Sreda, 13.11.2019.

13:25

Tomaš Berdih završio karijeru

Češki teniser Tomaš Berdih rešio je da u 34. godini okonča profesionalnu karijeru.

Izvor: Z.K.

Tomaš Berdih završio karijeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrač

pre 4 godine

Psihološki vrlo mlak teniser je bio na atp turu dok je bio na terenu izgledao kao da nijee bio svestan važnosti mečeva posebno u završnicama najviših turnira. Bezbroj mečeva gde je vodio protiv trojke al" zbog malenkosti gubio po pravilu. Naveo bi mnoge situacije al" ko je pratio njegovu malo karijeru zna o čemu pričam..

Mogao još jednom da sebi šansu al" vrlo verovatnoo nijee hteoo više reskira zbog zdravlja da mu ne bude narušeno još više. Pametan potez u neku ruku !! Imao je odličnu karijeru i biće upamćen kao takav bez obzira na mane koje imao.

nikol dz feimija

pre 4 godine

(stribor, 13. novembar 2019 22:39

ili ste premladi, mladi ili ako ste stariji, ranije niste pratili tenis.

HJuti je igrač sa kojim je počeo žestok i drugačiji tenis, Hjuti je odličan igrač i on je krenuo sa pesnicama, sa trčanjem po terenu i bodrenjem sebe, a kasnije to nastavio Nadal...
Igrao je neverovatan tenis u vreme kada je imao 20 godina i 21 godinu , osvojio je US OPen i Vimbldon, osvojio je dva puta završni turnir, RAZBIO JE SAPRASA I NALBANDIJANA sa po 3:0, igrao je atomski tenis, osvojio dve Dejvis kup titule, HJUIT JE BIO ZAČETNIK NOVE ERE U TENIS I TENISKOJ IGRI, bio je odličan, sa njim je počelo i urlanje, pesničenje...potpuno nova pojava i bio je za tenis nešto kao mali Borg, kada je popularizacija tenisa u pitanju...bio je zanimljiv, lepuškast, nekako privlačan, plav, agresivan u igri, a bio i momak Kim klajsters...sve se lepo poklopilo , TAKO DA HJUIT JE SA 2 uzastopno 1.mesta na kraju godine kada je imao samo 20 i 21 gdoinu, sa 30 ATP TITULA, sa 2 GREN SLEM TITULE OD 4 FINALA, sa 2 ZAVRŠNE TITULE OD 3 FINALA, sa 2 DEJVIS KUPA, sa 2 MASTERS TITULE OD 7 FINALA, sa dubl titulom gren slem sa 19.godina, sa finalom gren slem miksa sa 19.godina IGRAČINA !

LEJTON JE VELIKI IGRAČ, LEGENDA NE SAMO AUSTRALIJE NEGO I SVETSKOG SPORTA !!

Najbolje je uradio do 25. godine a igrao je hrabro i odlično, dugo posle.

Veliki teniser, Lejton Hjuit i najbolji Australijanac u 21.veku.

.

pre 4 godine

Baš mi je žao. Nedostaje i nedostajaće mi da ga gledam. Predivan je i kao sportista i kao čovek. Na terenu je uvek bilo prijatno gledati ga, i želim mu sve najbolje u daljem životu.

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Vi-prosecni komentatori na b92 sport,da nekazem prosecne srbende, koji na vestima o fudbalu,kosarci,atletici,formuli,rukometu,zenskom tenisu konstantno pljujete po sadasnjosti prizivajuci bolju proslost,i bas vam je jedino i nista drugo,muski tenis danasnjice ne dobar,vec najbolji ikad jerbo je vas idol na vrhu.A koliko pratis tenis dovoljno sto pominjes Bobu u kontekstu njegovog sadasnjeg izgleda,u ono vreme je bio mrsaviji od Djokovica ali izrazito snazan,pa jedan Lendl je jedva uspevao da vraca njegove servise,sta bi ovaj Berdih onda radio,ali Boba nije mogao dalje od top 20,a Berdih godinama u top 10.I koja je onda era zlatna?

hercegovac

pre 4 godine

@Sivi soko
I od toga je proslo 8 godina,gde je on bio posle to vreme dok je pojedinacno dominirao,setimo se polufinala sa Svajcarcima u NS tada je bio slobodan,u Srbiji ali njemu je bilo bitnije da se druzi sa Vucicem u Feketicu,sve ove godine nije otkazivao ni najnebitnije turnire,egzbicije(tada ne smeta promena vremenske zone) ali prakticno od 2012-te jedva da je ista odigrao za drzavni tim,i reprezentaciju je kostalo sigurno nekoliko DK jer je konkurencija bila nikakva,on se sve te godine bukvalno sprdao sa protivnicima,a imao je i Viktora,Zikija i realnost je bila da smo bili favoriti za osvajanje svake godine ali nista nismo uradili jer on nije igrao i poklonili smo Salatare Cesima i Hrvatima bez vrhunskih igraca.I kako to imate za njega razumevanje,a Jokica cereciste zbog onih kvalifikacionih prozora a da nije zaigrao za SP verovatno bi mu se uzelo drzavljanstvo,pojasni mi odakle toliki dvostruki standardi

stribor

pre 4 godine

moram ja Jos jednom ... gledam top 4 preko 10god ... oni su nivo za sebe, dok Berdih je uvjek igrao SVOJU igru tokom karijere, nikada takticki, uvjek ravno, cisto, ofanzivno ... da svojih 196cm nije mogao imati kretanje poput Novaka npr .. Ali opet je dugo godina bio tu oko 5 mjesta ... opet kazem, tehnicki - jedan od ljepsih udaraca u istoriji ove igre, izgradio je svoj prepoznatljivi stil od kog nije odustajao ... nije osvojio GS a ja kazem zasluzio je I on I Ferer I Soderling I Fernando Gonzales Koji su za jednog Rodika ili Hjuita igracine ... igrali su u teskoj eri I to je to ... veliki postovanje Tomas !

