Nedelja, 04.08.2019.

20:15

Viza obezbeđena – Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je posle velike borbe pobedila Poljsku.

Izvor: PT

Viza obezbeðena – Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

23

pre 4 godine

@Suzana
Ja sam jasno napisao da Boskovicevoj 90% lopti nije dobro dignuto, da je poene morala da izmislja.Lako je biti dobar "dizac", kada imas nekog ko svaki otpadak pretvori u poen.Boskovicevoj Maja nije potrebna, A Maji Boskoviceva i te kako!

@(Has, 5. avgust 2019 10:52)

pre 4 godine

Samo se ti hrabri (i.e. samozadovoljavaj). Ako budes uporan, bices trener ili bar novinar (u najmanju ruku), jednog dana. PS Potrudi se da shvatis komentar, pre nego sto odgovaras na njega.

vatas se politike i svojatanja pa posle kmecis, dosta vise ovakvih bolesnika

pre 4 godine

@broj jedan jedini bolesnik i to teski si ti ovde kad na vest koja nema veze s vama impliciras na to , i evo ti odgovor one su Srpkinje , razvile se u srpskoj reprezentaciji i nemaju nikakve veze s vama kompleksasu, da imaju igrale bi za vasu reprezentaciju , sledeci put kad komentarises okani se kompleksa i svojatanja pa ti mozda i poverujem da nisi iskompleksirani bolesnik

Samo je vazno da je noz ostar!

pre 4 godine

Cestitke nasim devojkama! Stigao sam da pogledam samo drugu polovinu cetvrtog seta i to sto sam video je bilo maestralno u veoma vrucoj atmosferi. Ne znam kako je bilo do tada, ali taj period se jasno videlo ko je svetski prvak i zasto!
Inace, vidim polemisanje oko kvaliteta igracica, koje je prilicno bezveze. Bivsi sam odbojkas i mogu vam garantovati da 6 prosecnih igraca dobija 5 vrhunskih + 1 rupa! To je odbojka! Morate imate sve pozicije zatvorene i one sve moraju da funkcionisu bar do odredjenog nivoa da bi dobili ozbiljnu ekipu. Ako jedna pozicija ne radi ili ne zna, tanka, losa karika, navalite se na tu poziciju i tovarite do kraja preko nje. Jednostavno odbojka je mozda najvise ekipni sport od svih sportova.
Da neki igrac ima uspona i padova u utakmici, to je logicno, pogotovo u ovom periodu godine za turnir od tri meca, tako da je ovo posao odradjen na iskustvo, na samouverenost, na to sto su znale u svakom trenutku da su bolje i kad su pocele da pritiscu Poljakinje krajem cetrvrtog seta, Poljakinjama je vec na 21:19 za njih bilo jasno da gube, vec im se video strah u ocima, posto su bile svesne da je masina preko puta probudila.
Ova nasa ekipa je jednostavno mnogo jaka. Na nama je da uzivamo, da ih podrzimo kad god mozemo i da se radujemo njihovim uspesima.

broj jedan

pre 4 godine

@kompleksi... u pravu si, nisu bosanski proizvod. Brankica vec igrala za bosansku reprezentaciju a Tijana bila prvak u bosanskoj ligi. Necu se raspravljati o politici sa bolesnicima. Od srca želim reprezentaciji Srbije da uzme zlato na OI. Pozdrav.

kad meho svojata Tijanu

pre 4 godine

Valjda komentatori koji dolaze iz Bosne shvataju da tamo zivi vise od milion Srba i da oni nemaju veze s njima vec su to SRBI

kompleksi su cudo

pre 4 godine

@broj jedan koje to vase 2 Bosanke ,to su sve Srpkinje, malo manje svojatanja i laganja pa mozda i proizvedete nesto svoje

Has

pre 4 godine

@(Has, 5. avgust 2019 09:27 Ok stručnjače, hoćeš da mi kažeš ti zašto ne igra. Objasni mi, molim te, koji to kvalitet poseduje, pa ne može da igra ni u jednom klubu. Sažaljevaj nekog svog, mene nema potrebe.

deda ti se prevrce u grobu

pre 4 godine

@broj jedan niti jedna bosanka nema uticaj na ovaj rezultat ,to su sve Srpkinje a ne pripadnice izmisljene nacije

Has

pre 4 godine

@nišlija Malešević je toliko dobra da igra samo u diskoteci. Nije imala klub drugi deo prvenstva. Tačnije svih prvenstava na svetu. Tako da joj je i diskoteka previše.

@(Has, 5. avgust 2019 09:27)

pre 4 godine

Kakvi problemi te teraju na ovakav komentar? Meni si se zgadio, pa te ni ne sazaljevam. Valjda si barem ti sada malo bolje.

my way

pre 4 godine

Sta je sad, opet ne valja Busa?. Napad neverovatnih 67%, prijem ne vrhunski, ali normalna statistika koja visestruko dobija na znacaju i kvalitetu kada se ima u vidu nas nacin igra gde Busa pokriva ogroman deo polja, pa sta hocete ljudi?. Nije ona meni nista draza od Milenkovicke, pa da sam ja nesto subjektivan. Branim i Bojanu posto bi i nju isto ovako kritikovali. Jednostavno, obe su sjajne igracice i ne razumem pljuvanje uopste po nekoj od nasih devojaka. Busa je bila neverovatan vazan sraf u osvajanju SP. Ne postoje superlativi dovoljni za Tijanu Boskovic i Maju Ognjenovic, ali ne biva se dominantni svetski i evropski sampion sa 1-2 odbojkasice. Svaka cast nasim sampionkama! Cestitke na plasmanu u Tokijo!

xxx7

pre 4 godine

Suzana, 05. avgust 2019 08:38)

Tijana sirova?! Uopste ne znam zasto se vodi polemika oko toga ko znaci vise ekipi i ko je bolji? Ja licno obozavam obe,ali je cinjenica da je svaka na svojoj poziciji neprocenjivo vazna i bitna. Maja je velemajstor ove igre,i verovatno najbolji tehnicar na svetu,i um ove ekipe, ali Tijana je blago, ne zaboravimo njene godine,a vec ima skoro sve sto se moze osvojoti, i kolektivno i individualno, Tica je biser svetske odbojke i zvanicno najbolja igracica sveta sa svega dvadesetak godina. Tako da uzivajmo u ovoj generaciji sto imamo, jer tandem Maja Tijana je verovatno nesto najbolje sto se nasoj zenskoj odbojci dogodilo.

uzzaaassss

pre 4 godine

(Suzana, 5. avgust 2019 08:38)

Pa nisi se ni ti bas proslavila svojim komentarom. Povrsnost ubija. Nije sve crno belo dodaj malo boje.

broj jedan

pre 4 godine

Čestitam komšije! Drago mi je da i naše dvije bosanke imaju otekako udjela u ovom uspjehu i da će se do Tokija igra popraviti. Ove djevojke su zaslužile više podrške a ne da se jedva čeka na negativan komentar. Svaka čast i Terziću.

Јабучило

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
(Da navijam, 04. avgust 2019 23:46)

И шта, због неких дневнополитичких несугласица и нетрпељивости нећеш навијати за Србију? Ускогрудо, my dear Watson!

П.С. ОНОГ волим колико и ти.

Nik

pre 4 godine

Sasa Loznica, ma bravo. O tome vam prica. Pravi poznavaoci odbojke znaju da je mesto tehnicara najzahtevnija uloga, znaju da je Maja jedna, jedina i neponovljiva uz duzno postovanje prema ostalima

Suzana

pre 4 godine

Jaoo strucnjaka. Verujem da imate godina koliko i Tijana Boskovic i da pratite odbojku od kako se pojavila Tijana, pre 4-5 godina. Reci da je Majina igra provaljena, peocitana je u najmanju ruku sramno i ponizavajuce. Hello strucnjaci, jedan Vakifbank koji verovatno igra najmoderniju i najbolju odbojku na svetu je platio obestecenju Dinamu Moskva da bi doveli Maju u 35.godini.Pa koji klub takvog renomea bi to uradio da misli da je Majina igra provaljena. Ok je da bolesno obozavate Boskovic i Mihajlovic ali morate da vidite dalje od toga, od smeca kako neko dobro kaze u prethodnim komentarima. Ovaj uporedjuje Dzordana i odbojku. Pa Sapic je znao po 15 golova da da npr. Kazahstanu a kada dodju Madjari ne vidi se ali zato je tu bio Vujasinovic, deset puta bolji igrac od Sapica koji da tri gola, napravi dve odbrane i resi utakmicu. Oyome vam pricam. Oni koji povrsno znaju p odbojci i vaterpolu vide Tijanin i Brankicin smec a ne vide sta pre toga moraju da urade Ognjenovic i Vujasinovic. Ako cu ja dati 15 poena i pokloniti toliko pa zar nije bolje da dam kljucnih 5 a da ne poklonim 5. Tijana jeste fantasticna igracica ali i veliki potrosac lopti kao i Brankica. Dosta su sirove, stalno mlate loptu iz sve snage pa sta bude. Moraju malo i elegantnije od bloka ali dobro Tijana je mlada, jos moze da popravi neke segmente u igri.

oscar

pre 4 godine

Terzic je najslabija karika. Ima covek vise srece nego pameti da uvek ima fantasticnu generaciju. Zato sa klubovima nista nije osvojio, osim jedne titule u Rusiji.

Sir Oliver

pre 4 godine

Čestitam komšije. Poslije ovog 'teško' ostvarenog prolaza u Tokiju će to biti već lakše. Iznenadilo me što se, po nekim konentarima ovdje, malo vjeruje ovoj ekipi, brzo se pljuje ko da ste kod nas u Bosni. Čestitam posebno 'našim' dvjema igračicama Tijani i Brankici i, narvno Terziću. Sretno vam.

japi

pre 4 godine

mirisem nazalost da mi ovo gubimo 3 : 2 
(japi, 4. avgust 2019 22:13) 

Намирис'о се да Бог да! :D :D :D
(Dusan, 04. avgust 2019 22:41)

Ama ja napisah ovo da malo izbaksuziram Poljakinje. Mora se to. Bez malog zrnca srece dzaba sve. U pocetku ih htelo sve, svaka lopta njima na ruku. E kad ja ovo napisah u 4 setu, poce Poljakinje da tera baksuz i gotovo.

Ali onaj njihov trener....da mi je znati samo sta je ono non stop mrmljao sam sebi u bradu....

mimi

pre 4 godine

Čak i sa užasnim prijemom Buše ova ekipa osvaja zlato na OI, taj nedostatak kompenzuje napadačka linija najača na svetu.Jučerašnja igra je najslabija u poslednjih par godina u grču sve vreme

PosmatraC

pre 4 godine

Sta mi treba ovo u zivotu da se nerviram dok gledam set ipo mucenja a znam da mogu da peglaju da protivnik ne predje 15 poena u setu. I jos OVAJ sto poklanja medalju ONOM zvace zvaku i ceo set ne reaguje na katastrofalnu igru. U prelomnim trenucima Bog nas je pogledao pa smo prosli neke lopte koje i nismo trebali i gde se prelomio rezultat, ali .... odlicno sto smo se plasirali na OI. Moram da prokomentarisem a niko je ne spominje u komentarima je igra Blagojevicke. Strasan igrac, zna sve o odbojci, motoricki najbolja i samo da ima Businu visinu bila bi najbolja igracica na svetu a mi sa njom bez premca. Nama uliva nadu i povratak Milenkoviceve i svaka cast za devojku zelim joj da igra na nivou na kojem je igrala pre povrede. Moramo imati zamenu za Busu i Mihajlovicku jer kad one ubaguju to je onda nivo igre srednjih juniorki.

Sasa Loznica

pre 4 godine

Igrao Sam aktivno odbojku I bio za nase uslove sasvim dobar Jos tamo 2000.Nikada se nije desilo u cini mi se istoriji jednog istog sports da igraju I zene I muskarci da se u jednoj zemlji rode 2 takva odbojkaska uma kao Nikola Grbic I Maja Ognjenovic.Za mene 2 tehnicara najbolja svih vremena(Maji fali olimpijsko zlato pa da se pridruzi Nikoli).Znate li vi ljudi koji um mora da I'ma tehnicar,da ne pricam o dodiru prstima,cekicu kad u sekundi mora da dodeli loptu u kontranapadu igracu koga npr.iza ledja I ne vidim.Lakse je naravno kada je prijem pa imas pozicije 4 najboljeg pucaca,ili igras na 5 ,ili povuces tempo ili penal.A sad zamislite dizanja jednom rukom.Npr ko nije igrao odbojku tesko mu je to objasniti.Od tehnicara sve ide.On je zaduzen I los prijem da koriguje I digne loptu ako moze da ostavi napadaca sa sto manje ljudi u bloku.Jednom ili dvaputa I ja cu dici perfektno.Ali pet setova za to treba Veeeeliki mozak.U odbojci kao I u kosarci mora da se misli,nadmudruje protivnik.Nasa skola odbojke je na svakih par godina izbacivala korektora svetskog renomea,primace I od kada je uveden libero(inace moja pozicija).Problem moze da nastane u vakuumu odlaska Make Ognjenovic koja igra kao staro vino,sve bolje.Za Nikolu Jos nismo nasli zameni,mada realno on je unikat.Ali to kod muskaraca funkcionise Jos dobro.Plasim se sta posle Maje.Za pozicije korektora,napadaca se ne plasim jer mi smo Narod visok,krsan,I muskarci I zene.Ako Maju Neko odmeni sa 80 posto uspeha mi smo mirni!!!

...

pre 4 godine

Bravo, boginje naše!!! Blago Srbiji jer uvek ima čemu da se veseli kad je sport u pitanju. Za svaku reprezentaciju velika je stvar plasirati se na Olimpijske igre i biti u društvu elite.Sa radošću i nestrpljenjem iščekujemo OI.

