Ponedeljak, 05.08.2019.

16:30

"Federer će biti najbolji svih vremena i ako Đoković bude imao najviše slemova"

Direktor turnira u Marseju Žan-Fransoa Kožol smatra da Rodžeru Federeru niko ne može da pripreti u trci za najboljim teniserom svih vremena.

Izvor: LN

"Federer æe biti najbolji svih vremena i ako Ðokoviæ bude imao najviše slemova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

377 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 4 godine

Marko Pesicu, prvo, Fandja nisu mnogi prestigli, vec samo Sumaher, a drugo, poredjenje je ok samo zbog poente, ali F1 je los primer, jer na trofeje ne utice samo kvalitet vozaca, vec i kvalitet automobila koji vozi. Najboljinprimer su Sumaherni Ferari koji, na primer u jednoj sezoni samo na 2-3 trke nisu imali dvostruku pobedu. Barikelo je ok vozac, ali nije bio toliko dobar. A pri tom tim nije dozvolio Barikelu da napada Sumagera, tako da ni taj jedan koji bi inao sansu, nije smeo da ga ugrozi.

Zvonko

pre 4 godine

Ovaj gospodin se prilično nalupetao. Mogao je samo na kraju da doda "za mene". Djoković ima još dosta toga da pokaže. A na kraju i brojke su neumoljive.

dal da mrzmi il ne mrzim

pre 4 godine

Ovo uopšte nema veze sa Đokovićem! Federer je jednostavno najbolji! Ovo ima veze i sa tenisom, ali i sa samim životom.Federer ima harizmu,ima moć,ima ,da budem kratak sve!!!!Ne želim da umanjim uspehe Đokovića ,ali tu nešto kod njega fali...Federer je nešto u stilu Muhameda Alija,kada sam se sa porodicom budio u tri posle ponoći da gledam njegov meč.Opet kažem sve najbolje Đokoviću!! Puno pozdrava svim ljudima dobre volje!

slobinator

pre 4 godine

pa to vam je isto kao što su onomad oni iz partizana sabrali sve trofeje od 2007 i mrtvi ladni rekli kako je partizan najveći srpski klub,a pri tome imaju prefiks jugoslovenski.znači onih prvih 60 godina puj pike ne važe

Ekmečić

pre 4 godine

Tesko da ce oni ikad prevaliti preko usta da je Novak najbolji svih vremena...naravno ako bude a sve je moguce !
(no name, 06. avgust 2019 07:41)

A ko su "oni"????

Marko Pesic

pre 4 godine

Hahaha, sad kad su ukapirali da ce ga prestici onda ni to ne vredi. To je kao da ja kazem, Fandjo je jedan jedini, jedinstveni, samo sto su ga u medjuvremenu pretekli mnogi po svemu.

zemlja gruva

pre 4 godine

Na stranu navijacki preferencijali, ali na fotki Novakova glava k'o mikrofon! Neprocenjivo! I bogato srpstvo u uredjenoj drzavi, nema vaznijeg problema od prevlasti u tenisu? Stepen blesavosti- level pro!

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.
(Monden, 05. avgust 2019 21:19)

човек вам лепо реко....

рајко

pre 4 godine

кад се то деси онда је то ствар математике а коме се не свиђа има право на властито мишљење

kefalo

pre 4 godine

Pa sto nam otvori oci ? Znaci Federer je pobednik Vimbldona iako je izgubio mec ???!!! .Mora da su ta pravila u tenisu pisana nevidljivim ( stelt ) mastilom !

Novak je Srbin a Ana nije

pre 4 godine

Ana Kurnjikova nije bila najlepša, bila je lepuškasta Ruskinja, okruglog lica, a da ja sada tebe pitam: kako je moguće da si izbegao Anu Ivanović, a Srbin si? Ana je i danas svetska diva, i danas je na naslovnim stranama svetskih ženskih listova, i kao lepotice i kao majke, i danas drži svoje devojačko prezime, ambasadorka je Unicefa, misim da je udata za nekog fudbalera, nije bio mnogo poznat, je li tako? Inače, Ana Kurnjikova nikada nje osvojila nijedan turnir. Kad je na RG prvi put svirana srpska himna?

Roko

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.
(pantelejac, 5. avgust 2019 22:31)

Zato što će Federer ostati to što jeste, jedino će u Srbiji i Kini Novak biti najbolji "svih vremena", i biće rekorder u prebacivanju loptice preko mreže, s dve ruke, lopatom.

Ramzaj

pre 4 godine

Toliko je glupo raspravljati o ovome da to nema smisla pa cu napisati samo to da; zamislite da je Novak Svajcarac ili , ne daj boze, Englez(?), da li bi se i tada vodila ova besmislena rasprava?!

....

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!
(Jumko, 05. avgust 2019 22:22)

Sa trolcinom nema rasprave, samo ga pustis.

Koliki je bio recimo procenat prvog servisa kod Noleta? Koliki je bio kod Rodje?
Rodja je sve savrseno uradio, ( sto je i statistika zabelezila) ali opet, to nije bilo dovoljno...za zid preko puta njega.

Mozes biti Hrvat, Albanac....bilo sta...ali da mu ne odas postovanje za taj mec, to je bezobrazluk.

Max

pre 4 godine

Lepo je neko rekao,t.j uporedio Barsu i RM.Navijac sam Barse, ali najtrofejniji klub je RM.Znaci najbolji klub na svetu je onaj koji ima vise trofeja. Ne onaj koji igra lepse. Isto je u tenisu, dzaba je Federer sto je igrao lepsi tenis u finalu kad ga je Nole pobedio.

Dzigibau

pre 4 godine

Najbolji znaci najvise trofeja, pobeda...ili pak znaci najharizmaticnija osoba ako Nole pobedi Nadala i Federera po broju slemova. A Fedrer je onako bas harizmatican...kao cigla nekako.

miki

pre 4 godine

Ali ne daje objasnjenje zasto tako misli. Zato sto i svi mi znamo...
RASIZAM je pozadina svake takve izjave koju ne podupiru egzaktni podaci

Bilo kakva gradacija mora da ima ustanovljena pravila i nacin merenja. Ocigledno je da je Novak vec sada najbolji na svetu kada se traze svakakvi izgovori da se Federer odrzi na celu.
To ne umanjuje velicinu Federera, veliki igrac, ali Novak je najveci jer je morao da pobedi do tada dva najveca tenisera svih vremena.

Zox

pre 4 godine

Svako se vodi svojim srcem:)
Voleo bih da neki matematicar,statisticar koji nema veze sa tenisom ubaci sve parametre u racunicu.GS su najveci ali ne jedini parametri u tenisu. Igra se vise od 4 puta godisnje. Hvataju se za slemove jer jos samo tu ima neku prednost a i bar 10 GS je osvojio dok su ostali bili deca ili povređeni.

statuskan

pre 4 godine

Nik Bolitjeri, čovek 80 i kusur godina. Ceo život posvećen tenisu, sopstvena akademija itd. Mislim da je on kompetentniji da komentariše ko je najbolji ikad od ovog šarlatana.A Bolitjeri doslovce kaže,, Najbolji i najkompletniji teniser koji je ikad igrao je Novak Djoković"!!!
Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa.Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Sve je rekao...Nema veze ko je rezultatski bolji u međusobnim duelima, ili ukupno, Federer je najbolji, i To svih vremena. Veoma iskrena i krajnje glupo otvorena izjava.

pantelejac

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.

Cicko

pre 4 godine

Prvo, treba Novak da ga pretekne. Ako se to desi, ovakve izjave pojedinaca nemaju nikakav znacaj. Pogotovo, posle nekoliko godina , svako ko prati tenis prvo gleda statistiku. I, statistika kazuje ko je najbolji svih vremena.

Zimmermann

pre 4 godine

Brojke su neumoljiva stvar, istina takođe, jer uvek je vrlo prosta.

Trenutno je Rođa u par glavnih parametara i dalje ispred Nola i Rafe, ali kako stvari stoje u teniskom svetu, velike su šanse da ga obojica preteknu. Znaćemo kroz 2-3 sezone sve, pa ćemo podvući crtu.

Za sve koji gledaju kroz svoju navijačku prizmu, pa i za gospodina iz teksta:

Subjektivna procena kvaliteta i lepote nečije igre je upravo to što jeste - subjektivna. To ne važi samo u sportu, ako bi i u životu malo češće primenjivali to prosto pravilo, mnogo toga lakše bi funkcionisalo. Brojke nije briga za vaše mišljenje, ono ne ulazi u kalkulaciju. Broje se ukupni finalni uspesi tj. trofeji, računa se USPEH, a ne DOJAM, najbolji je onaj koji je uzeo najviše trofeja i bio najduže prvi, i kraj priče.

Ponavljam, Rodžer je trenutno ispred, ali definitivno ne zadugo. To što je nekom simpatičan njegov stil igre (naravno, i meni je), je dobra stvar za tenis, ali u ukupnom krajnjem rezultatu nema NIKAKVU težinu.

I mi koji favorizujemo Barsu poštujemo RMA, najbolji su jer su ukupno najtrofejniji tim ikada, ne zato što im je igra "napadačka i lepršava".

anica

pre 4 godine

Objektivno...Nole im je pokazao ko vozi traktor a ko otvara kapiju, pobeda u ovogodisnjem Vimbldonu je samo so na ranu svim kompleksasima i mrziteljima i tek cemo ovakve i slicne izjave gledati i slusati...potreba za pravdanjem, ko je kakav itd itd...a jedan samo vreba iz prikrajka i kulira.
Ponosna sam na naseg Novaka, Bog ga cuva.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-federer je ogroman sampion i trenutno najtrofejniji
-ako sve bude uredu obicice ga rafa a isto i Nole
-federer igra najlepsi tenis ,leprsav i taj jednorucni bekend ali noletov dvorucni bekend daleko je produktivniji
-rodji ne lezi sljaka
-nole je vrhunski i na sljaci i da rafa nije kralj sljake nole bi i tu imao vec jedno 4 RG ...i rafa bogu i vremenu ove godine da se zahvali sto u polufinalu se Nolov meč prekidao 10 puta ...da je usao u finale pitanje je dal bi se Rafa radovao ....Nole se moze pohvaliti pobedom na sljaci nad Rafom a Rodzer ne ....
-kako sad ide razvoj Rodja mozda i uzme neki slem
-rafa mozda sljaku i negde ako
-nole moze svuda pa i rafinu sljaku
to se sve zna i nema tu nekog igrača koji moze enormno poremetiti Nola a ima 4,5 godina jos igre ....mozda je zdravlje ključno ....Nole ide ka 20 mnogo brze nego sto neki zele ....
- 4 kasni a ima najmanje 4 godine da nadoknadi
-sve u svemu Rodja je trenutno najtrofejniji veliki je sampion ,ogroman ...Rafa takodje a i Nole ...
-ja ne volim Real ali je najveci i rezultati to govore jasno ...
-Nole ide ka tome da bude najveci i zato smeta zestoko ....Ne vide mu pravog konkurenta ...
a ovaj lik je ostrascen i vise komentarise navijacki i moze jos i biti srecan jer mu je Rodzer trenutno najveci ,nek uziva jos par godina ....a ja se nadam da ce ta recimo 3 da se to promeni

Mlađa

pre 4 godine

Svi vi koji pišete o Mesiju, Jordanu, itd. mešate babe i žabe, jer upoređivanje kolektivnog i individualnog sporta je upravo to, mešanje baba i žaba. Navedite mi najboljeg atletičara, boksera, vozača formule, gimnastičara ili bilo kog drugog individualnog sportistu gde je nebitno koliko je olimpijskih i svetskih zlata osvojio, titula osvojio i svetskih rekorda postavio i da se bez obzira na sve to može smatrati najboljim u tom sport, posebno ako ima neko ko ga u istom redovno delje kao Nadal RF 24:16. To se prosto kosi sa zdravim razumom. Lepota tenisa i lični afiniteti prema nekom su druga stvar. Trenutno je RF prema većini kriterijuma najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji, ali istorija se tek piše i sigurno da uskoro neće biti ne samo 1. nego ni 2. najbolji teniser u istoriji...

goksi

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.
(Mikloš Salamander, 05. avgust 2019 21:33 )

nauci pravopis...

Aga

pre 4 godine

Jeste, a ja sam bolji sprinter od Useina Bolta. Bolt trči tri puta brže nego ja, ali ja ćetiri puta lepše.

Nego shvataju polako da će i Novak, a i Nadal osvojiti više GS od njihovog ljubimca, pa taman da ovaj igra do pedesete.
Nije Federer zaslužio da ima ovako glupe i pokvarene navijače.






Ustvari... jeste.

Tako je bilo

pre 4 godine

Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa. Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.
(statuskan, 5. avgust 2019 22:13)

Mislim da je najviši nivo tenisa u istoriji Novak prikazao ove godine na Vimbldonu, i to u prvih šest kola. U finalu mu je nivo bio nešto slabiji. Ali, kažem ti, prvih šest kola i šest nestvarnih pobeda čine ga najvećim, još od 1873. godine.

Si

pre 4 godine

Sada, kada je svima postalo jasno da Novak ima priliku da pretekne RF po broju Slemova, na zapadu su poceli da traze nacin da potvrde federovu dominaciju po svaku cenu, pa im ni statistika nije dovoljna. Uz to treba uzeti u obzir da sem nas i Kineza retko ko iskreno podrzava Noleta. Uvek je to na kraju dostojanstveno postovanje ali ne i iskrena strastvena podrska, zato sto nema neki od zapadnih pasosa a to im se ne uklapa.

Markan

pre 4 godine

Ovakva izjava nam govori da je stupila navijačka polarizacija i da svako ima svoju teoriju odnosno svog miljenika. Iako Đoković ima bolji skor pobeda nad Federerom, dobio ga je sva tri puta na Vimbldonu, iako bude imao više GS i bude više nedelja na prvom mestu, uvek će ovakvi likovi biti na strani Federera

Sad smo ušli u ludilo

pre 4 godine

@Dejan
Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса, da ITF ima svoju listu. Da li ti znaš šta je ITF a šta je ATP?

Evo tvoje ITF liste: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно. Šta? Jasno je samo da si ti ovde među nama "goat". Nadala sa 18 gs titula nema nigde, a ubacio si Lendla, koji ima 8 GS titula, koji nikad nije osvojio Vimbldon. Zapad krije listu, a ti si je ipak saznao. Šta je ovo, je li ovo "ludnica"?

....

pre 4 godine

(Jumko, 05. avgust 2019 21:26)

Vidi prijatelju, za sad je Rodja najbolji sto bi anlosaksonci rekli G.O.A.T. ali nas i tvoj Nole ima sve predspozicije da ga nadmasi po broju GS. U direktnim okrsajima je jos bolji. Tako da, prijatelju, videcemo sta nosi dan a sta nosi noc.

Sto se mene licno tice, na Wimbldonu je to maestralno pokazao. Moj osecaj je subjektivan, ali ono razvaljivanje kad covek sa druge strane mreze igra sa 70 % svojih mogucnosti, je zaista fenomen.

Ako ista od ovoga dopre do tebe, to ce biti uspeh...ako ne, ziv bio.

Jumko

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!

Dokle će trajati ovo nagađanje?

pre 4 godine

@Zoran Ivković
Izvini, kako možeš da znaš da će Novak osvojiti najviše GS titula? Kako možeš da znaš? Zar pre dve godine nije morao na operaciju, bio pao na 22. mesto (mjesto)? Naši vas novinari pale lažnim izjavama, "fejk" naslovima, na primer Safin kaže, u naslovu, da će Novak igrati do 40. godine, a u tekstu toga nema, ima samo da se on povukao sa 29, jer kaže da se u tim godinama teniser oseća kao star i umoran.

Vladimir

pre 4 godine

Ovaj čovjek je pomješo šerpe i lonce.On je odabro ko se njemu sviđa i tu jekraj.Pa on je odabro koje njemu simpatija.Al ovdje se priča koće da bude najviši,a to će rezultati da pokažu.Jedna je stvar nekog voleti a sasvim je drugo ko više rezultate ostvari.Nole cepaj!

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

ако Ноло освоји више ГС онда је игра готова, биће највећи....
а што се тиче плаћања женског тениса ту је лик потпуно у праву...

zoran ivkovic

pre 4 godine

najbolji svih vremena po meni ne moze biti niko u razlicita vremena igrali razliciti sampioni ...svako vreme imalo neke svoje sampione ...
-po meni moze biti samo najtrofejniji igrač a trenutno je to federer s tim da ga mogu lako obici i nole i rafa .
-rodzer ima losiji medju skor i od rafe i nola ....od rafe zestoko a nole je bolji u medju skoru od obojice .
-rodzer samo igra najlepsi tenis ima to leprsavo kretanje i taj jednorucni bekend ...ali ako uzmemo nolov bekend je daleko produktivniji od rodzerovog ...nole je bolji igrac od rodzera na svim podlogama ...rodzeru ne odgovara sljaka ...nole igra svuda sjajno na travi ,betonu pa je dobar i na sljaci ....da kojim slucajem rafa nije kralj sljake i tu bi nole vec imao 4 ,5 grenslemova na rolangarosu ....
-nole se moze pohvaliti pobedom nad rafom na sljaci a federer ne ...
-uglavnom nekima vrlo smeta sto realno se nadzire da ce Djokovic obici tih 20 slemova Rodzera pa im vec sada to smeta ...Rodzer je ogromno veliki sampion ,Rafa
takodje ogromno veliki ali kada svi okončaju karijere ja se nadam da će Nole ipak biti najveci i najtrofejniji .
-rodzer mozda uhvati jos neki slem ali sve teze
-rafa sljaku a sve ostalo premija
-nole pak moze ubrati svuda pa cak rafi vise nije siguran ni rolandgaros ....
-rafa ove godine bogu da zahvali sto je Nole 2 dana igrao sa Baptistom i meč prekidan 10 puta ....pitanje bi ko bi uzeo RG da je Nole usao u finale...
-a ovaj lik sto komentarise je ostrascen ...
-ja na primer ne volim Real Madrid zbog nekih povlasćenosti ali moram biti realan i reci da je Real najveci klub na planeti i rezultati to govore jasno ....a sto ga ja ne volim to je ne bitno

Fotomontaže

pre 4 godine

@Auh
Nije Kira pobedio Novaka kad je Novak imao 38, nego 30 godina, pošto pominješ da Fed pobedio Agasija kad je ovaj imao 32. Pa Novak ima 32, a svi računaju na još devet GS titula. Pajzi ovo: Federer pobedio Agasija tek kad je Aga bio jako star, 32 godine, a Novak napravio razliku protiv Feda posle njegove 35 godine. Ne možeš ti na silu Novaka u svetu učiniti omiljenim, i najvećim, ako ga svet neće. Nažalost, nije Novak omiljen u svetu. Sad ste izmislila Kinu, a tamo se masters igra pred praznim tribinama. Nije ni Bata Valter bio u Kini ono što su neki izmisli, sam je Bata to pričao na televiziji. Kako nekome može da padne na um da su Kinezi pre 50 godina navijali za partizane? Pa ni danas pojma nemaju o ratu u Evropi, a će su ubiju za Novaka.

Monden

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.

Guromir

pre 4 godine

Svaka polemika oko GOAT titule je suvisna jer cifre ne lazu. Prema tome kad sva trojica zavrse karijeru , podvuce se crta i jednostavno se vidi ko je GOAT.
Ove izjave su nista drugo nego privrzenost jednom od igraca. Sto se popularnosti tice tu je prica zavrsena jer je Rodzer nedodirljiv.

777

pre 4 godine

Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.
(auh!!, 5. avgust 2019 20:38) # Link komentara


Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..

Novak je Srbin

pre 4 godine

Kako mali nolomani sve izokrenu: kad se bude bodovao "umetnički dojam" onda će Federer biti najbolji. Kao da ne drži sve rekorde. Ako ti se savetuje da jedeš slaninu i pečenje, to znači da i navijači vide nešto, je li tako?

Sale

pre 4 godine

Teorijski, zakazes meč izmedju Djorkovica i Federera u prajmu i jednog i drugog. Staviš pištolj na slepoocnicu pokolniku teorije da je Federer GOAT i kazes...reci, ko dobija ovaj meč. Ako izgubis, pucam, ako pogodis pobednika, ne spasao si se...siguran sam da ne postoji niti jedan Federerovac koji ne bi rekao Djokovic pobedjuje. Kraj.

kentaur

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Pa, Maradona je sa jednom osrednje jakom (čitaj slabom) Argentinom osvojio SP. Maradona je poznat kao najizrazitiji individualac u fudbalu do danas. Tenis je, ako nisi primjetio, igra 1 na 1. Federer ima najveće majstorstvo, ali on već skoro deceniju ne može ništa pored Đokovića i Nadala (na RG), pa se postavlja pitanje da li je on najbolji? Federer je čak jednodimenzionalan igrač u odnosu na Đokovića, koji je godinama mijenjao svoj stil, adaptirajući se i razvijajući mentalnu snagu.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.

Montecristo

pre 4 godine

Haha pa genijalno , ako broj slemova ne odredjuje najboljeg svih vremena , zasto je uopste danas Federer GOAT?! .. zasto GOAT ne bi bili Mekinro ili Borg ili neko slican , obojica imaju mnogo vecu Harizmu nego Ustogljeni Svajcarac bez osmeha ...

Дејан

pre 4 godine

Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса. Одувек су два податка била најважнија у историји тениса: број ГС, и број титула најбољег на свету тј колико година те је ИТФ прогласио за шампиона планете, што је најпрестижније признање у тенису. Овај други податак крију. Зашто!? Вечна листа овако изгледа: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно.

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, kakvi glupi komentari nebeskih... "I meni je San Marino najbolji, pa moj komsija najlepse igra, pa Dzordan ima ovoliko, Bil Rasel onoliko..." Ljudi, pisete o Rodzeru Federeru! 'Ajde da je on kao takva ikona slabiji po rezultatima od nekog, pa uporedjivati, ali on je i po rezultatima na 1. mestu! A o ostalom, po cemu ce zauvek biti broj 1, ne treba trositi reci... Takav igrac se nece vise roditi i on ce uvek biti sinonim za tenis! Da li ostavljate prostora, znajuci kakvi smo generalno promasaji u svim oblastima, da ni ovde nismo izneverili tradiciju gubitnika i pogresili nazivajuci Djokovica Goatom? Ako je on veci od Federera, ok!

Sinko

pre 4 godine

Niko ne pominje Nadala, a Nole ako i bude imao najvise GS titula nece biti Federer ... WTF!?
Ovo samo pokazuje kakvi su licemeri, rasisti i podlaci ti veliki demokratski zapadnjacki narodi, a pre svega koliko su veliki ksenofobi.
Ono sto im se ne svidja oni se prave da ne postoji, e pa nece moci rodjaci.
UDRI NOLE JOS JACE!

mali radojica

pre 4 godine

Da se razumemo nešto. Kriterijumi su rigorozne i nemilosrdni. GOAT je onaj ko osvoji najviše titula a ne onaj ko igra najlepše ko ima harizmu ko govori više jezika ima lepšu frizuru ili koga publika naj najviše voli. Zapamtite to svi što mrzite Noleta jer ako ga posluži zdravlje malo i sreće i nedaj Bože ne udari nas neki asteroid tamo negde 2025 pisaće njegovo ime a pored zastava Srbije i u nastavku GOAT. Znači džabe se upinjete džabe pišete ovde eseje Jumko i bratija čupaju kose i plaču..... Vidimo se za par godina adio!!!

lepard

pre 4 godine

@auh
malo si stvarno promasio temu - kad uzmu 15 ili 20GS - mozes da poredis medjusobne susrete Kirjosa i Cicipasa sa Djokovicem, Nadalom, Federerom....
Dotle.......bezveze ti je prica

Pedja

pre 4 godine

Rece 64 teniser sveta 1980 god.Zemljak ti prvo treba da trazis dozvolu od osvajaca 16 slemova da mu pomenes ime...Dokle ce totalno nebitni likovi komentarisati istinske legende....

auh!!

pre 4 godine

Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..
(777, 05. avgust 2019 21:00)

Ja rekoh prvi put kad ga je pobedio, 2003. godine. Pošto je Agasi 1970, izračunaj umesto mene...

Metropola

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojkeKomentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.
(ne mješaj babe i žabe, 05. avgust 2019 19:39)... poenta je ista! Covek je naveo da pojedinacni igraci imaju i vise uspeha od Maradone pa nisu GOAT! Sto ce reci da ne utice samo statistika nego sveopste misljenje. Al mozda bolje da ti navedem primer iz Formule 1. Fandjo, Sena... nisu najtrofejniji, Sena cak ni blizu, a mnogi ih smatraju goat. I da, to sa goat smara, koga briga! Mi znamo ko je najbolji, tacka!

Nikola

pre 4 godine

Logicno da u zapadnom svetu ovo bude zakljucak. Ali 20 godina od sada kad Kinezi budu diktirali pricu u svetu, oni nece morati da lazu, vec ce samo reci da brojke sve govore i tu je posle kraj svim zavrzlamama na ovu temu.

Beogradjanin

pre 4 godine

Samo da razjasnimo jednu stvar, ljudi izgleda ne razumeju razliku izmedju NAJBOLJI PO STATISTIKAMA i NAJOMILJENIJI teniser. ???

Hahahaha

pre 4 godine

Prvo vest da neko misli kako je Novak najbolji. Onda posle par dana neko misli kako je Federer najbolji. Sve to je ok, samo mi nisu jasni ovi koji se loze na ovakve vesti i objasnjavaju kako je taj i taj rekao za Novaka da je najbolji sto i jeste. Kako ovaj sto komentarise Federera nema pojma. Tako u krug, vec duze vreme, vrte se isti komentari. Dajte, bar promenite nesto da bude zanimljivije, postaje jednolicno, kao kada ste se uhvatili, ljubomora, zavist, mrnja, pa celu godinu samo takvi komentari. Menjajte komentare, bar na 2 meseca, da bude zanimljivije. Ovako, vec unapred znamo sta pise.

Dejan

pre 4 godine

Kada kraj Noletovog imena budu stajali rekordi u GS titulama i sedmicama na prvom mestu ATP liste, a uz to već ima sve velike Masters turnire osvojene i bolji odnos pobeda u međusobnim duelima sa Federerom i Nadalom, sve će biti jasno kao dan. I svi argumenti na Noletovoj strani, a oni novi koji budu hteli da sustižu rekorde gledaće Noletovo ime na vrhu. Tako da ovaj gospodin priča šuplju priču.

Maki

pre 4 godine

Verovatno je i taj 64.manje kompetentan od na primer nas ovde po portalima sto sve znamo,i komentarisemo kao da smo ne 64.nego bar 10.Hahahah Novak ce biti i jeste najbolji,slican Nadal a Federer je marketinski najjaci.

auh!!

pre 4 godine

Ako vam poverujem da je Novak pobeđivao Federera jer je ovaj 6 godina stariji (prvi put ga je pobedio kad je imao 20, a Federer 26 godina, do Rodžerove 30. godine već je imao 10 pobeda), da li onda ne računamo te čuvene dve pobede Nika Kirjosa, koji je mlađi 8 godina, ili Cicipas 11 godina mlađi od Novaka, da li se to računa?
Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.

....

pre 4 godine

(party, 05. avgust 2019 20:22)

Donekle se slazem sa tobom. On sigurno igra najlepsi tenis, ali ako te neko nadmasi po broju GS, plus u direktnim okrsajima ima bolji skor, onda to poredjenje gubi smisao. To su atributi koji odredjuju najboljeg u direktnom rivalitetu.

....

pre 4 godine

Otkud ce Srbin da bude najbolji svoh vremena u zapadnom sportu br. 1. Cuj, iako osvoji vise GS nece biti najbolji?! Cista predrasuda prema nama.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Gluposti. Ovaj Kožol je pričanjem ovih svojih besmislica zapravo dao najveće oružje svim Đokovićevim navijačima koji tvrde da nije bitan broj osvojenih Slemova u trci za najboljeg svih vremena. A Đokovićevi navijači ako se već tako gleda imaju više razloga za tu tvrdnju zbog činjenice da je Federer polovinu svojih Slemova osvojio u doba kada je Đoković još uvek bio samo perspektivni tinejdžer sa tek nekoliko desetina ATP bodova. Dakle gluposti je napričao ovaj gospodin Kožol naravno. A moje mišljenje je da je naravno i te kako bitan broj osvojenih Slemova u trci za eventualnog GOAT tenisera, ali svakako da to nije presudno upravo iz razloga kojeg sam gore naveo, iz činjenice da je Federer doslovce nanizao 5 WB za redom i 5 USO za redom dok je Đoković još uvek bio tinejdžer. S tim u vezi zaista je postalo sasvim suludo potencirati i dalje ovu besmislenu priču o GOAT teniseru jer je apsolutno nemoguće izabrati jednog za to zvanje a zanemariti podvige ostalih asova, a nemali broj ih je i SVI i te kako vrede i i te kako su vrhunski. Dakle, jeste Federer ima za sada najviše osvojenih Slemova i po tome jeste najbolji u istoriji, ali po svim parametrima NIKO nije GOAT niti je ikada moguće izabrati nekog za to zvanje.

Tumačim vaše reči

pre 4 godine

Činjenica je da Federer donosi najviše novca. S obzirom na zanimanje ovog gospodina, jasno je na šta je mislio kad je rekao da, bez obzira da li će ga Đoković preteći po broju GS, nedelja na prvom mestu ili nečemu trećem, Federer ostaje najveću do sada. Tako treba i shvatiti. Meni kao navijaču je bitnije da ga pretekne po čisto sportskim kriterijumima.

party

pre 4 godine

Upravo se o tome i radi. Komentar je skroz na mestu. Kao Messi i Ronaldo - Messi je prirodan talenat, a Ronaldo je mašina.

Tako i u ovom slučaju, Federer je jednostavno elegancija, majstor, gracioznost, kompletan igrač, sve u superlativu. Rekordi su jedno - i to je OK, zasigurno će biti oboreni, oni i jesu tu da bi se oborili, ali stil igre, to je nešto sasvim drugo. Zaista mislim da se skoro neće pojaviti neko ko će biti GOAT kao što je Federer.

Možemo da volimo Noleta, ali ko ne prizna da je Federer najbolji igrač svih vremena, taj realno ne zna šta je sport.

Dodatak, kad su pitali jednog argentinskog novinara za Mesija, da li je bolji od Pelea, on sam je rekao - ah nemojte da ste smešni, Pele je sa druge planete, sa njim se ipak ne upoređuje. Naravno, sve je to individualno - ali Federerovi mečevi, ma daj... umetnost.

Čak i ovim godinama, pa pogledajte kako igra - to je samo zato što je majstor. A kad Noletu i Nadalu ponestane snaga, oni nemaju na čemu drugom da zasnivaju igru. Ipak nije to to...

RGOAT

pre 4 godine

ma hoće naravno, zar je iko sumnjo? imaćemo znači dve liste - GOAT, znači naj atraktivniji, naj lepršaviji, naj ljupkiji.. svih vremena, i tu ćemo imati 1.Borg; 2.Federer; 3.Hoad; 4.Kirgios.. znači isključivo ocene 6.0 za umjetnički dojam Milke Babović.. ..i imaćemo listu Stvarno Najbolji svih vremena, Really Great Of All Time – RGOAT, tj naj kompletniji, naj trofejniji.. oće reći GOAT u svakom smislu, i tu ćemo imati 1.Djokovic 2.Laver 3.Budge; 4.Federer.. naravno, ako u dogledno vreme Nolo ne pusti Nadala da u titulama pretekne Ikonu, što je veoma verovatno, pogotovo sada kada znamo zapadnu dilemu, oće reć izbezumljenje

Darko

pre 4 godine

Većina ovih po meni kvazi stručnjaka nije uopšte poštena prema Nadalu, jer eto ovaj kaže "ako ga Đoković prestigne po broju slemova"? A Nadal? Čovjek je bliži za dva slema od Novaka da to uradi. Inače, ko je najbolji je relativna stvar jer svako ima nekog' svog favorita. Meni lično najbolji tenis igraju Wawrinka i DelPo.

Igor Pg

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.
(dubokoumni ronilac, 5. avgust 2019 19:19)

Hahahahahah sad bi te neki Kinez ili Japanac fizicki napali da si im blizu. A Rodzera u Aziji vise vole nego majku i tatu. U svim tim zemljama kao i na cijelom svijetu je tako. On je jednostavno sinonim za tenis, ikona ovog sporta. On cak u Spaniji ima vise navijaca nego Nadal i jedini je igrac na svijetu za kojeg publika navija kad igra protiv domaceg igraca. Znam da zvuci ludo ali pogledajte finale Madrida prije desetak godina pa ce vam biti jasno. Samo se vi tjesite da je to zavjera "zapadnog svijeta".

ja

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...
(RF KING, 05. avgust 2019 17:35)

Brend je jedno, sport u kome se vodi evidencija rezultata je drugo.
Ako kaže "najbolji", ne može biti najbolji ako neko (Đoković, Nadal ili neko treći) ostvari bolje rezultate, a u nekima je već bolji.
Neko, voleo bih da znam kako to sad titule nisu bitne? Šta bi od 16>1, pa 17>9, pa 20>16... hoće li biti 20>21???

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Po meni je GOAT u obe konkurencije na primer Marija Šarapova ili Ana Ivanović, još bolje mada je konkurencija jaka. Šta god Rođa radio i osvojio, one su meni lepše, lepršavije i sve ostalo....

Neko

pre 4 godine

Mislim da je poslednji Wimbledon odlucio ko je GOAT. Da je Federer pobedio, svi bi njega ucvrstili na tronu.
Sreca pa je Djokovic pobedio i bacio sebe u vatru za borbu najboljeg ikad.
A to sta ovaj gospodin prica, nije bitno.

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Kada je Pele otišao u penziju, govorili su da je on fudbalski GOAT, pa se pojavio Maradona za koga su govorili da je novi GOAT. Neki ljudi kažu da su Ronaldo i Mesi nadmašili i Pelea i Maradonu. E tako će biti i u tenisu, smenjivaće se GOAT-i na svakih 15, 20 godina.

Kg

pre 4 godine

Rodzer je najbolji iako gubi svaki mec od Novaka, Kirjos moze da bude broj 1 a on jedva 50. Znao sam da su na zapadu pukli, ali bas ovoliko :)

Max

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je Novak vec sad najbolji svih vremena. Prvo zato što je naš a drugo što je u eri kada su tu Nadal i Rodzer bio bolji od njih u medjusobnom skoru. Meni je i Pixi bio najbolji naš fudbaler i ako nije osvojio ono što je zasluživao.

120

pre 4 godine

Dokaz koliko su ljudi tvrdoglavi nedokazani i subjektivni. Ovo je izjava ono bas me briga kako je ja cu ovako da radim. Ono ko najogranicenija osoba moguca, ni djete ne bi tako postupalo

gru

pre 4 godine

Ne bi me cudilo da i ovaj namestana Federeru podlogu ili zreb ili termine kao sto rade u Parizu, Australiji itd..
Najveca trenutna nocna mora ''teniske elite'' je opasnost da Djokovic moze da bude najbolji igrac na svetu ako prestigne Federera.
Neki tamo "varvarin" da postane vladar belog sporta :)

Zoki

pre 4 godine

Nepristojno je porediti Noleta i Federera. Rodžer nema veliku pobedu nad Novakom. Od 14 velikih turnira u godini Rodžer je Novaka pobedio samo u 2 u finalima. Pre 12 godina u finalu US Opena i 3 puta u finalu Sinsinatia. Još Rodžer ima pobede nad Novakom u finalima Dubaia i Bazela. Novak je isto pobedjivao Rodžera u finalima ovih njegovih omiljenih finala a osim toga i u 3 finala Vimbldona, 3 finala završnog Mastersa, u 2 finala Kanade a po jednom u finalima Rima i IW. Dali se neko uopšte seća kada je Federer zadnji put pobedio Djokovića? Znam da je bilo davno i da je bio nebitan meč.

