Četvrtak, 21.11.2019.

12:06

Federer se rasplakao na Maradoninu poruku: Ti si najveći, mašina!

Aleksander Zverev i Rodžer Federer odigrali su egzibicioni meč u Buenos Ajresu koji je Nemac dobio u dva taj brejka.

Izvor: Z.K.

Federer se rasplakao na Maradoninu poruku: Ti si najveæi, mašina! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Da,da

pre 4 godine

Vrg
Ne moras da objasnjavas, to vec svi znamo. Kada H2H ne ide u Novakovu korist, to se ne racuna,zbog broja meceva. Kada je u pitanju Vavrinka, opet nisu vazne sve one pobede, to se ne pominje, (mislim na GS), vec samo krajnji rezultat. Cilic je odlican teniser, koji Novaka nije pobedio, osim kada igra protiv Federera,onda je amater. Eto, vidis? Savladana lekcija. Sve sto Novaku ide u korist to se pominje i velica, ono sto ne ide, to treba zanemariti, ili umanjiti znacaj toga.

vrg

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

ne mozes to da racunas, jer ne mozes da uzimas u obzir medjusobni skor sa tako malim brojem partija i ljude koji ti ni po jednom durgom osnovu nisu blizu.
jeste, vavrinka je sa noletom igrao vise puta. tu si u pravu. jedino sto novak vodi 19:6 u tom slucaju. :D

adem

pre 4 godine

za ove sto kazu.. kako neko navija za federera pored novaka.
zamislite da neko ide da slusa neku svetsku zvezdu a ne baju, mirica ili karleusu,,, ili ide da gleda neki americki film, a ne neki srpski sa srpskim glumcima, ili kupuje fruktalove sokove a ne BIPove... ili... ili...
navijas za onoga ko ti se dopada, slusas onog koga volis, kupujes ono sto ti se svidja, ne razmisljajuci o tome da li ej to srpsko ili nije

leba i igara

pre 4 godine

mogu razumeti simpatije i za sada je najbolji,ali mi nije jasno da jedan srbin vise voli i navija za stranca nego za nekoga iz svog naroda...!?
nadjite mi dva svajcarca ili spanca koji navijaju za djokovica...?
patologija.

dejan

pre 4 godine

Statističkih gledano Federer jeste za sada najbolji i to ga izdvaja od drugih, ali uskoro će otići u zaborav. I svi ga vole jer igra sa četrdeset a i dalje je medju najboljima. Uskoro će se pričati samo kako je bio jedan od najboljih, ali ne i najbolji. Muhammed Ali i Tajson nemogu da se porede jer nisu boksovali u istoj eri. Ovi su igrali u istoj i zna se ko je bio bolji.

realno

pre 4 godine

svako ima pravo na misljenje, sta se lozite svi... za nas je Novak najbolji i to je to.. mozda i to nekom zasmeta kada cuje.. postujte tudje misljenje..

srle

pre 4 godine

Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.
(djomla, 21. novembar 2019 15:12)

Federer ima negativan skor i u finalima grend slema sa Đokovićem 1–4. Inače niko ne može da ospori karijeru Švajcarca, veliki je to igrač i nema dileme. Ima najviše navijača i odličan marketing tokom karijere. Ali nije najveći u istoriji, prosto ima boljih od njega. To što njegovi navijači širom sveta ne shvataju takvu čunjenicu, njihov problem.

milutin

pre 4 godine

Dobar fudbaler bio je Diego Maradona, ali ne najbolji.
Bilo je boljih: Pele, Krojf, Bekenbauer, Platini...eh, kolika je lista bivših velikana, doraslih i boljih od Diega.
A on ostao upamćen po velikoj
prevari, kad je gol rukom postigao.
Sad ocjenjuje tenisere.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ako veliki diego armando maradona ovo kaže onda je to hvale vredna poruka po meni najboljeg fudbalera u istoriji fudbala nekad kao i danas.samo je jedan čovek vredan,da se stavi uz rame maradoni a to je pomeni najbolji sportista sveta svih vremena izvan svake konkurencije naravno,da mislim na letečeg Mijkla jordana koji je sinonim za najboljeg spotistu ikada na našoj planeti zemlja.

