Subota, 23.11.2019.

19:05

Ko je Igor Kokoškov i šta sa njim Srbija dobija?

Izvor: Stefan Nikoliæ

Ko je Igor Kokoškov i šta sa njim Srbija dobija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 4 godine

@shone bjelovacki
Nije on imao slabiji tim, nego si ti, kao i vecina, poverovao tabloidima kako mi imamo neki drim tim. A u stvari, Slovenci su razbili sve najjace timove Evrope, ukljucujuci Spaniju, a nas su razbili iako je Doncic bio povredjen. Slovenija je imala jaci tim od nas, ali, kako to objasniti turbo Srbendi.
Videlo se na SP koliko vredi taj nas Drim Tim.

Licemeri

pre 4 godine

@Dule Dabic Gluvaja....
A Ivkovic? Sta je on rekao? Jel on rekao da nece nikada biti selektor Srbije? Pa nije, ali ne odgovara vam politicki, jel tako? Ni komunisti nisu po politickoj pripadnosti birali selektore, ali vi se i time bavite. Zato ne valja Duda, ne valja Zeljko, ne valja Dule, ne valja niko, zato ce Kokoskov da izigrava selektora.

Vitez Parkelot

pre 4 godine

Priča se dosta o Kokoškovu kao čoveku s kojim Srbija možda dobije (polu)naturalizovane košarkaše poput Kaminskog, ali ko zna, možda nam takvi donesu dobro. Ono što je sigurno tačno i na neki način neverovatno jeste da do sada nismo imali uopšte sreće u reprezentaciji sa sinovima ranijih reprezentativaca ili košarkaša. Vučević je završio u Crnoj Gori, Dončić u Sloveniji, Radončić u Crnoj Gori, Avdija u Izraelu, dok ovi što su ostali naši (Pecarski, Trifunović, Tarlać, Vukčević, Koprivica...) nisu za sada doneli ništa. Simptomatično je da u ovoj poplavi tatinih sinova imamo 12 reprezentativaca čiji očevi su anonimusi. Izgleda da nam te rodbinske linije ne prijaju naročito. Eto, i Kokoškov je iz te priče o anonimusima.

shone bjelovacki

pre 4 godine

Razbio nas je u finalu, iako je imao slabiji tim na papiru... sa kvaliternim timom bez povredjenih igraca mogao bi jako mnogo.... i naravno bez menadzerije tipa Birce, Radulje itd!!!!Teo, Micic, Jovic-Nedovic, Gudiric, Bogdanovic-Micov, Kalinic, Bjelica,Kaminski- Jokic i Milutinov... siri spisak i po potrebi ubaciti u tim ako dodje do povreda - Nakic, Pahorski, Smailagiv, Simanic, Radanov i dr. SAMO MLADE IGRACE POSTEPENO UVODITI U TIM

Miroslav

pre 4 godine

Za razliku od velikog broja komentatora koji vise vole da budu u pravu nego da reprezentacija pobedjuje, nemam nista protiv da se pokaze kako je nama svih ovih godina nedostajao bas Kokoskov da bismo osvojili zlato. Moje je misljenje je da bez Teodosica nismo mogli nista protiv ekipa sa plejevima mangupima. Ljulj, Rubio i Kampaco su mnogo "namazaniji" od Jovica i Micica. Problem nase ekipe su igraci koji nista bitno nisu osvojili. Nisu navikli da osvajaju. Zoran Savic je osvojio vise titula nego citava nasa reprezentacija sa SP u Kini. Od Spanaca su gubili i Pesic i Vujosevic i Obradovic i Sakota i Ivkovic i Djordjevic. Nismo sigurno gubili jer su: Havier Imbroda, Monco Lopez, Mario Peskara, Pepu Hernandez, Huan Antonio Orenga i Serdjo Skariolo bolji treneri. Kokoskovu podrska i zelja da bude nas najuspesniji selektor.

јд123

pre 4 godine

Видим да на овој и другим вестима о Кокошкову дежурни пљувачи га оспоравају као и то да ли Камински треба да се позове или не. То су исти они, који стално пљују Јокића и Богдановића и који кукају зашто Дончић не игра за Србију. Једном речју: Лицемери и празноглавли хејтери на које не треба обраћати пажњу.

Ево већ преко педесетак коментара а изгледа да нико није погледао видео у прилогу? Мени је ту једна реченица запала за око: ”Ти си за мене плеј, ти си за мене Јокић”. Значи шансе су велике да ће игру да гради око Јокића, као што је случај у Денверу. А пошто сада сваки дан ради заједно са Богдановићем и Бјелицом, сигурно ће их уклопити, да буду ударне игле репрезентације.
Такође је добро што је у НБА. Значи зна све са чиме се играчи тамо суочавају и у доброј је могућности да успостави комуникацију са њима. Сваки пута када Денвер или Мемфис играју са Сакраментом, може са Јокићем односно Гудурићем и Богдановићем и Бјелицом на вечеру.

Неко рече Камински нема квалитет, нема шут. Нисам гледао последњу утакмицу али када сам га гледао последњи пут, добро је шутирао. Ако је Камински лош, зашто се зове Боби, који игра сваку пету утакмицу? Глупости. Осим тога, има српске крви, био повезан са нашом дијаспором у Чикагу, зашто да се не позове? На ове дежурне пљуваче не треба обраћати пажњу, јер то су исти који би позвали Дончића, који осим оца, никакве везе са Србијом нема. Да ли је Дончић био повезан са српском дијаспорим у Словенији?

C i n i k

pre 4 godine

KSS retko kad promasi u izboru selektora,nasi selektori po pravilu ostaju bar 2 velika ciklusa na klupi tako da ja verujem da Igor moze sa ovakvim nasim bas jakom timom da napravi dosta toga.

Жика Обретковић

pre 4 godine

А мој предлог је позивање Грушановића, Вука Радивојевића, МИЦОВА, а наравно да се мора наћи место за Милету Лисицу и Прековића. Искуством до медаље!!!

Imay

pre 4 godine

Vratiće Micova i Kalinića, naći će pozicije za Bjelicu i Gudurića, postaviće Bogdana i Jokića za glavne igrače, jednom rečju rešićemo se Saletovih strahova, sujeta i inata!

Sale#4

pre 4 godine

@dule dabic Nisi u pravu, cim spomenem Zeleznik znaci da sam vrlo objektivan jer i ti i ja znamo sta to znaci. Tvoj problem i tebi slicnima je sto vi tu malverzaciju sa Nebojsom pokusavate da izjednacite sa Partizan-Igokea. Vi biste sve dali da je Covic predsednik saveza, a ne Danilovic, a nas Grobare boli uvo, jer smo za reprezentaciju navijali i kad je Djilas bio predsednik i kada je u reprezentaciji od Grobara bio samo Krstic.

Demar Derosan

pre 4 godine

Sinioc sam gledao pazljivo Kaminskog u mecu Feniks Minesota, i mogu da kazem da nema kvalitet za nasu repku, kako ofanzivni tako i defanzivni. Operisan od suta, solidan u pravljenju blokova, ali u odbrani nijednog brzeg igraca ne moze da cuva, los stav tela u defanzivi, suvise krut za funkcionalno gradjenje reketa itd. Bas bih voleo da mi neko kaze neku izrazitu njegivu vrlinu. Mozda ga Igor pozove na siri spisak, ali u 12 teski on ulazi. Sve je ovo jos na nivou ideje.

straja

pre 4 godine

ako sam dobro shvatio on je i dalje u Kingsima neki ugoveni saradnik.....znaci bice rastrzan...!!! Takvog trenera Srbiji ne treba.....ili ili

Иван

pre 4 godine

Одличан стратег! Али ово је изузетно важан избор. Можда се испостави као кључна одлука за опстанак наше кошарке у светском врху. Јер, као што је неко већ написао овде, наши чувени тренери су пред пензијом или у њој, треба нам предводник нове генерације и новог стила кошарке, синтезе старе југословенске и америчке школе. Ако ту синтезу Игор успешно обави, изградиће систем за наредних неколико деценија. Само што њу није лако направити, али нема бољег за то од Кокошкова.
Било би добро да му се не мешају много, а можда и неће. Мишкови играчи по НБА ипак играју у Америци, где је много веће име Игор Кокошков него Мишко Ражнатовић, па ће и потоњем и његовим клијентима бити важно да са новим селектором буду у добром односу. Оно што је Ђорђевић најављивао, ослањање на атлетичност, могли бисмо коначно да видимо. Доста тога ће рећи први Игоров списак, но судећи по овом тексту, намеће се закључак да ће он рачунати и на: наше НБА играче, "странце" (типа Камински), неке ветеране са посебним задацима (Мицов?).