23

pre 4 godine

@nik
I Dzordan je imao sut 30%, pa kada zagusti...Taktika u cetvrtom setu je bila primi servis i posalji loptu negde u pravcu Boskoviceve.Nisu joj dali jednu dobru loptu, poene je sama "izmislila".

Suki

pre 4 godine

Da, osvojile su zlato na evropskom ali tada Italija nije sto je bila sada, Turska, Holandija, Rusija. Nazalost moramo se oslanjati na Maju u 35.godini. Zar mislite da bi bez nje mogli osvojiti Svetsko prvenstvo i srebro na Olimpijadi. Ona ce igrati i sledece godinu u Tokiju a imace 36. Terzic je otkrio Maju jos dok je igrala u Postaru i zeleo je da dovede u zvezdu sto je i uradio i sa 19,20 godina je bila kapiten i prvi dizac pored Boriciceve cerke, Maje Simanic.. TIJANA jeste veliki talenat ali ona i Brankicu su to sto jesu zahvaljujuci Maji i Terzicu. Krivo mi je sto potencirate tolilo uloga korektora i primaca a manje se prica o ulozi tehnicara koji je najzahtevnija pozicija. Zaboravljate da je Terzic pre dva dana rekao da je Maja povredjena. Ako Maja nije 70% nase reprezentacije jos manje je to Tijana ali trio Maja-Tijana-brankica e to je 200% naseg tima. Svakako jedna bez drugu ne mogu. Alo realno no Brankica ni Tijana danas nisu dobro igrale. Mina, Maja i silvija si bile korektne. Prijem los. Fali nam dobar primac servisa.

nn

pre 4 godine

Govoriti da je Maja 70% ekipe je omalovazavanje celog tima, cak iako ta recenica dolazi od samog selektora. Ne moze jedna igracica da cini toliki deo ekipe. Nema sumnje u Majin kvalitet, jedna od nasih najboljih igracica ikada, ali ne moze se zanemariti ostatak ekipe. Kako smo onda uzeli evropsko zlato i to odrali svaku ekipu i bez Maje? Kada Maja ne igra, umemo cak i dominantnije da pobedimo neku ekipu, nego sa njom. Razlog - Maja je stara skola, vec je provaljen njen nacin igre i dizanja i moze se reci da danas nije igrala dobro, osim u poslednjem setu. Naravno, ne kritikujem, daleko od toga, imaju i one pravo na los dan, boze moj. Samo ne treba uzdizati samo jednog igraca jer je ovo timski sport i timskom igrom se dolazi do pobede.
Ogromne cestitke devojkama, nismo ni sumnjali. Posebne pohvale za Minu i Silviju Popovic, najzasluznije za dobru odbranu danas, a o Tici Boskovic ni ne mora da se prica, navikli smo. ;)

BokiPFC

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.
(Nik, 04. avgust 2019 23:17)Ako si toliki strucnjak za odbojku mogao bi bar imena odbojkasica da naucis.

Jovana

pre 4 godine

Tijana Bošković je imala više od 50% realizovanih napada, tako da je smešno pričati kako je odigrala loš meč. Jeste, u prvom setu joj nije išlo, ali sve posle toga je bilo odlično, naročito na kraju četvrtog seta, kad je bilo najvažnije - što je odlika vrhunskih igračica. Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, naravno, Brankica može bolje, kao i Stefana u bloku, igra u polju je bila na momente problematična, Milena Rašić nam fali i iskreno se nadam da će se vratiti sveža i odmorna sledeće godine, ali to je sve manje-više očekivano. Teško je početkom avgusta biti u top formi za turnir od tri dana i gotovo sve vrhunske ekipe su se prilično namučile. Amerikanke su jedva dobile Bugarsku, Brazil igrao po 5 setova protiv Azerbejdžana i Dominikane, Rusija bila na ivici poraza od Koreje, Kina se mučila protiv Nemačke... Jednostavno, ovde je jedino bilo važno osvojiti prvo mesto i plasman u Tokio, na kakav god način. Srećom, uspeli smo u tome i sada imamo dovoljno vremena da se uigravamo i pripremamo za OI. Bravo za naše!

ja cu da navijam

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da navijam, 4. avgust 2019 23:46

Za ove koje volim i predstavljaju moju zemlju , pa nek poklanjaju sta hoce i kome hoce. Samo budala zbog drugoga mrzi sebe. Pozdrav

Darko

pre 4 godine

@ mladen Boškovićeva je čudo od igrača, Mihajlović tremaroš, primač koji ne prima servis i moraju da je pokrivaju libero i drugi primač. Napad ako je ne krene pozdravi se sa njom. Tako da zbog nje nismo uzeli svetsko, nego zbog Tijane i Maje. Da pre dve godine smo uzeli EP bez Maje, ali ni jedna druga ekipa nije bila ni lrići nama. Sad je Italija stasala, Turska takodje, biće mnooogo teže.

Mulder

pre 4 godine

Teško je bilo, kao što su mnogi i ovde upozoravali danima, ipak Poljska ima par vrhunskih igračica, ali za divno čudo nisu falile niti Rašić niti Stevanović (Mina Popović je bila sjajna) već je problem bio na momente loša igra kod svake igračice sem naravno Bošković. Šteta bi bila da Poljakinje ne obezbede OI, imaće još jednu šansu u januaru. Italija zgazila Holandiju i time pokazala da će nam biti glavni konkurent na OI. Srećno devojkama na OI.

Rumble

pre 4 godine

Sva čast devojke. Odličan karakter. Trener? Šta reći o čoveku koji je prošli put medalju poklonio Njemu!
Kad je u krupnom planu na TV okrenem glavu na drugu stranu.

Nikola

pre 4 godine

Svaka cast nasim devojkama ali treba istaci posebno kao i u finalu SP borbenost,upornost i ogroman doprinos BRANKICE MIHAJLOVIC jer kada nije islo Tijani kada se lomila utakmica ona je preuzela odgovrnost i u dva seta bila najbolji nas napadac i odrzavala prednost ali se to stalno izostavlja i brzo zaboravlja! Predstavlja simbol nase reprezentacije odraz nase igre veoma zasluzna za ovu pobedu!

I kad ne ide...IDE

pre 4 godine

Moze o Terzicu da prica ko sta hoce, ali uvesti u igru igracicu koja je ceo turnir presedela na klupi da resi mec (Lazovic) je odlika samo majstora svog zanata. Lazovic je sa dva odlicna servisa overila vizu za OI.

Odlika velikih ekipa (i pojedinaca) je da i kad ne ide onako kako zna da dobija utakmice. Ova ekipa je i u tom pogledu ZRELA.

Suza

pre 4 godine

Pre svega čestike za učešće na sledećoj Olimpijadi. Ostvarile su najvažniji cilj ove godine i sad mogu mirno spavati. Utakmicu su pobedile na mišice, delovale su tromo i bezvoljno. Slede EP i Svetski kup. Pitanje je koliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo može da motiviše naše devojke, a Svetski kup da ne pominjem. Ne želim da budem pogrešno shvaćena, ne zameram devojkama ništa i još uvek su moje junakinje, ali nemam neka očekivanja za takmičenja koja predstoje. Mogu slobodno da me razuvere.

Nikola

pre 4 godine

Ovo nije uigrana Srbija na kakvu smo navikli videcete na EP sa ovakvim ekipama izlazimo lako 3:0. Odmorna i uigrana Srbija pobedjuje lagano bez velike borbe, domaci teren im je dosta pomogao ali ipak dobili smo par mladih igracica Aleksic,Popovic,Mirkovic koje cine jos konkurentniji roster, bice Terza na mukama kao Sale!

slaviša šmigič

pre 4 godine

nazalost moramo,da se oslanjamo na Maja Ognjenovic u 35.godini još uvek je naša najbolja igračica imali smo uzasan prijem lopte.Blok mora bolje nadam se,da če se igra vremenom posloziti.

Macijauskas

pre 4 godine

Koja "Popovićeva" je imala 12 poena? Ima ih dve u ekipi.
(Dru, 04. avgust 2019 23:10) Silvija Popovic je libero i nema pravo napadati tako da je nemoguce da ona osvoji 12 poena...

mladen

pre 4 godine

Maja Ognjenovic jeste izuzetan tehnicar ali NIJE 70 odsto nase ekipe.Ta ekipa je pre dve godine postala evropski prvak, a Ognjenoviceva uopste nije igrala. Uspon nase zenske reperezentacije apsolutno pocinje u casu kada smo uz Mihlajovicku dobili u postavi Tijanu Boskovic. Taj ubitacni napadacki tandam doneo je niz medalja od 2014. godine. Evropsko i svetsko zlato, olimpijso srebro i evropsko zlato. Naravno da su Ognjenovic i Milena Rasic izuzetne igracice, ali bez ovog tandema, a narocito da se nije pojavila Boskoviceva, mi ne bismo bili ni svetski prvaci niti bi videli medalju na olimpijadi. To su fakti. Boskoviceva je takav talenat sa takvie predispozicijama u napadu da je to cudo. Ali, ona ima i izuizetnu igru u polju. Veceras je bila na nekih maksimalno 70 odsto mogucnosti a resila je mec. Da se razumemo, ona ne moze stalno igrati za desetku, moramo imati jos stalnih opcija u napadu. Milojevicka je ta koja treba da zameni Mihajlovicevu, a i Lazovicka je izuzetan napadacki talenat. Mina Pppovic je talenat...Mirkoviceba i mala Anastasijeviceva na dizacu takodje. Imamo jos potencijalno velikih igracica za period nakon Olimpijade. A Boskovic ce igrati i onaj tamo olimpijski ciklus. NA EP ce Srbija, Italija i Tuska biti favoriti. Ali opasane su i Ruskinje i Holandjanke.

NS

pre 4 godine

bravo za prolaz... na iskustvook treba pobedjivati i kad se lose igra to je bijo veceras slucaj.... E sad mislim da nam je prijem los i da to znaju ostale ekipe, tu mora mnogo da es menja posto sa ovakvim prijemom nemozemo na medalje ovo je nivo od 5 do 8 mesta. mala Busa je bas losa i nikako da napreduje ako se tu ne nadje resenje nece biti medalja ostalo je sve za vrh i medalju...

xxx7

pre 4 godine

Dajte vise, Maja ima 35,Busa ne zna, pa nam je igra od 5do8 mesta, da li ste realni?! ova ekipa sa sve Busom na prijemu je pre godinu dana osvojila svetsko prvenstvo, da slazem se da je najveci hendikep ove reprezentacije ta pozicija gde je Busa, i nadamo se potpunom oporavku B.Milenkovic i mnogo sigurnijem prijemu na Ep-u. Ostale devojke su sve vrhunski igraci na svojim pozicijama, sa Majom i Ticom koje su vanserijske, uostalom zato i jesmo sve sto jesmo! Bravo devojke,a sada odbrana evropskog trona!

Nik

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.

slaviša šmigič

pre 4 godine

stvarno nismo igrali dobro zna to i terzic ali vazno,da smo obezbedili vizu sigurno treba par pojacanja,da se to malo bolje uigra imamo kvalitet i skoro,da prokockamo u ovom trenutku naše nisu uigrane kao obicno danas bi izgubile i od losije reprezentacije poljakinje su dale sve od sebe ali ruku na srce nisu nešto kvalitetne.mršavo mora bolje sreca pa poljakinje nemaju kvalitet.

goran

pre 4 godine

Izgube prvi set i kreću "stručnjaci" da prosipaju pamet...Kakvi smo ljudi,ne verujem...Da vas podsetim.Ženska odbojka je "najglobalniji" sport na svetu,svi je igraju,najveća konkurencija a devojke su SVETSKI I EVROPSKI PRVACI I VICEŠAMPIONI SA PROŠLIH OI.Terzić je napravio brend od ovog našeg tima,ovde ga kritikuju kao da ništa nije osvojio.Ova Poljska ima 3 igračice svetske klase,i nije baš jednostavno pobediti ih na domaćem terenu.Evo čitam ni Maja nije pošteđena kritika iako je jedna od najboljih odbojkašica svih vremena i legenda našeg sporta.Svaka čast devojkama,siguran sam da osvajaju medalju u Japanu.

veliki strumf

pre 4 godine

Bravo, devojke!!! Bravo, Tijana!!! Devojka je 70% naše reprezentacije, šta je sve izvukla u 4. setu, koliko teških smeceva posle loših lopti koje je dobijala (poen koji je osvojila za 24-23 samo ona može da izvuče i niko drugi), kao pravi korektor korigovala milion lopti (sto su i komentatori više puta istakli). Ovo nije bila sjajna igra tima (ma koliko ljudi ovde na sajtu ne želeli to da vide, ali to je istina i to je njihov problem). Prijem dosta loš, naročito u prvom i tokom citavog četvrtog seta, dizanje prosečno, napad Brankice je mnogo škripao kao na celom turniru. Osim Tijane, najbolji segment igre bio je blok. Gledajući i ostale jake reprezentacije, jasno je da će nam Italija opet biti najveći rival za zlato u Tokiju. Brazilke su u padu, Ruskinje i Kineskinje takodje. Nepoznanica trenutno su Amerikanke koje su imale pre laganu grupu. Ipak, verujem da naše uz bolju igru mogu i do olimpijskog zlata pa da kao vaterpolisti osvoje sve i ujedine sva 3 zlata!

maconii

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.
(Kole, 4. avgust 2019 21:35)

ko gleda tudji neuspeh kroz pare,pogotovo ovih devojaka nije dobar covek.

Howard Spring

pre 4 godine

Odlično! Odlika dobrih timova da i kada ne ide nadje način da dodje do pobede. Malo na mišiće, malo na suvi kvalitet i pobedjena je jedna neugodna ekipa na domaćem terenu.
Ljudi, kakva atmosfera na utakmici, svaka čast Poljacima, tako se navija za reprezentaciju.

K'o nekad Bodiroga, sama protiv svih

pre 4 godine

I, posle kazu da je tenis individualni sport, a odbojka kolektivni.Ovo sto je Boskoviceva uradila je remek-delo!

