Utorak, 05.11.2019.

16:50

"Pobuna košarkaša Barselone – Pešić već bivši?"

Košarkaši Barselone navodno su nezadovoljni radom Svetislava Pešića, prenosi madridski list "Marka".

Izvor: PT

"Pobuna košarkaša Barselone – Pešiæ veæ bivši?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

zvezdan

pre 4 godine

Čekaj ti neobavesteni grobarcicu znam dasi ustrašeni navijač. Ali nemoj tako da pišeš takve gluposti i da budeš nerealan sa tvojom filozofijom da ti nama solis pamet i da kažeš da zvezda nema evropski trofej pa imamo kup pobednika kupova Evrope. Samobi pito te stabi vi dali da vas FK partizan ima osvojeni kup pobednika kupova ja mislim dabi to slavili kao daste prvaci Evrope epa nažalost vi nemate ni jedan evropski trofej u fudbalu niti cete ikad imati a eto mi u košarci imamo cak prvaka Evrope u ženskoj košarci. Znaci nemoj da lazes one dečake koji od juce prate košarku a ne možeš nas koji pratimo košarku vise od 35 Godina tako nemoj da si ti duhovit mogu ti reci da ispadaš smešan i ništa vise.pozdrav

Boro iz Pobede

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)

Znači idalan za političara!

Milivojevic

pre 4 godine

Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.
(Miroslav, 6. novembar 2019 10:31)

Čudo si ti spomenuo, ne ja. Talenti se izguraju tako što ih uvedeš u reprezentaciju, uklopiš tako da npr. Divac i Rađa koji u klubovima igraju iste pozicije i maltene su iste visine mogu da igraju zajedno, daš im uloge koje im leže, a ako su stvarni taleni to posle ide samo. Poređenje Pešića i Vujoševića ti zaista ne treba, prvi je drugome ostavio reprezentaciju koja je šampion sveta, a drugi ju je za samo godinu dana svojim vođenjem spustio na 6. mesto u Evropi sve zarad nabijanja cene (i verovatno sebi procenta) svojim pulenima Avdaloviću, Peroviću ili Đuri Ostojiću. Stvarno treba biti bahat i bezobrazan pa takve poluprosečne igrače zvati u reprezentaciju. A što se tiče Dražena, to da bi sam pobedio nekog može samo da tvrdi ili Hrvat frustriran zbog decenijskih neuspeha svoje reprezentacije ili neko ko nikad nije igrao košarku u životu. Sve najbolje ti želim.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Druze, kad pises komentar drzi se cinjenica. Hrvatska je na prvenstvu 1993 imala skor 8:1 i pobedila je u grupi Nemacku. To ne znaci da bi pobedila u finalu ali mi daje za pravo da tvrdim da su bili bolji i da bi, sa Drazenom, sigurno osvojili zlato. Pri tom je Nemacka imala skor 6:3. Sto se tice Bormia, mesec dana pre tog prvenstva na EP u Grckoj Cosic je vodio 4 igraca iz Pesicevog tima. Radja, Divac, Djordjevic i Kukoc su bili A reprezentativci. To su bili formirani igraci. Pesic je mislio da bi on trebao da bude naslednik Cosica medjutim sansa je ukazana Cosicevom pomocniku Ivkovicu. Ostalo je istorija. Sigurno je da bi Pesic uzeo sa tom ekipom trofeje kao i Ivkovic. Jednostavno, sa takvim igracima, samo poslednji pacer ne bi bio uspesan.
Sve najbolje i tebi. Ziv bio.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.

Igor

pre 4 godine

Barselona je skup razmaženih prosečnih preplaćenuh igrača koji ne žele da napreduju.

Nema veze. Eto nama sekektora i zlata na Olimpijadi.

Miroslav

pre 4 godine

@NoName
Logika ti i nije bas jaca strana. Kako to da najbolji trener, Svetislav Pesic, vodi takve timove sa kojima se nista ne osvaja? Ocenjujes moj komentar kao glup a nisi ga ni razumeo. Poenta mog pisanja je bila da su veliki igraci ti koji su stvorili nase trenere. Naravno da sa Gironom niko nece biti prvak evrope. Svasta se ovde moze cuti, pa i to da je selektor stvara igrace. Selektor ili izbornik, sto bi rekli Hrvati, je covek koji bira. Igraci se stvaraju u klubovima, tamo se sa njima radi. Slavko Trninic je najvise zasluzan za Radju i Kukoca, kao i Moka Slavnic. Cosic je otkrio Bodirogu i odveo ga u Zadar.... Ni Pesic, ni Obradovic nisu treneri stvaraoci i ne treba ih tako posmatrati. Interesantno je da od svih trenera koje sam pomenuo (Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic) stajes u odbranu samo jednog, sto jasno govori da si klupski obojen. Cak i zaludjenici likom i delom Duska Vujosevica nisu reagovali na to sto sam njihovog idola nazvao neinteligentnim.

Milivojević

pre 4 godine

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.
(Miroslav, 5. novembar 2019 23:03)

Vau! Znači zaista je imao natprirodne moći kad je mogao da zna da medju gomilom golobradih klinaca ima trojicu koji će za 30ak godina biti holoffejmeri pa će zato osvojiti prvenstvo, a ne samo tinejdžere talente koji bez dobrog vodjenja u tim godinama mogu da propadnu kao hiljade pre i posle njih. Razliku između Karija i Mute si sam prepoznao, jedan je izgurao svoje talente i napravio od njih to što jesu, drugi nije. A što se tiče Dražena (o kome ne mislim ništa loše), ajmo još malo komšijskih bajki o njemu: da nije poginuo Hrvatska bi samo zbog njega vladala Evropom i Svetom (bez obzira što je i bez njega imala velike Radju i Kukoča koje si spomenuo), da nije poginuo Netsi bi vladali NBA 90ih umesto Bulsa, jer šta kakav Džordan, on bi čistio Draženu "draženke".

Bla

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

Vas dvojca ste dve neznalice. 2001 i 2002 je osvojio dva prvenstva sa ekipom sa kojom zeljko obradovic nije uradio nista. Zato je Pesic bolji trener od obradovica za klasu. Nasu najbolju generaciju je Pesic stvorio kroz rad u mladjim kategorijama. To je iskoristio zoc da sebi napravi karijery a cim je trebalo on da napravi selekciju corak. A inace Pesic ima natpritodne moci posto je sa nemackom osvojio evropsko prvenstvo, a to je cak i sa novickim posle bilo nemoguce

Pedja

pre 4 godine

Polako prolazi vreme velikih autoriteta i zahtevnih trenera iz vremena zlatne ere yu i sovjetske kosarke kao i nekolicine trenera koji su se razvili pod tim uticajem(Mesina, Gerson, itd).
Sve lici na NBA gde su igraci vec u ranom periodu karijere bogovi, "nosioci fransize" kako ih sad popularno zovu, (a Barselona sa ovim timom i izgleda kao NBA ekipa sa jednim igracem koji ima astronomski ugovor i ekipom koja se pravi oko njega) koji biraju sve, od toga koje ce boje biti vrata svlacionice do dovodjenja igraca koji se njima svidjaju i sa kojima zele da igraju. Brend proizvodi koje niko ne sme da koriguje ni u cemu niti tera da treniraju. Uloga trenera generalno postaje sve vise sekundarna i protokolarna, na zalost. Pesic je trener sa velikim rezultatima u karijeri i ogromnim uticajem na neke od igraca koji su ostavili dubok trag u svatskoj kosarci i to niko ne moze da ospori.

NoName

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.
(old ckul, 06. novembar 2019 00:01)

Gluplja dva komentara odavno nisam pročitao. U tom periodu u kom nije osvojio ništa Pešić je vodio Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu i Valensiju. Sa tim timovima se ne osvajaju trofeji.

MikiP

pre 4 godine

@Stecky
Sjajno, on je jedini to ostvario, samo nisi rekao kakva mu je konkurencija. Pre raspada SSSR i SFRJ, koji su dominirali evropskom kosarkom nije postojala sansa da stranac vodi jednu od te dve reprezentacije. Pesic je i pokrenuo taj trend da stranac moze biti selektor. Njegov jedini konkurenti su Bogdan Tanjevic, koji je vodio SFRJ, Italiju, Tursku i Crnu Goru i sa Italijom osvojio zlato 1999 i Igor Kokoskov koji je vodio Gruziju i Sloveniju. Kokoskov ima sanse da napravi isti uspeh tako da je Pesic uspesniji samo od Tanjevica.

