Sreda, 04.12.2019.

10:58

"Da Novak nije nestao iz tenisa na dve godine..."

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu smatra da bi Novak Đoković imao više titula od Federera i Nadala da se nije mučio sa povredama.

Izvor: Z.K./LN

"Da Novak nije nestao iz tenisa na dve godine..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

slaviša šmigič

pre 4 godine

TOČMO ZNAM ŠTA PRIČA O OVIM MLADIM TENISERIMA A REČ JE O DOPINGU KAO I NADAL KOJI NIJE BIO BAŠ NIKAD POVREDJEN POVUKAO SE ISTINA JEDNU SEZONU I SVI ZNAJU ZAŠTO RADI SE O DOPINGU FRACUZI SU ČAK NACRTALI CRTANI I OBJAVILI GA A KASNIJE POD PRITISKOM POVUKLI PORED NADALA FEDERER U ČITAVOJ SVOJOJ KARIJERI NIJE IMAO NITI JEDNU OZBILJNU POVREDU KOJA BI GA ODDALJILA OD TENNISA VEROVATNO JE TO I DO FEDEREROVE VRSTE,NAČINA IGRE GDE SE NETROŠI MNOGO ALI FEDERER JE IMAO NAJVEČU POMOČ TENISKE FEDERACIJE PA SU MU REDOVNO SREDJIVALI I DONOSILI PODLOGU KOJA JE DONOŠENA I POSTAVLJANA SPECIJALNO SAMO ZBOG FEDERERA I TIME IMAO VELIKU POMOČ I BIO NAJPOVLAŠČENIJI TENISER U ISTORIJI TENISA.NARAVNO,DA NOVAK AKO SE NEBI POVUKAO 2016 NA 2.GODINE I SANIRAO RAME GDE NIJE SMEO LOPTICU UDARATI A DA PRELAZI 160.KM NA SAT KAKO NEBI TOTALNO UNIŠTIO SVOJE RAME SIGURNO BI BIO SA NAJVIŠE SLEMOVA U MUŠKOM TENISU.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ovaj čovek uvek davao korektne izjavee i nikad ružnu reč nije uputio za bilo kog tenisera.

Ima svoju akademiju i svoje analize ko je vršio na eurosportu odlično.

Od poznatih bi naveoo da je neke teniserke Lara Robson,Rezai,Pavličenko, Vikmayer,Šardy. Sad je pri štabu Grka Cicipasa uostalom sam je rođen u Francuskoj al je u Grčkoj trenutno. Sa Serenom ostvario mnoge uspehe takođe. Čovek sa znanjem i respekotovanje svakog čoveka u ovom slučaju tenisera.

drop shot

pre 4 godine

Zasto se Djokovic nije podvrgao bezazlenoj operaciji lakta poslije koje
je vec sutradan bio na terenu? Zasto je otpustio Vajdu i Bekera pa onda
eksperimentisao sa Agasijom i Stepanekom? Neke stvari nikada necemo
saznati ali je ocigledno da postoje nelogicnosti.

tennis fan

pre 4 godine

Nije u pravu Muratoglu, to sto je Djokovic bolji od njih dvojice u poslednje vreme, tj. od 2011 do 2016 i 2018, to je zato sto se za to vreme nije povredjivao a ova dvojica jesu, pogotovo Nadal. Od 2017 pa nadalje Fed i Rafa bolji, (Nolo imao povredu lakta), 2018 Nadal bio povredjen, ove godine nije pa je uspeo da dodje do prvog mesta, a Federer od 2018 vec mator.

milke

pre 4 godine

Pitanje za ove što ne vole Đokovića. Znate li kolike su dve godine i to kada je bio na vrhuncu. Znate ali ga ne volite iz nekih bolesnih razloga.

Da, da

pre 4 godine

Ako imamo u vidu, da je Rafa od 2011.-2019. igrao samo, 2011. 2013. 2017. 2019. celu sezonu, onda nikako ne mozemo reci da je Novakovo odsustvo od 2 godine, uticalo na njegov broj GS titula.

Milan_PT

pre 4 godine

Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.
(@@@, 4. decembar 2019 22:06)

Ako je problem Federeru što je 2011 napunio 30, što se nije povukao sa 16 dotad osvojenih GS? Da li ga je neko od nas naterao da nastavi sa karijerom? A to što je tih 16 osvojio bez Novaka i Nadala, to se ne računa?
Računaju se samo brojke. Novak je 3 godine bio izgubljen između 1. i 2. GSa, dok leta 2010 nije počeo sa glutenskom dijetom. Kako sad te 3 godine uračunati? Nikako. Bad luck, to je sport. Možemo samo da nagađamo šta bi se desilo da je u Srbiji postojao neki stručan lekar koji bi mu navodnu i pogrešno lečenu astmu pravilno dijagnostikovao kao alergiju. Ili da nije imao tu povredu ramena i da nije gubio vreme, već da se odmah operisao. Za ovo je dosta i sam kriv, jer je njegova bila zadnja, pa je sve mislio da će se izvući bez operacije.
Sve su te spekulacije tipa "šta bi bilo, kad bi bilo". Teniseri moraju prihvatiti da su njihove povrede posledice isključivo njihovih treninga i takmičenja. U tenisu se još nije desilo da nekog povredi protivnik, pa da krive nekog drugog.
Ono što je Muratoglu hteo da kaže, rekao je jasno:
"Da Novak nije imao povrede tokom dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi već sada imao najviše Grend slem trofeja."
2011. Nadal nije bio povređen. To je laž, igrao je fantastično. Igrao je 3 finala GS (2 poraza) i 5 finala Mastersa (4 poraza). Svi porazi su bili od Đokovića...

