Sreda, 14.08.2019.

11:51

Popovič: Đorđević je đavolski dobar trener, ali ne komentarišem njegove izjave

Greg Popovič, selektor košarkaške reprezentacije SAD, nije želeo da komentariše nedavnu izjavu Aleksandra Đorđevića za RTS.

Izvor: MT

Popoviè: Ðorðeviæ je ðavolski dobar trener, ali ne komentarišem njegove izjave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

kosta

pre 4 godine

Ovdje neki tvrde da je NBA druga dimenzija , da su Ameri superiorni taman da redare iz NBA posalju , ali , zar mi nemamo u nasoj reprezentaciji igraca koji igraju u toj ligi ? I nisu vodonose tamo . Jedan je cak u najboljoj petorci iste .
Dakle , zasto je nemoguce da ih razmontiramo i oducimo od kosarke ?
Odracemo ih ! Znam.

hardaway

pre 4 godine

Ja da sam trener Srbije, izjavio bih kako cemo vratiti Amere na fabricko podesavanje. Citam komentare i ne verujem koliko pesimizma, ravnodusnosti, straha. Oni su najaci, igram im Voker, igra im ovaj, onaj, bla, bla, bla.
Ne mozemo da pobedimo, ne smemo da pobedimo. Aman ljudi, sampion se postaje tako sto se nikoga ne bojis i sve zelis da pobedis.
Kakav Voker, Michel, Tatum. Ne interesuje te ko je na drugoj strani.

Sa druge strane puna vam usta Jokica, kako je genijalan, nevidjen igrac, Bjelica doktor, Bogdan haubica. Zasto se onda plasiti nekih klinaca koji igraju za USA, i Kembe Vokera koji je celu karijeru igrao za muceni Charlotte rekreativnu kosarku?

Jedino sto moze biti problem je tanka bekovska linija.
Nemamo beka-pleja koji zna organizovati napad.
Po meni Jovic i Micic nisu igraci za reprezentaciju, ali u nedostatku boljih prinudjeni smo igrati sa njima. Jovic donekle popravlja manjak talenta agresivnom odbranom, Micic je katastrofalan. Prenese loptu preko pola i stane na trojci i ceka nekoga da dobaci loptu, to je sve sto radi u napadu.
Sa takvim igracem nemas neke sanse protiv boljih ekipa.
Steta za povredu Todorovica, Nedovica, jer su oni atletski igraci i mogu da se nose sa brzim Amerima.

C i n i k

pre 4 godine

Nzn ali nsm bas sigyran da je Sale to izjavio,ne lici na njega,on nije hvalisavac i pogotovo nvrjm da bi pretio Usa basketball timu,to bi bila stvarno velika glypost.

Partizan 1917

pre 4 godine

Popovicu ,nisi ti pametniji od navijaca zvezde,oni sve znaju iako njihov klubic ima top -9,kao najveci uspeh.
(Napredni trokorak, 14. avgust 2019 18:24)

I 10 titula na šljaci,drugi iza Nadala.

M

pre 4 godine

Na kome ce da se slome kola ako ispadnemo u grupi? Ovakva paljevina je bila i 2005 u Beogradu pa smo liferovani pre nego sto smo stigli do Arene. Hoce li odgovornost preuzeti Djordjevic? Da li ce zastititi Jokica od koga se ocekuje da sam donese zlato?

Kukatilo

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!
(Milosav, 14. avgust 2019 16:25)

2x su nas napunili kao kanturine dok je Djordjevic bio trener.

Che Gevara

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.
(vozač demokrata, 14. avgust 2019 14:45)

Ne treba bas toliko podcenjivati Djordjevica.Djordjevicu je ovo veliki test kao treneru!Ima vrhuske igrace, ima iskustvo i kao trener i kao igrac, voli svoju zemlju.Preostaje mu da bude malo vise mudar a zna da bude to i dokaze se ono sto svi mislimo, da Sasa Djordjevic veliki covek i kao igrac i kao trener.Ne sumnjam da ce on to i dokazati.Pripremni period i ne treba ocenjivati jer "pipa" sve moguce kombinacije.
Definitvno se izdvajaju Bogdanovic, Jokic, Bjelica, Jovic, Micic .... ali svi drugi ... pa ko tu nije vrhuski igrac na svom mestu.Imam top igrace, imamo trenera koji je igrao velika takmicenja (nije ih dobio kao trener a kao igrac jeste), imamo zelju .... samo malo srece i eto nas na vrhu!
Greg Popovic je sjajan trener.Ova izjava ... pa sta ocekujete da bespotrebno isproziva Djordjevica .... kulturno i odmereno i sa dodatkom vrhuski!Pohvala i nema pljuvanja ... nije to rijaliti pa da kora da se kaze nesto posto-poto.U ime trenera govori rezultat.
Secate se izjave Djordjevica za Slovence i Kokoskova ... on je dobar trener a Slovenci su favoriti.Baca im malo ... ono opustajuce iako Djordjevic kao i mi svi nadali pobedi ali eto ... malo nesrece, malo lose taktike i Slovenci nas oduvali.

Zato sada ... Djordjevicu i Kosarkaskoj Reprezentaciji Srbije ... puna podrska!Momci, nacija veruje i uz vas je!Ako dodjete sa zlatom ... ovo ce biti prvo zlato kao Srbija .... a docek na balkonu bice tu!SRBIJA!!!

Rob Sinji

pre 4 godine

Reprezentacija Srbije je svetinja ma ko bio trener i ma ko igrao. Zato komentatori jezik za zube i dok ne prodje prvenstvo može da se čuje samo NAPRED SRBIJA

antiDebil

pre 4 godine

Sta hoce ovaj nabedjeni trener Greg Popovic? Kada bude nesto osvojio u karijeri ili kada stvori nekog igraca neka se javi. On da komentarise grobara Saleta. Kako ga bre nije sramota!

Milosav

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!

Nachos

pre 4 godine

Zju, 14. avgust 2019 14:56

Koja glupost, crnci su superiorniji u odredjenim sportovima a belci u drugim. Zasto je tako ne ulazim u to ali to su cinjenice. Crnci su bolji kosarkasi i trkaci a belci su bolji plivaci i teniseri npr. Uvek ima izuzetaka ali to je vec do prirodnog talenta. Razlike izmedju bele, crne i zute rase postoje. Recimo azijati u ogromnoj vecini (80%) pate od netolerancije na laktozu. I ako vec pricas da od malih nogu krecu u ozbiljne treninge zasto nema vise belih kosarkasa u NBA iz amerike, ili mozda latinosa, posto procentualno gledano crnaca imas najmanje od ove dve grupe? Pa zato sto imaju prirodne fizicke predispozicije pa sa manje rade postignu bolje rezultate od nekog belca.

skafii

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Kao prvo imam 32 godine i tesko da sam klinac.Kao drugo Sasa Djordjevic je trener od 2006 kada je preuzeo Milano i tesko da je pocetnik.Za tih 13 14 simtomaticno je da je iz svakog kluba gde je bio isteran zbog narusenih medjuljudskih odnosa , zar ne?
I za kraj jedan interesantan podatak Greg je preuzeo Sparse sa 47 godina, Mladjani Sale ima 52 :)

Avaya

pre 4 godine

"Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica" (Guromir, 14. avgust 2019 15:00) Хмм, а Тањевић? Или Жељко Обрадовић?

santa justa

pre 4 godine

Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!
(Steve G, 14. avgust 2019 13:59)
Pitaj Suzanu Vasiljevic. Inace Djordjevicu svaka cast za izjavu, ne treba se nikog plasiti. I Dzajic je onomad rekao da ce Zvezda pobediti u Minhenu pa je tako i bilo.

Guromir

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Bas to sto si naveo ,jeste najveci problem sa Sasom Djordjevicem. Prepotentnost koju je imao kao igrac( bez koje ne mozes bito vrhunski igrac) je preneo na trenerski poziv bez ikakvog osnova. Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica. Njegovo vodjenje ekipe u finalu protiv Slovenije je amaterizam.On je licno izgubio duel u zavrsnici kad nije bilo vise ni Doncica ni Dragica ali je bio Kokoskin koji je pokazao kako trener moze da donese prevagu u zavrsnici a ne samo igraci.

