Ponedeljak, 18.11.2019.

13:37

Deset godina od Anrijevog "rukometa" – "Eh, da je bilo VAR-a"

Fudbaleri Republike Irske u ponedeljak od 20.45 igraju meč sa Danskom, koji direktno odlučuje o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Izvor: MT

Deset godina od Anrijevog "rukometa" – "Eh, da je bilo VAR-a" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako vec spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja cu:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudackim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena cista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je ocekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momcad Mirka Jozica te veceri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijedale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nocna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa cetvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreca pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno oducio od nogometa! Rijedale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreca po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konacnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako već spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja ću:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudačkim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena čista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je očekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momčad Mirka Jozića te večeri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijeđale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nočna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa četvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreća pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno odučio od nogometa! Rijeđale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreća po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konačnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

Dare

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Jel znas kad bi jedan Srbin ovako do detalja znao i iznosio detalje sa hrvatskih utakmica,pa uz to jos i predstavljao kako ste sve utakmice koje ste izgubili pokradeni,a sve one koje ste pobedili,pobedili samo svojom zaslugom.Mnogo si bre providan Hrvat,te litanije si pisao jedno 100 puta prethodnih meseci.Prihvati da ste prosek i to je to,jedno slucajno finale vas ne cini to od cega pravite mitove.Jedna Ceska je igrala finale EP,Danska i Grcka osvojile EP,Bugarska,Turska,Svedska,Koreja igrale polufinale,to se sve desava.Uvek na nekom velikom takmicenju neocekivano ispadanje vise favorita i otvaranje zreba plus enormna sreca izbace nekog autsajdera do zavrsnice EP ili SP.Smesan si Hrvat,te mitove u koje ni sam ne verujes mozes jos 1000 puta pisati.Smesno je,jedna "sila"i jedan "doprvak" ne strahuje u grupi sa Slovackom,Azerbejdzanom i Madjarskom do poslednje poluvremena za plasman na veliko takmicenje.Mnogo vise srece imate nego pameti,u sta ces se uveriti vec od sledeceg EP kada ispadate u grupi.Zivi bili pa videli sve.

fudbaler grga

pre 4 godine

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.
(CroatUSA, 18. novembar 2019 16:02)

Sused izgubili ste dva gola razlike nije sramota, a Italija je izgubila 2012 4:0 u finalu na EP. Španiju da nije sudija spasio u grupi ne bi videli finale. Vi ste bili pokradeni na velika takmicenja, evo pogledaj ako si zaboravio.

1996. EP četvrtfinale. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemaca na SP-u.

2008. EP. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudijske nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio Srni. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. EP. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. SP. Japanca Nišimura pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. EP. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

lol

pre 4 godine

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 17:06)

Evo priznajem da su slabi Slovaci, pogledaj datume.
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

Solskjaer

pre 4 godine

Анри је после утакмице рекао да је свестан шта се десило али да време не може да се врати и да би најправедније било да се утакмица понови.
Анри је господин био и остаће !!!

А голове руком (одлучујуће) су постизали и Марадона и Меси и Роналдињо, а и сви ми као клинци на пољанчету, тако да смо сви ми непоштени у појединим тренуцима. Не флирајте се и оставите Анрија на миру !!!

Xnodeh

pre 4 godine

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D
(lol, 18. novembar 2019 16:14)

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D

lol

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje
(bit ce opet sestardi od Spanije, 18. novembar 2019 15:29)

Jeste boljo ste, od mogucih 6 mi smo uzeli 4., a vi 1 bod. Zato ste vi išli u brazilu.

CroatUSA

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.

