Nedelja, 13.10.2019.

17:25

"Rafa je sve bolje, ima šanse da bude prvi na kraju sezone"

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da šampion Rolan Garosa i US Opena ima velike šanse da godinu završi kao najbolji teniser sveta.

Izvor: Z.K.

"Rafa je sve bolje, ima šanse da bude prvi na kraju sezone" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Loki

pre 4 godine

O ljudima dovoljno govori cinjenica da na moj komentar o tome da su Novak i Nadal osvojili ove godine isti broj titula dobijem 1 preporucena i 4 nepreporucena, a Alesiin komentar koji je laz dobije 8 preporucenih i nijedan nepreporucen.

Milena

pre 4 godine

Vidim da ovdje često prozivaju Novaka Đokovića za prilično teške prekršaje- prevare. Bilo bi lijepo kad bi pružili i konkretne dokaze za to. Ovako je to samo rekla-kazala. A i kažnjivo je- zove se kleveta. Ne kažam da sve to nije istina, niti da jeste, jer ne znam. Nisam uspjela pronaći ništa o tome. Mislim da nas ima više koji bi voljeli znati šta je prava istina u svemu tome. Zato molim sve vas koji ste, izgleda, baš dobro obavješteni, da to dokumentujete. Unaprije se zahvaljujem.

Alessia

pre 4 godine

I Novak je dolazio na prvo mesto, jer je neko podbacivao, a on igrao dobro.
Rafa je ove godine uzeo više titula, takođe imaju isti broj GS, pa ne vidim da je to samo SPLET OKOLNOSTI, nego i zarađeno mesto. Novakov je problem što mu u tome pomaže.
Pa čak i da nije loše odigroa Šangaj, mesto mu se ljuljalo. Sada ga je izgubio (uskoro).

Milena

pre 4 godine

@Riki:"A ko bi to trebao da bude..da nije Đoković...."?
Đokoviće se na prvo mjesto vratio 2018, a bio je prije toga ispod dvadesetog. Šta to govori o njegovim protivnivicima? U ovoj godini ima 2 GS, jedan masters i jedan 500. U odnosu na njegove najbolje godine nije puno, ali je bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto skoro cijelu godinu . Dakle, pravo pitanje kako to da niko od tih koji su, navodno, bolji od njega nije uspio gotovo godinu i po da ga prestigne. Rafael Nadal će doći na prvo mjesto 4.11.ne zato što ima puno bolje rezultate, nego zato što je Đoković igrao lošije tamo gdje to nikako nije smio. Ponavljam- pravo pitanje je zašto toliko hvaljenih mladih tenisera nije u stanju da se poribliži po broju bodova, ne samo Đokoviću kao prvom, nego ni Federeru kao trećem? Mislim da će za veliki preokret trebati još malo vremena da mlada garda počne igrati dobro u kontinuitetu, a ne s "mjene pa na uštap". Jedan Medvedev ne čini proljeće.

Labud

pre 4 godine

Samo uporedite... Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji! Novak porez placa Monaku! Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori. Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala! E zato Nadala svi vole.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:15) .......ne samo što ih je dobio već je pre nego ih je preuzeo u njihovo renoviranje država uložila preko milion ipo evra. Najvažnije mečeve DK izbegava, is igra samo one u kojima smo sigurni favoriti, a onda se šepuri i slika za sve medije kao da drugi nisu doprineli uspehu. Više cenim Janka koji se istinski odazivao selekciji, čak je i povredjen dolazio da podrži saigrače. Ostao je veran svom rodnom gradu i td. Ovaj samo dolazi da nahrani ego.

Loki

pre 4 godine

Da skratimo ovo: Novak ove sezone 2 slema, Rafa takodje, Novak 1 masters i 1 serije 500, Rafa 2 mastersa. Dakle, Nadal nikako sa tom razlikom nije mogao da sustigne onoliku Novakovu razliku (i nije, pratio sam iz nedelje u nedelju, Novaku su krali 100, 200 i po 500 bodova, ali stabovi teniserki i tenisera nisu uprava fudbalskog kluba Partizan, pa da povodom toga pisu saopstenja (kradu i drugim teniserkama i teniserima)). Sto se tice Medvedeva: dva mastersa i finale Ju-Es-Opena. Bravo za njega i drago mi je. Odlicno igra, super kul je tip, ali to je isti Novakov ucinak iz 2007-e (dva mastersa i finale Ju-Es-Opena), pa niko nije govorio 2007-e da Novak treba da bude drugi.

Milena

pre 4 godine

Mnogi tvrde da su samo GS titule važne za određivanje najboljeg tenisera. Pa da vidimo:
R.Federer 20 GS:
AO 6 ili 30% / RG 1 ili 5%/ W 8 ili 40% i NJO 5 ili 25%.
R.Nadal 19 GS:
AO 1 ili 5,26%/ RG 12 ili 63,16%/ W 2 ili 10,53% i NJO 4 ili 21,05%
N.Đoković 16 GS:
AO 7 ili 43,75%/ RG 1 ili 6,25%/ W 5 ili 31,25% i NJO 3 ili 18,75%.
Federe ima najviše GS i od tog najviše na Wibldonu 8 ili 40%.
R.Nadal sa 19 GS ima čak 12 ili 63,16% na RG.
N.Đoković sa 26 GS od čega 7 na AO ili 43,75%.
Dakle, samo Nadal ima preko 50% (63,16) GS na samo jednom turniru -Rolan Garos. Na svim ostalim ima 26,84% , dok Federer ima 60, a Đoković 56,25%. Tenis se igra na različitim podlogama. Nadal je najuspješniji samo na šljaci i s pravom nosi titulu kralja šljake.
Federer ima najviše GS i na svim podlogama osim šljake (1) kao i Đoković ima više od hednd titula.
Prosudute sami koliko je Rafael Nadal zaslužio da ga se smatra najboljim teniserom.

Milena

pre 4 godine

Izvinjavam se zbog vrlo bitne greške: napisah nepišem umjesto napišem ( o Nadalu nešto što se Vama ne sviđa ). Telefonska tastatura.