Marko

pre 4 godine

@Zju

Ako takvi kao ti završavaju DIF onda nije čudo šta nam sport ne napreduje. Koliko je tih superiornih individualaca iz NCAA i G lige postalo natprosečno u Evropi. Mnogi od njih postižu dab dabl lagano tamo, kada dođu ovde ništa specijalno. Najsvežiji primer kojeg mogu da se setim mi je Džoš Maget, prvi asistent G lige, skoro svaka utakmica dab dabl, u Cedeviti nije pokazao ništa.

Qqq

pre 4 godine

Cek,ako sam dobro razumeo,pojedinci su ubedjeni da je Djordjevic los trener,a da je Popovic mozda i najbolji trener svih vremena!? Kazu da je Pop veliki poznavalac kosarke i ja se slazem sa tim. A taj isti Pop kaze za Djordjevica da je odlican trener. Pa momci,vi ne samo da poznajete kosarku bolje od Djordjevica,vi ste bolji i od velikog Popovica :). Doslo vreme da oni koji su stasali devedesetih sada imaju svoju decu,doslo vreme da oni uce decu pravim vrednostima,ponasanju,postovanju... Ja se izvinjavam roditeljima iz tog perioda koji su uspeli da vaspitaju svoju decu,ne mislim da su svi omanuli,ali ogromna vecina bolje da se samozadovoljavala nego sto su pravili to sto su napravili.

1Beogradjanin

pre 4 godine

@Guromir
Ulaziti u dublju analizu tog meča nije moguće ovde, ali samo ovako, površinski, da kažem. Sve i da jeste on lično izgubio meč, što je dozvoljeno jer svi greše, ipak nisi uzeo par itekako otežavajućih okolnosti koje su bile pred njim. Prva, ne igranje prvog pleja. Druga, povreda jednog igrača par utakmica pre toga. I ona najbitnija, nemogućnost jednog igrača da kvalitetno odigra odbranu. Tu mislim na Bobija. Koliko god ga voleli, zbog svoje konstitucije vrlo loše zatvara u odbrani. Što znači imao je tri igrača manje u rotaciji što se odbrane tiče. Pred kraj meča kada su neki i opterećeni ličnim greškama, protiv onakve (tada i nikada više) Slovenije, to jeste veliki problem. Jedino što me zaista zanima jeste kako bi Obradović reagovao tada. A Djordjević je mlad trener i ima da uči još. Ja ne mislim da je prepotentan, ne deluje mi, ali vreme će pokazati. Kao što je Džordan mnogo godina kasnije otkrio svoje pravo lice i rapršio i poslednji promil one dečije fasciniranosti u meni, o kojoj sam pisao u prethodnom komentaru.

Zoran

pre 4 godine

Djordjevic, Teo i Raduljica u napadu KRALJEVI. Ovaj prvi naravno kao njihov trener.
Djordjevic, Markovic i Kalinic u odbrani KRALJEVI.
Ovi drugi? Na ovom SP videcemo koliko su sposobni da odnesu SRBIJU do medalje, kad nema KRALJEVE.
NAPRED SRBIJA!

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Ljudi ne smarajte i ne vredjajte Saleta. Covek je vrhunski trener, u posleenjih nekoliko godina nam je donosio medalje sa velikih takmicenja. Dobar je covek, patriota, voli svoju zemlju i dobar je trener. Posle svih medalja koje nam je donosio nemamo argumenata da ga napadamo. Uzivajte u Svetskom prvenstvu.

tocka

pre 4 godine

Šta je vama komentatorima Djordjević uradio?
Doneo dva srebra reprezentaciji. Jedno protiv Durenta i vanzemaljaca, a drugo sa našom C reprezentacijom protiv Dragića i Dončića, verovatno najjačeg bekovskog tandema u Evropi. Šta je Sale imao? Bogdana i Bobija koji je odigrao 60 minuta cele godine i gomilu igrača koji nisu zvezde ni u svojim klubovima u Evropi, a ne NBA. Sreća je da smo uopšte došli do finala. Ljudi komentarišu kao da smo mi nekakvi favoriti i da nam je košarka u procvatu. Naša košarka je ferari sa kraja osamdesetih koji se još kreće samo zahvaljujući ljubavi vlasnika. Mi smo bre najsiromašnija nacija u celoj Evropi. Naši klubovi su dotakli dno. Mladje generacije nam gube od Velike Britanije. Ako postoji neka svetla tačka u ovom haosu onda je to taj ferari testarossa, dizajniran sa strane genijalaca, i negovan kao oko u glavi. Djordjević je jedan od brojnih ljudi koji je ugradio svoj zivot u srpsku košarku, i hvala mu na svemu. Pa makar ništa ne napravio, vratio je nadu da možemo protiv svega.

skafii

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?

1Beogradjanin

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?
(skafii, 14. avgust 2019 14:31)

Razumem ja tu klinačku fasciniranost NBA-om, imao sam je i ja davnih dana, ali sam je prerastao. Ja sam tada gledao Džordana, Medžika, Birda, Pipena, Robinsona i kompaniju, ali, kao što sam rekao, prerastao sam sve to, nadam se da ćeš i ti jednog dana. Prosto , pored te dečije fascinacije iz tebe izbija i zloba. Ne možeš da porediš karijere čoveka koji se trenerskim poslom bavi skoro pola veka i čoveka koji je tek zakoračio u trenerske vode i ima dosta toga da nauči. Nije korektno. Nije uporedivo.

Guromir

pre 4 godine

@Steve G

Kazes koja politika bre, pa onda dalle kazes da Kalinic nije pozvan zbog snimka i POLITICKIH komentara.
Pa zar to nije politika Steve G.

Steve G

pre 4 godine

@Guromir Zato sam i pitao koji politicari? Znam na koje mislite, ali ti ga sigurno nisu odstranili iz reprezentacije, cak su ga i pohvalili. Dakle, koji politicari??

vozač demokrata

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.

Onokao..

pre 4 godine

Ovom izjavom je odgovorio, itekako, kako jedan trener treba da daje izjave a ne kao nas koji se spusti na nivo tetke iz bloka.
(jo, 14. avgust 2019 13:22)

Kad procitas ovakav komentar, shvatis koliko smo kao narod izgubili smisao za humor, a nekad smo se dicili njim. Sledeci put kad Sale da neku ovakvu izjavu, nek kaze na kraju "sala mala, humor, komika, hahaha" da bi vaskoliko pucanstvo shvatilo da se radi o fori.

VojaVucic

pre 4 godine

U stopu pratim Popa, bukvalno znam kako covek dise. Jedno je biti trener u americki asociaciji, a drugo je voditi nacionalni tim. Tu je Sale nacionale institucija i za amere velikog Grega Popovica. Ladno su ga iskulirali mnogi igraci, tako da s ovim prosecnim timom nama da parira, ne moze.

Zju

pre 4 godine

a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički.

Nigde nije dokazano da su crnci fizički superiorniji od belaca.Nemoj da te čuje moj profa sa DIF-a tačno bi te iznašutirao.Pravi razlog je taj što u svim sportovima pa tako i košarci preko bare od malih nogu akcenat se stavlja na fizikalije.Prvo se prolazi kroz filtere a baza im je ogromna-ko cela Evropa.Imaju najbolje trenere i najbolje uslove za rad a programi su im na akademskom nivou.Već sa 9-10g savladavaju prepreke i rade ono što naši klinci recimo nikad neće.Oko 15-16god ulaze u teretanu.Sa 18 su zveri.Užasno mnogo pažnje se posvećuje individualnom radu i usavršavanju gde se svaka sitnica dovodi do mogućeg maksimuma.U tom smislu su oko 30-40god ispred cele Evrope pa i nas.Zato je recimo high school košarka kod njih na višem nivou od ABA.NCAA bolja od EL,G-liga takođe a NBA druga dimenzija.

s

pre 4 godine

Napravio je gresku tu Sale, nema sta, verovatno nije sa namerom, pogresno se mozda izrazio. Doduse voli malo da se pravi vazan, da se ne lazemo :)
Mi treba da razmisljamo utakmicu po utakmicu. Prvo treba obezbetiti prvo mesto u svojoj grupi. Tu imamo nesto ``laksi`` posao. Treba pobediti Italiju. Posle je malo tezi. Isto nam treba prvo mesto, i za to se borimo protiv Spanije. O amerikancima treba da mislimo tek kada stignemo do njih

.

pre 4 godine

Mi, kao reprezentacija iz male zemlje, možemo sebi da dopustimo ovakve simpatične izjave i da začinimo malo takmičenje i na ovaj način. Takvu izjavu bi bilo bez veze da da reprezentacija jedne Amerike jer se zna da su vrhunska sila u tom sportu, a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički. Kada bi za USA igrali samo belci videli bi smo koju bi oni medalju uzeli, i da li bi uopšte uzeli ijednu. Napred, plavi!!!

