Ponedeljak, 21.10.2019.

09:41

ATP lista: Novak još ove nedelje na vrhu

Srpski teniser Novak Đoković i dalje je prvi igrač sveta, dok je Filip Krajinović na novoj ATP listi napredovao za 14 pozicija.

Izvor: B92

ATP lista: Novak još ove nedelje na vrhu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

nikol dz feimija

pre 4 godine

Milos, 21. oktobar 2019 17:07)

Ne znam, ALI ZNAJU SVI, da je Novak Đoković, Srbin, kao najmlađi od "čuvene trojke" PRVI ZARADIO 100 MILIONA DOLARA OD TURNIRA.

TOLIKO.
Pozdrav.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Pa očigledno nisu ažurirali podatke. Ukucaj na netu spisak svih igrača na prvom mestu atp liste i saberi Novakove sedmice sa prekidima, onda pogledaj kalendare od 2011 i uporedi činjenično stanje. Rezultat će biti 275 sedmica zaključno sa 3. novembrom. Četvrtog bi započeo 276, ali tada Nadal preuzima tron.

Milena

pre 4 godine

@klackalica
Znamo navijati za svoga i kad nije prvi i najbolji. Kad i kako se dobijaju i oduzimaju bodovi na ATP listi nema nikakve veze sa naklonošću prema nekom teniseru. Par ljudi komentariše sistem bodovanja i odmah su neznalice. Bogu hvala, imamo "klackalicu" koja će nam sve linepo objasniti.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT
...
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.
(dominus, 22. oktobar 2019 12:25)

Hm, nisam te shvatio. Na ATP-u danas (a verovatno i od juče popodne) stoji 274, a od 21/10 do 04/11 su 2 nedelje. Dakle, zagarantovanih 276. Ti si u pravu da će u nedelju 03/11 i dalje biti 275, jer je to lista od 28/10, gde će Novak i dalje biti prvi, ali sutradan u ponedeljak 04/11, kad se bude pravila nova lista, Novaku će biti upisan broj 276 i pašće na drugo mesto.
Uostalom, ako mi i dalje ne veruješ, da sačekamo 2 nedelje?

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Da ne bude zabune. Prvi deo komentara nije upućen tebi a što se pismenosti tiče, ne marim za to, brzinski je pisano.
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.

Milan_PT

pre 4 godine

...
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.
(Вељкo, 21. oktobar 2019 14:54)

Tačan broj je 4. AO, Madrid, Vimbldon i Tokijo. I Nadal je osvojio "samo" 4 turnira (Rim, Rolan Garos, Rogers Cup i US Open), ali je u prednosti jer je postigao bolje rezultate na GS - dva je osvojio, u jednom igrao u finalu i u drugom u polufinalu. Da bi Novak uspeo ovo da izjednači, trebalo je da stigne do finala US Opena. Da je to uspeo, onda bi sa tog turnira umesto 180 poena, osvojio 1200. Da Novak sad ima tih 1020 poena više, onda bi mu (gotovo zasigurno) mesto No1 bilo zagarantovano do Vimbldona iduće godine.
Taj kiks na US Openu može da ga mnogo košta u vezi sa obaranjima rekorda, ali da ne trčim pred rudu, da prvo sačekamo kraj Pariza, a potom i Londona...

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

....
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Dominuse, juče je neko napisao da Novak ima svega 250 nedelja, a sećam se da je to bilo još proletos. Ušao sam na nekoliko sajtova i našao sam dosta zastarelih lista, zatim velik broj sa 274 i par sa 275. Pošto je juče bio dan kad se ta brojka uvećava za 1, procenio sam da je 275 tačan broj, a da je 274 broj koji je važio do tog jutra, te da još nije aktuelizovan. Ali s obzirom da je razlog pisanja komentara bio naslov članka - još jednu nedelju kao No1, a ne 2, što je tačan podatak, uzeo sam 275 kao tačan broj jučerašnjeg dana.
Nakon ovog tvog komentara, otišao sam na više sajtova i došao do zaključka da je ipak (verovatno) tačan broj juče bio 274, te da će Novak 04/11 imati ukupno 276 nedelja kao No1. Nakon toga Nadal preuzima tron tokom zagarantovane 2 nedelje, a posle ATP finalsa ko bude imao više poena. U slučaju da se Novak tad vrati na prvo mesto, onda će izjednačiti Samprasov rekord 27/01 iduće godine, dan posle finala Australian Opena...

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Jako je teško nakon nepismeno ili polupismeno postavljenog pitanja (pogotovu ako nedostaje i znak pitanja na kraju rečenice) proceniti da li se radi o nekom ko stvarno ne zna taj podatak, ili ne zna kako da ga nađe, ili ga mrzi da traži ili pak smatra da je zabavno postaviti to pitanje iako odgovor na njega zna. Svakakvi dolaze na ovaj sajt i ja se, kao bivši teniser, trudim da im objasnim neke pojmove iz ovog predivnog sporta. Mnogi ne znaju pravila ("Taj i taj uzima beskonačne medicinske brejkove, ili ostaje u WC-u koliko hoće", itd) tj ne znajući da je u tenisu praktično sve pravilima definisano i da ih sudije vrlo dobro znaju. Pravila često ne znaju ni sami teniseri. Zverev se žalio kako sudija dopušta nekom teniseru da često menja patike, ne znajući da je igrač praktično tokom svake pauze ima to pravo, a u ekstremnim situacijama i tokom gema. Kirjos je nedavno hteo da igra sa nekom novom porukom na okovratniku, ne znajući da ATP pravila ne dopuštaju nikakve promene natpisa ili logoa na opremi tokom sezone - čak i ako igrač u sred sezone promeni sponzora opreme, mora do kraja sezone da igra u staroj opremi!

Ivan

pre 4 godine

Ako malo proanaliziramo '19.god. imamo u negde u početnu Majami protiv Bautiste 6-1 prvi set ( gde je Bautista bio odličan ) a onda Novak izgubio, pa protiv Zvereva na R.Garosu u 1/4 finalu gubio u prvom setu pa kad ga je stiso oduvao ga jedno 8 gemova za redom, pa se izduvao za polu finale protiv Tima.( mučenje i poraz )
Onda za malo da izgubi finale Wibledon od Rodžera. Pa sad protiv Tsitsipasa pokazao u prvom setu koliko je nadmoćan dok se nije kondiciono istrošio i na kraju izgubio.

Novak je od naj boljih bolji za klasu.! Samo energetski oscilira u mečevima, kada bi to rešio imali bi reprizu šesneste kada je drugi imao oko 8000 i nešto bodova a Novaku je falilo npr.50 bodova do 17000 bodova o čemu su u svojim plodnim karijerama Rodžer i Nadal mogli samo slatko da sanjaju pa ih ujutru majka probudi i kaže ustani sine sve je to bio samo san...
Ako ćemo o bodovima...da se i to ne zaboravi..!

djape

pre 4 godine

Da se niste malo preračunali, Nadal 4.novembra postaje broj 1, tada se skidaju bodovi od završnog turnira kada isti počinje, što znači da je Nole i sledeću sedmicu prvi...

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Надал, највећи свих времена. Ђоковић не може даље без мишићне масе и са исхраном на травама.

antiDebil

pre 4 godine

Nadalina brani 1200 poena a Novak 1500 do kraja godine, tako da opusteno, dolazi opet Nole na prvo mesto.. Naravno ako Spanski foler ne osvoji Sangaj.