Milena

pre 4 godine

@sasa
Nisam Milenica. Naravno da ne očekujem da Nadalovi navijaju za Đokovića. Ne mislim da je Rafael Nadal loš čivjek, samo mi je čudno njegovo ponašnje. Nisam ja smislila da je Toni Nadal muljator. To su drugi rekli prije mene. Za kraj, zašto da se uopšte branim i opravdavam svoj stav. Ko ste vi da me prozivate, ako nepišem o Nadalu što se vama ne sviđa.

saša

pre 4 godine

Prvo se informiši pa onda komentariši!Sinsinati je ove godine osvojio Medvedev,a Tokio Novak ne Nadal!Ali tebi je bitno da omalovažavaš Novaka a ne da napišeš istinu!I da je treći na svetu a nije prvi je malo li je!?A u čemu si ti prvi!





najbolji

Cph

pre 4 godine

Svi jaucu za Federerovim mec loptama,a niko ne spominje da je Djoković odigrao TRI(3) taibreka bez ijedne neisprovocirane greške.
Federer NIJE zaslužio pobjedu na Wimbledonu. Bolji igrač (Djoković) je pobjedio.
Zapamtite to već jednom!

alan ford

pre 4 godine

boli ga , ali imam uisak da je sve bolje...HAHAHAHA..... eeeee Toni, da te nema, trebalo bi da te izmisle....kad bi hteo u politiku, otimali bi se o tebe......

Loki

pre 4 godine

Riki Kako je bio losiji igrac? Kad ti nesto ne odgovara, proglasi to gluposcu. Ignorisete cinjenice svi vi. Na primer, ignorisete da konstantno lazete da je Nadal osvojio Tokio. Po tome losiji igrac, Nadal 3/4 meceva u karijeri nije trebao da dobije. Mogu i ja tako da idem: Medvedev je dobio jedan mec Novaka i imao je srece sto je onako ludacki pogadjao servise i Novak rastavio Nadala na sastavne delove u Australiji, a Nadal je svoj mec dobio zahvaljujuci organizatorima (ne pravite se da ne znate za organizatore, stvarno lose glumite). To sto je vama zao sto je Rodzer Roki izgubio finale Vimbldona, pa ste plakali sa njim, to je druga prica.

Slobodan

pre 4 godine

Ne znam kako neko ne moze da ukapira sistem bodovanja u tenisu i kako se cudi sto Novak nece biti prvi. Jednostavno, Nadal je vise osvojio 1300 bodova i to je to. U igri je jos 2500 bodova, ali gledajuci formu Novaka mrka kapa.

Riki

pre 4 godine

@ (Loki, 13. oktobar 2019 19:28)

Djokovic da je zasluzio broj jedan, ne bi svako malo gubio.
Tesko je protumacit ovaj tvoj komentar. Mnogo gluposti ispisano. Kao prvo ne znam kako su to organizatori njemu uzeli te titule na sljaci. Gledao sam oba turnira. Imao je iste uslove kao i svi ostali igraci. I oba turnira je Nadal osvojio jer je bio najbolji a ne zbog organizatora.
Sto se tice najboljeg igraca ni Nadal ni Djokovic nisu potpuno prevladali ove godine ali Nadal je ipak pokazao vise....eto npr. Medvedev ga nije uspio pobjedjivati za razliku od Djokovica. Sve u svemu Djokovic je mnogo meceva izgubio i nedovoljno osvojio ove godine da bi zasluzio da bude broj 1. Izgubice prvo mjesto i to potpuno zasluzeno.
A finale Wimbldona je zasluzio da izgubi jer je bio losiji igrac.

Loki

pre 4 godine

sasa Jesam patriota, ali ne kako ti mislis, a ti si autosovinista. Svim teniserima kradu bodove (osim Federeru i Nadalu). Godina se ne racuna od Vimbldona. Novak je osvojio Tokio, ne Nadal. Gde je Nadal bio toliko bolji da sustigne onoliku Novaku prednost? Za Medvedeva nemam komentar. Gde mu je grend slem? Za mene je Nalbandian uz Novaka igrao najlepsi tenis ikada, pa me niko ne pita (za Novaka se slazu, ali za Nalbandiana ne).

Milena

pre 4 godine

@kiz
Građani Monaka ne plaćaju porez. Zato je tamo puno svjetski poznatih i uspješnih odavralo da tamo ima stalni boravak.A i zbog vrhunskog standarda, dabome.

vrg

pre 4 godine

ove price da ce biti prvi ako bude dobro odigrao do kraja sezone su bezvezne. prakticno i da nista ne odigra rafa, novak bi morao da poosvaja sve.
a i da novak poosvaja sve, ne vredi nista ako rafa dobije dve tri partije, sto je nemoguce da se ne desi. uspeo bi to i sa jednom nogom.
tako da - rafa je broj jedan do kraja AO i jos neko vreme, a onda je sve otvoreno.

Nolomicin

pre 4 godine

Nadal zasluzeno postaje prvi igrac sveta. Zasluzeno ce biti i kada Medvedev zavrsi 2019 odmah iza Nadala, na drugom mestu.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:12)

Ko će onda biti treći, Nolo?

sasa

pre 4 godine

@Milena
Sta ti ne stima Milenice? Ne svidja ti se sto se Rafa trudi da osvaja? Los covek, umesto da igra i navija da Nolo osvoji, on hoce titule. Vidimo ko se satire. Nadal preskace Tokio i Sangaj, a Nolo igra oba turnira, opsednut prvim mestom.

Labud

pre 4 godine

To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.
(Milena, 13. oktobar 2019 18:16) ......Apsolutno tačno, što je i dokaz da je Rafa igrao Tokio i Šangaj za razliku od Djokovića što je propustio oba turnira zbog povrede lakta, idi bree.

kiz

pre 4 godine

Samo uporedite...
Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji!
Novak porez placa Monaku!
Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori.
Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala!
E zato Nadala svi vole.

Loki

pre 4 godine

Labud Ti se ne secas kako je Nadal pretprosli put zavrsio godinu na prvom medtu? Da ti osvezim pamcenje: igrao pet sedmica zaredom do kraja godine (a Novak samo masterse i turnir osam najboljih), a onda je uz to u finalu turnira osam najboljih izgubio rutinski od Novaka i zavrsio prvi ispred Novaka za deset bodova vise. A Novak je igrao Tokio (ove godine) jer mora da igra minimum dva turnira serije 500 ili gubi bodove (Tokio mu je prvi i ostace jedini). A Sangaj? Zasto ne bi igrao masters? Pa masterse mora da igra ako nije povredjen ili dobija sankcije. I Barselona nije masters. Zasto Nadal svake godine igra Barselonu? Skuplja bodove. A Novak propusta.

