Utorak, 14.01.2020.

12:45

Novak protiv Rafe – devet pobeda zaredom na betonu, 19:0 u setovima

Novak Đoković je nastavio sjajan niz kada je reč o mečevima sa Rafaelom Nadalom na tvrdim podlogama.

Izvor: Z.K.

Novak protiv Rafe – devet pobeda zaredom na betonu, 19:0 u setovima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Andjela

pre 4 godine

A šta je tu čudno. Svi poznati prvaci u tenisu su svi odreda super serveri, Rafa je u tome izuzetak. Ko se malo razume u tenis, zna sledeće: Da je Rafa IZUZETAK osvajao je tolike turnire iako ima prosečan servis (po snazi udarca). Kako je to postigao? Pa tako što zna da izvede sve vrste udaraca, gradi svaki poen,..., jednom rečju kad on igra (a to je bio smisao tenisa, izvorni) "um caruje a snaga klade valja"... Možete vi Rafu da mrzite koliko hoćete, ali time pokazujete da niste teniski navijači, već fudbalski, bokserski....

pre 4 godine

Ne znam zašto uopće ATP objavljuje ljestvicu najboljih.

Neka uzme samo međusobne omjere Federera, Nadala i Đokovića.

Njihove susrete s drugim tenisačima neka izbriše.

Samo smetaju pri objektivnoj analizi najboljih u proteklim godinama.

dominus

pre 4 godine

mikii

Veliš ne voliš Nola zbog nolomana? To bi sasvim bilo u redu da ne postoje federeromani i donekle rafolomani.
Nijednog od njih trojice ne možeš potcenjivati a naročito ne Novaka. Ima on svojih bubica (zbog toga nervira mnoge koji za njega navijaju) ali da ga potcenjuješ nije normalno. Čovek je ceo život imao igru kakvu je imao i Federer i Nadal, ali mentalno nije bio njihov nivo do 2011.
Imao je mnogo glupih poraza u Njujorku, na Rolan Garosu je tri puta na nož igrao sa Nadalom i sva tri puta izgubio. Ali toliko da potcenjuješ čoveka je van pameti, bez obzira što možda i troluješ.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Apropo nekih kojim izazvao pažnju mojj komentar očito se nisam izrazio precizno ili nisu razumeli ja nisam ni rekao da je Nadal pobedio Novaka nego Federera 2009 godine na AO Opena i Vimbldon 2008 godine. Novaka je dobio 2x US Open (2010,2013) na njihovim omiljenim podlogama dok oni njega na RG nisu nikad.

onako nekako

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Vidi, chupavi moj iz Ratova zvezda, Novak se zesce muci, a sta je uzrok - to on zna. Da li ce doci sve na svoje mesto - nije bas sigurno, realno, jer ipak drzim da nisi lozana kao pola i vise nacije ili ipak jesi kako pominjes novajlije. Da ne idemo sad u arhivu - igubio je mnogo finala slemova, ali isto tako na "neku foru" (znas kako kaze Nina Kirsanova u Nesto izmedju - nekad imas srece, nekad nemas ... samo igra ..., ja cu dodati Branimira velikog tj. Dzonija - on kaze: Po zasluzi ...) ih je i osvojio. Da se ponovim: ove godine sto uradi za prikljucak - to mu je, neka dodje u Parizu do 18.
Ljudi, niste svesni kako izgleda psihicko praznjene/zadovoljenje ili kako god to nazvali kad nesto ostvarite, lako je nama na TV da gledamo. I meni prodju neka teska, bas teska stanja bez navodnika, kad se popnem na 6000+ do tamo nekih jos vrlo pristojno oko sedam i sve vam se "vrti" u glavi, al' ja nemam nista od toga na racunu dok ovi profi sto ih mi gledamo imaju miliJone.

sakupljac minusa

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Педро, 14. januar 2020 17:34
To je mozda ako racunas samo beton. Kolko je u samo jednom mecu Nadal puta brejknuo Novaka u Rimu? Kad je setove dobio sa 6-0 i 6-1?

Mala moja

pre 4 godine

Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Не лупетај. 7:3 за Нолета је резултат у задњих 10 мечева.

onako nekako

pre 4 godine

(Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13)

Covece, dobio si prvi glas (plus inace), od mene, posle sat i malcice jace. Bilo bi zanimljivo da pogledamo suma sumarum glasova i jos da si na pocetku objavio komentar.

Poštovalac igre

pre 4 godine

U tenisu jako bitno ne biti teniski potkovan nego posedovat malo poznavanje profila tenisera znati kako igra i ko je su mane i vrline.

Zato postoji potecijalno analaziranje nakon meča sa timom da se vidi gde su tvoje greške pa ih koriguješ pa onda svog rivalaa kome tražiš slabost odnosno gde daa način da preokreneš u svoju korist da naredni mečevi budu u tvoju korist.

Tenis odnosno sport današnji moderni zahtevaa mnogoo al mnogoo toga od posedovanja znanja i talenta..

Nije ništa neuobičajno Novak je uvjek bio dominantan na betonu dok Rafa jeste odličan na tvrdoj podlozi al" nivo kad treba igra protiv dvojice najvećih rivalaa gubi jer njihov stepen tenisa je veći. Zato je po pravilu više gubioo od njih nego što je pobeđiovao al" kao takav je uspeo daa ih dobije na AO Openu i US Openu odnosno na Vimbldonu. To zaslužuješ svakako poštovanje!" I ovaj podatak jeste brutalan i zaslužuje isto poštovanje veliko.

chupavi

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.

onako nekako

pre 4 godine

Ima li sporta sa vise nebuloznih statistika ... Ova je jos i super u poredjenju sa inim tipa (parafraziracu u stilu jedne zivotne realne situacije) ko je prvi pustio vetar pre ili posle rucka ili kad se probudio ili pred spavanje ili da se "uozbiljim": kada dobije prvi set onda ne gubi mec, kada ubaci preko toliko i toliko procenata prvi servis onda to i to, aman bre vise. Pa te 2013. ako se ne varam (ispravite me) Nadal je dosao sa pauze i osvojio Njujork, a Novak je bio u zescem naponu - tako nekako? Prema tome, batalite zamajavanje, ko je bolji - pobedjuje, a ja se nadam 17om slemu, no bice pakleno tesko, pa da 'vata prikljucak u Parizu sa 18.

Педро

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..

