Utorak, 10.12.2019.

12:00

Oglasio se Putin u vezi sa suspenzijom Rusa

Predsednik Rusije Vladimir Putn rekao je da stoji politika iza odluke da se ruskim zabrani sportistima učešće na svim međunarodnim takmičenjima do 2023.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Oglasio se Putin u vezi sa suspenzijom Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

хијена

pre 4 godine

Сви се допингују, ко је на врхунском нивоу у спорту. Нпр. ФК Милан је прије више од десет година имао свој Лаб, куповали су најбоље играче у позним годинама и са њима освајали титуле а ти играчи су играли боље него икад. У фудбалу је највећи новац, најбогатији клубови имају најбоље докторе и лабараторије, ништа није препуштено случају. Најслабији допинг имају најсиромашније земље, клубови и спортисти.

Nenad

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!
(balkancaffe, 10. decembar 2019 16:16) # Link komentara

Florens Grifit Džojner

Rob Sinji

pre 4 godine

Medjunarodni olimpijski gestapo. Evropska ( zapadna) civilizacija ubrzano umire pred našim očima. Gestovi poput ovoga a i pojedini komentari na ovom sajtu jasno ukazuju šta se sprema. Nije prvi put ali dobro biti neće.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

nejasno mi je u citavoj prici jesu li zaisti utvrdili da su sportisti bili dopingovani i jesu li im oduzete medalje po propisu i kaznjeni kao i svi drugi dopingovani sportisti, ili je sav dokaz izjava zvanicnika koji je dobio vizu za USA???

Vatrogasac Sem

pre 4 godine

Sto se tice kolektivnog kaznjavanja, slazem se sa njim. No njih je bar suspendovla sportska organizacija i to zbog sportskih odnosno nesportskih radnji, koliko strogo ne bih komentarisao. Kada je nasa zemlja kaznjena politickim sankcijama UN, koje su ukljucivalje i sportske, niste ulozili veto, a mogli ste, bar na sportske sankcije (ono nemesanje sporta i politike). A za to vreme se npr Hrvatska mogla takmiciti. Pa, karma zna da zakasni cak i koju deceniju.....

A37

pre 4 godine

A zasto se ne bismo solidarisali sa majkom Rusijom i ocem Putinom i sami iskljucili iz svih sportskih takmicenja sve dok Rusija ne bude vracena?

Rokatanski

pre 4 godine

Ja sam uvek bio za te afro-atlantske integracije. A mislim da ova presuda "nabijanja na kolac" uslovno na četiri godine i nije tako strašna. Uostalom, taj sud je i poznat po strogim kaznama.

Jovi BL

pre 4 godine

Cuj ovo.
Dokazi da si cist pa mozes da se takmicis...i to pod neutralnom zastavom.
Jel nema vise ono..nevin dok se ne dokaze suprotno?

Dokazi da nisam cist, pa necu ici.

Zigzaga

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)
Kaznjeni su upravo zbog sakrivanja i promjene rezultata svojih sportasa,zamjena uzoraka itd. To sto je toliko Amera palo njima ide u prilog u ovoj situaciji..

brm

pre 4 godine

Pa napravili su olimpijski kompleks sa prostorijama i tunelima kroz koje su unosili i menjali uzorke. Pa nije to individualac uradio. Kažnjen je ceo olimpijski komnitet, jer su bili umešani od ministra sporta (blizak sa Putinom), predsednika olimpijskog komiteta pa naniže. Nije jedna osoba to radila, već je bio uključen ceo sportski i politički vrh i to nije ni tajna više. Ovim je kažnjena Rusija, jer je Rusija to i organizovala. Kolateralna šteta su čisti sportisti, ali oni će moći da se takmiče. Niko ne kaže da ne postoji sistemski doping u drugim zemljama, ali nikada u istoriji niti jedna zemlja nije uhvaćena da je radila nešto u ovolikim razmerama. Postoje dokazi da su muljali, i to su muljali na veliko i planski. Sad se plaća cena.

Sremac

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.
(naravno, 10. decembar 2019 12:50)

A da mozda onaj koji optužuje pruzi neke dokaze???? Ne verujem da ti je to palo na pamet.

balkancaffe

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!

Piksi iz kornera

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralan, 10. decembar 2019 13:37)

Наравно да не мисли, само је плаћен да то пише...

Eldorado

pre 4 godine

Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!
(Dobri duh, 10. decembar 2019 11:57) # Link komentara

Da li si siguran? Možda ipak treba da si im zahvalan, jer zahvaljujući njima danas možeš da piskaraš ovde. Da su kojim slučajem nemci dobili rat, tvoji preci bi bili ili porobljeni ili ubijeni.

VADA iz naseg grada

pre 4 godine

Dzastin Getling, aktuelni prvak sveta u sprintu, je padao na doping testu.Andre Agasi se nije dopingovao, vec drogirao, i nikada nije pao na doping testu.Na doping testu nisu pali ni Tim Montgomeri ni Lens Armstrong ni Merion Dzons, vec su ih ili cinkarili ili se ispostavljalo da saradjuju sa lekarima trecerazrednih sportista koji su pali na testiranju.Ameri ne padaju na dopingu, oni su prirodno superiorni.Od Rusa su pada le Sarapova i Jefimova, obe treniraju i zive u SAD i obe su dobile pravo nastupa na OI u Riju.Rodcenko, koji je pokrenuo celu aferu, prenosio je doping iz SAD u Rusiju.

Šaka jada

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zeleni zub, 10. decembar 2019 12:01)

Vladimir Grbić izjavio je da Stejt department garantuje za ispravnost testiranja koje američki sportisti sprovode u svojoj zemlji, te da ih zapravo i ne testiraju na velikim takmičenjima, iako su mnogi čak i dokazano koristili nedozvoljena sredstva.
Sada sam u dilemi. Da li da verujem tebi ili pak Vladimiru Grbiću, jednom od najboljih odbojkaša svih vremena, olimpijskom šampionu i članu Kuće slavnih, čoveku koji je zapravo prisustvovao u događaju sa svim tim malverzacijama. Hmm...prava dilema.

mlekadzija

pre 4 godine

Политика се умешала као и увек и у све. Мало Нобелов комитет, мало МОК....колективна кривица али само за Русе. Тужно!

