Ponedeljak, 28.10.2019.

19:03

Ronaldo o rivalstvu sa Mesijem: To je zdravo za obojicu

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo rekao je da je njegovo dugogodišnje rivalstvo sa igračem Barselone Lionelom Mesijem zdravo za obojicu.

Izvor: LN

Ronaldo o rivalstvu sa Mesijem: To je zdravo za obojicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

crni Arandjel

pre 4 godine

(dzino_zuti, 29. oktobar 2019 12:27)
zasto odgovaras koristeci razlicite nickove? meni je to jos smesnije .Ronaldo ima duplo vise golova u cetvrtfinalima,duplo vise golova u polufinalima, duplo vise golova u finalima LS kao da je 7-8 godina stariji a ne 2. kad vidim Messija da razigrava i proigrava kod Mourinha,Ancelotija,Alegrija,Simeonea i slicnih onda mozemo da pricamo al dok god se Messi bruka protiv Katra,Bolivije,Venezuele mozete samo poput dece nametati vase misljenje drugima.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
fanovi Barce ne bi trebalo da pricaju o sudijama , Ronaldo je u el clasicu kreirao indentican broj 100% sansi kao i Messi ali jedno je proigrati Benzemu a drugo Villu,Suareza,Neymara. sto se asistencija tice @rukfas ti je postavio jednu zanimljivu statistiku vezanu za LS , CR je u gotovo svim bitnim parametrima i statistikama duplo bolji od Messija a ti pricas o La Ligi gde je Messi skoro uvek imao jaci tim. lako je asistirati kad igras u tiki taka sistemu, i Fabregas je igajuci laznu 9ku u Spaniji rasturao a kod Mourinha je mnogo slabiji ucinak imao.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
sto se EP 2016 tice , svi timovi su imali istu sansu, a i EP ce uvek biti 5 puta teze takmicenje od Kope . a ako cemo o ZL pa nije li 2010 i 2012 Messi pokupio nagrade koje su namenjene Snajderu odnosno njegovim saigracima Xaviju i Iniesti? otkud odjednom nagrade tih godina odose njemu?jasno je ko dan da su bile namesteno da ih dobije Messi.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
Messi igra ceo zivot u idealnom sistemu a kad god izadje iz tog sablonskog fudbala ne moze da se sastavi sa loptom . igrao sa zlatnom generacijom Spanije koja je bez njega sve osvojila i plus igraci na koje je Barca potrosila preko milijardu evra pa i sa njima redovno ispadao u cetvrtfinalima. i na sve to je klasu pokazivao mahom protiv Betisa,Espanjola,Villareala,Levantea dok je Ronaldo propustao po 10 meceva u La Ligi u sezoni , a kad dodje nokaut faza Messi u vecini slucajeva se ne vidi na terenu.

dzino_zuti

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 12:17

Duplo bolji u cemu ??Na cemu si ti decko ? Mesi je mladji 2 ipo godine a zaostaje samo 17 golova u LS, i nekih 6 asistencija !! U cemu je to duplo bolji? Sad vec ima ukupno u karijeri vise asistencija od Ronalda, cak 50 vise !! A samo 35 golova manje ,uz 100 utakmica takodje manje !? Eto vam statistike ! I jos jedno pitanje, pa ako je Mesi imao bolji tim, kako to da Ronaldo sa Realom u 9 godina osvoji samo 2 titule, i cak kad su "dominirali" evropom, Mesi i Barsa ih cistila u Spaniji, ponizvala ih bezbroj puta ? Kako to objasnjavas ? Pa lepo, osvajali su LS jer nije bilo var-a . Toliko je svima jasno, da je prosto smesno komentarisati te stvari. Najjace kad se uhvatite statistike, a i ona na strani Mesija. Najbolji strelac, cak 6 zlatnih kopacki ima (Ronaldo samo4), i ujedno najbolji asistent sveta od kako se meri ta statistika zadnjih 45 godina . Dakle niko nema vise asistencija od Mesija ! Najbolji dribler na svetu, najbolji pucas slobodnjaka, najvise stvorenih sansi saigracima bez premca ! I kakvu ti statistiku spominjes ? Smesni ste mnogo,da ne kazem zalosni.