Dare

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?
(Čendler Bing, 18. novembar 2019 14:14)

Da, bas zbog toga. Imas neki problem sa tim?

lol

pre 4 godine

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 15:36)

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D

Fudbaloman

pre 4 godine

(Trifon Ivanov, 18. novembar 2019 15:47)

Tog Zila Vesijea smo mi najbolje zapamtili.Nadji na youtube snimak Jugoslava-Spanija sa EP 2000. koje nam je on sudio.Ta nasa generacija je odigrala mec zivota,tri puta vodila protiv strasne Spanije sa Kanjizaresom,Elgerom,Gvardiolom,Mendijetom,Raulom i kod 3:2 za nas u 90' minutu najpre je dosudio nepostojeci penal za njih za 3:3,a onda dozvolio da se igra do 98' minuta,iako je formalno mec bio podruzen 5 minuta a ne 8.I naravno,u 98' u nekoj guzvi dodje do odbitka i Spanija zabije za 3:4 i prolaz u 1/8 sa prvog mesta,a da je ostalo 3:2 za nas,oni bi ispali u grupi,a da je ostalo makar i 3:3,mi bi bili prvi u grupi i umesto na domacina Holandiju koju su gurali da ide do kraja,otisli bi na Francusku.Mnogi nasi igraci su kasnije priznali da im je ta kradja protiv Spanije toliko tuge nanela,da su protiv Holandije izasli totalno demotivisani i vec unapred pripreljeni za poraz sto je rezultatirali balkanskim mentalitetom da onako ubedljivo izgube.Ono prosle godine protiv Svajcarske ne vredi ni komentarisati,dva igraca drze Mitrovica,obaraju ga na zemlju,a mafija Brih sudi kontrafaul i odbija da pogleda VAR!!! S obzirom da se to desilo pri rezultatu 1:1,tom kradjom penala za potencijalni 2:1 za Srbiju on u potpunosti prelama mec i donosi kasnije Svajcarcima pobedu.No,sve se to vrati jednom,kad-tad.

bit ce opet sestardi od Spanije

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje

Xnodeh

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D

Štefica

pre 4 godine

@lol,

da je bilo pravde i da se priznao regularan gol Ukrajini u baražu za SP 1998,u Francusku bi otišli oni,a ne vi nezasluženo.Zato i jeste kažnjeni sa neodlaskom 2000.godine,a uskoro će vas stići kazna i za Šumunića.

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Ti Francuzi i Svicarci su mafija kakve nema u nogometu. Sta su tek radili njihovi suci Gilles Veissière, Urs Meier i ekipa devedesetih. Kad je god trebalo balkanske ekipe srezat evo ti njih pa se zali sv. Petru, nema VARa slobodno sudacko uvjerenje rastezljivo do beskonacno.
Pogledajte sazetak utakmice Hrv Fra euro 2004, youtube 5:13 minuta videa. Golman Butina ispucava loptu, Trezeguet doslovce zaustavlja ispucanu loptu rukom i zabije nam gol i sudac ne vidi nista sporno. Naravno, u finalu kad je Perisic igrao rukom to je ipak nekim cudom drugacija situacija i to se sudi, kao i vas komicni faul na Mitrovicu protiv Svicaraca. A eto i Henryeva ruka se nazalost nije primjetila. Uglavnom lopovcine al sve na finjaka i u rukavicama, onako gospodski.

lol

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.
(Fudbaloman, 18. novembar 2019 13:42)

Zadnja tri dana jako si kulturan ne mogu da te pronađem:D A Maradonin gol to je božja ruka jel?

CJC

pre 4 godine

Eh da je bilo VAR-a i pre 90 godina u Urugvaju, pa u Italiji 1934, Španiji 1964, Argentini 78, Meksiku 86, i posebno Koreji i Japanu 2002...ko zna kakva bi fudbalska istorija bila danas. Anrijev potez razumem, tenzija, napetost...ali ne razumem da nije hteo da prizna da je igrao rukom, bacio je ljagu na 15 godina vrhunske karijere i uveren sam da ga danas ljudi više pamte po ovom potezu nego npr po onom golu protiv Junajteda na Hajberiju.

Čendler Bing

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?

lol

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D

Fudbaloman

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.

Fudbaloman

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.

Čendler Bing

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?

