Ozbiljni timovi imaju 2 ili 3 kreativne igrace koji mogu u svakom momentu da preokrene mec. Juta npr. trio Gober - Bogdanovic - Micel.


Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.

Одрасо човек

pre 4 godine

Десетак пута сам гледао Далас ове сезоне, и сад ћу први пут написати да је овај мали тако лош и безобразан да је све смешно.
Шут за три очај, само плаче и гледа у судије дао или не дао кош. Испуцава се као суманут. Страшно.
Најгоре од свега је што је екипа катастрофа. разочарање.

bskfan

pre 4 godine

Gober je smesan igrac, nema nista osim te visine. Kad igra protiv nekog undersized igraca onda se razgoropadi a kada igra protiv nekog jaceg centra nema ga nigde. Naravno, sinoc je dominirao jer Dalas uopste nije ni imao centra. Karlaji je dobro poceo utakmicu i koristio ono sto ima - sut za 3, dobro sirio igru i otvarao ulaz pod kos Doncicu. U drugom poluvremenu su vise isli na ulaze i tu su napravili gresku jer im je procenat suta za 3 i 2 poena skoro isti. Juta pobedila zahvaljujuci boljem skoku jer su zahvaljujuci tome prakticno imali 10 napada vise od Dalasa. Porzingis ima vise uhvacenih lopti kada igra na svojoj poziciji nego na poziciji centra i zato je sinoc imao samo 2 dok je Gober imao 17. Iako sada svi pricaju o Juti, po meni je Dalas bolji tim od Jyute, samo im fali centar. Za male pare su sada kupili WCS-a, videcemo kako ce da se uklopi u igru Dalasa jer su i njemu najveci problem upravo skokovi. U svakom slucaju, dobro je sto Dalas ne panici vec idu polako, neka isprobaju WCS-a pa ako ne ide onda neka na leto dovedu nekog jakog centra. Ni Adams ni Dramond se ne uklapaju u sistem igre Dalasa. Njima treba jedan moderan, pokretljiv centar koji moze da isprati brzu kosarku koju igra Dalas.

Car Birdza

pre 4 godine

Što se tiče utakmice Juta-Dalas videlo se iskustvo ekipe Jute u zadnjoj četvrtini kada su prelomili utakmicu u svoju korist.
Mladog Dončića je trener ubacio zadnjih 7 min u igru kad je Dalas Jos uvek vodio sa 3 poena razlike i on je za to vreme dao 2 poena, 1 izgubio loptu,2 puta promašio, dozvolio nekoliko lakih poena u odbrani. Jednostavno malo za prvu violinu Dalasa.
Šta bi komentatori rekli da je u ovoj ulozi bio Jokić i isto uradio ?
Sve u svemu najveći broj šuteva u ekipi je imao 25 od toga 2/10 za 3 poena.
Vidi se da je još mlad i u završnicama neiskusan ali biće to bolje kako godine budu odmicale.
Juta je vrlo ozbiljna ekipa i uskoro ćemo je videti 2 puta sa Denverom za direktno 2 mesto zapada.

Ono što nije objavljeno je utakmica Minesote i Oklahome gde je Minesota kući izgubila sa 113-104 a za Oklahomu nije igrao D.Gallinari,centar S.Adams nije dao ni jedan poen a mladi talentovani S.Alexander imao šut 3/14 pored moćnog Karl-Anthony Townsa sa impresivnih 37 poena 8 skokova i 6 asistencija i uz pomoć A.Wiginsa sa 22 poena. Statistika ume da prevari.
Minesota je izgubila.
Kako bi kritičari govorili da umesto K.A-Townsa je Jokić u toj ekipi ,možda bi je bolje razigravao ali treba poštovati ekipu Denvera pored Jokića.
Večeras ćemo navijati protiv Hjustona i nadam se pobedi.
Jokara samo napred !

Back in Black

pre 4 godine

Jeli sad vide ovi jokicevci i shvataju sta je centar.Znaci centar moze dati 20 koseva i bez trica a da pri tome upali bruku banana i da igra odbranu.Kljuc je odbrana,ako je centar ne igra taj tim nikad ali nikad nista nece uraditi.Od Gobera se igraci imaju strah da udju u reket.
(Mr_Melbourne, 26. januar 2020 10:49)
Imaju svi strah i onda dodje matori Skola na SP i napuni ga.Dobar je on igrac ali je limitiran.Aj da vidimo duel Jokica i Gobera verujem Jokara minimum 25 poena i jos jedno 20 ostalim igracima kroz asistencije.