Navijač amater

pre 4 godine

Ja prvi imam štošta ta zaneriti Đorđeviću i pisao sam o tome. Ali ovo! Aman ljudi čovek se šalio i izjava je šmekerska. Ne budite toliko malodušni.

spavac

pre 4 godine

Bilo je jasno kao dan da se Sale nasalio ali je potrebno malo intuicije, pronicljivosti i verovatno pazljivo gledanje da bi se to shvatilo. Covek se odmah kad je to izgovorio nasmejao, nije lud. A u svakoj sali je pola istine a to je i bila sustina, lopta je okrugla, nista nije nemoguce. Veci je problem to sto vecina ne vidi sta je covek rekao. To je zato sto smo povrsni, izbrzni i samo pricamo.

Demar Derosan

pre 4 godine

@VojaVucic
Nisam suguran da ste se jutros umili kada pisete ovakav komentar. Sale je nasa legenda, to kosarkaski Beograd najbolje zna, ali vasi hvalospevi, preterivanja i puko navijacko busanje govore da basket ne pratite dovoljno jer, u suprotnom, ne bi ovde gubili vreme. Okrenite se fudbalu, a za basket nemate osecaj, osim bahatosti.

dusanSF

pre 4 godine

(VojaVucic, 14. avgust 2019 13:56)

Au bre dete ti ocigledno pratis kosarku zadnjih 10 godina??? :D hahah

Dakle da ti objasnim on je trener od 1973 godine daleki prosli vek, na sve to u NBA je uradio sledece 5× NBA champion (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), 3× NBA Coach of the Year (2003, 2012, 2014), 4× NBA All-Star Game head coach (2005, 2011, 2013, 2016) pa ti onda molim te izjavi opet ovakvu gulpost.... Zna se zbog koga i cega je Djordjevic trener, da je los nije, da moze bolje pa naravno da moze svako moze uvek bolje, da li je los izbor za trenera, nije!!!

Ako nas ne izdaju igraci idemo u finale sa USA i tamo ce biti samo jedan od dva moguca scenarija, prvi znaci da gubimo surovo a drugi da se sa njima kidamo i da ce sam finis odluciti....

Isterivac botova

pre 4 godine

Ne znam zasto se potencira prvo mesto u grupi i izbegavanje do finala. Pa nijedan dream team nikad nije izgubio u finalu, ali su gubili u grupi, 1/4 finalu i 1/ finalu. Dakle najteze ih je dobiti u finalu jer tada daju maximum. Pa setite se grupe na OI u Riju. Malo je falilo da ih dobijemo...
O Indijanapolisu da ne pricam, poraz u grupi od Argentine pa od nas u 1/4 finala...
Zato, samo napred i koncentracija na prvog sledeceg protivnika bio on Angola ili USA

josipbroz

pre 4 godine

Iskreno, Đorđević mi nikad nije bio posebno drag. Nešto u njegovom karakteru ne leži mom temperamentu. No, čovek je bez dileme jedan od najvećih.
Za hejtere svega, pa i Đorđevića, samo da razmisle o sledećem: šta biste mislili o sebi da Greg Popović uopšte zna ko ste vi?

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..

Steve G

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..
(SUNĐER BOB, 14. avgust 2019 13:29
Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!

VojaVucic

pre 4 godine

Popovic se plasi Saleta i zna da protiv nas ameri nemaju nikakvih sansi. Zasto mislite, da toliko respektuje Saleta. Sale je bolji trener od Popa, takticki Pop ne moze da mu parira, pa ce to i dokazati u finalu sampionata ako ameri do njega uopste doguraju. U finalu sa velikom Srbijom samo neka jim je sa srecom i neka jim Bog pomogne.

1Beogradjanin

pre 4 godine

gospodin Popovic u odnosu na ovog prepotenka .
(burazer, 14. avgust 2019 )

Posle one trojke Hrvatima, a par godina ranije onakvog razbijanja Litvanije u finalu EP i zaslužuje da bude, a nije! Mada, pitanje je da li si ti uopšte bio i rodjen tada, tako da razumem tvoje neznanje. A možda, jednostavno, gledaš reprezentaciju klubaški, to je nešto najgore kod Srba. Takodje, siguran sam da je izvučeno iz konteksta i da Djordjević nije mislio u smislu da smo mi divovi, a oni miševi, već, "neka im je Bog u pomoći" jer ćemo ujedati i boriti se za pobedu, a nećemo se u napred predati. Znajući kakav je Djordjević sportista bio, siguran sam da je mislio ovo drugo.

1Beogradjanin

pre 4 godine

gospodin Popovic u odnosu na ovog prepotenka .
(burazer, 14. avgust 2019 )

Posle one trojke Hrvatima, a par godina ranije onakvog razbijanja Litvanije u finalu EP i zaslužuje da bude, a nije! Mada, pitanje je da li si ti uopšte bio i rodjen tada, tako da razumem tvoje neznanje. A možda, jednostavno, gledaš reprezentaciju klubaški, to je nešto najgore kod Srba. Takodje, siguran sam da je izvučeno iz konteksta i da Djordjević nije mislio u smislu da smo mi divovi, a oni miševi, već, "neka im je Bog u pomoći" jer ćemo ujedati i boriti se za pobedu, a nećemo se u napred predati. Znajući kakav je Djordjević sportista bio, siguran sam da je mislio ovo drugo.

josipbroz

pre 4 godine

Iskreno, Đorđević mi nikad nije bio posebno drag. Nešto u njegovom karakteru ne leži mom temperamentu. No, čovek je bez dileme jedan od najvećih.
Za hejtere svega, pa i Đorđevića, samo da razmisle o sledećem: šta biste mislili o sebi da Greg Popović uopšte zna ko ste vi?

spavac

pre 4 godine

Bilo je jasno kao dan da se Sale nasalio ali je potrebno malo intuicije, pronicljivosti i verovatno pazljivo gledanje da bi se to shvatilo. Covek se odmah kad je to izgovorio nasmejao, nije lud. A u svakoj sali je pola istine a to je i bila sustina, lopta je okrugla, nista nije nemoguce. Veci je problem to sto vecina ne vidi sta je covek rekao. To je zato sto smo povrsni, izbrzni i samo pricamo.

tocka

pre 4 godine

Šta je vama komentatorima Djordjević uradio?
Doneo dva srebra reprezentaciji. Jedno protiv Durenta i vanzemaljaca, a drugo sa našom C reprezentacijom protiv Dragića i Dončića, verovatno najjačeg bekovskog tandema u Evropi. Šta je Sale imao? Bogdana i Bobija koji je odigrao 60 minuta cele godine i gomilu igrača koji nisu zvezde ni u svojim klubovima u Evropi, a ne NBA. Sreća je da smo uopšte došli do finala. Ljudi komentarišu kao da smo mi nekakvi favoriti i da nam je košarka u procvatu. Naša košarka je ferari sa kraja osamdesetih koji se još kreće samo zahvaljujući ljubavi vlasnika. Mi smo bre najsiromašnija nacija u celoj Evropi. Naši klubovi su dotakli dno. Mladje generacije nam gube od Velike Britanije. Ako postoji neka svetla tačka u ovom haosu onda je to taj ferari testarossa, dizajniran sa strane genijalaca, i negovan kao oko u glavi. Djordjević je jedan od brojnih ljudi koji je ugradio svoj zivot u srpsku košarku, i hvala mu na svemu. Pa makar ništa ne napravio, vratio je nadu da možemo protiv svega.

Steve G

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..
(SUNĐER BOB, 14. avgust 2019 13:29
Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!