I.B.

pre 4 godine

Impresivno. Hteo bih samo da se svi podsetimo. Pričamo o razlici u godinama- RF je 6 godina stariji od Novaka. Rafa godinu dana. Ali je Rafa za jednu godinu, još, stariji kao profesionali igrač/2001- Novak 2003/. Sve to se mora uračunavati. Uživajmo u igri ovih, neponovljivih majstora! Uživajmo u igri našeg Novaka! Ima li ikoga da meč od nedelje, nije odgledao sa oduševljenjem..pa za bilo koga da navija? Tenis- kosmički!! To se posle njih, više neće gledati.

Uzdravlje,

Ćufta

pre 4 godine

Safin i Kirjos obojica imaju po dve pobede nad Nolom. Safin ga je dva puta sa po 3:0 isprašio.Rezultat u setovima iz tih mečeva je 10:0.

Жеља

pre 4 godine

Шта је то 6:2 и 6:1? Неразумем. Па зар нису рекли за Шпанца... Ево га опет 6:2 и 6:2. Да ли то значи да је дупло поправио игру у другом сету против анонимног. 6:2 и 6:3 шампиони увек поправљају игру у другом сету. А не ко овај наш навалио монотоно да игра први сет. Шта? Па није ваљда опет у Сиднеју играо тај досадни први сет :-)

milutin

pre 4 godine

Računati rezultate samo na tvrdoj podlozi nije neko mjerilo. Tu je znamo to, Nole dominantan.
Ukupni rezultati na svim podlogama je bolji reper.
A i tu je Nole neponovljiv.
Sedam finala zaredom Nole je dobio Rafu. Sedam puta zaredom! Nije Novak birao podlogu, pobjeđivao je na svim. Ta praksa i dalje traje.
Sa srećom Nole, nastavi tako!

realno

pre 4 godine

Najveci problem Novaku u karijeri stvara Stan Wavrinka, prakticno 4 gren slema mu je do sada istrgao iz Ruke, Australian open cetvrt finale, Novak bi lagano osvojio do kraja jer je Nadal prakticno predao finale, Roland Garos 2015 i Us Open 2016 i ove godine, Mada za ovu godinu je pitanje koliko je uopste bio spreman da se bori do Kraja.. opet cista 3 Gren slema u kojima je u svakom mecu osvajao prvi set.. neverovatno!!

Mikii

pre 4 godine

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi
(bozza, 14. januar 2020 14:30)

Na sljaci on ne mora da bude u top formi, dovoljno je 70%. USO je osvojio jer takodje ne mora da igra maksimalno protiv klinaca, svakako ce ih pobediti. Tu i tamo negde od njih izgubi. Pa, Medvedev je bio bolji u finalu, maltene ga je razbio kad je poceo da igra nakon 0:2 i pretrpljenog brejka u trecem. Rafa je to finale izvukao na suvi kvalitet i iskustvo. Na Vimbldonu ga je Federer resio s lakocom, kao sto bi ga dobili i on, i Nolo da su se susreli na USO. Nadalova forma se vidi iskljucivo u duelima sa Djokovicem i Federerom, valjda smo toliko naucili za sve ove godine. Ili nismo?

Mikii

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.
(Radoslav, 14. januar 2020 14:40)

Pegla njega Nadal na sljaci, 12:1 u grend slemovima. Gde ces vecu bruku? :) I da dodam, Nadal 4x USO, Nolo 3. Dovidjenja.

Aaaaa

pre 4 godine

Na sljaci je 17-7 za Nadala
Na betonu 20-7 za Djokovica
Na travi 4-4

Kad naidju medjusobno mecevi na sljaci, povecace se broj pobeda Nadala, samo nekako u poslednje vreme nikako da se sretnu na sljaci

Mikii

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek. 

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.
(Kolubarac, 14. januar 2020 14:37)

Kada bi sva trojica bili na vrhuncu forme, Federer i Nadal bi bili ubedljivo bolji na travi, odnosno sljaci, a na betonu bi se u zavisnosti od brzine istog klali. Sve ostalo je cisto palamudjenje nolovaca kojima ocigledno strasno tesko pada cinjenica da je i pored te famozne, silne "dominacije", njihov ljubimac i dalje ubedljivo treci. Jos mu ovaj polupani Nadal ispred nosa uzima grend slem na betonu, hahahahaha. Pa gde je dominator na sljaci svih ovih godina? Jedan jedini Roland Garos, i to pobedio smotanog Mareja u finalu. I vi to nazivate najboljim? Pa, da se dva grend slema godisnje igraju na sljaci, Nadal bi sada imao 30 grend slemova.

Realno

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Roli, 14. januar 2020 14:36)


Neverovatno sta im radi, niko ovako nije dominirao od kako sport postoji.

miodrag

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni
O Svetlosti Univerzuma. ko sve komentarise.....ako mislis da ces se okretanjem za 360 stepenio naci pred ljubanvicom a ne zenom.....varas se...

Roli

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

Nislija

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Hahahahaahhahaha nije u formi samo kada igra protiv Srbina :)))

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Шта је са шљаком. Свеједно. Ђоковић има немогућу мисију да стигне Надала у слемовима.

bozza

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi

Radoslav

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.

Simmke

pre 4 godine

Kada podvucemo crtu,Vavrinka je najveci krivac zasto Novak vec sada nema 20 gren slemova...Ubjedljivo najvece probleme mu je on napravio.Vavrinka je jedini teniser koji jednostavno Novaku ne odgovara,ali iskljucivo na gren slemovima.Sto se tice Nadala,zacudjujuce je koliko nema resenja protiv Novaka na tvrdoj podlozi,bukvalno ga Novak melje vec godinama,to su vrlo lake pobjede.

Sinke

pre 4 godine

Paradoks je taj da je Nadal osvojio Us Open,ostaje zal..Da je Novak dosao do finala,Nadal bi opet drzao tacnu u ruci...Ali taj famozni Vavrinka,jeste,Novak bio povrijedjen,ali opet,nevjerovatne probleme Vavrinka stvara Novaku na gren slemovma.

sakupljač minusa

pre 4 godine

I ipak čovek ima 4 US Open-a. Pa kako to? E to je ono, kad je najvažnije igraš najbolje protiv potencijalno slabijih i ideš do kraja. Dok Novak uvek naleti na minu i ni ne stigne do Rafe. Rafi se mnogo redje dešava takav kiks. Nije sve u medjusobnom skoru.

Jumko

pre 4 godine

Srbija danas... Vec 3 dana ni reci o Troickom, Lajovicu, Zimonjicu... I naravno, iscekivanje gostovanja Srkija na Hepiju, Prvoj, Pinku...

banjica

pre 4 godine

Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta.
(Liverpool Man, 14. januar 2020 14:17)

"Parirao"? Nadal na šljaci vodi 14:7 protiv Nola.

