Petak, 02.08.2019.

09:55

Mekinro: Ako Đoković bude kao Federer u 37, biće G.O.A.T.

Nekadašnji teniser Patrik Mekinro novi je u nizu stručnjaka koji je prokomentarisao borbu za najboljeg tenisera svih vremena, takozvani G.O.A.T.

Izvor: AK

Mekinro: Ako Ðokoviæ bude kao Federer u 37, biæe G.O.A.T. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

ZeZ

pre 4 godine

@delboj ...u 37 i može samo da se igra ako je telo savršeno pripremljeno. To je Federer dokazao. A da se pobedi u tim godinama treba mirnoća i glava. A to Novak ima u izobilju. Ono nikad teže leto za navijače Federera. Nole majstore.

Dragan P

pre 4 godine

Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve sto se moglo osvojiti u organizaciji ATP. A to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters turnir I Devis cup. Uspesniji u medjusobvim susretima sa drugom dvojicom of tri najbolja igraca I onog momenta kada prestigne federerapo broju nedelja na prvom mestu bice I formalno najbolju teniseru u istoriji

slaviša šmigič

pre 4 godine

pogledajte strah u očima zapada kako nebi morali priznati,da je neki srbin poput novak najbolji sportista kao što su imali problem priznati nikoli tesli,da je prometej novoga doba a ugurali se e edison,markoni,redngen ili einstaine koji nije imao niti jednog svog patenta drzao se one teorije relativnosti kao pijan plota a i ta teorija je netačna nikako,da prizna postojanje etra dugo nisu znali kako tesla uspeva dobiti više energije nego li je troši hladjenjem etra.dok edison ubija zivotinje i spaljuje dva puta tesli laboratorij ili markoni i redndgen koji su delili sami sebi nobelove nagrade.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma pusti ove mediske papke koje preko reklama i media prave velikima znamo dobro ko su največi a novak je sigurno najbolji teniser u najtezoj zlatnoj eri savremenog tenisa nešto poput maradone ili letečeg michael jordan tako nisu hteli ni nikoli tesli da priznaju a sad znamo koliko je unazadila pogrešna formula alberta einsteina koji nije zeleo,da prizna etar a danas svi znamo kako su samo radili protiv tesle naprimer samo edison mu spalio 2.puta laboratorij i ubio neznam koliko zivotinja,da deskriminiše teslu o einstenu netreba govoriti koliko je unazadio napredak znam,da je teško priznati ako znaš,da je otac nikole tesle srbski pravoslavni pop.da je tesla bio britanac koji je trebao biti materialista odavno bi bio najvecni naucnik

proliver

pre 4 godine

Upranu je mekinro, jer ce starac foco igrati do 43. Ali glavna stvar je da ce Federer biti pobedjen za vreme svoje karijere, a ocekivalo se da niko posle njega nece oboriti njegove rekorde. Kakvo razocarenje za Federera.

Milena

pre 4 godine

Mekinro,Patrik ,a ne Džon.Tekst nije duži od nekih komentara ovdje ,pa su ga svi kojima se jako žuri negdje (????)mogli brzo pročitati.Čovjek nije zadao nikakav novi parametar Đokoviću.Samo je rekao da ,ako zadrži sadašnji nivo,može prestići Federera.Godine koje je spomenuo su bitne,zato što je Federer sad u tim godinama.I još je u vrhu.
Mnogi komentari su kontradiktorni-Federer je osvojio puno manje GS i mastersa u posljednjih 8 godina-Đokovićeve dominacije (sa pauzom) i ,naravno,jer je već u godinama,a očekuju i sigurni su da će Đoković prestići Federera u toj starosnoj dobi između 32-38. godine.
Navijam za Đokovića,naravno.Želim da osvoji sve što se može u tenisu i da igra dok god može da se održi na visokom nivou.Iskustva,znanja,snage ,sposobnosti ,a i volje mu ne nedistaje.
Nadal je ,možda ,planirao da igra dok se može natankovati svim i svačim ,da održi koljena i ostalo u vrhunskoj formi.Ali,sad je namirisao krv,pa se bojim da će zapeti da osvoji jos neki GS osim Rolan Gsrosa.
Federera bi jednog dana ,u ne tako bliskoj budućnosti ,mogli iznijeti na nosilima sa terena.On neće prije toga odustati, jer mu njegova i ženina
bolesna taština to neće dozvoliti.A ,bome ,ni sponzori.Valja odraditi sve te ugovore i silne milione.
Svaka čast njegovoj igri i roku trajanja,ali , vrlo sam sumnjičava po pitanju prirodnosti njegove forme i izdržljivosti .

analiticar_amater

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Bravo ekspertu, pa ima najvise bodova na race listi i po tebi to znaci da gubi prvo mesto? Inace je u finisu sezone vec tradicionalno bolji od Nadala koji jos uvek nema osvojen ni jedan zavrsni Masters.

Aleksa

pre 4 godine

@Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 02. avgust 2019 09:51)

@evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!
(miodrag, 02. avgust 2019 09:51)

Ooo ograniceni Srbi. Pa nije covek DODAO uslov za GOATa da Novak MORA da igra kao i Federer u 38oj, vec je rekao da AKO bude igrao kao on u njegovim godinama, da ce ga skoro sigurno prestici jer ce imati vremena za to. U suprotnom igrace na vrhunskom nivou jos samo 2,3 sezone sto mozda ne bude dovoljno da se uzme jos 5,6 slemova. U tenisu stvari mogu da se brzo okrenu.

Milena

pre 4 godine

Muameru-nisam napisala da se Nadal dopinguje.To ne znam.Kao što što ne znate ni Vi.A ne znate ni za Đokovića.
Jedino sam sigurna da bi Đoković automatski bio suspendovan na duži roki i kažnjen na svaki mogući način ,da su ikad utvrdili da je dopingovan.Svjetski mediji bi se utrkivsli u objavi tih rezultata.Pa pokušavaju na sve načine da ga omalovaže i uvrijede kad pobjeđuje,pa možete misliti kako bi se naslađivali dopingom.
Vjerujem da mnogi od njih koriste sve što mogu (pa i Nadal i Đoković) da bi održali dostignuti nivo i još napredovali.
Inače,nisam sigurna ni u vašu podršku Nadalu.Više mi to naginje ka netrpeljivosti prema Đokoviću.

alphabet

pre 4 godine

@alphabet 
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.
(criiiiiiiiiiiinge, 02. avgust 2019 16:17)

Ako te je sramota ti idi na drugi portal, tamo u tvoju lijepu, ionako si višak ovde.

criiiiiiiiiiiinge

pre 4 godine

@alphabet
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Медицина је чудо. А и разне супстанце се дозвољавају из године у годину. Некада се на паузи јео сендвич. Данас нека тајна чоколадица и две три врсте течности.

ruski veto

pre 4 godine

ne lupetaj, stalno ti nesto ponizavas novaka. ko osvoji do kraja karijere vise gs on je najbolji svih vremena, prosto kao pasulj...

Žanka

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder. 
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Live ATP Ranking
1 Novak Djoković 12415
2 Rafael Nadal 7945
3 Roger Federer 7460

Čudno, od kada se 5000 (tj 4470) piše kao 500?

Sale

pre 4 godine

Novak ce vec u 35 da ima 20++ gren slemova i 310+++ nedelja prvog mesta i ako ne zeli moze komotno da batali da igra i vi mozete i dalje da smatrate da je rodzer goat..statistika vec sada kaze da je novak najbolji a tada ihahaj..a sto se tice federera on moze da igra i do 50 godina niko ga ne tera kicenim a to sto mlati praznu slamu vec deset godina i sto ce da mlati i dalje je njegov problem..

stojanče

pre 4 godine

A ako Fedja bude igrao u 41. kao Karlovic, biće visok 2 metra. Ajde ne rise Mekinro. Ne treba Djoki toliko godina da ti zapuši usta.

ExS

pre 4 godine

Samo da kazem svim NEnavijacima Novaka... mrzite ga koliko hocete. Bio goat ili ne, on je nas, on je najbolji i tu je kraj.
Vi kojima je najveci uspeh odlazak u CG na 10 dana svake prestupne godine i ne zasluzujete da gledate i komentarisete velicinu koja se zove NOVAK ĐOKOVIĆ

nelaj

pre 4 godine

Samo da demantujem ove sto su punih usta o Rodzerovom stilu igre. Prica kako se on ne umara sa svojim stilom ne pije vodu. I te kako se umara i nista drugacije ne igra od Djokovica i Nadala. Ne znam sta ste gledali vi u finalu Wimbledona? Federer je po pola trcao i jurio, kao Djokovic. Ulazio u duze razmjene, neke i dobijao. Prica da se Federer ne umara mogu da pricaju samo ljudi koji nikad reket u ruke nisu uzeli. Izadji na teren samo da stojis tamo 5 sati da nista ne radis pa da vidis kako ces da se umoris. Jednostavno je nauka i medicina otisla daleko i to omogucava igracima duze karijere. Ne samo u tenisu. Pa Parker jos igra kosarku skoro 40 godina ima. Dankan, braca Gasol.

Rade panter

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Pre godinu dana Novak je imao 2000 poena manje od Nadala na live race listi, znaci Federer uskoro ostaje bez rekorda!

alphabet

pre 4 godine

@Alphabet 
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.
(Dvojka za trud, 02. avgust 2019 12:42)

Izvinite profesore iz rubrike sport, podrubrike komentari. Tebi sigurno neću pisati upravni govor, ali drago mi je da si se javio sajber učitelju sa svojim "mudrim" mislima. Menjaš nik al mozak ne možeš.

Demar Derosan

pre 4 godine

Ovo je navodno odrzavanje tenzije, nacin da se poboljsa gledanost i celokupni biznis na turu, i zabava za bogate. Nista vise od toga. Ovo je tema za navijace u siromasnim i nedovrsenim zemljama da se spore, a vecina tih navijaca nema nikakve dodirne tacke sa sportom.

nikolas.t

pre 4 godine

Djokovic vec sledece godine nece imati snage da juri loptice,prebacuje ih protivniku i ceka da ovaj pogresi,dok ce FEDERER I SLEDECE GODINE IGRATI FINALA I POLU FINALA GS TURNIRA!

how?

pre 4 godine

Đoković neće igrati u 37oj jer ne čuva svoje telo i zdravlje kao što to čini Federer. Rodžer se povuče i napravi pauzu na prvi simptom moguće povrede, Novak sili i sebe i telo zarad potencijalnih trofeja. Možda je on elastičan i pokretan, ali srpska glava i inat će mu doći glave pre nego što uradi ovo što je Federer uradio na Wimbledonu, bez obzira na izgubljeni meč, magija je to na terenu u tim godinama!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Federer,Novak i Rafa su trojica koji će se borit za GOAT glupe su to prognoze unapred koliko ko će imat na kraju GS. Zaboravljate da su trojica vrhunski po igračkom fizičkom i psihičkom aspektu ispred dalje mlađih lavova na atp turu. Njih ne mogu skinut jer nemaju još to u sebi što su sami zapečata li u početku karijera svojih.

Tako da biće otvoreno do kraja njihovih karijera.

Istina da je Novak kompletirao sve masters 1000 na tome svaka čast kao da Rodžeru fali Rim i Monte Karlo gde je mogao da osvojio 2003 protiv Mantilje ili Vavrinke 2014 godine. Nadal igrao 2x Šangaj gde je imao možda priliku protiv Davidenka kao u Majamiju nevezano što je vise puta igrao protiv Novaka u tim finalima i Rodžera. U Parizu mogao protiv Nalbandijana da uzme masters 2007 al porazen je na kraju. Završni nikad nije mogaoo iz jednostavnih razloga igru za dvoranu nikad nije imao uprkos 2x finala a da se ne lažemo duplo bolji su igrači Rodžer i Novak od Rafe na betonu odnosno dvorani kao što je na šljaci od njih. Ima on ukupno pobeda protiv njih negde 16 al nedovoljno naspram dvojice koji imaju 30 pobeda ukupno u tim duelima. To su činjenice ko je su istinite.

Predrag

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 2. avgust 2019 10:43)
Bravo majstore. Samo da dodam: ne samo vecini nas u Srbiji, nego i mnogim drugima na svetu (svet nisu samo zapadna Evropa i USA.)
Ali ove dve "Nama nase, njima njihovo" i "Ne vredi ulaziti u dubine, udavicemo se" su ti ka Njegoseve. Nadam se, jer je najvaznije, da ce i sam Novak dozreti do toga. Na putu je, oseca se to.
Ziv mi bio/bila.

Milutin

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 2. avgust 2019 10:13)

Tako ste isto pričali i pre pet godina, kad je Federer imao 32 a Nole 27, da će i Nole i Rafa najdalje do 30-31 godine moći da igraju i onda u penziju, a da samo Federer može da igra onako kako je igrao sa svoje 32 godine kad je izgubio od Noleta u finalu Vimbldona.

Ljudi non-stop zaboravjaju da imamo tu čast da gledamo trojicu apsolutno najboljih svih vremena i da tu prognoze nikako nisu pametne. Igraće dokle će igrati, igraće kako će igrati, a kad sva trojica budi završili i otišli u penziju onda ćemo da podvučemo crtu i vidimo ko je dokle stigao. Dotad, bolje vam je da uživate u tenisu nego da se raspravljate. Kad ova trojica odu u penziju, onda će kojekakvi Kokinakisi, Zverevi i Cicipasi da osvajaju slemove. Onda se raspravljajte do ujutro.

Saša

pre 4 godine

Možda Novak i ne dobije to priznanje da je GOAT ali je barem održao lekciju kako bata dera jarca onom što ga smatrate da je GOAT i ako to nije

Mi može da teramo naše

pre 4 godine

@Kengur
Zaboravio si da do 1968. najbolji teniseri sveta, koji su bili profesionalci, nisu mogli da igraju GS turnire. Igrali su Word pro turnire, na kojima nije bilo amatera, koji su bili mnogo jači od svih amaterskih turnira, a tek od 1068. i profesionalci stiču pravo da igraju GS turnire. I prve godine, 1969, Lejver uzima sva četiri turnira u jednoj godini. Pokušavam samo da kažem da se tenis igrao i pre Novaka i Federa, fudbal pre Mesija i Ronalda, da se trčalo i pre Bolta i nema smisla zaboraviti teniske legende kakvi su bili Don Badž, Džek Krejmer, Ken Rouzvol, Segura, Pančo Gonzales (verovatno ajboljhi), Rod Lejver, Emerson, Borg (povukao se sa 26). Najveći svih vremena ne mora da bude onaj koji je skupio najjaču statistiku, nego neko ko je za života stekao najveću slavu. Ono što je uradio u 38. godini, kada je nadigrao Novaka i praktično dobio meč, veći je podvig nego što je Novak slavu stekao na dve protivničke greške. U svetu će Federer će uvek biti ispred Novaka, a nama preostajeda ga u Srbiji proglasimo, u muzeju kad se otvori, za "goata". I šta nam svet može?!

Djomla

pre 4 godine

Ne ulazim u to ko će biti G.O.A.T, ali sam siguran da Nole neće igrati do 37 godine. Njegovi poeni u proseku traju znatno duže nego Rogerovi. Roger se zbog svog racionalnog stila igre manje umara pa tako produžava karijeru.

neko..ako..kako?!

pre 4 godine

Koliko god sad nemoguće izgledalo da će se u skoroj budućnosti pojaviti neki teniser koji će osvojit 20+GS, mišljenja sam da na to nećemo tako dugo čekati.Zašto? Zato jer taj ''Mister X'' neće imati konkurenciju koju zadnjih 10-12 godina imaju 3 najbolja tenisera (mislim na njihovu međusobnu konkurenciju).Teško da će se to skoro ponoviti.Uzmimo npr. da se bilo koji teniser od velike trojke nije ni rodio, koliko bi GS-ova nakupila preostala dvojica.. 30? E to bi već bila neka brojka, ili još luđe, da je bio samo Federer, pa broj osvojenih GS bi bio cca 40? (dok Novak nije krenuo u akciju ovaj ih je već imao 12).Zato mislim da ne mora biti da ćemo dugo čekat za nekog iz neke buduće generacije koji će krenut u akciju ''20+''

Neko...neke...ako...zamislite...uskoro...hmmm dotle deri Nole!

