Ponedeljak, 12.08.2019.

17:30

Partizan bez navijača naredna dva meča u Evropi!

Disciplinska komisija UEFA drastično je kaznila Partizan zbog ponašanja navijača na meču sa turskom Malatijom.

Izvor: AK

Partizan bez navijaèa naredna dva meèa u Evropi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

363 Komentari

Sortiraj po:

neka vređaju, baš nas briga

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.

(Nele, 13. avgust 2019 23:38)

"Ciganin" jeste uvreda.

Opšte je poznato u kom kontekstu se to koristi u celoj Evropi.

Potpuno je drugi padež to, što mi, navijači Zvezde,
zbog istorije i veličine fudbalskog kluba,
nikako ne možemo da se osećamo inferiorno
u odnosu na Hrvate koji su nas prvi nazvali Ciganima
i u odnosu na partizanovce,
koji su to sa zadovoljstvom preuzeli od Hrvata.

Boli nas uvo što svoje frustracije,
neko zbog patološke nacionalističke mržnje,
a neko zbog sopstvenog neuspeha na terenu
leči vređanjem protivnika.

U evropskim okvirima,
Partizan, Dinamo iz Zagreba i Hajduk iz Splita
su neuporedivo mali po svojim rezultatima.

Jonnhy Clash

pre 4 godine

Ovo je smesno. Cisto izivljavanje zapadnjaka iz UEFE. Sto ne kaznjavaju Cehe, Hrvate ili Dance? Zato sto se uvek sve radi protiv Srba. Vec vise od 100 godina. Tako i u sportu. Djokovicu zvizde, nase klubove kaznjavaju, nase ljude koji odu da rade na zapad ne postuju. A bolji smo i lepsi 100 puta od njih. Odvratni zapadnjaci. Da bog da Zvezda opet udje u LS a Partizan u LE. Ima nas da gledaju a ne neke tamo Norvezane ili Dance. Evo, sad cemo da vidimo koliko ce se UEFA potruditi da udje Jang Bojs iz "kulturne" Svajcarske a ispadne Zvezda iz "divlje" Srbije. UEFA rasizam na delu.

Nele

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.
Keltski krst jeste, istog je ranga kao i svastika i za to treba da budu kaznjeni. I to nije pitanje, pitanje je zasto se tako ostro kaznjavaju timovi sa Balkana i istoka dok se "zapadnjacima" gleda kroz prste? 2meca bez publike? Za jednu zastavu? Finansijska kazna je vise nego dovoljna. Ovo je preterano i to kazem kao navijac CZ

Cigan do groba

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu ali nisam ni zvezdas ni Delija nego Cigan i kao i svaki drugi navijac CZ ponosim se time. Racunovodje u uefi su izgubile kompas i istoriju Cigani-Grobari ne treba menjati zbog ljudi koji ne gledaju fudbal vec papire kolika su tv prava, da li se prodaje Pepsi ili Cola... Donald, prvi stranac kapiten CZ, kao "osteceni" treba da napise pismo uefi i kaze da je Cigan dusom i telom.

Bojan

pre 4 godine

Najviše mi je žao što sam u anketi ko će proći u sldeće kolo, glasao da prolazi Partizan. Molde ne možemo da dobijemo bez publike. "Navijači" su ogledalo stanja u klubu i u državi. Direktno su ostavili klub bez prihoda za ovu sezonu. Zar to nije krivično delo? Znam da firme tuže drugu firmu ili državni organ ili pojedinca za neostvarenu dobit, kao posledicu činjenja, odnosno nečinjenja koje drugom nanosi štetu. Zašto klub ne tuži one koji su izazvali ovu kaznu? Ne znam koji je ovo put u zadnjih 10 godina da je Partizan kažnjen...

Nikola Radovanovic

pre 4 godine

Предлог за Гробаре: певајте на латинском, а поларни меда да води навијање

neutralni felsh

pre 4 godine

sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju. 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26) 

Ne bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno. 

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.
(...., 13. avgust 2019 10:28)


brkas uzrok i posledicu. kazes zavisi od podneblja? pa bilo je sovinizma i u zapadnim zemljama, ima ga na sve 4 strane sveta - samo mu daj plodno tlo (probleme u drustvu plus kolektivnu narcisoidnost) i svuda moze da se desi, niko nije imun. jedino je problem da li institucije sistema zele da se bore protiv toga.

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakvi navijaci...pa njih preko cele sezone sa tribina prati 2 kelta i 3 smogovca...
(Dejan CZ, 13. avgust 2019 11:21)

vau, kako si originalan! pa dobro, neka ti bude: zvezdu sa trinina prate svi ostali, na celu sa vucicem i vulinom. stavise, cela planeta na trenutak zastane kad vi docekujete mladost lucane.

Đole031

pre 4 godine

Prosto je neverovatno da se svake godine događaju ovakve stvari. Ne mogu da shvatim da navijaju za isti klub a ima toliko animoziteta između njih. I još nešto, ovo sigurno nije slučajno. Neko želi Partizanu ispadanje, po svaku cenu.
.

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Setite se Čelzija koi je kaznio svoje navijače zbog rasizma, naši će vodjama ko je su odgovorne za kaznu, dodeliti naziv SLUZBENO Lice, a ostalima omogućiti da na velikom ekranu pored stadiona gledaju utakmicu, ipak oni Bruno o svojim huliganima.

Papilon

pre 4 godine

Koliko crveno-belih kompleksaša na jednom mestu.
(Milos, 13. avgust 2019 03:49)

Evo jednog zbog kojeg se i dogodila ova kazna za Partizan, on "voli" klub ali vise od toga mrzi Zvezdu, u principu pojma nema o fudbalu, da ga pitas da nabroji 5 igraca Partizana ne bi znao, ali bitno je da se javlja sa nebuloznim komentarima koji su vezani za Zvezdu iako je njegov klub kaznjen, naravno to njemu nije ni bitno. Bitno mu je samo da bude deo rulje koja urla kao u dzungli iako ni sam ne zna sta, tragedija.

....

pre 4 godine

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26)

Nw bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno.

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.

neutralni felsh

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!
(Dik, 13. avgust 2019 07:57)


mozda je i bolje. jer ako i uspes da odes do toaleta tamo ce sigurno jos gore da ti pozli. bio sam na raznim stadionima i utakmicama (volim stadione, svaki je prica za sebe, koliko god formalno licili jedan na drugi) sirom evrope, cak i u usa, i uvek se postidim kad vidim kako im je cist i uredjen sanitarni i okolni prostor. nema nagaznih smradnih mina, nema zvrljotina - ako i ima to su grafiti a ne polupismene sprejne nakaze... elem, mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali toalet i kupatilo su pravo ogledalo stanja nacije, kao i domacinstva - sve se siri odatle, bio miris ili smrad... divalj smo mi svet, i to je ono sto me najvise u pravom smislu rastuzi.

Negativni

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 12. avgust 2019 21:43)

Tačno. Sve "frakcije" navijača naša dva najveća kluba, "frakcije" su jedne te iste, večne Službe.

Proto Ganci

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43) # Link komentara
Boz' sacuvaj! Daleko bilo!

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

Darko

pre 4 godine

Privatizacija što pre. Pa kada tajkunu divljaci zavuku ruku u džep i ostanu bez iste onda ćemo ići i sa decom na tekme bez zaštitne ograde. Jedno su divljaci, drugo navijači.

Grof

pre 4 godine

A Sinisi kad su u Italiji skandirali da je ciganin, onda nista?
I da buemo precizni, oni su njega vredjali na rasnoj osnovi, a ne zato sto je igrao u Zvezdi, pa je nazvan ciganin.

Dragan BL

pre 4 godine

Umrli sam Zvezdaš, a za ovaj slučaj sam 100% uz Partizan.
Maltretiraju nas iz UEFA samo tako!

Hrvati crtaju svastiku više puta, komplet stadion navija "za dom spremni", a kazne za njih su smešne. U BiH ratne bošnjačke zastave su normalna pojava, prisvojili Bošnjaci reprezentaciju i nikom ništa. Itd.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.
(Lazar, 13. avgust 2019 01:15)

Тачно!
И као таквом му је било време да се појави на једном оваквом месту, т. ј међу навијачима клуба једне тоталитарне идеологије, то је логичан след догађаја!

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

neutralni felsh

pre 4 godine

Келтизани црни врани...
(Црвена звезда 1913, 13. avgust 2019 09:18)


hahaha fk keltizan, sjajno! ko kaze da od sumanutog niknejma bar ponekad ne moze da se cuje dobar fazon? :)

neutralni felsh

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu ! 
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07 

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.

Младен

pre 4 godine

Докле ће навијачи, као целина, трпети због појединаца? Докле ја због хулигана који себе представљају као најверније навијаче , нећу моћи да унесем флашоцу воде? Докле ћемо као држава да плаћамо цехове појединаца?

tex viler

pre 4 godine

sluzbenici kontrolisu tribine i rade po nalogu sve;skandiranje vredjanje transparenti....ostali su gledaoci..navijaci ne postoje...besmislena je rasprava!!

vanja

pre 4 godine

Teško je iskoreniti parole i pogrdno skandiranje jer je to pod kontrolom vrha navijačke piramide.To se može iskoreniti samo oštrim kažnjavanjem, kao što je ovo i koje treba i u buduće primenjivati i na jedne i na druge navijače.Za taj segment problema krivi su i klubovi, koji finansijski pomažu navijačke grupe, bilo da su u pitanju koreografije, vatrometi ili besplatni ulasci na stadion, pri čemu je veći deo tih mladih ljudi pijan ili naduvan.
Pa šta onda očekivati od njih.
Drugi problem koji je rešiv je zatvaranje prolaza i stepeništa. Postoje redari koje angažuje klub ali oni su samo dekoracija na tribinama.Gledaoci koji ulaze i sedaju gde hoće treba da budu opomenuti i od strane redara odvedeni na mesto koje je njihovo.Prošle godine na Mitiću, redar stoji na stpenicama i jede pljeskavicu a dva navijača smao što se ne poubijaju par metara od njega jer jedan od njih neće do ode i da sedne na mesto koje mu pripada a koje je sa strane a ne u centru tribine.Kada se naučimo redu da postupamo prema onome što je napisano na karti i kada deo ljudi neće ulaziti besplatno na stadion onda se ove situacije neće događati.
UEFA mafija ili ne izbor je naš - ako prihvatamo uslove i propise koji važe moramo ih poštovati. A komentari kako su prema nama ovakvi a prema drugima onakvi, razmišljanja su koja se koriguju u prva četiri razreda osnovne škole.

Borko

pre 4 godine

Evo drugo viđenje iz Zagreba, jer hvala bogu i naš Dinamo je izkažnjavan samo tako. Dobili ste kaznu zbog zakrčenih stepenica - to je jedna od najvećih kazni, Dinamo ju plaća nakon svake europske utakmice jer na Sjeveru ne možeš osigurati prazne prolaze. Najveća, ali je uvijek isključivo financijska, znači švicarci franci: u normalnoj utakmici u kojoj se zapali par baklji dođe kazna u kojoj je 90% iznosa vezano isključivo uz prolaze. Dobili ste kaznu praznih tribina zbog rasizma i trebali ste ju dobiti - kaoš to smo ju i mi dobili, jer jednostavno neke stvari koje se nama čine normalne jednostavno u normalnom svijetu nisu. Vi ste dobili zbog transparenta nazivajući igrača ciganom, mi smo dobili jer smo vikali "Mamiću cigane". Naravno da ni jedno ni drugo nije imalo za cilj vrijeđanje na rasnoj osnovi, ali koga briga? Probajte na Old Traffordu staviti transparent "Nigger Pogba" pa bi vidjeli kako bi se proveli i koliko bi to klub koštalo. I za kraj - keltski križ. Netko je u komentarima pitao "zašto sad za keltski križ" - on je međunarodni simbol bijelih rasista, organizacije "White Pride Worldwide" i nema ovdje drugog značenja. Dinamo je nakon zadnje utakmice prošle sezone isto kažnjen sa praznim stadionom jer je visio transparent "Borongaj" (kvart u Zagrebu) u kojem je slovo O pretvoreno u keltski križ. Kad smo igrali kod Anderlechta, gastarbajter je digao ustašku zastavu - ona mu je istog trena oduzeta - svejedno zatvorena cijela tribina sljedeću utakmicu. Nulta tolerancija

helm

pre 4 godine

Ma nece to nista da promeni, onomad su Partizan izbacili iz evropski takmicenja zbog navijaca. Ljudi ne shvataju, ali to je problem klubova, prave dilove sa tim "vodjama", koji su nekotrolisana banda. Onda su Vazuru hteli da prebiju na mrtvo, a nikad nismo saznali ni kako, ni zasto, dal su ti ljudi uopste u zatvoru.

Radenko

pre 4 godine

Ljudi, Partizan je pre svega kažnjen, a što je većini komentatora promaklo, "zastave za obeležjem keltskog krsta". Da pojasnim, ovo je simbol neonacista, a pošto tribinu vode nacosi eto i kazne, što je dobar korak ka denacifikaciji iste, a i čitave Srbije. Zbog istog simbola kažnjen je i zagrebački Dinamo.

bunjuel

pre 4 godine

kad je neko zloban, sitničav, pokvaren, podmukao, bez časti i integriteta, onda sam skida gaće pred siledžijama spolja. Sad pola "nacije" peni, a pola likuje što je lopovska UEFA smestila njihovim ljutim neprijateljima. Da svi klubovi iz zemlje zauzmu zajednički stav da neće trpeti ovakvo iživljavanje (za slučaj da ste imbecil, ne, to skandiranje nije rasističko, pitajte koga god hoćete da vam objasni zašto i kako) nad bilo kojim na#im klubom, i da zaprete i bojkotom ako treba, ovakvih stvari ne bi bilo. Ako prenesete takav stav na sve drugo, kao što se kod nas rutinski radi, videćete zašto nam je ovako kako je.

Miki Avala

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!

Dik

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!

Milan S.R.Krajina

pre 4 godine

Kada ce da se kazni hajduk split. .
Samo su nasi klubovi na ovako jakoj meti.
Mi vazda pjevamo uefa mafija ,i svaka rijec je na svom mjestu...!!!!

Pepsi

pre 4 godine

U Italiji moraš da imas odobrenje policije za transparent. Nešto kao “upotrebna dozvola”.
I treba da ga najaviš klubu ako želiš da ga doneses na stadion.

U Napulju su redari oduzimali salove na kojima je pisalo “JUVE MERDA”. Zamalo da se zeznem i kupim ga ispred kapije... (hteo da ga presavijem i pokazujem samo Juve).

Sve se može kad se hoće... ali mi nećemo z’inat!

odgovarajuća kazna

pre 4 godine

Konačno da neko sankcioniše uvrede koje ovde slušamo već 50 godina.

Najjadnije je obrazloženje onih koji kažu da je to "interno".

Hrvatska, rasistička uvreda; "Cigani, Cigani,...",
koja je upućena Srbima, koristeći psihologiju mase na sportskim događajima,
(a koja je postala sinonim za Crvenu Zvezdu, jer je izvorno beogradski i srpski klub),

konačno je bar negde okarakterisana onako kako i dolikuje.

nista novo

pre 4 godine

Sto se tice optuzbi UEFA apsolutno je idiotski raditi bilo sta drugo nego ih detaljno istraziti i to pod hitno. Stvarno nisam u tokovima sta je to zadnja "moda" kod rasista, tako da me ta memorablija sa valjda keltskim krstom zaintrigirala. To je veliko pitanje za upravu i njeno obezbjedjenje, kao i policiju, jer oni bi morali biti u toku sa takvim "modnim krikovima". Sto se tice skandiranja "p... ciganska" bivsem igracu Zvezde, to sigurno nije rasizam jer sami Zvezdasi sebe zovu sa "Cigani", kao i "Delije". To jest, za termin "Cigani" sam cuo mnogo prije nego za "Delije". Sama rijec "cigan" uopste se ne koristi u pezorativnom smislu u nekom normalnom govoru, i oznacava osobu koja je dobra, sanjalica, pomalo neprakticna, altruisticna... U engleskom "gypsy" ima slicnu konotaciju. Jeste, vrijedjali su ga, ali ne na rasnoj osnovi, vec na cisto klubaskoj osnovi. Druga stavka optuzbe UEFA mozda izgleda kao sitnicavost neupucenom, ali ta zakrcenja prolaza su veliki propusti u sigurnosnoj organizaciji. Ko misli da se radi o sitnicavosti, neka procita malo o tragediji na Hilsboru ("The Hillsborough disaster"), kada je 96 ljudi poginulo ponajvise zbog zakrcenih prolaza. Ako napisem sta mislim o Vucelicu B92 mi nece objaviti komentar. Kao minimum, dok god je on na vlasti postojace veliki problem kredibiliteta. Kakva je to vlast kad se odlazak velikana kao sto je Fahrudin Jusufi Julka nije ni spomenula... Znaci, neke stvari ostaju...

Nenad

pre 4 godine

se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (?, 12. avgust 2019 22:20
Bio je pun kad je igrala reprezentacija Srbije protiv Albanije, bio sam prisutan.

Lazar

pre 4 godine

Prijatelju, mesate "celtic cross" i "iron cross".

Pozdrav !
(ganja, 12. avgust 2019 21:50)

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.

Владимир

pre 4 godine

(Predrag, 12. avgust 2019 23:44)

Ма неће. Барем неће овакав колективан вид казне.
Али, када би "наши" кренули да хватају појединце и на 5-10-20 година или доживотно забранили улазак на стадион, е онда би могли и да поскидају и ограде. Међутим и то је немогућа мисија када се погледа како све код нас функционише.

istina

pre 4 godine

naravno kao i svuda selektivno kaznjavanje. kako se kod nas delimicno mafijoze NE kaznjavaju tako isto i u svetu prvi ko pukne smo mi....

Vuk

pre 4 godine

Meni nisu jasni ovo ljudi sto pišu ovde kao da smo samo mi najgori na planeti a drugi niko ništa svi kulturni fini,a sto je još gore ovo nema veze ni sa rasizmom ni sovinizmom,ali kome objasnjavati uzeli su nas na zub još odavno,a uticaja imamo ko zimbabmve i to nam je sto nam je.

Mz/x

pre 4 godine

...U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku....
(slobodan, 12. avgust 2019 18:09)

O šemu pričaš? Rumuni su već u četvrtak igrali pred praznim tribinima. Dobili su 3 meča, a nisu imali uslovnu kaznu kao neki.

Istine radi

pre 4 godine

Lakovic dokazuje svoju ljubav.Dok preko puta brda pevaju pesme Mladicu koga Evropa smatra ratnim zlocincem,topovskim udarima,utrcavanjem navijaca na tere,... i to prolazi bez kazni ili sa blagim kaznama.Partizan se kaznjava zbog sitnica u odnosu na taj klub.Nije teorija zavere,vec ocigledno sabotiranje jednog pd dva srpska kluba.Lakovicu,ne pada sneg da pokrije breg ....

Dax

pre 4 godine

I šta sad??? Opet se pravimo ludi!? Kao ne znamo pravila... kaot, šta nama može Uefa, pošto smo mi ( grobari, cigani) najjači!? A ustvari smo delikventi PRVE VRSTE što se tiče ponašanja na stadionu!!! Ne poštujemo autoritet, jer smo mi-šta? Pa najjači, NARAVNO, u Evropi!!! A kilometrima iza te Evrope

croata

pre 4 godine

Ima rupa u tom uefinom zakonu o praznom gledalistu. Ne vrijedi za djecu do 14 godina ako se bave sportom u nekom klubu i mislim za zene. Dinamo je to iskoristio proslo euro kolo i doveo par tisuca djece. Nesto slicno moze i partizan, a ko zna mozda ce biti i bolja(zdravija svakako) atmosfera nego s ovim grobarskim narkomanima.

Jumko

pre 4 godine

Pa dobro, narode, sta onda vi mislite, zasto je? Stvarno nas ne vole zbog ljubomore, jer mozemo da ih ugrozimo nekako, prejaki smo pa cemo nauditi zapadu materijalno, rezultatski... U cemu je problem? Ili ipak ima nesto i do nas, da mi bas nismo kako treba? Hvala.

nestranacka demokratija yt

pre 4 godine

fudbal i nije za nase navijace, kada je omoguceno onima pune mrznje da prisustvuju. zemlja im se raspada to je u redu, al bivsi igrac zvezde nije u redu...

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.
(SDK, 12. avgust 2019 18:17)
Na ovo se, veruj mi, niko specijalno ne vredja. Sto rece Toto, to nam dodje kao pozdrav. Srbija :P.
I ispravka: klipili bi IM jos jednu kaznu.

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...
(Bg, 12. avgust 2019 21:10)


mi nikako da shvatimo da su nasi klubovi zbog niza incidenata odavno na nekoj vrsti uslovne kazne, i da se im se zbog toga sve gleda kroz lupu a nikako kroz prste. ne secam se da smo neke kvalifikacije i takmicenje odigrali bez neke velike kazne bar u jednom kolu. ako nije ratko onda je uefa mafija ako nije bakljada i topovski udar onda je neki cirkus kao sa zrinjskim... ni sa reprezentacijom nije nista bolje, ako nije i gore. i uvek, ama bas uvek, kriv nam je ko sto kazes neko drugi, i uvek upiremo prstom na neke druge - a pritom se ponasamo kao da smo sami sebi najveci neprijatelji. cemu vikanje "p... ciganska" igracu koji je igrao u zvezdi, nije bitno kako ko sebe naziva, nego je pitanje kakve to veze ima sa navijanjem? zar mi vise ne umemo afirmativno da navijamo nego samo protiv nekoga ili necega, kao primati koji se krevelje suparnicima na drugom drvetu. kad vidim one pojedine nesrecnike sa juga kako se popnu pa sipke pa dignu ruke, kao dizu masu na istoku, kao mnogo smo hladni necemo da navijamo, muka me uhvati, to vise nije ni smesno nego bas otuzno - doslo zgebe od 20 godina posle par piva da me uci navijanju a ne zna odakle je suplje. i pre svega, cemu sluze ove moderne vodje navijaca ako nemaju kontrolu nad kopom? ako im "podredjeni" navijaci prave gluposti odgovorni su pre svega oni. a oni, umesto da srede situaciju, oni ucenjuju uprave - kao okrenuce navijace protiv njih. koje bre navijace, ove sto se skidaju do pola? sve to ima podrsku sa vrha, to je javna tajna. da nije tako, sav taj komunalni problem na tribinama bi se sredio za mesec dana.

rasprodat stadion

pre 4 godine

Koliko kosta karta protiv Moldea?ups,kaznjeni bez publike,a da hvatam lopte?Naravno da se saliom ali i ludim,hteo sam na utakmicu!
Pored toga kakve veze ima transparent o Kninu,videh ga na ekranu protiv Turaka!?Ma nemozes bagru da urazumis,oni i onako ulaze besplatno uz tp kao vole Partizan!?

autotune

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.
(Djubre, 12. avgust 2019 21:36)

Pa pazi, i meni je krivo, cak sam pomisljao kako bi bilo fer da iz Zvezde pokusaju da reaguju u smislu, da objasne UEFI da taj nacin prozivanja kod nas, nema veze sa rasizmom, ali ako je tacno ovo sto si napisao za Vuletica, onda nista...neka ih

Pera Detlic

pre 4 godine

Sad sam procitao na mozzart sportu izjabu Vuletica legende,kaze covek "postoji jasna tendencija da partizan ne igra ove godine evropu".Grobari sa vama svaki dan komedija i nikad nije dosadno hehehehe

miško

pre 4 godine

Pa ne može UEFA da ima iste kriterijume prema anonimusima i svom šampionu. Ta mante se grobari. Za Partizan nema sreće dok se ne otarase Pantić i Vuletić najvećih Minhauzena našeg fudbala.Evo da vam kažem kako Zvezda namešta. Namesti nogu i glavu i eto golova pa isto Jefta, Boaći a evo i Kruševljanin iz slobodnjaka. Tako i vi nameštaj te a ne kao protiv Mačve. Tu utakmicu disciplinci analiziraju i spremaju kaznu minus šest bodova i nova utakmica.

Немања

pre 4 godine

не брините људи, сада ће Др Вулетић да спреми тужбу против УЕФЕ на 172 куцане стране...?

Deki-Pariz

pre 4 godine

mi možemo 100 puta da ponovimo UEFA mafija.....ali realnost je da onih nas kazne i donose na sram a mi.....sedimo i UEFA mafija.....a nikako da se promenimo....

Walldorf

pre 4 godine

@Milos Milose, daj nam alternativno resenje,kada je UEFA u pitanju.Pogledaj,ne mozes ziveti u izolaciji.Ni u kom segmentu ljudske delatnosti,pa ni u sportu.Da li su,ne znam,finansijske,naucne,socijalne i ine medjunarodne organizacije pravedne?Rade iskljucivo po pravdi i medjunarodnom pravu?Primer: Samozvana "drzava" *Kosovo.Koliko je samo medjunarodnih organizacija primilo u svoje clanstvo tu monstrum tvorevinu,a da prvo i osnovno pravilo nije ispunjeno.Bez prijema u UN,po medjunarodnom pravu,takva "clanstva" su nevazeca.Po tvome, Srbija bi trebala istupiti iz svih tih organizacija,pa i iz UEFA?Dalje, tri puta sam gledao dokumentarni film BBC-a o uzasu Hilsboroa.Nedvosmisleno je,od strane nadleznih sluzbi,utvrdjeno da je krivac za taj uzas policija.Dok je na ostale tri strane(Tribine) bilo sasvim dovoljno mesta i za one koji su ugurani u kop, nekom slaboumnom policijskom cinovniku je bilo vaznije da ispostuje i navijace BEZ ULAZNICA,koji su cekali pred kapijama kopa.Nema Hilsboro nikakve veze sa slobodnim prolazima na tribinama,Milose.Sto se tice Hejsela,svako zna da su iskljucivi krivci engleski huligani.Napali su italijanske navijace u velikom broju,i tu ne bi pomogli nikakvi slobodni prolazi na toj tribini.Tako stoje stvari, i to su fakti.Ostajem pri stavu da su slobodni prolazi cist komformizam,prenesen sa zapada.Tamo su stadioni odavno postali nesto poput pozorista.Sto vise klope i pica prodati i uzeti lovu.Stadioni nisu pozorista.Stadioni su sportske arene.Pozdrav!

pls

pre 4 godine

to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.
(e, 12. avgust 2019 20:47)

Smejem se cinjenici da je doslo 5 soma ljudi...

Lav Jasin

pre 4 godine

Izlazimo jos jaci iz ovoga, realno jedan mec u grupi bez navijaca, ostala dva dobijamo i prolazimo dalje, igraci kroz ovo treba da se motivisu kao protiv Videotona, znamo sta je posle toga bilo...

Trebinje cijelo crno belo

pre 4 godine

Vuletic moze da objasni gospodi iz UEFA na latinskom znacenje keltskog krsta. I to je civilizacijski a ne da nas srbe izbacivaju iz podlosti prema tradiciji i naciji. Neka momci izginu u turskoj i pokazu malatiji ko je ko a ondak neka gospoda iz uefe crknu od muke. I da se ulozi zalba a ne zbog uefe da se kazne mladost srpska i dlanovima i glasovima sto su bodrili momke na terenu i u svlacionici. Napred srbija i partizan!

Mire

pre 4 godine

Evo ja sam partizanovac u 6 deceniji zivota. Stize nas sve od ranije - taoci smo mase koja nas bruka na sve strane i nemq veze s fudbalom. To vazi i za druge klubove. Mislim da je kazna preblaga, trebalo je daleko ostrije mozda iskljuciti iz svih takmicenja na dve-tri godine

?

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?

KliftonToni

pre 4 godine

Panteru, krcun gleda ne veruje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:36)

Мишу, насмеја ме опасно....

Admiral

pre 4 godine

@ Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???
(Nemanja, 12. avgust 2019 21:31)

To sam se bas i ja pitao. Ne brani on grcevito ovu upravu, nema sanse, debela lova se tu vrti. Zao mi je sto ima problem sa detetom, njemu zelim brz oporavak ali to lecenje u Madridu pakleno kosta, obican svet takvo lecenje moze samo da sanja. Kad se na sve to doda Sakramento, Diznilend cime se hvali po you tube ocigledno je da ga placaju debelo...

Beoman

pre 4 godine

@) Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.
(Марко, 12. avgust 2019 21:08
Prvo, sta uefa ima stenisom i ostalim sportovima i nevaljajte gluposti.
drugo, ti isti bi se usrali kad bi turci grknuli ofanzivom prema nama, istina je da smo stradali ali treba olovku u ruke a ne nozeve na jaceg i na kraju ih naljutis... ili promeni ime spartizana u Celtik da vam se rvati smeju jos vise, ti isti belci stim krstovima vecinu vas vidi kao afrikance.

Katko Rašić

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 12. avgust 2019 21:42)


A, da ste vas četvorica malo manje gledali kursadžije, znali bi da je to što plasirate ovde, humor od 2,49 dinara.

Miloš

pre 4 godine

(Walldorf, 12. avgust 2019 20:43)

Ma nije sporno, ako je mafija, onda nijedan srpski klub ne treba da nastupa u bilo kom UEFA takmičenju. Niko nas ne tera, sami se prijavljujemo.

A ovo za stepenice - da, u pravu si, bilo je to normalno sve do pre 20-30 godina... Onda su se desili Hejsel, Hilsborou i slične tragedije, i onda je nekome palo na pamet da možda ne bi bilo loše da ljudi ne ginu jer su tribine krcate i blokirane.

mile jovin

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.

