Ponedeljak, 09.12.2019.

11:56

Rusija izbačena s Olimpijskih igara i FIFA Svetskog prvenstva!

Rusiju je iz svih velikih sportskih takmičenja na četiri godine izbacila Antidoping agencija (WADA).

Izvor: LN

Rusija izbaèena s Olimpijskih igara i FIFA Svetskog prvenstva! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

333 Komentari

Sortiraj po:

Neznalica

pre 4 godine

Veliki korak ka čistijem sportu. Rusija na državnom nivou promoviše doping i bar takve pojave treba sprečiti. Nije ovo više DDR-a kada su takve stvari bile potpuno normalne. Dopinga će uvek biti ali baš da ga podstiču države? Što je mnogo, mnogo je.

Mica

pre 4 godine

Ja
Alo, "kadija te tuzi kadijate sudi". Cemu tolika zaljubljrnost u Amer pravdu i istinu. Pa to je gore leglo od najgpreg "kome prvda lezi u topuzu..." Idi molim te

Jad i bijeda

pre 4 godine

Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, isti tretman koji je popila Rusija bi trebalo da popije u USA. Sjetite se samo nedavne doping afere pod dirigentskom palicom Nike i američke vlade. Pogledajte samo Serenu Williams, između Grand slamova je letargična i krmeljava, a onda, naprasno osvoji Grand slam, kao da je upalila warp pogon. Onakva fizička konstitucija i agresivnost sigurno nije došla bez nedozvoljene hemije.

Sloba

pre 4 godine

Kako je izbacila regulatorno telo, koje nije nadležno za organizaciju takmičenja, niti je nadređeno sportskim savezima? Oni nisu našli sportistu koji se dopinguje, nego imaju primedbe na neke procedure ruske anti-doping agencije. Britanska podlost, zaista, ne poznaje granice.

Dole vada

pre 4 godine

@Baki
U dokumentarcu o Benu Dzonsonu se pokazalo da su svi ucesnici finala, osim, naravno, Karla Luisa, pre ili kasnije padali na doping testu.Ne treba zaboraviti ni svetski rekord Florens Grifit Dzojner (a ni Pauelovim i Luisovim skokovima od 8.90 niko ne moze da se priblizi), koja je odavno pokojna, a kome niko ne moze da se priblizi, cak ni dopingovane Jamajcanke.Tima Montgomerija, Merion Dzons, Lens Armstrong nisu uhvaceni na doping kontrolama, vec su kasnije cinkareni.

mali radojica

pre 4 godine

Stvarno je malo čudno to da su Američki sportisti baš od njihove antidoping agencije bili ili uhvaćeni ili su sami kasnije priznali pa su im potom oduzeta odličja a sa druge strane nikada niti ijedan sportista Rus,Kinez,Kubanac(bukvalno poimenice) ili njima slični nije uhvaćen od strane njihove rodjene antidoping agencije(samo od strane Olimpijskog komitet).To ipak znači da se tu nešto tu muti i prikriva na državnom nivou(setite se IstočnoNemačkih sportista).S druge strane pisati ovde kako se igrači NBA drogiraju ili dopinguju je pokazatelj potpunog nepoznavanja kako Američkog sporta tako i same Amerike. Tamo su novine i tv kuće još gore od ovih naših tabloida i jedva čekaju nekoga(bukvalno u zasedi)da otkriju da bi o tome naširoko i naokolo razglabali.Razlog zašto USA basket tim nije došao u najačem sastavu na poslednje Svetsko prvenstvo nije kako neki pričaju u navodnom dopingu nego zato što sportisti koji zaradjuju stotine miliona dolara od NBA cirkusa neće da odu na neko takmičenje bogu iza nogu i da se tamo povrede igrajući protiv "velesila" poput Angole,Islanda ,Burundia ili Luxemburga(ne bih vala ni ja igrao).

Dragan

pre 4 godine

Vise nego zasluzeno.
Jer se to ponavlja godinama.
Ali ipak ce biti neki sportisti.
Tako da je izbacena samo zastava.
Vas naslov govori da uopste nece biti rusa.

Milosav

pre 4 godine

Ne zelim da branim Amerikance ali budite realni, njihova najbolja sprinterka Marion Jones je kaznjena zbog dopinga, pa biciklista Lance Armstrong, njih dvoje mi padaju na pamet da ne pretrazujem po internetu.
Za Karla Luisa sam siguran da je bio dopingovan kao i za Felpsa ali su se nekako izvukli. Kanadjanina Ben Johnsona su takodje uhvatili i kaznili.
Ne znam koliko vas je procitalo vest i razumelo sat se pise: Rusija je kaznjena jer su organizovali sistematski doping.

ibn zharmukhamedov

pre 4 godine

ahahaha jos kad bi se i ruje toliko kidale ... bas ih bre briga, nemaju oni te obzire kao njihove evropske gubernije i mentalni podanici:))

Sandro

pre 4 godine

Alo bre, to je bilo sistematsko dopingovanje , znaci da su vlasti (verovatno svi nivoi) ili znale ili saucestvovale u dopingu! Pa kao i Sarapova, mislim, ono ko da ne placa 30 doktora da sve to kontrolisu pa se upet upucala sveze zabranjenim sredstvima... brate, varao si, uhvatili te i sad cuti i klimaj glavom...

ZZ pop

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.
(ja, 9. decembar 2019 15:43)

Dobro, kad su tako rigorozni, zašto im smeta da ih malo drugi prekontrolišu? Nemaju čega da se boje. Ako neko ima pravo na nacionalnu kontrolu, onda treba i drugi da imaju to pravo. Ili niko.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@sasa
Ma sta rece? Lens je bio olicenje spremnosti? Americki heroj i da ne bi Francuza koji su ga vise od 10 godina istrazivali i trazili rupu i nekoga da progovori nikada se ne bi dokazalo za njega. A bio im je ponos nacije. I njega su testirali na Turu pa mu nista nisu nasli nego su tek posle kada nisu imali gde priznali sta su i kako su radili.... To je samo jedan od primera...

Zasluženo

pre 4 godine

Ne verujte ovim 'komemtatorima' da amere niko ne proverava,oni su svi nadrogirani, potplatili itd'
Ove osobe su obučene za takve komentare tjs to su te čuvene lažne vesti.
Inače Rusi su dobili svoje jer igraju prljavo a to nije Sport.Svaki sportsmen treba da pozdravi ovu odluku svetskog sporta.

Washington

pre 4 godine

Pritisak na Rusiju na sve moguce nacinu, sve u nadi da svrgnu Putina sa vlasti i da stave nekog pijanog pajsera koji ce da igra kako zapad svira.

Znaci ipak Rusi rade neke stvari kako treba cim se sve ovo dogadja.

Torcida Sarajevo

pre 4 godine

Ne mogu oh izbaciti sa SPa jer se nisu ni plasirali, mogu samo iz kvalifikacija za SP. Mada ne vjerujem da ce to biti konacna odluka

vlad

pre 4 godine

"To duguju čistim sportistima".
Valjda je dotična gospođa mislila na Američke puritance koje niko ni ne kontroliše na svetskim takmičenjima. Oni su baš "čisti" po njihovim kriterijumima.
Eto i debele, masne i zadrigle politike u sportu. Uništava sve normalno.
Smešno a i žalosno u isto vreme...

zgadjen

pre 4 godine

Očigledno je da se rat protiv Rusije nastavlja drugim sredstvima. A verovatno je da kauboji koriste sredstva koja još nisu na doping listi. Sve u svemu ovde nema ni s od sporta, a o poštenju da i ne govorimo. I na kraju da kažem da ne podržavam doping, ali ni političke bljuvotine u sportu.

slobinator

pre 4 godine

putin samo da zavrne gas i ima da se posmržnjava pola evrope sve dok ne promene odluku.politika se ionako već pola veka meša u sport.inače ovo što se trenutno radi u svetu kada je u pitanju sport potpuno je besmisleno.kao primer uzimam fudbal i košarku gde praktično samo najbogatiji mogu da igraju.teži se ka zatvaranju lige šampiona i evro-lige.i bez toga u fudbalu se jedino nekoliko najbogatijih klubova smenjuje na mestu prvaka evrope,dok u košarci ipak istok drži primat ,ali eto bartolomeu gleda kako bi i to promenio.mislim da neki eventualni london tauers ne bi imao problem da postane prvak evrope kada bi engleze košarka uopšte i zanimala.dovoljno bi bilo da kupe neku ubitačnu nba postavu i to bi bilo to

d

pre 4 godine

Kad bi postojao konsenzus u svetu, pa kolektivni bojkot svih takmicenja sve dok su Jenkiji postedjeni doping kontrola...ne bi se svi odazvali naravno, ali nek onda ucestvuju samo Ameri i Britanci sa bivsim kolinijama

sasa

pre 4 godine

U komentarima se pitaju zasto su amerikanci na velikim takmicenjima uvek najbolji. Zato sto je kod njih sport ozbiljan biznis i ozbiljna rabota. njihovo pravilo broj jedan je forma i tempiranje forme. Ko je ikada gledao neki sport uzivo i video kako izgledaju amerikanci - pa i drugi iz zapadne evrope a kako izgledaju sportisti iz nase nedodiije i okoline jasno mu je ko beli dan u cemu je razlika. Profesionalninsportisto koji predju uinostranstvu imaju ozbiljne probleme na prvim treninzima. Oni koji su presli u usa su tek hebali jeza. Znaci kod nas ni struka nema pojma kako ustvariti uspesnog sportistu a kamoli prosecni komentator ovde koji je svu mudrost sveta naucio uz fk vecite. Jedini nas sportista koji radi po zapadnom sistemu vrednosti je novak djokovic.

sempervivum

pre 4 godine

Мени овде боде очи ово образложење: "моћи ће да учествују они спортисти који ДОКАЖУ да не користе допинг"(!)
Ајде сви ви који се радујете овој одлуци докажите да ВИ нисте допинговани...
Доказивање невиности је против основних принципа у праву. Невиност не треба да се доказује.

С друге стране, Амери имају своје "независне" агенције којима се верује на часну реч (јер имају најбољу "методологију" (а да ли те агенције приказују тачан резултат није битно...)).

Из авиона се види да је ово политичка одлука. Ово су још једне санкције према Русији због Крима.
Једноставно, план Натоа да направи базу на Криму није успео. То је пореметило планирану стратешку доминацију над територијама и потенцијално освајање туђих ресурса. И то се систематски кажњава, кад год се укаже било какав повод.

Овога пута су санкције погодиле спортисте и обичан народ који воли спорт. Запад рачуна да ће Руси бити бесни на своју државу. А заправо ће још више мрзети Запад...

KOSINGAS

pre 4 godine

Trojica od poslednje četvorice američkih predsednika, su priznala da su se nekim periodima pre dolaska na tu funkciju drogirali. Što je 75%. Ako ne kontrolišu ko dolazi na funkciju, sa koje može da uništi čitavu civilizaciju, ne mogu im verovati da kontrolišu svoje sportiste.

Momčilo

pre 4 godine

Aj malo da saberemo 2 i 2.
Rusi se masovno dopinguju u svim sportovima. Ko je uzeo najviše medalja na prošloj olimpijadi? Amerika. Da li vi mene stvarno ubeđujete da su "čisti" ljudi imali bolje rezultate od ljudi na hemiji??? Pa MVJ.

Bob

pre 4 godine

# ZA KOGA SADA DA NAVIJAM
(Dejan, 9. decembar 2019 16:19)

Nista sledece godine pravac u sibir pa navijaj za domacu drzavu, dok budu igrali evropsko. Je l ok

mikV

pre 4 godine

u biti se svodi na to da su zbog organiziranog dopinga od strane države , koju su i priznali izbačena Rusija kao organizator istog. Za one koji kažu da samo Amerikanci imaju jedini svoju doping agenciju evo ima link sa popisom svih antidoping agencija https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_anti-doping_organizations

Uros

pre 4 godine

Za ove sto likuju. Odmah da se razumemo, sve dopingovane magarce odmah trajno udaljiti iz sporta. Vi ne shvatate da je ovim kažnjen veliki broj sportista koji nikad nikakve veze nije imao sa dopingom. Obratite pažnju na poslednji deo rečenice... "ako dokazu da se nisu dopingovali I pod neutralnom zastavom". Zašto neutralna zastava ako sportista nije dopingovan. I zašto sprečavati ispoljavanje nacionalne pripadnosti - zato što je ruska u pitanju.

Miloš

pre 4 godine

A ameri mogu bez doping provere.

Došlo je vreme da se bojkotuju sva velika sportska takmičenja i prave paralelne institucije i paralelna prvenstva. Baš kao i UN koji to odavno više nije.

Nasa regionalna kosarkasja i vaterpolo liga bi trebali da postanu nova evropska takmicenja. Jos da ubacimo koju zemlju i to je to.
Zasto da mi koji smo u Evropi najbolji u tim sportovima imamo samo po mozda jednog predstavnika ko kvalifikacije kada zasluzujemo više jer smo bolji od ostalih.

Ne treba više nikom popuštati jer se sve pretvorulo u biznis, novac i mafijanje dok sporta nema nigde.

Vreme je.

Mislite o tome.

Sergije

pre 4 godine

Boje se nadolazeće snage slovenske rase. Šta ti u suštini rahitični anglikanci misle? Naravno zna se - kolonizovati sve što nije njihovo. Il' si rob il' nisi je njihov moto. Ali nadrljaće - uzećemo im sve zlatne medalje nez dopinga! Živel a Srbija.
Narvno...samo se malo šalim :)

nikolai valuev

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (borac, 9. decembar 2019 14:23)

Marvin Anderson,James Beckford,Yohan Blake,Nesta Carter,Shelly-Ann Fraser-Pryce,Sheryl Morgan,Steve Mullings,Asafa Powell,Donovan Powell,Sherone Simpson,Lansford Spence.... Ovo su neki od atleticara sa Jamajke koji su padali na testovima, a Dusko Korac nije ni rec rekao o njima dok je sve vreme pljuvao po Amerikancima.

Samo je važno da je nož oštar!

pre 4 godine

Šta se tačno tu dešava, mogu znati samo ljudi koji imaju dostup informacijama, a to nije niko od nas koji ovde ostavljamo komentare. No, vidim polemika ko i kako proverava američke sportiste, pa bih vam naveo jedan primer, a onaj ko ima iole zdrav razum, sam će izvući zaključak.
Situaciju znam, pošto se ticalo Ivane Španović, koju eto pratim zato što je naša. Pred OI u Riu, ona je imala najbolji skok sezone, nešto preko 7 m, da sad ne kopam tačan podatak. Bartoleta i Ris, dve najbolje američke skakačice nijednom u toku sezone nisu skočile preko 7 m i celu sezonu su bile daleko od prave forme i po rezultatima ne bi trebalo da su ulazile u krug favorita. Pred samo takmičenje na svim svetskim kladionicama Bartoleta i Ris imaju najviše šanse, a Španović je tek četvrta po kladionicama! Otkada svim svetskim kladionicama informacija da će baš Ris i Bartoleta da naprave takvu sportsku senzaciju, jer bi to, na osnovu rezultata te sezone stvarno bila senzacija. Ne lezi vraže Bartoleta leti na nekih 7,30m, a Ris na nekih 7,25m, skoro po pola metra više no do tada u sezoni! I sve bila po kladionicama!
I ne lezi vraže, 10 dana posle OI na gran priju u Parizu Bartoleta skače 6,70m, a Ris 6,30m!!! Ljudi, pričamo o podbačaju i prebačaju od 100cm dužine skoka u profesionalnom sportu!
Ja toliko o USADA, o modernom sportu, kladionicama, poštenju. Ne branim Ruse, ali ako je za Ruse tako, onda isti aršin za sve!

Nick

pre 4 godine

Izgleda da je meni zabranjeno da komentarisem na vestima koje se ticu Rusije.

Cinjenice:

-nije Rusima ovo prvi put, skoro svi Rusi, tj. Sovjeti su bili dopingovani na OI u Moskvi 1980
-od 2001. do 2009. meta analiza krvi ruskih sportista je pokazala da su koristili doping mnogo vise od proseka
-Rusiji je oduzeto 43 medalje na OI, sto je cetiri puta vise od bilo koje druge pojedinacne nacije
-medalje koje su oduzete Rusiji predstavljaju vise od trecine svih oduzetih medalja

Sto se tice ruskih botina i onih koji sire njihovu propagandu, NBA igraci i americki olimpijci se itekako testiraju... Niti je to uopste validno poredjenje; pricamo o dopingovanju na nacionalnom nivou, sistematski podrzano od strane cele nacije naspram dopingovanju individualnih sportista.

mitar пфк

pre 4 godine

Латини , све је џаба док авијација несмије да приђе границама Руског царства ....Руски спорт има довољно борилишта!!!

Јабучило

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.
(Stari čačanin, 09. decembar 2019 14:25)

А где сам ја то рекао? Измишљаш речи које нисам ни изговорио и подсмеваш се јер друге аргументе немаш.

Алекса

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne😉
(🇽🇰, 9. decembar 2019 12:31)

Ви сте увек играли како газда каже, али без обзира на то, нисте држава....

slaviša šmigič

pre 4 godine

Dupli standardi nekada se ovo dešavalo kinezima,sada rusima a svi znamo,da nepostoji crnac koji neuzima doping sredstva a najviše jih ima amerika pa britanija ili nemačka.Pa svojevremeno je nemački golman jedan od najboljih na svetu izdao knjigu i otvoreno otkrio,da je kompletna fudbalska reprezentacija nemačke redovno uzimala doping kad su osvojili svetsko prvenstvo.

Bg

pre 4 godine

Znaci u NBA su svi dopingovani! E sada da ja pitam te sto znaju da su tamo svi dopingovani jel se to odnosi i na Doncica, Bogdana, Tea, Bobija, Stojakovica, Divca, Djordjevica, Jarica, Kirilenka, Novi kog, Danilo ica, Kuzmica, Bojana Bogdanovica, Radju, Kukoca, Sabonisa, Rakocevica, Dragica, Gudurica... Kako to da niko od njih nikada to nije ni spomenuo a vi odavde znate da se svi drogiraju i da ih niko ne kontroliše?

Kačavenda

pre 4 godine

ovo je jos jedna u nizu zavjera protiv srba! odgovorno tvrdim da je odstranjivanje Rusije ustvari indirektna poruka srbima i našoj ćirilici!

Dr

pre 4 godine

Igor, 9. decembar 2019 13:24)

Ja se ne protivim izbacivanju dopingovanih sportista. Toliko o temi.

Ali se protivim gluposti, neobavestenosti i poluobavestenosti, doletantizmu koji ti predstavljas.
Tipicni domaci strucnjak, nesto je on tu nacuo pa ce on da tumaci.
Ne radi se ni o kakvom “ruskom “ internetu gde nece moci da citaju NTimes. Net ce postojati kao i do sada, samo mnoge informacije koje proticu nece pevo prolaziti kroz druge zemlje- citaj konkurentnu svetsku silu- da bi stigle do drugog primaoca unutar Rusije.
Nemij da komentarises stvari o kojima nemas pojma.

