Četvrtak, 10.10.2019.

08:15

Mesi: Ne odlučujem o transferima

Jedan od najboljih svetskih fudbalera, Argentinac Lionel Mesi, demantovao je da ima veliki uticaj na transfer plitiku kluba.

Izvor: Z.K.

Mesi: Ne odluèujem o transferima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 21:13)

Nisam te pomesao i nema potrebe da lazes. Tvoje komentare je uvek lako primetiti zbog neobjektivnosti :) Mesi jeste igrao samo u Barsi ali u razlicitim timovima. Pogledaj tim Barse iz 2009 pa uporedi sa ovim sada iz 2019. Sta je tu isto? Osim Busketsa svi drugi igraci su se izmenili. I daleko od toga da im je sistem igre drugaciji. Valverde je unistio ono sto je Barselona gradila godinama pre njega. Oni se po nacinu igre vise ne izdvajaju od ostalih klubova. Jedino sto ne ubacuju loptu u 16-erac zbog slabe igre glavom i to je jedino sto je isto i kod Pepea i kod Valverdea. A ako ko igra danas totalni fudbal to su Siti, Liverpul i Ajaks. Njih je uzivanje za gledati. Tebi je totalni fudbal kada Barsa na poluvremenima bez Mesija ima po 0 ili 1 sut u okvir gola? lol sto se tice Ronalda ja ne sporim da on nije bio najbolji igrac Uniteda nego da u Engleskioj ligi nije bio nista bolji od ostalih napadaca osim one jedne sezone kada se izdvojio od ostalih. Ista stvar je sada i u Juventusu. Ronaldo sigurno ne bi danas bio igrac kakog znamo da nije igrao u Realu. Dalje, u superkupu protiv Barse je dao 1 gol u 10 minuta i dobio crveni, a Real je bez njega u timu dao 4. A pobedili su ih bez Ronalda i u onom finalu kupa kada je Bejl pretrcao Bartru.

kiki

pre 4 godine

A sto se tice reprezentacije Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. Kako je onda Ronaldo uvek medju najboljima, a Mesi gotovo uvek neprimetan kada imaju slicnu statistiku? Jos treba uzeti u obzir da je Ronaldo hrpu tih golova dao protiv Andore, Latvije, Armenije i slicnih. Mesi ne igra protiv takvih reprezentacija osim nekad samo u prijateljskim utakmicama. Cinjenica je da i Mesi i Ronaldo imaju utakmica koje su lose odigrali za reprezentaciju ali ih Ronaldo ima znatno vise isto kao i u klubovima. Jer Mesiju da bi bio najbolji na terenu nije potrebno da zabije gol, a Ronaldo ako ne zabije gol on je u vecini slucajeva najgori igrac na terenu. Tako je bilo i u Realu, tako je sada i u Juventusu, a tako je i u Portugalu. Ti meni govoris kako Ronaldo za Portugal uvek igra dobro, a ja ti samo na zadnjih 5 velikih takmicenja na kojima je igrao mogu nabrojati barem 15 utakmica gde nije postojao na terenu niti je imao gol niti je imao asistenciju. Ima duplo vise slabih odigranih utakmica nego dobrih.

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 20:37)
pomesao si me sa nekim . niti ja pisem pod ikakvim drugim imenima niti sam bilo ciji fan . Messi nije igrao u drugim timovima osim u Barceloni , treneri se menjaju al koncept igre uz manje izmene ostaje isti, pa gledam utakmice i vidim svojim ocima da je to totalni fudbal , sve jedne te iste sematske akcije , samo su sad predvidivi pa su jako ranjivi na kontre te zbog toga i ispadaju u Evropi. Ronaldo je bio konstanto najbolji igrac Uniteda , sa njim su 3 vezane PL osvojili , sa njim su zadnji put bili prvaci Evrope ,i Barceloni u superkupu je on dao gol tako da je neistina da su bez njega pobedili. takodje je neistina da on ima hrpu utakmica u nacionalnom timu koje je lose odigrao , ja redovno pratim Portugal i uvek je medju najboljima na terenu a nazalost Messi u Argentini je gotovo uvek neprimetan , da ne upotrebim izraz uzasan na terenu.

kiki

pre 4 godine

Naravno da je Ronaldo tvoj. I ja i ti znamo da stalno pises slicne komentare samo sto na svakom drugom clanku imas drugo ime.

Dalje, to se moze reci i za Ronalda. Ako oni bez Ronalda pobede 8 od 9 utakmica one sezone kada su osvojili titulu, ako posle toga bez Ronalda utrpaju Barsi 5 komada u 2 utakmice superkupa, ako su davali po 4-5 komada Sevilji, Deportivu bez njega, o cemu vise da pricamo? A ja sam vec rekao da je se Ronaldo u samo jednoj sezoni posebno istakao, a to je 2007-08. U svim ostalim sezonama u Juventusu i Junajtedu nije bio nista bolji od ostalih napadaca. Dakle, da nije igrao u Realu verovatno bi sada bio neka zvezda tipa Van Persi, Runi, Aguero, Drogba, Suarez.. Na kraju krajeva upravo je Suarez izjednacio njegov taj rekord od 31 gol u Engleskoj ligi, ali nije izveo nijedan penal i igrao je za duplo slabiji klub. I da, i Mesi je bio najbolji strelac UCL sa razlicitim timovima, trenerima i sistemima. Da se nelazemo, velika je razlika izmedju tima koji je vodio Pep i npr. ove sada koju vodi Valverde. I daleko je od istine da Ronaldo za Portugal uvek igra dobro. Ima hrpa utakmica gde je on bio potpuno nebitan faktor u dresu reprezentacije posebno na velikim takmicenjima. Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. A sta bi tek bilo da Mesi nabija statistiku protiv Andore, Latvije i slicnih...

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekoliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih paseva sa saigracima? skoro svaki .

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Da se ne lazemo, to se isto moze reci i za tvog Ronalda. Da nije igrao u Realu bio bi dobar igrac ali ni blizu Ronalda kakvog znamo. Za njega vec i postoji dokaz. Dovoljno je samo pogledati njegovu statistiku kada je igrao u Junajtedu pa sada u Juventusu pa usporediti sa onom iz Reala. U Junajtedu je napravio samo izuzetak one jedne sezone kada je bio najbolji strelac (31 gol). U svim ostalim sezonama nije se istakao nista od ostalih drugih najboljih napadaca. Evo sada i u Juventusu. Prosle sezone nije bio nista bolji od Kvaljarele ili Zapate, a po svemu sudeci nece biti ni ove, a pri tome igra za daleko najjaci klub u Italiji.

I da, ako je ovaj sistem koji Valverde neguje toliko mocan onda stvarno jbg. Da si to rekao za onu Barsu koju je vodio Pep to bi jos i imalo smisla jer oni stvarno jesu igrali od noge do noge i ulazili su sa loptom u gol... Al ovo danas je dalekooo od tog sistema koji je nekad negovala Barselona ali eto vidimo da se Mesi snalazi i u tom sistemu. Danas Barselona zna odigrati samo jednu akciju, a to je da Mesi napravi visak na sredini, dobaci do Albe, a on njemu povratnu na nekih 10 do 15 metara nakon cega Mesi suta na gol. I to je sve sto znaju danas odigrati. Ostalo sve resavaju na individualnu klasu, a najcesce Mesijevu. Nekada sam jedva cekao utakmice Barselone cak sam i po internetu trazio njihove utakmice kada nije bilo na TVu, a danas ih vise ne gledam ni na TVu jer im je nacin igre smesan.

Pozz

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Ono kad sam sebi repliciras i hvalis samog sebe, sledeci put stavi razmak posle zareza da ne bude toliko providno

kiki

pre 4 godine

Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 13:38)


Pa jel bitnije biti bolji sve ukupno ili samo u jednom takmicenju i to bas jedino onom kojem tebi odgovara. I ne mozes ti nikome govoriti da samo ispaljuje samo sto njemu odgovara kada ti to upravo i sam radis. I to spomenu takmicenje gde je Ronaldo zabio vise golova od Mesija samo iz razloga jer je 2-3 godine stariji tj. ima vise golova jer je odigrao vise utakmica. Cak ni to nisi hteo spomenuti. Tacno je i da Ronaldo ima 5 LŠ ali i Mesi ima 4. S druge strane Mesi ima 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio samo 2. Nisi hteo spomenuti ono gde je razlika puno veca. Nisi hteo spomenuti ni da je Mesi prvi igrac koji je zabio 100+ golova van 16-erca. Nisi hteo spomenuti ni da ima najvise golova u jednoj sezoni Primere (50), u jednoj sezoni ako se gledaju sva takmicenja (73), u kalendarskoj godini (91). Jel mozes malo bolje objasniti kako je Ronaldo statisticki najbolji svih vremena? Jer osim one statistike u LŠ ja ne vidim nijednu drugu bitnu statistiku po kojoj je Ronaldo bolji od Mesija. A cak je i u LŠ Ronaldo zabio vise golova jer je stariji 2-3 godine kao sto sam vec rekao gore. Eto bas me zanima sta ces odgovoriti :)

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih pasova sa saigracem? skoro svaki . tako da ne pricajte kojesta .

dingospo

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Koji stil primenjuje Barselona kad Mesi uzme loptu i predje 10 igraca i postigne gol? Predpostavljam da se Mesijevi saigraci dobro krecu i odvlace protivnicke igrace a Mesi samo prolazi :D

dingospo

pre 4 godine

P.S. Mesi bi u engleskoj ligi prosao kao nekad Roben i Sevcenko ;)
(Sale#4, 10. oktobar 2019 15:16)

Ne verujem, kad su Aguero i Azar najbolji igraci PL godinama unazad a slicne su gradje kao Mesi, zamisli tek sta bi Mesi radio... i za Gvardiolu su pricali nek dodje u Eng da mu pokaze Stouk hahahaha

vince carter

pre 4 godine

@paki ala je tebi dobro,sto je najjace odgovorio sam na ove nebuloze vise puta :)) ali nema jace od ovog "da ga ne maltretiramo" koga bre maltretirate hahahah,sta ste se uziveli ko da imate nesto od ovoga,kad vam prodje zivot zapitacete se cemu sve ovo...j..nas messi :D

Das ist Walter

pre 4 godine

da se ne lazemo , karter je upravu. Messi da nije igrao u Barceloni bi bio dobar igrac ali ni blizu Messija kakvog danas znamo . jer jednostavno taj sistem koji Barca neguje je toliko mocan da svakom igracu daje neku drugu dimenziju, tu opsada gola traje 90 minuta. ako su Xavi,Iniesta,Buskets,Villa,Pedro,Alba,Pique,Puyol,Fabregas osvojili sve sa reprezentacijom bez Messija,isto tako bi mogli sve na klupskom nivou .

facts

pre 4 godine

4. deo

Mesijev 26. meč u nizu bez poraza od Sevilje (22-4-0). Zadnji poraz Mesija od Sevilje: 3-1 superkup Španije 2010.
Igrači koji imaju najviše pobeda protiv Sevilje:
29 MESSI
26 BUSQUETS
Ekipe protiv kojih Mesi ima najviše pobeda:
29 SEVILJA
24 Atletik
23 Espanjol i Atletiko
19 Real i Hetafe
Ekipe protiv kojih Mesi ima 26+ golova, 14+ asist i 19+ pobeda: Sevilja i Real.
Mesi protiv Sevilje: 37 golova i 16+ asist na 38 mečeva (29-5-4).
Igrač meča je Mesi (10 WhoScored, 9.1 SofaScore, 9.1 FotMob).
Mesijev učinak: 6 šuteva (3 u okvir gola, 2 van okvira, 1 blokiran), 6.5% poseda, 95 dodira, 56/66 (84.8%) pasovi, 2 ključna pasa, 1 stvorena velika šansa, 1 gol, 10/11 (90.9%) driblinzi, 13/16 (81.3%) dueli i 1 oduzeta lopta za 90'.

Mesi je za manje od godinu dana (za 363 dana) dao 100 golova (od 19.2.2012 do 16.2.2013). U tom periodu, Mesi je dao 95 golova na 67 zvaničnih mečeva i 5 golova na 3 prijateljska meča za Barsu u julu i avgustu 2012.
Mesijev učinak za Barsu i Argentinu od 19.2.2012 do 16.2.2013: 100 golova i 21+ asist na 70 mečeva (54W-11D-5L).