1Beogradjanin

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?
(skafii, 14. avgust 2019 14:31)

Razumem ja tu klinačku fasciniranost NBA-om, imao sam je i ja davnih dana, ali sam je prerastao. Ja sam tada gledao Džordana, Medžika, Birda, Pipena, Robinsona i kompaniju, ali, kao što sam rekao, prerastao sam sve to, nadam se da ćeš i ti jednog dana. Prosto , pored te dečije fascinacije iz tebe izbija i zloba. Ne možeš da porediš karijere čoveka koji se trenerskim poslom bavi skoro pola veka i čoveka koji je tek zakoračio u trenerske vode i ima dosta toga da nauči. Nije korektno. Nije uporedivo.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..

Onokao..

pre 4 godine

Ovom izjavom je odgovorio, itekako, kako jedan trener treba da daje izjave a ne kao nas koji se spusti na nivo tetke iz bloka.
(jo, 14. avgust 2019 13:22)

Kad procitas ovakav komentar, shvatis koliko smo kao narod izgubili smisao za humor, a nekad smo se dicili njim. Sledeci put kad Sale da neku ovakvu izjavu, nek kaze na kraju "sala mala, humor, komika, hahaha" da bi vaskoliko pucanstvo shvatilo da se radi o fori.

dusanSF

pre 4 godine

(VojaVucic, 14. avgust 2019 13:56)

Au bre dete ti ocigledno pratis kosarku zadnjih 10 godina??? :D hahah

Dakle da ti objasnim on je trener od 1973 godine daleki prosli vek, na sve to u NBA je uradio sledece 5× NBA champion (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), 3× NBA Coach of the Year (2003, 2012, 2014), 4× NBA All-Star Game head coach (2005, 2011, 2013, 2016) pa ti onda molim te izjavi opet ovakvu gulpost.... Zna se zbog koga i cega je Djordjevic trener, da je los nije, da moze bolje pa naravno da moze svako moze uvek bolje, da li je los izbor za trenera, nije!!!

Ako nas ne izdaju igraci idemo u finale sa USA i tamo ce biti samo jedan od dva moguca scenarija, prvi znaci da gubimo surovo a drugi da se sa njima kidamo i da ce sam finis odluciti....

Navijač amater

pre 4 godine

Ja prvi imam štošta ta zaneriti Đorđeviću i pisao sam o tome. Ali ovo! Aman ljudi čovek se šalio i izjava je šmekerska. Ne budite toliko malodušni.

Milosav

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!

s

pre 4 godine

Napravio je gresku tu Sale, nema sta, verovatno nije sa namerom, pogresno se mozda izrazio. Doduse voli malo da se pravi vazan, da se ne lazemo :)
Mi treba da razmisljamo utakmicu po utakmicu. Prvo treba obezbetiti prvo mesto u svojoj grupi. Tu imamo nesto ``laksi`` posao. Treba pobediti Italiju. Posle je malo tezi. Isto nam treba prvo mesto, i za to se borimo protiv Spanije. O amerikancima treba da mislimo tek kada stignemo do njih

Rob Sinji

pre 4 godine

Reprezentacija Srbije je svetinja ma ko bio trener i ma ko igrao. Zato komentatori jezik za zube i dok ne prodje prvenstvo može da se čuje samo NAPRED SRBIJA

Isterivac botova

pre 4 godine

Ne znam zasto se potencira prvo mesto u grupi i izbegavanje do finala. Pa nijedan dream team nikad nije izgubio u finalu, ali su gubili u grupi, 1/4 finalu i 1/ finalu. Dakle najteze ih je dobiti u finalu jer tada daju maximum. Pa setite se grupe na OI u Riju. Malo je falilo da ih dobijemo...
O Indijanapolisu da ne pricam, poraz u grupi od Argentine pa od nas u 1/4 finala...
Zato, samo napred i koncentracija na prvog sledeceg protivnika bio on Angola ili USA

Avaya

pre 4 godine

"Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica" (Guromir, 14. avgust 2019 15:00) Хмм, а Тањевић? Или Жељко Обрадовић?

Demar Derosan

pre 4 godine

@VojaVucic
Nisam suguran da ste se jutros umili kada pisete ovakav komentar. Sale je nasa legenda, to kosarkaski Beograd najbolje zna, ali vasi hvalospevi, preterivanja i puko navijacko busanje govore da basket ne pratite dovoljno jer, u suprotnom, ne bi ovde gubili vreme. Okrenite se fudbalu, a za basket nemate osecaj, osim bahatosti.

Qqq

pre 4 godine

Cek,ako sam dobro razumeo,pojedinci su ubedjeni da je Djordjevic los trener,a da je Popovic mozda i najbolji trener svih vremena!? Kazu da je Pop veliki poznavalac kosarke i ja se slazem sa tim. A taj isti Pop kaze za Djordjevica da je odlican trener. Pa momci,vi ne samo da poznajete kosarku bolje od Djordjevica,vi ste bolji i od velikog Popovica :). Doslo vreme da oni koji su stasali devedesetih sada imaju svoju decu,doslo vreme da oni uce decu pravim vrednostima,ponasanju,postovanju... Ja se izvinjavam roditeljima iz tog perioda koji su uspeli da vaspitaju svoju decu,ne mislim da su svi omanuli,ali ogromna vecina bolje da se samozadovoljavala nego sto su pravili to sto su napravili.

Zju

pre 4 godine

a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički.

Nigde nije dokazano da su crnci fizički superiorniji od belaca.Nemoj da te čuje moj profa sa DIF-a tačno bi te iznašutirao.Pravi razlog je taj što u svim sportovima pa tako i košarci preko bare od malih nogu akcenat se stavlja na fizikalije.Prvo se prolazi kroz filtere a baza im je ogromna-ko cela Evropa.Imaju najbolje trenere i najbolje uslove za rad a programi su im na akademskom nivou.Već sa 9-10g savladavaju prepreke i rade ono što naši klinci recimo nikad neće.Oko 15-16god ulaze u teretanu.Sa 18 su zveri.Užasno mnogo pažnje se posvećuje individualnom radu i usavršavanju gde se svaka sitnica dovodi do mogućeg maksimuma.U tom smislu su oko 30-40god ispred cele Evrope pa i nas.Zato je recimo high school košarka kod njih na višem nivou od ABA.NCAA bolja od EL,G-liga takođe a NBA druga dimenzija.

vozač demokrata

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Ljudi ne smarajte i ne vredjajte Saleta. Covek je vrhunski trener, u posleenjih nekoliko godina nam je donosio medalje sa velikih takmicenja. Dobar je covek, patriota, voli svoju zemlju i dobar je trener. Posle svih medalja koje nam je donosio nemamo argumenata da ga napadamo. Uzivajte u Svetskom prvenstvu.

Nachos

pre 4 godine

Zju, 14. avgust 2019 14:56

Koja glupost, crnci su superiorniji u odredjenim sportovima a belci u drugim. Zasto je tako ne ulazim u to ali to su cinjenice. Crnci su bolji kosarkasi i trkaci a belci su bolji plivaci i teniseri npr. Uvek ima izuzetaka ali to je vec do prirodnog talenta. Razlike izmedju bele, crne i zute rase postoje. Recimo azijati u ogromnoj vecini (80%) pate od netolerancije na laktozu. I ako vec pricas da od malih nogu krecu u ozbiljne treninge zasto nema vise belih kosarkasa u NBA iz amerike, ili mozda latinosa, posto procentualno gledano crnaca imas najmanje od ove dve grupe? Pa zato sto imaju prirodne fizicke predispozicije pa sa manje rade postignu bolje rezultate od nekog belca.

Guromir

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Bas to sto si naveo ,jeste najveci problem sa Sasom Djordjevicem. Prepotentnost koju je imao kao igrac( bez koje ne mozes bito vrhunski igrac) je preneo na trenerski poziv bez ikakvog osnova. Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica. Njegovo vodjenje ekipe u finalu protiv Slovenije je amaterizam.On je licno izgubio duel u zavrsnici kad nije bilo vise ni Doncica ni Dragica ali je bio Kokoskin koji je pokazao kako trener moze da donese prevagu u zavrsnici a ne samo igraci.

