Ponedeljak, 09.12.2019.

09:29

Jokić igra bolje, ali Denver ne pobeđuje VIDEO

Nikola Jokić u prethodna dva meča odigrao je značajno bolje nego u prethodnom delu sezone.

Izvor: LN

Jokiæ igra bolje, ali Denver ne pobeðuje VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 4 godine

NAPAD
Razlog slabije igre ofanzivno - Ne ide lopta vise toliko preko Jokica (Prepolovio se br njegovih poseda is prosle sezone). Otuda nesto slabije partije i ostalih jer on ih pokrece i razigrava, cini boljim nego sto inace jesu. Marej nije taj  organizator.

Denver da vidi da li im vise odgovara Marej sa najvise lopti ili Nikola. Napad daleko neprirodniji i na misice.  Donekle i Nikola losiji usled ovoga (pored losije forme i viska kg). Uglavnom Marej dribla, Nikola pravi njemu ili ostalim blokove radi boljih pozicioniranja. Loptu dobija negde izmedju i uglavnom je urucuje dalje.
Svoje poene daje uglavnom 1 na 1 i to sutem. Manje igra ispod kosa sto rezultira neverovatno manjim brojem bacanja. Bude jednom il nijednom na liniji?? Takav ofanzivni igrac i jos centar da nema 5 do 10 bacanja po mecu = automatski hendikep ekipe!

Plamlija (air ball floater) i ekipu sa neretko 2 do 5 poena skupa, besmisleno komentarisati. Komedija.

Pera Ždera

pre 4 godine

ODBRANA
Jokic konstantno ostaje 1 na 2 ispod kosa, balansira izmedju i mora da bira sta da brani. To rezultira ili faulom ili kosem. Posto mora da se cuva faulova, uglavnom laki poeni ALI zbog katastrofalne odbrane prve linije. Bekovi Netsa svaki put probijali i stvarali visak. Konstantno pucanje prve linije. Sta treba, igru 2 na 1 da sacuva?

Stoji da ima mana defanzivnih koliko hocete ali toliko poena sinoc u reketu - lagano setkanje Bruklinovih bekova kroz reket usled cega Nikola iskace i pomaze = centar sam.

Radili su sta su hteli. Konstantno su razbijali visokim pikom Bartona i Milsapa - ocajni sinoc! Ne znam sto ne igra Craig uopste. Pored Harisa najbolji odbramnbeni igrac prve linije.

Kazu svaki se centar naigra preko Jokica (videli smo Embiida i Townsa pocetkom sezone - kako da ne). Allen 100% poena dao ili iz pika i pomenutog viska (usled ocajne odbrane bekova) ili bacanja usled branjenja tog pika. 1 na 1 protiv Nikolom ili sut 0%.

Posteni pronalazac

pre 4 godine

Sve što su prethodni komentari rekli je tačno. Odbrana škripi i ne ide ih šut. Međutim, treba reći i da su sudije u par navrata žestoko oštetile Denver i time baš uticale na rezultat.

sasa pg

pre 4 godine

@Poeni u reketu 66 Bruklin,24 Denver, svih 24 Jokicevih, toliko o Denveru....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kriza, 9. decembar 2019 10:18)

Svih 66 Jokićevih! Toliko o Jokiću!
Jer od centra se i očekuje da daje iz reketa. Sa druge strane,on treba i da brani svoj reket

hardaway

pre 4 godine

Zalosno je kako Jokic igra odbranu. Reket Denvera je totalno busan, i koliko god dobro igrali u napadu, sa onakvom odbranom oni ce uvek biti limitirana ekipa.
Mozete braniti Jokica koliko god zelite, ali cinjenice i argumenti su protiv njega. Kada pogledate jednu utakmicu Denvera sve je jasno.
Jokic je inferioran igrac u odbrani, i u takmicarskoj kosarci on je ogroman problem za Denver.

