Nedelja, 19.01.2020.

08:50

Divac pravi prostor za Bogdanov novi ugovor?

Sakramento Kingsi trejdovali su Trevora Arizu, Venjena Gabriela i Kejleba Svonigena u Portland, a zauzvrat su dobili Kenta Bejzmora i Entonija Tolivera.

Izvor: PT

Divac pravi prostor za Bogdanov novi ugovor? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Aleks

pre 4 godine

@bskfan

Naravno, razumem šta hoćeš da kažeš, samo je meni malo glupo što su fanovi Kingsa očekivali od Beglija da radi ono što Luka radi. Nisu isti tip igrača i to nije moguće; biranje Beglija na draftu umesto Luke je proizašlo iz pogrešne procene da će Foks to raditi za ekipu, i da će biti bolji zbog svoje brzine. Spočitavaju upravi kao grešku uzimanje Beglija, a uporno previđaju još jednu grešku - u proceni Foksovih sposobnosti. On uopšte ne napreduje i ne izrasta u ono što se od njega očekivalo, stagnira i konstantno pravi iste greške. Sakramento je išao iz pogrešne odluke u pogrešnu odluku, a vrhunac je uopšte odabrati Beglija sa tako visokog pika jer meni nije jasno šta su oni to videli u njemu.

P.S. Sada kada si pobrojao njihove promašaje na draftu, kad pogledam gde su ti momci danas i kako su velika imena postali... Užas.

bskfan

pre 4 godine

@Aleks

Ne dogadja se tako cesto da se na draftu pojavi igrac tipa Luke i zato ce sa ta prica o Luki i uporedjivanje sa igracima timova koji su ga propustili pricati jos mnogo godina. Luka je igrac koji pravi razliku. Da su ga uzeli Sansi sada bi imali Luku, Bukera i Rubija, zatim Kamerona, Ubrea, Bejnsa, Sarica i Kaminskog i bili barem 20% bolji nego sto su sada. Kingski su mogli da uzmu Luku, zatim da trejduju Foxa za Porzingisa, dovedu dobrog centa za 20 miliona i sada bi imali Luku, Badija, Porzingisa i bili sasvim dobar tim. Dalas se nalazio u veoma losoj situaciji, za Luku su morali dodatno da daju jedan visoki pik, zatim za Porzingisa takodje da daju dva pika, sto ce ih omesti da stvore super jak tim ali su i pored svega opet daleko bolji od Kingsa jer su imali daleko bolji skauiting. Kingsi su tu vise nego katastrofalni jer su u draftovima propustili mnoge superzvezde: 2011 uzeli Bijomba a propustili Kembu, Kleja Tompsona, Kawajia. 2012 uzeli nekog Robinsona a propustili Lilarda i Dramonda. 2013 uzeli McLemura a propustili CJ-a, Stiv Adamsa, Janisa, Srudera, Gobera. 2014 uzeli Stautkasa a propustili igrace kao sto su Lavine, Voren, Gari Haris, Rodni Hud, Kapela, Dinvidi, Jokic. 2015 uzeli WCS-a a propustili Bukera, Turnera, Ubrea, Teri Roziera, Harela, Josh Richardsona. Za kasnije i da ne govorimo, potpuni haos.

Đole

pre 4 godine

Danas je komentator NBC-a na pitanje voditelja iz studija odgovorio: "Kingsi imaju najveći broj pikova druge runde do 2025, čak 17 za sada, i mnogi se pitaju - ZAŠTO tto rade. Uskoro stupa na snagu novo pravilo u NBA kada se radi o godinama starosti igrača koji se mogu draftovati. Kingsi rade pametnu stvar!"

Aleks

pre 4 godine

Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.
(bskfan, 19. januar 2020 15:48)

Meni je interesantno što se toliko potencira poređenje Luke i Beglija, zato što je Divac uradio to što je uradio na draftu. Ali Luku treba porediti sa igračem zbog kog je on u stvarnosti preskočen - a to je Foks. Šta radi Foks a šta radi Luka, i kako Foks "koristi" ekipi a kako Luka koristi svojoj. Begli je imao očigledno ludu sreću da se uvali u Sakramento, što bi mi rekli "upala mu sekira u med". Navijači traže otkaz Divca jer je uzeo Beglija a Luku preskočio, dok istovremeno veruju da im je Foks najbolji igrač i pale se na njega lol.