Realno

pre 4 godine

Vidim ovde neki pisu koliko bi Nadal tek imao titula da nije bio povredjen, ali zaborave da Nadal skoro citavu karijeru nije bio povredjen kada pocne sezona sljake, koje cudo?! U ostalom statistika ne laze, kada su u pitanju '"big titles" Nole ima bolji skor od Nadala, jeste da je bas gusto, ali ipak to pokazuje da Rafa nije igrao manje od Noleta tjst. samo jedan veliki turnir manje od Noleta, toliko o tome koliko je Nadal povredjen bio! Nadal zna gde nema sta da trazi (sezone posle US Opena, ni jedan veliki turnir nikada nije osvojio!!!), tako da je to sve deo taktike! Inace Roger je po ovoj statistici ubedljivo najlosiji, odigrao je skoro 50 velikih turnira vise a ima jedan veliki osvojen turnir manje od Noleta!

Milan_PT

pre 4 godine

koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu ..
(as, 4. decembar 2019 23:07)

Činjenice za GS:
-US Open 2018 Rafa predaje Del Potru u polufinalu pri 2:0 za Argentinaca
-AS Open 2018 u polufinalu opet predaje Čiliću kad je Tvoj zemljak poveo sa 2:0 u petom setu
-WB 2017 u 1/8 finala gubi u taj-brejku petog seta od Žila Milera
-US Open 2016 u 1/8 gubi od Lukasa Puija, ponovo u taj-brejku petog seta
-AU Open 2016 gubi u prvom kolu sa 3:2 od Verdaska
-US Open 2015 u 1/16 finala gubi od Fonjinija 3:2
-WB 2015 2015 u drugom kolu ispada od Dastina Brauna 3:1
-AU Open 2015 u 1/4 finala od Berdiha sa 3:0 (drugi set 6:0)
-WB 2014 u 1/8 finala od Kirjosa sa 3:1
-AU Open 2014 u finalu od Vavrinke sa 3:1
-WB 2013 u prvom kolu sa 3:0 od Darsisa
-WB 2012 u drugom kolu od Lukaša Rosola sa 3:2
-AU Open 2011 u četvrtfinalu od Davida Ferera sa 3:0
-AU Open 2010 u četvrtfinalu predao Endiju Mariju pri 2:0 u setovima i 3:0 u trećem setu za Britanca
-US Open 2009 u polufinalu od Del Potra sa 3:0, itd..

Ovo samo govori da je kikseve na GS pravio pre finala, a Novak nažalost u finalima. I pored toga, NĐ je igrao 59 GS i ima 9 poraza u finalima, a RN 58 učešća sa 8 poraza. Meni ovo nije neka razlika. A i to finale protiv Vavrinke nije bio povređen, Vavrinka je bio bolji...

Filip

pre 4 godine

Ako cemo tako da gledamo, Wawrinka kad igra najbolji tenis,kad se pretvori u Stanimala onda brise pod sa najboljim Novakom bez ikakvih problema, sto smo mogli da vidimo par puta na GS, a i sa svima ostalima teniserima...Jedini, ali jedini izuzetak je Nadal na sljaci u najboljem izadnju...tu ga ni sam djavo ne moze pobediti a ne ovi obicni smrtnici...

Bugarin

pre 4 godine

Federer je imao srecu da igra u najboljim godinama kada su tada veliki teniseri bili na zalasku karijere, istroseni I tek poceli da grade karijeru Nadal I Novak! Kad su njih dvojica krenuli da tutnje po ATP karavanu od Fedexa nije ostalo nista! I da nije ta sljaka Nadal bi imao maximum 8-9 GS-a I trecinu Masters 1000 nego sada! Nole je obojici objasnio tenis na svim podlogama I to brutalno od 2011 do 2016! Godlike!

CroFed

pre 4 godine

@as

Sve si objasnio! Da ja tako nešto napišem, napadali bi me likovi kao taj Vlada, spominjali neke golubove (pazite zemlja s jedva 4 milje stanovnika koja ima viceprvaka svijeta u nogometu, odlične atletičarke, jednu od najvećih skijašica, osvajača grand slama s pozivnicom, rukometnog mađioničara..) Čilića i sl. gluposti, no dobro. Ja očito nemam nimalo poštovanja prema Novaku, znaju to Đokovićevci...

as

pre 4 godine

vi neki ste izgleda dozivjeli amneziju..a imao je novak rafu 2 puta u finalu US opena,bio je zdrav i jak pa opet izgubio,a vi dvojite da li bi ista osim RG osvojio da je novak ovo ono..rafa je novaka dobio 26 puta a pisete kao da je to nista jer je ovaj njega dva meca vise pobjedio..ogromna je to razlika nema sta..koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu .. imao je novak more sansi,vise polufinala od nadala,puno manje propustenih GS-ova a u minusu je 3 GS.. toliko je mogao biti u plusu samo da je dobio sto je objektivno trebao...i nitko mu tu nije kriv,ni sudbina ni nesreca..a vi pisite sto hocete,protuargumenti su uvjek dobrodosli

bmiles

pre 4 godine

Patrik je u pravu zbog cinjenice da se Novakova dominacija ogleda u mecevima kad je bio na vrhuncu u periodu 2011-16,a imao njih dvojicu takodje u zavidnoj formi!Sam pogled na 30 meceva protiv obojice je bio neverovatan!!!A onda su dosle povrede,sto je umanjilo domionaciju,omogicilo Nadalu da se ponovo vrati na vrh(dokle ce pitanje je dana?),dok za Federera kako vreme prolazi bice sve teze i teze.Zakljucak sledi:Uzivacemo u rivalitetu i dalje ove trojice, ali samo jos ovu godinu,a zatim dolazi ponovo dominacija Novaka ali sad vec sa drugim izazivacima,tipa Tima,Ciciupasa,Zvereva,Medvedeva i nekog od preostalih junosa Savapalov ili Beretini....
Odluka mozda pada vec na AO, a ukoliko ga Novak ponovo osvoji reci ovog izvrsnog trenera mogu docekati njegova predvidjanja.Normalno je da sa moje strane ide poruka njemu:"Iz tvojih usta u Bozije usi!"Ajmo Noleeee!