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.
(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)

Kao sto rezultat i dokazuje :))))
Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))
Gledaj paraglajding, boćanje...
Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))

Gde ja živim

pre 4 godine

U bolnicu ćete me oterati :) Fantastičan meč, težak meč, izuzetna pobeda. Da se prebrine, da se ne davimo u januaru bezveze. Mina Popović fenomenalna, servis, napad, blok, Tića malo slabije krenula ili je poljski blok bio izuzetan, ali nije izgledalo sjajno. Međutim, na kraju je pokazala zašto je najbolja na svetu. Maja odigrala kapitenski kada je najviše trebalo. Brankica se bacala za svaku loptu, Silvija nekoliko fantastičnih odbrana. Što se tiče Bjanke. Devojka igra jako dobro u napadu, ima sjajan servis, ali prijem mora sigurnije i mora bolje. Na momente je bilo zabrinjavajuće i jako loše. Sve u svemu, cilj ostvaren, bravo devojke, bravo Tečo, da se uzme to zlato dogodine i kompletira riznica. Sve čestitke. NAPRED SRBIJA

sempervivum

pre 4 godine

После ниских Тајлађанки и Порториканки требало нам је мало времена да се адаптирамо на ове високе Пољакиње. Кад смо то успели да превазиђемо, све је легло на своје место.

Девојке, само напред!!! Уловите злато у Токију и уђите у вечност!

Milan

pre 4 godine

Sjajna Tijana kad je najvažnije, i Maja takođe. Čudan meč, Tijana, Maja i Brankica ispod nivoa veći deo meča, Stefana i Silvija na nivou a pozitivno iznenađenje Mina Popović i Buša. Buša i Silvija se raspale na servisu u 4. setu ali se onda pojavile Tijana i Maja. Nikad ne potcenjujte srca šampionki!
Za Tokio moraju spremiti nešto malo više, pre svega primača uključiti u napad, sa Rašić imati još jači blok i tempo Kineskinje i Italijanke deluju moćno a sve će se spremiti da zaustave Tijanu

Markos

pre 4 godine

Veliki strumf
Ahahahha al si se dva puta ispalio,posle prvog seta i onda posle se obradovao kad smo gubili u cetvrtom pa si pozurio da kazes da je 14:10 i kako si ti to fantasticno primetio da smo losi.Garant si sad ocelavio od muke :D

BRAVO, BRE

pre 4 godine

Očekivano ali opet, svaka čast, devojke! Pobediti Poljsku u sred Poljske je sve samo ne lako. A u Tokiju vam želim jedan stepenik više nego u Riju, jasno je da vam je tamo mesto.

bum zviz

pre 4 godine

koliko nervoznih paranoida ima koji gledaju sport...zene igraju fino, malo im je trebalo da otreesu nervozu, izgubile su prvi set, onda izjednacile, zagrijale se, zgromile ih u sledecem setu, a onda se malo opustile pa su poljakine vodile veci dio zadnjeg seta. Kad je zatrebalo rutinski su dale gas i presisale ih.
Ovako je nekako jos sladje, jest da je malo napeto na kraju bilo ali razlika u kvaliteti je ocigledna.

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja
Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja...
(veliki strumf, 04. avgust 2019 22:19)

Pobedio si sa analizama :)))
"Maja ocajna, pa nije Maja..."
EXPERTSKI, skidam kapu, vidi se da si strucnjak:))))))

A mi dobismo i 3. i 4. Set :))))
Aj' strumfuj sad pa "analiziraj" nesto drugo :))))))

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Какав повратак наших дјевојака у четвртом сету.Маја капитенски, Тијана је женски Иван Миљковић. Свака част, дјевојке, надамо се и златној медаљи на Олимпијади да копмлетирамо све.

veliki strumf

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)Kao sto rezultat i dokazuje :))))Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))Gledaj paraglajding, boćanje... Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))
(Dachazvezda, 04. avgust 2019 22:00) Ajd Patak Dacho kad ne razumeš odbojku eno ti kuglanja! Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja loše diže (i to ne kada je loš prijem, jer je to ok, već kada je dobar).

Ssaassaa

pre 4 godine

Hajde sada da vas čujem ljubitelji lika i dela Bjanke Buše... Čim je izašla iz igre u četvrtom setu usledio je veliki preokret jer je prijem stabilizovan. Devojka jednostavno nema mesta u timu. Čestitke za veliku pobedu.

Dragana

pre 4 godine

Bravo devojke! Nijednog trenutka nisam posumnjala, znala sam da neće moći da odigraju lošije od prvog seta. Polako se naš tim za Tokio povećava.Svaka čast!

crveni horizonti

pre 4 godine

Pratim odbojku što žensku što mušku, generalnno sport i nisam znalac, naprotiv ali ovo su nas vile pronosale večeras. Spasila nas glupost Poljakinja. Maja i Terza su baš loše odigrali večeras. Kao i inače spasi nas Tijana Bošković i večeras poljski prijem. Drugi put će ako Bog da to učiniti Brankica, druga iz Republike Srpske. Danas joj kao i uopšte na ovom turniru nije bio dan ali sve je to nebitno dok pobjedjuemo. I ne napadajte Bjanku Bušu koja je izvukla svojim prijemima prva 3 seta. Cura je bila perfektna dok su druge spavale ali to je sport gdje učestvuju 12-14 igrača ili igračica. Ona i Mina Popović uz Tiću su iznijele ovaj meč. Sretno u Tokiju uz molitvu da Tića bude zdrava.

Milan

pre 4 godine

Asimetrična postava poljske sa dva korektora, kopirali su našu igru. Mi servisom ne napadaom stisijak, čim ju je brankica "pronašla" osvojili smo četiri poena u nizu. Zauzvrat, poljakinje su dobile visok blok na Bošković, ne shvatam zašto ne koristimo bušu u napadu, dobila je samo lopte pod moranjem i sve prošla, uopšte nije loša u napadu večeras.

Markos

pre 4 godine

Sva sreca pa ove silne neznalice sto komentarisu nemaju pristup nekom odlucivanju bilo cega vezanog za sport,mogu samo za tastaturom da sede i jedu cips.Jedan osuo paljbu po Busi a ona sa svoja dva poteza resila drugi set.Drugi napise da je sramota kako igramo i da evo sad ce 2:0.Koji smo mi bedan,frustriran i iskompleksiran narod,jedva cekam da odem a blizi se taj trenutak

Milan

pre 4 godine

@dnevna doza prosečnog srbende
još uvek to misliš posle dva ključna poena u završnici drugog seta koja je Bjanka donela?
Ja mislim da Bjanku treba više uključiti u napadu

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Upropasti nas Buša!Pratim žensku odbojku već 40 godina i ovakav nedostatak kvaliteta nisam još video!Odstraniti je dok još nije kasno!

Markos

pre 4 godine

Koliko mi zapravo kao narod nemamo pojma o sportu.Kad citam ove komentare zivot mi se smuci.Krene mec i devojke naprave 3 greske i odma ide pljuvanje kako smo najgori i gubimo sigurno i bla bla a mi na kraju dobijemo rutinski.Koji smo mi bednici,frustrirani ,panicni iskompleksirani olos

paorka

pre 4 godine

(ljubitelj sporta, 04. avgust 2019 21:32)

Devojka ima jači napad iz zone 4 ,nego iz zone 2 koja je tipična za korektora.Isto tako joj je jači napad iz zone 6 ,nego iz 1. Tako da korektor nije. Ona je samo napadač-primač za razliku od Buše koja je primač-napadač. Nije Terza juče rodjen da ne zna da napravi kompoziciju tima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

katastrofa 0:2 u setovima kraj
(Where is my sendvic?,04.avgust 2019 21:00)Kralju ovo je ženska odbojka a ne tenis.Igra se ko pre stigne do 3 seta hahahahah

Kole

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Bez obzira na ovaj meč jedine uz vaterpoliste koje sigurno na OI mogu doći do medalje.Ostalo je sve nesigurno iako obožavam košarku....

Konstatacija

pre 4 godine

Po prvom setu ne mirise na dobro
Ali nesto nije jasno.Bila Liga nacija u muskoj i zenskoj konkurenciji.Nasi igrali sa rezervnim sastavima a sve ozbiljne ekipe igrale u najjacim sastavima pripremajuci se za kfalifikacije koje su najvaznije u sezoni.Ako se veceras ne plasiraju sledi jos januar kada ce biti mnogo teze jer je u sred sezone a i ekipe jace.Zasto savez nije odresio kesu da se igra u Srbiji? Poljaci i Italijani i muskarce i zene imaju u svojim zemljama.Vaterpolisti su to pametno uradili sa domacinstvom Svetskog kupa

Markos

pre 4 godine

Koliko mi zapravo kao narod nemamo pojma o sportu.Kad citam ove komentare zivot mi se smuci.Krene mec i devojke naprave 3 greske i odma ide pljuvanje kako smo najgori i gubimo sigurno i bla bla a mi na kraju dobijemo rutinski.Koji smo mi bednici,frustrirani ,panicni iskompleksirani olos

maconii

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.
(Kole, 4. avgust 2019 21:35)

ko gleda tudji neuspeh kroz pare,pogotovo ovih devojaka nije dobar covek.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

katastrofa 0:2 u setovima kraj
(Where is my sendvic?,04.avgust 2019 21:00)Kralju ovo je ženska odbojka a ne tenis.Igra se ko pre stigne do 3 seta hahahahah

goran

pre 4 godine

Izgube prvi set i kreću "stručnjaci" da prosipaju pamet...Kakvi smo ljudi,ne verujem...Da vas podsetim.Ženska odbojka je "najglobalniji" sport na svetu,svi je igraju,najveća konkurencija a devojke su SVETSKI I EVROPSKI PRVACI I VICEŠAMPIONI SA PROŠLIH OI.Terzić je napravio brend od ovog našeg tima,ovde ga kritikuju kao da ništa nije osvojio.Ova Poljska ima 3 igračice svetske klase,i nije baš jednostavno pobediti ih na domaćem terenu.Evo čitam ni Maja nije pošteđena kritika iako je jedna od najboljih odbojkašica svih vremena i legenda našeg sporta.Svaka čast devojkama,siguran sam da osvajaju medalju u Japanu.

sempervivum

pre 4 godine

После ниских Тајлађанки и Порториканки требало нам је мало времена да се адаптирамо на ове високе Пољакиње. Кад смо то успели да превазиђемо, све је легло на своје место.

Девојке, само напред!!! Уловите злато у Токију и уђите у вечност!

xxx7

pre 4 godine

Dajte vise, Maja ima 35,Busa ne zna, pa nam je igra od 5do8 mesta, da li ste realni?! ova ekipa sa sve Busom na prijemu je pre godinu dana osvojila svetsko prvenstvo, da slazem se da je najveci hendikep ove reprezentacije ta pozicija gde je Busa, i nadamo se potpunom oporavku B.Milenkovic i mnogo sigurnijem prijemu na Ep-u. Ostale devojke su sve vrhunski igraci na svojim pozicijama, sa Majom i Ticom koje su vanserijske, uostalom zato i jesmo sve sto jesmo! Bravo devojke,a sada odbrana evropskog trona!

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Какав повратак наших дјевојака у четвртом сету.Маја капитенски, Тијана је женски Иван Миљковић. Свака част, дјевојке, надамо се и златној медаљи на Олимпијади да копмлетирамо све.

I kad ne ide...IDE

pre 4 godine

Moze o Terzicu da prica ko sta hoce, ali uvesti u igru igracicu koja je ceo turnir presedela na klupi da resi mec (Lazovic) je odlika samo majstora svog zanata. Lazovic je sa dva odlicna servisa overila vizu za OI.

Odlika velikih ekipa (i pojedinaca) je da i kad ne ide onako kako zna da dobija utakmice. Ova ekipa je i u tom pogledu ZRELA.

mladen

pre 4 godine

Maja Ognjenovic jeste izuzetan tehnicar ali NIJE 70 odsto nase ekipe.Ta ekipa je pre dve godine postala evropski prvak, a Ognjenoviceva uopste nije igrala. Uspon nase zenske reperezentacije apsolutno pocinje u casu kada smo uz Mihlajovicku dobili u postavi Tijanu Boskovic. Taj ubitacni napadacki tandam doneo je niz medalja od 2014. godine. Evropsko i svetsko zlato, olimpijso srebro i evropsko zlato. Naravno da su Ognjenovic i Milena Rasic izuzetne igracice, ali bez ovog tandema, a narocito da se nije pojavila Boskoviceva, mi ne bismo bili ni svetski prvaci niti bi videli medalju na olimpijadi. To su fakti. Boskoviceva je takav talenat sa takvie predispozicijama u napadu da je to cudo. Ali, ona ima i izuizetnu igru u polju. Veceras je bila na nekih maksimalno 70 odsto mogucnosti a resila je mec. Da se razumemo, ona ne moze stalno igrati za desetku, moramo imati jos stalnih opcija u napadu. Milojevicka je ta koja treba da zameni Mihajlovicevu, a i Lazovicka je izuzetan napadacki talenat. Mina Pppovic je talenat...Mirkoviceba i mala Anastasijeviceva na dizacu takodje. Imamo jos potencijalno velikih igracica za period nakon Olimpijade. A Boskovic ce igrati i onaj tamo olimpijski ciklus. NA EP ce Srbija, Italija i Tuska biti favoriti. Ali opasane su i Ruskinje i Holandjanke.

Markos

pre 4 godine

Sva sreca pa ove silne neznalice sto komentarisu nemaju pristup nekom odlucivanju bilo cega vezanog za sport,mogu samo za tastaturom da sede i jedu cips.Jedan osuo paljbu po Busi a ona sa svoja dva poteza resila drugi set.Drugi napise da je sramota kako igramo i da evo sad ce 2:0.Koji smo mi bedan,frustriran i iskompleksiran narod,jedva cekam da odem a blizi se taj trenutak

Howard Spring

pre 4 godine

Odlično! Odlika dobrih timova da i kada ne ide nadje način da dodje do pobede. Malo na mišiće, malo na suvi kvalitet i pobedjena je jedna neugodna ekipa na domaćem terenu.
Ljudi, kakva atmosfera na utakmici, svaka čast Poljacima, tako se navija za reprezentaciju.

