Subota, 30.11.2019.

17:45

Engleska, Hrvatska i Češka čekaju Srbiju na EP!

Fudbaleri Srbije imaće izuzetno tešku grupu na Evropskom prvenstvo 2020, ako se plasiraju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Engleska, Hrvatska i Èeška èekaju Srbiju na EP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

444 Komentari

Sortiraj po:

Dinko

pre 4 godine

Koliko vidim u Skotskoj i Norveskoj je euforija jednako velika kao u Srbiji. Isto kako vi vidite sansu, tako je vide i oni. Bacit ce se i jedni i drugi na glavu da vas izbace. A vi u kontinuitetu igrate panično i zbunjeno kad igrate pod pritiskom. Za razliku od nas koji volimo pritisak i bolje reagiramo pod stresom nego kad je 'lako ćemo'. Iskreno, ne vjerujem da mozete pobjedit dvije tako bitne tekme za redom. Nekako nije realno kad se sve zbroji. Ali ako to uspijete, sportski cu vam cestitat. To bi bio velik podvig.

neizleceni PTSP

pre 4 godine

@Ivan veljkovic takav je to narod , ne shvataju da je ovo samo sport vec gledaju neku verziju rata u svemu tome pronalaze se kroz uspehe drugih , nisu tu mnogima ciste glave,tako da nemoj da se iznenadjujes ovakvim komentarima, mnogima su srca bila puna kad je Mikiju slomljena noga a inace niti jedan pravi fudbaler nikad ne bi ugrozio karijeru na takav nacin svome kolegi

Ivan Veljković

pre 4 godine

Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??
(rem, 1. decembar 2019 16:38)

Pa ja i sada tvrdim da ste bolji u fudbalu od nas već dve decenije. Šta je tu sporno? Ja to nikad i nisam poricao! Zato i ne bi menjao tih 2:2 u Zagrebu ni za 5 pobeda protiv vas! Kužiš? Imali ste najbolju generaciju u fudbalu u vašoj istoriji i nas koji smo još od tada u dubokoj krizi niste uspeli PRED SVOJOM PUBLIKOM da savladate! Bruka! Zato slavim tih 2:2 naravno. Inače, pored fudbala još ste samo od nas bolji u gađanju glinenih golubova i tu vam skidam kapu do poda. Ostale velike sportove tipa košarka, odbojka, tenis, vaterpolo, ni da nam priđete ne možete, ma ni u istu rečenicu sa nama ne možete. Da i rukomet alal vera, bolji ste, ali i tu smo vas degradirali u Beogradu na EP hehehehe.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 1. decembar 2019 17:14)

Čekaj, ti dakle upoređuješ zaprepašćena lica u Zagrebu zbog ISPADANJA iz kvalifikacija Hrvatske za Evro 2000 sa GROZNIM startom antifudbalera Šimunića a? Pa gde to može da bude isto? Dakle vi slavite antifudbal i radujete se kada neko nekome polomi nogu dok mi slavimo taj uspeh naših u Zagrebu sa kojim smo katapultirali vašu slavnu repku u istoriju! Nismo isti prike! Vi na fudbal gledate kao na lomljenje ruke i noge, mi kao na pobede i uspehe! Ej Šimunića mi porediš sa našim slavljem u Zagrebu hahaha to je nemoguće prikane! Dođe li do duela na Evru i ovu ćemo vam generaciju pospremiti u istoriju, u to budi siguran, pa onda opet slavite lomljenje noge nekome!

ovaj se vec uplasio

pre 4 godine

@BHF inace za tvoju informaciju mi smo u kosarci na kraju dobili Amere, sto onda ne bi ni strasne Engleze u fudbalu ili vas koji eto ovde pisete romane u nadi samo da ne prodjemo

Mateo

pre 4 godine

"Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19)"

Auu brate, koliko ti sebi daješ na važnosti.. Kažeš, traume od 2:2 sve do lani?!
Ajde, smiri doživljaj. Nitko se nije puno potresao, jer smo 2g prije osvojili 3 mjesto. Kao što ni ovoj generaciji nitko neće zamjeriti da prime 20 golova na EP, poslije spektakla na SP. Zato i igraju nikad bolje, jer imaju kredit i neopterećeni su. Nismo mi Brazil da moramo svako malo u finale.
Ako ćemo o traumama, svaki Hrvat će ko iz topa da ti odgovori. Kakva Jugoslavija. To je Turska na EP. To je jedina trauma hrvatskog navijača. Ostalo sve pregrmimo i idemo dalje. Turskoj smo se osvetili, ali trauma ostaje. Trauma nesretnog gola.

Komsija

pre 4 godine

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (...) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 16:55)


Nisam ja tvrdio da je rezervista, vec po tvojoj logici je. Niti ga je trener vadio pred kraj, svaku drugu utakmicu je zamjenjen a bilo je jos za odigrati 2 puta preko pola sata kao 4 puta 15-20 minuta. "Pred kraj" je 87. minuta na primjer, SMS ja vadjen iz igre 54., 60., 71., 73., 74. i 77. (mirisi mi na problem kondicijom, sto je problem nekoliko vasih reprezentativca).

A taj nevazan lik u Chelsea-u (ta "rezerva" koja je startala 14 od 18 utakmica, te zadnjih 3 u CL i zadnjih 5 u PL odigrala 8x90 min.) u tom klubu ima najveci broj uspijesnih dodavanja posto je nosioc igre, kao sto je u top 5 PL u nekoliko statistika (na primjer dobiveni dueli, driblinzi itd.).

Nadalje, Kovacic za Real i Chelsea ima 26 nastupa u ligi prvaka, od toga 13 kao starter i 13 kao zamjena, a to u onom Realu koji je imao za dvije top-ekipe. Pitanje: hoce li vec konacno jedan od top-klubova dati tih famoznih 60 milijuna za Sergeja, tako da i on barem jednom u zivotu vidi ligu prvaka?

BHF

pre 4 godine

drage komšije, čitam komentare i divim se vašem optimizmu. već planirate kako ćete hrvatskoj da zabiberite i da joj pomrsite račune, a ni baraža niste prošli. a u baražu vas čeka norveška koja je za vas brazil. na klupi te norveške je šveđanin koji je vodio i island i ima itetako iskustva na velikim takmičenjima, za razliku od vas. ako bolje promislim, čitavo ovo vaše samohvaljenje i samohrabrenje odaje vaš veliki strah i nesigurnost. a takva vam je i fudbalska igra. i klupska i reprezentativna. jadna i kukavna. ustvari,ovo busanje u prsa i priželjkivanje obračuna sa hrvatskom, koju ćete zavit u crno, me najviše podsjeća na ovo zadnje košarkaško prvenstvo. tu ste se opasno naložili da ćete da bijete amere u finalu, a tamo vas je rasula polovna i poluraspadnuta argentina, i kao iobično španija. a to je navodno vaš sport. pa možete da mislite kako bi se tek proveli na euru protiv engleske,a posebno protiv hrvatske. to iživljavanje bi bilo mučno za gledanje. englezi bi vam uradili isto što i totenhem zvezdi, a hrvati ono što je zvezdi uradio bajern. i to ako vam se smiluju i prvi i drugi. zato pamet u glavu, odradite te utakmice protiv norveške i gledajte euro na teveu,kao i obično,bez sikirancije. pozz iz sarajeva

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 4 godine

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 16:42)

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Mj23, 1. decembar 2019 15:18)

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

stop lagarijama

pre 4 godine

Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).
(Komsija, 1. decembar 2019 15:31)

Ne nipodaštavam karijeru Modrića, ali on odavno nije nositelj igre Reala, dok Kovačič u Čelziju zasigurno to nikad nije bio. Prošle sezone Kovačić postigao NULA golova za klub. Doduše, bio je rezevista.

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (iako u poslednje tri sezone nije igrao samo zbog povrede ili kartona) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj. Inače, započeo je od 13 utakmica 12,a trener ga je u nekoliko utakmica menjao pred kraj upravo zato što je bitan igrač zarad čuvanja od premorenosti, povrede, kartona...U nečemu ste ipak šampioni, u toj kolosalnoj samohvalisavosti.

rem

pre 4 godine

@@ KOMŠIJI I. Veljkoviću koji odgovara HRVATIMA NA KOMENTARE:

Dragi Ivane, uopće ne sumnjam u čistoću tvog patriotizma , entuzijazma pa ako baš hoćeš i optimizma. Jako je lijepo vjerovati u uspijeh svoje reprezentacije. Čak je to hrabro i ljudski toplo. Ali Ivane malo si zamjenio teze i neargumentirano bar po meni braniš neobranjivo. Uzimam u obzir da je lopta okrugla, kako svatko danas igra nogomet, kako često lošiji zna pobjediti boljeg u utakmici ali daj malo realnosti. Doše Vam Ukrajina u 3-4 sastavu zabija Vam golove, Odete u Luxemburg mučite se, dođe strašni Luxemburk i u drugom poluvremenu branite se ko da je bitka na Neretvi.. I onda sve ti to znaš, ali opet tražiš šuplje priče kako ste vi bolje od nas. Ami kockasti i penaldžije drugi na svijetu.Umjesto da razmišljaš kako će te se s počastiti eventualno s utakmicom sa susjedima koji su napravili čudo na svjetskom, cijelo vrijeme braniš neobranjivo i titraš neki lažni optimizam. Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??

nemas ti pojma

pre 4 godine

@pijani zlotvor vi da se ne bojite ne bi ovako pisali i podcenjivali srpske igrace , "balvan " Mitrovic je uvalio ove sezone vec 24 gola ,to je vise od svih vasih zajedno tako da malo respekta iako tebi odavno fali odgoja,a sta se tice onih utakmica nije nas tad u Zg sudija spasio, imali smo crveni i opet nam nista niste mogli, i genracija 2010 je itekako bila dobra ali cemu objasnjavati nekom ko gleda fudbal zadnjih 5 godina

samo ti sebe tesi

pre 4 godine

@rem i onda sta ako se desi da vi "tako super kvalitetni" ipak izgubite, onda sve ovo tvoje sta si napisao pada u vodu, koliko god vi dizalisebe u nebesa i tapsali se po ramenu (btw Ukrajina je igrala s prvom postavom zato ne lazi) morate se dokazati na terenu inace ovo ispada kao neki kompleks, osim toga mi se protiv Luxemburga sigurno nismo branili, primili smo glupe golove ali nikakav bunker tu nije bio mogao bi da pogledas koju utakmice pre nego krenes s ovakvim podcenjivanjima

ми и фудбал ?

pre 4 godine

какав евро,какви бакрачи немојмо да се лажемо. хрвати и енглези би нас тамо одучили од живота, а камоли од фудбала.

Mj23

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

cinjejica da ne znate

pre 4 godine

Ovi sta pricaju gluposti da su u Maksimiru bili Crngorci lazu sami sebe ,bio je samo jedan (Savicevic), Mijatovic je pola pola a opet glavni igraci su vam nq toj utakmici bili Stankovic i Mihajlovic, osim toga koga vi lazete u Bg niste stvorili niti jednu sansu ,u Zg imali smo crveni pa smo vas nadigrali u drugom poluvrmenu, a ovaj mj23 od 4 utakmice vi ste dobili samo jednu tako da ti nije bas neki uzorak ,ako brojis sve susrete i mladih tu vas kantamo daleko

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Velja, bratko, hrvatskih 11 iz tog perioda su:
Ladic- bilic, stimac, simic- boban, prosinecki, asanovic, jarni, stanic- suker, boksic.

Protiv vas u zg istrcali smo bez bilica, stimca, simica (dakle, igrali smo s rezervnom obranom) i bez 2 kljucna igraca sredine- bobana i prosineckog. To je pol ekipe.
I svejedno, samo vas je sudac spasio u zg, a u bg ste kao zadnje kukavice iskopcali struju kad vam je gol visio u zraku.

I ne pricaj gluposti da ste tad bili rasulo, to vam je posljednja normalna generacija koju ste imali. Nikad, ali nikad vise, necete imati igrace kao sto ste ih imali tada (mijatovic, savicevic, piksi, i koje smo svi u hrvatskoj postovali).

I sad, ako ta vasa najbolja ekipa realno nije mogla ni s nasim rezervama, sta onda ocekujes sada? Da se plasimo nekog tamo drugoligaskog balvana mitrovica?
Sine, pa nas nije bilo strah ni protiv brazila 2005 i 2006 sa svim onim imenima. :D
Svi cemo navijati da dodjete na ep, u to budi siguran.

Komsija

pre 4 godine

U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 13:05)


Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).

Ivan Veljković

pre 4 godine

@@ SVIM SUSEDIMA HRVATIMA KOJI SU MI ODGOVARALI NA KOMENTAR:

Šta ste se toliko uzbudili? Šta sam ja netačno rekao sinoć? Naravno da znam da je rezultat tog dvomeča između nas i vas u kvalifikacijama za Evro 2000. bio 0:0 u Beogradu i 2:2 u Zagrebu i da smo nakon toga MI otišli dalje a NE vi! Dakle na taj način smo vas razbili! Ne sa 5:0 već sa 2:2 u sred Zagreba što je mnogo slađe! Onaj muk u Zagrebu kada se ta utakmica završila dovoljno govori da je bilo nalupavanje koje vam je izuzetno teško palo. Imali ste i tada kao i sada sjajnu generaciju, mi smo i tada bili u rasulu i niste uspeli da nas pobedite! Imali ste sjajnu generaciju koja bi i na tom Evru bila u samom vrhu ali niste uspeli da pobedite nas koji smo bili u totalnom haosu, koje je Holandija na Evru osramotila sa 6:1! Dakle, razbili smo vas! Poslali smo vam tu slavnu generaciju u istoriju! Od tih 2:2 u Zagrebu ta vaša slavna generacija se nikada više nije digla! Već 2002. u Japanu i Koreji bila je to jedna sasvim druga Hrvatska, bez samopouzdanja, sa izmenjenim rosterom, Hrvatska koja je pobedila Italiju u grupi a izgubila od Meksika pa čak i od Ekvadora koji ju je poslao kući. Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!

stop lagarijama

pre 4 godine

@komsija

Sergej ne igra samo zbog povrede ili zbog kartona. Ove sezone u prvenstvenim utakmicama ima skoro istu minutažu kao i prvi strelac tima Imobile (Sergej odigranih 971 minut, Imobile 1027 minuta ). U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

Sastav Hrvatske u finalu SP: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić,Brozović,Rebić Modrić,Perišić,Mandžukić.

Od pomenutih danas samo Brozović standardan. Šta to nije jasno. Od hrvatskih rezervista na tom meču danas jedino Kramarić igra u nekom prosečnom bundesligašu, Ćaleta Car dobio šansu u Marselju tek nakon što je tim prešao na igru sa 3 štopera (prošle sezone uglavnom na klupi,a kad je ulazio redovito kikser). Kovačić je prošlu sezonu presedeo na klupi, ove je odigrao nekoliko mečeva, daleko od nekakve zvezde.

živa

pre 4 godine

Ispade bolje što smo bili 3. u grupi, nego 2....baraž prolazimo, a grupa na EP nam je "boranija"...Hrvatska nije nikakav bauk, a Česi su gori od nas...samo zahvaljujući slaboj grupi gde su im glavni konkurenti za prolaz bili raspadi Kosovo, Crna Gora i Bugari, su se našli na EP i to jedva...i Englezi su bili u toj grupi, i,pre svega, zbog toga su izgledali "zastrašujuće"....ovako da smo bili 2. u grupi išli bi na Francuze i Nemce, a tu se zna...primili bi između 5 i 10 "komada" po utakmici.

mad max

pre 4 godine

ja kockasti, ne bih zelio Srbiju u grupi zato jer, postoje teoretske sanse (i to ne bas tako minimalne), da Srbija pobjedi. A to bi onda znacio pakao od vadjenja masti, sprdanja, tko u hr bi mogao zivjeti nakon toga. Da se kojim slucajem ipak sastanu te dvije zemlje, pa da onda pobjedi onaj tko momentalno predstavlja favorita, bolje rangirani na fifa ljestvici, vice sampion svijeta, prvi u svoj kvalifikacionoj grupi... svi bi samo slegli ramenima i konstatirali da se desilo ono sto se i trebalo desiti. Kao, nista se u stvari znacajno ne bi niti dogodilo. Hr bi se plasirala dalje, a Srbija spakirala kofere i vratila se kuci. To bi bila vijest koja bi trajala 5 minuta. No, medjutim, da se desi obrnuto, pa da hr pakuje kofere, a komsije odu dalje, a uuuuuu, bolje o takvom scenariju niti ne promisljati. Scarry....

Zg Rules

pre 4 godine

Srbija ima iste sanse kao njezini protivnici.. mozda malo manje... Ali to je tu negdje. Sumnjam u plasman Srbije na Euro jer uefi mafiji ne treba takav susret poput HR-SRB. Budete vidjeli..

Ante

pre 4 godine

U eventualnom dvoboju Srbija-Hrvatska, izlišno je govoriti ko je bolji. To je derbi rivala, i mogu obje repke do pobjede. Čak je Srbiji lakše. Hrvatskoj se podrazumijeva da je trenutno bolja, i očekivala bi se pobjeda, dok bi Srbiji pobjeda puno značila, kad već ne mogu biti 2 na svijetu, barem da pobjede 2.-og.
Realno, pobjeda Srbije bi možda pomogla Srbiji da se oporavi kult reprezentacije u Srbiji. Zato bih volio da mi osiguramo prolaz prije zadnje utakmice, pa vi možete i da dobijete. Radije bih da dobijemo Engleze :)
Naravno, treba prvo doći na EP. Ljudi, ovo vam je zadnja šansa da vam se reprezentacija oporavi, pružite joj podršku, rastjerajte tu nesposobnu mafiju na vrhu!
Nemojmo se zavaravati, reprezentativni nogomet je ipak dimenzija iznad svih sportova. Predsjednici, premijeri, svi idu na te utakmice, znaju oni gdje se beru glasači.

trigger

pre 4 godine

Da mi izgubimo odmah od Norveške, bolje je
(Bob Sent Kler, 1. decembar 2019 01:08)

imate vi dobru ekipu. norvežani i škoti jesu nezgodni, ali potrudite se malo.....vidimo se na 'otoku'.

kme kme

pre 4 godine

I dok su neki mediji potencirali revanš s Hrvatskom, izbornik Gareth Southgate pokušao je smiriti tenzije.
"Ništa ne može nadomjestiti poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tako smo se osjećali i nakon susreta u Ligi nacija. Bilo je lijepo pobijediti ih, ali onaj poraz ništa ne može izliječiti. No, svakako se veselimo toj atraktivnoj utakmici s Hrvatskom na Euru", rekao je Southgate.

Danilo

pre 4 godine

Realno stanje srpskog fudbala je da savez vodi neko ko sa fudbalom nema puno dodira osim na nivou zonaškog fudbala rang ispod srpske lige. Čovek takvog fudbalskog znanja kvaliteta i struke vodi fudbalski savez jedne zemlje.Njihov savez vodi zlatna kopačka SP 1998 u Francuskoj gde je bio 3 na svetu sa Hrvatskom osvajač lige šampiona i legenda Reala Davor Šuker. Ne ulazeći dalje i dublje u analize saveza kvaliteta stručnosti ovo je pametnom čoveku više nego dovoljno čuti.

прле

pre 4 godine

istra@ jedini u tih 11 je Savićević bio Crno Gorac! Piksi, Jugović, Mihajlović, Stanković, Mirković, Đukić, Jokanović, Đorović, Kralj, Milošević i Mijatović(Srbin iz Crne Gore).

istra

pre 4 godine

@istina za kroasane
Hihihi, sta kazes, Jovic i Sergej novi velikani svjetskog nogometa?! Hahahahahaha!Vas Ukrajina nabija sa 5-0, Luksemburg vam uvaljuje 2 komada, u preslaboj skupini ste tek 3, niste vi za taj sport.Ali najbolji igrac vam igra za Lacio, koji zeli da ga proda, ali ga nitko nece, hahahahahahahaha! Ili je najbolji netko drugi, to vama od dana ovisi, posto imate toliko velemajstora.Vi ste decko treca liga europskog nogometa, mi smo vicesampioni svijeta i to je tako! Cinjenica koja tebe ubija vec dugo! I ubijace te dok si ziv, mi smo sila, vi ste nula.Idi sad radi za placu od 200 eura i pricaj o velemajstoru iz Lacija!

BenBodega

pre 4 godine

Mi smo kvalitetnija i puno bolja repka od vas ali nas eventualni susret na Ep ce bit sve osim nogometa a svi znamo zasto. Tako da je u biti Srbija vrlo tezak protivnik za nas i umisto jedne jake utakmice protiv Engleza mi cemo imat dvi. Isto tako se moram osvrnuti na neke komentare u kojima pise da mi nemamo dobru ekipu i da nasi vise nisu standardni u klubovima. Modric i dalje u prvih 11 Reala i igra tog kluba je nezamisliva vez njega. Rakitic napokon igra svaku utakmicu. Brozovic jedan od najboljih veznjaka italije i standardan clan. Badelj standardan u Fiorentini. Pasalic u Atalanti i jucer da dva gola. Rog standardan u Calgarie. Kramaric jucer gol i standardan. Perisic Bayern. Vlasic standardan u Cska. Kovacic Chelsea naravno standardan u timu. Brekalo Wolsburg. Lovren Liverpool itd Uglavnom nasi igraci su svi standardni u svojim momcadima a govorimo o klubovima ka sta su Real, Barca, Inter, Bayern, Chelsea itd. Vi imate Tadica, Mitrovica, Sms i to je to. A koji su trofej vasa trojica najboljih osvojili? Nista. I onda neki pisu da mi kao tim nismo nista jaci. Zbog takvog vaseg velikog poznavanja o nogometu i jeste tu di jeste. Nista zlonamjerno nego samo govorim cinjenice

istra

pre 4 godine

@Ivan Veljkovic
Tada je JUGOSLAVIJA igrala nerjeseno sa Hrvatima, ne Srbija. Glavni i najbolji igraci bili su Crnogorci, ne Srbi.Sto se hvalis tudjim uspjesima?

Jovan

pre 4 godine

Hrvati zaista imaju smisla za humor osim vrhunskog fudbala sada imaju i to. Zovu nas kaučosi jer naša Srbadija već 20 godina prvenstva gleda jedino na kauču dvosedu fotelji trosedu pošto nas tamo nema fora je pozdrav.

www

pre 4 godine

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!
(Oposum, divna životinjica, 01. decembar 2019 01:28)

A Turska oduči šampione sa 3:0.

lol

pre 4 godine

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!
(Ivan Veljković, 01. decembar 2019 01:22)

Više bih volio da jedanput pobjedimo Španjolsku, Njemačku, Brazil, Argentinu, Englesku, Francusku ili Italiju, nego Srbiju pet puta. Jer ste niko i ništa u nogometu.

toni

pre 4 godine

Imate dobre šanse plasirati se na EP, realno ste igrački puno jači od protivnika. Eventualna utakmica s nama bi također bila neizvjesna, jer su naše utakmice uvijek takve, iako smo trenutno bolji.
Preduvjet za vas je da se riješite utjecaja menadžera, koji su vam ubili kult reprezentacije. Kod nas je reprezentacija ponos, to se gradilo godinama, iako niti kod nas nije bilo idealno.
Ukratko, iz pozicije nekog tko voli nogomet, sretno i čekamo vas u Glasgowu!

lebovitz

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.
(Dickie, 01. decembar 2019 01:32)

Da je Srbija sposobna da pruži i 30% igre koju pružate vi Hrvati, ja bih prvi navijao za taj scenarij, ali realno to su bajke. Ako se reprezentativni fudbal igra zarad nacionalnog ponosa, onda je bolje sačuvati isti i ne otići na EP, neka manekeni igraju u svojim klubovima kako žele a neka nama sačuvaju živce.

Mate

pre 4 godine

A Šimunić već zvao Miočića i počeo da trenira "high kick". Za svaki slučaj.

Ljudi, ja prvi put navijam za Srbiju! Srbija dobija Norvešku, Škotsku. Na EP, i Hrvatska i Srbija dobijaju Englesku.
Balkan će ugasiti umišljene "sjevernjake", vjerujte mi, neče da se oporave od nas sljedećih 10 godina.

A onda.. Zna se. 0:0 i prolazimo skupa dalje, a u povijesti ostaje prva nogometna utakmica koja je pomirila Srbe i Hrvate, kao dokaz tomu, ostaju stotine ostataka leševa ispečenih ostataka jaganjaca i odojka po parkovima Londona.
Naprijed, bračo Srbi.

Bg Boy

pre 4 godine

Fudbal, kad hoces da zapalis blesav narod zakazi utakmicu Srbija-Hrvatska i evo lozana sa obe strane. Koliko znam to je samo igra gde igraju 11 protiv 11, gde je cilj dati gol vise i uzivati u lepom popodnevu sa prijateljima...ah, da, ovo smo mi i niko nam nije kriv sto nas je vise van Srbije i Hrvatske nego kuci.

Marko

pre 4 godine

Hrvati respektiraju svaku momčad. Nikoga ne podcjenjuju i zato nam dobro ide. Srbiju želimo izbjeći zbog poznatih razloga, a to nije nogomet.

djedmedjed

pre 4 godine

Veljkoviću ;
niste vi slupali nikog tada !
Istina je malo drukčija ; Hrvatska je izgubila u kvalifikacijama za EP 2000 jedino protiv Irske i prosula bodove protiv Makedonije.
Vi ste u Beogradu u strahu od poraza isključili struju ( dan nakon što su naši mladi demolirali vaše sa 6:2 ), a u Zagrebu ste na jedvite jade izvukli remi u kojem se Hrvatska ispromašivala za 5 utakmica. Šuker je tad profulao loptu na 5 metara od samoga Kralja ( nije uopće pogodio loptu !), što mu se nije dogodilo u karijeri.
Oba gola ste dali iz ničega nakon teških golmanskih greški.Jedinu vašu pravu šansu je u kontri imao Savićević nakon što se Hrvatska potpuno otvorila i stisla vas u 16-erac.
Ne zaboravimo da je Hrvatska tu utakmicu igrala bez Bobana, Prosinečkog, Vlaovića, Štimca i Bilića, te da je sudac uz to poništio Šukeru čisti gol. Toliko o "razbijanju".

P.S. Sad imate priliku ; potrudite se protiv ovih polumomčadi pa nam dođite na megdan, ovaj put sami bez Crnogoraca, pa da vidimo čija mati crnu vunu prede...

Arsa

pre 4 godine

Znači potrebno je da pobedimo u dve utakmice u nizu. Zna li neko kad se to zadnji put desilo, i koliko se često ta anomalija dešava? Pitam za druga.

TrUjA

pre 4 godine

Da napomenem pre komentara da nisam Hrvat ali se istini mora pogledati u oči: U FUDBALU SMO KAO I HRVATI U KOŠARCI SMEŠNI.Imamo dobru ekipu po imenima ali kao tim NULA.Jedina dva selektora koja su valjala(Antić i Muslin) je oterao Tole a o Kokezi je izlišno trošiti reči.Od bivšeg vozača dr. Tomislava Nikolića očekivati da dovede krštenog selektora kome se lično neće mešati u izbor igrača za SP(sve zarad masne provizije koji mu njegovi prijatelji menadžeri daju jel cena igrača skoči i po nekoliko puta ako zabeleži nastup) je isto kao i verovati da će Hrvatska osvojiti medalju na SP u košarci.Zbog toga bi iskreno voleo da se ne plasiramo jer šanse u grupi nemamo i izgaziće nas sve tri ekipe.Živi bili pa videli mada treba se plasirati a i to će biti mučenje kako za nas gledaoce tako i za same igrače koji su ponavljam klasa ali džaba kada riba smrdi od glave.

Bakero

pre 4 godine

Šta je pacijenti, opet se ložite! Zar niste umorni od loženja? Već 30 godina se ložite na prazno. Gde ste krenuli? Kakav EURO, ko da ide na EP? Pa jeste videli našta liči naša igra? Pa mi veze sa fudbalom nemamo.
Želim tim skotovima sve najgore.

DRAGAN

pre 4 godine

Kakva jadna Srbija.Nemoj
da se zavaravamo.Nije
tamo mesto za Srbiju. i
naravno da se nece
kvalifikovati.Treba biti
objektivan.Srbija i fudbal
prica za neznalice.

Rade

pre 4 godine

Lepo je maštati, ali onda pogledam drugo poluvreme protiv Luksemburga i pukne me realnost. Svi vi koji priželjkujete da odemo na Euro kao da ste mazohisti. Norveška je organizovana ekipa i mnogo bi se bolje suprotstavili englezima i hrvatima od nas. To je činjenica. Mi kao da igramo neki fudbal iz srednjeg veka. Ko god je hteo da nam da gol u kvalifikacijama dao nam ga je.

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!

Dickie

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.

zdravkogf

pre 4 godine

Ne bicemo ko partizan kada je dinamo razbio sa 6-0. To vi grobari zaboravjiate nije samo zvezda primala sesticu nego ste i vi. Mi barem smo primili od bajerna a vi od prosecnog dinama nekako slabo pamtite kad ste vi dozivili blamazu nego ste se uvatili zvezde ko pijan porte jel vam krivo sto ne navijate za pravi klub.

Ivan

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.(Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

Ej partizanovac, evo ovim komentarom si se upravo sam razotkrio da si Hrvat hahah. Mada smo mi to znali i pre toga naravno. Najbolji si dokaz da JSD Partizan i te kako ima puno navijača u CRO i dan danas nakon teškog razlaza Zg i Bg devedesetih. Želim PUNO uspeha tvojim kockastima na Evru, naravno nakon što ih mi najpre u grupi demoliramo. Ko leti visoko taj UVEK nisko kasnije pada sine, mudra poslovica kaže. :-)))))))))

Komsija

pre 4 godine

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović...
(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Gle ne moras igrati 10x90 min. od 10 utakmica da bi bio standardan, bas top-klubovi imaju jaku klupu i cesto znaju menjati prvu postavu na 2-3 pozicija utakmicu do utakmice. Ako zadnjih mjesec-dva vecinski stojis u prvoj postavi onda si standardan.

Uzmi vaseg najvrijednijeg igraca, SMS-a, od 13 utakmica Serie-A startao je 12, a od tih 12 je cak 6 puta zamjenjen, u 54., 60. i 4 puta u 70-im minutama. U Europ.-ligi je startao "samo" 3 od 5 utakmica. Dakle od 18 utakmica je ukupno samo polovicu, 9 utakmica, odigrao cijelih 90 minuta... Jel i on nije standardan?

Tko od nabrojenih nije standardan, jel mozda Kovacic koji je startao zadnjih 8 utakmica odigravsi 8x90 minuta PL i CL? Kojeg Lampard slavi kao "najboljeg veznog" lige (cak pocetak sezone na koju aludiras je startao u 6 od 10 a 4 igrao kao zamjena)? A Modric nikad nije bio upitan, igrao je manje pocetkom sezone posto ga mucila ozljeda a ne zbog godina, od zadnjih 5 utakmica startao je 4 a i dalje ce startat jer se oporavio.

Lovren tek otkad se ozljedio Matip, tu se slazem da "privremeno", ali opet, zadnjih 6 utakmica je odigrao 6x90 minuta i s time je trenutacno standardan.

A "jaci" klubovi su barem prvih 1-2 Njemacke i Italije, 2-3 Spanjolske, 4-5 Engleske + PSG... Dakle imamo 3-4 standardnih u top-10-klubovima (+ jos 3-4 jakih standardnih igraca).

Svašta

pre 4 godine

igor sulic

U jedrenju ste bolji od nas kao što je i Jamajka bolja u bobu, pošto u oba sporta nemamo ni takmičare, ni bob, ni jedrilice... Ostavi se tih gluposti sa jedrenjem, balotama, glinenim golubovima i ostalim sličnim "sportovima".

Zlatan

pre 4 godine

Htvati dosli na srpski portal, dokazivati svoju suoeriornost.
(Gogox, 30. novembar 2019 23:18)

Nismo ni nigdje dosli, mi smo stalno tu.