Rade grobar

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.

mujo

pre 4 godine

Kakvi komični likovi ovi Federčići.
(Aga, 2. avgust 2019 11:27

Zaista.
I još evo sada pričaju kao nije to ni potrebno niti moguće proglasiti boljeg od boljeg niti najboljeg. Čemu, kao, to poređenje. Svi su kao najbolji. Ali, OK, razumemo ih. Pričaju tako jer ih neko plaća da tako pričaju. Neće da oru i kopaju, pa im je lakše ovako. OKOKOKOK.

mlekadzija

pre 4 godine

Неће морато Новак да игра још 5 година. Престићи ће Федерера до тада. Питам се само како ће Јумко и дружина да преживе ту чињеницу!

alphabet

pre 4 godine

Da se ne bi mi svadjali više, može li redakcija b92 da krene redom na vrata kod svakog stručnjaka tenisa, i pita gospodine šta bi ste vi voleli da Nole uradi kako bi postao Goat, i recimo ovaj patrik mekinro kaže da bi voleo da Nole dobije meč da ne udari lopticu ni jednom, vi kažete može dogovoreno, pa kod sledećeg, sledeći kaže ja mislim da Nole mora bar 20 mečeva da dobije sa levom rukom ako misli da bude Goat, vi opet kažete MOŽE, pa kod trećeg, treći kaže da Nole ne može biti Goat ako ne pobedi jedan meč sa šupljim reketom bez žica, pa onda kod četvrtog itd itd i obavezno odete i kod ovih većih stručnjaka, kod Jumka, bodibonda I ostalih što najbolje znaju i sastavite jedan lep i dug spisak i onda dostavite to nolu napismeno sve lepo sa pečatom od Jumka I ostalih i Nole će sve to lagano da postigne i kraj priče, ljudi uozbiljimo se, na papir sve i predati Nolu da časkom to odradi sve.

Đ o l e

pre 4 godine

Baš naprotiv, ukoliko ga stigne i prestigne u narednih par godina biće Goat jer je kraće igrao a imaće više GS, sve ostalo su gluposti.

Rocky

pre 4 godine

Trenutno je br GS glavni kriterijum za botove posto ih Fed ima vise.

Dogodine kad ga stigne Nole ce ti botovi da imaju neki novi ... ha ha ha

Pamtim ja kad je i broj nedelja na ATP1 bio glavni kriterijum ali taj im vise nije zanimljiv jer ga Nole skoro.stigao :-)))

Ah botine botine

Goran

pre 4 godine

Bitna je činjenica kako je Nole osvojio GS. Na svakom je pobedio Nadala ili Federera, na mnogim obojicu.Nije bio takav slučaj kad su oni osvajali GS.
Svi zaboravljaju završni masters gde Federer ima 6 titula, Djoković 5, a Nadal jošuvek nijednu. Završni Masters je posle GS najbitniji turnir. Svaka čast Nadalu, veliki je šampion ali po meni on ne može da bude najveći...70% GS, mastersa su osvojeni na šljaci, a šljaka se igra 3-4 meseca godišnje.
Realnost je da će za godinu dana Djokivić biti prvi po broju nedelja, verovatno i po broju Mastersa, za GS videćemo. Novak je osvojio sve najveće turnire na svetu. Federer nikad nije osvojio Rim i Monte Carlo, a Nadal Majami, Šangaj i Pariz i završni Masters.
Veliki pozdrav.

1242

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku. Bez nje neće biti najbolji.
(Djed Gavrilo, 2. avgust 2019 12:31)

Pa kako sad?
Najbolji je. Nema boljeg.

Mare

pre 4 godine

Već je najbolji jer ima bolji međusobni skor protiv obojice i i sve što je osvojio tukao je rangirana prva 4 tenisera.
Tako da on, pa Nadal, pa Rođa.

gogibreee

pre 4 godine

Znaci ako Mekinro to kaze onda je to to?!?
Bog Tenisa Jon Mekinro?
Samo mije malo nejadno ako je Novak u direktnim skoru bolji sa svim igracima: Rafa , Roger , Marej itd. Znaci vise puta ih je dobio i ide polako ide Nole na 20-21 Grandslemova i jos nije dovolje! Americka prica vazi samo za zapadne igrace! Sramota!

Dusko

pre 4 godine

Ja ne znam sto se komentarise i skriva kada je sada NOVAK najbolji svih vremena po svim parametrima. Bolji skor od nadala i federera, covek koji je osvojio sve masterse i sve GS, covek koji ce imati jajvise provedenih nedelja na 1. mestu i koji ce imatinajvise titula na mastersima i GS, mada mu to nije potrebno ovo je najbitniji poarametar sve osvojeno sto nikada niko nije .

Dvojka za trud

pre 4 godine

@Alphabet
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.

Cxevu

pre 4 godine

@Lizard

Koliko do kraja sledeće godine, Novak će imati i najviše GS titula i najviše nedelja, najviše masters turnira i još bolji međusobni skor a onda je ubedljivo najbolji u svemu i ne postoji više rasprava o tome kada bude bio prvi u svemu.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Ima bolji skor u medjusobnim susretima.
Da li će sakupiti i najbolju statistiku, zavisi od više faktora.
Ne zavisi od ove dvojice,jer je bolji od njih.
Zavisi od novih igraca koji ga mogu zaustaviti.
Zavisi od njegovog motiva.
Zavisi od njegovog zdravlja.
Veliki broj slavnih imena sporta je objektivan .
Deo medija favorizuje Federera i manje Rafu.
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku.Bez nje neće biti najbolji.

1Beogradjanin

pre 4 godine

Novak još nije "koza" jer zaostaje za Federerom u dve bitne stavke, broj GS titula i broj nedelja na vrhu. Ako ga makar u jednoj kategoriji pretekne, a u drugoj stigne blizu mislim da će biti najbolji od najboljih. Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.

Goat nije nešto što deluje

pre 4 godine

Novak je goat ili GOAT, a ne G.O.A.T, u srpskom pravopisu ne idu tačke kod skraćenica (KSS, FSS, SDCZ, JSDP, FMP, SNS, SRS, SDRJ, FNRJ, NSPM...). Da li goat toliko lepše zvuči od najveći svih vremena. Meni goat zvuči odvratno. Novak goat, sačuvaj bože, umesto najbolji svih vremena.

Motivacija

pre 4 godine

Motivacija da se igra dokle se moze je i zbog sponzora od kojih moze da se zaradi vise nego od tenisa. Bez obzira ko u konacnici nadvlada svi su oni vrhunski sportisti i pravi majstori ovog elitnog sporta. Mi smo uvek bili u vrhu u kolektivnim sportovima, ali ovo je pojedinacni sport, pa je uspeh i po tome izuzetan.

Srdjan Novi Sad

pre 4 godine

Pa kakav je sad to novi aršin za merenje ko je najbolji svih vremena.Stalno se izmišljaju novi aršini.Ovaj aršin nema veze sa životom rekao bih.Ako Đoković prestigne Federera na večnoj listi po broju nedelja provedenih na prvom mestu on će biti najbolji svih vremena.I to je to .Nema šta više da se kaže.Meni se čini da kako je sve izvesnije da će se to desiti,onda se izmišljaju novi razlozi samo da Đoković ne bude najbolji.A moram da kažem da imam izvesne sumlje u vezi Federerovog zadnjeg nastupa na Vimbldonu.Kao da je bio malo nadopingovan.To govorim iz razloga što ako neko može u tim godinama da odigra pet sati a da izgleda kao da se nije ni umorio,pa što bi on najavljivao skori odlazak.Sumljivo.Vrlo.

Bane

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica


Dalje nema

мики

pre 4 godine

Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 02. avgust 2019 10:43)

шта си се залетео, ја знам да пливам, и волим дубину

sasa.r

pre 4 godine

Do kada đeco ovako?! Broj sedmica,međusobni susreti nijesu trofeji!!!
Zašto je toliko teško prihvatiti opšte poznatu činjenicu o broj GS kao osnovno mjerilo.Poslije dolaze mastersi ali samo ako su izjednačeni po slemovima.Da vam uprostim...na Olimpijadama kada se rangiraju reprezentacije uvijek je bolja ona koja ima više zlatnih medalja.Može neko da ima 50 srebrnih ali ako nema nijednu zlatnu slabiji je od one koja ima samo jedno zlato!!! U fudbalu...broj sedmica na vrhu fifa liste, odnos u pobjedama npr Italije i Njemačke...koga to zanima.Samo je bitno ko je najviše puta osvajao najveći turnir/ Mundijal.Zato je Brazil najbolji.Kad se priča o starim teniserima govorilo ko o medjusobnim susretima Bekera i Edberga ili koliko ko ima slemova.Nemojte da tražite nešto što niko ne prihvata samo zato što naš teniser nema najviše onoga što je najvažnije.Niko neće Novaka( bez neobjektivna dječurlija u Srbiji i dosadni botovi) pamtiti kao najboljeg ako bude zaostajao za Rogerom i Rafom po broju GS. Zamislite da Novak ima 20GS a Roger 16GS da li bi ijedan Srbin pominjao sedmi
ce, međusobne mečeve, Nole slem...naravno da ne bi.Samo bi rekli daleko je Rogeru do 20.Zato poželimo da Novak odigra još 3/4 godine, da prestigne po broju GS Federera a onda da se istinski radujemo i slavimo što je Srbin Nole GOAT!!!

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Federer je svoje GS osvojio i sa time je zavrsio. Moze da igra tenis narednih 50 godina,vise nece osvojiti ni jedan.
Nadal i Djokovic se bore za G.O.A.T , Nole ako ga povrede zaobidju , osvojice najvise jos 6 GS . Po 2 godisnje u naredne 3 godine.

ciljna ravnina

pre 4 godine

@Lizard

Dobro si sumirao trenutno stanje pri čemu su prva dva parametra ključna ali i treći i četvrti nisu nebitni.

Ako se ide dalje u analizu i postavi pitanje, može li neko da bude najbolji u sva 4 parametra, odgovor je jednostavan SAMO NOVAK.

Federer vodi u prva dva ali ga Novak za godinu dana, bože zdravlja, stiže u broju nedelja na prvom mestu. Nadal jako, jako teško može da stigne RF po broju nedelja, praktično bi moralo sve da mu se otvori.

Po broju GS i Nadal i Đoković mogu da stignu i prestignu RF i tu je ključna borba i zato je ovaj Vimbldon bio tako važan a one meč lopte će RF sanjati do kraja života. Da je ubacio jednu pobegao bi Novaku na praktično nedostižnu razliku u GS.

Dakle, iako Novak vodi samo u jednom od prikazan 4 parametra, on će ubrzo da izbije na prvo mesto i u drugom parmetru (broj nedelja na prvom mestu) i onda ostaje samo GS trka ko će prvi do 21. GS. Verujem da će na kraju sezone biti 20-18-17 a na kraju iduće ko zna, može da se desi da bude i 20-19-20 a to je onda trenutak kada imamo novog GOAT-a. Realnije je postaviti 2021 kao termin kada Novak stiže i prestiže RF po broju GS.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-pa zadnjih godina
-Novak 2 ili 3 slema godišnje
-Rafa 1 godisnje pariska sljaka
-Roger pa zadnjih godina tek po neki
- Uglavnom Nole im se veoma priblizio ...Fantastični su to igrači svako na svoj način....20,18 i 16 titula ...
-ipak po meni Novak ima najvece sanse da nakupi najvise titula a obrazloziću
Federer ipak godine i male su mu sanse mozda za bas neki slem ....Rafa njegova je sljaka i dovućiće se on do 20 ...
-Nole njemu odgovaraju sve podloge i na sljaci bi igrao finale da ne bi oluje ,pa kise prekidi itd ..Nole ima jako dobru konstantnost na svim slemovima ...beton mu odgovara a tu 2 slema australija i amerika ....potom slab nadolazak mladih igrača sa velikom konstantnosću .....nekako nema tu nekog mladog igraca koji bi imao sampionski kontinuitet ,mozda Batista ..prakticno Nole nema tu i neke konkurencije

Topnik

pre 4 godine

Zaboravlja se Nadal u ovoj priči trenutno, no ako on osvoji US open recimo, a tamo uvijek dobro igra, imat će možda i najjače argumente. Zato treba pričekati da svi završe karijeru, svaki turnir ima povijesni značaj u ovom trenutku.

Kengur 86

pre 4 godine

Ovo vise nema smisla porediti i davati objave ko je najbolji svih vremena... Evo sada ako hocemo da gledamo statistiku od 2008 godine, kada je Novak osvojio svoj prvi Grend slem, poredak je sledeci: Novak ima 16 GS, Nadal ima 15GS a Federer ima 8GS i sada kada gledas od 2008 godine Novak dominira... TO su samo statistike... Po mom skromnom misljenju, nisam strucnjak, svaka era nosi nesto svoje. Rod Leyver i Roy Emerson su imali svoju eruu i i grali su u tom vremenu super teis, zatim imali smo eru Bjrena Norga (koji je mogao da je hteo da igra veoma veci broj GS), Jimia Konorsa, Jona Mecenroa, pa Matsta VIlandera, Borisa Bekera, ivana Lendla, pa onda Pita Samprasa i Andrea Agasija i sad Noleta, Nadala i Rodzera. Svi su oni bili vrhunski igraci svog doba... Ne zaboravite i kakvi su reketi bili 1960 a kakvi su od 2000 godine... Ja volim Noleta i on je ostvario extremi uspeh vec sada, a sve dalje je stvar prestiza, nadam se da ce imati najvise Grend slemova i navijam svim srcem za to. Ne zaboravite, jednu cinjenicu, da i kada zavrse sva trojica karijere, zapadni svet reci da su Rodzer i Rafa nabolji, jel ih vole vise, a Nole ce uvek biti treci po popularnosti... Nole odmaraj, treniraj i puni baterije za Cincinati i US open...

bezveze

pre 4 godine

analiticar_amater
Nije vredno truda, i onako niko ne gleda cinjenice i elementarnu logiku. Ovde je u pitanju ogoljeni, agresivni, ekstremni transfer percepcije tudjeg uspeha kao svog. Otud i iskrena nemogucnost prihvatanja cak i postojanja neznatno drugacijeg misljenja. I upravo na takvim antagonizacijama ova zemlja sad cveta.

Bajko

pre 4 godine

Nije izjavio da mora da igra do 37 da bi bio goat nego je rekao da ce imati mnogo grend slemova.

Samo mnogi ne shvataju da Djokovic vec sledece godine u ovo vreme moze imati 20GS i vise nedelja od Federera, ne znam sto se gleda unapred 5 godina

nemanja

pre 4 godine

Ljudi moji zasto ste nerealni? Nole ne moze da bude kao Rodzer u 37oj, jer ima potpuno drugaciji stil igre. Nema tako dobar servis i nije ofanzivan. Moci ce da igra, ali koliko uspesno pitanje je.

Aga

pre 4 godine

A toliko su trubili o broju osvojenih GS titula kao najvažnijem od svih kriterijuma. Sada je i njima postalo jasno da će i Nadal i Novak da nadmaše Federera i u tome.
Sad ispada da je Federer najbolji jer ima najlepše lokne.

Kakvi komični likovi ovi Federčići.

Milan

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna 
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16) 
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16) 
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28) 

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom" 
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom 

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse 

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto 
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari 

SPortski pozdrav :)
(Lizard, 02. avgust 2019 10:12)

59
Svi izdvajaju zavrsni masters ne znam zašto kad je to realno najači masters, jer igraju najbolji 8.... Dodaj novaku još 5 mastersa i eto ga na 1-om mestu i po 4 parametru nadal nema ni 1 a novak 5 feki 4 valjda
Pa dođe ovako nole 38 nadal 34 feki 32

Milan

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega. 
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.
(sasa jokic, 02. avgust 2019 10:42)

Zahvaljujemo se na glasu.

Feki AO 2010
WIM. 2012
AO 2017
WIM. 2017
AO 2018

Natali Tozija

pre 4 godine

Ha, pravo pitanje je da li će Novak u 38.g. biti kao Rodžer u 44.g., pa on ne namerava da prestane, valjda ste to čuli već nekoliko puta iz njegovog štaba.

