Petak, 08.11.2019.

19:00

Rodžer dobio "bezobrazno" pitanje o Novaku i publici

Rodžer Federer upitan je da li očekuje veliku podršku navijača u Londonu, istu onu koju je imao poslednji put kada je igrao protiv Novaka Đokovića.

Izvor: PT

Rodžer dobio "bezobrazno" pitanje o Novaku i publici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Dani

pre 4 godine

Ne razumijem zasto se cudite da Novak nema naklonost publike. Ljudima na zapadu jednostavno ne odgovara odakle covjek dolazi, i to nema veze s tim koliko je dobar. To nema nikakvu sportsku pozadinu. Otprilike kao sto u Srbiji mnogi nisu naklonjeni Luki Modricu, samo iz razloga jer im se ne sviđa odakle dolazi. Ponavljam, nema veze sa sportom i mislim da Nole to razumije i da ga to sve manje muči. Jer koliko god se trudio da bude voljen, zapadnjacka publika ce uvjek vise cijeniti igrace sa zapada, pa makar bili losiji od Noleta. Tako vam je to. Vi naprimjer vise cijenite svog Dusana Tadica od Modrica, i to je ok. Nema tu ljutnje.

Milena

pre 4 godine

Ma kakvo uništavanje karijere! Zar neko stvarno misli da bi Federer još bio aktivni teniser da se nisu, u pravo vrijeme, pojavili Nadal i Đoković? Bez njih on bi, vjerovatno, uzimao većinu trofeja i tenis bi za par godina postao potpuno nezanimljiv j neprivlačan za sponzore. Koliko god on sam bio atraktivan, ljudima bi brzo dosadilo da gledaju mečeve neravnopravnih protivnika u kojima se prije početka zna pobjednik.Zarade bi opale, Federer bi izgubio motivaciju i interes za tenis. Prvo rivalstvo sa Nadalom, pa zatim sa Đokovićem, kao i rivalstvo Nadal-Đoković pospješilo je karijeru svakom od njih i podiglo tenis na nevjerovatno visok nivo. Da se nisu pojavili Nadal j Đoković, vjerovatno bi neko od postojećih bio jača konkurencija Federeru, ali ne vjerujem da bi bili tolko jaki kao oni, samo bi bili uspješniji nego sad. Dakle,može se
govoriti samo o upropaštavanje karijera čitave plejade tenisera uazad 15-20 godina od strane Federera, Nadala i Đokovića. Uz njihovu nevjetovatnu dominaciju samo je nekoliko tenisera uspjelo "oteti" koji trofej.

Demar Derosan

pre 4 godine

@miodrag
Sa kakvom mrznjom i ironijom pisete komentar, brutalno vredjajuci Feda koji vam nikakav povod za to nije dao. Umesto da zbog njega zavolite sport i zdrav zivot, dosli ste dovde da niste u stanju nista vise da naucite. Tastatura trpi sve, pa i vase verbalno izivljavanje. Pokusajte da razumete da ste zalutali ovde, promenite portal jer ima mnogo drugih portala za vas nivo komunikacije.

informacija

pre 4 godine

@cinque,vjerovao ,ili ne,ali Federer je najomiljeniji teniser i na azijskom području,To si imao priliku vidjeti u Šangaju ,a i njegovom gostovanju u Tokiju kada je poslije Šangaja odigrao egzibicioni meč sa Nišikorijem ,a u Australiji i Evropi je godinama među najomiljenijim sportistima svijeta,što znači da baš američka reklama nije zaslužena za njegovu popularnost.Biće da je na publiku "kupio" širom svijeta svojim stilom igre ,kojeg smatraju najljepšim u istoriji tenisa i ponašanjem na terenu i van njega.

miodrag

pre 4 godine

"Gospodine Dzepmerko, mozete li nam reci, posto Vas I Novaka svi vec vide u novom velimo finalu, da li je vas sponzor UNIQLO u svoju sportsku kolekciju za kraj ove godine uvrstio i neki novi model sportskog dzempera, pulovera i sl. Znamo da oni od Vimblndona uporno rade na nepromicivim maramicama , kojima ni krokodilske suze ne mogu nista" Izvolite, vasih 5 miliardi obozavalaca s nestrpljenjem ceka odgovor.

CroFed

pre 4 godine

@tražim objašnjenje

Znači ovako...

Najpravednije bi bilo za reći da je svatko svakome na neki način onemogućio da mu karijera izgleda još spektakularnije. Recimo ono što je Rafa radio Rogeru i Novaku na Roland Garrosu, pa i jedan i drugi da nije bilo Rafe bi imali bar 4,5 naslova tamo! Rafa je nanio Rogeru vjerojatno 2 od 3 najbolnija poraza na turnirima gdje je Roger bio gotovo neprikosnoven do tog trenutka znači Wimbledon 2008 i A.Open 2009. Roger je spriječio Novaka 2011 da napravi nešto što možda više nećemo vidjeti, da jedan tenisač osvoji sva 4 slama u jednoj sezoni. Rafa je 2010 i 2013 posve izdominirao Novaka gdje je realno Novak trebao biti favorit, a to je US Open. Nakon što je ušao u 30-te Roger je izdominiran (iako često u vrlo neizvjesnim mečevima) na GS od strane Novaka. US Open 2011, Wimbledon 2014 i 2019 prednjače kad su u pitanju bolni porazi od strane Novaka. Rafa izgleda više nema odgovore za Novaka i Rogera kad su u pitanju brže podloge, tako da svatko je svakome realno nešto uzeo...

tražim objašnjenje

pre 4 godine

@FX,prosvjetli nas molim te i objasni kako je Novak uništio Federerovu karijeru.Federer ima 20 GS,310 nedjelja je bio prvi na ATP listi.,dok Novak ima 16GS i 270 nedjelja na ponutoj listi.Dalje,Federerove zarade po osnovu sponzorskih ugovora su za Novaka mislena imenica,a da ne govorimo da Novak ima kompleks što publici nikad neće biti omiljen teniser kao što je tokom svoje dosadašnje karijere bio Federer,ali to ne želi da prizna iako se svojski trudio na raznorazne načine da se dopadne publici.I na kraju, Novak je mnogim antipatičan što jednim dijelom snosi sam krivicu dok veći dio krivice snose domaći novinari koji su od njega pokušali napraviti božanstvo koje nema nijednu manu valjda da bi parirali omiljenosti Federera kod publike širom svijeta pa često nadmašuju tabloidno novinarstvo.U tome su im se pridružili njegovi navijači koji su još gori od novinara.Zato i jedni i drugi treba da snose krivicu što na vijest o Novaku ovdje mnogi reaguju ostrašćenim komentarima na njegov račun.