hvala sto glasate za br.1

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!
(Bivši, 13. novembar 2019 13:45)

Ko sve ne komentarise ovde?! Ccc. Jos ima 300 lajkova covek, a samo jos jedan u nizu nepoznavalaca belog sporta. FEDERER-TOMAS 20:6. Bas mu je bio nocna mora, nema sta. A tek sto ga je redovno dobijao Tomas. Ahhahahahahahah

Biti čovek

pre 4 godine

Berdih nije više dečkić no" mlada osobaa dalje jeste. Uspešan i ostvaren momak nevezano što je teniski rezultati nisu krunisani GS i mastersima više. Niko nije za njega za čuo dok nije osvanula vest da je pobedio tad Federeera koji počeo dominira tenisom naspram Čeha koji bi vrlo mlad i neiskusan na Olimpijskim igrama se odigravalo Grčke 2004 godine u rundi 32. Probijao se postepeno ka vrhu i uspeo bit konstatan nekih 7-8 godina al" nažalost povrede su ga sasekle nakon 30 godina. Pa se povukao al" nema za čim da žali. Imao je odličnu karijeru. Pamtiće se po tome što je uspevao daa pobedi vodeću trojku i što je možda ponajbolji Čeh koji bio najbolje rangiran kao top five player ni blizu nisu drugi bili poput njega u ovoj sadašnjoj eri..

Sve najj Tomaše!" Uživajj u penziji zasluženoj.

Milena

pre 4 godine

Meni je Berdih uvijek izgledao kao veliki, malo zbunjen, ali neosporno, sretan i zadovoljan dječak. Dugo je bio u samom vrhu. Neki pokušavaju da to obezvrijede, jer nije osvojio ništa veliko. Zar nije velimo biti među 10 najboljih na svijetu 7 godina?

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@jeremija

Čoveče, pročitaj šta si napisao još jednom. Kakav NBA i tenis, koji fudbal koji to mi, o čemu pričaš? Čuj Boba Živojinović, sa pivskim stomačićem danas ne bi bio ni u 70, nemoj se sprdamo. To je nivo Miše Zvereva. Tenis je evoluirao u moćnu fizičko/taktičku/tehničku igru. Ona vremena su lepa ali neuporediva.

bg leprikoni

pre 4 godine

Mene Berdih i ovi iz njegove generacije,koji su konkurencija velikoj trojci podsecaju na one spanske jadnike od klubova tipa Rajo Valjekano,Granada,Djirona...sa tim sto su i oni nekada znali uzeti meru Realu i Barsi a ovi nisu umeli sa trojkom ni kada su omi povredjeni,umorni,sakati,sto je dokaz da nije do nevidjenog kvaliteta trojke koliko do nekvaliteta "drugopozivaca" na celu sa Berdihom.Zato mi je sva ona GOAT prica besmislena jer nikada ne znamo kako bi danasnji velikani izgledali u osamdesetim ili devedesetim kada je kvantitet bio izrazeniji i konkurencija daleko veca.I zato,kao sto kaze komentar dole sramota sto smo mi,spanci i svajcarci dozvolili da gotovo svi redom uzimaju Salataru u ovoj deceniji umesto da se podelilo izmedju nas,ali to je realnost upliva kapitalizma gde ce velikani igrati pre neku egzibiciju u nekoj arapskoj,da prostite,pripizdini,nego DK za svoju zemlju,a Salataru koja je nekada bila privilegija uzeti je,danas je imaju ni krivi ni duzni Berdih,Cilic,Conga...

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Ovaj lik ne bi petrle mogao da veze Bobi Zivojinovicu a Boba nije mogao dalje od devetnaestog mesta a ovaj godinama u top 10,toliko o zlatnoj eri.I kada vec to pominjemo kako je moguce u tenisku danasnjicu smatrate zlatnom sa trojicom vrhunskim,jednim dobrim,jednim solidnim i gomilom boranije od tenisera,a pljujete danasnji fudbal sa dvojicom ubedljivo najboljih ikada u prime-timeu i NBA kosarku sa nezabelezenom koncentracijom kvaliteta u datom trenutku,verovatno najboljim kosarkasem ikada i najvecim suterom ikada

Sivi soko

pre 4 godine

”Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).”
Sam si sebi i dao odgovor. Samo likovi koji rano ispadnu sa velikih turnira imaju vremena i energije da se bakću sa Dejvis kupom koji su uvek bili raspoređeni neposredno nakon velikih turnira. Baš će Novak da se cima dva dana nakon Australije da leti 20 sati bi igrao dejvis kup u drugoj vremenskoj zoni.... A drugo, “ovaj lik sa 0 titula” je u reprezentaciji imao sjajnog dubl partnera Radeka Stepaneka, takođe još jednog sa 0 velikih titula. Njih dvojica su i pobedili Srbiju u finalu ono kad ih je Novak obojicu pobedio kao i sve svoje mečeve u DK te godine. Jel ti još nešto nije jasno, da ti nacrtam? Jel ti još nešto zanimljivo?

Mad Max

pre 4 godine

Sto se tice samih rezultata, jedan od najvecih "neostvarenih" talenata u svijetu tenisa ikada, s' obzirom na kapacitet, potencijal, tehniku i fizicke predipozicije koje je posjedovao.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Kakvi otrovni komentari. Odlična karijera, godinama u top 10 zlatne ere tenisa, Dejvis kup legenda, vaspitan momak.