Đed i prađed

pre 4 godine

Ovaj đed (66) vam je smešan, dobro, a kad je prađed(89) izjavio da Novak ima najbolji drop-šot na svetu, vi ste mu poslali pozivnicu da dođe na otvaranje muzeja?! Još ako muzej bude otvorio onaj što sve živo otvara... eto komendije.

Nebojša

pre 4 godine

Da je Novak jedan on dolazećih nada i da u budućnosti za nekih recimo 15 godina pretekne Federera i njegove rekorde daleko posle penzionisanja Švajcarca moglo bi se i raspravljati koji je bolji ali oni igraju 14 sezona jedan protiv drugog i biće ih još ako ga Novak pretekne i po grenslemovina pored drugih stvari u kojima ga je već pretekao tu sumnje nema biće goat ovo što je ovaj izjavio je više u smislu ja više volim Federera i zato je on najbolji to tako ne ide kao kada bi neko izjavio džabe Nadalu 12 Roland garrosa Borg je igrao lepršaviji tenis on je najbolji šljakaš svih vremena siguran sam da ćemo slušati ovakve stvari sve više i više kako mu Novak bude približavao.

ZeZ

pre 4 godine

Nek je Federer GOAT i neka igra još 5-6 godina i nek gubi na GS od Novaka i nema problema ...najbolji je svih vremena. Mi ćemo da uživamo i opet uživamo u Novakovim pobedama. Za Brenu je Boba GOAT , za Split je GOAT Goran ...svakom je svoj najbolji. Samo neka Rođa pleše a Novak pobeđuje.

Maksa

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke

biznis

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?
(Фрфљави, 05. avgust 2019 19:21)

Federer je kao lepak za sponzore.. u tom smislu je najveći ikada, možda i najveći generalno u sportu, ne samo u tenisu..

Što se tenisa tiče, od kako se nadmeću, Novak im je objasnio kako stoje stvari, ako uspe da nadmaši broj slemova, mogu razne marketinške i medijske kuće da laprdaju šta god..

neki veliki dr

pre 4 godine

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
[link]/
(Toliko o tome, 5. avgust 2019 18:32)

Pa upravo ti o tome i pricam, Djokovic je ovu statistiku nabio u poslednjih par godina kad je Fed vec usao u zrelo doba. Bird je velicina, za razliku od Djokovica koji nikad ne bi javno priznao iskreno sta misli o Federeru, ili bilo kome drugom. To zapadni svet prepoznaje, sta mislis zasto oni zive bolje od nas od pocetka civilizacije do danas? Racionalniji su mnogo, mi smo ovde zaslepljeni emocijama i uvek se vodimo pogresnim principima. Pola vas zbog mrznje prema recimo Kirjosu nikada ne bi priznalo da je decko mega talentovan, vec ga samo nipodastavate. Jos nesto, oni su tamo navikli na pravo vitestvo i dzentlmenstvo, zato u Americi npr ne vole Fudbal (Soccer) i razne Nejmare. Djokovica ne vole jer pamte kada nije znao ruku da pruzi ko covek posle poraza, kada je predavao meceve zbog laznih povreda, i jos mnoge druge stvari.

Nal Bandi

pre 4 godine

Gren Slem mecevi protiv Nadala i Djokovica u totalu minus 10 ( -6 protiv Nadala i -4 protiv Djokovica), dobio ukupno 4 GS finala protiv ove dvojice, (u tri od ta cetiri finala ni Nadal ni Djokovic nisu imali preko 22 god), a izgubio 10 GS finala ako nisam neko preskocio, tako da kad se izuzmu ova dvojica onda bi se mogao uzeti u obzir kao najveci, narocito ako kao gospodin koji je dao izjavu ne uzmemo kao presudno broj osvojenih GS...

Snaga ulazi na usta

pre 4 godine

A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.
(Kenan, 5. avgust 2019 18:41)

Postoje dva uslova - mora da jede slaninu i čvarke i da se Kiri zabrani da igra tenis.



Preporučujem (+11)

felna

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.

DRAGAN

pre 4 godine

Sjedi, lezi i ne trabunjaj.Ko
si ti da tako nesto kazes.
Svima na zapadu ce Novak
zapisiti usta.Samo treba
vremena i strpljenja.
Idemo NOLE...

dejan

pre 4 godine

Novak ce biti najbolji svih vremena,to je adrenalin koji ce ga terati do 23 gs titula moje misljenje ko se brusio pored Nadala i Federera mora biti najbolji tako je sudjeno,ova trojka nikad vise u istoriji 54 gs, preko ili oko 93 mastersa.

Republika Srpska

pre 4 godine

4 su kriterija ko je najbolji. A ato su sledeci (redoslijed nije bitan):
broj grand slemova
broj mastersa
broj nedelja na na prvom.mjestu i
medjusobni skor

Rodjer je po dva kriterija najbolji i trenutno je GOAT, ali niko od.njih trojice nije jos zavrsio karijeru.
Nole je najbolji u medjusobnom skoru..Rafa po broju mastersa mada nisam siguran da li je bolji os Nola..
Sve u svemu moja procjena je da ce Nole biti najbolji po 3 kriterija kada se zavrse karijere ali ni Nadala ne treba otpisivatii..

Одполапамети

pre 4 godine

Мој комшија Саво је најбољи тенисер свих времена! Са Новаком, Рафом и Федерером има нерешен скор. Није освоијо ниједан турнир, али ја мислим да је најбољи. Имам ли мање аргумената од господина Кожола?

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.
(felna, 5. avgust 2019 19:01)

Ja ne znam, ko uopšte bira tog GOAT-a? Znam da postoji onaj sajt na kome je nekakva GOAT lista, ali se tu poredak menja. Možda postoji neka komisija ili žiri...ali opet, ko su njeni članovi?

realnost

pre 4 godine

Poredak izmedju trojice velemajstora u ovim kategorijama redom, a to su GS, Mastersi, Zavrsni Masters, velike titule i ukupno titula, ide ovako:

- Federer 20, 28, 6, 54, 102

- Djokovic 16, 33, 5, 54, 75

- Nadal 18, 34, 0, 52, 82

E sada je za trenutno prvog na GOAT listi osnovni problem da ne bude svrgnut sa ovog trona taj sto mu vreme ne ide na ruku, jer je stariji 6, odnosno 5 godina od glavnih konkurenata. Gledajuci trend u danasnjem tenisu i periodu od 3 naredne godine, od 42 velike titule (4 GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters svake godine) minimum minimuma koja ce ova trojica pokupiti su 30 i vise titula! S tim sto ce Federer po mojoj proceni sto zbog godina, sto zbog ishoda nedavno zavrsenog Vimbldona pokupiti daleko najmanje, Nadal dosta vise od njega, a Djokovic najvise!

Александар

pre 4 godine

Другим речима, Федерер и да не буде најбољи, биће најбољи, зато што је најбољи и немој да би ми неко мењао ову диоптрију... ?

Lepi Mara

pre 4 godine

A sećam se kada se za Samprasa pričalo da niko nikad neće biti kao on... A onda je došao Federer pa Rafa i Nole. Za 10-15 godina doći će neki novi klinci za koje će ovi biti smešteni. Uživajte dok su tu.

matkke

pre 4 godine

Krenuo zapadnjački spin, sad kad je svima jasno šta će Nole da uradi, a mi smo jedino znali... A gazi ih Nole, da ih boli još više hah.. Obori još ovo rekorda malo što je ostalo i u ilegalu, daleko od medija i tenisa.. Da im tek onda ništa ne bude jasno.. A pamtiće te svi tvoji iskreni navijači, a naročito ove zapadnjačke šumeće tabletice kojima nabijaš komplekse svakom novom titulom

lalo

pre 4 godine

Pravilna raspodela bi bila:
Novak: najbolji ikada
Rodzer: najomiljeniji i nakpovlasteniji ikada.
Rafa: najbolji na sljaci, najuporniji ikada.
Kirgios: najsrecniji i najtalentovaniji ikada.

ej bre

pre 4 godine

Imace najvise GS, najduze vremena na prvom mestu, jedini kompletiran masters, bolji skor ali ce Federer jer ima lepse lokne da bude GOAT? Hoce to kada mrznja prevlada...

Sale

pre 4 godine

Direktor turnira u Culinama kod Ljubovije je izjavio da je Pera Lozac najbolji teniser svih vremena... mora da je istina kad zadnja rupa na svirali tako izjavi...

комша

pre 4 godine

Оно кад си толико субјективан, да из твоје изјаве извире невероватан анимозитет према Новаку.

pope

pre 4 godine

Pa coveku se svidja ima pravo na svoje afinitete...Ronaldo i Mesi su savremenici...neko ce im brojati titule neko golove...a neko, kao ovaj Francuz nece nista brojati jer mu je neko prosto simpaticniji

Branccilo

pre 4 godine

Svaki dan se plasira po jedna vest sa istom temom. Verovatno je cilj inicirati 200+ komentara, što očigledno, i uspeva...
Inače, Novak jeste i biće najbolji svih vremena!

deki

pre 4 godine

Federer je po stilu igre poseban i tu nema greske. Iskreno volim da gledam njegovu raznovrsnost i maksimalnu racionalnost. Sa druge strane ne razumem ako neko ostvari vise od njega, sto je ipak u tenisu vece merilo nego npr u fudbalu, sta je onda problem reci GOAT je Novak ili Rafa, nebitno, naravno navijam za naseg ambasadora sporta svim srcem.

Фрфљави

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?

dubokoumni ronilac

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.

ne mješaj babe i žabe

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.

323

pre 4 godine

Navijaci, navijanje za jednog igraca i rezultati su ko nebo i zemlja. Licno bih voleo da Novak obori sve Rodjine rekorde a to samo od njega zavisi, pa onda ako imaju obraza neka pricaju da je Rodzer najbolji svih vremena?? Na osnovu cega?? Jer ima vise navajaca, bolje sponzore?? Tada svako ko bude slicno rekao , svaki navijac Novaka moze da ga poklopi obicnim pitanjem, sta je to Rodja vise osvojio od Novaka pa je najbolji svih vremena?? Ali polako, Rodzer je stariji 5 godina...Vreme radi samo za Novaka.

четИри године касније...

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

За коју годину када Ђока буде имао "четри" титуле више од Федерера онда себи постави исто питање. Управо у томе и јесте проблем, што тада тај скор за запад неће бити валидан за разлику од тренутног.

Nina

pre 4 godine

Nole je vrhunski sportista, teniser, jedan od najboljih svih vremena..po uspesima verovatno će biti najbolji. Što mi je izuzetno drago jer je naš, jer je njegov uspeh čist, sve je sam postigao, a potiče iz jedne male zemlje.
Ali ako želim da budem iskrena prema sebi, Federer je jedan jedini, neponovljiv.
Definitivno je dimenzija za sebe.
On kad igra tenis, kako se krece, namesta za udarce, kao da igra neki sport koji ne igraju drugi teniseri.
Sa kojom elegancijom, lakoćom izvodi neverovatne poteze..najveci prirodni talenat od svih tenisera ima on.
Budimo realni. A opet ponosni na našeg velikog Noleta.

MarcoPolo

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Ma nemoj, a ima ti težinu to kada je taj tvoj, za kim toliko balaviš, bio na vrhuncu i pobeđivao Noleta koji je tada imao 18-19 godina?
Ajde bre, ne smaraj... Niko ti ne brani da obožavaš nekoga i diviš mu se, u ovom slučaju tuđinca, ali bar poštuj svoga. Sem ako nisi Srbin. Onda izvini, moj lapsus...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Значи ли то да не признајеш ни једну победу Роџера над Новаком као почетником?
Претпостављам да си иначе навијач једног малог југословенског клуба!

Fx

pre 4 godine

Ništa, ali baš ništa ne može da mi pokvari zadovoljstvo odbrojavanja GS titula sledećih par godina, do 20+. Nedelje su već odbrojane, samo uz titulu USO, 6.ti završni masters i AO, u raznim kombinacijama.
Samo piva i kikirikija u dovoljnim količinama.
A tek posipanje pepelom koje će već dogodine biti epidemijskih razmera.
Mats, stara prevara, već je obrnuo ćurak, pa će slavodobitno da se hvali kako je u najmanju ruku apostol, pre svih.
Mir ljudi, gustirajmo ovo zadovoljstvo.

Baja st. Patak

pre 4 godine

Kad si zaljubljen, ne obraćaš pažnju na činjenice. Meni je najbolji, neka je i najjadniji, on je moj itd. Ovaj tip je zaljubljen, treba mu oprostiti bulažnjenje.

djoka iz NY

pre 4 godine

Sve je to subjektivno. Uzmimo za primer Formulu 1. Za većinu je Ajrton Sena najbolji vozač svih vremena ali ako gledamo samo GP pobede najviše ih ima Mihael Šumaher pa opet mnogi ljudi stavljaju Senu ispred njega. Gotovo je sigurno da će Luis Hamilton do kraja karijere imati veći broj pobeda i od Šumahera pa opet neće biti smatran najboljim svih vremena.
Isto je i sa tenisom,jedni će pominjati medjusobni skor, drugi titule, treći će govoriti kako je Novak dobijao "matorog" Federera, četvrti kako se Federer naosvajao titula bez prave konkurencije i svi su donekle u pravu ali je činjenica da niko pa ni Novak još dugo neće dostići popularnost koju ima Federer u svetu.

Zoran

pre 4 godine

Ja bi voleo da mi neko objasni u cemu je to Federer bolji od Novaka?. Poznato je da nivo Tenisa koji je Novak pokazao nije vidjen do sada. To poredjenje kosarkasa ko je bolji ....izvinite to je ekipni sport. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Novace znas sta treba ciniti....napred momce do besmrtnosti.Poceo si da ih bbombardujes i da im kvaris zivote upravo onima koji su kvarili tvoje detinstvo '99-e....udri ih samo i neces pogresiti uvek ces pogoditi krivce.

Milos

pre 4 godine

Prosto neverovatno koliko jedna slovenska krv moze da uznemiri zapadnu civilizaciju.

Cudo na cudima!

Ako, ako, samo napred diko nasa!

Kenan

pre 4 godine

Koliko je meni poznato, Roger i Rafa imaju negativan bilans sa Novakom, a to je po meni najbolji dokaz , ko je najbolji od nih trojice.
A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.

Toliko o tome

pre 4 godine

(neki veliki dr, 5. avgust 2019 16:53)

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
https://theundefeated.com/features/the-day-larry-bird-said-its-just-god-disguised-as-michael-jordan/

Јабучило

pre 4 godine

Новаче, кумим те богом (иако навијам за тебе само зато што си Србин и иако ми неки твоји обичаји иду на живце): престигни га по свим бројивим параметрима и запуши уста лицемерима са Запада!

Vlada

pre 4 godine

Đoković i ne treba da se trudi da bude najbolji svih vremena, jer je to subjektivna kategorija i to će se uvek naći zaludne i zlobne budale koje će na osnovu svog ličnog uverenja da osporavaju (npr. Federer igra najlepši tenis...).
Đoković treba da se trudi da bude najuspešniji svih vremena. Najviše slemova, najviše mastersa, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste i naravno, najbolji H2H sa prvom dvojicom pratilaca. To mu neće moći osporiti niko.

Dnevna doza Nika Kirjosa.

pre 4 godine

Direktor turnira u Marseju-Kozol!Alo ljudi...dajte malo,ono uozbiljite se sa naslovima,ljubi vas brat.ATP turnir u Marseju vredi 250 ATP bodova!Isto toliko vredi misljenje ovog direktora...Dajte barem misljenja direktora ATP 1000!Da cujemo sta oni kazu po pitanju G.O.A.T race-a!Onda dajte misljenje Nika Kirijosa da G.O.A.T dnevnu polemiku zakuvamo do maksimuma!HAhahaha

Vladimir

pre 4 godine

Po meni najbolji svih vremena je Troicki.Bezobzira na rezultate titule i ostalo.Nema osvojeni GS al je najbolji teniser u istoriji i ostaće.Ajm sad hahaha...

Vlade

pre 4 godine

Baš je njegov stav neki relevantni "faktor" a koliko je "stručan" vidi se po tome što je u najbolje teniserke svrstao Šarapovu a nije pomenuo Navratilovu ili Moniku Seleš

Igor Pg

pre 4 godine

Ime poznato redakciji, 5. avgust 2019 18:12)

Prvo promasio si temu brate, odnosno ocigledno nisi razumio sto hocu da kazem a pogotovo jer si me nazvao statisticarem jer moj komentar ima potpuno suprotno znacenje odnosno iz njega se samo moze upravo zakljuciti da statistika nije toliko bitna. Drugo tvoj komentar je pun protivrjecnosti u toj mjeri da te vjerovatno niko nije razumio sto zelis da kazes. Trece tvoje poznavanje kosarke i problematike koja je aktuelna poslednjih godina u Usa a odnosi se na uporedjivanje LeBrona i Dzordana nije bas na visokom nivou ali sad necemo o tome jer ovdje to nije ni tema. Sustina je sledeca ako sjedis u krugu od 20 ljudi i 19 prica jedno a ti drugo zar je bitno to sto ti mislis? Nole je veliki mozda i najveci svih vremena ali na zalost takvim nece biti smatran bez od strane srpskog naroda koji cini 0,10 % ljudske populacije i jos odredjenog broja ljudi iz tenisa koji ce imati takvo misljenje. Fifa je pocetkom 21og vijeka organizovala komisiju koju je cinilo 5 ljudi (izmedju ostalih Bekenbauer, Krojf, Platini i ne mogu se sjetiti ko jos) koja je trebalo da proglasi najboljeg igraca 20-og vijeka. Oni su za najboljeg proglasili Pelea. Nakon par dana pod pokroviteljstvom Fifa organizovano je internet glasanje za najboljeg na kojem su uvestvovali ljudi iz cijelog svijeta i na kojem je ubjedljiva vecina za najboljeg proglasila Diega Armanda Maradonu. Ludi El pibe d oro je naravno rekao boli me uvo za ove starce bitno je sta misli narod.

antiDebil

pre 4 godine

Ok, ovaj je drugi koji peva ovu pesmicu nakon Gvida Paelje, ne sumnjam da ce ih biti jos.
Spavate li mirno neiskoriscene Fekijeve mec lopte, hahahahah hahahaha haaahah...

Ime poznato redakciji

pre 4 godine

(Igor Pg, 5. avgust 2019 17:44)

I treba svi da ti se smeju kad ne znaš šta znači reč najbolji.
Novak je najbolji iz istih razloga kao i Džordan.
Ne zbog statistike, nego zato što je bio najkompletniji igrač, koji je ova igra ikad videla.
Da li možeš da zamisliš da onaj drvoseča Lebron ikada mogao da dobije Džordana u 1:1.
Što se Rasela tiče, u njegovo vreme se igrala bukvalano amaterska košarka, sa većinom belih igrača, a titule je osvojio jer je bio u najjačem timu Lejkersa ikada, gde mu je čitava prva petorka ušla u Hall of Fame, dok je Džordan uzeo 6 od 6, krenuvši od nule u raspalom Čikagu, najgorem timu u ligi.
I za statistiku si masno slagao, jer neke Džordanove rekorde još dugo nikad niko neće oboriti, mada to i nije presudno.
Po statistici je i Robert Ori, bolji igrač od Džordana, a ti se pogledaj u oči i reci da li je to istina.
Slično je i sa Novakom, jednostavno džabe ti broj titula, ako nisi najbolji protiv najboljih i najjači kad je najvažnije.
Tu su on i Džordan pokazali zašto su najveći, a ti se i dalje zanosi luzerima, koji su trčali iz tima u tim da bi osvojili prsten.
Kad su pitali Majkla zašto nije otišao u neki jak tim da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Ja nisam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
To je ona Spartanska fliozofija, koju i Novak ima, nešto što ti i ostali "statističari", nikad nećete shvatiti.

Serbissimo

pre 4 godine

Opskuran lik jos opskurnijeg turnira zaljubljen u Federera predstavlja svoj stav kao cinjenicno stanje. Pametnom dosta. P.S. Po kojim ce to kriterijumima biti najveci svih vremena ako ga Djokovic prestigne?

Milorad

pre 4 godine

Ako Novak prestigne Federera po broju slemova i No.1 nedeljama (a hoce), svaka prica se tu zavrsava. Mogu oni da rade sta hoce, da pricaju u emisijama "best player of all time", cim se dodje do broja nedelja No.1 i slemovima, zvucace smesno i glupo.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

(Nina, 5. avgust 2019 18:13)


igrao sam, onomad, šah i sa kasparovom i karpovom: ja - lep ko lutka, moderna frizura, skockan, dobar parfem, italijanske cipele, solidan sat; oni - tipični komsomolci u 50 nijansi braon boje...

rezultat?
svašta, kažem ti: ja - lep ko lutka...

DejanS

pre 4 godine

Za mene je Nole vec sada bolji od Federera. Ne zato sto ima vise slemova, ne zato sto ce mozda imati vise slemova od Federera, vec zato sto je iz Srbije. Sam protiv svih. I zato svaki poen vredi duplo,svaki trofej vredi duplo. Zato sto nije imao i nikada nece imati podrsku i logistiku kao Federer. Znaju to svi oni sto ga ne vole vrlo dobro. I zato mu hvala na svemu do sada. Napred Novace legendo :)

Mogu ja i sa 50

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji? 

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji? 

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu? 
Neće. 
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS? 
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal. 
* Rekord po broju Mastersa? 
Ne 
*Osvojeni svi Mastersi? 
Jok. 
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića? 
Biće gori od obojice. 

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.
(Torrente, 05. avgust 2019 16:45)

Imaće najviše osvojenih ATP 250.
I najduži radni staž.

proliver

pre 4 godine

Pristrasan komentar dat sa puno emocija. Upravo suprotno, kada Nole bude imao isti broj gs-ova kao Federer onda je Nole GOAT jer tada: ima vise pobeda u medjusobnim duelima, ima sve masterse, ima nole slem (4 gs za redom), ima veci broj mastersa. Federer nema nista, a kako je krenuo nece ni igracku katijeru zavrsiti kao GOAT sto jeste tesko breme. Ko bi rekao, pre samo par godina je izgledalo da moze u penziju sa 30 i da ga nece niko nikada stici.

Armadajj

pre 4 godine

N znam na osnovu cega ce Federe biti vecno GOAT....na osnovu licnog utiska ili po broju dece...ako neko obori sve njegove rekorde cao zdravo

Rekreativac...

pre 4 godine

Kakva neobjašnjiva netrpeljivost i tvrdoglavost....Federer jeste sjajan, ali od Novaka ima savršeniji jedino taj jednoručni bekhend. I to samo vizuelno. Ali nikad neće igrati lepši, brži, maštovitiji, napetiji, dramatičniji, vickastiji, neizvesniji, interesantniji tenis od Novaka. Jednostavno zato što je tenis do Novaka jedno, a od Novaka nešto sasvim drugo, a to je ovakvim usijanim glavama teško da prihvate i priznaju.

Smoki

pre 4 godine

Po ovome onda treba promeniti kriterujeme sta znaci GOAT. Do sad je bilo ko ima najvise GS a sad kad vide da se Noletova lokomotiva zahutala sad to kao vise nije bitno? Koji licimeri

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Pa dobro, neka Federer bude GOAT kada velika trojka ode u penziju. Ipak on ima najviše navijača, zaslužio je.

Vlade

pre 4 godine

Nole je već sad najbolji svih vremena. Jer od kad igra svoj zreo tenis sa oko 23 godine pa sve do danas on je najbolji i dominira. Ne može neko ko pretenduje za Goata da dozvoli dominaciju drugih u trajanju od 10 godina koliko je Novak manje više najbolji a gde je tek Nadal. Rođa je tu večiti treći. A u finalima GS sa Nadalom i Nocakom ima odnos 4:11. Inače 4 svoja GS je osvojio protiv igrača koji su bili ispod 40 mesta u trenutnu finala!?! ON JE ZA MENE NAJTROFEJNIJI I NARAVNO IMA NAJBOLJI UMETNIČKI DOJAM. NAJBOLJI NIKAKO. POZDRAV

Bo

pre 4 godine

znači ako sam razumeo Federer ce biti najbolji svih vremena i ako Nole bude najbolji svih vremena ilii ako i Nadal bude najbolji svih vremena.

para vrti gde burgija neće

pre 4 godine

A, mora da je dobio preko labrnje zbog prethodne izjave o Lejver kupu pa sad brže bolje lupeta kao Maksim po diviziji ne bi li se oprao. Joj koliko gluposti ljudi izjavljuju, nenormalno. Još da neko izjavi kako koza lista ionako ne valja(a pravljena je za fekija po parametrima i zaista ne valja) jer vrlo lako može da se desi da ga prešiša i Nole i Nadal i sve će biti kako treba i po potrebi. Verovatno će biti najbolji po piruetama, eleganciji, duplom akslu pri doskoku, klot frket džemperiću i sl. samo moraće da dopune koza listu istim kategorijama. S M E J E U R I J A.

Smeh

pre 4 godine

Koliko se ljudi opterećuju sa nazivom najbolji. A šta ako Nadal i Djoković prestignu Federera u broju GS titulama? Šta ako neki igrač za 20 godina poobara sve žive rekorde u tenisu? Hoće li i dalje Federer, Nadal, Djoković biti najbolji u istoriji tenisa? Kakve gluposti.

sveznalica

pre 4 godine

Moz Da bude a ne mroa da znaci.

Ako razlika bude jedna dve titule mozda to i bude tacno.. Ali sta ako djokovic vec do kraja sledece godine prestine federara? zvuci nemoguce ali sto da ne..? onda i da se penzionise on je u mnogo kracem periodu postigao mnogo bolje rezultate..

RW#0

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!

2011.

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?
(neki veliki dr@
Nevezano za Nidžu ali mene interesuje koju je relevantnu činjenicu čovek rekao?

Aleksa

pre 4 godine

Prema psihologiji žaljenje se sastoji od pet faza: neverica, tuga, ljutnja, depresija i prihvatanje...možda deluje kao dug proces ali se uvek završi prihvatanjem.

Dragi Ivić

pre 4 godine

...А онда је мрмот умотао чоколаду у целофан. Тако размишљају ови што су некада били 64. на свету...

Cika Toni

pre 4 godine

Svi relevantni faktori u tenisu (mislim na vrhunske trenere i bivse vrhunske igrace), saglasni su da je TRENUTNO RF najbolji po parametrima koji su merljivi (pre svega osvojeni GS), ali takodje nemaju dilemu da ce GOAT biti onaj ko njegove titule nadmasi, pa bio to Rafa ili Nole (cemu se iskreno nadam). S druge strane, potpuno razumem Vas iz redakcije sto objavljujete ovakve "KOSKE".

Neko od normalnih

pre 4 godine

Kako moze biti GOAT kada je od 2010 god. do danas osvojio samo 4gs, dok je Novak osvojio 15 gs, Nadal 11gs, Vavrinka 3gs, Marej 3gs...? Cak je ova zadnja 2 gs osvojio kada su Novak, Marej, Vavrinka... imali povrede (2017). Kakav je to GOAT kada gs osvaja bez konkurencije i ima negativan skor protiv Novaka i Nadala? Jel ovo realno?

Federer1

pre 4 godine

Nikad niko kao RF, sinonim za tenis! Neko ce oboriti njegove rekorde, al' nikad se nece pojaviti igrac poput Rogera. Uz Jordana najveci sportista svih vremena! Ni Jordan nema najvise titula, poena pa ce biti vecni GOAT u kosarci, poput Rogera u tenisu!

petar

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

Mislim da Brazil nije osvajao titule u odsustvu Srbije. Izvinjavam se ako gresim.

Bojan

pre 4 godine

Citajuci citavu izjavu, ona je jednim delom navijacka, ali mislim da su njegovi glavni razlozi ekonomski. Federer jeste taj igrac koga navijaci na zapadu vole i za cije meceve bi najradije platili da gledaju. Tu ce Federer ostati nenadmasan, a to je direktorima turnura najbitnije.

granice ludila

pre 4 godine

pribil

Samo ako bi mogao da elaboriras to " na njihovu zalost, a na nasu srecu"? Kakvu tacno zalost u uredjenoj zemlji donosi teniska lista, i kako tvoj/nas zivot postaje srecniji? Takav stav je zalost, ono je sport.

Aleksej

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael JordanRegularna sezona: 17 - 11Playoff: 6 - 0Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.
(neki veliki dr, 05. avgust 2019 16:53)Nemusti jezik nekog velikog dr...

Aleksej

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.
(Voja, 05. avgust 2019 16:57)Tom coveku izgleda Federer lecio clana porodice pa u skladu sa svojim kapacitetom sada botuje.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Samo vi sebe ubeđujte a gore u mozgu frka panika potpuna narkoza jer shvatate da nije Rocko najbolji.To je ono što nagriza dok živiš.Ta mržnja šta već na nekog ko je uspešniji od svih do sada.Kako je teško biti čovek i biti iskren...Ovako đavo dođe po svoje

tennis fan

pre 4 godine

@neko od noralnih
Slazem se, to je bio onaj period od skoro godinu dana druga polovina 2017 i prva 2018 do sezone sljake i dominacije Nadala, kada je tenis bio najdosadniji i verovatno period najslabije konkurencije ikad. Sad je zanimljiviji, vracanjem Djokovica, Nishikorija, Vavrinkom koji ponekad odigra sjajno i pojavom Cicipasa. Strasno je bilo gledati Andersona, Cilica, Edmunda i Bustu u polufinalu.

ernesto che

pre 4 godine

Svako ima pravo na misljenje , pa tako i ovaj covek, za njega ce Rodzer biti uvek najbolji i to je to, ali sto se tice dela o zenskom tenisu 100% je u pravu, teze se prodaju, manje je interesovanje za njih

ivan

pre 4 godine

Da vidimo,Bolji medjusobni skor,svi mastersi,oborio lejverov rekord,sezonski slem(ili kako se vec zove)a uzece i 21 grand slam sigurno posto se zainatio zbog ovakvih papana(srbin je to)a ovi vide da ce ga novak stici pa 5god.unapred proglasavaju ovu fake individuu za najboljeg...malo je reci pateticno,da ne govorim o nepostovanju drugih tenisera ovakvim izjavama.

Aleksej

pre 4 godine

JA DA SAM FEDERER(znam glupo je tako uopste poceti)NA KRAJU KARIJERE AKO NOLE BUDE IMAO VISE GS,MASTERSA 1000 SERIJE,BOLJI MEDJUSOBNI SKOR I VISE NEDELJA NA PRVOM MESTU ATP IZASAO BIH PRED NOVINARE I REKAO NOLE JE GOAT NECU DA ME BUE SRAMOTA CITAV ZIVOT KAO NI MOJU PORODICU,DAO SAM SVE OD SEBE ALI JEDNOSTAVNO NOLE JE BOLJI,e posle neka ga proglase zasluzeno za najvoljenijeg tenisera,najelegantnijeg tenisera itd.

mr

pre 4 godine

Треба питати марсељезу да ли су онда и кроасани најбољи на свету и ако су Французи прваци света.

Marx

pre 4 godine

Videli su sta se sprema i prave odstupnicu.Uzalud....
(Boki, 05. avgust 2019 17:16)

Zanimljivo je to. Krenuli da udaraju s boka... iz Francuske. Postavili nekog 66-godisnjaka... Samo da saznamo iz kog centra to ide.

micaiz kafica

pre 4 godine

Federer je već sada naj bolji svih vremena zbog 15:40.
Naj više puta izgubio kad je imao dve vezane meč lopte. Mr. 15:40 legende ne umiru?

retko pametan

pre 4 godine

pa da al ce uvek velika mrlja biti to sto ima negativan skor sa svoja 2 najveca rivala..em ce obojica imati vise slemova od njega..
i onda ce ljudi ispadati malo smesni u izjavama da je najveci ikada.
bice - najveci je ikada federer al ima tamo jedan teniser koji ima vise slemova od njega, vise nedelja na nr1 mestu, teniser koji je osvojio sve turnire 2 puta , drzao sva 4 gs odjednom...i ako to nije dovoljno ima i pozitivan skor sa njim..stavise dobio ga je u skoro svim gs finalima.
ali...federer igra lepse , haha

Petar

pre 4 godine

Ako je Roger najbolji teniser SVIH vremena, to znaci da nikad nije bilo boljeg od njega, kako onda DVA njegova najveca rivala Nadal i Djokovic imaju bolji medjusobni skor sa njim? Kako moze neko da ima bolji medjusobni rezultat od najboljeg svih vremena? Zar nije onda taj drugi bolji od najboljeg svih vremena? A kako li tek mogu imati DVA igraca bolji skor od najboljeg svih vremena? Ne razumem ti ja tu nista pravo da ti recem

ls

pre 4 godine

Ako ga pretekne u broju GS, Federer nikako ne moze biti najbolji svih vremena, a ako ga ne pretekne onda ce to svakako biti. Druga je stvar sto bi svi oni Federeru podali i mame i tate, i sestre i babe, pa ga proglasavaju za najboljeg svih vremena.

poznavalac

pre 4 godine

U svakom sportu rezultati su jedino merilo koje promovise najbolje a to da li je neko levak ili koristi desnu ruku/nogu,na koji nacin igra,kako se ceslja i koga publika vise voli su periferne stvari u odnosu na sportska dostignuca,i ovakve izjave samo vise govore o onome koji ih izgovara gde se otkriva pre svega nekultura coveka a odatle isplivavaju i ostale osobine koje karakterisu osobu u negativnom smislu...

mirko

pre 4 godine

Ne bi me iznenadilo da zapadnjaci pocnu da na neki nacin truju Novaka. Neverovatno su pristrasni i vole samo svoje. Cist nacizam u zapadnom svetu,ne priznaju nista sto nije iz njihovih redova.Tako oni funkcionisu.

Aleksej

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.
(Milan, 05. avgust 2019 16:56)I titule Masters 1000 serije..

giljotin?

pre 4 godine

Počeo je psihološki rat protiv
Novaka...drugim riječima Nole džabe se trudiš Federer je broj 1,zato Nole udri iz sve snage ovih par godina

111

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 5. avgust 2019 17:44)

Meni je jasan tvoj nacin razmisljanja. Za tebe tezinu imaju pobede i slemovi nad Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom, Hjuitom?? To je tezina, zar ne? Ali Novakove pobede nad, Endijem, Rafom, Rodzerom, nemaju nikakvu tezinu? Saberi njihove slemove i onih koje je Rodzer pobedjivao ako ti nesto nije jasno..I jos nesto, Novak je Rodju pobedjivao i mnogo ranije nego pre 5 godina. Kada je imao 27, 28, 29 godina? Da i tada nije bio star?

XXL

pre 4 godine

Naravno Federer jer koliko su razno-razni organizatori i lobisti sa sponzorima uložili u njegovu karijeru da sad sav taj trud i novac propadne zbog - srbina sa Balkana. Ne može.

