Sreda, 08.01.2020.

14:15

Odbojkaši Srbije 99% bez Olimpijskih igara

Odbojkaši Srbije su ostali bez maltene ikakvih šansi za plasman na Olimpijske igre posle meča sa Bugarskom.

Izvor: PT/LN

Odbojkaši Srbije 99% bez Olimpijskih igara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

220 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 4 godine

Bivsi selektor Srbije Igor Kolakovic je na OI u Londonu,rekao igracima da uzivaju na terenu,jer su im ovo mozda poslednje olimpijshe igre.Covek je bio u pravu.Grupu nismo prosli.

Alex

pre 4 godine

Nikad necemo znati ni shvatiti koja si prioritetna takmicenja. Svim sportistima i ekipama su OI najvaznije takmicenje, vrhunac karijere, rezultata, predstavljanje svoje zemlje, a sve ostalo je manje bitno. Tu se ustvari dokazuje ko je najbolji na svetu. Evo videcete, kosarkasi i kosarkasice ce se kvalifikovati jer se nisu previse fizicki i emotivno istrosili na svetskom! Pa evo pogledajte kosarkasku reprezentaciju SAD-a...na svetsko salju trecu ekipu, ali zato na OI idu sa najjacim mogucim sastavom...e tako se to radi u!!

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Vidis tu je greska. Druge reprezentacije su LN iskoristile kao pripremu za predstojece kvalifikacije, zato sto je to bilo vaznije od EP. Tempirali su svesno formu za to. Nasi su se tokom LN menjali kao na traci svakog vikenda. Posto se LN igra svake godine, te promene i uvodjenje mladih ljudi u reprezentaciju mogli su da rade, sada vec, ove godine. Nije to moralo da se radi pred kvalifikacioni turnir. Ni jedan ozbiljan trener ne radi tako nesto. Bar ja ne videh, za sve ove godine koliko pratim odbojku. Cak i Brazilci, kada im je dosao novi trener, posle legendarnog Rezendea, nisu pravili ostre preseke. Pristup igri je malo drugaciji, ali na takmicenje nisu isli samo sa rezervnim sastavom. Sto se tice toga, za dobrog tehnicara nema loseg prijema,ne da verujem, vec i vidim. Koliko losih i rasejanih prijema si juce vide? Jos bitnije, koliko lose podignutih lopti si video? Kako je samo pronalazio svoje napadace sa pola terena. Nisi to video? Osim toga, to mi je rekla osoba koja je bila tehnicar u ekipi. Zanemari mene, ali neko ko je igrao, zna da je tehnicar srce ekipe i od njega sve zavisi. Da su juce imali boljeg tehnicara sve bi bilo drugacije.Koliko puta si juce Bugarskom tehnicaru, hteo ne hteo, odao priznanje za brz napad? Nasi se nisu ni namestili, a vec je gotovo. Ja jesam, veruj mi, kolika god mi je zelja bila da nasi pobede. Jovovic je bio spor, imali su vremena da se nameste za blok, citali su ga kao knjigu.

my way

pre 4 godine

@Hahahaha
Za dobrog tehnicara nema loseg prijema??? Ajde molim te, pa ni ti sam ne verujes u to sto si napisao. Da li je bio u pravu Nikola sto je pruzio priliku mladima u LN se najbolje videlo bas na EP-u. Ostavio je Bobi svezu ekipu bez povreda koja je bila energicnija od svih protivnika, pogotovo u polufinalu i finalu kada je bilo najvaznije. Plus, postavljeni su neki temelji za buducnost reprezentacije koja je izgledala veoma crno, posto smo u mladjim kategorijama na dnu i ne ucestvujemo vec ko zna od kada na prvenstvima Evrope, kamoli sveta. Naravno da Boba treba da ostane da se vidi kako ce to ici nadalje, ne smenjuje se selektor zbog jednog kiksa. Nije trebalo ni Nikolu smenjivati, ali to je gotovo. Nije bilo mesta ni omalovazavanju njegovih medalja, zavrsnih turnira SL, polufinala SP-a...

Miha

pre 4 godine

@Hahahaha Nisam nikakav stručnjak za odbojku, ali delim mišljenje kad je selektor u pitanju. Ne ulazeći u to ko je bio bolji igrač, Nikola Grbić kao trener mi se uopšte nije sviđao. Na tajm-autima mrtvo more. Nema energije, nema vizije, nema vere u preokret. Ovak Kovač ipak deluje kao neko ko mnogo bolje deljuje na ekipu. I meni se čini, a mnogi koji se baš razumeju u odbojku među komentatorima ovde, su to tvrdili, glavna šansa je propuštena na turniru pre EP. Znalo se da će na ovom turniru to biti mnogo teže. I mnogi zaboravljaju da pobeda juče ne bi bila dovoljna. I da smo pobedili Bugare, morali bi da dobijemo još 2 utakmice, a trnutno stanje ne ukazuje da bi uspeli u tome. Barem meni.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Sto se Grbica tice. Ne sporim da je bio odlican tehnicar, jedan od najboljih. Ne mogu reci da je vrhunski trener, a jos manje da sve zna. Ni za bolje trenere od njega ne mogu reci da sve znaju, jer kada izadju na teren, nikada ne znas sta ce biti. Dok su druge reprezentacije LN koristile da se uigraju i pripreme za kvalifikacioni turnir, on je eksperimentisao sa novim igracima, menjajuci ih svakog vikenda, ne dozvoljavajuci da se uhodaju i upoznaju. Reci mi, molim te, koji poznati strucnjak je to uradio, osim njega? Koji poznati strucnjak je dosao na kvalifikacije sa rezervnim tehnicarom koji prvi put igra u reprezentaciji, osim njega? Svi znamo da Jovovic igra od sjaja do ocaja i da mora postojati neko, ko moze da ga zameni, kada mu nije dan. Nemoguce je da ze sa sve to vreme nije pojavio ni jedan tehnicar, kome su mogli da se posvete, da od njega naprave vruhunskog. Isto onako kako su to uradili Italijani. Niko se nije previse trudio. Sto se vecine komentara tice, oni uglavnom ne prate odbojku. To su isti oni koji su raspravljali da li je Holandija, ili Nizozemska. Koji nemaju pojma da su vec igrali u Bariju. Koji se pitaju zasto evropski prvak ne ide direktno. Pa njihova misljenja nisu ni vazna. Oni racunaju samo pobedu, ne znaju koliko je tesko bilo sada izboriti bilo sta. Da, mislim da Kovac treba da ostane. Bilo je borbe, bilo je zelje, hteli su, nisu se samo prepustili.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Slazem se to za sponzore, nije lose. Sto se ostalog tice, uf. Uglavnom pljuvanje je krenulo kada su na spisku videli njegovog sina. Rezende je doveo svog sina. Tili svog. Samo nas selektor nema pravo to da uradi. Ima, ali kada pobedjuju, kada gube, nema pravo ni da dise. U Italiji je bila sansa, ovde je bio pokusaj. Poljska, USA, Brazil, Francuska, oni dobiju Italiju, jedinu reprezentaciju sa kojom imaju 50:50 sanse da pobede, a ne pruze ni otpor. Ne mozes reci da to nije kiks, veci od ovog gde su trebali da pobede 4 vrhunske reprezentacije. Po mom misljenju lakse je pobediti jednu Italiju, nego Bugarsku, Francusku, Nemacku,ili Sloveniju, pa opet jednu od tih reprezentacija u finalu. Mada, ti mislis da je lakse igrati u sred klubske sezone, protiv 4 zaista dobre reprezentacije. Sto se Jovovica tice. On je na EP bio dobar, zato su i uspeli. Ovde pak, nije bio dobar. To je njegov najveci problem. Moze da igra odlicno, a moze i ocajno, sa njim se nikada ne zna. Kad je dobar, dobar je. Kada je los, los je. Jednom si mi zamerio sto ga poredim sa Djanelijem. Za njega je juce i bugarski tehnicar bio Djaneli. Prosto, za dobrog tehnicara nema loseg prijema. Pitaj nekoga ko je igrao odbojku. Bruno u letu dize idealno loptu, pada, lomi se, ali nema izgovora. Za Jovovica, kada odigra lose, prijem je bio ocajan. Kada odigra dobro, svi zaborave na prijem. Nije do prijema, do njega je. Ima trenutke kada zablista i isto toliko moze da igra ocajno.

Јабучило

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!
(Alex, 08. januar 2020 20:31)

Чекај. Је л' теби криво што смо испали или ти је криво што су те наминусали?

olimpico

pre 4 godine

@ Box

Brate, ako cemo realno govoriti OI su najznacajnije takmicenje na svijetu gdje svi sportisti u pojedinacnim ili ekipnim sportovima (svejedno) tempiraju formu bas za olimpijadu i za to se spremaju cetiri godine. Mi smo prvaci evrope i to je odlicna stvar na koju svi treba da budemo ponosni ali taj sampionat je izgubio na tezini cim nije bio kvalifikacioni na OI, ja licno ne vjerujem da bi Srbija osvojila da je sampion Evrope isao direktno na OI, iako smo odigrali savrsen turnir i bolje od onoga ne mozemo.

Alex

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Hoces da kazes da su Ceska, Holandija, Belgija, dosli na ovo takmicenje sa nadom da ce igrati 1/2 finale? Nisu bili tu samo da popune rupe? Ne mozes Srbiju svrstati na isto mesto. Imali su sansu, nisu uspeli i to je to. Svima nam je bilo jasno da ce biti tesko i da su sanse bile male, ali ne mozes reci da nisu bili ni blizu i svrstati ih u red onih koji su tu da popune rupe. Osim toga Kovacevic povredjen, Atanasijevic isto, Ivovic se tamo ukocio...

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Narednih deset godina da se ne takmice, ja im zahvaljujem. Uradili su dovoljno za Srbiju, vise nego vecina kolektivnih timova. Hvala

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Kako nisu bili blizu kada su igrali odlucujuci mec protiv Italije? Kako nisu bili blizu kada im je i sada falilo malo? Belgija, Holandija(Nizozemska), Ceska, oni nisu bili ni blizu. Francuzi su izgubili od Poljske.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Informacija za neznalice. Ako Francuska izgubi 3-0, imamo isti set količnik, pa bi odlučivao poen količnik. Naravno, to deluje kao nemoguća misija.

Coach

pre 4 godine

Zato sto je Kovac ssastavio spisak sa njegovim pajdosima iz Velikog Gradista! Pocevsi od Mitica preko Stankovica pa i treceg korektora. Lik stavio sina na spisak a izjavljuje kako ide sa iskusnim igracima. A BTW taj njegov sin niti je naperspektivniji niti je priblizno iole ozbiljnom nivou! Igram pa znam! Luburic odavno nije na nivou,samo je bio lagano osvezenje u jednom momentu ali ni priblizno visokom nivou! Da ima igraca,ima! Samo nasa javnost ne zna jer sport je propracen kao bocanje! Pa se onda suflira to je nase najbolje itd..

Goran

pre 4 godine

Iskreno, ne mogu povjerovati svojim ocima sta citam u pojedinim komentarima, od tempiranje forme ostalih reprezentacija do citiram:Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica .I to pisete o jednoj od najboljih reprezantacija svijeta.Kako se u srpskom narodu sve brzo zaboravlja. Ne sramotite se vec im se poklonite do poda vi mrzitelji jutra i sebe samoga!!!

Demar Derosan

pre 4 godine

Ocigledno je da je maksimum ekipe bio na EP gde su drugi kalkulisali, npr. Bugara nigde nije bilo, Francuzi se nisu pretrgli, Poljaci peske igrali itd. Ovde je vec druga prica, Francuzi igrali do sada tacno oniliko koliko je dovoljno da se ide dalje. Mi smo svaku tekmu igrali kao poslednju, sto nije dobro, pritisak je ucinio svoje, mada ne bi smeo u tolikoj meri jer se radi o iskusnim igracima. Podrasanin je jedini bio na nivou. Ekipa kod Kovaca igra za nijansu bolje nego kod Grbica, slobodniji su pri smecevima i servisima, ali opet ni to nije dovoljno za OI. Manje vise svodi se na isto, ali jedna dobra generacija je, bas steta, ostala bez ucesca na OI po treci put.

Bua

pre 4 godine

Bugari su se morali pobediti, nisu Brazil ili Rusija.
(Vlado, 8. januar 2020 18:01)

Nisu Brazil ali su na kvalifikacionom turniru za OI vodili 2-0 protiv Brazila i imali mec lopte ako se dobro secam. Tako da su vec tad mogli da obezbede OI. Nije kao da nas je pobedio Tadzikistan. Ozbiljni au bugari. I to samo pokazuje koliko je veliki uspeh sto smo evropski prvaci pored Francuske, Poljske, Rusije, Bugarske, Italije i ostalih. Ne moze se na svakom takmicenju pobediti. Steta za OI, ali realno pored Poljske Brazila Rusije i USA tesko bi bilo uzeti medalju.

Mikii

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy
(Mikii, 08. januar 2020 18:02)

Sramota i tvoje neznanje je da porediš odbojkaše i rukometaše. Ali nema smisla diskutovati sa nekim ko ima 15 godina, ili je teški duduk.

Shamu

pre 4 godine

Edukacije radi, Bugarska ima sjajnu odbojkasku tradiciju i pre Grbic-generacije smo mogli samo da sanjamo da budemo kao oni (Ganev, Najdenov i ekipa ranih 90-ih). Bili su 4. i u Londonu na OI. Njihovi treneri u danasnjoj odbojci su sjajni, igraci dominiraju u klubovima. Ozbiljna odbojkaska nacija koja dugo nije uspevala da naplati evidentan kvalitet (dosta cesto zahvaljujuci internim problemima u timu).
Mnogi su ovde dali korektnu analizu nase igre. Slozio bih se sa onima koji smatraju da nam je libero ubedljivo najtanja pozicija. Umesto stabilnog prijema i rasterecenja primaca imamo haos. Suprotno od FRA gde svi stoje po coskovima dok Zenja sam prima servis. Od prijema sve krece.
Ne bih krivio Bobu za ovaj neuspeh. Veliki je izazov voditi ekipu sa Urosem i Batom. Nikad ne znas kako ce da odigraju, kladionica je sigurnija.
Na kraju, ova ekipa je osvojila EP i to ne treba potcenjivati. Siguran sam da svako od njih sanja Olimpijadu a i karijere im zavise od toga. Njima je gubitak ove 4 godine kao nama 10 na poslu.

my way

pre 4 godine

Ето ти сад, већ једни причају како је пораз од Италијана у Италији већи "кикс" од овог наступа у Берлину, што је тешка неистина. Други већ пљују по Боби, онда опет критике за Јововића, техничара који је екипу са најгорим пријемом на прошлом ЕП-у довео до злата... па не бива то сваки пут. Ја сам говорио након што је Никола Грбић који зна све што се има знати о одбојци смењен, а кажем и сада, да је уместо играрија са селекторима нашем савезу боље да се бави проналажењем спонзора, начина да српски клубови не одустају од европских такмичења. Убеђен сам да би туристичке агенције за рекламу, да се нпр. нађу на дресовима, радо прихватиле да сносе трошкове путовања и смештаја наших екипа у иностранству. Није то за њих велики подухват, а растеретило би буџет клубова. Само један предлог, а много тога сигурно може да се уради, јер не говоримо о милионима. Да се вратим на ову екипу, она држи српску одбојку у врху. Некада ће то бити довољно за медаљу, некада не. Нисмо супериорни као у женској одбојци. Није било поштено према Ковачу правити од њега неког месију и то сам такође говорио. Оно што је Никола добро започео и чему Боба треба да се врати након овог турнира је рад на томе како да у врху останемо и у будућности. 3 млада техничара су прошле године добила прилику у сениорском тиму, неколико примача, блокера, либеро и не треба то све бацати у воду да би неки у позним годинама седели на клупи без да праве било какву разлику.

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Da, Bugari su imali meč loptu protiv Brazila i izgubili su. Bili su na cent do OI dok mi u oba ova 2 turnira nismo bili ni blizu i to je činjenica, Hmmm!

Slažem se s ovima koji tvrde da je muška odbojka na izdisaju i da dolaze vremena gdje nećemo dugo vidjeti ne samo OI nego i evropska i svjetska takmičenja.

Veljko

pre 4 godine

Treba biti realan.
Nismo mi više ni blizu evropskog vrha.Nemamo silinu u napadu,nemamo dobar prijem,nema bloka a ni servisa.
Nema novih mladih igrača.
Sve će teže biti doći do nekog respektabilnog rezultata.

Dragana

pre 4 godine

Sa ovakvim pristupom igri na kvalifikacionom turniru za OI i ne može da se prodje. Unapred su ukalkulisali da će Francuska da dobije i Bugarsku a kad se to nije desilo odmah raspad sistema, ako je i uopšte bilo nekog sistema. Letos u Italiji pristup igrača utakmici sa Italijom je bio očajan, kao da ih je bilo baš briga za sve, sada sa Francuskom isto. Većina je krivila Nikolu , vodila se kampanja da se on smeni i dovede Boba a evo, vidimo da se zapravo ni sa njim nije ništa promenilo i pored one titule prvaka Evrope. Kao prvaci Evrope morali su da prodju makar grupu. Morali su da budu favoriti grupe jer kao evropski šampioni oni i jesu bili favoriti. A to što pojedini komentatori ovde pišu kako treba prvak Evrope da igra direktno na OI i da smo poniženi time što smo igrali kvalifikacije, ne znam otkud vam to. Ni prvak sveta ni prvak Evrope ne idu direktno, uvek je bilo kvalifikacija. I koji su to mafijaši iz evropske i svetske odbojke i iz Medjunarodnog olimpijskog komiteta koji sve rade protiv nas? Zar nije Boričić predsednik evropske odbojkaške federacije?

maaks

pre 4 godine

Sada se vidi kolika je velicina trener. Uzeti EP sa ovakvom ekipom je ogroman uspeh, delom su nam pomogli Francuzi sto su nas onda totalno podcenili, delom sto smo imali srece, a delom sto je i Kovac u finalu znao kako Slovenci disu . Zelja se videla i danas i tu nema price! Nazalost imamo dva najlosija libera na svetu verovatno, i tu ne mozemo nista, to nije stvar koju mozes da kupis ili da nadjes, to se radja, kao sto je bilo slucaj sa Vasom! Kad imas takvu rak ranu, moze mnogo losija ekipa da te pobedi dobrom taktikom, a kamoli mocna Bugarska! Onda nazalost imas osrednjeg tehnicara koji ne moze da ispegla los prijem. I tu se prica zavrsava. Ni Kovacevic ( kome je posao i do sada bio da nas cupa iz ovih situacija-zato i jeste MVP ) da je bio zdav ne bi vredelo. Ostalo je sve bilo kao i do sada- osrednji servis i osrednja igra ostalih.

Марко

pre 4 godine

Sta ce nam zlato sa EP kad ne idemo na OI
(Ministar, 8. januar 2020 16:26)

Боље једна златна, него 100 сребрних или бронзаних медаља. Само прво место је прави успех, све остало су утешне награде.

roten

pre 4 godine

Mi smo našu šansu propustili na prvom turniru,u meču sa Italijom,od koje smo realno bolji.Država izdvaja dva puta milione da bi košarkašima omogućila domaći teren u borbi za OI,a za odbojku nista,a mislim da je njima to potrebnije.Dve stvari su ključ našeg neuspeha.Naravno,pozicija dizaca.Jovović jeste slab,ali ni alternative nisu bolje.I pozicija koju smo mi tako potcenili,pozicija libera.Tu smo ubedljivo najgori od svih ekipa koje su u vrhu.Plasim se da je zlato sa posljednjeg EP "labudova pesma" naše muške odbojke.Klubova je sve manje,nema mladih igrača,nema pravih trenera.Ova generacija može da gura još jedan olimpijski ciklus,a nakon toga sledi potop(ako se nešto drastično ne promeni).

box

pre 4 godine

Hehehe sto volim ove situacije :) Ne situaciju gde se nismo kvalifikovali, zbog toga mi je krivo nego onu gde nas narod selektora za koga je pre dva meseca nekriticki govorio da je najbolji trener u univerzumu (a Boba je stvarno top trener) sad proglasavaju neznalicom i diletantom. Aj da je proslo bar godinu dana nego nas jos uvek greje sjaj zlata sa minulog sampionata al eto, vec je Boba neznalica i folirant.

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Postanes sampion Evrope , da bi ucestovao na nekom tamo kvalifikacionom turnizu za Olimpijadu.
Boze me sacuvaj koji nakarad sistem kvalifikacija.

bgd011

pre 4 godine

Na poslednjih 5 Olimpijskih igara ili nismo ucestvovali, ili nismo dosli u priliku da se borimo za medalju. Od Sidneja i onog cudesnog poena Vanje Grbica izvan reklamnih panoa - jedno veliko nista.
A Evropska prvenstva i Svetske lige uvek cemo da osvajamo sa vremena na vreme, kada druge, ozbiljnije reprezentacije budu pravile plansku smenu generacija.

johny

pre 4 godine

@olimpico

Kazes zlato na evropskom je nebitno jer ne donosi nista osim prestiza. Aj leba ti reci nam sta to donosi olimpijsko zlato.
(box, 08. januar 2020 17:25)

Mnogo više jer je to najznačajnije takmičenje za svakog sportistu na svetu. Za to se živi i trenira

Džoni

pre 4 godine

Jel bio neko povredjen od igraca?
(Red, 08. januar 2020 16:44)

Uroš je još povređen i ne može ni da smečuje jako, a mislim da je još njih nekoliko rovito.