Nenad

pre 4 godine

Tri majstora svog zanata doživeše brodolom i završiše na pustom ostrvu sami. Prvi majstor kaže,, treba da napravimo kuću i da lovimo ribu da bi preživeli,, drugi kaže naoravićemo plan za kuću,, treći kaže,, napravićemo kuću,, sve to urade i počnu da pecaju... Kad eto zlatne ribice,, molim vas,, kaže ribica,, pustite me i svakom ću da ostvarim po jednu zelju,, Treći majstor kaže ja ću prvi!,, hoću kući,, ribica mu to ostvari, drugi majstor kaže,, ja ću sad!,, hoću bogastvo,, ribica i njemu to dade,, dodje prvi majstor, pa pita,, gde su ova dvojica?,, riba reče,, treći je kući, a drugi se obogatio. Šta Vi želite prvi majstore,,? Upita prvog majstora.. On reče,,Vratite ih obojicu na ostrvo,, Amos vamos drugari.

Baba Stanojka

pre 4 godine

Kakva sprdnja, da bez odigranog turnira i osvojenih bodova postanes broj 1 samo zato sto su protivniku oduzeti bodovi pre vremena.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.

zoran

pre 4 godine

Novak može na prvo mesto posle Pariza samo ako ga osvoji a Nadal ne stigne do polufinala. Ali i to će biti samo jedna nedelja jer se odmah nakon toga brišu bodovi iz Londona .
Naravno, samo je nama navijačima i statističarima važan broj nedelja na prvom mestu, igrači izmedju sebe jedino gledaju race listu i tu je Nadal dosta bolji ove godine.
Ali sve u svemu siguran sam da bi Novak danas potpisao, kao i svi mi koji ga volimo i podržavamo, da sledeće godine uzme Olimpijadu a u naredne 3-4 još 5-6 slemova, pa ne mora provesti više ni jedan dan na poziciju br.1

Bodibond

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз? 
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02) 

Zato sto ne brani titulu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nista cpecijalno nole se vraca posle pariza na prvo mesto evo moje prognoze nadal ispada u cetvrtini finala novak ide u finale i uzima bodove jer nije igrao prosle godine nevazno ako uzme pariz ali onda ide i glavni turnir gde igra grend slem taj,ce biti vazan za novaki i postoji verovatnoca,da ce upravo slem osvojiti.

ljubav

pre 4 godine

Predrag Jovicic

Legenda i ponos Srbije? Dobar covek? Ne, on je teniser. Medju najboljima ikad, ali samo teniser. I treba ziveti svoj zivot, raditi, stvarati, a ne vredjati nepoznate ljude (srbomrsci) zato sto nekog, Vama takodje nepoznatog, po Vasem misljenju, ne vole dovoljno. Da nije tuzno i opasno, bilo bi urnebesno smesno.

Milan_PT

pre 4 godine

@Mirko

1915 bodova će imati za braniti poslije Aus Opena do RG
(CroFed, 21. oktobar 2019 12:54)

Tačno. Od toga su 1600 poena iz Madrida i Rima. Pre Madrida je igrao 3 Masters 1000 turnira i uzeo samo 315 poena od raspoloživih 3000: Indian Wells, Miami i Monte Carlo. Mirko je možda imao u podsvesti ovaj deo sezone, gde je bio izuzetno loš i gde može da se vrati na prvo mesto, ako se ne vrati ranije. Na AO i on i Nadal su uzeli dosta poena (Novak 2000, Nadal 1200), pa ako ne budu na vrhunskom nivou, svašta može da se desi već tad. Nadal u periodu između ova 2 GSa je osvojio 2305 peona i igrao je 1 turnir više - preskočio je Majami, ali je igrao Akapulko i Barcelonu. I kod njega, kao i kod Novaka, pita se telo. Iako je to period kad on obično osvaja dosta poena, najčešće najviše od svih igrača, ove godine je uzeo svega 390 poena više od "katastrofalnog" Novaka.
Stvarno nam predstoji veoma uzbudljiva teniska 2020 godina. Nadam se da će igrače zaobići povrede, jer ne očekujem nešto mnogo međusobnih mečeva velike trojke...

prle

pre 4 godine

Nerazumem da niko ne spominje mareja, dal mislite da se vratio da bi osvajao turnire od 250,biće tu borbe između njih četvoro još 2,3 godine

Вељкo

pre 4 godine

Za razliku od šaha(svetski prvak) gde možeš da ne igraš i cele dve godine i da budeš najbolji(bar na papiru,a i zvanično) u tenisu stalno moraš da igraš,pobeđuješ.
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.

Milan_PT

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз?
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02)

Svi osvojeni poeni imaju rok trajanja, a to je (uglavnom) 52 nedelje. Nakon toga ti se poeni oduzimaju, skidaju sa liste, brišu...
Ali se istog dana upisuju i novi poeni sa tog istog turnira, ali odigranog ove godine. Iz toga sledi da ako ove godine ponoviš isti uspeh od prošle, to znači da ostaješ na istom broju poena koji si imao pred početak tog turnira. ATP ranking je zbir poena koje si osvojio u zadnjih godinu dana -> poeni sa novog turnira zamenjuju poene sa starog, prošlogodišnjeg, tako da igrač može biti i u plusu i u minusu, uzimajući u obzir taj turnir...

klackalica

pre 4 godine

Ovde se sve penusa od pravednog gneva, cim neko ne velica Djokovica po meri najzagrizenijih navijaca, a ne znaju se osnovne stvari oko bodovanja, "odbrane" bodova, jedne i druge rang liste, i slicno. Pa sto onda i gledati, moze se za Noleta navijati na nevidjeno, je l' tako mudraci?

Predrag Jovicic

pre 4 godine

Ne razumem ljude dok Nole dobija svi navijaju ako izgubi pocinje pljuvanje , da prestane sada sa tenisom on je nasa legenda i ponos Srbije, on je dobar covek, samo srbomrsci ga ne vole ali to i nije vazno. Napred Nole Srbija je uz tebe u svakom slucaju.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Вратиће се Новак опет на прво мјесто и престићи Федерера у то не сумњам. А вјерујем и да ће освојити још који грен слем да га и ту престигне па да и званично постане најбољи свих времена.

Djido

pre 4 godine

Druuze, napises te silne podatke o nasim teniserima, i ladno zakines Novaka za pola godine na mestu br. 1, zasto?! :D
(NS#1, 21. oktobar 2019 10:51)

Druže, ja sam poslednji koji bi Novaku išta zakinuo ili zamerio. Ne poznaješ me, nema potrebe da budeš negativan. Vrlo dobro znam, i svi znamo, koliko Novak ima nedelja na mestu broj 1, ali sam jednostavno pogrešio. Primetio sam tek kada sam video tvoj odgovor. Uvek proveravam komentar pre slanja i ne volim da vidim nikakvu slovnu grešku, ali dešava se.

Dragan

pre 4 godine

Niste dobro izračunali. Drop Date ATP Masters 1000 u Parizu je 04.011.2019. godine. Znači, do tog datuma je Novak No.1 na ATP listi bez obzira na njegov i Nadalov rezultat u Parizu.

Meteorolog

pre 4 godine

Ajmo ljudi da pljujemo Noleta gubitnika! Nole sram te bilo, nisi dobar za nebeski narod. Bićeš na drugom mestu. Mi svi na prvom mestu!

kuc kuc

pre 4 godine

Nije tačno. Prvi je još ove i sledeće nedelje tj. do završetka masters u Parizu. Ko ne zna kako ranking lista funkcioniše zna bar da čita. Lepo piše na atp sajtu pored svih pojedinačnih bodova do kad važe tj. kad se ukidaju, pa tako piše pored Pariza i pored Londona da važe do 4.11.19. Tada Nadal definitivno preuzima prvo mesto a sa koliko poena prednosti zavisi od ovogodišnjeg Pariza.