Labud

pre 4 godine

Zamisli koliko bi Đoković tek imao titula da nisu igrali Federer, Nadal, Safin, Marej, Vavrinka, del Potro, Rodik, Karlović, Medvedev, Dominik, Zverev i td! Auh bre, ma idi!

Zordan

pre 4 godine

(Krtola, 04. decembar 2019 22:39)

Covek osvojio 2gs prosle i 2gs ove sezone, a ti mu u narednih 5 godina koliko planira da igra prognoziras 1-2gs, sa onakvim telom, planom ishrane i biranjem turnira igrace i do 40god, mogu da ti kazem samo da su drugo tvoje zelje a drugo je realnost, Djokovic mozda nece biti najuspesniji na kraju karijere jer je tu i Nadal, ali ce Federera prestici sigurno

box

pre 4 godine

A kolko bi to imao Nadal? Objektiivno jos ta dva RG i mozda jedan beton ali taj beton bas mozda. Kad su zdravi obojica Rafa nema sta da trazi na tvrdoj podlozi protiv Novaka, a i Feder je na tvrdoj upadljivo bolji od njega, istina ne bas koliko Novak. Hipoteticki da su svi bili sve vreme zdravi Rafa bi imao svoj Pariz i pitanje dal jos nesto...ono opet i tih Pariza je gotovo 15ak.

Igor(realni zvezdas)

pre 4 godine

Covek u pravu 100%..najsavrseniji i najlepsi tenis Federer,bog sljake Nadal..ali kad bi svi bili na svojih 100% najbolji je Novak..bez ikakve dileme..Nadal uzeo 70%trofeja na sljsci i mislim da ga niko tu nece stici narednih 200g..ko ce najbolji biti svih vremena posle njihovih karijera po meni Federer ili Djokovic za sad je Roze u prednosti..ali...

Vlada

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Ne propustas nijednu vest da omalovazavas Novaka a da uzdizes Rozljea, sto ne pises malo o Cilicu koga Novak rastavlja na proste cinioce svaki put kad se susretnu

Krtola

pre 4 godine

Novak je prvi GS osvojio 2008 godine a naredni tek 2011 što je jedna velika praznina od 3 godine. Federer i Nadal u trenucima osvajanja svog početnog GS nisu imali toliki prazan hod. Novak za par meseci puni 33 niti je on više u poziciji da se smatra suverenim favoritom niti mi imamo prava da od njega tražimo nešto krucijalno, a pre svega jer smo proklinjali Federera kada je igrao u tim godinama i slali ga u penziju. Lično ja imam određenu dozu skepse po pitanju stizanja Federerovog rekorda međutim verujem da će osvojiti još bar 1-2 GS e sad kako će to dalje ići, videćemo.

Djokovic vam nabija komplekse

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Varas se stanovnice zemlje glinenih golubova. Jedno su tvoje zelje, drugo realnost

@@@

pre 4 godine

A oni se nisu mucili s povredama...
djokovic ne bi imao nijedan GS da Federer nije star a Nadal vecito povredjen.
Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.

Zonas

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica


DOMINACIJA SRBINA

CroFed

pre 4 godine

A o Nadalu ništa? I što bi bilo kad bi bilo da se nije više puta regenerirao po par mjeseci? Možemo mi gurati svoje favorite, spominjati najviše tjedana, slamova, najljepši stil, pozitivan H2H, sve Masters 1000, 4 vezana slama... No na kraju je najizglednije da će se momak s Mallorce nalaziti na tronu po onoj najbitnijom stavci. Možda se varam no vrlo je izgledno ako skupi dovoljno snage za još 2 jake sezone...

Usa

pre 4 godine

A Nadal?! Par puta je bio povredjen po 6 meseci. Ukupno preko 2 godine povredjen a njega ne spominjete?! Federer je GOAT, drugi je Nadal, treci je nolo i to je to.

Zonas

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica


DOMINACIJA SRBINA

Usa

pre 4 godine

A Nadal?! Par puta je bio povredjen po 6 meseci. Ukupno preko 2 godine povredjen a njega ne spominjete?! Federer je GOAT, drugi je Nadal, treci je nolo i to je to.

bmiles

pre 4 godine

Patrik je u pravu zbog cinjenice da se Novakova dominacija ogleda u mecevima kad je bio na vrhuncu u periodu 2011-16,a imao njih dvojicu takodje u zavidnoj formi!Sam pogled na 30 meceva protiv obojice je bio neverovatan!!!A onda su dosle povrede,sto je umanjilo domionaciju,omogicilo Nadalu da se ponovo vrati na vrh(dokle ce pitanje je dana?),dok za Federera kako vreme prolazi bice sve teze i teze.Zakljucak sledi:Uzivacemo u rivalitetu i dalje ove trojice, ali samo jos ovu godinu,a zatim dolazi ponovo dominacija Novaka ali sad vec sa drugim izazivacima,tipa Tima,Ciciupasa,Zvereva,Medvedeva i nekog od preostalih junosa Savapalov ili Beretini....
Odluka mozda pada vec na AO, a ukoliko ga Novak ponovo osvoji reci ovog izvrsnog trenera mogu docekati njegova predvidjanja.Normalno je da sa moje strane ide poruka njemu:"Iz tvojih usta u Bozije usi!"Ajmo Noleeee!

Igor(realni zvezdas)

pre 4 godine

Covek u pravu 100%..najsavrseniji i najlepsi tenis Federer,bog sljake Nadal..ali kad bi svi bili na svojih 100% najbolji je Novak..bez ikakve dileme..Nadal uzeo 70%trofeja na sljsci i mislim da ga niko tu nece stici narednih 200g..ko ce najbolji biti svih vremena posle njihovih karijera po meni Federer ili Djokovic za sad je Roze u prednosti..ali...

