Nedelja, 10.11.2019.

21:02

"Đoković ili Nadal? Mislim da svi mogu da kažu da je Nadal bio najbolji"

Ruski teniser Danil Medvedev je istakao da je Rafael Nadal bio najbolji igrač u aktuelnoj godini.

Izvor: SV

"Ðokoviæ ili Nadal? Mislim da svi mogu da kažu da je Nadal bio najbolji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Dragon

pre 4 godine

Nadal je osvojio "mnogo titula", čak jednu manje od Novaka, uz isto 2 GS... Bolje da je rekao da više simpatiše Nadala, bolji bi mu razlog bio!

Srba od Balkana

pre 4 godine

Medvedevu sad si se zakaćio sa pola Srbije...
(Živa svirka, 11. novembar 2019 08:35)

98% Srbije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzeri, 11. novembar 2019 09:37)

Novakovi svedoci

Marko

pre 4 godine

Kad te neko pita - ko je osvojio Peking prethodne godine? Ti ko iz topa viknes - Novak - znaj, neces pogresiti. Nole je osvojio Tokio, a ne Peking. 😀

miodrag

pre 4 godine

Bravo medvedicu!!! Ti , I tebi slicni, I plus onakva publika na Vimblndonu i US openu.....to je ono sto daje neverovatnu energiju Novaku ….samo nastavite, super ste! Zbog takvih on I jeste postao teniser koga niko ne zeli da vidi.....sa suprotne strane mrezice!

Slavica

pre 4 godine

Medved nikada lepu reč za Noleta.toliko ga ne podnosi, da je prešišao i Federera. Jedini ove godine koji imaju 5 titula su Nole. I Tim. Kako bi ga pokidala, onako neurednog, da se zapita šta ga je snašlo. Koliko on ne podnosi Noleta 3x više ja njega.

minerva

pre 4 godine

po kojim to merilima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Filip, 11. novembar 2019 00:38)

Po merilima Federerovih navijaca. Jedino sto se to odmah promeni kad on ne osvoji Wimbledon

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Razlika je u tome sto je Novak ranije ispao sa Us Opena, ima dva osvojena GS i polufinale na RG, A Nadal ima bolje rezultate na GS Finale AO i polufinale Vimbldona, tu je stvorena najvise ta prednost od 640 bodova, ali opet i Šangaju je Novak izgubio mnogo bodova cak 800,ali posle US opena se Nadal mnogo priblizio jer je tu Novak izgubio oko 1800 bodova

Ljelja

pre 4 godine

Neko rece da Nole ima ove godine ,2 GS I 1 Masters 1000. Izvinjavam se... Nole ove godine ima osvojena 2 turnira iz Masters 1000 serije. Madrid i Pariz plus Australian open I Vimbldon. A Mali Medvedeva moze da se slika. On je isti kao onaj Poljak sad sam mu i ime zaboravila, neki Jirzi... Koji je pre nekoliko godina zario I palio od Vimbldona pa sve do kraja sezone, a sad igra celendzere I gubi od svih. Sve je to lepo moj Danil, al' kad dodje sledeca sezona pa se suocis da ocekivanjima, svojim sopstvenim I svoje okoline, onda samo najbolji opstaju. U tome je razlika izmedju tebe I Novak. Tebe i Rafe. Tebe I Fedexa. O tome misli. A ne o tome da li je Nadal bolji od Noleta ili ne. Jadno je I to sto mnogi nasi ljudi mrze Noleta... Ali to su uglavnom oni fanatici... Partizanovci... Msm cast izuzecima. Nisu svi isti...

Pravedni

pre 4 godine

...vec sam vise puta upozorio da ne treba "voleti" nijednog od ovih mladih igraca,jer su svi zavidni prema staroj gardi i prepuni sujetnih i prepotentnih izjava!Svi oni samo zele veliku "trojku" van stroja...seljacine sa gomilom lancica oko vrata...

ГласСрба

pre 4 godine

Није проблем шта Данил мисли, његова ствар, већ што тврди да СВИ тако мисле што свакако он не може знати па узима себи за право да одређује другима шта да мисле. Но, није чудо што овако мисли. Жели себи да каже како је Надал бољи јер је од њега изгубио два пута у финалу док је Новака побеђивао па је глупо да каже да је бољи онај играч који је губио од њега.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Obojica su bili najbolji u odredjenim delovima sezone, s tim sto je Nadal bio konstantniji na slemovima a Novak ima jednu titulu vise i bio je prvi tokom 95% godine. Sasvim je realno da osvajacu zavrsnog mastersa u Londonu titula donese prevagu. I brojevi
to potvrdjuju i oni ne grese jer su egzaktni i tako je i najobjektivnije.
Za mene kao samozvanog teniskom eksperta ipak je Novak bolji u ovoj godini i to iz dva razloga: prvi sto je osvojio najvazniji GS Wimbledon i sto je deklasirao Rafu na AO na turniru gde je Nadal ostavio najjaci utisak, sve do tog meca.

Makedonac

pre 4 godine

Jeste za niansu, ali do ovog trenutka, a igra se jos finale, nole umesto AO i Wimbeldona osvoji sta mozda portoroz i umag,i oba imaju po dva mastersa tako da je ovo najpravednije finale plus to da sta odigrala oba po 16turnira. Po danilovoj izjavi bi covek pomislio da nadal ima 2000 poena i vise ili da je odigro manje turnira pa je na tim stigao uvek do zavrsnice pa radi toga ovaj finale odlucuje.Mislim da su vise problem ona dva finala sto je izgubio pogotovob US open.Treba mu postaviti isto pitanje nakon finala,kad nole osvoji.

Filip

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic.
(Kasper, 10. novembar 2019 21:00)
po kojim to merilima?