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se opvih dana nisu promenila pravila o ATP rankingu, Novak će još 2 nedelje biti prvi.
Pomenuti poeni osvojenih u Parizu biće mu oduzeti tek za 2 nedelje 04/11. Dosad je pravilo bilo da poeni osvojeni na nekom turniru (a da to nije ATP Finals) važe 52 nedelje, odnosno 364 dana. Novak je poene na prošlogodišnjem turniru osvojio u nedelju 04/11/2018 i oni mu važe 364 dana, tj do nedelje 03/11/2019, ali pošto se rang liste prave samo ponedeljkom, a ne svaki dan onda će mu ti poeni biti oduzeti u ponedeljak 04/11 ove godine, dakle za 2 nedelje.
Tad će mu biti oduzeti poeni i sa prošlogodišnjeg ATP finalsa, koji je jedini izuzetak u važnosti bodova. Naime, poeni osvojeni na završnom turniru ne važe 52 nedelje, već do kraja zadnjeg turnira u sezoni, a to je u ovom trenutku Paris Masters 1000. Dakle, za 2 nedelje Novaku se skidaju 600 poena od prošle godine iz Pariza i 1000 poena sa ATP Finalsa. Pošto Nadal nije učestvovao ni na jednom od ta 2 turnira, onda se njemu neće oduzeti ništa. To je razlog zašto ZA 2 NEDELJE Nadal sigurno preuzima No1.
Istini za volju, tog istog dana će im biti upisani i poeni koje će osvojiti na ovogodišnjem Parizu, koji počinje za nedelju dana, ali to će Novaku biti nedovoljno. Čak i da pobedi, a da Rafa ne dođe na turnir, Rafa će imati prednost od 280 poena.
Narednog ponedeljka se oduzimaju poeni samo onim koji su prošle godine igrali u Beču i Bazelu i tu će najviše biti oduzeto prošlogodišnjim pobednicima (Anderson i Federer) po 500 poena...

Milan_PT

pre 4 godine

Koliko je R F proveo nedelja na prvom mestu
(Milos, 21. oktobar 2019 11:13)

Ako stvarno ne znaš, reći ću ti. RF je proveo 310 nedelja, a Novak do dana današnjeg 275, s tim što Novak ima još 2 nedelje garantovane, a i šansu da se nakon ATP Finalsa vrati na prvo mesto, što bi bilo lepo jer bi to bilo još 10 zagarantovanih nedelja na prvom mestu (do kraja AO). Ali da ostanemo na vrapcu u ruci - 277, to znači da mu nedostaju 33 nedelje da stigne Federera. To je nekih 8 meseci. A da li će uspeti u tome, to verovatno ni Novak ne zna, sve zavisi od njegovog tela i mladih lavova. Federer ga je zadnji put dobio pre 4 godine na ATP Finalsu. Tad su igrali 2 meča, Federer je pobedio u grupi, a Novak u finalu...

Mladen

pre 4 godine

Neće sledećeg ponedeljka biti oduzeti bodovi za Pariz, nego nakon tog turnira. Jedino se za Završni Masters u Londonu unapred uzimaju bodovi, što je i logično.

Nebojsa

pre 4 godine

To je dobro za njega da se zameni sa Nadalom, malo ga je velika prednost koju je imao uspavala. Ocekujem da naredne godine bude u boljem izdanju od ove i dobro je sto ce prednost prvi nad drugim , biti mala. Sto znaci moze da se desi iz turnira u turnir smene na prvom mestu, bice uzivanje gledati narednih sezona tenis. Od naredne sezone ocekujte pravu borbu na relaciji Djokovic- Nadal!!!

pop

pre 4 godine

Od Australije do RG ne brani nista, lako moze da se vrati, opusteno
(Mirko, 21. oktobar 2019 11:44)

Sta mu to vredi sto ne brani??? Mora da se OSVAJA, čoveče! Da se osvaja! Capisci?

Djido

pre 4 godine

Ko misli da Srbija, iako mala zemlja, nema ogromne teniske uspehe i da nije dala igrače koji su obeležili ovaj sport, neka raznisli o tome koga smo sve imali. Spominjem samo one tenisere i teniserke koji su bili prvi na ATP ili WTA listi.

1. Novak Đoković, 250 nedelja na prvom mestu ATP, 16 GS titula, 33 mastersa 1000, 5 završnih turnira, Dejvis kup, jedan je od najboljih tenisera svih vremena.

2. Monika Seleš, u nasilno i prerano prekinutoj karijeri ostvarila je neverovatne uspehe, 3 godine prva na WTA listi, 9 GS titula (samo jedna kao državljanka SAD), osvojila 53 turnira, Hopman kup, Fed kup, jedna je od najboljih teniserki svih vremena.

3. Nenad Zimonjić, čak 50 nedelja prvi na ATP listi u konkurenciji parova, 8 GS titula, još 47 osvojenih turnira, Dejvis kup.

4. Ana Ivanović, prva na WTA listi, 1 GS titula, osvojila 15 turnira.

5. Jelena Janković, prva na WTA listi, u mešovitom dublu sa Džejmijem Marijem osvojila Vimbldon 2007, osvojila 15 turnira.

6. Slobodan Živojinović, osvojio 2 turnira, zavidna singl karijera, a u dublu osvojio još 8 titula, uključujući i 1 GS US Open 1986 i bio ATP broj 1 igrač u dublu.

U svakom trenutku imamo 3, 4 ili 5 igrača plasiranih u prvih 100 igrača, sada i u prvih 50. Nekada i za žene takođe.

Nemojte se samo hvatati da li je svaka pojedinačna brojka tačna. Ja nisam enciklopedija, podaci su sa interneta, ali suština je tačna.

Djido

pre 4 godine

Ko misli da Srbija, iako mala zemlja, nema ogromne teniske uspehe i da nije dala igrače koji su obeležili ovaj sport, neka raznisli o tome koga smo sve imali. Spominjem samo one tenisere i teniserke koji su bili prvi na ATP ili WTA listi.

1. Novak Đoković, 250 nedelja na prvom mestu ATP, 16 GS titula, 33 mastersa 1000, 5 završnih turnira, Dejvis kup, jedan je od najboljih tenisera svih vremena.

2. Monika Seleš, u nasilno i prerano prekinutoj karijeri ostvarila je neverovatne uspehe, 3 godine prva na WTA listi, 9 GS titula (samo jedna kao državljanka SAD), osvojila 53 turnira, Hopman kup, Fed kup, jedna je od najboljih teniserki svih vremena.

3. Nenad Zimonjić, čak 50 nedelja prvi na ATP listi u konkurenciji parova, 8 GS titula, još 47 osvojenih turnira, Dejvis kup.

4. Ana Ivanović, prva na WTA listi, 1 GS titula, osvojila 15 turnira.

5. Jelena Janković, prva na WTA listi, u mešovitom dublu sa Džejmijem Marijem osvojila Vimbldon 2007, osvojila 15 turnira.

6. Slobodan Živojinović, osvojio 2 turnira, zavidna singl karijera, a u dublu osvojio još 8 titula, uključujući i 1 GS US Open 1986 i bio ATP broj 1 igrač u dublu.

U svakom trenutku imamo 3, 4 ili 5 igrača plasiranih u prvih 100 igrača, sada i u prvih 50. Nekada i za žene takođe.

Nemojte se samo hvatati da li je svaka pojedinačna brojka tačna. Ja nisam enciklopedija, podaci su sa interneta, ali suština je tačna.