Djuro

pre 4 godine

Treba bojkotovati olimpijadu do daljnjeg u svim sportovima, ionako je sektasko takmicenje i poligon brutalnih kapitalista i svetskih oligarha.
Voleo bih da ova zemlja pokaze da je jedinstvena i pokaze svima sta je pravda, istina i pre svega ZDRAV zivot.
OLIMPIJADA JE SMECE i tako se i odnosi prema sportistima, pa pogledajte samo kako se sprdaju sa Rusima!

olimpico

pre 4 godine

Bez namjere da omalovazim uspijeh odbojkaske reprezentacije, ali mislim da je ovaj kfalifikacioni turnir mnogo zahtjevniji od samog EP koje osim prestiza nista znacajno ne donosi. Ocigledan je propust da evropski sampion ne igra OI, ali tako je kako je... Imali smo dvije prilike, nismo ih iskoristili pa mozda i ne zasluzujemo da se nadjemo na OI. Bice valjda bolje za cetiri godine.

Ko vas ne zna...

pre 4 godine

Tužni Batica Atanasijević je dao izjavu, jutros ga na radiju slušam, kako ćemo mi ovo-ono i odmah sam znao da od dobrog rezultata nema ništa. Pratim njegova lupetanja već duže vreme i kad god je on izlazio sa pametovanjem bili smo forpas. Njemu je bolje da se koncentriše na igru, nego na davanje promašenih izjava.

tovy

pre 4 godine

Naš narod,kad bi svaki dan osvajao medalje, bilo bi im malo,
A Kovač je samo za mesec dana pripremio ekipu i uzeo zlato. Svi danas igraju svaki sport pa i odbojku.
Nemoze se svaki put osvajati,bice toga za Srbiju jos, Jednostavno Bugari su sada bili bolji, dosta su oni od nas gubili a i opet će!
Mi smo svakako "Srbija do Tokia"!

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Ja ne potcenjujem Italiju, ali su imali mnogo vecu sansu protiv jedne ekipe, nego da pobede 4 jake ekipe. Shvatas, ne? Koliko je Italijanima bilo vazno, toliko i nasima. Osim toga,upravo tu, Italijani su gubili od Australije, jedva su ih pobedili. Hoces da kazes kako su nasi losiji od Australije, pa nisu mogli da igraju ravnopravno sa njima, a godinu dana pre toga ih oduvali na tom istom mestu? Svi su se spremali i svima je taj turnir bio vazan. Bugari su imali mec lootu protiv Brazila, ali su izgubili.

Mad Max

pre 4 godine

Kovacu i momcima, a generalno i Odbojkaskom Savezu Srbije, zameram samo jedno - a to je sto su uopste odlazili na ovaj sugavi turnir, te na taj nacin dozvolili da se ponizava i omalovazava titula EVROPSKOG ODBOJKASKOG SAMPIONA. Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.

johny

pre 4 godine

Glupi sistem... Prvak Evrope mora da igra kvalifikacije??
(Markan, 08. januar 2020 17:36)

A što bi morao. Sve kfalifikacije još od OI u Londonu propisuje MOK. Samo prvaci sveta u svim grupnim sportovima imaju plasman na OI. Svi ostalu u kfalifikacije. Nismo uspeli u kfalifikacijama koje su organizovane u Italiji gde učestvovalo samo 4 ekipe

Jumko

pre 4 godine

Narode, shvatite, da je prvak Evrope isao na Oi, mi nikada ne bi uzeli zlato! To takmicenje niko ne uzima za ozbiljno! Samo kada je fudbal u pitanju... Pa pogledajte i u kosarci proslo Ep!

nikola

pre 4 godine

Bobin Autogol i Neznanje!
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!
Nikola

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Nevjerovatno je koliko ljudi potcijenjuju Italijane tvrdnjom da nam je ono bila šansa. Ono uopšte nije bila šansa. Ljudi, Talijani su prošlo finale OI izgubili na razliku protiv Brazila i jedino što ih je interesovalo su kval. koje su osvojili protiv nas i to dominantno. Počistili su nas. Siguran sam da će ući medju 4 na OI. A što se nas tiče nismo imali nikakve šnse danas protiv Bugara. Pa ljudi, vidjelo se u prvom setu da su ljudi skočniji, brži, jače serviraju i bolje primaju servise. Do čega je, ja stvarno ne znam al moramo shvatiti da su Bugari vrhunska ekipa (izbalansiranija nego mi) kojoj želim da osvoji turnir.

Balkanski špijun

pre 4 godine

Pitanje za sve one koji potenciraju zašto prvak Evrope ne ide direktno na Olimpijadu je: Da li to isto pravilo važi i za prvaka Afrike, Australije, Južne Amerike. Pa normalno da ne važi jer se između dve Olimpijade igraju dva kontinentalna prvenstva, i još nešto prvak sveta ne ide direktno na olimpijske igre već igra kvalifikacije. Isti princip je važio i pre 20, 16 i 12 godina pa se tada nismo bunili jer smo bili velesila. A sada prvak Evrope koji posle tri meseca od osvajanja titule nije u stanju ni grupu da prođe i ne treba da ide na Olimpijadu.

veliki strumf

pre 4 godine

Prerano ste na 10-7 napisali da smo pred pobedom... Ne trčite pred rudu... Mi smo izgubili OI jer Grbić nije na vreme smenjen i oteran. I to mnogo, mnogo ranije. Turnir u Italiji je bio idealna prilika a mi smo tamo pod njegovim vodjstvom igrali tragično! Čim je smenjen progledali smo. Kovač je bio smiren, pribran, skroman. Medjutim, pogledajte njegove izjave pred ovaj turnir. Tipa: pokazaćemo da smo najbolji, mi smo prvaci Evrope... Čim se duvamo i puvamo, kao u kosarci - obavezno dobijemo po ušima. Samo jedna naša reprezentacija može sebi da dozvoli da se duva i puva koliko hoce jer su osvojili sve - vaterpolisti. Svi ostali moraju da budu mnogo prizemniji i realniji.

nemoc i infantilnost su losa kombinacija

pre 4 godine

...Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.
(Mad Max, 8. januar 2020 17:13)

Ako tako mislis o njima, onda ne treba da ucestvujes ne na ovom turniru nego ni na jednom takmicenju.
Sedi kuci i igraj odbojku sa drustvom

Sasa

pre 4 godine

Bugarska ima ozbiljnu musku odbojkasku reprezentaciju sjajnih individualaca, nesto su slabiji u zenskoj kategoriji, ali ni njoj nisu losi poput Hrvatske ili nekih drufih trecerazrednih selekcija. Ovaj poraz nikako ne cudi. Pobedili su i Francusku koja je i te kako kvalitetna. Oduvek su nam bili problem, kao i svima drugima, uostalom.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih postavio pitanje savezu zasto je isao autobus navijaca iz Srbije u Nemacku i ko su ljudi kojima je od gradjana Srbije placen put,hotel,hrana i dnevnice od 8. do 13. januara kao i kako su oni zasluzili da idu tamo umesto recimo porodica igraca?Zasto se u tom autobusu nasla mnogobrojna delegacija OK TENT,kluba koji i nema musku selekciju u odbojci?Mozemo li dibiti odgovore na ova pitanja jer je pristojno da bar znamo sta placamo?

dex

pre 4 godine

@markan
A šta ćemo sa prethodnim prvakom Evrope? Ide samo onaj koji nama odgovara??? Nećemo mi bar dva ciklusa na OI, to je sigurno.

Realno

pre 4 godine

Ovo pravilo da prvak Evrope ne ide na Oi se neverovatno glupo, isto kao i u vatrpolu, tako da realno kad izmisljaju pravila neka se i igraju sami, nasima realno cestitka

Nick Kyrgios

pre 4 godine

Kovace pitao bih te gde ti je najbolji poeneter Dusan Petkovic decko je strasan odbojkas a uopste ga ne vodis nigde e moj ti i ne treba da odete na oi na ep cista sreca kao slovenija 2017

uki

pre 4 godine

99% nemate pojma sa životom. Holandija ako dobije 3:0 ili 3:1 a mi pobedimo - idemo u 1/2 finale
(Isprani mozgovi, 8. januar 2020 16:21)

Holandija da pobedi Francuze...hahaaaaaaahhhaaaa..

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

Može priča ko šta hoće ali da prvak Evrope neposredno pre Olimpijskih ne zaigra istu nego mora kroz dodatne kvalifikacije, koje opet mora da osvoji, je neverovatan apsurd i ludilo.

Ne zato što smo to sada mi, da su Bugari, Slovenci bilo ko, isti je skandal.

Odbojka i rukomet, dva divna sporta koja su uništena od svojih organizacija.

el_pistolero

pre 4 godine

Realno bili su danas dosta bolji Bugari od nas, kao i Francuzi pre neki dan, tako da nismo u ovom trenutku zaslužili da se kvalifikujemo, voreovatno loše natempirana forma.

Mare

pre 4 godine

Najbolji su oni koji su posle poraza od Francuza rekli da je to zbog kalkulacija i da nema veze i da ćemo se sastati još jednom i to u finalu....... šta reći....., Kovačević toplo-hlado, više hladno, Jovović pa nije on svetski kalibar, ali većinu i diže na nekih 5 i više metara tj juri loptu i šta može drugačije kada nam je prijem katastrofa..., Lisinac dečko vezara kao i njegova devojka, al dobro one imaju jednu Tiću Bošković pa se to može nadoknaditi..., zato Podraščanin pokazao šta je MB kad god je on bio u rotaciji bio je preokret, ali ovo je timska igra, ne mogu se gurati igrači preko veze.., Bata je Bata ali nije on jedan Ivan Miljković, izvukao je drugi set servisima, pa onda potom i Petrić i to je to.., imamo svetske igrače ali i ne i jedno ogledalo da se pogledaju u oči.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.
(Mikii, 08. januar 2020 16:25)

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.

Mikii

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.

Moguce2028Olimpijada

pre 4 godine

A Holandija,ako dobije Francusku eto nas... lepo sam igrao 183+ poena za 10 000,eto dolazi valjda. Bar nesto. A mi celog zivota gubimo prve utakmice u svim sportovima,kvalifikacijama svim mogucim i onda ide..ako P onda Qmako Z onda Y pobedi,a D nereseno sa M ...Izgubis ladno 3 : 0 prvu tekmu i cekas od Boga jedino pomoc. Nego Francuzi sigurno idu,omlatice sve do kraja.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Mentalitet velika 0!Vodiš 7:2 i ispuštiš sve i prospeš.Ova generacija je završila sa OI u karijeri...Bez tehničara nije ni mogla više od ovoga...Neuspešan projekat sa Kovačem na klupi,bez obzira na osvojeno EP.Svi su na istom igrali revijalne utakmice.Kad je bitno naše odbojke nema..Nadam se nekoj boljoj generaciji u budućnosti sa pobedničkim mentalitetom...!

slobinator

pre 4 godine

kakvi grozni i sramotni komentari.ne bih menjao zlato sa evropskog prvenstva za učešće na olimpijadi,a uzgred sramotno je da evropski i svetski šampion nemaju direktno učešće na takmičenju nego će tamo igrati neki indijanci

E jeste

pre 4 godine

Milica
Da nije bilo tog tajm-auta na 19:19 nasi bi dobili. Daj,nemoj molim te da me zezas. Jesi li gledala mec? Koliko puta su Bugari dobili izgubljen poen? Svaka kontra oni su dobili. Njihov tehnicar servira lopte ma tacni svojim napadacima,dok nasi moraju da se lome kako bi prebacili. To sto su lopte niske, o tome necemo. Nasi su osvojili svaki poen kada je lopta dobro dignuta, ostalo su na misice i iskustvo. Da ne pricam o tome da je Sokolov izuzetan igrac, ali igrac koji zna da se iznervira kada ga zaustave i kasnije gresi. Gde je bio blok da odradi taj deo posla i da njega izbace iz ritma? Njihov blok se pripremio za Atanasijevica, a pomogao im je dodatno i Jovovic. Sve u svemu, pogresne procene Jovovica, losa dizanja, spore lopte, nedostatak bloka... Ne tajm-aut, ne losi prijemi, nista od toga nije presudilo. Tehnicar. Da smo imali boljeg, sve bi bilo drugacije. Njihov je bio odlican, svaka mu cast, brze, sigurne, dobre, visoke lopte...

Eh

pre 4 godine

Svi su losi, osim onog kojije najveci problem, a to je Jovovic. Bugari nisu ni osetili los prijem, tacnije njihov tehnicar ne zna sta znsci ta rec. Svaka lopta mu je kao da je idealan prijem. Prijem nije dobar, ali to ne pravi glavnu razliku. Glavnu razliku pravi tehnicar. Naseg tehnicara ja citam sta ce odigrati, a jos su mu lopte niske, lose, iza ledja. Mozda je Mitic trebao da igra, pa sta bude, gore od Jovovica ne moze sigurno.

veliki strumf

pre 4 godine

Bez ikakve potrebe, nakon 19-18 za nas i izjednačenja 19-19 Kovač traži tajm aut! Čemu? Niti bila serija, ništa. Nakon toga as posle užasne reakcije Kovačevića i jedan blok na danas vrlo slabom Atanasijevicu i odoše na 21-19. Pa servis greska Petrica (druga uzastopno), još jedan očajan prijem ovog neznalice libera Majstorovica i ćao! Glup i bezvezan tajm aut nepotrebno nas je presekao, uzasan potez Kovaca bez ikakve potrebe, potpuno nas je ukanalio. Ali rekao sam posle 2. seta: sa ovakvim prijemom NEMAMO ŠANSE! I nismo ih ni imali. SRAMOTA JE DA JEDNA PROFI EKIPA NE MOŽE DA 3 PUTA PRIMI DOBRO U SERVIS U CELOM SETU! Koliko asova... A za bukvalno svaki prijem komentar je bio: RASEJAN! Pa da li je moguće da toliko veze nemaju da ne mogu normalno da ustopuju servis. Tragično, treba da je sramota UROŠA KOVAČEVIĆA, PETRICA, a pogotovo libera MAJSTOROVICA koji više ne bi smeo da obuće dres reprezentacije jer ono sto on igra mogu ladno da igram i ja. Ćao OI. Ostadoše košarka i rukometašice. Rukometaši će nas tek nervirati od sutra.

Jovan

pre 4 godine

Svako ko je igrao odbojku zna da su i servis i prijem stvar koncentracije. Bugari su danas bili bolje fokusirani.
Steta.
Pobeda je bila blizu.
Presudni trenutak bio je pocekom 3. seta kada su imali prednost od 5 poena i dozvolili da im Skrimov veze 5 poena. To je nedopustivo.
Atanasijević ocajan, od ostalih vise nisam ni ocekivao.
Sokolov i Skrimov su previse lako prolazili i to na iste fazone.
Neko je morao Lisincu da skrene paznju da konstantno pogrešno zatvara dijagonale.
Covek nije napravio 2 bloka za ceo mec.
Ne treba previse zaliti, jer je prilika za plasman na OI realno ispustena jos jesenas u Italiji.

Džoni

pre 4 godine

Mi i da smo prošli u polufinale nema šanse da bi dobili te dve utakmice sa ovakvom igrom i ovakvom formom. Nema tu puno filozofije.

037

pre 4 godine

Pa šta??? Jel to smak sveta? To je kao najvažnija stvar u ovoj našoj Stradiji? Otići će oni drugi put na Olimpijadu za njih ne brinem, meni je više žao nas...

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Potcenjivanje odbojkaške reprezentacije je neizlečiva nacionalna bolest. Da li je iko pomislio da je jedanput trebalo njima platiti organizaciju kvalifikacionog turnira u Srbiji? Plaća se za košarkaše redovno, pa platili bi i raspalim fudbalerima, ali ne dao bog slučajno ovim momcima. Sa druge strane, odbojkaške vesti su u drugom planu večito, nikada medijski propraćeni kako zaslužuju. Ako vas nije sramota ovakvih komentara, sramite se povređenog Uroša Kovačevića.

johny

pre 4 godine

Kovač može da pokupi stvari i da napusti reprezentaciju,vreme je..
(dnevna doza prosecnog Srbende, 08. januar 2020 16:14)

I onda ti iz Loznice sedneš na klupu. Možeš da biraš da li ćeš na klupu košarkaša, fudbalera, Razumeš se u sve.

Dušan

pre 4 godine

momci, glavu gore.

šta da se radi. Bugarska je danas bila sjajna, odlično su servirali, Francuzi su nas razbili, biće bolje drugi put. to je sport. i da smo danas prošli, teško bi osvojili turnir.

hvala na svemu. možda bi bilo dobro da sledeću put savez konkuriše za predolimpijski turnir.

nn

pre 4 godine

Ova generacija svojom neborbenošću nije zaslužila Olimpijske igre. Nemaju srce, kad treba nema ih, nikad. Ali baš nikad. Ajde jednom, nego uvek... Onda to nije slučajno, već postoji veći problem. Možda bude treća sreća, a možda neki novi klinci to sebi omoguće...
Šteta, nije da nisu mogli. U avgustu je bila savršena prilika, ali šta je tu je. Teško je, momcima najteže, samo mislim da su svoju priliku potrošili... Žao mi je...

Tolk

pre 4 godine

Ovo je kraj srpske muške reprezentativne odbojke.
Klubovi ne postoje.
Mlađe kategorije su očaj.
Od 2.uzastopnog odsustva sa OI se oporaviti nećemo.
Čestitke i Boričiću, koji dva uzastopna ciklusa šalje domaćinstvo Nemačkoj.
Lepo je bilo dok je trajalo. Čeka nas sudbina Holandije.

Gambeeet

pre 4 godine

Najjači mi je komentator Rale kog inače jako volim da slušam jer unosi određeni naboj u svoje prenose (i ne čudi pošto je dugo sa Koraćem radio atletske prenose i sarađivao u čuvenim prenosima Bolta i Isinbajeve), kad par puta u 3. setu reče rasejan prijem Bugara, a lopte više nego korektno primljene, kakvi su onda bili tek naši prijemi ako su oni bugarski bili rasejani. Stara boljka nas uhvatila na našu žalost opet u pogrešno vreme, a to su nešto slabiji prijem i nekonstantnost na servisu, niko 2-3 ne može da veže, a upravo smo na evropskom imali takve serije poena pri servisu. Šteta, jer ovi momci su zaslužili OI. Bugari se opasno našpanovali za ove kvalifikacije, pa me sad i ne čudi što su dobili Francuze. Idemo momci, bar do utešne pobede!

neki veliki dr

pre 4 godine

Zasto mi kao narod uvek placemo i kukamo na svaku mogucu promenu u svetu. Da smo mi kojim slucajem vodeca svetska sila, a ne SAD, ovde bi se hleb jos uvek placao bonovima, na snazi bi bio zakon par/nepar za voznju auta, i jos mnogo toga... Sistem je isti za SVE! Mi smo za to sto smo bili prvaci na EP dobili zlatne medalje, a igraci nacionalnu penziju. Krece novi ciklus, a od stare slave se ne zivi, tako je u svim sferama a ne samo u sportu, samo sto mi nikako da naucimo to.

Gde ja živim

pre 4 godine

Šteta, šteta, šteta, ali ne možeš da izgubiš 7:2 i fantastičan talas kad je protivnik u krizi i da očekuješ dobar rezultat. Drugi smo uspeli da izvučemo, no ne može svaki dan. Mora još da se radi pa sledeći put.

VIT

pre 4 godine

Istina, najlakše je kritikovati, ali ocajan servis većine igraca i loš blok i to je to. Od stare slave se ne živi, kada cemo to prihvatiti. Ali, ipak sve je ovo samo igra. Nažalost, postoje mnogo ozbiljnije stvari.Prebolecemo.

Milos

pre 4 godine

Toliko o nasoj odbojci, pojma nemaju ipak nije grbic kriv nesto drugo tu ne stima, nazalost Tako je bre idemo i naravno pozdrav za sve strucnjake i uzivajte naravno, jel vazi, svako dobro vam zelim, cao i vidimo se u Tokiju, mislim da gledamo preko tv-a Tokio kao i nasi odbojkasi, pozdrav

Fenomen

pre 4 godine

Uporno je držao u igri Kovačevića koji je igrao sa pola ruke. Zašto? Atanasijević je priča za sebe. Iritantan igrač zbog brda grešaka koje napravi. Uzme on dosta poena jer ga dizač forsira, ali procenat realizacije je sraman.O njegovom servisu ne treba trošiti reči...kad pogodi radujem se kao da smo dobili set. Poenta je da smo došli nepripremljeni, bez žara i energije...a to je rukopis selektora

Hmmm

pre 4 godine

Svaki poen koji su Bugari trebali da izgube, osvojili su. Jovovic standardno ocajan, lose dizanje, iza ledja, niske lopte. Ako ste gledali mec, onda ste morali videti da za Bugarskog tehnicara nije bilo loseg prijema. Servirao je na tacni Sokolovu. Nije Atanasijevic ocajan, kako mnogi kazu, nego onaj koji mu dodaje loptu, a to je Jovovic. Pogresne procene naseg tehnicara. Idealan prijem, a on dize Atanasijevicu, a iz aviona se vidi da ce njemu. Pa nisu Bugari bas toliko losi da to ne vide. Prijem jeste los, ali nisu zbog toga izgubili. Propustene sanse, izgubljeni poeni, Jovovic... U sustini, najveci propust je bio protiv Italije...

