Subota, 14.12.2019.

08:00

"Ne prodajem maglu, Novak je najbolji svih vremena... Sledi težak period za tenis"

Srpski teniser Janko Tipsarević uporedio je popularnu "veliku trojku" i govorio o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

Izvor: LN

"Ne prodajem maglu, Novak je najbolji svih vremena... Sledi težak period za tenis" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Logika

pre 4 godine

@milo A ko je Duci Simonovic pa da uzimamo njegovo misljenje u obzir?Sta je to on postigao pa da se ljudi ugledaju na njega?Po cemu je poznat?Novak Djokovic je jedan od najboljih tenisera na svetu!Nije lako biti najbolji u necemu ni u svom gradu a kamoli na planeti.Duci je neostvaren covek koji pokusavada postane poznat tako sto ce da prica lose o uspesnim ljudima.

Bl

pre 4 godine

Neko napisa da je Đoković počeo pobjeđivati kada je Nadal prošao zenit ( nakon perioda 2005-2010), jer se povrijeđivao. Nadal je rođen 1986. godine, pa je 2010. imao 24 godine , a prošao zenit!!!??? Pa tad je bio na vrhu i u punoj snazi. Silne povrede su rezultat njegovog prežestokog načina igre, a danije tako igrao, pitanje je šta bi postigao. Od tada se viš puta povlačio zbog povreda i vraćao kao nov! Od 2010 do 2019. godine osvajao je gotovo svake godine RG i masu turnira na šljaci. Dakle, za šljaku nije prošao zenit????
Neko se upitao šta bi bilo da Đoković sad ima 38, a Federer 32. godine. Ko to zna? Možda bi se povukao ili bi imao Federerove GS, a možda i ne. O tome ne vrijedi razmišljati i polemisati.
Da li bi to trebali uvesti kategirije kao u boksu, ali i za starosnu dob i fizičku spremu? Glupost, naravno!
Uglavnom, po meni, insistiranje na Nadalovom "zenitu" i Federerovim godinama , a s ciljem obezvrijeđovanja Đokovićevih rezultata je, blago rečeno, nepošteno.

alkos

pre 4 godine

"Ne bih da prodajem maglu..."
Nekako mi to liči na Noletove izjave tipa: "Ne bih da pominjem rame..", a već u prvoj rečenici ga pomenuo!

2027

pre 4 godine

...Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.
(he he, 14. decembar 2019 18:49)

Neće njima nista biti. Oni sve to rade za novac. Prodane duse - eto ko su oni. Placeni su da blate ne samo Noleta vec sve sto vredi u Srbiji.

...

pre 4 godine

Janko je skroz iskren lik. Ubedjen sam, da Janko misli da su Federer ili Nadal najbolji teniseri svih vremena, on bi to bez blama, bez problema rekao, bez obzira na drugarstvo sa Noletom. Pa on je jednom na pitanje ko ima najbolji bekhend ladno rekao Nalbandijan. Prosto obrazlozio. Igrao covek sa svima njima, i zna.

ha ha

pre 4 godine

Za Vavrinku je to Federer (doduše i za ceo svet), za Ferera je to Nadal (i sa Fererom bi se složili mnogi), a za prodavca magle je to Djoković. A jel sme Janko da kaže nešto drugo?

pozdrav

pre 4 godine

...Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?
(Mikii, 14. decembar 2019 14:50)

Iz tvog komentara se vidi da slabo poznajes tenis. To sto je Novak bio 3. ne znaci da je vec "sazreo" kao igrac, u smislu da je dostigao svoj vrhunac. Da poznajes tenis, znao bi da je Novak brzo i rano postao treci zahvaljujuci talentu (Gencicka je videla taj talenat posle nekoliko dana, Toni Nadal posle samo 5 minuta gledanja treninga) i vrednom radu. Kada je shvatio da to nije dovoljno da svrgne Federera i Nadala i da bude no1, on je jos vise digao fitnes, jos vise se uozbiljio i onda smo videli 2011. Tada je sazreo.
Da znas nesto o tenisu, znao bi da je Nadal svoj vrhunac i najbolji tenis karijere dostigao upravo te 2011. To mu je bio zenit. Evo jasnog dokaza. Nikada pre, niti posle u celoj karijeri Nadal nije ponovio fantastican niz uzastopnih finala na svim mogucim podlogama: IW, MI, MC, BAR, RO, MA, RG, WIM, USO, niti ce. Samo je od Novaka gubio ta finala, a tamo gde nije igrao sa njim, to je sve lagano osvojio (MC, BAR, RG). Te 2011. da nije bilo Novaka, jasno je kao dan da bi Rafa SVE, bukvalno sve osvojio, rasturio, i imao bi nezampacen niz uzastopnih titula, najbolju sezonu u istoriji, i istorijskih 5 slemova za redom (RG'11, WIM '11, USO'11, AO'12, RG'12). Ko imalo nesto zna o tenisu, zna da je Rafa najbolji tenis igrao te 2011. Jedinu nesrecu je imao sto je Novaku bukvalno eksplodiralo samopouzdanje posle par vezanih dobijenih finala protiv njega, sto je opet rezultat dignutog fitnesa na visi nivo. Ko je malo bolje pratio tenis od tebe, setice se Novakovih priprema uoci 2011. kada se biciklom peo na najtezu brdsku etapu Tur d' Fransa (sto uzgred posle nikada vise nije radio). Poenta je da je Novak cvrsto odlucio da prestigne Federera i Nadala i postane broj 1, i shvatio je sta treba da uradi, i to je i uradio. Bio je izbor, ili da ostavi tenis, ili da daa sve od sebe. Da gleda ovu dvojcu ispred sebe vise nije mogao, smucilo mu se. Izbor i rezultat svi znamo.
Pozdrav za tebe, vidi se da se razumes u tenis, ali ne dovoljno, barem ne koliko si ti samoubedjen. Cenim tvoje objektivne komentare, one provocirajuce ti zameram i naravno ne uzimam za ozbiljno, jer razumem da svako ima neke frustracije koje ga teraju da se spusta na nizak nivo.

he he

pre 4 godine

Ako Novak ikada prestigne Federera i Rafu u slemovima, ozbiljno se bojim za zdravlje pojedinaca ovde. Ali najozbiljnije.
Pogledajte samo tu bolesnu, fanaticnu zelju da Novak ostane treci po slemovima, u nekim komentarima. Pogledajte samo tu zluradost sto nije tu najbolji. Mozete li samo zamisliti stah i ocaj da Novak ne krene u neku novu seriju.
Mozda Novak postane najtrofejniji, mozda ne, jedno je sigurno. Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.

Bozzz

pre 4 godine

Ja tebi serdare a ti meni vojvodo. Nolovi botovi vide da ce njihov gospodar ostati veciti treci pa sad na svaki nacin zele da ga proguraju kao najboljeg. Tuga...

Poštovalac igre

pre 4 godine

Janko je samo Novakaaa uspeoo pobedit 2x dok svi pamtimo ono čuveno AO Open 2008 kad je izgubio u maratonu od Federera a prvi put kad su se sastali bilo je u Dejvis Kupu 2006 baražu a zadnji u Londonu 2012 godine. Ukupan skor 6:0 za Rodžera. Sa Nadalom je odigrao 3x na šljaci u okviru Dejvis Kupu na atp turu odnosno betonu US Opena 2007 godine. Ukupno skor između Janka i velike trojkee je 14:2 što nije strašno.

Inače ako se gledaa od 2011 godine jasno je da Novak ispred RF i RN da je odnosno nedelja,međusoban skor brojjj mastersa i GS na strani srpskog šampiona.

Al" istoo tako pree Novakove dominacijee on je zaostajao puno u svim parametrima Nadalu i Federeru. Mastersi i GS najvišee pa čak međusobnim duelima koji bio izrazit posebnoo sa Nadalom gde je gubioo 16:7 a protiv Rodžera 13:7 to su sve informacije koju mogu da se potvrde odnosno nađu olako na netu..

Robert

pre 4 godine

Jeste igrao Janko protiv svakog iz Velike trojke, pa moze da da neko svoje misljenje. Doduse, samo jednog od njih je uspevao da pobedi, ali to je neka druga prica.

Mikii

pre 4 godine

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje: 
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Milane, niko se ne bi javio. Zasto? Zato sto je Nadal na korak od Federera, apsolutno je najbolji igrac svih vremena na sljaci, sa 12 osvojenih turnira na Roland Garosu, sa najvise Mastersa, sa 5 Davis cup trofeja, sa zlatnim medaljama u obe konkurencije, sa 9 osvojenih dubl turnira. Nolo, nasuprot njima, ne sme da bude u prici kao najbolji svih vremena, jer je na ubedljivo trecem mestu. Moze da bude pomenut kao konkurent za tu "titulu", ali nikako kao najbolji. Znam, tesko vam je da prihvatite da je neko i pored tolike "dominacije" i dalje drzan na distanci od dvojice najboljih kao i cele karijere, ali Boze moj, prezivecete.

