Petak, 13.12.2019.

05:35

Luka Dončić je nezaustavljiv VIDEO

Dalas Meveriksi lako su savladali Detroit Pistonse 122:111 posle još jedne impresivne partije Luke Dončića.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Luka Donèiæ je nezaustavljiv VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

neopterecen

pre 4 godine

Ahahahaaahahaa!! Al si ga nalupao... znaci ako meni cale da john, ja cu da budem englez??? Al si ga lupuo brate mili. Luka rodjen u Slo, skolovao se u Slo, ziveo u Slo... a ti bi da svojatas? Uzas!

1843
Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!
(veljko, 13. decembar 2019 08:52)

Mirko

pre 4 godine

(Hrkljuš, 13. decembar 2019 19:23)

Nisu pričali o politici pa da spominju zid, nego su to rekli zbog Detroitove odbrane, to je bila suština priče i zato su se smejali. Da je bila tema stvarno o zidu prema Meksiku tu se niko ne bi smejao jer ta priča je baš tužna i niko se oko toga nebi ni radovao ni veselio, pa ni šalio.
I da - Šek se do kraja nije prestao da smeje.

Hrkljuš

pre 4 godine

Mirko, nije bio zid izpod koša, nego zid na granici izmedžu Sad i mexika. I onda se Šak uskoro zadavio. Detroitu jednom postavimo i coni ali so od oka 2 minuti primili od 77 2 triceni Set Jim ubacio jednu.

Mirko

pre 4 godine

Posle utakmice su Šek, Barkli i ekipa komentarisali brutalnu partiju Dončića i sve u superlativu, ali su potkačili i odbranu Detroita za koju su rekli da ne postoji, i da bi "trebalo da sazidaju zid ispred koša" - svi su krenuli da se smeju, čak je i meni bilo smešno, zaista, smejao sam se do kraja komentara na tu temu.
Imaju oni i te neke asocijacije na zid prema Meksiku, a igralo se u Meksiko sitiju, i te političke stvari, ali ovog puta je bilo čisto košarkaška fora i bila je baš dobra :)

Znači Detroit je svojom "odbranom" nekako doprineo rekordu, ali po meni to ništa ne umanjuje njegovo postignuće, nije on birao protiv koga će da igra, a ima i drugih slabih odbrana u NBA, pa će možda opet to ponoviti.
U prilog slabe odbrane je i to da je čak i Set Kari napravio 30 poena u istoj utakmici, što naravno niko ne spominje zbog Lukinog rekorda, ali u svakoj drugoj situaciji bio bi na naslovnoj strani vesti.

Marko

pre 4 godine

Za dobrim konjem se dize prasina , ala ljubomornih dusa u komentarima , lik je Slovenac doneo im zlato, gledajmo u svoje dvoriste , bravo Luka samo napred nek te zdravlje posluzi !!!!

ThePain

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!
(bskfan, 13. decembar 2019 05:46)

---

Ruku u vatru stavljam - da je ovo Jeremijin klon! :)

Ratko

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu. Jordan će ostati daleko iza ovog momka ukoliko ga zaobiđu povrede. Luka je kompletan igrač u oba smera i odbrana protiv njega ne postoji. Slično kao što nema odbrane od Durenta, e sada smo dobili poboljšanu verziju. Jordana nisu mogli na skok šut da brane koji je visinski niži a ovaj diže loptu još više, svaki šut Dončića je preko ruku bukvalno uz kontakt. On sa linije za tri poena ubacuje kao sa slobodnih bacanja. Mogu misliti kakva će mašina da bude narednih sezona. Onaj ko misli da on neće imati brojke u plej ofu i da će tu posustati je u opasnoj zabludi. Već sada na njemu igraju jaku odbranu u pokušaju da ga zaustave, a on iz noći u noć ubacuje kao na video igrici. Naravno on ne može baš sam da osvoji titulu, treba da se napravi adekvatan tim oko njega.

Stevan

pre 4 godine

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 13. decembar 2019 10:47)

Sto se ne sklanjaju Marjanovicu?
Ajde molim te decko- postoji nesto sto se zove TALENAT, VESTINA!!! I to te izdvaja od drugih, cini da oni prosto izgledaju lose.
Kad gledas meceve Majkla Dzordana, isto tako se cini kao da su mu se protovnici sklanjali. Ali u stvari nisu.
Vec je on bio toliko dobar da su oni izgledali kao amateri.
Ali to je ono srpsko sto imamo u svojim genima- ne mozemo da priznamo da je neko ko ne igra pod nasom zastavom dobar, pa to ti je. Ustvari, to ne vazi samo za sport. U svemu smo takvi. Ako nije doslo iz Srbije(ili Rusije), to mozes da okacis macku o rep.
A da neko isto ovo kaze za Noleta, kako su mu se u onom periodu kad je mleo sve zivo svi u stvari sklanjali i kako je to bio sou I podmestacina za siroke narodne mase, namesteni da njegovi sponzori uzmu ogromnu lovu i podele sa njim i organizatorima turnira, ti bi osuo drvlje i kamenje po njemu.

tocka

pre 4 godine

Lele sta im radi deckonja.
Dokaz da je hibrid uvek jaci od ovih sto se mnoze samo u svom selu. To su znali i komunisti i kralj.
Idemo Luka Jugoslavija.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАРКО - У праву си, одбрана скоро да се и не игра. Да игра против Радоњине Звезде која је играла јаку одбрану и 20 поена би му био "плафон".

Armata

pre 4 godine

Nemam nista protiv Slovenaca, ali Luka kao kosarkas sa Slovenijom nama apsolutno nikakve veze, za razliku od naprimer Dragica ili Lakovica. Prve kosarkaske korake koji su najvazniji ga je naucio otac, u Spaniji se razvio a u SAD su ga izbrusili do kraja. Srbi su mu dali etnicitet, Slovenci nacionalnost, ali kosarku su ga naucili tata Sasa, Real Madrid i Dalas Maveriksi.

Globtroter

pre 4 godine

Opet se iživljava na raspad ekipama, a kada je bitno nema ga nigde. Tako je bilo na svim bitnim takmičenjima do sada (Evrolige i Evropsko prvenstvo).

Nešto mi govori da će biti znatno lošiji u plejofu, a da će npr. Jokara opet da se razgoropadi.

Ovo što sada prikazuje može da bude impresivno ljudima koji vole košarku bez odbrane. Podgledajte snimak i videćete da se igra lagano kao na treningu.

Zanimljiv je jedan komentar u kome piše da je sam doneo Sloveniji zlato, a dečko se nije video ni protvi nas u finalu ni protiv Španaca u polufinalu. Dragić i Prepelič su doneli zlato.

Petar

pre 4 godine

Ljudi, dzabe se prepirete da li je Srbin ili Slovenac, kada mogu da garantujem da će do kraja karijere odigrati na jednom, maksimalno dva prvenstva. Pogotovo sto sigurno nece dolaziti da igra prozore pa se samim tim slovenija nece ni kvalifikovati nigde vise.

Walt

pre 4 godine

Ova utakmica je obična parodija,igrali u Meksiku pa ko vele da zabave narod igrom bez odbrane. Ovom malom je svako ko je igrao odbranu pokazao gde mu je mesto,takve utakmice uglavnom završi sa mizernim procentom šuta i porazom.

q

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča. 
O tome čemo pričati unucima. 
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe. 
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:20)

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Nas je Dragic ubio u pojam, Luka je tek dodao koliko treba.

jsx

pre 4 godine

Je l' mora pola komentara da bude kako nije bolji od Dzordana (gle cuda, covek nije osvojio 6 prstenova sa 20 godina) i da li je Srbin?
A maestralna partija zaista, skoro 60% iz igre, ili znacajnije 1.4 poena po sutu (kao da je davao 70% za 2) .
Inace, sto se Dalasa tice rekao bih da ni ostatak ekipe nije los, Hardavej je prilicno zanimljiv, Set Kari isto sasvim korektan, Porzingis... Zanimljivo ih je gledati, mozda dodju do prstena u buducnosti.

kobrakai

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Na evropskom je bio Dragić daleko najbolji igrač Slovenije. U finalu Dončić nije ni igrao skoro celo drugo poluvreme (povreda).

