Četvrtak, 12.12.2019.

10:15

Ko je teniser decenije? Naravno, Novak Đoković!

Teniski portal tennis.com izabrao je Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u protekloj deceniji.

Izvor: Z.K.

Ko je teniser decenije? Naravno, Novak Ðokoviæ! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

pitanje

pre 4 godine

Kad ste objavili mišljenja sa ovog portala ko je najbolji teniser decenije,zašto ne objavite rezultate glasanje gledalaca na britanskom portalu ko je najbolji teniser svih vremena,a ko najbolji sportista svih vremena.

Milan

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.
(Nikola, 12. decembar 2019 12:33)

Ne, razmisli malo. Nulta godina ne postoji. To je prva godina nove ere, a pre nje je bila 1. godina PNE. Svaki niz pocinjes prvim clanom, koji, kao sto mu i ime kaze, nosi oznaku 1. Kad je pocela prva godina, nisi josnimao punu godinubodnpocetne tacke. Tako kad pocne 10. godina, nemas punih 10 godina dok se ne zavrsi 10. godina. Broj na kalendaru ne oznacava godine koje su prosle, nego redni broj godine koja je u toku. Kao kad pocnes, na primer, da jedes cevape. Imas 10 cevapa. Pocnes da jedes prvi, i njega oznacis sa 1.

ZM

pre 4 godine

Za sve one ne upućene,ATP organizacija tenisku deceniju računa od 0 do 9 tako da je to 2010-2019.Sve lepo piše na njihovom sajtu.Mada Nole će biti najbolji i u kalendarskoj deceniji koja se završava zaključno sa 2020 godinom.Nemojte da brinete😉

Giolle

pre 4 godine

Naravno, slažem se da je Nole izdominirao u prethodnih 8 godina. Nego mi para uši to "teniser decenije" u ovom momentu. Da ipak sačekamo da se decenija završi krajem 2020. pa da mu dodelimo tu titulu?

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno zasluženo je Đoković proglašen za tenisera decenije od strane tog uglednog teniskog medija. To što je Đoković činio na teniskim terenima širom sveta u toj deceniji, to je jednostavno za divljenje svih objektivnih i iskrenih obožavalaca tenisa. U velikoj teniskoj eri on je sa svoja dva najveća velika rivala Federera i Nadala koji su, naročito Federer naravno, miljenici publike za razliku od njega kome publika sramno aplaudira na duple servis greške, on je uspeo da osvoji ogromnih 15 Slemova u toj deceniji i da Federera i Nadala pobedi u mnogim teškim epskim mečevima od kojih će mnogi ostati u istoriji tenisa za sva vremena kao najbolji mečevi u istoriji tenisa. Upravo pomenuto finale ovogodišnjeg Vimbldona i Đokovićeva maestralna epska pobeda u tom velikom meču protiv Federera koga publika naprosto idolopoklonički obožava je nešto što će se zauvek pamtiti i sa čime je Đoković potvrdio svoju veliku dominaciju svetom tenisa u protekloj deceniji. To sve potvrđuje da je Nole zaista najbolji teniser sveta u protekloj deceniji i to ubedljivo najbolji!! Bravo Nole šampione, želim ti dobro zdravlje i puno uspeha u porodičnom i sportskom životu i u budućnosti i još puno titula da osvojiš!!

Milan_PT

pre 4 godine

#Vuk, Federer vodi 20:16 protiv Novaka, to je jedina istina, ostalo je kozmetika.
(Danilo, 12. decembar 2019 13:51)

@Danilo, ne vodi Federer protiv Novaka sa 20:16, već protiv svih onih tenisera s kojim se sastajao u finalima GSova, a tu prednjače i neka imena kao Rodik, Bagdatis, Filipusis. Što se tiče Novaka, samo ga je dobio jednom, 2007. u finalu US Opena, a odtada 4 pobede Novaka nad njim. Tri od njih su na omiljenoj Rodžerovoj podlozi, na omiljenom Rodžerovom GS turniru.
Dakle, istina je da Federer ima 20 GS, a u finalima ima sa Novakom 1:4. Zasada...

Kolagen

pre 4 godine

(ElHombre, 12. decembar 2019 17:15)
И да подсетим и тебе и остале: низ од освојена сва 4 гс и комплетиране све мастерсе!

Kolagen

pre 4 godine

(Milos, 12. decembar 2019 13:28)

Милоше, и сви остали... А комплетирање СВИХ МАСТЕРСА!!! А сва 4 ГРЕНД СЛЕМА У НИЗУ!!!

Kolagen

pre 4 godine

... moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

А да ствари поставимо овако. Једини Новак има освојене све мастерсе. Једини од њих тројице је имао сва 4 гс у низу и има бољи међу скор са обојицом!
Дакле, како вам драго. И што се тиче гс, видећемо, а број недеља на првом месту може да падне 2020-е.

Kolagen

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.
(Superhik, 12. decembar 2019 11:00)

Ипак си ти вероватно хик, без супер, осим ако то неби значило много.
Дакле, овако ће бити најједноставније, у коју декаду спада година 1 или прва, а 10-а (и све између), и сад долазимо до 11-те. У реду?

noleisthebest

pre 4 godine

Bravo, Majstore!
Sta vise reci....najbolji so, the best...laganica care...you’ve got th world in your hand...ne brini nista...tu sam, tusmo!

he he

pre 4 godine

...ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

Interesantna logika poredjenja. Dva protiv jednog. Onda reci da Federer ima manje mastersa i od jednog i od drugog, da Rafa ima manje nedelja i od jednog i od drugog. Po principu uzmem iz statistike sta se meni svidja.
Meni se svidja da je po mnogima dvojcu najboljih ikada, Novak mlatio svuda, ima vise pobeda. U finalima, kada je najbitnje, Novak ima duplo vise pobeda. Pa kakvi su to "najbolji ikada" kada ih deceniju oducuje od tenisa jedan igrac?