Mikii

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.
(Radoslav, 14. decembar 2019 14:36)

Evo, objasnicu ti. U jednom momentu, Nadal je imao 14:4 u medjusobnim protiv Djokovica. O tome se naravno cuti. Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?

Radoslav

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.

salerno

pre 4 godine

Da vam pojasnim, za srbe je novak najbolji za sva vremena, za spance Nadal, za svajcarci federer, jel vam jasno sad, za nas ostale novak je defanzivac lose za gledanje, rafa malo iritantan, federer igra najbolji tennis za gledanje, ipak to su troje musketara, kad oni odu nek ugase tennis.

Nadal je GOAT

pre 4 godine

@Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Svakako manje nego ovde iz razloga što je Nadal objektivno bliži GOAT tituli nego Djokovic. Čovek ima 3 slema više a uz to je i trenutni broj jedan, osvojio je poslednji GS i Dejvis Kup po ko zna koji put. RG mu je skoro zagarantovan svake godine da će osvojiti. Da nije bilo srećno ispustenih meč lopti Federera na Wimbldonu, I cica bi ga oprasio oba puta ove godine i definitivno Djokovica izbacio iz GOAT trke. Držite se za slamčicu a ne prepoznajete ono najvažnije - da Djokovic cele sezone nakon AO je igrao lose, mlako bez snage i energije, defanzivno i bez inicijative protiv velikog broja protivnika. Može da bude moj zemljak kolko hoće, ali pošto nisam Nolobot mogu realno da sagledam sliku i kažem - tako ne postaje GOAT.

fortuna

pre 4 godine

Новак је Звездаш и то је у реду.
Мени као Звездашу не пада на памет да га спочитавам гробарима.
Живимо у времену најбољег икада и он је благо свих нас Срба и свих људи који живе у Србији па Републици Српској,Срба у Црној Гори,Срба широм света.
Радујмо се људи,верујте,чудо се дешава,то чудо је толико велико да је клубаштво толико јадно и глупо.

Goran

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.
(mix, 14. decembar 2019 13:20)

E neka si im rekao!!!

Labud

pre 4 godine

Pomisliće Neko da je Janko pristrasan, ali ne ne ne i ne !!Nema Jankec uooopšte razloga da tako govori, ne ne ne i ne!Ja bih ipak pitao Srdjana, Dijanu, Jelenu i braću. E tek onda ćemo imati pravu i najrealniju sliku o tome ko je najbolji svih vremena. Ipak Djoković ima najviše GS i mastaer titula kao i proj nedelja provedenih na prvom mestu, zlata na OI igrama i naravno najviše osvojenih salatara za svoju zemlju.. Čeka se još izjava Troickog i Obradovića veeeelikog teniskog stručnjaka.

Udbaši Poturice

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

U inat tebi i tebi slicnim, koji ne znaju sta su hteli da kazu, Djokovic ne mrzi Partizan. Ne lupetaj, smesan si. Mnogo. Zalim te.

CroFed

pre 4 godine

Novak zaista je najbolji tenisač zadnjih 8-9 godina, i možda zaista kada je na 100% ga nitko ne može dobiti (osim "povampirenog" Wawrinke), no isto tako, ako nije posve fokusiran, događaju se razni neočekivani porazi, pauze, traženje "više sile". Tako da je i to razlog zašto nema najviše slamova, a možda ih nikad ni neće imati...

Misa

pre 4 godine

Pa, znas kako? S obzirom na to kome se ti divis, pre bi se reklo da su tebi stanija i ceca uzori, to je taj nivo uostalom. U redu je, kad ne znas za bolje, samo napred, uklapas se u prosek iz srbije, djokovic, ceca, parovi i zadruga.

Marko

pre 4 godine

U trenucima najveće forme, kad daje i zadnji atom snage za pobedu, Nole supervažan meč gubi od tenisera u 39. godini, glatko 6:3, 6:4! Najbolji svih vremena? Možda Srđanu. Uozbiljimo se...

mix

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.

Aca

pre 4 godine

Coa@ Ima pozitivan skor sa Federerom zato sto je mladji 6 godina, Zamisli da Federer ima 32, a Novak 38, mislis da bi Djokovic imao pozitivan skor? Tako da medjusobni skor je irelevantan u ovom slucaju. mislim nije presudan.

Jumko

pre 4 godine

@Dott Kada neko argumentovano iznese? Covek je rekao jedino sa Krajinovicem ima negativan skor... Da li treba dalje polemisati i smatrati Jankove "argumente" validnim?

Rodžer - švajcarski, a naš (svetski)

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

Koji uspeh Zvezde? Poslednje mesto u grupi sa gol razlikom -17 je uspeh?

u pravu si ali

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diplomac, 14. decembar 2019 11:29)

ATP -udruzenje teniskih profesionalaca racuna kao velike "big titles" Grand Slam, ATP1000-Masters turniri i ATP Finals -zavrsni turnir najboljih 8 u sezoni.


Djokovic 55
Federer 54
Nadal 54

rango

pre 4 godine

Pazi ovo

Federer:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006.12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju


Federer:

U 31. godini 0 GS
U 32. godini 1 GS Vimbldon
U 33. godini 0 GS
U 34. godini 0 GS
U 35. godini 0 GS

Onda Djokovic problem sa ramenom i Federer osvaja 3GS u 36. i 37. godini

Pa mi onda dodje neki bot i kaze Federer ne osvaja zato sto je mator a ne zato sto mu Djokovic ne dozvoljava :)

Dragana

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, naravno , ipak mislim da ne može samo da se posmatra protekla decenija a to je period od 2010 pa do 2019. Vidim u komentarima da se računa od 2011 ali zaključno sa ovom to je 9 godina a nismo proroci da znamo ko će šta da uradi 2020 godine.Janko gleda samo odnos Federer-Djoković-Nadal i samo taj period jer je Novak tad bio ,recimo ,najdominantniji. Pa i u tom periodu bilo je godina kad nije dominirao, 2010 bez GS, 2012, 2013 i 2014 po jedan GS( nek me ispravi neko ako sam pogrešila u vezi toga), 2017 pa i polovina 2018 bez većih uspeha. Kad se sve sabere, polovina tog perioda, te decenije. Znam, odmah će krenuti priče kako je Novak bio povredjen, neko ko se potpisao sa Zoran kaže da je Federer osvojio samo jedan GS turnir posle 2011 jer je Novak bio povredjen i nije igrao a na svim GS turnirima koje je Rodžer osvojio 2017 i 2018 godine Novak je igrao, samo je ispao ranije, stigao je najdalje do četvrtfinala. Drugi teniseri su takodje imali povrede u tom periodu a i pre ali to se izgleda ne računa. Svako nalazi neke svoje kriterijume kako bi odredjenog igrača proglasio za najboljeg svih vremena. Ne može se uzeti jedan period i najbolje godine iz tog perioda pa da se neko proglasi najvećim. Treba posmatrati celu karijeru a ne segmente. I pustite te komentare " Grobari ljubomorni na Novakove uspehe ". Kakve veze to ima, navijam za Zvezdu, nisam ljubomorna na Novakove uspehe ali omiljeni teniser mi je Federer. Zar je to zabranjeno?

Diplomac

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!

Sale

pre 4 godine

Prosto okolnosti pod kojim Novak osvaja najveće titule ga preporučuju za najboljeg igrača svih vremena. Prvo nigde ga ne vole, teško mi je to da kažem, ali je istina, možda malo u Aziji ali i to je varljivo. Čak i kada igra protiv nižerazrednog tenisera u prvom kolu bar 60% publike fanatično navija da izgubi.Tenis je psihološka igra a to zna dosta da smeta kada konstantno imaš publiku protiv sebe. Đokoviću u medijsko-marketinškom smislu nikada nisu podilazili kao Federeru prema kome imaju neku vrhu straha. Novak nije imao vremena da se na početku svoje karijere "zagreva" već su ga odmah sačekali naoštreni Nadal i Federer na svom vrhuncu pa se ti sad probijaj kroz knjih. Ima dosta parametara, nisu samo brojevi važni.

bokelj

pre 4 godine

Kad pogledate skor najbolji bokser je Roki Marciano a svi znamo da je najbolji Muhamed Ali. Tako i Novak ima najbolji skor ali Federer je najbolji.

haren

pre 4 godine

Janko, ne lupetaj. Nikako najbolji ne može da bude neko sa pretežno defanzivnom igrom. Federer u najboljim danima protivnicima nije davao šansu da razmišljaju o potezima zbog svoje ultra ofanzivne i raznovrsne igre. Dok se osveste meč bi već bio gotov. To što ti pričaš je pričica za bolesne fanove kojima je 16 > 20.