Sale

pre 4 godine

Obožavam, da čitam komentare na B92, divim se svim sportskim fanovima koji iskreno kometarišu recimo Dončića. Srbin sam, živim u Sloveniji i od prve trojke u Realu pratim njega i nema dileme i neosporna činjenica je da mali zaslužuje da se ga u talentu i prvi NBA koracima poređuje sa največima u tom sportu....ali ipak poređivanje sa bilo čim drugim je potpuno neozbiljno. Po mom mišljenju...MJ je jedan jedini i težko če se takav ponovo stvoriti...ne zato što netko neče dostiči njegovih brojeva, titula....nego zato što nikad nitko neče moči za ovaj sport u paketu uraditi kao što je za basket uradijo on, za tenis RF (mada ga jako nevolim), Tiger Woods za golf...i tako dalje... Potrebno je znati, da MJ i danas zarađuje više od "basketa" nego bilo koji aktivni košarkaš...mislim da to nije slučajno!

Al da je LD77 danas pokido....jeste i naklon do poda, mali u basketu radi ono što nitko nije vidijo do sad...al, nije još paket :)

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.
(vuk, 13. decembar 2019 07:08)

Bog nam se sveti zbog bezboznistva u doba komunizma, u koji i danas pre verujemo nego u Boga.

Dr. Arsla

pre 4 godine

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.
(There can be only one, 13. decembar 2019 09:16) # Link komentara

Odličan 5 , nema se šta dodati ni oduzeti, veliki je Luka potencijal, ali ga tako "olako" porediti sa MJ-om je baš rano...

drvobradi

pre 4 godine

@malo
Drazen da igra danas, bio bi isti igrac kao Luka, verovatno poenterski efikasniji ali sa manje skokova. Da si ga gledao znao bi.

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao i kao sto uvek pricam,nikakve statistike i ostale stvari nisu bitne vec samo ono sto se desava u trenutku evo Doncic je vec sada najbolji ikada,kao sto je bio Mbape u komentarima posle svetskog :)) Sad da se pojavi neko ko ce da na 20 uzastopnih utakmica da postigne het trik vec ce biti najbolji ikada...Zamislite da trenutno gledaju Brajanta kada je na 9 uzastopnih postizao 40+ sta bi pisali,sve je stvar trenutka vec kad zaredjas par losih partija zaborave sta je bilo juce,tako danas sve funkcionise. @bskfan da ne bi dobio gomilu minusa,poceo da koristi Doncica u svakoj recenici. A taj Luka Doncic sam izjavi "its a litle bit to much stats,cant compared nobody to Jordan" Doncic sam kaze ko je najbolji i zna u kakvoj eri statistike igra. Tako da svaka cast momku. 40togodisnji Jordan je postizao 40+ na marionu,kidu,teriju,pobedjivao jake Dirkove mavse i pedjine kingse ljude koji su isprasili u poznim godinama superstar lebronov majami i to u defanzivnoj eri,toliko o tome. 1998 Dzabar je bio mnogo iznad MJa staristicki i nista :))

Dado

pre 4 godine

Vojvoda Momčilo@ pročitaj koju knjigu o geografiji, pa nakon toga možda nečeš pisati neistine. To, da Slovenija nije Balkan tvrde samo kompleksirani ultra desničari u Sloveniji, koji su srečom u velikoj manjini (znam sam pošto sam rodjen u Sloveniji a poreklom sam Srbin). I geografski i politički Slovenija ili barem deo Slovenije pripada Balkanu, kao što isto tako pripada ili može pripadati srednjoj Evropi i istorijski, politički pa i geografski. Isto tako se može reči recimo za Vojvodinu. Te stvari nikad nisu crno-bele, pogotovu za zemlje koje su "na rubu", dakle koje graniče, tako da su te priče "Slovenije jeste/Slovenije nije Balkan" jedno obično pojednostavljanje, kojeg se obično služe kompleksirani desničari, kao što sam več napisao.

KING

pre 4 godine

Ljudi jeste nerealno ali samp jedna povreda i toliko. Forsiranje mu nece doneti nista. Eto gde je GSW nema ih na mapi nigde. Jeda povreda druga pa pitanje ie da li ce se vratiti na stari kosarkasi nivo. Najveca zal mi je za Rouza to je bilo nesto najlepse sto sam gledao. Te promene i brzina driblanja zbog krosovera je dala akcenat na kolena koja nisu mogla da podnesu i eto. Zato kazem ljudi misle jedna dve godine i MVP a treba da jede jos. Da me ne shvatite pogresno samo sam realan. Glupo je uporedjivati Letece Visocanstvo sa bilo kim a ne sa Doncicem. Odbrana tada i sada su nebo i zemlja. Ovo je "pogledas me i faul by Harden liga" hvala lepo i sportski pozdrav.

...

pre 4 godine

Gledam ove cifre, statistiku... to vise nista ne znaci i nema vrednost. Devalvacija.
Za 20 godina ce igraci postizati 100+ poena.

I naravno da ne bi mogao da i igra u eri kad je SFRJ vladala. Danilovic, Kukoc, Djordjevic, Petrovic, Paspalj... Umesto koga? Ako nam je trebao suter, pa imali smo Nebojsu Ilica. Ako nam je trebao visoki plej, doduse on je kasnije dosao, imali smo Bodirogu. Itd, itd...

Ispada da je on nas najbolji kosarkas ikada... u eri hiperprodukcije i potrosnje, brzo dolazi do prezasicenja. Kazem, ni njegovih 40p uskoro nece biti dovoljno.

There can be only one

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.
(Goran, 13. decembar 2019 07:52)

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.

vince carter

pre 4 godine

@B for kids Kukoc je igrao sa Jordanom i pipenom i rodmanom koji uhvati vecinu skokova,kakve se to statistika ocekuje od Kukoca? Porede ljudi neuporedivo,igru u otvorenom prostoru sa defanzivnom erom,kakav bre crni Vucevic,on je pokazatelj ko sve all star danas,lik se ne sastavlja kad god igra za Crnogorce,Radja je igrao dobro u Nba,njegova odluka da ode,imao sut za 3 i sut spolja ali tada se trazila igra u reketu i odbrana na centrima. Manu Ginobili je doktor kosarke za 70% igraca koji imaju bolju statistiku od njega,jer covek je igrao u sistemu Spursa gde se igra timske. Kao lider tima covek je rasolovao Amere 2004te. Skoro kad je izaso onaj highlight divca gde su videli njegove poteze,ovde pisali hvalospeve,dakle sve je stvar trenutka.

Oxi

pre 4 godine

Srbin sa Kosmeta koji je rodjen 99-te kad su Ameri bombardovali Srbiju i oteli svetu zemlju, predstavlja drzavu koja ima zajednicko ime za sve Slovene i zastavu koja je kao ruska, danas rusi simbol americke dominacije u svetu 90-ih, NBA kosarku i Majkla Dzrdana. Ovde je malo i Bog umesao svoje i stvorio jedno veliko cudo Luku Doncica, pre njega su svi bili ubedjeni da se vise nece roditi ni Afroamerikanac bolji od Dzordana, a rodio se Evropljanin, i to na zaprepascenje Zapada, Sloven i Srbin.

el Chapo

pre 4 godine

Odakle ideje da je dončić hteo igrati za srbiju?
ja sam iz slovenije i nikad nisam to čuo.

koliko znam su ga hteli španci ubediti da igra za njih (i to par godina) ali on nihje hteo. za srbiju nikad nisam čuo da razmišlja o tome (samo u vašim medijima je pisalo).

tako da ne znam za čim žalite.