ElHombre

pre 4 godine

Imao je najvise nedelja kao broj 1, uzeo je najvise GS titula, imao je najveci broj ATP poena ikada u istoriji u ovom periodu, imao je pozitivan h2h odnos protiv Nadala i Federera. Srbija je ponosna.

vladimir

pre 4 godine

Moram da podsetim da najbolji od najboljih i dalje ima cetiri najvece titule manje od nekog ko je losiji od njega i od jos jednog isto tako losijeg igraca ima cak 3 najvece titule manje.

"čeprkanje" po člancima

pre 4 godine

Pa sta. Proglasio ga teniserom decenije jedan portal. Ionako tih portala ima na stotine. Istorija ce pamtiti Federera kao najveceg svih vremena, a njega kao nekoga koji se "slepao" uz najveceg svih vremena i Nadala.

adem

pre 4 godine

ja novaka ne volim. previse je izvestacen, na silu pokusava biti neko koga ce publika voleti. zatim kad igra, njegov pogled me cesto uplasi...itd...itd.
ali sto se ove decenije tice, on je najbolji, ne znam da li se za to dobija neka titula, ali kao teniser uopste, tu moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..

rosa u podne

pre 4 godine

U vezi decenije. Kada govorimo o prvoj, drugoj itd. deceniji veka, tacno je da pocinje prve,jedanaeste itd. godine.

Ako deceniju shvatimo kao bilo koji desetogodisnji period onda je i 2003-2012 decenija.

Tenis.com je pretpostavljam birao najbolje igrace osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, sto je period 1980-1989, odnosno 1990-1999, pa sada nastavlja niz, mada se ne govori "nultih", "desetih" godina.

Milos

pre 4 godine

Logicno, igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise Gren Slemova (15) ispred Nadala (9). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo i najvise mastersa (29) ispred Nadala (17). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise masters kupova (4) ispred Federera (1), Mareja (1), Dimitrova (1), Zvereva (1) i Cicipasa (1). Igrac koji je bio ubjedljivo najduze na mjestu broj 1 ove decenije (275 nedelja) ispred Nadala sa oko 100 nedelja. Najvise puta zavrsavao godinu na prvom mjestu ove decenije (5 puta) ispred Nadal (3 puta).

Objektivno do neobjektivnosti

pre 4 godine

@ objektivno, 12. decembar 2019 12:07

Toliko si "objektivan" da sve sljasti od neobjektivnosti:
- Federeru su godine PLUS, a Novaku MINUS,
- mladi stizu i pretnja su Novaku, a Federeru nisu,
- Federeru ce popularnost da raste, a Novaku opada jer ce "neko drugi" zameniti Federera…
itd, itd…

PS Nemoj da te ja EKAVAC, ucim tvom MATERNJEM ijekavskom: nije "pobJEditi", vec "pobIJEditi", nije "pobJEdio", vec "pobIJEdio"...

Stefan

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 12. decembar 2019 10:43)
Hvala ti na obavestenju,ali sve smo to vec videli u tekstu. P.S. Prestani da smaras vise

Pele 2.0

pre 4 godine

@google, 12. decembar 2019 11:53

"Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0."

Nas mudri narod kaze: "Ko radi, taj i gresi.", pa i Tennis.Com i Tennis Magazine.

Uostalom, proguglaj malo o kalendaru i kako se racunaju decenije i milenijumi.

Pa, 01.januara 2000.godine su u Parizu, Londonu, Njujorku, Sidneju i u mnogim svetskim metropolama bili vatrometi i proslave povodom ulaska u XXI vek i III milenijum. Pa onda dogodine ispravka i ponovo proslave.

Pant.LA

pre 4 godine

svi ti rekordi pobede, mastersi, slemovi, nedelje na prvom mestu, sve je to lepo i verovatno nekada nekom dostizno.. ali po meni onih 17.000 poena, pored zivih i zdravih rodje i rafe (odrao ga u sedam finala za redom) verovatno nikad niko nece da dostigne, a pogotovu ne u takvoj konkurenciji.. nas brat nole..

milke

pre 4 godine

„On je šampion, prosto i jednostavno“ i najbolji teniser sveta ikada, to govore brojke, a navijane i ljubav nemaju veze sa objektivnosti, to su subjektivna osećanja.

objektivno

pre 4 godine

@Dule,Federer je imao preko trideset godina kad ga je Novak tri puta pobjedio na Wimbldonu.Ove godine je bio lošiji u svim segmentima od Federera ,ali je imao nestvarno ludu sreću pa osvojio trofej.Vi, Novakovi navijači uvjereni ste da će Novak i ubuduće osvajati velike trofeje, ,međutim zaboravljate da je ušao u 33 godinu i da njegov stil igre zahtijeva veliku snagu koji on polako gubi u što ste se uvjerili na Masters kupu u Londonu ,gdje ga je lako pobjedio čak i Federer koji je od njega stariji 6 godina.Zaboravljate takođe da se na teniskoj sceni pojavila grupa mladih tenisera ,koji poštuju Federera ,Nadala i Novaka ,ali smatraju da je vrijeme da ih skinu sa tronya i to su već pokazali da ih mogu pobjeđivati.I na kraju,treba da shvatite da Novak nikad neće biti najomiljeniji teniser od Nadala ,a pogotovo od Federera.Ne vjerujem da će publici biti najomiljeniji i kad se ova dvojica završe karijeru,jer će među mladima naći one za koje će navijati.

Nikola

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Vise puta sam napisao tako da cu ponoviti: Novak Djokovic je sportska (teniska), istorijska licnost. To je postao jos za vreme trajanja aktivne mu teniske karijere. Svakako teniser br. 1 druge decenije dvadeset prvog veka.
P.S. : procitah komentar u kome se neko ismeva da druga decenija 21. veka pocinje godinom 2011. Da, pocinje! E sad ko bi trebao da se vrati u osnovnu skolu ne znam!? Za sebe tvrdim da ne treba.