Danilo

pre 4 godine

Kako je najbolji kad i i sam Novak kaže da će dati sve od sebe da osvoji još trofeja da bi bio najbolji? Zašto je svim silama želeo i još uvek želi da dođe na broj jedan i prebaci 310 Federerovih nedelja?

ja

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Neka tebe sa kristijanom stanijom i cecom. Novaku niko osim mame i tate nista nije dao, fanaticnim radom je sve postigao i takvi treba da budu uzor. Drago mi je sto su tvoje norme u manjini, ipak je rad ispred bahatosti i dupeta

Coa

pre 4 godine

Posle ove statiatike SRAMNO je govoriti da su Federer i Nadal bolji od Djokovica

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

JBG

pre 4 godine

Jest najbolji u svom vremenu! Uvek su u raznim sportovima bili najbolji svog vremena! Ali svih vremena je malo predimezionirano za bilo kog u bilo kome sportu.

0838

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Zaista,
Ko je bolji uzor omladini?
Svaka čast mladim matematicarima, npr., ali i njih i vrednih ljudi ima ne mali broj u Srbiji, i, naravno da su i oni dostojni da budu uzor omladini. Ali, samo stručno znanje nije dovoljno. Za uzora je potrebno i da kao ličnost, u svom aspektima ličnosti, budu uzorni. Nole se u tome dokazao, a ovi... bez sumnje imaju za to prilike, ali se na planetarnom nivou dokazati onako kao Novak... tek im predstoji. Ako smatraš da je neko drugi osim Novaka dostojan više od njega da bude uzor omladini, reci. Bilo bi mi drago da ih takvih ima hiljade. Reci 1 primer.

Milan_PT

pre 4 godine

Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?

Danijel

pre 4 godine

Vidijeli smo u Londonu... 3 meča 2 poraza.
Novak sad moze gubi a da ne bude iznenadjenje od:
Federera
Nadala
Taistsipasa
Zvereva
Thiema
Kirjosa itd...

Naravno protiv svih je favorit mozda jos uvijek ali niti protiv ikoga..
Svi ocekuju od Novaka i Nadala da igra do 38, to je nemoguce jer.ne bi ni Federer da ima stil ko.sto.oni imaju...
Federer ima servis,mrezu i napad... NADAL I djokovic su dobri sa osnovne ali to je problem kad ulazis U godinama.

Dott

pre 4 godine

Postujem kada neko iznese argumentovano predvidjanje bez pristrasnosti.
U jankovom predvidjanju bilo je svega po malo, a po nesto je i nedostajalo.
Novak je tokom svoje karijere umeo optimiste da obraduje a pesimiste da iznenadi.
Nista ne moze da se tvrdi bezuslovno, bitno je da Novak ima zelju, nepokolebljivost i da je svi oko njega podhranjuju kako bi u njoj istrajao, a onda nista nije nemoguce.
Poslednjih meseci ono sta sam zapazio a ranije se nije ili retko se desavalo, to je da je Novak u mecevima koje je gubio bivao nadigran i to je nesto sta mi unosi izvesnu skepsu. Da bi nastavio sa rezultatima, Novak mora podici nivo svoje igre, da li je to u stanju, moracemo sacekati, ne preostaje nam nista drugo.

Mateja

pre 4 godine

Nokav već sada drži dosta svojih rekorda.
Za godinu dana obara nedelje na prvom mestu, a za dve do tri godine uzima i najviše slemova.
Samo mu zdravlja želim, ostalo zna sam.

petar

pre 4 godine

Novak je u ovome trenutku bolji igrač od oba spomenuta rivala,također ima bolji međusobni skor,ali osvojeni turniri rade prevagu.Kad ove trojice ne bude ostat će zapisani njihovi trofeji.Mislim da u lovu na predstojeće GS titule neće biti presudni njihovi dueli nego dueli protiv nekoliko mladih igrača koji su spremni za najveće domete.

Misa

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima

Jelena

pre 4 godine

Nole, sad je trebalo da si prvi bio, steta za to. Ali, i pored toga imao si dobru godinu, Bog te je pogledao na Wimbledon u jednom o najdramaticnijih meceva u istoriji. U tvojoj 33 godini imas veliki zaostatak u GS titulama i treba ti jedna super godina, sa bar 2 GS da ostanes u trci. Nece biti lako s obzirom na godine, ali i mlade nadokazece snage. Medjutim, ako neko moze, mozes ti.

Sanja

pre 4 godine

Tcc, kakve to uopšte ima veze, i ko to uopšte "priznaje"?! Postoje, valjda, evidencije i rezultati, dovoljni su oni, tako da niko nije "ovlašćen" da prolašava najbolje.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Janko je pre svega patriota i dobar čovek i sportista.Biće mi čudni GS gde nema Jankele i 5 setova:) ...Novak ima bolji međusobni skor i protiv Nadala i Federera.Federer pre Nadala i Novaka je osvojio 80% svojih GS titula(nije imao konkurenciju)...Sve zavisi od Đokovića i jedino se on pita.Ako bude kao na početku godine ima da “prešiša” sve..Ako bude kao na kraju godine savršio je sa GS titulama...

0838

pre 4 godine

Nije što je naš, ali...
Nole je najbolji teniser u istoriji tenisa. I, što je po mom mišljenju još značajnije od toga, a to je da je Nole i kao sportista i kao čovek i kao rodoljub - najbolji uzor mladim ljudima u Srbiji, dezorijentisanim u ovom smutnom vremenu hipokrizije, laži i licemerja.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Janko je pre svega patriota i dobar čovek i sportista.Biće mi čudni GS gde nema Jankele i 5 setova:) ...Novak ima bolji međusobni skor i protiv Nadala i Federera.Federer pre Nadala i Novaka je osvojio 80% svojih GS titula(nije imao konkurenciju)...Sve zavisi od Đokovića i jedino se on pita.Ako bude kao na početku godine ima da “prešiša” sve..Ako bude kao na kraju godine savršio je sa GS titulama...

0838

pre 4 godine

Nije što je naš, ali...
Nole je najbolji teniser u istoriji tenisa. I, što je po mom mišljenju još značajnije od toga, a to je da je Nole i kao sportista i kao čovek i kao rodoljub - najbolji uzor mladim ljudima u Srbiji, dezorijentisanim u ovom smutnom vremenu hipokrizije, laži i licemerja.

Milan_PT

pre 4 godine

Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?

Coa

pre 4 godine

Posle ove statiatike SRAMNO je govoriti da su Federer i Nadal bolji od Djokovica

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

0838

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Zaista,
Ko je bolji uzor omladini?
Svaka čast mladim matematicarima, npr., ali i njih i vrednih ljudi ima ne mali broj u Srbiji, i, naravno da su i oni dostojni da budu uzor omladini. Ali, samo stručno znanje nije dovoljno. Za uzora je potrebno i da kao ličnost, u svom aspektima ličnosti, budu uzorni. Nole se u tome dokazao, a ovi... bez sumnje imaju za to prilike, ali se na planetarnom nivou dokazati onako kao Novak... tek im predstoji. Ako smatraš da je neko drugi osim Novaka dostojan više od njega da bude uzor omladini, reci. Bilo bi mi drago da ih takvih ima hiljade. Reci 1 primer.

Dott

pre 4 godine

Postujem kada neko iznese argumentovano predvidjanje bez pristrasnosti.
U jankovom predvidjanju bilo je svega po malo, a po nesto je i nedostajalo.
Novak je tokom svoje karijere umeo optimiste da obraduje a pesimiste da iznenadi.
Nista ne moze da se tvrdi bezuslovno, bitno je da Novak ima zelju, nepokolebljivost i da je svi oko njega podhranjuju kako bi u njoj istrajao, a onda nista nije nemoguce.
Poslednjih meseci ono sta sam zapazio a ranije se nije ili retko se desavalo, to je da je Novak u mecevima koje je gubio bivao nadigran i to je nesto sta mi unosi izvesnu skepsu. Da bi nastavio sa rezultatima, Novak mora podici nivo svoje igre, da li je to u stanju, moracemo sacekati, ne preostaje nam nista drugo.

Mateja

pre 4 godine

Nokav već sada drži dosta svojih rekorda.
Za godinu dana obara nedelje na prvom mestu, a za dve do tri godine uzima i najviše slemova.
Samo mu zdravlja želim, ostalo zna sam.

mix

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.

petar

pre 4 godine

Novak je u ovome trenutku bolji igrač od oba spomenuta rivala,također ima bolji međusobni skor,ali osvojeni turniri rade prevagu.Kad ove trojice ne bude ostat će zapisani njihovi trofeji.Mislim da u lovu na predstojeće GS titule neće biti presudni njihovi dueli nego dueli protiv nekoliko mladih igrača koji su spremni za najveće domete.

ja

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Neka tebe sa kristijanom stanijom i cecom. Novaku niko osim mame i tate nista nije dao, fanaticnim radom je sve postigao i takvi treba da budu uzor. Drago mi je sto su tvoje norme u manjini, ipak je rad ispred bahatosti i dupeta

Sale

pre 4 godine

Prosto okolnosti pod kojim Novak osvaja najveće titule ga preporučuju za najboljeg igrača svih vremena. Prvo nigde ga ne vole, teško mi je to da kažem, ali je istina, možda malo u Aziji ali i to je varljivo. Čak i kada igra protiv nižerazrednog tenisera u prvom kolu bar 60% publike fanatično navija da izgubi.Tenis je psihološka igra a to zna dosta da smeta kada konstantno imaš publiku protiv sebe. Đokoviću u medijsko-marketinškom smislu nikada nisu podilazili kao Federeru prema kome imaju neku vrhu straha. Novak nije imao vremena da se na početku svoje karijere "zagreva" već su ga odmah sačekali naoštreni Nadal i Federer na svom vrhuncu pa se ti sad probijaj kroz knjih. Ima dosta parametara, nisu samo brojevi važni.

