Sreda, 15.01.2020.

00:50

Meloun pomoćni trener Kokoškovu u reprezentaciji!

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, priključiće se reprezentaciji Srbije na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, potvrdio je KSS.

Izvor: PT

Meloun pomoæni trener Kokoškovu u reprezentaciji! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

395 Komentari

Sortiraj po:

baron

pre 4 godine

Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.
Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.
(Gavra, 15. januar 2020 18:29)

Meni su, takodje, komentari vezani za Jokica identicni botovskim komentarima sa politickih vesti. Mada, ako se malo setimo, Jokic je bio pristalica jedne stranke. Nista nije iskljuceno.

Dolaskom Malouna dobicemo reklamu, jedan vid popularnosti. Sa jedne strane bice zanimljivo videti dva NBA trenera na klupi reprezentacije.
Naravno da je Maloun dosao samo zbog Jokica, i Jokic ce igrati za reprezentaciju samo zbog Malouna. To svima treba da bude jasno.
Sigurno da ce biti bolje sa Igorom na klupi, ali ja sam ubedjen da mi sa Jokicem, Bogdanom, Bjelicom nikada ne mozemo biti sila kao sto smo to bili sa Divcom, Pedjom, Bodirogom. Jednostavno, nije to taj kvalitet.
Videlo se na SP da Jokic ne moze na poziciji 4-5 nikoga da brani ni u Evropi. Reprezentacija ne moze igrati kao Denver na kos vise, da bi se necija inferiornost u odbrani neutralisala napadom.
Nemamo tako brze bekove, plus, u Evropi ne bi prolazili oni sablonski napadi Denvera, dupli pasovi i dobacivanja preko igraca.
Po meni nema sanse da mi dominiramo sa Jokicem u sastavu.
Ne vidim kako.

Gavra

pre 4 godine

(qq, 15. januar 2020 10:12)
Ako svaki igrač ima poseban rezim ishrane koji je prilagodjen njegovim potrebama zasto se onda Jokić vratio u NBA posle SP sa 25kg viska kako se ovde navodi u nekim komentarima?Onda njegov rezim ishrane bas i nije dobar.
Ne znam gde si u mom komentaru video da ja imam nekog miljenika.To sto se protivim tome da se sve vrti oko jednog igrača ne znači da automatski podrzavam onoga kojeg ví koji do apsurda podrzavate sve vezano za Jokića vidite kao isključivog krivca za los rezultat na SP.
Sto se tiče dela tvog komentara gde me nazivas pogrdnim imenom,to se radi onda kada nista argumentovano nema da se kaze.Zamolio bih moderatora da malo obrati paznju na komentare uvredljive sadrzine.Hvala.

djuro, 15. januar 2020 09:57)
Ne znam gde si vídeo politiku o mom komentaru.Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.Inače,nikad nisam bio član nijedne stranke niti NVO niti simpatizer bilo koje od njih,ako je to uopste i hitno.Sto se tiče toga kad je komentar poslat,ne znam kako moderator postavlja komentare,ali nije ti mozda palo na pamet da ne zivim u Srbiji već na drugom kraju sveta?
Jedini komentar koji je pogodio sustinu ove vesti je potpisan sa Kojo.Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.

Milan

pre 4 godine

Pored ovoga još da se malo osvežimo na poziciji 4: Kaminski, Smailagić, Kravić...
+ malo sveže bekovske krvi: Radanov, Marinković
+ malo top talenta: Pokuševski
i eto ti recepta za BUM, gde god da se pojavimo ima da lomimo

Младен

pre 4 godine

@Andrija,

Неко је вероватно на таблетама, али то нисам ја. Можда само видим мало даље од тебе. Колико Малоун или неки, далеко било, "Рендолф" допринесе победи Србије, утолико је то мање наша, српска победа. То би требало бити јасно као дан, без да се нешто посебно доказује. Исто је било са Словенцима пре коју годину, итд.

g4

pre 4 godine

Pa 2002. na SP-u u Indijanapolisu je kondicioni trener ili fizioterapeut, ne mogu sad da se setim, nase selekcije, bio Amerikanac iz Sakramento Kingsa.

Lucc

pre 4 godine

Raduje me za Melouna ali me ne raduje status pobednika koji gubi Teo. Ne zaboravite skoro svaki uspeh u zadnjih 10-tak godina vezan je za njega. On je kljuc protiv svih evropski nastrojenih ekipa. Samo u kombinaciji Teo i Jokic mi mozemo do vecih uspeha. To bi vec svako trebao da zna. Jokic moze da igra pleja u NBA pravilima ali kad se nabiju u reket tri igraca tu resenje ima samo veliki majstor Teo.

Goran

pre 4 godine

Ovo je jako pametan potez i za Denver. Videce na licu mesta kako se ostali igraci uklapaju sa Jokicem i mozda pronadju nekog novog Jokica. Posto ce biti visoko plasirani na draftu ne mogu da ocekuju dobre igrace iz Amerike. Morace da se oslanjaju na strance a nema bolje prilike za Melona nego da vidi potencijalne igrace na delu pored Jokica.

Ćabarakandi

pre 4 godine

...Štrašno, nešto između tragično/smešno ili obrnuto... Pa ljudi moji kakve Akademike košarke među trenerima ima ova Srbija...Bruka i sramota...

веверица

pre 4 godine

па како?!
ем није кум никоме овде, ем не зна вицеве као мута и не може толико да попије. немој да сад кваримо традицију и да уводимо неки професионализам и стручност у целу причу.
вицеви, капућино, опкладе, кумства... то је основ нашег друштва.

MilanC

pre 4 godine

Vrhunska stvar! Svaki nba igrac, potencijalni ili mladi buduci ce biti znatno ozbiljniji u pristupu pripremama i mecevima nego inace. Svakako koji god tim krene da se raspituje za nekog naseg, znace da je Malone radio s njim i pozvace ga. S druge strane, covek pravi vrh atmosferu u Denveru i odlican je u radu sa mladima. Samo zbog te dve stavke je vredan clan staba.

petarczv

pre 4 godine

Stvorio ga je misko raznatovic kad ga je doveo u megu. Da nije niko nikad ne bi cuo za bucka iz sombora kojima su se svi "treneri" i "stručnjaci" smejali.

MYNX

pre 4 godine

Ovo je odlična vest evo i razloga....prvo jedan dobar čovek....drugo čovek koji najbolje zna Jokica i zna kako sa njim....trece znaci da ce on uvek biti tu....i četvrto znaci da Kokoškov gleda stvari samo kako da reprezentaciji bude bolje....jel nema nikakve veze s Melounom nisu nikad nigde radili zajefno....doveo ga zbog vodje tima....znaci ni po rodbinskim vezama,ni stričevima,ni kumovskim vezama i politickim....i dalje eto ga Jokic kako sad odjednom moze uvek da igra a pre nije mogao(čitaj pod Danilovic koji se svadjao s njegovim bratom....i tu nastala prva mrznja prema Jokicu),(čitaj pod Djordjevicem svadja s Miškom),i dobro je sto ce Jokic biti vodja....znaci oravi istinski vodja....a ne da se na to mesto gura neko svom snagom na štetu drugih,ko to nije....Jokic je vec sada najbolji Srpski igrac svih vremena i on mora da bude i vodja i lider ove reprezentacije....i da za igracw poput Bircevica,za koje niko ne zna po osnovu kogj kriterijuma igraju u rep.... vise nece imati mesta....samo najbolji!

bubamara

pre 4 godine

E stvarno smo cudni. U fudbalu smo dovodili razne Dik Advokate, Klementee i ostale (ne pratim fudbal) i to nam nije smetalo sto su stranci, a sad je kao nekima problem sto je Meloun u strucnom stabu. Mislite da nasi treneri ne razmenjuju iskustva sa trenerima iz Amerike? Itekako razmenjuju, i to nije sramota. Cak je i Greg Popovic pricao da je mnoge akcije San Antonia uzimao od Dude i Zeljka, a i oni od njega. U ovoj prici su svi na dobitku, Meloun ce sigurno nesto nauciti od nas sto bi mogao da primeni vec naredne sezone u Denveru, a i nasi treneri ce nauciti nesto od njega, posebno Deki i Vlada koji bi u buducnosti mogli da sa stecenim iskustvom preuzmu reprezentaciju. Nakon toga bi i oni doveli neke buduce mlade trenere u strucni stab. Od igraca koji trenutno igraju, a koji bi nakon zavrsenih igrackih karijera mogli da budu treneri, su npr. Jokic i Teodosic. Obojica imaju izuzetnu inteligenciju a i dobro citaju akcije.

Demar Derozan

pre 4 godine

Iskoristicemo Jokaru do maksimuma, baziracemo igru na njemu, a Igor pokazuje od samog pocetka da sagledava stvari u celini, bravo i podrska ovoj gospodi! Takodje bih podvukao da kosarka ponovo pokazuje kako se temeljno radi, za razliku od npr. fudbala i rukometa gde se ne zna red i gde politika vodi glavnu rec.

download

pre 4 godine

Сале је знао шта је радио сада Игор ради шта мисли да је добро. Сачекајмо па да видимо резултате па онда коментаре.

Kojo

pre 4 godine

Jel palo nekom na pamet da je Kokoškov zvao Melouna da ga pita da li može Jokić da igra, a ovaj rekao ok može a'l pod uslovom da ja budem tu da kontrolišem šta radite sa njim. Ne znam koliko pratite ali za vreme svetskog u Kini Američki sportski analitičari i sportisti kao i navijači Denvera su se žalili kako Đorđević ne koristi Jokića dobro.Na svetskom nije igrao ništa specijalno i kad se vratio u NBA loše je krenuo sezonu. Možda je to bio uslov da puste Jokića da igra.

PeraŽdera

pre 4 godine

Mozda ce ovo biti neuspeli koncept - gradjenje oko Jokica kao centralne figure. Kazem mozda i ako sam siguran da nece. Prosto je prirodno. Ako imas najboljeg centra Nba ili u top 3, koji tako utice na igru drugih, prirodno je da se ide u tom smeru, da se pokusa a ne da se prica unapred i pretpostavlja u prazno, predrasudno. Super potez, POSEBNO sto je i Milojevic tu.

miro split

pre 4 godine

Šta vi sve natirate ljude da obećaju kad ih napojite onom šljivovicom.
Još će se Denver zvat Denver Crvena Zvezda,a Sakramento će imat ime Partizan.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча.""

Ako imamo kvalitetne igrače, a nemamo u datom trenutku trenera koji može da ih postavi da igraju za medalju koju zaslužuju, onda ne vidim zašto ne bi pozvali stranca dok god je to neko ko bi se uklopio sa našim tim i po pitanju mentaliteta i po pitanju stila igre koji planira. Na kraju krajeva danas gotovo svi naši reprezentativci igraju van granica bivše Jugoslavije, a sve veći broj ih igra u SAD (uključujući i mlade igrače koji igraju razvojnu ligu ili koledž košarku), tako da im ne bi bilo teško da se priviknu na trenera sa 'inostranim' jezikom i idejama.

Igrači sa druge strane... to ne bih ništa dirao osim ako nije situacija kao npr Kaminsky koji ima želju da igra za reprezentaciju jer se osjeća kao da je naš, a ne radi koverte ispod stola, ili recimo da neki igrač koji etnički nije naš ali je proveo mnogo godina u Srbiji (npr odrastao ovdje) izrazi želju da igra za nas... ali opet to bi sve zavisilo od slučaja do slučaja, jelte.

asd

pre 4 godine

Meloun zeli da stekne iskustvo u reprezentativnoj kosarci pa da jednog dana mozda zauzme i mesto koje trenutno drzi Greg Popovic a to je mesto selektora USA tima.

djc-xxx

pre 4 godine

Sjajna vest! Ovo našoj ekipi i te kako daje na težini! Zamislite samo kako ce nas posmatrati ostale ekipe, svetski mediji, stručnjaci...
Srbija, sa tolikom košarkaškom tradicijom, dokazana sila, zemlja košarke, sa nekoliko NBA igrača, Jokićem, a sada i sa TAKVIM stručnim štabom! Postajemo...nemam reči, ali iskreno...

Veljko

pre 4 godine

Pa ljudi moji,da li je ovo moguće!
Kakva divna vest.
Koja je to ljudina!
Onda nas Ameri ne vole,svet nas mrzi....
Međutim,koliko god ova vest govori o Melounu,pomalo nam otkriva sliku i o Jokiću,njegovim ljudskim kvalitetima na prvom mestu,a zatim i o igračkim na drugom.

Ogi

pre 4 godine

Wow, kako dobra vest. Mislim da ce se kroz ovo mnogo nauciti i mnoge prilike se stvoriti.
Dobra je motivacija za nase NBA igrace da igraju za reprezentaciju. Nasi igraci ce moci da rade sa dva NBA trenera. Cela nasa organizacije ce moci da nauci od njih. A domaci treneri (Vlada i Miloje) imaju priliku da, pored toga sto mogu da nauce, se promovisu i preporuce za neki dobar angažman.
Ovo isto stvara lepe prilike za Kokoskova u budućnosti.

DAVOR

pre 4 godine

Tako su se negativno neke neznalice kao o odluci Kokoskova da u strucni stab dovede Melouna odnosile prema Maljkovickoj kada je u reprezentaciju pozvala Danijelu Nikol Pejdj.Izmisljali razne razloge poput onog da zauzima mesto nekim nasim devojkama i sl. Pa su njih deve uz ostale nase reprezentativke napravile revoluciju u nasoj zenskoj kosarci. Koja traje i danas i posle povlacenja iz reprezentacije Pejdj. Tako da ne treba obracati paznju na reakciju zacaurenog konzervativnog dela Srbije. Bravo Kokoskov puna podrska!

ivan

pre 4 godine

sale je sam uzeo olimpijsko srebro ako ste zaboravili,amere tesko ko da ce da dovede ispod 10 razlike a kamo li da ih dobije,vrv ce se odazvati najbolji posle debakla na svetskom(mislim na amere)a mi opet mozemo samo da jurimo srebro koje branimo

neki veliki dr

pre 4 godine

Da li je ovo konacno kraj ere blizanaca u reprezentaciji? Ruku na srce vise su partizani dominirali poslednjih par godina na celu sa Djordjevicem, MUTOM NIKOLICEM, BIRCEVICEM, RADULJICOM... Cela igra bazirana da Bogdan bude najbolji strelac, a Jokic skrajnut. Kako bi bilo dobro da ovaj americki sistem zazivi u nasoj reprezentaciji, ali bice to pakleno tezak posao. Korenje su tu pustili razne Tegeltije i ostali paraziti i botovi. Nadam se da ce Kokoskov imati snage da izgura pricu i ideju do kraja! Jokic u centru paznje, sva igra zasnovana na njemu, to je ono sto su svi pravi ljubitelji kosarke cekali!!!

nikolabg

pre 4 godine

Izuzetan potez. Vidi se da je Igor zaista maksimalno posvećen i željan uspeha sa svojom zemljom.Gleda svaki detalj i stalo mu je s jedne strane da naši najbolji mladi treneri stasavaju i prenesu svoje ideje a s druge da se najbolji igrači osećaju komforno i da se s njima ozbiljno radi.
Ideja je očigledna, da se igra podredi Jokiću i da igra da kažemo "liči" na onu koju igra u Denveru. Iskreno nadao sam se da će to biti slučaj na Svetskom kupu i kao posledicu pogrešnog pristupa smo imali istrošenog Bogdanovića koji je izginuo sam, Jokić ugušen, Bjelica pao u neki drugi plan i odigrao najlošiju košarku u životu.
Sad će nadam se biti drugačije. Svakom NBA igraču će biti nadjena prava uloga. Vidimo kako igra Nikola, kako u poslednje vreme igra Nemanja, Bogdan uvek odigra najbolje za svoju zemlju. I ono što će po meni biti najvažnije, uloga ostalih igrača koji moraju biti spremni da poguraju po potrebi, to je falilo na poslednjem prvenstvu.
Sve u svemu svaka čast na potezu i samo napred.

Aleks

pre 4 godine

@Rade Najbolji komentar na ovu temu, zaboli me glava kad uđem u komentare a ono podela oko reprezentativaca koja traje već mesecima. Tome ne bi trebalo da bude mesta i svako bi trebalo da zauzda svoj jezik, odnosno prste na tastaturi, pre nego što krene da lupeta gluposti.

Što se Melouna tiče, zaista bomba vest. Mislim da niko ovo nije očekivao. Sa njim sigurno dolazi Jokić jer ne bi Meloun bez njega, odnosno, biće da Jokić više neće moći da dođe bez Melouna. Moguće da je uslov da oni idu u paketu, ali nije to strašno. Meloun je okej čova, voli svoje igrače, radoznao je, voli da upija nova saznanja. Kokoškov je već tu, a pomoćni je trener u timu gde su nam druga dva najbola igrača - Bogdan i Beli. Očigledno se planira da okosnicu tima čini NBA trio Jokić-Bogdan-Beli. Opet, dominantan razlog što Meloun dolazi je verovatno taj da spreči da se Joka unazadi kao letos, jedva se povratio, i psihički i fizički. Oni jednostavno moraju da čuvaju igrača u koga toliko puno ulažu i od koga mnogo očekuju. Tako da koliko će on taktički da se pita - ne znam, a i smatram Igora boljim taktičarem. Ali da može biti od pomoći, može, i nije šteta što će biti tu.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji."

Košta da Malone motri na Jokića da se ne udeblja opet, jer Jokić u dobroj formi na startu sezone znači i sigurniji start sezone za Denver, što opet jača Maloneovu poziciju tamo... a siguran sam da ga podržava i menadžment Nuggetsa jer su kapiram vrlo raspoloženi da daju Bogdanu fine pare u nekom sign+trade-u za Gary Harrisa na ljeto.

Andrija

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?
(Младен, 15. januar 2020 11:18)

Au brate na kojim si ti tabletama! Gluplji komentar nisam odavno čitao :-))))

Dovlanu

pre 4 godine

nemam problem da dodje bilo koji strani strucnjak kod nas. U rukometu nam je to bas potrebno jer nemamo trenera. Ali mislim da je u kosarci ovo skroz nepotrebno, jer imamo dosta trenera cak i mladjih kojima je ovo pravi trenutak da se kale. Uvek je tako bilo. Taj isti Kokoskov je bio pomocni trener Saletu. A ako je doveden zbog Jokica ni to nije dobro, sta sad treba da kazu ostali igraci? Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.

bostanseltiks

pre 4 godine

Yep@ svaka cast druze, sve si nepo objasnio...za nase mozgove nema resenja!
Skidam kapu i Melounu i Kokoskovu i redom ostalima. Podrzavao sam i Djordjevica i ne mislim da je bio tako los ali je ovo svakako jos jedan veliki korak napred za nasu reprezentaciju!
Ziveli!

Đura

pre 4 godine

Teška glupost. Šta će nam selektor kome treba tutor? I to još stranac?! Predpostavljam da je svakako mislio da skokne do Srbije pa da iskoriste. Ali totalno nepotrebno. Kokoškov je bio trener NBA ekipe, osvojio EP i ako su se već odlučili za njega nema potrebe da ga ponižavaju. Ni njega ni ostale naše trenere.

Mirko

pre 4 godine

Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.
(Dovlanu, 15. januar 2020 11:11)

Nadam se da vidiš šta ljudi misle po tome koliko si minusa (-47) odnosno pluseva (+5) dobio na komentar.
Ako nisi, da ti pojasnim:
Ego i tim u istoj rečenici prosto ne može da postoji.
Treba samo da se zna ko je najbolji i ko zaslužuje da bude lider.
Što se mene tiče to su Jokić, Teo i Bogdan, i Beli iz drugog plana.
Onda ide Micić pa svi ostali.
Zbog tog unijaćenja kako svi treba da budu podjednaki (a nisu) smo i došli do onog neuspeha.
Kod nas se uvek znalo ko kosi a ko vodu nosi, od kako ja znam za košarku a to je već jedno 50 godina.
Svi ostali eksperimenti su osuđeni na propast.
Hvala Bogu da Kokoškov takvu grešku neće ponoviti.

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je pozvao Malonea samo zbog Jokica, ako moze da ga malo dodatno motivise nakon plejofa, a kako ce to da izgleda u plejofu to cemo tek da vidimo. Potez ima smisla jer dosta toga zavisi od Jokica, ako on ne bude 100% tesko da cemo moci nesto da uradimo. Sto se tice znanja Malonea, to je sad vec nesto drugo, on nije tvorac ni onog vrhunskog Denverovog napada (Kris Finch) a ni odbrane, ali svejedno bitno je da sad zna sta i kako treba a ko je tvorac manje je vazno. Neki ga bas mnogo i ne cene, dok ga Durant naziva guruom. Sto se Maloneovog motiva tice, zasto da ne, zeli da vidi kako se to ovde radi, da ode do Tokija i da bude deo tog desavnja, eventualno da skautira nekog igraca itd. Ako Srbija kiksne onda to nece biti bas dobro ali sreca prati hrabre, dok ne zagrizes ne mozes ni da ocekujes uspeh. Dobra stvar je raspored jer pocinje ranije i zavrsava se ranije a ne kao SP koji je imao najgori moguci raspored. Kokoskovu je ovo dobro jer moze da radi sta hoce, niko is KSS nece smeti da mu se mesa u posao. Ja sam za to da se coveku daju odresene ruke, pa sta uradi, a ne kao onaj proslogodisnji cirkus. Bice interesantno u svakom slucaju a dosta toga zavsi od selekcije igraca. Cinjenica je da smo tanki na dosta pozicija, pre svega plej i nisko krilo. Nadam se da ovoga puta nece biti egalitarni sistem nego da cemo igrati sa 8-9 igraca. Nadam se da nece biti svadje i tuce, a ostalo kako bude.

Догодине у Призрену!

pre 4 godine

Браво! Такав рад нам треба у свим спортским савезима, поготово у рукомету и фудбалу!

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Mene samo interesuje da li su svi oni prvo kontaktirali tetku i dobili njen blagoslov? Nemoj da posle bude puj Pike ne važi :) Mora malo šale :) Inače vest je odlična jer Joka bez nadzora ne ume da igra.

Младен

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?

aabb

pre 4 godine

Mislim da mi malo precenjujemo Jokica. Jokic, najbolje sto radi, radi u NBA. Veci teren i brza kosarka, dolaze do izrazaja njegove sposobnosti. Evropska kosarka je poziciona kosarka, manji teren, sporije se igra i to Jokari manje odgovara.
Na SP, krivica je Djordjeviceva, i to je sve vise jasno. Nije znao da uklopi tim i iskoristi sve potencijale ali i mi ocekujemo da Jokara bude ono sto je u Denveru, al takva igra je teza u evropskoj kosarci.

Globtroter

pre 4 godine

U najmanju ruku zanimljivo, a po komentarima bi se reklo previše euforično. Vidim da smo već osvojili zlato isto kao što smo postali svetski šampioni. Po komentarima bi se reklo da niko drugi ne igra košarku osim nas i malo slabijih Amera.

Ko će da bude kriv ako ne uradimo ništa? Hoće li opet Sale da bude kriv, čovek koji je vratio žar igračima i uzeo 3 srebra i jednom bio 5. A objektivno su nas pokrali u finalu Evropskog.

Meloun je simpatičan lik. Njegov Denver igra najevropskiju košarku u NBA-ju. Inače Melounov otac je veliki poznavalac košarke i prema rečima Melouna tata mu je rekao da Nikola treba da bude glavni igrač i da Jokić nije bio u njegovoj viziji prvi igrač. Možda je to tako, a možda je Meloun samo skroman.

Katastrofa je kako se košarka posmatra u poslednje vreme kroz statistiku, pogotovo kod mlađe generacije. Mislim da su najbolji evropski treneri bolji poznavaoci košarke od američkih nalickanih statističara koji često nemaju osnovnu košarkašku logiku. Bez obzira što NBA čine najbolji igrači, većina timova je katastrofa i tamo nema košarke. Mislim da igranje Jokića, Bogdanovića i Bjelice nije nikakva prednost u odnosu na ostale reprezentacije. Šta je MVP Janis uradio na Svetskom kada su ljudi igrali odbranu? Kakvi su bili Bjelica i Jokić?

Rade

pre 4 godine

Na prethodnom SP Jokicev potencijal Djordjevic nije mogao da iskoristi i zato nismo osvojili zlato. Ovaj Dolazak Melouna nam znaci da ce Nikola ipak doci na kvalifikacije i nadamo se OI.
Bogdan je na EP sam vukao Srbiju do srebra i bio uvrsten u idealnu petorku, bas kao i na SP. Medjutim, na SP je bio i najbolji strelac turnira, sa 53% suta za 3 i 60% suta za 2, sto ne pamtim da sam video od jednog beka sutera, kog su pritom cuvali najbolji defanzivci. Bogdan je bio apsolutno igrac turnira i da je Jokic igrao na 70% svog potencijala, mi bismo osvojili zlato a Bogdan zasluzeno dobio titulu MVP. Jokic i Bogdan su biseri evropske kosarke, a Srbi su. Ne unosite razdor u komentarisanju njih dvojice, vi koji volite svoj klub vise od drzavnog tima.

Sasko

pre 4 godine

Znaci li ovo da ce Jokic biti ispred Bircana? Kakva nepravda...Umesto da kao onomad Sale nacionalne izvuku maksimum iz Bircana i za to pozovu njegovog bivseg trenera Mutana oni hoce Jokica pa angazuju ovog Melouna. To nije fer prema Saletu i Bircan. Pa gde posle da se proda ovaj nesretni ako ne igra u reprezentacije? Od koga nacionalne da klepi procenat? O tome izgleda se ne misli i zato ce sve koji ovo podržavaju Bog kazniti!

Zvezdinho

pre 4 godine

Po meni dobar potez. Da se unese nesto novo i da se nesto novo nauci. I jos sa nasim pomocnicima koji treba da jos uce a ne kao u rukometu i fudbalu, prvi posao pa selektor reprezentacije. I Vladimir Jovanovic i Dejan Milojevic cu po meni veoma perspekrivni treneri.

cypress

pre 4 godine

Kokoškov obožavam te, nba trener je pomoćni u reprezentaciji srbije, moćna si srbijo, dovedi i kaminskog, igrao je srpsku ligu u americi, veliki pozdrav selektoru iz Zrenjanina

qq

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00

Hahahaha kakav ljubomorni maloumnik. Pa da li je moguce da je neko toliko podla licnost da ce da kaze tako nesto samo iz razloga sto njegov miljenik nije centar univerzuma? A o hrani tek... Tragedija. Pa da li si ti svestan covece da svaki igrac ima svoju dijetu koje se pridrzava? Svako od njih ce da jede poseban obrok ukoliko je to u interesu poboljsanja njegove fizicke spreme. A kad si profesionalni sportista, ne mozes da jedes supu i posle pola sata da ides da skaces kao konjina. Strasno.

legolas

pre 4 godine

Sta znaci kada te Zapad isteše i postanes vrhunski profesionalac, tako da uradis sve zarad uspeha svoje reprezentacije. Iskreno, profesionalno i bez sujete, koja je prepreka skoro pa uvek kod nas, u svakoj oblasti. Svaka cast Kokoskovu i Melounu.Nije u pitanju nikakva lova vec zelja za takmicenjem, novim iskustvom sto se Melouna tice i zelja zauspehom od strane Kokoskova. Jokicu odvedi ga na somborski gulas a potom na rostilj!!!Zalijte sve jednom domacom!

Njava

pre 4 godine

Ne kontam sto su neki pesimisti. Kokoskov gradi plan za buducnost nase reprezentacije. Kad pogledamo strucni stab, ne vidim cega treba da se bojimo. Naravno, niko ne moze garantovati da se ne moze ponoviti Argentina, ali ljudi moji, to je kosarka jednostavno.

Imay

pre 4 godine

Bez obzira na rezultat - ovako radi stručnjak koji nije sujetan i zaljubljen u sebe! Zvaće i Micova sigurno, o Kaliniću da ne govorimo!

C i n i k

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?
(Čarls Barkli, 15. januar 2020 09:49)

Ne verujem da mnogo kosta cak mislim da se ovde uopste i ne radi o parama.

rodja raicevic

pre 4 godine

Malone se jednom opekao i pustio ga samog u repku. Ovaj se vratio 25 kila tezi i treba mu dva meseca da udje u formu na pocetku sezone. Ovo nije dovodjenje Malona, covek sam dosao da kontrolise debeljucu. U svakom slucaju pozitivna stvar za nas tim, Jokaru i Denver!!!

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka.."

Ne bih se složio. Kokoškov definitivno voli "run and gun" košarku, ali Malone, kada ne igra napad preko Jokića preferira spore akcije... Istina to je dobrim dijelom do toga što je Murray kao izgubljen nekad kad treba da doda loptu sa kapice, ali Malone sasvim fino organizuje igru bez mnogo utrčavanja.

Pogledaj npr prošle godine kako je igrala klupa Denvera kad Jokić nije na parketu, gotovo sve akcije idu ili na šut spolja ili na Plumlee-ja u reketu. To je tip košarke koji mi bez problema možemo da igramo, zato i mislim da će se dopasti igračima jer umije itekako da forsira 'mušku' košarku kad treba.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

tooooo. mada kad vidim da moramo sa italijanima (galinari, belineli) da igramo za mesto na olimpijadi, nije mi sve jedno.

Proka

pre 4 godine

Jokic nije standardni igrac (Djordjevic nije imao pojma sta sa njim da uradi) a prisiustvo njegovog trenera ce olaksati posao Kokoskovu. Koliko jos stvari pride da ni ne pominjem. Naizad da se neko ponasa profesionalno.
Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji.