Mikii

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi
(Shorty, 12. decembar 2019 10:44)

Djokovic je bio toliko dominantan da je i dalje ubedljivo treci, hahahaha

realno

pre 4 godine

jako slicna dominacija kao Federer od 2000- 2009, skoro sam negde gledao statistiku , s tim sto Realno Federer je zaista tek krenuo od 2002 godine, odnos pobeda i poraza je skoro isti, po 15 grend slem titula su osvojili obojica, mislim da je Federer odigrao jedno Finale vise ali obojica su imali po cini mi se 61 titulu, s tim sto je Novak neuporedivo osvojio vise Mastersa, tj velikih turnira, preko 10 cini mi se vise, obojica su po 5 puta zavrsavali godinu na prvom mestu ali je Novak nesto duze bio broj jedan u svojoj dekadi, opet realno Je Novak imao izgubljenu jednu celu sezonu zbog cega vec i realno tek krenuo od 2011, tako da otprilike je isti odmer snaga, a opet kada se se sve stavi na vagu zaista neverovatno koliko je Novak u stvari bio dominantan u ovoj zadnjoj deceniji..

Superhik

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.

google

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.
(Pele 2.0, 12. decembar 2019 11:05

Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0

Pele 2.0

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.

Borko

pre 4 godine

Bilo bi lepo da napokon dobijemo odgovor na pitanje koja je decenija od imala 9 godina, s obzirom na to da nulta godina nije postojala.
Ova decenija se ne zavrsava 2019, vec 2020. godinom, i pocela je 2011. godine, a ne 2010, u kojoj je Nadal osvojio tri gren slema, tako da ce Novakova prednost biti jos ubedljivija i impresivnija na kraju 2020, kada se ova decenija stvarno zavrsava.

Dule

pre 4 godine

3 puta dobio Federera u finalima Vimbldona i neko se i dalje usudjuje da kaze da je Federer bolji, bilo ko da je ta 3 puta bio umesto Djokovica Federer bi osvajao

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!

Shorty

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi

Olja

pre 4 godine

CESTITKA ĐOKOVICU!
Divna vijest na moj rodjendan!
Danas biram da citam samo poneku vijest i to iskljucivo onu koja koja razgali srce i dusu.

Vuk

pre 4 godine

Jos ovu nestvarnu statistiku treba pomenuti:

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

x

pre 4 godine

Logicno da mora biti uspsniji od RN i RN u dekadi 2020-2029.
Federer verovatno vise nece osvojiti GS (ima neke sanse na Vimbldonu 2020.).
Nadal moze da osvoji jos neki RG (2 najvise) i mozda jos jednu GS titulu na betonu.
Novak je najveca nepoznanica. Moze da ne osvoji vise nista, a moze da osvoji i preko 5, a to zavisi od njegovog novoa igre. Ovi mladji klinci mogi da otkinu po neki GS u naredne 2-3 godine, ali ako Novak bude drzao ovaj nivo osvajace po 1-2 GS godisnje. E sad, koliko ce ovaj nivo trajati zavisi i broj GS.

CroFed

pre 4 godine

Slažem se! Epske 2011 i 2015 su razlog tome, kao i povratak 2018 nakon 2 godine suše. Znači Novica najbolji u ovom desetljeću, Roger u prošlom (16 slamova), no kvaka je u tome što će vrlo vjerojatno jedno treće ime za par godina imati status Najvećeg, ili??

Anya Lill

pre 4 godine

Novakov pogled pri osvajanju poslednjeg Vimbldona govori sve o njegovoj neverovatnoj snazi koja ne poznaje prepreke. I o gospodstvu koje bahata publika nije ni bila u stanju da pojmi. Ljudi ne moraju da ga vole, ali svakako moraju da ga poštuju. Takav sportista se nece pojaviti jos dugo.

Anya Lill

pre 4 godine

Novakov pogled pri osvajanju poslednjeg Vimbldona govori sve o njegovoj neverovatnoj snazi koja ne poznaje prepreke. I o gospodstvu koje bahata publika nije ni bila u stanju da pojmi. Ljudi ne moraju da ga vole, ali svakako moraju da ga poštuju. Takav sportista se nece pojaviti jos dugo.

Vuk

pre 4 godine

Jos ovu nestvarnu statistiku treba pomenuti:

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!

x

pre 4 godine

Logicno da mora biti uspsniji od RN i RN u dekadi 2020-2029.
Federer verovatno vise nece osvojiti GS (ima neke sanse na Vimbldonu 2020.).
Nadal moze da osvoji jos neki RG (2 najvise) i mozda jos jednu GS titulu na betonu.
Novak je najveca nepoznanica. Moze da ne osvoji vise nista, a moze da osvoji i preko 5, a to zavisi od njegovog novoa igre. Ovi mladji klinci mogi da otkinu po neki GS u naredne 2-3 godine, ali ako Novak bude drzao ovaj nivo osvajace po 1-2 GS godisnje. E sad, koliko ce ovaj nivo trajati zavisi i broj GS.

Pant.LA

pre 4 godine

svi ti rekordi pobede, mastersi, slemovi, nedelje na prvom mestu, sve je to lepo i verovatno nekada nekom dostizno.. ali po meni onih 17.000 poena, pored zivih i zdravih rodje i rafe (odrao ga u sedam finala za redom) verovatno nikad niko nece da dostigne, a pogotovu ne u takvoj konkurenciji.. nas brat nole..

Dule

pre 4 godine

3 puta dobio Federera u finalima Vimbldona i neko se i dalje usudjuje da kaze da je Federer bolji, bilo ko da je ta 3 puta bio umesto Djokovica Federer bi osvajao

Milos

pre 4 godine

Logicno, igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise Gren Slemova (15) ispred Nadala (9). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo i najvise mastersa (29) ispred Nadala (17). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise masters kupova (4) ispred Federera (1), Mareja (1), Dimitrova (1), Zvereva (1) i Cicipasa (1). Igrac koji je bio ubjedljivo najduze na mjestu broj 1 ove decenije (275 nedelja) ispred Nadala sa oko 100 nedelja. Najvise puta zavrsavao godinu na prvom mjestu ove decenije (5 puta) ispred Nadal (3 puta).