CroFed

pre 4 godine

Apsolutno legitimno pitanje! I ne, nije u pitanju 80% publike, već 95! I zašto sada izmotavanje Rogera, zna dobro da je najvoljeniji, nije on kriv (ili možda je?!) što ga svi obožavaju. Htio je ispasti "korektan" prema Novaku, ali dobro... Ja bih rado čuo pitanje upućeno Novaku: da li smatrate da ste vi krivi jer vas publika ne simpatizira ni približno kao Rogera i Rafu? I pretpostavljam da bi Novica vrlo parlamentarni, filozofski odgovor udijelio...

Dott

pre 4 godine

Sad je pitanje da li bi Rodžerov odgovor zvučao drugačije da pored njega nije bilo Novaka.
Lično mislim da bi Rodžer dao isti odgovor i da nije bilo Novaka, jer zadnjih godina oni su značajno popravili odnos.
Ono šta se nije promenilo je jak energetski naboj obojice kad su jedan naspram drugog na terenu.
Novak ima stalnu potrebu za dokazivanjem, dok Rodžer za potvrđivanjem svoje pre svega dominacije ljudskosti, a onda i umešnosti igre.
Upravo zato uživanje je gledati njih dvojicu kako se nadmecu, jer njihov meč počinje daleko pre njihovog samog izlaska na teren, tačnije odmah pošto postane izvesno da će do njega i doći.

jass

pre 4 godine

Procentualno isto navijaju za Federera bez obzira sa kim igra, secam se da je igrao protiv nekog klinca, publika u delirijumu, bas je bili neprijatno, cak i kad je igrao sa Marejem u Londonu, nista manje za Federera.

Da, da

pre 4 godine

Setac
Tako je, sve si dobro shvatio. Publika uvek navija za slabijeg igraca, sponzori vise vole losije igrace. Evo vec godinama publika navija za Federera, sirom sveta, to je dokaz da je on slabiji igrac. Nikako i ni na jedan nacin ne moze biti zato sto ga vole i uzivaju u njegovoj igri. Sponzori mu daju bolje ugovore, jer je losiji od Novaka, to je skroz logicno. Mislim, kada se desilo da najboljem igracu sveta daju dobre sponzorske ugovore? U kom sportu to ima?

Cinique

pre 4 godine

Kim Kardašijan je popularnija od Federera. Toliko o tome. Angloamerička propagandna mašinerija može majmuna da proizvede u najpopularniju ličnost na svetu. Potom i u predsednika te unije, ako im treba takav.

Вељкo

pre 4 godine

Kulturni?
Trebalo bi da budu kulturni,a vrištanje i histerija na nečiju duplu grešku ili bilo koju drugu-je sve samo nije kulturno.
Verovatno je sličnih primera bilo i ranije,ali sada nam je to uočljivije,jer je oštećena strana(igrač) Đoković.

Oslo

pre 4 godine

godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.
(najiskrenije, 09. novembar 2019 10:53)

Zato je Novakov uspeh jos veci...Zato je GOAT....

baba Vida

pre 4 godine

Federer je nji'ov, Evropejac. Nole je naš, kad kažem naš mislim na region. Zašto oni navijaju za Federera to razumem. Ali, zašto mi ne navijamo za našeg derana, svi, iz sve snage, to nikad neću shvatiti???

Nemanja

pre 4 godine

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha
(Banjica, 09. novembar 2019 11:06)


Sta se lezis bre, pa kako mu nije unistio karijeru vidi samo ovo:

Djokovic - Federer 26-22

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

U zadnjih 10 godina Federer je osvojio 4GS, 3 od 4GS kada je Djokovic imao problem sa laktom.

A Federer je izgubio 4GS finala od Novaka to su vec 24GS Federera u dzep

A sta cemo sa onim pobedama pre finala, pa Federer bi imao 30+ GS da nije Srbina. Federer Djokovicu nista nije uzeo osim ono na RG 2011.

Pozdrav.

Nislija

pre 4 godine

Ne verujem da bi ikad nesto lose rekao za Federera da nije ovakvih sabana poput ovog sto se potpisuje Banjica, njemu nije na pamet da Federer pobedi i osvoji nesto, vec da Djokovic izgubi, oni ne slave Federerovu pobedu vec poraz Djokovica, zbog toga su mi ogadili Federera a covek realno nista nije kriv, bori se za ono sto i Djokovic i Nadal i svi ostali

Milos

pre 4 godine

Pitanje je skroz na mjestu. Ne vidim ovdje nikakav problem. Nije novinar konstatovao nikakvu neistinu, to je sve fakat, bio Novak prisutan ili ne.
Naravno, svi znamo epilog ove priče i slavimo i dalje.

Banjica

pre 4 godine

Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?
(Fx, 9. novembar 2019 10:30)

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha

Aragorn

pre 4 godine

Ne pratim toliko tenis, odgledam možda desetak mečeva godišnje, pa možda i pogrešim. Ali Federer bi po meni trebalo direktno da kaže:"Da li vi to namerno postavljate ovakvo pitanje, da biste doveli mene i Đokovića u neprijatnu situaciju i imali o čemu da pišete?" Jedna od retkih situacija gde odgovor na pitanje pitanjem nije nepristojan. Previše su fini sa novinarima i on i Rafa i Novak... Sve nešto blizu dalje izokola bliže... Ili je mogao da kaže šta ja tu mogu nek navijaju za koga hoće. Rival sedi do tebe, niste prijatelji, ali niste ni u lošim odnosima, i sad treba isforsirano da se pravi kao neki naboj. Pravi naboj je Mekinro - Lendl, e to je naboj ili Fonjini-Nadal donekle. Sve ostalo je nekakva lažna isforsirana priča, gde takmičarski naboj "novinari" pretvaraju u nekakav lični animozitet.