čokoladni mrmot

pre 4 godine

Ovo je statistika za beton, a da vidimo mi statisiku i za travu i šljaku? Na travi naš Rožije je neprikosnoven, a na šljaci Nadal.
(banjica, 14. januar 2020 14:36)

Jes jes, naročito na Wimblndonu...aj pali bre.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Liverpool man

Slažem se sa većinom komentara osim poslednji deo. Ima istine samo donekle.

Taj inat i kontrašenje može da drži i greje do izvesne mere i godina. Izgurao je brat sve najteže sto može izgurati ali onda jednom kažeš sebi - dosta je aman više, imam 30+, tonu titula i želim malo više ljubavi i emocija ka meni. Živ čovek.

Videlo se koliko je leteo uz svoj narod plus ostale planetarne navijače koji su bili uz njega na turniru. Onakvu energiju i pored top titula nije pokazivao u 2018/2019. Pa Vimbldon je osvojio mrtav hladan sa tri tajbrejka, prosečnom igrom.

Nema sumnje da bi imao 20+ gs u povoljnijim "navijačkim" okolnostima.

Kolubarac

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek.

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.

JPR24

pre 4 godine

Nikako da nađem odgovor, pa molim nekoga ko zna da mi pomogne.Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 14. januar 2020 14:04)

Verovatno koza.

Zarko

pre 4 godine

A zadnjih 10 meceva na Nadalovoj sljaci:

Rezultat je 5-5

Djokovic je realno mnogo bolji i kompletniji igrac od Nadala.
(Bane, 14. januar 2020 13:53)

I od Federera

мики

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

значи 5 година није у то форми?

Liverpool Man

pre 4 godine

Jedan od razloga zasto je najbolji ikada. Kada hoce na betonu mu niko nije ni blizu. Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta. Jedini uz Soderlinga koji ga je dobio na RG. Vise puta bio blizu da to i ponovi. Na travi najdominantniji igrac uz Federera u poslednjih 20 i kusur godina a i samog Federera dobio 3 puta u finalu. Pozitivan skor sa svima sa kojima je igrao vise puta. Nije sto je nas ali i da sutra vise nista ne osvoji, za mene je najbolji igrac ikada i najkompletniji. Neko je spomenuo to, da su ljudi navijali za njega kao za Rafu i Rodzera da bi imao vec sad 20 gs-a ali ja sam ubedjen da bi imao manje. On ne bi bio to sto jeste da su navijali za njega. Mrznja publike prema njemu i navijanje za druge ga je oblikovalo i napravilo u ovakvog igraca.

Fistik

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni, Federer i Nadal su postali sprdnja za Djokovica, niti Federeru smetaju godine niti Nadalu forma kako je neki bot ispod napisao, sve moguce titule bi oni medjusobno podelili i imali po 30GS da nije Djokovica, Djokovic ih unistio i to je svaki put morao da igra protiv publike i njih samih, tako da ne postoje trojica ili dvojica GOATA, samo je jedan GOAT Novak Djokovic. A pre ili kasnije ce svi morati da se pomire sa tim.

No1vak

pre 4 godine

Zao mi je, ali takav podatak ne moze da se ignorise i pored jos nekoliko vaznih argumenata sprecava Rafu da bude G. O. A. T.. Sve i da zaista Rafa ili naduvenko budu rekorderi po GS, kako biste nekom objasnili da su naj svi vremena kada imaju toliko negativnih cinjenice u odnosu na Novaka? Sto medjusobni dueli, sto evo ovakve nadrealne stvari O_O

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

I onda će se posle ovakvog teksta naći neki "stručnjak" koji će reći kako Novak nema pojma, ima sreće, samo prebacuje lopticu preko mreže... Alo, pa njemu Rafa, igrač koji te tera da igraš ofanzivno, koji sve stiže, nije uspeo da uzme set u 9 mečeva na betonu! O čemu mi pričamo, čovek je mašina, mentalna gromada i tata ove igre! Kapa dole Novače!

Liverpool Man

pre 4 godine

Jedan od razloga zasto je najbolji ikada. Kada hoce na betonu mu niko nije ni blizu. Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta. Jedini uz Soderlinga koji ga je dobio na RG. Vise puta bio blizu da to i ponovi. Na travi najdominantniji igrac uz Federera u poslednjih 20 i kusur godina a i samog Federera dobio 3 puta u finalu. Pozitivan skor sa svima sa kojima je igrao vise puta. Nije sto je nas ali i da sutra vise nista ne osvoji, za mene je najbolji igrac ikada i najkompletniji. Neko je spomenuo to, da su ljudi navijali za njega kao za Rafu i Rodzera da bi imao vec sad 20 gs-a ali ja sam ubedjen da bi imao manje. On ne bi bio to sto jeste da su navijali za njega. Mrznja publike prema njemu i navijanje za druge ga je oblikovalo i napravilo u ovakvog igraca.

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

I onda će se posle ovakvog teksta naći neki "stručnjak" koji će reći kako Novak nema pojma, ima sreće, samo prebacuje lopticu preko mreže... Alo, pa njemu Rafa, igrač koji te tera da igraš ofanzivno, koji sve stiže, nije uspeo da uzme set u 9 mečeva na betonu! O čemu mi pričamo, čovek je mašina, mentalna gromada i tata ove igre! Kapa dole Novače!

Roli

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

Fistik

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni, Federer i Nadal su postali sprdnja za Djokovica, niti Federeru smetaju godine niti Nadalu forma kako je neki bot ispod napisao, sve moguce titule bi oni medjusobno podelili i imali po 30GS da nije Djokovica, Djokovic ih unistio i to je svaki put morao da igra protiv publike i njih samih, tako da ne postoje trojica ili dvojica GOATA, samo je jedan GOAT Novak Djokovic. A pre ili kasnije ce svi morati da se pomire sa tim.

No1vak

pre 4 godine

Zao mi je, ali takav podatak ne moze da se ignorise i pored jos nekoliko vaznih argumenata sprecava Rafu da bude G. O. A. T.. Sve i da zaista Rafa ili naduvenko budu rekorderi po GS, kako biste nekom objasnili da su naj svi vremena kada imaju toliko negativnih cinjenice u odnosu na Novaka? Sto medjusobni dueli, sto evo ovakve nadrealne stvari O_O

čokoladni mrmot

pre 4 godine

Ovo je statistika za beton, a da vidimo mi statisiku i za travu i šljaku? Na travi naš Rožije je neprikosnoven, a na šljaci Nadal.
(banjica, 14. januar 2020 14:36)

Jes jes, naročito na Wimblndonu...aj pali bre.