Posmatrač

pre 4 godine

Nadal da je kojim slučajem odbranio celokupnu šljaku MC i Barselonu ne bi postojalo onda šansa teoretski da bude borba za prvo mesto.. Ova izjava ima dvosmislenu jer obojica su osvoji li jednak broj titule ove sezone zbog čega je situacija otvorena do kraja završnog turnira. Ne mrzite čoveka samo zato što je izjavio nešto što vama ne godi za uši..

Radomir

pre 4 godine

Meni ovo liči da se Medvedev unapred pravda što će da izgubi eventualni meč sa Nadalom. Bio sam počeo da ga gotivim, sad više nisam siguran. Čini se da dečko nije previše inteligentan.

Goran

pre 4 godine

Nije iritantno sto je rekao da je Nadal bio bolji nego "svi mogu videti" da je bio bolji. E, to je odvratno i ulizivacki ako se zna da su bili potpuno ravnopravni sa istim brojem masters titula i GS titula s tim da je Novak bio prvi skoro cele godine.

sempervivum

pre 4 godine

Свиђа ми се ова изјава...
Изјава ће да подстакне Новака да се жестоко припреми за Медведева, и да му се реваншира као што се Циципасу реванширао прошле недеље.

@Loki

pre 4 godine

Kakav je to komentar? Sta da je Novak odigrao sezonu betona kako je trebalo?
I nije ti tacan podatak, Nadal je osvojio ove sezone nesto vise od 600 poena vise od Novaka, do sada... Ko je najbolji u godini je onaj koji na kraju ima najvise bodova, ako to za nedelju dana bude Nadal onda je to i zasluzio, do tada Novak ima sve sanse da zavrsi na prvom mestu.

bozza

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

covece, Nadal je ove godine sakupio 640 poena vise od Novaka i to je i trenutno stanje na obe liste (rank i race). Obojca su uzeli po dva GSa i dva Masters 1000 turnira. Ko bolje odigra zavrsni turnir, sa pravom ce zavrsiti godinu kao no.1. A to za Nadalovu sezonu sljake isto moze da se kaze i za Noletovu sezonu na betonu. Da nije vukao povredu na US turneji i na kraju odustao od USO zbog povrede, ko zna da li bi uopste sada gledalu zavrsni masters, jer bi sve vec bilo odluceno

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj rus je vise nego
prepotentan.Volio bih da dodje u susret Novaku. da
ga odere kao jarca ili kao
danas ovog italijana.On nikada nece biti prvi dok
Nole i Rafa igraju.Samo
toliko da kazem.

faraon franc

pre 4 godine

Srbin se vise potresa kada neko apostrofira nekog drugog tenisera pre Djokovica,ne daj boze da ga prozove makar najbezazlenije kao sto je Kirjos radio u par navrata,nego sto nema leba da jede,sto ga ponizavaju na svakom koraku,oduzimaju teritoriju...pritom tog istog boli ona stvar za Srbiju niti igra za reprezentaciju niti zivi ovde,plus velica komsije,vodjin je bot i generalno truba lik,ali spin je cudo,posto nemamo svoj zivot uzivljavamo se u tudj,identifikacija sa zemljakom u takvoj meri da je svako drzavni neprjatelj br.1 kome on nije najveci covek u istoriji covecansva jer svi moraju da vole Novaka inace su mali,iskompleksirani...bolesno.

Zhol

pre 4 godine

Sasvim korektna izjava, koliko god to Srblju smetalo. Nije covek dzaba prvi. Novak ima sansu da to promeni, i ja se iskreno nadam da ce uspeti, ali on je taj koji mora da se iscima da skine Nadala sa prvog mesta, ne obrnuto.

Rocky

pre 4 godine

Ko je osvojio vise titula !? Novak !

Ko je broj 1 ?

Ko je osvojio GS kad se Novak povredio?

Gluposti sa ovim.lobiranjem i finansiranjem sponzora.

dušan

pre 4 godine

Novak osvojio dva GS i još tri titule.
Rafa osvojio dva GS I još dvije titule. Šta je više?
E, al' kad se Rus počne ulizivati, da bi ga "cijenili".

Aleksandar

pre 4 godine

@Loki Ne, rekli ste netacan podataka, Nadal je osvojio od pocetka godine do ove nedelje 640 poena vise od Novaka. Apsolutno je zasluzeno da pobednik ovog turnira osvoji prvo mesto na kraju godine, jer Novak i Rafa imaju po 2 slema i po 2 mastersa. Mislim da turniri serije 500 i 250 zaista ne treba da odlucuju najboljeg na kraju sezone.

Nebojsa

pre 4 godine

A kad bi se racunali samo bodovi u ovoj godini koje vise osvojio Nadal ili Djokovic????
Nisam siguran da je Djokovic vise osvojio od Nadala,ali videcemo na kraju ove godine koje broj jedan i tu se sva prica zavrsava....

Reg

pre 4 godine

Race lista pokazuje da je dosad, u 2019 Nadal bio bolji. Uvijek više vjerujem brojevima nego utiscima.
Ali, ostao je još ovaj turnir koji će dati odgovor, ko završi godinu na prvom mjestu, taj je bolji. Mislim da će to biti Novak.

Ufff

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

Kako je sakupio 1600 bodova vise? Jesi neki saljivdzija ili se samo ne razumes u bodovanje u tenisu????
Idi malo gledaj u sunce ;)

Loki

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.

Kasper

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic. A ne trebamo zaboraviti ni ono brisanje patosa od 3-0 u finalu Australije. Pozdrav.