Igor Pg

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)
(demokratičan, 5. avgust 2019 17:06)

Nisu lovatori nego obican narod iz cijelog svijeta. Odavno vam ja govorim da se ne zanosite i da je narod odnosno publika ta koja odlucuje ko je najbolji. Sto meni znaci sto ja mislim da su LeBron ili Bil Rasel bolji od Dzordana (prvi ga je presisao u svim statistickim kategorijama, drugi ima duplo vise prstenova od njega) kad se 90% ljudi oko mene smije na tu konstataciju. Navodio sam vam ovdje na ovom portalu na slicnim vijestima komentare Andre Agasija sa konferencije za stampu 2006 godine - "Rodzer Federer je najbolji igrac protiv kojeg sam igrao" a onda ide pitanje novinara da li to znaci da je najbolji svih vremena pošto si igrao protiv Pita Samprasa (koji je do tad smatran Goat-om i koji je imao 14 Gslemova dakle duplo vise od Rodzera u tom trenutku) i Agasi mrtav ladan odgovara da Federer je po meni najbolji svih vremena. Pominjao sam vam i internet glasanje za najboljeg igraca Wimbldona svih vremena u trenutku kad je Sampras imao 7 wimblfona a Federer i Borg po 5, 87 % je glasalo da je Rodzer najbolji igrac wimbldona svih vremena. Toni Nadal je zaplakao na konf za stampu posle Rolan garosa 2011-e ili 2012-e zbog odnosa pariske publike prema Nadalu (i nepoštovanja Rafe kao najveceg sampiona tog turnira svih vremena) i nevjerovatnog fanaticnog navijanja za Federera.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 4 godine

A zamenica sefa racunovodstva Uprave Voda i Kanalizacija u Lebanu je izjavila da je ipak Bagdatis najbolji svih vremena.

Misljenje je kao d, svi ga imaju?

samo jako

pre 4 godine

Samo nek njega Nole pretekne u GS ,lako mi je posle za ovakve..čuj ima će neko petlju da priča ovako a u svim parametrima da je lošiji ,smešno

RF KING

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!
(cezar, 05. avgust 2019 16:53)
Нису то комплекси, то је у суштини елитизам или што би неки чак рекли расизам, јер по схватању овог типа један Србин, Хрвата, Словак, све једно бе може бити најбољи свих времена у било чему па ни у тенису. То може бити само Швајцарац, Француз, Енглез и Американац и тешком муком Немац или Италијан.

Бата Стојковић

pre 4 godine

А овај је као нека баба Ванга, шта ли, па зна шта ће бити у будућности? И Енглеска је некад била најмоћнија империја на свету па више није и нико је не помиње као суперсилу.

Fed jeste najbolji ali ne bas toliko :)

pre 4 godine

"Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije"
Jeste razlika 4 GS s tim sto Djokovic ima vise od 0 (koliko je puta Srbija bila prvak sveta) - Odnos GS je u korist Federera 5 prema 4 a odnos Brazila i Srbije nije moguce izracunati.

marerema

pre 4 godine

Ma ko je uopste taj Djokovic ? Gaske ima lepsi bekhend od njega, prema tome on je najbolji svih vremena. Postaje malo smesno ovo, ufrkisali se svi za Rogera ko da je malo dete pa mu cuvaju zvecku...

Amabalza Rotira

pre 4 godine

Pa nista onda Nole, lepo u penziju sad, reko covek da ti je dzaba trud... Salu na stranu, ovako sad govere o tebi, ali ajde da sacekamo jos 5-10 godina. Pre tacno 10 godina si bio propali talent, klovn i folirant. Sad si jedan od velike trojke, cesto pominjan kao najbolji ikad. Lepo ti obori sve rekorde, a oni ce se svi polako navici....

demokratičan

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)

truth

pre 4 godine

To se kaze ZA MENE ce biti.... Jer cete kada ga Nole prestigne imati tabelu u kojoj je Nole bolji u medjusobnim skorovima, u GS, u najvise nedelja na ATP listi, najvise Mastersa... Tako da otprilike moci cete samo da placete

Cika Toni

pre 4 godine

Ovu izjavu G-dina Kozola treba shvatiti iskljucivo u funkciji posla kojim se covek bavi. Toliko jasno da nema potrebe objasnjavati i zestiti se zbog iste.

Gibanica

pre 4 godine

Ako zene u tenisu budu zaradjivale kao muskarci, zasto onda ne bi i u fudbalu?
Ko je gledao upravo zavrseno prvensy za zene u fusbalu sigurno je bio u situaciji kao ja..
Plakao je al nije bio siguran dal od muke ili od smeha..

micika

pre 4 godine

Za Novaka neću ni da komentarišem,dovoljno je rečeno i vreme će pokazati pravu istinu,ali zašto ne spominju Moniku Seleš kao jednu od najboljih teniserki svih vremena?Šarapova bolja?!?Gluposti!

Drug Ostoja

pre 4 godine

Pitam se po kojim standardima Novak moze biti najbolji svih vremena,jer ocigledno sta god da uradi Federer ce biti najbolji svih vremena u ocima ovog lika,a i mnogih drugih slepaca. Drugim recima ovaj lik govori da ga bas briga za statistiku i titule,za njega je Federer najbolji svih vremena,a tako misli upravo zbog statistike.. Zapadnjacke dvostruke vrednosti.

Boris Banović

pre 4 godine

Koga još zanima šta kaže Kajol ( Kožol) !? Federer je trenutno najuspešniji teniser i to je za poštovanje, a ako ga pretekne, na primer, Kirjos po broju GS titula Masters titula, broju nedeljs na N°1 na ATP listi i ostalim zanimljivim statističkim podacima, biće najuspešniji teniser svih vremena ! Šta je Kožolu nejasno !?

Aleksej

pre 4 godine

Mozda je za nekoga Karl Luis najbrzi sprinter ali ga demantuje Bolt sa svojim vremenom valjda je bitan rezultat.
(Andrej, 05. avgust 2019 16:52)Ne bi me cudilo da Getlina proglase za najveceg svih vremena koliko ograniceno gledaju na stvari na zapadu..

Neko od normalnih

pre 4 godine

Australija (2017) Finale
Federer (pobeda) - Nadal

Wimboldon (2017) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Australija (2018) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Mozete misliti kakva je to godina bila za tenis kada se Cilic nasao 2 puta u finalu GS-a? Cista mitomanija i propaganda.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Neće, ali biće najbolji na Zapadu. To je, međutim, sasvim dovoljno. Srbi i ne ceznu za priznanjem Kine i Koreje, već bogatih Zapadnih zemalja, ostale su nebitne, sirotinja, nikakve koristi od njih.

Srbija medju šljivama

pre 4 godine

Vrlo je jasno šta Kožol misli. On smatra da će Federer ostati zapamćen po eleganciji, tehnici i lakoći koju poseduje. To nema veze sa brojem osvojenih trofeja i u pitanju je mišljenje pojedinca. Ovoliko ismevanje i vredjanje je nepotrebno, nezasluženo i nekulturno.

Philippoussis

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)

A mi smo, znači, osvojili Svetsko u fudbalu? Mora da sam prespavao.

Inače, čovek je apsolutno u pravu u svom stavu prema WTA. Ne pije tu vodu priča o jednakosti polova, reč je prosto o ponudi i potražnji, i u tom smislu tenis funkcioniše kao i svako drugo tržište. A s obzirom na to da daleko manji broj ljudi prati WTA, prirodno je da i nagradni fond bude skromniji. To je valjda i laicima jasno.
Što se tiče njegovog stava o tome ko je najbolji teniser svih vremena, to je njegovo subjektivno mišljenje, i kao takvo ga poštujem. Ali je ipak samo subjektivno mišljenje nekadašnjeg 64. igrača sveta, i ništa više od toga. I ja smatram da Federer igra lepši, elegantniji tenis, i više uživam u njegovim mečevima, ali to je moja stvar. Ne zači da je zbog toga bolji. Mada uspešniji, zasad, jeste.

BojanNS

pre 4 godine

Sada kada preti da obori njegov broj GS titula, to se vise ne uzima u obzir. Ako je tako onda je Djokovic vec sada najbolji igrac svih vremena, jer kao sto je dosta teniskih strucnjaka reklo da je on pokazao najveci nivo igre ikada u tenisu i da kada je on na svom najvecem nivou njega ne moze niko pobediti. Plus pored toga je jedini koji je osvojio sve velike titule.
Moje misljenje je da treba da obori rekor u broju GS titula da bi postao najveci svih vremena.

Marrssa

pre 4 godine

Rece covek koji pravi polnu razliku.Dalje nomoramo nista reci.I neznam sta je on uopste bitan da se njegov komentar prikazuje.Ima istu vaznost kao i moj npr.A ja kazem da ce Novak biti GOAT...I sta sad...cija se vise vazi.Nicija....Tenis je prosta stvar, ko osvoji vise GS taj je GOAT i gotovo.Novak ako ne uspe bice za nas GOAT a ako uspe u sta veruj morace ceo svet to da prizna a ovaj sto je dao ovaj nevazan komentar ostace samo jedan mali mish iz Marseja

kvisko

pre 4 godine

Po cemu ce onda biti najbolji ako Nadal & Djokovic budu imali vise GS od njega
Mozda po izgledu ili privlacnosti za siroke mase samo to se onda kaze bice najpopularniji ali ne i najbolji. Razlika drasticna.

deki 185

pre 4 godine

Kad prodje jedno 30g onda ce tadasnji strucnjaci gledace statistiku i znace ko je najbolji.Ovo sad je klasicna histerija zapadnih lobista, jer kako neki tamo Djokovic da bude bolji od njihovog ljubimca.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije..
Kralju SP u fudbalu je svake 4 godine a ovo je svaka 3 meseca...

Aleksej

pre 4 godine

Alo Novak prestigne Rodju,Rodja ce biti Goat Lebron naspram Dzordana toliko.Ali dzaba i da dodele Rodzeru da je GOAT on ce se bedno osecati ko dete kojem je data igracka da ne place i svi istinsli ljubitelji tenisa ce znati ko je GOAT.

Hmm

pre 4 godine

Kako kome, govori u svoje ime. Za mene je Novak najbolji i nikad taj Rodzer ne bio pobedjivao da se nadje u situaciji da ga ne podrzava vise od polovine gledala na stadionu. Da mu se non stop umanjuje uspeh jer im ne odgovara, nije "harizmatican" kao Federer.

Voja

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.

Aleksej

pre 4 godine

Pa sto uopate da igraju tenis buduce generacije ako Novak obori sve Rodjine rekorde l,bude bolji u medjusobnom skoru,duze nedelja na prvi atp listi.Ljudi jel vi volite tenis ili samo Federera previse neozbiljnih izjava zadnjih dana.

Neđo Valderama

pre 4 godine

Novak će da ponizi podmuklova ako se sastanu na US Openu. Šta im je Nole uradio, pa oni ne mogu da pomire mesec dana sa porazom i otvoreno pokazuju šta misle o svima nama sa ovih prostora

ironicar

pre 4 godine

Sve će izjaviti napisati pokušati samo da demoralisu Novaka ali malo morgen. Taj vas najbolji već ima veći broj izgubljenih mečeva od Noleta

Djordje P

pre 4 godine

Pa, dobro, o ukusima ne treba raspravljati. Djokovic ce biti najuspesniji a po mnogima i najbolji svih vremena, ali bice i onih kojima su Federer ili Nadal najbolji, sto je OK. Moram priznati da je i meni u fudbalu Ronaldinho uvek bio najbolji zbog te neke magije koju poseduje, mada ima uspesnijih od njega. No, ono sto je sigurno je da se ovakva igracka trojka u tenisu skoro nece pojaviti... ako ikad.

pribil

pre 4 godine

Eto, sad kad mu se drmaju svi rekordi, on ce biti najbolji svih vremena zato sto je jedinstven. Znaci ako neko osvoji 30 gren slemova i bude prvi 8 godina i osvoji 200 titula, dzabe mu je. Federer ce biti najbolji svih vremena. E to se zove hipokrizija. Drugim recima, koliko marketing i sponzori mogu da guraju jednog svakako velikog tenisera, ali ne i najboljeg " svih vremena". Tenis je sport statistike skoro mizda 80%, tako da je suvisan ovaj vapaj zapadnjaka. Njihova ikona ce po svij prilici gledati u kedja ovom robotu sa istoka. Na njihovu zalost, a nasu srecu.

zeke

pre 4 godine

Tako je to! Zak je zapadnjak I uvek ce naci dobar izgovor da je 'neko' sa zapada najbolji bez obzira sta drugi sa 'istoka' rade!
I on nije jedini. Nije vazno, Nole uradi ono sto treba, uradi to za tenis I sport, dokazao si da 'sve' mozes pa ce valjda neke generacije postovati statistiku ono kako ti to radis.

IDEMO!

zex

pre 4 godine

Toje tacno, kada bi Nole osvoj30gs i tada bi nekima Federer bio najbolji. Nama ce Novak biti uvek najbolji i to je cinjenica i ziva istina.

cezar

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Glasanje navijača,... I da osvoji više GS, Federer je najveći,...? Ceo svet vidi da je No1e uspešniji i pretpostavljaju da će osvojiti više GS titula uz sve druge rekorde, tako da je poslednjih godinu dana krenula retorika titula za Federer da je najveći!? Neka No1e osvaja, a oni neka plaču.

Goran Mitrović

pre 4 godine

Ma da, i još 100 puta da Đoković dobije Federera i još 20 grand slam i 20 atp1000 turnira da Đoković uzme više od Federera, opet će Federer da bude bolji. U svakom sportu i drugoj oblasti života nekako ko više puta pobedi i osvoji nešto# bolji je. Ali ima ovih zaljubljenih preko ušiju i njih statistika i realni podaci ne dotiču. Siguran sam da su se mnogi teniski profesionalci podsmehnuli ovoj izjavi.

Kraken

pre 4 godine

Malo vise smaraju ova prepucavanja, ko ce biti najbolji svih vremena. Iskreno bih voleo da to Djokovic bude i mislim da tenis vise nikada nece imati tako tri dominantna igraca kao sto su Djokovic, Federer i Nadal . Djokovic je po meni najkompletniji teniser svih vremena, o njegovoj psihi da ne pricamo, Federer igra daleko najlepsi tenis, dok je Nadal najborbeniji .

Nole, samo guraj

pre 4 godine

Vec drugi covek ovo izjavljuje u roku od par dana. Da se razumemo, za 15 godina niko nece znati sta ovi pricaju, samo ce se znati statistika i ljudi ce na osnovu toga odlucivati. Dakle, Nole, ove price imaju samo za cilj da relatiziviju tvoje pobede i da te demoralisu da ih napravis jos vise. Ozbiljno su se uplasili da ces porusiti sve rekorde!!!
Kao sto rekoh, samo ih ti porusi, a ovih likova koji pricaju gluposti se niko nece secati. Po ovom gospodinu, a i po onom tupavom teniseru od neki dan, ne treba ni igrati turnire (jer se i onako ne racunaju), treba pronaci nekog klinca od 19 godina koji igra mnogo lepo, pa ga proglasiti za najboljeg.
Kada smo kod lepote Pit Sampras je poezija za Rodju.
A mozemo da se vratimo i do Ilije Nastasea kada se vec prica o lepoti... i na jos mnoge druge.
MNOGO SU SE UPLASILI!

neki veliki dr

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?

vrg

pre 4 godine

"Čak i da Đoković osvoji više Slemova od Federera, Rodžer će biti najbolji teniser svih vremena".

ahaha i cak i da ja nikada ne uzmem reket u ruke, bicu cetiri puta bolji od obojice!

Romi

pre 4 godine

Znači, polako se mire sa sudbinom. Shvataju polako da je neminovno da ga Nole prestigne. Sad je prisutna ta faza uvrijeđenosti i negiranja neminovnog. Slijedeća faza je prihvatanje gole i bolne istine.

Petar

pre 4 godine

Mozda zbog svajcarske nacionalnosti i slihtanja prema zapadu i ostaloj burzoaziji,al' to nece biti dovoljno jace od Noletovog rekorda po broju osvojenih GS i masters titula

LJubo

pre 4 godine

Ako bude od Novaka imao
Manje GS
Manje mastersa
Manje nedelja na prvom mestu
Negarivan medjusobni skor

Ja ne znam na koju foru moze biti bolji.
Sto je babi milo to joj se i snilo

lal

pre 4 godine

"niko nikada"...
jedino ako se gasi ljudska vrsta uskoro, inace ce neko nekada sigurno biti bolji od sve trojice... to je prirodno... budala je svako ko je mislio da niko nikada nece biti bolji od lejvera, borga, samprasa... iako je delovalo drugacije...

miodrag

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)
Porediti babe I zabe moze samo deda ili ti starac...,..Srbija nikad nece imati cetiri titule a Brazil ce ih osvajati jos....sto u slucaju Novaka I Starca Foce nikako ne mozemo reci, ne?

Djordje P

pre 4 godine

danas svugde u svetu deca treniraju tenis da budu kao rodzer federer a ne novak...e zato ce uvek rodja biti najveci
(RF neponovljivi, 5. avgust 2019 16:34)

Netacno. Tako je mozda bilo pre 10-15 god, ali sada su klinci uglavnom Nadal ili Novak (pogotovo u Aziji).

Горан

pre 4 godine

Значи, по овој логици, лошији је бољи од бољег!? Човече који су ово комплексаши! Болестан је запад, али истински болестан, ментално болестан ...

neki veliki dr

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael Jordan
Regularna sezona: 17 - 11
Playoff: 6 - 0
Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.

miodrag

pre 4 godine

Pa dobro bre covece sto to ne rece pre finala Vimblndona, da Novak ne spasava one mec lopte. Ih, kakav, si. idi u person ili ti ak.

Nemanja

pre 4 godine

Pa po cemu ce onda biti bolji ? Igrali u istoj eri i Novak ce biti bolji u svim parametrima. Medjusobni dueli, mastersi, GS (nadamo se), broj nedelja na prvoj poziciji. Ako Nole ovako nastavi bice bolji u svemu. Ne kapiram ovu izjavu...

#5

pre 4 godine

Ko je najveći će govoriti ljudi za 20-30 i više godina. Kad ovi završe karijere. I znate šta? Samo će se titule brojati. I medjusobni skorovi. :)

veliki strumf

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39) Ovim komentarom ušao si u najuzu konkurenciju za najgluplji komentar decenije!!! Novak Federera može stići za godinu dana jer se igra 4 GS godišnje, a Srbija Brazil ni za čitav vek! Sto se tiče mišljenja ovih nebitnih zapadnjaka, sada kada se žestoko drma tron Federeru pokušavaju da nadju sve moguće izgovore samo da nekako Federer po njima bude najbolji. Ali mišljenja pojedinaca ili miliona su nebitna - postoje jasno merljivi kriterijumi ko će biti najbolji. Ovakvim izjavama samo nagone Noleta da im to i dokaze, nikako da nauče šta su to srpski prkos i inat!!!

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"

Dacha

pre 4 godine

Ako stvarno Novak prestigne Federera po broju slemova,samim tim imace i vise nedelja na prvom mestu,vec sada ima bolji medjusobni skor i to na velikom uzorku,ima vise Masters titula,znaci ne postoji nijedan jedini bitni parametar u kojem ce Federer biti bolji,osim verovatno u ukupnom broju titula ali to po meni nije relevantno jer ima dosta manjih turnira i na osnovu toga niko na ovom svetu nece moci da tvrdi da je Federer najbolji ikada,mozda najlepsi tenis ali najbolji ne i tu se svaka prica zavrsava.

Khm khm

pre 4 godine

Poricanje je jedan od mnogih načina kojima se borimo protiv sopstvenih problema, samo sto se na kraju život svodi na čistu iluziju...

EU Citizen

pre 4 godine

Najbolji svih vremena je onaj ko ima najbolje najvažnike statistike, dakle, na prvom mestu, broj GS-a, onda broj nedelja na prvom mestu, pa redom. To je objektivna istina, bilo da će to biti Federer, Đoković ili neko treći, koga još i ne znamo za dvadšset godina, a umetnički dokam i subjektivni ukus, padaju i na testu logike i na kafanskim testovima :)))

Goliat

pre 4 godine

Po toj logici onda znaci da je sada Nole bolji od Federera jer ima manje slemova a iz toga proizilazi da je u stvari Tipsa bolji i od njih dvoje i Nadala zajedno!!!

djolo

pre 4 godine

Pa pocemu to najbolji onda,po manekenisanju.?Pa djokara je sad najbolji jer ih obojicu bije u pobedama. A obojica su startovali pre Djokare i zato imaju vise gs.

Riki

pre 4 godine

Da se ja pitam za ovakve izjave bi trebao otici u zatvor. Ovo je necuveno. Kako moze reci da ce biti najbolji ako ga drugi prevazidje. Pa to je omalovazavanje tudjeg uspjeha a po meni i govor mrznje.
Mislim da je svima njima vec jasno da ce Djokovic prestici Federera jer traze opravdanja. I Nadal to moze da uradi. Sigurno ce ga jedan od njih dvojice prestici

Milan

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.

Torrente

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji?

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji?

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu?
Neće.
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS?
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal.
* Rekord po broju Mastersa?
Ne
*Osvojeni svi Mastersi?
Jok.
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića?
Biće gori od obojice.

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Kako moze biti GOAT kada je od 2010 god. do danas osvojio samo 4gs, dok je Novak osvojio 15 gs, Nadal 11gs, Vavrinka 3gs, Marej 3gs...? Cak je ova zadnja 2 gs osvojio kada su Novak, Marej, Vavrinka... imali povrede (2017). Kakav je to GOAT kada gs osvaja bez konkurencije i ima negativan skor protiv Novaka i Nadala? Jel ovo realno?

deki 185

pre 4 godine

Kad prodje jedno 30g onda ce tadasnji strucnjaci gledace statistiku i znace ko je najbolji.Ovo sad je klasicna histerija zapadnih lobista, jer kako neki tamo Djokovic da bude bolji od njihovog ljubimca.

Petar

pre 4 godine

Mozda zbog svajcarske nacionalnosti i slihtanja prema zapadu i ostaloj burzoaziji,al' to nece biti dovoljno jace od Noletovog rekorda po broju osvojenih GS i masters titula

demokratičan

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)

Petar

pre 4 godine

Ako je Roger najbolji teniser SVIH vremena, to znaci da nikad nije bilo boljeg od njega, kako onda DVA njegova najveca rivala Nadal i Djokovic imaju bolji medjusobni skor sa njim? Kako moze neko da ima bolji medjusobni rezultat od najboljeg svih vremena? Zar nije onda taj drugi bolji od najboljeg svih vremena? A kako li tek mogu imati DVA igraca bolji skor od najboljeg svih vremena? Ne razumem ti ja tu nista pravo da ti recem

Torrente

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji?

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji?

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu?
Neće.
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS?
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal.
* Rekord po broju Mastersa?
Ne
*Osvojeni svi Mastersi?
Jok.
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića?
Biće gori od obojice.

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.

marerema

pre 4 godine

Ma ko je uopste taj Djokovic ? Gaske ima lepsi bekhend od njega, prema tome on je najbolji svih vremena. Postaje malo smesno ovo, ufrkisali se svi za Rogera ko da je malo dete pa mu cuvaju zvecku...

lal

pre 4 godine

"niko nikada"...
jedino ako se gasi ljudska vrsta uskoro, inace ce neko nekada sigurno biti bolji od sve trojice... to je prirodno... budala je svako ko je mislio da niko nikada nece biti bolji od lejvera, borga, samprasa... iako je delovalo drugacije...

Ramzaj

pre 4 godine

Toliko je glupo raspravljati o ovome da to nema smisla pa cu napisati samo to da; zamislite da je Novak Svajcarac ili , ne daj boze, Englez(?), da li bi se i tada vodila ova besmislena rasprava?!

2011.

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?
(neki veliki dr@
Nevezano za Nidžu ali mene interesuje koju je relevantnu činjenicu čovek rekao?

Max

pre 4 godine

Lepo je neko rekao,t.j uporedio Barsu i RM.Navijac sam Barse, ali najtrofejniji klub je RM.Znaci najbolji klub na svetu je onaj koji ima vise trofeja. Ne onaj koji igra lepse. Isto je u tenisu, dzaba je Federer sto je igrao lepsi tenis u finalu kad ga je Nole pobedio.

Dzigibau

pre 4 godine

Najbolji znaci najvise trofeja, pobeda...ili pak znaci najharizmaticnija osoba ako Nole pobedi Nadala i Federera po broju slemova. A Fedrer je onako bas harizmatican...kao cigla nekako.

Горан

pre 4 godine

Значи, по овој логици, лошији је бољи од бољег!? Човече који су ово комплексаши! Болестан је запад, али истински болестан, ментално болестан ...

miki

pre 4 godine

Ali ne daje objasnjenje zasto tako misli. Zato sto i svi mi znamo...
RASIZAM je pozadina svake takve izjave koju ne podupiru egzaktni podaci

Bilo kakva gradacija mora da ima ustanovljena pravila i nacin merenja. Ocigledno je da je Novak vec sada najbolji na svetu kada se traze svakakvi izgovori da se Federer odrzi na celu.
To ne umanjuje velicinu Federera, veliki igrac, ali Novak je najveci jer je morao da pobedi do tada dva najveca tenisera svih vremena.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 4 godine

A zamenica sefa racunovodstva Uprave Voda i Kanalizacija u Lebanu je izjavila da je ipak Bagdatis najbolji svih vremena.

Misljenje je kao d, svi ga imaju?

pribil

pre 4 godine

Eto, sad kad mu se drmaju svi rekordi, on ce biti najbolji svih vremena zato sto je jedinstven. Znaci ako neko osvoji 30 gren slemova i bude prvi 8 godina i osvoji 200 titula, dzabe mu je. Federer ce biti najbolji svih vremena. E to se zove hipokrizija. Drugim recima, koliko marketing i sponzori mogu da guraju jednog svakako velikog tenisera, ali ne i najboljeg " svih vremena". Tenis je sport statistike skoro mizda 80%, tako da je suvisan ovaj vapaj zapadnjaka. Njihova ikona ce po svij prilici gledati u kedja ovom robotu sa istoka. Na njihovu zalost, a nasu srecu.

cezar

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!

Aleksej

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.
(Milan, 05. avgust 2019 16:56)I titule Masters 1000 serije..

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Glasanje navijača,... I da osvoji više GS, Federer je najveći,...? Ceo svet vidi da je No1e uspešniji i pretpostavljaju da će osvojiti više GS titula uz sve druge rekorde, tako da je poslednjih godinu dana krenula retorika titula za Federer da je najveći!? Neka No1e osvaja, a oni neka plaču.

Neko

pre 4 godine

Mislim da je poslednji Wimbledon odlucio ko je GOAT. Da je Federer pobedio, svi bi njega ucvrstili na tronu.
Sreca pa je Djokovic pobedio i bacio sebe u vatru za borbu najboljeg ikad.
A to sta ovaj gospodin prica, nije bitno.

Zoran

pre 4 godine

Ja bi voleo da mi neko objasni u cemu je to Federer bolji od Novaka?. Poznato je da nivo Tenisa koji je Novak pokazao nije vidjen do sada. To poredjenje kosarkasa ko je bolji ....izvinite to je ekipni sport. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Novace znas sta treba ciniti....napred momce do besmrtnosti.Poceo si da ih bbombardujes i da im kvaris zivote upravo onima koji su kvarili tvoje detinstvo '99-e....udri ih samo i neces pogresiti uvek ces pogoditi krivce.

....

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!
(Jumko, 05. avgust 2019 22:22)

Sa trolcinom nema rasprave, samo ga pustis.

Koliki je bio recimo procenat prvog servisa kod Noleta? Koliki je bio kod Rodje?
Rodja je sve savrseno uradio, ( sto je i statistika zabelezila) ali opet, to nije bilo dovoljno...za zid preko puta njega.

Mozes biti Hrvat, Albanac....bilo sta...ali da mu ne odas postovanje za taj mec, to je bezobrazluk.

Djordje P

pre 4 godine

danas svugde u svetu deca treniraju tenis da budu kao rodzer federer a ne novak...e zato ce uvek rodja biti najveci
(RF neponovljivi, 5. avgust 2019 16:34)

Netacno. Tako je mozda bilo pre 10-15 god, ali sada su klinci uglavnom Nadal ili Novak (pogotovo u Aziji).

Dejan

pre 4 godine

Kada kraj Noletovog imena budu stajali rekordi u GS titulama i sedmicama na prvom mestu ATP liste, a uz to već ima sve velike Masters turnire osvojene i bolji odnos pobeda u međusobnim duelima sa Federerom i Nadalom, sve će biti jasno kao dan. I svi argumenti na Noletovoj strani, a oni novi koji budu hteli da sustižu rekorde gledaće Noletovo ime na vrhu. Tako da ovaj gospodin priča šuplju priču.

Romi

pre 4 godine

Znači, polako se mire sa sudbinom. Shvataju polako da je neminovno da ga Nole prestigne. Sad je prisutna ta faza uvrijeđenosti i negiranja neminovnog. Slijedeća faza je prihvatanje gole i bolne istine.

retko pametan

pre 4 godine

pa da al ce uvek velika mrlja biti to sto ima negativan skor sa svoja 2 najveca rivala..em ce obojica imati vise slemova od njega..
i onda ce ljudi ispadati malo smesni u izjavama da je najveci ikada.
bice - najveci je ikada federer al ima tamo jedan teniser koji ima vise slemova od njega, vise nedelja na nr1 mestu, teniser koji je osvojio sve turnire 2 puta , drzao sva 4 gs odjednom...i ako to nije dovoljno ima i pozitivan skor sa njim..stavise dobio ga je u skoro svim gs finalima.
ali...federer igra lepse , haha

Nole, samo guraj

pre 4 godine

Vec drugi covek ovo izjavljuje u roku od par dana. Da se razumemo, za 15 godina niko nece znati sta ovi pricaju, samo ce se znati statistika i ljudi ce na osnovu toga odlucivati. Dakle, Nole, ove price imaju samo za cilj da relatiziviju tvoje pobede i da te demoralisu da ih napravis jos vise. Ozbiljno su se uplasili da ces porusiti sve rekorde!!!
Kao sto rekoh, samo ih ti porusi, a ovih likova koji pricaju gluposti se niko nece secati. Po ovom gospodinu, a i po onom tupavom teniseru od neki dan, ne treba ni igrati turnire (jer se i onako ne racunaju), treba pronaci nekog klinca od 19 godina koji igra mnogo lepo, pa ga proglasiti za najboljeg.
Kada smo kod lepote Pit Sampras je poezija za Rodju.
A mozemo da se vratimo i do Ilije Nastasea kada se vec prica o lepoti... i na jos mnoge druge.
MNOGO SU SE UPLASILI!

Pedja

pre 4 godine

Rece 64 teniser sveta 1980 god.Zemljak ti prvo treba da trazis dozvolu od osvajaca 16 slemova da mu pomenes ime...Dokle ce totalno nebitni likovi komentarisati istinske legende....

Neđo Valderama

pre 4 godine

Novak će da ponizi podmuklova ako se sastanu na US Openu. Šta im je Nole uradio, pa oni ne mogu da pomire mesec dana sa porazom i otvoreno pokazuju šta misle o svima nama sa ovih prostora

matkke

pre 4 godine

Krenuo zapadnjački spin, sad kad je svima jasno šta će Nole da uradi, a mi smo jedino znali... A gazi ih Nole, da ih boli još više hah.. Obori još ovo rekorda malo što je ostalo i u ilegalu, daleko od medija i tenisa.. Da im tek onda ništa ne bude jasno.. A pamtiće te svi tvoji iskreni navijači, a naročito ove zapadnjačke šumeće tabletice kojima nabijaš komplekse svakom novom titulom

LJubo

pre 4 godine

Ako bude od Novaka imao
Manje GS
Manje mastersa
Manje nedelja na prvom mestu
Negarivan medjusobni skor

Ja ne znam na koju foru moze biti bolji.
Sto je babi milo to joj se i snilo

antiDebil

pre 4 godine

Ok, ovaj je drugi koji peva ovu pesmicu nakon Gvida Paelje, ne sumnjam da ce ih biti jos.
Spavate li mirno neiskoriscene Fekijeve mec lopte, hahahahah hahahaha haaahah...

Aga

pre 4 godine

Jeste, a ja sam bolji sprinter od Useina Bolta. Bolt trči tri puta brže nego ja, ali ja ćetiri puta lepše.

Nego shvataju polako da će i Novak, a i Nadal osvojiti više GS od njihovog ljubimca, pa taman da ovaj igra do pedesete.
Nije Federer zaslužio da ima ovako glupe i pokvarene navijače.






Ustvari... jeste.

anica

pre 4 godine

Objektivno...Nole im je pokazao ko vozi traktor a ko otvara kapiju, pobeda u ovogodisnjem Vimbldonu je samo so na ranu svim kompleksasima i mrziteljima i tek cemo ovakve i slicne izjave gledati i slusati...potreba za pravdanjem, ko je kakav itd itd...a jedan samo vreba iz prikrajka i kulira.
Ponosna sam na naseg Novaka, Bog ga cuva.

Nemanja

pre 4 godine

Pa po cemu ce onda biti bolji ? Igrali u istoj eri i Novak ce biti bolji u svim parametrima. Medjusobni dueli, mastersi, GS (nadamo se), broj nedelja na prvoj poziciji. Ako Nole ovako nastavi bice bolji u svemu. Ne kapiram ovu izjavu...

....

pre 4 godine

Otkud ce Srbin da bude najbolji svoh vremena u zapadnom sportu br. 1. Cuj, iako osvoji vise GS nece biti najbolji?! Cista predrasuda prema nama.

Djordje P

pre 4 godine

Pa, dobro, o ukusima ne treba raspravljati. Djokovic ce biti najuspesniji a po mnogima i najbolji svih vremena, ali bice i onih kojima su Federer ili Nadal najbolji, sto je OK. Moram priznati da je i meni u fudbalu Ronaldinho uvek bio najbolji zbog te neke magije koju poseduje, mada ima uspesnijih od njega. No, ono sto je sigurno je da se ovakva igracka trojka u tenisu skoro nece pojaviti... ako ikad.

miodrag

pre 4 godine

Pa dobro bre covece sto to ne rece pre finala Vimblndona, da Novak ne spasava one mec lopte. Ih, kakav, si. idi u person ili ti ak.

Milorad

pre 4 godine

Ako Novak prestigne Federera po broju slemova i No.1 nedeljama (a hoce), svaka prica se tu zavrsava. Mogu oni da rade sta hoce, da pricaju u emisijama "best player of all time", cim se dodje do broja nedelja No.1 i slemovima, zvucace smesno i glupo.

#5

pre 4 godine

Ko je najveći će govoriti ljudi za 20-30 i više godina. Kad ovi završe karijere. I znate šta? Samo će se titule brojati. I medjusobni skorovi. :)

Mogu ja i sa 50

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji? 

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji? 

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu? 
Neće. 
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS? 
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal. 
* Rekord po broju Mastersa? 
Ne 
*Osvojeni svi Mastersi? 
Jok. 
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića? 
Biće gori od obojice. 

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.
(Torrente, 05. avgust 2019 16:45)

Imaće najviše osvojenih ATP 250.
I najduži radni staž.