Grdoje

pre 4 godine

Nema ova kazna ni efekta ni smisla... Prvo, zabole sportske radnike(????????) na vlasti u PAR za kazne jer niti ih oni placaju niti ih osecaju, jer su tu dok su tu. Zadesilo se da su ostala mesta popunjena pa su ih turili da rade tu gde rade.
Drugo, stepenista. Pa negde mora da se smesti narod koji je platio kartu a onda kad udje na stadion vidi da "neko" vec stoji tu. Taj neko je grupa spustenih cela, sa kojima normalni ljudi nece da imaju posla.
Trece, majmuni na ogradama. Na svakih 5-6.m SEDE pavijani na ogradi, svaki cas gledaju ka jugu i "pevaju", valjda da usmere i one koji su platili kartu. Zbog ovih pavijana, kompletan prvi red mora da stoji da bi nesto video, a onda moraju da ustanu i ostali. Dzaba sedista, drugovi, mora da se stoji!
Ima jos da se nabraja, do sutra....
Zbog ovih pavijana i njihovih vodja i politickih poruka i slavljenja ljudi kojima je mesto u tamnicama - normalan covek ne ide na stadion!!!
Tako da ova kazna, u stvari, nikoga ne pogadja! Igracima je lakse, navijaci ionako ne idu na utakmice...
Milina!

Djubre

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.

Petar

pre 4 godine

Udariše na bivšeg igrača ( čak kapitena ) Crvene Zvezde !
Pa šta ste očekivali , braćo Topalovići ? Šta ???
(Posmatrač i osmatrač, 12. avgust 2019 20:50

Sta se deres!

Марко

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sir oliver, 12. avgust 2019 20:19)

Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

APSOLUTNO NISTE U PRAVU...po tome, Bogdanov je uhapšen u Đenovi..ri tom je organizator meča gotovo uvek kriv za propuste poput unošenja pirotehnike na stadio i sl. Ipak, da li se sećate možda ko je kažnjen i kako je utakmica registrovana? A?
Poenta jeste u tome da su u pitanju dupli aršini...i to ne se ne odnosi samo na nas i ostatak EU, već i kad uporedimo tretmane Zvezde i Partizana i u toj omraženoj UEFA MAFIJI !!!

ja

pre 4 godine

meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi
(maconii, 12. avgust 2019 20:34)

Nikad ama bas nikad necete razumeti zasto likujeđo zbog zog penala. Takvih bar deset penala ste vi dobili u prvenstvu. Znaci, da vam se vraca na najtezi moguci nacin za tu nepravdu. Samo iz tog razloga. Da su Danci iz neke akcije dali gol, bila bi zeza ali ne ovolika. Eto malo radosti za vas, do sutra...

Nemanja

pre 4 godine

Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???

Violeta Markovic Ljubicica

pre 4 godine

Dokle god drzava Srbija ne uzme da dozivotno zabranjuje ulazak na stadion pojedincima koji prekrsuju Uefa pravila, mi cemo placati kazne... Drugi narodi nisu nista bolji, ali njihove drzave sprovode zakone... Kod nas je divlji navijacki zapad i Uefa nema druge nego da kaznjava, jer ne postoji drzava... Ps. Kazna je zbog baklje, KOJE SE NE SMEJU PALITI NI POD RAZNO, da je bilo samo vredjanje bilo bi samo po dzepu... Pps. A da je taj koji je vikao, ili cela grupa njih, vec dobila zabranu ulaska na stadion ne bi ni bilo kazne... Divlje pleme u srcu Evrope, i da se rodis bas u njemu, stvarno nismo imali srece...

neutralni felsh

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.

ferdinand

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.

neutralni felsh

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana! 
(Doktor Satrap)


trolling level max :)

Bg

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...

Nikola bg

pre 4 godine

To je zbog povecanog broja majmuna i narkomana na stadionima, koji ne znaju da se ponasaju civilizovano. Tako je svuda u svetu. Zato na utakmice ni ne idem, gledam na tv.

XxX

pre 4 godine

Oce da im replicira pravni tim Vulete nesto na latinskom..?
(duledudule, 12. avgust 2019 Ali je ovaj put malo samo dva citata, mora kompletan govor da mu bude na latinskom, da vide ljudi iz Uefe, kako je on pametan..

цврц милојка

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)
Ајде иди гледај у Сунце, или тако нешто!

Henk Mudi

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"

Garibaldi

pre 4 godine

U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.
(veliki strumf, 12. avgust 2019 17:59)

Sama činjenica da si se potrudio da napišeš ovoliki komentar u jednom dahu, govori da ti je itekako drago zbog ovoga. Koga zavaravaš, pa češće si na sajtu B92 od Verana Matića. Ne postoji vijest oko Partizana koju nisi prokomentarisao, uredno naglasivši da te boli uvo za taj isti Partizan.

Bruka i sramota

pre 4 godine

Ovo je neverovatno,pred utakmicu,iz Uefa su rekli ne pevati o Turcima itd. Partizan je to ispoštovao. Donald nije vređan na rasnoj osnovi nego što je bivši igrač Zvezde. Zakrčeni prolazi,nemoguće da toga nema u Evropi pa ne kažnjavate druge klubove. Partizan je OVAJ put stvarno kažnjen bez osnova,i nek ih kazne novčano,ali zašto da čovek ne može da ode (sa porodicom,prijateljima...) na utakmicu,pa zbog Uefa koja naravno samo nas kažnjava jerim se ne svidjamo,e sad u inat momci uđite u ligu Evrope pa da napunimo stadion kad istekne ova bespotrebna kazna.

maconii

pre 4 godine

likovali ste zbog penala za kopenhagen...crveni karton cist sudija nije dao svom zemljaku...zbog tih sudijskih nazovi gresaka zvezda mozda nece proci dalje...vratilo vam se tako sto je neki volonter iz te fare organizacije razumeo uvrede koje su ovde normalne...svi znamo da donald nije vredjan zato sto je crnac i da to nema veze sa rasizmom...koja namestaljka ljudi moji...meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi

Jug...Srbije

pre 4 godine

Pa pomaže nama publika..nije prvi put. "Obična"publika ne može više da ode. Mislim jeste bez veze razlog, cigani u našem kontekstu ali ipak.. Taj nebitni Donald sedi na klupu a mi mu dajemo na značaju a sebe..ccc

Smeh

pre 4 godine

Da li vi znate da rasizam nije vezan samo za boju kože? Edukujte se malo umesto što lupetate. Još neki pričaju kako vredjanje igrača nije ništa naročito. Kao navikli su. Kod nas to jeste normalna pojava, nažalost, jer FSS neće da se zameri klubovima. U suprotnom pola lige bi igrali većinu utakmica bez publike.

sir oliver

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

Zvezdas

pre 4 godine

Kao veliki Zvezdas komentarisao sam sa tatom preko vibera kako me je odusevio Partizan protiv Malatije. Bili ste brzi, leprsavi, kreativni, agresivni, milina je ono bilo gledati. Ja zbog posla i karijere menjam zemlje i kontinente i van sam svog Beograda vec 12 godina, ljudi nemamo od inata nista, znam da ovo nije fer i nadam se da ce se Partizan odbraniti tuzbom ali zasto im dajemo povoda da nadju zrno za koje ce da se uhvate? Ovakvo ponasanje na fudbalskim utakmicama samo u Evropi postoji i nigde vise na Svetu, nemojte dozvoliti da ovakav perspektivan tim ostane bez preko potrebne podrske navijaca.

maconii

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?

est

pre 4 godine

kad je neko toliko nemocan,jadan,iskompleksiran,sa gomilom problema u svojoj kuci koje neprimecuje i za koje su uvek drugi krivi onda umesto da se zamisli gde je problem on cinkari druge.Osnovna skola i to od 1 do 4 vam nije ravna.Stvarno treba da se rasformirate...

Walldorf

pre 4 godine

@Milos UEFA jeste MAFIA!!! FARE jeste antisrpska organizacija!!! Uvek cu biti protiv onomatopeje(Oponasanje zivotinjskih urlika), slaboumnih likova sa tribina!!! Onih koji ni malo svesti i savesti nemaju, da skapiraju da i u njihovom klubu za zivot zaradjuju tamnoputi igraci,takodje! Sto se tice blokiranja prolaza na tribinama, to je jos jedna ujdurma UEFA-e. Sedamdesetih, osamdesetih a i ranije, tako nesto bi bilo smesno.Cist komformizam koji se sa stadiona sirom zapadne Evrope prenosi i na ostale delove "Starog kontinenta". A sto se sudija i kaznjavanja skandiranja istima tice, e, to je finalni bezobrzluk. Zasticeni kao beli medvedi, kao, dele pravdu, jel'te? Sve u svemu...UEFA MAFIA!!!

Иван Грозни

pre 4 godine

Да смо озбиљна држава, службе безбедности би требале да се озбиљно баве организацијама као што је FARE.

e

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
(pls, 12. avgust 2019 20:38)
to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Kaže Mifo pored ostalog:Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.
Znaći igraće Zvezde, Čukaričkog ili Radničkog Niš, može da se vredja i po rasnoj osnovi, to je interna stvar. Pa sad će im biti mnogo jasnije, ovi iz UEFE nisu to znali.

Doktor Satrap

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!

Bad Copy

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"
(Henk Mudi, 12. avgust 2019 20:40)


Tako smatra kapiten Saša Ilić, koji na saznanje da je UEFA zaključala stadion na Topčiderskom brdu i da će trbine zvrjati prazne odgovara na sebi svojstven način.
„Nisu punije ni u prvenstvu“.

Objasnio!

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Sramno. Ne kazem ovo zbog nas, nismo cvecke. Ali bio sam na utakmici sa Young Boys-ima u Bernu pre dve godine. Mi smo bili uzorni, pevanje i dlanovi celu utakmicu bez ijednog incidenta. Njihovi navijači su kod njihovog gola napravili takvu bakljadu da bismo se mi pušili sa 3 utakmice ne igranja. Iako sam trazio, nigde nisam našao da su i novčano kažnjeni.

Black Mamba #24

pre 4 godine

Kome smeta keltski krst?
(odoh ja u nemacku, 12. avgust 2019 18:04)
Smeta ljudima kojima je deda ostavio kosti u nekom od nemačkih logora, jer da se ne lažemo, taj što je okačio transparent sigurno nije ljubitelj keltske kulture već mladi praznoglavi nacoš maskiran u velikosrpskog rodoljuba, što svakako nije.

derion

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:38)

Na toj utakmici protiv Lucana je bilo 8000 ljudi,nesto manje nego kod vas na Evropskim tekmama,inace na proslavi titule je bilo 42 000.Inace,kao i i uvek kada smo mi u pitanju jos jedna sramotna odluka UEFA mafije.

pls

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.

e

pre 4 godine

kakvih 48h za mali Partizai...prvo Krusevac,a onda i Uefa...kao da niko od njih ne zna da je on uspeo da pobedi projektovanu Malatiju sa 3-1 i napravi jednu od najvecih senzacija ikada...

Toto-ko-tunjo-zadivljen-zapazanjem-djecarca

pre 4 godine

Niko da primeti da je delegat bio iz Norveške!!!
(joel, 12. avgust 2019 19:22)


Opa, evo i zavere! Ako mu je jos pomocnik bio Grk, sve je jasno.

Lazar

pre 4 godine

Keltski krst koji je u Evropi postao simbol neonacista su grobari vec jednom prelepili da se ne vidi na transparentu i nije bilo problema. Neko "pametan" je izgleda zaboravio pravila i fino udesio klub. Ne zelim da ulazim u to zbog cega srpski navijaci uopste isticu nacisticki simbol na svojoj tribini.

Samo čovek

pre 4 godine

Znaci zato sto su crncu napisali transparent koji nema veze sa njegovom bojom koze, to je rasizam, da je belac onda bi bilo ok? Ajde Boze bacaj te gromove, lomi ovo postaje nepodnosljivo.

NY

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.

Toto-ko-tunjo-iz-reklame-za-Dzonson

pre 4 godine

Jesam okoreli Zvezdaš, ali moram reci da je ovo čisto iživljavanje prema Srbima. Zaista sport gubi svaki smisao.
(C.Z, 12. avgust 2019 19:46)


Samo bez suza, srce junacko!

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?
(KozaNostradaus, 12. avgust 2019 18:54)


Samo jedna rec, verni nas pratioce iz komsiluka-aparthejd! I to sirih razmera. Inace lepo sto si svratio do rupe, narocito protiv Liverpula. Uvek ste dobrodosli. Vas mangupa toliko ima u lavoru da prelivate.

Pera

pre 4 godine

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NY, 12. avgust 2019 19:42)

Pa ne sećam se da je na nekom našem stadionu sudija pogodjen limenkom u glavu?

Admiral

pre 4 godine

@ Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Aha a ti to pouzdano znas?? Slazem se i ja da treba sankcionisati izgrednike ali zasto da ispasta klub? Poenta je da su zapadnoevropski klubovi znatno zasticeniji od istocnoevropakih. Kada bi neki klub iz Holandije, Nemacke, Italije bio tako kaznjen kao Partizan, Zvezda ili bilo koji drugi klub sa balkana ili Ukrajine, Rusije... Nikad!

KozaNostradaus

pre 4 godine

Ljudi, bio sam na obe evro utakmice Partizana i protiv Veelšana i protiv Turaka...treba ovu vest primiti sa rezervom...ako se kazna odnosi na transparent protiv Velšana UEFA BASTARDS onda mi ima logike, ali ukoliko se kazna odnosi samo na tekmu protiv Turaka, nema mi nikakve logike...Bio sam na stadionu u 20,15 zapadu, ulaz V...nikakvih skandiranja nije bilo (bar da su se sa ovog mesta čuli) a zakrčenja na prolazu su nastala samo prilikom provale oblaka kada je pola tribine nagrnulo da se spašava od kiše i gotovo pola sata ljudi su prestojali u hodniku stadiona (zadnjih 15 minuta prvog dela i poluvreme). Inače, redari su bili dosta ažurni isklanjali ljude sa prolaza...ovo je van svake pameti

gag

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.
(pfc, 12. avgust 2019 19:26)

Manje citaj zutu stampu.Vlasnik firme sedi na severu i vodja navijaca?

trancer

pre 4 godine

Samo u Srbiji nazivati nekog ciganima nije rasizam, a uvredimo se kada Srpske reprezntativce nazivaju Ciganima pogrdno? zbog cega dvostruki arsini?

Žrtve Jasenovca

pre 4 godine

Treba napomenuti da je Partizan bio na "uslovnoj", i da bi po pravilima trebao da dobije 2 godine zabrane zbog ponovljenog ponovljenog dela... Tako da su imali sreće.

Svako ko misli da je u redu da na tribinama bude zastava sa simbolom koji su preuzeli KKK, Stormfront i mnoge druge neo nazi organizacije, treba da se zapita šta radi na ovom svetu. A ko počne da lupa kako Keltski krst nije simbol samo nacista, nek se zapita da li kad vidi svastiku pomisli na znak svastik iz sanskrita koji označava čistoću i duhovnost.

Svaki nacizam u Srbiji je takođe zabranjen, pa i ovaj znak, ali navijačka mafija je zaštićena kao beli medvedi, tako da niko nije imao hrabrosti da oduzme tu zastavu, uhapsi odgovorne, isprazni tribinu... Pa čak ni zamoli preko razglasa.

Vređanje igrača u Srbiji je toliko normalno da navijački mozgovi ne mogu ni da poimaju, da je to loše... Tako da to ne želim ni da komentarišem.

Najveći Zvezdaš lkad

pre 4 godine

1. Meč sam gledao na TV i nista nisam čuo što bi i ličilo na rasizam
2. Rasizam je nešto što se nikad nije primilo u Srbiji, i pored mnogih gluposti koje smo Mi Srbi pravili rasisti nikada nismo bili, a EU to pokušava već skoro 20 god. da nam podmetne
3. Kazna je zaista prestroga, dve utakmice bez publike zaista nema smisla.
4. Moje mišljenje je da UEFA stavlja ogroman pritisak na igrače Partizana pred revanš, ne bi li Naš klub bio izbačen još u ovoj fazi takmičenja.
5.Ogromna šteta posle izvanredne igre u prvom meču
6. Eeeeeeee, sad ono najvažnije: Uprava kluba godinama žmuri pred nezapamćenom pojavom tzv. nekoliko frakcija navijača(čiji su koji)
7) Izvesni profesor Vuletić se mesecima oglašava raznim glupim saopštenjima za svaku glupost (npr. dali je isto brz i hitar), jer nema autoriteta da sedne sa zavađenim grupama zbog kojih klub trpi godinama ogromnu štetu, i da reši problem, da se bavi organizacijom utakmica itd..... ne, Njemu je preče da mlati praznu slamu sa Binićem i zamazuje oči javnosti radeći tobož ozbiljan posao.
-Ponavljam kazna je prestroga i Partizan to zaista nije zaslužio, žao mi je iskreno zbog toga.

iks

pre 4 godine

@(Marko, 12. avgust 2019 18:31)

Takvi ispadi se beleže, i kad se akumulira, izrekne se jedinstvena kazna nekom srpskom klubu. Ja se plašim da Hrvati ponovo ne nacrtaju kukasti krst; ima CZV i PAR da budu na tri godine izbačeni iz Evrope.

Jelena

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.
(Makedonac, 12. avgust 2019 18:09)

A ti Makedonac gledaj svoja posla. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada

ko-ometator

pre 4 godine

Igrali mec protiv Turaka, vredjali stranca (Afro- Holandjanina) jer je igrao za Zvezdu. Da naglasim, protiv Turaka igrali. Znaci Turci su dobro-dosli a zvezdasi nisu? Ovakva kazna takvu sliku salje u svet. Zemljo Srbijo pa da li su ti ljudi toliko puni mrznje prema Zvezdi?

pfc

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.

nrw

pre 4 godine

Bio sa utakmici sa cerkom ( dete 4 g.) Iskreno nista sporno nisam primetio, osim necega sto je doslo sa istoka i licilo na dimnu bombu al to je bilo sve. Ok, stepenice jesu bile zakrcene nakon pljuska gde su se ljudi relativno sporo vracali na mesta (na koja se vise nije moglo sedeti). Al to je trajalo 15 ak min. Ne duze. Iskreno mi nista nije jasno

Darko 88

pre 4 godine

bas sam veliki Zvezdas,ali ove gluposti sa kaznama nasih timova zbog razisma du ki presmesne. Za nas se moze svasta reci,ali da smo rasisti nikad. Glupost teska,nemam reci.

Zvezdaš

pre 4 godine

Ovo za vredjanje Donalda je stvarno smešno i ne može se podvesti pod rasizam. Uopšte mi nije jasno kako je moguće da to uopšte razmatraju u tom obliku. Keltski krst se prosto nikada nećemo naučiti jer malo malo pa se vidi na našim stadionima. Ovo oko baklji i sličnog ne znam jer nisam gledao utakmicu, ali to je glupost navijača ako koriste. Sto se tiče kažnjavanja morate uzeti u obzir da ovo nije zapazanje UEFA delegata makar ne ovaj deo oko vredjanja Donalda. To je neki domaći navijač koji je pritom i član FARE primetio, dokumentovao i poslao. Tih tipova ima mnogo manje kada su u pitanju Hrvati pa zato retko šta procuri sa njihovih stadiona. Veća je sloga tamo i nacionalno pitanje se stavlja ispred svega ostalog.

Mifo

pre 4 godine

Podsetio bih da je Zvezda utakmicu decenije protiv Salzburga igrala pred praznim tribinama, ja se stvarno ne sećam zbog čega, ali stalno ponavljamo greške.

Opet će biti zakrčeni svi prolazi, opet će vođe da forsiraju neke preteće žalosno-agresivne pesmetine, opet će da se proziva uefa zbog nečega iz 2006. opet će biti političko-ratno-huškačkih transparenata.

I sad ovi iz FARE mogu da prijave i skandiranje svega par stotina navijača na srpskom, ako hoće.

Kako je ušlo u zapisnik, tako se i dogodilo.

Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.

I Zvezda može slično da očekuje, već će se naći bolid koji će da baci telefon ili baklju i da suspenduje stadion ili tako nešto.

Janko

pre 4 godine

Strasno.Za nasu ligu da razumem da postoje fore da se unese bilo sta na stadion, a za Evropsku utakmicu nerazumem kako je moguce, a pri tom Partizan je pod uslovnom kaznom bio. Placaju obeznedjenje redare i opet nista....

Pera

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!

1960

pre 4 godine

Svi koji ovde pisu komentare trebalo bi da su videli na sta lici stadion u Rilu, u Velsu, gde je Partizan igrao prvu utakmicu protiv Kohan Nomadsa. Onda bi Partizan trebalo da postavi UEFA pitanje ko je iz te organizacije dao dozvolu da se tamo igra bilo kakva utakmica pod okriljem UEFA??? Nece kuknjava pomoci, treba napisati argumentovanu zalbu i ne ocekivati mnogo. A kada spiker na stadionu lepo zamoli da se oslobode prolazi, onda ih osloboditi...tako bi trebalo da se voli klub za koji se navija. Nazalost, ovde je opsta filozofija ona koja se naziva "zabole me"...iz pozicije velikih sansi za plasman u Ligu Evrope, Partizan je UEFA ovim prakticno vec izbacila...to kako se ponasa UEFA moze da vam bude slika i prilika ulaska u EU..."ima da se ponasate kako mi kazemo,mi odredjujemo pravila"...da li prepoznajete Srbe da se ponasaju onako kako ce im reci Brisel?...u kojoj to naucnoj fantastici moze da se desi? ...to je Evropa u koju treba da se ukljucimo...bez ikakvog sluha za bilo kakvu razliku izmedju naroda?...pa nikad u takvu Evropu! Nikad!

D

pre 4 godine

Kao zvezdas, kazem da je ovo necuveno!! Dve utakmice zbog pominjanja "cigan"?! Pa mi sami sebe zovemo tako, i mi i grobari sami sebe iz zezanja zovemo onako kako nas je suprotan tabor prozvao i ovo je inerno medju nama...sta da kazem, uzasni arsini prema Srbima

Arthas

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!

UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41)

Mi 'panteri' smo brutalno pokradeni protiv Kopenhagena gde nam sudija ne svira cist penal a njihovom igracu ne daje ocigledan crveni karton. Prosle godine su i nas kaznili za Salcburg jer smo vikali 'Kosovo je Srbija' protiv Trnave (kao i njihovi navijaci samo oni nisu kaznjeni). Ne kaznjavaju oni vas sto ste Partizan vec sto ste srpski klub, al nekima opet Zvezda kriva!

realnost

pre 4 godine

cigan sam al nas kaznjavaju bezveze navijao sam da partizan udje u grupe nadam se da zvezda igra sigurno ligu evrope sljedeće godine da zsuzmemo 15 mjesto !! sta uradi torcida i nikom nista!!

georgije

pre 4 godine

Iskreno, ja sam veliki Zvezdas ali ovo je stvarno sramota. Ponasanje navijaca je cesto za osudu ali kakve svrhe ima ovakva kazna. Igranje bez publike bi trebalo samo za najgore moguce prekrsaje ali ...

Марко

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.

Menjam teze

pre 4 godine

Za kukaste krstove na Poljudu I Maksimiru blaga novcana kazna.
(tata od zvezdasa 1913, 12. avgust 2019 18:31)

Ko nam je kriv što smo ateisti.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Vredjali igraca, koji nije ni igrao, na jeziku koji ne razume, lokalnom navijackom psovkom rivalskom klubu.
Nesto mi govori da ce srpski klubovi tesko u grupnu fazu. Ovo je bas teranje maka na konac.

Aleksandar21

pre 4 godine

Dosta nelogičnosti,pokušavam da poredim utakmice po celoj evropi mislim da nije preneseno u potpunosti zbog čega kazna,ispada da mi u Srbiji treba da glumimo pozorišnu publiku,da li je manji greh kukasti krst,za dom spremni,tuče oko stadiona širom evrope...jeste da ljudi sede na stepenicama ,zbog čega je i moja Zvezda imala problem,kao i podrška haškim osuđenicima ali zar nine u demokratijibčovek dok ne bude pravosnažno osuïen NEVIN?...

Dragi

pre 4 godine

A kakv je to rasizam,ako mogu da objasne "gospoda" iz UEFA-e? Keltski krst da je rasizam? A i transparent ili parola upućena Donaldu nije ni na nacionalnoj, a još manje na rasnoj, već je na klupskoj, tj. njegovoj bivšoj klupskoj osnovi.
Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.

Hogar

pre 4 godine

Ne znam šta mu je taj keltski krst, ali znam da su i zvezdu kažnjavali zbog tog dal' keltskog dal' vizantijskog krsta 2005. protivu Bazela.

Ne znam mnogo o heraldici, nisam obrazovan poput naših vođa navijača.

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)
Svakako. Dodje kao pogaca i so.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Pera Magic Rasizam ne znači nužno otklon ka drugoj boji kože. Primera radi, Japanci su ekstremno rasistički nastrojeni prema Kinezima iako su deo iste rase. Njihov stav da su u svakom smislu superiorniji, nadmoćniji i "čistiji" ih čini takvima. Kod nas se pojmovi tumače isključivo jednodimenzionalno, dža ili bu, pa se posle češemo po glavi jer ne vidimo širinu i dubinu problematike.

matori

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Ahhaha kakav spin, Pa vi nas vredjate iz istog razloga koji italijani vredjaju svakog Srbina sa tom uvredom.Zna se dobro sta znaci ta uvreda to je da uvredi.To sto su navijaci Zvezde prihvatili jer sta drugo da rade nece valjda da pate, to nije nikakvo opravdanje

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.

slobodan

pre 4 godine

Nije mi drago sto ste kaznjeni jer znam kako mi je bilo gledati Salcburg prosle godine preko TV. Pogledajte samo Legijine navijace prosle nedelje. Svaku utakmicu bakljada i prozivanje UEFA i ne mogu im nista (ili mogu, a nece).
U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku. Svima redom se gleda kroz prste i svi imaju neke protekcije jedino se nad nama ostri ...

NSBGD

pre 4 godine

Sto se tice blokiranja prolaza, niko ih nije blokirao, osim ako se ne racuna momenat kada je poceo pljusak i kada su se ljudi sa malom decom sklanjali u prolaz jer stadion nije natkriven. Sto se tice donalda, to nema veze sa rasizmom, jer je to ime navijaca zvezde, niko ga nije vredjao zato sto je crn, beo ili zbog pripadnosti nekoj naciji. Ovo je stamotna odluka UEFA. Ja inace nikada ne branim divljastbo, politicke parole ali toga ovog puta nije bilo.

sluŠAMROK sa Nolanom Smithom

pre 4 godine

“Pi*cko ciganska” rasisticka uvreda, a ovamo kad se peva “Ubij Srbina” i viore zastave ustastva i kosova samo neka novcana kazna i to toliko sitna da je kao kad konobaru ostavis 10 dinara baksis, sramno....

ivan

pre 4 godine

Zbog nasih pametnih navijača sa juga, uprava kluba treba zabraniti ulaz u južnu tribinu, zapad i istok samo onih navijaca koji nemaju kriminalni dosije a popuste na kopuvinu karata omogućiti bračnim parovima sa dece...Možda će novcano klub biti minimalno u minusu ali će zato biti malo razumevanje od UEF i bez sramote nama normalnima navijaca Partizana a i svih onih koje vole fudbala i Srbiju. Hvala

Walldorf

pre 4 godine

Poslednje sto bih radio u zivotu je da stanem na stranu JSD. Medjutim, ovoj postupak UEFA-je,najblaze receno,SKANDALOZAN!!! Kakva je to pokvarena, licemerna, korumpirana organizacija, Boze moj... setimo se samo sta se sve desavalo na i oko utakmica hrvatskih klubova i reprezentacije?!? Pa desavalo se otvoreno propagiranje neo-nacizma!!! Ideologije koja je odnela desetine miliona zrtava tokom WW 2. I? Pa, nista posebno. Simbolicne kazne, umesto visegodisnje suspenzije NSH!I klubova i reprezentacije! Nasa medjusobna prepucavanja i razmirice su NASA STVAR! Ovo je bruka i sramota UEFA-e, i to je ocigledno. Bruka!!!

Romper

pre 4 godine

Ma šta se bunimo?!?!Treba da nas .... kad smo stoka.Nemamo bre elementarne kulture.Manjina teroriše većinu i zbog toga plaćamo skupu cenu kako u sportu tako i kao država.

Hinterland

pre 4 godine

Realnost je da naš Partizan ima najgore organizovano navijanje na planeti! Po ko zna koji put klub i ljudi koji vole Partizan trpe zbog nazovi navijača. Nek sada brane naci simbole...

Miloš

pre 4 godine

Moj predlog za 3. evropsku utakmicu, tamo negde sledeće sezone, kad istekne kazna: veliki transparent UEFA mafija, par majmunskih urlika nekom tamnoputom igraču sa Malte, možda nešto na račun sudije i sedite na stepenice. Jesu kaznili i Zvezdu i Partizan 38 puta zbog toga, ali eto, možda 39. put neće. Probajte.

Joffrey

pre 4 godine

Ovo sto se pominje kao rasizam je povik upucen bivsem igracu najveceg rivala i nema ama bas nikakve veze sa njegovom bojom koze.Pritom,reci nekome da je ciganin ne moze biti rasna a cak ni nacionalna uvreda,jer ciganska nacija ne postoji,da su vredjali romski narod tu bi vec bilo elemenata za prijavu i kaznu.Ovi su izgleda jako ljuti sto mnogo bogatiji turski klub verovatno nece izbaciti ,,balkanske primitivce".

Marko99

pre 4 godine

Zasto Balkanci imaju potrebu bilo koga da vrijedjaju? Gledas utakmicu, navijas, pjevas, ponasas se normalno. Niko ne kaze da moras biti tih. I sve navijacke skupine uvijek kao neke zrtve. Pa svi znaju cime se bave ovi ljudi na tribinama. A uz njih i normalni postaju agresivni. Nije ni cudo sto glasamo naopako. Za sve imamo opravdanje. Zar stvarno neko misli da bi klubovi placali kazne da nema ovih politickih i divljackih parola? To vazi za sve od Vardara do Triglava.