Mantis

pre 4 godine

@ (Ivan Veljković, 30. novembar 2019 23:58)

Jovane, Jovane, koga ste to vi "slupali". Igrala je
Jugoslavija (ne Srbija) protiv Hrvatske 2:2, s time
da nam nije priznat jedna gol. No to i nije bitno,
već kako sam pišeš, bili ste na EP potučeni do nogu.
Sve u svemu, bolje da niste išli na to Ep, kao ni na
ono SP-2010, kad su vas stavili na pravo mjesto,
prvo Ganci (ne cigani), a onda ljubitelji klokana.
Na kraju, sva ova prepucavanja oko nogometa (fudbala)
pogotovo srpskog, prešla su svaku mjeru, jer ste
vi Srbi peta liga Europe. out

taktika autobus

pre 4 godine

ako nekim čudom i prođete, protiv engleza i hrvatske ćete proći kao zvezda protiv bajerna i totenhema. dakle - sretno u baražu, kaučosi

mario

pre 4 godine

E Baš bi volio da se plasirate. Pa englezićima navuć suze i gnjev. I to usred Londona. Taj gušt smo već imali. Neponovljivo.

starmo

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Da, 2-2 strasno lupanje...

bolji ste vi malo sutra

pre 4 godine

@igor sulic kad se jave ovi koji veze nemaju pa pocnu da nabrajaju, ne znam samo na koju foru ste bolji u borilackim sportovima, ocito ne pratis ili u tenisu, nisi cuo za Djokovica, ocito ne pratis , u fudbalu nemate trofeje Zvezda bila prvak Evrope ,ocito ni to ne pratis, zasto uopste komentarises

Lelach

pre 4 godine

Stvarno bi bilo bezveze da se ne plasirate na najveci Euro do sada. Ako budete mogli proci pored Norveske pa onda Skotske to bi bilo sjajno. Inace podrzavam prijedlog da se napravi Euro II tako da ekipe iz 4 sesira igraju odvojeno od top ekipa. Nema smisla da ih se puni i trosi ko topovsko meso. Nije sportski

moram reci

pre 4 godine

Bit optimista je pozitivna stvar,ali verovat da ce Srbija odigrat nekoliko utakmica dobro je iluzija. Sta treba,da nekom srecom prodjemo kao Zvezda u ligu sampiona pa da nas onda nabijaju po 5 komada. A najbolnije bi bilo sto bi nas hrvati razvalili. Ovde ljudi brzo zaboravljaju,pa setite se igre reprezentacije u zadnjih 2o utakmica,blago receno zalosno.

ovo raspravu uvek ces da izgubis

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

smiri zivce

pre 4 godine

@gazza kad se neko ovde pretvara da je Srbin pa onda pocne pljuvacinu prema nama i nekim stereotipima, mrznji a iz svake njegove recenice izbija kompleks ne znam da li to pise napaljeni klinac ili covek koji jos vuce duboke traume od pre 30 godina ,uglavnom kad krenes s ovakvom mitologijom onda budi malo dosljedan ,napisi i sve one blamaze koje su tvoji hrvati doziveli ne samo razbijanja i nemoj da lazes ,recimo jedna Holandija igrala je i finale i polufinale na 2 svetska zaredom (2010 i 2014) ovako tvoji komentari koji inace niti nemaju nekog smisla (osim sta pokazujes da si frsutriran) postaju otuzni

mi uspesniji na EP;SP ;OI sveukupno

pre 4 godine

@igor sulic ne znam sta ti pratis ali u vecini sportova koje si nabrojao niste bolji ,posebno tenisu i borilackim sportovima, vidi se da kod vas hrvata ostao jos samo fudbal i to ne zadugo

Centrala

pre 4 godine

Zezanciju na stranu, fasciniran sam koliko su ovi Hrvati samouvereni. Kaze Dalic "Zadovoljni smo. Ponovno Englezi, ponovno na Wembleyju. Nama je prva utakmica najvažnija. Opet na Wembleyju, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga Englezima slijede dvije lakše utakmice u kojima moraju tražiti svoju šansu. No mi znamo koji je naš cilj." To je ono sto Hrvate odvaja od proseka i zato su uvek u vrhu. Nikoga se ne plase fudbalski, i svi gledaju da ih nekako izbegnu. Oni bre žive za te velike utakmice s velikim protivnicima, i što bi reko moj kum vraški im dobro ide.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Vukadin Raisic

pre 4 godine

Ja mislim da će FSS ozbiljno shvatiti ovaj poslednji voz za EURO i da ćemo se plasirati. Da se ne lažemo, sa najjačim sastavom i napadačkom igrom gazimo Norvešku. Pa nije to Brazil brate dragi. A finale u Bg laganica. Tako da iskreno mislim da idemo na EP. Vidim da ima mnogo hrvatskih komentara u smislu da će nas pregaziti u potencijalnom meču. Hmm.. Polako komšije. Niste ni vi nešto posebno, mnogo ste umišljeni od srebra u Rusiji. Ako mislite da možete lako sa Srbijom, grdno se varate. Znamo mi da budemo najgori na svetu, da imamo 0:20 gol razliku.. Ali kad proradi srpski inat, bež'te kud znate!

tole

pre 4 godine

(vlade, 30. novembar 2019 22:40)

Fudbal je postao cisti biznis i nista vise drugo. Dobili smo takav nakaradan sistem i takmicenje da covek ne moze da poveruje dokle to sve ide. Pola Evrope se doslovno nadje na zavrsnom turniru, odrzava se u 12 zemalja, kvalitet se razvodni pa imamo situaciju sa proslog eura gde evropski prvak do finala turnira igra sa Austrijom,Islandom,Madjarskom,Posljkom ,Hrvatskom i Velsom..Da li treba bilo sta dodati na ovo ?? Oh da,treba.Zavrsili su tek kao treci u grupi i prosli dalje. Turnir od 16 ekipa je bio idealan za Evropu .Isli su smao oni najbolji i imali smo neretko 2 ili 3 grupe smrti. Sada prave zreb a nemaju ni konacan spisak ucesnika. Izgubila se i draz igrajuci se po citavoj Evropi. Max 2 zemlje treba da se igra. Jos se ne planiraju zaustaviti na tome pa ce prosiriti i svetsko na 48 ekipa. Unistice i najvecu smotru fudbalsku. Sve za radi profita od tv prava, sponzora itd. Tuzno je u sta se sve to pretvorilo. Ima jos uvek majstora ove igre,ali su je unistili. Ubijaju emociju, udaljavaju se sve vise od radnicke klase na stadionima, slazu sve vise utakmica igracima te dolaze na velika takmicenja skroz iscedjeni. Maradona je 86-e odigrao npr samo 40 utakmica pred WC kad je odigrao veliku simultanku,dosao svez i zdrav,a Mesi i CR preko 60 zadnja 3 WC !Cak 50% vise u sezoni ! Ljudsko telo ima granice,ali kapitalizam nema. Pozz

Leo

pre 4 godine

Videcemo se hrvati polako sa euforijom polako
(dejan, 30. novembar 2019 21:27)

Ma di cemo se vidit? Nismo mi u euforiji nego su Norvezani u euforiji. Idemo se mi polako spremat za novi okrsaj s Englezima, a ti idi provjeri sta to Norvezani slave.

igor sulic

pre 4 godine

Samo istine radi-imamo vise medalja sa OI od vas , bolji smo u nogometu, rukometu, gimnastici, veslanju ,jedrenju, borilackim sportovima...Imamo 2 Davisa a vi jedan...Ali nema veze!Stize mi poziv od mog prijatelja iz bg odmah nakon zdrijeba "Halo, pa gde si.":"Evo "."Jesi gledao zdreb?""A jesam"."Pa ...da te pitam.,,Ono ti imas prazan stan u Londonu celo leto?" "Imam2 Tu smo se poceli smijati i ja i on.."Znas, ako bi ovi nasi...Mada sumnjam jer sve su to leve noge...ako bi se kojim cudom plasirali..""Ma moze naravno" "A buraz?" "Ma i on ,stisnut cemo se"!I on je vatreni pob ornik "odbojke" i u-17. 18, ---Volio bih da se plasirate ,ne radi tekme protiv nas nego sto volite taj sport, mozda i vise od nas , a i meni je vasa repka misterij...

CZ

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

djedmedjed

pre 4 godine

Vino piju Krešo i Domagoj, vino piju i pritom se smiju...dok se komšije s Norvežanim biju...al pazite da vam ne zavrnu šiju, jer onda nećete vidit komšiju !
A jesam pisnik !

smirite komplekse placenici

pre 4 godine

@lol i kalimero Srbi su jednom razvalili Vels 6:0 vi ste s tim Velsom igrali 1:1 pa mozemo i takve usporedbe da radimo a posto ste napaljeni klinci koji ocito nemaju pojma o nicemu, samo za info svaka je utakmica drugacija i posebna, nije fudbal matematika jer onda ovakvi neobrazovani kao vi ga ne bi ni pratili

Zagor

pre 4 godine

Momci, bolje da ne idete. Ne vidim razlog zasto tamo da igrate. Nemate ni minimalnu sansu. Pustite baraz, nemojte da se mucite. Neka idu drugi.

kalimero

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58)

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.

vlade

pre 4 godine

jel ovaj raspored znači, da ukoliko se nesretni Rumuni kvalifikuju na Euro, neće igrati u Bukureštu?!
Ako je tako, onda gluplji sistem ne vidoh do sada..

lol

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic 
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58) 

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.
(kalimero, 30. novembar 2019 22:25)

Pogledaj ovo. Slovaci su pored nas izgledali k'o amaterčići. Obrati pozornost na datume. 
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018 
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019 
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

IvanB

pre 4 godine

Da dovedemo Paunovica umesto Tumbe imali bi minimalne sanse, ovako se dovodi u pitanje i plasman. Covek nema autoriteta, nema viziju igre koju treba da igramo cak nema ni prvih 11

Poplava mozga

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha
(Realan, 30. novembar 2019 21:33)


Onaj nas vec otresao onog vaseg "zlatnog" u LS, tako da bolje pripazi sta prizeljkujes!

Nocni vuk

pre 4 godine

Ajmo momci sad da skupimo snage za Norvezane, sad bih bas voleo da se sretnemo sa Hrvatima.
Oni bi bili favoriti ali i veci pritisak na njima. Mi i onako nemamo sta da izgubimo... A posto se vec hvale da bi nas razbili bas bi voleo to da vidim.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Srbija nije primila gol na Evropskim Prvenstvima poslednjih 20 godina. Spavate li mirno Englezi, Hrvati i Česi???
(Cvele, 30. novembar 2019 22:00)

Mrak komentar.Bravo.

Gogox

pre 4 godine

Jesam ja to dosao na neki hr portal ili sta je vec ovo ispod komentara?

Svakako cu prvi put navijati protiv nase ekipe. Cisto da bruku zaustavimo na pravo vreme.

stop lagarijama

pre 4 godine

....Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?
(Komsija, 30. novembar 2019 20:36)

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović. Ostali igraju ili povremeno ili su rezervisti. Većina je dobar deo prošle sezone provela na klupi ili su izgubili mesto u timu ove sezone. Od ekipe koja je igrala na SP u Rusiji samo Brozović ostade standardan u jačem klubu. Kolika je tvoja želja da povećaš broj standardnih Hrvata govori o i to da si Vrsaljka ubrojao u standardne, a lik ne igra zbog povrede već duže vreme ni ovu ni prošlu sezonu.

Djocko Harizmatovic

pre 4 godine

Ne znam da li ste svesni vi veciti srpski "poznavaoci" fudbala i hronicno ironicni pesimisti da te vase "zanimljive" komentare citaju i nasi fudbaleri. Dajte optimizma i maksimalno lozenje da se plasiramo tamo i da porazimo komsijsku precenjenu reprezentaciju i tako ih zauvek zakopamo. Zna se da oni imaju frku od nas, pa i da su kvalitetniji kao sto sada vec nisu, ne bi mogli da nas pobede.

Ivan

pre 4 godine

Ja ne verujem da bi nas croati odrali bas 5-6 razlike, mislim da ljudi malo preteruju. Jesu jaci, ali mislim da bi se mucili, pobebidili bi sa jedan maksimum dva gola razlike. Mislim da bi nas englezu ugazili, sa cesima bi mozda mogli X da odigramo.

Loki

pre 4 godine

(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Decko, Kovacic igra fenomenalno, Vlasic takodjer. Lovren je ponovo standardan. Ima jos par novih igraca koji briljiraju. Vama najbolji igrac i napadac igra u eng. drugoj ligi. Alibetonti pominjes kako nasi igraci ne igraju dobro inu slabim su klubovima??

Kalimero

pre 4 godine

Srbi u čem je problem? Ako ne prođete, malo ćemo vas zezat. Ak prođete, prvo ćemo vas razbit pa ćemo vas malo zezat. Sve u svemu nije kraj svijeta, pa to je samo nogomet.

Mantis

pre 4 godine

Ako se ne plasiramo bruka, ako se plasiramo - bruka.
Ne znam sta bih pre izabrao
(mikele, 30. novembar 2019 20:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako možete birati, prva opcija je bolja ~
~ bit će manja "bruka" i manje će vas boljeti :-)

Zg

pre 4 godine

Volio bi da se plasirate. Koliko god mi jesmo bolja ekipa s vama nikada nije lako a na prvenstvima uspiju oni koji imaju jaču želju i kemiju u ekipi tako da bi bilo zanimljivo. Uvijek se više živciram na utakmicama protiv vas nego protiv engleske španjolske ili njemačke 🤣 ex yu tekme uvijek su zanimljive za sve nas

NN

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo. Samo nam fali da reprezentacija prođe ko Zvezda u Ligi Šampiona: da prođe kvalifikacije kroz iglene uši i plasira se tamo gde objektivno ne pripada samo da bi tamo doživela teško demoliranje.

Nikola

pre 4 godine

Ako se kojim cudom i plasiramo na evropsko prvenstvo voleo bih da vidim nase igrace da se trude i izgaraju na terenu i da stvarno daju sve od sebe igrajuci za reprezentaciju.Makar izgubili i sve utakmice ali bi bar pokazali navijacima da se trude pa im se ne bi moglo mnogo toga ni zameriti..I mislim da hrvati po imenima nisu nista bolji od nas ali bi nam mogli odrzati predavanje o tome kako se srcem igra za svoju zemlju!

Mantis

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu,
jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena
koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal,
ali su kockasti jedva prošli polovinu terena.
(Zaista ekspert, 30. novembar 2019 19:51)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nevjerojatno, u dvije utakmice uzmeš Srbima četiri (4) boda,
prepustiš im jedan (1), a Srbi bolji???????
Još samo nedostaje ono ~ Srbija ima najbolju reprezentaciju po
PREZIMENIMA. Valjda zato što svi završavaju na "ić", a to
nema nitko, provjereno. ludilo

Petar

pre 4 godine

Neka, u redu je da izgubimo 2:1 protiv Norveske. Ako nista, posle toga cemo moci da pricamo kako smo mogli da oderemo Engleze, Hrvate i Cehe samo da smo imali malo vise srece da se plasiramo na Evro.

rem

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.

Vladimir

pre 4 godine

Srbija nema nikakve sanse dea prodje baraz. S obzirom na to u kakvu grupu je pripala, ovo je prava sreca za Srbiju sto se nece plasirati na EP. Ironija u svemu ovome je sto Kosovo hoce.

Rimarič

pre 4 godine

Alo Srbi, Hrvati, kakav Glazgov pominjete u slučaju meča SRB:CRO? U ovom članku B92 piše:
Ukoliko se plasira na EP, Srbija će u prvom kolu igrati sa Češkom 15. juna u Glazgovu. U drugom kolu Orlovi bi igrali 19. juna sa Engleskom na Vembliju, a onda bi se u trećem sastali sa komšijama Hrvatima 23. juna, TAKOĐE U LONDONU.
Jel London ili Glazgov? Vidim svi pišete Glazgov, nije mi ništa jasno.

ovaj jadnik se sve vise blamira

pre 4 godine

@rex croatum jadnice ako u hrvatskom komentaru postoji sala ,onda nije hrvatski posto znamo vas manjak humora (primer tvoji komentari) ,samo navijaj za nas ,vrati se svojim korenima

croata

pre 4 godine

Ako srbija prodje norvezane ima da slave ko da su osvojili euro. Nakon tog finale sa probudjenim skotima 50/50. Ako i to prodju svaka cast, onda bi se mogli necem i ponadat na euru, pogotovo jer smo tu mi koji mozemo pomoci, a bome i ubito njihov nogomet za duze vrijeme. Sve ni im ovisilo o prvoj utakmici sa cesima. Smatram da su cesi bas losi i da su srbi jaci pa ako tu umuljaju neku klasiku od 1:0, mogla bi u zadnjem kolu proraditi balkanska kuhinja pa da odigramo miroljubivih 0:0 s kojima zajedno prolazimo dalje. Ukoliko srbi ne dobiju cehe onda cemo ih i mi masakrirati. Od engleza ce u svakom slucaju dobiti pristojnu dozu.
Prognoza ako srbi prodju na euro:
1.kolo
eng hr 2:2, srb ceska 1:0
2.kolo
hr ceska 3:0, eng srb 5:0
3.kolo
eng ceska 5:1, hr srbija 0:0
srbi ko treci prolaze dalje.

Sve podsjeca na 91'

pre 4 godine

Naravno, Srbiju nece docekati, a mislim da je dosta bilo petardi i klubovima i repki Srbije ove godine, dosta nakantavanja i izivljavanja nad nemocnima

Ivan

pre 4 godine

Ako kojim cudom prodjemo svu iz ove grupe ce biti favoriti protiv nas, pa i cesi su objektivno jaci. Mada sam siguran da cemo nekome otkinuti neki bod.

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Pijani zlotvor, 30. novembar 2019 20:38)

Ako sam ja u krivu i ako si ti u pravu kada kažeš da se Hrvati uopšte ne hvale pobedama nad Srbijom onda dokaži kako to ajde, kojim to čudom, si ti Hrvat ovde na srpskom sajtu došao da nam to saopštiš? Šta ćeš ti ovde ako te ne zanima Srbija i pobeda Hrvatske nad njom? O zanima vas Srbija i te kako vas zanima, pobediti Srbiju u bilo čemu, makar i u boćanju, za vas je NAJVEĆI USPEH i to je fakat! Da nije tako tebe sada ne bi ovde bilo na našim vestima i našem sajtu. Pozdrav i navijaj za nas u baražu, samo tako će vam se ispuniti snovi da narednog leta na Evru naspram vaše reprezentacije na terenu vidite ekipu u vama veoma omiljenim crvenim dresovima sa dvoglavim orlom na grbu. :-)

Danilo

pre 4 godine

Hrvati se plasirali lagano i odmaraju čekajući maj mesec i moleći Boga da im glavnih 10 12 igrača bude zdravo i spremno. Mi prvo polufinale baraža i ako pobedimo u Oslu onda finale protiv Isr ili Sco. Sve nam je na dugom štapu i dosta teško da možemo proći ali nada je tu igrači su tu takođe koji po imenima vrede nešto u svetu fudbala.Entuzijazam i sportski naboj nam je nikakav na nuli selektor nikakav a savez nula dno dna.

Realan

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha

Komsija

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D
(Zvonkooo032, 30. novembar 2019 20:35)

Mislim da nas se vecina nada Norveskoj posto je u dvobojima sa Srbijom previse nervoze i glupog nacionalnog naboja i sa jedne i druge strane, a pre malo nogometa... svi ocekuju jasnu pobjedu (a vi poraz tako da nemate sto izgubiti) iako Srbija zapravo nema lose igrace, vec samo fali kemija, drugi tip trenera odn. nesto moderne taktike, a to se da lako nadoknaditi to ljeta, pogotovo samopouzdanjem iz dvije dobivenih utakmica u barazu. Tako je bio i grc u Zagrebu (2-0 zbog 2 vasih greska) i grc u BG-u gdje nas je Simunic morao spasiti Muay-Thai-udarcem. Bolje Norveska, tu ce biti nogomet u prvom planu.

Po obicaju

pre 4 godine

Ako prodjemo baraz - Englezi nas pobedjuju, a Hrvati ce da nas oderu sa 5:0, minimum! Ako cemo se saliti! Po obicaju, Hrvati uvek sebe vide kao najbolje - oni su prvaci Evrope, sveta i celog kosmosa! Stigli su u Rusiji do drugog mesta, neverovatnom srecom, jer su tri puta pobedjivali na penale. Zaboravljaju kako su uopste stigli u Rusiju - u poslednjoj utakmici kvalifikacija pobedili su Ukrajinu u gostima, a izgleda da su ih Ukrajinci pustili, jer nisu zeleli da idu u Rusiju! Cak i u kosarci se uvek nabriju, kako se to moderno kaze - a onda su duboko razocarani. Najvazniji hrvatski igraci su isluzeni (Rakitic, Perisic, pa i Modric, nije to vise onaj nekadasnji), novi jos nisu preuzeli sav teret, a koliki im je domet tek ce se videti! Eto, Rebica su u nebesa uzdizali, sad je posve pao. Kako ce biti sa Brekalom jos ce se videti. Jedino Vlasic pokazuje konstantnu formu, ima stofa. Petkovic? Novopeceni je reprezentativac, a vec voli da solira, daleko je on od velikog borca i efikasnog strelca Mandzukica. Srbi - ako se plasiraju - itekako mogu da pariraju Hrvatima! Usput, Cehe malo ko pominje, iako imaju cvrst i dobar tim! Svejedno ko da se plasira, mi ili Norvezani ili neko treci - bice to najujednacenija grupa! Engleska reprezentacija daleko je od nivoa engleske lige, gde pecat daju stranci, a nemaju, niti su ikada imali potrebnu agresivnost. Odnosno, oni su agresivni u medijima, pre i nakon utakmica vredjaju protivnike, ali su na terenu manji od miseva!

lol

pre 4 godine

Hrvati nemojte se previse radovati jer je tradicija na strani Srbije. Srbija u poslednjih 19 godina nije izgubila nijednu utakmicu na EP!
(stranger, 30. novembar 2019 20:20)

Pametno, bolje jednu 6:1, nego još četiri pet po 1:0.

Bodibond

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :))))) 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD 

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.

dule

pre 4 godine

Mi realno možemo da odigramo sa Kockastima sa njima uvek remi pa i sa češkom ali zato primamo bar 5 od Norveske! Sramota šta smo doživeli

Bivši Zvezdaš

pre 4 godine

Vratite Krstajića za selektora, on zna da umrtvi igu, a to bi Englezima bio pakao, dakle, bunkerica, kratki pasovi, kao Španci, na priemr, a protiv Čeha, neku drugu taktiku, dok bi se za prvo mesto u grupi borili sa bivšom braćaom

Hugos

pre 4 godine

Neprocijenjivo!!! Svim srcem za Srbiju pa da pokazemo svijetu sta je derbi u svim segmentima ovog sporta... realno Hrvatska ima bolju igru I taktiku... veci nacionalni naboj... Ali sve je moguce... sretno komsije

deny

pre 4 godine

mislim da su sanse Srbije da se plasira ravno 50:50 , tu zaista nitko ne moze biti pametan. ako se plasirate biti ce jako zanimljivo i uopce se ne radujem da to da Hrvatska igra s vama. da se radi o nekoj drugoj repki, s obzirom na to kako igra Hrvatska, a kako Srbija, rekao bih da su sanse 65:3 za RH, ali s obzirom na odnose i tenzije, maksimalno 55:45 za RH...ne vise. Naravno, kako se radi o trecoj tekmi u grupi, mozda ce biti i sasvim svejedno, ali tenzija na tekmi nikako ne ide u prilog RH, vec upravo suprotno..

polako

pre 4 godine

@rex croatum to sta ste vi losi u svim sportovima ne znaci da ih mozes da podcenjujes, iako vec znam ako se plasiramo ti ces prvi da cutis

odds

pre 4 godine

@leptirica
O kojoj sezoni govoriš? Sergej je zaista u sezoni 2017-2018 odlukom AIC (italijanski ekvivalent nagradama FIFE), odnosno glasovima igrača, trenera i sporskih novinara, uvršten u idealnu postavu italijanske lige.Cena za igrača takvog kalibra sasvim realna, a i da nije tako je odredio vlasnik kluba. Pusti ti Muslinove botove koji su se na ovom portalu nalagali za medalju istresajući zlobu i pakost i kojima je životna želja da Sergej slomije nogu.
Tadić je i ove sezone u sjajnoj formi.
Luka Jović ove sezone ne dobija šansu, ali možda se sve promeni već u drugom delu sezone, na vašu žalost. Koliko ste neobjektivni u hvalisanju svojih, govori i podatak da je neko od vas u današnjim komentarima Brekala i još neke rezerviste svrstao u nove mlade hrvatske zvezde, buduće svetske šampione. Brekalo prošle sezonu presedeo na klupi prosečnog bundesligaša, a Luka Jović statistički bolji od Levandovskog i nedavno po izboru sindikata nemačkih fudbalera proglašen za najboljeg napadača lige prošle sezone. Pa ako je Brekalo zvezda šta bi onda po vama bio Jović da je Hrvat. Novi Pele, Puškaš, Mesi ...sve u jednom?
Srbiji fali stručnjak na selektorskoj klupi, a ne kvalitetni igrači, stručnjak koji če sklopiti kockice da reprezentacija izgleda kao kompaktan i organizovan tim,a ne kao raspuštena grupa rekreativaca. Vašoj reprezentaciji je istekao rok trajanja i sad više ništa ne pomaže.

Rex Croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)

Mimi

pre 4 godine

Teško Srbi prolaze, ali ako se to desi onda vas čekamo sa prijateljskim Škotima u Glasgowu u crnoj garnituri dresova, za vas omiljenim ;-)) !!!

Totti

pre 4 godine

Pa da skupa vrtimo prasence na sred Glasgowa u nekom parku. Da pokazemo ostatku Europe sta je provod i na kraju se pobijemo :) ehhh ufff, ajde razvaljujte te norvezane, zidove i sta ja znam kog imate jos na spisku... Sretno

Zvonkooo032

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D

Luka

pre 4 godine

Čitam i ne verujem šta se piše... Ljudi, kakva crna Norveška, kad su oni bili nešto u fudbalu? Kakva Škotkska i to još u Beogradu? Ako ispadnemo od ove dve selekcije onda zaista treba ugasiti fudbal kod nas.

Zaista

pre 4 godine

Hrvatska je lakše izlazila na kraj sa velesilama tipa Argentina,Njemačka,Engleska,Španjolska nego sa egzotičnim ekipama kao Panama,Zimbabvea Srbija itd.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Veljkovicu

Ti si u krivu. Hrvati se uopce ne hvale pobjedom nad srbijom. Mi se ovdje hvalimo medaljama i pobjedama nad njemackom, aeg, spa, ita, eng...

Dokaz?

Broj pregleda na yt.

'Optereceni' hrvati pregledali su sazetak hr-srb 2:0 oko 100 000 puta na youtubeu.

'Neoptereceni' srbi uspjeli su natuci bar 1 mil pregleda na kecmana. Ima i jos jedan video, a taj ima skoro 7 MILIJUNA pregleda, ali racunam da nisu sve srbi jer je ime videa na engleskom.

E sad, nama kosarka vise ne znaci nista, a nogomet je kruh i vino.

I onda omjer 100 000 vs bar 1 mil.

NEUSPOREDIVO.

neleknelevienna

pre 4 godine

pod hitno da se vrati kapiten Bane da popuni rupe u odbrani.!
Rajkovic,Bane,Kolarov,Milenkovic,Nastasic(Pavlovic),Tadic,Ljajic(Kostic),Matic,Ne.Maksimovic,Jovic i Mitrovic u formaciji 4-4-2
Tumba ako bude smenjen trebala bi sansa da se ukaze Paunovicu i to je to. pozzz

Joso

pre 4 godine

Ako se vi Srbi plasirate, trebalo bi pokrenut nekakvu inicojativu među navijačima ( onim normalnim )kako bi bilo sve ok, jer ce sigurno Englezi i na jedne i druge gledati ko na plemena s Balkana. Samo da se nađe pametnih glava.

Racionalista

pre 4 godine

Pre će u Sahari napadati metar snega nego što će se ovi naši dunsteri kvalifikovati na EP. Ako se i kojim čudom to desi, mislim da će "petardu" primiti i protiv Engleza i Hrvata.

mario

pre 4 godine

(Stiff Upper Lip, 30. novembar 2019 19:54)
Ma kako ti kažeš naš rok upotrebe je prošao, ali zato vi ste u naponu snage i mladosti zato ste se i plasirali odmah.
Kako si napisao vi ste prvaci,a da niste ni zaigrali niti ste se još plasirali.
Ajde se malo spusti na zemlju

Srle

pre 4 godine

Mislim da cemo lagano da ispadnemo u kvalifikacijama, kako bi sto elegantnije izbegli blamazu, to nikako nije potrebno vladajucem establismentu u ovom blagostanju nikad zabelezenom u novijoj istoriji.

Rex Croatorum

pre 4 godine

*Scortum Croatorum, nesretniče, vjerojatno si htio ispast duhovit, ali ako u srpskoj šali nema psovke - nije duhovita.
Uglavnom, ne kaže se scortum, nego scrotum. Eto, nešto si i naučio.
Rekapitulacija ždrijeba - žestoko ću navijat za Srbiju u baražu. Sretno!
;)

реално

pre 4 godine

искрено, боље нам је да не идемо. и надам се да нећемо, да се не брукамо рођаче. на евру нисмо били 20 година, па не морамо ни сада. реално, ако нам је украјина забила 5 комада, шта би нам тек урадили хрвати и енглези? постоји реч за то, али на порнхубу.
да прођемо ко звезда против бајерна и тотенхема ? не хвала, не могу то више да гледам.

Scortum croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)
(Rex Croatorum, 30. novembar 2019 20:20)

Ti jos verujes u deda mraza.
Pozdrav germanum autobus brigadi

toliko o tebi

pre 4 godine

@pijani zlotvor meni se cini da vama ni nogomet nece da znaci nista a koliko niste optereceni nama vidi se i po broju komentara ovde ,mnogi su i neukusni

gojko

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)

Slusali smo mi i devedesetih takva hvalisanja. A cim malo zagrmimo, vi bjezanija.

misko

pre 4 godine

Mislim da Uefa sad bude razmislila malo i shvatila da u Glasgowu zive ionako pola katolici pola anglikanci i sada im dolaze Hrvati i Srbi. Ocekujem diskretno navlacenje suca za Norvesku

rem

pre 4 godine

Poštovani susjedi, da bi dobili Norvešku morate trčati za loptom. Vi ne trčite dovoljno i najvolite postaviti autobus u svom šesnajstercu. Nećete tako Veliku Britaniju vidjeti, mislim hoćete ali na tv-u.

Lepi

pre 4 godine

To sto je Hrvatska u grupi moze samo da nam pomogne i kroz baraz i, boze zdravlje, kroz grupu. Njima ne pomaze. Jedini je problem selektor.

dingdong

pre 4 godine

Lmao...cekamo vas ko nategnuta puska. Uhh... samo da vam objasnimo jednom zauvijek razliku izmedu nogometa i vaseg fudbala! Svi zivi i zdravi bili pa vidjeli...

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)




ma, vi deca ćete posle, na sladoled, kad stotinak odraslih otrese stolnjake, higijena pre svega!

goblin

pre 4 godine

Mogu Hrvati da pišu šta hoće sada,ALI JE SAM SIGURAN DA NAS NE ŽELE,i da će svim srcem navijati za Norvešku.Ne bi tu bilo nikakvog rasturanja,kako oni misle.3 kolo,mogućnost da nama čak i X igra za prolaz,pa tenzije,pritisak...Meč gde bi naš poraz "bio normalan",a njihov poraz za njih same nacionalna tragedija epskih razmera.Mi smo njih u "našem" sportu(kosarci) uvek dobijali ali uvek tesno(nikad ih nismo rasturili,ni u prijateljskim utakmicama) iako smo neke utakmice "na papiru" bili za klasu jači od njih,ali taj pritisak da ne smemo da izgubimo od njih dovodio je do toga da naši igrači igraju loše.Imaju jači vezni red od nas(mada ni mi tu nismo loši),ali odbrani koja ima Lovrena i Vidu+uzasnu levu stranu,možemo sigurno bar jedan gol da damo.Ali,nažalost do meča neće doći jer ovaj selektor i ovaj FSS nema šanse da nas odvedu na EP.

Tomo.

pre 4 godine

Po prvi puta stvarno žarko navijam za Vas da prođete. Mislim da uz malo sreće možete. Onda poslastica za gledati uživo. Nažalost, ispasti ćete i vratiti se uvijek neugodnom Luxemburgu, Malti te vječitom rivalu Azerbejdžanu...

Vlajzi

pre 4 godine

Ne znam jel bi se Srbi uopće usudili doći organizirano u Glasgow, mi ćemo tamo živjeti bar tjedan dana u desetinama tisuća.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shaolin, 30. novembar 2019 20:03)

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Nece se Srbija naci u ovoj grupi na Euru 2020 jer ce ispasti u barazu. Razlog je poznat: izabrani tim nema karakter, manjka u fizickoj spremi, prevazidjena taktika, sporost, odsustvo veznih igraca, nepostojanje odbrane,... Mogao bih ovako do jutra. Bolje za fudbalsku javnost u Srbiji cak i za one najzagrizenije navijace reprezentacije. Nije fudbal za nas.

Komsija

pre 4 godine

...Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu...izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase...

(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Brozovic je ne samo standardan, vec glavni igrac Intera, drugog kluba Serie-A, vodi ligu razmakom po broju uspijesnih dodavanja. Kovacic je u formi zivota te standardan igrac u Chelsea-u (danas je u porazu imao 92 uspijesnih dodavanja, zadnju utakmicu gol a predzadnju asistenciju). Modric je u CL zadnje dvije utakmice dosao sa klupe, ali zbog jake forme je u Primeri startao zadnje 4 utakmice (u jednoj je imao 2 asistencije i gol). Lovren kakav god kikser da je, standardan je stoper Liverpoola (jos dao gol neki dan u CL). Kramaric je prvi napadac Hoffenheima (zadnje 4 utakmice 4 golova). Caleta-Car je standardan stoper Olympique-a, drugog kluba francuske lige. Pasalic standardan u Atalanti (danas dao 2 gola). Dakle barem 7 standardnih u klubovima lige petice, i to 4 njih nosioci igre u top-klubovima (zadnje kolo najbolje ocjenjeni igraci ekipa su bili upravo Luka, Kova i Broz).

Vlasic mozda nije u top-klubu (CSKA) ali je kao ofanzivni vezni sa 7 golova i 4 asistencije najbolji igrac ruske lige, a Vrsaljko (do ozljede standardan u Atletiku/Interu) se bi trebao vratiti pocetkom 2020. Od tih igraca samo Modric preko 30, a on je ionako klasa za sebe i do 36e.

Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?

Einstein

pre 4 godine

Zasto vecina grupa ima po 3 tima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

A i ti isto..... Svasta.

Domagoj

pre 4 godine

Nebitno kakav ce bit rezultat te utakmice, al Glasgow bi doslovno gorio. Zelim vam da prodjete baraž, ako nista radi atmosfere koja ce bit na toj utakmici.

NoName

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.

Pegone

pre 4 godine

Evropsko mozemo da igramo samo ako bubedmo domacini ,ako se pogleda kvalitet igre barem jos koju godinu treba da izbegavamo kandidaturu kao organizatori .

todos

pre 4 godine

Smeju se i komentatori na sistem žrebanja. Što se nas tiče, znamo gde će Norveška ili Škotska da igraju. A mi pred izlog gde se prodaju trlevizori da gledamo utakmice.