Baja st. Patak

pre 4 godine

Kad si zaljubljen, ne obraćaš pažnju na činjenice. Meni je najbolji, neka je i najjadniji, on je moj itd. Ovaj tip je zaljubljen, treba mu oprostiti bulažnjenje.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

(Nina, 5. avgust 2019 18:13)


igrao sam, onomad, šah i sa kasparovom i karpovom: ja - lep ko lutka, moderna frizura, skockan, dobar parfem, italijanske cipele, solidan sat; oni - tipični komsomolci u 50 nijansi braon boje...

rezultat?
svašta, kažem ti: ja - lep ko lutka...

Kraken

pre 4 godine

Malo vise smaraju ova prepucavanja, ko ce biti najbolji svih vremena. Iskreno bih voleo da to Djokovic bude i mislim da tenis vise nikada nece imati tako tri dominantna igraca kao sto su Djokovic, Federer i Nadal . Djokovic je po meni najkompletniji teniser svih vremena, o njegovoj psihi da ne pricamo, Federer igra daleko najlepsi tenis, dok je Nadal najborbeniji .

Goran Mitrović

pre 4 godine

Ma da, i još 100 puta da Đoković dobije Federera i još 20 grand slam i 20 atp1000 turnira da Đoković uzme više od Federera, opet će Federer da bude bolji. U svakom sportu i drugoj oblasti života nekako ko više puta pobedi i osvoji nešto# bolji je. Ali ima ovih zaljubljenih preko ušiju i njih statistika i realni podaci ne dotiču. Siguran sam da su se mnogi teniski profesionalci podsmehnuli ovoj izjavi.

Beogradjanin

pre 4 godine

Samo da razjasnimo jednu stvar, ljudi izgleda ne razumeju razliku izmedju NAJBOLJI PO STATISTIKAMA i NAJOMILJENIJI teniser. ???

ej bre

pre 4 godine

Imace najvise GS, najduze vremena na prvom mestu, jedini kompletiran masters, bolji skor ali ce Federer jer ima lepse lokne da bude GOAT? Hoce to kada mrznja prevlada...

pantelejac

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.

Aleksej

pre 4 godine

Mozda je za nekoga Karl Luis najbrzi sprinter ali ga demantuje Bolt sa svojim vremenom valjda je bitan rezultat.
(Andrej, 05. avgust 2019 16:52)Ne bi me cudilo da Getlina proglase za najveceg svih vremena koliko ograniceno gledaju na stvari na zapadu..

Фрфљави

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?

Sinko

pre 4 godine

Niko ne pominje Nadala, a Nole ako i bude imao najvise GS titula nece biti Federer ... WTF!?
Ovo samo pokazuje kakvi su licemeri, rasisti i podlaci ti veliki demokratski zapadnjacki narodi, a pre svega koliko su veliki ksenofobi.
Ono sto im se ne svidja oni se prave da ne postoji, e pa nece moci rodjaci.
UDRI NOLE JOS JACE!

statuskan

pre 4 godine

Nik Bolitjeri, čovek 80 i kusur godina. Ceo život posvećen tenisu, sopstvena akademija itd. Mislim da je on kompetentniji da komentariše ko je najbolji ikad od ovog šarlatana.A Bolitjeri doslovce kaže,, Najbolji i najkompletniji teniser koji je ikad igrao je Novak Djoković"!!!
Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa.Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.

vrg

pre 4 godine

"Čak i da Đoković osvoji više Slemova od Federera, Rodžer će biti najbolji teniser svih vremena".

ahaha i cak i da ja nikada ne uzmem reket u ruke, bicu cetiri puta bolji od obojice!

Serbissimo

pre 4 godine

Opskuran lik jos opskurnijeg turnira zaljubljen u Federera predstavlja svoj stav kao cinjenicno stanje. Pametnom dosta. P.S. Po kojim ce to kriterijumima biti najveci svih vremena ako ga Djokovic prestigne?

veliki strumf

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39) Ovim komentarom ušao si u najuzu konkurenciju za najgluplji komentar decenije!!! Novak Federera može stići za godinu dana jer se igra 4 GS godišnje, a Srbija Brazil ni za čitav vek! Sto se tiče mišljenja ovih nebitnih zapadnjaka, sada kada se žestoko drma tron Federeru pokušavaju da nadju sve moguće izgovore samo da nekako Federer po njima bude najbolji. Ali mišljenja pojedinaca ili miliona su nebitna - postoje jasno merljivi kriterijumi ko će biti najbolji. Ovakvim izjavama samo nagone Noleta da im to i dokaze, nikako da nauče šta su to srpski prkos i inat!!!

Bo

pre 4 godine

znači ako sam razumeo Federer ce biti najbolji svih vremena i ako Nole bude najbolji svih vremena ilii ako i Nadal bude najbolji svih vremena.

Јабучило

pre 4 godine

Новаче, кумим те богом (иако навијам за тебе само зато што си Србин и иако ми неки твоји обичаји иду на живце): престигни га по свим бројивим параметрима и запуши уста лицемерима са Запада!

djolo

pre 4 godine

Pa pocemu to najbolji onda,po manekenisanju.?Pa djokara je sad najbolji jer ih obojicu bije u pobedama. A obojica su startovali pre Djokare i zato imaju vise gs.

zeke

pre 4 godine

Tako je to! Zak je zapadnjak I uvek ce naci dobar izgovor da je 'neko' sa zapada najbolji bez obzira sta drugi sa 'istoka' rade!
I on nije jedini. Nije vazno, Nole uradi ono sto treba, uradi to za tenis I sport, dokazao si da 'sve' mozes pa ce valjda neke generacije postovati statistiku ono kako ti to radis.

IDEMO!

ls

pre 4 godine

Ako ga pretekne u broju GS, Federer nikako ne moze biti najbolji svih vremena, a ako ga ne pretekne onda ce to svakako biti. Druga je stvar sto bi svi oni Federeru podali i mame i tate, i sestre i babe, pa ga proglasavaju za najboljeg svih vremena.

mirko

pre 4 godine

Ne bi me iznenadilo da zapadnjaci pocnu da na neki nacin truju Novaka. Neverovatno su pristrasni i vole samo svoje. Cist nacizam u zapadnom svetu,ne priznaju nista sto nije iz njihovih redova.Tako oni funkcionisu.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"

Riki

pre 4 godine

Da se ja pitam za ovakve izjave bi trebao otici u zatvor. Ovo je necuveno. Kako moze reci da ce biti najbolji ako ga drugi prevazidje. Pa to je omalovazavanje tudjeg uspjeha a po meni i govor mrznje.
Mislim da je svima njima vec jasno da ce Djokovic prestici Federera jer traze opravdanja. I Nadal to moze da uradi. Sigurno ce ga jedan od njih dvojice prestici

biznis

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?
(Фрфљави, 05. avgust 2019 19:21)

Federer je kao lepak za sponzore.. u tom smislu je najveći ikada, možda i najveći generalno u sportu, ne samo u tenisu..

Što se tenisa tiče, od kako se nadmeću, Novak im je objasnio kako stoje stvari, ako uspe da nadmaši broj slemova, mogu razne marketinške i medijske kuće da laprdaju šta god..

poznavalac

pre 4 godine

U svakom sportu rezultati su jedino merilo koje promovise najbolje a to da li je neko levak ili koristi desnu ruku/nogu,na koji nacin igra,kako se ceslja i koga publika vise voli su periferne stvari u odnosu na sportska dostignuca,i ovakve izjave samo vise govore o onome koji ih izgovara gde se otkriva pre svega nekultura coveka a odatle isplivavaju i ostale osobine koje karakterisu osobu u negativnom smislu...

Aleksej

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.
(Voja, 05. avgust 2019 16:57)Tom coveku izgleda Federer lecio clana porodice pa u skladu sa svojim kapacitetom sada botuje.

Kenan

pre 4 godine

Koliko je meni poznato, Roger i Rafa imaju negativan bilans sa Novakom, a to je po meni najbolji dokaz , ko je najbolji od nih trojice.
A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.

Одполапамети

pre 4 godine

Мој комшија Саво је најбољи тенисер свих времена! Са Новаком, Рафом и Федерером има нерешен скор. Није освоијо ниједан турнир, али ја мислим да је најбољи. Имам ли мање аргумената од господина Кожола?

111

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 5. avgust 2019 17:44)

Meni je jasan tvoj nacin razmisljanja. Za tebe tezinu imaju pobede i slemovi nad Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom, Hjuitom?? To je tezina, zar ne? Ali Novakove pobede nad, Endijem, Rafom, Rodzerom, nemaju nikakvu tezinu? Saberi njihove slemove i onih koje je Rodzer pobedjivao ako ti nesto nije jasno..I jos nesto, Novak je Rodju pobedjivao i mnogo ranije nego pre 5 godina. Kada je imao 27, 28, 29 godina? Da i tada nije bio star?

Ime poznato redakciji

pre 4 godine

(Igor Pg, 5. avgust 2019 17:44)

I treba svi da ti se smeju kad ne znaš šta znači reč najbolji.
Novak je najbolji iz istih razloga kao i Džordan.
Ne zbog statistike, nego zato što je bio najkompletniji igrač, koji je ova igra ikad videla.
Da li možeš da zamisliš da onaj drvoseča Lebron ikada mogao da dobije Džordana u 1:1.
Što se Rasela tiče, u njegovo vreme se igrala bukvalano amaterska košarka, sa većinom belih igrača, a titule je osvojio jer je bio u najjačem timu Lejkersa ikada, gde mu je čitava prva petorka ušla u Hall of Fame, dok je Džordan uzeo 6 od 6, krenuvši od nule u raspalom Čikagu, najgorem timu u ligi.
I za statistiku si masno slagao, jer neke Džordanove rekorde još dugo nikad niko neće oboriti, mada to i nije presudno.
Po statistici je i Robert Ori, bolji igrač od Džordana, a ti se pogledaj u oči i reci da li je to istina.
Slično je i sa Novakom, jednostavno džabe ti broj titula, ako nisi najbolji protiv najboljih i najjači kad je najvažnije.
Tu su on i Džordan pokazali zašto su najveći, a ti se i dalje zanosi luzerima, koji su trčali iz tima u tim da bi osvojili prsten.
Kad su pitali Majkla zašto nije otišao u neki jak tim da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Ja nisam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
To je ona Spartanska fliozofija, koju i Novak ima, nešto što ti i ostali "statističari", nikad nećete shvatiti.

miodrag

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)
Porediti babe I zabe moze samo deda ili ti starac...,..Srbija nikad nece imati cetiri titule a Brazil ce ih osvajati jos....sto u slucaju Novaka I Starca Foce nikako ne mozemo reci, ne?

Dacha

pre 4 godine

Ako stvarno Novak prestigne Federera po broju slemova,samim tim imace i vise nedelja na prvom mestu,vec sada ima bolji medjusobni skor i to na velikom uzorku,ima vise Masters titula,znaci ne postoji nijedan jedini bitni parametar u kojem ce Federer biti bolji,osim verovatno u ukupnom broju titula ali to po meni nije relevantno jer ima dosta manjih turnira i na osnovu toga niko na ovom svetu nece moci da tvrdi da je Federer najbolji ikada,mozda najlepsi tenis ali najbolji ne i tu se svaka prica zavrsava.

Nebojša

pre 4 godine

Da je Novak jedan on dolazećih nada i da u budućnosti za nekih recimo 15 godina pretekne Federera i njegove rekorde daleko posle penzionisanja Švajcarca moglo bi se i raspravljati koji je bolji ali oni igraju 14 sezona jedan protiv drugog i biće ih još ako ga Novak pretekne i po grenslemovina pored drugih stvari u kojima ga je već pretekao tu sumnje nema biće goat ovo što je ovaj izjavio je više u smislu ja više volim Federera i zato je on najbolji to tako ne ide kao kada bi neko izjavio džabe Nadalu 12 Roland garrosa Borg je igrao lepršaviji tenis on je najbolji šljakaš svih vremena siguran sam da ćemo slušati ovakve stvari sve više i više kako mu Novak bude približavao.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-federer je ogroman sampion i trenutno najtrofejniji
-ako sve bude uredu obicice ga rafa a isto i Nole
-federer igra najlepsi tenis ,leprsav i taj jednorucni bekend ali noletov dvorucni bekend daleko je produktivniji
-rodji ne lezi sljaka
-nole je vrhunski i na sljaci i da rafa nije kralj sljake nole bi i tu imao vec jedno 4 RG ...i rafa bogu i vremenu ove godine da se zahvali sto u polufinalu se Nolov meč prekidao 10 puta ...da je usao u finale pitanje je dal bi se Rafa radovao ....Nole se moze pohvaliti pobedom na sljaci nad Rafom a Rodzer ne ....
-kako sad ide razvoj Rodja mozda i uzme neki slem
-rafa mozda sljaku i negde ako
-nole moze svuda pa i rafinu sljaku
to se sve zna i nema tu nekog igrača koji moze enormno poremetiti Nola a ima 4,5 godina jos igre ....mozda je zdravlje ključno ....Nole ide ka 20 mnogo brze nego sto neki zele ....
- 4 kasni a ima najmanje 4 godine da nadoknadi
-sve u svemu Rodja je trenutno najtrofejniji veliki je sampion ,ogroman ...Rafa takodje a i Nole ...
-ja ne volim Real ali je najveci i rezultati to govore jasno ...
-Nole ide ka tome da bude najveci i zato smeta zestoko ....Ne vide mu pravog konkurenta ...
a ovaj lik je ostrascen i vise komentarise navijacki i moze jos i biti srecan jer mu je Rodzer trenutno najveci ,nek uziva jos par godina ....a ja se nadam da ce ta recimo 3 da se to promeni

Cicko

pre 4 godine

Prvo, treba Novak da ga pretekne. Ako se to desi, ovakve izjave pojedinaca nemaju nikakav znacaj. Pogotovo, posle nekoliko godina , svako ko prati tenis prvo gleda statistiku. I, statistika kazuje ko je najbolji svih vremena.

Khm khm

pre 4 godine

Poricanje je jedan od mnogih načina kojima se borimo protiv sopstvenih problema, samo sto se na kraju život svodi na čistu iluziju...

Vladimir

pre 4 godine

Po meni najbolji svih vremena je Troicki.Bezobzira na rezultate titule i ostalo.Nema osvojeni GS al je najbolji teniser u istoriji i ostaće.Ajm sad hahaha...

Zoki

pre 4 godine

Nepristojno je porediti Noleta i Federera. Rodžer nema veliku pobedu nad Novakom. Od 14 velikih turnira u godini Rodžer je Novaka pobedio samo u 2 u finalima. Pre 12 godina u finalu US Opena i 3 puta u finalu Sinsinatia. Još Rodžer ima pobede nad Novakom u finalima Dubaia i Bazela. Novak je isto pobedjivao Rodžera u finalima ovih njegovih omiljenih finala a osim toga i u 3 finala Vimbldona, 3 finala završnog Mastersa, u 2 finala Kanade a po jednom u finalima Rima i IW. Dali se neko uopšte seća kada je Federer zadnji put pobedio Djokovića? Znam da je bilo davno i da je bio nebitan meč.

Markan

pre 4 godine

Ovakva izjava nam govori da je stupila navijačka polarizacija i da svako ima svoju teoriju odnosno svog miljenika. Iako Đoković ima bolji skor pobeda nad Federerom, dobio ga je sva tri puta na Vimbldonu, iako bude imao više GS i bude više nedelja na prvom mestu, uvek će ovakvi likovi biti na strani Federera

Dnevna doza Nika Kirjosa.

pre 4 godine

Direktor turnira u Marseju-Kozol!Alo ljudi...dajte malo,ono uozbiljite se sa naslovima,ljubi vas brat.ATP turnir u Marseju vredi 250 ATP bodova!Isto toliko vredi misljenje ovog direktora...Dajte barem misljenja direktora ATP 1000!Da cujemo sta oni kazu po pitanju G.O.A.T race-a!Onda dajte misljenje Nika Kirijosa da G.O.A.T dnevnu polemiku zakuvamo do maksimuma!HAhahaha

Vlade

pre 4 godine

Baš je njegov stav neki relevantni "faktor" a koliko je "stručan" vidi se po tome što je u najbolje teniserke svrstao Šarapovu a nije pomenuo Navratilovu ili Moniku Seleš

deki

pre 4 godine

Federer je po stilu igre poseban i tu nema greske. Iskreno volim da gledam njegovu raznovrsnost i maksimalnu racionalnost. Sa druge strane ne razumem ako neko ostvari vise od njega, sto je ipak u tenisu vece merilo nego npr u fudbalu, sta je onda problem reci GOAT je Novak ili Rafa, nebitno, naravno navijam za naseg ambasadora sporta svim srcem.

realnost

pre 4 godine

Poredak izmedju trojice velemajstora u ovim kategorijama redom, a to su GS, Mastersi, Zavrsni Masters, velike titule i ukupno titula, ide ovako:

- Federer 20, 28, 6, 54, 102

- Djokovic 16, 33, 5, 54, 75

- Nadal 18, 34, 0, 52, 82

E sada je za trenutno prvog na GOAT listi osnovni problem da ne bude svrgnut sa ovog trona taj sto mu vreme ne ide na ruku, jer je stariji 6, odnosno 5 godina od glavnih konkurenata. Gledajuci trend u danasnjem tenisu i periodu od 3 naredne godine, od 42 velike titule (4 GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters svake godine) minimum minimuma koja ce ova trojica pokupiti su 30 i vise titula! S tim sto ce Federer po mojoj proceni sto zbog godina, sto zbog ishoda nedavno zavrsenog Vimbldona pokupiti daleko najmanje, Nadal dosta vise od njega, a Djokovic najvise!

petar

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

Mislim da Brazil nije osvajao titule u odsustvu Srbije. Izvinjavam se ako gresim.

Zimmermann

pre 4 godine

Brojke su neumoljiva stvar, istina takođe, jer uvek je vrlo prosta.

Trenutno je Rođa u par glavnih parametara i dalje ispred Nola i Rafe, ali kako stvari stoje u teniskom svetu, velike su šanse da ga obojica preteknu. Znaćemo kroz 2-3 sezone sve, pa ćemo podvući crtu.

Za sve koji gledaju kroz svoju navijačku prizmu, pa i za gospodina iz teksta:

Subjektivna procena kvaliteta i lepote nečije igre je upravo to što jeste - subjektivna. To ne važi samo u sportu, ako bi i u životu malo češće primenjivali to prosto pravilo, mnogo toga lakše bi funkcionisalo. Brojke nije briga za vaše mišljenje, ono ne ulazi u kalkulaciju. Broje se ukupni finalni uspesi tj. trofeji, računa se USPEH, a ne DOJAM, najbolji je onaj koji je uzeo najviše trofeja i bio najduže prvi, i kraj priče.

Ponavljam, Rodžer je trenutno ispred, ali definitivno ne zadugo. To što je nekom simpatičan njegov stil igre (naravno, i meni je), je dobra stvar za tenis, ali u ukupnom krajnjem rezultatu nema NIKAKVU težinu.

I mi koji favorizujemo Barsu poštujemo RMA, najbolji su jer su ukupno najtrofejniji tim ikada, ne zato što im je igra "napadačka i lepršava".

Aleksej

pre 4 godine

Pa sto uopate da igraju tenis buduce generacije ako Novak obori sve Rodjine rekorde l,bude bolji u medjusobnom skoru,duze nedelja na prvi atp listi.Ljudi jel vi volite tenis ili samo Federera previse neozbiljnih izjava zadnjih dana.

ironicar

pre 4 godine

Sve će izjaviti napisati pokušati samo da demoralisu Novaka ali malo morgen. Taj vas najbolji već ima veći broj izgubljenih mečeva od Noleta

dejan

pre 4 godine

Novak ce biti najbolji svih vremena,to je adrenalin koji ce ga terati do 23 gs titula moje misljenje ko se brusio pored Nadala i Federera mora biti najbolji tako je sudjeno,ova trojka nikad vise u istoriji 54 gs, preko ili oko 93 mastersa.

Kg

pre 4 godine

Rodzer je najbolji iako gubi svaki mec od Novaka, Kirjos moze da bude broj 1 a on jedva 50. Znao sam da su na zapadu pukli, ali bas ovoliko :)

Guromir

pre 4 godine

Svaka polemika oko GOAT titule je suvisna jer cifre ne lazu. Prema tome kad sva trojica zavrse karijeru , podvuce se crta i jednostavno se vidi ko je GOAT.
Ove izjave su nista drugo nego privrzenost jednom od igraca. Sto se popularnosti tice tu je prica zavrsena jer je Rodzer nedodirljiv.

Tako je bilo

pre 4 godine

Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa. Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.
(statuskan, 5. avgust 2019 22:13)

Mislim da je najviši nivo tenisa u istoriji Novak prikazao ove godine na Vimbldonu, i to u prvih šest kola. U finalu mu je nivo bio nešto slabiji. Ali, kažem ti, prvih šest kola i šest nestvarnih pobeda čine ga najvećim, još od 1873. godine.

Goliat

pre 4 godine

Po toj logici onda znaci da je sada Nole bolji od Federera jer ima manje slemova a iz toga proizilazi da je u stvari Tipsa bolji i od njih dvoje i Nadala zajedno!!!

Dragi Ivić

pre 4 godine

...А онда је мрмот умотао чоколаду у целофан. Тако размишљају ови што су некада били 64. на свету...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Значи ли то да не признајеш ни једну победу Роџера над Новаком као почетником?
Претпостављам да си иначе навијач једног малог југословенског клуба!

Sale

pre 4 godine

Teorijski, zakazes meč izmedju Djorkovica i Federera u prajmu i jednog i drugog. Staviš pištolj na slepoocnicu pokolniku teorije da je Federer GOAT i kazes...reci, ko dobija ovaj meč. Ako izgubis, pucam, ako pogodis pobednika, ne spasao si se...siguran sam da ne postoji niti jedan Federerovac koji ne bi rekao Djokovic pobedjuje. Kraj.

Hmm

pre 4 godine

Kako kome, govori u svoje ime. Za mene je Novak najbolji i nikad taj Rodzer ne bio pobedjivao da se nadje u situaciji da ga ne podrzava vise od polovine gledala na stadionu. Da mu se non stop umanjuje uspeh jer im ne odgovara, nije "harizmatican" kao Federer.

Milan

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.

para vrti gde burgija neće

pre 4 godine

A, mora da je dobio preko labrnje zbog prethodne izjave o Lejver kupu pa sad brže bolje lupeta kao Maksim po diviziji ne bi li se oprao. Joj koliko gluposti ljudi izjavljuju, nenormalno. Još da neko izjavi kako koza lista ionako ne valja(a pravljena je za fekija po parametrima i zaista ne valja) jer vrlo lako može da se desi da ga prešiša i Nole i Nadal i sve će biti kako treba i po potrebi. Verovatno će biti najbolji po piruetama, eleganciji, duplom akslu pri doskoku, klot frket džemperiću i sl. samo moraće da dopune koza listu istim kategorijama. S M E J E U R I J A.

Marx

pre 4 godine

Videli su sta se sprema i prave odstupnicu.Uzalud....
(Boki, 05. avgust 2019 17:16)

Zanimljivo je to. Krenuli da udaraju s boka... iz Francuske. Postavili nekog 66-godisnjaka... Samo da saznamo iz kog centra to ide.

ZeZ

pre 4 godine

Nek je Federer GOAT i neka igra još 5-6 godina i nek gubi na GS od Novaka i nema problema ...najbolji je svih vremena. Mi ćemo da uživamo i opet uživamo u Novakovim pobedama. Za Brenu je Boba GOAT , za Split je GOAT Goran ...svakom je svoj najbolji. Samo neka Rođa pleše a Novak pobeđuje.

Sale

pre 4 godine

Direktor turnira u Culinama kod Ljubovije je izjavio da je Pera Lozac najbolji teniser svih vremena... mora da je istina kad zadnja rupa na svirali tako izjavi...

EU Citizen

pre 4 godine

Najbolji svih vremena je onaj ko ima najbolje najvažnike statistike, dakle, na prvom mestu, broj GS-a, onda broj nedelja na prvom mestu, pa redom. To je objektivna istina, bilo da će to biti Federer, Đoković ili neko treći, koga još i ne znamo za dvadšset godina, a umetnički dokam i subjektivni ukus, padaju i na testu logike i na kafanskim testovima :)))

Rekreativac...

pre 4 godine

Kakva neobjašnjiva netrpeljivost i tvrdoglavost....Federer jeste sjajan, ali od Novaka ima savršeniji jedino taj jednoručni bekhend. I to samo vizuelno. Ali nikad neće igrati lepši, brži, maštovitiji, napetiji, dramatičniji, vickastiji, neizvesniji, interesantniji tenis od Novaka. Jednostavno zato što je tenis do Novaka jedno, a od Novaka nešto sasvim drugo, a to je ovakvim usijanim glavama teško da prihvate i priznaju.

Branccilo

pre 4 godine

Svaki dan se plasira po jedna vest sa istom temom. Verovatno je cilj inicirati 200+ komentara, što očigledno, i uspeva...
Inače, Novak jeste i biće najbolji svih vremena!

Republika Srpska

pre 4 godine

4 su kriterija ko je najbolji. A ato su sledeci (redoslijed nije bitan):
broj grand slemova
broj mastersa
broj nedelja na na prvom.mjestu i
medjusobni skor

Rodjer je po dva kriterija najbolji i trenutno je GOAT, ali niko od.njih trojice nije jos zavrsio karijeru.
Nole je najbolji u medjusobnom skoru..Rafa po broju mastersa mada nisam siguran da li je bolji os Nola..
Sve u svemu moja procjena je da ce Nole biti najbolji po 3 kriterija kada se zavrse karijere ali ni Nadala ne treba otpisivatii..

ne mješaj babe i žabe

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.

Vladimir

pre 4 godine

Ovaj čovjek je pomješo šerpe i lonce.On je odabro ko se njemu sviđa i tu jekraj.Pa on je odabro koje njemu simpatija.Al ovdje se priča koće da bude najviši,a to će rezultati da pokažu.Jedna je stvar nekog voleti a sasvim je drugo ko više rezultate ostvari.Nole cepaj!

Si

pre 4 godine

Sada, kada je svima postalo jasno da Novak ima priliku da pretekne RF po broju Slemova, na zapadu su poceli da traze nacin da potvrde federovu dominaciju po svaku cenu, pa im ni statistika nije dovoljna. Uz to treba uzeti u obzir da sem nas i Kineza retko ko iskreno podrzava Noleta. Uvek je to na kraju dostojanstveno postovanje ali ne i iskrena strastvena podrska, zato sto nema neki od zapadnih pasosa a to im se ne uklapa.

kefalo

pre 4 godine

Pa sto nam otvori oci ? Znaci Federer je pobednik Vimbldona iako je izgubio mec ???!!! .Mora da su ta pravila u tenisu pisana nevidljivim ( stelt ) mastilom !

Neko od normalnih

pre 4 godine

Australija (2017) Finale
Federer (pobeda) - Nadal

Wimboldon (2017) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Australija (2018) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Mozete misliti kakva je to godina bila za tenis kada se Cilic nasao 2 puta u finalu GS-a? Cista mitomanija i propaganda.

zex

pre 4 godine

Toje tacno, kada bi Nole osvoj30gs i tada bi nekima Federer bio najbolji. Nama ce Novak biti uvek najbolji i to je cinjenica i ziva istina.

Montecristo

pre 4 godine

Haha pa genijalno , ako broj slemova ne odredjuje najboljeg svih vremena , zasto je uopste danas Federer GOAT?! .. zasto GOAT ne bi bili Mekinro ili Borg ili neko slican , obojica imaju mnogo vecu Harizmu nego Ustogljeni Svajcarac bez osmeha ...

Дејан

pre 4 godine

Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса. Одувек су два податка била најважнија у историји тениса: број ГС, и број титула најбољег на свету тј колико година те је ИТФ прогласио за шампиона планете, што је најпрестижније признање у тенису. Овај други податак крију. Зашто!? Вечна листа овако изгледа: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно.

Marko Pesic

pre 4 godine

Hahaha, sad kad su ukapirali da ce ga prestici onda ni to ne vredi. To je kao da ja kazem, Fandjo je jedan jedini, jedinstveni, samo sto su ga u medjuvremenu pretekli mnogi po svemu.

Aleksej

pre 4 godine

Alo Novak prestigne Rodju,Rodja ce biti Goat Lebron naspram Dzordana toliko.Ali dzaba i da dodele Rodzeru da je GOAT on ce se bedno osecati ko dete kojem je data igracka da ne place i svi istinsli ljubitelji tenisa ce znati ko je GOAT.

Gibanica

pre 4 godine

Ako zene u tenisu budu zaradjivale kao muskarci, zasto onda ne bi i u fudbalu?
Ko je gledao upravo zavrseno prvensy za zene u fusbalu sigurno je bio u situaciji kao ja..
Plakao je al nije bio siguran dal od muke ili od smeha..

giljotin?

pre 4 godine

Počeo je psihološki rat protiv
Novaka...drugim riječima Nole džabe se trudiš Federer je broj 1,zato Nole udri iz sve snage ovih par godina

Aleksa

pre 4 godine

Prema psihologiji žaljenje se sastoji od pet faza: neverica, tuga, ljutnja, depresija i prihvatanje...možda deluje kao dug proces ali se uvek završi prihvatanjem.

Max

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je Novak vec sad najbolji svih vremena. Prvo zato što je naš a drugo što je u eri kada su tu Nadal i Rodzer bio bolji od njih u medjusobnom skoru. Meni je i Pixi bio najbolji naš fudbaler i ako nije osvojio ono što je zasluživao.

Amabalza Rotira

pre 4 godine

Pa nista onda Nole, lepo u penziju sad, reko covek da ti je dzaba trud... Salu na stranu, ovako sad govere o tebi, ali ajde da sacekamo jos 5-10 godina. Pre tacno 10 godina si bio propali talent, klovn i folirant. Sad si jedan od velike trojke, cesto pominjan kao najbolji ikad. Lepo ti obori sve rekorde, a oni ce se svi polako navici....

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Po meni je GOAT u obe konkurencije na primer Marija Šarapova ili Ana Ivanović, još bolje mada je konkurencija jaka. Šta god Rođa radio i osvojio, one su meni lepše, lepršavije i sve ostalo....

Mlađa

pre 4 godine

Svi vi koji pišete o Mesiju, Jordanu, itd. mešate babe i žabe, jer upoređivanje kolektivnog i individualnog sporta je upravo to, mešanje baba i žaba. Navedite mi najboljeg atletičara, boksera, vozača formule, gimnastičara ili bilo kog drugog individualnog sportistu gde je nebitno koliko je olimpijskih i svetskih zlata osvojio, titula osvojio i svetskih rekorda postavio i da se bez obzira na sve to može smatrati najboljim u tom sport, posebno ako ima neko ko ga u istom redovno delje kao Nadal RF 24:16. To se prosto kosi sa zdravim razumom. Lepota tenisa i lični afiniteti prema nekom su druga stvar. Trenutno je RF prema većini kriterijuma najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji, ali istorija se tek piše i sigurno da uskoro neće biti ne samo 1. nego ni 2. najbolji teniser u istoriji...

Voja

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.

Aleksej

pre 4 godine

JA DA SAM FEDERER(znam glupo je tako uopste poceti)NA KRAJU KARIJERE AKO NOLE BUDE IMAO VISE GS,MASTERSA 1000 SERIJE,BOLJI MEDJUSOBNI SKOR I VISE NEDELJA NA PRVOM MESTU ATP IZASAO BIH PRED NOVINARE I REKAO NOLE JE GOAT NECU DA ME BUE SRAMOTA CITAV ZIVOT KAO NI MOJU PORODICU,DAO SAM SVE OD SEBE ALI JEDNOSTAVNO NOLE JE BOLJI,e posle neka ga proglase zasluzeno za najvoljenijeg tenisera,najelegantnijeg tenisera itd.

Александар

pre 4 godine

Другим речима, Федерер и да не буде најбољи, биће најбољи, зато што је најбољи и немој да би ми неко мењао ову диоптрију... ?

kentaur

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Pa, Maradona je sa jednom osrednje jakom (čitaj slabom) Argentinom osvojio SP. Maradona je poznat kao najizrazitiji individualac u fudbalu do danas. Tenis je, ako nisi primjetio, igra 1 na 1. Federer ima najveće majstorstvo, ali on već skoro deceniju ne može ništa pored Đokovića i Nadala (na RG), pa se postavlja pitanje da li je on najbolji? Federer je čak jednodimenzionalan igrač u odnosu na Đokovića, koji je godinama mijenjao svoj stil, adaptirajući se i razvijajući mentalnu snagu.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije..
Kralju SP u fudbalu je svake 4 godine a ovo je svaka 3 meseca...

Philippoussis

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)

A mi smo, znači, osvojili Svetsko u fudbalu? Mora da sam prespavao.

Inače, čovek je apsolutno u pravu u svom stavu prema WTA. Ne pije tu vodu priča o jednakosti polova, reč je prosto o ponudi i potražnji, i u tom smislu tenis funkcioniše kao i svako drugo tržište. A s obzirom na to da daleko manji broj ljudi prati WTA, prirodno je da i nagradni fond bude skromniji. To je valjda i laicima jasno.
Što se tiče njegovog stava o tome ko je najbolji teniser svih vremena, to je njegovo subjektivno mišljenje, i kao takvo ga poštujem. Ali je ipak samo subjektivno mišljenje nekadašnjeg 64. igrača sveta, i ništa više od toga. I ja smatram da Federer igra lepši, elegantniji tenis, i više uživam u njegovim mečevima, ali to je moja stvar. Ne zači da je zbog toga bolji. Mada uspešniji, zasad, jeste.

Vlada

pre 4 godine

Đoković i ne treba da se trudi da bude najbolji svih vremena, jer je to subjektivna kategorija i to će se uvek naći zaludne i zlobne budale koje će na osnovu svog ličnog uverenja da osporavaju (npr. Federer igra najlepši tenis...).
Đoković treba da se trudi da bude najuspešniji svih vremena. Najviše slemova, najviše mastersa, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste i naravno, najbolji H2H sa prvom dvojicom pratilaca. To mu neće moći osporiti niko.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.