Nebojsa

pre 4 godine

@ Milena

Dosta puta sam cuo i verujem u to da Nadal nije opterecen sa prvom pozicijom, u koliko dodje dobro dosla je u koliko ne ici ce dalje.
Njegov fokus je da naredne godine se izjednaci i preskoci Federera po broju osvojenih GS, posto mu je prisao na jedan zaostaka. I da pokusa sto vise da osvoji turnira iz serije 1000 .
On zna da nemoze da juri rekord po broju nedelja na prvom mestu, zato mu treba dve godine da provede na prvo mesto to nije realno.

Loki

pre 4 godine

Riki Da, Djokovic. Po cemu je Nadal bolji od Novaka ove sezone (a i ne racuna se samo ova sezona, to sto Novaku kradu bodove je nesto potpuno drugo)? Je li Nadal dominira tenisom? Ne. Da li ti iskreno mislis da je u ovom trenutku Nadal najbolji teniser sveta? Cak i najbolje rezultate u poslednje vreme ima Medvedev, a ne Nadal (a to da Medvedev treba da bude drugi iza Nadala je... nemam komentar). A i dostigli ste novo dno dana. Nezasluzeno osvojio Vimbldon. Po cemu nezasluzeno? A i propustio si da je osvojio masters u Madridu i da bi osvojio i mastets u Rimu i Rolan Garos da organizatori nisu Nadalu poklonili titule.

sasa

pre 4 godine

@Loki
Ma ko krade bodove Novaku? Ti bi da se racunaju i prethodne sezone?
Pa moze majstore, onda da se vrate Federeru bodovi od 102 titule, 20 GS, Nadalu od 84 titule i 19 GS, a Nolu opet najmanje. Bio bi na trecem mestu. Jel ga i dalje kradu patrioto?
Jeste, Nadal je bolji od Novaka, sta nije jasno? Osvojio Sinsinati, US Open, Tokio. Sta je Novak osvojio od Vimbldona? Ko je osvojio vise titula ove godine? A ukupno u karijeri?
Nadal je ove godine najbolji teniser sveta. Medvedev je zasluzio 2 mesto i na kraju godine ce i biti 2. Igra covek fenomenalno, Nadal je jedini kojeg jos ne moze da pobedi, dok Nola dere kao macku.

Lucifer

pre 4 godine

Prošle godine celu jesen nije igrao i poklonio je Novaku prvo mesto na listi. Mislim da će to uraditi i ove godine. Postoji nekoliko varijanti zašto to radi.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ima ali nezasluženo. To što je osvojio 2 grend slema ne znači apsolutno ništa. Pokazao je svoju inferiornost u odnosu na našeg Novaka u Australiji a protiv Rogera poslednjih 5 i po godina nije pobedio van šljake. I to što je Medvedeva pobeđivao to može takođe da zaboravi. U Parizu ne može ništa, ispašće i pre polufinala gde može da se sretne sa prvim ozbiljnijim protivnikom (Federer/Medvedev).

Milena

pre 4 godine

Ko zna šta sve strikan Toni smišlja i mulja. Jedino me čudi da će Nadal samo 5 dana nakon svadbe imati teniski meč. Ne vjerujem da je prvo ugovorio meč, pa odredio datum vjenčanja. Ti Nadalovi uvijek imaju neke svoje fore i fazone. Bojim se da je i ovo neka smicalica, kako Novak ne bi mogao na turnir na kojem bi dobio neke bodove. To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.

Riki

pre 4 godine

3.0) (Poz iz BG-a, 13. oktobar 2019 18:02)

A ko bi to po tebi trebalo da bude....Da nije mozda Djokovic. Pa taj covjek je posle te Australije nestao s terena. U Iw, Majamiju, Monte Karlu prakticno nije ni igrao tenis. Pa je i posle nastavljao da gubi od prosjecnih tenisera a i finale Wimbldona je nezasluzeno dobio. Sve u svemu Nadal je prvo mjesto zasluzio vise od njega.

Riki

pre 4 godine

3.0) (Poz iz BG-a, 13. oktobar 2019 18:02)

A ko bi to po tebi trebalo da bude....Da nije mozda Djokovic. Pa taj covjek je posle te Australije nestao s terena. U Iw, Majamiju, Monte Karlu prakticno nije ni igrao tenis. Pa je i posle nastavljao da gubi od prosjecnih tenisera a i finale Wimbldona je nezasluzeno dobio. Sve u svemu Nadal je prvo mjesto zasluzio vise od njega.

Labud

pre 4 godine

To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.
(Milena, 13. oktobar 2019 18:16) ......Apsolutno tačno, što je i dokaz da je Rafa igrao Tokio i Šangaj za razliku od Djokovića što je propustio oba turnira zbog povrede lakta, idi bree.

kiz

pre 4 godine

Samo uporedite...
Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji!
Novak porez placa Monaku!
Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori.
Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala!
E zato Nadala svi vole.

Nebojsa

pre 4 godine

@ Milena

Dosta puta sam cuo i verujem u to da Nadal nije opterecen sa prvom pozicijom, u koliko dodje dobro dosla je u koliko ne ici ce dalje.
Njegov fokus je da naredne godine se izjednaci i preskoci Federera po broju osvojenih GS, posto mu je prisao na jedan zaostaka. I da pokusa sto vise da osvoji turnira iz serije 1000 .
On zna da nemoze da juri rekord po broju nedelja na prvom mestu, zato mu treba dve godine da provede na prvo mesto to nije realno.

vrg

pre 4 godine

ove price da ce biti prvi ako bude dobro odigrao do kraja sezone su bezvezne. prakticno i da nista ne odigra rafa, novak bi morao da poosvaja sve.
a i da novak poosvaja sve, ne vredi nista ako rafa dobije dve tri partije, sto je nemoguce da se ne desi. uspeo bi to i sa jednom nogom.
tako da - rafa je broj jedan do kraja AO i jos neko vreme, a onda je sve otvoreno.

sasa

pre 4 godine

@Milena
Sta ti ne stima Milenice? Ne svidja ti se sto se Rafa trudi da osvaja? Los covek, umesto da igra i navija da Nolo osvoji, on hoce titule. Vidimo ko se satire. Nadal preskace Tokio i Sangaj, a Nolo igra oba turnira, opsednut prvim mestom.