Omuamua

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu !
Samo me nešto drugo brine, a KAKO ĆE PREŽIVETI " dnevna doza prosečnog ..." što nije ni u prvih 15 sa plusevima !???

Dragan V.

pre 4 godine

Pa, zašto se brate ne pojavi pred Svetsko prvenstvo ... Da si bio tu Jokić bi igrao više i igrao bi na "svom" mestu, tako da bi mi sada imali to zlato ... Eh ...

Matija

pre 4 godine

Veoma lepa vest,podrzavam. Ocigledno Djordjevic nije se mirisao sa Jokicem nije znao niti zeleo da ga koristi na pravi nacin i dozvali se pameti da dovedu coveka koji zna Nikolu u dusu i da probaju da naprave pravu stvar svaka cast. Zelim jos da kazem jednu stvar samo sramota me je nekada sto sam Srbin kada postoje ljudi,osobe koje su iz navijackih frakcija i ostave komentar tipa bolje da su doveli ovog,onog trenera (jedan trenirao Par a drugi Zve),sta ce nam amerikanac,sta ce nam stranac mi smo Srbi sve znamo najbolje a kao nacija i sto je najgore moralno,kulturno,po standardu unazadjeni 50god od modernih,normalnih drzava ! Treba da vas bude sramota nikada vam nista ne odgovara!! Reci cu samo napisao je jedan ovde ovako dobro dosli GOSPODINE MELOUN i svaka ti cast druze tako trena jer tako bi amerikanci napisali za bilo koga odakle god da je a da su ga pozvali u stab reprezentacije Welcome Mr..... pozdrav svima

Oki

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili

ja

pre 4 godine

Alo, Srbi...jel mozete barem jednom da ne budete zajedljivi i da pogledate sliku otvorenih ociju i otvorenog uma !!! Dali mislite da Kokoskov i Meloun dolaze zbog dzakova para ? Gospodo, ogromna je cast biti deo reprezentacije Srbije, narocito u trenucima kada imamo vrhunske igrace koji igraju po celom svetu. Zamislite kako je protivnickim ekipama kada na nasoj klupi sede Kokoskov i Meloun i jos bitnine, kakvo samopouzdanje ce imati nasi igraci. Znaci, bravo za trenere i ekipu, svim srcem sam uz vas !!! A o tome kakvi su treneri Sale Djordjevic, Duda Ivkovic...necu trositi reci i siguran sam da ce i oni biti jaaaaaaako ponosni na svoju reprezentaciju i njihove uspehe.

djuro

pre 4 godine

@S konja na magarca.., trener NBA tima- pomoćnik selektora
(bh, 15. januar 2020 07:08)



Pa nije uzeo vašu reprezentaciju.. čitaj malo, riječ je o Srbiji, zemlji košarke...

djuro

pre 4 godine

@Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00)







Opet politika i NVO na sportskim vijestima??? I to u 3h u jutro?? Zorom se vraćaju u svoj kovčeg na počinak i tako u krug..
Molim administratore da bar nekim krstićima upotpune dizajn sportskih strana na ovom portalu, kako bi nas ovakvi i slični ostavili na miru!
Da imamo bar sport gdje se mi i suparnički tabori možemo smejati i svadjati u miru...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja još ne mogu da verujem da jedan prvi trener NBA franšize bude u stručnom štabu Srbije...Ljudi moji ovo je BOMBA!

download

pre 4 godine

Није лепо спомињати Сашу Ђорђевића, ни у позитивном а никако у негативном контексту. Урадио је оно што скоро нико није. Подигао је Феникса из пепела метафорички речено и сада тај Феникс разбија све по редом. Сале велико хвала на свему.

Čarls Barkli

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?

MUFLON BOŽO

pre 4 godine

Aj, da je Karl Meloun pa nekako...za ovog nikad nisam čuo. Bolje da je pomoćnik Muta, on nam je talija, kao mali Stanoje Tirketu.

Иду дани...

pre 4 godine

Човек је посебан склоп личности.Нема ега а нема зависти што је тренерима иначе јако својствено...Човек има неки авантуристички дух.Путује сваког љета код својих играча,иде на све битније тренерске семинаре,гледа и неамеричке репрезентације током љетњих припрема.Мислим да он то све гледа као неку врсту авантуре и новог искуства а да је ово једна у низу од њих.А сигуран сам да ће нам бити јако битан током овог љета...Но сад за ОИ све ће то много теже ићи него што би био случај на СП.Амери долазе у најјачем саставу а ми осим Јокића немамо никог ко има квалитет Ол стар играча (молим вас да ми не помињете Богдановића у том контексту,увреда за здрав разум).Радује само што Бјелица игра на највишем нивоу...

Zlatko_Zvezdas

pre 4 godine

Sjajna vest. Nadam se da ce nas i malo sreca pogledati da nase igrace zaobidju povrede, i mislim da su nam dometi jako jako visoki. Bilo bi lepo podrzati rerezentaciju, bez zluradiih i malicioznih komentara. Srbija do Olimpijskih igara, a ako Bog da se u Tokiju "potucemo" sa Amerima u finalu. Step by step...reprezentaciji treba vetar u ledja, a ne saplitanje. Opametimo se bar jednom braco Srbi.

DaK

pre 4 godine

Za mene odlicna vest. Treba znati iskoristiti Jokica i sititi igru i u kombinaciji sa njim naci najbolje resenje za Bogdanovica i nase bekove. Jeste Bogi odlican igrac ali bazirati igru na njemu nije dobitno resenje. Ako bude uspeo da se uigra sa Jokicem, moze biti enigma za ostale timove. Prosli tim je igru bazirao na Bogdanu, a Jokic je bio sporedan u toj prici. To nije uipste bilo dobro i videlo se da Bogdan ne moze biti lider tima. On je vrstan strelac ali ne lider. Slican je bio i Danilovic. Nije bio lider.

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Не треба да узимамо стране тренере ни играче. Репрезентација Србије. Ово ми је као да узмеш неког бају да ти задовољи жену па се после хвалиш како си покидао у кревету.
Боље сами да играмо па како буде него сва злата са странцима. Пратићу Србију кад опет буде репка а не легија странаца.

76er

pre 4 godine

Kao sto sam napisao jednom prilikom, ume Meloun dosta gresaka da napravi, ali kad vidim koliko voli Jokica, a ovo je najveci dokaz toga, zelim im da ceo zivot saradjuju! Odlicna vest, napred Srbija!

bruka i sramota

pre 4 godine

petarczv
Koliko si ti iskompleksiran majstore, pa to je za posmatranje. Ne možeš ni jedan komentar da sastaviš, a da ne pomeneš Bogdana i to naravno u što negativnijem tonu. Svaki ti se zasniva na tome samo da što više omalovažavaš dečka, bez apsolutno ikakvog normalnog razloga. Ozbiljno se zapitaj da li je sa tobom sve u redu, iskreno.
Što se tiče Malouna, mislim da je ok razlog, a to je izbrisati znak pitanja koji uvek pred neko prvenstvo stoji iznad Nikoline glave hoće li igrati ili ne. Ovako je sigurnije, jer prisustvom njegovog trenera, Jokić će biti tu sigurno.

nnnn

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)

I sad si ti kao pametan!? Pa ako puknemo, sto je moguce, lopta je okrugla, ti ces biti u fazonu, pa znao sam itd..

Mica

pre 4 godine

Sta li samo lupate negativci. Sta fali sto je pomocno trener? Covek ima iskustva, dobar je trener i gotova stvar. Samo veliki plus za nasu reprezentaciju. Da necete mozda Alimpijevica za pomocnog? Prvo ste kukali da Kokoskov bude trener sad vam ne valja ko mu je pomocnik.

10ka

pre 4 godine

Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka... Pitanje je da li mi imamo takve igrace ako zovu igrace koji nisu po njihovoj meri. Jedno je sigurno. Kultura trenera u NBA je da rade timski i nema sujete ko je glavni. Kod njih glavni trener ceni misljenje i 3. trenera ekipe kod zvanja akcije. Videcemo ali ovo je svakako plus na papiru za sada.
Meni kopa oci sto nwce biti sanse da podmladimo ekipu nego rezultat stavljamo u prvi plan.

Kalina je u pravu

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili
(Oki, 15. januar 2020 09:24)
Na OI nema pritiska zlatne medalje jer Ameri u poslednjih dvadesetak god salju ozbiljnu reprezentaciju na to takmicenje i uvek su najveci favoriti.Srebro mu dodje kao zlato.Osim toga valjda su izvukli neke pouke od proslog leta.

Igor

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu, ovako razmišljaju uspešni ljudi. Otvoreni za ideje i pomoć, bez sujete koja krasi nas Balkance. Vidi se da je čovek dugo bio na Zapadu, ovo nikada ne bi uradio ni jedan trener iz one stare škole...

P-76ers

pre 4 godine

Ja bih celu logistiku reprezentacije sastavio od trenera...

I da nose dresove moći će dosta novog da nauče od ovih ljudi...

Ne moraju da kumuju, dovoljno je kroz plot da gledaju...

Yep

pre 4 godine

Cek cek, trener vrhunske nba ekipe dolazi da bude pomocnik u srpskoj reprezentaciji, uz to trenira najboljeg srpskog igraca i komenatari su negativni? Sta je u glavama ljudi? Svasta se pisalo za Djordjevica koji je gurao tu patriotsku pricu i onda se prosu na svjetskom. Sad imas prvog nba trenera iz Evrope, americkog nba trenera koji ti trenira najboljeg igraca i plus super talentovane Milojevica i Jovanovica kao pomocnike. I opet ne valja prosjecnom srpskom nerealnom mozgu?! Zaista ne zasluzujete ovu sjajnu generaciju i igraca i trenera!

Mr_Melbourne

pre 4 godine

I bez njega i sa njim ce te se boriti za srebro i bronzu..Zlato Americko i skim god budu igralo u finalu bice 30 razlike.Lik napisa da ste najveca nacija na svijetu u kosarci i sve pluseve dobi, ha ha ha ,grohotom se smijem.Od kako ste samostalni Spanija je za vas Amerika.

Losmi84

pre 4 godine

Procitah vest jutros i ja sam blago receno u šoku da je Meloun prihvatio takvu ulogu i pored toliko obaveza u NBA. Ali ono sto meni bode oci je kakav smo mi to narod i ljudi. Secam se kad je Denver ispadao u Nba plejofu, koliko je tu samo bilo negativnih komentara na racun Melouna, te amater, te nema veze sa kosarkom, te ovo, te ono. Milion minusa je dobijao na svaki komentar, a gle sada, kao svi odusevljeni, euforija nevidjenih razmera. Sto se mene tice Meloun je dobar trener koji je od Denvera napravio plejof ekipu, i zelim mu od srca da dobar posao nastavi i u nasem drzavnom timu!

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Prvi komentar pročitam i odmah vidim rečenicu tipičnu za srbe, odmah slutnja na nešto loše, bez obrazloženja zašto, dali zbog kokoškova, melouna ili jokića, ma važno da ti eto znaš, kada odete na komentare bilo koje nacije u regionu mi smo naj veće zloslutnice u regionu a i šire.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ovo mu dođe kao da Savo Milošević dovede Poketina za pomoćnika...
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:21)

Brate, nije baš tako. Ovo mu dođe kao da Poketino dovede Klopa otprilike.

Milan

pre 4 godine

Kokoškov-Meloun, Jokić, Bjelica, Bogdanović, Marjanović, Teodosić, Micić, potencijalno Kaminski.... Može i ovako Milojević, Jokić, Meloun-Sakramento-Divac (Kukoč, Djordjević, Rađa, Svetislav Pešić...Bormio 1987., zlato i pobeda protiv SAD u finalu 85-75), KoKOŠkov.... OI 2020...Mnogo simbolike koja upućuje na to da Srbija ide po zlato na OI... Idemoooo! Srbija!

objektivan

pre 4 godine

Mislim da je ovo zaista lepa vest, i protiv mogu biti samo oni dežurni mrzitelji svega dobrog. Ovo ujedno znači i da će Jokić sigurno igrati, kao i da će se igra graditi prema njemu. Imaćemo sastav koji na Olimpijadi može osvojiti medalju, i verujem da je to cilj. Pobedi protiv Amera u finalu se ne bi nadao, jer verujem da će ovaj put za njih igrati najmanje 3-4 igrača top klase. I još ne vezano za ovo da dodam, zašto da ne i stranac u reprezentaciji, ali onaj koji će doneti kvalitet, i nešto što nemamo, kao što nam je donela Pejdž.

Bivši reprezentativac

pre 4 godine

kako smo mi netodgovirna zemlja.Treba da se javno kaze koliki je budžet KKS i koliko je koštao neuspeh na Svetskom prvenstvu.
Umesto odgovornosti vodećih ljudi KSS i smena država daje još 2-4 M € za organizaciju kvalifikacionog turnira.
zapitajte se zasto mnogo bogatije drzave nisu orgnizovale ove turnire.....Italija i Grčka su htele ali Italijanski Olimpijski savez odnosno Ministastvo Finansija Grčke nisu htele da daju dodatne pare.
Mozda Melone bude radii pro bono ali Srbija je zemlja hleba i igara...
Ja radim vise od 20 godina u stranoj firmi i punim kasu ove drzave i ne slazem se da se ovako trose pare.
za ovaj iznos moglo je da se renovira bar 10 školskih sala u Srbij....Izgradi nov Bazen u Kraljevu.....i sl

Shigman

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se necemo kvalifikovati. Ko ce da gleda ono prenemaganje i foliranje Jokica po terenu. Sta, umislio da je on reprezentacija, mozda treba da mu dovedemo i ekonoma iz Denvera jer samo on ume da mu veze pertle kako valja.

tocka

pre 4 godine

Meloun stvarno voli Nikolu i Srbiju, a ovim to i pokazuje.
Svaka čast, naježio sam se, nama će pomoćni trener biti trener drugog tima zapada NBA. Ovo je ogromna stvar za srpsku košarku.

Ivan

pre 4 godine

Ovo se zove oštriti se na zlatnu medalju. Jer, sad je teško i zamisliti da se ne kvalifikujemo za LOI. Velikih razlika će biti. U odnosu na Đorđevića, koji je kao trener bio bez autoriteta kad je došao, pa su prvo Miloš a onda i Bogdan bili lideri, sad ne mogu da zamislim da će pored Kokoškova, Malouna i Jokića neko smeti da kaže nešto. Mene to trenutno najviše interesuje: kako će se Teo uklopiti?

FELIPE

pre 4 godine

Po meni je ovo super vest. Nisam ocekivao tako nesto ni u snu.
Sad bi bilo odlicno da Denver trejduje Herisa i npr. Portera, ili nekog pika na draftu za Bogdanovica. I onako Heris nazaduje, a Bogdan je rezerva foxu i hildu u onom raspalom sakrementu. Bogdan nije za rezervu.

Olimpija

pre 4 godine

Konacno da se uverimo da treneri ne igraju kosarku. Ovaj izbor, niti bilo koji strani trener, nece imati uspeha sa nasim mentalitetom.

Mare

pre 4 godine

"Čekaj, jel april? Mnogo je hladno za april.."
Ne znam kako da reagujem. Imamo trenera koji je osvojio Evropsko i pomoćnika koji je sa pristojnom NBA ekipom pobeđivao u plej ofu najjače lige na svetu.
S druge strane, imamo trenera koji drži rekord po broju poraza u NBA i pomoćnika koji je glavni krivac za polovinu poraza svoje ekipe.
Ne znam ovo na svašta može da izađe.

čovjek koji zna

pre 4 godine

Kakva smo mi košarkaška velesila kad nam pomoćni trener vodi drugu rangiranu ekipu u nikad jačoj zapadnoj konferenciji. Možda je on tu prvenstveno i samo zbog Jokića, ali ni u našim najboljim godinama ne mogu da zamislim da smo imali šanse da dovedemo trenera njegovog ranga kao asistenta... To samo govori koliko je naša košarka kao brend ojačala uprkos ovom promašaju na prethodnom svjetskom prvenstvu, a šta tek može biti ako bi osvojili jednu ili dvije zlatne medalje u ovom predstojećem ciklusu od 3 prventsva.

Odlična vijest. Izvućiće Maloun maksimum iz Jokića (i uopšte može da izvuče mnogo iz visokih igrača), a kapiram da će ga i ostatak naše ekipe zgotiviti jer je pozitivan lik skroz.

Nadam se da ćemo iskoristiti priliku što imamo 2 NBA trenera u štabu da pozovemo kojeg mlađeg igrača jer takvo iskustvo bi definitivno mnogo značilo za ubuduće. Ne bi me iznenadilo da Smailagić bude novo mlado pojačanje koje će se zadržati na duge staze.

app

pre 4 godine

Pored velikog uticaja koji ovo može da ima na igrače, ovo će biti neverovatno iskustvo i za Milojevića i Jovanovića. Koliko naših mladih perspektivnih trenera dobije ovakvu šansu, šansu da rade sa NBA trenerom koji je drugi na zapadu! Svaka čast za potez!

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

veliki strumf

pre 4 godine

Interesantno da je pomocni trener selektor, a da njemu glavni trener jedne od najboljih ekipa u NBA bude pomoćnik. Ali, Meloun je specifičan čovek. Pre 2 godine je zbog tada ipak ne toliko ni poznatog i značajnog igrača Jokica boravio izvesno vreme u Srbiji, u Somboru, kad je ono trenirao i prevrtao gume. To je već tada bio neverovatan podatak, da jedan NBA trener dodje zbog igrača čak u Srbiju i nadgleda njegove treninge kako bi ovaj smršao i doveo telo u red. Dakle, nekonvencionalan, ali pozitivan i čini mi se dobar čovek. Često grli i bodri igrače, vidi se da ima dobar odnos sa njima. Verujem da će njegovo prisustvo na klupi svim našim igracima biti motiv više.

Oliver Kosta

pre 4 godine

Taman da se iskoristi talenat koji imamo u Jokicu a ne da covek igra 10 min i ulazi sa,klupe a jedan je od boljih u NBA. Glupost nevidjena.

gg5+

pre 4 godine

Sad kad vidi čovek moćan tandem Birča-Radulja ima da mu Jokić ulazi sa klupe kao i Saletu. Samo nek Ostoja stavi NBA out klauzulu Birči jedno 3 miliona, mada i to će da bude malo kad krene Meloun da se otima sa Popom ko će da ponudi Birčuljonisu veću platu i namami ga u NBA.

Milan

pre 4 godine

Svaka cast svima na ucinjenom u kosarci...ali uvek cu biti za to da je reprezentacija skup najboljih SRPSKIH igraca koji su to u datom momentu, koje vodi najbolji SRPSKI selektor, u tom momentu! Naravno, najbolji je onaj koji je slobodan, voljan i zeljan selektorskog poziva.
Ali svakako sve najbolje zelim nasima, da se ostvare svi ciljevi i da me demantuju.

kibo

pre 4 godine

Već je jednom govorio kako želi da trenira još srpskih igrača, bio je u Srbiji nekoliko puta, išao u Sombor i slično. On prosto traži još srpskih košarkaša koje želi da dovede u svoj klub, a kako je i sam rekao , treba mu neko ko je dovoljno košarkaški bezobrazan da šutne kad ne bi niko i da pogodi.
Generalno i on sam traži i gleda svoj interes dovođenjem novih košarkaša sa našeg podneblja.

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Zoran

pre 4 godine

Sve je to lepo i svaka cast ali ako ne bude igrao Teodosic bi ce problema. Imamo mi reprezentaciju boli glava ali kao i u fudbalu uvek ne sto malo fali.

nista o nicemu

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

Trener drugog najboljeg tima na svetu u regularnom delu sampionata ce biti pomocnik selektoru Srbije

JPR24

pre 4 godine

Kokoškov očigledno ima najveće ambicije ! Pomoćnici trener FMP-a i Miloje, koji poznaju mlade, imaju znanja, iako trenutno Miloje ima losije rezultate sa Megom, ipak i ekipa ove godine nije uopšte pravljena za neke ambicije, niti ima realno talentovanih mladih ! Dok Jovanovic ima dobre rezultate sa nekoliko mladjih igrača koji su potencijal za više. Uz to sad i Meloun, koji nije na nivou najboljih trenera u NBA, još ima doduše da radi, ali polako ima rezultate, a Jokicu je dao poverenje i veruje u njega 100% od samog dolaska Jokica u NBA, i ima šta da doprinese i našoj reprezentaciji. Sve je to pozitivno. Sad preostaje samo da se malo glave olade, da ne pocinje hajp sa osvajanjem kao na SP-u, pustiti ljude da rade, i biti navijač, a ne praviti neku atmosferu kao da smo već osvojili ! Ono sto je važno, to je da Kokoškov zna šta hoće, savez ocegledno podržava, pa tako i treba, tako možeš imati ambicije, i spremati se mirno i sigurno za najveće turnire.

JPR24

pre 4 godine

I da, zaboravih. Kokoskov pokazuje skromnost ! Želi da ne pravi Saletove greske sa Jokicem, zato je verovatno i tražio Melouna koji radi i gradi ekipu oko
Jokica, i normalno, najbolje poznaje svog igrača, od koga nego od njega traziti savete.

miki

pre 4 godine

Ovo je fantastična vest i neočekivana mora da se prizna. Nadam se da će i u fudbalu da se prizovu pameti i dovedu dokazanog stručnjaka koji je radio u ozbiljnim klubovima ili trenirao ozbiljne reprezentacije. A ne stalno neka improvizacija, dža-bu i uticaj vrha saveza na marionete nedorasle da vode klub ni u našoj Super ligi..

mighty banana

pre 4 godine

Aman manite se Đorđevića više! Šta je uradio uradio je, hvala mu i za dobro i za loše, život ide dalje. A kao i obično svim srcem uz reprezetaciju!

Dragan Feliks

pre 4 godine

Sjajno. Njegovi motivi su svakako i zaštita nejvrednije investicije svog kluba ( Nikola Jokić ), i verovatno prikupljanje nekih novih trenerskih i ljudskih iskustava, a moguće je i da u perspektivi ima volju da postane trener Američke selekcije a iskustvo ovog tipa uz dobar rezultat mu u tome svakako može pomoći. Sa druge strane mi dobijamo jednog vrhunskog trenera sa zavidnim iskustvom rada u NBA, kao i potvrdu da bar Denver razume želju svog najboljeg igrača da igra za nacionalnu selekciju.

Milena iz Slovca

pre 4 godine

Dragi Majkle,

Opet si pokazao i dokazao ljudskost i veličinu tvoje duše i lojalnost koju od malena gajiš prena srbskom narodu.
Hvala ti na svemu. Taivi kao ti nam vraćaju veru u bolje sutra i bolji životni standard koji nam naš predsednik već uveliko vraća na velika vrata.

Veliki pozdrav od Milene Mikane iz Slovca!

Diktat

pre 4 godine

Može da dovede i Fila Dzeksona ali sa našom košarkom je kraj što se i pokazalo na svetskom ptvenstvu.Naši igrači su nebitni u Evropi skoro nigde ne igraju dominantnu ulogu za razliku od 90. tih.NBA je totalni cirkus i koliko je merilo kvaliteta igrača pokazalo je svetsko prvenstvo.Naših mlađih kategorija nema ni na mapi a pre deset godina smo bili prvi ili drugi u svemu.Aba liga uskoro neće dati predstavnika za Evroligu.Našom vanrednom glupošću, političarenjem, intrigama i spletkama uspeli smo da od svetskog broja dva i evropskog broja jedan postanemo jedna Nemačka u košarci.Klubovi igraju sa gomilom trećerazrednih stranaca koji su, i kao takvi, pojam za naše igrače.Sledeći potez je da dovede još trojicu Amerikanaca u našu reprezentaciju i tu nam je kraj.Čoveku treba da bude jasno da ne vodi klupski tim već reprezentaciju gde je pojedinac nebitan u odnosu na kolektiv.

nok

pre 4 godine

samo tako mozemo da igramo takmicarske utakmice,a ne Ono,dobijas prijateljske,a naletis posle u takmicenju na Spance ili Argentince I Oni te oderu lagano.Zbogom burazerskoj kosarci,kvalitet imamo,samo ga treba uozbiljiti I tempirati.

krajisnik

pre 4 godine

Meloun moze da ocekuje dobrodošlicu kao niti jedan drugi amerikanac.
Kokoskov pokazuje da nije sujetan i da je napravio sjajan prvi korak

kuduz

pre 4 godine

ljudi u americi su otvorenog uma i spremni su da uce ceo zivot,dolazi covek da upozna novu kulturu,ljude,da nauci malo o evropskoj kosarci,malo sa Jokicem da individualno radi..on samo da skine neki nov set kod auta i on je srecan covek

Alex

pre 4 godine

Plus pomocni trener Milojevic koji je naparavio Jokica. Imamo 6 dobrih NBA igraca. Ocigledno prelaze Na NBA stil kosarke. Kosarka Ace Nikolica ostaje u vitrini sa starim trofejima.

belgrado

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

evo i ja da pitam isto pitanje :d

Aleks

pre 4 godine

Morao sam jedno 5 6 puta da pročitam da bih shvatio šta sam pročitao? E pa Meloune Majče, dobrodošao!
Mislim da je već dogovorena stvar izgleda i neki trejd da Bogdan ide u Denver, ili možda Bjeli, izgleda mi tako.

avav

pre 4 godine

jbt, nisam ni sumnjao da ce svaki komentar biti strucan i da ce svaki komentator imati svoju viziju i resenje, sa apsolutnim uverenoscu u svoju kompetentnist. Jbt, naopaka smo zemlja, do ludila.

Sever

pre 4 godine

Odlična vest, iskoristićemo Jokića na pravi način, Bogdan će biti rasterecniji i to je dobitna kombinaciju. To što je stranac pomoćni trener nikome ne treba da smeta jer je glavni nas i tu bilo šta dugo je bezvezno komentarisati. U ovom potezu KSS vidim samo najbolje za našu reprezentaciju.Puna podrška!

drvobradi

pre 4 godine

Zaista lepa vest. Da je neko hteo da sastavlja idealnu priču, ovo ne bi ni u najludjim snovima pomislio. Imamo odličnog trenera, NBA trenera za pomoćnika i još 2 perspektivna trenera u timu (Miloje i Jovanovic) koji su tu da uče.

Đura

pre 4 godine

Pa dobro ajde, nek probaju ljudi, ako ne bude valjalo menjaće, nije reprezentacija skupština pa da jedni isti jašu 8 godina, jel tako?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Pa ne dolazi u stručni štab reprezentacije Hrvatske...Opasno si jarane nešto pomešao....

Oficir s ružom

pre 4 godine

Nama je potreban vanserijski plej.Ovaj ga nema nema ni u svojoj ekipi.Teodosić je na zalasku.Od toliko naših vrhunskih trenera mi spali na strance. Gubimo identitet!

nisam Srbenda ali mozda objavite

pre 4 godine

Miloje je pomocni trener Melounu od leta, Zec Milisavljevic trener Mege, sve ovo se znalo, samo ne objavljujete komentare...

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Nije došao u Hrvatsku reprezentaciju....

Mladen

pre 4 godine

Verujem da i najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ovo postati ovako jaka priča posle neuspeha na svetskom prvenstvu. Mnogi su pričali da na svetskom odavno nismo imali jaču reprezentaciju, igrački možda i nismo, ali reprezentaciju ne čine samo igrači. Sada se može reći da odavno nismo imali ni jači stručni štab još od tandema Ivković-Obradović. Sve ovo može da bude jedna lepa lepa priča.

Millennium

pre 4 godine

Samo polako i bez histerije. Da ne bi posle bilo drvlje i kamenje. U dobrom pravcu ide, treba dati vremena Kokoškovu da uradi šta zna.

Deka

pre 4 godine

Nisam oduševljen, ali čovek ima znanje i to treba iskoristiti kad je već voljan da ga da. Svima nam je jasno da je drama što nije Srbin i da će taj angažman da nas košta finansijski, ali šta je tu je, iskoristimo to najbolje što možemo...

Alex

pre 4 godine

Svaka čast na potezu! Dosta mi je slepog patriotizma! Stručnjak je stručnjak! I mi najzad u korak s normalnim svetom! Bravo treneru!!!

jednostavno

pre 4 godine

BRAVOOOO! Ovo je odličan potez.
Meloun je dokazao da je veliki trener ali i veliki čovek.
Ne zaboravite da je prošle godine na pripremama bio uz našu reprezentaciju.

Pratim NBA zadnjih 7-8 godina i mnoge stvari su se tamo promenile nabolje.
NBA je u zadnjih par godina na totalno drugom, boljem nivou.
Igra se oštro, taktički i tehnički savršeno, atraktivno a opet sa jakom odbranom.
Odbrana im nije ranije bila jača strana ali se iz godine u godinu to menja.

Biće bolje

pre 4 godine

Lepa vest, samo mozda bezpotrebno. Do finala sigurno možemo, ali ko da pobedi drim tim. To ni u teoriji nije moguce. Ali lepo je videti koliko su nasi ljudi u svetu kosarke uticajni.

nok

pre 4 godine

lepa vest,igracemo ozbiljnu a ne burazersku kosarku.Samo tako mozemo da dobijemo Spance, Argentinu I ozbiljne ekipe koje igraju dobro kad treba.

патлиџан

pre 4 godine

На страну његов допринос, човек прихвата улогу помоћног тренера и одриче се свог лета да би помогао некој репрезентацији.
Не могу наћи где је ту његов интерес осим поштовања према Николи и његовој постојбини (човек је више пута боравио код Николе).
Капа доле!