Marrssa

pre 4 godine

Rece covek koji pravi polnu razliku.Dalje nomoramo nista reci.I neznam sta je on uopste bitan da se njegov komentar prikazuje.Ima istu vaznost kao i moj npr.A ja kazem da ce Novak biti GOAT...I sta sad...cija se vise vazi.Nicija....Tenis je prosta stvar, ko osvoji vise GS taj je GOAT i gotovo.Novak ako ne uspe bice za nas GOAT a ako uspe u sta veruj morace ceo svet to da prizna a ovaj sto je dao ovaj nevazan komentar ostace samo jedan mali mish iz Marseja

mali radojica

pre 4 godine

Da se razumemo nešto. Kriterijumi su rigorozne i nemilosrdni. GOAT je onaj ko osvoji najviše titula a ne onaj ko igra najlepše ko ima harizmu ko govori više jezika ima lepšu frizuru ili koga publika naj najviše voli. Zapamtite to svi što mrzite Noleta jer ako ga posluži zdravlje malo i sreće i nedaj Bože ne udari nas neki asteroid tamo negde 2025 pisaće njegovo ime a pored zastava Srbije i u nastavku GOAT. Znači džabe se upinjete džabe pišete ovde eseje Jumko i bratija čupaju kose i plaču..... Vidimo se za par godina adio!!!

zoran ivkovic

pre 4 godine

najbolji svih vremena po meni ne moze biti niko u razlicita vremena igrali razliciti sampioni ...svako vreme imalo neke svoje sampione ...
-po meni moze biti samo najtrofejniji igrač a trenutno je to federer s tim da ga mogu lako obici i nole i rafa .
-rodzer ima losiji medju skor i od rafe i nola ....od rafe zestoko a nole je bolji u medju skoru od obojice .
-rodzer samo igra najlepsi tenis ima to leprsavo kretanje i taj jednorucni bekend ...ali ako uzmemo nolov bekend je daleko produktivniji od rodzerovog ...nole je bolji igrac od rodzera na svim podlogama ...rodzeru ne odgovara sljaka ...nole igra svuda sjajno na travi ,betonu pa je dobar i na sljaci ....da kojim slucajem rafa nije kralj sljake i tu bi nole vec imao 4 ,5 grenslemova na rolangarosu ....
-nole se moze pohvaliti pobedom nad rafom na sljaci a federer ne ...
-uglavnom nekima vrlo smeta sto realno se nadzire da ce Djokovic obici tih 20 slemova Rodzera pa im vec sada to smeta ...Rodzer je ogromno veliki sampion ,Rafa
takodje ogromno veliki ali kada svi okončaju karijere ja se nadam da će Nole ipak biti najveci i najtrofejniji .
-rodzer mozda uhvati jos neki slem ali sve teze
-rafa sljaku a sve ostalo premija
-nole pak moze ubrati svuda pa cak rafi vise nije siguran ni rolandgaros ....
-rafa ove godine bogu da zahvali sto je Nole 2 dana igrao sa Baptistom i meč prekidan 10 puta ....pitanje bi ko bi uzeo RG da je Nole usao u finale...
-a ovaj lik sto komentarise je ostrascen ...
-ja na primer ne volim Real Madrid zbog nekih povlasćenosti ali moram biti realan i reci da je Real najveci klub na planeti i rezultati to govore jasno ....a sto ga ja ne volim to je ne bitno

Novak je Srbin a Ana nije

pre 4 godine

Ana Kurnjikova nije bila najlepša, bila je lepuškasta Ruskinja, okruglog lica, a da ja sada tebe pitam: kako je moguće da si izbegao Anu Ivanović, a Srbin si? Ana je i danas svetska diva, i danas je na naslovnim stranama svetskih ženskih listova, i kao lepotice i kao majke, i danas drži svoje devojačko prezime, ambasadorka je Unicefa, misim da je udata za nekog fudbalera, nije bio mnogo poznat, je li tako? Inače, Ana Kurnjikova nikada nje osvojila nijedan turnir. Kad je na RG prvi put svirana srpska himna?

micaiz kafica

pre 4 godine

Federer je već sada naj bolji svih vremena zbog 15:40.
Naj više puta izgubio kad je imao dve vezane meč lopte. Mr. 15:40 legende ne umiru?

MarcoPolo

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Ma nemoj, a ima ti težinu to kada je taj tvoj, za kim toliko balaviš, bio na vrhuncu i pobeđivao Noleta koji je tada imao 18-19 godina?
Ajde bre, ne smaraj... Niko ti ne brani da obožavaš nekoga i diviš mu se, u ovom slučaju tuđinca, ali bar poštuj svoga. Sem ako nisi Srbin. Onda izvini, moj lapsus...

Milos

pre 4 godine

Prosto neverovatno koliko jedna slovenska krv moze da uznemiri zapadnu civilizaciju.

Cudo na cudima!

Ako, ako, samo napred diko nasa!

gru

pre 4 godine

Ne bi me cudilo da i ovaj namestana Federeru podlogu ili zreb ili termine kao sto rade u Parizu, Australiji itd..
Najveca trenutna nocna mora ''teniske elite'' je opasnost da Djokovic moze da bude najbolji igrac na svetu ako prestigne Federera.
Neki tamo "varvarin" da postane vladar belog sporta :)

pope

pre 4 godine

Pa coveku se svidja ima pravo na svoje afinitete...Ronaldo i Mesi su savremenici...neko ce im brojati titule neko golove...a neko, kao ovaj Francuz nece nista brojati jer mu je neko prosto simpaticniji

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!
(cezar, 05. avgust 2019 16:53)
Нису то комплекси, то је у суштини елитизам или што би неки чак рекли расизам, јер по схватању овог типа један Србин, Хрвата, Словак, све једно бе може бити најбољи свих времена у било чему па ни у тенису. То може бити само Швајцарац, Француз, Енглез и Американац и тешком муком Немац или Италијан.

Nina

pre 4 godine

Nole je vrhunski sportista, teniser, jedan od najboljih svih vremena..po uspesima verovatno će biti najbolji. Što mi je izuzetno drago jer je naš, jer je njegov uspeh čist, sve je sam postigao, a potiče iz jedne male zemlje.
Ali ako želim da budem iskrena prema sebi, Federer je jedan jedini, neponovljiv.
Definitivno je dimenzija za sebe.
On kad igra tenis, kako se krece, namesta za udarce, kao da igra neki sport koji ne igraju drugi teniseri.
Sa kojom elegancijom, lakoćom izvodi neverovatne poteze..najveci prirodni talenat od svih tenisera ima on.
Budimo realni. A opet ponosni na našeg velikog Noleta.

Smoki

pre 4 godine

Po ovome onda treba promeniti kriterujeme sta znaci GOAT. Do sad je bilo ko ima najvise GS a sad kad vide da se Noletova lokomotiva zahutala sad to kao vise nije bitno? Koji licimeri

комша

pre 4 godine

Оно кад си толико субјективан, да из твоје изјаве извире невероватан анимозитет према Новаку.

Zox

pre 4 godine

Svako se vodi svojim srcem:)
Voleo bih da neki matematicar,statisticar koji nema veze sa tenisom ubaci sve parametre u racunicu.GS su najveci ali ne jedini parametri u tenisu. Igra se vise od 4 puta godisnje. Hvataju se za slemove jer jos samo tu ima neku prednost a i bar 10 GS je osvojio dok su ostali bili deca ili povređeni.

Smeh

pre 4 godine

Koliko se ljudi opterećuju sa nazivom najbolji. A šta ako Nadal i Djoković prestignu Federera u broju GS titulama? Šta ako neki igrač za 20 godina poobara sve žive rekorde u tenisu? Hoće li i dalje Federer, Nadal, Djoković biti najbolji u istoriji tenisa? Kakve gluposti.

Drug Ostoja

pre 4 godine

Pitam se po kojim standardima Novak moze biti najbolji svih vremena,jer ocigledno sta god da uradi Federer ce biti najbolji svih vremena u ocima ovog lika,a i mnogih drugih slepaca. Drugim recima ovaj lik govori da ga bas briga za statistiku i titule,za njega je Federer najbolji svih vremena,a tako misli upravo zbog statistike.. Zapadnjacke dvostruke vrednosti.

....

pre 4 godine

(party, 05. avgust 2019 20:22)

Donekle se slazem sa tobom. On sigurno igra najlepsi tenis, ali ako te neko nadmasi po broju GS, plus u direktnim okrsajima ima bolji skor, onda to poredjenje gubi smisao. To su atributi koji odredjuju najboljeg u direktnom rivalitetu.

auh!!

pre 4 godine

Ako vam poverujem da je Novak pobeđivao Federera jer je ovaj 6 godina stariji (prvi put ga je pobedio kad je imao 20, a Federer 26 godina, do Rodžerove 30. godine već je imao 10 pobeda), da li onda ne računamo te čuvene dve pobede Nika Kirjosa, koji je mlađi 8 godina, ili Cicipas 11 godina mlađi od Novaka, da li se to računa?
Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.

....

pre 4 godine

(Jumko, 05. avgust 2019 21:26)

Vidi prijatelju, za sad je Rodja najbolji sto bi anlosaksonci rekli G.O.A.T. ali nas i tvoj Nole ima sve predspozicije da ga nadmasi po broju GS. U direktnim okrsajima je jos bolji. Tako da, prijatelju, videcemo sta nosi dan a sta nosi noc.

Sto se mene licno tice, na Wimbldonu je to maestralno pokazao. Moj osecaj je subjektivan, ali ono razvaljivanje kad covek sa druge strane mreze igra sa 70 % svojih mogucnosti, je zaista fenomen.

Ako ista od ovoga dopre do tebe, to ce biti uspeh...ako ne, ziv bio.

Aleksej

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael JordanRegularna sezona: 17 - 11Playoff: 6 - 0Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.
(neki veliki dr, 05. avgust 2019 16:53)Nemusti jezik nekog velikog dr...

Cika Toni

pre 4 godine

Ovu izjavu G-dina Kozola treba shvatiti iskljucivo u funkciji posla kojim se covek bavi. Toliko jasno da nema potrebe objasnjavati i zestiti se zbog iste.

DejanS

pre 4 godine

Za mene je Nole vec sada bolji od Federera. Ne zato sto ima vise slemova, ne zato sto ce mozda imati vise slemova od Federera, vec zato sto je iz Srbije. Sam protiv svih. I zato svaki poen vredi duplo,svaki trofej vredi duplo. Zato sto nije imao i nikada nece imati podrsku i logistiku kao Federer. Znaju to svi oni sto ga ne vole vrlo dobro. I zato mu hvala na svemu do sada. Napred Novace legendo :)

sveznalica

pre 4 godine

Moz Da bude a ne mroa da znaci.

Ako razlika bude jedna dve titule mozda to i bude tacno.. Ali sta ako djokovic vec do kraja sledece godine prestine federara? zvuci nemoguce ali sto da ne..? onda i da se penzionise on je u mnogo kracem periodu postigao mnogo bolje rezultate..

Igor Pg

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)
(demokratičan, 5. avgust 2019 17:06)

Nisu lovatori nego obican narod iz cijelog svijeta. Odavno vam ja govorim da se ne zanosite i da je narod odnosno publika ta koja odlucuje ko je najbolji. Sto meni znaci sto ja mislim da su LeBron ili Bil Rasel bolji od Dzordana (prvi ga je presisao u svim statistickim kategorijama, drugi ima duplo vise prstenova od njega) kad se 90% ljudi oko mene smije na tu konstataciju. Navodio sam vam ovdje na ovom portalu na slicnim vijestima komentare Andre Agasija sa konferencije za stampu 2006 godine - "Rodzer Federer je najbolji igrac protiv kojeg sam igrao" a onda ide pitanje novinara da li to znaci da je najbolji svih vremena pošto si igrao protiv Pita Samprasa (koji je do tad smatran Goat-om i koji je imao 14 Gslemova dakle duplo vise od Rodzera u tom trenutku) i Agasi mrtav ladan odgovara da Federer je po meni najbolji svih vremena. Pominjao sam vam i internet glasanje za najboljeg igraca Wimbldona svih vremena u trenutku kad je Sampras imao 7 wimblfona a Federer i Borg po 5, 87 % je glasalo da je Rodzer najbolji igrac wimbldona svih vremena. Toni Nadal je zaplakao na konf za stampu posle Rolan garosa 2011-e ili 2012-e zbog odnosa pariske publike prema Nadalu (i nepoštovanja Rafe kao najveceg sampiona tog turnira svih vremena) i nevjerovatnog fanaticnog navijanja za Federera.

Nikola

pre 4 godine

Logicno da u zapadnom svetu ovo bude zakljucak. Ali 20 godina od sada kad Kinezi budu diktirali pricu u svetu, oni nece morati da lazu, vec ce samo reci da brojke sve govore i tu je posle kraj svim zavrzlamama na ovu temu.

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Kada je Pele otišao u penziju, govorili su da je on fudbalski GOAT, pa se pojavio Maradona za koga su govorili da je novi GOAT. Neki ljudi kažu da su Ronaldo i Mesi nadmašili i Pelea i Maradonu. E tako će biti i u tenisu, smenjivaće se GOAT-i na svakih 15, 20 godina.

RGOAT

pre 4 godine

ma hoće naravno, zar je iko sumnjo? imaćemo znači dve liste - GOAT, znači naj atraktivniji, naj lepršaviji, naj ljupkiji.. svih vremena, i tu ćemo imati 1.Borg; 2.Federer; 3.Hoad; 4.Kirgios.. znači isključivo ocene 6.0 za umjetnički dojam Milke Babović.. ..i imaćemo listu Stvarno Najbolji svih vremena, Really Great Of All Time – RGOAT, tj naj kompletniji, naj trofejniji.. oće reći GOAT u svakom smislu, i tu ćemo imati 1.Djokovic 2.Laver 3.Budge; 4.Federer.. naravno, ako u dogledno vreme Nolo ne pusti Nadala da u titulama pretekne Ikonu, što je veoma verovatno, pogotovo sada kada znamo zapadnu dilemu, oće reć izbezumljenje

kvisko

pre 4 godine

Po cemu ce onda biti najbolji ako Nadal & Djokovic budu imali vise GS od njega
Mozda po izgledu ili privlacnosti za siroke mase samo to se onda kaze bice najpopularniji ali ne i najbolji. Razlika drasticna.

DRAGAN

pre 4 godine

Sjedi, lezi i ne trabunjaj.Ko
si ti da tako nesto kazes.
Svima na zapadu ce Novak
zapisiti usta.Samo treba
vremena i strpljenja.
Idemo NOLE...

ja

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...
(RF KING, 05. avgust 2019 17:35)

Brend je jedno, sport u kome se vodi evidencija rezultata je drugo.
Ako kaže "najbolji", ne može biti najbolji ako neko (Đoković, Nadal ili neko treći) ostvari bolje rezultate, a u nekima je već bolji.
Neko, voleo bih da znam kako to sad titule nisu bitne? Šta bi od 16>1, pa 17>9, pa 20>16... hoće li biti 20>21???

777

pre 4 godine

Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.
(auh!!, 5. avgust 2019 20:38) # Link komentara


Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..

Roko

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.
(pantelejac, 5. avgust 2019 22:31)

Zato što će Federer ostati to što jeste, jedino će u Srbiji i Kini Novak biti najbolji "svih vremena", i biće rekorder u prebacivanju loptice preko mreže, s dve ruke, lopatom.

micika

pre 4 godine

Za Novaka neću ni da komentarišem,dovoljno je rečeno i vreme će pokazati pravu istinu,ali zašto ne spominju Moniku Seleš kao jednu od najboljih teniserki svih vremena?Šarapova bolja?!?Gluposti!

Boris Banović

pre 4 godine

Koga još zanima šta kaže Kajol ( Kožol) !? Federer je trenutno najuspešniji teniser i to je za poštovanje, a ako ga pretekne, na primer, Kirjos po broju GS titula Masters titula, broju nedeljs na N°1 na ATP listi i ostalim zanimljivim statističkim podacima, biće najuspešniji teniser svih vremena ! Šta je Kožolu nejasno !?

Vlade

pre 4 godine

Nole je već sad najbolji svih vremena. Jer od kad igra svoj zreo tenis sa oko 23 godine pa sve do danas on je najbolji i dominira. Ne može neko ko pretenduje za Goata da dozvoli dominaciju drugih u trajanju od 10 godina koliko je Novak manje više najbolji a gde je tek Nadal. Rođa je tu večiti treći. A u finalima GS sa Nadalom i Nocakom ima odnos 4:11. Inače 4 svoja GS je osvojio protiv igrača koji su bili ispod 40 mesta u trenutnu finala!?! ON JE ZA MENE NAJTROFEJNIJI I NARAVNO IMA NAJBOLJI UMETNIČKI DOJAM. NAJBOLJI NIKAKO. POZDRAV

dubokoumni ronilac

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.

120

pre 4 godine

Dokaz koliko su ljudi tvrdoglavi nedokazani i subjektivni. Ovo je izjava ono bas me briga kako je ja cu ovako da radim. Ono ko najogranicenija osoba moguca, ni djete ne bi tako postupalo

ivan

pre 4 godine

Da vidimo,Bolji medjusobni skor,svi mastersi,oborio lejverov rekord,sezonski slem(ili kako se vec zove)a uzece i 21 grand slam sigurno posto se zainatio zbog ovakvih papana(srbin je to)a ovi vide da ce ga novak stici pa 5god.unapred proglasavaju ovu fake individuu za najboljeg...malo je reci pateticno,da ne govorim o nepostovanju drugih tenisera ovakvim izjavama.

mr

pre 4 godine

Треба питати марсељезу да ли су онда и кроасани најбољи на свету и ако су Французи прваци света.

RW#0

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

ако Ноло освоји више ГС онда је игра готова, биће највећи....
а што се тиче плаћања женског тениса ту је лик потпуно у праву...

рајко

pre 4 godine

кад се то деси онда је то ствар математике а коме се не свиђа има право на властито мишљење

neki veliki dr

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?

Federer1

pre 4 godine

Nikad niko kao RF, sinonim za tenis! Neko ce oboriti njegove rekorde, al' nikad se nece pojaviti igrac poput Rogera. Uz Jordana najveci sportista svih vremena! Ni Jordan nema najvise titula, poena pa ce biti vecni GOAT u kosarci, poput Rogera u tenisu!

Bojan

pre 4 godine

Citajuci citavu izjavu, ona je jednim delom navijacka, ali mislim da su njegovi glavni razlozi ekonomski. Federer jeste taj igrac koga navijaci na zapadu vole i za cije meceve bi najradije platili da gledaju. Tu ce Federer ostati nenadmasan, a to je direktorima turnura najbitnije.

Cika Toni

pre 4 godine

Svi relevantni faktori u tenisu (mislim na vrhunske trenere i bivse vrhunske igrace), saglasni su da je TRENUTNO RF najbolji po parametrima koji su merljivi (pre svega osvojeni GS), ali takodje nemaju dilemu da ce GOAT biti onaj ko njegove titule nadmasi, pa bio to Rafa ili Nole (cemu se iskreno nadam). S druge strane, potpuno razumem Vas iz redakcije sto objavljujete ovakve "KOSKE".

323

pre 4 godine

Navijaci, navijanje za jednog igraca i rezultati su ko nebo i zemlja. Licno bih voleo da Novak obori sve Rodjine rekorde a to samo od njega zavisi, pa onda ako imaju obraza neka pricaju da je Rodzer najbolji svih vremena?? Na osnovu cega?? Jer ima vise navajaca, bolje sponzore?? Tada svako ko bude slicno rekao , svaki navijac Novaka moze da ga poklopi obicnim pitanjem, sta je to Rodja vise osvojio od Novaka pa je najbolji svih vremena?? Ali polako, Rodzer je stariji 5 godina...Vreme radi samo za Novaka.

четИри године касније...

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

За коју годину када Ђока буде имао "четри" титуле више од Федерера онда себи постави исто питање. Управо у томе и јесте проблем, што тада тај скор за запад неће бити валидан за разлику од тренутног.

Nal Bandi

pre 4 godine

Gren Slem mecevi protiv Nadala i Djokovica u totalu minus 10 ( -6 protiv Nadala i -4 protiv Djokovica), dobio ukupno 4 GS finala protiv ove dvojice, (u tri od ta cetiri finala ni Nadal ni Djokovic nisu imali preko 22 god), a izgubio 10 GS finala ako nisam neko preskocio, tako da kad se izuzmu ova dvojica onda bi se mogao uzeti u obzir kao najveci, narocito ako kao gospodin koji je dao izjavu ne uzmemo kao presudno broj osvojenih GS...

Sad smo ušli u ludilo

pre 4 godine

@Dejan
Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса, da ITF ima svoju listu. Da li ti znaš šta je ITF a šta je ATP?

Evo tvoje ITF liste: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно. Šta? Jasno je samo da si ti ovde među nama "goat". Nadala sa 18 gs titula nema nigde, a ubacio si Lendla, koji ima 8 GS titula, koji nikad nije osvojio Vimbldon. Zapad krije listu, a ti si je ipak saznao. Šta je ovo, je li ovo "ludnica"?

neki veliki dr

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael Jordan
Regularna sezona: 17 - 11
Playoff: 6 - 0
Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.

BojanNS

pre 4 godine

Sada kada preti da obori njegov broj GS titula, to se vise ne uzima u obzir. Ako je tako onda je Djokovic vec sada najbolji igrac svih vremena, jer kao sto je dosta teniskih strucnjaka reklo da je on pokazao najveci nivo igre ikada u tenisu i da kada je on na svom najvecem nivou njega ne moze niko pobediti. Plus pored toga je jedini koji je osvojio sve velike titule.
Moje misljenje je da treba da obori rekor u broju GS titula da bi postao najveci svih vremena.

XXL

pre 4 godine

Naravno Federer jer koliko su razno-razni organizatori i lobisti sa sponzorima uložili u njegovu karijeru da sad sav taj trud i novac propadne zbog - srbina sa Balkana. Ne može.

lepard

pre 4 godine

@auh
malo si stvarno promasio temu - kad uzmu 15 ili 20GS - mozes da poredis medjusobne susrete Kirjosa i Cicipasa sa Djokovicem, Nadalom, Federerom....
Dotle.......bezveze ti je prica

Ivan Veljković

pre 4 godine

Gluposti. Ovaj Kožol je pričanjem ovih svojih besmislica zapravo dao najveće oružje svim Đokovićevim navijačima koji tvrde da nije bitan broj osvojenih Slemova u trci za najboljeg svih vremena. A Đokovićevi navijači ako se već tako gleda imaju više razloga za tu tvrdnju zbog činjenice da je Federer polovinu svojih Slemova osvojio u doba kada je Đoković još uvek bio samo perspektivni tinejdžer sa tek nekoliko desetina ATP bodova. Dakle gluposti je napričao ovaj gospodin Kožol naravno. A moje mišljenje je da je naravno i te kako bitan broj osvojenih Slemova u trci za eventualnog GOAT tenisera, ali svakako da to nije presudno upravo iz razloga kojeg sam gore naveo, iz činjenice da je Federer doslovce nanizao 5 WB za redom i 5 USO za redom dok je Đoković još uvek bio tinejdžer. S tim u vezi zaista je postalo sasvim suludo potencirati i dalje ovu besmislenu priču o GOAT teniseru jer je apsolutno nemoguće izabrati jednog za to zvanje a zanemariti podvige ostalih asova, a nemali broj ih je i SVI i te kako vrede i i te kako su vrhunski. Dakle, jeste Federer ima za sada najviše osvojenih Slemova i po tome jeste najbolji u istoriji, ali po svim parametrima NIKO nije GOAT niti je ikada moguće izabrati nekog za to zvanje.

goksi

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.
(Mikloš Salamander, 05. avgust 2019 21:33 )

nauci pravopis...

granice ludila

pre 4 godine

pribil

Samo ako bi mogao da elaboriras to " na njihovu zalost, a na nasu srecu"? Kakvu tacno zalost u uredjenoj zemlji donosi teniska lista, i kako tvoj/nas zivot postaje srecniji? Takav stav je zalost, ono je sport.

truth

pre 4 godine

To se kaze ZA MENE ce biti.... Jer cete kada ga Nole prestigne imati tabelu u kojoj je Nole bolji u medjusobnim skorovima, u GS, u najvise nedelja na ATP listi, najvise Mastersa... Tako da otprilike moci cete samo da placete

auh!!

pre 4 godine

Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..
(777, 05. avgust 2019 21:00)

Ja rekoh prvi put kad ga je pobedio, 2003. godine. Pošto je Agasi 1970, izračunaj umesto mene...

Ekmečić

pre 4 godine

Tesko da ce oni ikad prevaliti preko usta da je Novak najbolji svih vremena...naravno ako bude a sve je moguce !
(no name, 06. avgust 2019 07:41)

A ko su "oni"????

samo jako

pre 4 godine

Samo nek njega Nole pretekne u GS ,lako mi je posle za ovakve..čuj ima će neko petlju da priča ovako a u svim parametrima da je lošiji ,smešno

proliver

pre 4 godine

Pristrasan komentar dat sa puno emocija. Upravo suprotno, kada Nole bude imao isti broj gs-ova kao Federer onda je Nole GOAT jer tada: ima vise pobeda u medjusobnim duelima, ima sve masterse, ima nole slem (4 gs za redom), ima veci broj mastersa. Federer nema nista, a kako je krenuo nece ni igracku katijeru zavrsiti kao GOAT sto jeste tesko breme. Ko bi rekao, pre samo par godina je izgledalo da moze u penziju sa 30 i da ga nece niko nikada stici.

Maki

pre 4 godine

Verovatno je i taj 64.manje kompetentan od na primer nas ovde po portalima sto sve znamo,i komentarisemo kao da smo ne 64.nego bar 10.Hahahah Novak ce biti i jeste najbolji,slican Nadal a Federer je marketinski najjaci.

RF KING

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...

Fx

pre 4 godine

Ništa, ali baš ništa ne može da mi pokvari zadovoljstvo odbrojavanja GS titula sledećih par godina, do 20+. Nedelje su već odbrojane, samo uz titulu USO, 6.ti završni masters i AO, u raznim kombinacijama.
Samo piva i kikirikija u dovoljnim količinama.
A tek posipanje pepelom koje će već dogodine biti epidemijskih razmera.
Mats, stara prevara, već je obrnuo ćurak, pa će slavodobitno da se hvali kako je u najmanju ruku apostol, pre svih.
Mir ljudi, gustirajmo ovo zadovoljstvo.

Tumačim vaše reči

pre 4 godine

Činjenica je da Federer donosi najviše novca. S obzirom na zanimanje ovog gospodina, jasno je na šta je mislio kad je rekao da, bez obzira da li će ga Đoković preteći po broju GS, nedelja na prvom mestu ili nečemu trećem, Federer ostaje najveću do sada. Tako treba i shvatiti. Meni kao navijaču je bitnije da ga pretekne po čisto sportskim kriterijumima.

Бата Стојковић

pre 4 godine

А овај је као нека баба Ванга, шта ли, па зна шта ће бити у будућности? И Енглеска је некад била најмоћнија империја на свету па више није и нико је не помиње као суперсилу.

Armadajj

pre 4 godine

N znam na osnovu cega ce Federe biti vecno GOAT....na osnovu licnog utiska ili po broju dece...ako neko obori sve njegove rekorde cao zdravo

Darko

pre 4 godine

Većina ovih po meni kvazi stručnjaka nije uopšte poštena prema Nadalu, jer eto ovaj kaže "ako ga Đoković prestigne po broju slemova"? A Nadal? Čovjek je bliži za dva slema od Novaka da to uradi. Inače, ko je najbolji je relativna stvar jer svako ima nekog' svog favorita. Meni lično najbolji tenis igraju Wawrinka i DelPo.

Hahahaha

pre 4 godine

Prvo vest da neko misli kako je Novak najbolji. Onda posle par dana neko misli kako je Federer najbolji. Sve to je ok, samo mi nisu jasni ovi koji se loze na ovakve vesti i objasnjavaju kako je taj i taj rekao za Novaka da je najbolji sto i jeste. Kako ovaj sto komentarise Federera nema pojma. Tako u krug, vec duze vreme, vrte se isti komentari. Dajte, bar promenite nesto da bude zanimljivije, postaje jednolicno, kao kada ste se uhvatili, ljubomora, zavist, mrnja, pa celu godinu samo takvi komentari. Menjajte komentare, bar na 2 meseca, da bude zanimljivije. Ovako, vec unapred znamo sta pise.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Sve je rekao...Nema veze ko je rezultatski bolji u međusobnim duelima, ili ukupno, Federer je najbolji, i To svih vremena. Veoma iskrena i krajnje glupo otvorena izjava.

Zvonko

pre 4 godine

Ovaj gospodin se prilično nalupetao. Mogao je samo na kraju da doda "za mene". Djoković ima još dosta toga da pokaže. A na kraju i brojke su neumoljive.

felna

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.

Lepi Mara

pre 4 godine

A sećam se kada se za Samprasa pričalo da niko nikad neće biti kao on... A onda je došao Federer pa Rafa i Nole. Za 10-15 godina doći će neki novi klinci za koje će ovi biti smešteni. Uživajte dok su tu.

Đed i prađed

pre 4 godine

Ovaj đed (66) vam je smešan, dobro, a kad je prađed(89) izjavio da Novak ima najbolji drop-šot na svetu, vi ste mu poslali pozivnicu da dođe na otvaranje muzeja?! Još ako muzej bude otvorio onaj što sve živo otvara... eto komendije.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Samo vi sebe ubeđujte a gore u mozgu frka panika potpuna narkoza jer shvatate da nije Rocko najbolji.To je ono što nagriza dok živiš.Ta mržnja šta već na nekog ko je uspešniji od svih do sada.Kako je teško biti čovek i biti iskren...Ovako đavo dođe po svoje

lalo

pre 4 godine

Pravilna raspodela bi bila:
Novak: najbolji ikada
Rodzer: najomiljeniji i nakpovlasteniji ikada.
Rafa: najbolji na sljaci, najuporniji ikada.
Kirgios: najsrecniji i najtalentovaniji ikada.

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, kakvi glupi komentari nebeskih... "I meni je San Marino najbolji, pa moj komsija najlepse igra, pa Dzordan ima ovoliko, Bil Rasel onoliko..." Ljudi, pisete o Rodzeru Federeru! 'Ajde da je on kao takva ikona slabiji po rezultatima od nekog, pa uporedjivati, ali on je i po rezultatima na 1. mestu! A o ostalom, po cemu ce zauvek biti broj 1, ne treba trositi reci... Takav igrac se nece vise roditi i on ce uvek biti sinonim za tenis! Da li ostavljate prostora, znajuci kakvi smo generalno promasaji u svim oblastima, da ni ovde nismo izneverili tradiciju gubitnika i pogresili nazivajuci Djokovica Goatom? Ako je on veci od Federera, ok!

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.
(Monden, 05. avgust 2019 21:19)

човек вам лепо реко....

slobinator

pre 4 godine

pa to vam je isto kao što su onomad oni iz partizana sabrali sve trofeje od 2007 i mrtvi ladni rekli kako je partizan najveći srpski klub,a pri tome imaju prefiks jugoslovenski.znači onih prvih 60 godina puj pike ne važe

tennis fan

pre 4 godine

@neko od noralnih
Slazem se, to je bio onaj period od skoro godinu dana druga polovina 2017 i prva 2018 do sezone sljake i dominacije Nadala, kada je tenis bio najdosadniji i verovatno period najslabije konkurencije ikad. Sad je zanimljiviji, vracanjem Djokovica, Nishikorija, Vavrinkom koji ponekad odigra sjajno i pojavom Cicipasa. Strasno je bilo gledati Andersona, Cilica, Edmunda i Bustu u polufinalu.

djoka iz NY

pre 4 godine

Sve je to subjektivno. Uzmimo za primer Formulu 1. Za većinu je Ajrton Sena najbolji vozač svih vremena ali ako gledamo samo GP pobede najviše ih ima Mihael Šumaher pa opet mnogi ljudi stavljaju Senu ispred njega. Gotovo je sigurno da će Luis Hamilton do kraja karijere imati veći broj pobeda i od Šumahera pa opet neće biti smatran najboljim svih vremena.
Isto je i sa tenisom,jedni će pominjati medjusobni skor, drugi titule, treći će govoriti kako je Novak dobijao "matorog" Federera, četvrti kako se Federer naosvajao titula bez prave konkurencije i svi su donekle u pravu ali je činjenica da niko pa ni Novak još dugo neće dostići popularnost koju ima Federer u svetu.

Metropola

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojkeKomentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.
(ne mješaj babe i žabe, 05. avgust 2019 19:39)... poenta je ista! Covek je naveo da pojedinacni igraci imaju i vise uspeha od Maradone pa nisu GOAT! Sto ce reci da ne utice samo statistika nego sveopste misljenje. Al mozda bolje da ti navedem primer iz Formule 1. Fandjo, Sena... nisu najtrofejniji, Sena cak ni blizu, a mnogi ih smatraju goat. I da, to sa goat smara, koga briga! Mi znamo ko je najbolji, tacka!

Monden

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.

Toliko o tome

pre 4 godine

(neki veliki dr, 5. avgust 2019 16:53)

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
https://theundefeated.com/features/the-day-larry-bird-said-its-just-god-disguised-as-michael-jordan/

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.
(felna, 5. avgust 2019 19:01)

Ja ne znam, ko uopšte bira tog GOAT-a? Znam da postoji onaj sajt na kome je nekakva GOAT lista, ali se tu poredak menja. Možda postoji neka komisija ili žiri...ali opet, ko su njeni članovi?

dal da mrzmi il ne mrzim

pre 4 godine

Ovo uopšte nema veze sa Đokovićem! Federer je jednostavno najbolji! Ovo ima veze i sa tenisom, ali i sa samim životom.Federer ima harizmu,ima moć,ima ,da budem kratak sve!!!!Ne želim da umanjim uspehe Đokovića ,ali tu nešto kod njega fali...Federer je nešto u stilu Muhameda Alija,kada sam se sa porodicom budio u tri posle ponoći da gledam njegov meč.Opet kažem sve najbolje Đokoviću!! Puno pozdrava svim ljudima dobre volje!

ernesto che

pre 4 godine

Svako ima pravo na misljenje , pa tako i ovaj covek, za njega ce Rodzer biti uvek najbolji i to je to, ali sto se tice dela o zenskom tenisu 100% je u pravu, teze se prodaju, manje je interesovanje za njih

neki veliki dr

pre 4 godine

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
[link]/
(Toliko o tome, 5. avgust 2019 18:32)

Pa upravo ti o tome i pricam, Djokovic je ovu statistiku nabio u poslednjih par godina kad je Fed vec usao u zrelo doba. Bird je velicina, za razliku od Djokovica koji nikad ne bi javno priznao iskreno sta misli o Federeru, ili bilo kome drugom. To zapadni svet prepoznaje, sta mislis zasto oni zive bolje od nas od pocetka civilizacije do danas? Racionalniji su mnogo, mi smo ovde zaslepljeni emocijama i uvek se vodimo pogresnim principima. Pola vas zbog mrznje prema recimo Kirjosu nikada ne bi priznalo da je decko mega talentovan, vec ga samo nipodastavate. Jos nesto, oni su tamo navikli na pravo vitestvo i dzentlmenstvo, zato u Americi npr ne vole Fudbal (Soccer) i razne Nejmare. Djokovica ne vole jer pamte kada nije znao ruku da pruzi ko covek posle poraza, kada je predavao meceve zbog laznih povreda, i jos mnoge druge stvari.

Maksa

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke

party

pre 4 godine

Upravo se o tome i radi. Komentar je skroz na mestu. Kao Messi i Ronaldo - Messi je prirodan talenat, a Ronaldo je mašina.

Tako i u ovom slučaju, Federer je jednostavno elegancija, majstor, gracioznost, kompletan igrač, sve u superlativu. Rekordi su jedno - i to je OK, zasigurno će biti oboreni, oni i jesu tu da bi se oborili, ali stil igre, to je nešto sasvim drugo. Zaista mislim da se skoro neće pojaviti neko ko će biti GOAT kao što je Federer.

Možemo da volimo Noleta, ali ko ne prizna da je Federer najbolji igrač svih vremena, taj realno ne zna šta je sport.

Dodatak, kad su pitali jednog argentinskog novinara za Mesija, da li je bolji od Pelea, on sam je rekao - ah nemojte da ste smešni, Pele je sa druge planete, sa njim se ipak ne upoređuje. Naravno, sve je to individualno - ali Federerovi mečevi, ma daj... umetnost.

