Sreda, 18.09.2019.

16:47

Ronaldo: Želim da osvojim više Zlatnih lopti od Mesija

Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler, rekao je, između ostalog, da je jedan od najboljih igrača ikada.

Izvor: MT

Ronaldo: Želim da osvojim više Zlatnih lopti od Mesija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

Postoje ljudi koji navijaju za fudbalera a ne za klub, takvi su navijaci "Barselone" iliti Mesija. Njima je Mesi Barselona a Barselona im bez Mesija ne postoji. Slicno je bilo i sa Ronaldinjom. IQ ravan broju pertli. Zastrasujuce. Ronaldo je jedan od najvecih fudbalera ikada ali nije veci od Pelea, kao ni Mesi uostalom. Decurlijo.

Nisha

pre 4 godine

Sportska velicina zasigurno!Pototip buduceg fudbalera. Prosto je fantastican fudbaler i zelim sto vise da igra fudbal. Medjutim, ovakve izjave mu uopste ne trebaju, niti je on najbolji u istoriji, niti ce ikad biti. Njemu su bitni individualni trofeji, Slagali se ili ne slagali, ali Messi je prosto najbolji fudbaler koji je hodao zelenom povrsinom.Ne znam zbog cega Kristijano sebe stavlja u polozaj da mora nekom da se pravda da je najbolji, onda sumnja u sebe. Jedan od najboljih jeste, ali samo fudbalski neznalci reci ce da je Ronaldo bolji od Messija.

Miloš_NS

pre 4 godine

Zidan je najbolji fudbaler u poslednje 3 decenije, po mnogima i svih vremena, a Kristijano Ronaldo će verovatno biti zaboravljen čim završi karijeru. On jeste najbolji sada, trenutno, ali realno nije u konkurenciji za najboljeg ikada. Osim u Portugalu, naravno. Ali to i jeste poenta - on je portugalska, a ne svetska legenda kao Zidan.

Marlon

pre 4 godine

1. Pele
2. Maradona
3. Krojf
4. Bekenbauer
5. Zidan
6. Di Stefano
7. Platini
8. Ronaldo (Brazil)
9. Euzebio
10. Mesi
11. Puškaš
12. Kristijano Ronaldo

Neko

pre 4 godine

Ajoooooj mučenik!!! Koliko mu se je Mesi uneredio u život?! Završiće u sanatorijumu sigurno. Koliko njega razara činjenica da je za klasu ispod najboljih igrača, to nije viđeno! Bar 20 fudbalera je na nivou koji on NIKADA nije dostigao, niti će se naći u njihovom društvu. Pa on ne spava, ne jede, nema mira ni spokoja. Mogu da zamislim kako poput vuka u kavezu šparta uzduž i popreko svojom palatom i ludački ponavlja : "JA SAM NAJBOLJI, NIJE ON, NIJEEEEE!!!!" Ali ne brine njega toliko Mesi. Pomirio bi se on sa tim lako. Njega ubija u pojam, cepa i razara činjenica da UOPŠTE ne spada u svetski vrh. Nije ni među 20 najboljih. Jasno on to vidi i zna bolje od nas, kada pokuša, jadnik, da predribla igrača i onda se ubaguje onako skučen i ograničen, netalentovan a uspaljen, ponavlja onaj ižvakani i ubuđali bicikl dok mu protivnik ne uzme loptu i spasi očaja u koji se uvalio. Jasno je njemu da najbolji igrači nemaju taj problem i da maštu i talenat koje nemaš ne možeš pokazati makar trenirao i ppnavljao poteze stotinu puta dnevno iz dana u dan, iz godine u godinu. Limiti koje ima ograničavaju ga i drže tu u drugom redu i to će ga dotući definitivno. Nije njemu Mesi problem. Njega ubija svest o sopstvenoj bezvrednosti. Otud ova groteskno, pubertetsko samohvalisanje i ubeđivanje svih oko sebe ( a još više sebe samog ) u nešto što bi toliko žarko želeo, ali nije, niti će biti...

...

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.
(Soprano, 19. septembar 2019 17:37)

Znas ti kad je on igrao u Manchesteru. Pre vise od 10 GODINA. Super. On je bio magija jedno 5 godina. MESI JE TAKAV VEC 15. Dalja diskusija je nepotrebna.

miki maus

pre 4 godine

sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.
(Lasta, 19. septembar 2019 17:41)


Sramota je ispasti od Rome ali je jos veca sramota igrati za Real i gubiti utakmice i titule protiv Levantea, Deportiva, Betisa itd... A s obzirom na broj utakmica koje je Ronaldo odigrao u Primeri jasno je da je bio placen i da im donosi Spansku ligu. Recimo, ja se secam onog El Klasika iz 2012 kada se odlucivalo o tituli... Utakmica je bila u subotu, a u utorak je Real trebao da igra drugu utakmicu polufinala LŠ protiv Bajerna. Naravno, Real je tu utakmicu protiv Barse igrao sa najjacim sastavom bez obzira na polufinale LŠ koje su morali igrati za 3 dana. Isto tako i one sezone kada je Real kiksao pred kraj sezone protiv Valensije, a Ronaldo promasio penal... I to su samo neki od najboljih primera koliko Realu nije vazna Primera... Tako da... mani se tih prica kako je Spanska liga nebitna. Jasno mi je da pokusavas odbraniti svog miljenika ali uzalud...

Frank

pre 4 godine

Meni oni uopce nisu isti tip igraca i ne vidim ih u konkurenciji. Svaki je bog u svom domenu. Mesi ne moze ono sto moze Ronaldo, a Ronaldo ne moze igrat ono sto Mesi moze, i zato ih je glupo uporedivat.

Adam

pre 4 godine

Ti si jedna mehanička mašina za golove i maneken iz teretane. Nemaš ni genijalnost ni originalnost. Sve si pedantno naučio i vredno uvežbao. Kao i Roben, predvidivo i hladno. Svejedno, svaka čast. A Mesi, on je prirodni genijalac, sinonim za fudbalsku igru rame uz rame s ostalim bogovima. Svaki njegov potez je umetnost jer samo on zna šta će da odigra. Fudbal nisu samo lov na golove i lični rekordi.

Lasta

pre 4 godine

(miki maus, 19. septembar 2019 17:30)sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.

Soprano

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.

miki maus

pre 4 godine

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima?
(BlueFortress, 19. septembar 2019 16:30)


Nije sramota ispasti od Rome i Liverpula. Sramota je gubiti utakmice protiv klubova tipa Levante, Granada, Osasuna sto se Ronaldo dogadjalo godinama. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina. E to je sramota.

zokooo

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.
(Aleksandar, 19. septembar 2019 13:27)


Ovde se govori ko je bolji igrac, a ne ko je sta osvojio. Kada si vec kod trofeja mogao si napisati da je Mesi sa Barsom u 9 godina tj. za vreme Ronaldovog boravka u Realu osvojio 3 LŠ i 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio 4 LŠ i tek 2 titule Primere. Kako je Ronaldo uradio ono sto Mesi nikad nece? Pre se moze reci obrnuto. Sto se tice reprezentacije, Ronaldo ako je negde i odveo Portugal to je samo do finala isto kao i Mesi Argentinu. Ronaldo u finalu gotov pa i nije igrao.

BlueFortress

pre 4 godine

Messijevi botovi u Srbiji ne razumeju da ovo sto Ronaldo prica nisu nikakvi "kompleksi", vec pobednicki mentalitet i nenormalna zelja za uspehom. To je ono sto pokrece ljude i kljicni razlog zasto samo mali postotak i biva uspesan poput anomalije.

Posto zivimo u svetu uvredjenih i slabica, covek vise ne sme ni da iskaze svoje ambicije i zelje. Da li znate kolika hrabrost je potrebna da se izjavi ovako nesto?

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima? Pognuo glavu i nadurio se kao devojcica.

