Sreda, 24.07.2019.

08:47

Čavrić i Dražić neće da igraju protiv tima s Kosova, Slovan poštuje odluku

Srpski fudbaleri Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, kao i pomoćni trener Vladimir Radenković, odbili su da igraju za Slovan protiv kosovskog Feronikelija.

Izvor: B92

Èavriæ i Dražiæ neæe da igraju protiv tima s Kosova, Slovan poštuje odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

analiza

pre 4 godine

"Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno"
(Luka)
Problem tima s Kosova je u tome sto se ne kaze "tim iz RS-Kosovo" nego 'tim drzave Kosovo".Kao kad bi Barsa bila tim ne iz Spanije,vec predstavnik Katalonije.Tako da jeste problem igranje sa ekipom koja predstavlja Kosovo.Sto se Divca tice,ako mislite da je on bilo sta odlucivao,onda ok-odlucivao je koliko i Dejo Savicevic-ali oni su samo sproveli odluku na nivou drzave.

Kimi

pre 4 godine

Ovo je klasicna win win situacija,klub koji je igrao cak i LS igra protiv seoske ekipe sa Kosova i lagano ih prolaze i bez njih dvojice,a oni ispadaju patriote ili,da ne gresim dusu,mozda zaista i imaju licni osecaj da im nije mesto u utakmici protiv kluba sa teritorije koju smatraju svojom a ne predstavljaju istu nego neku tudju drzavu Kosovo.I tu nema neke mudrosti.Meni je smesnije kada Delije pljuju legendu Deju i brane onog mutnog Terzica zbog Kosova,a bukvalno su zastava rezima koji je defakto omogucio kosovskim klubovima i reprezentaciji da igraju medjunarodne utakmice i koji ide ka tome da omoguci Kosovu sve elemente drzavnosti

Dani

pre 4 godine

Па лјуди јесте тако наивни......на западу спорт и политика је иста, како кажу иста прича Енглези кажу (ханд ин ханд) Браво момци духовит сте....

Takenardi

pre 4 godine

Po meni je ovaj cin da kazem malo bezveze. Sta ako klubovi iz Srbije ili reprezentacija medjusobno sastanu na neko veliko takmicenje u bilom kom sportu, i sta sad? Kako tad reagovati? Da li postoji odgovor na to da se odbije ili pristane?
Po meni ako vec Kina dozvoljava Hong Hongu i Tajvanu(zaboravio sam kakav je dogovor za Tajvan) da mogu da ucestvuju slobodno ali pored imena i zastave da pise Kina. I tako je trebala Srbija, kao u duhu sporta i fer pleja, na to da insistira za Kosovo, ali ocigledno da je spora u reagovanju i predvidjanju poteza. Ovako bi se videlo kao da pise Kosovo je Srbija. A Sad je vec kasno.
A isto tako ako su dve Nemacke mogle da igraju medjusobno pre 90tih godina a nikad nisu priznavali jednom drugome.

misa

pre 4 godine

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.
(box, 24. jul 2019 12:42)
Da posto proces dobijanja drzave bas ima veze sa tim da li ce neki srbin koji igra u Slovanu igrati protiv timova sa Kosova ili ne

Boki

pre 4 godine

Au kakve smo kukavice, sačuvaj Bože. Igrajte ljudi, uništete ih.

Ako dobro razumem, ako ovi momci igraju su izdajnici, jel tako?

A to što su naši politačiri sve živo potpisali i na kraj krajeva ne smeju meter na kosovsku zemlju, nema veze, a?

Kakvi licemiri. Gadi mi se..

znaONkosam

pre 4 godine

Slovacka je jedna od malo drzava koje su iskrene i nisu pod uticajem EU, i dalje su cvrsto pri stavu da ne priznaju Kosovo. Eeej, jedna Slovacka nece da prizna a mala CG priznala preko noci. Zato se ljudi iz Slovana i ne ljute na igrace

King

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

A i ovde treba da reaguje neko za nepismenost. Dipl Ing Masinstva bi trebao da bude pismeniji.

box

pre 4 godine

@Ja bih igrao i gledao 10 komada da im uvalim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mighty banana, 24. jul 2019 10:40)

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.

Mito begejac

pre 4 godine

@
Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

Dzabe tebi i tri diplome moj majstore.....