Hmmm

pre 4 godine

Imobile
Hvala sto si nam otkrio da se tenis igra samo zadnjih 10 godina. Pa shodno tvom zakljucku, mozemo slobodno reci, da to sto je Novak pobedio Federera na W, nema nikakav znacaj. Kako si ti opisao Federera, on spada u grupu osrednjih igraca. Po tvom pisanju, ispada da je lako povediti ga i da to nije nikakav podvig. Ironija u celom tvom izlaganju je, sto si ti hteo da uzdignes Novaka, ali si ga nesvesno spustio. Ti uopste ne shvatas da ovaj komentar nije uvreda za Federera, jer da shvatas nikada ga ne bi napisao. Druga stvar koja se vidi, jeste nemoc.

Novinar iz Srbije

pre 4 godine

Verojatno je taj novinar bio iz Britanije, pa nije ni cudno pitanje.
Medjutim, zasto nije nadovezao dalje s pitanjem, pa ipak te je
NOLE pobedio i sta ocekuje od ponovnog susreta pred "svojom"
publikom?

Mađar

pre 4 godine

Ovi hejteri Novaka nerazumeju da svaki ovakav nastup i provokacija protiv njega znači još dva grem slema na kontu Novaka i korak bliže da postane GOAT

mix

pre 4 godine

Sportska popularnost nije samo rezultat,nego i marketing.Tako bi se moglo reci da je Mesi u senci Ronalda,jer je realno mnogo manje vidljiv,pogotovu van terena.
Rodzer ima publiku svuda u svetu i jedan Rafa ima isti tretman kod publike,kao i Novak kada igra protiv Federera.
Pa koliko puta se samo desilo da je publika na strani Federera na Vimbldonu kada igra protiv Mareja,kako se Marej u tim trenucima oseca,ajde Novak je svuda stranac.

Fx

pre 4 godine

Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.
(Banjica, 9. novembar 2019 09:31)

A zamislite koliko bi neprijatno bilo da je pred Rodzerom pitao Noleta: Novače, pobeđujete Rodžera godinama gotovo uvek. A u finalima Vimbldona ga uništavate. Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?

pastrmka

pre 4 godine

Banjica, ne brine vise, cim je Federer popio kafu i procitao tvoj komentar njegov zivot ponovo ima smisla, sad je sve super hahahahahaha

Banjica

pre 4 godine

@banjica sa obojicom ima pozitivan H2H. Ako to nazivaš u senci, šta bi tek bilo da ima negativan?
(veljko, 9. novembar 2019 10:06)

Pusti ti h2h od tri meča razlike. Zna se ko je uspešniji, bogatiji, ko ima više navijača, jačih sponzora i zbog koga publika puni tribine.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

miodrag

pre 4 godine

Ako je vec postavio takvo pitanje onda je sledece moralo, moralo, moralo da bude- koji ste dzemper odabrali za ovogodicnje finale zavrsnog turnira , ako ono bude sa Novakom. To je pravo pitanje!

Dragana

pre 4 godine

Inteligentan odgovor iz kog bi i Novak, njegovi roditelji, novinari širom sveta a i pojedini Novakovi navijači trebalo nešto da nauče.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

šetač

pre 4 godine

Pitanje uopšte nije nekulturano već potpuno korektno i istinito s tim da je procenat veći od 80, za Novaka je navijao njegov box i par promila koji nisu ni mogli da se čuju. Novak svuda igra na gostujućem terenu što ranije nije postojalo u tenisu. Publika je blago na strani slabijeg ili u zavisnosti od toka meča blago menja stranu.

Imobile

pre 4 godine

Daj bolan ko vise shvata zaozbiljno covjeka koji je na posljednjih 39 GS osvojio samo 4 GS, a njegova dva najveca rivala 15 odnosno 13 GS. Malo je reci da su ga njih dvojica potukla u tom periodu. Takodje treba napomenuti da su u tom istom perodu njegova dva najveca rivala zajedno cak 9 puta zavrsavali godinu na prvom mjestu, Roger 0 puta. Svaka njemu cast na svemu sto je radio u proslosti, al u zadnjih 10 godina on igra sporednu ulogu, to jasno vidimo iz svih ovih cinjenica koje sam iznjeo.

Banjica

pre 4 godine

"Mnogi su osudili ovog novinara jer je Novak Đoković sedeo odmah pored Federera, kada je Švajcarac dobio pitanje."

Pa i jeste da osudu. Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.

Imobile

pre 4 godine

Daj bolan ko vise shvata zaozbiljno covjeka koji je na posljednjih 39 GS osvojio samo 4 GS, a njegova dva najveca rivala 15 odnosno 13 GS. Malo je reci da su ga njih dvojica potukla u tom periodu. Takodje treba napomenuti da su u tom istom perodu njegova dva najveca rivala zajedno cak 9 puta zavrsavali godinu na prvom mjestu, Roger 0 puta. Svaka njemu cast na svemu sto je radio u proslosti, al u zadnjih 10 godina on igra sporednu ulogu, to jasno vidimo iz svih ovih cinjenica koje sam iznjeo.

Mađar

pre 4 godine

Ovi hejteri Novaka nerazumeju da svaki ovakav nastup i provokacija protiv njega znači još dva grem slema na kontu Novaka i korak bliže da postane GOAT

Fx

pre 4 godine

Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.
(Banjica, 9. novembar 2019 09:31)

A zamislite koliko bi neprijatno bilo da je pred Rodzerom pitao Noleta: Novače, pobeđujete Rodžera godinama gotovo uvek. A u finalima Vimbldona ga uništavate. Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?

Novinar iz Srbije

pre 4 godine

Verojatno je taj novinar bio iz Britanije, pa nije ni cudno pitanje.
Medjutim, zasto nije nadovezao dalje s pitanjem, pa ipak te je
NOLE pobedio i sta ocekuje od ponovnog susreta pred "svojom"
publikom?

pastrmka

pre 4 godine

Banjica, ne brine vise, cim je Federer popio kafu i procitao tvoj komentar njegov zivot ponovo ima smisla, sad je sve super hahahahahaha

Nemanja

pre 4 godine

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha
(Banjica, 09. novembar 2019 11:06)


Sta se lezis bre, pa kako mu nije unistio karijeru vidi samo ovo:

Djokovic - Federer 26-22

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

U zadnjih 10 godina Federer je osvojio 4GS, 3 od 4GS kada je Djokovic imao problem sa laktom.

A Federer je izgubio 4GS finala od Novaka to su vec 24GS Federera u dzep

A sta cemo sa onim pobedama pre finala, pa Federer bi imao 30+ GS da nije Srbina. Federer Djokovicu nista nije uzeo osim ono na RG 2011.