Pozdrav.

facts

pre 4 godine

3. deo

Barsina 15. pobeda u nizu na Kamp Nou. Zadnji kiks: 1-1 Real u kupu.
Zadnja 4 niza u kojima je Barsa vezala 15+ pobeda na Kamp Nou: 1981-1982, 2010, 2013-2014 i 2019.
Barsa nije izgubila ligaški meč kada je Vidal bio među startnih 11 (15W-8D-0L). Ratnik.
To je Mesijev 150. ligaški meč (135W-12D-3L) u kome je dao golove na Kamp Nou (241 gol i 59+ asist).
Zadnja 3 meča u ligi u kojima je Barsa imala 2 igrača manje od protivnika na Kamp Nou:
1993 1-1 Atletiko (3 crvena)
2010 2-1 Hetafe (2)
2019 4-0 Sevilja (2)
Zadnja 2 igrača koji su dobili crveni karton u svom 1. meču za Barsu u La Ligi:
2009 Marc Muniesa, 0-1 Osasuna
2019 Ronald Araujo, 4-0 Sevilja
Sevilja je primila 34 gola u zadnjih 10 mečeva na Kamp Nou (0-0-10). Zadnja pobeda Sevilje u ligi na Kamp Nou: 0-3 2002.
Barsa je 8. put pobedila Sevilju u ligi sa 4-0.
Sevilja je izjednačila svoj najgori niz poraza na Kamp Nou:
10 (0-0-10) 1963-1975 i 2013-2019
Sevilja je u zadnjih 8 sezona Primere u gostima protiv 5 najvećih timova uzela samo 5 od mogućih 108 bodova (3 Atletiko, 2 Valensija, 0 Atletik, Barsa i Real).

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ok, druze, Mesi je najbolji igrac svih vremena, verovatno nikad niko nece postati bolji, covek je realno neuporediv. Cak, Mesi > Dva Ronalda + Ronaldinjo + Zidan :)

facts

pre 4 godine

Nešto sa meča Barselona 4-0 Sevilja, 1. deo

Barsa u La Ligi: 1640W-579D-627L, 26 titula, 6109 datih i 3189 primljenih golova na 2846 mečeva.
Sevilja u Primeri: 1028-547-917, 1 trofej, 3801 dat i 3489 primljenih golova na 2492 mečeva.
Barsa protiv Sevilje: 109-36-44, 398 datih i 237 primljenih golova na 189 mečeva.
Barsa protiv Sevilje u ligi: 83-32-36, 312 datih i 191 primljeni gol na 151 meču.
Golovi: Suares, Vidal, Dembele i Mesi. Asist: Semedo i Artur x2.
Ter Štegenov 200. meč za Barsu (144-35-21). Na 86 mečeva (43% od 200) je sačuvao mrežu i primio je 183 gola na 114 meča. On je 1. strani golman sa 200+ mečeva za Barsu.
Barsa-Sevilja je 15. duel u Primeri sa 500+ golova (B 312+191 S).
Suares protiv Sevilje: 11 golova na 18 mečeva (14-2-2).
Zadnje 2 makazice igrača Barse u La Ligi:
2017 3-0 Sevilja, Suares
2019 4-0 Sevilja, SUARES
Vidalov 5. gol za Barsu na 59 mečeva (40-12-7).
Dembeleov 19. gol za Barsu na 69 mečeva (49-14-6).
Zadnja 2 meča Primere u kojima je Sevilja primila 3 gola za 8':
2017 Barsa 3-0, 25' 28' 33'
2019 BARSA 4-0, 27' 32' 35'

facts

pre 4 godine

2. deo

Barsa je dala 301 gol na 129 mečeva (87-28-14) pod Valverdeom:
1 Mesi, 1-3 Real 2017
100 Mesi, 1-0 Atletiko 2018
200 Dembele, Espanjol 0-4 2018
300 DEMBELE, 4-0 Sevilja 2019
Mesi je 1. igrač koji je bio strelac u 16 sezona La Lige u nizu u 21. veku.
Mesijev 1. gol u ovoj Primeri, 1. ove sezone, 34. ove godine, 37. protiv Sevilje, 420. u La Ligi, 604. za Barsu i 672. u karijeri.
Igrači sa najviše golova 1 timu na 1 stadionu u Primeri:
17 MESSI (Sevilji na Kamp Nou), Telmo Zarra (Selti na starom San Mamesu) i Mundo Suarez (Sevilji na Mestalji)
Igrači Barse sa brojem sezona La Lige u kojima su dali golove:
16 MESSI (od 16 sezona)
15 Xavi (17)
12 Pique (12), Cesar (13), Rexach (14) i Iniesta (16)
Mesijev 49. gol iz slobodnjaka u karijeri (43. za Barsu). Pirlo je dao 47 golova iz slobodnjaka tokom karijere.
Mesijev 100. gol van 16-erca u dresu Barse. On je 18.8.2018 dao 100. gol (tad 41. iz slobodnjaka) van 16-erca u karijeri (3-0 Alaves). Jubilej.
Ekipe kojima je Mesi dao najviše golova iz slobodnjaka:
6 Espanjol
5 SEVILJA i Atletik

dingospo

pre 4 godine

Druze ti si prvi uleteo i komentarisao negativno Mesija, i mislim da ti imas postere Kristijana iznad kreveta gde spavas a ne ja. Ja ti jos jednom ponavljam, Kristijano ima 144 utakmica vise od Mesija u karijeri i 29 utakmica vise u Ligi sampiona, razumem klinac si lozis se na Kristijana ali bar malo budi objektivan, i kad bi statistiku izbacili iz fudbala sta ostaje od Kristijana? To ti je ona prica, Mesi ne mora postici gol da bi bio najbolji na terenu, dok Kristijano i kad postigne 2 gola neretko bude boljih od njega na terenu. Kristijano je vrhunski napadac ali moras da shvatis da je Mesi prica za sebe i s njim se ne poredi niko.

Paki

pre 4 godine

vince carter
Moj omiljeni nick ovde :) Zamislite imate 30+ ,pa i vise mozda godina i dolazite na svaku vest vezano za Barselonu i Mesija, pa cak i nevezano i svaki put istresete isti komentar, hejtate i spinujete kao nasi dragi sendvicari:) . Zamislite dakle matorog coveka koji radi ovakve stvari .Zar se ne bi preispitali sta nije u redu sa takvom glavom :) ? Naravno, kad postavite npr pitanje ,pa kako se Pele moze smatrati najboljim ikad a igrao citav zivot u jednom sistemu i klubu, i reprezentacija Brazila i bez njega kad je bio povredjen osvojila svetsko i to jos ubedljivije, naseg Vinsa nema :) Ili npr, pa kako to da LFC pobedi Barselonu bez Salaha i Manea,dakle dva najbolja igraca, a s njima izgubi 3-0, znaci i oni su prevare :) .Kako to Juventus stize 2x do finala LS u 3 godine, osvaja duplu krunu 4 godine za redom,a onda dodje KIki pa ispadnu jos u 1-4 finalu od Ajaxa i uzmu samo titulu bez kupa :) . Ili kako ce biti Kiki veliki igrac,Portugal pobedio Francusku u finalu i bez njega :). A kako to da npr Argentina u kvalifikacijama za svetsko u 8 utakmica bez Mesija pobedi samo 1 :) Ili kako to da je postotak pobeda u Barseloni sa Mesijem 77 %,bez njega,64 % ? :)Zasto fanovi CR nisu sektasi:)?Mnogo pitanja, a malo odgovora. Ali zamolicu vas lepo. Ne dirajte naseg Cartera. Coveku je ovo ocigledno jedina preoupacija i jos da ga tu maltretiramo ? :) Dajte molim vas. Zato podrska nasem vernom prijatelju, nek se drzi i apsolutno se slazem. Mesi je prevara :) Ziveo ti nama ;)

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi npr postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji. Ima osvojenih 5 liga sampiona, od toga TRI UZASTOPNE, osvojeno EVROPSKO PRVENSTVO itd itd. Statisticki, samo statisticki, Kristijano je sigurno najbolji svih vremena, a Mesi je verovatno bolji igrac i dopadljiviji za gledanje.
Ovo sto pises za Zubu i kazes najbolji napadac, a Mesi i golovi i asistencija, jel to znaci da npr neki odbrambeni igrac ili centralni vezni (tipa Zidan) ne bi mogao da bude najbolji svih vremena, jer eto, ne moze da ima i asistencije i golove, odnosno ne u tolikoj meri kao neko ko je blizu gola?! Oladite malo, za 5 god ce doci neko bolji i od Mesija i Ronalda pa ce ga klinci velicati, ali treba sagledati globalnu sliku i setiti se i ere Pelea i Maradone i Di Stefana itd.

dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 11:04)

Ronaldo bolji statisticki? Prvo, Ronaldo je stariji dve godine i ima oko 100 odigranih utakmica vise od Mesija tacnije:

Ronaldo
972 utk
698 golova

Mesi
828 utk
672 golova

Dakle, Ronaldo je odigrao cak 144 utakmica vise od Mesija a postigao samo 26 golova vise, a o asistencijama necu ni da pricam, a jos manje o tome gde igra Ronaldo na terenu a gde Mesi...

Sto se tice zube, on je bio klasican napadac verovatno najbolji svih vremena, ali porediti njega kao igraca i Mesija koji 10 sezona za redom jedan od 3 najboljih asistenata na svetu, a pored toga nikad nije ispod 40 golova, je ludost, a da ne pricam da je Mesi igrac sa ubedljivo najvise driblinga, najvise slobodnjaka i da ne nabrajam dalje...

vince carter

pre 4 godine

To su ti "sektaski" fanovi tipa ovaj @nesh i slicni. Mesi je dao gol rukom i proslavio ga kao da je dao gol za pobedu u finalu SP,kucajte na youtube,toliko o tome da "nikad" ne igra nesportski. Kazete Ronaldo i Ronaldinjo sami rekli za Mesija pa i Mesi je rekao "Da igram jos milion godina necu biti bolji od Maradone" i sta sad? "Najbolji igrac univerzuma,ni za 500 godina" woow i posle kazu ja prozivam :))) "Mesi ima najvise driblinga,asistencija" :)) pa jel igra Viktorije celu karijeru u Barsi i ima loptu vise u posedu i prilika za to u odnosu na sve druge igrace :)) Taj Sistem je osvojio sve sto se osvojiti moze bez njega u vidu Spanije a on 100 puta bio nevidljiv na terenu u Argentini jer nema viktorija :)) Ali ako je svemocan,kralj univerzuma,resio bi bar jednom mec sa Cileom u 240 minuta igre,makar iz slobodnjaka..ne? Molim lepo :))

Misa

pre 4 godine

Smesni ste ljudi. Jeste mesi jedan od najboljih igraca danasnjice i to je to, to je samo igra, velikih majstora je bilo i bice. Za 10bgodina ce klinci da se smeju ronaldu i mediju kako nemaju pojma kada budu velicali neke nove zvezde kao vi sada ove. Pomalo jadno

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Majstore, napisao sam statisticki, moras priznati da je Ronaldo statisticki verovatno najvbolji svih vremena. Imam 27 godina, kakve veze ja imam sa Mesijem i Ronaldom i kompleksima? Ja sam odrastao uz Zubu, Zidana i Ronaldinja. Maradonu i Pelea nisam gledao, ali od svih sto sam gledao i kasnije ZUBA je imao nesto sto niko drugi nije.

Zorica

pre 4 godine

Vidim da pojedini proglasavaju pravog Ronalda u najboljeg igraca svih vremena, a on izjavio za Messija da mu nema premca, isto tako Ronaldinjo koji je izjavio, dok jos Messi nije bio poznat siroj javnosti, videcete jednog nevidjenog izvanzemaljskoo cuda koje ce nadmasiti sve vidjeno do sada u fudbalu. Danas kad pitaju Ronaldinja za Messija on samo sto se ne pokloni, i uvek istice da mu nema ravnog u istoriji fudbala. Dakle kad vidim komentare, Ronaldinjo je najbolji, Brazilskom Ronaldu niko nije do nokata slatko se nasmejem i cudim se tolikim lupetanjima...