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se opvih dana nisu promenila pravila o ATP rankingu, Novak će još 2 nedelje biti prvi.
Pomenuti poeni osvojenih u Parizu biće mu oduzeti tek za 2 nedelje 04/11. Dosad je pravilo bilo da poeni osvojeni na nekom turniru (a da to nije ATP Finals) važe 52 nedelje, odnosno 364 dana. Novak je poene na prošlogodišnjem turniru osvojio u nedelju 04/11/2018 i oni mu važe 364 dana, tj do nedelje 03/11/2019, ali pošto se rang liste prave samo ponedeljkom, a ne svaki dan onda će mu ti poeni biti oduzeti u ponedeljak 04/11 ove godine, dakle za 2 nedelje.
Tad će mu biti oduzeti poeni i sa prošlogodišnjeg ATP finalsa, koji je jedini izuzetak u važnosti bodova. Naime, poeni osvojeni na završnom turniru ne važe 52 nedelje, već do kraja zadnjeg turnira u sezoni, a to je u ovom trenutku Paris Masters 1000. Dakle, za 2 nedelje Novaku se skidaju 600 poena od prošle godine iz Pariza i 1000 poena sa ATP Finalsa. Pošto Nadal nije učestvovao ni na jednom od ta 2 turnira, onda se njemu neće oduzeti ništa. To je razlog zašto ZA 2 NEDELJE Nadal sigurno preuzima No1.
Istini za volju, tog istog dana će im biti upisani i poeni koje će osvojiti na ovogodišnjem Parizu, koji počinje za nedelju dana, ali to će Novaku biti nedovoljno. Čak i da pobedi, a da Rafa ne dođe na turnir, Rafa će imati prednost od 280 poena.
Narednog ponedeljka se oduzimaju poeni samo onim koji su prošle godine igrali u Beču i Bazelu i tu će najviše biti oduzeto prošlogodišnjim pobednicima (Anderson i Federer) po 500 poena...

Milan_PT

pre 4 godine

Koliko je R F proveo nedelja na prvom mestu
(Milos, 21. oktobar 2019 11:13)

Ako stvarno ne znaš, reći ću ti. RF je proveo 310 nedelja, a Novak do dana današnjeg 275, s tim što Novak ima još 2 nedelje garantovane, a i šansu da se nakon ATP Finalsa vrati na prvo mesto, što bi bilo lepo jer bi to bilo još 10 zagarantovanih nedelja na prvom mestu (do kraja AO). Ali da ostanemo na vrapcu u ruci - 277, to znači da mu nedostaju 33 nedelje da stigne Federera. To je nekih 8 meseci. A da li će uspeti u tome, to verovatno ni Novak ne zna, sve zavisi od njegovog tela i mladih lavova. Federer ga je zadnji put dobio pre 4 godine na ATP Finalsu. Tad su igrali 2 meča, Federer je pobedio u grupi, a Novak u finalu...

Mladen

pre 4 godine

Neće sledećeg ponedeljka biti oduzeti bodovi za Pariz, nego nakon tog turnira. Jedino se za Završni Masters u Londonu unapred uzimaju bodovi, što je i logično.

pop

pre 4 godine

Od Australije do RG ne brani nista, lako moze da se vrati, opusteno
(Mirko, 21. oktobar 2019 11:44)

Sta mu to vredi sto ne brani??? Mora da se OSVAJA, čoveče! Da se osvaja! Capisci?

Nebojsa

pre 4 godine

To je dobro za njega da se zameni sa Nadalom, malo ga je velika prednost koju je imao uspavala. Ocekujem da naredne godine bude u boljem izdanju od ove i dobro je sto ce prednost prvi nad drugim , biti mala. Sto znaci moze da se desi iz turnira u turnir smene na prvom mestu, bice uzivanje gledati narednih sezona tenis. Od naredne sezone ocekujte pravu borbu na relaciji Djokovic- Nadal!!!

kuc kuc

pre 4 godine

Nije tačno. Prvi je još ove i sledeće nedelje tj. do završetka masters u Parizu. Ko ne zna kako ranking lista funkcioniše zna bar da čita. Lepo piše na atp sajtu pored svih pojedinačnih bodova do kad važe tj. kad se ukidaju, pa tako piše pored Pariza i pored Londona da važe do 4.11.19. Tada Nadal definitivno preuzima prvo mesto a sa koliko poena prednosti zavisi od ovogodišnjeg Pariza.

Meteorolog

pre 4 godine

Ajmo ljudi da pljujemo Noleta gubitnika! Nole sram te bilo, nisi dobar za nebeski narod. Bićeš na drugom mestu. Mi svi na prvom mestu!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Вратиће се Новак опет на прво мјесто и престићи Федерера у то не сумњам. А вјерујем и да ће освојити још који грен слем да га и ту престигне па да и званично постане најбољи свих времена.

Dragan

pre 4 godine

Niste dobro izračunali. Drop Date ATP Masters 1000 u Parizu je 04.011.2019. godine. Znači, do tog datuma je Novak No.1 na ATP listi bez obzira na njegov i Nadalov rezultat u Parizu.

Milan_PT

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз?
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02)

Svi osvojeni poeni imaju rok trajanja, a to je (uglavnom) 52 nedelje. Nakon toga ti se poeni oduzimaju, skidaju sa liste, brišu...
Ali se istog dana upisuju i novi poeni sa tog istog turnira, ali odigranog ove godine. Iz toga sledi da ako ove godine ponoviš isti uspeh od prošle, to znači da ostaješ na istom broju poena koji si imao pred početak tog turnira. ATP ranking je zbir poena koje si osvojio u zadnjih godinu dana -> poeni sa novog turnira zamenjuju poene sa starog, prošlogodišnjeg, tako da igrač može biti i u plusu i u minusu, uzimajući u obzir taj turnir...

Predrag Jovicic

pre 4 godine

Ne razumem ljude dok Nole dobija svi navijaju ako izgubi pocinje pljuvanje , da prestane sada sa tenisom on je nasa legenda i ponos Srbije, on je dobar covek, samo srbomrsci ga ne vole ali to i nije vazno. Napred Nole Srbija je uz tebe u svakom slucaju.

Вељкo

pre 4 godine

Za razliku od šaha(svetski prvak) gde možeš da ne igraš i cele dve godine i da budeš najbolji(bar na papiru,a i zvanično) u tenisu stalno moraš da igraš,pobeđuješ.
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.

Djido

pre 4 godine

Druuze, napises te silne podatke o nasim teniserima, i ladno zakines Novaka za pola godine na mestu br. 1, zasto?! :D
(NS#1, 21. oktobar 2019 10:51)

Druže, ja sam poslednji koji bi Novaku išta zakinuo ili zamerio. Ne poznaješ me, nema potrebe da budeš negativan. Vrlo dobro znam, i svi znamo, koliko Novak ima nedelja na mestu broj 1, ali sam jednostavno pogrešio. Primetio sam tek kada sam video tvoj odgovor. Uvek proveravam komentar pre slanja i ne volim da vidim nikakvu slovnu grešku, ali dešava se.

Milan_PT

pre 4 godine

@Mirko

1915 bodova će imati za braniti poslije Aus Opena do RG
(CroFed, 21. oktobar 2019 12:54)

Tačno. Od toga su 1600 poena iz Madrida i Rima. Pre Madrida je igrao 3 Masters 1000 turnira i uzeo samo 315 poena od raspoloživih 3000: Indian Wells, Miami i Monte Carlo. Mirko je možda imao u podsvesti ovaj deo sezone, gde je bio izuzetno loš i gde može da se vrati na prvo mesto, ako se ne vrati ranije. Na AO i on i Nadal su uzeli dosta poena (Novak 2000, Nadal 1200), pa ako ne budu na vrhunskom nivou, svašta može da se desi već tad. Nadal u periodu između ova 2 GSa je osvojio 2305 peona i igrao je 1 turnir više - preskočio je Majami, ali je igrao Akapulko i Barcelonu. I kod njega, kao i kod Novaka, pita se telo. Iako je to period kad on obično osvaja dosta poena, najčešće najviše od svih igrača, ove godine je uzeo svega 390 poena više od "katastrofalnog" Novaka.
Stvarno nam predstoji veoma uzbudljiva teniska 2020 godina. Nadam se da će igrače zaobići povrede, jer ne očekujem nešto mnogo međusobnih mečeva velike trojke...

klackalica

pre 4 godine

Ovde se sve penusa od pravednog gneva, cim neko ne velica Djokovica po meri najzagrizenijih navijaca, a ne znaju se osnovne stvari oko bodovanja, "odbrane" bodova, jedne i druge rang liste, i slicno. Pa sto onda i gledati, moze se za Noleta navijati na nevidjeno, je l' tako mudraci?