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?

Svi na ulice

pre 4 godine

Baklje i bacanje predmeta se ne smeju desavati a ostalo je bez veze. Kao da klub moze da kontrolise navijace sta ce vikati i koje ce zastave doneti.Uostalom to ne treba da bude briga ni kluba ni uefe.

pope

pre 4 godine

A nedostaje kljucna informacija: transparent 'UEFA mafija' ili vec nesto slicno na Istoku(video sa Zapada i odmah sam prokomentarisao da ce nas sibnu zbog toga). I jos nesto sto ne pise a mislim da ima veze i sa bloiranjem stepenica: UVEK, ALI UVEK JE ISTA SITUACIJA SA NEPOSTOVANJEM NUMERACIJE MESTA! To ne mogu da razumem i nikad necu razumeti. Kazu 'da se vrate porodice sa decom'. Pa ja dodjem sa porodicom nas 6 i ne mogu da sednem na svoja mesta. Zasto? Nisu ljudi koji su mi zauzeli mesto krivi jer je i njima neko zauzeo. Kriva je Uprava olicena u liku redara koji kazu 'Sta ja tu mogu?!!!!!'
Nije mi zao sto ih kaznjavaju ako ne postoji volja da se uvede red (samo volja, nilakva posebna pamet!) onda neka ih kaznjavaju nije mi zao. Sto se 'navijaca' i 'rekvizita' tice tu nema nista novo da se doda vec 20 godina

Motorbreath

pre 4 godine

Samo da znate da vas je otkucao neko naš ili neko ko zna srpski iz te organizacije FARE.

Tako su Zvezdu prijavili zbog nekog maleckog transparenta u Borisovu čije je značenje verovatno samo taj posmatrač znao uz nosioca transparenta.

S druge strane, ako se ne varam, nisam čuo da je praška Sparta drastično kažnjena zbog masovnog uletanja navijača u teren.

Kako god, i Zvezda će 90% ove sezone biti kažnjena, jer našim navijačima će biti potrebno nekoliko sezona da prokljuve da mogu da nas kazne zbog skandiranja na srpskom.

bh

pre 4 godine

Klubovi su u raljama "navijača"..., nikad doći pameti, a što se tiče uporedbe sa utakmicom Šturm- Larnaka, objašnjenje je jednostavno..., Partizan je svake godine na tapetu UEEF-E., incidenti na svakoj utakmici..., transparenti na kojima se pominje Kosovo itd...

darko

pre 4 godine

I medju lavovima kad se bira gazda bore se dva lava i ko je jači njemu sve ide , tako je i u celom svetu jači uvek uzima sve i zato nerazumem ove leve desne srednje navijače jug je tamo gde je jug . Drugari zbog vas ja sad na utakmicu neću ići , neću odvesti moje dvoje dece da gledaju mog partizana . Dok god vi momci dolazite na stadion a niste u Mitrovici Zabeli i sličnim mestima gradjani ove zemlje će živjeti u strahu za svoju decu koja dodju da gledaju utakmicu!!!

SDK

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.

Igor

pre 4 godine

Teško je primitivce naučiti pameti,volim Partizan,ali zaista mislim da su kazne male za ovakve gluposti.Treba konačno uvesti zakone u ovu nesrećnu državu,koji će se primenjivati.Problem je što to deluje utopistički.

Dacha

pre 4 godine

Bez brige, to će vaš pravni stručnjak, ekspert za žalbe, lako da reši. Sećate se da je skoro nama nudio pomoć jer ne znamo da se žalimo. Evo mu prilika...

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

pope: znači redar treba do vodi za ruku majmune, koji se ne pridržavaju pravila!! Normalno, uvek treba tražiti krivca na drugoj strani!!

slobodan

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da crno beli Srbi kukaju sto su oni kaznjeni, a crveno beli Srbi nisu. Pa koji je to mozak?
Alo ljudi, "neprijatelj" nam je isti, a vi i dalje podmecite jedni drugima i saljite video i slike u UEFA, olaksajte im posao da se oni ne muce.

Reks

pre 4 godine

Zvezdu su više puta kažnjavali zbog popunjenih stepeništa, i ne vredi, opet će stepeništa biti nakrcana ljudima. A taj propis je zbog bezbednosti, da ne bi bilo mrtvih u slučaju hitne evakuacije.

Nikad se nećemo dovesti u red.

Porto

pre 4 godine

Ne pratim vise Uefina takmicenja!
I da li moze neko da mi odgovori kako je Sturm kaznjen prosle godine za onaj pogodak sudije u glavu protiv Aek Larnake?

SDK

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?

Somina

pre 4 godine

Keltski krst je u 20. stoleću postao simbolom koji se ponekad povezuje uz savremene rasističke i neofašističke (white pride) organizacije, što je dovelo do njegove zabrane u nekoliko evropskih država.

Kako uljuditi hordu?

pre 4 godine

Danas pooštrena kontrola na putevima, pljušte kazne, samo budala ne vidi kako smo narod koji mora da bude kažnjavan, sve više i sve jače, svuda i na svakom mestu.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

(Motorbreath, 12. avgust 2019 18:09) U toj famoznoj FARE organizaciji, definitivno namenjenoj za balkan i jesu ljudi sa ovih prostora, ništa čudno

tomo

pre 4 godine

Ama ljudi, DOZOVITE SE PAMETI. Šut sa bogatim ne može se bosti. Kome se mi inatimo ??? Navijam za Partizan kako znam za sebe ali iskreno mislim TAKO NAM I TREBA. A ubeđen sam OPET ĆE ISTO BITI.

antibot

pre 4 godine

UEFINA takmičenja se igraju na dobrovoljnoj bazi,niko nas ne tera.Ako smo već pristali,onda postoje i pravila koja se moraju poštovati.Naša liga je verovatno najneregularnija liga u Evropi,puna kriminalaca,"menadžera",lopova i raznog ološa,i ako ćemo realno UEFA bi imala puno pravo da i ne primi srpske timove jer dolaze iz takve lige.Pocistimo prvo naše dvorište pa onda uperimo prst u nekog drugog.Za početak bilo bi sjajno kada bi država dovela u red ove tri narko frakcije("navijace" Partizana),koje vole Partizan do posljednjeg grama.

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-zagrebackim-krasnopisima

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)


Dao bih godinu zivota da procitam to objasnjenje. Mislim da bi nadmasilo i ono vece u Velsu.

absolutezero

pre 4 godine

Kao Zvezdaš kažem jos jedna sramota za UEFA
(Markobg, 12. avgust 2019 17:43)

Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.

slaviša šmigič

pre 4 godine

a toliko se smejete kada zele,da kazne zvezdu i kaznjavali je bez publike samo,da vas posetim ja vama nezelim kaznu kao što ste vi zeleli i sladilii se
te slali cinične komentare a onda se čudite kad navijači zvezde uzvrate sličnom merom jer postoji uvek reakcija a obično se desi kontra onome kad zelite nekome slabo moze završiti upravo kontraproduktivno

piki

pre 4 godine

Oni su i do sad igrali bez publike, tako da dođe na isto.. I onako ove godine neće biti više evropskih utakmica za njih u četvrtak će biti kraj tužne priče...

mile jovin

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...
(Darth Plagueis, 12. avgust 2019 17:43) # Link komentara
--

Bas tako. Sa toliko uzivanja su ispratili izmisljeni penal za Kopenhagen, i objasnili kako to drugacije funkcionise u Evropi. I svaki komentar zavrsili sa KARMA...eto vam je :)

pope

pre 4 godine

a sto se tice ovih koji po starom receptu trube 'mrze nas' 'zavera protiv nas' itd...: ljudi ne vole nas i jesmo ozloglaseni zato nas i kaznjavaju ali, zar ne mislite da ima krivice do Drzave i Uprava klubova koje su 'nemocne da se suprotstavi huliganima' i da organizuju utakmice uz postovanje osnovnih standarda koji poticu iz sredine 20.veka. Pisao sam dole o mojim dozivljajima sa utakmica. Vi koji ovo branite ili ste botovi ili niste u stanju da ukljucite mozak. Ja da sam Uefa potpuno bih se isto ponasao prema nama. Da li mi umemo realno sebe da sagledamo?

Makedonac

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Za svih deset frakcija ili?
(ave, 12. avgust 2019 17:42)

lol koja fora, presmesna , jesi li je sam smislio ?
Nije problem prozivati druge navijace al budite bar malo originalni a ne samo copy/ paste...

doci ce djavo po svoje

pre 4 godine

Sta se pravite ludi, sto sedite na stepenicama, sto pevate i izbacujete transparente!!! Jel je bilo javno 1000 puta, nemoj da bacate predmete, da pevate, sedite na stepenistu..sta sad, ko je sada kriv??? Verovatno moja baba ili deda?? Ja ne znam da li je i jedan klub u svetu, kaznjen sa ovoliko utakmica u poslednjih 10 godina kao mi..Sramota, to je mala rec za sve ovo

Aco81.rs

pre 4 godine

Strasno,bio sam na stadionu sve je bilo sasvim korektno cak i vise od toga,neznam zaista sta treba da se radi kada dodjes na stadion da bi Uefa bila zadovoljna.

Macak

pre 4 godine

Ako se Partizanu ne sviđaju Uefina PRAVILA uvijek može istupiti iz njezinih natjecanja.Hrvatskoj reprezentaciji su 3 puta praznili stadion zbog "za dom spremni" pa to više nitko ne viče.

s

pre 4 godine

Zahvalite se grobari ponovo Kimiju po ko zna koji put,izbaci transparent kao kradja na utakmici Zvezda-Radnički i onda ovo?!Stara je to drukara a vi samo podržavajte takve...

sale

pre 4 godine

Da razumemo par stvari, ovde se navodi da nije kazjen ovaj nije kaznjen onaj klub a uradili... ali kod njih se to desi jednom budu novcano kaznjeni i to prestane.
Problem sa nasim klubovima je da se to konstantno svake godine desava i nismo na posebnom tretmanu zbog toga sto smo srbi patriote vec zato sto su se nasi huligani tukli i pravili probleme gde god su stigli unazad decenijama.

Partizan je pre utakmice upozoravao navijace da ne sme biti nikakvog incidenta jer ce utakmiva biti pazljivo pracena, postoji saopstenje pre utakmice.
E sad sto nasi huligani/propaliteti nemaju trunku mozga i zdravog razuma da se suzdrze 90minita zarad dobrobiti svog kluba je druga prica.

Kao zvezdas zelim Partizanu da kaznu odradi ove godine!

Realnost

pre 4 godine

Nije tu samo stvar UEFE, nego opsteg pogleda na nas narod i drzavu koju ima svet oko nas, prvenstveno Evropa. Ne zele nas u EU, ne zele nase sportiste da budu u vrhu, ne zele da imaju bilo kakav kontakt sa nama. Za njih smo najveci moguci divljaci u Evropi.

чика

pre 4 godine

"*** циганска" у овом контексту није расизам, јер "ми смо цигани, најјачи смо најјачи". исто би било као нас да казне за "*** гробарска", што је бесмислица.
а приметио сам да се за убиј закољи да хрват/шиптар не постоји; убиј убиј убиј србина... што је чист нацизам/расизам, не кажњава. лудило мозга.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

ivšoj klupskoj osnovi.Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.
(Dragi, 12. avgust 2019 18:01) Uff, baš će ih pogoditi! Inače ste najgledanija ekipa u UEFA takmičenjima, pa će svi plakati za vama.

Марко

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?
(SDK, 12. avgust 2019 18:52)

Јесте у реду. Европске вредности су кад вређаш Србе и Србију.

Zvezdas

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..

x

pre 4 godine

To sve plaćamo mi poreski obveznici iz džepa, a tim novcem raspolaže vlada naše kvazi države. Da plaćaju oni koji su i kažnjeni, ne bi se tako bahanalisali. hvala

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa i ovako niko ne dođe na stadion..Makar nećemo morati bespotrebno da plaćamo redare da cepaju karte na ulazu!

veliki strumf

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41). U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.

RW#0

pre 4 godine

Stvarno su poseban mentalni profil ljudi koji idu na stadione kod nas. Zasto ne mozete da se ponasate normalno kao u engleskoj? Sta treba da se desi da bi se opametili??

djordje

pre 4 godine

Ako ako!
Čoveka je sramota odvesti dete ili neku nežniju dušicu na utakmicu, zbog odvratnog rečnika huliganskih pesmi i povika nedostojnih civilizovanog sveta. Kao da se utrkuju i takmiče što da su veća stoka.
Dok u gledalištu ne budu sedeli navijači Partizana umesto grobarskih 'ludih' huligana i treba da nas se gnušaju. Istini treba gledati u oči!

pero

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.

Pitam se, pitam...

pre 4 godine

Gledao utakmicu na TV, deca išla na stadion, posle smo pričali o igri, atmosferi i svemu ostalom, stekao sam utisak da nije bilo ni jedinog incidenta. Da li sam ja lud, glup ili je neko u ovoj priči zlonameran i veoma bahat?

Boka

pre 4 godine

Zbog?
(SI22, 12. avgust 2019 17:37)

Zbog toga što su držali transparent protiv Zvezde, u evropskoj utakmici, a realno je da je 90% UEFA-e crveno belo kako vi kazete, i onda ne znam sta vam sada nije jasno?

krle

pre 4 godine

Koliko retardiran treba da budes da ne znas da organizuješ meč. Govorim o stepeništu,transparentima, zakrčenim prolazima jer je i prosli put bila kazna oko toga. Nije resenje da platis neke studente da za dnevnicu od 1000 dinara da zavode red na tribini... Isto kada smo izbaceni zbog nereda u Mostaru. Tada smo bili prejaki. Jel moguce ovo...

Radnička plata

pre 4 godine

To je isto kad bi neko meni zabranio da namerno nemam prebijeni dinara svakog meseca par dana pre plate. Svejedno je i njima, publike nema pa nema.

Darth Plagueis

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Sad će biti Uefa Mafija, sram ih bilo. Isti ti principijelni rakari što su kmečali istoj toj Uefi kao druker cvikeraš iz prve klupe razrednoj da izbaci i kazni Zvezdu.

Mržnja na kraju stigne i izjede samo onog ko mrzi. Sportski pozdrav, živeli.

+41

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........
(joje, 12. avgust 2019 17:42)
Vrh fora, kursadzije placu za tobom

joje

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........

To je moja iberzokna

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.
(pero, 12. avgust 2019 17:44) Komedija sa vama

Gargamel

pre 4 godine

Istina je da Uefa ima razlicite arsine prema nama i nekim drugim klubovima ili zemljama i nije to posteno i bla bla bla, ali znajuci to klub je apelovao da ne sme biti parola niti bacanja baljki u teren po stoti put. I sta se desilo.....?
Nasi navijaci su opet ubacili baklju i samo nastetili Partizanu i po ko zna koji put napravili isti problem. I moje pitanje za sve one koji vole Partizan, a vidim ovde pricaju o nepostenju UEFA...zasto pricate o UEFA koja sigurno nece promeniti stav prema nama, a ne pricate o konstantno istom problemu da i pored javne molbe mi napravimo istu glupost?! Zasto je neko veci navijac ako baci baklju na teren? Ko je odgovoran zbog unosenja baklje? Nema nama pomoci...zato sada gledajmo Linglong ligu:(

MiRa

pre 4 godine

Sve mogu da razumem ali ovo sa stepeništem nikako. Navijač sam Partizana, ali prolisi su prolisi i zato kazne moraju biti još rigoroznije nebitno koji je klub u pitanju. Jednom zauvek je treba shvatiti da se propisi moraju poštovati.

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Zbog cega kaznjeni?!?! Ni jedna pogrdna rec se nije cula na stadionu, ni jedan incident, jos ce partizan biti kaznjen sto su navijaci poskidali majice....

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.

antibot

pre 4 godine

UEFINA takmičenja se igraju na dobrovoljnoj bazi,niko nas ne tera.Ako smo već pristali,onda postoje i pravila koja se moraju poštovati.Naša liga je verovatno najneregularnija liga u Evropi,puna kriminalaca,"menadžera",lopova i raznog ološa,i ako ćemo realno UEFA bi imala puno pravo da i ne primi srpske timove jer dolaze iz takve lige.Pocistimo prvo naše dvorište pa onda uperimo prst u nekog drugog.Za početak bilo bi sjajno kada bi država dovela u red ove tri narko frakcije("navijace" Partizana),koje vole Partizan do posljednjeg grama.

Darth Plagueis

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...

Dax

pre 4 godine

I šta sad??? Opet se pravimo ludi!? Kao ne znamo pravila... kaot, šta nama može Uefa, pošto smo mi ( grobari, cigani) najjači!? A ustvari smo delikventi PRVE VRSTE što se tiče ponašanja na stadionu!!! Ne poštujemo autoritet, jer smo mi-šta? Pa najjači, NARAVNO, u Evropi!!! A kilometrima iza te Evrope

Boka

pre 4 godine

Zbog?
(SI22, 12. avgust 2019 17:37)

Zbog toga što su držali transparent protiv Zvezde, u evropskoj utakmici, a realno je da je 90% UEFA-e crveno belo kako vi kazete, i onda ne znam sta vam sada nije jasno?

krle

pre 4 godine

Koliko retardiran treba da budes da ne znas da organizuješ meč. Govorim o stepeništu,transparentima, zakrčenim prolazima jer je i prosli put bila kazna oko toga. Nije resenje da platis neke studente da za dnevnicu od 1000 dinara da zavode red na tribini... Isto kada smo izbaceni zbog nereda u Mostaru. Tada smo bili prejaki. Jel moguce ovo...

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...
(Bg, 12. avgust 2019 21:10)


mi nikako da shvatimo da su nasi klubovi zbog niza incidenata odavno na nekoj vrsti uslovne kazne, i da se im se zbog toga sve gleda kroz lupu a nikako kroz prste. ne secam se da smo neke kvalifikacije i takmicenje odigrali bez neke velike kazne bar u jednom kolu. ako nije ratko onda je uefa mafija ako nije bakljada i topovski udar onda je neki cirkus kao sa zrinjskim... ni sa reprezentacijom nije nista bolje, ako nije i gore. i uvek, ama bas uvek, kriv nam je ko sto kazes neko drugi, i uvek upiremo prstom na neke druge - a pritom se ponasamo kao da smo sami sebi najveci neprijatelji. cemu vikanje "p... ciganska" igracu koji je igrao u zvezdi, nije bitno kako ko sebe naziva, nego je pitanje kakve to veze ima sa navijanjem? zar mi vise ne umemo afirmativno da navijamo nego samo protiv nekoga ili necega, kao primati koji se krevelje suparnicima na drugom drvetu. kad vidim one pojedine nesrecnike sa juga kako se popnu pa sipke pa dignu ruke, kao dizu masu na istoku, kao mnogo smo hladni necemo da navijamo, muka me uhvati, to vise nije ni smesno nego bas otuzno - doslo zgebe od 20 godina posle par piva da me uci navijanju a ne zna odakle je suplje. i pre svega, cemu sluze ove moderne vodje navijaca ako nemaju kontrolu nad kopom? ako im "podredjeni" navijaci prave gluposti odgovorni su pre svega oni. a oni, umesto da srede situaciju, oni ucenjuju uprave - kao okrenuce navijace protiv njih. koje bre navijace, ove sto se skidaju do pola? sve to ima podrsku sa vrha, to je javna tajna. da nije tako, sav taj komunalni problem na tribinama bi se sredio za mesec dana.

joje

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........

pope

pre 4 godine

A nedostaje kljucna informacija: transparent 'UEFA mafija' ili vec nesto slicno na Istoku(video sa Zapada i odmah sam prokomentarisao da ce nas sibnu zbog toga). I jos nesto sto ne pise a mislim da ima veze i sa bloiranjem stepenica: UVEK, ALI UVEK JE ISTA SITUACIJA SA NEPOSTOVANJEM NUMERACIJE MESTA! To ne mogu da razumem i nikad necu razumeti. Kazu 'da se vrate porodice sa decom'. Pa ja dodjem sa porodicom nas 6 i ne mogu da sednem na svoja mesta. Zasto? Nisu ljudi koji su mi zauzeli mesto krivi jer je i njima neko zauzeo. Kriva je Uprava olicena u liku redara koji kazu 'Sta ja tu mogu?!!!!!'
Nije mi zao sto ih kaznjavaju ako ne postoji volja da se uvede red (samo volja, nilakva posebna pamet!) onda neka ih kaznjavaju nije mi zao. Sto se 'navijaca' i 'rekvizita' tice tu nema nista novo da se doda vec 20 godina

Pera Detlic

pre 4 godine

Sad sam procitao na mozzart sportu izjabu Vuletica legende,kaze covek "postoji jasna tendencija da partizan ne igra ove godine evropu".Grobari sa vama svaki dan komedija i nikad nije dosadno hehehehe

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Sad će biti Uefa Mafija, sram ih bilo. Isti ti principijelni rakari što su kmečali istoj toj Uefi kao druker cvikeraš iz prve klupe razrednoj da izbaci i kazni Zvezdu.

Mržnja na kraju stigne i izjede samo onog ko mrzi. Sportski pozdrav, živeli.

Miloš

pre 4 godine

Moj predlog za 3. evropsku utakmicu, tamo negde sledeće sezone, kad istekne kazna: veliki transparent UEFA mafija, par majmunskih urlika nekom tamnoputom igraču sa Malte, možda nešto na račun sudije i sedite na stepenice. Jesu kaznili i Zvezdu i Partizan 38 puta zbog toga, ali eto, možda 39. put neće. Probajte.

Mire

pre 4 godine

Evo ja sam partizanovac u 6 deceniji zivota. Stize nas sve od ranije - taoci smo mase koja nas bruka na sve strane i nemq veze s fudbalom. To vazi i za druge klubove. Mislim da je kazna preblaga, trebalo je daleko ostrije mozda iskljuciti iz svih takmicenja na dve-tri godine

croata

pre 4 godine

Ima rupa u tom uefinom zakonu o praznom gledalistu. Ne vrijedi za djecu do 14 godina ako se bave sportom u nekom klubu i mislim za zene. Dinamo je to iskoristio proslo euro kolo i doveo par tisuca djece. Nesto slicno moze i partizan, a ko zna mozda ce biti i bolja(zdravija svakako) atmosfera nego s ovim grobarskim narkomanima.

veliki strumf

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41). U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.

Немања

pre 4 godine

не брините људи, сада ће Др Вулетић да спреми тужбу против УЕФЕ на 172 куцане стране...?

Grdoje

pre 4 godine

Nema ova kazna ni efekta ni smisla... Prvo, zabole sportske radnike(????????) na vlasti u PAR za kazne jer niti ih oni placaju niti ih osecaju, jer su tu dok su tu. Zadesilo se da su ostala mesta popunjena pa su ih turili da rade tu gde rade.
Drugo, stepenista. Pa negde mora da se smesti narod koji je platio kartu a onda kad udje na stadion vidi da "neko" vec stoji tu. Taj neko je grupa spustenih cela, sa kojima normalni ljudi nece da imaju posla.
Trece, majmuni na ogradama. Na svakih 5-6.m SEDE pavijani na ogradi, svaki cas gledaju ka jugu i "pevaju", valjda da usmere i one koji su platili kartu. Zbog ovih pavijana, kompletan prvi red mora da stoji da bi nesto video, a onda moraju da ustanu i ostali. Dzaba sedista, drugovi, mora da se stoji!
Ima jos da se nabraja, do sutra....
Zbog ovih pavijana i njihovih vodja i politickih poruka i slavljenja ljudi kojima je mesto u tamnicama - normalan covek ne ide na stadion!!!
Tako da ova kazna, u stvari, nikoga ne pogadja! Igracima je lakse, navijaci ionako ne idu na utakmice...
Milina!

autotune

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.
(Djubre, 12. avgust 2019 21:36)

Pa pazi, i meni je krivo, cak sam pomisljao kako bi bilo fer da iz Zvezde pokusaju da reaguju u smislu, da objasne UEFI da taj nacin prozivanja kod nas, nema veze sa rasizmom, ali ako je tacno ovo sto si napisao za Vuletica, onda nista...neka ih

Pitam se, pitam...

pre 4 godine

Gledao utakmicu na TV, deca išla na stadion, posle smo pričali o igri, atmosferi i svemu ostalom, stekao sam utisak da nije bilo ni jedinog incidenta. Da li sam ja lud, glup ili je neko u ovoj priči zlonameran i veoma bahat?

gag

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine

djordje

pre 4 godine

Ako ako!
Čoveka je sramota odvesti dete ili neku nežniju dušicu na utakmicu, zbog odvratnog rečnika huliganskih pesmi i povika nedostojnih civilizovanog sveta. Kao da se utrkuju i takmiče što da su veća stoka.
Dok u gledalištu ne budu sedeli navijači Partizana umesto grobarskih 'ludih' huligana i treba da nas se gnušaju. Istini treba gledati u oči!

Jelena

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.
(Makedonac, 12. avgust 2019 18:09)

A ti Makedonac gledaj svoja posla. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada

Djubre

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.

Black Mamba #24

pre 4 godine

Kome smeta keltski krst?
(odoh ja u nemacku, 12. avgust 2019 18:04)
Smeta ljudima kojima je deda ostavio kosti u nekom od nemačkih logora, jer da se ne lažemo, taj što je okačio transparent sigurno nije ljubitelj keltske kulture već mladi praznoglavi nacoš maskiran u velikosrpskog rodoljuba, što svakako nije.

s

pre 4 godine

Zahvalite se grobari ponovo Kimiju po ko zna koji put,izbaci transparent kao kradja na utakmici Zvezda-Radnički i onda ovo?!Stara je to drukara a vi samo podržavajte takve...

rasprodat stadion

pre 4 godine

Koliko kosta karta protiv Moldea?ups,kaznjeni bez publike,a da hvatam lopte?Naravno da se saliom ali i ludim,hteo sam na utakmicu!
Pored toga kakve veze ima transparent o Kninu,videh ga na ekranu protiv Turaka!?Ma nemozes bagru da urazumis,oni i onako ulaze besplatno uz tp kao vole Partizan!?

Lazar

pre 4 godine

Keltski krst koji je u Evropi postao simbol neonacista su grobari vec jednom prelepili da se ne vidi na transparentu i nije bilo problema. Neko "pametan" je izgleda zaboravio pravila i fino udesio klub. Ne zelim da ulazim u to zbog cega srpski navijaci uopste isticu nacisticki simbol na svojoj tribini.

?

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?

Žrtve Jasenovca

pre 4 godine

Treba napomenuti da je Partizan bio na "uslovnoj", i da bi po pravilima trebao da dobije 2 godine zabrane zbog ponovljenog ponovljenog dela... Tako da su imali sreće.

Svako ko misli da je u redu da na tribinama bude zastava sa simbolom koji su preuzeli KKK, Stormfront i mnoge druge neo nazi organizacije, treba da se zapita šta radi na ovom svetu. A ko počne da lupa kako Keltski krst nije simbol samo nacista, nek se zapita da li kad vidi svastiku pomisli na znak svastik iz sanskrita koji označava čistoću i duhovnost.

Svaki nacizam u Srbiji je takođe zabranjen, pa i ovaj znak, ali navijačka mafija je zaštićena kao beli medvedi, tako da niko nije imao hrabrosti da oduzme tu zastavu, uhapsi odgovorne, isprazni tribinu... Pa čak ni zamoli preko razglasa.

Vređanje igrača u Srbiji je toliko normalno da navijački mozgovi ne mogu ni da poimaju, da je to loše... Tako da to ne želim ni da komentarišem.

Jumko

pre 4 godine

Pa dobro, narode, sta onda vi mislite, zasto je? Stvarno nas ne vole zbog ljubomore, jer mozemo da ih ugrozimo nekako, prejaki smo pa cemo nauditi zapadu materijalno, rezultatski... U cemu je problem? Ili ipak ima nesto i do nas, da mi bas nismo kako treba? Hvala.

Bg

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Zbog cega kaznjeni?!?! Ni jedna pogrdna rec se nije cula na stadionu, ni jedan incident, jos ce partizan biti kaznjen sto su navijaci poskidali majice....

Марко

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sir oliver, 12. avgust 2019 20:19)

Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.

Nemanja

pre 4 godine

Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???

Gargamel

pre 4 godine

Istina je da Uefa ima razlicite arsine prema nama i nekim drugim klubovima ili zemljama i nije to posteno i bla bla bla, ali znajuci to klub je apelovao da ne sme biti parola niti bacanja baljki u teren po stoti put. I sta se desilo.....?
Nasi navijaci su opet ubacili baklju i samo nastetili Partizanu i po ko zna koji put napravili isti problem. I moje pitanje za sve one koji vole Partizan, a vidim ovde pricaju o nepostenju UEFA...zasto pricate o UEFA koja sigurno nece promeniti stav prema nama, a ne pricate o konstantno istom problemu da i pored javne molbe mi napravimo istu glupost?! Zasto je neko veci navijac ako baci baklju na teren? Ko je odgovoran zbog unosenja baklje? Nema nama pomoci...zato sada gledajmo Linglong ligu:(

georgije

pre 4 godine

Iskreno, ja sam veliki Zvezdas ali ovo je stvarno sramota. Ponasanje navijaca je cesto za osudu ali kakve svrhe ima ovakva kazna. Igranje bez publike bi trebalo samo za najgore moguce prekrsaje ali ...

nestranacka demokratija yt

pre 4 godine

fudbal i nije za nase navijace, kada je omoguceno onima pune mrznje da prisustvuju. zemlja im se raspada to je u redu, al bivsi igrac zvezde nije u redu...