Sale#4

pre 4 godine

@velikistrumf E moj druze. Ako Ronaldo nije u konkurenciji za najboljeg svih vremena i ako se ti secas da nije uporedjivan sa Peleom i Maradonom onda si samo dokazao da imas 12 godina i da nisi iz generacija koje su rasle uz njega. Jednostavno je, on je imao konkurenciju u Zidanu i Ronaldinju, ali je bio iznad njih, a npr DVA PUTA je bio prvak sveta, jednom najbolji igrac svetskog prvenstva. U tih tvojih nabrojanih 4-5 sezona (uz sve povrede) je pokazao vise driblinga i inovacija u fudbalu nego Mesi i C. Ronalda za 20 uspesnih godina.

Nesh

pre 4 godine

(miko, 10. oktobar 2019 10:56)

Mislio sam na terenu, a ako cemo van terena idi procitaj o njegovoj humanitarnoj fondaciji, pozdrav.

veliki strumf

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22). Ne znam na osnovu čega neko može da izjavi za Mesija da je loš čovek, a tek izrazito loš! To je tako odvaljena glupost jednog fana C. Ronalda. Mesi se čovek ne eksponira, povučen je i gleda sebe i porodicu, ne radjaju mu decu plaćene surogat majke već njegova žena, raduje se golu svakog saigrača (za razliku od jednog egomanijaka koji je srećan samo kad on da gol), ne simulira nikad, ne folira se... Zbog toga sto je on veći od kluba stvorila se fama da dovodi trenere i igrače, a glavu mogu da dam da recimo ovog Valverdea nije doveo, a sigurno mu ne čuva fotelju. A u timu naravno da je bos, kao i svaki drugi vrhunski fudbaler. Sto se Zube tiče - ja sam ta generacija i dok je igrao sećam se da su svi govorili da je veliki majstor, ali čak ni tada on nije ulazio u priču o najboljem svih vremena sa Maradonom i Peleom. Čak su mnogi mnogo više voleli i cenili Zidana. Posle se pojavio i Ronaldinjo, tako da je pitanje da li je Zuba i u svojoj generaciji bio najbolji, a o tome da je najbolji ikad nema ni govora. Uz to, vrlo je kratko trajao. Sezona u Barsi, 2 u Interu (pola mečeva je bio povredjen pa nije ni igrao i već je tada znacajno pao), i sezona-dve u Realu, dok se nije sako tako ubuckao pa je i otišao. 4-5 vrhunskih sezona je malo, naspram Mesija koji ugra ba vrhunskom nivou 13-14 sezona, gde je možda 2 odigrao slabije zbog povreda. Sto se Federera tiče - žestoko mu se drmaju svi rekordi, a ako nekako stigne do finala Sangaja jedan dečko će mu već pokazati ko je sinonim za tenis. Znamo i ko.

Kurs iz engleskog

pre 4 godine

Utaje porez, izigraju državu, pa se žale na "loš tretman" od strane te države, i on i Ronaldo. To dovoljno govori o njima.
(Irena, 10. oktobar 2019 10:55)
Mesi je fudbaler, a ne knjigovodja. Ne mesaj babe i zabe.

omiljeni glumac Al Pacino omiljena glumica Kim Bejsindzer

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

evo ih Dzordan i Federer. a bejzbol, golf, formula 1, daj neke sinonime.

and justice for all

pre 4 godine

@Kosta
Nije kometator @supeR to pisao, nego kpmentator @Sale#4.
Pročitajte do kraja pre nego što date svoj odgovor.

Dario

pre 4 godine

Jedino pravo merilo odnosno ogledalo svakog igraca je teren! Tamo pokazuje svoje pravo lice. Teren ne moze da slaze. Da li neko od nas provoldio vreme sa nekim od fudbalera, zna ih licno pa moze tvrditi kakav je ko covek? Naravno da ne! Novine i zuta stampa je sve rekla kazala. Pr im pegla imidz na razno razna nacine, al ne terenu ne moze peglag. Na terenu Mesi je milion puta pokazao nesebicnost. Pustao neretko penale da ih raspuca kad su u krizi. Nejmaru, Suarezu, Coutinju, Ibri.. i to pustao kad je imao priliku postaviti neke rekorde, ili za het trik. Prepustao i slobodnjake. Dakle nesebicnost na veoma visokom nivou .Jos jedan dokaz tome je i to da je igrac sa najvise asistencija, kljucnih dodavanja na svetu. Ovo jr dokaz takodje da je decko fenomen. Jer ne samo da je najbolji strelac nego u plej, paker. Isto tako , ne simulira. Grebe, puze, vuce dalje i pod faulom. Nema tu etiketu. Ne udara protivnike na terenu itd itd. E sad, Cristiano Ronaldo npr. On ne zna sta je nesebicnost. Sebican do neba. Najveci potrosac lopti od kako se vodi ta statistika. Zadnjih 30 god. Ljuti se na saigrace kad mu ne daju loptu, cak se i ne raduje ponekad njihovim golovima. Ne prepusta penale i slobonjake iako je statisticki veoma los. Udara igrace, simulira na terenu od mladih dana. Trci za nabijanje statistike. S marsa se vidi koliko je opterecen Mesijem. Dakle, teren ne laze. On je jedino pravo ogledalo igraca pa i coveka donekle. A tamo je velika razlika izmedju Lea i Cristiana npr.

Dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Kad si napisao verovatno najbolji fudbaler sveta i dodao cr7,tu je isplivao tvoj kompleks koji vuces od Mesija

miko

pre 4 godine

@nesh

Toliko skroman pa je i pored silnih miliona utajio i porez. Zakljucujes da je skroman na osnovu toga sto ne simulira faulove, svaka cast

supeR

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Znas coveka?

Nesh

pre 4 godine

Neverovatno skroman sportista, nikad ne simulira kao neki koji zele na prevaru da dodju do cilja, nikad ne ulazi u konflikt osim ako ga bas ne iznerviras, skoro 15 godina na istom nivou, veliki covek a jos veci sportista, zbog marketinga vec 15 godina nosi onog padavicara iz Juventusa na grbaci, a sto se tice fudbalskog umeca oni su nebo i zemlja. Plakace svet kada se ovaj majstor bude oprastao, i nikad takvog igraca fudbal nece imati pa ni za 500 godina.

Poter

pre 4 godine

Nije jedan od najboljih, vec najbolji fudbaler sveta univerzuma svimira..., a i kad nije zvanicno najbolji on je najbolji. Ko razume shvatice.

Kosta

pre 4 godine

(supeR, 10. oktobar 2019 09:18)

Kreces recinicu da je los covek bez ikakvog razloga bar sto se tice ove vesti, onda ga stavljas u isti kos sa Kristijanom tu sam krenuo da se smejem. I na kraju velicas Ronalda, koga verovatno nisi ni gledao jer imas 12godina, od kog Mesi traje 5x vise, koji je osvojio 5 puta vise trofeja, dao 5x vise golova, 10x vise asistencija i da ne kazes da gledam samo statistiku, i Mesi je takodje madjionicar na terenu, dribla, gadja te u trepavicu sa pola terena, pogadja slobodnjake kao penale itd itd, da se razumemo i ja volim Ronalda ali ne mogu se porediti on i Mesi, Ronaldo je bio napadac, Mesi igra sve.

Ili si fan Reala
Ili si fan Kristijana
Trece nema

Mario

pre 4 godine

Koliko je ovaj Mesi uradio za Barselonu ima potpuno pravo da odlucuje o svemu bar sto se tice dovodjenja igraca, ali ocigledno da drugi to rade i kanale klub iz godine u godinu, sve se na kraju svodi na to da li ce se Mesi nesto uraditi ili ne

Sale#4

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.

supeR

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Znas coveka?

Nesh

pre 4 godine

Neverovatno skroman sportista, nikad ne simulira kao neki koji zele na prevaru da dodju do cilja, nikad ne ulazi u konflikt osim ako ga bas ne iznerviras, skoro 15 godina na istom nivou, veliki covek a jos veci sportista, zbog marketinga vec 15 godina nosi onog padavicara iz Juventusa na grbaci, a sto se tice fudbalskog umeca oni su nebo i zemlja. Plakace svet kada se ovaj majstor bude oprastao, i nikad takvog igraca fudbal nece imati pa ni za 500 godina.

Mario

pre 4 godine

Koliko je ovaj Mesi uradio za Barselonu ima potpuno pravo da odlucuje o svemu bar sto se tice dovodjenja igraca, ali ocigledno da drugi to rade i kanale klub iz godine u godinu, sve se na kraju svodi na to da li ce se Mesi nesto uraditi ili ne

Dario

pre 4 godine

Jedino pravo merilo odnosno ogledalo svakog igraca je teren! Tamo pokazuje svoje pravo lice. Teren ne moze da slaze. Da li neko od nas provoldio vreme sa nekim od fudbalera, zna ih licno pa moze tvrditi kakav je ko covek? Naravno da ne! Novine i zuta stampa je sve rekla kazala. Pr im pegla imidz na razno razna nacine, al ne terenu ne moze peglag. Na terenu Mesi je milion puta pokazao nesebicnost. Pustao neretko penale da ih raspuca kad su u krizi. Nejmaru, Suarezu, Coutinju, Ibri.. i to pustao kad je imao priliku postaviti neke rekorde, ili za het trik. Prepustao i slobodnjake. Dakle nesebicnost na veoma visokom nivou .Jos jedan dokaz tome je i to da je igrac sa najvise asistencija, kljucnih dodavanja na svetu. Ovo jr dokaz takodje da je decko fenomen. Jer ne samo da je najbolji strelac nego u plej, paker. Isto tako , ne simulira. Grebe, puze, vuce dalje i pod faulom. Nema tu etiketu. Ne udara protivnike na terenu itd itd. E sad, Cristiano Ronaldo npr. On ne zna sta je nesebicnost. Sebican do neba. Najveci potrosac lopti od kako se vodi ta statistika. Zadnjih 30 god. Ljuti se na saigrace kad mu ne daju loptu, cak se i ne raduje ponekad njihovim golovima. Ne prepusta penale i slobonjake iako je statisticki veoma los. Udara igrace, simulira na terenu od mladih dana. Trci za nabijanje statistike. S marsa se vidi koliko je opterecen Mesijem. Dakle, teren ne laze. On je jedino pravo ogledalo igraca pa i coveka donekle. A tamo je velika razlika izmedju Lea i Cristiana npr.

Sale#4

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.

Poter

pre 4 godine

Nije jedan od najboljih, vec najbolji fudbaler sveta univerzuma svimira..., a i kad nije zvanicno najbolji on je najbolji. Ko razume shvatice.

Kosta

pre 4 godine

(supeR, 10. oktobar 2019 09:18)

Kreces recinicu da je los covek bez ikakvog razloga bar sto se tice ove vesti, onda ga stavljas u isti kos sa Kristijanom tu sam krenuo da se smejem. I na kraju velicas Ronalda, koga verovatno nisi ni gledao jer imas 12godina, od kog Mesi traje 5x vise, koji je osvojio 5 puta vise trofeja, dao 5x vise golova, 10x vise asistencija i da ne kazes da gledam samo statistiku, i Mesi je takodje madjionicar na terenu, dribla, gadja te u trepavicu sa pola terena, pogadja slobodnjake kao penale itd itd, da se razumemo i ja volim Ronalda ali ne mogu se porediti on i Mesi, Ronaldo je bio napadac, Mesi igra sve.

Ili si fan Reala
Ili si fan Kristijana
Trece nema

dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 11:04)

Ronaldo bolji statisticki? Prvo, Ronaldo je stariji dve godine i ima oko 100 odigranih utakmica vise od Mesija tacnije:

Ronaldo
972 utk
698 golova

Mesi
828 utk
672 golova

Dakle, Ronaldo je odigrao cak 144 utakmica vise od Mesija a postigao samo 26 golova vise, a o asistencijama necu ni da pricam, a jos manje o tome gde igra Ronaldo na terenu a gde Mesi...

Sto se tice zube, on je bio klasican napadac verovatno najbolji svih vremena, ali porediti njega kao igraca i Mesija koji 10 sezona za redom jedan od 3 najboljih asistenata na svetu, a pored toga nikad nije ispod 40 golova, je ludost, a da ne pricam da je Mesi igrac sa ubedljivo najvise driblinga, najvise slobodnjaka i da ne nabrajam dalje...