Pontiac

pre 4 godine

Bez ljutnje za fanove Kristijana, ali Mesi jeste bolji fudbaler od njega i ne znam koliko covek ustvari mora biti slep ili subjektivan da takve stvari ne zeli priznat. Ali kapiram da ste klinci uglavnom ,tako da i razumem donekle. Kapa dole za sve Ronaldu, veliki igrac,sterlac, ali Mesi je najbolji igrac sveta zadnju epohu fudbala i ima veliko postovanje od starog topnika. Jedan od najboljih je svih vremena, bez dileme. Prosto se najezim kad vidim sta je on doneo Barseloni i ustvari na kakav nacin igra fudbal svo ovo vreme. Neverovatan talenat. I slazem se sa pojedincima da je ovo rivalstvo donekle i plod medijskog eksploatisanja. Mnoge pare se uzimaju na racun tog kao rivalstva,ali realno receno, Mesi je stepenicu iznad svih pa i Ronalda.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)
najsusniji period a Real osvojio 4 puta LS za 5 godina. Ronaldo je u el clasicu dao svega 6-7 golova manje nego Messi koji je odigrao bar 12-13 utakmica vise .izmedju 2012 i 2018 Ronaldo je svake godine bio najbolji strelac LS a Messi sa Barcom ispadao uglavnom u cetvrtfinalu. zadnjih 5 Ronaldovih sezona u Realu su jedne od najboljih u istoriji tog kluba.w

Rukfas

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Fanik

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 11:23)

Ko spominje LS, jel Ronaldo spomenuo LS ?? Dakle ovde je prica o spanskoj ligi ,o tome sam i pricao, dakle o najkomepentnijem takmicenju njih dvojice i u toj ligi ,Mesi ga izvrtao ruglu !! I jedini cak klasiko u LS koji su igrali , Mesi ga ponizio na sred Bernabeu ! I nije samo rec o golovima,nego i asistencijama.Smoa 1 imao u 9 godina protiv barse :) Mesi cak 12 u tom periodu ... Osvojao LS a nije bio ni prvak SPanije, pa kakav si ti to prvak evrope ?? A znamo svi, tako sto se ukine pravilo ofsajda i sviraju onakvi presmesni penali kao sto su protiv PSG i juventusa .. Dakle, da je bilo vara ne bi osvojio ni upola od te 4 titule LS..Svi to znaju, zato ga toliko i ne postuju. Mesi je vanzemaljac,pravi genije, Ronaldo samo masina za goloove koja mnogo ovisi od ekipe,kao i sudijske protekcije. KOliki je uticaj pereza najbolje oslikava izjava Blatera koji je priznao u javnosti da je pod pritiskom Pereza produzio glasanje 2013 i dodelio zlatnu loptu Ronaldu !!! Da li treba bilo sta drugo dodati na ovo ?? Najveca medijski napumpana zvezda ikad. Cak je i evropsko prvenstvo osvojio sa najlaskim zrebom svih vremna na velikim takmicenjima.Da je stari sistem ispao bi vec u grupi sa Austrijom,ISlandom i Madjarskom :)) Dakle,eto ima i trofej za Portugalom i opet dzaba..Dodje Gigs ,kao i mnogi mnogi drugi i kazu,ma Ronaldo je sjajan, ali Mesi je nesto drugo,on je genije..Uostalom, lozite se i dalje,uzitak vas je posmatrat :)

jedan od brace Bambalica

pre 4 godine

(Dario, 29. oktobar 2019 09:25)
Messi da ne igra u Barceloni bio bi ko David Silva , kakav najbolji paker,asistent,dribler itd. kad su mu jedinu bitnu titulu zadnjih 5-6 godina doneli Neymar i Suarez (govorim o LS 2015). nije imao svako srece da igra u savrsenom Krojfovom sistemu.

gagi

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)

Ono kad zapusis usta prostim nepobitnim cinjenicama fanovima Kikija ! Salu na stranu, Ronaldo je veliki igrac,ali Mesi je jos veci . To svi znaju i ne znam sto se prepucavate sa fanovima CR. Pustite ih neka zive u zabludi .