Deki-Pariz

pre 4 godine

mi možemo 100 puta da ponovimo UEFA mafija.....ali realnost je da onih nas kazne i donose na sram a mi.....sedimo i UEFA mafija.....a nikako da se promenimo....

Borko

pre 4 godine

Evo drugo viđenje iz Zagreba, jer hvala bogu i naš Dinamo je izkažnjavan samo tako. Dobili ste kaznu zbog zakrčenih stepenica - to je jedna od najvećih kazni, Dinamo ju plaća nakon svake europske utakmice jer na Sjeveru ne možeš osigurati prazne prolaze. Najveća, ali je uvijek isključivo financijska, znači švicarci franci: u normalnoj utakmici u kojoj se zapali par baklji dođe kazna u kojoj je 90% iznosa vezano isključivo uz prolaze. Dobili ste kaznu praznih tribina zbog rasizma i trebali ste ju dobiti - kaoš to smo ju i mi dobili, jer jednostavno neke stvari koje se nama čine normalne jednostavno u normalnom svijetu nisu. Vi ste dobili zbog transparenta nazivajući igrača ciganom, mi smo dobili jer smo vikali "Mamiću cigane". Naravno da ni jedno ni drugo nije imalo za cilj vrijeđanje na rasnoj osnovi, ali koga briga? Probajte na Old Traffordu staviti transparent "Nigger Pogba" pa bi vidjeli kako bi se proveli i koliko bi to klub koštalo. I za kraj - keltski križ. Netko je u komentarima pitao "zašto sad za keltski križ" - on je međunarodni simbol bijelih rasista, organizacije "White Pride Worldwide" i nema ovdje drugog značenja. Dinamo je nakon zadnje utakmice prošle sezone isto kažnjen sa praznim stadionom jer je visio transparent "Borongaj" (kvart u Zagrebu) u kojem je slovo O pretvoreno u keltski križ. Kad smo igrali kod Anderlechta, gastarbajter je digao ustašku zastavu - ona mu je istog trena oduzeta - svejedno zatvorena cijela tribina sljedeću utakmicu. Nulta tolerancija

SDK

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?

miško

pre 4 godine

Pa ne može UEFA da ima iste kriterijume prema anonimusima i svom šampionu. Ta mante se grobari. Za Partizan nema sreće dok se ne otarase Pantić i Vuletić najvećih Minhauzena našeg fudbala.Evo da vam kažem kako Zvezda namešta. Namesti nogu i glavu i eto golova pa isto Jefta, Boaći a evo i Kruševljanin iz slobodnjaka. Tako i vi nameštaj te a ne kao protiv Mačve. Tu utakmicu disciplinci analiziraju i spremaju kaznu minus šest bodova i nova utakmica.

Darko 88

pre 4 godine

bas sam veliki Zvezdas,ali ove gluposti sa kaznama nasih timova zbog razisma du ki presmesne. Za nas se moze svasta reci,ali da smo rasisti nikad. Glupost teska,nemam reci.

1960

pre 4 godine

Svi koji ovde pisu komentare trebalo bi da su videli na sta lici stadion u Rilu, u Velsu, gde je Partizan igrao prvu utakmicu protiv Kohan Nomadsa. Onda bi Partizan trebalo da postavi UEFA pitanje ko je iz te organizacije dao dozvolu da se tamo igra bilo kakva utakmica pod okriljem UEFA??? Nece kuknjava pomoci, treba napisati argumentovanu zalbu i ne ocekivati mnogo. A kada spiker na stadionu lepo zamoli da se oslobode prolazi, onda ih osloboditi...tako bi trebalo da se voli klub za koji se navija. Nazalost, ovde je opsta filozofija ona koja se naziva "zabole me"...iz pozicije velikih sansi za plasman u Ligu Evrope, Partizan je UEFA ovim prakticno vec izbacila...to kako se ponasa UEFA moze da vam bude slika i prilika ulaska u EU..."ima da se ponasate kako mi kazemo,mi odredjujemo pravila"...da li prepoznajete Srbe da se ponasaju onako kako ce im reci Brisel?...u kojoj to naucnoj fantastici moze da se desi? ...to je Evropa u koju treba da se ukljucimo...bez ikakvog sluha za bilo kakvu razliku izmedju naroda?...pa nikad u takvu Evropu! Nikad!

pero

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.

Марко

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.

Radnička plata

pre 4 godine

To je isto kad bi neko meni zabranio da namerno nemam prebijeni dinara svakog meseca par dana pre plate. Svejedno je i njima, publike nema pa nema.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.
(pero, 12. avgust 2019 17:44) Komedija sa vama

+41

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........
(joje, 12. avgust 2019 17:42)
Vrh fora, kursadzije placu za tobom

Walldorf

pre 4 godine

Poslednje sto bih radio u zivotu je da stanem na stranu JSD. Medjutim, ovoj postupak UEFA-je,najblaze receno,SKANDALOZAN!!! Kakva je to pokvarena, licemerna, korumpirana organizacija, Boze moj... setimo se samo sta se sve desavalo na i oko utakmica hrvatskih klubova i reprezentacije?!? Pa desavalo se otvoreno propagiranje neo-nacizma!!! Ideologije koja je odnela desetine miliona zrtava tokom WW 2. I? Pa, nista posebno. Simbolicne kazne, umesto visegodisnje suspenzije NSH!I klubova i reprezentacije! Nasa medjusobna prepucavanja i razmirice su NASA STVAR! Ovo je bruka i sramota UEFA-e, i to je ocigledno. Bruka!!!

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?
(KozaNostradaus, 12. avgust 2019 18:54)


Samo jedna rec, verni nas pratioce iz komsiluka-aparthejd! I to sirih razmera. Inace lepo sto si svratio do rupe, narocito protiv Liverpula. Uvek ste dobrodosli. Vas mangupa toliko ima u lavoru da prelivate.

Admiral

pre 4 godine

@ Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???
(Nemanja, 12. avgust 2019 21:31)

To sam se bas i ja pitao. Ne brani on grcevito ovu upravu, nema sanse, debela lova se tu vrti. Zao mi je sto ima problem sa detetom, njemu zelim brz oporavak ali to lecenje u Madridu pakleno kosta, obican svet takvo lecenje moze samo da sanja. Kad se na sve to doda Sakramento, Diznilend cime se hvali po you tube ocigledno je da ga placaju debelo...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa i ovako niko ne dođe na stadion..Makar nećemo morati bespotrebno da plaćamo redare da cepaju karte na ulazu!

matori

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Ahhaha kakav spin, Pa vi nas vredjate iz istog razloga koji italijani vredjaju svakog Srbina sa tom uvredom.Zna se dobro sta znaci ta uvreda to je da uvredi.To sto su navijaci Zvezde prihvatili jer sta drugo da rade nece valjda da pate, to nije nikakvo opravdanje

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

maconii

pre 4 godine

likovali ste zbog penala za kopenhagen...crveni karton cist sudija nije dao svom zemljaku...zbog tih sudijskih nazovi gresaka zvezda mozda nece proci dalje...vratilo vam se tako sto je neki volonter iz te fare organizacije razumeo uvrede koje su ovde normalne...svi znamo da donald nije vredjan zato sto je crnac i da to nema veze sa rasizmom...koja namestaljka ljudi moji...meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi

neutralni felsh

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!
(Dik, 13. avgust 2019 07:57)


mozda je i bolje. jer ako i uspes da odes do toaleta tamo ce sigurno jos gore da ti pozli. bio sam na raznim stadionima i utakmicama (volim stadione, svaki je prica za sebe, koliko god formalno licili jedan na drugi) sirom evrope, cak i u usa, i uvek se postidim kad vidim kako im je cist i uredjen sanitarni i okolni prostor. nema nagaznih smradnih mina, nema zvrljotina - ako i ima to su grafiti a ne polupismene sprejne nakaze... elem, mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali toalet i kupatilo su pravo ogledalo stanja nacije, kao i domacinstva - sve se siri odatle, bio miris ili smrad... divalj smo mi svet, i to je ono sto me najvise u pravom smislu rastuzi.

XxX

pre 4 godine

Oce da im replicira pravni tim Vulete nesto na latinskom..?
(duledudule, 12. avgust 2019 Ali je ovaj put malo samo dva citata, mora kompletan govor da mu bude na latinskom, da vide ljudi iz Uefe, kako je on pametan..

чика

pre 4 godine

"*** циганска" у овом контексту није расизам, јер "ми смо цигани, најјачи смо најјачи". исто би било као нас да казне за "*** гробарска", што је бесмислица.
а приметио сам да се за убиј закољи да хрват/шиптар не постоји; убиј убиј убиј србина... што је чист нацизам/расизам, не кажњава. лудило мозга.

sluŠAMROK sa Nolanom Smithom

pre 4 godine

“Pi*cko ciganska” rasisticka uvreda, a ovamo kad se peva “Ubij Srbina” i viore zastave ustastva i kosova samo neka novcana kazna i to toliko sitna da je kao kad konobaru ostavis 10 dinara baksis, sramno....

Иван Грозни

pre 4 godine

Да смо озбиљна држава, службе безбедности би требале да се озбиљно баве организацијама као што је FARE.

MiRa

pre 4 godine

Sve mogu da razumem ali ovo sa stepeništem nikako. Navijač sam Partizana, ali prolisi su prolisi i zato kazne moraju biti još rigoroznije nebitno koji je klub u pitanju. Jednom zauvek je treba shvatiti da se propisi moraju poštovati.

Dragi

pre 4 godine

A kakv je to rasizam,ako mogu da objasne "gospoda" iz UEFA-e? Keltski krst da je rasizam? A i transparent ili parola upućena Donaldu nije ni na nacionalnoj, a još manje na rasnoj, već je na klupskoj, tj. njegovoj bivšoj klupskoj osnovi.
Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.

Toto-ko-tunjo-zadivljen-zapazanjem-djecarca

pre 4 godine

Niko da primeti da je delegat bio iz Norveške!!!
(joel, 12. avgust 2019 19:22)


Opa, evo i zavere! Ako mu je jos pomocnik bio Grk, sve je jasno.

neutralni felsh

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana! 
(Doktor Satrap)


trolling level max :)

Svi na ulice

pre 4 godine

Baklje i bacanje predmeta se ne smeju desavati a ostalo je bez veze. Kao da klub moze da kontrolise navijace sta ce vikati i koje ce zastave doneti.Uostalom to ne treba da bude briga ni kluba ni uefe.

maconii

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?

helm

pre 4 godine

Ma nece to nista da promeni, onomad su Partizan izbacili iz evropski takmicenja zbog navijaca. Ljudi ne shvataju, ali to je problem klubova, prave dilove sa tim "vodjama", koji su nekotrolisana banda. Onda su Vazuru hteli da prebiju na mrtvo, a nikad nismo saznali ni kako, ni zasto, dal su ti ljudi uopste u zatvoru.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Vredjali igraca, koji nije ni igrao, na jeziku koji ne razume, lokalnom navijackom psovkom rivalskom klubu.
Nesto mi govori da ce srpski klubovi tesko u grupnu fazu. Ovo je bas teranje maka na konac.

Petar

pre 4 godine

Udariše na bivšeg igrača ( čak kapitena ) Crvene Zvezde !
Pa šta ste očekivali , braćo Topalovići ? Šta ???
(Posmatrač i osmatrač, 12. avgust 2019 20:50

Sta se deres!

Nikola bg

pre 4 godine

To je zbog povecanog broja majmuna i narkomana na stadionima, koji ne znaju da se ponasaju civilizovano. Tako je svuda u svetu. Zato na utakmice ni ne idem, gledam na tv.

ferdinand

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.

RW#0

pre 4 godine

Stvarno su poseban mentalni profil ljudi koji idu na stadione kod nas. Zasto ne mozete da se ponasate normalno kao u engleskoj? Sta treba da se desi da bi se opametili??

slobodan

pre 4 godine

Nije mi drago sto ste kaznjeni jer znam kako mi je bilo gledati Salcburg prosle godine preko TV. Pogledajte samo Legijine navijace prosle nedelje. Svaku utakmicu bakljada i prozivanje UEFA i ne mogu im nista (ili mogu, a nece).
U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku. Svima redom se gleda kroz prste i svi imaju neke protekcije jedino se nad nama ostri ...

Macak

pre 4 godine

Ako se Partizanu ne sviđaju Uefina PRAVILA uvijek može istupiti iz njezinih natjecanja.Hrvatskoj reprezentaciji su 3 puta praznili stadion zbog "za dom spremni" pa to više nitko ne viče.

Grof

pre 4 godine

A Sinisi kad su u Italiji skandirali da je ciganin, onda nista?
I da buemo precizni, oni su njega vredjali na rasnoj osnovi, a ne zato sto je igrao u Zvezdi, pa je nazvan ciganin.

doci ce djavo po svoje

pre 4 godine

Sta se pravite ludi, sto sedite na stepenicama, sto pevate i izbacujete transparente!!! Jel je bilo javno 1000 puta, nemoj da bacate predmete, da pevate, sedite na stepenistu..sta sad, ko je sada kriv??? Verovatno moja baba ili deda?? Ja ne znam da li je i jedan klub u svetu, kaznjen sa ovoliko utakmica u poslednjih 10 godina kao mi..Sramota, to je mala rec za sve ovo

Menjam teze

pre 4 godine

Za kukaste krstove na Poljudu I Maksimiru blaga novcana kazna.
(tata od zvezdasa 1913, 12. avgust 2019 18:31)

Ko nam je kriv što smo ateisti.

Pera

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!

Katko Rašić

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 12. avgust 2019 21:42)


A, da ste vas četvorica malo manje gledali kursadžije, znali bi da je to što plasirate ovde, humor od 2,49 dinara.

Arthas

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!

UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41)

Mi 'panteri' smo brutalno pokradeni protiv Kopenhagena gde nam sudija ne svira cist penal a njihovom igracu ne daje ocigledan crveni karton. Prosle godine su i nas kaznili za Salcburg jer smo vikali 'Kosovo je Srbija' protiv Trnave (kao i njihovi navijaci samo oni nisu kaznjeni). Ne kaznjavaju oni vas sto ste Partizan vec sto ste srpski klub, al nekima opet Zvezda kriva!

Mifo

pre 4 godine

Podsetio bih da je Zvezda utakmicu decenije protiv Salzburga igrala pred praznim tribinama, ja se stvarno ne sećam zbog čega, ali stalno ponavljamo greške.

Opet će biti zakrčeni svi prolazi, opet će vođe da forsiraju neke preteće žalosno-agresivne pesmetine, opet će da se proziva uefa zbog nečega iz 2006. opet će biti političko-ratno-huškačkih transparenata.

I sad ovi iz FARE mogu da prijave i skandiranje svega par stotina navijača na srpskom, ako hoće.

Kako je ušlo u zapisnik, tako se i dogodilo.

Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.

I Zvezda može slično da očekuje, već će se naći bolid koji će da baci telefon ili baklju i da suspenduje stadion ili tako nešto.

Toto-ko-tunjo-iz-reklame-za-Dzonson

pre 4 godine

Jesam okoreli Zvezdaš, ali moram reci da je ovo čisto iživljavanje prema Srbima. Zaista sport gubi svaki smisao.
(C.Z, 12. avgust 2019 19:46)


Samo bez suza, srce junacko!

Violeta Markovic Ljubicica

pre 4 godine

Dokle god drzava Srbija ne uzme da dozivotno zabranjuje ulazak na stadion pojedincima koji prekrsuju Uefa pravila, mi cemo placati kazne... Drugi narodi nisu nista bolji, ali njihove drzave sprovode zakone... Kod nas je divlji navijacki zapad i Uefa nema druge nego da kaznjava, jer ne postoji drzava... Ps. Kazna je zbog baklje, KOJE SE NE SMEJU PALITI NI POD RAZNO, da je bilo samo vredjanje bilo bi samo po dzepu... Pps. A da je taj koji je vikao, ili cela grupa njih, vec dobila zabranu ulaska na stadion ne bi ni bilo kazne... Divlje pleme u srcu Evrope, i da se rodis bas u njemu, stvarno nismo imali srece...

D

pre 4 godine

Kao zvezdas, kazem da je ovo necuveno!! Dve utakmice zbog pominjanja "cigan"?! Pa mi sami sebe zovemo tako, i mi i grobari sami sebe iz zezanja zovemo onako kako nas je suprotan tabor prozvao i ovo je inerno medju nama...sta da kazem, uzasni arsini prema Srbima

absolutezero

pre 4 godine

Kao Zvezdaš kažem jos jedna sramota za UEFA
(Markobg, 12. avgust 2019 17:43)

Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.

Papilon

pre 4 godine

Koliko crveno-belih kompleksaša na jednom mestu.
(Milos, 13. avgust 2019 03:49)

Evo jednog zbog kojeg se i dogodila ova kazna za Partizan, on "voli" klub ali vise od toga mrzi Zvezdu, u principu pojma nema o fudbalu, da ga pitas da nabroji 5 igraca Partizana ne bi znao, ali bitno je da se javlja sa nebuloznim komentarima koji su vezani za Zvezdu iako je njegov klub kaznjen, naravno to njemu nije ni bitno. Bitno mu je samo da bude deo rulje koja urla kao u dzungli iako ni sam ne zna sta, tragedija.

Romper

pre 4 godine

Ma šta se bunimo?!?!Treba da nas .... kad smo stoka.Nemamo bre elementarne kulture.Manjina teroriše većinu i zbog toga plaćamo skupu cenu kako u sportu tako i kao država.

Reks

pre 4 godine

Zvezdu su više puta kažnjavali zbog popunjenih stepeništa, i ne vredi, opet će stepeništa biti nakrcana ljudima. A taj propis je zbog bezbednosti, da ne bi bilo mrtvih u slučaju hitne evakuacije.

Nikad se nećemo dovesti u red.

sale

pre 4 godine

Da razumemo par stvari, ovde se navodi da nije kazjen ovaj nije kaznjen onaj klub a uradili... ali kod njih se to desi jednom budu novcano kaznjeni i to prestane.
Problem sa nasim klubovima je da se to konstantno svake godine desava i nismo na posebnom tretmanu zbog toga sto smo srbi patriote vec zato sto su se nasi huligani tukli i pravili probleme gde god su stigli unazad decenijama.

Partizan je pre utakmice upozoravao navijace da ne sme biti nikakvog incidenta jer ce utakmiva biti pazljivo pracena, postoji saopstenje pre utakmice.
E sad sto nasi huligani/propaliteti nemaju trunku mozga i zdravog razuma da se suzdrze 90minita zarad dobrobiti svog kluba je druga prica.

Kao zvezdas zelim Partizanu da kaznu odradi ove godine!

e

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
(pls, 12. avgust 2019 20:38)
to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.

darko

pre 4 godine

I medju lavovima kad se bira gazda bore se dva lava i ko je jači njemu sve ide , tako je i u celom svetu jači uvek uzima sve i zato nerazumem ove leve desne srednje navijače jug je tamo gde je jug . Drugari zbog vas ja sad na utakmicu neću ići , neću odvesti moje dvoje dece da gledaju mog partizana . Dok god vi momci dolazite na stadion a niste u Mitrovici Zabeli i sličnim mestima gradjani ove zemlje će živjeti u strahu za svoju decu koja dodju da gledaju utakmicu!!!

slobodan

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da crno beli Srbi kukaju sto su oni kaznjeni, a crveno beli Srbi nisu. Pa koji je to mozak?
Alo ljudi, "neprijatelj" nam je isti, a vi i dalje podmecite jedni drugima i saljite video i slike u UEFA, olaksajte im posao da se oni ne muce.

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Sramno. Ne kazem ovo zbog nas, nismo cvecke. Ali bio sam na utakmici sa Young Boys-ima u Bernu pre dve godine. Mi smo bili uzorni, pevanje i dlanovi celu utakmicu bez ijednog incidenta. Njihovi navijači su kod njihovog gola napravili takvu bakljadu da bismo se mi pušili sa 3 utakmice ne igranja. Iako sam trazio, nigde nisam našao da su i novčano kažnjeni.

KliftonToni

pre 4 godine

Panteru, krcun gleda ne veruje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:36)

Мишу, насмеја ме опасно....

mile jovin

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...
(Darth Plagueis, 12. avgust 2019 17:43) # Link komentara
--

Bas tako. Sa toliko uzivanja su ispratili izmisljeni penal za Kopenhagen, i objasnili kako to drugacije funkcionise u Evropi. I svaki komentar zavrsili sa KARMA...eto vam je :)

e

pre 4 godine

kakvih 48h za mali Partizai...prvo Krusevac,a onda i Uefa...kao da niko od njih ne zna da je on uspeo da pobedi projektovanu Malatiju sa 3-1 i napravi jednu od najvecih senzacija ikada...

Miloš

pre 4 godine

(Walldorf, 12. avgust 2019 20:43)

Ma nije sporno, ako je mafija, onda nijedan srpski klub ne treba da nastupa u bilo kom UEFA takmičenju. Niko nas ne tera, sami se prijavljujemo.

A ovo za stepenice - da, u pravu si, bilo je to normalno sve do pre 20-30 godina... Onda su se desili Hejsel, Hilsborou i slične tragedije, i onda je nekome palo na pamet da možda ne bi bilo loše da ljudi ne ginu jer su tribine krcate i blokirane.

x

pre 4 godine

To sve plaćamo mi poreski obveznici iz džepa, a tim novcem raspolaže vlada naše kvazi države. Da plaćaju oni koji su i kažnjeni, ne bi se tako bahanalisali. hvala

iks

pre 4 godine

@(Marko, 12. avgust 2019 18:31)

Takvi ispadi se beleže, i kad se akumulira, izrekne se jedinstvena kazna nekom srpskom klubu. Ja se plašim da Hrvati ponovo ne nacrtaju kukasti krst; ima CZV i PAR da budu na tri godine izbačeni iz Evrope.

Henk Mudi

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"

derion

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:38)

Na toj utakmici protiv Lucana je bilo 8000 ljudi,nesto manje nego kod vas na Evropskim tekmama,inace na proslavi titule je bilo 42 000.Inace,kao i i uvek kada smo mi u pitanju jos jedna sramotna odluka UEFA mafije.

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

APSOLUTNO NISTE U PRAVU...po tome, Bogdanov je uhapšen u Đenovi..ri tom je organizator meča gotovo uvek kriv za propuste poput unošenja pirotehnike na stadio i sl. Ipak, da li se sećate možda ko je kažnjen i kako je utakmica registrovana? A?
Poenta jeste u tome da su u pitanju dupli aršini...i to ne se ne odnosi samo na nas i ostatak EU, već i kad uporedimo tretmane Zvezde i Partizana i u toj omraženoj UEFA MAFIJI !!!

neutralni felsh

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.

Dik

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!

Hogar

pre 4 godine

Ne znam šta mu je taj keltski krst, ali znam da su i zvezdu kažnjavali zbog tog dal' keltskog dal' vizantijskog krsta 2005. protivu Bazela.

Ne znam mnogo o heraldici, nisam obrazovan poput naših vođa navijača.

Najveći Zvezdaš lkad

pre 4 godine

1. Meč sam gledao na TV i nista nisam čuo što bi i ličilo na rasizam
2. Rasizam je nešto što se nikad nije primilo u Srbiji, i pored mnogih gluposti koje smo Mi Srbi pravili rasisti nikada nismo bili, a EU to pokušava već skoro 20 god. da nam podmetne
3. Kazna je zaista prestroga, dve utakmice bez publike zaista nema smisla.
4. Moje mišljenje je da UEFA stavlja ogroman pritisak na igrače Partizana pred revanš, ne bi li Naš klub bio izbačen još u ovoj fazi takmičenja.
5.Ogromna šteta posle izvanredne igre u prvom meču
6. Eeeeeeee, sad ono najvažnije: Uprava kluba godinama žmuri pred nezapamćenom pojavom tzv. nekoliko frakcija navijača(čiji su koji)
7) Izvesni profesor Vuletić se mesecima oglašava raznim glupim saopštenjima za svaku glupost (npr. dali je isto brz i hitar), jer nema autoriteta da sedne sa zavađenim grupama zbog kojih klub trpi godinama ogromnu štetu, i da reši problem, da se bavi organizacijom utakmica itd..... ne, Njemu je preče da mlati praznu slamu sa Binićem i zamazuje oči javnosti radeći tobož ozbiljan posao.
-Ponavljam kazna je prestroga i Partizan to zaista nije zaslužio, žao mi je iskreno zbog toga.

Motorbreath

pre 4 godine

Samo da znate da vas je otkucao neko naš ili neko ko zna srpski iz te organizacije FARE.

Tako su Zvezdu prijavili zbog nekog maleckog transparenta u Borisovu čije je značenje verovatno samo taj posmatrač znao uz nosioca transparenta.

S druge strane, ako se ne varam, nisam čuo da je praška Sparta drastično kažnjena zbog masovnog uletanja navijača u teren.

Kako god, i Zvezda će 90% ove sezone biti kažnjena, jer našim navijačima će biti potrebno nekoliko sezona da prokljuve da mogu da nas kazne zbog skandiranja na srpskom.

Radenko

pre 4 godine

Ljudi, Partizan je pre svega kažnjen, a što je većini komentatora promaklo, "zastave za obeležjem keltskog krsta". Da pojasnim, ovo je simbol neonacista, a pošto tribinu vode nacosi eto i kazne, što je dobar korak ka denacifikaciji iste, a i čitave Srbije. Zbog istog simbola kažnjen je i zagrebački Dinamo.

Bad Copy

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"
(Henk Mudi, 12. avgust 2019 20:40)


Tako smatra kapiten Saša Ilić, koji na saznanje da je UEFA zaključala stadion na Topčiderskom brdu i da će trbine zvrjati prazne odgovara na sebi svojstven način.
„Nisu punije ni u prvenstvu“.

Objasnio!

Igor

pre 4 godine

Teško je primitivce naučiti pameti,volim Partizan,ali zaista mislim da su kazne male za ovakve gluposti.Treba konačno uvesti zakone u ovu nesrećnu državu,koji će se primenjivati.Problem je što to deluje utopistički.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Pera Magic Rasizam ne znači nužno otklon ka drugoj boji kože. Primera radi, Japanci su ekstremno rasistički nastrojeni prema Kinezima iako su deo iste rase. Njihov stav da su u svakom smislu superiorniji, nadmoćniji i "čistiji" ih čini takvima. Kod nas se pojmovi tumače isključivo jednodimenzionalno, dža ili bu, pa se posle češemo po glavi jer ne vidimo širinu i dubinu problematike.

Zvezdas

pre 4 godine

Kao veliki Zvezdas komentarisao sam sa tatom preko vibera kako me je odusevio Partizan protiv Malatije. Bili ste brzi, leprsavi, kreativni, agresivni, milina je ono bilo gledati. Ja zbog posla i karijere menjam zemlje i kontinente i van sam svog Beograda vec 12 godina, ljudi nemamo od inata nista, znam da ovo nije fer i nadam se da ce se Partizan odbraniti tuzbom ali zasto im dajemo povoda da nadju zrno za koje ce da se uhvate? Ovakvo ponasanje na fudbalskim utakmicama samo u Evropi postoji i nigde vise na Svetu, nemojte dozvoliti da ovakav perspektivan tim ostane bez preko potrebne podrske navijaca.

Istine radi

pre 4 godine

Lakovic dokazuje svoju ljubav.Dok preko puta brda pevaju pesme Mladicu koga Evropa smatra ratnim zlocincem,topovskim udarima,utrcavanjem navijaca na tere,... i to prolazi bez kazni ili sa blagim kaznama.Partizan se kaznjava zbog sitnica u odnosu na taj klub.Nije teorija zavere,vec ocigledno sabotiranje jednog pd dva srpska kluba.Lakovicu,ne pada sneg da pokrije breg ....

Realnost

pre 4 godine

Nije tu samo stvar UEFE, nego opsteg pogleda na nas narod i drzavu koju ima svet oko nas, prvenstveno Evropa. Ne zele nas u EU, ne zele nase sportiste da budu u vrhu, ne zele da imaju bilo kakav kontakt sa nama. Za njih smo najveci moguci divljaci u Evropi.

Marko99

pre 4 godine

Zasto Balkanci imaju potrebu bilo koga da vrijedjaju? Gledas utakmicu, navijas, pjevas, ponasas se normalno. Niko ne kaze da moras biti tih. I sve navijacke skupine uvijek kao neke zrtve. Pa svi znaju cime se bave ovi ljudi na tribinama. A uz njih i normalni postaju agresivni. Nije ni cudo sto glasamo naopako. Za sve imamo opravdanje. Zar stvarno neko misli da bi klubovi placali kazne da nema ovih politickih i divljackih parola? To vazi za sve od Vardara do Triglava.

tex viler

pre 4 godine

sluzbenici kontrolisu tribine i rade po nalogu sve;skandiranje vredjanje transparenti....ostali su gledaoci..navijaci ne postoje...besmislena je rasprava!!

Dragan BL

pre 4 godine

Umrli sam Zvezdaš, a za ovaj slučaj sam 100% uz Partizan.
Maltretiraju nas iz UEFA samo tako!

Hrvati crtaju svastiku više puta, komplet stadion navija "za dom spremni", a kazne za njih su smešne. U BiH ratne bošnjačke zastave su normalna pojava, prisvojili Bošnjaci reprezentaciju i nikom ništa. Itd.

Kako uljuditi hordu?

pre 4 godine

Danas pooštrena kontrola na putevima, pljušte kazne, samo budala ne vidi kako smo narod koji mora da bude kažnjavan, sve više i sve jače, svuda i na svakom mestu.

Hinterland

pre 4 godine

Realnost je da naš Partizan ima najgore organizovano navijanje na planeti! Po ko zna koji put klub i ljudi koji vole Partizan trpe zbog nazovi navijača. Nek sada brane naci simbole...