ac milan

pre 4 godine

Zapadna propaganda u juznoj americi hahaha. ovog coveka vole na celom zemaljskoj kugli hteli mi to da priznamo ili ne. da je Novak pokazao da moze da bude bolji od Federera jeste niko ne spori kao i obrnuto. Ali jednostvno kompletna pojava RF na terenu je fascinantna on igra tenis na nacin na koji samo on ume i niko vise u celom svemiru.Da to ponekad nije dovoljno za pobedu protiv Novaka je istina to su cinjenice ali nekad nikome nista nije dovoljno protiv RF i to je istina.

Rodri

pre 4 godine

Federer da je isto godiste Nadala i Djokovica i da nije imao tu srecu da se pojavi kada su na zalasku bili Sampras i Agasi i gde se jos nisu pojavili Djokovic i Nadal, tj tek pocinjali, ni bi imao ni polovinu osvojenih titula, on je prakticno bez konkirencije osvojio:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006. 12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

Za 5god 13gs

Od 2008.-2019. 7gs

Realno

pre 4 godine

(Zorica, 21. novembar 2019 15:38)

Zorice, iako mislim da si Zoran, naravno da je bitan h2h, i ne mozes da meris 2 meca Djokovic Kirjos i 50 koje su odigrali Djokovic i Federer, gde ga Djokovic redovno ponizava na velikim turnirima, lako je bilo osvajati grend slemove protiv Bagdatisa i Filipusisa, gde je poslednjih desetak godina kada treba Djokovica da dobije???

Hmmm

pre 4 godine

Samo jako
Ti si toliko opterecen Federerom, da cak i teniseri koji igraju u eri Novaka, vise nisu dobri. Jednostavno, ko god da igra protiv Federera je los, ko god da igra protiv Novaka je najbolji, u zivotnoj formi... Ako je to tvoja istina, super. Samo nemoj da se nerviras sto u svetu stvari ne posmatraju na taj nacin. To sto ti pises, je ono u sta ti verujes, ali ne i svet. Zato ti tesko pada, kada u svetu pricaju drugacije.

Samo jako

pre 4 godine

Kako moze biti najveci svih vremena kada od Vimbldona 2012. do Vimbldona 2017. nije osvojio ni jedan jedini GS? To je tacno 5 godina. A onda je iskoristio odsustvo Novaka, Vavrinke, Mareja, pa cak i Nadala da sebi uzme 3 GS.

AO 2017 Federer vs Nadal
Vimbldon 2017 Federer vs Cilic
AO 2018 Federer vs Cilic

Mozete milisti kakva je to godina za tenis kada je Cilic bio u finalima GS. Nadam se da ce sledece godine Federerovoj mitomaniji i propagandi doci kraj.

petko

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.
(Gagi, 21. novembar 2019 15:46)

Upravo to, zamislite Mesi dobije Ronalda u 3 finala lige sampiona i Ronaldovi fanovi govore da je Ronaldo bolji ili obrnuto.

Dileme nema Djokovic je G.O.A.T. ovog sporta

Mikii

pre 4 godine

Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.
(Maestro tenisa, 21. novembar 2019 14:45)

Od Tajsona sigurno ne bi, ali od Luisa i Holifilda vrlo verovatno.

djomla

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.

Gagi

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.

Zorica

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

Ludnica

pre 4 godine

Čuj "topao doček" hahah
Pa pogledajte video clipove iz Čilea, Argentine, a sad i ostale drzave gde ce igrati.
Neopisivo odusevljenje, ludnica, a ne "topao docek". Tako je svugde gde se pojavi, jesnostavno ga sav normalan svet zeli gledati. Jer je ziva legenda. Jer je neponovljiv (kako reče i Maradona).

Kole

pre 4 godine

Sada ce botovi od Srdjana Đ. da ti potanko ispričaju da je tenis trcanje kao muva bez glave i vracanja loptice do besvesti. To sto igra taj "đemperko" elegantno i napadacki to nije tenis... Samo stekao mnogo neprijatelja u Srbiju time sto si rekao istinu, greska Diego.