јд123

pre 4 godine

Па шта ако је Дончић одиграо лошије? Где су други играчи били са 20 година? Неки пишу да ова екипа Даласа не може до титулие. Чуј до титуле, неки изгледа заборављају где су били прошле године. Поредите Далас и Сакраменто прошле и ове године. Прошле Сакраменто за мало промашио плеј-оф. Ове године нису напредовали, него назадовали. А Далас? Далас је видно напредовао и сигурно граби ка плеј-офу. Циљ Даласа ове године је плеј-оф а не титула. То ће бити циљ тек за неколико година.
Слична је ситуација била и са Минесотом и Денвером. Минесота ушла у плеј-оф у задњој утакмици победом против Денвера и њих тиме оставила без плеј-офа. А годину дана касније? Денвер са другог места улази у плеј-оф а Минесота ни близу. Тотално назадовали, ”звезде” Таунс и Вигинс их одвеле у пропаст.

Могу замислити како би у Сакраменту били срећни да су у ситуацији Даласа. Да изгубе од Јуте и навијачи их прозивају да тако не могу освојити прстен.

323

pre 4 godine

Uvek sam i pricao da je mali obican prisek koga su naduvali
(dnevna doza prosecnog Srbende, 26. januar 2020 06:01)

Eh da su ga samo naduvali, nego su ga preduvali.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cxy, 26. januar 2020 09:59)


Veliki talenat je sutirao za 3, 2 od 10. 25 puta je sutnuo na kos i to u svakoj utakmici..

Straight Outta München

pre 4 godine

Bobi nema sta da trazi u modernoj NBA kosarci. Post igra je izumrla. Bobi kada izadje iz reketa, prakticno njegov tim prima kos. Dovoljan je jedan blok i to je to. Sinoc su preko njega za par minuta postigli 8 koseva. Cak je i Gober posle post igre dao kos preko Bobija. Blok Gobera za Micela i Bobi ostaje 1na1 sa Donovanom, to bi se zavrsavalo u 95% slucajeva sa kosom, kao sinoc. Mislim da je Micel imao 3/3 u tim situacijama. Ne postoji nikakva sansa da Bobi igra neku ozbiljniju ulogu u NBa pre svega zbog odbrane pika. To je to. Tako smo i izgubili zlato od Slovenije na EP. Igraci sada u NBA bez problema pogadjaju sa 10 m trojke, tako da on mora da izlazi visoko.... po meni treba da odradi ugovor i da se vrati u Evropu, gde bi donekle mogao da ima ulogu 15tak minuta, ono sto je radio kod Radonjica u CZ.

deda

pre 4 godine

bome u zadnjoj cetvrtini luka ostao bez ruke
ni garazu nije mogao da pogodi..
a tek izgubljena lopta na kraju..
izgleda da se preforsirao..

Нико и Ништа

pre 4 godine

Ко је гледао текму, нажалост је видео зашто је Далас изгубио.
Све преко Бобана што је ишло, то је улазило Јути.
Далас игра на брз напад(као уосталом већина НБА екипа), али са Бобијем је то нажалост немогуће. Њему се прави мис-меч у рекету, и то несумњиво користи, али код одбране пик'ен рола, он касни, а кад је у рекету са Гобером(који му лако парира висином), ни дефанзивни скок није сигуран.
С друге стране, Дончић је већ узео ствар у своје руке, све се он пита, све преко њега иде. Чак и на крају, кад баш и није проналазио пут до коша, није било дилеме ко узима напад.
Порзингис је толико елегантат, а опет тако крхо изгледа. Можда му не недостаје самопоуздања, али рутине дефинитивно да.
Јута боља екипа, бољи играчи и јача ротација.
Видећемо шта ће Коли-Стајн донети Даласу.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Sta ima Dalas? Doncica. I Porzingisa koji je uvek ostecen. I jos par prosecnih igraca. Kao tim je Dalas jos daleeeko od ozbiljnih timova.
(Mannschaft iz predgradja, 26. januar 2020 06:53)

# Link komentara

Preporučujem (+50)

Ne preporučujem (-6)