Pozdrav.

baba Vida

pre 4 godine

Federer je nji'ov, Evropejac. Nole je naš, kad kažem naš mislim na region. Zašto oni navijaju za Federera to razumem. Ali, zašto mi ne navijamo za našeg derana, svi, iz sve snage, to nikad neću shvatiti???

Nislija

pre 4 godine

Ne verujem da bi ikad nesto lose rekao za Federera da nije ovakvih sabana poput ovog sto se potpisuje Banjica, njemu nije na pamet da Federer pobedi i osvoji nesto, vec da Djokovic izgubi, oni ne slave Federerovu pobedu vec poraz Djokovica, zbog toga su mi ogadili Federera a covek realno nista nije kriv, bori se za ono sto i Djokovic i Nadal i svi ostali

Cinique

pre 4 godine

Kim Kardašijan je popularnija od Federera. Toliko o tome. Angloamerička propagandna mašinerija može majmuna da proizvede u najpopularniju ličnost na svetu. Potom i u predsednika te unije, ako im treba takav.

Oslo

pre 4 godine

godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.
(najiskrenije, 09. novembar 2019 10:53)

Zato je Novakov uspeh jos veci...Zato je GOAT....

šetač

pre 4 godine

Pitanje uopšte nije nekulturano već potpuno korektno i istinito s tim da je procenat veći od 80, za Novaka je navijao njegov box i par promila koji nisu ni mogli da se čuju. Novak svuda igra na gostujućem terenu što ranije nije postojalo u tenisu. Publika je blago na strani slabijeg ili u zavisnosti od toka meča blago menja stranu.

mix

pre 4 godine

Sportska popularnost nije samo rezultat,nego i marketing.Tako bi se moglo reci da je Mesi u senci Ronalda,jer je realno mnogo manje vidljiv,pogotovu van terena.
Rodzer ima publiku svuda u svetu i jedan Rafa ima isti tretman kod publike,kao i Novak kada igra protiv Federera.
Pa koliko puta se samo desilo da je publika na strani Federera na Vimbldonu kada igra protiv Mareja,kako se Marej u tim trenucima oseca,ajde Novak je svuda stranac.

Вељкo

pre 4 godine

Kulturni?
Trebalo bi da budu kulturni,a vrištanje i histerija na nečiju duplu grešku ili bilo koju drugu-je sve samo nije kulturno.
Verovatno je sličnih primera bilo i ranije,ali sada nam je to uočljivije,jer je oštećena strana(igrač) Đoković.

Aragorn

pre 4 godine

Ne pratim toliko tenis, odgledam možda desetak mečeva godišnje, pa možda i pogrešim. Ali Federer bi po meni trebalo direktno da kaže:"Da li vi to namerno postavljate ovakvo pitanje, da biste doveli mene i Đokovića u neprijatnu situaciju i imali o čemu da pišete?" Jedna od retkih situacija gde odgovor na pitanje pitanjem nije nepristojan. Previše su fini sa novinarima i on i Rafa i Novak... Sve nešto blizu dalje izokola bliže... Ili je mogao da kaže šta ja tu mogu nek navijaju za koga hoće. Rival sedi do tebe, niste prijatelji, ali niste ni u lošim odnosima, i sad treba isforsirano da se pravi kao neki naboj. Pravi naboj je Mekinro - Lendl, e to je naboj ili Fonjini-Nadal donekle. Sve ostalo je nekakva lažna isforsirana priča, gde takmičarski naboj "novinari" pretvaraju u nekakav lični animozitet.

miodrag

pre 4 godine

Ako je vec postavio takvo pitanje onda je sledece moralo, moralo, moralo da bude- koji ste dzemper odabrali za ovogodicnje finale zavrsnog turnira , ako ono bude sa Novakom. To je pravo pitanje!

CroFed

pre 4 godine

@tražim objašnjenje

Znači ovako...

Najpravednije bi bilo za reći da je svatko svakome na neki način onemogućio da mu karijera izgleda još spektakularnije. Recimo ono što je Rafa radio Rogeru i Novaku na Roland Garrosu, pa i jedan i drugi da nije bilo Rafe bi imali bar 4,5 naslova tamo! Rafa je nanio Rogeru vjerojatno 2 od 3 najbolnija poraza na turnirima gdje je Roger bio gotovo neprikosnoven do tog trenutka znači Wimbledon 2008 i A.Open 2009. Roger je spriječio Novaka 2011 da napravi nešto što možda više nećemo vidjeti, da jedan tenisač osvoji sva 4 slama u jednoj sezoni. Rafa je 2010 i 2013 posve izdominirao Novaka gdje je realno Novak trebao biti favorit, a to je US Open. Nakon što je ušao u 30-te Roger je izdominiran (iako često u vrlo neizvjesnim mečevima) na GS od strane Novaka. US Open 2011, Wimbledon 2014 i 2019 prednjače kad su u pitanju bolni porazi od strane Novaka. Rafa izgleda više nema odgovore za Novaka i Rogera kad su u pitanju brže podloge, tako da svatko je svakome realno nešto uzeo...

Dragana

pre 4 godine

Inteligentan odgovor iz kog bi i Novak, njegovi roditelji, novinari širom sveta a i pojedini Novakovi navijači trebalo nešto da nauče.

jass

pre 4 godine

Procentualno isto navijaju za Federera bez obzira sa kim igra, secam se da je igrao protiv nekog klinca, publika u delirijumu, bas je bili neprijatno, cak i kad je igrao sa Marejem u Londonu, nista manje za Federera.

Banjica

pre 4 godine

"Mnogi su osudili ovog novinara jer je Novak Đoković sedeo odmah pored Federera, kada je Švajcarac dobio pitanje."

Pa i jeste da osudu. Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

Milos

pre 4 godine

Pitanje je skroz na mjestu. Ne vidim ovdje nikakav problem. Nije novinar konstatovao nikakvu neistinu, to je sve fakat, bio Novak prisutan ili ne.
Naravno, svi znamo epilog ove priče i slavimo i dalje.

CroFed

pre 4 godine

Apsolutno legitimno pitanje! I ne, nije u pitanju 80% publike, već 95! I zašto sada izmotavanje Rogera, zna dobro da je najvoljeniji, nije on kriv (ili možda je?!) što ga svi obožavaju. Htio je ispasti "korektan" prema Novaku, ali dobro... Ja bih rado čuo pitanje upućeno Novaku: da li smatrate da ste vi krivi jer vas publika ne simpatizira ni približno kao Rogera i Rafu? I pretpostavljam da bi Novica vrlo parlamentarni, filozofski odgovor udijelio...