Miloš Ilić

pre 4 godine

Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan.
(Sirano, 10. decembar 2019 12:46)

Naš narod kaže da nije lopov onaj koji krade nego onaj koga uhvate.

Zox

pre 4 godine

Predsednik ozbiljne zemlje bi rekao da su ovakve sankcije ozbiljno shvaćene, da je država svesna problema i da če učiniti sve da ga otkloni..

Ex KGBovac, međutim, očekivano, u sovjetskom maniru pominje politiku i zaveru 'zapada'.. I većina glasača mu veruje, jer su indoktrinirani decenijskom propagandom i filovani paranojom dok njima vladaju 'drugovi'.. A istina je da je u pitanju sistemski doping, jer su državi koja je diktatura 100 godina potrebni sportski uspesi kao unutrašnja i međunarodna legitimacija. Jeste da se živi bedno, da delovi zemlje izgledaju kao u 19. veku, ali bar imamo sportiste da se nose sa američkim. To je taj način razmišljanja. Zasenjivanje bede sportom vidimo i ovde, i u svakoj zemlji gde ljudski život malo vredi.

Jana Ruzic

pre 4 godine

Da li se neko seca kako su na ovom portalu i mnogim drugim bilo "pljuvanje" po WADA zbog kaznjavanja Troickog.

Tada se nisu svadjali i delili na rusofile i prozapadnjake nego kolektivno udri po WADA.

Potpuno je neverovatno kaznjavati sportiste koji su prosli na desetine doping kontrola i sada treba da dokazuju da se ne dopinguju.

Ako nekog hoces da kaznis valjda tuzilac treba "bez imalo sumnje - citat iz anglosaksonskog pravnog sistema" da je neko kriv.

I na kraju u celoj prici ameri su ispali pametniji jer se njihovi sportisti dopinguju sa dozvolom WADA (imaju TUE -dozvolu za koriscenje sredstava sa zabranjene liste.Setite se sestri Vilijams i one gimnasticarke koja je dobila dozvolu da koristi lekove za popravku koncentracije).

Mladen

pre 4 godine

A kada će američki košarkaši na anti doping kontrolu? Osvajaju silne medalje, a testiranja nigde. Šta je takođe sa njihovim atletičarima? Ili će WADA i dalje da im dozvoli dopingovanje u "medicinske" svrhe, po odobrenju doktora, zbog raznih bipolarnih poremećaja, agresije, kompulzivnog ponašanja i ostalih bla bla stanja. Jer ako su bolesni, nek se onda leče, a ne da se bave vrhunskim sportom i da unose nedozvoljene supstance iz "opravdanih razloga", a pri tom osvajaju najsjajnija odličja. Gde je tu pravda za ostale sportiste?

xxoo

pre 4 godine

Zalostan dan za hiljade ruskih sportista. Ali koreni su duboki i sezu još od hladnog rata. Doping nije jednostavan i brz. Da bi bio uspešan mora da se radi sistematski, godinama, još od juniora. Rusi su to doveli do savršenstva, ali to nije razlog da se nastavi u tom stilu...

neutralan

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...

Si

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.

Dragana

pre 4 godine

Tačno je da nije pravedno kažnjavati sve zbog pojedinaca. Čak je i surovo, nesportski. Ipak, ovo traje već dugo, još od 2015 godine, znaju kako je bilo u Riju kada su im izbacili atletičare i još neke sportiste, znaju kako je bilo i na ZOI i oni svo to vreme nisu ništa uradili da srede stvari sa WADA. Pitam se koji je uopšte cilj njihovih političara i sportskih rukovodilaca. Da večito pričaju priču kako vlada histerija protiv Rusije i svi ih nepravedno kažnjavaju a pri tom ne rade ništa da zaštite svoje sportiste koji nisu dopingovani. Svi koji dokažu da ne uzimaju nedozvoljena sredstva moći će da se takmiče ali nije fer da ne nastupe pod svojim obeležjima. Stvarno mi nisu jasni u Rusiji, 4 godine je bilo sasvim dovoljno da najure sve koji svesno uzimaju nedozvoljena sredstva i one koji sve to prikrivaju i stanu na stranu čistih sportista a oni vuku i njih na dno zajedno sa ovima. Ne razumem takvo ponašanje, sami su doveli do toga da rigorozno budu kažnjavani i da se sumnja u njih. Ipak, mislim da odluka WADA neće ostati ovakva i da će biti ublažena posle žalbe Rusije. Iskreno se nadam da će biti tako, zbog svih onih koje nepravedno kažnjavaju zbog krivice nekih drugih ljudi.

psmart

pre 4 godine

Čista politika, jer da nije, kaznili bi samo one kojima su šali na doping testu.. I to niko ne osudjuje, jer se svi ulizuju Amerikancima. Kao što reče nekog ispred, nisam Rusofil, ali ovo je sramota.

goran

pre 4 godine

Rusija stoji iza sistematskog dopinga SVIH ruskih sportista,tako kažu ovi iz organizacije WADA.Znači ova suspenzija odnosi se i na ruske sportiste u kolektivnim sportovima.E sad,pitanje.Koji je to sportista iz Rusije(u kolektivnom sportu) pao na dopingu? Pa gomila njih igra u stranim klubovima,nisu u Rusiji.Pa valjda taj ruski rukometaš ili odbojkaš koji igra u nekom stranom klubu ide na doping kontrolu ponekad,igrajući u Nemačkoj,Francuskoj,Italiji...Kako niko nije pao? Gomila gluposti i politička odluka.Uništavanje karijera mladim ljudima samo da bi neko pokazao pokazao mišiće Putinu.

jeremija

pre 4 godine

Владимире, договори се са кинезима и индусима и направите ПРАВУ олимпијаду , без кокаколе и ОСТАЛИХ отрова - јер сматрам да је та,поменута кокакола ,највећи и најраспрострањенији ДОПИНГ.