zoran

pre 4 godine

Novak može na prvo mesto posle Pariza samo ako ga osvoji a Nadal ne stigne do polufinala. Ali i to će biti samo jedna nedelja jer se odmah nakon toga brišu bodovi iz Londona .
Naravno, samo je nama navijačima i statističarima važan broj nedelja na prvom mestu, igrači izmedju sebe jedino gledaju race listu i tu je Nadal dosta bolji ove godine.
Ali sve u svemu siguran sam da bi Novak danas potpisao, kao i svi mi koji ga volimo i podržavamo, da sledeće godine uzme Olimpijadu a u naredne 3-4 još 5-6 slemova, pa ne mora provesti više ni jedan dan na poziciju br.1

ljubav

pre 4 godine

Predrag Jovicic

Legenda i ponos Srbije? Dobar covek? Ne, on je teniser. Medju najboljima ikad, ali samo teniser. I treba ziveti svoj zivot, raditi, stvarati, a ne vredjati nepoznate ljude (srbomrsci) zato sto nekog, Vama takodje nepoznatog, po Vasem misljenju, ne vole dovoljno. Da nije tuzno i opasno, bilo bi urnebesno smesno.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Надал, највећи свих времена. Ђоковић не може даље без мишићне масе и са исхраном на травама.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.

prle

pre 4 godine

Nerazumem da niko ne spominje mareja, dal mislite da se vratio da bi osvajao turnire od 250,biće tu borbe između njih četvoro još 2,3 godine

Baba Stanojka

pre 4 godine

Kakva sprdnja, da bez odigranog turnira i osvojenih bodova postanes broj 1 samo zato sto su protivniku oduzeti bodovi pre vremena.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nista cpecijalno nole se vraca posle pariza na prvo mesto evo moje prognoze nadal ispada u cetvrtini finala novak ide u finale i uzima bodove jer nije igrao prosle godine nevazno ako uzme pariz ali onda ide i glavni turnir gde igra grend slem taj,ce biti vazan za novaki i postoji verovatnoca,da ce upravo slem osvojiti.

Nenad

pre 4 godine

Tri majstora svog zanata doživeše brodolom i završiše na pustom ostrvu sami. Prvi majstor kaže,, treba da napravimo kuću i da lovimo ribu da bi preživeli,, drugi kaže naoravićemo plan za kuću,, treći kaže,, napravićemo kuću,, sve to urade i počnu da pecaju... Kad eto zlatne ribice,, molim vas,, kaže ribica,, pustite me i svakom ću da ostvarim po jednu zelju,, Treći majstor kaže ja ću prvi!,, hoću kući,, ribica mu to ostvari, drugi majstor kaže,, ja ću sad!,, hoću bogastvo,, ribica i njemu to dade,, dodje prvi majstor, pa pita,, gde su ova dvojica?,, riba reče,, treći je kući, a drugi se obogatio. Šta Vi želite prvi majstore,,? Upita prvog majstora.. On reče,,Vratite ih obojicu na ostrvo,, Amos vamos drugari.

antiDebil

pre 4 godine

Nadalina brani 1200 poena a Novak 1500 do kraja godine, tako da opusteno, dolazi opet Nole na prvo mesto.. Naravno ako Spanski foler ne osvoji Sangaj.

djape

pre 4 godine

Da se niste malo preračunali, Nadal 4.novembra postaje broj 1, tada se skidaju bodovi od završnog turnira kada isti počinje, što znači da je Nole i sledeću sedmicu prvi...

Ivan

pre 4 godine

Ako malo proanaliziramo '19.god. imamo u negde u početnu Majami protiv Bautiste 6-1 prvi set ( gde je Bautista bio odličan ) a onda Novak izgubio, pa protiv Zvereva na R.Garosu u 1/4 finalu gubio u prvom setu pa kad ga je stiso oduvao ga jedno 8 gemova za redom, pa se izduvao za polu finale protiv Tima.( mučenje i poraz )
Onda za malo da izgubi finale Wibledon od Rodžera. Pa sad protiv Tsitsipasa pokazao u prvom setu koliko je nadmoćan dok se nije kondiciono istrošio i na kraju izgubio.

Novak je od naj boljih bolji za klasu.! Samo energetski oscilira u mečevima, kada bi to rešio imali bi reprizu šesneste kada je drugi imao oko 8000 i nešto bodova a Novaku je falilo npr.50 bodova do 17000 bodova o čemu su u svojim plodnim karijerama Rodžer i Nadal mogli samo slatko da sanjaju pa ih ujutru majka probudi i kaže ustani sine sve je to bio samo san...
Ako ćemo o bodovima...da se i to ne zaboravi..!

Milan_PT

pre 4 godine

...
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.
(Вељкo, 21. oktobar 2019 14:54)

Tačan broj je 4. AO, Madrid, Vimbldon i Tokijo. I Nadal je osvojio "samo" 4 turnira (Rim, Rolan Garos, Rogers Cup i US Open), ali je u prednosti jer je postigao bolje rezultate na GS - dva je osvojio, u jednom igrao u finalu i u drugom u polufinalu. Da bi Novak uspeo ovo da izjednači, trebalo je da stigne do finala US Opena. Da je to uspeo, onda bi sa tog turnira umesto 180 poena, osvojio 1200. Da Novak sad ima tih 1020 poena više, onda bi mu (gotovo zasigurno) mesto No1 bilo zagarantovano do Vimbldona iduće godine.
Taj kiks na US Openu može da ga mnogo košta u vezi sa obaranjima rekorda, ali da ne trčim pred rudu, da prvo sačekamo kraj Pariza, a potom i Londona...

Bodibond

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз? 
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02) 

Zato sto ne brani titulu.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Jako je teško nakon nepismeno ili polupismeno postavljenog pitanja (pogotovu ako nedostaje i znak pitanja na kraju rečenice) proceniti da li se radi o nekom ko stvarno ne zna taj podatak, ili ne zna kako da ga nađe, ili ga mrzi da traži ili pak smatra da je zabavno postaviti to pitanje iako odgovor na njega zna. Svakakvi dolaze na ovaj sajt i ja se, kao bivši teniser, trudim da im objasnim neke pojmove iz ovog predivnog sporta. Mnogi ne znaju pravila ("Taj i taj uzima beskonačne medicinske brejkove, ili ostaje u WC-u koliko hoće", itd) tj ne znajući da je u tenisu praktično sve pravilima definisano i da ih sudije vrlo dobro znaju. Pravila često ne znaju ni sami teniseri. Zverev se žalio kako sudija dopušta nekom teniseru da često menja patike, ne znajući da je igrač praktično tokom svake pauze ima to pravo, a u ekstremnim situacijama i tokom gema. Kirjos je nedavno hteo da igra sa nekom novom porukom na okovratniku, ne znajući da ATP pravila ne dopuštaju nikakve promene natpisa ili logoa na opremi tokom sezone - čak i ako igrač u sred sezone promeni sponzora opreme, mora do kraja sezone da igra u staroj opremi!

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

....
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Dominuse, juče je neko napisao da Novak ima svega 250 nedelja, a sećam se da je to bilo još proletos. Ušao sam na nekoliko sajtova i našao sam dosta zastarelih lista, zatim velik broj sa 274 i par sa 275. Pošto je juče bio dan kad se ta brojka uvećava za 1, procenio sam da je 275 tačan broj, a da je 274 broj koji je važio do tog jutra, te da još nije aktuelizovan. Ali s obzirom da je razlog pisanja komentara bio naslov članka - još jednu nedelju kao No1, a ne 2, što je tačan podatak, uzeo sam 275 kao tačan broj jučerašnjeg dana.
Nakon ovog tvog komentara, otišao sam na više sajtova i došao do zaključka da je ipak (verovatno) tačan broj juče bio 274, te da će Novak 04/11 imati ukupno 276 nedelja kao No1. Nakon toga Nadal preuzima tron tokom zagarantovane 2 nedelje, a posle ATP finalsa ko bude imao više poena. U slučaju da se Novak tad vrati na prvo mesto, onda će izjednačiti Samprasov rekord 27/01 iduće godine, dan posle finala Australian Opena...

nikol dz feimija

pre 4 godine

Milos, 21. oktobar 2019 17:07)

Ne znam, ALI ZNAJU SVI, da je Novak Đoković, Srbin, kao najmlađi od "čuvene trojke" PRVI ZARADIO 100 MILIONA DOLARA OD TURNIRA.