Cph

pre 4 godine

Svi jaucu za Federerovim mec loptama,a niko ne spominje da je Djoković odigrao TRI(3) taibreka bez ijedne neisprovocirane greške.
Federer NIJE zaslužio pobjedu na Wimbledonu. Bolji igrač (Djoković) je pobjedio.
Zapamtite to već jednom!

Milena

pre 4 godine

Ko zna šta sve strikan Toni smišlja i mulja. Jedino me čudi da će Nadal samo 5 dana nakon svadbe imati teniski meč. Ne vjerujem da je prvo ugovorio meč, pa odredio datum vjenčanja. Ti Nadalovi uvijek imaju neke svoje fore i fazone. Bojim se da je i ovo neka smicalica, kako Novak ne bi mogao na turnir na kojem bi dobio neke bodove. To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.

Riki

pre 4 godine

@ (Loki, 13. oktobar 2019 19:28)

Djokovic da je zasluzio broj jedan, ne bi svako malo gubio.
Tesko je protumacit ovaj tvoj komentar. Mnogo gluposti ispisano. Kao prvo ne znam kako su to organizatori njemu uzeli te titule na sljaci. Gledao sam oba turnira. Imao je iste uslove kao i svi ostali igraci. I oba turnira je Nadal osvojio jer je bio najbolji a ne zbog organizatora.
Sto se tice najboljeg igraca ni Nadal ni Djokovic nisu potpuno prevladali ove godine ali Nadal je ipak pokazao vise....eto npr. Medvedev ga nije uspio pobjedjivati za razliku od Djokovica. Sve u svemu Djokovic je mnogo meceva izgubio i nedovoljno osvojio ove godine da bi zasluzio da bude broj 1. Izgubice prvo mjesto i to potpuno zasluzeno.
A finale Wimbldona je zasluzio da izgubi jer je bio losiji igrac.

Slobodan

pre 4 godine

Ne znam kako neko ne moze da ukapira sistem bodovanja u tenisu i kako se cudi sto Novak nece biti prvi. Jednostavno, Nadal je vise osvojio 1300 bodova i to je to. U igri je jos 2500 bodova, ali gledajuci formu Novaka mrka kapa.

Nolomicin

pre 4 godine

Nadal zasluzeno postaje prvi igrac sveta. Zasluzeno ce biti i kada Medvedev zavrsi 2019 odmah iza Nadala, na drugom mestu.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:12)

Ko će onda biti treći, Nolo?

saša

pre 4 godine

Prvo se informiši pa onda komentariši!Sinsinati je ove godine osvojio Medvedev,a Tokio Novak ne Nadal!Ali tebi je bitno da omalovažavaš Novaka a ne da napišeš istinu!I da je treći na svetu a nije prvi je malo li je!?A u čemu si ti prvi!





najbolji

sasa

pre 4 godine

@Loki
Ma ko krade bodove Novaku? Ti bi da se racunaju i prethodne sezone?
Pa moze majstore, onda da se vrate Federeru bodovi od 102 titule, 20 GS, Nadalu od 84 titule i 19 GS, a Nolu opet najmanje. Bio bi na trecem mestu. Jel ga i dalje kradu patrioto?
Jeste, Nadal je bolji od Novaka, sta nije jasno? Osvojio Sinsinati, US Open, Tokio. Sta je Novak osvojio od Vimbldona? Ko je osvojio vise titula ove godine? A ukupno u karijeri?
Nadal je ove godine najbolji teniser sveta. Medvedev je zasluzio 2 mesto i na kraju godine ce i biti 2. Igra covek fenomenalno, Nadal je jedini kojeg jos ne moze da pobedi, dok Nola dere kao macku.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ima ali nezasluženo. To što je osvojio 2 grend slema ne znači apsolutno ništa. Pokazao je svoju inferiornost u odnosu na našeg Novaka u Australiji a protiv Rogera poslednjih 5 i po godina nije pobedio van šljake. I to što je Medvedeva pobeđivao to može takođe da zaboravi. U Parizu ne može ništa, ispašće i pre polufinala gde može da se sretne sa prvim ozbiljnijim protivnikom (Federer/Medvedev).

Lucifer

pre 4 godine

Prošle godine celu jesen nije igrao i poklonio je Novaku prvo mesto na listi. Mislim da će to uraditi i ove godine. Postoji nekoliko varijanti zašto to radi.

Loki

pre 4 godine

Labud Ti se ne secas kako je Nadal pretprosli put zavrsio godinu na prvom medtu? Da ti osvezim pamcenje: igrao pet sedmica zaredom do kraja godine (a Novak samo masterse i turnir osam najboljih), a onda je uz to u finalu turnira osam najboljih izgubio rutinski od Novaka i zavrsio prvi ispred Novaka za deset bodova vise. A Novak je igrao Tokio (ove godine) jer mora da igra minimum dva turnira serije 500 ili gubi bodove (Tokio mu je prvi i ostace jedini). A Sangaj? Zasto ne bi igrao masters? Pa masterse mora da igra ako nije povredjen ili dobija sankcije. I Barselona nije masters. Zasto Nadal svake godine igra Barselonu? Skuplja bodove. A Novak propusta.

Labud

pre 4 godine

Samo uporedite... Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji! Novak porez placa Monaku! Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori. Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala! E zato Nadala svi vole.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:15) .......ne samo što ih je dobio već je pre nego ih je preuzeo u njihovo renoviranje država uložila preko milion ipo evra. Najvažnije mečeve DK izbegava, is igra samo one u kojima smo sigurni favoriti, a onda se šepuri i slika za sve medije kao da drugi nisu doprineli uspehu. Više cenim Janka koji se istinski odazivao selekciji, čak je i povredjen dolazio da podrži saigrače. Ostao je veran svom rodnom gradu i td. Ovaj samo dolazi da nahrani ego.

alan ford

pre 4 godine

boli ga , ali imam uisak da je sve bolje...HAHAHAHA..... eeeee Toni, da te nema, trebalo bi da te izmisle....kad bi hteo u politiku, otimali bi se o tebe......

