Sreda, 13.11.2019.

22:26

Cicipas "počistio" Zvereva za polufinale Londona

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je polufinalista Završnog mastersa u Londonu, svog prvog u karijeri.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Cicipas "poèistio" Zvereva za polufinale Londona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Vase ime*

pre 4 godine

Zverevu treba pobeda.
Nadalu treba pobeda i pobeda Medvedeva.
Medvedevu treba pobeda u 2 seta i poraz Nadala.

C2: 1 player has 3 wins and the other 3 players have 1 win and they all have played 3 matches.
The tie-break for % of sets won has 1 player with a better % than the other two. This player advances to the semi-final round.
-Ako 3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede gleda se % osvojenih setova. Igraci sa vecim % osvojenih setova prolaze dalje (ako 3 igraca imaju razlicit %). Igrac sa najvecim % osvojenih setova je 1. Slican princip vazi i ako 3 igraca imaju 1 pobedu.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, ako 1 igrac ima % osvojenih setova od npr. 70%, a dvojica sa npr. 55%, onda igrac sa 70% prolazi dalje kao 1., a kod ove dvojice se gleda medjusobni duel.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, 2 imaju % osvojenih setova od npr. 65%, dok 3. ima npr. 55% (ispao je). Prva 2 idu u polufinale i gleda im se medjusobni duel (pobednik je 1.).
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, sva 3 imaju set kolicnik od npr. 55%. U tom slucaju se gleda gem kolicnik (% osvojenih gemova). Dva igraca sa najvecim % osvojenih gemova ce otici u polufinale.

Milan_PT

pre 4 godine

@Miodraže, na osnovu njihovog pravila sam i napravio kalkulaciju. Ovde nigde ne pominju H2H za slučaj istog set-količnika. Ovde piše da nakon set-količnika se gleda gem-količnik.
Ali, Ti si u pravu. Iako nigde nisu rekli u slučaju 3 igrača, nakon kriterijuma set-količnik, da se vraćaju na H2H u slučaju identičnog skora po tom osnovu, umesto da se gleda gem-količnik.
Nigde ne spominju H2H kriterijum za 3 igrača. Ali su zato u petom primeru, napravili slučaj gde su 2 od 3 igrača imali isti set-količnik. Tu su rekli da se primenjuje H2H, a ne gem-količnik, kako piše u pravilu.
OK, hvala na korekciji. To samo znači da je situacija za Nadala još gora. U odnosu na ranije napisano, nema gem-količnika u slučaju da Rafa pobedi sa 2:0, a Zverev sa 2:1. Tad dalje ide Zverev, ima prednost jer je pobedio Nadala.
Dakle, da bi Rafa prošao dalje, mora da pobedi, a Zverev mora da izgubi, jer ga bilo koja pobeda vodi dalje. Cicipas je nedodirljiv.
Medvedev se kvalifikuje samo ako pobedi Zvereva sa 2:0, a Rafa izgubi.
Interesantno je ako Medvedev pobedi Zvereva sa 2:1. Tad on ima 3:8, a Zverev 3:7, dok Rafa može da bude (u slučaju poraza) na 2:7 ili 3:8.
Prema pravilu da se prvo gleda set-količnik u slučaju 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda prolazi dalje Zverev, jer je njegovih 3:7 bolje od Daniilovih 3:8, (kao i Rafinih), iako ga je Medvedev pobedio!
Vrlo neobično. Naravno, ako sam dobro shvatio pravila, koja mi nisu baš precizna, ali primeri potvrđuju da se ipak gleda H2H...

Miodrag

pre 4 godine

@Milan_PT
Nisi u pravu.
Baš to što si paste sa nitto sajta te demantuje. Kad se razbije krug od tri na osnovu set količnika onda preostala dvojica po h2h. Samo ako set količnik nije tie-breaker ide se na gem količnik.

Milan_PT

pre 4 godine

Zaključak analize sa po 3 igrača sa istim brojem pobedama (1 ili 2).
1) U bilo kojoj kombinaciji, čak i u slučaju poraza sa 0:2, Cicipas ide dalje. Nisam uspeo da zamislim kombinaciju koja bi ga eliminisala.
2) Da bi Rafa imao šanse za prolaz, mora da pobedi Cicipasa. Bez pobede, pa čak i da Zverev izgubi, dalje, pored Cicipasa, idu ili Zverev ili Medvedev.
3) Ako Rafa pobedi, a Zverev izgubi, Rafa je prvi u grupi, a Cicipas drugi. Obojica imaju po 2 pobede, a Rafa ima H2H prednost.
4) Ako Rafa pobedi, a i Zverev pobedi, tu je već više mogućnosti. Ako Zverev pobedi sa nulom, on ide dalje, bez obzira šta Rafa uradi. Ako obojica pobede sa 2:1, opet ide Zverev. Ako Zverev pobedi sa 2:1, onda se otvara šansa za Rafu. Potrebno je da pobedi sa 2:0 i onda će verovatno na osnovu boljeg gem-količnika da prođe kao drugi u grupi.
Ukratko, da bi Rafa imao neke šanse za prolazak, MORA da pobedi Cicipasa sa 2:0 i da se nada da Zverev neće pobediti sa 2:0...

Milan_PT

pre 4 godine

...
Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.
....
(Milutin, 14. novembar 2019 00:14)

Milutine, H2H se gleda samo ako su 2 igrača izjednačena, Ako imamo 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda se gleda prvo set-količnik, a onda gem-količnik i na kraju ATP ranking. E, na ovom zadnjem ne mogu biti izjednačeni.
Tako piše u pravilima, obrati pažnju:

d) If three (3) players are tied, then:
If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year...

Milan_PT

pre 4 godine

Kombinacija gde Zverev, Cicipas i Nadal imaju po 2 pobede. Dakle, Nadal pobeđuje Grka, a Zverev Rusa.
Nadal može da ima 4:7 (pobeda sa nulom) ili 4:8. Cicipas tad ima 4:6(poraz sa nulom) ili 5:7. U oba slučaja ima bolji procenat od Rafe.
Zverev može da ima 4:6 ili 4:7. Ako Zverev pobedi sa nulom, on se pridružuje Cicipasu u prolazu.
Ako pobedi sa 2:1, a Rafa 2:0, Zverev i Nadal imaju po 4:7, a Cicipas 4:6. Cicipas je prvi u grupi, a kod ove dvojice se gleda gem-količnik. Tad će verovatno Rafa biti u prednosti, jer će popraviti svoj gem-količnik, jer se pretpostavlja pobeda od 2:0 naspram Zverevljevog poraza od 1:2. Trenutno, Rafa ima 47,2% (25:53), a Zverev 48,6% (17:35). Gotovo sigurno ide dalje Rafa, pod uslovom da recimo poraz Zvereva od 1:2 ne bude 0:6, 7:6, 7:6, jer bi tad Zverev, i pored poraza, uspeo da popravi gem-količnik.

Čini mi se da sam u ranijem komentaru umesto gem-količnik, napisao greškom poen-količnik. Poen-količnik se ne gleda, nakon izjednačenosti u procentu dobijenih gemova u odnosu na broj ukupno odigranih, ne gledaju se poeni, već ATP ranking. Ne verujem da će do toga doći, skoro da je nemoguće imati isti set-količnik i gem-količnik...

H2H

pre 4 godine

Realno gledajući, u polufinale, prema onome što su do sada pokazali, treba da prođu Tim i Đoković, kao i Cicipas i Zverev. Nadal se održava još nekako na svoju čuvenu borbenost i svaka mu čast na tome, ali to nije dovoljno, jer je Nadal daleko od svoje forme. Federer takođe, nije spreman došao na ovaj turnir, Đoković je na 70%, i mislim da će to biti dovoljno većeras. Najveća nepoznanica je meč Zverev-Medvedev. Oba igrača su mentalno nestabilni, ali ovog momenta, pogotovo posle jućerašnjeg meča, Medvedev je u večem problemu, pa prednost ide na stranu Zvereva. Za dalje videćemo...

Milan_PT

pre 4 godine

@Pele, nije tačno da rezultati Cicipasa na utiču na ostale. Kad 3 igrača imaju po 1 pobedu, onda se gleda najbolji procenat dobijenih od UKUPNO odigranih setova, uključujući i rezultate sa igračem koji ima 3 pobede. U ovom slučaju, gledaju se i rezultati sa Cicipasom. Pošto je on dobio Zvereva i Medvedeva sa po 2:0, ako istim rezultatom dobije i Nadala, naizgled nema uticaja na preostalu trojicu.
Nadal ako izgubi, garantovano ispada.
Ako Nadal u porazu od njega uzme 1 set, onda će imati ukupan odnos dobijenih setova 3:8 (37,5%), a ako izgubi sa nulom onda je 2:7 (28,6%).
Medvedev je u najgorem položaju. Ako pobedi Zvereva sa 2:0, onda mu je skor 3:7(42,9%), a sa 2:1 ima 3:8(37,5%). Pobeda sa nulom ga stavlja ispred Nadala, a sa 2:1 ga izjednačava sa Nadalom, pod uslovom da Nadal uzme set u porazu. Ali tad ide dalje Zverev. Čupavo za Nadala. Mora da pobedi Cicipasa.
Pretpostavljeno je da Zverev gubi. U zavisnosti od toga da li će uzeti set u porazu, on može da ima 2:6(33,3%) ili 3:7(42,9%).
Ako Medvedev dobije Zvereva sa 2:0, on ide dalje jer ima 3:7, a Zverev 2:6. Nadal je ispod sa najboljim mogućim 3:8. Ako Medvedev dobije Zvereva 2:1, on ima 3:8, a Zverev 3:7, i Zverev ide dalje. Nadal je opet ispod.
Nadal mora da pobedi Cicipasa. To mu je jedina šansa da EVENTUALNO prođe. Ako Rafa dobije Grka, a Zverev Rusa, tad se pravi drugi krug sa 3 igrača sa po 2 pobede. Ta kalkulacija će biti u nekom drugom postu...

zoom

pre 4 godine

@
"Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale..."
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.
(Toto ko tunjo, 13. novembar 2019 22:59)

u pravu je realni.
Moz da "ispadne" Ciciban.
Samog sebe da izbaci dan pre meca npr (obuce zuti dzempercic)..
ili padne neki meteor..ili ..mozda mu je neudoban krevet pa se vrti u snu i padne na glavu..
Tacno je, moze da ispadne.

mix

pre 4 godine

Sve neki matematicari.Uzivajte u tenisu, ovo je krem sporta.Pa i da Nole ne zavrsi prvi godinu,nije bitno,tek ima da igra i da prestigne Federera u svemu.

gluposti

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.
(SUMNJA,

Kad covjek ne razmisli onda pise gluposti. Ako je mec prodat zasto su igrali tri seta odnosno zasto je Medvedev poveo 5:1 u trecem setu znajuci da je
prodao mec.