Realno

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Roli, 14. januar 2020 14:36)


Neverovatno sta im radi, niko ovako nije dominirao od kako sport postoji.

мики

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

значи 5 година није у то форми?

Zarko

pre 4 godine

A zadnjih 10 meceva na Nadalovoj sljaci:

Rezultat je 5-5

Djokovic je realno mnogo bolji i kompletniji igrac od Nadala.
(Bane, 14. januar 2020 13:53)

I od Federera

bozza

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi

Kolubarac

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek.

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.

Simmke

pre 4 godine

Kada podvucemo crtu,Vavrinka je najveci krivac zasto Novak vec sada nema 20 gren slemova...Ubjedljivo najvece probleme mu je on napravio.Vavrinka je jedini teniser koji jednostavno Novaku ne odgovara,ali iskljucivo na gren slemovima.Sto se tice Nadala,zacudjujuce je koliko nema resenja protiv Novaka na tvrdoj podlozi,bukvalno ga Novak melje vec godinama,to su vrlo lake pobjede.

realno

pre 4 godine

Najveci problem Novaku u karijeri stvara Stan Wavrinka, prakticno 4 gren slema mu je do sada istrgao iz Ruke, Australian open cetvrt finale, Novak bi lagano osvojio do kraja jer je Nadal prakticno predao finale, Roland Garos 2015 i Us Open 2016 i ove godine, Mada za ovu godinu je pitanje koliko je uopste bio spreman da se bori do Kraja.. opet cista 3 Gren slema u kojima je u svakom mecu osvajao prvi set.. neverovatno!!

Nislija

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Hahahahaahhahaha nije u formi samo kada igra protiv Srbina :)))

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Liverpool man

Slažem se sa većinom komentara osim poslednji deo. Ima istine samo donekle.

Taj inat i kontrašenje može da drži i greje do izvesne mere i godina. Izgurao je brat sve najteže sto može izgurati ali onda jednom kažeš sebi - dosta je aman više, imam 30+, tonu titula i želim malo više ljubavi i emocija ka meni. Živ čovek.

Videlo se koliko je leteo uz svoj narod plus ostale planetarne navijače koji su bili uz njega na turniru. Onakvu energiju i pored top titula nije pokazivao u 2018/2019. Pa Vimbldon je osvojio mrtav hladan sa tri tajbrejka, prosečnom igrom.

Nema sumnje da bi imao 20+ gs u povoljnijim "navijačkim" okolnostima.

Sinke

pre 4 godine

Paradoks je taj da je Nadal osvojio Us Open,ostaje zal..Da je Novak dosao do finala,Nadal bi opet drzao tacnu u ruci...Ali taj famozni Vavrinka,jeste,Novak bio povrijedjen,ali opet,nevjerovatne probleme Vavrinka stvara Novaku na gren slemovma.

milutin

pre 4 godine

Računati rezultate samo na tvrdoj podlozi nije neko mjerilo. Tu je znamo to, Nole dominantan.
Ukupni rezultati na svim podlogama je bolji reper.
A i tu je Nole neponovljiv.
Sedam finala zaredom Nole je dobio Rafu. Sedam puta zaredom! Nije Novak birao podlogu, pobjeđivao je na svim. Ta praksa i dalje traje.
Sa srećom Nole, nastavi tako!

I.B.

pre 4 godine

Impresivno. Hteo bih samo da se svi podsetimo. Pričamo o razlici u godinama- RF je 6 godina stariji od Novaka. Rafa godinu dana. Ali je Rafa za jednu godinu, još, stariji kao profesionali igrač/2001- Novak 2003/. Sve to se mora uračunavati. Uživajmo u igri ovih, neponovljivih majstora! Uživajmo u igri našeg Novaka! Ima li ikoga da meč od nedelje, nije odgledao sa oduševljenjem..pa za bilo koga da navija? Tenis- kosmički!! To se posle njih, više neće gledati.

Uzdravlje,

Aaaaa

pre 4 godine

Na sljaci je 17-7 za Nadala
Na betonu 20-7 za Djokovica
Na travi 4-4

Kad naidju medjusobno mecevi na sljaci, povecace se broj pobeda Nadala, samo nekako u poslednje vreme nikako da se sretnu na sljaci

miodrag

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni
O Svetlosti Univerzuma. ko sve komentarise.....ako mislis da ces se okretanjem za 360 stepenio naci pred ljubanvicom a ne zenom.....varas se...

Radoslav

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.

Mikii

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek. 

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.
(Kolubarac, 14. januar 2020 14:37)

Kada bi sva trojica bili na vrhuncu forme, Federer i Nadal bi bili ubedljivo bolji na travi, odnosno sljaci, a na betonu bi se u zavisnosti od brzine istog klali. Sve ostalo je cisto palamudjenje nolovaca kojima ocigledno strasno tesko pada cinjenica da je i pored te famozne, silne "dominacije", njihov ljubimac i dalje ubedljivo treci. Jos mu ovaj polupani Nadal ispred nosa uzima grend slem na betonu, hahahahaha. Pa gde je dominator na sljaci svih ovih godina? Jedan jedini Roland Garos, i to pobedio smotanog Mareja u finalu. I vi to nazivate najboljim? Pa, da se dva grend slema godisnje igraju na sljaci, Nadal bi sada imao 30 grend slemova.

Mikii

pre 4 godine

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi
(bozza, 14. januar 2020 14:30)

Na sljaci on ne mora da bude u top formi, dovoljno je 70%. USO je osvojio jer takodje ne mora da igra maksimalno protiv klinaca, svakako ce ih pobediti. Tu i tamo negde od njih izgubi. Pa, Medvedev je bio bolji u finalu, maltene ga je razbio kad je poceo da igra nakon 0:2 i pretrpljenog brejka u trecem. Rafa je to finale izvukao na suvi kvalitet i iskustvo. Na Vimbldonu ga je Federer resio s lakocom, kao sto bi ga dobili i on, i Nolo da su se susreli na USO. Nadalova forma se vidi iskljucivo u duelima sa Djokovicem i Federerom, valjda smo toliko naucili za sve ove godine. Ili nismo?

dominus

pre 4 godine

mikii

Veliš ne voliš Nola zbog nolomana? To bi sasvim bilo u redu da ne postoje federeromani i donekle rafolomani.
Nijednog od njih trojice ne možeš potcenjivati a naročito ne Novaka. Ima on svojih bubica (zbog toga nervira mnoge koji za njega navijaju) ali da ga potcenjuješ nije normalno. Čovek je ceo život imao igru kakvu je imao i Federer i Nadal, ali mentalno nije bio njihov nivo do 2011.
Imao je mnogo glupih poraza u Njujorku, na Rolan Garosu je tri puta na nož igrao sa Nadalom i sva tri puta izgubio. Ali toliko da potcenjuješ čoveka je van pameti, bez obzira što možda i troluješ.