Inače se slažem sa komentarom, nego čisto onako zapažanje.

mali grga

pre 4 godine

Ne zelim da branim Divca, slozicu se da nije narocito pametan covek ali morate razumeti da je vlasnik Dalasa po svaku cenu zeleo Doncica i ko zna sta je sve ponudio Sacramentu ispod stola..
Zeleli su najboljeg belog igraca uz Birda, Kukoca i Jokica u svom timu i Divac je tu samo odglumio i uzeo svojih 10% kao i uvek i u svakom transferu igraca jos od Partizana.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Realno bi bilo da GM Feniksa, Sakramenta i Atlante dobiju otkaze, doduše Atlanta još i ima šanse sa Young-om dok su ovi omašili žestoko. Problem Divcu je taj što je birao poziciju a ne igrača. Uvek je pravilo biraš najboljeg igrača dostupnog a ne gledaš fit. Pošteno da je imao Luku sad uz Bogdana i Hilda u startnoj jer je drugačije kad imaš Luku kao pleja koji je u startu missmatch i onda krila čuvaju Luku i tako Bogdan i Hild dobijaju prostora jer ih čuva plej i skroz drugačija dimenzija igre. Trejduje Fox-a i realno za njega bi dobio šta god da je hteo da popuni ostale pozicije. Eto mu šampionka ekipa.
E zato će verovatno dobiti otkaz jer ameri takve greške ne praštaju pogotovu jer Luka postaje zaštitni znak NBA lige.

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Arizin ugovor na dve godine ali u sledecoj godini mu je zagarantovano samo par miliona tako da razlog za ovak trejd nije bio taj da se oslobode pare za Bogdanovica. Ova sezona je vec propapala tako da mogu da presipaju iz supljeg u prazno ali sve u svemu nema tunekog smisla. GSW je ovu godinu tankovao ali je iskoristio na pravi nacin jer je dao sansu mladima da se vidi koga od njih treba zadrzati. Sa druge strane, Divac se napunio skupim veteranima (Barns, Ariza, Dedmon...), kao da napadaju prsten a ne da se bore za plejof. Kingsi se ponasaju kao da im je Bagli neka superzvezda pa odmah krenuli u napad na prsten a u stvari taj Bagli u ponovljenom draftu ne bi bio ni lotery pik. Fox i Badi su individualno dobri igraci ali ne toliko dobri da bi vukli tim. Njima treba igrac koji bi bio mozak ekipe. Stavite Jokica sa Foxom i Badijem i eto ih u plejofu. Nema tu popravke, previse je kasno za tako nesto. Uporedite Kingse koji tankuju vec 20 godina sa Grizlijima koji tankuju samo dve godine i videcete da je to dan i noc. Kada imas drugi pik u godini koja je krcata dobrim igracima, i kada taj pik skucas na Baglija, onda tu spasa nema. Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.

Dvojnik

pre 4 godine

Lep potez Divca, otarasio se 3 nebitna igraca a doveo 2 solidna na probu I jos usput otvorio mesto. Poajacao se na dvojci gde su najtanji, jer se videlo kad nema Bogdana nema ko da uskoci a I kad je tu Bogdan nista bitnije ne menja, previse oscilira tako da Bazemore moze da Bude pun pogodak, a ako se ne dokaze istice mu ugovor.
Verovatno Bogdan odlazi

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma nek ode u neku nekipu koja svake godine drži dno tabele tamo če dobiti možda više prostora dok se neki mole kako bi dobili prostora koliko ga ima bogi u sakramentu gde god ode biče katastrofa bogi je strelac i mora biti u odličnoj formi kako bi imao koliko toliko dobru statistiku sakramento je ekipa bez pravog lidera sa najmanje 5-6 igrača koji mogu imati dobru šutersku statistiku bogi se jednostavno ne snalazi crnci su skočniji sa bržim rukama pa teško dolazi do pozicije za šut jer ni fox ni bigli ni bogi nisu ništa specijalno ako več treba nekog igrača zadržati onda je to fox koji ima mnogo bolju statistiku od ostale dvojice a uz sve to mladji i vidi se da ima fantastične mogučnosti u samoj igri samo treba ga smiriti kako nebi divljao i može izrasti u jednog od najboljih igrača

petarczv

pre 4 godine

I bez ovakvog poteza Sakramento bi mogao da izjednaci bilo koju ponudu drugog tima jer imaju takozvana "Bird rights" na Bogdana
(srbija, 19. januar 2020 10:56)

Ti si bas neinteligentan. Kako da izjednace ponudu ako nemaju mesta u salary cap!??

Deratizator

pre 4 godine

Nisam ni sanjao da u Srbiji postoji ovoliki broj neostvarenih GM. Za sve smo li mi stručnjaci, isključivo iz topline doma svog. Čista patologija.

kimi

pre 4 godine

Divac sa Voltonom leti na kraju sezone.
Draftujes drvo najobicnije Beglija a ne Luku.
Das Hildu ugovor a iq mu je u minusu, pa jos i ugovor Barnsu koji odigra dobro jednu a pet ga nema.
Papajanis je tek cuvena prica, kada je Divac rekao da garantuje za njega i da dugo talentovanijeg centra nije video, a on ni u Panatenaikosu ne moze da igra.
A tek sto je zaposlio svog ortaka Voltona a dao otkaz Jegeru koji je preporodio Kingse za kratko vreme...