Miodrag

pre 4 godine

Mnogo je jednostavnije. Ovde nema opcije da u obzir dodje gem količnik. Čim se iz kruga izdvoji najbolji ili najgori po set količniku gleda se medjusobni duel preostale dvojice.
Zverev ako dobije ide dalje. Medvedev ako dobije 2:0 prolazi uz Tsitsipasovu pobedu.

Rules, Rules...

pre 4 godine

The final standings of each group shall be determined by the first of the following methods that apply:

a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied,
d) If three (3) players are tied, then:

If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year

Goran ks

pre 4 godine

Djokovic ce izgubiti i sutra
(zole, 13. novembar 2019 22:59)

Hoce ti se zivot promeniti na bolje zbog toga?
(Tom, 13. novembar 2019 23:59)

Hoce li se tebi zivot promeniti na bolje ako Novak
pobedi ?

Ludo

pre 4 godine

Mislim da se smena generacija upravo desava.
I pored sve zelje da Novak osvoji jos GSa, mislim da ce vec sledece godine mladi lavovi poceti da osvajaju GS a da ce velika trojka (ili bolje reci dvojka, Novak, Nadal) mozda osvajati jedan godisnje na iskustvo i malo srece.

Vase ime*

pre 4 godine

Dominik Tim je sigurno prvi i ide na 2. iz grupe Andre Agasi, dok pobednik Novak-Federer ide na 1. iz grupe Agasi.
Cicipas je prosao dalje jedino se pozicija ne zna.
Trenutna sitaucija je sledeca, gledaju se procenti setova i gemova:
1. Cicipas, Pobede 2-0, Setovi 4-0 (100%), gemovi 25-15 (62.5%)
2. Zverev, P 1-1, S 2-2 (50%), G 17-18 (48.6%)
3. Nadal, P 1-1, S 2-3 (40%), G 25-28 (47.2%)
4. Medvedev, P 0-2, S 1-4 (20%), G 26-32 (44.8%)
Zverev, Nadal i Medvedev mogu da prodju dalje. Ima mnogo scenarija.
Prvo se gleda broj pobeda, pa ako su 2 igraca izjednacena prvo se gledaju medjusobni dueli, ako su 3 igraca izjednaceni onda se prvo gleda % osvojenih setova, pa ako su i dalje izjednaceni gleda se % osvojenih gemova, pa ako su i dalje izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP rejting.
Da bi Novak bio 1., mora da osvoji turnir (osvojice jos 1100 poena), a Nadal ne sme da se plasira u finale (osvojice jos 200). Razlika izmedju Noleta i Rafe je 640 poena.

Milutin

pre 4 godine

Da bi Nole bio prvi, mora da osvoji turnir, Nadal ne sme da udje u finale.
Nije lako, nije ni nemoguce.
(Pera, 13. novembar 2019 23:33)

Ako Nole osvoji turnir, Nadal sigurno nije u finalu. Nadal JEDINO može da prođe grupu kao prvi ili da ispadne, ne postoji nijedan scenario u kojem Nadal prolazi kao drugi u grupi.

Pošto Nole jedino može da prođe grupu kao drugi, znači da u polufinalu ide na Nadala, ako se ovaj uopšte plasira (što je jako mala verovatnoća).

Znači Nole ponovo ima sudbinu u svojim rukama. Treba "samo" da osvoji turnir i biće prvi na kraju godine.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..
(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Ovo je sve NEtacno....
Ukoliko se stvori krug od 3 igraca sa istim brojem pobeda i poraza NE gleda se medjusobni skor nego prvo set pa posle gem kolicnik.

Medjusobni skor se gleda samo ukoliko DVA igraca imaju isti broj pobeda i poraza onda se na prvom mestu gleda medjusobni skor. Naprimer ako Medvedev pobedi Zvereva a Nadal pobedi Cicipasa onda bi medjusobni rezultat dovodio Nadala na prvo mesto u grupi i do meca sa Novakom ili Federerom u polufinalu. A i Meda ima sanse da prodje ukoliko dobije Zvereva a Cicipas
Nadala jer se onda stvara krug od tri igraca sa jednom pobedom.
Naucite vec jednom kako Round Robin sistem funkcionise, ne treba biti inzenjer za rakete da bi razumeli...

republikasrpska

pre 4 godine

Ljudi malo se osvjestite,kakav Cicipas,prije 7 dana je izgubio od Novaka 6:1 6:2 za manje od sat vremena. U njihovim godinama velika trojka je već osvajala masterse i grend slemove. Godinama unazad sve bitne turnire zna se ko osvaja,ništa neće biti drugačije ni u budućnosti. Mladji teniseri mogu da odigraju jedna eventualno dva meča perfektno,zatim im padne koncentracija. Dok velika trojka i kada nije u ritmu dobija lagano mečeve na iskustvo i imaju glavu za velike turnire. Trebamo biti ponosni sto živimo u ovom vijeku sa ovakvim teniserima i sto možemo da ih gledamo. Niko nikada neće niti kao njih trojica.

jednom gore jednom dole

pre 4 godine

Kako se nalupetao Viskovic. Kaze da Nadal drzi sve u svojim rukama ukoliko pobedi sledeca dva meca. Samo je zaboravio napomenuti da Nadal zavisi od
Zvereva, jer ako Zverev pobedi Medvedeva sa 2-0 i Nadal pobedi Cicipasa onda ce njih trojica praviti krug i prolaze Zverev i Cicipas sa +2 set kolicnikom
a Nadal moze da bude u plusu samo +1 u setovima zbog onog izgubljenog seta od Medvedeva. Znaci Nadal 100% zavisi od toga sta ce uraditi Zverev. Ako pobedi 2-0 Nadal moze ici doma ukoliko izgubi Zverev onda Nadal izbije na prvo mesto u grupi u slucaju da pobedi Cipiripija.

Milutin

pre 4 godine

Koliko "stručnjaka" koji vole da se prosipaju "znanjem" a pojma nemaju, majko mila.

Ako Zverev dobije Medvedeva bilo kojim rezultatom, onda Nadal ispada pa makar i pobedio Cicipasa sa 6-0, 6-0.

Upravo su objavili raspored za petak, i nikako se ne piše dobro Nadalu. Cicipas i Nadal igraju prvi meč, i ako Nadal pobedi, onda Medvedev sigurno ispada. Što znači da bi u drugom meču Medvedev (koji bi u tom slučaju znao da je već sigurno ispao) trebao da pobedi Zvereva (koji bi u tom slučaju imao šansu da prodje pobedom, pa bi bio mnogo više motivisan od Medvedeva) da bi Nadal išao dalje.

Milutin

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tennisman, 13. novembar 2019 23:38)

Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.

Šanse Rafe da prođe dalje su minimalne. Treba prvo da dobije Cicipasa, a onda da se nada da će indisponirani Medvedev (koji bi u tom slučaju već bio sigurno eliminisan) da pobedi motivisanog Zvereva (koji bi u tom slučaju prolazio pobedom).

tennisman

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto
(Cedomir, 13. novembar 2019 22:59)
Nadal ukoliko bilo kojim rezultatom dobije Cicipasa i ako medvedev dobije zvereva bice 1. u grupi jer se gleda prvo medjuseobni skor, pa tek onda set kolicnik

kraja

pre 4 godine

...meni sve ovo mnogo "smrdi" na veliku reziju...
...zaplet je skoro filmski, svi favoriti izgubili po jedan mec...
...naizgled, nista nije sigurno, sve opcije u igri...
...igri...!?!
...jedini koji ovde profitiraju su kladionice...
...verovatno gresim, ali...

ivan

pre 4 godine

Koliko shvatam, bilo kakva pobeda Zvereva nad Medvedevim sigurno vodi Zvereva u polufinale, cak i 2 1, a Nadal da dobije sa 2 0 Cicipasa. Jer bi onda imali isti set kolicnik od 4 3, i isti broj pobeda, ali je medjusobni odnos u korist Zvereva jer je dobio Nadala 2 0. Dakle, lako danasnj pobeda Nadala moze biti pirova pobeda. Naravno najvaznije je da dobije Novak. Ispravite me ako gresim.

Milanco

pre 4 godine

Medvedev ce pustiti Zvereva u zadnjem kolu da ga pobedi sa 2:0. Zašto ??? Pa Lacoste ;)) Razmislite. Nole reaguje !!! Imperija uzvraća udarac !!! ;))

срле

pre 4 godine

Ако Зверев добије 2 0 Медведева, то је то, Рафа иде кући. Чак и ако Зверев победи 2 1, врло су тешки изгледи јер Надал мора свакако да добије Циципаса убедљиво ако хоће даље. Ако Циципас освоји један сет, иде даље, док свака победа Звереву доноси пролаз. Углавном, мораће да добије Медведева свакако и онда да чека резултат Надала који МОРА да добије без изгубљеног сета ако хоће даље.

pedja

pre 4 godine

Mora se mijenjati formar završnog mastersa ,ovo po grupama je bezvezno.Zasto ne bi bilo 16 igraca prvih na ispadanje 1. sa 16 tim ,2.sa 15 tim .itd.Mislim da bi bilo mnogo inetersantije.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Neverovatan je Zverev dobiješ Nadala pa onda izgubiš od Cicipasa koji jeste teniser koji na završnom turniru došao kao neko od koga se nije očekivalo nijedna pobeda no uspeo je al ne verujem da će dogurat do finalaa. Zaustaviće ga Federer ili Novak ubeđen sam u to.

dragan

pre 4 godine

(Kasper, 13. novembar 2019 23:07)

nadjes pravila pa procitas,a ne mudrujes da si pametan kad nisi..imas google translate pa pogedaj od "c"

The final standings of each group is determined by the first of the following methods that apply:
a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied...