Mala moja

pre 4 godine

Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Не лупетај. 7:3 за Нолета је резултат у задњих 10 мечева.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Шта је са шљаком. Свеједно. Ђоковић има немогућу мисију да стигне Надала у слемовима.

Mikii

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.
(Radoslav, 14. januar 2020 14:40)

Pegla njega Nadal na sljaci, 12:1 u grend slemovima. Gde ces vecu bruku? :) I da dodam, Nadal 4x USO, Nolo 3. Dovidjenja.

sakupljač minusa

pre 4 godine

I ipak čovek ima 4 US Open-a. Pa kako to? E to je ono, kad je najvažnije igraš najbolje protiv potencijalno slabijih i ideš do kraja. Dok Novak uvek naleti na minu i ni ne stigne do Rafe. Rafi se mnogo redje dešava takav kiks. Nije sve u medjusobnom skoru.

Poštovalac igre

pre 4 godine

U tenisu jako bitno ne biti teniski potkovan nego posedovat malo poznavanje profila tenisera znati kako igra i ko je su mane i vrline.

Zato postoji potecijalno analaziranje nakon meča sa timom da se vidi gde su tvoje greške pa ih koriguješ pa onda svog rivalaa kome tražiš slabost odnosno gde daa način da preokreneš u svoju korist da naredni mečevi budu u tvoju korist.

Tenis odnosno sport današnji moderni zahtevaa mnogoo al mnogoo toga od posedovanja znanja i talenta..

Nije ništa neuobičajno Novak je uvjek bio dominantan na betonu dok Rafa jeste odličan na tvrdoj podlozi al" nivo kad treba igra protiv dvojice najvećih rivalaa gubi jer njihov stepen tenisa je veći. Zato je po pravilu više gubioo od njih nego što je pobeđiovao al" kao takav je uspeo daa ih dobije na AO Openu i US Openu odnosno na Vimbldonu. To zaslužuješ svakako poštovanje!" I ovaj podatak jeste brutalan i zaslužuje isto poštovanje veliko.

Педро

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..

banjica

pre 4 godine

Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta.
(Liverpool Man, 14. januar 2020 14:17)

"Parirao"? Nadal na šljaci vodi 14:7 protiv Nola.

Jumko

pre 4 godine

Srbija danas... Vec 3 dana ni reci o Troickom, Lajovicu, Zimonjicu... I naravno, iscekivanje gostovanja Srkija na Hepiju, Prvoj, Pinku...

Andjela

pre 4 godine

A šta je tu čudno. Svi poznati prvaci u tenisu su svi odreda super serveri, Rafa je u tome izuzetak. Ko se malo razume u tenis, zna sledeće: Da je Rafa IZUZETAK osvajao je tolike turnire iako ima prosečan servis (po snazi udarca). Kako je to postigao? Pa tako što zna da izvede sve vrste udaraca, gradi svaki poen,..., jednom rečju kad on igra (a to je bio smisao tenisa, izvorni) "um caruje a snaga klade valja"... Možete vi Rafu da mrzite koliko hoćete, ali time pokazujete da niste teniski navijači, već fudbalski, bokserski....

onako nekako

pre 4 godine

Ima li sporta sa vise nebuloznih statistika ... Ova je jos i super u poredjenju sa inim tipa (parafraziracu u stilu jedne zivotne realne situacije) ko je prvi pustio vetar pre ili posle rucka ili kad se probudio ili pred spavanje ili da se "uozbiljim": kada dobije prvi set onda ne gubi mec, kada ubaci preko toliko i toliko procenata prvi servis onda to i to, aman bre vise. Pa te 2013. ako se ne varam (ispravite me) Nadal je dosao sa pauze i osvojio Njujork, a Novak je bio u zescem naponu - tako nekako? Prema tome, batalite zamajavanje, ko je bolji - pobedjuje, a ja se nadam 17om slemu, no bice pakleno tesko, pa da 'vata prikljucak u Parizu sa 18.

pre 4 godine

Ne znam zašto uopće ATP objavljuje ljestvicu najboljih.

Neka uzme samo međusobne omjere Federera, Nadala i Đokovića.

Njihove susrete s drugim tenisačima neka izbriše.

Samo smetaju pri objektivnoj analizi najboljih u proteklim godinama.

sakupljac minusa

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Педро, 14. januar 2020 17:34
To je mozda ako racunas samo beton. Kolko je u samo jednom mecu Nadal puta brejknuo Novaka u Rimu? Kad je setove dobio sa 6-0 i 6-1?

JPR24

pre 4 godine

Nikako da nađem odgovor, pa molim nekoga ko zna da mi pomogne.Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 14. januar 2020 14:04)

Verovatno koza.

onako nekako

pre 4 godine

(Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13)

Covece, dobio si prvi glas (plus inace), od mene, posle sat i malcice jace. Bilo bi zanimljivo da pogledamo suma sumarum glasova i jos da si na pocetku objavio komentar.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Apropo nekih kojim izazvao pažnju mojj komentar očito se nisam izrazio precizno ili nisu razumeli ja nisam ni rekao da je Nadal pobedio Novaka nego Federera 2009 godine na AO Opena i Vimbldon 2008 godine. Novaka je dobio 2x US Open (2010,2013) na njihovim omiljenim podlogama dok oni njega na RG nisu nikad.

Ćufta

pre 4 godine

Safin i Kirjos obojica imaju po dve pobede nad Nolom. Safin ga je dva puta sa po 3:0 isprašio.Rezultat u setovima iz tih mečeva je 10:0.

onako nekako

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Vidi, chupavi moj iz Ratova zvezda, Novak se zesce muci, a sta je uzrok - to on zna. Da li ce doci sve na svoje mesto - nije bas sigurno, realno, jer ipak drzim da nisi lozana kao pola i vise nacije ili ipak jesi kako pominjes novajlije. Da ne idemo sad u arhivu - igubio je mnogo finala slemova, ali isto tako na "neku foru" (znas kako kaze Nina Kirsanova u Nesto izmedju - nekad imas srece, nekad nemas ... samo igra ..., ja cu dodati Branimira velikog tj. Dzonija - on kaze: Po zasluzi ...) ih je i osvojio. Da se ponovim: ove godine sto uradi za prikljucak - to mu je, neka dodje u Parizu do 18.
Ljudi, niste svesni kako izgleda psihicko praznjene/zadovoljenje ili kako god to nazvali kad nesto ostvarite, lako je nama na TV da gledamo. I meni prodju neka teska, bas teska stanja bez navodnika, kad se popnem na 6000+ do tamo nekih jos vrlo pristojno oko sedam i sve vam se "vrti" u glavi, al' ja nemam nista od toga na racunu dok ovi profi sto ih mi gledamo imaju miliJone.

chupavi

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.