Mulder

pre 4 godine

Ne znam sto je kokeza uopste i isao i trosio nase novce da gleda protiv koga necemo igrati....sramota kad smo stigli dotle da se uopste ne radujemo zbog totalno unistenog srpskog fudbala.

aleks

pre 4 godine

Nikad gluplje organizovano evropsko prvenstvo,mozda je za neke zanimljivo ali za mene nije. A posebno za igrace, jer recimo neki ce igrati svoje meceve u Rusiji a ako doguraju do polufinala igrace u Engleskoj. Cesta i duge putovanja i promene klime dovesce do umora igraca. Necemo gledati neki posebno lep fudbal ubedjen sam u to. Bas glupa organizacija. U velikoj su prednosti npr Engleska,Spanija,Portugal,Nemacka,Francuska u odnosu na Belgiju

Zaista ekspert

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu, jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal, ali su kockasti jedva prošli polovinu terena. I sa česima bi mogli da se nosimo. Jedino mislim da protiv Engleza nebi imali šansu, bez obzira što su precenji.

samo jako

pre 4 godine

Nemamo tim realno za neke domete,možda i bolje da se tako ne brukamo ...ali opet lepo je gledati repku na euru.realno imamo 2 i 1/2 igrača da valjaju ,ostalo težak prosek.ne treba se zaludjivati ,na Tumbinom mestu bih konačno izabrao tih prvih 11 i forsisrao ih narednih meseci,bez previše probanja više,mnogo su fri kombinovali ..i napaliti ih maximalno pa šta nam Bog da.jedno znam sigurno a to je da ako krene da kombinuje svašta da ne zna prvi tim biće mu kuku lele.samo je Antić znao prvih 11 plus 2 izmene

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Ali kako je ovo dobro. :D sad, ako odete, i mi i vi znamo da tu puca petarda.
A ako ne odete, imamo materijala za trolanje i zezanje iducih 10 godina
'Pa znate, srbija ima skuplju ekipu od norveske ili skotske, a svejedno nisu otisli. Zasto? Mogli su jer je kvaliteta bila na njihovoj strani, a opet nisu. Uplasili su se' :D
Ipak, nogomet povezuje ljude. 5 mil hrvata navijat ce za vas u barazu. :D

Bill Scanlon

pre 4 godine

Odlicno smo prosli u ovim zrebanjima. U barazu je zreban domacin eventualnog finala - nas polufinalni par ga dobio. Na eventualnom evropskom kakve su bile opcije i tu smo dobro prosli. Protiv Hrvatske iz drugog sesira. Svi su bili nepozeljni, a eventualni mec sa Hrvatskom zbog tenzije moze samo stetiti favorizovanim Hrvatima. Iz treceg sesira prizeljkivani su Cesi kao najmanje tezak protivnik i izvuceni su. I jos prva utakmica, nesto slicno kao Kostarika na mundijalu. I pride grupa na Vembliju (sa Engleskom) i na Hempden Parku (Ceska i Hrvatska) - gde ces lepse? Ako reprezentacija bude razumno vodjena, ne samo da se moze proci baraz, nego se moze proci i grupa kao jedna od 4 najbolje treceplasirane minimum. A ako se nastavi bezumlje sa rasterivanjem najboljih igraca i sa Pavlovicima, Despotovicima i inima na spisku, kraj je vec u Norveskoj u martu.

leptirica

pre 4 godine

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Najboljim veznim serie A je proglašen Hernanes, tako da pusti bajke o 100 miliona i slično. Jović kojeg spominješ grije klupu puno više nego Rakitic, već se priča da će ga se riješiti. Promašaj . Tadić bljesnuo prošle sezone i više se ne čuje za njega,ispod prosjek od igrača. Čak i da jesu to sve ekstra igrači,a nisu, za Srbiju igraju kao da moraju, a ne žele. Zato i jeste tu gdi jeste, a Hrvatska prva u skupini. Koncentriraj se na to dal ćete se uopće plasirati, sa tim silnim zvijezdama, a ne kako je Rakitic kojeg su već u reprezentaciji zamijenili mlađi.

leks

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo, za sta god da se plasiramo posle bude nerviranje jer se po pravilu blamiramo jer krecu sve izrazeniji da budu neki sitni interesi (da igra neko za kog ce se taj i taj ugraditi).Jos kakva nam grupa, samo bi se posteno osramotili. Bolje ispadnu pa na miru da se prati prvenstvo.

vec se poceo da znoji

pre 4 godine

@jedinac pa ako tako gledas vi onda ni nemate igraca svetske klase posto su vam svi Srbi, a nisu ti ovo glineni golubovi da se ponasas kao baja

parminjo

pre 4 godine

Koliko su ovi hrvati iskompleksirani.Pa ne moze Srbija koju vodi iskljucivo politika u svim sportovima da bude bolja.Kosarka,tenis,odbojka,vaterpolo,hokej...plus zenski timski sport,nebitno sta sve.Ali rvati ne mogu da zive bez Srba.Srbija ako bi izgubila na Euru,nista strasno ne bi bilo,malo peckanja i to je to.Sa druge strane da Srbija kojim slucajem ode na Euro i pobedi Hrvatsku u Glazogvu,bio klasican harikiri u lipeoj njihovoj.Za njih bi Euro bio gotov pa par i Engleze na sred Vemblija dobili 5:0.

Hr

pre 4 godine

Hahaha hahahhahahaaaaaa čuj čeka,pa treba doći do tog trenutka.
Kako stvari stoje bome će te se vi načekati jooooš dosta da uopće dođete do natjecanja na bilo kojem Euru.

jsx

pre 4 godine

Ako prodjemo, lici mi da cemo bratski da se oduzimo Cesima sto su izbacili Kosovo*.
Cenim da nemamo nikakve sanse protiv Engleske. U mecevima sa Hrvatskom bude mnogo nefudbalskih stvari, pa to ume da odgovara slabijoj strani, tako da mi je sto se potencijalnog rezultata tice drago sto cemo sa njima da igramo, ali me nervira sto necemo moci da ih oteramo sa portala ako nas dobiju.
Ceska otprilike kao i mi, ali i Ukrajna je bila kao i mi, pa znamo sta se desilo. Uglavnom, ako se plasiramo, mozda i prodjemo grupu, ali verovatno necemo.

rem

pre 4 godine

fakat bi volio da se plasirate . Uvjeren sam kako bi više manje sve prošlo kako treba, bez velikih nereda. A ne bi bilo isključeno da bi i odigrali nerješeno ali onda naša braća Česi bi vas nakantali a kako vidim englezi su se bratimili s albancima, pa stvarno kad se sve zbroji i oduzme vi bi igrali na gostujućem terenu. E sada, duboko vjerujem da bi se pilo dugo u noć, možda bi se koje prasence zavrtilo u parku i poslana bi bila pozitivna slika u eter. Samo kako igrate , šanse su vam minimalne.

ivano

pre 4 godine

Zajeee jako po srbiju.nisam zlonamjerno ovdje,ali tesko cete proci baraz buduci da srbija ne izgleda kao kolektiv objektivno gledajuci.pozdrav svim dobrim ljudima.

Ole Ole

pre 4 godine

Kako cu navijati za vas svim srcem, samo da nam dodjete u grupu, 10 puta bolje vi nego Skoti, s njima se bar pomucimo, a i domacini su... Pozdrav iz HR!

Rex Croatorum

pre 4 godine

Dođite nam da odmjerimo snage u sportu broj 1, junačine.
Ne u tenisima, ženskoj obojci, košarkama, glupostima.
Jako ćemo vas oderat...:(

Mantis

pre 4 godine

Hrvate cemo kao po obicaju da istamburamo, ne zato sto smo bolji,
nego zato sto ljudi izgore u svojoj mrznji uvek protiv nas.
(navijac, 30. novembar 2019 18:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Do sada nas nikad niste "istamburali", pa ne vidim
zašto bi to bilo i ubuduće. Naprotiv, dobili ste porciju
u Zagrebu, a u Beogradu vas je potopio torpedo Manđukića.
Nego, baš bi volio ponovo vidjeti sraz hrvatskih hrtova
protiv srpskih jelena, pa kako bilo.
Na kraju, Češka može biti mina, pa i za Englesku.

remax

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.
(NoName, 30. novembar 2019 19:05)

Da smo raspad u fudbalu, jesmo.
Bar u odnosu na naša prevelika očekivanja.
Realno smo neki evropski prosek, ni više ni manje od toga.
Ali potpisujem da nas Hrvati uopšte ne priželjkuju, poslednje što bi im trebalo je da im mi uzmemo bod ili zamisli tek nekim čudom dobijemo i raskrinkamo mit o njima kao fudbalskoj *velesili. :)

Mickey

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))
(purger, 30. novembar 2019 18:56)

Purgeru, ne pali se. Zaobicicemo vas namerno ali bez navodnika ;)

Tiosi

pre 4 godine

Gojko i ekipa na SK ladno komentarišu da imamo šanse sa Englezima, Hrvatima i Česima, fazon nije teška grupa, a još nismo ni zakoračili u Oslo hahahahahahah

dejasd

pre 4 godine

ajde momci da se lepo uigrate i da date maximum za nasu zemlju sad je vreme posle 20 godina ajdete momci da se radujemo ... Imamo velike sanse i vremena da se tim uigra to su veliki talenti i borci ajdete momci podrska za vas ..Dajte srce za nasu SRBIJU...jos nije kasno.

Miroljub

pre 4 godine

Prvo skoci pa reci hop. Nasa reprezentacia ima dve utakmice baraza protiv reprezentacija koje su favoriti u odnosu na nas. A kakav fudbal igramo, tesko da cemo da se kvalifikujemo.

kordunaš

pre 4 godine

Ako nam zadnju četvorku čine vrhunski znalci iz Zvezde i Partizana, Rodić, ćelavi Miletić, Milunović i Gobelja, mi se nemamo čega bojati. Čak štaviše neka strepe te navedene fudbalske nacije od naših proverenih i iskusnih odbrambenih igrača.

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Iskreno voleo bih da se plasiramo da nasi navijaci naprave neki nered protiv Hrvata,i da nas 10 godina izbace sa svih takmicenja.

lal

pre 4 godine

uporedicu srbiju sa pantelijom, a "njemu se ne isplati da izlazi iz groba"...
i kakva je ovo sprdnja, minimum 7 reprezentacija ce grupu igrati na domacem terenu... gde li ce se igrati danska - rusija?!? peterburg ili kopenhagen?!? ili jos ludja varijanta, ako se skoti plasiraju i upadnu sa englezima... london ili glazgov, velika je razlika...

willi

pre 4 godine

"teski protivnici" pa nama su svi teski protivnici.. Azerbajdzan, luxemburg, a Island ne daj boze da ih izvucemo...o cemu vi pricate... fudbal je sahranjen u Srbiji. Sahrana mu je bila pre neki dan kada je zvezda popila 6 komada a odmah zatom partizan odigrao "maestralno" protiv AZ..Beda..

Los Angeles

pre 4 godine

Cuj da pobede Norvesku u Oslu. Kakve su to price. Kuci i razmisljate o tome kako ne izlazi nikakav sistemski kvalitet iz te domace lige.

Ivan

pre 4 godine

Dve reprezentacije iz ove grupe su objektivno kvalitetnije od nas, a treca je sigurno uigranija i bolja kao tim. Mada, mi smo generalno narod takvog mentalnog sklopa da bukvalno jedan dobar rezultat moze da nam podigne samopouzdanje do maksimuma. U nekom scenariju ako pobedimo ovaj prvi mec baraza, mislim da cemo igrati na EP, a onda tamo kako bude.

abko

pre 4 godine

Čehe baš briga,svejedno im je s kim igraju oni daju sve od sebe na svakoj tekmi pa šta bude.
Englezima su narasle oči ,dršću ko da su na buri jer znaju koliko su ih puta koštali Hrvati .
Hrvati spremni za sve ,senatori se čuvaju za Euro,znanje i iskustvo imaju a ovo prvenstvo im je veliki oproštaj od repke sa velikim rezultatom a mlade snage napaljeni i spremni zamjeniti starije. Uglavnom svaku tekmu do kraja,hrabro i napadački.
Srbija (ako bude) pitaju se sami igrači : " Dal uopšte da idemo na Evro???"

Aлександар Ст.

pre 4 godine

Чини ми се да је боље да се не пласирамо. Нове бламаже нам не требају.

...

pre 4 godine

svi će da pikiraju na drugo mjesto u grupi pa očekujem da se prva utakmica između engleske i hrvatske odigra oprezno uz neriješen rezultat. onda je lako moguće da hrvatska sa srbijom, ako to bude zadnja utakmica i ako srbija prođe kvalifikacije, igra sa rezervama..

Dušan

pre 4 godine

Za nas Srbe bi najbolje bilo da smo skromniji narod,i da se ne palimo na sve što čujemo...ali mi smo u fazonu vica kako nagovoriti Srbina da skoči iz aviona?kaži mu;ne smeš da skočiš...Reprezentativni fudbal nam je veoma slab(kao i fudbal uopšte)..da li su igrači u pitanju,ili motivacija ili treneri,ko zna...kad nadjemo uzrok problema,samo tada i možemo da ga rešimo...Zašto nam igrači igraju bezvoljno,ne motivisano,ne trče i ne zalažu se dovoljno,umeju da se izležavaju bez potrebe,da prave faulove bez potrebe,da se svadjaju sa sudijom bez potrebe(mada sa sudijom nikakav razgovor ne treba da postoji,ti si fudbaler a ne političar)..itd...kad otklonimo sve to,bićemo sila u fudbalu,dotle,slabo...veoma slabo

Bojan

pre 4 godine

Nadam se da cemo opet dokazati da je ova sredina prepuna pametnih ljudi i da cemo biti prvi u svetu koji ce ukinuti fudbal kao profesionalni sport.

shokah

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!
(Filip, 30. novembar 2019 18:19)

HAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Viodružin Bratogažim

pre 4 godine

"pet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)"

Alo bre. Niste ni Norvežane prošli. Tko visoko leti nisko pada bre. Pa vi Luksemburga jedva dobijete.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Nećemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, prejaka je Norveška za nas i to će i potvrditi kada nas u martu naredne godine bude ugostila na njenom terenu i ispratila kući sa nekih minimum 3 golova u našoj mreži. Ali čak čak i kada bi nekim svetskim čudom uspeli da prođemo na Evro onda bi tamo doživeli totalnu havariju. Sličnu poput Zvezde u Ligi šampiona ove sezone. Prema tome sad nakon ovog žreba sam čak i srećan što nećemo na Evro. Da nas oni "doprvaci" sa zapada Balkana ne ponize pa da se posle hvališu ovde godinama. Inače, ogroman je broj reprezentacija na Evropskom prvenstvu, zaista suludo suludo velik broj. Time se neminovno obara kvalitet fudbala u delu takmičenja po grupama. Objektivno reprezentacijama koje će na prvenstvo doći iz baraža nimalo nije mesto u evropskoj eliti jer jednostavno nemaju kvalitet za ozbiljno takmičenje. Ali šta da se radi, obesmislili su Evropsko, obesmislili i Svetsko sa nenormalno velikih 48 reprezentacija na njemu. Realno, za Evropsko je i 16 puno, ono bi trebalo da bude kao nekada na 8 a Svetsko na 16 i sve bi prštalo od pravog fudbala na celom prvenstvu. Ovako od ogromnog broja utakmica biće bar polovina totalno nezanimljivo i niskog kvaliteta. Koji je draž jednog Evropskjog prvenstva na kome se sastaju na primer parovi Nemačka - Severna Makedonija ili Italija - Kosovo ili Turska - Gruzija ili Nemačka - Finska? To trebaju da budu utakmice kvalifikacija a ne završnog turnira! Ali eto, novac im je preči, šta da se radi.

ns

pre 4 godine

cuj izuzetno tesku grupu, pa naravno kad smo u naslabijem sesiru. bilo koja grupa da nam upala bilo bi isto. ovako bar dobre utakmice u najavi ako prodjemo baraz...

Klempavi klempo

pre 4 godine

Baš bi volija da igramo. Balun je to i nikad ništa ni sigurno. Evo ja bi da pet ijad kun samo da guštan na teraci kafića. Lito, plaža, kafic i igramo sa vama. Ko to moze platit.

Delija ZH

pre 4 godine

Cuj ovog Srbendu, "imam proverene informacije", ajde druze idi malo zivi zivot, 24/7 si na ovom portalu, sa glupim komentarima. Sve najbolje.
(T., 30. novembar 2019 18:45)

Bravo T.!

Pauna

pre 4 godine

Hej susjedi da vam kažem nešto,lako je moguće da Uefa napravi sve i da vas ošteti u ovim dodatnim kvalifikacijama protiv Norveške/Škotske ili Izraela,a razlog je jasan,neredi,tučnjave,razbijanja hrvatskih i srpskih navijača jer bi bili zajedno u grupi,kažem vam da je lako moguć taj scenarij i da naprave sve da se Srbija ne kvalificira i da nr bude zajedno u grupi sa Hrvatskom.

Trol Hrvoje

pre 4 godine

Prije godinu dana smo nedvojbeno bili jači od Srbije. Po imenima, uigranosti i iskustvu prolaska grupa na euru i svjetskim prvenstvima. Sad to više nije tako i to ne razumiji ni Hrvati ni Srbi među komentatorima. 7-8 igrača koji su igrali u Rusiji i po meni trenutno Srbija u najjačem sastavu, sa Matićem, Jovićem, Milinković Savićem itd. ima, naglašavam po imenima jaču reprezentaciju. Ostaje nam tradicionalno dobro igranje u grupnim fazama i uklonjena trema što se jako često pokaže kao glavni faktor.

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

'Ajmo ovako:
Protiv Norveške da ne idemo na visoke lopte, nego da igramo po zemlji...Brzo i sa preciznim pasovima.
Škotska....Realno, trkači, igraju zastarelu varijantu Engleskog fudbala sa ubacivanjem lopte u šesnaest metara...Ništa specijalno.
Da bi to prošli, moramo da: menjamo selektora, da ne igra Kolarov, da nam odbrana bude brža i da ubrzamo igru, bez vraćanja golmanu.
NA kraju za ove paljevine oko Kroasanske reprezemtacije: ona je matora, njen rok upotrebe je prošao. Finale svetskog prvenstva je splet srećnih okolnosti i pogled od Boga (kao Djordjevićeve srebrne medalje u košarci), a ne odraz kvaliteta reprezentacije i igrača.
Moja je procena da idemo na Evropsko prvenstvo.

Markos

pre 4 godine

Kakav naslov "izuzetno teska grupa".Mozda nama teska,posto veze nemamo ali objektivno jedna od najlaksih grupa.Sva tri protivnika su smesna da ih se nazove nekim silama

dule

pre 4 godine

U našoj repki smrdi od glave već decenijama. Treba dovesti dobrog trenera pocistiti mafiju koja gura igrače i gle čuda..možda prodjemo i prvi krug!

POPovanje

pre 4 godine

samo da se dobije Norveška i žreb za drugi krug se otvara.
(Zoran, 30. novembar 2019 19:37)

Klasa optimist. Sa ovakvim protivnicima jedino što se sa sigurnošću može otvoriti je kesica čipi čipsa, i na miru gledati razvoj događaja na telki.

Toma Sojer

pre 4 godine

Шта је, шта сте се уплашили? Срамота на шта смо спали, какве год да су нам шансе.

Petar

pre 4 godine

Tipican primer pravljenja raznja dok je zec jos u sumi i to dubokoj i gustoj.
(Ivan, 30. novembar 2019 18:40)

Šta je sa svima vama ljudi?
Novinari prenose vest sa kim ćemo biti u grupi ako se plasiramo.
Ili treba da ostane tajna dok se ne plasiramo, jer možda i nećemo?
Razumem frustriranost našim fudbalom, ali čemu baš toliki negativizam?

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Cuj ceka koji naslov, pa zar ljudi u Srbiji misle da se Srbija moze plasirati na Evropsko, pa ljudi budite svjesni vas ce Norvezani pregaziti, jednostavno vi ste pre losi za Evropsko prvenstvo

А све транспарентно

pre 4 godine

Манипулација жребом је далеко превазишла Хајди Клум и жреб за СП у Њемачлој 2006.г.

sale

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.
(fudbalski fijasko, 30. novembar 2019 18:26)

Ti si druze izgleda pao s tog kauca.

ogicg

pre 4 godine

Mozda je i pametnije da ne idete na evropsko pa sve i da mozete nekako.Jer ce vas nagrditi i Englenska i Hrvatska.Ovo pricam prema igrama koje prikazujete.Ne nikako prema imenima jer tu bi mogli donekle da im parirate.

stanislav

pre 4 godine

Ako je sreće nećemo ni proći baraž. Da izbegnemo bruku u daljem takmičenju a i da ne damo Hrvatima priliku da nas i oni pobede sa 4-5:0.

purger

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))

Jedinac

pre 4 godine

istina za kroasane

Da je taj rakitic srbin bio bi najveci igrac kojeg ste ikad imali (japanska liga se ne racuna,a ni crnogorci) dakle malo poniznosti kad se prica o nogonetu,nije to zenska odbojka da ste baje.
Al ne sekirajte se,nece vas opet u slicicama bit.

Има неко ко стварно зна

pre 4 godine

Jel jma prenos ovde smejurije od zreba?
(Stodemare, 30. novembar 2019 18:07)

Nema.
(Bodibond, 30. novembar 2019 18:28)

Има, на СК 1.

istina za kroasane

pre 4 godine

Kakve zvezde mi to imamo o cemu ovde neki benave? Ima li neki srpski fudbaler zlatnu loptu mozda?
Igra li ili je igrao poslednjih godina glavnu rolu u Barsi Realu Juventusu Celziju mozda? .....
....do tada smo suhi prosek.
(Djordje, 30. novembar 2019 17:08)

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?

Filip

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!

perica

pre 4 godine

Realno dobiješ Češku i imaš veliku šansu da prodješ kao jedna od 4 trećeplasiranih, ali tu šansu verovatno nećemo imati mi nego Norvežani.

fudbalski fijasko

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi znamo da je žreb namešten,pa to je i vrapcima jasno.Samo gledajte žreb i sve će vam se samo kasti.Imam proverene informacije i tačno znam šta govorim.Srećno nam!

fudbalski fijasko

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.

Filip

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!

NoName

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.

Centrala

pre 4 godine

Zezanciju na stranu, fasciniran sam koliko su ovi Hrvati samouvereni. Kaze Dalic "Zadovoljni smo. Ponovno Englezi, ponovno na Wembleyju. Nama je prva utakmica najvažnija. Opet na Wembleyju, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga Englezima slijede dvije lakše utakmice u kojima moraju tražiti svoju šansu. No mi znamo koji je naš cilj." To je ono sto Hrvate odvaja od proseka i zato su uvek u vrhu. Nikoga se ne plase fudbalski, i svi gledaju da ih nekako izbegnu. Oni bre žive za te velike utakmice s velikim protivnicima, i što bi reko moj kum vraški im dobro ide.

Miroljub

pre 4 godine

Prvo skoci pa reci hop. Nasa reprezentacia ima dve utakmice baraza protiv reprezentacija koje su favoriti u odnosu na nas. A kakav fudbal igramo, tesko da cemo da se kvalifikujemo.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Srbija nije primila gol na Evropskim Prvenstvima poslednjih 20 godina. Spavate li mirno Englezi, Hrvati i Česi???
(Cvele, 30. novembar 2019 22:00)

Mrak komentar.Bravo.

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Iskreno voleo bih da se plasiramo da nasi navijaci naprave neki nered protiv Hrvata,i da nas 10 godina izbace sa svih takmicenja.

Viodružin Bratogažim

pre 4 godine

"pet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)"

Alo bre. Niste ni Norvežane prošli. Tko visoko leti nisko pada bre. Pa vi Luksemburga jedva dobijete.

Petar

pre 4 godine

Neka, u redu je da izgubimo 2:1 protiv Norveske. Ako nista, posle toga cemo moci da pricamo kako smo mogli da oderemo Engleze, Hrvate i Cehe samo da smo imali malo vise srece da se plasiramo na Evro.

Jovan

pre 4 godine

Hrvati zaista imaju smisla za humor osim vrhunskog fudbala sada imaju i to. Zovu nas kaučosi jer naša Srbadija već 20 godina prvenstva gleda jedino na kauču dvosedu fotelji trosedu pošto nas tamo nema fora je pozdrav.

Pauna

pre 4 godine

Hej susjedi da vam kažem nešto,lako je moguće da Uefa napravi sve i da vas ošteti u ovim dodatnim kvalifikacijama protiv Norveške/Škotske ili Izraela,a razlog je jasan,neredi,tučnjave,razbijanja hrvatskih i srpskih navijača jer bi bili zajedno u grupi,kažem vam da je lako moguć taj scenarij i da naprave sve da se Srbija ne kvalificira i da nr bude zajedno u grupi sa Hrvatskom.

Jedinac

pre 4 godine

istina za kroasane

Da je taj rakitic srbin bio bi najveci igrac kojeg ste ikad imali (japanska liga se ne racuna,a ni crnogorci) dakle malo poniznosti kad se prica o nogonetu,nije to zenska odbojka da ste baje.
Al ne sekirajte se,nece vas opet u slicicama bit.

Kalimero

pre 4 godine

Srbi u čem je problem? Ako ne prođete, malo ćemo vas zezat. Ak prođete, prvo ćemo vas razbit pa ćemo vas malo zezat. Sve u svemu nije kraj svijeta, pa to je samo nogomet.

Komsija

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D
(Zvonkooo032, 30. novembar 2019 20:35)

Mislim da nas se vecina nada Norveskoj posto je u dvobojima sa Srbijom previse nervoze i glupog nacionalnog naboja i sa jedne i druge strane, a pre malo nogometa... svi ocekuju jasnu pobjedu (a vi poraz tako da nemate sto izgubiti) iako Srbija zapravo nema lose igrace, vec samo fali kemija, drugi tip trenera odn. nesto moderne taktike, a to se da lako nadoknaditi to ljeta, pogotovo samopouzdanjem iz dvije dobivenih utakmica u barazu. Tako je bio i grc u Zagrebu (2-0 zbog 2 vasih greska) i grc u BG-u gdje nas je Simunic morao spasiti Muay-Thai-udarcem. Bolje Norveska, tu ce biti nogomet u prvom planu.

stanislav

pre 4 godine

Ako je sreće nećemo ni proći baraž. Da izbegnemo bruku u daljem takmičenju a i da ne damo Hrvatima priliku da nas i oni pobede sa 4-5:0.

istina za kroasane

pre 4 godine

Kakve zvezde mi to imamo o cemu ovde neki benave? Ima li neki srpski fudbaler zlatnu loptu mozda?
Igra li ili je igrao poslednjih godina glavnu rolu u Barsi Realu Juventusu Celziju mozda? .....
....do tada smo suhi prosek.
(Djordje, 30. novembar 2019 17:08)

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?

Komsija

pre 4 godine

...Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu...izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase...

(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Brozovic je ne samo standardan, vec glavni igrac Intera, drugog kluba Serie-A, vodi ligu razmakom po broju uspijesnih dodavanja. Kovacic je u formi zivota te standardan igrac u Chelsea-u (danas je u porazu imao 92 uspijesnih dodavanja, zadnju utakmicu gol a predzadnju asistenciju). Modric je u CL zadnje dvije utakmice dosao sa klupe, ali zbog jake forme je u Primeri startao zadnje 4 utakmice (u jednoj je imao 2 asistencije i gol). Lovren kakav god kikser da je, standardan je stoper Liverpoola (jos dao gol neki dan u CL). Kramaric je prvi napadac Hoffenheima (zadnje 4 utakmice 4 golova). Caleta-Car je standardan stoper Olympique-a, drugog kluba francuske lige. Pasalic standardan u Atalanti (danas dao 2 gola). Dakle barem 7 standardnih u klubovima lige petice, i to 4 njih nosioci igre u top-klubovima (zadnje kolo najbolje ocjenjeni igraci ekipa su bili upravo Luka, Kova i Broz).

Vlasic mozda nije u top-klubu (CSKA) ali je kao ofanzivni vezni sa 7 golova i 4 asistencije najbolji igrac ruske lige, a Vrsaljko (do ozljede standardan u Atletiku/Interu) se bi trebao vratiti pocetkom 2020. Od tih igraca samo Modric preko 30, a on je ionako klasa za sebe i do 36e.

Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?

rem

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.

Leo

pre 4 godine

Videcemo se hrvati polako sa euforijom polako
(dejan, 30. novembar 2019 21:27)

Ma di cemo se vidit? Nismo mi u euforiji nego su Norvezani u euforiji. Idemo se mi polako spremat za novi okrsaj s Englezima, a ti idi provjeri sta to Norvezani slave.

Bojan

pre 4 godine

Nadam se da cemo opet dokazati da je ova sredina prepuna pametnih ljudi i da cemo biti prvi u svetu koji ce ukinuti fudbal kao profesionalni sport.

Marko

pre 4 godine

Hrvati respektiraju svaku momčad. Nikoga ne podcjenjuju i zato nam dobro ide. Srbiju želimo izbjeći zbog poznatih razloga, a to nije nogomet.

Hr

pre 4 godine

Hahaha hahahhahahaaaaaa čuj čeka,pa treba doći do tog trenutka.
Kako stvari stoje bome će te se vi načekati jooooš dosta da uopće dođete do natjecanja na bilo kojem Euru.

Zaista

pre 4 godine

Hrvatska je lakše izlazila na kraj sa velesilama tipa Argentina,Njemačka,Engleska,Španjolska nego sa egzotičnim ekipama kao Panama,Zimbabvea Srbija itd.

Mantis

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu,
jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena
koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal,
ali su kockasti jedva prošli polovinu terena.
(Zaista ekspert, 30. novembar 2019 19:51)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nevjerojatno, u dvije utakmice uzmeš Srbima četiri (4) boda,
prepustiš im jedan (1), a Srbi bolji???????
Još samo nedostaje ono ~ Srbija ima najbolju reprezentaciju po
PREZIMENIMA. Valjda zato što svi završavaju na "ić", a to
nema nitko, provjereno. ludilo

Vladimir

pre 4 godine

Srbija nema nikakve sanse dea prodje baraz. S obzirom na to u kakvu grupu je pripala, ovo je prava sreca za Srbiju sto se nece plasirati na EP. Ironija u svemu ovome je sto Kosovo hoce.

sale

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.
(fudbalski fijasko, 30. novembar 2019 18:26)

Ti si druze izgleda pao s tog kauca.

Tomo.

pre 4 godine

Po prvi puta stvarno žarko navijam za Vas da prođete. Mislim da uz malo sreće možete. Onda poslastica za gledati uživo. Nažalost, ispasti ćete i vratiti se uvijek neugodnom Luxemburgu, Malti te vječitom rivalu Azerbejdžanu...

djedmedjed

pre 4 godine

Veljkoviću ;
niste vi slupali nikog tada !
Istina je malo drukčija ; Hrvatska je izgubila u kvalifikacijama za EP 2000 jedino protiv Irske i prosula bodove protiv Makedonije.
Vi ste u Beogradu u strahu od poraza isključili struju ( dan nakon što su naši mladi demolirali vaše sa 6:2 ), a u Zagrebu ste na jedvite jade izvukli remi u kojem se Hrvatska ispromašivala za 5 utakmica. Šuker je tad profulao loptu na 5 metara od samoga Kralja ( nije uopće pogodio loptu !), što mu se nije dogodilo u karijeri.
Oba gola ste dali iz ničega nakon teških golmanskih greški.Jedinu vašu pravu šansu je u kontri imao Savićević nakon što se Hrvatska potpuno otvorila i stisla vas u 16-erac.
Ne zaboravimo da je Hrvatska tu utakmicu igrala bez Bobana, Prosinečkog, Vlaovića, Štimca i Bilića, te da je sudac uz to poništio Šukeru čisti gol. Toliko o "razbijanju".

P.S. Sad imate priliku ; potrudite se protiv ovih polumomčadi pa nam dođite na megdan, ovaj put sami bez Crnogoraca, pa da vidimo čija mati crnu vunu prede...

todos

pre 4 godine

Smeju se i komentatori na sistem žrebanja. Što se nas tiče, znamo gde će Norveška ili Škotska da igraju. A mi pred izlog gde se prodaju trlevizori da gledamo utakmice.

Klempavi klempo

pre 4 godine

Baš bi volija da igramo. Balun je to i nikad ništa ni sigurno. Evo ja bi da pet ijad kun samo da guštan na teraci kafića. Lito, plaža, kafic i igramo sa vama. Ko to moze platit.

moram reci

pre 4 godine

Bit optimista je pozitivna stvar,ali verovat da ce Srbija odigrat nekoliko utakmica dobro je iluzija. Sta treba,da nekom srecom prodjemo kao Zvezda u ligu sampiona pa da nas onda nabijaju po 5 komada. A najbolnije bi bilo sto bi nas hrvati razvalili. Ovde ljudi brzo zaboravljaju,pa setite se igre reprezentacije u zadnjih 2o utakmica,blago receno zalosno.

Tiosi

pre 4 godine

Gojko i ekipa na SK ladno komentarišu da imamo šanse sa Englezima, Hrvatima i Česima, fazon nije teška grupa, a još nismo ni zakoračili u Oslo hahahahahahah

Zg

pre 4 godine

Volio bi da se plasirate. Koliko god mi jesmo bolja ekipa s vama nikada nije lako a na prvenstvima uspiju oni koji imaju jaču želju i kemiju u ekipi tako da bi bilo zanimljivo. Uvijek se više živciram na utakmicama protiv vas nego protiv engleske španjolske ili njemačke 🤣 ex yu tekme uvijek su zanimljive za sve nas

istra

pre 4 godine

@istina za kroasane
Hihihi, sta kazes, Jovic i Sergej novi velikani svjetskog nogometa?! Hahahahahaha!Vas Ukrajina nabija sa 5-0, Luksemburg vam uvaljuje 2 komada, u preslaboj skupini ste tek 3, niste vi za taj sport.Ali najbolji igrac vam igra za Lacio, koji zeli da ga proda, ali ga nitko nece, hahahahahahahaha! Ili je najbolji netko drugi, to vama od dana ovisi, posto imate toliko velemajstora.Vi ste decko treca liga europskog nogometa, mi smo vicesampioni svijeta i to je tako! Cinjenica koja tebe ubija vec dugo! I ubijace te dok si ziv, mi smo sila, vi ste nula.Idi sad radi za placu od 200 eura i pricaj o velemajstoru iz Lacija!

tole

pre 4 godine

(vlade, 30. novembar 2019 22:40)

Fudbal je postao cisti biznis i nista vise drugo. Dobili smo takav nakaradan sistem i takmicenje da covek ne moze da poveruje dokle to sve ide. Pola Evrope se doslovno nadje na zavrsnom turniru, odrzava se u 12 zemalja, kvalitet se razvodni pa imamo situaciju sa proslog eura gde evropski prvak do finala turnira igra sa Austrijom,Islandom,Madjarskom,Posljkom ,Hrvatskom i Velsom..Da li treba bilo sta dodati na ovo ?? Oh da,treba.Zavrsili su tek kao treci u grupi i prosli dalje. Turnir od 16 ekipa je bio idealan za Evropu .Isli su smao oni najbolji i imali smo neretko 2 ili 3 grupe smrti. Sada prave zreb a nemaju ni konacan spisak ucesnika. Izgubila se i draz igrajuci se po citavoj Evropi. Max 2 zemlje treba da se igra. Jos se ne planiraju zaustaviti na tome pa ce prosiriti i svetsko na 48 ekipa. Unistice i najvecu smotru fudbalsku. Sve za radi profita od tv prava, sponzora itd. Tuzno je u sta se sve to pretvorilo. Ima jos uvek majstora ove igre,ali su je unistili. Ubijaju emociju, udaljavaju se sve vise od radnicke klase na stadionima, slazu sve vise utakmica igracima te dolaze na velika takmicenja skroz iscedjeni. Maradona je 86-e odigrao npr samo 40 utakmica pred WC kad je odigrao veliku simultanku,dosao svez i zdrav,a Mesi i CR preko 60 zadnja 3 WC !Cak 50% vise u sezoni ! Ljudsko telo ima granice,ali kapitalizam nema. Pozz

lol

pre 4 godine

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!
(Ivan Veljković, 01. decembar 2019 01:22)

Više bih volio da jedanput pobjedimo Španjolsku, Njemačku, Brazil, Argentinu, Englesku, Francusku ili Italiju, nego Srbiju pet puta. Jer ste niko i ništa u nogometu.

ogicg

pre 4 godine

Mozda je i pametnije da ne idete na evropsko pa sve i da mozete nekako.Jer ce vas nagrditi i Englenska i Hrvatska.Ovo pricam prema igrama koje prikazujete.Ne nikako prema imenima jer tu bi mogli donekle da im parirate.

