Sreda, 20.11.2019.

09:42

Evroliga gleda na budućnost, a ABA liga je prošlost

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu još jednom je potvrdio da želi da "zatvori" Evroligu.

Izvor: LN

Evroliga gleda na buduænost, a ABA liga je prošlost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Bembo

pre 4 godine

Smiješno je da najbolji klub 20. stoljeća nema mjesta u Euroligi - Split.
Država ti onda, recimo, pokloni 15 miliona eura i možeš se natjecati.

kaligula

pre 4 godine

Moderan svet do te mere prećutno opravdava surovi kapitalizam svojim postupcima da nije nikakvo čudo što se ovo dešava. Mi sad tu možemo da polemišemo o sportskim motivima do sutra ali to nikakvih dodira nema sa onim u kom pravcu ide sport, nažalost.

Toma

pre 4 godine

Postoji nekoliko problema.

- Format je los. Igras 30-35 utakmica po sezoni i onda o pobedniku odlucuju 2 dana (fajnal for)

- Evropljani sve manje vole i gledaju kosarku. Klubovi ne zaradjuju od kosarke vec posluju u minusu. Vlasnicima su vlastiti kosarkaski klubovi luksuz, a ne firma koja zaradjuje novac ili koja je bar na nuli.

Ostali sportovi su u jos goroj situaciju. Imam drugaricu koja igra odbojku u Turskoj. Nihov klub uopste ne zaradjuje novac. Klub postoji jer vlasnik jednostavno voli da gleda zensku odbojku i spreman je da na taj luksuz godisnje potrosi 10-ak miliona evra. One bukvalno treniraju i igraju samo zarad njegove zabave, a ne publike.

Fudbal je porazio sve ostale sportove. I u buducnosti za ostale sportove sve ce biti gore i gore

Vladan R

pre 4 godine

Da li iko zaista misli, da bi Srbija ili bilo koja liga sa prostora bivse Jugoslavije, imala garantovano mesto u EL. Nekad bilo pa se pripoveda. Novac je jedan jedini parametar, a Srbija je suvise malo i pre svega siromasno trziste, da bi bila intresantna za EL. Da ne govorim o tome da srpska liga nije clanica ULEBa. Koliko god, da smo talentovani, dzaba jer nema novca da se ti talenti zadrze, kad postanu ozbiljni igraci. Jeste nekada, bilo ogranicanje odlaska u inostranstvo, do 28 pa do 26 godina, ali to su davna davna prosla vremena, kao u politici istocni blok, ili ogranicenje broja stranaca u kubovima. Kad smo vec kod SFRJ, jesta ona bila osamdesetih godina ubedljivo najjaca liga u Evropi, ali o kakvom Borcu ili Slogi kao kosarkaskom faktoru, pojedini pricaju. Sloga je igrala samo dve sezone i u prvoj jedva ostala a vec u narednoj ispala iz lige, Borac konstantno 9ti ili 10ti, od 12 klubova dok krajem osamdesetih konacno nije ispao iz lige.

sasa

pre 4 godine

Ljudi, ovo se vrlo lako rjesava. Svi srpski treneri, ako su prave patriote, se vracaju da treniraju klubove u Srbiji, uvede se ogranicenje kad moze srpski da stasa da bi napustio zemlju, vise sansi se da domacim igracima, samim tim ce i veca primanja biti i domacim trenerima i igracima, a ako treba i drzava nek subvencionise, kad vec trose milione na strance. Pa nek onda Evroliga i Evrokup igraju samo sa Americkim igracima koji nisu dostojni NBA i nek im klubove vode probisvjeti. Srbija treba da prestane da izvozi talenat koliko god je moguce, a pogotovo strucno trenersko znanje!!!

123

pre 4 godine

Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jashtaman, 20. novembar 2019 16:30)


OK, neka su lopovi bili u Partizanu ali su u tvom klubu bili mnogo veci zato ste tu i dospeli. Sa toliko miliona u minusu? Haha..pricate ko papagaji pricu da vam je drzava uzela pare? Zaboravljas koliko Amera se prosetalo kroz vas klub, cak i onaj dugokosi koji je igrao u NBA, strasan igrac, da li se zvao Moris ili tako nekako, zaboravio si na program evropske CZ, na Ziku Pauka i slicne face? Svi su oni bili tu za kikiriki? I Pesic vam je bio trener, koji vam je uzeo do poslednje pare a rezultati?? NULA. Partizan je poslednjih 6 godina srozala drzava a ne VI, niste bili vi oni koji su pobedjivali Partizan vec ova vlast a napisao sam ti u prethodnom komentaru sta je sve radjeno da VI isplivate i budete najbolji klub. A Partizan je imao REZULTATE, godinama a takve rezultate vi necete imati NIKADA . Ova sezona to pokazuje, sa najvecim budzetom vi ne mozete da se sastavite. Razlog...ne znate i nikada niste znali. Boli ali to je jedina istina.

sALE

pre 4 godine

Nekadašnje prvenstvo SFR Jugoslavije, krajem osamdesetih, bilo pojam košarke,kakva smešna Evroliga, Borac u Čačku, ili Slogu u Kraljevu, jedino dobijala Cibona sa Draženom, ostali mogli da sanjaju bodove tamo, liga prejaka, svaki klub pun asova, trojkaša...naravno, Srbi dominirali, jer smo izmislili košarku!!!

Paki

pre 4 godine

Siguran sam da su jedan od razloga sto niko sa ovih prostora nije dobio licencu i navijaci, jer su skloni da prave probleme. Nije vredno rizika.

Drugo, da li ste realni da zaista mislite, da nije postojala ABA liga, da bi nešto bilo drugačije. Sve bi bilo isto.

Saca

pre 4 godine

Kosarka u Evropi se uništava pravljenjem NBA 2, mislim da neće biti toliko popularna i posećena, prvak dobije bednih milion evra a nema ispadanja, koja je to draž.

NoName

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.
(Demar Derosan, 20. novembar 2019 17:42)

Ne sekiraj se, tu je drug Ostoja da nas prosvetli i izbavi iz blata.

Birča autokoš

pre 4 godine

Pogledajmo se jednom u oči.
(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Sve si u pravu, osim za ro što se neko pobunio. Pa sa vašom logistikom, čitaj gepekovanjima, trojkama iz auta, savezom, ko je mogao osim vas da prismrdi Evroligi??? Da ste bili malo manje bahati i dozvolili da neko bar na 3-4 godine igra EL umesto vas, bilo bi sve drugačije. Ajd' u zdravlje.

Mare

pre 4 godine

Dobro, sta vise tu nije jasno?? Svakih mesec dana ista prica. Da, zatvorice tu ligu i nece biti nasih u istoj, ako ne dodjemo u finale Evrokupa. A realno i ne zasluzujemo, ni pu finansijama, a ni po rezultatima.

cane

pre 4 godine

Koga briga za Evroligu više, to se odavno ne prati. U NBA jedan igrač godišnje zaradi više nego budžet najbogatijeg kluba Evrolige. Ko bi pored Lige Šampion pratio MLS?

Druga NBA liga

pre 4 godine

A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....
(Sasha, 20. novembar 2019 16:21)

O kvalitetu kosarke u ovim krajevima govore rezultati nasih reprezentacija - Srbija druga u Evropi, 2. i 5. u svetu, druga na OI., Slovenija prva u Evropi. To sto neko nakupuje NBA igrace ne znaci da se u njegovoj zemlji igra dobra kosarka. Ovaj tip pravi drugu NBA ligu u Evropi to je poenta - a nasi najboji igraci ce ici direktno u prvu NBA ligu, zasto bi igrali drugu!?

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Постало као и у мом комшилуку, богати се са богатима друже(искључиво због интереса и престижа) а сиротиња са сиротињом(због самог дружења, весеља и одржавања наших лијепих обичаја). Тај тим који освоји ту затворену "Евролигу" нико се не може назвати ШАМПИОН ЕВРОПЕ, него ОСВАЈАЧ "ТЕ" ЛИГЕ која се не може назвати чак ни Европска јер могућност да играју у тој лиги неће имати клубови из свих земаља Европе. Надам се да ће им то брзо пропасти. Чисто ћу навијати за то сваки Божији дан убудуће. БАРТОМЕУ ЛИГА 👎👎👎

Demar Derosan

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.

Mile

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

Sve se zna u ovom komentaru, osim pravopisa.

Pant.LA

pre 4 godine

buducnost kosarke na balkanu je svakako aba liga, mozda je vremenom i prosiriti, aba2 pun pogodak, to je opet kakvo takvo trziste, 20+ miliona i neki interes za sponzore, firme, nekako obezbediti tv prava, da klubovi imaju neku kintu, da se radi sa mladim igracima, da svaki klub ima sistem i pravi igrace za svoju reprezentaciju, da bi se nekako privukla publika, da liga ojaca i da sama sebi bude dovoljna, samoodrziva.. moze neki evrokup ili sta god ali pre svega sistem i pravljenje igraca.. ovo igras el sa strancima, ostvaris neku pobedu, mnogo vise poraza, daleko si od bilo kakvog rezultata, ne dajes sansu svojim mladim igracima, pa ko ce onda da im da?! pogledajte nba, forsiranje mladih mozda cak i previse, ali to je neki recept..

forever46

pre 4 godine

Kakva glupost zakljucavanje lige.. Pa zar je toliko ogranicen da ne vidi da se fudbal popularisao omasovljenjem i svima ukazanom sansom, a oni kosarku zatvaraju.. Gde je tu draž? Jedni isti i u krug. Ne bitno sto se uvek znaju favoriti ali svi trebaju sansu.. Pa kako razviti kosarku ako se sve vrti oko par zemalja.. Umesto raditi na prosirenju gde bi sansu dobijali timovi i iz ne bas kosarkaskih nacija.. Ma dzaba pisati..

Zvekt

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga
(daki, 20. novembar 2019 15:23)

zvezda i partizan nisu jedini klubovi u Srbiji niti je Beograd jedini grad.
da napomenem da smo bili svetski prvaci dok smo imali našu ligu.

sa ABA ligom smo 5. na svetu.
znaci treba nam Srpska Liga kako bi nasa kosarka ostala u vrhu.

pljujte,lupajte minuse.
zivi mi bili.

jashtaman

pre 4 godine

Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.
(123, 20. novembar 2019 15:49)
Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.

Slobodan

pre 4 godine

Covic se borio svim silama da Partizan ne dobije A licencu, u tome mu pomagali Hrvati i Crnogorci e sada ce se ugasiti ABA liga. A Partizan ce u Evroligu kroz Evrokup i jednog dana ce dobiti A licencu. A Zvezda sa Hrvatima i Crnogorcima je ugasila vrata Evrolige za AbA koliko su bili dobar reprezent.

my way

pre 4 godine

Meni je najjace kada aboljupci kao argumente u svoju korist potezu sve ono na sta je od pocetka upozoravano da ce se desiti ako se unisti nacionalna liga i samim tim baza igraca. Sve osim 2-3 kluba puna stranaca iz 1, slovima jednog, grada baceno u nizi rang. Nemaju tako klinci gde da igraju, nema proizvodnje igraca, zbog cega i u tim ABA ligasima igraju uglavnom stranci. Kvalitet opao drasticno, nema vise ni EL, a oni i dalje o nekim parama koje upravo ABA liga nije donela, a kao komercijalno i jelte "atraktivno" takmicenje je trebala, bar je tako svojevremeno pricano. Niko, ali niko nije unistio nacionalno prvenstvo zarad regionalnog osim nas. Tek kada su iz VTB lige svi otisli i kada u njoj ima 9 ruskih klubova ona je postala najvisi rang ruske kosarke, jer ona sada i jeste ruska liga prosirena sa 5 klubova iz 5 okolnih zemalja sa slabom kosarkom. Regionalne lige ne mogu biti alternativa nacionalnim niti je, sto je kristalno jasno i sto se pokazalo , neophodno unistiti nacionalna prvenstva da bi se regionalna igrala. Medjutim, ovde kod nas se nesto drugo desilo. Jadranska liga nije bila sredstvo razvoja kosarke u regionu, nego sredstvo kojim je uspostavljen monopol i to ne da nista dobro nije donelo, niti ce, nego ce samo vuci u dalju propast kosarke. Kao sto rekoh, zalosno je da aboljupci upravo taj monopol podrzavaju pricom o parama kojih nema za vise klubova, iako nisu pare tema nego sistem koji je katastrofalno uspostavljen, a dno do kojeg je doveo koriste kao argument sebi/njemu u prilog.

dd

pre 4 godine

da l moguce da ni jedan od najvise lajkovanih komentara nema bas uopste smisla. Ko nam brani da igramo nasu ligu. Ko nam brani da igramo fiba internacionalno takmicenje. Oni mogu u svojoj evroligi da prave dobar biznis, i svi najbolji igraci ce igrati tamo i bice vrhunska evropska kosarka. Nece kosarka nestati ako postoji jedna vrhunska liga, samo ce igraci iz drugih liga koji vrede moci da biraju da li ce u evropu ili ameriku. I briga vrhunske igrace mnogo za nacionalni tim kao sto se neki ovde nadaju da ce zabranom igranja igracima za nacionalni tim koji igraju evroligu nesto postici.jadni smo u nesmislu nasih zivota

jedan od mnogih

pre 4 godine

@RKTAČ - nikako da ubacis i onaj momenat novca....pa nece klinci iz ljubavi da treniraju kao nekada...moraju imati jasnu zivotnu perspektivu gledsno kroz zaradu jer se skole svakako odricu...i pustimo vise to amatersko bavljenje sportom jer znamo da to ne postoji od kako je nastao raspad socijalistickih drzava u evropi od 1989. na ovamo

Bartomeu radi za svoj interes koji nama sirotinji ne odgovara....FIBA cuti i bas je briga

pametno resenje za nas se ne vidi jer jednostavno nemamo para da platimo dobre igrace koji ce nesto osvojiti, bili nasi ili stranci

3.14

pre 4 godine

Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto?
...........

Dzenkins, Radonja i Kalina. Sto pitas?

Tex Willer

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Totalno pogrešan način razmišljanja i to ti je lepo objasnio:
(Luigi Lamonica, 20. novembar 2019 15:45)
Samo mala dopuna : kada Evro-Liga - Bartomeu menja pravila ponašanja koja
su donesena pre godinu , dve ili tri ti misliš da bi se držala pravila uspostavljenih pre 13-14 godina???Pa vidiš li da "pedaliraju" sve koji nisu finansijski sposobni!!Na primer šta je sa "Darušafakom"?Dok je bilo sponzora bilo je i Evro-Lige.Izluđuju me pametnjakovići koji tvrde da bi jadne srpske,hrvatske,slovenačke i ine imale sada direktne predstavnike u Euro-Ligi.Pa ovaj izbacuje i nikad jaču ABA ligu iz priče o direktnom učešću.I ne samo ABA ligu nego i ostale.Primer ACB - španska liga : neka je osvoji npr. Huventud iz Badalone.Tu titulu može da okači mačku o rep što se Evro-Lige tiče.Čime će biti stimulisani klubovi van zatvorene Evro-Lige da ulažu u razvoj nije mi jasno.Ono što Bartomeu čini mi se ne vidi je da će u suštini smanjiti bazu za razvoj i pronalaženje mladih igrača.Dakle sve ide ka "nba-izaciji" evropske košarke,gde će Evropa verovatno biti još jedna NBA konferencija.Verujem čak i da će preko 70% igrača u tim timovima biti američki koledž igrači.Kako ćemo se mi i ostali snaći sa ovih prostora videćemo.

beoman

pre 4 godine

Joj sta sam vam pricao vise od deset godina a vi meni ljuljali minuse, podrugivalimise, ignorisali, sprdali, prozivali me nepismen, huckar, nacionalista. E to sto vam ja pricase vise od jednu deceniju eto moje istorie su tacne a vase netacne i tacka. Najveca glupost jednog sporta kad neulazes u nacionalnu Ligu i nacionalni kup!

Sasha

pre 4 godine

Dakle, finalisti Evrokupa plus 16 klubova sa A-licencom. Ovaj tip je vise puta izjavio da hoce ekipe iz Londona i Pariza. Dakle, bice 3 postojeca kluba iz Spanije, 2 iz Italije (virtus dobija A licencu), 2 iz Grcke, 2 iz Turske, 2 iz Francuske, 2 iz Rusije, 1 iz Izraela, 1 iz Engleske i 1 iz Njemacke. Ako se za par godina i ne pojavi taj klub iz Pariza, u tom slucaju Alba iz Njemacke ce imati svoje mjesto a nije iskljuceno da yu uskoci i neki finansijski jak ruski klub. Nije iskljuceno da dodje i do prosirenja lige, odnosno da ovi klubovi igraju potpuno nezavisno od nacionalnih prvenstava, na pr. u svojim nacionalnim prvenstvima mogu da igraju sa B-timom dok ce glavni tim igrati Evroligu, jer ce Bartomeu, da bi finansijski pojacao ligu putem prodaje ulaznica, prvo donijeti odluku da se igra po dva meca sedmicno umjesto dosadasnjeg jednog, a onda, ko zna mozda ce da kopira NBA sa 3-4 meca sedmicno...A gdje smo tu mi, odnosno ABA Liga? Pa vec sada u Evroligi postoje klubovi koji imaju vece budzete nego svi ABAligaski klubovi zajedno, a trziste jednog Pariza ili Londona je finansijski jace nego cijeli region! A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....

Ernesto ce

pre 4 godine

Sve se vrti oko novca i mkogi to nece da priznaju ovde ali tako je ,i to nije problem ,neko je problem sto je sad dosla garnitura koju iskljucivo novac zanima i to ubija sve . Kao navijac zvezde i neko ko bi hteo da gleda zvezdu u evro ligi ne zelim to jer ako zvezda i dobije licencu kao klub s balkana ,to ce ubiti svu draz , kad znas da igeas evro ligu ,obasce i interesovanje i gledanost , aba liga i domaca liga pretvorice se u nebitno takmicenje , kao sto je za armani italijanska liga , sve ce postati neinteresantno , a vec pomalo i jeste .

kakone

pre 4 godine

Ovaj umislio da ce napraviti NBA u Evropi. Nikad! Nema evropljanin para kao prosjecan amerikanac da baca na razne gluposti i da puni budzet klubova enormnim novcem. Kod njih Nju Jork Niksi su najbogatiji klub iako nemaju rezultata 20 godina, ali imaju budale koje to placaju. Pogledajte samo posjetu na utakmicama Evro Lige. Na pojedinim djeluje kao da si dosao u pozoriste, a ne jos da navijaci tih klubova trose novac na dresove, hamburgere i razne zezancije. Pogledajte samo CSKA. Dvorana im je poluprazna, a kad igraju u novoj djeluje sablasno. Taj klub je rupa bez dna, jedan ogroman minus koji finansira neko ko ima ogromne pare i za svoj cef. Vlasnik nekog americkog NBA ligasa gleda to prvenstveno kao biznis, pa kasnije dolazi sve ostalo.

Branko

pre 4 godine

PA sad je sve jasnije...U dogledno vreme ocekujem da se Zvezda oslobodi jos stranaca,i da pocne da im igra podmladak...Izgleda da je Buducnost opasno zagrizla da se bori za A licencu... Partizan hoce da proba preko EC...tako suma sumare raspada se ABA jer svrhe nema,tj nema motiva vise za igranje iste...

Zvekt

pre 4 godine

covek na sce ovo ne gleda kao na kosarku,sport vec biznis ,tj kako je sam reko ,proizvod.

da su u Evropi malo normalni,ta njegova liga bi se zabranila,ali tk nece da se desi,jer ljudi koji treba da bribu o tome zapravo rade za njega.