Milan kosanovic

pre 4 godine

Jos od kada se biralo izmedju Djordjevica i njega zeleo sam da on preuzme. Samo da ga puste da radi i to je to. Srecno Igore!

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

@Licemer

Da malo pratiš košarku znao bi da su Željko i Kari davno rekli da se ne vraćaju više u reprezentaciju. U Savez da, ali kao selektori ne.

@Sale#4

Napadaš nekoga da mrzi a isijavaš komplekse i mržnju u komentaru. Ko je navijao protiv Srbije letos je individualna stvar, ja znam mnogo grobara koji su navijali protiv, pa nikad nisam rekao da su svi navijači Partizana takvi. Čim započneš razgovor o košarci sa opaskom Železnik, zatvorio si vrata za bilo kakav objektivan razgovor.

Što se tiče Đorđevića, kapa do poda. Jedini "kiks" je po meni EP 2015, tad smo imali tim za zlato ali desila nam se ta Litvanija. Imao je dobrih, imao je i loših odluka, ali sve u svemu izvukao nas je iz kanala u kom smo bili. Ali, niti ga mrzim niti sam panter iz Železnika ako kažem da je pogrešio što je otpisao Nedovića i Kalinu. Neću uopšte dalje da elaboriram, to je moje mišljenje i niti mene mogu ubediti da nisam u pravu, niti ja mogu druge ubediti da sam u pravu. Nikad nećemo saznati šta bi bilo da su i oni bili tu. Novom selektoru puno sreće, mislim da boljeg nemamo i dugo nećemo imati. Na žalost, trenerski kadar nam je sve tanji i tanji...

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ništa od toga, Španija sa Gasol nas gazi kao nekada. Kakav Kaminski haha, džaba se nadate, još jednom će novac pobediti ljudski duh.

stranger

pre 4 godine

Kokoskov bi mogao da bude reformator, novi Aleksandar Nikolic. Nasa skola kosarke stagnira a nasi vrhunski treneri nisu vise top treneri u Evropi. Pesic, Obradovic, Ivkovic, Maljkovic, Vujosevic... su pred penzijom. Zato ocekujem od Kokoskova da preuzme pobednicku baklju srpske kosarke i nosi je dok pod njegovim okriljem ne stasa nova plejada srpskih trenera, kao sto su ispod Profesorovog sinjela izasli ovi gore navedeni. Jedno je sigurno, sa Kokoskovom na klupi igracemo drugaciju kosarku nego do sada.

Jevdja

pre 4 godine

Ako izborimo olimpijadu ovaj tim neka ide:
Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Kaminski
Lučić
Nedović
Gudurić
Jović
Milutinov
Bog da nas vidi.

basketaš

pre 4 godine

S obzirom na to koje je rezultate Đorđević napravio dok je vodio reprezentaciju, sve osim osvajanja zlata je neuspeh. Đorđević je otišao zbog neosvajanja zlata, logično to je onda cilj.

SUPERMAN

pre 4 godine

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.
(sve je relativno, 24. novembar 2019 10:35)

A Tegeltija je baš objektivan novinar zar ne?Košarkaški Željko Pantić :)

Stefan89

pre 4 godine

Pa prije svega ceka ga nezahvalno mjestoo,jer kad dobijamoo trener je ekstra,sve je super ,ako izgubi neku utakmicu ne daj bozee najgori ce biti na svijetu,to je nas mentalitet,a selektoru punoo srece,ceka ga posao samo neka se niko ne mijesa u njegov rad....Pozdrav iz Podgoricee....

Millennium

pre 4 godine

Nadam se da je Kokoškov svestan sa kakvim opakim narodom ima posla, i da ga pljuvanje i pre prve zvanične utakmice neće obeshrabriti. Puna podrška za njega.

ako

pre 4 godine

Dzaba sve. Medalja nece biti. Spanija je evropski drim tim, tu su Slovenci sa Doncicem, Francuzi, Grci... Kokoskov je dobar trener, ali nije cudotvorac. Mi nemamo tim za medalje. Nas su Argentina i Spanija oducile od kosarke.

Maksimilijan

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović
(Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija), 24. novembar 2019 10:37)




Milane malo to trebaš preurediti i prezimena pocinju sa velikim slovom!

1 - Teodosić/Micić/Jović/Jaramaz
2 - Bogdanović/Nedović/Gudurić
3 - Kalinić/Micov/Lučić/Nakić
4 - Bjelica/Kaminski/Smailagić/Jelovac
5 - Jokić/Milutinov/Marjanović


Za olimpijske igre ako se kvalifikujemo i svi budu zdravi mojih 12 bi bili:


1 - Teodosić/Micić/Jović
2 - Bogdanović/Nedović
3 - Kalinić/Micov/Lučić
4 - Bjelica/Kaminski
5 - Jokić/Milutinov

S tim sto bi Kalinić igrao po potrebi četvorku a Kaminski peticu.

Licemeri

pre 4 godine

Pored Pesica, Obradovica, Ivkovica... koji su toliko zlatnih medalja doneli, ovi dovode Kokoskova?! Zasto? Pa zato sto su to trazili botovi, isprali mozak ostalima i evo podrske. Kokoskov je jos jedan u nizu kojem ce menadzeri da biraju tim, a on ce da cuti i slusa. E zato niko ne zove Obradovica i Pesica! Njima menadzeri nisu smeli ni da privire u reprezentaciju.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Dajte mu odresene ruke, i nemojte da mu se mesate u posao. Tu pre svega mislim na KSS i razne menadzere tipa Misko. Igor je odlican trener, mozda i najbolji kojeg Srbija trenutno ima. Ako hoce da zove Kaminskog, neka ga zove. Sto se mene tice neka zove koga hoce, jer on odgovara za rezultate reprezentacije. Ako nesto krene po zlu, verujte on ce nazalost da bude smenjen, a ne Danilovic, Tomasevic, Rakocevic i ostali funkcioneri. Koliko sam ja upucen, Kaminski pokriva pozicije 4 i 5, taman zamena za Bircu. :-)

MC Stojanov

pre 4 godine

Odličan tekst. Možda fali informacija da je rodom iz Banatskog Brestovca. Kokoškov je uporan i postojan kao i svi banatski Srbi (tj. lale).

vidim sve

pre 4 godine

Ne znam šta ćemo dobiti sa Kokoškovim, ali je činjenica da ima veliko i turbulentno iskustvo. To samo može da bude plus. Imali smo ( imamo ) Saleta Đorđevića koji je napravio ogroman posao i ostavio Kokoškovu težak period. Već na prvom koraku ćemo videti kakav je autoritet ako okupi sve najbolje igrače, mislim na kvalifikacije za OI.
Za strance nisam nikako. Imamo mi naše igrače prekvalitetne da bi uzimali neke iz drugih država.
I dalje smatram da smo imali najbolju reprezentaciju na SP, ali jednostavno tako je ispalo. Sale je Bog, isto kao Nikola Grbić, i tu vidim ulogu Kokoškova, kao Slobodana Kovača, da stavi šlag na tortu. A mi navijači ćemo staviti jagodu kao što to obično radimo.( terasa ).
Puno sreće u radu mu želim, znanje već ima.