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Mislim da nasi igraci u stranim klubovima i drugim reprezentacijama ne bi trebali ovo da rade,jer oslabljuju timove za koje igraju i daju sansu Kosovu i klubovima sa Kosova da osvoje bodove ili prodju dalje. Treba igrati i raskantati ih. Ovi nasi u reprezentaciji CG koji su odbili da igraju su samo pomogli Kosovu da dodje u situaciju da se bori za drugo mesto u grupi i ode na EP umesto da ih CG pokida sa 3-4 komada. Glupa odluka. Nerezonska.

Dipl.Ing.Masinstva

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane

Ameno

pre 4 godine

Srećno Slovanu! Ko god ih izvuče u narednim godinama, da ne zaboravimo ovaj gest!
Inače, redovno su transparenti podrške na njihovim tribinama Srbiji, više nego kod naših naprednih navijača sa severa i juga.

Kapetan Kuka

pre 4 godine

Postovanje za Slovan. Postovanje za nase igrace i trenera. Ocito je odluka licna i duboko moralna. Svaka cast momci, imacete deci sta da pricate kad zavrsite karijeru.

Nikola

pre 4 godine

Ne razumem kakve veze ima sto je klub sa Kosova. Razumem da ne bi trebalo igrati protiv reprezentacije Kosova, jer to je za nas nepostojeca reprezentacija. Bez obzira da li je Kosovo u Srbiji ili nezavisno, klub je i dalje samo klub.

ako ćemo realno

pre 4 godine

meni se ovo ne sviđa. treba da igraju, ovde nije reč o reprezentacijama. da ih napune i ako mogu što da ne i ponize. primera radi nakon trećeg gola da podižu tri prsta jer UEFA to toleriše zar ne? kad može orao može i tri prsta.

ovako daješ im šansu da pobede, prođu dalje, jačaju koeficijent i posle se još više kur.... igrajući sa jačim ekipama u daljim fazama. a treba ih gaziti da ostanu na nivou Giblartata ili San Marina. jer Slovan mora pa mora da igra.

Chuki

pre 4 godine

Ok su mi odluke, svako ima pravo da bira u dogovoru sa klubom ali meni licno je bolje da igraju i da im daju po dva komada i da im pokazu gde im je mesto.

Millennium

pre 4 godine

Koliko smo mi naivni kao narod. Nije ni čudo što nam nestaje i teritorija i populacija. Ne treba mešati sport i politiku? Ja mislim da samo mi i dalje verujemo u tu iluziju. Sve je danas politika gospodo. I nacionalni interes se brani na sve moguće načine. Možda bi ponešto i trebali da naučimo od Albanaca.

Јабучило

pre 4 godine

Ne razumijem zašto fudbaleri treba da ispravljaju krive drine.
(Injun, 24. jul 2019 09:00)

Сваки Србин то ради. Момцима свака част. И ФК Словану свака част. Оправдали су име које носе.

Salle

pre 4 godine

Nedavno su u sličnoj poziciji bili i Mirko Ivanić, Filip Stojković i trener Ljubiša Tumbaković. Oni su odbili da nastupe za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova, ali to nije naišlo na razumevanje u FS Crne Gore.
Kako nije naišlo na razumevanje FSCG? Da li su igrači izbačeni iz tima?

PiksetaCentriši

pre 4 godine

Nadam se da će ovako i političari, pa kad treba da se sastanu sa nekim sa AP Kosovo prosto odbiju.

Ili se to preporučuje samo "običnom" narodu!?

Luka

pre 4 godine

Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno

miodrag

pre 4 godine

Zar Slovacka nije zemlja koja nije priznala Kosovo? Sto se tice poredjenja sa CG nije adekvatno jer su Tumbakovic I fudbaleri znali ko je u grupi sa njima I trebalo je odmah da se izjasne a ne pred utakmicu. Ovo je drugacije jer Slovan nije znao ko moze da im bude protivnik. Uostalom samo je pitanje vremena kad cemo I mi biti u situaciji da treba da igramo ili sa Kososvom ili sa klubovima iz nase pokrajine, jer oni uopste ne igraju los fudbal I verovatno ce uskoro biti u situaciji da mogu da nam budu rivali

Nenad

pre 4 godine

@Alek svaka cast na komentaru. I ja mislim da treba da igraju I oduce ih od fudbala. Da daju sve od sebe I sportski ih raznesu. A ne kao nasi crnogorci pa im poklone bod.