Guromir

pre 4 godine

@Steve G

Kazes koja politika bre, pa onda dalle kazes da Kalinic nije pozvan zbog snimka i POLITICKIH komentara.
Pa zar to nije politika Steve G.

.

pre 4 godine

Mi, kao reprezentacija iz male zemlje, možemo sebi da dopustimo ovakve simpatične izjave i da začinimo malo takmičenje i na ovaj način. Takvu izjavu bi bilo bez veze da da reprezentacija jedne Amerike jer se zna da su vrhunska sila u tom sportu, a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički. Kada bi za USA igrali samo belci videli bi smo koju bi oni medalju uzeli, i da li bi uopšte uzeli ijednu. Napred, plavi!!!

skafii

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?

1Beogradjanin

pre 4 godine

@Guromir
Ulaziti u dublju analizu tog meča nije moguće ovde, ali samo ovako, površinski, da kažem. Sve i da jeste on lično izgubio meč, što je dozvoljeno jer svi greše, ipak nisi uzeo par itekako otežavajućih okolnosti koje su bile pred njim. Prva, ne igranje prvog pleja. Druga, povreda jednog igrača par utakmica pre toga. I ona najbitnija, nemogućnost jednog igrača da kvalitetno odigra odbranu. Tu mislim na Bobija. Koliko god ga voleli, zbog svoje konstitucije vrlo loše zatvara u odbrani. Što znači imao je tri igrača manje u rotaciji što se odbrane tiče. Pred kraj meča kada su neki i opterećeni ličnim greškama, protiv onakve (tada i nikada više) Slovenije, to jeste veliki problem. Jedino što me zaista zanima jeste kako bi Obradović reagovao tada. A Djordjević je mlad trener i ima da uči još. Ja ne mislim da je prepotentan, ne deluje mi, ali vreme će pokazati. Kao što je Džordan mnogo godina kasnije otkrio svoje pravo lice i rapršio i poslednji promil one dečije fasciniranosti u meni, o kojoj sam pisao u prethodnom komentaru.

VojaVucic

pre 4 godine

U stopu pratim Popa, bukvalno znam kako covek dise. Jedno je biti trener u americki asociaciji, a drugo je voditi nacionalni tim. Tu je Sale nacionale institucija i za amere velikog Grega Popovica. Ladno su ga iskulirali mnogi igraci, tako da s ovim prosecnim timom nama da parira, ne moze.

santa justa

pre 4 godine

Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!
(Steve G, 14. avgust 2019 13:59)
Pitaj Suzanu Vasiljevic. Inace Djordjevicu svaka cast za izjavu, ne treba se nikog plasiti. I Dzajic je onomad rekao da ce Zvezda pobediti u Minhenu pa je tako i bilo.

antiDebil

pre 4 godine

Sta hoce ovaj nabedjeni trener Greg Popovic? Kada bude nesto osvojio u karijeri ili kada stvori nekog igraca neka se javi. On da komentarise grobara Saleta. Kako ga bre nije sramota!

Marko

pre 4 godine

@Zju

Ako takvi kao ti završavaju DIF onda nije čudo šta nam sport ne napreduje. Koliko je tih superiornih individualaca iz NCAA i G lige postalo natprosečno u Evropi. Mnogi od njih postižu dab dabl lagano tamo, kada dođu ovde ništa specijalno. Najsvežiji primer kojeg mogu da se setim mi je Džoš Maget, prvi asistent G lige, skoro svaka utakmica dab dabl, u Cedeviti nije pokazao ništa.

Partizan 1917

pre 4 godine

Popovicu ,nisi ti pametniji od navijaca zvezde,oni sve znaju iako njihov klubic ima top -9,kao najveci uspeh.
(Napredni trokorak, 14. avgust 2019 18:24)

I 10 titula na šljaci,drugi iza Nadala.

VojaVucic

pre 4 godine

Popovic se plasi Saleta i zna da protiv nas ameri nemaju nikakvih sansi. Zasto mislite, da toliko respektuje Saleta. Sale je bolji trener od Popa, takticki Pop ne moze da mu parira, pa ce to i dokazati u finalu sampionata ako ameri do njega uopste doguraju. U finalu sa velikom Srbijom samo neka jim je sa srecom i neka jim Bog pomogne.

C i n i k

pre 4 godine

Nzn ali nsm bas sigyran da je Sale to izjavio,ne lici na njega,on nije hvalisavac i pogotovo nvrjm da bi pretio Usa basketball timu,to bi bila stvarno velika glypost.

Che Gevara

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.
(vozač demokrata, 14. avgust 2019 14:45)

Ne treba bas toliko podcenjivati Djordjevica.Djordjevicu je ovo veliki test kao treneru!Ima vrhuske igrace, ima iskustvo i kao trener i kao igrac, voli svoju zemlju.Preostaje mu da bude malo vise mudar a zna da bude to i dokaze se ono sto svi mislimo, da Sasa Djordjevic veliki covek i kao igrac i kao trener.Ne sumnjam da ce on to i dokazati.Pripremni period i ne treba ocenjivati jer "pipa" sve moguce kombinacije.
Definitvno se izdvajaju Bogdanovic, Jokic, Bjelica, Jovic, Micic .... ali svi drugi ... pa ko tu nije vrhuski igrac na svom mestu.Imam top igrace, imamo trenera koji je igrao velika takmicenja (nije ih dobio kao trener a kao igrac jeste), imamo zelju .... samo malo srece i eto nas na vrhu!
Greg Popovic je sjajan trener.Ova izjava ... pa sta ocekujete da bespotrebno isproziva Djordjevica .... kulturno i odmereno i sa dodatkom vrhuski!Pohvala i nema pljuvanja ... nije to rijaliti pa da kora da se kaze nesto posto-poto.U ime trenera govori rezultat.
Secate se izjave Djordjevica za Slovence i Kokoskova ... on je dobar trener a Slovenci su favoriti.Baca im malo ... ono opustajuce iako Djordjevic kao i mi svi nadali pobedi ali eto ... malo nesrece, malo lose taktike i Slovenci nas oduvali.

Zato sada ... Djordjevicu i Kosarkaskoj Reprezentaciji Srbije ... puna podrska!Momci, nacija veruje i uz vas je!Ako dodjete sa zlatom ... ovo ce biti prvo zlato kao Srbija .... a docek na balkonu bice tu!SRBIJA!!!

M

pre 4 godine

Na kome ce da se slome kola ako ispadnemo u grupi? Ovakva paljevina je bila i 2005 u Beogradu pa smo liferovani pre nego sto smo stigli do Arene. Hoce li odgovornost preuzeti Djordjevic? Da li ce zastititi Jokica od koga se ocekuje da sam donese zlato?

skafii

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Kao prvo imam 32 godine i tesko da sam klinac.Kao drugo Sasa Djordjevic je trener od 2006 kada je preuzeo Milano i tesko da je pocetnik.Za tih 13 14 simtomaticno je da je iz svakog kluba gde je bio isteran zbog narusenih medjuljudskih odnosa , zar ne?
I za kraj jedan interesantan podatak Greg je preuzeo Sparse sa 47 godina, Mladjani Sale ima 52 :)

Steve G

pre 4 godine

@Guromir Zato sam i pitao koji politicari? Znam na koje mislite, ali ti ga sigurno nisu odstranili iz reprezentacije, cak su ga i pohvalili. Dakle, koji politicari??

Kukatilo

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!
(Milosav, 14. avgust 2019 16:25)

2x su nas napunili kao kanturine dok je Djordjevic bio trener.

hardaway

pre 4 godine

Ja da sam trener Srbije, izjavio bih kako cemo vratiti Amere na fabricko podesavanje. Citam komentare i ne verujem koliko pesimizma, ravnodusnosti, straha. Oni su najaci, igram im Voker, igra im ovaj, onaj, bla, bla, bla.
Ne mozemo da pobedimo, ne smemo da pobedimo. Aman ljudi, sampion se postaje tako sto se nikoga ne bojis i sve zelis da pobedis.
Kakav Voker, Michel, Tatum. Ne interesuje te ko je na drugoj strani.

Sa druge strane puna vam usta Jokica, kako je genijalan, nevidjen igrac, Bjelica doktor, Bogdan haubica. Zasto se onda plasiti nekih klinaca koji igraju za USA, i Kembe Vokera koji je celu karijeru igrao za muceni Charlotte rekreativnu kosarku?