CJC

pre 4 godine

Eh da je bilo VAR-a i pre 90 godina u Urugvaju, pa u Italiji 1934, Španiji 1964, Argentini 78, Meksiku 86, i posebno Koreji i Japanu 2002...ko zna kakva bi fudbalska istorija bila danas. Anrijev potez razumem, tenzija, napetost...ali ne razumem da nije hteo da prizna da je igrao rukom, bacio je ljagu na 15 godina vrhunske karijere i uveren sam da ga danas ljudi više pamte po ovom potezu nego npr po onom golu protiv Junajteda na Hajberiju.

Xnodeh

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D

Fudbaloman

pre 4 godine

(Trifon Ivanov, 18. novembar 2019 15:47)

Tog Zila Vesijea smo mi najbolje zapamtili.Nadji na youtube snimak Jugoslava-Spanija sa EP 2000. koje nam je on sudio.Ta nasa generacija je odigrala mec zivota,tri puta vodila protiv strasne Spanije sa Kanjizaresom,Elgerom,Gvardiolom,Mendijetom,Raulom i kod 3:2 za nas u 90' minutu najpre je dosudio nepostojeci penal za njih za 3:3,a onda dozvolio da se igra do 98' minuta,iako je formalno mec bio podruzen 5 minuta a ne 8.I naravno,u 98' u nekoj guzvi dodje do odbitka i Spanija zabije za 3:4 i prolaz u 1/8 sa prvog mesta,a da je ostalo 3:2 za nas,oni bi ispali u grupi,a da je ostalo makar i 3:3,mi bi bili prvi u grupi i umesto na domacina Holandiju koju su gurali da ide do kraja,otisli bi na Francusku.Mnogi nasi igraci su kasnije priznali da im je ta kradja protiv Spanije toliko tuge nanela,da su protiv Holandije izasli totalno demotivisani i vec unapred pripreljeni za poraz sto je rezultatirali balkanskim mentalitetom da onako ubedljivo izgube.Ono prosle godine protiv Svajcarske ne vredi ni komentarisati,dva igraca drze Mitrovica,obaraju ga na zemlju,a mafija Brih sudi kontrafaul i odbija da pogleda VAR!!! S obzirom da se to desilo pri rezultatu 1:1,tom kradjom penala za potencijalni 2:1 za Srbiju on u potpunosti prelama mec i donosi kasnije Svajcarcima pobedu.No,sve se to vrati jednom,kad-tad.

bit ce opet sestardi od Spanije

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Ti Francuzi i Svicarci su mafija kakve nema u nogometu. Sta su tek radili njihovi suci Gilles Veissière, Urs Meier i ekipa devedesetih. Kad je god trebalo balkanske ekipe srezat evo ti njih pa se zali sv. Petru, nema VARa slobodno sudacko uvjerenje rastezljivo do beskonacno.
Pogledajte sazetak utakmice Hrv Fra euro 2004, youtube 5:13 minuta videa. Golman Butina ispucava loptu, Trezeguet doslovce zaustavlja ispucanu loptu rukom i zabije nam gol i sudac ne vidi nista sporno. Naravno, u finalu kad je Perisic igrao rukom to je ipak nekim cudom drugacija situacija i to se sudi, kao i vas komicni faul na Mitrovicu protiv Svicaraca. A eto i Henryeva ruka se nazalost nije primjetila. Uglavnom lopovcine al sve na finjaka i u rukavicama, onako gospodski.

Dare

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Jel znas kad bi jedan Srbin ovako do detalja znao i iznosio detalje sa hrvatskih utakmica,pa uz to jos i predstavljao kako ste sve utakmice koje ste izgubili pokradeni,a sve one koje ste pobedili,pobedili samo svojom zaslugom.Mnogo si bre providan Hrvat,te litanije si pisao jedno 100 puta prethodnih meseci.Prihvati da ste prosek i to je to,jedno slucajno finale vas ne cini to od cega pravite mitove.Jedna Ceska je igrala finale EP,Danska i Grcka osvojile EP,Bugarska,Turska,Svedska,Koreja igrale polufinale,to se sve desava.Uvek na nekom velikom takmicenju neocekivano ispadanje vise favorita i otvaranje zreba plus enormna sreca izbace nekog autsajdera do zavrsnice EP ili SP.Smesan si Hrvat,te mitove u koje ni sam ne verujes mozes jos 1000 puta pisati.Smesno je,jedna "sila"i jedan "doprvak" ne strahuje u grupi sa Slovackom,Azerbejdzanom i Madjarskom do poslednje poluvremena za plasman na veliko takmicenje.Mnogo vise srece imate nego pameti,u sta ces se uveriti vec od sledeceg EP kada ispadate u grupi.Zivi bili pa videli sve.

