Nedelja, 13.10.2019.

20:40

Direktoru turnira u Beču smeta egzibicija Novaka i Rafe u istoj nedelji

Organizator turnira u Beču Edvin Vajndorfer smatra da nije u redu da najbolji igrači sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal igraju egzibicioni meč 24. oktobra.

Izvor: Z.K.

Direktoru turnira u Beèu smeta egzibicija Novaka i Rafe u istoj nedelji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

zozoblansh

pre 4 godine

Vi ste svi ludi bre! Čuj, Novak trči za parama pa zato egzibicioni turnir. Kao nema para, pa da zaradi za lebac. Boze koje gluposti!!! Čovek zakazao ovaj turnir jos pre par meseci.

Milan_PT

pre 4 godine

Pa dokle više sa tim Bečom i Novakom!
Još pre nekoliko meseci Novak je objavio listu turnira na kojima će učestvovati do kraja godine. Na njima je bio Tokijo i ova egzibicija + naravno obavezni mastersi i Finals, kao i novi Davis Cup. Jedino što se ogradio, rekao je "ako ga povrede ne ometu".
I da mu za No1 fali samo 10 poena, koje bi dobio samo pojavljivanjem u prvom kolu Beča, Novak to ne bi uradio. Jednostavno, on i Nadal ne bi nikad prijavili neki novi turnir, samo zato što su neplanirano došli u frku sa poenima. Mari je to uradio pre nekoliko godina, ukazala mu se šansa da postane No1, uspeo je u tome, zbog toga je dobio i titulu sera, ali i višegodišnju pauzu zbog povrede. Federer je dve nedelje pre ovogodišnjeg Vimbldona igrao i Hale da bi uzeo novih 500 poena na travi, koji su mu u nešto komplikovanijem sistemu bodovanja za Vimbldon omogućili da bude drugi nosilac, iako je No2 po ATP-u bio Nadal. Nadal je tiho protestovao, ali korektno, protiv vimbdonskog načina postavljanja nosilaca, ali to je bilo sve. Mogao je i on da ode u Hale, idi neki drugi, recimo Queen's, ali on to nije uradio.
Iz istog razloga zbog kojeg ni Novak neće prijaviti Beč. Obojica su dali reč da će odigrati tu egzibiciju i tu se za njih dvojicu priča završava...

Morrissey iz Minhena

pre 4 godine

@Slobinator

Taman sam imao u glavi sta hocu da napisem kad sam naleteo na tvoj komentar i sve si objasnio.
Samo u Srbiji postoje te price kod sportista da su se zasitili, da im treba odmor, da hoce da provode vreme sa porodicom itd.
Pa zar nije smisao sporta da se postavljaju rekordi? Da se ostvari nesto sto dosada nikome nije uspelo?
Kad ostvaris jedan cilj treba da postavis novi i tako dalje...
Da li se secate Wimbledona 2009. kada je Federer osvojio 15. GS i prestigao Samprasa? Je l' je Federer tada napravio neku pauzu ili posle toga belezio losije rezultate jer se 'ispraznio'?
Takmicio se koliko je god mogao i za dve-tri godine uzeo jos tri titule. On nije ni stao kad su Djokovic i Nadal bili neresivi problemi za njega, nego je cekao svoju priliku i osvojio je jos tri titule, ni kriv ni duzan, dok je Nole provodio kvalitetno vreme sa zenom i decom.
Mi kao njegovi navijaci mozemo samo da sanjamo o tome da ce on da (pre)stigne Federera i Nadala. Njegova igra se suvise oslanja na fizicku spremu a ipak je usao u godine. Ta prica da ce on da igra jos pet godina, jer i Federer igra sa 38 godina, ne pije vodu.
Federer sa svojom igrom moze da igra do 40. Djokovic, koji posle 25 godina bavljenja tenisom nije savladao igru na mrezi, nema sansi da sa 35 godina pobedi jednog mladog Medvedeva ili Cicipas na tri dobijena seta na neko mrcvarenje i prebacivanje loptice.
Na kraju cemo se svi pitati 'sta bi bilo kad bi bilo' da Nole nije digao ruke od tenisa pune dve godine.