Ajde@

pre 4 godine

Zabranis svakom igraču koju igra ovu biznis ligu da nastupa na SP, na EP, na Olimpijadi... Zabranis to i sudijama...
Preko toga će onda nacionalne lige zabranjivati svakom svom igraču nastup kod Bartomeu... I ceo ovaj nakaradni sistem se sruši.
Fiba to može uraditi već danas, ali zašto neće, enigma je velika.

z’brda

pre 4 godine

Možete vi sa dve strane istog brda da se prepucavate kol’ko hoćete, poenta je da smo dekintirani kao nacija. Dokaz su neprodate karte za Bayern i slaba posećenost u evro ligi. Bertimeu je jasan, hoće finansijski stabilna tržišta.

miloš. k

pre 4 godine

Sem Španije i možda Turske, ne vidim interes bilo koje druge države da podržava euroligu. Uz to napraviti format kao u fudbalu lige šampiona, plasiranje po plasmanu i kvalifikacijama, bio bi mnogo interesantnini. Zašto bi ova euroligu bila gledanja od takve lige, zašto bi iko iz Srbije, Hrvatske.... Gledao tu euroligu. Nije mi jasno da savezi, a tvrdim da je 99% saveza protiv eurolige, ne naprave normalno takmičenje.

Nemanja

pre 4 godine

Ako vec kopira nba, neka ga iskopira do kraja. Napravi istocnu i zapadnu konferenciju i sredi da pobednik tog takmicenja igra sa pobednikom nba. Prenesite ovo Bartiju...

Globtroter

pre 4 godine

Pored postojećih 11 A licenci, kada se doda 2 tima iz Evrokupa, dolazimo do 3 dodatna kluba. Tu su u igri objektivno Bajern, Asvel, Virtus i neki klub iz Londona (Đordijevi mokri snovi).

Zaključak je pa-pa ABA ligo.

Meni je interesantno da jedan Žalgiris ima toliki uticaj da ima A licencu. Litvanija ima nešto više stanovnika od Beograda, a okružena je zemljama koje su još ređe naseljene. Istina košarku svi prate, ali svejedno imaju najmanji budžet u EL kada se izuzmu klubovi iz ABA.

A onda imate Poljsku koja ima 40 miliona stanovnika i nezaustavljivi ekonomski rast, a imaju jednog predstavnika u Evrokupu.

Ne može niko da me ubedi da Žalgiris privlači gledaoce što na tribinama što na TV-u, osim u Litvaniji. Žalgiris ni po čemu nije veći klub od Partizana osim po budžetu.

perA

pre 4 godine

i koja je poenta takmicenja ,nadmetanja i takmicarskog duha? ne postoji vise , samo pare .. pohlepa je ubila i sport..ako mi jr cili da izborim evroligu ja cu se truditi da budem najbolji i da pobedjujem ili mozda dam pare i najbolji sam

Ivan

pre 4 godine

Evroligi prognoziram jos nekoliko godina postojanja. Nisu valjda klubovi toliko glupi da vecno daju milione ovom coveku za mesto u EL. Klubovi od ucesca u najjacem takmicenju trebaju da zaradjuju pare, a ne da ih daju privatnom licu.

ja

pre 4 godine

@ (Sloba, 18. novembar 2019 13:30)

Dao nam je F4 Evrolige? DAO?!?!?! Prijatelju, za pravo na održavanje F4 u Beogradu, država Srbija je PLATILA 2 miliona evra Evroligi i još toliko je uložila u samu organizaciju turnira!

Rajko

pre 4 godine

Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.
(123, 20. novembar 2019 14:45)A kakvo je VAMA stanje na racunu??Ko VAS finansira institucijo?Kako se moze saznati pristup vasim finansijama?Ko vam je predsednik sada?Ko vas podrzava??Eto mi smo prodat klub koji je uradio UPPR i spojio se sa FMP,sa kim ste se vi spojili pa opstajete i imate 15 stranaca i trenera od 800 000?Najgori su navijaci koji pljuju protivnike a nikada se ne zapitaju za svoje dvoriste.Ja sam svestan kako Zvezda funkcionise i od koga zavisi,da li ti znas od koga vi zavisite ili se pravis lud i verujes u bajke ???

Istina

pre 4 godine

Djodi grobar Evropske kosarke. Zapamtite ovo. Kao sto je EU raspolucena tako je raznorazni Djodiji seciraju po savovima svako u svom domenu.

Lajavi krelac

pre 4 godine

Ne znam čemu ova kuknjava, klubovi rade ono što im je u interesu, niko nikoga ne tera ni na šta. Hoćeš da se takmičiš sa najboljima?? Pa, uloži koliko i najbolji i budi najbolji. Nemaš?? E, za to postoje druga takmičenja. Niko nikome ne brani da preko evrokupa dođeš do Evrolige. Koliko ABA ligaši vrede za Evroligu vidi se i prošle i ove godine, Futura i Zvezda sigurni i ubedljivi fenjeraši.
Ne sviđa vam se ovaj format?? Imate FIBA evroligu, tamo može da se igra koliko hoćeš. Ali tu nisu oni najbolji?? Ama, ponižavaju nas prosečne Evropske ekipe kao Asvel ili Alba, a mi hoćemo sa elitom?? Sa pomoćnicima trenera i tatinim sinovima u timu?? Nema toga, bato, tamo, uspeh je jedino merilo, a ne nepotizam i stranačka pripadnost.
Kad to shvatimo biće nam bolje, ali to se neće desiti nikada.

JojićKojićDrinčićLukač

pre 4 godine

EL postaje dosadno takmičenje...iako sam Partizanovac gledam sve Zvezdine utakmice i još poneku jer volim košarku,ali stvarno mi postaje dosadno..mislim da je FIBA EL takmičenje budućnosti

daki

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga

Luigi Lamonica

pre 4 godine

@Wild West.

Kas od drveca ne vidis sumu ne pomaze da se gledamo u oci... Dakle ti tvrdis, da nije ABA lige koja je nekad IMALA 2 zagarantovana mesta u Evroligi,
znatno slabija srpska liga koja je nekad IMALA jedno mesto,bas kao i hrvatska ili slovenacka, bi danas imala sigurno mesto u Evroligi!?
Da se mozda Bartolomeu i Evroliga ne osecaju zaduzenim od srpske ligu koja im je kad se vodio "rat" sa FIBOM oko vlasnistva Evrolige okrenula ledja (da se pogledamo u oci ali i u pamcenje)
pa bi nam i dalje garantovali to mesto? Velika srpska nevolja je sto se ovakvi zakljucci provlace kroz citavu njenu istoriju i to kroz mnogo vaznije sfere od sporta i poturaju kao dubokumni.
Skloni smo da cinjenice,dogadjaje i parametre danasnjice, optereceni licnom opredeljenoscu ili nezadovoljstvom, uporedjujemo sa blizom i daljom prosloscu potpuno zanemarujuci, svesno ili nesvesno,
da su tad vazila drugacija pravila igre i bile drugacije okolnosti. Mogao bih navesti gomilu primera za to kroz citavu srpsku istoriju ali nije ni vreme ni mesto.
Eto,da se drzimo sporta,ja sam siguran da nije bilo ABA lige da bi staro zlopamtilo Bartolomeu lakocom davno eliminisao,tada FIBI naklonjenoj, srpsku ligu iz Evrolige,istom onom lakocom kojom sad brise ABA ligu iz iste.
I dok je on brise,mozemo sa drugima,pre svega slovencima i hrvatima da zapnemo i da mu maksimalno otezamo i mozda sprecimo naumljeno a mozemo i ono sto predlaze Wild West...da se gledamo u oci!

Baš zato što te znamo

pre 4 godine

CSKA,UNIX,Lokomotiva,Himki,Žaldiris,Ritas,Zvezda,Partizan,Fener,Efes,Faka,Oly,Pao,AEK i još pobednici EK i EL.Ako su pametni , to treba da urade, i ovako se sve finansira od para sa istoka.

123

pre 4 godine

(Rajko, 20. novembar 2019 15:17)


Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.

Dejan CZ

pre 4 godine

Klubovi ABA lige po finansiskom osnovu jedva mogu i EC da isprate a gledajuci rezultate Buducnosti i Zvezde sad ni po sportskom osnovu nemaju sta da traze u EL...Od kako je formirana EL i EC klubovi ABA lige ne mogu da stignu ni do razigravanja u EC...Finansiranje ide iskljucivo iz drzavne kase,pa ne moze to do veka da ti se budzet oslanja na drzavnu milostinju...Ostace taj EC a gledano dugorocno i kroz njega vrlo tesko da ce se moci domoci EL...Zna se gde je sirotinji mesto...u potpalublju Titanika.
Kosarka na ovim prostorima sigurnim koracima ide ka tome da ce uskoro svi izgledati kao sto su Cibona,Krka ,Mega ili Zadar sada...

Sved Iz Rusije

pre 4 godine

Propasti će mu ideja, šta će Švabi to njesra gdje će biti uvijek odličan 6-7 a ponekad i 13-i.. London je lud za košarkom, Italija sa jednim predstavnikom pa Francuzi sa jednim.. Nije ovo fudbal ni USA da je košarka nešto... Kad će da shvate svi ostali sportovi zajedno ne mogu da se porede sa futbalom. No interes, no party.

z

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Au, ala ga ti iznalupa... Znači, Đordi nam dao, Đordi nam i uzeo, ali nije Đordi kriv nego smo krivi mi što igramo kako njemu prdne da svira ili kako mu ko gurne pare u džep? I tvoje naravoučenije je, šta, da treba da budemo srećni i zadovoljni zato što nam više ne daje ono što nam je i dao? Iako nam ništa i nije dao iz dobročinstva već što realno i zaslužujemo? Svakako mnogo više nego neki propaliteti, tipa Prokom Trefl i tako to, koji su godinama i godinama uzurpirali Evroligu vozeći se na licencama kupljenim parama a ne kvalitetom.

Pa onda bolje da ne igramo ništa u Evropi, uključujući i domaća prvenstva, kad ništa i ne dobijamo, nego da se priključimo Kini, koja će vrlo brzo da ima kvalitetnije takmičenje i od NBA.

KKP

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!
(Sale#4, 20. novembar 2019 13:12)ako tim x osvoji Evroligu,ostaće u njoj..problem je sto mora da je osvaja svake godine

milos_no6

pre 4 godine

Bolid
Takav projekat je bio pre par godina u hokeju, nastao je hk Beograd spajanjem uglavnom igrača iz par/cz i nekoliko sa strane, igrali MOL ligu (mađarska i regionalna) jednu sezonu i ugasili se.

Gari

pre 4 godine

Nista drugo do pokusaj projektovanja NBA modela na evropsku kosarku sa direktnim stimulisanjem fransiznih centara kao sto su Atina, Madrid, Moskva ili Minhen, a sto je de facto tesko izvodljivo.
Neko je vec spomenio "salary cap", "trade" i sve sto je u korelaciji sa tim uz ispunavanje pregrst obaveza jer te u suprotnom ocekuju kazne.

No u NBA pride imamo jednu profesionalnu ligu i sve ine koje lancano rade u sluzbi pomenute. No sta cemo sa Evropom? Koji ce motiv imati npr. klubovi iz ABA lige? Zasto bi neko ulagao npr. 20 miliona po sezoni u Baskoniju ako ista nece imati licencu? Cemu titula u Spaniji u takvoj konstalaciji? Sta sa istom uciniti?

Mislim da je svako iole trezven svestan da takav projekat ne moze opstati na duze staze ali neko tu debelo podmazuje, a sto Bertomeuu savrseno odgovara. Protezirace ideje mocnih zarad licnog finansijskog avanzovanja bez da postavi pitanje - sta sutra? Cilj je profitirati po svaku cenu i izaci iz svega neokrzan.

Kosarka/sport uostalom odavno iskacu iz okvira vitestva i sporta u biti. Zato me valjda mnogo toga i ne cudi vise. Legalno poigravanje sa milijardama stecenim ko zna kako.

Mare

pre 4 godine

@Laki
Kako to mislis da nismo od ABA lige dobili nista? Zasto su timovi iz srpske lige za dva stepenika losiji od ABA ligasa? Sta, oni bez Partizana i Zvezde ne mogu da napreduju?
Ne, sinko, nego u Srbiji van Partizana i Zvezde nema para. Nemaju ih ni blizanci, nego im drzava sipa milione evra da bi mogli da se nadju u 30-50 najboljih u Evropi. Moj otac je u Nisu pravio takmicenje koje je prenosila nacionalna televizija. I znas kakva su bila sponzorstva? 30-100 evra po firmi. Obilazio je tristotinak firmi da skrpi budzet za to takmicenje. Koliko je firmi potrebno za budzet od 10 miliona evra?
Zato je vazna ABA liga. Jer Srbija ima para za jedan i po klub, Hrvatska doda jos toliko, Slovenija jos toliko, pa se skrpi kakva-takva kosarka. A amaterski mozes da se organizujes kako hoces. Eno ti igraliste, pa bacaj na kos s drugarima.

Sloteru Niče

pre 4 godine

Koja je poenta takve lige. Igraju Barsa i Darusafaka 30 razlike za Spance, ali je bitno da imaju budžet 20M, ne bitno što ne znaju da igraju košarku. Doći će mu Amerikanci glave.

Paja Patak

pre 4 godine

@Wild West,

Uopšte nije važno ko je poslednji jer se iz EL ne ispada. To može da bude bilo ko drugi pored predstavnika ABA. Države iz bivše Juge su male države male kupovne moći, bez velikih sponzora,Nosilac TV prava je Canal+ koji ne postoji u regionu. Litvanski Žalgiris ima A licencu iz male zemlje ali je u vlasništvu Sabonisa kao što je Asvel u vlasništvu Toni Parkera. ULEB-u treba prihod, veliko tržište. Eto vam EC pa se tamo lomatajte

mile iz londona

pre 4 godine

Nema nista od zatvorene lige jer ce nacionalni savezi ( po logici) zabraniti svojim klubovima da igraju.
Nema interes bilo koja liga da najbolji timovi ne igraju ( jedino ako ne primene ovaj nas trenutni model sa KSS, i ne igranja ABA timova do zavrsnice domaceg takmicenja).
Sa druge strane svi oni koji misle da ce domaca liga resiti problem u odnosu na ABA ligu nemaju nikakvih dodira sa sportom. Sampion se pravi dobrim radom i konkurencijom. Dobar rad se dobija dobrim uslovima i znanjem materije , a za oba su neophodna novac ( koji Srbija nema). Konkurencija se dobija obimom , sto vece trziste , sto vise potencionalnih ucesnika, veca je sansa da se sampion iznedri, napravi.

Bolje da diskutujemo zasto Srbija nema mlade igrace, ili zasto ne igraju u dva najveca SRB kluba ili bilo kom ABA timu, zasto idu preko kao jako mladi, ko su im menadzeri, kakav je njohov odnos prema kosarci itd...

ValterNBG

pre 4 godine

Da,stvarno je najveci problem ispadanje iz EL jer je ogranicena na 16.Dakle,2 udju iz EC a ko onda ispada? Poslednja 2 iz EL?Sta ako losu sezonu imaju ovi sa licencom pa zavrse na 15 I 16 mestu.Moze da se desi da recimo Alba bude 9-a I ispadne.Ne,nece to tako biti.Naci ce oni 16 stabilnih I nema vise ulaska.EC ce sluziti za ulazak iz nacionalnih prvenstava,verovatno ce napraviti ligu slicnu EL a onda ce na 2 ili 3 godine da zameni po nekog,recimo Valensiju sa Unikahom I slicno u zavisnosti od budzeta.Sto se nas tice,jasno vam je da zavrsavamo u EC.ABA treba da opstane,budimo realni,da Zvezda I Partizan igraju protiv Leskovca je ipak smesno.Slazem se da treba ograniciti broj stranaca na 3.Naravno sve ovo se desava u slucaju da drzava ne izdvoji svake godine po 30 miliona,jedne godine Zvezdi,drugoj Partizanu pa mozda I budemo imali predstavnika u EL bez ikakvih problema.Da li je to vrednije od neke bolnice,precenite sami.

Srđan

pre 4 godine

Fiba je pružila šansu svim savezima i klubovima da se vrate pod njeno okrilje i igraju fiba ligu šampiona ali je uglavnom odbijana...
Sada je kasno.

Bla

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti

cukce

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?

Bolid

pre 4 godine

Izgleda da treba da se napravi novi KK Beograd, drzavni projekat koji ce imati novca da košarkašku naciju reprezentuje svake godine (tipa Makabi, Zalgiris i sl)... Dolazice ljubitelji kosarke, nazalost nece biti vatrenih navijaca (osim ako ne bude kesha i za njih) ali bi se skupljalo 15ak hiljada ljubitelja kosarke... Tako jedino mozemo dugoročno da razvijamo košarku i mlade guramo u elitu, a bez medjusobnog prepiranja ko je dobio vise novca...

Cenendler Bong

pre 4 godine

@napredni trokorak...Bas ste ispali karakteri, uz pretnju neucestvovanja priduzili se "izdajnicima"...haha, definitivno ste stubovi srpstva...

123

pre 4 godine

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?
(cukce, 20. novembar 2019 14:15)


Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.

Milan

pre 4 godine

Evo šta će se desiti. ABA liga postoji još ove godine. Osvaja je Budućnost kao tim sa najviše para i dobija pozivnicu. Partizan i Zvezda će jednog lepog dana možda opet igrati Evroligu kroz kup. Posle nikad goreg derbija sa 80 posto stranaca u ekipama bolje nismo ni zaslužili.

glen rajs

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..

Milan

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..
(glen rajs, 20. novembar 2019 14:07) Pa pobedjivali su jedva ne zato sto je Leskovac sad slabiji nego sto je bio, nego zato sto su sada Zvezda i Partizan napredovali upravo znog Jadranske lige

samo kažem....

pre 4 godine

@ Wild West
E дечко мој!
Ти себе лажеш да је нешто загарантовано. Ништа није загарантовано што је источно од Италије ако не прелива неки новац западно од Италије.
Према томе, опет би све дошло на ово. И треба да се погледамо у очи: свет иде напред вођен искључивом материјалним мотивом. На жалост, то је тако, то је западни систем вредности. Први и основни принцип: корист.
Ми ако хоћемо да се играмо с њима, морамо да схватимо да без озбиљних пара немамо никакве шансе. Ни-ка-кве. Наши играчи ће бити оно што западни систем највише воли: робови у арени. Месо које се кида да преживи и угледа сунце сутрашњег дана.
Све ово што сам написао слободно можеш да пренесеш на све сфере наших живота. Морамо схватити да транге-франге трансакције, шеме, ово-оно, на дуге стазе доноси пропаст. Бежанију младих! Уосталом, сведоци смо шта се дешава око нас, и свакако треба да се погледамо у очи. Решење је темељно рушење система, раскид са комунистичком тековином и трајна лустрација за све оне који су били учесници политичког живота, носиоци било које функције(подвлачим, било које) у јавног сектору на свим нивоима власти, а ја бих ставио и мораторијум или примвремену лустрацију и на њихове потомке бар једно 30 година.
Ми смо постали моралне наказе, корупција је стигла до портира. Људи, ово није дечија игра, ово је живот.

Dule Astro

pre 4 godine

Samo se gledaju pare i pokušava kopirati NBA. Ko želi da gleda klub koji stalno gubi, ali ostaje u ligi jer ima licencu (London Tauers npr)? Ne može da se poredi sa NBA jer tamo imamo koledž košarku odakle igrači ulaze u NBA.
Ovo će samo upropastiti nacionalna prvenstva malih zemalja (kao što je naša).

Dakara

pre 4 godine

Ne razumijem neke ljude kad kažu da ABA liga gubi sad na značaju sa zatvaranjem EL. Pa šta sad trebamo igrati uz svo dužno poštovanje sa Metalcem i Tamišom ili je bolje igrati protiv recimo Cibone i Budućnosti. Svedno je i nacionalna liga obezvređena sto puta više nego li ABA. Ja baš mislim da je ABA budućnost pošto neće biti mjesta za naše klubove u EL, e sad vjerovatno će biti prohodno u EC. Ovo su klubovi znali i mnogo ranije, a pretpostavljam da je u nekoj toj borbi za A licencu Partizan i zakupio Arenu na 5 godina, stim da opet mislim da smo miljama daleko od iste. Ako je nismo mogli dobiti 2011, teško da možemo sad kad se umalo nismo spakovali u zamrzivač :)

biciklista

pre 4 godine

znaci osvojim evrokup iduce godine igram evroligu osvojim evroligu i iduce godine ponovo igram evrokup jer nemam A licencu a prosle godine nisam igrao evrokup pa nisam mogao da ga osvojim... za ovo naci neko resenje ostalo je u redu

Globtroter

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti
(Bla, 20. novembar 2019 14:07)


Lepo si rekao da gledaš i pratiš NBA, ali da ne navijaš ni za koga jer nemaju dušu.