Jelena

pre 4 godine

Nole, sad je trebalo da si prvi bio, steta za to. Ali, i pored toga imao si dobru godinu, Bog te je pogledao na Wimbledon u jednom o najdramaticnijih meceva u istoriji. U tvojoj 33 godini imas veliki zaostatak u GS titulama i treba ti jedna super godina, sa bar 2 GS da ostanes u trci. Nece biti lako s obzirom na godine, ali i mlade nadokazece snage. Medjutim, ako neko moze, mozes ti.

Danilo

pre 4 godine

Kako je najbolji kad i i sam Novak kaže da će dati sve od sebe da osvoji još trofeja da bi bio najbolji? Zašto je svim silama želeo i još uvek želi da dođe na broj jedan i prebaci 310 Federerovih nedelja?

Sanja

pre 4 godine

Tcc, kakve to uopšte ima veze, i ko to uopšte "priznaje"?! Postoje, valjda, evidencije i rezultati, dovoljni su oni, tako da niko nije "ovlašćen" da prolašava najbolje.

Danijel

pre 4 godine

Vidijeli smo u Londonu... 3 meča 2 poraza.
Novak sad moze gubi a da ne bude iznenadjenje od:
Federera
Nadala
Taistsipasa
Zvereva
Thiema
Kirjosa itd...

Naravno protiv svih je favorit mozda jos uvijek ali niti protiv ikoga..
Svi ocekuju od Novaka i Nadala da igra do 38, to je nemoguce jer.ne bi ni Federer da ima stil ko.sto.oni imaju...
Federer ima servis,mrezu i napad... NADAL I djokovic su dobri sa osnovne ali to je problem kad ulazis U godinama.

Diplomac

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!

JBG

pre 4 godine

Jest najbolji u svom vremenu! Uvek su u raznim sportovima bili najbolji svog vremena! Ali svih vremena je malo predimezionirano za bilo kog u bilo kome sportu.

bokelj

pre 4 godine

Kad pogledate skor najbolji bokser je Roki Marciano a svi znamo da je najbolji Muhamed Ali. Tako i Novak ima najbolji skor ali Federer je najbolji.

Udbaši Poturice

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

U inat tebi i tebi slicnim, koji ne znaju sta su hteli da kazu, Djokovic ne mrzi Partizan. Ne lupetaj, smesan si. Mnogo. Zalim te.

pozdrav

pre 4 godine

...Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?
(Mikii, 14. decembar 2019 14:50)

Iz tvog komentara se vidi da slabo poznajes tenis. To sto je Novak bio 3. ne znaci da je vec "sazreo" kao igrac, u smislu da je dostigao svoj vrhunac. Da poznajes tenis, znao bi da je Novak brzo i rano postao treci zahvaljujuci talentu (Gencicka je videla taj talenat posle nekoliko dana, Toni Nadal posle samo 5 minuta gledanja treninga) i vrednom radu. Kada je shvatio da to nije dovoljno da svrgne Federera i Nadala i da bude no1, on je jos vise digao fitnes, jos vise se uozbiljio i onda smo videli 2011. Tada je sazreo.
Da znas nesto o tenisu, znao bi da je Nadal svoj vrhunac i najbolji tenis karijere dostigao upravo te 2011. To mu je bio zenit. Evo jasnog dokaza. Nikada pre, niti posle u celoj karijeri Nadal nije ponovio fantastican niz uzastopnih finala na svim mogucim podlogama: IW, MI, MC, BAR, RO, MA, RG, WIM, USO, niti ce. Samo je od Novaka gubio ta finala, a tamo gde nije igrao sa njim, to je sve lagano osvojio (MC, BAR, RG). Te 2011. da nije bilo Novaka, jasno je kao dan da bi Rafa SVE, bukvalno sve osvojio, rasturio, i imao bi nezampacen niz uzastopnih titula, najbolju sezonu u istoriji, i istorijskih 5 slemova za redom (RG'11, WIM '11, USO'11, AO'12, RG'12). Ko imalo nesto zna o tenisu, zna da je Rafa najbolji tenis igrao te 2011. Jedinu nesrecu je imao sto je Novaku bukvalno eksplodiralo samopouzdanje posle par vezanih dobijenih finala protiv njega, sto je opet rezultat dignutog fitnesa na visi nivo. Ko je malo bolje pratio tenis od tebe, setice se Novakovih priprema uoci 2011. kada se biciklom peo na najtezu brdsku etapu Tur d' Fransa (sto uzgred posle nikada vise nije radio). Poenta je da je Novak cvrsto odlucio da prestigne Federera i Nadala i postane broj 1, i shvatio je sta treba da uradi, i to je i uradio. Bio je izbor, ili da ostavi tenis, ili da daa sve od sebe. Da gleda ovu dvojcu ispred sebe vise nije mogao, smucilo mu se. Izbor i rezultat svi znamo.
Pozdrav za tebe, vidi se da se razumes u tenis, ali ne dovoljno, barem ne koliko si ti samoubedjen. Cenim tvoje objektivne komentare, one provocirajuce ti zameram i naravno ne uzimam za ozbiljno, jer razumem da svako ima neke frustracije koje ga teraju da se spusta na nizak nivo.

he he

pre 4 godine

Ako Novak ikada prestigne Federera i Rafu u slemovima, ozbiljno se bojim za zdravlje pojedinaca ovde. Ali najozbiljnije.
Pogledajte samo tu bolesnu, fanaticnu zelju da Novak ostane treci po slemovima, u nekim komentarima. Pogledajte samo tu zluradost sto nije tu najbolji. Mozete li samo zamisliti stah i ocaj da Novak ne krene u neku novu seriju.
Mozda Novak postane najtrofejniji, mozda ne, jedno je sigurno. Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.

Misa

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima

rango

pre 4 godine

Pazi ovo

Federer:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006.12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju


Federer:

U 31. godini 0 GS
U 32. godini 1 GS Vimbldon
U 33. godini 0 GS
U 34. godini 0 GS
U 35. godini 0 GS

Onda Djokovic problem sa ramenom i Federer osvaja 3GS u 36. i 37. godini

Pa mi onda dodje neki bot i kaze Federer ne osvaja zato sto je mator a ne zato sto mu Djokovic ne dozvoljava :)

u pravu si ali

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diplomac, 14. decembar 2019 11:29)

ATP -udruzenje teniskih profesionalaca racuna kao velike "big titles" Grand Slam, ATP1000-Masters turniri i ATP Finals -zavrsni turnir najboljih 8 u sezoni.


Djokovic 55
Federer 54
Nadal 54

Mikii

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.
(Radoslav, 14. decembar 2019 14:36)

Evo, objasnicu ti. U jednom momentu, Nadal je imao 14:4 u medjusobnim protiv Djokovica. O tome se naravno cuti. Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?

Goran

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.
(mix, 14. decembar 2019 13:20)

E neka si im rekao!!!

fortuna

pre 4 godine

Новак је Звездаш и то је у реду.
Мени као Звездашу не пада на памет да га спочитавам гробарима.
Живимо у времену најбољег икада и он је благо свих нас Срба и свих људи који живе у Србији па Републици Српској,Срба у Црној Гори,Срба широм света.
Радујмо се људи,верујте,чудо се дешава,то чудо је толико велико да је клубаштво толико јадно и глупо.

ha ha

pre 4 godine

Za Vavrinku je to Federer (doduše i za ceo svet), za Ferera je to Nadal (i sa Fererom bi se složili mnogi), a za prodavca magle je to Djoković. A jel sme Janko da kaže nešto drugo?

2027

pre 4 godine

...Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.
(he he, 14. decembar 2019 18:49)

Neće njima nista biti. Oni sve to rade za novac. Prodane duse - eto ko su oni. Placeni su da blate ne samo Noleta vec sve sto vredi u Srbiji.

Marko

pre 4 godine

U trenucima najveće forme, kad daje i zadnji atom snage za pobedu, Nole supervažan meč gubi od tenisera u 39. godini, glatko 6:3, 6:4! Najbolji svih vremena? Možda Srđanu. Uozbiljimo se...