Sale

pre 4 godine

Slobinatore sve sto si rekao si u pravu..od roland garosa 2016-te ko zna na kom mest mu je tenis inace bi vec bili oboreni rekrdi slema,mastersa i nedelja prvog mesta..

eeeee

pre 4 godine

simpex
Da, da ne zanima ga 1.mesto..toliko ga ne zanima da je pojurio u Tokio na turnirčić (a inače samo gren slemove igra), onako povredjen (strašna povreda zbog koje nije mogao tri gemova da odigra onomad), baš baš da oseti teren za OI, za OI koja se inače igra sledeće godine. Otkazao bi on i egzibiciju nego je garant već uzeo lovu..

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zašto svi hoćemo da novak obori sve rekorde? Jer mu svet neće priznati da je GOAT dok to ne učini. Mi znamo ali ga svet ne priznaje i krivo nam je što Novak nije ozbiljno to shvatio, par godina u vrhu i to je to ali su mu druge stvari bitnije.

eeeee

pre 4 godine

Šta li ste toliko zapeli za to 1.mesto, ko da vama život zavisi od toga pa danima čitamo o matematici kako da zadrži i datumu kada gubi tron (ko da je to njegova lična svojina). Ma prosto ga gurate da igra Beč ili Bazel, ma najbolje da igra oba turnira istovremeno, taman dupli bodovi. Bože svašta...

slobinator

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.
(simplex, 13. oktobar 2019 21:59)

eto samo novak ima decu i porodicu.manite me više te patetike.čuj ima 32 godine?! ronaldo ima 35 i ne znam ni ja koliko dece pa grize kao da tek počinje.federer ima 38 i četvoro dece pa još nije odustao.šta da kažu obični smrtnici u srbiji koji rade deset sati dnevno bar šest dana u nedelji,a takođe imaju decu koju izdržavaju? inače veoma volim novaka da ne bude zabune,ali mi smetaju te gluposti pos'o kuća ,žena ,deca.čoveče on je profesionalac koji zarađuje velike milione.ima oko sebe čitav tim lekara,trenera,dadilja za decu i čega sve ne.njegovo je samo da igra najbolje što može.uostalom njegova je stvar.ako je procenio da mu je dosta može i da okonča karijeru,samo ne volim to filozofiraje,feng šui,jin i jang i ostale gluposti.

minerva

pre 4 godine

Zaddnji put Novak igrao u Becu 2007, u Baselu 2011.
Ni prosla dva puta kada su Nadal i Murray bili takmaci i na kraju i zavsrsili kao No1 na kraju godine a Novak mogao da igra sa WC, to nije ucinio.
Drzi se uz manje izmene svog standardnog takmicarskog rasporeda, u ovom delu sezone-posebno.
Tako da ovom spinu ne vidim razloga.

Milosh

pre 4 godine

(KAOXXXL, 13. oktobar 2019 20:55)

Znaci Nadal igra za semenke, njega ne komentarises, nego te zabolelo sto Djokovic igra za novac, au koliko si ljubomoran covek.

Manda

pre 4 godine

"Zbod odluke da ne igra u Beču ili Bazelu Đoković neće imati prilike da eventualnim trijumfom na nekom od tih turnira sebi da šansu da bude prvi na kraju sezone."

Jel moguće da novinari koji toliko pišu o Novaku još uvek ne znaju kako se boduje ATP lista? Rafa je u prednosti 1300 bodova a osvajanjem Pariza i Londona Novak može da uzme 2500. Dovoljno je da Nadal ispadne u polufinalu npr. Londona, osvajanjem oba je Novak prvi. Naravno smanjio je sebi šanse neučestvovanjem u Beču/Bazelu, ali je i dalje moguće...