Biba

pre 4 godine

"Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!"

Neki od najvecih umova, pisaca, kompozitora i naucnika su bili Rusi. Pamti ih svet i mnogo godina posle smrti. Vi se zapitajte hoce li neko Vas i po cemu.

Sirano

pre 4 godine

Sportista koji dokaze da se nije dopingovao moze da se takmici ali ne pod ruskom zastavom. nisam pravnik ali ovo je tako ocigledna nepravda, pa valjda treba oni da dokazu da se neko dopingovao.Ili oni misle da su vec dokazali kolektivno dopingovanje,ako je tako onda je logicno da su svi sportisti dopingovani,pa onda cemu prica da se neki mogu takmiciti. Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan. Sportisti celog sveta se dopinguju manje ili vise,ali krivi samo ruski. Vidi se da sve to ide iz iste kuhinje. mada, profi sport je odavno kriminal.

da

pre 4 godine

Istinu zbori Putin,ali dragi Putine nema kompromisa oko pravde i istine,tvoja greška što ne imenujes pojedinačno kriminalce u vrhu drzave Srbije,ovako ti sa slikanjam i osmesima sa njima dajes kolektivitet uspeha i dobrote,a kao sto nema kolektivne krivice nema ni kolektivnog uspeha narocito krivicnim delima delegiranih narodnih predstavnika

Xman

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)

Teorije zavera... Kucaj po netu koliko Amera je do sada kaznjeno.

Sasa

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 10. decembar 2019 11:44)

A neki dokaz da je bilo sistematskog dopinga? I kakva je to kolektivna kazna? A tek to da sportisti treba da dokazuju da nisu krivi da bi učestvovali pid neutralnom zastavom.
Kao kad bi sve osudili na doživotnu kaznu zbog ubistva, a ko nije ubica nek dokaze.
Sa ovakvom kaznom jedini krivac je onaj koji kažnjava.

ne ide to

pre 4 godine

Tačno, kazna treba da bude individualna, ako je tako izvedivo. Zašto tijelo iz Rusije koje je bilo obavezno da pošalje rezultate doping testova međunarodnoj organizaciji nije poslalo rezultate? Ko je odgovorno lice za tu odluku da se odbije slanje? Kad bi se kaznilo samo to lice onda bi svi kršili propise jer praktično kazne i ne bi bilo ni za reprezentaciju ni za sportiste već samo za nekog zaposlenika na kojeg bi se svalila krivnja.

naravno

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.

kvatro

pre 4 godine

Putin je upravu jer po toj logici USA je trebalo odavno da bude suspendovana. Svi znamo o sistematskom dopingu njihovog biciklistickog tima na celu sa Amstrongom. Deset godina su se sistematski dopingovali i na kraju coveka koji je sve obelodanio zamalo strpase u ludnicu. Setimo se atleticara pa plivaca. Felps je bukvalno dva dana posle Olimpijade uhvacen kako pusi marihuanu. Po toj logici svi iz USA su trebali da budu kaznjeni a nisu. Cela ova kampanja je pocela kada je na celo atletike dosao Sebastijan Kou koji je uporno hteo sto vise medalja za Britance iz atletike posto u drugim sportovima vec skoro i da ne postoje.

Zeleni zub

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.

Licemerje sa Zapada

pre 4 godine

"Rusija ima 21 dan da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, a svi sportisti koji dokažu da nisu umešasni u doping skandal, moći će se takmiče pod neutralnom zastavom."

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Onda neka neko kaze da politika i sport ne idu zajedno.

Danilo

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!

kvatro

pre 4 godine

Putin je upravu jer po toj logici USA je trebalo odavno da bude suspendovana. Svi znamo o sistematskom dopingu njihovog biciklistickog tima na celu sa Amstrongom. Deset godina su se sistematski dopingovali i na kraju coveka koji je sve obelodanio zamalo strpase u ludnicu. Setimo se atleticara pa plivaca. Felps je bukvalno dva dana posle Olimpijade uhvacen kako pusi marihuanu. Po toj logici svi iz USA su trebali da budu kaznjeni a nisu. Cela ova kampanja je pocela kada je na celo atletike dosao Sebastijan Kou koji je uporno hteo sto vise medalja za Britance iz atletike posto u drugim sportovima vec skoro i da ne postoje.

Danilo

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.

Zeleni zub

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.

Si

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.

Biba

pre 4 godine

"Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!"

Neki od najvecih umova, pisaca, kompozitora i naucnika su bili Rusi. Pamti ih svet i mnogo godina posle smrti. Vi se zapitajte hoce li neko Vas i po cemu.

psmart

pre 4 godine

Čista politika, jer da nije, kaznili bi samo one kojima su šali na doping testu.. I to niko ne osudjuje, jer se svi ulizuju Amerikancima. Kao što reče nekog ispred, nisam Rusofil, ali ovo je sramota.

Eldorado

pre 4 godine

Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!
(Dobri duh, 10. decembar 2019 11:57) # Link komentara

Da li si siguran? Možda ipak treba da si im zahvalan, jer zahvaljujući njima danas možeš da piskaraš ovde. Da su kojim slučajem nemci dobili rat, tvoji preci bi bili ili porobljeni ili ubijeni.

neutralan

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...

Miloš Ilić

pre 4 godine

Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan.
(Sirano, 10. decembar 2019 12:46)

Naš narod kaže da nije lopov onaj koji krade nego onaj koga uhvate.