Milena

pre 4 godine

Ma kakvo uništavanje karijere! Zar neko stvarno misli da bi Federer još bio aktivni teniser da se nisu, u pravo vrijeme, pojavili Nadal i Đoković? Bez njih on bi, vjerovatno, uzimao većinu trofeja i tenis bi za par godina postao potpuno nezanimljiv j neprivlačan za sponzore. Koliko god on sam bio atraktivan, ljudima bi brzo dosadilo da gledaju mečeve neravnopravnih protivnika u kojima se prije početka zna pobjednik.Zarade bi opale, Federer bi izgubio motivaciju i interes za tenis. Prvo rivalstvo sa Nadalom, pa zatim sa Đokovićem, kao i rivalstvo Nadal-Đoković pospješilo je karijeru svakom od njih i podiglo tenis na nevjerovatno visok nivo. Da se nisu pojavili Nadal j Đoković, vjerovatno bi neko od postojećih bio jača konkurencija Federeru, ali ne vjerujem da bi bili tolko jaki kao oni, samo bi bili uspješniji nego sad. Dakle,može se
govoriti samo o upropaštavanje karijera čitave plejade tenisera uazad 15-20 godina od strane Federera, Nadala i Đokovića. Uz njihovu nevjetovatnu dominaciju samo je nekoliko tenisera uspjelo "oteti" koji trofej.

Dott

pre 4 godine

Sad je pitanje da li bi Rodžerov odgovor zvučao drugačije da pored njega nije bilo Novaka.
Lično mislim da bi Rodžer dao isti odgovor i da nije bilo Novaka, jer zadnjih godina oni su značajno popravili odnos.
Ono šta se nije promenilo je jak energetski naboj obojice kad su jedan naspram drugog na terenu.
Novak ima stalnu potrebu za dokazivanjem, dok Rodžer za potvrđivanjem svoje pre svega dominacije ljudskosti, a onda i umešnosti igre.
Upravo zato uživanje je gledati njih dvojicu kako se nadmecu, jer njihov meč počinje daleko pre njihovog samog izlaska na teren, tačnije odmah pošto postane izvesno da će do njega i doći.

Hmmm

pre 4 godine

Imobile
Hvala sto si nam otkrio da se tenis igra samo zadnjih 10 godina. Pa shodno tvom zakljucku, mozemo slobodno reci, da to sto je Novak pobedio Federera na W, nema nikakav znacaj. Kako si ti opisao Federera, on spada u grupu osrednjih igraca. Po tvom pisanju, ispada da je lako povediti ga i da to nije nikakav podvig. Ironija u celom tvom izlaganju je, sto si ti hteo da uzdignes Novaka, ali si ga nesvesno spustio. Ti uopste ne shvatas da ovaj komentar nije uvreda za Federera, jer da shvatas nikada ga ne bi napisao. Druga stvar koja se vidi, jeste nemoc.

Banjica

pre 4 godine

Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?
(Fx, 9. novembar 2019 10:30)

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha

Banjica

pre 4 godine

@banjica sa obojicom ima pozitivan H2H. Ako to nazivaš u senci, šta bi tek bilo da ima negativan?
(veljko, 9. novembar 2019 10:06)

Pusti ti h2h od tri meča razlike. Zna se ko je uspešniji, bogatiji, ko ima više navijača, jačih sponzora i zbog koga publika puni tribine.

miodrag

pre 4 godine

"Gospodine Dzepmerko, mozete li nam reci, posto Vas I Novaka svi vec vide u novom velimo finalu, da li je vas sponzor UNIQLO u svoju sportsku kolekciju za kraj ove godine uvrstio i neki novi model sportskog dzempera, pulovera i sl. Znamo da oni od Vimblndona uporno rade na nepromicivim maramicama , kojima ni krokodilske suze ne mogu nista" Izvolite, vasih 5 miliardi obozavalaca s nestrpljenjem ceka odgovor.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

tražim objašnjenje

pre 4 godine

@FX,prosvjetli nas molim te i objasni kako je Novak uništio Federerovu karijeru.Federer ima 20 GS,310 nedjelja je bio prvi na ATP listi.,dok Novak ima 16GS i 270 nedjelja na ponutoj listi.Dalje,Federerove zarade po osnovu sponzorskih ugovora su za Novaka mislena imenica,a da ne govorimo da Novak ima kompleks što publici nikad neće biti omiljen teniser kao što je tokom svoje dosadašnje karijere bio Federer,ali to ne želi da prizna iako se svojski trudio na raznorazne načine da se dopadne publici.I na kraju, Novak je mnogim antipatičan što jednim dijelom snosi sam krivicu dok veći dio krivice snose domaći novinari koji su od njega pokušali napraviti božanstvo koje nema nijednu manu valjda da bi parirali omiljenosti Federera kod publike širom svijeta pa često nadmašuju tabloidno novinarstvo.U tome su im se pridružili njegovi navijači koji su još gori od novinara.Zato i jedni i drugi treba da snose krivicu što na vijest o Novaku ovdje mnogi reaguju ostrašćenim komentarima na njegov račun.

informacija

pre 4 godine

@cinque,vjerovao ,ili ne,ali Federer je najomiljeniji teniser i na azijskom području,To si imao priliku vidjeti u Šangaju ,a i njegovom gostovanju u Tokiju kada je poslije Šangaja odigrao egzibicioni meč sa Nišikorijem ,a u Australiji i Evropi je godinama među najomiljenijim sportistima svijeta,što znači da baš američka reklama nije zaslužena za njegovu popularnost.Biće da je na publiku "kupio" širom svijeta svojim stilom igre ,kojeg smatraju najljepšim u istoriji tenisa i ponašanjem na terenu i van njega.

Da, da

pre 4 godine

Setac
Tako je, sve si dobro shvatio. Publika uvek navija za slabijeg igraca, sponzori vise vole losije igrace. Evo vec godinama publika navija za Federera, sirom sveta, to je dokaz da je on slabiji igrac. Nikako i ni na jedan nacin ne moze biti zato sto ga vole i uzivaju u njegovoj igri. Sponzori mu daju bolje ugovore, jer je losiji od Novaka, to je skroz logicno. Mislim, kada se desilo da najboljem igracu sveta daju dobre sponzorske ugovore? U kom sportu to ima?