Na budzetu kao u majcinom krilu

pre 4 godine

Nasi momci su vec osvojili nacionalne penzije. 130000 dinara svaki mesec od 40-e do kraja zivota. Mada za zlato na OI su vece penzije. Ali ne mnogo a i sanse su manje zbog Brazila.

johny

pre 4 godine

Mi smo propustili šansu za OI a za to su krivi Boričić i savez što nisu organizovali kfalifikacije već je to uradila Italija. Nije se odtešila kesa. Te kfalifikacije organizovali Poljska, Italija, Kina. SAD, Bugarska (tu su imali Brazil koji je pobedio)

bigserb

pre 4 godine

Vodis 7:2, izgubis set, a onda se cudis sto te nema na OI?
Atanasijevic je vec godinama nas najgori igrac, na 1 dobar potez on ima 5 losih, mada ni Uros Kovacevic i Jovovic nisu mnogo bolji!
Sve u svemu ocajna igra citave ekipe i realno nisu ni zasluzili da odu na OI!

nebojsa markovic

pre 4 godine

Prijem? Sta je to? Tako bismo mogli da pocnemo i zavrsimo pricu o Srbiji u ovim kvalifikacijama. Francuzi i Bugari su tacno znali gde da udaraju i na koga, mi nismo. Zatim, OCAJANI ALeksandar Atanasijevic. I tvrdoglavo istrajavanje Kovaca na nmjemu pored Luburica. Zatim tanak dizac. Itd itd...Znaci, dobili smo Franucutze i uzeli EP, ali nismo tamo vise igrali ni sa jednom ekipom iz evropskog vrha. Imali smo veliku srecu. Ne pljujem ni po kome, ali nemamo mi tim za Olimpijadu. Ima boljih. I to podosta. Kovac ili Grbic - svejedno je. Ogranicen kvalitet. To je to. Pozdrav.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Momci glava gore. I da smo izvukli Bugare treba dobiti ostala dva meča, a ovakvi ispovređivani bi samo odlagali ispadanje. Vi ostajete evropski šampioni i to niko normalan ne može da ospori.

Gospoda neka izmisli još neke dodatne kvalifikacije, šta će im prvaci Evrope, neka igraju Japani, Australije i tako te sile.

Biće dana, biće i Olimpijiskih. Teraj dalje.

Bobi doktoru Kovaču i zlatnim momcima samo ljubav i podrška. Srbija!

Igor

pre 4 godine

Kakav jad i beda, krah reprezentacije na svim frontovima...ej jedna Bugarska nas izbaci u odbojci, sramno
(StefanBg, 8. januar 2020 16:17)

Očigledno izjednačavaš Bugarsku u odbojci i Bugarsku u košarci ili vaterpolu. Naravno ne kažem da je i ovo uspeh, ali očigledno su bolji

račun

pre 4 godine

Po kojoj logici Holandija treba da dobije Francuze 3:0 ili 3:1 da bi mi prošli? Kojim god rezultatom da pobede, i oni i Francuzi imaće 1:2, a mi (ukoliko pobedimo) i Bugari 2:1. Dakle, računica vam nije tačna. Možda bi to važilo ako izgubimo od Bugara, pa da tri ekipe budu u krugu sa 1:2...

Del018

pre 4 godine

Veliko hvala nasim odbojkasima za borbu, nismo uspeli sad, sledeci put hocemo! Potreban je kontinuitet dobrih igara, za to treba vremena, mi bismo sve preko noci. I prestanite vise da kukate kako evropski sampion ne ide na OI, jer se to znalo jos pre evropskog prvenstva. Da je kojim slucajem to prvenstvo bilo kvalifikacioni turnir, mi ne bismo ni bili evropski sampioni, drugi bi igrali pod punim gasom, trenutno ima dosta reprezentacija koje su jace od nas i to je to. Idemo dalje!

NebaCar

pre 4 godine

Najveća greška će izgleda biti držanje Uroša na prijemu, jer ako je rovit i vidi se nervozan, onda ga menjaš, prijem mu je užas

Ipak beskrvnost i energiju na nivou kineskih baterija ne bih opravdavo ni kod njih.

pre 4 godine

U igri bez ikakve odbojke... ti kao trener se odjednom setiš pred kraj drugog seta i svog nekim čudom vodstva da tražiš tajmaut... i svojom vajnom stručnošću i još jednim tajmautom posle samo minute... dovodiš bugare do preokreta i plasmana na OI!?

Mislim ono, Grbić je za ovog nedostižna gromada. I Grbić je pravio ISTE greške traženjem tajmauta na naše vodstvo, šta bre imaš ti da popravljaš i savetuješ dok vodiš, kukavički ne veruješ u svoje momke ili misliš da si mnogo pametan a oni na terenu nenormlani, ali je Grbić sa jednim tajmautom preokrećao protiv nas i pomagao protivnicima.

Kovač bome "podigao" nivo.

Čekamo sledećeg trenera koji će na našu prdnost da zove tri tajmauta, i da nas to i upropasti.

Ovaj nepovoljan rezlutat, najpre u samoj igri, delo je struke. Ne momaka na terenu.

objektivan

pre 4 godine

Zaista šteta, ova reprezentacija ima kvalitet za učešće na OI, ali je šansa propuštena na prvom kvalifikacionom turniru. Mislim da trenutno ne bi mogli da dobijemo Francusku u finalu. Ne treba tugovati, momci su prvaci Evrope, a mi će mo u Tokiju navijati za devojke.

Džoni

pre 4 godine

Loši smo na ovom turniru na žalost. Izgubili smo tri seta od Francuza, Bugari u dobroj formi i to je to. Nekako ni energetski i sa željom nismo bili na nivou Bugara koji su ključali od starta. Malo je i sramota da Evropski prvak odigra ovako, ali šta da se radi, opet bez OI?

nenad

pre 4 godine

POLjaci, Rusi i Francuzi su za klasu bolji od nas. Za klasu. A Italijani i Bugari su trenutno bolji. Znaci mi smo od 6 do 8 mesta u Evropi sa Nemcima i Slovencima. U svetu dodaj jos Brazil i SAD kao mnogo jace ekipe od nas. I to govori da smo negde iznad 9 ili 10 mesta u svetu. Sve dugo su zelje i nerealne price...Nervoza Atanasijevica, koji je odigrao uzasno los turnir, Urosa Kovacevica i ostalih..samo je znak nemoci. Neodlazak na Olimpijadu nije neuspeh. Izgubili smo od Italijana, Francuza, Bugara.. probali smo sa dva selektora..I to je to. Nemojte da pricamo neralno. A kakvo je stanje u muskoj odbojci tek cete videti narednih godina. Dugo mi necemo videti Olimpijadu, kada su muskarci u pitanju..

nikola

pre 4 godine

Autogol i Neznanje
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!

broj jedan

pre 4 godine

Mora ovo bolje, mora...i malo više borbe i želje u ovakvim utakmicama. Fali prijem bolji da se ovo prelomi i dobije. Idemo momci!

Zdravko

pre 4 godine

napred srbija verujem dace biti 3-1 za srbije.ali bruka i sramota da evropski prvak mora da ide dase opet bori za olimpijadu kakav je ovo kriterijum za olimpijadu.

mladen

pre 4 godine

Nismo uspeli da za kratko vreme 2 puta dignemo formu,vidi se iz aviona.. Hvala za TITULI prvaka Evrope... Zenama srecno u Japanu i zelja za zlatom da se ostvari

Džoni

pre 4 godine

Ovi naši odigrali prvi set kao da ih je neko naterao da igraju ove kvalifikacije? Bugari gore od želje a ovi naši im nabacuju lagane serve da se što bolje razigraju???

veliki strumf

pre 4 godine

Uh, nekako izvukose drugi set naši. Uroš dobro skuvao posle ocajnog dizanja Jovovica. Inače, jedna stvar se mora naglasiti kako god se završilo: Nas najveći prijem bar 10 godina, je pozicija primača. Mi najmanje toliko nemamo primača ne svetske klase, nego iole kvalitetnog primača. Ranije Nikić, Nikola Kovacevic, sada njegov brat Uroš, Ivovic, Petric - sve vrlo, vrlo prosečni primaci, čak loši. Uroš u napadu prolazi samo kad kuva (samo i treba da kuva, nema razloga da smečuje), Ivovic je dobar server, Petric najbolji smecer medju njima. Ali kao primaci svi su loši. Još veći problem je sto su nam i libera vrlo slabi, naročito ovaj Majstorović. Mi od Vase Mijica nemamo vrhunskog libera. Ni u drugom setu prijem nije bio ništa bolji od prvog, nekoliko asova, uglavnom rasejan prijem... Nekako su dobili ali ako se ovakav prijem nastavi - nećemo dobiti meč.

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!
(Bojša, 08. januar 2020 14:49)
Nije sramota istasti a ostaviti srce na terenu.Čestitati ako su bolji u tom momentu.Veća je sramota da Evropski prvak nema direktno učešće na OI koje je zaslužio već igra neke kvalifikacije??!!!??

raks

pre 4 godine

Nazalost, niko nije kriv. Prosto je kao pasulj, ima 5 6 elemenata, svi moraju dobro da rade. Ako jedan ne radi, svi ostali padaju, a ako je to prijem, onda svi ostali mogu kuci, i dizac i poenteri. Al kazem, niko nije kriv, nemamo bolje libere.

veliki strumf

pre 4 godine

Od 7-2 u 3. setu evo 9-9 a sve zbog katastrofalnog prijema. Džabe Petric odservira izvanredno 5 servi, kad posle njihov servis ne možemo da primimo nijednom kako treba. Ogromnu prednost smo izgubili čas posla.

veliki strumf

pre 4 godine

Opet, kao protiv Francuza, uništava nas Uroš Kovacevic! Dečko pojma nema da primi loptu, 2 asa na njemu, svaki prijem slab, rasejan, pa Jovović mora da diže sa 5,6 metara. Nekoliko bitnih gresaka u napadu je imao. Naročito je kljucna bila ona na 12-11 za nas kada smo vezali 3 poena i imali kontru za cetvrti. Jeste bila teška lopta, trojni blok, ali bas zato je morao da kuva a ne da smečuje jako u blok. A njemu bio kriv Petrič. Taj poen je sve preokrenuo u korist Bugara. Nakon tog poena još više je pao u prijemu. A onda se to prenelo i na ostale i svi su počeli loše da primaju. Cim nema prijema - nema ni igre. Ne možemo sa ovako indisponiranim igračem, još na ključnoj poziciji primača, na OI! Ako je povredjen kao sro pričaju komentatori, pa zašto igra u jednom od najbitnijih mečeva generacije??? Bugarski prijem je 5 puta bolji, možda su imali 2 rasejana prijema za ceo set, a mi najmanje 12-13.

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.
(Mafke, 08. januar 2020 15:36)

ne kazem da je nebitno, ali da su olipijske igre vaznije,i da je puno ekipa svesno zrtvovalo EP zbog onog prvog kvalifikacionog turnira, uostalom kao i nasa zenska reprezentacija (e sad sto su one aposolutno dominantne,pa su i EP osvojile,to je druga stvar).

Mafke

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.

jaffar

pre 4 godine

Video mnogo nerealnih komentara, nasima zelim sve najbolje uz zelju da zaigraju u Tokiju ali realnost je da su Bugari trenutno u boljoj formi, igraju brze cesto na samo jednom bloku, mi se mucimo u napadu posledica losijeg prijema a opet prouzrokovano odlicnim servisima Bugara ...

bigserb

pre 4 godine

Realno nemamo nikakvih sansi, prejaki su Bugari za nas, mi jesmo prvaci Evrope, ali ono je bilo cudo, ova ekipa nema kvalitet za pobedu nad Bugarskom!
Gledace nasi momci OI na tv-u!

mike

pre 4 godine

vidim ovde se zali sto prvak evrope ne ide na oi? takva su pravila, to je bilo poznato i nama i drugima pre evropsoog prvenstva, kao i pre ovog turnira. Da prvak Evrope ide na OI, pitanje da li bismo mi bili prvaci, a onda ovog turnira ne bi ni bilo.

raks

pre 4 godine

ma daj. prebacujem kanal na 2:1 u trecem setu. bugari prebacuju cekicem preko mreze loptu nasi se namestaju za napad sve kako treba. majstorovic prima cekicem najlaksu mogucu loptu, jovovic ceka na savrsenom mestu, a ovaj mu salje loptu metar ulevo i pola metra napred, jovovic trci da digne i naravno da ne moze da digne dobri. sta dalje pricati o liberu, pa ja bi bolje tu loptu dodao verujte mi! strasno!

mladen

pre 4 godine

Sve je u sportu moguce, ali sanse da Srbija sa ovakvim prijemom i servisom ode na Olimpijadu su zaista male. Prijem je i inace srpska boljka godinama..I Francuzi i Bugari su nas ubili prijemom.Sem toga, nas korektor Atanasijevic igra ocajno. Protiv Francuza i u prvom setu sa Bugarima dobio je niz blokova iz kojih su padali direktni poeni. Neverovatno za igraca koji vazi ya jednog od najboljih svetskih korektora. Daleko od nivoa igre u klubu. Ne po prvi put u reprezentaciji - los. Da li je do dizaca ili do njega ne znam. Ali je veoma los. Mi smo na EP imala dva ozbiljna meca sa vrhunskih timovima (zapravo jedan) sa Francuzima i donekle Slovencima, koji nisu svetski vrh. Uzeli smo zlato i proglasili su nas za sigurne putnike u Tokio. Ni blizu. Ima dosta jacih timova u Evropi i svetu od nas. Četiri -pet osetno jacih i par naseg nivoa. Znaci, nije nikakvo iznenadjenje ako ne odmeo u muskoj konkurenciji. Za sada, Bugari mnogo bolji.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Po ovome sto vidim do sad, 22:18,mi ne mozemo ni set da dobijemo. A sta da se radi...
Vise srece neki drugi put.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Win or go home" – Srbija protiv Bugarske...
-Sve rečeno u naslovu..Utakmica cele jedne generacije...Neka im je sa srećom!

Veresija nikada

pre 4 godine

Molila bih link,na dalekom istoku sam i EON ovde nece da radi. 
Zahvaljujem!
(Dusica, 08. januar 2020 14:20)

Probaj sa Nam VieTV

Bojša

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!

iggy

pre 4 godine

Za vas koji se pitate zasto prvak Evrope ne moze da ide na OI. Podsetimo se onog maratonskog SP 2014 sa 100 grupa i krugova takmicenja, pa ne trazimo bilo kakvu logiku i razum u odlukama FIVB
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIVB_Volleyball_Men%27s_World_Championship

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Potcenjivanje odbojkaške reprezentacije je neizlečiva nacionalna bolest. Da li je iko pomislio da je jedanput trebalo njima platiti organizaciju kvalifikacionog turnira u Srbiji? Plaća se za košarkaše redovno, pa platili bi i raspalim fudbalerima, ali ne dao bog slučajno ovim momcima. Sa druge strane, odbojkaške vesti su u drugom planu večito, nikada medijski propraćeni kako zaslužuju. Ako vas nije sramota ovakvih komentara, sramite se povređenog Uroša Kovačevića.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.
(Mikii, 08. januar 2020 16:25)

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Win or go home" – Srbija protiv Bugarske...
-Sve rečeno u naslovu..Utakmica cele jedne generacije...Neka im je sa srećom!

johny

pre 4 godine

Kovač može da pokupi stvari i da napusti reprezentaciju,vreme je..
(dnevna doza prosecnog Srbende, 08. januar 2020 16:14)

I onda ti iz Loznice sedneš na klupu. Možeš da biraš da li ćeš na klupu košarkaša, fudbalera, Razumeš se u sve.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih postavio pitanje savezu zasto je isao autobus navijaca iz Srbije u Nemacku i ko su ljudi kojima je od gradjana Srbije placen put,hotel,hrana i dnevnice od 8. do 13. januara kao i kako su oni zasluzili da idu tamo umesto recimo porodica igraca?Zasto se u tom autobusu nasla mnogobrojna delegacija OK TENT,kluba koji i nema musku selekciju u odbojci?Mozemo li dibiti odgovore na ova pitanja jer je pristojno da bar znamo sta placamo?

Balkanski špijun

pre 4 godine

Pitanje za sve one koji potenciraju zašto prvak Evrope ne ide direktno na Olimpijadu je: Da li to isto pravilo važi i za prvaka Afrike, Australije, Južne Amerike. Pa normalno da ne važi jer se između dve Olimpijade igraju dva kontinentalna prvenstva, i još nešto prvak sveta ne ide direktno na olimpijske igre već igra kvalifikacije. Isti princip je važio i pre 20, 16 i 12 godina pa se tada nismo bunili jer smo bili velesila. A sada prvak Evrope koji posle tri meseca od osvajanja titule nije u stanju ni grupu da prođe i ne treba da ide na Olimpijadu.

slobinator

pre 4 godine

kakvi grozni i sramotni komentari.ne bih menjao zlato sa evropskog prvenstva za učešće na olimpijadi,a uzgred sramotno je da evropski i svetski šampion nemaju direktno učešće na takmičenju nego će tamo igrati neki indijanci

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.
(Mafke, 08. januar 2020 15:36)

ne kazem da je nebitno, ali da su olipijske igre vaznije,i da je puno ekipa svesno zrtvovalo EP zbog onog prvog kvalifikacionog turnira, uostalom kao i nasa zenska reprezentacija (e sad sto su one aposolutno dominantne,pa su i EP osvojile,to je druga stvar).

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!
(Bojša, 08. januar 2020 14:49)
Nije sramota istasti a ostaviti srce na terenu.Čestitati ako su bolji u tom momentu.Veća je sramota da Evropski prvak nema direktno učešće na OI koje je zaslužio već igra neke kvalifikacije??!!!??

veliki strumf

pre 4 godine

Prerano ste na 10-7 napisali da smo pred pobedom... Ne trčite pred rudu... Mi smo izgubili OI jer Grbić nije na vreme smenjen i oteran. I to mnogo, mnogo ranije. Turnir u Italiji je bio idealna prilika a mi smo tamo pod njegovim vodjstvom igrali tragično! Čim je smenjen progledali smo. Kovač je bio smiren, pribran, skroman. Medjutim, pogledajte njegove izjave pred ovaj turnir. Tipa: pokazaćemo da smo najbolji, mi smo prvaci Evrope... Čim se duvamo i puvamo, kao u kosarci - obavezno dobijemo po ušima. Samo jedna naša reprezentacija može sebi da dozvoli da se duva i puva koliko hoce jer su osvojili sve - vaterpolisti. Svi ostali moraju da budu mnogo prizemniji i realniji.

Марко

pre 4 godine

Sta ce nam zlato sa EP kad ne idemo na OI
(Ministar, 8. januar 2020 16:26)

Боље једна златна, него 100 сребрних или бронзаних медаља. Само прво место је прави успех, све остало су утешне награде.

Bojša

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!

037

pre 4 godine

Pa šta??? Jel to smak sveta? To je kao najvažnija stvar u ovoj našoj Stradiji? Otići će oni drugi put na Olimpijadu za njih ne brinem, meni je više žao nas...

box

pre 4 godine

Hehehe sto volim ove situacije :) Ne situaciju gde se nismo kvalifikovali, zbog toga mi je krivo nego onu gde nas narod selektora za koga je pre dva meseca nekriticki govorio da je najbolji trener u univerzumu (a Boba je stvarno top trener) sad proglasavaju neznalicom i diletantom. Aj da je proslo bar godinu dana nego nas jos uvek greje sjaj zlata sa minulog sampionata al eto, vec je Boba neznalica i folirant.

Del018

pre 4 godine

Veliko hvala nasim odbojkasima za borbu, nismo uspeli sad, sledeci put hocemo! Potreban je kontinuitet dobrih igara, za to treba vremena, mi bismo sve preko noci. I prestanite vise da kukate kako evropski sampion ne ide na OI, jer se to znalo jos pre evropskog prvenstva. Da je kojim slucajem to prvenstvo bilo kvalifikacioni turnir, mi ne bismo ni bili evropski sampioni, drugi bi igrali pod punim gasom, trenutno ima dosta reprezentacija koje su jace od nas i to je to. Idemo dalje!

Sasa

pre 4 godine

Bugarska ima ozbiljnu musku odbojkasku reprezentaciju sjajnih individualaca, nesto su slabiji u zenskoj kategoriji, ali ni njoj nisu losi poput Hrvatske ili nekih drufih trecerazrednih selekcija. Ovaj poraz nikako ne cudi. Pobedili su i Francusku koja je i te kako kvalitetna. Oduvek su nam bili problem, kao i svima drugima, uostalom.

Tolk

pre 4 godine

Ovo je kraj srpske muške reprezentativne odbojke.
Klubovi ne postoje.
Mlađe kategorije su očaj.
Od 2.uzastopnog odsustva sa OI se oporaviti nećemo.
Čestitke i Boričiću, koji dva uzastopna ciklusa šalje domaćinstvo Nemačkoj.
Lepo je bilo dok je trajalo. Čeka nas sudbina Holandije.

nenad

pre 4 godine

POLjaci, Rusi i Francuzi su za klasu bolji od nas. Za klasu. A Italijani i Bugari su trenutno bolji. Znaci mi smo od 6 do 8 mesta u Evropi sa Nemcima i Slovencima. U svetu dodaj jos Brazil i SAD kao mnogo jace ekipe od nas. I to govori da smo negde iznad 9 ili 10 mesta u svetu. Sve dugo su zelje i nerealne price...Nervoza Atanasijevica, koji je odigrao uzasno los turnir, Urosa Kovacevica i ostalih..samo je znak nemoci. Neodlazak na Olimpijadu nije neuspeh. Izgubili smo od Italijana, Francuza, Bugara.. probali smo sa dva selektora..I to je to. Nemojte da pricamo neralno. A kakvo je stanje u muskoj odbojci tek cete videti narednih godina. Dugo mi necemo videti Olimpijadu, kada su muskarci u pitanju..

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Nevjerovatno je koliko ljudi potcijenjuju Italijane tvrdnjom da nam je ono bila šansa. Ono uopšte nije bila šansa. Ljudi, Talijani su prošlo finale OI izgubili na razliku protiv Brazila i jedino što ih je interesovalo su kval. koje su osvojili protiv nas i to dominantno. Počistili su nas. Siguran sam da će ući medju 4 na OI. A što se nas tiče nismo imali nikakve šnse danas protiv Bugara. Pa ljudi, vidjelo se u prvom setu da su ljudi skočniji, brži, jače serviraju i bolje primaju servise. Do čega je, ja stvarno ne znam al moramo shvatiti da su Bugari vrhunska ekipa (izbalansiranija nego mi) kojoj želim da osvoji turnir.