Zuja

pre 4 godine

Zanimljivi komentari pogotovo ovi što pišu kako je Bogdan bolji igrač od Denverovih bekova Herisa, Mareja, Bartona ili Krejga i Bizlija. Pa ljudi barem imate priliku da gledate NBA u današnje vreme interneta, da li vi ponekad pogledate Denver? Pa nabrojani su za našeg Bogdana mlazni avion na terenu. Da li vi vidite koja je ono kontrola lopte i brzina koju ti igrači poseduju? Ili samo tako pišete na osnovu viđenog na amaterskom SP u košarci? Bogdan možda može sa njima da se takmiči u šutiranju trojki i to je sve. U svim ostalim segmentima igre ne može da im priđe. Ne samo Bogdan nego ni jedan Evropski bek nije ni blizu pomenutima. To je jednostavno tako. Što se tiče Melouna to je dobra stvar, jedan od najboljih trenera NBA poslednjih godina. Rešio je da se usavršava i vidi kako stvari stoje u Evropakoj košarci. Neće puno tu da se pita ali u eventualnom duelu sa SAD imaće šta da kaže.

Ratko

pre 4 godine

Ja ovo ne verujem dok ne vidim. Da nam trenutno jedan od najboljih NBA trenera bude u stručnom štabu. Izabran je za najboljeg trenera godine samo da se prisetimo. Očigledno je i on uvideo na kojim poljima može da se usavršava i da su Evropski igrači budućnost NBA. Ovo je velika vest u košarkaškim okvirima i veliko priznanje za Srbiju. Ovo golica maštu da Denver pojača roster sa Bogdanom.

PG13

pre 4 godine

Sta se loziteee, lik js cisto tu da drzi oko na Jokicu i da pripazi da se Jokare ne forsira previse ili ne daj Boze povredi i eventualno ne vrati 10kg viska. Denever pazi svoju zlatnu kvocku

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

...na muku konvertita i sekte maga bez rominga

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa)

Vise elitan nego solidan...

Bravo

pre 4 godine

Bravo Kokoskov. Tako se to radi.
A ne kao sujetni Sale Djordjevic ili Zeljko Obradovic. Pa kad puknemo zbog njihovog inata, neznanja i sujete, opleti po igracima.

Sinalko

pre 4 godine

1-Micic-Teo-Jovic
2-Bogdanovic-Guduric
3-Kalinic-Lucic
4-Bjelica-Smaili
5-Jokic-Milutinov-Bobi

Trener: Kokoskov
Malone

Brutalan tim !

maRE

pre 4 godine

Šta ste se odmah nakostrešili, čoveka očigledno vuče nesto prema Srbiji, sem toga što je Nikolin trener, prepoznao je on da je Srbija zemlja nepresušnih talenata što se košarke tiče, prepoznao je i osetio način života ovde, da nije ne bi dolazio svakog leta i provodio vreme ovde, da nije rekao bi na kraju sezone: "Nikola imaš voljno, budi u svom rodnom kraju, napuni baterije vidimo se na pripremama." kao 99 procenata drugih trenera.
Tako da..gledajmo malo na stvari iz Melounove perspektive, ako je čovek osetio da mu je ovo druga kuća, na nama je da ga prihvatimo i podržimo kakav god da je, a sigurno neće doneti ničeg lošeg naprotiv!

Deyan X

pre 4 godine

Pljunite me, ali problem reprezentacije nije iskorištenost Nikole Jokica, vec "prodaja" od strane naseg stručnog štaba na celu sa Djordjevicem. I to je uradio i sa Bajernom i letos sa reprezentacijom.
Zato je sada i Radonjic expresno smenjen u Bajernu, jer sumnjaju na namesten mec sa CZ u BG, tj na veliki poraz...

Vlada

pre 4 godine

Nigde u US medijima se ne navodi kao assistant coach već kao consultant. Pitanje je kakva će mu biti uloga. Ne verujem da će biti klasični pomoćnik.

Gavra

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.

Tozovac

pre 4 godine

Petreczv, brate, pa ti i dalje imas kosmare zbog Bogdana. Pa 7 godina je proslo!? Evo ja sam ga preboleo cim je Nolan ubacio onu trojku pored njega. Cak mi je sad i gotivan.

Luke Skypetalker

pre 4 godine

Ništa što je strano ne podržavam u REPREZENTACIJI, nebitno dal je to igrač, trener ili član stričnog štaba. Svrha reprezentacije jeste da najbolje iz te zemlje reprezentuje tu zemlju.Ovako, to već gubi smisao. Šta je sledeće? Da i mi nabavimo nekog Needhama ko Crnogorci...

hajnehaj

pre 4 godine

Sve i da puknemo, da nam jedan vrhunski nba trener bude pomocnik trenera reprezentacije, to je jedan od najvecih dogadjaja u istoriji naseg sporta od kad smo postali samostalni. Medijska paznja u americi ako bude i toliko povecana da oni to spomenu na nekoj i nevaznoj nba utakmici, to je presedan, sta su oni ikada znali i htjeli da znaju o internacionalnoj kosarci. Da ne kazem da se desi najbolji moguci scenario pa da mi sa ovim legendarnim duom trenera odemo na olimpijadu... Ne smijem ni da pomislim, ogromno za Srbiju!

Tozovac

pre 4 godine

I opet ti Partizanovi treneri u reprezentaciji, pa dokle vise? I sta ce nam taj amer, sve sto nam treba je da Bjelica pogodi neku trojku kad treba!

Neka Tamo

pre 4 godine

Bice interesantno videti kako ce se Teodosic uklopiti u to da se sve vrti oko Nikole, i kakva ce njegova uloga sada biti u reprezentaciji. Ovo ce biti ili jos jedan Novi Sad ili pun pogodak. Nema trece opcije. Sve ili nista. Ne bih volela da to bude sistem Nemacke sa Novickim, jer mislim da svi nasi igraci, ne samo NBA igraci, zasluzuju vise od toga da samo prenose loptu Jokicu.

Милорад ®

pre 4 godine

Скућиће се он у Србији кад дође време за пеМзију, упамтите.

Ваш Милорад, дописник из Бајчетине. Специјалан поздрав Ружици.

big

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, pre svega za naše mlade trenere, pa i za samu ekipu. Koliko će samo obojici pomoćnika to biti od koristi, a samim tim i srpskoj košaraci, biće lepo gledati.

Ej, dva glavna trenera NBA tima i dva trenera ekipa koje stvaraju mlade igrače u pohodu na OI. Meloun je još i defanzivni specijalista, mnogo, mnogo je ovo dobra vest.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Ovako.
Imamo najboljeg centra sveta, trener koji ga je uzdigao tamo je pristao da pomogne trenerima naše reprezentacije? Pa vrh! Morate da razumete Jokic u drugom NBA timu, pod drugim trenerom nije ni deo ovog Jokica sada. To je realnost. Videli smo letos kako Đorđević nije umeo da ga iskoristi i ovo Kokoškov hoće da bude siguran da će ga iskoristiti kako treba.

Saka

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:06

Komentar jednog pacenika!!!

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

dovlanu: pa šta i da igra , stranac za Srbiju?? Ako pravi razliku na poziciji, a mi deficitarni u čemu je problem!? Zaboravih, mi smo velike Srbende!!

hm

pre 4 godine

Sve ok.. OI (kosarka) uzimaju Ameri sigurno, jer dolaze u najjacem sastavu. A sada tko ce da uzme drugo, trece, peto, sesto mesto... Nebitno. Nije to SP u fudbalu da nesto znaci i trece mesto.

Imks

pre 4 godine

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi video mog oca na tribinima pokazivao mu je tri prsta. Maloun zaista obožava Srbiju…", kazao je Pavlović.

Sibirac

pre 4 godine

Kad je bio Meloun u Beogradu prošlog leta na tribinama na pripremnoj utakmici baš sam želeo da tribine skandiraju njegovo ime, ne bi znao čovek šta ga je snašlo. Možda se to ipak i obistini...

eto

pre 4 godine

postoji stvar koju većina ljudi ne primećuje, a to je da je na fiba turnirima teren manji. To izgleda nebitno, ali kod ovih naših džinova, to se itekako dobro vidi. Druga stvar je to, da su naši momci zapravo nekonstantni na šutu, a to je zato što su tehnički loši.
Pogledajte samo Bjelicu, Bogdana i Jokića. Svako od njih pogadja, ali šutira na svoj način. Ako postoji neki optimalan način, onda ili ni jedan ne šutira optimalno ili sva trojica ne šutiraju optimalno.
O nekim Jovićima i sličnima, da ne govorim.
Mi smo na svetskom ispali jer su nas sve reprezentacije na malim terenima gde svakako lakše čuvaju unutrašnju igru jer spoljni igrači bliže stoje još pustile da guramo loptu pod koš pošto smo imali slab šut.
E sada, ako se šta promeni u tom fundamentalnom elementu igre, možda nešto i bude. Inače mrka kapa.

Mihailo

pre 4 godine

Glas za Jokica !

Svi mozete da glasate neograniceno puta na dan preko prozora BEZ ARHIVIRANJA.

Znam da ova procedura sigurno prolazi preko Google Chrome, Mozilla Firefox i Yandexa, bitno je

da se drzite ovog redosleda :

1. Otvorite prozor BEZ ARHIVIRANJA

2. Odete na link za glasanje

https://vote.nba.com/en?cid=nba:allstar20:institutional:nbacom:intsites:vote:traffic:global:english

3. Odradite proceduru glasanja i glasate

4. OBAVEZNO zatvorite taj prozor BEZ ARHIVIRANJA

Ovu proceduru mozete ponoviti bezbroj puta. Potvrda o uspesnom glasanju vam stize svaki put na email adresi koju ste ostavili na linku prilikom glasanja. Ovde u Sloveniji glasaju samo za Doncica da ne bi gubili vreme za stikliranje
drugih kosarkasa . Ja u Ljubljani neznam nikog ko ne glasa bar deset puta dnevno. Znam neke koji imaju super brzi internet pa posalju i trista poruka dnevno. Svi kazu tako reklamiramo Sloveniju!

P.S. I ja glasam za Jokica i Srbiju !

Mirko

pre 4 godine

Uuuuu... Do j...! Kakva vest ljudi!
Nisam mogao ni da zamislim ovako nešto?!
Malone je veliki poštovalac naše košarke, Srbije, Srba i naše istorije, veoma je dobro upoznat sa time.
Odlična je osoba i uklopiće se fantastično u naš stručni štab.
Jedini koga bih još više voleo da vidim tamo je Kari Pešić i eventualno Sale Obradović, ali svi naši treneri misle slično, i zato nam treba neko ko je out-of-box, ko će proširiti naše viđenje košarke, a ko drugi nego Malone? Pre svega što već četiri godine radi sa Jokićem i drugim timom u Zapadnoj konferenciji i 4.tim timom NBA!
Njegovo iskustvo je neprocenjivo za ovu našu priču. Još i Miloje i Vlada Jovanović uz Kokoškova - sve su "rupe" popunjene.

petarczv

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!
(GiGi, 15. januar 2020 01:04)

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timovs lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?

Kingston

pre 4 godine

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timova lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:14)

A ko je pa to bolji od Bogdanovića ? Da nisu možda Heris, Barton, Huančo, Monte, Bizli, MPJ ? Bolji od Bogdanovića je jedino Marej koji da je konstantan bi bio all-star igrač a ovako...
Bogdan nije starter u Sakramentu zbog zvezdica nabedjenih i Divčevih ljubimaca Hilda i Fox-a

petarczv

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Prvih četiri sa liste ne bi mogli table da drze kokoskovu i malonu.

A mogu da zamislim kojih su ti tih 20 drugih koji su u opticaju.

Aca86

pre 4 godine

Veoma sam iznenadjen. Bas nisam ocekivao. Covek vodi NBA klub i to vrlo uspesno. Bas je progutao ego, svaka mu cast. Znaci i u reprezentaciji sve podredjeno Jokica. A i treba vala, covek je razbijac.

papaja

pre 4 godine

Ne mogu da se setim kada me je neka sportska vest ovako odusevila.

Ovako razmisljaju profesionalci i ljudi bez sujete. Jedan odluci da igru bazira na najvecoj zvezdi u timu i zove u pomoc onog koji ga najbolje poznaje. Ovaj drugi odgovara, odvaja svoje vreme i znanje, nesebicno ga deleci zarad uspeha kolege i nase reprezentacije(mislim da je u ovom slucaju njegov licni interes na drugom mestu).

Nemam reci...

pick&roll

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest. Jedva cekam da vidim kako ce izgledati igra naseg tima. Jedno je sigurno Jokic-Bogdan-Bjelica big3 ce biti okosnica tima. Nek budu ko Duda i Zeljko, Meloun i Kokoskov i medalja nam ne gine. Ova generacija je sazrela da odmeri snage sa drim timom koji ce biti na Ol impijskim igrama. Ostaje da se nadamo da konaco odemo kompletni (Teo, Bogdan, Beli, Kalina i Jokic)

petarczv

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom

Mirko

pre 4 godine

(petarczv, 15. januar 2020 01:14)

Brate, aj malo sjaši sa tim hejtom na Bogdanovića! Ja navijam za Zvezdu, al ti si bolestan (mada uopšte i sumnjam da si zvezdaš).

Canadaboy

pre 4 godine

Sad ce nama silni strucnjaci objasniti kako je ovo extra potez, a u slucaju neuspeha pljuvanje Kokoskova, Jokica i Malonea.....zivela Srbija !!!

мики

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Мелоун боље жели Србима него што велики број Срба жели свом народу. господин човек, супер интелигентан, и још тренерски мајстор. на клупи су сада два господина, неће бити псовки, дреке, панике, а ни ега. нестварно добар стручни штаб.

Cole

pre 4 godine

Dzoker konacno mora da zaigra
na svojoj "prirodnoj" poziciji,
poziciji centra/pleja, jos Bjelica
i Teodosic da zadrze ovu formu,
Bogi da nam se oporavi, ostali
po zelji trenera i u Tokiju napad
na zlato. Poz.

P.S.
Osecam da ce posle vise godina
sastav da bude po meri nacije.

req

pre 4 godine

Ne bih da budem bezobrazan, imamo dobar tim, ne bas u rangu USA, ali nikada nismo imali vecu sansu za cudo.
Medjutim, imam nesto osecaj da ako dodje to zlato na OI, iste godine i Kosovo sa se prizna, jer je to nivo razmisljanja nasih i svetskih politicara...

...

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Masi, 15. januar 2020 01:15)
Druze, o tome kakav je Malone trener mozemo polemisati, ali ono sto je kljucno u ovoj vesti je da Denver daje ne samo dozvolu, vec i apsolutnu podrsku Jokicevom igranju za reprezentaciju, kao i da Kokoskov planira da iskoristi sav njegov potencijal. Za slucaj da neko brine zbog Bogdana, on ce samo dobiti ovim jer ce imati vise otvorenih suteva i manje ce se umarati u organizaciji igre, sto je silom prilika morao da radi i na svetskom i na evropskom prvenstvu. On to ume, i to vrlo dobro, ali mnogo je bolji kao cisti bek suter.

petarczv

pre 4 godine

Kokoskov vec dokazan trener nba trener, trener koji je osvojio zlato na evropskom prvenstvu i nema problem sa egom. Prihvata svaku vrstu pomoći i gleda sta je najbolje za reprezentaciju! Ovim potezom je napravio odličan i logican potez jer je osigurao nikolu i pokazao da ce se sve zasnivati na njemu,sto je i normalno i sasvim logično kada imate igrača takve klase koji je ubedljivo najbolji igrač kogs imamo. Uz preporodjenog bjelicu, micica koji dominira EL, solidnog bogdana, smajlija imacemo lepu reprezentaciju...

Gustav

pre 4 godine

Prevelik je ovo “bum”, dovoljan je bio Kokoskov. Ovo vec deluje kao da smo osvojili olimpijsku medalju na olimpijadi protiv amera u finalu. Ako je to cilj, onda sve ima smisla

GiGi

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!

Nikola

pre 4 godine

Prepotentno,suvisno,brani svoje interese americki klasik... Da li je u pitanju neki ultimatum na prefinjen nacin mozda? Uvreda za trenere ozbiljnog renomea i stava, mada svi znamo da je u pitanju da se ne razbije kasica prasica!

Masi

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?

Aleks

pre 4 godine

Bomba vest, nisam očekivala da se pregovara o ovako nečemu! Meloun ne bi dolazio bez Jokića, odnosno obrnuto, očigledno Jokić neće moći bez Melouna. Verovatno želi da osigura da će biti bolje iskorišćen nego letos. Dobra stvar je da Savez očigledno računa na Jokića, a već je doveden Kokoškov koji je pomoćni trener u timu gde su druga dva najbolja igrača Srbije - Bogdan i Beli. Ciljevi su visoki i ide se na to da okosnicu tima čine NBA igrači, osovina Jokić-Bogdan-Beli. Iskreno, ako se oko njih skocka ekipa i svi se međusobno uklope, sva trojica budu zdrava i u top formi na leto, taj tim će moći da se pošiba sa svakim i dobija. Ipak ne bih previše da se hajpujem oko Melouna, jer on u Denveru pokazuje neke trenerske mane sa svojim šablonskim izmenama, neosećanjem momentuma ekipe na terenu i sl., ali da može da pomogne Igoru - može! Neka im je sa srećom! :)

Nije to lepo Nebojsa ljuta zverko

pre 4 godine

Kako sad bravo za kss kad nije po ustavu izabrana skupsina predsednik mandat sekretar statuti m*do sarma vino zupa bla bla..

slobo

pre 4 godine

Ne znam da li će to donijeti više koristi reprezentaciji nego štete, vidjećemo. Jedno je sigurno, da će Jokić igrati i biti iskorišćen na najbolji način. Pitanje je samo kako će se sve to reflektivati na ostale reprezentativce....

Coa'

pre 4 godine

Respect za coveka! Kontam da ga vise interesuje da upozna Srbiju, nas nacin rada, i sl. nego sto realno dolazi da pomogne. U svakom slucaju, nikako ne moze da bude minus za reprenzetaciju.

petarczv

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Prvih četiri sa liste ne bi mogli table da drze kokoskovu i malonu.

A mogu da zamislim kojih su ti tih 20 drugih koji su u opticaju.

Aca86

pre 4 godine

Veoma sam iznenadjen. Bas nisam ocekivao. Covek vodi NBA klub i to vrlo uspesno. Bas je progutao ego, svaka mu cast. Znaci i u reprezentaciji sve podredjeno Jokica. A i treba vala, covek je razbijac.

GiGi

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!

Coa'

pre 4 godine

Respect za coveka! Kontam da ga vise interesuje da upozna Srbiju, nas nacin rada, i sl. nego sto realno dolazi da pomogne. U svakom slucaju, nikako ne moze da bude minus za reprenzetaciju.

petarczv

pre 4 godine

Kokoskov vec dokazan trener nba trener, trener koji je osvojio zlato na evropskom prvenstvu i nema problem sa egom. Prihvata svaku vrstu pomoći i gleda sta je najbolje za reprezentaciju! Ovim potezom je napravio odličan i logican potez jer je osigurao nikolu i pokazao da ce se sve zasnivati na njemu,sto je i normalno i sasvim logično kada imate igrača takve klase koji je ubedljivo najbolji igrač kogs imamo. Uz preporodjenog bjelicu, micica koji dominira EL, solidnog bogdana, smajlija imacemo lepu reprezentaciju...

Imks

pre 4 godine

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi video mog oca na tribinima pokazivao mu je tri prsta. Maloun zaista obožava Srbiju…", kazao je Pavlović.

Gustav

pre 4 godine

Prevelik je ovo “bum”, dovoljan je bio Kokoskov. Ovo vec deluje kao da smo osvojili olimpijsku medalju na olimpijadi protiv amera u finalu. Ako je to cilj, onda sve ima smisla

Cole

pre 4 godine

Dzoker konacno mora da zaigra
na svojoj "prirodnoj" poziciji,
poziciji centra/pleja, jos Bjelica
i Teodosic da zadrze ovu formu,
Bogi da nam se oporavi, ostali
po zelji trenera i u Tokiju napad
na zlato. Poz.

P.S.
Osecam da ce posle vise godina
sastav da bude po meri nacije.

petarczv

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!
(GiGi, 15. januar 2020 01:04)

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timovs lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?

pick&roll

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest. Jedva cekam da vidim kako ce izgledati igra naseg tima. Jedno je sigurno Jokic-Bogdan-Bjelica big3 ce biti okosnica tima. Nek budu ko Duda i Zeljko, Meloun i Kokoskov i medalja nam ne gine. Ova generacija je sazrela da odmeri snage sa drim timom koji ce biti na Ol impijskim igrama. Ostaje da se nadamo da konaco odemo kompletni (Teo, Bogdan, Beli, Kalina i Jokic)

slobo

pre 4 godine

Ne znam da li će to donijeti više koristi reprezentaciji nego štete, vidjećemo. Jedno je sigurno, da će Jokić igrati i biti iskorišćen na najbolji način. Pitanje je samo kako će se sve to reflektivati na ostale reprezentativce....

petarczv

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom

Yep

pre 4 godine

Cek cek, trener vrhunske nba ekipe dolazi da bude pomocnik u srpskoj reprezentaciji, uz to trenira najboljeg srpskog igraca i komenatari su negativni? Sta je u glavama ljudi? Svasta se pisalo za Djordjevica koji je gurao tu patriotsku pricu i onda se prosu na svjetskom. Sad imas prvog nba trenera iz Evrope, americkog nba trenera koji ti trenira najboljeg igraca i plus super talentovane Milojevica i Jovanovica kao pomocnike. I opet ne valja prosjecnom srpskom nerealnom mozgu?! Zaista ne zasluzujete ovu sjajnu generaciju i igraca i trenera!

C i n i k

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?
(Čarls Barkli, 15. januar 2020 09:49)

Ne verujem da mnogo kosta cak mislim da se ovde uopste i ne radi o parama.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja još ne mogu da verujem da jedan prvi trener NBA franšize bude u stručnom štabu Srbije...Ljudi moji ovo je BOMBA!

Rade

pre 4 godine

Na prethodnom SP Jokicev potencijal Djordjevic nije mogao da iskoristi i zato nismo osvojili zlato. Ovaj Dolazak Melouna nam znaci da ce Nikola ipak doci na kvalifikacije i nadamo se OI.
Bogdan je na EP sam vukao Srbiju do srebra i bio uvrsten u idealnu petorku, bas kao i na SP. Medjutim, na SP je bio i najbolji strelac turnira, sa 53% suta za 3 i 60% suta za 2, sto ne pamtim da sam video od jednog beka sutera, kog su pritom cuvali najbolji defanzivci. Bogdan je bio apsolutno igrac turnira i da je Jokic igrao na 70% svog potencijala, mi bismo osvojili zlato a Bogdan zasluzeno dobio titulu MVP. Jokic i Bogdan su biseri evropske kosarke, a Srbi su. Ne unosite razdor u komentarisanju njih dvojice, vi koji volite svoj klub vise od drzavnog tima.

download

pre 4 godine

Није лепо спомињати Сашу Ђорђевића, ни у позитивном а никако у негативном контексту. Урадио је оно што скоро нико није. Подигао је Феникса из пепела метафорички речено и сада тај Феникс разбија све по редом. Сале велико хвала на свему.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ovo mu dođe kao da Savo Milošević dovede Poketina za pomoćnika...
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:21)

Brate, nije baš tako. Ovo mu dođe kao da Poketino dovede Klopa otprilike.

Proka

pre 4 godine

Jokic nije standardni igrac (Djordjevic nije imao pojma sta sa njim da uradi) a prisiustvo njegovog trenera ce olaksati posao Kokoskovu. Koliko jos stvari pride da ni ne pominjem. Naizad da se neko ponasa profesionalno.
Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji.

rodja raicevic

pre 4 godine

Malone se jednom opekao i pustio ga samog u repku. Ovaj se vratio 25 kila tezi i treba mu dva meseca da udje u formu na pocetku sezone. Ovo nije dovodjenje Malona, covek sam dosao da kontrolise debeljucu. U svakom slucaju pozitivna stvar za nas tim, Jokaru i Denver!!!

qq

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00

Hahahaha kakav ljubomorni maloumnik. Pa da li je moguce da je neko toliko podla licnost da ce da kaze tako nesto samo iz razloga sto njegov miljenik nije centar univerzuma? A o hrani tek... Tragedija. Pa da li si ti svestan covece da svaki igrac ima svoju dijetu koje se pridrzava? Svako od njih ce da jede poseban obrok ukoliko je to u interesu poboljsanja njegove fizicke spreme. A kad si profesionalni sportista, ne mozes da jedes supu i posle pola sata da ides da skaces kao konjina. Strasno.

Matija

pre 4 godine

Veoma lepa vest,podrzavam. Ocigledno Djordjevic nije se mirisao sa Jokicem nije znao niti zeleo da ga koristi na pravi nacin i dozvali se pameti da dovedu coveka koji zna Nikolu u dusu i da probaju da naprave pravu stvar svaka cast. Zelim jos da kazem jednu stvar samo sramota me je nekada sto sam Srbin kada postoje ljudi,osobe koje su iz navijackih frakcija i ostave komentar tipa bolje da su doveli ovog,onog trenera (jedan trenirao Par a drugi Zve),sta ce nam amerikanac,sta ce nam stranac mi smo Srbi sve znamo najbolje a kao nacija i sto je najgore moralno,kulturno,po standardu unazadjeni 50god od modernih,normalnih drzava ! Treba da vas bude sramota nikada vam nista ne odgovara!! Reci cu samo napisao je jedan ovde ovako dobro dosli GOSPODINE MELOUN i svaka ti cast druze tako trena jer tako bi amerikanci napisali za bilo koga odakle god da je a da su ga pozvali u stab reprezentacije Welcome Mr..... pozdrav svima

nnnn

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)

I sad si ti kao pametan!? Pa ako puknemo, sto je moguce, lopta je okrugla, ti ces biti u fazonu, pa znao sam itd..

djuro

pre 4 godine

@S konja na magarca.., trener NBA tima- pomoćnik selektora
(bh, 15. januar 2020 07:08)



Pa nije uzeo vašu reprezentaciju.. čitaj malo, riječ je o Srbiji, zemlji košarke...

ja

pre 4 godine

Alo, Srbi...jel mozete barem jednom da ne budete zajedljivi i da pogledate sliku otvorenih ociju i otvorenog uma !!! Dali mislite da Kokoskov i Meloun dolaze zbog dzakova para ? Gospodo, ogromna je cast biti deo reprezentacije Srbije, narocito u trenucima kada imamo vrhunske igrace koji igraju po celom svetu. Zamislite kako je protivnickim ekipama kada na nasoj klupi sede Kokoskov i Meloun i jos bitnine, kakvo samopouzdanje ce imati nasi igraci. Znaci, bravo za trenere i ekipu, svim srcem sam uz vas !!! A o tome kakvi su treneri Sale Djordjevic, Duda Ivkovic...necu trositi reci i siguran sam da ce i oni biti jaaaaaaako ponosni na svoju reprezentaciju i njihove uspehe.

76er

pre 4 godine

Kao sto sam napisao jednom prilikom, ume Meloun dosta gresaka da napravi, ali kad vidim koliko voli Jokica, a ovo je najveci dokaz toga, zelim im da ceo zivot saradjuju! Odlicna vest, napred Srbija!

Aleks

pre 4 godine

@Rade Najbolji komentar na ovu temu, zaboli me glava kad uđem u komentare a ono podela oko reprezentativaca koja traje već mesecima. Tome ne bi trebalo da bude mesta i svako bi trebalo da zauzda svoj jezik, odnosno prste na tastaturi, pre nego što krene da lupeta gluposti.

Što se Melouna tiče, zaista bomba vest. Mislim da niko ovo nije očekivao. Sa njim sigurno dolazi Jokić jer ne bi Meloun bez njega, odnosno, biće da Jokić više neće moći da dođe bez Melouna. Moguće da je uslov da oni idu u paketu, ali nije to strašno. Meloun je okej čova, voli svoje igrače, radoznao je, voli da upija nova saznanja. Kokoškov je već tu, a pomoćni je trener u timu gde su nam druga dva najbola igrača - Bogdan i Beli. Očigledno se planira da okosnicu tima čini NBA trio Jokić-Bogdan-Beli. Opet, dominantan razlog što Meloun dolazi je verovatno taj da spreči da se Joka unazadi kao letos, jedva se povratio, i psihički i fizički. Oni jednostavno moraju da čuvaju igrača u koga toliko puno ulažu i od koga mnogo očekuju. Tako da koliko će on taktički da se pita - ne znam, a i smatram Igora boljim taktičarem. Ali da može biti od pomoći, može, i nije šteta što će biti tu.