Marko

pre 4 godine

Luka je Slovenac koliko je i Srbin, a i Spanac. U genima m je srpski bezobrazluk, slovenacka disciplina i spanska radna etika (u Realu je dobio sansu jos sa 16. godina i oni su ga oblikovali kao igraca).

JPR24

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)

Koji mi !? Tebe neko tera !? Ne. A mi koji volimo ovaj sport, nama ne smeta, ne brojimo krvna zrnca, već gledamo ucinak odličnog igrača.

sloga

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...(kobster, 13. decembar 2019 08:23)Jeste jedan od najboljih evropskih košarka, ali zlato Sloveniji na EP je doneo Dragić, koji je odigrao fantastično u finalu. Dončić je bio prilično loš u finalu.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:25)

Ako iole dobro poznajem geografiju, Slovenija ne pripada Balkanu.

Da se ne ljubimo

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)prati cela planeta pa što ne bi i mi.....

KAZNA KRU

pre 4 godine

Neverovatan propust KSS-a da tako olako prepusti Dončića Slovencima iako mu je otac poznati srpski košarkaš, a

isto bi se moglo reći i za Dragića i brojne druge Srbe razasute po tuđim selekcijama, jednostavno ne treba drugima poklanjati ništa svoje, čak i kad od toga ne biste imali neke naročite koristi.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

За почетак, да би био већи играч од Џордана мора да осваја титуле и да буде играч одлуке, а не кажем да неће. Мада, шта је уопште дефиниција "највећи свих времена", шта је потребно да би неко то био?

kobster

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...

veljko

pre 4 godine

Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!

Basketball for kids

pre 4 godine

el su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Naravno da je sujeta.Danasnja reprezentacija Jugoslavije bila bi bolja reprezentacija od ondasnje reprezentacije.Od ondasnje ex Yu reprezentavcije jedino bi Drazen Petrovic mogao da bude starter u prvoj petorki.Centri Jokic,Vucevic,Nurkic su bolji od Divca,Radje i Vrankovica,Doncic je bolji od Kukoca.Pomenuti igraci imaju NBA karijeru i brojke kakve oni pre nisu imali nini blizu.Teodosic kad je zdrav nije losiji od Djordjevica,dva Bogdanovica sa naglaskom na Bojana rasturaju. Bjelica,Dragic,Marjanovic,Zubac,Hezonja,Musa,Zizic ostvaruju zapazene rezultate u NBA,zapazenije od recimo Paspalja koje je on imao.Da ne pominjem exYu igrace po Evropi na celu sa Miroticem.Jedino Drazen Petrovic bi imao mesta u danasnjoj prvoj petorki neke zamisljene jugoslovenske reprezentacije.

Goran

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.

vuk

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.

Gajetano

pre 4 godine

"Slovenački košarkaš je ostvario osmi dabl-dabl ove sezone po čemu je lider NBA lige sa po dva više od Lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka.
Dončić je postigao 41 poen (14/24 iz igre, 6/13 trojke) uz 12 skokova i 11 asistencija za 16. pobedu Meveriksa."

Cek bre, ako je ovako onda nije dabl-dabl nego tripl-dabl. I to sa 41 poenom! Decko ubija i stvarno steta sto je Slovenac, a ne npr. Srbin sto mu je takodje bila realna opcija. Bravo Majstore!

Pozdrav,

KLIPAN

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.

KLIPAN

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča.
O tome čemo pričati unucima.
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe.
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.

ušata kolinda

pre 4 godine

Nekoliko sedmica unazad neko reče, da Luka postiže puno poena protiv odbrambeno loših ekipa i da čemo videt kako če proči protiv Detroita koji gaji jaku odbranu.
E pa majstori neznalice, komentarišite dalje?

bskfan

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!

KLIPAN

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.

bskfan

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!

kobster

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...

JPR24

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)

Koji mi !? Tebe neko tera !? Ne. A mi koji volimo ovaj sport, nama ne smeta, ne brojimo krvna zrnca, već gledamo ucinak odličnog igrača.

Da se ne ljubimo

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)prati cela planeta pa što ne bi i mi.....

KLIPAN

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča.
O tome čemo pričati unucima.
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe.
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.

ušata kolinda

pre 4 godine

Nekoliko sedmica unazad neko reče, da Luka postiže puno poena protiv odbrambeno loših ekipa i da čemo videt kako če proči protiv Detroita koji gaji jaku odbranu.
E pa majstori neznalice, komentarišite dalje?

There can be only one

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.
(Goran, 13. decembar 2019 07:52)

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.

vuk

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.

Dr. Arsla

pre 4 godine

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.
(There can be only one, 13. decembar 2019 09:16) # Link komentara

Odličan 5 , nema se šta dodati ni oduzeti, veliki je Luka potencijal, ali ga tako "olako" porediti sa MJ-om je baš rano...

el Chapo

pre 4 godine

Odakle ideje da je dončić hteo igrati za srbiju?
ja sam iz slovenije i nikad nisam to čuo.

koliko znam su ga hteli španci ubediti da igra za njih (i to par godina) ali on nihje hteo. za srbiju nikad nisam čuo da razmišlja o tome (samo u vašim medijima je pisalo).

tako da ne znam za čim žalite.

sloga

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...(kobster, 13. decembar 2019 08:23)Jeste jedan od najboljih evropskih košarka, ali zlato Sloveniji na EP je doneo Dragić, koji je odigrao fantastično u finalu. Dončić je bio prilično loš u finalu.

Basketball for kids

pre 4 godine

el su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Naravno da je sujeta.Danasnja reprezentacija Jugoslavije bila bi bolja reprezentacija od ondasnje reprezentacije.Od ondasnje ex Yu reprezentavcije jedino bi Drazen Petrovic mogao da bude starter u prvoj petorki.Centri Jokic,Vucevic,Nurkic su bolji od Divca,Radje i Vrankovica,Doncic je bolji od Kukoca.Pomenuti igraci imaju NBA karijeru i brojke kakve oni pre nisu imali nini blizu.Teodosic kad je zdrav nije losiji od Djordjevica,dva Bogdanovica sa naglaskom na Bojana rasturaju. Bjelica,Dragic,Marjanovic,Zubac,Hezonja,Musa,Zizic ostvaruju zapazene rezultate u NBA,zapazenije od recimo Paspalja koje je on imao.Da ne pominjem exYu igrace po Evropi na celu sa Miroticem.Jedino Drazen Petrovic bi imao mesta u danasnjoj prvoj petorki neke zamisljene jugoslovenske reprezentacije.

Gajetano

pre 4 godine

"Slovenački košarkaš je ostvario osmi dabl-dabl ove sezone po čemu je lider NBA lige sa po dva više od Lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka.
Dončić je postigao 41 poen (14/24 iz igre, 6/13 trojke) uz 12 skokova i 11 asistencija za 16. pobedu Meveriksa."

Cek bre, ako je ovako onda nije dabl-dabl nego tripl-dabl. I to sa 41 poenom! Decko ubija i stvarno steta sto je Slovenac, a ne npr. Srbin sto mu je takodje bila realna opcija. Bravo Majstore!