Džoni

pre 4 godine

Mi i da smo prošli u polufinale nema šanse da bi dobili te dve utakmice sa ovakvom igrom i ovakvom formom. Nema tu puno filozofije.

raks

pre 4 godine

Nazalost, niko nije kriv. Prosto je kao pasulj, ima 5 6 elemenata, svi moraju dobro da rade. Ako jedan ne radi, svi ostali padaju, a ako je to prijem, onda svi ostali mogu kuci, i dizac i poenteri. Al kazem, niko nije kriv, nemamo bolje libere.

uki

pre 4 godine

99% nemate pojma sa životom. Holandija ako dobije 3:0 ili 3:1 a mi pobedimo - idemo u 1/2 finale
(Isprani mozgovi, 8. januar 2020 16:21)

Holandija da pobedi Francuze...hahaaaaaaahhhaaaa..

el_pistolero

pre 4 godine

Realno bili su danas dosta bolji Bugari od nas, kao i Francuzi pre neki dan, tako da nismo u ovom trenutku zaslužili da se kvalifikujemo, voreovatno loše natempirana forma.

Igor

pre 4 godine

Kakav jad i beda, krah reprezentacije na svim frontovima...ej jedna Bugarska nas izbaci u odbojci, sramno
(StefanBg, 8. januar 2020 16:17)

Očigledno izjednačavaš Bugarsku u odbojci i Bugarsku u košarci ili vaterpolu. Naravno ne kažem da je i ovo uspeh, ali očigledno su bolji

roten

pre 4 godine

Mi smo našu šansu propustili na prvom turniru,u meču sa Italijom,od koje smo realno bolji.Država izdvaja dva puta milione da bi košarkašima omogućila domaći teren u borbi za OI,a za odbojku nista,a mislim da je njima to potrebnije.Dve stvari su ključ našeg neuspeha.Naravno,pozicija dizaca.Jovović jeste slab,ali ni alternative nisu bolje.I pozicija koju smo mi tako potcenili,pozicija libera.Tu smo ubedljivo najgori od svih ekipa koje su u vrhu.Plasim se da je zlato sa posljednjeg EP "labudova pesma" naše muške odbojke.Klubova je sve manje,nema mladih igrača,nema pravih trenera.Ova generacija može da gura još jedan olimpijski ciklus,a nakon toga sledi potop(ako se nešto drastično ne promeni).

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

Može priča ko šta hoće ali da prvak Evrope neposredno pre Olimpijskih ne zaigra istu nego mora kroz dodatne kvalifikacije, koje opet mora da osvoji, je neverovatan apsurd i ludilo.

Ne zato što smo to sada mi, da su Bugari, Slovenci bilo ko, isti je skandal.

Odbojka i rukomet, dva divna sporta koja su uništena od svojih organizacija.

bgd011

pre 4 godine

Na poslednjih 5 Olimpijskih igara ili nismo ucestvovali, ili nismo dosli u priliku da se borimo za medalju. Od Sidneja i onog cudesnog poena Vanje Grbica izvan reklamnih panoa - jedno veliko nista.
A Evropska prvenstva i Svetske lige uvek cemo da osvajamo sa vremena na vreme, kada druge, ozbiljnije reprezentacije budu pravile plansku smenu generacija.

veliki strumf

pre 4 godine

Od 7-2 u 3. setu evo 9-9 a sve zbog katastrofalnog prijema. Džabe Petric odservira izvanredno 5 servi, kad posle njihov servis ne možemo da primimo nijednom kako treba. Ogromnu prednost smo izgubili čas posla.

mladen

pre 4 godine

Sve je u sportu moguce, ali sanse da Srbija sa ovakvim prijemom i servisom ode na Olimpijadu su zaista male. Prijem je i inace srpska boljka godinama..I Francuzi i Bugari su nas ubili prijemom.Sem toga, nas korektor Atanasijevic igra ocajno. Protiv Francuza i u prvom setu sa Bugarima dobio je niz blokova iz kojih su padali direktni poeni. Neverovatno za igraca koji vazi ya jednog od najboljih svetskih korektora. Daleko od nivoa igre u klubu. Ne po prvi put u reprezentaciji - los. Da li je do dizaca ili do njega ne znam. Ali je veoma los. Mi smo na EP imala dva ozbiljna meca sa vrhunskih timovima (zapravo jedan) sa Francuzima i donekle Slovencima, koji nisu svetski vrh. Uzeli smo zlato i proglasili su nas za sigurne putnike u Tokio. Ni blizu. Ima dosta jacih timova u Evropi i svetu od nas. Četiri -pet osetno jacih i par naseg nivoa. Znaci, nije nikakvo iznenadjenje ako ne odmeo u muskoj konkurenciji. Za sada, Bugari mnogo bolji.

mladen

pre 4 godine

Nismo uspeli da za kratko vreme 2 puta dignemo formu,vidi se iz aviona.. Hvala za TITULI prvaka Evrope... Zenama srecno u Japanu i zelja za zlatom da se ostvari

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Narednih deset godina da se ne takmice, ja im zahvaljujem. Uradili su dovoljno za Srbiju, vise nego vecina kolektivnih timova. Hvala

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Momci glava gore. I da smo izvukli Bugare treba dobiti ostala dva meča, a ovakvi ispovređivani bi samo odlagali ispadanje. Vi ostajete evropski šampioni i to niko normalan ne može da ospori.

Gospoda neka izmisli još neke dodatne kvalifikacije, šta će im prvaci Evrope, neka igraju Japani, Australije i tako te sile.

Biće dana, biće i Olimpijiskih. Teraj dalje.

Bobi doktoru Kovaču i zlatnim momcima samo ljubav i podrška. Srbija!

Bua

pre 4 godine

Bugari su se morali pobediti, nisu Brazil ili Rusija.
(Vlado, 8. januar 2020 18:01)

Nisu Brazil ali su na kvalifikacionom turniru za OI vodili 2-0 protiv Brazila i imali mec lopte ako se dobro secam. Tako da su vec tad mogli da obezbede OI. Nije kao da nas je pobedio Tadzikistan. Ozbiljni au bugari. I to samo pokazuje koliko je veliki uspeh sto smo evropski prvaci pored Francuske, Poljske, Rusije, Bugarske, Italije i ostalih. Ne moze se na svakom takmicenju pobediti. Steta za OI, ali realno pored Poljske Brazila Rusije i USA tesko bi bilo uzeti medalju.

objektivan

pre 4 godine

Zaista šteta, ova reprezentacija ima kvalitet za učešće na OI, ali je šansa propuštena na prvom kvalifikacionom turniru. Mislim da trenutno ne bi mogli da dobijemo Francusku u finalu. Ne treba tugovati, momci su prvaci Evrope, a mi će mo u Tokiju navijati za devojke.

johny

pre 4 godine

Glupi sistem... Prvak Evrope mora da igra kvalifikacije??
(Markan, 08. januar 2020 17:36)

A što bi morao. Sve kfalifikacije još od OI u Londonu propisuje MOK. Samo prvaci sveta u svim grupnim sportovima imaju plasman na OI. Svi ostalu u kfalifikacije. Nismo uspeli u kfalifikacijama koje su organizovane u Italiji gde učestvovalo samo 4 ekipe

tovy

pre 4 godine

Naš narod,kad bi svaki dan osvajao medalje, bilo bi im malo,
A Kovač je samo za mesec dana pripremio ekipu i uzeo zlato. Svi danas igraju svaki sport pa i odbojku.
Nemoze se svaki put osvajati,bice toga za Srbiju jos, Jednostavno Bugari su sada bili bolji, dosta su oni od nas gubili a i opet će!
Mi smo svakako "Srbija do Tokia"!

Mafke

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.

NebaCar

pre 4 godine

Najveća greška će izgleda biti držanje Uroša na prijemu, jer ako je rovit i vidi se nervozan, onda ga menjaš, prijem mu je užas

Shamu

pre 4 godine

Edukacije radi, Bugarska ima sjajnu odbojkasku tradiciju i pre Grbic-generacije smo mogli samo da sanjamo da budemo kao oni (Ganev, Najdenov i ekipa ranih 90-ih). Bili su 4. i u Londonu na OI. Njihovi treneri u danasnjoj odbojci su sjajni, igraci dominiraju u klubovima. Ozbiljna odbojkaska nacija koja dugo nije uspevala da naplati evidentan kvalitet (dosta cesto zahvaljujuci internim problemima u timu).
Mnogi su ovde dali korektnu analizu nase igre. Slozio bih se sa onima koji smatraju da nam je libero ubedljivo najtanja pozicija. Umesto stabilnog prijema i rasterecenja primaca imamo haos. Suprotno od FRA gde svi stoje po coskovima dok Zenja sam prima servis. Od prijema sve krece.
Ne bih krivio Bobu za ovaj neuspeh. Veliki je izazov voditi ekipu sa Urosem i Batom. Nikad ne znas kako ce da odigraju, kladionica je sigurnija.
Na kraju, ova ekipa je osvojila EP i to ne treba potcenjivati. Siguran sam da svako od njih sanja Olimpijadu a i karijere im zavise od toga. Njima je gubitak ove 4 godine kao nama 10 na poslu.

Mare

pre 4 godine

Najbolji su oni koji su posle poraza od Francuza rekli da je to zbog kalkulacija i da nema veze i da ćemo se sastati još jednom i to u finalu....... šta reći....., Kovačević toplo-hlado, više hladno, Jovović pa nije on svetski kalibar, ali većinu i diže na nekih 5 i više metara tj juri loptu i šta može drugačije kada nam je prijem katastrofa..., Lisinac dečko vezara kao i njegova devojka, al dobro one imaju jednu Tiću Bošković pa se to može nadoknaditi..., zato Podraščanin pokazao šta je MB kad god je on bio u rotaciji bio je preokret, ali ovo je timska igra, ne mogu se gurati igrači preko veze.., Bata je Bata ali nije on jedan Ivan Miljković, izvukao je drugi set servisima, pa onda potom i Petrić i to je to.., imamo svetske igrače ali i ne i jedno ogledalo da se pogledaju u oči.

Dragana

pre 4 godine

Sa ovakvim pristupom igri na kvalifikacionom turniru za OI i ne može da se prodje. Unapred su ukalkulisali da će Francuska da dobije i Bugarsku a kad se to nije desilo odmah raspad sistema, ako je i uopšte bilo nekog sistema. Letos u Italiji pristup igrača utakmici sa Italijom je bio očajan, kao da ih je bilo baš briga za sve, sada sa Francuskom isto. Većina je krivila Nikolu , vodila se kampanja da se on smeni i dovede Boba a evo, vidimo da se zapravo ni sa njim nije ništa promenilo i pored one titule prvaka Evrope. Kao prvaci Evrope morali su da prodju makar grupu. Morali su da budu favoriti grupe jer kao evropski šampioni oni i jesu bili favoriti. A to što pojedini komentatori ovde pišu kako treba prvak Evrope da igra direktno na OI i da smo poniženi time što smo igrali kvalifikacije, ne znam otkud vam to. Ni prvak sveta ni prvak Evrope ne idu direktno, uvek je bilo kvalifikacija. I koji su to mafijaši iz evropske i svetske odbojke i iz Medjunarodnog olimpijskog komiteta koji sve rade protiv nas? Zar nije Boričić predsednik evropske odbojkaške federacije?

Zdravko

pre 4 godine

napred srbija verujem dace biti 3-1 za srbije.ali bruka i sramota da evropski prvak mora da ide dase opet bori za olimpijadu kakav je ovo kriterijum za olimpijadu.

Coach

pre 4 godine

Zato sto je Kovac ssastavio spisak sa njegovim pajdosima iz Velikog Gradista! Pocevsi od Mitica preko Stankovica pa i treceg korektora. Lik stavio sina na spisak a izjavljuje kako ide sa iskusnim igracima. A BTW taj njegov sin niti je naperspektivniji niti je priblizno iole ozbiljnom nivou! Igram pa znam! Luburic odavno nije na nivou,samo je bio lagano osvezenje u jednom momentu ali ni priblizno visokom nivou! Da ima igraca,ima! Samo nasa javnost ne zna jer sport je propracen kao bocanje! Pa se onda suflira to je nase najbolje itd..

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy
(Mikii, 08. januar 2020 18:02)

Sramota i tvoje neznanje je da porediš odbojkaše i rukometaše. Ali nema smisla diskutovati sa nekim ko ima 15 godina, ili je teški duduk.

E jeste

pre 4 godine

Milica
Da nije bilo tog tajm-auta na 19:19 nasi bi dobili. Daj,nemoj molim te da me zezas. Jesi li gledala mec? Koliko puta su Bugari dobili izgubljen poen? Svaka kontra oni su dobili. Njihov tehnicar servira lopte ma tacni svojim napadacima,dok nasi moraju da se lome kako bi prebacili. To sto su lopte niske, o tome necemo. Nasi su osvojili svaki poen kada je lopta dobro dignuta, ostalo su na misice i iskustvo. Da ne pricam o tome da je Sokolov izuzetan igrac, ali igrac koji zna da se iznervira kada ga zaustave i kasnije gresi. Gde je bio blok da odradi taj deo posla i da njega izbace iz ritma? Njihov blok se pripremio za Atanasijevica, a pomogao im je dodatno i Jovovic. Sve u svemu, pogresne procene Jovovica, losa dizanja, spore lopte, nedostatak bloka... Ne tajm-aut, ne losi prijemi, nista od toga nije presudilo. Tehnicar. Da smo imali boljeg, sve bi bilo drugacije. Njihov je bio odlican, svaka mu cast, brze, sigurne, dobre, visoke lopte...

Mad Max

pre 4 godine

Kovacu i momcima, a generalno i Odbojkaskom Savezu Srbije, zameram samo jedno - a to je sto su uopste odlazili na ovaj sugavi turnir, te na taj nacin dozvolili da se ponizava i omalovazava titula EVROPSKOG ODBOJKASKOG SAMPIONA. Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.

bigserb

pre 4 godine

Vodis 7:2, izgubis set, a onda se cudis sto te nema na OI?
Atanasijevic je vec godinama nas najgori igrac, na 1 dobar potez on ima 5 losih, mada ni Uros Kovacevic i Jovovic nisu mnogo bolji!
Sve u svemu ocajna igra citave ekipe i realno nisu ni zasluzili da odu na OI!

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Postanes sampion Evrope , da bi ucestovao na nekom tamo kvalifikacionom turnizu za Olimpijadu.
Boze me sacuvaj koji nakarad sistem kvalifikacija.

maaks

pre 4 godine

Sada se vidi kolika je velicina trener. Uzeti EP sa ovakvom ekipom je ogroman uspeh, delom su nam pomogli Francuzi sto su nas onda totalno podcenili, delom sto smo imali srece, a delom sto je i Kovac u finalu znao kako Slovenci disu . Zelja se videla i danas i tu nema price! Nazalost imamo dva najlosija libera na svetu verovatno, i tu ne mozemo nista, to nije stvar koju mozes da kupis ili da nadjes, to se radja, kao sto je bilo slucaj sa Vasom! Kad imas takvu rak ranu, moze mnogo losija ekipa da te pobedi dobrom taktikom, a kamoli mocna Bugarska! Onda nazalost imas osrednjeg tehnicara koji ne moze da ispegla los prijem. I tu se prica zavrsava. Ni Kovacevic ( kome je posao i do sada bio da nas cupa iz ovih situacija-zato i jeste MVP ) da je bio zdav ne bi vredelo. Ostalo je sve bilo kao i do sada- osrednji servis i osrednja igra ostalih.

mike

pre 4 godine

vidim ovde se zali sto prvak evrope ne ide na oi? takva su pravila, to je bilo poznato i nama i drugima pre evropsoog prvenstva, kao i pre ovog turnira. Da prvak Evrope ide na OI, pitanje da li bismo mi bili prvaci, a onda ovog turnira ne bi ni bilo.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Mentalitet velika 0!Vodiš 7:2 i ispuštiš sve i prospeš.Ova generacija je završila sa OI u karijeri...Bez tehničara nije ni mogla više od ovoga...Neuspešan projekat sa Kovačem na klupi,bez obzira na osvojeno EP.Svi su na istom igrali revijalne utakmice.Kad je bitno naše odbojke nema..Nadam se nekoj boljoj generaciji u budućnosti sa pobedničkim mentalitetom...!

Ko vas ne zna...

pre 4 godine

Tužni Batica Atanasijević je dao izjavu, jutros ga na radiju slušam, kako ćemo mi ovo-ono i odmah sam znao da od dobrog rezultata nema ništa. Pratim njegova lupetanja već duže vreme i kad god je on izlazio sa pametovanjem bili smo forpas. Njemu je bolje da se koncentriše na igru, nego na davanje promašenih izjava.

johny

pre 4 godine

@olimpico

Kazes zlato na evropskom je nebitno jer ne donosi nista osim prestiza. Aj leba ti reci nam sta to donosi olimpijsko zlato.
(box, 08. januar 2020 17:25)

Mnogo više jer je to najznačajnije takmičenje za svakog sportistu na svetu. Za to se živi i trenira

veliki strumf

pre 4 godine

Opet, kao protiv Francuza, uništava nas Uroš Kovacevic! Dečko pojma nema da primi loptu, 2 asa na njemu, svaki prijem slab, rasejan, pa Jovović mora da diže sa 5,6 metara. Nekoliko bitnih gresaka u napadu je imao. Naročito je kljucna bila ona na 12-11 za nas kada smo vezali 3 poena i imali kontru za cetvrti. Jeste bila teška lopta, trojni blok, ali bas zato je morao da kuva a ne da smečuje jako u blok. A njemu bio kriv Petrič. Taj poen je sve preokrenuo u korist Bugara. Nakon tog poena još više je pao u prijemu. A onda se to prenelo i na ostale i svi su počeli loše da primaju. Cim nema prijema - nema ni igre. Ne možemo sa ovako indisponiranim igračem, još na ključnoj poziciji primača, na OI! Ako je povredjen kao sro pričaju komentatori, pa zašto igra u jednom od najbitnijih mečeva generacije??? Bugarski prijem je 5 puta bolji, možda su imali 2 rasejana prijema za ceo set, a mi najmanje 12-13.

johny

pre 4 godine

Mi smo propustili šansu za OI a za to su krivi Boričić i savez što nisu organizovali kfalifikacije već je to uradila Italija. Nije se odtešila kesa. Te kfalifikacije organizovali Poljska, Italija, Kina. SAD, Bugarska (tu su imali Brazil koji je pobedio)

Džoni

pre 4 godine

Loši smo na ovom turniru na žalost. Izgubili smo tri seta od Francuza, Bugari u dobroj formi i to je to. Nekako ni energetski i sa željom nismo bili na nivou Bugara koji su ključali od starta. Malo je i sramota da Evropski prvak odigra ovako, ali šta da se radi, opet bez OI?

Dušan

pre 4 godine

momci, glavu gore.

šta da se radi. Bugarska je danas bila sjajna, odlično su servirali, Francuzi su nas razbili, biće bolje drugi put. to je sport. i da smo danas prošli, teško bi osvojili turnir.

hvala na svemu. možda bi bilo dobro da sledeću put savez konkuriše za predolimpijski turnir.

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Ja ne potcenjujem Italiju, ali su imali mnogo vecu sansu protiv jedne ekipe, nego da pobede 4 jake ekipe. Shvatas, ne? Koliko je Italijanima bilo vazno, toliko i nasima. Osim toga,upravo tu, Italijani su gubili od Australije, jedva su ih pobedili. Hoces da kazes kako su nasi losiji od Australije, pa nisu mogli da igraju ravnopravno sa njima, a godinu dana pre toga ih oduvali na tom istom mestu? Svi su se spremali i svima je taj turnir bio vazan. Bugari su imali mec lootu protiv Brazila, ali su izgubili.

Džoni

pre 4 godine

Ovi naši odigrali prvi set kao da ih je neko naterao da igraju ove kvalifikacije? Bugari gore od želje a ovi naši im nabacuju lagane serve da se što bolje razigraju???

Hmmm

pre 4 godine

Svaki poen koji su Bugari trebali da izgube, osvojili su. Jovovic standardno ocajan, lose dizanje, iza ledja, niske lopte. Ako ste gledali mec, onda ste morali videti da za Bugarskog tehnicara nije bilo loseg prijema. Servirao je na tacni Sokolovu. Nije Atanasijevic ocajan, kako mnogi kazu, nego onaj koji mu dodaje loptu, a to je Jovovic. Pogresne procene naseg tehnicara. Idealan prijem, a on dize Atanasijevicu, a iz aviona se vidi da ce njemu. Pa nisu Bugari bas toliko losi da to ne vide. Prijem jeste los, ali nisu zbog toga izgubili. Propustene sanse, izgubljeni poeni, Jovovic... U sustini, najveci propust je bio protiv Italije...

olimpico

pre 4 godine

Bez namjere da omalovazim uspijeh odbojkaske reprezentacije, ali mislim da je ovaj kfalifikacioni turnir mnogo zahtjevniji od samog EP koje osim prestiza nista znacajno ne donosi. Ocigledan je propust da evropski sampion ne igra OI, ali tako je kako je... Imali smo dvije prilike, nismo ih iskoristili pa mozda i ne zasluzujemo da se nadjemo na OI. Bice valjda bolje za cetiri godine.

Jumko

pre 4 godine

Narode, shvatite, da je prvak Evrope isao na Oi, mi nikada ne bi uzeli zlato! To takmicenje niko ne uzima za ozbiljno! Samo kada je fudbal u pitanju... Pa pogledajte i u kosarci proslo Ep!

nn

pre 4 godine

Ova generacija svojom neborbenošću nije zaslužila Olimpijske igre. Nemaju srce, kad treba nema ih, nikad. Ali baš nikad. Ajde jednom, nego uvek... Onda to nije slučajno, već postoji veći problem. Možda bude treća sreća, a možda neki novi klinci to sebi omoguće...
Šteta, nije da nisu mogli. U avgustu je bila savršena prilika, ali šta je tu je. Teško je, momcima najteže, samo mislim da su svoju priliku potrošili... Žao mi je...