Jedino sto moze biti problem je tanka bekovska linija.
Nemamo beka-pleja koji zna organizovati napad.
Po meni Jovic i Micic nisu igraci za reprezentaciju, ali u nedostatku boljih prinudjeni smo igrati sa njima. Jovic donekle popravlja manjak talenta agresivnom odbranom, Micic je katastrofalan. Prenese loptu preko pola i stane na trojci i ceka nekoga da dobaci loptu, to je sve sto radi u napadu.
Sa takvim igracem nemas neke sanse protiv boljih ekipa.
Steta za povredu Todorovica, Nedovica, jer su oni atletski igraci i mogu da se nose sa brzim Amerima.

Zoran

pre 4 godine

Djordjevic, Teo i Raduljica u napadu KRALJEVI. Ovaj prvi naravno kao njihov trener.
Djordjevic, Markovic i Kalinic u odbrani KRALJEVI.
Ovi drugi? Na ovom SP videcemo koliko su sposobni da odnesu SRBIJU do medalje, kad nema KRALJEVE.
NAPRED SRBIJA!

kosta

pre 4 godine

Ovdje neki tvrde da je NBA druga dimenzija , da su Ameri superiorni taman da redare iz NBA posalju , ali , zar mi nemamo u nasoj reprezentaciji igraca koji igraju u toj ligi ? I nisu vodonose tamo . Jedan je cak u najboljoj petorci iste .
Dakle , zasto je nemoguce da ih razmontiramo i oducimo od kosarke ?
Odracemo ih ! Znam.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..

VojaVucic

pre 4 godine

Popovic se plasi Saleta i zna da protiv nas ameri nemaju nikakvih sansi. Zasto mislite, da toliko respektuje Saleta. Sale je bolji trener od Popa, takticki Pop ne moze da mu parira, pa ce to i dokazati u finalu sampionata ako ameri do njega uopste doguraju. U finalu sa velikom Srbijom samo neka jim je sa srecom i neka jim Bog pomogne.

Steve G

pre 4 godine

Gospodin za ovog naseg Sašu koji već daje komentare kao politicari...a oni su ga i postavili..i naredili da otera Kalinu..Popović dingospi za njega..
(SUNĐER BOB, 14. avgust 2019 13:29
Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!

antiDebil

pre 4 godine

Sta hoce ovaj nabedjeni trener Greg Popovic? Kada bude nesto osvojio u karijeri ili kada stvori nekog igraca neka se javi. On da komentarise grobara Saleta. Kako ga bre nije sramota!

skafii

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?

Guromir

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Bas to sto si naveo ,jeste najveci problem sa Sasom Djordjevicem. Prepotentnost koju je imao kao igrac( bez koje ne mozes bito vrhunski igrac) je preneo na trenerski poziv bez ikakvog osnova. Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica. Njegovo vodjenje ekipe u finalu protiv Slovenije je amaterizam.On je licno izgubio duel u zavrsnici kad nije bilo vise ni Doncica ni Dragica ali je bio Kokoskin koji je pokazao kako trener moze da donese prevagu u zavrsnici a ne samo igraci.

vozač demokrata

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.

1Beogradjanin

pre 4 godine

gospodin Popovic u odnosu na ovog prepotenka .
(burazer, 14. avgust 2019 )

Posle one trojke Hrvatima, a par godina ranije onakvog razbijanja Litvanije u finalu EP i zaslužuje da bude, a nije! Mada, pitanje je da li si ti uopšte bio i rodjen tada, tako da razumem tvoje neznanje. A možda, jednostavno, gledaš reprezentaciju klubaški, to je nešto najgore kod Srba. Takodje, siguran sam da je izvučeno iz konteksta i da Djordjević nije mislio u smislu da smo mi divovi, a oni miševi, već, "neka im je Bog u pomoći" jer ćemo ujedati i boriti se za pobedu, a nećemo se u napred predati. Znajući kakav je Djordjević sportista bio, siguran sam da je mislio ovo drugo.

VojaVucic

pre 4 godine

U stopu pratim Popa, bukvalno znam kako covek dise. Jedno je biti trener u americki asociaciji, a drugo je voditi nacionalni tim. Tu je Sale nacionale institucija i za amere velikog Grega Popovica. Ladno su ga iskulirali mnogi igraci, tako da s ovim prosecnim timom nama da parira, ne moze.

josipbroz

pre 4 godine

Iskreno, Đorđević mi nikad nije bio posebno drag. Nešto u njegovom karakteru ne leži mom temperamentu. No, čovek je bez dileme jedan od najvećih.
Za hejtere svega, pa i Đorđevića, samo da razmisle o sledećem: šta biste mislili o sebi da Greg Popović uopšte zna ko ste vi?

Zju

pre 4 godine

a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički.

Nigde nije dokazano da su crnci fizički superiorniji od belaca.Nemoj da te čuje moj profa sa DIF-a tačno bi te iznašutirao.Pravi razlog je taj što u svim sportovima pa tako i košarci preko bare od malih nogu akcenat se stavlja na fizikalije.Prvo se prolazi kroz filtere a baza im je ogromna-ko cela Evropa.Imaju najbolje trenere i najbolje uslove za rad a programi su im na akademskom nivou.Već sa 9-10g savladavaju prepreke i rade ono što naši klinci recimo nikad neće.Oko 15-16god ulaze u teretanu.Sa 18 su zveri.Užasno mnogo pažnje se posvećuje individualnom radu i usavršavanju gde se svaka sitnica dovodi do mogućeg maksimuma.U tom smislu su oko 30-40god ispred cele Evrope pa i nas.Zato je recimo high school košarka kod njih na višem nivou od ABA.NCAA bolja od EL,G-liga takođe a NBA druga dimenzija.

.

pre 4 godine

Mi, kao reprezentacija iz male zemlje, možemo sebi da dopustimo ovakve simpatične izjave i da začinimo malo takmičenje i na ovaj način. Takvu izjavu bi bilo bez veze da da reprezentacija jedne Amerike jer se zna da su vrhunska sila u tom sportu, a posebno jer u njoj igraju skoro sve crnci koji su za belce superiorni fizički. Kada bi za USA igrali samo belci videli bi smo koju bi oni medalju uzeli, i da li bi uopšte uzeli ijednu. Napred, plavi!!!

skafii

pre 4 godine

@1Beogradjanin

Kao prvo imam 32 godine i tesko da sam klinac.Kao drugo Sasa Djordjevic je trener od 2006 kada je preuzeo Milano i tesko da je pocetnik.Za tih 13 14 simtomaticno je da je iz svakog kluba gde je bio isteran zbog narusenih medjuljudskih odnosa , zar ne?
I za kraj jedan interesantan podatak Greg je preuzeo Sparse sa 47 godina, Mladjani Sale ima 52 :)

1Beogradjanin

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice je najuspesniji NBA trener u 21 veku , koji u dve decenije nije propustio plejof, dok je drugom najveci uspeh u trenerskoj karijeri osvajanje kupa Grcke.Da li se po izjavama moze zakljuciti koji je koji ?
(skafii, 14. avgust 2019 14:31)

Razumem ja tu klinačku fasciniranost NBA-om, imao sam je i ja davnih dana, ali sam je prerastao. Ja sam tada gledao Džordana, Medžika, Birda, Pipena, Robinsona i kompaniju, ali, kao što sam rekao, prerastao sam sve to, nadam se da ćeš i ti jednog dana. Prosto , pored te dečije fascinacije iz tebe izbija i zloba. Ne možeš da porediš karijere čoveka koji se trenerskim poslom bavi skoro pola veka i čoveka koji je tek zakoračio u trenerske vode i ima dosta toga da nauči. Nije korektno. Nije uporedivo.

s

pre 4 godine

Napravio je gresku tu Sale, nema sta, verovatno nije sa namerom, pogresno se mozda izrazio. Doduse voli malo da se pravi vazan, da se ne lazemo :)
Mi treba da razmisljamo utakmicu po utakmicu. Prvo treba obezbetiti prvo mesto u svojoj grupi. Tu imamo nesto ``laksi`` posao. Treba pobediti Italiju. Posle je malo tezi. Isto nam treba prvo mesto, i za to se borimo protiv Spanije. O amerikancima treba da mislimo tek kada stignemo do njih

Zoran

pre 4 godine

Djordjevic, Teo i Raduljica u napadu KRALJEVI. Ovaj prvi naravno kao njihov trener.
Djordjevic, Markovic i Kalinic u odbrani KRALJEVI.
Ovi drugi? Na ovom SP videcemo koliko su sposobni da odnesu SRBIJU do medalje, kad nema KRALJEVE.
NAPRED SRBIJA!