Dušan

pre 4 godine

Da se ne lažemo Bogdan nema neku ulogu u Sakramentu,ne napreduje ni malo! Bolje pronaći drugu ekipu za njega,a zašto da ne i povratak u Evropu.

aleksandar

pre 4 godine

Ova ekipa sve zajedno sa trenerom nema nikakvu buducnost. Gomila nabedjenih klinaca visokog ega. Zao mi je, voleo sam Sacramento zbog one cuvene generacije ali ova sezona je pokazala da su na pogresnom putu. Bogdan treba da se oporavi povreda, jako trenira, trudi se da dobro odigra svojih 15-20 min i sledece godine da menja sredinu I Bojan Bogdanovic se mucio sa raznim klubovima a ove godine je eksplodirao u Juti.

Haos

pre 4 godine

Pa i igraju i jedan i drugi po 30min,hild 34min bogdan 28 min,i jos se odlicno slazu kad su zajedno na terenu
(cole, 19. januar 2020 09:25)

Vidim, strasan im je sut iz igre.

Richard Fish

pre 4 godine

Ne razumem kako pravi mesto u seleri kepu ako ovi sto su dosli imaju 12 miliona vece ugovore od ovih sto su otisli?
Ili ja nesto pogresno kapiram ovde?

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ugovor je dobar po Sac, ako se gleda direktno odnos kvaliteta igraca i odnos ugovora. Dedmona takodje treba pustiti posebno što je Holms proigrao i sad je jedan od boljih igrača. Giles, Begli i Bjelica ne idu zajedno, jedan (Giles) mora da leti uskoro. Volim Bogdana i želim mu da mu Sac ne izjednači ponudu. Bjelici ova sredina odgovara, pred njim je jos najvise 2-3 godine NBA karijere i u Sac ima dobre uslove da uzme jos neku paru.
Generalno Sac ima problem jer nagomilava osrednje igrače sa jakim ugovorima , a oni koji su projektovani za zvezde su mediokritet. Sac naredne sezone ocekuje visok pik jer su opet u buli, trebalo bi da izlete sa jakom ponudom i pokupe iz lige nekog zaista kvalitetnog (komotno mogu da daju Foksa Barnsa i Bogdana za igrača tipa Klej Tompson) i upare ga sa visokim pikom.

Haos

pre 4 godine

Ovi su definitivno najgori u NBA, a Divac je najgori menadžer u NBA, čovek ne zna gde bije, totalni promašaj sa idejama. Žao mi je što je tako, ali živa istina. Zašto Bogdanu ugovor sad ako planiraju da im bude 6. igrač? Brate daj mu neka igra u prvoj postavi, dovedi dobrog centra, dovedi mu normalu zamenu, a ne on i Badi Hild vade jedan drugom oči ko će da igra, a i jedan i drugi zaslužuju da igraju po 30 Min.

Haos

pre 4 godine

Ovi su definitivno najgori u NBA, a Divac je najgori menadžer u NBA, čovek ne zna gde bije, totalni promašaj sa idejama. Žao mi je što je tako, ali živa istina. Zašto Bogdanu ugovor sad ako planiraju da im bude 6. igrač? Brate daj mu neka igra u prvoj postavi, dovedi dobrog centra, dovedi mu normalu zamenu, a ne on i Badi Hild vade jedan drugom oči ko će da igra, a i jedan i drugi zaslužuju da igraju po 30 Min.

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ugovor je dobar po Sac, ako se gleda direktno odnos kvaliteta igraca i odnos ugovora. Dedmona takodje treba pustiti posebno što je Holms proigrao i sad je jedan od boljih igrača. Giles, Begli i Bjelica ne idu zajedno, jedan (Giles) mora da leti uskoro. Volim Bogdana i želim mu da mu Sac ne izjednači ponudu. Bjelici ova sredina odgovara, pred njim je jos najvise 2-3 godine NBA karijere i u Sac ima dobre uslove da uzme jos neku paru.
Generalno Sac ima problem jer nagomilava osrednje igrače sa jakim ugovorima , a oni koji su projektovani za zvezde su mediokritet. Sac naredne sezone ocekuje visok pik jer su opet u buli, trebalo bi da izlete sa jakom ponudom i pokupe iz lige nekog zaista kvalitetnog (komotno mogu da daju Foksa Barnsa i Bogdana za igrača tipa Klej Tompson) i upare ga sa visokim pikom.