Maestro tenisa

pre 4 godine

KingJames... Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.

alo

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Zato sto ti to nikad neces razumeti

Vlad Rad

pre 4 godine

Veliki El Pibe :)

@kingjames,
Moze. Ni u jednom sportu se medjusobni dueli ne uzimaju previše za ozbiljno. Samo se blamirate sa tim i sličnim statistikama.
Za 2-3 godine Novak će prestići Federera u najvažnijim segmentima u tenisu: broju GS titula i broju nedelja na prvom mestu.
Nadam se da bar tada nećete isticati te medjusobne duele.

GreenTooth

pre 4 godine

@KingJames....Zato sto je Federer u ocima mnogih vidjen kao vise od obicnog tenisera....on je sam tenis i vise od toga. Da li je to opravdano ili nije mozemo diskutovati, ali ta cinjenica definitivno stoji. Nadal i Djokovic su takodje fantasticni igraci, ali u narodu nikada nece globalno biti voljeni i obozavani kao Federer. Na globalnom nivou Federer je sinonim za tenis.

GreenTooth

pre 4 godine

@KingJames....Zato sto je Federer u ocima mnogih vidjen kao vise od obicnog tenisera....on je sam tenis i vise od toga. Da li je to opravdano ili nije mozemo diskutovati, ali ta cinjenica definitivno stoji. Nadal i Djokovic su takodje fantasticni igraci, ali u narodu nikada nece globalno biti voljeni i obozavani kao Federer. Na globalnom nivou Federer je sinonim za tenis.

Zorica

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

Ludnica

pre 4 godine

Čuj "topao doček" hahah
Pa pogledajte video clipove iz Čilea, Argentine, a sad i ostale drzave gde ce igrati.
Neopisivo odusevljenje, ludnica, a ne "topao docek". Tako je svugde gde se pojavi, jesnostavno ga sav normalan svet zeli gledati. Jer je ziva legenda. Jer je neponovljiv (kako reče i Maradona).

djomla

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.

Maestro tenisa

pre 4 godine

KingJames... Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.

Kole

pre 4 godine

Sada ce botovi od Srdjana Đ. da ti potanko ispričaju da je tenis trcanje kao muva bez glave i vracanja loptice do besvesti. To sto igra taj "đemperko" elegantno i napadacki to nije tenis... Samo stekao mnogo neprijatelja u Srbiju time sto si rekao istinu, greska Diego.

realno

pre 4 godine

svako ima pravo na misljenje, sta se lozite svi... za nas je Novak najbolji i to je to.. mozda i to nekom zasmeta kada cuje.. postujte tudje misljenje..

alo

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Zato sto ti to nikad neces razumeti

ac milan

pre 4 godine

Zapadna propaganda u juznoj americi hahaha. ovog coveka vole na celom zemaljskoj kugli hteli mi to da priznamo ili ne. da je Novak pokazao da moze da bude bolji od Federera jeste niko ne spori kao i obrnuto. Ali jednostvno kompletna pojava RF na terenu je fascinantna on igra tenis na nacin na koji samo on ume i niko vise u celom svemiru.Da to ponekad nije dovoljno za pobedu protiv Novaka je istina to su cinjenice ali nekad nikome nista nije dovoljno protiv RF i to je istina.

Rodri

pre 4 godine

Federer da je isto godiste Nadala i Djokovica i da nije imao tu srecu da se pojavi kada su na zalasku bili Sampras i Agasi i gde se jos nisu pojavili Djokovic i Nadal, tj tek pocinjali, ni bi imao ni polovinu osvojenih titula, on je prakticno bez konkirencije osvojio:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006. 12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

Za 5god 13gs

Od 2008.-2019. 7gs

adem

pre 4 godine

za ove sto kazu.. kako neko navija za federera pored novaka.
zamislite da neko ide da slusa neku svetsku zvezdu a ne baju, mirica ili karleusu,,, ili ide da gleda neki americki film, a ne neki srpski sa srpskim glumcima, ili kupuje fruktalove sokove a ne BIPove... ili... ili...
navijas za onoga ko ti se dopada, slusas onog koga volis, kupujes ono sto ti se svidja, ne razmisljajuci o tome da li ej to srpsko ili nije

srle

pre 4 godine

Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.
(djomla, 21. novembar 2019 15:12)