Komplikovana racunica

pre 4 godine

Dominik Tim je 1. polufinalista (i 1. je na tabeli grupe B. Borg) i ide na 2. iz grupe A. Agasi.
Cicipas je 2. polufinalista (ne zna se da li ce biti 1. ili 2. u grupi).
Novak i Federer se bore za 2. mesto i pobednik ide u polufinale na 1. iz grupe A. Agasi, Beretini je ispao.
Kada su 3 igraca izjednacena, 1. se gleda set kolicnik, ako su izjednaceni onda gem kolicnik, ako su i tad izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP pozicija.
U grupi B. Borg, i Nadal i Medvedev i Zverev imaju sanse da se plasiraju u polufinale.
Medvedevu treba pobeda nad Zverevim u 2 seta i poraz Nadala (tada ce biti 1. Cicipas 2. Medvedev).
Zverevu treba pobeda u 2 seta (Nadal i Medvedev ce ispasti). Moze Zverev i u 3 seta da pobedi, ali mu treba da Cicipas odigra 3 seta ili ce gem kolicnik odlucivati).
Nadalu treba pobeda u 2 seta i pobeda Medvedeva (ako Zverev pobedi u 3 seta, plasman izmedju Nadala i Zvereva odlucice gem kolicnik).

Rokatanski

pre 4 godine

Sada Nadal (da bi prošao) mora da pobedi Cicipasa sa ne više od sedam izgubljenih gemova, pod uslovom da Zverev pobedi Medvedeva. Ako Medvedev pobedi, onda Nadal bilo kojom pobedom osvaja prvo mesto i igra protiv drugog iz susedne grupe, Federerom ili Đokovićem. Ipak, najrealnije je da Zverev pobedi indisponiranog Medvedeva (koji više ne zavisi samo od svog rezultata) a onda Nadal mora da pobedi krajnje ubedljivo Cicipasa, ne samo bez izgubljenog seta već i sa manje od osam izgubljenih gemova. Poraz Zvereva protiv Medvedeva i Nadala protiv Cicipasa pravi opet novi krug i sve zavisi od broja osvojenih setova ili čak i osvojenih gemova. Pozdrav!

tennisman

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik

Kasper

pre 4 godine

(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Alo nije ti ovo fudbal i kosarka da odlucuju medjusobni susret, gledaju se pobede, pa setovi pa gemovi.

SUMNJA

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.

Pele 2.0

pre 4 godine

Zverev je pobedio Nadala, Nadal je pobedio Medvedeva. Ako Medvedev pobedi Zverev, pravi se krug: svaki ima po jednu pobedu i po jedan poraz medjusobno. Ne gledaju se rezultati sa Cicipasom, koji sigurno ide u polufinale. Onda se gleda SET KOLICNIK. Zverev je uzeo dva seta protiv Nadala (2:0). Nadal je uzeo 2 seta protiv Medvedeva (2:1). Medvedev je uzeo 1 set protiv Nadala (1:2). Ako pobedi Zvereva sa 2:1, to su jos 2 seta, ukupno 3. Zverev bi takodje imao uzeta 3 set (2 protiv Nadala i 1 protiv Zvereva). Ali u direktnom duelu bi Medvedev bio bolji i otisao bi u polufinale. Znaci, svaka pobeda nad Zverevim (2:0 ili 2:1) odgovara Medvedevu.
Voleo buh da prodje.

Miodrag

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Vest da se plasirao Cicipas u polufinale je tačna. Cicipas iako izgubi od Nadala ne menja situaciju za Grka, jer ima 2-0 u pobedama i 4-0 u setovima. Za Nadala nema mnogo šanse jer mora da pobedi Cicipasa, a da Zverev izgubi meč sa Medvedevim ili da Zverev dobije sa 2:1 protiv Medvedeva i da izgubi 2 gema više od Nadala.

Sonara

pre 4 godine

Jel sad posle ove pobjede ovaj najbolji od mladje garde. To je prvo bio Zverev, pa Tim, pa Medvedev, pa malo Sapovlov, bio je tu i Rubljev. Jel sad tu Cicipas ipak realni buduci broj 1..?

Igor Obrenovac

pre 4 godine

Sta ovo prica Viskovic, o ljudi moji pa da li moze malo da ukljuci mozak? Kaze Djokovic ne moze protiv Nadala. Sta se desava ako Nadal pobedi Cicipasa, Medvedev pobedi Zvereva, a Djokovic pobedi Federera? Koji su onda polufinalni parovi? Nadal vs Djokovic, Tim vs Cicipas

Branko

pre 4 godine

@(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Pogledaj na sajtu ATP, piše da se kvalifikovao u polufinale. Tako da je to tačno. Ciciban je polufinalista.

Simi

pre 4 godine

Kako lep i napadacki tenis igra Cicipas. Posle Federera, najatraktivniji teniser za gledanje. Cestitke na plasmanu u polufinale!
(Anksiozan_91, 13. novembar 2019 22:47)


Kakav tenis tek igra Djokovic kad je tog napadaca Cicipasa pre samo 7 dana dobio 6-1 6-2

Sabre

pre 4 godine

Bravo bre Cipi, carino. Mnogo volim ovog decka, em igra ko zmaj em je skroz kul lik i fin decko, nije seljacina ko Zverev. E sad, ostaje da ce biti zeznuto Noletu ako uopste prodje do njega, jer ono ciscenje je mali sigurno zapamtio i hoce revans.

Cedomir

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto

terza

pre 4 godine

Ako Novak pobedi Federera, ko god da mu dodje u polufinalu, bice mu jos teze. Mladi stasavaju, izgleda da im je svima nekako lakse protiv Djokovica... Rizikuju, udaraju svom snagom, cini se da nemaju respekt prema njemu i ako Novak ne izvuce svoju najbolju igru, u takvim mecevima gubi od njih. Da neko ko navija za njega maltene treba da mu pozeli Rafu za protivnika u polufinalu!?
Djokovicev mec sa Timom juce me je podsetio na ona njegova izgubljena finala GS protiv Vavrinke. Ako ne "prizove" magiju onako kako samo on to ume, mislim da pobednik ovog turnira nece biti ni on, ni Rafa, ni Federer, nego ponovo neko od mlade garde

dete kapetana granta

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Objasni kako, matematicar?

dragan

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..

Toto ko tunjo

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.

Simi

pre 4 godine

Kako lep i napadacki tenis igra Cicipas. Posle Federera, najatraktivniji teniser za gledanje. Cestitke na plasmanu u polufinale!
(Anksiozan_91, 13. novembar 2019 22:47)


Kakav tenis tek igra Djokovic kad je tog napadaca Cicipasa pre samo 7 dana dobio 6-1 6-2

Igor Obrenovac

pre 4 godine

Sta ovo prica Viskovic, o ljudi moji pa da li moze malo da ukljuci mozak? Kaze Djokovic ne moze protiv Nadala. Sta se desava ako Nadal pobedi Cicipasa, Medvedev pobedi Zvereva, a Djokovic pobedi Federera? Koji su onda polufinalni parovi? Nadal vs Djokovic, Tim vs Cicipas

terza

pre 4 godine

Ako Novak pobedi Federera, ko god da mu dodje u polufinalu, bice mu jos teze. Mladi stasavaju, izgleda da im je svima nekako lakse protiv Djokovica... Rizikuju, udaraju svom snagom, cini se da nemaju respekt prema njemu i ako Novak ne izvuce svoju najbolju igru, u takvim mecevima gubi od njih. Da neko ko navija za njega maltene treba da mu pozeli Rafu za protivnika u polufinalu!?
Djokovicev mec sa Timom juce me je podsetio na ona njegova izgubljena finala GS protiv Vavrinke. Ako ne "prizove" magiju onako kako samo on to ume, mislim da pobednik ovog turnira nece biti ni on, ni Rafa, ni Federer, nego ponovo neko od mlade garde

Sonara

pre 4 godine

Jel sad posle ove pobjede ovaj najbolji od mladje garde. To je prvo bio Zverev, pa Tim, pa Medvedev, pa malo Sapovlov, bio je tu i Rubljev. Jel sad tu Cicipas ipak realni buduci broj 1..?

Branko

pre 4 godine

@(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Pogledaj na sajtu ATP, piše da se kvalifikovao u polufinale. Tako da je to tačno. Ciciban je polufinalista.

Miodrag

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Vest da se plasirao Cicipas u polufinale je tačna. Cicipas iako izgubi od Nadala ne menja situaciju za Grka, jer ima 2-0 u pobedama i 4-0 u setovima. Za Nadala nema mnogo šanse jer mora da pobedi Cicipasa, a da Zverev izgubi meč sa Medvedevim ili da Zverev dobije sa 2:1 protiv Medvedeva i da izgubi 2 gema više od Nadala.

Komplikovana racunica

pre 4 godine

Dominik Tim je 1. polufinalista (i 1. je na tabeli grupe B. Borg) i ide na 2. iz grupe A. Agasi.
Cicipas je 2. polufinalista (ne zna se da li ce biti 1. ili 2. u grupi).
Novak i Federer se bore za 2. mesto i pobednik ide u polufinale na 1. iz grupe A. Agasi, Beretini je ispao.
Kada su 3 igraca izjednacena, 1. se gleda set kolicnik, ako su izjednaceni onda gem kolicnik, ako su i tad izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP pozicija.
U grupi B. Borg, i Nadal i Medvedev i Zverev imaju sanse da se plasiraju u polufinale.
Medvedevu treba pobeda nad Zverevim u 2 seta i poraz Nadala (tada ce biti 1. Cicipas 2. Medvedev).
Zverevu treba pobeda u 2 seta (Nadal i Medvedev ce ispasti). Moze Zverev i u 3 seta da pobedi, ali mu treba da Cicipas odigra 3 seta ili ce gem kolicnik odlucivati).
Nadalu treba pobeda u 2 seta i pobeda Medvedeva (ako Zverev pobedi u 3 seta, plasman izmedju Nadala i Zvereva odlucice gem kolicnik).

Toto ko tunjo

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.

срле

pre 4 godine

Ако Зверев добије 2 0 Медведева, то је то, Рафа иде кући. Чак и ако Зверев победи 2 1, врло су тешки изгледи јер Надал мора свакако да добије Циципаса убедљиво ако хоће даље. Ако Циципас освоји један сет, иде даље, док свака победа Звереву доноси пролаз. Углавном, мораће да добије Медведева свакако и онда да чека резултат Надала који МОРА да добије без изгубљеног сета ако хоће даље.