Aleksa

pre 4 godine

Nole, zgazi ih sve!!!... nemoj Rođu za 1-2 GS titule da prestigneš, nego ga ostavi daleko iza sebe... pa da uživamo u tekstovima kako se koprcaju da ti nađu manu, kako to nije to, kako si ti osvajao kad je napolju bilo 23°C, a Rođa na 35°C, kako je kod tebe bilo bez vetra, kod Rođe uragan itd itd... ne mogu da podnesu što si Srbin, pa to ti je... samo jako, sokole!...

nikolaq

pre 4 godine

Andre,bice on Goat vec u 35-toj,ako ne I ranije.Dotle ima bar 13- 14 GS,a ako bude zdravlja,njegovoj su bar 50 posto.Ovo je realno,na radost njega I njegovih obozavaoca,a oni koji to nebi voleli,znaju da je to realnost ma koliko I'm tesko da to da svare.

Sava

pre 4 godine

Ako Nole osvoji 18 GS, a Fed ostane na sadašnjem broju a Rafa ne pređe 20 GS, te ako Nole bude imao najviše mastersa i nedelja na br. 1, mislim da niko neće moći da kaže da Nole nije najbolji svih vremena.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Зашто Новак да игра до 38 када посао може да заврши већ крајем наредне године... Шалу на страну,тешко је очекивати да Новак повеже 5 ГС заредом али врло је реално да у наредне 2 године освоји тих 5 и претекне Швајцарца.Хвала Богу па ова нова генерација не вреди ничему те осим Федерера,Надала и ветра нема озбиљнијих препрека 😂

Mladen

pre 4 godine

Tačno tako. Mekinro je u pravu. Ako Nole ne bude držao nivo do 37. godine, Rodžer će ubrzo biti bolji. I od njega i od Nadala. Švajcarac na našu ne baš preteranu sreću može da igra ovako još 4 godine, ako ne i 5 punih.

deki

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)
ljudi ne primećuju da je novak svoj stil igre već promenio... pa pogledajte statistiku sa finala wimbledona, feđa je pretrčao 200 m više:)

Cane

pre 4 godine

Nadal ima samo dva GS manje od Federera, a ima olimpijsku zlatnu medalju koju Federer verovatno neće nikad. Nadal je već sada GOAT, a Novak ima šansu da ga prestigne jer se većina velikih turnira ne igra na šljaci. Federeru će verovatno ostati neki rekordi kao uteha, ali o pitanju najboljeg odlučuju Nadal i Novak i niko drugi, odnosno treći.

CroFed

pre 4 godine

To je gotovo pa nemoguće, nema tu mogućnost rješavanja poena u dva udarca. Njegov je forte kontra, duboki reterni, iscrpljivanje protivnika a ne virtuozni voleji, klinički precizni servisi na break lopte. No ako ostane dobar u ovome što sad radi, i tada će vrlo vjerojatno prestići Rogera

Ha

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se

мики

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)

ма води га кући. зашто је то теби и другима "леп тенис". едберг је био елегантнији, Бекер на Вимблдону моћнији, али само Новак буквално све сада уме, све зна, и заиста игра лепо, не само ефикасно. када крене да шара линије, застаје дах.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Koliko komentara na tekst, a da ga prethodno nisu ni pročitali? Nije Džon, već Patrik, ništa pogrešno rekao, jednostavno, ako No1e nastavi ovako da igra, imaće najviše GS titula i tako postati GOAT.

BAKI

pre 4 godine

Mislim da Nole i neće igrati do 37-me godine ali će sigurno postati GOAT (šta god to značilo).Naći će neki kreativnije zanimanje jer će mu igranje tenisa najverovatnije dosaditi. Tu je i Rafael Nadal koji će prestići Federera ali ne i Novaka...

sasa

pre 4 godine

za dve godine Novak stavlja tacku sa 21 gs,,u predstojece dve godine bice 9 gs i ja s pravom verujem da ce Nole uzeti 5-6 ako uzme sad US OPEN...ta je prica definitivna...Novak nece dozvoliti pad forme kao 2017 te kad je doslo na naplatu zasicenje i masterse gde je osvajao ili dolazio do zavrsnice,jednostavno do 35 te ce se bazirati samo na gs i tu od 13 verujem da moze uzeti pola...Rodzer ce pokusati jos US OPEN da uzme al posle toga je definitivno njegov kraj...

Boris Beker na Evroviziji

pre 4 godine

Patrik :D

@Djordje P
50 nedelja je godinu dana, a ne 4-5. Ne znam na kojoj to planeti godina ima 10-ak sedmica. A što se broja slemova tiče, moraće žešće da dominira u naredne 2 godine ako želi da ga prestigne, jer svaki slem koji ne uzme on, uzima, najverovatnije, Federer (osim RG, razume se), što opet pomera granicu. Da ne govorimo što će onda "uslov" biti da Đoković osvaja najveće turnire i sa 40.

Inače mi se ne dopada Novakov stil igre i "navijam" za njega samo zato što smo zemljaci. Ne razumem zašto se ovde toliki iščuđavaju što oni koji nemaju takav razlog više vole Feda. Čovek jednostavno igra najlepši tenis, a to je ono zbog čega većina ljudi i gleda ovaj sport. Kao neko ko tenis prati odmalena, ne mogu a da ne primetim da je ogroman broj ljudi kod nas, od kojih su danas mnogi eminentni teniski stručnjaci, za tenis počeo da se zanima negde 2008. Da me neko ne shvati pogrešno, ne osuđujem, štaviše veoma mi je drago što je taj sport popularizovan kod nas, ali to nužno donosi i veliki broj "znalaca" koji se ne libe da svoje cenjeno i u svakom pogledu nepristrasno mišljenje štedro dele diljem interneta. U više navrata, svakodnevno.

Žalosna sova

pre 4 godine

Mnogo su vam glupe teme koje izazivaju još gluplju raspravu. I tako iz dana u dan. Goat, negoat, za mene je Novak najkompletniji teniser koga sam gledala a vi izaberite svoga i kraj priče. Razvlačiti temu o nečemu što se ne može utvrditi je najblaže rečeno, dosadno.

Dejan

pre 4 godine

Volim puno Novaka ali sada vise preterase s tim goat pa goat ovaj te onaj.Sada uopste nije relevantno da se o tome prica.Kad sva trojca zavrse karijeru onda nek se vodi polemika o tome,jer jos bar 3-4 godine verovatno niko sa sigurnoscu nece moci za nekog od njih da tvrdi da je goat,a i ta rec me nekako nervira.

Djordje P

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Pa, dobro, da budemo realni malo, Novak i dalje zaostaje 4 GS titule i 50-ak nedelja za Federerom. Covek je samo rekao da ako Nole bude u ovoj formi jos 4-5 godine da ce ga prestici u bukvanom svakom aspektu, te da nece biti vise rasprave o GOAT. Ne razumem sta je pogresno rekao.

oxoxoposum

pre 4 godine

Djoković već jeste najbolji svih vremena, jer je igrao najbolji tenis ikada viđen. Federer je najuspešniji (najviše gren slemova i nedelja na vrhu liste) a Nadal najbolji na šljaci. Nažalost, gomila pokušava da ospori tu vrlo jednostavnu činjenicu i prolaziće kroz neminovnu tihu patnju iz nedelje u nedelju u narednom periodu, kako se bude povecavao Novakov niz na čelu ATP. Nervoza i frustracija će eskalirati u vreme najvećih turnira. Mi ćemo uživati u vrhunskom tenisu i zabavljati se sa komentarima trolova i ostalih iskompleksiranih individua. Na kraju krajeva kada Novak postane krunisani kralj ovog sporta i te vaške će dobiti satisfakciju jer će shvatiti da su pratili najbolji tenis svih vremena.

Džon baba vanga Mekinro

pre 4 godine

Svi znamo izreku da su babi .... bila bi deda.Ili da je Duško Dugouško skrenuo levo kod Albukerkija.Alo bre proroci svake vrste a posebno bivši igrači kojima mišljenje zavisi od toga na koju su nogu ustali,pustite ljude da igraju pa na kraju karijera zbrajajte trofeje,vrline i mane.Svi znamo da su tri kralja najbolji u tenisu od kad postoji ova igra.Sve ostalo je stvar ukusa i objektivnosti,lično mislim da ih ne treba odvajati i uvek ih svu trojicu svrstavati u zlatno doba tenisa.

Lizard

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16)
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16)
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28)

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom"
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari

SPortski pozdrav :)

sasa jokic

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega.
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.

analiticar_amater

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Evo kako ostrasceni Srbi rezonuju. Provalili ste svetsku zaveru da se Novak spreci da mu se prizna titula GOAT. Sa svime sto je Federer ostvario logicno je da ga vecina u svetu vidi kao najboljeg svih vremena, kao sto bi smo i mi to rekli da kojim slucajem Djokovic nije iz Srbije ili da je kojim slucajem Federer nas. Ima Nole jos da guli do te titule i to je jasno i njemu samom, samo nije vama.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.

miodrag

pre 4 godine

Mislim da mi svi pomalo zaboravljamo da je Nadal jos uvek za dva GS ispred Novaka I samo dva iza Starca Foce od 100 ljeta......to da je on istrosen I da ne moze da igra dugo I da moze samo na travi da osvoji GS, mislim da je vec demantovao. Naravno da bih voleo da Novak bude najveci,ali ne zaboravimo Rafu. A inace sve ove price oko G.O.A.T- a me malo podsecaju na igranku zvanu ulazak Srbije u EU....taman kad stignemo blizu I ispunimo neki uslov , pojavi se novi….evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!

Neche morati da igra do 37

pre 4 godine

On ce ga preteci do 34, pa nece morati da igra do 37. Roger igra najlepshiji tenis, a Nole igra najpametniji,,,kraj price

Majkl Džondar

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.

miodrag

pre 4 godine

Mislim da mi svi pomalo zaboravljamo da je Nadal jos uvek za dva GS ispred Novaka I samo dva iza Starca Foce od 100 ljeta......to da je on istrosen I da ne moze da igra dugo I da moze samo na travi da osvoji GS, mislim da je vec demantovao. Naravno da bih voleo da Novak bude najveci,ali ne zaboravimo Rafu. A inace sve ove price oko G.O.A.T- a me malo podsecaju na igranku zvanu ulazak Srbije u EU....taman kad stignemo blizu I ispunimo neki uslov , pojavi se novi….evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!

Djordje P

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Pa, dobro, da budemo realni malo, Novak i dalje zaostaje 4 GS titule i 50-ak nedelja za Federerom. Covek je samo rekao da ako Nole bude u ovoj formi jos 4-5 godine da ce ga prestici u bukvanom svakom aspektu, te da nece biti vise rasprave o GOAT. Ne razumem sta je pogresno rekao.

oxoxoposum

pre 4 godine

Djoković već jeste najbolji svih vremena, jer je igrao najbolji tenis ikada viđen. Federer je najuspešniji (najviše gren slemova i nedelja na vrhu liste) a Nadal najbolji na šljaci. Nažalost, gomila pokušava da ospori tu vrlo jednostavnu činjenicu i prolaziće kroz neminovnu tihu patnju iz nedelje u nedelju u narednom periodu, kako se bude povecavao Novakov niz na čelu ATP. Nervoza i frustracija će eskalirati u vreme najvećih turnira. Mi ćemo uživati u vrhunskom tenisu i zabavljati se sa komentarima trolova i ostalih iskompleksiranih individua. Na kraju krajeva kada Novak postane krunisani kralj ovog sporta i te vaške će dobiti satisfakciju jer će shvatiti da su pratili najbolji tenis svih vremena.

Neche morati da igra do 37

pre 4 godine

On ce ga preteci do 34, pa nece morati da igra do 37. Roger igra najlepshiji tenis, a Nole igra najpametniji,,,kraj price

Lizard

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16)
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16)
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28)

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom"
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari

SPortski pozdrav :)

Aleksa

pre 4 godine

Nole, zgazi ih sve!!!... nemoj Rođu za 1-2 GS titule da prestigneš, nego ga ostavi daleko iza sebe... pa da uživamo u tekstovima kako se koprcaju da ti nađu manu, kako to nije to, kako si ti osvajao kad je napolju bilo 23°C, a Rođa na 35°C, kako je kod tebe bilo bez vetra, kod Rođe uragan itd itd... ne mogu da podnesu što si Srbin, pa to ti je... samo jako, sokole!...

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Зашто Новак да игра до 38 када посао може да заврши већ крајем наредне године... Шалу на страну,тешко је очекивати да Новак повеже 5 ГС заредом али врло је реално да у наредне 2 године освоји тих 5 и претекне Швајцарца.Хвала Богу па ова нова генерација не вреди ничему те осим Федерера,Надала и ветра нема озбиљнијих препрека 😂

Dejan

pre 4 godine

Volim puno Novaka ali sada vise preterase s tim goat pa goat ovaj te onaj.Sada uopste nije relevantno da se o tome prica.Kad sva trojca zavrse karijeru onda nek se vodi polemika o tome,jer jos bar 3-4 godine verovatno niko sa sigurnoscu nece moci za nekog od njih da tvrdi da je goat,a i ta rec me nekako nervira.

Ha

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se

мики

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)

ма води га кући. зашто је то теби и другима "леп тенис". едберг је био елегантнији, Бекер на Вимблдону моћнији, али само Новак буквално све сада уме, све зна, и заиста игра лепо, не само ефикасно. када крене да шара линије, застаје дах.

BAKI

pre 4 godine

Mislim da Nole i neće igrati do 37-me godine ali će sigurno postati GOAT (šta god to značilo).Naći će neki kreativnije zanimanje jer će mu igranje tenisa najverovatnije dosaditi. Tu je i Rafael Nadal koji će prestići Federera ali ne i Novaka...

Žalosna sova

pre 4 godine

Mnogo su vam glupe teme koje izazivaju još gluplju raspravu. I tako iz dana u dan. Goat, negoat, za mene je Novak najkompletniji teniser koga sam gledala a vi izaberite svoga i kraj priče. Razvlačiti temu o nečemu što se ne može utvrditi je najblaže rečeno, dosadno.

Cane

pre 4 godine

Nadal ima samo dva GS manje od Federera, a ima olimpijsku zlatnu medalju koju Federer verovatno neće nikad. Nadal je već sada GOAT, a Novak ima šansu da ga prestigne jer se većina velikih turnira ne igra na šljaci. Federeru će verovatno ostati neki rekordi kao uteha, ali o pitanju najboljeg odlučuju Nadal i Novak i niko drugi, odnosno treći.