Čak i ovim godinama, pa pogledajte kako igra - to je samo zato što je majstor. A kad Noletu i Nadalu ponestane snaga, oni nemaju na čemu drugom da zasnivaju igru. Ipak nije to to...

Jumko

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!

Srbija medju šljivama

pre 4 godine

Vrlo je jasno šta Kožol misli. On smatra da će Federer ostati zapamćen po eleganciji, tehnici i lakoći koju poseduje. To nema veze sa brojem osvojenih trofeja i u pitanju je mišljenje pojedinca. Ovoliko ismevanje i vredjanje je nepotrebno, nezasluženo i nekulturno.

Fotomontaže

pre 4 godine

@Auh
Nije Kira pobedio Novaka kad je Novak imao 38, nego 30 godina, pošto pominješ da Fed pobedio Agasija kad je ovaj imao 32. Pa Novak ima 32, a svi računaju na još devet GS titula. Pajzi ovo: Federer pobedio Agasija tek kad je Aga bio jako star, 32 godine, a Novak napravio razliku protiv Feda posle njegove 35 godine. Ne možeš ti na silu Novaka u svetu učiniti omiljenim, i najvećim, ako ga svet neće. Nažalost, nije Novak omiljen u svetu. Sad ste izmislila Kinu, a tamo se masters igra pred praznim tribinama. Nije ni Bata Valter bio u Kini ono što su neki izmisli, sam je Bata to pričao na televiziji. Kako nekome može da padne na um da su Kinezi pre 50 godina navijali za partizane? Pa ni danas pojma nemaju o ratu u Evropi, a će su ubiju za Novaka.

Dokle će trajati ovo nagađanje?

pre 4 godine

@Zoran Ivković
Izvini, kako možeš da znaš da će Novak osvojiti najviše GS titula? Kako možeš da znaš? Zar pre dve godine nije morao na operaciju, bio pao na 22. mesto (mjesto)? Naši vas novinari pale lažnim izjavama, "fejk" naslovima, na primer Safin kaže, u naslovu, da će Novak igrati do 40. godine, a u tekstu toga nema, ima samo da se on povukao sa 29, jer kaže da se u tim godinama teniser oseća kao star i umoran.

zemlja gruva

pre 4 godine

Na stranu navijacki preferencijali, ali na fotki Novakova glava k'o mikrofon! Neprocenjivo! I bogato srpstvo u uredjenoj drzavi, nema vaznijeg problema od prevlasti u tenisu? Stepen blesavosti- level pro!

Igor Pg

pre 4 godine

Ime poznato redakciji, 5. avgust 2019 18:12)

Prvo promasio si temu brate, odnosno ocigledno nisi razumio sto hocu da kazem a pogotovo jer si me nazvao statisticarem jer moj komentar ima potpuno suprotno znacenje odnosno iz njega se samo moze upravo zakljuciti da statistika nije toliko bitna. Drugo tvoj komentar je pun protivrjecnosti u toj mjeri da te vjerovatno niko nije razumio sto zelis da kazes. Trece tvoje poznavanje kosarke i problematike koja je aktuelna poslednjih godina u Usa a odnosi se na uporedjivanje LeBrona i Dzordana nije bas na visokom nivou ali sad necemo o tome jer ovdje to nije ni tema. Sustina je sledeca ako sjedis u krugu od 20 ljudi i 19 prica jedno a ti drugo zar je bitno to sto ti mislis? Nole je veliki mozda i najveci svih vremena ali na zalost takvim nece biti smatran bez od strane srpskog naroda koji cini 0,10 % ljudske populacije i jos odredjenog broja ljudi iz tenisa koji ce imati takvo misljenje. Fifa je pocetkom 21og vijeka organizovala komisiju koju je cinilo 5 ljudi (izmedju ostalih Bekenbauer, Krojf, Platini i ne mogu se sjetiti ko jos) koja je trebalo da proglasi najboljeg igraca 20-og vijeka. Oni su za najboljeg proglasili Pelea. Nakon par dana pod pokroviteljstvom Fifa organizovano je internet glasanje za najboljeg na kojem su uvestvovali ljudi iz cijelog svijeta i na kojem je ubjedljiva vecina za najboljeg proglasila Diega Armanda Maradonu. Ludi El pibe d oro je naravno rekao boli me uvo za ove starce bitno je sta misli narod.

Igor Pg

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.
(dubokoumni ronilac, 5. avgust 2019 19:19)

Hahahahahah sad bi te neki Kinez ili Japanac fizicki napali da si im blizu. A Rodzera u Aziji vise vole nego majku i tatu. U svim tim zemljama kao i na cijelom svijetu je tako. On je jednostavno sinonim za tenis, ikona ovog sporta. On cak u Spaniji ima vise navijaca nego Nadal i jedini je igrac na svijetu za kojeg publika navija kad igra protiv domaceg igraca. Znam da zvuci ludo ali pogledajte finale Madrida prije desetak godina pa ce vam biti jasno. Samo se vi tjesite da je to zavjera "zapadnog svijeta".

Fed jeste najbolji ali ne bas toliko :)

pre 4 godine

"Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije"
Jeste razlika 4 GS s tim sto Djokovic ima vise od 0 (koliko je puta Srbija bila prvak sveta) - Odnos GS je u korist Federera 5 prema 4 a odnos Brazila i Srbije nije moguce izracunati.

Snaga ulazi na usta

pre 4 godine

A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.
(Kenan, 5. avgust 2019 18:41)

Postoje dva uslova - mora da jede slaninu i čvarke i da se Kiri zabrani da igra tenis.



Preporučujem (+11)

Novak je Srbin

pre 4 godine

Kako mali nolomani sve izokrenu: kad se bude bodovao "umetnički dojam" onda će Federer biti najbolji. Kao da ne drži sve rekorde. Ako ti se savetuje da jedeš slaninu i pečenje, to znači da i navijači vide nešto, je li tako?

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Pa dobro, neka Federer bude GOAT kada velika trojka ode u penziju. Ipak on ima najviše navijača, zaslužio je.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Neće, ali biće najbolji na Zapadu. To je, međutim, sasvim dovoljno. Srbi i ne ceznu za priznanjem Kine i Koreje, već bogatih Zapadnih zemalja, ostale su nebitne, sirotinja, nikakve koristi od njih.

Milan

pre 4 godine

Marko Pesicu, prvo, Fandja nisu mnogi prestigli, vec samo Sumaher, a drugo, poredjenje je ok samo zbog poente, ali F1 je los primer, jer na trofeje ne utice samo kvalitet vozaca, vec i kvalitet automobila koji vozi. Najboljinprimer su Sumaherni Ferari koji, na primer u jednoj sezoni samo na 2-3 trke nisu imali dvostruku pobedu. Barikelo je ok vozac, ali nije bio toliko dobar. A pri tom tim nije dozvolio Barikelu da napada Sumagera, tako da ni taj jedan koji bi inao sansu, nije smeo da ga ugrozi.

Роџер Федерер - Краљ

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"

Roko

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.
(pantelejac, 5. avgust 2019 22:31)

Zato što će Federer ostati to što jeste, jedino će u Srbiji i Kini Novak biti najbolji "svih vremena", i biće rekorder u prebacivanju loptice preko mreže, s dve ruke, lopatom.

RW#0

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!

Federer1

pre 4 godine

Nikad niko kao RF, sinonim za tenis! Neko ce oboriti njegove rekorde, al' nikad se nece pojaviti igrac poput Rogera. Uz Jordana najveci sportista svih vremena! Ni Jordan nema najvise titula, poena pa ce biti vecni GOAT u kosarci, poput Rogera u tenisu!

RF KING

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...

Nina

pre 4 godine

Nole je vrhunski sportista, teniser, jedan od najboljih svih vremena..po uspesima verovatno će biti najbolji. Što mi je izuzetno drago jer je naš, jer je njegov uspeh čist, sve je sam postigao, a potiče iz jedne male zemlje.
Ali ako želim da budem iskrena prema sebi, Federer je jedan jedini, neponovljiv.
Definitivno je dimenzija za sebe.
On kad igra tenis, kako se krece, namesta za udarce, kao da igra neki sport koji ne igraju drugi teniseri.
Sa kojom elegancijom, lakoćom izvodi neverovatne poteze..najveci prirodni talenat od svih tenisera ima on.
Budimo realni. A opet ponosni na našeg velikog Noleta.

neki veliki dr

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael Jordan
Regularna sezona: 17 - 11
Playoff: 6 - 0
Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.

Igor Pg

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)
(demokratičan, 5. avgust 2019 17:06)

Nisu lovatori nego obican narod iz cijelog svijeta. Odavno vam ja govorim da se ne zanosite i da je narod odnosno publika ta koja odlucuje ko je najbolji. Sto meni znaci sto ja mislim da su LeBron ili Bil Rasel bolji od Dzordana (prvi ga je presisao u svim statistickim kategorijama, drugi ima duplo vise prstenova od njega) kad se 90% ljudi oko mene smije na tu konstataciju. Navodio sam vam ovdje na ovom portalu na slicnim vijestima komentare Andre Agasija sa konferencije za stampu 2006 godine - "Rodzer Federer je najbolji igrac protiv kojeg sam igrao" a onda ide pitanje novinara da li to znaci da je najbolji svih vremena pošto si igrao protiv Pita Samprasa (koji je do tad smatran Goat-om i koji je imao 14 Gslemova dakle duplo vise od Rodzera u tom trenutku) i Agasi mrtav ladan odgovara da Federer je po meni najbolji svih vremena. Pominjao sam vam i internet glasanje za najboljeg igraca Wimbldona svih vremena u trenutku kad je Sampras imao 7 wimblfona a Federer i Borg po 5, 87 % je glasalo da je Rodzer najbolji igrac wimbldona svih vremena. Toni Nadal je zaplakao na konf za stampu posle Rolan garosa 2011-e ili 2012-e zbog odnosa pariske publike prema Nadalu (i nepoštovanja Rafe kao najveceg sampiona tog turnira svih vremena) i nevjerovatnog fanaticnog navijanja za Federera.

neki veliki dr

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?

neki veliki dr

pre 4 godine

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
[link]/
(Toliko o tome, 5. avgust 2019 18:32)

Pa upravo ti o tome i pricam, Djokovic je ovu statistiku nabio u poslednjih par godina kad je Fed vec usao u zrelo doba. Bird je velicina, za razliku od Djokovica koji nikad ne bi javno priznao iskreno sta misli o Federeru, ili bilo kome drugom. To zapadni svet prepoznaje, sta mislis zasto oni zive bolje od nas od pocetka civilizacije do danas? Racionalniji su mnogo, mi smo ovde zaslepljeni emocijama i uvek se vodimo pogresnim principima. Pola vas zbog mrznje prema recimo Kirjosu nikada ne bi priznalo da je decko mega talentovan, vec ga samo nipodastavate. Jos nesto, oni su tamo navikli na pravo vitestvo i dzentlmenstvo, zato u Americi npr ne vole Fudbal (Soccer) i razne Nejmare. Djokovica ne vole jer pamte kada nije znao ruku da pruzi ko covek posle poraza, kada je predavao meceve zbog laznih povreda, i jos mnoge druge stvari.

party

pre 4 godine

Upravo se o tome i radi. Komentar je skroz na mestu. Kao Messi i Ronaldo - Messi je prirodan talenat, a Ronaldo je mašina.

Tako i u ovom slučaju, Federer je jednostavno elegancija, majstor, gracioznost, kompletan igrač, sve u superlativu. Rekordi su jedno - i to je OK, zasigurno će biti oboreni, oni i jesu tu da bi se oborili, ali stil igre, to je nešto sasvim drugo. Zaista mislim da se skoro neće pojaviti neko ko će biti GOAT kao što je Federer.

Možemo da volimo Noleta, ali ko ne prizna da je Federer najbolji igrač svih vremena, taj realno ne zna šta je sport.

Dodatak, kad su pitali jednog argentinskog novinara za Mesija, da li je bolji od Pelea, on sam je rekao - ah nemojte da ste smešni, Pele je sa druge planete, sa njim se ipak ne upoređuje. Naravno, sve je to individualno - ali Federerovi mečevi, ma daj... umetnost.

Čak i ovim godinama, pa pogledajte kako igra - to je samo zato što je majstor. A kad Noletu i Nadalu ponestane snaga, oni nemaju na čemu drugom da zasnivaju igru. Ipak nije to to...

Jumko

pre 4 godine

Hahahaha, kakvi glupi komentari nebeskih... "I meni je San Marino najbolji, pa moj komsija najlepse igra, pa Dzordan ima ovoliko, Bil Rasel onoliko..." Ljudi, pisete o Rodzeru Federeru! 'Ajde da je on kao takva ikona slabiji po rezultatima od nekog, pa uporedjivati, ali on je i po rezultatima na 1. mestu! A o ostalom, po cemu ce zauvek biti broj 1, ne treba trositi reci... Takav igrac se nece vise roditi i on ce uvek biti sinonim za tenis! Da li ostavljate prostora, znajuci kakvi smo generalno promasaji u svim oblastima, da ni ovde nismo izneverili tradiciju gubitnika i pogresili nazivajuci Djokovica Goatom? Ako je on veci od Federera, ok!

Fotomontaže

pre 4 godine

@Auh
Nije Kira pobedio Novaka kad je Novak imao 38, nego 30 godina, pošto pominješ da Fed pobedio Agasija kad je ovaj imao 32. Pa Novak ima 32, a svi računaju na još devet GS titula. Pajzi ovo: Federer pobedio Agasija tek kad je Aga bio jako star, 32 godine, a Novak napravio razliku protiv Feda posle njegove 35 godine. Ne možeš ti na silu Novaka u svetu učiniti omiljenim, i najvećim, ako ga svet neće. Nažalost, nije Novak omiljen u svetu. Sad ste izmislila Kinu, a tamo se masters igra pred praznim tribinama. Nije ni Bata Valter bio u Kini ono što su neki izmisli, sam je Bata to pričao na televiziji. Kako nekome može da padne na um da su Kinezi pre 50 godina navijali za partizane? Pa ni danas pojma nemaju o ratu u Evropi, a će su ubiju za Novaka.

Monden

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

A ako Đoković, kojim slučajem, osvoji najveći broj gren slemova, ostvari rekord po pitanju broja nedelja na prvom mestu na ATP listi, bude imao bolji skor u međusobnim duelima i zaradi najviše novca u istoriji sporta, šta ćete vi, dragi njegovi navijači, imati od toga? Hoćete li biti lepši, pametniji, zdraviji? Imaćete bolje poslove? Zarađivaćete više? Čovek se bavi prebacivanje loptice preko mreže, pobogu, ljudi, a pola Srbije se njime svakodnevno bavi kao da im život od toga zavisi. Žalosno.
(Monden, 05. avgust 2019 21:19)

човек вам лепо реко....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije..
Kralju SP u fudbalu je svake 4 godine a ovo je svaka 3 meseca...

Maksa

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke

Snaga ulazi na usta

pre 4 godine

A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.
(Kenan, 5. avgust 2019 18:41)

Postoje dva uslova - mora da jede slaninu i čvarke i da se Kiri zabrani da igra tenis.



Preporučujem (+11)

Neko od normalnih

pre 4 godine

Kako moze biti GOAT kada je od 2010 god. do danas osvojio samo 4gs, dok je Novak osvojio 15 gs, Nadal 11gs, Vavrinka 3gs, Marej 3gs...? Cak je ova zadnja 2 gs osvojio kada su Novak, Marej, Vavrinka... imali povrede (2017). Kakav je to GOAT kada gs osvaja bez konkurencije i ima negativan skor protiv Novaka i Nadala? Jel ovo realno?

Igor Pg

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.
(dubokoumni ronilac, 5. avgust 2019 19:19)

Hahahahahah sad bi te neki Kinez ili Japanac fizicki napali da si im blizu. A Rodzera u Aziji vise vole nego majku i tatu. U svim tim zemljama kao i na cijelom svijetu je tako. On je jednostavno sinonim za tenis, ikona ovog sporta. On cak u Spaniji ima vise navijaca nego Nadal i jedini je igrac na svijetu za kojeg publika navija kad igra protiv domaceg igraca. Znam da zvuci ludo ali pogledajte finale Madrida prije desetak godina pa ce vam biti jasno. Samo se vi tjesite da je to zavjera "zapadnog svijeta".

dal da mrzmi il ne mrzim

pre 4 godine

Ovo uopšte nema veze sa Đokovićem! Federer je jednostavno najbolji! Ovo ima veze i sa tenisom, ali i sa samim životom.Federer ima harizmu,ima moć,ima ,da budem kratak sve!!!!Ne želim da umanjim uspehe Đokovića ,ali tu nešto kod njega fali...Federer je nešto u stilu Muhameda Alija,kada sam se sa porodicom budio u tri posle ponoći da gledam njegov meč.Opet kažem sve najbolje Đokoviću!! Puno pozdrava svim ljudima dobre volje!

demokratičan

pre 4 godine

Ohoho nova logika sa zapada. Federer je najbolji (jer mi lovatori tako hoćemo), a vi svi ostali ćete dobijati otkaze na vašim poslovima ako mislite drugačije:-)

Đed i prađed

pre 4 godine

Ovaj đed (66) vam je smešan, dobro, a kad je prađed(89) izjavio da Novak ima najbolji drop-šot na svetu, vi ste mu poslali pozivnicu da dođe na otvaranje muzeja?! Još ako muzej bude otvorio onaj što sve živo otvara... eto komendije.

Jumko

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!

goksi

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.
(Mikloš Salamander, 05. avgust 2019 21:33 )

nauci pravopis...

zemlja gruva

pre 4 godine

Na stranu navijacki preferencijali, ali na fotki Novakova glava k'o mikrofon! Neprocenjivo! I bogato srpstvo u uredjenoj drzavi, nema vaznijeg problema od prevlasti u tenisu? Stepen blesavosti- level pro!

deki 185

pre 4 godine

Kad prodje jedno 30g onda ce tadasnji strucnjaci gledace statistiku i znace ko je najbolji.Ovo sad je klasicna histerija zapadnih lobista, jer kako neki tamo Djokovic da bude bolji od njihovog ljubimca.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Sve je rekao...Nema veze ko je rezultatski bolji u međusobnim duelima, ili ukupno, Federer je najbolji, i To svih vremena. Veoma iskrena i krajnje glupo otvorena izjava.

Srbija medju šljivama

pre 4 godine

Vrlo je jasno šta Kožol misli. On smatra da će Federer ostati zapamćen po eleganciji, tehnici i lakoći koju poseduje. To nema veze sa brojem osvojenih trofeja i u pitanju je mišljenje pojedinca. Ovoliko ismevanje i vredjanje je nepotrebno, nezasluženo i nekulturno.

auh!!

pre 4 godine

Ako vam poverujem da je Novak pobeđivao Federera jer je ovaj 6 godina stariji (prvi put ga je pobedio kad je imao 20, a Federer 26 godina, do Rodžerove 30. godine već je imao 10 pobeda), da li onda ne računamo te čuvene dve pobede Nika Kirjosa, koji je mlađi 8 godina, ili Cicipas 11 godina mlađi od Novaka, da li se to računa?
Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.

Petar

pre 4 godine

Mozda zbog svajcarske nacionalnosti i slihtanja prema zapadu i ostaloj burzoaziji,al' to nece biti dovoljno jace od Noletovog rekorda po broju osvojenih GS i masters titula

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Pa dobro, neka Federer bude GOAT kada velika trojka ode u penziju. Ipak on ima najviše navijača, zaslužio je.

Dokle će trajati ovo nagađanje?

pre 4 godine

@Zoran Ivković
Izvini, kako možeš da znaš da će Novak osvojiti najviše GS titula? Kako možeš da znaš? Zar pre dve godine nije morao na operaciju, bio pao na 22. mesto (mjesto)? Naši vas novinari pale lažnim izjavama, "fejk" naslovima, na primer Safin kaže, u naslovu, da će Novak igrati do 40. godine, a u tekstu toga nema, ima samo da se on povukao sa 29, jer kaže da se u tim godinama teniser oseća kao star i umoran.

djoka iz NY

pre 4 godine

Sve je to subjektivno. Uzmimo za primer Formulu 1. Za većinu je Ajrton Sena najbolji vozač svih vremena ali ako gledamo samo GP pobede najviše ih ima Mihael Šumaher pa opet mnogi ljudi stavljaju Senu ispred njega. Gotovo je sigurno da će Luis Hamilton do kraja karijere imati veći broj pobeda i od Šumahera pa opet neće biti smatran najboljim svih vremena.
Isto je i sa tenisom,jedni će pominjati medjusobni skor, drugi titule, treći će govoriti kako je Novak dobijao "matorog" Federera, četvrti kako se Federer naosvajao titula bez prave konkurencije i svi su donekle u pravu ali je činjenica da niko pa ni Novak još dugo neće dostići popularnost koju ima Federer u svetu.

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Kada je Pele otišao u penziju, govorili su da je on fudbalski GOAT, pa se pojavio Maradona za koga su govorili da je novi GOAT. Neki ljudi kažu da su Ronaldo i Mesi nadmašili i Pelea i Maradonu. E tako će biti i u tenisu, smenjivaće se GOAT-i na svakih 15, 20 godina.

Djordje P

pre 4 godine

danas svugde u svetu deca treniraju tenis da budu kao rodzer federer a ne novak...e zato ce uvek rodja biti najveci
(RF neponovljivi, 5. avgust 2019 16:34)

Netacno. Tako je mozda bilo pre 10-15 god, ali sada su klinci uglavnom Nadal ili Novak (pogotovo u Aziji).

Neđo Valderama

pre 4 godine

Novak će da ponizi podmuklova ako se sastanu na US Openu. Šta im je Nole uradio, pa oni ne mogu da pomire mesec dana sa porazom i otvoreno pokazuju šta misle o svima nama sa ovih prostora

Горан

pre 4 godine

Значи, по овој логици, лошији је бољи од бољег!? Човече који су ово комплексаши! Болестан је запад, али истински болестан, ментално болестан ...

Torrente

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji?

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji?

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu?
Neće.
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS?
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal.
* Rekord po broju Mastersa?
Ne
*Osvojeni svi Mastersi?
Jok.
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića?
Biće gori od obojice.

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.

granice ludila

pre 4 godine

pribil

Samo ako bi mogao da elaboriras to " na njihovu zalost, a na nasu srecu"? Kakvu tacno zalost u uredjenoj zemlji donosi teniska lista, i kako tvoj/nas zivot postaje srecniji? Takav stav je zalost, ono je sport.

Petar

pre 4 godine

Ako je Roger najbolji teniser SVIH vremena, to znaci da nikad nije bilo boljeg od njega, kako onda DVA njegova najveca rivala Nadal i Djokovic imaju bolji medjusobni skor sa njim? Kako moze neko da ima bolji medjusobni rezultat od najboljeg svih vremena? Zar nije onda taj drugi bolji od najboljeg svih vremena? A kako li tek mogu imati DVA igraca bolji skor od najboljeg svih vremena? Ne razumem ti ja tu nista pravo da ti recem

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Neće, ali biće najbolji na Zapadu. To je, međutim, sasvim dovoljno. Srbi i ne ceznu za priznanjem Kine i Koreje, već bogatih Zapadnih zemalja, ostale su nebitne, sirotinja, nikakve koristi od njih.

Јабучило

pre 4 godine

Новаче, кумим те богом (иако навијам за тебе само зато што си Србин и иако ми неки твоји обичаји иду на живце): престигни га по свим бројивим параметрима и запуши уста лицемерима са Запада!

Novak je Srbin

pre 4 godine

Kako mali nolomani sve izokrenu: kad se bude bodovao "umetnički dojam" onda će Federer biti najbolji. Kao da ne drži sve rekorde. Ako ti se savetuje da jedeš slaninu i pečenje, to znači da i navijači vide nešto, je li tako?

Tako je bilo

pre 4 godine

Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa. Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.
(statuskan, 5. avgust 2019 22:13)

Mislim da je najviši nivo tenisa u istoriji Novak prikazao ove godine na Vimbldonu, i to u prvih šest kola. U finalu mu je nivo bio nešto slabiji. Ali, kažem ti, prvih šest kola i šest nestvarnih pobeda čine ga najvećim, još od 1873. godine.

Ekmečić

pre 4 godine

Tesko da ce oni ikad prevaliti preko usta da je Novak najbolji svih vremena...naravno ako bude a sve je moguce !
(no name, 06. avgust 2019 07:41)

A ko su "oni"????

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Glasanje navijača,... I da osvoji više GS, Federer je najveći,...? Ceo svet vidi da je No1e uspešniji i pretpostavljaju da će osvojiti više GS titula uz sve druge rekorde, tako da je poslednjih godinu dana krenula retorika titula za Federer da je najveći!? Neka No1e osvaja, a oni neka plaču.

Riki

pre 4 godine

Da se ja pitam za ovakve izjave bi trebao otici u zatvor. Ovo je necuveno. Kako moze reci da ce biti najbolji ako ga drugi prevazidje. Pa to je omalovazavanje tudjeg uspjeha a po meni i govor mrznje.
Mislim da je svima njima vec jasno da ce Djokovic prestici Federera jer traze opravdanja. I Nadal to moze da uradi. Sigurno ce ga jedan od njih dvojice prestici

Maki

pre 4 godine

Verovatno je i taj 64.manje kompetentan od na primer nas ovde po portalima sto sve znamo,i komentarisemo kao da smo ne 64.nego bar 10.Hahahah Novak ce biti i jeste najbolji,slican Nadal a Federer je marketinski najjaci.

....

pre 4 godine

Otkud ce Srbin da bude najbolji svoh vremena u zapadnom sportu br. 1. Cuj, iako osvoji vise GS nece biti najbolji?! Cista predrasuda prema nama.

Sale

pre 4 godine

Teorijski, zakazes meč izmedju Djorkovica i Federera u prajmu i jednog i drugog. Staviš pištolj na slepoocnicu pokolniku teorije da je Federer GOAT i kazes...reci, ko dobija ovaj meč. Ako izgubis, pucam, ako pogodis pobednika, ne spasao si se...siguran sam da ne postoji niti jedan Federerovac koji ne bi rekao Djokovic pobedjuje. Kraj.

miki

pre 4 godine

Ali ne daje objasnjenje zasto tako misli. Zato sto i svi mi znamo...
RASIZAM je pozadina svake takve izjave koju ne podupiru egzaktni podaci

Bilo kakva gradacija mora da ima ustanovljena pravila i nacin merenja. Ocigledno je da je Novak vec sada najbolji na svetu kada se traze svakakvi izgovori da se Federer odrzi na celu.
To ne umanjuje velicinu Federera, veliki igrac, ali Novak je najveci jer je morao da pobedi do tada dva najveca tenisera svih vremena.

Voja

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.

Marrssa

pre 4 godine

Rece covek koji pravi polnu razliku.Dalje nomoramo nista reci.I neznam sta je on uopste bitan da se njegov komentar prikazuje.Ima istu vaznost kao i moj npr.A ja kazem da ce Novak biti GOAT...I sta sad...cija se vise vazi.Nicija....Tenis je prosta stvar, ko osvoji vise GS taj je GOAT i gotovo.Novak ako ne uspe bice za nas GOAT a ako uspe u sta veruj morace ceo svet to da prizna a ovaj sto je dao ovaj nevazan komentar ostace samo jedan mali mish iz Marseja

Aleksej

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.
(Milan, 05. avgust 2019 16:56)I titule Masters 1000 serije..

Fed jeste najbolji ali ne bas toliko :)

pre 4 godine

"Razlika izmedju Federera i Djoke je 4 GS kao izmedju Brazila i Srbije"
Jeste razlika 4 GS s tim sto Djokovic ima vise od 0 (koliko je puta Srbija bila prvak sveta) - Odnos GS je u korist Federera 5 prema 4 a odnos Brazila i Srbije nije moguce izracunati.

Ivica Toronto ex Vozdovac

pre 4 godine

A zamenica sefa racunovodstva Uprave Voda i Kanalizacija u Lebanu je izjavila da je ipak Bagdatis najbolji svih vremena.

Misljenje je kao d, svi ga imaju?

Lepi Mara

pre 4 godine

A sećam se kada se za Samprasa pričalo da niko nikad neće biti kao on... A onda je došao Federer pa Rafa i Nole. Za 10-15 godina doći će neki novi klinci za koje će ovi biti smešteni. Uživajte dok su tu.

slobinator

pre 4 godine

pa to vam je isto kao što su onomad oni iz partizana sabrali sve trofeje od 2007 i mrtvi ladni rekli kako je partizan najveći srpski klub,a pri tome imaju prefiks jugoslovenski.znači onih prvih 60 godina puj pike ne važe

pribil

pre 4 godine

Eto, sad kad mu se drmaju svi rekordi, on ce biti najbolji svih vremena zato sto je jedinstven. Znaci ako neko osvoji 30 gren slemova i bude prvi 8 godina i osvoji 200 titula, dzabe mu je. Federer ce biti najbolji svih vremena. E to se zove hipokrizija. Drugim recima, koliko marketing i sponzori mogu da guraju jednog svakako velikog tenisera, ali ne i najboljeg " svih vremena". Tenis je sport statistike skoro mizda 80%, tako da je suvisan ovaj vapaj zapadnjaka. Njihova ikona ce po svij prilici gledati u kedja ovom robotu sa istoka. Na njihovu zalost, a nasu srecu.

Aleksej

pre 4 godine

JA DA SAM FEDERER(znam glupo je tako uopste poceti)NA KRAJU KARIJERE AKO NOLE BUDE IMAO VISE GS,MASTERSA 1000 SERIJE,BOLJI MEDJUSOBNI SKOR I VISE NEDELJA NA PRVOM MESTU ATP IZASAO BIH PRED NOVINARE I REKAO NOLE JE GOAT NECU DA ME BUE SRAMOTA CITAV ZIVOT KAO NI MOJU PORODICU,DAO SAM SVE OD SEBE ALI JEDNOSTAVNO NOLE JE BOLJI,e posle neka ga proglase zasluzeno za najvoljenijeg tenisera,najelegantnijeg tenisera itd.

Kenan

pre 4 godine

Koliko je meni poznato, Roger i Rafa imaju negativan bilans sa Novakom, a to je po meni najbolji dokaz , ko je najbolji od nih trojice.
A Novak će, bar se ja nadam , da osvoji bar još 6 GS.

lalo

pre 4 godine

Pravilna raspodela bi bila:
Novak: najbolji ikada
Rodzer: najomiljeniji i nakpovlasteniji ikada.
Rafa: najbolji na sljaci, najuporniji ikada.
Kirgios: najsrecniji i najtalentovaniji ikada.

....

pre 4 godine

@.... 70%? To zato sto je tata tako rekao? A da li je mozda Djokovic bio u top formi, a Federer ga stavio na tih 70%, kao i Nadala u polufinalu? Znam, naravno da ne, onako je kako tata kaze!
(Jumko, 05. avgust 2019 22:22)

Sa trolcinom nema rasprave, samo ga pustis.

Koliki je bio recimo procenat prvog servisa kod Noleta? Koliki je bio kod Rodje?
Rodja je sve savrseno uradio, ( sto je i statistika zabelezila) ali opet, to nije bilo dovoljno...za zid preko puta njega.

Mozes biti Hrvat, Albanac....bilo sta...ali da mu ne odas postovanje za taj mec, to je bezobrazluk.

Novak je Srbin a Ana nije

pre 4 godine

Ana Kurnjikova nije bila najlepša, bila je lepuškasta Ruskinja, okruglog lica, a da ja sada tebe pitam: kako je moguće da si izbegao Anu Ivanović, a Srbin si? Ana je i danas svetska diva, i danas je na naslovnim stranama svetskih ženskih listova, i kao lepotice i kao majke, i danas drži svoje devojačko prezime, ambasadorka je Unicefa, misim da je udata za nekog fudbalera, nije bio mnogo poznat, je li tako? Inače, Ana Kurnjikova nikada nje osvojila nijedan turnir. Kad je na RG prvi put svirana srpska himna?

#5

pre 4 godine

Ko je najveći će govoriti ljudi za 20-30 i više godina. Kad ovi završe karijere. I znate šta? Samo će se titule brojati. I medjusobni skorovi. :)

cezar

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!

2011.

pre 4 godine

Cim neko kaze cinjenice, srpski narod skace ko poparen, sad ce da biti milion komentara hahahahaha. Pa da li je moguce da na vesti da je Kirjos osviojio Vasington (nebitan teniser i jos nebitniji turnir prema recima srba prosecnih) ima 300 konentara?
(neki veliki dr@
Nevezano za Nidžu ali mene interesuje koju je relevantnu činjenicu čovek rekao?

Ime poznato redakciji

pre 4 godine

(Igor Pg, 5. avgust 2019 17:44)

I treba svi da ti se smeju kad ne znaš šta znači reč najbolji.
Novak je najbolji iz istih razloga kao i Džordan.
Ne zbog statistike, nego zato što je bio najkompletniji igrač, koji je ova igra ikad videla.
Da li možeš da zamisliš da onaj drvoseča Lebron ikada mogao da dobije Džordana u 1:1.
Što se Rasela tiče, u njegovo vreme se igrala bukvalano amaterska košarka, sa većinom belih igrača, a titule je osvojio jer je bio u najjačem timu Lejkersa ikada, gde mu je čitava prva petorka ušla u Hall of Fame, dok je Džordan uzeo 6 od 6, krenuvši od nule u raspalom Čikagu, najgorem timu u ligi.
I za statistiku si masno slagao, jer neke Džordanove rekorde još dugo nikad niko neće oboriti, mada to i nije presudno.
Po statistici je i Robert Ori, bolji igrač od Džordana, a ti se pogledaj u oči i reci da li je to istina.
Slično je i sa Novakom, jednostavno džabe ti broj titula, ako nisi najbolji protiv najboljih i najjači kad je najvažnije.
Tu su on i Džordan pokazali zašto su najveći, a ti se i dalje zanosi luzerima, koji su trčali iz tima u tim da bi osvojili prsten.
Kad su pitali Majkla zašto nije otišao u neki jak tim da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Ja nisam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
To je ona Spartanska fliozofija, koju i Novak ima, nešto što ti i ostali "statističari", nikad nećete shvatiti.

antiDebil

pre 4 godine

Ok, ovaj je drugi koji peva ovu pesmicu nakon Gvida Paelje, ne sumnjam da ce ih biti jos.
Spavate li mirno neiskoriscene Fekijeve mec lopte, hahahahah hahahaha haaahah...

Pedja

pre 4 godine

Rece 64 teniser sveta 1980 god.Zemljak ti prvo treba da trazis dozvolu od osvajaca 16 slemova da mu pomenes ime...Dokle ce totalno nebitni likovi komentarisati istinske legende....

Дејан

pre 4 godine

Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса. Одувек су два податка била најважнија у историји тениса: број ГС, и број титула најбољег на свету тј колико година те је ИТФ прогласио за шампиона планете, што је најпрестижније признање у тенису. Овај други податак крију. Зашто!? Вечна листа овако изгледа: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно.

Dzigibau

pre 4 godine

Najbolji znaci najvise trofeja, pobeda...ili pak znaci najharizmaticnija osoba ako Nole pobedi Nadala i Federera po broju slemova. A Fedrer je onako bas harizmatican...kao cigla nekako.