CroFed

pre 4 godine

A o Nadalu ništa? I što bi bilo kad bi bilo da se nije više puta regenerirao po par mjeseci? Možemo mi gurati svoje favorite, spominjati najviše tjedana, slamova, najljepši stil, pozitivan H2H, sve Masters 1000, 4 vezana slama... No na kraju je najizglednije da će se momak s Mallorce nalaziti na tronu po onoj najbitnijom stavci. Možda se varam no vrlo je izgledno ako skupi dovoljno snage za još 2 jake sezone...

Labud

pre 4 godine

Zamisli koliko bi Đoković tek imao titula da nisu igrali Federer, Nadal, Safin, Marej, Vavrinka, del Potro, Rodik, Karlović, Medvedev, Dominik, Zverev i td! Auh bre, ma idi!

Zordan

pre 4 godine

(Krtola, 04. decembar 2019 22:39)

Covek osvojio 2gs prosle i 2gs ove sezone, a ti mu u narednih 5 godina koliko planira da igra prognoziras 1-2gs, sa onakvim telom, planom ishrane i biranjem turnira igrace i do 40god, mogu da ti kazem samo da su drugo tvoje zelje a drugo je realnost, Djokovic mozda nece biti najuspesniji na kraju karijere jer je tu i Nadal, ali ce Federera prestici sigurno

as

pre 4 godine

vi neki ste izgleda dozivjeli amneziju..a imao je novak rafu 2 puta u finalu US opena,bio je zdrav i jak pa opet izgubio,a vi dvojite da li bi ista osim RG osvojio da je novak ovo ono..rafa je novaka dobio 26 puta a pisete kao da je to nista jer je ovaj njega dva meca vise pobjedio..ogromna je to razlika nema sta..koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu .. imao je novak more sansi,vise polufinala od nadala,puno manje propustenih GS-ova a u minusu je 3 GS.. toliko je mogao biti u plusu samo da je dobio sto je objektivno trebao...i nitko mu tu nije kriv,ni sudbina ni nesreca..a vi pisite sto hocete,protuargumenti su uvjek dobrodosli

Filip

pre 4 godine

Ako cemo tako da gledamo, Wawrinka kad igra najbolji tenis,kad se pretvori u Stanimala onda brise pod sa najboljim Novakom bez ikakvih problema, sto smo mogli da vidimo par puta na GS, a i sa svima ostalima teniserima...Jedini, ali jedini izuzetak je Nadal na sljaci u najboljem izadnju...tu ga ni sam djavo ne moze pobediti a ne ovi obicni smrtnici...

@@@

pre 4 godine

A oni se nisu mucili s povredama...
djokovic ne bi imao nijedan GS da Federer nije star a Nadal vecito povredjen.
Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.

Krtola

pre 4 godine

Novak je prvi GS osvojio 2008 godine a naredni tek 2011 što je jedna velika praznina od 3 godine. Federer i Nadal u trenucima osvajanja svog početnog GS nisu imali toliki prazan hod. Novak za par meseci puni 33 niti je on više u poziciji da se smatra suverenim favoritom niti mi imamo prava da od njega tražimo nešto krucijalno, a pre svega jer smo proklinjali Federera kada je igrao u tim godinama i slali ga u penziju. Lično ja imam određenu dozu skepse po pitanju stizanja Federerovog rekorda međutim verujem da će osvojiti još bar 1-2 GS e sad kako će to dalje ići, videćemo.

box

pre 4 godine

A kolko bi to imao Nadal? Objektiivno jos ta dva RG i mozda jedan beton ali taj beton bas mozda. Kad su zdravi obojica Rafa nema sta da trazi na tvrdoj podlozi protiv Novaka, a i Feder je na tvrdoj upadljivo bolji od njega, istina ne bas koliko Novak. Hipoteticki da su svi bili sve vreme zdravi Rafa bi imao svoj Pariz i pitanje dal jos nesto...ono opet i tih Pariza je gotovo 15ak.

Realno

pre 4 godine

Vidim ovde neki pisu koliko bi Nadal tek imao titula da nije bio povredjen, ali zaborave da Nadal skoro citavu karijeru nije bio povredjen kada pocne sezona sljake, koje cudo?! U ostalom statistika ne laze, kada su u pitanju '"big titles" Nole ima bolji skor od Nadala, jeste da je bas gusto, ali ipak to pokazuje da Rafa nije igrao manje od Noleta tjst. samo jedan veliki turnir manje od Noleta, toliko o tome koliko je Nadal povredjen bio! Nadal zna gde nema sta da trazi (sezone posle US Opena, ni jedan veliki turnir nikada nije osvojio!!!), tako da je to sve deo taktike! Inace Roger je po ovoj statistici ubedljivo najlosiji, odigrao je skoro 50 velikih turnira vise a ima jedan veliki osvojen turnir manje od Noleta!

Djokovic vam nabija komplekse

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Varas se stanovnice zemlje glinenih golubova. Jedno su tvoje zelje, drugo realnost

Milan_PT

pre 4 godine

Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.
(@@@, 4. decembar 2019 22:06)

Ako je problem Federeru što je 2011 napunio 30, što se nije povukao sa 16 dotad osvojenih GS? Da li ga je neko od nas naterao da nastavi sa karijerom? A to što je tih 16 osvojio bez Novaka i Nadala, to se ne računa?
Računaju se samo brojke. Novak je 3 godine bio izgubljen između 1. i 2. GSa, dok leta 2010 nije počeo sa glutenskom dijetom. Kako sad te 3 godine uračunati? Nikako. Bad luck, to je sport. Možemo samo da nagađamo šta bi se desilo da je u Srbiji postojao neki stručan lekar koji bi mu navodnu i pogrešno lečenu astmu pravilno dijagnostikovao kao alergiju. Ili da nije imao tu povredu ramena i da nije gubio vreme, već da se odmah operisao. Za ovo je dosta i sam kriv, jer je njegova bila zadnja, pa je sve mislio da će se izvući bez operacije.
Sve su te spekulacije tipa "šta bi bilo, kad bi bilo". Teniseri moraju prihvatiti da su njihove povrede posledice isključivo njihovih treninga i takmičenja. U tenisu se još nije desilo da nekog povredi protivnik, pa da krive nekog drugog.
Ono što je Muratoglu hteo da kaže, rekao je jasno:
"Da Novak nije imao povrede tokom dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi već sada imao najviše Grend slem trofeja."
2011. Nadal nije bio povređen. To je laž, igrao je fantastično. Igrao je 3 finala GS (2 poraza) i 5 finala Mastersa (4 poraza). Svi porazi su bili od Đokovića...