Pozdrav,

Stevan

pre 4 godine

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 13. decembar 2019 10:47)

Sto se ne sklanjaju Marjanovicu?
Ajde molim te decko- postoji nesto sto se zove TALENAT, VESTINA!!! I to te izdvaja od drugih, cini da oni prosto izgledaju lose.
Kad gledas meceve Majkla Dzordana, isto tako se cini kao da su mu se protovnici sklanjali. Ali u stvari nisu.
Vec je on bio toliko dobar da su oni izgledali kao amateri.
Ali to je ono srpsko sto imamo u svojim genima- ne mozemo da priznamo da je neko ko ne igra pod nasom zastavom dobar, pa to ti je. Ustvari, to ne vazi samo za sport. U svemu smo takvi. Ako nije doslo iz Srbije(ili Rusije), to mozes da okacis macku o rep.
A da neko isto ovo kaze za Noleta, kako su mu se u onom periodu kad je mleo sve zivo svi u stvari sklanjali i kako je to bio sou I podmestacina za siroke narodne mase, namesteni da njegovi sponzori uzmu ogromnu lovu i podele sa njim i organizatorima turnira, ti bi osuo drvlje i kamenje po njemu.

jsx

pre 4 godine

Je l' mora pola komentara da bude kako nije bolji od Dzordana (gle cuda, covek nije osvojio 6 prstenova sa 20 godina) i da li je Srbin?
A maestralna partija zaista, skoro 60% iz igre, ili znacajnije 1.4 poena po sutu (kao da je davao 70% za 2) .
Inace, sto se Dalasa tice rekao bih da ni ostatak ekipe nije los, Hardavej je prilicno zanimljiv, Set Kari isto sasvim korektan, Porzingis... Zanimljivo ih je gledati, mozda dodju do prstena u buducnosti.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.
(vuk, 13. decembar 2019 07:08)

Bog nam se sveti zbog bezboznistva u doba komunizma, u koji i danas pre verujemo nego u Boga.

Sale

pre 4 godine

Obožavam, da čitam komentare na B92, divim se svim sportskim fanovima koji iskreno kometarišu recimo Dončića. Srbin sam, živim u Sloveniji i od prve trojke u Realu pratim njega i nema dileme i neosporna činjenica je da mali zaslužuje da se ga u talentu i prvi NBA koracima poređuje sa največima u tom sportu....ali ipak poređivanje sa bilo čim drugim je potpuno neozbiljno. Po mom mišljenju...MJ je jedan jedini i težko če se takav ponovo stvoriti...ne zato što netko neče dostiči njegovih brojeva, titula....nego zato što nikad nitko neče moči za ovaj sport u paketu uraditi kao što je za basket uradijo on, za tenis RF (mada ga jako nevolim), Tiger Woods za golf...i tako dalje... Potrebno je znati, da MJ i danas zarađuje više od "basketa" nego bilo koji aktivni košarkaš...mislim da to nije slučajno!

Al da je LD77 danas pokido....jeste i naklon do poda, mali u basketu radi ono što nitko nije vidijo do sad...al, nije još paket :)

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Nas je Dragic ubio u pojam, Luka je tek dodao koliko treba.

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao i kao sto uvek pricam,nikakve statistike i ostale stvari nisu bitne vec samo ono sto se desava u trenutku evo Doncic je vec sada najbolji ikada,kao sto je bio Mbape u komentarima posle svetskog :)) Sad da se pojavi neko ko ce da na 20 uzastopnih utakmica da postigne het trik vec ce biti najbolji ikada...Zamislite da trenutno gledaju Brajanta kada je na 9 uzastopnih postizao 40+ sta bi pisali,sve je stvar trenutka vec kad zaredjas par losih partija zaborave sta je bilo juce,tako danas sve funkcionise. @bskfan da ne bi dobio gomilu minusa,poceo da koristi Doncica u svakoj recenici. A taj Luka Doncic sam izjavi "its a litle bit to much stats,cant compared nobody to Jordan" Doncic sam kaze ko je najbolji i zna u kakvoj eri statistike igra. Tako da svaka cast momku. 40togodisnji Jordan je postizao 40+ na marionu,kidu,teriju,pobedjivao jake Dirkove mavse i pedjine kingse ljude koji su isprasili u poznim godinama superstar lebronov majami i to u defanzivnoj eri,toliko o tome. 1998 Dzabar je bio mnogo iznad MJa staristicki i nista :))

KING

pre 4 godine

Ljudi jeste nerealno ali samp jedna povreda i toliko. Forsiranje mu nece doneti nista. Eto gde je GSW nema ih na mapi nigde. Jeda povreda druga pa pitanje ie da li ce se vratiti na stari kosarkasi nivo. Najveca zal mi je za Rouza to je bilo nesto najlepse sto sam gledao. Te promene i brzina driblanja zbog krosovera je dala akcenat na kolena koja nisu mogla da podnesu i eto. Zato kazem ljudi misle jedna dve godine i MVP a treba da jede jos. Da me ne shvatite pogresno samo sam realan. Glupo je uporedjivati Letece Visocanstvo sa bilo kim a ne sa Doncicem. Odbrana tada i sada su nebo i zemlja. Ovo je "pogledas me i faul by Harden liga" hvala lepo i sportski pozdrav.

Marko

pre 4 godine

Luka je Slovenac koliko je i Srbin, a i Spanac. U genima m je srpski bezobrazluk, slovenacka disciplina i spanska radna etika (u Realu je dobio sansu jos sa 16. godina i oni su ga oblikovali kao igraca).

vince carter

pre 4 godine

@B for kids Kukoc je igrao sa Jordanom i pipenom i rodmanom koji uhvati vecinu skokova,kakve se to statistika ocekuje od Kukoca? Porede ljudi neuporedivo,igru u otvorenom prostoru sa defanzivnom erom,kakav bre crni Vucevic,on je pokazatelj ko sve all star danas,lik se ne sastavlja kad god igra za Crnogorce,Radja je igrao dobro u Nba,njegova odluka da ode,imao sut za 3 i sut spolja ali tada se trazila igra u reketu i odbrana na centrima. Manu Ginobili je doktor kosarke za 70% igraca koji imaju bolju statistiku od njega,jer covek je igrao u sistemu Spursa gde se igra timske. Kao lider tima covek je rasolovao Amere 2004te. Skoro kad je izaso onaj highlight divca gde su videli njegove poteze,ovde pisali hvalospeve,dakle sve je stvar trenutka.

Dado

pre 4 godine

Vojvoda Momčilo@ pročitaj koju knjigu o geografiji, pa nakon toga možda nečeš pisati neistine. To, da Slovenija nije Balkan tvrde samo kompleksirani ultra desničari u Sloveniji, koji su srečom u velikoj manjini (znam sam pošto sam rodjen u Sloveniji a poreklom sam Srbin). I geografski i politički Slovenija ili barem deo Slovenije pripada Balkanu, kao što isto tako pripada ili može pripadati srednjoj Evropi i istorijski, politički pa i geografski. Isto tako se može reči recimo za Vojvodinu. Te stvari nikad nisu crno-bele, pogotovu za zemlje koje su "na rubu", dakle koje graniče, tako da su te priče "Slovenije jeste/Slovenije nije Balkan" jedno obično pojednostavljanje, kojeg se obično služe kompleksirani desničari, kao što sam več napisao.

kobrakai

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Na evropskom je bio Dragić daleko najbolji igrač Slovenije. U finalu Dončić nije ni igrao skoro celo drugo poluvreme (povreda).

Ratko

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu. Jordan će ostati daleko iza ovog momka ukoliko ga zaobiđu povrede. Luka je kompletan igrač u oba smera i odbrana protiv njega ne postoji. Slično kao što nema odbrane od Durenta, e sada smo dobili poboljšanu verziju. Jordana nisu mogli na skok šut da brane koji je visinski niži a ovaj diže loptu još više, svaki šut Dončića je preko ruku bukvalno uz kontakt. On sa linije za tri poena ubacuje kao sa slobodnih bacanja. Mogu misliti kakva će mašina da bude narednih sezona. Onaj ko misli da on neće imati brojke u plej ofu i da će tu posustati je u opasnoj zabludi. Već sada na njemu igraju jaku odbranu u pokušaju da ga zaustave, a on iz noći u noć ubacuje kao na video igrici. Naravno on ne može baš sam da osvoji titulu, treba da se napravi adekvatan tim oko njega.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

За почетак, да би био већи играч од Џордана мора да осваја титуле и да буде играч одлуке, а не кажем да неће. Мада, шта је уопште дефиниција "највећи свих времена", шта је потребно да би неко то био?