Dejan

pre 4 godine

Kakve veze ima klubski fudbal i reprezentativni , to u ovom članku nije razjašnjeno , a i ovi momci izgleda to nisu razumeli ... zašto bi neko bojkotovao da igra protiv kluba sa Kosova, možda ćemo za par godina igrati u istoj ligi ?

"Običan" čovek

pre 4 godine

Trenutno sam u BL. Samo da znate, na njihovoj državnoj televiziji Kosovo je prikazano kao država. Na vestima bavili su se i zločinom u Srebrenici. Uskoro će godišnjica proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske, baš da vidim da li će bar spomenuti.

papa

pre 4 godine

Drazic velika grobarcina, valjda ce nekad doci u Partizan, ne mogu da verujem da mu mi nismo u stanju ponuditi bolje uslove od Slovaka, na sta je spao Partizan. Iliev ga je zeleo jos dok je igrao u Selti.

mrmlj

pre 4 godine

sportisti treba da daju sve od sebe da, u skladu sa pravilima, pobede protivnika. sve ostalo nije njihova briga. u ovom slucaju je uefa rekla da ova ekipa sa kosova sme da ucestvuje u takmicenju i time je receno sve sto treba dudbalwre da zanima. nije njihov posao da brinu o svetskoj politici. ako fss nije resio problem oko kosova nece ni dvojica fudbalera o pomoc i trener slovana.

Ivan Bg

pre 4 godine

Pre desetak godina, kad su neki Ameri iz Efesa odbili da dodju u Beograd po preporuci njihove diplomatije, Dejvid Blat i Efes oh je isterao sve. Svi ovde su pricali kako je Efes veliki klub, a Blat najveci car. U cemu je tacno razlika? I zamolio bih samo bez pominjanja priznavanja od UN i ostale gluposti. Ti klubovi postoje, takmice se, i to nece da se promeni. Uzmi oderi to kod kuce 5:0, pa ce onda u Pristini da ti bude izlet. Na svetu srpsku zemlju.

Serpico

pre 4 godine

Kakva psihodelija...zasto tjerate pojedince da ovako postupaju (pa ih onda kujete u zvijezde zbog njihovog, valjda, patritizma) a onda hladno podrzavate vladajucu stranku i njenog vodju koji su ovo i omogucili.
Ovakvim postupcima se samo pojedinci dovode u situaciju da mozda i ugroze svoje individualne karijere zarad kvazi patriotizma (jer svojim cinom ne mogu promijeniti nista u vezi Kosova), jer ce im sigurno neki od navijaca zamjeriti. Kao sto bih i ja svakom koji odbije, iz bilo kojih politickih ubjedjenja, igrati za klub za koji navijam. Jer oni nisu politicari nego fudbaleri. I placeni su od kluba da igraju a ne da ne igraju. To bi bilo isto kao da neki radnik u Srbiji odbije svojoj firmi da radi jer, recimo, ta firma saradjuje s albanskim firmama s Kosova...

Budite principijelni do kraja pa neka onda svi klubovi iz Srbije odbiju ucestvovati u takmicenjima u kojima igraju i klibovi s Kosova, pogotovo "stubovi srBstva" Zvezda i Partizan...

papa

pre 4 godine

Drazic velika grobarcina, valjda ce nekad doci u Partizan, ne mogu da verujem da mu mi nismo u stanju ponuditi bolje uslove od Slovaka, na sta je spao Partizan. Iliev ga je zeleo jos dok je igrao u Selti.

Ameno

pre 4 godine

Srećno Slovanu! Ko god ih izvuče u narednim godinama, da ne zaboravimo ovaj gest!
Inače, redovno su transparenti podrške na njihovim tribinama Srbiji, više nego kod naših naprednih navijača sa severa i juga.

Kapetan Kuka

pre 4 godine

Postovanje za Slovan. Postovanje za nase igrace i trenera. Ocito je odluka licna i duboko moralna. Svaka cast momci, imacete deci sta da pricate kad zavrsite karijeru.

Јабучило

pre 4 godine

Ne razumijem zašto fudbaleri treba da ispravljaju krive drine.
(Injun, 24. jul 2019 09:00)

Сваки Србин то ради. Момцима свака част. И ФК Словану свака част. Оправдали су име које носе.