Greatness

pre 4 godine

Potpuno neshvatljiva odluka Đokovića da ne prijavi Beč ili Bazel... Em što bi zaradio poene, em što bi brže ušao u ritam za kraj, em što bi sebi povećao šansu za prvo mjesto. Umjesto toga, on je odlučio, pomalo neozbiljno, da odigra egzibiciju u sred trajanja ova 2 vrlo jaka turnira. To je mogao i na kraju sezone, kako upravo kaže direktor ATP 500 u Beču. Lično, ni najmanje mi se nije dopao ovaj potez. Dosta čudnih odluka, uključujući i ovu.. Trči za $$$, a ne za rekordima. Nadala, pak, razumijem.. Sada je van svakog ozbiljnog tenisa, ženi se, jedna egzibicijica ne bi li uhvatio neki momentum. Umjesto da Novaku ovo baš bude vrhunska prilika, on je baca tako olako. Njegova stvar. Sa tronom može slobodno da se pozdravi... Već sada. Komotno.

Irena

pre 4 godine

Da igrao Marej ali znamo svi i kako je završio posle te godine. Igrao je sve moguće turnire jedan za drugim ne bi li ga prestigao pa se time i oprostio od profesionalnog singla. Ima Novak još vremena pred sobom za rekorde i titule, pametno je što ne forsira u ovim godinama. Igranjem u Beču bi možda izgubio na snazi u Parizu (koji je odmah potom) i Londonu gde je mnogo veći broj poena u opticaju.

Milan

pre 4 godine

U pravu je covek. Nzm sta ce ovo Novaku , pogotovo sad kad se zesteko bori za prvo mesto. Ako ne odigra ovaj turnir izgubice ga na kraju. Mora da otkaze egzibiciju.

simplex

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.

Crna Gora

pre 4 godine

Đoković može da bude 1. na kraju godine, ukoliko:

1. Osvoji Pariz i London, imaće 10445 bodova

2. I drugi uslov da Nadal ne smije osvojiti više od 1220 bodova na ta dva turnira.

Što bi značilo, npr.

Nadal može biti u finalu Pariza (600 bodova)

I da u Londonu osvoji 3 pobjede u grupi, ali ispadne u polufinalu (3*200=600 bodova)

Ukoliko bi ušao u finale, dobio bi dodatnih 400 (600+400=1000)

Tada bi Nadal bio 1.

600 iz Pariza i 1000 iz Londona, što je 1600, a to je više od 1220.

Naravno, 1. uslov mora biti ispunjen, pa tek onda 2. uslov.

Fistik

pre 4 godine

Pre nego sto pocnete da lupate gluposti evo vam vest od 6. Avgusta

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće egzibicioni meč. Srpski i španski teniser sastaće se 24. oktobra na “Barys Arena” stadionu koji prima 11.578 gledalaca, u Nur-Sultanu u Kazahstanu.

Znaci NE MOZE da nastupi na turniru i da igra EGZIBICIJU u isto vreme koju je dogovorio MNOGO RANIJE.

Manda

pre 4 godine

"Zbod odluke da ne igra u Beču ili Bazelu Đoković neće imati prilike da eventualnim trijumfom na nekom od tih turnira sebi da šansu da bude prvi na kraju sezone."

Jel moguće da novinari koji toliko pišu o Novaku još uvek ne znaju kako se boduje ATP lista? Rafa je u prednosti 1300 bodova a osvajanjem Pariza i Londona Novak može da uzme 2500. Dovoljno je da Nadal ispadne u polufinalu npr. Londona, osvajanjem oba je Novak prvi. Naravno smanjio je sebi šanse neučestvovanjem u Beču/Bazelu, ali je i dalje moguće...