Dragana

pre 4 godine

Tačno je da nije pravedno kažnjavati sve zbog pojedinaca. Čak je i surovo, nesportski. Ipak, ovo traje već dugo, još od 2015 godine, znaju kako je bilo u Riju kada su im izbacili atletičare i još neke sportiste, znaju kako je bilo i na ZOI i oni svo to vreme nisu ništa uradili da srede stvari sa WADA. Pitam se koji je uopšte cilj njihovih političara i sportskih rukovodilaca. Da večito pričaju priču kako vlada histerija protiv Rusije i svi ih nepravedno kažnjavaju a pri tom ne rade ništa da zaštite svoje sportiste koji nisu dopingovani. Svi koji dokažu da ne uzimaju nedozvoljena sredstva moći će da se takmiče ali nije fer da ne nastupe pod svojim obeležjima. Stvarno mi nisu jasni u Rusiji, 4 godine je bilo sasvim dovoljno da najure sve koji svesno uzimaju nedozvoljena sredstva i one koji sve to prikrivaju i stanu na stranu čistih sportista a oni vuku i njih na dno zajedno sa ovima. Ne razumem takvo ponašanje, sami su doveli do toga da rigorozno budu kažnjavani i da se sumnja u njih. Ipak, mislim da odluka WADA neće ostati ovakva i da će biti ublažena posle žalbe Rusije. Iskreno se nadam da će biti tako, zbog svih onih koje nepravedno kažnjavaju zbog krivice nekih drugih ljudi.

mlekadzija

pre 4 godine

Политика се умешала као и увек и у све. Мало Нобелов комитет, мало МОК....колективна кривица али само за Русе. Тужно!

xxoo

pre 4 godine

Zalostan dan za hiljade ruskih sportista. Ali koreni su duboki i sezu još od hladnog rata. Doping nije jednostavan i brz. Da bi bio uspešan mora da se radi sistematski, godinama, još od juniora. Rusi su to doveli do savršenstva, ali to nije razlog da se nastavi u tom stilu...

Mladen

pre 4 godine

A kada će američki košarkaši na anti doping kontrolu? Osvajaju silne medalje, a testiranja nigde. Šta je takođe sa njihovim atletičarima? Ili će WADA i dalje da im dozvoli dopingovanje u "medicinske" svrhe, po odobrenju doktora, zbog raznih bipolarnih poremećaja, agresije, kompulzivnog ponašanja i ostalih bla bla stanja. Jer ako su bolesni, nek se onda leče, a ne da se bave vrhunskim sportom i da unose nedozvoljene supstance iz "opravdanih razloga", a pri tom osvajaju najsjajnija odličja. Gde je tu pravda za ostale sportiste?

Jana Ruzic

pre 4 godine

Da li se neko seca kako su na ovom portalu i mnogim drugim bilo "pljuvanje" po WADA zbog kaznjavanja Troickog.

Tada se nisu svadjali i delili na rusofile i prozapadnjake nego kolektivno udri po WADA.

Potpuno je neverovatno kaznjavati sportiste koji su prosli na desetine doping kontrola i sada treba da dokazuju da se ne dopinguju.

Ako nekog hoces da kaznis valjda tuzilac treba "bez imalo sumnje - citat iz anglosaksonskog pravnog sistema" da je neko kriv.

I na kraju u celoj prici ameri su ispali pametniji jer se njihovi sportisti dopinguju sa dozvolom WADA (imaju TUE -dozvolu za koriscenje sredstava sa zabranjene liste.Setite se sestri Vilijams i one gimnasticarke koja je dobila dozvolu da koristi lekove za popravku koncentracije).

Šaka jada

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zeleni zub, 10. decembar 2019 12:01)

Vladimir Grbić izjavio je da Stejt department garantuje za ispravnost testiranja koje američki sportisti sprovode u svojoj zemlji, te da ih zapravo i ne testiraju na velikim takmičenjima, iako su mnogi čak i dokazano koristili nedozvoljena sredstva.
Sada sam u dilemi. Da li da verujem tebi ili pak Vladimiru Grbiću, jednom od najboljih odbojkaša svih vremena, olimpijskom šampionu i članu Kuće slavnih, čoveku koji je zapravo prisustvovao u događaju sa svim tim malverzacijama. Hmm...prava dilema.

VADA iz naseg grada

pre 4 godine

Dzastin Getling, aktuelni prvak sveta u sprintu, je padao na doping testu.Andre Agasi se nije dopingovao, vec drogirao, i nikada nije pao na doping testu.Na doping testu nisu pali ni Tim Montgomeri ni Lens Armstrong ni Merion Dzons, vec su ih ili cinkarili ili se ispostavljalo da saradjuju sa lekarima trecerazrednih sportista koji su pali na testiranju.Ameri ne padaju na dopingu, oni su prirodno superiorni.Od Rusa su pada le Sarapova i Jefimova, obe treniraju i zive u SAD i obe su dobile pravo nastupa na OI u Riju.Rodcenko, koji je pokrenuo celu aferu, prenosio je doping iz SAD u Rusiju.

Sirano

pre 4 godine

Sportista koji dokaze da se nije dopingovao moze da se takmici ali ne pod ruskom zastavom. nisam pravnik ali ovo je tako ocigledna nepravda, pa valjda treba oni da dokazu da se neko dopingovao.Ili oni misle da su vec dokazali kolektivno dopingovanje,ako je tako onda je logicno da su svi sportisti dopingovani,pa onda cemu prica da se neki mogu takmiciti. Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan. Sportisti celog sveta se dopinguju manje ili vise,ali krivi samo ruski. Vidi se da sve to ide iz iste kuhinje. mada, profi sport je odavno kriminal.

Zox

pre 4 godine

Predsednik ozbiljne zemlje bi rekao da su ovakve sankcije ozbiljno shvaćene, da je država svesna problema i da če učiniti sve da ga otkloni..

Ex KGBovac, međutim, očekivano, u sovjetskom maniru pominje politiku i zaveru 'zapada'.. I većina glasača mu veruje, jer su indoktrinirani decenijskom propagandom i filovani paranojom dok njima vladaju 'drugovi'.. A istina je da je u pitanju sistemski doping, jer su državi koja je diktatura 100 godina potrebni sportski uspesi kao unutrašnja i međunarodna legitimacija. Jeste da se živi bedno, da delovi zemlje izgledaju kao u 19. veku, ali bar imamo sportiste da se nose sa američkim. To je taj način razmišljanja. Zasenjivanje bede sportom vidimo i ovde, i u svakoj zemlji gde ljudski život malo vredi.

brm

pre 4 godine

Pa napravili su olimpijski kompleks sa prostorijama i tunelima kroz koje su unosili i menjali uzorke. Pa nije to individualac uradio. Kažnjen je ceo olimpijski komnitet, jer su bili umešani od ministra sporta (blizak sa Putinom), predsednika olimpijskog komiteta pa naniže. Nije jedna osoba to radila, već je bio uključen ceo sportski i politički vrh i to nije ni tajna više. Ovim je kažnjena Rusija, jer je Rusija to i organizovala. Kolateralna šteta su čisti sportisti, ali oni će moći da se takmiče. Niko ne kaže da ne postoji sistemski doping u drugim zemljama, ali nikada u istoriji niti jedna zemlja nije uhvaćena da je radila nešto u ovolikim razmerama. Postoje dokazi da su muljali, i to su muljali na veliko i planski. Sad se plaća cena.

naravno

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.