Bodibond

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :))))) 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD 

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.

Racionalista

pre 4 godine

Pre će u Sahari napadati metar snega nego što će se ovi naši dunsteri kvalifikovati na EP. Ako se i kojim čudom to desi, mislim da će "petardu" primiti i protiv Engleza i Hrvata.

Danilo

pre 4 godine

Hrvati se plasirali lagano i odmaraju čekajući maj mesec i moleći Boga da im glavnih 10 12 igrača bude zdravo i spremno. Mi prvo polufinale baraža i ako pobedimo u Oslu onda finale protiv Isr ili Sco. Sve nam je na dugom štapu i dosta teško da možemo proći ali nada je tu igrači su tu takođe koji po imenima vrede nešto u svetu fudbala.Entuzijazam i sportski naboj nam je nikakav na nuli selektor nikakav a savez nula dno dna.

Zvonkooo032

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D

NN

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo. Samo nam fali da reprezentacija prođe ko Zvezda u Ligi Šampiona: da prođe kvalifikacije kroz iglene uši i plasira se tamo gde objektivno ne pripada samo da bi tamo doživela teško demoliranje.

Sve podsjeca na 91'

pre 4 godine

Naravno, Srbiju nece docekati, a mislim da je dosta bilo petardi i klubovima i repki Srbije ove godine, dosta nakantavanja i izivljavanja nad nemocnima

rem

pre 4 godine

Poštovani susjedi, da bi dobili Norvešku morate trčati za loptom. Vi ne trčite dovoljno i najvolite postaviti autobus u svom šesnajstercu. Nećete tako Veliku Britaniju vidjeti, mislim hoćete ali na tv-u.

istra

pre 4 godine

@Ivan Veljkovic
Tada je JUGOSLAVIJA igrala nerjeseno sa Hrvatima, ne Srbija. Glavni i najbolji igraci bili su Crnogorci, ne Srbi.Sto se hvalis tudjim uspjesima?

willi

pre 4 godine

"teski protivnici" pa nama su svi teski protivnici.. Azerbajdzan, luxemburg, a Island ne daj boze da ih izvucemo...o cemu vi pricate... fudbal je sahranjen u Srbiji. Sahrana mu je bila pre neki dan kada je zvezda popila 6 komada a odmah zatom partizan odigrao "maestralno" protiv AZ..Beda..

leks

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo, za sta god da se plasiramo posle bude nerviranje jer se po pravilu blamiramo jer krecu sve izrazeniji da budu neki sitni interesi (da igra neko za kog ce se taj i taj ugraditi).Jos kakva nam grupa, samo bi se posteno osramotili. Bolje ispadnu pa na miru da se prati prvenstvo.

gojko

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)

Slusali smo mi i devedesetih takva hvalisanja. A cim malo zagrmimo, vi bjezanija.

goblin

pre 4 godine

Mogu Hrvati da pišu šta hoće sada,ALI JE SAM SIGURAN DA NAS NE ŽELE,i da će svim srcem navijati za Norvešku.Ne bi tu bilo nikakvog rasturanja,kako oni misle.3 kolo,mogućnost da nama čak i X igra za prolaz,pa tenzije,pritisak...Meč gde bi naš poraz "bio normalan",a njihov poraz za njih same nacionalna tragedija epskih razmera.Mi smo njih u "našem" sportu(kosarci) uvek dobijali ali uvek tesno(nikad ih nismo rasturili,ni u prijateljskim utakmicama) iako smo neke utakmice "na papiru" bili za klasu jači od njih,ali taj pritisak da ne smemo da izgubimo od njih dovodio je do toga da naši igrači igraju loše.Imaju jači vezni red od nas(mada ni mi tu nismo loši),ali odbrani koja ima Lovrena i Vidu+uzasnu levu stranu,možemo sigurno bar jedan gol da damo.Ali,nažalost do meča neće doći jer ovaj selektor i ovaj FSS nema šanse da nas odvedu na EP.

kalimero

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58)

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.

perica

pre 4 godine

Realno dobiješ Češku i imaš veliku šansu da prodješ kao jedna od 4 trećeplasiranih, ali tu šansu verovatno nećemo imati mi nego Norvežani.

Ole Ole

pre 4 godine

Kako cu navijati za vas svim srcem, samo da nam dodjete u grupu, 10 puta bolje vi nego Skoti, s njima se bar pomucimo, a i domacini su... Pozdrav iz HR!

Vlajzi

pre 4 godine

Ne znam jel bi se Srbi uopće usudili doći organizirano u Glasgow, mi ćemo tamo živjeti bar tjedan dana u desetinama tisuća.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shaolin, 30. novembar 2019 20:03)

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Nece se Srbija naci u ovoj grupi na Euru 2020 jer ce ispasti u barazu. Razlog je poznat: izabrani tim nema karakter, manjka u fizickoj spremi, prevazidjena taktika, sporost, odsustvo veznih igraca, nepostojanje odbrane,... Mogao bih ovako do jutra. Bolje za fudbalsku javnost u Srbiji cak i za one najzagrizenije navijace reprezentacije. Nije fudbal za nas.

Mantis

pre 4 godine

Ako se ne plasiramo bruka, ako se plasiramo - bruka.
Ne znam sta bih pre izabrao
(mikele, 30. novembar 2019 20:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako možete birati, prva opcija je bolja ~
~ bit će manja "bruka" i manje će vas boljeti :-)

Arsa

pre 4 godine

Znači potrebno je da pobedimo u dve utakmice u nizu. Zna li neko kad se to zadnji put desilo, i koliko se često ta anomalija dešava? Pitam za druga.

leptirica

pre 4 godine

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Najboljim veznim serie A je proglašen Hernanes, tako da pusti bajke o 100 miliona i slično. Jović kojeg spominješ grije klupu puno više nego Rakitic, već se priča da će ga se riješiti. Promašaj . Tadić bljesnuo prošle sezone i više se ne čuje za njega,ispod prosjek od igrača. Čak i da jesu to sve ekstra igrači,a nisu, za Srbiju igraju kao da moraju, a ne žele. Zato i jeste tu gdi jeste, a Hrvatska prva u skupini. Koncentriraj se na to dal ćete se uopće plasirati, sa tim silnim zvijezdama, a ne kako je Rakitic kojeg su već u reprezentaciji zamijenili mlađi.

abko

pre 4 godine

Čehe baš briga,svejedno im je s kim igraju oni daju sve od sebe na svakoj tekmi pa šta bude.
Englezima su narasle oči ,dršću ko da su na buri jer znaju koliko su ih puta koštali Hrvati .
Hrvati spremni za sve ,senatori se čuvaju za Euro,znanje i iskustvo imaju a ovo prvenstvo im je veliki oproštaj od repke sa velikim rezultatom a mlade snage napaljeni i spremni zamjeniti starije. Uglavnom svaku tekmu do kraja,hrabro i napadački.
Srbija (ako bude) pitaju se sami igrači : " Dal uopšte da idemo na Evro???"

Totti

pre 4 godine

Pa da skupa vrtimo prasence na sred Glasgowa u nekom parku. Da pokazemo ostatku Europe sta je provod i na kraju se pobijemo :) ehhh ufff, ajde razvaljujte te norvezane, zidove i sta ja znam kog imate jos na spisku... Sretno

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Veljkovicu

Ti si u krivu. Hrvati se uopce ne hvale pobjedom nad srbijom. Mi se ovdje hvalimo medaljama i pobjedama nad njemackom, aeg, spa, ita, eng...

Dokaz?

Broj pregleda na yt.

'Optereceni' hrvati pregledali su sazetak hr-srb 2:0 oko 100 000 puta na youtubeu.

'Neoptereceni' srbi uspjeli su natuci bar 1 mil pregleda na kecmana. Ima i jos jedan video, a taj ima skoro 7 MILIJUNA pregleda, ali racunam da nisu sve srbi jer je ime videa na engleskom.

E sad, nama kosarka vise ne znaci nista, a nogomet je kruh i vino.

I onda omjer 100 000 vs bar 1 mil.

NEUSPOREDIVO.

lol

pre 4 godine

Hrvati nemojte se previse radovati jer je tradicija na strani Srbije. Srbija u poslednjih 19 godina nije izgubila nijednu utakmicu na EP!
(stranger, 30. novembar 2019 20:20)

Pametno, bolje jednu 6:1, nego još četiri pet po 1:0.

BHF

pre 4 godine

drage komšije, čitam komentare i divim se vašem optimizmu. već planirate kako ćete hrvatskoj da zabiberite i da joj pomrsite račune, a ni baraža niste prošli. a u baražu vas čeka norveška koja je za vas brazil. na klupi te norveške je šveđanin koji je vodio i island i ima itetako iskustva na velikim takmičenjima, za razliku od vas. ako bolje promislim, čitavo ovo vaše samohvaljenje i samohrabrenje odaje vaš veliki strah i nesigurnost. a takva vam je i fudbalska igra. i klupska i reprezentativna. jadna i kukavna. ustvari,ovo busanje u prsa i priželjkivanje obračuna sa hrvatskom, koju ćete zavit u crno, me najviše podsjeća na ovo zadnje košarkaško prvenstvo. tu ste se opasno naložili da ćete da bijete amere u finalu, a tamo vas je rasula polovna i poluraspadnuta argentina, i kao iobično španija. a to je navodno vaš sport. pa možete da mislite kako bi se tek proveli na euru protiv engleske,a posebno protiv hrvatske. to iživljavanje bi bilo mučno za gledanje. englezi bi vam uradili isto što i totenhem zvezdi, a hrvati ono što je zvezdi uradio bajern. i to ako vam se smiluju i prvi i drugi. zato pamet u glavu, odradite te utakmice protiv norveške i gledajte euro na teveu,kao i obično,bez sikirancije. pozz iz sarajeva

Joso

pre 4 godine

Ako se vi Srbi plasirate, trebalo bi pokrenut nekakvu inicojativu među navijačima ( onim normalnim )kako bi bilo sve ok, jer ce sigurno Englezi i na jedne i druge gledati ko na plemena s Balkana. Samo da se nađe pametnih glava.

BenBodega

pre 4 godine

Mi smo kvalitetnija i puno bolja repka od vas ali nas eventualni susret na Ep ce bit sve osim nogometa a svi znamo zasto. Tako da je u biti Srbija vrlo tezak protivnik za nas i umisto jedne jake utakmice protiv Engleza mi cemo imat dvi. Isto tako se moram osvrnuti na neke komentare u kojima pise da mi nemamo dobru ekipu i da nasi vise nisu standardni u klubovima. Modric i dalje u prvih 11 Reala i igra tog kluba je nezamisliva vez njega. Rakitic napokon igra svaku utakmicu. Brozovic jedan od najboljih veznjaka italije i standardan clan. Badelj standardan u Fiorentini. Pasalic u Atalanti i jucer da dva gola. Rog standardan u Calgarie. Kramaric jucer gol i standardan. Perisic Bayern. Vlasic standardan u Cska. Kovacic Chelsea naravno standardan u timu. Brekalo Wolsburg. Lovren Liverpool itd Uglavnom nasi igraci su svi standardni u svojim momcadima a govorimo o klubovima ka sta su Real, Barca, Inter, Bayern, Chelsea itd. Vi imate Tadica, Mitrovica, Sms i to je to. A koji su trofej vasa trojica najboljih osvojili? Nista. I onda neki pisu da mi kao tim nismo nista jaci. Zbog takvog vaseg velikog poznavanja o nogometu i jeste tu di jeste. Nista zlonamjerno nego samo govorim cinjenice

Hugos

pre 4 godine

Neprocijenjivo!!! Svim srcem za Srbiju pa da pokazemo svijetu sta je derbi u svim segmentima ovog sporta... realno Hrvatska ima bolju igru I taktiku... veci nacionalni naboj... Ali sve je moguce... sretno komsije

Lelach

pre 4 godine

Stvarno bi bilo bezveze da se ne plasirate na najveci Euro do sada. Ako budete mogli proci pored Norveske pa onda Skotske to bi bilo sjajno. Inace podrzavam prijedlog da se napravi Euro II tako da ekipe iz 4 sesira igraju odvojeno od top ekipa. Nema smisla da ih se puni i trosi ko topovsko meso. Nije sportski

ns

pre 4 godine

cuj izuzetno tesku grupu, pa naravno kad smo u naslabijem sesiru. bilo koja grupa da nam upala bilo bi isto. ovako bar dobre utakmice u najavi ako prodjemo baraz...

Dušan

pre 4 godine

Za nas Srbe bi najbolje bilo da smo skromniji narod,i da se ne palimo na sve što čujemo...ali mi smo u fazonu vica kako nagovoriti Srbina da skoči iz aviona?kaži mu;ne smeš da skočiš...Reprezentativni fudbal nam je veoma slab(kao i fudbal uopšte)..da li su igrači u pitanju,ili motivacija ili treneri,ko zna...kad nadjemo uzrok problema,samo tada i možemo da ga rešimo...Zašto nam igrači igraju bezvoljno,ne motivisano,ne trče i ne zalažu se dovoljno,umeju da se izležavaju bez potrebe,da prave faulove bez potrebe,da se svadjaju sa sudijom bez potrebe(mada sa sudijom nikakav razgovor ne treba da postoji,ti si fudbaler a ne političar)..itd...kad otklonimo sve to,bićemo sila u fudbalu,dotle,slabo...veoma slabo

rem

pre 4 godine

fakat bi volio da se plasirate . Uvjeren sam kako bi više manje sve prošlo kako treba, bez velikih nereda. A ne bi bilo isključeno da bi i odigrali nerješeno ali onda naša braća Česi bi vas nakantali a kako vidim englezi su se bratimili s albancima, pa stvarno kad se sve zbroji i oduzme vi bi igrali na gostujućem terenu. E sada, duboko vjerujem da bi se pilo dugo u noć, možda bi se koje prasence zavrtilo u parku i poslana bi bila pozitivna slika u eter. Samo kako igrate , šanse su vam minimalne.

lol

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic 
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58) 

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.
(kalimero, 30. novembar 2019 22:25)

Pogledaj ovo. Slovaci su pored nas izgledali k'o amaterčići. Obrati pozornost na datume. 
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018 
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019 
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

kme kme

pre 4 godine

I dok su neki mediji potencirali revanš s Hrvatskom, izbornik Gareth Southgate pokušao je smiriti tenzije.
"Ništa ne može nadomjestiti poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tako smo se osjećali i nakon susreta u Ligi nacija. Bilo je lijepo pobijediti ih, ali onaj poraz ništa ne može izliječiti. No, svakako se veselimo toj atraktivnoj utakmici s Hrvatskom na Euru", rekao je Southgate.

Dinko

pre 4 godine

Koliko vidim u Skotskoj i Norveskoj je euforija jednako velika kao u Srbiji. Isto kako vi vidite sansu, tako je vide i oni. Bacit ce se i jedni i drugi na glavu da vas izbace. A vi u kontinuitetu igrate panično i zbunjeno kad igrate pod pritiskom. Za razliku od nas koji volimo pritisak i bolje reagiramo pod stresom nego kad je 'lako ćemo'. Iskreno, ne vjerujem da mozete pobjedit dvije tako bitne tekme za redom. Nekako nije realno kad se sve zbroji. Ali ako to uspijete, sportski cu vam cestitat. To bi bio velik podvig.

Mimi

pre 4 godine

Teško Srbi prolaze, ali ako se to desi onda vas čekamo sa prijateljskim Škotima u Glasgowu u crnoj garnituri dresova, za vas omiljenim ;-)) !!!

реално

pre 4 godine

искрено, боље нам је да не идемо. и надам се да нећемо, да се не брукамо рођаче. на евру нисмо били 20 година, па не морамо ни сада. реално, ако нам је украјина забила 5 комада, шта би нам тек урадили хрвати и енглези? постоји реч за то, али на порнхубу.
да прођемо ко звезда против бајерна и тотенхема ? не хвала, не могу то више да гледам.

Zagor

pre 4 godine

Momci, bolje da ne idete. Ne vidim razlog zasto tamo da igrate. Nemate ni minimalnu sansu. Pustite baraz, nemojte da se mucite. Neka idu drugi.

Rex Croatorum

pre 4 godine

Dođite nam da odmjerimo snage u sportu broj 1, junačine.
Ne u tenisima, ženskoj obojci, košarkama, glupostima.
Jako ćemo vas oderat...:(

Loki

pre 4 godine

(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Decko, Kovacic igra fenomenalno, Vlasic takodjer. Lovren je ponovo standardan. Ima jos par novih igraca koji briljiraju. Vama najbolji igrac i napadac igra u eng. drugoj ligi. Alibetonti pominjes kako nasi igraci ne igraju dobro inu slabim su klubovima??

igor sulic

pre 4 godine

Samo istine radi-imamo vise medalja sa OI od vas , bolji smo u nogometu, rukometu, gimnastici, veslanju ,jedrenju, borilackim sportovima...Imamo 2 Davisa a vi jedan...Ali nema veze!Stize mi poziv od mog prijatelja iz bg odmah nakon zdrijeba "Halo, pa gde si.":"Evo "."Jesi gledao zdreb?""A jesam"."Pa ...da te pitam.,,Ono ti imas prazan stan u Londonu celo leto?" "Imam2 Tu smo se poceli smijati i ja i on.."Znas, ako bi ovi nasi...Mada sumnjam jer sve su to leve noge...ako bi se kojim cudom plasirali..""Ma moze naravno" "A buraz?" "Ma i on ,stisnut cemo se"!I on je vatreni pob ornik "odbojke" i u-17. 18, ---Volio bih da se plasirate ,ne radi tekme protiv nas nego sto volite taj sport, mozda i vise od nas , a i meni je vasa repka misterij...

Luka

pre 4 godine

Čitam i ne verujem šta se piše... Ljudi, kakva crna Norveška, kad su oni bili nešto u fudbalu? Kakva Škotkska i to još u Beogradu? Ako ispadnemo od ove dve selekcije onda zaista treba ugasiti fudbal kod nas.

Realan

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha

samo jako

pre 4 godine

Nemamo tim realno za neke domete,možda i bolje da se tako ne brukamo ...ali opet lepo je gledati repku na euru.realno imamo 2 i 1/2 igrača da valjaju ,ostalo težak prosek.ne treba se zaludjivati ,na Tumbinom mestu bih konačno izabrao tih prvih 11 i forsisrao ih narednih meseci,bez previše probanja više,mnogo su fri kombinovali ..i napaliti ih maximalno pa šta nam Bog da.jedno znam sigurno a to je da ako krene da kombinuje svašta da ne zna prvi tim biće mu kuku lele.samo je Antić znao prvih 11 plus 2 izmene

Delija ZH

pre 4 godine

Cuj ovog Srbendu, "imam proverene informacije", ajde druze idi malo zivi zivot, 24/7 si na ovom portalu, sa glupim komentarima. Sve najbolje.
(T., 30. novembar 2019 18:45)

Bravo T.!

POPovanje

pre 4 godine

samo da se dobije Norveška i žreb za drugi krug se otvara.
(Zoran, 30. novembar 2019 19:37)

Klasa optimist. Sa ovakvim protivnicima jedino što se sa sigurnošću može otvoriti je kesica čipi čipsa, i na miru gledati razvoj događaja na telki.

Rex Croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)

Mate

pre 4 godine

A Šimunić već zvao Miočića i počeo da trenira "high kick". Za svaki slučaj.

Ljudi, ja prvi put navijam za Srbiju! Srbija dobija Norvešku, Škotsku. Na EP, i Hrvatska i Srbija dobijaju Englesku.
Balkan će ugasiti umišljene "sjevernjake", vjerujte mi, neče da se oporave od nas sljedećih 10 godina.

A onda.. Zna se. 0:0 i prolazimo skupa dalje, a u povijesti ostaje prva nogometna utakmica koja je pomirila Srbe i Hrvate, kao dokaz tomu, ostaju stotine ostataka leševa ispečenih ostataka jaganjaca i odojka po parkovima Londona.
Naprijed, bračo Srbi.

Mateo

pre 4 godine

"Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19)"

Auu brate, koliko ti sebi daješ na važnosti.. Kažeš, traume od 2:2 sve do lani?!
Ajde, smiri doživljaj. Nitko se nije puno potresao, jer smo 2g prije osvojili 3 mjesto. Kao što ni ovoj generaciji nitko neće zamjeriti da prime 20 golova na EP, poslije spektakla na SP. Zato i igraju nikad bolje, jer imaju kredit i neopterećeni su. Nismo mi Brazil da moramo svako malo u finale.
Ako ćemo o traumama, svaki Hrvat će ko iz topa da ti odgovori. Kakva Jugoslavija. To je Turska na EP. To je jedina trauma hrvatskog navijača. Ostalo sve pregrmimo i idemo dalje. Turskoj smo se osvetili, ali trauma ostaje. Trauma nesretnog gola.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Ali kako je ovo dobro. :D sad, ako odete, i mi i vi znamo da tu puca petarda.
A ako ne odete, imamo materijala za trolanje i zezanje iducih 10 godina
'Pa znate, srbija ima skuplju ekipu od norveske ili skotske, a svejedno nisu otisli. Zasto? Mogli su jer je kvaliteta bila na njihovoj strani, a opet nisu. Uplasili su se' :D
Ipak, nogomet povezuje ljude. 5 mil hrvata navijat ce za vas u barazu. :D

Nocni vuk

pre 4 godine

Ajmo momci sad da skupimo snage za Norvezane, sad bih bas voleo da se sretnemo sa Hrvatima.
Oni bi bili favoriti ali i veci pritisak na njima. Mi i onako nemamo sta da izgubimo... A posto se vec hvale da bi nas razbili bas bi voleo to da vidim.

Bakero

pre 4 godine

Šta je pacijenti, opet se ložite! Zar niste umorni od loženja? Već 30 godina se ložite na prazno. Gde ste krenuli? Kakav EURO, ko da ide na EP? Pa jeste videli našta liči naša igra? Pa mi veze sa fudbalom nemamo.
Želim tim skotovima sve najgore.

lebovitz

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.
(Dickie, 01. decembar 2019 01:32)

Da je Srbija sposobna da pruži i 30% igre koju pružate vi Hrvati, ja bih prvi navijao za taj scenarij, ali realno to su bajke. Ako se reprezentativni fudbal igra zarad nacionalnog ponosa, onda je bolje sačuvati isti i ne otići na EP, neka manekeni igraju u svojim klubovima kako žele a neka nama sačuvaju živce.

dingdong

pre 4 godine

Lmao...cekamo vas ko nategnuta puska. Uhh... samo da vam objasnimo jednom zauvijek razliku izmedu nogometa i vaseg fudbala! Svi zivi i zdravi bili pa vidjeli...

Ivan

pre 4 godine

Ja ne verujem da bi nas croati odrali bas 5-6 razlike, mislim da ljudi malo preteruju. Jesu jaci, ali mislim da bi se mucili, pobebidili bi sa jedan maksimum dva gola razlike. Mislim da bi nas englezu ugazili, sa cesima bi mozda mogli X da odigramo.

IvanB

pre 4 godine

Da dovedemo Paunovica umesto Tumbe imali bi minimalne sanse, ovako se dovodi u pitanje i plasman. Covek nema autoriteta, nema viziju igre koju treba da igramo cak nema ni prvih 11

shokah

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!
(Filip, 30. novembar 2019 18:19)

HAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

mario

pre 4 godine

(Stiff Upper Lip, 30. novembar 2019 19:54)
Ma kako ti kažeš naš rok upotrebe je prošao, ali zato vi ste u naponu snage i mladosti zato ste se i plasirali odmah.
Kako si napisao vi ste prvaci,a da niste ni zaigrali niti ste se još plasirali.
Ajde se malo spusti na zemlju

djedmedjed

pre 4 godine

Vino piju Krešo i Domagoj, vino piju i pritom se smiju...dok se komšije s Norvežanim biju...al pazite da vam ne zavrnu šiju, jer onda nećete vidit komšiju !
A jesam pisnik !

Los Angeles

pre 4 godine

Cuj da pobede Norvesku u Oslu. Kakve su to price. Kuci i razmisljate o tome kako ne izlazi nikakav sistemski kvalitet iz te domace lige.

Mickey

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))
(purger, 30. novembar 2019 18:56)

Purgeru, ne pali se. Zaobicicemo vas namerno ali bez navodnika ;)

deny

pre 4 godine

mislim da su sanse Srbije da se plasira ravno 50:50 , tu zaista nitko ne moze biti pametan. ako se plasirate biti ce jako zanimljivo i uopce se ne radujem da to da Hrvatska igra s vama. da se radi o nekoj drugoj repki, s obzirom na to kako igra Hrvatska, a kako Srbija, rekao bih da su sanse 65:3 za RH, ali s obzirom na odnose i tenzije, maksimalno 55:45 za RH...ne vise. Naravno, kako se radi o trecoj tekmi u grupi, mozda ce biti i sasvim svejedno, ali tenzija na tekmi nikako ne ide u prilog RH, vec upravo suprotno..

misko

pre 4 godine

Mislim da Uefa sad bude razmislila malo i shvatila da u Glasgowu zive ionako pola katolici pola anglikanci i sada im dolaze Hrvati i Srbi. Ocekujem diskretno navlacenje suca za Norvesku

Mantis

pre 4 godine

@ (Ivan Veljković, 30. novembar 2019 23:58)

Jovane, Jovane, koga ste to vi "slupali". Igrala je
Jugoslavija (ne Srbija) protiv Hrvatske 2:2, s time
da nam nije priznat jedna gol. No to i nije bitno,
već kako sam pišeš, bili ste na EP potučeni do nogu.
Sve u svemu, bolje da niste išli na to Ep, kao ni na
ono SP-2010, kad su vas stavili na pravo mjesto,
prvo Ganci (ne cigani), a onda ljubitelji klokana.
Na kraju, sva ova prepucavanja oko nogometa (fudbala)
pogotovo srpskog, prešla su svaku mjeru, jer ste
vi Srbi peta liga Europe. out

purger

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))

dule

pre 4 godine

U našoj repki smrdi od glave već decenijama. Treba dovesti dobrog trenera pocistiti mafiju koja gura igrače i gle čuda..možda prodjemo i prvi krug!

Bivši Zvezdaš

pre 4 godine

Vratite Krstajića za selektora, on zna da umrtvi igu, a to bi Englezima bio pakao, dakle, bunkerica, kratki pasovi, kao Španci, na priemr, a protiv Čeha, neku drugu taktiku, dok bi se za prvo mesto u grupi borili sa bivšom braćaom

Mantis

pre 4 godine

Hrvate cemo kao po obicaju da istamburamo, ne zato sto smo bolji,
nego zato sto ljudi izgore u svojoj mrznji uvek protiv nas.
(navijac, 30. novembar 2019 18:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Do sada nas nikad niste "istamburali", pa ne vidim
zašto bi to bilo i ubuduće. Naprotiv, dobili ste porciju
u Zagrebu, a u Beogradu vas je potopio torpedo Manđukića.
Nego, baš bi volio ponovo vidjeti sraz hrvatskih hrtova
protiv srpskih jelena, pa kako bilo.
Na kraju, Češka može biti mina, pa i za Englesku.

croata

pre 4 godine

Ako srbija prodje norvezane ima da slave ko da su osvojili euro. Nakon tog finale sa probudjenim skotima 50/50. Ako i to prodju svaka cast, onda bi se mogli necem i ponadat na euru, pogotovo jer smo tu mi koji mozemo pomoci, a bome i ubito njihov nogomet za duze vrijeme. Sve ni im ovisilo o prvoj utakmici sa cesima. Smatram da su cesi bas losi i da su srbi jaci pa ako tu umuljaju neku klasiku od 1:0, mogla bi u zadnjem kolu proraditi balkanska kuhinja pa da odigramo miroljubivih 0:0 s kojima zajedno prolazimo dalje. Ukoliko srbi ne dobiju cehe onda cemo ih i mi masakrirati. Od engleza ce u svakom slucaju dobiti pristojnu dozu.
Prognoza ako srbi prodju na euro:
1.kolo
eng hr 2:2, srb ceska 1:0
2.kolo
hr ceska 3:0, eng srb 5:0
3.kolo
eng ceska 5:1, hr srbija 0:0
srbi ko treci prolaze dalje.

Bg Boy

pre 4 godine

Fudbal, kad hoces da zapalis blesav narod zakazi utakmicu Srbija-Hrvatska i evo lozana sa obe strane. Koliko znam to je samo igra gde igraju 11 protiv 11, gde je cilj dati gol vise i uzivati u lepom popodnevu sa prijateljima...ah, da, ovo smo mi i niko nam nije kriv sto nas je vise van Srbije i Hrvatske nego kuci.

rem

pre 4 godine

@@ KOMŠIJI I. Veljkoviću koji odgovara HRVATIMA NA KOMENTARE:

Dragi Ivane, uopće ne sumnjam u čistoću tvog patriotizma , entuzijazma pa ako baš hoćeš i optimizma. Jako je lijepo vjerovati u uspijeh svoje reprezentacije. Čak je to hrabro i ljudski toplo. Ali Ivane malo si zamjenio teze i neargumentirano bar po meni braniš neobranjivo. Uzimam u obzir da je lopta okrugla, kako svatko danas igra nogomet, kako često lošiji zna pobjediti boljeg u utakmici ali daj malo realnosti. Doše Vam Ukrajina u 3-4 sastavu zabija Vam golove, Odete u Luxemburg mučite se, dođe strašni Luxemburk i u drugom poluvremenu branite se ko da je bitka na Neretvi.. I onda sve ti to znaš, ali opet tražiš šuplje priče kako ste vi bolje od nas. Ami kockasti i penaldžije drugi na svijetu.Umjesto da razmišljaš kako će te se s počastiti eventualno s utakmicom sa susjedima koji su napravili čudo na svjetskom, cijelo vrijeme braniš neobranjivo i titraš neki lažni optimizam. Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??

Rex Croatorum

pre 4 godine

*Scortum Croatorum, nesretniče, vjerojatno si htio ispast duhovit, ali ako u srpskoj šali nema psovke - nije duhovita.
Uglavnom, ne kaže se scortum, nego scrotum. Eto, nešto si i naučio.
Rekapitulacija ždrijeba - žestoko ću navijat za Srbiju u baražu. Sretno!
;)

taktika autobus

pre 4 godine

ako nekim čudom i prođete, protiv engleza i hrvatske ćete proći kao zvezda protiv bajerna i totenhema. dakle - sretno u baražu, kaučosi

Danilo

pre 4 godine

Realno stanje srpskog fudbala je da savez vodi neko ko sa fudbalom nema puno dodira osim na nivou zonaškog fudbala rang ispod srpske lige. Čovek takvog fudbalskog znanja kvaliteta i struke vodi fudbalski savez jedne zemlje.Njihov savez vodi zlatna kopačka SP 1998 u Francuskoj gde je bio 3 na svetu sa Hrvatskom osvajač lige šampiona i legenda Reala Davor Šuker. Ne ulazeći dalje i dublje u analize saveza kvaliteta stručnosti ovo je pametnom čoveku više nego dovoljno čuti.

Komsija

pre 4 godine

U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 13:05)


Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).

parminjo

pre 4 godine

Koliko su ovi hrvati iskompleksirani.Pa ne moze Srbija koju vodi iskljucivo politika u svim sportovima da bude bolja.Kosarka,tenis,odbojka,vaterpolo,hokej...plus zenski timski sport,nebitno sta sve.Ali rvati ne mogu da zive bez Srba.Srbija ako bi izgubila na Euru,nista strasno ne bi bilo,malo peckanja i to je to.Sa druge strane da Srbija kojim slucajem ode na Euro i pobedi Hrvatsku u Glazogvu,bio klasican harikiri u lipeoj njihovoj.Za njih bi Euro bio gotov pa par i Engleze na sred Vemblija dobili 5:0.

Ivan

pre 4 godine

Ako kojim cudom prodjemo svu iz ove grupe ce biti favoriti protiv nas, pa i cesi su objektivno jaci. Mada sam siguran da cemo nekome otkinuti neki bod.

Gogox

pre 4 godine

Jesam ja to dosao na neki hr portal ili sta je vec ovo ispod komentara?

Svakako cu prvi put navijati protiv nase ekipe. Cisto da bruku zaustavimo na pravo vreme.

toni

pre 4 godine

Imate dobre šanse plasirati se na EP, realno ste igrački puno jači od protivnika. Eventualna utakmica s nama bi također bila neizvjesna, jer su naše utakmice uvijek takve, iako smo trenutno bolji.
Preduvjet za vas je da se riješite utjecaja menadžera, koji su vam ubili kult reprezentacije. Kod nas je reprezentacija ponos, to se gradilo godinama, iako niti kod nas nije bilo idealno.
Ukratko, iz pozicije nekog tko voli nogomet, sretno i čekamo vas u Glasgowu!

ми и фудбал ?

pre 4 godine

какав евро,какви бакрачи немојмо да се лажемо. хрвати и енглези би нас тамо одучили од живота, а камоли од фудбала.

Mj23

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

ivano

pre 4 godine

Zajeee jako po srbiju.nisam zlonamjerno ovdje,ali tesko cete proci baraz buduci da srbija ne izgleda kao kolektiv objektivno gledajuci.pozdrav svim dobrim ljudima.

kordunaš

pre 4 godine

Ako nam zadnju četvorku čine vrhunski znalci iz Zvezde i Partizana, Rodić, ćelavi Miletić, Milunović i Gobelja, mi se nemamo čega bojati. Čak štaviše neka strepe te navedene fudbalske nacije od naših proverenih i iskusnih odbrambenih igrača.

Srle

pre 4 godine

Mislim da cemo lagano da ispadnemo u kvalifikacijama, kako bi sto elegantnije izbegli blamazu, to nikako nije potrebno vladajucem establismentu u ovom blagostanju nikad zabelezenom u novijoj istoriji.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Zlatan

pre 4 godine

Htvati dosli na srpski portal, dokazivati svoju suoeriornost.
(Gogox, 30. novembar 2019 23:18)

Nismo ni nigdje dosli, mi smo stalno tu.

TrUjA

pre 4 godine

Da napomenem pre komentara da nisam Hrvat ali se istini mora pogledati u oči: U FUDBALU SMO KAO I HRVATI U KOŠARCI SMEŠNI.Imamo dobru ekipu po imenima ali kao tim NULA.Jedina dva selektora koja su valjala(Antić i Muslin) je oterao Tole a o Kokezi je izlišno trošiti reči.Od bivšeg vozača dr. Tomislava Nikolića očekivati da dovede krštenog selektora kome se lično neće mešati u izbor igrača za SP(sve zarad masne provizije koji mu njegovi prijatelji menadžeri daju jel cena igrača skoči i po nekoliko puta ako zabeleži nastup) je isto kao i verovati da će Hrvatska osvojiti medalju na SP u košarci.Zbog toga bi iskreno voleo da se ne plasiramo jer šanse u grupi nemamo i izgaziće nas sve tri ekipe.Živi bili pa videli mada treba se plasirati a i to će biti mučenje kako za nas gledaoce tako i za same igrače koji su ponavljam klasa ali džaba kada riba smrdi od glave.