Mane

pre 4 godine

Ovde rivalstva nema jer se razlikuju. Razlog je jednostavan mesi igra za klub daje golove asistira ronaldo mu parira sa golovima inace je dobar igrac ali nikad ne igra za klub igra za sebe dok je mesi drugaciji.

Fanik

pre 4 godine

Koje crno rivalstvo, briso prasinu s tobom dok si igrao u Spaniji. U 9 god si doneo samo 2 titule Realu, jedan od najsusnijih perioda u istorji kluba, Mesi cak 6 doneo barsi. I ne samo to, ponizvao te u mnogim derbijima. 3, 4, 5 komada vam trpali kad su hteli. Na sve to, u evropskom klasiku 2011, u polufinalu te opet Mesi ponizio. Onaj slalom na Bernabeu za 2-0 je neprocenjivo nesto.. zabijao si mahom u superkupovima i kupovima, dok je u onim bitnijim derbijima Mesi blistao. Izmedju ostalog ima 2 het trika u istoriji El klasika, jedini u istoriji, a Ronaldo npr ni jedan.. Mesi je i najbolji asostent u istoriji derbija, sa cak 15 asistencija, za vreme Ronaldovog boravka omjer je 12-1 u asistencijama ! Da li treba bilo sta na ovo dodati? Kao sto neko rece, rivalstvo su stvorili mediji, nanjusila se tu lova, ali realno receno , ni do kolena nisi Mesiju. Upravo na terenu se i vidi koliko je Mesi neopterecen rekordima samim tim i Ronaldom, decko je skroz nesebican. Igra za tim ne za sebe. I to je pokazatelj da zna da je najbolji.A mozda od svih bivsih i sadasnjih fudbalera i trenera najbolja je izjava Joi Bartona koji je rekao.. " Ma mogu Ronaldu dati jos 5 ovih zlatnih lopti, ali u fudbalskim krugovima se zna ko je kralj ove igre, o tome se prica i to portugalca mnogo boli" pametnom vise nego dosta...A uostelom i vidimo svako malo koliko samo legendi je na strani Mesija, jednostabno je najboji.

Dario

pre 4 godine

Zdravo rivalstvo za medije, raznorazne sponzore i spansku ligu svojevremeno.. Svako ko iole poznaje ovu igru, ko je iole objektivan , realan , vidi razliku u kvaliteti, talentu, tehnici, uticaju na igri, apsolutno svemu..Prosto je neverovatno da Mesi uspeva zabijati cak i vise od portugalca a svo to vreme i najbolji je paker , asistent na svetu. Toliko je ocigledna razlika da je bilo kakvo statisticko usporedjivanje besmisleno. Kazem, jedino u cemu mu donekle moze parirat Ronaldo su golovi, apsolutno sve ostalo je na strani argentinca. Ovo ne znaci da Ronaldo nije sjajan igrac, napadac, naprotiv, fantastican je igrac , ali Mesi je drugi nivo u odnosu na sve zadnjih 10 ak godina.

Dario

pre 4 godine

Zdravo rivalstvo za medije, raznorazne sponzore i spansku ligu svojevremeno.. Svako ko iole poznaje ovu igru, ko je iole objektivan , realan , vidi razliku u kvaliteti, talentu, tehnici, uticaju na igri, apsolutno svemu..Prosto je neverovatno da Mesi uspeva zabijati cak i vise od portugalca a svo to vreme i najbolji je paker , asistent na svetu. Toliko je ocigledna razlika da je bilo kakvo statisticko usporedjivanje besmisleno. Kazem, jedino u cemu mu donekle moze parirat Ronaldo su golovi, apsolutno sve ostalo je na strani argentinca. Ovo ne znaci da Ronaldo nije sjajan igrac, napadac, naprotiv, fantastican je igrac , ali Mesi je drugi nivo u odnosu na sve zadnjih 10 ak godina.