Shorty

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi

realno

pre 4 godine

jako slicna dominacija kao Federer od 2000- 2009, skoro sam negde gledao statistiku , s tim sto Realno Federer je zaista tek krenuo od 2002 godine, odnos pobeda i poraza je skoro isti, po 15 grend slem titula su osvojili obojica, mislim da je Federer odigrao jedno Finale vise ali obojica su imali po cini mi se 61 titulu, s tim sto je Novak neuporedivo osvojio vise Mastersa, tj velikih turnira, preko 10 cini mi se vise, obojica su po 5 puta zavrsavali godinu na prvom mestu ali je Novak nesto duze bio broj jedan u svojoj dekadi, opet realno Je Novak imao izgubljenu jednu celu sezonu zbog cega vec i realno tek krenuo od 2011, tako da otprilike je isti odmer snaga, a opet kada se se sve stavi na vagu zaista neverovatno koliko je Novak u stvari bio dominantan u ovoj zadnjoj deceniji..

Olja

pre 4 godine

CESTITKA ĐOKOVICU!
Divna vijest na moj rodjendan!
Danas biram da citam samo poneku vijest i to iskljucivo onu koja koja razgali srce i dusu.

Pele 2.0

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.

CroFed

pre 4 godine

Slažem se! Epske 2011 i 2015 su razlog tome, kao i povratak 2018 nakon 2 godine suše. Znači Novica najbolji u ovom desetljeću, Roger u prošlom (16 slamova), no kvaka je u tome što će vrlo vjerojatno jedno treće ime za par godina imati status Najvećeg, ili??

milke

pre 4 godine

„On je šampion, prosto i jednostavno“ i najbolji teniser sveta ikada, to govore brojke, a navijane i ljubav nemaju veze sa objektivnosti, to su subjektivna osećanja.

Superhik

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.

ElHombre

pre 4 godine

Imao je najvise nedelja kao broj 1, uzeo je najvise GS titula, imao je najveci broj ATP poena ikada u istoriji u ovom periodu, imao je pozitivan h2h odnos protiv Nadala i Federera. Srbija je ponosna.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Vise puta sam napisao tako da cu ponoviti: Novak Djokovic je sportska (teniska), istorijska licnost. To je postao jos za vreme trajanja aktivne mu teniske karijere. Svakako teniser br. 1 druge decenije dvadeset prvog veka.
P.S. : procitah komentar u kome se neko ismeva da druga decenija 21. veka pocinje godinom 2011. Da, pocinje! E sad ko bi trebao da se vrati u osnovnu skolu ne znam!? Za sebe tvrdim da ne treba.

Borko

pre 4 godine

Bilo bi lepo da napokon dobijemo odgovor na pitanje koja je decenija od imala 9 godina, s obzirom na to da nulta godina nije postojala.
Ova decenija se ne zavrsava 2019, vec 2020. godinom, i pocela je 2011. godine, a ne 2010, u kojoj je Nadal osvojio tri gren slema, tako da ce Novakova prednost biti jos ubedljivija i impresivnija na kraju 2020, kada se ova decenija stvarno zavrsava.

Mikii

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi
(Shorty, 12. decembar 2019 10:44)

Djokovic je bio toliko dominantan da je i dalje ubedljivo treci, hahahaha

Pele 2.0

pre 4 godine

@google, 12. decembar 2019 11:53

"Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0."

Nas mudri narod kaze: "Ko radi, taj i gresi.", pa i Tennis.Com i Tennis Magazine.

Uostalom, proguglaj malo o kalendaru i kako se racunaju decenije i milenijumi.

Pa, 01.januara 2000.godine su u Parizu, Londonu, Njujorku, Sidneju i u mnogim svetskim metropolama bili vatrometi i proslave povodom ulaska u XXI vek i III milenijum. Pa onda dogodine ispravka i ponovo proslave.

Stefan

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 12. decembar 2019 10:43)
Hvala ti na obavestenju,ali sve smo to vec videli u tekstu. P.S. Prestani da smaras vise

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno zasluženo je Đoković proglašen za tenisera decenije od strane tog uglednog teniskog medija. To što je Đoković činio na teniskim terenima širom sveta u toj deceniji, to je jednostavno za divljenje svih objektivnih i iskrenih obožavalaca tenisa. U velikoj teniskoj eri on je sa svoja dva najveća velika rivala Federera i Nadala koji su, naročito Federer naravno, miljenici publike za razliku od njega kome publika sramno aplaudira na duple servis greške, on je uspeo da osvoji ogromnih 15 Slemova u toj deceniji i da Federera i Nadala pobedi u mnogim teškim epskim mečevima od kojih će mnogi ostati u istoriji tenisa za sva vremena kao najbolji mečevi u istoriji tenisa. Upravo pomenuto finale ovogodišnjeg Vimbldona i Đokovićeva maestralna epska pobeda u tom velikom meču protiv Federera koga publika naprosto idolopoklonički obožava je nešto što će se zauvek pamtiti i sa čime je Đoković potvrdio svoju veliku dominaciju svetom tenisa u protekloj deceniji. To sve potvrđuje da je Nole zaista najbolji teniser sveta u protekloj deceniji i to ubedljivo najbolji!! Bravo Nole šampione, želim ti dobro zdravlje i puno uspeha u porodičnom i sportskom životu i u budućnosti i još puno titula da osvojiš!!

Kolagen

pre 4 godine

... moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

А да ствари поставимо овако. Једини Новак има освојене све мастерсе. Једини од њих тројице је имао сва 4 гс у низу и има бољи међу скор са обојицом!
Дакле, како вам драго. И што се тиче гс, видећемо, а број недеља на првом месту може да падне 2020-е.

Kolagen

pre 4 godine

(ElHombre, 12. decembar 2019 17:15)
И да подсетим и тебе и остале: низ од освојена сва 4 гс и комплетиране све мастерсе!

Milan_PT

pre 4 godine

#Vuk, Federer vodi 20:16 protiv Novaka, to je jedina istina, ostalo je kozmetika.
(Danilo, 12. decembar 2019 13:51)

@Danilo, ne vodi Federer protiv Novaka sa 20:16, već protiv svih onih tenisera s kojim se sastajao u finalima GSova, a tu prednjače i neka imena kao Rodik, Bagdatis, Filipusis. Što se tiče Novaka, samo ga je dobio jednom, 2007. u finalu US Opena, a odtada 4 pobede Novaka nad njim. Tri od njih su na omiljenoj Rodžerovoj podlozi, na omiljenom Rodžerovom GS turniru.
Dakle, istina je da Federer ima 20 GS, a u finalima ima sa Novakom 1:4. Zasada...