Uživaj u penziji i čuvaj to ženče poubavo.

hercegovac

pre 4 godine

Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).Umesto da u ovoj deceniji imamo barem 4-5 Dejvis kupova mi nemamo nijedan,jer je "najveci Srbin posle Tesle" imao uvek pametnija posla nego igranja za svoju zemlju,pa su tako DK osvajale Britanija sa tek 7 velikih Marejevih titula.Argentina i Hrvatska sa po jednim Cilicevim i Delpovim Slemom kao i Francuzi i upravo Cesi ciji igraci ni masters nisu uzeli.Zato mi je smesno ovo nacionalno histericno vec decenijsko lozenje na nekoga od cije pojave nismo imali bas nista(me zaboravimo i dve Olimpijade gde je kao apsolutni favorit za zlato ostao oba puta i bez bronze)i koji je sve ostvario samo i jedino za sebe,ali to nam je ponudjeno u ovim vremenima,daj igara ne treba nam hleba

Jumko

pre 4 godine

Jedan od vecih "luzera" u istoriji tenisa! Ako izuzmemo replike "kako nije uspeo u tenisu kada ima milione, stalno top 10, puno titula itd", trebao je vise uraditi od Vavrinke, Cilica i ostalih koji su makar Masterse uzimali... Covek je po kvalitetu trebao imati bar 2 Slema i bar 5 Mastersa, cak i pored velike cetvorke. Vise je obecavao od Vavrinke sigurno... Da nije bilo velike cevorke, imao bi sigurno najvise Gs titula, konstantno je od njih gubio u zavrsnicama turnira!

Djinobili

pre 4 godine

Ipak luzercina opasnija, sto jest jest. Ovo sto je postigao u karijeri, to je najmanje sto je mogao. Tek jedno Slem finale, jedan Masters(i to davne 2005), a sta tek reci da je u jednom trenutku imao 2:25 skor sa Novakom. Ne treba tek tako zaboraviti cini mi se Peking 2015 kada je Novak protiv njega vodio 6:0, 5:0 i servirao. To ipak govori da ovaj nikako nije bio cist s glavom. Na kraju cak jedan Wawrinka ili Cilic osvojise Slemove, a Berdih prije toga bio teniska institucija za obojicu.

Поштовалац игре

pre 4 godine

Добар стари Бердих. Познат као одличан тенисер са ужасном психолошком нестабилношћу на туру и по провакацијама коју имао са Мадридском публиком тада.

Узео неке атп турнире а први му било у Палерму кад је победио Воландрија. Има ту једну титулу из мастерс хиљаду 2005 године!" Финале Вимблдона 2010 године. Дејвис Куп са Чешком освојени. Мноштво великих победа на топ три тенисерима. 7 година бивао константан на атп туру. Могао је имат мало бољу каријеру без обзира на све успеха свакако је имао Томаш.

Krtola

pre 4 godine

Polako jedan po jedan igrač odlazi u penziju a koji će nam uvek biti upečatljivi kao glavni Novakovi rivali tokom njegove karijere. Prisustvujemo smiraju čitave jedne teniske epohe.

vuko

pre 4 godine

Budući Hall of famer. Finale Wimbledona, masters u Parizu, mnoštvo titula i povrh svega, fenomenalan odnos pobeda i poraza. Konstantan u top 8 deceniju celu. Veliki Berdih. Šteta za psihu i talenat. I gubitak za tenis.

bata gaja

pre 4 godine

dobar tomaz bio, da je samo malo jacu psihu imao zavredeo bi i koji GS. ovako, samo jedan u nizu mnogih koje je velika 3+1 pregazila na svom putu ka zvezdama

CroFed

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...

Bivši

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!

,,,

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...
(CroFed, 13. novembar 2019 13:37)

Čak i na Wimbledonu? Tu mu je najveća šansa zbog njegovog servisa. Da neće možda na šljaci da ih dobije?

Bivši

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!

bata gaja

pre 4 godine

dobar tomaz bio, da je samo malo jacu psihu imao zavredeo bi i koji GS. ovako, samo jedan u nizu mnogih koje je velika 3+1 pregazila na svom putu ka zvezdama

CroFed

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...

Поштовалац игре

pre 4 godine

Добар стари Бердих. Познат као одличан тенисер са ужасном психолошком нестабилношћу на туру и по провакацијама коју имао са Мадридском публиком тада.

Узео неке атп турнире а први му било у Палерму кад је победио Воландрија. Има ту једну титулу из мастерс хиљаду 2005 године!" Финале Вимблдона 2010 године. Дејвис Куп са Чешком освојени. Мноштво великих победа на топ три тенисерима. 7 година бивао константан на атп туру. Могао је имат мало бољу каријеру без обзира на све успеха свакако је имао Томаш.

Krtola

pre 4 godine

Polako jedan po jedan igrač odlazi u penziju a koji će nam uvek biti upečatljivi kao glavni Novakovi rivali tokom njegove karijere. Prisustvujemo smiraju čitave jedne teniske epohe.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Kakvi otrovni komentari. Odlična karijera, godinama u top 10 zlatne ere tenisa, Dejvis kup legenda, vaspitan momak.

Uživaj u penziji i čuvaj to ženče poubavo.

Jumko

pre 4 godine

Jedan od vecih "luzera" u istoriji tenisa! Ako izuzmemo replike "kako nije uspeo u tenisu kada ima milione, stalno top 10, puno titula itd", trebao je vise uraditi od Vavrinke, Cilica i ostalih koji su makar Masterse uzimali... Covek je po kvalitetu trebao imati bar 2 Slema i bar 5 Mastersa, cak i pored velike cetvorke. Vise je obecavao od Vavrinke sigurno... Da nije bilo velike cevorke, imao bi sigurno najvise Gs titula, konstantno je od njih gubio u zavrsnicama turnira!

vuko

pre 4 godine

Budući Hall of famer. Finale Wimbledona, masters u Parizu, mnoštvo titula i povrh svega, fenomenalan odnos pobeda i poraza. Konstantan u top 8 deceniju celu. Veliki Berdih. Šteta za psihu i talenat. I gubitak za tenis.