Kurs iz engleskog

pre 4 godine

Utaje porez, izigraju državu, pa se žale na "loš tretman" od strane te države, i on i Ronaldo. To dovoljno govori o njima.
(Irena, 10. oktobar 2019 10:55)
Mesi je fudbaler, a ne knjigovodja. Ne mesaj babe i zabe.

Dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Kad si napisao verovatno najbolji fudbaler sveta i dodao cr7,tu je isplivao tvoj kompleks koji vuces od Mesija

Sale#4

pre 4 godine

@velikistrumf E moj druze. Ako Ronaldo nije u konkurenciji za najboljeg svih vremena i ako se ti secas da nije uporedjivan sa Peleom i Maradonom onda si samo dokazao da imas 12 godina i da nisi iz generacija koje su rasle uz njega. Jednostavno je, on je imao konkurenciju u Zidanu i Ronaldinju, ali je bio iznad njih, a npr DVA PUTA je bio prvak sveta, jednom najbolji igrac svetskog prvenstva. U tih tvojih nabrojanih 4-5 sezona (uz sve povrede) je pokazao vise driblinga i inovacija u fudbalu nego Mesi i C. Ronalda za 20 uspesnih godina.

dingospo

pre 4 godine

Druze ti si prvi uleteo i komentarisao negativno Mesija, i mislim da ti imas postere Kristijana iznad kreveta gde spavas a ne ja. Ja ti jos jednom ponavljam, Kristijano ima 144 utakmica vise od Mesija u karijeri i 29 utakmica vise u Ligi sampiona, razumem klinac si lozis se na Kristijana ali bar malo budi objektivan, i kad bi statistiku izbacili iz fudbala sta ostaje od Kristijana? To ti je ona prica, Mesi ne mora postici gol da bi bio najbolji na terenu, dok Kristijano i kad postigne 2 gola neretko bude boljih od njega na terenu. Kristijano je vrhunski napadac ali moras da shvatis da je Mesi prica za sebe i s njim se ne poredi niko.

miko

pre 4 godine

@nesh

Toliko skroman pa je i pored silnih miliona utajio i porez. Zakljucujes da je skroman na osnovu toga sto ne simulira faulove, svaka cast

omiljeni glumac Al Pacino omiljena glumica Kim Bejsindzer

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

evo ih Dzordan i Federer. a bejzbol, golf, formula 1, daj neke sinonime.

veliki strumf

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22). Ne znam na osnovu čega neko može da izjavi za Mesija da je loš čovek, a tek izrazito loš! To je tako odvaljena glupost jednog fana C. Ronalda. Mesi se čovek ne eksponira, povučen je i gleda sebe i porodicu, ne radjaju mu decu plaćene surogat majke već njegova žena, raduje se golu svakog saigrača (za razliku od jednog egomanijaka koji je srećan samo kad on da gol), ne simulira nikad, ne folira se... Zbog toga sto je on veći od kluba stvorila se fama da dovodi trenere i igrače, a glavu mogu da dam da recimo ovog Valverdea nije doveo, a sigurno mu ne čuva fotelju. A u timu naravno da je bos, kao i svaki drugi vrhunski fudbaler. Sto se Zube tiče - ja sam ta generacija i dok je igrao sećam se da su svi govorili da je veliki majstor, ali čak ni tada on nije ulazio u priču o najboljem svih vremena sa Maradonom i Peleom. Čak su mnogi mnogo više voleli i cenili Zidana. Posle se pojavio i Ronaldinjo, tako da je pitanje da li je Zuba i u svojoj generaciji bio najbolji, a o tome da je najbolji ikad nema ni govora. Uz to, vrlo je kratko trajao. Sezona u Barsi, 2 u Interu (pola mečeva je bio povredjen pa nije ni igrao i već je tada znacajno pao), i sezona-dve u Realu, dok se nije sako tako ubuckao pa je i otišao. 4-5 vrhunskih sezona je malo, naspram Mesija koji ugra ba vrhunskom nivou 13-14 sezona, gde je možda 2 odigrao slabije zbog povreda. Sto se Federera tiče - žestoko mu se drmaju svi rekordi, a ako nekako stigne do finala Sangaja jedan dečko će mu već pokazati ko je sinonim za tenis. Znamo i ko.

Paki

pre 4 godine

vince carter
Moj omiljeni nick ovde :) Zamislite imate 30+ ,pa i vise mozda godina i dolazite na svaku vest vezano za Barselonu i Mesija, pa cak i nevezano i svaki put istresete isti komentar, hejtate i spinujete kao nasi dragi sendvicari:) . Zamislite dakle matorog coveka koji radi ovakve stvari .Zar se ne bi preispitali sta nije u redu sa takvom glavom :) ? Naravno, kad postavite npr pitanje ,pa kako se Pele moze smatrati najboljim ikad a igrao citav zivot u jednom sistemu i klubu, i reprezentacija Brazila i bez njega kad je bio povredjen osvojila svetsko i to jos ubedljivije, naseg Vinsa nema :) Ili npr, pa kako to da LFC pobedi Barselonu bez Salaha i Manea,dakle dva najbolja igraca, a s njima izgubi 3-0, znaci i oni su prevare :) .Kako to Juventus stize 2x do finala LS u 3 godine, osvaja duplu krunu 4 godine za redom,a onda dodje KIki pa ispadnu jos u 1-4 finalu od Ajaxa i uzmu samo titulu bez kupa :) . Ili kako ce biti Kiki veliki igrac,Portugal pobedio Francusku u finalu i bez njega :). A kako to da npr Argentina u kvalifikacijama za svetsko u 8 utakmica bez Mesija pobedi samo 1 :) Ili kako to da je postotak pobeda u Barseloni sa Mesijem 77 %,bez njega,64 % ? :)Zasto fanovi CR nisu sektasi:)?Mnogo pitanja, a malo odgovora. Ali zamolicu vas lepo. Ne dirajte naseg Cartera. Coveku je ovo ocigledno jedina preoupacija i jos da ga tu maltretiramo ? :) Dajte molim vas. Zato podrska nasem vernom prijatelju, nek se drzi i apsolutno se slazem. Mesi je prevara :) Ziveo ti nama ;)

Zorica

pre 4 godine

Vidim da pojedini proglasavaju pravog Ronalda u najboljeg igraca svih vremena, a on izjavio za Messija da mu nema premca, isto tako Ronaldinjo koji je izjavio, dok jos Messi nije bio poznat siroj javnosti, videcete jednog nevidjenog izvanzemaljskoo cuda koje ce nadmasiti sve vidjeno do sada u fudbalu. Danas kad pitaju Ronaldinja za Messija on samo sto se ne pokloni, i uvek istice da mu nema ravnog u istoriji fudbala. Dakle kad vidim komentare, Ronaldinjo je najbolji, Brazilskom Ronaldu niko nije do nokata slatko se nasmejem i cudim se tolikim lupetanjima...

vince carter

pre 4 godine

To su ti "sektaski" fanovi tipa ovaj @nesh i slicni. Mesi je dao gol rukom i proslavio ga kao da je dao gol za pobedu u finalu SP,kucajte na youtube,toliko o tome da "nikad" ne igra nesportski. Kazete Ronaldo i Ronaldinjo sami rekli za Mesija pa i Mesi je rekao "Da igram jos milion godina necu biti bolji od Maradone" i sta sad? "Najbolji igrac univerzuma,ni za 500 godina" woow i posle kazu ja prozivam :))) "Mesi ima najvise driblinga,asistencija" :)) pa jel igra Viktorije celu karijeru u Barsi i ima loptu vise u posedu i prilika za to u odnosu na sve druge igrace :)) Taj Sistem je osvojio sve sto se osvojiti moze bez njega u vidu Spanije a on 100 puta bio nevidljiv na terenu u Argentini jer nema viktorija :)) Ali ako je svemocan,kralj univerzuma,resio bi bar jednom mec sa Cileom u 240 minuta igre,makar iz slobodnjaka..ne? Molim lepo :))

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Majstore, napisao sam statisticki, moras priznati da je Ronaldo statisticki verovatno najvbolji svih vremena. Imam 27 godina, kakve veze ja imam sa Mesijem i Ronaldom i kompleksima? Ja sam odrastao uz Zubu, Zidana i Ronaldinja. Maradonu i Pelea nisam gledao, ali od svih sto sam gledao i kasnije ZUBA je imao nesto sto niko drugi nije.

Das ist Walter

pre 4 godine

da se ne lazemo , karter je upravu. Messi da nije igrao u Barceloni bi bio dobar igrac ali ni blizu Messija kakvog danas znamo . jer jednostavno taj sistem koji Barca neguje je toliko mocan da svakom igracu daje neku drugu dimenziju, tu opsada gola traje 90 minuta. ako su Xavi,Iniesta,Buskets,Villa,Pedro,Alba,Pique,Puyol,Fabregas osvojili sve sa reprezentacijom bez Messija,isto tako bi mogli sve na klupskom nivou .

facts

pre 4 godine

Nešto sa meča Barselona 4-0 Sevilja, 1. deo

Barsa u La Ligi: 1640W-579D-627L, 26 titula, 6109 datih i 3189 primljenih golova na 2846 mečeva.
Sevilja u Primeri: 1028-547-917, 1 trofej, 3801 dat i 3489 primljenih golova na 2492 mečeva.
Barsa protiv Sevilje: 109-36-44, 398 datih i 237 primljenih golova na 189 mečeva.
Barsa protiv Sevilje u ligi: 83-32-36, 312 datih i 191 primljeni gol na 151 meču.
Golovi: Suares, Vidal, Dembele i Mesi. Asist: Semedo i Artur x2.
Ter Štegenov 200. meč za Barsu (144-35-21). Na 86 mečeva (43% od 200) je sačuvao mrežu i primio je 183 gola na 114 meča. On je 1. strani golman sa 200+ mečeva za Barsu.
Barsa-Sevilja je 15. duel u Primeri sa 500+ golova (B 312+191 S).
Suares protiv Sevilje: 11 golova na 18 mečeva (14-2-2).
Zadnje 2 makazice igrača Barse u La Ligi:
2017 3-0 Sevilja, Suares
2019 4-0 Sevilja, SUARES
Vidalov 5. gol za Barsu na 59 mečeva (40-12-7).
Dembeleov 19. gol za Barsu na 69 mečeva (49-14-6).
Zadnja 2 meča Primere u kojima je Sevilja primila 3 gola za 8':
2017 Barsa 3-0, 25' 28' 33'
2019 BARSA 4-0, 27' 32' 35'

facts

pre 4 godine

2. deo

Barsa je dala 301 gol na 129 mečeva (87-28-14) pod Valverdeom:
1 Mesi, 1-3 Real 2017
100 Mesi, 1-0 Atletiko 2018
200 Dembele, Espanjol 0-4 2018
300 DEMBELE, 4-0 Sevilja 2019
Mesi je 1. igrač koji je bio strelac u 16 sezona La Lige u nizu u 21. veku.
Mesijev 1. gol u ovoj Primeri, 1. ove sezone, 34. ove godine, 37. protiv Sevilje, 420. u La Ligi, 604. za Barsu i 672. u karijeri.
Igrači sa najviše golova 1 timu na 1 stadionu u Primeri:
17 MESSI (Sevilji na Kamp Nou), Telmo Zarra (Selti na starom San Mamesu) i Mundo Suarez (Sevilji na Mestalji)
Igrači Barse sa brojem sezona La Lige u kojima su dali golove:
16 MESSI (od 16 sezona)
15 Xavi (17)
12 Pique (12), Cesar (13), Rexach (14) i Iniesta (16)
Mesijev 49. gol iz slobodnjaka u karijeri (43. za Barsu). Pirlo je dao 47 golova iz slobodnjaka tokom karijere.
Mesijev 100. gol van 16-erca u dresu Barse. On je 18.8.2018 dao 100. gol (tad 41. iz slobodnjaka) van 16-erca u karijeri (3-0 Alaves). Jubilej.
Ekipe kojima je Mesi dao najviše golova iz slobodnjaka:
6 Espanjol
5 SEVILJA i Atletik

facts

pre 4 godine

3. deo

Barsina 15. pobeda u nizu na Kamp Nou. Zadnji kiks: 1-1 Real u kupu.
Zadnja 4 niza u kojima je Barsa vezala 15+ pobeda na Kamp Nou: 1981-1982, 2010, 2013-2014 i 2019.
Barsa nije izgubila ligaški meč kada je Vidal bio među startnih 11 (15W-8D-0L). Ratnik.
To je Mesijev 150. ligaški meč (135W-12D-3L) u kome je dao golove na Kamp Nou (241 gol i 59+ asist).
Zadnja 3 meča u ligi u kojima je Barsa imala 2 igrača manje od protivnika na Kamp Nou:
1993 1-1 Atletiko (3 crvena)
2010 2-1 Hetafe (2)
2019 4-0 Sevilja (2)
Zadnja 2 igrača koji su dobili crveni karton u svom 1. meču za Barsu u La Ligi:
2009 Marc Muniesa, 0-1 Osasuna
2019 Ronald Araujo, 4-0 Sevilja
Sevilja je primila 34 gola u zadnjih 10 mečeva na Kamp Nou (0-0-10). Zadnja pobeda Sevilje u ligi na Kamp Nou: 0-3 2002.
Barsa je 8. put pobedila Sevilju u ligi sa 4-0.
Sevilja je izjednačila svoj najgori niz poraza na Kamp Nou:
10 (0-0-10) 1963-1975 i 2013-2019
Sevilja je u zadnjih 8 sezona Primere u gostima protiv 5 najvećih timova uzela samo 5 od mogućih 108 bodova (3 Atletiko, 2 Valensija, 0 Atletik, Barsa i Real).