Vlada

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Ne propustas nijednu vest da omalovazavas Novaka a da uzdizes Rozljea, sto ne pises malo o Cilicu koga Novak rastavlja na proste cinioce svaki put kad se susretnu

drop shot

pre 4 godine

Zasto se Djokovic nije podvrgao bezazlenoj operaciji lakta poslije koje
je vec sutradan bio na terenu? Zasto je otpustio Vajdu i Bekera pa onda
eksperimentisao sa Agasijom i Stepanekom? Neke stvari nikada necemo
saznati ali je ocigledno da postoje nelogicnosti.

Da, da

pre 4 godine

Ako imamo u vidu, da je Rafa od 2011.-2019. igrao samo, 2011. 2013. 2017. 2019. celu sezonu, onda nikako ne mozemo reci da je Novakovo odsustvo od 2 godine, uticalo na njegov broj GS titula.

Bugarin

pre 4 godine

Federer je imao srecu da igra u najboljim godinama kada su tada veliki teniseri bili na zalasku karijere, istroseni I tek poceli da grade karijeru Nadal I Novak! Kad su njih dvojica krenuli da tutnje po ATP karavanu od Fedexa nije ostalo nista! I da nije ta sljaka Nadal bi imao maximum 8-9 GS-a I trecinu Masters 1000 nego sada! Nole je obojici objasnio tenis na svim podlogama I to brutalno od 2011 do 2016! Godlike!

tennis fan

pre 4 godine

Nije u pravu Muratoglu, to sto je Djokovic bolji od njih dvojice u poslednje vreme, tj. od 2011 do 2016 i 2018, to je zato sto se za to vreme nije povredjivao a ova dvojica jesu, pogotovo Nadal. Od 2017 pa nadalje Fed i Rafa bolji, (Nolo imao povredu lakta), 2018 Nadal bio povredjen, ove godine nije pa je uspeo da dodje do prvog mesta, a Federer od 2018 vec mator.

Milan_PT

pre 4 godine

koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu ..
(as, 4. decembar 2019 23:07)

Činjenice za GS:
-US Open 2018 Rafa predaje Del Potru u polufinalu pri 2:0 za Argentinaca
-AS Open 2018 u polufinalu opet predaje Čiliću kad je Tvoj zemljak poveo sa 2:0 u petom setu
-WB 2017 u 1/8 finala gubi u taj-brejku petog seta od Žila Milera
-US Open 2016 u 1/8 gubi od Lukasa Puija, ponovo u taj-brejku petog seta
-AU Open 2016 gubi u prvom kolu sa 3:2 od Verdaska
-US Open 2015 u 1/16 finala gubi od Fonjinija 3:2
-WB 2015 2015 u drugom kolu ispada od Dastina Brauna 3:1
-AU Open 2015 u 1/4 finala od Berdiha sa 3:0 (drugi set 6:0)
-WB 2014 u 1/8 finala od Kirjosa sa 3:1
-AU Open 2014 u finalu od Vavrinke sa 3:1
-WB 2013 u prvom kolu sa 3:0 od Darsisa
-WB 2012 u drugom kolu od Lukaša Rosola sa 3:2
-AU Open 2011 u četvrtfinalu od Davida Ferera sa 3:0
-AU Open 2010 u četvrtfinalu predao Endiju Mariju pri 2:0 u setovima i 3:0 u trećem setu za Britanca
-US Open 2009 u polufinalu od Del Potra sa 3:0, itd..

Ovo samo govori da je kikseve na GS pravio pre finala, a Novak nažalost u finalima. I pored toga, NĐ je igrao 59 GS i ima 9 poraza u finalima, a RN 58 učešća sa 8 poraza. Meni ovo nije neka razlika. A i to finale protiv Vavrinke nije bio povređen, Vavrinka je bio bolji...

CroFed

pre 4 godine

@as

Sve si objasnio! Da ja tako nešto napišem, napadali bi me likovi kao taj Vlada, spominjali neke golubove (pazite zemlja s jedva 4 milje stanovnika koja ima viceprvaka svijeta u nogometu, odlične atletičarke, jednu od najvećih skijašica, osvajača grand slama s pozivnicom, rukometnog mađioničara..) Čilića i sl. gluposti, no dobro. Ja očito nemam nimalo poštovanja prema Novaku, znaju to Đokovićevci...

milke

pre 4 godine

Pitanje za ove što ne vole Đokovića. Znate li kolike su dve godine i to kada je bio na vrhuncu. Znate ali ga ne volite iz nekih bolesnih razloga.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ovaj čovek uvek davao korektne izjavee i nikad ružnu reč nije uputio za bilo kog tenisera.

Ima svoju akademiju i svoje analize ko je vršio na eurosportu odlično.