Djinobili

pre 4 godine

Ipak luzercina opasnija, sto jest jest. Ovo sto je postigao u karijeri, to je najmanje sto je mogao. Tek jedno Slem finale, jedan Masters(i to davne 2005), a sta tek reci da je u jednom trenutku imao 2:25 skor sa Novakom. Ne treba tek tako zaboraviti cini mi se Peking 2015 kada je Novak protiv njega vodio 6:0, 5:0 i servirao. To ipak govori da ovaj nikako nije bio cist s glavom. Na kraju cak jedan Wawrinka ili Cilic osvojise Slemove, a Berdih prije toga bio teniska institucija za obojicu.

Sivi soko

pre 4 godine

”Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).”
Sam si sebi i dao odgovor. Samo likovi koji rano ispadnu sa velikih turnira imaju vremena i energije da se bakću sa Dejvis kupom koji su uvek bili raspoređeni neposredno nakon velikih turnira. Baš će Novak da se cima dva dana nakon Australije da leti 20 sati bi igrao dejvis kup u drugoj vremenskoj zoni.... A drugo, “ovaj lik sa 0 titula” je u reprezentaciji imao sjajnog dubl partnera Radeka Stepaneka, takođe još jednog sa 0 velikih titula. Njih dvojica su i pobedili Srbiju u finalu ono kad ih je Novak obojicu pobedio kao i sve svoje mečeve u DK te godine. Jel ti još nešto nije jasno, da ti nacrtam? Jel ti još nešto zanimljivo?

Milena

pre 4 godine

Meni je Berdih uvijek izgledao kao veliki, malo zbunjen, ali neosporno, sretan i zadovoljan dječak. Dugo je bio u samom vrhu. Neki pokušavaju da to obezvrijede, jer nije osvojio ništa veliko. Zar nije velimo biti među 10 najboljih na svijetu 7 godina?

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@jeremija

Čoveče, pročitaj šta si napisao još jednom. Kakav NBA i tenis, koji fudbal koji to mi, o čemu pričaš? Čuj Boba Živojinović, sa pivskim stomačićem danas ne bi bio ni u 70, nemoj se sprdamo. To je nivo Miše Zvereva. Tenis je evoluirao u moćnu fizičko/taktičku/tehničku igru. Ona vremena su lepa ali neuporediva.

Mad Max

pre 4 godine

Sto se tice samih rezultata, jedan od najvecih "neostvarenih" talenata u svijetu tenisa ikada, s' obzirom na kapacitet, potencijal, tehniku i fizicke predipozicije koje je posjedovao.

stribor

pre 4 godine

moram ja Jos jednom ... gledam top 4 preko 10god ... oni su nivo za sebe, dok Berdih je uvjek igrao SVOJU igru tokom karijere, nikada takticki, uvjek ravno, cisto, ofanzivno ... da svojih 196cm nije mogao imati kretanje poput Novaka npr .. Ali opet je dugo godina bio tu oko 5 mjesta ... opet kazem, tehnicki - jedan od ljepsih udaraca u istoriji ove igre, izgradio je svoj prepoznatljivi stil od kog nije odustajao ... nije osvojio GS a ja kazem zasluzio je I on I Ferer I Soderling I Fernando Gonzales Koji su za jednog Rodika ili Hjuita igracine ... igrali su u teskoj eri I to je to ... veliki postovanje Tomas !

,,,

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...
(CroFed, 13. novembar 2019 13:37)

Čak i na Wimbledonu? Tu mu je najveća šansa zbog njegovog servisa. Da neće možda na šljaci da ih dobije?

.

pre 4 godine

Baš mi je žao. Nedostaje i nedostajaće mi da ga gledam. Predivan je i kao sportista i kao čovek. Na terenu je uvek bilo prijatno gledati ga, i želim mu sve najbolje u daljem životu.

hercegovac

pre 4 godine

Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).Umesto da u ovoj deceniji imamo barem 4-5 Dejvis kupova mi nemamo nijedan,jer je "najveci Srbin posle Tesle" imao uvek pametnija posla nego igranja za svoju zemlju,pa su tako DK osvajale Britanija sa tek 7 velikih Marejevih titula.Argentina i Hrvatska sa po jednim Cilicevim i Delpovim Slemom kao i Francuzi i upravo Cesi ciji igraci ni masters nisu uzeli.Zato mi je smesno ovo nacionalno histericno vec decenijsko lozenje na nekoga od cije pojave nismo imali bas nista(me zaboravimo i dve Olimpijade gde je kao apsolutni favorit za zlato ostao oba puta i bez bronze)i koji je sve ostvario samo i jedino za sebe,ali to nam je ponudjeno u ovim vremenima,daj igara ne treba nam hleba

Biti čovek

pre 4 godine

Berdih nije više dečkić no" mlada osobaa dalje jeste. Uspešan i ostvaren momak nevezano što je teniski rezultati nisu krunisani GS i mastersima više. Niko nije za njega za čuo dok nije osvanula vest da je pobedio tad Federeera koji počeo dominira tenisom naspram Čeha koji bi vrlo mlad i neiskusan na Olimpijskim igrama se odigravalo Grčke 2004 godine u rundi 32. Probijao se postepeno ka vrhu i uspeo bit konstatan nekih 7-8 godina al" nažalost povrede su ga sasekle nakon 30 godina. Pa se povukao al" nema za čim da žali. Imao je odličnu karijeru. Pamtiće se po tome što je uspevao daa pobedi vodeću trojku i što je možda ponajbolji Čeh koji bio najbolje rangiran kao top five player ni blizu nisu drugi bili poput njega u ovoj sadašnjoj eri..