dingospo

pre 4 godine

P.S. Mesi bi u engleskoj ligi prosao kao nekad Roben i Sevcenko ;)
(Sale#4, 10. oktobar 2019 15:16)

Ne verujem, kad su Aguero i Azar najbolji igraci PL godinama unazad a slicne su gradje kao Mesi, zamisli tek sta bi Mesi radio... i za Gvardiolu su pricali nek dodje u Eng da mu pokaze Stouk hahahaha

facts

pre 4 godine

4. deo

Mesijev 26. meč u nizu bez poraza od Sevilje (22-4-0). Zadnji poraz Mesija od Sevilje: 3-1 superkup Španije 2010.
Igrači koji imaju najviše pobeda protiv Sevilje:
29 MESSI
26 BUSQUETS
Ekipe protiv kojih Mesi ima najviše pobeda:
29 SEVILJA
24 Atletik
23 Espanjol i Atletiko
19 Real i Hetafe
Ekipe protiv kojih Mesi ima 26+ golova, 14+ asist i 19+ pobeda: Sevilja i Real.
Mesi protiv Sevilje: 37 golova i 16+ asist na 38 mečeva (29-5-4).
Igrač meča je Mesi (10 WhoScored, 9.1 SofaScore, 9.1 FotMob).
Mesijev učinak: 6 šuteva (3 u okvir gola, 2 van okvira, 1 blokiran), 6.5% poseda, 95 dodira, 56/66 (84.8%) pasovi, 2 ključna pasa, 1 stvorena velika šansa, 1 gol, 10/11 (90.9%) driblinzi, 13/16 (81.3%) dueli i 1 oduzeta lopta za 90'.

Mesi je za manje od godinu dana (za 363 dana) dao 100 golova (od 19.2.2012 do 16.2.2013). U tom periodu, Mesi je dao 95 golova na 67 zvaničnih mečeva i 5 golova na 3 prijateljska meča za Barsu u julu i avgustu 2012.
Mesijev učinak za Barsu i Argentinu od 19.2.2012 do 16.2.2013: 100 golova i 21+ asist na 70 mečeva (54W-11D-5L).

Pozdrav.

dingospo

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Koji stil primenjuje Barselona kad Mesi uzme loptu i predje 10 igraca i postigne gol? Predpostavljam da se Mesijevi saigraci dobro krecu i odvlace protivnicke igrace a Mesi samo prolazi :D

Misa

pre 4 godine

Smesni ste ljudi. Jeste mesi jedan od najboljih igraca danasnjice i to je to, to je samo igra, velikih majstora je bilo i bice. Za 10bgodina ce klinci da se smeju ronaldu i mediju kako nemaju pojma kada budu velicali neke nove zvezde kao vi sada ove. Pomalo jadno

Nesh

pre 4 godine

(miko, 10. oktobar 2019 10:56)

Mislio sam na terenu, a ako cemo van terena idi procitaj o njegovoj humanitarnoj fondaciji, pozdrav.

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi npr postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji. Ima osvojenih 5 liga sampiona, od toga TRI UZASTOPNE, osvojeno EVROPSKO PRVENSTVO itd itd. Statisticki, samo statisticki, Kristijano je sigurno najbolji svih vremena, a Mesi je verovatno bolji igrac i dopadljiviji za gledanje.
Ovo sto pises za Zubu i kazes najbolji napadac, a Mesi i golovi i asistencija, jel to znaci da npr neki odbrambeni igrac ili centralni vezni (tipa Zidan) ne bi mogao da bude najbolji svih vremena, jer eto, ne moze da ima i asistencije i golove, odnosno ne u tolikoj meri kao neko ko je blizu gola?! Oladite malo, za 5 god ce doci neko bolji i od Mesija i Ronalda pa ce ga klinci velicati, ali treba sagledati globalnu sliku i setiti se i ere Pelea i Maradone i Di Stefana itd.

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ok, druze, Mesi je najbolji igrac svih vremena, verovatno nikad niko nece postati bolji, covek je realno neuporediv. Cak, Mesi > Dva Ronalda + Ronaldinjo + Zidan :)

vince carter

pre 4 godine

@paki ala je tebi dobro,sto je najjace odgovorio sam na ove nebuloze vise puta :)) ali nema jace od ovog "da ga ne maltretiramo" koga bre maltretirate hahahah,sta ste se uziveli ko da imate nesto od ovoga,kad vam prodje zivot zapitacete se cemu sve ovo...j..nas messi :D

kiki

pre 4 godine

Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 13:38)


Pa jel bitnije biti bolji sve ukupno ili samo u jednom takmicenju i to bas jedino onom kojem tebi odgovara. I ne mozes ti nikome govoriti da samo ispaljuje samo sto njemu odgovara kada ti to upravo i sam radis. I to spomenu takmicenje gde je Ronaldo zabio vise golova od Mesija samo iz razloga jer je 2-3 godine stariji tj. ima vise golova jer je odigrao vise utakmica. Cak ni to nisi hteo spomenuti. Tacno je i da Ronaldo ima 5 LŠ ali i Mesi ima 4. S druge strane Mesi ima 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio samo 2. Nisi hteo spomenuti ono gde je razlika puno veca. Nisi hteo spomenuti ni da je Mesi prvi igrac koji je zabio 100+ golova van 16-erca. Nisi hteo spomenuti ni da ima najvise golova u jednoj sezoni Primere (50), u jednoj sezoni ako se gledaju sva takmicenja (73), u kalendarskoj godini (91). Jel mozes malo bolje objasniti kako je Ronaldo statisticki najbolji svih vremena? Jer osim one statistike u LŠ ja ne vidim nijednu drugu bitnu statistiku po kojoj je Ronaldo bolji od Mesija. A cak je i u LŠ Ronaldo zabio vise golova jer je stariji 2-3 godine kao sto sam vec rekao gore. Eto bas me zanima sta ces odgovoriti :)

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

and justice for all

pre 4 godine

@Kosta
Nije kometator @supeR to pisao, nego kpmentator @Sale#4.
Pročitajte do kraja pre nego što date svoj odgovor.

Pozz

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Ono kad sam sebi repliciras i hvalis samog sebe, sledeci put stavi razmak posle zareza da ne bude toliko providno

kiki

pre 4 godine

Naravno da je Ronaldo tvoj. I ja i ti znamo da stalno pises slicne komentare samo sto na svakom drugom clanku imas drugo ime.

Dalje, to se moze reci i za Ronalda. Ako oni bez Ronalda pobede 8 od 9 utakmica one sezone kada su osvojili titulu, ako posle toga bez Ronalda utrpaju Barsi 5 komada u 2 utakmice superkupa, ako su davali po 4-5 komada Sevilji, Deportivu bez njega, o cemu vise da pricamo? A ja sam vec rekao da je se Ronaldo u samo jednoj sezoni posebno istakao, a to je 2007-08. U svim ostalim sezonama u Juventusu i Junajtedu nije bio nista bolji od ostalih napadaca. Dakle, da nije igrao u Realu verovatno bi sada bio neka zvezda tipa Van Persi, Runi, Aguero, Drogba, Suarez.. Na kraju krajeva upravo je Suarez izjednacio njegov taj rekord od 31 gol u Engleskoj ligi, ali nije izveo nijedan penal i igrao je za duplo slabiji klub. I da, i Mesi je bio najbolji strelac UCL sa razlicitim timovima, trenerima i sistemima. Da se nelazemo, velika je razlika izmedju tima koji je vodio Pep i npr. ove sada koju vodi Valverde. I daleko je od istine da Ronaldo za Portugal uvek igra dobro. Ima hrpa utakmica gde je on bio potpuno nebitan faktor u dresu reprezentacije posebno na velikim takmicenjima. Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. A sta bi tek bilo da Mesi nabija statistiku protiv Andore, Latvije i slicnih...

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 20:37)
pomesao si me sa nekim . niti ja pisem pod ikakvim drugim imenima niti sam bilo ciji fan . Messi nije igrao u drugim timovima osim u Barceloni , treneri se menjaju al koncept igre uz manje izmene ostaje isti, pa gledam utakmice i vidim svojim ocima da je to totalni fudbal , sve jedne te iste sematske akcije , samo su sad predvidivi pa su jako ranjivi na kontre te zbog toga i ispadaju u Evropi. Ronaldo je bio konstanto najbolji igrac Uniteda , sa njim su 3 vezane PL osvojili , sa njim su zadnji put bili prvaci Evrope ,i Barceloni u superkupu je on dao gol tako da je neistina da su bez njega pobedili. takodje je neistina da on ima hrpu utakmica u nacionalnom timu koje je lose odigrao , ja redovno pratim Portugal i uvek je medju najboljima na terenu a nazalost Messi u Argentini je gotovo uvek neprimetan , da ne upotrebim izraz uzasan na terenu.

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih pasova sa saigracem? skoro svaki . tako da ne pricajte kojesta .

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekoliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih paseva sa saigracima? skoro svaki .

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Da se ne lazemo, to se isto moze reci i za tvog Ronalda. Da nije igrao u Realu bio bi dobar igrac ali ni blizu Ronalda kakvog znamo. Za njega vec i postoji dokaz. Dovoljno je samo pogledati njegovu statistiku kada je igrao u Junajtedu pa sada u Juventusu pa usporediti sa onom iz Reala. U Junajtedu je napravio samo izuzetak one jedne sezone kada je bio najbolji strelac (31 gol). U svim ostalim sezonama nije se istakao nista od ostalih drugih najboljih napadaca. Evo sada i u Juventusu. Prosle sezone nije bio nista bolji od Kvaljarele ili Zapate, a po svemu sudeci nece biti ni ove, a pri tome igra za daleko najjaci klub u Italiji.

I da, ako je ovaj sistem koji Valverde neguje toliko mocan onda stvarno jbg. Da si to rekao za onu Barsu koju je vodio Pep to bi jos i imalo smisla jer oni stvarno jesu igrali od noge do noge i ulazili su sa loptom u gol... Al ovo danas je dalekooo od tog sistema koji je nekad negovala Barselona ali eto vidimo da se Mesi snalazi i u tom sistemu. Danas Barselona zna odigrati samo jednu akciju, a to je da Mesi napravi visak na sredini, dobaci do Albe, a on njemu povratnu na nekih 10 do 15 metara nakon cega Mesi suta na gol. I to je sve sto znaju danas odigrati. Ostalo sve resavaju na individualnu klasu, a najcesce Mesijevu. Nekada sam jedva cekao utakmice Barselone cak sam i po internetu trazio njihove utakmice kada nije bilo na TVu, a danas ih vise ne gledam ni na TVu jer im je nacin igre smesan.