Meni je bilo jako zao, sto smo mi zbog njega ostali bez medalje na SP, jer da je igrao Milutinov, nema sanse da bismo bili onako losi u odbrani, koja je uvek zastitni znak nase reprezentacije.
Mnoge danasnje zvezde u NBA daleko su precenjene, jer je liga postala pozoriste, i mi smo ocekivali previse od Jokica, koji je u sustini kada se sve sabere malo bolji igrac od proseka.

Ne moze se zanemariti to sto neko ne igra odbranu, ili je igra na nivou amatera. Pogledajte Lilarda, ubaci 20-30p svako vece Portland uvek gubi.
Svake godine Portland dovodi pojacanja, ali bezuspesno.
Ali dovoljno je pogledati par njihovih utakmica i videti koliko je Lilard neupotrebljiv igrac u odbrani, kakvo je to nezalaganje u odbrani i inferiornost.
Staviti njega u reprezentaciju umesto Teodosica, mi nista ne bi dobili, staviti K.Love umesto Bjelice, bili bi gori. Da se K.Love nije u finalu povredio i da mu minutaza nije smanjena, Cleveland nikada ne bi osvojio titulu.
Mnogo je precenjenih zvezda koje takmicarsku kosarku ne mogu igrati na visokom nivou.

sa x

pre 4 godine

Ne pobeđuje zato što Jokić igra katastrofalnu odbranu. 80% primljenih poena ide na njegov račun. Protivničke ekipe vrte centralni pik preko njegovog igrača koji se obično završava zakucavanjem.

nn

pre 4 godine

Citam komentare, i hajde da jednom i odgovorim.

komentarisete odbranu jokica...koja nije dobra. ali obratite paznju bar malo na igru celog tima u odbrani pre no sto analizirate samog Nikolu.

postavka je bila takva da se jako obracala paznja na liniju za 3 poena.... videcete da je cak i nikola izlazio jako daleko od kosa iako je i treneru jasno da to stvara rupu ispod obruca.A nikola je spor i cesto nece ispratiti brzeg igraca nazad na vreme...znaci trener je svesno isao na to. da li je to bila dobra odluka ili ne, nije na meni da sudim.
Nikola, u ovim uslovima i sa svojom brzinom, bi ispao sa 6 faulova (3 je nakupio vrlo brzo i lako) da je igrao ikako drugacije.

On je los u odbrani,ali ne toliko los koliko zelite da predstavite. dobio je zadatke i ispunjavao ih je uglavnom korektno osim u nekoliko situacija.

u napadu je bolji. agresivniji. preuzima odgovornost npr kao onda 30 sekundi pre kraja....posle su ga fino udvojili. govor tela nesto bolji.

sve je to ok...i ide dobrim smerom. a kome je casa polu-prazna...a ne polu-puna neka se osvrne na svoj zivot i nek se zapita zasto je tako.

bob bobo

pre 4 godine

Bruklin je celu bogovetnu utakmicu igrao centralni pik dinvidija i centra - ko god to bio. I napadali su uglavnom jokica i marija ili jokica i herisa. I svaki put bi covek probio prvu liniju kao kroz sir.
Onolika nezainteresovanost za odbranu, pa to je pakao.
1) prva linija, bekovi, uzas
2) jokic, cim prodju, ni da se pomeri, ni da podigne ruke, da pokusa da stane na put, da pokusa da spreci rukom ili nogom pas ka centru - N I S T A
3) strana pomoci - oni koji sa suprotne strane treba u odbrani da pomognu - nije postojala
Toliku nezainteresovanost tima da ne igra odbranu u reketu ja nisam ooodavno video.
E sad, vrli i dobri Malone. Njegov tim trpaju ko besni na istu foru celu utakmicu, i on defanzivno bukvalno ne ucini nista da to promeni.
Svaki put kad je usao ono drvo plamli, bruklinu su bila odsecena krila i denver se vracao u igru jer napadi na pokretljivog i skocnog centra ne idu tako lako kao protiv jokica. Otuda prvih 5 u denveru imaju doobrano negativan +- a klupa ih vracala uvek u zivot.
Problem je sto je jokic bio sasvim aktivan u napadu, pa je Malone mislio da tako vadi stvar. Cudi me sto nije pokusao sa Milsapom i Plamlijem u petorci, ili cak da stavi plamlija i jokica, tu bi zatvorio sve nazad i imao bi protok lopte u napadu.
Bruklin ih je dobio na jedini moguci nacin jer su prilicno limitirani, a denver sa onoliko trojki nije mogao da pobedi. Uzas