Bekinho

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10) Pa lepo ti je rekao nije mu bitno.

Beograd

pre 4 godine

Svaka cast za golove realizaciju ali to nije sve u fudbalu. Ti nemas lucidnost magiju u nogama kao sto su imali madjionicari ove igre Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Mesi koji je po meni najbolji ikada. Mozes ti zeleti sta hoces i hvaliti se koliko hoces nijedan realan i odgovoran fudbalski radnik u svetu za tebe nece reci da si najbolji ikada. Ti si samo jedan narcis i egocentrik kome je Mesi nabio takve komplekse tresuci ga redovno u Spaniji. Pio si ti Roki u vise navrata po cetiri pet sest gorkih pilula tako da ti nije dobro. Ostavljaju posledice ocigledno.

pouzdano

pre 4 godine

(Bojan Todorović, 19. septembar 2019 14:18) pa to kazem , od silne tuge zbog skandiranja i zvizdanja ne zna kako ce da potrosi silne milione.

Bojan Todorović

pre 4 godine

@ pouzdano
Ne verujem da uopšte zna za ovaj sajt, a još manje verujem da traži prevodioca za Srpski.
Ali mislim da savršeno dobro zna kakvu reakciju može da očekuje od običnih ljudi, navijača i ljubitelja fudbala na ove nesportske, egocentrične, samohvalne izlive narcisa kakav nije viđen na sportskim terenima.
Zato mu svi ( čak i svojevremeno u Realu ) zvižde gromoglasno, i mahinalno navijaju protiv njega i njegove ekipe. Zato mu skandiraju Mesi, Mesi provocirajući tu bolesnu sujetu i narcizam.
Dečko je toliko samozaljubljen i opsednut samim sobom da to ne uspeva da obuzda i pored očajničkih pokušaja ( ne zanimaju me individualne nagrade ??!! )
A kako mogu da deluju zvižduci i čačkanje rak-rane Mesija na nekog ko tako očajnički žudi za pohvalama, priznanjima i aplauzima - možeš i sam da zamisliš.
Njega to peče poput usijanog gvožđa, pa je tvoj jeftini pokušaj da ogroman broj objektivnih i neutralnih kojima se njegovo ponašanje gadi svedeš na "Mesijeve fanove na ovom portalu" jadan i proziran.
I veruj, tako bolesnom narcisu, koji očajnički gleda po tribinama koliko ih aplaudira i ovo bi bio vruć šamar, koliko god to realno beznačajno bilo.

Marx

pre 4 godine

Al prvo da vratis dve Ramosu i jednu koju ti je poklonila UEFA nakon sezone bez ijednog trofeja
(Arkan, 19. septembar 2019 11:40)

A gde ti je sad taj Ramos kako je Ronaldo otišao iz Reala? Još bolje pitanje gde je Real? Svi su ostali Modrić, Ramos, Benzema, Bejl.. Samo Ronaldo je otišao, čak se Real još i pojačao ali nešto opet ne štima, jel si primetio to? E tu leže sve te zlatne lopte koje nisu dodeljivane bez veze tamo gde treba. To je ta sitna crtica što razdvaja od osvajanja lige šampiona i ispadanja u 1/4 finalu.

Lilian Thuram

pre 4 godine

(ACMilan, 19. septembar 2019 12:26) dao je 150-200 vrhunskih golova . pa ima skoro 100 golova van sesnaest . a asistencije ima iz centarsuteva,petom,ramenom,grudima,rabonom kakve hoces. to sto ga ne simpatisete je druga prica.

Guest

pre 4 godine

sta li ce zlatan ibrahimovic reci na ovu izjavu ronalda?
(neko, 19. septembar 2019 11:16)

A šta bi to on mogao Ronaldu da kaže? Ovu izjavu mogu da komentarišu Maradona, Zidan, Messi ali ne i Ibrahimović.

Aleksandar

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.

Vatra

pre 4 godine

Kako mu nije gadno da sebe toliko hvali. Jel on neki rod sa ovim nasim precednikom ?
Jos je mlad pa bolest nije uzela toliko maha, ali za koju godinu bice tu negde kao av.

jedan je Diego Armando Maradona

pre 4 godine

Messi je onaj sto sa Argentinom gubi 6-1 od Bolivije,3-1 od Venezuele,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske . ne moze da mrdne protiv Katra,Paragvaja,Hondurasa,Paname.

Myles Kennedy

pre 4 godine

(Sinki, 19. septembar 2019 11:53) bezvezan komentar. sta hoces reci da Ronaldo izmedju 2004-2014 nije bio magican fudbaler sjajnih driblinga i poteza.

lnkj

pre 4 godine

ma nisu mi bitne individualne nagrade bitan je timski uspeh hahahaha, sad je vec druga prica, ovaj pati za mesijem bolesno je iskompleksiran, da nije interneta ne bi on ima 2 zlatne

Nemanjici

pre 4 godine

Manite se zlatnih lopti. Od kad sam procitao onu pricu kako je Perez zvao Blatera da glasa drugacije, tj da glasa za CR sve mi je jasno sa zlatnim loptama. Ali da obrazlozim drugu mnogo bitniju pricu. Razliku izmedju ovih fudbalera kao i razliku izmedju vrhunskog fudbalera kao sto su Messi, Maradona, Ronaldinho, Zidan, pravi Ronaldo i jos neki i odlicnih fudbalera kao sto su CR i neki drugi. Ova prva grupa je grupa fudbalera koji fudbal drze u malom prstu. Magija koju imaju i lucidnost kao i mozak za ovaj sport ne mogu se trenirati i ako ih nemas nikada ih neces ni imati. CR je opasan fudbaler, daje golove, brz je, jak, ima skok. Sve potrebne predispozicije. Ali nema tu lucidnost, mozak kakav imaju ovi koje sam nabrojao. Zamislite Ronaldinho da je trenirao kao CR hahaha pa to bi bilo ludilo. Jednostavno u fudbalu imas one koji su majstori ove igre (Ronaldinho ode u klub i sutra dodje na utakmicu da gol i dve asistencije) i one koji postaju sve bolji i bolji tako sto treniraju. Ronaldo je jedan od tih. Covek je 100% posvecen sebi, nacinu zivota, ishrane, treningu i zato ima odlicne rezultate. Ali nikada nece biti mozak kakvi su ovi iz prve grupe. Zato nikada i nece biti u drustvu ovih drugih. Sve je to OK dao je 100 miliona golova, ali ipak nema magiju koju su imali, neki je jos imaju, ovi dgrugi. I Pipo Inzagi je davao golove pa nikada nije bio majstor :)

Messijevac

pre 4 godine

tako je ajmo da pisemo negativno za Ronalda, da pricamo o magiji ne bi li na silu progurali naseg idola Messija kao najboljeg svih vremena.

Bojan Todorović

pre 4 godine

Real i Barselona u desetak godina sa Ronaldom i Mesijem:

El Clasico 17 : 4 za Barsu
LaLiga 7 : 2 za Barsu
Kup Kralja 6 : 2 za Barsu

Drali su ih i ponižavali, pumpali i punili kao neki drugoligaški tim.
4, 5, 6 golova pa tako više puta.
Kako uopšte ima drskosti da se poredi sa čovekom koji se deset godina poigrava sa njim kao sa krpenom lutkom - ne razumem.
Jedino takmičenje gde su mogli da izbegnu dželate i tlačitelje iz Katalonije koji su ih nemilice terorisali godinama iskoristili su da sav uticaj i novac usmere na otimanje nepripadajućih titula u sramnim lakrdijama potkupljivih sudija.
I njemu jadničku to bude "adut" da se poredi sa igračem koji ga čitavu deceniju pumpa i pobeđuje bez milosti i pardona?!
Mora da je očajan.
Ovo čovek pri punoj svesti ne bi ni pomislio da kaže.