kimi

pre 4 godine

Divac sa Voltonom leti na kraju sezone.
Draftujes drvo najobicnije Beglija a ne Luku.
Das Hildu ugovor a iq mu je u minusu, pa jos i ugovor Barnsu koji odigra dobro jednu a pet ga nema.
Papajanis je tek cuvena prica, kada je Divac rekao da garantuje za njega i da dugo talentovanijeg centra nije video, a on ni u Panatenaikosu ne moze da igra.
A tek sto je zaposlio svog ortaka Voltona a dao otkaz Jegeru koji je preporodio Kingse za kratko vreme...

aleksandar

pre 4 godine

Ova ekipa sve zajedno sa trenerom nema nikakvu buducnost. Gomila nabedjenih klinaca visokog ega. Zao mi je, voleo sam Sacramento zbog one cuvene generacije ali ova sezona je pokazala da su na pogresnom putu. Bogdan treba da se oporavi povreda, jako trenira, trudi se da dobro odigra svojih 15-20 min i sledece godine da menja sredinu I Bojan Bogdanovic se mucio sa raznim klubovima a ove godine je eksplodirao u Juti.

Haos

pre 4 godine

Pa i igraju i jedan i drugi po 30min,hild 34min bogdan 28 min,i jos se odlicno slazu kad su zajedno na terenu
(cole, 19. januar 2020 09:25)

Vidim, strasan im je sut iz igre.

Dušan

pre 4 godine

Da se ne lažemo Bogdan nema neku ulogu u Sakramentu,ne napreduje ni malo! Bolje pronaći drugu ekipu za njega,a zašto da ne i povratak u Evropu.

bskfan

pre 4 godine

@Aleks

Ne dogadja se tako cesto da se na draftu pojavi igrac tipa Luke i zato ce sa ta prica o Luki i uporedjivanje sa igracima timova koji su ga propustili pricati jos mnogo godina. Luka je igrac koji pravi razliku. Da su ga uzeli Sansi sada bi imali Luku, Bukera i Rubija, zatim Kamerona, Ubrea, Bejnsa, Sarica i Kaminskog i bili barem 20% bolji nego sto su sada. Kingski su mogli da uzmu Luku, zatim da trejduju Foxa za Porzingisa, dovedu dobrog centa za 20 miliona i sada bi imali Luku, Badija, Porzingisa i bili sasvim dobar tim. Dalas se nalazio u veoma losoj situaciji, za Luku su morali dodatno da daju jedan visoki pik, zatim za Porzingisa takodje da daju dva pika, sto ce ih omesti da stvore super jak tim ali su i pored svega opet daleko bolji od Kingsa jer su imali daleko bolji skauiting. Kingsi su tu vise nego katastrofalni jer su u draftovima propustili mnoge superzvezde: 2011 uzeli Bijomba a propustili Kembu, Kleja Tompsona, Kawajia. 2012 uzeli nekog Robinsona a propustili Lilarda i Dramonda. 2013 uzeli McLemura a propustili CJ-a, Stiv Adamsa, Janisa, Srudera, Gobera. 2014 uzeli Stautkasa a propustili igrace kao sto su Lavine, Voren, Gari Haris, Rodni Hud, Kapela, Dinvidi, Jokic. 2015 uzeli WCS-a a propustili Bukera, Turnera, Ubrea, Teri Roziera, Harela, Josh Richardsona. Za kasnije i da ne govorimo, potpuni haos.