Džon baba vanga Mekinro

pre 4 godine

Svi znamo izreku da su babi .... bila bi deda.Ili da je Duško Dugouško skrenuo levo kod Albukerkija.Alo bre proroci svake vrste a posebno bivši igrači kojima mišljenje zavisi od toga na koju su nogu ustali,pustite ljude da igraju pa na kraju karijera zbrajajte trofeje,vrline i mane.Svi znamo da su tri kralja najbolji u tenisu od kad postoji ova igra.Sve ostalo je stvar ukusa i objektivnosti,lično mislim da ih ne treba odvajati i uvek ih svu trojicu svrstavati u zlatno doba tenisa.

sasa jokic

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega.
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.

sasa

pre 4 godine

za dve godine Novak stavlja tacku sa 21 gs,,u predstojece dve godine bice 9 gs i ja s pravom verujem da ce Nole uzeti 5-6 ako uzme sad US OPEN...ta je prica definitivna...Novak nece dozvoliti pad forme kao 2017 te kad je doslo na naplatu zasicenje i masterse gde je osvajao ili dolazio do zavrsnice,jednostavno do 35 te ce se bazirati samo na gs i tu od 13 verujem da moze uzeti pola...Rodzer ce pokusati jos US OPEN da uzme al posle toga je definitivno njegov kraj...

sasa.r

pre 4 godine

Do kada đeco ovako?! Broj sedmica,međusobni susreti nijesu trofeji!!!
Zašto je toliko teško prihvatiti opšte poznatu činjenicu o broj GS kao osnovno mjerilo.Poslije dolaze mastersi ali samo ako su izjednačeni po slemovima.Da vam uprostim...na Olimpijadama kada se rangiraju reprezentacije uvijek je bolja ona koja ima više zlatnih medalja.Može neko da ima 50 srebrnih ali ako nema nijednu zlatnu slabiji je od one koja ima samo jedno zlato!!! U fudbalu...broj sedmica na vrhu fifa liste, odnos u pobjedama npr Italije i Njemačke...koga to zanima.Samo je bitno ko je najviše puta osvajao najveći turnir/ Mundijal.Zato je Brazil najbolji.Kad se priča o starim teniserima govorilo ko o medjusobnim susretima Bekera i Edberga ili koliko ko ima slemova.Nemojte da tražite nešto što niko ne prihvata samo zato što naš teniser nema najviše onoga što je najvažnije.Niko neće Novaka( bez neobjektivna dječurlija u Srbiji i dosadni botovi) pamtiti kao najboljeg ako bude zaostajao za Rogerom i Rafom po broju GS. Zamislite da Novak ima 20GS a Roger 16GS da li bi ijedan Srbin pominjao sedmi
ce, međusobne mečeve, Nole slem...naravno da ne bi.Samo bi rekli daleko je Rogeru do 20.Zato poželimo da Novak odigra još 3/4 godine, da prestigne po broju GS Federera a onda da se istinski radujemo i slavimo što je Srbin Nole GOAT!!!

alphabet

pre 4 godine

Da se ne bi mi svadjali više, može li redakcija b92 da krene redom na vrata kod svakog stručnjaka tenisa, i pita gospodine šta bi ste vi voleli da Nole uradi kako bi postao Goat, i recimo ovaj patrik mekinro kaže da bi voleo da Nole dobije meč da ne udari lopticu ni jednom, vi kažete može dogovoreno, pa kod sledećeg, sledeći kaže ja mislim da Nole mora bar 20 mečeva da dobije sa levom rukom ako misli da bude Goat, vi opet kažete MOŽE, pa kod trećeg, treći kaže da Nole ne može biti Goat ako ne pobedi jedan meč sa šupljim reketom bez žica, pa onda kod četvrtog itd itd i obavezno odete i kod ovih većih stručnjaka, kod Jumka, bodibonda I ostalih što najbolje znaju i sastavite jedan lep i dug spisak i onda dostavite to nolu napismeno sve lepo sa pečatom od Jumka I ostalih i Nole će sve to lagano da postigne i kraj priče, ljudi uozbiljimo se, na papir sve i predati Nolu da časkom to odradi sve.

Aga

pre 4 godine

A toliko su trubili o broju osvojenih GS titula kao najvažnijem od svih kriterijuma. Sada je i njima postalo jasno da će i Nadal i Novak da nadmaše Federera i u tome.
Sad ispada da je Federer najbolji jer ima najlepše lokne.

Kakvi komični likovi ovi Federčići.

Kengur 86

pre 4 godine

Ovo vise nema smisla porediti i davati objave ko je najbolji svih vremena... Evo sada ako hocemo da gledamo statistiku od 2008 godine, kada je Novak osvojio svoj prvi Grend slem, poredak je sledeci: Novak ima 16 GS, Nadal ima 15GS a Federer ima 8GS i sada kada gledas od 2008 godine Novak dominira... TO su samo statistike... Po mom skromnom misljenju, nisam strucnjak, svaka era nosi nesto svoje. Rod Leyver i Roy Emerson su imali svoju eruu i i grali su u tom vremenu super teis, zatim imali smo eru Bjrena Norga (koji je mogao da je hteo da igra veoma veci broj GS), Jimia Konorsa, Jona Mecenroa, pa Matsta VIlandera, Borisa Bekera, ivana Lendla, pa onda Pita Samprasa i Andrea Agasija i sad Noleta, Nadala i Rodzera. Svi su oni bili vrhunski igraci svog doba... Ne zaboravite i kakvi su reketi bili 1960 a kakvi su od 2000 godine... Ja volim Noleta i on je ostvario extremi uspeh vec sada, a sve dalje je stvar prestiza, nadam se da ce imati najvise Grend slemova i navijam svim srcem za to. Ne zaboravite, jednu cinjenicu, da i kada zavrse sva trojica karijere, zapadni svet reci da su Rodzer i Rafa nabolji, jel ih vole vise, a Nole ce uvek biti treci po popularnosti... Nole odmaraj, treniraj i puni baterije za Cincinati i US open...

Saša

pre 4 godine

Možda Novak i ne dobije to priznanje da je GOAT ali je barem održao lekciju kako bata dera jarca onom što ga smatrate da je GOAT i ako to nije

Rocky

pre 4 godine

Trenutno je br GS glavni kriterijum za botove posto ih Fed ima vise.

Dogodine kad ga stigne Nole ce ti botovi da imaju neki novi ... ha ha ha

Pamtim ja kad je i broj nedelja na ATP1 bio glavni kriterijum ali taj im vise nije zanimljiv jer ga Nole skoro.stigao :-)))

Ah botine botine

mlekadzija

pre 4 godine

Неће морато Новак да игра још 5 година. Престићи ће Федерера до тада. Питам се само како ће Јумко и дружина да преживе ту чињеницу!

Milutin

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 2. avgust 2019 10:13)

Tako ste isto pričali i pre pet godina, kad je Federer imao 32 a Nole 27, da će i Nole i Rafa najdalje do 30-31 godine moći da igraju i onda u penziju, a da samo Federer može da igra onako kako je igrao sa svoje 32 godine kad je izgubio od Noleta u finalu Vimbldona.

Ljudi non-stop zaboravjaju da imamo tu čast da gledamo trojicu apsolutno najboljih svih vremena i da tu prognoze nikako nisu pametne. Igraće dokle će igrati, igraće kako će igrati, a kad sva trojica budi završili i otišli u penziju onda ćemo da podvučemo crtu i vidimo ko je dokle stigao. Dotad, bolje vam je da uživate u tenisu nego da se raspravljate. Kad ova trojica odu u penziju, onda će kojekakvi Kokinakisi, Zverevi i Cicipasi da osvajaju slemove. Onda se raspravljajte do ujutro.

Đ o l e

pre 4 godine

Baš naprotiv, ukoliko ga stigne i prestigne u narednih par godina biće Goat jer je kraće igrao a imaće više GS, sve ostalo su gluposti.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Ima bolji skor u medjusobnim susretima.
Da li će sakupiti i najbolju statistiku, zavisi od više faktora.
Ne zavisi od ove dvojice,jer je bolji od njih.
Zavisi od novih igraca koji ga mogu zaustaviti.
Zavisi od njegovog motiva.
Zavisi od njegovog zdravlja.
Veliki broj slavnih imena sporta je objektivan .
Deo medija favorizuje Federera i manje Rafu.
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku.Bez nje neće biti najbolji.

Goran

pre 4 godine

Bitna je činjenica kako je Nole osvojio GS. Na svakom je pobedio Nadala ili Federera, na mnogim obojicu.Nije bio takav slučaj kad su oni osvajali GS.
Svi zaboravljaju završni masters gde Federer ima 6 titula, Djoković 5, a Nadal jošuvek nijednu. Završni Masters je posle GS najbitniji turnir. Svaka čast Nadalu, veliki je šampion ali po meni on ne može da bude najveći...70% GS, mastersa su osvojeni na šljaci, a šljaka se igra 3-4 meseca godišnje.
Realnost je da će za godinu dana Djokivić biti prvi po broju nedelja, verovatno i po broju Mastersa, za GS videćemo. Novak je osvojio sve najveće turnire na svetu. Federer nikad nije osvojio Rim i Monte Carlo, a Nadal Majami, Šangaj i Pariz i završni Masters.
Veliki pozdrav.

Cxevu

pre 4 godine

@Lizard

Koliko do kraja sledeće godine, Novak će imati i najviše GS titula i najviše nedelja, najviše masters turnira i još bolji međusobni skor a onda je ubedljivo najbolji u svemu i ne postoji više rasprava o tome kada bude bio prvi u svemu.

ExS

pre 4 godine

Samo da kazem svim NEnavijacima Novaka... mrzite ga koliko hocete. Bio goat ili ne, on je nas, on je najbolji i tu je kraj.
Vi kojima je najveci uspeh odlazak u CG na 10 dana svake prestupne godine i ne zasluzujete da gledate i komentarisete velicinu koja se zove NOVAK ĐOKOVIĆ

Topnik

pre 4 godine

Zaboravlja se Nadal u ovoj priči trenutno, no ako on osvoji US open recimo, a tamo uvijek dobro igra, imat će možda i najjače argumente. Zato treba pričekati da svi završe karijeru, svaki turnir ima povijesni značaj u ovom trenutku.

Goat nije nešto što deluje

pre 4 godine

Novak je goat ili GOAT, a ne G.O.A.T, u srpskom pravopisu ne idu tačke kod skraćenica (KSS, FSS, SDCZ, JSDP, FMP, SNS, SRS, SDRJ, FNRJ, NSPM...). Da li goat toliko lepše zvuči od najveći svih vremena. Meni goat zvuči odvratno. Novak goat, sačuvaj bože, umesto najbolji svih vremena.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-pa zadnjih godina
-Novak 2 ili 3 slema godišnje
-Rafa 1 godisnje pariska sljaka
-Roger pa zadnjih godina tek po neki
- Uglavnom Nole im se veoma priblizio ...Fantastični su to igrači svako na svoj način....20,18 i 16 titula ...
-ipak po meni Novak ima najvece sanse da nakupi najvise titula a obrazloziću
Federer ipak godine i male su mu sanse mozda za bas neki slem ....Rafa njegova je sljaka i dovućiće se on do 20 ...
-Nole njemu odgovaraju sve podloge i na sljaci bi igrao finale da ne bi oluje ,pa kise prekidi itd ..Nole ima jako dobru konstantnost na svim slemovima ...beton mu odgovara a tu 2 slema australija i amerika ....potom slab nadolazak mladih igrača sa velikom konstantnosću .....nekako nema tu nekog mladog igraca koji bi imao sampionski kontinuitet ,mozda Batista ..prakticno Nole nema tu i neke konkurencije

deki

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)
ljudi ne primećuju da je novak svoj stil igre već promenio... pa pogledajte statistiku sa finala wimbledona, feđa je pretrčao 200 m više:)

mujo

pre 4 godine

Kakvi komični likovi ovi Federčići.
(Aga, 2. avgust 2019 11:27

Zaista.
I još evo sada pričaju kao nije to ni potrebno niti moguće proglasiti boljeg od boljeg niti najboljeg. Čemu, kao, to poređenje. Svi su kao najbolji. Ali, OK, razumemo ih. Pričaju tako jer ih neko plaća da tako pričaju. Neće da oru i kopaju, pa im je lakše ovako. OKOKOKOK.

Bane

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica


Dalje nema

Srdjan Novi Sad

pre 4 godine

Pa kakav je sad to novi aršin za merenje ko je najbolji svih vremena.Stalno se izmišljaju novi aršini.Ovaj aršin nema veze sa životom rekao bih.Ako Đoković prestigne Federera na večnoj listi po broju nedelja provedenih na prvom mestu on će biti najbolji svih vremena.I to je to .Nema šta više da se kaže.Meni se čini da kako je sve izvesnije da će se to desiti,onda se izmišljaju novi razlozi samo da Đoković ne bude najbolji.A moram da kažem da imam izvesne sumlje u vezi Federerovog zadnjeg nastupa na Vimbldonu.Kao da je bio malo nadopingovan.To govorim iz razloga što ako neko može u tim godinama da odigra pet sati a da izgleda kao da se nije ni umorio,pa što bi on najavljivao skori odlazak.Sumljivo.Vrlo.

analiticar_amater

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Evo kako ostrasceni Srbi rezonuju. Provalili ste svetsku zaveru da se Novak spreci da mu se prizna titula GOAT. Sa svime sto je Federer ostvario logicno je da ga vecina u svetu vidi kao najboljeg svih vremena, kao sto bi smo i mi to rekli da kojim slucajem Djokovic nije iz Srbije ili da je kojim slucajem Federer nas. Ima Nole jos da guli do te titule i to je jasno i njemu samom, samo nije vama.

CroFed

pre 4 godine

To je gotovo pa nemoguće, nema tu mogućnost rješavanja poena u dva udarca. Njegov je forte kontra, duboki reterni, iscrpljivanje protivnika a ne virtuozni voleji, klinički precizni servisi na break lopte. No ako ostane dobar u ovome što sad radi, i tada će vrlo vjerojatno prestići Rogera

ciljna ravnina

pre 4 godine

@Lizard

Dobro si sumirao trenutno stanje pri čemu su prva dva parametra ključna ali i treći i četvrti nisu nebitni.

Ako se ide dalje u analizu i postavi pitanje, može li neko da bude najbolji u sva 4 parametra, odgovor je jednostavan SAMO NOVAK.

Federer vodi u prva dva ali ga Novak za godinu dana, bože zdravlja, stiže u broju nedelja na prvom mestu. Nadal jako, jako teško može da stigne RF po broju nedelja, praktično bi moralo sve da mu se otvori.

Po broju GS i Nadal i Đoković mogu da stignu i prestignu RF i tu je ključna borba i zato je ovaj Vimbldon bio tako važan a one meč lopte će RF sanjati do kraja života. Da je ubacio jednu pobegao bi Novaku na praktično nedostižnu razliku u GS.

Dakle, iako Novak vodi samo u jednom od prikazan 4 parametra, on će ubrzo da izbije na prvo mesto i u drugom parmetru (broj nedelja na prvom mestu) i onda ostaje samo GS trka ko će prvi do 21. GS. Verujem da će na kraju sezone biti 20-18-17 a na kraju iduće ko zna, može da se desi da bude i 20-19-20 a to je onda trenutak kada imamo novog GOAT-a. Realnije je postaviti 2021 kao termin kada Novak stiže i prestiže RF po broju GS.

Natali Tozija

pre 4 godine

Ha, pravo pitanje je da li će Novak u 38.g. biti kao Rodžer u 44.g., pa on ne namerava da prestane, valjda ste to čuli već nekoliko puta iz njegovog štaba.

nemanja

pre 4 godine

Ljudi moji zasto ste nerealni? Nole ne moze da bude kao Rodzer u 37oj, jer ima potpuno drugaciji stil igre. Nema tako dobar servis i nije ofanzivan. Moci ce da igra, ali koliko uspesno pitanje je.

Bajko

pre 4 godine

Nije izjavio da mora da igra do 37 da bi bio goat nego je rekao da ce imati mnogo grend slemova.

Samo mnogi ne shvataju da Djokovic vec sledece godine u ovo vreme moze imati 20GS i vise nedelja od Federera, ne znam sto se gleda unapred 5 godina

Predrag

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 2. avgust 2019 10:43)
Bravo majstore. Samo da dodam: ne samo vecini nas u Srbiji, nego i mnogim drugima na svetu (svet nisu samo zapadna Evropa i USA.)
Ali ove dve "Nama nase, njima njihovo" i "Ne vredi ulaziti u dubine, udavicemo se" su ti ka Njegoseve. Nadam se, jer je najvaznije, da ce i sam Novak dozreti do toga. Na putu je, oseca se to.
Ziv mi bio/bila.

gogibreee

pre 4 godine

Znaci ako Mekinro to kaze onda je to to?!?
Bog Tenisa Jon Mekinro?
Samo mije malo nejadno ako je Novak u direktnim skoru bolji sa svim igracima: Rafa , Roger , Marej itd. Znaci vise puta ih je dobio i ide polako ide Nole na 20-21 Grandslemova i jos nije dovolje! Americka prica vazi samo za zapadne igrace! Sramota!

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Federer je svoje GS osvojio i sa time je zavrsio. Moze da igra tenis narednih 50 godina,vise nece osvojiti ni jedan.
Nadal i Djokovic se bore za G.O.A.T , Nole ako ga povrede zaobidju , osvojice najvise jos 6 GS . Po 2 godisnje u naredne 3 godine.

Sale

pre 4 godine

Novak ce vec u 35 da ima 20++ gren slemova i 310+++ nedelja prvog mesta i ako ne zeli moze komotno da batali da igra i vi mozete i dalje da smatrate da je rodzer goat..statistika vec sada kaze da je novak najbolji a tada ihahaj..a sto se tice federera on moze da igra i do 50 godina niko ga ne tera kicenim a to sto mlati praznu slamu vec deset godina i sto ce da mlati i dalje je njegov problem..