Dacha

pre 4 godine

Bez brige, to će vaš pravni stručnjak, ekspert za žalbe, lako da reši. Sećate se da je skoro nama nudio pomoć jer ne znamo da se žalimo. Evo mu prilika...

Garibaldi

pre 4 godine

U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.
(veliki strumf, 12. avgust 2019 17:59)

Sama činjenica da si se potrudio da napišeš ovoliki komentar u jednom dahu, govori da ti je itekako drago zbog ovoga. Koga zavaravaš, pa češće si na sajtu B92 od Verana Matića. Ne postoji vijest oko Partizana koju nisi prokomentarisao, uredno naglasivši da te boli uvo za taj isti Partizan.

Darko

pre 4 godine

Privatizacija što pre. Pa kada tajkunu divljaci zavuku ruku u džep i ostanu bez iste onda ćemo ići i sa decom na tekme bez zaštitne ograde. Jedno su divljaci, drugo navijači.

mile jovin

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.

pls

pre 4 godine

to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.
(e, 12. avgust 2019 20:47)

Smejem se cinjenici da je doslo 5 soma ljudi...

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.
(SDK, 12. avgust 2019 18:17)
Na ovo se, veruj mi, niko specijalno ne vredja. Sto rece Toto, to nam dodje kao pozdrav. Srbija :P.
I ispravka: klipili bi IM jos jednu kaznu.

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Kaže Mifo pored ostalog:Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.
Znaći igraće Zvezde, Čukaričkog ili Radničkog Niš, može da se vredja i po rasnoj osnovi, to je interna stvar. Pa sad će im biti mnogo jasnije, ovi iz UEFE nisu to znali.

est

pre 4 godine

kad je neko toliko nemocan,jadan,iskompleksiran,sa gomilom problema u svojoj kuci koje neprimecuje i za koje su uvek drugi krivi onda umesto da se zamisli gde je problem on cinkari druge.Osnovna skola i to od 1 do 4 vam nije ravna.Stvarno treba da se rasformirate...

Smeh

pre 4 godine

Da li vi znate da rasizam nije vezan samo za boju kože? Edukujte se malo umesto što lupetate. Još neki pričaju kako vredjanje igrača nije ništa naročito. Kao navikli su. Kod nas to jeste normalna pojava, nažalost, jer FSS neće da se zameri klubovima. U suprotnom pola lige bi igrali većinu utakmica bez publike.

Младен

pre 4 godine

Докле ће навијачи, као целина, трпети због појединаца? Докле ја због хулигана који себе представљају као најверније навијаче , нећу моћи да унесем флашоцу воде? Докле ћемо као држава да плаћамо цехове појединаца?

Aco81.rs

pre 4 godine

Strasno,bio sam na stadionu sve je bilo sasvim korektno cak i vise od toga,neznam zaista sta treba da se radi kada dodjes na stadion da bi Uefa bila zadovoljna.

Aleksandar21

pre 4 godine

Dosta nelogičnosti,pokušavam da poredim utakmice po celoj evropi mislim da nije preneseno u potpunosti zbog čega kazna,ispada da mi u Srbiji treba da glumimo pozorišnu publiku,da li je manji greh kukasti krst,za dom spremni,tuče oko stadiona širom evrope...jeste da ljudi sede na stepenicama ,zbog čega je i moja Zvezda imala problem,kao i podrška haškim osuđenicima ali zar nine u demokratijibčovek dok ne bude pravosnažno osuïen NEVIN?...

nrw

pre 4 godine

Bio sa utakmici sa cerkom ( dete 4 g.) Iskreno nista sporno nisam primetio, osim necega sto je doslo sa istoka i licilo na dimnu bombu al to je bilo sve. Ok, stepenice jesu bile zakrcene nakon pljuska gde su se ljudi relativno sporo vracali na mesta (na koja se vise nije moglo sedeti). Al to je trajalo 15 ak min. Ne duze. Iskreno mi nista nije jasno

NY

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.

Zvezdas

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..

Zvezdaš

pre 4 godine

Ovo za vredjanje Donalda je stvarno smešno i ne može se podvesti pod rasizam. Uopšte mi nije jasno kako je moguće da to uopšte razmatraju u tom obliku. Keltski krst se prosto nikada nećemo naučiti jer malo malo pa se vidi na našim stadionima. Ovo oko baklji i sličnog ne znam jer nisam gledao utakmicu, ali to je glupost navijača ako koriste. Sto se tiče kažnjavanja morate uzeti u obzir da ovo nije zapazanje UEFA delegata makar ne ovaj deo oko vredjanja Donalda. To je neki domaći navijač koji je pritom i član FARE primetio, dokumentovao i poslao. Tih tipova ima mnogo manje kada su u pitanju Hrvati pa zato retko šta procuri sa njihovih stadiona. Veća je sloga tamo i nacionalno pitanje se stavlja ispred svega ostalog.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.
(pfc, 12. avgust 2019 19:26)

Manje citaj zutu stampu.Vlasnik firme sedi na severu i vodja navijaca?

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)
Svakako. Dodje kao pogaca i so.

realnost

pre 4 godine

cigan sam al nas kaznjavaju bezveze navijao sam da partizan udje u grupe nadam se da zvezda igra sigurno ligu evrope sljedeće godine da zsuzmemo 15 mjesto !! sta uradi torcida i nikom nista!!

цврц милојка

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)
Ајде иди гледај у Сунце, или тако нешто!

Janko

pre 4 godine

Strasno.Za nasu ligu da razumem da postoje fore da se unese bilo sta na stadion, a za Evropsku utakmicu nerazumem kako je moguce, a pri tom Partizan je pod uslovnom kaznom bio. Placaju obeznedjenje redare i opet nista....

pfc

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.

Trebinje cijelo crno belo

pre 4 godine

Vuletic moze da objasni gospodi iz UEFA na latinskom znacenje keltskog krsta. I to je civilizacijski a ne da nas srbe izbacivaju iz podlosti prema tradiciji i naciji. Neka momci izginu u turskoj i pokazu malatiji ko je ko a ondak neka gospoda iz uefe crknu od muke. I da se ulozi zalba a ne zbog uefe da se kazne mladost srpska i dlanovima i glasovima sto su bodrili momke na terenu i u svlacionici. Napred srbija i partizan!

ja

pre 4 godine

meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi
(maconii, 12. avgust 2019 20:34)

Nikad ama bas nikad necete razumeti zasto likujeđo zbog zog penala. Takvih bar deset penala ste vi dobili u prvenstvu. Znaci, da vam se vraca na najtezi moguci nacin za tu nepravdu. Samo iz tog razloga. Da su Danci iz neke akcije dali gol, bila bi zeza ali ne ovolika. Eto malo radosti za vas, do sutra...

Walldorf

pre 4 godine

@Milos Milose, daj nam alternativno resenje,kada je UEFA u pitanju.Pogledaj,ne mozes ziveti u izolaciji.Ni u kom segmentu ljudske delatnosti,pa ni u sportu.Da li su,ne znam,finansijske,naucne,socijalne i ine medjunarodne organizacije pravedne?Rade iskljucivo po pravdi i medjunarodnom pravu?Primer: Samozvana "drzava" *Kosovo.Koliko je samo medjunarodnih organizacija primilo u svoje clanstvo tu monstrum tvorevinu,a da prvo i osnovno pravilo nije ispunjeno.Bez prijema u UN,po medjunarodnom pravu,takva "clanstva" su nevazeca.Po tvome, Srbija bi trebala istupiti iz svih tih organizacija,pa i iz UEFA?Dalje, tri puta sam gledao dokumentarni film BBC-a o uzasu Hilsboroa.Nedvosmisleno je,od strane nadleznih sluzbi,utvrdjeno da je krivac za taj uzas policija.Dok je na ostale tri strane(Tribine) bilo sasvim dovoljno mesta i za one koji su ugurani u kop, nekom slaboumnom policijskom cinovniku je bilo vaznije da ispostuje i navijace BEZ ULAZNICA,koji su cekali pred kapijama kopa.Nema Hilsboro nikakve veze sa slobodnim prolazima na tribinama,Milose.Sto se tice Hejsela,svako zna da su iskljucivi krivci engleski huligani.Napali su italijanske navijace u velikom broju,i tu ne bi pomogli nikakvi slobodni prolazi na toj tribini.Tako stoje stvari, i to su fakti.Ostajem pri stavu da su slobodni prolazi cist komformizam,prenesen sa zapada.Tamo su stadioni odavno postali nesto poput pozorista.Sto vise klope i pica prodati i uzeti lovu.Stadioni nisu pozorista.Stadioni su sportske arene.Pozdrav!

SDK

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

ivšoj klupskoj osnovi.Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.
(Dragi, 12. avgust 2019 18:01) Uff, baš će ih pogoditi! Inače ste najgledanija ekipa u UEFA takmičenjima, pa će svi plakati za vama.

Jug...Srbije

pre 4 godine

Pa pomaže nama publika..nije prvi put. "Obična"publika ne može više da ode. Mislim jeste bez veze razlog, cigani u našem kontekstu ali ipak.. Taj nebitni Donald sedi na klupu a mi mu dajemo na značaju a sebe..ccc

Bruka i sramota

pre 4 godine

Ovo je neverovatno,pred utakmicu,iz Uefa su rekli ne pevati o Turcima itd. Partizan je to ispoštovao. Donald nije vređan na rasnoj osnovi nego što je bivši igrač Zvezde. Zakrčeni prolazi,nemoguće da toga nema u Evropi pa ne kažnjavate druge klubove. Partizan je OVAJ put stvarno kažnjen bez osnova,i nek ih kazne novčano,ali zašto da čovek ne može da ode (sa porodicom,prijateljima...) na utakmicu,pa zbog Uefa koja naravno samo nas kažnjava jerim se ne svidjamo,e sad u inat momci uđite u ligu Evrope pa da napunimo stadion kad istekne ova bespotrebna kazna.

Negativni

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 12. avgust 2019 21:43)

Tačno. Sve "frakcije" navijača naša dva najveća kluba, "frakcije" su jedne te iste, večne Službe.

Марко

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?
(SDK, 12. avgust 2019 18:52)

Јесте у реду. Европске вредности су кад вређаш Србе и Србију.

Admiral

pre 4 godine

@ Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Aha a ti to pouzdano znas?? Slazem se i ja da treba sankcionisati izgrednike ali zasto da ispasta klub? Poenta je da su zapadnoevropski klubovi znatno zasticeniji od istocnoevropakih. Kada bi neki klub iz Holandije, Nemacke, Italije bio tako kaznjen kao Partizan, Zvezda ili bilo koji drugi klub sa balkana ili Ukrajine, Rusije... Nikad!

Doktor Satrap

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!

NSBGD

pre 4 godine

Sto se tice blokiranja prolaza, niko ih nije blokirao, osim ako se ne racuna momenat kada je poceo pljusak i kada su se ljudi sa malom decom sklanjali u prolaz jer stadion nije natkriven. Sto se tice donalda, to nema veze sa rasizmom, jer je to ime navijaca zvezde, niko ga nije vredjao zato sto je crn, beo ili zbog pripadnosti nekoj naciji. Ovo je stamotna odluka UEFA. Ja inace nikada ne branim divljastbo, politicke parole ali toga ovog puta nije bilo.

neutralni felsh

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu ! 
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07 

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.

neutralni felsh

pre 4 godine

Келтизани црни врани...
(Црвена звезда 1913, 13. avgust 2019 09:18)


hahaha fk keltizan, sjajno! ko kaze da od sumanutog niknejma bar ponekad ne moze da se cuje dobar fazon? :)

pope

pre 4 godine

a sto se tice ovih koji po starom receptu trube 'mrze nas' 'zavera protiv nas' itd...: ljudi ne vole nas i jesmo ozloglaseni zato nas i kaznjavaju ali, zar ne mislite da ima krivice do Drzave i Uprava klubova koje su 'nemocne da se suprotstavi huliganima' i da organizuju utakmice uz postovanje osnovnih standarda koji poticu iz sredine 20.veka. Pisao sam dole o mojim dozivljajima sa utakmica. Vi koji ovo branite ili ste botovi ili niste u stanju da ukljucite mozak. Ja da sam Uefa potpuno bih se isto ponasao prema nama. Da li mi umemo realno sebe da sagledamo?

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-zagrebackim-krasnopisima

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)


Dao bih godinu zivota da procitam to objasnjenje. Mislim da bi nadmasilo i ono vece u Velsu.

ivan

pre 4 godine

Zbog nasih pametnih navijača sa juga, uprava kluba treba zabraniti ulaz u južnu tribinu, zapad i istok samo onih navijaca koji nemaju kriminalni dosije a popuste na kopuvinu karata omogućiti bračnim parovima sa dece...Možda će novcano klub biti minimalno u minusu ali će zato biti malo razumevanje od UEF i bez sramote nama normalnima navijaca Partizana a i svih onih koje vole fudbala i Srbiju. Hvala

Samo čovek

pre 4 godine

Znaci zato sto su crncu napisali transparent koji nema veze sa njegovom bojom koze, to je rasizam, da je belac onda bi bilo ok? Ajde Boze bacaj te gromove, lomi ovo postaje nepodnosljivo.

pls

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.

vanja

pre 4 godine

Teško je iskoreniti parole i pogrdno skandiranje jer je to pod kontrolom vrha navijačke piramide.To se može iskoreniti samo oštrim kažnjavanjem, kao što je ovo i koje treba i u buduće primenjivati i na jedne i na druge navijače.Za taj segment problema krivi su i klubovi, koji finansijski pomažu navijačke grupe, bilo da su u pitanju koreografije, vatrometi ili besplatni ulasci na stadion, pri čemu je veći deo tih mladih ljudi pijan ili naduvan.
Pa šta onda očekivati od njih.
Drugi problem koji je rešiv je zatvaranje prolaza i stepeništa. Postoje redari koje angažuje klub ali oni su samo dekoracija na tribinama.Gledaoci koji ulaze i sedaju gde hoće treba da budu opomenuti i od strane redara odvedeni na mesto koje je njihovo.Prošle godine na Mitiću, redar stoji na stpenicama i jede pljeskavicu a dva navijača smao što se ne poubijaju par metara od njega jer jedan od njih neće do ode i da sedne na mesto koje mu pripada a koje je sa strane a ne u centru tribine.Kada se naučimo redu da postupamo prema onome što je napisano na karti i kada deo ljudi neće ulaziti besplatno na stadion onda se ove situacije neće događati.
UEFA mafija ili ne izbor je naš - ako prihvatamo uslove i propise koji važe moramo ih poštovati. A komentari kako su prema nama ovakvi a prema drugima onakvi, razmišljanja su koja se koriguju u prva četiri razreda osnovne škole.

Porto

pre 4 godine

Ne pratim vise Uefina takmicenja!
I da li moze neko da mi odgovori kako je Sturm kaznjen prosle godine za onaj pogodak sudije u glavu protiv Aek Larnake?

KozaNostradaus

pre 4 godine

Ljudi, bio sam na obe evro utakmice Partizana i protiv Veelšana i protiv Turaka...treba ovu vest primiti sa rezervom...ako se kazna odnosi na transparent protiv Velšana UEFA BASTARDS onda mi ima logike, ali ukoliko se kazna odnosi samo na tekmu protiv Turaka, nema mi nikakve logike...Bio sam na stadionu u 20,15 zapadu, ulaz V...nikakvih skandiranja nije bilo (bar da su se sa ovog mesta čuli) a zakrčenja na prolazu su nastala samo prilikom provale oblaka kada je pola tribine nagrnulo da se spašava od kiše i gotovo pola sata ljudi su prestojali u hodniku stadiona (zadnjih 15 minuta prvog dela i poluvreme). Inače, redari su bili dosta ažurni isklanjali ljude sa prolaza...ovo je van svake pameti

Pera

pre 4 godine

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NY, 12. avgust 2019 19:42)

Pa ne sećam se da je na nekom našem stadionu sudija pogodjen limenkom u glavu?

Beoman

pre 4 godine

@) Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.
(Марко, 12. avgust 2019 21:08
Prvo, sta uefa ima stenisom i ostalim sportovima i nevaljajte gluposti.
drugo, ti isti bi se usrali kad bi turci grknuli ofanzivom prema nama, istina je da smo stradali ali treba olovku u ruke a ne nozeve na jaceg i na kraju ih naljutis... ili promeni ime spartizana u Celtik da vam se rvati smeju jos vise, ti isti belci stim krstovima vecinu vas vidi kao afrikance.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

(Motorbreath, 12. avgust 2019 18:09) U toj famoznoj FARE organizaciji, definitivno namenjenoj za balkan i jesu ljudi sa ovih prostora, ništa čudno

trancer

pre 4 godine

Samo u Srbiji nazivati nekog ciganima nije rasizam, a uvredimo se kada Srpske reprezntativce nazivaju Ciganima pogrdno? zbog cega dvostruki arsini?

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

tomo

pre 4 godine

Ama ljudi, DOZOVITE SE PAMETI. Šut sa bogatim ne može se bosti. Kome se mi inatimo ??? Navijam za Partizan kako znam za sebe ali iskreno mislim TAKO NAM I TREBA. A ubeđen sam OPET ĆE ISTO BITI.

Somina

pre 4 godine

Keltski krst je u 20. stoleću postao simbolom koji se ponekad povezuje uz savremene rasističke i neofašističke (white pride) organizacije, što je dovelo do njegove zabrane u nekoliko evropskih država.

slaviša šmigič

pre 4 godine

a toliko se smejete kada zele,da kazne zvezdu i kaznjavali je bez publike samo,da vas posetim ja vama nezelim kaznu kao što ste vi zeleli i sladilii se
te slali cinične komentare a onda se čudite kad navijači zvezde uzvrate sličnom merom jer postoji uvek reakcija a obično se desi kontra onome kad zelite nekome slabo moze završiti upravo kontraproduktivno

ko-ometator

pre 4 godine

Igrali mec protiv Turaka, vredjali stranca (Afro- Holandjanina) jer je igrao za Zvezdu. Da naglasim, protiv Turaka igrali. Znaci Turci su dobro-dosli a zvezdasi nisu? Ovakva kazna takvu sliku salje u svet. Zemljo Srbijo pa da li su ti ljudi toliko puni mrznje prema Zvezdi?

sir oliver

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

Walldorf

pre 4 godine

@Milos UEFA jeste MAFIA!!! FARE jeste antisrpska organizacija!!! Uvek cu biti protiv onomatopeje(Oponasanje zivotinjskih urlika), slaboumnih likova sa tribina!!! Onih koji ni malo svesti i savesti nemaju, da skapiraju da i u njihovom klubu za zivot zaradjuju tamnoputi igraci,takodje! Sto se tice blokiranja prolaza na tribinama, to je jos jedna ujdurma UEFA-e. Sedamdesetih, osamdesetih a i ranije, tako nesto bi bilo smesno.Cist komformizam koji se sa stadiona sirom zapadne Evrope prenosi i na ostale delove "Starog kontinenta". A sto se sudija i kaznjavanja skandiranja istima tice, e, to je finalni bezobrzluk. Zasticeni kao beli medvedi, kao, dele pravdu, jel'te? Sve u svemu...UEFA MAFIA!!!

piki

pre 4 godine

Oni su i do sad igrali bez publike, tako da dođe na isto.. I onako ove godine neće biti više evropskih utakmica za njih u četvrtak će biti kraj tužne priče...

Joffrey

pre 4 godine

Ovo sto se pominje kao rasizam je povik upucen bivsem igracu najveceg rivala i nema ama bas nikakve veze sa njegovom bojom koze.Pritom,reci nekome da je ciganin ne moze biti rasna a cak ni nacionalna uvreda,jer ciganska nacija ne postoji,da su vredjali romski narod tu bi vec bilo elemenata za prijavu i kaznu.Ovi su izgleda jako ljuti sto mnogo bogatiji turski klub verovatno nece izbaciti ,,balkanske primitivce".

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Setite se Čelzija koi je kaznio svoje navijače zbog rasizma, naši će vodjama ko je su odgovorne za kaznu, dodeliti naziv SLUZBENO Lice, a ostalima omogućiti da na velikom ekranu pored stadiona gledaju utakmicu, ipak oni Bruno o svojim huliganima.

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakvi navijaci...pa njih preko cele sezone sa tribina prati 2 kelta i 3 smogovca...
(Dejan CZ, 13. avgust 2019 11:21)

vau, kako si originalan! pa dobro, neka ti bude: zvezdu sa trinina prate svi ostali, na celu sa vucicem i vulinom. stavise, cela planeta na trenutak zastane kad vi docekujete mladost lucane.

bh

pre 4 godine

Klubovi su u raljama "navijača"..., nikad doći pameti, a što se tiče uporedbe sa utakmicom Šturm- Larnaka, objašnjenje je jednostavno..., Partizan je svake godine na tapetu UEEF-E., incidenti na svakoj utakmici..., transparenti na kojima se pominje Kosovo itd...

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Za svih deset frakcija ili?
(ave, 12. avgust 2019 17:42)

lol koja fora, presmesna , jesi li je sam smislio ?
Nije problem prozivati druge navijace al budite bar malo originalni a ne samo copy/ paste...

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?

Lav Jasin

pre 4 godine

Izlazimo jos jaci iz ovoga, realno jedan mec u grupi bez navijaca, ostala dva dobijamo i prolazimo dalje, igraci kroz ovo treba da se motivisu kao protiv Videotona, znamo sta je posle toga bilo...

nista novo

pre 4 godine

Sto se tice optuzbi UEFA apsolutno je idiotski raditi bilo sta drugo nego ih detaljno istraziti i to pod hitno. Stvarno nisam u tokovima sta je to zadnja "moda" kod rasista, tako da me ta memorablija sa valjda keltskim krstom zaintrigirala. To je veliko pitanje za upravu i njeno obezbjedjenje, kao i policiju, jer oni bi morali biti u toku sa takvim "modnim krikovima". Sto se tice skandiranja "p... ciganska" bivsem igracu Zvezde, to sigurno nije rasizam jer sami Zvezdasi sebe zovu sa "Cigani", kao i "Delije". To jest, za termin "Cigani" sam cuo mnogo prije nego za "Delije". Sama rijec "cigan" uopste se ne koristi u pezorativnom smislu u nekom normalnom govoru, i oznacava osobu koja je dobra, sanjalica, pomalo neprakticna, altruisticna... U engleskom "gypsy" ima slicnu konotaciju. Jeste, vrijedjali su ga, ali ne na rasnoj osnovi, vec na cisto klubaskoj osnovi. Druga stavka optuzbe UEFA mozda izgleda kao sitnicavost neupucenom, ali ta zakrcenja prolaza su veliki propusti u sigurnosnoj organizaciji. Ko misli da se radi o sitnicavosti, neka procita malo o tragediji na Hilsboru ("The Hillsborough disaster"), kada je 96 ljudi poginulo ponajvise zbog zakrcenih prolaza. Ako napisem sta mislim o Vucelicu B92 mi nece objaviti komentar. Kao minimum, dok god je on na vlasti postojace veliki problem kredibiliteta. Kakva je to vlast kad se odlazak velikana kao sto je Fahrudin Jusufi Julka nije ni spomenula... Znaci, neke stvari ostaju...

Miki Avala

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.
(Lazar, 13. avgust 2019 01:15)

Тачно!
И као таквом му је било време да се појави на једном оваквом месту, т. ј међу навијачима клуба једне тоталитарне идеологије, то је логичан след догађаја!

Đole031

pre 4 godine

Prosto je neverovatno da se svake godine događaju ovakve stvari. Ne mogu da shvatim da navijaju za isti klub a ima toliko animoziteta između njih. I još nešto, ovo sigurno nije slučajno. Neko želi Partizanu ispadanje, po svaku cenu.
.

Bojan

pre 4 godine

Najviše mi je žao što sam u anketi ko će proći u sldeće kolo, glasao da prolazi Partizan. Molde ne možemo da dobijemo bez publike. "Navijači" su ogledalo stanja u klubu i u državi. Direktno su ostavili klub bez prihoda za ovu sezonu. Zar to nije krivično delo? Znam da firme tuže drugu firmu ili državni organ ili pojedinca za neostvarenu dobit, kao posledicu činjenja, odnosno nečinjenja koje drugom nanosi štetu. Zašto klub ne tuži one koji su izazvali ovu kaznu? Ne znam koji je ovo put u zadnjih 10 godina da je Partizan kažnjen...

Mz/x

pre 4 godine

...U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku....
(slobodan, 12. avgust 2019 18:09)

O šemu pričaš? Rumuni su već u četvrtak igrali pred praznim tribinima. Dobili su 3 meča, a nisu imali uslovnu kaznu kao neki.

....

pre 4 godine

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26)

Nw bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno.

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.

Nikola Radovanovic

pre 4 godine

Предлог за Гробаре: певајте на латинском, а поларни меда да води навијање

Nenad

pre 4 godine

se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (?, 12. avgust 2019 22:20
Bio je pun kad je igrala reprezentacija Srbije protiv Albanije, bio sam prisutan.

Lazar

pre 4 godine

Prijatelju, mesate "celtic cross" i "iron cross".

Pozdrav !
(ganja, 12. avgust 2019 21:50)

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.

odgovarajuća kazna

pre 4 godine

Konačno da neko sankcioniše uvrede koje ovde slušamo već 50 godina.

Najjadnije je obrazloženje onih koji kažu da je to "interno".

Hrvatska, rasistička uvreda; "Cigani, Cigani,...",
koja je upućena Srbima, koristeći psihologiju mase na sportskim događajima,
(a koja je postala sinonim za Crvenu Zvezdu, jer je izvorno beogradski i srpski klub),

konačno je bar negde okarakterisana onako kako i dolikuje.

Makedonac

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.

Proto Ganci

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43) # Link komentara
Boz' sacuvaj! Daleko bilo!

Cigan do groba

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu ali nisam ni zvezdas ni Delija nego Cigan i kao i svaki drugi navijac CZ ponosim se time. Racunovodje u uefi su izgubile kompas i istoriju Cigani-Grobari ne treba menjati zbog ljudi koji ne gledaju fudbal vec papire kolika su tv prava, da li se prodaje Pepsi ili Cola... Donald, prvi stranac kapiten CZ, kao "osteceni" treba da napise pismo uefi i kaze da je Cigan dusom i telom.

Pepsi

pre 4 godine

U Italiji moraš da imas odobrenje policije za transparent. Nešto kao “upotrebna dozvola”.
I treba da ga najaviš klubu ako želiš da ga doneses na stadion.

U Napulju su redari oduzimali salove na kojima je pisalo “JUVE MERDA”. Zamalo da se zeznem i kupim ga ispred kapije... (hteo da ga presavijem i pokazujem samo Juve).

Sve se može kad se hoće... ali mi nećemo z’inat!

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

pope: znači redar treba do vodi za ruku majmune, koji se ne pridržavaju pravila!! Normalno, uvek treba tražiti krivca na drugoj strani!!

neutralni felsh

pre 4 godine

sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju. 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26) 

Ne bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno. 

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.
(...., 13. avgust 2019 10:28)


brkas uzrok i posledicu. kazes zavisi od podneblja? pa bilo je sovinizma i u zapadnim zemljama, ima ga na sve 4 strane sveta - samo mu daj plodno tlo (probleme u drustvu plus kolektivnu narcisoidnost) i svuda moze da se desi, niko nije imun. jedino je problem da li institucije sistema zele da se bore protiv toga.

Nele

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.
Keltski krst jeste, istog je ranga kao i svastika i za to treba da budu kaznjeni. I to nije pitanje, pitanje je zasto se tako ostro kaznjavaju timovi sa Balkana i istoka dok se "zapadnjacima" gleda kroz prste? 2meca bez publike? Za jednu zastavu? Finansijska kazna je vise nego dovoljna. Ovo je preterano i to kazem kao navijac CZ

istina

pre 4 godine

naravno kao i svuda selektivno kaznjavanje. kako se kod nas delimicno mafijoze NE kaznjavaju tako isto i u svetu prvi ko pukne smo mi....

Vuk

pre 4 godine

Meni nisu jasni ovo ljudi sto pišu ovde kao da smo samo mi najgori na planeti a drugi niko ništa svi kulturni fini,a sto je još gore ovo nema veze ni sa rasizmom ni sovinizmom,ali kome objasnjavati uzeli su nas na zub još odavno,a uticaja imamo ko zimbabmve i to nam je sto nam je.

Владимир

pre 4 godine

(Predrag, 12. avgust 2019 23:44)

Ма неће. Барем неће овакав колективан вид казне.
Али, када би "наши" кренули да хватају појединце и на 5-10-20 година или доживотно забранили улазак на стадион, е онда би могли и да поскидају и ограде. Међутим и то је немогућа мисија када се погледа како све код нас функционише.

Milan S.R.Krajina

pre 4 godine

Kada ce da se kazni hajduk split. .
Samo su nasi klubovi na ovako jakoj meti.
Mi vazda pjevamo uefa mafija ,i svaka rijec je na svom mjestu...!!!!

bunjuel

pre 4 godine

kad je neko zloban, sitničav, pokvaren, podmukao, bez časti i integriteta, onda sam skida gaće pred siledžijama spolja. Sad pola "nacije" peni, a pola likuje što je lopovska UEFA smestila njihovim ljutim neprijateljima. Da svi klubovi iz zemlje zauzmu zajednički stav da neće trpeti ovakvo iživljavanje (za slučaj da ste imbecil, ne, to skandiranje nije rasističko, pitajte koga god hoćete da vam objasni zašto i kako) nad bilo kojim na#im klubom, i da zaprete i bojkotom ako treba, ovakvih stvari ne bi bilo. Ako prenesete takav stav na sve drugo, kao što se kod nas rutinski radi, videćete zašto nam je ovako kako je.