Fanik

pre 4 godine

Koje crno rivalstvo, briso prasinu s tobom dok si igrao u Spaniji. U 9 god si doneo samo 2 titule Realu, jedan od najsusnijih perioda u istorji kluba, Mesi cak 6 doneo barsi. I ne samo to, ponizvao te u mnogim derbijima. 3, 4, 5 komada vam trpali kad su hteli. Na sve to, u evropskom klasiku 2011, u polufinalu te opet Mesi ponizio. Onaj slalom na Bernabeu za 2-0 je neprocenjivo nesto.. zabijao si mahom u superkupovima i kupovima, dok je u onim bitnijim derbijima Mesi blistao. Izmedju ostalog ima 2 het trika u istoriji El klasika, jedini u istoriji, a Ronaldo npr ni jedan.. Mesi je i najbolji asostent u istoriji derbija, sa cak 15 asistencija, za vreme Ronaldovog boravka omjer je 12-1 u asistencijama ! Da li treba bilo sta na ovo dodati? Kao sto neko rece, rivalstvo su stvorili mediji, nanjusila se tu lova, ali realno receno , ni do kolena nisi Mesiju. Upravo na terenu se i vidi koliko je Mesi neopterecen rekordima samim tim i Ronaldom, decko je skroz nesebican. Igra za tim ne za sebe. I to je pokazatelj da zna da je najbolji.A mozda od svih bivsih i sadasnjih fudbalera i trenera najbolja je izjava Joi Bartona koji je rekao.. " Ma mogu Ronaldu dati jos 5 ovih zlatnih lopti, ali u fudbalskim krugovima se zna ko je kralj ove igre, o tome se prica i to portugalca mnogo boli" pametnom vise nego dosta...A uostelom i vidimo svako malo koliko samo legendi je na strani Mesija, jednostabno je najboji.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
fanovi Barce ne bi trebalo da pricaju o sudijama , Ronaldo je u el clasicu kreirao indentican broj 100% sansi kao i Messi ali jedno je proigrati Benzemu a drugo Villu,Suareza,Neymara. sto se asistencija tice @rukfas ti je postavio jednu zanimljivu statistiku vezanu za LS , CR je u gotovo svim bitnim parametrima i statistikama duplo bolji od Messija a ti pricas o La Ligi gde je Messi skoro uvek imao jaci tim. lako je asistirati kad igras u tiki taka sistemu, i Fabregas je igajuci laznu 9ku u Spaniji rasturao a kod Mourinha je mnogo slabiji ucinak imao.

dzino_zuti

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 12:17

Duplo bolji u cemu ??Na cemu si ti decko ? Mesi je mladji 2 ipo godine a zaostaje samo 17 golova u LS, i nekih 6 asistencija !! U cemu je to duplo bolji? Sad vec ima ukupno u karijeri vise asistencija od Ronalda, cak 50 vise !! A samo 35 golova manje ,uz 100 utakmica takodje manje !? Eto vam statistike ! I jos jedno pitanje, pa ako je Mesi imao bolji tim, kako to da Ronaldo sa Realom u 9 godina osvoji samo 2 titule, i cak kad su "dominirali" evropom, Mesi i Barsa ih cistila u Spaniji, ponizvala ih bezbroj puta ? Kako to objasnjavas ? Pa lepo, osvajali su LS jer nije bilo var-a . Toliko je svima jasno, da je prosto smesno komentarisati te stvari. Najjace kad se uhvatite statistike, a i ona na strani Mesija. Najbolji strelac, cak 6 zlatnih kopacki ima (Ronaldo samo4), i ujedno najbolji asistent sveta od kako se meri ta statistika zadnjih 45 godina . Dakle niko nema vise asistencija od Mesija ! Najbolji dribler na svetu, najbolji pucas slobodnjaka, najvise stvorenih sansi saigracima bez premca ! I kakvu ti statistiku spominjes ? Smesni ste mnogo,da ne kazem zalosni.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
Messi igra ceo zivot u idealnom sistemu a kad god izadje iz tog sablonskog fudbala ne moze da se sastavi sa loptom . igrao sa zlatnom generacijom Spanije koja je bez njega sve osvojila i plus igraci na koje je Barca potrosila preko milijardu evra pa i sa njima redovno ispadao u cetvrtfinalima. i na sve to je klasu pokazivao mahom protiv Betisa,Espanjola,Villareala,Levantea dok je Ronaldo propustao po 10 meceva u La Ligi u sezoni , a kad dodje nokaut faza Messi u vecini slucajeva se ne vidi na terenu.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)
najsusniji period a Real osvojio 4 puta LS za 5 godina. Ronaldo je u el clasicu dao svega 6-7 golova manje nego Messi koji je odigrao bar 12-13 utakmica vise .izmedju 2012 i 2018 Ronaldo je svake godine bio najbolji strelac LS a Messi sa Barcom ispadao uglavnom u cetvrtfinalu. zadnjih 5 Ronaldovih sezona u Realu su jedne od najboljih u istoriji tog kluba.w