A37

pre 4 godine

A zasto se ne bismo solidarisali sa majkom Rusijom i ocem Putinom i sami iskljucili iz svih sportskih takmicenja sve dok Rusija ne bude vracena?

goran

pre 4 godine

Rusija stoji iza sistematskog dopinga SVIH ruskih sportista,tako kažu ovi iz organizacije WADA.Znači ova suspenzija odnosi se i na ruske sportiste u kolektivnim sportovima.E sad,pitanje.Koji je to sportista iz Rusije(u kolektivnom sportu) pao na dopingu? Pa gomila njih igra u stranim klubovima,nisu u Rusiji.Pa valjda taj ruski rukometaš ili odbojkaš koji igra u nekom stranom klubu ide na doping kontrolu ponekad,igrajući u Nemačkoj,Francuskoj,Italiji...Kako niko nije pao? Gomila gluposti i politička odluka.Uništavanje karijera mladim ljudima samo da bi neko pokazao pokazao mišiće Putinu.

Sremac

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.
(naravno, 10. decembar 2019 12:50)

A da mozda onaj koji optužuje pruzi neke dokaze???? Ne verujem da ti je to palo na pamet.

da

pre 4 godine

Istinu zbori Putin,ali dragi Putine nema kompromisa oko pravde i istine,tvoja greška što ne imenujes pojedinačno kriminalce u vrhu drzave Srbije,ovako ti sa slikanjam i osmesima sa njima dajes kolektivitet uspeha i dobrote,a kao sto nema kolektivne krivice nema ni kolektivnog uspeha narocito krivicnim delima delegiranih narodnih predstavnika

Piksi iz kornera

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralan, 10. decembar 2019 13:37)

Наравно да не мисли, само је плаћен да то пише...

Vatrogasac Sem

pre 4 godine

Sto se tice kolektivnog kaznjavanja, slazem se sa njim. No njih je bar suspendovla sportska organizacija i to zbog sportskih odnosno nesportskih radnji, koliko strogo ne bih komentarisao. Kada je nasa zemlja kaznjena politickim sankcijama UN, koje su ukljucivalje i sportske, niste ulozili veto, a mogli ste, bar na sportske sankcije (ono nemesanje sporta i politike). A za to vreme se npr Hrvatska mogla takmiciti. Pa, karma zna da zakasni cak i koju deceniju.....

Jovi BL

pre 4 godine

Cuj ovo.
Dokazi da si cist pa mozes da se takmicis...i to pod neutralnom zastavom.
Jel nema vise ono..nevin dok se ne dokaze suprotno?

Dokazi da nisam cist, pa necu ici.

Sasa

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 10. decembar 2019 11:44)

A neki dokaz da je bilo sistematskog dopinga? I kakva je to kolektivna kazna? A tek to da sportisti treba da dokazuju da nisu krivi da bi učestvovali pid neutralnom zastavom.
Kao kad bi sve osudili na doživotnu kaznu zbog ubistva, a ko nije ubica nek dokaze.
Sa ovakvom kaznom jedini krivac je onaj koji kažnjava.

Nenad

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!
(balkancaffe, 10. decembar 2019 16:16) # Link komentara

Florens Grifit Džojner

jeremija

pre 4 godine

Владимире, договори се са кинезима и индусима и направите ПРАВУ олимпијаду , без кокаколе и ОСТАЛИХ отрова - јер сматрам да је та,поменута кокакола ,највећи и најраспрострањенији ДОПИНГ.

Licemerje sa Zapada

pre 4 godine

"Rusija ima 21 dan da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, a svi sportisti koji dokažu da nisu umešasni u doping skandal, moći će se takmiče pod neutralnom zastavom."

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Onda neka neko kaze da politika i sport ne idu zajedno.

balkancaffe

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!

Rob Sinji

pre 4 godine

Medjunarodni olimpijski gestapo. Evropska ( zapadna) civilizacija ubrzano umire pred našim očima. Gestovi poput ovoga a i pojedini komentari na ovom sajtu jasno ukazuju šta se sprema. Nije prvi put ali dobro biti neće.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

nejasno mi je u citavoj prici jesu li zaisti utvrdili da su sportisti bili dopingovani i jesu li im oduzete medalje po propisu i kaznjeni kao i svi drugi dopingovani sportisti, ili je sav dokaz izjava zvanicnika koji je dobio vizu za USA???

Rokatanski

pre 4 godine

Ja sam uvek bio za te afro-atlantske integracije. A mislim da ova presuda "nabijanja na kolac" uslovno na četiri godine i nije tako strašna. Uostalom, taj sud je i poznat po strogim kaznama.

Zigzaga

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)
Kaznjeni su upravo zbog sakrivanja i promjene rezultata svojih sportasa,zamjena uzoraka itd. To sto je toliko Amera palo njima ide u prilog u ovoj situaciji..

хијена

pre 4 godine

Сви се допингују, ко је на врхунском нивоу у спорту. Нпр. ФК Милан је прије више од десет година имао свој Лаб, куповали су најбоље играче у позним годинама и са њима освајали титуле а ти играчи су играли боље него икад. У фудбалу је највећи новац, најбогатији клубови имају најбоље докторе и лабараторије, ништа није препуштено случају. Најслабији допинг имају најсиромашније земље, клубови и спортисти.