Snazz

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.
(Back in Black, 24. novembar 2019 10:39)

Pa takvi smo prijatelju. Mi smo u fudbalu posle jedne pobede i jednog gola pravili kalkulacije i stigli do polufinala, pa je posle par dana bilo drvlje i kamenje. Šta ćeš, takvi smo.

dejan

pre 4 godine

Igora sa secam iz perioda kad sam bio klinac, vodio je ekipu Partizana. Toga nema u tekstu. Bio je mlad trener, i tada je imao bradu. Zapamtio sam ga i po bradi i po tome sto su nas dobili u finalu. Covek ce doneti mnogo, u to sam ubedjen ali to je samo vrh ledenog brega. Mnogo se mora promeniti u radu sa mladjim selekcijama, kod klinaca je neophodno promeniti pristup igri, tehnici, taktici... Po prvi put posle mnogo godina smo bili katastrofalni u svim mladjim selekcijama na reprezentativnom nivou. Nismo bili ni blizu medalja. Pobednicki mentalitet se gradi jos tada. Ova seniorska ekipa je vec izgradjena i potrebno je samo fino podesavanje da bi se uzelo zlato na Evropskom i medalja na Olimpijadi. Igor je pravi covek za to. Imam puno poverenje u njega.

Iggy

pre 4 godine

Hvala za sjajan tekst. Kad sam prvi put cuo za njega, pre 10ak godina, prvi trener Srbin u NBA prvo mi je palo na pamet - ko je sad ovaj i otkud u NBA. Jer kad su srpski treneri u pitanju prvo nam padaju na pamet Duda, Željko, Maljkovic...

Жљонза

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom
(janko, 24. novembar 2019 10:18)

Nauči prvo pravopis pa onda komentariši jednu košarkašku legendu poput Kokoškova.

Boris Banović

pre 4 godine

Dobija selektora s referencom osvajača zlatne medelje na EP i trenera s dugogodišnjim stažom NBA ligi ! Da li se očekuju medalje, mislim da ih on neće obećati !

Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija)

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović

Sinan

pre 4 godine

Želim Igoru svu sreću i nadam se da će modernizovati igru Srbije, da igraju leprœavo za koœ više jer je, po meni "srpski bunker" zastario (što se vidi i iz igre Fenera i reprezentacije Srbije ove godine)

sve je relativno

pre 4 godine

@SUPERMAN

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.

Sale#4

pre 4 godine

@superman Tegeltije? Pa to je jedini kosarkaski novinar u Srbiji u poslednjih 30 godina, znaci ne valjaju ni Duda, ni Pesic, ni Moka, ni Dule, jer su svi njega vodili?! Vi iz Zeleznika koliko volite Srbiju ste pokazali na ovom prvenstvu kada ste navijali protiv nje, iz razloga sto nisu pozvani igraci koji su igrali za CZV ?!?!? Sladili ste se porazima i spinovali kako je Jokic bio rezerva Bircevicu, a istina je da je Bircevic samo pocinjao meceve i vise nije ni ulazio, dok nas je Jokic onim iskljucenjem unistio. Kako cete sada reagovati na Igora koji je osvedoceni Partizanovac? Nije vam valjao Sale sa 3 srebra zbog Bircevica, a da li ce vam Igor valjati ako npr pozove Zagorca? Nece sigurno, dok da pozove Borisu koji u proseku daje 3P onda bi bio mega car.

Petar

pre 4 godine

Sa Kokoskovom dobijamo puno
Treba nam sveza krv i da malo odstupimo od tradicionalne igre guranja lopte pod kos sa teskim centrom
Imamo kvalitet za igru trci i pucaj a za sta se Igor i zalaze
Medalja u Tokiju i zlato na EP sa Igorom to je realnost
Do pobede idemo Srbija

PS

pre 4 godine

@janko, 24. novembar 2019 10:18

A zašto se ti nisi prijavio da budeš selektor?! Iz tvog veoma "pismenog" komentara, da se zaključiti da imaš bolje reference od Igora Kokoškova...

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Sjajno i za Igora i za Frenka. Mnogo bih voleo da Frenk zaigra za nas, ljudi ne shvataju da nisi Srbin samo ako se prezivas na IĆ i ako si pravoslavac, on je decko sa nasim korenima, ocigledno ima nesto nase cim toliko zeli da zaigra kod nas, kada moze Peno, zasto da to ne bude i Frank the tank. Kolko smo mi cudna nacija, kada Doncic ili Belodedic igraju za druge reprezentacije oni su izdajnici a sada igrace sa nasim poreklom ne zeimo.

Back in Black

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.

janko

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Sjajno i za Igora i za Frenka. Mnogo bih voleo da Frenk zaigra za nas, ljudi ne shvataju da nisi Srbin samo ako se prezivas na IĆ i ako si pravoslavac, on je decko sa nasim korenima, ocigledno ima nesto nase cim toliko zeli da zaigra kod nas, kada moze Peno, zasto da to ne bude i Frank the tank. Kolko smo mi cudna nacija, kada Doncic ili Belodedic igraju za druge reprezentacije oni su izdajnici a sada igrace sa nasim poreklom ne zeimo.

Boris Banović

pre 4 godine

Dobija selektora s referencom osvajača zlatne medelje na EP i trenera s dugogodišnjim stažom NBA ligi ! Da li se očekuju medalje, mislim da ih on neće obećati !

Sinan

pre 4 godine

Želim Igoru svu sreću i nadam se da će modernizovati igru Srbije, da igraju leprœavo za koœ više jer je, po meni "srpski bunker" zastario (što se vidi i iz igre Fenera i reprezentacije Srbije ove godine)

Жљонза

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom
(janko, 24. novembar 2019 10:18)

Nauči prvo pravopis pa onda komentariši jednu košarkašku legendu poput Kokoškova.

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Dajte mu odresene ruke, i nemojte da mu se mesate u posao. Tu pre svega mislim na KSS i razne menadzere tipa Misko. Igor je odlican trener, mozda i najbolji kojeg Srbija trenutno ima. Ako hoce da zove Kaminskog, neka ga zove. Sto se mene tice neka zove koga hoce, jer on odgovara za rezultate reprezentacije. Ako nesto krene po zlu, verujte on ce nazalost da bude smenjen, a ne Danilovic, Tomasevic, Rakocevic i ostali funkcioneri. Koliko sam ja upucen, Kaminski pokriva pozicije 4 i 5, taman zamena za Bircu. :-)

MC Stojanov

pre 4 godine

Odličan tekst. Možda fali informacija da je rodom iz Banatskog Brestovca. Kokoškov je uporan i postojan kao i svi banatski Srbi (tj. lale).

Snazz

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.
(Back in Black, 24. novembar 2019 10:39)

Pa takvi smo prijatelju. Mi smo u fudbalu posle jedne pobede i jednog gola pravili kalkulacije i stigli do polufinala, pa je posle par dana bilo drvlje i kamenje. Šta ćeš, takvi smo.