Loki

pre 4 godine

Riki Kako je bio losiji igrac? Kad ti nesto ne odgovara, proglasi to gluposcu. Ignorisete cinjenice svi vi. Na primer, ignorisete da konstantno lazete da je Nadal osvojio Tokio. Po tome losiji igrac, Nadal 3/4 meceva u karijeri nije trebao da dobije. Mogu i ja tako da idem: Medvedev je dobio jedan mec Novaka i imao je srece sto je onako ludacki pogadjao servise i Novak rastavio Nadala na sastavne delove u Australiji, a Nadal je svoj mec dobio zahvaljujuci organizatorima (ne pravite se da ne znate za organizatore, stvarno lose glumite). To sto je vama zao sto je Rodzer Roki izgubio finale Vimbldona, pa ste plakali sa njim, to je druga prica.

Milena

pre 4 godine

Izvinjavam se zbog vrlo bitne greške: napisah nepišem umjesto napišem ( o Nadalu nešto što se Vama ne sviđa ). Telefonska tastatura.

Milena

pre 4 godine

Mnogi tvrde da su samo GS titule važne za određivanje najboljeg tenisera. Pa da vidimo:
R.Federer 20 GS:
AO 6 ili 30% / RG 1 ili 5%/ W 8 ili 40% i NJO 5 ili 25%.
R.Nadal 19 GS:
AO 1 ili 5,26%/ RG 12 ili 63,16%/ W 2 ili 10,53% i NJO 4 ili 21,05%
N.Đoković 16 GS:
AO 7 ili 43,75%/ RG 1 ili 6,25%/ W 5 ili 31,25% i NJO 3 ili 18,75%.
Federe ima najviše GS i od tog najviše na Wibldonu 8 ili 40%.
R.Nadal sa 19 GS ima čak 12 ili 63,16% na RG.
N.Đoković sa 26 GS od čega 7 na AO ili 43,75%.
Dakle, samo Nadal ima preko 50% (63,16) GS na samo jednom turniru -Rolan Garos. Na svim ostalim ima 26,84% , dok Federer ima 60, a Đoković 56,25%. Tenis se igra na različitim podlogama. Nadal je najuspješniji samo na šljaci i s pravom nosi titulu kralja šljake.
Federer ima najviše GS i na svim podlogama osim šljake (1) kao i Đoković ima više od hednd titula.
Prosudute sami koliko je Rafael Nadal zaslužio da ga se smatra najboljim teniserom.

Loki

pre 4 godine

Riki Da, Djokovic. Po cemu je Nadal bolji od Novaka ove sezone (a i ne racuna se samo ova sezona, to sto Novaku kradu bodove je nesto potpuno drugo)? Je li Nadal dominira tenisom? Ne. Da li ti iskreno mislis da je u ovom trenutku Nadal najbolji teniser sveta? Cak i najbolje rezultate u poslednje vreme ima Medvedev, a ne Nadal (a to da Medvedev treba da bude drugi iza Nadala je... nemam komentar). A i dostigli ste novo dno dana. Nezasluzeno osvojio Vimbldon. Po cemu nezasluzeno? A i propustio si da je osvojio masters u Madridu i da bi osvojio i mastets u Rimu i Rolan Garos da organizatori nisu Nadalu poklonili titule.

Milena

pre 4 godine

@kiz
Građani Monaka ne plaćaju porez. Zato je tamo puno svjetski poznatih i uspješnih odavralo da tamo ima stalni boravak.A i zbog vrhunskog standarda, dabome.

Alessia

pre 4 godine

I Novak je dolazio na prvo mesto, jer je neko podbacivao, a on igrao dobro.
Rafa je ove godine uzeo više titula, takođe imaju isti broj GS, pa ne vidim da je to samo SPLET OKOLNOSTI, nego i zarađeno mesto. Novakov je problem što mu u tome pomaže.
Pa čak i da nije loše odigroa Šangaj, mesto mu se ljuljalo. Sada ga je izgubio (uskoro).

Milena

pre 4 godine

@sasa
Nisam Milenica. Naravno da ne očekujem da Nadalovi navijaju za Đokovića. Ne mislim da je Rafael Nadal loš čivjek, samo mi je čudno njegovo ponašnje. Nisam ja smislila da je Toni Nadal muljator. To su drugi rekli prije mene. Za kraj, zašto da se uopšte branim i opravdavam svoj stav. Ko ste vi da me prozivate, ako nepišem o Nadalu što se vama ne sviđa.

Loki

pre 4 godine

sasa Jesam patriota, ali ne kako ti mislis, a ti si autosovinista. Svim teniserima kradu bodove (osim Federeru i Nadalu). Godina se ne racuna od Vimbldona. Novak je osvojio Tokio, ne Nadal. Gde je Nadal bio toliko bolji da sustigne onoliku Novaku prednost? Za Medvedeva nemam komentar. Gde mu je grend slem? Za mene je Nalbandian uz Novaka igrao najlepsi tenis ikada, pa me niko ne pita (za Novaka se slazu, ali za Nalbandiana ne).

Milena

pre 4 godine

@Riki:"A ko bi to trebao da bude..da nije Đoković...."?
Đokoviće se na prvo mjesto vratio 2018, a bio je prije toga ispod dvadesetog. Šta to govori o njegovim protivnivicima? U ovoj godini ima 2 GS, jedan masters i jedan 500. U odnosu na njegove najbolje godine nije puno, ali je bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto skoro cijelu godinu . Dakle, pravo pitanje kako to da niko od tih koji su, navodno, bolji od njega nije uspio gotovo godinu i po da ga prestigne. Rafael Nadal će doći na prvo mjesto 4.11.ne zato što ima puno bolje rezultate, nego zato što je Đoković igrao lošije tamo gdje to nikako nije smio. Ponavljam- pravo pitanje je zašto toliko hvaljenih mladih tenisera nije u stanju da se poribliži po broju bodova, ne samo Đokoviću kao prvom, nego ni Federeru kao trećem? Mislim da će za veliki preokret trebati još malo vremena da mlada garda počne igrati dobro u kontinuitetu, a ne s "mjene pa na uštap". Jedan Medvedev ne čini proljeće.