Xman

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)

Teorije zavera... Kucaj po netu koliko Amera je do sada kaznjeno.

ne ide to

pre 4 godine

Tačno, kazna treba da bude individualna, ako je tako izvedivo. Zašto tijelo iz Rusije koje je bilo obavezno da pošalje rezultate doping testova međunarodnoj organizaciji nije poslalo rezultate? Ko je odgovorno lice za tu odluku da se odbije slanje? Kad bi se kaznilo samo to lice onda bi svi kršili propise jer praktično kazne i ne bi bilo ni za reprezentaciju ni za sportiste već samo za nekog zaposlenika na kojeg bi se svalila krivnja.

Danilo

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!

Zeleni zub

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.

kvatro

pre 4 godine

Putin je upravu jer po toj logici USA je trebalo odavno da bude suspendovana. Svi znamo o sistematskom dopingu njihovog biciklistickog tima na celu sa Amstrongom. Deset godina su se sistematski dopingovali i na kraju coveka koji je sve obelodanio zamalo strpase u ludnicu. Setimo se atleticara pa plivaca. Felps je bukvalno dva dana posle Olimpijade uhvacen kako pusi marihuanu. Po toj logici svi iz USA su trebali da budu kaznjeni a nisu. Cela ova kampanja je pocela kada je na celo atletike dosao Sebastijan Kou koji je uporno hteo sto vise medalja za Britance iz atletike posto u drugim sportovima vec skoro i da ne postoje.

Si

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.

neutralan

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...

psmart

pre 4 godine

Čista politika, jer da nije, kaznili bi samo one kojima su šali na doping testu.. I to niko ne osudjuje, jer se svi ulizuju Amerikancima. Kao što reče nekog ispred, nisam Rusofil, ali ovo je sramota.

xxoo

pre 4 godine

Zalostan dan za hiljade ruskih sportista. Ali koreni su duboki i sezu još od hladnog rata. Doping nije jednostavan i brz. Da bi bio uspešan mora da se radi sistematski, godinama, još od juniora. Rusi su to doveli do savršenstva, ali to nije razlog da se nastavi u tom stilu...

Zox

pre 4 godine

Predsednik ozbiljne zemlje bi rekao da su ovakve sankcije ozbiljno shvaćene, da je država svesna problema i da če učiniti sve da ga otkloni..

Ex KGBovac, međutim, očekivano, u sovjetskom maniru pominje politiku i zaveru 'zapada'.. I većina glasača mu veruje, jer su indoktrinirani decenijskom propagandom i filovani paranojom dok njima vladaju 'drugovi'.. A istina je da je u pitanju sistemski doping, jer su državi koja je diktatura 100 godina potrebni sportski uspesi kao unutrašnja i međunarodna legitimacija. Jeste da se živi bedno, da delovi zemlje izgledaju kao u 19. veku, ali bar imamo sportiste da se nose sa američkim. To je taj način razmišljanja. Zasenjivanje bede sportom vidimo i ovde, i u svakoj zemlji gde ljudski život malo vredi.

naravno

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.

da

pre 4 godine

Istinu zbori Putin,ali dragi Putine nema kompromisa oko pravde i istine,tvoja greška što ne imenujes pojedinačno kriminalce u vrhu drzave Srbije,ovako ti sa slikanjam i osmesima sa njima dajes kolektivitet uspeha i dobrote,a kao sto nema kolektivne krivice nema ni kolektivnog uspeha narocito krivicnim delima delegiranih narodnih predstavnika

Eldorado

pre 4 godine

Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!
(Dobri duh, 10. decembar 2019 11:57) # Link komentara

Da li si siguran? Možda ipak treba da si im zahvalan, jer zahvaljujući njima danas možeš da piskaraš ovde. Da su kojim slučajem nemci dobili rat, tvoji preci bi bili ili porobljeni ili ubijeni.

Zigzaga

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)
Kaznjeni su upravo zbog sakrivanja i promjene rezultata svojih sportasa,zamjena uzoraka itd. To sto je toliko Amera palo njima ide u prilog u ovoj situaciji..

Dragana

pre 4 godine

Tačno je da nije pravedno kažnjavati sve zbog pojedinaca. Čak je i surovo, nesportski. Ipak, ovo traje već dugo, još od 2015 godine, znaju kako je bilo u Riju kada su im izbacili atletičare i još neke sportiste, znaju kako je bilo i na ZOI i oni svo to vreme nisu ništa uradili da srede stvari sa WADA. Pitam se koji je uopšte cilj njihovih političara i sportskih rukovodilaca. Da večito pričaju priču kako vlada histerija protiv Rusije i svi ih nepravedno kažnjavaju a pri tom ne rade ništa da zaštite svoje sportiste koji nisu dopingovani. Svi koji dokažu da ne uzimaju nedozvoljena sredstva moći će da se takmiče ali nije fer da ne nastupe pod svojim obeležjima. Stvarno mi nisu jasni u Rusiji, 4 godine je bilo sasvim dovoljno da najure sve koji svesno uzimaju nedozvoljena sredstva i one koji sve to prikrivaju i stanu na stranu čistih sportista a oni vuku i njih na dno zajedno sa ovima. Ne razumem takvo ponašanje, sami su doveli do toga da rigorozno budu kažnjavani i da se sumnja u njih. Ipak, mislim da odluka WADA neće ostati ovakva i da će biti ublažena posle žalbe Rusije. Iskreno se nadam da će biti tako, zbog svih onih koje nepravedno kažnjavaju zbog krivice nekih drugih ljudi.

VADA iz naseg grada

pre 4 godine

Dzastin Getling, aktuelni prvak sveta u sprintu, je padao na doping testu.Andre Agasi se nije dopingovao, vec drogirao, i nikada nije pao na doping testu.Na doping testu nisu pali ni Tim Montgomeri ni Lens Armstrong ni Merion Dzons, vec su ih ili cinkarili ili se ispostavljalo da saradjuju sa lekarima trecerazrednih sportista koji su pali na testiranju.Ameri ne padaju na dopingu, oni su prirodno superiorni.Od Rusa su pada le Sarapova i Jefimova, obe treniraju i zive u SAD i obe su dobile pravo nastupa na OI u Riju.Rodcenko, koji je pokrenuo celu aferu, prenosio je doping iz SAD u Rusiju.