Djuro

pre 4 godine

Treba bojkotovati olimpijadu do daljnjeg u svim sportovima, ionako je sektasko takmicenje i poligon brutalnih kapitalista i svetskih oligarha.
Voleo bih da ova zemlja pokaze da je jedinstvena i pokaze svima sta je pravda, istina i pre svega ZDRAV zivot.
OLIMPIJADA JE SMECE i tako se i odnosi prema sportistima, pa pogledajte samo kako se sprdaju sa Rusima!

veliki strumf

pre 4 godine

Uh, nekako izvukose drugi set naši. Uroš dobro skuvao posle ocajnog dizanja Jovovica. Inače, jedna stvar se mora naglasiti kako god se završilo: Nas najveći prijem bar 10 godina, je pozicija primača. Mi najmanje toliko nemamo primača ne svetske klase, nego iole kvalitetnog primača. Ranije Nikić, Nikola Kovacevic, sada njegov brat Uroš, Ivovic, Petric - sve vrlo, vrlo prosečni primaci, čak loši. Uroš u napadu prolazi samo kad kuva (samo i treba da kuva, nema razloga da smečuje), Ivovic je dobar server, Petric najbolji smecer medju njima. Ali kao primaci svi su loši. Još veći problem je sto su nam i libera vrlo slabi, naročito ovaj Majstorović. Mi od Vase Mijica nemamo vrhunskog libera. Ni u drugom setu prijem nije bio ništa bolji od prvog, nekoliko asova, uglavnom rasejan prijem... Nekako su dobili ali ako se ovakav prijem nastavi - nećemo dobiti meč.

Goran

pre 4 godine

Iskreno, ne mogu povjerovati svojim ocima sta citam u pojedinim komentarima, od tempiranje forme ostalih reprezentacija do citiram:Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica .I to pisete o jednoj od najboljih reprezantacija svijeta.Kako se u srpskom narodu sve brzo zaboravlja. Ne sramotite se vec im se poklonite do poda vi mrzitelji jutra i sebe samoga!!!

Gambeeet

pre 4 godine

Najjači mi je komentator Rale kog inače jako volim da slušam jer unosi određeni naboj u svoje prenose (i ne čudi pošto je dugo sa Koraćem radio atletske prenose i sarađivao u čuvenim prenosima Bolta i Isinbajeve), kad par puta u 3. setu reče rasejan prijem Bugara, a lopte više nego korektno primljene, kakvi su onda bili tek naši prijemi ako su oni bugarski bili rasejani. Stara boljka nas uhvatila na našu žalost opet u pogrešno vreme, a to su nešto slabiji prijem i nekonstantnost na servisu, niko 2-3 ne može da veže, a upravo smo na evropskom imali takve serije poena pri servisu. Šteta, jer ovi momci su zaslužili OI. Bugari se opasno našpanovali za ove kvalifikacije, pa me sad i ne čudi što su dobili Francuze. Idemo momci, bar do utešne pobede!

Na budzetu kao u majcinom krilu

pre 4 godine

Nasi momci su vec osvojili nacionalne penzije. 130000 dinara svaki mesec od 40-e do kraja zivota. Mada za zlato na OI su vece penzije. Ali ne mnogo a i sanse su manje zbog Brazila.

Mikii

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.

Veresija nikada

pre 4 godine

Molila bih link,na dalekom istoku sam i EON ovde nece da radi. 
Zahvaljujem!
(Dusica, 08. januar 2020 14:20)

Probaj sa Nam VieTV

Jovan

pre 4 godine

Svako ko je igrao odbojku zna da su i servis i prijem stvar koncentracije. Bugari su danas bili bolje fokusirani.
Steta.
Pobeda je bila blizu.
Presudni trenutak bio je pocekom 3. seta kada su imali prednost od 5 poena i dozvolili da im Skrimov veze 5 poena. To je nedopustivo.
Atanasijević ocajan, od ostalih vise nisam ni ocekivao.
Sokolov i Skrimov su previse lako prolazili i to na iste fazone.
Neko je morao Lisincu da skrene paznju da konstantno pogrešno zatvara dijagonale.
Covek nije napravio 2 bloka za ceo mec.
Ne treba previse zaliti, jer je prilika za plasman na OI realno ispustena jos jesenas u Italiji.

nemoc i infantilnost su losa kombinacija

pre 4 godine

...Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.
(Mad Max, 8. januar 2020 17:13)

Ako tako mislis o njima, onda ne treba da ucestvujes ne na ovom turniru nego ni na jednom takmicenju.
Sedi kuci i igraj odbojku sa drustvom

bigserb

pre 4 godine

Realno nemamo nikakvih sansi, prejaki su Bugari za nas, mi jesmo prvaci Evrope, ali ono je bilo cudo, ova ekipa nema kvalitet za pobedu nad Bugarskom!
Gledace nasi momci OI na tv-u!

nebojsa markovic

pre 4 godine

Prijem? Sta je to? Tako bismo mogli da pocnemo i zavrsimo pricu o Srbiji u ovim kvalifikacijama. Francuzi i Bugari su tacno znali gde da udaraju i na koga, mi nismo. Zatim, OCAJANI ALeksandar Atanasijevic. I tvrdoglavo istrajavanje Kovaca na nmjemu pored Luburica. Zatim tanak dizac. Itd itd...Znaci, dobili smo Franucutze i uzeli EP, ali nismo tamo vise igrali ni sa jednom ekipom iz evropskog vrha. Imali smo veliku srecu. Ne pljujem ni po kome, ali nemamo mi tim za Olimpijadu. Ima boljih. I to podosta. Kovac ili Grbic - svejedno je. Ogranicen kvalitet. To je to. Pozdrav.

raks

pre 4 godine

ma daj. prebacujem kanal na 2:1 u trecem setu. bugari prebacuju cekicem preko mreze loptu nasi se namestaju za napad sve kako treba. majstorovic prima cekicem najlaksu mogucu loptu, jovovic ceka na savrsenom mestu, a ovaj mu salje loptu metar ulevo i pola metra napred, jovovic trci da digne i naravno da ne moze da digne dobri. sta dalje pricati o liberu, pa ja bi bolje tu loptu dodao verujte mi! strasno!

nikola

pre 4 godine

Bobin Autogol i Neznanje!
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!
Nikola

Nick Kyrgios

pre 4 godine

Kovace pitao bih te gde ti je najbolji poeneter Dusan Petkovic decko je strasan odbojkas a uopste ga ne vodis nigde e moj ti i ne treba da odete na oi na ep cista sreca kao slovenija 2017

VIT

pre 4 godine

Istina, najlakše je kritikovati, ali ocajan servis većine igraca i loš blok i to je to. Od stare slave se ne živi, kada cemo to prihvatiti. Ali, ipak sve je ovo samo igra. Nažalost, postoje mnogo ozbiljnije stvari.Prebolecemo.

Realno

pre 4 godine

Ovo pravilo da prvak Evrope ne ide na Oi se neverovatno glupo, isto kao i u vatrpolu, tako da realno kad izmisljaju pravila neka se i igraju sami, nasima realno cestitka

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Da, Bugari su imali meč loptu protiv Brazila i izgubili su. Bili su na cent do OI dok mi u oba ova 2 turnira nismo bili ni blizu i to je činjenica, Hmmm!

Slažem se s ovima koji tvrde da je muška odbojka na izdisaju i da dolaze vremena gdje nećemo dugo vidjeti ne samo OI nego i evropska i svjetska takmičenja.

my way

pre 4 godine

Ето ти сад, већ једни причају како је пораз од Италијана у Италији већи "кикс" од овог наступа у Берлину, што је тешка неистина. Други већ пљују по Боби, онда опет критике за Јововића, техничара који је екипу са најгорим пријемом на прошлом ЕП-у довео до злата... па не бива то сваки пут. Ја сам говорио након што је Никола Грбић који зна све што се има знати о одбојци смењен, а кажем и сада, да је уместо играрија са селекторима нашем савезу боље да се бави проналажењем спонзора, начина да српски клубови не одустају од европских такмичења. Убеђен сам да би туристичке агенције за рекламу, да се нпр. нађу на дресовима, радо прихватиле да сносе трошкове путовања и смештаја наших екипа у иностранству. Није то за њих велики подухват, а растеретило би буџет клубова. Само један предлог, а много тога сигурно може да се уради, јер не говоримо о милионима. Да се вратим на ову екипу, она држи српску одбојку у врху. Некада ће то бити довољно за медаљу, некада не. Нисмо супериорни као у женској одбојци. Није било поштено према Ковачу правити од њега неког месију и то сам такође говорио. Оно што је Никола добро започео и чему Боба треба да се врати након овог турнира је рад на томе како да у врху останемо и у будућности. 3 млада техничара су прошле године добила прилику у сениорском тиму, неколико примача, блокера, либеро и не треба то све бацати у воду да би неки у позним годинама седели на клупи без да праве било какву разлику.

Fenomen

pre 4 godine

Uporno je držao u igri Kovačevića koji je igrao sa pola ruke. Zašto? Atanasijević je priča za sebe. Iritantan igrač zbog brda grešaka koje napravi. Uzme on dosta poena jer ga dizač forsira, ali procenat realizacije je sraman.O njegovom servisu ne treba trošiti reči...kad pogodi radujem se kao da smo dobili set. Poenta je da smo došli nepripremljeni, bez žara i energije...a to je rukopis selektora

olimpico

pre 4 godine

@ Box

Brate, ako cemo realno govoriti OI su najznacajnije takmicenje na svijetu gdje svi sportisti u pojedinacnim ili ekipnim sportovima (svejedno) tempiraju formu bas za olimpijadu i za to se spremaju cetiri godine. Mi smo prvaci evrope i to je odlicna stvar na koju svi treba da budemo ponosni ali taj sampionat je izgubio na tezini cim nije bio kvalifikacioni na OI, ja licno ne vjerujem da bi Srbija osvojila da je sampion Evrope isao direktno na OI, iako smo odigrali savrsen turnir i bolje od onoga ne mozemo.

veliki strumf

pre 4 godine

Bez ikakve potrebe, nakon 19-18 za nas i izjednačenja 19-19 Kovač traži tajm aut! Čemu? Niti bila serija, ništa. Nakon toga as posle užasne reakcije Kovačevića i jedan blok na danas vrlo slabom Atanasijevicu i odoše na 21-19. Pa servis greska Petrica (druga uzastopno), još jedan očajan prijem ovog neznalice libera Majstorovica i ćao! Glup i bezvezan tajm aut nepotrebno nas je presekao, uzasan potez Kovaca bez ikakve potrebe, potpuno nas je ukanalio. Ali rekao sam posle 2. seta: sa ovakvim prijemom NEMAMO ŠANSE! I nismo ih ni imali. SRAMOTA JE DA JEDNA PROFI EKIPA NE MOŽE DA 3 PUTA PRIMI DOBRO U SERVIS U CELOM SETU! Koliko asova... A za bukvalno svaki prijem komentar je bio: RASEJAN! Pa da li je moguće da toliko veze nemaju da ne mogu normalno da ustopuju servis. Tragično, treba da je sramota UROŠA KOVAČEVIĆA, PETRICA, a pogotovo libera MAJSTOROVICA koji više ne bi smeo da obuće dres reprezentacije jer ono sto on igra mogu ladno da igram i ja. Ćao OI. Ostadoše košarka i rukometašice. Rukometaši će nas tek nervirati od sutra.

neki veliki dr

pre 4 godine

Zasto mi kao narod uvek placemo i kukamo na svaku mogucu promenu u svetu. Da smo mi kojim slucajem vodeca svetska sila, a ne SAD, ovde bi se hleb jos uvek placao bonovima, na snazi bi bio zakon par/nepar za voznju auta, i jos mnogo toga... Sistem je isti za SVE! Mi smo za to sto smo bili prvaci na EP dobili zlatne medalje, a igraci nacionalnu penziju. Krece novi ciklus, a od stare slave se ne zivi, tako je u svim sferama a ne samo u sportu, samo sto mi nikako da naucimo to.

Demar Derosan

pre 4 godine

Ocigledno je da je maksimum ekipe bio na EP gde su drugi kalkulisali, npr. Bugara nigde nije bilo, Francuzi se nisu pretrgli, Poljaci peske igrali itd. Ovde je vec druga prica, Francuzi igrali do sada tacno oniliko koliko je dovoljno da se ide dalje. Mi smo svaku tekmu igrali kao poslednju, sto nije dobro, pritisak je ucinio svoje, mada ne bi smeo u tolikoj meri jer se radi o iskusnim igracima. Podrasanin je jedini bio na nivou. Ekipa kod Kovaca igra za nijansu bolje nego kod Grbica, slobodniji su pri smecevima i servisima, ali opet ni to nije dovoljno za OI. Manje vise svodi se na isto, ali jedna dobra generacija je, bas steta, ostala bez ucesca na OI po treci put.

broj jedan

pre 4 godine

Mora ovo bolje, mora...i malo više borbe i želje u ovakvim utakmicama. Fali prijem bolji da se ovo prelomi i dobije. Idemo momci!

Moguce2028Olimpijada

pre 4 godine

A Holandija,ako dobije Francusku eto nas... lepo sam igrao 183+ poena za 10 000,eto dolazi valjda. Bar nesto. A mi celog zivota gubimo prve utakmice u svim sportovima,kvalifikacijama svim mogucim i onda ide..ako P onda Qmako Z onda Y pobedi,a D nereseno sa M ...Izgubis ladno 3 : 0 prvu tekmu i cekas od Boga jedino pomoc. Nego Francuzi sigurno idu,omlatice sve do kraja.

Alex

pre 4 godine

Nikad necemo znati ni shvatiti koja si prioritetna takmicenja. Svim sportistima i ekipama su OI najvaznije takmicenje, vrhunac karijere, rezultata, predstavljanje svoje zemlje, a sve ostalo je manje bitno. Tu se ustvari dokazuje ko je najbolji na svetu. Evo videcete, kosarkasi i kosarkasice ce se kvalifikovati jer se nisu previse fizicki i emotivno istrosili na svetskom! Pa evo pogledajte kosarkasku reprezentaciju SAD-a...na svetsko salju trecu ekipu, ali zato na OI idu sa najjacim mogucim sastavom...e tako se to radi u!!

nikola

pre 4 godine

Autogol i Neznanje
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!

Džoni

pre 4 godine

Jel bio neko povredjen od igraca?
(Red, 08. januar 2020 16:44)

Uroš je još povređen i ne može ni da smečuje jako, a mislim da je još njih nekoliko rovito.

dex

pre 4 godine

@markan
A šta ćemo sa prethodnim prvakom Evrope? Ide samo onaj koji nama odgovara??? Nećemo mi bar dva ciklusa na OI, to je sigurno.

Veljko

pre 4 godine

Treba biti realan.
Nismo mi više ni blizu evropskog vrha.Nemamo silinu u napadu,nemamo dobar prijem,nema bloka a ni servisa.
Nema novih mladih igrača.
Sve će teže biti doći do nekog respektabilnog rezultata.

jaffar

pre 4 godine

Video mnogo nerealnih komentara, nasima zelim sve najbolje uz zelju da zaigraju u Tokiju ali realnost je da su Bugari trenutno u boljoj formi, igraju brze cesto na samo jednom bloku, mi se mucimo u napadu posledica losijeg prijema a opet prouzrokovano odlicnim servisima Bugara ...

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Informacija za neznalice. Ako Francuska izgubi 3-0, imamo isti set količnik, pa bi odlučivao poen količnik. Naravno, to deluje kao nemoguća misija.

Miha

pre 4 godine

@Hahahaha Nisam nikakav stručnjak za odbojku, ali delim mišljenje kad je selektor u pitanju. Ne ulazeći u to ko je bio bolji igrač, Nikola Grbić kao trener mi se uopšte nije sviđao. Na tajm-autima mrtvo more. Nema energije, nema vizije, nema vere u preokret. Ovak Kovač ipak deluje kao neko ko mnogo bolje deljuje na ekipu. I meni se čini, a mnogi koji se baš razumeju u odbojku među komentatorima ovde, su to tvrdili, glavna šansa je propuštena na turniru pre EP. Znalo se da će na ovom turniru to biti mnogo teže. I mnogi zaboravljaju da pobeda juče ne bi bila dovoljna. I da smo pobedili Bugare, morali bi da dobijemo još 2 utakmice, a trnutno stanje ne ukazuje da bi uspeli u tome. Barem meni.

Sale

pre 4 godine

Bivsi selektor Srbije Igor Kolakovic je na OI u Londonu,rekao igracima da uzivaju na terenu,jer su im ovo mozda poslednje olimpijshe igre.Covek je bio u pravu.Grupu nismo prosli.

Eh

pre 4 godine

Svi su losi, osim onog kojije najveci problem, a to je Jovovic. Bugari nisu ni osetili los prijem, tacnije njihov tehnicar ne zna sta znsci ta rec. Svaka lopta mu je kao da je idealan prijem. Prijem nije dobar, ali to ne pravi glavnu razliku. Glavnu razliku pravi tehnicar. Naseg tehnicara ja citam sta ce odigrati, a jos su mu lopte niske, lose, iza ledja. Mozda je Mitic trebao da igra, pa sta bude, gore od Jovovica ne moze sigurno.

iggy

pre 4 godine

Za vas koji se pitate zasto prvak Evrope ne moze da ide na OI. Podsetimo se onog maratonskog SP 2014 sa 100 grupa i krugova takmicenja, pa ne trazimo bilo kakvu logiku i razum u odlukama FIVB
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIVB_Volleyball_Men%27s_World_Championship

Gde ja živim

pre 4 godine

Šteta, šteta, šteta, ali ne možeš da izgubiš 7:2 i fantastičan talas kad je protivnik u krizi i da očekuješ dobar rezultat. Drugi smo uspeli da izvučemo, no ne može svaki dan. Mora još da se radi pa sledeći put.

Mikii

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy

Alex

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!

Јабучило

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!
(Alex, 08. januar 2020 20:31)

Чекај. Је л' теби криво што смо испали или ти је криво што су те наминусали?

my way

pre 4 godine

@Hahahaha
Za dobrog tehnicara nema loseg prijema??? Ajde molim te, pa ni ti sam ne verujes u to sto si napisao. Da li je bio u pravu Nikola sto je pruzio priliku mladima u LN se najbolje videlo bas na EP-u. Ostavio je Bobi svezu ekipu bez povreda koja je bila energicnija od svih protivnika, pogotovo u polufinalu i finalu kada je bilo najvaznije. Plus, postavljeni su neki temelji za buducnost reprezentacije koja je izgledala veoma crno, posto smo u mladjim kategorijama na dnu i ne ucestvujemo vec ko zna od kada na prvenstvima Evrope, kamoli sveta. Naravno da Boba treba da ostane da se vidi kako ce to ici nadalje, ne smenjuje se selektor zbog jednog kiksa. Nije trebalo ni Nikolu smenjivati, ali to je gotovo. Nije bilo mesta ni omalovazavanju njegovih medalja, zavrsnih turnira SL, polufinala SP-a...

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Hoces da kazes da su Ceska, Holandija, Belgija, dosli na ovo takmicenje sa nadom da ce igrati 1/2 finale? Nisu bili tu samo da popune rupe? Ne mozes Srbiju svrstati na isto mesto. Imali su sansu, nisu uspeli i to je to. Svima nam je bilo jasno da ce biti tesko i da su sanse bile male, ali ne mozes reci da nisu bili ni blizu i svrstati ih u red onih koji su tu da popune rupe. Osim toga Kovacevic povredjen, Atanasijevic isto, Ivovic se tamo ukocio...

račun

pre 4 godine

Po kojoj logici Holandija treba da dobije Francuze 3:0 ili 3:1 da bi mi prošli? Kojim god rezultatom da pobede, i oni i Francuzi imaće 1:2, a mi (ukoliko pobedimo) i Bugari 2:1. Dakle, računica vam nije tačna. Možda bi to važilo ako izgubimo od Bugara, pa da tri ekipe budu u krugu sa 1:2...

Ipak beskrvnost i energiju na nivou kineskih baterija ne bih opravdavo ni kod njih.

pre 4 godine

U igri bez ikakve odbojke... ti kao trener se odjednom setiš pred kraj drugog seta i svog nekim čudom vodstva da tražiš tajmaut... i svojom vajnom stručnošću i još jednim tajmautom posle samo minute... dovodiš bugare do preokreta i plasmana na OI!?

Mislim ono, Grbić je za ovog nedostižna gromada. I Grbić je pravio ISTE greške traženjem tajmauta na naše vodstvo, šta bre imaš ti da popravljaš i savetuješ dok vodiš, kukavički ne veruješ u svoje momke ili misliš da si mnogo pametan a oni na terenu nenormlani, ali je Grbić sa jednim tajmautom preokrećao protiv nas i pomagao protivnicima.

Kovač bome "podigao" nivo.

Čekamo sledećeg trenera koji će na našu prdnost da zove tri tajmauta, i da nas to i upropasti.

Ovaj nepovoljan rezlutat, najpre u samoj igri, delo je struke. Ne momaka na terenu.