Objektivno do neobjektivnosti

pre 4 godine

@ objektivno, 12. decembar 2019 12:07

Toliko si "objektivan" da sve sljasti od neobjektivnosti:
- Federeru su godine PLUS, a Novaku MINUS,
- mladi stizu i pretnja su Novaku, a Federeru nisu,
- Federeru ce popularnost da raste, a Novaku opada jer ce "neko drugi" zameniti Federera…
itd, itd…

PS Nemoj da te ja EKAVAC, ucim tvom MATERNJEM ijekavskom: nije "pobJEditi", vec "pobIJEditi", nije "pobJEdio", vec "pobIJEdio"...

he he

pre 4 godine

...ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

Interesantna logika poredjenja. Dva protiv jednog. Onda reci da Federer ima manje mastersa i od jednog i od drugog, da Rafa ima manje nedelja i od jednog i od drugog. Po principu uzmem iz statistike sta se meni svidja.
Meni se svidja da je po mnogima dvojcu najboljih ikada, Novak mlatio svuda, ima vise pobeda. U finalima, kada je najbitnje, Novak ima duplo vise pobeda. Pa kakvi su to "najbolji ikada" kada ih deceniju oducuje od tenisa jedan igrac?

objektivno

pre 4 godine

@Dule,Federer je imao preko trideset godina kad ga je Novak tri puta pobjedio na Wimbldonu.Ove godine je bio lošiji u svim segmentima od Federera ,ali je imao nestvarno ludu sreću pa osvojio trofej.Vi, Novakovi navijači uvjereni ste da će Novak i ubuduće osvajati velike trofeje, ,međutim zaboravljate da je ušao u 33 godinu i da njegov stil igre zahtijeva veliku snagu koji on polako gubi u što ste se uvjerili na Masters kupu u Londonu ,gdje ga je lako pobjedio čak i Federer koji je od njega stariji 6 godina.Zaboravljate takođe da se na teniskoj sceni pojavila grupa mladih tenisera ,koji poštuju Federera ,Nadala i Novaka ,ali smatraju da je vrijeme da ih skinu sa tronya i to su već pokazali da ih mogu pobjeđivati.I na kraju,treba da shvatite da Novak nikad neće biti najomiljeniji teniser od Nadala ,a pogotovo od Federera.Ne vjerujem da će publici biti najomiljeniji i kad se ova dvojica završe karijeru,jer će među mladima naći one za koje će navijati.

adem

pre 4 godine

ja novaka ne volim. previse je izvestacen, na silu pokusava biti neko koga ce publika voleti. zatim kad igra, njegov pogled me cesto uplasi...itd...itd.
ali sto se ove decenije tice, on je najbolji, ne znam da li se za to dobija neka titula, ali kao teniser uopste, tu moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..

rosa u podne

pre 4 godine

U vezi decenije. Kada govorimo o prvoj, drugoj itd. deceniji veka, tacno je da pocinje prve,jedanaeste itd. godine.

Ako deceniju shvatimo kao bilo koji desetogodisnji period onda je i 2003-2012 decenija.

Tenis.com je pretpostavljam birao najbolje igrace osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, sto je period 1980-1989, odnosno 1990-1999, pa sada nastavlja niz, mada se ne govori "nultih", "desetih" godina.

"čeprkanje" po člancima

pre 4 godine

Pa sta. Proglasio ga teniserom decenije jedan portal. Ionako tih portala ima na stotine. Istorija ce pamtiti Federera kao najveceg svih vremena, a njega kao nekoga koji se "slepao" uz najveceg svih vremena i Nadala.

noleisthebest

pre 4 godine

Bravo, Majstore!
Sta vise reci....najbolji so, the best...laganica care...you’ve got th world in your hand...ne brini nista...tu sam, tusmo!

Kolagen

pre 4 godine

(Milos, 12. decembar 2019 13:28)

Милоше, и сви остали... А комплетирање СВИХ МАСТЕРСА!!! А сва 4 ГРЕНД СЛЕМА У НИЗУ!!!

Nikola

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.

ZM

pre 4 godine

Za sve one ne upućene,ATP organizacija tenisku deceniju računa od 0 do 9 tako da je to 2010-2019.Sve lepo piše na njihovom sajtu.Mada Nole će biti najbolji i u kalendarskoj deceniji koja se završava zaključno sa 2020 godinom.Nemojte da brinete😉

vladimir

pre 4 godine

Moram da podsetim da najbolji od najboljih i dalje ima cetiri najvece titule manje od nekog ko je losiji od njega i od jos jednog isto tako losijeg igraca ima cak 3 najvece titule manje.

google

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.
(Pele 2.0, 12. decembar 2019 11:05

Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0

Milan

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.
(Nikola, 12. decembar 2019 12:33)

Ne, razmisli malo. Nulta godina ne postoji. To je prva godina nove ere, a pre nje je bila 1. godina PNE. Svaki niz pocinjes prvim clanom, koji, kao sto mu i ime kaze, nosi oznaku 1. Kad je pocela prva godina, nisi josnimao punu godinubodnpocetne tacke. Tako kad pocne 10. godina, nemas punih 10 godina dok se ne zavrsi 10. godina. Broj na kalendaru ne oznacava godine koje su prosle, nego redni broj godine koja je u toku. Kao kad pocnes, na primer, da jedes cevape. Imas 10 cevapa. Pocnes da jedes prvi, i njega oznacis sa 1.

Kolagen

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.
(Superhik, 12. decembar 2019 11:00)

Ипак си ти вероватно хик, без супер, осим ако то неби значило много.
Дакле, овако ће бити најједноставније, у коју декаду спада година 1 или прва, а 10-а (и све између), и сад долазимо до 11-те. У реду?