Иду дани...

pre 4 godine

Човек је посебан склоп личности.Нема ега а нема зависти што је тренерима иначе јако својствено...Човек има неки авантуристички дух.Путује сваког љета код својих играча,иде на све битније тренерске семинаре,гледа и неамеричке репрезентације током љетњих припрема.Мислим да он то све гледа као неку врсту авантуре и новог искуства а да је ово једна у низу од њих.А сигуран сам да ће нам бити јако битан током овог љета...Но сад за ОИ све ће то много теже ићи него што би био случај на СП.Амери долазе у најјачем саставу а ми осим Јокића немамо никог ко има квалитет Ол стар играча (молим вас да ми не помињете Богдановића у том контексту,увреда за здрав разум).Радује само што Бјелица игра на највишем нивоу...

nikolabg

pre 4 godine

Izuzetan potez. Vidi se da je Igor zaista maksimalno posvećen i željan uspeha sa svojom zemljom.Gleda svaki detalj i stalo mu je s jedne strane da naši najbolji mladi treneri stasavaju i prenesu svoje ideje a s druge da se najbolji igrači osećaju komforno i da se s njima ozbiljno radi.
Ideja je očigledna, da se igra podredi Jokiću i da igra da kažemo "liči" na onu koju igra u Denveru. Iskreno nadao sam se da će to biti slučaj na Svetskom kupu i kao posledicu pogrešnog pristupa smo imali istrošenog Bogdanovića koji je izginuo sam, Jokić ugušen, Bjelica pao u neki drugi plan i odigrao najlošiju košarku u životu.
Sad će nadam se biti drugačije. Svakom NBA igraču će biti nadjena prava uloga. Vidimo kako igra Nikola, kako u poslednje vreme igra Nemanja, Bogdan uvek odigra najbolje za svoju zemlju. I ono što će po meni biti najvažnije, uloga ostalih igrača koji moraju biti spremni da poguraju po potrebi, to je falilo na poslednjem prvenstvu.
Sve u svemu svaka čast na potezu i samo napred.

Zvezdinho

pre 4 godine

Po meni dobar potez. Da se unese nesto novo i da se nesto novo nauci. I jos sa nasim pomocnicima koji treba da jos uce a ne kao u rukometu i fudbalu, prvi posao pa selektor reprezentacije. I Vladimir Jovanovic i Dejan Milojevic cu po meni veoma perspekrivni treneri.

bubamara

pre 4 godine

E stvarno smo cudni. U fudbalu smo dovodili razne Dik Advokate, Klementee i ostale (ne pratim fudbal) i to nam nije smetalo sto su stranci, a sad je kao nekima problem sto je Meloun u strucnom stabu. Mislite da nasi treneri ne razmenjuju iskustva sa trenerima iz Amerike? Itekako razmenjuju, i to nije sramota. Cak je i Greg Popovic pricao da je mnoge akcije San Antonia uzimao od Dude i Zeljka, a i oni od njega. U ovoj prici su svi na dobitku, Meloun ce sigurno nesto nauciti od nas sto bi mogao da primeni vec naredne sezone u Denveru, a i nasi treneri ce nauciti nesto od njega, posebno Deki i Vlada koji bi u buducnosti mogli da sa stecenim iskustvom preuzmu reprezentaciju. Nakon toga bi i oni doveli neke buduce mlade trenere u strucni stab. Od igraca koji trenutno igraju, a koji bi nakon zavrsenih igrackih karijera mogli da budu treneri, su npr. Jokic i Teodosic. Obojica imaju izuzetnu inteligenciju a i dobro citaju akcije.

Igor

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu, ovako razmišljaju uspešni ljudi. Otvoreni za ideje i pomoć, bez sujete koja krasi nas Balkance. Vidi se da je čovek dugo bio na Zapadu, ovo nikada ne bi uradio ni jedan trener iz one stare škole...

Kalina je u pravu

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili
(Oki, 15. januar 2020 09:24)
Na OI nema pritiska zlatne medalje jer Ameri u poslednjih dvadesetak god salju ozbiljnu reprezentaciju na to takmicenje i uvek su najveci favoriti.Srebro mu dodje kao zlato.Osim toga valjda su izvukli neke pouke od proslog leta.

Sasko

pre 4 godine

Znaci li ovo da ce Jokic biti ispred Bircana? Kakva nepravda...Umesto da kao onomad Sale nacionalne izvuku maksimum iz Bircana i za to pozovu njegovog bivseg trenera Mutana oni hoce Jokica pa angazuju ovog Melouna. To nije fer prema Saletu i Bircan. Pa gde posle da se proda ovaj nesretni ako ne igra u reprezentacije? Od koga nacionalne da klepi procenat? O tome izgleda se ne misli i zato ce sve koji ovo podržavaju Bog kazniti!

legolas

pre 4 godine

Sta znaci kada te Zapad isteše i postanes vrhunski profesionalac, tako da uradis sve zarad uspeha svoje reprezentacije. Iskreno, profesionalno i bez sujete, koja je prepreka skoro pa uvek kod nas, u svakoj oblasti. Svaka cast Kokoskovu i Melounu.Nije u pitanju nikakva lova vec zelja za takmicenjem, novim iskustvom sto se Melouna tice i zelja zauspehom od strane Kokoskova. Jokicu odvedi ga na somborski gulas a potom na rostilj!!!Zalijte sve jednom domacom!

веверица

pre 4 godine

па како?!
ем није кум никоме овде, ем не зна вицеве као мута и не може толико да попије. немој да сад кваримо традицију и да уводимо неки професионализам и стручност у целу причу.
вицеви, капућино, опкладе, кумства... то је основ нашег друштва.

MilanC

pre 4 godine

Vrhunska stvar! Svaki nba igrac, potencijalni ili mladi buduci ce biti znatno ozbiljniji u pristupu pripremama i mecevima nego inace. Svakako koji god tim krene da se raspituje za nekog naseg, znace da je Malone radio s njim i pozvace ga. S druge strane, covek pravi vrh atmosferu u Denveru i odlican je u radu sa mladima. Samo zbog te dve stavke je vredan clan staba.

Njava

pre 4 godine

Ne kontam sto su neki pesimisti. Kokoskov gradi plan za buducnost nase reprezentacije. Kad pogledamo strucni stab, ne vidim cega treba da se bojimo. Naravno, niko ne moze garantovati da se ne moze ponoviti Argentina, ali ljudi moji, to je kosarka jednostavno.

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je pozvao Malonea samo zbog Jokica, ako moze da ga malo dodatno motivise nakon plejofa, a kako ce to da izgleda u plejofu to cemo tek da vidimo. Potez ima smisla jer dosta toga zavisi od Jokica, ako on ne bude 100% tesko da cemo moci nesto da uradimo. Sto se tice znanja Malonea, to je sad vec nesto drugo, on nije tvorac ni onog vrhunskog Denverovog napada (Kris Finch) a ni odbrane, ali svejedno bitno je da sad zna sta i kako treba a ko je tvorac manje je vazno. Neki ga bas mnogo i ne cene, dok ga Durant naziva guruom. Sto se Maloneovog motiva tice, zasto da ne, zeli da vidi kako se to ovde radi, da ode do Tokija i da bude deo tog desavnja, eventualno da skautira nekog igraca itd. Ako Srbija kiksne onda to nece biti bas dobro ali sreca prati hrabre, dok ne zagrizes ne mozes ni da ocekujes uspeh. Dobra stvar je raspored jer pocinje ranije i zavrsava se ranije a ne kao SP koji je imao najgori moguci raspored. Kokoskovu je ovo dobro jer moze da radi sta hoce, niko is KSS nece smeti da mu se mesa u posao. Ja sam za to da se coveku daju odresene ruke, pa sta uradi, a ne kao onaj proslogodisnji cirkus. Bice interesantno u svakom slucaju a dosta toga zavsi od selekcije igraca. Cinjenica je da smo tanki na dosta pozicija, pre svega plej i nisko krilo. Nadam se da ovoga puta nece biti egalitarni sistem nego da cemo igrati sa 8-9 igraca. Nadam se da nece biti svadje i tuce, a ostalo kako bude.

Losmi84

pre 4 godine

Procitah vest jutros i ja sam blago receno u šoku da je Meloun prihvatio takvu ulogu i pored toliko obaveza u NBA. Ali ono sto meni bode oci je kakav smo mi to narod i ljudi. Secam se kad je Denver ispadao u Nba plejofu, koliko je tu samo bilo negativnih komentara na racun Melouna, te amater, te nema veze sa kosarkom, te ovo, te ono. Milion minusa je dobijao na svaki komentar, a gle sada, kao svi odusevljeni, euforija nevidjenih razmera. Sto se mene tice Meloun je dobar trener koji je od Denvera napravio plejof ekipu, i zelim mu od srca da dobar posao nastavi i u nasem drzavnom timu!

cypress

pre 4 godine

Kokoškov obožavam te, nba trener je pomoćni u reprezentaciji srbije, moćna si srbijo, dovedi i kaminskog, igrao je srpsku ligu u americi, veliki pozdrav selektoru iz Zrenjanina

veliki strumf

pre 4 godine

Interesantno da je pomocni trener selektor, a da njemu glavni trener jedne od najboljih ekipa u NBA bude pomoćnik. Ali, Meloun je specifičan čovek. Pre 2 godine je zbog tada ipak ne toliko ni poznatog i značajnog igrača Jokica boravio izvesno vreme u Srbiji, u Somboru, kad je ono trenirao i prevrtao gume. To je već tada bio neverovatan podatak, da jedan NBA trener dodje zbog igrača čak u Srbiju i nadgleda njegove treninge kako bi ovaj smršao i doveo telo u red. Dakle, nekonvencionalan, ali pozitivan i čini mi se dobar čovek. Često grli i bodri igrače, vidi se da ima dobar odnos sa njima. Verujem da će njegovo prisustvo na klupi svim našim igracima biti motiv više.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka.."

Ne bih se složio. Kokoškov definitivno voli "run and gun" košarku, ali Malone, kada ne igra napad preko Jokića preferira spore akcije... Istina to je dobrim dijelom do toga što je Murray kao izgubljen nekad kad treba da doda loptu sa kapice, ali Malone sasvim fino organizuje igru bez mnogo utrčavanja.

Pogledaj npr prošle godine kako je igrala klupa Denvera kad Jokić nije na parketu, gotovo sve akcije idu ili na šut spolja ili na Plumlee-ja u reketu. To je tip košarke koji mi bez problema možemo da igramo, zato i mislim da će se dopasti igračima jer umije itekako da forsira 'mušku' košarku kad treba.

DAVOR

pre 4 godine

Tako su se negativno neke neznalice kao o odluci Kokoskova da u strucni stab dovede Melouna odnosile prema Maljkovickoj kada je u reprezentaciju pozvala Danijelu Nikol Pejdj.Izmisljali razne razloge poput onog da zauzima mesto nekim nasim devojkama i sl. Pa su njih deve uz ostale nase reprezentativke napravile revoluciju u nasoj zenskoj kosarci. Koja traje i danas i posle povlacenja iz reprezentacije Pejdj. Tako da ne treba obracati paznju na reakciju zacaurenog konzervativnog dela Srbije. Bravo Kokoskov puna podrska!

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Prvi komentar pročitam i odmah vidim rečenicu tipičnu za srbe, odmah slutnja na nešto loše, bez obrazloženja zašto, dali zbog kokoškova, melouna ili jokića, ma važno da ti eto znaš, kada odete na komentare bilo koje nacije u regionu mi smo naj veće zloslutnice u regionu a i šire.

MYNX

pre 4 godine

Ovo je odlična vest evo i razloga....prvo jedan dobar čovek....drugo čovek koji najbolje zna Jokica i zna kako sa njim....trece znaci da ce on uvek biti tu....i četvrto znaci da Kokoškov gleda stvari samo kako da reprezentaciji bude bolje....jel nema nikakve veze s Melounom nisu nikad nigde radili zajefno....doveo ga zbog vodje tima....znaci ni po rodbinskim vezama,ni stričevima,ni kumovskim vezama i politickim....i dalje eto ga Jokic kako sad odjednom moze uvek da igra a pre nije mogao(čitaj pod Danilovic koji se svadjao s njegovim bratom....i tu nastala prva mrznja prema Jokicu),(čitaj pod Djordjevicem svadja s Miškom),i dobro je sto ce Jokic biti vodja....znaci oravi istinski vodja....a ne da se na to mesto gura neko svom snagom na štetu drugih,ko to nije....Jokic je vec sada najbolji Srpski igrac svih vremena i on mora da bude i vodja i lider ove reprezentacije....i da za igracw poput Bircevica,za koje niko ne zna po osnovu kogj kriterijuma igraju u rep.... vise nece imati mesta....samo najbolji!

neki veliki dr

pre 4 godine

Da li je ovo konacno kraj ere blizanaca u reprezentaciji? Ruku na srce vise su partizani dominirali poslednjih par godina na celu sa Djordjevicem, MUTOM NIKOLICEM, BIRCEVICEM, RADULJICOM... Cela igra bazirana da Bogdan bude najbolji strelac, a Jokic skrajnut. Kako bi bilo dobro da ovaj americki sistem zazivi u nasoj reprezentaciji, ali bice to pakleno tezak posao. Korenje su tu pustili razne Tegeltije i ostali paraziti i botovi. Nadam se da ce Kokoskov imati snage da izgura pricu i ideju do kraja! Jokic u centru paznje, sva igra zasnovana na njemu, to je ono sto su svi pravi ljubitelji kosarke cekali!!!

bruka i sramota

pre 4 godine

petarczv
Koliko si ti iskompleksiran majstore, pa to je za posmatranje. Ne možeš ni jedan komentar da sastaviš, a da ne pomeneš Bogdana i to naravno u što negativnijem tonu. Svaki ti se zasniva na tome samo da što više omalovažavaš dečka, bez apsolutno ikakvog normalnog razloga. Ozbiljno se zapitaj da li je sa tobom sve u redu, iskreno.
Što se tiče Malouna, mislim da je ok razlog, a to je izbrisati znak pitanja koji uvek pred neko prvenstvo stoji iznad Nikoline glave hoće li igrati ili ne. Ovako je sigurnije, jer prisustvom njegovog trenera, Jokić će biti tu sigurno.

Demar Derozan

pre 4 godine

Iskoristicemo Jokaru do maksimuma, baziracemo igru na njemu, a Igor pokazuje od samog pocetka da sagledava stvari u celini, bravo i podrska ovoj gospodi! Takodje bih podvukao da kosarka ponovo pokazuje kako se temeljno radi, za razliku od npr. fudbala i rukometa gde se ne zna red i gde politika vodi glavnu rec.

Imay

pre 4 godine

Bez obzira na rezultat - ovako radi stručnjak koji nije sujetan i zaljubljen u sebe! Zvaće i Micova sigurno, o Kaliniću da ne govorimo!

Omuamua

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu !
Samo me nešto drugo brine, a KAKO ĆE PREŽIVETI " dnevna doza prosečnog ..." što nije ni u prvih 15 sa plusevima !???

Goran

pre 4 godine

Ovo je jako pametan potez i za Denver. Videce na licu mesta kako se ostali igraci uklapaju sa Jokicem i mozda pronadju nekog novog Jokica. Posto ce biti visoko plasirani na draftu ne mogu da ocekuju dobre igrace iz Amerike. Morace da se oslanjaju na strance a nema bolje prilike za Melona nego da vidi potencijalne igrace na delu pored Jokica.

Zlatko_Zvezdas

pre 4 godine

Sjajna vest. Nadam se da ce nas i malo sreca pogledati da nase igrace zaobidju povrede, i mislim da su nam dometi jako jako visoki. Bilo bi lepo podrzati rerezentaciju, bez zluradiih i malicioznih komentara. Srbija do Olimpijskih igara, a ako Bog da se u Tokiju "potucemo" sa Amerima u finalu. Step by step...reprezentaciji treba vetar u ledja, a ne saplitanje. Opametimo se bar jednom braco Srbi.

Andrija

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?
(Младен, 15. januar 2020 11:18)

Au brate na kojim si ti tabletama! Gluplji komentar nisam odavno čitao :-))))

miro split

pre 4 godine

Šta vi sve natirate ljude da obećaju kad ih napojite onom šljivovicom.
Još će se Denver zvat Denver Crvena Zvezda,a Sakramento će imat ime Partizan.

Догодине у Призрену!

pre 4 godine

Браво! Такав рад нам треба у свим спортским савезима, поготово у рукомету и фудбалу!

download

pre 4 godine

Сале је знао шта је радио сада Игор ради шта мисли да је добро. Сачекајмо па да видимо резултате па онда коментаре.

petarczv

pre 4 godine

Stvorio ga je misko raznatovic kad ga je doveo u megu. Da nije niko nikad ne bi cuo za bucka iz sombora kojima su se svi "treneri" i "stručnjaci" smejali.

DaK

pre 4 godine

Za mene odlicna vest. Treba znati iskoristiti Jokica i sititi igru i u kombinaciji sa njim naci najbolje resenje za Bogdanovica i nase bekove. Jeste Bogi odlican igrac ali bazirati igru na njemu nije dobitno resenje. Ako bude uspeo da se uigra sa Jokicem, moze biti enigma za ostale timove. Prosli tim je igru bazirao na Bogdanu, a Jokic je bio sporedan u toj prici. To nije uipste bilo dobro i videlo se da Bogdan ne moze biti lider tima. On je vrstan strelac ali ne lider. Slican je bio i Danilovic. Nije bio lider.

Kojo

pre 4 godine

Jel palo nekom na pamet da je Kokoškov zvao Melouna da ga pita da li može Jokić da igra, a ovaj rekao ok može a'l pod uslovom da ja budem tu da kontrolišem šta radite sa njim. Ne znam koliko pratite ali za vreme svetskog u Kini Američki sportski analitičari i sportisti kao i navijači Denvera su se žalili kako Đorđević ne koristi Jokića dobro.Na svetskom nije igrao ništa specijalno i kad se vratio u NBA loše je krenuo sezonu. Možda je to bio uslov da puste Jokića da igra.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji."

Košta da Malone motri na Jokića da se ne udeblja opet, jer Jokić u dobroj formi na startu sezone znači i sigurniji start sezone za Denver, što opet jača Maloneovu poziciju tamo... a siguran sam da ga podržava i menadžment Nuggetsa jer su kapiram vrlo raspoloženi da daju Bogdanu fine pare u nekom sign+trade-u za Gary Harrisa na ljeto.

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

čovjek koji zna

pre 4 godine

Kakva smo mi košarkaška velesila kad nam pomoćni trener vodi drugu rangiranu ekipu u nikad jačoj zapadnoj konferenciji. Možda je on tu prvenstveno i samo zbog Jokića, ali ni u našim najboljim godinama ne mogu da zamislim da smo imali šanse da dovedemo trenera njegovog ranga kao asistenta... To samo govori koliko je naša košarka kao brend ojačala uprkos ovom promašaju na prethodnom svjetskom prvenstvu, a šta tek može biti ako bi osvojili jednu ili dvije zlatne medalje u ovom predstojećem ciklusu od 3 prventsva.

Odlična vijest. Izvućiće Maloun maksimum iz Jokića (i uopšte može da izvuče mnogo iz visokih igrača), a kapiram da će ga i ostatak naše ekipe zgotiviti jer je pozitivan lik skroz.

Nadam se da ćemo iskoristiti priliku što imamo 2 NBA trenera u štabu da pozovemo kojeg mlađeg igrača jer takvo iskustvo bi definitivno mnogo značilo za ubuduće. Ne bi me iznenadilo da Smailagić bude novo mlado pojačanje koje će se zadržati na duge staze.

ivan

pre 4 godine

sale je sam uzeo olimpijsko srebro ako ste zaboravili,amere tesko ko da ce da dovede ispod 10 razlike a kamo li da ih dobije,vrv ce se odazvati najbolji posle debakla na svetskom(mislim na amere)a mi opet mozemo samo da jurimo srebro koje branimo

Ogi

pre 4 godine

Wow, kako dobra vest. Mislim da ce se kroz ovo mnogo nauciti i mnoge prilike se stvoriti.
Dobra je motivacija za nase NBA igrace da igraju za reprezentaciju. Nasi igraci ce moci da rade sa dva NBA trenera. Cela nasa organizacije ce moci da nauci od njih. A domaci treneri (Vlada i Miloje) imaju priliku da, pored toga sto mogu da nauce, se promovisu i preporuce za neki dobar angažman.
Ovo isto stvara lepe prilike za Kokoskova u budućnosti.

PeraŽdera

pre 4 godine

Mozda ce ovo biti neuspeli koncept - gradjenje oko Jokica kao centralne figure. Kazem mozda i ako sam siguran da nece. Prosto je prirodno. Ako imas najboljeg centra Nba ili u top 3, koji tako utice na igru drugih, prirodno je da se ide u tom smeru, da se pokusa a ne da se prica unapred i pretpostavlja u prazno, predrasudno. Super potez, POSEBNO sto je i Milojevic tu.

Masi

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?

djc-xxx

pre 4 godine

Sjajna vest! Ovo našoj ekipi i te kako daje na težini! Zamislite samo kako ce nas posmatrati ostale ekipe, svetski mediji, stručnjaci...
Srbija, sa tolikom košarkaškom tradicijom, dokazana sila, zemlja košarke, sa nekoliko NBA igrača, Jokićem, a sada i sa TAKVIM stručnim štabom! Postajemo...nemam reči, ali iskreno...

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Mene samo interesuje da li su svi oni prvo kontaktirali tetku i dobili njen blagoslov? Nemoj da posle bude puj Pike ne važi :) Mora malo šale :) Inače vest je odlična jer Joka bez nadzora ne ume da igra.

tocka

pre 4 godine

Meloun stvarno voli Nikolu i Srbiju, a ovim to i pokazuje.
Svaka čast, naježio sam se, nama će pomoćni trener biti trener drugog tima zapada NBA. Ovo je ogromna stvar za srpsku košarku.

Nikola

pre 4 godine

Prepotentno,suvisno,brani svoje interese americki klasik... Da li je u pitanju neki ultimatum na prefinjen nacin mozda? Uvreda za trenere ozbiljnog renomea i stava, mada svi znamo da je u pitanju da se ne razbije kasica prasica!

JPR24

pre 4 godine

I da, zaboravih. Kokoskov pokazuje skromnost ! Želi da ne pravi Saletove greske sa Jokicem, zato je verovatno i tražio Melouna koji radi i gradi ekipu oko
Jokica, i normalno, najbolje poznaje svog igrača, od koga nego od njega traziti savete.

Veljko

pre 4 godine

Pa ljudi moji,da li je ovo moguće!
Kakva divna vest.
Koja je to ljudina!
Onda nas Ameri ne vole,svet nas mrzi....
Međutim,koliko god ova vest govori o Melounu,pomalo nam otkriva sliku i o Jokiću,njegovim ljudskim kvalitetima na prvom mestu,a zatim i o igračkim na drugom.

mighty banana

pre 4 godine

Aman manite se Đorđevića više! Šta je uradio uradio je, hvala mu i za dobro i za loše, život ide dalje. A kao i obično svim srcem uz reprezetaciju!

nista o nicemu

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

Trener drugog najboljeg tima na svetu u regularnom delu sampionata ce biti pomocnik selektoru Srbije

kibo

pre 4 godine

Već je jednom govorio kako želi da trenira još srpskih igrača, bio je u Srbiji nekoliko puta, išao u Sombor i slično. On prosto traži još srpskih košarkaša koje želi da dovede u svoj klub, a kako je i sam rekao , treba mu neko ko je dovoljno košarkaški bezobrazan da šutne kad ne bi niko i da pogodi.
Generalno i on sam traži i gleda svoj interes dovođenjem novih košarkaša sa našeg podneblja.

Mica

pre 4 godine

Sta li samo lupate negativci. Sta fali sto je pomocno trener? Covek ima iskustva, dobar je trener i gotova stvar. Samo veliki plus za nasu reprezentaciju. Da necete mozda Alimpijevica za pomocnog? Prvo ste kukali da Kokoskov bude trener sad vam ne valja ko mu je pomocnik.

g4

pre 4 godine

Pa 2002. na SP-u u Indijanapolisu je kondicioni trener ili fizioterapeut, ne mogu sad da se setim, nase selekcije, bio Amerikanac iz Sakramento Kingsa.

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Globtroter

pre 4 godine

U najmanju ruku zanimljivo, a po komentarima bi se reklo previše euforično. Vidim da smo već osvojili zlato isto kao što smo postali svetski šampioni. Po komentarima bi se reklo da niko drugi ne igra košarku osim nas i malo slabijih Amera.

Ko će da bude kriv ako ne uradimo ništa? Hoće li opet Sale da bude kriv, čovek koji je vratio žar igračima i uzeo 3 srebra i jednom bio 5. A objektivno su nas pokrali u finalu Evropskog.

Meloun je simpatičan lik. Njegov Denver igra najevropskiju košarku u NBA-ju. Inače Melounov otac je veliki poznavalac košarke i prema rečima Melouna tata mu je rekao da Nikola treba da bude glavni igrač i da Jokić nije bio u njegovoj viziji prvi igrač. Možda je to tako, a možda je Meloun samo skroman.

Katastrofa je kako se košarka posmatra u poslednje vreme kroz statistiku, pogotovo kod mlađe generacije. Mislim da su najbolji evropski treneri bolji poznavaoci košarke od američkih nalickanih statističara koji često nemaju osnovnu košarkašku logiku. Bez obzira što NBA čine najbolji igrači, većina timova je katastrofa i tamo nema košarke. Mislim da igranje Jokića, Bogdanovića i Bjelice nije nikakva prednost u odnosu na ostale reprezentacije. Šta je MVP Janis uradio na Svetskom kada su ljudi igrali odbranu? Kakvi su bili Bjelica i Jokić?

патлиџан

pre 4 godine

На страну његов допринос, човек прихвата улогу помоћног тренера и одриче се свог лета да би помогао некој репрезентацији.
Не могу наћи где је ту његов интерес осим поштовања према Николи и његовој постојбини (човек је више пута боравио код Николе).
Капа доле!

asd

pre 4 godine

Meloun zeli da stekne iskustvo u reprezentativnoj kosarci pa da jednog dana mozda zauzme i mesto koje trenutno drzi Greg Popovic a to je mesto selektora USA tima.

Mirko

pre 4 godine

Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.
(Dovlanu, 15. januar 2020 11:11)

Nadam se da vidiš šta ljudi misle po tome koliko si minusa (-47) odnosno pluseva (+5) dobio na komentar.
Ako nisi, da ti pojasnim:
Ego i tim u istoj rečenici prosto ne može da postoji.
Treba samo da se zna ko je najbolji i ko zaslužuje da bude lider.
Što se mene tiče to su Jokić, Teo i Bogdan, i Beli iz drugog plana.
Onda ide Micić pa svi ostali.
Zbog tog unijaćenja kako svi treba da budu podjednaki (a nisu) smo i došli do onog neuspeha.
Kod nas se uvek znalo ko kosi a ko vodu nosi, od kako ja znam za košarku a to je već jedno 50 godina.
Svi ostali eksperimenti su osuđeni na propast.
Hvala Bogu da Kokoškov takvu grešku neće ponoviti.

Ivan

pre 4 godine

Ovo se zove oštriti se na zlatnu medalju. Jer, sad je teško i zamisliti da se ne kvalifikujemo za LOI. Velikih razlika će biti. U odnosu na Đorđevića, koji je kao trener bio bez autoriteta kad je došao, pa su prvo Miloš a onda i Bogdan bili lideri, sad ne mogu da zamislim da će pored Kokoškova, Malouna i Jokića neko smeti da kaže nešto. Mene to trenutno najviše interesuje: kako će se Teo uklopiti?

krajisnik

pre 4 godine

Meloun moze da ocekuje dobrodošlicu kao niti jedan drugi amerikanac.
Kokoskov pokazuje da nije sujetan i da je napravio sjajan prvi korak

djuro

pre 4 godine

@Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00)







Opet politika i NVO na sportskim vijestima??? I to u 3h u jutro?? Zorom se vraćaju u svoj kovčeg na počinak i tako u krug..
Molim administratore da bar nekim krstićima upotpune dizajn sportskih strana na ovom portalu, kako bi nas ovakvi i slični ostavili na miru!
Da imamo bar sport gdje se mi i suparnički tabori možemo smejati i svadjati u miru...

Ratko

pre 4 godine

Ja ovo ne verujem dok ne vidim. Da nam trenutno jedan od najboljih NBA trenera bude u stručnom štabu. Izabran je za najboljeg trenera godine samo da se prisetimo. Očigledno je i on uvideo na kojim poljima može da se usavršava i da su Evropski igrači budućnost NBA. Ovo je velika vest u košarkaškim okvirima i veliko priznanje za Srbiju. Ovo golica maštu da Denver pojača roster sa Bogdanom.

Oliver Kosta

pre 4 godine

Taman da se iskoristi talenat koji imamo u Jokicu a ne da covek igra 10 min i ulazi sa,klupe a jedan je od boljih u NBA. Glupost nevidjena.

maRE

pre 4 godine

Šta ste se odmah nakostrešili, čoveka očigledno vuče nesto prema Srbiji, sem toga što je Nikolin trener, prepoznao je on da je Srbija zemlja nepresušnih talenata što se košarke tiče, prepoznao je i osetio način života ovde, da nije ne bi dolazio svakog leta i provodio vreme ovde, da nije rekao bi na kraju sezone: "Nikola imaš voljno, budi u svom rodnom kraju, napuni baterije vidimo se na pripremama." kao 99 procenata drugih trenera.
Tako da..gledajmo malo na stvari iz Melounove perspektive, ako je čovek osetio da mu je ovo druga kuća, na nama je da ga prihvatimo i podržimo kakav god da je, a sigurno neće doneti ničeg lošeg naprotiv!

Dragan Feliks

pre 4 godine

Sjajno. Njegovi motivi su svakako i zaštita nejvrednije investicije svog kluba ( Nikola Jokić ), i verovatno prikupljanje nekih novih trenerskih i ljudskih iskustava, a moguće je i da u perspektivi ima volju da postane trener Američke selekcije a iskustvo ovog tipa uz dobar rezultat mu u tome svakako može pomoći. Sa druge strane mi dobijamo jednog vrhunskog trenera sa zavidnim iskustvom rada u NBA, kao i potvrdu da bar Denver razume želju svog najboljeg igrača da igra za nacionalnu selekciju.

app

pre 4 godine

Pored velikog uticaja koji ovo može da ima na igrače, ovo će biti neverovatno iskustvo i za Milojevića i Jovanovića. Koliko naših mladih perspektivnih trenera dobije ovakvu šansu, šansu da rade sa NBA trenerom koji je drugi na zapadu! Svaka čast za potez!