Sabre

pre 4 godine

Bravo bre Cipi, carino. Mnogo volim ovog decka, em igra ko zmaj em je skroz kul lik i fin decko, nije seljacina ko Zverev. E sad, ostaje da ce biti zeznuto Noletu ako uopste prodje do njega, jer ono ciscenje je mali sigurno zapamtio i hoce revans.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Neverovatan je Zverev dobiješ Nadala pa onda izgubiš od Cicipasa koji jeste teniser koji na završnom turniru došao kao neko od koga se nije očekivalo nijedna pobeda no uspeo je al ne verujem da će dogurat do finalaa. Zaustaviće ga Federer ili Novak ubeđen sam u to.

dragan

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..

tennisman

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik

SUMNJA

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.

dete kapetana granta

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Objasni kako, matematicar?

Kasper

pre 4 godine

(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Alo nije ti ovo fudbal i kosarka da odlucuju medjusobni susret, gledaju se pobede, pa setovi pa gemovi.

kraja

pre 4 godine

...meni sve ovo mnogo "smrdi" na veliku reziju...
...zaplet je skoro filmski, svi favoriti izgubili po jedan mec...
...naizgled, nista nije sigurno, sve opcije u igri...
...igri...!?!
...jedini koji ovde profitiraju su kladionice...
...verovatno gresim, ali...

Milanco

pre 4 godine

Medvedev ce pustiti Zvereva u zadnjem kolu da ga pobedi sa 2:0. Zašto ??? Pa Lacoste ;)) Razmislite. Nole reaguje !!! Imperija uzvraća udarac !!! ;))

Pele 2.0

pre 4 godine

Zverev je pobedio Nadala, Nadal je pobedio Medvedeva. Ako Medvedev pobedi Zverev, pravi se krug: svaki ima po jednu pobedu i po jedan poraz medjusobno. Ne gledaju se rezultati sa Cicipasom, koji sigurno ide u polufinale. Onda se gleda SET KOLICNIK. Zverev je uzeo dva seta protiv Nadala (2:0). Nadal je uzeo 2 seta protiv Medvedeva (2:1). Medvedev je uzeo 1 set protiv Nadala (1:2). Ako pobedi Zvereva sa 2:1, to su jos 2 seta, ukupno 3. Zverev bi takodje imao uzeta 3 set (2 protiv Nadala i 1 protiv Zvereva). Ali u direktnom duelu bi Medvedev bio bolji i otisao bi u polufinale. Znaci, svaka pobeda nad Zverevim (2:0 ili 2:1) odgovara Medvedevu.
Voleo buh da prodje.

ivan

pre 4 godine

Koliko shvatam, bilo kakva pobeda Zvereva nad Medvedevim sigurno vodi Zvereva u polufinale, cak i 2 1, a Nadal da dobije sa 2 0 Cicipasa. Jer bi onda imali isti set kolicnik od 4 3, i isti broj pobeda, ali je medjusobni odnos u korist Zvereva jer je dobio Nadala 2 0. Dakle, lako danasnj pobeda Nadala moze biti pirova pobeda. Naravno najvaznije je da dobije Novak. Ispravite me ako gresim.

tennisman

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto
(Cedomir, 13. novembar 2019 22:59)
Nadal ukoliko bilo kojim rezultatom dobije Cicipasa i ako medvedev dobije zvereva bice 1. u grupi jer se gleda prvo medjuseobni skor, pa tek onda set kolicnik

Cedomir

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto

Rokatanski

pre 4 godine

Sada Nadal (da bi prošao) mora da pobedi Cicipasa sa ne više od sedam izgubljenih gemova, pod uslovom da Zverev pobedi Medvedeva. Ako Medvedev pobedi, onda Nadal bilo kojom pobedom osvaja prvo mesto i igra protiv drugog iz susedne grupe, Federerom ili Đokovićem. Ipak, najrealnije je da Zverev pobedi indisponiranog Medvedeva (koji više ne zavisi samo od svog rezultata) a onda Nadal mora da pobedi krajnje ubedljivo Cicipasa, ne samo bez izgubljenog seta već i sa manje od osam izgubljenih gemova. Poraz Zvereva protiv Medvedeva i Nadala protiv Cicipasa pravi opet novi krug i sve zavisi od broja osvojenih setova ili čak i osvojenih gemova. Pozdrav!

pedja

pre 4 godine

Mora se mijenjati formar završnog mastersa ,ovo po grupama je bezvezno.Zasto ne bi bilo 16 igraca prvih na ispadanje 1. sa 16 tim ,2.sa 15 tim .itd.Mislim da bi bilo mnogo inetersantije.

gluposti

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.
(SUMNJA,

Kad covjek ne razmisli onda pise gluposti. Ako je mec prodat zasto su igrali tri seta odnosno zasto je Medvedev poveo 5:1 u trecem setu znajuci da je
prodao mec.

Goran ks

pre 4 godine

Djokovic ce izgubiti i sutra
(zole, 13. novembar 2019 22:59)

Hoce ti se zivot promeniti na bolje zbog toga?
(Tom, 13. novembar 2019 23:59)

Hoce li se tebi zivot promeniti na bolje ako Novak
pobedi ?

zoom

pre 4 godine

@
"Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale..."
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.
(Toto ko tunjo, 13. novembar 2019 22:59)

u pravu je realni.
Moz da "ispadne" Ciciban.
Samog sebe da izbaci dan pre meca npr (obuce zuti dzempercic)..
ili padne neki meteor..ili ..mozda mu je neudoban krevet pa se vrti u snu i padne na glavu..
Tacno je, moze da ispadne.

republikasrpska

pre 4 godine

Ljudi malo se osvjestite,kakav Cicipas,prije 7 dana je izgubio od Novaka 6:1 6:2 za manje od sat vremena. U njihovim godinama velika trojka je već osvajala masterse i grend slemove. Godinama unazad sve bitne turnire zna se ko osvaja,ništa neće biti drugačije ni u budućnosti. Mladji teniseri mogu da odigraju jedna eventualno dva meča perfektno,zatim im padne koncentracija. Dok velika trojka i kada nije u ritmu dobija lagano mečeve na iskustvo i imaju glavu za velike turnire. Trebamo biti ponosni sto živimo u ovom vijeku sa ovakvim teniserima i sto možemo da ih gledamo. Niko nikada neće niti kao njih trojica.

H2H

pre 4 godine

Realno gledajući, u polufinale, prema onome što su do sada pokazali, treba da prođu Tim i Đoković, kao i Cicipas i Zverev. Nadal se održava još nekako na svoju čuvenu borbenost i svaka mu čast na tome, ali to nije dovoljno, jer je Nadal daleko od svoje forme. Federer takođe, nije spreman došao na ovaj turnir, Đoković je na 70%, i mislim da će to biti dovoljno većeras. Najveća nepoznanica je meč Zverev-Medvedev. Oba igrača su mentalno nestabilni, ali ovog momenta, pogotovo posle jućerašnjeg meča, Medvedev je u večem problemu, pa prednost ide na stranu Zvereva. Za dalje videćemo...

Milan_PT

pre 4 godine

...
Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.
....
(Milutin, 14. novembar 2019 00:14)

Milutine, H2H se gleda samo ako su 2 igrača izjednačena, Ako imamo 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda se gleda prvo set-količnik, a onda gem-količnik i na kraju ATP ranking. E, na ovom zadnjem ne mogu biti izjednačeni.
Tako piše u pravilima, obrati pažnju:

d) If three (3) players are tied, then:
If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year...

dragan

pre 4 godine

(Kasper, 13. novembar 2019 23:07)

nadjes pravila pa procitas,a ne mudrujes da si pametan kad nisi..imas google translate pa pogedaj od "c"

The final standings of each group is determined by the first of the following methods that apply:
a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied...

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..
(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Ovo je sve NEtacno....
Ukoliko se stvori krug od 3 igraca sa istim brojem pobeda i poraza NE gleda se medjusobni skor nego prvo set pa posle gem kolicnik.

Medjusobni skor se gleda samo ukoliko DVA igraca imaju isti broj pobeda i poraza onda se na prvom mestu gleda medjusobni skor. Naprimer ako Medvedev pobedi Zvereva a Nadal pobedi Cicipasa onda bi medjusobni rezultat dovodio Nadala na prvo mesto u grupi i do meca sa Novakom ili Federerom u polufinalu. A i Meda ima sanse da prodje ukoliko dobije Zvereva a Cicipas
Nadala jer se onda stvara krug od tri igraca sa jednom pobedom.
Naucite vec jednom kako Round Robin sistem funkcionise, ne treba biti inzenjer za rakete da bi razumeli...

Ludo

pre 4 godine

Mislim da se smena generacija upravo desava.
I pored sve zelje da Novak osvoji jos GSa, mislim da ce vec sledece godine mladi lavovi poceti da osvajaju GS a da ce velika trojka (ili bolje reci dvojka, Novak, Nadal) mozda osvajati jedan godisnje na iskustvo i malo srece.

Milan_PT

pre 4 godine

Kombinacija gde Zverev, Cicipas i Nadal imaju po 2 pobede. Dakle, Nadal pobeđuje Grka, a Zverev Rusa.
Nadal može da ima 4:7 (pobeda sa nulom) ili 4:8. Cicipas tad ima 4:6(poraz sa nulom) ili 5:7. U oba slučaja ima bolji procenat od Rafe.
Zverev može da ima 4:6 ili 4:7. Ako Zverev pobedi sa nulom, on se pridružuje Cicipasu u prolazu.
Ako pobedi sa 2:1, a Rafa 2:0, Zverev i Nadal imaju po 4:7, a Cicipas 4:6. Cicipas je prvi u grupi, a kod ove dvojice se gleda gem-količnik. Tad će verovatno Rafa biti u prednosti, jer će popraviti svoj gem-količnik, jer se pretpostavlja pobeda od 2:0 naspram Zverevljevog poraza od 1:2. Trenutno, Rafa ima 47,2% (25:53), a Zverev 48,6% (17:35). Gotovo sigurno ide dalje Rafa, pod uslovom da recimo poraz Zvereva od 1:2 ne bude 0:6, 7:6, 7:6, jer bi tad Zverev, i pored poraza, uspeo da popravi gem-količnik.

Čini mi se da sam u ranijem komentaru umesto gem-količnik, napisao greškom poen-količnik. Poen-količnik se ne gleda, nakon izjednačenosti u procentu dobijenih gemova u odnosu na broj ukupno odigranih, ne gledaju se poeni, već ATP ranking. Ne verujem da će do toga doći, skoro da je nemoguće imati isti set-količnik i gem-količnik...