Slike su za zid

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlad Rad. Odakle ti ideja da staviš Vujošević sa Žocem i Karijem u istu rečenicu? Ovi ljudi osvojili sve, Dulu najveći trofej u karijeri "Aleksandar Gomeljski".

Grebić

pre 4 godine

Razmažene zvezde Barselone ga i ne zaslužuju. Jedan od najvećih stručnjaka koje smo ikada imali.
Ko drugačije misli i kaže nema mnogo mozga u glavi niti poznaje košarku.
Ako ga oni neće odmah ga dajte za našeg selektora!!!

partizan

pre 4 godine

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.
(Mirko, 5. novembar 2019 21:13)
Jel mali komsija bese prvak Evrope ili se varam?

stecky

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali Kari je jedini čovek koji je sa juniorskom, mladom i seniorskom selekcijom osvojio i svetsko i evropsko prvenstvo. Takođe je i jedini trener koji je sa dve različite selekcije došao do evropskog zlata.

old ckul

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.

Dachazvezda

pre 4 godine

"Evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 05. novembar 2019 16:57)"

Al ti je primer.... ??
Nekad je bolje ćutati....

2CRAZY

pre 4 godine

Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 5. novembar 2019 18:12)

Za takvu zelju bi morao uzivo da mi se obratis, a sumnjam da bi dobro prosao ;)

Надајмо да је тако

pre 4 godine

Ако је ово тачно, онда је то супер вест. Барселона прекида уговор на своју штету, Кари слободан тренер, Србија добија сјајног селектора.

slobinator

pre 4 godine

@Miroslav
treba reći da je pešić sa svojim natprirodnim moćima izborio sa partizanom peti meč u finalu plej ofa 2009 godine,a tada je u ekipi imao klince bjelicu,kešelja i štimca i od starijih dragićevića i radivojevića,a protiv sebe vujoševićeve legionare sa kojima se ovaj sledeće godine plasirao na f4 evro-lige

Demar Derosan

pre 4 godine

Ako Barsa raskine ugovor sa Pesicem, propasce projekat koji je zapocet sa Karijem. Barsa ponovo lici kao veliki tim sa dobro selektiranim igracima. Ako ima nezadovoljstva, onda je to jedono sto kod Karija nema zvezda, svi moraju na terenu da pokazu kvalitet. Ne verujem da je Mirotic u toj grupi igraca ako uopste postoji, jer je Kari njega licno doveo za ogromnu sumu novca. To se u biznisu nikad ne radi. Kako god se ovo resi, Kari je trenercina i niko ne moze to da dovede u pitanje, a sve druge licne karakteristike ne treba spominjati jer je to dno dna.

Mirko

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.
(as, 5. novembar 2019 20:50)

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.

MYNX

pre 4 godine

Malo je sumnjivo ovo za Mirotica i tajm-aut pa momak je preko Pirotske veze i zavrsio u Barceloni....bas preko Pešica....ali ukoliko je ovo tačno Pesic treba da dobije ne samo jednu funkciju....po meni treba u reprezentaciji da se postavi za mentora koji ce da bude uz jednog mladog trenera....Igora Kokoškova ili Saša Obradovic....da imaju pomoc Pesica....a Pesuc pored toga da vodi i Zvezdu....ukoliko Kokoskov bude trener....Pesic da vodi kvalifikacije taman....a i Klkoskov i Sale Obradovic bi puno i naučili od njega iako su vrhunski treneri!

Mirko

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.
(panj, 5. novembar 2019 19:11)

Svaka čast svima, ali nije ni Savanović baš cvećka.

da da

pre 4 godine

Dao bih ruku, ako je ovaj tekst tacan, da "zvezdama" smeta "cvrsta" ruka.
A Kari je bas poznat po tome:nema labavo.
I da? Bas bih voleo da dodje za selektora.

Milivojević

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)

Zaista je teško napisati ovoliki post a ne kazati ništa, ti si uspeo. Pešićeve "natprirodne" moći, kako kažeš, su se ukazale mnogo pre Barselonine evrolige. Generacija iz Bormija možda nikad ne bi postala ono sto je postala (bez obzira na nesunjiivi kvalitet igrača, ali imali su ga i drugi pa su propadali) da nije bilo Pešića da sa njima uzme titulu '87, inače prva U-19 titula za Jugoslaviju (verovao ili ne). Nemačka verovatno nikad ne bi postala ono što je sad u košarci da Pešić nije sa prosečnom generacijom uzeo evropsko 1993. što je prva medalja na velikim takmičenjima za nemačku košarku ikad (verovao ili ne). Da nije bilo Pešića da vidi ono što gomila drugih stručnjaka i "stručnjaka" nije videla, Nemanja Bjelica bi se danas potucao od Asesofta do Zjelone Gore preko Ostendea.

as

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.

Roki

pre 4 godine

Cuj, Oriola se buni. Umesto da cuti i bude zahvalan na svemu sto je osvojio zahvaljujuci drugim igracima. Naravno, ukoliko je sve ovo istina.

panj

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.

Miroslav

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003.
Ljudi ne kapiraju da su "veliki" oni treneri koji se nadju u pravo vreme na pravom mestu a ne zato sto najbolje poznaju kosarku. Ivkovicu se posrecilo da je zamenio Cosica u trenutku kad je stasala sjajna generacija. Ako je neko znao kosarku znao je Cosic. Obradovic je krajem 90-tih plivao jos na tom SFRJ talasu. Danas niko od tih velikana ne bi u FIBINIM prozorima izborio plasman na SP.

Aleksandar

pre 4 godine

Kad je Pešić došao bili su na dnu.
Sad kad su na vrhu on im ne valja.
Ako ga sada smene Pešić treba da im uzme do poslednjeg evra po ugovoru.
On može da bira gde će da bude trener.

nik

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 05. novembar 2019 18:12)imala sam tu cast da kao mladi novinar pozovem Pesica i napravim pricu o njemu i njegovom zivotu u dijaspori, a da uopste nisam sportski novinar. Covek se javio na fixni, i sa mnom razgovarao mozda i sat vremena. Strpljivo mi opisavsi sta je sve radio u svom zivotu i sta mu rade deca, takodje kosarkasi. On tad siroj javnosti ovde nije ni bio toliko poznat. Posle toga je postao trener reprezentacije, sa kojom je osvojio zlato na svetskom prvenstvu. Toliko o njegovom karakteru.

Miladin

pre 4 godine

Dobrodošao u našu Zvezdu, imamo nedovršen posao...
(sALE, 05. novembar 2019 17:02) Koji posao biste da dovrsite, nema vas vise ni u EL, a ni u ABA

slaviša šmigič

pre 4 godine

daj boze,da ga vidimo na kormilu zvezde,da nema pesica recimo bjelica ne da nebi igrao u nba ligi nebi ga bilo na kosarkaskoj mapi.

frank_castle

pre 4 godine

Ma ljudi ovo nije istina.
Madrid malo provocira, ali objasnice im Pesic neke stvari u derbiju koji se igra vec sredinom novembra.

Miskec

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!

ivkovic zoran

pre 4 godine

covek se postavio kao autoritet i to smeta nekim zvezdama barse ....trazi trening jak ....menja igrace po svom nahodjenju a velike zvezde u timu ne zele to .

Orinoko

pre 4 godine

"Pisanja "Marke" treba uzeti s rezervom s obzirom da se radi o "madridskoj kuhinji", i da nijedan ugledni katalonski medij nije preneo ovakve informacije."

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Voleo bih da ga vidim na mestu selektora..samo da se i nase seka perse poput "jokare" i tea ne pobune jer ce morati i da treniraju...devojcice nežne..

onako

pre 4 godine

@2CRAZY
Ajde što lažeš nego i lupaš.

Odgovorio je da se raduje što ima najjači tim i svakako više voli da bude favorit i ima dobre igrače na raspolaganju, da ne beži od te uloge i da želi sve trofeje u sezoni, ali da oni (misli na sebe) koji su nešto u životu osvojili znaju da je potrebno mnogo rada uz kvalitet.