Od poznatih bi naveoo da je neke teniserke Lara Robson,Rezai,Pavličenko, Vikmayer,Šardy. Sad je pri štabu Grka Cicipasa uostalom sam je rođen u Francuskoj al je u Grčkoj trenutno. Sa Serenom ostvario mnoge uspehe takođe. Čovek sa znanjem i respekotovanje svakog čoveka u ovom slučaju tenisera.

slaviša šmigič

pre 4 godine

TOČMO ZNAM ŠTA PRIČA O OVIM MLADIM TENISERIMA A REČ JE O DOPINGU KAO I NADAL KOJI NIJE BIO BAŠ NIKAD POVREDJEN POVUKAO SE ISTINA JEDNU SEZONU I SVI ZNAJU ZAŠTO RADI SE O DOPINGU FRACUZI SU ČAK NACRTALI CRTANI I OBJAVILI GA A KASNIJE POD PRITISKOM POVUKLI PORED NADALA FEDERER U ČITAVOJ SVOJOJ KARIJERI NIJE IMAO NITI JEDNU OZBILJNU POVREDU KOJA BI GA ODDALJILA OD TENNISA VEROVATNO JE TO I DO FEDEREROVE VRSTE,NAČINA IGRE GDE SE NETROŠI MNOGO ALI FEDERER JE IMAO NAJVEČU POMOČ TENISKE FEDERACIJE PA SU MU REDOVNO SREDJIVALI I DONOSILI PODLOGU KOJA JE DONOŠENA I POSTAVLJANA SPECIJALNO SAMO ZBOG FEDERERA I TIME IMAO VELIKU POMOČ I BIO NAJPOVLAŠČENIJI TENISER U ISTORIJI TENISA.NARAVNO,DA NOVAK AKO SE NEBI POVUKAO 2016 NA 2.GODINE I SANIRAO RAME GDE NIJE SMEO LOPTICU UDARATI A DA PRELAZI 160.KM NA SAT KAKO NEBI TOTALNO UNIŠTIO SVOJE RAME SIGURNO BI BIO SA NAJVIŠE SLEMOVA U MUŠKOM TENISU.

Usa

pre 4 godine

A Nadal?! Par puta je bio povredjen po 6 meseci. Ukupno preko 2 godine povredjen a njega ne spominjete?! Federer je GOAT, drugi je Nadal, treci je nolo i to je to.

CroFed

pre 4 godine

A o Nadalu ništa? I što bi bilo kad bi bilo da se nije više puta regenerirao po par mjeseci? Možemo mi gurati svoje favorite, spominjati najviše tjedana, slamova, najljepši stil, pozitivan H2H, sve Masters 1000, 4 vezana slama... No na kraju je najizglednije da će se momak s Mallorce nalaziti na tronu po onoj najbitnijom stavci. Možda se varam no vrlo je izgledno ako skupi dovoljno snage za još 2 jake sezone...

@@@

pre 4 godine

A oni se nisu mucili s povredama...
djokovic ne bi imao nijedan GS da Federer nije star a Nadal vecito povredjen.
Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.

Zonas

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Djokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đokovic 2-0 London 2019

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019

20-10 za Djokovica


DOMINACIJA SRBINA

Igor(realni zvezdas)

pre 4 godine

Covek u pravu 100%..najsavrseniji i najlepsi tenis Federer,bog sljake Nadal..ali kad bi svi bili na svojih 100% najbolji je Novak..bez ikakve dileme..Nadal uzeo 70%trofeja na sljsci i mislim da ga niko tu nece stici narednih 200g..ko ce najbolji biti svih vremena posle njihovih karijera po meni Federer ili Djokovic za sad je Roze u prednosti..ali...

Labud

pre 4 godine

Zamisli koliko bi Đoković tek imao titula da nisu igrali Federer, Nadal, Safin, Marej, Vavrinka, del Potro, Rodik, Karlović, Medvedev, Dominik, Zverev i td! Auh bre, ma idi!

as

pre 4 godine

vi neki ste izgleda dozivjeli amneziju..a imao je novak rafu 2 puta u finalu US opena,bio je zdrav i jak pa opet izgubio,a vi dvojite da li bi ista osim RG osvojio da je novak ovo ono..rafa je novaka dobio 26 puta a pisete kao da je to nista jer je ovaj njega dva meca vise pobjedio..ogromna je to razlika nema sta..koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu .. imao je novak more sansi,vise polufinala od nadala,puno manje propustenih GS-ova a u minusu je 3 GS.. toliko je mogao biti u plusu samo da je dobio sto je objektivno trebao...i nitko mu tu nije kriv,ni sudbina ni nesreca..a vi pisite sto hocete,protuargumenti su uvjek dobrodosli

Realno

pre 4 godine

Vidim ovde neki pisu koliko bi Nadal tek imao titula da nije bio povredjen, ali zaborave da Nadal skoro citavu karijeru nije bio povredjen kada pocne sezona sljake, koje cudo?! U ostalom statistika ne laze, kada su u pitanju '"big titles" Nole ima bolji skor od Nadala, jeste da je bas gusto, ali ipak to pokazuje da Rafa nije igrao manje od Noleta tjst. samo jedan veliki turnir manje od Noleta, toliko o tome koliko je Nadal povredjen bio! Nadal zna gde nema sta da trazi (sezone posle US Opena, ni jedan veliki turnir nikada nije osvojio!!!), tako da je to sve deo taktike! Inace Roger je po ovoj statistici ubedljivo najlosiji, odigrao je skoro 50 velikih turnira vise a ima jedan veliki osvojen turnir manje od Noleta!

box

pre 4 godine

A kolko bi to imao Nadal? Objektiivno jos ta dva RG i mozda jedan beton ali taj beton bas mozda. Kad su zdravi obojica Rafa nema sta da trazi na tvrdoj podlozi protiv Novaka, a i Feder je na tvrdoj upadljivo bolji od njega, istina ne bas koliko Novak. Hipoteticki da su svi bili sve vreme zdravi Rafa bi imao svoj Pariz i pitanje dal jos nesto...ono opet i tih Pariza je gotovo 15ak.