Njih ne zanima da li timovi imaju tradiciju i dušu, već zarada koja se stiče tako što ti gledaš. Isto je i kod Evrolige. Ako je ne bude niko gledao raspašće se, ali šanse za tako nešto su male.

Lično pratim samo naše klubove, a u najvećoj meri Partizan. Ponekada pogledam strani klub u kome ima naših igrača, ali sveukupno retko pratim Evroligu. Nekada nisam preskakao nijedno kolo.

Ono što je najgore, počeo sam da pratim po malo NBA, ali opet klubove gde su naši. Ali ta košarka je višestruko besmislena.

Bojim se da neću imati šta da gledam u budućnosti.

Nandor

pre 4 godine

Odavno pišem da Aba nema nade da preživi, pogledajte CZ, šampiona Abe, lige u kojoj nema nijednog čestitog kluba, kvalitet očajan. Nema jadranska družina love, ovo podneblje siromašnih.

.

pre 4 godine

Novi sistem takmičenja mogao bi da stupi na snagu već za dve sezone, dok su od naredne uvedene promene i pobedniku ABA lige neće ići zagarantovano mesto u Evroligi, ali se očekuje da dobije "specijalnu pozivnicu" koja je usmeno obećana.

Znači sad moja zvezda osvoji ABA, ili partizan nebitno i šta sad treba još da se "kockamo" da li ćemo igrati EL ili ne..kaNtastrofa!!!!

veliki strumf

pre 4 godine

Znaci, da se ne nerviramo više. ABA postaje totalno nebitna. A EL za Zvezdu je za ovu sezonu završena tako da nije bitno ni da li igra sincic, ni da li će doći normalan trener... Sve u evropskoj kosarci postaje besmisleno.

manmanman

pre 4 godine

Kad ce ona liga od 24 (u 2 grupe). Ne zna se ko je gori, Bartomeu koji sahranjuje Evropsku kosarku i pretvara je u NBA, ili FIBA retardi koji ne rade nista po tom pitanju

gremlin

pre 4 godine

Ima jedno za a to su pare....(za njega)i brdo protiv kao pod 1.sportsko takmičenje gubi smisao(liga)
2.nema ispadanja(sve jedno je mesto)
3.Aba liga svakako gubi smisao ali zato London,Luksemburg,ili Monte Karlo mogu da se nadaju mesto u EL...imaju dvorane ili će napraviti...

petarczv

pre 4 godine

Uništiše nas budućnost i fmp,kome trrbaju takve krš ekipe u evroligi,zato ćemo i izgubiti mesto za aba ligu.
(Čoban, 20. novembar 2019 13:27)

Pa sto niste pobedili te krs ekipe i plasirali se u EL nego konstantno igrate cipiripi kup cak ste tu vlasnici najgoreg skora u istoriji takmicenja 1/10...

Marko

pre 4 godine

I to je to...
Početak kraja košarke u Evropi...
Opstanak ABA lige,koju na podržavam,zavisi će koje će klubove iz jačih liga bez licence za ULEB ligu šampiona uspeti da privuku u svoje takmičenje...

republika Banovo brdo

pre 4 godine

Pozivnicu neće dobiti niko iz ABA ma ko to bio. Virtus i kako je to Bartomeu najavljiva njegov fokus je tim iz Londona, London tower i time je priča završena. Ne može se u EL sa cenom karte od 8-10 evra i uvek sa nekim incidentima. Njima treba publika koja će da navija dlanovima a ne grlom i koji će da viču Difens, Difens

RKTAČ

pre 4 godine

3,4 sad... idealna prilika da se ponovo uradi reforma domaćeg sistema.
1.Svi klubovi iz Srbije da izađu iz ABA i ABA 2 lige.
2.Napraviti domaću ligu od 10 klubova.
3.Maksimalan broj stranaca u klubovima je 1(jedan).
4.Tražiti da se obezbedi učešće pobednika lige u Euro Cupu.

To je realnost i ako ovo ne uradimo ima da propadnemo totalno.

kladzom do bola

pre 4 godine

tako je Djordji za slepce i bedu nema mesta . Treba iz buzeta stalno da sipa neki Vodja da bi se ovi nasi blizaci zezali , dok narod radi za minimalac . Nema kraj .

Lynx

pre 4 godine

Vidim mnogi se pitaju sta u slucaju da neki tim udje u EL kroz Evrokup, da li to znaci da sigurno ispada sledece godine pa da mora da ceka godinu dana da opet osovji EK. Ima pravilo za to - ako tim udje u plej-of, onda ce igrati jos jednu sezonu. Ako oba tima koja su usla kroz EK udju u plej-of, onda samo boljeplasirani ostaje jos jednu godinu, a ovaj losije plasirani ispada.

Zvezdinho

pre 4 godine

Jednostavno resenje. Izbaciti klubove iz nacionalnih takmicenja i debelo ih oporezovati. Zabraniti igracima koji igraju Euroligu da igraju za reprezentaciju pa ce im u vecini slucajeva igrati ameri. Ako koja nacionalna liga podrzi ideju izbaciti ih sa svetskih i evropskih takmicenja.

nostalgija

pre 4 godine

Ovde ima nesto nejasno; ako je 14 licenci, i dva mesta za finaliste Evrokupa, koje dve ekipe onda ispadaju naredne sezone da bi ustupile mesto sledecim finalistima EK?. Po ovoj logoci ove dve koje su i usle, bez obzira na rezultat?!
Ima ovde dosta poteskoca da on ostvari to sto zeli, na kraju ce morati da potpuno zatvori EL, samim tim EK ce morati da se ugasi, a onda ce FIBA Liga sampiona da ojaca, jer ima Evropa mnogo vise od 16 ili 18 kvalitetnih ekipa, tako da ce njegova privatna liga pre ili kasnije da dozivi krah, nadam se sto pre, pa da se vratimo dobrom starom sistemu, ti da FIBA bude jedina organizacija.

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.

Wild West

pre 4 godine

Zanimljivo je sledeće:

Neka tekuću sezonu 2019/20 obeležimo sa brojem 1, narednu 2020/21 sa brojem 2 a sezonu 2021/22 sa brojem 3.

Finalisti Evrokupa iz sezone 1 plasiraće se u sezoni 2 u Evroligu. Igrajući u sezoni 2 Evroligu, po ovim pravilima SIGURNO neće u sezoni 3 moći da ostanu u Evroligi, pa makar jedan od ta dva kluba i osvojio takmičenje, jer će u sezoni 3 Evroligu igrati finalisti Evrokupa sezone 2.
Dakle, uđeš u EL preko Evrokupa i znaš da sigurno nećeš za dve sezone igrati EL. Fenomenalno!

Ako postoji osoba koja se pita zašto strašnoni nikad jača ABA liga gubi mesto i kako je to Đordi surov prema nama, pogledajte tabele prošle i ove godine. Predstavnik ABA lige u Evroligi, Crvena zvezda, ako izgubi od Žalgirisa ide na 2/8, koliko je imala i ona najgora ekipa ikada u novom formatu EL - Budućnost od prošle sezone. U Evrokupu Budućnost 1/6, već ispali, Cedevita 3/5 gotovo 90% ispada i Partizan 5/2.

Nije Đordi kriv ni za šta, dao nam je F4 Evrolige, to ste zaboravili? Pre pljuvanja čoveka setite se ko je forsirao regionalnu ligu iako je prvak Srbije imao zagarantovano mesto. Setite se ko je zagovarao prohod u EL preko regionalnog takmičenja kada su Slovenija, Hrvatska i mi imali po jednog sigurnog predstavnika. Od ta tri sigurna, došli smo do potencijalna dva preko regionalnog (dali šansu Crnogorcima, Bosancima, Makedoncima, Mađarima i Bugarima da to učine), pa do jednog i sada bez ijednog.

Nije Đordi kriv, dragi prijatelji. Pogledajmo se jednom u oči.

Laki

pre 4 godine

Konacno odlicna prilika da se ABA liga rasturi jednom zauvek. Mi od ABA lige nismo dobili nista, samo smo unistili sopstvenu klupsku i reprezentativnu kosarku. Nemamo 5 mladih igraca da valjalju. Za reprezentativnu kosarku i pravljenje igraca nije potrebno 10,20,30 miliona godisnje vec visegodisnji strucni rad. A za klupsku ce biti dovoljni ti novi igraci, a ne istroseni stranci koje papreno placaju i Zvezda i Partizan.

JPR24

pre 4 godine

Ovaj bi mogao da radi u FSS, samo misli na džep. Ai na svoj. Naravno da treba ekonomski biti stabilan, ali ovo je evropa, nije NBA, nije američki profi sport, koji ne funkcioniše kao evropski klubovi, bilo to oko “transfera” koji ne postoje kod njih, već trejdovi, možeš ti imati para koliko hoćeš, ali granice postoje, salary cap, i viši i niži, pa porez na luksuz od strane NBA, pa porez države, zato i funkcionišu kao firme, i jesu firme, pa probaj da završiš godinu sa dugom ili da ne isplatila plate igračima. Pokušati to u evropi, sto se tiče košarke, nema smisla ! Još kad priča o ekipi iz Londona ! Država kojoj je košarka sto je nama kriket... Dokle će trajati ovaj cirkus ?

Meler

pre 4 godine

Prvo su oslabili nacionalne sampionate uslovljavanjem sa ABA ligom kao jedinim putem u EL. Sada ukidaju ABA ligi to jedno mesto u njihovom takmicenju. Na kakav nacin se izraziti o takvoj organizaciji a ostati pristojan. Nasilno pravljenje NBA formata u Evropi uz potpuno ignorisanje razlika koje postoje na dva kontinenta. Elegantno su uspeli da uniste najkvalitetniju kosarkasku bazu van Amerike kakva je postojala u bivsoj SFRJ. Nema vise izrazitih talenata ispod 20 godina a u nasim klubovima igru nose stranci. Reprezentacija se letos takodje nije proslavila na SP. Globalizacija u sportu je surovo pocistila Balkan i na ovom polju.

Džem Sultan

pre 4 godine

Pare rođaci pare. To je u svetu roba sa kojom si dobro došao. Tarebe, šiljci, žice i ostala oruđa ostavljaju nama da nastavimo gde smo počeli, a nikako da završimo.

Markoni

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Mala ispravka, najgora ekipa prošle godine je bila Darušafaka, imala samo pet pobeda a Budućnost 6, s tim što ako ovako nastavi Crvena Zvezda ima dobre šanse da taj neslavni rekord obori.
Ja mislim i da smo imali samo srpsku ligu da bi kvalitet svakako opao i da bi čak možda i ranije izgubili svoje mesto tamo. A ako pogledaš kakvi klanovi nam se bave ''razvojem'' košarke, sve ti je jasno.
Sasvim je izvesno da će biti ovako kako Bartomeu kaže, pravi se evropski NBA i tu ima mesta samo za one sa parama. Sama činjenica da on želi da ubaci zemlju (Britaniju) koja jedva da ima neku košarkašku tradiciju dovoljno govori o svemu. Bartomea i ekipu oko njega zanima samo novac i da liga bude atraktivnija, da nju prate velike medijske kuće i sponzori, da u nju dođu i NBA zvezde i igraju, briga njih za neke romantičarske priče o košarci kao nacionalnom sportu u nekim zemljama. Ali mene iskreno najviše brinu ovi koji bi ovde trebali da razvijaju košarku.

Đet'ć

pre 4 godine

Ja ne znam šta vama ovdje nije jasno. Sport je odavno ogrezao u biznis... Fudbal je SJAJAN kakva je košarka... Ja očekujem sve više ovoga. Poruka je jasna: "Ne interesuje me tvoja istorija, ako nemaš keša, ne možeš da nas pratiš"... Tako očigledno.

Sale#4

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!

Sale#4

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!

manmanman

pre 4 godine

Kad ce ona liga od 24 (u 2 grupe). Ne zna se ko je gori, Bartomeu koji sahranjuje Evropsku kosarku i pretvara je u NBA, ili FIBA retardi koji ne rade nista po tom pitanju

gremlin

pre 4 godine

Ima jedno za a to su pare....(za njega)i brdo protiv kao pod 1.sportsko takmičenje gubi smisao(liga)
2.nema ispadanja(sve jedno je mesto)
3.Aba liga svakako gubi smisao ali zato London,Luksemburg,ili Monte Karlo mogu da se nadaju mesto u EL...imaju dvorane ili će napraviti...

Wild West

pre 4 godine

Zanimljivo je sledeće:

Neka tekuću sezonu 2019/20 obeležimo sa brojem 1, narednu 2020/21 sa brojem 2 a sezonu 2021/22 sa brojem 3.

Finalisti Evrokupa iz sezone 1 plasiraće se u sezoni 2 u Evroligu. Igrajući u sezoni 2 Evroligu, po ovim pravilima SIGURNO neće u sezoni 3 moći da ostanu u Evroligi, pa makar jedan od ta dva kluba i osvojio takmičenje, jer će u sezoni 3 Evroligu igrati finalisti Evrokupa sezone 2.
Dakle, uđeš u EL preko Evrokupa i znaš da sigurno nećeš za dve sezone igrati EL. Fenomenalno!

Ako postoji osoba koja se pita zašto strašnoni nikad jača ABA liga gubi mesto i kako je to Đordi surov prema nama, pogledajte tabele prošle i ove godine. Predstavnik ABA lige u Evroligi, Crvena zvezda, ako izgubi od Žalgirisa ide na 2/8, koliko je imala i ona najgora ekipa ikada u novom formatu EL - Budućnost od prošle sezone. U Evrokupu Budućnost 1/6, već ispali, Cedevita 3/5 gotovo 90% ispada i Partizan 5/2.

Nije Đordi kriv ni za šta, dao nam je F4 Evrolige, to ste zaboravili? Pre pljuvanja čoveka setite se ko je forsirao regionalnu ligu iako je prvak Srbije imao zagarantovano mesto. Setite se ko je zagovarao prohod u EL preko regionalnog takmičenja kada su Slovenija, Hrvatska i mi imali po jednog sigurnog predstavnika. Od ta tri sigurna, došli smo do potencijalna dva preko regionalnog (dali šansu Crnogorcima, Bosancima, Makedoncima, Mađarima i Bugarima da to učine), pa do jednog i sada bez ijednog.

Nije Đordi kriv, dragi prijatelji. Pogledajmo se jednom u oči.

Đet'ć

pre 4 godine

Ja ne znam šta vama ovdje nije jasno. Sport je odavno ogrezao u biznis... Fudbal je SJAJAN kakva je košarka... Ja očekujem sve više ovoga. Poruka je jasna: "Ne interesuje me tvoja istorija, ako nemaš keša, ne možeš da nas pratiš"... Tako očigledno.

veliki strumf

pre 4 godine

Znaci, da se ne nerviramo više. ABA postaje totalno nebitna. A EL za Zvezdu je za ovu sezonu završena tako da nije bitno ni da li igra sincic, ni da li će doći normalan trener... Sve u evropskoj kosarci postaje besmisleno.

Zvezdinho

pre 4 godine

Jednostavno resenje. Izbaciti klubove iz nacionalnih takmicenja i debelo ih oporezovati. Zabraniti igracima koji igraju Euroligu da igraju za reprezentaciju pa ce im u vecini slucajeva igrati ameri. Ako koja nacionalna liga podrzi ideju izbaciti ih sa svetskih i evropskih takmicenja.

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.

republika Banovo brdo

pre 4 godine

Pozivnicu neće dobiti niko iz ABA ma ko to bio. Virtus i kako je to Bartomeu najavljiva njegov fokus je tim iz Londona, London tower i time je priča završena. Ne može se u EL sa cenom karte od 8-10 evra i uvek sa nekim incidentima. Njima treba publika koja će da navija dlanovima a ne grlom i koji će da viču Difens, Difens

JPR24

pre 4 godine

Ovaj bi mogao da radi u FSS, samo misli na džep. Ai na svoj. Naravno da treba ekonomski biti stabilan, ali ovo je evropa, nije NBA, nije američki profi sport, koji ne funkcioniše kao evropski klubovi, bilo to oko “transfera” koji ne postoje kod njih, već trejdovi, možeš ti imati para koliko hoćeš, ali granice postoje, salary cap, i viši i niži, pa porez na luksuz od strane NBA, pa porez države, zato i funkcionišu kao firme, i jesu firme, pa probaj da završiš godinu sa dugom ili da ne isplatila plate igračima. Pokušati to u evropi, sto se tiče košarke, nema smisla ! Još kad priča o ekipi iz Londona ! Država kojoj je košarka sto je nama kriket... Dokle će trajati ovaj cirkus ?

Meler

pre 4 godine

Prvo su oslabili nacionalne sampionate uslovljavanjem sa ABA ligom kao jedinim putem u EL. Sada ukidaju ABA ligi to jedno mesto u njihovom takmicenju. Na kakav nacin se izraziti o takvoj organizaciji a ostati pristojan. Nasilno pravljenje NBA formata u Evropi uz potpuno ignorisanje razlika koje postoje na dva kontinenta. Elegantno su uspeli da uniste najkvalitetniju kosarkasku bazu van Amerike kakva je postojala u bivsoj SFRJ. Nema vise izrazitih talenata ispod 20 godina a u nasim klubovima igru nose stranci. Reprezentacija se letos takodje nije proslavila na SP. Globalizacija u sportu je surovo pocistila Balkan i na ovom polju.

Markoni

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Mala ispravka, najgora ekipa prošle godine je bila Darušafaka, imala samo pet pobeda a Budućnost 6, s tim što ako ovako nastavi Crvena Zvezda ima dobre šanse da taj neslavni rekord obori.
Ja mislim i da smo imali samo srpsku ligu da bi kvalitet svakako opao i da bi čak možda i ranije izgubili svoje mesto tamo. A ako pogledaš kakvi klanovi nam se bave ''razvojem'' košarke, sve ti je jasno.
Sasvim je izvesno da će biti ovako kako Bartomeu kaže, pravi se evropski NBA i tu ima mesta samo za one sa parama. Sama činjenica da on želi da ubaci zemlju (Britaniju) koja jedva da ima neku košarkašku tradiciju dovoljno govori o svemu. Bartomea i ekipu oko njega zanima samo novac i da liga bude atraktivnija, da nju prate velike medijske kuće i sponzori, da u nju dođu i NBA zvezde i igraju, briga njih za neke romantičarske priče o košarci kao nacionalnom sportu u nekim zemljama. Ali mene iskreno najviše brinu ovi koji bi ovde trebali da razvijaju košarku.

.

pre 4 godine

Novi sistem takmičenja mogao bi da stupi na snagu već za dve sezone, dok su od naredne uvedene promene i pobedniku ABA lige neće ići zagarantovano mesto u Evroligi, ali se očekuje da dobije "specijalnu pozivnicu" koja je usmeno obećana.

Znači sad moja zvezda osvoji ABA, ili partizan nebitno i šta sad treba još da se "kockamo" da li ćemo igrati EL ili ne..kaNtastrofa!!!!

kladzom do bola

pre 4 godine

tako je Djordji za slepce i bedu nema mesta . Treba iz buzeta stalno da sipa neki Vodja da bi se ovi nasi blizaci zezali , dok narod radi za minimalac . Nema kraj .

petarczv

pre 4 godine

Uništiše nas budućnost i fmp,kome trrbaju takve krš ekipe u evroligi,zato ćemo i izgubiti mesto za aba ligu.
(Čoban, 20. novembar 2019 13:27)

Pa sto niste pobedili te krs ekipe i plasirali se u EL nego konstantno igrate cipiripi kup cak ste tu vlasnici najgoreg skora u istoriji takmicenja 1/10...

nostalgija

pre 4 godine

Ovde ima nesto nejasno; ako je 14 licenci, i dva mesta za finaliste Evrokupa, koje dve ekipe onda ispadaju naredne sezone da bi ustupile mesto sledecim finalistima EK?. Po ovoj logoci ove dve koje su i usle, bez obzira na rezultat?!
Ima ovde dosta poteskoca da on ostvari to sto zeli, na kraju ce morati da potpuno zatvori EL, samim tim EK ce morati da se ugasi, a onda ce FIBA Liga sampiona da ojaca, jer ima Evropa mnogo vise od 16 ili 18 kvalitetnih ekipa, tako da ce njegova privatna liga pre ili kasnije da dozivi krah, nadam se sto pre, pa da se vratimo dobrom starom sistemu, ti da FIBA bude jedina organizacija.