Serpico

pre 4 godine

Kakva psihodelija...zasto tjerate pojedince da ovako postupaju (pa ih onda kujete u zvijezde zbog njihovog, valjda, patritizma) a onda hladno podrzavate vladajucu stranku i njenog vodju koji su ovo i omogucili.
Ovakvim postupcima se samo pojedinci dovode u situaciju da mozda i ugroze svoje individualne karijere zarad kvazi patriotizma (jer svojim cinom ne mogu promijeniti nista u vezi Kosova), jer ce im sigurno neki od navijaca zamjeriti. Kao sto bih i ja svakom koji odbije, iz bilo kojih politickih ubjedjenja, igrati za klub za koji navijam. Jer oni nisu politicari nego fudbaleri. I placeni su od kluba da igraju a ne da ne igraju. To bi bilo isto kao da neki radnik u Srbiji odbije svojoj firmi da radi jer, recimo, ta firma saradjuje s albanskim firmama s Kosova...

Budite principijelni do kraja pa neka onda svi klubovi iz Srbije odbiju ucestvovati u takmicenjima u kojima igraju i klibovi s Kosova, pogotovo "stubovi srBstva" Zvezda i Partizan...

Dipl.Ing.Masinstva

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane

Ivan Bg

pre 4 godine

Pre desetak godina, kad su neki Ameri iz Efesa odbili da dodju u Beograd po preporuci njihove diplomatije, Dejvid Blat i Efes oh je isterao sve. Svi ovde su pricali kako je Efes veliki klub, a Blat najveci car. U cemu je tacno razlika? I zamolio bih samo bez pominjanja priznavanja od UN i ostale gluposti. Ti klubovi postoje, takmice se, i to nece da se promeni. Uzmi oderi to kod kuce 5:0, pa ce onda u Pristini da ti bude izlet. Na svetu srpsku zemlju.

PiksetaCentriši

pre 4 godine

Nadam se da će ovako i političari, pa kad treba da se sastanu sa nekim sa AP Kosovo prosto odbiju.

Ili se to preporučuje samo "običnom" narodu!?

ako ćemo realno

pre 4 godine

meni se ovo ne sviđa. treba da igraju, ovde nije reč o reprezentacijama. da ih napune i ako mogu što da ne i ponize. primera radi nakon trećeg gola da podižu tri prsta jer UEFA to toleriše zar ne? kad može orao može i tri prsta.

ovako daješ im šansu da pobede, prođu dalje, jačaju koeficijent i posle se još više kur.... igrajući sa jačim ekipama u daljim fazama. a treba ih gaziti da ostanu na nivou Giblartata ili San Marina. jer Slovan mora pa mora da igra.

miodrag

pre 4 godine

Zar Slovacka nije zemlja koja nije priznala Kosovo? Sto se tice poredjenja sa CG nije adekvatno jer su Tumbakovic I fudbaleri znali ko je u grupi sa njima I trebalo je odmah da se izjasne a ne pred utakmicu. Ovo je drugacije jer Slovan nije znao ko moze da im bude protivnik. Uostalom samo je pitanje vremena kad cemo I mi biti u situaciji da treba da igramo ili sa Kososvom ili sa klubovima iz nase pokrajine, jer oni uopste ne igraju los fudbal I verovatno ce uskoro biti u situaciji da mogu da nam budu rivali

King

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

A i ovde treba da reaguje neko za nepismenost. Dipl Ing Masinstva bi trebao da bude pismeniji.

Nikola

pre 4 godine

Ne razumem kakve veze ima sto je klub sa Kosova. Razumem da ne bi trebalo igrati protiv reprezentacije Kosova, jer to je za nas nepostojeca reprezentacija. Bez obzira da li je Kosovo u Srbiji ili nezavisno, klub je i dalje samo klub.

Chuki

pre 4 godine

Ok su mi odluke, svako ima pravo da bira u dogovoru sa klubom ali meni licno je bolje da igraju i da im daju po dva komada i da im pokazu gde im je mesto.

Mito begejac

pre 4 godine

@
Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

Dzabe tebi i tri diplome moj majstore.....