Mladen

pre 4 godine

Tačno tako. Mekinro je u pravu. Ako Nole ne bude držao nivo do 37. godine, Rodžer će ubrzo biti bolji. I od njega i od Nadala. Švajcarac na našu ne baš preteranu sreću može da igra ovako još 4 godine, ako ne i 5 punih.

Motivacija

pre 4 godine

Motivacija da se igra dokle se moze je i zbog sponzora od kojih moze da se zaradi vise nego od tenisa. Bez obzira ko u konacnici nadvlada svi su oni vrhunski sportisti i pravi majstori ovog elitnog sporta. Mi smo uvek bili u vrhu u kolektivnim sportovima, ali ovo je pojedinacni sport, pa je uspeh i po tome izuzetan.

мики

pre 4 godine

Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 02. avgust 2019 10:43)

шта си се залетео, ја знам да пливам, и волим дубину

Dusko

pre 4 godine

Ja ne znam sto se komentarise i skriva kada je sada NOVAK najbolji svih vremena po svim parametrima. Bolji skor od nadala i federera, covek koji je osvojio sve masterse i sve GS, covek koji ce imati jajvise provedenih nedelja na 1. mestu i koji ce imatinajvise titula na mastersima i GS, mada mu to nije potrebno ovo je najbitniji poarametar sve osvojeno sto nikada niko nije .

Milan

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna 
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16) 
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16) 
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28) 

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom" 
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom 

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse 

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto 
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari 

SPortski pozdrav :)
(Lizard, 02. avgust 2019 10:12)

59
Svi izdvajaju zavrsni masters ne znam zašto kad je to realno najači masters, jer igraju najbolji 8.... Dodaj novaku još 5 mastersa i eto ga na 1-om mestu i po 4 parametru nadal nema ni 1 a novak 5 feki 4 valjda
Pa dođe ovako nole 38 nadal 34 feki 32

analiticar_amater

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Bravo ekspertu, pa ima najvise bodova na race listi i po tebi to znaci da gubi prvo mesto? Inace je u finisu sezone vec tradicionalno bolji od Nadala koji jos uvek nema osvojen ni jedan zavrsni Masters.

Dragan P

pre 4 godine

Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve sto se moglo osvojiti u organizaciji ATP. A to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters turnir I Devis cup. Uspesniji u medjusobvim susretima sa drugom dvojicom of tri najbolja igraca I onog momenta kada prestigne federerapo broju nedelja na prvom mestu bice I formalno najbolju teniseru u istoriji

1242

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku. Bez nje neće biti najbolji.
(Djed Gavrilo, 2. avgust 2019 12:31)

Pa kako sad?
Najbolji je. Nema boljeg.

1Beogradjanin

pre 4 godine

Novak još nije "koza" jer zaostaje za Federerom u dve bitne stavke, broj GS titula i broj nedelja na vrhu. Ako ga makar u jednoj kategoriji pretekne, a u drugoj stigne blizu mislim da će biti najbolji od najboljih. Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.

Mare

pre 4 godine

Već je najbolji jer ima bolji međusobni skor protiv obojice i i sve što je osvojio tukao je rangirana prva 4 tenisera.
Tako da on, pa Nadal, pa Rođa.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Federer,Novak i Rafa su trojica koji će se borit za GOAT glupe su to prognoze unapred koliko ko će imat na kraju GS. Zaboravljate da su trojica vrhunski po igračkom fizičkom i psihičkom aspektu ispred dalje mlađih lavova na atp turu. Njih ne mogu skinut jer nemaju još to u sebi što su sami zapečata li u početku karijera svojih.

Tako da biće otvoreno do kraja njihovih karijera.

Istina da je Novak kompletirao sve masters 1000 na tome svaka čast kao da Rodžeru fali Rim i Monte Karlo gde je mogao da osvojio 2003 protiv Mantilje ili Vavrinke 2014 godine. Nadal igrao 2x Šangaj gde je imao možda priliku protiv Davidenka kao u Majamiju nevezano što je vise puta igrao protiv Novaka u tim finalima i Rodžera. U Parizu mogao protiv Nalbandijana da uzme masters 2007 al porazen je na kraju. Završni nikad nije mogaoo iz jednostavnih razloga igru za dvoranu nikad nije imao uprkos 2x finala a da se ne lažemo duplo bolji su igrači Rodžer i Novak od Rafe na betonu odnosno dvorani kao što je na šljaci od njih. Ima on ukupno pobeda protiv njih negde 16 al nedovoljno naspram dvojice koji imaju 30 pobeda ukupno u tim duelima. To su činjenice ko je su istinite.

nelaj

pre 4 godine

Samo da demantujem ove sto su punih usta o Rodzerovom stilu igre. Prica kako se on ne umara sa svojim stilom ne pije vodu. I te kako se umara i nista drugacije ne igra od Djokovica i Nadala. Ne znam sta ste gledali vi u finalu Wimbledona? Federer je po pola trcao i jurio, kao Djokovic. Ulazio u duze razmjene, neke i dobijao. Prica da se Federer ne umara mogu da pricaju samo ljudi koji nikad reket u ruke nisu uzeli. Izadji na teren samo da stojis tamo 5 sati da nista ne radis pa da vidis kako ces da se umoris. Jednostavno je nauka i medicina otisla daleko i to omogucava igracima duze karijere. Ne samo u tenisu. Pa Parker jos igra kosarku skoro 40 godina ima. Dankan, braca Gasol.

Dvojka za trud

pre 4 godine

@Alphabet
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.

Mi može da teramo naše

pre 4 godine

@Kengur
Zaboravio si da do 1968. najbolji teniseri sveta, koji su bili profesionalci, nisu mogli da igraju GS turnire. Igrali su Word pro turnire, na kojima nije bilo amatera, koji su bili mnogo jači od svih amaterskih turnira, a tek od 1068. i profesionalci stiču pravo da igraju GS turnire. I prve godine, 1969, Lejver uzima sva četiri turnira u jednoj godini. Pokušavam samo da kažem da se tenis igrao i pre Novaka i Federa, fudbal pre Mesija i Ronalda, da se trčalo i pre Bolta i nema smisla zaboraviti teniske legende kakvi su bili Don Badž, Džek Krejmer, Ken Rouzvol, Segura, Pančo Gonzales (verovatno ajboljhi), Rod Lejver, Emerson, Borg (povukao se sa 26). Najveći svih vremena ne mora da bude onaj koji je skupio najjaču statistiku, nego neko ko je za života stekao najveću slavu. Ono što je uradio u 38. godini, kada je nadigrao Novaka i praktično dobio meč, veći je podvig nego što je Novak slavu stekao na dve protivničke greške. U svetu će Federer će uvek biti ispred Novaka, a nama preostajeda ga u Srbiji proglasimo, u muzeju kad se otvori, za "goata". I šta nam svet može?!

stojanče

pre 4 godine

A ako Fedja bude igrao u 41. kao Karlovic, biće visok 2 metra. Ajde ne rise Mekinro. Ne treba Djoki toliko godina da ti zapuši usta.

proliver

pre 4 godine

Upranu je mekinro, jer ce starac foco igrati do 43. Ali glavna stvar je da ce Federer biti pobedjen za vreme svoje karijere, a ocekivalo se da niko posle njega nece oboriti njegove rekorde. Kakvo razocarenje za Federera.

Milena

pre 4 godine

Muameru-nisam napisala da se Nadal dopinguje.To ne znam.Kao što što ne znate ni Vi.A ne znate ni za Đokovića.
Jedino sam sigurna da bi Đoković automatski bio suspendovan na duži roki i kažnjen na svaki mogući način ,da su ikad utvrdili da je dopingovan.Svjetski mediji bi se utrkivsli u objavi tih rezultata.Pa pokušavaju na sve načine da ga omalovaže i uvrijede kad pobjeđuje,pa možete misliti kako bi se naslađivali dopingom.
Vjerujem da mnogi od njih koriste sve što mogu (pa i Nadal i Đoković) da bi održali dostignuti nivo i još napredovali.
Inače,nisam sigurna ni u vašu podršku Nadalu.Više mi to naginje ka netrpeljivosti prema Đokoviću.

Sava

pre 4 godine

Ako Nole osvoji 18 GS, a Fed ostane na sadašnjem broju a Rafa ne pređe 20 GS, te ako Nole bude imao najviše mastersa i nedelja na br. 1, mislim da niko neće moći da kaže da Nole nije najbolji svih vremena.

nikolaq

pre 4 godine

Andre,bice on Goat vec u 35-toj,ako ne I ranije.Dotle ima bar 13- 14 GS,a ako bude zdravlja,njegovoj su bar 50 posto.Ovo je realno,na radost njega I njegovih obozavaoca,a oni koji to nebi voleli,znaju da je to realnost ma koliko I'm tesko da to da svare.

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Koliko komentara na tekst, a da ga prethodno nisu ni pročitali? Nije Džon, već Patrik, ništa pogrešno rekao, jednostavno, ako No1e nastavi ovako da igra, imaće najviše GS titula i tako postati GOAT.

Djomla

pre 4 godine

Ne ulazim u to ko će biti G.O.A.T, ali sam siguran da Nole neće igrati do 37 godine. Njegovi poeni u proseku traju znatno duže nego Rogerovi. Roger se zbog svog racionalnog stila igre manje umara pa tako produžava karijeru.

Rade panter

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Pre godinu dana Novak je imao 2000 poena manje od Nadala na live race listi, znaci Federer uskoro ostaje bez rekorda!

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Медицина је чудо. А и разне супстанце се дозвољавају из године у годину. Некада се на паузи јео сендвич. Данас нека тајна чоколадица и две три врсте течности.

neko..ako..kako?!

pre 4 godine

Koliko god sad nemoguće izgledalo da će se u skoroj budućnosti pojaviti neki teniser koji će osvojit 20+GS, mišljenja sam da na to nećemo tako dugo čekati.Zašto? Zato jer taj ''Mister X'' neće imati konkurenciju koju zadnjih 10-12 godina imaju 3 najbolja tenisera (mislim na njihovu međusobnu konkurenciju).Teško da će se to skoro ponoviti.Uzmimo npr. da se bilo koji teniser od velike trojke nije ni rodio, koliko bi GS-ova nakupila preostala dvojica.. 30? E to bi već bila neka brojka, ili još luđe, da je bio samo Federer, pa broj osvojenih GS bi bio cca 40? (dok Novak nije krenuo u akciju ovaj ih je već imao 12).Zato mislim da ne mora biti da ćemo dugo čekat za nekog iz neke buduće generacije koji će krenut u akciju ''20+''

Neko...neke...ako...zamislite...uskoro...hmmm dotle deri Nole!

Boris Beker na Evroviziji

pre 4 godine

Patrik :D

@Djordje P
50 nedelja je godinu dana, a ne 4-5. Ne znam na kojoj to planeti godina ima 10-ak sedmica. A što se broja slemova tiče, moraće žešće da dominira u naredne 2 godine ako želi da ga prestigne, jer svaki slem koji ne uzme on, uzima, najverovatnije, Federer (osim RG, razume se), što opet pomera granicu. Da ne govorimo što će onda "uslov" biti da Đoković osvaja najveće turnire i sa 40.

Inače mi se ne dopada Novakov stil igre i "navijam" za njega samo zato što smo zemljaci. Ne razumem zašto se ovde toliki iščuđavaju što oni koji nemaju takav razlog više vole Feda. Čovek jednostavno igra najlepši tenis, a to je ono zbog čega većina ljudi i gleda ovaj sport. Kao neko ko tenis prati odmalena, ne mogu a da ne primetim da je ogroman broj ljudi kod nas, od kojih su danas mnogi eminentni teniski stručnjaci, za tenis počeo da se zanima negde 2008. Da me neko ne shvati pogrešno, ne osuđujem, štaviše veoma mi je drago što je taj sport popularizovan kod nas, ali to nužno donosi i veliki broj "znalaca" koji se ne libe da svoje cenjeno i u svakom pogledu nepristrasno mišljenje štedro dele diljem interneta. U više navrata, svakodnevno.

how?

pre 4 godine

Đoković neće igrati u 37oj jer ne čuva svoje telo i zdravlje kao što to čini Federer. Rodžer se povuče i napravi pauzu na prvi simptom moguće povrede, Novak sili i sebe i telo zarad potencijalnih trofeja. Možda je on elastičan i pokretan, ali srpska glava i inat će mu doći glave pre nego što uradi ovo što je Federer uradio na Wimbledonu, bez obzira na izgubljeni meč, magija je to na terenu u tim godinama!

Žanka

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder. 
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Live ATP Ranking
1 Novak Djoković 12415
2 Rafael Nadal 7945
3 Roger Federer 7460

Čudno, od kada se 5000 (tj 4470) piše kao 500?

Milena

pre 4 godine

Mekinro,Patrik ,a ne Džon.Tekst nije duži od nekih komentara ovdje ,pa su ga svi kojima se jako žuri negdje (????)mogli brzo pročitati.Čovjek nije zadao nikakav novi parametar Đokoviću.Samo je rekao da ,ako zadrži sadašnji nivo,može prestići Federera.Godine koje je spomenuo su bitne,zato što je Federer sad u tim godinama.I još je u vrhu.
Mnogi komentari su kontradiktorni-Federer je osvojio puno manje GS i mastersa u posljednjih 8 godina-Đokovićeve dominacije (sa pauzom) i ,naravno,jer je već u godinama,a očekuju i sigurni su da će Đoković prestići Federera u toj starosnoj dobi između 32-38. godine.
Navijam za Đokovića,naravno.Želim da osvoji sve što se može u tenisu i da igra dok god može da se održi na visokom nivou.Iskustva,znanja,snage ,sposobnosti ,a i volje mu ne nedistaje.
Nadal je ,možda ,planirao da igra dok se može natankovati svim i svačim ,da održi koljena i ostalo u vrhunskoj formi.Ali,sad je namirisao krv,pa se bojim da će zapeti da osvoji jos neki GS osim Rolan Gsrosa.
Federera bi jednog dana ,u ne tako bliskoj budućnosti ,mogli iznijeti na nosilima sa terena.On neće prije toga odustati, jer mu njegova i ženina
bolesna taština to neće dozvoliti.A ,bome ,ni sponzori.Valja odraditi sve te ugovore i silne milione.
Svaka čast njegovoj igri i roku trajanja,ali , vrlo sam sumnjičava po pitanju prirodnosti njegove forme i izdržljivosti .

alphabet

pre 4 godine

@Alphabet 
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.
(Dvojka za trud, 02. avgust 2019 12:42)

Izvinite profesore iz rubrike sport, podrubrike komentari. Tebi sigurno neću pisati upravni govor, ali drago mi je da si se javio sajber učitelju sa svojim "mudrim" mislima. Menjaš nik al mozak ne možeš.

ruski veto

pre 4 godine

ne lupetaj, stalno ti nesto ponizavas novaka. ko osvoji do kraja karijere vise gs on je najbolji svih vremena, prosto kao pasulj...

Aleksa

pre 4 godine

@Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 02. avgust 2019 09:51)

@evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!
(miodrag, 02. avgust 2019 09:51)

Ooo ograniceni Srbi. Pa nije covek DODAO uslov za GOATa da Novak MORA da igra kao i Federer u 38oj, vec je rekao da AKO bude igrao kao on u njegovim godinama, da ce ga skoro sigurno prestici jer ce imati vremena za to. U suprotnom igrace na vrhunskom nivou jos samo 2,3 sezone sto mozda ne bude dovoljno da se uzme jos 5,6 slemova. U tenisu stvari mogu da se brzo okrenu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pogledajte strah u očima zapada kako nebi morali priznati,da je neki srbin poput novak najbolji sportista kao što su imali problem priznati nikoli tesli,da je prometej novoga doba a ugurali se e edison,markoni,redngen ili einstaine koji nije imao niti jednog svog patenta drzao se one teorije relativnosti kao pijan plota a i ta teorija je netačna nikako,da prizna postojanje etra dugo nisu znali kako tesla uspeva dobiti više energije nego li je troši hladjenjem etra.dok edison ubija zivotinje i spaljuje dva puta tesli laboratorij ili markoni i redndgen koji su delili sami sebi nobelove nagrade.

Milan

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega. 
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.
(sasa jokic, 02. avgust 2019 10:42)

Zahvaljujemo se na glasu.