A za tebe i sve ostale je mnogo pametniji jer je osvojio SVE i kao igrač i kao trener. Ne vidim tebe njega i košarku u istoj rečenici.
Nezamislivo da sebe tu utrpavaš ali tebi ne smeta jer ionako ne razumeš odgovor na konferenciji a gde je košarka tek.

trener i plej za top8

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!

odrasti mali veseljace

pre 4 godine

Ladno cemo i to videti. Kari tapse Filipa po ramenu i bodri do daske. Mozes ti to majstore, ajde pet,sest,izgubljenih, moŠ misliti.

cole

pre 4 godine

Polako dolazi vrijeme da se i u evropi treneri nece previse pitati isto kao u nba

Sve vise igraca iz nba koji nisu navikli na ovakve trenere tipa pesic i zoc,a lakse je dati otkaz treneru nego nekom igracu kojeg si platio milione

E

pre 4 godine

Vidim da oni koji pozivaju Pesica u Zvezdu dobijaju minuse, bas me zanima zasto? jedan od najboljih trenera na svetu i trebao bi san svakog zvezdasa da bude da opet vidi Pesica na nasoj klupi

dm

pre 4 godine

Od par ljudi koji poznaju Pesica i saradjivali su sa njim,nisam bas cuo lepo misljenje o njemu.Uglavnom strucnjak da covek ne.Umisljen,sujetan,egomanijak.Realno njegovi upesi govore o njemu ali ...

NY

pre 4 godine

Puna podrška za Pešića legendu srpske košarke...Toliko pobeda,prvi na tabeli i opet ne valja??!!??
(dnevna doza prosecnog Srbende, 05. novembar 2019 16:57)

Zagrevas se za kosarku veceras

čđš

pre 4 godine

Da sumiramo, Oriola i Šmits, koji igraju na poziciji 4, bune se zato sto nemaju minute. Igrac zbog kog nemaju minute jer je na njihovoj poziciji, Nikola Mirotic, koji je verovatno najbolji kosarkas Evrolige, takodje je nezadovoljan i predvodi pobunu. Kao bonus na sve to, istu poziciju igra i Viktor Klaver, kome je Oriola bio izmena na tom svetskom prvenstvu o kom se prica.

Smejurija, ili smatraju da ih previse napinje, verovatno je njegova izjava protiv unije igraca doprinela tome, ili je ova vest kompletna glupost.

ValterNBG

pre 4 godine

Ne ljudi,radi se o sledecem.Evropa zeli da kosarka postane spektakl slican NBA.Dakle,pobeda se stavlja u drugi plan.Oni zele,kao u prvih par kola EL da moze svako svakog da pobedi.To se vidi po nagomilanim utakmicama bez vremena za trening,a I po zeljama da pripreme pocinju prekasno.Upravo ono o cemu je Pesic govorio u Beogradu.To sto mi u na kosarku gledamo kao na sveti gral je ipak nas problem.Rezultati su nebitni,trebaju nam zakucavanja,puno prodatih virsli I da se tapse himni EL.Da im je imalo bitno,FIBA bi nasla novac da polako privuce,jednog po jednog,u njihovu ligu sa 10 puta vecim nagradnim fondom.Ne,oni imaju svoje prozore gde se ocekuje da Malta ode na raznorazna prvenstva ili OI a Srbija,Slovenija,Litvanija I slicni ne.Pesic bi "morao" da drzi usta zatvorena I da se smeska.Pa nece valjda on jednom Miroticu da naredjuje.Mislim da su to problemi a ne forma I time out-i.

sklek

pre 4 godine

Pobuna.....lele....za te pare neka sede i cute!!! Pa trener je placen da vodi ekipu a ne igrac.....
Ako cu ga vec doveli a na sve to covek napravio solidan rezultat prosle godine...a ive mubistp tako ide dobro...ne vidim sto bi se neko bunio....pa ako meko treba da se buni to su fenerovi igraci!!!
Sve naopako....

Kari ima rezultat

pre 4 godine

Kolektivni sport je vemoa jednostavna stvar po ovom pitanju. Ako imas rezultat i igraci se bune oni lete, ako nemas rezultat i igraci se bune-trener leti.

Milan Ultras

pre 4 godine

Igrači dadanašnjice jednu utakmicu na klupi i kao princeze kukaju po ceo dan.Samo napred Svetislave!!Samo jaka ruka daje rezultate.

Vlad Rad

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.

2CRAZY

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???

Čoban

pre 4 godine

Mirotić kolovođa pobune,jako je loš čovek taj samozvani španac,sramota je da udari na legendu košarke Pešića kojem nije ni do kolena.

čđš

pre 4 godine

Da sumiramo, Oriola i Šmits, koji igraju na poziciji 4, bune se zato sto nemaju minute. Igrac zbog kog nemaju minute jer je na njihovoj poziciji, Nikola Mirotic, koji je verovatno najbolji kosarkas Evrolige, takodje je nezadovoljan i predvodi pobunu. Kao bonus na sve to, istu poziciju igra i Viktor Klaver, kome je Oriola bio izmena na tom svetskom prvenstvu o kom se prica.

Smejurija, ili smatraju da ih previse napinje, verovatno je njegova izjava protiv unije igraca doprinela tome, ili je ova vest kompletna glupost.

Milan Ultras

pre 4 godine

Igrači dadanašnjice jednu utakmicu na klupi i kao princeze kukaju po ceo dan.Samo napred Svetislave!!Samo jaka ruka daje rezultate.

Aleksandar

pre 4 godine

Kad je Pešić došao bili su na dnu.
Sad kad su na vrhu on im ne valja.
Ako ga sada smene Pešić treba da im uzme do poslednjeg evra po ugovoru.
On može da bira gde će da bude trener.

nik

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 05. novembar 2019 18:12)imala sam tu cast da kao mladi novinar pozovem Pesica i napravim pricu o njemu i njegovom zivotu u dijaspori, a da uopste nisam sportski novinar. Covek se javio na fixni, i sa mnom razgovarao mozda i sat vremena. Strpljivo mi opisavsi sta je sve radio u svom zivotu i sta mu rade deca, takodje kosarkasi. On tad siroj javnosti ovde nije ni bio toliko poznat. Posle toga je postao trener reprezentacije, sa kojom je osvojio zlato na svetskom prvenstvu. Toliko o njegovom karakteru.

ValterNBG

pre 4 godine

Ne ljudi,radi se o sledecem.Evropa zeli da kosarka postane spektakl slican NBA.Dakle,pobeda se stavlja u drugi plan.Oni zele,kao u prvih par kola EL da moze svako svakog da pobedi.To se vidi po nagomilanim utakmicama bez vremena za trening,a I po zeljama da pripreme pocinju prekasno.Upravo ono o cemu je Pesic govorio u Beogradu.To sto mi u na kosarku gledamo kao na sveti gral je ipak nas problem.Rezultati su nebitni,trebaju nam zakucavanja,puno prodatih virsli I da se tapse himni EL.Da im je imalo bitno,FIBA bi nasla novac da polako privuce,jednog po jednog,u njihovu ligu sa 10 puta vecim nagradnim fondom.Ne,oni imaju svoje prozore gde se ocekuje da Malta ode na raznorazna prvenstva ili OI a Srbija,Slovenija,Litvanija I slicni ne.Pesic bi "morao" da drzi usta zatvorena I da se smeska.Pa nece valjda on jednom Miroticu da naredjuje.Mislim da su to problemi a ne forma I time out-i.

Vlad Rad

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.

Miskec

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!

Orinoko

pre 4 godine

"Pisanja "Marke" treba uzeti s rezervom s obzirom da se radi o "madridskoj kuhinji", i da nijedan ugledni katalonski medij nije preneo ovakve informacije."

E

pre 4 godine

Vidim da oni koji pozivaju Pesica u Zvezdu dobijaju minuse, bas me zanima zasto? jedan od najboljih trenera na svetu i trebao bi san svakog zvezdasa da bude da opet vidi Pesica na nasoj klupi

Milivojević

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)

Zaista je teško napisati ovoliki post a ne kazati ništa, ti si uspeo. Pešićeve "natprirodne" moći, kako kažeš, su se ukazale mnogo pre Barselonine evrolige. Generacija iz Bormija možda nikad ne bi postala ono sto je postala (bez obzira na nesunjiivi kvalitet igrača, ali imali su ga i drugi pa su propadali) da nije bilo Pešića da sa njima uzme titulu '87, inače prva U-19 titula za Jugoslaviju (verovao ili ne). Nemačka verovatno nikad ne bi postala ono što je sad u košarci da Pešić nije sa prosečnom generacijom uzeo evropsko 1993. što je prva medalja na velikim takmičenjima za nemačku košarku ikad (verovao ili ne). Da nije bilo Pešića da vidi ono što gomila drugih stručnjaka i "stručnjaka" nije videla, Nemanja Bjelica bi se danas potucao od Asesofta do Zjelone Gore preko Ostendea.

ivkovic zoran

pre 4 godine

covek se postavio kao autoritet i to smeta nekim zvezdama barse ....trazi trening jak ....menja igrace po svom nahodjenju a velike zvezde u timu ne zele to .