Жеља

pre 4 godine

Шта је то 6:2 и 6:1? Неразумем. Па зар нису рекли за Шпанца... Ево га опет 6:2 и 6:2. Да ли то значи да је дупло поправио игру у другом сету против анонимног. 6:2 и 6:3 шампиони увек поправљају игру у другом сету. А не ко овај наш навалио монотоно да игра први сет. Шта? Па није ваљда опет у Сиднеју играо тај досадни први сет :-)

Mikii

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek. 

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.
(Kolubarac, 14. januar 2020 14:37)

Kada bi sva trojica bili na vrhuncu forme, Federer i Nadal bi bili ubedljivo bolji na travi, odnosno sljaci, a na betonu bi se u zavisnosti od brzine istog klali. Sve ostalo je cisto palamudjenje nolovaca kojima ocigledno strasno tesko pada cinjenica da je i pored te famozne, silne "dominacije", njihov ljubimac i dalje ubedljivo treci. Jos mu ovaj polupani Nadal ispred nosa uzima grend slem na betonu, hahahahaha. Pa gde je dominator na sljaci svih ovih godina? Jedan jedini Roland Garos, i to pobedio smotanog Mareja u finalu. I vi to nazivate najboljim? Pa, da se dva grend slema godisnje igraju na sljaci, Nadal bi sada imao 30 grend slemova.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Шта је са шљаком. Свеједно. Ђоковић има немогућу мисију да стигне Надала у слемовима.

Mikii

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.
(Radoslav, 14. januar 2020 14:40)

Pegla njega Nadal na sljaci, 12:1 u grend slemovima. Gde ces vecu bruku? :) I da dodam, Nadal 4x USO, Nolo 3. Dovidjenja.

banjica

pre 4 godine

Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta.
(Liverpool Man, 14. januar 2020 14:17)

"Parirao"? Nadal na šljaci vodi 14:7 protiv Nola.

sakupljač minusa

pre 4 godine

I ipak čovek ima 4 US Open-a. Pa kako to? E to je ono, kad je najvažnije igraš najbolje protiv potencijalno slabijih i ideš do kraja. Dok Novak uvek naleti na minu i ni ne stigne do Rafe. Rafi se mnogo redje dešava takav kiks. Nije sve u medjusobnom skoru.

Mikii

pre 4 godine

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi
(bozza, 14. januar 2020 14:30)

Na sljaci on ne mora da bude u top formi, dovoljno je 70%. USO je osvojio jer takodje ne mora da igra maksimalno protiv klinaca, svakako ce ih pobediti. Tu i tamo negde od njih izgubi. Pa, Medvedev je bio bolji u finalu, maltene ga je razbio kad je poceo da igra nakon 0:2 i pretrpljenog brejka u trecem. Rafa je to finale izvukao na suvi kvalitet i iskustvo. Na Vimbldonu ga je Federer resio s lakocom, kao sto bi ga dobili i on, i Nolo da su se susreli na USO. Nadalova forma se vidi iskljucivo u duelima sa Djokovicem i Federerom, valjda smo toliko naucili za sve ove godine. Ili nismo?

Ćufta

pre 4 godine

Safin i Kirjos obojica imaju po dve pobede nad Nolom. Safin ga je dva puta sa po 3:0 isprašio.Rezultat u setovima iz tih mečeva je 10:0.

Jumko

pre 4 godine

Srbija danas... Vec 3 dana ni reci o Troickom, Lajovicu, Zimonjicu... I naravno, iscekivanje gostovanja Srkija na Hepiju, Prvoj, Pinku...

miodrag

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni
O Svetlosti Univerzuma. ko sve komentarise.....ako mislis da ces se okretanjem za 360 stepenio naci pred ljubanvicom a ne zenom.....varas se...

Realno

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Roli, 14. januar 2020 14:36)


Neverovatno sta im radi, niko ovako nije dominirao od kako sport postoji.

Fistik

pre 4 godine

Federer i Nadal su nabili pozitivan skor protiv Djokovica dok je ovaj imao problem sa disanjem i nije bio u stanju fizicki da im parira, posle doktora Cetojevica koji je izbacio gluten Djokovicu iz ishrane, sve se okrece za 360 stepeni, Federer i Nadal su postali sprdnja za Djokovica, niti Federeru smetaju godine niti Nadalu forma kako je neki bot ispod napisao, sve moguce titule bi oni medjusobno podelili i imali po 30GS da nije Djokovica, Djokovic ih unistio i to je svaki put morao da igra protiv publike i njih samih, tako da ne postoje trojica ili dvojica GOATA, samo je jedan GOAT Novak Djokovic. A pre ili kasnije ce svi morati da se pomire sa tim.

JPR24

pre 4 godine

Nikako da nađem odgovor, pa molim nekoga ko zna da mi pomogne.Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 14. januar 2020 14:04)

Verovatno koza.

Aaaaa

pre 4 godine

Na sljaci je 17-7 za Nadala
Na betonu 20-7 za Djokovica
Na travi 4-4

Kad naidju medjusobno mecevi na sljaci, povecace se broj pobeda Nadala, samo nekako u poslednje vreme nikako da se sretnu na sljaci

onako nekako

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Vidi, chupavi moj iz Ratova zvezda, Novak se zesce muci, a sta je uzrok - to on zna. Da li ce doci sve na svoje mesto - nije bas sigurno, realno, jer ipak drzim da nisi lozana kao pola i vise nacije ili ipak jesi kako pominjes novajlije. Da ne idemo sad u arhivu - igubio je mnogo finala slemova, ali isto tako na "neku foru" (znas kako kaze Nina Kirsanova u Nesto izmedju - nekad imas srece, nekad nemas ... samo igra ..., ja cu dodati Branimira velikog tj. Dzonija - on kaze: Po zasluzi ...) ih je i osvojio. Da se ponovim: ove godine sto uradi za prikljucak - to mu je, neka dodje u Parizu do 18.
Ljudi, niste svesni kako izgleda psihicko praznjene/zadovoljenje ili kako god to nazvali kad nesto ostvarite, lako je nama na TV da gledamo. I meni prodju neka teska, bas teska stanja bez navodnika, kad se popnem na 6000+ do tamo nekih jos vrlo pristojno oko sedam i sve vam se "vrti" u glavi, al' ja nemam nista od toga na racunu dok ovi profi sto ih mi gledamo imaju miliJone.

sakupljac minusa

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Педро, 14. januar 2020 17:34
To je mozda ako racunas samo beton. Kolko je u samo jednom mecu Nadal puta brejknuo Novaka u Rimu? Kad je setove dobio sa 6-0 i 6-1?