Millennium

pre 4 godine

Koliko smo mi naivni kao narod. Nije ni čudo što nam nestaje i teritorija i populacija. Ne treba mešati sport i politiku? Ja mislim da samo mi i dalje verujemo u tu iluziju. Sve je danas politika gospodo. I nacionalni interes se brani na sve moguće načine. Možda bi ponešto i trebali da naučimo od Albanaca.

znaONkosam

pre 4 godine

Slovacka je jedna od malo drzava koje su iskrene i nisu pod uticajem EU, i dalje su cvrsto pri stavu da ne priznaju Kosovo. Eeej, jedna Slovacka nece da prizna a mala CG priznala preko noci. Zato se ljudi iz Slovana i ne ljute na igrace

Luka

pre 4 godine

Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Mislim da nasi igraci u stranim klubovima i drugim reprezentacijama ne bi trebali ovo da rade,jer oslabljuju timove za koje igraju i daju sansu Kosovu i klubovima sa Kosova da osvoje bodove ili prodju dalje. Treba igrati i raskantati ih. Ovi nasi u reprezentaciji CG koji su odbili da igraju su samo pomogli Kosovu da dodje u situaciju da se bori za drugo mesto u grupi i ode na EP umesto da ih CG pokida sa 3-4 komada. Glupa odluka. Nerezonska.

Boki

pre 4 godine

Au kakve smo kukavice, sačuvaj Bože. Igrajte ljudi, uništete ih.

Ako dobro razumem, ako ovi momci igraju su izdajnici, jel tako?

A to što su naši politačiri sve živo potpisali i na kraj krajeva ne smeju meter na kosovsku zemlju, nema veze, a?

Kakvi licemiri. Gadi mi se..

mrmlj

pre 4 godine

sportisti treba da daju sve od sebe da, u skladu sa pravilima, pobede protivnika. sve ostalo nije njihova briga. u ovom slucaju je uefa rekla da ova ekipa sa kosova sme da ucestvuje u takmicenju i time je receno sve sto treba dudbalwre da zanima. nije njihov posao da brinu o svetskoj politici. ako fss nije resio problem oko kosova nece ni dvojica fudbalera o pomoc i trener slovana.

Nenad

pre 4 godine

@Alek svaka cast na komentaru. I ja mislim da treba da igraju I oduce ih od fudbala. Da daju sve od sebe I sportski ih raznesu. A ne kao nasi crnogorci pa im poklone bod.

box

pre 4 godine

@Ja bih igrao i gledao 10 komada da im uvalim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mighty banana, 24. jul 2019 10:40)

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.

misa

pre 4 godine

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.
(box, 24. jul 2019 12:42)
Da posto proces dobijanja drzave bas ima veze sa tim da li ce neki srbin koji igra u Slovanu igrati protiv timova sa Kosova ili ne

"Običan" čovek

pre 4 godine

Trenutno sam u BL. Samo da znate, na njihovoj državnoj televiziji Kosovo je prikazano kao država. Na vestima bavili su se i zločinom u Srebrenici. Uskoro će godišnjica proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske, baš da vidim da li će bar spomenuti.

Dejan

pre 4 godine

Kakve veze ima klubski fudbal i reprezentativni , to u ovom članku nije razjašnjeno , a i ovi momci izgleda to nisu razumeli ... zašto bi neko bojkotovao da igra protiv kluba sa Kosova, možda ćemo za par godina igrati u istoj ligi ?

Takenardi

pre 4 godine

Po meni je ovaj cin da kazem malo bezveze. Sta ako klubovi iz Srbije ili reprezentacija medjusobno sastanu na neko veliko takmicenje u bilom kom sportu, i sta sad? Kako tad reagovati? Da li postoji odgovor na to da se odbije ili pristane?
Po meni ako vec Kina dozvoljava Hong Hongu i Tajvanu(zaboravio sam kakav je dogovor za Tajvan) da mogu da ucestvuju slobodno ali pored imena i zastave da pise Kina. I tako je trebala Srbija, kao u duhu sporta i fer pleja, na to da insistira za Kosovo, ali ocigledno da je spora u reagovanju i predvidjanju poteza. Ovako bi se videlo kao da pise Kosovo je Srbija. A Sad je vec kasno.
A isto tako ako su dve Nemacke mogle da igraju medjusobno pre 90tih godina a nikad nisu priznavali jednom drugome.