JPR24

pre 4 godine

Kokoškov očigledno ima najveće ambicije ! Pomoćnici trener FMP-a i Miloje, koji poznaju mlade, imaju znanja, iako trenutno Miloje ima losije rezultate sa Megom, ipak i ekipa ove godine nije uopšte pravljena za neke ambicije, niti ima realno talentovanih mladih ! Dok Jovanovic ima dobre rezultate sa nekoliko mladjih igrača koji su potencijal za više. Uz to sad i Meloun, koji nije na nivou najboljih trenera u NBA, još ima doduše da radi, ali polako ima rezultate, a Jokicu je dao poverenje i veruje u njega 100% od samog dolaska Jokica u NBA, i ima šta da doprinese i našoj reprezentaciji. Sve je to pozitivno. Sad preostaje samo da se malo glave olade, da ne pocinje hajp sa osvajanjem kao na SP-u, pustiti ljude da rade, i biti navijač, a ne praviti neku atmosferu kao da smo već osvojili ! Ono sto je važno, to je da Kokoškov zna šta hoće, savez ocegledno podržava, pa tako i treba, tako možeš imati ambicije, i spremati se mirno i sigurno za najveće turnire.

...

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Masi, 15. januar 2020 01:15)
Druze, o tome kakav je Malone trener mozemo polemisati, ali ono sto je kljucno u ovoj vesti je da Denver daje ne samo dozvolu, vec i apsolutnu podrsku Jokicevom igranju za reprezentaciju, kao i da Kokoskov planira da iskoristi sav njegov potencijal. Za slucaj da neko brine zbog Bogdana, on ce samo dobiti ovim jer ce imati vise otvorenih suteva i manje ce se umarati u organizaciji igre, sto je silom prilika morao da radi i na svetskom i na evropskom prvenstvu. On to ume, i to vrlo dobro, ali mnogo je bolji kao cisti bek suter.

Mirko

pre 4 godine

(petarczv, 15. januar 2020 01:14)

Brate, aj malo sjaši sa tim hejtom na Bogdanovića! Ja navijam za Zvezdu, al ti si bolestan (mada uopšte i sumnjam da si zvezdaš).

bostanseltiks

pre 4 godine

Yep@ svaka cast druze, sve si nepo objasnio...za nase mozgove nema resenja!
Skidam kapu i Melounu i Kokoskovu i redom ostalima. Podrzavao sam i Djordjevica i ne mislim da je bio tako los ali je ovo svakako jos jedan veliki korak napred za nasu reprezentaciju!
Ziveli!

мики

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Мелоун боље жели Србима него што велики број Срба жели свом народу. господин човек, супер интелигентан, и још тренерски мајстор. на клупи су сада два господина, неће бити псовки, дреке, панике, а ни ега. нестварно добар стручни штаб.

gg5+

pre 4 godine

Sad kad vidi čovek moćan tandem Birča-Radulja ima da mu Jokić ulazi sa klupe kao i Saletu. Samo nek Ostoja stavi NBA out klauzulu Birči jedno 3 miliona, mada i to će da bude malo kad krene Meloun da se otima sa Popom ko će da ponudi Birčuljonisu veću platu i namami ga u NBA.

objektivan

pre 4 godine

Mislim da je ovo zaista lepa vest, i protiv mogu biti samo oni dežurni mrzitelji svega dobrog. Ovo ujedno znači i da će Jokić sigurno igrati, kao i da će se igra graditi prema njemu. Imaćemo sastav koji na Olimpijadi može osvojiti medalju, i verujem da je to cilj. Pobedi protiv Amera u finalu se ne bi nadao, jer verujem da će ovaj put za njih igrati najmanje 3-4 igrača top klase. I još ne vezano za ovo da dodam, zašto da ne i stranac u reprezentaciji, ali onaj koji će doneti kvalitet, i nešto što nemamo, kao što nam je donela Pejdž.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Nije došao u Hrvatsku reprezentaciju....

MUFLON BOŽO

pre 4 godine

Aj, da je Karl Meloun pa nekako...za ovog nikad nisam čuo. Bolje da je pomoćnik Muta, on nam je talija, kao mali Stanoje Tirketu.

Aleks

pre 4 godine

Morao sam jedno 5 6 puta da pročitam da bih shvatio šta sam pročitao? E pa Meloune Majče, dobrodošao!
Mislim da je već dogovorena stvar izgleda i neki trejd da Bogdan ide u Denver, ili možda Bjeli, izgleda mi tako.

FELIPE

pre 4 godine

Po meni je ovo super vest. Nisam ocekivao tako nesto ni u snu.
Sad bi bilo odlicno da Denver trejduje Herisa i npr. Portera, ili nekog pika na draftu za Bogdanovica. I onako Heris nazaduje, a Bogdan je rezerva foxu i hildu u onom raspalom sakrementu. Bogdan nije za rezervu.

Oki

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili

aabb

pre 4 godine

Mislim da mi malo precenjujemo Jokica. Jokic, najbolje sto radi, radi u NBA. Veci teren i brza kosarka, dolaze do izrazaja njegove sposobnosti. Evropska kosarka je poziciona kosarka, manji teren, sporije se igra i to Jokari manje odgovara.
Na SP, krivica je Djordjeviceva, i to je sve vise jasno. Nije znao da uklopi tim i iskoristi sve potencijale ali i mi ocekujemo da Jokara bude ono sto je u Denveru, al takva igra je teza u evropskoj kosarci.

Alex

pre 4 godine

Svaka čast na potezu! Dosta mi je slepog patriotizma! Stručnjak je stručnjak! I mi najzad u korak s normalnim svetom! Bravo treneru!!!

Dragan V.

pre 4 godine

Pa, zašto se brate ne pojavi pred Svetsko prvenstvo ... Da si bio tu Jokić bi igrao više i igrao bi na "svom" mestu, tako da bi mi sada imali to zlato ... Eh ...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Pa ne dolazi u stručni štab reprezentacije Hrvatske...Opasno si jarane nešto pomešao....

drvobradi

pre 4 godine

Zaista lepa vest. Da je neko hteo da sastavlja idealnu priču, ovo ne bi ni u najludjim snovima pomislio. Imamo odličnog trenera, NBA trenera za pomoćnika i još 2 perspektivna trenera u timu (Miloje i Jovanovic) koji su tu da uče.

papaja

pre 4 godine

Ne mogu da se setim kada me je neka sportska vest ovako odusevila.

Ovako razmisljaju profesionalci i ljudi bez sujete. Jedan odluci da igru bazira na najvecoj zvezdi u timu i zove u pomoc onog koji ga najbolje poznaje. Ovaj drugi odgovara, odvaja svoje vreme i znanje, nesebicno ga deleci zarad uspeha kolege i nase reprezentacije(mislim da je u ovom slucaju njegov licni interes na drugom mestu).

Nemam reci...

Mladen

pre 4 godine

Verujem da i najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ovo postati ovako jaka priča posle neuspeha na svetskom prvenstvu. Mnogi su pričali da na svetskom odavno nismo imali jaču reprezentaciju, igrački možda i nismo, ali reprezentaciju ne čine samo igrači. Sada se može reći da odavno nismo imali ni jači stručni štab još od tandema Ivković-Obradović. Sve ovo može da bude jedna lepa lepa priča.

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Alex

pre 4 godine

Plus pomocni trener Milojevic koji je naparavio Jokica. Imamo 6 dobrih NBA igraca. Ocigledno prelaze Na NBA stil kosarke. Kosarka Ace Nikolica ostaje u vitrini sa starim trofejima.

avav

pre 4 godine

jbt, nisam ni sumnjao da ce svaki komentar biti strucan i da ce svaki komentator imati svoju viziju i resenje, sa apsolutnim uverenoscu u svoju kompetentnist. Jbt, naopaka smo zemlja, do ludila.

...na muku konvertita i sekte maga bez rominga

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa)

Vise elitan nego solidan...

Sibirac

pre 4 godine

Kad je bio Meloun u Beogradu prošlog leta na tribinama na pripremnoj utakmici baš sam želeo da tribine skandiraju njegovo ime, ne bi znao čovek šta ga je snašlo. Možda se to ipak i obistini...

Sever

pre 4 godine

Odlična vest, iskoristićemo Jokića na pravi način, Bogdan će biti rasterecniji i to je dobitna kombinaciju. To što je stranac pomoćni trener nikome ne treba da smeta jer je glavni nas i tu bilo šta dugo je bezvezno komentarisati. U ovom potezu KSS vidim samo najbolje za našu reprezentaciju.Puna podrška!

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

tooooo. mada kad vidim da moramo sa italijanima (galinari, belineli) da igramo za mesto na olimpijadi, nije mi sve jedno.

Zuja

pre 4 godine

Zanimljivi komentari pogotovo ovi što pišu kako je Bogdan bolji igrač od Denverovih bekova Herisa, Mareja, Bartona ili Krejga i Bizlija. Pa ljudi barem imate priliku da gledate NBA u današnje vreme interneta, da li vi ponekad pogledate Denver? Pa nabrojani su za našeg Bogdana mlazni avion na terenu. Da li vi vidite koja je ono kontrola lopte i brzina koju ti igrači poseduju? Ili samo tako pišete na osnovu viđenog na amaterskom SP u košarci? Bogdan možda može sa njima da se takmiči u šutiranju trojki i to je sve. U svim ostalim segmentima igre ne može da im priđe. Ne samo Bogdan nego ni jedan Evropski bek nije ni blizu pomenutima. To je jednostavno tako. Što se tiče Melouna to je dobra stvar, jedan od najboljih trenera NBA poslednjih godina. Rešio je da se usavršava i vidi kako stvari stoje u Evropakoj košarci. Neće puno tu da se pita ali u eventualnom duelu sa SAD imaće šta da kaže.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча.""

Ako imamo kvalitetne igrače, a nemamo u datom trenutku trenera koji može da ih postavi da igraju za medalju koju zaslužuju, onda ne vidim zašto ne bi pozvali stranca dok god je to neko ko bi se uklopio sa našim tim i po pitanju mentaliteta i po pitanju stila igre koji planira. Na kraju krajeva danas gotovo svi naši reprezentativci igraju van granica bivše Jugoslavije, a sve veći broj ih igra u SAD (uključujući i mlade igrače koji igraju razvojnu ligu ili koledž košarku), tako da im ne bi bilo teško da se priviknu na trenera sa 'inostranim' jezikom i idejama.

Igrači sa druge strane... to ne bih ništa dirao osim ako nije situacija kao npr Kaminsky koji ima želju da igra za reprezentaciju jer se osjeća kao da je naš, a ne radi koverte ispod stola, ili recimo da neki igrač koji etnički nije naš ali je proveo mnogo godina u Srbiji (npr odrastao ovdje) izrazi želju da igra za nas... ali opet to bi sve zavisilo od slučaja do slučaja, jelte.

baron

pre 4 godine

Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.
Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.
(Gavra, 15. januar 2020 18:29)

Meni su, takodje, komentari vezani za Jokica identicni botovskim komentarima sa politickih vesti. Mada, ako se malo setimo, Jokic je bio pristalica jedne stranke. Nista nije iskljuceno.

Dolaskom Malouna dobicemo reklamu, jedan vid popularnosti. Sa jedne strane bice zanimljivo videti dva NBA trenera na klupi reprezentacije.
Naravno da je Maloun dosao samo zbog Jokica, i Jokic ce igrati za reprezentaciju samo zbog Malouna. To svima treba da bude jasno.
Sigurno da ce biti bolje sa Igorom na klupi, ali ja sam ubedjen da mi sa Jokicem, Bogdanom, Bjelicom nikada ne mozemo biti sila kao sto smo to bili sa Divcom, Pedjom, Bodirogom. Jednostavno, nije to taj kvalitet.
Videlo se na SP da Jokic ne moze na poziciji 4-5 nikoga da brani ni u Evropi. Reprezentacija ne moze igrati kao Denver na kos vise, da bi se necija inferiornost u odbrani neutralisala napadom.
Nemamo tako brze bekove, plus, u Evropi ne bi prolazili oni sablonski napadi Denvera, dupli pasovi i dobacivanja preko igraca.
Po meni nema sanse da mi dominiramo sa Jokicem u sastavu.
Ne vidim kako.

Neka Tamo

pre 4 godine

Bice interesantno videti kako ce se Teodosic uklopiti u to da se sve vrti oko Nikole, i kakva ce njegova uloga sada biti u reprezentaciji. Ovo ce biti ili jos jedan Novi Sad ili pun pogodak. Nema trece opcije. Sve ili nista. Ne bih volela da to bude sistem Nemacke sa Novickim, jer mislim da svi nasi igraci, ne samo NBA igraci, zasluzuju vise od toga da samo prenose loptu Jokicu.

kuduz

pre 4 godine

ljudi u americi su otvorenog uma i spremni su da uce ceo zivot,dolazi covek da upozna novu kulturu,ljude,da nauci malo o evropskoj kosarci,malo sa Jokicem da individualno radi..on samo da skine neki nov set kod auta i on je srecan covek

Đura

pre 4 godine

Pa dobro ajde, nek probaju ljudi, ako ne bude valjalo menjaće, nije reprezentacija skupština pa da jedni isti jašu 8 godina, jel tako?

Dovlanu

pre 4 godine

nemam problem da dodje bilo koji strani strucnjak kod nas. U rukometu nam je to bas potrebno jer nemamo trenera. Ali mislim da je u kosarci ovo skroz nepotrebno, jer imamo dosta trenera cak i mladjih kojima je ovo pravi trenutak da se kale. Uvek je tako bilo. Taj isti Kokoskov je bio pomocni trener Saletu. A ako je doveden zbog Jokica ni to nije dobro, sta sad treba da kazu ostali igraci? Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.

hajnehaj

pre 4 godine

Sve i da puknemo, da nam jedan vrhunski nba trener bude pomocnik trenera reprezentacije, to je jedan od najvecih dogadjaja u istoriji naseg sporta od kad smo postali samostalni. Medijska paznja u americi ako bude i toliko povecana da oni to spomenu na nekoj i nevaznoj nba utakmici, to je presedan, sta su oni ikada znali i htjeli da znaju o internacionalnoj kosarci. Da ne kazem da se desi najbolji moguci scenario pa da mi sa ovim legendarnim duom trenera odemo na olimpijadu... Ne smijem ni da pomislim, ogromno za Srbiju!

jednostavno

pre 4 godine

BRAVOOOO! Ovo je odličan potez.
Meloun je dokazao da je veliki trener ali i veliki čovek.
Ne zaboravite da je prošle godine na pripremama bio uz našu reprezentaciju.

Pratim NBA zadnjih 7-8 godina i mnoge stvari su se tamo promenile nabolje.
NBA je u zadnjih par godina na totalno drugom, boljem nivou.
Igra se oštro, taktički i tehnički savršeno, atraktivno a opet sa jakom odbranom.
Odbrana im nije ranije bila jača strana ali se iz godine u godinu to menja.

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

Milena iz Slovca

pre 4 godine

Dragi Majkle,

Opet si pokazao i dokazao ljudskost i veličinu tvoje duše i lojalnost koju od malena gajiš prena srbskom narodu.
Hvala ti na svemu. Taivi kao ti nam vraćaju veru u bolje sutra i bolji životni standard koji nam naš predsednik već uveliko vraća na velika vrata.

Veliki pozdrav od Milene Mikane iz Slovca!

Mirko

pre 4 godine

Uuuuu... Do j...! Kakva vest ljudi!
Nisam mogao ni da zamislim ovako nešto?!
Malone je veliki poštovalac naše košarke, Srbije, Srba i naše istorije, veoma je dobro upoznat sa time.
Odlična je osoba i uklopiće se fantastično u naš stručni štab.
Jedini koga bih još više voleo da vidim tamo je Kari Pešić i eventualno Sale Obradović, ali svi naši treneri misle slično, i zato nam treba neko ko je out-of-box, ko će proširiti naše viđenje košarke, a ko drugi nego Malone? Pre svega što već četiri godine radi sa Jokićem i drugim timom u Zapadnoj konferenciji i 4.tim timom NBA!
Njegovo iskustvo je neprocenjivo za ovu našu priču. Još i Miloje i Vlada Jovanović uz Kokoškova - sve su "rupe" popunjene.

Sinalko

pre 4 godine

1-Micic-Teo-Jovic
2-Bogdanovic-Guduric
3-Kalinic-Lucic
4-Bjelica-Smaili
5-Jokic-Milutinov-Bobi

Trener: Kokoskov
Malone

Brutalan tim !

miki

pre 4 godine

Ovo je fantastična vest i neočekivana mora da se prizna. Nadam se da će i u fudbalu da se prizovu pameti i dovedu dokazanog stručnjaka koji je radio u ozbiljnim klubovima ili trenirao ozbiljne reprezentacije. A ne stalno neka improvizacija, dža-bu i uticaj vrha saveza na marionete nedorasle da vode klub ni u našoj Super ligi..

Zoran

pre 4 godine

Sve je to lepo i svaka cast ali ako ne bude igrao Teodosic bi ce problema. Imamo mi reprezentaciju boli glava ali kao i u fudbalu uvek ne sto malo fali.

Aleks

pre 4 godine

Bomba vest, nisam očekivala da se pregovara o ovako nečemu! Meloun ne bi dolazio bez Jokića, odnosno obrnuto, očigledno Jokić neće moći bez Melouna. Verovatno želi da osigura da će biti bolje iskorišćen nego letos. Dobra stvar je da Savez očigledno računa na Jokića, a već je doveden Kokoškov koji je pomoćni trener u timu gde su druga dva najbolja igrača Srbije - Bogdan i Beli. Ciljevi su visoki i ide se na to da okosnicu tima čine NBA igrači, osovina Jokić-Bogdan-Beli. Iskreno, ako se oko njih skocka ekipa i svi se međusobno uklope, sva trojica budu zdrava i u top formi na leto, taj tim će moći da se pošiba sa svakim i dobija. Ipak ne bih previše da se hajpujem oko Melouna, jer on u Denveru pokazuje neke trenerske mane sa svojim šablonskim izmenama, neosećanjem momentuma ekipe na terenu i sl., ali da može da pomogne Igoru - može! Neka im je sa srećom! :)

big

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, pre svega za naše mlade trenere, pa i za samu ekipu. Koliko će samo obojici pomoćnika to biti od koristi, a samim tim i srpskoj košaraci, biće lepo gledati.

Ej, dva glavna trenera NBA tima i dva trenera ekipa koje stvaraju mlade igrače u pohodu na OI. Meloun je još i defanzivni specijalista, mnogo, mnogo je ovo dobra vest.

P-76ers

pre 4 godine

Ja bih celu logistiku reprezentacije sastavio od trenera...

I da nose dresove moći će dosta novog da nauče od ovih ljudi...

Ne moraju da kumuju, dovoljno je kroz plot da gledaju...

Mihailo

pre 4 godine

Glas za Jokica !

Svi mozete da glasate neograniceno puta na dan preko prozora BEZ ARHIVIRANJA.

Znam da ova procedura sigurno prolazi preko Google Chrome, Mozilla Firefox i Yandexa, bitno je

da se drzite ovog redosleda :

1. Otvorite prozor BEZ ARHIVIRANJA

2. Odete na link za glasanje

https://vote.nba.com/en?cid=nba:allstar20:institutional:nbacom:intsites:vote:traffic:global:english

3. Odradite proceduru glasanja i glasate

4. OBAVEZNO zatvorite taj prozor BEZ ARHIVIRANJA

Ovu proceduru mozete ponoviti bezbroj puta. Potvrda o uspesnom glasanju vam stize svaki put na email adresi koju ste ostavili na linku prilikom glasanja. Ovde u Sloveniji glasaju samo za Doncica da ne bi gubili vreme za stikliranje
drugih kosarkasa . Ja u Ljubljani neznam nikog ko ne glasa bar deset puta dnevno. Znam neke koji imaju super brzi internet pa posalju i trista poruka dnevno. Svi kazu tako reklamiramo Sloveniju!

P.S. I ja glasam za Jokica i Srbiju !

ko je ovde lud

pre 4 godine

Ovako.
Imamo najboljeg centra sveta, trener koji ga je uzdigao tamo je pristao da pomogne trenerima naše reprezentacije? Pa vrh! Morate da razumete Jokic u drugom NBA timu, pod drugim trenerom nije ni deo ovog Jokica sada. To je realnost. Videli smo letos kako Đorđević nije umeo da ga iskoristi i ovo Kokoškov hoće da bude siguran da će ga iskoristiti kako treba.

Милорад ®

pre 4 godine

Скућиће се он у Србији кад дође време за пеМзију, упамтите.

Ваш Милорад, дописник из Бајчетине. Специјалан поздрав Ружици.

Vlada

pre 4 godine

Nigde u US medijima se ne navodi kao assistant coach već kao consultant. Pitanje je kakva će mu biti uloga. Ne verujem da će biti klasični pomoćnik.

Millennium

pre 4 godine

Samo polako i bez histerije. Da ne bi posle bilo drvlje i kamenje. U dobrom pravcu ide, treba dati vremena Kokoškovu da uradi šta zna.

nisam Srbenda ali mozda objavite

pre 4 godine

Miloje je pomocni trener Melounu od leta, Zec Milisavljevic trener Mege, sve ovo se znalo, samo ne objavljujete komentare...

Milan

pre 4 godine

Kokoškov-Meloun, Jokić, Bjelica, Bogdanović, Marjanović, Teodosić, Micić, potencijalno Kaminski.... Može i ovako Milojević, Jokić, Meloun-Sakramento-Divac (Kukoč, Djordjević, Rađa, Svetislav Pešić...Bormio 1987., zlato i pobeda protiv SAD u finalu 85-75), KoKOŠkov.... OI 2020...Mnogo simbolike koja upućuje na to da Srbija ide po zlato na OI... Idemoooo! Srbija!

Bivši reprezentativac

pre 4 godine

kako smo mi netodgovirna zemlja.Treba da se javno kaze koliki je budžet KKS i koliko je koštao neuspeh na Svetskom prvenstvu.
Umesto odgovornosti vodećih ljudi KSS i smena država daje još 2-4 M € za organizaciju kvalifikacionog turnira.
zapitajte se zasto mnogo bogatije drzave nisu orgnizovale ove turnire.....Italija i Grčka su htele ali Italijanski Olimpijski savez odnosno Ministastvo Finansija Grčke nisu htele da daju dodatne pare.
Mozda Melone bude radii pro bono ali Srbija je zemlja hleba i igara...
Ja radim vise od 20 godina u stranoj firmi i punim kasu ove drzave i ne slazem se da se ovako trose pare.
za ovaj iznos moglo je da se renovira bar 10 školskih sala u Srbij....Izgradi nov Bazen u Kraljevu.....i sl

Čarls Barkli

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?

PG13

pre 4 godine

Sta se loziteee, lik js cisto tu da drzi oko na Jokicu i da pripazi da se Jokare ne forsira previse ili ne daj Boze povredi i eventualno ne vrati 10kg viska. Denever pazi svoju zlatnu kvocku

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Не треба да узимамо стране тренере ни играче. Репрезентација Србије. Ово ми је као да узмеш неког бају да ти задовољи жену па се после хвалиш како си покидао у кревету.
Боље сами да играмо па како буде него сва злата са странцима. Пратићу Србију кад опет буде репка а не легија странаца.

Младен

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?

Tozovac

pre 4 godine

Petreczv, brate, pa ti i dalje imas kosmare zbog Bogdana. Pa 7 godina je proslo!? Evo ja sam ga preboleo cim je Nolan ubacio onu trojku pored njega. Cak mi je sad i gotivan.

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

dovlanu: pa šta i da igra , stranac za Srbiju?? Ako pravi razliku na poziciji, a mi deficitarni u čemu je problem!? Zaboravih, mi smo velike Srbende!!

Bravo

pre 4 godine

Bravo Kokoskov. Tako se to radi.
A ne kao sujetni Sale Djordjevic ili Zeljko Obradovic. Pa kad puknemo zbog njihovog inata, neznanja i sujete, opleti po igracima.

nok

pre 4 godine

samo tako mozemo da igramo takmicarske utakmice,a ne Ono,dobijas prijateljske,a naletis posle u takmicenju na Spance ili Argentince I Oni te oderu lagano.Zbogom burazerskoj kosarci,kvalitet imamo,samo ga treba uozbiljiti I tempirati.

10ka

pre 4 godine

Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka... Pitanje je da li mi imamo takve igrace ako zovu igrace koji nisu po njihovoj meri. Jedno je sigurno. Kultura trenera u NBA je da rade timski i nema sujete ko je glavni. Kod njih glavni trener ceni misljenje i 3. trenera ekipe kod zvanja akcije. Videcemo ali ovo je svakako plus na papiru za sada.
Meni kopa oci sto nwce biti sanse da podmladimo ekipu nego rezultat stavljamo u prvi plan.

Mr_Melbourne

pre 4 godine

I bez njega i sa njim ce te se boriti za srebro i bronzu..Zlato Americko i skim god budu igralo u finalu bice 30 razlike.Lik napisa da ste najveca nacija na svijetu u kosarci i sve pluseve dobi, ha ha ha ,grohotom se smijem.Od kako ste samostalni Spanija je za vas Amerika.

Nije to lepo Nebojsa ljuta zverko

pre 4 godine

Kako sad bravo za kss kad nije po ustavu izabrana skupsina predsednik mandat sekretar statuti m*do sarma vino zupa bla bla..

Kingston

pre 4 godine

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timova lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:14)

A ko je pa to bolji od Bogdanovića ? Da nisu možda Heris, Barton, Huančo, Monte, Bizli, MPJ ? Bolji od Bogdanovića je jedino Marej koji da je konstantan bi bio all-star igrač a ovako...
Bogdan nije starter u Sakramentu zbog zvezdica nabedjenih i Divčevih ljubimaca Hilda i Fox-a

Saka

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:06

Komentar jednog pacenika!!!

belgrado

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

evo i ja da pitam isto pitanje :d

Shigman

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se necemo kvalifikovati. Ko ce da gleda ono prenemaganje i foliranje Jokica po terenu. Sta, umislio da je on reprezentacija, mozda treba da mu dovedemo i ekonoma iz Denvera jer samo on ume da mu veze pertle kako valja.

Đura

pre 4 godine

Teška glupost. Šta će nam selektor kome treba tutor? I to još stranac?! Predpostavljam da je svakako mislio da skokne do Srbije pa da iskoriste. Ali totalno nepotrebno. Kokoškov je bio trener NBA ekipe, osvojio EP i ako su se već odlučili za njega nema potrebe da ga ponižavaju. Ni njega ni ostale naše trenere.

Milan

pre 4 godine

Svaka cast svima na ucinjenom u kosarci...ali uvek cu biti za to da je reprezentacija skup najboljih SRPSKIH igraca koji su to u datom momentu, koje vodi najbolji SRPSKI selektor, u tom momentu! Naravno, najbolji je onaj koji je slobodan, voljan i zeljan selektorskog poziva.
Ali svakako sve najbolje zelim nasima, da se ostvare svi ciljevi i da me demantuju.

Milan

pre 4 godine

Pored ovoga još da se malo osvežimo na poziciji 4: Kaminski, Smailagić, Kravić...
+ malo sveže bekovske krvi: Radanov, Marinković
+ malo top talenta: Pokuševski
i eto ti recepta za BUM, gde god da se pojavimo ima da lomimo

Lucc

pre 4 godine

Raduje me za Melouna ali me ne raduje status pobednika koji gubi Teo. Ne zaboravite skoro svaki uspeh u zadnjih 10-tak godina vezan je za njega. On je kljuc protiv svih evropski nastrojenih ekipa. Samo u kombinaciji Teo i Jokic mi mozemo do vecih uspeha. To bi vec svako trebao da zna. Jokic moze da igra pleja u NBA pravilima ali kad se nabiju u reket tri igraca tu resenje ima samo veliki majstor Teo.

Gavra

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.

Diktat

pre 4 godine

Može da dovede i Fila Dzeksona ali sa našom košarkom je kraj što se i pokazalo na svetskom ptvenstvu.Naši igrači su nebitni u Evropi skoro nigde ne igraju dominantnu ulogu za razliku od 90. tih.NBA je totalni cirkus i koliko je merilo kvaliteta igrača pokazalo je svetsko prvenstvo.Naših mlađih kategorija nema ni na mapi a pre deset godina smo bili prvi ili drugi u svemu.Aba liga uskoro neće dati predstavnika za Evroligu.Našom vanrednom glupošću, političarenjem, intrigama i spletkama uspeli smo da od svetskog broja dva i evropskog broja jedan postanemo jedna Nemačka u košarci.Klubovi igraju sa gomilom trećerazrednih stranaca koji su, i kao takvi, pojam za naše igrače.Sledeći potez je da dovede još trojicu Amerikanaca u našu reprezentaciju i tu nam je kraj.Čoveku treba da bude jasno da ne vodi klupski tim već reprezentaciju gde je pojedinac nebitan u odnosu na kolektiv.

Oficir s ružom

pre 4 godine

Nama je potreban vanserijski plej.Ovaj ga nema nema ni u svojoj ekipi.Teodosić je na zalasku.Od toliko naših vrhunskih trenera mi spali na strance. Gubimo identitet!

nok

pre 4 godine

lepa vest,igracemo ozbiljnu a ne burazersku kosarku.Samo tako mozemo da dobijemo Spance, Argentinu I ozbiljne ekipe koje igraju dobro kad treba.