Labud

pre 4 godine

Pomisliće Neko da je Janko pristrasan, ali ne ne ne i ne !!Nema Jankec uooopšte razloga da tako govori, ne ne ne i ne!Ja bih ipak pitao Srdjana, Dijanu, Jelenu i braću. E tek onda ćemo imati pravu i najrealniju sliku o tome ko je najbolji svih vremena. Ipak Djoković ima najviše GS i mastaer titula kao i proj nedelja provedenih na prvom mestu, zlata na OI igrama i naravno najviše osvojenih salatara za svoju zemlju.. Čeka se još izjava Troickog i Obradovića veeeelikog teniskog stručnjaka.

Nadal je GOAT

pre 4 godine

@Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Svakako manje nego ovde iz razloga što je Nadal objektivno bliži GOAT tituli nego Djokovic. Čovek ima 3 slema više a uz to je i trenutni broj jedan, osvojio je poslednji GS i Dejvis Kup po ko zna koji put. RG mu je skoro zagarantovan svake godine da će osvojiti. Da nije bilo srećno ispustenih meč lopti Federera na Wimbldonu, I cica bi ga oprasio oba puta ove godine i definitivno Djokovica izbacio iz GOAT trke. Držite se za slamčicu a ne prepoznajete ono najvažnije - da Djokovic cele sezone nakon AO je igrao lose, mlako bez snage i energije, defanzivno i bez inicijative protiv velikog broja protivnika. Može da bude moj zemljak kolko hoće, ali pošto nisam Nolobot mogu realno da sagledam sliku i kažem - tako ne postaje GOAT.

Mikii

pre 4 godine

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje: 
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Milane, niko se ne bi javio. Zasto? Zato sto je Nadal na korak od Federera, apsolutno je najbolji igrac svih vremena na sljaci, sa 12 osvojenih turnira na Roland Garosu, sa najvise Mastersa, sa 5 Davis cup trofeja, sa zlatnim medaljama u obe konkurencije, sa 9 osvojenih dubl turnira. Nolo, nasuprot njima, ne sme da bude u prici kao najbolji svih vremena, jer je na ubedljivo trecem mestu. Moze da bude pomenut kao konkurent za tu "titulu", ali nikako kao najbolji. Znam, tesko vam je da prihvatite da je neko i pored tolike "dominacije" i dalje drzan na distanci od dvojice najboljih kao i cele karijere, ali Boze moj, prezivecete.

Bozzz

pre 4 godine

Ja tebi serdare a ti meni vojvodo. Nolovi botovi vide da ce njihov gospodar ostati veciti treci pa sad na svaki nacin zele da ga proguraju kao najboljeg. Tuga...

Misa

pre 4 godine

Pa, znas kako? S obzirom na to kome se ti divis, pre bi se reklo da su tebi stanija i ceca uzori, to je taj nivo uostalom. U redu je, kad ne znas za bolje, samo napred, uklapas se u prosek iz srbije, djokovic, ceca, parovi i zadruga.

alkos

pre 4 godine

"Ne bih da prodajem maglu..."
Nekako mi to liči na Noletove izjave tipa: "Ne bih da pominjem rame..", a već u prvoj rečenici ga pomenuo!

...

pre 4 godine

Janko je skroz iskren lik. Ubedjen sam, da Janko misli da su Federer ili Nadal najbolji teniseri svih vremena, on bi to bez blama, bez problema rekao, bez obzira na drugarstvo sa Noletom. Pa on je jednom na pitanje ko ima najbolji bekhend ladno rekao Nalbandijan. Prosto obrazlozio. Igrao covek sa svima njima, i zna.

Dragana

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, naravno , ipak mislim da ne može samo da se posmatra protekla decenija a to je period od 2010 pa do 2019. Vidim u komentarima da se računa od 2011 ali zaključno sa ovom to je 9 godina a nismo proroci da znamo ko će šta da uradi 2020 godine.Janko gleda samo odnos Federer-Djoković-Nadal i samo taj period jer je Novak tad bio ,recimo ,najdominantniji. Pa i u tom periodu bilo je godina kad nije dominirao, 2010 bez GS, 2012, 2013 i 2014 po jedan GS( nek me ispravi neko ako sam pogrešila u vezi toga), 2017 pa i polovina 2018 bez većih uspeha. Kad se sve sabere, polovina tog perioda, te decenije. Znam, odmah će krenuti priče kako je Novak bio povredjen, neko ko se potpisao sa Zoran kaže da je Federer osvojio samo jedan GS turnir posle 2011 jer je Novak bio povredjen i nije igrao a na svim GS turnirima koje je Rodžer osvojio 2017 i 2018 godine Novak je igrao, samo je ispao ranije, stigao je najdalje do četvrtfinala. Drugi teniseri su takodje imali povrede u tom periodu a i pre ali to se izgleda ne računa. Svako nalazi neke svoje kriterijume kako bi odredjenog igrača proglasio za najboljeg svih vremena. Ne može se uzeti jedan period i najbolje godine iz tog perioda pa da se neko proglasi najvećim. Treba posmatrati celu karijeru a ne segmente. I pustite te komentare " Grobari ljubomorni na Novakove uspehe ". Kakve veze to ima, navijam za Zvezdu, nisam ljubomorna na Novakove uspehe ali omiljeni teniser mi je Federer. Zar je to zabranjeno?

CroFed

pre 4 godine

Novak zaista je najbolji tenisač zadnjih 8-9 godina, i možda zaista kada je na 100% ga nitko ne može dobiti (osim "povampirenog" Wawrinke), no isto tako, ako nije posve fokusiran, događaju se razni neočekivani porazi, pauze, traženje "više sile". Tako da je i to razlog zašto nema najviše slamova, a možda ih nikad ni neće imati...

Aca

pre 4 godine

Coa@ Ima pozitivan skor sa Federerom zato sto je mladji 6 godina, Zamisli da Federer ima 32, a Novak 38, mislis da bi Djokovic imao pozitivan skor? Tako da medjusobni skor je irelevantan u ovom slucaju. mislim nije presudan.

salerno

pre 4 godine

Da vam pojasnim, za srbe je novak najbolji za sva vremena, za spance Nadal, za svajcarci federer, jel vam jasno sad, za nas ostale novak je defanzivac lose za gledanje, rafa malo iritantan, federer igra najbolji tennis za gledanje, ipak to su troje musketara, kad oni odu nek ugase tennis.

Jumko

pre 4 godine

@Dott Kada neko argumentovano iznese? Covek je rekao jedino sa Krajinovicem ima negativan skor... Da li treba dalje polemisati i smatrati Jankove "argumente" validnim?

Radoslav

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.

haren

pre 4 godine

Janko, ne lupetaj. Nikako najbolji ne može da bude neko sa pretežno defanzivnom igrom. Federer u najboljim danima protivnicima nije davao šansu da razmišljaju o potezima zbog svoje ultra ofanzivne i raznovrsne igre. Dok se osveste meč bi već bio gotov. To što ti pričaš je pričica za bolesne fanove kojima je 16 > 20.

Rodžer - švajcarski, a naš (svetski)

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

Koji uspeh Zvezde? Poslednje mesto u grupi sa gol razlikom -17 je uspeh?

Robert

pre 4 godine

Jeste igrao Janko protiv svakog iz Velike trojke, pa moze da da neko svoje misljenje. Doduse, samo jednog od njih je uspevao da pobedi, ali to je neka druga prica.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Janko je samo Novakaaa uspeoo pobedit 2x dok svi pamtimo ono čuveno AO Open 2008 kad je izgubio u maratonu od Federera a prvi put kad su se sastali bilo je u Dejvis Kupu 2006 baražu a zadnji u Londonu 2012 godine. Ukupan skor 6:0 za Rodžera. Sa Nadalom je odigrao 3x na šljaci u okviru Dejvis Kupu na atp turu odnosno betonu US Opena 2007 godine. Ukupno skor između Janka i velike trojkee je 14:2 što nije strašno.

Inače ako se gledaa od 2011 godine jasno je da Novak ispred RF i RN da je odnosno nedelja,međusoban skor brojjj mastersa i GS na strani srpskog šampiona.

Al" istoo tako pree Novakove dominacijee on je zaostajao puno u svim parametrima Nadalu i Federeru. Mastersi i GS najvišee pa čak međusobnim duelima koji bio izrazit posebnoo sa Nadalom gde je gubioo 16:7 a protiv Rodžera 13:7 to su sve informacije koju mogu da se potvrde odnosno nađu olako na netu..

Bl

pre 4 godine

Neko napisa da je Đoković počeo pobjeđivati kada je Nadal prošao zenit ( nakon perioda 2005-2010), jer se povrijeđivao. Nadal je rođen 1986. godine, pa je 2010. imao 24 godine , a prošao zenit!!!??? Pa tad je bio na vrhu i u punoj snazi. Silne povrede su rezultat njegovog prežestokog načina igre, a danije tako igrao, pitanje je šta bi postigao. Od tada se viš puta povlačio zbog povreda i vraćao kao nov! Od 2010 do 2019. godine osvajao je gotovo svake godine RG i masu turnira na šljaci. Dakle, za šljaku nije prošao zenit????
Neko se upitao šta bi bilo da Đoković sad ima 38, a Federer 32. godine. Ko to zna? Možda bi se povukao ili bi imao Federerove GS, a možda i ne. O tome ne vrijedi razmišljati i polemisati.
Da li bi to trebali uvesti kategirije kao u boksu, ali i za starosnu dob i fizičku spremu? Glupost, naravno!
Uglavnom, po meni, insistiranje na Nadalovom "zenitu" i Federerovim godinama , a s ciljem obezvrijeđovanja Đokovićevih rezultata je, blago rečeno, nepošteno.