Biba

pre 4 godine

"Nikada od postanka svijeta od njih nikakve koristi. Samo ih gaziti gdje god se ukaže prilika, BIG LIKE!"

Neki od najvecih umova, pisaca, kompozitora i naucnika su bili Rusi. Pamti ih svet i mnogo godina posle smrti. Vi se zapitajte hoce li neko Vas i po cemu.

Šaka jada

pre 4 godine

To je zabluda da americka vlada garantuje za svoje sportiste, nije istina.
Oni (na papiru) podlezu istim kontrolama kao svi. Da li je tako i u praksi ko ce ga znati ali zvanicno podlezu kontrolama.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zeleni zub, 10. decembar 2019 12:01)

Vladimir Grbić izjavio je da Stejt department garantuje za ispravnost testiranja koje američki sportisti sprovode u svojoj zemlji, te da ih zapravo i ne testiraju na velikim takmičenjima, iako su mnogi čak i dokazano koristili nedozvoljena sredstva.
Sada sam u dilemi. Da li da verujem tebi ili pak Vladimiru Grbiću, jednom od najboljih odbojkaša svih vremena, olimpijskom šampionu i članu Kuće slavnih, čoveku koji je zapravo prisustvovao u događaju sa svim tim malverzacijama. Hmm...prava dilema.

Rob Sinji

pre 4 godine

Medjunarodni olimpijski gestapo. Evropska ( zapadna) civilizacija ubrzano umire pred našim očima. Gestovi poput ovoga a i pojedini komentari na ovom sajtu jasno ukazuju šta se sprema. Nije prvi put ali dobro biti neće.

A37

pre 4 godine

A zasto se ne bismo solidarisali sa majkom Rusijom i ocem Putinom i sami iskljucili iz svih sportskih takmicenja sve dok Rusija ne bude vracena?

Nenad

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!
(balkancaffe, 10. decembar 2019 16:16) # Link komentara

Florens Grifit Džojner

Sirano

pre 4 godine

Sportista koji dokaze da se nije dopingovao moze da se takmici ali ne pod ruskom zastavom. nisam pravnik ali ovo je tako ocigledna nepravda, pa valjda treba oni da dokazu da se neko dopingovao.Ili oni misle da su vec dokazali kolektivno dopingovanje,ako je tako onda je logicno da su svi sportisti dopingovani,pa onda cemu prica da se neki mogu takmiciti. Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan. Sportisti celog sveta se dopinguju manje ili vise,ali krivi samo ruski. Vidi se da sve to ide iz iste kuhinje. mada, profi sport je odavno kriminal.

mlekadzija

pre 4 godine

Политика се умешала као и увек и у све. Мало Нобелов комитет, мало МОК....колективна кривица али само за Русе. Тужно!

jeremija

pre 4 godine

Владимире, договори се са кинезима и индусима и направите ПРАВУ олимпијаду , без кокаколе и ОСТАЛИХ отрова - јер сматрам да је та,поменута кокакола ,највећи и најраспрострањенији ДОПИНГ.

Piksi iz kornera

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
(Danilo, 10. decembar 2019 11:44)
Prvo na jutarnjem brifingu u situaciji u zemlji pita da li su sportisti dobili doping!!!
Da li stvarno mislis da se time bavi i da ga ta pitanja zanimaju, kao i da ga neko izvestava o tome ?! Koga zanima Ukrajina, Krim, Sirija, Kina, transport gasa, približavanje NATO granicama Rusije, sankcije protiv rusije...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralan, 10. decembar 2019 13:37)

Наравно да не мисли, само је плаћен да то пише...

balkancaffe

pre 4 godine

Pola americke atletske reprezentacije je vec umrlo od dopinga a sa drugom polovinom cemo jos videti sta ce biti. I oni nekom drze moralno predavanje.
(Si

Navedi samo jedan slucaj iz te "polovine"!

brm

pre 4 godine

Pa napravili su olimpijski kompleks sa prostorijama i tunelima kroz koje su unosili i menjali uzorke. Pa nije to individualac uradio. Kažnjen je ceo olimpijski komnitet, jer su bili umešani od ministra sporta (blizak sa Putinom), predsednika olimpijskog komiteta pa naniže. Nije jedna osoba to radila, već je bio uključen ceo sportski i politički vrh i to nije ni tajna više. Ovim je kažnjena Rusija, jer je Rusija to i organizovala. Kolateralna šteta su čisti sportisti, ali oni će moći da se takmiče. Niko ne kaže da ne postoji sistemski doping u drugim zemljama, ali nikada u istoriji niti jedna zemlja nije uhvaćena da je radila nešto u ovolikim razmerama. Postoje dokazi da su muljali, i to su muljali na veliko i planski. Sad se plaća cena.

Sremac

pre 4 godine

Putin je u pravu ali ako dokaze da doping u Rusiji nije sistemska vec individualna stvar kojoj se gleda kroz prste u Rusiji pa cak malo i ohrabruje. Bas to "malo ohrabrivanje" jeste politicka stavr pa je onda i kazna politicka stvar . Dakle, Putine, dokazi da niste ohrabrivali sistemski doping i ruska zastava ima da se vijori u Tokiu i Kataru.
(naravno, 10. decembar 2019 12:50)

A da mozda onaj koji optužuje pruzi neke dokaze???? Ne verujem da ti je to palo na pamet.

Mladen

pre 4 godine

A kada će američki košarkaši na anti doping kontrolu? Osvajaju silne medalje, a testiranja nigde. Šta je takođe sa njihovim atletičarima? Ili će WADA i dalje da im dozvoli dopingovanje u "medicinske" svrhe, po odobrenju doktora, zbog raznih bipolarnih poremećaja, agresije, kompulzivnog ponašanja i ostalih bla bla stanja. Jer ako su bolesni, nek se onda leče, a ne da se bave vrhunskim sportom i da unose nedozvoljene supstance iz "opravdanih razloga", a pri tom osvajaju najsjajnija odličja. Gde je tu pravda za ostale sportiste?