RKTAČ

pre 4 godine

3,4 sad... idealna prilika da se ponovo uradi reforma domaćeg sistema.
1.Svi klubovi iz Srbije da izađu iz ABA i ABA 2 lige.
2.Napraviti domaću ligu od 10 klubova.
3.Maksimalan broj stranaca u klubovima je 1(jedan).
4.Tražiti da se obezbedi učešće pobednika lige u Euro Cupu.

To je realnost i ako ovo ne uradimo ima da propadnemo totalno.

Milan

pre 4 godine

Evo šta će se desiti. ABA liga postoji još ove godine. Osvaja je Budućnost kao tim sa najviše para i dobija pozivnicu. Partizan i Zvezda će jednog lepog dana možda opet igrati Evroligu kroz kup. Posle nikad goreg derbija sa 80 posto stranaca u ekipama bolje nismo ni zaslužili.

kakone

pre 4 godine

Ovaj umislio da ce napraviti NBA u Evropi. Nikad! Nema evropljanin para kao prosjecan amerikanac da baca na razne gluposti i da puni budzet klubova enormnim novcem. Kod njih Nju Jork Niksi su najbogatiji klub iako nemaju rezultata 20 godina, ali imaju budale koje to placaju. Pogledajte samo posjetu na utakmicama Evro Lige. Na pojedinim djeluje kao da si dosao u pozoriste, a ne jos da navijaci tih klubova trose novac na dresove, hamburgere i razne zezancije. Pogledajte samo CSKA. Dvorana im je poluprazna, a kad igraju u novoj djeluje sablasno. Taj klub je rupa bez dna, jedan ogroman minus koji finansira neko ko ima ogromne pare i za svoj cef. Vlasnik nekog americkog NBA ligasa gleda to prvenstveno kao biznis, pa kasnije dolazi sve ostalo.

Lajavi krelac

pre 4 godine

Ne znam čemu ova kuknjava, klubovi rade ono što im je u interesu, niko nikoga ne tera ni na šta. Hoćeš da se takmičiš sa najboljima?? Pa, uloži koliko i najbolji i budi najbolji. Nemaš?? E, za to postoje druga takmičenja. Niko nikome ne brani da preko evrokupa dođeš do Evrolige. Koliko ABA ligaši vrede za Evroligu vidi se i prošle i ove godine, Futura i Zvezda sigurni i ubedljivi fenjeraši.
Ne sviđa vam se ovaj format?? Imate FIBA evroligu, tamo može da se igra koliko hoćeš. Ali tu nisu oni najbolji?? Ama, ponižavaju nas prosečne Evropske ekipe kao Asvel ili Alba, a mi hoćemo sa elitom?? Sa pomoćnicima trenera i tatinim sinovima u timu?? Nema toga, bato, tamo, uspeh je jedino merilo, a ne nepotizam i stranačka pripadnost.
Kad to shvatimo biće nam bolje, ali to se neće desiti nikada.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Постало као и у мом комшилуку, богати се са богатима друже(искључиво због интереса и престижа) а сиротиња са сиротињом(због самог дружења, весеља и одржавања наших лијепих обичаја). Тај тим који освоји ту затворену "Евролигу" нико се не може назвати ШАМПИОН ЕВРОПЕ, него ОСВАЈАЧ "ТЕ" ЛИГЕ која се не може назвати чак ни Европска јер могућност да играју у тој лиги неће имати клубови из свих земаља Европе. Надам се да ће им то брзо пропасти. Чисто ћу навијати за то сваки Божији дан убудуће. БАРТОМЕУ ЛИГА 👎👎👎

samo kažem....

pre 4 godine

@ Wild West
E дечко мој!
Ти себе лажеш да је нешто загарантовано. Ништа није загарантовано што је источно од Италије ако не прелива неки новац западно од Италије.
Према томе, опет би све дошло на ово. И треба да се погледамо у очи: свет иде напред вођен искључивом материјалним мотивом. На жалост, то је тако, то је западни систем вредности. Први и основни принцип: корист.
Ми ако хоћемо да се играмо с њима, морамо да схватимо да без озбиљних пара немамо никакве шансе. Ни-ка-кве. Наши играчи ће бити оно што западни систем највише воли: робови у арени. Месо које се кида да преживи и угледа сунце сутрашњег дана.
Све ово што сам написао слободно можеш да пренесеш на све сфере наших живота. Морамо схватити да транге-франге трансакције, шеме, ово-оно, на дуге стазе доноси пропаст. Бежанију младих! Уосталом, сведоци смо шта се дешава око нас, и свакако треба да се погледамо у очи. Решење је темељно рушење система, раскид са комунистичком тековином и трајна лустрација за све оне који су били учесници политичког живота, носиоци било које функције(подвлачим, било које) у јавног сектору на свим нивоима власти, а ја бих ставио и мораторијум или примвремену лустрацију и на њихове потомке бар једно 30 година.
Ми смо постали моралне наказе, корупција је стигла до портира. Људи, ово није дечија игра, ово је живот.

Pant.LA

pre 4 godine

buducnost kosarke na balkanu je svakako aba liga, mozda je vremenom i prosiriti, aba2 pun pogodak, to je opet kakvo takvo trziste, 20+ miliona i neki interes za sponzore, firme, nekako obezbediti tv prava, da klubovi imaju neku kintu, da se radi sa mladim igracima, da svaki klub ima sistem i pravi igrace za svoju reprezentaciju, da bi se nekako privukla publika, da liga ojaca i da sama sebi bude dovoljna, samoodrziva.. moze neki evrokup ili sta god ali pre svega sistem i pravljenje igraca.. ovo igras el sa strancima, ostvaris neku pobedu, mnogo vise poraza, daleko si od bilo kakvog rezultata, ne dajes sansu svojim mladim igracima, pa ko ce onda da im da?! pogledajte nba, forsiranje mladih mozda cak i previse, ali to je neki recept..

Globtroter

pre 4 godine

Pored postojećih 11 A licenci, kada se doda 2 tima iz Evrokupa, dolazimo do 3 dodatna kluba. Tu su u igri objektivno Bajern, Asvel, Virtus i neki klub iz Londona (Đordijevi mokri snovi).

Zaključak je pa-pa ABA ligo.

Meni je interesantno da jedan Žalgiris ima toliki uticaj da ima A licencu. Litvanija ima nešto više stanovnika od Beograda, a okružena je zemljama koje su još ređe naseljene. Istina košarku svi prate, ali svejedno imaju najmanji budžet u EL kada se izuzmu klubovi iz ABA.

A onda imate Poljsku koja ima 40 miliona stanovnika i nezaustavljivi ekonomski rast, a imaju jednog predstavnika u Evrokupu.

Ne može niko da me ubedi da Žalgiris privlači gledaoce što na tribinama što na TV-u, osim u Litvaniji. Žalgiris ni po čemu nije veći klub od Partizana osim po budžetu.

Laki

pre 4 godine

Konacno odlicna prilika da se ABA liga rasturi jednom zauvek. Mi od ABA lige nismo dobili nista, samo smo unistili sopstvenu klupsku i reprezentativnu kosarku. Nemamo 5 mladih igraca da valjalju. Za reprezentativnu kosarku i pravljenje igraca nije potrebno 10,20,30 miliona godisnje vec visegodisnji strucni rad. A za klupsku ce biti dovoljni ti novi igraci, a ne istroseni stranci koje papreno placaju i Zvezda i Partizan.

Džem Sultan

pre 4 godine

Pare rođaci pare. To je u svetu roba sa kojom si dobro došao. Tarebe, šiljci, žice i ostala oruđa ostavljaju nama da nastavimo gde smo počeli, a nikako da završimo.

Mare

pre 4 godine

@Laki
Kako to mislis da nismo od ABA lige dobili nista? Zasto su timovi iz srpske lige za dva stepenika losiji od ABA ligasa? Sta, oni bez Partizana i Zvezde ne mogu da napreduju?
Ne, sinko, nego u Srbiji van Partizana i Zvezde nema para. Nemaju ih ni blizanci, nego im drzava sipa milione evra da bi mogli da se nadju u 30-50 najboljih u Evropi. Moj otac je u Nisu pravio takmicenje koje je prenosila nacionalna televizija. I znas kakva su bila sponzorstva? 30-100 evra po firmi. Obilazio je tristotinak firmi da skrpi budzet za to takmicenje. Koliko je firmi potrebno za budzet od 10 miliona evra?
Zato je vazna ABA liga. Jer Srbija ima para za jedan i po klub, Hrvatska doda jos toliko, Slovenija jos toliko, pa se skrpi kakva-takva kosarka. A amaterski mozes da se organizujes kako hoces. Eno ti igraliste, pa bacaj na kos s drugarima.

biciklista

pre 4 godine

znaci osvojim evrokup iduce godine igram evroligu osvojim evroligu i iduce godine ponovo igram evrokup jer nemam A licencu a prosle godine nisam igrao evrokup pa nisam mogao da ga osvojim... za ovo naci neko resenje ostalo je u redu

Rajko

pre 4 godine

Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.
(123, 20. novembar 2019 14:45)A kakvo je VAMA stanje na racunu??Ko VAS finansira institucijo?Kako se moze saznati pristup vasim finansijama?Ko vam je predsednik sada?Ko vas podrzava??Eto mi smo prodat klub koji je uradio UPPR i spojio se sa FMP,sa kim ste se vi spojili pa opstajete i imate 15 stranaca i trenera od 800 000?Najgori su navijaci koji pljuju protivnike a nikada se ne zapitaju za svoje dvoriste.Ja sam svestan kako Zvezda funkcionise i od koga zavisi,da li ti znas od koga vi zavisite ili se pravis lud i verujes u bajke ???

ja

pre 4 godine

@ (Sloba, 18. novembar 2019 13:30)

Dao nam je F4 Evrolige? DAO?!?!?! Prijatelju, za pravo na održavanje F4 u Beogradu, država Srbija je PLATILA 2 miliona evra Evroligi i još toliko je uložila u samu organizaciju turnira!

123

pre 4 godine

(Rajko, 20. novembar 2019 15:17)


Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.

miloš. k

pre 4 godine

Sem Španije i možda Turske, ne vidim interes bilo koje druge države da podržava euroligu. Uz to napraviti format kao u fudbalu lige šampiona, plasiranje po plasmanu i kvalifikacijama, bio bi mnogo interesantnini. Zašto bi ova euroligu bila gledanja od takve lige, zašto bi iko iz Srbije, Hrvatske.... Gledao tu euroligu. Nije mi jasno da savezi, a tvrdim da je 99% saveza protiv eurolige, ne naprave normalno takmičenje.

Globtroter

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti
(Bla, 20. novembar 2019 14:07)


Lepo si rekao da gledaš i pratiš NBA, ali da ne navijaš ni za koga jer nemaju dušu.

Njih ne zanima da li timovi imaju tradiciju i dušu, već zarada koja se stiče tako što ti gledaš. Isto je i kod Evrolige. Ako je ne bude niko gledao raspašće se, ali šanse za tako nešto su male.

Lično pratim samo naše klubove, a u najvećoj meri Partizan. Ponekada pogledam strani klub u kome ima naših igrača, ali sveukupno retko pratim Evroligu. Nekada nisam preskakao nijedno kolo.

Ono što je najgore, počeo sam da pratim po malo NBA, ali opet klubove gde su naši. Ali ta košarka je višestruko besmislena.

Bojim se da neću imati šta da gledam u budućnosti.

Saca

pre 4 godine

Kosarka u Evropi se uništava pravljenjem NBA 2, mislim da neće biti toliko popularna i posećena, prvak dobije bednih milion evra a nema ispadanja, koja je to draž.

Nemanja

pre 4 godine

Ako vec kopira nba, neka ga iskopira do kraja. Napravi istocnu i zapadnu konferenciju i sredi da pobednik tog takmicenja igra sa pobednikom nba. Prenesite ovo Bartiju...

Nandor

pre 4 godine

Odavno pišem da Aba nema nade da preživi, pogledajte CZ, šampiona Abe, lige u kojoj nema nijednog čestitog kluba, kvalitet očajan. Nema jadranska družina love, ovo podneblje siromašnih.

Dejan CZ

pre 4 godine

Klubovi ABA lige po finansiskom osnovu jedva mogu i EC da isprate a gledajuci rezultate Buducnosti i Zvezde sad ni po sportskom osnovu nemaju sta da traze u EL...Od kako je formirana EL i EC klubovi ABA lige ne mogu da stignu ni do razigravanja u EC...Finansiranje ide iskljucivo iz drzavne kase,pa ne moze to do veka da ti se budzet oslanja na drzavnu milostinju...Ostace taj EC a gledano dugorocno i kroz njega vrlo tesko da ce se moci domoci EL...Zna se gde je sirotinji mesto...u potpalublju Titanika.
Kosarka na ovim prostorima sigurnim koracima ide ka tome da ce uskoro svi izgledati kao sto su Cibona,Krka ,Mega ili Zadar sada...

ValterNBG

pre 4 godine

Da,stvarno je najveci problem ispadanje iz EL jer je ogranicena na 16.Dakle,2 udju iz EC a ko onda ispada? Poslednja 2 iz EL?Sta ako losu sezonu imaju ovi sa licencom pa zavrse na 15 I 16 mestu.Moze da se desi da recimo Alba bude 9-a I ispadne.Ne,nece to tako biti.Naci ce oni 16 stabilnih I nema vise ulaska.EC ce sluziti za ulazak iz nacionalnih prvenstava,verovatno ce napraviti ligu slicnu EL a onda ce na 2 ili 3 godine da zameni po nekog,recimo Valensiju sa Unikahom I slicno u zavisnosti od budzeta.Sto se nas tice,jasno vam je da zavrsavamo u EC.ABA treba da opstane,budimo realni,da Zvezda I Partizan igraju protiv Leskovca je ipak smesno.Slazem se da treba ograniciti broj stranaca na 3.Naravno sve ovo se desava u slucaju da drzava ne izdvoji svake godine po 30 miliona,jedne godine Zvezdi,drugoj Partizanu pa mozda I budemo imali predstavnika u EL bez ikakvih problema.Da li je to vrednije od neke bolnice,precenite sami.

Dule Astro

pre 4 godine

Samo se gledaju pare i pokušava kopirati NBA. Ko želi da gleda klub koji stalno gubi, ali ostaje u ligi jer ima licencu (London Tauers npr)? Ne može da se poredi sa NBA jer tamo imamo koledž košarku odakle igrači ulaze u NBA.
Ovo će samo upropastiti nacionalna prvenstva malih zemalja (kao što je naša).

Dakara

pre 4 godine

Ne razumijem neke ljude kad kažu da ABA liga gubi sad na značaju sa zatvaranjem EL. Pa šta sad trebamo igrati uz svo dužno poštovanje sa Metalcem i Tamišom ili je bolje igrati protiv recimo Cibone i Budućnosti. Svedno je i nacionalna liga obezvređena sto puta više nego li ABA. Ja baš mislim da je ABA budućnost pošto neće biti mjesta za naše klubove u EL, e sad vjerovatno će biti prohodno u EC. Ovo su klubovi znali i mnogo ranije, a pretpostavljam da je u nekoj toj borbi za A licencu Partizan i zakupio Arenu na 5 godina, stim da opet mislim da smo miljama daleko od iste. Ako je nismo mogli dobiti 2011, teško da možemo sad kad se umalo nismo spakovali u zamrzivač :)

JojićKojićDrinčićLukač

pre 4 godine

EL postaje dosadno takmičenje...iako sam Partizanovac gledam sve Zvezdine utakmice i još poneku jer volim košarku,ali stvarno mi postaje dosadno..mislim da je FIBA EL takmičenje budućnosti

Druga NBA liga

pre 4 godine

A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....
(Sasha, 20. novembar 2019 16:21)

O kvalitetu kosarke u ovim krajevima govore rezultati nasih reprezentacija - Srbija druga u Evropi, 2. i 5. u svetu, druga na OI., Slovenija prva u Evropi. To sto neko nakupuje NBA igrace ne znaci da se u njegovoj zemlji igra dobra kosarka. Ovaj tip pravi drugu NBA ligu u Evropi to je poenta - a nasi najboji igraci ce ici direktno u prvu NBA ligu, zasto bi igrali drugu!?

Sloteru Niče

pre 4 godine

Koja je poenta takve lige. Igraju Barsa i Darusafaka 30 razlike za Spance, ali je bitno da imaju budžet 20M, ne bitno što ne znaju da igraju košarku. Doći će mu Amerikanci glave.

sALE

pre 4 godine

Nekadašnje prvenstvo SFR Jugoslavije, krajem osamdesetih, bilo pojam košarke,kakva smešna Evroliga, Borac u Čačku, ili Slogu u Kraljevu, jedino dobijala Cibona sa Draženom, ostali mogli da sanjaju bodove tamo, liga prejaka, svaki klub pun asova, trojkaša...naravno, Srbi dominirali, jer smo izmislili košarku!!!

Srđan

pre 4 godine

Fiba je pružila šansu svim savezima i klubovima da se vrate pod njeno okrilje i igraju fiba ligu šampiona ali je uglavnom odbijana...
Sada je kasno.

Ivan

pre 4 godine

Evroligi prognoziram jos nekoliko godina postojanja. Nisu valjda klubovi toliko glupi da vecno daju milione ovom coveku za mesto u EL. Klubovi od ucesca u najjacem takmicenju trebaju da zaradjuju pare, a ne da ih daju privatnom licu.

Gari

pre 4 godine

Nista drugo do pokusaj projektovanja NBA modela na evropsku kosarku sa direktnim stimulisanjem fransiznih centara kao sto su Atina, Madrid, Moskva ili Minhen, a sto je de facto tesko izvodljivo.
Neko je vec spomenio "salary cap", "trade" i sve sto je u korelaciji sa tim uz ispunavanje pregrst obaveza jer te u suprotnom ocekuju kazne.

No u NBA pride imamo jednu profesionalnu ligu i sve ine koje lancano rade u sluzbi pomenute. No sta cemo sa Evropom? Koji ce motiv imati npr. klubovi iz ABA lige? Zasto bi neko ulagao npr. 20 miliona po sezoni u Baskoniju ako ista nece imati licencu? Cemu titula u Spaniji u takvoj konstalaciji? Sta sa istom uciniti?

Mislim da je svako iole trezven svestan da takav projekat ne moze opstati na duze staze ali neko tu debelo podmazuje, a sto Bertomeuu savrseno odgovara. Protezirace ideje mocnih zarad licnog finansijskog avanzovanja bez da postavi pitanje - sta sutra? Cilj je profitirati po svaku cenu i izaci iz svega neokrzan.

Kosarka/sport uostalom odavno iskacu iz okvira vitestva i sporta u biti. Zato me valjda mnogo toga i ne cudi vise. Legalno poigravanje sa milijardama stecenim ko zna kako.

Tex Willer

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Totalno pogrešan način razmišljanja i to ti je lepo objasnio:
(Luigi Lamonica, 20. novembar 2019 15:45)
Samo mala dopuna : kada Evro-Liga - Bartomeu menja pravila ponašanja koja
su donesena pre godinu , dve ili tri ti misliš da bi se držala pravila uspostavljenih pre 13-14 godina???Pa vidiš li da "pedaliraju" sve koji nisu finansijski sposobni!!Na primer šta je sa "Darušafakom"?Dok je bilo sponzora bilo je i Evro-Lige.Izluđuju me pametnjakovići koji tvrde da bi jadne srpske,hrvatske,slovenačke i ine imale sada direktne predstavnike u Euro-Ligi.Pa ovaj izbacuje i nikad jaču ABA ligu iz priče o direktnom učešću.I ne samo ABA ligu nego i ostale.Primer ACB - španska liga : neka je osvoji npr. Huventud iz Badalone.Tu titulu može da okači mačku o rep što se Evro-Lige tiče.Čime će biti stimulisani klubovi van zatvorene Evro-Lige da ulažu u razvoj nije mi jasno.Ono što Bartomeu čini mi se ne vidi je da će u suštini smanjiti bazu za razvoj i pronalaženje mladih igrača.Dakle sve ide ka "nba-izaciji" evropske košarke,gde će Evropa verovatno biti još jedna NBA konferencija.Verujem čak i da će preko 70% igrača u tim timovima biti američki koledž igrači.Kako ćemo se mi i ostali snaći sa ovih prostora videćemo.

cane

pre 4 godine

Koga briga za Evroligu više, to se odavno ne prati. U NBA jedan igrač godišnje zaradi više nego budžet najbogatijeg kluba Evrolige. Ko bi pored Lige Šampion pratio MLS?