Feki AO 2010
WIM. 2012
AO 2017
WIM. 2017
AO 2018

Rade grobar

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.

Demar Derosan

pre 4 godine

Ovo je navodno odrzavanje tenzije, nacin da se poboljsa gledanost i celokupni biznis na turu, i zabava za bogate. Nista vise od toga. Ovo je tema za navijace u siromasnim i nedovrsenim zemljama da se spore, a vecina tih navijaca nema nikakve dodirne tacke sa sportom.

nikolas.t

pre 4 godine

Djokovic vec sledece godine nece imati snage da juri loptice,prebacuje ih protivniku i ceka da ovaj pogresi,dok ce FEDERER I SLEDECE GODINE IGRATI FINALA I POLU FINALA GS TURNIRA!

alphabet

pre 4 godine

@alphabet 
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.
(criiiiiiiiiiiinge, 02. avgust 2019 16:17)

Ako te je sramota ti idi na drugi portal, tamo u tvoju lijepu, ionako si višak ovde.

bezveze

pre 4 godine

analiticar_amater
Nije vredno truda, i onako niko ne gleda cinjenice i elementarnu logiku. Ovde je u pitanju ogoljeni, agresivni, ekstremni transfer percepcije tudjeg uspeha kao svog. Otud i iskrena nemogucnost prihvatanja cak i postojanja neznatno drugacijeg misljenja. I upravo na takvim antagonizacijama ova zemlja sad cveta.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma pusti ove mediske papke koje preko reklama i media prave velikima znamo dobro ko su največi a novak je sigurno najbolji teniser u najtezoj zlatnoj eri savremenog tenisa nešto poput maradone ili letečeg michael jordan tako nisu hteli ni nikoli tesli da priznaju a sad znamo koliko je unazadila pogrešna formula alberta einsteina koji nije zeleo,da prizna etar a danas svi znamo kako su samo radili protiv tesle naprimer samo edison mu spalio 2.puta laboratorij i ubio neznam koliko zivotinja,da deskriminiše teslu o einstenu netreba govoriti koliko je unazadio napredak znam,da je teško priznati ako znaš,da je otac nikole tesle srbski pravoslavni pop.da je tesla bio britanac koji je trebao biti materialista odavno bi bio najvecni naucnik

ZeZ

pre 4 godine

@delboj ...u 37 i može samo da se igra ako je telo savršeno pripremljeno. To je Federer dokazao. A da se pobedi u tim godinama treba mirnoća i glava. A to Novak ima u izobilju. Ono nikad teže leto za navijače Federera. Nole majstore.

criiiiiiiiiiiinge

pre 4 godine

@alphabet
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.

CroFed

pre 4 godine

To je gotovo pa nemoguće, nema tu mogućnost rješavanja poena u dva udarca. Njegov je forte kontra, duboki reterni, iscrpljivanje protivnika a ne virtuozni voleji, klinički precizni servisi na break lopte. No ako ostane dobar u ovome što sad radi, i tada će vrlo vjerojatno prestići Rogera

Mladen

pre 4 godine

Tačno tako. Mekinro je u pravu. Ako Nole ne bude držao nivo do 37. godine, Rodžer će ubrzo biti bolji. I od njega i od Nadala. Švajcarac na našu ne baš preteranu sreću može da igra ovako još 4 godine, ako ne i 5 punih.

Rade grobar

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.

analiticar_amater

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Evo kako ostrasceni Srbi rezonuju. Provalili ste svetsku zaveru da se Novak spreci da mu se prizna titula GOAT. Sa svime sto je Federer ostvario logicno je da ga vecina u svetu vidi kao najboljeg svih vremena, kao sto bi smo i mi to rekli da kojim slucajem Djokovic nije iz Srbije ili da je kojim slucajem Federer nas. Ima Nole jos da guli do te titule i to je jasno i njemu samom, samo nije vama.

Mi može da teramo naše

pre 4 godine

@Kengur
Zaboravio si da do 1968. najbolji teniseri sveta, koji su bili profesionalci, nisu mogli da igraju GS turnire. Igrali su Word pro turnire, na kojima nije bilo amatera, koji su bili mnogo jači od svih amaterskih turnira, a tek od 1068. i profesionalci stiču pravo da igraju GS turnire. I prve godine, 1969, Lejver uzima sva četiri turnira u jednoj godini. Pokušavam samo da kažem da se tenis igrao i pre Novaka i Federa, fudbal pre Mesija i Ronalda, da se trčalo i pre Bolta i nema smisla zaboraviti teniske legende kakvi su bili Don Badž, Džek Krejmer, Ken Rouzvol, Segura, Pančo Gonzales (verovatno ajboljhi), Rod Lejver, Emerson, Borg (povukao se sa 26). Najveći svih vremena ne mora da bude onaj koji je skupio najjaču statistiku, nego neko ko je za života stekao najveću slavu. Ono što je uradio u 38. godini, kada je nadigrao Novaka i praktično dobio meč, veći je podvig nego što je Novak slavu stekao na dve protivničke greške. U svetu će Federer će uvek biti ispred Novaka, a nama preostajeda ga u Srbiji proglasimo, u muzeju kad se otvori, za "goata". I šta nam svet može?!

nikolas.t

pre 4 godine

Djokovic vec sledece godine nece imati snage da juri loptice,prebacuje ih protivniku i ceka da ovaj pogresi,dok ce FEDERER I SLEDECE GODINE IGRATI FINALA I POLU FINALA GS TURNIRA!

how?

pre 4 godine

Đoković neće igrati u 37oj jer ne čuva svoje telo i zdravlje kao što to čini Federer. Rodžer se povuče i napravi pauzu na prvi simptom moguće povrede, Novak sili i sebe i telo zarad potencijalnih trofeja. Možda je on elastičan i pokretan, ali srpska glava i inat će mu doći glave pre nego što uradi ovo što je Federer uradio na Wimbledonu, bez obzira na izgubljeni meč, magija je to na terenu u tim godinama!

Majkl Džondar

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.

miodrag

pre 4 godine

Mislim da mi svi pomalo zaboravljamo da je Nadal jos uvek za dva GS ispred Novaka I samo dva iza Starca Foce od 100 ljeta......to da je on istrosen I da ne moze da igra dugo I da moze samo na travi da osvoji GS, mislim da je vec demantovao. Naravno da bih voleo da Novak bude najveci,ali ne zaboravimo Rafu. A inace sve ove price oko G.O.A.T- a me malo podsecaju na igranku zvanu ulazak Srbije u EU....taman kad stignemo blizu I ispunimo neki uslov , pojavi se novi….evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!

Djomla

pre 4 godine

Ne ulazim u to ko će biti G.O.A.T, ali sam siguran da Nole neće igrati do 37 godine. Njegovi poeni u proseku traju znatno duže nego Rogerovi. Roger se zbog svog racionalnog stila igre manje umara pa tako produžava karijeru.

Djordje P

pre 4 godine

Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 2. avgust 2019 09:51)

Pa, dobro, da budemo realni malo, Novak i dalje zaostaje 4 GS titule i 50-ak nedelja za Federerom. Covek je samo rekao da ako Nole bude u ovoj formi jos 4-5 godine da ce ga prestici u bukvanom svakom aspektu, te da nece biti vise rasprave o GOAT. Ne razumem sta je pogresno rekao.

Boris Beker na Evroviziji

pre 4 godine

Patrik :D

@Djordje P
50 nedelja je godinu dana, a ne 4-5. Ne znam na kojoj to planeti godina ima 10-ak sedmica. A što se broja slemova tiče, moraće žešće da dominira u naredne 2 godine ako želi da ga prestigne, jer svaki slem koji ne uzme on, uzima, najverovatnije, Federer (osim RG, razume se), što opet pomera granicu. Da ne govorimo što će onda "uslov" biti da Đoković osvaja najveće turnire i sa 40.

Inače mi se ne dopada Novakov stil igre i "navijam" za njega samo zato što smo zemljaci. Ne razumem zašto se ovde toliki iščuđavaju što oni koji nemaju takav razlog više vole Feda. Čovek jednostavno igra najlepši tenis, a to je ono zbog čega većina ljudi i gleda ovaj sport. Kao neko ko tenis prati odmalena, ne mogu a da ne primetim da je ogroman broj ljudi kod nas, od kojih su danas mnogi eminentni teniski stručnjaci, za tenis počeo da se zanima negde 2008. Da me neko ne shvati pogrešno, ne osuđujem, štaviše veoma mi je drago što je taj sport popularizovan kod nas, ali to nužno donosi i veliki broj "znalaca" koji se ne libe da svoje cenjeno i u svakom pogledu nepristrasno mišljenje štedro dele diljem interneta. U više navrata, svakodnevno.

oxoxoposum

pre 4 godine

Djoković već jeste najbolji svih vremena, jer je igrao najbolji tenis ikada viđen. Federer je najuspešniji (najviše gren slemova i nedelja na vrhu liste) a Nadal najbolji na šljaci. Nažalost, gomila pokušava da ospori tu vrlo jednostavnu činjenicu i prolaziće kroz neminovnu tihu patnju iz nedelje u nedelju u narednom periodu, kako se bude povecavao Novakov niz na čelu ATP. Nervoza i frustracija će eskalirati u vreme najvećih turnira. Mi ćemo uživati u vrhunskom tenisu i zabavljati se sa komentarima trolova i ostalih iskompleksiranih individua. Na kraju krajeva kada Novak postane krunisani kralj ovog sporta i te vaške će dobiti satisfakciju jer će shvatiti da su pratili najbolji tenis svih vremena.

sasa jokic

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega.
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.

Aleksa

pre 4 godine

Nole, zgazi ih sve!!!... nemoj Rođu za 1-2 GS titule da prestigneš, nego ga ostavi daleko iza sebe... pa da uživamo u tekstovima kako se koprcaju da ti nađu manu, kako to nije to, kako si ti osvajao kad je napolju bilo 23°C, a Rođa na 35°C, kako je kod tebe bilo bez vetra, kod Rođe uragan itd itd... ne mogu da podnesu što si Srbin, pa to ti je... samo jako, sokole!...

мики

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)

ма води га кући. зашто је то теби и другима "леп тенис". едберг је био елегантнији, Бекер на Вимблдону моћнији, али само Новак буквално све сада уме, све зна, и заиста игра лепо, не само ефикасно. када крене да шара линије, застаје дах.

Milan

pre 4 godine

Nole dominira protiv obojice u poslednjih 8 godina, i opste je poznato da kad on igra na 90+% da niko ne moze da ga pobedi, sto nije slucaj sa Rodzerom i Rafom protiv njega. 
Tesko je meriti ko je bolji ako gledamo samo broj GS, jer su igrali u razlicitim vremenima, zato je najmerodavnije gledati medjusobne susrete, iako ce ih Nole najverovatnije prestici i po tom kriterijumu. Federer je od 2010 uzeo samo 2 GS, to dosta govori o odnosu snaga u poslednjih 9 godina.
(sasa jokic, 02. avgust 2019 10:42)

Zahvaljujemo se na glasu.

Feki AO 2010
WIM. 2012
AO 2017
WIM. 2017
AO 2018

nemanja

pre 4 godine

Ljudi moji zasto ste nerealni? Nole ne moze da bude kao Rodzer u 37oj, jer ima potpuno drugaciji stil igre. Nema tako dobar servis i nije ofanzivan. Moci ce da igra, ali koliko uspesno pitanje je.

sasa.r

pre 4 godine

Do kada đeco ovako?! Broj sedmica,međusobni susreti nijesu trofeji!!!
Zašto je toliko teško prihvatiti opšte poznatu činjenicu o broj GS kao osnovno mjerilo.Poslije dolaze mastersi ali samo ako su izjednačeni po slemovima.Da vam uprostim...na Olimpijadama kada se rangiraju reprezentacije uvijek je bolja ona koja ima više zlatnih medalja.Može neko da ima 50 srebrnih ali ako nema nijednu zlatnu slabiji je od one koja ima samo jedno zlato!!! U fudbalu...broj sedmica na vrhu fifa liste, odnos u pobjedama npr Italije i Njemačke...koga to zanima.Samo je bitno ko je najviše puta osvajao najveći turnir/ Mundijal.Zato je Brazil najbolji.Kad se priča o starim teniserima govorilo ko o medjusobnim susretima Bekera i Edberga ili koliko ko ima slemova.Nemojte da tražite nešto što niko ne prihvata samo zato što naš teniser nema najviše onoga što je najvažnije.Niko neće Novaka( bez neobjektivna dječurlija u Srbiji i dosadni botovi) pamtiti kao najboljeg ako bude zaostajao za Rogerom i Rafom po broju GS. Zamislite da Novak ima 20GS a Roger 16GS da li bi ijedan Srbin pominjao sedmi
ce, međusobne mečeve, Nole slem...naravno da ne bi.Samo bi rekli daleko je Rogeru do 20.Zato poželimo da Novak odigra još 3/4 godine, da prestigne po broju GS Federera a onda da se istinski radujemo i slavimo što je Srbin Nole GOAT!!!

Ha

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se

1242

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku. Bez nje neće biti najbolji.
(Djed Gavrilo, 2. avgust 2019 12:31)

Pa kako sad?
Najbolji je. Nema boljeg.

Neche morati da igra do 37

pre 4 godine

On ce ga preteci do 34, pa nece morati da igra do 37. Roger igra najlepshiji tenis, a Nole igra najpametniji,,,kraj price

bezveze

pre 4 godine

analiticar_amater
Nije vredno truda, i onako niko ne gleda cinjenice i elementarnu logiku. Ovde je u pitanju ogoljeni, agresivni, ekstremni transfer percepcije tudjeg uspeha kao svog. Otud i iskrena nemogucnost prihvatanja cak i postojanja neznatno drugacijeg misljenja. I upravo na takvim antagonizacijama ova zemlja sad cveta.

Žanka

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder. 
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Live ATP Ranking
1 Novak Djoković 12415
2 Rafael Nadal 7945
3 Roger Federer 7460

Čudno, od kada se 5000 (tj 4470) piše kao 500?

Cane

pre 4 godine

Nadal ima samo dva GS manje od Federera, a ima olimpijsku zlatnu medalju koju Federer verovatno neće nikad. Nadal je već sada GOAT, a Novak ima šansu da ga prestigne jer se većina velikih turnira ne igra na šljaci. Federeru će verovatno ostati neki rekordi kao uteha, ali o pitanju najboljeg odlučuju Nadal i Novak i niko drugi, odnosno treći.

Žalosna sova

pre 4 godine

Mnogo su vam glupe teme koje izazivaju još gluplju raspravu. I tako iz dana u dan. Goat, negoat, za mene je Novak najkompletniji teniser koga sam gledala a vi izaberite svoga i kraj priče. Razvlačiti temu o nečemu što se ne može utvrditi je najblaže rečeno, dosadno.

Srdjan Novi Sad

pre 4 godine

Pa kakav je sad to novi aršin za merenje ko je najbolji svih vremena.Stalno se izmišljaju novi aršini.Ovaj aršin nema veze sa životom rekao bih.Ako Đoković prestigne Federera na večnoj listi po broju nedelja provedenih na prvom mestu on će biti najbolji svih vremena.I to je to .Nema šta više da se kaže.Meni se čini da kako je sve izvesnije da će se to desiti,onda se izmišljaju novi razlozi samo da Đoković ne bude najbolji.A moram da kažem da imam izvesne sumlje u vezi Federerovog zadnjeg nastupa na Vimbldonu.Kao da je bio malo nadopingovan.To govorim iz razloga što ako neko može u tim godinama da odigra pet sati a da izgleda kao da se nije ni umorio,pa što bi on najavljivao skori odlazak.Sumljivo.Vrlo.