opanak

pre 4 godine

Svi osim jokica u denveru su cist prosek a i slabije od toga, plus meloun koji igra sablonsku kosarku i pravi sablonske izmene vec 4 godine. Pa to je neverovatno.

Иду дани...

pre 4 godine

Пратим Денвер откад је Јокић заиграо за њих.Нисам био неки фан НБА кошарке,искрено нисам ни сада,и да нема наших тамо вероватно не бих испратио нити један меч у претходних 10 година...Вјерујем да нисам усамљен по том питању.
Но да се вратим на тему.Од неких 30-50 мечева Денвера које сам одгледао протеклих година постоји једна константа лоше игре,да се боље изразим реметилачки фактор у њиховој игри.Сада ће они најзагриженији помислити да је то Вил Бартон.Напротив,ако је био више није,сада је то потпуно други играч,подређен тиму и много рационалнији него што је био...Наравно у питању је Гери Херис.Колико тај човек канали Денвер то је неописиво.Та његова пожртвованост а и луда храброст у појединим тренуцима маскирају његову неинтелигенцију,брзоплетост,лоша решења и кукавичлук да ријеши меч у преломним тренуцима.Знате да када год Денвер треба да направи нешто велико Херис ће затајити...На крају,када се меч заврши њега нико не криви ни за шта јер је у међувремену заиста дао све од себе.Мислим да је и та његова одбрана прецијењена,синоћ га је онај Динвиди избушио као швајцарски сир а и многи други га пролазе лагано на обичну финту.Денвер треба што прије да га трејдује,неће се усрећити са њиме то је сигурно...

ajfersanjo

pre 4 godine

Netsi dali preko 70 poena iz reketa , većinu dok je Jokić bio na terenu.
Poboljšava se napad , nije to ni upitno nikad bilo , ali sa ovakvom kilažom i fizičkom spremom je katastrofalan u odbrani.

Dragan RS

pre 4 godine

Niko ne prica o odbrani Jokica. Sinoc je strasna rupetina bio, cak su svi iz Bruklina skontali da idu na lake ulaze kad je tu Jokic. Djeluje kao da nece a ne da ne moze. Meloun je ga previse voli da bi mu uputio kakve kritike oko toga ali morace.

Иду дани...

pre 4 godine

Пратим Денвер откад је Јокић заиграо за њих.Нисам био неки фан НБА кошарке,искрено нисам ни сада,и да нема наших тамо вероватно не бих испратио нити један меч у претходних 10 година...Вјерујем да нисам усамљен по том питању.
Но да се вратим на тему.Од неких 30-50 мечева Денвера које сам одгледао протеклих година постоји једна константа лоше игре,да се боље изразим реметилачки фактор у њиховој игри.Сада ће они најзагриженији помислити да је то Вил Бартон.Напротив,ако је био више није,сада је то потпуно други играч,подређен тиму и много рационалнији него што је био...Наравно у питању је Гери Херис.Колико тај човек канали Денвер то је неописиво.Та његова пожртвованост а и луда храброст у појединим тренуцима маскирају његову неинтелигенцију,брзоплетост,лоша решења и кукавичлук да ријеши меч у преломним тренуцима.Знате да када год Денвер треба да направи нешто велико Херис ће затајити...На крају,када се меч заврши њега нико не криви ни за шта јер је у међувремену заиста дао све од себе.Мислим да је и та његова одбрана прецијењена,синоћ га је онај Динвиди избушио као швајцарски сир а и многи други га пролазе лагано на обичну финту.Денвер треба што прије да га трејдује,неће се усрећити са њиме то је сигурно...