Los Angeles

pre 4 godine

@Mladici borovi devojke jele: Ajd nemoj da si naivan. Kao veliki rusofilski zaludjenik, Koracev komentar je bio iskljucivo protiv USA. Verovatno iz ljubomore znajuci kakvim standardom zive njegove kolege po USA id istog posla.

ja

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.

trpimir

pre 4 godine

Za one koji likuju, samo nek se sete da smo i mi imali slican tretman pre dvadesetak godina. Ko je najvise ispastao? Pa sportisti naravno.

Dr

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.
(Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37)

E pa vidiš to sa rusima traje od OI London. I taj Radčenko dobio azil u Americi. Od Londona do Tokija osam godina. Da li to znači da će Rusija snositi sankcije do Pariza 2024 godine a možda i dalje. Americi je cilj da na svakoj olimpijadi bude najuspešnija nacija. Ali nadiru kinezi. I za njih će tvrditi da su dopingovani. Pogledaj samo bicepse američkih sprintera. Puni steroida. Lica devojaka. Bubuljica koliko hoćeš

Bla

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)
U komentaru nije pomenuta ametika ili jamajka vec bolt protiv getlina koji je dva puta suspendovan zbog dopinga. Inace bolt je zavrsio karijeru tako sto je izgubio od getlina. To je najveca bruka atletskog sporta

Baki

pre 4 godine

@Pravi Valter,

Gde si procitao da su u Seulu na 100m svi bili dopingovani? Daj neki izvor, tekst, bar nesto? Kao i uvek rekla-kazala, price za pivo ispred prodavnice...

Americke sportiste testira WADA, kao i svi ostale. Ne izmisljajte, tj ne lazite...

Мирабо

pre 4 godine

Док је постојао СССР овако нешто нису смели ни да помисле.
Где је и шта ради њихов савезник Кина?
Ако су савезници требала би Кина да стане уз њих,међутим то се неће десити.с

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)




:)))))
šta je to što funkcionalno nepismene nagoni da opsesivno komentarišu?

koraćev komentar se i odnosio isključivo na bolta, nijednog drugog sprintera sa jamajke on nije pomenuo!

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 4 godine

Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37
olimpijske igre imaju potpisan ugovor sa amerima o ne kontrolisanju njih.

Avaya

pre 4 godine

За све оне који мисле да други не узимају допинг јер ВАДА каже да нису, заборављате једну битну ствар, ако успеју да убеде ове да лекови или препарати које користе су неопходни за здравље такмичара а ти исти су на листи позитвних за допинг, онда се и поред тога јавно каже да нису били позитивни на допинг - тако имамо репрезентацију Норвешлке у нордијским дицлиплинама где су сви до једном асматичари - лек који узимају раширује авеоле у плућима чиме омогућавају појачан пливив кисеоника у крв. Ово код асматичара помаће да спречи гушења и недостатак кисеоника, док код спортиста ефективнију размену материја и већу количину кисеоника за који се вежу црвена крвна зрнца...

ronin

pre 4 godine

Kada će ljudi da shvate da de svi dopinguju u profesionalnom sportu, neki manje neki više, neke uhvate neke ne. Bolje je da se ne takmice a da ostanu zdravi. Treba doping da se legalizuje pa ko hoće neka koristi, a ne kao ovi se dpinguju, oni se dopinguju, a svi znaju da se svi dopinguju, pitanje je samo vremena kada ce testovi da ih uhvate.

Mito

pre 4 godine

Prosto pitanje kada su SAD diskvalifikovane zbog zloupotrebe droge u istoriji sporta, iako su dozvoljavale da prljavi sportisti okite medajama SAD slavi a onda na mala vrata se odreknete svojih sportista koji su zbog vas bili drogirani. Sportiste uprljate, (najbolji primer je Armstrong na kome ste zarađivali, a posle ga prodali)a vi ste čisti. Posle tog sedmogodišnjeg skandala SAD ne bi smela da učestvuje na svetskim takmičenjima sledećih 70 godina. Ostale drogeraše u SAD reprezentacije ne nabajam. Sramno. Kakva nemoralna država. Zemalje anti doping kontrole koji tolerišu ovaj bezobrazluk takvi i sportisti. Najviše mi smeta ovaj postupak međunarodne anti doping kontrole koja podržava SAD prljavštinu

Imotep

pre 4 godine

Ovima koji ruse smatraju nekim zrtvama i konstruiraju neku zavjeru amerike prema istima predlazem neka pogledaju dokumentarac Icarus. U dokumentarcu je obrazlozeno i dokazano da su rusi na OI u Sociju organizirano uz znanje i organizaciju olimpijskog saveza Rusije i cilog politickog vrha davali doping SVIM svojim sportasima i prikrivali nalaze u specijalno napravljenom labaratoriju u kojem su napravili skrivenu sobu kroz koju su davali ispravne uzorke kroz rupu koju je prikrivala uticnica. Zato su i dobili sve moguce zabrane a ovo je jedna od novih. Sramota za jednu takvu sportsku zemlju. Inace su slabi u sportu pa trebaju i varati. Pritom mislim i na ameriku

borac

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.

NY

pre 4 godine

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.
(mile, 09. decembar 2019 13:29)

Sedište WADA je u Kanadi. Amerika je pre neki dan usvojila zakon Radchenko da može zbog dopinga po celom svetu da hapsi i procesuira. Kao što su hapsili i sudili čelnicima FIFA. Dsžurni panduri

ff

pre 4 godine

...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga...
(Igor, 9. decembar 2019 13:24)

sta sve neces ovde procitati.,.hoces reci da NeW York Times ne ispira mozak vec ima kulturno - obrazovni karakter...

Srbija

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.
(polarizacija to usijanja, 09. decembar 2019 13:24)Jel bre batice, jel bi ti voleo da se i Srbija priključi na tu evro-azijsku olimpijadu? Ja ne, jer me zaboli patka za Rusijom i Kinom.Izgleda da sam jedan od malo Srba koji ne vole gore navedene.....

NY

pre 4 godine

Politička odluka. Jedan vid sankcija prema Rusiji. Amerik a pravi cirkus. Da li su fudbaleri uhvaćeni u dopingu, plivačice za sinhrono plivanje, mačevaoci,itd. Gde je doping tamo gde je potrebna snaga. Dizači tegova, atletika. Zašto NBA igrači am. reprezentacije ne pidležu dopingu. Da li su hakeri uhvatili izveštaj da Serena Williams koristi nedozvoljena sredstva ali su se vadili da je to lek

Stari čačanin

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ma hajde svi sportski profesionalci su danas na dopingu a najviše jih ima Amerika odmah iza njih se nalazi Britanija tek onda dolazi Kina pa Rusija kao,da smo ljudi ovce pa nerazumemo ili shvatamo u Američkoj košarci gotovo,da nema igrača koji neuzima doping sredstva za bicikliste ili plivače i trkači na duge staze skijašima biatloncima sigurno,da nema Nemačkog,norveškog ili šveskog biatlonca ili trkača ma gotovo svim maratonskim sportovima a uvek uglavnom ista imena koja pobedjuju,ko još veruje,da Nadal recimo nije na dopingu a gubi po nekoliko litara vode kroz meč.izgleda kao,da su se američki sportisti usavršili pa jih više niko neprati a znamo kako su prvo uhvatili crnca bena djonsona a kasnije i karla lusa i ženskoj konkurenciji na 100 metarskim trkama.

East

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

what goes up must come down

Torrente

pre 4 godine

ali što im zabranjuju i paraolimpijadu?
(obi van, 9. decembar 2019 13:39)

Zato što već godinama čekaju ishitrenu reakciju Rusije, pa su sve brutalniji sa odlukama.
Ako Rusija ne reaguje, sledeći korak je isključenje Rusije i SWIFT sistema plaćanja.
Onda smo svi nadrljali.

Sale

pre 4 godine

Ni Ameri sigurno nisu čisti, ali kod njih sa vremena na vreme kazne pa i velike šampione kakva je bila npr. Merion Džons, pa se ima privid kontrole. Sa druge strane Rusi su sve krili dok nisu počeli da isplivavaju slučajevi, pre svih Šarapove koja je vrhunski sportista, a koja je sama priznala da se dopingovala u zamenu za smanjenje kazne.

I još važnije, sada se vidi koliko je Rusija slaba u medjunarodnim odnosima. Samo se ovde ima "trip" da je Rusija nešto kao jaka i bitna. Ni jaka ni bitna, to je sva priča.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Kad ne mogu ratom ekonomijom sankcijama ostaje jos sport kao zadnji nacin ocuvanja anglosaksonskog fašizma.
Verujem da ce sa ovim mmoge zemlje krenuti bojkotom.

nikolai valuev

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.

polarizacija to usijanja

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)

Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.

yuslaven

pre 4 godine

Što rekao Bil Bur: O čemu je frka oko dopinga. Naši dopingovani momci su bolji od vaših dopingovani momaka.
Nije ovde stvar što su Rusi kažnjeni, nego što nisu svi drugi.

Pravi Valter

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...
(deny, 09. decembar 2019 12:38)

Ne testiraju se, u Seulu 1988 u finalu na 100m su svi bili pozitivni, poznato je da je Ben Džonson jedini stradao, a kad su hteli svu osmoricu da diskvalifikuju amerska delegacija je zapretila da će sve sportiste povući sa Igara, pa je tako kanađanin jedini nagrabusio! A, evo samo par primera sigurnih narkomana, Serena, Felps, Špic, samo pogledajte koliko atletičara im je poumiralo u poslednjih dvadesetak godina, sve u svemu istoeija olimpizma teška bruka!

ptica trkacica

pre 4 godine

moramo da se solidarisemo sa bracom rusima i bojkotujemo OI?ako to ne uradimo bila bi velika sramota za Srbiju!mi smo im jedini prijatelji u svetu,nikoga nemaju osim nas i ja mislim da se svi jednoglasno slazemo u vezi toga?bojkot OI!!!moramo biti patriote u ovom slucaju,rusi su nam puno pomogli kroz istoriju i moramo im pokazati iskreno prijateljstvo!

Zoran

pre 4 godine

Cijeli nekadasnji Istocni blok je koristio ilegalna stedsta za sportiste, koje je koristila druzavna propaganda. I to je ozivjelo opet u Rusiji 2000tih., ali daleko manje nego u Kini? Sta je sa Kinom?

samo kazem

pre 4 godine

cisto da se razjasni..ogromna je razlika izmedju pojedinacnog dopinga i sistemskog.. to vam je kao kad pojedinac ukrade u odnosu kad se sistemski krade..

Grobar-España

pre 4 godine

Dajte da neka nezavisna laboratorija radi testove amerima na O.I.
NE MOŽE!!!
Oni naprave anti doping agenciju, ali njihivim sportistima se rade kontrole samo pod nadzorom njihovih "stručnjaka"...
Onu naprave medjunarodni sud, ali njihovim građanima sude samo američki sudovi...
Oni naprave MMF, iako su najzaduženija zemlja sveta, ali ne moraju da vraćaju dugove....
Oni naprave U.N. ali kada im to odgovara napadaju nezavisne zemlje po svom nahođenju, bez dozvole S.B.
Oni koji me poznaju, znaju da nisam rusofil. Zbog mog "anti ruskog" stava imam česte rasprave sa dugogodišnjim prijateljima kad god dodjem u BG. i popijemo dve tri ture, ali ljudi moji, Ameri su najveće zlo ovog sveta. Ko to ne vidi, ili je slep, ili ne želi da vidi.

Torrente

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)

Neviđeno tup komentar.
Uzgred, za sledeći Dan zastave trk u Prištinu na proslavu!

mile

pre 4 godine

@Zeljosav

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

Los Angeles

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.

Bratko

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52) 

Ne mogu rusi da znaju bolje od srba, jel to nepravda ili nije. Rusi priznaju, ali srbin daje minuse na taj argument. Veci rusi od rusa. Znaju bolje od rusa sta se tamo desava sa dopingom.

Miki moj

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.
(Rs, 9. decembar 2019 12:39) 

Pazi ovo, prvo kazu da amere ne sme niko da testira. Onda u iducoj recenici napisu da su na doping testu pali svi americki trkaci. Onoj Jones cak oduzete medalje. Kako to onda? :)

Nisam rusofil ali ovo je politika.
(Milutin, 9. decembar 2019 12:42) 

Sva sreca u Rusiji politika i sport nemaju veze jedno sa drugim

Dzoni 77'

pre 4 godine

Kake veze fudbalska reprezentacija ima veze sa tim????
Ako su dokazali da im se dopinguju sportisti na olimpijskim igrama a da je sistematski u sve uključena matična organizacija onda ok.
Ali zašto fudbalski savez ?
Evo i odgovora, živim trenutno u bogatoj severnoj Evropi i imao priliku da popricam malo sa nekim ljudima o globalnoj situaciji.
Oni MRZE Rusiju .
TAČKA !

A retracment

pre 4 godine

Очигледно да Русија нема довољно представника у оквиру Олимпијског комитета као ни у оквиру ФИФА, те је донета оваква исполитизована одлука! Иначе сви врхунски спортисти су допинговани!

Laik

pre 4 godine

Jel bre vi stvarno mislite da Amere niko ne kontrolise , da antidoping agencija njih ne kontrolise??? Alo bre Srbi moji, ne brukajte se vise!

Zana

pre 4 godine

Sramota da veće sramote nema za ovaj Politizovani svet ..Pa zar i za sportiste.
Neviđeni skandal FIFE
No koment...
Šta reći a ne zaplakati...

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je Putin najavio zakon kojim bi Rusija mogla da "isključi" svoje građane sa mreže globalnog interneta, tj. da će napraviti "rusku" verziju interneta koja neće omogućavati pristup web-sajtovima i informacijama za koje Ruska Vlada smatra da "nisu u interesu" građana Rusije...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga, možemo da očekujemo da Putin pusti u proceduru i zakon o formiranju "ruskog" svetskog prvenstva u fudbalu, jer šta će njima pokvareno zapadnjačko svetsko prvenstvo ...

Rokatanski

pre 4 godine

Nema nikakve sumnje da se ruski i američki sportisti dopinguju, ali ovo je čisto politička odluka. Da li se sećate američke atletičarke Florens Grifit? Na olimpijadi u Los Anđelesu 1984. je bila najzgodnija sportistkinja, svi su se okretali za njom i divili njenoj ženstvenosti. Ali to nije donosilo zlatne medalje. Onda se ona pojavila i u Seulu 1988. i mnogi nisu mogli da je prepoznaju. Od njene ženstvenosti nije bilo ništa, to su bili mišići napumpani od ko zna čega. Ali, to je donosilo zlatne medalje. Umrla je u 39-oj godini od srčanog udara. Zaključke izvedite sami. Pozdrav!

mile

pre 4 godine

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.
(Zeljosav, 9. decembar 2019 12:40)

Spinuješ. Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

logika

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.

Gde ja živim

pre 4 godine

Ne volim generalizaciju i što ispaštaju pristojni i vredni, ali opet šta da radiš. Neverovatno je da Rusi ovoliko pojma nemaju i ne mogu da zaštite sebe, a hoće nekog drugog. Njihov problem.

xXX

pre 4 godine

Armstrong, Gatling, Florence, Andre Agassi, Tyson Gay, Torrie Edwards, Chris Phillips, Michelle Collins, Sean Hill, Tyler Hamilton, Jessica Hardy, Inga and Jarred Miller, John McEnroe, Lee Evans, Diane Williams, Carl Lewis, Butch Reynolds, Brock Lesner.

Sve sami Rusi....

my way

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji kazu da nije politika u pitanju ovde, jer je drzava Rusija odgovorna. Pa iza svakog dopinga neko stoji, a svi u sportu su drzavni sluzbenici. Od selektora i trenera nadalje u savezima, svi su u svakoj zemlji pod ministarstvom sporta/vladom. Cak i u ekstremno kapitalistickim zemljama je reprezentativni sport drzavni, ne moze drugacije. I sta onda to znaci, koja je to instanca potrebna da bi doping bio drzavna krivica? I kako to ruski sportisti onda nisu makar pri vrhu dopingovanih na osnovu uzorka koji kontrolise WADA? Kako mogu ruski sportisti da ne budu umesani? Ponizavajuca odluka da mogu da se takmice pod neutralnom zastavom ako dokazu da nisu umesani kristalno jasno govori sta je cilj, tako da me manite svog licemerja i rusofobije. Radujte se, posto u svojim mozgovima neki razlog za radost zbog izbacivanja Rusije nalazite, vas problem.

igor

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.
(logika, 9. decembar 2019 13:04)
Ne kažnjavaju sportiste koji se nisu dopingovali - lepo piše da mogu da učestvuju svi sportisti iz Rusije koji se nisu dopingovali, ali ne pod Ruskom zastavom jer je država Rusija sprovela sistemsko dopingovanje radi veličanja sportskih rezultata sopstvene nacije. Bolesni umovi, bolesni!

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

L

pre 4 godine

a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?
(novikorisnik, 9. decembar 2019 12:13)

Treba biti posebno glup, da bi poverovao u ovo. Neko je ovo lupio, i Srbi, bespogovorno poverovali, a da niko sekund vremena nije ulozio da proveri da li je ovo istina. Americki sportisti su testirani kao i svi ostali.

sasa

pre 4 godine

E moji Srbi.... poenta kazne je razlika u nacinu dopingovanja. Ostali (pa i amerikanci) to rade pojedinacno, ne stoje savezi, drzave iza toga. Rusi su sami priznali da su sistematski savezi drogirali sportiste. Sta tu nije jasno?! Kakva politika, kakve zavere?! Zemlja rusija sa svojom politikom postaje severna koreja. U politici ne pobedjuju misici (retko kad i u ratu) nego mudrost!

nbc

pre 4 godine

Sramota od komentara. Ali to smo mi Srbi. Pola za Amere pola za Ruse. Pola za Partizan pola za Zvezdu, pola za partizane pola za cetnike i tako cemo kao nacija da nestanemo. A sto se tice ovoga, interesantno da se ovo donosi samo par dana od sastanka sodome i gomore od NATO pakta i proglasenja Rusije kao najvece opasnosti za NATO (a ovi im dosli do granice uprkos obecanjima da nece). Nista bolji nisu od nacista. A ovo na zalost vodi tome da ce jednom da pukne a onda nece biti bitna nicija misljenja jer nas nece biti. Kao vrsta smo zasluzili da nestanemo i da dekontaminiramo planetu nasim nestankom.

Majk Litoris

pre 4 godine

Hahaha, da li je realno da se Amerikanci ne testiraju, jer “drzava garantuje za njih”, a ovamo Ruse urnisu gde stignu? Da se razumemo, i ja verujem da Rusi nisu cisti, ali sve mislim da Amerikanci jesu..

deny

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)
Ma Srbi su ih isključili iz svih sfera takmičenja bahahahahahahahah

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ne,,ovo nikakve veze nema sa politikom,,niko se u svetu sporta ne dopinguje pogotovu američki sportisti nego jedino Rusi i to svi u svim sportovima,,

Mudrac

pre 4 godine

Што се допинг контроле тиче, најбоље да Руси контролишу Американце, а Американци Русе.

patriJotska posla

pre 4 godine

Svako ko je upucen u ovu tematiku PODRZAVA OVU ODLUKU JER DRZAVA RUSIJA STOJI IZA DOPINGA! Medjutim, nase patriJote u svojim komentarima uvek slepo podrzavaju Rusiju, a nemaju pojma koliko je drzava Rusija kriva u ovom slucaju.