Demar Derosan

pre 4 godine

@miodrag
Sa kakvom mrznjom i ironijom pisete komentar, brutalno vredjajuci Feda koji vam nikakav povod za to nije dao. Umesto da zbog njega zavolite sport i zdrav zivot, dosli ste dovde da niste u stanju nista vise da naucite. Tastatura trpi sve, pa i vase verbalno izivljavanje. Pokusajte da razumete da ste zalutali ovde, promenite portal jer ima mnogo drugih portala za vas nivo komunikacije.

Dani

pre 4 godine

Ne razumijem zasto se cudite da Novak nema naklonost publike. Ljudima na zapadu jednostavno ne odgovara odakle covjek dolazi, i to nema veze s tim koliko je dobar. To nema nikakvu sportsku pozadinu. Otprilike kao sto u Srbiji mnogi nisu naklonjeni Luki Modricu, samo iz razloga jer im se ne sviđa odakle dolazi. Ponavljam, nema veze sa sportom i mislim da Nole to razumije i da ga to sve manje muči. Jer koliko god se trudio da bude voljen, zapadnjacka publika ce uvjek vise cijeniti igrace sa zapada, pa makar bili losiji od Noleta. Tako vam je to. Vi naprimjer vise cijenite svog Dusana Tadica od Modrica, i to je ok. Nema tu ljutnje.

Banjica

pre 4 godine

"Mnogi su osudili ovog novinara jer je Novak Đoković sedeo odmah pored Federera, kada je Švajcarac dobio pitanje."

Pa i jeste da osudu. Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

Dragana

pre 4 godine

Inteligentan odgovor iz kog bi i Novak, njegovi roditelji, novinari širom sveta a i pojedini Novakovi navijači trebalo nešto da nauče.

tražim objašnjenje

pre 4 godine

@FX,prosvjetli nas molim te i objasni kako je Novak uništio Federerovu karijeru.Federer ima 20 GS,310 nedjelja je bio prvi na ATP listi.,dok Novak ima 16GS i 270 nedjelja na ponutoj listi.Dalje,Federerove zarade po osnovu sponzorskih ugovora su za Novaka mislena imenica,a da ne govorimo da Novak ima kompleks što publici nikad neće biti omiljen teniser kao što je tokom svoje dosadašnje karijere bio Federer,ali to ne želi da prizna iako se svojski trudio na raznorazne načine da se dopadne publici.I na kraju, Novak je mnogim antipatičan što jednim dijelom snosi sam krivicu dok veći dio krivice snose domaći novinari koji su od njega pokušali napraviti božanstvo koje nema nijednu manu valjda da bi parirali omiljenosti Federera kod publike širom svijeta pa često nadmašuju tabloidno novinarstvo.U tome su im se pridružili njegovi navijači koji su još gori od novinara.Zato i jedni i drugi treba da snose krivicu što na vijest o Novaku ovdje mnogi reaguju ostrašćenim komentarima na njegov račun.

Banjica

pre 4 godine

@banjica sa obojicom ima pozitivan H2H. Ako to nazivaš u senci, šta bi tek bilo da ima negativan?
(veljko, 9. novembar 2019 10:06)

Pusti ti h2h od tri meča razlike. Zna se ko je uspešniji, bogatiji, ko ima više navijača, jačih sponzora i zbog koga publika puni tribine.

najiskrenije

pre 4 godine

@šetač, godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.

Banjica

pre 4 godine

Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?
(Fx, 9. novembar 2019 10:30)

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha

CroFed

pre 4 godine

Apsolutno legitimno pitanje! I ne, nije u pitanju 80% publike, već 95! I zašto sada izmotavanje Rogera, zna dobro da je najvoljeniji, nije on kriv (ili možda je?!) što ga svi obožavaju. Htio je ispasti "korektan" prema Novaku, ali dobro... Ja bih rado čuo pitanje upućeno Novaku: da li smatrate da ste vi krivi jer vas publika ne simpatizira ni približno kao Rogera i Rafu? I pretpostavljam da bi Novica vrlo parlamentarni, filozofski odgovor udijelio...

Imobile

pre 4 godine

Daj bolan ko vise shvata zaozbiljno covjeka koji je na posljednjih 39 GS osvojio samo 4 GS, a njegova dva najveca rivala 15 odnosno 13 GS. Malo je reci da su ga njih dvojica potukla u tom periodu. Takodje treba napomenuti da su u tom istom perodu njegova dva najveca rivala zajedno cak 9 puta zavrsavali godinu na prvom mjestu, Roger 0 puta. Svaka njemu cast na svemu sto je radio u proslosti, al u zadnjih 10 godina on igra sporednu ulogu, to jasno vidimo iz svih ovih cinjenica koje sam iznjeo.

šetač

pre 4 godine

Pitanje uopšte nije nekulturano već potpuno korektno i istinito s tim da je procenat veći od 80, za Novaka je navijao njegov box i par promila koji nisu ni mogli da se čuju. Novak svuda igra na gostujućem terenu što ranije nije postojalo u tenisu. Publika je blago na strani slabijeg ili u zavisnosti od toka meča blago menja stranu.

Da, da

pre 4 godine

Setac
Tako je, sve si dobro shvatio. Publika uvek navija za slabijeg igraca, sponzori vise vole losije igrace. Evo vec godinama publika navija za Federera, sirom sveta, to je dokaz da je on slabiji igrac. Nikako i ni na jedan nacin ne moze biti zato sto ga vole i uzivaju u njegovoj igri. Sponzori mu daju bolje ugovore, jer je losiji od Novaka, to je skroz logicno. Mislim, kada se desilo da najboljem igracu sveta daju dobre sponzorske ugovore? U kom sportu to ima?

Hmmm

pre 4 godine

Imobile
Hvala sto si nam otkrio da se tenis igra samo zadnjih 10 godina. Pa shodno tvom zakljucku, mozemo slobodno reci, da to sto je Novak pobedio Federera na W, nema nikakav znacaj. Kako si ti opisao Federera, on spada u grupu osrednjih igraca. Po tvom pisanju, ispada da je lako povediti ga i da to nije nikakav podvig. Ironija u celom tvom izlaganju je, sto si ti hteo da uzdignes Novaka, ali si ga nesvesno spustio. Ti uopste ne shvatas da ovaj komentar nije uvreda za Federera, jer da shvatas nikada ga ne bi napisao. Druga stvar koja se vidi, jeste nemoc.