TOLIKO.
Pozdrav.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT
...
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.
(dominus, 22. oktobar 2019 12:25)

Hm, nisam te shvatio. Na ATP-u danas (a verovatno i od juče popodne) stoji 274, a od 21/10 do 04/11 su 2 nedelje. Dakle, zagarantovanih 276. Ti si u pravu da će u nedelju 03/11 i dalje biti 275, jer je to lista od 28/10, gde će Novak i dalje biti prvi, ali sutradan u ponedeljak 04/11, kad se bude pravila nova lista, Novaku će biti upisan broj 276 i pašće na drugo mesto.
Uostalom, ako mi i dalje ne veruješ, da sačekamo 2 nedelje?

Milena

pre 4 godine

@klackalica
Znamo navijati za svoga i kad nije prvi i najbolji. Kad i kako se dobijaju i oduzimaju bodovi na ATP listi nema nikakve veze sa naklonošću prema nekom teniseru. Par ljudi komentariše sistem bodovanja i odmah su neznalice. Bogu hvala, imamo "klackalicu" koja će nam sve linepo objasniti.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Da ne bude zabune. Prvi deo komentara nije upućen tebi a što se pismenosti tiče, ne marim za to, brzinski je pisano.
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Pa očigledno nisu ažurirali podatke. Ukucaj na netu spisak svih igrača na prvom mestu atp liste i saberi Novakove sedmice sa prekidima, onda pogledaj kalendare od 2011 i uporedi činjenično stanje. Rezultat će biti 275 sedmica zaključno sa 3. novembrom. Četvrtog bi započeo 276, ali tada Nadal preuzima tron.

prle

pre 4 godine

Nerazumem da niko ne spominje mareja, dal mislite da se vratio da bi osvajao turnire od 250,biće tu borbe između njih četvoro još 2,3 godine

antiDebil

pre 4 godine

Nadalina brani 1200 poena a Novak 1500 do kraja godine, tako da opusteno, dolazi opet Nole na prvo mesto.. Naravno ako Spanski foler ne osvoji Sangaj.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nista cpecijalno nole se vraca posle pariza na prvo mesto evo moje prognoze nadal ispada u cetvrtini finala novak ide u finale i uzima bodove jer nije igrao prosle godine nevazno ako uzme pariz ali onda ide i glavni turnir gde igra grend slem taj,ce biti vazan za novaki i postoji verovatnoca,da ce upravo slem osvojiti.

Baba Stanojka

pre 4 godine

Kakva sprdnja, da bez odigranog turnira i osvojenih bodova postanes broj 1 samo zato sto su protivniku oduzeti bodovi pre vremena.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Надал, највећи свих времена. Ђоковић не може даље без мишићне масе и са исхраном на травама.

Djido

pre 4 godine

Ko misli da Srbija, iako mala zemlja, nema ogromne teniske uspehe i da nije dala igrače koji su obeležili ovaj sport, neka raznisli o tome koga smo sve imali. Spominjem samo one tenisere i teniserke koji su bili prvi na ATP ili WTA listi.

1. Novak Đoković, 250 nedelja na prvom mestu ATP, 16 GS titula, 33 mastersa 1000, 5 završnih turnira, Dejvis kup, jedan je od najboljih tenisera svih vremena.

2. Monika Seleš, u nasilno i prerano prekinutoj karijeri ostvarila je neverovatne uspehe, 3 godine prva na WTA listi, 9 GS titula (samo jedna kao državljanka SAD), osvojila 53 turnira, Hopman kup, Fed kup, jedna je od najboljih teniserki svih vremena.

3. Nenad Zimonjić, čak 50 nedelja prvi na ATP listi u konkurenciji parova, 8 GS titula, još 47 osvojenih turnira, Dejvis kup.

4. Ana Ivanović, prva na WTA listi, 1 GS titula, osvojila 15 turnira.

5. Jelena Janković, prva na WTA listi, u mešovitom dublu sa Džejmijem Marijem osvojila Vimbldon 2007, osvojila 15 turnira.

6. Slobodan Živojinović, osvojio 2 turnira, zavidna singl karijera, a u dublu osvojio još 8 titula, uključujući i 1 GS US Open 1986 i bio ATP broj 1 igrač u dublu.

U svakom trenutku imamo 3, 4 ili 5 igrača plasiranih u prvih 100 igrača, sada i u prvih 50. Nekada i za žene takođe.

Nemojte se samo hvatati da li je svaka pojedinačna brojka tačna. Ja nisam enciklopedija, podaci su sa interneta, ali suština je tačna.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 4 godine

Вратиће се Новак опет на прво мјесто и престићи Федерера у то не сумњам. А вјерујем и да ће освојити још који грен слем да га и ту престигне па да и званично постане најбољи свих времена.

zoran

pre 4 godine

Novak može na prvo mesto posle Pariza samo ako ga osvoji a Nadal ne stigne do polufinala. Ali i to će biti samo jedna nedelja jer se odmah nakon toga brišu bodovi iz Londona .
Naravno, samo je nama navijačima i statističarima važan broj nedelja na prvom mestu, igrači izmedju sebe jedino gledaju race listu i tu je Nadal dosta bolji ove godine.
Ali sve u svemu siguran sam da bi Novak danas potpisao, kao i svi mi koji ga volimo i podržavamo, da sledeće godine uzme Olimpijadu a u naredne 3-4 još 5-6 slemova, pa ne mora provesti više ni jedan dan na poziciju br.1

Bodibond

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз? 
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02) 

Zato sto ne brani titulu.

pop

pre 4 godine

Od Australije do RG ne brani nista, lako moze da se vrati, opusteno
(Mirko, 21. oktobar 2019 11:44)

Sta mu to vredi sto ne brani??? Mora da se OSVAJA, čoveče! Da se osvaja! Capisci?

Predrag Jovicic

pre 4 godine

Ne razumem ljude dok Nole dobija svi navijaju ako izgubi pocinje pljuvanje , da prestane sada sa tenisom on je nasa legenda i ponos Srbije, on je dobar covek, samo srbomrsci ga ne vole ali to i nije vazno. Napred Nole Srbija je uz tebe u svakom slucaju.

Nebojsa

pre 4 godine

To je dobro za njega da se zameni sa Nadalom, malo ga je velika prednost koju je imao uspavala. Ocekujem da naredne godine bude u boljem izdanju od ove i dobro je sto ce prednost prvi nad drugim , biti mala. Sto znaci moze da se desi iz turnira u turnir smene na prvom mestu, bice uzivanje gledati narednih sezona tenis. Od naredne sezone ocekujte pravu borbu na relaciji Djokovic- Nadal!!!

Meteorolog

pre 4 godine

Ajmo ljudi da pljujemo Noleta gubitnika! Nole sram te bilo, nisi dobar za nebeski narod. Bićeš na drugom mestu. Mi svi na prvom mestu!

Вељкo

pre 4 godine

Za razliku od šaha(svetski prvak) gde možeš da ne igraš i cele dve godine i da budeš najbolji(bar na papiru,a i zvanično) u tenisu stalno moraš da igraš,pobeđuješ.
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.

ljubav

pre 4 godine

Predrag Jovicic

Legenda i ponos Srbije? Dobar covek? Ne, on je teniser. Medju najboljima ikad, ali samo teniser. I treba ziveti svoj zivot, raditi, stvarati, a ne vredjati nepoznate ljude (srbomrsci) zato sto nekog, Vama takodje nepoznatog, po Vasem misljenju, ne vole dovoljno. Da nije tuzno i opasno, bilo bi urnebesno smesno.