ACMilan

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.
(Lilian Thuram, 19. septembar 2019 11:50)

On ako je dao vise od 100 kvalitetnih golova od kojih je mozda 25 vrhunskih ja secem sebi ruku. Pratim fudbal 30 godina i ovaj statisticar je smesan, o tim asistencijama tipa sutnem na gol, golman odbrani i neko utrpa tek necu da pricam, i tu statistika govori ono sto oci ne vide, njegove asistencije su jedna velika nula. Da ne pricam o ostalim stvarima tipa dribling, fer plej, tu je vec smesan.

Malkom

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?

Zx flux

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10)

Hahaha pa jel vidiš da ga briga šta drugi misle. Pročitaj baš to što si citirao, ispao si naivan 🤣

Jon Bon Jovi slusa Bruce Springsteen uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti na drugom mestu?? hahahahhaa Cega?? U kom univerzumu?

Gladiator

pre 4 godine

Taman sam mislio da je sazreo sa par poslednjih izjava, i onim govorom na dodeli pre 10ak dana.. No dobro, ništa loše ovde nije rečeno. Ako misliš da si bolji od Mesija radi i osvoji još zlatnih, ako misliš da si najbolji ikad takođe - tvoje mišljenje, ne baš skromno ali imaš pravo na svoj stav..

Lilian Thuram

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.

S

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, Ronaldo i Mesi su najbolji u istoriji. Kada im se završe karijere moći ćemo reci ko je boji. Nijanse će odlucivati.
Niko od igrača nije bio konstantan toliko godina, postigao toliko golova, asistencija, itd. kao njih dvoje
Uživajte dok još igraju

Globtroter

pre 4 godine

(asi, 19. septembar 2019 11:22)

Kako je Ronaldo rodjen kao pobednik kako, igrao je 9 godina u Spaniji osvojio 2 prvenstva, jel to pobednik?

Jakov

pre 4 godine

Ko ce se secati ovog statističara kroz 20 godina, niko! Pamte se igraci poput Ronaldinja Ronalda(pravog) Mesija koji su cuda pravili na terenu

Sinki

pre 4 godine

Da Ronaldo postigne 1000 golova,nikad nece biti bolji od Messija,jer je Messi fudbalski genijalac,ne moram ja nista govoriti sto nije receno,svi znamo sta Messi radi na terenu....Ako cemo da gledamo statistiku,onda Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 najboljih fudbalera,ali statistika nije presudna i nista ne znaci.Ronadinjo je jedan od najboljih fudbalera ikada koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalu.

basketball reference

pre 4 godine

Da li iko normalan može da kaže nešto protiv Ronalda i Mesija?

Ljudi su osvojili po 5 zlatnih lopti a Kristijano i 4 Lige Šampiona kao i EP sa Portugalom. Dao je i preko 100 golova u Ligi Šampiona, 93 gola za reprezentaciju, za Real je davao više od gola po meču...

Plivac

pre 4 godine

Čemu vređanje bilo koga od ove dvojice? Treba uživati dok njihova era još traje. Ne vidim ništa loše u izjavi da želi da bude uspešniji od Mesija. Kao da Mesi to ne želi. To je na kraju krajeva i poenta sporta

Gabri

pre 4 godine

Ronaldo ima ego kao Mont Everest.On nije objektivno ni u 20 najboljih svih vremena,a Mesiju ne može ni vodu da nosi.Nikakva statistika na ovom svetu ga nece staviti ispred Mesija.To je jednostavno tako i mora se pomiriti sa tim

asi

pre 4 godine

Čovek je rođeni pobednik i samo vidi uspeh ispred sebe. Tako i treba! Ja ga lično ne mirišem, više uživam u Mesijevim vratolomijama, magiji i slobodnjacima nego u njegovoj igri (koja nije nimalo ružna niti slaba) jednostavno svako ima svoj ukus, a kao što je on rekao, zabole ga šta drugi misle, on sebe vidi u samom vrhu i to je njemu najbitnije.

Gledao sam intervju Partisa Evre u nekoj emisiji, kaže lik da je dok je bio u Man Utd Ronalno izgubio jednom u stonom tenisu od Ria, sutra je kupio sto za stoni tenis i za 2 nedelje, kada se uvežbao, je odvalio Ria da bi mu dokazao da je bolji. Čovek je rođen da pobeđuje i poštujem jako to. Svaka mu čast, sve je zaslužio do sada i ispisao je debelom olovkom istoriju fudbala.

radek

pre 4 godine

Hoce te vise postovati ako imas vise zlatnih lopti? Nece. Hoces biti bolji igrac ako imas vise zlatnih lopti? Neces. Hoces zadovoljiti svoj ego ako budes imao vise zlatnih lopti? Hoces. Ali ces u dubini duse uvek znati pravu istinu a istina je da je Mesi bolji igrac i to mnogo.

djomla

pre 4 godine

Uvek kaze to sto misli iskreno, nije ulizica tipa Guardiole ili ostalih njegovih miljenika. Ima muda do poda i karakter pobednika. Majstor.

Malkom

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?

Gladiator

pre 4 godine

Taman sam mislio da je sazreo sa par poslednjih izjava, i onim govorom na dodeli pre 10ak dana.. No dobro, ništa loše ovde nije rečeno. Ako misliš da si bolji od Mesija radi i osvoji još zlatnih, ako misliš da si najbolji ikad takođe - tvoje mišljenje, ne baš skromno ali imaš pravo na svoj stav..

Jakov

pre 4 godine

Ko ce se secati ovog statističara kroz 20 godina, niko! Pamte se igraci poput Ronaldinja Ronalda(pravog) Mesija koji su cuda pravili na terenu

Sinki

pre 4 godine

Da Ronaldo postigne 1000 golova,nikad nece biti bolji od Messija,jer je Messi fudbalski genijalac,ne moram ja nista govoriti sto nije receno,svi znamo sta Messi radi na terenu....Ako cemo da gledamo statistiku,onda Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 najboljih fudbalera,ali statistika nije presudna i nista ne znaci.Ronadinjo je jedan od najboljih fudbalera ikada koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalu.

radek

pre 4 godine

Hoce te vise postovati ako imas vise zlatnih lopti? Nece. Hoces biti bolji igrac ako imas vise zlatnih lopti? Neces. Hoces zadovoljiti svoj ego ako budes imao vise zlatnih lopti? Hoces. Ali ces u dubini duse uvek znati pravu istinu a istina je da je Mesi bolji igrac i to mnogo.

Gabri

pre 4 godine

Ronaldo ima ego kao Mont Everest.On nije objektivno ni u 20 najboljih svih vremena,a Mesiju ne može ni vodu da nosi.Nikakva statistika na ovom svetu ga nece staviti ispred Mesija.To je jednostavno tako i mora se pomiriti sa tim

Vatra

pre 4 godine

Kako mu nije gadno da sebe toliko hvali. Jel on neki rod sa ovim nasim precednikom ?
Jos je mlad pa bolest nije uzela toliko maha, ali za koju godinu bice tu negde kao av.

S

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, Ronaldo i Mesi su najbolji u istoriji. Kada im se završe karijere moći ćemo reci ko je boji. Nijanse će odlucivati.
Niko od igrača nije bio konstantan toliko godina, postigao toliko golova, asistencija, itd. kao njih dvoje
Uživajte dok još igraju

asi

pre 4 godine

Čovek je rođeni pobednik i samo vidi uspeh ispred sebe. Tako i treba! Ja ga lično ne mirišem, više uživam u Mesijevim vratolomijama, magiji i slobodnjacima nego u njegovoj igri (koja nije nimalo ružna niti slaba) jednostavno svako ima svoj ukus, a kao što je on rekao, zabole ga šta drugi misle, on sebe vidi u samom vrhu i to je njemu najbitnije.