KAZNA KRU

pre 4 godine

Neverovatan propust KSS-a da tako olako prepusti Dončića Slovencima iako mu je otac poznati srpski košarkaš, a

isto bi se moglo reći i za Dragića i brojne druge Srbe razasute po tuđim selekcijama, jednostavno ne treba drugima poklanjati ništa svoje, čak i kad od toga ne biste imali neke naročite koristi.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:25)

Ako iole dobro poznajem geografiju, Slovenija ne pripada Balkanu.

veljko

pre 4 godine

Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!

Oxi

pre 4 godine

Srbin sa Kosmeta koji je rodjen 99-te kad su Ameri bombardovali Srbiju i oteli svetu zemlju, predstavlja drzavu koja ima zajednicko ime za sve Slovene i zastavu koja je kao ruska, danas rusi simbol americke dominacije u svetu 90-ih, NBA kosarku i Majkla Dzrdana. Ovde je malo i Bog umesao svoje i stvorio jedno veliko cudo Luku Doncica, pre njega su svi bili ubedjeni da se vise nece roditi ni Afroamerikanac bolji od Dzordana, a rodio se Evropljanin, i to na zaprepascenje Zapada, Sloven i Srbin.

Globtroter

pre 4 godine

Opet se iživljava na raspad ekipama, a kada je bitno nema ga nigde. Tako je bilo na svim bitnim takmičenjima do sada (Evrolige i Evropsko prvenstvo).

Nešto mi govori da će biti znatno lošiji u plejofu, a da će npr. Jokara opet da se razgoropadi.

Ovo što sada prikazuje može da bude impresivno ljudima koji vole košarku bez odbrane. Podgledajte snimak i videćete da se igra lagano kao na treningu.

Zanimljiv je jedan komentar u kome piše da je sam doneo Sloveniji zlato, a dečko se nije video ni protvi nas u finalu ni protiv Španaca u polufinalu. Dragić i Prepelič su doneli zlato.

tocka

pre 4 godine

Lele sta im radi deckonja.
Dokaz da je hibrid uvek jaci od ovih sto se mnoze samo u svom selu. To su znali i komunisti i kralj.
Idemo Luka Jugoslavija.

Goran

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.

drvobradi

pre 4 godine

@malo
Drazen da igra danas, bio bi isti igrac kao Luka, verovatno poenterski efikasniji ali sa manje skokova. Da si ga gledao znao bi.

...

pre 4 godine

Gledam ove cifre, statistiku... to vise nista ne znaci i nema vrednost. Devalvacija.
Za 20 godina ce igraci postizati 100+ poena.

I naravno da ne bi mogao da i igra u eri kad je SFRJ vladala. Danilovic, Kukoc, Djordjevic, Petrovic, Paspalj... Umesto koga? Ako nam je trebao suter, pa imali smo Nebojsu Ilica. Ako nam je trebao visoki plej, doduse on je kasnije dosao, imali smo Bodirogu. Itd, itd...

Ispada da je on nas najbolji kosarkas ikada... u eri hiperprodukcije i potrosnje, brzo dolazi do prezasicenja. Kazem, ni njegovih 40p uskoro nece biti dovoljno.

Marko

pre 4 godine

Za dobrim konjem se dize prasina , ala ljubomornih dusa u komentarima , lik je Slovenac doneo im zlato, gledajmo u svoje dvoriste , bravo Luka samo napred nek te zdravlje posluzi !!!!

Walt

pre 4 godine

Ova utakmica je obična parodija,igrali u Meksiku pa ko vele da zabave narod igrom bez odbrane. Ovom malom je svako ko je igrao odbranu pokazao gde mu je mesto,takve utakmice uglavnom završi sa mizernim procentom šuta i porazom.

q

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča. 
O tome čemo pričati unucima. 
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe. 
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:20)

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.

Armata

pre 4 godine

Nemam nista protiv Slovenaca, ali Luka kao kosarkas sa Slovenijom nama apsolutno nikakve veze, za razliku od naprimer Dragica ili Lakovica. Prve kosarkaske korake koji su najvazniji ga je naucio otac, u Spaniji se razvio a u SAD su ga izbrusili do kraja. Srbi su mu dali etnicitet, Slovenci nacionalnost, ali kosarku su ga naucili tata Sasa, Real Madrid i Dalas Maveriksi.

Petar

pre 4 godine

Ljudi, dzabe se prepirete da li je Srbin ili Slovenac, kada mogu da garantujem da će do kraja karijere odigrati na jednom, maksimalno dva prvenstva. Pogotovo sto sigurno nece dolaziti da igra prozore pa se samim tim slovenija nece ni kvalifikovati nigde vise.

ThePain

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!
(bskfan, 13. decembar 2019 05:46)

---

Ruku u vatru stavljam - da je ovo Jeremijin klon! :)

Mirko

pre 4 godine

Posle utakmice su Šek, Barkli i ekipa komentarisali brutalnu partiju Dončića i sve u superlativu, ali su potkačili i odbranu Detroita za koju su rekli da ne postoji, i da bi "trebalo da sazidaju zid ispred koša" - svi su krenuli da se smeju, čak je i meni bilo smešno, zaista, smejao sam se do kraja komentara na tu temu.
Imaju oni i te neke asocijacije na zid prema Meksiku, a igralo se u Meksiko sitiju, i te političke stvari, ali ovog puta je bilo čisto košarkaška fora i bila je baš dobra :)

Znači Detroit je svojom "odbranom" nekako doprineo rekordu, ali po meni to ništa ne umanjuje njegovo postignuće, nije on birao protiv koga će da igra, a ima i drugih slabih odbrana u NBA, pa će možda opet to ponoviti.
U prilog slabe odbrane je i to da je čak i Set Kari napravio 30 poena u istoj utakmici, što naravno niko ne spominje zbog Lukinog rekorda, ali u svakoj drugoj situaciji bio bi na naslovnoj strani vesti.

neopterecen

pre 4 godine

Ahahahaaahahaa!! Al si ga nalupao... znaci ako meni cale da john, ja cu da budem englez??? Al si ga lupuo brate mili. Luka rodjen u Slo, skolovao se u Slo, ziveo u Slo... a ti bi da svojatas? Uzas!

1843
Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!
(veljko, 13. decembar 2019 08:52)

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАРКО - У праву си, одбрана скоро да се и не игра. Да игра против Радоњине Звезде која је играла јаку одбрану и 20 поена би му био "плафон".

Mirko

pre 4 godine

(Hrkljuš, 13. decembar 2019 19:23)

Nisu pričali o politici pa da spominju zid, nego su to rekli zbog Detroitove odbrane, to je bila suština priče i zato su se smejali. Da je bila tema stvarno o zidu prema Meksiku tu se niko ne bi smejao jer ta priča je baš tužna i niko se oko toga nebi ni radovao ni veselio, pa ni šalio.
I da - Šek se do kraja nije prestao da smeje.

Hrkljuš

pre 4 godine

Mirko, nije bio zid izpod koša, nego zid na granici izmedžu Sad i mexika. I onda se Šak uskoro zadavio. Detroitu jednom postavimo i coni ali so od oka 2 minuti primili od 77 2 triceni Set Jim ubacio jednu.

bskfan

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!

veljko

pre 4 godine

Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!