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Voleo bih da ga vidim na mestu selektora..samo da se i nase seka perse poput "jokare" i tea ne pobune jer ce morati i da treniraju...devojcice nežne..

slaviša šmigič

pre 4 godine

daj boze,da ga vidimo na kormilu zvezde,da nema pesica recimo bjelica ne da nebi igrao u nba ligi nebi ga bilo na kosarkaskoj mapi.

frank_castle

pre 4 godine

Ma ljudi ovo nije istina.
Madrid malo provocira, ali objasnice im Pesic neke stvari u derbiju koji se igra vec sredinom novembra.

Mirko

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.
(panj, 5. novembar 2019 19:11)

Svaka čast svima, ali nije ni Savanović baš cvećka.

Надајмо да је тако

pre 4 godine

Ако је ово тачно, онда је то супер вест. Барселона прекида уговор на своју штету, Кари слободан тренер, Србија добија сјајног селектора.

Kari ima rezultat

pre 4 godine

Kolektivni sport je vemoa jednostavna stvar po ovom pitanju. Ako imas rezultat i igraci se bune oni lete, ako nemas rezultat i igraci se bune-trener leti.

cole

pre 4 godine

Polako dolazi vrijeme da se i u evropi treneri nece previse pitati isto kao u nba

Sve vise igraca iz nba koji nisu navikli na ovakve trenere tipa pesic i zoc,a lakse je dati otkaz treneru nego nekom igracu kojeg si platio milione

Dachazvezda

pre 4 godine

"Evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 05. novembar 2019 16:57)"

Al ti je primer.... ??
Nekad je bolje ćutati....

trener i plej za top8

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!

onako

pre 4 godine

@2CRAZY
Ajde što lažeš nego i lupaš.

Odgovorio je da se raduje što ima najjači tim i svakako više voli da bude favorit i ima dobre igrače na raspolaganju, da ne beži od te uloge i da želi sve trofeje u sezoni, ali da oni (misli na sebe) koji su nešto u životu osvojili znaju da je potrebno mnogo rada uz kvalitet.

A za tebe i sve ostale je mnogo pametniji jer je osvojio SVE i kao igrač i kao trener. Ne vidim tebe njega i košarku u istoj rečenici.
Nezamislivo da sebe tu utrpavaš ali tebi ne smeta jer ionako ne razumeš odgovor na konferenciji a gde je košarka tek.

Čoban

pre 4 godine

Mirotić kolovođa pobune,jako je loš čovek taj samozvani španac,sramota je da udari na legendu košarke Pešića kojem nije ni do kolena.

slobinator

pre 4 godine

@Miroslav
treba reći da je pešić sa svojim natprirodnim moćima izborio sa partizanom peti meč u finalu plej ofa 2009 godine,a tada je u ekipi imao klince bjelicu,kešelja i štimca i od starijih dragićevića i radivojevića,a protiv sebe vujoševićeve legionare sa kojima se ovaj sledeće godine plasirao na f4 evro-lige

Demar Derosan

pre 4 godine

Ako Barsa raskine ugovor sa Pesicem, propasce projekat koji je zapocet sa Karijem. Barsa ponovo lici kao veliki tim sa dobro selektiranim igracima. Ako ima nezadovoljstva, onda je to jedono sto kod Karija nema zvezda, svi moraju na terenu da pokazu kvalitet. Ne verujem da je Mirotic u toj grupi igraca ako uopste postoji, jer je Kari njega licno doveo za ogromnu sumu novca. To se u biznisu nikad ne radi. Kako god se ovo resi, Kari je trenercina i niko ne moze to da dovede u pitanje, a sve druge licne karakteristike ne treba spominjati jer je to dno dna.

stecky

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali Kari je jedini čovek koji je sa juniorskom, mladom i seniorskom selekcijom osvojio i svetsko i evropsko prvenstvo. Takođe je i jedini trener koji je sa dve različite selekcije došao do evropskog zlata.

sklek

pre 4 godine

Pobuna.....lele....za te pare neka sede i cute!!! Pa trener je placen da vodi ekipu a ne igrac.....
Ako cu ga vec doveli a na sve to covek napravio solidan rezultat prosle godine...a ive mubistp tako ide dobro...ne vidim sto bi se neko bunio....pa ako meko treba da se buni to su fenerovi igraci!!!
Sve naopako....

da da

pre 4 godine

Dao bih ruku, ako je ovaj tekst tacan, da "zvezdama" smeta "cvrsta" ruka.
A Kari je bas poznat po tome:nema labavo.
I da? Bas bih voleo da dodje za selektora.

Mirko

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.
(as, 5. novembar 2019 20:50)

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.

old ckul

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

Miladin

pre 4 godine

Dobrodošao u našu Zvezdu, imamo nedovršen posao...
(sALE, 05. novembar 2019 17:02) Koji posao biste da dovrsite, nema vas vise ni u EL, a ni u ABA

Pedja

pre 4 godine

Polako prolazi vreme velikih autoriteta i zahtevnih trenera iz vremena zlatne ere yu i sovjetske kosarke kao i nekolicine trenera koji su se razvili pod tim uticajem(Mesina, Gerson, itd).
Sve lici na NBA gde su igraci vec u ranom periodu karijere bogovi, "nosioci fransize" kako ih sad popularno zovu, (a Barselona sa ovim timom i izgleda kao NBA ekipa sa jednim igracem koji ima astronomski ugovor i ekipom koja se pravi oko njega) koji biraju sve, od toga koje ce boje biti vrata svlacionice do dovodjenja igraca koji se njima svidjaju i sa kojima zele da igraju. Brend proizvodi koje niko ne sme da koriguje ni u cemu niti tera da treniraju. Uloga trenera generalno postaje sve vise sekundarna i protokolarna, na zalost. Pesic je trener sa velikim rezultatima u karijeri i ogromnim uticajem na neke od igraca koji su ostavili dubok trag u svatskoj kosarci i to niko ne moze da ospori.

Roki

pre 4 godine

Cuj, Oriola se buni. Umesto da cuti i bude zahvalan na svemu sto je osvojio zahvaljujuci drugim igracima. Naravno, ukoliko je sve ovo istina.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.

as

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.

MYNX

pre 4 godine

Malo je sumnjivo ovo za Mirotica i tajm-aut pa momak je preko Pirotske veze i zavrsio u Barceloni....bas preko Pešica....ali ukoliko je ovo tačno Pesic treba da dobije ne samo jednu funkciju....po meni treba u reprezentaciji da se postavi za mentora koji ce da bude uz jednog mladog trenera....Igora Kokoškova ili Saša Obradovic....da imaju pomoc Pesica....a Pesuc pored toga da vodi i Zvezdu....ukoliko Kokoskov bude trener....Pesic da vodi kvalifikacije taman....a i Klkoskov i Sale Obradovic bi puno i naučili od njega iako su vrhunski treneri!

panj

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.

odrasti mali veseljace

pre 4 godine

Ladno cemo i to videti. Kari tapse Filipa po ramenu i bodri do daske. Mozes ti to majstore, ajde pet,sest,izgubljenih, moŠ misliti.

Igor

pre 4 godine

Barselona je skup razmaženih prosečnih preplaćenuh igrača koji ne žele da napreduju.

Nema veze. Eto nama sekektora i zlata na Olimpijadi.

dm

pre 4 godine

Od par ljudi koji poznaju Pesica i saradjivali su sa njim,nisam bas cuo lepo misljenje o njemu.Uglavnom strucnjak da covek ne.Umisljen,sujetan,egomanijak.Realno njegovi upesi govore o njemu ali ...

Slike su za zid

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlad Rad. Odakle ti ideja da staviš Vujošević sa Žocem i Karijem u istu rečenicu? Ovi ljudi osvojili sve, Dulu najveći trofej u karijeri "Aleksandar Gomeljski".

Bla

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

Vas dvojca ste dve neznalice. 2001 i 2002 je osvojio dva prvenstva sa ekipom sa kojom zeljko obradovic nije uradio nista. Zato je Pesic bolji trener od obradovica za klasu. Nasu najbolju generaciju je Pesic stvorio kroz rad u mladjim kategorijama. To je iskoristio zoc da sebi napravi karijery a cim je trebalo on da napravi selekciju corak. A inace Pesic ima natpritodne moci posto je sa nemackom osvojio evropsko prvenstvo, a to je cak i sa novickim posle bilo nemoguce

NoName

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.
(old ckul, 06. novembar 2019 00:01)

Gluplja dva komentara odavno nisam pročitao. U tom periodu u kom nije osvojio ništa Pešić je vodio Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu i Valensiju. Sa tim timovima se ne osvajaju trofeji.