Kukatilo

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!
(Milosav, 14. avgust 2019 16:25)

2x su nas napunili kao kanturine dok je Djordjevic bio trener.

Nachos

pre 4 godine

Zju, 14. avgust 2019 14:56

Koja glupost, crnci su superiorniji u odredjenim sportovima a belci u drugim. Zasto je tako ne ulazim u to ali to su cinjenice. Crnci su bolji kosarkasi i trkaci a belci su bolji plivaci i teniseri npr. Uvek ima izuzetaka ali to je vec do prirodnog talenta. Razlike izmedju bele, crne i zute rase postoje. Recimo azijati u ogromnoj vecini (80%) pate od netolerancije na laktozu. I ako vec pricas da od malih nogu krecu u ozbiljne treninge zasto nema vise belih kosarkasa u NBA iz amerike, ili mozda latinosa, posto procentualno gledano crnaca imas najmanje od ove dve grupe? Pa zato sto imaju prirodne fizicke predispozicije pa sa manje rade postignu bolje rezultate od nekog belca.

Guromir

pre 4 godine

@Steve G

Kazes koja politika bre, pa onda dalle kazes da Kalinic nije pozvan zbog snimka i POLITICKIH komentara.
Pa zar to nije politika Steve G.

Navijač amater

pre 4 godine

Ja prvi imam štošta ta zaneriti Đorđeviću i pisao sam o tome. Ali ovo! Aman ljudi čovek se šalio i izjava je šmekerska. Ne budite toliko malodušni.

Steve G

pre 4 godine

@Guromir Zato sam i pitao koji politicari? Znam na koje mislite, ali ti ga sigurno nisu odstranili iz reprezentacije, cak su ga i pohvalili. Dakle, koji politicari??

Milosav

pre 4 godine

Svi koji misle da Sale nije trebao da izjavi to sto je rekao su pravi primer zbog cega je u Srbiji tako kako jeste. Bez ikakve zelje da se ista promeni, a kukumavcenje po ceo dan. Pesimizam samo da se ubijes kad ih slusas.
Pa onda na izborima ponovo glasaju za znate koga.
Sta je trebalo da kaze, joj napunicemo gace ako budemo igrali sa USA??
Niko nije nepobediv, ali treba imati veru u sebe dragi moji, a ne kao pojedini ovde turnir jos nije ni poceo, a oni se vec predali. Ovo vazi i za sport, a i za zivot.
Pozdrav iz sampionskog Toronta.
Srbija!!

Demar Derosan

pre 4 godine

@VojaVucic
Nisam suguran da ste se jutros umili kada pisete ovakav komentar. Sale je nasa legenda, to kosarkaski Beograd najbolje zna, ali vasi hvalospevi, preterivanja i puko navijacko busanje govore da basket ne pratite dovoljno jer, u suprotnom, ne bi ovde gubili vreme. Okrenite se fudbalu, a za basket nemate osecaj, osim bahatosti.

Onokao..

pre 4 godine

Ovom izjavom je odgovorio, itekako, kako jedan trener treba da daje izjave a ne kao nas koji se spusti na nivo tetke iz bloka.
(jo, 14. avgust 2019 13:22)

Kad procitas ovakav komentar, shvatis koliko smo kao narod izgubili smisao za humor, a nekad smo se dicili njim. Sledeci put kad Sale da neku ovakvu izjavu, nek kaze na kraju "sala mala, humor, komika, hahaha" da bi vaskoliko pucanstvo shvatilo da se radi o fori.

Marko

pre 4 godine

@Zju

Ako takvi kao ti završavaju DIF onda nije čudo šta nam sport ne napreduje. Koliko je tih superiornih individualaca iz NCAA i G lige postalo natprosečno u Evropi. Mnogi od njih postižu dab dabl lagano tamo, kada dođu ovde ništa specijalno. Najsvežiji primer kojeg mogu da se setim mi je Džoš Maget, prvi asistent G lige, skoro svaka utakmica dab dabl, u Cedeviti nije pokazao ništa.

1Beogradjanin

pre 4 godine

@Guromir
Ulaziti u dublju analizu tog meča nije moguće ovde, ali samo ovako, površinski, da kažem. Sve i da jeste on lično izgubio meč, što je dozvoljeno jer svi greše, ipak nisi uzeo par itekako otežavajućih okolnosti koje su bile pred njim. Prva, ne igranje prvog pleja. Druga, povreda jednog igrača par utakmica pre toga. I ona najbitnija, nemogućnost jednog igrača da kvalitetno odigra odbranu. Tu mislim na Bobija. Koliko god ga voleli, zbog svoje konstitucije vrlo loše zatvara u odbrani. Što znači imao je tri igrača manje u rotaciji što se odbrane tiče. Pred kraj meča kada su neki i opterećeni ličnim greškama, protiv onakve (tada i nikada više) Slovenije, to jeste veliki problem. Jedino što me zaista zanima jeste kako bi Obradović reagovao tada. A Djordjević je mlad trener i ima da uči još. Ja ne mislim da je prepotentan, ne deluje mi, ali vreme će pokazati. Kao što je Džordan mnogo godina kasnije otkrio svoje pravo lice i rapršio i poslednji promil one dečije fasciniranosti u meni, o kojoj sam pisao u prethodnom komentaru.

Rob Sinji

pre 4 godine

Reprezentacija Srbije je svetinja ma ko bio trener i ma ko igrao. Zato komentatori jezik za zube i dok ne prodje prvenstvo može da se čuje samo NAPRED SRBIJA

M

pre 4 godine

Na kome ce da se slome kola ako ispadnemo u grupi? Ovakva paljevina je bila i 2005 u Beogradu pa smo liferovani pre nego sto smo stigli do Arene. Hoce li odgovornost preuzeti Djordjevic? Da li ce zastititi Jokica od koga se ocekuje da sam donese zlato?

Partizan 1917

pre 4 godine

Popovicu ,nisi ti pametniji od navijaca zvezde,oni sve znaju iako njihov klubic ima top -9,kao najveci uspeh.
(Napredni trokorak, 14. avgust 2019 18:24)

I 10 titula na šljaci,drugi iza Nadala.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Ljudi ne smarajte i ne vredjajte Saleta. Covek je vrhunski trener, u posleenjih nekoliko godina nam je donosio medalje sa velikih takmicenja. Dobar je covek, patriota, voli svoju zemlju i dobar je trener. Posle svih medalja koje nam je donosio nemamo argumenata da ga napadamo. Uzivajte u Svetskom prvenstvu.

tocka

pre 4 godine

Šta je vama komentatorima Djordjević uradio?
Doneo dva srebra reprezentaciji. Jedno protiv Durenta i vanzemaljaca, a drugo sa našom C reprezentacijom protiv Dragića i Dončića, verovatno najjačeg bekovskog tandema u Evropi. Šta je Sale imao? Bogdana i Bobija koji je odigrao 60 minuta cele godine i gomilu igrača koji nisu zvezde ni u svojim klubovima u Evropi, a ne NBA. Sreća je da smo uopšte došli do finala. Ljudi komentarišu kao da smo mi nekakvi favoriti i da nam je košarka u procvatu. Naša košarka je ferari sa kraja osamdesetih koji se još kreće samo zahvaljujući ljubavi vlasnika. Mi smo bre najsiromašnija nacija u celoj Evropi. Naši klubovi su dotakli dno. Mladje generacije nam gube od Velike Britanije. Ako postoji neka svetla tačka u ovom haosu onda je to taj ferari testarossa, dizajniran sa strane genijalaca, i negovan kao oko u glavi. Djordjević je jedan od brojnih ljudi koji je ugradio svoj zivot u srpsku košarku, i hvala mu na svemu. Pa makar ništa ne napravio, vratio je nadu da možemo protiv svega.

spavac

pre 4 godine

Bilo je jasno kao dan da se Sale nasalio ali je potrebno malo intuicije, pronicljivosti i verovatno pazljivo gledanje da bi se to shvatilo. Covek se odmah kad je to izgovorio nasmejao, nije lud. A u svakoj sali je pola istine a to je i bila sustina, lopta je okrugla, nista nije nemoguce. Veci je problem to sto vecina ne vidi sta je covek rekao. To je zato sto smo povrsni, izbrzni i samo pricamo.

santa justa

pre 4 godine

Hahahaha... koji politicari su naredili da otera Kalinica??? Zbog cega? Jel imas ti pojma sta pises?? Dosta vise sa Kalinicem! Onaj snimak i izjave politicke prirode su ga odstranili sasvim zasluzeno iz reprezentacije!
(Steve G, 14. avgust 2019 13:59)
Pitaj Suzanu Vasiljevic. Inace Djordjevicu svaka cast za izjavu, ne treba se nikog plasiti. I Dzajic je onomad rekao da ce Zvezda pobediti u Minhenu pa je tako i bilo.