Petar

pre 4 godine

Sa Kokoskovom dobijamo puno
Treba nam sveza krv i da malo odstupimo od tradicionalne igre guranja lopte pod kos sa teskim centrom
Imamo kvalitet za igru trci i pucaj a za sta se Igor i zalaze
Medalja u Tokiju i zlato na EP sa Igorom to je realnost
Do pobede idemo Srbija

stranger

pre 4 godine

Kokoskov bi mogao da bude reformator, novi Aleksandar Nikolic. Nasa skola kosarke stagnira a nasi vrhunski treneri nisu vise top treneri u Evropi. Pesic, Obradovic, Ivkovic, Maljkovic, Vujosevic... su pred penzijom. Zato ocekujem od Kokoskova da preuzme pobednicku baklju srpske kosarke i nosi je dok pod njegovim okriljem ne stasa nova plejada srpskih trenera, kao sto su ispod Profesorovog sinjela izasli ovi gore navedeni. Jedno je sigurno, sa Kokoskovom na klupi igracemo drugaciju kosarku nego do sada.

vidim sve

pre 4 godine

Ne znam šta ćemo dobiti sa Kokoškovim, ali je činjenica da ima veliko i turbulentno iskustvo. To samo može da bude plus. Imali smo ( imamo ) Saleta Đorđevića koji je napravio ogroman posao i ostavio Kokoškovu težak period. Već na prvom koraku ćemo videti kakav je autoritet ako okupi sve najbolje igrače, mislim na kvalifikacije za OI.
Za strance nisam nikako. Imamo mi naše igrače prekvalitetne da bi uzimali neke iz drugih država.
I dalje smatram da smo imali najbolju reprezentaciju na SP, ali jednostavno tako je ispalo. Sale je Bog, isto kao Nikola Grbić, i tu vidim ulogu Kokoškova, kao Slobodana Kovača, da stavi šlag na tortu. A mi navijači ćemo staviti jagodu kao što to obično radimo.( terasa ).
Puno sreće u radu mu želim, znanje već ima.

PS

pre 4 godine

@janko, 24. novembar 2019 10:18

A zašto se ti nisi prijavio da budeš selektor?! Iz tvog veoma "pismenog" komentara, da se zaključiti da imaš bolje reference od Igora Kokoškova...

Millennium

pre 4 godine

Nadam se da je Kokoškov svestan sa kakvim opakim narodom ima posla, i da ga pljuvanje i pre prve zvanične utakmice neće obeshrabriti. Puna podrška za njega.

dejan

pre 4 godine

Igora sa secam iz perioda kad sam bio klinac, vodio je ekipu Partizana. Toga nema u tekstu. Bio je mlad trener, i tada je imao bradu. Zapamtio sam ga i po bradi i po tome sto su nas dobili u finalu. Covek ce doneti mnogo, u to sam ubedjen ali to je samo vrh ledenog brega. Mnogo se mora promeniti u radu sa mladjim selekcijama, kod klinaca je neophodno promeniti pristup igri, tehnici, taktici... Po prvi put posle mnogo godina smo bili katastrofalni u svim mladjim selekcijama na reprezentativnom nivou. Nismo bili ni blizu medalja. Pobednicki mentalitet se gradi jos tada. Ova seniorska ekipa je vec izgradjena i potrebno je samo fino podesavanje da bi se uzelo zlato na Evropskom i medalja na Olimpijadi. Igor je pravi covek za to. Imam puno poverenje u njega.

Stefan89

pre 4 godine

Pa prije svega ceka ga nezahvalno mjestoo,jer kad dobijamoo trener je ekstra,sve je super ,ako izgubi neku utakmicu ne daj bozee najgori ce biti na svijetu,to je nas mentalitet,a selektoru punoo srece,ceka ga posao samo neka se niko ne mijesa u njegov rad....Pozdrav iz Podgoricee....

Back in Black

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.

Iggy

pre 4 godine

Hvala za sjajan tekst. Kad sam prvi put cuo za njega, pre 10ak godina, prvi trener Srbin u NBA prvo mi je palo na pamet - ko je sad ovaj i otkud u NBA. Jer kad su srpski treneri u pitanju prvo nam padaju na pamet Duda, Željko, Maljkovic...

sve je relativno

pre 4 godine

@SUPERMAN

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.

Milan kosanovic

pre 4 godine

Jos od kada se biralo izmedju Djordjevica i njega zeleo sam da on preuzme. Samo da ga puste da radi i to je to. Srecno Igore!

јд123

pre 4 godine

Видим да на овој и другим вестима о Кокошкову дежурни пљувачи га оспоравају као и то да ли Камински треба да се позове или не. То су исти они, који стално пљују Јокића и Богдановића и који кукају зашто Дончић не игра за Србију. Једном речју: Лицемери и празноглавли хејтери на које не треба обраћати пажњу.

Ево већ преко педесетак коментара а изгледа да нико није погледао видео у прилогу? Мени је ту једна реченица запала за око: ”Ти си за мене плеј, ти си за мене Јокић”. Значи шансе су велике да ће игру да гради око Јокића, као што је случај у Денверу. А пошто сада сваки дан ради заједно са Богдановићем и Бјелицом, сигурно ће их уклопити, да буду ударне игле репрезентације.
Такође је добро што је у НБА. Значи зна све са чиме се играчи тамо суочавају и у доброј је могућности да успостави комуникацију са њима. Сваки пута када Денвер или Мемфис играју са Сакраментом, може са Јокићем односно Гудурићем и Богдановићем и Бјелицом на вечеру.

Неко рече Камински нема квалитет, нема шут. Нисам гледао последњу утакмицу али када сам га гледао последњи пут, добро је шутирао. Ако је Камински лош, зашто се зове Боби, који игра сваку пету утакмицу? Глупости. Осим тога, има српске крви, био повезан са нашом дијаспором у Чикагу, зашто да се не позове? На ове дежурне пљуваче не треба обраћати пажњу, јер то су исти који би позвали Дончића, који осим оца, никакве везе са Србијом нема. Да ли је Дончић био повезан са српском дијаспорим у Словенији?

Sale#4

pre 4 godine

@superman Tegeltije? Pa to je jedini kosarkaski novinar u Srbiji u poslednjih 30 godina, znaci ne valjaju ni Duda, ni Pesic, ni Moka, ni Dule, jer su svi njega vodili?! Vi iz Zeleznika koliko volite Srbiju ste pokazali na ovom prvenstvu kada ste navijali protiv nje, iz razloga sto nisu pozvani igraci koji su igrali za CZV ?!?!? Sladili ste se porazima i spinovali kako je Jokic bio rezerva Bircevicu, a istina je da je Bircevic samo pocinjao meceve i vise nije ni ulazio, dok nas je Jokic onim iskljucenjem unistio. Kako cete sada reagovati na Igora koji je osvedoceni Partizanovac? Nije vam valjao Sale sa 3 srebra zbog Bircevica, a da li ce vam Igor valjati ako npr pozove Zagorca? Nece sigurno, dok da pozove Borisu koji u proseku daje 3P onda bi bio mega car.

SUPERMAN

pre 4 godine

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.
(sve je relativno, 24. novembar 2019 10:35)

A Tegeltija je baš objektivan novinar zar ne?Košarkaški Željko Pantić :)

Imay

pre 4 godine

Vratiće Micova i Kalinića, naći će pozicije za Bjelicu i Gudurića, postaviće Bogdana i Jokića za glavne igrače, jednom rečju rešićemo se Saletovih strahova, sujeta i inata!

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

@Licemer

Da malo pratiš košarku znao bi da su Željko i Kari davno rekli da se ne vraćaju više u reprezentaciju. U Savez da, ali kao selektori ne.

@Sale#4

Napadaš nekoga da mrzi a isijavaš komplekse i mržnju u komentaru. Ko je navijao protiv Srbije letos je individualna stvar, ja znam mnogo grobara koji su navijali protiv, pa nikad nisam rekao da su svi navijači Partizana takvi. Čim započneš razgovor o košarci sa opaskom Železnik, zatvorio si vrata za bilo kakav objektivan razgovor.