Mare

pre 4 godine

"Čekaj, jel april? Mnogo je hladno za april.."
Ne znam kako da reagujem. Imamo trenera koji je osvojio Evropsko i pomoćnika koji je sa pristojnom NBA ekipom pobeđivao u plej ofu najjače lige na svetu.
S druge strane, imamo trenera koji drži rekord po broju poraza u NBA i pomoćnika koji je glavni krivac za polovinu poraza svoje ekipe.
Ne znam ovo na svašta može da izađe.

Ćabarakandi

pre 4 godine

...Štrašno, nešto između tragično/smešno ili obrnuto... Pa ljudi moji kakve Akademike košarke među trenerima ima ova Srbija...Bruka i sramota...

Biće bolje

pre 4 godine

Lepa vest, samo mozda bezpotrebno. Do finala sigurno možemo, ali ko da pobedi drim tim. To ni u teoriji nije moguce. Ali lepo je videti koliko su nasi ljudi u svetu kosarke uticajni.

Olimpija

pre 4 godine

Konacno da se uverimo da treneri ne igraju kosarku. Ovaj izbor, niti bilo koji strani trener, nece imati uspeha sa nasim mentalitetom.

Gavra

pre 4 godine

(qq, 15. januar 2020 10:12)
Ako svaki igrač ima poseban rezim ishrane koji je prilagodjen njegovim potrebama zasto se onda Jokić vratio u NBA posle SP sa 25kg viska kako se ovde navodi u nekim komentarima?Onda njegov rezim ishrane bas i nije dobar.
Ne znam gde si u mom komentaru video da ja imam nekog miljenika.To sto se protivim tome da se sve vrti oko jednog igrača ne znači da automatski podrzavam onoga kojeg ví koji do apsurda podrzavate sve vezano za Jokića vidite kao isključivog krivca za los rezultat na SP.
Sto se tiče dela tvog komentara gde me nazivas pogrdnim imenom,to se radi onda kada nista argumentovano nema da se kaze.Zamolio bih moderatora da malo obrati paznju na komentare uvredljive sadrzine.Hvala.

djuro, 15. januar 2020 09:57)
Ne znam gde si vídeo politiku o mom komentaru.Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.Inače,nikad nisam bio član nijedne stranke niti NVO niti simpatizer bilo koje od njih,ako je to uopste i hitno.Sto se tiče toga kad je komentar poslat,ne znam kako moderator postavlja komentare,ali nije ti mozda palo na pamet da ne zivim u Srbiji već na drugom kraju sveta?
Jedini komentar koji je pogodio sustinu ove vesti je potpisan sa Kojo.Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.

eto

pre 4 godine

postoji stvar koju većina ljudi ne primećuje, a to je da je na fiba turnirima teren manji. To izgleda nebitno, ali kod ovih naših džinova, to se itekako dobro vidi. Druga stvar je to, da su naši momci zapravo nekonstantni na šutu, a to je zato što su tehnički loši.
Pogledajte samo Bjelicu, Bogdana i Jokića. Svako od njih pogadja, ali šutira na svoj način. Ako postoji neki optimalan način, onda ili ni jedan ne šutira optimalno ili sva trojica ne šutiraju optimalno.
O nekim Jovićima i sličnima, da ne govorim.
Mi smo na svetskom ispali jer su nas sve reprezentacije na malim terenima gde svakako lakše čuvaju unutrašnju igru jer spoljni igrači bliže stoje još pustile da guramo loptu pod koš pošto smo imali slab šut.
E sada, ako se šta promeni u tom fundamentalnom elementu igre, možda nešto i bude. Inače mrka kapa.

req

pre 4 godine

Ne bih da budem bezobrazan, imamo dobar tim, ne bas u rangu USA, ali nikada nismo imali vecu sansu za cudo.
Medjutim, imam nesto osecaj da ako dodje to zlato na OI, iste godine i Kosovo sa se prizna, jer je to nivo razmisljanja nasih i svetskih politicara...

Luke Skypetalker

pre 4 godine

Ništa što je strano ne podržavam u REPREZENTACIJI, nebitno dal je to igrač, trener ili član stričnog štaba. Svrha reprezentacije jeste da najbolje iz te zemlje reprezentuje tu zemlju.Ovako, to već gubi smisao. Šta je sledeće? Da i mi nabavimo nekog Needhama ko Crnogorci...

Deyan X

pre 4 godine

Pljunite me, ali problem reprezentacije nije iskorištenost Nikole Jokica, vec "prodaja" od strane naseg stručnog štaba na celu sa Djordjevicem. I to je uradio i sa Bajernom i letos sa reprezentacijom.
Zato je sada i Radonjic expresno smenjen u Bajernu, jer sumnjaju na namesten mec sa CZ u BG, tj na veliki poraz...

Deka

pre 4 godine

Nisam oduševljen, ali čovek ima znanje i to treba iskoristiti kad je već voljan da ga da. Svima nam je jasno da je drama što nije Srbin i da će taj angažman da nas košta finansijski, ali šta je tu je, iskoristimo to najbolje što možemo...

Младен

pre 4 godine

@Andrija,

Неко је вероватно на таблетама, али то нисам ја. Можда само видим мало даље од тебе. Колико Малоун или неки, далеко било, "Рендолф" допринесе победи Србије, утолико је то мање наша, српска победа. То би требало бити јасно као дан, без да се нешто посебно доказује. Исто је било са Словенцима пре коју годину, итд.

Canadaboy

pre 4 godine

Sad ce nama silni strucnjaci objasniti kako je ovo extra potez, a u slucaju neuspeha pljuvanje Kokoskova, Jokica i Malonea.....zivela Srbija !!!

hm

pre 4 godine

Sve ok.. OI (kosarka) uzimaju Ameri sigurno, jer dolaze u najjacem sastavu. A sada tko ce da uzme drugo, trece, peto, sesto mesto... Nebitno. Nije to SP u fudbalu da nesto znaci i trece mesto.

Tozovac

pre 4 godine

I opet ti Partizanovi treneri u reprezentaciji, pa dokle vise? I sta ce nam taj amer, sve sto nam treba je da Bjelica pogodi neku trojku kad treba!

Masi

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?

Nikola

pre 4 godine

Prepotentno,suvisno,brani svoje interese americki klasik... Da li je u pitanju neki ultimatum na prefinjen nacin mozda? Uvreda za trenere ozbiljnog renomea i stava, mada svi znamo da je u pitanju da se ne razbije kasica prasica!

petarczv

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!
(GiGi, 15. januar 2020 01:04)

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timovs lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Не треба да узимамо стране тренере ни играче. Репрезентација Србије. Ово ми је као да узмеш неког бају да ти задовољи жену па се после хвалиш како си покидао у кревету.
Боље сами да играмо па како буде него сва злата са странцима. Пратићу Србију кад опет буде репка а не легија странаца.

Đura

pre 4 godine

Teška glupost. Šta će nam selektor kome treba tutor? I to još stranac?! Predpostavljam da je svakako mislio da skokne do Srbije pa da iskoriste. Ali totalno nepotrebno. Kokoškov je bio trener NBA ekipe, osvojio EP i ako su se već odlučili za njega nema potrebe da ga ponižavaju. Ni njega ni ostale naše trenere.

Dovlanu

pre 4 godine

nemam problem da dodje bilo koji strani strucnjak kod nas. U rukometu nam je to bas potrebno jer nemamo trenera. Ali mislim da je u kosarci ovo skroz nepotrebno, jer imamo dosta trenera cak i mladjih kojima je ovo pravi trenutak da se kale. Uvek je tako bilo. Taj isti Kokoskov je bio pomocni trener Saletu. A ako je doveden zbog Jokica ni to nije dobro, sta sad treba da kazu ostali igraci? Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.

petarczv

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom

Младен

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?

petarczv

pre 4 godine

Vlada Jovanovic
Aleksandar Kesar
Milan Tomic
Dusan Alimpijevic
Sasa Obradovic
Otrpilike 5 vrhunskih resenja kojih sam se setio iz glave,nasih ljudi,uz vec Dekija i drugog Vladu Jovanovica,sad da ne govorimo o njih jos 20 koji su u opticaju.
Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Prvih četiri sa liste ne bi mogli table da drze kokoskovu i malonu.

A mogu da zamislim kojih su ti tih 20 drugih koji su u opticaju.

Mr_Melbourne

pre 4 godine

I bez njega i sa njim ce te se boriti za srebro i bronzu..Zlato Americko i skim god budu igralo u finalu bice 30 razlike.Lik napisa da ste najveca nacija na svijetu u kosarci i sve pluseve dobi, ha ha ha ,grohotom se smijem.Od kako ste samostalni Spanija je za vas Amerika.

petarczv

pre 4 godine

Kokoskov vec dokazan trener nba trener, trener koji je osvojio zlato na evropskom prvenstvu i nema problem sa egom. Prihvata svaku vrstu pomoći i gleda sta je najbolje za reprezentaciju! Ovim potezom je napravio odličan i logican potez jer je osigurao nikolu i pokazao da ce se sve zasnivati na njemu,sto je i normalno i sasvim logično kada imate igrača takve klase koji je ubedljivo najbolji igrač kogs imamo. Uz preporodjenog bjelicu, micica koji dominira EL, solidnog bogdana, smajlija imacemo lepu reprezentaciju...

Čarls Barkli

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?

GiGi

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, Meloun je covek koji radi sa Jokicem, i sa Jokicem pravi cudo, sa prosecnim igracima u timu, ispodprosecnim suterima.
Iskreno dovoljno je samo da precrta akcije iz Denvera i da ih primeni sa Bogdanovicem, koji je, ako cemo realno, bolji igrac od svih Denverovih igraca, ili upakuje tu i Teodosica, Bjelicu, i Micica koji su brutalni ove sezone. Imamo tim i sad imamo strasne strucnjake na mestu pomocnika i na mestu podpomocnika (Milojevic - koji sa centrima radi savrseno i koji je obrusio Jokica). Divne vesti!

MUFLON BOŽO

pre 4 godine

Aj, da je Karl Meloun pa nekako...za ovog nikad nisam čuo. Bolje da je pomoćnik Muta, on nam je talija, kao mali Stanoje Tirketu.

slobo

pre 4 godine

Ne znam da li će to donijeti više koristi reprezentaciji nego štete, vidjećemo. Jedno je sigurno, da će Jokić igrati i biti iskorišćen na najbolji način. Pitanje je samo kako će se sve to reflektivati na ostale reprezentativce....

Ćabarakandi

pre 4 godine

...Štrašno, nešto između tragično/smešno ili obrnuto... Pa ljudi moji kakve Akademike košarke među trenerima ima ova Srbija...Bruka i sramota...

Shigman

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se necemo kvalifikovati. Ko ce da gleda ono prenemaganje i foliranje Jokica po terenu. Sta, umislio da je on reprezentacija, mozda treba da mu dovedemo i ekonoma iz Denvera jer samo on ume da mu veze pertle kako valja.

neki veliki dr

pre 4 godine

Da li je ovo konacno kraj ere blizanaca u reprezentaciji? Ruku na srce vise su partizani dominirali poslednjih par godina na celu sa Djordjevicem, MUTOM NIKOLICEM, BIRCEVICEM, RADULJICOM... Cela igra bazirana da Bogdan bude najbolji strelac, a Jokic skrajnut. Kako bi bilo dobro da ovaj americki sistem zazivi u nasoj reprezentaciji, ali bice to pakleno tezak posao. Korenje su tu pustili razne Tegeltije i ostali paraziti i botovi. Nadam se da ce Kokoskov imati snage da izgura pricu i ideju do kraja! Jokic u centru paznje, sva igra zasnovana na njemu, to je ono sto su svi pravi ljubitelji kosarke cekali!!!

baron

pre 4 godine

Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.
Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.
(Gavra, 15. januar 2020 18:29)

Meni su, takodje, komentari vezani za Jokica identicni botovskim komentarima sa politickih vesti. Mada, ako se malo setimo, Jokic je bio pristalica jedne stranke. Nista nije iskljuceno.

Dolaskom Malouna dobicemo reklamu, jedan vid popularnosti. Sa jedne strane bice zanimljivo videti dva NBA trenera na klupi reprezentacije.
Naravno da je Maloun dosao samo zbog Jokica, i Jokic ce igrati za reprezentaciju samo zbog Malouna. To svima treba da bude jasno.
Sigurno da ce biti bolje sa Igorom na klupi, ali ja sam ubedjen da mi sa Jokicem, Bogdanom, Bjelicom nikada ne mozemo biti sila kao sto smo to bili sa Divcom, Pedjom, Bodirogom. Jednostavno, nije to taj kvalitet.
Videlo se na SP da Jokic ne moze na poziciji 4-5 nikoga da brani ni u Evropi. Reprezentacija ne moze igrati kao Denver na kos vise, da bi se necija inferiornost u odbrani neutralisala napadom.
Nemamo tako brze bekove, plus, u Evropi ne bi prolazili oni sablonski napadi Denvera, dupli pasovi i dobacivanja preko igraca.
Po meni nema sanse da mi dominiramo sa Jokicem u sastavu.
Ne vidim kako.

Младен

pre 4 godine

@Andrija,

Неко је вероватно на таблетама, али то нисам ја. Можда само видим мало даље од тебе. Колико Малоун или неки, далеко било, "Рендолф" допринесе победи Србије, утолико је то мање наша, српска победа. То би требало бити јасно као дан, без да се нешто посебно доказује. Исто је било са Словенцима пре коју годину, итд.

Aca86

pre 4 godine

Veoma sam iznenadjen. Bas nisam ocekivao. Covek vodi NBA klub i to vrlo uspesno. Bas je progutao ego, svaka mu cast. Znaci i u reprezentaciji sve podredjeno Jokica. A i treba vala, covek je razbijac.

Diktat

pre 4 godine

Može da dovede i Fila Dzeksona ali sa našom košarkom je kraj što se i pokazalo na svetskom ptvenstvu.Naši igrači su nebitni u Evropi skoro nigde ne igraju dominantnu ulogu za razliku od 90. tih.NBA je totalni cirkus i koliko je merilo kvaliteta igrača pokazalo je svetsko prvenstvo.Naših mlađih kategorija nema ni na mapi a pre deset godina smo bili prvi ili drugi u svemu.Aba liga uskoro neće dati predstavnika za Evroligu.Našom vanrednom glupošću, političarenjem, intrigama i spletkama uspeli smo da od svetskog broja dva i evropskog broja jedan postanemo jedna Nemačka u košarci.Klubovi igraju sa gomilom trećerazrednih stranaca koji su, i kao takvi, pojam za naše igrače.Sledeći potez je da dovede još trojicu Amerikanaca u našu reprezentaciju i tu nam je kraj.Čoveku treba da bude jasno da ne vodi klupski tim već reprezentaciju gde je pojedinac nebitan u odnosu na kolektiv.

Bivši reprezentativac

pre 4 godine

kako smo mi netodgovirna zemlja.Treba da se javno kaze koliki je budžet KKS i koliko je koštao neuspeh na Svetskom prvenstvu.
Umesto odgovornosti vodećih ljudi KSS i smena država daje još 2-4 M € za organizaciju kvalifikacionog turnira.
zapitajte se zasto mnogo bogatije drzave nisu orgnizovale ove turnire.....Italija i Grčka su htele ali Italijanski Olimpijski savez odnosno Ministastvo Finansija Grčke nisu htele da daju dodatne pare.
Mozda Melone bude radii pro bono ali Srbija je zemlja hleba i igara...
Ja radim vise od 20 godina u stranoj firmi i punim kasu ove drzave i ne slazem se da se ovako trose pare.
za ovaj iznos moglo je da se renovira bar 10 školskih sala u Srbij....Izgradi nov Bazen u Kraljevu.....i sl

pick&roll

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest. Jedva cekam da vidim kako ce izgledati igra naseg tima. Jedno je sigurno Jokic-Bogdan-Bjelica big3 ce biti okosnica tima. Nek budu ko Duda i Zeljko, Meloun i Kokoskov i medalja nam ne gine. Ova generacija je sazrela da odmeri snage sa drim timom koji ce biti na Ol impijskim igrama. Ostaje da se nadamo da konaco odemo kompletni (Teo, Bogdan, Beli, Kalina i Jokic)

Coa'

pre 4 godine

Respect za coveka! Kontam da ga vise interesuje da upozna Srbiju, nas nacin rada, i sl. nego sto realno dolazi da pomogne. U svakom slucaju, nikako ne moze da bude minus za reprenzetaciju.

Olimpija

pre 4 godine

Konacno da se uverimo da treneri ne igraju kosarku. Ovaj izbor, niti bilo koji strani trener, nece imati uspeha sa nasim mentalitetom.

Imks

pre 4 godine

"Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi video mog oca na tribinima pokazivao mu je tri prsta. Maloun zaista obožava Srbiju…", kazao je Pavlović.

Sasko

pre 4 godine

Znaci li ovo da ce Jokic biti ispred Bircana? Kakva nepravda...Umesto da kao onomad Sale nacionalne izvuku maksimum iz Bircana i za to pozovu njegovog bivseg trenera Mutana oni hoce Jokica pa angazuju ovog Melouna. To nije fer prema Saletu i Bircan. Pa gde posle da se proda ovaj nesretni ako ne igra u reprezentacije? Od koga nacionalne da klepi procenat? O tome izgleda se ne misli i zato ce sve koji ovo podržavaju Bog kazniti!

Иду дани...

pre 4 godine

Човек је посебан склоп личности.Нема ега а нема зависти што је тренерима иначе јако својствено...Човек има неки авантуристички дух.Путује сваког љета код својих играча,иде на све битније тренерске семинаре,гледа и неамеричке репрезентације током љетњих припрема.Мислим да он то све гледа као неку врсту авантуре и новог искуства а да је ово једна у низу од њих.А сигуран сам да ће нам бити јако битан током овог љета...Но сад за ОИ све ће то много теже ићи него што би био случај на СП.Амери долазе у најјачем саставу а ми осим Јокића немамо никог ко има квалитет Ол стар играча (молим вас да ми не помињете Богдановића у том контексту,увреда за здрав разум).Радује само што Бјелица игра на највишем нивоу...

aabb

pre 4 godine

Mislim da mi malo precenjujemo Jokica. Jokic, najbolje sto radi, radi u NBA. Veci teren i brza kosarka, dolaze do izrazaja njegove sposobnosti. Evropska kosarka je poziciona kosarka, manji teren, sporije se igra i to Jokari manje odgovara.
Na SP, krivica je Djordjeviceva, i to je sve vise jasno. Nije znao da uklopi tim i iskoristi sve potencijale ali i mi ocekujemo da Jokara bude ono sto je u Denveru, al takva igra je teza u evropskoj kosarci.

Milan

pre 4 godine

Svaka cast svima na ucinjenom u kosarci...ali uvek cu biti za to da je reprezentacija skup najboljih SRPSKIH igraca koji su to u datom momentu, koje vodi najbolji SRPSKI selektor, u tom momentu! Naravno, najbolji je onaj koji je slobodan, voljan i zeljan selektorskog poziva.
Ali svakako sve najbolje zelim nasima, da se ostvare svi ciljevi i da me demantuju.

Cole

pre 4 godine

Dzoker konacno mora da zaigra
na svojoj "prirodnoj" poziciji,
poziciji centra/pleja, jos Bjelica
i Teodosic da zadrze ovu formu,
Bogi da nam se oporavi, ostali
po zelji trenera i u Tokiju napad
na zlato. Poz.

P.S.
Osecam da ce posle vise godina
sastav da bude po meri nacije.

Luke Skypetalker

pre 4 godine

Ništa što je strano ne podržavam u REPREZENTACIJI, nebitno dal je to igrač, trener ili član stričnog štaba. Svrha reprezentacije jeste da najbolje iz te zemlje reprezentuje tu zemlju.Ovako, to već gubi smisao. Šta je sledeće? Da i mi nabavimo nekog Needhama ko Crnogorci...

Gustav

pre 4 godine

Prevelik je ovo “bum”, dovoljan je bio Kokoskov. Ovo vec deluje kao da smo osvojili olimpijsku medalju na olimpijadi protiv amera u finalu. Ako je to cilj, onda sve ima smisla

Oficir s ružom

pre 4 godine

Nama je potreban vanserijski plej.Ovaj ga nema nema ni u svojoj ekipi.Teodosić je na zalasku.Od toliko naših vrhunskih trenera mi spali na strance. Gubimo identitet!

Oki

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili

Gavra

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.

Globtroter

pre 4 godine

U najmanju ruku zanimljivo, a po komentarima bi se reklo previše euforično. Vidim da smo već osvojili zlato isto kao što smo postali svetski šampioni. Po komentarima bi se reklo da niko drugi ne igra košarku osim nas i malo slabijih Amera.

Ko će da bude kriv ako ne uradimo ništa? Hoće li opet Sale da bude kriv, čovek koji je vratio žar igračima i uzeo 3 srebra i jednom bio 5. A objektivno su nas pokrali u finalu Evropskog.

Meloun je simpatičan lik. Njegov Denver igra najevropskiju košarku u NBA-ju. Inače Melounov otac je veliki poznavalac košarke i prema rečima Melouna tata mu je rekao da Nikola treba da bude glavni igrač i da Jokić nije bio u njegovoj viziji prvi igrač. Možda je to tako, a možda je Meloun samo skroman.

Katastrofa je kako se košarka posmatra u poslednje vreme kroz statistiku, pogotovo kod mlađe generacije. Mislim da su najbolji evropski treneri bolji poznavaoci košarke od američkih nalickanih statističara koji često nemaju osnovnu košarkašku logiku. Bez obzira što NBA čine najbolji igrači, većina timova je katastrofa i tamo nema košarke. Mislim da igranje Jokića, Bogdanovića i Bjelice nije nikakva prednost u odnosu na ostale reprezentacije. Šta je MVP Janis uradio na Svetskom kada su ljudi igrali odbranu? Kakvi su bili Bjelica i Jokić?

Lucc

pre 4 godine

Raduje me za Melouna ali me ne raduje status pobednika koji gubi Teo. Ne zaboravite skoro svaki uspeh u zadnjih 10-tak godina vezan je za njega. On je kljuc protiv svih evropski nastrojenih ekipa. Samo u kombinaciji Teo i Jokic mi mozemo do vecih uspeha. To bi vec svako trebao da zna. Jokic moze da igra pleja u NBA pravilima ali kad se nabiju u reket tri igraca tu resenje ima samo veliki majstor Teo.

hm

pre 4 godine

Sve ok.. OI (kosarka) uzimaju Ameri sigurno, jer dolaze u najjacem sastavu. A sada tko ce da uzme drugo, trece, peto, sesto mesto... Nebitno. Nije to SP u fudbalu da nesto znaci i trece mesto.

download

pre 4 godine

Није лепо спомињати Сашу Ђорђевића, ни у позитивном а никако у негативном контексту. Урадио је оно што скоро нико није. Подигао је Феникса из пепела метафорички речено и сада тај Феникс разбија све по редом. Сале велико хвала на свему.

Gavra

pre 4 godine

(qq, 15. januar 2020 10:12)
Ako svaki igrač ima poseban rezim ishrane koji je prilagodjen njegovim potrebama zasto se onda Jokić vratio u NBA posle SP sa 25kg viska kako se ovde navodi u nekim komentarima?Onda njegov rezim ishrane bas i nije dobar.
Ne znam gde si u mom komentaru video da ja imam nekog miljenika.To sto se protivim tome da se sve vrti oko jednog igrača ne znači da automatski podrzavam onoga kojeg ví koji do apsurda podrzavate sve vezano za Jokića vidite kao isključivog krivca za los rezultat na SP.
Sto se tiče dela tvog komentara gde me nazivas pogrdnim imenom,to se radi onda kada nista argumentovano nema da se kaze.Zamolio bih moderatora da malo obrati paznju na komentare uvredljive sadrzine.Hvala.

djuro, 15. januar 2020 09:57)
Ne znam gde si vídeo politiku o mom komentaru.Samo uporedjujem da su komentari podrske Jokiću postali jednaki onima na odredjene političke vesti,to sam upotrebio kao primer jer su ti komentari najočigledniji.Inače,nikad nisam bio član nijedne stranke niti NVO niti simpatizer bilo koje od njih,ako je to uopste i hitno.Sto se tiče toga kad je komentar poslat,ne znam kako moderator postavlja komentare,ali nije ti mozda palo na pamet da ne zivim u Srbiji već na drugom kraju sveta?
Jedini komentar koji je pogodio sustinu ove vesti je potpisan sa Kojo.Meloun nije doveden da bi nama pomogao već je bio uslov da bi Jokić uopste igrao za reprezentaciju.Kao i svemu drugome i u sportu smo postali banana,drugi nam odredjuju sta da radimo.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja još ne mogu da verujem da jedan prvi trener NBA franšize bude u stručnom štabu Srbije...Ljudi moji ovo je BOMBA!

10ka

pre 4 godine

Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka... Pitanje je da li mi imamo takve igrace ako zovu igrace koji nisu po njihovoj meri. Jedno je sigurno. Kultura trenera u NBA je da rade timski i nema sujete ko je glavni. Kod njih glavni trener ceni misljenje i 3. trenera ekipe kod zvanja akcije. Videcemo ali ovo je svakako plus na papiru za sada.
Meni kopa oci sto nwce biti sanse da podmladimo ekipu nego rezultat stavljamo u prvi plan.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

tooooo. mada kad vidim da moramo sa italijanima (galinari, belineli) da igramo za mesto na olimpijadi, nije mi sve jedno.

Canadaboy

pre 4 godine

Sad ce nama silni strucnjaci objasniti kako je ovo extra potez, a u slucaju neuspeha pljuvanje Kokoskova, Jokica i Malonea.....zivela Srbija !!!

Tozovac

pre 4 godine

I opet ti Partizanovi treneri u reprezentaciji, pa dokle vise? I sta ce nam taj amer, sve sto nam treba je da Bjelica pogodi neku trojku kad treba!

Rade

pre 4 godine

Na prethodnom SP Jokicev potencijal Djordjevic nije mogao da iskoristi i zato nismo osvojili zlato. Ovaj Dolazak Melouna nam znaci da ce Nikola ipak doci na kvalifikacije i nadamo se OI.
Bogdan je na EP sam vukao Srbiju do srebra i bio uvrsten u idealnu petorku, bas kao i na SP. Medjutim, na SP je bio i najbolji strelac turnira, sa 53% suta za 3 i 60% suta za 2, sto ne pamtim da sam video od jednog beka sutera, kog su pritom cuvali najbolji defanzivci. Bogdan je bio apsolutno igrac turnira i da je Jokic igrao na 70% svog potencijala, mi bismo osvojili zlato a Bogdan zasluzeno dobio titulu MVP. Jokic i Bogdan su biseri evropske kosarke, a Srbi su. Ne unosite razdor u komentarisanju njih dvojice, vi koji volite svoj klub vise od drzavnog tima.

qq

pre 4 godine

Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00

Hahahaha kakav ljubomorni maloumnik. Pa da li je moguce da je neko toliko podla licnost da ce da kaze tako nesto samo iz razloga sto njegov miljenik nije centar univerzuma? A o hrani tek... Tragedija. Pa da li si ti svestan covece da svaki igrac ima svoju dijetu koje se pridrzava? Svako od njih ce da jede poseban obrok ukoliko je to u interesu poboljsanja njegove fizicke spreme. A kad si profesionalni sportista, ne mozes da jedes supu i posle pola sata da ides da skaces kao konjina. Strasno.

cypress

pre 4 godine

Kokoškov obožavam te, nba trener je pomoćni u reprezentaciji srbije, moćna si srbijo, dovedi i kaminskog, igrao je srpsku ligu u americi, veliki pozdrav selektoru iz Zrenjanina

ivan

pre 4 godine

sale je sam uzeo olimpijsko srebro ako ste zaboravili,amere tesko ko da ce da dovede ispod 10 razlike a kamo li da ih dobije,vrv ce se odazvati najbolji posle debakla na svetskom(mislim na amere)a mi opet mozemo samo da jurimo srebro koje branimo

Matija

pre 4 godine

Veoma lepa vest,podrzavam. Ocigledno Djordjevic nije se mirisao sa Jokicem nije znao niti zeleo da ga koristi na pravi nacin i dozvali se pameti da dovedu coveka koji zna Nikolu u dusu i da probaju da naprave pravu stvar svaka cast. Zelim jos da kazem jednu stvar samo sramota me je nekada sto sam Srbin kada postoje ljudi,osobe koje su iz navijackih frakcija i ostave komentar tipa bolje da su doveli ovog,onog trenera (jedan trenirao Par a drugi Zve),sta ce nam amerikanac,sta ce nam stranac mi smo Srbi sve znamo najbolje a kao nacija i sto je najgore moralno,kulturno,po standardu unazadjeni 50god od modernih,normalnih drzava ! Treba da vas bude sramota nikada vam nista ne odgovara!! Reci cu samo napisao je jedan ovde ovako dobro dosli GOSPODINE MELOUN i svaka ti cast druze tako trena jer tako bi amerikanci napisali za bilo koga odakle god da je a da su ga pozvali u stab reprezentacije Welcome Mr..... pozdrav svima

petarczv

pre 4 godine

Stvorio ga je misko raznatovic kad ga je doveo u megu. Da nije niko nikad ne bi cuo za bucka iz sombora kojima su se svi "treneri" i "stručnjaci" smejali.