Fanik

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 11:23)

Ko spominje LS, jel Ronaldo spomenuo LS ?? Dakle ovde je prica o spanskoj ligi ,o tome sam i pricao, dakle o najkomepentnijem takmicenju njih dvojice i u toj ligi ,Mesi ga izvrtao ruglu !! I jedini cak klasiko u LS koji su igrali , Mesi ga ponizio na sred Bernabeu ! I nije samo rec o golovima,nego i asistencijama.Smoa 1 imao u 9 godina protiv barse :) Mesi cak 12 u tom periodu ... Osvojao LS a nije bio ni prvak SPanije, pa kakav si ti to prvak evrope ?? A znamo svi, tako sto se ukine pravilo ofsajda i sviraju onakvi presmesni penali kao sto su protiv PSG i juventusa .. Dakle, da je bilo vara ne bi osvojio ni upola od te 4 titule LS..Svi to znaju, zato ga toliko i ne postuju. Mesi je vanzemaljac,pravi genije, Ronaldo samo masina za goloove koja mnogo ovisi od ekipe,kao i sudijske protekcije. KOliki je uticaj pereza najbolje oslikava izjava Blatera koji je priznao u javnosti da je pod pritiskom Pereza produzio glasanje 2013 i dodelio zlatnu loptu Ronaldu !!! Da li treba bilo sta drugo dodati na ovo ?? Najveca medijski napumpana zvezda ikad. Cak je i evropsko prvenstvo osvojio sa najlaskim zrebom svih vremna na velikim takmicenjima.Da je stari sistem ispao bi vec u grupi sa Austrijom,ISlandom i Madjarskom :)) Dakle,eto ima i trofej za Portugalom i opet dzaba..Dodje Gigs ,kao i mnogi mnogi drugi i kazu,ma Ronaldo je sjajan, ali Mesi je nesto drugo,on je genije..Uostalom, lozite se i dalje,uzitak vas je posmatrat :)

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
sto se EP 2016 tice , svi timovi su imali istu sansu, a i EP ce uvek biti 5 puta teze takmicenje od Kope . a ako cemo o ZL pa nije li 2010 i 2012 Messi pokupio nagrade koje su namenjene Snajderu odnosno njegovim saigracima Xaviju i Iniesti? otkud odjednom nagrade tih godina odose njemu?jasno je ko dan da su bile namesteno da ih dobije Messi.

crni Arandjel

pre 4 godine

(dzino_zuti, 29. oktobar 2019 12:27)
zasto odgovaras koristeci razlicite nickove? meni je to jos smesnije .Ronaldo ima duplo vise golova u cetvrtfinalima,duplo vise golova u polufinalima, duplo vise golova u finalima LS kao da je 7-8 godina stariji a ne 2. kad vidim Messija da razigrava i proigrava kod Mourinha,Ancelotija,Alegrija,Simeonea i slicnih onda mozemo da pricamo al dok god se Messi bruka protiv Katra,Bolivije,Venezuele mozete samo poput dece nametati vase misljenje drugima.

gagi

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)

Ono kad zapusis usta prostim nepobitnim cinjenicama fanovima Kikija ! Salu na stranu, Ronaldo je veliki igrac,ali Mesi je jos veci . To svi znaju i ne znam sto se prepucavate sa fanovima CR. Pustite ih neka zive u zabludi .