Gledao sam intervju Partisa Evre u nekoj emisiji, kaže lik da je dok je bio u Man Utd Ronalno izgubio jednom u stonom tenisu od Ria, sutra je kupio sto za stoni tenis i za 2 nedelje, kada se uvežbao, je odvalio Ria da bi mu dokazao da je bolji. Čovek je rođen da pobeđuje i poštujem jako to. Svaka mu čast, sve je zaslužio do sada i ispisao je debelom olovkom istoriju fudbala.

Bojan Todorović

pre 4 godine

Real i Barselona u desetak godina sa Ronaldom i Mesijem:

El Clasico 17 : 4 za Barsu
LaLiga 7 : 2 za Barsu
Kup Kralja 6 : 2 za Barsu

Drali su ih i ponižavali, pumpali i punili kao neki drugoligaški tim.
4, 5, 6 golova pa tako više puta.
Kako uopšte ima drskosti da se poredi sa čovekom koji se deset godina poigrava sa njim kao sa krpenom lutkom - ne razumem.
Jedino takmičenje gde su mogli da izbegnu dželate i tlačitelje iz Katalonije koji su ih nemilice terorisali godinama iskoristili su da sav uticaj i novac usmere na otimanje nepripadajućih titula u sramnim lakrdijama potkupljivih sudija.
I njemu jadničku to bude "adut" da se poredi sa igračem koji ga čitavu deceniju pumpa i pobeđuje bez milosti i pardona?!
Mora da je očajan.
Ovo čovek pri punoj svesti ne bi ni pomislio da kaže.

Globtroter

pre 4 godine

(asi, 19. septembar 2019 11:22)

Kako je Ronaldo rodjen kao pobednik kako, igrao je 9 godina u Spaniji osvojio 2 prvenstva, jel to pobednik?

ACMilan

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.
(Lilian Thuram, 19. septembar 2019 11:50)

On ako je dao vise od 100 kvalitetnih golova od kojih je mozda 25 vrhunskih ja secem sebi ruku. Pratim fudbal 30 godina i ovaj statisticar je smesan, o tim asistencijama tipa sutnem na gol, golman odbrani i neko utrpa tek necu da pricam, i tu statistika govori ono sto oci ne vide, njegove asistencije su jedna velika nula. Da ne pricam o ostalim stvarima tipa dribling, fer plej, tu je vec smesan.

lnkj

pre 4 godine

ma nisu mi bitne individualne nagrade bitan je timski uspeh hahahaha, sad je vec druga prica, ovaj pati za mesijem bolesno je iskompleksiran, da nije interneta ne bi on ima 2 zlatne

Plivac

pre 4 godine

Čemu vređanje bilo koga od ove dvojice? Treba uživati dok njihova era još traje. Ne vidim ništa loše u izjavi da želi da bude uspešniji od Mesija. Kao da Mesi to ne želi. To je na kraju krajeva i poenta sporta

Jon Bon Jovi slusa Bruce Springsteen uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti na drugom mestu?? hahahahhaa Cega?? U kom univerzumu?

basketball reference

pre 4 godine

Da li iko normalan može da kaže nešto protiv Ronalda i Mesija?

Ljudi su osvojili po 5 zlatnih lopti a Kristijano i 4 Lige Šampiona kao i EP sa Portugalom. Dao je i preko 100 golova u Ligi Šampiona, 93 gola za reprezentaciju, za Real je davao više od gola po meču...

...

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.
(Soprano, 19. septembar 2019 17:37)

Znas ti kad je on igrao u Manchesteru. Pre vise od 10 GODINA. Super. On je bio magija jedno 5 godina. MESI JE TAKAV VEC 15. Dalja diskusija je nepotrebna.

Bojan Todorović

pre 4 godine

@ pouzdano
Ne verujem da uopšte zna za ovaj sajt, a još manje verujem da traži prevodioca za Srpski.
Ali mislim da savršeno dobro zna kakvu reakciju može da očekuje od običnih ljudi, navijača i ljubitelja fudbala na ove nesportske, egocentrične, samohvalne izlive narcisa kakav nije viđen na sportskim terenima.
Zato mu svi ( čak i svojevremeno u Realu ) zvižde gromoglasno, i mahinalno navijaju protiv njega i njegove ekipe. Zato mu skandiraju Mesi, Mesi provocirajući tu bolesnu sujetu i narcizam.
Dečko je toliko samozaljubljen i opsednut samim sobom da to ne uspeva da obuzda i pored očajničkih pokušaja ( ne zanimaju me individualne nagrade ??!! )
A kako mogu da deluju zvižduci i čačkanje rak-rane Mesija na nekog ko tako očajnički žudi za pohvalama, priznanjima i aplauzima - možeš i sam da zamisliš.
Njega to peče poput usijanog gvožđa, pa je tvoj jeftini pokušaj da ogroman broj objektivnih i neutralnih kojima se njegovo ponašanje gadi svedeš na "Mesijeve fanove na ovom portalu" jadan i proziran.
I veruj, tako bolesnom narcisu, koji očajnički gleda po tribinama koliko ih aplaudira i ovo bi bio vruć šamar, koliko god to realno beznačajno bilo.

miki maus

pre 4 godine

sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.
(Lasta, 19. septembar 2019 17:41)


Sramota je ispasti od Rome ali je jos veca sramota igrati za Real i gubiti utakmice i titule protiv Levantea, Deportiva, Betisa itd... A s obzirom na broj utakmica koje je Ronaldo odigrao u Primeri jasno je da je bio placen i da im donosi Spansku ligu. Recimo, ja se secam onog El Klasika iz 2012 kada se odlucivalo o tituli... Utakmica je bila u subotu, a u utorak je Real trebao da igra drugu utakmicu polufinala LŠ protiv Bajerna. Naravno, Real je tu utakmicu protiv Barse igrao sa najjacim sastavom bez obzira na polufinale LŠ koje su morali igrati za 3 dana. Isto tako i one sezone kada je Real kiksao pred kraj sezone protiv Valensije, a Ronaldo promasio penal... I to su samo neki od najboljih primera koliko Realu nije vazna Primera... Tako da... mani se tih prica kako je Spanska liga nebitna. Jasno mi je da pokusavas odbraniti svog miljenika ali uzalud...

miki maus

pre 4 godine

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima?
(BlueFortress, 19. septembar 2019 16:30)


Nije sramota ispasti od Rome i Liverpula. Sramota je gubiti utakmice protiv klubova tipa Levante, Granada, Osasuna sto se Ronaldo dogadjalo godinama. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina. E to je sramota.

Nemanjici

pre 4 godine

Manite se zlatnih lopti. Od kad sam procitao onu pricu kako je Perez zvao Blatera da glasa drugacije, tj da glasa za CR sve mi je jasno sa zlatnim loptama. Ali da obrazlozim drugu mnogo bitniju pricu. Razliku izmedju ovih fudbalera kao i razliku izmedju vrhunskog fudbalera kao sto su Messi, Maradona, Ronaldinho, Zidan, pravi Ronaldo i jos neki i odlicnih fudbalera kao sto su CR i neki drugi. Ova prva grupa je grupa fudbalera koji fudbal drze u malom prstu. Magija koju imaju i lucidnost kao i mozak za ovaj sport ne mogu se trenirati i ako ih nemas nikada ih neces ni imati. CR je opasan fudbaler, daje golove, brz je, jak, ima skok. Sve potrebne predispozicije. Ali nema tu lucidnost, mozak kakav imaju ovi koje sam nabrojao. Zamislite Ronaldinho da je trenirao kao CR hahaha pa to bi bilo ludilo. Jednostavno u fudbalu imas one koji su majstori ove igre (Ronaldinho ode u klub i sutra dodje na utakmicu da gol i dve asistencije) i one koji postaju sve bolji i bolji tako sto treniraju. Ronaldo je jedan od tih. Covek je 100% posvecen sebi, nacinu zivota, ishrane, treningu i zato ima odlicne rezultate. Ali nikada nece biti mozak kakvi su ovi iz prve grupe. Zato nikada i nece biti u drustvu ovih drugih. Sve je to OK dao je 100 miliona golova, ali ipak nema magiju koju su imali, neki je jos imaju, ovi dgrugi. I Pipo Inzagi je davao golove pa nikada nije bio majstor :)

Adam

pre 4 godine

Ti si jedna mehanička mašina za golove i maneken iz teretane. Nemaš ni genijalnost ni originalnost. Sve si pedantno naučio i vredno uvežbao. Kao i Roben, predvidivo i hladno. Svejedno, svaka čast. A Mesi, on je prirodni genijalac, sinonim za fudbalsku igru rame uz rame s ostalim bogovima. Svaki njegov potez je umetnost jer samo on zna šta će da odigra. Fudbal nisu samo lov na golove i lični rekordi.