Kingston

pre 4 godine

Druže jesi ozbiljan kad kažes da je bogdan bolji od svih denverovih igrača?? Kako to samo vi to vidite a ceo svet i cela liga nba ne vide. Da je toliko dobar ne bi bio zamena u jednom od najgorih timova lige. A ti kazes da je bogdan bolji od svih jokicevih saigraca koji su drugi najjaci tim zapada!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:14)

A ko je pa to bolji od Bogdanovića ? Da nisu možda Heris, Barton, Huančo, Monte, Bizli, MPJ ? Bolji od Bogdanovića je jedino Marej koji da je konstantan bi bio all-star igrač a ovako...
Bogdan nije starter u Sakramentu zbog zvezdica nabedjenih i Divčevih ljubimaca Hilda i Fox-a

Deyan X

pre 4 godine

Pljunite me, ali problem reprezentacije nije iskorištenost Nikole Jokica, vec "prodaja" od strane naseg stručnog štaba na celu sa Djordjevicem. I to je uradio i sa Bajernom i letos sa reprezentacijom.
Zato je sada i Radonjic expresno smenjen u Bajernu, jer sumnjaju na namesten mec sa CZ u BG, tj na veliki poraz...

Biće bolje

pre 4 godine

Lepa vest, samo mozda bezpotrebno. Do finala sigurno možemo, ali ko da pobedi drim tim. To ni u teoriji nije moguce. Ali lepo je videti koliko su nasi ljudi u svetu kosarke uticajni.

Milena iz Slovca

pre 4 godine

Dragi Majkle,

Opet si pokazao i dokazao ljudskost i veličinu tvoje duše i lojalnost koju od malena gajiš prena srbskom narodu.
Hvala ti na svemu. Taivi kao ti nam vraćaju veru u bolje sutra i bolji životni standard koji nam naš predsednik već uveliko vraća na velika vrata.

Veliki pozdrav od Milene Mikane iz Slovca!

Milan

pre 4 godine

Kokoškov-Meloun, Jokić, Bjelica, Bogdanović, Marjanović, Teodosić, Micić, potencijalno Kaminski.... Može i ovako Milojević, Jokić, Meloun-Sakramento-Divac (Kukoč, Djordjević, Rađa, Svetislav Pešić...Bormio 1987., zlato i pobeda protiv SAD u finalu 85-75), KoKOŠkov.... OI 2020...Mnogo simbolike koja upućuje na to da Srbija ide po zlato na OI... Idemoooo! Srbija!

Milan

pre 4 godine

Pored ovoga još da se malo osvežimo na poziciji 4: Kaminski, Smailagić, Kravić...
+ malo sveže bekovske krvi: Radanov, Marinković
+ malo top talenta: Pokuševski
i eto ti recepta za BUM, gde god da se pojavimo ima da lomimo

Zuja

pre 4 godine

Zanimljivi komentari pogotovo ovi što pišu kako je Bogdan bolji igrač od Denverovih bekova Herisa, Mareja, Bartona ili Krejga i Bizlija. Pa ljudi barem imate priliku da gledate NBA u današnje vreme interneta, da li vi ponekad pogledate Denver? Pa nabrojani su za našeg Bogdana mlazni avion na terenu. Da li vi vidite koja je ono kontrola lopte i brzina koju ti igrači poseduju? Ili samo tako pišete na osnovu viđenog na amaterskom SP u košarci? Bogdan možda može sa njima da se takmiči u šutiranju trojki i to je sve. U svim ostalim segmentima igre ne može da im priđe. Ne samo Bogdan nego ni jedan Evropski bek nije ni blizu pomenutima. To je jednostavno tako. Što se tiče Melouna to je dobra stvar, jedan od najboljih trenera NBA poslednjih godina. Rešio je da se usavršava i vidi kako stvari stoje u Evropakoj košarci. Neće puno tu da se pita ali u eventualnom duelu sa SAD imaće šta da kaže.

gg5+

pre 4 godine

Sad kad vidi čovek moćan tandem Birča-Radulja ima da mu Jokić ulazi sa klupe kao i Saletu. Samo nek Ostoja stavi NBA out klauzulu Birči jedno 3 miliona, mada i to će da bude malo kad krene Meloun da se otima sa Popom ko će da ponudi Birčuljonisu veću platu i namami ga u NBA.

rodja raicevic

pre 4 godine

Malone se jednom opekao i pustio ga samog u repku. Ovaj se vratio 25 kila tezi i treba mu dva meseca da udje u formu na pocetku sezone. Ovo nije dovodjenje Malona, covek sam dosao da kontrolise debeljucu. U svakom slucaju pozitivna stvar za nas tim, Jokaru i Denver!!!

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji."

Košta da Malone motri na Jokića da se ne udeblja opet, jer Jokić u dobroj formi na startu sezone znači i sigurniji start sezone za Denver, što opet jača Maloneovu poziciju tamo... a siguran sam da ga podržava i menadžment Nuggetsa jer su kapiram vrlo raspoloženi da daju Bogdanu fine pare u nekom sign+trade-u za Gary Harrisa na ljeto.

FELIPE

pre 4 godine

Po meni je ovo super vest. Nisam ocekivao tako nesto ni u snu.
Sad bi bilo odlicno da Denver trejduje Herisa i npr. Portera, ili nekog pika na draftu za Bogdanovica. I onako Heris nazaduje, a Bogdan je rezerva foxu i hildu u onom raspalom sakrementu. Bogdan nije za rezervu.

objektivan

pre 4 godine

Mislim da je ovo zaista lepa vest, i protiv mogu biti samo oni dežurni mrzitelji svega dobrog. Ovo ujedno znači i da će Jokić sigurno igrati, kao i da će se igra graditi prema njemu. Imaćemo sastav koji na Olimpijadi može osvojiti medalju, i verujem da je to cilj. Pobedi protiv Amera u finalu se ne bi nadao, jer verujem da će ovaj put za njih igrati najmanje 3-4 igrača top klase. I još ne vezano za ovo da dodam, zašto da ne i stranac u reprezentaciji, ali onaj koji će doneti kvalitet, i nešto što nemamo, kao što nam je donela Pejdž.

Yep

pre 4 godine

Cek cek, trener vrhunske nba ekipe dolazi da bude pomocnik u srpskoj reprezentaciji, uz to trenira najboljeg srpskog igraca i komenatari su negativni? Sta je u glavama ljudi? Svasta se pisalo za Djordjevica koji je gurao tu patriotsku pricu i onda se prosu na svjetskom. Sad imas prvog nba trenera iz Evrope, americkog nba trenera koji ti trenira najboljeg igraca i plus super talentovane Milojevica i Jovanovica kao pomocnike. I opet ne valja prosjecnom srpskom nerealnom mozgu?! Zaista ne zasluzujete ovu sjajnu generaciju i igraca i trenera!

Imay

pre 4 godine

Bez obzira na rezultat - ovako radi stručnjak koji nije sujetan i zaljubljen u sebe! Zvaće i Micova sigurno, o Kaliniću da ne govorimo!

Dragan V.

pre 4 godine

Pa, zašto se brate ne pojavi pred Svetsko prvenstvo ... Da si bio tu Jokić bi igrao više i igrao bi na "svom" mestu, tako da bi mi sada imali to zlato ... Eh ...

nok

pre 4 godine

lepa vest,igracemo ozbiljnu a ne burazersku kosarku.Samo tako mozemo da dobijemo Spance, Argentinu I ozbiljne ekipe koje igraju dobro kad treba.

Zoran

pre 4 godine

Sve je to lepo i svaka cast ali ako ne bude igrao Teodosic bi ce problema. Imamo mi reprezentaciju boli glava ali kao i u fudbalu uvek ne sto malo fali.

Omuamua

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu !
Samo me nešto drugo brine, a KAKO ĆE PREŽIVETI " dnevna doza prosečnog ..." što nije ni u prvih 15 sa plusevima !???

Kojo

pre 4 godine

Jel palo nekom na pamet da je Kokoškov zvao Melouna da ga pita da li može Jokić da igra, a ovaj rekao ok može a'l pod uslovom da ja budem tu da kontrolišem šta radite sa njim. Ne znam koliko pratite ali za vreme svetskog u Kini Američki sportski analitičari i sportisti kao i navijači Denvera su se žalili kako Đorđević ne koristi Jokića dobro.Na svetskom nije igrao ništa specijalno i kad se vratio u NBA loše je krenuo sezonu. Možda je to bio uslov da puste Jokića da igra.

eto

pre 4 godine

postoji stvar koju većina ljudi ne primećuje, a to je da je na fiba turnirima teren manji. To izgleda nebitno, ali kod ovih naših džinova, to se itekako dobro vidi. Druga stvar je to, da su naši momci zapravo nekonstantni na šutu, a to je zato što su tehnički loši.
Pogledajte samo Bjelicu, Bogdana i Jokića. Svako od njih pogadja, ali šutira na svoj način. Ako postoji neki optimalan način, onda ili ni jedan ne šutira optimalno ili sva trojica ne šutiraju optimalno.
O nekim Jovićima i sličnima, da ne govorim.
Mi smo na svetskom ispali jer su nas sve reprezentacije na malim terenima gde svakako lakše čuvaju unutrašnju igru jer spoljni igrači bliže stoje još pustile da guramo loptu pod koš pošto smo imali slab šut.
E sada, ako se šta promeni u tom fundamentalnom elementu igre, možda nešto i bude. Inače mrka kapa.

req

pre 4 godine

Ne bih da budem bezobrazan, imamo dobar tim, ne bas u rangu USA, ali nikada nismo imali vecu sansu za cudo.
Medjutim, imam nesto osecaj da ako dodje to zlato na OI, iste godine i Kosovo sa se prizna, jer je to nivo razmisljanja nasih i svetskih politicara...

Mihailo

pre 4 godine

Glas za Jokica !

Svi mozete da glasate neograniceno puta na dan preko prozora BEZ ARHIVIRANJA.

Znam da ova procedura sigurno prolazi preko Google Chrome, Mozilla Firefox i Yandexa, bitno je

da se drzite ovog redosleda :

1. Otvorite prozor BEZ ARHIVIRANJA

2. Odete na link za glasanje

https://vote.nba.com/en?cid=nba:allstar20:institutional:nbacom:intsites:vote:traffic:global:english

3. Odradite proceduru glasanja i glasate

4. OBAVEZNO zatvorite taj prozor BEZ ARHIVIRANJA

Ovu proceduru mozete ponoviti bezbroj puta. Potvrda o uspesnom glasanju vam stize svaki put na email adresi koju ste ostavili na linku prilikom glasanja. Ovde u Sloveniji glasaju samo za Doncica da ne bi gubili vreme za stikliranje
drugih kosarkasa . Ja u Ljubljani neznam nikog ko ne glasa bar deset puta dnevno. Znam neke koji imaju super brzi internet pa posalju i trista poruka dnevno. Svi kazu tako reklamiramo Sloveniju!

P.S. I ja glasam za Jokica i Srbiju !

Deka

pre 4 godine

Nisam oduševljen, ali čovek ima znanje i to treba iskoristiti kad je već voljan da ga da. Svima nam je jasno da je drama što nije Srbin i da će taj angažman da nas košta finansijski, ali šta je tu je, iskoristimo to najbolje što možemo...

bruka i sramota

pre 4 godine

petarczv
Koliko si ti iskompleksiran majstore, pa to je za posmatranje. Ne možeš ni jedan komentar da sastaviš, a da ne pomeneš Bogdana i to naravno u što negativnijem tonu. Svaki ti se zasniva na tome samo da što više omalovažavaš dečka, bez apsolutno ikakvog normalnog razloga. Ozbiljno se zapitaj da li je sa tobom sve u redu, iskreno.
Što se tiče Malouna, mislim da je ok razlog, a to je izbrisati znak pitanja koji uvek pred neko prvenstvo stoji iznad Nikoline glave hoće li igrati ili ne. Ovako je sigurnije, jer prisustvom njegovog trenera, Jokić će biti tu sigurno.

P-76ers

pre 4 godine

Ja bih celu logistiku reprezentacije sastavio od trenera...

I da nose dresove moći će dosta novog da nauče od ovih ljudi...

Ne moraju da kumuju, dovoljno je kroz plot da gledaju...

C i n i k

pre 4 godine

Svaka čast na ovom dovođenju. I zaista, ne želim da mračim, obožavam košarku i navijam uvek za naše kao lud, ali braćo moja, znate li vi bre koliko ovo sve košta? Odakle?
(Čarls Barkli, 15. januar 2020 09:49)

Ne verujem da mnogo kosta cak mislim da se ovde uopste i ne radi o parama.

веверица

pre 4 godine

па како?!
ем није кум никоме овде, ем не зна вицеве као мута и не може толико да попије. немој да сад кваримо традицију и да уводимо неки професионализам и стручност у целу причу.
вицеви, капућино, опкладе, кумства... то је основ нашег друштва.

Mare

pre 4 godine

"Čekaj, jel april? Mnogo je hladno za april.."
Ne znam kako da reagujem. Imamo trenera koji je osvojio Evropsko i pomoćnika koji je sa pristojnom NBA ekipom pobeđivao u plej ofu najjače lige na svetu.
S druge strane, imamo trenera koji drži rekord po broju poraza u NBA i pomoćnika koji je glavni krivac za polovinu poraza svoje ekipe.
Ne znam ovo na svašta može da izađe.

nnnn

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)

I sad si ti kao pametan!? Pa ako puknemo, sto je moguce, lopta je okrugla, ti ces biti u fazonu, pa znao sam itd..

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Ovo moze biti odlicno ali i lose resenje. Sve zavisi koga pozovu. Oba trenera vole brzu kosarku. Kratak napad sa mnogo trcanja, protrcavanja iza- ispred igraca, iz bloka.."

Ne bih se složio. Kokoškov definitivno voli "run and gun" košarku, ali Malone, kada ne igra napad preko Jokića preferira spore akcije... Istina to je dobrim dijelom do toga što je Murray kao izgubljen nekad kad treba da doda loptu sa kapice, ali Malone sasvim fino organizuje igru bez mnogo utrčavanja.

Pogledaj npr prošle godine kako je igrala klupa Denvera kad Jokić nije na parketu, gotovo sve akcije idu ili na šut spolja ili na Plumlee-ja u reketu. To je tip košarke koji mi bez problema možemo da igramo, zato i mislim da će se dopasti igračima jer umije itekako da forsira 'mušku' košarku kad treba.

Zvezdinho

pre 4 godine

Po meni dobar potez. Da se unese nesto novo i da se nesto novo nauci. I jos sa nasim pomocnicima koji treba da jos uce a ne kao u rukometu i fudbalu, prvi posao pa selektor reprezentacije. I Vladimir Jovanovic i Dejan Milojevic cu po meni veoma perspekrivni treneri.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Mene samo interesuje da li su svi oni prvo kontaktirali tetku i dobili njen blagoslov? Nemoj da posle bude puj Pike ne važi :) Mora malo šale :) Inače vest je odlična jer Joka bez nadzora ne ume da igra.

čovjek koji zna

pre 4 godine

"Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча.""

Ako imamo kvalitetne igrače, a nemamo u datom trenutku trenera koji može da ih postavi da igraju za medalju koju zaslužuju, onda ne vidim zašto ne bi pozvali stranca dok god je to neko ko bi se uklopio sa našim tim i po pitanju mentaliteta i po pitanju stila igre koji planira. Na kraju krajeva danas gotovo svi naši reprezentativci igraju van granica bivše Jugoslavije, a sve veći broj ih igra u SAD (uključujući i mlade igrače koji igraju razvojnu ligu ili koledž košarku), tako da im ne bi bilo teško da se priviknu na trenera sa 'inostranim' jezikom i idejama.

Igrači sa druge strane... to ne bih ništa dirao osim ako nije situacija kao npr Kaminsky koji ima želju da igra za reprezentaciju jer se osjeća kao da je naš, a ne radi koverte ispod stola, ili recimo da neki igrač koji etnički nije naš ali je proveo mnogo godina u Srbiji (npr odrastao ovdje) izrazi želju da igra za nas... ali opet to bi sve zavisilo od slučaja do slučaja, jelte.

MYNX

pre 4 godine

Ovo je odlična vest evo i razloga....prvo jedan dobar čovek....drugo čovek koji najbolje zna Jokica i zna kako sa njim....trece znaci da ce on uvek biti tu....i četvrto znaci da Kokoškov gleda stvari samo kako da reprezentaciji bude bolje....jel nema nikakve veze s Melounom nisu nikad nigde radili zajefno....doveo ga zbog vodje tima....znaci ni po rodbinskim vezama,ni stričevima,ni kumovskim vezama i politickim....i dalje eto ga Jokic kako sad odjednom moze uvek da igra a pre nije mogao(čitaj pod Danilovic koji se svadjao s njegovim bratom....i tu nastala prva mrznja prema Jokicu),(čitaj pod Djordjevicem svadja s Miškom),i dobro je sto ce Jokic biti vodja....znaci oravi istinski vodja....a ne da se na to mesto gura neko svom snagom na štetu drugih,ko to nije....Jokic je vec sada najbolji Srpski igrac svih vremena i on mora da bude i vodja i lider ove reprezentacije....i da za igracw poput Bircevica,za koje niko ne zna po osnovu kogj kriterijuma igraju u rep.... vise nece imati mesta....samo najbolji!

Saka

pre 4 godine

Ovo garantuje igranje našeg pravog najboljeg igrača, postavljanje bogdana na sporednu ulogu, bjelica uz jokica predvodnik, smajli... Samo da ne dovode neke igrače koje nemaju veze sa srbijom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 15. januar 2020 01:06

Komentar jednog pacenika!!!

Tozovac

pre 4 godine

Petreczv, brate, pa ti i dalje imas kosmare zbog Bogdana. Pa 7 godina je proslo!? Evo ja sam ga preboleo cim je Nolan ubacio onu trojku pored njega. Cak mi je sad i gotivan.

Bravo

pre 4 godine

Bravo Kokoskov. Tako se to radi.
A ne kao sujetni Sale Djordjevic ili Zeljko Obradovic. Pa kad puknemo zbog njihovog inata, neznanja i sujete, opleti po igracima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Pa ne dolazi u stručni štab reprezentacije Hrvatske...Opasno si jarane nešto pomešao....

nok

pre 4 godine

samo tako mozemo da igramo takmicarske utakmice,a ne Ono,dobijas prijateljske,a naletis posle u takmicenju na Spance ili Argentince I Oni te oderu lagano.Zbogom burazerskoj kosarci,kvalitet imamo,samo ga treba uozbiljiti I tempirati.

nista o nicemu

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

Trener drugog najboljeg tima na svetu u regularnom delu sampionata ce biti pomocnik selektoru Srbije

Zastava101Specijal

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Prvi komentar pročitam i odmah vidim rečenicu tipičnu za srbe, odmah slutnja na nešto loše, bez obrazloženja zašto, dali zbog kokoškova, melouna ili jokića, ma važno da ti eto znaš, kada odete na komentare bilo koje nacije u regionu mi smo naj veće zloslutnice u regionu a i šire.

76er

pre 4 godine

Kao sto sam napisao jednom prilikom, ume Meloun dosta gresaka da napravi, ali kad vidim koliko voli Jokica, a ovo je najveci dokaz toga, zelim im da ceo zivot saradjuju! Odlicna vest, napred Srbija!

djuro

pre 4 godine

@Po broju i usaglasenosću pozitvnih komentara kao da se radi o botovima na odredjene političke vesti.Posto se ozbiljno pobrinuo za svog pulena i doveo mu ličnog trenera mislim da taj isti koji je to učinio ne bi trebalo nista da prepusti slučaju.Mislim da bi se moralo ozbiljno razmisliti i o tome da posto odredjenom igraču ne odgovaraju uslovi igranja za reprezentaciju da mu se i drugi neophodni uslovi ispune.Mislim,sta ako mu ne daj Boze ne odgovara hrana koju jedu ostali reprezentativci?U tom slučaju predlazem da mu se pored pomoćnog trenera,tj. ličnog trenera,obezbedi i pomoćni kuvar.Ustvari,neka to bude glavni kuvar,samo za njega.Evo,recimo neka njegova mama bude glavni kuvar samo za njega,da mu sprema snenokle i sta već dete voli.
(Gavra, 15. januar 2020 03:00)







Opet politika i NVO na sportskim vijestima??? I to u 3h u jutro?? Zorom se vraćaju u svoj kovčeg na počinak i tako u krug..
Molim administratore da bar nekim krstićima upotpune dizajn sportskih strana na ovom portalu, kako bi nas ovakvi i slični ostavili na miru!
Da imamo bar sport gdje se mi i suparnički tabori možemo smejati i svadjati u miru...

Proka

pre 4 godine

Jokic nije standardni igrac (Djordjevic nije imao pojma sta sa njim da uradi) a prisiustvo njegovog trenera ce olaksati posao Kokoskovu. Koliko jos stvari pride da ni ne pominjem. Naizad da se neko ponasa profesionalno.
Koliko to kosta? Avionsku kartu i vecera u Skadarliji.

nikolabg

pre 4 godine

Izuzetan potez. Vidi se da je Igor zaista maksimalno posvećen i željan uspeha sa svojom zemljom.Gleda svaki detalj i stalo mu je s jedne strane da naši najbolji mladi treneri stasavaju i prenesu svoje ideje a s druge da se najbolji igrači osećaju komforno i da se s njima ozbiljno radi.
Ideja je očigledna, da se igra podredi Jokiću i da igra da kažemo "liči" na onu koju igra u Denveru. Iskreno nadao sam se da će to biti slučaj na Svetskom kupu i kao posledicu pogrešnog pristupa smo imali istrošenog Bogdanovića koji je izginuo sam, Jokić ugušen, Bjelica pao u neki drugi plan i odigrao najlošiju košarku u životu.
Sad će nadam se biti drugačije. Svakom NBA igraču će biti nadjena prava uloga. Vidimo kako igra Nikola, kako u poslednje vreme igra Nemanja, Bogdan uvek odigra najbolje za svoju zemlju. I ono što će po meni biti najvažnije, uloga ostalih igrača koji moraju biti spremni da poguraju po potrebi, to je falilo na poslednjem prvenstvu.
Sve u svemu svaka čast na potezu i samo napred.

Aleks

pre 4 godine

@Rade Najbolji komentar na ovu temu, zaboli me glava kad uđem u komentare a ono podela oko reprezentativaca koja traje već mesecima. Tome ne bi trebalo da bude mesta i svako bi trebalo da zauzda svoj jezik, odnosno prste na tastaturi, pre nego što krene da lupeta gluposti.

Što se Melouna tiče, zaista bomba vest. Mislim da niko ovo nije očekivao. Sa njim sigurno dolazi Jokić jer ne bi Meloun bez njega, odnosno, biće da Jokić više neće moći da dođe bez Melouna. Moguće da je uslov da oni idu u paketu, ali nije to strašno. Meloun je okej čova, voli svoje igrače, radoznao je, voli da upija nova saznanja. Kokoškov je već tu, a pomoćni je trener u timu gde su nam druga dva najbola igrača - Bogdan i Beli. Očigledno se planira da okosnicu tima čini NBA trio Jokić-Bogdan-Beli. Opet, dominantan razlog što Meloun dolazi je verovatno taj da spreči da se Joka unazadi kao letos, jedva se povratio, i psihički i fizički. Oni jednostavno moraju da čuvaju igrača u koga toliko puno ulažu i od koga mnogo očekuju. Tako da koliko će on taktički da se pita - ne znam, a i smatram Igora boljim taktičarem. Ali da može biti od pomoći, može, i nije šteta što će biti tu.

Andrija

pre 4 godine

Свака част Мајк Малоуну, али ово није добро за Србију јер представља увођење странаца у репрезентацију "на мала врата". Сутра ће неком пасти на памет: "Ако може помоћни тренеер што не би и главни" или "Ако су тренери станци дај да убацимо и по неког играча." А онда то више није Србија. Направиће се циркус као у клупској кошарци и многим репрезентацијама. Данас Малоун, сутра неки "змајчек" Рендолф. Јел нам то треба?
(Младен, 15. januar 2020 11:18)

Au brate na kojim si ti tabletama! Gluplji komentar nisam odavno čitao :-))))

DAVOR

pre 4 godine

Tako su se negativno neke neznalice kao o odluci Kokoskova da u strucni stab dovede Melouna odnosile prema Maljkovickoj kada je u reprezentaciju pozvala Danijelu Nikol Pejdj.Izmisljali razne razloge poput onog da zauzima mesto nekim nasim devojkama i sl. Pa su njih deve uz ostale nase reprezentativke napravile revoluciju u nasoj zenskoj kosarci. Koja traje i danas i posle povlacenja iz reprezentacije Pejdj. Tako da ne treba obracati paznju na reakciju zacaurenog konzervativnog dela Srbije. Bravo Kokoskov puna podrska!

Goran

pre 4 godine

Ovo je jako pametan potez i za Denver. Videce na licu mesta kako se ostali igraci uklapaju sa Jokicem i mozda pronadju nekog novog Jokica. Posto ce biti visoko plasirani na draftu ne mogu da ocekuju dobre igrace iz Amerike. Morace da se oslanjaju na strance a nema bolje prilike za Melona nego da vidi potencijalne igrace na delu pored Jokica.

Mirko

pre 4 godine

(petarczv, 15. januar 2020 01:14)

Brate, aj malo sjaši sa tim hejtom na Bogdanovića! Ja navijam za Zvezdu, al ti si bolestan (mada uopšte i sumnjam da si zvezdaš).

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

dovlanu: pa šta i da igra , stranac za Srbiju?? Ako pravi razliku na poziciji, a mi deficitarni u čemu je problem!? Zaboravih, mi smo velike Srbende!!

PG13

pre 4 godine

Sta se loziteee, lik js cisto tu da drzi oko na Jokicu i da pripazi da se Jokare ne forsira previse ili ne daj Boze povredi i eventualno ne vrati 10kg viska. Denever pazi svoju zlatnu kvocku

Alex

pre 4 godine

Svaka čast na potezu! Dosta mi je slepog patriotizma! Stručnjak je stručnjak! I mi najzad u korak s normalnim svetom! Bravo treneru!!!

Alex

pre 4 godine

Plus pomocni trener Milojevic koji je naparavio Jokica. Imamo 6 dobrih NBA igraca. Ocigledno prelaze Na NBA stil kosarke. Kosarka Ace Nikolica ostaje u vitrini sa starim trofejima.

krajisnik

pre 4 godine

Meloun moze da ocekuje dobrodošlicu kao niti jedan drugi amerikanac.
Kokoskov pokazuje da nije sujetan i da je napravio sjajan prvi korak

Ivan

pre 4 godine

Ovo se zove oštriti se na zlatnu medalju. Jer, sad je teško i zamisliti da se ne kvalifikujemo za LOI. Velikih razlika će biti. U odnosu na Đorđevića, koji je kao trener bio bez autoriteta kad je došao, pa su prvo Miloš a onda i Bogdan bili lideri, sad ne mogu da zamislim da će pored Kokoškova, Malouna i Jokića neko smeti da kaže nešto. Mene to trenutno najviše interesuje: kako će se Teo uklopiti?

DaK

pre 4 godine

Za mene odlicna vest. Treba znati iskoristiti Jokica i sititi igru i u kombinaciji sa njim naci najbolje resenje za Bogdanovica i nase bekove. Jeste Bogi odlican igrac ali bazirati igru na njemu nije dobitno resenje. Ako bude uspeo da se uigra sa Jokicem, moze biti enigma za ostale timove. Prosli tim je igru bazirao na Bogdanu, a Jokic je bio sporedan u toj prici. To nije uipste bilo dobro i videlo se da Bogdan ne moze biti lider tima. On je vrstan strelac ali ne lider. Slican je bio i Danilovic. Nije bio lider.

ja

pre 4 godine

Alo, Srbi...jel mozete barem jednom da ne budete zajedljivi i da pogledate sliku otvorenih ociju i otvorenog uma !!! Dali mislite da Kokoskov i Meloun dolaze zbog dzakova para ? Gospodo, ogromna je cast biti deo reprezentacije Srbije, narocito u trenucima kada imamo vrhunske igrace koji igraju po celom svetu. Zamislite kako je protivnickim ekipama kada na nasoj klupi sede Kokoskov i Meloun i jos bitnine, kakvo samopouzdanje ce imati nasi igraci. Znaci, bravo za trenere i ekipu, svim srcem sam uz vas !!! A o tome kakvi su treneri Sale Djordjevic, Duda Ivkovic...necu trositi reci i siguran sam da ce i oni biti jaaaaaaako ponosni na svoju reprezentaciju i njihove uspehe.

Dag Kristi

pre 4 godine

Ovo mu dođe kao da Savo Milošević dovede Poketina za pomoćnika...
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:21)

Brate, nije baš tako. Ovo mu dođe kao da Poketino dovede Klopa otprilike.

Kalina je u pravu

pre 4 godine

Opet će se stvoriti ogroman pritisak na igrače da osvoje zlato. I opet će besni forumaši i besposličari linčovati igrače i trenera u komentarima kad budu izgubili
(Oki, 15. januar 2020 09:24)
Na OI nema pritiska zlatne medalje jer Ameri u poslednjih dvadesetak god salju ozbiljnu reprezentaciju na to takmicenje i uvek su najveci favoriti.Srebro mu dodje kao zlato.Osim toga valjda su izvukli neke pouke od proslog leta.