Loki

pre 4 godine

Da skratimo ovo: Novak ove sezone 2 slema, Rafa takodje, Novak 1 masters i 1 serije 500, Rafa 2 mastersa. Dakle, Nadal nikako sa tom razlikom nije mogao da sustigne onoliku Novakovu razliku (i nije, pratio sam iz nedelje u nedelju, Novaku su krali 100, 200 i po 500 bodova, ali stabovi teniserki i tenisera nisu uprava fudbalskog kluba Partizan, pa da povodom toga pisu saopstenja (kradu i drugim teniserkama i teniserima)). Sto se tice Medvedeva: dva mastersa i finale Ju-Es-Opena. Bravo za njega i drago mi je. Odlicno igra, super kul je tip, ali to je isti Novakov ucinak iz 2007-e (dva mastersa i finale Ju-Es-Opena), pa niko nije govorio 2007-e da Novak treba da bude drugi.

Loki

pre 4 godine

O ljudima dovoljno govori cinjenica da na moj komentar o tome da su Novak i Nadal osvojili ove godine isti broj titula dobijem 1 preporucena i 4 nepreporucena, a Alesiin komentar koji je laz dobije 8 preporucenih i nijedan nepreporucen.

Milena

pre 4 godine

Vidim da ovdje često prozivaju Novaka Đokovića za prilično teške prekršaje- prevare. Bilo bi lijepo kad bi pružili i konkretne dokaze za to. Ovako je to samo rekla-kazala. A i kažnjivo je- zove se kleveta. Ne kažam da sve to nije istina, niti da jeste, jer ne znam. Nisam uspjela pronaći ništa o tome. Mislim da nas ima više koji bi voljeli znati šta je prava istina u svemu tome. Zato molim sve vas koji ste, izgleda, baš dobro obavješteni, da to dokumentujete. Unaprije se zahvaljujem.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ima ali nezasluženo. To što je osvojio 2 grend slema ne znači apsolutno ništa. Pokazao je svoju inferiornost u odnosu na našeg Novaka u Australiji a protiv Rogera poslednjih 5 i po godina nije pobedio van šljake. I to što je Medvedeva pobeđivao to može takođe da zaboravi. U Parizu ne može ništa, ispašće i pre polufinala gde može da se sretne sa prvim ozbiljnijim protivnikom (Federer/Medvedev).

Milena

pre 4 godine

Ko zna šta sve strikan Toni smišlja i mulja. Jedino me čudi da će Nadal samo 5 dana nakon svadbe imati teniski meč. Ne vjerujem da je prvo ugovorio meč, pa odredio datum vjenčanja. Ti Nadalovi uvijek imaju neke svoje fore i fazone. Bojim se da je i ovo neka smicalica, kako Novak ne bi mogao na turnir na kojem bi dobio neke bodove. To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.

Riki

pre 4 godine

3.0) (Poz iz BG-a, 13. oktobar 2019 18:02)

A ko bi to po tebi trebalo da bude....Da nije mozda Djokovic. Pa taj covjek je posle te Australije nestao s terena. U Iw, Majamiju, Monte Karlu prakticno nije ni igrao tenis. Pa je i posle nastavljao da gubi od prosjecnih tenisera a i finale Wimbldona je nezasluzeno dobio. Sve u svemu Nadal je prvo mjesto zasluzio vise od njega.

kiz

pre 4 godine

Samo uporedite...
Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji!
Novak porez placa Monaku!
Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori.
Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala!
E zato Nadala svi vole.

Loki

pre 4 godine

Riki Da, Djokovic. Po cemu je Nadal bolji od Novaka ove sezone (a i ne racuna se samo ova sezona, to sto Novaku kradu bodove je nesto potpuno drugo)? Je li Nadal dominira tenisom? Ne. Da li ti iskreno mislis da je u ovom trenutku Nadal najbolji teniser sveta? Cak i najbolje rezultate u poslednje vreme ima Medvedev, a ne Nadal (a to da Medvedev treba da bude drugi iza Nadala je... nemam komentar). A i dostigli ste novo dno dana. Nezasluzeno osvojio Vimbldon. Po cemu nezasluzeno? A i propustio si da je osvojio masters u Madridu i da bi osvojio i mastets u Rimu i Rolan Garos da organizatori nisu Nadalu poklonili titule.

Lucifer

pre 4 godine

Prošle godine celu jesen nije igrao i poklonio je Novaku prvo mesto na listi. Mislim da će to uraditi i ove godine. Postoji nekoliko varijanti zašto to radi.

Milena

pre 4 godine

Mnogi tvrde da su samo GS titule važne za određivanje najboljeg tenisera. Pa da vidimo:
R.Federer 20 GS:
AO 6 ili 30% / RG 1 ili 5%/ W 8 ili 40% i NJO 5 ili 25%.
R.Nadal 19 GS:
AO 1 ili 5,26%/ RG 12 ili 63,16%/ W 2 ili 10,53% i NJO 4 ili 21,05%
N.Đoković 16 GS:
AO 7 ili 43,75%/ RG 1 ili 6,25%/ W 5 ili 31,25% i NJO 3 ili 18,75%.
Federe ima najviše GS i od tog najviše na Wibldonu 8 ili 40%.
R.Nadal sa 19 GS ima čak 12 ili 63,16% na RG.
N.Đoković sa 26 GS od čega 7 na AO ili 43,75%.
Dakle, samo Nadal ima preko 50% (63,16) GS na samo jednom turniru -Rolan Garos. Na svim ostalim ima 26,84% , dok Federer ima 60, a Đoković 56,25%. Tenis se igra na različitim podlogama. Nadal je najuspješniji samo na šljaci i s pravom nosi titulu kralja šljake.
Federer ima najviše GS i na svim podlogama osim šljake (1) kao i Đoković ima više od hednd titula.
Prosudute sami koliko je Rafael Nadal zaslužio da ga se smatra najboljim teniserom.

sasa

pre 4 godine

@Loki
Ma ko krade bodove Novaku? Ti bi da se racunaju i prethodne sezone?
Pa moze majstore, onda da se vrate Federeru bodovi od 102 titule, 20 GS, Nadalu od 84 titule i 19 GS, a Nolu opet najmanje. Bio bi na trecem mestu. Jel ga i dalje kradu patrioto?
Jeste, Nadal je bolji od Novaka, sta nije jasno? Osvojio Sinsinati, US Open, Tokio. Sta je Novak osvojio od Vimbldona? Ko je osvojio vise titula ove godine? A ukupno u karijeri?
Nadal je ove godine najbolji teniser sveta. Medvedev je zasluzio 2 mesto i na kraju godine ce i biti 2. Igra covek fenomenalno, Nadal je jedini kojeg jos ne moze da pobedi, dok Nola dere kao macku.