Mladen

pre 4 godine

Neće sledećeg ponedeljka biti oduzeti bodovi za Pariz, nego nakon tog turnira. Jedino se za Završni Masters u Londonu unapred uzimaju bodovi, što je i logično.

Milan_PT

pre 4 godine

Koliko je R F proveo nedelja na prvom mestu
(Milos, 21. oktobar 2019 11:13)

Ako stvarno ne znaš, reći ću ti. RF je proveo 310 nedelja, a Novak do dana današnjeg 275, s tim što Novak ima još 2 nedelje garantovane, a i šansu da se nakon ATP Finalsa vrati na prvo mesto, što bi bilo lepo jer bi to bilo još 10 zagarantovanih nedelja na prvom mestu (do kraja AO). Ali da ostanemo na vrapcu u ruci - 277, to znači da mu nedostaju 33 nedelje da stigne Federera. To je nekih 8 meseci. A da li će uspeti u tome, to verovatno ni Novak ne zna, sve zavisi od njegovog tela i mladih lavova. Federer ga je zadnji put dobio pre 4 godine na ATP Finalsu. Tad su igrali 2 meča, Federer je pobedio u grupi, a Novak u finalu...

klackalica

pre 4 godine

Ovde se sve penusa od pravednog gneva, cim neko ne velica Djokovica po meri najzagrizenijih navijaca, a ne znaju se osnovne stvari oko bodovanja, "odbrane" bodova, jedne i druge rang liste, i slicno. Pa sto onda i gledati, moze se za Noleta navijati na nevidjeno, je l' tako mudraci?

Milan_PT

pre 4 godine

Ako se opvih dana nisu promenila pravila o ATP rankingu, Novak će još 2 nedelje biti prvi.
Pomenuti poeni osvojenih u Parizu biće mu oduzeti tek za 2 nedelje 04/11. Dosad je pravilo bilo da poeni osvojeni na nekom turniru (a da to nije ATP Finals) važe 52 nedelje, odnosno 364 dana. Novak je poene na prošlogodišnjem turniru osvojio u nedelju 04/11/2018 i oni mu važe 364 dana, tj do nedelje 03/11/2019, ali pošto se rang liste prave samo ponedeljkom, a ne svaki dan onda će mu ti poeni biti oduzeti u ponedeljak 04/11 ove godine, dakle za 2 nedelje.
Tad će mu biti oduzeti poeni i sa prošlogodišnjeg ATP finalsa, koji je jedini izuzetak u važnosti bodova. Naime, poeni osvojeni na završnom turniru ne važe 52 nedelje, već do kraja zadnjeg turnira u sezoni, a to je u ovom trenutku Paris Masters 1000. Dakle, za 2 nedelje Novaku se skidaju 600 poena od prošle godine iz Pariza i 1000 poena sa ATP Finalsa. Pošto Nadal nije učestvovao ni na jednom od ta 2 turnira, onda se njemu neće oduzeti ništa. To je razlog zašto ZA 2 NEDELJE Nadal sigurno preuzima No1.
Istini za volju, tog istog dana će im biti upisani i poeni koje će osvojiti na ovogodišnjem Parizu, koji počinje za nedelju dana, ali to će Novaku biti nedovoljno. Čak i da pobedi, a da Rafa ne dođe na turnir, Rafa će imati prednost od 280 poena.
Narednog ponedeljka se oduzimaju poeni samo onim koji su prošle godine igrali u Beču i Bazelu i tu će najviše biti oduzeto prošlogodišnjim pobednicima (Anderson i Federer) po 500 poena...

Djido

pre 4 godine

Druuze, napises te silne podatke o nasim teniserima, i ladno zakines Novaka za pola godine na mestu br. 1, zasto?! :D
(NS#1, 21. oktobar 2019 10:51)

Druže, ja sam poslednji koji bi Novaku išta zakinuo ili zamerio. Ne poznaješ me, nema potrebe da budeš negativan. Vrlo dobro znam, i svi znamo, koliko Novak ima nedelja na mestu broj 1, ali sam jednostavno pogrešio. Primetio sam tek kada sam video tvoj odgovor. Uvek proveravam komentar pre slanja i ne volim da vidim nikakvu slovnu grešku, ali dešava se.

Milan_PT

pre 4 godine

@Mirko

1915 bodova će imati za braniti poslije Aus Opena do RG
(CroFed, 21. oktobar 2019 12:54)

Tačno. Od toga su 1600 poena iz Madrida i Rima. Pre Madrida je igrao 3 Masters 1000 turnira i uzeo samo 315 poena od raspoloživih 3000: Indian Wells, Miami i Monte Carlo. Mirko je možda imao u podsvesti ovaj deo sezone, gde je bio izuzetno loš i gde može da se vrati na prvo mesto, ako se ne vrati ranije. Na AO i on i Nadal su uzeli dosta poena (Novak 2000, Nadal 1200), pa ako ne budu na vrhunskom nivou, svašta može da se desi već tad. Nadal u periodu između ova 2 GSa je osvojio 2305 peona i igrao je 1 turnir više - preskočio je Majami, ali je igrao Akapulko i Barcelonu. I kod njega, kao i kod Novaka, pita se telo. Iako je to period kad on obično osvaja dosta poena, najčešće najviše od svih igrača, ove godine je uzeo svega 390 poena više od "katastrofalnog" Novaka.
Stvarno nam predstoji veoma uzbudljiva teniska 2020 godina. Nadam se da će igrače zaobići povrede, jer ne očekujem nešto mnogo međusobnih mečeva velike trojke...

Nenad

pre 4 godine

Tri majstora svog zanata doživeše brodolom i završiše na pustom ostrvu sami. Prvi majstor kaže,, treba da napravimo kuću i da lovimo ribu da bi preživeli,, drugi kaže naoravićemo plan za kuću,, treći kaže,, napravićemo kuću,, sve to urade i počnu da pecaju... Kad eto zlatne ribice,, molim vas,, kaže ribica,, pustite me i svakom ću da ostvarim po jednu zelju,, Treći majstor kaže ja ću prvi!,, hoću kući,, ribica mu to ostvari, drugi majstor kaže,, ja ću sad!,, hoću bogastvo,, ribica i njemu to dade,, dodje prvi majstor, pa pita,, gde su ova dvojica?,, riba reče,, treći je kući, a drugi se obogatio. Šta Vi želite prvi majstore,,? Upita prvog majstora.. On reče,,Vratite ih obojicu na ostrvo,, Amos vamos drugari.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.

djape

pre 4 godine

Da se niste malo preračunali, Nadal 4.novembra postaje broj 1, tada se skidaju bodovi od završnog turnira kada isti počinje, što znači da je Nole i sledeću sedmicu prvi...

kuc kuc

pre 4 godine

Nije tačno. Prvi je još ove i sledeće nedelje tj. do završetka masters u Parizu. Ko ne zna kako ranking lista funkcioniše zna bar da čita. Lepo piše na atp sajtu pored svih pojedinačnih bodova do kad važe tj. kad se ukidaju, pa tako piše pored Pariza i pored Londona da važe do 4.11.19. Tada Nadal definitivno preuzima prvo mesto a sa koliko poena prednosti zavisi od ovogodišnjeg Pariza.

Dragan

pre 4 godine

Niste dobro izračunali. Drop Date ATP Masters 1000 u Parizu je 04.011.2019. godine. Znači, do tog datuma je Novak No.1 na ATP listi bez obzira na njegov i Nadalov rezultat u Parizu.