Mađar

pre 4 godine

Ovi hejteri Novaka nerazumeju da svaki ovakav nastup i provokacija protiv njega znači još dva grem slema na kontu Novaka i korak bliže da postane GOAT

miodrag

pre 4 godine

"Gospodine Dzepmerko, mozete li nam reci, posto Vas I Novaka svi vec vide u novom velimo finalu, da li je vas sponzor UNIQLO u svoju sportsku kolekciju za kraj ove godine uvrstio i neki novi model sportskog dzempera, pulovera i sl. Znamo da oni od Vimblndona uporno rade na nepromicivim maramicama , kojima ni krokodilske suze ne mogu nista" Izvolite, vasih 5 miliardi obozavalaca s nestrpljenjem ceka odgovor.

Fx

pre 4 godine

Zamislite da su pitali Nola "Kakav je osećaj stalno biti u senci Federera i Nadala?". Oba pitanja su neprimerena. Ne brini Rodžere uz tebe smo G.O.A.T.-e naš.
(Banjica, 9. novembar 2019 09:31)

A zamislite koliko bi neprijatno bilo da je pred Rodzerom pitao Noleta: Novače, pobeđujete Rodžera godinama gotovo uvek. A u finalima Vimbldona ga uništavate. Imate li grižu savesti što ste uništili Rodžerovu karijeru?
Baš neprijatno zar ne?

baba Vida

pre 4 godine

Federer je nji'ov, Evropejac. Nole je naš, kad kažem naš mislim na region. Zašto oni navijaju za Federera to razumem. Ali, zašto mi ne navijamo za našeg derana, svi, iz sve snage, to nikad neću shvatiti???

Demar Derosan

pre 4 godine

@miodrag
Sa kakvom mrznjom i ironijom pisete komentar, brutalno vredjajuci Feda koji vam nikakav povod za to nije dao. Umesto da zbog njega zavolite sport i zdrav zivot, dosli ste dovde da niste u stanju nista vise da naucite. Tastatura trpi sve, pa i vase verbalno izivljavanje. Pokusajte da razumete da ste zalutali ovde, promenite portal jer ima mnogo drugih portala za vas nivo komunikacije.

miodrag

pre 4 godine

Ako je vec postavio takvo pitanje onda je sledece moralo, moralo, moralo da bude- koji ste dzemper odabrali za ovogodicnje finale zavrsnog turnira , ako ono bude sa Novakom. To je pravo pitanje!

Milos

pre 4 godine

Pitanje je skroz na mjestu. Ne vidim ovdje nikakav problem. Nije novinar konstatovao nikakvu neistinu, to je sve fakat, bio Novak prisutan ili ne.
Naravno, svi znamo epilog ove priče i slavimo i dalje.

pastrmka

pre 4 godine

Banjica, ne brine vise, cim je Federer popio kafu i procitao tvoj komentar njegov zivot ponovo ima smisla, sad je sve super hahahahahaha

Oslo

pre 4 godine

godinama najmanje 90% publike navija za Federera ne zato što je on slabiji već zato što uživa u njegovoj igri.Publika ga je širom svijeta u proteklih 16 uzastopnih godina proglašavala najomiljenijim teniserom zbog igre ,ali i zbog ponašanja na terenu i van njega.Novak jeste i ostaće u u Federervoj sjenci dok god bude Švajcarac igrao i sa tim se Novakovi navijači moraju pomiriti.Mislim da će nakon Federerovog penzionisanja neki mladi teniser pridobiti simpatije publike ,tako da ni tada Novak neće biti njen ljubimac.Zašto je tako ovdje je mnogo puta objašnjeno i nema potrebe da se po ko zna koji put ponavlja.Mogu samo reći da je Novak tome 95% doprinio.
(najiskrenije, 09. novembar 2019 10:53)

Zato je Novakov uspeh jos veci...Zato je GOAT....

informacija

pre 4 godine

@cinque,vjerovao ,ili ne,ali Federer je najomiljeniji teniser i na azijskom području,To si imao priliku vidjeti u Šangaju ,a i njegovom gostovanju u Tokiju kada je poslije Šangaja odigrao egzibicioni meč sa Nišikorijem ,a u Australiji i Evropi je godinama među najomiljenijim sportistima svijeta,što znači da baš američka reklama nije zaslužena za njegovu popularnost.Biće da je na publiku "kupio" širom svijeta svojim stilom igre ,kojeg smatraju najljepšim u istoriji tenisa i ponašanjem na terenu i van njega.

Novinar iz Srbije

pre 4 godine

Verojatno je taj novinar bio iz Britanije, pa nije ni cudno pitanje.
Medjutim, zasto nije nadovezao dalje s pitanjem, pa ipak te je
NOLE pobedio i sta ocekuje od ponovnog susreta pred "svojom"
publikom?

Nislija

pre 4 godine

Ne verujem da bi ikad nesto lose rekao za Federera da nije ovakvih sabana poput ovog sto se potpisuje Banjica, njemu nije na pamet da Federer pobedi i osvoji nesto, vec da Djokovic izgubi, oni ne slave Federerovu pobedu vec poraz Djokovica, zbog toga su mi ogadili Federera a covek realno nista nije kriv, bori se za ono sto i Djokovic i Nadal i svi ostali

Dott

pre 4 godine

Sad je pitanje da li bi Rodžerov odgovor zvučao drugačije da pored njega nije bilo Novaka.
Lično mislim da bi Rodžer dao isti odgovor i da nije bilo Novaka, jer zadnjih godina oni su značajno popravili odnos.
Ono šta se nije promenilo je jak energetski naboj obojice kad su jedan naspram drugog na terenu.
Novak ima stalnu potrebu za dokazivanjem, dok Rodžer za potvrđivanjem svoje pre svega dominacije ljudskosti, a onda i umešnosti igre.
Upravo zato uživanje je gledati njih dvojicu kako se nadmecu, jer njihov meč počinje daleko pre njihovog samog izlaska na teren, tačnije odmah pošto postane izvesno da će do njega i doći.

Cinique

pre 4 godine

Kim Kardašijan je popularnija od Federera. Toliko o tome. Angloamerička propagandna mašinerija može majmuna da proizvede u najpopularniju ličnost na svetu. Potom i u predsednika te unije, ako im treba takav.