Federer ima negativan skor i u finalima grend slema sa Đokovićem 1–4. Inače niko ne može da ospori karijeru Švajcarca, veliki je to igrač i nema dileme. Ima najviše navijača i odličan marketing tokom karijere. Ali nije najveći u istoriji, prosto ima boljih od njega. To što njegovi navijači širom sveta ne shvataju takvu čunjenicu, njihov problem.

milutin

pre 4 godine

Dobar fudbaler bio je Diego Maradona, ali ne najbolji.
Bilo je boljih: Pele, Krojf, Bekenbauer, Platini...eh, kolika je lista bivših velikana, doraslih i boljih od Diega.
A on ostao upamćen po velikoj
prevari, kad je gol rukom postigao.
Sad ocjenjuje tenisere.

Hmmm

pre 4 godine

Samo jako
Ti si toliko opterecen Federerom, da cak i teniseri koji igraju u eri Novaka, vise nisu dobri. Jednostavno, ko god da igra protiv Federera je los, ko god da igra protiv Novaka je najbolji, u zivotnoj formi... Ako je to tvoja istina, super. Samo nemoj da se nerviras sto u svetu stvari ne posmatraju na taj nacin. To sto ti pises, je ono u sta ti verujes, ali ne i svet. Zato ti tesko pada, kada u svetu pricaju drugacije.

petko

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.
(Gagi, 21. novembar 2019 15:46)

Upravo to, zamislite Mesi dobije Ronalda u 3 finala lige sampiona i Ronaldovi fanovi govore da je Ronaldo bolji ili obrnuto.

Dileme nema Djokovic je G.O.A.T. ovog sporta

Gagi

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.

Samo jako

pre 4 godine

Kako moze biti najveci svih vremena kada od Vimbldona 2012. do Vimbldona 2017. nije osvojio ni jedan jedini GS? To je tacno 5 godina. A onda je iskoristio odsustvo Novaka, Vavrinke, Mareja, pa cak i Nadala da sebi uzme 3 GS.

AO 2017 Federer vs Nadal
Vimbldon 2017 Federer vs Cilic
AO 2018 Federer vs Cilic

Mozete milisti kakva je to godina za tenis kada je Cilic bio u finalima GS. Nadam se da ce sledece godine Federerovoj mitomaniji i propagandi doci kraj.

Da,da

pre 4 godine

Vrg
Ne moras da objasnjavas, to vec svi znamo. Kada H2H ne ide u Novakovu korist, to se ne racuna,zbog broja meceva. Kada je u pitanju Vavrinka, opet nisu vazne sve one pobede, to se ne pominje, (mislim na GS), vec samo krajnji rezultat. Cilic je odlican teniser, koji Novaka nije pobedio, osim kada igra protiv Federera,onda je amater. Eto, vidis? Savladana lekcija. Sve sto Novaku ide u korist to se pominje i velica, ono sto ne ide, to treba zanemariti, ili umanjiti znacaj toga.

Realno

pre 4 godine

(Zorica, 21. novembar 2019 15:38)

Zorice, iako mislim da si Zoran, naravno da je bitan h2h, i ne mozes da meris 2 meca Djokovic Kirjos i 50 koje su odigrali Djokovic i Federer, gde ga Djokovic redovno ponizava na velikim turnirima, lako je bilo osvajati grend slemove protiv Bagdatisa i Filipusisa, gde je poslednjih desetak godina kada treba Djokovica da dobije???

dejan

pre 4 godine

Statističkih gledano Federer jeste za sada najbolji i to ga izdvaja od drugih, ali uskoro će otići u zaborav. I svi ga vole jer igra sa četrdeset a i dalje je medju najboljima. Uskoro će se pričati samo kako je bio jedan od najboljih, ali ne i najbolji. Muhammed Ali i Tajson nemogu da se porede jer nisu boksovali u istoj eri. Ovi su igrali u istoj i zna se ko je bio bolji.