Milan_PT

pre 4 godine

може неко да објасни што се одузимају бодови? Јел не игра Париз?
(дуле, 21. oktobar 2019 12:02)

Svi osvojeni poeni imaju rok trajanja, a to je (uglavnom) 52 nedelje. Nakon toga ti se poeni oduzimaju, skidaju sa liste, brišu...
Ali se istog dana upisuju i novi poeni sa tog istog turnira, ali odigranog ove godine. Iz toga sledi da ako ove godine ponoviš isti uspeh od prošle, to znači da ostaješ na istom broju poena koji si imao pred početak tog turnira. ATP ranking je zbir poena koje si osvojio u zadnjih godinu dana -> poeni sa novog turnira zamenjuju poene sa starog, prošlogodišnjeg, tako da igrač može biti i u plusu i u minusu, uzimajući u obzir taj turnir...

Ivan

pre 4 godine

Ako malo proanaliziramo '19.god. imamo u negde u početnu Majami protiv Bautiste 6-1 prvi set ( gde je Bautista bio odličan ) a onda Novak izgubio, pa protiv Zvereva na R.Garosu u 1/4 finalu gubio u prvom setu pa kad ga je stiso oduvao ga jedno 8 gemova za redom, pa se izduvao za polu finale protiv Tima.( mučenje i poraz )
Onda za malo da izgubi finale Wibledon od Rodžera. Pa sad protiv Tsitsipasa pokazao u prvom setu koliko je nadmoćan dok se nije kondiciono istrošio i na kraju izgubio.

Novak je od naj boljih bolji za klasu.! Samo energetski oscilira u mečevima, kada bi to rešio imali bi reprizu šesneste kada je drugi imao oko 8000 i nešto bodova a Novaku je falilo npr.50 bodova do 17000 bodova o čemu su u svojim plodnim karijerama Rodžer i Nadal mogli samo slatko da sanjaju pa ih ujutru majka probudi i kaže ustani sine sve je to bio samo san...
Ako ćemo o bodovima...da se i to ne zaboravi..!

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

....
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Dominuse, juče je neko napisao da Novak ima svega 250 nedelja, a sećam se da je to bilo još proletos. Ušao sam na nekoliko sajtova i našao sam dosta zastarelih lista, zatim velik broj sa 274 i par sa 275. Pošto je juče bio dan kad se ta brojka uvećava za 1, procenio sam da je 275 tačan broj, a da je 274 broj koji je važio do tog jutra, te da još nije aktuelizovan. Ali s obzirom da je razlog pisanja komentara bio naslov članka - još jednu nedelju kao No1, a ne 2, što je tačan podatak, uzeo sam 275 kao tačan broj jučerašnjeg dana.
Nakon ovog tvog komentara, otišao sam na više sajtova i došao do zaključka da je ipak (verovatno) tačan broj juče bio 274, te da će Novak 04/11 imati ukupno 276 nedelja kao No1. Nakon toga Nadal preuzima tron tokom zagarantovane 2 nedelje, a posle ATP finalsa ko bude imao više poena. U slučaju da se Novak tad vrati na prvo mesto, onda će izjednačiti Samprasov rekord 27/01 iduće godine, dan posle finala Australian Opena...

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Da ne bude zabune. Prvi deo komentara nije upućen tebi a što se pismenosti tiče, ne marim za to, brzinski je pisano.
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT

Ne verujem da ovde ima stvarno takvih likova koji nisu u stanju izguglati podatak o broju nedelja na prvom mestu od strane Novaka, ali očigledno da ima. A ti isti su u stanju napisati komentar na netu, koji paradoks jbt.
Drugo, Novak najviše može do 275 zaključno sa 3.11.2019. Posle toga su mogući različiti scenariji.
(dominus, 21. oktobar 2019 17:10)

Jako je teško nakon nepismeno ili polupismeno postavljenog pitanja (pogotovu ako nedostaje i znak pitanja na kraju rečenice) proceniti da li se radi o nekom ko stvarno ne zna taj podatak, ili ne zna kako da ga nađe, ili ga mrzi da traži ili pak smatra da je zabavno postaviti to pitanje iako odgovor na njega zna. Svakakvi dolaze na ovaj sajt i ja se, kao bivši teniser, trudim da im objasnim neke pojmove iz ovog predivnog sporta. Mnogi ne znaju pravila ("Taj i taj uzima beskonačne medicinske brejkove, ili ostaje u WC-u koliko hoće", itd) tj ne znajući da je u tenisu praktično sve pravilima definisano i da ih sudije vrlo dobro znaju. Pravila često ne znaju ni sami teniseri. Zverev se žalio kako sudija dopušta nekom teniseru da često menja patike, ne znajući da je igrač praktično tokom svake pauze ima to pravo, a u ekstremnim situacijama i tokom gema. Kirjos je nedavno hteo da igra sa nekom novom porukom na okovratniku, ne znajući da ATP pravila ne dopuštaju nikakve promene natpisa ili logoa na opremi tokom sezone - čak i ako igrač u sred sezone promeni sponzora opreme, mora do kraja sezone da igra u staroj opremi!

Milan_PT

pre 4 godine

...
Đoković je ove godine osvojio „samo“ tri turnira i Nadal zasluženo seda na presto.
(Вељкo, 21. oktobar 2019 14:54)

Tačan broj je 4. AO, Madrid, Vimbldon i Tokijo. I Nadal je osvojio "samo" 4 turnira (Rim, Rolan Garos, Rogers Cup i US Open), ali je u prednosti jer je postigao bolje rezultate na GS - dva je osvojio, u jednom igrao u finalu i u drugom u polufinalu. Da bi Novak uspeo ovo da izjednači, trebalo je da stigne do finala US Opena. Da je to uspeo, onda bi sa tog turnira umesto 180 poena, osvojio 1200. Da Novak sad ima tih 1020 poena više, onda bi mu (gotovo zasigurno) mesto No1 bilo zagarantovano do Vimbldona iduće godine.
Taj kiks na US Openu može da ga mnogo košta u vezi sa obaranjima rekorda, ali da ne trčim pred rudu, da prvo sačekamo kraj Pariza, a potom i Londona...

Milan_PT

pre 4 godine

Milan PT
...
Deo gde sam naveo broj nedelja je tebi upućeno. Nema tu nikakvih nejasnoća. 275 je njegov broj zaključno sa 3. novembrom. Na atp sajtu malo kasne jer ne ažuriraju podatak odmah na početku sedmice.
(dominus, 22. oktobar 2019 12:25)

Hm, nisam te shvatio. Na ATP-u danas (a verovatno i od juče popodne) stoji 274, a od 21/10 do 04/11 su 2 nedelje. Dakle, zagarantovanih 276. Ti si u pravu da će u nedelju 03/11 i dalje biti 275, jer je to lista od 28/10, gde će Novak i dalje biti prvi, ali sutradan u ponedeljak 04/11, kad se bude pravila nova lista, Novaku će biti upisan broj 276 i pašće na drugo mesto.
Uostalom, ako mi i dalje ne veruješ, da sačekamo 2 nedelje?

Milena

pre 4 godine

@klackalica
Znamo navijati za svoga i kad nije prvi i najbolji. Kad i kako se dobijaju i oduzimaju bodovi na ATP listi nema nikakve veze sa naklonošću prema nekom teniseru. Par ljudi komentariše sistem bodovanja i odmah su neznalice. Bogu hvala, imamo "klackalicu" koja će nam sve linepo objasniti.

dominus

pre 4 godine

Milan PT

Pa očigledno nisu ažurirali podatke. Ukucaj na netu spisak svih igrača na prvom mestu atp liste i saberi Novakove sedmice sa prekidima, onda pogledaj kalendare od 2011 i uporedi činjenično stanje. Rezultat će biti 275 sedmica zaključno sa 3. novembrom. Četvrtog bi započeo 276, ali tada Nadal preuzima tron.

nikol dz feimija

pre 4 godine

Milos, 21. oktobar 2019 17:07)

Ne znam, ALI ZNAJU SVI, da je Novak Đoković, Srbin, kao najmlađi od "čuvene trojke" PRVI ZARADIO 100 MILIONA DOLARA OD TURNIRA.

TOLIKO.
Pozdrav.