Marko

pre 4 godine

Nadal je prvi trofej podigao u Rimu, zatim je pobedjivao u Parizu, u Montrealu i u Njujorku. Djokovic je pobedio u Melburnu i Madridu,osvojio je Vimbldon, Peking i Pariz. Pet je vise od cetiri. Najprestizniji turnir je osvojio Nole. Znamo i da je dobar deo severnoamericke turneje igrao sa povredom ili je propustio zbog nje. Ali dobro, u ko zna kom kontekstu je Medvedev ovo izjavio, ili je istrgnuto. Ne kazem da Nadal nije zasluzio, ali nije bas tako jasno i ubedljivo bio najbolji.

Ivan

pre 4 godine

Nadal ga je pobedio u finalu US opena, pa da opravda taj poraz, da je izgubio od najboljeg… Sto je blizi vrhu i kako daje vise izjava, Medvedev mi deluje kao sujetni kompleksas.

NS#1

pre 4 godine

Pa Novak je osvojio 5 titula ove sezone, Rafa 4?
Bez obzira ko za koga navija, ja ne razumem izjave ovakvog tipa; Sta vam je, bre, svima, jesu vam svima isprani mozgovi?!

Ernesto ce

pre 4 godine

Za razliku od Novaka koji nije imao sjajne rezultate i osvojio SAMO 2 grend slema, dok ih je Nadal osvojio ČAK 2.
(vlada, 10. novembar 2019 21:03)

Cela poenta je u tvom komentaru !! Kad Nadal osvoji 2 gren slema , onda je to vauuuuu , kakva sezona a kad u istoj sezoni Novak to uradi ,svi su u fazonu ,pa ok je bio ove sezone . To samo pokazuje na sta je Novak navikao publiku i teniski svet .

Ivan

pre 4 godine

Nisam sto posto proverio, ali mislim da Djokovic ima titulu vise od Nadala ove sezone 5:4. Od toga dva gren slema i jedan masters. Djokovic je statisticki najbolji, sve ostalo je stvar licnog utiska.

Saša

pre 4 godine

Kaže "Mislim da svi mogu da kažu...", evo odmah ću ti reći da misliš pogrešno jer ja ne mogu da kažem to što ti misliš da svi mogu da kažu. Najbolji je Novak bio i ove godine pa neka misli ko šta hoće. Ja sam svoje rekao.

tennisman

pre 4 godine

Ako ostavimo po strani to da svi zelimo Novaka prvog, ovo i jeste donekle istina, losa americka turneja u iw i majamiju, posle u sinsinatiju, takodje na us openu, rafa je pre polufinala samo izgubio u Akapulku, svaki gs bar poufinale, 3 finala

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ovaj mali Medvedev ima.opasne kuršluse u glavi, a potpisujem prva lakša povreda ima da ga izbaci iz nazovi "pobedničkog ritma" i još jedna obećavajuće karijera ruskog tenisa pada u zaborav. Medvedevu je dolaskom u grad Antib i angažovanje trenera Gilles Cervara je najbolji potez u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Francuska je uvek bila velika teniska nacija, sa tradicijom i nacionalnom sportskom federacijom koja ulaže u svoju budućnost. Ipak, bez obzira na sve to, već 15+ godina nemaju kandidata za ATP #1 ili GS titulu - ekipno su jaki, pojedinačno slabi. Dakle, Danil ima potencijal, ali je psihički i fizički precenjen, jer čak ni jedan Lendl ne bi mogao od njega da napravi #1 kao što je uspeo sa Marejem ali ne i sa mnogo perspaktivnijim Zverevim. Ruski teniseri ne vole puno da rade, ne vole puno da se žrtvuju...poslednji koji je donekle pokušao i donekle uspeo je Safin, i ta njegova karijera je imala potencijala za 3x više i bolje... Živi bili pa videli...

milos obilic

pre 4 godine

Isto broj turnira su osvojili obojica po 2gs po 2 mastersa 1000 i po 1 od 500 s tim sto mislim da je novak na neke turnire gurao vise zato je i bio ovoliko prvi na svetu

Kasper

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic. A ne trebamo zaboraviti ni ono brisanje patosa od 3-0 u finalu Australije. Pozdrav.

Ernesto ce

pre 4 godine

Za razliku od Novaka koji nije imao sjajne rezultate i osvojio SAMO 2 grend slema, dok ih je Nadal osvojio ČAK 2.
(vlada, 10. novembar 2019 21:03)

Cela poenta je u tvom komentaru !! Kad Nadal osvoji 2 gren slema , onda je to vauuuuu , kakva sezona a kad u istoj sezoni Novak to uradi ,svi su u fazonu ,pa ok je bio ove sezone . To samo pokazuje na sta je Novak navikao publiku i teniski svet .

Ivan

pre 4 godine

Nadal ga je pobedio u finalu US opena, pa da opravda taj poraz, da je izgubio od najboljeg… Sto je blizi vrhu i kako daje vise izjava, Medvedev mi deluje kao sujetni kompleksas.

milos obilic

pre 4 godine

Isto broj turnira su osvojili obojica po 2gs po 2 mastersa 1000 i po 1 od 500 s tim sto mislim da je novak na neke turnire gurao vise zato je i bio ovoliko prvi na svetu

NS#1

pre 4 godine

Pa Novak je osvojio 5 titula ove sezone, Rafa 4?
Bez obzira ko za koga navija, ja ne razumem izjave ovakvog tipa; Sta vam je, bre, svima, jesu vam svima isprani mozgovi?!