Rukfas

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Pontiac

pre 4 godine

Bez ljutnje za fanove Kristijana, ali Mesi jeste bolji fudbaler od njega i ne znam koliko covek ustvari mora biti slep ili subjektivan da takve stvari ne zeli priznat. Ali kapiram da ste klinci uglavnom ,tako da i razumem donekle. Kapa dole za sve Ronaldu, veliki igrac,sterlac, ali Mesi je najbolji igrac sveta zadnju epohu fudbala i ima veliko postovanje od starog topnika. Jedan od najboljih je svih vremena, bez dileme. Prosto se najezim kad vidim sta je on doneo Barseloni i ustvari na kakav nacin igra fudbal svo ovo vreme. Neverovatan talenat. I slazem se sa pojedincima da je ovo rivalstvo donekle i plod medijskog eksploatisanja. Mnoge pare se uzimaju na racun tog kao rivalstva,ali realno receno, Mesi je stepenicu iznad svih pa i Ronalda.

Mane

pre 4 godine

Ovde rivalstva nema jer se razlikuju. Razlog je jednostavan mesi igra za klub daje golove asistira ronaldo mu parira sa golovima inace je dobar igrac ali nikad ne igra za klub igra za sebe dok je mesi drugaciji.

jedan od brace Bambalica

pre 4 godine

(Dario, 29. oktobar 2019 09:25)
Messi da ne igra u Barceloni bio bi ko David Silva , kakav najbolji paker,asistent,dribler itd. kad su mu jedinu bitnu titulu zadnjih 5-6 godina doneli Neymar i Suarez (govorim o LS 2015). nije imao svako srece da igra u savrsenom Krojfovom sistemu.

Fanik

pre 4 godine

Koje crno rivalstvo, briso prasinu s tobom dok si igrao u Spaniji. U 9 god si doneo samo 2 titule Realu, jedan od najsusnijih perioda u istorji kluba, Mesi cak 6 doneo barsi. I ne samo to, ponizvao te u mnogim derbijima. 3, 4, 5 komada vam trpali kad su hteli. Na sve to, u evropskom klasiku 2011, u polufinalu te opet Mesi ponizio. Onaj slalom na Bernabeu za 2-0 je neprocenjivo nesto.. zabijao si mahom u superkupovima i kupovima, dok je u onim bitnijim derbijima Mesi blistao. Izmedju ostalog ima 2 het trika u istoriji El klasika, jedini u istoriji, a Ronaldo npr ni jedan.. Mesi je i najbolji asostent u istoriji derbija, sa cak 15 asistencija, za vreme Ronaldovog boravka omjer je 12-1 u asistencijama ! Da li treba bilo sta na ovo dodati? Kao sto neko rece, rivalstvo su stvorili mediji, nanjusila se tu lova, ali realno receno , ni do kolena nisi Mesiju. Upravo na terenu se i vidi koliko je Mesi neopterecen rekordima samim tim i Ronaldom, decko je skroz nesebican. Igra za tim ne za sebe. I to je pokazatelj da zna da je najbolji.A mozda od svih bivsih i sadasnjih fudbalera i trenera najbolja je izjava Joi Bartona koji je rekao.. " Ma mogu Ronaldu dati jos 5 ovih zlatnih lopti, ali u fudbalskim krugovima se zna ko je kralj ove igre, o tome se prica i to portugalca mnogo boli" pametnom vise nego dosta...A uostelom i vidimo svako malo koliko samo legendi je na strani Mesija, jednostabno je najboji.

Dario

pre 4 godine

Zdravo rivalstvo za medije, raznorazne sponzore i spansku ligu svojevremeno.. Svako ko iole poznaje ovu igru, ko je iole objektivan , realan , vidi razliku u kvaliteti, talentu, tehnici, uticaju na igri, apsolutno svemu..Prosto je neverovatno da Mesi uspeva zabijati cak i vise od portugalca a svo to vreme i najbolji je paker , asistent na svetu. Toliko je ocigledna razlika da je bilo kakvo statisticko usporedjivanje besmisleno. Kazem, jedino u cemu mu donekle moze parirat Ronaldo su golovi, apsolutno sve ostalo je na strani argentinca. Ovo ne znaci da Ronaldo nije sjajan igrac, napadac, naprotiv, fantastican je igrac , ali Mesi je drugi nivo u odnosu na sve zadnjih 10 ak godina.