Vlad Rad

pre 4 godine

Veliki El Pibe :)

@kingjames,
Moze. Ni u jednom sportu se medjusobni dueli ne uzimaju previše za ozbiljno. Samo se blamirate sa tim i sličnim statistikama.
Za 2-3 godine Novak će prestići Federera u najvažnijim segmentima u tenisu: broju GS titula i broju nedelja na prvom mestu.
Nadam se da bar tada nećete isticati te medjusobne duele.

leba i igara

pre 4 godine

mogu razumeti simpatije i za sada je najbolji,ali mi nije jasno da jedan srbin vise voli i navija za stranca nego za nekoga iz svog naroda...!?
nadjite mi dva svajcarca ili spanca koji navijaju za djokovica...?
patologija.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ako veliki diego armando maradona ovo kaže onda je to hvale vredna poruka po meni najboljeg fudbalera u istoriji fudbala nekad kao i danas.samo je jedan čovek vredan,da se stavi uz rame maradoni a to je pomeni najbolji sportista sveta svih vremena izvan svake konkurencije naravno,da mislim na letečeg Mijkla jordana koji je sinonim za najboljeg spotistu ikada na našoj planeti zemlja.

vrg

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

ne mozes to da racunas, jer ne mozes da uzimas u obzir medjusobni skor sa tako malim brojem partija i ljude koji ti ni po jednom durgom osnovu nisu blizu.
jeste, vavrinka je sa noletom igrao vise puta. tu si u pravu. jedino sto novak vodi 19:6 u tom slucaju. :D

Mikii

pre 4 godine

Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.
(Maestro tenisa, 21. novembar 2019 14:45)

Od Tajsona sigurno ne bi, ali od Luisa i Holifilda vrlo verovatno.

Zorica

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

Gagi

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.

milutin

pre 4 godine

Dobar fudbaler bio je Diego Maradona, ali ne najbolji.
Bilo je boljih: Pele, Krojf, Bekenbauer, Platini...eh, kolika je lista bivših velikana, doraslih i boljih od Diega.
A on ostao upamćen po velikoj
prevari, kad je gol rukom postigao.
Sad ocjenjuje tenisere.

petko

pre 4 godine

Najveci a izgubio 3 finala od Djokovica na nezvanicnom prvenstvu sveta Vimbldonu, sto je prakticno Federerova druga kuca. Nece da moze da bude najbolji koliko god bilo ovakvog idolopoklonstva.
(Gagi, 21. novembar 2019 15:46)

Upravo to, zamislite Mesi dobije Ronalda u 3 finala lige sampiona i Ronaldovi fanovi govore da je Ronaldo bolji ili obrnuto.

Dileme nema Djokovic je G.O.A.T. ovog sporta

Samo jako

pre 4 godine

Kako moze biti najveci svih vremena kada od Vimbldona 2012. do Vimbldona 2017. nije osvojio ni jedan jedini GS? To je tacno 5 godina. A onda je iskoristio odsustvo Novaka, Vavrinke, Mareja, pa cak i Nadala da sebi uzme 3 GS.

AO 2017 Federer vs Nadal
Vimbldon 2017 Federer vs Cilic
AO 2018 Federer vs Cilic

Mozete milisti kakva je to godina za tenis kada je Cilic bio u finalima GS. Nadam se da ce sledece godine Federerovoj mitomaniji i propagandi doci kraj.

Realno

pre 4 godine

(Zorica, 21. novembar 2019 15:38)

Zorice, iako mislim da si Zoran, naravno da je bitan h2h, i ne mozes da meris 2 meca Djokovic Kirjos i 50 koje su odigrali Djokovic i Federer, gde ga Djokovic redovno ponizava na velikim turnirima, lako je bilo osvajati grend slemove protiv Bagdatisa i Filipusisa, gde je poslednjih desetak godina kada treba Djokovica da dobije???

dejan

pre 4 godine

Statističkih gledano Federer jeste za sada najbolji i to ga izdvaja od drugih, ali uskoro će otići u zaborav. I svi ga vole jer igra sa četrdeset a i dalje je medju najboljima. Uskoro će se pričati samo kako je bio jedan od najboljih, ali ne i najbolji. Muhammed Ali i Tajson nemogu da se porede jer nisu boksovali u istoj eri. Ovi su igrali u istoj i zna se ko je bio bolji.