Suza

pre 4 godine

Pre svega čestike za učešće na sledećoj Olimpijadi. Ostvarile su najvažniji cilj ove godine i sad mogu mirno spavati. Utakmicu su pobedile na mišice, delovale su tromo i bezvoljno. Slede EP i Svetski kup. Pitanje je koliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo može da motiviše naše devojke, a Svetski kup da ne pominjem. Ne želim da budem pogrešno shvaćena, ne zameram devojkama ništa i još uvek su moje junakinje, ali nemam neka očekivanja za takmičenja koja predstoje. Mogu slobodno da me razuvere.

Macijauskas

pre 4 godine

Koja "Popovićeva" je imala 12 poena? Ima ih dve u ekipi.
(Dru, 04. avgust 2019 23:10) Silvija Popovic je libero i nema pravo napadati tako da je nemoguce da ona osvoji 12 poena...

paorka

pre 4 godine

(ljubitelj sporta, 04. avgust 2019 21:32)

Devojka ima jači napad iz zone 4 ,nego iz zone 2 koja je tipična za korektora.Isto tako joj je jači napad iz zone 6 ,nego iz 1. Tako da korektor nije. Ona je samo napadač-primač za razliku od Buše koja je primač-napadač. Nije Terza juče rodjen da ne zna da napravi kompoziciju tima.

Sasa Loznica

pre 4 godine

Igrao Sam aktivno odbojku I bio za nase uslove sasvim dobar Jos tamo 2000.Nikada se nije desilo u cini mi se istoriji jednog istog sports da igraju I zene I muskarci da se u jednoj zemlji rode 2 takva odbojkaska uma kao Nikola Grbic I Maja Ognjenovic.Za mene 2 tehnicara najbolja svih vremena(Maji fali olimpijsko zlato pa da se pridruzi Nikoli).Znate li vi ljudi koji um mora da I'ma tehnicar,da ne pricam o dodiru prstima,cekicu kad u sekundi mora da dodeli loptu u kontranapadu igracu koga npr.iza ledja I ne vidim.Lakse je naravno kada je prijem pa imas pozicije 4 najboljeg pucaca,ili igras na 5 ,ili povuces tempo ili penal.A sad zamislite dizanja jednom rukom.Npr ko nije igrao odbojku tesko mu je to objasniti.Od tehnicara sve ide.On je zaduzen I los prijem da koriguje I digne loptu ako moze da ostavi napadaca sa sto manje ljudi u bloku.Jednom ili dvaputa I ja cu dici perfektno.Ali pet setova za to treba Veeeeliki mozak.U odbojci kao I u kosarci mora da se misli,nadmudruje protivnik.Nasa skola odbojke je na svakih par godina izbacivala korektora svetskog renomea,primace I od kada je uveden libero(inace moja pozicija).Problem moze da nastane u vakuumu odlaska Make Ognjenovic koja igra kao staro vino,sve bolje.Za Nikolu Jos nismo nasli zameni,mada realno on je unikat.Ali to kod muskaraca funkcionise Jos dobro.Plasim se sta posle Maje.Za pozicije korektora,napadaca se ne plasim jer mi smo Narod visok,krsan,I muskarci I zene.Ako Maju Neko odmeni sa 80 posto uspeha mi smo mirni!!!

K'o nekad Bodiroga, sama protiv svih

pre 4 godine

I, posle kazu da je tenis individualni sport, a odbojka kolektivni.Ovo sto je Boskoviceva uradila je remek-delo!

Dragana

pre 4 godine

Bravo devojke! Nijednog trenutka nisam posumnjala, znala sam da neće moći da odigraju lošije od prvog seta. Polako se naš tim za Tokio povećava.Svaka čast!

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.
(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)

Kao sto rezultat i dokazuje :))))
Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))
Gledaj paraglajding, boćanje...
Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))

Rumble

pre 4 godine

Sva čast devojke. Odličan karakter. Trener? Šta reći o čoveku koji je prošli put medalju poklonio Njemu!
Kad je u krupnom planu na TV okrenem glavu na drugu stranu.

Gde ja živim

pre 4 godine

U bolnicu ćete me oterati :) Fantastičan meč, težak meč, izuzetna pobeda. Da se prebrine, da se ne davimo u januaru bezveze. Mina Popović fenomenalna, servis, napad, blok, Tića malo slabije krenula ili je poljski blok bio izuzetan, ali nije izgledalo sjajno. Međutim, na kraju je pokazala zašto je najbolja na svetu. Maja odigrala kapitenski kada je najviše trebalo. Brankica se bacala za svaku loptu, Silvija nekoliko fantastičnih odbrana. Što se tiče Bjanke. Devojka igra jako dobro u napadu, ima sjajan servis, ali prijem mora sigurnije i mora bolje. Na momente je bilo zabrinjavajuće i jako loše. Sve u svemu, cilj ostvaren, bravo devojke, bravo Tečo, da se uzme to zlato dogodine i kompletira riznica. Sve čestitke. NAPRED SRBIJA

BRAVO, BRE

pre 4 godine

Očekivano ali opet, svaka čast, devojke! Pobediti Poljsku u sred Poljske je sve samo ne lako. A u Tokiju vam želim jedan stepenik više nego u Riju, jasno je da vam je tamo mesto.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Bez obzira na ovaj meč jedine uz vaterpoliste koje sigurno na OI mogu doći do medalje.Ostalo je sve nesigurno iako obožavam košarku....

bum zviz

pre 4 godine

koliko nervoznih paranoida ima koji gledaju sport...zene igraju fino, malo im je trebalo da otreesu nervozu, izgubile su prvi set, onda izjednacile, zagrijale se, zgromile ih u sledecem setu, a onda se malo opustile pa su poljakine vodile veci dio zadnjeg seta. Kad je zatrebalo rutinski su dale gas i presisale ih.
Ovako je nekako jos sladje, jest da je malo napeto na kraju bilo ali razlika u kvaliteti je ocigledna.

Milan

pre 4 godine

@dnevna doza prosečnog srbende
još uvek to misliš posle dva ključna poena u završnici drugog seta koja je Bjanka donela?
Ja mislim da Bjanku treba više uključiti u napadu

Konstatacija

pre 4 godine

Po prvom setu ne mirise na dobro
Ali nesto nije jasno.Bila Liga nacija u muskoj i zenskoj konkurenciji.Nasi igrali sa rezervnim sastavima a sve ozbiljne ekipe igrale u najjacim sastavima pripremajuci se za kfalifikacije koje su najvaznije u sezoni.Ako se veceras ne plasiraju sledi jos januar kada ce biti mnogo teze jer je u sred sezone a i ekipe jace.Zasto savez nije odresio kesu da se igra u Srbiji? Poljaci i Italijani i muskarce i zene imaju u svojim zemljama.Vaterpolisti su to pametno uradili sa domacinstvom Svetskog kupa

veliki strumf

pre 4 godine

Bravo, devojke!!! Bravo, Tijana!!! Devojka je 70% naše reprezentacije, šta je sve izvukla u 4. setu, koliko teških smeceva posle loših lopti koje je dobijala (poen koji je osvojila za 24-23 samo ona može da izvuče i niko drugi), kao pravi korektor korigovala milion lopti (sto su i komentatori više puta istakli). Ovo nije bila sjajna igra tima (ma koliko ljudi ovde na sajtu ne želeli to da vide, ali to je istina i to je njihov problem). Prijem dosta loš, naročito u prvom i tokom citavog četvrtog seta, dizanje prosečno, napad Brankice je mnogo škripao kao na celom turniru. Osim Tijane, najbolji segment igre bio je blok. Gledajući i ostale jake reprezentacije, jasno je da će nam Italija opet biti najveći rival za zlato u Tokiju. Brazilke su u padu, Ruskinje i Kineskinje takodje. Nepoznanica trenutno su Amerikanke koje su imale pre laganu grupu. Ipak, verujem da naše uz bolju igru mogu i do olimpijskog zlata pa da kao vaterpolisti osvoje sve i ujedine sva 3 zlata!

Nikola

pre 4 godine

Svaka cast nasim devojkama ali treba istaci posebno kao i u finalu SP borbenost,upornost i ogroman doprinos BRANKICE MIHAJLOVIC jer kada nije islo Tijani kada se lomila utakmica ona je preuzela odgovrnost i u dva seta bila najbolji nas napadac i odrzavala prednost ali se to stalno izostavlja i brzo zaboravlja! Predstavlja simbol nase reprezentacije odraz nase igre veoma zasluzna za ovu pobedu!

Nik

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.

Milan

pre 4 godine

Sjajna Tijana kad je najvažnije, i Maja takođe. Čudan meč, Tijana, Maja i Brankica ispod nivoa veći deo meča, Stefana i Silvija na nivou a pozitivno iznenađenje Mina Popović i Buša. Buša i Silvija se raspale na servisu u 4. setu ali se onda pojavile Tijana i Maja. Nikad ne potcenjujte srca šampionki!
Za Tokio moraju spremiti nešto malo više, pre svega primača uključiti u napad, sa Rašić imati još jači blok i tempo Kineskinje i Italijanke deluju moćno a sve će se spremiti da zaustave Tijanu

my way

pre 4 godine

Sta je sad, opet ne valja Busa?. Napad neverovatnih 67%, prijem ne vrhunski, ali normalna statistika koja visestruko dobija na znacaju i kvalitetu kada se ima u vidu nas nacin igra gde Busa pokriva ogroman deo polja, pa sta hocete ljudi?. Nije ona meni nista draza od Milenkovicke, pa da sam ja nesto subjektivan. Branim i Bojanu posto bi i nju isto ovako kritikovali. Jednostavno, obe su sjajne igracice i ne razumem pljuvanje uopste po nekoj od nasih devojaka. Busa je bila neverovatan vazan sraf u osvajanju SP. Ne postoje superlativi dovoljni za Tijanu Boskovic i Maju Ognjenovic, ali ne biva se dominantni svetski i evropski sampion sa 1-2 odbojkasice. Svaka cast nasim sampionkama! Cestitke na plasmanu u Tokijo!

Milan

pre 4 godine

Asimetrična postava poljske sa dva korektora, kopirali su našu igru. Mi servisom ne napadaom stisijak, čim ju je brankica "pronašla" osvojili smo četiri poena u nizu. Zauzvrat, poljakinje su dobile visok blok na Bošković, ne shvatam zašto ne koristimo bušu u napadu, dobila je samo lopte pod moranjem i sve prošla, uopšte nije loša u napadu večeras.

xxx7

pre 4 godine

Suzana, 05. avgust 2019 08:38)

Tijana sirova?! Uopste ne znam zasto se vodi polemika oko toga ko znaci vise ekipi i ko je bolji? Ja licno obozavam obe,ali je cinjenica da je svaka na svojoj poziciji neprocenjivo vazna i bitna. Maja je velemajstor ove igre,i verovatno najbolji tehnicar na svetu,i um ove ekipe, ali Tijana je blago, ne zaboravimo njene godine,a vec ima skoro sve sto se moze osvojoti, i kolektivno i individualno, Tica je biser svetske odbojke i zvanicno najbolja igracica sveta sa svega dvadesetak godina. Tako da uzivajmo u ovoj generaciji sto imamo, jer tandem Maja Tijana je verovatno nesto najbolje sto se nasoj zenskoj odbojci dogodilo.

crveni horizonti

pre 4 godine

Pratim odbojku što žensku što mušku, generalnno sport i nisam znalac, naprotiv ali ovo su nas vile pronosale večeras. Spasila nas glupost Poljakinja. Maja i Terza su baš loše odigrali večeras. Kao i inače spasi nas Tijana Bošković i večeras poljski prijem. Drugi put će ako Bog da to učiniti Brankica, druga iz Republike Srpske. Danas joj kao i uopšte na ovom turniru nije bio dan ali sve je to nebitno dok pobjedjuemo. I ne napadajte Bjanku Bušu koja je izvukla svojim prijemima prva 3 seta. Cura je bila perfektna dok su druge spavale ali to je sport gdje učestvuju 12-14 igrača ili igračica. Ona i Mina Popović uz Tiću su iznijele ovaj meč. Sretno u Tokiju uz molitvu da Tića bude zdrava.

Nikola

pre 4 godine

Ovo nije uigrana Srbija na kakvu smo navikli videcete na EP sa ovakvim ekipama izlazimo lako 3:0. Odmorna i uigrana Srbija pobedjuje lagano bez velike borbe, domaci teren im je dosta pomogao ali ipak dobili smo par mladih igracica Aleksic,Popovic,Mirkovic koje cine jos konkurentniji roster, bice Terza na mukama kao Sale!

Mulder

pre 4 godine

Teško je bilo, kao što su mnogi i ovde upozoravali danima, ipak Poljska ima par vrhunskih igračica, ali za divno čudo nisu falile niti Rašić niti Stevanović (Mina Popović je bila sjajna) već je problem bio na momente loša igra kod svake igračice sem naravno Bošković. Šteta bi bila da Poljakinje ne obezbede OI, imaće još jednu šansu u januaru. Italija zgazila Holandiju i time pokazala da će nam biti glavni konkurent na OI. Srećno devojkama na OI.