Logika

pre 4 godine

@milo A ko je Duci Simonovic pa da uzimamo njegovo misljenje u obzir?Sta je to on postigao pa da se ljudi ugledaju na njega?Po cemu je poznat?Novak Djokovic je jedan od najboljih tenisera na svetu!Nije lako biti najbolji u necemu ni u svom gradu a kamoli na planeti.Duci je neostvaren covek koji pokusavada postane poznat tako sto ce da prica lose o uspesnim ljudima.

bokelj

pre 4 godine

Kad pogledate skor najbolji bokser je Roki Marciano a svi znamo da je najbolji Muhamed Ali. Tako i Novak ima najbolji skor ali Federer je najbolji.

0838

pre 4 godine

Nije što je naš, ali...
Nole je najbolji teniser u istoriji tenisa. I, što je po mom mišljenju još značajnije od toga, a to je da je Nole i kao sportista i kao čovek i kao rodoljub - najbolji uzor mladim ljudima u Srbiji, dezorijentisanim u ovom smutnom vremenu hipokrizije, laži i licemerja.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Janko je pre svega patriota i dobar čovek i sportista.Biće mi čudni GS gde nema Jankele i 5 setova:) ...Novak ima bolji međusobni skor i protiv Nadala i Federera.Federer pre Nadala i Novaka je osvojio 80% svojih GS titula(nije imao konkurenciju)...Sve zavisi od Đokovića i jedino se on pita.Ako bude kao na početku godine ima da “prešiša” sve..Ako bude kao na kraju godine savršio je sa GS titulama...

Misa

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima

Mikii

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.
(Radoslav, 14. decembar 2019 14:36)

Evo, objasnicu ti. U jednom momentu, Nadal je imao 14:4 u medjusobnim protiv Djokovica. O tome se naravno cuti. Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?

Danijel

pre 4 godine

Vidijeli smo u Londonu... 3 meča 2 poraza.
Novak sad moze gubi a da ne bude iznenadjenje od:
Federera
Nadala
Taistsipasa
Zvereva
Thiema
Kirjosa itd...

Naravno protiv svih je favorit mozda jos uvijek ali niti protiv ikoga..
Svi ocekuju od Novaka i Nadala da igra do 38, to je nemoguce jer.ne bi ni Federer da ima stil ko.sto.oni imaju...
Federer ima servis,mrezu i napad... NADAL I djokovic su dobri sa osnovne ali to je problem kad ulazis U godinama.

Coa

pre 4 godine

Posle ove statiatike SRAMNO je govoriti da su Federer i Nadal bolji od Djokovica

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

Bozzz

pre 4 godine

Ja tebi serdare a ti meni vojvodo. Nolovi botovi vide da ce njihov gospodar ostati veciti treci pa sad na svaki nacin zele da ga proguraju kao najboljeg. Tuga...

Jelena

pre 4 godine

Nole, sad je trebalo da si prvi bio, steta za to. Ali, i pored toga imao si dobru godinu, Bog te je pogledao na Wimbledon u jednom o najdramaticnijih meceva u istoriji. U tvojoj 33 godini imas veliki zaostatak u GS titulama i treba ti jedna super godina, sa bar 2 GS da ostanes u trci. Nece biti lako s obzirom na godine, ali i mlade nadokazece snage. Medjutim, ako neko moze, mozes ti.

0838

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Zaista,
Ko je bolji uzor omladini?
Svaka čast mladim matematicarima, npr., ali i njih i vrednih ljudi ima ne mali broj u Srbiji, i, naravno da su i oni dostojni da budu uzor omladini. Ali, samo stručno znanje nije dovoljno. Za uzora je potrebno i da kao ličnost, u svom aspektima ličnosti, budu uzorni. Nole se u tome dokazao, a ovi... bez sumnje imaju za to prilike, ali se na planetarnom nivou dokazati onako kao Novak... tek im predstoji. Ako smatraš da je neko drugi osim Novaka dostojan više od njega da bude uzor omladini, reci. Bilo bi mi drago da ih takvih ima hiljade. Reci 1 primer.

Marko

pre 4 godine

U trenucima najveće forme, kad daje i zadnji atom snage za pobedu, Nole supervažan meč gubi od tenisera u 39. godini, glatko 6:3, 6:4! Najbolji svih vremena? Možda Srđanu. Uozbiljimo se...

Labud

pre 4 godine

Pomisliće Neko da je Janko pristrasan, ali ne ne ne i ne !!Nema Jankec uooopšte razloga da tako govori, ne ne ne i ne!Ja bih ipak pitao Srdjana, Dijanu, Jelenu i braću. E tek onda ćemo imati pravu i najrealniju sliku o tome ko je najbolji svih vremena. Ipak Djoković ima najviše GS i mastaer titula kao i proj nedelja provedenih na prvom mestu, zlata na OI igrama i naravno najviše osvojenih salatara za svoju zemlju.. Čeka se još izjava Troickog i Obradovića veeeelikog teniskog stručnjaka.

Misa

pre 4 godine

Pa, znas kako? S obzirom na to kome se ti divis, pre bi se reklo da su tebi stanija i ceca uzori, to je taj nivo uostalom. U redu je, kad ne znas za bolje, samo napred, uklapas se u prosek iz srbije, djokovic, ceca, parovi i zadruga.

Radoslav

pre 4 godine

Mikii,aj ti meni objasni kako Rafa i Fed mogu biti bolji od Noleta a imaju negativan skor sa njim na velikom uzorku.Broj GS nije merilo jer je bila razlicita konkurencija a ni Fedove godine jer je uzimao slemove skoro kad se Nole povredio.Nemas bajo moj nijedan argument,ne znam kako ces to preziveti.

Mikii

pre 4 godine

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje: 
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Milane, niko se ne bi javio. Zasto? Zato sto je Nadal na korak od Federera, apsolutno je najbolji igrac svih vremena na sljaci, sa 12 osvojenih turnira na Roland Garosu, sa najvise Mastersa, sa 5 Davis cup trofeja, sa zlatnim medaljama u obe konkurencije, sa 9 osvojenih dubl turnira. Nolo, nasuprot njima, ne sme da bude u prici kao najbolji svih vremena, jer je na ubedljivo trecem mestu. Moze da bude pomenut kao konkurent za tu "titulu", ali nikako kao najbolji. Znam, tesko vam je da prihvatite da je neko i pored tolike "dominacije" i dalje drzan na distanci od dvojice najboljih kao i cele karijere, ali Boze moj, prezivecete.

he he

pre 4 godine

Ako Novak ikada prestigne Federera i Rafu u slemovima, ozbiljno se bojim za zdravlje pojedinaca ovde. Ali najozbiljnije.
Pogledajte samo tu bolesnu, fanaticnu zelju da Novak ostane treci po slemovima, u nekim komentarima. Pogledajte samo tu zluradost sto nije tu najbolji. Mozete li samo zamisliti stah i ocaj da Novak ne krene u neku novu seriju.
Mozda Novak postane najtrofejniji, mozda ne, jedno je sigurno. Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.

Mateja

pre 4 godine

Nokav već sada drži dosta svojih rekorda.
Za godinu dana obara nedelje na prvom mestu, a za dve do tri godine uzima i najviše slemova.
Samo mu zdravlja želim, ostalo zna sam.

ja

pre 4 godine

0838,
Ti stvarno mislis sta di napisao???? Nije ni cudo sto smo pukli kao narod kad su nam ovakvi uzori i to najbolji. Zato i jesu tmurna vremena sto se klanjate takvima
(Misa, 14. decembar 2019 09:42)

Neka tebe sa kristijanom stanijom i cecom. Novaku niko osim mame i tate nista nije dao, fanaticnim radom je sve postigao i takvi treba da budu uzor. Drago mi je sto su tvoje norme u manjini, ipak je rad ispred bahatosti i dupeta

ha ha

pre 4 godine

Za Vavrinku je to Federer (doduše i za ceo svet), za Ferera je to Nadal (i sa Fererom bi se složili mnogi), a za prodavca magle je to Djoković. A jel sme Janko da kaže nešto drugo?

Jumko

pre 4 godine

@Dott Kada neko argumentovano iznese? Covek je rekao jedino sa Krajinovicem ima negativan skor... Da li treba dalje polemisati i smatrati Jankove "argumente" validnim?