Što se tiče Đorđevića, kapa do poda. Jedini "kiks" je po meni EP 2015, tad smo imali tim za zlato ali desila nam se ta Litvanija. Imao je dobrih, imao je i loših odluka, ali sve u svemu izvukao nas je iz kanala u kom smo bili. Ali, niti ga mrzim niti sam panter iz Železnika ako kažem da je pogrešio što je otpisao Nedovića i Kalinu. Neću uopšte dalje da elaboriram, to je moje mišljenje i niti mene mogu ubediti da nisam u pravu, niti ja mogu druge ubediti da sam u pravu. Nikad nećemo saznati šta bi bilo da su i oni bili tu. Novom selektoru puno sreće, mislim da boljeg nemamo i dugo nećemo imati. Na žalost, trenerski kadar nam je sve tanji i tanji...

basketaš

pre 4 godine

S obzirom na to koje je rezultate Đorđević napravio dok je vodio reprezentaciju, sve osim osvajanja zlata je neuspeh. Đorđević je otišao zbog neosvajanja zlata, logično to je onda cilj.

C i n i k

pre 4 godine

KSS retko kad promasi u izboru selektora,nasi selektori po pravilu ostaju bar 2 velika ciklusa na klupi tako da ja verujem da Igor moze sa ovakvim nasim bas jakom timom da napravi dosta toga.

Maksimilijan

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović
(Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija), 24. novembar 2019 10:37)




Milane malo to trebaš preurediti i prezimena pocinju sa velikim slovom!

1 - Teodosić/Micić/Jović/Jaramaz
2 - Bogdanović/Nedović/Gudurić
3 - Kalinić/Micov/Lučić/Nakić
4 - Bjelica/Kaminski/Smailagić/Jelovac
5 - Jokić/Milutinov/Marjanović


Za olimpijske igre ako se kvalifikujemo i svi budu zdravi mojih 12 bi bili:


1 - Teodosić/Micić/Jović
2 - Bogdanović/Nedović
3 - Kalinić/Micov/Lučić
4 - Bjelica/Kaminski
5 - Jokić/Milutinov

S tim sto bi Kalinić igrao po potrebi četvorku a Kaminski peticu.

Miroslav

pre 4 godine

Za razliku od velikog broja komentatora koji vise vole da budu u pravu nego da reprezentacija pobedjuje, nemam nista protiv da se pokaze kako je nama svih ovih godina nedostajao bas Kokoskov da bismo osvojili zlato. Moje je misljenje je da bez Teodosica nismo mogli nista protiv ekipa sa plejevima mangupima. Ljulj, Rubio i Kampaco su mnogo "namazaniji" od Jovica i Micica. Problem nase ekipe su igraci koji nista bitno nisu osvojili. Nisu navikli da osvajaju. Zoran Savic je osvojio vise titula nego citava nasa reprezentacija sa SP u Kini. Od Spanaca su gubili i Pesic i Vujosevic i Obradovic i Sakota i Ivkovic i Djordjevic. Nismo sigurno gubili jer su: Havier Imbroda, Monco Lopez, Mario Peskara, Pepu Hernandez, Huan Antonio Orenga i Serdjo Skariolo bolji treneri. Kokoskovu podrska i zelja da bude nas najuspesniji selektor.

Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija)

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović

Jevdja

pre 4 godine

Ako izborimo olimpijadu ovaj tim neka ide:
Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Kaminski
Lučić
Nedović
Gudurić
Jović
Milutinov
Bog da nas vidi.

Иван

pre 4 godine

Одличан стратег! Али ово је изузетно важан избор. Можда се испостави као кључна одлука за опстанак наше кошарке у светском врху. Јер, као што је неко већ написао овде, наши чувени тренери су пред пензијом или у њој, треба нам предводник нове генерације и новог стила кошарке, синтезе старе југословенске и америчке школе. Ако ту синтезу Игор успешно обави, изградиће систем за наредних неколико деценија. Само што њу није лако направити, али нема бољег за то од Кокошкова.
Било би добро да му се не мешају много, а можда и неће. Мишкови играчи по НБА ипак играју у Америци, где је много веће име Игор Кокошков него Мишко Ражнатовић, па ће и потоњем и његовим клијентима бити важно да са новим селектором буду у добром односу. Оно што је Ђорђевић најављивао, ослањање на атлетичност, могли бисмо коначно да видимо. Доста тога ће рећи први Игоров списак, но судећи по овом тексту, намеће се закључак да ће он рачунати и на: наше НБА играче, "странце" (типа Камински), неке ветеране са посебним задацима (Мицов?).

Жика Обретковић

pre 4 godine

А мој предлог је позивање Грушановића, Вука Радивојевића, МИЦОВА, а наравно да се мора наћи место за Милету Лисицу и Прековића. Искуством до медаље!!!

Demar Derosan

pre 4 godine

Sinioc sam gledao pazljivo Kaminskog u mecu Feniks Minesota, i mogu da kazem da nema kvalitet za nasu repku, kako ofanzivni tako i defanzivni. Operisan od suta, solidan u pravljenju blokova, ali u odbrani nijednog brzeg igraca ne moze da cuva, los stav tela u defanzivi, suvise krut za funkcionalno gradjenje reketa itd. Bas bih voleo da mi neko kaze neku izrazitu njegivu vrlinu. Mozda ga Igor pozove na siri spisak, ali u 12 teski on ulazi. Sve je ovo jos na nivou ideje.

Sale#4

pre 4 godine

@dule dabic Nisi u pravu, cim spomenem Zeleznik znaci da sam vrlo objektivan jer i ti i ja znamo sta to znaci. Tvoj problem i tebi slicnima je sto vi tu malverzaciju sa Nebojsom pokusavate da izjednacite sa Partizan-Igokea. Vi biste sve dali da je Covic predsednik saveza, a ne Danilovic, a nas Grobare boli uvo, jer smo za reprezentaciju navijali i kad je Djilas bio predsednik i kada je u reprezentaciji od Grobara bio samo Krstic.

shone bjelovacki

pre 4 godine

Razbio nas je u finalu, iako je imao slabiji tim na papiru... sa kvaliternim timom bez povredjenih igraca mogao bi jako mnogo.... i naravno bez menadzerije tipa Birce, Radulje itd!!!!Teo, Micic, Jovic-Nedovic, Gudiric, Bogdanovic-Micov, Kalinic, Bjelica,Kaminski- Jokic i Milutinov... siri spisak i po potrebi ubaciti u tim ako dodje do povreda - Nakic, Pahorski, Smailagiv, Simanic, Radanov i dr. SAMO MLADE IGRACE POSTEPENO UVODITI U TIM

janko

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom

Licemeri

pre 4 godine

Pored Pesica, Obradovica, Ivkovica... koji su toliko zlatnih medalja doneli, ovi dovode Kokoskova?! Zasto? Pa zato sto su to trazili botovi, isprali mozak ostalima i evo podrske. Kokoskov je jos jedan u nizu kojem ce menadzeri da biraju tim, a on ce da cuti i slusa. E zato niko ne zove Obradovica i Pesica! Njima menadzeri nisu smeli ni da privire u reprezentaciju.

ako

pre 4 godine

Dzaba sve. Medalja nece biti. Spanija je evropski drim tim, tu su Slovenci sa Doncicem, Francuzi, Grci... Kokoskov je dobar trener, ali nije cudotvorac. Mi nemamo tim za medalje. Nas su Argentina i Spanija oducile od kosarke.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ništa od toga, Španija sa Gasol nas gazi kao nekada. Kakav Kaminski haha, džaba se nadate, još jednom će novac pobediti ljudski duh.