Sve najj Tomaše!" Uživajj u penziji zasluženoj.

hvala sto glasate za br.1

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!
(Bivši, 13. novembar 2019 13:45)

Ko sve ne komentarise ovde?! Ccc. Jos ima 300 lajkova covek, a samo jos jedan u nizu nepoznavalaca belog sporta. FEDERER-TOMAS 20:6. Bas mu je bio nocna mora, nema sta. A tek sto ga je redovno dobijao Tomas. Ahhahahahahahah

Posmatrač

pre 4 godine

Psihološki vrlo mlak teniser je bio na atp turu dok je bio na terenu izgledao kao da nijee bio svestan važnosti mečeva posebno u završnicama najviših turnira. Bezbroj mečeva gde je vodio protiv trojke al" zbog malenkosti gubio po pravilu. Naveo bi mnoge situacije al" ko je pratio njegovu malo karijeru zna o čemu pričam..

Mogao još jednom da sebi šansu al" vrlo verovatnoo nijee hteoo više reskira zbog zdravlja da mu ne bude narušeno još više. Pametan potez u neku ruku !! Imao je odličnu karijeru i biće upamćen kao takav bez obzira na mane koje imao.

bg leprikoni

pre 4 godine

Mene Berdih i ovi iz njegove generacije,koji su konkurencija velikoj trojci podsecaju na one spanske jadnike od klubova tipa Rajo Valjekano,Granada,Djirona...sa tim sto su i oni nekada znali uzeti meru Realu i Barsi a ovi nisu umeli sa trojkom ni kada su omi povredjeni,umorni,sakati,sto je dokaz da nije do nevidjenog kvaliteta trojke koliko do nekvaliteta "drugopozivaca" na celu sa Berdihom.Zato mi je sva ona GOAT prica besmislena jer nikada ne znamo kako bi danasnji velikani izgledali u osamdesetim ili devedesetim kada je kvantitet bio izrazeniji i konkurencija daleko veca.I zato,kao sto kaze komentar dole sramota sto smo mi,spanci i svajcarci dozvolili da gotovo svi redom uzimaju Salataru u ovoj deceniji umesto da se podelilo izmedju nas,ali to je realnost upliva kapitalizma gde ce velikani igrati pre neku egzibiciju u nekoj arapskoj,da prostite,pripizdini,nego DK za svoju zemlju,a Salataru koja je nekada bila privilegija uzeti je,danas je imaju ni krivi ni duzni Berdih,Cilic,Conga...

hercegovac

pre 4 godine

@Sivi soko
I od toga je proslo 8 godina,gde je on bio posle to vreme dok je pojedinacno dominirao,setimo se polufinala sa Svajcarcima u NS tada je bio slobodan,u Srbiji ali njemu je bilo bitnije da se druzi sa Vucicem u Feketicu,sve ove godine nije otkazivao ni najnebitnije turnire,egzbicije(tada ne smeta promena vremenske zone) ali prakticno od 2012-te jedva da je ista odigrao za drzavni tim,i reprezentaciju je kostalo sigurno nekoliko DK jer je konkurencija bila nikakva,on se sve te godine bukvalno sprdao sa protivnicima,a imao je i Viktora,Zikija i realnost je bila da smo bili favoriti za osvajanje svake godine ali nista nismo uradili jer on nije igrao i poklonili smo Salatare Cesima i Hrvatima bez vrhunskih igraca.I kako to imate za njega razumevanje,a Jokica cereciste zbog onih kvalifikacionih prozora a da nije zaigrao za SP verovatno bi mu se uzelo drzavljanstvo,pojasni mi odakle toliki dvostruki standardi

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Vi-prosecni komentatori na b92 sport,da nekazem prosecne srbende, koji na vestima o fudbalu,kosarci,atletici,formuli,rukometu,zenskom tenisu konstantno pljujete po sadasnjosti prizivajuci bolju proslost,i bas vam je jedino i nista drugo,muski tenis danasnjice ne dobar,vec najbolji ikad jerbo je vas idol na vrhu.A koliko pratis tenis dovoljno sto pominjes Bobu u kontekstu njegovog sadasnjeg izgleda,u ono vreme je bio mrsaviji od Djokovica ali izrazito snazan,pa jedan Lendl je jedva uspevao da vraca njegove servise,sta bi ovaj Berdih onda radio,ali Boba nije mogao dalje od top 20,a Berdih godinama u top 10.I koja je onda era zlatna?

nikol dz feimija

pre 4 godine

(stribor, 13. novembar 2019 22:39

ili ste premladi, mladi ili ako ste stariji, ranije niste pratili tenis.

HJuti je igrač sa kojim je počeo žestok i drugačiji tenis, Hjuti je odličan igrač i on je krenuo sa pesnicama, sa trčanjem po terenu i bodrenjem sebe, a kasnije to nastavio Nadal...
Igrao je neverovatan tenis u vreme kada je imao 20 godina i 21 godinu , osvojio je US OPen i Vimbldon, osvojio je dva puta završni turnir, RAZBIO JE SAPRASA I NALBANDIJANA sa po 3:0, igrao je atomski tenis, osvojio dve Dejvis kup titule, HJUIT JE BIO ZAČETNIK NOVE ERE U TENIS I TENISKOJ IGRI, bio je odličan, sa njim je počelo i urlanje, pesničenje...potpuno nova pojava i bio je za tenis nešto kao mali Borg, kada je popularizacija tenisa u pitanju...bio je zanimljiv, lepuškast, nekako privlačan, plav, agresivan u igri, a bio i momak Kim klajsters...sve se lepo poklopilo , TAKO DA HJUIT JE SA 2 uzastopno 1.mesta na kraju godine kada je imao samo 20 i 21 gdoinu, sa 30 ATP TITULA, sa 2 GREN SLEM TITULE OD 4 FINALA, sa 2 ZAVRŠNE TITULE OD 3 FINALA, sa 2 DEJVIS KUPA, sa 2 MASTERS TITULE OD 7 FINALA, sa dubl titulom gren slem sa 19.godina, sa finalom gren slem miksa sa 19.godina IGRAČINA !