Loki

pre 4 godine

Riki Kako je bio losiji igrac? Kad ti nesto ne odgovara, proglasi to gluposcu. Ignorisete cinjenice svi vi. Na primer, ignorisete da konstantno lazete da je Nadal osvojio Tokio. Po tome losiji igrac, Nadal 3/4 meceva u karijeri nije trebao da dobije. Mogu i ja tako da idem: Medvedev je dobio jedan mec Novaka i imao je srece sto je onako ludacki pogadjao servise i Novak rastavio Nadala na sastavne delove u Australiji, a Nadal je svoj mec dobio zahvaljujuci organizatorima (ne pravite se da ne znate za organizatore, stvarno lose glumite). To sto je vama zao sto je Rodzer Roki izgubio finale Vimbldona, pa ste plakali sa njim, to je druga prica.

Loki

pre 4 godine

Labud Ti se ne secas kako je Nadal pretprosli put zavrsio godinu na prvom medtu? Da ti osvezim pamcenje: igrao pet sedmica zaredom do kraja godine (a Novak samo masterse i turnir osam najboljih), a onda je uz to u finalu turnira osam najboljih izgubio rutinski od Novaka i zavrsio prvi ispred Novaka za deset bodova vise. A Novak je igrao Tokio (ove godine) jer mora da igra minimum dva turnira serije 500 ili gubi bodove (Tokio mu je prvi i ostace jedini). A Sangaj? Zasto ne bi igrao masters? Pa masterse mora da igra ako nije povredjen ili dobija sankcije. I Barselona nije masters. Zasto Nadal svake godine igra Barselonu? Skuplja bodove. A Novak propusta.

Loki

pre 4 godine

sasa Jesam patriota, ali ne kako ti mislis, a ti si autosovinista. Svim teniserima kradu bodove (osim Federeru i Nadalu). Godina se ne racuna od Vimbldona. Novak je osvojio Tokio, ne Nadal. Gde je Nadal bio toliko bolji da sustigne onoliku Novaku prednost? Za Medvedeva nemam komentar. Gde mu je grend slem? Za mene je Nalbandian uz Novaka igrao najlepsi tenis ikada, pa me niko ne pita (za Novaka se slazu, ali za Nalbandiana ne).

Labud

pre 4 godine

To da Nadala ne interesuje prvo mjesto, njegovi navijači ne mogu prodati ni mojoj babi. Svaki sportista teži tome da bude najbolji i prvi, pa zašto bi se Nadal toliko satirao na turnirima, da ga to ne zanima.
Poštujem Nadala kao tenisera, ali mi tu nešto ne štima.
(Milena, 13. oktobar 2019 18:16) ......Apsolutno tačno, što je i dokaz da je Rafa igrao Tokio i Šangaj za razliku od Djokovića što je propustio oba turnira zbog povrede lakta, idi bree.

Riki

pre 4 godine

@ (Loki, 13. oktobar 2019 19:28)

Djokovic da je zasluzio broj jedan, ne bi svako malo gubio.
Tesko je protumacit ovaj tvoj komentar. Mnogo gluposti ispisano. Kao prvo ne znam kako su to organizatori njemu uzeli te titule na sljaci. Gledao sam oba turnira. Imao je iste uslove kao i svi ostali igraci. I oba turnira je Nadal osvojio jer je bio najbolji a ne zbog organizatora.
Sto se tice najboljeg igraca ni Nadal ni Djokovic nisu potpuno prevladali ove godine ali Nadal je ipak pokazao vise....eto npr. Medvedev ga nije uspio pobjedjivati za razliku od Djokovica. Sve u svemu Djokovic je mnogo meceva izgubio i nedovoljno osvojio ove godine da bi zasluzio da bude broj 1. Izgubice prvo mjesto i to potpuno zasluzeno.
A finale Wimbldona je zasluzio da izgubi jer je bio losiji igrac.

Cph

pre 4 godine

Svi jaucu za Federerovim mec loptama,a niko ne spominje da je Djoković odigrao TRI(3) taibreka bez ijedne neisprovocirane greške.
Federer NIJE zaslužio pobjedu na Wimbledonu. Bolji igrač (Djoković) je pobjedio.
Zapamtite to već jednom!

Milena

pre 4 godine

@sasa
Nisam Milenica. Naravno da ne očekujem da Nadalovi navijaju za Đokovića. Ne mislim da je Rafael Nadal loš čivjek, samo mi je čudno njegovo ponašnje. Nisam ja smislila da je Toni Nadal muljator. To su drugi rekli prije mene. Za kraj, zašto da se uopšte branim i opravdavam svoj stav. Ko ste vi da me prozivate, ako nepišem o Nadalu što se vama ne sviđa.

Nolomicin

pre 4 godine

Nadal zasluzeno postaje prvi igrac sveta. Zasluzeno ce biti i kada Medvedev zavrsi 2019 odmah iza Nadala, na drugom mestu.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:12)

Ko će onda biti treći, Nolo?

Milena

pre 4 godine

@kiz
Građani Monaka ne plaćaju porez. Zato je tamo puno svjetski poznatih i uspješnih odavralo da tamo ima stalni boravak.A i zbog vrhunskog standarda, dabome.