2CRAZY

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???

Miroslav

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003.
Ljudi ne kapiraju da su "veliki" oni treneri koji se nadju u pravo vreme na pravom mestu a ne zato sto najbolje poznaju kosarku. Ivkovicu se posrecilo da je zamenio Cosica u trenutku kad je stasala sjajna generacija. Ako je neko znao kosarku znao je Cosic. Obradovic je krajem 90-tih plivao jos na tom SFRJ talasu. Danas niko od tih velikana ne bi u FIBINIM prozorima izborio plasman na SP.

Grebić

pre 4 godine

Razmažene zvezde Barselone ga i ne zaslužuju. Jedan od najvećih stručnjaka koje smo ikada imali.
Ko drugačije misli i kaže nema mnogo mozga u glavi niti poznaje košarku.
Ako ga oni neće odmah ga dajte za našeg selektora!!!

NY

pre 4 godine

Puna podrška za Pešića legendu srpske košarke...Toliko pobeda,prvi na tabeli i opet ne valja??!!??
(dnevna doza prosecnog Srbende, 05. novembar 2019 16:57)

Zagrevas se za kosarku veceras

Milivojevic

pre 4 godine

Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.
(Miroslav, 6. novembar 2019 10:31)

Čudo si ti spomenuo, ne ja. Talenti se izguraju tako što ih uvedeš u reprezentaciju, uklopiš tako da npr. Divac i Rađa koji u klubovima igraju iste pozicije i maltene su iste visine mogu da igraju zajedno, daš im uloge koje im leže, a ako su stvarni taleni to posle ide samo. Poređenje Pešića i Vujoševića ti zaista ne treba, prvi je drugome ostavio reprezentaciju koja je šampion sveta, a drugi ju je za samo godinu dana svojim vođenjem spustio na 6. mesto u Evropi sve zarad nabijanja cene (i verovatno sebi procenta) svojim pulenima Avdaloviću, Peroviću ili Đuri Ostojiću. Stvarno treba biti bahat i bezobrazan pa takve poluprosečne igrače zvati u reprezentaciju. A što se tiče Dražena, to da bi sam pobedio nekog može samo da tvrdi ili Hrvat frustriran zbog decenijskih neuspeha svoje reprezentacije ili neko ko nikad nije igrao košarku u životu. Sve najbolje ti želim.

2CRAZY

pre 4 godine

Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 5. novembar 2019 18:12)

Za takvu zelju bi morao uzivo da mi se obratis, a sumnjam da bi dobro prosao ;)

partizan

pre 4 godine

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.
(Mirko, 5. novembar 2019 21:13)
Jel mali komsija bese prvak Evrope ili se varam?

Milivojević

pre 4 godine

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.
(Miroslav, 5. novembar 2019 23:03)

Vau! Znači zaista je imao natprirodne moći kad je mogao da zna da medju gomilom golobradih klinaca ima trojicu koji će za 30ak godina biti holoffejmeri pa će zato osvojiti prvenstvo, a ne samo tinejdžere talente koji bez dobrog vodjenja u tim godinama mogu da propadnu kao hiljade pre i posle njih. Razliku između Karija i Mute si sam prepoznao, jedan je izgurao svoje talente i napravio od njih to što jesu, drugi nije. A što se tiče Dražena (o kome ne mislim ništa loše), ajmo još malo komšijskih bajki o njemu: da nije poginuo Hrvatska bi samo zbog njega vladala Evropom i Svetom (bez obzira što je i bez njega imala velike Radju i Kukoča koje si spomenuo), da nije poginuo Netsi bi vladali NBA 90ih umesto Bulsa, jer šta kakav Džordan, on bi čistio Draženu "draženke".

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.

Boro iz Pobede

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)

Znači idalan za političara!

Miroslav

pre 4 godine

@NoName
Logika ti i nije bas jaca strana. Kako to da najbolji trener, Svetislav Pesic, vodi takve timove sa kojima se nista ne osvaja? Ocenjujes moj komentar kao glup a nisi ga ni razumeo. Poenta mog pisanja je bila da su veliki igraci ti koji su stvorili nase trenere. Naravno da sa Gironom niko nece biti prvak evrope. Svasta se ovde moze cuti, pa i to da je selektor stvara igrace. Selektor ili izbornik, sto bi rekli Hrvati, je covek koji bira. Igraci se stvaraju u klubovima, tamo se sa njima radi. Slavko Trninic je najvise zasluzan za Radju i Kukoca, kao i Moka Slavnic. Cosic je otkrio Bodirogu i odveo ga u Zadar.... Ni Pesic, ni Obradovic nisu treneri stvaraoci i ne treba ih tako posmatrati. Interesantno je da od svih trenera koje sam pomenuo (Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic) stajes u odbranu samo jednog, sto jasno govori da si klupski obojen. Cak i zaludjenici likom i delom Duska Vujosevica nisu reagovali na to sto sam njihovog idola nazvao neinteligentnim.

zvezdan

pre 4 godine

Čekaj ti neobavesteni grobarcicu znam dasi ustrašeni navijač. Ali nemoj tako da pišeš takve gluposti i da budeš nerealan sa tvojom filozofijom da ti nama solis pamet i da kažeš da zvezda nema evropski trofej pa imamo kup pobednika kupova Evrope. Samobi pito te stabi vi dali da vas FK partizan ima osvojeni kup pobednika kupova ja mislim dabi to slavili kao daste prvaci Evrope epa nažalost vi nemate ni jedan evropski trofej u fudbalu niti cete ikad imati a eto mi u košarci imamo cak prvaka Evrope u ženskoj košarci. Znaci nemoj da lazes one dečake koji od juce prate košarku a ne možeš nas koji pratimo košarku vise od 35 Godina tako nemoj da si ti duhovit mogu ti reci da ispadaš smešan i ništa vise.pozdrav

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Druze, kad pises komentar drzi se cinjenica. Hrvatska je na prvenstvu 1993 imala skor 8:1 i pobedila je u grupi Nemacku. To ne znaci da bi pobedila u finalu ali mi daje za pravo da tvrdim da su bili bolji i da bi, sa Drazenom, sigurno osvojili zlato. Pri tom je Nemacka imala skor 6:3. Sto se tice Bormia, mesec dana pre tog prvenstva na EP u Grckoj Cosic je vodio 4 igraca iz Pesicevog tima. Radja, Divac, Djordjevic i Kukoc su bili A reprezentativci. To su bili formirani igraci. Pesic je mislio da bi on trebao da bude naslednik Cosica medjutim sansa je ukazana Cosicevom pomocniku Ivkovicu. Ostalo je istorija. Sigurno je da bi Pesic uzeo sa tom ekipom trofeje kao i Ivkovic. Jednostavno, sa takvim igracima, samo poslednji pacer ne bi bio uspesan.
Sve najbolje i tebi. Ziv bio.

MikiP

pre 4 godine

@Stecky
Sjajno, on je jedini to ostvario, samo nisi rekao kakva mu je konkurencija. Pre raspada SSSR i SFRJ, koji su dominirali evropskom kosarkom nije postojala sansa da stranac vodi jednu od te dve reprezentacije. Pesic je i pokrenuo taj trend da stranac moze biti selektor. Njegov jedini konkurenti su Bogdan Tanjevic, koji je vodio SFRJ, Italiju, Tursku i Crnu Goru i sa Italijom osvojio zlato 1999 i Igor Kokoskov koji je vodio Gruziju i Sloveniju. Kokoskov ima sanse da napravi isti uspeh tako da je Pesic uspesniji samo od Tanjevica.

2CRAZY

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???

Čoban

pre 4 godine

Mirotić kolovođa pobune,jako je loš čovek taj samozvani španac,sramota je da udari na legendu košarke Pešića kojem nije ni do kolena.

Miroslav

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003.
Ljudi ne kapiraju da su "veliki" oni treneri koji se nadju u pravo vreme na pravom mestu a ne zato sto najbolje poznaju kosarku. Ivkovicu se posrecilo da je zamenio Cosica u trenutku kad je stasala sjajna generacija. Ako je neko znao kosarku znao je Cosic. Obradovic je krajem 90-tih plivao jos na tom SFRJ talasu. Danas niko od tih velikana ne bi u FIBINIM prozorima izborio plasman na SP.

dm

pre 4 godine

Od par ljudi koji poznaju Pesica i saradjivali su sa njim,nisam bas cuo lepo misljenje o njemu.Uglavnom strucnjak da covek ne.Umisljen,sujetan,egomanijak.Realno njegovi upesi govore o njemu ali ...

panj

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.