Dragan RS

pre 4 godine

Niko ne prica o odbrani Jokica. Sinoc je strasna rupetina bio, cak su svi iz Bruklina skontali da idu na lake ulaze kad je tu Jokic. Djeluje kao da nece a ne da ne moze. Meloun je ga previse voli da bi mu uputio kakve kritike oko toga ali morace.

ajfersanjo

pre 4 godine

Netsi dali preko 70 poena iz reketa , većinu dok je Jokić bio na terenu.
Poboljšava se napad , nije to ni upitno nikad bilo , ali sa ovakvom kilažom i fizičkom spremom je katastrofalan u odbrani.

opanak

pre 4 godine

Svi osim jokica u denveru su cist prosek a i slabije od toga, plus meloun koji igra sablonsku kosarku i pravi sablonske izmene vec 4 godine. Pa to je neverovatno.

bob bobo

pre 4 godine

Bruklin je celu bogovetnu utakmicu igrao centralni pik dinvidija i centra - ko god to bio. I napadali su uglavnom jokica i marija ili jokica i herisa. I svaki put bi covek probio prvu liniju kao kroz sir.
Onolika nezainteresovanost za odbranu, pa to je pakao.
1) prva linija, bekovi, uzas
2) jokic, cim prodju, ni da se pomeri, ni da podigne ruke, da pokusa da stane na put, da pokusa da spreci rukom ili nogom pas ka centru - N I S T A
3) strana pomoci - oni koji sa suprotne strane treba u odbrani da pomognu - nije postojala
Toliku nezainteresovanost tima da ne igra odbranu u reketu ja nisam ooodavno video.
E sad, vrli i dobri Malone. Njegov tim trpaju ko besni na istu foru celu utakmicu, i on defanzivno bukvalno ne ucini nista da to promeni.
Svaki put kad je usao ono drvo plamli, bruklinu su bila odsecena krila i denver se vracao u igru jer napadi na pokretljivog i skocnog centra ne idu tako lako kao protiv jokica. Otuda prvih 5 u denveru imaju doobrano negativan +- a klupa ih vracala uvek u zivot.
Problem je sto je jokic bio sasvim aktivan u napadu, pa je Malone mislio da tako vadi stvar. Cudi me sto nije pokusao sa Milsapom i Plamlijem u petorci, ili cak da stavi plamlija i jokica, tu bi zatvorio sve nazad i imao bi protok lopte u napadu.
Bruklin ih je dobio na jedini moguci nacin jer su prilicno limitirani, a denver sa onoliko trojki nije mogao da pobedi. Uzas

nn

pre 4 godine

Citam komentare, i hajde da jednom i odgovorim.

komentarisete odbranu jokica...koja nije dobra. ali obratite paznju bar malo na igru celog tima u odbrani pre no sto analizirate samog Nikolu.

postavka je bila takva da se jako obracala paznja na liniju za 3 poena.... videcete da je cak i nikola izlazio jako daleko od kosa iako je i treneru jasno da to stvara rupu ispod obruca.A nikola je spor i cesto nece ispratiti brzeg igraca nazad na vreme...znaci trener je svesno isao na to. da li je to bila dobra odluka ili ne, nije na meni da sudim.
Nikola, u ovim uslovima i sa svojom brzinom, bi ispao sa 6 faulova (3 je nakupio vrlo brzo i lako) da je igrao ikako drugacije.