Mikosav

pre 4 godine

Rusija je pod velikim udarom zapada. Sto ona vise odoleva, vise je i histericnije mrze. Americki sportisti se slobodno i bez ikakvih problema dopinguju i deo iskazivanja americke moci jeste i ta nedodirljivost u dopingu, kao da salju ostatku sveta poruku, ne mozete nam nista.

slobodan.

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..
(janbo, 9. decembar 2019 12:46)

Naprotiv.

novikorisnik

pre 4 godine

Nisam neki rusofil, ali mislim da amerikanci i zapad preteruju...tolika paranoja i strah od jednog naroda je preterana...a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?

Marko

pre 4 godine

Ako jesu, neka su. Ali bih isto tako voleo da stvarno odrade doping kontrolu i Amerikancima...njihovi sportisti navodno nisu dopingovani i Američka vlada garantuje za njihove sportiste. Mmmmmmhm, baš im verujem.

saint

pre 4 godine

Ne mogu da gledam ni jedne ni druge... licemeri i jednu i drugi ali na ovu temu imam samo jedno pitanje, da li su se USA kosarkasi testirali na doping na Olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu i zašto ne?

Mika

pre 4 godine

Tako se najlakse eliminuse konkurencija koja bi osvojila mnogo medalja ! Na takav nacin, sva ta takmicenja postaju besmislena i neinteresantna.

Koma

pre 4 godine

Super. Ajde sad suspendujte Ameriku i Kinu. Amerikanci nam poturaju nadrogirane isfabrikovane superzvezde decenijama i nikom nista. Svi najbrzi sprinteri kroz istoriju im svi odreda dopingovani - dokazano: Tajson Gej, Montgomeri, Grin, Getlin, Ben Dzonson... Merion Dzons... Koliko su medalja osvojili i koliku su obmanu svetskih razmera napravili i nepopravljivu stetu atletici i sportu!? I nista. Sta, kao nacionalni savezi nisu znali? Pa kako su prosli lokalna testiranja i poslali ih na OI ili SP? Ako ne znate da testirate i ko vam se dopinguje, suspenzija i cao. Ocigledno i to je je bio drzavni program dopingovanja.
A ovo za Rusiju je cisto politicka i sovinisticka odluka. Sad kad kazne jednu celu i veliku naciju ispade da su svi ostali cisti. A pre svega im je cilj da Ruse predstave kao najvece negativce na svetu i da zasluzuju sve sankcije dok ih na satru potpuno i kao drzavu i kao naciju.

Алекса

pre 4 godine

Svi se dopinguju(ceo zapad)samo Rusi izbačeni.Što pre shvatimo kome da se pridružimo bolje za nas...!!!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:18)

пет плусева, а ниси написао коме си схватио да би требало да се придружимо?

Vlad Rad

pre 4 godine

Rusi nece uloziti zalbu jer su svesni da su krivi.
Samo ce Srbi smatrati suprotno. I sad i nadalje.
Veci katolici od pape, uvek smo bili.

Deki

pre 4 godine

Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila

Гопн1

pre 4 godine

Политички гест који јансо показује да су та такмичења изгубила сваки смисао. Свима је јасно да су сви амерички такмичари допинговани. Шта је следеће, репрезентација исламске државе???

Šaka Zulu

pre 4 godine

Antislovenska histerija nikad nije ni prestala, ovo je samo još jedan dokaz. Uvek je tako bilo i uvek će biti, krvožedni anglo-saksonci i germani pobiše i porobiše pola sveta i još upiru prstom u drugog. Nema kraja tom licemerju.

Jovan

pre 4 godine

Ne kontam ovo, testiraj sportiste pa vidi ko koristi i njega diskvalifikuj, ima sportista koji ne koriste i ne vidim zasto bi ispastali...

Sale

pre 4 godine

Neka mi neko dokaže da se Majkl Felps nije dopingovao, ovo je cirkus.
(joker, 09. decembar 2019 12:24)

Majkl Felps je u vreme priprema za OI trenirao po 12 sati na dan i jeo 15 hiljada kalorija koje je odmah sagorevao. Uspeh je u preterivanju. Ako hoces da budes bolji od drugog moras da radis vise od njega. Niko nije preterivao kao on i zato ih je sve oduvao. A nasi samo spominju talenat doping i vaznost odmora koji je nista drugo nego izgovor za lenjost i precenjen je kad je oporavak misica u pitanju. Jedini nas sportista koji je preterivao u radu je Novak Djokovic i gle cuda da bude prvi...

veliki strumf

pre 4 godine

Lens Armstrong, Merion Džons i ostali veliki američki sportisti koji su PRIZNALI da su se dopingovani like this. A tek hiljade onih koji “nisu otkriveni” kobajagi, samo zato sto nisu javno priznali.

Dare

pre 4 godine

Kakav duh olimpizma zaista, sve je tako lepo i kad WADA kaze, istinito. Ovo je stvarno prevrsilo sve granice cak i za zapad. Nema dalje. Setimo se sta su nama radili u kontekstu sankcija 1992. godine. Strasno. Bagra.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A sta cemo sa sportistima SAD? Njih niko ne sme da testira,jer za njih garantuje vlada SAD - kao da je vlada SAD bezgresna pa se ne sme dovoditi u pitanje njen kredibilitet..

Bodibond

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?

Mr Majestyk

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta. (Bata, 9. decembar 2019 12:15)

Ne moraju ništa. Rusi su organizovano dopingovali sportiste i to su čak i priznali. Nema potrebe da ih mi branimo, kada su oni sami potvrdili da su krivi.

Pogotovo nema potrebe da ih mi branimo, jer šta imamo mi od toga?

ikac klisa

pre 4 godine

Nema Hitlera ali sve lici na 1936. godinu. Tad su crnci i jevreji bili na tapeti, a sad rusi.
(Petar Pan, 09. decembar 2019 12:14)

Ovi su gori, crnac Dzesi Ovens je dominirao 1936. u Berlinu ispred Hitlera.

Zeljosav

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.

low carb

pre 4 godine

Rusofili ce sada da objasne kako se Ameri ne testiraju,a padali su mnogo puta zbog dopinga. Da bi pao na doping testu moras da budes testiran. I ako si rusofil valjda imas malo mozga da ukapiras.

Milutin

pre 4 godine

Kao i na proslim zimskim OI nastupa ce kao neutralni sportisti.I nadam se da ce kao i tada kada su uzeli zlato u hokeju na ledu i sada uzeti sto vise medalja u ekipnim sportovima i pevati rusku himnu na pobednickom postolju.

Ovo je zaista smesno.Pa svi ti sportisti su na desetine puta testirani na medjunarodnim takmicenjima i nisu bili pozitivni pocev od svetskog prvenstva u fudbalu,prvenstvima u rukometu,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju i drugim sportovima.

Hoce li sada zabraniti npr. Medvedevu da igra turnire,Zenitu iz Kazana evro ligu u odbojci,CSKA Turkish Euroligu.

I sto je najsmesnije mogu da ucestvuju na evropskom prvenstvu u fudbalu jer to nije veliko takmicenje.

Nisam rusofil ali ovo je politika.

Where is my sendvic?

pre 4 godine

preterase Rusi s iglama vise...relikt proslih vremena Kad si 70 I 80ih movao da radis STA good oces,Ali I'ma dosta politizacije daleko od toga da su jedini Koji to rade

Bata

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta.

Rs

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.

janbo

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..

samo pitam

pre 4 godine

 Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila
(Deki, 09. decembar 2019 12:35)

jeste li Vi "htjeli" otići iz zajednice sa nama??? pa idite šta ćete na našim portalima...

Bg

pre 4 godine

1. Rusi su priznali zvanicno pre mesec dana da je drzava stajala iza dopinga
2. Odluka je donesena jednoglasno dakle nije zla Amerika nego ceo svet.
3. Srbija zna da je u pitanju zavera, zar ne...

Србин 100%

pre 4 godine

Чиста политика нема ово везе са допингом.
Америка би прва морала да буде санкционисана због допинга.

Russell Crowe

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne?
(??, 09. decembar 2019 12:31)



Mislis "samozvana" drzava!?
Dok vas ceo svet ne prizna, vi ste obicna SRPSKA AP ?
Polako, vidis da vam svi okrecu ledja, cak i vasi politicari...

Nekad Petar danas Piter from USA

pre 4 godine

Na letnjim igrama i na SP i tako nista ne bi osvojili. Zimske su vec nesto drugo. Te se ruskinje odlicno klizaju i gimnasticiraju dok muskarci igraju hokej.

Nemanja

pre 4 godine

Tako im treba,kako to njihov pervazivni veliki 'vladar zamislja u izolaciji da je ceo svet u haosu i da nema vremena da se bavi time!Samo mu je ovde dopušteno da izvlači milijarde bez sankcije!!

Toša

pre 4 godine

"To dugujemo 'čistim' sportistima, sankcije su morale da budu najjače moguće", navela je potpredsednica WADA Linda Heleland."

Kako beše ono sa 'čistim' Amerima - a da, njih niko ne sme da kontroliše... Sve u "olimpijskom duhu"

mickey

pre 4 godine

Sta znaci da kolektivno izbacis nekoga?!? Ko se poimence drogirao, njemu zabraniti da se takmici. Smesno je da ruski fudbaleri koji idu na doping test svake nedelje po raznim evropskim fudbalskim ligama, budu dopingovani.

bigserb

pre 4 godine

Koja je ovo farsa, americki dopingovani sportisti se "legalno" takmice uz blagoslov WADA na svim takmicenjima, jer je njima doping potreban zbog "zdravstvenih" problema! Teniserke sestre Vilijams, gimnasticarka Simon Bejls,..., a biciklistu Lensa Armstronga nikada nisu otkrili, iako je on sam, posle kraja karijere i 7 titula na Tur d Fransu, priznao da je sve vreme koristio doping!
Neko moze da se legalno dopinguje i takmici, a neko cak i kad se ne dopinguje, ne moze da se takmici, razlika je samo jesi li Amer ili Rus!

Nek nam je džebana suva

pre 4 godine

Nego da mi kupimo još nešto što valja i dok ima: i s-400 i stinger i mig-29 i mistral i sa istoka i sa zapada. Ostalo je još 3 do 5 godina.

miodrag

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).

veliki strumf

pre 4 godine

Lens Armstrong, Merion Džons i ostali veliki američki sportisti koji su PRIZNALI da su se dopingovani like this. A tek hiljade onih koji “nisu otkriveni” kobajagi, samo zato sto nisu javno priznali.

Bata

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta.

novikorisnik

pre 4 godine

Nisam neki rusofil, ali mislim da amerikanci i zapad preteruju...tolika paranoja i strah od jednog naroda je preterana...a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?

Majk Litoris

pre 4 godine

Hahaha, da li je realno da se Amerikanci ne testiraju, jer “drzava garantuje za njih”, a ovamo Ruse urnisu gde stignu? Da se razumemo, i ja verujem da Rusi nisu cisti, ali sve mislim da Amerikanci jesu..

Koma

pre 4 godine

Super. Ajde sad suspendujte Ameriku i Kinu. Amerikanci nam poturaju nadrogirane isfabrikovane superzvezde decenijama i nikom nista. Svi najbrzi sprinteri kroz istoriju im svi odreda dopingovani - dokazano: Tajson Gej, Montgomeri, Grin, Getlin, Ben Dzonson... Merion Dzons... Koliko su medalja osvojili i koliku su obmanu svetskih razmera napravili i nepopravljivu stetu atletici i sportu!? I nista. Sta, kao nacionalni savezi nisu znali? Pa kako su prosli lokalna testiranja i poslali ih na OI ili SP? Ako ne znate da testirate i ko vam se dopinguje, suspenzija i cao. Ocigledno i to je je bio drzavni program dopingovanja.
A ovo za Rusiju je cisto politicka i sovinisticka odluka. Sad kad kazne jednu celu i veliku naciju ispade da su svi ostali cisti. A pre svega im je cilj da Ruse predstave kao najvece negativce na svetu i da zasluzuju sve sankcije dok ih na satru potpuno i kao drzavu i kao naciju.

yuslaven

pre 4 godine

Što rekao Bil Bur: O čemu je frka oko dopinga. Naši dopingovani momci su bolji od vaših dopingovani momaka.
Nije ovde stvar što su Rusi kažnjeni, nego što nisu svi drugi.

Rokatanski

pre 4 godine

Nema nikakve sumnje da se ruski i američki sportisti dopinguju, ali ovo je čisto politička odluka. Da li se sećate američke atletičarke Florens Grifit? Na olimpijadi u Los Anđelesu 1984. je bila najzgodnija sportistkinja, svi su se okretali za njom i divili njenoj ženstvenosti. Ali to nije donosilo zlatne medalje. Onda se ona pojavila i u Seulu 1988. i mnogi nisu mogli da je prepoznaju. Od njene ženstvenosti nije bilo ništa, to su bili mišići napumpani od ko zna čega. Ali, to je donosilo zlatne medalje. Umrla je u 39-oj godini od srčanog udara. Zaključke izvedite sami. Pozdrav!

Dare

pre 4 godine

Kakav duh olimpizma zaista, sve je tako lepo i kad WADA kaze, istinito. Ovo je stvarno prevrsilo sve granice cak i za zapad. Nema dalje. Setimo se sta su nama radili u kontekstu sankcija 1992. godine. Strasno. Bagra.

Samo je važno da je nož oštar!

pre 4 godine

Šta se tačno tu dešava, mogu znati samo ljudi koji imaju dostup informacijama, a to nije niko od nas koji ovde ostavljamo komentare. No, vidim polemika ko i kako proverava američke sportiste, pa bih vam naveo jedan primer, a onaj ko ima iole zdrav razum, sam će izvući zaključak.
Situaciju znam, pošto se ticalo Ivane Španović, koju eto pratim zato što je naša. Pred OI u Riu, ona je imala najbolji skok sezone, nešto preko 7 m, da sad ne kopam tačan podatak. Bartoleta i Ris, dve najbolje američke skakačice nijednom u toku sezone nisu skočile preko 7 m i celu sezonu su bile daleko od prave forme i po rezultatima ne bi trebalo da su ulazile u krug favorita. Pred samo takmičenje na svim svetskim kladionicama Bartoleta i Ris imaju najviše šanse, a Španović je tek četvrta po kladionicama! Otkada svim svetskim kladionicama informacija da će baš Ris i Bartoleta da naprave takvu sportsku senzaciju, jer bi to, na osnovu rezultata te sezone stvarno bila senzacija. Ne lezi vraže Bartoleta leti na nekih 7,30m, a Ris na nekih 7,25m, skoro po pola metra više no do tada u sezoni! I sve bila po kladionicama!
I ne lezi vraže, 10 dana posle OI na gran priju u Parizu Bartoleta skače 6,70m, a Ris 6,30m!!! Ljudi, pričamo o podbačaju i prebačaju od 100cm dužine skoka u profesionalnom sportu!
Ja toliko o USADA, o modernom sportu, kladionicama, poštenju. Ne branim Ruse, ali ako je za Ruse tako, onda isti aršin za sve!

mickey

pre 4 godine

Sta znaci da kolektivno izbacis nekoga?!? Ko se poimence drogirao, njemu zabraniti da se takmici. Smesno je da ruski fudbaleri koji idu na doping test svake nedelje po raznim evropskim fudbalskim ligama, budu dopingovani.

Marko

pre 4 godine

Ako jesu, neka su. Ali bih isto tako voleo da stvarno odrade doping kontrolu i Amerikancima...njihovi sportisti navodno nisu dopingovani i Američka vlada garantuje za njihove sportiste. Mmmmmmhm, baš im verujem.

ikac klisa

pre 4 godine

Nema Hitlera ali sve lici na 1936. godinu. Tad su crnci i jevreji bili na tapeti, a sad rusi.
(Petar Pan, 09. decembar 2019 12:14)

Ovi su gori, crnac Dzesi Ovens je dominirao 1936. u Berlinu ispred Hitlera.

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ne,,ovo nikakve veze nema sa politikom,,niko se u svetu sporta ne dopinguje pogotovu američki sportisti nego jedino Rusi i to svi u svim sportovima,,

Mikosav

pre 4 godine

Rusija je pod velikim udarom zapada. Sto ona vise odoleva, vise je i histericnije mrze. Americki sportisti se slobodno i bez ikakvih problema dopinguju i deo iskazivanja americke moci jeste i ta nedodirljivost u dopingu, kao da salju ostatku sveta poruku, ne mozete nam nista.

Uros

pre 4 godine

Za ove sto likuju. Odmah da se razumemo, sve dopingovane magarce odmah trajno udaljiti iz sporta. Vi ne shvatate da je ovim kažnjen veliki broj sportista koji nikad nikakve veze nije imao sa dopingom. Obratite pažnju na poslednji deo rečenice... "ako dokazu da se nisu dopingovali I pod neutralnom zastavom". Zašto neutralna zastava ako sportista nije dopingovan. I zašto sprečavati ispoljavanje nacionalne pripadnosti - zato što je ruska u pitanju.

patriJotska posla

pre 4 godine

Svako ko je upucen u ovu tematiku PODRZAVA OVU ODLUKU JER DRZAVA RUSIJA STOJI IZA DOPINGA! Medjutim, nase patriJote u svojim komentarima uvek slepo podrzavaju Rusiju, a nemaju pojma koliko je drzava Rusija kriva u ovom slucaju.

saint

pre 4 godine

Ne mogu da gledam ni jedne ni druge... licemeri i jednu i drugi ali na ovu temu imam samo jedno pitanje, da li su se USA kosarkasi testirali na doping na Olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu i zašto ne?

nbc

pre 4 godine

Sramota od komentara. Ali to smo mi Srbi. Pola za Amere pola za Ruse. Pola za Partizan pola za Zvezdu, pola za partizane pola za cetnike i tako cemo kao nacija da nestanemo. A sto se tice ovoga, interesantno da se ovo donosi samo par dana od sastanka sodome i gomore od NATO pakta i proglasenja Rusije kao najvece opasnosti za NATO (a ovi im dosli do granice uprkos obecanjima da nece). Nista bolji nisu od nacista. A ovo na zalost vodi tome da ce jednom da pukne a onda nece biti bitna nicija misljenja jer nas nece biti. Kao vrsta smo zasluzili da nestanemo i da dekontaminiramo planetu nasim nestankom.

Mika

pre 4 godine

Tako se najlakse eliminuse konkurencija koja bi osvojila mnogo medalja ! Na takav nacin, sva ta takmicenja postaju besmislena i neinteresantna.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...

Deki

pre 4 godine

Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila

Momčilo

pre 4 godine

Aj malo da saberemo 2 i 2.
Rusi se masovno dopinguju u svim sportovima. Ko je uzeo najviše medalja na prošloj olimpijadi? Amerika. Da li vi mene stvarno ubeđujete da su "čisti" ljudi imali bolje rezultate od ljudi na hemiji??? Pa MVJ.

Los Angeles

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.

Toša

pre 4 godine

"To dugujemo 'čistim' sportistima, sankcije su morale da budu najjače moguće", navela je potpredsednica WADA Linda Heleland."

Kako beše ono sa 'čistim' Amerima - a da, njih niko ne sme da kontroliše... Sve u "olimpijskom duhu"

Milutin

pre 4 godine

Kao i na proslim zimskim OI nastupa ce kao neutralni sportisti.I nadam se da ce kao i tada kada su uzeli zlato u hokeju na ledu i sada uzeti sto vise medalja u ekipnim sportovima i pevati rusku himnu na pobednickom postolju.