Jana Ruzic

pre 4 godine

Da li se neko seca kako su na ovom portalu i mnogim drugim bilo "pljuvanje" po WADA zbog kaznjavanja Troickog.

Tada se nisu svadjali i delili na rusofile i prozapadnjake nego kolektivno udri po WADA.

Potpuno je neverovatno kaznjavati sportiste koji su prosli na desetine doping kontrola i sada treba da dokazuju da se ne dopinguju.

Ako nekog hoces da kaznis valjda tuzilac treba "bez imalo sumnje - citat iz anglosaksonskog pravnog sistema" da je neko kriv.

I na kraju u celoj prici ameri su ispali pametniji jer se njihovi sportisti dopinguju sa dozvolom WADA (imaju TUE -dozvolu za koriscenje sredstava sa zabranjene liste.Setite se sestri Vilijams i one gimnasticarke koja je dobila dozvolu da koristi lekove za popravku koncentracije).

Jovi BL

pre 4 godine

Cuj ovo.
Dokazi da si cist pa mozes da se takmicis...i to pod neutralnom zastavom.
Jel nema vise ono..nevin dok se ne dokaze suprotno?

Dokazi da nisam cist, pa necu ici.

Xman

pre 4 godine

Nisam rusofil ali da su dvostruki aršini.Jesu...I zbog toga treba da ih je sve sramota!Koliko samo američkih sportista je palo na doping testu.Dream team njihov u košarci ne podleže doping kontroli(garantuje američka vlada),a samo pojedinačne kazne.Ruse kolektivno izbaciše iz svih sportova.Sramota!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. decembar 2019 11:44)

Teorije zavera... Kucaj po netu koliko Amera je do sada kaznjeno.

Rokatanski

pre 4 godine

Ja sam uvek bio za te afro-atlantske integracije. A mislim da ova presuda "nabijanja na kolac" uslovno na četiri godine i nije tako strašna. Uostalom, taj sud je i poznat po strogim kaznama.

Sasa

pre 4 godine

Nema šanse da Putin nije znao da se sportisti sistematski dopinguju. Jedini razlog što to nije sprečio je jer je mislio da se neće saznati za prevaru. Varanje mora biti kažnjeno, na žalost biće i kolateralne štete, ali krivac je onaj koji je varao, a ne onaj koji kažnjava.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Danilo, 10. decembar 2019 11:44)

A neki dokaz da je bilo sistematskog dopinga? I kakva je to kolektivna kazna? A tek to da sportisti treba da dokazuju da nisu krivi da bi učestvovali pid neutralnom zastavom.
Kao kad bi sve osudili na doživotnu kaznu zbog ubistva, a ko nije ubica nek dokaze.
Sa ovakvom kaznom jedini krivac je onaj koji kažnjava.

Vatrogasac Sem

pre 4 godine

Sto se tice kolektivnog kaznjavanja, slazem se sa njim. No njih je bar suspendovla sportska organizacija i to zbog sportskih odnosno nesportskih radnji, koliko strogo ne bih komentarisao. Kada je nasa zemlja kaznjena politickim sankcijama UN, koje su ukljucivalje i sportske, niste ulozili veto, a mogli ste, bar na sportske sankcije (ono nemesanje sporta i politike). A za to vreme se npr Hrvatska mogla takmiciti. Pa, karma zna da zakasni cak i koju deceniju.....

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

nejasno mi je u citavoj prici jesu li zaisti utvrdili da su sportisti bili dopingovani i jesu li im oduzete medalje po propisu i kaznjeni kao i svi drugi dopingovani sportisti, ili je sav dokaz izjava zvanicnika koji je dobio vizu za USA???

хијена

pre 4 godine

Сви се допингују, ко је на врхунском нивоу у спорту. Нпр. ФК Милан је прије више од десет година имао свој Лаб, куповали су најбоље играче у позним годинама и са њима освајали титуле а ти играчи су играли боље него икад. У фудбалу је највећи новац, најбогатији клубови имају најбоље докторе и лабараторије, ништа није препуштено случају. Најслабији допинг имају најсиромашније земље, клубови и спортисти.

goran

pre 4 godine

Rusija stoji iza sistematskog dopinga SVIH ruskih sportista,tako kažu ovi iz organizacije WADA.Znači ova suspenzija odnosi se i na ruske sportiste u kolektivnim sportovima.E sad,pitanje.Koji je to sportista iz Rusije(u kolektivnom sportu) pao na dopingu? Pa gomila njih igra u stranim klubovima,nisu u Rusiji.Pa valjda taj ruski rukometaš ili odbojkaš koji igra u nekom stranom klubu ide na doping kontrolu ponekad,igrajući u Nemačkoj,Francuskoj,Italiji...Kako niko nije pao? Gomila gluposti i politička odluka.Uništavanje karijera mladim ljudima samo da bi neko pokazao pokazao mišiće Putinu.

ne ide to

pre 4 godine

Tačno, kazna treba da bude individualna, ako je tako izvedivo. Zašto tijelo iz Rusije koje je bilo obavezno da pošalje rezultate doping testova međunarodnoj organizaciji nije poslalo rezultate? Ko je odgovorno lice za tu odluku da se odbije slanje? Kad bi se kaznilo samo to lice onda bi svi kršili propise jer praktično kazne i ne bi bilo ni za reprezentaciju ni za sportiste već samo za nekog zaposlenika na kojeg bi se svalila krivnja.

Miloš Ilić

pre 4 godine

Kod nas plagijate radi vecina, a samo ministar Mali lincovan.
(Sirano, 10. decembar 2019 12:46)

Naš narod kaže da nije lopov onaj koji krade nego onaj koga uhvate.

Licemerje sa Zapada

pre 4 godine

"Rusija ima 21 dan da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, a svi sportisti koji dokažu da nisu umešasni u doping skandal, moći će se takmiče pod neutralnom zastavom."

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Onda neka neko kaze da politika i sport ne idu zajedno.