Max

pre 4 godine

Lepo je neko rekao,t.j uporedio Barsu i RM.Navijac sam Barse, ali najtrofejniji klub je RM.Znaci najbolji klub na svetu je onaj koji ima vise trofeja. Ne onaj koji igra lepse. Isto je u tenisu, dzaba je Federer sto je igrao lepsi tenis u finalu kad ga je Nole pobedio.

lal

pre 4 godine

"niko nikada"...
jedino ako se gasi ljudska vrsta uskoro, inace ce neko nekada sigurno biti bolji od sve trojice... to je prirodno... budala je svako ko je mislio da niko nikada nece biti bolji od lejvera, borga, samprasa... iako je delovalo drugacije...

Khm khm

pre 4 godine

Poricanje je jedan od mnogih načina kojima se borimo protiv sopstvenih problema, samo sto se na kraju život svodi na čistu iluziju...

vrg

pre 4 godine

"Čak i da Đoković osvoji više Slemova od Federera, Rodžer će biti najbolji teniser svih vremena".

ahaha i cak i da ja nikada ne uzmem reket u ruke, bicu cetiri puta bolji od obojice!

veliki strumf

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39) Ovim komentarom ušao si u najuzu konkurenciju za najgluplji komentar decenije!!! Novak Federera može stići za godinu dana jer se igra 4 GS godišnje, a Srbija Brazil ni za čitav vek! Sto se tiče mišljenja ovih nebitnih zapadnjaka, sada kada se žestoko drma tron Federeru pokušavaju da nadju sve moguće izgovore samo da nekako Federer po njima bude najbolji. Ali mišljenja pojedinaca ili miliona su nebitna - postoje jasno merljivi kriterijumi ko će biti najbolji. Ovakvim izjavama samo nagone Noleta da im to i dokaze, nikako da nauče šta su to srpski prkos i inat!!!

Romi

pre 4 godine

Znači, polako se mire sa sudbinom. Shvataju polako da je neminovno da ga Nole prestigne. Sad je prisutna ta faza uvrijeđenosti i negiranja neminovnog. Slijedeća faza je prihvatanje gole i bolne istine.

Aleksej

pre 4 godine

Larry Bird vs Michael JordanRegularna sezona: 17 - 11Playoff: 6 - 0Ko je kosarkaski GOAT? Ovde se ljudi uhvatili jedinog u cemu je Djokovic bolji samo udaraju po tome. A broj titula, a broj GS, a broj nedelja na prvom mestu, to sve nije bitno, najbitnije je ono u cemu je Djokovic bolji.
(neki veliki dr, 05. avgust 2019 16:53)Nemusti jezik nekog velikog dr...

Aleksej

pre 4 godine

Mozda je za nekoga Karl Luis najbrzi sprinter ali ga demantuje Bolt sa svojim vremenom valjda je bitan rezultat.
(Andrej, 05. avgust 2019 16:52)Ne bi me cudilo da Getlina proglase za najveceg svih vremena koliko ograniceno gledaju na stvari na zapadu..

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

(Nina, 5. avgust 2019 18:13)


igrao sam, onomad, šah i sa kasparovom i karpovom: ja - lep ko lutka, moderna frizura, skockan, dobar parfem, italijanske cipele, solidan sat; oni - tipični komsomolci u 50 nijansi braon boje...

rezultat?
svašta, kažem ti: ja - lep ko lutka...

Baja st. Patak

pre 4 godine

Kad si zaljubljen, ne obraćaš pažnju na činjenice. Meni je najbolji, neka je i najjadniji, on je moj itd. Ovaj tip je zaljubljen, treba mu oprostiti bulažnjenje.

Igor Pg

pre 4 godine

Ime poznato redakciji, 5. avgust 2019 18:12)

Prvo promasio si temu brate, odnosno ocigledno nisi razumio sto hocu da kazem a pogotovo jer si me nazvao statisticarem jer moj komentar ima potpuno suprotno znacenje odnosno iz njega se samo moze upravo zakljuciti da statistika nije toliko bitna. Drugo tvoj komentar je pun protivrjecnosti u toj mjeri da te vjerovatno niko nije razumio sto zelis da kazes. Trece tvoje poznavanje kosarke i problematike koja je aktuelna poslednjih godina u Usa a odnosi se na uporedjivanje LeBrona i Dzordana nije bas na visokom nivou ali sad necemo o tome jer ovdje to nije ni tema. Sustina je sledeca ako sjedis u krugu od 20 ljudi i 19 prica jedno a ti drugo zar je bitno to sto ti mislis? Nole je veliki mozda i najveci svih vremena ali na zalost takvim nece biti smatran bez od strane srpskog naroda koji cini 0,10 % ljudske populacije i jos odredjenog broja ljudi iz tenisa koji ce imati takvo misljenje. Fifa je pocetkom 21og vijeka organizovala komisiju koju je cinilo 5 ljudi (izmedju ostalih Bekenbauer, Krojf, Platini i ne mogu se sjetiti ko jos) koja je trebalo da proglasi najboljeg igraca 20-og vijeka. Oni su za najboljeg proglasili Pelea. Nakon par dana pod pokroviteljstvom Fifa organizovano je internet glasanje za najboljeg na kojem su uvestvovali ljudi iz cijelog svijeta i na kojem je ubjedljiva vecina za najboljeg proglasila Diega Armanda Maradonu. Ludi El pibe d oro je naravno rekao boli me uvo za ove starce bitno je sta misli narod.

Metropola

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojkeKomentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.
(ne mješaj babe i žabe, 05. avgust 2019 19:39)... poenta je ista! Covek je naveo da pojedinacni igraci imaju i vise uspeha od Maradone pa nisu GOAT! Sto ce reci da ne utice samo statistika nego sveopste misljenje. Al mozda bolje da ti navedem primer iz Formule 1. Fandjo, Sena... nisu najtrofejniji, Sena cak ni blizu, a mnogi ih smatraju goat. I da, to sa goat smara, koga briga! Mi znamo ko je najbolji, tacka!

RGOAT

pre 4 godine

ma hoće naravno, zar je iko sumnjo? imaćemo znači dve liste - GOAT, znači naj atraktivniji, naj lepršaviji, naj ljupkiji.. svih vremena, i tu ćemo imati 1.Borg; 2.Federer; 3.Hoad; 4.Kirgios.. znači isključivo ocene 6.0 za umjetnički dojam Milke Babović.. ..i imaćemo listu Stvarno Najbolji svih vremena, Really Great Of All Time – RGOAT, tj naj kompletniji, naj trofejniji.. oće reći GOAT u svakom smislu, i tu ćemo imati 1.Djokovic 2.Laver 3.Budge; 4.Federer.. naravno, ako u dogledno vreme Nolo ne pusti Nadala da u titulama pretekne Ikonu, što je veoma verovatno, pogotovo sada kada znamo zapadnu dilemu, oće reć izbezumljenje

djolo

pre 4 godine

Pa pocemu to najbolji onda,po manekenisanju.?Pa djokara je sad najbolji jer ih obojicu bije u pobedama. A obojica su startovali pre Djokare i zato imaju vise gs.

Hmm

pre 4 godine

Kako kome, govori u svoje ime. Za mene je Novak najbolji i nikad taj Rodzer ne bio pobedjivao da se nadje u situaciji da ga ne podrzava vise od polovine gledala na stadionu. Da mu se non stop umanjuje uspeh jer im ne odgovara, nije "harizmatican" kao Federer.

LJubo

pre 4 godine

Ako bude od Novaka imao
Manje GS
Manje mastersa
Manje nedelja na prvom mestu
Negarivan medjusobni skor

Ja ne znam na koju foru moze biti bolji.
Sto je babi milo to joj se i snilo

miodrag

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)
Porediti babe I zabe moze samo deda ili ti starac...,..Srbija nikad nece imati cetiri titule a Brazil ce ih osvajati jos....sto u slucaju Novaka I Starca Foce nikako ne mozemo reci, ne?

Goliat

pre 4 godine

Po toj logici onda znaci da je sada Nole bolji od Federera jer ima manje slemova a iz toga proizilazi da je u stvari Tipsa bolji i od njih dvoje i Nadala zajedno!!!

petar

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

Mislim da Brazil nije osvajao titule u odsustvu Srbije. Izvinjavam se ako gresim.

Smeh

pre 4 godine

Koliko se ljudi opterećuju sa nazivom najbolji. A šta ako Nadal i Djoković prestignu Federera u broju GS titulama? Šta ako neki igrač za 20 godina poobara sve žive rekorde u tenisu? Hoće li i dalje Federer, Nadal, Djoković biti najbolji u istoriji tenisa? Kakve gluposti.

marerema

pre 4 godine

Ma ko je uopste taj Djokovic ? Gaske ima lepsi bekhend od njega, prema tome on je najbolji svih vremena. Postaje malo smesno ovo, ufrkisali se svi za Rogera ko da je malo dete pa mu cuvaju zvecku...

ivan

pre 4 godine

Da vidimo,Bolji medjusobni skor,svi mastersi,oborio lejverov rekord,sezonski slem(ili kako se vec zove)a uzece i 21 grand slam sigurno posto se zainatio zbog ovakvih papana(srbin je to)a ovi vide da ce ga novak stici pa 5god.unapred proglasavaju ovu fake individuu za najboljeg...malo je reci pateticno,da ne govorim o nepostovanju drugih tenisera ovakvim izjavama.

Aleksa

pre 4 godine

Prema psihologiji žaljenje se sastoji od pet faza: neverica, tuga, ljutnja, depresija i prihvatanje...možda deluje kao dug proces ali se uvek završi prihvatanjem.

Dragi Ivić

pre 4 godine

...А онда је мрмот умотао чоколаду у целофан. Тако размишљају ови што су некада били 64. на свету...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Значи ли то да не признајеш ни једну победу Роџера над Новаком као почетником?
Претпостављам да си иначе навијач једног малог југословенског клуба!

Zoran

pre 4 godine

Ja bi voleo da mi neko objasni u cemu je to Federer bolji od Novaka?. Poznato je da nivo Tenisa koji je Novak pokazao nije vidjen do sada. To poredjenje kosarkasa ko je bolji ....izvinite to je ekipni sport. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Novace znas sta treba ciniti....napred momce do besmrtnosti.Poceo si da ih bbombardujes i da im kvaris zivote upravo onima koji su kvarili tvoje detinstvo '99-e....udri ih samo i neces pogresiti uvek ces pogoditi krivce.

gru

pre 4 godine

Ne bi me cudilo da i ovaj namestana Federeru podlogu ili zreb ili termine kao sto rade u Parizu, Australiji itd..
Najveca trenutna nocna mora ''teniske elite'' je opasnost da Djokovic moze da bude najbolji igrac na svetu ako prestigne Federera.
Neki tamo "varvarin" da postane vladar belog sporta :)

Zoki

pre 4 godine

Nepristojno je porediti Noleta i Federera. Rodžer nema veliku pobedu nad Novakom. Od 14 velikih turnira u godini Rodžer je Novaka pobedio samo u 2 u finalima. Pre 12 godina u finalu US Opena i 3 puta u finalu Sinsinatia. Još Rodžer ima pobede nad Novakom u finalima Dubaia i Bazela. Novak je isto pobedjivao Rodžera u finalima ovih njegovih omiljenih finala a osim toga i u 3 finala Vimbldona, 3 finala završnog Mastersa, u 2 finala Kanade a po jednom u finalima Rima i IW. Dali se neko uopšte seća kada je Federer zadnji put pobedio Djokovića? Znam da je bilo davno i da je bio nebitan meč.

ej bre

pre 4 godine

Imace najvise GS, najduze vremena na prvom mestu, jedini kompletiran masters, bolji skor ali ce Federer jer ima lepse lokne da bude GOAT? Hoce to kada mrznja prevlada...

Darko

pre 4 godine

Većina ovih po meni kvazi stručnjaka nije uopšte poštena prema Nadalu, jer eto ovaj kaže "ako ga Đoković prestigne po broju slemova"? A Nadal? Čovjek je bliži za dva slema od Novaka da to uradi. Inače, ko je najbolji je relativna stvar jer svako ima nekog' svog favorita. Meni lično najbolji tenis igraju Wawrinka i DelPo.

kentaur

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Pa, Maradona je sa jednom osrednje jakom (čitaj slabom) Argentinom osvojio SP. Maradona je poznat kao najizrazitiji individualac u fudbalu do danas. Tenis je, ako nisi primjetio, igra 1 na 1. Federer ima najveće majstorstvo, ali on već skoro deceniju ne može ništa pored Đokovića i Nadala (na RG), pa se postavlja pitanje da li je on najbolji? Federer je čak jednodimenzionalan igrač u odnosu na Đokovića, koji je godinama mijenjao svoj stil, adaptirajući se i razvijajući mentalnu snagu.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Naj nebuloznija izjava u 2019 godini a moze i slobodno koja godina unazad,ovo normalan covek nemoze da komentarise,toliko.!!!.

Si

pre 4 godine

Sada, kada je svima postalo jasno da Novak ima priliku da pretekne RF po broju Slemova, na zapadu su poceli da traze nacin da potvrde federovu dominaciju po svaku cenu, pa im ni statistika nije dovoljna. Uz to treba uzeti u obzir da sem nas i Kineza retko ko iskreno podrzava Noleta. Uvek je to na kraju dostojanstveno postovanje ali ne i iskrena strastvena podrska, zato sto nema neki od zapadnih pasosa a to im se ne uklapa.

pantelejac

pre 4 godine

Prestićiće ga i po broju slemova, i nedelja na listi, i mastera i svega. Pa kako će onda Federer biti najbolji? Ovo može da izjavi samo budala.

Aga

pre 4 godine

Jeste, a ja sam bolji sprinter od Useina Bolta. Bolt trči tri puta brže nego ja, ali ja ćetiri puta lepše.

Nego shvataju polako da će i Novak, a i Nadal osvojiti više GS od njihovog ljubimca, pa taman da ovaj igra do pedesete.
Nije Federer zaslužio da ima ovako glupe i pokvarene navijače.






Ustvari... jeste.

Ramzaj

pre 4 godine

Toliko je glupo raspravljati o ovome da to nema smisla pa cu napisati samo to da; zamislite da je Novak Svajcarac ili , ne daj boze, Englez(?), da li bi se i tada vodila ova besmislena rasprava?!

Goran Mitrović

pre 4 godine

Ma da, i još 100 puta da Đoković dobije Federera i još 20 grand slam i 20 atp1000 turnira da Đoković uzme više od Federera, opet će Federer da bude bolji. U svakom sportu i drugoj oblasti života nekako ko više puta pobedi i osvoji nešto# bolji je. Ali ima ovih zaljubljenih preko ušiju i njih statistika i realni podaci ne dotiču. Siguran sam da su se mnogi teniski profesionalci podsmehnuli ovoj izjavi.

Aleksej

pre 4 godine

Alo Novak prestigne Rodju,Rodja ce biti Goat Lebron naspram Dzordana toliko.Ali dzaba i da dodele Rodzeru da je GOAT on ce se bedno osecati ko dete kojem je data igracka da ne place i svi istinsli ljubitelji tenisa ce znati ko je GOAT.

ironicar

pre 4 godine

Sve će izjaviti napisati pokušati samo da demoralisu Novaka ali malo morgen. Taj vas najbolji već ima veći broj izgubljenih mečeva od Noleta

Nemanja

pre 4 godine

Pa po cemu ce onda biti bolji ? Igrali u istoj eri i Novak ce biti bolji u svim parametrima. Medjusobni dueli, mastersi, GS (nadamo se), broj nedelja na prvoj poziciji. Ako Nole ovako nastavi bice bolji u svemu. Ne kapiram ovu izjavu...

Philippoussis

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Роџер Федерер - Краљ, 5. avgust 2019 16:39)

A mi smo, znači, osvojili Svetsko u fudbalu? Mora da sam prespavao.

Inače, čovek je apsolutno u pravu u svom stavu prema WTA. Ne pije tu vodu priča o jednakosti polova, reč je prosto o ponudi i potražnji, i u tom smislu tenis funkcioniše kao i svako drugo tržište. A s obzirom na to da daleko manji broj ljudi prati WTA, prirodno je da i nagradni fond bude skromniji. To je valjda i laicima jasno.
Što se tiče njegovog stava o tome ko je najbolji teniser svih vremena, to je njegovo subjektivno mišljenje, i kao takvo ga poštujem. Ali je ipak samo subjektivno mišljenje nekadašnjeg 64. igrača sveta, i ništa više od toga. I ja smatram da Federer igra lepši, elegantniji tenis, i više uživam u njegovim mečevima, ali to je moja stvar. Ne zači da je zbog toga bolji. Mada uspešniji, zasad, jeste.

ls

pre 4 godine

Ako ga pretekne u broju GS, Federer nikako ne moze biti najbolji svih vremena, a ako ga ne pretekne onda ce to svakako biti. Druga je stvar sto bi svi oni Federeru podali i mame i tate, i sestre i babe, pa ga proglasavaju za najboljeg svih vremena.

Cika Toni

pre 4 godine

Ovu izjavu G-dina Kozola treba shvatiti iskljucivo u funkciji posla kojim se covek bavi. Toliko jasno da nema potrebe objasnjavati i zestiti se zbog iste.

mirko

pre 4 godine

Ne bi me iznenadilo da zapadnjaci pocnu da na neki nacin truju Novaka. Neverovatno su pristrasni i vole samo svoje. Cist nacizam u zapadnom svetu,ne priznaju nista sto nije iz njihovih redova.Tako oni funkcionisu.

Marx

pre 4 godine

Videli su sta se sprema i prave odstupnicu.Uzalud....
(Boki, 05. avgust 2019 17:16)

Zanimljivo je to. Krenuli da udaraju s boka... iz Francuske. Postavili nekog 66-godisnjaka... Samo da saznamo iz kog centra to ide.

Milorad

pre 4 godine

Ako Novak prestigne Federera po broju slemova i No.1 nedeljama (a hoce), svaka prica se tu zavrsava. Mogu oni da rade sta hoce, da pricaju u emisijama "best player of all time", cim se dodje do broja nedelja No.1 i slemovima, zvucace smesno i glupo.

Александар

pre 4 godine

Другим речима, Федерер и да не буде најбољи, биће најбољи, зато што је најбољи и немој да би ми неко мењао ову диоптрију... ?

DRAGAN

pre 4 godine

Sjedi, lezi i ne trabunjaj.Ko
si ti da tako nesto kazes.
Svima na zapadu ce Novak
zapisiti usta.Samo treba
vremena i strpljenja.
Idemo NOLE...

ne mješaj babe i žabe

pre 4 godine

Znate kako. Ima tu malo istine. Primer Maradone , mnogi igraci su osvojili vise od njega , dali vise golova itd pa ipak se on smatra jednim od najboljih fudbalera sveta ikad. Vreme ce dati konacan sud koga ce gledati kao najboljeg od velike trojke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maksa, 5. avgust 2019 19:20

Fudbal je kolektivni sport i nijedan fudbaler sam ne može ništa. Tenis je nešto drugo, jedan na jedan.

Sale

pre 4 godine

Direktor turnira u Culinama kod Ljubovije je izjavio da je Pera Lozac najbolji teniser svih vremena... mora da je istina kad zadnja rupa na svirali tako izjavi...

ja

pre 4 godine

Samo se u Srbiji misli da je Djokovic bolji, jeste ali kad se uvhvatite za usi... Ceo svet zna drugacije, samo Srbi od 7m ljudi misle drugačije... Brend ljudi, kao MJ... Edukujte se malo, pogledajte ko pravi pare... To se gleda danas, boli nekog uvo za titule, ali nece da ga stigne ni tu...
(RF KING, 05. avgust 2019 17:35)

Brend je jedno, sport u kome se vodi evidencija rezultata je drugo.
Ako kaže "najbolji", ne može biti najbolji ako neko (Đoković, Nadal ili neko treći) ostvari bolje rezultate, a u nekima je već bolji.
Neko, voleo bih da znam kako to sad titule nisu bitne? Šta bi od 16>1, pa 17>9, pa 20>16... hoće li biti 20>21???

Neko

pre 4 godine

Mislim da je poslednji Wimbledon odlucio ko je GOAT. Da je Federer pobedio, svi bi njega ucvrstili na tronu.
Sreca pa je Djokovic pobedio i bacio sebe u vatru za borbu najboljeg ikad.
A to sta ovaj gospodin prica, nije bitno.

777

pre 4 godine

Da li se računa kad je Federer prvi put pobedio Agasija u njegovoj 33 godini, sa svojih 22?
Čisto da vidim kakvi su vam kriterijumi.
(auh!!, 5. avgust 2019 20:38) # Link komentara


Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..

lepard

pre 4 godine

@auh
malo si stvarno promasio temu - kad uzmu 15 ili 20GS - mozes da poredis medjusobne susrete Kirjosa i Cicipasa sa Djokovicem, Nadalom, Federerom....
Dotle.......bezveze ti je prica

Sinko

pre 4 godine

Niko ne pominje Nadala, a Nole ako i bude imao najvise GS titula nece biti Federer ... WTF!?
Ovo samo pokazuje kakvi su licemeri, rasisti i podlaci ti veliki demokratski zapadnjacki narodi, a pre svega koliko su veliki ksenofobi.
Ono sto im se ne svidja oni se prave da ne postoji, e pa nece moci rodjaci.
UDRI NOLE JOS JACE!

Zimmermann

pre 4 godine

Brojke su neumoljiva stvar, istina takođe, jer uvek je vrlo prosta.

Trenutno je Rođa u par glavnih parametara i dalje ispred Nola i Rafe, ali kako stvari stoje u teniskom svetu, velike su šanse da ga obojica preteknu. Znaćemo kroz 2-3 sezone sve, pa ćemo podvući crtu.

Za sve koji gledaju kroz svoju navijačku prizmu, pa i za gospodina iz teksta:

Subjektivna procena kvaliteta i lepote nečije igre je upravo to što jeste - subjektivna. To ne važi samo u sportu, ako bi i u životu malo češće primenjivali to prosto pravilo, mnogo toga lakše bi funkcionisalo. Brojke nije briga za vaše mišljenje, ono ne ulazi u kalkulaciju. Broje se ukupni finalni uspesi tj. trofeji, računa se USPEH, a ne DOJAM, najbolji je onaj koji je uzeo najviše trofeja i bio najduže prvi, i kraj priče.

Ponavljam, Rodžer je trenutno ispred, ali definitivno ne zadugo. To što je nekom simpatičan njegov stil igre (naravno, i meni je), je dobra stvar za tenis, ali u ukupnom krajnjem rezultatu nema NIKAKVU težinu.

I mi koji favorizujemo Barsu poštujemo RMA, najbolji su jer su ukupno najtrofejniji tim ikada, ne zato što im je igra "napadačka i lepršava".

anica

pre 4 godine

Objektivno...Nole im je pokazao ko vozi traktor a ko otvara kapiju, pobeda u ovogodisnjem Vimbldonu je samo so na ranu svim kompleksasima i mrziteljima i tek cemo ovakve i slicne izjave gledati i slusati...potreba za pravdanjem, ko je kakav itd itd...a jedan samo vreba iz prikrajka i kulira.
Ponosna sam na naseg Novaka, Bog ga cuva.

Nole, samo guraj

pre 4 godine

Vec drugi covek ovo izjavljuje u roku od par dana. Da se razumemo, za 15 godina niko nece znati sta ovi pricaju, samo ce se znati statistika i ljudi ce na osnovu toga odlucivati. Dakle, Nole, ove price imaju samo za cilj da relatiziviju tvoje pobede i da te demoralisu da ih napravis jos vise. Ozbiljno su se uplasili da ces porusiti sve rekorde!!!
Kao sto rekoh, samo ih ti porusi, a ovih likova koji pricaju gluposti se niko nece secati. Po ovom gospodinu, a i po onom tupavom teniseru od neki dan, ne treba ni igrati turnire (jer se i onako ne racunaju), treba pronaci nekog klinca od 19 godina koji igra mnogo lepo, pa ga proglasiti za najboljeg.
Kada smo kod lepote Pit Sampras je poezija za Rodju.
A mozemo da se vratimo i do Ilije Nastasea kada se vec prica o lepoti... i na jos mnoge druge.
MNOGO SU SE UPLASILI!

Aleksej

pre 4 godine

Pa sto uopate da igraju tenis buduce generacije ako Novak obori sve Rodjine rekorde l,bude bolji u medjusobnom skoru,duze nedelja na prvi atp listi.Ljudi jel vi volite tenis ili samo Federera previse neozbiljnih izjava zadnjih dana.

zex

pre 4 godine

Toje tacno, kada bi Nole osvoj30gs i tada bi nekima Federer bio najbolji. Nama ce Novak biti uvek najbolji i to je cinjenica i ziva istina.

Milan

pre 4 godine

Počelo je pronalaženje izgovora, ali koliko god zapadnjacima bilo teško na kraju će samo činjenice odlučivati. Ako međusobni skor, GS titule, i broj nedelja na mestu br.1 budu na strani Novaka dileme neće biti.

Dacha

pre 4 godine

Ako stvarno Novak prestigne Federera po broju slemova,samim tim imace i vise nedelja na prvom mestu,vec sada ima bolji medjusobni skor i to na velikom uzorku,ima vise Masters titula,znaci ne postoji nijedan jedini bitni parametar u kojem ce Federer biti bolji,osim verovatno u ukupnom broju titula ali to po meni nije relevantno jer ima dosta manjih turnira i na osnovu toga niko na ovom svetu nece moci da tvrdi da je Federer najbolji ikada,mozda najlepsi tenis ali najbolji ne i tu se svaka prica zavrsava.

miodrag

pre 4 godine

Pa dobro bre covece sto to ne rece pre finala Vimblndona, da Novak ne spasava one mec lopte. Ih, kakav, si. idi u person ili ti ak.

sveznalica

pre 4 godine

Moz Da bude a ne mroa da znaci.

Ako razlika bude jedna dve titule mozda to i bude tacno.. Ali sta ako djokovic vec do kraja sledece godine prestine federara? zvuci nemoguce ali sto da ne..? onda i da se penzionise on je u mnogo kracem periodu postigao mnogo bolje rezultate..

Gibanica

pre 4 godine

Ako zene u tenisu budu zaradjivale kao muskarci, zasto onda ne bi i u fudbalu?
Ko je gledao upravo zavrseno prvensy za zene u fusbalu sigurno je bio u situaciji kao ja..
Plakao je al nije bio siguran dal od muke ili od smeha..

poznavalac

pre 4 godine

U svakom sportu rezultati su jedino merilo koje promovise najbolje a to da li je neko levak ili koristi desnu ruku/nogu,na koji nacin igra,kako se ceslja i koga publika vise voli su periferne stvari u odnosu na sportska dostignuca,i ovakve izjave samo vise govore o onome koji ih izgovara gde se otkriva pre svega nekultura coveka a odatle isplivavaju i ostale osobine koje karakterisu osobu u negativnom smislu...

Бата Стојковић

pre 4 godine

А овај је као нека баба Ванга, шта ли, па зна шта ће бити у будућности? И Енглеска је некад била најмоћнија империја на свету па више није и нико је не помиње као суперсилу.

Bojan

pre 4 godine

Citajuci citavu izjavu, ona je jednim delom navijacka, ali mislim da su njegovi glavni razlozi ekonomski. Federer jeste taj igrac koga navijaci na zapadu vole i za cije meceve bi najradije platili da gledaju. Tu ce Federer ostati nenadmasan, a to je direktorima turnura najbitnije.

kvisko

pre 4 godine

Po cemu ce onda biti najbolji ako Nadal & Djokovic budu imali vise GS od njega
Mozda po izgledu ili privlacnosti za siroke mase samo to se onda kaze bice najpopularniji ali ne i najbolji. Razlika drasticna.

giljotin?

pre 4 godine

Počeo je psihološki rat protiv
Novaka...drugim riječima Nole džabe se trudiš Federer je broj 1,zato Nole udri iz sve snage ovih par godina

XXL

pre 4 godine

Naravno Federer jer koliko su razno-razni organizatori i lobisti sa sponzorima uložili u njegovu karijeru da sad sav taj trud i novac propadne zbog - srbina sa Balkana. Ne može.

Mirko Kojotovski

pre 4 godine

Samo vi sebe ubeđujte a gore u mozgu frka panika potpuna narkoza jer shvatate da nije Rocko najbolji.To je ono što nagriza dok živiš.Ta mržnja šta već na nekog ko je uspešniji od svih do sada.Kako je teško biti čovek i biti iskren...Ovako đavo dođe po svoje

Drug Ostoja

pre 4 godine

Pitam se po kojim standardima Novak moze biti najbolji svih vremena,jer ocigledno sta god da uradi Federer ce biti najbolji svih vremena u ocima ovog lika,a i mnogih drugih slepaca. Drugim recima ovaj lik govori da ga bas briga za statistiku i titule,za njega je Federer najbolji svih vremena,a tako misli upravo zbog statistike.. Zapadnjacke dvostruke vrednosti.

323

pre 4 godine

Navijaci, navijanje za jednog igraca i rezultati su ko nebo i zemlja. Licno bih voleo da Novak obori sve Rodjine rekorde a to samo od njega zavisi, pa onda ako imaju obraza neka pricaju da je Rodzer najbolji svih vremena?? Na osnovu cega?? Jer ima vise navajaca, bolje sponzore?? Tada svako ko bude slicno rekao , svaki navijac Novaka moze da ga poklopi obicnim pitanjem, sta je to Rodja vise osvojio od Novaka pa je najbolji svih vremena?? Ali polako, Rodzer je stariji 5 godina...Vreme radi samo za Novaka.

Dnevna doza Nika Kirjosa.

pre 4 godine

Direktor turnira u Marseju-Kozol!Alo ljudi...dajte malo,ono uozbiljite se sa naslovima,ljubi vas brat.ATP turnir u Marseju vredi 250 ATP bodova!Isto toliko vredi misljenje ovog direktora...Dajte barem misljenja direktora ATP 1000!Da cujemo sta oni kazu po pitanju G.O.A.T race-a!Onda dajte misljenje Nika Kirijosa da G.O.A.T dnevnu polemiku zakuvamo do maksimuma!HAhahaha

Serbissimo

pre 4 godine

Opskuran lik jos opskurnijeg turnira zaljubljen u Federera predstavlja svoj stav kao cinjenicno stanje. Pametnom dosta. P.S. Po kojim ce to kriterijumima biti najveci svih vremena ako ga Djokovic prestigne?

Rekreativac...

pre 4 godine

Kakva neobjašnjiva netrpeljivost i tvrdoglavost....Federer jeste sjajan, ali od Novaka ima savršeniji jedino taj jednoručni bekhend. I to samo vizuelno. Ali nikad neće igrati lepši, brži, maštovitiji, napetiji, dramatičniji, vickastiji, neizvesniji, interesantniji tenis od Novaka. Jednostavno zato što je tenis do Novaka jedno, a od Novaka nešto sasvim drugo, a to je ovakvim usijanim glavama teško da prihvate i priznaju.

Mogu ja i sa 50

pre 4 godine

A u čemu je to najbolji? 

U tome što je je 4 godine pre pojave Nadala i Đokovića kupio Grend slemove u smešnoj konkurenciji? 

* Da li će držati rekord po broju nedelja na prvom mestu? 
Neće. 
* Da li će držati rekord po broju osvojenih GS? 
Neće. Preteći će ga i Đoković i Nadal. 
* Rekord po broju Mastersa? 
Ne 
*Osvojeni svi Mastersi? 
Jok. 
* Da li će biti bolji u međusobnom skoru protiv Nadala i Đokovića? 
Biće gori od obojice. 

Uživaću u danima kada Džoker i Bik sa Majorke budu uzeli po 21. GS.
(Torrente, 05. avgust 2019 16:45)

Imaće najviše osvojenih ATP 250.
I najduži radni staž.

Fx

pre 4 godine

Ništa, ali baš ništa ne može da mi pokvari zadovoljstvo odbrojavanja GS titula sledećih par godina, do 20+. Nedelje su već odbrojane, samo uz titulu USO, 6.ti završni masters i AO, u raznim kombinacijama.
Samo piva i kikirikija u dovoljnim količinama.
A tek posipanje pepelom koje će već dogodine biti epidemijskih razmera.
Mats, stara prevara, već je obrnuo ćurak, pa će slavodobitno da se hvali kako je u najmanju ruku apostol, pre svih.
Mir ljudi, gustirajmo ovo zadovoljstvo.

dubokoumni ronilac

pre 4 godine

Đoković ce biti GOAT svih vremena, bez obzira ko to želi a ko ne.

Za većinu planete: cela Latinska Amerika, Afrika, Istočna Evropa, Azija sa Okeaniom, Đoković je vec sada GOAT.

U Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji broj navijača Đokovića raste li raste.

Tesko im je stati pred istinu i priznati ko je najbolji, ali Đokovićeva karakterna snaga, mentalna snaga i fizičke sposobnosti se pretvara u neumoljive brojeve koji ne dozvoljavaju iskrivljavanje onoga sto jeste.

Što jeste, jeste; što nije, nije.

комша

pre 4 godine

Оно кад си толико субјективан, да из твоје изјаве извире невероватан анимозитет према Новаку.

dejan

pre 4 godine

Novak ce biti najbolji svih vremena,to je adrenalin koji ce ga terati do 23 gs titula moje misljenje ko se brusio pored Nadala i Federera mora biti najbolji tako je sudjeno,ova trojka nikad vise u istoriji 54 gs, preko ili oko 93 mastersa.

pope

pre 4 godine

Pa coveku se svidja ima pravo na svoje afinitete...Ronaldo i Mesi su savremenici...neko ce im brojati titule neko golove...a neko, kao ovaj Francuz nece nista brojati jer mu je neko prosto simpaticniji

zbogom more, odoh u planine

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.
(felna, 5. avgust 2019 19:01)

Ja ne znam, ko uopšte bira tog GOAT-a? Znam da postoji onaj sajt na kome je nekakva GOAT lista, ali se tu poredak menja. Možda postoji neka komisija ili žiri...ali opet, ko su njeni članovi?

Max

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je Novak vec sad najbolji svih vremena. Prvo zato što je naš a drugo što je u eri kada su tu Nadal i Rodzer bio bolji od njih u medjusobnom skoru. Meni je i Pixi bio najbolji naš fudbaler i ako nije osvojio ono što je zasluživao.

realnost

pre 4 godine

Poredak izmedju trojice velemajstora u ovim kategorijama redom, a to su GS, Mastersi, Zavrsni Masters, velike titule i ukupno titula, ide ovako:

- Federer 20, 28, 6, 54, 102

- Djokovic 16, 33, 5, 54, 75

- Nadal 18, 34, 0, 52, 82

E sada je za trenutno prvog na GOAT listi osnovni problem da ne bude svrgnut sa ovog trona taj sto mu vreme ne ide na ruku, jer je stariji 6, odnosno 5 godina od glavnih konkurenata. Gledajuci trend u danasnjem tenisu i periodu od 3 naredne godine, od 42 velike titule (4 GS, 9 Mastersa i 1 Zavrsni Masters svake godine) minimum minimuma koja ce ova trojica pokupiti su 30 i vise titula! S tim sto ce Federer po mojoj proceni sto zbog godina, sto zbog ishoda nedavno zavrsenog Vimbldona pokupiti daleko najmanje, Nadal dosta vise od njega, a Djokovic najvise!