Jonnhy Clash

pre 4 godine

Ovo je smesno. Cisto izivljavanje zapadnjaka iz UEFE. Sto ne kaznjavaju Cehe, Hrvate ili Dance? Zato sto se uvek sve radi protiv Srba. Vec vise od 100 godina. Tako i u sportu. Djokovicu zvizde, nase klubove kaznjavaju, nase ljude koji odu da rade na zapad ne postuju. A bolji smo i lepsi 100 puta od njih. Odvratni zapadnjaci. Da bog da Zvezda opet udje u LS a Partizan u LE. Ima nas da gledaju a ne neke tamo Norvezane ili Dance. Evo, sad cemo da vidimo koliko ce se UEFA potruditi da udje Jang Bojs iz "kulturne" Svajcarske a ispadne Zvezda iz "divlje" Srbije. UEFA rasizam na delu.

neka vređaju, baš nas briga

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.

(Nele, 13. avgust 2019 23:38)

"Ciganin" jeste uvreda.

Opšte je poznato u kom kontekstu se to koristi u celoj Evropi.

Potpuno je drugi padež to, što mi, navijači Zvezde,
zbog istorije i veličine fudbalskog kluba,
nikako ne možemo da se osećamo inferiorno
u odnosu na Hrvate koji su nas prvi nazvali Ciganima
i u odnosu na partizanovce,
koji su to sa zadovoljstvom preuzeli od Hrvata.

Boli nas uvo što svoje frustracije,
neko zbog patološke nacionalističke mržnje,
a neko zbog sopstvenog neuspeha na terenu
leči vređanjem protivnika.

U evropskim okvirima,
Partizan, Dinamo iz Zagreba i Hajduk iz Splita
su neuporedivo mali po svojim rezultatima.

pero

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.

Darth Plagueis

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...

joje

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........

Boka

pre 4 godine

Zbog?
(SI22, 12. avgust 2019 17:37)

Zbog toga što su držali transparent protiv Zvezde, u evropskoj utakmici, a realno je da je 90% UEFA-e crveno belo kako vi kazete, i onda ne znam sta vam sada nije jasno?

Lav Jasin

pre 4 godine

Izlazimo jos jaci iz ovoga, realno jedan mec u grupi bez navijaca, ostala dva dobijamo i prolazimo dalje, igraci kroz ovo treba da se motivisu kao protiv Videotona, znamo sta je posle toga bilo...

Istine radi

pre 4 godine

Lakovic dokazuje svoju ljubav.Dok preko puta brda pevaju pesme Mladicu koga Evropa smatra ratnim zlocincem,topovskim udarima,utrcavanjem navijaca na tere,... i to prolazi bez kazni ili sa blagim kaznama.Partizan se kaznjava zbog sitnica u odnosu na taj klub.Nije teorija zavere,vec ocigledno sabotiranje jednog pd dva srpska kluba.Lakovicu,ne pada sneg da pokrije breg ....

Trebinje cijelo crno belo

pre 4 godine

Vuletic moze da objasni gospodi iz UEFA na latinskom znacenje keltskog krsta. I to je civilizacijski a ne da nas srbe izbacivaju iz podlosti prema tradiciji i naciji. Neka momci izginu u turskoj i pokazu malatiji ko je ko a ondak neka gospoda iz uefe crknu od muke. I da se ulozi zalba a ne zbog uefe da se kazne mladost srpska i dlanovima i glasovima sto su bodrili momke na terenu i u svlacionici. Napred srbija i partizan!

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Sad će biti Uefa Mafija, sram ih bilo. Isti ti principijelni rakari što su kmečali istoj toj Uefi kao druker cvikeraš iz prve klupe razrednoj da izbaci i kazni Zvezdu.

Mržnja na kraju stigne i izjede samo onog ko mrzi. Sportski pozdrav, živeli.

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Zbog cega kaznjeni?!?! Ni jedna pogrdna rec se nije cula na stadionu, ni jedan incident, jos ce partizan biti kaznjen sto su navijaci poskidali majice....

1960

pre 4 godine

Svi koji ovde pisu komentare trebalo bi da su videli na sta lici stadion u Rilu, u Velsu, gde je Partizan igrao prvu utakmicu protiv Kohan Nomadsa. Onda bi Partizan trebalo da postavi UEFA pitanje ko je iz te organizacije dao dozvolu da se tamo igra bilo kakva utakmica pod okriljem UEFA??? Nece kuknjava pomoci, treba napisati argumentovanu zalbu i ne ocekivati mnogo. A kada spiker na stadionu lepo zamoli da se oslobode prolazi, onda ih osloboditi...tako bi trebalo da se voli klub za koji se navija. Nazalost, ovde je opsta filozofija ona koja se naziva "zabole me"...iz pozicije velikih sansi za plasman u Ligu Evrope, Partizan je UEFA ovim prakticno vec izbacila...to kako se ponasa UEFA moze da vam bude slika i prilika ulaska u EU..."ima da se ponasate kako mi kazemo,mi odredjujemo pravila"...da li prepoznajete Srbe da se ponasaju onako kako ce im reci Brisel?...u kojoj to naucnoj fantastici moze da se desi? ...to je Evropa u koju treba da se ukljucimo...bez ikakvog sluha za bilo kakvu razliku izmedju naroda?...pa nikad u takvu Evropu! Nikad!

Dragi

pre 4 godine

A kakv je to rasizam,ako mogu da objasne "gospoda" iz UEFA-e? Keltski krst da je rasizam? A i transparent ili parola upućena Donaldu nije ni na nacionalnoj, a još manje na rasnoj, već je na klupskoj, tj. njegovoj bivšoj klupskoj osnovi.
Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa i ovako niko ne dođe na stadion..Makar nećemo morati bespotrebno da plaćamo redare da cepaju karte na ulazu!

SDK

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?

Bruka i sramota

pre 4 godine

Ovo je neverovatno,pred utakmicu,iz Uefa su rekli ne pevati o Turcima itd. Partizan je to ispoštovao. Donald nije vređan na rasnoj osnovi nego što je bivši igrač Zvezde. Zakrčeni prolazi,nemoguće da toga nema u Evropi pa ne kažnjavate druge klubove. Partizan je OVAJ put stvarno kažnjen bez osnova,i nek ih kazne novčano,ali zašto da čovek ne može da ode (sa porodicom,prijateljima...) na utakmicu,pa zbog Uefa koja naravno samo nas kažnjava jerim se ne svidjamo,e sad u inat momci uđite u ligu Evrope pa da napunimo stadion kad istekne ova bespotrebna kazna.

Doktor Satrap

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.

pls

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.

Radnička plata

pre 4 godine

To je isto kad bi neko meni zabranio da namerno nemam prebijeni dinara svakog meseca par dana pre plate. Svejedno je i njima, publike nema pa nema.

цврц милојка

pre 4 godine

Nikakva kazna, pa oni i onako igraju bez navijača i ovako i onako, pošto ih na stadionu nema.
(wve, 12. avgust 2019 17:38)
Ајде иди гледај у Сунце, или тако нешто!

ja

pre 4 godine

meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi
(maconii, 12. avgust 2019 20:34)

Nikad ama bas nikad necete razumeti zasto likujeđo zbog zog penala. Takvih bar deset penala ste vi dobili u prvenstvu. Znaci, da vam se vraca na najtezi moguci nacin za tu nepravdu. Samo iz tog razloga. Da su Danci iz neke akcije dali gol, bila bi zeza ali ne ovolika. Eto malo radosti za vas, do sutra...

Svi na ulice

pre 4 godine

Baklje i bacanje predmeta se ne smeju desavati a ostalo je bez veze. Kao da klub moze da kontrolise navijace sta ce vikati i koje ce zastave doneti.Uostalom to ne treba da bude briga ni kluba ni uefe.

Makedonac

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.

Katko Rašić

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 12. avgust 2019 21:42)


A, da ste vas četvorica malo manje gledali kursadžije, znali bi da je to što plasirate ovde, humor od 2,49 dinara.

Walldorf

pre 4 godine

@Milos Milose, daj nam alternativno resenje,kada je UEFA u pitanju.Pogledaj,ne mozes ziveti u izolaciji.Ni u kom segmentu ljudske delatnosti,pa ni u sportu.Da li su,ne znam,finansijske,naucne,socijalne i ine medjunarodne organizacije pravedne?Rade iskljucivo po pravdi i medjunarodnom pravu?Primer: Samozvana "drzava" *Kosovo.Koliko je samo medjunarodnih organizacija primilo u svoje clanstvo tu monstrum tvorevinu,a da prvo i osnovno pravilo nije ispunjeno.Bez prijema u UN,po medjunarodnom pravu,takva "clanstva" su nevazeca.Po tvome, Srbija bi trebala istupiti iz svih tih organizacija,pa i iz UEFA?Dalje, tri puta sam gledao dokumentarni film BBC-a o uzasu Hilsboroa.Nedvosmisleno je,od strane nadleznih sluzbi,utvrdjeno da je krivac za taj uzas policija.Dok je na ostale tri strane(Tribine) bilo sasvim dovoljno mesta i za one koji su ugurani u kop, nekom slaboumnom policijskom cinovniku je bilo vaznije da ispostuje i navijace BEZ ULAZNICA,koji su cekali pred kapijama kopa.Nema Hilsboro nikakve veze sa slobodnim prolazima na tribinama,Milose.Sto se tice Hejsela,svako zna da su iskljucivi krivci engleski huligani.Napali su italijanske navijace u velikom broju,i tu ne bi pomogli nikakvi slobodni prolazi na toj tribini.Tako stoje stvari, i to su fakti.Ostajem pri stavu da su slobodni prolazi cist komformizam,prenesen sa zapada.Tamo su stadioni odavno postali nesto poput pozorista.Sto vise klope i pica prodati i uzeti lovu.Stadioni nisu pozorista.Stadioni su sportske arene.Pozdrav!

Pitam se, pitam...

pre 4 godine

Gledao utakmicu na TV, deca išla na stadion, posle smo pričali o igri, atmosferi i svemu ostalom, stekao sam utisak da nije bilo ni jedinog incidenta. Da li sam ja lud, glup ili je neko u ovoj priči zlonameran i veoma bahat?

veliki strumf

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41). U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.

Pera Detlic

pre 4 godine

Sad sam procitao na mozzart sportu izjabu Vuletica legende,kaze covek "postoji jasna tendencija da partizan ne igra ove godine evropu".Grobari sa vama svaki dan komedija i nikad nije dosadno hehehehe

gag

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine

pfc

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?

miško

pre 4 godine

Pa ne može UEFA da ima iste kriterijume prema anonimusima i svom šampionu. Ta mante se grobari. Za Partizan nema sreće dok se ne otarase Pantić i Vuletić najvećih Minhauzena našeg fudbala.Evo da vam kažem kako Zvezda namešta. Namesti nogu i glavu i eto golova pa isto Jefta, Boaći a evo i Kruševljanin iz slobodnjaka. Tako i vi nameštaj te a ne kao protiv Mačve. Tu utakmicu disciplinci analiziraju i spremaju kaznu minus šest bodova i nova utakmica.

+41

pre 4 godine

Važi li za sve frakcije zabranjene, dozvoljene, frakcija delije jug, frakcija splićani, frakcija rafael nadal, frakcija tastatura grobari i najnovija frakcija grobari za sve navijamo ko god igra protiv zvezde trenutno........
(joje, 12. avgust 2019 17:42)
Vrh fora, kursadzije placu za tobom

Garibaldi

pre 4 godine

U svojoj slepoj mržnji zaboravio si da smo meč protiv Salcburga prošle godine igrali pred praznim tribinama!!! O stotinama hiljada evra kazne da ne pričam. Ne skandiramo mi bezveze UEFA mafija svaki meč, niti nam sudije tek tako sude. Naslađivali ste se penalom, doktor brisao masne brkove a vidi karne samo kako je neumoljiva. Samo, razlika izmedju vas i nas je u tome sto se mi nećemo radovati vašoj nesreći kao mi vašoj. Potpuno smo indiferentni, ono sto se vama dešava je samo vaša stvar, bilo to dobro ili loše.
(veliki strumf, 12. avgust 2019 17:59)

Sama činjenica da si se potrudio da napišeš ovoliki komentar u jednom dahu, govori da ti je itekako drago zbog ovoga. Koga zavaravaš, pa češće si na sajtu B92 od Verana Matića. Ne postoji vijest oko Partizana koju nisi prokomentarisao, uredno naglasivši da te boli uvo za taj isti Partizan.

Toto-ko-tunjo-iz-reklame-za-Dzonson

pre 4 godine

Jesam okoreli Zvezdaš, ali moram reci da je ovo čisto iživljavanje prema Srbima. Zaista sport gubi svaki smisao.
(C.Z, 12. avgust 2019 19:46)


Samo bez suza, srce junacko!

Марко

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sir oliver, 12. avgust 2019 20:19)

Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

Šta nam radi uefa samo da bi nas uništila i zvezdu oporavila što su i uspeli. Zato su uveli ove nepravedne kvalifikacije 2018 da zvezdi bude lako a Partizanu preteško.
(pero, 12. avgust 2019 17:44) Komedija sa vama

georgije

pre 4 godine

Iskreno, ja sam veliki Zvezdas ali ovo je stvarno sramota. Ponasanje navijaca je cesto za osudu ali kakve svrhe ima ovakva kazna. Igranje bez publike bi trebalo samo za najgore moguce prekrsaje ali ...

SDK

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.

Jelena

pre 4 godine

A koliko su kaznjeni Zvezda zbog majmunske pozive i gadjanja protivnicke igrace flasama punih vode?
Postoji klip sa time.
Bas bi bilo bezveze da oni ne budu kaznjeni.
(Makedonac, 12. avgust 2019 18:09)

A ti Makedonac gledaj svoja posla. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada

Walldorf

pre 4 godine

@Milos UEFA jeste MAFIA!!! FARE jeste antisrpska organizacija!!! Uvek cu biti protiv onomatopeje(Oponasanje zivotinjskih urlika), slaboumnih likova sa tribina!!! Onih koji ni malo svesti i savesti nemaju, da skapiraju da i u njihovom klubu za zivot zaradjuju tamnoputi igraci,takodje! Sto se tice blokiranja prolaza na tribinama, to je jos jedna ujdurma UEFA-e. Sedamdesetih, osamdesetih a i ranije, tako nesto bi bilo smesno.Cist komformizam koji se sa stadiona sirom zapadne Evrope prenosi i na ostale delove "Starog kontinenta". A sto se sudija i kaznjavanja skandiranja istima tice, e, to je finalni bezobrzluk. Zasticeni kao beli medvedi, kao, dele pravdu, jel'te? Sve u svemu...UEFA MAFIA!!!

Beoman

pre 4 godine

@) Правилник УЕФЕ је јасан и то што је њега држава казнила, апсолутно не ослобађа клуб одговорности. То што ти волиш да браниш западне фашисте, то је твој проблем. Како је кажњен атентатор на Монику Селеш 1993. у Хамбургу? Пустили га после месец дана из притвора, јер је наводно био неурачунљив. Колико је кажњен организатор турнира у Хамбургу за тај атентат? Моника је добила нож у леђа на сред тениског терена у паузи између гемова. Не постоји већи скандал, већа брука, већи варваризам у исторји спорта. Њима је дозвољено гађање флашама, убадање ножевима, а ми ћемо да будемо кажњени за вербални деликт и стајање на степеништу. Имаш неки чудан смисао за правду, прави полтронски. Они који су убијали Црнце и доводили их као робове, данас кажњавају нас за расизам. Лицемерје на највишем нивоу.
(Марко, 12. avgust 2019 21:08
Prvo, sta uefa ima stenisom i ostalim sportovima i nevaljajte gluposti.
drugo, ti isti bi se usrali kad bi turci grknuli ofanzivom prema nama, istina je da smo stradali ali treba olovku u ruke a ne nozeve na jaceg i na kraju ih naljutis... ili promeni ime spartizana u Celtik da vam se rvati smeju jos vise, ti isti belci stim krstovima vecinu vas vidi kao afrikance.

djordje

pre 4 godine

Ako ako!
Čoveka je sramota odvesti dete ili neku nežniju dušicu na utakmicu, zbog odvratnog rečnika huliganskih pesmi i povika nedostojnih civilizovanog sveta. Kao da se utrkuju i takmiče što da su veća stoka.
Dok u gledalištu ne budu sedeli navijači Partizana umesto grobarskih 'ludih' huligana i treba da nas se gnušaju. Istini treba gledati u oči!

Samo čovek

pre 4 godine

Znaci zato sto su crncu napisali transparent koji nema veze sa njegovom bojom koze, to je rasizam, da je belac onda bi bilo ok? Ajde Boze bacaj te gromove, lomi ovo postaje nepodnosljivo.

Mire

pre 4 godine

Evo ja sam partizanovac u 6 deceniji zivota. Stize nas sve od ranije - taoci smo mase koja nas bruka na sve strane i nemq veze s fudbalom. To vazi i za druge klubove. Mislim da je kazna preblaga, trebalo je daleko ostrije mozda iskljuciti iz svih takmicenja na dve-tri godine

e

pre 4 godine

kakvih 48h za mali Partizai...prvo Krusevac,a onda i Uefa...kao da niko od njih ne zna da je on uspeo da pobedi projektovanu Malatiju sa 3-1 i napravi jednu od najvecih senzacija ikada...

Realnost

pre 4 godine

Nije tu samo stvar UEFE, nego opsteg pogleda na nas narod i drzavu koju ima svet oko nas, prvenstveno Evropa. Ne zele nas u EU, ne zele nase sportiste da budu u vrhu, ne zele da imaju bilo kakav kontakt sa nama. Za njih smo najveci moguci divljaci u Evropi.

Milan S.R.Krajina

pre 4 godine

Kada ce da se kazni hajduk split. .
Samo su nasi klubovi na ovako jakoj meti.
Mi vazda pjevamo uefa mafija ,i svaka rijec je na svom mjestu...!!!!

Walldorf

pre 4 godine

Poslednje sto bih radio u zivotu je da stanem na stranu JSD. Medjutim, ovoj postupak UEFA-je,najblaze receno,SKANDALOZAN!!! Kakva je to pokvarena, licemerna, korumpirana organizacija, Boze moj... setimo se samo sta se sve desavalo na i oko utakmica hrvatskih klubova i reprezentacije?!? Pa desavalo se otvoreno propagiranje neo-nacizma!!! Ideologije koja je odnela desetine miliona zrtava tokom WW 2. I? Pa, nista posebno. Simbolicne kazne, umesto visegodisnje suspenzije NSH!I klubova i reprezentacije! Nasa medjusobna prepucavanja i razmirice su NASA STVAR! Ovo je bruka i sramota UEFA-e, i to je ocigledno. Bruka!!!

Марко

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Smatraš da je uredu vređati navijače Crvene zvezde i da to nije kažnjivo na UEFA utakmicama?
(SDK, 12. avgust 2019 18:52)

Јесте у реду. Европске вредности су кад вређаш Србе и Србију.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Zbog 10 frakcija jedan klub će platiti kaznu.
Grobari, nikada gori niste bili.
(Indoktrinacija, 12. avgust 2019 17:50)

Ma bolje je na severu gde niko ne sme da pisne od Ultra kop doo,firma vam vodi navijanje bruke jedne.
(pfc, 12. avgust 2019 19:26)

Manje citaj zutu stampu.Vlasnik firme sedi na severu i vodja navijaca?

Darko 88

pre 4 godine

bas sam veliki Zvezdas,ali ove gluposti sa kaznama nasih timova zbog razisma du ki presmesne. Za nas se moze svasta reci,ali da smo rasisti nikad. Glupost teska,nemam reci.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.
(Lazar, 13. avgust 2019 01:15)

Тачно!
И као таквом му је било време да се појави на једном оваквом месту, т. ј међу навијачима клуба једне тоталитарне идеологије, то је логичан след догађаја!

Joffrey

pre 4 godine

Ovo sto se pominje kao rasizam je povik upucen bivsem igracu najveceg rivala i nema ama bas nikakve veze sa njegovom bojom koze.Pritom,reci nekome da je ciganin ne moze biti rasna a cak ni nacionalna uvreda,jer ciganska nacija ne postoji,da su vredjali romski narod tu bi vec bilo elemenata za prijavu i kaznu.Ovi su izgleda jako ljuti sto mnogo bogatiji turski klub verovatno nece izbaciti ,,balkanske primitivce".

sluŠAMROK sa Nolanom Smithom

pre 4 godine

“Pi*cko ciganska” rasisticka uvreda, a ovamo kad se peva “Ubij Srbina” i viore zastave ustastva i kosova samo neka novcana kazna i to toliko sitna da je kao kad konobaru ostavis 10 dinara baksis, sramno....

NSBGD

pre 4 godine

Sto se tice blokiranja prolaza, niko ih nije blokirao, osim ako se ne racuna momenat kada je poceo pljusak i kada su se ljudi sa malom decom sklanjali u prolaz jer stadion nije natkriven. Sto se tice donalda, to nema veze sa rasizmom, jer je to ime navijaca zvezde, niko ga nije vredjao zato sto je crn, beo ili zbog pripadnosti nekoj naciji. Ovo je stamotna odluka UEFA. Ja inace nikada ne branim divljastbo, politicke parole ali toga ovog puta nije bilo.

Petar

pre 4 godine

Udariše na bivšeg igrača ( čak kapitena ) Crvene Zvezde !
Pa šta ste očekivali , braćo Topalovići ? Šta ???
(Posmatrač i osmatrač, 12. avgust 2019 20:50

Sta se deres!

bunjuel

pre 4 godine

kad je neko zloban, sitničav, pokvaren, podmukao, bez časti i integriteta, onda sam skida gaće pred siledžijama spolja. Sad pola "nacije" peni, a pola likuje što je lopovska UEFA smestila njihovim ljutim neprijateljima. Da svi klubovi iz zemlje zauzmu zajednički stav da neće trpeti ovakvo iživljavanje (za slučaj da ste imbecil, ne, to skandiranje nije rasističko, pitajte koga god hoćete da vam objasni zašto i kako) nad bilo kojim na#im klubom, i da zaprete i bojkotom ako treba, ovakvih stvari ne bi bilo. Ako prenesete takav stav na sve drugo, kao što se kod nas rutinski radi, videćete zašto nam je ovako kako je.

Macak

pre 4 godine

Ako se Partizanu ne sviđaju Uefina PRAVILA uvijek može istupiti iz njezinih natjecanja.Hrvatskoj reprezentaciji su 3 puta praznili stadion zbog "za dom spremni" pa to više nitko ne viče.

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

#Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 12. avgust 2019 18:17)

a ja te kao Grobar pitam...a šta ti misliš o tome što se sve skandiralo u rupi protiv Liverpula i PSŽ...pazi, bio sam na stadionu na tim utakmicama, vređani su protivnički igrači, pevano UEFA MAFIA-Kosovo je Srbija itd...Pa niko i ne spominje kaznu !?!?!? Kako to objašnjavaš?
(KozaNostradaus, 12. avgust 2019 18:54)


Samo jedna rec, verni nas pratioce iz komsiluka-aparthejd! I to sirih razmera. Inace lepo sto si svratio do rupe, narocito protiv Liverpula. Uvek ste dobrodosli. Vas mangupa toliko ima u lavoru da prelivate.

absolutezero

pre 4 godine

Kao Zvezdaš kažem jos jedna sramota za UEFA
(Markobg, 12. avgust 2019 17:43)

Kao zvezdaš kažem: UEFA takmičenje - UEFA pravila. Poštuj i igraj ili ne igraj. Vrlo je jednostavno.

ko-ometator

pre 4 godine

Igrali mec protiv Turaka, vredjali stranca (Afro- Holandjanina) jer je igrao za Zvezdu. Da naglasim, protiv Turaka igrali. Znaci Turci su dobro-dosli a zvezdasi nisu? Ovakva kazna takvu sliku salje u svet. Zemljo Srbijo pa da li su ti ljudi toliko puni mrznje prema Zvezdi?

maconii

pre 4 godine

likovali ste zbog penala za kopenhagen...crveni karton cist sudija nije dao svom zemljaku...zbog tih sudijskih nazovi gresaka zvezda mozda nece proci dalje...vratilo vam se tako sto je neki volonter iz te fare organizacije razumeo uvrede koje su ovde normalne...svi znamo da donald nije vredjan zato sto je crnac i da to nema veze sa rasizmom...koja namestaljka ljudi moji...meni kao zvezdasu ovo nije drago...a vi nastavite da likujete zato sto sudije sakate zvezdu u evropi

ferdinand

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.
(mile jovin, 12. avgust

A, da je sudija 2min i 53s pre CZ gola svirao aut iz koga je igrač Partizana mogao da dobaci loptu igraču Partizana koji je već bio u šesnaestercu CZ to bi bilo 8:1 za Partizan i prelomljen meč a samim tim i titula osvojena.

Dax

pre 4 godine

I šta sad??? Opet se pravimo ludi!? Kao ne znamo pravila... kaot, šta nama može Uefa, pošto smo mi ( grobari, cigani) najjači!? A ustvari smo delikventi PRVE VRSTE što se tiče ponašanja na stadionu!!! Ne poštujemo autoritet, jer smo mi-šta? Pa najjači, NARAVNO, u Evropi!!! A kilometrima iza te Evrope

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Kaže Mifo pored ostalog:Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.
Znaći igraće Zvezde, Čukaričkog ili Radničkog Niš, može da se vredja i po rasnoj osnovi, to je interna stvar. Pa sad će im biti mnogo jasnije, ovi iz UEFE nisu to znali.

krle

pre 4 godine

Koliko retardiran treba da budes da ne znas da organizuješ meč. Govorim o stepeništu,transparentima, zakrčenim prolazima jer je i prosli put bila kazna oko toga. Nije resenje da platis neke studente da za dnevnicu od 1000 dinara da zavode red na tribini... Isto kada smo izbaceni zbog nereda u Mostaru. Tada smo bili prejaki. Jel moguce ovo...

antibot

pre 4 godine

UEFINA takmičenja se igraju na dobrovoljnoj bazi,niko nas ne tera.Ako smo već pristali,onda postoje i pravila koja se moraju poštovati.Naša liga je verovatno najneregularnija liga u Evropi,puna kriminalaca,"menadžera",lopova i raznog ološa,i ako ćemo realno UEFA bi imala puno pravo da i ne primi srpske timove jer dolaze iz takve lige.Pocistimo prvo naše dvorište pa onda uperimo prst u nekog drugog.Za početak bilo bi sjajno kada bi država dovela u red ove tri narko frakcije("navijace" Partizana),koje vole Partizan do posljednjeg grama.

Aleksandar21

pre 4 godine

Dosta nelogičnosti,pokušavam da poredim utakmice po celoj evropi mislim da nije preneseno u potpunosti zbog čega kazna,ispada da mi u Srbiji treba da glumimo pozorišnu publiku,da li je manji greh kukasti krst,za dom spremni,tuče oko stadiona širom evrope...jeste da ljudi sede na stepenicama ,zbog čega je i moja Zvezda imala problem,kao i podrška haškim osuđenicima ali zar nine u demokratijibčovek dok ne bude pravosnažno osuïen NEVIN?...

matori

pre 4 godine

Vređanje "cigana" se ne odnosi na Rome već na navijače i igrače FK Crvena zvezda.
(moskri, 12. avgust 2019 18:31)

Ahhaha kakav spin, Pa vi nas vredjate iz istog razloga koji italijani vredjaju svakog Srbina sa tom uvredom.Zna se dobro sta znaci ta uvreda to je da uvredi.To sto su navijaci Zvezde prihvatili jer sta drugo da rade nece valjda da pate, to nije nikakvo opravdanje

?

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?

LivinLaVidaLoca

pre 4 godine

Za svih deset frakcija ili?
(ave, 12. avgust 2019 17:42)

lol koja fora, presmesna , jesi li je sam smislio ?
Nije problem prozivati druge navijace al budite bar malo originalni a ne samo copy/ paste...

D

pre 4 godine

Kao zvezdas, kazem da je ovo necuveno!! Dve utakmice zbog pominjanja "cigan"?! Pa mi sami sebe zovemo tako, i mi i grobari sami sebe iz zezanja zovemo onako kako nas je suprotan tabor prozvao i ovo je inerno medju nama...sta da kazem, uzasni arsini prema Srbima

Toto-ko-tunjo-zadivljen-zapazanjem-djecarca

pre 4 godine

Niko da primeti da je delegat bio iz Norveške!!!
(joel, 12. avgust 2019 19:22)


Opa, evo i zavere! Ako mu je jos pomocnik bio Grk, sve je jasno.

neutralni felsh

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana! 
(Doktor Satrap)


trolling level max :)

KozaNostradaus

pre 4 godine

#Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

APSOLUTNO NISTE U PRAVU...po tome, Bogdanov je uhapšen u Đenovi..ri tom je organizator meča gotovo uvek kriv za propuste poput unošenja pirotehnike na stadio i sl. Ipak, da li se sećate možda ko je kažnjen i kako je utakmica registrovana? A?
Poenta jeste u tome da su u pitanju dupli aršini...i to ne se ne odnosi samo na nas i ostatak EU, već i kad uporedimo tretmane Zvezde i Partizana i u toj omraženoj UEFA MAFIJI !!!

pope

pre 4 godine

A nedostaje kljucna informacija: transparent 'UEFA mafija' ili vec nesto slicno na Istoku(video sa Zapada i odmah sam prokomentarisao da ce nas sibnu zbog toga). I jos nesto sto ne pise a mislim da ima veze i sa bloiranjem stepenica: UVEK, ALI UVEK JE ISTA SITUACIJA SA NEPOSTOVANJEM NUMERACIJE MESTA! To ne mogu da razumem i nikad necu razumeti. Kazu 'da se vrate porodice sa decom'. Pa ja dodjem sa porodicom nas 6 i ne mogu da sednem na svoja mesta. Zasto? Nisu ljudi koji su mi zauzeli mesto krivi jer je i njima neko zauzeo. Kriva je Uprava olicena u liku redara koji kazu 'Sta ja tu mogu?!!!!!'
Nije mi zao sto ih kaznjavaju ako ne postoji volja da se uvede red (samo volja, nilakva posebna pamet!) onda neka ih kaznjavaju nije mi zao. Sto se 'navijaca' i 'rekvizita' tice tu nema nista novo da se doda vec 20 godina

piki

pre 4 godine

Oni su i do sad igrali bez publike, tako da dođe na isto.. I onako ove godine neće biti više evropskih utakmica za njih u četvrtak će biti kraj tužne priče...

neutralni felsh

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu ! 
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07 

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.

realnost

pre 4 godine

cigan sam al nas kaznjavaju bezveze navijao sam da partizan udje u grupe nadam se da zvezda igra sigurno ligu evrope sljedeće godine da zsuzmemo 15 mjesto !! sta uradi torcida i nikom nista!!