Giolle

pre 4 godine

Naravno, slažem se da je Nole izdominirao u prethodnih 8 godina. Nego mi para uši to "teniser decenije" u ovom momentu. Da ipak sačekamo da se decenija završi krajem 2020. pa da mu dodelimo tu titulu?

pitanje

pre 4 godine

Kad ste objavili mišljenja sa ovog portala ko je najbolji teniser decenije,zašto ne objavite rezultate glasanje gledalaca na britanskom portalu ko je najbolji teniser svih vremena,a ko najbolji sportista svih vremena.

Mikii

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi
(Shorty, 12. decembar 2019 10:44)

Djokovic je bio toliko dominantan da je i dalje ubedljivo treci, hahahaha

"čeprkanje" po člancima

pre 4 godine

Pa sta. Proglasio ga teniserom decenije jedan portal. Ionako tih portala ima na stotine. Istorija ce pamtiti Federera kao najveceg svih vremena, a njega kao nekoga koji se "slepao" uz najveceg svih vremena i Nadala.

adem

pre 4 godine

ja novaka ne volim. previse je izvestacen, na silu pokusava biti neko koga ce publika voleti. zatim kad igra, njegov pogled me cesto uplasi...itd...itd.
ali sto se ove decenije tice, on je najbolji, ne znam da li se za to dobija neka titula, ali kao teniser uopste, tu moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..

objektivno

pre 4 godine

@Dule,Federer je imao preko trideset godina kad ga je Novak tri puta pobjedio na Wimbldonu.Ove godine je bio lošiji u svim segmentima od Federera ,ali je imao nestvarno ludu sreću pa osvojio trofej.Vi, Novakovi navijači uvjereni ste da će Novak i ubuduće osvajati velike trofeje, ,međutim zaboravljate da je ušao u 33 godinu i da njegov stil igre zahtijeva veliku snagu koji on polako gubi u što ste se uvjerili na Masters kupu u Londonu ,gdje ga je lako pobjedio čak i Federer koji je od njega stariji 6 godina.Zaboravljate takođe da se na teniskoj sceni pojavila grupa mladih tenisera ,koji poštuju Federera ,Nadala i Novaka ,ali smatraju da je vrijeme da ih skinu sa tronya i to su već pokazali da ih mogu pobjeđivati.I na kraju,treba da shvatite da Novak nikad neće biti najomiljeniji teniser od Nadala ,a pogotovo od Federera.Ne vjerujem da će publici biti najomiljeniji i kad se ova dvojica završe karijeru,jer će među mladima naći one za koje će navijati.

vladimir

pre 4 godine

Moram da podsetim da najbolji od najboljih i dalje ima cetiri najvece titule manje od nekog ko je losiji od njega i od jos jednog isto tako losijeg igraca ima cak 3 najvece titule manje.

Objektivno do neobjektivnosti

pre 4 godine

@ objektivno, 12. decembar 2019 12:07

Toliko si "objektivan" da sve sljasti od neobjektivnosti:
- Federeru su godine PLUS, a Novaku MINUS,
- mladi stizu i pretnja su Novaku, a Federeru nisu,
- Federeru ce popularnost da raste, a Novaku opada jer ce "neko drugi" zameniti Federera…
itd, itd…

PS Nemoj da te ja EKAVAC, ucim tvom MATERNJEM ijekavskom: nije "pobJEditi", vec "pobIJEditi", nije "pobJEdio", vec "pobIJEdio"...

Nikola

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.

CroFed

pre 4 godine

Slažem se! Epske 2011 i 2015 su razlog tome, kao i povratak 2018 nakon 2 godine suše. Znači Novica najbolji u ovom desetljeću, Roger u prošlom (16 slamova), no kvaka je u tome što će vrlo vjerojatno jedno treće ime za par godina imati status Najvećeg, ili??

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!

google

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.
(Pele 2.0, 12. decembar 2019 11:05

Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0

Giolle

pre 4 godine

Naravno, slažem se da je Nole izdominirao u prethodnih 8 godina. Nego mi para uši to "teniser decenije" u ovom momentu. Da ipak sačekamo da se decenija završi krajem 2020. pa da mu dodelimo tu titulu?

Vuk

pre 4 godine

Jos ovu nestvarnu statistiku treba pomenuti:

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica

Anya Lill

pre 4 godine

Novakov pogled pri osvajanju poslednjeg Vimbldona govori sve o njegovoj neverovatnoj snazi koja ne poznaje prepreke. I o gospodstvu koje bahata publika nije ni bila u stanju da pojmi. Ljudi ne moraju da ga vole, ali svakako moraju da ga poštuju. Takav sportista se nece pojaviti jos dugo.

Dule

pre 4 godine

3 puta dobio Federera u finalima Vimbldona i neko se i dalje usudjuje da kaze da je Federer bolji, bilo ko da je ta 3 puta bio umesto Djokovica Federer bi osvajao

Borko

pre 4 godine

Bilo bi lepo da napokon dobijemo odgovor na pitanje koja je decenija od imala 9 godina, s obzirom na to da nulta godina nije postojala.
Ova decenija se ne zavrsava 2019, vec 2020. godinom, i pocela je 2011. godine, a ne 2010, u kojoj je Nadal osvojio tri gren slema, tako da ce Novakova prednost biti jos ubedljivija i impresivnija na kraju 2020, kada se ova decenija stvarno zavrsava.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Vise puta sam napisao tako da cu ponoviti: Novak Djokovic je sportska (teniska), istorijska licnost. To je postao jos za vreme trajanja aktivne mu teniske karijere. Svakako teniser br. 1 druge decenije dvadeset prvog veka.
P.S. : procitah komentar u kome se neko ismeva da druga decenija 21. veka pocinje godinom 2011. Da, pocinje! E sad ko bi trebao da se vrati u osnovnu skolu ne znam!? Za sebe tvrdim da ne treba.

Pant.LA

pre 4 godine

svi ti rekordi pobede, mastersi, slemovi, nedelje na prvom mestu, sve je to lepo i verovatno nekada nekom dostizno.. ali po meni onih 17.000 poena, pored zivih i zdravih rodje i rafe (odrao ga u sedam finala za redom) verovatno nikad niko nece da dostigne, a pogotovu ne u takvoj konkurenciji.. nas brat nole..