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Arizin ugovor na dve godine ali u sledecoj godini mu je zagarantovano samo par miliona tako da razlog za ovak trejd nije bio taj da se oslobode pare za Bogdanovica. Ova sezona je vec propapala tako da mogu da presipaju iz supljeg u prazno ali sve u svemu nema tunekog smisla. GSW je ovu godinu tankovao ali je iskoristio na pravi nacin jer je dao sansu mladima da se vidi koga od njih treba zadrzati. Sa druge strane, Divac se napunio skupim veteranima (Barns, Ariza, Dedmon...), kao da napadaju prsten a ne da se bore za plejof. Kingsi se ponasaju kao da im je Bagli neka superzvezda pa odmah krenuli u napad na prsten a u stvari taj Bagli u ponovljenom draftu ne bi bio ni lotery pik. Fox i Badi su individualno dobri igraci ali ne toliko dobri da bi vukli tim. Njima treba igrac koji bi bio mozak ekipe. Stavite Jokica sa Foxom i Badijem i eto ih u plejofu. Nema tu popravke, previse je kasno za tako nesto. Uporedite Kingse koji tankuju vec 20 godina sa Grizlijima koji tankuju samo dve godine i videcete da je to dan i noc. Kada imas drugi pik u godini koja je krcata dobrim igracima, i kada taj pik skucas na Baglija, onda tu spasa nema. Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Realno bi bilo da GM Feniksa, Sakramenta i Atlante dobiju otkaze, doduše Atlanta još i ima šanse sa Young-om dok su ovi omašili žestoko. Problem Divcu je taj što je birao poziciju a ne igrača. Uvek je pravilo biraš najboljeg igrača dostupnog a ne gledaš fit. Pošteno da je imao Luku sad uz Bogdana i Hilda u startnoj jer je drugačije kad imaš Luku kao pleja koji je u startu missmatch i onda krila čuvaju Luku i tako Bogdan i Hild dobijaju prostora jer ih čuva plej i skroz drugačija dimenzija igre. Trejduje Fox-a i realno za njega bi dobio šta god da je hteo da popuni ostale pozicije. Eto mu šampionka ekipa.
E zato će verovatno dobiti otkaz jer ameri takve greške ne praštaju pogotovu jer Luka postaje zaštitni znak NBA lige.

Richard Fish

pre 4 godine

Ne razumem kako pravi mesto u seleri kepu ako ovi sto su dosli imaju 12 miliona vece ugovore od ovih sto su otisli?
Ili ja nesto pogresno kapiram ovde?

Deratizator

pre 4 godine

Nisam ni sanjao da u Srbiji postoji ovoliki broj neostvarenih GM. Za sve smo li mi stručnjaci, isključivo iz topline doma svog. Čista patologija.

mali grga

pre 4 godine

Ne zelim da branim Divca, slozicu se da nije narocito pametan covek ali morate razumeti da je vlasnik Dalasa po svaku cenu zeleo Doncica i ko zna sta je sve ponudio Sacramentu ispod stola..
Zeleli su najboljeg belog igraca uz Birda, Kukoca i Jokica u svom timu i Divac je tu samo odglumio i uzeo svojih 10% kao i uvek i u svakom transferu igraca jos od Partizana.

Aleks

pre 4 godine

Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.
(bskfan, 19. januar 2020 15:48)

Meni je interesantno što se toliko potencira poređenje Luke i Beglija, zato što je Divac uradio to što je uradio na draftu. Ali Luku treba porediti sa igračem zbog kog je on u stvarnosti preskočen - a to je Foks. Šta radi Foks a šta radi Luka, i kako Foks "koristi" ekipi a kako Luka koristi svojoj. Begli je imao očigledno ludu sreću da se uvali u Sakramento, što bi mi rekli "upala mu sekira u med". Navijači traže otkaz Divca jer je uzeo Beglija a Luku preskočio, dok istovremeno veruju da im je Foks najbolji igrač i pale se na njega lol.

Inače se slažem sa komentarom, nego čisto onako zapažanje.

Dvojnik

pre 4 godine

Lep potez Divca, otarasio se 3 nebitna igraca a doveo 2 solidna na probu I jos usput otvorio mesto. Poajacao se na dvojci gde su najtanji, jer se videlo kad nema Bogdana nema ko da uskoci a I kad je tu Bogdan nista bitnije ne menja, previse oscilira tako da Bazemore moze da Bude pun pogodak, a ako se ne dokaze istice mu ugovor.
Verovatno Bogdan odlazi

petarczv

pre 4 godine

I bez ovakvog poteza Sakramento bi mogao da izjednaci bilo koju ponudu drugog tima jer imaju takozvana "Bird rights" na Bogdana
(srbija, 19. januar 2020 10:56)

Ti si bas neinteligentan. Kako da izjednace ponudu ako nemaju mesta u salary cap!??

Aleks

pre 4 godine

@bskfan

Naravno, razumem šta hoćeš da kažeš, samo je meni malo glupo što su fanovi Kingsa očekivali od Beglija da radi ono što Luka radi. Nisu isti tip igrača i to nije moguće; biranje Beglija na draftu umesto Luke je proizašlo iz pogrešne procene da će Foks to raditi za ekipu, i da će biti bolji zbog svoje brzine. Spočitavaju upravi kao grešku uzimanje Beglija, a uporno previđaju još jednu grešku - u proceni Foksovih sposobnosti. On uopšte ne napreduje i ne izrasta u ono što se od njega očekivalo, stagnira i konstantno pravi iste greške. Sakramento je išao iz pogrešne odluke u pogrešnu odluku, a vrhunac je uopšte odabrati Beglija sa tako visokog pika jer meni nije jasno šta su oni to videli u njemu.