Rules, Rules...

pre 4 godine

The final standings of each group shall be determined by the first of the following methods that apply:

a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied,
d) If three (3) players are tied, then:

If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year

mix

pre 4 godine

Sve neki matematicari.Uzivajte u tenisu, ovo je krem sporta.Pa i da Nole ne zavrsi prvi godinu,nije bitno,tek ima da igra i da prestigne Federera u svemu.

Milan_PT

pre 4 godine

@Pele, nije tačno da rezultati Cicipasa na utiču na ostale. Kad 3 igrača imaju po 1 pobedu, onda se gleda najbolji procenat dobijenih od UKUPNO odigranih setova, uključujući i rezultate sa igračem koji ima 3 pobede. U ovom slučaju, gledaju se i rezultati sa Cicipasom. Pošto je on dobio Zvereva i Medvedeva sa po 2:0, ako istim rezultatom dobije i Nadala, naizgled nema uticaja na preostalu trojicu.
Nadal ako izgubi, garantovano ispada.
Ako Nadal u porazu od njega uzme 1 set, onda će imati ukupan odnos dobijenih setova 3:8 (37,5%), a ako izgubi sa nulom onda je 2:7 (28,6%).
Medvedev je u najgorem položaju. Ako pobedi Zvereva sa 2:0, onda mu je skor 3:7(42,9%), a sa 2:1 ima 3:8(37,5%). Pobeda sa nulom ga stavlja ispred Nadala, a sa 2:1 ga izjednačava sa Nadalom, pod uslovom da Nadal uzme set u porazu. Ali tad ide dalje Zverev. Čupavo za Nadala. Mora da pobedi Cicipasa.
Pretpostavljeno je da Zverev gubi. U zavisnosti od toga da li će uzeti set u porazu, on može da ima 2:6(33,3%) ili 3:7(42,9%).
Ako Medvedev dobije Zvereva sa 2:0, on ide dalje jer ima 3:7, a Zverev 2:6. Nadal je ispod sa najboljim mogućim 3:8. Ako Medvedev dobije Zvereva 2:1, on ima 3:8, a Zverev 3:7, i Zverev ide dalje. Nadal je opet ispod.
Nadal mora da pobedi Cicipasa. To mu je jedina šansa da EVENTUALNO prođe. Ako Rafa dobije Grka, a Zverev Rusa, tad se pravi drugi krug sa 3 igrača sa po 2 pobede. Ta kalkulacija će biti u nekom drugom postu...

Vase ime*

pre 4 godine

Dominik Tim je sigurno prvi i ide na 2. iz grupe Andre Agasi, dok pobednik Novak-Federer ide na 1. iz grupe Agasi.
Cicipas je prosao dalje jedino se pozicija ne zna.
Trenutna sitaucija je sledeca, gledaju se procenti setova i gemova:
1. Cicipas, Pobede 2-0, Setovi 4-0 (100%), gemovi 25-15 (62.5%)
2. Zverev, P 1-1, S 2-2 (50%), G 17-18 (48.6%)
3. Nadal, P 1-1, S 2-3 (40%), G 25-28 (47.2%)
4. Medvedev, P 0-2, S 1-4 (20%), G 26-32 (44.8%)
Zverev, Nadal i Medvedev mogu da prodju dalje. Ima mnogo scenarija.
Prvo se gleda broj pobeda, pa ako su 2 igraca izjednacena prvo se gledaju medjusobni dueli, ako su 3 igraca izjednaceni onda se prvo gleda % osvojenih setova, pa ako su i dalje izjednaceni gleda se % osvojenih gemova, pa ako su i dalje izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP rejting.
Da bi Novak bio 1., mora da osvoji turnir (osvojice jos 1100 poena), a Nadal ne sme da se plasira u finale (osvojice jos 200). Razlika izmedju Noleta i Rafe je 640 poena.

Milutin

pre 4 godine

Da bi Nole bio prvi, mora da osvoji turnir, Nadal ne sme da udje u finale.
Nije lako, nije ni nemoguce.
(Pera, 13. novembar 2019 23:33)

Ako Nole osvoji turnir, Nadal sigurno nije u finalu. Nadal JEDINO može da prođe grupu kao prvi ili da ispadne, ne postoji nijedan scenario u kojem Nadal prolazi kao drugi u grupi.

Pošto Nole jedino može da prođe grupu kao drugi, znači da u polufinalu ide na Nadala, ako se ovaj uopšte plasira (što je jako mala verovatnoća).

Znači Nole ponovo ima sudbinu u svojim rukama. Treba "samo" da osvoji turnir i biće prvi na kraju godine.

Miodrag

pre 4 godine

Mnogo je jednostavnije. Ovde nema opcije da u obzir dodje gem količnik. Čim se iz kruga izdvoji najbolji ili najgori po set količniku gleda se medjusobni duel preostale dvojice.
Zverev ako dobije ide dalje. Medvedev ako dobije 2:0 prolazi uz Tsitsipasovu pobedu.

Milan_PT

pre 4 godine

Zaključak analize sa po 3 igrača sa istim brojem pobedama (1 ili 2).
1) U bilo kojoj kombinaciji, čak i u slučaju poraza sa 0:2, Cicipas ide dalje. Nisam uspeo da zamislim kombinaciju koja bi ga eliminisala.
2) Da bi Rafa imao šanse za prolaz, mora da pobedi Cicipasa. Bez pobede, pa čak i da Zverev izgubi, dalje, pored Cicipasa, idu ili Zverev ili Medvedev.
3) Ako Rafa pobedi, a Zverev izgubi, Rafa je prvi u grupi, a Cicipas drugi. Obojica imaju po 2 pobede, a Rafa ima H2H prednost.
4) Ako Rafa pobedi, a i Zverev pobedi, tu je već više mogućnosti. Ako Zverev pobedi sa nulom, on ide dalje, bez obzira šta Rafa uradi. Ako obojica pobede sa 2:1, opet ide Zverev. Ako Zverev pobedi sa 2:1, onda se otvara šansa za Rafu. Potrebno je da pobedi sa 2:0 i onda će verovatno na osnovu boljeg gem-količnika da prođe kao drugi u grupi.
Ukratko, da bi Rafa imao neke šanse za prolazak, MORA da pobedi Cicipasa sa 2:0 i da se nada da Zverev neće pobediti sa 2:0...

Miodrag

pre 4 godine

@Milan_PT
Nisi u pravu.
Baš to što si paste sa nitto sajta te demantuje. Kad se razbije krug od tri na osnovu set količnika onda preostala dvojica po h2h. Samo ako set količnik nije tie-breaker ide se na gem količnik.

Vase ime*

pre 4 godine

Zverevu treba pobeda.
Nadalu treba pobeda i pobeda Medvedeva.
Medvedevu treba pobeda u 2 seta i poraz Nadala.

C2: 1 player has 3 wins and the other 3 players have 1 win and they all have played 3 matches.
The tie-break for % of sets won has 1 player with a better % than the other two. This player advances to the semi-final round.
-Ako 3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede gleda se % osvojenih setova. Igraci sa vecim % osvojenih setova prolaze dalje (ako 3 igraca imaju razlicit %). Igrac sa najvecim % osvojenih setova je 1. Slican princip vazi i ako 3 igraca imaju 1 pobedu.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, ako 1 igrac ima % osvojenih setova od npr. 70%, a dvojica sa npr. 55%, onda igrac sa 70% prolazi dalje kao 1., a kod ove dvojice se gleda medjusobni duel.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, 2 imaju % osvojenih setova od npr. 65%, dok 3. ima npr. 55% (ispao je). Prva 2 idu u polufinale i gleda im se medjusobni duel (pobednik je 1.).
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, sva 3 imaju set kolicnik od npr. 55%. U tom slucaju se gleda gem kolicnik (% osvojenih gemova). Dva igraca sa najvecim % osvojenih gemova ce otici u polufinale.

Milutin

pre 4 godine

Koliko "stručnjaka" koji vole da se prosipaju "znanjem" a pojma nemaju, majko mila.

Ako Zverev dobije Medvedeva bilo kojim rezultatom, onda Nadal ispada pa makar i pobedio Cicipasa sa 6-0, 6-0.

Upravo su objavili raspored za petak, i nikako se ne piše dobro Nadalu. Cicipas i Nadal igraju prvi meč, i ako Nadal pobedi, onda Medvedev sigurno ispada. Što znači da bi u drugom meču Medvedev (koji bi u tom slučaju znao da je već sigurno ispao) trebao da pobedi Zvereva (koji bi u tom slučaju imao šansu da prodje pobedom, pa bi bio mnogo više motivisan od Medvedeva) da bi Nadal išao dalje.

Milutin

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tennisman, 13. novembar 2019 23:38)

Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.

Šanse Rafe da prođe dalje su minimalne. Treba prvo da dobije Cicipasa, a onda da se nada da će indisponirani Medvedev (koji bi u tom slučaju već bio sigurno eliminisan) da pobedi motivisanog Zvereva (koji bi u tom slučaju prolazio pobedom).

jednom gore jednom dole

pre 4 godine

Kako se nalupetao Viskovic. Kaze da Nadal drzi sve u svojim rukama ukoliko pobedi sledeca dva meca. Samo je zaboravio napomenuti da Nadal zavisi od
Zvereva, jer ako Zverev pobedi Medvedeva sa 2-0 i Nadal pobedi Cicipasa onda ce njih trojica praviti krug i prolaze Zverev i Cicipas sa +2 set kolicnikom
a Nadal moze da bude u plusu samo +1 u setovima zbog onog izgubljenog seta od Medvedeva. Znaci Nadal 100% zavisi od toga sta ce uraditi Zverev. Ako pobedi 2-0 Nadal moze ici doma ukoliko izgubi Zverev onda Nadal izbije na prvo mesto u grupi u slucaju da pobedi Cipiripija.