On je los u odbrani,ali ne toliko los koliko zelite da predstavite. dobio je zadatke i ispunjavao ih je uglavnom korektno osim u nekoliko situacija.

u napadu je bolji. agresivniji. preuzima odgovornost npr kao onda 30 sekundi pre kraja....posle su ga fino udvojili. govor tela nesto bolji.

sve je to ok...i ide dobrim smerom. a kome je casa polu-prazna...a ne polu-puna neka se osvrne na svoj zivot i nek se zapita zasto je tako.

sa x

pre 4 godine

Ne pobeđuje zato što Jokić igra katastrofalnu odbranu. 80% primljenih poena ide na njegov račun. Protivničke ekipe vrte centralni pik preko njegovog igrača koji se obično završava zakucavanjem.

hardaway

pre 4 godine

Zalosno je kako Jokic igra odbranu. Reket Denvera je totalno busan, i koliko god dobro igrali u napadu, sa onakvom odbranom oni ce uvek biti limitirana ekipa.
Mozete braniti Jokica koliko god zelite, ali cinjenice i argumenti su protiv njega. Kada pogledate jednu utakmicu Denvera sve je jasno.
Jokic je inferioran igrac u odbrani, i u takmicarskoj kosarci on je ogroman problem za Denver.

Meni je bilo jako zao, sto smo mi zbog njega ostali bez medalje na SP, jer da je igrao Milutinov, nema sanse da bismo bili onako losi u odbrani, koja je uvek zastitni znak nase reprezentacije.
Mnoge danasnje zvezde u NBA daleko su precenjene, jer je liga postala pozoriste, i mi smo ocekivali previse od Jokica, koji je u sustini kada se sve sabere malo bolji igrac od proseka.

Ne moze se zanemariti to sto neko ne igra odbranu, ili je igra na nivou amatera. Pogledajte Lilarda, ubaci 20-30p svako vece Portland uvek gubi.
Svake godine Portland dovodi pojacanja, ali bezuspesno.
Ali dovoljno je pogledati par njihovih utakmica i videti koliko je Lilard neupotrebljiv igrac u odbrani, kakvo je to nezalaganje u odbrani i inferiornost.
Staviti njega u reprezentaciju umesto Teodosica, mi nista ne bi dobili, staviti K.Love umesto Bjelice, bili bi gori. Da se K.Love nije u finalu povredio i da mu minutaza nije smanjena, Cleveland nikada ne bi osvojio titulu.
Mnogo je precenjenih zvezda koje takmicarsku kosarku ne mogu igrati na visokom nivou.

sasa pg

pre 4 godine

@Poeni u reketu 66 Bruklin,24 Denver, svih 24 Jokicevih, toliko o Denveru....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kriza, 9. decembar 2019 10:18)

Svih 66 Jokićevih! Toliko o Jokiću!
Jer od centra se i očekuje da daje iz reketa. Sa druge strane,on treba i da brani svoj reket

Pera Ždera

pre 4 godine

NAPAD
Razlog slabije igre ofanzivno - Ne ide lopta vise toliko preko Jokica (Prepolovio se br njegovih poseda is prosle sezone). Otuda nesto slabije partije i ostalih jer on ih pokrece i razigrava, cini boljim nego sto inace jesu. Marej nije taj  organizator.

Denver da vidi da li im vise odgovara Marej sa najvise lopti ili Nikola. Napad daleko neprirodniji i na misice.  Donekle i Nikola losiji usled ovoga (pored losije forme i viska kg). Uglavnom Marej dribla, Nikola pravi njemu ili ostalim blokove radi boljih pozicioniranja. Loptu dobija negde izmedju i uglavnom je urucuje dalje.
Svoje poene daje uglavnom 1 na 1 i to sutem. Manje igra ispod kosa sto rezultira neverovatno manjim brojem bacanja. Bude jednom il nijednom na liniji?? Takav ofanzivni igrac i jos centar da nema 5 do 10 bacanja po mecu = automatski hendikep ekipe!

Plamlija (air ball floater) i ekipu sa neretko 2 do 5 poena skupa, besmisleno komentarisati. Komedija.