srle

pre 4 godine

Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.
(djomla, 21. novembar 2019 15:12)

Federer ima negativan skor i u finalima grend slema sa Đokovićem 1–4. Inače niko ne može da ospori karijeru Švajcarca, veliki je to igrač i nema dileme. Ima najviše navijača i odličan marketing tokom karijere. Ali nije najveći u istoriji, prosto ima boljih od njega. To što njegovi navijači širom sveta ne shvataju takvu čunjenicu, njihov problem.

Rodri

pre 4 godine

Federer da je isto godiste Nadala i Djokovica i da nije imao tu srecu da se pojavi kada su na zalasku bili Sampras i Agasi i gde se jos nisu pojavili Djokovic i Nadal, tj tek pocinjali, ni bi imao ni polovinu osvojenih titula, on je prakticno bez konkirencije osvojio:

2003.god 7 trofeja i Vimbldon

2004.god 11 trofeja, Vimbldon, US Open, Australiju

2005god. 11 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2006. 12 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

2007. 8 trofeja, Vimbldon, Us Open, Australiju

Za 5god 13gs

Od 2008.-2019. 7gs

Mikii

pre 4 godine

Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.
(Maestro tenisa, 21. novembar 2019 14:45)

Od Tajsona sigurno ne bi, ali od Luisa i Holifilda vrlo verovatno.

Vlad Rad

pre 4 godine

Veliki El Pibe :)

@kingjames,
Moze. Ni u jednom sportu se medjusobni dueli ne uzimaju previše za ozbiljno. Samo se blamirate sa tim i sličnim statistikama.
Za 2-3 godine Novak će prestići Federera u najvažnijim segmentima u tenisu: broju GS titula i broju nedelja na prvom mestu.
Nadam se da bar tada nećete isticati te medjusobne duele.

Kole

pre 4 godine

Sada ce botovi od Srdjana Đ. da ti potanko ispričaju da je tenis trcanje kao muva bez glave i vracanja loptice do besvesti. To sto igra taj "đemperko" elegantno i napadacki to nije tenis... Samo stekao mnogo neprijatelja u Srbiju time sto si rekao istinu, greska Diego.

Ludnica

pre 4 godine

Čuj "topao doček" hahah
Pa pogledajte video clipove iz Čilea, Argentine, a sad i ostale drzave gde ce igrati.
Neopisivo odusevljenje, ludnica, a ne "topao docek". Tako je svugde gde se pojavi, jesnostavno ga sav normalan svet zeli gledati. Jer je ziva legenda. Jer je neponovljiv (kako reče i Maradona).

slaviša šmigič

pre 4 godine

Ako veliki diego armando maradona ovo kaže onda je to hvale vredna poruka po meni najboljeg fudbalera u istoriji fudbala nekad kao i danas.samo je jedan čovek vredan,da se stavi uz rame maradoni a to je pomeni najbolji sportista sveta svih vremena izvan svake konkurencije naravno,da mislim na letečeg Mijkla jordana koji je sinonim za najboljeg spotistu ikada na našoj planeti zemlja.

Hmmm

pre 4 godine

Samo jako
Ti si toliko opterecen Federerom, da cak i teniseri koji igraju u eri Novaka, vise nisu dobri. Jednostavno, ko god da igra protiv Federera je los, ko god da igra protiv Novaka je najbolji, u zivotnoj formi... Ako je to tvoja istina, super. Samo nemoj da se nerviras sto u svetu stvari ne posmatraju na taj nacin. To sto ti pises, je ono u sta ti verujes, ali ne i svet. Zato ti tesko pada, kada u svetu pricaju drugacije.

alo

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Zato sto ti to nikad neces razumeti