Avaya

pre 4 godine

"Ni jedan vrhunski igrac nije bio i vrhunski trener, to je cinjenica" (Guromir, 14. avgust 2019 15:00) Хмм, а Тањевић? Или Жељко Обрадовић?

hardaway

pre 4 godine

Ja da sam trener Srbije, izjavio bih kako cemo vratiti Amere na fabricko podesavanje. Citam komentare i ne verujem koliko pesimizma, ravnodusnosti, straha. Oni su najaci, igram im Voker, igra im ovaj, onaj, bla, bla, bla.
Ne mozemo da pobedimo, ne smemo da pobedimo. Aman ljudi, sampion se postaje tako sto se nikoga ne bojis i sve zelis da pobedis.
Kakav Voker, Michel, Tatum. Ne interesuje te ko je na drugoj strani.

Sa druge strane puna vam usta Jokica, kako je genijalan, nevidjen igrac, Bjelica doktor, Bogdan haubica. Zasto se onda plasiti nekih klinaca koji igraju za USA, i Kembe Vokera koji je celu karijeru igrao za muceni Charlotte rekreativnu kosarku?

Jedino sto moze biti problem je tanka bekovska linija.
Nemamo beka-pleja koji zna organizovati napad.
Po meni Jovic i Micic nisu igraci za reprezentaciju, ali u nedostatku boljih prinudjeni smo igrati sa njima. Jovic donekle popravlja manjak talenta agresivnom odbranom, Micic je katastrofalan. Prenese loptu preko pola i stane na trojci i ceka nekoga da dobaci loptu, to je sve sto radi u napadu.
Sa takvim igracem nemas neke sanse protiv boljih ekipa.
Steta za povredu Todorovica, Nedovica, jer su oni atletski igraci i mogu da se nose sa brzim Amerima.

C i n i k

pre 4 godine

Nzn ali nsm bas sigyran da je Sale to izjavio,ne lici na njega,on nije hvalisavac i pogotovo nvrjm da bi pretio Usa basketball timu,to bi bila stvarno velika glypost.

dusanSF

pre 4 godine

(VojaVucic, 14. avgust 2019 13:56)

Au bre dete ti ocigledno pratis kosarku zadnjih 10 godina??? :D hahah

Dakle da ti objasnim on je trener od 1973 godine daleki prosli vek, na sve to u NBA je uradio sledece 5× NBA champion (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), 3× NBA Coach of the Year (2003, 2012, 2014), 4× NBA All-Star Game head coach (2005, 2011, 2013, 2016) pa ti onda molim te izjavi opet ovakvu gulpost.... Zna se zbog koga i cega je Djordjevic trener, da je los nije, da moze bolje pa naravno da moze svako moze uvek bolje, da li je los izbor za trenera, nije!!!

Ako nas ne izdaju igraci idemo u finale sa USA i tamo ce biti samo jedan od dva moguca scenarija, prvi znaci da gubimo surovo a drugi da se sa njima kidamo i da ce sam finis odluciti....

Isterivac botova

pre 4 godine

Ne znam zasto se potencira prvo mesto u grupi i izbegavanje do finala. Pa nijedan dream team nikad nije izgubio u finalu, ali su gubili u grupi, 1/4 finalu i 1/ finalu. Dakle najteze ih je dobiti u finalu jer tada daju maximum. Pa setite se grupe na OI u Riju. Malo je falilo da ih dobijemo...
O Indijanapolisu da ne pricam, poraz u grupi od Argentine pa od nas u 1/4 finala...
Zato, samo napred i koncentracija na prvog sledeceg protivnika bio on Angola ili USA

Qqq

pre 4 godine

Cek,ako sam dobro razumeo,pojedinci su ubedjeni da je Djordjevic los trener,a da je Popovic mozda i najbolji trener svih vremena!? Kazu da je Pop veliki poznavalac kosarke i ja se slazem sa tim. A taj isti Pop kaze za Djordjevica da je odlican trener. Pa momci,vi ne samo da poznajete kosarku bolje od Djordjevica,vi ste bolji i od velikog Popovica :). Doslo vreme da oni koji su stasali devedesetih sada imaju svoju decu,doslo vreme da oni uce decu pravim vrednostima,ponasanju,postovanju... Ja se izvinjavam roditeljima iz tog perioda koji su uspeli da vaspitaju svoju decu,ne mislim da su svi omanuli,ali ogromna vecina bolje da se samozadovoljavala nego sto su pravili to sto su napravili.

kosta

pre 4 godine

Ovdje neki tvrde da je NBA druga dimenzija , da su Ameri superiorni taman da redare iz NBA posalju , ali , zar mi nemamo u nasoj reprezentaciji igraca koji igraju u toj ligi ? I nisu vodonose tamo . Jedan je cak u najboljoj petorci iste .
Dakle , zasto je nemoguce da ih razmontiramo i oducimo od kosarke ?
Odracemo ih ! Znam.

Che Gevara

pre 4 godine

Nek je Bog upomoć Đorđeviću da dogura bar do četrvtfinala, a Amerikance neka ostavi na miru. Popović dobro zna da je Đorđević ispodprosećan trener kojeg je lako taktički nadmudriti, ali je Popović kulturan i koristi političko korektan govor.
(vozač demokrata, 14. avgust 2019 14:45)

Ne treba bas toliko podcenjivati Djordjevica.Djordjevicu je ovo veliki test kao treneru!Ima vrhuske igrace, ima iskustvo i kao trener i kao igrac, voli svoju zemlju.Preostaje mu da bude malo vise mudar a zna da bude to i dokaze se ono sto svi mislimo, da Sasa Djordjevic veliki covek i kao igrac i kao trener.Ne sumnjam da ce on to i dokazati.Pripremni period i ne treba ocenjivati jer "pipa" sve moguce kombinacije.
Definitvno se izdvajaju Bogdanovic, Jokic, Bjelica, Jovic, Micic .... ali svi drugi ... pa ko tu nije vrhuski igrac na svom mestu.Imam top igrace, imamo trenera koji je igrao velika takmicenja (nije ih dobio kao trener a kao igrac jeste), imamo zelju .... samo malo srece i eto nas na vrhu!
Greg Popovic je sjajan trener.Ova izjava ... pa sta ocekujete da bespotrebno isproziva Djordjevica .... kulturno i odmereno i sa dodatkom vrhuski!Pohvala i nema pljuvanja ... nije to rijaliti pa da kora da se kaze nesto posto-poto.U ime trenera govori rezultat.
Secate se izjave Djordjevica za Slovence i Kokoskova ... on je dobar trener a Slovenci su favoriti.Baca im malo ... ono opustajuce iako Djordjevic kao i mi svi nadali pobedi ali eto ... malo nesrece, malo lose taktike i Slovenci nas oduvali.

Zato sada ... Djordjevicu i Kosarkaskoj Reprezentaciji Srbije ... puna podrska!Momci, nacija veruje i uz vas je!Ako dodjete sa zlatom ... ovo ce biti prvo zlato kao Srbija .... a docek na balkonu bice tu!SRBIJA!!!