Mulder

pre 4 godine

Ne znam sto je kokeza uopste i isao i trosio nase novce da gleda protiv koga necemo igrati....sramota kad smo stigli dotle da se uopste ne radujemo zbog totalno unistenog srpskog fudbala.

Poplava mozga

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha
(Realan, 30. novembar 2019 21:33)


Onaj nas vec otresao onog vaseg "zlatnog" u LS, tako da bolje pripazi sta prizeljkujes!

Vukadin Raisic

pre 4 godine

Ja mislim da će FSS ozbiljno shvatiti ovaj poslednji voz za EURO i da ćemo se plasirati. Da se ne lažemo, sa najjačim sastavom i napadačkom igrom gazimo Norvešku. Pa nije to Brazil brate dragi. A finale u Bg laganica. Tako da iskreno mislim da idemo na EP. Vidim da ima mnogo hrvatskih komentara u smislu da će nas pregaziti u potencijalnom meču. Hmm.. Polako komšije. Niste ni vi nešto posebno, mnogo ste umišljeni od srebra u Rusiji. Ako mislite da možete lako sa Srbijom, grdno se varate. Znamo mi da budemo najgori na svetu, da imamo 0:20 gol razliku.. Ali kad proradi srpski inat, bež'te kud znate!

Rade

pre 4 godine

Lepo je maštati, ali onda pogledam drugo poluvreme protiv Luksemburga i pukne me realnost. Svi vi koji priželjkujete da odemo na Euro kao da ste mazohisti. Norveška je organizovana ekipa i mnogo bi se bolje suprotstavili englezima i hrvatima od nas. To je činjenica. Mi kao da igramo neki fudbal iz srednjeg veka. Ko god je hteo da nam da gol u kvalifikacijama dao nam ga je.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Velja, bratko, hrvatskih 11 iz tog perioda su:
Ladic- bilic, stimac, simic- boban, prosinecki, asanovic, jarni, stanic- suker, boksic.

Protiv vas u zg istrcali smo bez bilica, stimca, simica (dakle, igrali smo s rezervnom obranom) i bez 2 kljucna igraca sredine- bobana i prosineckog. To je pol ekipe.
I svejedno, samo vas je sudac spasio u zg, a u bg ste kao zadnje kukavice iskopcali struju kad vam je gol visio u zraku.

I ne pricaj gluposti da ste tad bili rasulo, to vam je posljednja normalna generacija koju ste imali. Nikad, ali nikad vise, necete imati igrace kao sto ste ih imali tada (mijatovic, savicevic, piksi, i koje smo svi u hrvatskoj postovali).

I sad, ako ta vasa najbolja ekipa realno nije mogla ni s nasim rezervama, sta onda ocekujes sada? Da se plasimo nekog tamo drugoligaskog balvana mitrovica?
Sine, pa nas nije bilo strah ni protiv brazila 2005 i 2006 sa svim onim imenima. :D
Svi cemo navijati da dodjete na ep, u to budi siguran.

Po obicaju

pre 4 godine

Ako prodjemo baraz - Englezi nas pobedjuju, a Hrvati ce da nas oderu sa 5:0, minimum! Ako cemo se saliti! Po obicaju, Hrvati uvek sebe vide kao najbolje - oni su prvaci Evrope, sveta i celog kosmosa! Stigli su u Rusiji do drugog mesta, neverovatnom srecom, jer su tri puta pobedjivali na penale. Zaboravljaju kako su uopste stigli u Rusiju - u poslednjoj utakmici kvalifikacija pobedili su Ukrajinu u gostima, a izgleda da su ih Ukrajinci pustili, jer nisu zeleli da idu u Rusiju! Cak i u kosarci se uvek nabriju, kako se to moderno kaze - a onda su duboko razocarani. Najvazniji hrvatski igraci su isluzeni (Rakitic, Perisic, pa i Modric, nije to vise onaj nekadasnji), novi jos nisu preuzeli sav teret, a koliki im je domet tek ce se videti! Eto, Rebica su u nebesa uzdizali, sad je posve pao. Kako ce biti sa Brekalom jos ce se videti. Jedino Vlasic pokazuje konstantnu formu, ima stofa. Petkovic? Novopeceni je reprezentativac, a vec voli da solira, daleko je on od velikog borca i efikasnog strelca Mandzukica. Srbi - ako se plasiraju - itekako mogu da pariraju Hrvatima! Usput, Cehe malo ko pominje, iako imaju cvrst i dobar tim! Svejedno ko da se plasira, mi ili Norvezani ili neko treci - bice to najujednacenija grupa! Engleska reprezentacija daleko je od nivoa engleske lige, gde pecat daju stranci, a nemaju, niti su ikada imali potrebnu agresivnost. Odnosno, oni su agresivni u medijima, pre i nakon utakmica vredjaju protivnike, ali su na terenu manji od miseva!

Ante

pre 4 godine

U eventualnom dvoboju Srbija-Hrvatska, izlišno je govoriti ko je bolji. To je derbi rivala, i mogu obje repke do pobjede. Čak je Srbiji lakše. Hrvatskoj se podrazumijeva da je trenutno bolja, i očekivala bi se pobjeda, dok bi Srbiji pobjeda puno značila, kad već ne mogu biti 2 na svijetu, barem da pobjede 2.-og.
Realno, pobjeda Srbije bi možda pomogla Srbiji da se oporavi kult reprezentacije u Srbiji. Zato bih volio da mi osiguramo prolaz prije zadnje utakmice, pa vi možete i da dobijete. Radije bih da dobijemo Engleze :)
Naravno, treba prvo doći na EP. Ljudi, ovo vam je zadnja šansa da vam se reprezentacija oporavi, pružite joj podršku, rastjerajte tu nesposobnu mafiju na vrhu!
Nemojmo se zavaravati, reprezentativni nogomet je ipak dimenzija iznad svih sportova. Predsjednici, premijeri, svi idu na te utakmice, znaju oni gdje se beru glasači.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 4 godine

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 16:42)

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz

Ivan Veljković

pre 4 godine

Nećemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, prejaka je Norveška za nas i to će i potvrditi kada nas u martu naredne godine bude ugostila na njenom terenu i ispratila kući sa nekih minimum 3 golova u našoj mreži. Ali čak čak i kada bi nekim svetskim čudom uspeli da prođemo na Evro onda bi tamo doživeli totalnu havariju. Sličnu poput Zvezde u Ligi šampiona ove sezone. Prema tome sad nakon ovog žreba sam čak i srećan što nećemo na Evro. Da nas oni "doprvaci" sa zapada Balkana ne ponize pa da se posle hvališu ovde godinama. Inače, ogroman je broj reprezentacija na Evropskom prvenstvu, zaista suludo suludo velik broj. Time se neminovno obara kvalitet fudbala u delu takmičenja po grupama. Objektivno reprezentacijama koje će na prvenstvo doći iz baraža nimalo nije mesto u evropskoj eliti jer jednostavno nemaju kvalitet za ozbiljno takmičenje. Ali šta da se radi, obesmislili su Evropsko, obesmislili i Svetsko sa nenormalno velikih 48 reprezentacija na njemu. Realno, za Evropsko je i 16 puno, ono bi trebalo da bude kao nekada na 8 a Svetsko na 16 i sve bi prštalo od pravog fudbala na celom prvenstvu. Ovako od ogromnog broja utakmica biće bar polovina totalno nezanimljivo i niskog kvaliteta. Koji je draž jednog Evropskjog prvenstva na kome se sastaju na primer parovi Nemačka - Severna Makedonija ili Italija - Kosovo ili Turska - Gruzija ili Nemačka - Finska? To trebaju da budu utakmice kvalifikacija a ne završnog turnira! Ali eto, novac im je preči, šta da se radi.

Scortum croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)
(Rex Croatorum, 30. novembar 2019 20:20)

Ti jos verujes u deda mraza.
Pozdrav germanum autobus brigadi

Komsija

pre 4 godine

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (...) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 16:55)


Nisam ja tvrdio da je rezervista, vec po tvojoj logici je. Niti ga je trener vadio pred kraj, svaku drugu utakmicu je zamjenjen a bilo je jos za odigrati 2 puta preko pola sata kao 4 puta 15-20 minuta. "Pred kraj" je 87. minuta na primjer, SMS ja vadjen iz igre 54., 60., 71., 73., 74. i 77. (mirisi mi na problem kondicijom, sto je problem nekoliko vasih reprezentativca).

A taj nevazan lik u Chelsea-u (ta "rezerva" koja je startala 14 od 18 utakmica, te zadnjih 3 u CL i zadnjih 5 u PL odigrala 8x90 min.) u tom klubu ima najveci broj uspijesnih dodavanja posto je nosioc igre, kao sto je u top 5 PL u nekoliko statistika (na primjer dobiveni dueli, driblinzi itd.).

Nadalje, Kovacic za Real i Chelsea ima 26 nastupa u ligi prvaka, od toga 13 kao starter i 13 kao zamjena, a to u onom Realu koji je imao za dvije top-ekipe. Pitanje: hoce li vec konacno jedan od top-klubova dati tih famoznih 60 milijuna za Sergeja, tako da i on barem jednom u zivotu vidi ligu prvaka?

Aлександар Ст.

pre 4 godine

Чини ми се да је боље да се не пласирамо. Нове бламаже нам не требају.

ovaj jadnik se sve vise blamira

pre 4 godine

@rex croatum jadnice ako u hrvatskom komentaru postoji sala ,onda nije hrvatski posto znamo vas manjak humora (primer tvoji komentari) ,samo navijaj za nas ,vrati se svojim korenima

vlade

pre 4 godine

jel ovaj raspored znači, da ukoliko se nesretni Rumuni kvalifikuju na Euro, neće igrati u Bukureštu?!
Ako je tako, onda gluplji sistem ne vidoh do sada..

www

pre 4 godine

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!
(Oposum, divna životinjica, 01. decembar 2019 01:28)

A Turska oduči šampione sa 3:0.

А све транспарентно

pre 4 godine

Манипулација жребом је далеко превазишла Хајди Клум и жреб за СП у Њемачлој 2006.г.

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Cuj ceka koji naslov, pa zar ljudi u Srbiji misle da se Srbija moze plasirati na Evropsko, pa ljudi budite svjesni vas ce Norvezani pregaziti, jednostavno vi ste pre losi za Evropsko prvenstvo

Domagoj

pre 4 godine

Nebitno kakav ce bit rezultat te utakmice, al Glasgow bi doslovno gorio. Zelim vam da prodjete baraž, ako nista radi atmosfere koja ce bit na toj utakmici.

Nikola

pre 4 godine

Ako se kojim cudom i plasiramo na evropsko prvenstvo voleo bih da vidim nase igrace da se trude i izgaraju na terenu i da stvarno daju sve od sebe igrajuci za reprezentaciju.Makar izgubili i sve utakmice ali bi bar pokazali navijacima da se trude pa im se ne bi moglo mnogo toga ni zameriti..I mislim da hrvati po imenima nisu nista bolji od nas ali bi nam mogli odrzati predavanje o tome kako se srcem igra za svoju zemlju!

CZ

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

remax

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.
(NoName, 30. novembar 2019 19:05)

Da smo raspad u fudbalu, jesmo.
Bar u odnosu na naša prevelika očekivanja.
Realno smo neki evropski prosek, ni više ni manje od toga.
Ali potpisujem da nas Hrvati uopšte ne priželjkuju, poslednje što bi im trebalo je da im mi uzmemo bod ili zamisli tek nekim čudom dobijemo i raskrinkamo mit o njima kao fudbalskoj *velesili. :)

Bill Scanlon

pre 4 godine

Odlicno smo prosli u ovim zrebanjima. U barazu je zreban domacin eventualnog finala - nas polufinalni par ga dobio. Na eventualnom evropskom kakve su bile opcije i tu smo dobro prosli. Protiv Hrvatske iz drugog sesira. Svi su bili nepozeljni, a eventualni mec sa Hrvatskom zbog tenzije moze samo stetiti favorizovanim Hrvatima. Iz treceg sesira prizeljkivani su Cesi kao najmanje tezak protivnik i izvuceni su. I jos prva utakmica, nesto slicno kao Kostarika na mundijalu. I pride grupa na Vembliju (sa Engleskom) i na Hempden Parku (Ceska i Hrvatska) - gde ces lepse? Ako reprezentacija bude razumno vodjena, ne samo da se moze proci baraz, nego se moze proci i grupa kao jedna od 4 najbolje treceplasirane minimum. A ako se nastavi bezumlje sa rasterivanjem najboljih igraca i sa Pavlovicima, Despotovicima i inima na spisku, kraj je vec u Norveskoj u martu.

Petar

pre 4 godine

Tipican primer pravljenja raznja dok je zec jos u sumi i to dubokoj i gustoj.
(Ivan, 30. novembar 2019 18:40)

Šta je sa svima vama ljudi?
Novinari prenose vest sa kim ćemo biti u grupi ako se plasiramo.
Ili treba da ostane tajna dok se ne plasiramo, jer možda i nećemo?
Razumem frustriranost našim fudbalom, ali čemu baš toliki negativizam?

...

pre 4 godine

svi će da pikiraju na drugo mjesto u grupi pa očekujem da se prva utakmica između engleske i hrvatske odigra oprezno uz neriješen rezultat. onda je lako moguće da hrvatska sa srbijom, ako to bude zadnja utakmica i ako srbija prođe kvalifikacije, igra sa rezervama..

DRAGAN

pre 4 godine

Kakva jadna Srbija.Nemoj
da se zavaravamo.Nije
tamo mesto za Srbiju. i
naravno da se nece
kvalifikovati.Treba biti
objektivan.Srbija i fudbal
prica za neznalice.

Toma Sojer

pre 4 godine

Шта је, шта сте се уплашили? Срамота на шта смо спали, какве год да су нам шансе.

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Pijani zlotvor, 30. novembar 2019 20:38)

Ako sam ja u krivu i ako si ti u pravu kada kažeš da se Hrvati uopšte ne hvale pobedama nad Srbijom onda dokaži kako to ajde, kojim to čudom, si ti Hrvat ovde na srpskom sajtu došao da nam to saopštiš? Šta ćeš ti ovde ako te ne zanima Srbija i pobeda Hrvatske nad njom? O zanima vas Srbija i te kako vas zanima, pobediti Srbiju u bilo čemu, makar i u boćanju, za vas je NAJVEĆI USPEH i to je fakat! Da nije tako tebe sada ne bi ovde bilo na našim vestima i našem sajtu. Pozdrav i navijaj za nas u baražu, samo tako će vam se ispuniti snovi da narednog leta na Evru naspram vaše reprezentacije na terenu vidite ekipu u vama veoma omiljenim crvenim dresovima sa dvoglavim orlom na grbu. :-)

smiri zivce

pre 4 godine

@gazza kad se neko ovde pretvara da je Srbin pa onda pocne pljuvacinu prema nama i nekim stereotipima, mrznji a iz svake njegove recenice izbija kompleks ne znam da li to pise napaljeni klinac ili covek koji jos vuce duboke traume od pre 30 godina ,uglavnom kad krenes s ovakvom mitologijom onda budi malo dosljedan ,napisi i sve one blamaze koje su tvoji hrvati doziveli ne samo razbijanja i nemoj da lazes ,recimo jedna Holandija igrala je i finale i polufinale na 2 svetska zaredom (2010 i 2014) ovako tvoji komentari koji inace niti nemaju nekog smisla (osim sta pokazujes da si frsutriran) postaju otuzni

Pegone

pre 4 godine

Evropsko mozemo da igramo samo ako bubedmo domacini ,ako se pogleda kvalitet igre barem jos koju godinu treba da izbegavamo kandidaturu kao organizatori .

Ivan

pre 4 godine

Dve reprezentacije iz ove grupe su objektivno kvalitetnije od nas, a treca je sigurno uigranija i bolja kao tim. Mada, mi smo generalno narod takvog mentalnog sklopa da bukvalno jedan dobar rezultat moze da nam podigne samopouzdanje do maksimuma. U nekom scenariju ako pobedimo ovaj prvi mec baraza, mislim da cemo igrati na EP, a onda tamo kako bude.

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

'Ajmo ovako:
Protiv Norveške da ne idemo na visoke lopte, nego da igramo po zemlji...Brzo i sa preciznim pasovima.
Škotska....Realno, trkači, igraju zastarelu varijantu Engleskog fudbala sa ubacivanjem lopte u šesnaest metara...Ništa specijalno.
Da bi to prošli, moramo da: menjamo selektora, da ne igra Kolarov, da nam odbrana bude brža i da ubrzamo igru, bez vraćanja golmanu.
NA kraju za ove paljevine oko Kroasanske reprezemtacije: ona je matora, njen rok upotrebe je prošao. Finale svetskog prvenstva je splet srećnih okolnosti i pogled od Boga (kao Djordjevićeve srebrne medalje u košarci), a ne odraz kvaliteta reprezentacije i igrača.
Moja je procena da idemo na Evropsko prvenstvo.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)




ma, vi deca ćete posle, na sladoled, kad stotinak odraslih otrese stolnjake, higijena pre svega!

trigger

pre 4 godine

Da mi izgubimo odmah od Norveške, bolje je
(Bob Sent Kler, 1. decembar 2019 01:08)

imate vi dobru ekipu. norvežani i škoti jesu nezgodni, ali potrudite se malo.....vidimo se na 'otoku'.

aleks

pre 4 godine

Nikad gluplje organizovano evropsko prvenstvo,mozda je za neke zanimljivo ali za mene nije. A posebno za igrace, jer recimo neki ce igrati svoje meceve u Rusiji a ako doguraju do polufinala igrace u Engleskoj. Cesta i duge putovanja i promene klime dovesce do umora igraca. Necemo gledati neki posebno lep fudbal ubedjen sam u to. Bas glupa organizacija. U velikoj su prednosti npr Engleska,Spanija,Portugal,Nemacka,Francuska u odnosu na Belgiju

Trol Hrvoje

pre 4 godine

Prije godinu dana smo nedvojbeno bili jači od Srbije. Po imenima, uigranosti i iskustvu prolaska grupa na euru i svjetskim prvenstvima. Sad to više nije tako i to ne razumiji ni Hrvati ni Srbi među komentatorima. 7-8 igrača koji su igrali u Rusiji i po meni trenutno Srbija u najjačem sastavu, sa Matićem, Jovićem, Milinković Savićem itd. ima, naglašavam po imenima jaču reprezentaciju. Ostaje nam tradicionalno dobro igranje u grupnim fazama i uklonjena trema što se jako često pokaže kao glavni faktor.

toliko o tebi

pre 4 godine

@pijani zlotvor meni se cini da vama ni nogomet nece da znaci nista a koliko niste optereceni nama vidi se i po broju komentara ovde ,mnogi su i neukusni

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi znamo da je žreb namešten,pa to je i vrapcima jasno.Samo gledajte žreb i sve će vam se samo kasti.Imam proverene informacije i tačno znam šta govorim.Srećno nam!

lal

pre 4 godine

uporedicu srbiju sa pantelijom, a "njemu se ne isplati da izlazi iz groba"...
i kakva je ovo sprdnja, minimum 7 reprezentacija ce grupu igrati na domacem terenu... gde li ce se igrati danska - rusija?!? peterburg ili kopenhagen?!? ili jos ludja varijanta, ako se skoti plasiraju i upadnu sa englezima... london ili glazgov, velika je razlika...

Lepi

pre 4 godine

To sto je Hrvatska u grupi moze samo da nam pomogne i kroz baraz i, boze zdravlje, kroz grupu. Njima ne pomaze. Jedini je problem selektor.

Einstein

pre 4 godine

Zasto vecina grupa ima po 3 tima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

A i ti isto..... Svasta.

neizleceni PTSP

pre 4 godine

@Ivan veljkovic takav je to narod , ne shvataju da je ovo samo sport vec gledaju neku verziju rata u svemu tome pronalaze se kroz uspehe drugih , nisu tu mnogima ciste glave,tako da nemoj da se iznenadjujes ovakvim komentarima, mnogima su srca bila puna kad je Mikiju slomljena noga a inace niti jedan pravi fudbaler nikad ne bi ugrozio karijeru na takav nacin svome kolegi

vec se poceo da znoji

pre 4 godine

@jedinac pa ako tako gledas vi onda ni nemate igraca svetske klase posto su vam svi Srbi, a nisu ti ovo glineni golubovi da se ponasas kao baja

starmo

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Da, 2-2 strasno lupanje...

Има неко ко стварно зна

pre 4 godine

Jel jma prenos ovde smejurije od zreba?
(Stodemare, 30. novembar 2019 18:07)

Nema.
(Bodibond, 30. novembar 2019 18:28)

Има, на СК 1.

neleknelevienna

pre 4 godine

pod hitno da se vrati kapiten Bane da popuni rupe u odbrani.!
Rajkovic,Bane,Kolarov,Milenkovic,Nastasic(Pavlovic),Tadic,Ljajic(Kostic),Matic,Ne.Maksimovic,Jovic i Mitrovic u formaciji 4-4-2
Tumba ako bude smenjen trebala bi sansa da se ukaze Paunovicu i to je to. pozzz

dule

pre 4 godine

Mi realno možemo da odigramo sa Kockastima sa njima uvek remi pa i sa češkom ali zato primamo bar 5 od Norveske! Sramota šta smo doživeli

Dickie

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.

mad max

pre 4 godine

ja kockasti, ne bih zelio Srbiju u grupi zato jer, postoje teoretske sanse (i to ne bas tako minimalne), da Srbija pobjedi. A to bi onda znacio pakao od vadjenja masti, sprdanja, tko u hr bi mogao zivjeti nakon toga. Da se kojim slucajem ipak sastanu te dvije zemlje, pa da onda pobjedi onaj tko momentalno predstavlja favorita, bolje rangirani na fifa ljestvici, vice sampion svijeta, prvi u svoj kvalifikacionoj grupi... svi bi samo slegli ramenima i konstatirali da se desilo ono sto se i trebalo desiti. Kao, nista se u stvari znacajno ne bi niti dogodilo. Hr bi se plasirala dalje, a Srbija spakirala kofere i vratila se kuci. To bi bila vijest koja bi trajala 5 minuta. No, medjutim, da se desi obrnuto, pa da hr pakuje kofere, a komsije odu dalje, a uuuuuu, bolje o takvom scenariju niti ne promisljati. Scarry....

jsx

pre 4 godine

Ako prodjemo, lici mi da cemo bratski da se oduzimo Cesima sto su izbacili Kosovo*.
Cenim da nemamo nikakve sanse protiv Engleske. U mecevima sa Hrvatskom bude mnogo nefudbalskih stvari, pa to ume da odgovara slabijoj strani, tako da mi je sto se potencijalnog rezultata tice drago sto cemo sa njima da igramo, ali me nervira sto necemo moci da ih oteramo sa portala ako nas dobiju.
Ceska otprilike kao i mi, ali i Ukrajna je bila kao i mi, pa znamo sta se desilo. Uglavnom, ako se plasiramo, mozda i prodjemo grupu, ali verovatno necemo.

Zaista ekspert

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu, jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal, ali su kockasti jedva prošli polovinu terena. I sa česima bi mogli da se nosimo. Jedino mislim da protiv Engleza nebi imali šansu, bez obzira što su precenji.

odds

pre 4 godine

@leptirica
O kojoj sezoni govoriš? Sergej je zaista u sezoni 2017-2018 odlukom AIC (italijanski ekvivalent nagradama FIFE), odnosno glasovima igrača, trenera i sporskih novinara, uvršten u idealnu postavu italijanske lige.Cena za igrača takvog kalibra sasvim realna, a i da nije tako je odredio vlasnik kluba. Pusti ti Muslinove botove koji su se na ovom portalu nalagali za medalju istresajući zlobu i pakost i kojima je životna želja da Sergej slomije nogu.
Tadić je i ove sezone u sjajnoj formi.
Luka Jović ove sezone ne dobija šansu, ali možda se sve promeni već u drugom delu sezone, na vašu žalost. Koliko ste neobjektivni u hvalisanju svojih, govori i podatak da je neko od vas u današnjim komentarima Brekala i još neke rezerviste svrstao u nove mlade hrvatske zvezde, buduće svetske šampione. Brekalo prošle sezonu presedeo na klupi prosečnog bundesligaša, a Luka Jović statistički bolji od Levandovskog i nedavno po izboru sindikata nemačkih fudbalera proglašen za najboljeg napadača lige prošle sezone. Pa ako je Brekalo zvezda šta bi onda po vama bio Jović da je Hrvat. Novi Pele, Puškaš, Mesi ...sve u jednom?
Srbiji fali stručnjak na selektorskoj klupi, a ne kvalitetni igrači, stručnjak koji če sklopiti kockice da reprezentacija izgleda kao kompaktan i organizovan tim,a ne kao raspuštena grupa rekreativaca. Vašoj reprezentaciji je istekao rok trajanja i sad više ništa ne pomaže.

Markos

pre 4 godine

Kakav naslov "izuzetno teska grupa".Mozda nama teska,posto veze nemamo ali objektivno jedna od najlaksih grupa.Sva tri protivnika su smesna da ih se nazove nekim silama

Rimarič

pre 4 godine

Alo Srbi, Hrvati, kakav Glazgov pominjete u slučaju meča SRB:CRO? U ovom članku B92 piše:
Ukoliko se plasira na EP, Srbija će u prvom kolu igrati sa Češkom 15. juna u Glazgovu. U drugom kolu Orlovi bi igrali 19. juna sa Engleskom na Vembliju, a onda bi se u trećem sastali sa komšijama Hrvatima 23. juna, TAKOĐE U LONDONU.
Jel London ili Glazgov? Vidim svi pišete Glazgov, nije mi ništa jasno.

smirite komplekse placenici

pre 4 godine

@lol i kalimero Srbi su jednom razvalili Vels 6:0 vi ste s tim Velsom igrali 1:1 pa mozemo i takve usporedbe da radimo a posto ste napaljeni klinci koji ocito nemaju pojma o nicemu, samo za info svaka je utakmica drugacija i posebna, nije fudbal matematika jer onda ovakvi neobrazovani kao vi ga ne bi ni pratili

bolji ste vi malo sutra

pre 4 godine

@igor sulic kad se jave ovi koji veze nemaju pa pocnu da nabrajaju, ne znam samo na koju foru ste bolji u borilackim sportovima, ocito ne pratis ili u tenisu, nisi cuo za Djokovica, ocito ne pratis , u fudbalu nemate trofeje Zvezda bila prvak Evrope ,ocito ni to ne pratis, zasto uopste komentarises

mi uspesniji na EP;SP ;OI sveukupno

pre 4 godine

@igor sulic ne znam sta ti pratis ali u vecini sportova koje si nabrojao niste bolji ,posebno tenisu i borilackim sportovima, vidi se da kod vas hrvata ostao jos samo fudbal i to ne zadugo

mario

pre 4 godine

E Baš bi volio da se plasirate. Pa englezićima navuć suze i gnjev. I to usred Londona. Taj gušt smo već imali. Neponovljivo.

Ivan Veljković

pre 4 godine

@@ SVIM SUSEDIMA HRVATIMA KOJI SU MI ODGOVARALI NA KOMENTAR:

Šta ste se toliko uzbudili? Šta sam ja netačno rekao sinoć? Naravno da znam da je rezultat tog dvomeča između nas i vas u kvalifikacijama za Evro 2000. bio 0:0 u Beogradu i 2:2 u Zagrebu i da smo nakon toga MI otišli dalje a NE vi! Dakle na taj način smo vas razbili! Ne sa 5:0 već sa 2:2 u sred Zagreba što je mnogo slađe! Onaj muk u Zagrebu kada se ta utakmica završila dovoljno govori da je bilo nalupavanje koje vam je izuzetno teško palo. Imali ste i tada kao i sada sjajnu generaciju, mi smo i tada bili u rasulu i niste uspeli da nas pobedite! Imali ste sjajnu generaciju koja bi i na tom Evru bila u samom vrhu ali niste uspeli da pobedite nas koji smo bili u totalnom haosu, koje je Holandija na Evru osramotila sa 6:1! Dakle, razbili smo vas! Poslali smo vam tu slavnu generaciju u istoriju! Od tih 2:2 u Zagrebu ta vaša slavna generacija se nikada više nije digla! Već 2002. u Japanu i Koreji bila je to jedna sasvim druga Hrvatska, bez samopouzdanja, sa izmenjenim rosterom, Hrvatska koja je pobedila Italiju u grupi a izgubila od Meksika pa čak i od Ekvadora koji ju je poslao kući. Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??
(rem, 1. decembar 2019 16:38)

Pa ja i sada tvrdim da ste bolji u fudbalu od nas već dve decenije. Šta je tu sporno? Ja to nikad i nisam poricao! Zato i ne bi menjao tih 2:2 u Zagrebu ni za 5 pobeda protiv vas! Kužiš? Imali ste najbolju generaciju u fudbalu u vašoj istoriji i nas koji smo još od tada u dubokoj krizi niste uspeli PRED SVOJOM PUBLIKOM da savladate! Bruka! Zato slavim tih 2:2 naravno. Inače, pored fudbala još ste samo od nas bolji u gađanju glinenih golubova i tu vam skidam kapu do poda. Ostale velike sportove tipa košarka, odbojka, tenis, vaterpolo, ni da nam priđete ne možete, ma ni u istu rečenicu sa nama ne možete. Da i rukomet alal vera, bolji ste, ali i tu smo vas degradirali u Beogradu na EP hehehehe.

dejasd

pre 4 godine

ajde momci da se lepo uigrate i da date maximum za nasu zemlju sad je vreme posle 20 godina ajdete momci da se radujemo ... Imamo velike sanse i vremena da se tim uigra to su veliki talenti i borci ajdete momci podrska za vas ..Dajte srce za nasu SRBIJU...jos nije kasno.

polako

pre 4 godine

@rex croatum to sta ste vi losi u svim sportovima ne znaci da ih mozes da podcenjujes, iako vec znam ako se plasiramo ti ces prvi da cutis

ovo raspravu uvek ces da izgubis

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

živa

pre 4 godine

Ispade bolje što smo bili 3. u grupi, nego 2....baraž prolazimo, a grupa na EP nam je "boranija"...Hrvatska nije nikakav bauk, a Česi su gori od nas...samo zahvaljujući slaboj grupi gde su im glavni konkurenti za prolaz bili raspadi Kosovo, Crna Gora i Bugari, su se našli na EP i to jedva...i Englezi su bili u toj grupi, i,pre svega, zbog toga su izgledali "zastrašujuće"....ovako da smo bili 2. u grupi išli bi na Francuze i Nemce, a tu se zna...primili bi između 5 i 10 "komada" po utakmici.

cinjejica da ne znate

pre 4 godine

Ovi sta pricaju gluposti da su u Maksimiru bili Crngorci lazu sami sebe ,bio je samo jedan (Savicevic), Mijatovic je pola pola a opet glavni igraci su vam nq toj utakmici bili Stankovic i Mihajlovic, osim toga koga vi lazete u Bg niste stvorili niti jednu sansu ,u Zg imali smo crveni pa smo vas nadigrali u drugom poluvrmenu, a ovaj mj23 od 4 utakmice vi ste dobili samo jednu tako da ti nije bas neki uzorak ,ako brojis sve susrete i mladih tu vas kantamo daleko

nemas ti pojma

pre 4 godine

@pijani zlotvor vi da se ne bojite ne bi ovako pisali i podcenjivali srpske igrace , "balvan " Mitrovic je uvalio ove sezone vec 24 gola ,to je vise od svih vasih zajedno tako da malo respekta iako tebi odavno fali odgoja,a sta se tice onih utakmica nije nas tad u Zg sudija spasio, imali smo crveni i opet nam nista niste mogli, i genracija 2010 je itekako bila dobra ali cemu objasnjavati nekom ko gleda fudbal zadnjih 5 godina

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Mj23, 1. decembar 2019 15:18)

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 1. decembar 2019 17:14)

Čekaj, ti dakle upoređuješ zaprepašćena lica u Zagrebu zbog ISPADANJA iz kvalifikacija Hrvatske za Evro 2000 sa GROZNIM startom antifudbalera Šimunića a? Pa gde to može da bude isto? Dakle vi slavite antifudbal i radujete se kada neko nekome polomi nogu dok mi slavimo taj uspeh naših u Zagrebu sa kojim smo katapultirali vašu slavnu repku u istoriju! Nismo isti prike! Vi na fudbal gledate kao na lomljenje ruke i noge, mi kao na pobede i uspehe! Ej Šimunića mi porediš sa našim slavljem u Zagrebu hahaha to je nemoguće prikane! Dođe li do duela na Evru i ovu ćemo vam generaciju pospremiti u istoriju, u to budi siguran, pa onda opet slavite lomljenje noge nekome!

stop lagarijama

pre 4 godine

....Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?
(Komsija, 30. novembar 2019 20:36)

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović. Ostali igraju ili povremeno ili su rezervisti. Većina je dobar deo prošle sezone provela na klupi ili su izgubili mesto u timu ove sezone. Od ekipe koja je igrala na SP u Rusiji samo Brozović ostade standardan u jačem klubu. Kolika je tvoja želja da povećaš broj standardnih Hrvata govori o i to da si Vrsaljka ubrojao u standardne, a lik ne igra zbog povrede već duže vreme ni ovu ni prošlu sezonu.

zdravkogf

pre 4 godine

Ne bicemo ko partizan kada je dinamo razbio sa 6-0. To vi grobari zaboravjiate nije samo zvezda primala sesticu nego ste i vi. Mi barem smo primili od bajerna a vi od prosecnog dinama nekako slabo pamtite kad ste vi dozivili blamazu nego ste se uvatili zvezde ko pijan porte jel vam krivo sto ne navijate za pravi klub.

прле

pre 4 godine

istra@ jedini u tih 11 je Savićević bio Crno Gorac! Piksi, Jugović, Mihajlović, Stanković, Mirković, Đukić, Jokanović, Đorović, Kralj, Milošević i Mijatović(Srbin iz Crne Gore).

stop lagarijama

pre 4 godine

Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).
(Komsija, 1. decembar 2019 15:31)

Ne nipodaštavam karijeru Modrića, ali on odavno nije nositelj igre Reala, dok Kovačič u Čelziju zasigurno to nikad nije bio. Prošle sezone Kovačić postigao NULA golova za klub. Doduše, bio je rezevista.