Milan_PT

pre 4 godine

@Miodraže, na osnovu njihovog pravila sam i napravio kalkulaciju. Ovde nigde ne pominju H2H za slučaj istog set-količnika. Ovde piše da nakon set-količnika se gleda gem-količnik.
Ali, Ti si u pravu. Iako nigde nisu rekli u slučaju 3 igrača, nakon kriterijuma set-količnik, da se vraćaju na H2H u slučaju identičnog skora po tom osnovu, umesto da se gleda gem-količnik.
Nigde ne spominju H2H kriterijum za 3 igrača. Ali su zato u petom primeru, napravili slučaj gde su 2 od 3 igrača imali isti set-količnik. Tu su rekli da se primenjuje H2H, a ne gem-količnik, kako piše u pravilu.
OK, hvala na korekciji. To samo znači da je situacija za Nadala još gora. U odnosu na ranije napisano, nema gem-količnika u slučaju da Rafa pobedi sa 2:0, a Zverev sa 2:1. Tad dalje ide Zverev, ima prednost jer je pobedio Nadala.
Dakle, da bi Rafa prošao dalje, mora da pobedi, a Zverev mora da izgubi, jer ga bilo koja pobeda vodi dalje. Cicipas je nedodirljiv.
Medvedev se kvalifikuje samo ako pobedi Zvereva sa 2:0, a Rafa izgubi.
Interesantno je ako Medvedev pobedi Zvereva sa 2:1. Tad on ima 3:8, a Zverev 3:7, dok Rafa može da bude (u slučaju poraza) na 2:7 ili 3:8.
Prema pravilu da se prvo gleda set-količnik u slučaju 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda prolazi dalje Zverev, jer je njegovih 3:7 bolje od Daniilovih 3:8, (kao i Rafinih), iako ga je Medvedev pobedio!
Vrlo neobično. Naravno, ako sam dobro shvatio pravila, koja mi nisu baš precizna, ali primeri potvrđuju da se ipak gleda H2H...

pedja

pre 4 godine

Mora se mijenjati formar završnog mastersa ,ovo po grupama je bezvezno.Zasto ne bi bilo 16 igraca prvih na ispadanje 1. sa 16 tim ,2.sa 15 tim .itd.Mislim da bi bilo mnogo inetersantije.

kraja

pre 4 godine

...meni sve ovo mnogo "smrdi" na veliku reziju...
...zaplet je skoro filmski, svi favoriti izgubili po jedan mec...
...naizgled, nista nije sigurno, sve opcije u igri...
...igri...!?!
...jedini koji ovde profitiraju su kladionice...
...verovatno gresim, ali...

SUMNJA

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.

Pele 2.0

pre 4 godine

Zverev je pobedio Nadala, Nadal je pobedio Medvedeva. Ako Medvedev pobedi Zverev, pravi se krug: svaki ima po jednu pobedu i po jedan poraz medjusobno. Ne gledaju se rezultati sa Cicipasom, koji sigurno ide u polufinale. Onda se gleda SET KOLICNIK. Zverev je uzeo dva seta protiv Nadala (2:0). Nadal je uzeo 2 seta protiv Medvedeva (2:1). Medvedev je uzeo 1 set protiv Nadala (1:2). Ako pobedi Zvereva sa 2:1, to su jos 2 seta, ukupno 3. Zverev bi takodje imao uzeta 3 set (2 protiv Nadala i 1 protiv Zvereva). Ali u direktnom duelu bi Medvedev bio bolji i otisao bi u polufinale. Znaci, svaka pobeda nad Zverevim (2:0 ili 2:1) odgovara Medvedevu.
Voleo buh da prodje.

tennisman

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto
(Cedomir, 13. novembar 2019 22:59)
Nadal ukoliko bilo kojim rezultatom dobije Cicipasa i ako medvedev dobije zvereva bice 1. u grupi jer se gleda prvo medjuseobni skor, pa tek onda set kolicnik

Simi

pre 4 godine

Kako lep i napadacki tenis igra Cicipas. Posle Federera, najatraktivniji teniser za gledanje. Cestitke na plasmanu u polufinale!
(Anksiozan_91, 13. novembar 2019 22:47)


Kakav tenis tek igra Djokovic kad je tog napadaca Cicipasa pre samo 7 dana dobio 6-1 6-2

Cedomir

pre 4 godine

Kako Viskovic kaze da je Cicipas obezbedio prvo mesto, ako ga Nadal dobije u zadnjem kolu 2-0, a Zverev Medvedeva 2-0, obojica ce imati po 4-2 i odlucivace gem kolicnik za prvo mesto

Igor Obrenovac

pre 4 godine

Sta ovo prica Viskovic, o ljudi moji pa da li moze malo da ukljuci mozak? Kaze Djokovic ne moze protiv Nadala. Sta se desava ako Nadal pobedi Cicipasa, Medvedev pobedi Zvereva, a Djokovic pobedi Federera? Koji su onda polufinalni parovi? Nadal vs Djokovic, Tim vs Cicipas

Rokatanski

pre 4 godine

Sada Nadal (da bi prošao) mora da pobedi Cicipasa sa ne više od sedam izgubljenih gemova, pod uslovom da Zverev pobedi Medvedeva. Ako Medvedev pobedi, onda Nadal bilo kojom pobedom osvaja prvo mesto i igra protiv drugog iz susedne grupe, Federerom ili Đokovićem. Ipak, najrealnije je da Zverev pobedi indisponiranog Medvedeva (koji više ne zavisi samo od svog rezultata) a onda Nadal mora da pobedi krajnje ubedljivo Cicipasa, ne samo bez izgubljenog seta već i sa manje od osam izgubljenih gemova. Poraz Zvereva protiv Medvedeva i Nadala protiv Cicipasa pravi opet novi krug i sve zavisi od broja osvojenih setova ili čak i osvojenih gemova. Pozdrav!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Neverovatan je Zverev dobiješ Nadala pa onda izgubiš od Cicipasa koji jeste teniser koji na završnom turniru došao kao neko od koga se nije očekivalo nijedna pobeda no uspeo je al ne verujem da će dogurat do finalaa. Zaustaviće ga Federer ili Novak ubeđen sam u to.

dragan

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..

Milanco

pre 4 godine

Medvedev ce pustiti Zvereva u zadnjem kolu da ga pobedi sa 2:0. Zašto ??? Pa Lacoste ;)) Razmislite. Nole reaguje !!! Imperija uzvraća udarac !!! ;))

Sabre

pre 4 godine

Bravo bre Cipi, carino. Mnogo volim ovog decka, em igra ko zmaj em je skroz kul lik i fin decko, nije seljacina ko Zverev. E sad, ostaje da ce biti zeznuto Noletu ako uopste prodje do njega, jer ono ciscenje je mali sigurno zapamtio i hoce revans.

ivan

pre 4 godine

Koliko shvatam, bilo kakva pobeda Zvereva nad Medvedevim sigurno vodi Zvereva u polufinale, cak i 2 1, a Nadal da dobije sa 2 0 Cicipasa. Jer bi onda imali isti set kolicnik od 4 3, i isti broj pobeda, ali je medjusobni odnos u korist Zvereva jer je dobio Nadala 2 0. Dakle, lako danasnj pobeda Nadala moze biti pirova pobeda. Naravno najvaznije je da dobije Novak. Ispravite me ako gresim.

terza

pre 4 godine

Ako Novak pobedi Federera, ko god da mu dodje u polufinalu, bice mu jos teze. Mladi stasavaju, izgleda da im je svima nekako lakse protiv Djokovica... Rizikuju, udaraju svom snagom, cini se da nemaju respekt prema njemu i ako Novak ne izvuce svoju najbolju igru, u takvim mecevima gubi od njih. Da neko ko navija za njega maltene treba da mu pozeli Rafu za protivnika u polufinalu!?
Djokovicev mec sa Timom juce me je podsetio na ona njegova izgubljena finala GS protiv Vavrinke. Ako ne "prizove" magiju onako kako samo on to ume, mislim da pobednik ovog turnira nece biti ni on, ni Rafa, ni Federer, nego ponovo neko od mlade garde

Sonara

pre 4 godine

Jel sad posle ove pobjede ovaj najbolji od mladje garde. To je prvo bio Zverev, pa Tim, pa Medvedev, pa malo Sapovlov, bio je tu i Rubljev. Jel sad tu Cicipas ipak realni buduci broj 1..?

Miodrag

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Vest da se plasirao Cicipas u polufinale je tačna. Cicipas iako izgubi od Nadala ne menja situaciju za Grka, jer ima 2-0 u pobedama i 4-0 u setovima. Za Nadala nema mnogo šanse jer mora da pobedi Cicipasa, a da Zverev izgubi meč sa Medvedevim ili da Zverev dobije sa 2:1 protiv Medvedeva i da izgubi 2 gema više od Nadala.

dragan

pre 4 godine

(Kasper, 13. novembar 2019 23:07)

nadjes pravila pa procitas,a ne mudrujes da si pametan kad nisi..imas google translate pa pogedaj od "c"

The final standings of each group is determined by the first of the following methods that apply:
a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied...

Kasper

pre 4 godine

(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Alo nije ti ovo fudbal i kosarka da odlucuju medjusobni susret, gledaju se pobede, pa setovi pa gemovi.

Toto ko tunjo

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.

dete kapetana granta

pre 4 godine

Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale,moze jos da ispadne.
(realno, 13. novembar 2019 22:39)
Objasni kako, matematicar?

tennisman

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik

Komplikovana racunica

pre 4 godine

Dominik Tim je 1. polufinalista (i 1. je na tabeli grupe B. Borg) i ide na 2. iz grupe A. Agasi.
Cicipas je 2. polufinalista (ne zna se da li ce biti 1. ili 2. u grupi).
Novak i Federer se bore za 2. mesto i pobednik ide u polufinale na 1. iz grupe A. Agasi, Beretini je ispao.
Kada su 3 igraca izjednacena, 1. se gleda set kolicnik, ako su izjednaceni onda gem kolicnik, ako su i tad izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP pozicija.
U grupi B. Borg, i Nadal i Medvedev i Zverev imaju sanse da se plasiraju u polufinale.
Medvedevu treba pobeda nad Zverevim u 2 seta i poraz Nadala (tada ce biti 1. Cicipas 2. Medvedev).
Zverevu treba pobeda u 2 seta (Nadal i Medvedev ce ispasti). Moze Zverev i u 3 seta da pobedi, ali mu treba da Cicipas odigra 3 seta ili ce gem kolicnik odlucivati).
Nadalu treba pobeda u 2 seta i pobeda Medvedeva (ako Zverev pobedi u 3 seta, plasman izmedju Nadala i Zvereva odlucice gem kolicnik).

срле

pre 4 godine

Ако Зверев добије 2 0 Медведева, то је то, Рафа иде кући. Чак и ако Зверев победи 2 1, врло су тешки изгледи јер Надал мора свакако да добије Циципаса убедљиво ако хоће даље. Ако Циципас освоји један сет, иде даље, док свака победа Звереву доноси пролаз. Углавном, мораће да добије Медведева свакако и онда да чека резултат Надала који МОРА да добије без изгубљеног сета ако хоће даље.