Najveći Zvezdaš lkad

pre 4 godine

1. Meč sam gledao na TV i nista nisam čuo što bi i ličilo na rasizam
2. Rasizam je nešto što se nikad nije primilo u Srbiji, i pored mnogih gluposti koje smo Mi Srbi pravili rasisti nikada nismo bili, a EU to pokušava već skoro 20 god. da nam podmetne
3. Kazna je zaista prestroga, dve utakmice bez publike zaista nema smisla.
4. Moje mišljenje je da UEFA stavlja ogroman pritisak na igrače Partizana pred revanš, ne bi li Naš klub bio izbačen još u ovoj fazi takmičenja.
5.Ogromna šteta posle izvanredne igre u prvom meču
6. Eeeeeeee, sad ono najvažnije: Uprava kluba godinama žmuri pred nezapamćenom pojavom tzv. nekoliko frakcija navijača(čiji su koji)
7) Izvesni profesor Vuletić se mesecima oglašava raznim glupim saopštenjima za svaku glupost (npr. dali je isto brz i hitar), jer nema autoriteta da sedne sa zavađenim grupama zbog kojih klub trpi godinama ogromnu štetu, i da reši problem, da se bavi organizacijom utakmica itd..... ne, Njemu je preče da mlati praznu slamu sa Binićem i zamazuje oči javnosti radeći tobož ozbiljan posao.
-Ponavljam kazna je prestroga i Partizan to zaista nije zaslužio, žao mi je iskreno zbog toga.

KozaNostradaus

pre 4 godine

Ljudi, bio sam na obe evro utakmice Partizana i protiv Veelšana i protiv Turaka...treba ovu vest primiti sa rezervom...ako se kazna odnosi na transparent protiv Velšana UEFA BASTARDS onda mi ima logike, ali ukoliko se kazna odnosi samo na tekmu protiv Turaka, nema mi nikakve logike...Bio sam na stadionu u 20,15 zapadu, ulaz V...nikakvih skandiranja nije bilo (bar da su se sa ovog mesta čuli) a zakrčenja na prolazu su nastala samo prilikom provale oblaka kada je pola tribine nagrnulo da se spašava od kiše i gotovo pola sata ljudi su prestojali u hodniku stadiona (zadnjih 15 minuta prvog dela i poluvreme). Inače, redari su bili dosta ažurni isklanjali ljude sa prolaza...ovo je van svake pameti

Miki Avala

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!

RW#0

pre 4 godine

Stvarno su poseban mentalni profil ljudi koji idu na stadione kod nas. Zasto ne mozete da se ponasate normalno kao u engleskoj? Sta treba da se desi da bi se opametili??

mile jovin

pre 4 godine

A sad pisete UEFA mafija a nije vam UEFA bila mafija kada je pokrala Zvezdu? Tada ste se radovali i UEFA vam je valjala.
Kakvi se licimuri, strasno...
(Darth Plagueis, 12. avgust 2019 17:43) # Link komentara
--

Bas tako. Sa toliko uzivanja su ispratili izmisljeni penal za Kopenhagen, i objasnili kako to drugacije funkcionise u Evropi. I svaki komentar zavrsili sa KARMA...eto vam je :)

чика

pre 4 godine

"*** циганска" у овом контексту није расизам, јер "ми смо цигани, најјачи смо најјачи". исто би било као нас да казне за "*** гробарска", што је бесмислица.
а приметио сам да се за убиј закољи да хрват/шиптар не постоји; убиј убиј убиј србина... што је чист нацизам/расизам, не кажњава. лудило мозга.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Vredjali igraca, koji nije ni igrao, na jeziku koji ne razume, lokalnom navijackom psovkom rivalskom klubu.
Nesto mi govori da ce srpski klubovi tesko u grupnu fazu. Ovo je bas teranje maka na konac.

Pera

pre 4 godine

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NY, 12. avgust 2019 19:42)

Pa ne sećam se da je na nekom našem stadionu sudija pogodjen limenkom u glavu?

Иван Грозни

pre 4 godine

Да смо озбиљна држава, службе безбедности би требале да се озбиљно баве организацијама као што је FARE.

Bg

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...

Aco81.rs

pre 4 godine

Strasno,bio sam na stadionu sve je bilo sasvim korektno cak i vise od toga,neznam zaista sta treba da se radi kada dodjes na stadion da bi Uefa bila zadovoljna.

Dacha

pre 4 godine

Bez brige, to će vaš pravni stručnjak, ekspert za žalbe, lako da reši. Sećate se da je skoro nama nudio pomoć jer ne znamo da se žalimo. Evo mu prilika...

nrw

pre 4 godine

Bio sa utakmici sa cerkom ( dete 4 g.) Iskreno nista sporno nisam primetio, osim necega sto je doslo sa istoka i licilo na dimnu bombu al to je bilo sve. Ok, stepenice jesu bile zakrcene nakon pljuska gde su se ljudi relativno sporo vracali na mesta (na koja se vise nije moglo sedeti). Al to je trajalo 15 ak min. Ne duze. Iskreno mi nista nije jasno

sir oliver

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)
Sam si sebi odgovorio! Kad bi drzava kaznjavala pojedince ili grupe zbog ispada na stadionima, UEFA ne bi ni imala potrebu da reaguje! Pera Peric je optuzen i osudjen i nema potrebe da ostali i klub ispastaju zbog njega! Ali, nema se snage...

Smeh

pre 4 godine

Da li vi znate da rasizam nije vezan samo za boju kože? Edukujte se malo umesto što lupetate. Još neki pričaju kako vredjanje igrača nije ništa naročito. Kao navikli su. Kod nas to jeste normalna pojava, nažalost, jer FSS neće da se zameri klubovima. U suprotnom pola lige bi igrali većinu utakmica bez publike.

Violeta Markovic Ljubicica

pre 4 godine

Dokle god drzava Srbija ne uzme da dozivotno zabranjuje ulazak na stadion pojedincima koji prekrsuju Uefa pravila, mi cemo placati kazne... Drugi narodi nisu nista bolji, ali njihove drzave sprovode zakone... Kod nas je divlji navijacki zapad i Uefa nema druge nego da kaznjava, jer ne postoji drzava... Ps. Kazna je zbog baklje, KOJE SE NE SMEJU PALITI NI POD RAZNO, da je bilo samo vredjanje bilo bi samo po dzepu... Pps. A da je taj koji je vikao, ili cela grupa njih, vec dobila zabranu ulaska na stadion ne bi ni bilo kazne... Divlje pleme u srcu Evrope, i da se rodis bas u njemu, stvarno nismo imali srece...

KliftonToni

pre 4 godine

Panteru, krcun gleda ne veruje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:36)

Мишу, насмеја ме опасно....

neutralni felsh

pre 4 godine

Samo vrtimo jedno te isto... Zasto ne Hrvate, zasto ne Čehe zasto samo nas. Ama ljudi jel ste vi normalni? Ne sme da se sedi na stepenicama. Ne sme da se vredja protivnik, ako kazu nema semenki onda nema ni semenki. Uvek mozemo da se takmicimo sa S. Korejom, Sirijom i drugim "prijateljima". Propasce Uefa bez nas i nase pameti... Mi smo pametni a oni su budale ha ha ha...
(Bg, 12. avgust 2019 21:10)


mi nikako da shvatimo da su nasi klubovi zbog niza incidenata odavno na nekoj vrsti uslovne kazne, i da se im se zbog toga sve gleda kroz lupu a nikako kroz prste. ne secam se da smo neke kvalifikacije i takmicenje odigrali bez neke velike kazne bar u jednom kolu. ako nije ratko onda je uefa mafija ako nije bakljada i topovski udar onda je neki cirkus kao sa zrinjskim... ni sa reprezentacijom nije nista bolje, ako nije i gore. i uvek, ama bas uvek, kriv nam je ko sto kazes neko drugi, i uvek upiremo prstom na neke druge - a pritom se ponasamo kao da smo sami sebi najveci neprijatelji. cemu vikanje "p... ciganska" igracu koji je igrao u zvezdi, nije bitno kako ko sebe naziva, nego je pitanje kakve to veze ima sa navijanjem? zar mi vise ne umemo afirmativno da navijamo nego samo protiv nekoga ili necega, kao primati koji se krevelje suparnicima na drugom drvetu. kad vidim one pojedine nesrecnike sa juga kako se popnu pa sipke pa dignu ruke, kao dizu masu na istoku, kao mnogo smo hladni necemo da navijamo, muka me uhvati, to vise nije ni smesno nego bas otuzno - doslo zgebe od 20 godina posle par piva da me uci navijanju a ne zna odakle je suplje. i pre svega, cemu sluze ove moderne vodje navijaca ako nemaju kontrolu nad kopom? ako im "podredjeni" navijaci prave gluposti odgovorni su pre svega oni. a oni, umesto da srede situaciju, oni ucenjuju uprave - kao okrenuce navijace protiv njih. koje bre navijace, ove sto se skidaju do pola? sve to ima podrsku sa vrha, to je javna tajna. da nije tako, sav taj komunalni problem na tribinama bi se sredio za mesec dana.

Dragan BL

pre 4 godine

Umrli sam Zvezdaš, a za ovaj slučaj sam 100% uz Partizan.
Maltretiraju nas iz UEFA samo tako!

Hrvati crtaju svastiku više puta, komplet stadion navija "za dom spremni", a kazne za njih su smešne. U BiH ratne bošnjačke zastave su normalna pojava, prisvojili Bošnjaci reprezentaciju i nikom ništa. Itd.

slobodan

pre 4 godine

Nije mi drago sto ste kaznjeni jer znam kako mi je bilo gledati Salcburg prosle godine preko TV. Pogledajte samo Legijine navijace prosle nedelje. Svaku utakmicu bakljada i prozivanje UEFA i ne mogu im nista (ili mogu, a nece).
U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku. Svima redom se gleda kroz prste i svi imaju neke protekcije jedino se nad nama ostri ...

trancer

pre 4 godine

Samo u Srbiji nazivati nekog ciganima nije rasizam, a uvredimo se kada Srpske reprezntativce nazivaju Ciganima pogrdno? zbog cega dvostruki arsini?

Pera

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.
(Марко, 12. avgust 2019 18:28)

Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!

Admiral

pre 4 godine

@ Ali taj sto je gadjao sudiju je u zatvoru i vise nikada ne sme da prodje pored stadiona a ne da gleda sa tribine
(gag, 12. avgust 2019 19:07)

Aha a ti to pouzdano znas?? Slazem se i ja da treba sankcionisati izgrednike ali zasto da ispasta klub? Poenta je da su zapadnoevropski klubovi znatno zasticeniji od istocnoevropakih. Kada bi neki klub iz Holandije, Nemacke, Italije bio tako kaznjen kao Partizan, Zvezda ili bilo koji drugi klub sa balkana ili Ukrajine, Rusije... Nikad!

Zvezdas

pre 4 godine

Kao veliki Zvezdas komentarisao sam sa tatom preko vibera kako me je odusevio Partizan protiv Malatije. Bili ste brzi, leprsavi, kreativni, agresivni, milina je ono bilo gledati. Ja zbog posla i karijere menjam zemlje i kontinente i van sam svog Beograda vec 12 godina, ljudi nemamo od inata nista, znam da ovo nije fer i nadam se da ce se Partizan odbraniti tuzbom ali zasto im dajemo povoda da nadju zrno za koje ce da se uhvate? Ovakvo ponasanje na fudbalskim utakmicama samo u Evropi postoji i nigde vise na Svetu, nemojte dozvoliti da ovakav perspektivan tim ostane bez preko potrebne podrske navijaca.

Black Mamba #24

pre 4 godine

Kome smeta keltski krst?
(odoh ja u nemacku, 12. avgust 2019 18:04)
Smeta ljudima kojima je deda ostavio kosti u nekom od nemačkih logora, jer da se ne lažemo, taj što je okačio transparent sigurno nije ljubitelj keltske kulture već mladi praznoglavi nacoš maskiran u velikosrpskog rodoljuba, što svakako nije.

Nemanja

pre 4 godine

Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???

odgovarajuća kazna

pre 4 godine

Konačno da neko sankcioniše uvrede koje ovde slušamo već 50 godina.

Najjadnije je obrazloženje onih koji kažu da je to "interno".

Hrvatska, rasistička uvreda; "Cigani, Cigani,...",
koja je upućena Srbima, koristeći psihologiju mase na sportskim događajima,
(a koja je postala sinonim za Crvenu Zvezdu, jer je izvorno beogradski i srpski klub),

konačno je bar negde okarakterisana onako kako i dolikuje.

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakvi navijaci...pa njih preko cele sezone sa tribina prati 2 kelta i 3 smogovca...
(Dejan CZ, 13. avgust 2019 11:21)

vau, kako si originalan! pa dobro, neka ti bude: zvezdu sa trinina prate svi ostali, na celu sa vucicem i vulinom. stavise, cela planeta na trenutak zastane kad vi docekujete mladost lucane.

Romper

pre 4 godine

Ma šta se bunimo?!?!Treba da nas .... kad smo stoka.Nemamo bre elementarne kulture.Manjina teroriše većinu i zbog toga plaćamo skupu cenu kako u sportu tako i kao država.

slaviša šmigič

pre 4 godine

a toliko se smejete kada zele,da kazne zvezdu i kaznjavali je bez publike samo,da vas posetim ja vama nezelim kaznu kao što ste vi zeleli i sladilii se
te slali cinične komentare a onda se čudite kad navijači zvezde uzvrate sličnom merom jer postoji uvek reakcija a obično se desi kontra onome kad zelite nekome slabo moze završiti upravo kontraproduktivno

doci ce djavo po svoje

pre 4 godine

Sta se pravite ludi, sto sedite na stepenicama, sto pevate i izbacujete transparente!!! Jel je bilo javno 1000 puta, nemoj da bacate predmete, da pevate, sedite na stepenistu..sta sad, ko je sada kriv??? Verovatno moja baba ili deda?? Ja ne znam da li je i jedan klub u svetu, kaznjen sa ovoliko utakmica u poslednjih 10 godina kao mi..Sramota, to je mala rec za sve ovo

s

pre 4 godine

Zahvalite se grobari ponovo Kimiju po ko zna koji put,izbaci transparent kao kradja na utakmici Zvezda-Radnički i onda ovo?!Stara je to drukara a vi samo podržavajte takve...

NY

pre 4 godine

Pa da ali UEFA je morala da kazni Šturm zbog teškog incidenta na njihovom stadionu! A taj što je u zatvoru, njega je kaznila država Austrija a ne UEFA! UEFA je u ovom slučaju potpuno zakazala!
(Pera, 12. avgust 2019 19:27)

Njima se to jednom desilo a nama svaki put. Zato sto smo maloumni i nedokazani.Politicke parole Kosovo je Srbija i uvek zakrceni prolazi jer onaj koji je bocnu stranu kupio jeftinije hoce bas na prolaz i u centar da sedne.

maconii

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?

Djubre

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.

Marko99

pre 4 godine

Zasto Balkanci imaju potrebu bilo koga da vrijedjaju? Gledas utakmicu, navijas, pjevas, ponasas se normalno. Niko ne kaze da moras biti tih. I sve navijacke skupine uvijek kao neke zrtve. Pa svi znaju cime se bave ovi ljudi na tribinama. A uz njih i normalni postaju agresivni. Nije ni cudo sto glasamo naopako. Za sve imamo opravdanje. Zar stvarno neko misli da bi klubovi placali kazne da nema ovih politickih i divljackih parola? To vazi za sve od Vardara do Triglava.

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-zagrebackim-krasnopisima

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)


Dao bih godinu zivota da procitam to objasnjenje. Mislim da bi nadmasilo i ono vece u Velsu.

darko

pre 4 godine

I medju lavovima kad se bira gazda bore se dva lava i ko je jači njemu sve ide , tako je i u celom svetu jači uvek uzima sve i zato nerazumem ove leve desne srednje navijače jug je tamo gde je jug . Drugari zbog vas ja sad na utakmicu neću ići , neću odvesti moje dvoje dece da gledaju mog partizana . Dok god vi momci dolazite na stadion a niste u Mitrovici Zabeli i sličnim mestima gradjani ove zemlje će živjeti u strahu za svoju decu koja dodju da gledaju utakmicu!!!

Zvezdaš

pre 4 godine

Ovo za vredjanje Donalda je stvarno smešno i ne može se podvesti pod rasizam. Uopšte mi nije jasno kako je moguće da to uopšte razmatraju u tom obliku. Keltski krst se prosto nikada nećemo naučiti jer malo malo pa se vidi na našim stadionima. Ovo oko baklji i sličnog ne znam jer nisam gledao utakmicu, ali to je glupost navijača ako koriste. Sto se tiče kažnjavanja morate uzeti u obzir da ovo nije zapazanje UEFA delegata makar ne ovaj deo oko vredjanja Donalda. To je neki domaći navijač koji je pritom i član FARE primetio, dokumentovao i poslao. Tih tipova ima mnogo manje kada su u pitanju Hrvati pa zato retko šta procuri sa njihovih stadiona. Veća je sloga tamo i nacionalno pitanje se stavlja ispred svega ostalog.

e

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
(pls, 12. avgust 2019 20:38)
to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.

Nikola bg

pre 4 godine

To je zbog povecanog broja majmuna i narkomana na stadionima, koji ne znaju da se ponasaju civilizovano. Tako je svuda u svetu. Zato na utakmice ni ne idem, gledam na tv.

mile jovin

pre 4 godine

Sve se ovo radi na nagovor iz vlade Srbije! Nije im u interesu da Partizan igra grupno takmičenje zato kumara Stankela je tamo i Uefi i lobira protiv Partizana!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor Satrap,

vlada srbije u saradnji sa putinom kome ne odgovara da partizan igra zato sto je gasprom sponzor zvezde i zenita,a putin navija za zenit,a partizan je zvezdin najveci rival,i erdoganom zbog juznog toka...moze li teorija zavere jos dalje da ide?
(maconii, 12. avgust 2019 20:52) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
---

A sve to da se skrene paznja sa sumnjivog meca Zvezda-Radnicki jer kako je to moguce da Radnicki ne odigra punom snagom i odnese tri boda sto bi po grobarima bilo potpuno realno.

Немања

pre 4 godine

не брините људи, сада ће Др Вулетић да спреми тужбу против УЕФЕ на 172 куцане стране...?

Марко

pre 4 godine

Навијачи Штурма су прошле године на утакмици против Ларнаке погодили флашом судију у главу. Судија је крваве главе изнет са терена и због повреде није могао да настави меч. Утакмица је настављена као да се ништа није десило, а четврти судија је заменио повређеног колегу. Штурм је испао од Ларнаке. У овој сезони Штурм је поново играо квалификације против Хаугесунда и, веровали или не, пред навијачима. Дакле, нису добили нити једну утакмицу казне иако је судија могао и да погине.

Porto

pre 4 godine

Ne pratim vise Uefina takmicenja!
I da li moze neko da mi odgovori kako je Sturm kaznjen prosle godine za onaj pogodak sudije u glavu protiv Aek Larnake?

Toto-ko-tunjo-s-Holmsom-o-mocnoj-Malataji

pre 4 godine

sta smo sad uradili? disali prejako?
(moonEm, 12. avgust 2019 17:43)
Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)
Svakako. Dodje kao pogaca i so.

Žrtve Jasenovca

pre 4 godine

Treba napomenuti da je Partizan bio na "uslovnoj", i da bi po pravilima trebao da dobije 2 godine zabrane zbog ponovljenog ponovljenog dela... Tako da su imali sreće.

Svako ko misli da je u redu da na tribinama bude zastava sa simbolom koji su preuzeli KKK, Stormfront i mnoge druge neo nazi organizacije, treba da se zapita šta radi na ovom svetu. A ko počne da lupa kako Keltski krst nije simbol samo nacista, nek se zapita da li kad vidi svastiku pomisli na znak svastik iz sanskrita koji označava čistoću i duhovnost.

Svaki nacizam u Srbiji je takođe zabranjen, pa i ovaj znak, ali navijačka mafija je zaštićena kao beli medvedi, tako da niko nije imao hrabrosti da oduzme tu zastavu, uhapsi odgovorne, isprazni tribinu... Pa čak ni zamoli preko razglasa.

Vređanje igrača u Srbiji je toliko normalno da navijački mozgovi ne mogu ni da poimaju, da je to loše... Tako da to ne želim ni da komentarišem.

Henk Mudi

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"

derion

pre 4 godine

Prosle sezone na tekmi za overu titule u rupu doslo 5 hiljada navijaca ahhahahaha.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pls, 12. avgust 2019 20:38)

Na toj utakmici protiv Lucana je bilo 8000 ljudi,nesto manje nego kod vas na Evropskim tekmama,inace na proslavi titule je bilo 42 000.Inace,kao i i uvek kada smo mi u pitanju jos jedna sramotna odluka UEFA mafije.

autotune

pre 4 godine

Krivo mi je u početku, kada se desi ovako nešto našem klubu, a onda udjem na Tviter i vidim da Vuletić kači snimke Delija protiv Kelna i pita Uefu kako to nije sankcionisano i onda shvatim da mi je veoma drago i žao mi je što su dobili samo dve utakmice.
(Djubre, 12. avgust 2019 21:36)

Pa pazi, i meni je krivo, cak sam pomisljao kako bi bilo fer da iz Zvezde pokusaju da reaguju u smislu, da objasne UEFI da taj nacin prozivanja kod nas, nema veze sa rasizmom, ali ako je tacno ovo sto si napisao za Vuletica, onda nista...neka ih

Pera Magic Mitic

pre 4 godine

Mozda zato sto su vikali Donaldu p.ciganska, sto zvuci onako rasisticki, pod pretpostavkom da UEFA ne zna da bi mu to vikali i da je belac. Trebali bi da se zale i objasne da je to interno.
(Pera Magic Mitic, 12. avgust 2019 18:04)

Hahaha znači po tvom mišljenju vređanje drugog kluba i njegovih igrača je OK, stvarno bih voleo da pokušate da im objasnite to, pa klepili bi vam još jednu kaznu.
(SDK, 12. avgust 2019 18:17)
Na ovo se, veruj mi, niko specijalno ne vredja. Sto rece Toto, to nam dodje kao pozdrav. Srbija :P.
I ispravka: klipili bi IM jos jednu kaznu.

rasprodat stadion

pre 4 godine

Koliko kosta karta protiv Moldea?ups,kaznjeni bez publike,a da hvatam lopte?Naravno da se saliom ali i ludim,hteo sam na utakmicu!
Pored toga kakve veze ima transparent o Kninu,videh ga na ekranu protiv Turaka!?Ma nemozes bagru da urazumis,oni i onako ulaze besplatno uz tp kao vole Partizan!?

Arthas

pre 4 godine

Sta su panteri sve radili a nisu kaznjeni a Partizan odmah!!Bruka!!

UEFA MAFIA!!
(Grobar, 12. avgust 2019 17:41)

Mi 'panteri' smo brutalno pokradeni protiv Kopenhagena gde nam sudija ne svira cist penal a njihovom igracu ne daje ocigledan crveni karton. Prosle godine su i nas kaznili za Salcburg jer smo vikali 'Kosovo je Srbija' protiv Trnave (kao i njihovi navijaci samo oni nisu kaznjeni). Ne kaznjavaju oni vas sto ste Partizan vec sto ste srpski klub, al nekima opet Zvezda kriva!

Miloš

pre 4 godine

Moj predlog za 3. evropsku utakmicu, tamo negde sledeće sezone, kad istekne kazna: veliki transparent UEFA mafija, par majmunskih urlika nekom tamnoputom igraču sa Malte, možda nešto na račun sudije i sedite na stepenice. Jesu kaznili i Zvezdu i Partizan 38 puta zbog toga, ali eto, možda 39. put neće. Probajte.

bh

pre 4 godine

Klubovi su u raljama "navijača"..., nikad doći pameti, a što se tiče uporedbe sa utakmicom Šturm- Larnaka, objašnjenje je jednostavno..., Partizan je svake godine na tapetu UEEF-E., incidenti na svakoj utakmici..., transparenti na kojima se pominje Kosovo itd...

iks

pre 4 godine

@(Marko, 12. avgust 2019 18:31)

Takvi ispadi se beleže, i kad se akumulira, izrekne se jedinstvena kazna nekom srpskom klubu. Ja se plašim da Hrvati ponovo ne nacrtaju kukasti krst; ima CZV i PAR da budu na tri godine izbačeni iz Evrope.

est

pre 4 godine

kad je neko toliko nemocan,jadan,iskompleksiran,sa gomilom problema u svojoj kuci koje neprimecuje i za koje su uvek drugi krivi onda umesto da se zamisli gde je problem on cinkari druge.Osnovna skola i to od 1 do 4 vam nije ravna.Stvarno treba da se rasformirate...

Bad Copy

pre 4 godine

Pih sto mi zao... Sto rece Sasa Ilic pre 2-3 godine pre utakmicu sa Videotonom: "Prazne tribine protiv Videotona? Nisu punije ni u prvenstvu"
(Henk Mudi, 12. avgust 2019 20:40)


Tako smatra kapiten Saša Ilić, koji na saznanje da je UEFA zaključala stadion na Topčiderskom brdu i da će trbine zvrjati prazne odgovara na sebi svojstven način.
„Nisu punije ni u prvenstvu“.

Objasnio!

Miloš

pre 4 godine

(Walldorf, 12. avgust 2019 20:43)

Ma nije sporno, ako je mafija, onda nijedan srpski klub ne treba da nastupa u bilo kom UEFA takmičenju. Niko nas ne tera, sami se prijavljujemo.

A ovo za stepenice - da, u pravu si, bilo je to normalno sve do pre 20-30 godina... Onda su se desili Hejsel, Hilsborou i slične tragedije, i onda je nekome palo na pamet da možda ne bi bilo loše da ljudi ne ginu jer su tribine krcate i blokirane.

XxX

pre 4 godine

Oce da im replicira pravni tim Vulete nesto na latinskom..?
(duledudule, 12. avgust 2019 Ali je ovaj put malo samo dva citata, mora kompletan govor da mu bude na latinskom, da vide ljudi iz Uefe, kako je on pametan..

neutralni felsh

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.

pls

pre 4 godine

to sto se sam smejes svom glupom komentaru govori ili da si neinteligentan ili imas 11 godina.
(e, 12. avgust 2019 20:47)

Smejem se cinjenici da je doslo 5 soma ljudi...

nestranacka demokratija yt

pre 4 godine

fudbal i nije za nase navijace, kada je omoguceno onima pune mrznje da prisustvuju. zemlja im se raspada to je u redu, al bivsi igrac zvezde nije u redu...

Jumko

pre 4 godine

Pa dobro, narode, sta onda vi mislite, zasto je? Stvarno nas ne vole zbog ljubomore, jer mozemo da ih ugrozimo nekako, prejaki smo pa cemo nauditi zapadu materijalno, rezultatski... U cemu je problem? Ili ipak ima nesto i do nas, da mi bas nismo kako treba? Hvala.

pope

pre 4 godine

a sto se tice ovih koji po starom receptu trube 'mrze nas' 'zavera protiv nas' itd...: ljudi ne vole nas i jesmo ozloglaseni zato nas i kaznjavaju ali, zar ne mislite da ima krivice do Drzave i Uprava klubova koje su 'nemocne da se suprotstavi huliganima' i da organizuju utakmice uz postovanje osnovnih standarda koji poticu iz sredine 20.veka. Pisao sam dole o mojim dozivljajima sa utakmica. Vi koji ovo branite ili ste botovi ili niste u stanju da ukljucite mozak. Ja da sam Uefa potpuno bih se isto ponasao prema nama. Da li mi umemo realno sebe da sagledamo?

Igor

pre 4 godine

Teško je primitivce naučiti pameti,volim Partizan,ali zaista mislim da su kazne male za ovakve gluposti.Treba konačno uvesti zakone u ovu nesrećnu državu,koji će se primenjivati.Problem je što to deluje utopistički.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

(Motorbreath, 12. avgust 2019 18:09) U toj famoznoj FARE organizaciji, definitivno namenjenoj za balkan i jesu ljudi sa ovih prostora, ništa čudno

Menjam teze

pre 4 godine

Za kukaste krstove na Poljudu I Maksimiru blaga novcana kazna.
(tata od zvezdasa 1913, 12. avgust 2019 18:31)

Ko nam je kriv što smo ateisti.

Lazar

pre 4 godine

Keltski krst koji je u Evropi postao simbol neonacista su grobari vec jednom prelepili da se ne vidi na transparentu i nije bilo problema. Neko "pametan" je izgleda zaboravio pravila i fino udesio klub. Ne zelim da ulazim u to zbog cega srpski navijaci uopste isticu nacisticki simbol na svojoj tribini.