Ovo je zaista smesno.Pa svi ti sportisti su na desetine puta testirani na medjunarodnim takmicenjima i nisu bili pozitivni pocev od svetskog prvenstva u fudbalu,prvenstvima u rukometu,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju i drugim sportovima.

Hoce li sada zabraniti npr. Medvedevu da igra turnire,Zenitu iz Kazana evro ligu u odbojci,CSKA Turkish Euroligu.

I sto je najsmesnije mogu da ucestvuju na evropskom prvenstvu u fudbalu jer to nije veliko takmicenje.

Nisam rusofil ali ovo je politika.

bigserb

pre 4 godine

Koja je ovo farsa, americki dopingovani sportisti se "legalno" takmice uz blagoslov WADA na svim takmicenjima, jer je njima doping potreban zbog "zdravstvenih" problema! Teniserke sestre Vilijams, gimnasticarka Simon Bejls,..., a biciklistu Lensa Armstronga nikada nisu otkrili, iako je on sam, posle kraja karijere i 7 titula na Tur d Fransu, priznao da je sve vreme koristio doping!
Neko moze da se legalno dopinguje i takmici, a neko cak i kad se ne dopinguje, ne moze da se takmici, razlika je samo jesi li Amer ili Rus!

Torrente

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)

Neviđeno tup komentar.
Uzgred, za sledeći Dan zastave trk u Prištinu na proslavu!

Pravi Valter

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...
(deny, 09. decembar 2019 12:38)

Ne testiraju se, u Seulu 1988 u finalu na 100m su svi bili pozitivni, poznato je da je Ben Džonson jedini stradao, a kad su hteli svu osmoricu da diskvalifikuju amerska delegacija je zapretila da će sve sportiste povući sa Igara, pa je tako kanađanin jedini nagrabusio! A, evo samo par primera sigurnih narkomana, Serena, Felps, Špic, samo pogledajte koliko atletičara im je poumiralo u poslednjih dvadesetak godina, sve u svemu istoeija olimpizma teška bruka!

janbo

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..

Šaka Zulu

pre 4 godine

Antislovenska histerija nikad nije ni prestala, ovo je samo još jedan dokaz. Uvek je tako bilo i uvek će biti, krvožedni anglo-saksonci i germani pobiše i porobiše pola sveta i još upiru prstom u drugog. Nema kraja tom licemerju.

Washington

pre 4 godine

Pritisak na Rusiju na sve moguce nacinu, sve u nadi da svrgnu Putina sa vlasti i da stave nekog pijanog pajsera koji ce da igra kako zapad svira.

Znaci ipak Rusi rade neke stvari kako treba cim se sve ovo dogadja.

Србин 100%

pre 4 godine

Чиста политика нема ово везе са допингом.
Америка би прва морала да буде санкционисана због допинга.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A sta cemo sa sportistima SAD? Njih niko ne sme da testira,jer za njih garantuje vlada SAD - kao da je vlada SAD bezgresna pa se ne sme dovoditi u pitanje njen kredibilitet..

logika

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.

Nick

pre 4 godine

Izgleda da je meni zabranjeno da komentarisem na vestima koje se ticu Rusije.

Cinjenice:

-nije Rusima ovo prvi put, skoro svi Rusi, tj. Sovjeti su bili dopingovani na OI u Moskvi 1980
-od 2001. do 2009. meta analiza krvi ruskih sportista je pokazala da su koristili doping mnogo vise od proseka
-Rusiji je oduzeto 43 medalje na OI, sto je cetiri puta vise od bilo koje druge pojedinacne nacije
-medalje koje su oduzete Rusiji predstavljaju vise od trecine svih oduzetih medalja

Sto se tice ruskih botina i onih koji sire njihovu propagandu, NBA igraci i americki olimpijci se itekako testiraju... Niti je to uopste validno poredjenje; pricamo o dopingovanju na nacionalnom nivou, sistematski podrzano od strane cele nacije naspram dopingovanju individualnih sportista.

Dzoni 77'

pre 4 godine

Kake veze fudbalska reprezentacija ima veze sa tim????
Ako su dokazali da im se dopinguju sportisti na olimpijskim igrama a da je sistematski u sve uključena matična organizacija onda ok.
Ali zašto fudbalski savez ?
Evo i odgovora, živim trenutno u bogatoj severnoj Evropi i imao priliku da popricam malo sa nekim ljudima o globalnoj situaciji.
Oni MRZE Rusiju .
TAČKA !

sempervivum

pre 4 godine

Мени овде боде очи ово образложење: "моћи ће да учествују они спортисти који ДОКАЖУ да не користе допинг"(!)
Ајде сви ви који се радујете овој одлуци докажите да ВИ нисте допинговани...
Доказивање невиности је против основних принципа у праву. Невиност не треба да се доказује.

С друге стране, Амери имају своје "независне" агенције којима се верује на часну реч (јер имају најбољу "методологију" (а да ли те агенције приказују тачан резултат није битно...)).

Из авиона се види да је ово политичка одлука. Ово су још једне санкције према Русији због Крима.
Једноставно, план Натоа да направи базу на Криму није успео. То је пореметило планирану стратешку доминацију над територијама и потенцијално освајање туђих ресурса. И то се систематски кажњава, кад год се укаже било какав повод.

Овога пута су санкције погодиле спортисте и обичан народ који воли спорт. Запад рачуна да ће Руси бити бесни на своју државу. А заправо ће још више мрзети Запад...

samo pitam

pre 4 godine

 Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila
(Deki, 09. decembar 2019 12:35)

jeste li Vi "htjeli" otići iz zajednice sa nama??? pa idite šta ćete na našim portalima...

nikolai valuev

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.

vlad

pre 4 godine

"To duguju čistim sportistima".
Valjda je dotična gospođa mislila na Američke puritance koje niko ni ne kontroliše na svetskim takmičenjima. Oni su baš "čisti" po njihovim kriterijumima.
Eto i debele, masne i zadrigle politike u sportu. Uništava sve normalno.
Smešno a i žalosno u isto vreme...

Bob

pre 4 godine

# ZA KOGA SADA DA NAVIJAM
(Dejan, 9. decembar 2019 16:19)

Nista sledece godine pravac u sibir pa navijaj za domacu drzavu, dok budu igrali evropsko. Je l ok

Bodibond

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?

KOSINGAS

pre 4 godine

Trojica od poslednje četvorice američkih predsednika, su priznala da su se nekim periodima pre dolaska na tu funkciju drogirali. Što je 75%. Ako ne kontrolišu ko dolazi na funkciju, sa koje može da uništi čitavu civilizaciju, ne mogu im verovati da kontrolišu svoje sportiste.

Zeljosav

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.

Zana

pre 4 godine

Sramota da veće sramote nema za ovaj Politizovani svet ..Pa zar i za sportiste.
Neviđeni skandal FIFE
No koment...
Šta reći a ne zaplakati...

Јабучило

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.
(Stari čačanin, 09. decembar 2019 14:25)

А где сам ја то рекао? Измишљаш речи које нисам ни изговорио и подсмеваш се јер друге аргументе немаш.

mitar пфк

pre 4 godine

Латини , све је џаба док авијација несмије да приђе границама Руског царства ....Руски спорт има довољно борилишта!!!

d

pre 4 godine

Kad bi postojao konsenzus u svetu, pa kolektivni bojkot svih takmicenja sve dok su Jenkiji postedjeni doping kontrola...ne bi se svi odazvali naravno, ali nek onda ucestvuju samo Ameri i Britanci sa bivsim kolinijama

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Kad ne mogu ratom ekonomijom sankcijama ostaje jos sport kao zadnji nacin ocuvanja anglosaksonskog fašizma.
Verujem da ce sa ovim mmoge zemlje krenuti bojkotom.

sasa

pre 4 godine

U komentarima se pitaju zasto su amerikanci na velikim takmicenjima uvek najbolji. Zato sto je kod njih sport ozbiljan biznis i ozbiljna rabota. njihovo pravilo broj jedan je forma i tempiranje forme. Ko je ikada gledao neki sport uzivo i video kako izgledaju amerikanci - pa i drugi iz zapadne evrope a kako izgledaju sportisti iz nase nedodiije i okoline jasno mu je ko beli dan u cemu je razlika. Profesionalninsportisto koji predju uinostranstvu imaju ozbiljne probleme na prvim treninzima. Oni koji su presli u usa su tek hebali jeza. Znaci kod nas ni struka nema pojma kako ustvariti uspesnog sportistu a kamoli prosecni komentator ovde koji je svu mudrost sveta naucio uz fk vecite. Jedini nas sportista koji radi po zapadnom sistemu vrednosti je novak djokovic.

Алекса

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne😉
(🇽🇰, 9. decembar 2019 12:31)

Ви сте увек играли како газда каже, али без обзира на то, нисте држава....

zgadjen

pre 4 godine

Očigledno je da se rat protiv Rusije nastavlja drugim sredstvima. A verovatno je da kauboji koriste sredstva koja još nisu na doping listi. Sve u svemu ovde nema ni s od sporta, a o poštenju da i ne govorimo. I na kraju da kažem da ne podržavam doping, ali ni političke bljuvotine u sportu.

A retracment

pre 4 godine

Очигледно да Русија нема довољно представника у оквиру Олимпијског комитета као ни у оквиру ФИФА, те је донета оваква исполитизована одлука! Иначе сви врхунски спортисти су допинговани!

my way

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji kazu da nije politika u pitanju ovde, jer je drzava Rusija odgovorna. Pa iza svakog dopinga neko stoji, a svi u sportu su drzavni sluzbenici. Od selektora i trenera nadalje u savezima, svi su u svakoj zemlji pod ministarstvom sporta/vladom. Cak i u ekstremno kapitalistickim zemljama je reprezentativni sport drzavni, ne moze drugacije. I sta onda to znaci, koja je to instanca potrebna da bi doping bio drzavna krivica? I kako to ruski sportisti onda nisu makar pri vrhu dopingovanih na osnovu uzorka koji kontrolise WADA? Kako mogu ruski sportisti da ne budu umesani? Ponizavajuca odluka da mogu da se takmice pod neutralnom zastavom ako dokazu da nisu umesani kristalno jasno govori sta je cilj, tako da me manite svog licemerja i rusofobije. Radujte se, posto u svojim mozgovima neki razlog za radost zbog izbacivanja Rusije nalazite, vas problem.

Vlad Rad

pre 4 godine

Rusi nece uloziti zalbu jer su svesni da su krivi.
Samo ce Srbi smatrati suprotno. I sad i nadalje.
Veci katolici od pape, uvek smo bili.

L

pre 4 godine

a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?
(novikorisnik, 9. decembar 2019 12:13)

Treba biti posebno glup, da bi poverovao u ovo. Neko je ovo lupio, i Srbi, bespogovorno poverovali, a da niko sekund vremena nije ulozio da proveri da li je ovo istina. Americki sportisti su testirani kao i svi ostali.

Zasluženo

pre 4 godine

Ne verujte ovim 'komemtatorima' da amere niko ne proverava,oni su svi nadrogirani, potplatili itd'
Ove osobe su obučene za takve komentare tjs to su te čuvene lažne vesti.
Inače Rusi su dobili svoje jer igraju prljavo a to nije Sport.Svaki sportsmen treba da pozdravi ovu odluku svetskog sporta.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ma hajde svi sportski profesionalci su danas na dopingu a najviše jih ima Amerika odmah iza njih se nalazi Britanija tek onda dolazi Kina pa Rusija kao,da smo ljudi ovce pa nerazumemo ili shvatamo u Američkoj košarci gotovo,da nema igrača koji neuzima doping sredstva za bicikliste ili plivače i trkači na duge staze skijašima biatloncima sigurno,da nema Nemačkog,norveškog ili šveskog biatlonca ili trkača ma gotovo svim maratonskim sportovima a uvek uglavnom ista imena koja pobedjuju,ko još veruje,da Nadal recimo nije na dopingu a gubi po nekoliko litara vode kroz meč.izgleda kao,da su se američki sportisti usavršili pa jih više niko neprati a znamo kako su prvo uhvatili crnca bena djonsona a kasnije i karla lusa i ženskoj konkurenciji na 100 metarskim trkama.

Mudrac

pre 4 godine

Што се допинг контроле тиче, најбоље да Руси контролишу Американце, а Американци Русе.

Baki

pre 4 godine

@Pravi Valter,

Gde si procitao da su u Seulu na 100m svi bili dopingovani? Daj neki izvor, tekst, bar nesto? Kao i uvek rekla-kazala, price za pivo ispred prodavnice...

Americke sportiste testira WADA, kao i svi ostale. Ne izmisljajte, tj ne lazite...

Mr Majestyk

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta. (Bata, 9. decembar 2019 12:15)

Ne moraju ništa. Rusi su organizovano dopingovali sportiste i to su čak i priznali. Nema potrebe da ih mi branimo, kada su oni sami potvrdili da su krivi.

Pogotovo nema potrebe da ih mi branimo, jer šta imamo mi od toga?

Zoran

pre 4 godine

Cijeli nekadasnji Istocni blok je koristio ilegalna stedsta za sportiste, koje je koristila druzavna propaganda. I to je ozivjelo opet u Rusiji 2000tih., ali daleko manje nego u Kini? Sta je sa Kinom?

ja

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.

Nemanja

pre 4 godine

Tako im treba,kako to njihov pervazivni veliki 'vladar zamislja u izolaciji da je ceo svet u haosu i da nema vremena da se bavi time!Samo mu je ovde dopušteno da izvlači milijarde bez sankcije!!

deny

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...

Bg

pre 4 godine

Znaci u NBA su svi dopingovani! E sada da ja pitam te sto znaju da su tamo svi dopingovani jel se to odnosi i na Doncica, Bogdana, Tea, Bobija, Stojakovica, Divca, Djordjevica, Jarica, Kirilenka, Novi kog, Danilo ica, Kuzmica, Bojana Bogdanovica, Radju, Kukoca, Sabonisa, Rakocevica, Dragica, Gudurica... Kako to da niko od njih nikada to nije ni spomenuo a vi odavde znate da se svi drogiraju i da ih niko ne kontroliše?

miodrag

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).

Bg

pre 4 godine

1. Rusi su priznali zvanicno pre mesec dana da je drzava stajala iza dopinga
2. Odluka je donesena jednoglasno dakle nije zla Amerika nego ceo svet.
3. Srbija zna da je u pitanju zavera, zar ne...

Гопн1

pre 4 godine

Политички гест који јансо показује да су та такмичења изгубила сваки смисао. Свима је јасно да су сви амерички такмичари допинговани. Шта је следеће, репрезентација исламске државе???

Bla

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)
U komentaru nije pomenuta ametika ili jamajka vec bolt protiv getlina koji je dva puta suspendovan zbog dopinga. Inace bolt je zavrsio karijeru tako sto je izgubio od getlina. To je najveca bruka atletskog sporta

ff

pre 4 godine

...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga...
(Igor, 9. decembar 2019 13:24)

sta sve neces ovde procitati.,.hoces reci da NeW York Times ne ispira mozak vec ima kulturno - obrazovni karakter...

igor

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.
(logika, 9. decembar 2019 13:04)
Ne kažnjavaju sportiste koji se nisu dopingovali - lepo piše da mogu da učestvuju svi sportisti iz Rusije koji se nisu dopingovali, ali ne pod Ruskom zastavom jer je država Rusija sprovela sistemsko dopingovanje radi veličanja sportskih rezultata sopstvene nacije. Bolesni umovi, bolesni!

Sale

pre 4 godine

Neka mi neko dokaže da se Majkl Felps nije dopingovao, ovo je cirkus.
(joker, 09. decembar 2019 12:24)

Majkl Felps je u vreme priprema za OI trenirao po 12 sati na dan i jeo 15 hiljada kalorija koje je odmah sagorevao. Uspeh je u preterivanju. Ako hoces da budes bolji od drugog moras da radis vise od njega. Niko nije preterivao kao on i zato ih je sve oduvao. A nasi samo spominju talenat doping i vaznost odmora koji je nista drugo nego izgovor za lenjost i precenjen je kad je oporavak misica u pitanju. Jedini nas sportista koji je preterivao u radu je Novak Djokovic i gle cuda da bude prvi...

Kačavenda

pre 4 godine

ovo je jos jedna u nizu zavjera protiv srba! odgovorno tvrdim da je odstranjivanje Rusije ustvari indirektna poruka srbima i našoj ćirilici!

Srbija

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.
(polarizacija to usijanja, 09. decembar 2019 13:24)Jel bre batice, jel bi ti voleo da se i Srbija priključi na tu evro-azijsku olimpijadu? Ja ne, jer me zaboli patka za Rusijom i Kinom.Izgleda da sam jedan od malo Srba koji ne vole gore navedene.....

Los Angeles

pre 4 godine

@Mladici borovi devojke jele: Ajd nemoj da si naivan. Kao veliki rusofilski zaludjenik, Koracev komentar je bio iskljucivo protiv USA. Verovatno iz ljubomore znajuci kakvim standardom zive njegove kolege po USA id istog posla.

Milosav

pre 4 godine

Ne zelim da branim Amerikance ali budite realni, njihova najbolja sprinterka Marion Jones je kaznjena zbog dopinga, pa biciklista Lance Armstrong, njih dvoje mi padaju na pamet da ne pretrazujem po internetu.
Za Karla Luisa sam siguran da je bio dopingovan kao i za Felpsa ali su se nekako izvukli. Kanadjanina Ben Johnsona su takodje uhvatili i kaznili.
Ne znam koliko vas je procitalo vest i razumelo sat se pise: Rusija je kaznjena jer su organizovali sistematski doping.

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je Putin najavio zakon kojim bi Rusija mogla da "isključi" svoje građane sa mreže globalnog interneta, tj. da će napraviti "rusku" verziju interneta koja neće omogućavati pristup web-sajtovima i informacijama za koje Ruska Vlada smatra da "nisu u interesu" građana Rusije...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga, možemo da očekujemo da Putin pusti u proceduru i zakon o formiranju "ruskog" svetskog prvenstva u fudbalu, jer šta će njima pokvareno zapadnjačko svetsko prvenstvo ...

Sale

pre 4 godine

Ni Ameri sigurno nisu čisti, ali kod njih sa vremena na vreme kazne pa i velike šampione kakva je bila npr. Merion Džons, pa se ima privid kontrole. Sa druge strane Rusi su sve krili dok nisu počeli da isplivavaju slučajevi, pre svih Šarapove koja je vrhunski sportista, a koja je sama priznala da se dopingovala u zamenu za smanjenje kazne.

I još važnije, sada se vidi koliko je Rusija slaba u medjunarodnim odnosima. Samo se ovde ima "trip" da je Rusija nešto kao jaka i bitna. Ni jaka ni bitna, to je sva priča.

East

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

what goes up must come down

low carb

pre 4 godine

Rusofili ce sada da objasne kako se Ameri ne testiraju,a padali su mnogo puta zbog dopinga. Da bi pao na doping testu moras da budes testiran. I ako si rusofil valjda imas malo mozga da ukapiras.

Bratko

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52) 

Ne mogu rusi da znaju bolje od srba, jel to nepravda ili nije. Rusi priznaju, ali srbin daje minuse na taj argument. Veci rusi od rusa. Znaju bolje od rusa sta se tamo desava sa dopingom.