Ivan

pre 4 godine

Nisam sto posto proverio, ali mislim da Djokovic ima titulu vise od Nadala ove sezone 5:4. Od toga dva gren slema i jedan masters. Djokovic je statisticki najbolji, sve ostalo je stvar licnog utiska.

bozza

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

covece, Nadal je ove godine sakupio 640 poena vise od Novaka i to je i trenutno stanje na obe liste (rank i race). Obojca su uzeli po dva GSa i dva Masters 1000 turnira. Ko bolje odigra zavrsni turnir, sa pravom ce zavrsiti godinu kao no.1. A to za Nadalovu sezonu sljake isto moze da se kaze i za Noletovu sezonu na betonu. Da nije vukao povredu na US turneji i na kraju odustao od USO zbog povrede, ko zna da li bi uopste sada gledalu zavrsni masters, jer bi sve vec bilo odluceno

Goran

pre 4 godine

Nije iritantno sto je rekao da je Nadal bio bolji nego "svi mogu videti" da je bio bolji. E, to je odvratno i ulizivacki ako se zna da su bili potpuno ravnopravni sa istim brojem masters titula i GS titula s tim da je Novak bio prvi skoro cele godine.

sempervivum

pre 4 godine

Свиђа ми се ова изјава...
Изјава ће да подстакне Новака да се жестоко припреми за Медведева, и да му се реваншира као што се Циципасу реванширао прошле недеље.

dušan

pre 4 godine

Novak osvojio dva GS i još tri titule.
Rafa osvojio dva GS I još dvije titule. Šta je više?
E, al' kad se Rus počne ulizivati, da bi ga "cijenili".

Radomir

pre 4 godine

Meni ovo liči da se Medvedev unapred pravda što će da izgubi eventualni meč sa Nadalom. Bio sam počeo da ga gotivim, sad više nisam siguran. Čini se da dečko nije previše inteligentan.

Ufff

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

Kako je sakupio 1600 bodova vise? Jesi neki saljivdzija ili se samo ne razumes u bodovanje u tenisu????
Idi malo gledaj u sunce ;)

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ovaj mali Medvedev ima.opasne kuršluse u glavi, a potpisujem prva lakša povreda ima da ga izbaci iz nazovi "pobedničkog ritma" i još jedna obećavajuće karijera ruskog tenisa pada u zaborav. Medvedevu je dolaskom u grad Antib i angažovanje trenera Gilles Cervara je najbolji potez u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Francuska je uvek bila velika teniska nacija, sa tradicijom i nacionalnom sportskom federacijom koja ulaže u svoju budućnost. Ipak, bez obzira na sve to, već 15+ godina nemaju kandidata za ATP #1 ili GS titulu - ekipno su jaki, pojedinačno slabi. Dakle, Danil ima potencijal, ali je psihički i fizički precenjen, jer čak ni jedan Lendl ne bi mogao od njega da napravi #1 kao što je uspeo sa Marejem ali ne i sa mnogo perspaktivnijim Zverevim. Ruski teniseri ne vole puno da rade, ne vole puno da se žrtvuju...poslednji koji je donekle pokušao i donekle uspeo je Safin, i ta njegova karijera je imala potencijala za 3x više i bolje... Živi bili pa videli...

Saša

pre 4 godine

Kaže "Mislim da svi mogu da kažu...", evo odmah ću ti reći da misliš pogrešno jer ja ne mogu da kažem to što ti misliš da svi mogu da kažu. Najbolji je Novak bio i ove godine pa neka misli ko šta hoće. Ja sam svoje rekao.

Marko

pre 4 godine

Nadal je prvi trofej podigao u Rimu, zatim je pobedjivao u Parizu, u Montrealu i u Njujorku. Djokovic je pobedio u Melburnu i Madridu,osvojio je Vimbldon, Peking i Pariz. Pet je vise od cetiri. Najprestizniji turnir je osvojio Nole. Znamo i da je dobar deo severnoamericke turneje igrao sa povredom ili je propustio zbog nje. Ali dobro, u ko zna kom kontekstu je Medvedev ovo izjavio, ili je istrgnuto. Ne kazem da Nadal nije zasluzio, ali nije bas tako jasno i ubedljivo bio najbolji.

Rocky

pre 4 godine

Ko je osvojio vise titula !? Novak !

Ko je broj 1 ?

Ko je osvojio GS kad se Novak povredio?

Gluposti sa ovim.lobiranjem i finansiranjem sponzora.

@Loki

pre 4 godine

Kakav je to komentar? Sta da je Novak odigrao sezonu betona kako je trebalo?
I nije ti tacan podatak, Nadal je osvojio ove sezone nesto vise od 600 poena vise od Novaka, do sada... Ko je najbolji u godini je onaj koji na kraju ima najvise bodova, ako to za nedelju dana bude Nadal onda je to i zasluzio, do tada Novak ima sve sanse da zavrsi na prvom mestu.

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj rus je vise nego
prepotentan.Volio bih da dodje u susret Novaku. da
ga odere kao jarca ili kao
danas ovog italijana.On nikada nece biti prvi dok
Nole i Rafa igraju.Samo
toliko da kazem.

Reg

pre 4 godine

Race lista pokazuje da je dosad, u 2019 Nadal bio bolji. Uvijek više vjerujem brojevima nego utiscima.
Ali, ostao je još ovaj turnir koji će dati odgovor, ko završi godinu na prvom mjestu, taj je bolji. Mislim da će to biti Novak.

Aleksandar

pre 4 godine

@Loki Ne, rekli ste netacan podataka, Nadal je osvojio od pocetka godine do ove nedelje 640 poena vise od Novaka. Apsolutno je zasluzeno da pobednik ovog turnira osvoji prvo mesto na kraju godine, jer Novak i Rafa imaju po 2 slema i po 2 mastersa. Mislim da turniri serije 500 i 250 zaista ne treba da odlucuju najboljeg na kraju sezone.