A vidis Dalas bez Luke dobio Janisa i Embida na strani, 2 najteza gostovanha u NBA ove sezone( uz Majami).. pogle kako je Fila smlatila Lebrona i Dejvisa, a Dalas je razbio 20 razlika bez Luke i to jos i Embid igrao. Skoro 50% su sutirali Dalasovi igraci trojke jutros bez Doncicevih 2-10. Proslu isto jos brutalnije 20-36 trojke. Dalas ima najvise dobrih trojkasa u celoj ligi. Pazi ovo. Hardavej 39.5%, Set Kari 40, Barea 46, Kleber 40, Dorian 38 itd. Jedino Porzingis sa oko 34.5 slabije. I sad uporedi to sa na primer Jokicevim saigracima. Marej 32%, Geri Heris 31%, Barton 36% itd. Doncicu je odjednom broj asistencija skocio za oko 3 ove sezone jer mu sutiraju ko besni dobro trojke skoro ceo tim u kompletu. Da ti ilustrujem, ako odbijes Donciceve pokusaje za 3 u Dalasu ostali igraci imaju oko 38.5% sto su daleko najbolji procenti za 3 u celoj ligi. Jokicevi saigraci imaju na primer daleko mizernih oko 33.5%. Nema Doncic zvezde osim Porzingisa ali ima odlicne sutere ove sezone.

Aleks

pre 4 godine

Sad su i u Dalasu svi krš sem Luke :))) On ima odlične saigrače, prvo Porzingis je igračina, Pauel je odličan i možda bi dobili da je igrao sinoć, Hardavej isto dobar igrač, Set Kari izuzetan šuter i od njega uvek možeš računati na poene.

Jednostavno je Juta TIM i jedan tim će uvek moći da nadigra (mada utiče još faktora) ekipu koja ima superstara tipa Dončić. Svaki igrač tačno zna šta treba da radi na terenu, jedan drugom pokrivaju mane a time se ističu njihove jake strane. Zato Bojan i Gober sijaju ove sezone, Mičel dobro predvodi ekipu, Ingles nije neki poenter ali uvek je tu sa skokovima i asistencijama. Oni mogu daleko u plej ofu.

P.S. Gober je baš zver!

tata

pre 4 godine

Lično, mislim da je Bobi mogao više da igra. Videlo se da je Gober bio manje opasan - dominantan dok se ovaj nalazio pored njega.
Porzingis je veliki talenat ali........ Neće se on zadovoljiti - razviti ulogom druge violine.
Dončić - Jokić to bi bio ubistveni tandem.

Hm

pre 4 godine

@Hm

Ne znam zbog čega proglašavaju igrača utakmice 10 minuta pre kraja. To nema apsolutno nikakvog smisla.
(Miloš_NBA_Fan, 26. januar 2020 14:31)

Kako bre nema?! Pa on je superstar, mora on da bude najbolji igrac. ;)
Salu na stranu, naravno da nema smisla i zaista preteruju sa tim medijsko propagandnim forsiranjima pojedinih igraca. Ono, jeste da ce doneti brdo para i Dalasu i sebi ali i sinoc se videlo da superstar ne donosi pobedu vec tim. To bi mogli i u Kingsima da shvate vec jednom i da prestanu da toliko forsiraju Fox-a, jer on nikada nece biti superstar vec lokalna zvezda u malom klubu. Bolje da se okrenu stvaranju tima kakav je nekada bio i kada su imali neke rezultate. Kris Veber jeste bio zvezda ali nije sebe stavljao ispred tima, dok danas...nece ni Fox ni Begli da uspesno privuku neke jake sponzore, reklame...ma i gledaoce gube.

mrkela

pre 4 godine

Bobi sem epizodiste, nikakvu ozbiljniju ulogu neće imati.Sad dolazi Stajn, pa će i njumu biti zamena.Bobi da je je mogao da igra devedesetih, mislim da bi bolje prošao.

Aca86

pre 4 godine

Gledao utakmnicu. Gober klasa, rabio covek. Kakva odbrana, kakva racionalnost u napadu. Porzingis smesan pored njega. I utisak mi je da je Bojan Bogdanovic sutirao kada je bilo najbitnije, a kod Dalasa igracem sa borojem 10. Ne znam mu ni ime koliko je bitan, a Luka i Porzingis nista. Micel isto u zavrsnici se nije pokazao, ali je Gober sve hvatao.

Pant. LA

pre 4 godine

Gober verovatno najbolji odbrambeni igrac lige, skakac i bloker ali dizati u nebesa njegov napad zato sto nije imao promašaj je bez veze, jer covek samo kuca, uglavnom posle skoka u napadu, eto posle 7-8god u ligi komentatori se šale da je dodao jos jedan potez u svoj napadacki "arsenal" levi poluhorog sa pola metra.. cuvao ga uglavnom kleber koji je 4ka i ponekad porcingis 4ka koji bas i ne voli kontakt, za 5min dok je bobi igrao to je bolje izgledalo, nadskocio ga dva puta, laktao, gradio ispod kosa, izvukao faul, ovaj dao jedan tezak sut preko bobija, odma druga prica kad ovaj nije fizici dominantan.. Juta standardno dobra, timska ekipa vec godinama, bez velikih superstarova, evropski stil sa jakom odbranom i nba elementima ali u po ih uvek neko pocisti, videcemo.. dobro su poceli ovu njihovu seriju od 13 teskih utakmica za redom gde se uglavnom krljaju na zapadu, videćemo kako ce to da izgleda na kraju..