Štefica

pre 4 godine

@lol,

da je bilo pravde i da se priznao regularan gol Ukrajini u baražu za SP 1998,u Francusku bi otišli oni,a ne vi nezasluženo.Zato i jeste kažnjeni sa neodlaskom 2000.godine,a uskoro će vas stići kazna i za Šumunića.

lol

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D

CroatUSA

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.

fudbaler grga

pre 4 godine

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.
(CroatUSA, 18. novembar 2019 16:02)

Sused izgubili ste dva gola razlike nije sramota, a Italija je izgubila 2012 4:0 u finalu na EP. Španiju da nije sudija spasio u grupi ne bi videli finale. Vi ste bili pokradeni na velika takmicenja, evo pogledaj ako si zaboravio.

1996. EP četvrtfinale. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemaca na SP-u.

2008. EP. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudijske nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio Srni. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. EP. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. SP. Japanca Nišimura pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. EP. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

lol

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.
(Fudbaloman, 18. novembar 2019 13:42)

Zadnja tri dana jako si kulturan ne mogu da te pronađem:D A Maradonin gol to je božja ruka jel?

Dare

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?
(Čendler Bing, 18. novembar 2019 14:14)

Da, bas zbog toga. Imas neki problem sa tim?

Xnodeh

pre 4 godine

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D
(lol, 18. novembar 2019 16:14)

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D

lol

pre 4 godine

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 17:06)

Evo priznajem da su slabi Slovaci, pogledaj datume.
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

lol

pre 4 godine

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 15:36)

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako već spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja ću:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudačkim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena čista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je očekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momčad Mirka Jozića te večeri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijeđale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nočna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa četvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreća pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno odučio od nogometa! Rijeđale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreća po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konačnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

lol

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje
(bit ce opet sestardi od Spanije, 18. novembar 2019 15:29)

Jeste boljo ste, od mogucih 6 mi smo uzeli 4., a vi 1 bod. Zato ste vi išli u brazilu.

Solskjaer

pre 4 godine

Анри је после утакмице рекао да је свестан шта се десило али да време не може да се врати и да би најправедније било да се утакмица понови.
Анри је господин био и остаће !!!

А голове руком (одлучујуће) су постизали и Марадона и Меси и Роналдињо, а и сви ми као клинци на пољанчету, тако да смо сви ми непоштени у појединим тренуцима. Не флирајте се и оставите Анрија на миру !!!

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako vec spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja cu:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudackim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena cista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je ocekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momcad Mirka Jozica te veceri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijedale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nocna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa cetvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreca pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno oducio od nogometa! Rijedale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreca po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konacnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

lol

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D

Čendler Bing

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?

Xnodeh

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D

Dare

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Jel znas kad bi jedan Srbin ovako do detalja znao i iznosio detalje sa hrvatskih utakmica,pa uz to jos i predstavljao kako ste sve utakmice koje ste izgubili pokradeni,a sve one koje ste pobedili,pobedili samo svojom zaslugom.Mnogo si bre providan Hrvat,te litanije si pisao jedno 100 puta prethodnih meseci.Prihvati da ste prosek i to je to,jedno slucajno finale vas ne cini to od cega pravite mitove.Jedna Ceska je igrala finale EP,Danska i Grcka osvojile EP,Bugarska,Turska,Svedska,Koreja igrale polufinale,to se sve desava.Uvek na nekom velikom takmicenju neocekivano ispadanje vise favorita i otvaranje zreba plus enormna sreca izbace nekog autsajdera do zavrsnice EP ili SP.Smesan si Hrvat,te mitove u koje ni sam ne verujes mozes jos 1000 puta pisati.Smesno je,jedna "sila"i jedan "doprvak" ne strahuje u grupi sa Slovackom,Azerbejdzanom i Madjarskom do poslednje poluvremena za plasman na veliko takmicenje.Mnogo vise srece imate nego pameti,u sta ces se uveriti vec od sledeceg EP kada ispadate u grupi.Zivi bili pa videli sve.