Nemanja

pre 4 godine

hahahaha čuj "uništio Federerovu karijeru" hahahaha
(Banjica, 09. novembar 2019 11:06)


Sta se lezis bre, pa kako mu nije unistio karijeru vidi samo ovo:

Djokovic - Federer 26-22

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

10-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

U zadnjih 10 godina Federer je osvojio 4GS, 3 od 4GS kada je Djokovic imao problem sa laktom.

A Federer je izgubio 4GS finala od Novaka to su vec 24GS Federera u dzep

A sta cemo sa onim pobedama pre finala, pa Federer bi imao 30+ GS da nije Srbina. Federer Djokovicu nista nije uzeo osim ono na RG 2011.

Pozdrav.

mix

pre 4 godine

Sportska popularnost nije samo rezultat,nego i marketing.Tako bi se moglo reci da je Mesi u senci Ronalda,jer je realno mnogo manje vidljiv,pogotovu van terena.
Rodzer ima publiku svuda u svetu i jedan Rafa ima isti tretman kod publike,kao i Novak kada igra protiv Federera.
Pa koliko puta se samo desilo da je publika na strani Federera na Vimbldonu kada igra protiv Mareja,kako se Marej u tim trenucima oseca,ajde Novak je svuda stranac.

CroFed

pre 4 godine

@tražim objašnjenje

Znači ovako...

Najpravednije bi bilo za reći da je svatko svakome na neki način onemogućio da mu karijera izgleda još spektakularnije. Recimo ono što je Rafa radio Rogeru i Novaku na Roland Garrosu, pa i jedan i drugi da nije bilo Rafe bi imali bar 4,5 naslova tamo! Rafa je nanio Rogeru vjerojatno 2 od 3 najbolnija poraza na turnirima gdje je Roger bio gotovo neprikosnoven do tog trenutka znači Wimbledon 2008 i A.Open 2009. Roger je spriječio Novaka 2011 da napravi nešto što možda više nećemo vidjeti, da jedan tenisač osvoji sva 4 slama u jednoj sezoni. Rafa je 2010 i 2013 posve izdominirao Novaka gdje je realno Novak trebao biti favorit, a to je US Open. Nakon što je ušao u 30-te Roger je izdominiran (iako često u vrlo neizvjesnim mečevima) na GS od strane Novaka. US Open 2011, Wimbledon 2014 i 2019 prednjače kad su u pitanju bolni porazi od strane Novaka. Rafa izgleda više nema odgovore za Novaka i Rogera kad su u pitanju brže podloge, tako da svatko je svakome realno nešto uzeo...

Вељкo

pre 4 godine

Kulturni?
Trebalo bi da budu kulturni,a vrištanje i histerija na nečiju duplu grešku ili bilo koju drugu-je sve samo nije kulturno.
Verovatno je sličnih primera bilo i ranije,ali sada nam je to uočljivije,jer je oštećena strana(igrač) Đoković.

jass

pre 4 godine

Procentualno isto navijaju za Federera bez obzira sa kim igra, secam se da je igrao protiv nekog klinca, publika u delirijumu, bas je bili neprijatno, cak i kad je igrao sa Marejem u Londonu, nista manje za Federera.

Aragorn

pre 4 godine

Ne pratim toliko tenis, odgledam možda desetak mečeva godišnje, pa možda i pogrešim. Ali Federer bi po meni trebalo direktno da kaže:"Da li vi to namerno postavljate ovakvo pitanje, da biste doveli mene i Đokovića u neprijatnu situaciju i imali o čemu da pišete?" Jedna od retkih situacija gde odgovor na pitanje pitanjem nije nepristojan. Previše su fini sa novinarima i on i Rafa i Novak... Sve nešto blizu dalje izokola bliže... Ili je mogao da kaže šta ja tu mogu nek navijaju za koga hoće. Rival sedi do tebe, niste prijatelji, ali niste ni u lošim odnosima, i sad treba isforsirano da se pravi kao neki naboj. Pravi naboj je Mekinro - Lendl, e to je naboj ili Fonjini-Nadal donekle. Sve ostalo je nekakva lažna isforsirana priča, gde takmičarski naboj "novinari" pretvaraju u nekakav lični animozitet.

Milena

pre 4 godine

Ma kakvo uništavanje karijere! Zar neko stvarno misli da bi Federer još bio aktivni teniser da se nisu, u pravo vrijeme, pojavili Nadal i Đoković? Bez njih on bi, vjerovatno, uzimao većinu trofeja i tenis bi za par godina postao potpuno nezanimljiv j neprivlačan za sponzore. Koliko god on sam bio atraktivan, ljudima bi brzo dosadilo da gledaju mečeve neravnopravnih protivnika u kojima se prije početka zna pobjednik.Zarade bi opale, Federer bi izgubio motivaciju i interes za tenis. Prvo rivalstvo sa Nadalom, pa zatim sa Đokovićem, kao i rivalstvo Nadal-Đoković pospješilo je karijeru svakom od njih i podiglo tenis na nevjerovatno visok nivo. Da se nisu pojavili Nadal j Đoković, vjerovatno bi neko od postojećih bio jača konkurencija Federeru, ali ne vjerujem da bi bili tolko jaki kao oni, samo bi bili uspješniji nego sad. Dakle,može se
govoriti samo o upropaštavanje karijera čitave plejade tenisera uazad 15-20 godina od strane Federera, Nadala i Đokovića. Uz njihovu nevjetovatnu dominaciju samo je nekoliko tenisera uspjelo "oteti" koji trofej.

Dani

pre 4 godine

Ne razumijem zasto se cudite da Novak nema naklonost publike. Ljudima na zapadu jednostavno ne odgovara odakle covjek dolazi, i to nema veze s tim koliko je dobar. To nema nikakvu sportsku pozadinu. Otprilike kao sto u Srbiji mnogi nisu naklonjeni Luki Modricu, samo iz razloga jer im se ne sviđa odakle dolazi. Ponavljam, nema veze sa sportom i mislim da Nole to razumije i da ga to sve manje muči. Jer koliko god se trudio da bude voljen, zapadnjacka publika ce uvjek vise cijeniti igrace sa zapada, pa makar bili losiji od Noleta. Tako vam je to. Vi naprimjer vise cijenite svog Dusana Tadica od Modrica, i to je ok. Nema tu ljutnje.