Sandro

pre 4 godine

Alo bre, to je bilo sistematsko dopingovanje , znaci da su vlasti (verovatno svi nivoi) ili znale ili saucestvovale u dopingu! Pa kao i Sarapova, mislim, ono ko da ne placa 30 doktora da sve to kontrolisu pa se upet upucala sveze zabranjenim sredstvima... brate, varao si, uhvatili te i sad cuti i klimaj glavom...

ZZ pop

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.
(ja, 9. decembar 2019 15:43)

Dobro, kad su tako rigorozni, zašto im smeta da ih malo drugi prekontrolišu? Nemaju čega da se boje. Ako neko ima pravo na nacionalnu kontrolu, onda treba i drugi da imaju to pravo. Ili niko.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@sasa
Ma sta rece? Lens je bio olicenje spremnosti? Americki heroj i da ne bi Francuza koji su ga vise od 10 godina istrazivali i trazili rupu i nekoga da progovori nikada se ne bi dokazalo za njega. A bio im je ponos nacije. I njega su testirali na Turu pa mu nista nisu nasli nego su tek posle kada nisu imali gde priznali sta su i kako su radili.... To je samo jedan od primera...

Russell Crowe

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne?
(??, 09. decembar 2019 12:31)



Mislis "samozvana" drzava!?
Dok vas ceo svet ne prizna, vi ste obicna SRPSKA AP ?
Polako, vidis da vam svi okrecu ledja, cak i vasi politicari...

Stari čačanin

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.

Rs

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.

Jovan

pre 4 godine

Ne kontam ovo, testiraj sportiste pa vidi ko koristi i njega diskvalifikuj, ima sportista koji ne koriste i ne vidim zasto bi ispastali...

mile

pre 4 godine

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.
(Zeljosav, 9. decembar 2019 12:40)

Spinuješ. Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

Torcida Sarajevo

pre 4 godine

Ne mogu oh izbaciti sa SPa jer se nisu ni plasirali, mogu samo iz kvalifikacija za SP. Mada ne vjerujem da ce to biti konacna odluka

Where is my sendvic?

pre 4 godine

preterase Rusi s iglama vise...relikt proslih vremena Kad si 70 I 80ih movao da radis STA good oces,Ali I'ma dosta politizacije daleko od toga da su jedini Koji to rade

slobodan.

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..
(janbo, 9. decembar 2019 12:46)

Naprotiv.

Miloš

pre 4 godine

A ameri mogu bez doping provere.

Došlo je vreme da se bojkotuju sva velika sportska takmičenja i prave paralelne institucije i paralelna prvenstva. Baš kao i UN koji to odavno više nije.

Nasa regionalna kosarkasja i vaterpolo liga bi trebali da postanu nova evropska takmicenja. Jos da ubacimo koju zemlju i to je to.
Zasto da mi koji smo u Evropi najbolji u tim sportovima imamo samo po mozda jednog predstavnika ko kvalifikacije kada zasluzujemo više jer smo bolji od ostalih.

Ne treba više nikom popuštati jer se sve pretvorulo u biznis, novac i mafijanje dok sporta nema nigde.

Vreme je.

Mislite o tome.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 4 godine

Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37
olimpijske igre imaju potpisan ugovor sa amerima o ne kontrolisanju njih.

polarizacija to usijanja

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)

Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.

nikolai valuev

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (borac, 9. decembar 2019 14:23)

Marvin Anderson,James Beckford,Yohan Blake,Nesta Carter,Shelly-Ann Fraser-Pryce,Sheryl Morgan,Steve Mullings,Asafa Powell,Donovan Powell,Sherone Simpson,Lansford Spence.... Ovo su neki od atleticara sa Jamajke koji su padali na testovima, a Dusko Korac nije ni rec rekao o njima dok je sve vreme pljuvao po Amerikancima.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Dupli standardi nekada se ovo dešavalo kinezima,sada rusima a svi znamo,da nepostoji crnac koji neuzima doping sredstva a najviše jih ima amerika pa britanija ili nemačka.Pa svojevremeno je nemački golman jedan od najboljih na svetu izdao knjigu i otvoreno otkrio,da je kompletna fudbalska reprezentacija nemačke redovno uzimala doping kad su osvojili svetsko prvenstvo.

Grobar-España

pre 4 godine

Dajte da neka nezavisna laboratorija radi testove amerima na O.I.
NE MOŽE!!!
Oni naprave anti doping agenciju, ali njihivim sportistima se rade kontrole samo pod nadzorom njihovih "stručnjaka"...
Onu naprave medjunarodni sud, ali njihovim građanima sude samo američki sudovi...
Oni naprave MMF, iako su najzaduženija zemlja sveta, ali ne moraju da vraćaju dugove....
Oni naprave U.N. ali kada im to odgovara napadaju nezavisne zemlje po svom nahođenju, bez dozvole S.B.
Oni koji me poznaju, znaju da nisam rusofil. Zbog mog "anti ruskog" stava imam česte rasprave sa dugogodišnjim prijateljima kad god dodjem u BG. i popijemo dve tri ture, ali ljudi moji, Ameri su najveće zlo ovog sveta. Ko to ne vidi, ili je slep, ili ne želi da vidi.

mikV

pre 4 godine

u biti se svodi na to da su zbog organiziranog dopinga od strane države , koju su i priznali izbačena Rusija kao organizator istog. Za one koji kažu da samo Amerikanci imaju jedini svoju doping agenciju evo ima link sa popisom svih antidoping agencija https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_anti-doping_organizations

samo kazem

pre 4 godine

cisto da se razjasni..ogromna je razlika izmedju pojedinacnog dopinga i sistemskog.. to vam je kao kad pojedinac ukrade u odnosu kad se sistemski krade..

mile

pre 4 godine

@Zeljosav

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

Sergije

pre 4 godine

Boje se nadolazeće snage slovenske rase. Šta ti u suštini rahitični anglikanci misle? Naravno zna se - kolonizovati sve što nije njihovo. Il' si rob il' nisi je njihov moto. Ali nadrljaće - uzećemo im sve zlatne medalje nez dopinga! Živel a Srbija.
Narvno...samo se malo šalim :)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)
Ma Srbi su ih isključili iz svih sfera takmičenja bahahahahahahahah

xXX

pre 4 godine

Armstrong, Gatling, Florence, Andre Agassi, Tyson Gay, Torrie Edwards, Chris Phillips, Michelle Collins, Sean Hill, Tyler Hamilton, Jessica Hardy, Inga and Jarred Miller, John McEnroe, Lee Evans, Diane Williams, Carl Lewis, Butch Reynolds, Brock Lesner.

Sve sami Rusi....

Imotep

pre 4 godine

Ovima koji ruse smatraju nekim zrtvama i konstruiraju neku zavjeru amerike prema istima predlazem neka pogledaju dokumentarac Icarus. U dokumentarcu je obrazlozeno i dokazano da su rusi na OI u Sociju organizirano uz znanje i organizaciju olimpijskog saveza Rusije i cilog politickog vrha davali doping SVIM svojim sportasima i prikrivali nalaze u specijalno napravljenom labaratoriju u kojem su napravili skrivenu sobu kroz koju su davali ispravne uzorke kroz rupu koju je prikrivala uticnica. Zato su i dobili sve moguce zabrane a ovo je jedna od novih. Sramota za jednu takvu sportsku zemlju. Inace su slabi u sportu pa trebaju i varati. Pritom mislim i na ameriku

trpimir

pre 4 godine

Za one koji likuju, samo nek se sete da smo i mi imali slican tretman pre dvadesetak godina. Ko je najvise ispastao? Pa sportisti naravno.

NY

pre 4 godine

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.
(mile, 09. decembar 2019 13:29)

Sedište WADA je u Kanadi. Amerika je pre neki dan usvojila zakon Radchenko da može zbog dopinga po celom svetu da hapsi i procesuira. Kao što su hapsili i sudili čelnicima FIFA. Dsžurni panduri

Dr

pre 4 godine

Igor, 9. decembar 2019 13:24)

Ja se ne protivim izbacivanju dopingovanih sportista. Toliko o temi.

Ali se protivim gluposti, neobavestenosti i poluobavestenosti, doletantizmu koji ti predstavljas.
Tipicni domaci strucnjak, nesto je on tu nacuo pa ce on da tumaci.
Ne radi se ni o kakvom “ruskom “ internetu gde nece moci da citaju NTimes. Net ce postojati kao i do sada, samo mnoge informacije koje proticu nece pevo prolaziti kroz druge zemlje- citaj konkurentnu svetsku silu- da bi stigle do drugog primaoca unutar Rusije.
Nemij da komentarises stvari o kojima nemas pojma.

slobinator

pre 4 godine

putin samo da zavrne gas i ima da se posmržnjava pola evrope sve dok ne promene odluku.politika se ionako već pola veka meša u sport.inače ovo što se trenutno radi u svetu kada je u pitanju sport potpuno je besmisleno.kao primer uzimam fudbal i košarku gde praktično samo najbogatiji mogu da igraju.teži se ka zatvaranju lige šampiona i evro-lige.i bez toga u fudbalu se jedino nekoliko najbogatijih klubova smenjuje na mestu prvaka evrope,dok u košarci ipak istok drži primat ,ali eto bartolomeu gleda kako bi i to promenio.mislim da neki eventualni london tauers ne bi imao problem da postane prvak evrope kada bi engleze košarka uopšte i zanimala.dovoljno bi bilo da kupe neku ubitačnu nba postavu i to bi bilo to

ibn zharmukhamedov

pre 4 godine

ahahaha jos kad bi se i ruje toliko kidale ... bas ih bre briga, nemaju oni te obzire kao njihove evropske gubernije i mentalni podanici:))

Nek nam je džebana suva

pre 4 godine

Nego da mi kupimo još nešto što valja i dok ima: i s-400 i stinger i mig-29 i mistral i sa istoka i sa zapada. Ostalo je još 3 do 5 godina.

Алекса

pre 4 godine

Svi se dopinguju(ceo zapad)samo Rusi izbačeni.Što pre shvatimo kome da se pridružimo bolje za nas...!!!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:18)

пет плусева, а ниси написао коме си схватио да би требало да се придружимо?

Avaya

pre 4 godine

За све оне који мисле да други не узимају допинг јер ВАДА каже да нису, заборављате једну битну ствар, ако успеју да убеде ове да лекови или препарати које користе су неопходни за здравље такмичара а ти исти су на листи позитвних за допинг, онда се и поред тога јавно каже да нису били позитивни на допинг - тако имамо репрезентацију Норвешлке у нордијским дицлиплинама где су сви до једном асматичари - лек који узимају раширује авеоле у плућима чиме омогућавају појачан пливив кисеоника у крв. Ово код асматичара помаће да спречи гушења и недостатак кисеоника, док код спортиста ефективнију размену материја и већу количину кисеоника за који се вежу црвена крвна зрнца...

Dr

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.
(Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37)

E pa vidiš to sa rusima traje od OI London. I taj Radčenko dobio azil u Americi. Od Londona do Tokija osam godina. Da li to znači da će Rusija snositi sankcije do Pariza 2024 godine a možda i dalje. Americi je cilj da na svakoj olimpijadi bude najuspešnija nacija. Ali nadiru kinezi. I za njih će tvrditi da su dopingovani. Pogledaj samo bicepse američkih sprintera. Puni steroida. Lica devojaka. Bubuljica koliko hoćeš

ronin

pre 4 godine

Kada će ljudi da shvate da de svi dopinguju u profesionalnom sportu, neki manje neki više, neke uhvate neke ne. Bolje je da se ne takmice a da ostanu zdravi. Treba doping da se legalizuje pa ko hoće neka koristi, a ne kao ovi se dpinguju, oni se dopinguju, a svi znaju da se svi dopinguju, pitanje je samo vremena kada ce testovi da ih uhvate.

sasa

pre 4 godine

E moji Srbi.... poenta kazne je razlika u nacinu dopingovanja. Ostali (pa i amerikanci) to rade pojedinacno, ne stoje savezi, drzave iza toga. Rusi su sami priznali da su sistematski savezi drogirali sportiste. Sta tu nije jasno?! Kakva politika, kakve zavere?! Zemlja rusija sa svojom politikom postaje severna koreja. U politici ne pobedjuju misici (retko kad i u ratu) nego mudrost!

Mito

pre 4 godine

Prosto pitanje kada su SAD diskvalifikovane zbog zloupotrebe droge u istoriji sporta, iako su dozvoljavale da prljavi sportisti okite medajama SAD slavi a onda na mala vrata se odreknete svojih sportista koji su zbog vas bili drogirani. Sportiste uprljate, (najbolji primer je Armstrong na kome ste zarađivali, a posle ga prodali)a vi ste čisti. Posle tog sedmogodišnjeg skandala SAD ne bi smela da učestvuje na svetskim takmičenjima sledećih 70 godina. Ostale drogeraše u SAD reprezentacije ne nabajam. Sramno. Kakva nemoralna država. Zemalje anti doping kontrole koji tolerišu ovaj bezobrazluk takvi i sportisti. Najviše mi smeta ovaj postupak međunarodne anti doping kontrole koja podržava SAD prljavštinu

NY

pre 4 godine

Politička odluka. Jedan vid sankcija prema Rusiji. Amerik a pravi cirkus. Da li su fudbaleri uhvaćeni u dopingu, plivačice za sinhrono plivanje, mačevaoci,itd. Gde je doping tamo gde je potrebna snaga. Dizači tegova, atletika. Zašto NBA igrači am. reprezentacije ne pidležu dopingu. Da li su hakeri uhvatili izveštaj da Serena Williams koristi nedozvoljena sredstva ali su se vadili da je to lek

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

Miki moj

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.
(Rs, 9. decembar 2019 12:39) 

Pazi ovo, prvo kazu da amere ne sme niko da testira. Onda u iducoj recenici napisu da su na doping testu pali svi americki trkaci. Onoj Jones cak oduzete medalje. Kako to onda? :)

Nisam rusofil ali ovo je politika.
(Milutin, 9. decembar 2019 12:42) 

Sva sreca u Rusiji politika i sport nemaju veze jedno sa drugim

Laik

pre 4 godine

Jel bre vi stvarno mislite da Amere niko ne kontrolise , da antidoping agencija njih ne kontrolise??? Alo bre Srbi moji, ne brukajte se vise!

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)




:)))))
šta je to što funkcionalno nepismene nagoni da opsesivno komentarišu?

koraćev komentar se i odnosio isključivo na bolta, nijednog drugog sprintera sa jamajke on nije pomenuo!

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

mali radojica

pre 4 godine

Stvarno je malo čudno to da su Američki sportisti baš od njihove antidoping agencije bili ili uhvaćeni ili su sami kasnije priznali pa su im potom oduzeta odličja a sa druge strane nikada niti ijedan sportista Rus,Kinez,Kubanac(bukvalno poimenice) ili njima slični nije uhvaćen od strane njihove rodjene antidoping agencije(samo od strane Olimpijskog komitet).To ipak znači da se tu nešto tu muti i prikriva na državnom nivou(setite se IstočnoNemačkih sportista).S druge strane pisati ovde kako se igrači NBA drogiraju ili dopinguju je pokazatelj potpunog nepoznavanja kako Američkog sporta tako i same Amerike. Tamo su novine i tv kuće još gore od ovih naših tabloida i jedva čekaju nekoga(bukvalno u zasedi)da otkriju da bi o tome naširoko i naokolo razglabali.Razlog zašto USA basket tim nije došao u najačem sastavu na poslednje Svetsko prvenstvo nije kako neki pričaju u navodnom dopingu nego zato što sportisti koji zaradjuju stotine miliona dolara od NBA cirkusa neće da odu na neko takmičenje bogu iza nogu i da se tamo povrede igrajući protiv "velesila" poput Angole,Islanda ,Burundia ili Luxemburga(ne bih vala ni ja igrao).

Dole vada

pre 4 godine

@Baki
U dokumentarcu o Benu Dzonsonu se pokazalo da su svi ucesnici finala, osim, naravno, Karla Luisa, pre ili kasnije padali na doping testu.Ne treba zaboraviti ni svetski rekord Florens Grifit Dzojner (a ni Pauelovim i Luisovim skokovima od 8.90 niko ne moze da se priblizi), koja je odavno pokojna, a kome niko ne moze da se priblizi, cak ni dopingovane Jamajcanke.Tima Montgomerija, Merion Dzons, Lens Armstrong nisu uhvaceni na doping kontrolama, vec su kasnije cinkareni.

Мирабо

pre 4 godine

Док је постојао СССР овако нешто нису смели ни да помисле.
Где је и шта ради њихов савезник Кина?
Ако су савезници требала би Кина да стане уз њих,међутим то се неће десити.с

Gde ja živim

pre 4 godine

Ne volim generalizaciju i što ispaštaju pristojni i vredni, ali opet šta da radiš. Neverovatno je da Rusi ovoliko pojma nemaju i ne mogu da zaštite sebe, a hoće nekog drugog. Njihov problem.

Nekad Petar danas Piter from USA

pre 4 godine

Na letnjim igrama i na SP i tako nista ne bi osvojili. Zimske su vec nesto drugo. Te se ruskinje odlicno klizaju i gimnasticiraju dok muskarci igraju hokej.

ptica trkacica

pre 4 godine

moramo da se solidarisemo sa bracom rusima i bojkotujemo OI?ako to ne uradimo bila bi velika sramota za Srbiju!mi smo im jedini prijatelji u svetu,nikoga nemaju osim nas i ja mislim da se svi jednoglasno slazemo u vezi toga?bojkot OI!!!moramo biti patriote u ovom slucaju,rusi su nam puno pomogli kroz istoriju i moramo im pokazati iskreno prijateljstvo!

Torrente

pre 4 godine

ali što im zabranjuju i paraolimpijadu?
(obi van, 9. decembar 2019 13:39)

Zato što već godinama čekaju ishitrenu reakciju Rusije, pa su sve brutalniji sa odlukama.
Ako Rusija ne reaguje, sledeći korak je isključenje Rusije i SWIFT sistema plaćanja.
Onda smo svi nadrljali.

Dragan

pre 4 godine

Vise nego zasluzeno.
Jer se to ponavlja godinama.
Ali ipak ce biti neki sportisti.
Tako da je izbacena samo zastava.
Vas naslov govori da uopste nece biti rusa.

borac

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.

Sloba

pre 4 godine

Kako je izbacila regulatorno telo, koje nije nadležno za organizaciju takmičenja, niti je nadređeno sportskim savezima? Oni nisu našli sportistu koji se dopinguje, nego imaju primedbe na neke procedure ruske anti-doping agencije. Britanska podlost, zaista, ne poznaje granice.

Jad i bijeda

pre 4 godine

Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, isti tretman koji je popila Rusija bi trebalo da popije u USA. Sjetite se samo nedavne doping afere pod dirigentskom palicom Nike i američke vlade. Pogledajte samo Serenu Williams, između Grand slamova je letargična i krmeljava, a onda, naprasno osvoji Grand slam, kao da je upalila warp pogon. Onakva fizička konstitucija i agresivnost sigurno nije došla bez nedozvoljene hemije.

Neznalica

pre 4 godine

Veliki korak ka čistijem sportu. Rusija na državnom nivou promoviše doping i bar takve pojave treba sprečiti. Nije ovo više DDR-a kada su takve stvari bile potpuno normalne. Dopinga će uvek biti ali baš da ga podstiču države? Što je mnogo, mnogo je.