CJC

pre 4 godine

Eh da je bilo VAR-a i pre 90 godina u Urugvaju, pa u Italiji 1934, Španiji 1964, Argentini 78, Meksiku 86, i posebno Koreji i Japanu 2002...ko zna kakva bi fudbalska istorija bila danas. Anrijev potez razumem, tenzija, napetost...ali ne razumem da nije hteo da prizna da je igrao rukom, bacio je ljagu na 15 godina vrhunske karijere i uveren sam da ga danas ljudi više pamte po ovom potezu nego npr po onom golu protiv Junajteda na Hajberiju.

Fudbaloman

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.

CroatUSA

pre 4 godine

Zato se osramotili na SP nisu zabili niti jedan gol. Tako ste se i vi osramotili na EP 2000. primil šesticu na velikom natjecanju. Da je bilo pravde Hrvatska je trebal proci grupu, jer je Ivica Kralj izvadio loptu koja je prešla pola metar gol liniju. Zato ne možete da se plasirate na EP jer vas prati prokletstvo ne priznatog Šukerovog gola:D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lol, 18. novembar 2019 13:52)

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.

Štefica

pre 4 godine

@lol,

da je bilo pravde i da se priznao regularan gol Ukrajini u baražu za SP 1998,u Francusku bi otišli oni,a ne vi nezasluženo.Zato i jeste kažnjeni sa neodlaskom 2000.godine,a uskoro će vas stići kazna i za Šumunića.

Solskjaer

pre 4 godine

Анри је после утакмице рекао да је свестан шта се десило али да време не може да се врати и да би најправедније било да се утакмица понови.
Анри је господин био и остаће !!!

А голове руком (одлучујуће) су постизали и Марадона и Меси и Роналдињо, а и сви ми као клинци на пољанчету, тако да смо сви ми непоштени у појединим тренуцима. Не флирајте се и оставите Анрија на миру !!!

fudbaler grga

pre 4 godine

Tako smo se mi osramotili kada smo primili šesticu od Španjolaca odmah nakon Rusije.A u Rusiji smo prva repka koja ja u finalu SP primila četvorku još od Talijana 1970.godine.Ako ćemo bit iskreni,trebali smo još toliko da Francuzi nisu popustili.Imamo mi puno razloga za nogometna prokletstva.U Francusku 1998.godine smo otišli jer sudac Ukrajincima nije priznao čist gol u play-offu protiv nas,inače bi Ukrajina otišla zasluženo.Vrijedi pomenuti da smo i do play-offa stigli sretno jer smo čekali rezultat tekme Grčka-Danska i neviđeno sretno nam se pogodilo ono sto je nama odgovaralo,0:0.Dakle prvo izrazita sreća u tekmi u kojoj se nismo pitali,a onda sudački poguranac za Francusku.U Brazil smo otišli nakon što smo Srbima lomili noge u Beogradu jer bi nas u kontri Sulejmani zakucao i ne bi otišli na SP.Bojim se da kad nas jednom dostignu ta prokletstva,nećemo se dugo oporavit.Bolje da šutimo.
(CroatUSA, 18. novembar 2019 16:02)

Sused izgubili ste dva gola razlike nije sramota, a Italija je izgubila 2012 4:0 u finalu na EP. Španiju da nije sudija spasio u grupi ne bi videli finale. Vi ste bili pokradeni na velika takmicenja, evo pogledaj ako si zaboravio.