Milosh

pre 4 godine

(KAOXXXL, 13. oktobar 2019 20:55)

Znaci Nadal igra za semenke, njega ne komentarises, nego te zabolelo sto Djokovic igra za novac, au koliko si ljubomoran covek.

slobinator

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.
(simplex, 13. oktobar 2019 21:59)

eto samo novak ima decu i porodicu.manite me više te patetike.čuj ima 32 godine?! ronaldo ima 35 i ne znam ni ja koliko dece pa grize kao da tek počinje.federer ima 38 i četvoro dece pa još nije odustao.šta da kažu obični smrtnici u srbiji koji rade deset sati dnevno bar šest dana u nedelji,a takođe imaju decu koju izdržavaju? inače veoma volim novaka da ne bude zabune,ali mi smetaju te gluposti pos'o kuća ,žena ,deca.čoveče on je profesionalac koji zarađuje velike milione.ima oko sebe čitav tim lekara,trenera,dadilja za decu i čega sve ne.njegovo je samo da igra najbolje što može.uostalom njegova je stvar.ako je procenio da mu je dosta može i da okonča karijeru,samo ne volim to filozofiraje,feng šui,jin i jang i ostale gluposti.

Fistik

pre 4 godine

Pre nego sto pocnete da lupate gluposti evo vam vest od 6. Avgusta

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće egzibicioni meč. Srpski i španski teniser sastaće se 24. oktobra na “Barys Arena” stadionu koji prima 11.578 gledalaca, u Nur-Sultanu u Kazahstanu.

Znaci NE MOZE da nastupi na turniru i da igra EGZIBICIJU u isto vreme koju je dogovorio MNOGO RANIJE.

Crna Gora

pre 4 godine

Đoković može da bude 1. na kraju godine, ukoliko:

1. Osvoji Pariz i London, imaće 10445 bodova

2. I drugi uslov da Nadal ne smije osvojiti više od 1220 bodova na ta dva turnira.

Što bi značilo, npr.

Nadal može biti u finalu Pariza (600 bodova)

I da u Londonu osvoji 3 pobjede u grupi, ali ispadne u polufinalu (3*200=600 bodova)

Ukoliko bi ušao u finale, dobio bi dodatnih 400 (600+400=1000)

Tada bi Nadal bio 1.

600 iz Pariza i 1000 iz Londona, što je 1600, a to je više od 1220.

Naravno, 1. uslov mora biti ispunjen, pa tek onda 2. uslov.

Irena

pre 4 godine

Da igrao Marej ali znamo svi i kako je završio posle te godine. Igrao je sve moguće turnire jedan za drugim ne bi li ga prestigao pa se time i oprostio od profesionalnog singla. Ima Novak još vremena pred sobom za rekorde i titule, pametno je što ne forsira u ovim godinama. Igranjem u Beču bi možda izgubio na snazi u Parizu (koji je odmah potom) i Londonu gde je mnogo veći broj poena u opticaju.

minerva

pre 4 godine

Zaddnji put Novak igrao u Becu 2007, u Baselu 2011.
Ni prosla dva puta kada su Nadal i Murray bili takmaci i na kraju i zavsrsili kao No1 na kraju godine a Novak mogao da igra sa WC, to nije ucinio.
Drzi se uz manje izmene svog standardnog takmicarskog rasporeda, u ovom delu sezone-posebno.
Tako da ovom spinu ne vidim razloga.

eeeee

pre 4 godine

Šta li ste toliko zapeli za to 1.mesto, ko da vama život zavisi od toga pa danima čitamo o matematici kako da zadrži i datumu kada gubi tron (ko da je to njegova lična svojina). Ma prosto ga gurate da igra Beč ili Bazel, ma najbolje da igra oba turnira istovremeno, taman dupli bodovi. Bože svašta...

simplex

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.

Sale

pre 4 godine

Slobinatore sve sto si rekao si u pravu..od roland garosa 2016-te ko zna na kom mest mu je tenis inace bi vec bili oboreni rekrdi slema,mastersa i nedelja prvog mesta..

Greatness

pre 4 godine

Potpuno neshvatljiva odluka Đokovića da ne prijavi Beč ili Bazel... Em što bi zaradio poene, em što bi brže ušao u ritam za kraj, em što bi sebi povećao šansu za prvo mjesto. Umjesto toga, on je odlučio, pomalo neozbiljno, da odigra egzibiciju u sred trajanja ova 2 vrlo jaka turnira. To je mogao i na kraju sezone, kako upravo kaže direktor ATP 500 u Beču. Lično, ni najmanje mi se nije dopao ovaj potez. Dosta čudnih odluka, uključujući i ovu.. Trči za $$$, a ne za rekordima. Nadala, pak, razumijem.. Sada je van svakog ozbiljnog tenisa, ženi se, jedna egzibicijica ne bi li uhvatio neki momentum. Umjesto da Novaku ovo baš bude vrhunska prilika, on je baca tako olako. Njegova stvar. Sa tronom može slobodno da se pozdravi... Već sada. Komotno.