Pele 2.0

pre 4 godine

Svaka cast Djokovicu. Ostvaio je najbolje rezulatate od svih tenisera u periodu 2010-2019. godine.

I opet se pravi greska: II decenija XXI veka traje od 01. januara 2011. godine do 31. decembra 2020. godine. To znaci daprava decenija jos nije zavrsena.

Slicna greska je napravljena kad su svetski mediji objavili da XXI vek i III milenijum pocinju 01. januara 2000. godine. Toga dana su sirom planete odrzane proslave povodom ulaska.

A u stvari, XXI vek i III milenijum su poceli 01. januara 2001. godine.

Posle su mediji ispravili svoju gresku i ponovili proslave. Jer i 2000. godina pripada XX veku i II milenijumu.

Superhik

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.

Stefan

pre 4 godine

Izdominirao je zadnju deceniju.Najviše svojih GS titula je osvojio u ovoj zadnjoj deceniji.Od 2011 pa na ovamo.Zasluženo!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 12. decembar 2019 10:43)
Hvala ti na obavestenju,ali sve smo to vec videli u tekstu. P.S. Prestani da smaras vise

Milan_PT

pre 4 godine

#Vuk, Federer vodi 20:16 protiv Novaka, to je jedina istina, ostalo je kozmetika.
(Danilo, 12. decembar 2019 13:51)

@Danilo, ne vodi Federer protiv Novaka sa 20:16, već protiv svih onih tenisera s kojim se sastajao u finalima GSova, a tu prednjače i neka imena kao Rodik, Bagdatis, Filipusis. Što se tiče Novaka, samo ga je dobio jednom, 2007. u finalu US Opena, a odtada 4 pobede Novaka nad njim. Tri od njih su na omiljenoj Rodžerovoj podlozi, na omiljenom Rodžerovom GS turniru.
Dakle, istina je da Federer ima 20 GS, a u finalima ima sa Novakom 1:4. Zasada...

Shorty

pre 4 godine

Djokovic je toliko bio dominantan da Federer 5 godina nije uspeo da ga pobedi pre Londona, a Nadal vec 5 godina nije dobio Djokovica na betonu i ko zna da li ce ga vise ikad dobiti na tvrdoj podlozi

Olja

pre 4 godine

CESTITKA ĐOKOVICU!
Divna vijest na moj rodjendan!
Danas biram da citam samo poneku vijest i to iskljucivo onu koja koja razgali srce i dusu.

Milos

pre 4 godine

Logicno, igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise Gren Slemova (15) ispred Nadala (9). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo i najvise mastersa (29) ispred Nadala (17). Igrac koji je ove decenije osvojio ubjedljivo najvise masters kupova (4) ispred Federera (1), Mareja (1), Dimitrova (1), Zvereva (1) i Cicipasa (1). Igrac koji je bio ubjedljivo najduze na mjestu broj 1 ove decenije (275 nedelja) ispred Nadala sa oko 100 nedelja. Najvise puta zavrsavao godinu na prvom mjestu ove decenije (5 puta) ispred Nadal (3 puta).

milke

pre 4 godine

„On je šampion, prosto i jednostavno“ i najbolji teniser sveta ikada, to govore brojke, a navijane i ljubav nemaju veze sa objektivnosti, to su subjektivna osećanja.

ElHombre

pre 4 godine

Imao je najvise nedelja kao broj 1, uzeo je najvise GS titula, imao je najveci broj ATP poena ikada u istoriji u ovom periodu, imao je pozitivan h2h odnos protiv Nadala i Federera. Srbija je ponosna.

x

pre 4 godine

Logicno da mora biti uspsniji od RN i RN u dekadi 2020-2029.
Federer verovatno vise nece osvojiti GS (ima neke sanse na Vimbldonu 2020.).
Nadal moze da osvoji jos neki RG (2 najvise) i mozda jos jednu GS titulu na betonu.
Novak je najveca nepoznanica. Moze da ne osvoji vise nista, a moze da osvoji i preko 5, a to zavisi od njegovog novoa igre. Ovi mladji klinci mogi da otkinu po neki GS u naredne 2-3 godine, ali ako Novak bude drzao ovaj nivo osvajace po 1-2 GS godisnje. E sad, koliko ce ovaj nivo trajati zavisi i broj GS.

Kolagen

pre 4 godine

(ElHombre, 12. decembar 2019 17:15)
И да подсетим и тебе и остале: низ од освојена сва 4 гс и комплетиране све мастерсе!

Kolagen

pre 4 godine

(Milos, 12. decembar 2019 13:28)

Милоше, и сви остали... А комплетирање СВИХ МАСТЕРСА!!! А сва 4 ГРЕНД СЛЕМА У НИЗУ!!!

Kolagen

pre 4 godine

... moze biti mozda treci, to mu je maksimum. ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

А да ствари поставимо овако. Једини Новак има освојене све мастерсе. Једини од њих тројице је имао сва 4 гс у низу и има бољи међу скор са обојицом!
Дакле, како вам драго. И што се тиче гс, видећемо, а број недеља на првом месту може да падне 2020-е.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Apsolutno zasluženo je Đoković proglašen za tenisera decenije od strane tog uglednog teniskog medija. To što je Đoković činio na teniskim terenima širom sveta u toj deceniji, to je jednostavno za divljenje svih objektivnih i iskrenih obožavalaca tenisa. U velikoj teniskoj eri on je sa svoja dva najveća velika rivala Federera i Nadala koji su, naročito Federer naravno, miljenici publike za razliku od njega kome publika sramno aplaudira na duple servis greške, on je uspeo da osvoji ogromnih 15 Slemova u toj deceniji i da Federera i Nadala pobedi u mnogim teškim epskim mečevima od kojih će mnogi ostati u istoriji tenisa za sva vremena kao najbolji mečevi u istoriji tenisa. Upravo pomenuto finale ovogodišnjeg Vimbldona i Đokovićeva maestralna epska pobeda u tom velikom meču protiv Federera koga publika naprosto idolopoklonički obožava je nešto što će se zauvek pamtiti i sa čime je Đoković potvrdio svoju veliku dominaciju svetom tenisa u protekloj deceniji. To sve potvrđuje da je Nole zaista najbolji teniser sveta u protekloj deceniji i to ubedljivo najbolji!! Bravo Nole šampione, želim ti dobro zdravlje i puno uspeha u porodičnom i sportskom životu i u budućnosti i još puno titula da osvojiš!!