Bojan

pre 4 godine

@shone bjelovacki
Nije on imao slabiji tim, nego si ti, kao i vecina, poverovao tabloidima kako mi imamo neki drim tim. A u stvari, Slovenci su razbili sve najjace timove Evrope, ukljucujuci Spaniju, a nas su razbili iako je Doncic bio povredjen. Slovenija je imala jaci tim od nas, ali, kako to objasniti turbo Srbendi.
Videlo se na SP koliko vredi taj nas Drim Tim.

straja

pre 4 godine

ako sam dobro shvatio on je i dalje u Kingsima neki ugoveni saradnik.....znaci bice rastrzan...!!! Takvog trenera Srbiji ne treba.....ili ili

Vitez Parkelot

pre 4 godine

Priča se dosta o Kokoškovu kao čoveku s kojim Srbija možda dobije (polu)naturalizovane košarkaše poput Kaminskog, ali ko zna, možda nam takvi donesu dobro. Ono što je sigurno tačno i na neki način neverovatno jeste da do sada nismo imali uopšte sreće u reprezentaciji sa sinovima ranijih reprezentativaca ili košarkaša. Vučević je završio u Crnoj Gori, Dončić u Sloveniji, Radončić u Crnoj Gori, Avdija u Izraelu, dok ovi što su ostali naši (Pecarski, Trifunović, Tarlać, Vukčević, Koprivica...) nisu za sada doneli ništa. Simptomatično je da u ovoj poplavi tatinih sinova imamo 12 reprezentativaca čiji očevi su anonimusi. Izgleda da nam te rodbinske linije ne prijaju naročito. Eto, i Kokoškov je iz te priče o anonimusima.

Licemeri

pre 4 godine

@Dule Dabic Gluvaja....
A Ivkovic? Sta je on rekao? Jel on rekao da nece nikada biti selektor Srbije? Pa nije, ali ne odgovara vam politicki, jel tako? Ni komunisti nisu po politickoj pripadnosti birali selektore, ali vi se i time bavite. Zato ne valja Duda, ne valja Zeljko, ne valja Dule, ne valja niko, zato ce Kokoskov da izigrava selektora.

janko

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom

Licemeri

pre 4 godine

Pored Pesica, Obradovica, Ivkovica... koji su toliko zlatnih medalja doneli, ovi dovode Kokoskova?! Zasto? Pa zato sto su to trazili botovi, isprali mozak ostalima i evo podrske. Kokoskov je jos jedan u nizu kojem ce menadzeri da biraju tim, a on ce da cuti i slusa. E zato niko ne zove Obradovica i Pesica! Njima menadzeri nisu smeli ni da privire u reprezentaciju.

ako

pre 4 godine

Dzaba sve. Medalja nece biti. Spanija je evropski drim tim, tu su Slovenci sa Doncicem, Francuzi, Grci... Kokoskov je dobar trener, ali nije cudotvorac. Mi nemamo tim za medalje. Nas su Argentina i Spanija oducile od kosarke.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Ništa od toga, Španija sa Gasol nas gazi kao nekada. Kakav Kaminski haha, džaba se nadate, još jednom će novac pobediti ljudski duh.

Sale#4

pre 4 godine

@superman Tegeltije? Pa to je jedini kosarkaski novinar u Srbiji u poslednjih 30 godina, znaci ne valjaju ni Duda, ni Pesic, ni Moka, ni Dule, jer su svi njega vodili?! Vi iz Zeleznika koliko volite Srbiju ste pokazali na ovom prvenstvu kada ste navijali protiv nje, iz razloga sto nisu pozvani igraci koji su igrali za CZV ?!?!? Sladili ste se porazima i spinovali kako je Jokic bio rezerva Bircevicu, a istina je da je Bircevic samo pocinjao meceve i vise nije ni ulazio, dok nas je Jokic onim iskljucenjem unistio. Kako cete sada reagovati na Igora koji je osvedoceni Partizanovac? Nije vam valjao Sale sa 3 srebra zbog Bircevica, a da li ce vam Igor valjati ako npr pozove Zagorca? Nece sigurno, dok da pozove Borisu koji u proseku daje 3P onda bi bio mega car.

straja

pre 4 godine

ako sam dobro shvatio on je i dalje u Kingsima neki ugoveni saradnik.....znaci bice rastrzan...!!! Takvog trenera Srbiji ne treba.....ili ili

Jevdja

pre 4 godine

Ako izborimo olimpijadu ovaj tim neka ide:
Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Kaminski
Lučić
Nedović
Gudurić
Jović
Milutinov
Bog da nas vidi.

Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija)

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović

SUPERMAN

pre 4 godine

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.
(sve je relativno, 24. novembar 2019 10:35)

A Tegeltija je baš objektivan novinar zar ne?Košarkaški Željko Pantić :)

basketaš

pre 4 godine

S obzirom na to koje je rezultate Đorđević napravio dok je vodio reprezentaciju, sve osim osvajanja zlata je neuspeh. Đorđević je otišao zbog neosvajanja zlata, logično to je onda cilj.

Жљонза

pre 4 godine

ne dobija ništa sa njim , taj je totalni autsajder posrećilo mu se sa Slovenijom i to je to al mi pored toliko stručnjaka dovodimo ovoga stvarno smo veoma pali mislim da je za nas OI u Tokiu daleko a pogotovo što ovaj nema autoritet da povede ekipu tj prvo da okupi ekipu za kvalifikacije daj bože da grešim al ja sumnjam da je on neki ozbiljan kapacitet al eto želim mu svako dobro i nadam se dobrom
(janko, 24. novembar 2019 10:18)

Nauči prvo pravopis pa onda komentariši jednu košarkašku legendu poput Kokoškova.

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Sjajno i za Igora i za Frenka. Mnogo bih voleo da Frenk zaigra za nas, ljudi ne shvataju da nisi Srbin samo ako se prezivas na IĆ i ako si pravoslavac, on je decko sa nasim korenima, ocigledno ima nesto nase cim toliko zeli da zaigra kod nas, kada moze Peno, zasto da to ne bude i Frank the tank. Kolko smo mi cudna nacija, kada Doncic ili Belodedic igraju za druge reprezentacije oni su izdajnici a sada igrace sa nasim poreklom ne zeimo.

Imay

pre 4 godine

Vratiće Micova i Kalinića, naći će pozicije za Bjelicu i Gudurića, postaviće Bogdana i Jokića za glavne igrače, jednom rečju rešićemo se Saletovih strahova, sujeta i inata!

sve je relativno

pre 4 godine

@SUPERMAN

Tegeltiju nije Sale vukao, Sale je uveliko igrao kad je Tegeltija prvi put posle sankcija bio sa reprezentacijom, tako da je laprdaj bzv.

Maksimilijan

pre 4 godine

Dobija potencijalno najjači sastav kog je ikad imala za kvalifikacije za olimpijske igre:

1 - teodosić/micić/jović
2 - bogdanović/nedović/jaramaz
3 - micov/kalinić/lučić
4 - bjelica/kaminski/jelovac
5 - jokić/milutinov/marjanović
(Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija), 24. novembar 2019 10:37)




Milane malo to trebaš preurediti i prezimena pocinju sa velikim slovom!

1 - Teodosić/Micić/Jović/Jaramaz
2 - Bogdanović/Nedović/Gudurić
3 - Kalinić/Micov/Lučić/Nakić
4 - Bjelica/Kaminski/Smailagić/Jelovac
5 - Jokić/Milutinov/Marjanović


Za olimpijske igre ako se kvalifikujemo i svi budu zdravi mojih 12 bi bili:


1 - Teodosić/Micić/Jović
2 - Bogdanović/Nedović
3 - Kalinić/Micov/Lučić
4 - Bjelica/Kaminski
5 - Jokić/Milutinov

S tim sto bi Kalinić igrao po potrebi četvorku a Kaminski peticu.

vidim sve

pre 4 godine

Ne znam šta ćemo dobiti sa Kokoškovim, ali je činjenica da ima veliko i turbulentno iskustvo. To samo može da bude plus. Imali smo ( imamo ) Saleta Đorđevića koji je napravio ogroman posao i ostavio Kokoškovu težak period. Već na prvom koraku ćemo videti kakav je autoritet ako okupi sve najbolje igrače, mislim na kvalifikacije za OI.
Za strance nisam nikako. Imamo mi naše igrače prekvalitetne da bi uzimali neke iz drugih država.
I dalje smatram da smo imali najbolju reprezentaciju na SP, ali jednostavno tako je ispalo. Sale je Bog, isto kao Nikola Grbić, i tu vidim ulogu Kokoškova, kao Slobodana Kovača, da stavi šlag na tortu. A mi navijači ćemo staviti jagodu kao što to obično radimo.( terasa ).
Puno sreće u radu mu želim, znanje već ima.