LEJTON JE VELIKI IGRAČ, LEGENDA NE SAMO AUSTRALIJE NEGO I SVETSKOG SPORTA !!

Najbolje je uradio do 25. godine a igrao je hrabro i odlično, dugo posle.

Veliki teniser, Lejton Hjuit i najbolji Australijanac u 21.veku.

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Ovaj lik ne bi petrle mogao da veze Bobi Zivojinovicu a Boba nije mogao dalje od devetnaestog mesta a ovaj godinama u top 10,toliko o zlatnoj eri.I kada vec to pominjemo kako je moguce u tenisku danasnjicu smatrate zlatnom sa trojicom vrhunskim,jednim dobrim,jednim solidnim i gomilom boranije od tenisera,a pljujete danasnji fudbal sa dvojicom ubedljivo najboljih ikada u prime-timeu i NBA kosarku sa nezabelezenom koncentracijom kvaliteta u datom trenutku,verovatno najboljim kosarkasem ikada i najvecim suterom ikada

,,,

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...
(CroFed, 13. novembar 2019 13:37)

Čak i na Wimbledonu? Tu mu je najveća šansa zbog njegovog servisa. Da neće možda na šljaci da ih dobije?

hercegovac

pre 4 godine

Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).Umesto da u ovoj deceniji imamo barem 4-5 Dejvis kupova mi nemamo nijedan,jer je "najveci Srbin posle Tesle" imao uvek pametnija posla nego igranja za svoju zemlju,pa su tako DK osvajale Britanija sa tek 7 velikih Marejevih titula.Argentina i Hrvatska sa po jednim Cilicevim i Delpovim Slemom kao i Francuzi i upravo Cesi ciji igraci ni masters nisu uzeli.Zato mi je smesno ovo nacionalno histericno vec decenijsko lozenje na nekoga od cije pojave nismo imali bas nista(me zaboravimo i dve Olimpijade gde je kao apsolutni favorit za zlato ostao oba puta i bez bronze)i koji je sve ostvario samo i jedino za sebe,ali to nam je ponudjeno u ovim vremenima,daj igara ne treba nam hleba

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Ovaj lik ne bi petrle mogao da veze Bobi Zivojinovicu a Boba nije mogao dalje od devetnaestog mesta a ovaj godinama u top 10,toliko o zlatnoj eri.I kada vec to pominjemo kako je moguce u tenisku danasnjicu smatrate zlatnom sa trojicom vrhunskim,jednim dobrim,jednim solidnim i gomilom boranije od tenisera,a pljujete danasnji fudbal sa dvojicom ubedljivo najboljih ikada u prime-timeu i NBA kosarku sa nezabelezenom koncentracijom kvaliteta u datom trenutku,verovatno najboljim kosarkasem ikada i najvecim suterom ikada

vuko

pre 4 godine

Budući Hall of famer. Finale Wimbledona, masters u Parizu, mnoštvo titula i povrh svega, fenomenalan odnos pobeda i poraza. Konstantan u top 8 deceniju celu. Veliki Berdih. Šteta za psihu i talenat. I gubitak za tenis.

bg leprikoni

pre 4 godine

Mene Berdih i ovi iz njegove generacije,koji su konkurencija velikoj trojci podsecaju na one spanske jadnike od klubova tipa Rajo Valjekano,Granada,Djirona...sa tim sto su i oni nekada znali uzeti meru Realu i Barsi a ovi nisu umeli sa trojkom ni kada su omi povredjeni,umorni,sakati,sto je dokaz da nije do nevidjenog kvaliteta trojke koliko do nekvaliteta "drugopozivaca" na celu sa Berdihom.Zato mi je sva ona GOAT prica besmislena jer nikada ne znamo kako bi danasnji velikani izgledali u osamdesetim ili devedesetim kada je kvantitet bio izrazeniji i konkurencija daleko veca.I zato,kao sto kaze komentar dole sramota sto smo mi,spanci i svajcarci dozvolili da gotovo svi redom uzimaju Salataru u ovoj deceniji umesto da se podelilo izmedju nas,ali to je realnost upliva kapitalizma gde ce velikani igrati pre neku egzibiciju u nekoj arapskoj,da prostite,pripizdini,nego DK za svoju zemlju,a Salataru koja je nekada bila privilegija uzeti je,danas je imaju ni krivi ni duzni Berdih,Cilic,Conga...

Jumko

pre 4 godine

Jedan od vecih "luzera" u istoriji tenisa! Ako izuzmemo replike "kako nije uspeo u tenisu kada ima milione, stalno top 10, puno titula itd", trebao je vise uraditi od Vavrinke, Cilica i ostalih koji su makar Masterse uzimali... Covek je po kvalitetu trebao imati bar 2 Slema i bar 5 Mastersa, cak i pored velike cetvorke. Vise je obecavao od Vavrinke sigurno... Da nije bilo velike cevorke, imao bi sigurno najvise Gs titula, konstantno je od njih gubio u zavrsnicama turnira!

hvala sto glasate za br.1

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!
(Bivši, 13. novembar 2019 13:45)