Basketball for kids

pre 4 godine

el su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Naravno da je sujeta.Danasnja reprezentacija Jugoslavije bila bi bolja reprezentacija od ondasnje reprezentacije.Od ondasnje ex Yu reprezentavcije jedino bi Drazen Petrovic mogao da bude starter u prvoj petorki.Centri Jokic,Vucevic,Nurkic su bolji od Divca,Radje i Vrankovica,Doncic je bolji od Kukoca.Pomenuti igraci imaju NBA karijeru i brojke kakve oni pre nisu imali nini blizu.Teodosic kad je zdrav nije losiji od Djordjevica,dva Bogdanovica sa naglaskom na Bojana rasturaju. Bjelica,Dragic,Marjanovic,Zubac,Hezonja,Musa,Zizic ostvaruju zapazene rezultate u NBA,zapazenije od recimo Paspalja koje je on imao.Da ne pominjem exYu igrace po Evropi na celu sa Miroticem.Jedino Drazen Petrovic bi imao mesta u danasnjoj prvoj petorki neke zamisljene jugoslovenske reprezentacije.

Goran

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.

Armata

pre 4 godine

Nemam nista protiv Slovenaca, ali Luka kao kosarkas sa Slovenijom nama apsolutno nikakve veze, za razliku od naprimer Dragica ili Lakovica. Prve kosarkaske korake koji su najvazniji ga je naucio otac, u Spaniji se razvio a u SAD su ga izbrusili do kraja. Srbi su mu dali etnicitet, Slovenci nacionalnost, ali kosarku su ga naucili tata Sasa, Real Madrid i Dalas Maveriksi.

KAZNA KRU

pre 4 godine

Neverovatan propust KSS-a da tako olako prepusti Dončića Slovencima iako mu je otac poznati srpski košarkaš, a

isto bi se moglo reći i za Dragića i brojne druge Srbe razasute po tuđim selekcijama, jednostavno ne treba drugima poklanjati ništa svoje, čak i kad od toga ne biste imali neke naročite koristi.

q

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča. 
O tome čemo pričati unucima. 
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe. 
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:20)

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.

Oxi

pre 4 godine

Srbin sa Kosmeta koji je rodjen 99-te kad su Ameri bombardovali Srbiju i oteli svetu zemlju, predstavlja drzavu koja ima zajednicko ime za sve Slovene i zastavu koja je kao ruska, danas rusi simbol americke dominacije u svetu 90-ih, NBA kosarku i Majkla Dzrdana. Ovde je malo i Bog umesao svoje i stvorio jedno veliko cudo Luku Doncica, pre njega su svi bili ubedjeni da se vise nece roditi ni Afroamerikanac bolji od Dzordana, a rodio se Evropljanin, i to na zaprepascenje Zapada, Sloven i Srbin.

kobster

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.
(KLIPAN, 13. decembar 2019 06:25)

Ako iole dobro poznajem geografiju, Slovenija ne pripada Balkanu.

Globtroter

pre 4 godine

Opet se iživljava na raspad ekipama, a kada je bitno nema ga nigde. Tako je bilo na svim bitnim takmičenjima do sada (Evrolige i Evropsko prvenstvo).

Nešto mi govori da će biti znatno lošiji u plejofu, a da će npr. Jokara opet da se razgoropadi.

Ovo što sada prikazuje može da bude impresivno ljudima koji vole košarku bez odbrane. Podgledajte snimak i videćete da se igra lagano kao na treningu.

Zanimljiv je jedan komentar u kome piše da je sam doneo Sloveniji zlato, a dečko se nije video ni protvi nas u finalu ni protiv Španaca u polufinalu. Dragić i Prepelič su doneli zlato.

vuk

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.

Walt

pre 4 godine

Ova utakmica je obična parodija,igrali u Meksiku pa ko vele da zabave narod igrom bez odbrane. Ovom malom je svako ko je igrao odbranu pokazao gde mu je mesto,takve utakmice uglavnom završi sa mizernim procentom šuta i porazom.

...

pre 4 godine

Gledam ove cifre, statistiku... to vise nista ne znaci i nema vrednost. Devalvacija.
Za 20 godina ce igraci postizati 100+ poena.

I naravno da ne bi mogao da i igra u eri kad je SFRJ vladala. Danilovic, Kukoc, Djordjevic, Petrovic, Paspalj... Umesto koga? Ako nam je trebao suter, pa imali smo Nebojsu Ilica. Ako nam je trebao visoki plej, doduse on je kasnije dosao, imali smo Bodirogu. Itd, itd...

Ispada da je on nas najbolji kosarkas ikada... u eri hiperprodukcije i potrosnje, brzo dolazi do prezasicenja. Kazem, ni njegovih 40p uskoro nece biti dovoljno.

Petar

pre 4 godine

Ljudi, dzabe se prepirete da li je Srbin ili Slovenac, kada mogu da garantujem da će do kraja karijere odigrati na jednom, maksimalno dva prvenstva. Pogotovo sto sigurno nece dolaziti da igra prozore pa se samim tim slovenija nece ni kvalifikovati nigde vise.

KLIPAN

pre 4 godine

Slovenac-globalna zvezda najviše kategorije.
Ja sam iz Slovenije, i ako bi mi to netko rekao prije 5-6 godina, da če Slovenija imati takvu svetsku zvezdu, umro bi od smeha.
Pa nemojte sada o tome, da je Srbin itd., jer nije.
On je jednostavno-naš, od svih. Volimo ga svi, posebno ga volim zbog toga, jer se jedan "balkanac"-Slovenac, sprda sa Amerima u njihovoj dnevnoj sobi.
Čudo.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

👍 МАРКО - У праву си, одбрана скоро да се и не игра. Да игра против Радоњине Звезде која је играла јаку одбрану и 20 поена би му био "плафон".

KLIPAN

pre 4 godine

Živimo u doba Luke Dončiča.
O tome čemo pričati unucima.
Mali je najbolji i bit če najbolji ikada, tu nema dvojbe.
Šta radi ovim nabildanim momcima na steroidima, to je fantazija.

Marko

pre 4 godine

Luka je Slovenac koliko je i Srbin, a i Spanac. U genima m je srpski bezobrazluk, slovenacka disciplina i spanska radna etika (u Realu je dobio sansu jos sa 16. godina i oni su ga oblikovali kao igraca).

sloga

pre 4 godine

Jel su bese za Doncica rekli Danilovic i Djordjevic da ne bi imao mesta u nasoj reprezentaciji dok su oni igrali?? Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...(kobster, 13. decembar 2019 08:23)Jeste jedan od najboljih evropskih košarka, ali zlato Sloveniji na EP je doneo Dragić, koji je odigrao fantastično u finalu. Dončić je bio prilično loš u finalu.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Kakva je to Srpska karma da se pojavi verovatno najbolji beli igrac u istoriji, poreklom Srbin a ne igra za nas. Navija za zvezdu pa je pobedi trojkom u zadnjoj sekundi, to smo mi i nasa sreca.
(vuk, 13. decembar 2019 07:08)

Bog nam se sveti zbog bezboznistva u doba komunizma, u koji i danas pre verujemo nego u Boga.