Milan_PT

pre 4 godine

Pa dokle više sa tim Bečom i Novakom!
Još pre nekoliko meseci Novak je objavio listu turnira na kojima će učestvovati do kraja godine. Na njima je bio Tokijo i ova egzibicija + naravno obavezni mastersi i Finals, kao i novi Davis Cup. Jedino što se ogradio, rekao je "ako ga povrede ne ometu".
I da mu za No1 fali samo 10 poena, koje bi dobio samo pojavljivanjem u prvom kolu Beča, Novak to ne bi uradio. Jednostavno, on i Nadal ne bi nikad prijavili neki novi turnir, samo zato što su neplanirano došli u frku sa poenima. Mari je to uradio pre nekoliko godina, ukazala mu se šansa da postane No1, uspeo je u tome, zbog toga je dobio i titulu sera, ali i višegodišnju pauzu zbog povrede. Federer je dve nedelje pre ovogodišnjeg Vimbldona igrao i Hale da bi uzeo novih 500 poena na travi, koji su mu u nešto komplikovanijem sistemu bodovanja za Vimbldon omogućili da bude drugi nosilac, iako je No2 po ATP-u bio Nadal. Nadal je tiho protestovao, ali korektno, protiv vimbdonskog načina postavljanja nosilaca, ali to je bilo sve. Mogao je i on da ode u Hale, idi neki drugi, recimo Queen's, ali on to nije uradio.
Iz istog razloga zbog kojeg ni Novak neće prijaviti Beč. Obojica su dali reč da će odigrati tu egzibiciju i tu se za njih dvojicu priča završava...

Milan

pre 4 godine

U pravu je covek. Nzm sta ce ovo Novaku , pogotovo sad kad se zesteko bori za prvo mesto. Ako ne odigra ovaj turnir izgubice ga na kraju. Mora da otkaze egzibiciju.

zozoblansh

pre 4 godine

Vi ste svi ludi bre! Čuj, Novak trči za parama pa zato egzibicioni turnir. Kao nema para, pa da zaradi za lebac. Boze koje gluposti!!! Čovek zakazao ovaj turnir jos pre par meseci.

eeeee

pre 4 godine

simpex
Da, da ne zanima ga 1.mesto..toliko ga ne zanima da je pojurio u Tokio na turnirčić (a inače samo gren slemove igra), onako povredjen (strašna povreda zbog koje nije mogao tri gemova da odigra onomad), baš baš da oseti teren za OI, za OI koja se inače igra sledeće godine. Otkazao bi on i egzibiciju nego je garant već uzeo lovu..