P.S. Sada kada si pobrojao njihove promašaje na draftu, kad pogledam gde su ti momci danas i kako su velika imena postali... Užas.

Đole

pre 4 godine

Danas je komentator NBC-a na pitanje voditelja iz studija odgovorio: "Kingsi imaju najveći broj pikova druge runde do 2025, čak 17 za sada, i mnogi se pitaju - ZAŠTO tto rade. Uskoro stupa na snagu novo pravilo u NBA kada se radi o godinama starosti igrača koji se mogu draftovati. Kingsi rade pametnu stvar!"

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma nek ode u neku nekipu koja svake godine drži dno tabele tamo če dobiti možda više prostora dok se neki mole kako bi dobili prostora koliko ga ima bogi u sakramentu gde god ode biče katastrofa bogi je strelac i mora biti u odličnoj formi kako bi imao koliko toliko dobru statistiku sakramento je ekipa bez pravog lidera sa najmanje 5-6 igrača koji mogu imati dobru šutersku statistiku bogi se jednostavno ne snalazi crnci su skočniji sa bržim rukama pa teško dolazi do pozicije za šut jer ni fox ni bigli ni bogi nisu ništa specijalno ako več treba nekog igrača zadržati onda je to fox koji ima mnogo bolju statistiku od ostale dvojice a uz sve to mladji i vidi se da ima fantastične mogučnosti u samoj igri samo treba ga smiriti kako nebi divljao i može izrasti u jednog od najboljih igrača

Haos

pre 4 godine

Ovi su definitivno najgori u NBA, a Divac je najgori menadžer u NBA, čovek ne zna gde bije, totalni promašaj sa idejama. Žao mi je što je tako, ali živa istina. Zašto Bogdanu ugovor sad ako planiraju da im bude 6. igrač? Brate daj mu neka igra u prvoj postavi, dovedi dobrog centra, dovedi mu normalu zamenu, a ne on i Badi Hild vade jedan drugom oči ko će da igra, a i jedan i drugi zaslužuju da igraju po 30 Min.

Richard Fish

pre 4 godine

Ne razumem kako pravi mesto u seleri kepu ako ovi sto su dosli imaju 12 miliona vece ugovore od ovih sto su otisli?
Ili ja nesto pogresno kapiram ovde?

Dušan

pre 4 godine

Da se ne lažemo Bogdan nema neku ulogu u Sakramentu,ne napreduje ni malo! Bolje pronaći drugu ekipu za njega,a zašto da ne i povratak u Evropu.

kimi

pre 4 godine

Divac sa Voltonom leti na kraju sezone.
Draftujes drvo najobicnije Beglija a ne Luku.
Das Hildu ugovor a iq mu je u minusu, pa jos i ugovor Barnsu koji odigra dobro jednu a pet ga nema.
Papajanis je tek cuvena prica, kada je Divac rekao da garantuje za njega i da dugo talentovanijeg centra nije video, a on ni u Panatenaikosu ne moze da igra.
A tek sto je zaposlio svog ortaka Voltona a dao otkaz Jegeru koji je preporodio Kingse za kratko vreme...

mali grga

pre 4 godine

Ne zelim da branim Divca, slozicu se da nije narocito pametan covek ali morate razumeti da je vlasnik Dalasa po svaku cenu zeleo Doncica i ko zna sta je sve ponudio Sacramentu ispod stola..
Zeleli su najboljeg belog igraca uz Birda, Kukoca i Jokica u svom timu i Divac je tu samo odglumio i uzeo svojih 10% kao i uvek i u svakom transferu igraca jos od Partizana.

Haos

pre 4 godine

Pa i igraju i jedan i drugi po 30min,hild 34min bogdan 28 min,i jos se odlicno slazu kad su zajedno na terenu
(cole, 19. januar 2020 09:25)

Vidim, strasan im je sut iz igre.

BogdanGOAT

pre 4 godine

Ugovor je dobar po Sac, ako se gleda direktno odnos kvaliteta igraca i odnos ugovora. Dedmona takodje treba pustiti posebno što je Holms proigrao i sad je jedan od boljih igrača. Giles, Begli i Bjelica ne idu zajedno, jedan (Giles) mora da leti uskoro. Volim Bogdana i želim mu da mu Sac ne izjednači ponudu. Bjelici ova sredina odgovara, pred njim je jos najvise 2-3 godine NBA karijere i u Sac ima dobre uslove da uzme jos neku paru.
Generalno Sac ima problem jer nagomilava osrednje igrače sa jakim ugovorima , a oni koji su projektovani za zvezde su mediokritet. Sac naredne sezone ocekuje visok pik jer su opet u buli, trebalo bi da izlete sa jakom ponudom i pokupe iz lige nekog zaista kvalitetnog (komotno mogu da daju Foksa Barnsa i Bogdana za igrača tipa Klej Tompson) i upare ga sa visokim pikom.