Sale#4

pre 4 godine

@dule dabic Nisi u pravu, cim spomenem Zeleznik znaci da sam vrlo objektivan jer i ti i ja znamo sta to znaci. Tvoj problem i tebi slicnima je sto vi tu malverzaciju sa Nebojsom pokusavate da izjednacite sa Partizan-Igokea. Vi biste sve dali da je Covic predsednik saveza, a ne Danilovic, a nas Grobare boli uvo, jer smo za reprezentaciju navijali i kad je Djilas bio predsednik i kada je u reprezentaciji od Grobara bio samo Krstic.

Demar Derosan

pre 4 godine

Sinioc sam gledao pazljivo Kaminskog u mecu Feniks Minesota, i mogu da kazem da nema kvalitet za nasu repku, kako ofanzivni tako i defanzivni. Operisan od suta, solidan u pravljenju blokova, ali u odbrani nijednog brzeg igraca ne moze da cuva, los stav tela u defanzivi, suvise krut za funkcionalno gradjenje reketa itd. Bas bih voleo da mi neko kaze neku izrazitu njegivu vrlinu. Mozda ga Igor pozove na siri spisak, ali u 12 teski on ulazi. Sve je ovo jos na nivou ideje.

Sinan

pre 4 godine

Želim Igoru svu sreću i nadam se da će modernizovati igru Srbije, da igraju leprœavo za koœ više jer je, po meni "srpski bunker" zastario (što se vidi i iz igre Fenera i reprezentacije Srbije ove godine)

Petar

pre 4 godine

Sa Kokoskovom dobijamo puno
Treba nam sveza krv i da malo odstupimo od tradicionalne igre guranja lopte pod kos sa teskim centrom
Imamo kvalitet za igru trci i pucaj a za sta se Igor i zalaze
Medalja u Tokiju i zlato na EP sa Igorom to je realnost
Do pobede idemo Srbija

MC Stojanov

pre 4 godine

Odličan tekst. Možda fali informacija da je rodom iz Banatskog Brestovca. Kokoškov je uporan i postojan kao i svi banatski Srbi (tj. lale).

Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja

pre 4 godine

@Licemer

Da malo pratiš košarku znao bi da su Željko i Kari davno rekli da se ne vraćaju više u reprezentaciju. U Savez da, ali kao selektori ne.

@Sale#4

Napadaš nekoga da mrzi a isijavaš komplekse i mržnju u komentaru. Ko je navijao protiv Srbije letos je individualna stvar, ja znam mnogo grobara koji su navijali protiv, pa nikad nisam rekao da su svi navijači Partizana takvi. Čim započneš razgovor o košarci sa opaskom Železnik, zatvorio si vrata za bilo kakav objektivan razgovor.

Što se tiče Đorđevića, kapa do poda. Jedini "kiks" je po meni EP 2015, tad smo imali tim za zlato ali desila nam se ta Litvanija. Imao je dobrih, imao je i loših odluka, ali sve u svemu izvukao nas je iz kanala u kom smo bili. Ali, niti ga mrzim niti sam panter iz Železnika ako kažem da je pogrešio što je otpisao Nedovića i Kalinu. Neću uopšte dalje da elaboriram, to je moje mišljenje i niti mene mogu ubediti da nisam u pravu, niti ja mogu druge ubediti da sam u pravu. Nikad nećemo saznati šta bi bilo da su i oni bili tu. Novom selektoru puno sreće, mislim da boljeg nemamo i dugo nećemo imati. Na žalost, trenerski kadar nam je sve tanji i tanji...

shone bjelovacki

pre 4 godine

Razbio nas je u finalu, iako je imao slabiji tim na papiru... sa kvaliternim timom bez povredjenih igraca mogao bi jako mnogo.... i naravno bez menadzerije tipa Birce, Radulje itd!!!!Teo, Micic, Jovic-Nedovic, Gudiric, Bogdanovic-Micov, Kalinic, Bjelica,Kaminski- Jokic i Milutinov... siri spisak i po potrebi ubaciti u tim ako dodje do povreda - Nakic, Pahorski, Smailagiv, Simanic, Radanov i dr. SAMO MLADE IGRACE POSTEPENO UVODITI U TIM

Boris Banović

pre 4 godine

Dobija selektora s referencom osvajača zlatne medelje na EP i trenera s dugogodišnjim stažom NBA ligi ! Da li se očekuju medalje, mislim da ih on neće obećati !

stranger

pre 4 godine

Kokoskov bi mogao da bude reformator, novi Aleksandar Nikolic. Nasa skola kosarke stagnira a nasi vrhunski treneri nisu vise top treneri u Evropi. Pesic, Obradovic, Ivkovic, Maljkovic, Vujosevic... su pred penzijom. Zato ocekujem od Kokoskova da preuzme pobednicku baklju srpske kosarke i nosi je dok pod njegovim okriljem ne stasa nova plejada srpskih trenera, kao sto su ispod Profesorovog sinjela izasli ovi gore navedeni. Jedno je sigurno, sa Kokoskovom na klupi igracemo drugaciju kosarku nego do sada.

Жика Обретковић

pre 4 godine

А мој предлог је позивање Грушановића, Вука Радивојевића, МИЦОВА, а наравно да се мора наћи место за Милету Лисицу и Прековића. Искуством до медаље!!!

Licemeri

pre 4 godine

@Dule Dabic Gluvaja....
A Ivkovic? Sta je on rekao? Jel on rekao da nece nikada biti selektor Srbije? Pa nije, ali ne odgovara vam politicki, jel tako? Ni komunisti nisu po politickoj pripadnosti birali selektore, ali vi se i time bavite. Zato ne valja Duda, ne valja Zeljko, ne valja Dule, ne valja niko, zato ce Kokoskov da izigrava selektora.

Iggy

pre 4 godine

Hvala za sjajan tekst. Kad sam prvi put cuo za njega, pre 10ak godina, prvi trener Srbin u NBA prvo mi je palo na pamet - ko je sad ovaj i otkud u NBA. Jer kad su srpski treneri u pitanju prvo nam padaju na pamet Duda, Željko, Maljkovic...

Svetski Mega Car

pre 4 godine

Dajte mu odresene ruke, i nemojte da mu se mesate u posao. Tu pre svega mislim na KSS i razne menadzere tipa Misko. Igor je odlican trener, mozda i najbolji kojeg Srbija trenutno ima. Ako hoce da zove Kaminskog, neka ga zove. Sto se mene tice neka zove koga hoce, jer on odgovara za rezultate reprezentacije. Ako nesto krene po zlu, verujte on ce nazalost da bude smenjen, a ne Danilovic, Tomasevic, Rakocevic i ostali funkcioneri. Koliko sam ja upucen, Kaminski pokriva pozicije 4 i 5, taman zamena za Bircu. :-)

Back in Black

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.

Millennium

pre 4 godine

Nadam se da je Kokoškov svestan sa kakvim opakim narodom ima posla, i da ga pljuvanje i pre prve zvanične utakmice neće obeshrabriti. Puna podrška za njega.