Mica

pre 4 godine

Ja
Alo, "kadija te tuzi kadijate sudi". Cemu tolika zaljubljrnost u Amer pravdu i istinu. Pa to je gore leglo od najgpreg "kome prvda lezi u topuzu..." Idi molim te

Deki

pre 4 godine

Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila

janbo

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..

patriJotska posla

pre 4 godine

Svako ko je upucen u ovu tematiku PODRZAVA OVU ODLUKU JER DRZAVA RUSIJA STOJI IZA DOPINGA! Medjutim, nase patriJote u svojim komentarima uvek slepo podrzavaju Rusiju, a nemaju pojma koliko je drzava Rusija kriva u ovom slucaju.

Bodibond

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?

veliki strumf

pre 4 godine

Lens Armstrong, Merion Džons i ostali veliki američki sportisti koji su PRIZNALI da su se dopingovani like this. A tek hiljade onih koji “nisu otkriveni” kobajagi, samo zato sto nisu javno priznali.

Los Angeles

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.

Where is my sendvic?

pre 4 godine

preterase Rusi s iglama vise...relikt proslih vremena Kad si 70 I 80ih movao da radis STA good oces,Ali I'ma dosta politizacije daleko od toga da su jedini Koji to rade

Nemanja

pre 4 godine

Tako im treba,kako to njihov pervazivni veliki 'vladar zamislja u izolaciji da je ceo svet u haosu i da nema vremena da se bavi time!Samo mu je ovde dopušteno da izvlači milijarde bez sankcije!!

nikolai valuev

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.

Bob

pre 4 godine

# ZA KOGA SADA DA NAVIJAM
(Dejan, 9. decembar 2019 16:19)

Nista sledece godine pravac u sibir pa navijaj za domacu drzavu, dok budu igrali evropsko. Je l ok

Bata

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta.

sasa

pre 4 godine

U komentarima se pitaju zasto su amerikanci na velikim takmicenjima uvek najbolji. Zato sto je kod njih sport ozbiljan biznis i ozbiljna rabota. njihovo pravilo broj jedan je forma i tempiranje forme. Ko je ikada gledao neki sport uzivo i video kako izgledaju amerikanci - pa i drugi iz zapadne evrope a kako izgledaju sportisti iz nase nedodiije i okoline jasno mu je ko beli dan u cemu je razlika. Profesionalninsportisto koji predju uinostranstvu imaju ozbiljne probleme na prvim treninzima. Oni koji su presli u usa su tek hebali jeza. Znaci kod nas ni struka nema pojma kako ustvariti uspesnog sportistu a kamoli prosecni komentator ovde koji je svu mudrost sveta naucio uz fk vecite. Jedini nas sportista koji radi po zapadnom sistemu vrednosti je novak djokovic.

novikorisnik

pre 4 godine

Nisam neki rusofil, ali mislim da amerikanci i zapad preteruju...tolika paranoja i strah od jednog naroda je preterana...a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?

Nick

pre 4 godine

Izgleda da je meni zabranjeno da komentarisem na vestima koje se ticu Rusije.

Cinjenice:

-nije Rusima ovo prvi put, skoro svi Rusi, tj. Sovjeti su bili dopingovani na OI u Moskvi 1980
-od 2001. do 2009. meta analiza krvi ruskih sportista je pokazala da su koristili doping mnogo vise od proseka
-Rusiji je oduzeto 43 medalje na OI, sto je cetiri puta vise od bilo koje druge pojedinacne nacije
-medalje koje su oduzete Rusiji predstavljaju vise od trecine svih oduzetih medalja

Sto se tice ruskih botina i onih koji sire njihovu propagandu, NBA igraci i americki olimpijci se itekako testiraju... Niti je to uopste validno poredjenje; pricamo o dopingovanju na nacionalnom nivou, sistematski podrzano od strane cele nacije naspram dopingovanju individualnih sportista.

Sale

pre 4 godine

Neka mi neko dokaže da se Majkl Felps nije dopingovao, ovo je cirkus.
(joker, 09. decembar 2019 12:24)

Majkl Felps je u vreme priprema za OI trenirao po 12 sati na dan i jeo 15 hiljada kalorija koje je odmah sagorevao. Uspeh je u preterivanju. Ako hoces da budes bolji od drugog moras da radis vise od njega. Niko nije preterivao kao on i zato ih je sve oduvao. A nasi samo spominju talenat doping i vaznost odmora koji je nista drugo nego izgovor za lenjost i precenjen je kad je oporavak misica u pitanju. Jedini nas sportista koji je preterivao u radu je Novak Djokovic i gle cuda da bude prvi...

deny

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...

Vlad Rad

pre 4 godine

Rusi nece uloziti zalbu jer su svesni da su krivi.
Samo ce Srbi smatrati suprotno. I sad i nadalje.
Veci katolici od pape, uvek smo bili.

Mr Majestyk

pre 4 godine

Znači cela nacija se drogira? Ili su pojedinačno utvrdili da se svaki od 160 ili koliko sportista dopinguje? Moraju pojedinačno da dokazuju da ne koriste supstance? Koliko apsurda, licemerja, mržnje i nesportskog ponasanja wade. Sila nekontrolisana.
Sramota sporta. (Bata, 9. decembar 2019 12:15)

Ne moraju ništa. Rusi su organizovano dopingovali sportiste i to su čak i priznali. Nema potrebe da ih mi branimo, kada su oni sami potvrdili da su krivi.

Pogotovo nema potrebe da ih mi branimo, jer šta imamo mi od toga?

mitar пфк

pre 4 godine

Латини , све је џаба док авијација несмије да приђе границама Руског царства ....Руски спорт има довољно борилишта!!!

Majk Litoris

pre 4 godine

Hahaha, da li je realno da se Amerikanci ne testiraju, jer “drzava garantuje za njih”, a ovamo Ruse urnisu gde stignu? Da se razumemo, i ja verujem da Rusi nisu cisti, ali sve mislim da Amerikanci jesu..

Zoran

pre 4 godine

Cijeli nekadasnji Istocni blok je koristio ilegalna stedsta za sportiste, koje je koristila druzavna propaganda. I to je ozivjelo opet u Rusiji 2000tih., ali daleko manje nego u Kini? Sta je sa Kinom?

Igor

pre 4 godine

Pre neki dan je Putin najavio zakon kojim bi Rusija mogla da "isključi" svoje građane sa mreže globalnog interneta, tj. da će napraviti "rusku" verziju interneta koja neće omogućavati pristup web-sajtovima i informacijama za koje Ruska Vlada smatra da "nisu u interesu" građana Rusije...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga, možemo da očekujemo da Putin pusti u proceduru i zakon o formiranju "ruskog" svetskog prvenstva u fudbalu, jer šta će njima pokvareno zapadnjačko svetsko prvenstvo ...

Washington

pre 4 godine

Pritisak na Rusiju na sve moguce nacinu, sve u nadi da svrgnu Putina sa vlasti i da stave nekog pijanog pajsera koji ce da igra kako zapad svira.

Znaci ipak Rusi rade neke stvari kako treba cim se sve ovo dogadja.

low carb

pre 4 godine

Rusofili ce sada da objasne kako se Ameri ne testiraju,a padali su mnogo puta zbog dopinga. Da bi pao na doping testu moras da budes testiran. I ako si rusofil valjda imas malo mozga da ukapiras.

KOSINGAS

pre 4 godine

Trojica od poslednje četvorice američkih predsednika, su priznala da su se nekim periodima pre dolaska na tu funkciju drogirali. Što je 75%. Ako ne kontrolišu ko dolazi na funkciju, sa koje može da uništi čitavu civilizaciju, ne mogu im verovati da kontrolišu svoje sportiste.

Šaka Zulu

pre 4 godine

Antislovenska histerija nikad nije ni prestala, ovo je samo još jedan dokaz. Uvek je tako bilo i uvek će biti, krvožedni anglo-saksonci i germani pobiše i porobiše pola sveta i još upiru prstom u drugog. Nema kraja tom licemerju.

Baki

pre 4 godine

@Pravi Valter,

Gde si procitao da su u Seulu na 100m svi bili dopingovani? Daj neki izvor, tekst, bar nesto? Kao i uvek rekla-kazala, price za pivo ispred prodavnice...

Americke sportiste testira WADA, kao i svi ostale. Ne izmisljajte, tj ne lazite...

mile

pre 4 godine

@Zeljosav

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ma hajde svi sportski profesionalci su danas na dopingu a najviše jih ima Amerika odmah iza njih se nalazi Britanija tek onda dolazi Kina pa Rusija kao,da smo ljudi ovce pa nerazumemo ili shvatamo u Američkoj košarci gotovo,da nema igrača koji neuzima doping sredstva za bicikliste ili plivače i trkači na duge staze skijašima biatloncima sigurno,da nema Nemačkog,norveškog ili šveskog biatlonca ili trkača ma gotovo svim maratonskim sportovima a uvek uglavnom ista imena koja pobedjuju,ko još veruje,da Nadal recimo nije na dopingu a gubi po nekoliko litara vode kroz meč.izgleda kao,da su se američki sportisti usavršili pa jih više niko neprati a znamo kako su prvo uhvatili crnca bena djonsona a kasnije i karla lusa i ženskoj konkurenciji na 100 metarskim trkama.

slobinator

pre 4 godine

putin samo da zavrne gas i ima da se posmržnjava pola evrope sve dok ne promene odluku.politika se ionako već pola veka meša u sport.inače ovo što se trenutno radi u svetu kada je u pitanju sport potpuno je besmisleno.kao primer uzimam fudbal i košarku gde praktično samo najbogatiji mogu da igraju.teži se ka zatvaranju lige šampiona i evro-lige.i bez toga u fudbalu se jedino nekoliko najbogatijih klubova smenjuje na mestu prvaka evrope,dok u košarci ipak istok drži primat ,ali eto bartolomeu gleda kako bi i to promenio.mislim da neki eventualni london tauers ne bi imao problem da postane prvak evrope kada bi engleze košarka uopšte i zanimala.dovoljno bi bilo da kupe neku ubitačnu nba postavu i to bi bilo to

Bg

pre 4 godine

1. Rusi su priznali zvanicno pre mesec dana da je drzava stajala iza dopinga
2. Odluka je donesena jednoglasno dakle nije zla Amerika nego ceo svet.
3. Srbija zna da je u pitanju zavera, zar ne...

nbc

pre 4 godine

Sramota od komentara. Ali to smo mi Srbi. Pola za Amere pola za Ruse. Pola za Partizan pola za Zvezdu, pola za partizane pola za cetnike i tako cemo kao nacija da nestanemo. A sto se tice ovoga, interesantno da se ovo donosi samo par dana od sastanka sodome i gomore od NATO pakta i proglasenja Rusije kao najvece opasnosti za NATO (a ovi im dosli do granice uprkos obecanjima da nece). Nista bolji nisu od nacista. A ovo na zalost vodi tome da ce jednom da pukne a onda nece biti bitna nicija misljenja jer nas nece biti. Kao vrsta smo zasluzili da nestanemo i da dekontaminiramo planetu nasim nestankom.

Srbija

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.
(polarizacija to usijanja, 09. decembar 2019 13:24)Jel bre batice, jel bi ti voleo da se i Srbija priključi na tu evro-azijsku olimpijadu? Ja ne, jer me zaboli patka za Rusijom i Kinom.Izgleda da sam jedan od malo Srba koji ne vole gore navedene.....

Sale

pre 4 godine

Ni Ameri sigurno nisu čisti, ali kod njih sa vremena na vreme kazne pa i velike šampione kakva je bila npr. Merion Džons, pa se ima privid kontrole. Sa druge strane Rusi su sve krili dok nisu počeli da isplivavaju slučajevi, pre svih Šarapove koja je vrhunski sportista, a koja je sama priznala da se dopingovala u zamenu za smanjenje kazne.

I još važnije, sada se vidi koliko je Rusija slaba u medjunarodnim odnosima. Samo se ovde ima "trip" da je Rusija nešto kao jaka i bitna. Ni jaka ni bitna, to je sva priča.

vlad

pre 4 godine

"To duguju čistim sportistima".
Valjda je dotična gospođa mislila na Američke puritance koje niko ni ne kontroliše na svetskim takmičenjima. Oni su baš "čisti" po njihovim kriterijumima.
Eto i debele, masne i zadrigle politike u sportu. Uništava sve normalno.
Smešno a i žalosno u isto vreme...

Koma

pre 4 godine

Super. Ajde sad suspendujte Ameriku i Kinu. Amerikanci nam poturaju nadrogirane isfabrikovane superzvezde decenijama i nikom nista. Svi najbrzi sprinteri kroz istoriju im svi odreda dopingovani - dokazano: Tajson Gej, Montgomeri, Grin, Getlin, Ben Dzonson... Merion Dzons... Koliko su medalja osvojili i koliku su obmanu svetskih razmera napravili i nepopravljivu stetu atletici i sportu!? I nista. Sta, kao nacionalni savezi nisu znali? Pa kako su prosli lokalna testiranja i poslali ih na OI ili SP? Ako ne znate da testirate i ko vam se dopinguje, suspenzija i cao. Ocigledno i to je je bio drzavni program dopingovanja.
A ovo za Rusiju je cisto politicka i sovinisticka odluka. Sad kad kazne jednu celu i veliku naciju ispade da su svi ostali cisti. A pre svega im je cilj da Ruse predstave kao najvece negativce na svetu i da zasluzuju sve sankcije dok ih na satru potpuno i kao drzavu i kao naciju.

Sergije

pre 4 godine

Boje se nadolazeće snage slovenske rase. Šta ti u suštini rahitični anglikanci misle? Naravno zna se - kolonizovati sve što nije njihovo. Il' si rob il' nisi je njihov moto. Ali nadrljaće - uzećemo im sve zlatne medalje nez dopinga! Živel a Srbija.
Narvno...samo se malo šalim :)

Torrente

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)

Neviđeno tup komentar.
Uzgred, za sledeći Dan zastave trk u Prištinu na proslavu!

mile

pre 4 godine

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.
(Zeljosav, 9. decembar 2019 12:40)

Spinuješ. Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 4 godine

Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37
olimpijske igre imaju potpisan ugovor sa amerima o ne kontrolisanju njih.

d

pre 4 godine

Kad bi postojao konsenzus u svetu, pa kolektivni bojkot svih takmicenja sve dok su Jenkiji postedjeni doping kontrola...ne bi se svi odazvali naravno, ali nek onda ucestvuju samo Ameri i Britanci sa bivsim kolinijama

zgadjen

pre 4 godine

Očigledno je da se rat protiv Rusije nastavlja drugim sredstvima. A verovatno je da kauboji koriste sredstva koja još nisu na doping listi. Sve u svemu ovde nema ni s od sporta, a o poštenju da i ne govorimo. I na kraju da kažem da ne podržavam doping, ali ni političke bljuvotine u sportu.

logika

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.

Zana

pre 4 godine

Sramota da veće sramote nema za ovaj Politizovani svet ..Pa zar i za sportiste.
Neviđeni skandal FIFE
No koment...
Šta reći a ne zaplakati...

Dare

pre 4 godine

Kakav duh olimpizma zaista, sve je tako lepo i kad WADA kaze, istinito. Ovo je stvarno prevrsilo sve granice cak i za zapad. Nema dalje. Setimo se sta su nama radili u kontekstu sankcija 1992. godine. Strasno. Bagra.

L

pre 4 godine

a sa druge strane americki sportisti su izuzeti od testiranja i niko osim njihove države ne može da oh testira...pa ko je ovde lud?
(novikorisnik, 9. decembar 2019 12:13)

Treba biti posebno glup, da bi poverovao u ovo. Neko je ovo lupio, i Srbi, bespogovorno poverovali, a da niko sekund vremena nije ulozio da proveri da li je ovo istina. Americki sportisti su testirani kao i svi ostali.

Zasluženo

pre 4 godine

Ne verujte ovim 'komemtatorima' da amere niko ne proverava,oni su svi nadrogirani, potplatili itd'
Ove osobe su obučene za takve komentare tjs to su te čuvene lažne vesti.
Inače Rusi su dobili svoje jer igraju prljavo a to nije Sport.Svaki sportsmen treba da pozdravi ovu odluku svetskog sporta.

igor

pre 4 godine

1. Ova kazna je potpuno besmislena, fakticki kaznjava ljude po nacionalnoj pripadnosti... Ako je (npr.) Petar Petrovic pao na doping testu, zasto kaznjavati Ivana Ivanovica samo zato sto je pripadnik istog naroda?

2. Prestanite da pisete da se americki sportisti ne testiraju na olimpijadi... Nisam siguran ko je prvi lupio tu glupost, ali ona je potpuno netacna.
(logika, 9. decembar 2019 13:04)
Ne kažnjavaju sportiste koji se nisu dopingovali - lepo piše da mogu da učestvuju svi sportisti iz Rusije koji se nisu dopingovali, ali ne pod Ruskom zastavom jer je država Rusija sprovela sistemsko dopingovanje radi veličanja sportskih rezultata sopstvene nacije. Bolesni umovi, bolesni!

Los Angeles

pre 4 godine

@Mladici borovi devojke jele: Ajd nemoj da si naivan. Kao veliki rusofilski zaludjenik, Koracev komentar je bio iskljucivo protiv USA. Verovatno iz ljubomore znajuci kakvim standardom zive njegove kolege po USA id istog posla.

Kačavenda

pre 4 godine

ovo je jos jedna u nizu zavjera protiv srba! odgovorno tvrdim da je odstranjivanje Rusije ustvari indirektna poruka srbima i našoj ćirilici!

Nekad Petar danas Piter from USA

pre 4 godine

Na letnjim igrama i na SP i tako nista ne bi osvojili. Zimske su vec nesto drugo. Te se ruskinje odlicno klizaju i gimnasticiraju dok muskarci igraju hokej.

Samo je važno da je nož oštar!

pre 4 godine

Šta se tačno tu dešava, mogu znati samo ljudi koji imaju dostup informacijama, a to nije niko od nas koji ovde ostavljamo komentare. No, vidim polemika ko i kako proverava američke sportiste, pa bih vam naveo jedan primer, a onaj ko ima iole zdrav razum, sam će izvući zaključak.
Situaciju znam, pošto se ticalo Ivane Španović, koju eto pratim zato što je naša. Pred OI u Riu, ona je imala najbolji skok sezone, nešto preko 7 m, da sad ne kopam tačan podatak. Bartoleta i Ris, dve najbolje američke skakačice nijednom u toku sezone nisu skočile preko 7 m i celu sezonu su bile daleko od prave forme i po rezultatima ne bi trebalo da su ulazile u krug favorita. Pred samo takmičenje na svim svetskim kladionicama Bartoleta i Ris imaju najviše šanse, a Španović je tek četvrta po kladionicama! Otkada svim svetskim kladionicama informacija da će baš Ris i Bartoleta da naprave takvu sportsku senzaciju, jer bi to, na osnovu rezultata te sezone stvarno bila senzacija. Ne lezi vraže Bartoleta leti na nekih 7,30m, a Ris na nekih 7,25m, skoro po pola metra više no do tada u sezoni! I sve bila po kladionicama!
I ne lezi vraže, 10 dana posle OI na gran priju u Parizu Bartoleta skače 6,70m, a Ris 6,30m!!! Ljudi, pričamo o podbačaju i prebačaju od 100cm dužine skoka u profesionalnom sportu!
Ja toliko o USADA, o modernom sportu, kladionicama, poštenju. Ne branim Ruse, ali ako je za Ruse tako, onda isti aršin za sve!