Morrissey iz Minhena

pre 4 godine

@Slobinator

Taman sam imao u glavi sta hocu da napisem kad sam naleteo na tvoj komentar i sve si objasnio.
Samo u Srbiji postoje te price kod sportista da su se zasitili, da im treba odmor, da hoce da provode vreme sa porodicom itd.
Pa zar nije smisao sporta da se postavljaju rekordi? Da se ostvari nesto sto dosada nikome nije uspelo?
Kad ostvaris jedan cilj treba da postavis novi i tako dalje...
Da li se secate Wimbledona 2009. kada je Federer osvojio 15. GS i prestigao Samprasa? Je l' je Federer tada napravio neku pauzu ili posle toga belezio losije rezultate jer se 'ispraznio'?
Takmicio se koliko je god mogao i za dve-tri godine uzeo jos tri titule. On nije ni stao kad su Djokovic i Nadal bili neresivi problemi za njega, nego je cekao svoju priliku i osvojio je jos tri titule, ni kriv ni duzan, dok je Nole provodio kvalitetno vreme sa zenom i decom.
Mi kao njegovi navijaci mozemo samo da sanjamo o tome da ce on da (pre)stigne Federera i Nadala. Njegova igra se suvise oslanja na fizicku spremu a ipak je usao u godine. Ta prica da ce on da igra jos pet godina, jer i Federer igra sa 38 godina, ne pije vodu.
Federer sa svojom igrom moze da igra do 40. Djokovic, koji posle 25 godina bavljenja tenisom nije savladao igru na mrezi, nema sansi da sa 35 godina pobedi jednog mladog Medvedeva ili Cicipas na tri dobijena seta na neko mrcvarenje i prebacivanje loptice.
Na kraju cemo se svi pitati 'sta bi bilo kad bi bilo' da Nole nije digao ruke od tenisa pune dve godine.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zašto svi hoćemo da novak obori sve rekorde? Jer mu svet neće priznati da je GOAT dok to ne učini. Mi znamo ali ga svet ne priznaje i krivo nam je što Novak nije ozbiljno to shvatio, par godina u vrhu i to je to ali su mu druge stvari bitnije.

Greatness

pre 4 godine

Potpuno neshvatljiva odluka Đokovića da ne prijavi Beč ili Bazel... Em što bi zaradio poene, em što bi brže ušao u ritam za kraj, em što bi sebi povećao šansu za prvo mjesto. Umjesto toga, on je odlučio, pomalo neozbiljno, da odigra egzibiciju u sred trajanja ova 2 vrlo jaka turnira. To je mogao i na kraju sezone, kako upravo kaže direktor ATP 500 u Beču. Lično, ni najmanje mi se nije dopao ovaj potez. Dosta čudnih odluka, uključujući i ovu.. Trči za $$$, a ne za rekordima. Nadala, pak, razumijem.. Sada je van svakog ozbiljnog tenisa, ženi se, jedna egzibicijica ne bi li uhvatio neki momentum. Umjesto da Novaku ovo baš bude vrhunska prilika, on je baca tako olako. Njegova stvar. Sa tronom može slobodno da se pozdravi... Već sada. Komotno.

Milan

pre 4 godine

U pravu je covek. Nzm sta ce ovo Novaku , pogotovo sad kad se zesteko bori za prvo mesto. Ako ne odigra ovaj turnir izgubice ga na kraju. Mora da otkaze egzibiciju.

simplex

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.

Manda

pre 4 godine

"Zbod odluke da ne igra u Beču ili Bazelu Đoković neće imati prilike da eventualnim trijumfom na nekom od tih turnira sebi da šansu da bude prvi na kraju sezone."

Jel moguće da novinari koji toliko pišu o Novaku još uvek ne znaju kako se boduje ATP lista? Rafa je u prednosti 1300 bodova a osvajanjem Pariza i Londona Novak može da uzme 2500. Dovoljno je da Nadal ispadne u polufinalu npr. Londona, osvajanjem oba je Novak prvi. Naravno smanjio je sebi šanse neučestvovanjem u Beču/Bazelu, ali je i dalje moguće...

slobinator

pre 4 godine

Novaka ne zanima odbrana 1. mesta, to je ocigledno i to je sasvim u redu. Covek ima 32 godine, decu, porodicu. Nema vise te energije i te strasti prema tenisu, kao sto je bilo do osvajanja RG 2016. Sta ce biti sledece godine sa Novakom, ne moze se nista prognozirati. Ne treba ocekivati velike stvari i treba se radovati svakom eventualnom trofeju. Nije lako u takvoj situaciji biti Novakov navijac, ali to je - sto je.
(simplex, 13. oktobar 2019 21:59)

eto samo novak ima decu i porodicu.manite me više te patetike.čuj ima 32 godine?! ronaldo ima 35 i ne znam ni ja koliko dece pa grize kao da tek počinje.federer ima 38 i četvoro dece pa još nije odustao.šta da kažu obični smrtnici u srbiji koji rade deset sati dnevno bar šest dana u nedelji,a takođe imaju decu koju izdržavaju? inače veoma volim novaka da ne bude zabune,ali mi smetaju te gluposti pos'o kuća ,žena ,deca.čoveče on je profesionalac koji zarađuje velike milione.ima oko sebe čitav tim lekara,trenera,dadilja za decu i čega sve ne.njegovo je samo da igra najbolje što može.uostalom njegova je stvar.ako je procenio da mu je dosta može i da okonča karijeru,samo ne volim to filozofiraje,feng šui,jin i jang i ostale gluposti.