Krtola

pre 4 godine

Novak je prvi GS osvojio 2008 godine a naredni tek 2011 što je jedna velika praznina od 3 godine. Federer i Nadal u trenucima osvajanja svog početnog GS nisu imali toliki prazan hod. Novak za par meseci puni 33 niti je on više u poziciji da se smatra suverenim favoritom niti mi imamo prava da od njega tražimo nešto krucijalno, a pre svega jer smo proklinjali Federera kada je igrao u tim godinama i slali ga u penziju. Lično ja imam određenu dozu skepse po pitanju stizanja Federerovog rekorda međutim verujem da će osvojiti još bar 1-2 GS e sad kako će to dalje ići, videćemo.

bmiles

pre 4 godine

Patrik je u pravu zbog cinjenice da se Novakova dominacija ogleda u mecevima kad je bio na vrhuncu u periodu 2011-16,a imao njih dvojicu takodje u zavidnoj formi!Sam pogled na 30 meceva protiv obojice je bio neverovatan!!!A onda su dosle povrede,sto je umanjilo domionaciju,omogicilo Nadalu da se ponovo vrati na vrh(dokle ce pitanje je dana?),dok za Federera kako vreme prolazi bice sve teze i teze.Zakljucak sledi:Uzivacemo u rivalitetu i dalje ove trojice, ali samo jos ovu godinu,a zatim dolazi ponovo dominacija Novaka ali sad vec sa drugim izazivacima,tipa Tima,Ciciupasa,Zvereva,Medvedeva i nekog od preostalih junosa Savapalov ili Beretini....
Odluka mozda pada vec na AO, a ukoliko ga Novak ponovo osvoji reci ovog izvrsnog trenera mogu docekati njegova predvidjanja.Normalno je da sa moje strane ide poruka njemu:"Iz tvojih usta u Bozije usi!"Ajmo Noleeee!

Filip

pre 4 godine

Ako cemo tako da gledamo, Wawrinka kad igra najbolji tenis,kad se pretvori u Stanimala onda brise pod sa najboljim Novakom bez ikakvih problema, sto smo mogli da vidimo par puta na GS, a i sa svima ostalima teniserima...Jedini, ali jedini izuzetak je Nadal na sljaci u najboljem izadnju...tu ga ni sam djavo ne moze pobediti a ne ovi obicni smrtnici...

Bugarin

pre 4 godine

Federer je imao srecu da igra u najboljim godinama kada su tada veliki teniseri bili na zalasku karijere, istroseni I tek poceli da grade karijeru Nadal I Novak! Kad su njih dvojica krenuli da tutnje po ATP karavanu od Fedexa nije ostalo nista! I da nije ta sljaka Nadal bi imao maximum 8-9 GS-a I trecinu Masters 1000 nego sada! Nole je obojici objasnio tenis na svim podlogama I to brutalno od 2011 do 2016! Godlike!

Vlada

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Ne propustas nijednu vest da omalovazavas Novaka a da uzdizes Rozljea, sto ne pises malo o Cilicu koga Novak rastavlja na proste cinioce svaki put kad se susretnu

Zordan

pre 4 godine

(Krtola, 04. decembar 2019 22:39)

Covek osvojio 2gs prosle i 2gs ove sezone, a ti mu u narednih 5 godina koliko planira da igra prognoziras 1-2gs, sa onakvim telom, planom ishrane i biranjem turnira igrace i do 40god, mogu da ti kazem samo da su drugo tvoje zelje a drugo je realnost, Djokovic mozda nece biti najuspesniji na kraju karijere jer je tu i Nadal, ali ce Federera prestici sigurno

Djokovic vam nabija komplekse

pre 4 godine

(CroFed, 04. decembar 2019 21:36)

Varas se stanovnice zemlje glinenih golubova. Jedno su tvoje zelje, drugo realnost

Milan_PT

pre 4 godine

koliko je ono puta nadal dozvolio da mu stan,murray,thiem,nishkori zajebu neku zavrsnicu..aha nema toga,to nije vazno.. on je samo od feda i novaka gubio osim jedamput kad se ozljedio u finalu ..
(as, 4. decembar 2019 23:07)

Činjenice za GS:
-US Open 2018 Rafa predaje Del Potru u polufinalu pri 2:0 za Argentinaca
-AS Open 2018 u polufinalu opet predaje Čiliću kad je Tvoj zemljak poveo sa 2:0 u petom setu
-WB 2017 u 1/8 finala gubi u taj-brejku petog seta od Žila Milera
-US Open 2016 u 1/8 gubi od Lukasa Puija, ponovo u taj-brejku petog seta
-AU Open 2016 gubi u prvom kolu sa 3:2 od Verdaska
-US Open 2015 u 1/16 finala gubi od Fonjinija 3:2
-WB 2015 2015 u drugom kolu ispada od Dastina Brauna 3:1
-AU Open 2015 u 1/4 finala od Berdiha sa 3:0 (drugi set 6:0)
-WB 2014 u 1/8 finala od Kirjosa sa 3:1
-AU Open 2014 u finalu od Vavrinke sa 3:1
-WB 2013 u prvom kolu sa 3:0 od Darsisa
-WB 2012 u drugom kolu od Lukaša Rosola sa 3:2
-AU Open 2011 u četvrtfinalu od Davida Ferera sa 3:0
-AU Open 2010 u četvrtfinalu predao Endiju Mariju pri 2:0 u setovima i 3:0 u trećem setu za Britanca
-US Open 2009 u polufinalu od Del Potra sa 3:0, itd..