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja
Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja...
(veliki strumf, 04. avgust 2019 22:19)

Pobedio si sa analizama :)))
"Maja ocajna, pa nije Maja..."
EXPERTSKI, skidam kapu, vidi se da si strucnjak:))))))

A mi dobismo i 3. i 4. Set :))))
Aj' strumfuj sad pa "analiziraj" nesto drugo :))))))

Samo je vazno da je noz ostar!

pre 4 godine

Cestitke nasim devojkama! Stigao sam da pogledam samo drugu polovinu cetvrtog seta i to sto sam video je bilo maestralno u veoma vrucoj atmosferi. Ne znam kako je bilo do tada, ali taj period se jasno videlo ko je svetski prvak i zasto!
Inace, vidim polemisanje oko kvaliteta igracica, koje je prilicno bezveze. Bivsi sam odbojkas i mogu vam garantovati da 6 prosecnih igraca dobija 5 vrhunskih + 1 rupa! To je odbojka! Morate imate sve pozicije zatvorene i one sve moraju da funkcionisu bar do odredjenog nivoa da bi dobili ozbiljnu ekipu. Ako jedna pozicija ne radi ili ne zna, tanka, losa karika, navalite se na tu poziciju i tovarite do kraja preko nje. Jednostavno odbojka je mozda najvise ekipni sport od svih sportova.
Da neki igrac ima uspona i padova u utakmici, to je logicno, pogotovo u ovom periodu godine za turnir od tri meca, tako da je ovo posao odradjen na iskustvo, na samouverenost, na to sto su znale u svakom trenutku da su bolje i kad su pocele da pritiscu Poljakinje krajem cetrvrtog seta, Poljakinjama je vec na 21:19 za njih bilo jasno da gube, vec im se video strah u ocima, posto su bile svesne da je masina preko puta probudila.
Ova nasa ekipa je jednostavno mnogo jaka. Na nama je da uzivamo, da ih podrzimo kad god mozemo i da se radujemo njihovim uspesima.

Markos

pre 4 godine

Veliki strumf
Ahahahha al si se dva puta ispalio,posle prvog seta i onda posle se obradovao kad smo gubili u cetvrtom pa si pozurio da kazes da je 14:10 i kako si ti to fantasticno primetio da smo losi.Garant si sad ocelavio od muke :D

Јабучило

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
(Da navijam, 04. avgust 2019 23:46)

И шта, због неких дневнополитичких несугласица и нетрпељивости нећеш навијати за Србију? Ускогрудо, my dear Watson!

П.С. ОНОГ волим колико и ти.

23

pre 4 godine

@nik
I Dzordan je imao sut 30%, pa kada zagusti...Taktika u cetvrtom setu je bila primi servis i posalji loptu negde u pravcu Boskoviceve.Nisu joj dali jednu dobru loptu, poene je sama "izmislila".

Jovana

pre 4 godine

Tijana Bošković je imala više od 50% realizovanih napada, tako da je smešno pričati kako je odigrala loš meč. Jeste, u prvom setu joj nije išlo, ali sve posle toga je bilo odlično, naročito na kraju četvrtog seta, kad je bilo najvažnije - što je odlika vrhunskih igračica. Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, naravno, Brankica može bolje, kao i Stefana u bloku, igra u polju je bila na momente problematična, Milena Rašić nam fali i iskreno se nadam da će se vratiti sveža i odmorna sledeće godine, ali to je sve manje-više očekivano. Teško je početkom avgusta biti u top formi za turnir od tri dana i gotovo sve vrhunske ekipe su se prilično namučile. Amerikanke su jedva dobile Bugarsku, Brazil igrao po 5 setova protiv Azerbejdžana i Dominikane, Rusija bila na ivici poraza od Koreje, Kina se mučila protiv Nemačke... Jednostavno, ovde je jedino bilo važno osvojiti prvo mesto i plasman u Tokio, na kakav god način. Srećom, uspeli smo u tome i sada imamo dovoljno vremena da se uigravamo i pripremamo za OI. Bravo za naše!

Nik

pre 4 godine

Sasa Loznica, ma bravo. O tome vam prica. Pravi poznavaoci odbojke znaju da je mesto tehnicara najzahtevnija uloga, znaju da je Maja jedna, jedina i neponovljiva uz duzno postovanje prema ostalima

kad meho svojata Tijanu

pre 4 godine

Valjda komentatori koji dolaze iz Bosne shvataju da tamo zivi vise od milion Srba i da oni nemaju veze s njima vec su to SRBI

ja cu da navijam

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da navijam, 4. avgust 2019 23:46

Za ove koje volim i predstavljaju moju zemlju , pa nek poklanjaju sta hoce i kome hoce. Samo budala zbog drugoga mrzi sebe. Pozdrav

deda ti se prevrce u grobu

pre 4 godine

@broj jedan niti jedna bosanka nema uticaj na ovaj rezultat ,to su sve Srpkinje a ne pripadnice izmisljene nacije

PosmatraC

pre 4 godine

Sta mi treba ovo u zivotu da se nerviram dok gledam set ipo mucenja a znam da mogu da peglaju da protivnik ne predje 15 poena u setu. I jos OVAJ sto poklanja medalju ONOM zvace zvaku i ceo set ne reaguje na katastrofalnu igru. U prelomnim trenucima Bog nas je pogledao pa smo prosli neke lopte koje i nismo trebali i gde se prelomio rezultat, ali .... odlicno sto smo se plasirali na OI. Moram da prokomentarisem a niko je ne spominje u komentarima je igra Blagojevicke. Strasan igrac, zna sve o odbojci, motoricki najbolja i samo da ima Businu visinu bila bi najbolja igracica na svetu a mi sa njom bez premca. Nama uliva nadu i povratak Milenkoviceve i svaka cast za devojku zelim joj da igra na nivou na kojem je igrala pre povrede. Moramo imati zamenu za Busu i Mihajlovicku jer kad one ubaguju to je onda nivo igre srednjih juniorki.

kompleksi su cudo

pre 4 godine

@broj jedan koje to vase 2 Bosanke ,to su sve Srpkinje, malo manje svojatanja i laganja pa mozda i proizvedete nesto svoje

...

pre 4 godine

Bravo, boginje naše!!! Blago Srbiji jer uvek ima čemu da se veseli kad je sport u pitanju. Za svaku reprezentaciju velika je stvar plasirati se na Olimpijske igre i biti u društvu elite.Sa radošću i nestrpljenjem iščekujemo OI.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Upropasti nas Buša!Pratim žensku odbojku već 40 godina i ovakav nedostatak kvaliteta nisam još video!Odstraniti je dok još nije kasno!

mimi

pre 4 godine

Čak i sa užasnim prijemom Buše ova ekipa osvaja zlato na OI, taj nedostatak kompenzuje napadačka linija najača na svetu.Jučerašnja igra je najslabija u poslednjih par godina u grču sve vreme

Ssaassaa

pre 4 godine

Hajde sada da vas čujem ljubitelji lika i dela Bjanke Buše... Čim je izašla iz igre u četvrtom setu usledio je veliki preokret jer je prijem stabilizovan. Devojka jednostavno nema mesta u timu. Čestitke za veliku pobedu.

Sir Oliver

pre 4 godine

Čestitam komšije. Poslije ovog 'teško' ostvarenog prolaza u Tokiju će to biti već lakše. Iznenadilo me što se, po nekim konentarima ovdje, malo vjeruje ovoj ekipi, brzo se pljuje ko da ste kod nas u Bosni. Čestitam posebno 'našim' dvjema igračicama Tijani i Brankici i, narvno Terziću. Sretno vam.

NS

pre 4 godine

bravo za prolaz... na iskustvook treba pobedjivati i kad se lose igra to je bijo veceras slucaj.... E sad mislim da nam je prijem los i da to znaju ostale ekipe, tu mora mnogo da es menja posto sa ovakvim prijemom nemozemo na medalje ovo je nivo od 5 do 8 mesta. mala Busa je bas losa i nikako da napreduje ako se tu ne nadje resenje nece biti medalja ostalo je sve za vrh i medalju...

japi

pre 4 godine

mirisem nazalost da mi ovo gubimo 3 : 2 
(japi, 4. avgust 2019 22:13) 

Намирис'о се да Бог да! :D :D :D
(Dusan, 04. avgust 2019 22:41)

Ama ja napisah ovo da malo izbaksuziram Poljakinje. Mora se to. Bez malog zrnca srece dzaba sve. U pocetku ih htelo sve, svaka lopta njima na ruku. E kad ja ovo napisah u 4 setu, poce Poljakinje da tera baksuz i gotovo.

Ali onaj njihov trener....da mi je znati samo sta je ono non stop mrmljao sam sebi u bradu....

slaviša šmigič

pre 4 godine

nazalost moramo,da se oslanjamo na Maja Ognjenovic u 35.godini još uvek je naša najbolja igračica imali smo uzasan prijem lopte.Blok mora bolje nadam se,da če se igra vremenom posloziti.

Suzana

pre 4 godine

Jaoo strucnjaka. Verujem da imate godina koliko i Tijana Boskovic i da pratite odbojku od kako se pojavila Tijana, pre 4-5 godina. Reci da je Majina igra provaljena, peocitana je u najmanju ruku sramno i ponizavajuce. Hello strucnjaci, jedan Vakifbank koji verovatno igra najmoderniju i najbolju odbojku na svetu je platio obestecenju Dinamu Moskva da bi doveli Maju u 35.godini.Pa koji klub takvog renomea bi to uradio da misli da je Majina igra provaljena. Ok je da bolesno obozavate Boskovic i Mihajlovic ali morate da vidite dalje od toga, od smeca kako neko dobro kaze u prethodnim komentarima. Ovaj uporedjuje Dzordana i odbojku. Pa Sapic je znao po 15 golova da da npr. Kazahstanu a kada dodju Madjari ne vidi se ali zato je tu bio Vujasinovic, deset puta bolji igrac od Sapica koji da tri gola, napravi dve odbrane i resi utakmicu. Oyome vam pricam. Oni koji povrsno znaju p odbojci i vaterpolu vide Tijanin i Brankicin smec a ne vide sta pre toga moraju da urade Ognjenovic i Vujasinovic. Ako cu ja dati 15 poena i pokloniti toliko pa zar nije bolje da dam kljucnih 5 a da ne poklonim 5. Tijana jeste fantasticna igracica ali i veliki potrosac lopti kao i Brankica. Dosta su sirove, stalno mlate loptu iz sve snage pa sta bude. Moraju malo i elegantnije od bloka ali dobro Tijana je mlada, jos moze da popravi neke segmente u igri.

oscar

pre 4 godine

Terzic je najslabija karika. Ima covek vise srece nego pameti da uvek ima fantasticnu generaciju. Zato sa klubovima nista nije osvojio, osim jedne titule u Rusiji.

vatas se politike i svojatanja pa posle kmecis, dosta vise ovakvih bolesnika

pre 4 godine

@broj jedan jedini bolesnik i to teski si ti ovde kad na vest koja nema veze s vama impliciras na to , i evo ti odgovor one su Srpkinje , razvile se u srpskoj reprezentaciji i nemaju nikakve veze s vama kompleksasu, da imaju igrale bi za vasu reprezentaciju , sledeci put kad komentarises okani se kompleksa i svojatanja pa ti mozda i poverujem da nisi iskompleksirani bolesnik

BokiPFC

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.
(Nik, 04. avgust 2019 23:17)Ako si toliki strucnjak za odbojku mogao bi bar imena odbojkasica da naucis.

Suki

pre 4 godine

Da, osvojile su zlato na evropskom ali tada Italija nije sto je bila sada, Turska, Holandija, Rusija. Nazalost moramo se oslanjati na Maju u 35.godini. Zar mislite da bi bez nje mogli osvojiti Svetsko prvenstvo i srebro na Olimpijadi. Ona ce igrati i sledece godinu u Tokiju a imace 36. Terzic je otkrio Maju jos dok je igrala u Postaru i zeleo je da dovede u zvezdu sto je i uradio i sa 19,20 godina je bila kapiten i prvi dizac pored Boriciceve cerke, Maje Simanic.. TIJANA jeste veliki talenat ali ona i Brankicu su to sto jesu zahvaljujuci Maji i Terzicu. Krivo mi je sto potencirate tolilo uloga korektora i primaca a manje se prica o ulozi tehnicara koji je najzahtevnija pozicija. Zaboravljate da je Terzic pre dva dana rekao da je Maja povredjena. Ako Maja nije 70% nase reprezentacije jos manje je to Tijana ali trio Maja-Tijana-brankica e to je 200% naseg tima. Svakako jedna bez drugu ne mogu. Alo realno no Brankica ni Tijana danas nisu dobro igrale. Mina, Maja i silvija si bile korektne. Prijem los. Fali nam dobar primac servisa.

uzzaaassss

pre 4 godine

(Suzana, 5. avgust 2019 08:38)

Pa nisi se ni ti bas proslavila svojim komentarom. Povrsnost ubija. Nije sve crno belo dodaj malo boje.

veliki strumf

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)Kao sto rezultat i dokazuje :))))Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))Gledaj paraglajding, boćanje... Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))
(Dachazvezda, 04. avgust 2019 22:00) Ajd Patak Dacho kad ne razumeš odbojku eno ti kuglanja! Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja loše diže (i to ne kada je loš prijem, jer je to ok, već kada je dobar).

broj jedan

pre 4 godine

Čestitam komšije! Drago mi je da i naše dvije bosanke imaju otekako udjela u ovom uspjehu i da će se do Tokija igra popraviti. Ove djevojke su zaslužile više podrške a ne da se jedva čeka na negativan komentar. Svaka čast i Terziću.

Kole

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.

nn

pre 4 godine

Govoriti da je Maja 70% ekipe je omalovazavanje celog tima, cak iako ta recenica dolazi od samog selektora. Ne moze jedna igracica da cini toliki deo ekipe. Nema sumnje u Majin kvalitet, jedna od nasih najboljih igracica ikada, ali ne moze se zanemariti ostatak ekipe. Kako smo onda uzeli evropsko zlato i to odrali svaku ekipu i bez Maje? Kada Maja ne igra, umemo cak i dominantnije da pobedimo neku ekipu, nego sa njom. Razlog - Maja je stara skola, vec je provaljen njen nacin igre i dizanja i moze se reci da danas nije igrala dobro, osim u poslednjem setu. Naravno, ne kritikujem, daleko od toga, imaju i one pravo na los dan, boze moj. Samo ne treba uzdizati samo jednog igraca jer je ovo timski sport i timskom igrom se dolazi do pobede.
Ogromne cestitke devojkama, nismo ni sumnjali. Posebne pohvale za Minu i Silviju Popovic, najzasluznije za dobru odbranu danas, a o Tici Boskovic ni ne mora da se prica, navikli smo. ;)

slaviša šmigič

pre 4 godine

stvarno nismo igrali dobro zna to i terzic ali vazno,da smo obezbedili vizu sigurno treba par pojacanja,da se to malo bolje uigra imamo kvalitet i skoro,da prokockamo u ovom trenutku naše nisu uigrane kao obicno danas bi izgubile i od losije reprezentacije poljakinje su dale sve od sebe ali ruku na srce nisu nešto kvalitetne.mršavo mora bolje sreca pa poljakinje nemaju kvalitet.