Sale

pre 4 godine

Slobinatore sve sto si rekao si u pravu..od roland garosa 2016-te ko zna na kom mest mu je tenis inace bi vec bili oboreni rekrdi slema,mastersa i nedelja prvog mesta..

eeeee

pre 4 godine

simpex
Da, da ne zanima ga 1.mesto..toliko ga ne zanima da je pojurio u Tokio na turnirčić (a inače samo gren slemove igra), onako povredjen (strašna povreda zbog koje nije mogao tri gemova da odigra onomad), baš baš da oseti teren za OI, za OI koja se inače igra sledeće godine. Otkazao bi on i egzibiciju nego je garant već uzeo lovu..

Milosh

pre 4 godine

(KAOXXXL, 13. oktobar 2019 20:55)

Znaci Nadal igra za semenke, njega ne komentarises, nego te zabolelo sto Djokovic igra za novac, au koliko si ljubomoran covek.

eeeee

pre 4 godine

Šta li ste toliko zapeli za to 1.mesto, ko da vama život zavisi od toga pa danima čitamo o matematici kako da zadrži i datumu kada gubi tron (ko da je to njegova lična svojina). Ma prosto ga gurate da igra Beč ili Bazel, ma najbolje da igra oba turnira istovremeno, taman dupli bodovi. Bože svašta...

Morrissey iz Minhena

pre 4 godine

@Slobinator

Taman sam imao u glavi sta hocu da napisem kad sam naleteo na tvoj komentar i sve si objasnio.
Samo u Srbiji postoje te price kod sportista da su se zasitili, da im treba odmor, da hoce da provode vreme sa porodicom itd.
Pa zar nije smisao sporta da se postavljaju rekordi? Da se ostvari nesto sto dosada nikome nije uspelo?
Kad ostvaris jedan cilj treba da postavis novi i tako dalje...
Da li se secate Wimbledona 2009. kada je Federer osvojio 15. GS i prestigao Samprasa? Je l' je Federer tada napravio neku pauzu ili posle toga belezio losije rezultate jer se 'ispraznio'?
Takmicio se koliko je god mogao i za dve-tri godine uzeo jos tri titule. On nije ni stao kad su Djokovic i Nadal bili neresivi problemi za njega, nego je cekao svoju priliku i osvojio je jos tri titule, ni kriv ni duzan, dok je Nole provodio kvalitetno vreme sa zenom i decom.
Mi kao njegovi navijaci mozemo samo da sanjamo o tome da ce on da (pre)stigne Federera i Nadala. Njegova igra se suvise oslanja na fizicku spremu a ipak je usao u godine. Ta prica da ce on da igra jos pet godina, jer i Federer igra sa 38 godina, ne pije vodu.
Federer sa svojom igrom moze da igra do 40. Djokovic, koji posle 25 godina bavljenja tenisom nije savladao igru na mrezi, nema sansi da sa 35 godina pobedi jednog mladog Medvedeva ili Cicipas na tri dobijena seta na neko mrcvarenje i prebacivanje loptice.
Na kraju cemo se svi pitati 'sta bi bilo kad bi bilo' da Nole nije digao ruke od tenisa pune dve godine.

Irena

pre 4 godine

Da igrao Marej ali znamo svi i kako je završio posle te godine. Igrao je sve moguće turnire jedan za drugim ne bi li ga prestigao pa se time i oprostio od profesionalnog singla. Ima Novak još vremena pred sobom za rekorde i titule, pametno je što ne forsira u ovim godinama. Igranjem u Beču bi možda izgubio na snazi u Parizu (koji je odmah potom) i Londonu gde je mnogo veći broj poena u opticaju.