Milos

pre 4 godine

Toliko o nasoj odbojci, pojma nemaju ipak nije grbic kriv nesto drugo tu ne stima, nazalost Tako je bre idemo i naravno pozdrav za sve strucnjake i uzivajte naravno, jel vazi, svako dobro vam zelim, cao i vidimo se u Tokiju, mislim da gledamo preko tv-a Tokio kao i nasi odbojkasi, pozdrav

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Vidis tu je greska. Druge reprezentacije su LN iskoristile kao pripremu za predstojece kvalifikacije, zato sto je to bilo vaznije od EP. Tempirali su svesno formu za to. Nasi su se tokom LN menjali kao na traci svakog vikenda. Posto se LN igra svake godine, te promene i uvodjenje mladih ljudi u reprezentaciju mogli su da rade, sada vec, ove godine. Nije to moralo da se radi pred kvalifikacioni turnir. Ni jedan ozbiljan trener ne radi tako nesto. Bar ja ne videh, za sve ove godine koliko pratim odbojku. Cak i Brazilci, kada im je dosao novi trener, posle legendarnog Rezendea, nisu pravili ostre preseke. Pristup igri je malo drugaciji, ali na takmicenje nisu isli samo sa rezervnim sastavom. Sto se tice toga, za dobrog tehnicara nema loseg prijema,ne da verujem, vec i vidim. Koliko losih i rasejanih prijema si juce vide? Jos bitnije, koliko lose podignutih lopti si video? Kako je samo pronalazio svoje napadace sa pola terena. Nisi to video? Osim toga, to mi je rekla osoba koja je bila tehnicar u ekipi. Zanemari mene, ali neko ko je igrao, zna da je tehnicar srce ekipe i od njega sve zavisi. Da su juce imali boljeg tehnicara sve bi bilo drugacije.Koliko puta si juce Bugarskom tehnicaru, hteo ne hteo, odao priznanje za brz napad? Nasi se nisu ni namestili, a vec je gotovo. Ja jesam, veruj mi, kolika god mi je zelja bila da nasi pobede. Jovovic je bio spor, imali su vremena da se nameste za blok, citali su ga kao knjigu.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Po ovome sto vidim do sad, 22:18,mi ne mozemo ni set da dobijemo. A sta da se radi...
Vise srece neki drugi put.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Slazem se to za sponzore, nije lose. Sto se ostalog tice, uf. Uglavnom pljuvanje je krenulo kada su na spisku videli njegovog sina. Rezende je doveo svog sina. Tili svog. Samo nas selektor nema pravo to da uradi. Ima, ali kada pobedjuju, kada gube, nema pravo ni da dise. U Italiji je bila sansa, ovde je bio pokusaj. Poljska, USA, Brazil, Francuska, oni dobiju Italiju, jedinu reprezentaciju sa kojom imaju 50:50 sanse da pobede, a ne pruze ni otpor. Ne mozes reci da to nije kiks, veci od ovog gde su trebali da pobede 4 vrhunske reprezentacije. Po mom misljenju lakse je pobediti jednu Italiju, nego Bugarsku, Francusku, Nemacku,ili Sloveniju, pa opet jednu od tih reprezentacija u finalu. Mada, ti mislis da je lakse igrati u sred klubske sezone, protiv 4 zaista dobre reprezentacije. Sto se Jovovica tice. On je na EP bio dobar, zato su i uspeli. Ovde pak, nije bio dobar. To je njegov najveci problem. Moze da igra odlicno, a moze i ocajno, sa njim se nikada ne zna. Kad je dobar, dobar je. Kada je los, los je. Jednom si mi zamerio sto ga poredim sa Djanelijem. Za njega je juce i bugarski tehnicar bio Djaneli. Prosto, za dobrog tehnicara nema loseg prijema. Pitaj nekoga ko je igrao odbojku. Bruno u letu dize idealno loptu, pada, lomi se, ali nema izgovora. Za Jovovica, kada odigra lose, prijem je bio ocajan. Kada odigra dobro, svi zaborave na prijem. Nije do prijema, do njega je. Ima trenutke kada zablista i isto toliko moze da igra ocajno.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Sto se Grbica tice. Ne sporim da je bio odlican tehnicar, jedan od najboljih. Ne mogu reci da je vrhunski trener, a jos manje da sve zna. Ni za bolje trenere od njega ne mogu reci da sve znaju, jer kada izadju na teren, nikada ne znas sta ce biti. Dok su druge reprezentacije LN koristile da se uigraju i pripreme za kvalifikacioni turnir, on je eksperimentisao sa novim igracima, menjajuci ih svakog vikenda, ne dozvoljavajuci da se uhodaju i upoznaju. Reci mi, molim te, koji poznati strucnjak je to uradio, osim njega? Koji poznati strucnjak je dosao na kvalifikacije sa rezervnim tehnicarom koji prvi put igra u reprezentaciji, osim njega? Svi znamo da Jovovic igra od sjaja do ocaja i da mora postojati neko, ko moze da ga zameni, kada mu nije dan. Nemoguce je da ze sa sve to vreme nije pojavio ni jedan tehnicar, kome su mogli da se posvete, da od njega naprave vruhunskog. Isto onako kako su to uradili Italijani. Niko se nije previse trudio. Sto se vecine komentara tice, oni uglavnom ne prate odbojku. To su isti oni koji su raspravljali da li je Holandija, ili Nizozemska. Koji nemaju pojma da su vec igrali u Bariju. Koji se pitaju zasto evropski prvak ne ide direktno. Pa njihova misljenja nisu ni vazna. Oni racunaju samo pobedu, ne znaju koliko je tesko bilo sada izboriti bilo sta. Da, mislim da Kovac treba da ostane. Bilo je borbe, bilo je zelje, hteli su, nisu se samo prepustili.

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Kako nisu bili blizu kada su igrali odlucujuci mec protiv Italije? Kako nisu bili blizu kada im je i sada falilo malo? Belgija, Holandija(Nizozemska), Ceska, oni nisu bili ni blizu. Francuzi su izgubili od Poljske.

Mad Max

pre 4 godine

Kovacu i momcima, a generalno i Odbojkaskom Savezu Srbije, zameram samo jedno - a to je sto su uopste odlazili na ovaj sugavi turnir, te na taj nacin dozvolili da se ponizava i omalovazava titula EVROPSKOG ODBOJKASKOG SAMPIONA. Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

"Win or go home" – Srbija protiv Bugarske...
-Sve rečeno u naslovu..Utakmica cele jedne generacije...Neka im je sa srećom!

Jumko

pre 4 godine

Narode, shvatite, da je prvak Evrope isao na Oi, mi nikada ne bi uzeli zlato! To takmicenje niko ne uzima za ozbiljno! Samo kada je fudbal u pitanju... Pa pogledajte i u kosarci proslo Ep!

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.

Djuro

pre 4 godine

Treba bojkotovati olimpijadu do daljnjeg u svim sportovima, ionako je sektasko takmicenje i poligon brutalnih kapitalista i svetskih oligarha.
Voleo bih da ova zemlja pokaze da je jedinstvena i pokaze svima sta je pravda, istina i pre svega ZDRAV zivot.
OLIMPIJADA JE SMECE i tako se i odnosi prema sportistima, pa pogledajte samo kako se sprdaju sa Rusima!

Bojša

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja cu pojesti TV,ako dobijemo Bugare. Ma nemamo teoretske sanse. Takav smo mentalitet nazalost! Ispadamo. Poraz od Francuza nas je kostao plasmana!
(Bojša, 08. januar 2020 14:49)
Nije sramota istasti a ostaviti srce na terenu.Čestitati ako su bolji u tom momentu.Veća je sramota da Evropski prvak nema direktno učešće na OI koje je zaslužio već igra neke kvalifikacije??!!!??

Марко

pre 4 godine

Sta ce nam zlato sa EP kad ne idemo na OI
(Ministar, 8. januar 2020 16:26)

Боље једна златна, него 100 сребрних или бронзаних медаља. Само прво место је прави успех, све остало су утешне награде.

Mikii

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.

xxx7

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.
(Mafke, 08. januar 2020 15:36)

ne kazem da je nebitno, ali da su olipijske igre vaznije,i da je puno ekipa svesno zrtvovalo EP zbog onog prvog kvalifikacionog turnira, uostalom kao i nasa zenska reprezentacija (e sad sto su one aposolutno dominantne,pa su i EP osvojile,to je druga stvar).

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Postanes sampion Evrope , da bi ucestovao na nekom tamo kvalifikacionom turnizu za Olimpijadu.
Boze me sacuvaj koji nakarad sistem kvalifikacija.

johny

pre 4 godine

@olimpico

Kazes zlato na evropskom je nebitno jer ne donosi nista osim prestiza. Aj leba ti reci nam sta to donosi olimpijsko zlato.
(box, 08. januar 2020 17:25)

Mnogo više jer je to najznačajnije takmičenje za svakog sportistu na svetu. Za to se živi i trenira

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Potcenjivanje odbojkaške reprezentacije je neizlečiva nacionalna bolest. Da li je iko pomislio da je jedanput trebalo njima platiti organizaciju kvalifikacionog turnira u Srbiji? Plaća se za košarkaše redovno, pa platili bi i raspalim fudbalerima, ali ne dao bog slučajno ovim momcima. Sa druge strane, odbojkaške vesti su u drugom planu večito, nikada medijski propraćeni kako zaslužuju. Ako vas nije sramota ovakvih komentara, sramite se povređenog Uroša Kovačevića.

Fenomen

pre 4 godine

Uporno je držao u igri Kovačevića koji je igrao sa pola ruke. Zašto? Atanasijević je priča za sebe. Iritantan igrač zbog brda grešaka koje napravi. Uzme on dosta poena jer ga dizač forsira, ali procenat realizacije je sraman.O njegovom servisu ne treba trošiti reči...kad pogodi radujem se kao da smo dobili set. Poenta je da smo došli nepripremljeni, bez žara i energije...a to je rukopis selektora

Milos

pre 4 godine

Toliko o nasoj odbojci, pojma nemaju ipak nije grbic kriv nesto drugo tu ne stima, nazalost Tako je bre idemo i naravno pozdrav za sve strucnjake i uzivajte naravno, jel vazi, svako dobro vam zelim, cao i vidimo se u Tokiju, mislim da gledamo preko tv-a Tokio kao i nasi odbojkasi, pozdrav

nn

pre 4 godine

Ova generacija svojom neborbenošću nije zaslužila Olimpijske igre. Nemaju srce, kad treba nema ih, nikad. Ali baš nikad. Ajde jednom, nego uvek... Onda to nije slučajno, već postoji veći problem. Možda bude treća sreća, a možda neki novi klinci to sebi omoguće...
Šteta, nije da nisu mogli. U avgustu je bila savršena prilika, ali šta je tu je. Teško je, momcima najteže, samo mislim da su svoju priliku potrošili... Žao mi je...

slobinator

pre 4 godine

kakvi grozni i sramotni komentari.ne bih menjao zlato sa evropskog prvenstva za učešće na olimpijadi,a uzgred sramotno je da evropski i svetski šampion nemaju direktno učešće na takmičenju nego će tamo igrati neki indijanci

nenad

pre 4 godine

POLjaci, Rusi i Francuzi su za klasu bolji od nas. Za klasu. A Italijani i Bugari su trenutno bolji. Znaci mi smo od 6 do 8 mesta u Evropi sa Nemcima i Slovencima. U svetu dodaj jos Brazil i SAD kao mnogo jace ekipe od nas. I to govori da smo negde iznad 9 ili 10 mesta u svetu. Sve dugo su zelje i nerealne price...Nervoza Atanasijevica, koji je odigrao uzasno los turnir, Urosa Kovacevica i ostalih..samo je znak nemoci. Neodlazak na Olimpijadu nije neuspeh. Izgubili smo od Italijana, Francuza, Bugara.. probali smo sa dva selektora..I to je to. Nemojte da pricamo neralno. A kakvo je stanje u muskoj odbojci tek cete videti narednih godina. Dugo mi necemo videti Olimpijadu, kada su muskarci u pitanju..

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Kazem, evropsko prvenstvo je bilo sreca, neki trenutak nadahnuca, ne realan pokazatelj. Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica.
(Mikii, 08. januar 2020 16:25)

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.

Mafke

pre 4 godine

prekinite vise da se iscudjavate kako Evropski prvak ne igra OI... to je odavno poznato i takav sistem je vec dugo, a to sto smo mi bili prvaci je samo zato sto ove ozbiljnije ekipe nisu tempirale formu za to,jer upravo ove godine tj.prosle to prvenstvo je bilo nebitno.
Mi svakako imamo kvalitet i zalosno je sto necemo biti na OI,ali sansa je propustena na prvom kvalifikacionom turniru protiv Italije.
Cak i da prodjemo u polu finale nekako, male su nam sanse da osvojimo ovaj turnir.
(xxx7, 08. januar 2020 15:17)
Небитно је европско првенство, небитно је бити првак Европе. Шта све човек неће овде прочитати.

Hmmm

pre 4 godine

Svaki poen koji su Bugari trebali da izgube, osvojili su. Jovovic standardno ocajan, lose dizanje, iza ledja, niske lopte. Ako ste gledali mec, onda ste morali videti da za Bugarskog tehnicara nije bilo loseg prijema. Servirao je na tacni Sokolovu. Nije Atanasijevic ocajan, kako mnogi kazu, nego onaj koji mu dodaje loptu, a to je Jovovic. Pogresne procene naseg tehnicara. Idealan prijem, a on dize Atanasijevicu, a iz aviona se vidi da ce njemu. Pa nisu Bugari bas toliko losi da to ne vide. Prijem jeste los, ali nisu zbog toga izgubili. Propustene sanse, izgubljeni poeni, Jovovic... U sustini, najveci propust je bio protiv Italije...

Tolk

pre 4 godine

Ovo je kraj srpske muške reprezentativne odbojke.
Klubovi ne postoje.
Mlađe kategorije su očaj.
Od 2.uzastopnog odsustva sa OI se oporaviti nećemo.
Čestitke i Boričiću, koji dva uzastopna ciklusa šalje domaćinstvo Nemačkoj.
Lepo je bilo dok je trajalo. Čeka nas sudbina Holandije.

Ipak beskrvnost i energiju na nivou kineskih baterija ne bih opravdavo ni kod njih.

pre 4 godine

U igri bez ikakve odbojke... ti kao trener se odjednom setiš pred kraj drugog seta i svog nekim čudom vodstva da tražiš tajmaut... i svojom vajnom stručnošću i još jednim tajmautom posle samo minute... dovodiš bugare do preokreta i plasmana na OI!?

Mislim ono, Grbić je za ovog nedostižna gromada. I Grbić je pravio ISTE greške traženjem tajmauta na naše vodstvo, šta bre imaš ti da popravljaš i savetuješ dok vodiš, kukavički ne veruješ u svoje momke ili misliš da si mnogo pametan a oni na terenu nenormlani, ali je Grbić sa jednim tajmautom preokrećao protiv nas i pomagao protivnicima.

Kovač bome "podigao" nivo.

Čekamo sledećeg trenera koji će na našu prdnost da zove tri tajmauta, i da nas to i upropasti.

Ovaj nepovoljan rezlutat, najpre u samoj igri, delo je struke. Ne momaka na terenu.

Zdravko

pre 4 godine

napred srbija verujem dace biti 3-1 za srbije.ali bruka i sramota da evropski prvak mora da ide dase opet bori za olimpijadu kakav je ovo kriterijum za olimpijadu.

037

pre 4 godine

Pa šta??? Jel to smak sveta? To je kao najvažnija stvar u ovoj našoj Stradiji? Otići će oni drugi put na Olimpijadu za njih ne brinem, meni je više žao nas...

Balkanski špijun

pre 4 godine

Pitanje za sve one koji potenciraju zašto prvak Evrope ne ide direktno na Olimpijadu je: Da li to isto pravilo važi i za prvaka Afrike, Australije, Južne Amerike. Pa normalno da ne važi jer se između dve Olimpijade igraju dva kontinentalna prvenstva, i još nešto prvak sveta ne ide direktno na olimpijske igre već igra kvalifikacije. Isti princip je važio i pre 20, 16 i 12 godina pa se tada nismo bunili jer smo bili velesila. A sada prvak Evrope koji posle tri meseca od osvajanja titule nije u stanju ni grupu da prođe i ne treba da ide na Olimpijadu.

Veljko

pre 4 godine

Treba biti realan.
Nismo mi više ni blizu evropskog vrha.Nemamo silinu u napadu,nemamo dobar prijem,nema bloka a ni servisa.
Nema novih mladih igrača.
Sve će teže biti doći do nekog respektabilnog rezultata.

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

Može priča ko šta hoće ali da prvak Evrope neposredno pre Olimpijskih ne zaigra istu nego mora kroz dodatne kvalifikacije, koje opet mora da osvoji, je neverovatan apsurd i ludilo.

Ne zato što smo to sada mi, da su Bugari, Slovenci bilo ko, isti je skandal.

Odbojka i rukomet, dva divna sporta koja su uništena od svojih organizacija.

bigserb

pre 4 godine

Vodis 7:2, izgubis set, a onda se cudis sto te nema na OI?
Atanasijevic je vec godinama nas najgori igrac, na 1 dobar potez on ima 5 losih, mada ni Uros Kovacevic i Jovovic nisu mnogo bolji!
Sve u svemu ocajna igra citave ekipe i realno nisu ni zasluzili da odu na OI!

Del018

pre 4 godine

Veliko hvala nasim odbojkasima za borbu, nismo uspeli sad, sledeci put hocemo! Potreban je kontinuitet dobrih igara, za to treba vremena, mi bismo sve preko noci. I prestanite vise da kukate kako evropski sampion ne ide na OI, jer se to znalo jos pre evropskog prvenstva. Da je kojim slucajem to prvenstvo bilo kvalifikacioni turnir, mi ne bismo ni bili evropski sampioni, drugi bi igrali pod punim gasom, trenutno ima dosta reprezentacija koje su jace od nas i to je to. Idemo dalje!

Realno

pre 4 godine

Ovo pravilo da prvak Evrope ne ide na Oi se neverovatno glupo, isto kao i u vatrpolu, tako da realno kad izmisljaju pravila neka se i igraju sami, nasima realno cestitka

Mikii

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Mentalitet velika 0!Vodiš 7:2 i ispuštiš sve i prospeš.Ova generacija je završila sa OI u karijeri...Bez tehničara nije ni mogla više od ovoga...Neuspešan projekat sa Kovačem na klupi,bez obzira na osvojeno EP.Svi su na istom igrali revijalne utakmice.Kad je bitno naše odbojke nema..Nadam se nekoj boljoj generaciji u budućnosti sa pobedničkim mentalitetom...!

johny

pre 4 godine

Kovač može da pokupi stvari i da napusti reprezentaciju,vreme je..
(dnevna doza prosecnog Srbende, 08. januar 2020 16:14)

I onda ti iz Loznice sedneš na klupu. Možeš da biraš da li ćeš na klupu košarkaša, fudbalera, Razumeš se u sve.

veliki strumf

pre 4 godine

Prerano ste na 10-7 napisali da smo pred pobedom... Ne trčite pred rudu... Mi smo izgubili OI jer Grbić nije na vreme smenjen i oteran. I to mnogo, mnogo ranije. Turnir u Italiji je bio idealna prilika a mi smo tamo pod njegovim vodjstvom igrali tragično! Čim je smenjen progledali smo. Kovač je bio smiren, pribran, skroman. Medjutim, pogledajte njegove izjave pred ovaj turnir. Tipa: pokazaćemo da smo najbolji, mi smo prvaci Evrope... Čim se duvamo i puvamo, kao u kosarci - obavezno dobijemo po ušima. Samo jedna naša reprezentacija može sebi da dozvoli da se duva i puva koliko hoce jer su osvojili sve - vaterpolisti. Svi ostali moraju da budu mnogo prizemniji i realniji.

bgd011

pre 4 godine

Na poslednjih 5 Olimpijskih igara ili nismo ucestvovali, ili nismo dosli u priliku da se borimo za medalju. Od Sidneja i onog cudesnog poena Vanje Grbica izvan reklamnih panoa - jedno veliko nista.
A Evropska prvenstva i Svetske lige uvek cemo da osvajamo sa vremena na vreme, kada druge, ozbiljnije reprezentacije budu pravile plansku smenu generacija.

uki

pre 4 godine

99% nemate pojma sa životom. Holandija ako dobije 3:0 ili 3:1 a mi pobedimo - idemo u 1/2 finale
(Isprani mozgovi, 8. januar 2020 16:21)

Holandija da pobedi Francuze...hahaaaaaaahhhaaaa..

maaks

pre 4 godine

Sada se vidi kolika je velicina trener. Uzeti EP sa ovakvom ekipom je ogroman uspeh, delom su nam pomogli Francuzi sto su nas onda totalno podcenili, delom sto smo imali srece, a delom sto je i Kovac u finalu znao kako Slovenci disu . Zelja se videla i danas i tu nema price! Nazalost imamo dva najlosija libera na svetu verovatno, i tu ne mozemo nista, to nije stvar koju mozes da kupis ili da nadjes, to se radja, kao sto je bilo slucaj sa Vasom! Kad imas takvu rak ranu, moze mnogo losija ekipa da te pobedi dobrom taktikom, a kamoli mocna Bugarska! Onda nazalost imas osrednjeg tehnicara koji ne moze da ispegla los prijem. I tu se prica zavrsava. Ni Kovacevic ( kome je posao i do sada bio da nas cupa iz ovih situacija-zato i jeste MVP ) da je bio zdav ne bi vredelo. Ostalo je sve bilo kao i do sada- osrednji servis i osrednja igra ostalih.

tovy

pre 4 godine

Naš narod,kad bi svaki dan osvajao medalje, bilo bi im malo,
A Kovač je samo za mesec dana pripremio ekipu i uzeo zlato. Svi danas igraju svaki sport pa i odbojku.
Nemoze se svaki put osvajati,bice toga za Srbiju jos, Jednostavno Bugari su sada bili bolji, dosta su oni od nas gubili a i opet će!
Mi smo svakako "Srbija do Tokia"!