Pera Ždera

pre 4 godine

ODBRANA
Jokic konstantno ostaje 1 na 2 ispod kosa, balansira izmedju i mora da bira sta da brani. To rezultira ili faulom ili kosem. Posto mora da se cuva faulova, uglavnom laki poeni ALI zbog katastrofalne odbrane prve linije. Bekovi Netsa svaki put probijali i stvarali visak. Konstantno pucanje prve linije. Sta treba, igru 2 na 1 da sacuva?

Stoji da ima mana defanzivnih koliko hocete ali toliko poena sinoc u reketu - lagano setkanje Bruklinovih bekova kroz reket usled cega Nikola iskace i pomaze = centar sam.

Radili su sta su hteli. Konstantno su razbijali visokim pikom Bartona i Milsapa - ocajni sinoc! Ne znam sto ne igra Craig uopste. Pored Harisa najbolji odbramnbeni igrac prve linije.

Kazu svaki se centar naigra preko Jokica (videli smo Embiida i Townsa pocetkom sezone - kako da ne). Allen 100% poena dao ili iz pika i pomenutog viska (usled ocajne odbrane bekova) ili bacanja usled branjenja tog pika. 1 na 1 protiv Nikolom ili sut 0%.

Posteni pronalazac

pre 4 godine

Sve što su prethodni komentari rekli je tačno. Odbrana škripi i ne ide ih šut. Međutim, treba reći i da su sudije u par navrata žestoko oštetile Denver i time baš uticale na rezultat.

hardaway

pre 4 godine

Zalosno je kako Jokic igra odbranu. Reket Denvera je totalno busan, i koliko god dobro igrali u napadu, sa onakvom odbranom oni ce uvek biti limitirana ekipa.
Mozete braniti Jokica koliko god zelite, ali cinjenice i argumenti su protiv njega. Kada pogledate jednu utakmicu Denvera sve je jasno.
Jokic je inferioran igrac u odbrani, i u takmicarskoj kosarci on je ogroman problem za Denver.

Meni je bilo jako zao, sto smo mi zbog njega ostali bez medalje na SP, jer da je igrao Milutinov, nema sanse da bismo bili onako losi u odbrani, koja je uvek zastitni znak nase reprezentacije.
Mnoge danasnje zvezde u NBA daleko su precenjene, jer je liga postala pozoriste, i mi smo ocekivali previse od Jokica, koji je u sustini kada se sve sabere malo bolji igrac od proseka.

Ne moze se zanemariti to sto neko ne igra odbranu, ili je igra na nivou amatera. Pogledajte Lilarda, ubaci 20-30p svako vece Portland uvek gubi.
Svake godine Portland dovodi pojacanja, ali bezuspesno.
Ali dovoljno je pogledati par njihovih utakmica i videti koliko je Lilard neupotrebljiv igrac u odbrani, kakvo je to nezalaganje u odbrani i inferiornost.
Staviti njega u reprezentaciju umesto Teodosica, mi nista ne bi dobili, staviti K.Love umesto Bjelice, bili bi gori. Da se K.Love nije u finalu povredio i da mu minutaza nije smanjena, Cleveland nikada ne bi osvojio titulu.
Mnogo je precenjenih zvezda koje takmicarsku kosarku ne mogu igrati na visokom nivou.

sa x

pre 4 godine

Ne pobeđuje zato što Jokić igra katastrofalnu odbranu. 80% primljenih poena ide na njegov račun. Protivničke ekipe vrte centralni pik preko njegovog igrača koji se obično završava zakucavanjem.

sasa pg

pre 4 godine

@Poeni u reketu 66 Bruklin,24 Denver, svih 24 Jokicevih, toliko o Denveru....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kriza, 9. decembar 2019 10:18)

Svih 66 Jokićevih! Toliko o Jokiću!
Jer od centra se i očekuje da daje iz reketa. Sa druge strane,on treba i da brani svoj reket

opanak

pre 4 godine

Svi osim jokica u denveru su cist prosek a i slabije od toga, plus meloun koji igra sablonsku kosarku i pravi sablonske izmene vec 4 godine. Pa to je neverovatno.

ajfersanjo

pre 4 godine

Netsi dali preko 70 poena iz reketa , većinu dok je Jokić bio na terenu.
Poboljšava se napad , nije to ni upitno nikad bilo , ali sa ovakvom kilažom i fizičkom spremom je katastrofalan u odbrani.