Crna Gora

pre 4 godine

Đoković može da bude 1. na kraju godine, ukoliko:

1. Osvoji Pariz i London, imaće 10445 bodova

2. I drugi uslov da Nadal ne smije osvojiti više od 1220 bodova na ta dva turnira.

Što bi značilo, npr.

Nadal može biti u finalu Pariza (600 bodova)

I da u Londonu osvoji 3 pobjede u grupi, ali ispadne u polufinalu (3*200=600 bodova)

Ukoliko bi ušao u finale, dobio bi dodatnih 400 (600+400=1000)

Tada bi Nadal bio 1.

600 iz Pariza i 1000 iz Londona, što je 1600, a to je više od 1220.

Naravno, 1. uslov mora biti ispunjen, pa tek onda 2. uslov.

Fistik

pre 4 godine

Pre nego sto pocnete da lupate gluposti evo vam vest od 6. Avgusta

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće egzibicioni meč. Srpski i španski teniser sastaće se 24. oktobra na “Barys Arena” stadionu koji prima 11.578 gledalaca, u Nur-Sultanu u Kazahstanu.

Znaci NE MOZE da nastupi na turniru i da igra EGZIBICIJU u isto vreme koju je dogovorio MNOGO RANIJE.

minerva

pre 4 godine

Zaddnji put Novak igrao u Becu 2007, u Baselu 2011.
Ni prosla dva puta kada su Nadal i Murray bili takmaci i na kraju i zavsrsili kao No1 na kraju godine a Novak mogao da igra sa WC, to nije ucinio.
Drzi se uz manje izmene svog standardnog takmicarskog rasporeda, u ovom delu sezone-posebno.
Tako da ovom spinu ne vidim razloga.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Zašto svi hoćemo da novak obori sve rekorde? Jer mu svet neće priznati da je GOAT dok to ne učini. Mi znamo ali ga svet ne priznaje i krivo nam je što Novak nije ozbiljno to shvatio, par godina u vrhu i to je to ali su mu druge stvari bitnije.

Milan_PT

pre 4 godine

Pa dokle više sa tim Bečom i Novakom!
Još pre nekoliko meseci Novak je objavio listu turnira na kojima će učestvovati do kraja godine. Na njima je bio Tokijo i ova egzibicija + naravno obavezni mastersi i Finals, kao i novi Davis Cup. Jedino što se ogradio, rekao je "ako ga povrede ne ometu".
I da mu za No1 fali samo 10 poena, koje bi dobio samo pojavljivanjem u prvom kolu Beča, Novak to ne bi uradio. Jednostavno, on i Nadal ne bi nikad prijavili neki novi turnir, samo zato što su neplanirano došli u frku sa poenima. Mari je to uradio pre nekoliko godina, ukazala mu se šansa da postane No1, uspeo je u tome, zbog toga je dobio i titulu sera, ali i višegodišnju pauzu zbog povrede. Federer je dve nedelje pre ovogodišnjeg Vimbldona igrao i Hale da bi uzeo novih 500 poena na travi, koji su mu u nešto komplikovanijem sistemu bodovanja za Vimbldon omogućili da bude drugi nosilac, iako je No2 po ATP-u bio Nadal. Nadal je tiho protestovao, ali korektno, protiv vimbdonskog načina postavljanja nosilaca, ali to je bilo sve. Mogao je i on da ode u Hale, idi neki drugi, recimo Queen's, ali on to nije uradio.
Iz istog razloga zbog kojeg ni Novak neće prijaviti Beč. Obojica su dali reč da će odigrati tu egzibiciju i tu se za njih dvojicu priča završava...

zozoblansh

pre 4 godine

Vi ste svi ludi bre! Čuj, Novak trči za parama pa zato egzibicioni turnir. Kao nema para, pa da zaradi za lebac. Boze koje gluposti!!! Čovek zakazao ovaj turnir jos pre par meseci.