Pravedni

pre 4 godine

...vec sam vise puta upozorio da ne treba "voleti" nijednog od ovih mladih igraca,jer su svi zavidni prema staroj gardi i prepuni sujetnih i prepotentnih izjava!Svi oni samo zele veliku "trojku" van stroja...seljacine sa gomilom lancica oko vrata...

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Obojica su bili najbolji u odredjenim delovima sezone, s tim sto je Nadal bio konstantniji na slemovima a Novak ima jednu titulu vise i bio je prvi tokom 95% godine. Sasvim je realno da osvajacu zavrsnog mastersa u Londonu titula donese prevagu. I brojevi
to potvrdjuju i oni ne grese jer su egzaktni i tako je i najobjektivnije.
Za mene kao samozvanog teniskom eksperta ipak je Novak bolji u ovoj godini i to iz dva razloga: prvi sto je osvojio najvazniji GS Wimbledon i sto je deklasirao Rafu na AO na turniru gde je Nadal ostavio najjaci utisak, sve do tog meca.

faraon franc

pre 4 godine

Srbin se vise potresa kada neko apostrofira nekog drugog tenisera pre Djokovica,ne daj boze da ga prozove makar najbezazlenije kao sto je Kirjos radio u par navrata,nego sto nema leba da jede,sto ga ponizavaju na svakom koraku,oduzimaju teritoriju...pritom tog istog boli ona stvar za Srbiju niti igra za reprezentaciju niti zivi ovde,plus velica komsije,vodjin je bot i generalno truba lik,ali spin je cudo,posto nemamo svoj zivot uzivljavamo se u tudj,identifikacija sa zemljakom u takvoj meri da je svako drzavni neprjatelj br.1 kome on nije najveci covek u istoriji covecansva jer svi moraju da vole Novaka inace su mali,iskompleksirani...bolesno.

Nebojsa

pre 4 godine

A kad bi se racunali samo bodovi u ovoj godini koje vise osvojio Nadal ili Djokovic????
Nisam siguran da je Djokovic vise osvojio od Nadala,ali videcemo na kraju ove godine koje broj jedan i tu se sva prica zavrsava....

ГласСрба

pre 4 godine

Није проблем шта Данил мисли, његова ствар, већ што тврди да СВИ тако мисле што свакако он не може знати па узима себи за право да одређује другима шта да мисле. Но, није чудо што овако мисли. Жели себи да каже како је Надал бољи јер је од њега изгубио два пута у финалу док је Новака побеђивао па је глупо да каже да је бољи онај играч који је губио од њега.

Zhol

pre 4 godine

Sasvim korektna izjava, koliko god to Srblju smetalo. Nije covek dzaba prvi. Novak ima sansu da to promeni, i ja se iskreno nadam da ce uspeti, ali on je taj koji mora da se iscima da skine Nadala sa prvog mesta, ne obrnuto.

Posmatrač

pre 4 godine

Nadal da je kojim slučajem odbranio celokupnu šljaku MC i Barselonu ne bi postojalo onda šansa teoretski da bude borba za prvo mesto.. Ova izjava ima dvosmislenu jer obojica su osvoji li jednak broj titule ove sezone zbog čega je situacija otvorena do kraja završnog turnira. Ne mrzite čoveka samo zato što je izjavio nešto što vama ne godi za uši..

Ljelja

pre 4 godine

Neko rece da Nole ima ove godine ,2 GS I 1 Masters 1000. Izvinjavam se... Nole ove godine ima osvojena 2 turnira iz Masters 1000 serije. Madrid i Pariz plus Australian open I Vimbldon. A Mali Medvedeva moze da se slika. On je isti kao onaj Poljak sad sam mu i ime zaboravila, neki Jirzi... Koji je pre nekoliko godina zario I palio od Vimbldona pa sve do kraja sezone, a sad igra celendzere I gubi od svih. Sve je to lepo moj Danil, al' kad dodje sledeca sezona pa se suocis da ocekivanjima, svojim sopstvenim I svoje okoline, onda samo najbolji opstaju. U tome je razlika izmedju tebe I Novak. Tebe i Rafe. Tebe I Fedexa. O tome misli. A ne o tome da li je Nadal bolji od Noleta ili ne. Jadno je I to sto mnogi nasi ljudi mrze Noleta... Ali to su uglavnom oni fanatici... Partizanovci... Msm cast izuzecima. Nisu svi isti...

Loki

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.

Slavica

pre 4 godine

Medved nikada lepu reč za Noleta.toliko ga ne podnosi, da je prešišao i Federera. Jedini ove godine koji imaju 5 titula su Nole. I Tim. Kako bi ga pokidala, onako neurednog, da se zapita šta ga je snašlo. Koliko on ne podnosi Noleta 3x više ja njega.

tennisman

pre 4 godine

Ako ostavimo po strani to da svi zelimo Novaka prvog, ovo i jeste donekle istina, losa americka turneja u iw i majamiju, posle u sinsinatiju, takodje na us openu, rafa je pre polufinala samo izgubio u Akapulku, svaki gs bar poufinale, 3 finala

Makedonac

pre 4 godine

Jeste za niansu, ali do ovog trenutka, a igra se jos finale, nole umesto AO i Wimbeldona osvoji sta mozda portoroz i umag,i oba imaju po dva mastersa tako da je ovo najpravednije finale plus to da sta odigrala oba po 16turnira. Po danilovoj izjavi bi covek pomislio da nadal ima 2000 poena i vise ili da je odigro manje turnira pa je na tim stigao uvek do zavrsnice pa radi toga ovaj finale odlucuje.Mislim da su vise problem ona dva finala sto je izgubio pogotovob US open.Treba mu postaviti isto pitanje nakon finala,kad nole osvoji.

miodrag

pre 4 godine

Bravo medvedicu!!! Ti , I tebi slicni, I plus onakva publika na Vimblndonu i US openu.....to je ono sto daje neverovatnu energiju Novaku ….samo nastavite, super ste! Zbog takvih on I jeste postao teniser koga niko ne zeli da vidi.....sa suprotne strane mrezice!

minerva

pre 4 godine

po kojim to merilima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Filip, 11. novembar 2019 00:38)

Po merilima Federerovih navijaca. Jedino sto se to odmah promeni kad on ne osvoji Wimbledon

Filip

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic.
(Kasper, 10. novembar 2019 21:00)
po kojim to merilima?