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (iako u poslednje tri sezone nije igrao samo zbog povrede ili kartona) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj. Inače, započeo je od 13 utakmica 12,a trener ga je u nekoliko utakmica menjao pred kraj upravo zato što je bitan igrač zarad čuvanja od premorenosti, povrede, kartona...U nečemu ste ipak šampioni, u toj kolosalnoj samohvalisavosti.

ovaj se vec uplasio

pre 4 godine

@BHF inace za tvoju informaciju mi smo u kosarci na kraju dobili Amere, sto onda ne bi ni strasne Engleze u fudbalu ili vas koji eto ovde pisete romane u nadi samo da ne prodjemo

Djocko Harizmatovic

pre 4 godine

Ne znam da li ste svesni vi veciti srpski "poznavaoci" fudbala i hronicno ironicni pesimisti da te vase "zanimljive" komentare citaju i nasi fudbaleri. Dajte optimizma i maksimalno lozenje da se plasiramo tamo i da porazimo komsijsku precenjenu reprezentaciju i tako ih zauvek zakopamo. Zna se da oni imaju frku od nas, pa i da su kvalitetniji kao sto sada vec nisu, ne bi mogli da nas pobede.

Komsija

pre 4 godine

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović...
(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Gle ne moras igrati 10x90 min. od 10 utakmica da bi bio standardan, bas top-klubovi imaju jaku klupu i cesto znaju menjati prvu postavu na 2-3 pozicija utakmicu do utakmice. Ako zadnjih mjesec-dva vecinski stojis u prvoj postavi onda si standardan.

Uzmi vaseg najvrijednijeg igraca, SMS-a, od 13 utakmica Serie-A startao je 12, a od tih 12 je cak 6 puta zamjenjen, u 54., 60. i 4 puta u 70-im minutama. U Europ.-ligi je startao "samo" 3 od 5 utakmica. Dakle od 18 utakmica je ukupno samo polovicu, 9 utakmica, odigrao cijelih 90 minuta... Jel i on nije standardan?

Tko od nabrojenih nije standardan, jel mozda Kovacic koji je startao zadnjih 8 utakmica odigravsi 8x90 minuta PL i CL? Kojeg Lampard slavi kao "najboljeg veznog" lige (cak pocetak sezone na koju aludiras je startao u 6 od 10 a 4 igrao kao zamjena)? A Modric nikad nije bio upitan, igrao je manje pocetkom sezone posto ga mucila ozljeda a ne zbog godina, od zadnjih 5 utakmica startao je 4 a i dalje ce startat jer se oporavio.

Lovren tek otkad se ozljedio Matip, tu se slazem da "privremeno", ali opet, zadnjih 6 utakmica je odigrao 6x90 minuta i s time je trenutacno standardan.

A "jaci" klubovi su barem prvih 1-2 Njemacke i Italije, 2-3 Spanjolske, 4-5 Engleske + PSG... Dakle imamo 3-4 standardnih u top-10-klubovima (+ jos 3-4 jakih standardnih igraca).

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!

samo ti sebe tesi

pre 4 godine

@rem i onda sta ako se desi da vi "tako super kvalitetni" ipak izgubite, onda sve ovo tvoje sta si napisao pada u vodu, koliko god vi dizalisebe u nebesa i tapsali se po ramenu (btw Ukrajina je igrala s prvom postavom zato ne lazi) morate se dokazati na terenu inace ovo ispada kao neki kompleks, osim toga mi se protiv Luxemburga sigurno nismo branili, primili smo glupe golove ali nikakav bunker tu nije bio mogao bi da pogledas koju utakmice pre nego krenes s ovakvim podcenjivanjima

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!

Zg Rules

pre 4 godine

Srbija ima iste sanse kao njezini protivnici.. mozda malo manje... Ali to je tu negdje. Sumnjam u plasman Srbije na Euro jer uefi mafiji ne treba takav susret poput HR-SRB. Budete vidjeli..

stop lagarijama

pre 4 godine

@komsija

Sergej ne igra samo zbog povrede ili zbog kartona. Ove sezone u prvenstvenim utakmicama ima skoro istu minutažu kao i prvi strelac tima Imobile (Sergej odigranih 971 minut, Imobile 1027 minuta ). U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

Sastav Hrvatske u finalu SP: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić,Brozović,Rebić Modrić,Perišić,Mandžukić.

Od pomenutih danas samo Brozović standardan. Šta to nije jasno. Od hrvatskih rezervista na tom meču danas jedino Kramarić igra u nekom prosečnom bundesligašu, Ćaleta Car dobio šansu u Marselju tek nakon što je tim prešao na igru sa 3 štopera (prošle sezone uglavnom na klupi,a kad je ulazio redovito kikser). Kovačić je prošlu sezonu presedeo na klupi, ove je odigrao nekoliko mečeva, daleko od nekakve zvezde.

Ivan

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.(Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

Ej partizanovac, evo ovim komentarom si se upravo sam razotkrio da si Hrvat hahah. Mada smo mi to znali i pre toga naravno. Najbolji si dokaz da JSD Partizan i te kako ima puno navijača u CRO i dan danas nakon teškog razlaza Zg i Bg devedesetih. Želim PUNO uspeha tvojim kockastima na Evru, naravno nakon što ih mi najpre u grupi demoliramo. Ko leti visoko taj UVEK nisko kasnije pada sine, mudra poslovica kaže. :-)))))))))

Svašta

pre 4 godine

igor sulic

U jedrenju ste bolji od nas kao što je i Jamajka bolja u bobu, pošto u oba sporta nemamo ni takmičare, ni bob, ni jedrilice... Ostavi se tih gluposti sa jedrenjem, balotama, glinenim golubovima i ostalim sličnim "sportovima".

istina za kroasane

pre 4 godine

Kakve zvezde mi to imamo o cemu ovde neki benave? Ima li neki srpski fudbaler zlatnu loptu mozda?
Igra li ili je igrao poslednjih godina glavnu rolu u Barsi Realu Juventusu Celziju mozda? .....
....do tada smo suhi prosek.
(Djordje, 30. novembar 2019 17:08)

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Svi znamo da je žreb namešten,pa to je i vrapcima jasno.Samo gledajte žreb i sve će vam se samo kasti.Imam proverene informacije i tačno znam šta govorim.Srećno nam!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Vukadin Raisic

pre 4 godine

Ja mislim da će FSS ozbiljno shvatiti ovaj poslednji voz za EURO i da ćemo se plasirati. Da se ne lažemo, sa najjačim sastavom i napadačkom igrom gazimo Norvešku. Pa nije to Brazil brate dragi. A finale u Bg laganica. Tako da iskreno mislim da idemo na EP. Vidim da ima mnogo hrvatskih komentara u smislu da će nas pregaziti u potencijalnom meču. Hmm.. Polako komšije. Niste ni vi nešto posebno, mnogo ste umišljeni od srebra u Rusiji. Ako mislite da možete lako sa Srbijom, grdno se varate. Znamo mi da budemo najgori na svetu, da imamo 0:20 gol razliku.. Ali kad proradi srpski inat, bež'te kud znate!

Po obicaju

pre 4 godine

Ako prodjemo baraz - Englezi nas pobedjuju, a Hrvati ce da nas oderu sa 5:0, minimum! Ako cemo se saliti! Po obicaju, Hrvati uvek sebe vide kao najbolje - oni su prvaci Evrope, sveta i celog kosmosa! Stigli su u Rusiji do drugog mesta, neverovatnom srecom, jer su tri puta pobedjivali na penale. Zaboravljaju kako su uopste stigli u Rusiju - u poslednjoj utakmici kvalifikacija pobedili su Ukrajinu u gostima, a izgleda da su ih Ukrajinci pustili, jer nisu zeleli da idu u Rusiju! Cak i u kosarci se uvek nabriju, kako se to moderno kaze - a onda su duboko razocarani. Najvazniji hrvatski igraci su isluzeni (Rakitic, Perisic, pa i Modric, nije to vise onaj nekadasnji), novi jos nisu preuzeli sav teret, a koliki im je domet tek ce se videti! Eto, Rebica su u nebesa uzdizali, sad je posve pao. Kako ce biti sa Brekalom jos ce se videti. Jedino Vlasic pokazuje konstantnu formu, ima stofa. Petkovic? Novopeceni je reprezentativac, a vec voli da solira, daleko je on od velikog borca i efikasnog strelca Mandzukica. Srbi - ako se plasiraju - itekako mogu da pariraju Hrvatima! Usput, Cehe malo ko pominje, iako imaju cvrst i dobar tim! Svejedno ko da se plasira, mi ili Norvezani ili neko treci - bice to najujednacenija grupa! Engleska reprezentacija daleko je od nivoa engleske lige, gde pecat daju stranci, a nemaju, niti su ikada imali potrebnu agresivnost. Odnosno, oni su agresivni u medijima, pre i nakon utakmica vredjaju protivnike, ali su na terenu manji od miseva!

Filip

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!

Stiff Upper Lip

pre 4 godine

'Ajmo ovako:
Protiv Norveške da ne idemo na visoke lopte, nego da igramo po zemlji...Brzo i sa preciznim pasovima.
Škotska....Realno, trkači, igraju zastarelu varijantu Engleskog fudbala sa ubacivanjem lopte u šesnaest metara...Ništa specijalno.
Da bi to prošli, moramo da: menjamo selektora, da ne igra Kolarov, da nam odbrana bude brža i da ubrzamo igru, bez vraćanja golmanu.
NA kraju za ove paljevine oko Kroasanske reprezemtacije: ona je matora, njen rok upotrebe je prošao. Finale svetskog prvenstva je splet srećnih okolnosti i pogled od Boga (kao Djordjevićeve srebrne medalje u košarci), a ne odraz kvaliteta reprezentacije i igrača.
Moja je procena da idemo na Evropsko prvenstvo.

Zaista ekspert

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu, jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal, ali su kockasti jedva prošli polovinu terena. I sa česima bi mogli da se nosimo. Jedino mislim da protiv Engleza nebi imali šansu, bez obzira što su precenji.

vec se poceo da znoji

pre 4 godine

@jedinac pa ako tako gledas vi onda ni nemate igraca svetske klase posto su vam svi Srbi, a nisu ti ovo glineni golubovi da se ponasas kao baja

Trol Hrvoje

pre 4 godine

Prije godinu dana smo nedvojbeno bili jači od Srbije. Po imenima, uigranosti i iskustvu prolaska grupa na euru i svjetskim prvenstvima. Sad to više nije tako i to ne razumiji ni Hrvati ni Srbi među komentatorima. 7-8 igrača koji su igrali u Rusiji i po meni trenutno Srbija u najjačem sastavu, sa Matićem, Jovićem, Milinković Savićem itd. ima, naglašavam po imenima jaču reprezentaciju. Ostaje nam tradicionalno dobro igranje u grupnim fazama i uklonjena trema što se jako često pokaže kao glavni faktor.

Mimi

pre 4 godine

Teško Srbi prolaze, ali ako se to desi onda vas čekamo sa prijateljskim Škotima u Glasgowu u crnoj garnituri dresova, za vas omiljenim ;-)) !!!

Rex Croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)

Vlajzi

pre 4 godine

Ne znam jel bi se Srbi uopće usudili doći organizirano u Glasgow, mi ćemo tamo živjeti bar tjedan dana u desetinama tisuća.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (shaolin, 30. novembar 2019 20:03)

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.

remax

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.
(NoName, 30. novembar 2019 19:05)

Da smo raspad u fudbalu, jesmo.
Bar u odnosu na naša prevelika očekivanja.
Realno smo neki evropski prosek, ni više ni manje od toga.
Ali potpisujem da nas Hrvati uopšte ne priželjkuju, poslednje što bi im trebalo je da im mi uzmemo bod ili zamisli tek nekim čudom dobijemo i raskrinkamo mit o njima kao fudbalskoj *velesili. :)

parminjo

pre 4 godine

Koliko su ovi hrvati iskompleksirani.Pa ne moze Srbija koju vodi iskljucivo politika u svim sportovima da bude bolja.Kosarka,tenis,odbojka,vaterpolo,hokej...plus zenski timski sport,nebitno sta sve.Ali rvati ne mogu da zive bez Srba.Srbija ako bi izgubila na Euru,nista strasno ne bi bilo,malo peckanja i to je to.Sa druge strane da Srbija kojim slucajem ode na Euro i pobedi Hrvatsku u Glazogvu,bio klasican harikiri u lipeoj njihovoj.Za njih bi Euro bio gotov pa par i Engleze na sred Vemblija dobili 5:0.

Djocko Harizmatovic

pre 4 godine

Ne znam da li ste svesni vi veciti srpski "poznavaoci" fudbala i hronicno ironicni pesimisti da te vase "zanimljive" komentare citaju i nasi fudbaleri. Dajte optimizma i maksimalno lozenje da se plasiramo tamo i da porazimo komsijsku precenjenu reprezentaciju i tako ih zauvek zakopamo. Zna se da oni imaju frku od nas, pa i da su kvalitetniji kao sto sada vec nisu, ne bi mogli da nas pobede.

ovaj jadnik se sve vise blamira

pre 4 godine

@rex croatum jadnice ako u hrvatskom komentaru postoji sala ,onda nije hrvatski posto znamo vas manjak humora (primer tvoji komentari) ,samo navijaj za nas ,vrati se svojim korenima

CZ

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

odds

pre 4 godine

@leptirica
O kojoj sezoni govoriš? Sergej je zaista u sezoni 2017-2018 odlukom AIC (italijanski ekvivalent nagradama FIFE), odnosno glasovima igrača, trenera i sporskih novinara, uvršten u idealnu postavu italijanske lige.Cena za igrača takvog kalibra sasvim realna, a i da nije tako je odredio vlasnik kluba. Pusti ti Muslinove botove koji su se na ovom portalu nalagali za medalju istresajući zlobu i pakost i kojima je životna želja da Sergej slomije nogu.
Tadić je i ove sezone u sjajnoj formi.
Luka Jović ove sezone ne dobija šansu, ali možda se sve promeni već u drugom delu sezone, na vašu žalost. Koliko ste neobjektivni u hvalisanju svojih, govori i podatak da je neko od vas u današnjim komentarima Brekala i još neke rezerviste svrstao u nove mlade hrvatske zvezde, buduće svetske šampione. Brekalo prošle sezonu presedeo na klupi prosečnog bundesligaša, a Luka Jović statistički bolji od Levandovskog i nedavno po izboru sindikata nemačkih fudbalera proglašen za najboljeg napadača lige prošle sezone. Pa ako je Brekalo zvezda šta bi onda po vama bio Jović da je Hrvat. Novi Pele, Puškaš, Mesi ...sve u jednom?
Srbiji fali stručnjak na selektorskoj klupi, a ne kvalitetni igrači, stručnjak koji če sklopiti kockice da reprezentacija izgleda kao kompaktan i organizovan tim,a ne kao raspuštena grupa rekreativaca. Vašoj reprezentaciji je istekao rok trajanja i sad više ništa ne pomaže.

ovo raspravu uvek ces da izgubis

pre 4 godine

@igor sulic samo istine radi bolji smo od vas u borilackim sportovima i to daleko ,kosarci ,odbojci ,vaterpolu tenisu imamo daleko vise medalja od vas kad se zbroje EP ,SP i OI u svim individualnim i timskim sportovima , imamo 35 GS u tenisu vi 11 imamo 65 medalja u timskim sportovima vi 34 tako da vidis koliko ste daleko iza u sportu i na kraju titulu klupskog prvaka sveta i u fudbalu

Ivan Veljković

pre 4 godine

@@ SVIM SUSEDIMA HRVATIMA KOJI SU MI ODGOVARALI NA KOMENTAR:

Šta ste se toliko uzbudili? Šta sam ja netačno rekao sinoć? Naravno da znam da je rezultat tog dvomeča između nas i vas u kvalifikacijama za Evro 2000. bio 0:0 u Beogradu i 2:2 u Zagrebu i da smo nakon toga MI otišli dalje a NE vi! Dakle na taj način smo vas razbili! Ne sa 5:0 već sa 2:2 u sred Zagreba što je mnogo slađe! Onaj muk u Zagrebu kada se ta utakmica završila dovoljno govori da je bilo nalupavanje koje vam je izuzetno teško palo. Imali ste i tada kao i sada sjajnu generaciju, mi smo i tada bili u rasulu i niste uspeli da nas pobedite! Imali ste sjajnu generaciju koja bi i na tom Evru bila u samom vrhu ali niste uspeli da pobedite nas koji smo bili u totalnom haosu, koje je Holandija na Evru osramotila sa 6:1! Dakle, razbili smo vas! Poslali smo vam tu slavnu generaciju u istoriju! Od tih 2:2 u Zagrebu ta vaša slavna generacija se nikada više nije digla! Već 2002. u Japanu i Koreji bila je to jedna sasvim druga Hrvatska, bez samopouzdanja, sa izmenjenim rosterom, Hrvatska koja je pobedila Italiju u grupi a izgubila od Meksika pa čak i od Ekvadora koji ju je poslao kući. Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!

goblin

pre 4 godine

Mogu Hrvati da pišu šta hoće sada,ALI JE SAM SIGURAN DA NAS NE ŽELE,i da će svim srcem navijati za Norvešku.Ne bi tu bilo nikakvog rasturanja,kako oni misle.3 kolo,mogućnost da nama čak i X igra za prolaz,pa tenzije,pritisak...Meč gde bi naš poraz "bio normalan",a njihov poraz za njih same nacionalna tragedija epskih razmera.Mi smo njih u "našem" sportu(kosarci) uvek dobijali ali uvek tesno(nikad ih nismo rasturili,ni u prijateljskim utakmicama) iako smo neke utakmice "na papiru" bili za klasu jači od njih,ali taj pritisak da ne smemo da izgubimo od njih dovodio je do toga da naši igrači igraju loše.Imaju jači vezni red od nas(mada ni mi tu nismo loši),ali odbrani koja ima Lovrena i Vidu+uzasnu levu stranu,možemo sigurno bar jedan gol da damo.Ali,nažalost do meča neće doći jer ovaj selektor i ovaj FSS nema šanse da nas odvedu na EP.

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Pijani zlotvor, 30. novembar 2019 20:38)

Ako sam ja u krivu i ako si ti u pravu kada kažeš da se Hrvati uopšte ne hvale pobedama nad Srbijom onda dokaži kako to ajde, kojim to čudom, si ti Hrvat ovde na srpskom sajtu došao da nam to saopštiš? Šta ćeš ti ovde ako te ne zanima Srbija i pobeda Hrvatske nad njom? O zanima vas Srbija i te kako vas zanima, pobediti Srbiju u bilo čemu, makar i u boćanju, za vas je NAJVEĆI USPEH i to je fakat! Da nije tako tebe sada ne bi ovde bilo na našim vestima i našem sajtu. Pozdrav i navijaj za nas u baražu, samo tako će vam se ispuniti snovi da narednog leta na Evru naspram vaše reprezentacije na terenu vidite ekipu u vama veoma omiljenim crvenim dresovima sa dvoglavim orlom na grbu. :-)

Realan

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha

mi uspesniji na EP;SP ;OI sveukupno

pre 4 godine

@igor sulic ne znam sta ti pratis ali u vecini sportova koje si nabrojao niste bolji ,posebno tenisu i borilackim sportovima, vidi se da kod vas hrvata ostao jos samo fudbal i to ne zadugo

stop lagarijama

pre 4 godine

@komsija

Sergej ne igra samo zbog povrede ili zbog kartona. Ove sezone u prvenstvenim utakmicama ima skoro istu minutažu kao i prvi strelac tima Imobile (Sergej odigranih 971 minut, Imobile 1027 minuta ). U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

Sastav Hrvatske u finalu SP: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić,Brozović,Rebić Modrić,Perišić,Mandžukić.

Od pomenutih danas samo Brozović standardan. Šta to nije jasno. Od hrvatskih rezervista na tom meču danas jedino Kramarić igra u nekom prosečnom bundesligašu, Ćaleta Car dobio šansu u Marselju tek nakon što je tim prešao na igru sa 3 štopera (prošle sezone uglavnom na klupi,a kad je ulazio redovito kikser). Kovačić je prošlu sezonu presedeo na klupi, ove je odigrao nekoliko mečeva, daleko od nekakve zvezde.

bolji ste vi malo sutra

pre 4 godine

@igor sulic kad se jave ovi koji veze nemaju pa pocnu da nabrajaju, ne znam samo na koju foru ste bolji u borilackim sportovima, ocito ne pratis ili u tenisu, nisi cuo za Djokovica, ocito ne pratis , u fudbalu nemate trofeje Zvezda bila prvak Evrope ,ocito ni to ne pratis, zasto uopste komentarises

Ivan Veljković

pre 4 godine

Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??
(rem, 1. decembar 2019 16:38)

Pa ja i sada tvrdim da ste bolji u fudbalu od nas već dve decenije. Šta je tu sporno? Ja to nikad i nisam poricao! Zato i ne bi menjao tih 2:2 u Zagrebu ni za 5 pobeda protiv vas! Kužiš? Imali ste najbolju generaciju u fudbalu u vašoj istoriji i nas koji smo još od tada u dubokoj krizi niste uspeli PRED SVOJOM PUBLIKOM da savladate! Bruka! Zato slavim tih 2:2 naravno. Inače, pored fudbala još ste samo od nas bolji u gađanju glinenih golubova i tu vam skidam kapu do poda. Ostale velike sportove tipa košarka, odbojka, tenis, vaterpolo, ni da nam priđete ne možete, ma ni u istu rečenicu sa nama ne možete. Da i rukomet alal vera, bolji ste, ali i tu smo vas degradirali u Beogradu na EP hehehehe.

fudbalski fijasko

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.

Jedinac

pre 4 godine

istina za kroasane

Da je taj rakitic srbin bio bi najveci igrac kojeg ste ikad imali (japanska liga se ne racuna,a ni crnogorci) dakle malo poniznosti kad se prica o nogonetu,nije to zenska odbojka da ste baje.
Al ne sekirajte se,nece vas opet u slicicama bit.

stop lagarijama

pre 4 godine

....Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?
(Komsija, 30. novembar 2019 20:36)

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović. Ostali igraju ili povremeno ili su rezervisti. Većina je dobar deo prošle sezone provela na klupi ili su izgubili mesto u timu ove sezone. Od ekipe koja je igrala na SP u Rusiji samo Brozović ostade standardan u jačem klubu. Kolika je tvoja želja da povećaš broj standardnih Hrvata govori o i to da si Vrsaljka ubrojao u standardne, a lik ne igra zbog povrede već duže vreme ni ovu ni prošlu sezonu.

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!

Viodružin Bratogažim

pre 4 godine

"pet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)"

Alo bre. Niste ni Norvežane prošli. Tko visoko leti nisko pada bre. Pa vi Luksemburga jedva dobijete.

Mantis

pre 4 godine

Nebi nas nadigrali kockasti. Kad se setim onog meča u Zagrebu,
jesu pobedili, ali smo bili bolji tim i pored skandaloznih imena
koje je Miha tada izveo u Zagrebu. Isto tako u Bgu, bilo je egal,
ali su kockasti jedva prošli polovinu terena.
(Zaista ekspert, 30. novembar 2019 19:51)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nevjerojatno, u dvije utakmice uzmeš Srbima četiri (4) boda,
prepustiš im jedan (1), a Srbi bolji???????
Još samo nedostaje ono ~ Srbija ima najbolju reprezentaciju po
PREZIMENIMA. Valjda zato što svi završavaju na "ić", a to
nema nitko, provjereno. ludilo

smiri zivce

pre 4 godine

@gazza kad se neko ovde pretvara da je Srbin pa onda pocne pljuvacinu prema nama i nekim stereotipima, mrznji a iz svake njegove recenice izbija kompleks ne znam da li to pise napaljeni klinac ili covek koji jos vuce duboke traume od pre 30 godina ,uglavnom kad krenes s ovakvom mitologijom onda budi malo dosljedan ,napisi i sve one blamaze koje su tvoji hrvati doziveli ne samo razbijanja i nemoj da lazes ,recimo jedna Holandija igrala je i finale i polufinale na 2 svetska zaredom (2010 i 2014) ovako tvoji komentari koji inace niti nemaju nekog smisla (osim sta pokazujes da si frsutriran) postaju otuzni

Hr

pre 4 godine

Hahaha hahahhahahaaaaaa čuj čeka,pa treba doći do tog trenutka.
Kako stvari stoje bome će te se vi načekati jooooš dosta da uopće dođete do natjecanja na bilo kojem Euru.

Bill Scanlon

pre 4 godine

Odlicno smo prosli u ovim zrebanjima. U barazu je zreban domacin eventualnog finala - nas polufinalni par ga dobio. Na eventualnom evropskom kakve su bile opcije i tu smo dobro prosli. Protiv Hrvatske iz drugog sesira. Svi su bili nepozeljni, a eventualni mec sa Hrvatskom zbog tenzije moze samo stetiti favorizovanim Hrvatima. Iz treceg sesira prizeljkivani su Cesi kao najmanje tezak protivnik i izvuceni su. I jos prva utakmica, nesto slicno kao Kostarika na mundijalu. I pride grupa na Vembliju (sa Engleskom) i na Hempden Parku (Ceska i Hrvatska) - gde ces lepse? Ako reprezentacija bude razumno vodjena, ne samo da se moze proci baraz, nego se moze proci i grupa kao jedna od 4 najbolje treceplasirane minimum. A ako se nastavi bezumlje sa rasterivanjem najboljih igraca i sa Pavlovicima, Despotovicima i inima na spisku, kraj je vec u Norveskoj u martu.

dingdong

pre 4 godine

Lmao...cekamo vas ko nategnuta puska. Uhh... samo da vam objasnimo jednom zauvijek razliku izmedu nogometa i vaseg fudbala! Svi zivi i zdravi bili pa vidjeli...

smirite komplekse placenici

pre 4 godine

@lol i kalimero Srbi su jednom razvalili Vels 6:0 vi ste s tim Velsom igrali 1:1 pa mozemo i takve usporedbe da radimo a posto ste napaljeni klinci koji ocito nemaju pojma o nicemu, samo za info svaka je utakmica drugacija i posebna, nije fudbal matematika jer onda ovakvi neobrazovani kao vi ga ne bi ni pratili

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Mj23, 1. decembar 2019 15:18)

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

Rex Croatorum

pre 4 godine

Dođite nam da odmjerimo snage u sportu broj 1, junačine.
Ne u tenisima, ženskoj obojci, košarkama, glupostima.
Jako ćemo vas oderat...:(

Nikola

pre 4 godine

Ako se kojim cudom i plasiramo na evropsko prvenstvo voleo bih da vidim nase igrace da se trude i izgaraju na terenu i da stvarno daju sve od sebe igrajuci za reprezentaciju.Makar izgubili i sve utakmice ali bi bar pokazali navijacima da se trude pa im se ne bi moglo mnogo toga ni zameriti..I mislim da hrvati po imenima nisu nista bolji od nas ali bi nam mogli odrzati predavanje o tome kako se srcem igra za svoju zemlju!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 1. decembar 2019 17:14)

Čekaj, ti dakle upoređuješ zaprepašćena lica u Zagrebu zbog ISPADANJA iz kvalifikacija Hrvatske za Evro 2000 sa GROZNIM startom antifudbalera Šimunića a? Pa gde to može da bude isto? Dakle vi slavite antifudbal i radujete se kada neko nekome polomi nogu dok mi slavimo taj uspeh naših u Zagrebu sa kojim smo katapultirali vašu slavnu repku u istoriju! Nismo isti prike! Vi na fudbal gledate kao na lomljenje ruke i noge, mi kao na pobede i uspehe! Ej Šimunića mi porediš sa našim slavljem u Zagrebu hahaha to je nemoguće prikane! Dođe li do duela na Evru i ovu ćemo vam generaciju pospremiti u istoriju, u to budi siguran, pa onda opet slavite lomljenje noge nekome!

Poplava mozga

pre 4 godine

Navijat cu za Srbiju svim srcem, samo da se plasirate na EP, treba nam netko za skupljanje gol razlike. Ako Vas nije sramota, zasto bi nas bila?hahaha Kockasti , penaldzije...hahaha Dodite, dodite, slobodno dodite.hahaha
(Realan, 30. novembar 2019 21:33)


Onaj nas vec otresao onog vaseg "zlatnog" u LS, tako da bolje pripazi sta prizeljkujes!

Kalimero

pre 4 godine

Srbi u čem je problem? Ako ne prođete, malo ćemo vas zezat. Ak prođete, prvo ćemo vas razbit pa ćemo vas malo zezat. Sve u svemu nije kraj svijeta, pa to je samo nogomet.

NoName

pre 4 godine

Mislim da je ovo prvi i jedini put da će Hrvati navijati za nas. Čisto da nas nakantaju na tom prvenstvu. Ako se ne daj Bože plasiramo primićemo 15 komada.

Markos

pre 4 godine

Kakav naslov "izuzetno teska grupa".Mozda nama teska,posto veze nemamo ali objektivno jedna od najlaksih grupa.Sva tri protivnika su smesna da ih se nazove nekim silama

djedmedjed

pre 4 godine

Vino piju Krešo i Domagoj, vino piju i pritom se smiju...dok se komšije s Norvežanim biju...al pazite da vam ne zavrnu šiju, jer onda nećete vidit komšiju !
A jesam pisnik !

mad max

pre 4 godine

ja kockasti, ne bih zelio Srbiju u grupi zato jer, postoje teoretske sanse (i to ne bas tako minimalne), da Srbija pobjedi. A to bi onda znacio pakao od vadjenja masti, sprdanja, tko u hr bi mogao zivjeti nakon toga. Da se kojim slucajem ipak sastanu te dvije zemlje, pa da onda pobjedi onaj tko momentalno predstavlja favorita, bolje rangirani na fifa ljestvici, vice sampion svijeta, prvi u svoj kvalifikacionoj grupi... svi bi samo slegli ramenima i konstatirali da se desilo ono sto se i trebalo desiti. Kao, nista se u stvari znacajno ne bi niti dogodilo. Hr bi se plasirala dalje, a Srbija spakirala kofere i vratila se kuci. To bi bila vijest koja bi trajala 5 minuta. No, medjutim, da se desi obrnuto, pa da hr pakuje kofere, a komsije odu dalje, a uuuuuu, bolje o takvom scenariju niti ne promisljati. Scarry....

Ivan

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.(Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

Ej partizanovac, evo ovim komentarom si se upravo sam razotkrio da si Hrvat hahah. Mada smo mi to znali i pre toga naravno. Najbolji si dokaz da JSD Partizan i te kako ima puno navijača u CRO i dan danas nakon teškog razlaza Zg i Bg devedesetih. Želim PUNO uspeha tvojim kockastima na Evru, naravno nakon što ih mi najpre u grupi demoliramo. Ko leti visoko taj UVEK nisko kasnije pada sine, mudra poslovica kaže. :-)))))))))

Ivan

pre 4 godine

Ja ne verujem da bi nas croati odrali bas 5-6 razlike, mislim da ljudi malo preteruju. Jesu jaci, ali mislim da bi se mucili, pobebidili bi sa jedan maksimum dva gola razlike. Mislim da bi nas englezu ugazili, sa cesima bi mozda mogli X da odigramo.

Tomo.

pre 4 godine

Po prvi puta stvarno žarko navijam za Vas da prođete. Mislim da uz malo sreće možete. Onda poslastica za gledati uživo. Nažalost, ispasti ćete i vratiti se uvijek neugodnom Luxemburgu, Malti te vječitom rivalu Azerbejdžanu...

Bodibond

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :))))) 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD 

Vi ne mozete Ukrajinu da pobedite a ne kockaste. Uozbilji se decko.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)




ma, vi deca ćete posle, na sladoled, kad stotinak odraslih otrese stolnjake, higijena pre svega!

croata

pre 4 godine

Ako srbija prodje norvezane ima da slave ko da su osvojili euro. Nakon tog finale sa probudjenim skotima 50/50. Ako i to prodju svaka cast, onda bi se mogli necem i ponadat na euru, pogotovo jer smo tu mi koji mozemo pomoci, a bome i ubito njihov nogomet za duze vrijeme. Sve ni im ovisilo o prvoj utakmici sa cesima. Smatram da su cesi bas losi i da su srbi jaci pa ako tu umuljaju neku klasiku od 1:0, mogla bi u zadnjem kolu proraditi balkanska kuhinja pa da odigramo miroljubivih 0:0 s kojima zajedno prolazimo dalje. Ukoliko srbi ne dobiju cehe onda cemo ih i mi masakrirati. Od engleza ce u svakom slucaju dobiti pristojnu dozu.
Prognoza ako srbi prodju na euro:
1.kolo
eng hr 2:2, srb ceska 1:0
2.kolo
hr ceska 3:0, eng srb 5:0
3.kolo
eng ceska 5:1, hr srbija 0:0
srbi ko treci prolaze dalje.

istra

pre 4 godine

@istina za kroasane
Hihihi, sta kazes, Jovic i Sergej novi velikani svjetskog nogometa?! Hahahahahaha!Vas Ukrajina nabija sa 5-0, Luksemburg vam uvaljuje 2 komada, u preslaboj skupini ste tek 3, niste vi za taj sport.Ali najbolji igrac vam igra za Lacio, koji zeli da ga proda, ali ga nitko nece, hahahahahahahaha! Ili je najbolji netko drugi, to vama od dana ovisi, posto imate toliko velemajstora.Vi ste decko treca liga europskog nogometa, mi smo vicesampioni svijeta i to je tako! Cinjenica koja tebe ubija vec dugo! I ubijace te dok si ziv, mi smo sila, vi ste nula.Idi sad radi za placu od 200 eura i pricaj o velemajstoru iz Lacija!

živa

pre 4 godine

Ispade bolje što smo bili 3. u grupi, nego 2....baraž prolazimo, a grupa na EP nam je "boranija"...Hrvatska nije nikakav bauk, a Česi su gori od nas...samo zahvaljujući slaboj grupi gde su im glavni konkurenti za prolaz bili raspadi Kosovo, Crna Gora i Bugari, su se našli na EP i to jedva...i Englezi su bili u toj grupi, i,pre svega, zbog toga su izgledali "zastrašujuće"....ovako da smo bili 2. u grupi išli bi na Francuze i Nemce, a tu se zna...primili bi između 5 i 10 "komada" po utakmici.

stop lagarijama

pre 4 godine

Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).
(Komsija, 1. decembar 2019 15:31)

Ne nipodaštavam karijeru Modrića, ali on odavno nije nositelj igre Reala, dok Kovačič u Čelziju zasigurno to nikad nije bio. Prošle sezone Kovačić postigao NULA golova za klub. Doduše, bio je rezevista.