23

pre 4 godine

@Suzana
Ja sam jasno napisao da Boskovicevoj 90% lopti nije dobro dignuto, da je poene morala da izmislja.Lako je biti dobar "dizac", kada imas nekog ko svaki otpadak pretvori u poen.Boskovicevoj Maja nije potrebna, A Maji Boskoviceva i te kako!

@(Has, 5. avgust 2019 09:27)

pre 4 godine

Kakvi problemi te teraju na ovakav komentar? Meni si se zgadio, pa te ni ne sazaljevam. Valjda si barem ti sada malo bolje.

Darko

pre 4 godine

@ mladen Boškovićeva je čudo od igrača, Mihajlović tremaroš, primač koji ne prima servis i moraju da je pokrivaju libero i drugi primač. Napad ako je ne krene pozdravi se sa njom. Tako da zbog nje nismo uzeli svetsko, nego zbog Tijane i Maje. Da pre dve godine smo uzeli EP bez Maje, ali ni jedna druga ekipa nije bila ni lrići nama. Sad je Italija stasala, Turska takodje, biće mnooogo teže.

broj jedan

pre 4 godine

@kompleksi... u pravu si, nisu bosanski proizvod. Brankica vec igrala za bosansku reprezentaciju a Tijana bila prvak u bosanskoj ligi. Necu se raspravljati o politici sa bolesnicima. Od srca želim reprezentaciji Srbije da uzme zlato na OI. Pozdrav.

Has

pre 4 godine

@(Has, 5. avgust 2019 09:27 Ok stručnjače, hoćeš da mi kažeš ti zašto ne igra. Objasni mi, molim te, koji to kvalitet poseduje, pa ne može da igra ni u jednom klubu. Sažaljevaj nekog svog, mene nema potrebe.

@(Has, 5. avgust 2019 10:52)

pre 4 godine

Samo se ti hrabri (i.e. samozadovoljavaj). Ako budes uporan, bices trener ili bar novinar (u najmanju ruku), jednog dana. PS Potrudi se da shvatis komentar, pre nego sto odgovaras na njega.

Has

pre 4 godine

@nišlija Malešević je toliko dobra da igra samo u diskoteci. Nije imala klub drugi deo prvenstva. Tačnije svih prvenstava na svetu. Tako da joj je i diskoteka previše.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Upropasti nas Buša!Pratim žensku odbojku već 40 godina i ovakav nedostatak kvaliteta nisam još video!Odstraniti je dok još nije kasno!

Kole

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.

Nik

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.

Rumble

pre 4 godine

Sva čast devojke. Odličan karakter. Trener? Šta reći o čoveku koji je prošli put medalju poklonio Njemu!
Kad je u krupnom planu na TV okrenem glavu na drugu stranu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nazalost moramo,da se oslanjamo na Maja Ognjenovic u 35.godini još uvek je naša najbolja igračica imali smo uzasan prijem lopte.Blok mora bolje nadam se,da če se igra vremenom posloziti.

veliki strumf

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)Kao sto rezultat i dokazuje :))))Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))Gledaj paraglajding, boćanje... Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))
(Dachazvezda, 04. avgust 2019 22:00) Ajd Patak Dacho kad ne razumeš odbojku eno ti kuglanja! Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja loše diže (i to ne kada je loš prijem, jer je to ok, već kada je dobar).

Ssaassaa

pre 4 godine

Hajde sada da vas čujem ljubitelji lika i dela Bjanke Buše... Čim je izašla iz igre u četvrtom setu usledio je veliki preokret jer je prijem stabilizovan. Devojka jednostavno nema mesta u timu. Čestitke za veliku pobedu.

oscar

pre 4 godine

Terzic je najslabija karika. Ima covek vise srece nego pameti da uvek ima fantasticnu generaciju. Zato sa klubovima nista nije osvojio, osim jedne titule u Rusiji.

slaviša šmigič

pre 4 godine

stvarno nismo igrali dobro zna to i terzic ali vazno,da smo obezbedili vizu sigurno treba par pojacanja,da se to malo bolje uigra imamo kvalitet i skoro,da prokockamo u ovom trenutku naše nisu uigrane kao obicno danas bi izgubile i od losije reprezentacije poljakinje su dale sve od sebe ali ruku na srce nisu nešto kvalitetne.mršavo mora bolje sreca pa poljakinje nemaju kvalitet.

NS

pre 4 godine

bravo za prolaz... na iskustvook treba pobedjivati i kad se lose igra to je bijo veceras slucaj.... E sad mislim da nam je prijem los i da to znaju ostale ekipe, tu mora mnogo da es menja posto sa ovakvim prijemom nemozemo na medalje ovo je nivo od 5 do 8 mesta. mala Busa je bas losa i nikako da napreduje ako se tu ne nadje resenje nece biti medalja ostalo je sve za vrh i medalju...

broj jedan

pre 4 godine

Čestitam komšije! Drago mi je da i naše dvije bosanke imaju otekako udjela u ovom uspjehu i da će se do Tokija igra popraviti. Ove djevojke su zaslužile više podrške a ne da se jedva čeka na negativan komentar. Svaka čast i Terziću.

Suzana

pre 4 godine

Jaoo strucnjaka. Verujem da imate godina koliko i Tijana Boskovic i da pratite odbojku od kako se pojavila Tijana, pre 4-5 godina. Reci da je Majina igra provaljena, peocitana je u najmanju ruku sramno i ponizavajuce. Hello strucnjaci, jedan Vakifbank koji verovatno igra najmoderniju i najbolju odbojku na svetu je platio obestecenju Dinamu Moskva da bi doveli Maju u 35.godini.Pa koji klub takvog renomea bi to uradio da misli da je Majina igra provaljena. Ok je da bolesno obozavate Boskovic i Mihajlovic ali morate da vidite dalje od toga, od smeca kako neko dobro kaze u prethodnim komentarima. Ovaj uporedjuje Dzordana i odbojku. Pa Sapic je znao po 15 golova da da npr. Kazahstanu a kada dodju Madjari ne vidi se ali zato je tu bio Vujasinovic, deset puta bolji igrac od Sapica koji da tri gola, napravi dve odbrane i resi utakmicu. Oyome vam pricam. Oni koji povrsno znaju p odbojci i vaterpolu vide Tijanin i Brankicin smec a ne vide sta pre toga moraju da urade Ognjenovic i Vujasinovic. Ako cu ja dati 15 poena i pokloniti toliko pa zar nije bolje da dam kljucnih 5 a da ne poklonim 5. Tijana jeste fantasticna igracica ali i veliki potrosac lopti kao i Brankica. Dosta su sirove, stalno mlate loptu iz sve snage pa sta bude. Moraju malo i elegantnije od bloka ali dobro Tijana je mlada, jos moze da popravi neke segmente u igri.

Konstatacija

pre 4 godine

Po prvom setu ne mirise na dobro
Ali nesto nije jasno.Bila Liga nacija u muskoj i zenskoj konkurenciji.Nasi igrali sa rezervnim sastavima a sve ozbiljne ekipe igrale u najjacim sastavima pripremajuci se za kfalifikacije koje su najvaznije u sezoni.Ako se veceras ne plasiraju sledi jos januar kada ce biti mnogo teze jer je u sred sezone a i ekipe jace.Zasto savez nije odresio kesu da se igra u Srbiji? Poljaci i Italijani i muskarce i zene imaju u svojim zemljama.Vaterpolisti su to pametno uradili sa domacinstvom Svetskog kupa

BokiPFC

pre 4 godine

Koliko vi nemate pojma o odbojci, pratite je od juce. Tijana Boskovic je naprotiv bila jako lose veceras. Lose sevriala, los procenat napada. Vi samo gledate broj poena. Ona moze da ima 30 poena i 30 gresaka. Toliko je jednostavnih lopti ispucala. Izvukla se sa tri poena u poslednjem setu a pre toga losa. Mihajlovic najgora, totalno van forme. Stefana skoro nijedan blok. Mina Popovic odlicna. Silvija onako. Nekoliko propusta pa odlicnih odbrana. O Branki Bjusi ne bih. Nikada mi se kao igracica nije dopadala. Maja Ognjenovic je 70% nase reprezentacije, to znaju pravi poznavaoci odbojku. Ne bi nju Terzic zvao upomoc za Svetko prvenstvo jel je bio svestan da bez nje nema zlata, to je iskreno u jednom intervju i rekao.Zena ima 35 godina, u stvari nasa naibolja odbijkasica. Njena uloga u timu nije tako vidljica jer ne smecuje, tehnicar nema toliko priliku za poentiranje. Palite se samo na na korektore i primace. U stvati nasa igra je krenula preokretom zbog dobrih servisa Maje Ognjenovic pred kraj poslednjeg seta. Strucnjaci, da bi komentarisali odbojku morate malo vise da gledate, citate, pratote. Kladim se da vecina vas ne zna zone, rotacije. Vi samo vidite smec i kao vauuuu najbolja je.
(Nik, 04. avgust 2019 23:17)Ako si toliki strucnjak za odbojku mogao bi bar imena odbojkasica da naucis.

Has

pre 4 godine

@nišlija Malešević je toliko dobra da igra samo u diskoteci. Nije imala klub drugi deo prvenstva. Tačnije svih prvenstava na svetu. Tako da joj je i diskoteka previše.

crveni horizonti

pre 4 godine

Pratim odbojku što žensku što mušku, generalnno sport i nisam znalac, naprotiv ali ovo su nas vile pronosale večeras. Spasila nas glupost Poljakinja. Maja i Terza su baš loše odigrali večeras. Kao i inače spasi nas Tijana Bošković i večeras poljski prijem. Drugi put će ako Bog da to učiniti Brankica, druga iz Republike Srpske. Danas joj kao i uopšte na ovom turniru nije bio dan ali sve je to nebitno dok pobjedjuemo. I ne napadajte Bjanku Bušu koja je izvukla svojim prijemima prva 3 seta. Cura je bila perfektna dok su druge spavale ali to je sport gdje učestvuju 12-14 igrača ili igračica. Ona i Mina Popović uz Tiću su iznijele ovaj meč. Sretno u Tokiju uz molitvu da Tića bude zdrava.

Suza

pre 4 godine

Pre svega čestike za učešće na sledećoj Olimpijadi. Ostvarile su najvažniji cilj ove godine i sad mogu mirno spavati. Utakmicu su pobedile na mišice, delovale su tromo i bezvoljno. Slede EP i Svetski kup. Pitanje je koliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo može da motiviše naše devojke, a Svetski kup da ne pominjem. Ne želim da budem pogrešno shvaćena, ne zameram devojkama ništa i još uvek su moje junakinje, ali nemam neka očekivanja za takmičenja koja predstoje. Mogu slobodno da me razuvere.

broj jedan

pre 4 godine

@kompleksi... u pravu si, nisu bosanski proizvod. Brankica vec igrala za bosansku reprezentaciju a Tijana bila prvak u bosanskoj ligi. Necu se raspravljati o politici sa bolesnicima. Od srca želim reprezentaciji Srbije da uzme zlato na OI. Pozdrav.

Suki

pre 4 godine

Da, osvojile su zlato na evropskom ali tada Italija nije sto je bila sada, Turska, Holandija, Rusija. Nazalost moramo se oslanjati na Maju u 35.godini. Zar mislite da bi bez nje mogli osvojiti Svetsko prvenstvo i srebro na Olimpijadi. Ona ce igrati i sledece godinu u Tokiju a imace 36. Terzic je otkrio Maju jos dok je igrala u Postaru i zeleo je da dovede u zvezdu sto je i uradio i sa 19,20 godina je bila kapiten i prvi dizac pored Boriciceve cerke, Maje Simanic.. TIJANA jeste veliki talenat ali ona i Brankicu su to sto jesu zahvaljujuci Maji i Terzicu. Krivo mi je sto potencirate tolilo uloga korektora i primaca a manje se prica o ulozi tehnicara koji je najzahtevnija pozicija. Zaboravljate da je Terzic pre dva dana rekao da je Maja povredjena. Ako Maja nije 70% nase reprezentacije jos manje je to Tijana ali trio Maja-Tijana-brankica e to je 200% naseg tima. Svakako jedna bez drugu ne mogu. Alo realno no Brankica ni Tijana danas nisu dobro igrale. Mina, Maja i silvija si bile korektne. Prijem los. Fali nam dobar primac servisa.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Bez obzira na ovaj meč jedine uz vaterpoliste koje sigurno na OI mogu doći do medalje.Ostalo je sve nesigurno iako obožavam košarku....

xxx7

pre 4 godine

Dajte vise, Maja ima 35,Busa ne zna, pa nam je igra od 5do8 mesta, da li ste realni?! ova ekipa sa sve Busom na prijemu je pre godinu dana osvojila svetsko prvenstvo, da slazem se da je najveci hendikep ove reprezentacije ta pozicija gde je Busa, i nadamo se potpunom oporavku B.Milenkovic i mnogo sigurnijem prijemu na Ep-u. Ostale devojke su sve vrhunski igraci na svojim pozicijama, sa Majom i Ticom koje su vanserijske, uostalom zato i jesmo sve sto jesmo! Bravo devojke,a sada odbrana evropskog trona!