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 21:13)

Nisam te pomesao i nema potrebe da lazes. Tvoje komentare je uvek lako primetiti zbog neobjektivnosti :) Mesi jeste igrao samo u Barsi ali u razlicitim timovima. Pogledaj tim Barse iz 2009 pa uporedi sa ovim sada iz 2019. Sta je tu isto? Osim Busketsa svi drugi igraci su se izmenili. I daleko od toga da im je sistem igre drugaciji. Valverde je unistio ono sto je Barselona gradila godinama pre njega. Oni se po nacinu igre vise ne izdvajaju od ostalih klubova. Jedino sto ne ubacuju loptu u 16-erac zbog slabe igre glavom i to je jedino sto je isto i kod Pepea i kod Valverdea. A ako ko igra danas totalni fudbal to su Siti, Liverpul i Ajaks. Njih je uzivanje za gledati. Tebi je totalni fudbal kada Barsa na poluvremenima bez Mesija ima po 0 ili 1 sut u okvir gola? lol sto se tice Ronalda ja ne sporim da on nije bio najbolji igrac Uniteda nego da u Engleskioj ligi nije bio nista bolji od ostalih napadaca osim one jedne sezone kada se izdvojio od ostalih. Ista stvar je sada i u Juventusu. Ronaldo sigurno ne bi danas bio igrac kakog znamo da nije igrao u Realu. Dalje, u superkupu protiv Barse je dao 1 gol u 10 minuta i dobio crveni, a Real je bez njega u timu dao 4. A pobedili su ih bez Ronalda i u onom finalu kupa kada je Bejl pretrcao Bartru.

kiki

pre 4 godine

A sto se tice reprezentacije Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. Kako je onda Ronaldo uvek medju najboljima, a Mesi gotovo uvek neprimetan kada imaju slicnu statistiku? Jos treba uzeti u obzir da je Ronaldo hrpu tih golova dao protiv Andore, Latvije, Armenije i slicnih. Mesi ne igra protiv takvih reprezentacija osim nekad samo u prijateljskim utakmicama. Cinjenica je da i Mesi i Ronaldo imaju utakmica koje su lose odigrali za reprezentaciju ali ih Ronaldo ima znatno vise isto kao i u klubovima. Jer Mesiju da bi bio najbolji na terenu nije potrebno da zabije gol, a Ronaldo ako ne zabije gol on je u vecini slucajeva najgori igrac na terenu. Tako je bilo i u Realu, tako je sada i u Juventusu, a tako je i u Portugalu. Ti meni govoris kako Ronaldo za Portugal uvek igra dobro, a ja ti samo na zadnjih 5 velikih takmicenja na kojima je igrao mogu nabrojati barem 15 utakmica gde nije postojao na terenu niti je imao gol niti je imao asistenciju. Ima duplo vise slabih odigranih utakmica nego dobrih.

Sale#4

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.

Nesh

pre 4 godine

Neverovatno skroman sportista, nikad ne simulira kao neki koji zele na prevaru da dodju do cilja, nikad ne ulazi u konflikt osim ako ga bas ne iznerviras, skoro 15 godina na istom nivou, veliki covek a jos veci sportista, zbog marketinga vec 15 godina nosi onog padavicara iz Juventusa na grbaci, a sto se tice fudbalskog umeca oni su nebo i zemlja. Plakace svet kada se ovaj majstor bude oprastao, i nikad takvog igraca fudbal nece imati pa ni za 500 godina.

Poter

pre 4 godine

Nije jedan od najboljih, vec najbolji fudbaler sveta univerzuma svimira..., a i kad nije zvanicno najbolji on je najbolji. Ko razume shvatice.

Kosta

pre 4 godine

(supeR, 10. oktobar 2019 09:18)

Kreces recinicu da je los covek bez ikakvog razloga bar sto se tice ove vesti, onda ga stavljas u isti kos sa Kristijanom tu sam krenuo da se smejem. I na kraju velicas Ronalda, koga verovatno nisi ni gledao jer imas 12godina, od kog Mesi traje 5x vise, koji je osvojio 5 puta vise trofeja, dao 5x vise golova, 10x vise asistencija i da ne kazes da gledam samo statistiku, i Mesi je takodje madjionicar na terenu, dribla, gadja te u trepavicu sa pola terena, pogadja slobodnjake kao penale itd itd, da se razumemo i ja volim Ronalda ali ne mogu se porediti on i Mesi, Ronaldo je bio napadac, Mesi igra sve.

Ili si fan Reala
Ili si fan Kristijana
Trece nema

supeR

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Znas coveka?

Dario

pre 4 godine

Jedino pravo merilo odnosno ogledalo svakog igraca je teren! Tamo pokazuje svoje pravo lice. Teren ne moze da slaze. Da li neko od nas provoldio vreme sa nekim od fudbalera, zna ih licno pa moze tvrditi kakav je ko covek? Naravno da ne! Novine i zuta stampa je sve rekla kazala. Pr im pegla imidz na razno razna nacine, al ne terenu ne moze peglag. Na terenu Mesi je milion puta pokazao nesebicnost. Pustao neretko penale da ih raspuca kad su u krizi. Nejmaru, Suarezu, Coutinju, Ibri.. i to pustao kad je imao priliku postaviti neke rekorde, ili za het trik. Prepustao i slobodnjake. Dakle nesebicnost na veoma visokom nivou .Jos jedan dokaz tome je i to da je igrac sa najvise asistencija, kljucnih dodavanja na svetu. Ovo jr dokaz takodje da je decko fenomen. Jer ne samo da je najbolji strelac nego u plej, paker. Isto tako , ne simulira. Grebe, puze, vuce dalje i pod faulom. Nema tu etiketu. Ne udara protivnike na terenu itd itd. E sad, Cristiano Ronaldo npr. On ne zna sta je nesebicnost. Sebican do neba. Najveci potrosac lopti od kako se vodi ta statistika. Zadnjih 30 god. Ljuti se na saigrace kad mu ne daju loptu, cak se i ne raduje ponekad njihovim golovima. Ne prepusta penale i slobonjake iako je statisticki veoma los. Udara igrace, simulira na terenu od mladih dana. Trci za nabijanje statistike. S marsa se vidi koliko je opterecen Mesijem. Dakle, teren ne laze. On je jedino pravo ogledalo igraca pa i coveka donekle. A tamo je velika razlika izmedju Lea i Cristiana npr.

Kurs iz engleskog

pre 4 godine

Utaje porez, izigraju državu, pa se žale na "loš tretman" od strane te države, i on i Ronaldo. To dovoljno govori o njima.
(Irena, 10. oktobar 2019 10:55)
Mesi je fudbaler, a ne knjigovodja. Ne mesaj babe i zabe.

Dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

Kad si napisao verovatno najbolji fudbaler sveta i dodao cr7,tu je isplivao tvoj kompleks koji vuces od Mesija

miko

pre 4 godine

@nesh

Toliko skroman pa je i pored silnih miliona utajio i porez. Zakljucujes da je skroman na osnovu toga sto ne simulira faulove, svaka cast

dingospo

pre 4 godine

(Sale#4, 10. oktobar 2019 11:04)

Ronaldo bolji statisticki? Prvo, Ronaldo je stariji dve godine i ima oko 100 odigranih utakmica vise od Mesija tacnije:

Ronaldo
972 utk
698 golova

Mesi
828 utk
672 golova

Dakle, Ronaldo je odigrao cak 144 utakmica vise od Mesija a postigao samo 26 golova vise, a o asistencijama necu ni da pricam, a jos manje o tome gde igra Ronaldo na terenu a gde Mesi...

Sto se tice zube, on je bio klasican napadac verovatno najbolji svih vremena, ali porediti njega kao igraca i Mesija koji 10 sezona za redom jedan od 3 najboljih asistenata na svetu, a pored toga nikad nije ispod 40 golova, je ludost, a da ne pricam da je Mesi igrac sa ubedljivo najvise driblinga, najvise slobodnjaka i da ne nabrajam dalje...

Mario

pre 4 godine

Koliko je ovaj Mesi uradio za Barselonu ima potpuno pravo da odlucuje o svemu bar sto se tice dovodjenja igraca, ali ocigledno da drugi to rade i kanale klub iz godine u godinu, sve se na kraju svodi na to da li ce se Mesi nesto uraditi ili ne

vince carter

pre 4 godine

To su ti "sektaski" fanovi tipa ovaj @nesh i slicni. Mesi je dao gol rukom i proslavio ga kao da je dao gol za pobedu u finalu SP,kucajte na youtube,toliko o tome da "nikad" ne igra nesportski. Kazete Ronaldo i Ronaldinjo sami rekli za Mesija pa i Mesi je rekao "Da igram jos milion godina necu biti bolji od Maradone" i sta sad? "Najbolji igrac univerzuma,ni za 500 godina" woow i posle kazu ja prozivam :))) "Mesi ima najvise driblinga,asistencija" :)) pa jel igra Viktorije celu karijeru u Barsi i ima loptu vise u posedu i prilika za to u odnosu na sve druge igrace :)) Taj Sistem je osvojio sve sto se osvojiti moze bez njega u vidu Spanije a on 100 puta bio nevidljiv na terenu u Argentini jer nema viktorija :)) Ali ako je svemocan,kralj univerzuma,resio bi bar jednom mec sa Cileom u 240 minuta igre,makar iz slobodnjaka..ne? Molim lepo :))

omiljeni glumac Al Pacino omiljena glumica Kim Bejsindzer

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22)

evo ih Dzordan i Federer. a bejzbol, golf, formula 1, daj neke sinonime.

Das ist Walter

pre 4 godine

da se ne lazemo , karter je upravu. Messi da nije igrao u Barceloni bi bio dobar igrac ali ni blizu Messija kakvog danas znamo . jer jednostavno taj sistem koji Barca neguje je toliko mocan da svakom igracu daje neku drugu dimenziju, tu opsada gola traje 90 minuta. ako su Xavi,Iniesta,Buskets,Villa,Pedro,Alba,Pique,Puyol,Fabregas osvojili sve sa reprezentacijom bez Messija,isto tako bi mogli sve na klupskom nivou .

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ok, druze, Mesi je najbolji igrac svih vremena, verovatno nikad niko nece postati bolji, covek je realno neuporediv. Cak, Mesi > Dva Ronalda + Ronaldinjo + Zidan :)

Sale#4

pre 4 godine

@velikistrumf E moj druze. Ako Ronaldo nije u konkurenciji za najboljeg svih vremena i ako se ti secas da nije uporedjivan sa Peleom i Maradonom onda si samo dokazao da imas 12 godina i da nisi iz generacija koje su rasle uz njega. Jednostavno je, on je imao konkurenciju u Zidanu i Ronaldinju, ali je bio iznad njih, a npr DVA PUTA je bio prvak sveta, jednom najbolji igrac svetskog prvenstva. U tih tvojih nabrojanih 4-5 sezona (uz sve povrede) je pokazao vise driblinga i inovacija u fudbalu nego Mesi i C. Ronalda za 20 uspesnih godina.