Milan_PT

pre 4 godine

Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?

haren

pre 4 godine

Janko, ne lupetaj. Nikako najbolji ne može da bude neko sa pretežno defanzivnom igrom. Federer u najboljim danima protivnicima nije davao šansu da razmišljaju o potezima zbog svoje ultra ofanzivne i raznovrsne igre. Dok se osveste meč bi već bio gotov. To što ti pričaš je pričica za bolesne fanove kojima je 16 > 20.

Aca

pre 4 godine

Coa@ Ima pozitivan skor sa Federerom zato sto je mladji 6 godina, Zamisli da Federer ima 32, a Novak 38, mislis da bi Djokovic imao pozitivan skor? Tako da medjusobni skor je irelevantan u ovom slucaju. mislim nije presudan.

Nadal je GOAT

pre 4 godine

@Da je recimo Agut rekao da je Nadal najbolji, znamo kakvi bi komentari bili ovde, a kakvi ce biti u ovom slucaju.
(Filip, 14. decembar 2019 08:09)

@Filipe, da bi situacije bile uporedive, treba ih takvim u celosti napraviti. Da Ti je to stvarno bilo na umu, Ti bi postavio sledeće pitanje:
- Da je Agut u nekom španskom programu rekao da će Nadal biti GOAT, koliko bi se Španaca, Novakovih navijača, javilo na lokalnom veb-sajtu da takvu izjavu omalovaže ili čak popljuju?
(Milan_PT, 14. decembar 2019 10:10)

Svakako manje nego ovde iz razloga što je Nadal objektivno bliži GOAT tituli nego Djokovic. Čovek ima 3 slema više a uz to je i trenutni broj jedan, osvojio je poslednji GS i Dejvis Kup po ko zna koji put. RG mu je skoro zagarantovan svake godine da će osvojiti. Da nije bilo srećno ispustenih meč lopti Federera na Wimbldonu, I cica bi ga oprasio oba puta ove godine i definitivno Djokovica izbacio iz GOAT trke. Držite se za slamčicu a ne prepoznajete ono najvažnije - da Djokovic cele sezone nakon AO je igrao lose, mlako bez snage i energije, defanzivno i bez inicijative protiv velikog broja protivnika. Može da bude moj zemljak kolko hoće, ali pošto nisam Nolobot mogu realno da sagledam sliku i kažem - tako ne postaje GOAT.

Sanja

pre 4 godine

Tcc, kakve to uopšte ima veze, i ko to uopšte "priznaje"?! Postoje, valjda, evidencije i rezultati, dovoljni su oni, tako da niko nije "ovlašćen" da prolašava najbolje.

rango

pre 4 godine

Pazi ovo

Federer:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006.12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju


Federer:

U 31. godini 0 GS
U 32. godini 1 GS Vimbldon
U 33. godini 0 GS
U 34. godini 0 GS
U 35. godini 0 GS

Onda Djokovic problem sa ramenom i Federer osvaja 3GS u 36. i 37. godini

Pa mi onda dodje neki bot i kaze Federer ne osvaja zato sto je mator a ne zato sto mu Djokovic ne dozvoljava :)

salerno

pre 4 godine

Da vam pojasnim, za srbe je novak najbolji za sva vremena, za spance Nadal, za svajcarci federer, jel vam jasno sad, za nas ostale novak je defanzivac lose za gledanje, rafa malo iritantan, federer igra najbolji tennis za gledanje, ipak to su troje musketara, kad oni odu nek ugase tennis.

JBG

pre 4 godine

Jest najbolji u svom vremenu! Uvek su u raznim sportovima bili najbolji svog vremena! Ali svih vremena je malo predimezionirano za bilo kog u bilo kome sportu.

Danilo

pre 4 godine

Kako je najbolji kad i i sam Novak kaže da će dati sve od sebe da osvoji još trofeja da bi bio najbolji? Zašto je svim silama želeo i još uvek želi da dođe na broj jedan i prebaci 310 Federerovih nedelja?

2027

pre 4 godine

...Neki hoce zivi da se pojedu sto se Srbi raduju, sto imaju zivu, hodajucu legendu tenisa, jednog od najboljih ikada. To se jasno vidi po komentarima onih koji "velicaju" Federera i Nadala. Mada, svi znamo ko su oni, i odakle su.
(he he, 14. decembar 2019 18:49)

Neće njima nista biti. Oni sve to rade za novac. Prodane duse - eto ko su oni. Placeni su da blate ne samo Noleta vec sve sto vredi u Srbiji.

Dragana

pre 4 godine

To je njegovo mišljenje, naravno , ipak mislim da ne može samo da se posmatra protekla decenija a to je period od 2010 pa do 2019. Vidim u komentarima da se računa od 2011 ali zaključno sa ovom to je 9 godina a nismo proroci da znamo ko će šta da uradi 2020 godine.Janko gleda samo odnos Federer-Djoković-Nadal i samo taj period jer je Novak tad bio ,recimo ,najdominantniji. Pa i u tom periodu bilo je godina kad nije dominirao, 2010 bez GS, 2012, 2013 i 2014 po jedan GS( nek me ispravi neko ako sam pogrešila u vezi toga), 2017 pa i polovina 2018 bez većih uspeha. Kad se sve sabere, polovina tog perioda, te decenije. Znam, odmah će krenuti priče kako je Novak bio povredjen, neko ko se potpisao sa Zoran kaže da je Federer osvojio samo jedan GS turnir posle 2011 jer je Novak bio povredjen i nije igrao a na svim GS turnirima koje je Rodžer osvojio 2017 i 2018 godine Novak je igrao, samo je ispao ranije, stigao je najdalje do četvrtfinala. Drugi teniseri su takodje imali povrede u tom periodu a i pre ali to se izgleda ne računa. Svako nalazi neke svoje kriterijume kako bi odredjenog igrača proglasio za najboljeg svih vremena. Ne može se uzeti jedan period i najbolje godine iz tog perioda pa da se neko proglasi najvećim. Treba posmatrati celu karijeru a ne segmente. I pustite te komentare " Grobari ljubomorni na Novakove uspehe ". Kakve veze to ima, navijam za Zvezdu, nisam ljubomorna na Novakove uspehe ali omiljeni teniser mi je Federer. Zar je to zabranjeno?

alkos

pre 4 godine

"Ne bih da prodajem maglu..."
Nekako mi to liči na Noletove izjave tipa: "Ne bih da pominjem rame..", a već u prvoj rečenici ga pomenuo!

petar

pre 4 godine

Novak je u ovome trenutku bolji igrač od oba spomenuta rivala,također ima bolji međusobni skor,ali osvojeni turniri rade prevagu.Kad ove trojice ne bude ostat će zapisani njihovi trofeji.Mislim da u lovu na predstojeće GS titule neće biti presudni njihovi dueli nego dueli protiv nekoliko mladih igrača koji su spremni za najveće domete.

Diplomac

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!

pozdrav

pre 4 godine

...Ti ces reci da je to zato sto Djokovic nije "sazreo", a bio je treci teniser sveta (!), a ja cu ti reci da je Djokovic poceo da pobedjuje u serijama kad je Nadal prosao svoj zenit, i kad su ga povrede onemogucile da igra kao u periodu 2005-2010. Otuda imamo gotovo jednak medjusobni skor i odnos 19-16 u korist Nadala kad su u pitanju grend slemovi. Slicna situacija je i s Federerom. Jasnije?
(Mikii, 14. decembar 2019 14:50)

Iz tvog komentara se vidi da slabo poznajes tenis. To sto je Novak bio 3. ne znaci da je vec "sazreo" kao igrac, u smislu da je dostigao svoj vrhunac. Da poznajes tenis, znao bi da je Novak brzo i rano postao treci zahvaljujuci talentu (Gencicka je videla taj talenat posle nekoliko dana, Toni Nadal posle samo 5 minuta gledanja treninga) i vrednom radu. Kada je shvatio da to nije dovoljno da svrgne Federera i Nadala i da bude no1, on je jos vise digao fitnes, jos vise se uozbiljio i onda smo videli 2011. Tada je sazreo.
Da znas nesto o tenisu, znao bi da je Nadal svoj vrhunac i najbolji tenis karijere dostigao upravo te 2011. To mu je bio zenit. Evo jasnog dokaza. Nikada pre, niti posle u celoj karijeri Nadal nije ponovio fantastican niz uzastopnih finala na svim mogucim podlogama: IW, MI, MC, BAR, RO, MA, RG, WIM, USO, niti ce. Samo je od Novaka gubio ta finala, a tamo gde nije igrao sa njim, to je sve lagano osvojio (MC, BAR, RG). Te 2011. da nije bilo Novaka, jasno je kao dan da bi Rafa SVE, bukvalno sve osvojio, rasturio, i imao bi nezampacen niz uzastopnih titula, najbolju sezonu u istoriji, i istorijskih 5 slemova za redom (RG'11, WIM '11, USO'11, AO'12, RG'12). Ko imalo nesto zna o tenisu, zna da je Rafa najbolji tenis igrao te 2011. Jedinu nesrecu je imao sto je Novaku bukvalno eksplodiralo samopouzdanje posle par vezanih dobijenih finala protiv njega, sto je opet rezultat dignutog fitnesa na visi nivo. Ko je malo bolje pratio tenis od tebe, setice se Novakovih priprema uoci 2011. kada se biciklom peo na najtezu brdsku etapu Tur d' Fransa (sto uzgred posle nikada vise nije radio). Poenta je da je Novak cvrsto odlucio da prestigne Federera i Nadala i postane broj 1, i shvatio je sta treba da uradi, i to je i uradio. Bio je izbor, ili da ostavi tenis, ili da daa sve od sebe. Da gleda ovu dvojcu ispred sebe vise nije mogao, smucilo mu se. Izbor i rezultat svi znamo.
Pozdrav za tebe, vidi se da se razumes u tenis, ali ne dovoljno, barem ne koliko si ti samoubedjen. Cenim tvoje objektivne komentare, one provocirajuce ti zameram i naravno ne uzimam za ozbiljno, jer razumem da svako ima neke frustracije koje ga teraju da se spusta na nizak nivo.