Ko sve ne komentarise ovde?! Ccc. Jos ima 300 lajkova covek, a samo jos jedan u nizu nepoznavalaca belog sporta. FEDERER-TOMAS 20:6. Bas mu je bio nocna mora, nema sta. A tek sto ga je redovno dobijao Tomas. Ahhahahahahahah

jeremija

pre 4 godine

@detektiv kokni kol
Vi-prosecni komentatori na b92 sport,da nekazem prosecne srbende, koji na vestima o fudbalu,kosarci,atletici,formuli,rukometu,zenskom tenisu konstantno pljujete po sadasnjosti prizivajuci bolju proslost,i bas vam je jedino i nista drugo,muski tenis danasnjice ne dobar,vec najbolji ikad jerbo je vas idol na vrhu.A koliko pratis tenis dovoljno sto pominjes Bobu u kontekstu njegovog sadasnjeg izgleda,u ono vreme je bio mrsaviji od Djokovica ali izrazito snazan,pa jedan Lendl je jedva uspevao da vraca njegove servise,sta bi ovaj Berdih onda radio,ali Boba nije mogao dalje od top 20,a Berdih godinama u top 10.I koja je onda era zlatna?

hercegovac

pre 4 godine

@Sivi soko
I od toga je proslo 8 godina,gde je on bio posle to vreme dok je pojedinacno dominirao,setimo se polufinala sa Svajcarcima u NS tada je bio slobodan,u Srbiji ali njemu je bilo bitnije da se druzi sa Vucicem u Feketicu,sve ove godine nije otkazivao ni najnebitnije turnire,egzbicije(tada ne smeta promena vremenske zone) ali prakticno od 2012-te jedva da je ista odigrao za drzavni tim,i reprezentaciju je kostalo sigurno nekoliko DK jer je konkurencija bila nikakva,on se sve te godine bukvalno sprdao sa protivnicima,a imao je i Viktora,Zikija i realnost je bila da smo bili favoriti za osvajanje svake godine ali nista nismo uradili jer on nije igrao i poklonili smo Salatare Cesima i Hrvatima bez vrhunskih igraca.I kako to imate za njega razumevanje,a Jokica cereciste zbog onih kvalifikacionih prozora a da nije zaigrao za SP verovatno bi mu se uzelo drzavljanstvo,pojasni mi odakle toliki dvostruki standardi

Djinobili

pre 4 godine

Ipak luzercina opasnija, sto jest jest. Ovo sto je postigao u karijeri, to je najmanje sto je mogao. Tek jedno Slem finale, jedan Masters(i to davne 2005), a sta tek reci da je u jednom trenutku imao 2:25 skor sa Novakom. Ne treba tek tako zaboraviti cini mi se Peking 2015 kada je Novak protiv njega vodio 6:0, 5:0 i servirao. To ipak govori da ovaj nikako nije bio cist s glavom. Na kraju cak jedan Wawrinka ili Cilic osvojise Slemove, a Berdih prije toga bio teniska institucija za obojicu.

CroFed

pre 4 godine

Bez nekih rupa u igri, no jednostavno veći "mental midget" nego recimo Marin Čilić. Što je taj znao propustiti, ipak dobio je svakoga od velike trojke, Rogera čak i u Wimbledonu što nije mala stvar...

Sivi soko

pre 4 godine

”Zanimljivo ovak lik sa 0 osvojenih titula ima uspesniji skor za reprezentaciju od Djokovica sa cini mi se 47 velikih titula(GS i Mastersa).”
Sam si sebi i dao odgovor. Samo likovi koji rano ispadnu sa velikih turnira imaju vremena i energije da se bakću sa Dejvis kupom koji su uvek bili raspoređeni neposredno nakon velikih turnira. Baš će Novak da se cima dva dana nakon Australije da leti 20 sati bi igrao dejvis kup u drugoj vremenskoj zoni.... A drugo, “ovaj lik sa 0 titula” je u reprezentaciji imao sjajnog dubl partnera Radeka Stepaneka, takođe još jednog sa 0 velikih titula. Njih dvojica su i pobedili Srbiju u finalu ono kad ih je Novak obojicu pobedio kao i sve svoje mečeve u DK te godine. Jel ti još nešto nije jasno, da ti nacrtam? Jel ti još nešto zanimljivo?

Bivši

pre 4 godine

Šteta... Mislim da je još mogao da ponudi. Dobar igrač je bio. Pogotovo prije desetak godina kada još nije bio izgrađen. Kako je napunio 30, došle povrede, nekonstantnost, godine.. Pamtim ga i po tome što je Federeru nekada bio noćna mora, redovno ga je dobijao. Vrlo nezgodan karakter, ali se smirio na kraju. Ko bi rekao da će nakon onoga Bersija 2005. ostati na samo tom Mastersu... Opet, izuzetna karijera. Uživaj u penziji majstore!

stribor

pre 4 godine

moram ja Jos jednom ... gledam top 4 preko 10god ... oni su nivo za sebe, dok Berdih je uvjek igrao SVOJU igru tokom karijere, nikada takticki, uvjek ravno, cisto, ofanzivno ... da svojih 196cm nije mogao imati kretanje poput Novaka npr .. Ali opet je dugo godina bio tu oko 5 mjesta ... opet kazem, tehnicki - jedan od ljepsih udaraca u istoriji ove igre, izgradio je svoj prepoznatljivi stil od kog nije odustajao ... nije osvojio GS a ja kazem zasluzio je I on I Ferer I Soderling I Fernando Gonzales Koji su za jednog Rodika ili Hjuita igracine ... igrali su u teskoj eri I to je to ... veliki postovanje Tomas !

bata gaja

pre 4 godine

dobar tomaz bio, da je samo malo jacu psihu imao zavredeo bi i koji GS. ovako, samo jedan u nizu mnogih koje je velika 3+1 pregazila na svom putu ka zvezdama

Поштовалац игре

pre 4 godine

Добар стари Бердих. Познат као одличан тенисер са ужасном психолошком нестабилношћу на туру и по провакацијама коју имао са Мадридском публиком тада.