facts

pre 4 godine

Nešto sa meča Barselona 4-0 Sevilja, 1. deo

Barsa u La Ligi: 1640W-579D-627L, 26 titula, 6109 datih i 3189 primljenih golova na 2846 mečeva.
Sevilja u Primeri: 1028-547-917, 1 trofej, 3801 dat i 3489 primljenih golova na 2492 mečeva.
Barsa protiv Sevilje: 109-36-44, 398 datih i 237 primljenih golova na 189 mečeva.
Barsa protiv Sevilje u ligi: 83-32-36, 312 datih i 191 primljeni gol na 151 meču.
Golovi: Suares, Vidal, Dembele i Mesi. Asist: Semedo i Artur x2.
Ter Štegenov 200. meč za Barsu (144-35-21). Na 86 mečeva (43% od 200) je sačuvao mrežu i primio je 183 gola na 114 meča. On je 1. strani golman sa 200+ mečeva za Barsu.
Barsa-Sevilja je 15. duel u Primeri sa 500+ golova (B 312+191 S).
Suares protiv Sevilje: 11 golova na 18 mečeva (14-2-2).
Zadnje 2 makazice igrača Barse u La Ligi:
2017 3-0 Sevilja, Suares
2019 4-0 Sevilja, SUARES
Vidalov 5. gol za Barsu na 59 mečeva (40-12-7).
Dembeleov 19. gol za Barsu na 69 mečeva (49-14-6).
Zadnja 2 meča Primere u kojima je Sevilja primila 3 gola za 8':
2017 Barsa 3-0, 25' 28' 33'
2019 BARSA 4-0, 27' 32' 35'

facts

pre 4 godine

2. deo

Barsa je dala 301 gol na 129 mečeva (87-28-14) pod Valverdeom:
1 Mesi, 1-3 Real 2017
100 Mesi, 1-0 Atletiko 2018
200 Dembele, Espanjol 0-4 2018
300 DEMBELE, 4-0 Sevilja 2019
Mesi je 1. igrač koji je bio strelac u 16 sezona La Lige u nizu u 21. veku.
Mesijev 1. gol u ovoj Primeri, 1. ove sezone, 34. ove godine, 37. protiv Sevilje, 420. u La Ligi, 604. za Barsu i 672. u karijeri.
Igrači sa najviše golova 1 timu na 1 stadionu u Primeri:
17 MESSI (Sevilji na Kamp Nou), Telmo Zarra (Selti na starom San Mamesu) i Mundo Suarez (Sevilji na Mestalji)
Igrači Barse sa brojem sezona La Lige u kojima su dali golove:
16 MESSI (od 16 sezona)
15 Xavi (17)
12 Pique (12), Cesar (13), Rexach (14) i Iniesta (16)
Mesijev 49. gol iz slobodnjaka u karijeri (43. za Barsu). Pirlo je dao 47 golova iz slobodnjaka tokom karijere.
Mesijev 100. gol van 16-erca u dresu Barse. On je 18.8.2018 dao 100. gol (tad 41. iz slobodnjaka) van 16-erca u karijeri (3-0 Alaves). Jubilej.
Ekipe kojima je Mesi dao najviše golova iz slobodnjaka:
6 Espanjol
5 SEVILJA i Atletik

Zorica

pre 4 godine

Vidim da pojedini proglasavaju pravog Ronalda u najboljeg igraca svih vremena, a on izjavio za Messija da mu nema premca, isto tako Ronaldinjo koji je izjavio, dok jos Messi nije bio poznat siroj javnosti, videcete jednog nevidjenog izvanzemaljskoo cuda koje ce nadmasiti sve vidjeno do sada u fudbalu. Danas kad pitaju Ronaldinja za Messija on samo sto se ne pokloni, i uvek istice da mu nema ravnog u istoriji fudbala. Dakle kad vidim komentare, Ronaldinjo je najbolji, Brazilskom Ronaldu niko nije do nokata slatko se nasmejem i cudim se tolikim lupetanjima...

Nesh

pre 4 godine

(miko, 10. oktobar 2019 10:56)

Mislio sam na terenu, a ako cemo van terena idi procitaj o njegovoj humanitarnoj fondaciji, pozdrav.

Paki

pre 4 godine

vince carter
Moj omiljeni nick ovde :) Zamislite imate 30+ ,pa i vise mozda godina i dolazite na svaku vest vezano za Barselonu i Mesija, pa cak i nevezano i svaki put istresete isti komentar, hejtate i spinujete kao nasi dragi sendvicari:) . Zamislite dakle matorog coveka koji radi ovakve stvari .Zar se ne bi preispitali sta nije u redu sa takvom glavom :) ? Naravno, kad postavite npr pitanje ,pa kako se Pele moze smatrati najboljim ikad a igrao citav zivot u jednom sistemu i klubu, i reprezentacija Brazila i bez njega kad je bio povredjen osvojila svetsko i to jos ubedljivije, naseg Vinsa nema :) Ili npr, pa kako to da LFC pobedi Barselonu bez Salaha i Manea,dakle dva najbolja igraca, a s njima izgubi 3-0, znaci i oni su prevare :) .Kako to Juventus stize 2x do finala LS u 3 godine, osvaja duplu krunu 4 godine za redom,a onda dodje KIki pa ispadnu jos u 1-4 finalu od Ajaxa i uzmu samo titulu bez kupa :) . Ili kako ce biti Kiki veliki igrac,Portugal pobedio Francusku u finalu i bez njega :). A kako to da npr Argentina u kvalifikacijama za svetsko u 8 utakmica bez Mesija pobedi samo 1 :) Ili kako to da je postotak pobeda u Barseloni sa Mesijem 77 %,bez njega,64 % ? :)Zasto fanovi CR nisu sektasi:)?Mnogo pitanja, a malo odgovora. Ali zamolicu vas lepo. Ne dirajte naseg Cartera. Coveku je ovo ocigledno jedina preoupacija i jos da ga tu maltretiramo ? :) Dajte molim vas. Zato podrska nasem vernom prijatelju, nek se drzi i apsolutno se slazem. Mesi je prevara :) Ziveo ti nama ;)

dingospo

pre 4 godine

Druze ti si prvi uleteo i komentarisao negativno Mesija, i mislim da ti imas postere Kristijana iznad kreveta gde spavas a ne ja. Ja ti jos jednom ponavljam, Kristijano ima 144 utakmica vise od Mesija u karijeri i 29 utakmica vise u Ligi sampiona, razumem klinac si lozis se na Kristijana ali bar malo budi objektivan, i kad bi statistiku izbacili iz fudbala sta ostaje od Kristijana? To ti je ona prica, Mesi ne mora postici gol da bi bio najbolji na terenu, dok Kristijano i kad postigne 2 gola neretko bude boljih od njega na terenu. Kristijano je vrhunski napadac ali moras da shvatis da je Mesi prica za sebe i s njim se ne poredi niko.

facts

pre 4 godine

4. deo

Mesijev 26. meč u nizu bez poraza od Sevilje (22-4-0). Zadnji poraz Mesija od Sevilje: 3-1 superkup Španije 2010.
Igrači koji imaju najviše pobeda protiv Sevilje:
29 MESSI
26 BUSQUETS
Ekipe protiv kojih Mesi ima najviše pobeda:
29 SEVILJA
24 Atletik
23 Espanjol i Atletiko
19 Real i Hetafe
Ekipe protiv kojih Mesi ima 26+ golova, 14+ asist i 19+ pobeda: Sevilja i Real.
Mesi protiv Sevilje: 37 golova i 16+ asist na 38 mečeva (29-5-4).
Igrač meča je Mesi (10 WhoScored, 9.1 SofaScore, 9.1 FotMob).
Mesijev učinak: 6 šuteva (3 u okvir gola, 2 van okvira, 1 blokiran), 6.5% poseda, 95 dodira, 56/66 (84.8%) pasovi, 2 ključna pasa, 1 stvorena velika šansa, 1 gol, 10/11 (90.9%) driblinzi, 13/16 (81.3%) dueli i 1 oduzeta lopta za 90'.

Mesi je za manje od godinu dana (za 363 dana) dao 100 golova (od 19.2.2012 do 16.2.2013). U tom periodu, Mesi je dao 95 golova na 67 zvaničnih mečeva i 5 golova na 3 prijateljska meča za Barsu u julu i avgustu 2012.
Mesijev učinak za Barsu i Argentinu od 19.2.2012 do 16.2.2013: 100 golova i 21+ asist na 70 mečeva (54W-11D-5L).

Pozdrav.

dingospo

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Koji stil primenjuje Barselona kad Mesi uzme loptu i predje 10 igraca i postigne gol? Predpostavljam da se Mesijevi saigraci dobro krecu i odvlace protivnicke igrace a Mesi samo prolazi :D

and justice for all

pre 4 godine

@Kosta
Nije kometator @supeR to pisao, nego kpmentator @Sale#4.
Pročitajte do kraja pre nego što date svoj odgovor.

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Majstore, napisao sam statisticki, moras priznati da je Ronaldo statisticki verovatno najvbolji svih vremena. Imam 27 godina, kakve veze ja imam sa Mesijem i Ronaldom i kompleksima? Ja sam odrastao uz Zubu, Zidana i Ronaldinja. Maradonu i Pelea nisam gledao, ali od svih sto sam gledao i kasnije ZUBA je imao nesto sto niko drugi nije.

veliki strumf

pre 4 godine

Los covek, izrazito los covek. Kao fudbaler, statisticki gledano verovatno najbolji svih vremena, uz C. Ronalda, ali ipak mislim da je Zuba Ronaldo nesto najblize savrsenstvu sto smo ikad videli. Covek je bio sinonim za fudbal, nesto kao Dzordan u kosarci, Federer u tenisu itd.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 08:22). Ne znam na osnovu čega neko može da izjavi za Mesija da je loš čovek, a tek izrazito loš! To je tako odvaljena glupost jednog fana C. Ronalda. Mesi se čovek ne eksponira, povučen je i gleda sebe i porodicu, ne radjaju mu decu plaćene surogat majke već njegova žena, raduje se golu svakog saigrača (za razliku od jednog egomanijaka koji je srećan samo kad on da gol), ne simulira nikad, ne folira se... Zbog toga sto je on veći od kluba stvorila se fama da dovodi trenere i igrače, a glavu mogu da dam da recimo ovog Valverdea nije doveo, a sigurno mu ne čuva fotelju. A u timu naravno da je bos, kao i svaki drugi vrhunski fudbaler. Sto se Zube tiče - ja sam ta generacija i dok je igrao sećam se da su svi govorili da je veliki majstor, ali čak ni tada on nije ulazio u priču o najboljem svih vremena sa Maradonom i Peleom. Čak su mnogi mnogo više voleli i cenili Zidana. Posle se pojavio i Ronaldinjo, tako da je pitanje da li je Zuba i u svojoj generaciji bio najbolji, a o tome da je najbolji ikad nema ni govora. Uz to, vrlo je kratko trajao. Sezona u Barsi, 2 u Interu (pola mečeva je bio povredjen pa nije ni igrao i već je tada znacajno pao), i sezona-dve u Realu, dok se nije sako tako ubuckao pa je i otišao. 4-5 vrhunskih sezona je malo, naspram Mesija koji ugra ba vrhunskom nivou 13-14 sezona, gde je možda 2 odigrao slabije zbog povreda. Sto se Federera tiče - žestoko mu se drmaju svi rekordi, a ako nekako stigne do finala Sangaja jedan dečko će mu već pokazati ko je sinonim za tenis. Znamo i ko.

Sale#4

pre 4 godine

@dingospo Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi npr postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji. Ima osvojenih 5 liga sampiona, od toga TRI UZASTOPNE, osvojeno EVROPSKO PRVENSTVO itd itd. Statisticki, samo statisticki, Kristijano je sigurno najbolji svih vremena, a Mesi je verovatno bolji igrac i dopadljiviji za gledanje.
Ovo sto pises za Zubu i kazes najbolji napadac, a Mesi i golovi i asistencija, jel to znaci da npr neki odbrambeni igrac ili centralni vezni (tipa Zidan) ne bi mogao da bude najbolji svih vremena, jer eto, ne moze da ima i asistencije i golove, odnosno ne u tolikoj meri kao neko ko je blizu gola?! Oladite malo, za 5 god ce doci neko bolji i od Mesija i Ronalda pa ce ga klinci velicati, ali treba sagledati globalnu sliku i setiti se i ere Pelea i Maradone i Di Stefana itd.

facts

pre 4 godine

3. deo

Barsina 15. pobeda u nizu na Kamp Nou. Zadnji kiks: 1-1 Real u kupu.
Zadnja 4 niza u kojima je Barsa vezala 15+ pobeda na Kamp Nou: 1981-1982, 2010, 2013-2014 i 2019.
Barsa nije izgubila ligaški meč kada je Vidal bio među startnih 11 (15W-8D-0L). Ratnik.
To je Mesijev 150. ligaški meč (135W-12D-3L) u kome je dao golove na Kamp Nou (241 gol i 59+ asist).
Zadnja 3 meča u ligi u kojima je Barsa imala 2 igrača manje od protivnika na Kamp Nou:
1993 1-1 Atletiko (3 crvena)
2010 2-1 Hetafe (2)
2019 4-0 Sevilja (2)
Zadnja 2 igrača koji su dobili crveni karton u svom 1. meču za Barsu u La Ligi:
2009 Marc Muniesa, 0-1 Osasuna
2019 Ronald Araujo, 4-0 Sevilja
Sevilja je primila 34 gola u zadnjih 10 mečeva na Kamp Nou (0-0-10). Zadnja pobeda Sevilje u ligi na Kamp Nou: 0-3 2002.
Barsa je 8. put pobedila Sevilju u ligi sa 4-0.
Sevilja je izjednačila svoj najgori niz poraza na Kamp Nou:
10 (0-0-10) 1963-1975 i 2013-2019
Sevilja je u zadnjih 8 sezona Primere u gostima protiv 5 najvećih timova uzela samo 5 od mogućih 108 bodova (3 Atletiko, 2 Valensija, 0 Atletik, Barsa i Real).

dingospo

pre 4 godine

P.S. Mesi bi u engleskoj ligi prosao kao nekad Roben i Sevcenko ;)
(Sale#4, 10. oktobar 2019 15:16)

Ne verujem, kad su Aguero i Azar najbolji igraci PL godinama unazad a slicne su gradje kao Mesi, zamisli tek sta bi Mesi radio... i za Gvardiolu su pricali nek dodje u Eng da mu pokaze Stouk hahahaha

vince carter

pre 4 godine

@paki ala je tebi dobro,sto je najjace odgovorio sam na ove nebuloze vise puta :)) ali nema jace od ovog "da ga ne maltretiramo" koga bre maltretirate hahahah,sta ste se uziveli ko da imate nesto od ovoga,kad vam prodje zivot zapitacete se cemu sve ovo...j..nas messi :D

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

kiki

pre 4 godine

Naravno da je Ronaldo tvoj. I ja i ti znamo da stalno pises slicne komentare samo sto na svakom drugom clanku imas drugo ime.