Darko

pre 4 godine

@ mladen Boškovićeva je čudo od igrača, Mihajlović tremaroš, primač koji ne prima servis i moraju da je pokrivaju libero i drugi primač. Napad ako je ne krene pozdravi se sa njom. Tako da zbog nje nismo uzeli svetsko, nego zbog Tijane i Maje. Da pre dve godine smo uzeli EP bez Maje, ali ni jedna druga ekipa nije bila ni lrići nama. Sad je Italija stasala, Turska takodje, biće mnooogo teže.

Sir Oliver

pre 4 godine

Čestitam komšije. Poslije ovog 'teško' ostvarenog prolaza u Tokiju će to biti već lakše. Iznenadilo me što se, po nekim konentarima ovdje, malo vjeruje ovoj ekipi, brzo se pljuje ko da ste kod nas u Bosni. Čestitam posebno 'našim' dvjema igračicama Tijani i Brankici i, narvno Terziću. Sretno vam.

mladen

pre 4 godine

Maja Ognjenovic jeste izuzetan tehnicar ali NIJE 70 odsto nase ekipe.Ta ekipa je pre dve godine postala evropski prvak, a Ognjenoviceva uopste nije igrala. Uspon nase zenske reperezentacije apsolutno pocinje u casu kada smo uz Mihlajovicku dobili u postavi Tijanu Boskovic. Taj ubitacni napadacki tandam doneo je niz medalja od 2014. godine. Evropsko i svetsko zlato, olimpijso srebro i evropsko zlato. Naravno da su Ognjenovic i Milena Rasic izuzetne igracice, ali bez ovog tandema, a narocito da se nije pojavila Boskoviceva, mi ne bismo bili ni svetski prvaci niti bi videli medalju na olimpijadi. To su fakti. Boskoviceva je takav talenat sa takvie predispozicijama u napadu da je to cudo. Ali, ona ima i izuizetnu igru u polju. Veceras je bila na nekih maksimalno 70 odsto mogucnosti a resila je mec. Da se razumemo, ona ne moze stalno igrati za desetku, moramo imati jos stalnih opcija u napadu. Milojevicka je ta koja treba da zameni Mihajlovicevu, a i Lazovicka je izuzetan napadacki talenat. Mina Pppovic je talenat...Mirkoviceba i mala Anastasijeviceva na dizacu takodje. Imamo jos potencijalno velikih igracica za period nakon Olimpijade. A Boskovic ce igrati i onaj tamo olimpijski ciklus. NA EP ce Srbija, Italija i Tuska biti favoriti. Ali opasane su i Ruskinje i Holandjanke.

nn

pre 4 godine

Govoriti da je Maja 70% ekipe je omalovazavanje celog tima, cak iako ta recenica dolazi od samog selektora. Ne moze jedna igracica da cini toliki deo ekipe. Nema sumnje u Majin kvalitet, jedna od nasih najboljih igracica ikada, ali ne moze se zanemariti ostatak ekipe. Kako smo onda uzeli evropsko zlato i to odrali svaku ekipu i bez Maje? Kada Maja ne igra, umemo cak i dominantnije da pobedimo neku ekipu, nego sa njom. Razlog - Maja je stara skola, vec je provaljen njen nacin igre i dizanja i moze se reci da danas nije igrala dobro, osim u poslednjem setu. Naravno, ne kritikujem, daleko od toga, imaju i one pravo na los dan, boze moj. Samo ne treba uzdizati samo jednog igraca jer je ovo timski sport i timskom igrom se dolazi do pobede.
Ogromne cestitke devojkama, nismo ni sumnjali. Posebne pohvale za Minu i Silviju Popovic, najzasluznije za dobru odbranu danas, a o Tici Boskovic ni ne mora da se prica, navikli smo. ;)

PosmatraC

pre 4 godine

Sta mi treba ovo u zivotu da se nerviram dok gledam set ipo mucenja a znam da mogu da peglaju da protivnik ne predje 15 poena u setu. I jos OVAJ sto poklanja medalju ONOM zvace zvaku i ceo set ne reaguje na katastrofalnu igru. U prelomnim trenucima Bog nas je pogledao pa smo prosli neke lopte koje i nismo trebali i gde se prelomio rezultat, ali .... odlicno sto smo se plasirali na OI. Moram da prokomentarisem a niko je ne spominje u komentarima je igra Blagojevicke. Strasan igrac, zna sve o odbojci, motoricki najbolja i samo da ima Businu visinu bila bi najbolja igracica na svetu a mi sa njom bez premca. Nama uliva nadu i povratak Milenkoviceve i svaka cast za devojku zelim joj da igra na nivou na kojem je igrala pre povrede. Moramo imati zamenu za Busu i Mihajlovicku jer kad one ubaguju to je onda nivo igre srednjih juniorki.

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja.
(veliki strumf, 04. avgust 2019 21:47)

Kao sto rezultat i dokazuje :))))
Aj' odstrumfuj 'leba ti :)))
Gledaj paraglajding, boćanje...
Tako te neke sportove u kojima si jos veći ekspert :)))

maconii

pre 4 godine

Ako odu na Olimpijadu priredice radost narodu, ako ne odu ustedece se nesto novca u budzetu ( pripreme su skupe, smestaj, putovanje, nagrade za eventualne medalje, a tek penzije od 40.). I u eventualnom neuspehu ima neka korist.
(Kole, 4. avgust 2019 21:35)

ko gleda tudji neuspeh kroz pare,pogotovo ovih devojaka nije dobar covek.

veliki strumf

pre 4 godine

Bravo, devojke!!! Bravo, Tijana!!! Devojka je 70% naše reprezentacije, šta je sve izvukla u 4. setu, koliko teških smeceva posle loših lopti koje je dobijala (poen koji je osvojila za 24-23 samo ona može da izvuče i niko drugi), kao pravi korektor korigovala milion lopti (sto su i komentatori više puta istakli). Ovo nije bila sjajna igra tima (ma koliko ljudi ovde na sajtu ne želeli to da vide, ali to je istina i to je njihov problem). Prijem dosta loš, naročito u prvom i tokom citavog četvrtog seta, dizanje prosečno, napad Brankice je mnogo škripao kao na celom turniru. Osim Tijane, najbolji segment igre bio je blok. Gledajući i ostale jake reprezentacije, jasno je da će nam Italija opet biti najveći rival za zlato u Tokiju. Brazilke su u padu, Ruskinje i Kineskinje takodje. Nepoznanica trenutno su Amerikanke koje su imale pre laganu grupu. Ipak, verujem da naše uz bolju igru mogu i do olimpijskog zlata pa da kao vaterpolisti osvoje sve i ujedine sva 3 zlata!

Markos

pre 4 godine

Sva sreca pa ove silne neznalice sto komentarisu nemaju pristup nekom odlucivanju bilo cega vezanog za sport,mogu samo za tastaturom da sede i jedu cips.Jedan osuo paljbu po Busi a ona sa svoja dva poteza resila drugi set.Drugi napise da je sramota kako igramo i da evo sad ce 2:0.Koji smo mi bedan,frustriran i iskompleksiran narod,jedva cekam da odem a blizi se taj trenutak

Markos

pre 4 godine

Koliko mi zapravo kao narod nemamo pojma o sportu.Kad citam ove komentare zivot mi se smuci.Krene mec i devojke naprave 3 greske i odma ide pljuvanje kako smo najgori i gubimo sigurno i bla bla a mi na kraju dobijemo rutinski.Koji smo mi bednici,frustrirani ,panicni iskompleksirani olos

Mulder

pre 4 godine

Teško je bilo, kao što su mnogi i ovde upozoravali danima, ipak Poljska ima par vrhunskih igračica, ali za divno čudo nisu falile niti Rašić niti Stevanović (Mina Popović je bila sjajna) već je problem bio na momente loša igra kod svake igračice sem naravno Bošković. Šteta bi bila da Poljakinje ne obezbede OI, imaće još jednu šansu u januaru. Italija zgazila Holandiju i time pokazala da će nam biti glavni konkurent na OI. Srećno devojkama na OI.

Nikola

pre 4 godine

Svaka cast nasim devojkama ali treba istaci posebno kao i u finalu SP borbenost,upornost i ogroman doprinos BRANKICE MIHAJLOVIC jer kada nije islo Tijani kada se lomila utakmica ona je preuzela odgovrnost i u dva seta bila najbolji nas napadac i odrzavala prednost ali se to stalno izostavlja i brzo zaboravlja! Predstavlja simbol nase reprezentacije odraz nase igre veoma zasluzna za ovu pobedu!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

katastrofa 0:2 u setovima kraj
(Where is my sendvic?,04.avgust 2019 21:00)Kralju ovo je ženska odbojka a ne tenis.Igra se ko pre stigne do 3 seta hahahahah

Sasa Loznica

pre 4 godine

Igrao Sam aktivno odbojku I bio za nase uslove sasvim dobar Jos tamo 2000.Nikada se nije desilo u cini mi se istoriji jednog istog sports da igraju I zene I muskarci da se u jednoj zemlji rode 2 takva odbojkaska uma kao Nikola Grbic I Maja Ognjenovic.Za mene 2 tehnicara najbolja svih vremena(Maji fali olimpijsko zlato pa da se pridruzi Nikoli).Znate li vi ljudi koji um mora da I'ma tehnicar,da ne pricam o dodiru prstima,cekicu kad u sekundi mora da dodeli loptu u kontranapadu igracu koga npr.iza ledja I ne vidim.Lakse je naravno kada je prijem pa imas pozicije 4 najboljeg pucaca,ili igras na 5 ,ili povuces tempo ili penal.A sad zamislite dizanja jednom rukom.Npr ko nije igrao odbojku tesko mu je to objasniti.Od tehnicara sve ide.On je zaduzen I los prijem da koriguje I digne loptu ako moze da ostavi napadaca sa sto manje ljudi u bloku.Jednom ili dvaputa I ja cu dici perfektno.Ali pet setova za to treba Veeeeliki mozak.U odbojci kao I u kosarci mora da se misli,nadmudruje protivnik.Nasa skola odbojke je na svakih par godina izbacivala korektora svetskog renomea,primace I od kada je uveden libero(inace moja pozicija).Problem moze da nastane u vakuumu odlaska Make Ognjenovic koja igra kao staro vino,sve bolje.Za Nikolu Jos nismo nasli zameni,mada realno on je unikat.Ali to kod muskaraca funkcionise Jos dobro.Plasim se sta posle Maje.Za pozicije korektora,napadaca se ne plasim jer mi smo Narod visok,krsan,I muskarci I zene.Ako Maju Neko odmeni sa 80 posto uspeha mi smo mirni!!!

mimi

pre 4 godine

Čak i sa užasnim prijemom Buše ova ekipa osvaja zlato na OI, taj nedostatak kompenzuje napadačka linija najača na svetu.Jučerašnja igra je najslabija u poslednjih par godina u grču sve vreme

Milan

pre 4 godine

Sjajna Tijana kad je najvažnije, i Maja takođe. Čudan meč, Tijana, Maja i Brankica ispod nivoa veći deo meča, Stefana i Silvija na nivou a pozitivno iznenađenje Mina Popović i Buša. Buša i Silvija se raspale na servisu u 4. setu ali se onda pojavile Tijana i Maja. Nikad ne potcenjujte srca šampionki!
Za Tokio moraju spremiti nešto malo više, pre svega primača uključiti u napad, sa Rašić imati još jači blok i tempo Kineskinje i Italijanke deluju moćno a sve će se spremiti da zaustave Tijanu

Gde ja živim

pre 4 godine

U bolnicu ćete me oterati :) Fantastičan meč, težak meč, izuzetna pobeda. Da se prebrine, da se ne davimo u januaru bezveze. Mina Popović fenomenalna, servis, napad, blok, Tića malo slabije krenula ili je poljski blok bio izuzetan, ali nije izgledalo sjajno. Međutim, na kraju je pokazala zašto je najbolja na svetu. Maja odigrala kapitenski kada je najviše trebalo. Brankica se bacala za svaku loptu, Silvija nekoliko fantastičnih odbrana. Što se tiče Bjanke. Devojka igra jako dobro u napadu, ima sjajan servis, ali prijem mora sigurnije i mora bolje. Na momente je bilo zabrinjavajuće i jako loše. Sve u svemu, cilj ostvaren, bravo devojke, bravo Tečo, da se uzme to zlato dogodine i kompletira riznica. Sve čestitke. NAPRED SRBIJA

Nikola

pre 4 godine

Ovo nije uigrana Srbija na kakvu smo navikli videcete na EP sa ovakvim ekipama izlazimo lako 3:0. Odmorna i uigrana Srbija pobedjuje lagano bez velike borbe, domaci teren im je dosta pomogao ali ipak dobili smo par mladih igracica Aleksic,Popovic,Mirkovic koje cine jos konkurentniji roster, bice Terza na mukama kao Sale!

ja cu da navijam

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Da navijam, 4. avgust 2019 23:46

Za ove koje volim i predstavljaju moju zemlju , pa nek poklanjaju sta hoce i kome hoce. Samo budala zbog drugoga mrzi sebe. Pozdrav

japi

pre 4 godine

mirisem nazalost da mi ovo gubimo 3 : 2 
(japi, 4. avgust 2019 22:13) 

Намирис'о се да Бог да! :D :D :D
(Dusan, 04. avgust 2019 22:41)

Ama ja napisah ovo da malo izbaksuziram Poljakinje. Mora se to. Bez malog zrnca srece dzaba sve. U pocetku ih htelo sve, svaka lopta njima na ruku. E kad ja ovo napisah u 4 setu, poce Poljakinje da tera baksuz i gotovo.

Ali onaj njihov trener....da mi je znati samo sta je ono non stop mrmljao sam sebi u bradu....