Goran ks

pre 4 godine

Djokovic ce izgubiti i sutra
(zole, 13. novembar 2019 22:59)

Hoce ti se zivot promeniti na bolje zbog toga?
(Tom, 13. novembar 2019 23:59)

Hoce li se tebi zivot promeniti na bolje ako Novak
pobedi ?

Milutin

pre 4 godine

Da bi Nole bio prvi, mora da osvoji turnir, Nadal ne sme da udje u finale.
Nije lako, nije ni nemoguce.
(Pera, 13. novembar 2019 23:33)

Ako Nole osvoji turnir, Nadal sigurno nije u finalu. Nadal JEDINO može da prođe grupu kao prvi ili da ispadne, ne postoji nijedan scenario u kojem Nadal prolazi kao drugi u grupi.

Pošto Nole jedino može da prođe grupu kao drugi, znači da u polufinalu ide na Nadala, ako se ovaj uopšte plasira (što je jako mala verovatnoća).

Znači Nole ponovo ima sudbinu u svojim rukama. Treba "samo" da osvoji turnir i biće prvi na kraju godine.

republikasrpska

pre 4 godine

Ljudi malo se osvjestite,kakav Cicipas,prije 7 dana je izgubio od Novaka 6:1 6:2 za manje od sat vremena. U njihovim godinama velika trojka je već osvajala masterse i grend slemove. Godinama unazad sve bitne turnire zna se ko osvaja,ništa neće biti drugačije ni u budućnosti. Mladji teniseri mogu da odigraju jedna eventualno dva meča perfektno,zatim im padne koncentracija. Dok velika trojka i kada nije u ritmu dobija lagano mečeve na iskustvo i imaju glavu za velike turnire. Trebamo biti ponosni sto živimo u ovom vijeku sa ovakvim teniserima i sto možemo da ih gledamo. Niko nikada neće niti kao njih trojica.

Milutin

pre 4 godine

Koliko "stručnjaka" koji vole da se prosipaju "znanjem" a pojma nemaju, majko mila.

Ako Zverev dobije Medvedeva bilo kojim rezultatom, onda Nadal ispada pa makar i pobedio Cicipasa sa 6-0, 6-0.

Upravo su objavili raspored za petak, i nikako se ne piše dobro Nadalu. Cicipas i Nadal igraju prvi meč, i ako Nadal pobedi, onda Medvedev sigurno ispada. Što znači da bi u drugom meču Medvedev (koji bi u tom slučaju znao da je već sigurno ispao) trebao da pobedi Zvereva (koji bi u tom slučaju imao šansu da prodje pobedom, pa bi bio mnogo više motivisan od Medvedeva) da bi Nadal išao dalje.

jednom gore jednom dole

pre 4 godine

Kako se nalupetao Viskovic. Kaze da Nadal drzi sve u svojim rukama ukoliko pobedi sledeca dva meca. Samo je zaboravio napomenuti da Nadal zavisi od
Zvereva, jer ako Zverev pobedi Medvedeva sa 2-0 i Nadal pobedi Cicipasa onda ce njih trojica praviti krug i prolaze Zverev i Cicipas sa +2 set kolicnikom
a Nadal moze da bude u plusu samo +1 u setovima zbog onog izgubljenog seta od Medvedeva. Znaci Nadal 100% zavisi od toga sta ce uraditi Zverev. Ako pobedi 2-0 Nadal moze ici doma ukoliko izgubi Zverev onda Nadal izbije na prvo mesto u grupi u slucaju da pobedi Cipiripija.

gluposti

pre 4 godine

Za mene je to bio vrlo SUMNJIV MEC!
Zasto? Zato jer to, sta je MEDVEDEV pokazao u 3. setu, ne bi se dogodilo ni pocetniku.
Voditi sa 5:1, imati jak servis (20 asova) i zatim propustiti da te protivnik pobedi, to je
cisto prodan mec.
To je nesto nemoguce i vrlo, vrlo sumnjivo. Medvedev je na kraju stalno udarao jake
lopte koje su odlazile van igralista. Da li se tu radi o prodaji meca, vrlo moguce.
I sada kada je TSISIPAS pobedio ZVEREVA, ovaj ce se cuvati za dalje takmicenje i
lako se moze desiti da TSISIPAS i NADAL idu dalje.
ZALOSNO, ali tako je!
Nadam se, da ce DJOKOVIC uspeti pobediti FEDERA i tako se dalej takmiciti.
(SUMNJA,

Kad covjek ne razmisli onda pise gluposti. Ako je mec prodat zasto su igrali tri seta odnosno zasto je Medvedev poveo 5:1 u trecem setu znajuci da je
prodao mec.

zoom

pre 4 godine

@
"Nije tacno da se Cicipas plasirao u polufinale..."
Kako zivota ti ? Pa decko ima 2-0 skor pobeda i 4-0 setove. Jedino da u zadnjem kolu se dobija 3 boda pa da onda ispadne.
(Toto ko tunjo, 13. novembar 2019 22:59)

u pravu je realni.
Moz da "ispadne" Ciciban.
Samog sebe da izbaci dan pre meca npr (obuce zuti dzempercic)..
ili padne neki meteor..ili ..mozda mu je neudoban krevet pa se vrti u snu i padne na glavu..
Tacno je, moze da ispadne.

Milan_PT

pre 4 godine

...
Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.
....
(Milutin, 14. novembar 2019 00:14)

Milutine, H2H se gleda samo ako su 2 igrača izjednačena, Ako imamo 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda se gleda prvo set-količnik, a onda gem-količnik i na kraju ATP ranking. E, na ovom zadnjem ne mogu biti izjednačeni.
Tako piše u pravilima, obrati pažnju:

d) If three (3) players are tied, then:
If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year...

Milan_PT

pre 4 godine

Zaključak analize sa po 3 igrača sa istim brojem pobedama (1 ili 2).
1) U bilo kojoj kombinaciji, čak i u slučaju poraza sa 0:2, Cicipas ide dalje. Nisam uspeo da zamislim kombinaciju koja bi ga eliminisala.
2) Da bi Rafa imao šanse za prolaz, mora da pobedi Cicipasa. Bez pobede, pa čak i da Zverev izgubi, dalje, pored Cicipasa, idu ili Zverev ili Medvedev.
3) Ako Rafa pobedi, a Zverev izgubi, Rafa je prvi u grupi, a Cicipas drugi. Obojica imaju po 2 pobede, a Rafa ima H2H prednost.
4) Ako Rafa pobedi, a i Zverev pobedi, tu je već više mogućnosti. Ako Zverev pobedi sa nulom, on ide dalje, bez obzira šta Rafa uradi. Ako obojica pobede sa 2:1, opet ide Zverev. Ako Zverev pobedi sa 2:1, onda se otvara šansa za Rafu. Potrebno je da pobedi sa 2:0 i onda će verovatno na osnovu boljeg gem-količnika da prođe kao drugi u grupi.
Ukratko, da bi Rafa imao neke šanse za prolazak, MORA da pobedi Cicipasa sa 2:0 i da se nada da Zverev neće pobediti sa 2:0...

Branko

pre 4 godine

@(realno, 13. novembar 2019 22:39)

Pogledaj na sajtu ATP, piše da se kvalifikovao u polufinale. Tako da je to tačno. Ciciban je polufinalista.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

zverev dobije i prolazi...npr.zverev dobije 2-1 a nadal 2-0...grk ima 2-1 i 4-2(set),nadal i zverev 2-1 i 4-3(set)...prolazi zverev jer je dobio rafu..rafa mora dobit 2-0 i cekat medu(koji ne moze proci) da pomogne...tezak scenarij..rafa ide kući 90%..
(dragan, 13. novembar 2019 22:56)

Ovo je sve NEtacno....
Ukoliko se stvori krug od 3 igraca sa istim brojem pobeda i poraza NE gleda se medjusobni skor nego prvo set pa posle gem kolicnik.

Medjusobni skor se gleda samo ukoliko DVA igraca imaju isti broj pobeda i poraza onda se na prvom mestu gleda medjusobni skor. Naprimer ako Medvedev pobedi Zvereva a Nadal pobedi Cicipasa onda bi medjusobni rezultat dovodio Nadala na prvo mesto u grupi i do meca sa Novakom ili Federerom u polufinalu. A i Meda ima sanse da prodje ukoliko dobije Zvereva a Cicipas
Nadala jer se onda stvara krug od tri igraca sa jednom pobedom.
Naucite vec jednom kako Round Robin sistem funkcionise, ne treba biti inzenjer za rakete da bi razumeli...

Milutin

pre 4 godine

Ako Zverev dobije, bilo kojim rezultatom, prolazi, bez obzira na rezultat drugog meca
(mare, 13. novembar 2019 22:43)
Ako pobedi 2-1, a rafa dobije cicipasa 2-0, onda je cicipas prvi, a rafa i zverev imaju isti set kolicnik 4-3, i onda se gleda gem kolicnik
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tennisman, 13. novembar 2019 23:38)

Nije tačno. Ako Rafa dobije Cicipasa (bilo kojim rezultatom) a Zverev dobije Medvedeva (bilo kojim rezultatom), onda se stvara krug od 3 igrača: Rafa, Cicipas, Zverev. Tu je Cicipas sigurno prvi zbog set količnika, i ide dalje kao prvi u grupi. Za preostala dva igrača (Zverev i Rafa), redosled se određuje MEĐUSOBNIM SUSRETOM, što znači da Zverev ide dalje.

Šanse Rafe da prođe dalje su minimalne. Treba prvo da dobije Cicipasa, a onda da se nada da će indisponirani Medvedev (koji bi u tom slučaju već bio sigurno eliminisan) da pobedi motivisanog Zvereva (koji bi u tom slučaju prolazio pobedom).

Miodrag

pre 4 godine

Mnogo je jednostavnije. Ovde nema opcije da u obzir dodje gem količnik. Čim se iz kruga izdvoji najbolji ili najgori po set količniku gleda se medjusobni duel preostale dvojice.
Zverev ako dobije ide dalje. Medvedev ako dobije 2:0 prolazi uz Tsitsipasovu pobedu.

mix

pre 4 godine

Sve neki matematicari.Uzivajte u tenisu, ovo je krem sporta.Pa i da Nole ne zavrsi prvi godinu,nije bitno,tek ima da igra i da prestigne Federera u svemu.