Miladin

pre 4 godine

Dobrodošao u našu Zvezdu, imamo nedovršen posao...
(sALE, 05. novembar 2019 17:02) Koji posao biste da dovrsite, nema vas vise ni u EL, a ni u ABA

2CRAZY

pre 4 godine

Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 5. novembar 2019 18:12)

Za takvu zelju bi morao uzivo da mi se obratis, a sumnjam da bi dobro prosao ;)

Vlad Rad

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.

Mirko

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.
(as, 5. novembar 2019 20:50)

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.

NY

pre 4 godine

Puna podrška za Pešića legendu srpske košarke...Toliko pobeda,prvi na tabeli i opet ne valja??!!??
(dnevna doza prosecnog Srbende, 05. novembar 2019 16:57)

Zagrevas se za kosarku veceras

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Voleo bih da ga vidim na mestu selektora..samo da se i nase seka perse poput "jokare" i tea ne pobune jer ce morati i da treniraju...devojcice nežne..

old ckul

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

odrasti mali veseljace

pre 4 godine

Ladno cemo i to videti. Kari tapse Filipa po ramenu i bodri do daske. Mozes ti to majstore, ajde pet,sest,izgubljenih, moŠ misliti.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.

Miskec

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!

trener i plej za top8

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!

partizan

pre 4 godine

Šta lupetate? Pa kod nas je trener uvek bio neko ko odlučuje o dovođenju igrača, od Radonjića pa naovamo. Čuj - ovlašćenje?!
Malo ste se zaigrali fudbala i arapskih miliona pa mislite da je svaki klub fudbalski i da postoji vlasnik koji je arapin, da ne zna šta će s parama, i da se pritom ništa ne razume u košarku pa mu treba neko ko će da se bavi njegovim klubom dok on samo uzima i daje pare, i fali se da je uspešniji od svog brata ili rođaka iz susedne naftne državice.
Čović je 50 godina u košarci, na svim mogućim funkcijama, osim trenerske. On je onaj ko nas je izvukao iz finansijskog blata u koji su nas bacili stručnjaci i političari od malog komšije.
I ne glupirajte se više oko Filipa, spas'o nas je prošle sezone kad se Regland povredio i ništa nije gori niti bolji nego većina plejeva iz vašeg malog klubića koga ste proglasili za instituciju.
(Mirko, 5. novembar 2019 21:13)
Jel mali komsija bese prvak Evrope ili se varam?

slaviša šmigič

pre 4 godine

daj boze,da ga vidimo na kormilu zvezde,da nema pesica recimo bjelica ne da nebi igrao u nba ligi nebi ga bilo na kosarkaskoj mapi.

slobinator

pre 4 godine

@Miroslav
treba reći da je pešić sa svojim natprirodnim moćima izborio sa partizanom peti meč u finalu plej ofa 2009 godine,a tada je u ekipi imao klince bjelicu,kešelja i štimca i od starijih dragićevića i radivojevića,a protiv sebe vujoševićeve legionare sa kojima se ovaj sledeće godine plasirao na f4 evro-lige

Bla

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.

Vas dvojca ste dve neznalice. 2001 i 2002 je osvojio dva prvenstva sa ekipom sa kojom zeljko obradovic nije uradio nista. Zato je Pesic bolji trener od obradovica za klasu. Nasu najbolju generaciju je Pesic stvorio kroz rad u mladjim kategorijama. To je iskoristio zoc da sebi napravi karijery a cim je trebalo on da napravi selekciju corak. A inace Pesic ima natpritodne moci posto je sa nemackom osvojio evropsko prvenstvo, a to je cak i sa novickim posle bilo nemoguce

ValterNBG

pre 4 godine

Ne ljudi,radi se o sledecem.Evropa zeli da kosarka postane spektakl slican NBA.Dakle,pobeda se stavlja u drugi plan.Oni zele,kao u prvih par kola EL da moze svako svakog da pobedi.To se vidi po nagomilanim utakmicama bez vremena za trening,a I po zeljama da pripreme pocinju prekasno.Upravo ono o cemu je Pesic govorio u Beogradu.To sto mi u na kosarku gledamo kao na sveti gral je ipak nas problem.Rezultati su nebitni,trebaju nam zakucavanja,puno prodatih virsli I da se tapse himni EL.Da im je imalo bitno,FIBA bi nasla novac da polako privuce,jednog po jednog,u njihovu ligu sa 10 puta vecim nagradnim fondom.Ne,oni imaju svoje prozore gde se ocekuje da Malta ode na raznorazna prvenstva ili OI a Srbija,Slovenija,Litvanija I slicni ne.Pesic bi "morao" da drzi usta zatvorena I da se smeska.Pa nece valjda on jednom Miroticu da naredjuje.Mislim da su to problemi a ne forma I time out-i.

E

pre 4 godine

Vidim da oni koji pozivaju Pesica u Zvezdu dobijaju minuse, bas me zanima zasto? jedan od najboljih trenera na svetu i trebao bi san svakog zvezdasa da bude da opet vidi Pesica na nasoj klupi

nik

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)
Vidi momak jeste popio svu pamet ovog sveta jer je bio prvak sveta, razvalio je USA drim tim. Sledeci put kad budes pricao, ili pisao o Pesicu da ustanes, razumes! Mozes misliti on ne krivi igrace, dajte zovite Barcelonu evo im novog trenera!
(Miskec, 05. novembar 2019 18:12)imala sam tu cast da kao mladi novinar pozovem Pesica i napravim pricu o njemu i njegovom zivotu u dijaspori, a da uopste nisam sportski novinar. Covek se javio na fixni, i sa mnom razgovarao mozda i sat vremena. Strpljivo mi opisavsi sta je sve radio u svom zivotu i sta mu rade deca, takodje kosarkasi. On tad siroj javnosti ovde nije ni bio toliko poznat. Posle toga je postao trener reprezentacije, sa kojom je osvojio zlato na svetskom prvenstvu. Toliko o njegovom karakteru.

as

pre 4 godine

Ako je ovo istina, Nebojša Čoviću: porazi svoju sujetu za dobrobit C. Zvezde i angažuj Karija ali na način da mu predaš sva ovlašćenja oko sportskog sektora i da Filip ne igra! Moooliiiim teee!
(trener i plej za top8, 05. novembar 2019 17:06)

Pre bi se taj obesio.Filipa bi.nekako i podneo da izbaci al ovlascenje i vlast u klubu,hahahh.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Druze, kad pises komentar drzi se cinjenica. Hrvatska je na prvenstvu 1993 imala skor 8:1 i pobedila je u grupi Nemacku. To ne znaci da bi pobedila u finalu ali mi daje za pravo da tvrdim da su bili bolji i da bi, sa Drazenom, sigurno osvojili zlato. Pri tom je Nemacka imala skor 6:3. Sto se tice Bormia, mesec dana pre tog prvenstva na EP u Grckoj Cosic je vodio 4 igraca iz Pesicevog tima. Radja, Divac, Djordjevic i Kukoc su bili A reprezentativci. To su bili formirani igraci. Pesic je mislio da bi on trebao da bude naslednik Cosica medjutim sansa je ukazana Cosicevom pomocniku Ivkovicu. Ostalo je istorija. Sigurno je da bi Pesic uzeo sa tom ekipom trofeje kao i Ivkovic. Jednostavno, sa takvim igracima, samo poslednji pacer ne bi bio uspesan.
Sve najbolje i tebi. Ziv bio.

zvezdan

pre 4 godine

Čekaj ti neobavesteni grobarcicu znam dasi ustrašeni navijač. Ali nemoj tako da pišeš takve gluposti i da budeš nerealan sa tvojom filozofijom da ti nama solis pamet i da kažeš da zvezda nema evropski trofej pa imamo kup pobednika kupova Evrope. Samobi pito te stabi vi dali da vas FK partizan ima osvojeni kup pobednika kupova ja mislim dabi to slavili kao daste prvaci Evrope epa nažalost vi nemate ni jedan evropski trofej u fudbalu niti cete ikad imati a eto mi u košarci imamo cak prvaka Evrope u ženskoj košarci. Znaci nemoj da lazes one dečake koji od juce prate košarku a ne možeš nas koji pratimo košarku vise od 35 Godina tako nemoj da si ti duhovit mogu ti reci da ispadaš smešan i ništa vise.pozdrav

MYNX

pre 4 godine

Malo je sumnjivo ovo za Mirotica i tajm-aut pa momak je preko Pirotske veze i zavrsio u Barceloni....bas preko Pešica....ali ukoliko je ovo tačno Pesic treba da dobije ne samo jednu funkciju....po meni treba u reprezentaciji da se postavi za mentora koji ce da bude uz jednog mladog trenera....Igora Kokoškova ili Saša Obradovic....da imaju pomoc Pesica....a Pesuc pored toga da vodi i Zvezdu....ukoliko Kokoskov bude trener....Pesic da vodi kvalifikacije taman....a i Klkoskov i Sale Obradovic bi puno i naučili od njega iako su vrhunski treneri!