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Razlika je u tome sto je Novak ranije ispao sa Us Opena, ima dva osvojena GS i polufinale na RG, A Nadal ima bolje rezultate na GS Finale AO i polufinale Vimbldona, tu je stvorena najvise ta prednost od 640 bodova, ali opet i Šangaju je Novak izgubio mnogo bodova cak 800,ali posle US opena se Nadal mnogo priblizio jer je tu Novak izgubio oko 1800 bodova

Marko

pre 4 godine

Kad te neko pita - ko je osvojio Peking prethodne godine? Ti ko iz topa viknes - Novak - znaj, neces pogresiti. Nole je osvojio Tokio, a ne Peking. 😀

Srba od Balkana

pre 4 godine

Medvedevu sad si se zakaćio sa pola Srbije...
(Živa svirka, 11. novembar 2019 08:35)

98% Srbije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzeri, 11. novembar 2019 09:37)

Novakovi svedoci

Dragon

pre 4 godine

Nadal je osvojio "mnogo titula", čak jednu manje od Novaka, uz isto 2 GS... Bolje da je rekao da više simpatiše Nadala, bolji bi mu razlog bio!

Loki

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.

faraon franc

pre 4 godine

Srbin se vise potresa kada neko apostrofira nekog drugog tenisera pre Djokovica,ne daj boze da ga prozove makar najbezazlenije kao sto je Kirjos radio u par navrata,nego sto nema leba da jede,sto ga ponizavaju na svakom koraku,oduzimaju teritoriju...pritom tog istog boli ona stvar za Srbiju niti igra za reprezentaciju niti zivi ovde,plus velica komsije,vodjin je bot i generalno truba lik,ali spin je cudo,posto nemamo svoj zivot uzivljavamo se u tudj,identifikacija sa zemljakom u takvoj meri da je svako drzavni neprjatelj br.1 kome on nije najveci covek u istoriji covecansva jer svi moraju da vole Novaka inace su mali,iskompleksirani...bolesno.

tennisman

pre 4 godine

Ako ostavimo po strani to da svi zelimo Novaka prvog, ovo i jeste donekle istina, losa americka turneja u iw i majamiju, posle u sinsinatiju, takodje na us openu, rafa je pre polufinala samo izgubio u Akapulku, svaki gs bar poufinale, 3 finala

Posmatrač

pre 4 godine

Nadal da je kojim slučajem odbranio celokupnu šljaku MC i Barselonu ne bi postojalo onda šansa teoretski da bude borba za prvo mesto.. Ova izjava ima dvosmislenu jer obojica su osvoji li jednak broj titule ove sezone zbog čega je situacija otvorena do kraja završnog turnira. Ne mrzite čoveka samo zato što je izjavio nešto što vama ne godi za uši..

Zhol

pre 4 godine

Sasvim korektna izjava, koliko god to Srblju smetalo. Nije covek dzaba prvi. Novak ima sansu da to promeni, i ja se iskreno nadam da ce uspeti, ali on je taj koji mora da se iscima da skine Nadala sa prvog mesta, ne obrnuto.

Kasper

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic. A ne trebamo zaboraviti ni ono brisanje patosa od 3-0 u finalu Australije. Pozdrav.

Filip

pre 4 godine

Ono sto je Svetsko prvenstvo u fudbalu to je Vimbldon u tenisu a osvojio ga je Djokovic.
(Kasper, 10. novembar 2019 21:00)
po kojim to merilima?

Ernesto ce

pre 4 godine

Za razliku od Novaka koji nije imao sjajne rezultate i osvojio SAMO 2 grend slema, dok ih je Nadal osvojio ČAK 2.
(vlada, 10. novembar 2019 21:03)

Cela poenta je u tvom komentaru !! Kad Nadal osvoji 2 gren slema , onda je to vauuuuu , kakva sezona a kad u istoj sezoni Novak to uradi ,svi su u fazonu ,pa ok je bio ove sezone . To samo pokazuje na sta je Novak navikao publiku i teniski svet .

Fljorent Jashari

pre 4 godine

...ovaj mali Medvedev ima.opasne kuršluse u glavi, a potpisujem prva lakša povreda ima da ga izbaci iz nazovi "pobedničkog ritma" i još jedna obećavajuće karijera ruskog tenisa pada u zaborav. Medvedevu je dolaskom u grad Antib i angažovanje trenera Gilles Cervara je najbolji potez u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Francuska je uvek bila velika teniska nacija, sa tradicijom i nacionalnom sportskom federacijom koja ulaže u svoju budućnost. Ipak, bez obzira na sve to, već 15+ godina nemaju kandidata za ATP #1 ili GS titulu - ekipno su jaki, pojedinačno slabi. Dakle, Danil ima potencijal, ali je psihički i fizički precenjen, jer čak ni jedan Lendl ne bi mogao od njega da napravi #1 kao što je uspeo sa Marejem ali ne i sa mnogo perspaktivnijim Zverevim. Ruski teniseri ne vole puno da rade, ne vole puno da se žrtvuju...poslednji koji je donekle pokušao i donekle uspeo je Safin, i ta njegova karijera je imala potencijala za 3x više i bolje... Živi bili pa videli...

milos obilic

pre 4 godine

Isto broj turnira su osvojili obojica po 2gs po 2 mastersa 1000 i po 1 od 500 s tim sto mislim da je novak na neke turnire gurao vise zato je i bio ovoliko prvi na svetu

Nebojsa

pre 4 godine

A kad bi se racunali samo bodovi u ovoj godini koje vise osvojio Nadal ili Djokovic????
Nisam siguran da je Djokovic vise osvojio od Nadala,ali videcemo na kraju ove godine koje broj jedan i tu se sva prica zavrsava....