Dalje, to se moze reci i za Ronalda. Ako oni bez Ronalda pobede 8 od 9 utakmica one sezone kada su osvojili titulu, ako posle toga bez Ronalda utrpaju Barsi 5 komada u 2 utakmice superkupa, ako su davali po 4-5 komada Sevilji, Deportivu bez njega, o cemu vise da pricamo? A ja sam vec rekao da je se Ronaldo u samo jednoj sezoni posebno istakao, a to je 2007-08. U svim ostalim sezonama u Juventusu i Junajtedu nije bio nista bolji od ostalih napadaca. Dakle, da nije igrao u Realu verovatno bi sada bio neka zvezda tipa Van Persi, Runi, Aguero, Drogba, Suarez.. Na kraju krajeva upravo je Suarez izjednacio njegov taj rekord od 31 gol u Engleskoj ligi, ali nije izveo nijedan penal i igrao je za duplo slabiji klub. I da, i Mesi je bio najbolji strelac UCL sa razlicitim timovima, trenerima i sistemima. Da se nelazemo, velika je razlika izmedju tima koji je vodio Pep i npr. ove sada koju vodi Valverde. I daleko je od istine da Ronaldo za Portugal uvek igra dobro. Ima hrpa utakmica gde je on bio potpuno nebitan faktor u dresu reprezentacije posebno na velikim takmicenjima. Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. A sta bi tek bilo da Mesi nabija statistiku protiv Andore, Latvije i slicnih...

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 20:37)
pomesao si me sa nekim . niti ja pisem pod ikakvim drugim imenima niti sam bilo ciji fan . Messi nije igrao u drugim timovima osim u Barceloni , treneri se menjaju al koncept igre uz manje izmene ostaje isti, pa gledam utakmice i vidim svojim ocima da je to totalni fudbal , sve jedne te iste sematske akcije , samo su sad predvidivi pa su jako ranjivi na kontre te zbog toga i ispadaju u Evropi. Ronaldo je bio konstanto najbolji igrac Uniteda , sa njim su 3 vezane PL osvojili , sa njim su zadnji put bili prvaci Evrope ,i Barceloni u superkupu je on dao gol tako da je neistina da su bez njega pobedili. takodje je neistina da on ima hrpu utakmica u nacionalnom timu koje je lose odigrao , ja redovno pratim Portugal i uvek je medju najboljima na terenu a nazalost Messi u Argentini je gotovo uvek neprimetan , da ne upotrebim izraz uzasan na terenu.

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekoliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih paseva sa saigracima? skoro svaki .

Das ist Walter

pre 4 godine

(kiki, 10. oktobar 2019 18:19)
po cemu je to Ronaldo moj? ja samo govorim za Messija , ako oni daju 10 komada Realu bez njega , petardiraju Valenciju bez njega pa o cemu vise pricamo? kad smo kod Ronalda tacno je da je u Realu imao najbolju logistiku al pazi opet je on oborio rekorde u PL 2007-08 i bio najbolji strelac u UCL sa razlicitim klubovima . a da se ne lazemo velika je razlika izmedju Fergusonovog Uniteda i Anceloti-Zidan Reala i Murinjovog Reala . zatim uzmi u obzir i Portugal gde uvek igra dobro , Santos forsira igru slicnu Atletico Madridu .

Misa

pre 4 godine

Smesni ste ljudi. Jeste mesi jedan od najboljih igraca danasnjice i to je to, to je samo igra, velikih majstora je bilo i bice. Za 10bgodina ce klinci da se smeju ronaldu i mediju kako nemaju pojma kada budu velicali neke nove zvezde kao vi sada ove. Pomalo jadno

Das ist Walter

pre 4 godine

(dingospo, 10. oktobar 2019 16:47)
a kad je to Messi uzeo loptu i prosao 10 igraca i dao gol? naravno nikad . koliko on to cesto stvarno uzme loptu i prodje nekliko njih i da gol? tek s vremena na vreme . koliko njegovih solo golova su ustvari timske akcije u kojoj on razmeni bar 7-8 duplih pasova sa saigracem? skoro svaki . tako da ne pricajte kojesta .

kiki

pre 4 godine

Ti ispaljujes samo ono sto tebi odgovara, verovatno zato sto imas istetoviranog Mesija, dobijenog kao nalepnicu uz sok zvake.
Prvo, nabrojao si ukupne golove, a nisi postavio podatak o broju ukupnih golova u ligi sampiona, gde je C. Ronaldo najbolji u istoriji.
(Sale#4, 10. oktobar 2019 13:38)


Pa jel bitnije biti bolji sve ukupno ili samo u jednom takmicenju i to bas jedino onom kojem tebi odgovara. I ne mozes ti nikome govoriti da samo ispaljuje samo sto njemu odgovara kada ti to upravo i sam radis. I to spomenu takmicenje gde je Ronaldo zabio vise golova od Mesija samo iz razloga jer je 2-3 godine stariji tj. ima vise golova jer je odigrao vise utakmica. Cak ni to nisi hteo spomenuti. Tacno je i da Ronaldo ima 5 LŠ ali i Mesi ima 4. S druge strane Mesi ima 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio samo 2. Nisi hteo spomenuti ono gde je razlika puno veca. Nisi hteo spomenuti ni da je Mesi prvi igrac koji je zabio 100+ golova van 16-erca. Nisi hteo spomenuti ni da ima najvise golova u jednoj sezoni Primere (50), u jednoj sezoni ako se gledaju sva takmicenja (73), u kalendarskoj godini (91). Jel mozes malo bolje objasniti kako je Ronaldo statisticki najbolji svih vremena? Jer osim one statistike u LŠ ja ne vidim nijednu drugu bitnu statistiku po kojoj je Ronaldo bolji od Mesija. A cak je i u LŠ Ronaldo zabio vise golova jer je stariji 2-3 godine kao sto sam vec rekao gore. Eto bas me zanima sta ces odgovoriti :)

kiki

pre 4 godine

A sto se tice reprezentacije Ronaldo u 160 utakmica za reprezentaciju ima 93 gola i 37 asistencija, a Mesi u 136 utakmica ima 68 golova i 44 asistencije. Dakle, Ronaldo u ucestovao kod 18 golova vise ali ima i 24 utakmica vise. Kako je onda Ronaldo uvek medju najboljima, a Mesi gotovo uvek neprimetan kada imaju slicnu statistiku? Jos treba uzeti u obzir da je Ronaldo hrpu tih golova dao protiv Andore, Latvije, Armenije i slicnih. Mesi ne igra protiv takvih reprezentacija osim nekad samo u prijateljskim utakmicama. Cinjenica je da i Mesi i Ronaldo imaju utakmica koje su lose odigrali za reprezentaciju ali ih Ronaldo ima znatno vise isto kao i u klubovima. Jer Mesiju da bi bio najbolji na terenu nije potrebno da zabije gol, a Ronaldo ako ne zabije gol on je u vecini slucajeva najgori igrac na terenu. Tako je bilo i u Realu, tako je sada i u Juventusu, a tako je i u Portugalu. Ti meni govoris kako Ronaldo za Portugal uvek igra dobro, a ja ti samo na zadnjih 5 velikih takmicenja na kojima je igrao mogu nabrojati barem 15 utakmica gde nije postojao na terenu niti je imao gol niti je imao asistenciju. Ima duplo vise slabih odigranih utakmica nego dobrih.

Pozz

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Ono kad sam sebi repliciras i hvalis samog sebe, sledeci put stavi razmak posle zareza da ne bude toliko providno

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 16:33)

Da se ne lazemo, to se isto moze reci i za tvog Ronalda. Da nije igrao u Realu bio bi dobar igrac ali ni blizu Ronalda kakvog znamo. Za njega vec i postoji dokaz. Dovoljno je samo pogledati njegovu statistiku kada je igrao u Junajtedu pa sada u Juventusu pa usporediti sa onom iz Reala. U Junajtedu je napravio samo izuzetak one jedne sezone kada je bio najbolji strelac (31 gol). U svim ostalim sezonama nije se istakao nista od ostalih drugih najboljih napadaca. Evo sada i u Juventusu. Prosle sezone nije bio nista bolji od Kvaljarele ili Zapate, a po svemu sudeci nece biti ni ove, a pri tome igra za daleko najjaci klub u Italiji.

I da, ako je ovaj sistem koji Valverde neguje toliko mocan onda stvarno jbg. Da si to rekao za onu Barsu koju je vodio Pep to bi jos i imalo smisla jer oni stvarno jesu igrali od noge do noge i ulazili su sa loptom u gol... Al ovo danas je dalekooo od tog sistema koji je nekad negovala Barselona ali eto vidimo da se Mesi snalazi i u tom sistemu. Danas Barselona zna odigrati samo jednu akciju, a to je da Mesi napravi visak na sredini, dobaci do Albe, a on njemu povratnu na nekih 10 do 15 metara nakon cega Mesi suta na gol. I to je sve sto znaju danas odigrati. Ostalo sve resavaju na individualnu klasu, a najcesce Mesijevu. Nekada sam jedva cekao utakmice Barselone cak sam i po internetu trazio njihove utakmice kada nije bilo na TVu, a danas ih vise ne gledam ni na TVu jer im je nacin igre smesan.

kiki

pre 4 godine

(Das ist Walter, 10. oktobar 2019 21:13)

Nisam te pomesao i nema potrebe da lazes. Tvoje komentare je uvek lako primetiti zbog neobjektivnosti :) Mesi jeste igrao samo u Barsi ali u razlicitim timovima. Pogledaj tim Barse iz 2009 pa uporedi sa ovim sada iz 2019. Sta je tu isto? Osim Busketsa svi drugi igraci su se izmenili. I daleko od toga da im je sistem igre drugaciji. Valverde je unistio ono sto je Barselona gradila godinama pre njega. Oni se po nacinu igre vise ne izdvajaju od ostalih klubova. Jedino sto ne ubacuju loptu u 16-erac zbog slabe igre glavom i to je jedino sto je isto i kod Pepea i kod Valverdea. A ako ko igra danas totalni fudbal to su Siti, Liverpul i Ajaks. Njih je uzivanje za gledati. Tebi je totalni fudbal kada Barsa na poluvremenima bez Mesija ima po 0 ili 1 sut u okvir gola? lol sto se tice Ronalda ja ne sporim da on nije bio najbolji igrac Uniteda nego da u Engleskioj ligi nije bio nista bolji od ostalih napadaca osim one jedne sezone kada se izdvojio od ostalih. Ista stvar je sada i u Juventusu. Ronaldo sigurno ne bi danas bio igrac kakog znamo da nije igrao u Realu. Dalje, u superkupu protiv Barse je dao 1 gol u 10 minuta i dobio crveni, a Real je bez njega u timu dao 4. A pobedili su ih bez Ronalda i u onom finalu kupa kada je Bejl pretrcao Bartru.