jedan od brace Bambalica

pre 4 godine

(Dario, 29. oktobar 2019 09:25)
Messi da ne igra u Barceloni bio bi ko David Silva , kakav najbolji paker,asistent,dribler itd. kad su mu jedinu bitnu titulu zadnjih 5-6 godina doneli Neymar i Suarez (govorim o LS 2015). nije imao svako srece da igra u savrsenom Krojfovom sistemu.

dzino_zuti

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 12:17

Duplo bolji u cemu ??Na cemu si ti decko ? Mesi je mladji 2 ipo godine a zaostaje samo 17 golova u LS, i nekih 6 asistencija !! U cemu je to duplo bolji? Sad vec ima ukupno u karijeri vise asistencija od Ronalda, cak 50 vise !! A samo 35 golova manje ,uz 100 utakmica takodje manje !? Eto vam statistike ! I jos jedno pitanje, pa ako je Mesi imao bolji tim, kako to da Ronaldo sa Realom u 9 godina osvoji samo 2 titule, i cak kad su "dominirali" evropom, Mesi i Barsa ih cistila u Spaniji, ponizvala ih bezbroj puta ? Kako to objasnjavas ? Pa lepo, osvajali su LS jer nije bilo var-a . Toliko je svima jasno, da je prosto smesno komentarisati te stvari. Najjace kad se uhvatite statistike, a i ona na strani Mesija. Najbolji strelac, cak 6 zlatnih kopacki ima (Ronaldo samo4), i ujedno najbolji asistent sveta od kako se meri ta statistika zadnjih 45 godina . Dakle niko nema vise asistencija od Mesija ! Najbolji dribler na svetu, najbolji pucas slobodnjaka, najvise stvorenih sansi saigracima bez premca ! I kakvu ti statistiku spominjes ? Smesni ste mnogo,da ne kazem zalosni.

Pontiac

pre 4 godine

Bez ljutnje za fanove Kristijana, ali Mesi jeste bolji fudbaler od njega i ne znam koliko covek ustvari mora biti slep ili subjektivan da takve stvari ne zeli priznat. Ali kapiram da ste klinci uglavnom ,tako da i razumem donekle. Kapa dole za sve Ronaldu, veliki igrac,sterlac, ali Mesi je najbolji igrac sveta zadnju epohu fudbala i ima veliko postovanje od starog topnika. Jedan od najboljih je svih vremena, bez dileme. Prosto se najezim kad vidim sta je on doneo Barseloni i ustvari na kakav nacin igra fudbal svo ovo vreme. Neverovatan talenat. I slazem se sa pojedincima da je ovo rivalstvo donekle i plod medijskog eksploatisanja. Mnoge pare se uzimaju na racun tog kao rivalstva,ali realno receno, Mesi je stepenicu iznad svih pa i Ronalda.

Mane

pre 4 godine

Ovde rivalstva nema jer se razlikuju. Razlog je jednostavan mesi igra za klub daje golove asistira ronaldo mu parira sa golovima inace je dobar igrac ali nikad ne igra za klub igra za sebe dok je mesi drugaciji.

gagi

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)

Ono kad zapusis usta prostim nepobitnim cinjenicama fanovima Kikija ! Salu na stranu, Ronaldo je veliki igrac,ali Mesi je jos veci . To svi znaju i ne znam sto se prepucavate sa fanovima CR. Pustite ih neka zive u zabludi .

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
sto se EP 2016 tice , svi timovi su imali istu sansu, a i EP ce uvek biti 5 puta teze takmicenje od Kope . a ako cemo o ZL pa nije li 2010 i 2012 Messi pokupio nagrade koje su namenjene Snajderu odnosno njegovim saigracima Xaviju i Iniesti? otkud odjednom nagrade tih godina odose njemu?jasno je ko dan da su bile namesteno da ih dobije Messi.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 09:48)
najsusniji period a Real osvojio 4 puta LS za 5 godina. Ronaldo je u el clasicu dao svega 6-7 golova manje nego Messi koji je odigrao bar 12-13 utakmica vise .izmedju 2012 i 2018 Ronaldo je svake godine bio najbolji strelac LS a Messi sa Barcom ispadao uglavnom u cetvrtfinalu. zadnjih 5 Ronaldovih sezona u Realu su jedne od najboljih u istoriji tog kluba.w