Poštovalac igre

pre 4 godine

Apropo nekih kojim izazvao pažnju mojj komentar očito se nisam izrazio precizno ili nisu razumeli ja nisam ni rekao da je Nadal pobedio Novaka nego Federera 2009 godine na AO Opena i Vimbldon 2008 godine. Novaka je dobio 2x US Open (2010,2013) na njihovim omiljenim podlogama dok oni njega na RG nisu nikad.

chupavi

pre 4 godine

@ Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13

To je to, pravo u metu... Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.

Andjela

pre 4 godine

A šta je tu čudno. Svi poznati prvaci u tenisu su svi odreda super serveri, Rafa je u tome izuzetak. Ko se malo razume u tenis, zna sledeće: Da je Rafa IZUZETAK osvajao je tolike turnire iako ima prosečan servis (po snazi udarca). Kako je to postigao? Pa tako što zna da izvede sve vrste udaraca, gradi svaki poen,..., jednom rečju kad on igra (a to je bio smisao tenisa, izvorni) "um caruje a snaga klade valja"... Možete vi Rafu da mrzite koliko hoćete, ali time pokazujete da niste teniski navijači, već fudbalski, bokserski....

Liverpool Man

pre 4 godine

Jedan od razloga zasto je najbolji ikada. Kada hoce na betonu mu niko nije ni blizu. Na sljaci je uvek parirao Nadalu i dobio ga je najvise puta. Jedini uz Soderlinga koji ga je dobio na RG. Vise puta bio blizu da to i ponovi. Na travi najdominantniji igrac uz Federera u poslednjih 20 i kusur godina a i samog Federera dobio 3 puta u finalu. Pozitivan skor sa svima sa kojima je igrao vise puta. Nije sto je nas ali i da sutra vise nista ne osvoji, za mene je najbolji igrac ikada i najkompletniji. Neko je spomenuo to, da su ljudi navijali za njega kao za Rafu i Rodzera da bi imao vec sad 20 gs-a ali ja sam ubedjen da bi imao manje. On ne bi bio to sto jeste da su navijali za njega. Mrznja publike prema njemu i navijanje za druge ga je oblikovalo i napravilo u ovakvog igraca.

No1vak

pre 4 godine

Zao mi je, ali takav podatak ne moze da se ignorise i pored jos nekoliko vaznih argumenata sprecava Rafu da bude G. O. A. T.. Sve i da zaista Rafa ili naduvenko budu rekorderi po GS, kako biste nekom objasnili da su naj svi vremena kada imaju toliko negativnih cinjenice u odnosu na Novaka? Sto medjusobni dueli, sto evo ovakve nadrealne stvari O_O

Roli

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

Kolubarac

pre 4 godine

Kada bi Đoković, Nadal i Federer, svako od njih bio na vrhuncu fizičke spreme i uopšte forme, Đoković bi ih u međusobnom okršaju daleko nadmašio, kao i svakog drugog, uvek.

I to je cela istina za svakog ko iole pažljivije prati tenis.

pre 4 godine

Ne znam zašto uopće ATP objavljuje ljestvicu najboljih.

Neka uzme samo međusobne omjere Federera, Nadala i Đokovića.

Njihove susrete s drugim tenisačima neka izbriše.

Samo smetaju pri objektivnoj analizi najboljih u proteklim godinama.

Zarko

pre 4 godine

A zadnjih 10 meceva na Nadalovoj sljaci:

Rezultat je 5-5

Djokovic je realno mnogo bolji i kompletniji igrac od Nadala.
(Bane, 14. januar 2020 13:53)

I od Federera

bozza

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Nadal je prosle godine osvojio dva GSa i zavrsio kao BR.1. Meni to zvuci kao top forma, ne znam kakvi su tvoji standardi

Nislija

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

Hahahahaahhahaha nije u formi samo kada igra protiv Srbina :)))

Radoslav

pre 4 godine

Senovicu pa sta ako ga ne moze stici po slemovima jer je dokazao da sa ovakvim skorom i peglanjem na betonu Rafa moze biti goat tek kad gavran pobeli.

Жеља

pre 4 godine

Шта је то 6:2 и 6:1? Неразумем. Па зар нису рекли за Шпанца... Ево га опет 6:2 и 6:2. Да ли то значи да је дупло поправио игру у другом сету против анонимног. 6:2 и 6:3 шампиони увек поправљају игру у другом сету. А не ко овај наш навалио монотоно да игра први сет. Шта? Па није ваљда опет у Сиднеју играо тај досадни први сет :-)

onako nekako

pre 4 godine

Ima li sporta sa vise nebuloznih statistika ... Ova je jos i super u poredjenju sa inim tipa (parafraziracu u stilu jedne zivotne realne situacije) ko je prvi pustio vetar pre ili posle rucka ili kad se probudio ili pred spavanje ili da se "uozbiljim": kada dobije prvi set onda ne gubi mec, kada ubaci preko toliko i toliko procenata prvi servis onda to i to, aman bre vise. Pa te 2013. ako se ne varam (ispravite me) Nadal je dosao sa pauze i osvojio Njujork, a Novak je bio u zescem naponu - tako nekako? Prema tome, batalite zamajavanje, ko je bolji - pobedjuje, a ja se nadam 17om slemu, no bice pakleno tesko, pa da 'vata prikljucak u Parizu sa 18.

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

I onda će se posle ovakvog teksta naći neki "stručnjak" koji će reći kako Novak nema pojma, ima sreće, samo prebacuje lopticu preko mreže... Alo, pa njemu Rafa, igrač koji te tera da igraš ofanzivno, koji sve stiže, nije uspeo da uzme set u 9 mečeva na betonu! O čemu mi pričamo, čovek je mašina, mentalna gromada i tata ove igre! Kapa dole Novače!