Deratizator

pre 4 godine

Nisam ni sanjao da u Srbiji postoji ovoliki broj neostvarenih GM. Za sve smo li mi stručnjaci, isključivo iz topline doma svog. Čista patologija.

Dvojnik

pre 4 godine

Lep potez Divca, otarasio se 3 nebitna igraca a doveo 2 solidna na probu I jos usput otvorio mesto. Poajacao se na dvojci gde su najtanji, jer se videlo kad nema Bogdana nema ko da uskoci a I kad je tu Bogdan nista bitnije ne menja, previse oscilira tako da Bazemore moze da Bude pun pogodak, a ako se ne dokaze istice mu ugovor.
Verovatno Bogdan odlazi

Aleks

pre 4 godine

Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.
(bskfan, 19. januar 2020 15:48)

Meni je interesantno što se toliko potencira poređenje Luke i Beglija, zato što je Divac uradio to što je uradio na draftu. Ali Luku treba porediti sa igračem zbog kog je on u stvarnosti preskočen - a to je Foks. Šta radi Foks a šta radi Luka, i kako Foks "koristi" ekipi a kako Luka koristi svojoj. Begli je imao očigledno ludu sreću da se uvali u Sakramento, što bi mi rekli "upala mu sekira u med". Navijači traže otkaz Divca jer je uzeo Beglija a Luku preskočio, dok istovremeno veruju da im je Foks najbolji igrač i pale se na njega lol.

Inače se slažem sa komentarom, nego čisto onako zapažanje.

Đole

pre 4 godine

Danas je komentator NBC-a na pitanje voditelja iz studija odgovorio: "Kingsi imaju najveći broj pikova druge runde do 2025, čak 17 za sada, i mnogi se pitaju - ZAŠTO tto rade. Uskoro stupa na snagu novo pravilo u NBA kada se radi o godinama starosti igrača koji se mogu draftovati. Kingsi rade pametnu stvar!"

petarczv

pre 4 godine

I bez ovakvog poteza Sakramento bi mogao da izjednaci bilo koju ponudu drugog tima jer imaju takozvana "Bird rights" na Bogdana
(srbija, 19. januar 2020 10:56)

Ti si bas neinteligentan. Kako da izjednace ponudu ako nemaju mesta u salary cap!??

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma nek ode u neku nekipu koja svake godine drži dno tabele tamo če dobiti možda više prostora dok se neki mole kako bi dobili prostora koliko ga ima bogi u sakramentu gde god ode biče katastrofa bogi je strelac i mora biti u odličnoj formi kako bi imao koliko toliko dobru statistiku sakramento je ekipa bez pravog lidera sa najmanje 5-6 igrača koji mogu imati dobru šutersku statistiku bogi se jednostavno ne snalazi crnci su skočniji sa bržim rukama pa teško dolazi do pozicije za šut jer ni fox ni bigli ni bogi nisu ništa specijalno ako več treba nekog igrača zadržati onda je to fox koji ima mnogo bolju statistiku od ostale dvojice a uz sve to mladji i vidi se da ima fantastične mogučnosti u samoj igri samo treba ga smiriti kako nebi divljao i može izrasti u jednog od najboljih igrača

Aleks

pre 4 godine

@bskfan

Naravno, razumem šta hoćeš da kažeš, samo je meni malo glupo što su fanovi Kingsa očekivali od Beglija da radi ono što Luka radi. Nisu isti tip igrača i to nije moguće; biranje Beglija na draftu umesto Luke je proizašlo iz pogrešne procene da će Foks to raditi za ekipu, i da će biti bolji zbog svoje brzine. Spočitavaju upravi kao grešku uzimanje Beglija, a uporno previđaju još jednu grešku - u proceni Foksovih sposobnosti. On uopšte ne napreduje i ne izrasta u ono što se od njega očekivalo, stagnira i konstantno pravi iste greške. Sakramento je išao iz pogrešne odluke u pogrešnu odluku, a vrhunac je uopšte odabrati Beglija sa tako visokog pika jer meni nije jasno šta su oni to videli u njemu.