Loki

pre 4 godine

Da skratimo ovo: Novak ove sezone 2 slema, Rafa takodje, Novak 1 masters i 1 serije 500, Rafa 2 mastersa. Dakle, Nadal nikako sa tom razlikom nije mogao da sustigne onoliku Novakovu razliku (i nije, pratio sam iz nedelje u nedelju, Novaku su krali 100, 200 i po 500 bodova, ali stabovi teniserki i tenisera nisu uprava fudbalskog kluba Partizan, pa da povodom toga pisu saopstenja (kradu i drugim teniserkama i teniserima)). Sto se tice Medvedeva: dva mastersa i finale Ju-Es-Opena. Bravo za njega i drago mi je. Odlicno igra, super kul je tip, ali to je isti Novakov ucinak iz 2007-e (dva mastersa i finale Ju-Es-Opena), pa niko nije govorio 2007-e da Novak treba da bude drugi.

sasa

pre 4 godine

@Milena
Sta ti ne stima Milenice? Ne svidja ti se sto se Rafa trudi da osvaja? Los covek, umesto da igra i navija da Nolo osvoji, on hoce titule. Vidimo ko se satire. Nadal preskace Tokio i Sangaj, a Nolo igra oba turnira, opsednut prvim mestom.

saša

pre 4 godine

Prvo se informiši pa onda komentariši!Sinsinati je ove godine osvojio Medvedev,a Tokio Novak ne Nadal!Ali tebi je bitno da omalovažavaš Novaka a ne da napišeš istinu!I da je treći na svetu a nije prvi je malo li je!?A u čemu si ti prvi!





najbolji

vrg

pre 4 godine

ove price da ce biti prvi ako bude dobro odigrao do kraja sezone su bezvezne. prakticno i da nista ne odigra rafa, novak bi morao da poosvaja sve.
a i da novak poosvaja sve, ne vredi nista ako rafa dobije dve tri partije, sto je nemoguce da se ne desi. uspeo bi to i sa jednom nogom.
tako da - rafa je broj jedan do kraja AO i jos neko vreme, a onda je sve otvoreno.

Labud

pre 4 godine

Samo uporedite... Nadal prijavio boravak na Majorki, porez placa Spaniji! Novak porez placa Monaku! Nadal se zeni u Spaniji, u rodnom gradu, Novak se ozenio u Crnoj Gori. Nadal napravio tenisku akademiju u Spaniji, ulozio 150 miliona eura, Novak ostao duzan 200 000 za struju za terene na Dorcolu koje je BESPLATNO koristio, kao poklon od drzave koju svuda pljuje i prica kako mu nista nije dala! E zato Nadala svi vole.
(kiz, 13. oktobar 2019 19:15) .......ne samo što ih je dobio već je pre nego ih je preuzeo u njihovo renoviranje država uložila preko milion ipo evra. Najvažnije mečeve DK izbegava, is igra samo one u kojima smo sigurni favoriti, a onda se šepuri i slika za sve medije kao da drugi nisu doprineli uspehu. Više cenim Janka koji se istinski odazivao selekciji, čak je i povredjen dolazio da podrži saigrače. Ostao je veran svom rodnom gradu i td. Ovaj samo dolazi da nahrani ego.

alan ford

pre 4 godine

boli ga , ali imam uisak da je sve bolje...HAHAHAHA..... eeeee Toni, da te nema, trebalo bi da te izmisle....kad bi hteo u politiku, otimali bi se o tebe......

Milena

pre 4 godine

@Riki:"A ko bi to trebao da bude..da nije Đoković...."?
Đokoviće se na prvo mjesto vratio 2018, a bio je prije toga ispod dvadesetog. Šta to govori o njegovim protivnivicima? U ovoj godini ima 2 GS, jedan masters i jedan 500. U odnosu na njegove najbolje godine nije puno, ali je bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto skoro cijelu godinu . Dakle, pravo pitanje kako to da niko od tih koji su, navodno, bolji od njega nije uspio gotovo godinu i po da ga prestigne. Rafael Nadal će doći na prvo mjesto 4.11.ne zato što ima puno bolje rezultate, nego zato što je Đoković igrao lošije tamo gdje to nikako nije smio. Ponavljam- pravo pitanje je zašto toliko hvaljenih mladih tenisera nije u stanju da se poribliži po broju bodova, ne samo Đokoviću kao prvom, nego ni Federeru kao trećem? Mislim da će za veliki preokret trebati još malo vremena da mlada garda počne igrati dobro u kontinuitetu, a ne s "mjene pa na uštap". Jedan Medvedev ne čini proljeće.

Nebojsa

pre 4 godine

@ Milena

Dosta puta sam cuo i verujem u to da Nadal nije opterecen sa prvom pozicijom, u koliko dodje dobro dosla je u koliko ne ici ce dalje.
Njegov fokus je da naredne godine se izjednaci i preskoci Federera po broju osvojenih GS, posto mu je prisao na jedan zaostaka. I da pokusa sto vise da osvoji turnira iz serije 1000 .
On zna da nemoze da juri rekord po broju nedelja na prvom mestu, zato mu treba dve godine da provede na prvo mesto to nije realno.

Milena

pre 4 godine

Izvinjavam se zbog vrlo bitne greške: napisah nepišem umjesto napišem ( o Nadalu nešto što se Vama ne sviđa ). Telefonska tastatura.

Slobodan

pre 4 godine

Ne znam kako neko ne moze da ukapira sistem bodovanja u tenisu i kako se cudi sto Novak nece biti prvi. Jednostavno, Nadal je vise osvojio 1300 bodova i to je to. U igri je jos 2500 bodova, ali gledajuci formu Novaka mrka kapa.

Milena

pre 4 godine

Vidim da ovdje često prozivaju Novaka Đokovića za prilično teške prekršaje- prevare. Bilo bi lijepo kad bi pružili i konkretne dokaze za to. Ovako je to samo rekla-kazala. A i kažnjivo je- zove se kleveta. Ne kažam da sve to nije istina, niti da jeste, jer ne znam. Nisam uspjela pronaći ništa o tome. Mislim da nas ima više koji bi voljeli znati šta je prava istina u svemu tome. Zato molim sve vas koji ste, izgleda, baš dobro obavješteni, da to dokumentujete. Unaprije se zahvaljujem.

Alessia

pre 4 godine

I Novak je dolazio na prvo mesto, jer je neko podbacivao, a on igrao dobro.
Rafa je ove godine uzeo više titula, takođe imaju isti broj GS, pa ne vidim da je to samo SPLET OKOLNOSTI, nego i zarađeno mesto. Novakov je problem što mu u tome pomaže.
Pa čak i da nije loše odigroa Šangaj, mesto mu se ljuljalo. Sada ga je izgubio (uskoro).

Loki

pre 4 godine

O ljudima dovoljno govori cinjenica da na moj komentar o tome da su Novak i Nadal osvojili ove godine isti broj titula dobijem 1 preporucena i 4 nepreporucena, a Alesiin komentar koji je laz dobije 8 preporucenih i nijedan nepreporucen.