GreenTooth

pre 4 godine

@KingJames....Zato sto je Federer u ocima mnogih vidjen kao vise od obicnog tenisera....on je sam tenis i vise od toga. Da li je to opravdano ili nije mozemo diskutovati, ali ta cinjenica definitivno stoji. Nadal i Djokovic su takodje fantasticni igraci, ali u narodu nikada nece globalno biti voljeni i obozavani kao Federer. Na globalnom nivou Federer je sinonim za tenis.

djomla

pre 4 godine

Kako najveci moze da ima negativan medjusobni skor sa dvojicom najjacih rivala?
(KingJames, 21. novembar 2019 14:23) Druze to poredjenje po skoru ruku na srce i nije bas fer. Kako su Federeru godine odmicale, to su Rafa i Nole dolazili u najbolje godine, i tada im je retko ko mogao parirati, pa i Fedex. Sa Rafom je pre imao i vise problema nego sada. A Nole ga je stizao iz godine u godinu i na kraju i pretekao u H2H. A price o tome ko je u svome "prajmu" bilo najbolji su svakako subjektivne. Trojica majstora, uzivajmo dok traju i to je to.

leba i igara

pre 4 godine

mogu razumeti simpatije i za sada je najbolji,ali mi nije jasno da jedan srbin vise voli i navija za stranca nego za nekoga iz svog naroda...!?
nadjite mi dva svajcarca ili spanca koji navijaju za djokovica...?
patologija.

Maestro tenisa

pre 4 godine

KingJames... Mozda bi Muhamed Ali izgubio od Majka Tajsona, ali bi u svetskim ocima ostao najbolji svih vremena. Nadam se da razumete.

adem

pre 4 godine

za ove sto kazu.. kako neko navija za federera pored novaka.
zamislite da neko ide da slusa neku svetsku zvezdu a ne baju, mirica ili karleusu,,, ili ide da gleda neki americki film, a ne neki srpski sa srpskim glumcima, ili kupuje fruktalove sokove a ne BIPove... ili... ili...
navijas za onoga ko ti se dopada, slusas onog koga volis, kupujes ono sto ti se svidja, ne razmisljajuci o tome da li ej to srpsko ili nije

ac milan

pre 4 godine

Zapadna propaganda u juznoj americi hahaha. ovog coveka vole na celom zemaljskoj kugli hteli mi to da priznamo ili ne. da je Novak pokazao da moze da bude bolji od Federera jeste niko ne spori kao i obrnuto. Ali jednostvno kompletna pojava RF na terenu je fascinantna on igra tenis na nacin na koji samo on ume i niko vise u celom svemiru.Da to ponekad nije dovoljno za pobedu protiv Novaka je istina to su cinjenice ali nekad nikome nista nije dovoljno protiv RF i to je istina.

realno

pre 4 godine

svako ima pravo na misljenje, sta se lozite svi... za nas je Novak najbolji i to je to.. mozda i to nekom zasmeta kada cuje.. postujte tudje misljenje..

vrg

pre 4 godine

Pitanja tipa, "kako moze biti najveci, ako ima negativan skor sa vodecim dvojcem" i slicna, su toliko povrsna, da ne kazem odlika bukvalista i ogranicenih ljudi... Znaci, od Djokovica je bolji Rodik, Kirjos, pa i Wavrinka jer redovno ga dere u finalima najvecih turnira...

ne mozes to da racunas, jer ne mozes da uzimas u obzir medjusobni skor sa tako malim brojem partija i ljude koji ti ni po jednom durgom osnovu nisu blizu.
jeste, vavrinka je sa noletom igrao vise puta. tu si u pravu. jedino sto novak vodi 19:6 u tom slucaju. :D

Da,da

pre 4 godine

Vrg
Ne moras da objasnjavas, to vec svi znamo. Kada H2H ne ide u Novakovu korist, to se ne racuna,zbog broja meceva. Kada je u pitanju Vavrinka, opet nisu vazne sve one pobede, to se ne pominje, (mislim na GS), vec samo krajnji rezultat. Cilic je odlican teniser, koji Novaka nije pobedio, osim kada igra protiv Federera,onda je amater. Eto, vidis? Savladana lekcija. Sve sto Novaku ide u korist to se pominje i velica, ono sto ne ide, to treba zanemariti, ili umanjiti znacaj toga.