Neko

pre 4 godine

Ajoooooj mučenik!!! Koliko mu se je Mesi uneredio u život?! Završiće u sanatorijumu sigurno. Koliko njega razara činjenica da je za klasu ispod najboljih igrača, to nije viđeno! Bar 20 fudbalera je na nivou koji on NIKADA nije dostigao, niti će se naći u njihovom društvu. Pa on ne spava, ne jede, nema mira ni spokoja. Mogu da zamislim kako poput vuka u kavezu šparta uzduž i popreko svojom palatom i ludački ponavlja : "JA SAM NAJBOLJI, NIJE ON, NIJEEEEE!!!!" Ali ne brine njega toliko Mesi. Pomirio bi se on sa tim lako. Njega ubija u pojam, cepa i razara činjenica da UOPŠTE ne spada u svetski vrh. Nije ni među 20 najboljih. Jasno on to vidi i zna bolje od nas, kada pokuša, jadnik, da predribla igrača i onda se ubaguje onako skučen i ograničen, netalentovan a uspaljen, ponavlja onaj ižvakani i ubuđali bicikl dok mu protivnik ne uzme loptu i spasi očaja u koji se uvalio. Jasno je njemu da najbolji igrači nemaju taj problem i da maštu i talenat koje nemaš ne možeš pokazati makar trenirao i ppnavljao poteze stotinu puta dnevno iz dana u dan, iz godine u godinu. Limiti koje ima ograničavaju ga i drže tu u drugom redu i to će ga dotući definitivno. Nije njemu Mesi problem. Njega ubija svest o sopstvenoj bezvrednosti. Otud ova groteskno, pubertetsko samohvalisanje i ubeđivanje svih oko sebe ( a još više sebe samog ) u nešto što bi toliko žarko želeo, ali nije, niti će biti...

Lilian Thuram

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.

Beograd

pre 4 godine

Svaka cast za golove realizaciju ali to nije sve u fudbalu. Ti nemas lucidnost magiju u nogama kao sto su imali madjionicari ove igre Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Mesi koji je po meni najbolji ikada. Mozes ti zeleti sta hoces i hvaliti se koliko hoces nijedan realan i odgovoran fudbalski radnik u svetu za tebe nece reci da si najbolji ikada. Ti si samo jedan narcis i egocentrik kome je Mesi nabio takve komplekse tresuci ga redovno u Spaniji. Pio si ti Roki u vise navrata po cetiri pet sest gorkih pilula tako da ti nije dobro. Ostavljaju posledice ocigledno.

djomla

pre 4 godine

Uvek kaze to sto misli iskreno, nije ulizica tipa Guardiole ili ostalih njegovih miljenika. Ima muda do poda i karakter pobednika. Majstor.

jedan je Diego Armando Maradona

pre 4 godine

Messi je onaj sto sa Argentinom gubi 6-1 od Bolivije,3-1 od Venezuele,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske . ne moze da mrdne protiv Katra,Paragvaja,Hondurasa,Paname.

Frank

pre 4 godine

Meni oni uopce nisu isti tip igraca i ne vidim ih u konkurenciji. Svaki je bog u svom domenu. Mesi ne moze ono sto moze Ronaldo, a Ronaldo ne moze igrat ono sto Mesi moze, i zato ih je glupo uporedivat.

Zx flux

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10)

Hahaha pa jel vidiš da ga briga šta drugi misle. Pročitaj baš to što si citirao, ispao si naivan 🤣

Messijevac

pre 4 godine

tako je ajmo da pisemo negativno za Ronalda, da pricamo o magiji ne bi li na silu progurali naseg idola Messija kao najboljeg svih vremena.

Myles Kennedy

pre 4 godine

(Sinki, 19. septembar 2019 11:53) bezvezan komentar. sta hoces reci da Ronaldo izmedju 2004-2014 nije bio magican fudbaler sjajnih driblinga i poteza.

zokooo

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.
(Aleksandar, 19. septembar 2019 13:27)


Ovde se govori ko je bolji igrac, a ne ko je sta osvojio. Kada si vec kod trofeja mogao si napisati da je Mesi sa Barsom u 9 godina tj. za vreme Ronaldovog boravka u Realu osvojio 3 LŠ i 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio 4 LŠ i tek 2 titule Primere. Kako je Ronaldo uradio ono sto Mesi nikad nece? Pre se moze reci obrnuto. Sto se tice reprezentacije, Ronaldo ako je negde i odveo Portugal to je samo do finala isto kao i Mesi Argentinu. Ronaldo u finalu gotov pa i nije igrao.

Guest

pre 4 godine

sta li ce zlatan ibrahimovic reci na ovu izjavu ronalda?
(neko, 19. septembar 2019 11:16)

A šta bi to on mogao Ronaldu da kaže? Ovu izjavu mogu da komentarišu Maradona, Zidan, Messi ali ne i Ibrahimović.

Nisha

pre 4 godine

Sportska velicina zasigurno!Pototip buduceg fudbalera. Prosto je fantastican fudbaler i zelim sto vise da igra fudbal. Medjutim, ovakve izjave mu uopste ne trebaju, niti je on najbolji u istoriji, niti ce ikad biti. Njemu su bitni individualni trofeji, Slagali se ili ne slagali, ali Messi je prosto najbolji fudbaler koji je hodao zelenom povrsinom.Ne znam zbog cega Kristijano sebe stavlja u polozaj da mora nekom da se pravda da je najbolji, onda sumnja u sebe. Jedan od najboljih jeste, ali samo fudbalski neznalci reci ce da je Ronaldo bolji od Messija.

BlueFortress

pre 4 godine

Messijevi botovi u Srbiji ne razumeju da ovo sto Ronaldo prica nisu nikakvi "kompleksi", vec pobednicki mentalitet i nenormalna zelja za uspehom. To je ono sto pokrece ljude i kljicni razlog zasto samo mali postotak i biva uspesan poput anomalije.

Posto zivimo u svetu uvredjenih i slabica, covek vise ne sme ni da iskaze svoje ambicije i zelje. Da li znate kolika hrabrost je potrebna da se izjavi ovako nesto?

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima? Pognuo glavu i nadurio se kao devojcica.

Soprano

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.

Aleksandar

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.

pouzdano

pre 4 godine

(Bojan Todorović, 19. septembar 2019 14:18) pa to kazem , od silne tuge zbog skandiranja i zvizdanja ne zna kako ce da potrosi silne milione.

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

Postoje ljudi koji navijaju za fudbalera a ne za klub, takvi su navijaci "Barselone" iliti Mesija. Njima je Mesi Barselona a Barselona im bez Mesija ne postoji. Slicno je bilo i sa Ronaldinjom. IQ ravan broju pertli. Zastrasujuce. Ronaldo je jedan od najvecih fudbalera ikada ali nije veci od Pelea, kao ni Mesi uostalom. Decurlijo.