Ivan

pre 4 godine

Nadal ga je pobedio u finalu US opena, pa da opravda taj poraz, da je izgubio od najboljeg… Sto je blizi vrhu i kako daje vise izjava, Medvedev mi deluje kao sujetni kompleksas.

Ivan

pre 4 godine

Nisam sto posto proverio, ali mislim da Djokovic ima titulu vise od Nadala ove sezone 5:4. Od toga dva gren slema i jedan masters. Djokovic je statisticki najbolji, sve ostalo je stvar licnog utiska.

Rocky

pre 4 godine

Ko je osvojio vise titula !? Novak !

Ko je broj 1 ?

Ko je osvojio GS kad se Novak povredio?

Gluposti sa ovim.lobiranjem i finansiranjem sponzora.

dušan

pre 4 godine

Novak osvojio dva GS i još tri titule.
Rafa osvojio dva GS I još dvije titule. Šta je više?
E, al' kad se Rus počne ulizivati, da bi ga "cijenili".

Radomir

pre 4 godine

Meni ovo liči da se Medvedev unapred pravda što će da izgubi eventualni meč sa Nadalom. Bio sam počeo da ga gotivim, sad više nisam siguran. Čini se da dečko nije previše inteligentan.

Goran

pre 4 godine

Nije iritantno sto je rekao da je Nadal bio bolji nego "svi mogu videti" da je bio bolji. E, to je odvratno i ulizivacki ako se zna da su bili potpuno ravnopravni sa istim brojem masters titula i GS titula s tim da je Novak bio prvi skoro cele godine.

NS#1

pre 4 godine

Pa Novak je osvojio 5 titula ove sezone, Rafa 4?
Bez obzira ko za koga navija, ja ne razumem izjave ovakvog tipa; Sta vam je, bre, svima, jesu vam svima isprani mozgovi?!

bozza

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

covece, Nadal je ove godine sakupio 640 poena vise od Novaka i to je i trenutno stanje na obe liste (rank i race). Obojca su uzeli po dva GSa i dva Masters 1000 turnira. Ko bolje odigra zavrsni turnir, sa pravom ce zavrsiti godinu kao no.1. A to za Nadalovu sezonu sljake isto moze da se kaze i za Noletovu sezonu na betonu. Da nije vukao povredu na US turneji i na kraju odustao od USO zbog povrede, ko zna da li bi uopste sada gledalu zavrsni masters, jer bi sve vec bilo odluceno

Ljelja

pre 4 godine

Neko rece da Nole ima ove godine ,2 GS I 1 Masters 1000. Izvinjavam se... Nole ove godine ima osvojena 2 turnira iz Masters 1000 serije. Madrid i Pariz plus Australian open I Vimbldon. A Mali Medvedeva moze da se slika. On je isti kao onaj Poljak sad sam mu i ime zaboravila, neki Jirzi... Koji je pre nekoliko godina zario I palio od Vimbldona pa sve do kraja sezone, a sad igra celendzere I gubi od svih. Sve je to lepo moj Danil, al' kad dodje sledeca sezona pa se suocis da ocekivanjima, svojim sopstvenim I svoje okoline, onda samo najbolji opstaju. U tome je razlika izmedju tebe I Novak. Tebe i Rafe. Tebe I Fedexa. O tome misli. A ne o tome da li je Nadal bolji od Noleta ili ne. Jadno je I to sto mnogi nasi ljudi mrze Noleta... Ali to su uglavnom oni fanatici... Partizanovci... Msm cast izuzecima. Nisu svi isti...

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj rus je vise nego
prepotentan.Volio bih da dodje u susret Novaku. da
ga odere kao jarca ili kao
danas ovog italijana.On nikada nece biti prvi dok
Nole i Rafa igraju.Samo
toliko da kazem.

Reg

pre 4 godine

Race lista pokazuje da je dosad, u 2019 Nadal bio bolji. Uvijek više vjerujem brojevima nego utiscima.
Ali, ostao je još ovaj turnir koji će dati odgovor, ko završi godinu na prvom mjestu, taj je bolji. Mislim da će to biti Novak.

sempervivum

pre 4 godine

Свиђа ми се ова изјава...
Изјава ће да подстакне Новака да се жестоко припреми за Медведева, и да му се реваншира као што се Циципасу реванширао прошле недеље.

Marko

pre 4 godine

Nadal je prvi trofej podigao u Rimu, zatim je pobedjivao u Parizu, u Montrealu i u Njujorku. Djokovic je pobedio u Melburnu i Madridu,osvojio je Vimbldon, Peking i Pariz. Pet je vise od cetiri. Najprestizniji turnir je osvojio Nole. Znamo i da je dobar deo severnoamericke turneje igrao sa povredom ili je propustio zbog nje. Ali dobro, u ko zna kom kontekstu je Medvedev ovo izjavio, ili je istrgnuto. Ne kazem da Nadal nije zasluzio, ali nije bas tako jasno i ubedljivo bio najbolji.

Saša

pre 4 godine

Kaže "Mislim da svi mogu da kažu...", evo odmah ću ti reći da misliš pogrešno jer ja ne mogu da kažem to što ti misliš da svi mogu da kažu. Najbolji je Novak bio i ove godine pa neka misli ko šta hoće. Ja sam svoje rekao.