Ratko

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu. Jordan će ostati daleko iza ovog momka ukoliko ga zaobiđu povrede. Luka je kompletan igrač u oba smera i odbrana protiv njega ne postoji. Slično kao što nema odbrane od Durenta, e sada smo dobili poboljšanu verziju. Jordana nisu mogli na skok šut da brane koji je visinski niži a ovaj diže loptu još više, svaki šut Dončića je preko ruku bukvalno uz kontakt. On sa linije za tri poena ubacuje kao sa slobodnih bacanja. Mogu misliti kakva će mašina da bude narednih sezona. Onaj ko misli da on neće imati brojke u plej ofu i da će tu posustati je u opasnoj zabludi. Već sada na njemu igraju jaku odbranu u pokušaju da ga zaustave, a on iz noći u noć ubacuje kao na video igrici. Naravno on ne može baš sam da osvoji titulu, treba da se napravi adekvatan tim oko njega.

drvobradi

pre 4 godine

@malo
Drazen da igra danas, bio bi isti igrac kao Luka, verovatno poenterski efikasniji ali sa manje skokova. Da si ga gledao znao bi.

tocka

pre 4 godine

Lele sta im radi deckonja.
Dokaz da je hibrid uvek jaci od ovih sto se mnoze samo u svom selu. To su znali i komunisti i kralj.
Idemo Luka Jugoslavija.

el Chapo

pre 4 godine

Odakle ideje da je dončić hteo igrati za srbiju?
ja sam iz slovenije i nikad nisam to čuo.

koliko znam su ga hteli španci ubediti da igra za njih (i to par godina) ali on nihje hteo. za srbiju nikad nisam čuo da razmišlja o tome (samo u vašim medijima je pisalo).

tako da ne znam za čim žalite.

KING

pre 4 godine

Ljudi jeste nerealno ali samp jedna povreda i toliko. Forsiranje mu nece doneti nista. Eto gde je GSW nema ih na mapi nigde. Jeda povreda druga pa pitanje ie da li ce se vratiti na stari kosarkasi nivo. Najveca zal mi je za Rouza to je bilo nesto najlepse sto sam gledao. Te promene i brzina driblanja zbog krosovera je dala akcenat na kolena koja nisu mogla da podnesu i eto. Zato kazem ljudi misle jedna dve godine i MVP a treba da jede jos. Da me ne shvatite pogresno samo sam realan. Glupo je uporedjivati Letece Visocanstvo sa bilo kim a ne sa Doncicem. Odbrana tada i sada su nebo i zemlja. Ovo je "pogledas me i faul by Harden liga" hvala lepo i sportski pozdrav.

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao i kao sto uvek pricam,nikakve statistike i ostale stvari nisu bitne vec samo ono sto se desava u trenutku evo Doncic je vec sada najbolji ikada,kao sto je bio Mbape u komentarima posle svetskog :)) Sad da se pojavi neko ko ce da na 20 uzastopnih utakmica da postigne het trik vec ce biti najbolji ikada...Zamislite da trenutno gledaju Brajanta kada je na 9 uzastopnih postizao 40+ sta bi pisali,sve je stvar trenutka vec kad zaredjas par losih partija zaborave sta je bilo juce,tako danas sve funkcionise. @bskfan da ne bi dobio gomilu minusa,poceo da koristi Doncica u svakoj recenici. A taj Luka Doncic sam izjavi "its a litle bit to much stats,cant compared nobody to Jordan" Doncic sam kaze ko je najbolji i zna u kakvoj eri statistike igra. Tako da svaka cast momku. 40togodisnji Jordan je postizao 40+ na marionu,kidu,teriju,pobedjivao jake Dirkove mavse i pedjine kingse ljude koji su isprasili u poznim godinama superstar lebronov majami i to u defanzivnoj eri,toliko o tome. 1998 Dzabar je bio mnogo iznad MJa staristicki i nista :))

JPR24

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)

Koji mi !? Tebe neko tera !? Ne. A mi koji volimo ovaj sport, nama ne smeta, ne brojimo krvna zrnca, već gledamo ucinak odličnog igrača.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

За почетак, да би био већи играч од Џордана мора да осваја титуле и да буде играч одлуке, а не кажем да неће. Мада, шта је уопште дефиниција "највећи свих времена", шта је потребно да би неко то био?

Gajetano

pre 4 godine

"Slovenački košarkaš je ostvario osmi dabl-dabl ove sezone po čemu je lider NBA lige sa po dva više od Lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka.
Dončić je postigao 41 poen (14/24 iz igre, 6/13 trojke) uz 12 skokova i 11 asistencija za 16. pobedu Meveriksa."

Cek bre, ako je ovako onda nije dabl-dabl nego tripl-dabl. I to sa 41 poenom! Decko ubija i stvarno steta sto je Slovenac, a ne npr. Srbin sto mu je takodje bila realna opcija. Bravo Majstore!

Pozdrav,

ušata kolinda

pre 4 godine

Nekoliko sedmica unazad neko reče, da Luka postiže puno poena protiv odbrambeno loših ekipa i da čemo videt kako če proči protiv Detroita koji gaji jaku odbranu.
E pa majstori neznalice, komentarišite dalje?

Dr. Arsla

pre 4 godine

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.
(There can be only one, 13. decembar 2019 09:16) # Link komentara

Odličan 5 , nema se šta dodati ni oduzeti, veliki je Luka potencijal, ali ga tako "olako" porediti sa MJ-om je baš rano...

Da se ne ljubimo

pre 4 godine

Zašto mi stalno pratimo kakav ucinak ima Luka Doncic ?
(Aca, 13. decembar 2019 06:14)prati cela planeta pa što ne bi i mi.....

kobrakai

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Na evropskom je bio Dragić daleko najbolji igrač Slovenije. U finalu Dončić nije ni igrao skoro celo drugo poluvreme (povreda).

neopterecen

pre 4 godine

Ahahahaaahahaa!! Al si ga nalupao... znaci ako meni cale da john, ja cu da budem englez??? Al si ga lupuo brate mili. Luka rodjen u Slo, skolovao se u Slo, ziveo u Slo... a ti bi da svojatas? Uzas!

1843
Bravo Luka Srbine... Srpsko ime Srpsko prezime kao što je bio i Dražen Petović... E sad što igra za Sloveniju to su krivi Divac i tadašnja ekipa u KK Svezu koji su izjavili da imaju takih talenata koliko hoće... Pišite malo o tome!
(veljko, 13. decembar 2019 08:52)

There can be only one

pre 4 godine

Kao obicno sada ce Pipen i religiozni Dzordanovci tvditi da je Dzordan Bog . Luka svakim danom potvrdjuje da je u stvari Bog(Dzordan) Lukn mali sin.
(Goran, 13. decembar 2019 07:52)

Mani se krupnih reči.
Gledao sam Džordana dva puta uživo i mnogo puta na TV u njegovom prajmu i ne treba mi ovaj bolid Pipen da znam ko je najbolji svih vremena.
Porediti Luku i Majkla danas i nije u redu, jer Luka tek treba da izgradi svoju karijeru i ovde pominjati Majklove titule svakako je neozbiljno.
Ipak, mnogo kockica treba da se poklopi, da bi neko skinuo MJ-a sa trona, jer karijere su duge, treba izdržati sve, izbeći povrede i konačno dokazati da si lider, kad je najteže.
Majkl je to mogao, a Pipen, kao i mnogi drugi to nisu umeli.
Znači dajte dečku vremena da se dokaže i onda ćemo da poredimo.
Ako uspe da održi ovaj nivo i uradi nešto slično, kao MJ, da najgoroj NBA ekipi kakav je tada bio raspali Čikago, donese toliko šampionskih titula, tek onda ćemo znati od čega je sastavljen.
Mnogi sjajni talenti su zasijali i u Džordanovo vreme, ali nisu potrajali.
Ja Luki želim sve najbolje, ali rano je da mu se takav pritisak stavlja na leđa.
Jedan je Majkl, ko je pratio zna, ko nije ima snimke, a ko ne želi, ne mora da poveruje, eto im LeBrona i ovih trojkaša u ligi bez odbrane, neka biraju svog GOAT-a do mile volje.

vince carter

pre 4 godine

@B for kids Kukoc je igrao sa Jordanom i pipenom i rodmanom koji uhvati vecinu skokova,kakve se to statistika ocekuje od Kukoca? Porede ljudi neuporedivo,igru u otvorenom prostoru sa defanzivnom erom,kakav bre crni Vucevic,on je pokazatelj ko sve all star danas,lik se ne sastavlja kad god igra za Crnogorce,Radja je igrao dobro u Nba,njegova odluka da ode,imao sut za 3 i sut spolja ali tada se trazila igra u reketu i odbrana na centrima. Manu Ginobili je doktor kosarke za 70% igraca koji imaju bolju statistiku od njega,jer covek je igrao u sistemu Spursa gde se igra timske. Kao lider tima covek je rasolovao Amere 2004te. Skoro kad je izaso onaj highlight divca gde su videli njegove poteze,ovde pisali hvalospeve,dakle sve je stvar trenutka.