Иду дани...

pre 4 godine

Пратим Денвер откад је Јокић заиграо за њих.Нисам био неки фан НБА кошарке,искрено нисам ни сада,и да нема наших тамо вероватно не бих испратио нити један меч у претходних 10 година...Вјерујем да нисам усамљен по том питању.
Но да се вратим на тему.Од неких 30-50 мечева Денвера које сам одгледао протеклих година постоји једна константа лоше игре,да се боље изразим реметилачки фактор у њиховој игри.Сада ће они најзагриженији помислити да је то Вил Бартон.Напротив,ако је био више није,сада је то потпуно други играч,подређен тиму и много рационалнији него што је био...Наравно у питању је Гери Херис.Колико тај човек канали Денвер то је неописиво.Та његова пожртвованост а и луда храброст у појединим тренуцима маскирају његову неинтелигенцију,брзоплетост,лоша решења и кукавичлук да ријеши меч у преломним тренуцима.Знате да када год Денвер треба да направи нешто велико Херис ће затајити...На крају,када се меч заврши њега нико не криви ни за шта јер је у међувремену заиста дао све од себе.Мислим да је и та његова одбрана прецијењена,синоћ га је онај Динвиди избушио као швајцарски сир а и многи други га пролазе лагано на обичну финту.Денвер треба што прије да га трејдује,неће се усрећити са њиме то је сигурно...

Dragan RS

pre 4 godine

Niko ne prica o odbrani Jokica. Sinoc je strasna rupetina bio, cak su svi iz Bruklina skontali da idu na lake ulaze kad je tu Jokic. Djeluje kao da nece a ne da ne moze. Meloun je ga previse voli da bi mu uputio kakve kritike oko toga ali morace.

nn

pre 4 godine

Citam komentare, i hajde da jednom i odgovorim.

komentarisete odbranu jokica...koja nije dobra. ali obratite paznju bar malo na igru celog tima u odbrani pre no sto analizirate samog Nikolu.

postavka je bila takva da se jako obracala paznja na liniju za 3 poena.... videcete da je cak i nikola izlazio jako daleko od kosa iako je i treneru jasno da to stvara rupu ispod obruca.A nikola je spor i cesto nece ispratiti brzeg igraca nazad na vreme...znaci trener je svesno isao na to. da li je to bila dobra odluka ili ne, nije na meni da sudim.
Nikola, u ovim uslovima i sa svojom brzinom, bi ispao sa 6 faulova (3 je nakupio vrlo brzo i lako) da je igrao ikako drugacije.

On je los u odbrani,ali ne toliko los koliko zelite da predstavite. dobio je zadatke i ispunjavao ih je uglavnom korektno osim u nekoliko situacija.

u napadu je bolji. agresivniji. preuzima odgovornost npr kao onda 30 sekundi pre kraja....posle su ga fino udvojili. govor tela nesto bolji.

sve je to ok...i ide dobrim smerom. a kome je casa polu-prazna...a ne polu-puna neka se osvrne na svoj zivot i nek se zapita zasto je tako.