Marko

pre 4 godine

I to je to...
Početak kraja košarke u Evropi...
Opstanak ABA lige,koju na podržavam,zavisi će koje će klubove iz jačih liga bez licence za ULEB ligu šampiona uspeti da privuku u svoje takmičenje...

z’brda

pre 4 godine

Možete vi sa dve strane istog brda da se prepucavate kol’ko hoćete, poenta je da smo dekintirani kao nacija. Dokaz su neprodate karte za Bayern i slaba posećenost u evro ligi. Bertimeu je jasan, hoće finansijski stabilna tržišta.

daki

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga

3.14

pre 4 godine

Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto?
...........

Dzenkins, Radonja i Kalina. Sto pitas?

cukce

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?

milos_no6

pre 4 godine

Bolid
Takav projekat je bio pre par godina u hokeju, nastao je hk Beograd spajanjem uglavnom igrača iz par/cz i nekoliko sa strane, igrali MOL ligu (mađarska i regionalna) jednu sezonu i ugasili se.

Slobodan

pre 4 godine

Covic se borio svim silama da Partizan ne dobije A licencu, u tome mu pomagali Hrvati i Crnogorci e sada ce se ugasiti ABA liga. A Partizan ce u Evroligu kroz Evrokup i jednog dana ce dobiti A licencu. A Zvezda sa Hrvatima i Crnogorcima je ugasila vrata Evrolige za AbA koliko su bili dobar reprezent.

mile iz londona

pre 4 godine

Nema nista od zatvorene lige jer ce nacionalni savezi ( po logici) zabraniti svojim klubovima da igraju.
Nema interes bilo koja liga da najbolji timovi ne igraju ( jedino ako ne primene ovaj nas trenutni model sa KSS, i ne igranja ABA timova do zavrsnice domaceg takmicenja).
Sa druge strane svi oni koji misle da ce domaca liga resiti problem u odnosu na ABA ligu nemaju nikakvih dodira sa sportom. Sampion se pravi dobrim radom i konkurencijom. Dobar rad se dobija dobrim uslovima i znanjem materije , a za oba su neophodna novac ( koji Srbija nema). Konkurencija se dobija obimom , sto vece trziste , sto vise potencionalnih ucesnika, veca je sansa da se sampion iznedri, napravi.

Bolje da diskutujemo zasto Srbija nema mlade igrace, ili zasto ne igraju u dva najveca SRB kluba ili bilo kom ABA timu, zasto idu preko kao jako mladi, ko su im menadzeri, kakav je njohov odnos prema kosarci itd...

Bolid

pre 4 godine

Izgleda da treba da se napravi novi KK Beograd, drzavni projekat koji ce imati novca da košarkašku naciju reprezentuje svake godine (tipa Makabi, Zalgiris i sl)... Dolazice ljubitelji kosarke, nazalost nece biti vatrenih navijaca (osim ako ne bude kesha i za njih) ali bi se skupljalo 15ak hiljada ljubitelja kosarke... Tako jedino mozemo dugoročno da razvijamo košarku i mlade guramo u elitu, a bez medjusobnog prepiranja ko je dobio vise novca...

Milan

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..
(glen rajs, 20. novembar 2019 14:07) Pa pobedjivali su jedva ne zato sto je Leskovac sad slabiji nego sto je bio, nego zato sto su sada Zvezda i Partizan napredovali upravo znog Jadranske lige

123

pre 4 godine

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?
(cukce, 20. novembar 2019 14:15)


Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.

Luigi Lamonica

pre 4 godine

@Wild West.

Kas od drveca ne vidis sumu ne pomaze da se gledamo u oci... Dakle ti tvrdis, da nije ABA lige koja je nekad IMALA 2 zagarantovana mesta u Evroligi,
znatno slabija srpska liga koja je nekad IMALA jedno mesto,bas kao i hrvatska ili slovenacka, bi danas imala sigurno mesto u Evroligi!?
Da se mozda Bartolomeu i Evroliga ne osecaju zaduzenim od srpske ligu koja im je kad se vodio "rat" sa FIBOM oko vlasnistva Evrolige okrenula ledja (da se pogledamo u oci ali i u pamcenje)
pa bi nam i dalje garantovali to mesto? Velika srpska nevolja je sto se ovakvi zakljucci provlace kroz citavu njenu istoriju i to kroz mnogo vaznije sfere od sporta i poturaju kao dubokumni.
Skloni smo da cinjenice,dogadjaje i parametre danasnjice, optereceni licnom opredeljenoscu ili nezadovoljstvom, uporedjujemo sa blizom i daljom prosloscu potpuno zanemarujuci, svesno ili nesvesno,
da su tad vazila drugacija pravila igre i bile drugacije okolnosti. Mogao bih navesti gomilu primera za to kroz citavu srpsku istoriju ali nije ni vreme ni mesto.
Eto,da se drzimo sporta,ja sam siguran da nije bilo ABA lige da bi staro zlopamtilo Bartolomeu lakocom davno eliminisao,tada FIBI naklonjenoj, srpsku ligu iz Evrolige,istom onom lakocom kojom sad brise ABA ligu iz iste.
I dok je on brise,mozemo sa drugima,pre svega slovencima i hrvatima da zapnemo i da mu maksimalno otezamo i mozda sprecimo naumljeno a mozemo i ono sto predlaze Wild West...da se gledamo u oci!

Sasha

pre 4 godine

Dakle, finalisti Evrokupa plus 16 klubova sa A-licencom. Ovaj tip je vise puta izjavio da hoce ekipe iz Londona i Pariza. Dakle, bice 3 postojeca kluba iz Spanije, 2 iz Italije (virtus dobija A licencu), 2 iz Grcke, 2 iz Turske, 2 iz Francuske, 2 iz Rusije, 1 iz Izraela, 1 iz Engleske i 1 iz Njemacke. Ako se za par godina i ne pojavi taj klub iz Pariza, u tom slucaju Alba iz Njemacke ce imati svoje mjesto a nije iskljuceno da yu uskoci i neki finansijski jak ruski klub. Nije iskljuceno da dodje i do prosirenja lige, odnosno da ovi klubovi igraju potpuno nezavisno od nacionalnih prvenstava, na pr. u svojim nacionalnim prvenstvima mogu da igraju sa B-timom dok ce glavni tim igrati Evroligu, jer ce Bartomeu, da bi finansijski pojacao ligu putem prodaje ulaznica, prvo donijeti odluku da se igra po dva meca sedmicno umjesto dosadasnjeg jednog, a onda, ko zna mozda ce da kopira NBA sa 3-4 meca sedmicno...A gdje smo tu mi, odnosno ABA Liga? Pa vec sada u Evroligi postoje klubovi koji imaju vece budzete nego svi ABAligaski klubovi zajedno, a trziste jednog Pariza ili Londona je finansijski jace nego cijeli region! A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....

Ernesto ce

pre 4 godine

Sve se vrti oko novca i mkogi to nece da priznaju ovde ali tako je ,i to nije problem ,neko je problem sto je sad dosla garnitura koju iskljucivo novac zanima i to ubija sve . Kao navijac zvezde i neko ko bi hteo da gleda zvezdu u evro ligi ne zelim to jer ako zvezda i dobije licencu kao klub s balkana ,to ce ubiti svu draz , kad znas da igeas evro ligu ,obasce i interesovanje i gledanost , aba liga i domaca liga pretvorice se u nebitno takmicenje , kao sto je za armani italijanska liga , sve ce postati neinteresantno , a vec pomalo i jeste .

Lynx

pre 4 godine

Vidim mnogi se pitaju sta u slucaju da neki tim udje u EL kroz Evrokup, da li to znaci da sigurno ispada sledece godine pa da mora da ceka godinu dana da opet osovji EK. Ima pravilo za to - ako tim udje u plej-of, onda ce igrati jos jednu sezonu. Ako oba tima koja su usla kroz EK udju u plej-of, onda samo boljeplasirani ostaje jos jednu godinu, a ovaj losije plasirani ispada.

Istina

pre 4 godine

Djodi grobar Evropske kosarke. Zapamtite ovo. Kao sto je EU raspolucena tako je raznorazni Djodiji seciraju po savovima svako u svom domenu.

Zvekt

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga
(daki, 20. novembar 2019 15:23)

zvezda i partizan nisu jedini klubovi u Srbiji niti je Beograd jedini grad.
da napomenem da smo bili svetski prvaci dok smo imali našu ligu.

sa ABA ligom smo 5. na svetu.
znaci treba nam Srpska Liga kako bi nasa kosarka ostala u vrhu.

pljujte,lupajte minuse.
zivi mi bili.

glen rajs

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..

Sved Iz Rusije

pre 4 godine

Propasti će mu ideja, šta će Švabi to njesra gdje će biti uvijek odličan 6-7 a ponekad i 13-i.. London je lud za košarkom, Italija sa jednim predstavnikom pa Francuzi sa jednim.. Nije ovo fudbal ni USA da je košarka nešto... Kad će da shvate svi ostali sportovi zajedno ne mogu da se porede sa futbalom. No interes, no party.

KKP

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!
(Sale#4, 20. novembar 2019 13:12)ako tim x osvoji Evroligu,ostaće u njoj..problem je sto mora da je osvaja svake godine

Baš zato što te znamo

pre 4 godine

CSKA,UNIX,Lokomotiva,Himki,Žaldiris,Ritas,Zvezda,Partizan,Fener,Efes,Faka,Oly,Pao,AEK i još pobednici EK i EL.Ako su pametni , to treba da urade, i ovako se sve finansira od para sa istoka.

Bla

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti

Mare

pre 4 godine

Dobro, sta vise tu nije jasno?? Svakih mesec dana ista prica. Da, zatvorice tu ligu i nece biti nasih u istoj, ako ne dodjemo u finale Evrokupa. A realno i ne zasluzujemo, ni pu finansijama, a ni po rezultatima.

Toma

pre 4 godine

Postoji nekoliko problema.

- Format je los. Igras 30-35 utakmica po sezoni i onda o pobedniku odlucuju 2 dana (fajnal for)

- Evropljani sve manje vole i gledaju kosarku. Klubovi ne zaradjuju od kosarke vec posluju u minusu. Vlasnicima su vlastiti kosarkaski klubovi luksuz, a ne firma koja zaradjuje novac ili koja je bar na nuli.

Ostali sportovi su u jos goroj situaciju. Imam drugaricu koja igra odbojku u Turskoj. Nihov klub uopste ne zaradjuje novac. Klub postoji jer vlasnik jednostavno voli da gleda zensku odbojku i spreman je da na taj luksuz godisnje potrosi 10-ak miliona evra. One bukvalno treniraju i igraju samo zarad njegove zabave, a ne publike.

Fudbal je porazio sve ostale sportove. I u buducnosti za ostale sportove sve ce biti gore i gore

123

pre 4 godine

Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jashtaman, 20. novembar 2019 16:30)


OK, neka su lopovi bili u Partizanu ali su u tvom klubu bili mnogo veci zato ste tu i dospeli. Sa toliko miliona u minusu? Haha..pricate ko papagaji pricu da vam je drzava uzela pare? Zaboravljas koliko Amera se prosetalo kroz vas klub, cak i onaj dugokosi koji je igrao u NBA, strasan igrac, da li se zvao Moris ili tako nekako, zaboravio si na program evropske CZ, na Ziku Pauka i slicne face? Svi su oni bili tu za kikiriki? I Pesic vam je bio trener, koji vam je uzeo do poslednje pare a rezultati?? NULA. Partizan je poslednjih 6 godina srozala drzava a ne VI, niste bili vi oni koji su pobedjivali Partizan vec ova vlast a napisao sam ti u prethodnom komentaru sta je sve radjeno da VI isplivate i budete najbolji klub. A Partizan je imao REZULTATE, godinama a takve rezultate vi necete imati NIKADA . Ova sezona to pokazuje, sa najvecim budzetom vi ne mozete da se sastavite. Razlog...ne znate i nikada niste znali. Boli ali to je jedina istina.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.

NoName

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.
(Demar Derosan, 20. novembar 2019 17:42)

Ne sekiraj se, tu je drug Ostoja da nas prosvetli i izbavi iz blata.

Paki

pre 4 godine

Siguran sam da su jedan od razloga sto niko sa ovih prostora nije dobio licencu i navijaci, jer su skloni da prave probleme. Nije vredno rizika.

Drugo, da li ste realni da zaista mislite, da nije postojala ABA liga, da bi nešto bilo drugačije. Sve bi bilo isto.

Paja Patak

pre 4 godine

@Wild West,

Uopšte nije važno ko je poslednji jer se iz EL ne ispada. To može da bude bilo ko drugi pored predstavnika ABA. Države iz bivše Juge su male države male kupovne moći, bez velikih sponzora,Nosilac TV prava je Canal+ koji ne postoji u regionu. Litvanski Žalgiris ima A licencu iz male zemlje ali je u vlasništvu Sabonisa kao što je Asvel u vlasništvu Toni Parkera. ULEB-u treba prihod, veliko tržište. Eto vam EC pa se tamo lomatajte

forever46

pre 4 godine

Kakva glupost zakljucavanje lige.. Pa zar je toliko ogranicen da ne vidi da se fudbal popularisao omasovljenjem i svima ukazanom sansom, a oni kosarku zatvaraju.. Gde je tu draž? Jedni isti i u krug. Ne bitno sto se uvek znaju favoriti ali svi trebaju sansu.. Pa kako razviti kosarku ako se sve vrti oko par zemalja.. Umesto raditi na prosirenju gde bi sansu dobijali timovi i iz ne bas kosarkaskih nacija.. Ma dzaba pisati..

jashtaman

pre 4 godine

Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.
(123, 20. novembar 2019 15:49)
Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.

sasa

pre 4 godine

Ljudi, ovo se vrlo lako rjesava. Svi srpski treneri, ako su prave patriote, se vracaju da treniraju klubove u Srbiji, uvede se ogranicenje kad moze srpski da stasa da bi napustio zemlju, vise sansi se da domacim igracima, samim tim ce i veca primanja biti i domacim trenerima i igracima, a ako treba i drzava nek subvencionise, kad vec trose milione na strance. Pa nek onda Evroliga i Evrokup igraju samo sa Americkim igracima koji nisu dostojni NBA i nek im klubove vode probisvjeti. Srbija treba da prestane da izvozi talenat koliko god je moguce, a pogotovo strucno trenersko znanje!!!

perA

pre 4 godine

i koja je poenta takmicenja ,nadmetanja i takmicarskog duha? ne postoji vise , samo pare .. pohlepa je ubila i sport..ako mi jr cili da izborim evroligu ja cu se truditi da budem najbolji i da pobedjujem ili mozda dam pare i najbolji sam

Mile

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

Sve se zna u ovom komentaru, osim pravopisa.

Branko

pre 4 godine

PA sad je sve jasnije...U dogledno vreme ocekujem da se Zvezda oslobodi jos stranaca,i da pocne da im igra podmladak...Izgleda da je Buducnost opasno zagrizla da se bori za A licencu... Partizan hoce da proba preko EC...tako suma sumare raspada se ABA jer svrhe nema,tj nema motiva vise za igranje iste...

kaligula

pre 4 godine

Moderan svet do te mere prećutno opravdava surovi kapitalizam svojim postupcima da nije nikakvo čudo što se ovo dešava. Mi sad tu možemo da polemišemo o sportskim motivima do sutra ali to nikakvih dodira nema sa onim u kom pravcu ide sport, nažalost.

Ajde@

pre 4 godine

Zabranis svakom igraču koju igra ovu biznis ligu da nastupa na SP, na EP, na Olimpijadi... Zabranis to i sudijama...
Preko toga će onda nacionalne lige zabranjivati svakom svom igraču nastup kod Bartomeu... I ceo ovaj nakaradni sistem se sruši.
Fiba to može uraditi već danas, ali zašto neće, enigma je velika.

dd

pre 4 godine

da l moguce da ni jedan od najvise lajkovanih komentara nema bas uopste smisla. Ko nam brani da igramo nasu ligu. Ko nam brani da igramo fiba internacionalno takmicenje. Oni mogu u svojoj evroligi da prave dobar biznis, i svi najbolji igraci ce igrati tamo i bice vrhunska evropska kosarka. Nece kosarka nestati ako postoji jedna vrhunska liga, samo ce igraci iz drugih liga koji vrede moci da biraju da li ce u evropu ili ameriku. I briga vrhunske igrace mnogo za nacionalni tim kao sto se neki ovde nadaju da ce zabranom igranja igracima za nacionalni tim koji igraju evroligu nesto postici.jadni smo u nesmislu nasih zivota

Birča autokoš

pre 4 godine

Pogledajmo se jednom u oči.
(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Sve si u pravu, osim za ro što se neko pobunio. Pa sa vašom logistikom, čitaj gepekovanjima, trojkama iz auta, savezom, ko je mogao osim vas da prismrdi Evroligi??? Da ste bili malo manje bahati i dozvolili da neko bar na 3-4 godine igra EL umesto vas, bilo bi sve drugačije. Ajd' u zdravlje.

z

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Au, ala ga ti iznalupa... Znači, Đordi nam dao, Đordi nam i uzeo, ali nije Đordi kriv nego smo krivi mi što igramo kako njemu prdne da svira ili kako mu ko gurne pare u džep? I tvoje naravoučenije je, šta, da treba da budemo srećni i zadovoljni zato što nam više ne daje ono što nam je i dao? Iako nam ništa i nije dao iz dobročinstva već što realno i zaslužujemo? Svakako mnogo više nego neki propaliteti, tipa Prokom Trefl i tako to, koji su godinama i godinama uzurpirali Evroligu vozeći se na licencama kupljenim parama a ne kvalitetom.

Pa onda bolje da ne igramo ništa u Evropi, uključujući i domaća prvenstva, kad ništa i ne dobijamo, nego da se priključimo Kini, koja će vrlo brzo da ima kvalitetnije takmičenje i od NBA.

Cenendler Bong

pre 4 godine

@napredni trokorak...Bas ste ispali karakteri, uz pretnju neucestvovanja priduzili se "izdajnicima"...haha, definitivno ste stubovi srpstva...

beoman

pre 4 godine

Joj sta sam vam pricao vise od deset godina a vi meni ljuljali minuse, podrugivalimise, ignorisali, sprdali, prozivali me nepismen, huckar, nacionalista. E to sto vam ja pricase vise od jednu deceniju eto moje istorie su tacne a vase netacne i tacka. Najveca glupost jednog sporta kad neulazes u nacionalnu Ligu i nacionalni kup!