Danilo

pre 4 godine

Za malog Doncica vreme je da ga odmore .Ceo koncept ekipa se svodi da on gnjavi loptu istina lepo se snalazi i onda izbscuje nekom na tri il odigra pik dosta blizu kosu .Sve je to lepo al mali se vec zamorio , sut za tri mu je katastrofa upravo zbog toga sto gnjavi loptu dribla ko na basketu da je .Juce ispucava bezveze sa 9 m iz nekog step beka totalno bezveze .Dalas je dobra ekipa ,al polako padaju bas zato sto motor ekipe Luka je preumoran ,pritom mali ne postoji u odbrani ,prolaze pored njega kao pored otvorenih vrata .Juta je ozbiljna ekipa moze svakom da stane na zulj, Konli je sinoc bio malo van ritma sav nesto pogublje al dolazi iz povrede .Klarkson sta znam sta reci o tom liku ,sva sreca trener Jute zna tacno sta radi sa njim tako da on ha sad predstsvlja pojacanje Jute .Bogdanovic postao pravi snajper ,oprrdelio se da bude to mrilo suter i to mozda i najbolje u ligi radi .

Bocko

pre 4 godine

Zanimljivo je da je Doncic cak desetak minuta pre kraja proglasen igracem utakmice, sto je i komentatore iznenadilo. U tom trenutku je imao ne bas impresivnih 22-6-6, uz los procenat suta, sto je do kraja jos i pokvario. Na kraju su cak trojica Jute imali veci ucinak.

z’brda

pre 4 godine

Utah je mnogo ozbiljna ekipa!!! Jedino što nemaju iskustvo u doigravanju. Mada nemaju ga baš mnogo ni druge ekipe otkad je GSW klonuo. LBJ ima, Houston tu i tamo, tako da je na Zapadu sve otvoreno.

bskfan

pre 4 godine

Treba gledati utakmice da bi se ozbiljno diskutovalo. I sinoc su starteri Dalasa bili u plusu ali je zato klupa bila u minusu. Taj "mocni Gober" je morao da igra cak 37 minuta da bi na kraju izgurao jedva +2 i to kada u igri nije bilo nijednog visokog igraca, ne samo centra vec ni Porzingisa koji je igrao samo 25 minuta. Inace, sa Porzingisom je Dalas bio +7 a bez njega -12. OK, sad nema Paeula ali nije samo to u pitanju, Dalasu je potreban igrac koji moze da kreira igru kada na parketu nema Luke. Treba znati i kako Dalas igra po cetvrtinama jer nije slucajno to sto cesto imaju visoku prednost a onda na kraju izgube utakmicu. U prvoj cetvrtini Dalas igra veoma dobro i po tome je na drugom mestu u celoj NBA. Trecu cetvrtinu takodje igra odlicno i po tome su No1 u celoj NBA. Problem je druga cetvrtina (6.) i posebno cetvrta cetvrtina kada su 14. E sad, sta je razlog tome? Naravno, sve je vezano sa time koliko minuta u kojoj cetvrtini igra startna petorka. Startna petorka je sinoc bila +10 ali je problem u tome sto je igrala samo 12 minuta. Luka je igrao 36 minuta i od njega i ne mogu da ocekuju vise ali zato je Porzingis igrao samo 25 minuta, sto znaci da su ostatak morali da pokriju Kliber i Boban, sto je smesno. To je otprilike situacija kao sa Jokicem u Denveru kada Jokic sedi 6 minuta na klupi zadnjoj cetvrtini pa ga Malone onda ubaci da mu odlucuje utakmicu. Ne moze to tako, nije svejedno da li ce neko igrati 9+9+9+9 minuta ili ce to biti 12+6+12+6. Razlika dan i noc.

Синови издате Србије

pre 4 godine

Јута је много симпатична екипа! Играју тимски и свако зна свој посао у тиму! Милина их је гледати за разлику од Сакрамента, где је све само не тим!
Јута ове године може да у плеј-офу буде што је Портланд био прошле године...