Marlon

pre 4 godine

1. Pele
2. Maradona
3. Krojf
4. Bekenbauer
5. Zidan
6. Di Stefano
7. Platini
8. Ronaldo (Brazil)
9. Euzebio
10. Mesi
11. Puškaš
12. Kristijano Ronaldo

Marx

pre 4 godine

Al prvo da vratis dve Ramosu i jednu koju ti je poklonila UEFA nakon sezone bez ijednog trofeja
(Arkan, 19. septembar 2019 11:40)

A gde ti je sad taj Ramos kako je Ronaldo otišao iz Reala? Još bolje pitanje gde je Real? Svi su ostali Modrić, Ramos, Benzema, Bejl.. Samo Ronaldo je otišao, čak se Real još i pojačao ali nešto opet ne štima, jel si primetio to? E tu leže sve te zlatne lopte koje nisu dodeljivane bez veze tamo gde treba. To je ta sitna crtica što razdvaja od osvajanja lige šampiona i ispadanja u 1/4 finalu.

Lilian Thuram

pre 4 godine

(ACMilan, 19. septembar 2019 12:26) dao je 150-200 vrhunskih golova . pa ima skoro 100 golova van sesnaest . a asistencije ima iz centarsuteva,petom,ramenom,grudima,rabonom kakve hoces. to sto ga ne simpatisete je druga prica.

Bekinho

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10) Pa lepo ti je rekao nije mu bitno.

Miloš_NS

pre 4 godine

Zidan je najbolji fudbaler u poslednje 3 decenije, po mnogima i svih vremena, a Kristijano Ronaldo će verovatno biti zaboravljen čim završi karijeru. On jeste najbolji sada, trenutno, ali realno nije u konkurenciji za najboljeg ikada. Osim u Portugalu, naravno. Ali to i jeste poenta - on je portugalska, a ne svetska legenda kao Zidan.

Lasta

pre 4 godine

(miki maus, 19. septembar 2019 17:30)sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.

Malkom

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?

Jakov

pre 4 godine

Ko ce se secati ovog statističara kroz 20 godina, niko! Pamte se igraci poput Ronaldinja Ronalda(pravog) Mesija koji su cuda pravili na terenu

Gabri

pre 4 godine

Ronaldo ima ego kao Mont Everest.On nije objektivno ni u 20 najboljih svih vremena,a Mesiju ne može ni vodu da nosi.Nikakva statistika na ovom svetu ga nece staviti ispred Mesija.To je jednostavno tako i mora se pomiriti sa tim

Messijevac

pre 4 godine

tako je ajmo da pisemo negativno za Ronalda, da pricamo o magiji ne bi li na silu progurali naseg idola Messija kao najboljeg svih vremena.

jedan je Diego Armando Maradona

pre 4 godine

Messi je onaj sto sa Argentinom gubi 6-1 od Bolivije,3-1 od Venezuele,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske . ne moze da mrdne protiv Katra,Paragvaja,Hondurasa,Paname.

djomla

pre 4 godine

Uvek kaze to sto misli iskreno, nije ulizica tipa Guardiole ili ostalih njegovih miljenika. Ima muda do poda i karakter pobednika. Majstor.

S

pre 4 godine

Ako hoćemo iskreno, Ronaldo i Mesi su najbolji u istoriji. Kada im se završe karijere moći ćemo reci ko je boji. Nijanse će odlucivati.
Niko od igrača nije bio konstantan toliko godina, postigao toliko golova, asistencija, itd. kao njih dvoje
Uživajte dok još igraju

Zx flux

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.

A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10)

Hahaha pa jel vidiš da ga briga šta drugi misle. Pročitaj baš to što si citirao, ispao si naivan 🤣

Aleksandar

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.

Lilian Thuram

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.

radek

pre 4 godine

Hoce te vise postovati ako imas vise zlatnih lopti? Nece. Hoces biti bolji igrac ako imas vise zlatnih lopti? Neces. Hoces zadovoljiti svoj ego ako budes imao vise zlatnih lopti? Hoces. Ali ces u dubini duse uvek znati pravu istinu a istina je da je Mesi bolji igrac i to mnogo.

Soprano

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.

Vatra

pre 4 godine

Kako mu nije gadno da sebe toliko hvali. Jel on neki rod sa ovim nasim precednikom ?
Jos je mlad pa bolest nije uzela toliko maha, ali za koju godinu bice tu negde kao av.

BlueFortress

pre 4 godine

Messijevi botovi u Srbiji ne razumeju da ovo sto Ronaldo prica nisu nikakvi "kompleksi", vec pobednicki mentalitet i nenormalna zelja za uspehom. To je ono sto pokrece ljude i kljicni razlog zasto samo mali postotak i biva uspesan poput anomalije.

Posto zivimo u svetu uvredjenih i slabica, covek vise ne sme ni da iskaze svoje ambicije i zelje. Da li znate kolika hrabrost je potrebna da se izjavi ovako nesto?

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima? Pognuo glavu i nadurio se kao devojcica.

Plivac

pre 4 godine

Čemu vređanje bilo koga od ove dvojice? Treba uživati dok njihova era još traje. Ne vidim ništa loše u izjavi da želi da bude uspešniji od Mesija. Kao da Mesi to ne želi. To je na kraju krajeva i poenta sporta

Marx

pre 4 godine

Al prvo da vratis dve Ramosu i jednu koju ti je poklonila UEFA nakon sezone bez ijednog trofeja
(Arkan, 19. septembar 2019 11:40)

A gde ti je sad taj Ramos kako je Ronaldo otišao iz Reala? Još bolje pitanje gde je Real? Svi su ostali Modrić, Ramos, Benzema, Bejl.. Samo Ronaldo je otišao, čak se Real još i pojačao ali nešto opet ne štima, jel si primetio to? E tu leže sve te zlatne lopte koje nisu dodeljivane bez veze tamo gde treba. To je ta sitna crtica što razdvaja od osvajanja lige šampiona i ispadanja u 1/4 finalu.

Lasta

pre 4 godine

(miki maus, 19. septembar 2019 17:30)sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.

basketball reference

pre 4 godine

Da li iko normalan može da kaže nešto protiv Ronalda i Mesija?

Ljudi su osvojili po 5 zlatnih lopti a Kristijano i 4 Lige Šampiona kao i EP sa Portugalom. Dao je i preko 100 golova u Ligi Šampiona, 93 gola za reprezentaciju, za Real je davao više od gola po meču...

Lilian Thuram

pre 4 godine

(ACMilan, 19. septembar 2019 12:26) dao je 150-200 vrhunskih golova . pa ima skoro 100 golova van sesnaest . a asistencije ima iz centarsuteva,petom,ramenom,grudima,rabonom kakve hoces. to sto ga ne simpatisete je druga prica.

Neko

pre 4 godine

Ajoooooj mučenik!!! Koliko mu se je Mesi uneredio u život?! Završiće u sanatorijumu sigurno. Koliko njega razara činjenica da je za klasu ispod najboljih igrača, to nije viđeno! Bar 20 fudbalera je na nivou koji on NIKADA nije dostigao, niti će se naći u njihovom društvu. Pa on ne spava, ne jede, nema mira ni spokoja. Mogu da zamislim kako poput vuka u kavezu šparta uzduž i popreko svojom palatom i ludački ponavlja : "JA SAM NAJBOLJI, NIJE ON, NIJEEEEE!!!!" Ali ne brine njega toliko Mesi. Pomirio bi se on sa tim lako. Njega ubija u pojam, cepa i razara činjenica da UOPŠTE ne spada u svetski vrh. Nije ni među 20 najboljih. Jasno on to vidi i zna bolje od nas, kada pokuša, jadnik, da predribla igrača i onda se ubaguje onako skučen i ograničen, netalentovan a uspaljen, ponavlja onaj ižvakani i ubuđali bicikl dok mu protivnik ne uzme loptu i spasi očaja u koji se uvalio. Jasno je njemu da najbolji igrači nemaju taj problem i da maštu i talenat koje nemaš ne možeš pokazati makar trenirao i ppnavljao poteze stotinu puta dnevno iz dana u dan, iz godine u godinu. Limiti koje ima ograničavaju ga i drže tu u drugom redu i to će ga dotući definitivno. Nije njemu Mesi problem. Njega ubija svest o sopstvenoj bezvrednosti. Otud ova groteskno, pubertetsko samohvalisanje i ubeđivanje svih oko sebe ( a još više sebe samog ) u nešto što bi toliko žarko želeo, ali nije, niti će biti...

asi

pre 4 godine

Čovek je rođeni pobednik i samo vidi uspeh ispred sebe. Tako i treba! Ja ga lično ne mirišem, više uživam u Mesijevim vratolomijama, magiji i slobodnjacima nego u njegovoj igri (koja nije nimalo ružna niti slaba) jednostavno svako ima svoj ukus, a kao što je on rekao, zabole ga šta drugi misle, on sebe vidi u samom vrhu i to je njemu najbitnije.