Zvekt

pre 4 godine

covek na sce ovo ne gleda kao na kosarku,sport vec biznis ,tj kako je sam reko ,proizvod.

da su u Evropi malo normalni,ta njegova liga bi se zabranila,ali tk nece da se desi,jer ljudi koji treba da bribu o tome zapravo rade za njega.

my way

pre 4 godine

Meni je najjace kada aboljupci kao argumente u svoju korist potezu sve ono na sta je od pocetka upozoravano da ce se desiti ako se unisti nacionalna liga i samim tim baza igraca. Sve osim 2-3 kluba puna stranaca iz 1, slovima jednog, grada baceno u nizi rang. Nemaju tako klinci gde da igraju, nema proizvodnje igraca, zbog cega i u tim ABA ligasima igraju uglavnom stranci. Kvalitet opao drasticno, nema vise ni EL, a oni i dalje o nekim parama koje upravo ABA liga nije donela, a kao komercijalno i jelte "atraktivno" takmicenje je trebala, bar je tako svojevremeno pricano. Niko, ali niko nije unistio nacionalno prvenstvo zarad regionalnog osim nas. Tek kada su iz VTB lige svi otisli i kada u njoj ima 9 ruskih klubova ona je postala najvisi rang ruske kosarke, jer ona sada i jeste ruska liga prosirena sa 5 klubova iz 5 okolnih zemalja sa slabom kosarkom. Regionalne lige ne mogu biti alternativa nacionalnim niti je, sto je kristalno jasno i sto se pokazalo , neophodno unistiti nacionalna prvenstva da bi se regionalna igrala. Medjutim, ovde kod nas se nesto drugo desilo. Jadranska liga nije bila sredstvo razvoja kosarke u regionu, nego sredstvo kojim je uspostavljen monopol i to ne da nista dobro nije donelo, niti ce, nego ce samo vuci u dalju propast kosarke. Kao sto rekoh, zalosno je da aboljupci upravo taj monopol podrzavaju pricom o parama kojih nema za vise klubova, iako nisu pare tema nego sistem koji je katastrofalno uspostavljen, a dno do kojeg je doveo koriste kao argument sebi/njemu u prilog.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@RKTAČ - nikako da ubacis i onaj momenat novca....pa nece klinci iz ljubavi da treniraju kao nekada...moraju imati jasnu zivotnu perspektivu gledsno kroz zaradu jer se skole svakako odricu...i pustimo vise to amatersko bavljenje sportom jer znamo da to ne postoji od kako je nastao raspad socijalistickih drzava u evropi od 1989. na ovamo

Bartomeu radi za svoj interes koji nama sirotinji ne odgovara....FIBA cuti i bas je briga

pametno resenje za nas se ne vidi jer jednostavno nemamo para da platimo dobre igrace koji ce nesto osvojiti, bili nasi ili stranci

Vladan R

pre 4 godine

Da li iko zaista misli, da bi Srbija ili bilo koja liga sa prostora bivse Jugoslavije, imala garantovano mesto u EL. Nekad bilo pa se pripoveda. Novac je jedan jedini parametar, a Srbija je suvise malo i pre svega siromasno trziste, da bi bila intresantna za EL. Da ne govorim o tome da srpska liga nije clanica ULEBa. Koliko god, da smo talentovani, dzaba jer nema novca da se ti talenti zadrze, kad postanu ozbiljni igraci. Jeste nekada, bilo ogranicanje odlaska u inostranstvo, do 28 pa do 26 godina, ali to su davna davna prosla vremena, kao u politici istocni blok, ili ogranicenje broja stranaca u kubovima. Kad smo vec kod SFRJ, jesta ona bila osamdesetih godina ubedljivo najjaca liga u Evropi, ali o kakvom Borcu ili Slogi kao kosarkaskom faktoru, pojedini pricaju. Sloga je igrala samo dve sezone i u prvoj jedva ostala a vec u narednoj ispala iz lige, Borac konstantno 9ti ili 10ti, od 12 klubova dok krajem osamdesetih konacno nije ispao iz lige.

Bembo

pre 4 godine

Smiješno je da najbolji klub 20. stoljeća nema mjesta u Euroligi - Split.
Država ti onda, recimo, pokloni 15 miliona eura i možeš se natjecati.

Wild West

pre 4 godine

Zanimljivo je sledeće:

Neka tekuću sezonu 2019/20 obeležimo sa brojem 1, narednu 2020/21 sa brojem 2 a sezonu 2021/22 sa brojem 3.

Finalisti Evrokupa iz sezone 1 plasiraće se u sezoni 2 u Evroligu. Igrajući u sezoni 2 Evroligu, po ovim pravilima SIGURNO neće u sezoni 3 moći da ostanu u Evroligi, pa makar jedan od ta dva kluba i osvojio takmičenje, jer će u sezoni 3 Evroligu igrati finalisti Evrokupa sezone 2.
Dakle, uđeš u EL preko Evrokupa i znaš da sigurno nećeš za dve sezone igrati EL. Fenomenalno!

Ako postoji osoba koja se pita zašto strašnoni nikad jača ABA liga gubi mesto i kako je to Đordi surov prema nama, pogledajte tabele prošle i ove godine. Predstavnik ABA lige u Evroligi, Crvena zvezda, ako izgubi od Žalgirisa ide na 2/8, koliko je imala i ona najgora ekipa ikada u novom formatu EL - Budućnost od prošle sezone. U Evrokupu Budućnost 1/6, već ispali, Cedevita 3/5 gotovo 90% ispada i Partizan 5/2.

Nije Đordi kriv ni za šta, dao nam je F4 Evrolige, to ste zaboravili? Pre pljuvanja čoveka setite se ko je forsirao regionalnu ligu iako je prvak Srbije imao zagarantovano mesto. Setite se ko je zagovarao prohod u EL preko regionalnog takmičenja kada su Slovenija, Hrvatska i mi imali po jednog sigurnog predstavnika. Od ta tri sigurna, došli smo do potencijalna dva preko regionalnog (dali šansu Crnogorcima, Bosancima, Makedoncima, Mađarima i Bugarima da to učine), pa do jednog i sada bez ijednog.

Nije Đordi kriv, dragi prijatelji. Pogledajmo se jednom u oči.

Napredni trokorak.

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.

Slobodan

pre 4 godine

Covic se borio svim silama da Partizan ne dobije A licencu, u tome mu pomagali Hrvati i Crnogorci e sada ce se ugasiti ABA liga. A Partizan ce u Evroligu kroz Evrokup i jednog dana ce dobiti A licencu. A Zvezda sa Hrvatima i Crnogorcima je ugasila vrata Evrolige za AbA koliko su bili dobar reprezent.

123

pre 4 godine

(Rajko, 20. novembar 2019 15:17)


Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.

petarczv

pre 4 godine

Uništiše nas budućnost i fmp,kome trrbaju takve krš ekipe u evroligi,zato ćemo i izgubiti mesto za aba ligu.
(Čoban, 20. novembar 2019 13:27)

Pa sto niste pobedili te krs ekipe i plasirali se u EL nego konstantno igrate cipiripi kup cak ste tu vlasnici najgoreg skora u istoriji takmicenja 1/10...

Laki

pre 4 godine

Konacno odlicna prilika da se ABA liga rasturi jednom zauvek. Mi od ABA lige nismo dobili nista, samo smo unistili sopstvenu klupsku i reprezentativnu kosarku. Nemamo 5 mladih igraca da valjalju. Za reprezentativnu kosarku i pravljenje igraca nije potrebno 10,20,30 miliona godisnje vec visegodisnji strucni rad. A za klupsku ce biti dovoljni ti novi igraci, a ne istroseni stranci koje papreno placaju i Zvezda i Partizan.

Zvekt

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga
(daki, 20. novembar 2019 15:23)

zvezda i partizan nisu jedini klubovi u Srbiji niti je Beograd jedini grad.
da napomenem da smo bili svetski prvaci dok smo imali našu ligu.

sa ABA ligom smo 5. na svetu.
znaci treba nam Srpska Liga kako bi nasa kosarka ostala u vrhu.

pljujte,lupajte minuse.
zivi mi bili.

Birča autokoš

pre 4 godine

Pogledajmo se jednom u oči.
(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Sve si u pravu, osim za ro što se neko pobunio. Pa sa vašom logistikom, čitaj gepekovanjima, trojkama iz auta, savezom, ko je mogao osim vas da prismrdi Evroligi??? Da ste bili malo manje bahati i dozvolili da neko bar na 3-4 godine igra EL umesto vas, bilo bi sve drugačije. Ajd' u zdravlje.

RKTAČ

pre 4 godine

3,4 sad... idealna prilika da se ponovo uradi reforma domaćeg sistema.
1.Svi klubovi iz Srbije da izađu iz ABA i ABA 2 lige.
2.Napraviti domaću ligu od 10 klubova.
3.Maksimalan broj stranaca u klubovima je 1(jedan).
4.Tražiti da se obezbedi učešće pobednika lige u Euro Cupu.

To je realnost i ako ovo ne uradimo ima da propadnemo totalno.

3.14

pre 4 godine

Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto?
...........

Dzenkins, Radonja i Kalina. Sto pitas?

cukce

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?

123

pre 4 godine

ABA liga je davala i 2 predstavnika, i to su u jednoj sezoni bili i Zvezda i Partizan... sledeće sezone je čika Nolan Smit ugasio svetlo i Partizan od tad nije video EL niti će u nekoj bliskoj budućnosti! Trebaš da postaviš pitanje ko ste i šta ste vašoj bivšoj upravi (Daniloviću, Todoriću, Vujođeviću) kako to da niste dobili A licencu!?
(cukce, 20. novembar 2019 14:15)


Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.

glen rajs

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..

Milan

pre 4 godine

Tako je!!! Račun za uništenje srpske košarke ispostavite tadašnjem vlasniku Refleksa koji se zalagao za jadransku ligu i prvi igrao ovo takmičenje. Ej pa tada u našoj ligi partizan i zvezda jedva pobeđivali u Leskovcu a sada osim beograda ostali gradovi imaju amaterske timove..
(glen rajs, 20. novembar 2019 14:07) Pa pobedjivali su jedva ne zato sto je Leskovac sad slabiji nego sto je bio, nego zato sto su sada Zvezda i Partizan napredovali upravo znog Jadranske lige

123

pre 4 godine

Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jashtaman, 20. novembar 2019 16:30)


OK, neka su lopovi bili u Partizanu ali su u tvom klubu bili mnogo veci zato ste tu i dospeli. Sa toliko miliona u minusu? Haha..pricate ko papagaji pricu da vam je drzava uzela pare? Zaboravljas koliko Amera se prosetalo kroz vas klub, cak i onaj dugokosi koji je igrao u NBA, strasan igrac, da li se zvao Moris ili tako nekako, zaboravio si na program evropske CZ, na Ziku Pauka i slicne face? Svi su oni bili tu za kikiriki? I Pesic vam je bio trener, koji vam je uzeo do poslednje pare a rezultati?? NULA. Partizan je poslednjih 6 godina srozala drzava a ne VI, niste bili vi oni koji su pobedjivali Partizan vec ova vlast a napisao sam ti u prethodnom komentaru sta je sve radjeno da VI isplivate i budete najbolji klub. A Partizan je imao REZULTATE, godinama a takve rezultate vi necete imati NIKADA . Ova sezona to pokazuje, sa najvecim budzetom vi ne mozete da se sastavite. Razlog...ne znate i nikada niste znali. Boli ali to je jedina istina.

Rajko

pre 4 godine

Bitno je da vi igrate EL i to ce diti kraj. A onda se preracunajte, kakvo vam je stanje na racunu, mislim koliko ste miliona u dugu? Ali promenicete vi opet ime, u tome imate iskustva. Jedino ne znam na koju foru ako oterate Covketa. Jedino da smislite, kako da ga oterate? Tesko..Sam znas zasto.
(123, 20. novembar 2019 14:45)A kakvo je VAMA stanje na racunu??Ko VAS finansira institucijo?Kako se moze saznati pristup vasim finansijama?Ko vam je predsednik sada?Ko vas podrzava??Eto mi smo prodat klub koji je uradio UPPR i spojio se sa FMP,sa kim ste se vi spojili pa opstajete i imate 15 stranaca i trenera od 800 000?Najgori su navijaci koji pljuju protivnike a nikada se ne zapitaju za svoje dvoriste.Ja sam svestan kako Zvezda funkcionise i od koga zavisi,da li ti znas od koga vi zavisite ili se pravis lud i verujes u bajke ???

beoman

pre 4 godine

Joj sta sam vam pricao vise od deset godina a vi meni ljuljali minuse, podrugivalimise, ignorisali, sprdali, prozivali me nepismen, huckar, nacionalista. E to sto vam ja pricase vise od jednu deceniju eto moje istorie su tacne a vase netacne i tacka. Najveca glupost jednog sporta kad neulazes u nacionalnu Ligu i nacionalni kup!

Mile

pre 4 godine

Kada se setim koliko je Partizan bio protiv ABA lige,cak je i bojkotovao .Znamo da je Partizan od Zvezde,Buducnost i Hemofarma trazio da neigraju ABA ligu(jadranska).Vec da se iz nase lige ide u EL.Naravno da su odbili Partizan i stali na stranu Hrvata i Slovenaca.Partizan je bio uslovljen ako neigra J -ligu nece moci igrati u EL.Da se zna "ko smo i sta smo".Jos mislite da ste Stubovi Srbstva.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Napredni trokorak., 20. novembar 2019 13:49)

Sve se zna u ovom komentaru, osim pravopisa.

NoName

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.
(Demar Derosan, 20. novembar 2019 17:42)

Ne sekiraj se, tu je drug Ostoja da nas prosvetli i izbavi iz blata.

jashtaman

pre 4 godine

Nama nije "zakonski" izbrisan dug od 13,5 miliona eu nego vama. Nismo mi dva kluba , evo sesta godina nego vi. Ko je vas podigao a ko je spustio Partizan na dno? Ko je oterao najtrofejnijeg trenera Partizana i zasto? Ko je ukinuo sponzore Partizanu? Kada je sve to uradjeno, kada je Partizan gotovo krenuo sa ispadanjem iz lige, e onda je dosao Djikic, pa sponzori ali tvoj klub je vec godinama na nogama, dovodi igrace, igrate EL. Ne vredi ti to sto pricas jer vi u kosarci ne znate nista i nikada niste ni znali. Samo na neke momente. U Partizanu su igrale svetske legende, clanovi kuce slavnih a iz tvog kluba su kako vi kazete "otimani" igraci a u stvari su bezali u klub koji je institucija i iz koga su kasnije gradili svetsku i karijeru. Igraci koji su se kitili medaljama sa svih prvenstava. U klub koji je jedini iz ove zemlje bio prvak Evrope. Koliko ne znate, to se vidi i danas. Sa najvecim budzetom u istoriji vi ste sprdnja po Evropi a uskoro i u ABA ligi. Za razliku od fudbala, u kosarci ste nista samo ste tu gde ste zbog ove vlasti. Izbroj, koliko je igraca iz Partizana igralo u NBA? I to da su imali vazniju ulogu u timu. Vi i kao navijaci ne znate da navijate na utakmicama?? Vi ste svi fudbalski navijaci a takvo navijanje nema nikakve veze sa kosarkom. I tu je potrebno znanje. I tu nemate pojma o kasarci. Sve najbolje i uskoro ce ti sve biti jasnije.
(123, 20. novembar 2019 15:49)
Jedna strana medalje, a ko je odvukao Zvezdu na dno na kakvom vi nikad niste bili?
Ne lupetaj molim te.
Zaradjivali ste pare dok ste mogli, trpao u dzepove ko je stigao, nista ulagali niste, pa ni Pionir niste bili u stanju da platite 15 godina, a ne nesto drugo. Lopovi su bili i ostali medju vasim redovima, a ti krivi koga god hoces. Sramotan komentar.

Sale#4

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!

Zvezdinho

pre 4 godine

Jednostavno resenje. Izbaciti klubove iz nacionalnih takmicenja i debelo ih oporezovati. Zabraniti igracima koji igraju Euroligu da igraju za reprezentaciju pa ce im u vecini slucajeva igrati ameri. Ako koja nacionalna liga podrzi ideju izbaciti ih sa svetskih i evropskih takmicenja.

Paki

pre 4 godine

Siguran sam da su jedan od razloga sto niko sa ovih prostora nije dobio licencu i navijaci, jer su skloni da prave probleme. Nije vredno rizika.

Drugo, da li ste realni da zaista mislite, da nije postojala ABA liga, da bi nešto bilo drugačije. Sve bi bilo isto.

my way

pre 4 godine

Meni je najjace kada aboljupci kao argumente u svoju korist potezu sve ono na sta je od pocetka upozoravano da ce se desiti ako se unisti nacionalna liga i samim tim baza igraca. Sve osim 2-3 kluba puna stranaca iz 1, slovima jednog, grada baceno u nizi rang. Nemaju tako klinci gde da igraju, nema proizvodnje igraca, zbog cega i u tim ABA ligasima igraju uglavnom stranci. Kvalitet opao drasticno, nema vise ni EL, a oni i dalje o nekim parama koje upravo ABA liga nije donela, a kao komercijalno i jelte "atraktivno" takmicenje je trebala, bar je tako svojevremeno pricano. Niko, ali niko nije unistio nacionalno prvenstvo zarad regionalnog osim nas. Tek kada su iz VTB lige svi otisli i kada u njoj ima 9 ruskih klubova ona je postala najvisi rang ruske kosarke, jer ona sada i jeste ruska liga prosirena sa 5 klubova iz 5 okolnih zemalja sa slabom kosarkom. Regionalne lige ne mogu biti alternativa nacionalnim niti je, sto je kristalno jasno i sto se pokazalo , neophodno unistiti nacionalna prvenstva da bi se regionalna igrala. Medjutim, ovde kod nas se nesto drugo desilo. Jadranska liga nije bila sredstvo razvoja kosarke u regionu, nego sredstvo kojim je uspostavljen monopol i to ne da nista dobro nije donelo, niti ce, nego ce samo vuci u dalju propast kosarke. Kao sto rekoh, zalosno je da aboljupci upravo taj monopol podrzavaju pricom o parama kojih nema za vise klubova, iako nisu pare tema nego sistem koji je katastrofalno uspostavljen, a dno do kojeg je doveo koriste kao argument sebi/njemu u prilog.

gremlin

pre 4 godine

Ima jedno za a to su pare....(za njega)i brdo protiv kao pod 1.sportsko takmičenje gubi smisao(liga)
2.nema ispadanja(sve jedno je mesto)
3.Aba liga svakako gubi smisao ali zato London,Luksemburg,ili Monte Karlo mogu da se nadaju mesto u EL...imaju dvorane ili će napraviti...

Meler

pre 4 godine

Prvo su oslabili nacionalne sampionate uslovljavanjem sa ABA ligom kao jedinim putem u EL. Sada ukidaju ABA ligi to jedno mesto u njihovom takmicenju. Na kakav nacin se izraziti o takvoj organizaciji a ostati pristojan. Nasilno pravljenje NBA formata u Evropi uz potpuno ignorisanje razlika koje postoje na dva kontinenta. Elegantno su uspeli da uniste najkvalitetniju kosarkasku bazu van Amerike kakva je postojala u bivsoj SFRJ. Nema vise izrazitih talenata ispod 20 godina a u nasim klubovima igru nose stranci. Reprezentacija se letos takodje nije proslavila na SP. Globalizacija u sportu je surovo pocistila Balkan i na ovom polju.

Bolid

pre 4 godine

Izgleda da treba da se napravi novi KK Beograd, drzavni projekat koji ce imati novca da košarkašku naciju reprezentuje svake godine (tipa Makabi, Zalgiris i sl)... Dolazice ljubitelji kosarke, nazalost nece biti vatrenih navijaca (osim ako ne bude kesha i za njih) ali bi se skupljalo 15ak hiljada ljubitelja kosarke... Tako jedino mozemo dugoročno da razvijamo košarku i mlade guramo u elitu, a bez medjusobnog prepiranja ko je dobio vise novca...

Cenendler Bong

pre 4 godine

@napredni trokorak...Bas ste ispali karakteri, uz pretnju neucestvovanja priduzili se "izdajnicima"...haha, definitivno ste stubovi srpstva...

Milan

pre 4 godine

Evo šta će se desiti. ABA liga postoji još ove godine. Osvaja je Budućnost kao tim sa najviše para i dobija pozivnicu. Partizan i Zvezda će jednog lepog dana možda opet igrati Evroligu kroz kup. Posle nikad goreg derbija sa 80 posto stranaca u ekipama bolje nismo ni zaslužili.

Baš zato što te znamo

pre 4 godine

CSKA,UNIX,Lokomotiva,Himki,Žaldiris,Ritas,Zvezda,Partizan,Fener,Efes,Faka,Oly,Pao,AEK i još pobednici EK i EL.Ako su pametni , to treba da urade, i ovako se sve finansira od para sa istoka.

.

pre 4 godine

Novi sistem takmičenja mogao bi da stupi na snagu već za dve sezone, dok su od naredne uvedene promene i pobedniku ABA lige neće ići zagarantovano mesto u Evroligi, ali se očekuje da dobije "specijalnu pozivnicu" koja je usmeno obećana.