Ovo samo govori da je kikseve na GS pravio pre finala, a Novak nažalost u finalima. I pored toga, NĐ je igrao 59 GS i ima 9 poraza u finalima, a RN 58 učešća sa 8 poraza. Meni ovo nije neka razlika. A i to finale protiv Vavrinke nije bio povređen, Vavrinka je bio bolji...

tennis fan

pre 4 godine

Nije u pravu Muratoglu, to sto je Djokovic bolji od njih dvojice u poslednje vreme, tj. od 2011 do 2016 i 2018, to je zato sto se za to vreme nije povredjivao a ova dvojica jesu, pogotovo Nadal. Od 2017 pa nadalje Fed i Rafa bolji, (Nolo imao povredu lakta), 2018 Nadal bio povredjen, ove godine nije pa je uspeo da dodje do prvog mesta, a Federer od 2018 vec mator.

milke

pre 4 godine

Pitanje za ove što ne vole Đokovića. Znate li kolike su dve godine i to kada je bio na vrhuncu. Znate ali ga ne volite iz nekih bolesnih razloga.

CroFed

pre 4 godine

@as

Sve si objasnio! Da ja tako nešto napišem, napadali bi me likovi kao taj Vlada, spominjali neke golubove (pazite zemlja s jedva 4 milje stanovnika koja ima viceprvaka svijeta u nogometu, odlične atletičarke, jednu od najvećih skijašica, osvajača grand slama s pozivnicom, rukometnog mađioničara..) Čilića i sl. gluposti, no dobro. Ja očito nemam nimalo poštovanja prema Novaku, znaju to Đokovićevci...

Milan_PT

pre 4 godine

Pa zato ga nije ni bilo nigde do 2011 kada je Federer usao u tridesete a Nadal na startu sezone doziveo tesku povredu.
(@@@, 4. decembar 2019 22:06)

Ako je problem Federeru što je 2011 napunio 30, što se nije povukao sa 16 dotad osvojenih GS? Da li ga je neko od nas naterao da nastavi sa karijerom? A to što je tih 16 osvojio bez Novaka i Nadala, to se ne računa?
Računaju se samo brojke. Novak je 3 godine bio izgubljen između 1. i 2. GSa, dok leta 2010 nije počeo sa glutenskom dijetom. Kako sad te 3 godine uračunati? Nikako. Bad luck, to je sport. Možemo samo da nagađamo šta bi se desilo da je u Srbiji postojao neki stručan lekar koji bi mu navodnu i pogrešno lečenu astmu pravilno dijagnostikovao kao alergiju. Ili da nije imao tu povredu ramena i da nije gubio vreme, već da se odmah operisao. Za ovo je dosta i sam kriv, jer je njegova bila zadnja, pa je sve mislio da će se izvući bez operacije.
Sve su te spekulacije tipa "šta bi bilo, kad bi bilo". Teniseri moraju prihvatiti da su njihove povrede posledice isključivo njihovih treninga i takmičenja. U tenisu se još nije desilo da nekog povredi protivnik, pa da krive nekog drugog.
Ono što je Muratoglu hteo da kaže, rekao je jasno:
"Da Novak nije imao povrede tokom dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi već sada imao najviše Grend slem trofeja."
2011. Nadal nije bio povređen. To je laž, igrao je fantastično. Igrao je 3 finala GS (2 poraza) i 5 finala Mastersa (4 poraza). Svi porazi su bili od Đokovića...

Da, da

pre 4 godine

Ako imamo u vidu, da je Rafa od 2011.-2019. igrao samo, 2011. 2013. 2017. 2019. celu sezonu, onda nikako ne mozemo reci da je Novakovo odsustvo od 2 godine, uticalo na njegov broj GS titula.

drop shot

pre 4 godine

Zasto se Djokovic nije podvrgao bezazlenoj operaciji lakta poslije koje
je vec sutradan bio na terenu? Zasto je otpustio Vajdu i Bekera pa onda
eksperimentisao sa Agasijom i Stepanekom? Neke stvari nikada necemo
saznati ali je ocigledno da postoje nelogicnosti.

slaviša šmigič

pre 4 godine

TOČMO ZNAM ŠTA PRIČA O OVIM MLADIM TENISERIMA A REČ JE O DOPINGU KAO I NADAL KOJI NIJE BIO BAŠ NIKAD POVREDJEN POVUKAO SE ISTINA JEDNU SEZONU I SVI ZNAJU ZAŠTO RADI SE O DOPINGU FRACUZI SU ČAK NACRTALI CRTANI I OBJAVILI GA A KASNIJE POD PRITISKOM POVUKLI PORED NADALA FEDERER U ČITAVOJ SVOJOJ KARIJERI NIJE IMAO NITI JEDNU OZBILJNU POVREDU KOJA BI GA ODDALJILA OD TENNISA VEROVATNO JE TO I DO FEDEREROVE VRSTE,NAČINA IGRE GDE SE NETROŠI MNOGO ALI FEDERER JE IMAO NAJVEČU POMOČ TENISKE FEDERACIJE PA SU MU REDOVNO SREDJIVALI I DONOSILI PODLOGU KOJA JE DONOŠENA I POSTAVLJANA SPECIJALNO SAMO ZBOG FEDERERA I TIME IMAO VELIKU POMOČ I BIO NAJPOVLAŠČENIJI TENISER U ISTORIJI TENISA.NARAVNO,DA NOVAK AKO SE NEBI POVUKAO 2016 NA 2.GODINE I SANIRAO RAME GDE NIJE SMEO LOPTICU UDARATI A DA PRELAZI 160.KM NA SAT KAKO NEBI TOTALNO UNIŠTIO SVOJE RAME SIGURNO BI BIO SA NAJVIŠE SLEMOVA U MUŠKOM TENISU.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ovaj čovek uvek davao korektne izjavee i nikad ružnu reč nije uputio za bilo kog tenisera.

Ima svoju akademiju i svoje analize ko je vršio na eurosportu odlično.

Od poznatih bi naveoo da je neke teniserke Lara Robson,Rezai,Pavličenko, Vikmayer,Šardy. Sad je pri štabu Grka Cicipasa uostalom sam je rođen u Francuskoj al je u Grčkoj trenutno. Sa Serenom ostvario mnoge uspehe takođe. Čovek sa znanjem i respekotovanje svakog čoveka u ovom slučaju tenisera.