Dejan

pre 4 godine

Volim puno Novaka ali sada vise preterase s tim goat pa goat ovaj te onaj.Sada uopste nije relevantno da se o tome prica.Kad sva trojca zavrse karijeru onda nek se vodi polemika o tome,jer jos bar 3-4 godine verovatno niko sa sigurnoscu nece moci za nekog od njih da tvrdi da je goat,a i ta rec me nekako nervira.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Зашто Новак да игра до 38 када посао може да заврши већ крајем наредне године... Шалу на страну,тешко је очекивати да Новак повеже 5 ГС заредом али врло је реално да у наредне 2 године освоји тих 5 и претекне Швајцарца.Хвала Богу па ова нова генерација не вреди ничему те осим Федерера,Надала и ветра нема озбиљнијих препрека 😂

Lizard

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16)
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16)
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28)

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom"
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari

SPortski pozdrav :)

alphabet

pre 4 godine

Da se ne bi mi svadjali više, može li redakcija b92 da krene redom na vrata kod svakog stručnjaka tenisa, i pita gospodine šta bi ste vi voleli da Nole uradi kako bi postao Goat, i recimo ovaj patrik mekinro kaže da bi voleo da Nole dobije meč da ne udari lopticu ni jednom, vi kažete može dogovoreno, pa kod sledećeg, sledeći kaže ja mislim da Nole mora bar 20 mečeva da dobije sa levom rukom ako misli da bude Goat, vi opet kažete MOŽE, pa kod trećeg, treći kaže da Nole ne može biti Goat ako ne pobedi jedan meč sa šupljim reketom bez žica, pa onda kod četvrtog itd itd i obavezno odete i kod ovih većih stručnjaka, kod Jumka, bodibonda I ostalih što najbolje znaju i sastavite jedan lep i dug spisak i onda dostavite to nolu napismeno sve lepo sa pečatom od Jumka I ostalih i Nole će sve to lagano da postigne i kraj priče, ljudi uozbiljimo se, na papir sve i predati Nolu da časkom to odradi sve.

Djed Gavrilo

pre 4 godine

Novak je bolji teniser od Rafe i Rodzera!
Ima bolji skor u medjusobnim susretima.
Da li će sakupiti i najbolju statistiku, zavisi od više faktora.
Ne zavisi od ove dvojice,jer je bolji od njih.
Zavisi od novih igraca koji ga mogu zaustaviti.
Zavisi od njegovog motiva.
Zavisi od njegovog zdravlja.
Veliki broj slavnih imena sporta je objektivan .
Deo medija favorizuje Federera i manje Rafu.
Novaku ostaje da pokuša popuniti i statistiku.Bez nje neće biti najbolji.

sasa

pre 4 godine

za dve godine Novak stavlja tacku sa 21 gs,,u predstojece dve godine bice 9 gs i ja s pravom verujem da ce Nole uzeti 5-6 ako uzme sad US OPEN...ta je prica definitivna...Novak nece dozvoliti pad forme kao 2017 te kad je doslo na naplatu zasicenje i masterse gde je osvajao ili dolazio do zavrsnice,jednostavno do 35 te ce se bazirati samo na gs i tu od 13 verujem da moze uzeti pola...Rodzer ce pokusati jos US OPEN da uzme al posle toga je definitivno njegov kraj...

gogibreee

pre 4 godine

Znaci ako Mekinro to kaze onda je to to?!?
Bog Tenisa Jon Mekinro?
Samo mije malo nejadno ako je Novak u direktnim skoru bolji sa svim igracima: Rafa , Roger , Marej itd. Znaci vise puta ih je dobio i ide polako ide Nole na 20-21 Grandslemova i jos nije dovolje! Americka prica vazi samo za zapadne igrace! Sramota!

Dvojka za trud

pre 4 godine

@Alphabet
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.

Džon baba vanga Mekinro

pre 4 godine

Svi znamo izreku da su babi .... bila bi deda.Ili da je Duško Dugouško skrenuo levo kod Albukerkija.Alo bre proroci svake vrste a posebno bivši igrači kojima mišljenje zavisi od toga na koju su nogu ustali,pustite ljude da igraju pa na kraju karijera zbrajajte trofeje,vrline i mane.Svi znamo da su tri kralja najbolji u tenisu od kad postoji ova igra.Sve ostalo je stvar ukusa i objektivnosti,lično mislim da ih ne treba odvajati i uvek ih svu trojicu svrstavati u zlatno doba tenisa.

Topnik

pre 4 godine

Zaboravlja se Nadal u ovoj priči trenutno, no ako on osvoji US open recimo, a tamo uvijek dobro igra, imat će možda i najjače argumente. Zato treba pričekati da svi završe karijeru, svaki turnir ima povijesni značaj u ovom trenutku.

Cxevu

pre 4 godine

@Lizard

Koliko do kraja sledeće godine, Novak će imati i najviše GS titula i najviše nedelja, najviše masters turnira i još bolji međusobni skor a onda je ubedljivo najbolji u svemu i ne postoji više rasprava o tome kada bude bio prvi u svemu.

Goran

pre 4 godine

Bitna je činjenica kako je Nole osvojio GS. Na svakom je pobedio Nadala ili Federera, na mnogim obojicu.Nije bio takav slučaj kad su oni osvajali GS.
Svi zaboravljaju završni masters gde Federer ima 6 titula, Djoković 5, a Nadal jošuvek nijednu. Završni Masters je posle GS najbitniji turnir. Svaka čast Nadalu, veliki je šampion ali po meni on ne može da bude najveći...70% GS, mastersa su osvojeni na šljaci, a šljaka se igra 3-4 meseca godišnje.
Realnost je da će za godinu dana Djokivić biti prvi po broju nedelja, verovatno i po broju Mastersa, za GS videćemo. Novak je osvojio sve najveće turnire na svetu. Federer nikad nije osvojio Rim i Monte Carlo, a Nadal Majami, Šangaj i Pariz i završni Masters.
Veliki pozdrav.

mlekadzija

pre 4 godine

Неће морато Новак да игра још 5 година. Престићи ће Федерера до тада. Питам се само како ће Јумко и дружина да преживе ту чињеницу!

mujo

pre 4 godine

Kakvi komični likovi ovi Federčići.
(Aga, 2. avgust 2019 11:27

Zaista.
I još evo sada pričaju kao nije to ni potrebno niti moguće proglasiti boljeg od boljeg niti najboljeg. Čemu, kao, to poređenje. Svi su kao najbolji. Ali, OK, razumemo ih. Pričaju tako jer ih neko plaća da tako pričaju. Neće da oru i kopaju, pa im je lakše ovako. OKOKOKOK.

Mare

pre 4 godine

Već je najbolji jer ima bolji međusobni skor protiv obojice i i sve što je osvojio tukao je rangirana prva 4 tenisera.
Tako da on, pa Nadal, pa Rođa.

Rocky

pre 4 godine

Trenutno je br GS glavni kriterijum za botove posto ih Fed ima vise.

Dogodine kad ga stigne Nole ce ti botovi da imaju neki novi ... ha ha ha

Pamtim ja kad je i broj nedelja na ATP1 bio glavni kriterijum ali taj im vise nije zanimljiv jer ga Nole skoro.stigao :-)))

Ah botine botine

criiiiiiiiiiiinge

pre 4 godine

@alphabet
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.

slaviša šmigič

pre 4 godine

pogledajte strah u očima zapada kako nebi morali priznati,da je neki srbin poput novak najbolji sportista kao što su imali problem priznati nikoli tesli,da je prometej novoga doba a ugurali se e edison,markoni,redngen ili einstaine koji nije imao niti jednog svog patenta drzao se one teorije relativnosti kao pijan plota a i ta teorija je netačna nikako,da prizna postojanje etra dugo nisu znali kako tesla uspeva dobiti više energije nego li je troši hladjenjem etra.dok edison ubija zivotinje i spaljuje dva puta tesli laboratorij ili markoni i redndgen koji su delili sami sebi nobelove nagrade.

Bajko

pre 4 godine

Nije izjavio da mora da igra do 37 da bi bio goat nego je rekao da ce imati mnogo grend slemova.

Samo mnogi ne shvataju da Djokovic vec sledece godine u ovo vreme moze imati 20GS i vise nedelja od Federera, ne znam sto se gleda unapred 5 godina

Kengur 86

pre 4 godine

Ovo vise nema smisla porediti i davati objave ko je najbolji svih vremena... Evo sada ako hocemo da gledamo statistiku od 2008 godine, kada je Novak osvojio svoj prvi Grend slem, poredak je sledeci: Novak ima 16 GS, Nadal ima 15GS a Federer ima 8GS i sada kada gledas od 2008 godine Novak dominira... TO su samo statistike... Po mom skromnom misljenju, nisam strucnjak, svaka era nosi nesto svoje. Rod Leyver i Roy Emerson su imali svoju eruu i i grali su u tom vremenu super teis, zatim imali smo eru Bjrena Norga (koji je mogao da je hteo da igra veoma veci broj GS), Jimia Konorsa, Jona Mecenroa, pa Matsta VIlandera, Borisa Bekera, ivana Lendla, pa onda Pita Samprasa i Andrea Agasija i sad Noleta, Nadala i Rodzera. Svi su oni bili vrhunski igraci svog doba... Ne zaboravite i kakvi su reketi bili 1960 a kakvi su od 2000 godine... Ja volim Noleta i on je ostvario extremi uspeh vec sada, a sve dalje je stvar prestiza, nadam se da ce imati najvise Grend slemova i navijam svim srcem za to. Ne zaboravite, jednu cinjenicu, da i kada zavrse sva trojica karijere, zapadni svet reci da su Rodzer i Rafa nabolji, jel ih vole vise, a Nole ce uvek biti treci po popularnosti... Nole odmaraj, treniraj i puni baterije za Cincinati i US open...

Dusko

pre 4 godine

Ja ne znam sto se komentarise i skriva kada je sada NOVAK najbolji svih vremena po svim parametrima. Bolji skor od nadala i federera, covek koji je osvojio sve masterse i sve GS, covek koji ce imati jajvise provedenih nedelja na 1. mestu i koji ce imatinajvise titula na mastersima i GS, mada mu to nije potrebno ovo je najbitniji poarametar sve osvojeno sto nikada niko nije .

neko..ako..kako?!

pre 4 godine

Koliko god sad nemoguće izgledalo da će se u skoroj budućnosti pojaviti neki teniser koji će osvojit 20+GS, mišljenja sam da na to nećemo tako dugo čekati.Zašto? Zato jer taj ''Mister X'' neće imati konkurenciju koju zadnjih 10-12 godina imaju 3 najbolja tenisera (mislim na njihovu međusobnu konkurenciju).Teško da će se to skoro ponoviti.Uzmimo npr. da se bilo koji teniser od velike trojke nije ni rodio, koliko bi GS-ova nakupila preostala dvojica.. 30? E to bi već bila neka brojka, ili još luđe, da je bio samo Federer, pa broj osvojenih GS bi bio cca 40? (dok Novak nije krenuo u akciju ovaj ih je već imao 12).Zato mislim da ne mora biti da ćemo dugo čekat za nekog iz neke buduće generacije koji će krenut u akciju ''20+''

Neko...neke...ako...zamislite...uskoro...hmmm dotle deri Nole!

nelaj

pre 4 godine

Samo da demantujem ove sto su punih usta o Rodzerovom stilu igre. Prica kako se on ne umara sa svojim stilom ne pije vodu. I te kako se umara i nista drugacije ne igra od Djokovica i Nadala. Ne znam sta ste gledali vi u finalu Wimbledona? Federer je po pola trcao i jurio, kao Djokovic. Ulazio u duze razmjene, neke i dobijao. Prica da se Federer ne umara mogu da pricaju samo ljudi koji nikad reket u ruke nisu uzeli. Izadji na teren samo da stojis tamo 5 sati da nista ne radis pa da vidis kako ces da se umoris. Jednostavno je nauka i medicina otisla daleko i to omogucava igracima duze karijere. Ne samo u tenisu. Pa Parker jos igra kosarku skoro 40 godina ima. Dankan, braca Gasol.

ExS

pre 4 godine

Samo da kazem svim NEnavijacima Novaka... mrzite ga koliko hocete. Bio goat ili ne, on je nas, on je najbolji i tu je kraj.
Vi kojima je najveci uspeh odlazak u CG na 10 dana svake prestupne godine i ne zasluzujete da gledate i komentarisete velicinu koja se zove NOVAK ĐOKOVIĆ

Aleksa

pre 4 godine

@Evo ga, bravo, bravo. Samo se čekalo kad će nešto novo da izmisle, neki novi uslov. Pošto je vrlo moguće da ga Novak prestigne po svemu ovome što traže, mora da se nađe nešto još, novo. Cirkus sa njima.
(Majkl Džondar, 02. avgust 2019 09:51)

@evo sada Mekani Roe postavlja kao "njegov" uslov da Novak igra kao Foco u 38!!!! Zasto? Sta cemo . o Veliki Dzone ako Novak po svim parametrima bude najbolji vec za tri godine? Cekacemo da vidimo kako on izgleda sa 38!! Idi , begaj!
(miodrag, 02. avgust 2019 09:51)

Ooo ograniceni Srbi. Pa nije covek DODAO uslov za GOATa da Novak MORA da igra kao i Federer u 38oj, vec je rekao da AKO bude igrao kao on u njegovim godinama, da ce ga skoro sigurno prestici jer ce imati vremena za to. U suprotnom igrace na vrhunskom nivou jos samo 2,3 sezone sto mozda ne bude dovoljno da se uzme jos 5,6 slemova. U tenisu stvari mogu da se brzo okrenu.

BAKI

pre 4 godine

Mislim da Nole i neće igrati do 37-me godine ali će sigurno postati GOAT (šta god to značilo).Naći će neki kreativnije zanimanje jer će mu igranje tenisa najverovatnije dosaditi. Tu je i Rafael Nadal koji će prestići Federera ali ne i Novaka...

Bane

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica


Dalje nema

alphabet

pre 4 godine

@Alphabet 
Pre bih rekao analfabet. Mene bi bilo sramota da ostavljam komentare koji tako odišu nepismenošću, a uz to nisu ni duhoviti.
(Dvojka za trud, 02. avgust 2019 12:42)

Izvinite profesore iz rubrike sport, podrubrike komentari. Tebi sigurno neću pisati upravni govor, ali drago mi je da si se javio sajber učitelju sa svojim "mudrim" mislima. Menjaš nik al mozak ne možeš.

Rade panter

pre 4 godine

Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.
(1Beogradjanin, 2. avgust 2019 12:43)

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Pre godinu dana Novak je imao 2000 poena manje od Nadala na live race listi, znaci Federer uskoro ostaje bez rekorda!

Sava

pre 4 godine

Ako Nole osvoji 18 GS, a Fed ostane na sadašnjem broju a Rafa ne pređe 20 GS, te ako Nole bude imao najviše mastersa i nedelja na br. 1, mislim da niko neće moći da kaže da Nole nije najbolji svih vremena.

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

Federer je svoje GS osvojio i sa time je zavrsio. Moze da igra tenis narednih 50 godina,vise nece osvojiti ni jedan.
Nadal i Djokovic se bore za G.O.A.T , Nole ako ga povrede zaobidju , osvojice najvise jos 6 GS . Po 2 godisnje u naredne 3 godine.

Aga

pre 4 godine

A toliko su trubili o broju osvojenih GS titula kao najvažnijem od svih kriterijuma. Sada je i njima postalo jasno da će i Nadal i Novak da nadmaše Federera i u tome.
Sad ispada da je Federer najbolji jer ima najlepše lokne.

Kakvi komični likovi ovi Federčići.

zoran ivkovic

pre 4 godine

-pa zadnjih godina
-Novak 2 ili 3 slema godišnje
-Rafa 1 godisnje pariska sljaka
-Roger pa zadnjih godina tek po neki
- Uglavnom Nole im se veoma priblizio ...Fantastični su to igrači svako na svoj način....20,18 i 16 titula ...
-ipak po meni Novak ima najvece sanse da nakupi najvise titula a obrazloziću
Federer ipak godine i male su mu sanse mozda za bas neki slem ....Rafa njegova je sljaka i dovućiće se on do 20 ...
-Nole njemu odgovaraju sve podloge i na sljaci bi igrao finale da ne bi oluje ,pa kise prekidi itd ..Nole ima jako dobru konstantnost na svim slemovima ...beton mu odgovara a tu 2 slema australija i amerika ....potom slab nadolazak mladih igrača sa velikom konstantnosću .....nekako nema tu nekog mladog igraca koji bi imao sampionski kontinuitet ,mozda Batista ..prakticno Nole nema tu i neke konkurencije

Đ o l e

pre 4 godine

Baš naprotiv, ukoliko ga stigne i prestigne u narednih par godina biće Goat jer je kraće igrao a imaće više GS, sve ostalo su gluposti.