Znači sad moja zvezda osvoji ABA, ili partizan nebitno i šta sad treba još da se "kockamo" da li ćemo igrati EL ili ne..kaNtastrofa!!!!

republika Banovo brdo

pre 4 godine

Pozivnicu neće dobiti niko iz ABA ma ko to bio. Virtus i kako je to Bartomeu najavljiva njegov fokus je tim iz Londona, London tower i time je priča završena. Ne može se u EL sa cenom karte od 8-10 evra i uvek sa nekim incidentima. Njima treba publika koja će da navija dlanovima a ne grlom i koji će da viču Difens, Difens

z

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)

Au, ala ga ti iznalupa... Znači, Đordi nam dao, Đordi nam i uzeo, ali nije Đordi kriv nego smo krivi mi što igramo kako njemu prdne da svira ili kako mu ko gurne pare u džep? I tvoje naravoučenije je, šta, da treba da budemo srećni i zadovoljni zato što nam više ne daje ono što nam je i dao? Iako nam ništa i nije dao iz dobročinstva već što realno i zaslužujemo? Svakako mnogo više nego neki propaliteti, tipa Prokom Trefl i tako to, koji su godinama i godinama uzurpirali Evroligu vozeći se na licencama kupljenim parama a ne kvalitetom.

Pa onda bolje da ne igramo ništa u Evropi, uključujući i domaća prvenstva, kad ništa i ne dobijamo, nego da se priključimo Kini, koja će vrlo brzo da ima kvalitetnije takmičenje i od NBA.

Mare

pre 4 godine

@Laki
Kako to mislis da nismo od ABA lige dobili nista? Zasto su timovi iz srpske lige za dva stepenika losiji od ABA ligasa? Sta, oni bez Partizana i Zvezde ne mogu da napreduju?
Ne, sinko, nego u Srbiji van Partizana i Zvezde nema para. Nemaju ih ni blizanci, nego im drzava sipa milione evra da bi mogli da se nadju u 30-50 najboljih u Evropi. Moj otac je u Nisu pravio takmicenje koje je prenosila nacionalna televizija. I znas kakva su bila sponzorstva? 30-100 evra po firmi. Obilazio je tristotinak firmi da skrpi budzet za to takmicenje. Koliko je firmi potrebno za budzet od 10 miliona evra?
Zato je vazna ABA liga. Jer Srbija ima para za jedan i po klub, Hrvatska doda jos toliko, Slovenija jos toliko, pa se skrpi kakva-takva kosarka. A amaterski mozes da se organizujes kako hoces. Eno ti igraliste, pa bacaj na kos s drugarima.

Globtroter

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti
(Bla, 20. novembar 2019 14:07)


Lepo si rekao da gledaš i pratiš NBA, ali da ne navijaš ni za koga jer nemaju dušu.

Njih ne zanima da li timovi imaju tradiciju i dušu, već zarada koja se stiče tako što ti gledaš. Isto je i kod Evrolige. Ako je ne bude niko gledao raspašće se, ali šanse za tako nešto su male.

Lično pratim samo naše klubove, a u najvećoj meri Partizan. Ponekada pogledam strani klub u kome ima naših igrača, ali sveukupno retko pratim Evroligu. Nekada nisam preskakao nijedno kolo.

Ono što je najgore, počeo sam da pratim po malo NBA, ali opet klubove gde su naši. Ali ta košarka je višestruko besmislena.

Bojim se da neću imati šta da gledam u budućnosti.

sALE

pre 4 godine

Nekadašnje prvenstvo SFR Jugoslavije, krajem osamdesetih, bilo pojam košarke,kakva smešna Evroliga, Borac u Čačku, ili Slogu u Kraljevu, jedino dobijala Cibona sa Draženom, ostali mogli da sanjaju bodove tamo, liga prejaka, svaki klub pun asova, trojkaša...naravno, Srbi dominirali, jer smo izmislili košarku!!!

veliki strumf

pre 4 godine

Znaci, da se ne nerviramo više. ABA postaje totalno nebitna. A EL za Zvezdu je za ovu sezonu završena tako da nije bitno ni da li igra sincic, ni da li će doći normalan trener... Sve u evropskoj kosarci postaje besmisleno.

Dakara

pre 4 godine

Ne razumijem neke ljude kad kažu da ABA liga gubi sad na značaju sa zatvaranjem EL. Pa šta sad trebamo igrati uz svo dužno poštovanje sa Metalcem i Tamišom ili je bolje igrati protiv recimo Cibone i Budućnosti. Svedno je i nacionalna liga obezvređena sto puta više nego li ABA. Ja baš mislim da je ABA budućnost pošto neće biti mjesta za naše klubove u EL, e sad vjerovatno će biti prohodno u EC. Ovo su klubovi znali i mnogo ranije, a pretpostavljam da je u nekoj toj borbi za A licencu Partizan i zakupio Arenu na 5 godina, stim da opet mislim da smo miljama daleko od iste. Ako je nismo mogli dobiti 2011, teško da možemo sad kad se umalo nismo spakovali u zamrzivač :)

Globtroter

pre 4 godine

Pored postojećih 11 A licenci, kada se doda 2 tima iz Evrokupa, dolazimo do 3 dodatna kluba. Tu su u igri objektivno Bajern, Asvel, Virtus i neki klub iz Londona (Đordijevi mokri snovi).

Zaključak je pa-pa ABA ligo.

Meni je interesantno da jedan Žalgiris ima toliki uticaj da ima A licencu. Litvanija ima nešto više stanovnika od Beograda, a okružena je zemljama koje su još ređe naseljene. Istina košarku svi prate, ali svejedno imaju najmanji budžet u EL kada se izuzmu klubovi iz ABA.

A onda imate Poljsku koja ima 40 miliona stanovnika i nezaustavljivi ekonomski rast, a imaju jednog predstavnika u Evrokupu.

Ne može niko da me ubedi da Žalgiris privlači gledaoce što na tribinama što na TV-u, osim u Litvaniji. Žalgiris ni po čemu nije veći klub od Partizana osim po budžetu.

Đet'ć

pre 4 godine

Ja ne znam šta vama ovdje nije jasno. Sport je odavno ogrezao u biznis... Fudbal je SJAJAN kakva je košarka... Ja očekujem sve više ovoga. Poruka je jasna: "Ne interesuje me tvoja istorija, ako nemaš keša, ne možeš da nas pratiš"... Tako očigledno.

nostalgija

pre 4 godine

Ovde ima nesto nejasno; ako je 14 licenci, i dva mesta za finaliste Evrokupa, koje dve ekipe onda ispadaju naredne sezone da bi ustupile mesto sledecim finalistima EK?. Po ovoj logoci ove dve koje su i usle, bez obzira na rezultat?!
Ima ovde dosta poteskoca da on ostvari to sto zeli, na kraju ce morati da potpuno zatvori EL, samim tim EK ce morati da se ugasi, a onda ce FIBA Liga sampiona da ojaca, jer ima Evropa mnogo vise od 16 ili 18 kvalitetnih ekipa, tako da ce njegova privatna liga pre ili kasnije da dozivi krah, nadam se sto pre, pa da se vratimo dobrom starom sistemu, ti da FIBA bude jedina organizacija.

Nandor

pre 4 godine

Odavno pišem da Aba nema nade da preživi, pogledajte CZ, šampiona Abe, lige u kojoj nema nijednog čestitog kluba, kvalitet očajan. Nema jadranska družina love, ovo podneblje siromašnih.

kladzom do bola

pre 4 godine

tako je Djordji za slepce i bedu nema mesta . Treba iz buzeta stalno da sipa neki Vodja da bi se ovi nasi blizaci zezali , dok narod radi za minimalac . Nema kraj .

biciklista

pre 4 godine

znaci osvojim evrokup iduce godine igram evroligu osvojim evroligu i iduce godine ponovo igram evrokup jer nemam A licencu a prosle godine nisam igrao evrokup pa nisam mogao da ga osvojim... za ovo naci neko resenje ostalo je u redu

Lajavi krelac

pre 4 godine

Ne znam čemu ova kuknjava, klubovi rade ono što im je u interesu, niko nikoga ne tera ni na šta. Hoćeš da se takmičiš sa najboljima?? Pa, uloži koliko i najbolji i budi najbolji. Nemaš?? E, za to postoje druga takmičenja. Niko nikome ne brani da preko evrokupa dođeš do Evrolige. Koliko ABA ligaši vrede za Evroligu vidi se i prošle i ove godine, Futura i Zvezda sigurni i ubedljivi fenjeraši.
Ne sviđa vam se ovaj format?? Imate FIBA evroligu, tamo može da se igra koliko hoćeš. Ali tu nisu oni najbolji?? Ama, ponižavaju nas prosečne Evropske ekipe kao Asvel ili Alba, a mi hoćemo sa elitom?? Sa pomoćnicima trenera i tatinim sinovima u timu?? Nema toga, bato, tamo, uspeh je jedino merilo, a ne nepotizam i stranačka pripadnost.
Kad to shvatimo biće nam bolje, ali to se neće desiti nikada.

dd

pre 4 godine

da l moguce da ni jedan od najvise lajkovanih komentara nema bas uopste smisla. Ko nam brani da igramo nasu ligu. Ko nam brani da igramo fiba internacionalno takmicenje. Oni mogu u svojoj evroligi da prave dobar biznis, i svi najbolji igraci ce igrati tamo i bice vrhunska evropska kosarka. Nece kosarka nestati ako postoji jedna vrhunska liga, samo ce igraci iz drugih liga koji vrede moci da biraju da li ce u evropu ili ameriku. I briga vrhunske igrace mnogo za nacionalni tim kao sto se neki ovde nadaju da ce zabranom igranja igracima za nacionalni tim koji igraju evroligu nesto postici.jadni smo u nesmislu nasih zivota

Druga NBA liga

pre 4 godine

A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....
(Sasha, 20. novembar 2019 16:21)

O kvalitetu kosarke u ovim krajevima govore rezultati nasih reprezentacija - Srbija druga u Evropi, 2. i 5. u svetu, druga na OI., Slovenija prva u Evropi. To sto neko nakupuje NBA igrace ne znaci da se u njegovoj zemlji igra dobra kosarka. Ovaj tip pravi drugu NBA ligu u Evropi to je poenta - a nasi najboji igraci ce ici direktno u prvu NBA ligu, zasto bi igrali drugu!?

Džem Sultan

pre 4 godine

Pare rođaci pare. To je u svetu roba sa kojom si dobro došao. Tarebe, šiljci, žice i ostala oruđa ostavljaju nama da nastavimo gde smo počeli, a nikako da završimo.

Sasha

pre 4 godine

Dakle, finalisti Evrokupa plus 16 klubova sa A-licencom. Ovaj tip je vise puta izjavio da hoce ekipe iz Londona i Pariza. Dakle, bice 3 postojeca kluba iz Spanije, 2 iz Italije (virtus dobija A licencu), 2 iz Grcke, 2 iz Turske, 2 iz Francuske, 2 iz Rusije, 1 iz Izraela, 1 iz Engleske i 1 iz Njemacke. Ako se za par godina i ne pojavi taj klub iz Pariza, u tom slucaju Alba iz Njemacke ce imati svoje mjesto a nije iskljuceno da yu uskoci i neki finansijski jak ruski klub. Nije iskljuceno da dodje i do prosirenja lige, odnosno da ovi klubovi igraju potpuno nezavisno od nacionalnih prvenstava, na pr. u svojim nacionalnim prvenstvima mogu da igraju sa B-timom dok ce glavni tim igrati Evroligu, jer ce Bartomeu, da bi finansijski pojacao ligu putem prodaje ulaznica, prvo donijeti odluku da se igra po dva meca sedmicno umjesto dosadasnjeg jednog, a onda, ko zna mozda ce da kopira NBA sa 3-4 meca sedmicno...A gdje smo tu mi, odnosno ABA Liga? Pa vec sada u Evroligi postoje klubovi koji imaju vece budzete nego svi ABAligaski klubovi zajedno, a trziste jednog Pariza ili Londona je finansijski jace nego cijeli region! A o kvalitetu kosarke na ovim prostorima da ne govorimo. U prosloj sezoni se Buducnost borila za posljednje mjesto a to isto sad radi i Crvena Zvezda. A u Evrokupu, Cedevita i Buducnost su totali raspad, samo Partizan djelimicno funkcionise....

cane

pre 4 godine

Koga briga za Evroligu više, to se odavno ne prati. U NBA jedan igrač godišnje zaradi više nego budžet najbogatijeg kluba Evrolige. Ko bi pored Lige Šampion pratio MLS?

manmanman

pre 4 godine

Kad ce ona liga od 24 (u 2 grupe). Ne zna se ko je gori, Bartomeu koji sahranjuje Evropsku kosarku i pretvara je u NBA, ili FIBA retardi koji ne rade nista po tom pitanju

Marko

pre 4 godine

I to je to...
Početak kraja košarke u Evropi...
Opstanak ABA lige,koju na podržavam,zavisi će koje će klubove iz jačih liga bez licence za ULEB ligu šampiona uspeti da privuku u svoje takmičenje...

Markoni

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Mala ispravka, najgora ekipa prošle godine je bila Darušafaka, imala samo pet pobeda a Budućnost 6, s tim što ako ovako nastavi Crvena Zvezda ima dobre šanse da taj neslavni rekord obori.
Ja mislim i da smo imali samo srpsku ligu da bi kvalitet svakako opao i da bi čak možda i ranije izgubili svoje mesto tamo. A ako pogledaš kakvi klanovi nam se bave ''razvojem'' košarke, sve ti je jasno.
Sasvim je izvesno da će biti ovako kako Bartomeu kaže, pravi se evropski NBA i tu ima mesta samo za one sa parama. Sama činjenica da on želi da ubaci zemlju (Britaniju) koja jedva da ima neku košarkašku tradiciju dovoljno govori o svemu. Bartomea i ekipu oko njega zanima samo novac i da liga bude atraktivnija, da nju prate velike medijske kuće i sponzori, da u nju dođu i NBA zvezde i igraju, briga njih za neke romantičarske priče o košarci kao nacionalnom sportu u nekim zemljama. Ali mene iskreno najviše brinu ovi koji bi ovde trebali da razvijaju košarku.

Sved Iz Rusije

pre 4 godine

Propasti će mu ideja, šta će Švabi to njesra gdje će biti uvijek odličan 6-7 a ponekad i 13-i.. London je lud za košarkom, Italija sa jednim predstavnikom pa Francuzi sa jednim.. Nije ovo fudbal ni USA da je košarka nešto... Kad će da shvate svi ostali sportovi zajedno ne mogu da se porede sa futbalom. No interes, no party.

Nemanja

pre 4 godine

Ako vec kopira nba, neka ga iskopira do kraja. Napravi istocnu i zapadnu konferenciju i sredi da pobednik tog takmicenja igra sa pobednikom nba. Prenesite ovo Bartiju...

Ivan

pre 4 godine

Evroligi prognoziram jos nekoliko godina postojanja. Nisu valjda klubovi toliko glupi da vecno daju milione ovom coveku za mesto u EL. Klubovi od ucesca u najjacem takmicenju trebaju da zaradjuju pare, a ne da ih daju privatnom licu.

Luigi Lamonica

pre 4 godine

@Wild West.

Kas od drveca ne vidis sumu ne pomaze da se gledamo u oci... Dakle ti tvrdis, da nije ABA lige koja je nekad IMALA 2 zagarantovana mesta u Evroligi,
znatno slabija srpska liga koja je nekad IMALA jedno mesto,bas kao i hrvatska ili slovenacka, bi danas imala sigurno mesto u Evroligi!?
Da se mozda Bartolomeu i Evroliga ne osecaju zaduzenim od srpske ligu koja im je kad se vodio "rat" sa FIBOM oko vlasnistva Evrolige okrenula ledja (da se pogledamo u oci ali i u pamcenje)
pa bi nam i dalje garantovali to mesto? Velika srpska nevolja je sto se ovakvi zakljucci provlace kroz citavu njenu istoriju i to kroz mnogo vaznije sfere od sporta i poturaju kao dubokumni.
Skloni smo da cinjenice,dogadjaje i parametre danasnjice, optereceni licnom opredeljenoscu ili nezadovoljstvom, uporedjujemo sa blizom i daljom prosloscu potpuno zanemarujuci, svesno ili nesvesno,
da su tad vazila drugacija pravila igre i bile drugacije okolnosti. Mogao bih navesti gomilu primera za to kroz citavu srpsku istoriju ali nije ni vreme ni mesto.
Eto,da se drzimo sporta,ja sam siguran da nije bilo ABA lige da bi staro zlopamtilo Bartolomeu lakocom davno eliminisao,tada FIBI naklonjenoj, srpsku ligu iz Evrolige,istom onom lakocom kojom sad brise ABA ligu iz iste.
I dok je on brise,mozemo sa drugima,pre svega slovencima i hrvatima da zapnemo i da mu maksimalno otezamo i mozda sprecimo naumljeno a mozemo i ono sto predlaze Wild West...da se gledamo u oci!

Pant.LA

pre 4 godine

buducnost kosarke na balkanu je svakako aba liga, mozda je vremenom i prosiriti, aba2 pun pogodak, to je opet kakvo takvo trziste, 20+ miliona i neki interes za sponzore, firme, nekako obezbediti tv prava, da klubovi imaju neku kintu, da se radi sa mladim igracima, da svaki klub ima sistem i pravi igrace za svoju reprezentaciju, da bi se nekako privukla publika, da liga ojaca i da sama sebi bude dovoljna, samoodrziva.. moze neki evrokup ili sta god ali pre svega sistem i pravljenje igraca.. ovo igras el sa strancima, ostvaris neku pobedu, mnogo vise poraza, daleko si od bilo kakvog rezultata, ne dajes sansu svojim mladim igracima, pa ko ce onda da im da?! pogledajte nba, forsiranje mladih mozda cak i previse, ali to je neki recept..

Ajde@

pre 4 godine

Zabranis svakom igraču koju igra ovu biznis ligu da nastupa na SP, na EP, na Olimpijadi... Zabranis to i sudijama...
Preko toga će onda nacionalne lige zabranjivati svakom svom igraču nastup kod Bartomeu... I ceo ovaj nakaradni sistem se sruši.
Fiba to može uraditi već danas, ali zašto neće, enigma je velika.

Mare

pre 4 godine

Dobro, sta vise tu nije jasno?? Svakih mesec dana ista prica. Da, zatvorice tu ligu i nece biti nasih u istoj, ako ne dodjemo u finale Evrokupa. A realno i ne zasluzujemo, ni pu finansijama, a ni po rezultatima.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Pant LA
Sve je to sto ste napisali teoretski tacno, ali u praksi neostvarivo. Aba liga mora da se povinuje trendovima globalizacije, sto znaci dovodjenje isluzenih stranaca i bez forsiranja domaxih igraca. Nije ovo vise jedna zemlja u kojoj se zna, kakav takav, red. Ako verujete da sa ljudima poput Covica i Bokana ima bilo kakve buducnosti, u zabludi ste.

sasa

pre 4 godine

Ljudi, ovo se vrlo lako rjesava. Svi srpski treneri, ako su prave patriote, se vracaju da treniraju klubove u Srbiji, uvede se ogranicenje kad moze srpski da stasa da bi napustio zemlju, vise sansi se da domacim igracima, samim tim ce i veca primanja biti i domacim trenerima i igracima, a ako treba i drzava nek subvencionise, kad vec trose milione na strance. Pa nek onda Evroliga i Evrokup igraju samo sa Americkim igracima koji nisu dostojni NBA i nek im klubove vode probisvjeti. Srbija treba da prestane da izvozi talenat koliko god je moguce, a pogotovo strucno trenersko znanje!!!

JPR24

pre 4 godine

Ovaj bi mogao da radi u FSS, samo misli na džep. Ai na svoj. Naravno da treba ekonomski biti stabilan, ali ovo je evropa, nije NBA, nije američki profi sport, koji ne funkcioniše kao evropski klubovi, bilo to oko “transfera” koji ne postoje kod njih, već trejdovi, možeš ti imati para koliko hoćeš, ali granice postoje, salary cap, i viši i niži, pa porez na luksuz od strane NBA, pa porez države, zato i funkcionišu kao firme, i jesu firme, pa probaj da završiš godinu sa dugom ili da ne isplatila plate igračima. Pokušati to u evropi, sto se tiče košarke, nema smisla ! Još kad priča o ekipi iz Londona ! Država kojoj je košarka sto je nama kriket... Dokle će trajati ovaj cirkus ?