Njava

pre 4 godine

Ne kontam sto su neki pesimisti. Kokoskov gradi plan za buducnost nase reprezentacije. Kad pogledamo strucni stab, ne vidim cega treba da se bojimo. Naravno, niko ne moze garantovati da se ne moze ponoviti Argentina, ali ljudi moji, to je kosarka jednostavno.

legolas

pre 4 godine

Sta znaci kada te Zapad isteše i postanes vrhunski profesionalac, tako da uradis sve zarad uspeha svoje reprezentacije. Iskreno, profesionalno i bez sujete, koja je prepreka skoro pa uvek kod nas, u svakoj oblasti. Svaka cast Kokoskovu i Melounu.Nije u pitanju nikakva lova vec zelja za takmicenjem, novim iskustvom sto se Melouna tice i zelja zauspehom od strane Kokoskova. Jokicu odvedi ga na somborski gulas a potom na rostilj!!!Zalijte sve jednom domacom!

miro split

pre 4 godine

Šta vi sve natirate ljude da obećaju kad ih napojite onom šljivovicom.
Još će se Denver zvat Denver Crvena Zvezda,a Sakramento će imat ime Partizan.

Demar Derozan

pre 4 godine

Iskoristicemo Jokaru do maksimuma, baziracemo igru na njemu, a Igor pokazuje od samog pocetka da sagledava stvari u celini, bravo i podrska ovoj gospodi! Takodje bih podvukao da kosarka ponovo pokazuje kako se temeljno radi, za razliku od npr. fudbala i rukometa gde se ne zna red i gde politika vodi glavnu rec.

g4

pre 4 godine

Pa 2002. na SP-u u Indijanapolisu je kondicioni trener ili fizioterapeut, ne mogu sad da se setim, nase selekcije, bio Amerikanac iz Sakramento Kingsa.

мики

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
(Masi, 15. januar 2020 01:15)

Мелоун боље жели Србима него што велики број Срба жели свом народу. господин човек, супер интелигентан, и још тренерски мајстор. на клупи су сада два господина, неће бити псовки, дреке, панике, а ни ега. нестварно добар стручни штаб.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Ovako.
Imamo najboljeg centra sveta, trener koji ga je uzdigao tamo je pristao da pomogne trenerima naše reprezentacije? Pa vrh! Morate da razumete Jokic u drugom NBA timu, pod drugim trenerom nije ni deo ovog Jokica sada. To je realnost. Videli smo letos kako Đorđević nije umeo da ga iskoristi i ovo Kokoškov hoće da bude siguran da će ga iskoristiti kako treba.

патлиџан

pre 4 godine

На страну његов допринос, човек прихвата улогу помоћног тренера и одриче се свог лета да би помогао некој репрезентацији.
Не могу наћи где је ту његов интерес осим поштовања према Николи и његовој постојбини (човек је више пута боравио код Николе).
Капа доле!

Sever

pre 4 godine

Odlična vest, iskoristićemo Jokića na pravi način, Bogdan će biti rasterecniji i to je dobitna kombinaciju. To što je stranac pomoćni trener nikome ne treba da smeta jer je glavni nas i tu bilo šta dugo je bezvezno komentarisati. U ovom potezu KSS vidim samo najbolje za našu reprezentaciju.Puna podrška!

Aleks

pre 4 godine

Morao sam jedno 5 6 puta da pročitam da bih shvatio šta sam pročitao? E pa Meloune Majče, dobrodošao!
Mislim da je već dogovorena stvar izgleda i neki trejd da Bogdan ide u Denver, ili možda Bjeli, izgleda mi tako.

mighty banana

pre 4 godine

Aman manite se Đorđevića više! Šta je uradio uradio je, hvala mu i za dobro i za loše, život ide dalje. A kao i obično svim srcem uz reprezetaciju!

Oliver Kosta

pre 4 godine

Taman da se iskoristi talenat koji imamo u Jokicu a ne da covek igra 10 min i ulazi sa,klupe a jedan je od boljih u NBA. Glupost nevidjena.

veliki strumf

pre 4 godine

Interesantno da je pomocni trener selektor, a da njemu glavni trener jedne od najboljih ekipa u NBA bude pomoćnik. Ali, Meloun je specifičan čovek. Pre 2 godine je zbog tada ipak ne toliko ni poznatog i značajnog igrača Jokica boravio izvesno vreme u Srbiji, u Somboru, kad je ono trenirao i prevrtao gume. To je već tada bio neverovatan podatak, da jedan NBA trener dodje zbog igrača čak u Srbiju i nadgleda njegove treninge kako bi ovaj smršao i doveo telo u red. Dakle, nekonvencionalan, ali pozitivan i čini mi se dobar čovek. Često grli i bodri igrače, vidi se da ima dobar odnos sa njima. Verujem da će njegovo prisustvo na klupi svim našim igracima biti motiv više.

djuro

pre 4 godine

@S konja na magarca.., trener NBA tima- pomoćnik selektora
(bh, 15. januar 2020 07:08)



Pa nije uzeo vašu reprezentaciju.. čitaj malo, riječ je o Srbiji, zemlji košarke...

Догодине у Призрену!

pre 4 godine

Браво! Такав рад нам треба у свим спортским савезима, поготово у рукомету и фудбалу!

Veljko

pre 4 godine

Pa ljudi moji,da li je ovo moguće!
Kakva divna vest.
Koja je to ljudina!
Onda nas Ameri ne vole,svet nas mrzi....
Međutim,koliko god ova vest govori o Melounu,pomalo nam otkriva sliku i o Jokiću,njegovim ljudskim kvalitetima na prvom mestu,a zatim i o igračkim na drugom.

djc-xxx

pre 4 godine

Sjajna vest! Ovo našoj ekipi i te kako daje na težini! Zamislite samo kako ce nas posmatrati ostale ekipe, svetski mediji, stručnjaci...
Srbija, sa tolikom košarkaškom tradicijom, dokazana sila, zemlja košarke, sa nekoliko NBA igrača, Jokićem, a sada i sa TAKVIM stručnim štabom! Postajemo...nemam reči, ali iskreno...

download

pre 4 godine

Сале је знао шта је радио сада Игор ради шта мисли да је добро. Сачекајмо па да видимо резултате па онда коментаре.

Sibirac

pre 4 godine

Kad je bio Meloun u Beogradu prošlog leta na tribinama na pripremnoj utakmici baš sam želeo da tribine skandiraju njegovo ime, ne bi znao čovek šta ga je snašlo. Možda se to ipak i obistini...

Aleks

pre 4 godine

Bomba vest, nisam očekivala da se pregovara o ovako nečemu! Meloun ne bi dolazio bez Jokića, odnosno obrnuto, očigledno Jokić neće moći bez Melouna. Verovatno želi da osigura da će biti bolje iskorišćen nego letos. Dobra stvar je da Savez očigledno računa na Jokića, a već je doveden Kokoškov koji je pomoćni trener u timu gde su druga dva najbolja igrača Srbije - Bogdan i Beli. Ciljevi su visoki i ide se na to da okosnicu tima čine NBA igrači, osovina Jokić-Bogdan-Beli. Iskreno, ako se oko njih skocka ekipa i svi se međusobno uklope, sva trojica budu zdrava i u top formi na leto, taj tim će moći da se pošiba sa svakim i dobija. Ipak ne bih previše da se hajpujem oko Melouna, jer on u Denveru pokazuje neke trenerske mane sa svojim šablonskim izmenama, neosećanjem momentuma ekipe na terenu i sl., ali da može da pomogne Igoru - može! Neka im je sa srećom! :)

...

pre 4 godine

Umesto toga Amer,trener Jokicev iz Denvera,cika Misko ti li si upleo prste?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Masi, 15. januar 2020 01:15)
Druze, o tome kakav je Malone trener mozemo polemisati, ali ono sto je kljucno u ovoj vesti je da Denver daje ne samo dozvolu, vec i apsolutnu podrsku Jokicevom igranju za reprezentaciju, kao i da Kokoskov planira da iskoristi sav njegov potencijal. Za slucaj da neko brine zbog Bogdana, on ce samo dobiti ovim jer ce imati vise otvorenih suteva i manje ce se umarati u organizaciji igre, sto je silom prilika morao da radi i na svetskom i na evropskom prvenstvu. On to ume, i to vrlo dobro, ali mnogo je bolji kao cisti bek suter.

Neka Tamo

pre 4 godine

Bice interesantno videti kako ce se Teodosic uklopiti u to da se sve vrti oko Nikole, i kakva ce njegova uloga sada biti u reprezentaciji. Ovo ce biti ili jos jedan Novi Sad ili pun pogodak. Nema trece opcije. Sve ili nista. Ne bih volela da to bude sistem Nemacke sa Novickim, jer mislim da svi nasi igraci, ne samo NBA igraci, zasluzuju vise od toga da samo prenose loptu Jokicu.

Sinalko

pre 4 godine

1-Micic-Teo-Jovic
2-Bogdanovic-Guduric
3-Kalinic-Lucic
4-Bjelica-Smaili
5-Jokic-Milutinov-Bobi

Trener: Kokoskov
Malone

Brutalan tim !

Millennium

pre 4 godine

Samo polako i bez histerije. Da ne bi posle bilo drvlje i kamenje. U dobrom pravcu ide, treba dati vremena Kokoškovu da uradi šta zna.

Mladen

pre 4 godine

Verujem da i najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će ovo postati ovako jaka priča posle neuspeha na svetskom prvenstvu. Mnogi su pričali da na svetskom odavno nismo imali jaču reprezentaciju, igrački možda i nismo, ali reprezentaciju ne čine samo igrači. Sada se može reći da odavno nismo imali ni jači stručni štab još od tandema Ivković-Obradović. Sve ovo može da bude jedna lepa lepa priča.

kuduz

pre 4 godine

ljudi u americi su otvorenog uma i spremni su da uce ceo zivot,dolazi covek da upozna novu kulturu,ljude,da nauci malo o evropskoj kosarci,malo sa Jokicem da individualno radi..on samo da skine neki nov set kod auta i on je srecan covek

Dragan Feliks

pre 4 godine

Sjajno. Njegovi motivi su svakako i zaštita nejvrednije investicije svog kluba ( Nikola Jokić ), i verovatno prikupljanje nekih novih trenerskih i ljudskih iskustava, a moguće je i da u perspektivi ima volju da postane trener Američke selekcije a iskustvo ovog tipa uz dobar rezultat mu u tome svakako može pomoći. Sa druge strane mi dobijamo jednog vrhunskog trenera sa zavidnim iskustvom rada u NBA, kao i potvrdu da bar Denver razume želju svog najboljeg igrača da igra za nacionalnu selekciju.

belgrado

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa, 15. januar 2020 01:18)

evo i ja da pitam isto pitanje :d

drvobradi

pre 4 godine

Zaista lepa vest. Da je neko hteo da sastavlja idealnu priču, ovo ne bi ni u najludjim snovima pomislio. Imamo odličnog trenera, NBA trenera za pomoćnika i još 2 perspektivna trenera u timu (Miloje i Jovanovic) koji su tu da uče.

app

pre 4 godine

Pored velikog uticaja koji ovo može da ima na igrače, ovo će biti neverovatno iskustvo i za Milojevića i Jovanovića. Koliko naših mladih perspektivnih trenera dobije ovakvu šansu, šansu da rade sa NBA trenerom koji je drugi na zapadu! Svaka čast za potez!

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

tocka

pre 4 godine

Meloun stvarno voli Nikolu i Srbiju, a ovim to i pokazuje.
Svaka čast, naježio sam se, nama će pomoćni trener biti trener drugog tima zapada NBA. Ovo je ogromna stvar za srpsku košarku.

JPR24

pre 4 godine

Kokoškov očigledno ima najveće ambicije ! Pomoćnici trener FMP-a i Miloje, koji poznaju mlade, imaju znanja, iako trenutno Miloje ima losije rezultate sa Megom, ipak i ekipa ove godine nije uopšte pravljena za neke ambicije, niti ima realno talentovanih mladih ! Dok Jovanovic ima dobre rezultate sa nekoliko mladjih igrača koji su potencijal za više. Uz to sad i Meloun, koji nije na nivou najboljih trenera u NBA, još ima doduše da radi, ali polako ima rezultate, a Jokicu je dao poverenje i veruje u njega 100% od samog dolaska Jokica u NBA, i ima šta da doprinese i našoj reprezentaciji. Sve je to pozitivno. Sad preostaje samo da se malo glave olade, da ne pocinje hajp sa osvajanjem kao na SP-u, pustiti ljude da rade, i biti navijač, a ne praviti neku atmosferu kao da smo već osvojili ! Ono sto je važno, to je da Kokoškov zna šta hoće, savez ocegledno podržava, pa tako i treba, tako možeš imati ambicije, i spremati se mirno i sigurno za najveće turnire.

kibo

pre 4 godine

Već je jednom govorio kako želi da trenira još srpskih igrača, bio je u Srbiji nekoliko puta, išao u Sombor i slično. On prosto traži još srpskih košarkaša koje želi da dovede u svoj klub, a kako je i sam rekao , treba mu neko ko je dovoljno košarkaški bezobrazan da šutne kad ne bi niko i da pogodi.
Generalno i on sam traži i gleda svoj interes dovođenjem novih košarkaša sa našeg podneblja.

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

Igor

pre 4 godine

Svaka čast Kokoškovu, ovako razmišljaju uspešni ljudi. Otvoreni za ideje i pomoć, bez sujete koja krasi nas Balkance. Vidi se da je čovek dugo bio na Zapadu, ovo nikada ne bi uradio ni jedan trener iz one stare škole...

Mica

pre 4 godine

Sta li samo lupate negativci. Sta fali sto je pomocno trener? Covek ima iskustva, dobar je trener i gotova stvar. Samo veliki plus za nasu reprezentaciju. Da necete mozda Alimpijevica za pomocnog? Prvo ste kukali da Kokoskov bude trener sad vam ne valja ko mu je pomocnik.

asd

pre 4 godine

Meloun zeli da stekne iskustvo u reprezentativnoj kosarci pa da jednog dana mozda zauzme i mesto koje trenutno drzi Greg Popovic a to je mesto selektora USA tima.

Ogi

pre 4 godine

Wow, kako dobra vest. Mislim da ce se kroz ovo mnogo nauciti i mnoge prilike se stvoriti.
Dobra je motivacija za nase NBA igrace da igraju za reprezentaciju. Nasi igraci ce moci da rade sa dva NBA trenera. Cela nasa organizacije ce moci da nauci od njih. A domaci treneri (Vlada i Miloje) imaju priliku da, pored toga sto mogu da nauce, se promovisu i preporuce za neki dobar angažman.
Ovo isto stvara lepe prilike za Kokoskova u budućnosti.

PeraŽdera

pre 4 godine

Mozda ce ovo biti neuspeli koncept - gradjenje oko Jokica kao centralne figure. Kazem mozda i ako sam siguran da nece. Prosto je prirodno. Ako imas najboljeg centra Nba ili u top 3, koji tako utice na igru drugih, prirodno je da se ide u tom smeru, da se pokusa a ne da se prica unapred i pretpostavlja u prazno, predrasudno. Super potez, POSEBNO sto je i Milojevic tu.

bubamara

pre 4 godine

E stvarno smo cudni. U fudbalu smo dovodili razne Dik Advokate, Klementee i ostale (ne pratim fudbal) i to nam nije smetalo sto su stranci, a sad je kao nekima problem sto je Meloun u strucnom stabu. Mislite da nasi treneri ne razmenjuju iskustva sa trenerima iz Amerike? Itekako razmenjuju, i to nije sramota. Cak je i Greg Popovic pricao da je mnoge akcije San Antonia uzimao od Dude i Zeljka, a i oni od njega. U ovoj prici su svi na dobitku, Meloun ce sigurno nesto nauciti od nas sto bi mogao da primeni vec naredne sezone u Denveru, a i nasi treneri ce nauciti nesto od njega, posebno Deki i Vlada koji bi u buducnosti mogli da sa stecenim iskustvom preuzmu reprezentaciju. Nakon toga bi i oni doveli neke buduce mlade trenere u strucni stab. Od igraca koji trenutno igraju, a koji bi nakon zavrsenih igrackih karijera mogli da budu treneri, su npr. Jokic i Teodosic. Obojica imaju izuzetnu inteligenciju a i dobro citaju akcije.

Nije to lepo Nebojsa ljuta zverko

pre 4 godine

Kako sad bravo za kss kad nije po ustavu izabrana skupsina predsednik mandat sekretar statuti m*do sarma vino zupa bla bla..

Mirko

pre 4 godine

Uuuuu... Do j...! Kakva vest ljudi!
Nisam mogao ni da zamislim ovako nešto?!
Malone je veliki poštovalac naše košarke, Srbije, Srba i naše istorije, veoma je dobro upoznat sa time.
Odlična je osoba i uklopiće se fantastično u naš stručni štab.
Jedini koga bih još više voleo da vidim tamo je Kari Pešić i eventualno Sale Obradović, ali svi naši treneri misle slično, i zato nam treba neko ko je out-of-box, ko će proširiti naše viđenje košarke, a ko drugi nego Malone? Pre svega što već četiri godine radi sa Jokićem i drugim timom u Zapadnoj konferenciji i 4.tim timom NBA!
Njegovo iskustvo je neprocenjivo za ovu našu priču. Još i Miloje i Vlada Jovanović uz Kokoškova - sve su "rupe" popunjene.

papaja

pre 4 godine

Ne mogu da se setim kada me je neka sportska vest ovako odusevila.

Ovako razmisljaju profesionalci i ljudi bez sujete. Jedan odluci da igru bazira na najvecoj zvezdi u timu i zove u pomoc onog koji ga najbolje poznaje. Ovaj drugi odgovara, odvaja svoje vreme i znanje, nesebicno ga deleci zarad uspeha kolege i nase reprezentacije(mislim da je u ovom slucaju njegov licni interes na drugom mestu).

Nemam reci...

hajnehaj

pre 4 godine

Sve i da puknemo, da nam jedan vrhunski nba trener bude pomocnik trenera reprezentacije, to je jedan od najvecih dogadjaja u istoriji naseg sporta od kad smo postali samostalni. Medijska paznja u americi ako bude i toliko povecana da oni to spomenu na nekoj i nevaznoj nba utakmici, to je presedan, sta su oni ikada znali i htjeli da znaju o internacionalnoj kosarci. Da ne kazem da se desi najbolji moguci scenario pa da mi sa ovim legendarnim duom trenera odemo na olimpijadu... Ne smijem ni da pomislim, ogromno za Srbiju!

Милорад ®

pre 4 godine

Скућиће се он у Србији кад дође време за пеМзију, упамтите.

Ваш Милорад, дописник из Бајчетине. Специјалан поздрав Ружици.

big

pre 4 godine

Ovo je sjajna vest, pre svega za naše mlade trenere, pa i za samu ekipu. Koliko će samo obojici pomoćnika to biti od koristi, a samim tim i srpskoj košaraci, biće lepo gledati.

Ej, dva glavna trenera NBA tima i dva trenera ekipa koje stvaraju mlade igrače u pohodu na OI. Meloun je još i defanzivni specijalista, mnogo, mnogo je ovo dobra vest.

maRE

pre 4 godine

Šta ste se odmah nakostrešili, čoveka očigledno vuče nesto prema Srbiji, sem toga što je Nikolin trener, prepoznao je on da je Srbija zemlja nepresušnih talenata što se košarke tiče, prepoznao je i osetio način života ovde, da nije ne bi dolazio svakog leta i provodio vreme ovde, da nije rekao bi na kraju sezone: "Nikola imaš voljno, budi u svom rodnom kraju, napuni baterije vidimo se na pripremama." kao 99 procenata drugih trenera.
Tako da..gledajmo malo na stvari iz Melounove perspektive, ako je čovek osetio da mu je ovo druga kuća, na nama je da ga prihvatimo i podržimo kakav god da je, a sigurno neće doneti ničeg lošeg naprotiv!

...na muku konvertita i sekte maga bez rominga

pre 4 godine

ček ček ček... ako sam razumeo trener jednog solidnog NBA tima će biti pomoćnik selektora Srbije?
(Bard Živa)

Vise elitan nego solidan...

Ratko

pre 4 godine

Ja ovo ne verujem dok ne vidim. Da nam trenutno jedan od najboljih NBA trenera bude u stručnom štabu. Izabran je za najboljeg trenera godine samo da se prisetimo. Očigledno je i on uvideo na kojim poljima može da se usavršava i da su Evropski igrači budućnost NBA. Ovo je velika vest u košarkaškim okvirima i veliko priznanje za Srbiju. Ovo golica maštu da Denver pojača roster sa Bogdanom.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kako ćemo da puknemo, pazi šta sam rekao.
(klin čorba, 15. januar 2020 01:26)
Nije došao u Hrvatsku reprezentaciju....

jednostavno

pre 4 godine

BRAVOOOO! Ovo je odličan potez.
Meloun je dokazao da je veliki trener ali i veliki čovek.
Ne zaboravite da je prošle godine na pripremama bio uz našu reprezentaciju.

Pratim NBA zadnjih 7-8 godina i mnoge stvari su se tamo promenile nabolje.
NBA je u zadnjih par godina na totalno drugom, boljem nivou.
Igra se oštro, taktički i tehnički savršeno, atraktivno a opet sa jakom odbranom.
Odbrana im nije ranije bila jača strana ali se iz godine u godinu to menja.

nisam Srbenda ali mozda objavite

pre 4 godine

Miloje je pomocni trener Melounu od leta, Zec Milisavljevic trener Mege, sve ovo se znalo, samo ne objavljujete komentare...

kvatro

pre 4 godine

Bravo najzad neko razmislja. Reprezentacija ce imati 6 NBA igraca koji su evidentno promenili svoju igru i treba da imaju NBA trenera pored sebe. Melon je fantastican izbor jer razume i evropsku kosarku i svaka mu cast da je pristao da bude pomocnik. Tek sta ce znaciti ostalim pomocnicima koji ce imati Kokoskova i njega pored sebe.

Đura

pre 4 godine

Pa dobro ajde, nek probaju ljudi, ako ne bude valjalo menjaće, nije reprezentacija skupština pa da jedni isti jašu 8 godina, jel tako?

avav

pre 4 godine

jbt, nisam ni sumnjao da ce svaki komentar biti strucan i da ce svaki komentator imati svoju viziju i resenje, sa apsolutnim uverenoscu u svoju kompetentnist. Jbt, naopaka smo zemlja, do ludila.

miki

pre 4 godine

Ovo je fantastična vest i neočekivana mora da se prizna. Nadam se da će i u fudbalu da se prizovu pameti i dovedu dokazanog stručnjaka koji je radio u ozbiljnim klubovima ili trenirao ozbiljne reprezentacije. A ne stalno neka improvizacija, dža-bu i uticaj vrha saveza na marionete nedorasle da vode klub ni u našoj Super ligi..

JPR24

pre 4 godine

I da, zaboravih. Kokoskov pokazuje skromnost ! Želi da ne pravi Saletove greske sa Jokicem, zato je verovatno i tražio Melouna koji radi i gradi ekipu oko
Jokica, i normalno, najbolje poznaje svog igrača, od koga nego od njega traziti savete.

čovjek koji zna

pre 4 godine

Kakva smo mi košarkaška velesila kad nam pomoćni trener vodi drugu rangiranu ekipu u nikad jačoj zapadnoj konferenciji. Možda je on tu prvenstveno i samo zbog Jokića, ali ni u našim najboljim godinama ne mogu da zamislim da smo imali šanse da dovedemo trenera njegovog ranga kao asistenta... To samo govori koliko je naša košarka kao brend ojačala uprkos ovom promašaju na prethodnom svjetskom prvenstvu, a šta tek može biti ako bi osvojili jednu ili dvije zlatne medalje u ovom predstojećem ciklusu od 3 prventsva.

Odlična vijest. Izvućiće Maloun maksimum iz Jokića (i uopšte može da izvuče mnogo iz visokih igrača), a kapiram da će ga i ostatak naše ekipe zgotiviti jer je pozitivan lik skroz.

Nadam se da ćemo iskoristiti priliku što imamo 2 NBA trenera u štabu da pozovemo kojeg mlađeg igrača jer takvo iskustvo bi definitivno mnogo značilo za ubuduće. Ne bi me iznenadilo da Smailagić bude novo mlado pojačanje koje će se zadržati na duge staze.

Losmi84

pre 4 godine

Procitah vest jutros i ja sam blago receno u šoku da je Meloun prihvatio takvu ulogu i pored toliko obaveza u NBA. Ali ono sto meni bode oci je kakav smo mi to narod i ljudi. Secam se kad je Denver ispadao u Nba plejofu, koliko je tu samo bilo negativnih komentara na racun Melouna, te amater, te nema veze sa kosarkom, te ovo, te ono. Milion minusa je dobijao na svaki komentar, a gle sada, kao svi odusevljeni, euforija nevidjenih razmera. Sto se mene tice Meloun je dobar trener koji je od Denvera napravio plejof ekipu, i zelim mu od srca da dobar posao nastavi i u nasem drzavnom timu!

Zlatko_Zvezdas

pre 4 godine

Sjajna vest. Nadam se da ce nas i malo sreca pogledati da nase igrace zaobidju povrede, i mislim da su nam dometi jako jako visoki. Bilo bi lepo podrzati rerezentaciju, bez zluradiih i malicioznih komentara. Srbija do Olimpijskih igara, a ako Bog da se u Tokiju "potucemo" sa Amerima u finalu. Step by step...reprezentaciji treba vetar u ledja, a ne saplitanje. Opametimo se bar jednom braco Srbi.

Mirko

pre 4 godine

Zbog titranja oko Jokica dovodite amera za trenera. Lepo je Micic pricao da ima dosta ega u timu. Svi hoce da budu lideri. Nikada nasa reprezantacija nije pravila ustupke zbog pojedinca, zato smo i bili uvek u vrhu. Pa makar taj pojedinac bio Nikola Jokic.
(Dovlanu, 15. januar 2020 11:11)

Nadam se da vidiš šta ljudi misle po tome koliko si minusa (-47) odnosno pluseva (+5) dobio na komentar.
Ako nisi, da ti pojasnim:
Ego i tim u istoj rečenici prosto ne može da postoji.
Treba samo da se zna ko je najbolji i ko zaslužuje da bude lider.
Što se mene tiče to su Jokić, Teo i Bogdan, i Beli iz drugog plana.
Onda ide Micić pa svi ostali.
Zbog tog unijaćenja kako svi treba da budu podjednaki (a nisu) smo i došli do onog neuspeha.
Kod nas se uvek znalo ko kosi a ko vodu nosi, od kako ja znam za košarku a to je već jedno 50 godina.
Svi ostali eksperimenti su osuđeni na propast.
Hvala Bogu da Kokoškov takvu grešku neće ponoviti.

bostanseltiks

pre 4 godine

Yep@ svaka cast druze, sve si nepo objasnio...za nase mozgove nema resenja!
Skidam kapu i Melounu i Kokoskovu i redom ostalima. Podrzavao sam i Djordjevica i ne mislim da je bio tako los ali je ovo svakako jos jedan veliki korak napred za nasu reprezentaciju!
Ziveli!

Vlada

pre 4 godine

Nigde u US medijima se ne navodi kao assistant coach već kao consultant. Pitanje je kakva će mu biti uloga. Ne verujem da će biti klasični pomoćnik.

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

Som Tojer

pre 4 godine

Već zamišljam... Plasirali se mi na olimpijske igre, a Meloun daje izjavu za novinare:
"Ljudi šta se čudite... pa sve je to normalno..."

bskfan

pre 4 godine

Kokoskov je pozvao Malonea samo zbog Jokica, ako moze da ga malo dodatno motivise nakon plejofa, a kako ce to da izgleda u plejofu to cemo tek da vidimo. Potez ima smisla jer dosta toga zavisi od Jokica, ako on ne bude 100% tesko da cemo moci nesto da uradimo. Sto se tice znanja Malonea, to je sad vec nesto drugo, on nije tvorac ni onog vrhunskog Denverovog napada (Kris Finch) a ni odbrane, ali svejedno bitno je da sad zna sta i kako treba a ko je tvorac manje je vazno. Neki ga bas mnogo i ne cene, dok ga Durant naziva guruom. Sto se Maloneovog motiva tice, zasto da ne, zeli da vidi kako se to ovde radi, da ode do Tokija i da bude deo tog desavnja, eventualno da skautira nekog igraca itd. Ako Srbija kiksne onda to nece biti bas dobro ali sreca prati hrabre, dok ne zagrizes ne mozes ni da ocekujes uspeh. Dobra stvar je raspored jer pocinje ranije i zavrsava se ranije a ne kao SP koji je imao najgori moguci raspored. Kokoskovu je ovo dobro jer moze da radi sta hoce, niko is KSS nece smeti da mu se mesa u posao. Ja sam za to da se coveku daju odresene ruke, pa sta uradi, a ne kao onaj proslogodisnji cirkus. Bice interesantno u svakom slucaju a dosta toga zavsi od selekcije igraca. Cinjenica je da smo tanki na dosta pozicija, pre svega plej i nisko krilo. Nadam se da ovoga puta nece biti egalitarni sistem nego da cemo igrati sa 8-9 igraca. Nadam se da nece biti svadje i tuce, a ostalo kako bude.

MilanC

pre 4 godine

Vrhunska stvar! Svaki nba igrac, potencijalni ili mladi buduci ce biti znatno ozbiljniji u pristupu pripremama i mecevima nego inace. Svakako koji god tim krene da se raspituje za nekog naseg, znace da je Malone radio s njim i pozvace ga. S druge strane, covek pravi vrh atmosferu u Denveru i odlican je u radu sa mladima. Samo zbog te dve stavke je vredan clan staba.