Stari čačanin

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Dupli standardi nekada se ovo dešavalo kinezima,sada rusima a svi znamo,da nepostoji crnac koji neuzima doping sredstva a najviše jih ima amerika pa britanija ili nemačka.Pa svojevremeno je nemački golman jedan od najboljih na svetu izdao knjigu i otvoreno otkrio,da je kompletna fudbalska reprezentacija nemačke redovno uzimala doping kad su osvojili svetsko prvenstvo.

samo pitam

pre 4 godine

 Vi branite drzavu koja ne dopusta ljudima internet, nego pokrece svoj. Jesu htjeli biti izolirani? Neka trpe posljedice.
A kako ste rekli, oni su jaci od amera pa im ovo ne bi trebao biti problem...svetska su sila
(Deki, 09. decembar 2019 12:35)

jeste li Vi "htjeli" otići iz zajednice sa nama??? pa idite šta ćete na našim portalima...

saint

pre 4 godine

Ne mogu da gledam ni jedne ni druge... licemeri i jednu i drugi ali na ovu temu imam samo jedno pitanje, da li su se USA kosarkasi testirali na doping na Olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu i zašto ne?

Bratko

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52) 

Ne mogu rusi da znaju bolje od srba, jel to nepravda ili nije. Rusi priznaju, ali srbin daje minuse na taj argument. Veci rusi od rusa. Znaju bolje od rusa sta se tamo desava sa dopingom.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Kad ne mogu ratom ekonomijom sankcijama ostaje jos sport kao zadnji nacin ocuvanja anglosaksonskog fašizma.
Verujem da ce sa ovim mmoge zemlje krenuti bojkotom.

sempervivum

pre 4 godine

Мени овде боде очи ово образложење: "моћи ће да учествују они спортисти који ДОКАЖУ да не користе допинг"(!)
Ајде сви ви који се радујете овој одлуци докажите да ВИ нисте допинговани...
Доказивање невиности је против основних принципа у праву. Невиност не треба да се доказује.

С друге стране, Амери имају своје "независне" агенције којима се верује на часну реч (јер имају најбољу "методологију" (а да ли те агенције приказују тачан резултат није битно...)).

Из авиона се види да је ово политичка одлука. Ово су још једне санкције према Русији због Крима.
Једноставно, план Натоа да направи базу на Криму није успео. То је пореметило планирану стратешку доминацију над територијама и потенцијално освајање туђих ресурса. И то се систематски кажњава, кад год се укаже било какав повод.

Овога пута су санкције погодиле спортисте и обичан народ који воли спорт. Запад рачуна да ће Руси бити бесни на своју државу. А заправо ће још више мрзети Запад...

Marko

pre 4 godine

Ako jesu, neka su. Ali bih isto tako voleo da stvarno odrade doping kontrolu i Amerikancima...njihovi sportisti navodno nisu dopingovani i Američka vlada garantuje za njihove sportiste. Mmmmmmhm, baš im verujem.

slobodan.

pre 4 godine

Koliko su ovi Rusi jadni njih bukvalno niko ne voli niti imaju ikakvu meku moć ili barem institucionalnu sem u SB UN. Ne mogu ništa da spreče protiv njih što se donosi, a možda i jesu krivi pa se zato i ne bune..
(janbo, 9. decembar 2019 12:46)

Naprotiv.

Јабучило

pre 4 godine

Политичка одлука.
(Јабучило, 09. decembar 2019 13:47)

Ma nemoj mi kasti. Rusi su baš prava nevinašca. Šta sve ovaj truli zapad neće raditi samo da satre pravoslavlje.
(Stari čačanin, 09. decembar 2019 14:25)

А где сам ја то рекао? Измишљаш речи које нисам ни изговорио и подсмеваш се јер друге аргументе немаш.

Momčilo

pre 4 godine

Aj malo da saberemo 2 i 2.
Rusi se masovno dopinguju u svim sportovima. Ko je uzeo najviše medalja na prošloj olimpijadi? Amerika. Da li vi mene stvarno ubeđujete da su "čisti" ljudi imali bolje rezultate od ljudi na hemiji??? Pa MVJ.

Zeljosav

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)

Ameri imaju te veze jer za ceo svet doping testiranja radi jedna, svetska agencija, dok su sami Ameri ekskluziva i ova agencija ne sme da priđe njihovim sportistima, već to radi posebna Američka doping agencija. Dakle, Amerikanci jedini imaju svoju doping agenciju i po tome njihova testiranja nisu kao i za ostale. Zamisli da Rusi imaju svoju, nokad se ne bi saznalo za ovo, a zato se i je zna čime se sve Ameri kljukaju.
Živ bio jarane.

Mika

pre 4 godine

Tako se najlakse eliminuse konkurencija koja bi osvojila mnogo medalja ! Na takav nacin, sva ta takmicenja postaju besmislena i neinteresantna.

ikac klisa

pre 4 godine

Nema Hitlera ali sve lici na 1936. godinu. Tad su crnci i jevreji bili na tapeti, a sad rusi.
(Petar Pan, 09. decembar 2019 12:14)

Ovi su gori, crnac Dzesi Ovens je dominirao 1936. u Berlinu ispred Hitlera.

yuslaven

pre 4 godine

Što rekao Bil Bur: O čemu je frka oko dopinga. Naši dopingovani momci su bolji od vaših dopingovani momaka.
Nije ovde stvar što su Rusi kažnjeni, nego što nisu svi drugi.

Miloš

pre 4 godine

A ameri mogu bez doping provere.

Došlo je vreme da se bojkotuju sva velika sportska takmičenja i prave paralelne institucije i paralelna prvenstva. Baš kao i UN koji to odavno više nije.

Nasa regionalna kosarkasja i vaterpolo liga bi trebali da postanu nova evropska takmicenja. Jos da ubacimo koju zemlju i to je to.
Zasto da mi koji smo u Evropi najbolji u tim sportovima imamo samo po mozda jednog predstavnika ko kvalifikacije kada zasluzujemo više jer smo bolji od ostalih.

Ne treba više nikom popuštati jer se sve pretvorulo u biznis, novac i mafijanje dok sporta nema nigde.

Vreme je.

Mislite o tome.

ZZ pop

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.
(ja, 9. decembar 2019 15:43)

Dobro, kad su tako rigorozni, zašto im smeta da ih malo drugi prekontrolišu? Nemaju čega da se boje. Ako neko ima pravo na nacionalnu kontrolu, onda treba i drugi da imaju to pravo. Ili niko.

Rs

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...

Uros

pre 4 godine

Za ove sto likuju. Odmah da se razumemo, sve dopingovane magarce odmah trajno udaljiti iz sporta. Vi ne shvatate da je ovim kažnjen veliki broj sportista koji nikad nikakve veze nije imao sa dopingom. Obratite pažnju na poslednji deo rečenice... "ako dokazu da se nisu dopingovali I pod neutralnom zastavom". Zašto neutralna zastava ako sportista nije dopingovan. I zašto sprečavati ispoljavanje nacionalne pripadnosti - zato što je ruska u pitanju.

Pravi Valter

pre 4 godine

samo me zanima od kuda toliko vas u Srbiji vjeruje u onu nebuloznu priču da se američki sportaši ne testiraju jer "država garantira za njih"? To je smiješno. Američki sportaši se testiraju kao i svaki drugi...ne znam tko je prvi odvalio takvu nebulozu, ali vidim da se dobro uhvatila...
(deny, 09. decembar 2019 12:38)

Ne testiraju se, u Seulu 1988 u finalu na 100m su svi bili pozitivni, poznato je da je Ben Džonson jedini stradao, a kad su hteli svu osmoricu da diskvalifikuju amerska delegacija je zapretila da će sve sportiste povući sa Igara, pa je tako kanađanin jedini nagrabusio! A, evo samo par primera sigurnih narkomana, Serena, Felps, Špic, samo pogledajte koliko atletičara im je poumiralo u poslednjih dvadesetak godina, sve u svemu istoeija olimpizma teška bruka!

A retracment

pre 4 godine

Очигледно да Русија нема довољно представника у оквиру Олимпијског комитета као ни у оквиру ФИФА, те је донета оваква исполитизована одлука! Иначе сви врхунски спортисти су допинговани!

Laik

pre 4 godine

Jel bre vi stvarno mislite da Amere niko ne kontrolise , da antidoping agencija njih ne kontrolise??? Alo bre Srbi moji, ne brukajte se vise!

ja

pre 4 godine

Koja zamena teza među komentatorima - za nepoverovati! Svi govore kako niko ne kontroliše američke sportiste, a onda nabrajaju imena samo američkih sportista kojima su oduzete medalje i skinuti rekordi?! Američke sportiste ne kontroliše WADA, već američka antidoping agencija, koja ima daleko veće resurse i ozbiljnije standarde nego WADA. Svim američkim sportistima se uzimaju 2 uzorka krvi - A uzorak, koji se testira odmah, i B uzorak koji se čuva decenijama i, periodično se ponovo testira, kad god se otkrije neka nova i revolucionarna doping supstanca. Upravo zato se i dešava da se pojedinim američkim sportistima - i to najvećim šampionima, bez ikakve diskriminacije, nakon deceniju ili dve, otkrije doping, pa im se oduzmu medalje, rekordi, ukinu sponzorski ugovori i pošalju se u zatvor! To nigde drugde ne postoji. A ono što Rusija hoće je da uvede takav sistem da njihova agencija kontroliše njihove sportiste i to bez poštovanja minimalnih standarda koje propisuje WADA (dakle, jedina intencija je da se njihovi sportisti ne analiziraju, ili da se sprovode ograničene i fabrikovane analize koje ne mogu ništa da otkriju) - a, pritom, dokazano, postoji nacionalni doping program ruskih sportista?! Ko je ovde lud.

Mikosav

pre 4 godine

Rusija je pod velikim udarom zapada. Sto ona vise odoleva, vise je i histericnije mrze. Americki sportisti se slobodno i bez ikakvih problema dopinguju i deo iskazivanja americke moci jeste i ta nedodirljivost u dopingu, kao da salju ostatku sveta poruku, ne mozete nam nista.

Србин 100%

pre 4 godine

Чиста политика нема ово везе са допингом.
Америка би прва морала да буде санкционисана због допинга.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A sta cemo sa sportistima SAD? Njih niko ne sme da testira,jer za njih garantuje vlada SAD - kao da je vlada SAD bezgresna pa se ne sme dovoditi u pitanje njen kredibilitet..

Dzoni 77'

pre 4 godine

Kake veze fudbalska reprezentacija ima veze sa tim????
Ako su dokazali da im se dopinguju sportisti na olimpijskim igrama a da je sistematski u sve uključena matična organizacija onda ok.
Ali zašto fudbalski savez ?
Evo i odgovora, živim trenutno u bogatoj severnoj Evropi i imao priliku da popricam malo sa nekim ljudima o globalnoj situaciji.
Oni MRZE Rusiju .
TAČKA !

East

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)

what goes up must come down

Toša

pre 4 godine

"To dugujemo 'čistim' sportistima, sankcije su morale da budu najjače moguće", navela je potpredsednica WADA Linda Heleland."

Kako beše ono sa 'čistim' Amerima - a da, njih niko ne sme da kontroliše... Sve u "olimpijskom duhu"

Milutin

pre 4 godine

Kao i na proslim zimskim OI nastupa ce kao neutralni sportisti.I nadam se da ce kao i tada kada su uzeli zlato u hokeju na ledu i sada uzeti sto vise medalja u ekipnim sportovima i pevati rusku himnu na pobednickom postolju.

Ovo je zaista smesno.Pa svi ti sportisti su na desetine puta testirani na medjunarodnim takmicenjima i nisu bili pozitivni pocev od svetskog prvenstva u fudbalu,prvenstvima u rukometu,odbojci,vaterpolu,tenisu,plivanju i drugim sportovima.

Hoce li sada zabraniti npr. Medvedevu da igra turnire,Zenitu iz Kazana evro ligu u odbojci,CSKA Turkish Euroligu.

I sto je najsmesnije mogu da ucestvuju na evropskom prvenstvu u fudbalu jer to nije veliko takmicenje.

Nisam rusofil ali ovo je politika.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Šta ti je Amer??!!??Vlada svetom!Što pre shvatimo bolje za nas!(dnevna doza prosecnog Srbende, 09. decembar 2019 12:16)Kakve veze imaju Ameri sa ovim?
(Bodibond, 09. decembar 2019 12:20)
Ma Srbi su ih isključili iz svih sfera takmičenja bahahahahahahahah

mickey

pre 4 godine

Sta znaci da kolektivno izbacis nekoga?!? Ko se poimence drogirao, njemu zabraniti da se takmici. Smesno je da ruski fudbaleri koji idu na doping test svake nedelje po raznim evropskim fudbalskim ligama, budu dopingovani.

miodrag

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).

ff

pre 4 godine

...Tako, na primer, ako želite da čitate NeW York Times dok ste u poseti Moskvi, za par godina to najverovatnije nećete moći preko WI-FI mreže u hotelima u Rusiji...Obzirom da se Rusima sprema neviđeno ispiranje mozga...
(Igor, 9. decembar 2019 13:24)

sta sve neces ovde procitati.,.hoces reci da NeW York Times ne ispira mozak vec ima kulturno - obrazovni karakter...

polarizacija to usijanja

pre 4 godine

Posto zivim I radim u Rusiji vec dugo, citam komentare njihovih sportskih, I ne samo, zvanicnika na ovu odluku!! Iznenadili biste se koliko su oni blize oceni WADA nego sto svi vi mislite....zao im je ali , realno kazu , da ovo nema veze sa politikom (ja iskreno mislim drugacije.....).
(miodrag, 9. decembar 2019 12:52)

Verujem da je tako kako kazete. Pre svega, ono sto ljudi ovde ne shvataju dovoljno jasno, u Rusiji postoji ozbiljna peta kolona. Gomila onih koji su krali i unistavali drzavu 90-tih je sada u tihoj ili otvorenoj opoziciji Putinu... a da bi naskodili Putinu oni cesto nanose stetu i Rusiji (za koju ih, uostalom bas briga, bili su je doveli do prosjackog stapa 90tih). Dakle, uopste nije iskljuceno da su ruskom MOK-u neki ljudi u dilu sa ovima ovde - inace, ko bi tek tako priznao da je bilo sistematskog dopingovanja (ne kazem da nije, ali i drugi to rade pa ne priznaju). Ne bih se iznenadio da ovo dovede do osnivanja evro-azijskih igara, kojima bi se vremenom pridruzivale druge zemlje.

Dr

pre 4 godine

Sta nije jasno. Sef ruske agencije koja se bavila organizovanim dopingom je izasao u javnost i priznao sve sta su radili. JAVNO. Mozda da bi dobio USA azil, ali onda i to opet govori o rusima i sta su u stanju da urade da se maknu odande. WADA organizuje testiranje za sve Olimpijce, ukljucujuci i USA. Ostavite se ruske propagande. Koliko su posteni i kakvu igru igraju vidi se i iz kolicine ruskih vesti u domacim novinama, svaka druga o ruskom oruzju. Slucajno, kako da ne. Prave laznu impresiju da su kontra teza zapadu, jer je Srbija plodno tlo za tu laz. A realnost poredjenja zapada i Rusije je kao poredjenje Beograda i Loznice npr. Moze Loznica da ima isti broj naoruzanih ljudi kao Beograd ali i dalje je Loznica, a Beograd je Beograd. Izvinjavam se Loznicanima sto sam njihov grad iskoristio za poredjenje.
(Los Angeles, 09. decembar 2019 13:37)

E pa vidiš to sa rusima traje od OI London. I taj Radčenko dobio azil u Americi. Od Londona do Tokija osam godina. Da li to znači da će Rusija snositi sankcije do Pariza 2024 godine a možda i dalje. Americi je cilj da na svakoj olimpijadi bude najuspešnija nacija. Ali nadiru kinezi. I za njih će tvrditi da su dopingovani. Pogledaj samo bicepse američkih sprintera. Puni steroida. Lica devojaka. Bubuljica koliko hoćeš

Алекса

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne😉
(🇽🇰, 9. decembar 2019 12:31)

Ви сте увек играли како газда каже, али без обзира на то, нисте држава....

Skakač Sa Beogradskih Mostova

pre 4 godine

Ne,,ovo nikakve veze nema sa politikom,,niko se u svetu sporta ne dopinguje pogotovu američki sportisti nego jedino Rusi i to svi u svim sportovima,,

Russell Crowe

pre 4 godine

I ko je sad država? Mi igramo a Rusija ne?
(??, 09. decembar 2019 12:31)



Mislis "samozvana" drzava!?
Dok vas ceo svet ne prizna, vi ste obicna SRPSKA AP ?
Polako, vidis da vam svi okrecu ledja, cak i vasi politicari...

samo kazem

pre 4 godine

cisto da se razjasni..ogromna je razlika izmedju pojedinacnog dopinga i sistemskog.. to vam je kao kad pojedinac ukrade u odnosu kad se sistemski krade..

Rokatanski

pre 4 godine

Nema nikakve sumnje da se ruski i američki sportisti dopinguju, ali ovo je čisto politička odluka. Da li se sećate američke atletičarke Florens Grifit? Na olimpijadi u Los Anđelesu 1984. je bila najzgodnija sportistkinja, svi su se okretali za njom i divili njenoj ženstvenosti. Ali to nije donosilo zlatne medalje. Onda se ona pojavila i u Seulu 1988. i mnogi nisu mogli da je prepoznaju. Od njene ženstvenosti nije bilo ništa, to su bili mišići napumpani od ko zna čega. Ali, to je donosilo zlatne medalje. Umrla je u 39-oj godini od srčanog udara. Zaključke izvedite sami. Pozdrav!

NY

pre 4 godine

Politička odluka. Jedan vid sankcija prema Rusiji. Amerik a pravi cirkus. Da li su fudbaleri uhvaćeni u dopingu, plivačice za sinhrono plivanje, mačevaoci,itd. Gde je doping tamo gde je potrebna snaga. Dizači tegova, atletika. Zašto NBA igrači am. reprezentacije ne pidležu dopingu. Da li su hakeri uhvatili izveštaj da Serena Williams koristi nedozvoljena sredstva ali su se vadili da je to lek

ptica trkacica

pre 4 godine

moramo da se solidarisemo sa bracom rusima i bojkotujemo OI?ako to ne uradimo bila bi velika sramota za Srbiju!mi smo im jedini prijatelji u svetu,nikoga nemaju osim nas i ja mislim da se svi jednoglasno slazemo u vezi toga?bojkot OI!!!moramo biti patriote u ovom slucaju,rusi su nam puno pomogli kroz istoriju i moramo im pokazati iskreno prijateljstvo!