Gledao sam intervju Partisa Evre u nekoj emisiji, kaže lik da je dok je bio u Man Utd Ronalno izgubio jednom u stonom tenisu od Ria, sutra je kupio sto za stoni tenis i za 2 nedelje, kada se uvežbao, je odvalio Ria da bi mu dokazao da je bolji. Čovek je rođen da pobeđuje i poštujem jako to. Svaka mu čast, sve je zaslužio do sada i ispisao je debelom olovkom istoriju fudbala.

Sinki

pre 4 godine

Da Ronaldo postigne 1000 golova,nikad nece biti bolji od Messija,jer je Messi fudbalski genijalac,ne moram ja nista govoriti sto nije receno,svi znamo sta Messi radi na terenu....Ako cemo da gledamo statistiku,onda Ronaldinjo ne bi bio ni medju 100 najboljih fudbalera,ali statistika nije presudna i nista ne znaci.Ronadinjo je jedan od najboljih fudbalera ikada koji je ostavio neizbrisiv trag u fudbalu.

Jon Bon Jovi slusa Bruce Springsteen uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ti na drugom mestu?? hahahahhaa Cega?? U kom univerzumu?

Myles Kennedy

pre 4 godine

(Sinki, 19. septembar 2019 11:53) bezvezan komentar. sta hoces reci da Ronaldo izmedju 2004-2014 nije bio magican fudbaler sjajnih driblinga i poteza.

Bekinho

pre 4 godine

"Sebe smatram brojem jedan u istoriji, ali ako je za neke navijače neko drugi bolji, a ja na drugom mestu, to mi nije bitno", zaključio je Ronaldo.A šta ako si nekima deveti ili deseti?
(Malkom, 19. septembar 2019 11:10) Pa lepo ti je rekao nije mu bitno.

Globtroter

pre 4 godine

(asi, 19. septembar 2019 11:22)

Kako je Ronaldo rodjen kao pobednik kako, igrao je 9 godina u Spaniji osvojio 2 prvenstva, jel to pobednik?

ACMilan

pre 4 godine

(Dusko, 19. septembar 2019 11:37) Cuj golovi iz peterca, pa Ronaldo je dao 150-200 vanserijskih golova u karijeri, i ima preko 200 asistencija.
(Lilian Thuram, 19. septembar 2019 11:50)

On ako je dao vise od 100 kvalitetnih golova od kojih je mozda 25 vrhunskih ja secem sebi ruku. Pratim fudbal 30 godina i ovaj statisticar je smesan, o tim asistencijama tipa sutnem na gol, golman odbrani i neko utrpa tek necu da pricam, i tu statistika govori ono sto oci ne vide, njegove asistencije su jedna velika nula. Da ne pricam o ostalim stvarima tipa dribling, fer plej, tu je vec smesan.

miki maus

pre 4 godine

sramota je ispasti od Rome, nije Real platio Ronalda 100 miliona da bi osvajao teletabis Spansku ligu,vec UCL i to 4 su osvojili sa njim od toga 3 uzastopno.
(Lasta, 19. septembar 2019 17:41)


Sramota je ispasti od Rome ali je jos veca sramota igrati za Real i gubiti utakmice i titule protiv Levantea, Deportiva, Betisa itd... A s obzirom na broj utakmica koje je Ronaldo odigrao u Primeri jasno je da je bio placen i da im donosi Spansku ligu. Recimo, ja se secam onog El Klasika iz 2012 kada se odlucivalo o tituli... Utakmica je bila u subotu, a u utorak je Real trebao da igra drugu utakmicu polufinala LŠ protiv Bajerna. Naravno, Real je tu utakmicu protiv Barse igrao sa najjacim sastavom bez obzira na polufinale LŠ koje su morali igrati za 3 dana. Isto tako i one sezone kada je Real kiksao pred kraj sezone protiv Valensije, a Ronaldo promasio penal... I to su samo neki od najboljih primera koliko Realu nije vazna Primera... Tako da... mani se tih prica kako je Spanska liga nebitna. Jasno mi je da pokusavas odbraniti svog miljenika ali uzalud...

pouzdano

pre 4 godine

(Bojan Todorović, 19. septembar 2019 14:18) pa to kazem , od silne tuge zbog skandiranja i zvizdanja ne zna kako ce da potrosi silne milione.

Adam

pre 4 godine

Ti si jedna mehanička mašina za golove i maneken iz teretane. Nemaš ni genijalnost ni originalnost. Sve si pedantno naučio i vredno uvežbao. Kao i Roben, predvidivo i hladno. Svejedno, svaka čast. A Mesi, on je prirodni genijalac, sinonim za fudbalsku igru rame uz rame s ostalim bogovima. Svaki njegov potez je umetnost jer samo on zna šta će da odigra. Fudbal nisu samo lov na golove i lični rekordi.

miki maus

pre 4 godine

Sto se fudbala tice, zasto je Lionel potonuo kada je svojoj ekipi trebao dok su ih Roma i Liverpul gazili onim preokretima?
(BlueFortress, 19. septembar 2019 16:30)


Nije sramota ispasti od Rome i Liverpula. Sramota je gubiti utakmice protiv klubova tipa Levante, Granada, Osasuna sto se Ronaldo dogadjalo godinama. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina. E to je sramota.

Bojan Todorović

pre 4 godine

Real i Barselona u desetak godina sa Ronaldom i Mesijem:

El Clasico 17 : 4 za Barsu
LaLiga 7 : 2 za Barsu
Kup Kralja 6 : 2 za Barsu

Drali su ih i ponižavali, pumpali i punili kao neki drugoligaški tim.
4, 5, 6 golova pa tako više puta.
Kako uopšte ima drskosti da se poredi sa čovekom koji se deset godina poigrava sa njim kao sa krpenom lutkom - ne razumem.
Jedino takmičenje gde su mogli da izbegnu dželate i tlačitelje iz Katalonije koji su ih nemilice terorisali godinama iskoristili su da sav uticaj i novac usmere na otimanje nepripadajućih titula u sramnim lakrdijama potkupljivih sudija.
I njemu jadničku to bude "adut" da se poredi sa igračem koji ga čitavu deceniju pumpa i pobeđuje bez milosti i pardona?!
Mora da je očajan.
Ovo čovek pri punoj svesti ne bi ni pomislio da kaže.