Goran

pre 4 godine

Iskreno, ne mogu povjerovati svojim ocima sta citam u pojedinim komentarima, od tempiranje forme ostalih reprezentacija do citiram:Od srpske odbojkaske reprezentacije ima bar 6 boljih, i to je prosto cinjenica .I to pisete o jednoj od najboljih reprezantacija svijeta.Kako se u srpskom narodu sve brzo zaboravlja. Ne sramotite se vec im se poklonite do poda vi mrzitelji jutra i sebe samoga!!!

bigserb

pre 4 godine

Realno nemamo nikakvih sansi, prejaki su Bugari za nas, mi jesmo prvaci Evrope, ali ono je bilo cudo, ova ekipa nema kvalitet za pobedu nad Bugarskom!
Gledace nasi momci OI na tv-u!

veliki strumf

pre 4 godine

Opet, kao protiv Francuza, uništava nas Uroš Kovacevic! Dečko pojma nema da primi loptu, 2 asa na njemu, svaki prijem slab, rasejan, pa Jovović mora da diže sa 5,6 metara. Nekoliko bitnih gresaka u napadu je imao. Naročito je kljucna bila ona na 12-11 za nas kada smo vezali 3 poena i imali kontru za cetvrti. Jeste bila teška lopta, trojni blok, ali bas zato je morao da kuva a ne da smečuje jako u blok. A njemu bio kriv Petrič. Taj poen je sve preokrenuo u korist Bugara. Nakon tog poena još više je pao u prijemu. A onda se to prenelo i na ostale i svi su počeli loše da primaju. Cim nema prijema - nema ni igre. Ne možemo sa ovako indisponiranim igračem, još na ključnoj poziciji primača, na OI! Ako je povredjen kao sro pričaju komentatori, pa zašto igra u jednom od najbitnijih mečeva generacije??? Bugarski prijem je 5 puta bolji, možda su imali 2 rasejana prijema za ceo set, a mi najmanje 12-13.

Nick Kyrgios

pre 4 godine

Kovace pitao bih te gde ti je najbolji poeneter Dusan Petkovic decko je strasan odbojkas a uopste ga ne vodis nigde e moj ti i ne treba da odete na oi na ep cista sreca kao slovenija 2017

Na budzetu kao u majcinom krilu

pre 4 godine

Nasi momci su vec osvojili nacionalne penzije. 130000 dinara svaki mesec od 40-e do kraja zivota. Mada za zlato na OI su vece penzije. Ali ne mnogo a i sanse su manje zbog Brazila.

olimpico

pre 4 godine

Bez namjere da omalovazim uspijeh odbojkaske reprezentacije, ali mislim da je ovaj kfalifikacioni turnir mnogo zahtjevniji od samog EP koje osim prestiza nista znacajno ne donosi. Ocigledan je propust da evropski sampion ne igra OI, ali tako je kako je... Imali smo dvije prilike, nismo ih iskoristili pa mozda i ne zasluzujemo da se nadjemo na OI. Bice valjda bolje za cetiri godine.

roten

pre 4 godine

Mi smo našu šansu propustili na prvom turniru,u meču sa Italijom,od koje smo realno bolji.Država izdvaja dva puta milione da bi košarkašima omogućila domaći teren u borbi za OI,a za odbojku nista,a mislim da je njima to potrebnije.Dve stvari su ključ našeg neuspeha.Naravno,pozicija dizaca.Jovović jeste slab,ali ni alternative nisu bolje.I pozicija koju smo mi tako potcenili,pozicija libera.Tu smo ubedljivo najgori od svih ekipa koje su u vrhu.Plasim se da je zlato sa posljednjeg EP "labudova pesma" naše muške odbojke.Klubova je sve manje,nema mladih igrača,nema pravih trenera.Ova generacija može da gura još jedan olimpijski ciklus,a nakon toga sledi potop(ako se nešto drastično ne promeni).

Sasa

pre 4 godine

Bugarska ima ozbiljnu musku odbojkasku reprezentaciju sjajnih individualaca, nesto su slabiji u zenskoj kategoriji, ali ni njoj nisu losi poput Hrvatske ili nekih drufih trecerazrednih selekcija. Ovaj poraz nikako ne cudi. Pobedili su i Francusku koja je i te kako kvalitetna. Oduvek su nam bili problem, kao i svima drugima, uostalom.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Niko ne dobija na sreću 9 od 9 utakmica na prvenstvu. Pogotovo odbojka nije fudbal, pa da daš gol i onda prođeš na bunker. Omalovažavanje takvog uspeha je sramota.
(Vojvoda Momčilo, 08. januar 2020 16:30)

Kao rukometasi kad su bili domacini one godine, pa ih posle nema nigde. Prosto, tako se desi na nekom turniru da ide sve. Zamisli kad je i Jovovic bio igracina, hahahahahaha. Dakle, objasni, strucnjak, kako to da siloviti evropski sampion drugi put zaredom ne vidi OI?! E, vidis, to je sramota. Poy
(Mikii, 08. januar 2020 18:02)

Sramota i tvoje neznanje je da porediš odbojkaše i rukometaše. Ali nema smisla diskutovati sa nekim ko ima 15 godina, ili je teški duduk.

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Da, Bugari su imali meč loptu protiv Brazila i izgubili su. Bili su na cent do OI dok mi u oba ova 2 turnira nismo bili ni blizu i to je činjenica, Hmmm!

Slažem se s ovima koji tvrde da je muška odbojka na izdisaju i da dolaze vremena gdje nećemo dugo vidjeti ne samo OI nego i evropska i svjetska takmičenja.

Alex

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Informacija za neznalice. Ako Francuska izgubi 3-0, imamo isti set količnik, pa bi odlučivao poen količnik. Naravno, to deluje kao nemoguća misija.

Јабучило

pre 4 godine

Ja sam posle Francuske pisao da se necemo kvalifikovati, jer se videla losa forma ekipe. Jednostavno nasi ekipni sportovi, kad dodje ta olimpijska god, gde su kvalifikacije za OI, igraju u losoj formi. OI MOORAJU da budu jedini cilj, a ne evropsko ili svetsko prvenstvo, jer igranje na OI je vrhunac jedne sportske karijere...ne postoji vece i prestiznije takmicenje od toga. A nadobijao sam se minusa...sad udarajte sami sebi...al' ocigledno da ima mnogo neznalica na ovom sajtu!!
(Alex, 08. januar 2020 20:31)

Чекај. Је л' теби криво што смо испали или ти је криво што су те наминусали?

mladen

pre 4 godine

Sve je u sportu moguce, ali sanse da Srbija sa ovakvim prijemom i servisom ode na Olimpijadu su zaista male. Prijem je i inace srpska boljka godinama..I Francuzi i Bugari su nas ubili prijemom.Sem toga, nas korektor Atanasijevic igra ocajno. Protiv Francuza i u prvom setu sa Bugarima dobio je niz blokova iz kojih su padali direktni poeni. Neverovatno za igraca koji vazi ya jednog od najboljih svetskih korektora. Daleko od nivoa igre u klubu. Ne po prvi put u reprezentaciji - los. Da li je do dizaca ili do njega ne znam. Ali je veoma los. Mi smo na EP imala dva ozbiljna meca sa vrhunskih timovima (zapravo jedan) sa Francuzima i donekle Slovencima, koji nisu svetski vrh. Uzeli smo zlato i proglasili su nas za sigurne putnike u Tokio. Ni blizu. Ima dosta jacih timova u Evropi i svetu od nas. Četiri -pet osetno jacih i par naseg nivoa. Znaci, nije nikakvo iznenadjenje ako ne odmeo u muskoj konkurenciji. Za sada, Bugari mnogo bolji.

Mare

pre 4 godine

Najbolji su oni koji su posle poraza od Francuza rekli da je to zbog kalkulacija i da nema veze i da ćemo se sastati još jednom i to u finalu....... šta reći....., Kovačević toplo-hlado, više hladno, Jovović pa nije on svetski kalibar, ali većinu i diže na nekih 5 i više metara tj juri loptu i šta može drugačije kada nam je prijem katastrofa..., Lisinac dečko vezara kao i njegova devojka, al dobro one imaju jednu Tiću Bošković pa se to može nadoknaditi..., zato Podraščanin pokazao šta je MB kad god je on bio u rotaciji bio je preokret, ali ovo je timska igra, ne mogu se gurati igrači preko veze.., Bata je Bata ali nije on jedan Ivan Miljković, izvukao je drugi set servisima, pa onda potom i Petrić i to je to.., imamo svetske igrače ali i ne i jedno ogledalo da se pogledaju u oči.

mladen

pre 4 godine

Nismo uspeli da za kratko vreme 2 puta dignemo formu,vidi se iz aviona.. Hvala za TITULI prvaka Evrope... Zenama srecno u Japanu i zelja za zlatom da se ostvari

mike

pre 4 godine

vidim ovde se zali sto prvak evrope ne ide na oi? takva su pravila, to je bilo poznato i nama i drugima pre evropsoog prvenstva, kao i pre ovog turnira. Da prvak Evrope ide na OI, pitanje da li bismo mi bili prvaci, a onda ovog turnira ne bi ni bilo.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Momci glava gore. I da smo izvukli Bugare treba dobiti ostala dva meča, a ovakvi ispovređivani bi samo odlagali ispadanje. Vi ostajete evropski šampioni i to niko normalan ne može da ospori.

Gospoda neka izmisli još neke dodatne kvalifikacije, šta će im prvaci Evrope, neka igraju Japani, Australije i tako te sile.

Biće dana, biće i Olimpijiskih. Teraj dalje.

Bobi doktoru Kovaču i zlatnim momcima samo ljubav i podrška. Srbija!

Bua

pre 4 godine

Bugari su se morali pobediti, nisu Brazil ili Rusija.
(Vlado, 8. januar 2020 18:01)

Nisu Brazil ali su na kvalifikacionom turniru za OI vodili 2-0 protiv Brazila i imali mec lopte ako se dobro secam. Tako da su vec tad mogli da obezbede OI. Nije kao da nas je pobedio Tadzikistan. Ozbiljni au bugari. I to samo pokazuje koliko je veliki uspeh sto smo evropski prvaci pored Francuske, Poljske, Rusije, Bugarske, Italije i ostalih. Ne moze se na svakom takmicenju pobediti. Steta za OI, ali realno pored Poljske Brazila Rusije i USA tesko bi bilo uzeti medalju.

Hrundi Bakshi (ex nex)

pre 4 godine

Po ovome sto vidim do sad, 22:18,mi ne mozemo ni set da dobijemo. A sta da se radi...
Vise srece neki drugi put.

nikola

pre 4 godine

Autogol i Neznanje
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!

račun

pre 4 godine

Po kojoj logici Holandija treba da dobije Francuze 3:0 ili 3:1 da bi mi prošli? Kojim god rezultatom da pobede, i oni i Francuzi imaće 1:2, a mi (ukoliko pobedimo) i Bugari 2:1. Dakle, računica vam nije tačna. Možda bi to važilo ako izgubimo od Bugara, pa da tri ekipe budu u krugu sa 1:2...

nikola

pre 4 godine

Bobin Autogol i Neznanje!
Moj imenjak je ocigledno imao "los" odnos prema "nedodirljivima" i njihovim odnosom nismo ni prosli u Italiji pa su ga isti "nedodirljivi" i smenili. Na krilima tog gesta odigrali su (pomenuti) evropsko, za anale.
Zaista je cudno vodjenje ekipe, utakmica, kao i to da nije uveo ni u prvoj ni sada ovoj Krsmanovica, Luburica i posebno Ivovica, koji je cinjenicno prvi server i treci primac proslog svetskog prvenstva.
Mada je cudno da se Evropsko i sada turnir odigraju iskljucivo sa jednom postavom i dva libera.
U danasnjem trenerskom esnafu to je skromno ili neznanje i autogol trenera svojoj ekipi!
Nikola

crveni horizonti

pre 4 godine

@Hmmm

Nevjerovatno je koliko ljudi potcijenjuju Italijane tvrdnjom da nam je ono bila šansa. Ono uopšte nije bila šansa. Ljudi, Talijani su prošlo finale OI izgubili na razliku protiv Brazila i jedino što ih je interesovalo su kval. koje su osvojili protiv nas i to dominantno. Počistili su nas. Siguran sam da će ući medju 4 na OI. A što se nas tiče nismo imali nikakve šnse danas protiv Bugara. Pa ljudi, vidjelo se u prvom setu da su ljudi skočniji, brži, jače serviraju i bolje primaju servise. Do čega je, ja stvarno ne znam al moramo shvatiti da su Bugari vrhunska ekipa (izbalansiranija nego mi) kojoj želim da osvoji turnir.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

Narednih deset godina da se ne takmice, ja im zahvaljujem. Uradili su dovoljno za Srbiju, vise nego vecina kolektivnih timova. Hvala

Demar Derosan

pre 4 godine

Ocigledno je da je maksimum ekipe bio na EP gde su drugi kalkulisali, npr. Bugara nigde nije bilo, Francuzi se nisu pretrgli, Poljaci peske igrali itd. Ovde je vec druga prica, Francuzi igrali do sada tacno oniliko koliko je dovoljno da se ide dalje. Mi smo svaku tekmu igrali kao poslednju, sto nije dobro, pritisak je ucinio svoje, mada ne bi smeo u tolikoj meri jer se radi o iskusnim igracima. Podrasanin je jedini bio na nivou. Ekipa kod Kovaca igra za nijansu bolje nego kod Grbica, slobodniji su pri smecevima i servisima, ali opet ni to nije dovoljno za OI. Manje vise svodi se na isto, ali jedna dobra generacija je, bas steta, ostala bez ucesca na OI po treci put.

Coach

pre 4 godine

Zato sto je Kovac ssastavio spisak sa njegovim pajdosima iz Velikog Gradista! Pocevsi od Mitica preko Stankovica pa i treceg korektora. Lik stavio sina na spisak a izjavljuje kako ide sa iskusnim igracima. A BTW taj njegov sin niti je naperspektivniji niti je priblizno iole ozbiljnom nivou! Igram pa znam! Luburic odavno nije na nivou,samo je bio lagano osvezenje u jednom momentu ali ni priblizno visokom nivou! Da ima igraca,ima! Samo nasa javnost ne zna jer sport je propracen kao bocanje! Pa se onda suflira to je nase najbolje itd..

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Kako nisu bili blizu kada su igrali odlucujuci mec protiv Italije? Kako nisu bili blizu kada im je i sada falilo malo? Belgija, Holandija(Nizozemska), Ceska, oni nisu bili ni blizu. Francuzi su izgubili od Poljske.

Džoni

pre 4 godine

Ovi naši odigrali prvi set kao da ih je neko naterao da igraju ove kvalifikacije? Bugari gore od želje a ovi naši im nabacuju lagane serve da se što bolje razigraju???

raks

pre 4 godine

ma daj. prebacujem kanal na 2:1 u trecem setu. bugari prebacuju cekicem preko mreze loptu nasi se namestaju za napad sve kako treba. majstorovic prima cekicem najlaksu mogucu loptu, jovovic ceka na savrsenom mestu, a ovaj mu salje loptu metar ulevo i pola metra napred, jovovic trci da digne i naravno da ne moze da digne dobri. sta dalje pricati o liberu, pa ja bi bolje tu loptu dodao verujte mi! strasno!

Igor

pre 4 godine

Kakav jad i beda, krah reprezentacije na svim frontovima...ej jedna Bugarska nas izbaci u odbojci, sramno
(StefanBg, 8. januar 2020 16:17)

Očigledno izjednačavaš Bugarsku u odbojci i Bugarsku u košarci ili vaterpolu. Naravno ne kažem da je i ovo uspeh, ali očigledno su bolji

objektivan

pre 4 godine

Zaista šteta, ova reprezentacija ima kvalitet za učešće na OI, ali je šansa propuštena na prvom kvalifikacionom turniru. Mislim da trenutno ne bi mogli da dobijemo Francusku u finalu. Ne treba tugovati, momci su prvaci Evrope, a mi će mo u Tokiju navijati za devojke.

Ko vas ne zna...

pre 4 godine

Tužni Batica Atanasijević je dao izjavu, jutros ga na radiju slušam, kako ćemo mi ovo-ono i odmah sam znao da od dobrog rezultata nema ništa. Pratim njegova lupetanja već duže vreme i kad god je on izlazio sa pametovanjem bili smo forpas. Njemu je bolje da se koncentriše na igru, nego na davanje promašenih izjava.

Dragana

pre 4 godine

Sa ovakvim pristupom igri na kvalifikacionom turniru za OI i ne može da se prodje. Unapred su ukalkulisali da će Francuska da dobije i Bugarsku a kad se to nije desilo odmah raspad sistema, ako je i uopšte bilo nekog sistema. Letos u Italiji pristup igrača utakmici sa Italijom je bio očajan, kao da ih je bilo baš briga za sve, sada sa Francuskom isto. Većina je krivila Nikolu , vodila se kampanja da se on smeni i dovede Boba a evo, vidimo da se zapravo ni sa njim nije ništa promenilo i pored one titule prvaka Evrope. Kao prvaci Evrope morali su da prodju makar grupu. Morali su da budu favoriti grupe jer kao evropski šampioni oni i jesu bili favoriti. A to što pojedini komentatori ovde pišu kako treba prvak Evrope da igra direktno na OI i da smo poniženi time što smo igrali kvalifikacije, ne znam otkud vam to. Ni prvak sveta ni prvak Evrope ne idu direktno, uvek je bilo kvalifikacija. I koji su to mafijaši iz evropske i svetske odbojke i iz Medjunarodnog olimpijskog komiteta koji sve rade protiv nas? Zar nije Boričić predsednik evropske odbojkaške federacije?

Veresija nikada

pre 4 godine

Molila bih link,na dalekom istoku sam i EON ovde nece da radi. 
Zahvaljujem!
(Dusica, 08. januar 2020 14:20)

Probaj sa Nam VieTV

raks

pre 4 godine

Nazalost, niko nije kriv. Prosto je kao pasulj, ima 5 6 elemenata, svi moraju dobro da rade. Ako jedan ne radi, svi ostali padaju, a ako je to prijem, onda svi ostali mogu kuci, i dizac i poenteri. Al kazem, niko nije kriv, nemamo bolje libere.

veliki strumf

pre 4 godine

Uh, nekako izvukose drugi set naši. Uroš dobro skuvao posle ocajnog dizanja Jovovica. Inače, jedna stvar se mora naglasiti kako god se završilo: Nas najveći prijem bar 10 godina, je pozicija primača. Mi najmanje toliko nemamo primača ne svetske klase, nego iole kvalitetnog primača. Ranije Nikić, Nikola Kovacevic, sada njegov brat Uroš, Ivovic, Petric - sve vrlo, vrlo prosečni primaci, čak loši. Uroš u napadu prolazi samo kad kuva (samo i treba da kuva, nema razloga da smečuje), Ivovic je dobar server, Petric najbolji smecer medju njima. Ali kao primaci svi su loši. Još veći problem je sto su nam i libera vrlo slabi, naročito ovaj Majstorović. Mi od Vase Mijica nemamo vrhunskog libera. Ni u drugom setu prijem nije bio ništa bolji od prvog, nekoliko asova, uglavnom rasejan prijem... Nekako su dobili ali ako se ovakav prijem nastavi - nećemo dobiti meč.

nebojsa markovic

pre 4 godine

Prijem? Sta je to? Tako bismo mogli da pocnemo i zavrsimo pricu o Srbiji u ovim kvalifikacijama. Francuzi i Bugari su tacno znali gde da udaraju i na koga, mi nismo. Zatim, OCAJANI ALeksandar Atanasijevic. I tvrdoglavo istrajavanje Kovaca na nmjemu pored Luburica. Zatim tanak dizac. Itd itd...Znaci, dobili smo Franucutze i uzeli EP, ali nismo tamo vise igrali ni sa jednom ekipom iz evropskog vrha. Imali smo veliku srecu. Ne pljujem ni po kome, ali nemamo mi tim za Olimpijadu. Ima boljih. I to podosta. Kovac ili Grbic - svejedno je. Ogranicen kvalitet. To je to. Pozdrav.

Gambeeet

pre 4 godine

Najjači mi je komentator Rale kog inače jako volim da slušam jer unosi određeni naboj u svoje prenose (i ne čudi pošto je dugo sa Koraćem radio atletske prenose i sarađivao u čuvenim prenosima Bolta i Isinbajeve), kad par puta u 3. setu reče rasejan prijem Bugara, a lopte više nego korektno primljene, kakvi su onda bili tek naši prijemi ako su oni bugarski bili rasejani. Stara boljka nas uhvatila na našu žalost opet u pogrešno vreme, a to su nešto slabiji prijem i nekonstantnost na servisu, niko 2-3 ne može da veže, a upravo smo na evropskom imali takve serije poena pri servisu. Šteta, jer ovi momci su zaslužili OI. Bugari se opasno našpanovali za ove kvalifikacije, pa me sad i ne čudi što su dobili Francuze. Idemo momci, bar do utešne pobede!

E jeste

pre 4 godine

Milica
Da nije bilo tog tajm-auta na 19:19 nasi bi dobili. Daj,nemoj molim te da me zezas. Jesi li gledala mec? Koliko puta su Bugari dobili izgubljen poen? Svaka kontra oni su dobili. Njihov tehnicar servira lopte ma tacni svojim napadacima,dok nasi moraju da se lome kako bi prebacili. To sto su lopte niske, o tome necemo. Nasi su osvojili svaki poen kada je lopta dobro dignuta, ostalo su na misice i iskustvo. Da ne pricam o tome da je Sokolov izuzetan igrac, ali igrac koji zna da se iznervira kada ga zaustave i kasnije gresi. Gde je bio blok da odradi taj deo posla i da njega izbace iz ritma? Njihov blok se pripremio za Atanasijevica, a pomogao im je dodatno i Jovovic. Sve u svemu, pogresne procene Jovovica, losa dizanja, spore lopte, nedostatak bloka... Ne tajm-aut, ne losi prijemi, nista od toga nije presudilo. Tehnicar. Da smo imali boljeg, sve bi bilo drugacije. Njihov je bio odlican, svaka mu cast, brze, sigurne, dobre, visoke lopte...