Saša

pre 4 godine

Možda Novak i ne dobije to priznanje da je GOAT ali je barem održao lekciju kako bata dera jarca onom što ga smatrate da je GOAT i ako to nije

Sale

pre 4 godine

Novak ce vec u 35 da ima 20++ gren slemova i 310+++ nedelja prvog mesta i ako ne zeli moze komotno da batali da igra i vi mozete i dalje da smatrate da je rodzer goat..statistika vec sada kaze da je novak najbolji a tada ihahaj..a sto se tice federera on moze da igra i do 50 godina niko ga ne tera kicenim a to sto mlati praznu slamu vec deset godina i sto ce da mlati i dalje je njegov problem..

ruski veto

pre 4 godine

ne lupetaj, stalno ti nesto ponizavas novaka. ko osvoji do kraja karijere vise gs on je najbolji svih vremena, prosto kao pasulj...

Milena

pre 4 godine

Muameru-nisam napisala da se Nadal dopinguje.To ne znam.Kao što što ne znate ni Vi.A ne znate ni za Đokovića.
Jedino sam sigurna da bi Đoković automatski bio suspendovan na duži roki i kažnjen na svaki mogući način ,da su ikad utvrdili da je dopingovan.Svjetski mediji bi se utrkivsli u objavi tih rezultata.Pa pokušavaju na sve načine da ga omalovaže i uvrijede kad pobjeđuje,pa možete misliti kako bi se naslađivali dopingom.
Vjerujem da mnogi od njih koriste sve što mogu (pa i Nadal i Đoković) da bi održali dostignuti nivo i još napredovali.
Inače,nisam sigurna ni u vašu podršku Nadalu.Više mi to naginje ka netrpeljivosti prema Đokoviću.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ma pusti ove mediske papke koje preko reklama i media prave velikima znamo dobro ko su največi a novak je sigurno najbolji teniser u najtezoj zlatnoj eri savremenog tenisa nešto poput maradone ili letečeg michael jordan tako nisu hteli ni nikoli tesli da priznaju a sad znamo koliko je unazadila pogrešna formula alberta einsteina koji nije zeleo,da prizna etar a danas svi znamo kako su samo radili protiv tesle naprimer samo edison mu spalio 2.puta laboratorij i ubio neznam koliko zivotinja,da deskriminiše teslu o einstenu netreba govoriti koliko je unazadio napredak znam,da je teško priznati ako znaš,da je otac nikole tesle srbski pravoslavni pop.da je tesla bio britanac koji je trebao biti materialista odavno bi bio najvecni naucnik

Dragan P

pre 4 godine

Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio sve sto se moglo osvojiti u organizaciji ATP. A to su 4 GS, 9 Mastersa, zavrsni Masters turnir I Devis cup. Uspesniji u medjusobvim susretima sa drugom dvojicom of tri najbolja igraca I onog momenta kada prestigne federerapo broju nedelja na prvom mestu bice I formalno najbolju teniseru u istoriji

Milan

pre 4 godine

Kao sto je vec receno nekoliko puta niko od njih trojice ne moze da bude G.O.A.T. u ovom trenutku svakom nesto fali,ovde pricamo 0 4 parametra koja su glavna 
1.GS titule Rodzer Federer (20), Rafael Nadal (18), Novak Djokovic (16) 
2.Broj nedelje na prvom mestu Rodzer Federer (310) ,Novak Djokovic (262),Rafael Nadal (196)
3.Medjusobni dueli Novak Djokovic vs Rodzer Federer (26:22), Novak Djokovic vs Rafael Nadal (28:26), Rafael Nadal vs Rodzer Federer (24:16) 
4.Broj Masters titula Rafael Nadal (34) ,Novak Djokovic (33,sa tim da je Novak kompletirao sve masters titule) Rodzer Federer (28) 

U prve stavke Federer je za sada u prednosti na Novaka i Nadala ,ali mu "disu za vratom" 
Treca stavka Novak tu dominira i u prednosti je na obojicu.Federer tu najslabije stoji realno i mislim da se nece oporaviti od poraza koji mu je Nnovak naneo na Wimbldone ,isto tako u debelom minusu je u odnosu na rivalstvo sa Nadalom 

U cetvrtoj stavki se "kolju" Nadal i Novak (Nadal ima vise mastersa ali je Novak kompletirao sve masterse 

Mislim da generalno da su sva trojica doktori ove igre,ali mesto G.O.A.T.-a moze biti samo za jednog,nadam se da ce Novak uzeti to mesto 
Nedelje i GS se tope za godinu dana ce biti zanimljivo pogledati prve dve stavke pa cemo da vidimo kako stoje stvari 

SPortski pozdrav :)
(Lizard, 02. avgust 2019 10:12)

59
Svi izdvajaju zavrsni masters ne znam zašto kad je to realno najači masters, jer igraju najbolji 8.... Dodaj novaku još 5 mastersa i eto ga na 1-om mestu i po 4 parametru nadal nema ni 1 a novak 5 feki 4 valjda
Pa dođe ovako nole 38 nadal 34 feki 32

Natali Tozija

pre 4 godine

Ha, pravo pitanje je da li će Novak u 38.g. biti kao Rodžer u 44.g., pa on ne namerava da prestane, valjda ste to čuli već nekoliko puta iz njegovog štaba.

мики

pre 4 godine

Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 02. avgust 2019 10:43)

шта си се залетео, ја знам да пливам, и волим дубину

1Beogradjanin

pre 4 godine

Novak još nije "koza" jer zaostaje za Federerom u dve bitne stavke, broj GS titula i broj nedelja na vrhu. Ako ga makar u jednoj kategoriji pretekne, a u drugoj stigne blizu mislim da će biti najbolji od najboljih. Uzimajući u obzir da Novak ima barem još 4-5 godina vrhunskog tenisa ispred sebe siguran sam da će prestići Federera makar po broju nedelja na vrhu.

Predrag

pre 4 godine

Ne znam čemu više rasprava. Nama naše njima njihovo. Za njih uvek Federer ili Nadal za većini nas u Srbiji Novak. I to je to. Kraj priče.
Ne vredi ulaziti u dubine... Udavicemo se
(Ha, 2. avgust 2019 10:43)
Bravo majstore. Samo da dodam: ne samo vecini nas u Srbiji, nego i mnogim drugima na svetu (svet nisu samo zapadna Evropa i USA.)
Ali ove dve "Nama nase, njima njihovo" i "Ne vredi ulaziti u dubine, udavicemo se" su ti ka Njegoseve. Nadam se, jer je najvaznije, da ce i sam Novak dozreti do toga. Na putu je, oseca se to.
Ziv mi bio/bila.

stojanče

pre 4 godine

A ako Fedja bude igrao u 41. kao Karlovic, biće visok 2 metra. Ajde ne rise Mekinro. Ne treba Djoki toliko godina da ti zapuši usta.

Milena

pre 4 godine

Mekinro,Patrik ,a ne Džon.Tekst nije duži od nekih komentara ovdje ,pa su ga svi kojima se jako žuri negdje (????)mogli brzo pročitati.Čovjek nije zadao nikakav novi parametar Đokoviću.Samo je rekao da ,ako zadrži sadašnji nivo,može prestići Federera.Godine koje je spomenuo su bitne,zato što je Federer sad u tim godinama.I još je u vrhu.
Mnogi komentari su kontradiktorni-Federer je osvojio puno manje GS i mastersa u posljednjih 8 godina-Đokovićeve dominacije (sa pauzom) i ,naravno,jer je već u godinama,a očekuju i sigurni su da će Đoković prestići Federera u toj starosnoj dobi između 32-38. godine.
Navijam za Đokovića,naravno.Želim da osvoji sve što se može u tenisu i da igra dok god može da se održi na visokom nivou.Iskustva,znanja,snage ,sposobnosti ,a i volje mu ne nedistaje.
Nadal je ,možda ,planirao da igra dok se može natankovati svim i svačim ,da održi koljena i ostalo u vrhunskoj formi.Ali,sad je namirisao krv,pa se bojim da će zapeti da osvoji jos neki GS osim Rolan Gsrosa.
Federera bi jednog dana ,u ne tako bliskoj budućnosti ,mogli iznijeti na nosilima sa terena.On neće prije toga odustati, jer mu njegova i ženina
bolesna taština to neće dozvoliti.A ,bome ,ni sponzori.Valja odraditi sve te ugovore i silne milione.
Svaka čast njegovoj igri i roku trajanja,ali , vrlo sam sumnjičava po pitanju prirodnosti njegove forme i izdržljivosti .

deki

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 02. avgust 2019 10:13)
ljudi ne primećuju da je novak svoj stil igre već promenio... pa pogledajte statistiku sa finala wimbledona, feđa je pretrčao 200 m više:)

UŠATI i mali partizai

pre 4 godine

Koliko komentara na tekst, a da ga prethodno nisu ni pročitali? Nije Džon, već Patrik, ništa pogrešno rekao, jednostavno, ako No1e nastavi ovako da igra, imaće najviše GS titula i tako postati GOAT.

Goat nije nešto što deluje

pre 4 godine

Novak je goat ili GOAT, a ne G.O.A.T, u srpskom pravopisu ne idu tačke kod skraćenica (KSS, FSS, SDCZ, JSDP, FMP, SNS, SRS, SDRJ, FNRJ, NSPM...). Da li goat toliko lepše zvuči od najveći svih vremena. Meni goat zvuči odvratno. Novak goat, sačuvaj bože, umesto najbolji svih vremena.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Federer,Novak i Rafa su trojica koji će se borit za GOAT glupe su to prognoze unapred koliko ko će imat na kraju GS. Zaboravljate da su trojica vrhunski po igračkom fizičkom i psihičkom aspektu ispred dalje mlađih lavova na atp turu. Njih ne mogu skinut jer nemaju još to u sebi što su sami zapečata li u početku karijera svojih.

Tako da biće otvoreno do kraja njihovih karijera.

Istina da je Novak kompletirao sve masters 1000 na tome svaka čast kao da Rodžeru fali Rim i Monte Karlo gde je mogao da osvojio 2003 protiv Mantilje ili Vavrinke 2014 godine. Nadal igrao 2x Šangaj gde je imao možda priliku protiv Davidenka kao u Majamiju nevezano što je vise puta igrao protiv Novaka u tim finalima i Rodžera. U Parizu mogao protiv Nalbandijana da uzme masters 2007 al porazen je na kraju. Završni nikad nije mogaoo iz jednostavnih razloga igru za dvoranu nikad nije imao uprkos 2x finala a da se ne lažemo duplo bolji su igrači Rodžer i Novak od Rafe na betonu odnosno dvorani kao što je na šljaci od njih. Ima on ukupno pobeda protiv njih negde 16 al nedovoljno naspram dvojice koji imaju 30 pobeda ukupno u tim duelima. To su činjenice ko je su istinite.

Demar Derosan

pre 4 godine

Ovo je navodno odrzavanje tenzije, nacin da se poboljsa gledanost i celokupni biznis na turu, i zabava za bogate. Nista vise od toga. Ovo je tema za navijace u siromasnim i nedovrsenim zemljama da se spore, a vecina tih navijaca nema nikakve dodirne tacke sa sportom.

proliver

pre 4 godine

Upranu je mekinro, jer ce starac foco igrati do 43. Ali glavna stvar je da ce Federer biti pobedjen za vreme svoje karijere, a ocekivalo se da niko posle njega nece oboriti njegove rekorde. Kakvo razocarenje za Federera.

nikolaq

pre 4 godine

Andre,bice on Goat vec u 35-toj,ako ne I ranije.Dotle ima bar 13- 14 GS,a ako bude zdravlja,njegovoj su bar 50 posto.Ovo je realno,na radost njega I njegovih obozavaoca,a oni koji to nebi voleli,znaju da je to realnost ma koliko I'm tesko da to da svare.

ciljna ravnina

pre 4 godine

@Lizard

Dobro si sumirao trenutno stanje pri čemu su prva dva parametra ključna ali i treći i četvrti nisu nebitni.

Ako se ide dalje u analizu i postavi pitanje, može li neko da bude najbolji u sva 4 parametra, odgovor je jednostavan SAMO NOVAK.

Federer vodi u prva dva ali ga Novak za godinu dana, bože zdravlja, stiže u broju nedelja na prvom mestu. Nadal jako, jako teško može da stigne RF po broju nedelja, praktično bi moralo sve da mu se otvori.

Po broju GS i Nadal i Đoković mogu da stignu i prestignu RF i tu je ključna borba i zato je ovaj Vimbldon bio tako važan a one meč lopte će RF sanjati do kraja života. Da je ubacio jednu pobegao bi Novaku na praktično nedostižnu razliku u GS.

Dakle, iako Novak vodi samo u jednom od prikazan 4 parametra, on će ubrzo da izbije na prvo mesto i u drugom parmetru (broj nedelja na prvom mestu) i onda ostaje samo GS trka ko će prvi do 21. GS. Verujem da će na kraju sezone biti 20-18-17 a na kraju iduće ko zna, može da se desi da bude i 20-19-20 a to je onda trenutak kada imamo novog GOAT-a. Realnije je postaviti 2021 kao termin kada Novak stiže i prestiže RF po broju GS.

Milutin

pre 4 godine

Sa svojim stilom igre Novak ne može bit kao Federer sa 37. Federer je jedinstven, sličan igrač ne postoji.
(Sale, 2. avgust 2019 10:13)

Tako ste isto pričali i pre pet godina, kad je Federer imao 32 a Nole 27, da će i Nole i Rafa najdalje do 30-31 godine moći da igraju i onda u penziju, a da samo Federer može da igra onako kako je igrao sa svoje 32 godine kad je izgubio od Noleta u finalu Vimbldona.

Ljudi non-stop zaboravjaju da imamo tu čast da gledamo trojicu apsolutno najboljih svih vremena i da tu prognoze nikako nisu pametne. Igraće dokle će igrati, igraće kako će igrati, a kad sva trojica budi završili i otišli u penziju onda ćemo da podvučemo crtu i vidimo ko je dokle stigao. Dotad, bolje vam je da uživate u tenisu nego da se raspravljate. Kad ova trojica odu u penziju, onda će kojekakvi Kokinakisi, Zverevi i Cicipasi da osvajaju slemove. Onda se raspravljajte do ujutro.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Медицина је чудо. А и разне супстанце се дозвољавају из године у годину. Некада се на паузи јео сендвич. Данас нека тајна чоколадица и две три врсте течности.

alphabet

pre 4 godine

@alphabet 
Bukvalno me je sramota dok čitam tvoje komentare. Znači, prema tvojoj neovejanoj,celomudrenoj logici, ako je tema sport, polupismenost (u najboljem slučaju) je prihvatljiva, čak poželjna? Vidi se da imaš četiri razreda osnovne. A što se mozga tiče, tebi definitivno ne bi škodilo da ga zameniš. Sve što si napisao je takav transfer blama.
(criiiiiiiiiiiinge, 02. avgust 2019 16:17)

Ako te je sramota ti idi na drugi portal, tamo u tvoju lijepu, ionako si višak ovde.

Motivacija

pre 4 godine

Motivacija da se igra dokle se moze je i zbog sponzora od kojih moze da se zaradi vise nego od tenisa. Bez obzira ko u konacnici nadvlada svi su oni vrhunski sportisti i pravi majstori ovog elitnog sporta. Mi smo uvek bili u vrhu u kolektivnim sportovima, ali ovo je pojedinacni sport, pa je uspeh i po tome izuzetan.

analiticar_amater

pre 4 godine

Novak gubi prvo mesto uskoro, pa ima samo 500 bodova vise od Nadala na live race, znaci Federer ostaje rekorder.
(Rade grobar, 2. avgust 2019 13:58)

Bravo ekspertu, pa ima najvise bodova na race listi i po tebi to znaci da gubi prvo mesto? Inace je u finisu sezone vec tradicionalno bolji od Nadala koji jos uvek nema osvojen ni jedan zavrsni Masters.

ZeZ

pre 4 godine

@delboj ...u 37 i može samo da se igra ako je telo savršeno pripremljeno. To je Federer dokazao. A da se pobedi u tim godinama treba mirnoća i glava. A to Novak ima u izobilju. Ono nikad teže leto za navijače Federera. Nole majstore.