Milivojević

pre 4 godine

O cemu pricas covece, pa generacija iz Bormija je imala u svojim redovima 2 Hall of Famera Radju i Divca a izvesno je da ce tu biti i treci, Kukoc. Ko je ikad vodio takvu reprezentaciju? Pa Muta je sa 10 puta manje talentovanim igracima uzeo istu tu titulu 2007. Hoce li mozda Macvan ili Keselj ili Raduljica uci u HOF? Mani se ti tog "verovao ili ne" sto ne kazes da je Nemacka 1993 uzela zlato jer nije bilo Srbije, zbog sankcija, a Hrvatima par dana pre prvenstva poginuo Drazen Petrovic. To nisi spomenuo, a vrlo je bitno. Ja nisam napisao da Pesic nije dobar trener, daleko od toga, ali ovde se pisu bajke o coveku koji od 2004 nije uzeo ozbiljan trofej.
(Miroslav, 5. novembar 2019 23:03)

Vau! Znači zaista je imao natprirodne moći kad je mogao da zna da medju gomilom golobradih klinaca ima trojicu koji će za 30ak godina biti holoffejmeri pa će zato osvojiti prvenstvo, a ne samo tinejdžere talente koji bez dobrog vodjenja u tim godinama mogu da propadnu kao hiljade pre i posle njih. Razliku između Karija i Mute si sam prepoznao, jedan je izgurao svoje talente i napravio od njih to što jesu, drugi nije. A što se tiče Dražena (o kome ne mislim ništa loše), ajmo još malo komšijskih bajki o njemu: da nije poginuo Hrvatska bi samo zbog njega vladala Evropom i Svetom (bez obzira što je i bez njega imala velike Radju i Kukoča koje si spomenuo), da nije poginuo Netsi bi vladali NBA 90ih umesto Bulsa, jer šta kakav Džordan, on bi čistio Draženu "draženke".

Miroslav

pre 4 godine

@NoName
Logika ti i nije bas jaca strana. Kako to da najbolji trener, Svetislav Pesic, vodi takve timove sa kojima se nista ne osvaja? Ocenjujes moj komentar kao glup a nisi ga ni razumeo. Poenta mog pisanja je bila da su veliki igraci ti koji su stvorili nase trenere. Naravno da sa Gironom niko nece biti prvak evrope. Svasta se ovde moze cuti, pa i to da je selektor stvara igrace. Selektor ili izbornik, sto bi rekli Hrvati, je covek koji bira. Igraci se stvaraju u klubovima, tamo se sa njima radi. Slavko Trninic je najvise zasluzan za Radju i Kukoca, kao i Moka Slavnic. Cosic je otkrio Bodirogu i odveo ga u Zadar.... Ni Pesic, ni Obradovic nisu treneri stvaraoci i ne treba ih tako posmatrati. Interesantno je da od svih trenera koje sam pomenuo (Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic) stajes u odbranu samo jednog, sto jasno govori da si klupski obojen. Cak i zaludjenici likom i delom Duska Vujosevica nisu reagovali na to sto sam njihovog idola nazvao neinteligentnim.

Milan Ultras

pre 4 godine

Igrači dadanašnjice jednu utakmicu na klupi i kao princeze kukaju po ceo dan.Samo napred Svetislave!!Samo jaka ruka daje rezultate.

Slike su za zid

pre 4 godine

Došlo novo vreme. Neće današnji klinci da trpe autoritete. A Kari klasični old skul trener. Sve po njegovom da bude..
Sličan problem ima i Želimir. A tek Dule u CSKA kad ga nisu uopšte fermali.
Koliko god Kari (i ostali) bili trenerčine moraće da se menjaju ako žele da rade i dalje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlad Rad. Odakle ti ideja da staviš Vujošević sa Žocem i Karijem u istu rečenicu? Ovi ljudi osvojili sve, Dulu najveći trofej u karijeri "Aleksandar Gomeljski".

sklek

pre 4 godine

Pobuna.....lele....za te pare neka sede i cute!!! Pa trener je placen da vodi ekipu a ne igrac.....
Ako cu ga vec doveli a na sve to covek napravio solidan rezultat prosle godine...a ive mubistp tako ide dobro...ne vidim sto bi se neko bunio....pa ako meko treba da se buni to su fenerovi igraci!!!
Sve naopako....

Milivojević

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)

Zaista je teško napisati ovoliki post a ne kazati ništa, ti si uspeo. Pešićeve "natprirodne" moći, kako kažeš, su se ukazale mnogo pre Barselonine evrolige. Generacija iz Bormija možda nikad ne bi postala ono sto je postala (bez obzira na nesunjiivi kvalitet igrača, ali imali su ga i drugi pa su propadali) da nije bilo Pešića da sa njima uzme titulu '87, inače prva U-19 titula za Jugoslaviju (verovao ili ne). Nemačka verovatno nikad ne bi postala ono što je sad u košarci da Pešić nije sa prosečnom generacijom uzeo evropsko 1993. što je prva medalja na velikim takmičenjima za nemačku košarku ikad (verovao ili ne). Da nije bilo Pešića da vidi ono što gomila drugih stručnjaka i "stručnjaka" nije videla, Nemanja Bjelica bi se danas potucao od Asesofta do Zjelone Gore preko Ostendea.

Roki

pre 4 godine

Cuj, Oriola se buni. Umesto da cuti i bude zahvalan na svemu sto je osvojio zahvaljujuci drugim igracima. Naravno, ukoliko je sve ovo istina.

da da

pre 4 godine

Dao bih ruku, ako je ovaj tekst tacan, da "zvezdama" smeta "cvrsta" ruka.
A Kari je bas poznat po tome:nema labavo.
I da? Bas bih voleo da dodje za selektora.

Demar Derosan

pre 4 godine

Ako Barsa raskine ugovor sa Pesicem, propasce projekat koji je zapocet sa Karijem. Barsa ponovo lici kao veliki tim sa dobro selektiranim igracima. Ako ima nezadovoljstva, onda je to jedono sto kod Karija nema zvezda, svi moraju na terenu da pokazu kvalitet. Ne verujem da je Mirotic u toj grupi igraca ako uopste postoji, jer je Kari njega licno doveo za ogromnu sumu novca. To se u biznisu nikad ne radi. Kako god se ovo resi, Kari je trenercina i niko ne moze to da dovede u pitanje, a sve druge licne karakteristike ne treba spominjati jer je to dno dna.

Надајмо да је тако

pre 4 godine

Ако је ово тачно, онда је то супер вест. Барселона прекида уговор на своју штету, Кари слободан тренер, Србија добија сјајног селектора.

Milivojevic

pre 4 godine

Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.
(Miroslav, 6. novembar 2019 10:31)

Čudo si ti spomenuo, ne ja. Talenti se izguraju tako što ih uvedeš u reprezentaciju, uklopiš tako da npr. Divac i Rađa koji u klubovima igraju iste pozicije i maltene su iste visine mogu da igraju zajedno, daš im uloge koje im leže, a ako su stvarni taleni to posle ide samo. Poređenje Pešića i Vujoševića ti zaista ne treba, prvi je drugome ostavio reprezentaciju koja je šampion sveta, a drugi ju je za samo godinu dana svojim vođenjem spustio na 6. mesto u Evropi sve zarad nabijanja cene (i verovatno sebi procenta) svojim pulenima Avdaloviću, Peroviću ili Đuri Ostojiću. Stvarno treba biti bahat i bezobrazan pa takve poluprosečne igrače zvati u reprezentaciju. A što se tiče Dražena, to da bi sam pobedio nekog može samo da tvrdi ili Hrvat frustriran zbog decenijskih neuspeha svoje reprezentacije ili neko ko nikad nije igrao košarku u životu. Sve najbolje ti želim.