Bojan Todorović

pre 4 godine

@ pouzdano
Ne verujem da uopšte zna za ovaj sajt, a još manje verujem da traži prevodioca za Srpski.
Ali mislim da savršeno dobro zna kakvu reakciju može da očekuje od običnih ljudi, navijača i ljubitelja fudbala na ove nesportske, egocentrične, samohvalne izlive narcisa kakav nije viđen na sportskim terenima.
Zato mu svi ( čak i svojevremeno u Realu ) zvižde gromoglasno, i mahinalno navijaju protiv njega i njegove ekipe. Zato mu skandiraju Mesi, Mesi provocirajući tu bolesnu sujetu i narcizam.
Dečko je toliko samozaljubljen i opsednut samim sobom da to ne uspeva da obuzda i pored očajničkih pokušaja ( ne zanimaju me individualne nagrade ??!! )
A kako mogu da deluju zvižduci i čačkanje rak-rane Mesija na nekog ko tako očajnički žudi za pohvalama, priznanjima i aplauzima - možeš i sam da zamisliš.
Njega to peče poput usijanog gvožđa, pa je tvoj jeftini pokušaj da ogroman broj objektivnih i neutralnih kojima se njegovo ponašanje gadi svedeš na "Mesijeve fanove na ovom portalu" jadan i proziran.
I veruj, tako bolesnom narcisu, koji očajnički gleda po tribinama koliko ih aplaudira i ovo bi bio vruć šamar, koliko god to realno beznačajno bilo.

Beograd

pre 4 godine

Svaka cast za golove realizaciju ali to nije sve u fudbalu. Ti nemas lucidnost magiju u nogama kao sto su imali madjionicari ove igre Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Mesi koji je po meni najbolji ikada. Mozes ti zeleti sta hoces i hvaliti se koliko hoces nijedan realan i odgovoran fudbalski radnik u svetu za tebe nece reci da si najbolji ikada. Ti si samo jedan narcis i egocentrik kome je Mesi nabio takve komplekse tresuci ga redovno u Spaniji. Pio si ti Roki u vise navrata po cetiri pet sest gorkih pilula tako da ti nije dobro. Ostavljaju posledice ocigledno.

...

pre 4 godine

Vesti vezane za Ronalda su postala okupljalište Leo Mesi fanova.pričaju o lucidnosti i magiji jer nisu gledali Ronalda u Manchesteru , e CR u Pl je bio prava magija.
(Soprano, 19. septembar 2019 17:37)

Znas ti kad je on igrao u Manchesteru. Pre vise od 10 GODINA. Super. On je bio magija jedno 5 godina. MESI JE TAKAV VEC 15. Dalja diskusija je nepotrebna.

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

Postoje ljudi koji navijaju za fudbalera a ne za klub, takvi su navijaci "Barselone" iliti Mesija. Njima je Mesi Barselona a Barselona im bez Mesija ne postoji. Slicno je bilo i sa Ronaldinjom. IQ ravan broju pertli. Zastrasujuce. Ronaldo je jedan od najvecih fudbalera ikada ali nije veci od Pelea, kao ni Mesi uostalom. Decurlijo.

Guest

pre 4 godine

sta li ce zlatan ibrahimovic reci na ovu izjavu ronalda?
(neko, 19. septembar 2019 11:16)

A šta bi to on mogao Ronaldu da kaže? Ovu izjavu mogu da komentarišu Maradona, Zidan, Messi ali ne i Ibrahimović.

Marlon

pre 4 godine

1. Pele
2. Maradona
3. Krojf
4. Bekenbauer
5. Zidan
6. Di Stefano
7. Platini
8. Ronaldo (Brazil)
9. Euzebio
10. Mesi
11. Puškaš
12. Kristijano Ronaldo

Nisha

pre 4 godine

Sportska velicina zasigurno!Pototip buduceg fudbalera. Prosto je fantastican fudbaler i zelim sto vise da igra fudbal. Medjutim, ovakve izjave mu uopste ne trebaju, niti je on najbolji u istoriji, niti ce ikad biti. Njemu su bitni individualni trofeji, Slagali se ili ne slagali, ali Messi je prosto najbolji fudbaler koji je hodao zelenom povrsinom.Ne znam zbog cega Kristijano sebe stavlja u polozaj da mora nekom da se pravda da je najbolji, onda sumnja u sebe. Jedan od najboljih jeste, ali samo fudbalski neznalci reci ce da je Ronaldo bolji od Messija.

Frank

pre 4 godine

Meni oni uopce nisu isti tip igraca i ne vidim ih u konkurenciji. Svaki je bog u svom domenu. Mesi ne moze ono sto moze Ronaldo, a Ronaldo ne moze igrat ono sto Mesi moze, i zato ih je glupo uporedivat.

Gladiator

pre 4 godine

Taman sam mislio da je sazreo sa par poslednjih izjava, i onim govorom na dodeli pre 10ak dana.. No dobro, ništa loše ovde nije rečeno. Ako misliš da si bolji od Mesija radi i osvoji još zlatnih, ako misliš da si najbolji ikad takođe - tvoje mišljenje, ne baš skromno ali imaš pravo na svoj stav..

lnkj

pre 4 godine

ma nisu mi bitne individualne nagrade bitan je timski uspeh hahahaha, sad je vec druga prica, ovaj pati za mesijem bolesno je iskompleksiran, da nije interneta ne bi on ima 2 zlatne

Miloš_NS

pre 4 godine

Zidan je najbolji fudbaler u poslednje 3 decenije, po mnogima i svih vremena, a Kristijano Ronaldo će verovatno biti zaboravljen čim završi karijeru. On jeste najbolji sada, trenutno, ali realno nije u konkurenciji za najboljeg ikada. Osim u Portugalu, naravno. Ali to i jeste poenta - on je portugalska, a ne svetska legenda kao Zidan.

Nemanjici

pre 4 godine

Manite se zlatnih lopti. Od kad sam procitao onu pricu kako je Perez zvao Blatera da glasa drugacije, tj da glasa za CR sve mi je jasno sa zlatnim loptama. Ali da obrazlozim drugu mnogo bitniju pricu. Razliku izmedju ovih fudbalera kao i razliku izmedju vrhunskog fudbalera kao sto su Messi, Maradona, Ronaldinho, Zidan, pravi Ronaldo i jos neki i odlicnih fudbalera kao sto su CR i neki drugi. Ova prva grupa je grupa fudbalera koji fudbal drze u malom prstu. Magija koju imaju i lucidnost kao i mozak za ovaj sport ne mogu se trenirati i ako ih nemas nikada ih neces ni imati. CR je opasan fudbaler, daje golove, brz je, jak, ima skok. Sve potrebne predispozicije. Ali nema tu lucidnost, mozak kakav imaju ovi koje sam nabrojao. Zamislite Ronaldinho da je trenirao kao CR hahaha pa to bi bilo ludilo. Jednostavno u fudbalu imas one koji su majstori ove igre (Ronaldinho ode u klub i sutra dodje na utakmicu da gol i dve asistencije) i one koji postaju sve bolji i bolji tako sto treniraju. Ronaldo je jedan od tih. Covek je 100% posvecen sebi, nacinu zivota, ishrane, treningu i zato ima odlicne rezultate. Ali nikada nece biti mozak kakvi su ovi iz prve grupe. Zato nikada i nece biti u drustvu ovih drugih. Sve je to OK dao je 100 miliona golova, ali ipak nema magiju koju su imali, neki je jos imaju, ovi dgrugi. I Pipo Inzagi je davao golove pa nikada nije bio majstor :)

zokooo

pre 4 godine

Sto bi imao komplekse od Mesija kad je vec uradio ono sto Mesi nikad nece, osvojio 3 lige šampiona u nizu i veliki trofej sa reprezentacijom.
(Aleksandar, 19. septembar 2019 13:27)


Ovde se govori ko je bolji igrac, a ne ko je sta osvojio. Kada si vec kod trofeja mogao si napisati da je Mesi sa Barsom u 9 godina tj. za vreme Ronaldovog boravka u Realu osvojio 3 LŠ i 6 Primera, a Ronaldo je u isto vreme osvojio 4 LŠ i tek 2 titule Primere. Kako je Ronaldo uradio ono sto Mesi nikad nece? Pre se moze reci obrnuto. Sto se tice reprezentacije, Ronaldo ako je negde i odveo Portugal to je samo do finala isto kao i Mesi Argentinu. Ronaldo u finalu gotov pa i nije igrao.