noleisthebest

pre 4 godine

Bravo, Majstore!
Sta vise reci....najbolji so, the best...laganica care...you’ve got th world in your hand...ne brini nista...tu sam, tusmo!

realno

pre 4 godine

jako slicna dominacija kao Federer od 2000- 2009, skoro sam negde gledao statistiku , s tim sto Realno Federer je zaista tek krenuo od 2002 godine, odnos pobeda i poraza je skoro isti, po 15 grend slem titula su osvojili obojica, mislim da je Federer odigrao jedno Finale vise ali obojica su imali po cini mi se 61 titulu, s tim sto je Novak neuporedivo osvojio vise Mastersa, tj velikih turnira, preko 10 cini mi se vise, obojica su po 5 puta zavrsavali godinu na prvom mestu ali je Novak nesto duze bio broj jedan u svojoj dekadi, opet realno Je Novak imao izgubljenu jednu celu sezonu zbog cega vec i realno tek krenuo od 2011, tako da otprilike je isti odmer snaga, a opet kada se se sve stavi na vagu zaista neverovatno koliko je Novak u stvari bio dominantan u ovoj zadnjoj deceniji..

he he

pre 4 godine

...ima manje gs od dvojice rivala, manje mastersa od jednog, manje neelja na prvom meston od drugog... itd...itd..
(adem, 12. decembar 2019 14:55)

Interesantna logika poredjenja. Dva protiv jednog. Onda reci da Federer ima manje mastersa i od jednog i od drugog, da Rafa ima manje nedelja i od jednog i od drugog. Po principu uzmem iz statistike sta se meni svidja.
Meni se svidja da je po mnogima dvojcu najboljih ikada, Novak mlatio svuda, ima vise pobeda. U finalima, kada je najbitnje, Novak ima duplo vise pobeda. Pa kakvi su to "najbolji ikada" kada ih deceniju oducuje od tenisa jedan igrac?

rosa u podne

pre 4 godine

U vezi decenije. Kada govorimo o prvoj, drugoj itd. deceniji veka, tacno je da pocinje prve,jedanaeste itd. godine.

Ako deceniju shvatimo kao bilo koji desetogodisnji period onda je i 2003-2012 decenija.

Tenis.com je pretpostavljam birao najbolje igrace osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, sto je period 1980-1989, odnosno 1990-1999, pa sada nastavlja niz, mada se ne govori "nultih", "desetih" godina.

Kolagen

pre 4 godine

Jos kad bi im neko objasnio da je ova decenija (druga u ovom veku) pocela 2011, a ne 2010. Sto je u ovom slucaju vrlo bitno, jer u 2010. nije osvojio nista, vec je dominaciju zapoceo u 2011.
(Superhik, 12. decembar 2019 11:00)

Ипак си ти вероватно хик, без супер, осим ако то неби значило много.
Дакле, овако ће бити најједноставније, у коју декаду спада година 1 или прва, а 10-а (и све између), и сад долазимо до 11-те. У реду?

pitanje

pre 4 godine

Kad ste objavili mišljenja sa ovog portala ko je najbolji teniser decenije,zašto ne objavite rezultate glasanje gledalaca na britanskom portalu ko je najbolji teniser svih vremena,a ko najbolji sportista svih vremena.

Pele 2.0

pre 4 godine

@google, 12. decembar 2019 11:53

"Kažite to teniskoj javnosti kojoj pripada i ugledni Tennis.Com, Tennis Magazine nekadašnji kada nije bilo interneta a koja oduvek računa deceniju-10 punih teniskih sezona sa time što brojanje decenije kreće od 0."

Nas mudri narod kaze: "Ko radi, taj i gresi.", pa i Tennis.Com i Tennis Magazine.

Uostalom, proguglaj malo o kalendaru i kako se racunaju decenije i milenijumi.

Pa, 01.januara 2000.godine su u Parizu, Londonu, Njujorku, Sidneju i u mnogim svetskim metropolama bili vatrometi i proslave povodom ulaska u XXI vek i III milenijum. Pa onda dogodine ispravka i ponovo proslave.

ZM

pre 4 godine

Za sve one ne upućene,ATP organizacija tenisku deceniju računa od 0 do 9 tako da je to 2010-2019.Sve lepo piše na njihovom sajtu.Mada Nole će biti najbolji i u kalendarskoj deceniji koja se završava zaključno sa 2020 godinom.Nemojte da brinete😉

Milan

pre 4 godine

Da, decenija počinje 2011. godinom, ali 2011. godina počinje onog trenutka kad se proslavi 2010. Tada je prošlo punih 2010 godina nove ere i počinje da odbrojava 2011. Kao analogija lakša za razumevanje bi bila činjenica da si Isus nije rodio 1. godine, već nulte godine, ali od trenutka njegovog rođenja počinje odvijanje prve godine, iako na kalenaru stoji godina 0.
(Nikola, 12. decembar 2019 12:33)

Ne, razmisli malo. Nulta godina ne postoji. To je prva godina nove ere, a pre nje je bila 1. godina PNE. Svaki niz pocinjes prvim clanom, koji, kao sto mu i ime kaze, nosi oznaku 1. Kad je pocela prva godina, nisi josnimao punu godinubodnpocetne tacke. Tako kad pocne 10. godina, nemas punih 10 godina dok se ne zavrsi 10. godina. Broj na kalendaru ne oznacava godine koje su prosle, nego redni broj godine koja je u toku. Kao kad pocnes, na primer, da jedes cevape. Imas 10 cevapa. Pocnes da jedes prvi, i njega oznacis sa 1.