Boro iz Pobede

pre 4 godine

Ne krivim igrace uopste, jednostavno ko zna Pesica, a ja sam bas skoro gledao jedan intervju koji je radio ovde kad je igrao protiv Zvezde, covek se toliko iritatno predstavlja ko da je popio svu pamet ovog sveta, evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 5. novembar 2019 16:57)

Znači idalan za političara!

frank_castle

pre 4 godine

Ma ljudi ovo nije istina.
Madrid malo provocira, ali objasnice im Pesic neke stvari u derbiju koji se igra vec sredinom novembra.

Mirko

pre 4 godine

Pogledajte šta je Savanović rekao o njemu i biće vam sve jasno.
Neosporno dobar stručnjak ali nula od čoveka. Tako da verujem da je ova vest tačna.
(panj, 5. novembar 2019 19:11)

Svaka čast svima, ali nije ni Savanović baš cvećka.

MikiP

pre 4 godine

@Stecky
Sjajno, on je jedini to ostvario, samo nisi rekao kakva mu je konkurencija. Pre raspada SSSR i SFRJ, koji su dominirali evropskom kosarkom nije postojala sansa da stranac vodi jednu od te dve reprezentacije. Pesic je i pokrenuo taj trend da stranac moze biti selektor. Njegov jedini konkurenti su Bogdan Tanjevic, koji je vodio SFRJ, Italiju, Tursku i Crnu Goru i sa Italijom osvojio zlato 1999 i Igor Kokoskov koji je vodio Gruziju i Sloveniju. Kokoskov ima sanse da napravi isti uspeh tako da je Pesic uspesniji samo od Tanjevica.

Miroslav

pre 4 godine

@Milivojevic
Divac je 1986 debitovao za SFRJ na SP u Spaniji. On 1987 nije bio talenat vec prva zvezda Partizana s kojim je osvojio titulu. Pandan Partizanu je bio vrtic sa Gripa sa Kukocem i Radjom. Samo slep nije video kakvi se sampioni radjaju. Pesic je, posle Bormia, 1987 otisao u Nemacku. Kako je on to izgurao svoje talente?
O cemu ti pricas? Sa najtalentovanijom generacijom kosarkasa SFRJ je osvojio trofeje. Veliki uspeh ali ne i cudo kako ga ti kvalifikujes. Vujosevic je 1988 u Vrbasu sa Komazecom i Alihodzicem uzeo juniorski EP. A sto se tice Drazena, Nemacku iz 1993 bi sam pobedio.

čđš

pre 4 godine

Da sumiramo, Oriola i Šmits, koji igraju na poziciji 4, bune se zato sto nemaju minute. Igrac zbog kog nemaju minute jer je na njihovoj poziciji, Nikola Mirotic, koji je verovatno najbolji kosarkas Evrolige, takodje je nezadovoljan i predvodi pobunu. Kao bonus na sve to, istu poziciju igra i Viktor Klaver, kome je Oriola bio izmena na tom svetskom prvenstvu o kom se prica.

Smejurija, ili smatraju da ih previse napinje, verovatno je njegova izjava protiv unije igraca doprinela tome, ili je ova vest kompletna glupost.

Dachazvezda

pre 4 godine

"Evo dacu primer.
Pitaj ga jedno, a on odgovara drugo, kako bi sve predstavio glupim, a sebe pametnim, pitaju ga da li misli da je Barselona prvi favorit za osvajanje Evrolige, a on odgovara "pa mi se radujemo da ste nas vec proglasili" ???
(2CRAZY, 05. novembar 2019 16:57)"

Al ti je primer.... ??
Nekad je bolje ćutati....

NoName

pre 4 godine

Natprirodne moci koje se pripisuju Pesicu zasnivaju se na dva trofeja iz 2001 i 2002 godine. Pri tom se niko ne osvrce na period od 2004 kada je sa Barcelonom osvojio tituli prvaka Spanije. U poslednjih 15 godina je osvojio Nemacko prvenstvo 2014 i Kup kralja 2018 i 2019. Prilicno mrsavo za trenere tog renomea ali ne i za popularnog Karija. Vec u Indijanapolisu u reprezentaciji stvari nisu bas stimale i Pesic je to video. Zato je i napustio mesto selektora jer je pad bio neminovan. U tu klopku je upao ne bas inteligentni Vujosevic i navukao na sebe bes zbog osvojenog 6. mesta na EP 2003....
(Miroslav, 5. novembar 2019 19:34)
Bolji,precizniji i iskusniji komentar nisam odavno pročitao.Kratak rezime realne košarkaške istorije ove zemlje(i drugi tvoj komentar),za objektivne,nepristrasne i one koji znaju da čitaju neizgovoreno i nemaju 16 godina.
(old ckul, 06. novembar 2019 00:01)

Gluplja dva komentara odavno nisam pročitao. U tom periodu u kom nije osvojio ništa Pešić je vodio Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu i Valensiju. Sa tim timovima se ne osvajaju trofeji.

Orinoko

pre 4 godine

"Pisanja "Marke" treba uzeti s rezervom s obzirom da se radi o "madridskoj kuhinji", i da nijedan ugledni katalonski medij nije preneo ovakve informacije."

Kari ima rezultat

pre 4 godine

Kolektivni sport je vemoa jednostavna stvar po ovom pitanju. Ako imas rezultat i igraci se bune oni lete, ako nemas rezultat i igraci se bune-trener leti.

ivkovic zoran

pre 4 godine

covek se postavio kao autoritet i to smeta nekim zvezdama barse ....trazi trening jak ....menja igrace po svom nahodjenju a velike zvezde u timu ne zele to .

Aleksandar

pre 4 godine

Kad je Pešić došao bili su na dnu.
Sad kad su na vrhu on im ne valja.
Ako ga sada smene Pešić treba da im uzme do poslednjeg evra po ugovoru.
On može da bira gde će da bude trener.

stecky

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali Kari je jedini čovek koji je sa juniorskom, mladom i seniorskom selekcijom osvojio i svetsko i evropsko prvenstvo. Takođe je i jedini trener koji je sa dve različite selekcije došao do evropskog zlata.

Pedja

pre 4 godine

Polako prolazi vreme velikih autoriteta i zahtevnih trenera iz vremena zlatne ere yu i sovjetske kosarke kao i nekolicine trenera koji su se razvili pod tim uticajem(Mesina, Gerson, itd).
Sve lici na NBA gde su igraci vec u ranom periodu karijere bogovi, "nosioci fransize" kako ih sad popularno zovu, (a Barselona sa ovim timom i izgleda kao NBA ekipa sa jednim igracem koji ima astronomski ugovor i ekipom koja se pravi oko njega) koji biraju sve, od toga koje ce boje biti vrata svlacionice do dovodjenja igraca koji se njima svidjaju i sa kojima zele da igraju. Brend proizvodi koje niko ne sme da koriguje ni u cemu niti tera da treniraju. Uloga trenera generalno postaje sve vise sekundarna i protokolarna, na zalost. Pesic je trener sa velikim rezultatima u karijeri i ogromnim uticajem na neke od igraca koji su ostavili dubok trag u svatskoj kosarci i to niko ne moze da ospori.

Grebić

pre 4 godine

Razmažene zvezde Barselone ga i ne zaslužuju. Jedan od najvećih stručnjaka koje smo ikada imali.
Ko drugačije misli i kaže nema mnogo mozga u glavi niti poznaje košarku.
Ako ga oni neće odmah ga dajte za našeg selektora!!!

Igor

pre 4 godine

Barselona je skup razmaženih prosečnih preplaćenuh igrača koji ne žele da napreduju.

Nema veze. Eto nama sekektora i zlata na Olimpijadi.

onako

pre 4 godine

@2CRAZY
Ajde što lažeš nego i lupaš.

Odgovorio je da se raduje što ima najjači tim i svakako više voli da bude favorit i ima dobre igrače na raspolaganju, da ne beži od te uloge i da želi sve trofeje u sezoni, ali da oni (misli na sebe) koji su nešto u životu osvojili znaju da je potrebno mnogo rada uz kvalitet.

A za tebe i sve ostale je mnogo pametniji jer je osvojio SVE i kao igrač i kao trener. Ne vidim tebe njega i košarku u istoj rečenici.
Nezamislivo da sebe tu utrpavaš ali tebi ne smeta jer ionako ne razumeš odgovor na konferenciji a gde je košarka tek.

cole

pre 4 godine

Polako dolazi vrijeme da se i u evropi treneri nece previse pitati isto kao u nba

Sve vise igraca iz nba koji nisu navikli na ovakve trenere tipa pesic i zoc,a lakse je dati otkaz treneru nego nekom igracu kojeg si platio milione