ValterNBG

pre 4 godine

Da,stvarno je najveci problem ispadanje iz EL jer je ogranicena na 16.Dakle,2 udju iz EC a ko onda ispada? Poslednja 2 iz EL?Sta ako losu sezonu imaju ovi sa licencom pa zavrse na 15 I 16 mestu.Moze da se desi da recimo Alba bude 9-a I ispadne.Ne,nece to tako biti.Naci ce oni 16 stabilnih I nema vise ulaska.EC ce sluziti za ulazak iz nacionalnih prvenstava,verovatno ce napraviti ligu slicnu EL a onda ce na 2 ili 3 godine da zameni po nekog,recimo Valensiju sa Unikahom I slicno u zavisnosti od budzeta.Sto se nas tice,jasno vam je da zavrsavamo u EC.ABA treba da opstane,budimo realni,da Zvezda I Partizan igraju protiv Leskovca je ipak smesno.Slazem se da treba ograniciti broj stranaca na 3.Naravno sve ovo se desava u slucaju da drzava ne izdvoji svake godine po 30 miliona,jedne godine Zvezdi,drugoj Partizanu pa mozda I budemo imali predstavnika u EL bez ikakvih problema.Da li je to vrednije od neke bolnice,precenite sami.

daki

pre 4 godine

Mislite da ce nasa kosarka napredovati ako Zvezda i partizan igraju ligu sa nasim regionalnim ekipama, i pobedjuju sa 40 razlike.Jedne godine bice publike docice da vide zvezdu i partizan, sledece nece ih pola biti. Shvatite da samo jaka liga jaca ove timove, kamo srece i zdravih uslova da postoji i u fudbalu neka regionalna liga

Branko

pre 4 godine

PA sad je sve jasnije...U dogledno vreme ocekujem da se Zvezda oslobodi jos stranaca,i da pocne da im igra podmladak...Izgleda da je Buducnost opasno zagrizla da se bori za A licencu... Partizan hoce da proba preko EC...tako suma sumare raspada se ABA jer svrhe nema,tj nema motiva vise za igranje iste...

Zvekt

pre 4 godine

covek na sce ovo ne gleda kao na kosarku,sport vec biznis ,tj kako je sam reko ,proizvod.

da su u Evropi malo normalni,ta njegova liga bi se zabranila,ali tk nece da se desi,jer ljudi koji treba da bribu o tome zapravo rade za njega.

Ernesto ce

pre 4 godine

Sve se vrti oko novca i mkogi to nece da priznaju ovde ali tako je ,i to nije problem ,neko je problem sto je sad dosla garnitura koju iskljucivo novac zanima i to ubija sve . Kao navijac zvezde i neko ko bi hteo da gleda zvezdu u evro ligi ne zelim to jer ako zvezda i dobije licencu kao klub s balkana ,to ce ubiti svu draz , kad znas da igeas evro ligu ,obasce i interesovanje i gledanost , aba liga i domaca liga pretvorice se u nebitno takmicenje , kao sto je za armani italijanska liga , sve ce postati neinteresantno , a vec pomalo i jeste .

Lynx

pre 4 godine

Vidim mnogi se pitaju sta u slucaju da neki tim udje u EL kroz Evrokup, da li to znaci da sigurno ispada sledece godine pa da mora da ceka godinu dana da opet osovji EK. Ima pravilo za to - ako tim udje u plej-of, onda ce igrati jos jednu sezonu. Ako oba tima koja su usla kroz EK udju u plej-of, onda samo boljeplasirani ostaje jos jednu godinu, a ovaj losije plasirani ispada.

Paja Patak

pre 4 godine

@Wild West,

Uopšte nije važno ko je poslednji jer se iz EL ne ispada. To može da bude bilo ko drugi pored predstavnika ABA. Države iz bivše Juge su male države male kupovne moći, bez velikih sponzora,Nosilac TV prava je Canal+ koji ne postoji u regionu. Litvanski Žalgiris ima A licencu iz male zemlje ali je u vlasništvu Sabonisa kao što je Asvel u vlasništvu Toni Parkera. ULEB-u treba prihod, veliko tržište. Eto vam EC pa se tamo lomatajte

mile iz londona

pre 4 godine

Nema nista od zatvorene lige jer ce nacionalni savezi ( po logici) zabraniti svojim klubovima da igraju.
Nema interes bilo koja liga da najbolji timovi ne igraju ( jedino ako ne primene ovaj nas trenutni model sa KSS, i ne igranja ABA timova do zavrsnice domaceg takmicenja).
Sa druge strane svi oni koji misle da ce domaca liga resiti problem u odnosu na ABA ligu nemaju nikakvih dodira sa sportom. Sampion se pravi dobrim radom i konkurencijom. Dobar rad se dobija dobrim uslovima i znanjem materije , a za oba su neophodna novac ( koji Srbija nema). Konkurencija se dobija obimom , sto vece trziste , sto vise potencionalnih ucesnika, veca je sansa da se sampion iznedri, napravi.

Bolje da diskutujemo zasto Srbija nema mlade igrace, ili zasto ne igraju u dva najveca SRB kluba ili bilo kom ABA timu, zasto idu preko kao jako mladi, ko su im menadzeri, kakav je njohov odnos prema kosarci itd...

KKP

pre 4 godine

Tim X udje u Evroligu kroz Evrokup, da li to znaci da ce samo te godine igrati Evroligu? Postoji li ikakva mogucnost da tu i ostane, ili mora svake godine da ulazi i izlazi?!
(Sale#4, 20. novembar 2019 13:12)ako tim x osvoji Evroligu,ostaće u njoj..problem je sto mora da je osvaja svake godine

samo kažem....

pre 4 godine

@ Wild West
E дечко мој!
Ти себе лажеш да је нешто загарантовано. Ништа није загарантовано што је источно од Италије ако не прелива неки новац западно од Италије.
Према томе, опет би све дошло на ово. И треба да се погледамо у очи: свет иде напред вођен искључивом материјалним мотивом. На жалост, то је тако, то је западни систем вредности. Први и основни принцип: корист.
Ми ако хоћемо да се играмо с њима, морамо да схватимо да без озбиљних пара немамо никакве шансе. Ни-ка-кве. Наши играчи ће бити оно што западни систем највише воли: робови у арени. Месо које се кида да преживи и угледа сунце сутрашњег дана.
Све ово што сам написао слободно можеш да пренесеш на све сфере наших живота. Морамо схватити да транге-франге трансакције, шеме, ово-оно, на дуге стазе доноси пропаст. Бежанију младих! Уосталом, сведоци смо шта се дешава око нас, и свакако треба да се погледамо у очи. Решење је темељно рушење система, раскид са комунистичком тековином и трајна лустрација за све оне који су били учесници политичког живота, носиоци било које функције(подвлачим, било које) у јавног сектору на свим нивоима власти, а ја бих ставио и мораторијум или примвремену лустрацију и на њихове потомке бар једно 30 година.
Ми смо постали моралне наказе, корупција је стигла до портира. Људи, ово није дечија игра, ово је живот.

Dule Astro

pre 4 godine

Samo se gledaju pare i pokušava kopirati NBA. Ko želi da gleda klub koji stalno gubi, ali ostaje u ligi jer ima licencu (London Tauers npr)? Ne može da se poredi sa NBA jer tamo imamo koledž košarku odakle igrači ulaze u NBA.
Ovo će samo upropastiti nacionalna prvenstva malih zemalja (kao što je naša).

Dejan CZ

pre 4 godine

Klubovi ABA lige po finansiskom osnovu jedva mogu i EC da isprate a gledajuci rezultate Buducnosti i Zvezde sad ni po sportskom osnovu nemaju sta da traze u EL...Od kako je formirana EL i EC klubovi ABA lige ne mogu da stignu ni do razigravanja u EC...Finansiranje ide iskljucivo iz drzavne kase,pa ne moze to do veka da ti se budzet oslanja na drzavnu milostinju...Ostace taj EC a gledano dugorocno i kroz njega vrlo tesko da ce se moci domoci EL...Zna se gde je sirotinji mesto...u potpalublju Titanika.
Kosarka na ovim prostorima sigurnim koracima ide ka tome da ce uskoro svi izgledati kao sto su Cibona,Krka ,Mega ili Zadar sada...

miloš. k

pre 4 godine

Sem Španije i možda Turske, ne vidim interes bilo koje druge države da podržava euroligu. Uz to napraviti format kao u fudbalu lige šampiona, plasiranje po plasmanu i kvalifikacijama, bio bi mnogo interesantnini. Zašto bi ova euroligu bila gledanja od takve lige, zašto bi iko iz Srbije, Hrvatske.... Gledao tu euroligu. Nije mi jasno da savezi, a tvrdim da je 99% saveza protiv eurolige, ne naprave normalno takmičenje.

kakone

pre 4 godine

Ovaj umislio da ce napraviti NBA u Evropi. Nikad! Nema evropljanin para kao prosjecan amerikanac da baca na razne gluposti i da puni budzet klubova enormnim novcem. Kod njih Nju Jork Niksi su najbogatiji klub iako nemaju rezultata 20 godina, ali imaju budale koje to placaju. Pogledajte samo posjetu na utakmicama Evro Lige. Na pojedinim djeluje kao da si dosao u pozoriste, a ne jos da navijaci tih klubova trose novac na dresove, hamburgere i razne zezancije. Pogledajte samo CSKA. Dvorana im je poluprazna, a kad igraju u novoj djeluje sablasno. Taj klub je rupa bez dna, jedan ogroman minus koji finansira neko ko ima ogromne pare i za svoj cef. Vlasnik nekog americkog NBA ligasa gleda to prvenstveno kao biznis, pa kasnije dolazi sve ostalo.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Постало као и у мом комшилуку, богати се са богатима друже(искључиво због интереса и престижа) а сиротиња са сиротињом(због самог дружења, весеља и одржавања наших лијепих обичаја). Тај тим који освоји ту затворену "Евролигу" нико се не може назвати ШАМПИОН ЕВРОПЕ, него ОСВАЈАЧ "ТЕ" ЛИГЕ која се не може назвати чак ни Европска јер могућност да играју у тој лиги неће имати клубови из свих земаља Европе. Надам се да ће им то брзо пропасти. Чисто ћу навијати за то сваки Божији дан убудуће. БАРТОМЕУ ЛИГА 👎👎👎

Gari

pre 4 godine

Nista drugo do pokusaj projektovanja NBA modela na evropsku kosarku sa direktnim stimulisanjem fransiznih centara kao sto su Atina, Madrid, Moskva ili Minhen, a sto je de facto tesko izvodljivo.
Neko je vec spomenio "salary cap", "trade" i sve sto je u korelaciji sa tim uz ispunavanje pregrst obaveza jer te u suprotnom ocekuju kazne.

No u NBA pride imamo jednu profesionalnu ligu i sve ine koje lancano rade u sluzbi pomenute. No sta cemo sa Evropom? Koji ce motiv imati npr. klubovi iz ABA lige? Zasto bi neko ulagao npr. 20 miliona po sezoni u Baskoniju ako ista nece imati licencu? Cemu titula u Spaniji u takvoj konstalaciji? Sta sa istom uciniti?

Mislim da je svako iole trezven svestan da takav projekat ne moze opstati na duze staze ali neko tu debelo podmazuje, a sto Bertomeuu savrseno odgovara. Protezirace ideje mocnih zarad licnog finansijskog avanzovanja bez da postavi pitanje - sta sutra? Cilj je profitirati po svaku cenu i izaci iz svega neokrzan.

Kosarka/sport uostalom odavno iskacu iz okvira vitestva i sporta u biti. Zato me valjda mnogo toga i ne cudi vise. Legalno poigravanje sa milijardama stecenim ko zna kako.

Srđan

pre 4 godine

Fiba je pružila šansu svim savezima i klubovima da se vrate pod njeno okrilje i igraju fiba ligu šampiona ali je uglavnom odbijana...
Sada je kasno.

Sloteru Niče

pre 4 godine

Koja je poenta takve lige. Igraju Barsa i Darusafaka 30 razlike za Spance, ali je bitno da imaju budžet 20M, ne bitno što ne znaju da igraju košarku. Doći će mu Amerikanci glave.

z’brda

pre 4 godine

Možete vi sa dve strane istog brda da se prepucavate kol’ko hoćete, poenta je da smo dekintirani kao nacija. Dokaz su neprodate karte za Bayern i slaba posećenost u evro ligi. Bertimeu je jasan, hoće finansijski stabilna tržišta.

JojićKojićDrinčićLukač

pre 4 godine

EL postaje dosadno takmičenje...iako sam Partizanovac gledam sve Zvezdine utakmice i još poneku jer volim košarku,ali stvarno mi postaje dosadno..mislim da je FIBA EL takmičenje budućnosti

perA

pre 4 godine

i koja je poenta takmicenja ,nadmetanja i takmicarskog duha? ne postoji vise , samo pare .. pohlepa je ubila i sport..ako mi jr cili da izborim evroligu ja cu se truditi da budem najbolji i da pobedjujem ili mozda dam pare i najbolji sam

Istina

pre 4 godine

Djodi grobar Evropske kosarke. Zapamtite ovo. Kao sto je EU raspolucena tako je raznorazni Djodiji seciraju po savovima svako u svom domenu.

forever46

pre 4 godine

Kakva glupost zakljucavanje lige.. Pa zar je toliko ogranicen da ne vidi da se fudbal popularisao omasovljenjem i svima ukazanom sansom, a oni kosarku zatvaraju.. Gde je tu draž? Jedni isti i u krug. Ne bitno sto se uvek znaju favoriti ali svi trebaju sansu.. Pa kako razviti kosarku ako se sve vrti oko par zemalja.. Umesto raditi na prosirenju gde bi sansu dobijali timovi i iz ne bas kosarkaskih nacija.. Ma dzaba pisati..

Saca

pre 4 godine

Kosarka u Evropi se uništava pravljenjem NBA 2, mislim da neće biti toliko popularna i posećena, prvak dobije bednih milion evra a nema ispadanja, koja je to draž.

Vladan R

pre 4 godine

Da li iko zaista misli, da bi Srbija ili bilo koja liga sa prostora bivse Jugoslavije, imala garantovano mesto u EL. Nekad bilo pa se pripoveda. Novac je jedan jedini parametar, a Srbija je suvise malo i pre svega siromasno trziste, da bi bila intresantna za EL. Da ne govorim o tome da srpska liga nije clanica ULEBa. Koliko god, da smo talentovani, dzaba jer nema novca da se ti talenti zadrze, kad postanu ozbiljni igraci. Jeste nekada, bilo ogranicanje odlaska u inostranstvo, do 28 pa do 26 godina, ali to su davna davna prosla vremena, kao u politici istocni blok, ili ogranicenje broja stranaca u kubovima. Kad smo vec kod SFRJ, jesta ona bila osamdesetih godina ubedljivo najjaca liga u Evropi, ali o kakvom Borcu ili Slogi kao kosarkaskom faktoru, pojedini pricaju. Sloga je igrala samo dve sezone i u prvoj jedva ostala a vec u narednoj ispala iz lige, Borac konstantno 9ti ili 10ti, od 12 klubova dok krajem osamdesetih konacno nije ispao iz lige.

kaligula

pre 4 godine

Moderan svet do te mere prećutno opravdava surovi kapitalizam svojim postupcima da nije nikakvo čudo što se ovo dešava. Mi sad tu možemo da polemišemo o sportskim motivima do sutra ali to nikakvih dodira nema sa onim u kom pravcu ide sport, nažalost.

Bembo

pre 4 godine

Smiješno je da najbolji klub 20. stoljeća nema mjesta u Euroligi - Split.
Država ti onda, recimo, pokloni 15 miliona eura i možeš se natjecati.

Bla

pre 4 godine

Dobrodosli u korporativni svet! On je pricao da je njemu cilj i da ukine nacionalna prvenstva i da samo budu ti proizvodi korporacija i onda navijate za real madrid- durex ili barselona-cupa cups i nema nikakvih pravih emocija i ponosa samo praznina kao u sad.
Ja gledam i pratim nba i tamo je najbolja kosarka ali zaista ne navijam ni za jedan klub tamo. Da li ekipa iz ny ili vec odaklr isvoji titulu nije mi bas bitno. Mozda vise navijam ako ima nasih igraca.
I dok se ovde raspravlja zvezda ili partizan to postaje sve besmislenije i sve ce se to ugasiti

milos_no6

pre 4 godine

Bolid
Takav projekat je bio pre par godina u hokeju, nastao je hk Beograd spajanjem uglavnom igrača iz par/cz i nekoliko sa strane, igrali MOL ligu (mađarska i regionalna) jednu sezonu i ugasili se.

ja

pre 4 godine

@ (Sloba, 18. novembar 2019 13:30)

Dao nam je F4 Evrolige? DAO?!?!?! Prijatelju, za pravo na održavanje F4 u Beogradu, država Srbija je PLATILA 2 miliona evra Evroligi i još toliko je uložila u samu organizaciju turnira!

jedan od mnogih

pre 4 godine

@RKTAČ - nikako da ubacis i onaj momenat novca....pa nece klinci iz ljubavi da treniraju kao nekada...moraju imati jasnu zivotnu perspektivu gledsno kroz zaradu jer se skole svakako odricu...i pustimo vise to amatersko bavljenje sportom jer znamo da to ne postoji od kako je nastao raspad socijalistickih drzava u evropi od 1989. na ovamo

Bartomeu radi za svoj interes koji nama sirotinji ne odgovara....FIBA cuti i bas je briga

pametno resenje za nas se ne vidi jer jednostavno nemamo para da platimo dobre igrace koji ce nesto osvojiti, bili nasi ili stranci

Tex Willer

pre 4 godine

(Wild West, 20. novembar 2019 13:25)
Totalno pogrešan način razmišljanja i to ti je lepo objasnio:
(Luigi Lamonica, 20. novembar 2019 15:45)
Samo mala dopuna : kada Evro-Liga - Bartomeu menja pravila ponašanja koja
su donesena pre godinu , dve ili tri ti misliš da bi se držala pravila uspostavljenih pre 13-14 godina???Pa vidiš li da "pedaliraju" sve koji nisu finansijski sposobni!!Na primer šta je sa "Darušafakom"?Dok je bilo sponzora bilo je i Evro-Lige.Izluđuju me pametnjakovići koji tvrde da bi jadne srpske,hrvatske,slovenačke i ine imale sada direktne predstavnike u Euro-Ligi.Pa ovaj izbacuje i nikad jaču ABA ligu iz priče o direktnom učešću.I ne samo ABA ligu nego i ostale.Primer ACB - španska liga : neka je osvoji npr. Huventud iz Badalone.Tu titulu može da okači mačku o rep što se Evro-Lige tiče.Čime će biti stimulisani klubovi van zatvorene Evro-Lige da ulažu u razvoj nije mi jasno.Ono što Bartomeu čini mi se ne vidi je da će u suštini smanjiti bazu za razvoj i pronalaženje mladih igrača.Dakle sve ide ka "nba-izaciji" evropske košarke,gde će Evropa verovatno biti još jedna NBA konferencija.Verujem čak i da će preko 70% igrača u tim timovima biti američki koledž igrači.Kako ćemo se mi i ostali snaći sa ovih prostora videćemo.

Toma

pre 4 godine

Postoji nekoliko problema.

- Format je los. Igras 30-35 utakmica po sezoni i onda o pobedniku odlucuju 2 dana (fajnal for)

- Evropljani sve manje vole i gledaju kosarku. Klubovi ne zaradjuju od kosarke vec posluju u minusu. Vlasnicima su vlastiti kosarkaski klubovi luksuz, a ne firma koja zaradjuje novac ili koja je bar na nuli.

Ostali sportovi su u jos goroj situaciju. Imam drugaricu koja igra odbojku u Turskoj. Nihov klub uopste ne zaradjuje novac. Klub postoji jer vlasnik jednostavno voli da gleda zensku odbojku i spreman je da na taj luksuz godisnje potrosi 10-ak miliona evra. One bukvalno treniraju i igraju samo zarad njegove zabave, a ne publike.

Fudbal je porazio sve ostale sportove. I u buducnosti za ostale sportove sve ce biti gore i gore