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (iako u poslednje tri sezone nije igrao samo zbog povrede ili kartona) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj. Inače, započeo je od 13 utakmica 12,a trener ga je u nekoliko utakmica menjao pred kraj upravo zato što je bitan igrač zarad čuvanja od premorenosti, povrede, kartona...U nečemu ste ipak šampioni, u toj kolosalnoj samohvalisavosti.

shokah

pre 4 godine

Daj "kockaste" da se sprdamo !!! :)))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (UGASENO JSD

Odučili bi nas od fudbala!
(Filip, 30. novembar 2019 18:19)

HAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

gojko

pre 4 godine

Desetina tisuca?
Znaci, dovoljno je izmedju 500 i 600 Srba da se uspostavi balans.
(Vlajzi, 30. novembar 2019 20:17)

Slusali smo mi i devedesetih takva hvalisanja. A cim malo zagrmimo, vi bjezanija.

toliko o tebi

pre 4 godine

@pijani zlotvor meni se cini da vama ni nogomet nece da znaci nista a koliko niste optereceni nama vidi se i po broju komentara ovde ,mnogi su i neukusni

Nocni vuk

pre 4 godine

Ajmo momci sad da skupimo snage za Norvezane, sad bih bas voleo da se sretnemo sa Hrvatima.
Oni bi bili favoriti ali i veci pritisak na njima. Mi i onako nemamo sta da izgubimo... A posto se vec hvale da bi nas razbili bas bi voleo to da vidim.

nemas ti pojma

pre 4 godine

@pijani zlotvor vi da se ne bojite ne bi ovako pisali i podcenjivali srpske igrace , "balvan " Mitrovic je uvalio ove sezone vec 24 gola ,to je vise od svih vasih zajedno tako da malo respekta iako tebi odavno fali odgoja,a sta se tice onih utakmica nije nas tad u Zg sudija spasio, imali smo crveni i opet nam nista niste mogli, i genracija 2010 je itekako bila dobra ali cemu objasnjavati nekom ko gleda fudbal zadnjih 5 godina

purger

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))

sale

pre 4 godine

Ne sumnjam da ćemo pobediti Norvežane i Škote. A onda u grupi razbiti Engleze i Hrvate, i nerešeno s Portugalom. I onda razbijemo Nemce pa Francuze. A kad se probudim, skapiram da sam zaspo na kauču.
(fudbalski fijasko, 30. novembar 2019 18:26)

Ti si druze izgleda pao s tog kauca.

rem

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.

cinjejica da ne znate

pre 4 godine

Ovi sta pricaju gluposti da su u Maksimiru bili Crngorci lazu sami sebe ,bio je samo jedan (Savicevic), Mijatovic je pola pola a opet glavni igraci su vam nq toj utakmici bili Stankovic i Mihajlovic, osim toga koga vi lazete u Bg niste stvorili niti jednu sansu ,u Zg imali smo crveni pa smo vas nadigrali u drugom poluvrmenu, a ovaj mj23 od 4 utakmice vi ste dobili samo jednu tako da ti nije bas neki uzorak ,ako brojis sve susrete i mladih tu vas kantamo daleko

dejasd

pre 4 godine

ajde momci da se lepo uigrate i da date maximum za nasu zemlju sad je vreme posle 20 godina ajdete momci da se radujemo ... Imamo velike sanse i vremena da se tim uigra to su veliki talenti i borci ajdete momci podrska za vas ..Dajte srce za nasu SRBIJU...jos nije kasno.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Nećemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, prejaka je Norveška za nas i to će i potvrditi kada nas u martu naredne godine bude ugostila na njenom terenu i ispratila kući sa nekih minimum 3 golova u našoj mreži. Ali čak čak i kada bi nekim svetskim čudom uspeli da prođemo na Evro onda bi tamo doživeli totalnu havariju. Sličnu poput Zvezde u Ligi šampiona ove sezone. Prema tome sad nakon ovog žreba sam čak i srećan što nećemo na Evro. Da nas oni "doprvaci" sa zapada Balkana ne ponize pa da se posle hvališu ovde godinama. Inače, ogroman je broj reprezentacija na Evropskom prvenstvu, zaista suludo suludo velik broj. Time se neminovno obara kvalitet fudbala u delu takmičenja po grupama. Objektivno reprezentacijama koje će na prvenstvo doći iz baraža nimalo nije mesto u evropskoj eliti jer jednostavno nemaju kvalitet za ozbiljno takmičenje. Ali šta da se radi, obesmislili su Evropsko, obesmislili i Svetsko sa nenormalno velikih 48 reprezentacija na njemu. Realno, za Evropsko je i 16 puno, ono bi trebalo da bude kao nekada na 8 a Svetsko na 16 i sve bi prštalo od pravog fudbala na celom prvenstvu. Ovako od ogromnog broja utakmica biće bar polovina totalno nezanimljivo i niskog kvaliteta. Koji je draž jednog Evropskjog prvenstva na kome se sastaju na primer parovi Nemačka - Severna Makedonija ili Italija - Kosovo ili Turska - Gruzija ili Nemačka - Finska? To trebaju da budu utakmice kvalifikacija a ne završnog turnira! Ali eto, novac im je preči, šta da se radi.

polako

pre 4 godine

@rex croatum to sta ste vi losi u svim sportovima ne znaci da ih mozes da podcenjujes, iako vec znam ako se plasiramo ti ces prvi da cutis

kalimero

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58)

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.

Ivan Veljković

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 30. novembar 2019 21:06)

Gledaj nije stvar da li se mi plašimo hoće te li ili nećet doći na Euro. Ono što je uzbuđujuće je mistično iskustvo gledanja vaših utakmica, taj famozni autobus, vraćanje lopte, netrčanje, vječni derbiji pun strasti sa Luxemburgom . Kod nas toga nema, mi dođemo najčešće odigramo i pobjedimo, dobro nekad i izgubimo ali nema te napetosti kao kod vas.
(rem, 30. novembar 2019 21:26)

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!

Drzavni projekat garavi sokak

pre 4 godine

Iskreno voleo bih da se plasiramo da nasi navijaci naprave neki nered protiv Hrvata,i da nas 10 godina izbace sa svih takmicenja.

Zaista

pre 4 godine

Hrvatska je lakše izlazila na kraj sa velesilama tipa Argentina,Njemačka,Engleska,Španjolska nego sa egzotičnim ekipama kao Panama,Zimbabvea Srbija itd.

rem

pre 4 godine

Poštovani susjedi, da bi dobili Norvešku morate trčati za loptom. Vi ne trčite dovoljno i najvolite postaviti autobus u svom šesnajstercu. Nećete tako Veliku Britaniju vidjeti, mislim hoćete ali na tv-u.

Mantis

pre 4 godine

Ako se ne plasiramo bruka, ako se plasiramo - bruka.
Ne znam sta bih pre izabrao
(mikele, 30. novembar 2019 20:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako možete birati, prva opcija je bolja ~
~ bit će manja "bruka" i manje će vas boljeti :-)

Mate

pre 4 godine

A Šimunić već zvao Miočića i počeo da trenira "high kick". Za svaki slučaj.

Ljudi, ja prvi put navijam za Srbiju! Srbija dobija Norvešku, Škotsku. Na EP, i Hrvatska i Srbija dobijaju Englesku.
Balkan će ugasiti umišljene "sjevernjake", vjerujte mi, neče da se oporave od nas sljedećih 10 godina.

A onda.. Zna se. 0:0 i prolazimo skupa dalje, a u povijesti ostaje prva nogometna utakmica koja je pomirila Srbe i Hrvate, kao dokaz tomu, ostaju stotine ostataka leševa ispečenih ostataka jaganjaca i odojka po parkovima Londona.
Naprijed, bračo Srbi.

ovaj se vec uplasio

pre 4 godine

@BHF inace za tvoju informaciju mi smo u kosarci na kraju dobili Amere, sto onda ne bi ni strasne Engleze u fudbalu ili vas koji eto ovde pisete romane u nadi samo da ne prodjemo

Luka

pre 4 godine

Čitam i ne verujem šta se piše... Ljudi, kakva crna Norveška, kad su oni bili nešto u fudbalu? Kakva Škotkska i to još u Beogradu? Ako ispadnemo od ove dve selekcije onda zaista treba ugasiti fudbal kod nas.

Vladimir

pre 4 godine

Srbija nema nikakve sanse dea prodje baraz. S obzirom na to u kakvu grupu je pripala, ovo je prava sreca za Srbiju sto se nece plasirati na EP. Ironija u svemu ovome je sto Kosovo hoce.

Leo

pre 4 godine

Videcemo se hrvati polako sa euforijom polako
(dejan, 30. novembar 2019 21:27)

Ma di cemo se vidit? Nismo mi u euforiji nego su Norvezani u euforiji. Idemo se mi polako spremat za novi okrsaj s Englezima, a ti idi provjeri sta to Norvezani slave.

istra

pre 4 godine

@Ivan Veljkovic
Tada je JUGOSLAVIJA igrala nerjeseno sa Hrvatima, ne Srbija. Glavni i najbolji igraci bili su Crnogorci, ne Srbi.Sto se hvalis tudjim uspjesima?

прле

pre 4 godine

istra@ jedini u tih 11 je Savićević bio Crno Gorac! Piksi, Jugović, Mihajlović, Stanković, Mirković, Đukić, Jokanović, Đorović, Kralj, Milošević i Mijatović(Srbin iz Crne Gore).

Zg Rules

pre 4 godine

Srbija ima iste sanse kao njezini protivnici.. mozda malo manje... Ali to je tu negdje. Sumnjam u plasman Srbije na Euro jer uefi mafiji ne treba takav susret poput HR-SRB. Budete vidjeli..

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Ali kako je ovo dobro. :D sad, ako odete, i mi i vi znamo da tu puca petarda.
A ako ne odete, imamo materijala za trolanje i zezanje iducih 10 godina
'Pa znate, srbija ima skuplju ekipu od norveske ili skotske, a svejedno nisu otisli. Zasto? Mogli su jer je kvaliteta bila na njihovoj strani, a opet nisu. Uplasili su se' :D
Ipak, nogomet povezuje ljude. 5 mil hrvata navijat ce za vas u barazu. :D

Komsija

pre 4 godine

...Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu...izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase...

(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Brozovic je ne samo standardan, vec glavni igrac Intera, drugog kluba Serie-A, vodi ligu razmakom po broju uspijesnih dodavanja. Kovacic je u formi zivota te standardan igrac u Chelsea-u (danas je u porazu imao 92 uspijesnih dodavanja, zadnju utakmicu gol a predzadnju asistenciju). Modric je u CL zadnje dvije utakmice dosao sa klupe, ali zbog jake forme je u Primeri startao zadnje 4 utakmice (u jednoj je imao 2 asistencije i gol). Lovren kakav god kikser da je, standardan je stoper Liverpoola (jos dao gol neki dan u CL). Kramaric je prvi napadac Hoffenheima (zadnje 4 utakmice 4 golova). Caleta-Car je standardan stoper Olympique-a, drugog kluba francuske lige. Pasalic standardan u Atalanti (danas dao 2 gola). Dakle barem 7 standardnih u klubovima lige petice, i to 4 njih nosioci igre u top-klubovima (zadnje kolo najbolje ocjenjeni igraci ekipa su bili upravo Luka, Kova i Broz).

Vlasic mozda nije u top-klubu (CSKA) ali je kao ofanzivni vezni sa 7 golova i 4 asistencije najbolji igrac ruske lige, a Vrsaljko (do ozljede standardan u Atletiku/Interu) se bi trebao vratiti pocetkom 2020. Od tih igraca samo Modric preko 30, a on je ionako klasa za sebe i do 36e.

Jel to dost "ne-standardnih" kojih "jedva cekaju da ih se otarase"?

Scortum croatorum

pre 4 godine

Klauni, lijepo je pobjeđivati u i košarci i u nogometu i u vaterpolu.
Meni je bitan onaj sport u kojem je bilo najljepše pobijediti.
Pozdrav Traktor brigadi
:)
(Rex Croatorum, 30. novembar 2019 20:20)

Ti jos verujes u deda mraza.
Pozdrav germanum autobus brigadi

Rimarič

pre 4 godine

Alo Srbi, Hrvati, kakav Glazgov pominjete u slučaju meča SRB:CRO? U ovom članku B92 piše:
Ukoliko se plasira na EP, Srbija će u prvom kolu igrati sa Češkom 15. juna u Glazgovu. U drugom kolu Orlovi bi igrali 19. juna sa Engleskom na Vembliju, a onda bi se u trećem sastali sa komšijama Hrvatima 23. juna, TAKOĐE U LONDONU.
Jel London ili Glazgov? Vidim svi pišete Glazgov, nije mi ništa jasno.

Komsija

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D
(Zvonkooo032, 30. novembar 2019 20:35)

Mislim da nas se vecina nada Norveskoj posto je u dvobojima sa Srbijom previse nervoze i glupog nacionalnog naboja i sa jedne i druge strane, a pre malo nogometa... svi ocekuju jasnu pobjedu (a vi poraz tako da nemate sto izgubiti) iako Srbija zapravo nema lose igrace, vec samo fali kemija, drugi tip trenera odn. nesto moderne taktike, a to se da lako nadoknaditi to ljeta, pogotovo samopouzdanjem iz dvije dobivenih utakmica u barazu. Tako je bio i grc u Zagrebu (2-0 zbog 2 vasih greska) i grc u BG-u gdje nas je Simunic morao spasiti Muay-Thai-udarcem. Bolje Norveska, tu ce biti nogomet u prvom planu.

igor sulic

pre 4 godine

Samo istine radi-imamo vise medalja sa OI od vas , bolji smo u nogometu, rukometu, gimnastici, veslanju ,jedrenju, borilackim sportovima...Imamo 2 Davisa a vi jedan...Ali nema veze!Stize mi poziv od mog prijatelja iz bg odmah nakon zdrijeba "Halo, pa gde si.":"Evo "."Jesi gledao zdreb?""A jesam"."Pa ...da te pitam.,,Ono ti imas prazan stan u Londonu celo leto?" "Imam2 Tu smo se poceli smijati i ja i on.."Znas, ako bi ovi nasi...Mada sumnjam jer sve su to leve noge...ako bi se kojim cudom plasirali..""Ma moze naravno" "A buraz?" "Ma i on ,stisnut cemo se"!I on je vatreni pob ornik "odbojke" i u-17. 18, ---Volio bih da se plasirate ,ne radi tekme protiv nas nego sto volite taj sport, mozda i vise od nas , a i meni je vasa repka misterij...

Centrala

pre 4 godine

Zezanciju na stranu, fasciniran sam koliko su ovi Hrvati samouvereni. Kaze Dalic "Zadovoljni smo. Ponovno Englezi, ponovno na Wembleyju. Nama je prva utakmica najvažnija. Opet na Wembleyju, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga Englezima slijede dvije lakše utakmice u kojima moraju tražiti svoju šansu. No mi znamo koji je naš cilj." To je ono sto Hrvate odvaja od proseka i zato su uvek u vrhu. Nikoga se ne plase fudbalski, i svi gledaju da ih nekako izbegnu. Oni bre žive za te velike utakmice s velikim protivnicima, i što bi reko moj kum vraški im dobro ide.

Svašta

pre 4 godine

igor sulic

U jedrenju ste bolji od nas kao što je i Jamajka bolja u bobu, pošto u oba sporta nemamo ni takmičare, ni bob, ni jedrilice... Ostavi se tih gluposti sa jedrenjem, balotama, glinenim golubovima i ostalim sličnim "sportovima".

Pauna

pre 4 godine

Hej susjedi da vam kažem nešto,lako je moguće da Uefa napravi sve i da vas ošteti u ovim dodatnim kvalifikacijama protiv Norveške/Škotske ili Izraela,a razlog je jasan,neredi,tučnjave,razbijanja hrvatskih i srpskih navijača jer bi bili zajedno u grupi,kažem vam da je lako moguć taj scenarij i da naprave sve da se Srbija ne kvalificira i da nr bude zajedno u grupi sa Hrvatskom.

jsx

pre 4 godine

Ako prodjemo, lici mi da cemo bratski da se oduzimo Cesima sto su izbacili Kosovo*.
Cenim da nemamo nikakve sanse protiv Engleske. U mecevima sa Hrvatskom bude mnogo nefudbalskih stvari, pa to ume da odgovara slabijoj strani, tako da mi je sto se potencijalnog rezultata tice drago sto cemo sa njima da igramo, ali me nervira sto necemo moci da ih oteramo sa portala ako nas dobiju.
Ceska otprilike kao i mi, ali i Ukrajna je bila kao i mi, pa znamo sta se desilo. Uglavnom, ako se plasiramo, mozda i prodjemo grupu, ali verovatno necemo.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Veljkovicu

Ti si u krivu. Hrvati se uopce ne hvale pobjedom nad srbijom. Mi se ovdje hvalimo medaljama i pobjedama nad njemackom, aeg, spa, ita, eng...

Dokaz?

Broj pregleda na yt.

'Optereceni' hrvati pregledali su sazetak hr-srb 2:0 oko 100 000 puta na youtubeu.

'Neoptereceni' srbi uspjeli su natuci bar 1 mil pregleda na kecmana. Ima i jos jedan video, a taj ima skoro 7 MILIJUNA pregleda, ali racunam da nisu sve srbi jer je ime videa na engleskom.

E sad, nama kosarka vise ne znaci nista, a nogomet je kruh i vino.

I onda omjer 100 000 vs bar 1 mil.

NEUSPOREDIVO.

Rex Croatorum

pre 4 godine

*Scortum Croatorum, nesretniče, vjerojatno si htio ispast duhovit, ali ako u srpskoj šali nema psovke - nije duhovita.
Uglavnom, ne kaže se scortum, nego scrotum. Eto, nešto si i naučio.
Rekapitulacija ždrijeba - žestoko ću navijat za Srbiju u baražu. Sretno!
;)

moram reci

pre 4 godine

Bit optimista je pozitivna stvar,ali verovat da ce Srbija odigrat nekoliko utakmica dobro je iluzija. Sta treba,da nekom srecom prodjemo kao Zvezda u ligu sampiona pa da nas onda nabijaju po 5 komada. A najbolnije bi bilo sto bi nas hrvati razvalili. Ovde ljudi brzo zaboravljaju,pa setite se igre reprezentacije u zadnjih 2o utakmica,blago receno zalosno.

А све транспарентно

pre 4 godine

Манипулација жребом је далеко превазишла Хајди Клум и жреб за СП у Њемачлој 2006.г.

Mickey

pre 4 godine

čekali smo zvezdu da ih položimo, a dočekali njihovu reprezentaciju...gdje češ veće sreće u žrijebu...a možda nas komšije "namjerno" zaobiđu :-))))
(purger, 30. novembar 2019 18:56)

Purgeru, ne pali se. Zaobicicemo vas namerno ali bez navodnika ;)

rem

pre 4 godine

fakat bi volio da se plasirate . Uvjeren sam kako bi više manje sve prošlo kako treba, bez velikih nereda. A ne bi bilo isključeno da bi i odigrali nerješeno ali onda naša braća Česi bi vas nakantali a kako vidim englezi su se bratimili s albancima, pa stvarno kad se sve zbroji i oduzme vi bi igrali na gostujućem terenu. E sada, duboko vjerujem da bi se pilo dugo u noć, možda bi se koje prasence zavrtilo u parku i poslana bi bila pozitivna slika u eter. Samo kako igrate , šanse su vam minimalne.

Hugos

pre 4 godine

Neprocijenjivo!!! Svim srcem za Srbiju pa da pokazemo svijetu sta je derbi u svim segmentima ovog sporta... realno Hrvatska ima bolju igru I taktiku... veci nacionalni naboj... Ali sve je moguce... sretno komsije

misko

pre 4 godine

Mislim da Uefa sad bude razmislila malo i shvatila da u Glasgowu zive ionako pola katolici pola anglikanci i sada im dolaze Hrvati i Srbi. Ocekujem diskretno navlacenje suca za Norvesku

Zvonkooo032

pre 4 godine

Hrvati će po prvi put navijati da Srbija izbori EP kako bi nas napucali u grupi. :D Zamišljam sad Norveška povede 1:0, Hrvati psuju i mole se da Srbija izjednači hahaha. Šta ti je sudbina. :D

Loki

pre 4 godine

(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Decko, Kovacic igra fenomenalno, Vlasic takodjer. Lovren je ponovo standardan. Ima jos par novih igraca koji briljiraju. Vama najbolji igrac i napadac igra u eng. drugoj ligi. Alibetonti pominjes kako nasi igraci ne igraju dobro inu slabim su klubovima??

Lepi

pre 4 godine

To sto je Hrvatska u grupi moze samo da nam pomogne i kroz baraz i, boze zdravlje, kroz grupu. Njima ne pomaze. Jedini je problem selektor.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Nece se Srbija naci u ovoj grupi na Euru 2020 jer ce ispasti u barazu. Razlog je poznat: izabrani tim nema karakter, manjka u fizickoj spremi, prevazidjena taktika, sporost, odsustvo veznih igraca, nepostojanje odbrane,... Mogao bih ovako do jutra. Bolje za fudbalsku javnost u Srbiji cak i za one najzagrizenije navijace reprezentacije. Nije fudbal za nas.

реално

pre 4 godine

искрено, боље нам је да не идемо. и надам се да нећемо, да се не брукамо рођаче. на евру нисмо били 20 година, па не морамо ни сада. реално, ако нам је украјина забила 5 комада, шта би нам тек урадили хрвати и енглези? постоји реч за то, али на порнхубу.
да прођемо ко звезда против бајерна и тотенхема ? не хвала, не могу то више да гледам.

dule

pre 4 godine

Mi realno možemo da odigramo sa Kockastima sa njima uvek remi pa i sa češkom ali zato primamo bar 5 od Norveske! Sramota šta smo doživeli

toni

pre 4 godine

Imate dobre šanse plasirati se na EP, realno ste igrački puno jači od protivnika. Eventualna utakmica s nama bi također bila neizvjesna, jer su naše utakmice uvijek takve, iako smo trenutno bolji.
Preduvjet za vas je da se riješite utjecaja menadžera, koji su vam ubili kult reprezentacije. Kod nas je reprezentacija ponos, to se gradilo godinama, iako niti kod nas nije bilo idealno.
Ukratko, iz pozicije nekog tko voli nogomet, sretno i čekamo vas u Glasgowu!

lol

pre 4 godine

Ja nisam ni rekao da se plašite. Mada, priznaj, igra vam malo neki nemir na pomisao susreta protiv nas na Evru i eventualni, pazi EVENTUALNI poraz sticajem nekih okolnosti, koji bi vam naneo tugu za SVA VREMENA, od čega ni 3 finala SP posle ne bi mogla da vas podignu! Ali, nisam ni rekao da se bojite već da veoma želite da se baš sa nama dokazujete, da nas pobeđujete, da nama nabijate komplekse o tome kako ste vi "veliki" u svemu a mi "mali"! Eto TO je bila moja poenta!
(Ivan Veljković, 01. decembar 2019 01:22)

Više bih volio da jedanput pobjedimo Španjolsku, Njemačku, Brazil, Argentinu, Englesku, Francusku ili Italiju, nego Srbiju pet puta. Jer ste niko i ništa u nogometu.

Ante

pre 4 godine

U eventualnom dvoboju Srbija-Hrvatska, izlišno je govoriti ko je bolji. To je derbi rivala, i mogu obje repke do pobjede. Čak je Srbiji lakše. Hrvatskoj se podrazumijeva da je trenutno bolja, i očekivala bi se pobjeda, dok bi Srbiji pobjeda puno značila, kad već ne mogu biti 2 na svijetu, barem da pobjede 2.-og.
Realno, pobjeda Srbije bi možda pomogla Srbiji da se oporavi kult reprezentacije u Srbiji. Zato bih volio da mi osiguramo prolaz prije zadnje utakmice, pa vi možete i da dobijete. Radije bih da dobijemo Engleze :)
Naravno, treba prvo doći na EP. Ljudi, ovo vam je zadnja šansa da vam se reprezentacija oporavi, pružite joj podršku, rastjerajte tu nesposobnu mafiju na vrhu!
Nemojmo se zavaravati, reprezentativni nogomet je ipak dimenzija iznad svih sportova. Predsjednici, premijeri, svi idu na te utakmice, znaju oni gdje se beru glasači.

neizleceni PTSP

pre 4 godine

@Ivan veljkovic takav je to narod , ne shvataju da je ovo samo sport vec gledaju neku verziju rata u svemu tome pronalaze se kroz uspehe drugih , nisu tu mnogima ciste glave,tako da nemoj da se iznenadjujes ovakvim komentarima, mnogima su srca bila puna kad je Mikiju slomljena noga a inace niti jedan pravi fudbaler nikad ne bi ugrozio karijeru na takav nacin svome kolegi

Delija ZH

pre 4 godine

Cuj ovog Srbendu, "imam proverene informacije", ajde druze idi malo zivi zivot, 24/7 si na ovom portalu, sa glupim komentarima. Sve najbolje.
(T., 30. novembar 2019 18:45)

Bravo T.!

samo jako

pre 4 godine

Nemamo tim realno za neke domete,možda i bolje da se tako ne brukamo ...ali opet lepo je gledati repku na euru.realno imamo 2 i 1/2 igrača da valjaju ,ostalo težak prosek.ne treba se zaludjivati ,na Tumbinom mestu bih konačno izabrao tih prvih 11 i forsisrao ih narednih meseci,bez previše probanja više,mnogo su fri kombinovali ..i napaliti ih maximalno pa šta nam Bog da.jedno znam sigurno a to je da ako krene da kombinuje svašta da ne zna prvi tim biće mu kuku lele.samo je Antić znao prvih 11 plus 2 izmene

leptirica

pre 4 godine

Opet kroasan koji piše ekavski, ali ga nespretno odaju kroatizmi, a pretvara se da je Srbin i uzdiže u nebo svoje kroasane. Nemaju Srbi zvezde u rangu Mesija ili Mbapea, ali imaju zvezde poput Tadića, Sergeja koji je proglašen najboljim veznjakom Serije A glasovima igrača i trenera Serije A (Lacio je uvek pri vrhu tabele i potpuno je svejedno u kom klubu te lige Sergej igra kad je najbolji veznjak u ligi svakako) i Luku Jovića koji je proglašen za najboljeg napadača prošle sezone u Bundesligi. Hrvati više nemaju ni standardnog u nekom jačem klubu u ligama petice, a kamoli nekakvu zvezdu. Pomirite se s tim već jednom i prestanite ovde pisati samohvalisajuće bajke. Sad je kraj 2019. čak i da ste imali nekakve zvezde nekad, danas su sve vaše "zvezde" i zvezdice na izlaznim vratima svojih klubova koji jedva čekaju da ih se otarase. Neki čak i žestoko poniženi kao nesrećni Rakitić. O kakvim hrvatskim zvezdama ti benaviš?
(istina za kroasane, 30. novembar 2019 18:42)

Najboljim veznim serie A je proglašen Hernanes, tako da pusti bajke o 100 miliona i slično. Jović kojeg spominješ grije klupu puno više nego Rakitic, već se priča da će ga se riješiti. Promašaj . Tadić bljesnuo prošle sezone i više se ne čuje za njega,ispod prosjek od igrača. Čak i da jesu to sve ekstra igrači,a nisu, za Srbiju igraju kao da moraju, a ne žele. Zato i jeste tu gdi jeste, a Hrvatska prva u skupini. Koncentriraj se na to dal ćete se uopće plasirati, sa tim silnim zvijezdama, a ne kako je Rakitic kojeg su već u reprezentaciji zamijenili mlađi.

Ole Ole

pre 4 godine

Kako cu navijati za vas svim srcem, samo da nam dodjete u grupu, 10 puta bolje vi nego Skoti, s njima se bar pomucimo, a i domacini su... Pozdrav iz HR!

Petar

pre 4 godine

Tipican primer pravljenja raznja dok je zec jos u sumi i to dubokoj i gustoj.
(Ivan, 30. novembar 2019 18:40)

Šta je sa svima vama ljudi?
Novinari prenose vest sa kim ćemo biti u grupi ako se plasiramo.
Ili treba da ostane tajna dok se ne plasiramo, jer možda i nećemo?
Razumem frustriranost našim fudbalom, ali čemu baš toliki negativizam?

Klempavi klempo

pre 4 godine

Baš bi volija da igramo. Balun je to i nikad ništa ni sigurno. Evo ja bi da pet ijad kun samo da guštan na teraci kafića. Lito, plaža, kafic i igramo sa vama. Ko to moze platit.

Joso

pre 4 godine

Ako se vi Srbi plasirate, trebalo bi pokrenut nekakvu inicojativu među navijačima ( onim normalnim )kako bi bilo sve ok, jer ce sigurno Englezi i na jedne i druge gledati ko na plemena s Balkana. Samo da se nađe pametnih glava.

deny

pre 4 godine

mislim da su sanse Srbije da se plasira ravno 50:50 , tu zaista nitko ne moze biti pametan. ako se plasirate biti ce jako zanimljivo i uopce se ne radujem da to da Hrvatska igra s vama. da se radi o nekoj drugoj repki, s obzirom na to kako igra Hrvatska, a kako Srbija, rekao bih da su sanse 65:3 za RH, ali s obzirom na odnose i tenzije, maksimalno 55:45 za RH...ne vise. Naravno, kako se radi o trecoj tekmi u grupi, mozda ce biti i sasvim svejedno, ali tenzija na tekmi nikako ne ide u prilog RH, vec upravo suprotno..

Bivši Zvezdaš

pre 4 godine

Vratite Krstajića za selektora, on zna da umrtvi igu, a to bi Englezima bio pakao, dakle, bunkerica, kratki pasovi, kao Španci, na priemr, a protiv Čeha, neku drugu taktiku, dok bi se za prvo mesto u grupi borili sa bivšom braćaom

neleknelevienna

pre 4 godine

pod hitno da se vrati kapiten Bane da popuni rupe u odbrani.!
Rajkovic,Bane,Kolarov,Milenkovic,Nastasic(Pavlovic),Tadic,Ljajic(Kostic),Matic,Ne.Maksimovic,Jovic i Mitrovic u formaciji 4-4-2
Tumba ako bude smenjen trebala bi sansa da se ukaze Paunovicu i to je to. pozzz

NN

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo. Samo nam fali da reprezentacija prođe ko Zvezda u Ligi Šampiona: da prođe kvalifikacije kroz iglene uši i plasira se tamo gde objektivno ne pripada samo da bi tamo doživela teško demoliranje.

vlade

pre 4 godine

jel ovaj raspored znači, da ukoliko se nesretni Rumuni kvalifikuju na Euro, neće igrati u Bukureštu?!
Ako je tako, onda gluplji sistem ne vidoh do sada..

Lelach

pre 4 godine

Stvarno bi bilo bezveze da se ne plasirate na najveci Euro do sada. Ako budete mogli proci pored Norveske pa onda Skotske to bi bilo sjajno. Inace podrzavam prijedlog da se napravi Euro II tako da ekipe iz 4 sesira igraju odvojeno od top ekipa. Nema smisla da ih se puni i trosi ko topovsko meso. Nije sportski

djedmedjed

pre 4 godine

Veljkoviću ;
niste vi slupali nikog tada !
Istina je malo drukčija ; Hrvatska je izgubila u kvalifikacijama za EP 2000 jedino protiv Irske i prosula bodove protiv Makedonije.
Vi ste u Beogradu u strahu od poraza isključili struju ( dan nakon što su naši mladi demolirali vaše sa 6:2 ), a u Zagrebu ste na jedvite jade izvukli remi u kojem se Hrvatska ispromašivala za 5 utakmica. Šuker je tad profulao loptu na 5 metara od samoga Kralja ( nije uopće pogodio loptu !), što mu se nije dogodilo u karijeri.
Oba gola ste dali iz ničega nakon teških golmanskih greški.Jedinu vašu pravu šansu je u kontri imao Savićević nakon što se Hrvatska potpuno otvorila i stisla vas u 16-erac.
Ne zaboravimo da je Hrvatska tu utakmicu igrala bez Bobana, Prosinečkog, Vlaovića, Štimca i Bilića, te da je sudac uz to poništio Šukeru čisti gol. Toliko o "razbijanju".

P.S. Sad imate priliku ; potrudite se protiv ovih polumomčadi pa nam dođite na megdan, ovaj put sami bez Crnogoraca, pa da vidimo čija mati crnu vunu prede...

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Velja, bratko, hrvatskih 11 iz tog perioda su:
Ladic- bilic, stimac, simic- boban, prosinecki, asanovic, jarni, stanic- suker, boksic.

Protiv vas u zg istrcali smo bez bilica, stimca, simica (dakle, igrali smo s rezervnom obranom) i bez 2 kljucna igraca sredine- bobana i prosineckog. To je pol ekipe.
I svejedno, samo vas je sudac spasio u zg, a u bg ste kao zadnje kukavice iskopcali struju kad vam je gol visio u zraku.

I ne pricaj gluposti da ste tad bili rasulo, to vam je posljednja normalna generacija koju ste imali. Nikad, ali nikad vise, necete imati igrace kao sto ste ih imali tada (mijatovic, savicevic, piksi, i koje smo svi u hrvatskoj postovali).

I sad, ako ta vasa najbolja ekipa realno nije mogla ni s nasim rezervama, sta onda ocekujes sada? Da se plasimo nekog tamo drugoligaskog balvana mitrovica?
Sine, pa nas nije bilo strah ni protiv brazila 2005 i 2006 sa svim onim imenima. :D
Svi cemo navijati da dodjete na ep, u to budi siguran.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 4 godine

Tih 2:2 u Zagrebu ne bi menjao ni za 5 pobeda protiv vas. Ona zaprepašćena lica vaših navijača, onaj očaj kod Šukera, Bokšića i ostalih vaših zvezda i zvezdica nakon te utakmice, to je nešto neprocenjivo i to ne bi menjao ni za 5:0 na Evru protiv vas. I tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 16:42)

Ne bih ni ja za zaprepašćena lica nakon Simunicevog starta.

Odkad postojimo - mi bas jesmo dobili - vi nas niste. To je činjenica. Pozz

ogicg

pre 4 godine

Mozda je i pametnije da ne idete na evropsko pa sve i da mozete nekako.Jer ce vas nagrditi i Englenska i Hrvatska.Ovo pricam prema igrama koje prikazujete.Ne nikako prema imenima jer tu bi mogli donekle da im parirate.

perica

pre 4 godine

Realno dobiješ Češku i imaš veliku šansu da prodješ kao jedna od 4 trećeplasiranih, ali tu šansu verovatno nećemo imati mi nego Norvežani.

todos

pre 4 godine

Smeju se i komentatori na sistem žrebanja. Što se nas tiče, znamo gde će Norveška ili Škotska da igraju. A mi pred izlog gde se prodaju trlevizori da gledamo utakmice.

lol

pre 4 godine

Hrvati nemojte se previse radovati jer je tradicija na strani Srbije. Srbija u poslednjih 19 godina nije izgubila nijednu utakmicu na EP!
(stranger, 30. novembar 2019 20:20)

Pametno, bolje jednu 6:1, nego još četiri pet po 1:0.

Racionalista

pre 4 godine

Pre će u Sahari napadati metar snega nego što će se ovi naši dunsteri kvalifikovati na EP. Ako se i kojim čudom to desi, mislim da će "petardu" primiti i protiv Engleza i Hrvata.