мики

pre 4 godine

Ako vam to ne kaze koliko je Nadal daleko od top forme, nista nece.
(Mikii, 14. januar 2020 14:06)

значи 5 година није у то форми?

milutin

pre 4 godine

Računati rezultate samo na tvrdoj podlozi nije neko mjerilo. Tu je znamo to, Nole dominantan.
Ukupni rezultati na svim podlogama je bolji reper.
A i tu je Nole neponovljiv.
Sedam finala zaredom Nole je dobio Rafu. Sedam puta zaredom! Nije Novak birao podlogu, pobjeđivao je na svim. Ta praksa i dalje traje.
Sa srećom Nole, nastavi tako!

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Liverpool man

Slažem se sa većinom komentara osim poslednji deo. Ima istine samo donekle.

Taj inat i kontrašenje može da drži i greje do izvesne mere i godina. Izgurao je brat sve najteže sto može izgurati ali onda jednom kažeš sebi - dosta je aman više, imam 30+, tonu titula i želim malo više ljubavi i emocija ka meni. Živ čovek.

Videlo se koliko je leteo uz svoj narod plus ostale planetarne navijače koji su bili uz njega na turniru. Onakvu energiju i pored top titula nije pokazivao u 2018/2019. Pa Vimbldon je osvojio mrtav hladan sa tri tajbrejka, prosečnom igrom.

Nema sumnje da bi imao 20+ gs u povoljnijim "navijačkim" okolnostima.

čokoladni mrmot

pre 4 godine

Ovo je statistika za beton, a da vidimo mi statisiku i za travu i šljaku? Na travi naš Rožije je neprikosnoven, a na šljaci Nadal.
(banjica, 14. januar 2020 14:36)

Jes jes, naročito na Wimblndonu...aj pali bre.

Sinke

pre 4 godine

Paradoks je taj da je Nadal osvojio Us Open,ostaje zal..Da je Novak dosao do finala,Nadal bi opet drzao tacnu u ruci...Ali taj famozni Vavrinka,jeste,Novak bio povrijedjen,ali opet,nevjerovatne probleme Vavrinka stvara Novaku na gren slemovma.

realno

pre 4 godine

Najveci problem Novaku u karijeri stvara Stan Wavrinka, prakticno 4 gren slema mu je do sada istrgao iz Ruke, Australian open cetvrt finale, Novak bi lagano osvojio do kraja jer je Nadal prakticno predao finale, Roland Garos 2015 i Us Open 2016 i ove godine, Mada za ovu godinu je pitanje koliko je uopste bio spreman da se bori do Kraja.. opet cista 3 Gren slema u kojima je u svakom mecu osvajao prvi set.. neverovatno!!

Педро

pre 4 godine

На последњих 8 мечева Новак је брејкнуо Надала 27 пута, док је Надал Новака само 2 пута..

Simmke

pre 4 godine

Kada podvucemo crtu,Vavrinka je najveci krivac zasto Novak vec sada nema 20 gren slemova...Ubjedljivo najvece probleme mu je on napravio.Vavrinka je jedini teniser koji jednostavno Novaku ne odgovara,ali iskljucivo na gren slemovima.Sto se tice Nadala,zacudjujuce je koliko nema resenja protiv Novaka na tvrdoj podlozi,bukvalno ga Novak melje vec godinama,to su vrlo lake pobjede.

Poštovalac igre

pre 4 godine

U tenisu jako bitno ne biti teniski potkovan nego posedovat malo poznavanje profila tenisera znati kako igra i ko je su mane i vrline.

Zato postoji potecijalno analaziranje nakon meča sa timom da se vidi gde su tvoje greške pa ih koriguješ pa onda svog rivalaa kome tražiš slabost odnosno gde daa način da preokreneš u svoju korist da naredni mečevi budu u tvoju korist.

Tenis odnosno sport današnji moderni zahtevaa mnogoo al mnogoo toga od posedovanja znanja i talenta..

Nije ništa neuobičajno Novak je uvjek bio dominantan na betonu dok Rafa jeste odličan na tvrdoj podlozi al" nivo kad treba igra protiv dvojice najvećih rivalaa gubi jer njihov stepen tenisa je veći. Zato je po pravilu više gubioo od njih nego što je pobeđiovao al" kao takav je uspeo daa ih dobije na AO Openu i US Openu odnosno na Vimbldonu. To zaslužuješ svakako poštovanje!" I ovaj podatak jeste brutalan i zaslužuje isto poštovanje veliko.

Mala moja

pre 4 godine

Zato je Novak uspesan protiv svih tenisera sa kojima je vec igrao nekoliko puta, a frapantno je da protiv Nadala ima 9 uzastopnih pobeda, i nakon 20:26, sada je 29:26 za Novaka. Inace Nole se pomalo muci protiv ovih mladica iz nove generacije ali sve ce to doci na svoje uskoro, kad je mogao da potcini Rogera i Rafu, nece biti problema sa novajlijama.
(chupavi, 14. januar 2020 17:32)

Не лупетај. 7:3 за Нолета је резултат у задњих 10 мечева.

dominus

pre 4 godine

mikii

Veliš ne voliš Nola zbog nolomana? To bi sasvim bilo u redu da ne postoje federeromani i donekle rafolomani.
Nijednog od njih trojice ne možeš potcenjivati a naročito ne Novaka. Ima on svojih bubica (zbog toga nervira mnoge koji za njega navijaju) ali da ga potcenjuješ nije normalno. Čovek je ceo život imao igru kakvu je imao i Federer i Nadal, ali mentalno nije bio njihov nivo do 2011.
Imao je mnogo glupih poraza u Njujorku, na Rolan Garosu je tri puta na nož igrao sa Nadalom i sva tri puta izgubio. Ali toliko da potcenjuješ čoveka je van pameti, bez obzira što možda i troluješ.

I.B.

pre 4 godine

Impresivno. Hteo bih samo da se svi podsetimo. Pričamo o razlici u godinama- RF je 6 godina stariji od Novaka. Rafa godinu dana. Ali je Rafa za jednu godinu, još, stariji kao profesionali igrač/2001- Novak 2003/. Sve to se mora uračunavati. Uživajmo u igri ovih, neponovljivih majstora! Uživajmo u igri našeg Novaka! Ima li ikoga da meč od nedelje, nije odgledao sa oduševljenjem..pa za bilo koga da navija? Tenis- kosmički!! To se posle njih, više neće gledati.

Uzdravlje,

onako nekako

pre 4 godine

(Poštovalac igre, 14. januar 2020 17:13)

Covece, dobio si prvi glas (plus inace), od mene, posle sat i malcice jace. Bilo bi zanimljivo da pogledamo suma sumarum glasova i jos da si na pocetku objavio komentar.