1996. EP četvrtfinale. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemaca na SP-u.

2008. EP. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudijske nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio Srni. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. EP. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. SP. Japanca Nišimura pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. EP. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

bit ce opet sestardi od Spanije

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje

Dare

pre 4 godine

Zašto je Maradonina "Božja ruka" svuda slavljena kao nešto sjajno, dok se za istu situaciju Anrijeva osuđuje? Da li je to možda zato što je "mala" Argentina dobila Englesku pa se zbog toga slavi, a ovamo "moćna" Francuska izbacila "malene" Irce pa se zato pljuje i osuđuje?
(Čendler Bing, 18. novembar 2019 14:14)

Da, bas zbog toga. Imas neki problem sa tim?

lol

pre 4 godine

Rece stanovnik zemlje glinenih golubova koju je Francuska ponizila kao sto niko nikad nije u jednom finalu,koju je Spanija nabila sestardom odmah nakon SP,a u godinu dana je isponizavale "velesile" poput Madjarske,Tunisa i Azerbejdzana.Da je pravde,uskoro ce vas stici pravda za lomljenje Sulejmanija na Marakani,u to budi siguran golube :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 15:36)

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D

Xnodeh

pre 4 godine

ooo tu si, preživio si Slovačku nema te tri dana.:D
(lol, 18. novembar 2019 16:14)

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D

lol

pre 4 godine

Veliku,bas veliku mrlju je bacio na sebe Tijeri Anri tim dogadjajem.Irska je to vece bila vrlo blizu senzacije,verovatno bi se otislo na penale,a tu je naravno bilo svasta moguce i realno je Francuska mogla da propusti Juznu Afriku.Ali znate sta je tada predstavljao Misel PlatiMI,tako da jednostavno to nije smelo da se dopusti...Sramotno i posle 10 godina.Nadam se da ce se Ircima vratiti to jednom.
(Fudbaloman, 18. novembar 2019 13:42)

Zadnja tri dana jako si kulturan ne mogu da te pronađem:D A Maradonin gol to je božja ruka jel?

Fudbaloman

pre 4 godine

(Trifon Ivanov, 18. novembar 2019 15:47)

Tog Zila Vesijea smo mi najbolje zapamtili.Nadji na youtube snimak Jugoslava-Spanija sa EP 2000. koje nam je on sudio.Ta nasa generacija je odigrala mec zivota,tri puta vodila protiv strasne Spanije sa Kanjizaresom,Elgerom,Gvardiolom,Mendijetom,Raulom i kod 3:2 za nas u 90' minutu najpre je dosudio nepostojeci penal za njih za 3:3,a onda dozvolio da se igra do 98' minuta,iako je formalno mec bio podruzen 5 minuta a ne 8.I naravno,u 98' u nekoj guzvi dodje do odbitka i Spanija zabije za 3:4 i prolaz u 1/8 sa prvog mesta,a da je ostalo 3:2 za nas,oni bi ispali u grupi,a da je ostalo makar i 3:3,mi bi bili prvi u grupi i umesto na domacina Holandiju koju su gurali da ide do kraja,otisli bi na Francusku.Mnogi nasi igraci su kasnije priznali da im je ta kradja protiv Spanije toliko tuge nanela,da su protiv Holandije izasli totalno demotivisani i vec unapred pripreljeni za poraz sto je rezultatirali balkanskim mentalitetom da onako ubedljivo izgube.Ono prosle godine protiv Svajcarske ne vredi ni komentarisati,dva igraca drze Mitrovica,obaraju ga na zemlju,a mafija Brih sudi kontrafaul i odbija da pogleda VAR!!! S obzirom da se to desilo pri rezultatu 1:1,tom kradjom penala za potencijalni 2:1 za Srbiju on u potpunosti prelama mec i donosi kasnije Svajcarcima pobedu.No,sve se to vrati jednom,kad-tad.

lol

pre 4 godine

Ja? Hahahahahah, dobar vic :D Pa nisam ja lazni doprvak koji je strahovao za plasman do poslednjeg kola u konkurenciji "velikana" Slovacke, Madjarske, Velsa i Azerbejdzana, nego ti glinine golube.Ti si jedva preziveo Slovacku. Jos se hvalis, do crvenog kartona te Slovacka odlucila od fudbala :D
(Xnodeh, 18. novembar 2019 17:06)