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)




:)))))
šta je to što funkcionalno nepismene nagoni da opsesivno komentarišu?

koraćev komentar se i odnosio isključivo na bolta, nijednog drugog sprintera sa jamajke on nije pomenuo!

ibn zharmukhamedov

pre 4 godine

ahahaha jos kad bi se i ruje toliko kidale ... bas ih bre briga, nemaju oni te obzire kao njihove evropske gubernije i mentalni podanici:))

bigserb

pre 4 godine

Koja je ovo farsa, americki dopingovani sportisti se "legalno" takmice uz blagoslov WADA na svim takmicenjima, jer je njima doping potreban zbog "zdravstvenih" problema! Teniserke sestre Vilijams, gimnasticarka Simon Bejls,..., a biciklistu Lensa Armstronga nikada nisu otkrili, iako je on sam, posle kraja karijere i 7 titula na Tur d Fransu, priznao da je sve vreme koristio doping!
Neko moze da se legalno dopinguje i takmici, a neko cak i kad se ne dopinguje, ne moze da se takmici, razlika je samo jesi li Amer ili Rus!

Sandro

pre 4 godine

Alo bre, to je bilo sistematsko dopingovanje , znaci da su vlasti (verovatno svi nivoi) ili znale ili saucestvovale u dopingu! Pa kao i Sarapova, mislim, ono ko da ne placa 30 doktora da sve to kontrolisu pa se upet upucala sveze zabranjenim sredstvima... brate, varao si, uhvatili te i sad cuti i klimaj glavom...

Milosav

pre 4 godine

Ne zelim da branim Amerikance ali budite realni, njihova najbolja sprinterka Marion Jones je kaznjena zbog dopinga, pa biciklista Lance Armstrong, njih dvoje mi padaju na pamet da ne pretrazujem po internetu.
Za Karla Luisa sam siguran da je bio dopingovan kao i za Felpsa ali su se nekako izvukli. Kanadjanina Ben Johnsona su takodje uhvatili i kaznili.
Ne znam koliko vas je procitalo vest i razumelo sat se pise: Rusija je kaznjena jer su organizovali sistematski doping.

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

nikolai valuev

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (borac, 9. decembar 2019 14:23)

Marvin Anderson,James Beckford,Yohan Blake,Nesta Carter,Shelly-Ann Fraser-Pryce,Sheryl Morgan,Steve Mullings,Asafa Powell,Donovan Powell,Sherone Simpson,Lansford Spence.... Ovo su neki od atleticara sa Jamajke koji su padali na testovima, a Dusko Korac nije ni rec rekao o njima dok je sve vreme pljuvao po Amerikancima.

Grobar-España

pre 4 godine

Dajte da neka nezavisna laboratorija radi testove amerima na O.I.
NE MOŽE!!!
Oni naprave anti doping agenciju, ali njihivim sportistima se rade kontrole samo pod nadzorom njihovih "stručnjaka"...
Onu naprave medjunarodni sud, ali njihovim građanima sude samo američki sudovi...
Oni naprave MMF, iako su najzaduženija zemlja sveta, ali ne moraju da vraćaju dugove....
Oni naprave U.N. ali kada im to odgovara napadaju nezavisne zemlje po svom nahođenju, bez dozvole S.B.
Oni koji me poznaju, znaju da nisam rusofil. Zbog mog "anti ruskog" stava imam česte rasprave sa dugogodišnjim prijateljima kad god dodjem u BG. i popijemo dve tri ture, ali ljudi moji, Ameri su najveće zlo ovog sveta. Ko to ne vidi, ili je slep, ili ne želi da vidi.

my way

pre 4 godine

Najbolji su ovi koji kazu da nije politika u pitanju ovde, jer je drzava Rusija odgovorna. Pa iza svakog dopinga neko stoji, a svi u sportu su drzavni sluzbenici. Od selektora i trenera nadalje u savezima, svi su u svakoj zemlji pod ministarstvom sporta/vladom. Cak i u ekstremno kapitalistickim zemljama je reprezentativni sport drzavni, ne moze drugacije. I sta onda to znaci, koja je to instanca potrebna da bi doping bio drzavna krivica? I kako to ruski sportisti onda nisu makar pri vrhu dopingovanih na osnovu uzorka koji kontrolise WADA? Kako mogu ruski sportisti da ne budu umesani? Ponizavajuca odluka da mogu da se takmice pod neutralnom zastavom ako dokazu da nisu umesani kristalno jasno govori sta je cilj, tako da me manite svog licemerja i rusofobije. Radujte se, posto u svojim mozgovima neki razlog za radost zbog izbacivanja Rusije nalazite, vas problem.

Torcida Sarajevo

pre 4 godine

Ne mogu oh izbaciti sa SPa jer se nisu ni plasirali, mogu samo iz kvalifikacija za SP. Mada ne vjerujem da ce to biti konacna odluka

mikV

pre 4 godine

u biti se svodi na to da su zbog organiziranog dopinga od strane države , koju su i priznali izbačena Rusija kao organizator istog. Za one koji kažu da samo Amerikanci imaju jedini svoju doping agenciju evo ima link sa popisom svih antidoping agencija https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_anti-doping_organizations

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@sasa
Ma sta rece? Lens je bio olicenje spremnosti? Americki heroj i da ne bi Francuza koji su ga vise od 10 godina istrazivali i trazili rupu i nekoga da progovori nikada se ne bi dokazalo za njega. A bio im je ponos nacije. I njega su testirali na Turu pa mu nista nisu nasli nego su tek posle kada nisu imali gde priznali sta su i kako su radili.... To je samo jedan od primera...

Miki

pre 4 godine

I onda vi kažete:”Kosovo nije država, ne priznaje ga Rusija”, a tu Rusiju niko ne priznaje. Kosovo će igrati a Rusija ne.
(Mira, 9. decembar 2019 12:18)
Bravo,svaka ti jeg na mjestu.

borac

pre 4 godine

Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.(nikolai valuev, 09. decembar 2019 13:05)Možda je bio pristrasan, ali Korać nikada nije lagao. A upravo si ti slagao, jer od nekoliko desetina vrhunskih sprintera iz Jamajke,onih koji su osvajali medalje na SP i OI i postavljali rekorde, samo su par njih pali na dopingu. Procentualno mnogo je više američkih sprintera palo na dopingu, a pri tome Jamajka nema uticaj na atletske organizacije,kao SAD. A u konkretnom slučaju, Getlin je dva puta suspendovan zbog dopinga, pa je opet dobio pravo da se takmiči. Samo je par takvih slučajeva. A što se tiče Rusije, ona se sankcioniše zbog njihove antidoping agencije, zato što navodno nije dostavila odgovarajuća dokumenta svetskoj antidoping organizaciji. To je klasična politička odluka, koja nema veze sa sportom i sportistima. U ostalom ovom odlukom se krše prava sportista da se takmiče.

Imotep

pre 4 godine

Ovima koji ruse smatraju nekim zrtvama i konstruiraju neku zavjeru amerike prema istima predlazem neka pogledaju dokumentarac Icarus. U dokumentarcu je obrazlozeno i dokazano da su rusi na OI u Sociju organizirano uz znanje i organizaciju olimpijskog saveza Rusije i cilog politickog vrha davali doping SVIM svojim sportasima i prikrivali nalaze u specijalno napravljenom labaratoriju u kojem su napravili skrivenu sobu kroz koju su davali ispravne uzorke kroz rupu koju je prikrivala uticnica. Zato su i dobili sve moguce zabrane a ovo je jedna od novih. Sramota za jednu takvu sportsku zemlju. Inace su slabi u sportu pa trebaju i varati. Pritom mislim i na ameriku

NY

pre 4 godine

Rusija je izbačena od strane svetske anti-doping agencije čije je sedište u Švajcarskoj (Lozana). Američke anti-doping agencije niti imaju veze sa ovim, niti imaju nadležnost nad OI i FIFA svetskim prvenstvima.
(mile, 09. decembar 2019 13:29)

Sedište WADA je u Kanadi. Amerika je pre neki dan usvojila zakon Radchenko da može zbog dopinga po celom svetu da hapsi i procesuira. Kao što su hapsili i sudili čelnicima FIFA. Dsžurni panduri

ronin

pre 4 godine

Kada će ljudi da shvate da de svi dopinguju u profesionalnom sportu, neki manje neki više, neke uhvate neke ne. Bolje je da se ne takmice a da ostanu zdravi. Treba doping da se legalizuje pa ko hoće neka koristi, a ne kao ovi se dpinguju, oni se dopinguju, a svi znaju da se svi dopinguju, pitanje je samo vremena kada ce testovi da ih uhvate.

Гопн1

pre 4 godine

Политички гест који јансо показује да су та такмичења изгубила сваки смисао. Свима је јасно да су сви амерички такмичари допинговани. Шта је следеће, репрезентација исламске државе???

Gde ja živim

pre 4 godine

Ne volim generalizaciju i što ispaštaju pristojni i vredni, ali opet šta da radiš. Neverovatno je da Rusi ovoliko pojma nemaju i ne mogu da zaštite sebe, a hoće nekog drugog. Njihov problem.

Мирабо

pre 4 godine

Док је постојао СССР овако нешто нису смели ни да помисле.
Где је и шта ради њихов савезник Кина?
Ако су савезници требала би Кина да стане уз њих,међутим то се неће десити.с

Dr

pre 4 godine

Igor, 9. decembar 2019 13:24)

Ja se ne protivim izbacivanju dopingovanih sportista. Toliko o temi.

Ali se protivim gluposti, neobavestenosti i poluobavestenosti, doletantizmu koji ti predstavljas.
Tipicni domaci strucnjak, nesto je on tu nacuo pa ce on da tumaci.
Ne radi se ni o kakvom “ruskom “ internetu gde nece moci da citaju NTimes. Net ce postojati kao i do sada, samo mnoge informacije koje proticu nece pevo prolaziti kroz druge zemlje- citaj konkurentnu svetsku silu- da bi stigle do drugog primaoca unutar Rusije.
Nemij da komentarises stvari o kojima nemas pojma.

mali radojica

pre 4 godine

Stvarno je malo čudno to da su Američki sportisti baš od njihove antidoping agencije bili ili uhvaćeni ili su sami kasnije priznali pa su im potom oduzeta odličja a sa druge strane nikada niti ijedan sportista Rus,Kinez,Kubanac(bukvalno poimenice) ili njima slični nije uhvaćen od strane njihove rodjene antidoping agencije(samo od strane Olimpijskog komitet).To ipak znači da se tu nešto tu muti i prikriva na državnom nivou(setite se IstočnoNemačkih sportista).S druge strane pisati ovde kako se igrači NBA drogiraju ili dopinguju je pokazatelj potpunog nepoznavanja kako Američkog sporta tako i same Amerike. Tamo su novine i tv kuće još gore od ovih naših tabloida i jedva čekaju nekoga(bukvalno u zasedi)da otkriju da bi o tome naširoko i naokolo razglabali.Razlog zašto USA basket tim nije došao u najačem sastavu na poslednje Svetsko prvenstvo nije kako neki pričaju u navodnom dopingu nego zato što sportisti koji zaradjuju stotine miliona dolara od NBA cirkusa neće da odu na neko takmičenje bogu iza nogu i da se tamo povrede igrajući protiv "velesila" poput Angole,Islanda ,Burundia ili Luxemburga(ne bih vala ni ja igrao).

sasa

pre 4 godine

E moji Srbi.... poenta kazne je razlika u nacinu dopingovanja. Ostali (pa i amerikanci) to rade pojedinacno, ne stoje savezi, drzave iza toga. Rusi su sami priznali da su sistematski savezi drogirali sportiste. Sta tu nije jasno?! Kakva politika, kakve zavere?! Zemlja rusija sa svojom politikom postaje severna koreja. U politici ne pobedjuju misici (retko kad i u ratu) nego mudrost!

Torrente

pre 4 godine

ali što im zabranjuju i paraolimpijadu?
(obi van, 9. decembar 2019 13:39)

Zato što već godinama čekaju ishitrenu reakciju Rusije, pa su sve brutalniji sa odlukama.
Ako Rusija ne reaguje, sledeći korak je isključenje Rusije i SWIFT sistema plaćanja.
Onda smo svi nadrljali.

Bla

pre 4 godine

Trka je krenula. Jusein je uhvatio ritam i sada pojačava. (pauza) Ide Jusein... (pauza) Jusa je prvi! Jusein je prvi! Jusein je prvi, ispred Džastina Getlina! Ima Boga! Ima Boga! Ne može se protiv majke prirode! Svaka čast, genije! Svaka čast! Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju!".
“Duško Korać”...
-Koliko je samo bio u pravu veliki Korać...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:41)
Koliko je lagao i bio pristrasan Dusko Korac . Svi ,ali bas svi veliki sprinteri sa Jamajke su padali na dopingu, osim Bolta. I kapiten reprezentacije Asafa Pauel je padao. Proveri i sam pa ces videti.
(nikolai valuev, 9. decembar 2019 13:05)
U komentaru nije pomenuta ametika ili jamajka vec bolt protiv getlina koji je dva puta suspendovan zbog dopinga. Inace bolt je zavrsio karijeru tako sto je izgubio od getlina. To je najveca bruka atletskog sporta

Nek nam je džebana suva

pre 4 godine

Nego da mi kupimo još nešto što valja i dok ima: i s-400 i stinger i mig-29 i mistral i sa istoka i sa zapada. Ostalo je još 3 do 5 godina.

xXX

pre 4 godine

Armstrong, Gatling, Florence, Andre Agassi, Tyson Gay, Torrie Edwards, Chris Phillips, Michelle Collins, Sean Hill, Tyler Hamilton, Jessica Hardy, Inga and Jarred Miller, John McEnroe, Lee Evans, Diane Williams, Carl Lewis, Butch Reynolds, Brock Lesner.

Sve sami Rusi....

Miki moj

pre 4 godine

Slazem se da je ovo ponasanne prema Rusima katastrifalno blago receno. Ali me zivo interesuje odakle kod nas ova neka urbana legenda da se amerikanci ne testiraju.
(Rs, 9. decembar 2019 12:39) 

Pazi ovo, prvo kazu da amere ne sme niko da testira. Onda u iducoj recenici napisu da su na doping testu pali svi americki trkaci. Onoj Jones cak oduzete medalje. Kako to onda? :)

Nisam rusofil ali ovo je politika.
(Milutin, 9. decembar 2019 12:42) 

Sva sreca u Rusiji politika i sport nemaju veze jedno sa drugim

trpimir

pre 4 godine

Za one koji likuju, samo nek se sete da smo i mi imali slican tretman pre dvadesetak godina. Ko je najvise ispastao? Pa sportisti naravno.

Mito

pre 4 godine

Prosto pitanje kada su SAD diskvalifikovane zbog zloupotrebe droge u istoriji sporta, iako su dozvoljavale da prljavi sportisti okite medajama SAD slavi a onda na mala vrata se odreknete svojih sportista koji su zbog vas bili drogirani. Sportiste uprljate, (najbolji primer je Armstrong na kome ste zarađivali, a posle ga prodali)a vi ste čisti. Posle tog sedmogodišnjeg skandala SAD ne bi smela da učestvuje na svetskim takmičenjima sledećih 70 godina. Ostale drogeraše u SAD reprezentacije ne nabajam. Sramno. Kakva nemoralna država. Zemalje anti doping kontrole koji tolerišu ovaj bezobrazluk takvi i sportisti. Najviše mi smeta ovaj postupak međunarodne anti doping kontrole koja podržava SAD prljavštinu

Avaya

pre 4 godine

За све оне који мисле да други не узимају допинг јер ВАДА каже да нису, заборављате једну битну ствар, ако успеју да убеде ове да лекови или препарати које користе су неопходни за здравље такмичара а ти исти су на листи позитвних за допинг, онда се и поред тога јавно каже да нису били позитивни на допинг - тако имамо репрезентацију Норвешлке у нордијским дицлиплинама где су сви до једном асматичари - лек који узимају раширује авеоле у плућима чиме омогућавају појачан пливив кисеоника у крв. Ово код асматичара помаће да спречи гушења и недостатак кисеоника, док код спортиста ефективнију размену материја и већу количину кисеоника за који се вежу црвена крвна зрнца...

Bg

pre 4 godine

Znaci u NBA su svi dopingovani! E sada da ja pitam te sto znaju da su tamo svi dopingovani jel se to odnosi i na Doncica, Bogdana, Tea, Bobija, Stojakovica, Divca, Djordjevica, Jarica, Kirilenka, Novi kog, Danilo ica, Kuzmica, Bojana Bogdanovica, Radju, Kukoca, Sabonisa, Rakocevica, Dragica, Gudurica... Kako to da niko od njih nikada to nije ni spomenuo a vi odavde znate da se svi drogiraju i da ih niko ne kontroliše?

Jovan

pre 4 godine

Ne kontam ovo, testiraj sportiste pa vidi ko koristi i njega diskvalifikuj, ima sportista koji ne koriste i ne vidim zasto bi ispastali...

Mudrac

pre 4 godine

Што се допинг контроле тиче, најбоље да Руси контролишу Американце, а Американци Русе.

Dragan

pre 4 godine

Vise nego zasluzeno.
Jer se to ponavlja godinama.
Ali ipak ce biti neki sportisti.
Tako da je izbacena samo zastava.
Vas naslov govori da uopste nece biti rusa.

Алекса

pre 4 godine

Svi se dopinguju(ceo zapad)samo Rusi izbačeni.Što pre shvatimo kome da se pridružimo bolje za nas...!!!
(dnevna doza prosecnog Srbende, 9. decembar 2019 12:18)

пет плусева, а ниси написао коме си схватио да би требало да се придружимо?

Sloba

pre 4 godine

Kako je izbacila regulatorno telo, koje nije nadležno za organizaciju takmičenja, niti je nadređeno sportskim savezima? Oni nisu našli sportistu koji se dopinguje, nego imaju primedbe na neke procedure ruske anti-doping agencije. Britanska podlost, zaista, ne poznaje granice.

Dole vada

pre 4 godine

@Baki
U dokumentarcu o Benu Dzonsonu se pokazalo da su svi ucesnici finala, osim, naravno, Karla Luisa, pre ili kasnije padali na doping testu.Ne treba zaboraviti ni svetski rekord Florens Grifit Dzojner (a ni Pauelovim i Luisovim skokovima od 8.90 niko ne moze da se priblizi), koja je odavno pokojna, a kome niko ne moze da se priblizi, cak ni dopingovane Jamajcanke.Tima Montgomerija, Merion Dzons, Lens Armstrong nisu uhvaceni na doping kontrolama, vec su kasnije cinkareni.

Jad i bijeda

pre 4 godine

Ako ćemo ni po babu ni po stričevima, isti tretman koji je popila Rusija bi trebalo da popije u USA. Sjetite se samo nedavne doping afere pod dirigentskom palicom Nike i američke vlade. Pogledajte samo Serenu Williams, između Grand slamova je letargična i krmeljava, a onda, naprasno osvoji Grand slam, kao da je upalila warp pogon. Onakva fizička konstitucija i agresivnost sigurno nije došla bez nedozvoljene hemije.

Mica

pre 4 godine

Ja
Alo, "kadija te tuzi kadijate sudi". Cemu tolika zaljubljrnost u Amer pravdu i istinu. Pa to je gore leglo od najgpreg "kome prvda lezi u topuzu..." Idi molim te

Neznalica

pre 4 godine

Veliki korak ka čistijem sportu. Rusija na državnom nivou promoviše doping i bar takve pojave treba sprečiti. Nije ovo više DDR-a kada su takve stvari bile potpuno normalne. Dopinga će uvek biti ali baš da ga podstiču države? Što je mnogo, mnogo je.