...

pre 4 godine

Janko je skroz iskren lik. Ubedjen sam, da Janko misli da su Federer ili Nadal najbolji teniseri svih vremena, on bi to bez blama, bez problema rekao, bez obzira na drugarstvo sa Noletom. Pa on je jednom na pitanje ko ima najbolji bekhend ladno rekao Nalbandijan. Prosto obrazlozio. Igrao covek sa svima njima, i zna.

Sale

pre 4 godine

Prosto okolnosti pod kojim Novak osvaja najveće titule ga preporučuju za najboljeg igrača svih vremena. Prvo nigde ga ne vole, teško mi je to da kažem, ali je istina, možda malo u Aziji ali i to je varljivo. Čak i kada igra protiv nižerazrednog tenisera u prvom kolu bar 60% publike fanatično navija da izgubi.Tenis je psihološka igra a to zna dosta da smeta kada konstantno imaš publiku protiv sebe. Đokoviću u medijsko-marketinškom smislu nikada nisu podilazili kao Federeru prema kome imaju neku vrhu straha. Novak nije imao vremena da se na početku svoje karijere "zagreva" već su ga odmah sačekali naoštreni Nadal i Federer na svom vrhuncu pa se ti sad probijaj kroz knjih. Ima dosta parametara, nisu samo brojevi važni.

mix

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.

u pravu si ali

pre 4 godine

@Zoran... VELIKI turnir su GS turniri. Ne sabiraju se GS i Mastersi i turniri 500 i 250. Svaki turnir je bitan ali svaki igrac koji nema GS bi dao sve turnire koje je osvojio za jedan GS!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diplomac, 14. decembar 2019 11:29)

ATP -udruzenje teniskih profesionalaca racuna kao velike "big titles" Grand Slam, ATP1000-Masters turniri i ATP Finals -zavrsni turnir najboljih 8 u sezoni.


Djokovic 55
Federer 54
Nadal 54

Robert

pre 4 godine

Jeste igrao Janko protiv svakog iz Velike trojke, pa moze da da neko svoje misljenje. Doduse, samo jednog od njih je uspevao da pobedi, ali to je neka druga prica.

fortuna

pre 4 godine

Новак је Звездаш и то је у реду.
Мени као Звездашу не пада на памет да га спочитавам гробарима.
Живимо у времену најбољег икада и он је благо свих нас Срба и свих људи који живе у Србији па Републици Српској,Срба у Црној Гори,Срба широм света.
Радујмо се људи,верујте,чудо се дешава,то чудо је толико велико да је клубаштво толико јадно и глупо.

Dott

pre 4 godine

Postujem kada neko iznese argumentovano predvidjanje bez pristrasnosti.
U jankovom predvidjanju bilo je svega po malo, a po nesto je i nedostajalo.
Novak je tokom svoje karijere umeo optimiste da obraduje a pesimiste da iznenadi.
Nista ne moze da se tvrdi bezuslovno, bitno je da Novak ima zelju, nepokolebljivost i da je svi oko njega podhranjuju kako bi u njoj istrajao, a onda nista nije nemoguce.
Poslednjih meseci ono sta sam zapazio a ranije se nije ili retko se desavalo, to je da je Novak u mecevima koje je gubio bivao nadigran i to je nesto sta mi unosi izvesnu skepsu. Da bi nastavio sa rezultatima, Novak mora podici nivo svoje igre, da li je to u stanju, moracemo sacekati, ne preostaje nam nista drugo.

Rodžer - švajcarski, a naš (svetski)

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

Koji uspeh Zvezde? Poslednje mesto u grupi sa gol razlikom -17 je uspeh?

Goran

pre 4 godine

Pa dobro,neka je i 3. najbolji svih vremena.Pa sta.Mi u Srbiji nismo imali boljeg od Bobe,koji se jedva dobacio do polufinala vimbldona,a sad nam ne valja Novak sa 16 GS titula i najvise mastersa.
Kako vas nije sramta,ne Janko ne zna nista,koji je direktno igrao sa svom trojicom,nego ce neki internet strucnjaci,koji u zivotu reket nisu uzeli u ruke,da nam drze lekcije ko je najbolji.
(mix, 14. decembar 2019 13:20)

E neka si im rekao!!!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Janko je samo Novakaaa uspeoo pobedit 2x dok svi pamtimo ono čuveno AO Open 2008 kad je izgubio u maratonu od Federera a prvi put kad su se sastali bilo je u Dejvis Kupu 2006 baražu a zadnji u Londonu 2012 godine. Ukupan skor 6:0 za Rodžera. Sa Nadalom je odigrao 3x na šljaci u okviru Dejvis Kupu na atp turu odnosno betonu US Opena 2007 godine. Ukupno skor između Janka i velike trojkee je 14:2 što nije strašno.

Inače ako se gledaa od 2011 godine jasno je da Novak ispred RF i RN da je odnosno nedelja,međusoban skor brojjj mastersa i GS na strani srpskog šampiona.

Al" istoo tako pree Novakove dominacijee on je zaostajao puno u svim parametrima Nadalu i Federeru. Mastersi i GS najvišee pa čak međusobnim duelima koji bio izrazit posebnoo sa Nadalom gde je gubioo 16:7 a protiv Rodžera 13:7 to su sve informacije koju mogu da se potvrde odnosno nađu olako na netu..

Udbaši Poturice

pre 4 godine

U inat grobarima koji su se porazboljevali od uspeha Zvezde i Djokovica, Novak ce na kraju samo zbog njih imati najvise GS, videcete
(Solim, 14. decembar 2019 11:18)

U inat tebi i tebi slicnim, koji ne znaju sta su hteli da kazu, Djokovic ne mrzi Partizan. Ne lupetaj, smesan si. Mnogo. Zalim te.

CroFed

pre 4 godine

Novak zaista je najbolji tenisač zadnjih 8-9 godina, i možda zaista kada je na 100% ga nitko ne može dobiti (osim "povampirenog" Wawrinke), no isto tako, ako nije posve fokusiran, događaju se razni neočekivani porazi, pauze, traženje "više sile". Tako da je i to razlog zašto nema najviše slamova, a možda ih nikad ni neće imati...

Bl

pre 4 godine

Neko napisa da je Đoković počeo pobjeđivati kada je Nadal prošao zenit ( nakon perioda 2005-2010), jer se povrijeđivao. Nadal je rođen 1986. godine, pa je 2010. imao 24 godine , a prošao zenit!!!??? Pa tad je bio na vrhu i u punoj snazi. Silne povrede su rezultat njegovog prežestokog načina igre, a danije tako igrao, pitanje je šta bi postigao. Od tada se viš puta povlačio zbog povreda i vraćao kao nov! Od 2010 do 2019. godine osvajao je gotovo svake godine RG i masu turnira na šljaci. Dakle, za šljaku nije prošao zenit????
Neko se upitao šta bi bilo da Đoković sad ima 38, a Federer 32. godine. Ko to zna? Možda bi se povukao ili bi imao Federerove GS, a možda i ne. O tome ne vrijedi razmišljati i polemisati.
Da li bi to trebali uvesti kategirije kao u boksu, ali i za starosnu dob i fizičku spremu? Glupost, naravno!
Uglavnom, po meni, insistiranje na Nadalovom "zenitu" i Federerovim godinama , a s ciljem obezvrijeđovanja Đokovićevih rezultata je, blago rečeno, nepošteno.

Logika

pre 4 godine

@milo A ko je Duci Simonovic pa da uzimamo njegovo misljenje u obzir?Sta je to on postigao pa da se ljudi ugledaju na njega?Po cemu je poznat?Novak Djokovic je jedan od najboljih tenisera na svetu!Nije lako biti najbolji u necemu ni u svom gradu a kamoli na planeti.Duci je neostvaren covek koji pokusavada postane poznat tako sto ce da prica lose o uspesnim ljudima.