Evo priznajem da su slabi Slovaci, pogledaj datume.
Slovacka-Ukrajina 4:1. 16.11.2018
Ukrajina-Srbija 5:0.  7.06.2019
Hrvatska-Slovačka 7:1.:D

lol

pre 4 godine

@lol koji kompleksi pa bilo je pravde dokazali smo da smo bolji od vas i izbacili vas, kao sto smo bili bolji i u Bg 2014. ali ste vi morali Sulejmaiju da slomite nogu -vas tek prokletstvo ocekuje
(bit ce opet sestardi od Spanije, 18. novembar 2019 15:29)

Jeste boljo ste, od mogucih 6 mi smo uzeli 4., a vi 1 bod. Zato ste vi išli u brazilu.

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako već spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja ću:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudačkim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena čista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je očekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momčad Mirka Jozića te večeri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijeđale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nočna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa četvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreća pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno odučio od nogometa! Rijeđale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreća po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konačnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

nogometaš cvrco

pre 4 godine

(fudbaler grga, 18. novembar 2019 19:18)

Ako vec spominješ par naših pobjeda,što doista jeste uspjeh,što ne prikažeš i naše sramne poraze na velikim natjecanjima? Evo ja cu:

2002.SP,skupina.Nakon što je sramnim sudackim pogreškama neregularno pobjedila Italiju 2:1 (Talijanim poništena cista dva gola u Ibarakiju),Hrvatska je ocekivala lagani prolaz Ekvadora.Osramotila se momcad Mirka Jozica te veceri.Žuti dresovima su se poigrali sa Vatrenima,rijedale su se prilike pred vratima Pletikose,a zakucao nas je Mendez i slabašni debitant na SP poslao nas doma!

2004.EP,skupina.Englezi su naša nocna mora!Rooney,19-godišnjak,debitant u seniorskome nogometu nam je zabio dvaju gola,a Englezi su nas do kraja rasturili sa cetvorkom!Butina nije znao gdje prije da gleda,tukli su nas iz svih pozicija,sreca pa je ostalo samo 4!

2014.SP,skupina.Trebala nam je pobjeda a Mexico nas doslovno oducio od nogometa! Rijedale su se vratnice iza Pletikose,uspjele spasit Hrvatsku prvo poluvrijeme,a u drugom nas je odnijela meksikanska oluja!Sreca po na pa su nam zabili samo 3,a na papiru smo bili favoriti!

2018.SP,finale.Gazili su nas Francuzi zgoditcima,pa se nasprdali,Lloris hteo nasamarit Mandžu kod 4:1 i nikad lakšeg riješenog finala(u kom posljednjem finalu SP ste videli da vratar se tako s nekim poigrava?!).Bio je to poklon Francuza pregaženim Hrvatima,te u konacnici nerealnih 4:2,umjesto realnih 8:1,da su Griezmann i Mbappe svoje zicere shvatili ozbiljno i imali volje ih realizirati.

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Ti Francuzi i Svicarci su mafija kakve nema u nogometu. Sta su tek radili njihovi suci Gilles Veissière, Urs Meier i ekipa devedesetih. Kad je god trebalo balkanske ekipe srezat evo ti njih pa se zali sv. Petru, nema VARa slobodno sudacko uvjerenje rastezljivo do beskonacno.
Pogledajte sazetak utakmice Hrv Fra euro 2004, youtube 5:13 minuta videa. Golman Butina ispucava loptu, Trezeguet doslovce zaustavlja ispucanu loptu rukom i zabije nam gol i sudac ne vidi nista sporno. Naravno, u finalu kad je Perisic igrao rukom to je ipak nekim cudom drugacija situacija i to se sudi, kao i vas komicni faul na Mitrovicu protiv Svicaraca. A eto i Henryeva ruka se nazalost nije primjetila. Uglavnom lopovcine al sve na finjaka i u rukavicama, onako gospodski.