Sve podsjeca na 91'

pre 4 godine

Naravno, Srbiju nece docekati, a mislim da je dosta bilo petardi i klubovima i repki Srbije ove godine, dosta nakantavanja i izivljavanja nad nemocnima

Zg

pre 4 godine

Volio bi da se plasirate. Koliko god mi jesmo bolja ekipa s vama nikada nije lako a na prvenstvima uspiju oni koji imaju jaču želju i kemiju u ekipi tako da bi bilo zanimljivo. Uvijek se više živciram na utakmicama protiv vas nego protiv engleske španjolske ili njemačke 🤣 ex yu tekme uvijek su zanimljive za sve nas

Zagor

pre 4 godine

Momci, bolje da ne idete. Ne vidim razlog zasto tamo da igrate. Nemate ni minimalnu sansu. Pustite baraz, nemojte da se mucite. Neka idu drugi.

lol

pre 4 godine

@kalimero hrvati i razbijanje ,dobar vic 
(ti znas sta to uopste znaci?, 30. novembar 2019 21:58) 

Ukrajina-Hrvatska 0:2 Ukrajina-Srbija 5:0 Nije vic, ali je smijesno.
(kalimero, 30. novembar 2019 22:25)

Pogledaj ovo. Slovaci su pored nas izgledali k'o amaterčići. Obrati pozornost na datume. 
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018 
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019 
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

starmo

pre 4 godine

Ljudi, šalu na stranu ali, sve mi se čini da će se ponoviti 2000. godina, odnosno kvalifikacije za Evro koji se te godine igrao u Holandiji i Belgiji i naše razbijanje Hrvata u tim kvalifikacijama hehehehehe. I tada su "kockasti" bili izuzetno moćni, po meni tada su imali najbolju generaciju u svojoj istoriji, bili su 3. na svetu i uz malo sreće i tada su mogli do finala Svetskog, i onda dođemo mi, totalno polupani i bezidejni, u totalnoj krizi, i slupamo im upravo tu fenomenalnu generaciju u kvalifikacijama hahahaha. I onda odemo na Evro i tamo nas Holanđani demoliraju šesticom. Sve mi se čini da će se istorija ponoviti i sada, opet Hrvati imaju odličnu generaciju, sada su 2. na svetu zvanično, opet idu na nas u istoj grupi, ovoga puta ne u kvalifikacijama već na Evru i opet ćemo ih iznenaditi i izbaciti sa turnira a potom primiti peticu ili šesticu od narednog protivnika hahahaha. Videćete, istorija će se ponoviti. :-)

Da, 2-2 strasno lupanje...

zdravkogf

pre 4 godine

Ne bicemo ko partizan kada je dinamo razbio sa 6-0. To vi grobari zaboravjiate nije samo zvezda primala sesticu nego ste i vi. Mi barem smo primili od bajerna a vi od prosecnog dinama nekako slabo pamtite kad ste vi dozivili blamazu nego ste se uvatili zvezde ko pijan porte jel vam krivo sto ne navijate za pravi klub.

trigger

pre 4 godine

Da mi izgubimo odmah od Norveške, bolje je
(Bob Sent Kler, 1. decembar 2019 01:08)

imate vi dobru ekipu. norvežani i škoti jesu nezgodni, ali potrudite se malo.....vidimo se na 'otoku'.

stanislav

pre 4 godine

Ako je sreće nećemo ni proći baraž. Da izbegnemo bruku u daljem takmičenju a i da ne damo Hrvatima priliku da nas i oni pobede sa 4-5:0.

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Cuj ceka koji naslov, pa zar ljudi u Srbiji misle da se Srbija moze plasirati na Evropsko, pa ljudi budite svjesni vas ce Norvezani pregaziti, jednostavno vi ste pre losi za Evropsko prvenstvo

abko

pre 4 godine

Čehe baš briga,svejedno im je s kim igraju oni daju sve od sebe na svakoj tekmi pa šta bude.
Englezima su narasle oči ,dršću ko da su na buri jer znaju koliko su ih puta koštali Hrvati .
Hrvati spremni za sve ,senatori se čuvaju za Euro,znanje i iskustvo imaju a ovo prvenstvo im je veliki oproštaj od repke sa velikim rezultatom a mlade snage napaljeni i spremni zamjeniti starije. Uglavnom svaku tekmu do kraja,hrabro i napadački.
Srbija (ako bude) pitaju se sami igrači : " Dal uopšte da idemo na Evro???"

willi

pre 4 godine

"teski protivnici" pa nama su svi teski protivnici.. Azerbajdzan, luxemburg, a Island ne daj boze da ih izvucemo...o cemu vi pricate... fudbal je sahranjen u Srbiji. Sahrana mu je bila pre neki dan kada je zvezda popila 6 komada a odmah zatom partizan odigrao "maestralno" protiv AZ..Beda..

Ivan

pre 4 godine

Dve reprezentacije iz ove grupe su objektivno kvalitetnije od nas, a treca je sigurno uigranija i bolja kao tim. Mada, mi smo generalno narod takvog mentalnog sklopa da bukvalno jedan dobar rezultat moze da nam podigne samopouzdanje do maksimuma. U nekom scenariju ako pobedimo ovaj prvi mec baraza, mislim da cemo igrati na EP, a onda tamo kako bude.

dule

pre 4 godine

U našoj repki smrdi od glave već decenijama. Treba dovesti dobrog trenera pocistiti mafiju koja gura igrače i gle čuda..možda prodjemo i prvi krug!

mario

pre 4 godine

(Stiff Upper Lip, 30. novembar 2019 19:54)
Ma kako ti kažeš naš rok upotrebe je prošao, ali zato vi ste u naponu snage i mladosti zato ste se i plasirali odmah.
Kako si napisao vi ste prvaci,a da niste ni zaigrali niti ste se još plasirali.
Ajde se malo spusti na zemlju

Ivan

pre 4 godine

Ako kojim cudom prodjemo svu iz ove grupe ce biti favoriti protiv nas, pa i cesi su objektivno jaci. Mada sam siguran da cemo nekome otkinuti neki bod.

taktika autobus

pre 4 godine

ako nekim čudom i prođete, protiv engleza i hrvatske ćete proći kao zvezda protiv bajerna i totenhema. dakle - sretno u baražu, kaučosi

Jovan

pre 4 godine

Hrvati zaista imaju smisla za humor osim vrhunskog fudbala sada imaju i to. Zovu nas kaučosi jer naša Srbadija već 20 godina prvenstva gleda jedino na kauču dvosedu fotelji trosedu pošto nas tamo nema fora je pozdrav.

BHF

pre 4 godine

drage komšije, čitam komentare i divim se vašem optimizmu. već planirate kako ćete hrvatskoj da zabiberite i da joj pomrsite račune, a ni baraža niste prošli. a u baražu vas čeka norveška koja je za vas brazil. na klupi te norveške je šveđanin koji je vodio i island i ima itetako iskustva na velikim takmičenjima, za razliku od vas. ako bolje promislim, čitavo ovo vaše samohvaljenje i samohrabrenje odaje vaš veliki strah i nesigurnost. a takva vam je i fudbalska igra. i klupska i reprezentativna. jadna i kukavna. ustvari,ovo busanje u prsa i priželjkivanje obračuna sa hrvatskom, koju ćete zavit u crno, me najviše podsjeća na ovo zadnje košarkaško prvenstvo. tu ste se opasno naložili da ćete da bijete amere u finalu, a tamo vas je rasula polovna i poluraspadnuta argentina, i kao iobično španija. a to je navodno vaš sport. pa možete da mislite kako bi se tek proveli na euru protiv engleske,a posebno protiv hrvatske. to iživljavanje bi bilo mučno za gledanje. englezi bi vam uradili isto što i totenhem zvezdi, a hrvati ono što je zvezdi uradio bajern. i to ako vam se smiluju i prvi i drugi. zato pamet u glavu, odradite te utakmice protiv norveške i gledajte euro na teveu,kao i obično,bez sikirancije. pozz iz sarajeva

Mateo

pre 4 godine

"Da nije bilo tih strašnih 2:2 u Zagrebu svega toga kasnije ne bi bilo! Tek se ova generacija sadašnja uspela osloboditi tog stresa i uz veliku dozu sreće i borbenosti doći do finala SP prošle godine! Zato bi vam bilo bolje da nas vaši dečki ne potcene ako dođe do te utakmice, mada neće, jer nećemo mi proći baraž!
(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19)"

Auu brate, koliko ti sebi daješ na važnosti.. Kažeš, traume od 2:2 sve do lani?!
Ajde, smiri doživljaj. Nitko se nije puno potresao, jer smo 2g prije osvojili 3 mjesto. Kao što ni ovoj generaciji nitko neće zamjeriti da prime 20 golova na EP, poslije spektakla na SP. Zato i igraju nikad bolje, jer imaju kredit i neopterećeni su. Nismo mi Brazil da moramo svako malo u finale.
Ako ćemo o traumama, svaki Hrvat će ko iz topa da ti odgovori. Kakva Jugoslavija. To je Turska na EP. To je jedina trauma hrvatskog navijača. Ostalo sve pregrmimo i idemo dalje. Turskoj smo se osvetili, ali trauma ostaje. Trauma nesretnog gola.

Dušan

pre 4 godine

Za nas Srbe bi najbolje bilo da smo skromniji narod,i da se ne palimo na sve što čujemo...ali mi smo u fazonu vica kako nagovoriti Srbina da skoči iz aviona?kaži mu;ne smeš da skočiš...Reprezentativni fudbal nam je veoma slab(kao i fudbal uopšte)..da li su igrači u pitanju,ili motivacija ili treneri,ko zna...kad nadjemo uzrok problema,samo tada i možemo da ga rešimo...Zašto nam igrači igraju bezvoljno,ne motivisano,ne trče i ne zalažu se dovoljno,umeju da se izležavaju bez potrebe,da prave faulove bez potrebe,da se svadjaju sa sudijom bez potrebe(mada sa sudijom nikakav razgovor ne treba da postoji,ti si fudbaler a ne političar)..itd...kad otklonimo sve to,bićemo sila u fudbalu,dotle,slabo...veoma slabo

Mantis

pre 4 godine

Hrvate cemo kao po obicaju da istamburamo, ne zato sto smo bolji,
nego zato sto ljudi izgore u svojoj mrznji uvek protiv nas.
(navijac, 30. novembar 2019 18:59)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Do sada nas nikad niste "istamburali", pa ne vidim
zašto bi to bilo i ubuduće. Naprotiv, dobili ste porciju
u Zagrebu, a u Beogradu vas je potopio torpedo Manđukića.
Nego, baš bi volio ponovo vidjeti sraz hrvatskih hrtova
protiv srpskih jelena, pa kako bilo.
Na kraju, Češka može biti mina, pa i za Englesku.

aleks

pre 4 godine

Nikad gluplje organizovano evropsko prvenstvo,mozda je za neke zanimljivo ali za mene nije. A posebno za igrace, jer recimo neki ce igrati svoje meceve u Rusiji a ako doguraju do polufinala igrace u Engleskoj. Cesta i duge putovanja i promene klime dovesce do umora igraca. Necemo gledati neki posebno lep fudbal ubedjen sam u to. Bas glupa organizacija. U velikoj su prednosti npr Engleska,Spanija,Portugal,Nemacka,Francuska u odnosu na Belgiju

Pegone

pre 4 godine

Evropsko mozemo da igramo samo ako bubedmo domacini ,ako se pogleda kvalitet igre barem jos koju godinu treba da izbegavamo kandidaturu kao organizatori .

Los Angeles

pre 4 godine

Cuj da pobede Norvesku u Oslu. Kakve su to price. Kuci i razmisljate o tome kako ne izlazi nikakav sistemski kvalitet iz te domace lige.

Bojan

pre 4 godine

Nadam se da cemo opet dokazati da je ova sredina prepuna pametnih ljudi i da cemo biti prvi u svetu koji ce ukinuti fudbal kao profesionalni sport.

...

pre 4 godine

svi će da pikiraju na drugo mjesto u grupi pa očekujem da se prva utakmica između engleske i hrvatske odigra oprezno uz neriješen rezultat. onda je lako moguće da hrvatska sa srbijom, ako to bude zadnja utakmica i ako srbija prođe kvalifikacije, igra sa rezervama..

Petar

pre 4 godine

Neka, u redu je da izgubimo 2:1 protiv Norveske. Ako nista, posle toga cemo moci da pricamo kako smo mogli da oderemo Engleze, Hrvate i Cehe samo da smo imali malo vise srece da se plasiramo na Evro.

Gogox

pre 4 godine

Jesam ja to dosao na neki hr portal ili sta je vec ovo ispod komentara?

Svakako cu prvi put navijati protiv nase ekipe. Cisto da bruku zaustavimo na pravo vreme.

tole

pre 4 godine

(vlade, 30. novembar 2019 22:40)

Fudbal je postao cisti biznis i nista vise drugo. Dobili smo takav nakaradan sistem i takmicenje da covek ne moze da poveruje dokle to sve ide. Pola Evrope se doslovno nadje na zavrsnom turniru, odrzava se u 12 zemalja, kvalitet se razvodni pa imamo situaciju sa proslog eura gde evropski prvak do finala turnira igra sa Austrijom,Islandom,Madjarskom,Posljkom ,Hrvatskom i Velsom..Da li treba bilo sta dodati na ovo ?? Oh da,treba.Zavrsili su tek kao treci u grupi i prosli dalje. Turnir od 16 ekipa je bio idealan za Evropu .Isli su smao oni najbolji i imali smo neretko 2 ili 3 grupe smrti. Sada prave zreb a nemaju ni konacan spisak ucesnika. Izgubila se i draz igrajuci se po citavoj Evropi. Max 2 zemlje treba da se igra. Jos se ne planiraju zaustaviti na tome pa ce prosiriti i svetsko na 48 ekipa. Unistice i najvecu smotru fudbalsku. Sve za radi profita od tv prava, sponzora itd. Tuzno je u sta se sve to pretvorilo. Ima jos uvek majstora ove igre,ali su je unistili. Ubijaju emociju, udaljavaju se sve vise od radnicke klase na stadionima, slazu sve vise utakmica igracima te dolaze na velika takmicenja skroz iscedjeni. Maradona je 86-e odigrao npr samo 40 utakmica pred WC kad je odigrao veliku simultanku,dosao svez i zdrav,a Mesi i CR preko 60 zadnja 3 WC !Cak 50% vise u sezoni ! Ljudsko telo ima granice,ali kapitalizam nema. Pozz

Dickie

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.

www

pre 4 godine

Kad si već pomenuo neku mistiku dragi moj susede, ono što je meni najmističnije u svemu je onda kada sam prošle godine gledao gde Španci naprosto ubijaju zvanične svetske vicešampione sa 6:0! I dan danas mi nije jasno kako ste u tome "uspeli". E vidiš, TO je prava mistika! Nikada se to nije desilo pre toga, niti će se ikada više desiti da zvanišni vicešampion sveta već na prvoj utakmici nakon uzimanja srebra bude odučen od fudbala sa užasno sramotnih 0:6! Odučiše vas Španci od fudbala!
(Oposum, divna životinjica, 01. decembar 2019 01:28)

A Turska oduči šampione sa 3:0.

ми и фудбал ?

pre 4 godine

какав евро,какви бакрачи немојмо да се лажемо. хрвати и енглези би нас тамо одучили од живота, а камоли од фудбала.

rem

pre 4 godine

@@ KOMŠIJI I. Veljkoviću koji odgovara HRVATIMA NA KOMENTARE:

Dragi Ivane, uopće ne sumnjam u čistoću tvog patriotizma , entuzijazma pa ako baš hoćeš i optimizma. Jako je lijepo vjerovati u uspijeh svoje reprezentacije. Čak je to hrabro i ljudski toplo. Ali Ivane malo si zamjenio teze i neargumentirano bar po meni braniš neobranjivo. Uzimam u obzir da je lopta okrugla, kako svatko danas igra nogomet, kako često lošiji zna pobjediti boljeg u utakmici ali daj malo realnosti. Doše Vam Ukrajina u 3-4 sastavu zabija Vam golove, Odete u Luxemburg mučite se, dođe strašni Luxemburk i u drugom poluvremenu branite se ko da je bitka na Neretvi.. I onda sve ti to znaš, ali opet tražiš šuplje priče kako ste vi bolje od nas. Ami kockasti i penaldžije drugi na svijetu.Umjesto da razmišljaš kako će te se s počastiti eventualno s utakmicom sa susjedima koji su napravili čudo na svjetskom, cijelo vrijeme braniš neobranjivo i titraš neki lažni optimizam. Daj shvati, evo javno priznam , bolji ste u pikadu, karlingu, bacanju kladiva, kamena s ramena ali niste u nogometu. I većina objektivnih pratitelja nogometa u Srbiji će to reći ali ti ne, Ti po svome, tebi je nebo žuto a sunce blue, Ti si se napenalio i ne popuštaš. Zašto zašto zašto Ivane, zašto umišljaš i dovodiš u sumnju sebe ??

samo ti sebe tesi

pre 4 godine

@rem i onda sta ako se desi da vi "tako super kvalitetni" ipak izgubite, onda sve ovo tvoje sta si napisao pada u vodu, koliko god vi dizalisebe u nebesa i tapsali se po ramenu (btw Ukrajina je igrala s prvom postavom zato ne lazi) morate se dokazati na terenu inace ovo ispada kao neki kompleks, osim toga mi se protiv Luxemburga sigurno nismo branili, primili smo glupe golove ali nikakav bunker tu nije bio mogao bi da pogledas koju utakmice pre nego krenes s ovakvim podcenjivanjima

Има неко ко стварно зна

pre 4 godine

Jel jma prenos ovde smejurije od zreba?
(Stodemare, 30. novembar 2019 18:07)

Nema.
(Bodibond, 30. novembar 2019 18:28)

Има, на СК 1.

leks

pre 4 godine

Bolje da se ne plasiramo, za sta god da se plasiramo posle bude nerviranje jer se po pravilu blamiramo jer krecu sve izrazeniji da budu neki sitni interesi (da igra neko za kog ce se taj i taj ugraditi).Jos kakva nam grupa, samo bi se posteno osramotili. Bolje ispadnu pa na miru da se prati prvenstvo.

Miroljub

pre 4 godine

Prvo skoci pa reci hop. Nasa reprezentacia ima dve utakmice baraza protiv reprezentacija koje su favoriti u odnosu na nas. A kakav fudbal igramo, tesko da cemo da se kvalifikujemo.

Aлександар Ст.

pre 4 godine

Чини ми се да је боље да се не пласирамо. Нове бламаже нам не требају.

Toma Sojer

pre 4 godine

Шта је, шта сте се уплашили? Срамота на шта смо спали, какве год да су нам шансе.

POPovanje

pre 4 godine

samo da se dobije Norveška i žreb za drugi krug se otvara.
(Zoran, 30. novembar 2019 19:37)

Klasa optimist. Sa ovakvim protivnicima jedino što se sa sigurnošću može otvoriti je kesica čipi čipsa, i na miru gledati razvoj događaja na telki.

Domagoj

pre 4 godine

Nebitno kakav ce bit rezultat te utakmice, al Glasgow bi doslovno gorio. Zelim vam da prodjete baraž, ako nista radi atmosfere koja ce bit na toj utakmici.

Totti

pre 4 godine

Pa da skupa vrtimo prasence na sred Glasgowa u nekom parku. Da pokazemo ostatku Europe sta je provod i na kraju se pobijemo :) ehhh ufff, ajde razvaljujte te norvezane, zidove i sta ja znam kog imate jos na spisku... Sretno

Srle

pre 4 godine

Mislim da cemo lagano da ispadnemo u kvalifikacijama, kako bi sto elegantnije izbegli blamazu, to nikako nije potrebno vladajucem establismentu u ovom blagostanju nikad zabelezenom u novijoj istoriji.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Srbija nije primila gol na Evropskim Prvenstvima poslednjih 20 godina. Spavate li mirno Englezi, Hrvati i Česi???
(Cvele, 30. novembar 2019 22:00)

Mrak komentar.Bravo.

Komsija

pre 4 godine

Da ne citiram čitavu tvoju poruku, ali od onih koje su nabrojao u JAČIM klubovima je standardan samo Brozović...
(stop lagarijama, 30. novembar 2019 22:18)

Gle ne moras igrati 10x90 min. od 10 utakmica da bi bio standardan, bas top-klubovi imaju jaku klupu i cesto znaju menjati prvu postavu na 2-3 pozicija utakmicu do utakmice. Ako zadnjih mjesec-dva vecinski stojis u prvoj postavi onda si standardan.

Uzmi vaseg najvrijednijeg igraca, SMS-a, od 13 utakmica Serie-A startao je 12, a od tih 12 je cak 6 puta zamjenjen, u 54., 60. i 4 puta u 70-im minutama. U Europ.-ligi je startao "samo" 3 od 5 utakmica. Dakle od 18 utakmica je ukupno samo polovicu, 9 utakmica, odigrao cijelih 90 minuta... Jel i on nije standardan?

Tko od nabrojenih nije standardan, jel mozda Kovacic koji je startao zadnjih 8 utakmica odigravsi 8x90 minuta PL i CL? Kojeg Lampard slavi kao "najboljeg veznog" lige (cak pocetak sezone na koju aludiras je startao u 6 od 10 a 4 igrao kao zamjena)? A Modric nikad nije bio upitan, igrao je manje pocetkom sezone posto ga mucila ozljeda a ne zbog godina, od zadnjih 5 utakmica startao je 4 a i dalje ce startat jer se oporavio.

Lovren tek otkad se ozljedio Matip, tu se slazem da "privremeno", ali opet, zadnjih 6 utakmica je odigrao 6x90 minuta i s time je trenutacno standardan.

A "jaci" klubovi su barem prvih 1-2 Njemacke i Italije, 2-3 Spanjolske, 4-5 Engleske + PSG... Dakle imamo 3-4 standardnih u top-10-klubovima (+ jos 3-4 jakih standardnih igraca).

DRAGAN

pre 4 godine

Kakva jadna Srbija.Nemoj
da se zavaravamo.Nije
tamo mesto za Srbiju. i
naravno da se nece
kvalifikovati.Treba biti
objektivan.Srbija i fudbal
prica za neznalice.

TrUjA

pre 4 godine

Da napomenem pre komentara da nisam Hrvat ali se istini mora pogledati u oči: U FUDBALU SMO KAO I HRVATI U KOŠARCI SMEŠNI.Imamo dobru ekipu po imenima ali kao tim NULA.Jedina dva selektora koja su valjala(Antić i Muslin) je oterao Tole a o Kokezi je izlišno trošiti reči.Od bivšeg vozača dr. Tomislava Nikolića očekivati da dovede krštenog selektora kome se lično neće mešati u izbor igrača za SP(sve zarad masne provizije koji mu njegovi prijatelji menadžeri daju jel cena igrača skoči i po nekoliko puta ako zabeleži nastup) je isto kao i verovati da će Hrvatska osvojiti medalju na SP u košarci.Zbog toga bi iskreno voleo da se ne plasiramo jer šanse u grupi nemamo i izgaziće nas sve tri ekipe.Živi bili pa videli mada treba se plasirati a i to će biti mučenje kako za nas gledaoce tako i za same igrače koji su ponavljam klasa ali džaba kada riba smrdi od glave.

Arsa

pre 4 godine

Znači potrebno je da pobedimo u dve utakmice u nizu. Zna li neko kad se to zadnji put desilo, i koliko se često ta anomalija dešava? Pitam za druga.

BenBodega

pre 4 godine

Mi smo kvalitetnija i puno bolja repka od vas ali nas eventualni susret na Ep ce bit sve osim nogometa a svi znamo zasto. Tako da je u biti Srbija vrlo tezak protivnik za nas i umisto jedne jake utakmice protiv Engleza mi cemo imat dvi. Isto tako se moram osvrnuti na neke komentare u kojima pise da mi nemamo dobru ekipu i da nasi vise nisu standardni u klubovima. Modric i dalje u prvih 11 Reala i igra tog kluba je nezamisliva vez njega. Rakitic napokon igra svaku utakmicu. Brozovic jedan od najboljih veznjaka italije i standardan clan. Badelj standardan u Fiorentini. Pasalic u Atalanti i jucer da dva gola. Rog standardan u Calgarie. Kramaric jucer gol i standardan. Perisic Bayern. Vlasic standardan u Cska. Kovacic Chelsea naravno standardan u timu. Brekalo Wolsburg. Lovren Liverpool itd Uglavnom nasi igraci su svi standardni u svojim momcadima a govorimo o klubovima ka sta su Real, Barca, Inter, Bayern, Chelsea itd. Vi imate Tadica, Mitrovica, Sms i to je to. A koji su trofej vasa trojica najboljih osvojili? Nista. I onda neki pisu da mi kao tim nismo nista jaci. Zbog takvog vaseg velikog poznavanja o nogometu i jeste tu di jeste. Nista zlonamjerno nego samo govorim cinjenice

Komsija

pre 4 godine

Za ovog zaista nebitnog lika u Čelziju tvrdiš da je nositelj igre, dok si nekako izvukao zaključak da je Sergej rezervista (...) samo zato što ga je na nekoliko prvenstvenih utakmica trener zamenio pred kraj.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 16:55)


Nisam ja tvrdio da je rezervista, vec po tvojoj logici je. Niti ga je trener vadio pred kraj, svaku drugu utakmicu je zamjenjen a bilo je jos za odigrati 2 puta preko pola sata kao 4 puta 15-20 minuta. "Pred kraj" je 87. minuta na primjer, SMS ja vadjen iz igre 54., 60., 71., 73., 74. i 77. (mirisi mi na problem kondicijom, sto je problem nekoliko vasih reprezentativca).

A taj nevazan lik u Chelsea-u (ta "rezerva" koja je startala 14 od 18 utakmica, te zadnjih 3 u CL i zadnjih 5 u PL odigrala 8x90 min.) u tom klubu ima najveci broj uspijesnih dodavanja posto je nosioc igre, kao sto je u top 5 PL u nekoliko statistika (na primjer dobiveni dueli, driblinzi itd.).

Nadalje, Kovacic za Real i Chelsea ima 26 nastupa u ligi prvaka, od toga 13 kao starter i 13 kao zamjena, a to u onom Realu koji je imao za dvije top-ekipe. Pitanje: hoce li vec konacno jedan od top-klubova dati tih famoznih 60 milijuna za Sergeja, tako da i on barem jednom u zivotu vidi ligu prvaka?

lal

pre 4 godine

uporedicu srbiju sa pantelijom, a "njemu se ne isplati da izlazi iz groba"...
i kakva je ovo sprdnja, minimum 7 reprezentacija ce grupu igrati na domacem terenu... gde li ce se igrati danska - rusija?!? peterburg ili kopenhagen?!? ili jos ludja varijanta, ako se skoti plasiraju i upadnu sa englezima... london ili glazgov, velika je razlika...

ivano

pre 4 godine

Zajeee jako po srbiju.nisam zlonamjerno ovdje,ali tesko cete proci baraz buduci da srbija ne izgleda kao kolektiv objektivno gledajuci.pozdrav svim dobrim ljudima.

kordunaš

pre 4 godine

Ako nam zadnju četvorku čine vrhunski znalci iz Zvezde i Partizana, Rodić, ćelavi Miletić, Milunović i Gobelja, mi se nemamo čega bojati. Čak štaviše neka strepe te navedene fudbalske nacije od naših proverenih i iskusnih odbrambenih igrača.

Danilo

pre 4 godine

Hrvati se plasirali lagano i odmaraju čekajući maj mesec i moleći Boga da im glavnih 10 12 igrača bude zdravo i spremno. Mi prvo polufinale baraža i ako pobedimo u Oslu onda finale protiv Isr ili Sco. Sve nam je na dugom štapu i dosta teško da možemo proći ali nada je tu igrači su tu takođe koji po imenima vrede nešto u svetu fudbala.Entuzijazam i sportski naboj nam je nikakav na nuli selektor nikakav a savez nula dno dna.

mario

pre 4 godine

E Baš bi volio da se plasirate. Pa englezićima navuć suze i gnjev. I to usred Londona. Taj gušt smo već imali. Neponovljivo.

Zlatan

pre 4 godine

Htvati dosli na srpski portal, dokazivati svoju suoeriornost.
(Gogox, 30. novembar 2019 23:18)

Nismo ni nigdje dosli, mi smo stalno tu.

Rade

pre 4 godine

Lepo je maštati, ali onda pogledam drugo poluvreme protiv Luksemburga i pukne me realnost. Svi vi koji priželjkujete da odemo na Euro kao da ste mazohisti. Norveška je organizovana ekipa i mnogo bi se bolje suprotstavili englezima i hrvatima od nas. To je činjenica. Mi kao da igramo neki fudbal iz srednjeg veka. Ko god je hteo da nam da gol u kvalifikacijama dao nam ga je.

Bakero

pre 4 godine

Šta je pacijenti, opet se ložite! Zar niste umorni od loženja? Već 30 godina se ložite na prazno. Gde ste krenuli? Kakav EURO, ko da ide na EP? Pa jeste videli našta liči naša igra? Pa mi veze sa fudbalom nemamo.
Želim tim skotovima sve najgore.

Bg Boy

pre 4 godine

Fudbal, kad hoces da zapalis blesav narod zakazi utakmicu Srbija-Hrvatska i evo lozana sa obe strane. Koliko znam to je samo igra gde igraju 11 protiv 11, gde je cilj dati gol vise i uzivati u lepom popodnevu sa prijateljima...ah, da, ovo smo mi i niko nam nije kriv sto nas je vise van Srbije i Hrvatske nego kuci.

Danilo

pre 4 godine

Realno stanje srpskog fudbala je da savez vodi neko ko sa fudbalom nema puno dodira osim na nivou zonaškog fudbala rang ispod srpske lige. Čovek takvog fudbalskog znanja kvaliteta i struke vodi fudbalski savez jedne zemlje.Njihov savez vodi zlatna kopačka SP 1998 u Francuskoj gde je bio 3 na svetu sa Hrvatskom osvajač lige šampiona i legenda Reala Davor Šuker. Ne ulazeći dalje i dublje u analize saveza kvaliteta stručnosti ovo je pametnom čoveku više nego dovoljno čuti.

Mj23

pre 4 godine

(Ivan Veljković, 1. decembar 2019 14:19) # Link komentara

Cinjenica je da ni juga ni srbija nikad u nogometu nisu pobjedili hrvatsku.
Mi vas jesmo. Tu svako palamuđenje staje. Prijatno. Ćao.

Komsija

pre 4 godine

U Ligi Evrope Lacio često igra sa rezervistima i tada Sergeja nije bilo u timu. Inače je nosilac igre Lacija baš kao i Tadić u Ajaksu što se ne bi moglo reći ni za jednog hrvatskog reprezentativca.

(stop lagarijama, 1. decembar 2019 13:05)


Slazem se, hrvatski reprezentativci nisu nosioci igre u Ajaksu i Laciju (oni su to u Realu, Interu i Chelsea-u).

Dinko

pre 4 godine

Koliko vidim u Skotskoj i Norveskoj je euforija jednako velika kao u Srbiji. Isto kako vi vidite sansu, tako je vide i oni. Bacit ce se i jedni i drugi na glavu da vas izbace. A vi u kontinuitetu igrate panično i zbunjeno kad igrate pod pritiskom. Za razliku od nas koji volimo pritisak i bolje reagiramo pod stresom nego kad je 'lako ćemo'. Iskreno, ne vjerujem da mozete pobjedit dvije tako bitne tekme za redom. Nekako nije realno kad se sve zbroji. Ali ako to uspijete, sportski cu vam cestitat. To bi bio velik podvig.

ns

pre 4 godine

cuj izuzetno tesku grupu, pa naravno kad smo u naslabijem sesiru. bilo koja grupa da nam upala bilo bi isto. ovako bar dobre utakmice u najavi ako prodjemo baraz...

Mulder

pre 4 godine

Ne znam sto je kokeza uopste i isao i trosio nase novce da gleda protiv koga necemo igrati....sramota kad smo stigli dotle da se uopste ne radujemo zbog totalno unistenog srpskog fudbala.

Tiosi

pre 4 godine

Gojko i ekipa na SK ladno komentarišu da imamo šanse sa Englezima, Hrvatima i Česima, fazon nije teška grupa, a još nismo ni zakoračili u Oslo hahahahahahah

Einstein

pre 4 godine

Zasto vecina grupa ima po 3 tima?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bodibond, 30. novembar 2019 20:02)

A i ti isto..... Svasta.

IvanB

pre 4 godine

Da dovedemo Paunovica umesto Tumbe imali bi minimalne sanse, ovako se dovodi u pitanje i plasman. Covek nema autoriteta, nema viziju igre koju treba da igramo cak nema ni prvih 11

Mantis

pre 4 godine

@ (Ivan Veljković, 30. novembar 2019 23:58)

Jovane, Jovane, koga ste to vi "slupali". Igrala je
Jugoslavija (ne Srbija) protiv Hrvatske 2:2, s time
da nam nije priznat jedna gol. No to i nije bitno,
već kako sam pišeš, bili ste na EP potučeni do nogu.
Sve u svemu, bolje da niste išli na to Ep, kao ni na
ono SP-2010, kad su vas stavili na pravo mjesto,
prvo Ganci (ne cigani), a onda ljubitelji klokana.
Na kraju, sva ova prepucavanja oko nogometa (fudbala)
pogotovo srpskog, prešla su svaku mjeru, jer ste
vi Srbi peta liga Europe. out

Marko

pre 4 godine

Hrvati respektiraju svaku momčad. Nikoga ne podcjenjuju i zato nam dobro ide. Srbiju želimo izbjeći zbog poznatih razloga, a to nije nogomet.

lebovitz

pre 4 godine

Naprosto je nevjerovatno da u svim ovim komentarima neima nikoga od nas jugoslavica tko bi pozelio tj najavio da CE hrv I srb proci skupinu a englez zamrzit Vembli, zivot I nogomet koji je izmislio.
(Dickie, 01. decembar 2019 01:32)

Da je Srbija sposobna da pruži i 30% igre koju pružate vi Hrvati, ja bih prvi navijao za taj scenarij, ali realno to su bajke. Ako se reprezentativni fudbal igra zarad nacionalnog ponosa, onda je bolje sačuvati isti i ne otići na EP, neka manekeni igraju u svojim klubovima kako žele a neka nama sačuvaju živce.

kme kme

pre 4 godine

I dok su neki mediji potencirali revanš s Hrvatskom, izbornik Gareth Southgate pokušao je smiriti tenzije.
"Ništa ne može nadomjestiti poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tako smo se osjećali i nakon susreta u Ligi nacija. Bilo je lijepo pobijediti ih, ali onaj poraz ništa ne može izliječiti. No, svakako se veselimo toj atraktivnoj utakmici s Hrvatskom na Euru", rekao je Southgate.