Grdoje

pre 4 godine

Nema ova kazna ni efekta ni smisla... Prvo, zabole sportske radnike(????????) na vlasti u PAR za kazne jer niti ih oni placaju niti ih osecaju, jer su tu dok su tu. Zadesilo se da su ostala mesta popunjena pa su ih turili da rade tu gde rade.
Drugo, stepenista. Pa negde mora da se smesti narod koji je platio kartu a onda kad udje na stadion vidi da "neko" vec stoji tu. Taj neko je grupa spustenih cela, sa kojima normalni ljudi nece da imaju posla.
Trece, majmuni na ogradama. Na svakih 5-6.m SEDE pavijani na ogradi, svaki cas gledaju ka jugu i "pevaju", valjda da usmere i one koji su platili kartu. Zbog ovih pavijana, kompletan prvi red mora da stoji da bi nesto video, a onda moraju da ustanu i ostali. Dzaba sedista, drugovi, mora da se stoji!
Ima jos da se nabraja, do sutra....
Zbog ovih pavijana i njihovih vodja i politickih poruka i slavljenja ljudi kojima je mesto u tamnicama - normalan covek ne ide na stadion!!!
Tako da ova kazna, u stvari, nikoga ne pogadja! Igracima je lakse, navijaci ionako ne idu na utakmice...
Milina!

Deki-Pariz

pre 4 godine

mi možemo 100 puta da ponovimo UEFA mafija.....ali realnost je da onih nas kazne i donose na sram a mi.....sedimo i UEFA mafija.....a nikako da se promenimo....

Vuk

pre 4 godine

Meni nisu jasni ovo ljudi sto pišu ovde kao da smo samo mi najgori na planeti a drugi niko ništa svi kulturni fini,a sto je još gore ovo nema veze ni sa rasizmom ni sovinizmom,ali kome objasnjavati uzeli su nas na zub još odavno,a uticaja imamo ko zimbabmve i to nam je sto nam je.

Papilon

pre 4 godine

Koliko crveno-belih kompleksaša na jednom mestu.
(Milos, 13. avgust 2019 03:49)

Evo jednog zbog kojeg se i dogodila ova kazna za Partizan, on "voli" klub ali vise od toga mrzi Zvezdu, u principu pojma nema o fudbalu, da ga pitas da nabroji 5 igraca Partizana ne bi znao, ali bitno je da se javlja sa nebuloznim komentarima koji su vezani za Zvezdu iako je njegov klub kaznjen, naravno to njemu nije ni bitno. Bitno mu je samo da bude deo rulje koja urla kao u dzungli iako ni sam ne zna sta, tragedija.

MiRa

pre 4 godine

Sve mogu da razumem ali ovo sa stepeništem nikako. Navijač sam Partizana, ali prolisi su prolisi i zato kazne moraju biti još rigoroznije nebitno koji je klub u pitanju. Jednom zauvek je treba shvatiti da se propisi moraju poštovati.

Gargamel

pre 4 godine

Istina je da Uefa ima razlicite arsine prema nama i nekim drugim klubovima ili zemljama i nije to posteno i bla bla bla, ali znajuci to klub je apelovao da ne sme biti parola niti bacanja baljki u teren po stoti put. I sta se desilo.....?
Nasi navijaci su opet ubacili baklju i samo nastetili Partizanu i po ko zna koji put napravili isti problem. I moje pitanje za sve one koji vole Partizan, a vidim ovde pricaju o nepostenju UEFA...zasto pricate o UEFA koja sigurno nece promeniti stav prema nama, a ne pricate o konstantno istom problemu da i pored javne molbe mi napravimo istu glupost?! Zasto je neko veci navijac ako baci baklju na teren? Ko je odgovoran zbog unosenja baklje? Nema nama pomoci...zato sada gledajmo Linglong ligu:(

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

pope: znači redar treba do vodi za ruku majmune, koji se ne pridržavaju pravila!! Normalno, uvek treba tražiti krivca na drugoj strani!!

Kako uljuditi hordu?

pre 4 godine

Danas pooštrena kontrola na putevima, pljušte kazne, samo budala ne vidi kako smo narod koji mora da bude kažnjavan, sve više i sve jače, svuda i na svakom mestu.

x

pre 4 godine

To sve plaćamo mi poreski obveznici iz džepa, a tim novcem raspolaže vlada naše kvazi države. Da plaćaju oni koji su i kažnjeni, ne bi se tako bahanalisali. hvala

slobodan

pre 4 godine

Ne mogu da verujem da crno beli Srbi kukaju sto su oni kaznjeni, a crveno beli Srbi nisu. Pa koji je to mozak?
Alo ljudi, "neprijatelj" nam je isti, a vi i dalje podmecite jedni drugima i saljite video i slike u UEFA, olaksajte im posao da se oni ne muce.

sale

pre 4 godine

Da razumemo par stvari, ovde se navodi da nije kazjen ovaj nije kaznjen onaj klub a uradili... ali kod njih se to desi jednom budu novcano kaznjeni i to prestane.
Problem sa nasim klubovima je da se to konstantno svake godine desava i nismo na posebnom tretmanu zbog toga sto smo srbi patriote vec zato sto su se nasi huligani tukli i pravili probleme gde god su stigli unazad decenijama.

Partizan je pre utakmice upozoravao navijace da ne sme biti nikakvog incidenta jer ce utakmiva biti pazljivo pracena, postoji saopstenje pre utakmice.
E sad sto nasi huligani/propaliteti nemaju trunku mozga i zdravog razuma da se suzdrze 90minita zarad dobrobiti svog kluba je druga prica.

Kao zvezdas zelim Partizanu da kaznu odradi ove godine!

Bob Sent Kler

pre 4 godine

Sramno. Ne kazem ovo zbog nas, nismo cvecke. Ali bio sam na utakmici sa Young Boys-ima u Bernu pre dve godine. Mi smo bili uzorni, pevanje i dlanovi celu utakmicu bez ijednog incidenta. Njihovi navijači su kod njihovog gola napravili takvu bakljadu da bismo se mi pušili sa 3 utakmice ne igranja. Iako sam trazio, nigde nisam našao da su i novčano kažnjeni.

Borko

pre 4 godine

Evo drugo viđenje iz Zagreba, jer hvala bogu i naš Dinamo je izkažnjavan samo tako. Dobili ste kaznu zbog zakrčenih stepenica - to je jedna od najvećih kazni, Dinamo ju plaća nakon svake europske utakmice jer na Sjeveru ne možeš osigurati prazne prolaze. Najveća, ali je uvijek isključivo financijska, znači švicarci franci: u normalnoj utakmici u kojoj se zapali par baklji dođe kazna u kojoj je 90% iznosa vezano isključivo uz prolaze. Dobili ste kaznu praznih tribina zbog rasizma i trebali ste ju dobiti - kaoš to smo ju i mi dobili, jer jednostavno neke stvari koje se nama čine normalne jednostavno u normalnom svijetu nisu. Vi ste dobili zbog transparenta nazivajući igrača ciganom, mi smo dobili jer smo vikali "Mamiću cigane". Naravno da ni jedno ni drugo nije imalo za cilj vrijeđanje na rasnoj osnovi, ali koga briga? Probajte na Old Traffordu staviti transparent "Nigger Pogba" pa bi vidjeli kako bi se proveli i koliko bi to klub koštalo. I za kraj - keltski križ. Netko je u komentarima pitao "zašto sad za keltski križ" - on je međunarodni simbol bijelih rasista, organizacije "White Pride Worldwide" i nema ovdje drugog značenja. Dinamo je nakon zadnje utakmice prošle sezone isto kažnjen sa praznim stadionom jer je visio transparent "Borongaj" (kvart u Zagrebu) u kojem je slovo O pretvoreno u keltski križ. Kad smo igrali kod Anderlechta, gastarbajter je digao ustašku zastavu - ona mu je istog trena oduzeta - svejedno zatvorena cijela tribina sljedeću utakmicu. Nulta tolerancija

Motorbreath

pre 4 godine

Samo da znate da vas je otkucao neko naš ili neko ko zna srpski iz te organizacije FARE.

Tako su Zvezdu prijavili zbog nekog maleckog transparenta u Borisovu čije je značenje verovatno samo taj posmatrač znao uz nosioca transparenta.

S druge strane, ako se ne varam, nisam čuo da je praška Sparta drastično kažnjena zbog masovnog uletanja navijača u teren.

Kako god, i Zvezda će 90% ove sezone biti kažnjena, jer našim navijačima će biti potrebno nekoliko sezona da prokljuve da mogu da nas kazne zbog skandiranja na srpskom.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

@Pera Magic Rasizam ne znači nužno otklon ka drugoj boji kože. Primera radi, Japanci su ekstremno rasistički nastrojeni prema Kinezima iako su deo iste rase. Njihov stav da su u svakom smislu superiorniji, nadmoćniji i "čistiji" ih čini takvima. Kod nas se pojmovi tumače isključivo jednodimenzionalno, dža ili bu, pa se posle češemo po glavi jer ne vidimo širinu i dubinu problematike.

Mifo

pre 4 godine

Podsetio bih da je Zvezda utakmicu decenije protiv Salzburga igrala pred praznim tribinama, ja se stvarno ne sećam zbog čega, ali stalno ponavljamo greške.

Opet će biti zakrčeni svi prolazi, opet će vođe da forsiraju neke preteće žalosno-agresivne pesmetine, opet će da se proziva uefa zbog nečega iz 2006. opet će biti političko-ratno-huškačkih transparenata.

I sad ovi iz FARE mogu da prijave i skandiranje svega par stotina navijača na srpskom, ako hoće.

Kako je ušlo u zapisnik, tako se i dogodilo.

Npr. ovo sa Donaldom je, što neko reče, interna stvar, ali ispade rasizam.

I Zvezda može slično da očekuje, već će se naći bolid koji će da baci telefon ili baklju i da suspenduje stadion ili tako nešto.

Grof

pre 4 godine

A Sinisi kad su u Italiji skandirali da je ciganin, onda nista?
I da buemo precizni, oni su njega vredjali na rasnoj osnovi, a ne zato sto je igrao u Zvezdi, pa je nazvan ciganin.

Darko

pre 4 godine

Privatizacija što pre. Pa kada tajkunu divljaci zavuku ruku u džep i ostanu bez iste onda ćemo ići i sa decom na tekme bez zaštitne ograde. Jedno su divljaci, drugo navijači.

Đole031

pre 4 godine

Prosto je neverovatno da se svake godine događaju ovakve stvari. Ne mogu da shvatim da navijaju za isti klub a ima toliko animoziteta između njih. I još nešto, ovo sigurno nije slučajno. Neko želi Partizanu ispadanje, po svaku cenu.
.

tomo

pre 4 godine

Ama ljudi, DOZOVITE SE PAMETI. Šut sa bogatim ne može se bosti. Kome se mi inatimo ??? Navijam za Partizan kako znam za sebe ali iskreno mislim TAKO NAM I TREBA. A ubeđen sam OPET ĆE ISTO BITI.

Somina

pre 4 godine

Keltski krst je u 20. stoleću postao simbolom koji se ponekad povezuje uz savremene rasističke i neofašističke (white pride) organizacije, što je dovelo do njegove zabrane u nekoliko evropskih država.

To je moja iberzokna

pre 4 godine

ivšoj klupskoj osnovi.Najbolje bi bilo da uprava FK Partizan sama zabrani dolazak svojih navijača u znak protesta prema šovinističkim odlukama od strane zvaničnka UEFA, pa da vidimo kako će se tada ponašati prema Partizanu.
(Dragi, 12. avgust 2019 18:01) Uff, baš će ih pogoditi! Inače ste najgledanija ekipa u UEFA takmičenjima, pa će svi plakati za vama.

Jug...Srbije

pre 4 godine

Pa pomaže nama publika..nije prvi put. "Obična"publika ne može više da ode. Mislim jeste bez veze razlog, cigani u našem kontekstu ali ipak.. Taj nebitni Donald sedi na klupu a mi mu dajemo na značaju a sebe..ccc

Pepsi

pre 4 godine

U Italiji moraš da imas odobrenje policije za transparent. Nešto kao “upotrebna dozvola”.
I treba da ga najaviš klubu ako želiš da ga doneses na stadion.

U Napulju su redari oduzimali salove na kojima je pisalo “JUVE MERDA”. Zamalo da se zeznem i kupim ga ispred kapije... (hteo da ga presavijem i pokazujem samo Juve).

Sve se može kad se hoće... ali mi nećemo z’inat!

....

pre 4 godine

Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
(Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43)


sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26)

Nw bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno.

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.

Cigan do groba

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu ali nisam ni zvezdas ni Delija nego Cigan i kao i svaki drugi navijac CZ ponosim se time. Racunovodje u uefi su izgubile kompas i istoriju Cigani-Grobari ne treba menjati zbog ljudi koji ne gledaju fudbal vec papire kolika su tv prava, da li se prodaje Pepsi ili Cola... Donald, prvi stranac kapiten CZ, kao "osteceni" treba da napise pismo uefi i kaze da je Cigan dusom i telom.

Hinterland

pre 4 godine

Realnost je da naš Partizan ima najgore organizovano navijanje na planeti! Po ko zna koji put klub i ljudi koji vole Partizan trpe zbog nazovi navijača. Nek sada brane naci simbole...

Zvezdas

pre 4 godine

Bez obzira sto je partizan kaznjen, stepenice se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..

Admiral

pre 4 godine

@ Zasto niko nikada nije postavio pitanje zbog cega se Zeljku Panticu i njegovoj firmi daje 35.000€ mesecno?Pa ova kazna je manja od njegove mesecne plate.Da li to gradjani Srbije nesvesno placaju Lacoste majce,putovanja po Diznilendu i izlete u Sakramento i Madrid ili je ovaj covek zasluzan za nesto sto mi ne znamo?Da nije resio problem gladi u svetu ili izmislio alternativni vid energije???
(Nemanja, 12. avgust 2019 21:31)

To sam se bas i ja pitao. Ne brani on grcevito ovu upravu, nema sanse, debela lova se tu vrti. Zao mi je sto ima problem sa detetom, njemu zelim brz oporavak ali to lecenje u Madridu pakleno kosta, obican svet takvo lecenje moze samo da sanja. Kad se na sve to doda Sakramento, Diznilend cime se hvali po you tube ocigledno je da ga placaju debelo...

croata

pre 4 godine

Ima rupa u tom uefinom zakonu o praznom gledalistu. Ne vrijedi za djecu do 14 godina ako se bave sportom u nekom klubu i mislim za zene. Dinamo je to iskoristio proslo euro kolo i doveo par tisuca djece. Nesto slicno moze i partizan, a ko zna mozda ce biti i bolja(zdravija svakako) atmosfera nego s ovim grobarskim narkomanima.

tex viler

pre 4 godine

sluzbenici kontrolisu tribine i rade po nalogu sve;skandiranje vredjanje transparenti....ostali su gledaoci..navijaci ne postoje...besmislena je rasprava!!

neutralni felsh

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!
(Dik, 13. avgust 2019 07:57)


mozda je i bolje. jer ako i uspes da odes do toaleta tamo ce sigurno jos gore da ti pozli. bio sam na raznim stadionima i utakmicama (volim stadione, svaki je prica za sebe, koliko god formalno licili jedan na drugi) sirom evrope, cak i u usa, i uvek se postidim kad vidim kako im je cist i uredjen sanitarni i okolni prostor. nema nagaznih smradnih mina, nema zvrljotina - ako i ima to su grafiti a ne polupismene sprejne nakaze... elem, mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali toalet i kupatilo su pravo ogledalo stanja nacije, kao i domacinstva - sve se siri odatle, bio miris ili smrad... divalj smo mi svet, i to je ono sto me najvise u pravom smislu rastuzi.

Hogar

pre 4 godine

Ne znam šta mu je taj keltski krst, ali znam da su i zvezdu kažnjavali zbog tog dal' keltskog dal' vizantijskog krsta 2005. protivu Bazela.

Ne znam mnogo o heraldici, nisam obrazovan poput naših vođa navijača.

ivan

pre 4 godine

Zbog nasih pametnih navijača sa juga, uprava kluba treba zabraniti ulaz u južnu tribinu, zapad i istok samo onih navijaca koji nemaju kriminalni dosije a popuste na kopuvinu karata omogućiti bračnim parovima sa dece...Možda će novcano klub biti minimalno u minusu ali će zato biti malo razumevanje od UEF i bez sramote nama normalnima navijaca Partizana a i svih onih koje vole fudbala i Srbiju. Hvala

Janko

pre 4 godine

Strasno.Za nasu ligu da razumem da postoje fore da se unese bilo sta na stadion, a za Evropsku utakmicu nerazumem kako je moguce, a pri tom Partizan je pod uslovnom kaznom bio. Placaju obeznedjenje redare i opet nista....

Lazar

pre 4 godine

Prijatelju, mesate "celtic cross" i "iron cross".

Pozdrav !
(ganja, 12. avgust 2019 21:50)

Ne mesam. Keltski krst je tradicionalni plemenski znak starih Kelta ali su ga u poslednjih nekoliko decenija prisvojile neonacisticke i klerofasticke grupe sirom Evrope kao svoj simbol. Tom znaku ne bi trebalo da bude mesta na nasim stadionima i to je cist propust organizatora koji je morao da spreci njegovo isticanje.

Radenko

pre 4 godine

Ljudi, Partizan je pre svega kažnjen, a što je većini komentatora promaklo, "zastave za obeležjem keltskog krsta". Da pojasnim, ovo je simbol neonacista, a pošto tribinu vode nacosi eto i kazne, što je dobar korak ka denacifikaciji iste, a i čitave Srbije. Zbog istog simbola kažnjen je i zagrebački Dinamo.

Dik

pre 4 godine

...bio sam, sve je tačno. Meni je najviše smetalo ovo treće, ne možeš da izađeš do toaleta a kamoli da nekom pozli... a tek stajanje na stolicama bez ikakvog reda gde ko sedi (stoji). Šteta, ali daleko je za nas more i civilizacija!

Младен

pre 4 godine

Докле ће навијачи, као целина, трпети због појединаца? Докле ја због хулигана који себе представљају као најверније навијаче , нећу моћи да унесем флашоцу воде? Докле ћемо као држава да плаћамо цехове појединаца?

Proto Ganci

pre 4 godine

Tek kad rasizam, sovinizam i nacionalizam "izadje" iz srpskih navijaca, Srbija ce ici napred u svemu pa i u fudbalu !
(Opasna bolest, 12. avgust 2019 23:07
Nekultura i bahatost da, a rasizam i sovinizam nikad nisu bili nasa odlika!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miki Avala, 13. avgust 2019 07:43) # Link komentara
Boz' sacuvaj! Daleko bilo!

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

Negativni

pre 4 godine

Како се може сазнати ко су ти волонтери FARE?
(Иван Грозни, 12. avgust 2019 21:30)


nisu to volonteri, daleko od toga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 12. avgust 2019 21:43)

Tačno. Sve "frakcije" navijača naša dva najveća kluba, "frakcije" su jedne te iste, večne Službe.

Jonnhy Clash

pre 4 godine

Ovo je smesno. Cisto izivljavanje zapadnjaka iz UEFE. Sto ne kaznjavaju Cehe, Hrvate ili Dance? Zato sto se uvek sve radi protiv Srba. Vec vise od 100 godina. Tako i u sportu. Djokovicu zvizde, nase klubove kaznjavaju, nase ljude koji odu da rade na zapad ne postuju. A bolji smo i lepsi 100 puta od njih. Odvratni zapadnjaci. Da bog da Zvezda opet udje u LS a Partizan u LE. Ima nas da gledaju a ne neke tamo Norvezane ili Dance. Evo, sad cemo da vidimo koliko ce se UEFA potruditi da udje Jang Bojs iz "kulturne" Svajcarske a ispadne Zvezda iz "divlje" Srbije. UEFA rasizam na delu.

Reks

pre 4 godine

Zvezdu su više puta kažnjavali zbog popunjenih stepeništa, i ne vredi, opet će stepeništa biti nakrcana ljudima. A taj propis je zbog bezbednosti, da ne bi bilo mrtvih u slučaju hitne evakuacije.

Nikad se nećemo dovesti u red.

istina

pre 4 godine

naravno kao i svuda selektivno kaznjavanje. kako se kod nas delimicno mafijoze NE kaznjavaju tako isto i u svetu prvi ko pukne smo mi....

Mz/x

pre 4 godine

...U Rumuniji povredjen sudija, pa se ne resava i ne presudjuje kao Srbima po hitnom postupku....
(slobodan, 12. avgust 2019 18:09)

O šemu pričaš? Rumuni su već u četvrtak igrali pred praznim tribinima. Dobili su 3 meča, a nisu imali uslovnu kaznu kao neki.

Nenad

pre 4 godine

se blokiraju jer navijaci ulaze bez karte i onda posto je sve puno idu na stepenice, toga ce ovde uvek biti..
(Zvezdas, 12. avgust 2019 18:37)

Kada je poslednji put Partizanov stadion bio pun?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (?, 12. avgust 2019 22:20
Bio je pun kad je igrala reprezentacija Srbije protiv Albanije, bio sam prisutan.

nista novo

pre 4 godine

Sto se tice optuzbi UEFA apsolutno je idiotski raditi bilo sta drugo nego ih detaljno istraziti i to pod hitno. Stvarno nisam u tokovima sta je to zadnja "moda" kod rasista, tako da me ta memorablija sa valjda keltskim krstom zaintrigirala. To je veliko pitanje za upravu i njeno obezbjedjenje, kao i policiju, jer oni bi morali biti u toku sa takvim "modnim krikovima". Sto se tice skandiranja "p... ciganska" bivsem igracu Zvezde, to sigurno nije rasizam jer sami Zvezdasi sebe zovu sa "Cigani", kao i "Delije". To jest, za termin "Cigani" sam cuo mnogo prije nego za "Delije". Sama rijec "cigan" uopste se ne koristi u pezorativnom smislu u nekom normalnom govoru, i oznacava osobu koja je dobra, sanjalica, pomalo neprakticna, altruisticna... U engleskom "gypsy" ima slicnu konotaciju. Jeste, vrijedjali su ga, ali ne na rasnoj osnovi, vec na cisto klubaskoj osnovi. Druga stavka optuzbe UEFA mozda izgleda kao sitnicavost neupucenom, ali ta zakrcenja prolaza su veliki propusti u sigurnosnoj organizaciji. Ko misli da se radi o sitnicavosti, neka procita malo o tragediji na Hilsboru ("The Hillsborough disaster"), kada je 96 ljudi poginulo ponajvise zbog zakrcenih prolaza. Ako napisem sta mislim o Vucelicu B92 mi nece objaviti komentar. Kao minimum, dok god je on na vlasti postojace veliki problem kredibiliteta. Kakva je to vlast kad se odlazak velikana kao sto je Fahrudin Jusufi Julka nije ni spomenula... Znaci, neke stvari ostaju...

cartmanx

pre 4 godine

Da se razumemo, oba naša najveća kluba šuruju sa navijačkim grupama, a kojima direkto BIA,ranije DB, daje naloge kako će se "ponašati", šta raditi na utakmici, van stadiona. Vođe nisu nikakvi navijači već "biznismeni" kojima su podređeni napaljeni klinci i koji služe za kratkoročnu upotrebu. I to nije od juče, tako je od kada je Arkan još vodio navijače CZV, jer od početka ratova navijačke grupe su služile politici, pa i danas samo sada i svi moraju da zarade na drogama. Suma sumarum, ovo je političko i veoma lako rešivo pitanje, treba li spominjati Margaret Tačer i kako je navijače dovela u red. Pametnom dosta.

neutralni felsh

pre 4 godine

sve je to skoro pa jedno isto. nekultura i bahatost su uzrocnici rasizma i sovinizma i medjusobno se prozimaju. 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 13. avgust 2019 09:26) 

Ne bih rekao da su nekultura i bahatost, uzročnici rasizma i sovinizma. Pre bih rekao podnevlje gde covek zivi, istorijske prilike ,politika odobravanja i nekaznjavanja za slicne povike ( pozdravljam za kaznu protiv Vojvodine) i na kraju ekonomski uslovi, to su po meni uslovi.Zasto toga nema (osim izolovanih slučajeva) u zapadnim zemljama? Prosto, nije im do toga, i ako pozele da nesto urade bice adekvatno kaznjeni, jer imaju sistem, kulturu, i nije im do toga jednostavno. 

A sve sto je kod njih nenormalno, kod nas je normalno na utakmicama. Sovinizam je kod nas utkan, na utakmici, u prici na ulici, ima ga koliko hoces.
(...., 13. avgust 2019 10:28)


brkas uzrok i posledicu. kazes zavisi od podneblja? pa bilo je sovinizma i u zapadnim zemljama, ima ga na sve 4 strane sveta - samo mu daj plodno tlo (probleme u drustvu plus kolektivnu narcisoidnost) i svuda moze da se desi, niko nije imun. jedino je problem da li institucije sistema zele da se bore protiv toga.

Nikola Radovanovic

pre 4 godine

Предлог за Гробаре: певајте на латинском, а поларни меда да води навијање

Nele

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.
Keltski krst jeste, istog je ranga kao i svastika i za to treba da budu kaznjeni. I to nije pitanje, pitanje je zasto se tako ostro kaznjavaju timovi sa Balkana i istoka dok se "zapadnjacima" gleda kroz prste? 2meca bez publike? Za jednu zastavu? Finansijska kazna je vise nego dovoljna. Ovo je preterano i to kazem kao navijac CZ

helm

pre 4 godine

Ma nece to nista da promeni, onomad su Partizan izbacili iz evropski takmicenja zbog navijaca. Ljudi ne shvataju, ali to je problem klubova, prave dilove sa tim "vodjama", koji su nekotrolisana banda. Onda su Vazuru hteli da prebiju na mrtvo, a nikad nismo saznali ni kako, ni zasto, dal su ti ljudi uopste u zatvoru.

vanja

pre 4 godine

Teško je iskoreniti parole i pogrdno skandiranje jer je to pod kontrolom vrha navijačke piramide.To se može iskoreniti samo oštrim kažnjavanjem, kao što je ovo i koje treba i u buduće primenjivati i na jedne i na druge navijače.Za taj segment problema krivi su i klubovi, koji finansijski pomažu navijačke grupe, bilo da su u pitanju koreografije, vatrometi ili besplatni ulasci na stadion, pri čemu je veći deo tih mladih ljudi pijan ili naduvan.
Pa šta onda očekivati od njih.
Drugi problem koji je rešiv je zatvaranje prolaza i stepeništa. Postoje redari koje angažuje klub ali oni su samo dekoracija na tribinama.Gledaoci koji ulaze i sedaju gde hoće treba da budu opomenuti i od strane redara odvedeni na mesto koje je njihovo.Prošle godine na Mitiću, redar stoji na stpenicama i jede pljeskavicu a dva navijača smao što se ne poubijaju par metara od njega jer jedan od njih neće do ode i da sedne na mesto koje mu pripada a koje je sa strane a ne u centru tribine.Kada se naučimo redu da postupamo prema onome što je napisano na karti i kada deo ljudi neće ulaziti besplatno na stadion onda se ove situacije neće događati.
UEFA mafija ili ne izbor je naš - ako prihvatamo uslove i propise koji važe moramo ih poštovati. A komentari kako su prema nama ovakvi a prema drugima onakvi, razmišljanja su koja se koriguju u prva četiri razreda osnovne škole.

neutralni felsh

pre 4 godine

Келтизани црни врани...
(Црвена звезда 1913, 13. avgust 2019 09:18)


hahaha fk keltizan, sjajno! ko kaze da od sumanutog niknejma bar ponekad ne moze da se cuje dobar fazon? :)

LOVRA VEREBI

pre 4 godine

Setite se Čelzija koi je kaznio svoje navijače zbog rasizma, naši će vodjama ko je su odgovorne za kaznu, dodeliti naziv SLUZBENO Lice, a ostalima omogućiti da na velikom ekranu pored stadiona gledaju utakmicu, ipak oni Bruno o svojim huliganima.

Bojan

pre 4 godine

Najviše mi je žao što sam u anketi ko će proći u sldeće kolo, glasao da prolazi Partizan. Molde ne možemo da dobijemo bez publike. "Navijači" su ogledalo stanja u klubu i u državi. Direktno su ostavili klub bez prihoda za ovu sezonu. Zar to nije krivično delo? Znam da firme tuže drugu firmu ili državni organ ili pojedinca za neostvarenu dobit, kao posledicu činjenja, odnosno nečinjenja koje drugom nanosi štetu. Zašto klub ne tuži one koji su izazvali ovu kaznu? Ne znam koji je ovo put u zadnjih 10 godina da je Partizan kažnjen...

neka vređaju, baš nas briga

pre 4 godine

"Ciganin" nije uvreda i ne treba niko za to da bude kaznjen.

(Nele, 13. avgust 2019 23:38)

"Ciganin" jeste uvreda.

Opšte je poznato u kom kontekstu se to koristi u celoj Evropi.

Potpuno je drugi padež to, što mi, navijači Zvezde,
zbog istorije i veličine fudbalskog kluba,
nikako ne možemo da se osećamo inferiorno
u odnosu na Hrvate koji su nas prvi nazvali Ciganima
i u odnosu na partizanovce,
koji su to sa zadovoljstvom preuzeli od Hrvata.

Boli nas uvo što svoje frustracije,
neko zbog patološke nacionalističke mržnje,
a neko zbog sopstvenog neuspeha na terenu
leči vređanjem protivnika.

U evropskim okvirima,
Partizan, Dinamo iz Zagreba i Hajduk iz Splita
su neuporedivo mali po svojim rezultatima.

Владимир

pre 4 godine

(Predrag, 12. avgust 2019 23:44)

Ма неће. Барем неће овакав колективан вид казне.
Али, када би "наши" кренули да хватају појединце и на 5-10-20 година или доживотно забранили улазак на стадион, е онда би могли и да поскидају и ограде. Међутим и то је немогућа мисија када се погледа како све код нас функционише.