Одполапамети

pre 4 godine

Мој комшија Саво је најбољи тенисер свих времена! Са Новаком, Рафом и Федерером има нерешен скор. Није освоијо ниједан турнир, али ја мислим да је најбољи. Имам ли мање аргумената од господина Кожола?

Hahahaha

pre 4 godine

Prvo vest da neko misli kako je Novak najbolji. Onda posle par dana neko misli kako je Federer najbolji. Sve to je ok, samo mi nisu jasni ovi koji se loze na ovakve vesti i objasnjavaju kako je taj i taj rekao za Novaka da je najbolji sto i jeste. Kako ovaj sto komentarise Federera nema pojma. Tako u krug, vec duze vreme, vrte se isti komentari. Dajte, bar promenite nesto da bude zanimljivije, postaje jednolicno, kao kada ste se uhvatili, ljubomora, zavist, mrnja, pa celu godinu samo takvi komentari. Menjajte komentare, bar na 2 meseca, da bude zanimljivije. Ovako, vec unapred znamo sta pise.

Beogradjanin

pre 4 godine

Samo da razjasnimo jednu stvar, ljudi izgleda ne razumeju razliku izmedju NAJBOLJI PO STATISTIKAMA i NAJOMILJENIJI teniser. ???

Dejan

pre 4 godine

Kada kraj Noletovog imena budu stajali rekordi u GS titulama i sedmicama na prvom mestu ATP liste, a uz to već ima sve velike Masters turnire osvojene i bolji odnos pobeda u međusobnim duelima sa Federerom i Nadalom, sve će biti jasno kao dan. I svi argumenti na Noletovoj strani, a oni novi koji budu hteli da sustižu rekorde gledaće Noletovo ime na vrhu. Tako da ovaj gospodin priča šuplju priču.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Po meni je GOAT u obe konkurencije na primer Marija Šarapova ili Ana Ivanović, još bolje mada je konkurencija jaka. Šta god Rođa radio i osvojio, one su meni lepše, lepršavije i sve ostalo....

Montecristo

pre 4 godine

Haha pa genijalno , ako broj slemova ne odredjuje najboljeg svih vremena , zasto je uopste danas Federer GOAT?! .. zasto GOAT ne bi bili Mekinro ili Borg ili neko slican , obojica imaju mnogo vecu Harizmu nego Ustogljeni Svajcarac bez osmeha ...

Guromir

pre 4 godine

Svaka polemika oko GOAT titule je suvisna jer cifre ne lazu. Prema tome kad sva trojica zavrse karijeru , podvuce se crta i jednostavno se vidi ko je GOAT.
Ove izjave su nista drugo nego privrzenost jednom od igraca. Sto se popularnosti tice tu je prica zavrsena jer je Rodzer nedodirljiv.

....

pre 4 godine

(Jumko, 05. avgust 2019 21:26)

Vidi prijatelju, za sad je Rodja najbolji sto bi anlosaksonci rekli G.O.A.T. ali nas i tvoj Nole ima sve predspozicije da ga nadmasi po broju GS. U direktnim okrsajima je jos bolji. Tako da, prijatelju, videcemo sta nosi dan a sta nosi noc.

Sto se mene licno tice, na Wimbldonu je to maestralno pokazao. Moj osecaj je subjektivan, ali ono razvaljivanje kad covek sa druge strane mreze igra sa 70 % svojih mogucnosti, je zaista fenomen.

Ako ista od ovoga dopre do tebe, to ce biti uspeh...ako ne, ziv bio.

statuskan

pre 4 godine

Nik Bolitjeri, čovek 80 i kusur godina. Ceo život posvećen tenisu, sopstvena akademija itd. Mislim da je on kompetentniji da komentariše ko je najbolji ikad od ovog šarlatana.A Bolitjeri doslovce kaže,, Najbolji i najkompletniji teniser koji je ikad igrao je Novak Djoković"!!!
Pa da zaključimo još jednom, Federer možda igra lep tenis ali Rišar Gaske igra lepše pa od toga nema ništa.Nivo tenisa koji je recimo Novak prikazao na AO ove godine je druga dimenzija koju niko nikada neće dostići.

Sad smo ušli u ludilo

pre 4 godine

@Dejan
Једну чињеницу запад крије годинама, на тему тениса, da ITF ima svoju listu. Da li ti znaš šta je ITF a šta je ATP?

Evo tvoje ITF liste: Ђоковић 6, Сампрас 6, Федерер 5, Лендл 4... Сад је јасно. Šta? Jasno je samo da si ti ovde među nama "goat". Nadala sa 18 gs titula nema nigde, a ubacio si Lendla, koji ima 8 GS titula, koji nikad nije osvojio Vimbldon. Zapad krije listu, a ti si je ipak saznao. Šta je ovo, je li ovo "ludnica"?

Marko Pesic

pre 4 godine

Hahaha, sad kad su ukapirali da ce ga prestici onda ni to ne vredi. To je kao da ja kazem, Fandjo je jedan jedini, jedinstveni, samo sto su ga u medjuvremenu pretekli mnogi po svemu.

Kraken

pre 4 godine

Malo vise smaraju ova prepucavanja, ko ce biti najbolji svih vremena. Iskreno bih voleo da to Djokovic bude i mislim da tenis vise nikada nece imati tako tri dominantna igraca kao sto su Djokovic, Federer i Nadal . Djokovic je po meni najkompletniji teniser svih vremena, o njegovoj psihi da ne pricamo, Federer igra daleko najlepsi tenis, dok je Nadal najborbeniji .

Aleksej

pre 4 godine

Ovde čovek često pročita razne gluposti,ali čestitke ovom što je uporedio odnos Federera i Đokovića sa Brazilom i Srbijom u fudbalu.Zlatna medalja,bez konkurencije.
(Voja, 05. avgust 2019 16:57)Tom coveku izgleda Federer lecio clana porodice pa u skladu sa svojim kapacitetom sada botuje.

BojanNS

pre 4 godine

Sada kada preti da obori njegov broj GS titula, to se vise ne uzima u obzir. Ako je tako onda je Djokovic vec sada najbolji igrac svih vremena, jer kao sto je dosta teniskih strucnjaka reklo da je on pokazao najveci nivo igre ikada u tenisu i da kada je on na svom najvecem nivou njega ne moze niko pobediti. Plus pored toga je jedini koji je osvojio sve velike titule.
Moje misljenje je da treba da obori rekor u broju GS titula da bi postao najveci svih vremena.

truth

pre 4 godine

To se kaze ZA MENE ce biti.... Jer cete kada ga Nole prestigne imati tabelu u kojoj je Nole bolji u medjusobnim skorovima, u GS, u najvise nedelja na ATP listi, najvise Mastersa... Tako da otprilike moci cete samo da placete

micika

pre 4 godine

Za Novaka neću ni da komentarišem,dovoljno je rečeno i vreme će pokazati pravu istinu,ali zašto ne spominju Moniku Seleš kao jednu od najboljih teniserki svih vremena?Šarapova bolja?!?Gluposti!

mr

pre 4 godine

Треба питати марсељезу да ли су онда и кроасани најбољи на свету и ако су Французи прваци света.

Boris Banović

pre 4 godine

Koga još zanima šta kaže Kajol ( Kožol) !? Federer je trenutno najuspešniji teniser i to je za poštovanje, a ako ga pretekne, na primer, Kirjos po broju GS titula Masters titula, broju nedeljs na N°1 na ATP listi i ostalim zanimljivim statističkim podacima, biće najuspešniji teniser svih vremena ! Šta je Kožolu nejasno !?

para vrti gde burgija neće

pre 4 godine

A, mora da je dobio preko labrnje zbog prethodne izjave o Lejver kupu pa sad brže bolje lupeta kao Maksim po diviziji ne bi li se oprao. Joj koliko gluposti ljudi izjavljuju, nenormalno. Još da neko izjavi kako koza lista ionako ne valja(a pravljena je za fekija po parametrima i zaista ne valja) jer vrlo lako može da se desi da ga prešiša i Nole i Nadal i sve će biti kako treba i po potrebi. Verovatno će biti najbolji po piruetama, eleganciji, duplom akslu pri doskoku, klot frket džemperiću i sl. samo moraće da dopune koza listu istim kategorijama. S M E J E U R I J A.

Amabalza Rotira

pre 4 godine

Pa nista onda Nole, lepo u penziju sad, reko covek da ti je dzaba trud... Salu na stranu, ovako sad govere o tebi, ali ajde da sacekamo jos 5-10 godina. Pre tacno 10 godina si bio propali talent, klovn i folirant. Sad si jedan od velike trojke, cesto pominjan kao najbolji ikad. Lepo ti obori sve rekorde, a oni ce se svi polako navici....

samo jako

pre 4 godine

Samo nek njega Nole pretekne u GS ,lako mi je posle za ovakve..čuj ima će neko petlju da priča ovako a u svim parametrima da je lošiji ,smešno

micaiz kafica

pre 4 godine

Federer je već sada naj bolji svih vremena zbog 15:40.
Naj više puta izgubio kad je imao dve vezane meč lopte. Mr. 15:40 legende ne umiru?

tennis fan

pre 4 godine

@neko od noralnih
Slazem se, to je bio onaj period od skoro godinu dana druga polovina 2017 i prva 2018 do sezone sljake i dominacije Nadala, kada je tenis bio najdosadniji i verovatno period najslabije konkurencije ikad. Sad je zanimljiviji, vracanjem Djokovica, Nishikorija, Vavrinkom koji ponekad odigra sjajno i pojavom Cicipasa. Strasno je bilo gledati Andersona, Cilica, Edmunda i Bustu u polufinalu.

111

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 5. avgust 2019 17:44)

Meni je jasan tvoj nacin razmisljanja. Za tebe tezinu imaju pobede i slemovi nad Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom, Hjuitom?? To je tezina, zar ne? Ali Novakove pobede nad, Endijem, Rafom, Rodzerom, nemaju nikakvu tezinu? Saberi njihove slemove i onih koje je Rodzer pobedjivao ako ti nesto nije jasno..I jos nesto, Novak je Rodju pobedjivao i mnogo ranije nego pre 5 godina. Kada je imao 27, 28, 29 godina? Da i tada nije bio star?

Vlade

pre 4 godine

Baš je njegov stav neki relevantni "faktor" a koliko je "stručan" vidi se po tome što je u najbolje teniserke svrstao Šarapovu a nije pomenuo Navratilovu ili Moniku Seleš

DejanS

pre 4 godine

Za mene je Nole vec sada bolji od Federera. Ne zato sto ima vise slemova, ne zato sto ce mozda imati vise slemova od Federera, vec zato sto je iz Srbije. Sam protiv svih. I zato svaki poen vredi duplo,svaki trofej vredi duplo. Zato sto nije imao i nikada nece imati podrsku i logistiku kao Federer. Znaju to svi oni sto ga ne vole vrlo dobro. I zato mu hvala na svemu do sada. Napred Novace legendo :)

MarcoPolo

pre 4 godine

Kakav medjusobni skor? Novak ga je prestigao sada kada je Federer duboko veteran. Za mene nijedna pobeda Novaka u poslednjih 5 godina nad njim nema tezinu. Moze sutra LeBron da prestigne Jordana po titulama i dalje ce za mnoge Jordan biti najbolji iako je vec izgubio mnoge rekorde. Jednostavno Federer je tenis!
(RW#0, 05. avgust 2019 17:44)

Ma nemoj, a ima ti težinu to kada je taj tvoj, za kim toliko balaviš, bio na vrhuncu i pobeđivao Noleta koji je tada imao 18-19 godina?
Ajde bre, ne smaraj... Niko ti ne brani da obožavaš nekoga i diviš mu se, u ovom slučaju tuđinca, ali bar poštuj svoga. Sem ako nisi Srbin. Onda izvini, moj lapsus...

Smoki

pre 4 godine

Po ovome onda treba promeniti kriterujeme sta znaci GOAT. Do sad je bilo ko ima najvise GS a sad kad vide da se Noletova lokomotiva zahutala sad to kao vise nije bitno? Koji licimeri

Milos

pre 4 godine

Prosto neverovatno koliko jedna slovenska krv moze da uznemiri zapadnu civilizaciju.

Cudo na cudima!

Ako, ako, samo napred diko nasa!

ZeZ

pre 4 godine

Nek je Federer GOAT i neka igra još 5-6 godina i nek gubi na GS od Novaka i nema problema ...najbolji je svih vremena. Mi ćemo da uživamo i opet uživamo u Novakovim pobedama. Za Brenu je Boba GOAT , za Split je GOAT Goran ...svakom je svoj najbolji. Samo neka Rođa pleše a Novak pobeđuje.

Branccilo

pre 4 godine

Svaki dan se plasira po jedna vest sa istom temom. Verovatno je cilj inicirati 200+ komentara, što očigledno, i uspeva...
Inače, Novak jeste i biće najbolji svih vremena!

Фрфљави

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?

Nebojša

pre 4 godine

Da je Novak jedan on dolazećih nada i da u budućnosti za nekih recimo 15 godina pretekne Federera i njegove rekorde daleko posle penzionisanja Švajcarca moglo bi se i raspravljati koji je bolji ali oni igraju 14 sezona jedan protiv drugog i biće ih još ako ga Novak pretekne i po grenslemovina pored drugih stvari u kojima ga je već pretekao tu sumnje nema biće goat ovo što je ovaj izjavio je više u smislu ja više volim Federera i zato je on najbolji to tako ne ide kao kada bi neko izjavio džabe Nadalu 12 Roland garrosa Borg je igrao lepršaviji tenis on je najbolji šljakaš svih vremena siguran sam da ćemo slušati ovakve stvari sve više i više kako mu Novak bude približavao.

biznis

pre 4 godine

То је та западни став. Можете да будете бољи од нас али ми смо најбољи. Значи, како неко може да буде највећи а има мање успеха од оног другог?
(Фрфљави, 05. avgust 2019 19:21)

Federer je kao lepak za sponzore.. u tom smislu je najveći ikada, možda i najveći generalno u sportu, ne samo u tenisu..

Što se tenisa tiče, od kako se nadmeću, Novak im je objasnio kako stoje stvari, ako uspe da nadmaši broj slemova, mogu razne marketinške i medijske kuće da laprdaju šta god..

Nal Bandi

pre 4 godine

Gren Slem mecevi protiv Nadala i Djokovica u totalu minus 10 ( -6 protiv Nadala i -4 protiv Djokovica), dobio ukupno 4 GS finala protiv ove dvojice, (u tri od ta cetiri finala ni Nadal ni Djokovic nisu imali preko 22 god), a izgubio 10 GS finala ako nisam neko preskocio, tako da kad se izuzmu ova dvojica onda bi se mogao uzeti u obzir kao najveci, narocito ako kao gospodin koji je dao izjavu ne uzmemo kao presudno broj osvojenih GS...

matkke

pre 4 godine

Krenuo zapadnjački spin, sad kad je svima jasno šta će Nole da uradi, a mi smo jedino znali... A gazi ih Nole, da ih boli još više hah.. Obori još ovo rekorda malo što je ostalo i u ilegalu, daleko od medija i tenisa.. Da im tek onda ništa ne bude jasno.. A pamtiće te svi tvoji iskreni navijači, a naročito ove zapadnjačke šumeće tabletice kojima nabijaš komplekse svakom novom titulom

zoran ivkovic

pre 4 godine

najbolji svih vremena po meni ne moze biti niko u razlicita vremena igrali razliciti sampioni ...svako vreme imalo neke svoje sampione ...
-po meni moze biti samo najtrofejniji igrač a trenutno je to federer s tim da ga mogu lako obici i nole i rafa .
-rodzer ima losiji medju skor i od rafe i nola ....od rafe zestoko a nole je bolji u medju skoru od obojice .
-rodzer samo igra najlepsi tenis ima to leprsavo kretanje i taj jednorucni bekend ...ali ako uzmemo nolov bekend je daleko produktivniji od rodzerovog ...nole je bolji igrac od rodzera na svim podlogama ...rodzeru ne odgovara sljaka ...nole igra svuda sjajno na travi ,betonu pa je dobar i na sljaci ....da kojim slucajem rafa nije kralj sljake i tu bi nole vec imao 4 ,5 grenslemova na rolangarosu ....
-nole se moze pohvaliti pobedom nad rafom na sljaci a federer ne ...
-uglavnom nekima vrlo smeta sto realno se nadzire da ce Djokovic obici tih 20 slemova Rodzera pa im vec sada to smeta ...Rodzer je ogromno veliki sampion ,Rafa
takodje ogromno veliki ali kada svi okončaju karijere ja se nadam da će Nole ipak biti najveci i najtrofejniji .
-rodzer mozda uhvati jos neki slem ali sve teze
-rafa sljaku a sve ostalo premija
-nole pak moze ubrati svuda pa cak rafi vise nije siguran ni rolandgaros ....
-rafa ove godine bogu da zahvali sto je Nole 2 dana igrao sa Baptistom i meč prekidan 10 puta ....pitanje bi ko bi uzeo RG da je Nole usao u finale...
-a ovaj lik sto komentarise je ostrascen ...
-ja na primer ne volim Real Madrid zbog nekih povlasćenosti ali moram biti realan i reci da je Real najveci klub na planeti i rezultati to govore jasno ....a sto ga ja ne volim to je ne bitno

Zox

pre 4 godine

Svako se vodi svojim srcem:)
Voleo bih da neki matematicar,statisticar koji nema veze sa tenisom ubaci sve parametre u racunicu.GS su najveci ali ne jedini parametri u tenisu. Igra se vise od 4 puta godisnje. Hvataju se za slemove jer jos samo tu ima neku prednost a i bar 10 GS je osvojio dok su ostali bili deca ili povređeni.

Djordje P

pre 4 godine

Pa, dobro, o ukusima ne treba raspravljati. Djokovic ce biti najuspesniji a po mnogima i najbolji svih vremena, ali bice i onih kojima su Federer ili Nadal najbolji, sto je OK. Moram priznati da je i meni u fudbalu Ronaldinho uvek bio najbolji zbog te neke magije koju poseduje, mada ima uspesnijih od njega. No, ono sto je sigurno je da se ovakva igracka trojka u tenisu skoro nece pojaviti... ako ikad.

zeke

pre 4 godine

Tako je to! Zak je zapadnjak I uvek ce naci dobar izgovor da je 'neko' sa zapada najbolji bez obzira sta drugi sa 'istoka' rade!
I on nije jedini. Nije vazno, Nole uradi ono sto treba, uradi to za tenis I sport, dokazao si da 'sve' mozes pa ce valjda neke generacije postovati statistiku ono kako ti to radis.

IDEMO!

EU Citizen

pre 4 godine

Najbolji svih vremena je onaj ko ima najbolje najvažnike statistike, dakle, na prvom mestu, broj GS-a, onda broj nedelja na prvom mestu, pa redom. To je objektivna istina, bilo da će to biti Federer, Đoković ili neko treći, koga još i ne znamo za dvadšset godina, a umetnički dokam i subjektivni ukus, padaju i na testu logike i na kafanskim testovima :)))

Бата Стојковић

pre 4 godine

Zamisli strvine hoce da ga ubiju u pojam da poklekne. Kazu da cak i ako bude bolji od najboljeg, on nece biti najbolji! Kompleksaši... bolesno! Koliko treba da si izvitoperen da bi tako nesto rekao? Užas!
(cezar, 05. avgust 2019 16:53)
Нису то комплекси, то је у суштини елитизам или што би неки чак рекли расизам, јер по схватању овог типа један Србин, Хрвата, Словак, све једно бе може бити најбољи свих времена у било чему па ни у тенису. То може бити само Швајцарац, Француз, Енглез и Американац и тешком муком Немац или Италијан.

ernesto che

pre 4 godine

Svako ima pravo na misljenje , pa tako i ovaj covek, za njega ce Rodzer biti uvek najbolji i to je to, ali sto se tice dela o zenskom tenisu 100% je u pravu, teze se prodaju, manje je interesovanje za njih

Neko od normalnih

pre 4 godine

Australija (2017) Finale
Federer (pobeda) - Nadal

Wimboldon (2017) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Australija (2018) Finale
Federer (pobeda) - Cilic

Mozete misliti kakva je to godina bila za tenis kada se Cilic nasao 2 puta u finalu GS-a? Cista mitomanija i propaganda.

retko pametan

pre 4 godine

pa da al ce uvek velika mrlja biti to sto ima negativan skor sa svoja 2 najveca rivala..em ce obojica imati vise slemova od njega..
i onda ce ljudi ispadati malo smesni u izjavama da je najveci ikada.
bice - najveci je ikada federer al ima tamo jedan teniser koji ima vise slemova od njega, vise nedelja na nr1 mestu, teniser koji je osvojio sve turnire 2 puta , drzao sva 4 gs odjednom...i ako to nije dovoljno ima i pozitivan skor sa njim..stavise dobio ga je u skoro svim gs finalima.
ali...federer igra lepse , haha

Vladimir

pre 4 godine

Po meni najbolji svih vremena je Troicki.Bezobzira na rezultate titule i ostalo.Nema osvojeni GS al je najbolji teniser u istoriji i ostaće.Ajm sad hahaha...

Armadajj

pre 4 godine

N znam na osnovu cega ce Federe biti vecno GOAT....na osnovu licnog utiska ili po broju dece...ako neko obori sve njegove rekorde cao zdravo

четИри године касније...

pre 4 godine

Разлика између Федерера и Ђоке је четри ГС титула, исто колика је и разлика у фудбалу између Бразила и Србије, па немамо чланке "Да ли је Србија најбоља репрезентација свих времена?"
(Роџер Федерер - Краљ, 05. avgust 2019 16:39)

За коју годину када Ђока буде имао "четри" титуле више од Федерера онда себи постави исто питање. Управо у томе и јесте проблем, што тада тај скор за запад неће бити валидан за разлику од тренутног.

Bo

pre 4 godine

znači ako sam razumeo Federer ce biti najbolji svih vremena i ako Nole bude najbolji svih vremena ilii ako i Nadal bude najbolji svih vremena.

Toliko o tome

pre 4 godine

(neki veliki dr, 5. avgust 2019 16:53)

Ma da, a tu ststistiku je nabio dok je Mjakl kao klinac sam dovodio Čikago u plej off protiv tadašnjeg najjačeg tima u ligi.
Pitaj Birda šta misli o Džordanu, umesto što se brukaš ovde.
Leri je inače ljudina i jedan od retkih igrača, koji je umeo da čuva Majkla, koliko toliko i lično ga izuzetno cenim.
Za ostalo tastaturu u šake, pa se malo edukuj, počevši odavde:
https://theundefeated.com/features/the-day-larry-bird-said-its-just-god-disguised-as-michael-jordan/

felna

pre 4 godine

Msm da nikad nikoga nece proglasiti za najboljeg u istoriji jer takva kategorija ne postoji. Nema niko ni to ovlascenje. Bice samo velika trojka neprevazidjena i mozda kategorija ''najuspesniji svih vremena''. Nadamo se da ce to biti Djokovic.

Kg

pre 4 godine

Rodzer je najbolji iako gubi svaki mec od Novaka, Kirjos moze da bude broj 1 a on jedva 50. Znao sam da su na zapadu pukli, ali bas ovoliko :)

Republika Srpska

pre 4 godine

4 su kriterija ko je najbolji. A ato su sledeci (redoslijed nije bitan):
broj grand slemova
broj mastersa
broj nedelja na na prvom.mjestu i
medjusobni skor

Rodjer je po dva kriterija najbolji i trenutno je GOAT, ali niko od.njih trojice nije jos zavrsio karijeru.
Nole je najbolji u medjusobnom skoru..Rafa po broju mastersa mada nisam siguran da li je bolji os Nola..
Sve u svemu moja procjena je da ce Nole biti najbolji po 3 kriterija kada se zavrse karijere ali ni Nadala ne treba otpisivatii..

120

pre 4 godine

Dokaz koliko su ljudi tvrdoglavi nedokazani i subjektivni. Ovo je izjava ono bas me briga kako je ja cu ovako da radim. Ono ko najogranicenija osoba moguca, ni djete ne bi tako postupalo

Ivan Veljković

pre 4 godine

Gluposti. Ovaj Kožol je pričanjem ovih svojih besmislica zapravo dao najveće oružje svim Đokovićevim navijačima koji tvrde da nije bitan broj osvojenih Slemova u trci za najboljeg svih vremena. A Đokovićevi navijači ako se već tako gleda imaju više razloga za tu tvrdnju zbog činjenice da je Federer polovinu svojih Slemova osvojio u doba kada je Đoković još uvek bio samo perspektivni tinejdžer sa tek nekoliko desetina ATP bodova. Dakle gluposti je napričao ovaj gospodin Kožol naravno. A moje mišljenje je da je naravno i te kako bitan broj osvojenih Slemova u trci za eventualnog GOAT tenisera, ali svakako da to nije presudno upravo iz razloga kojeg sam gore naveo, iz činjenice da je Federer doslovce nanizao 5 WB za redom i 5 USO za redom dok je Đoković još uvek bio tinejdžer. S tim u vezi zaista je postalo sasvim suludo potencirati i dalje ovu besmislenu priču o GOAT teniseru jer je apsolutno nemoguće izabrati jednog za to zvanje a zanemariti podvige ostalih asova, a nemali broj ih je i SVI i te kako vrede i i te kako su vrhunski. Dakle, jeste Federer ima za sada najviše osvojenih Slemova i po tome jeste najbolji u istoriji, ali po svim parametrima NIKO nije GOAT niti je ikada moguće izabrati nekog za to zvanje.

....

pre 4 godine

(party, 05. avgust 2019 20:22)

Donekle se slazem sa tobom. On sigurno igra najlepsi tenis, ali ako te neko nadmasi po broju GS, plus u direktnim okrsajima ima bolji skor, onda to poredjenje gubi smisao. To su atributi koji odredjuju najboljeg u direktnom rivalitetu.

голф 2 1.9 тди

pre 4 godine

ако Ноло освоји више ГС онда је игра готова, биће највећи....
а што се тиче плаћања женског тениса ту је лик потпуно у праву...

mali radojica

pre 4 godine

Da se razumemo nešto. Kriterijumi su rigorozne i nemilosrdni. GOAT je onaj ko osvoji najviše titula a ne onaj ko igra najlepše ko ima harizmu ko govori više jezika ima lepšu frizuru ili koga publika naj najviše voli. Zapamtite to svi što mrzite Noleta jer ako ga posluži zdravlje malo i sreće i nedaj Bože ne udari nas neki asteroid tamo negde 2025 pisaće njegovo ime a pored zastava Srbije i u nastavku GOAT. Znači džabe se upinjete džabe pišete ovde eseje Jumko i bratija čupaju kose i plaču..... Vidimo se za par godina adio!!!

Vladimir

pre 4 godine

Ovaj čovjek je pomješo šerpe i lonce.On je odabro ko se njemu sviđa i tu jekraj.Pa on je odabro koje njemu simpatija.Al ovdje se priča koće da bude najviši,a to će rezultati da pokažu.Jedna je stvar nekog voleti a sasvim je drugo ko više rezultate ostvari.Nole cepaj!

Mlađa

pre 4 godine

Svi vi koji pišete o Mesiju, Jordanu, itd. mešate babe i žabe, jer upoređivanje kolektivnog i individualnog sporta je upravo to, mešanje baba i žaba. Navedite mi najboljeg atletičara, boksera, vozača formule, gimnastičara ili bilo kog drugog individualnog sportistu gde je nebitno koliko je olimpijskih i svetskih zlata osvojio, titula osvojio i svetskih rekorda postavio i da se bez obzira na sve to može smatrati najboljim u tom sport, posebno ako ima neko ko ga u istom redovno delje kao Nadal RF 24:16. To se prosto kosi sa zdravim razumom. Lepota tenisa i lični afiniteti prema nekom su druga stvar. Trenutno je RF prema većini kriterijuma najbolji teniser u dosadašnjoj istoriji, ali istorija se tek piše i sigurno da uskoro neće biti ne samo 1. nego ni 2. najbolji teniser u istoriji...

Cika Toni

pre 4 godine

Svi relevantni faktori u tenisu (mislim na vrhunske trenere i bivse vrhunske igrace), saglasni su da je TRENUTNO RF najbolji po parametrima koji su merljivi (pre svega osvojeni GS), ali takodje nemaju dilemu da ce GOAT biti onaj ko njegove titule nadmasi, pa bio to Rafa ili Nole (cemu se iskreno nadam). S druge strane, potpuno razumem Vas iz redakcije sto objavljujete ovakve "KOSKE".

Vlade

pre 4 godine

Nole je već sad najbolji svih vremena. Jer od kad igra svoj zreo tenis sa oko 23 godine pa sve do danas on je najbolji i dominira. Ne može neko ko pretenduje za Goata da dozvoli dominaciju drugih u trajanju od 10 godina koliko je Novak manje više najbolji a gde je tek Nadal. Rođa je tu večiti treći. A u finalima GS sa Nadalom i Nocakom ima odnos 4:11. Inače 4 svoja GS je osvojio protiv igrača koji su bili ispod 40 mesta u trenutnu finala!?! ON JE ZA MENE NAJTROFEJNIJI I NARAVNO IMA NAJBOLJI UMETNIČKI DOJAM. NAJBOLJI NIKAKO. POZDRAV

proliver

pre 4 godine

Pristrasan komentar dat sa puno emocija. Upravo suprotno, kada Nole bude imao isti broj gs-ova kao Federer onda je Nole GOAT jer tada: ima vise pobeda u medjusobnim duelima, ima sve masterse, ima nole slem (4 gs za redom), ima veci broj mastersa. Federer nema nista, a kako je krenuo nece ni igracku katijeru zavrsiti kao GOAT sto jeste tesko breme. Ko bi rekao, pre samo par godina je izgledalo da moze u penziju sa 30 i da ga nece niko nikada stici.

Vlada

pre 4 godine

Đoković i ne treba da se trudi da bude najbolji svih vremena, jer je to subjektivna kategorija i to će se uvek naći zaludne i zlobne budale koje će na osnovu svog ličnog uverenja da osporavaju (npr. Federer igra najlepši tenis...).
Đoković treba da se trudi da bude najuspešniji svih vremena. Najviše slemova, najviše mastersa, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste i naravno, najbolji H2H sa prvom dvojicom pratilaca. To mu neće moći osporiti niko.

Nikola

pre 4 godine

Logicno da u zapadnom svetu ovo bude zakljucak. Ali 20 godina od sada kad Kinezi budu diktirali pricu u svetu, oni nece morati da lazu, vec ce samo reci da brojke sve govore i tu je posle kraj svim zavrzlamama na ovu temu.

auh!!

pre 4 godine

Agassi je imao 35 cisto zbog verodostojnosti podataka. A kada o tome pises, navodis podatke, potrudi se da to bude tacno. Mada kada razmislim, ovde ljudi pisu sve i svasta tako da ti oprastam. Nisi ni prvi ni poslednji..
(777, 05. avgust 2019 21:00)

Ja rekoh prvi put kad ga je pobedio, 2003. godine. Pošto je Agasi 1970, izračunaj umesto mene...

zoran ivkovic

pre 4 godine

-federer je ogroman sampion i trenutno najtrofejniji
-ako sve bude uredu obicice ga rafa a isto i Nole
-federer igra najlepsi tenis ,leprsav i taj jednorucni bekend ali noletov dvorucni bekend daleko je produktivniji
-rodji ne lezi sljaka
-nole je vrhunski i na sljaci i da rafa nije kralj sljake nole bi i tu imao vec jedno 4 RG ...i rafa bogu i vremenu ove godine da se zahvali sto u polufinalu se Nolov meč prekidao 10 puta ...da je usao u finale pitanje je dal bi se Rafa radovao ....Nole se moze pohvaliti pobedom na sljaci nad Rafom a Rodzer ne ....
-kako sad ide razvoj Rodja mozda i uzme neki slem
-rafa mozda sljaku i negde ako
-nole moze svuda pa i rafinu sljaku
to se sve zna i nema tu nekog igrača koji moze enormno poremetiti Nola a ima 4,5 godina jos igre ....mozda je zdravlje ključno ....Nole ide ka 20 mnogo brze nego sto neki zele ....
- 4 kasni a ima najmanje 4 godine da nadoknadi
-sve u svemu Rodja je trenutno najtrofejniji veliki je sampion ,ogroman ...Rafa takodje a i Nole ...
-ja ne volim Real ali je najveci i rezultati to govore jasno ...
-Nole ide ka tome da bude najveci i zato smeta zestoko ....Ne vide mu pravog konkurenta ...
a ovaj lik je ostrascen i vise komentarise navijacki i moze jos i biti srecan jer mu je Rodzer trenutno najveci ,nek uziva jos par godina ....a ja se nadam da ce ta recimo 3 da se to promeni

Markan

pre 4 godine

Ovakva izjava nam govori da je stupila navijačka polarizacija i da svako ima svoju teoriju odnosno svog miljenika. Iako Đoković ima bolji skor pobeda nad Federerom, dobio ga je sva tri puta na Vimbldonu, iako bude imao više GS i bude više nedelja na prvom mestu, uvek će ovakvi likovi biti na strani Federera

Cicko

pre 4 godine

Prvo, treba Novak da ga pretekne. Ako se to desi, ovakve izjave pojedinaca nemaju nikakav znacaj. Pogotovo, posle nekoliko godina , svako ko prati tenis prvo gleda statistiku. I, statistika kazuje ko je najbolji svih vremena.

deki

pre 4 godine

Federer je po stilu igre poseban i tu nema greske. Iskreno volim da gledam njegovu raznovrsnost i maksimalnu racionalnost. Sa druge strane ne razumem ako neko ostvari vise od njega, sto je ipak u tenisu vece merilo nego npr u fudbalu, sta je onda problem reci GOAT je Novak ili Rafa, nebitno, naravno navijam za naseg ambasadora sporta svim srcem.

Tumačim vaše reči

pre 4 godine

Činjenica je da Federer donosi najviše novca. S obzirom na zanimanje ovog gospodina, jasno je na šta je mislio kad je rekao da, bez obzira da li će ga Đoković preteći po broju GS, nedelja na prvom mestu ili nečemu trećem, Federer ostaje najveću do sada. Tako treba i shvatiti. Meni kao navijaču je bitnije da ga pretekne po čisto sportskim kriterijumima.

kefalo

pre 4 godine

Pa sto nam otvori oci ? Znaci Federer je pobednik Vimbldona iako je izgubio mec ???!!! .Mora da su ta pravila u tenisu pisana nevidljivim ( stelt ) mastilom !

рајко

pre 4 godine

кад се то деси онда је то ствар математике а коме се не свиђа има право на властито мишљење

Zvonko

pre 4 godine

Ovaj gospodin se prilično nalupetao. Mogao je samo na kraju da doda "za mene". Djoković ima još dosta toga da pokaže. A na kraju i brojke su neumoljive.

Milan

pre 4 godine

Marko Pesicu, prvo, Fandja nisu mnogi prestigli, vec samo Sumaher, a drugo, poredjenje je ok samo zbog poente, ali F1 je los primer, jer na trofeje ne utice samo kvalitet vozaca, vec i kvalitet automobila koji vozi. Najboljinprimer su Sumaherni Ferari koji, na primer u jednoj sezoni samo na 2-3 trke nisu imali dvostruku pobedu. Barikelo je ok vozac, ali nije bio toliko dobar. A pri tom tim nije dozvolio Barikelu da napada Sumagera, tako da ni taj jedan koji bi inao sansu, nije smeo da ga ugrozi.