Pravedni

pre 4 godine

...vec sam vise puta upozorio da ne treba "voleti" nijednog od ovih mladih igraca,jer su svi zavidni prema staroj gardi i prepuni sujetnih i prepotentnih izjava!Svi oni samo zele veliku "trojku" van stroja...seljacine sa gomilom lancica oko vrata...

@Loki

pre 4 godine

Kakav je to komentar? Sta da je Novak odigrao sezonu betona kako je trebalo?
I nije ti tacan podatak, Nadal je osvojio ove sezone nesto vise od 600 poena vise od Novaka, do sada... Ko je najbolji u godini je onaj koji na kraju ima najvise bodova, ako to za nedelju dana bude Nadal onda je to i zasluzio, do tada Novak ima sve sanse da zavrsi na prvom mestu.

Slavica

pre 4 godine

Medved nikada lepu reč za Noleta.toliko ga ne podnosi, da je prešišao i Federera. Jedini ove godine koji imaju 5 titula su Nole. I Tim. Kako bi ga pokidala, onako neurednog, da se zapita šta ga je snašlo. Koliko on ne podnosi Noleta 3x više ja njega.

Ufff

pre 4 godine

Ljudi, Nadal je ove godine sakupio 1600 bodove više od Novaka. Da je kojim slučajem odigrao sezone šljake kako je inače igra, Novak bi bio h zaostatku 3000 bodova. Žao mi je, ali Danil je ovde rekao sve kako treba.
(Loki, 10. novembar 2019 22:40)

Kako je sakupio 1600 bodova vise? Jesi neki saljivdzija ili se samo ne razumes u bodovanje u tenisu????
Idi malo gledaj u sunce ;)

Aleksandar

pre 4 godine

@Loki Ne, rekli ste netacan podataka, Nadal je osvojio od pocetka godine do ove nedelje 640 poena vise od Novaka. Apsolutno je zasluzeno da pobednik ovog turnira osvoji prvo mesto na kraju godine, jer Novak i Rafa imaju po 2 slema i po 2 mastersa. Mislim da turniri serije 500 i 250 zaista ne treba da odlucuju najboljeg na kraju sezone.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Razlika je u tome sto je Novak ranije ispao sa Us Opena, ima dva osvojena GS i polufinale na RG, A Nadal ima bolje rezultate na GS Finale AO i polufinale Vimbldona, tu je stvorena najvise ta prednost od 640 bodova, ali opet i Šangaju je Novak izgubio mnogo bodova cak 800,ali posle US opena se Nadal mnogo priblizio jer je tu Novak izgubio oko 1800 bodova

ГласСрба

pre 4 godine

Није проблем шта Данил мисли, његова ствар, већ што тврди да СВИ тако мисле што свакако он не може знати па узима себи за право да одређује другима шта да мисле. Но, није чудо што овако мисли. Жели себи да каже како је Надал бољи јер је од њега изгубио два пута у финалу док је Новака побеђивао па је глупо да каже да је бољи онај играч који је губио од њега.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Obojica su bili najbolji u odredjenim delovima sezone, s tim sto je Nadal bio konstantniji na slemovima a Novak ima jednu titulu vise i bio je prvi tokom 95% godine. Sasvim je realno da osvajacu zavrsnog mastersa u Londonu titula donese prevagu. I brojevi
to potvrdjuju i oni ne grese jer su egzaktni i tako je i najobjektivnije.
Za mene kao samozvanog teniskom eksperta ipak je Novak bolji u ovoj godini i to iz dva razloga: prvi sto je osvojio najvazniji GS Wimbledon i sto je deklasirao Rafu na AO na turniru gde je Nadal ostavio najjaci utisak, sve do tog meca.

Makedonac

pre 4 godine

Jeste za niansu, ali do ovog trenutka, a igra se jos finale, nole umesto AO i Wimbeldona osvoji sta mozda portoroz i umag,i oba imaju po dva mastersa tako da je ovo najpravednije finale plus to da sta odigrala oba po 16turnira. Po danilovoj izjavi bi covek pomislio da nadal ima 2000 poena i vise ili da je odigro manje turnira pa je na tim stigao uvek do zavrsnice pa radi toga ovaj finale odlucuje.Mislim da su vise problem ona dva finala sto je izgubio pogotovob US open.Treba mu postaviti isto pitanje nakon finala,kad nole osvoji.

miodrag

pre 4 godine

Bravo medvedicu!!! Ti , I tebi slicni, I plus onakva publika na Vimblndonu i US openu.....to je ono sto daje neverovatnu energiju Novaku ….samo nastavite, super ste! Zbog takvih on I jeste postao teniser koga niko ne zeli da vidi.....sa suprotne strane mrezice!

minerva

pre 4 godine

po kojim to merilima?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Filip, 11. novembar 2019 00:38)

Po merilima Federerovih navijaca. Jedino sto se to odmah promeni kad on ne osvoji Wimbledon

Marko

pre 4 godine

Kad te neko pita - ko je osvojio Peking prethodne godine? Ti ko iz topa viknes - Novak - znaj, neces pogresiti. Nole je osvojio Tokio, a ne Peking. 😀

Srba od Balkana

pre 4 godine

Medvedevu sad si se zakaćio sa pola Srbije...
(Živa svirka, 11. novembar 2019 08:35)

98% Srbije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzeri, 11. novembar 2019 09:37)

Novakovi svedoci

Dragon

pre 4 godine

Nadal je osvojio "mnogo titula", čak jednu manje od Novaka, uz isto 2 GS... Bolje da je rekao da više simpatiše Nadala, bolji bi mu razlog bio!