Milan

pre 4 godine

@dnevna doza prosečnog srbende
još uvek to misliš posle dva ključna poena u završnici drugog seta koja je Bjanka donela?
Ja mislim da Bjanku treba više uključiti u napadu

paorka

pre 4 godine

(ljubitelj sporta, 04. avgust 2019 21:32)

Devojka ima jači napad iz zone 4 ,nego iz zone 2 koja je tipična za korektora.Isto tako joj je jači napad iz zone 6 ,nego iz 1. Tako da korektor nije. Ona je samo napadač-primač za razliku od Buše koja je primač-napadač. Nije Terza juče rodjen da ne zna da napravi kompoziciju tima.

23

pre 4 godine

@Suzana
Ja sam jasno napisao da Boskovicevoj 90% lopti nije dobro dignuto, da je poene morala da izmislja.Lako je biti dobar "dizac", kada imas nekog ko svaki otpadak pretvori u poen.Boskovicevoj Maja nije potrebna, A Maji Boskoviceva i te kako!

Milan

pre 4 godine

Asimetrična postava poljske sa dva korektora, kopirali su našu igru. Mi servisom ne napadaom stisijak, čim ju je brankica "pronašla" osvojili smo četiri poena u nizu. Zauzvrat, poljakinje su dobile visok blok na Bošković, ne shvatam zašto ne koristimo bušu u napadu, dobila je samo lopte pod moranjem i sve prošla, uopšte nije loša u napadu večeras.

Власеница навија за Звезду

pre 4 godine

Какав повратак наших дјевојака у четвртом сету.Маја капитенски, Тијана је женски Иван Миљковић. Свака част, дјевојке, надамо се и златној медаљи на Олимпијади да копмлетирамо све.

Dragana

pre 4 godine

Bravo devojke! Nijednog trenutka nisam posumnjala, znala sam da neće moći da odigraju lošije od prvog seta. Polako se naš tim za Tokio povećava.Svaka čast!

Macijauskas

pre 4 godine

Koja "Popovićeva" je imala 12 poena? Ima ih dve u ekipi.
(Dru, 04. avgust 2019 23:10) Silvija Popovic je libero i nema pravo napadati tako da je nemoguce da ona osvoji 12 poena...

Nik

pre 4 godine

Sasa Loznica, ma bravo. O tome vam prica. Pravi poznavaoci odbojke znaju da je mesto tehnicara najzahtevnija uloga, znaju da je Maja jedna, jedina i neponovljiva uz duzno postovanje prema ostalima

@(Has, 5. avgust 2019 09:27)

pre 4 godine

Kakvi problemi te teraju na ovakav komentar? Meni si se zgadio, pa te ni ne sazaljevam. Valjda si barem ti sada malo bolje.

deda ti se prevrce u grobu

pre 4 godine

@broj jedan niti jedna bosanka nema uticaj na ovaj rezultat ,to su sve Srpkinje a ne pripadnice izmisljene nacije

kad meho svojata Tijanu

pre 4 godine

Valjda komentatori koji dolaze iz Bosne shvataju da tamo zivi vise od milion Srba i da oni nemaju veze s njima vec su to SRBI

BRAVO, BRE

pre 4 godine

Očekivano ali opet, svaka čast, devojke! Pobediti Poljsku u sred Poljske je sve samo ne lako. A u Tokiju vam želim jedan stepenik više nego u Riju, jasno je da vam je tamo mesto.

K'o nekad Bodiroga, sama protiv svih

pre 4 godine

I, posle kazu da je tenis individualni sport, a odbojka kolektivni.Ovo sto je Boskoviceva uradila je remek-delo!

goran

pre 4 godine

Izgube prvi set i kreću "stručnjaci" da prosipaju pamet...Kakvi smo ljudi,ne verujem...Da vas podsetim.Ženska odbojka je "najglobalniji" sport na svetu,svi je igraju,najveća konkurencija a devojke su SVETSKI I EVROPSKI PRVACI I VICEŠAMPIONI SA PROŠLIH OI.Terzić je napravio brend od ovog našeg tima,ovde ga kritikuju kao da ništa nije osvojio.Ova Poljska ima 3 igračice svetske klase,i nije baš jednostavno pobediti ih na domaćem terenu.Evo čitam ni Maja nije pošteđena kritika iako je jedna od najboljih odbojkašica svih vremena i legenda našeg sporta.Svaka čast devojkama,siguran sam da osvajaju medalju u Japanu.

I kad ne ide...IDE

pre 4 godine

Moze o Terzicu da prica ko sta hoce, ali uvesti u igru igracicu koja je ceo turnir presedela na klupi da resi mec (Lazovic) je odlika samo majstora svog zanata. Lazovic je sa dva odlicna servisa overila vizu za OI.

Odlika velikih ekipa (i pojedinaca) je da i kad ne ide onako kako zna da dobija utakmice. Ova ekipa je i u tom pogledu ZRELA.

Јабучило

pre 4 godine

za OVOG koji će opet da poklanja medalje ONOM, neka hvala.
(Da navijam, 04. avgust 2019 23:46)

И шта, због неких дневнополитичких несугласица и нетрпељивости нећеш навијати за Србију? Ускогрудо, my dear Watson!

П.С. ОНОГ волим колико и ти.

kompleksi su cudo

pre 4 godine

@broj jedan koje to vase 2 Bosanke ,to su sve Srpkinje, malo manje svojatanja i laganja pa mozda i proizvedete nesto svoje

vatas se politike i svojatanja pa posle kmecis, dosta vise ovakvih bolesnika

pre 4 godine

@broj jedan jedini bolesnik i to teski si ti ovde kad na vest koja nema veze s vama impliciras na to , i evo ti odgovor one su Srpkinje , razvile se u srpskoj reprezentaciji i nemaju nikakve veze s vama kompleksasu, da imaju igrale bi za vasu reprezentaciju , sledeci put kad komentarises okani se kompleksa i svojatanja pa ti mozda i poverujem da nisi iskompleksirani bolesnik

Markos

pre 4 godine

Veliki strumf
Ahahahha al si se dva puta ispalio,posle prvog seta i onda posle se obradovao kad smo gubili u cetvrtom pa si pozurio da kazes da je 14:10 i kako si ti to fantasticno primetio da smo losi.Garant si sad ocelavio od muke :D

Dachazvezda

pre 4 godine

Maja ima seriju očajnih dizanja. Umesto da odemo na 3-4 razlike u 3. setu egal je samo zbog njenih loših dizanja
Rezultat 3. seta nema veze sa Majinim dizanjem već sa ocajnim prijemom servisa Poljske i našim dobrim blokom. Ti samo semafor vidiš, 1-0, 2-1, 4-3 a igru pojma nemaš. Evo u 4. setu gubimo 14-10 - pogledaj kako Maja...
(veliki strumf, 04. avgust 2019 22:19)

Pobedio si sa analizama :)))
"Maja ocajna, pa nije Maja..."
EXPERTSKI, skidam kapu, vidi se da si strucnjak:))))))

A mi dobismo i 3. i 4. Set :))))
Aj' strumfuj sad pa "analiziraj" nesto drugo :))))))

Jovana

pre 4 godine

Tijana Bošković je imala više od 50% realizovanih napada, tako da je smešno pričati kako je odigrala loš meč. Jeste, u prvom setu joj nije išlo, ali sve posle toga je bilo odlično, naročito na kraju četvrtog seta, kad je bilo najvažnije - što je odlika vrhunskih igračica. Nije ovo bilo naše najbolje izdanje, naravno, Brankica može bolje, kao i Stefana u bloku, igra u polju je bila na momente problematična, Milena Rašić nam fali i iskreno se nadam da će se vratiti sveža i odmorna sledeće godine, ali to je sve manje-više očekivano. Teško je početkom avgusta biti u top formi za turnir od tri dana i gotovo sve vrhunske ekipe su se prilično namučile. Amerikanke su jedva dobile Bugarsku, Brazil igrao po 5 setova protiv Azerbejdžana i Dominikane, Rusija bila na ivici poraza od Koreje, Kina se mučila protiv Nemačke... Jednostavno, ovde je jedino bilo važno osvojiti prvo mesto i plasman u Tokio, na kakav god način. Srećom, uspeli smo u tome i sada imamo dovoljno vremena da se uigravamo i pripremamo za OI. Bravo za naše!

23

pre 4 godine

@nik
I Dzordan je imao sut 30%, pa kada zagusti...Taktika u cetvrtom setu je bila primi servis i posalji loptu negde u pravcu Boskoviceve.Nisu joj dali jednu dobru loptu, poene je sama "izmislila".

...

pre 4 godine

Bravo, boginje naše!!! Blago Srbiji jer uvek ima čemu da se veseli kad je sport u pitanju. Za svaku reprezentaciju velika je stvar plasirati se na Olimpijske igre i biti u društvu elite.Sa radošću i nestrpljenjem iščekujemo OI.

xxx7

pre 4 godine

Suzana, 05. avgust 2019 08:38)

Tijana sirova?! Uopste ne znam zasto se vodi polemika oko toga ko znaci vise ekipi i ko je bolji? Ja licno obozavam obe,ali je cinjenica da je svaka na svojoj poziciji neprocenjivo vazna i bitna. Maja je velemajstor ove igre,i verovatno najbolji tehnicar na svetu,i um ove ekipe, ali Tijana je blago, ne zaboravimo njene godine,a vec ima skoro sve sto se moze osvojoti, i kolektivno i individualno, Tica je biser svetske odbojke i zvanicno najbolja igracica sveta sa svega dvadesetak godina. Tako da uzivajmo u ovoj generaciji sto imamo, jer tandem Maja Tijana je verovatno nesto najbolje sto se nasoj zenskoj odbojci dogodilo.

Has

pre 4 godine

@(Has, 5. avgust 2019 09:27 Ok stručnjače, hoćeš da mi kažeš ti zašto ne igra. Objasni mi, molim te, koji to kvalitet poseduje, pa ne može da igra ni u jednom klubu. Sažaljevaj nekog svog, mene nema potrebe.

uzzaaassss

pre 4 godine

(Suzana, 5. avgust 2019 08:38)

Pa nisi se ni ti bas proslavila svojim komentarom. Povrsnost ubija. Nije sve crno belo dodaj malo boje.

@(Has, 5. avgust 2019 10:52)

pre 4 godine

Samo se ti hrabri (i.e. samozadovoljavaj). Ako budes uporan, bices trener ili bar novinar (u najmanju ruku), jednog dana. PS Potrudi se da shvatis komentar, pre nego sto odgovaras na njega.

bum zviz

pre 4 godine

koliko nervoznih paranoida ima koji gledaju sport...zene igraju fino, malo im je trebalo da otreesu nervozu, izgubile su prvi set, onda izjednacile, zagrijale se, zgromile ih u sledecem setu, a onda se malo opustile pa su poljakine vodile veci dio zadnjeg seta. Kad je zatrebalo rutinski su dale gas i presisale ih.
Ovako je nekako jos sladje, jest da je malo napeto na kraju bilo ali razlika u kvaliteti je ocigledna.

sempervivum

pre 4 godine

После ниских Тајлађанки и Порториканки требало нам је мало времена да се адаптирамо на ове високе Пољакиње. Кад смо то успели да превазиђемо, све је легло на своје место.

Девојке, само напред!!! Уловите злато у Токију и уђите у вечност!

Howard Spring

pre 4 godine

Odlično! Odlika dobrih timova da i kada ne ide nadje način da dodje do pobede. Malo na mišiće, malo na suvi kvalitet i pobedjena je jedna neugodna ekipa na domaćem terenu.
Ljudi, kakva atmosfera na utakmici, svaka čast Poljacima, tako se navija za reprezentaciju.

my way

pre 4 godine

Sta je sad, opet ne valja Busa?. Napad neverovatnih 67%, prijem ne vrhunski, ali normalna statistika koja visestruko dobija na znacaju i kvalitetu kada se ima u vidu nas nacin igra gde Busa pokriva ogroman deo polja, pa sta hocete ljudi?. Nije ona meni nista draza od Milenkovicke, pa da sam ja nesto subjektivan. Branim i Bojanu posto bi i nju isto ovako kritikovali. Jednostavno, obe su sjajne igracice i ne razumem pljuvanje uopste po nekoj od nasih devojaka. Busa je bila neverovatan vazan sraf u osvajanju SP. Ne postoje superlativi dovoljni za Tijanu Boskovic i Maju Ognjenovic, ali ne biva se dominantni svetski i evropski sampion sa 1-2 odbojkasice. Svaka cast nasim sampionkama! Cestitke na plasmanu u Tokijo!

Samo je vazno da je noz ostar!

pre 4 godine

Cestitke nasim devojkama! Stigao sam da pogledam samo drugu polovinu cetvrtog seta i to sto sam video je bilo maestralno u veoma vrucoj atmosferi. Ne znam kako je bilo do tada, ali taj period se jasno videlo ko je svetski prvak i zasto!
Inace, vidim polemisanje oko kvaliteta igracica, koje je prilicno bezveze. Bivsi sam odbojkas i mogu vam garantovati da 6 prosecnih igraca dobija 5 vrhunskih + 1 rupa! To je odbojka! Morate imate sve pozicije zatvorene i one sve moraju da funkcionisu bar do odredjenog nivoa da bi dobili ozbiljnu ekipu. Ako jedna pozicija ne radi ili ne zna, tanka, losa karika, navalite se na tu poziciju i tovarite do kraja preko nje. Jednostavno odbojka je mozda najvise ekipni sport od svih sportova.
Da neki igrac ima uspona i padova u utakmici, to je logicno, pogotovo u ovom periodu godine za turnir od tri meca, tako da je ovo posao odradjen na iskustvo, na samouverenost, na to sto su znale u svakom trenutku da su bolje i kad su pocele da pritiscu Poljakinje krajem cetrvrtog seta, Poljakinjama je vec na 21:19 za njih bilo jasno da gube, vec im se video strah u ocima, posto su bile svesne da je masina preko puta probudila.
Ova nasa ekipa je jednostavno mnogo jaka. Na nama je da uzivamo, da ih podrzimo kad god mozemo i da se radujemo njihovim uspesima.