Rukfas

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Fanik

pre 4 godine

(crni Arandjel, 29. oktobar 2019 11:23)

Ko spominje LS, jel Ronaldo spomenuo LS ?? Dakle ovde je prica o spanskoj ligi ,o tome sam i pricao, dakle o najkomepentnijem takmicenju njih dvojice i u toj ligi ,Mesi ga izvrtao ruglu !! I jedini cak klasiko u LS koji su igrali , Mesi ga ponizio na sred Bernabeu ! I nije samo rec o golovima,nego i asistencijama.Smoa 1 imao u 9 godina protiv barse :) Mesi cak 12 u tom periodu ... Osvojao LS a nije bio ni prvak SPanije, pa kakav si ti to prvak evrope ?? A znamo svi, tako sto se ukine pravilo ofsajda i sviraju onakvi presmesni penali kao sto su protiv PSG i juventusa .. Dakle, da je bilo vara ne bi osvojio ni upola od te 4 titule LS..Svi to znaju, zato ga toliko i ne postuju. Mesi je vanzemaljac,pravi genije, Ronaldo samo masina za goloove koja mnogo ovisi od ekipe,kao i sudijske protekcije. KOliki je uticaj pereza najbolje oslikava izjava Blatera koji je priznao u javnosti da je pod pritiskom Pereza produzio glasanje 2013 i dodelio zlatnu loptu Ronaldu !!! Da li treba bilo sta drugo dodati na ovo ?? Najveca medijski napumpana zvezda ikad. Cak je i evropsko prvenstvo osvojio sa najlaskim zrebom svih vremna na velikim takmicenjima.Da je stari sistem ispao bi vec u grupi sa Austrijom,ISlandom i Madjarskom :)) Dakle,eto ima i trofej za Portugalom i opet dzaba..Dodje Gigs ,kao i mnogi mnogi drugi i kazu,ma Ronaldo je sjajan, ali Mesi je nesto drugo,on je genije..Uostalom, lozite se i dalje,uzitak vas je posmatrat :)

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
Messi igra ceo zivot u idealnom sistemu a kad god izadje iz tog sablonskog fudbala ne moze da se sastavi sa loptom . igrao sa zlatnom generacijom Spanije koja je bez njega sve osvojila i plus igraci na koje je Barca potrosila preko milijardu evra pa i sa njima redovno ispadao u cetvrtfinalima. i na sve to je klasu pokazivao mahom protiv Betisa,Espanjola,Villareala,Levantea dok je Ronaldo propustao po 10 meceva u La Ligi u sezoni , a kad dodje nokaut faza Messi u vecini slucajeva se ne vidi na terenu.

crni Arandjel

pre 4 godine

(dzino_zuti, 29. oktobar 2019 12:27)
zasto odgovaras koristeci razlicite nickove? meni je to jos smesnije .Ronaldo ima duplo vise golova u cetvrtfinalima,duplo vise golova u polufinalima, duplo vise golova u finalima LS kao da je 7-8 godina stariji a ne 2. kad vidim Messija da razigrava i proigrava kod Mourinha,Ancelotija,Alegrija,Simeonea i slicnih onda mozemo da pricamo al dok god se Messi bruka protiv Katra,Bolivije,Venezuele mozete samo poput dece nametati vase misljenje drugima.

crni Arandjel

pre 4 godine

(Fanik, 29. oktobar 2019 11:57)
fanovi Barce ne bi trebalo da pricaju o sudijama , Ronaldo je u el clasicu kreirao indentican broj 100% sansi kao i Messi ali jedno je proigrati Benzemu a drugo Villu,Suareza,Neymara. sto se asistencija tice @rukfas ti je postavio jednu zanimljivu statistiku vezanu za LS , CR je u gotovo svim bitnim parametrima i statistikama duplo bolji od Messija a ti pricas o La Ligi gde je Messi skoro uvek imao jaci tim. lako je asistirati kad igras u tiki taka sistemu, i Fabregas je igajuci laznu 9ku u Spaniji rasturao a kod Mourinha je mnogo slabiji ucinak imao.