bob bobo

pre 4 godine

Bruklin je celu bogovetnu utakmicu igrao centralni pik dinvidija i centra - ko god to bio. I napadali su uglavnom jokica i marija ili jokica i herisa. I svaki put bi covek probio prvu liniju kao kroz sir.
Onolika nezainteresovanost za odbranu, pa to je pakao.
1) prva linija, bekovi, uzas
2) jokic, cim prodju, ni da se pomeri, ni da podigne ruke, da pokusa da stane na put, da pokusa da spreci rukom ili nogom pas ka centru - N I S T A
3) strana pomoci - oni koji sa suprotne strane treba u odbrani da pomognu - nije postojala
Toliku nezainteresovanost tima da ne igra odbranu u reketu ja nisam ooodavno video.
E sad, vrli i dobri Malone. Njegov tim trpaju ko besni na istu foru celu utakmicu, i on defanzivno bukvalno ne ucini nista da to promeni.
Svaki put kad je usao ono drvo plamli, bruklinu su bila odsecena krila i denver se vracao u igru jer napadi na pokretljivog i skocnog centra ne idu tako lako kao protiv jokica. Otuda prvih 5 u denveru imaju doobrano negativan +- a klupa ih vracala uvek u zivot.
Problem je sto je jokic bio sasvim aktivan u napadu, pa je Malone mislio da tako vadi stvar. Cudi me sto nije pokusao sa Milsapom i Plamlijem u petorci, ili cak da stavi plamlija i jokica, tu bi zatvorio sve nazad i imao bi protok lopte u napadu.
Bruklin ih je dobio na jedini moguci nacin jer su prilicno limitirani, a denver sa onoliko trojki nije mogao da pobedi. Uzas

Pera Ždera

pre 4 godine

ODBRANA
Jokic konstantno ostaje 1 na 2 ispod kosa, balansira izmedju i mora da bira sta da brani. To rezultira ili faulom ili kosem. Posto mora da se cuva faulova, uglavnom laki poeni ALI zbog katastrofalne odbrane prve linije. Bekovi Netsa svaki put probijali i stvarali visak. Konstantno pucanje prve linije. Sta treba, igru 2 na 1 da sacuva?

Stoji da ima mana defanzivnih koliko hocete ali toliko poena sinoc u reketu - lagano setkanje Bruklinovih bekova kroz reket usled cega Nikola iskace i pomaze = centar sam.

Radili su sta su hteli. Konstantno su razbijali visokim pikom Bartona i Milsapa - ocajni sinoc! Ne znam sto ne igra Craig uopste. Pored Harisa najbolji odbramnbeni igrac prve linije.

Kazu svaki se centar naigra preko Jokica (videli smo Embiida i Townsa pocetkom sezone - kako da ne). Allen 100% poena dao ili iz pika i pomenutog viska (usled ocajne odbrane bekova) ili bacanja usled branjenja tog pika. 1 na 1 protiv Nikolom ili sut 0%.

Posteni pronalazac

pre 4 godine

Sve što su prethodni komentari rekli je tačno. Odbrana škripi i ne ide ih šut. Međutim, treba reći i da su sudije u par navrata žestoko oštetile Denver i time baš uticale na rezultat.

Pera Ždera

pre 4 godine

NAPAD
Razlog slabije igre ofanzivno - Ne ide lopta vise toliko preko Jokica (Prepolovio se br njegovih poseda is prosle sezone). Otuda nesto slabije partije i ostalih jer on ih pokrece i razigrava, cini boljim nego sto inace jesu. Marej nije taj  organizator.

Denver da vidi da li im vise odgovara Marej sa najvise lopti ili Nikola. Napad daleko neprirodniji i na misice.  Donekle i Nikola losiji usled ovoga (pored losije forme i viska kg). Uglavnom Marej dribla, Nikola pravi njemu ili ostalim blokove radi boljih pozicioniranja. Loptu dobija negde izmedju i uglavnom je urucuje dalje.
Svoje poene daje uglavnom 1 na 1 i to sutem. Manje igra ispod kosa sto rezultira neverovatno manjim brojem bacanja. Bude jednom il nijednom na liniji?? Takav ofanzivni igrac i jos centar da nema 5 do 10 bacanja po mecu = automatski hendikep ekipe!

Plamlija (air ball floater) i ekipu sa neretko 2 do 5 poena skupa, besmisleno komentarisati. Komedija.