H2H

pre 4 godine

Realno gledajući, u polufinale, prema onome što su do sada pokazali, treba da prođu Tim i Đoković, kao i Cicipas i Zverev. Nadal se održava još nekako na svoju čuvenu borbenost i svaka mu čast na tome, ali to nije dovoljno, jer je Nadal daleko od svoje forme. Federer takođe, nije spreman došao na ovaj turnir, Đoković je na 70%, i mislim da će to biti dovoljno većeras. Najveća nepoznanica je meč Zverev-Medvedev. Oba igrača su mentalno nestabilni, ali ovog momenta, pogotovo posle jućerašnjeg meča, Medvedev je u večem problemu, pa prednost ide na stranu Zvereva. Za dalje videćemo...

Milan_PT

pre 4 godine

Kombinacija gde Zverev, Cicipas i Nadal imaju po 2 pobede. Dakle, Nadal pobeđuje Grka, a Zverev Rusa.
Nadal može da ima 4:7 (pobeda sa nulom) ili 4:8. Cicipas tad ima 4:6(poraz sa nulom) ili 5:7. U oba slučaja ima bolji procenat od Rafe.
Zverev može da ima 4:6 ili 4:7. Ako Zverev pobedi sa nulom, on se pridružuje Cicipasu u prolazu.
Ako pobedi sa 2:1, a Rafa 2:0, Zverev i Nadal imaju po 4:7, a Cicipas 4:6. Cicipas je prvi u grupi, a kod ove dvojice se gleda gem-količnik. Tad će verovatno Rafa biti u prednosti, jer će popraviti svoj gem-količnik, jer se pretpostavlja pobeda od 2:0 naspram Zverevljevog poraza od 1:2. Trenutno, Rafa ima 47,2% (25:53), a Zverev 48,6% (17:35). Gotovo sigurno ide dalje Rafa, pod uslovom da recimo poraz Zvereva od 1:2 ne bude 0:6, 7:6, 7:6, jer bi tad Zverev, i pored poraza, uspeo da popravi gem-količnik.

Čini mi se da sam u ranijem komentaru umesto gem-količnik, napisao greškom poen-količnik. Poen-količnik se ne gleda, nakon izjednačenosti u procentu dobijenih gemova u odnosu na broj ukupno odigranih, ne gledaju se poeni, već ATP ranking. Ne verujem da će do toga doći, skoro da je nemoguće imati isti set-količnik i gem-količnik...

Miodrag

pre 4 godine

@Milan_PT
Nisi u pravu.
Baš to što si paste sa nitto sajta te demantuje. Kad se razbije krug od tri na osnovu set količnika onda preostala dvojica po h2h. Samo ako set količnik nije tie-breaker ide se na gem količnik.

Vase ime*

pre 4 godine

Dominik Tim je sigurno prvi i ide na 2. iz grupe Andre Agasi, dok pobednik Novak-Federer ide na 1. iz grupe Agasi.
Cicipas je prosao dalje jedino se pozicija ne zna.
Trenutna sitaucija je sledeca, gledaju se procenti setova i gemova:
1. Cicipas, Pobede 2-0, Setovi 4-0 (100%), gemovi 25-15 (62.5%)
2. Zverev, P 1-1, S 2-2 (50%), G 17-18 (48.6%)
3. Nadal, P 1-1, S 2-3 (40%), G 25-28 (47.2%)
4. Medvedev, P 0-2, S 1-4 (20%), G 26-32 (44.8%)
Zverev, Nadal i Medvedev mogu da prodju dalje. Ima mnogo scenarija.
Prvo se gleda broj pobeda, pa ako su 2 igraca izjednacena prvo se gledaju medjusobni dueli, ako su 3 igraca izjednaceni onda se prvo gleda % osvojenih setova, pa ako su i dalje izjednaceni gleda se % osvojenih gemova, pa ako su i dalje izjednaceni onda se gleda medjusobni duel i na kraju ATP rejting.
Da bi Novak bio 1., mora da osvoji turnir (osvojice jos 1100 poena), a Nadal ne sme da se plasira u finale (osvojice jos 200). Razlika izmedju Noleta i Rafe je 640 poena.

Ludo

pre 4 godine

Mislim da se smena generacija upravo desava.
I pored sve zelje da Novak osvoji jos GSa, mislim da ce vec sledece godine mladi lavovi poceti da osvajaju GS a da ce velika trojka (ili bolje reci dvojka, Novak, Nadal) mozda osvajati jedan godisnje na iskustvo i malo srece.

Milan_PT

pre 4 godine

@Pele, nije tačno da rezultati Cicipasa na utiču na ostale. Kad 3 igrača imaju po 1 pobedu, onda se gleda najbolji procenat dobijenih od UKUPNO odigranih setova, uključujući i rezultate sa igračem koji ima 3 pobede. U ovom slučaju, gledaju se i rezultati sa Cicipasom. Pošto je on dobio Zvereva i Medvedeva sa po 2:0, ako istim rezultatom dobije i Nadala, naizgled nema uticaja na preostalu trojicu.
Nadal ako izgubi, garantovano ispada.
Ako Nadal u porazu od njega uzme 1 set, onda će imati ukupan odnos dobijenih setova 3:8 (37,5%), a ako izgubi sa nulom onda je 2:7 (28,6%).
Medvedev je u najgorem položaju. Ako pobedi Zvereva sa 2:0, onda mu je skor 3:7(42,9%), a sa 2:1 ima 3:8(37,5%). Pobeda sa nulom ga stavlja ispred Nadala, a sa 2:1 ga izjednačava sa Nadalom, pod uslovom da Nadal uzme set u porazu. Ali tad ide dalje Zverev. Čupavo za Nadala. Mora da pobedi Cicipasa.
Pretpostavljeno je da Zverev gubi. U zavisnosti od toga da li će uzeti set u porazu, on može da ima 2:6(33,3%) ili 3:7(42,9%).
Ako Medvedev dobije Zvereva sa 2:0, on ide dalje jer ima 3:7, a Zverev 2:6. Nadal je ispod sa najboljim mogućim 3:8. Ako Medvedev dobije Zvereva 2:1, on ima 3:8, a Zverev 3:7, i Zverev ide dalje. Nadal je opet ispod.
Nadal mora da pobedi Cicipasa. To mu je jedina šansa da EVENTUALNO prođe. Ako Rafa dobije Grka, a Zverev Rusa, tad se pravi drugi krug sa 3 igrača sa po 2 pobede. Ta kalkulacija će biti u nekom drugom postu...

Rules, Rules...

pre 4 godine

The final standings of each group shall be determined by the first of the following methods that apply:

a) Greatest number of wins;
b) Greatest number of matches played;
Comment: 2-1 won-loss record beats a 2-0 won-loss record; a 1-2 record beats a 1-0 record.
c) Head-to-head results if only two (2) players are tied,
d) If three (3) players are tied, then:

If three (3) players each have one (1) win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or
Highest percentage of sets won; or
Highest percentage of games won; or
The player positions on the Emirates ATP Rankings as of the Monday after the last ATP World Tour tournament of the calendar year

Milan_PT

pre 4 godine

@Miodraže, na osnovu njihovog pravila sam i napravio kalkulaciju. Ovde nigde ne pominju H2H za slučaj istog set-količnika. Ovde piše da nakon set-količnika se gleda gem-količnik.
Ali, Ti si u pravu. Iako nigde nisu rekli u slučaju 3 igrača, nakon kriterijuma set-količnik, da se vraćaju na H2H u slučaju identičnog skora po tom osnovu, umesto da se gleda gem-količnik.
Nigde ne spominju H2H kriterijum za 3 igrača. Ali su zato u petom primeru, napravili slučaj gde su 2 od 3 igrača imali isti set-količnik. Tu su rekli da se primenjuje H2H, a ne gem-količnik, kako piše u pravilu.
OK, hvala na korekciji. To samo znači da je situacija za Nadala još gora. U odnosu na ranije napisano, nema gem-količnika u slučaju da Rafa pobedi sa 2:0, a Zverev sa 2:1. Tad dalje ide Zverev, ima prednost jer je pobedio Nadala.
Dakle, da bi Rafa prošao dalje, mora da pobedi, a Zverev mora da izgubi, jer ga bilo koja pobeda vodi dalje. Cicipas je nedodirljiv.
Medvedev se kvalifikuje samo ako pobedi Zvereva sa 2:0, a Rafa izgubi.
Interesantno je ako Medvedev pobedi Zvereva sa 2:1. Tad on ima 3:8, a Zverev 3:7, dok Rafa može da bude (u slučaju poraza) na 2:7 ili 3:8.
Prema pravilu da se prvo gleda set-količnik u slučaju 3 igrača sa istim brojem pobeda, onda prolazi dalje Zverev, jer je njegovih 3:7 bolje od Daniilovih 3:8, (kao i Rafinih), iako ga je Medvedev pobedio!
Vrlo neobično. Naravno, ako sam dobro shvatio pravila, koja mi nisu baš precizna, ali primeri potvrđuju da se ipak gleda H2H...

Vase ime*

pre 4 godine

Zverevu treba pobeda.
Nadalu treba pobeda i pobeda Medvedeva.
Medvedevu treba pobeda u 2 seta i poraz Nadala.

C2: 1 player has 3 wins and the other 3 players have 1 win and they all have played 3 matches.
The tie-break for % of sets won has 1 player with a better % than the other two. This player advances to the semi-final round.
-Ako 3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede gleda se % osvojenih setova. Igraci sa vecim % osvojenih setova prolaze dalje (ako 3 igraca imaju razlicit %). Igrac sa najvecim % osvojenih setova je 1. Slican princip vazi i ako 3 igraca imaju 1 pobedu.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, ako 1 igrac ima % osvojenih setova od npr. 70%, a dvojica sa npr. 55%, onda igrac sa 70% prolazi dalje kao 1., a kod ove dvojice se gleda medjusobni duel.
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 igrac ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, 2 imaju % osvojenih setova od npr. 65%, dok 3. ima npr. 55% (ispao je). Prva 2 idu u polufinale i gleda im se medjusobni duel (pobednik je 1.).
-3 igraca imaju 2 pobede i 1 ima 0 pobeda (ispao je). Od ta 3 igraca sa 2 pobede, sva 3 imaju set kolicnik od npr. 55%. U tom slucaju se gleda gem kolicnik (% osvojenih gemova). Dva igraca sa najvecim % osvojenih gemova ce otici u polufinale.