Džoni

pre 4 godine

Jel bio neko povredjen od igraca?
(Red, 08. januar 2020 16:44)

Uroš je još povređen i ne može ni da smečuje jako, a mislim da je još njih nekoliko rovito.

nemoc i infantilnost su losa kombinacija

pre 4 godine

...Jednostavno, moje misljenje je da nisu trebali dopustiti to zadovoljstvo sportsko-kladionicarsko-funkcionerskim mafijasima iz Svetske Odbojkaske Federacije i Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta.
(Mad Max, 8. januar 2020 17:13)

Ako tako mislis o njima, onda ne treba da ucestvujes ne na ovom turniru nego ni na jednom takmicenju.
Sedi kuci i igraj odbojku sa drustvom

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Sto se Grbica tice. Ne sporim da je bio odlican tehnicar, jedan od najboljih. Ne mogu reci da je vrhunski trener, a jos manje da sve zna. Ni za bolje trenere od njega ne mogu reci da sve znaju, jer kada izadju na teren, nikada ne znas sta ce biti. Dok su druge reprezentacije LN koristile da se uigraju i pripreme za kvalifikacioni turnir, on je eksperimentisao sa novim igracima, menjajuci ih svakog vikenda, ne dozvoljavajuci da se uhodaju i upoznaju. Reci mi, molim te, koji poznati strucnjak je to uradio, osim njega? Koji poznati strucnjak je dosao na kvalifikacije sa rezervnim tehnicarom koji prvi put igra u reprezentaciji, osim njega? Svi znamo da Jovovic igra od sjaja do ocaja i da mora postojati neko, ko moze da ga zameni, kada mu nije dan. Nemoguce je da ze sa sve to vreme nije pojavio ni jedan tehnicar, kome su mogli da se posvete, da od njega naprave vruhunskog. Isto onako kako su to uradili Italijani. Niko se nije previse trudio. Sto se vecine komentara tice, oni uglavnom ne prate odbojku. To su isti oni koji su raspravljali da li je Holandija, ili Nizozemska. Koji nemaju pojma da su vec igrali u Bariju. Koji se pitaju zasto evropski prvak ne ide direktno. Pa njihova misljenja nisu ni vazna. Oni racunaju samo pobedu, ne znaju koliko je tesko bilo sada izboriti bilo sta. Da, mislim da Kovac treba da ostane. Bilo je borbe, bilo je zelje, hteli su, nisu se samo prepustili.

Miha

pre 4 godine

@Hahahaha Nisam nikakav stručnjak za odbojku, ali delim mišljenje kad je selektor u pitanju. Ne ulazeći u to ko je bio bolji igrač, Nikola Grbić kao trener mi se uopšte nije sviđao. Na tajm-autima mrtvo more. Nema energije, nema vizije, nema vere u preokret. Ovak Kovač ipak deluje kao neko ko mnogo bolje deljuje na ekipu. I meni se čini, a mnogi koji se baš razumeju u odbojku među komentatorima ovde, su to tvrdili, glavna šansa je propuštena na turniru pre EP. Znalo se da će na ovom turniru to biti mnogo teže. I mnogi zaboravljaju da pobeda juče ne bi bila dovoljna. I da smo pobedili Bugare, morali bi da dobijemo još 2 utakmice, a trnutno stanje ne ukazuje da bi uspeli u tome. Barem meni.

iggy

pre 4 godine

Za vas koji se pitate zasto prvak Evrope ne moze da ide na OI. Podsetimo se onog maratonskog SP 2014 sa 100 grupa i krugova takmicenja, pa ne trazimo bilo kakvu logiku i razum u odlukama FIVB
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIVB_Volleyball_Men%27s_World_Championship

veliki strumf

pre 4 godine

Bez ikakve potrebe, nakon 19-18 za nas i izjednačenja 19-19 Kovač traži tajm aut! Čemu? Niti bila serija, ništa. Nakon toga as posle užasne reakcije Kovačevića i jedan blok na danas vrlo slabom Atanasijevicu i odoše na 21-19. Pa servis greska Petrica (druga uzastopno), još jedan očajan prijem ovog neznalice libera Majstorovica i ćao! Glup i bezvezan tajm aut nepotrebno nas je presekao, uzasan potez Kovaca bez ikakve potrebe, potpuno nas je ukanalio. Ali rekao sam posle 2. seta: sa ovakvim prijemom NEMAMO ŠANSE! I nismo ih ni imali. SRAMOTA JE DA JEDNA PROFI EKIPA NE MOŽE DA 3 PUTA PRIMI DOBRO U SERVIS U CELOM SETU! Koliko asova... A za bukvalno svaki prijem komentar je bio: RASEJAN! Pa da li je moguće da toliko veze nemaju da ne mogu normalno da ustopuju servis. Tragično, treba da je sramota UROŠA KOVAČEVIĆA, PETRICA, a pogotovo libera MAJSTOROVICA koji više ne bi smeo da obuće dres reprezentacije jer ono sto on igra mogu ladno da igram i ja. Ćao OI. Ostadoše košarka i rukometašice. Rukometaši će nas tek nervirati od sutra.

box

pre 4 godine

Hehehe sto volim ove situacije :) Ne situaciju gde se nismo kvalifikovali, zbog toga mi je krivo nego onu gde nas narod selektora za koga je pre dva meseca nekriticki govorio da je najbolji trener u univerzumu (a Boba je stvarno top trener) sad proglasavaju neznalicom i diletantom. Aj da je proslo bar godinu dana nego nas jos uvek greje sjaj zlata sa minulog sampionata al eto, vec je Boba neznalica i folirant.

dex

pre 4 godine

@markan
A šta ćemo sa prethodnim prvakom Evrope? Ide samo onaj koji nama odgovara??? Nećemo mi bar dva ciklusa na OI, to je sigurno.

my way

pre 4 godine

Ето ти сад, већ једни причају како је пораз од Италијана у Италији већи "кикс" од овог наступа у Берлину, што је тешка неистина. Други већ пљују по Боби, онда опет критике за Јововића, техничара који је екипу са најгорим пријемом на прошлом ЕП-у довео до злата... па не бива то сваки пут. Ја сам говорио након што је Никола Грбић који зна све што се има знати о одбојци смењен, а кажем и сада, да је уместо играрија са селекторима нашем савезу боље да се бави проналажењем спонзора, начина да српски клубови не одустају од европских такмичења. Убеђен сам да би туристичке агенције за рекламу, да се нпр. нађу на дресовима, радо прихватиле да сносе трошкове путовања и смештаја наших екипа у иностранству. Није то за њих велики подухват, а растеретило би буџет клубова. Само један предлог, а много тога сигурно може да се уради, јер не говоримо о милионима. Да се вратим на ову екипу, она држи српску одбојку у врху. Некада ће то бити довољно за медаљу, некада не. Нисмо супериорни као у женској одбојци. Није било поштено према Ковачу правити од њега неког месију и то сам такође говорио. Оно што је Никола добро започео и чему Боба треба да се врати након овог турнира је рад на томе како да у врху останемо и у будућности. 3 млада техничара су прошле године добила прилику у сениорском тиму, неколико примача, блокера, либеро и не треба то све бацати у воду да би неки у позним годинама седели на клупи без да праве било какву разлику.

olimpico

pre 4 godine

@ Box

Brate, ako cemo realno govoriti OI su najznacajnije takmicenje na svijetu gdje svi sportisti u pojedinacnim ili ekipnim sportovima (svejedno) tempiraju formu bas za olimpijadu i za to se spremaju cetiri godine. Mi smo prvaci evrope i to je odlicna stvar na koju svi treba da budemo ponosni ali taj sampionat je izgubio na tezini cim nije bio kvalifikacioni na OI, ja licno ne vjerujem da bi Srbija osvojila da je sampion Evrope isao direktno na OI, iako smo odigrali savrsen turnir i bolje od onoga ne mozemo.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Slazem se to za sponzore, nije lose. Sto se ostalog tice, uf. Uglavnom pljuvanje je krenulo kada su na spisku videli njegovog sina. Rezende je doveo svog sina. Tili svog. Samo nas selektor nema pravo to da uradi. Ima, ali kada pobedjuju, kada gube, nema pravo ni da dise. U Italiji je bila sansa, ovde je bio pokusaj. Poljska, USA, Brazil, Francuska, oni dobiju Italiju, jedinu reprezentaciju sa kojom imaju 50:50 sanse da pobede, a ne pruze ni otpor. Ne mozes reci da to nije kiks, veci od ovog gde su trebali da pobede 4 vrhunske reprezentacije. Po mom misljenju lakse je pobediti jednu Italiju, nego Bugarsku, Francusku, Nemacku,ili Sloveniju, pa opet jednu od tih reprezentacija u finalu. Mada, ti mislis da je lakse igrati u sred klubske sezone, protiv 4 zaista dobre reprezentacije. Sto se Jovovica tice. On je na EP bio dobar, zato su i uspeli. Ovde pak, nije bio dobar. To je njegov najveci problem. Moze da igra odlicno, a moze i ocajno, sa njim se nikada ne zna. Kad je dobar, dobar je. Kada je los, los je. Jednom si mi zamerio sto ga poredim sa Djanelijem. Za njega je juce i bugarski tehnicar bio Djaneli. Prosto, za dobrog tehnicara nema loseg prijema. Pitaj nekoga ko je igrao odbojku. Bruno u letu dize idealno loptu, pada, lomi se, ali nema izgovora. Za Jovovica, kada odigra lose, prijem je bio ocajan. Kada odigra dobro, svi zaborave na prijem. Nije do prijema, do njega je. Ima trenutke kada zablista i isto toliko moze da igra ocajno.

jaffar

pre 4 godine

Video mnogo nerealnih komentara, nasima zelim sve najbolje uz zelju da zaigraju u Tokiju ali realnost je da su Bugari trenutno u boljoj formi, igraju brze cesto na samo jednom bloku, mi se mucimo u napadu posledica losijeg prijema a opet prouzrokovano odlicnim servisima Bugara ...

veliki strumf

pre 4 godine

Od 7-2 u 3. setu evo 9-9 a sve zbog katastrofalnog prijema. Džabe Petric odservira izvanredno 5 servi, kad posle njihov servis ne možemo da primimo nijednom kako treba. Ogromnu prednost smo izgubili čas posla.

broj jedan

pre 4 godine

Mora ovo bolje, mora...i malo više borbe i želje u ovakvim utakmicama. Fali prijem bolji da se ovo prelomi i dobije. Idemo momci!

NebaCar

pre 4 godine

Najveća greška će izgleda biti držanje Uroša na prijemu, jer ako je rovit i vidi se nervozan, onda ga menjaš, prijem mu je užas

neki veliki dr

pre 4 godine

Zasto mi kao narod uvek placemo i kukamo na svaku mogucu promenu u svetu. Da smo mi kojim slucajem vodeca svetska sila, a ne SAD, ovde bi se hleb jos uvek placao bonovima, na snazi bi bio zakon par/nepar za voznju auta, i jos mnogo toga... Sistem je isti za SVE! Mi smo za to sto smo bili prvaci na EP dobili zlatne medalje, a igraci nacionalnu penziju. Krece novi ciklus, a od stare slave se ne zivi, tako je u svim sferama a ne samo u sportu, samo sto mi nikako da naucimo to.

Dušan

pre 4 godine

momci, glavu gore.

šta da se radi. Bugarska je danas bila sjajna, odlično su servirali, Francuzi su nas razbili, biće bolje drugi put. to je sport. i da smo danas prošli, teško bi osvojili turnir.

hvala na svemu. možda bi bilo dobro da sledeću put savez konkuriše za predolimpijski turnir.

el_pistolero

pre 4 godine

Realno bili su danas dosta bolji Bugari od nas, kao i Francuzi pre neki dan, tako da nismo u ovom trenutku zaslužili da se kvalifikujemo, voreovatno loše natempirana forma.

johny

pre 4 godine

Glupi sistem... Prvak Evrope mora da igra kvalifikacije??
(Markan, 08. januar 2020 17:36)

A što bi morao. Sve kfalifikacije još od OI u Londonu propisuje MOK. Samo prvaci sveta u svim grupnim sportovima imaju plasman na OI. Svi ostalu u kfalifikacije. Nismo uspeli u kfalifikacijama koje su organizovane u Italiji gde učestvovalo samo 4 ekipe

Shamu

pre 4 godine

Edukacije radi, Bugarska ima sjajnu odbojkasku tradiciju i pre Grbic-generacije smo mogli samo da sanjamo da budemo kao oni (Ganev, Najdenov i ekipa ranih 90-ih). Bili su 4. i u Londonu na OI. Njihovi treneri u danasnjoj odbojci su sjajni, igraci dominiraju u klubovima. Ozbiljna odbojkaska nacija koja dugo nije uspevala da naplati evidentan kvalitet (dosta cesto zahvaljujuci internim problemima u timu).
Mnogi su ovde dali korektnu analizu nase igre. Slozio bih se sa onima koji smatraju da nam je libero ubedljivo najtanja pozicija. Umesto stabilnog prijema i rasterecenja primaca imamo haos. Suprotno od FRA gde svi stoje po coskovima dok Zenja sam prima servis. Od prijema sve krece.
Ne bih krivio Bobu za ovaj neuspeh. Veliki je izazov voditi ekipu sa Urosem i Batom. Nikad ne znas kako ce da odigraju, kladionica je sigurnija.
Na kraju, ova ekipa je osvojila EP i to ne treba potcenjivati. Siguran sam da svako od njih sanja Olimpijadu a i karijere im zavise od toga. Njima je gubitak ove 4 godine kao nama 10 na poslu.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Vidis tu je greska. Druge reprezentacije su LN iskoristile kao pripremu za predstojece kvalifikacije, zato sto je to bilo vaznije od EP. Tempirali su svesno formu za to. Nasi su se tokom LN menjali kao na traci svakog vikenda. Posto se LN igra svake godine, te promene i uvodjenje mladih ljudi u reprezentaciju mogli su da rade, sada vec, ove godine. Nije to moralo da se radi pred kvalifikacioni turnir. Ni jedan ozbiljan trener ne radi tako nesto. Bar ja ne videh, za sve ove godine koliko pratim odbojku. Cak i Brazilci, kada im je dosao novi trener, posle legendarnog Rezendea, nisu pravili ostre preseke. Pristup igri je malo drugaciji, ali na takmicenje nisu isli samo sa rezervnim sastavom. Sto se tice toga, za dobrog tehnicara nema loseg prijema,ne da verujem, vec i vidim. Koliko losih i rasejanih prijema si juce vide? Jos bitnije, koliko lose podignutih lopti si video? Kako je samo pronalazio svoje napadace sa pola terena. Nisi to video? Osim toga, to mi je rekla osoba koja je bila tehnicar u ekipi. Zanemari mene, ali neko ko je igrao, zna da je tehnicar srce ekipe i od njega sve zavisi. Da su juce imali boljeg tehnicara sve bi bilo drugacije.Koliko puta si juce Bugarskom tehnicaru, hteo ne hteo, odao priznanje za brz napad? Nasi se nisu ni namestili, a vec je gotovo. Ja jesam, veruj mi, kolika god mi je zelja bila da nasi pobede. Jovovic je bio spor, imali su vremena da se nameste za blok, citali su ga kao knjigu.

Alex

pre 4 godine

Nikad necemo znati ni shvatiti koja si prioritetna takmicenja. Svim sportistima i ekipama su OI najvaznije takmicenje, vrhunac karijere, rezultata, predstavljanje svoje zemlje, a sve ostalo je manje bitno. Tu se ustvari dokazuje ko je najbolji na svetu. Evo videcete, kosarkasi i kosarkasice ce se kvalifikovati jer se nisu previse fizicki i emotivno istrosili na svetskom! Pa evo pogledajte kosarkasku reprezentaciju SAD-a...na svetsko salju trecu ekipu, ali zato na OI idu sa najjacim mogucim sastavom...e tako se to radi u!!

Jovan

pre 4 godine

Svako ko je igrao odbojku zna da su i servis i prijem stvar koncentracije. Bugari su danas bili bolje fokusirani.
Steta.
Pobeda je bila blizu.
Presudni trenutak bio je pocekom 3. seta kada su imali prednost od 5 poena i dozvolili da im Skrimov veze 5 poena. To je nedopustivo.
Atanasijević ocajan, od ostalih vise nisam ni ocekivao.
Sokolov i Skrimov su previse lako prolazili i to na iste fazone.
Neko je morao Lisincu da skrene paznju da konstantno pogrešno zatvara dijagonale.
Covek nije napravio 2 bloka za ceo mec.
Ne treba previse zaliti, jer je prilika za plasman na OI realno ispustena jos jesenas u Italiji.

Eh

pre 4 godine

Svi su losi, osim onog kojije najveci problem, a to je Jovovic. Bugari nisu ni osetili los prijem, tacnije njihov tehnicar ne zna sta znsci ta rec. Svaka lopta mu je kao da je idealan prijem. Prijem nije dobar, ali to ne pravi glavnu razliku. Glavnu razliku pravi tehnicar. Naseg tehnicara ja citam sta ce odigrati, a jos su mu lopte niske, lose, iza ledja. Mozda je Mitic trebao da igra, pa sta bude, gore od Jovovica ne moze sigurno.

Moguce2028Olimpijada

pre 4 godine

A Holandija,ako dobije Francusku eto nas... lepo sam igrao 183+ poena za 10 000,eto dolazi valjda. Bar nesto. A mi celog zivota gubimo prve utakmice u svim sportovima,kvalifikacijama svim mogucim i onda ide..ako P onda Qmako Z onda Y pobedi,a D nereseno sa M ...Izgubis ladno 3 : 0 prvu tekmu i cekas od Boga jedino pomoc. Nego Francuzi sigurno idu,omlatice sve do kraja.

Nemanja

pre 4 godine

Ja bih postavio pitanje savezu zasto je isao autobus navijaca iz Srbije u Nemacku i ko su ljudi kojima je od gradjana Srbije placen put,hotel,hrana i dnevnice od 8. do 13. januara kao i kako su oni zasluzili da idu tamo umesto recimo porodica igraca?Zasto se u tom autobusu nasla mnogobrojna delegacija OK TENT,kluba koji i nema musku selekciju u odbojci?Mozemo li dibiti odgovore na ova pitanja jer je pristojno da bar znamo sta placamo?

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Hoces da kazes da su Ceska, Holandija, Belgija, dosli na ovo takmicenje sa nadom da ce igrati 1/2 finale? Nisu bili tu samo da popune rupe? Ne mozes Srbiju svrstati na isto mesto. Imali su sansu, nisu uspeli i to je to. Svima nam je bilo jasno da ce biti tesko i da su sanse bile male, ali ne mozes reci da nisu bili ni blizu i svrstati ih u red onih koji su tu da popune rupe. Osim toga Kovacevic povredjen, Atanasijevic isto, Ivovic se tamo ukocio...

johny

pre 4 godine

Mi smo propustili šansu za OI a za to su krivi Boričić i savez što nisu organizovali kfalifikacije već je to uradila Italija. Nije se odtešila kesa. Te kfalifikacije organizovali Poljska, Italija, Kina. SAD, Bugarska (tu su imali Brazil koji je pobedio)

VIT

pre 4 godine

Istina, najlakše je kritikovati, ali ocajan servis većine igraca i loš blok i to je to. Od stare slave se ne živi, kada cemo to prihvatiti. Ali, ipak sve je ovo samo igra. Nažalost, postoje mnogo ozbiljnije stvari.Prebolecemo.

Džoni

pre 4 godine

Mi i da smo prošli u polufinale nema šanse da bi dobili te dve utakmice sa ovakvom igrom i ovakvom formom. Nema tu puno filozofije.

Hmmm

pre 4 godine

Crveni horizont
Ja ne potcenjujem Italiju, ali su imali mnogo vecu sansu protiv jedne ekipe, nego da pobede 4 jake ekipe. Shvatas, ne? Koliko je Italijanima bilo vazno, toliko i nasima. Osim toga,upravo tu, Italijani su gubili od Australije, jedva su ih pobedili. Hoces da kazes kako su nasi losiji od Australije, pa nisu mogli da igraju ravnopravno sa njima, a godinu dana pre toga ih oduvali na tom istom mestu? Svi su se spremali i svima je taj turnir bio vazan. Bugari su imali mec lootu protiv Brazila, ali su izgubili.

my way

pre 4 godine

@Hahahaha
Za dobrog tehnicara nema loseg prijema??? Ajde molim te, pa ni ti sam ne verujes u to sto si napisao. Da li je bio u pravu Nikola sto je pruzio priliku mladima u LN se najbolje videlo bas na EP-u. Ostavio je Bobi svezu ekipu bez povreda koja je bila energicnija od svih protivnika, pogotovo u polufinalu i finalu kada je bilo najvaznije. Plus, postavljeni su neki temelji za buducnost reprezentacije koja je izgledala veoma crno, posto smo u mladjim kategorijama na dnu i ne ucestvujemo vec ko zna od kada na prvenstvima Evrope, kamoli sveta. Naravno da Boba treba da ostane da se vidi kako ce to ici nadalje, ne smenjuje se selektor zbog jednog kiksa. Nije trebalo ni Nikolu smenjivati, ali to je gotovo. Nije bilo mesta ni omalovazavanju njegovih medalja, zavrsnih turnira SL, polufinala SP-a...

Sale

pre 4 godine

Bivsi selektor Srbije Igor Kolakovic je na OI u Londonu,rekao igracima da uzivaju na terenu,jer su im ovo mozda poslednje olimpijshe igre.Covek je bio u pravu.Grupu nismo prosli.

Gde ja živim

pre 4 godine

Šteta, šteta, šteta, ali ne možeš da izgubiš 7:2 i fantastičan talas kad je protivnik u krizi i da očekuješ dobar rezultat. Drugi smo uspeli da izvučemo, no ne može svaki dan. Mora još da se radi pa sledeći put.

Džoni

pre 4 godine

Loši smo na ovom turniru na žalost. Izgubili smo tri seta od Francuza, Bugari u dobroj formi i to je to. Nekako ni energetski i sa željom nismo bili na nivou Bugara koji su ključali od starta. Malo je i sramota da Evropski prvak odigra ovako, ali šta da se radi, opet bez OI?