Узео неке атп турнире а први му било у Палерму кад је победио Воландрија. Има ту једну титулу из мастерс хиљаду 2005 године!" Финале Вимблдона 2010 године. Дејвис Куп са Чешком освојени. Мноштво великих победа на топ три тенисерима. 7 година бивао константан на атп туру. Могао је имат мало бољу каријеру без обзира на све успеха свакако је имао Томаш.

Milena

pre 4 godine

Meni je Berdih uvijek izgledao kao veliki, malo zbunjen, ali neosporno, sretan i zadovoljan dječak. Dugo je bio u samom vrhu. Neki pokušavaju da to obezvrijede, jer nije osvojio ništa veliko. Zar nije velimo biti među 10 najboljih na svijetu 7 godina?

.

pre 4 godine

Baš mi je žao. Nedostaje i nedostajaće mi da ga gledam. Predivan je i kao sportista i kao čovek. Na terenu je uvek bilo prijatno gledati ga, i želim mu sve najbolje u daljem životu.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Kakvi otrovni komentari. Odlična karijera, godinama u top 10 zlatne ere tenisa, Dejvis kup legenda, vaspitan momak.

Uživaj u penziji i čuvaj to ženče poubavo.

Mad Max

pre 4 godine

Sto se tice samih rezultata, jedan od najvecih "neostvarenih" talenata u svijetu tenisa ikada, s' obzirom na kapacitet, potencijal, tehniku i fizicke predipozicije koje je posjedovao.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@jeremija

Čoveče, pročitaj šta si napisao još jednom. Kakav NBA i tenis, koji fudbal koji to mi, o čemu pričaš? Čuj Boba Živojinović, sa pivskim stomačićem danas ne bi bio ni u 70, nemoj se sprdamo. To je nivo Miše Zvereva. Tenis je evoluirao u moćnu fizičko/taktičku/tehničku igru. Ona vremena su lepa ali neuporediva.

Biti čovek

pre 4 godine

Berdih nije više dečkić no" mlada osobaa dalje jeste. Uspešan i ostvaren momak nevezano što je teniski rezultati nisu krunisani GS i mastersima više. Niko nije za njega za čuo dok nije osvanula vest da je pobedio tad Federeera koji počeo dominira tenisom naspram Čeha koji bi vrlo mlad i neiskusan na Olimpijskim igrama se odigravalo Grčke 2004 godine u rundi 32. Probijao se postepeno ka vrhu i uspeo bit konstatan nekih 7-8 godina al" nažalost povrede su ga sasekle nakon 30 godina. Pa se povukao al" nema za čim da žali. Imao je odličnu karijeru. Pamtiće se po tome što je uspevao daa pobedi vodeću trojku i što je možda ponajbolji Čeh koji bio najbolje rangiran kao top five player ni blizu nisu drugi bili poput njega u ovoj sadašnjoj eri..

Sve najj Tomaše!" Uživajj u penziji zasluženoj.

Krtola

pre 4 godine

Polako jedan po jedan igrač odlazi u penziju a koji će nam uvek biti upečatljivi kao glavni Novakovi rivali tokom njegove karijere. Prisustvujemo smiraju čitave jedne teniske epohe.

nikol dz feimija

pre 4 godine

(stribor, 13. novembar 2019 22:39

ili ste premladi, mladi ili ako ste stariji, ranije niste pratili tenis.

HJuti je igrač sa kojim je počeo žestok i drugačiji tenis, Hjuti je odličan igrač i on je krenuo sa pesnicama, sa trčanjem po terenu i bodrenjem sebe, a kasnije to nastavio Nadal...
Igrao je neverovatan tenis u vreme kada je imao 20 godina i 21 godinu , osvojio je US OPen i Vimbldon, osvojio je dva puta završni turnir, RAZBIO JE SAPRASA I NALBANDIJANA sa po 3:0, igrao je atomski tenis, osvojio dve Dejvis kup titule, HJUIT JE BIO ZAČETNIK NOVE ERE U TENIS I TENISKOJ IGRI, bio je odličan, sa njim je počelo i urlanje, pesničenje...potpuno nova pojava i bio je za tenis nešto kao mali Borg, kada je popularizacija tenisa u pitanju...bio je zanimljiv, lepuškast, nekako privlačan, plav, agresivan u igri, a bio i momak Kim klajsters...sve se lepo poklopilo , TAKO DA HJUIT JE SA 2 uzastopno 1.mesta na kraju godine kada je imao samo 20 i 21 gdoinu, sa 30 ATP TITULA, sa 2 GREN SLEM TITULE OD 4 FINALA, sa 2 ZAVRŠNE TITULE OD 3 FINALA, sa 2 DEJVIS KUPA, sa 2 MASTERS TITULE OD 7 FINALA, sa dubl titulom gren slem sa 19.godina, sa finalom gren slem miksa sa 19.godina IGRAČINA !

LEJTON JE VELIKI IGRAČ, LEGENDA NE SAMO AUSTRALIJE NEGO I SVETSKOG SPORTA !!

Najbolje je uradio do 25. godine a igrao je hrabro i odlično, dugo posle.

Veliki teniser, Lejton Hjuit i najbolji Australijanac u 21.veku.

Posmatrač

pre 4 godine

Psihološki vrlo mlak teniser je bio na atp turu dok je bio na terenu izgledao kao da nijee bio svestan važnosti mečeva posebno u završnicama najviših turnira. Bezbroj mečeva gde je vodio protiv trojke al" zbog malenkosti gubio po pravilu. Naveo bi mnoge situacije al" ko je pratio njegovu malo karijeru zna o čemu pričam..

Mogao još jednom da sebi šansu al" vrlo verovatnoo nijee hteoo više reskira zbog zdravlja da mu ne bude narušeno još više. Pametan potez u neku ruku !! Imao je odličnu karijeru i biće upamćen kao takav bez obzira na mane koje imao.