Stefan89

pre 4 godine

Pa prije svega ceka ga nezahvalno mjestoo,jer kad dobijamoo trener je ekstra,sve je super ,ako izgubi neku utakmicu ne daj bozee najgori ce biti na svijetu,to je nas mentalitet,a selektoru punoo srece,ceka ga posao samo neka se niko ne mijesa u njegov rad....Pozdrav iz Podgoricee....

dejan

pre 4 godine

Igora sa secam iz perioda kad sam bio klinac, vodio je ekipu Partizana. Toga nema u tekstu. Bio je mlad trener, i tada je imao bradu. Zapamtio sam ga i po bradi i po tome sto su nas dobili u finalu. Covek ce doneti mnogo, u to sam ubedjen ali to je samo vrh ledenog brega. Mnogo se mora promeniti u radu sa mladjim selekcijama, kod klinaca je neophodno promeniti pristup igri, tehnici, taktici... Po prvi put posle mnogo godina smo bili katastrofalni u svim mladjim selekcijama na reprezentativnom nivou. Nismo bili ni blizu medalja. Pobednicki mentalitet se gradi jos tada. Ova seniorska ekipa je vec izgradjena i potrebno je samo fino podesavanje da bi se uzelo zlato na Evropskom i medalja na Olimpijadi. Igor je pravi covek za to. Imam puno poverenje u njega.

Milan kosanovic

pre 4 godine

Jos od kada se biralo izmedju Djordjevica i njega zeleo sam da on preuzme. Samo da ga puste da radi i to je to. Srecno Igore!

јд123

pre 4 godine

Видим да на овој и другим вестима о Кокошкову дежурни пљувачи га оспоравају као и то да ли Камински треба да се позове или не. То су исти они, који стално пљују Јокића и Богдановића и који кукају зашто Дончић не игра за Србију. Једном речју: Лицемери и празноглавли хејтери на које не треба обраћати пажњу.

Ево већ преко педесетак коментара а изгледа да нико није погледао видео у прилогу? Мени је ту једна реченица запала за око: ”Ти си за мене плеј, ти си за мене Јокић”. Значи шансе су велике да ће игру да гради око Јокића, као што је случај у Денверу. А пошто сада сваки дан ради заједно са Богдановићем и Бјелицом, сигурно ће их уклопити, да буду ударне игле репрезентације.
Такође је добро што је у НБА. Значи зна све са чиме се играчи тамо суочавају и у доброј је могућности да успостави комуникацију са њима. Сваки пута када Денвер или Мемфис играју са Сакраментом, може са Јокићем односно Гудурићем и Богдановићем и Бјелицом на вечеру.

Неко рече Камински нема квалитет, нема шут. Нисам гледао последњу утакмицу али када сам га гледао последњи пут, добро је шутирао. Ако је Камински лош, зашто се зове Боби, који игра сваку пету утакмицу? Глупости. Осим тога, има српске крви, био повезан са нашом дијаспором у Чикагу, зашто да се не позове? На ове дежурне пљуваче не треба обраћати пажњу, јер то су исти који би позвали Дончића, који осим оца, никакве везе са Србијом нема. Да ли је Дончић био повезан са српском дијаспорим у Словенији?

Bojan

pre 4 godine

@shone bjelovacki
Nije on imao slabiji tim, nego si ti, kao i vecina, poverovao tabloidima kako mi imamo neki drim tim. A u stvari, Slovenci su razbili sve najjace timove Evrope, ukljucujuci Spaniju, a nas su razbili iako je Doncic bio povredjen. Slovenija je imala jaci tim od nas, ali, kako to objasniti turbo Srbendi.
Videlo se na SP koliko vredi taj nas Drim Tim.

PS

pre 4 godine

@janko, 24. novembar 2019 10:18

A zašto se ti nisi prijavio da budeš selektor?! Iz tvog veoma "pismenog" komentara, da se zaključiti da imaš bolje reference od Igora Kokoškova...

Miroslav

pre 4 godine

Za razliku od velikog broja komentatora koji vise vole da budu u pravu nego da reprezentacija pobedjuje, nemam nista protiv da se pokaze kako je nama svih ovih godina nedostajao bas Kokoskov da bismo osvojili zlato. Moje je misljenje je da bez Teodosica nismo mogli nista protiv ekipa sa plejevima mangupima. Ljulj, Rubio i Kampaco su mnogo "namazaniji" od Jovica i Micica. Problem nase ekipe su igraci koji nista bitno nisu osvojili. Nisu navikli da osvajaju. Zoran Savic je osvojio vise titula nego citava nasa reprezentacija sa SP u Kini. Od Spanaca su gubili i Pesic i Vujosevic i Obradovic i Sakota i Ivkovic i Djordjevic. Nismo sigurno gubili jer su: Havier Imbroda, Monco Lopez, Mario Peskara, Pepu Hernandez, Huan Antonio Orenga i Serdjo Skariolo bolji treneri. Kokoskovu podrska i zelja da bude nas najuspesniji selektor.

Snazz

pre 4 godine

Opet smo u velikoj euforiji,opet deremo Amere,opet smo najbolji na svetu a zasto samo zato sto je dosao Kokoskov.Znaci prvo on ima tu mnogo posla,nije to tek tako,mora dobro da selektira,pa sve to mora da se uigra.Moze da nam se desi opet los rezultat pa da ga pljujemo za sve pare,pa opet da trazimo novog selektora i za par godina sve da ih potrosimo kao sto smo to uradili u fudbalu.
(Back in Black, 24. novembar 2019 10:39)

Pa takvi smo prijatelju. Mi smo u fudbalu posle jedne pobede i jednog gola pravili kalkulacije i stigli do polufinala, pa je posle par dana bilo drvlje i kamenje. Šta ćeš, takvi smo.

Иван

pre 4 godine

Одличан стратег! Али ово је изузетно важан избор. Можда се испостави као кључна одлука за опстанак наше кошарке у светском врху. Јер, као што је неко већ написао овде, наши чувени тренери су пред пензијом или у њој, треба нам предводник нове генерације и новог стила кошарке, синтезе старе југословенске и америчке школе. Ако ту синтезу Игор успешно обави, изградиће систем за наредних неколико деценија. Само што њу није лако направити, али нема бољег за то од Кокошкова.
Било би добро да му се не мешају много, а можда и неће. Мишкови играчи по НБА ипак играју у Америци, где је много веће име Игор Кокошков него Мишко Ражнатовић, па ће и потоњем и његовим клијентима бити важно да са новим селектором буду у добром односу. Оно што је Ђорђевић најављивао, ослањање на атлетичност, могли бисмо коначно да видимо. Доста тога ће рећи први Игоров списак, но судећи по овом тексту, намеће се закључак да ће он рачунати и на: наше НБА играче, "странце" (типа Камински), неке ветеране са посебним задацима (Мицов?).

C i n i k

pre 4 godine

KSS retko kad promasi u izboru selektora,nasi selektori po pravilu ostaju bar 2 velika ciklusa na klupi tako da ja verujem da Igor moze sa ovakvim nasim bas jakom timom da napravi dosta toga.

Vitez Parkelot

pre 4 godine

Priča se dosta o Kokoškovu kao čoveku s kojim Srbija možda dobije (polu)naturalizovane košarkaše poput Kaminskog, ali ko zna, možda nam takvi donesu dobro. Ono što je sigurno tačno i na neki način neverovatno jeste da do sada nismo imali uopšte sreće u reprezentaciji sa sinovima ranijih reprezentativaca ili košarkaša. Vučević je završio u Crnoj Gori, Dončić u Sloveniji, Radončić u Crnoj Gori, Avdija u Izraelu, dok ovi što su ostali naši (Pecarski, Trifunović, Tarlać, Vukčević, Koprivica...) nisu za sada doneli ništa. Simptomatično je da u ovoj poplavi tatinih sinova imamo 12 reprezentativaca čiji očevi su anonimusi. Izgleda da nam te rodbinske linije ne prijaju naročito. Eto, i Kokoškov je iz te priče o anonimusima.