Stevan

pre 4 godine

Zar ne vidite da je to šou, svi mu se sklanjaju kad krene prema košu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 13. decembar 2019 10:47)

Sto se ne sklanjaju Marjanovicu?
Ajde molim te decko- postoji nesto sto se zove TALENAT, VESTINA!!! I to te izdvaja od drugih, cini da oni prosto izgledaju lose.
Kad gledas meceve Majkla Dzordana, isto tako se cini kao da su mu se protovnici sklanjali. Ali u stvari nisu.
Vec je on bio toliko dobar da su oni izgledali kao amateri.
Ali to je ono srpsko sto imamo u svojim genima- ne mozemo da priznamo da je neko ko ne igra pod nasom zastavom dobar, pa to ti je. Ustvari, to ne vazi samo za sport. U svemu smo takvi. Ako nije doslo iz Srbije(ili Rusije), to mozes da okacis macku o rep.
A da neko isto ovo kaze za Noleta, kako su mu se u onom periodu kad je mleo sve zivo svi u stvari sklanjali i kako je to bio sou I podmestacina za siroke narodne mase, namesteni da njegovi sponzori uzmu ogromnu lovu i podele sa njim i organizatorima turnira, ti bi osuo drvlje i kamenje po njemu.

Mirko

pre 4 godine

Posle utakmice su Šek, Barkli i ekipa komentarisali brutalnu partiju Dončića i sve u superlativu, ali su potkačili i odbranu Detroita za koju su rekli da ne postoji, i da bi "trebalo da sazidaju zid ispred koša" - svi su krenuli da se smeju, čak je i meni bilo smešno, zaista, smejao sam se do kraja komentara na tu temu.
Imaju oni i te neke asocijacije na zid prema Meksiku, a igralo se u Meksiko sitiju, i te političke stvari, ali ovog puta je bilo čisto košarkaška fora i bila je baš dobra :)

Znači Detroit je svojom "odbranom" nekako doprineo rekordu, ali po meni to ništa ne umanjuje njegovo postignuće, nije on birao protiv koga će da igra, a ima i drugih slabih odbrana u NBA, pa će možda opet to ponoviti.
U prilog slabe odbrane je i to da je čak i Set Kari napravio 30 poena u istoj utakmici, što naravno niko ne spominje zbog Lukinog rekorda, ali u svakoj drugoj situaciji bio bi na naslovnoj strani vesti.

Hrkljuš

pre 4 godine

Mirko, nije bio zid izpod koša, nego zid na granici izmedžu Sad i mexika. I onda se Šak uskoro zadavio. Detroitu jednom postavimo i coni ali so od oka 2 minuti primili od 77 2 triceni Set Jim ubacio jednu.

Dado

pre 4 godine

Vojvoda Momčilo@ pročitaj koju knjigu o geografiji, pa nakon toga možda nečeš pisati neistine. To, da Slovenija nije Balkan tvrde samo kompleksirani ultra desničari u Sloveniji, koji su srečom u velikoj manjini (znam sam pošto sam rodjen u Sloveniji a poreklom sam Srbin). I geografski i politički Slovenija ili barem deo Slovenije pripada Balkanu, kao što isto tako pripada ili može pripadati srednjoj Evropi i istorijski, politički pa i geografski. Isto tako se može reči recimo za Vojvodinu. Te stvari nikad nisu crno-bele, pogotovu za zemlje koje su "na rubu", dakle koje graniče, tako da su te priče "Slovenije jeste/Slovenije nije Balkan" jedno obično pojednostavljanje, kojeg se obično služe kompleksirani desničari, kao što sam več napisao.

jsx

pre 4 godine

Je l' mora pola komentara da bude kako nije bolji od Dzordana (gle cuda, covek nije osvojio 6 prstenova sa 20 godina) i da li je Srbin?
A maestralna partija zaista, skoro 60% iz igre, ili znacajnije 1.4 poena po sutu (kao da je davao 70% za 2) .
Inace, sto se Dalasa tice rekao bih da ni ostatak ekipe nije los, Hardavej je prilicno zanimljiv, Set Kari isto sasvim korektan, Porzingis... Zanimljivo ih je gledati, mozda dodju do prstena u buducnosti.

ThePain

pre 4 godine

Kakva brutalma parrija Luke! I to uz sjajan procenat od preko 50%. Definitivno uz Lebrona i Janisa kanidat za MVP. Mozda ipak presudi to sto ce Lejkersi biti prvi,pa ipak Lebron bude MVP. U svakom slucaju ce Luka, ko sto je vec to Lebron uradio, nadmasiti Jordana u svakom statistickom elementu igre. U to ne treba sumnjati, samo ako ga posluzi zdravlje!
(bskfan, 13. decembar 2019 05:46)

---

Ruku u vatru stavljam - da je ovo Jeremijin klon! :)

Marko

pre 4 godine

Za dobrim konjem se dize prasina , ala ljubomornih dusa u komentarima , lik je Slovenac doneo im zlato, gledajmo u svoje dvoriste , bravo Luka samo napred nek te zdravlje posluzi !!!!

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Po meni jedna od najglupljih izjava ikada. Jesu bili ekstra igraci ali su miljama daleko od ovog momka, maltene je sam doneo Sloveniji zlato a u NBA rusi sve rekorde. Sujeta izgleda...
(kobster, 13. decembar 2019 08:23)

Nas je Dragic ubio u pojam, Luka je tek dodao koliko treba.

Sale

pre 4 godine

Obožavam, da čitam komentare na B92, divim se svim sportskim fanovima koji iskreno kometarišu recimo Dončića. Srbin sam, živim u Sloveniji i od prve trojke u Realu pratim njega i nema dileme i neosporna činjenica je da mali zaslužuje da se ga u talentu i prvi NBA koracima poređuje sa največima u tom sportu....ali ipak poređivanje sa bilo čim drugim je potpuno neozbiljno. Po mom mišljenju...MJ je jedan jedini i težko če se takav ponovo stvoriti...ne zato što netko neče dostiči njegovih brojeva, titula....nego zato što nikad nitko neče moči za ovaj sport u paketu uraditi kao što je za basket uradijo on, za tenis RF (mada ga jako nevolim), Tiger Woods za golf...i tako dalje... Potrebno je znati, da MJ i danas zarađuje više od "basketa" nego bilo koji aktivni košarkaš...mislim da to nije slučajno!

Al da je LD77 danas pokido....jeste i naklon do poda, mali u basketu radi ono što nitko nije vidijo do sad...al, nije još paket :)

Mirko

pre 4 godine

(Hrkljuš, 13. decembar 2019 19:23)

Nisu pričali o politici pa da spominju zid, nego su to rekli zbog Detroitove odbrane, to je bila suština priče i zato su se smejali. Da je bila tema stvarno o zidu prema Meksiku tu se niko ne bi smejao jer ta priča je baš tužna i niko se oko toga nebi ni radovao ni veselio, pa ni šalio.
I da - Šek se do kraja nije prestao da smeje.