P.S. Sada kada si pobrojao njihove promašaje na draftu, kad pogledam gde su ti momci danas i kako su velika imena postali... Užas.

aleksandar

pre 4 godine

Ova ekipa sve zajedno sa trenerom nema nikakvu buducnost. Gomila nabedjenih klinaca visokog ega. Zao mi je, voleo sam Sacramento zbog one cuvene generacije ali ova sezona je pokazala da su na pogresnom putu. Bogdan treba da se oporavi povreda, jako trenira, trudi se da dobro odigra svojih 15-20 min i sledece godine da menja sredinu I Bojan Bogdanovic se mucio sa raznim klubovima a ove godine je eksplodirao u Juti.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Realno bi bilo da GM Feniksa, Sakramenta i Atlante dobiju otkaze, doduše Atlanta još i ima šanse sa Young-om dok su ovi omašili žestoko. Problem Divcu je taj što je birao poziciju a ne igrača. Uvek je pravilo biraš najboljeg igrača dostupnog a ne gledaš fit. Pošteno da je imao Luku sad uz Bogdana i Hilda u startnoj jer je drugačije kad imaš Luku kao pleja koji je u startu missmatch i onda krila čuvaju Luku i tako Bogdan i Hild dobijaju prostora jer ih čuva plej i skroz drugačija dimenzija igre. Trejduje Fox-a i realno za njega bi dobio šta god da je hteo da popuni ostale pozicije. Eto mu šampionka ekipa.
E zato će verovatno dobiti otkaz jer ameri takve greške ne praštaju pogotovu jer Luka postaje zaštitni znak NBA lige.

bskfan

pre 4 godine

Tacno je da je Arizin ugovor na dve godine ali u sledecoj godini mu je zagarantovano samo par miliona tako da razlog za ovak trejd nije bio taj da se oslobode pare za Bogdanovica. Ova sezona je vec propapala tako da mogu da presipaju iz supljeg u prazno ali sve u svemu nema tunekog smisla. GSW je ovu godinu tankovao ali je iskoristio na pravi nacin jer je dao sansu mladima da se vidi koga od njih treba zadrzati. Sa druge strane, Divac se napunio skupim veteranima (Barns, Ariza, Dedmon...), kao da napadaju prsten a ne da se bore za plejof. Kingsi se ponasaju kao da im je Bagli neka superzvezda pa odmah krenuli u napad na prsten a u stvari taj Bagli u ponovljenom draftu ne bi bio ni lotery pik. Fox i Badi su individualno dobri igraci ali ne toliko dobri da bi vukli tim. Njima treba igrac koji bi bio mozak ekipe. Stavite Jokica sa Foxom i Badijem i eto ih u plejofu. Nema tu popravke, previse je kasno za tako nesto. Uporedite Kingse koji tankuju vec 20 godina sa Grizlijima koji tankuju samo dve godine i videcete da je to dan i noc. Kada imas drugi pik u godini koja je krcata dobrim igracima, i kada taj pik skucas na Baglija, onda tu spasa nema. Ne radi se tu samo o Luki vec je Divac propustio mnoge druge igrace: Luka, JJJ, Trej Jang, Shai, Huerter, Mikal Bridzis, Majkl Robinson. Ako imas dobar skauting onda dobre igrace pokupis i u drugom krugu, a ako nemas dobar skauting onda ti nista ne vrede ni top pikovi.

bskfan

pre 4 godine

@Aleks

Ne dogadja se tako cesto da se na draftu pojavi igrac tipa Luke i zato ce sa ta prica o Luki i uporedjivanje sa igracima timova koji su ga propustili pricati jos mnogo godina. Luka je igrac koji pravi razliku. Da su ga uzeli Sansi sada bi imali Luku, Bukera i Rubija, zatim Kamerona, Ubrea, Bejnsa, Sarica i Kaminskog i bili barem 20% bolji nego sto su sada. Kingski su mogli da uzmu Luku, zatim da trejduju Foxa za Porzingisa, dovedu dobrog centa za 20 miliona i sada bi imali Luku, Badija, Porzingisa i bili sasvim dobar tim. Dalas se nalazio u veoma losoj situaciji, za Luku su morali dodatno da daju jedan visoki pik, zatim za Porzingisa takodje da daju dva pika, sto ce ih omesti da stvore super jak tim ali su i pored svega opet daleko bolji od Kingsa jer su imali daleko bolji skauiting. Kingsi su tu vise nego katastrofalni jer su u draftovima propustili mnoge superzvezde: 2011 uzeli Bijomba a propustili Kembu, Kleja Tompsona, Kawajia. 2012 uzeli nekog Robinsona a propustili Lilarda i Dramonda. 2013 uzeli McLemura a propustili CJ-a, Stiv Adamsa, Janisa, Srudera, Gobera. 2014 uzeli Stautkasa a propustili igrace kao sto su Lavine, Voren, Gari Haris, Rodni Hud, Kapela, Dinvidi, Jokic. 2015 uzeli WCS-a a propustili Bukera, Turnera, Ubrea, Teri Roziera, Harela, Josh Richardsona. Za kasnije i da ne govorimo, potpuni haos.