Kimi

pre 4 godine

Ovo je klasicna win win situacija,klub koji je igrao cak i LS igra protiv seoske ekipe sa Kosova i lagano ih prolaze i bez njih dvojice,a oni ispadaju patriote ili,da ne gresim dusu,mozda zaista i imaju licni osecaj da im nije mesto u utakmici protiv kluba sa teritorije koju smatraju svojom a ne predstavljaju istu nego neku tudju drzavu Kosovo.I tu nema neke mudrosti.Meni je smesnije kada Delije pljuju legendu Deju i brane onog mutnog Terzica zbog Kosova,a bukvalno su zastava rezima koji je defakto omogucio kosovskim klubovima i reprezentaciji da igraju medjunarodne utakmice i koji ide ka tome da omoguci Kosovu sve elemente drzavnosti

Salle

pre 4 godine

Nedavno su u sličnoj poziciji bili i Mirko Ivanić, Filip Stojković i trener Ljubiša Tumbaković. Oni su odbili da nastupe za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova, ali to nije naišlo na razumevanje u FS Crne Gore.
Kako nije naišlo na razumevanje FSCG? Da li su igrači izbačeni iz tima?

Dani

pre 4 godine

Па лјуди јесте тако наивни......на западу спорт и политика је иста, како кажу иста прича Енглези кажу (ханд ин ханд) Браво момци духовит сте....

analiza

pre 4 godine

"Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno"
(Luka)
Problem tima s Kosova je u tome sto se ne kaze "tim iz RS-Kosovo" nego 'tim drzave Kosovo".Kao kad bi Barsa bila tim ne iz Spanije,vec predstavnik Katalonije.Tako da jeste problem igranje sa ekipom koja predstavlja Kosovo.Sto se Divca tice,ako mislite da je on bilo sta odlucivao,onda ok-odlucivao je koliko i Dejo Savicevic-ali oni su samo sproveli odluku na nivou drzave.

Dipl.Ing.Masinstva

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane

Nikola

pre 4 godine

Ne razumem kakve veze ima sto je klub sa Kosova. Razumem da ne bi trebalo igrati protiv reprezentacije Kosova, jer to je za nas nepostojeca reprezentacija. Bez obzira da li je Kosovo u Srbiji ili nezavisno, klub je i dalje samo klub.

Chuki

pre 4 godine

Ok su mi odluke, svako ima pravo da bira u dogovoru sa klubom ali meni licno je bolje da igraju i da im daju po dva komada i da im pokazu gde im je mesto.

papa

pre 4 godine

Drazic velika grobarcina, valjda ce nekad doci u Partizan, ne mogu da verujem da mu mi nismo u stanju ponuditi bolje uslove od Slovaka, na sta je spao Partizan. Iliev ga je zeleo jos dok je igrao u Selti.

ako ćemo realno

pre 4 godine

meni se ovo ne sviđa. treba da igraju, ovde nije reč o reprezentacijama. da ih napune i ako mogu što da ne i ponize. primera radi nakon trećeg gola da podižu tri prsta jer UEFA to toleriše zar ne? kad može orao može i tri prsta.

ovako daješ im šansu da pobede, prođu dalje, jačaju koeficijent i posle se još više kur.... igrajući sa jačim ekipama u daljim fazama. a treba ih gaziti da ostanu na nivou Giblartata ili San Marina. jer Slovan mora pa mora da igra.

"Običan" čovek

pre 4 godine

Trenutno sam u BL. Samo da znate, na njihovoj državnoj televiziji Kosovo je prikazano kao država. Na vestima bavili su se i zločinom u Srebrenici. Uskoro će godišnjica proterivanja i ubijanja Srba iz Hrvatske, baš da vidim da li će bar spomenuti.

Dejan

pre 4 godine

Kakve veze ima klubski fudbal i reprezentativni , to u ovom članku nije razjašnjeno , a i ovi momci izgleda to nisu razumeli ... zašto bi neko bojkotovao da igra protiv kluba sa Kosova, možda ćemo za par godina igrati u istoj ligi ?

Kapetan Kuka

pre 4 godine

Postovanje za Slovan. Postovanje za nase igrace i trenera. Ocito je odluka licna i duboko moralna. Svaka cast momci, imacete deci sta da pricate kad zavrsite karijeru.

Јабучило

pre 4 godine

Ne razumijem zašto fudbaleri treba da ispravljaju krive drine.
(Injun, 24. jul 2019 09:00)

Сваки Србин то ради. Момцима свака част. И ФК Словану свака част. Оправдали су име које носе.

Salle

pre 4 godine

Nedavno su u sličnoj poziciji bili i Mirko Ivanić, Filip Stojković i trener Ljubiša Tumbaković. Oni su odbili da nastupe za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova, ali to nije naišlo na razumevanje u FS Crne Gore.
Kako nije naišlo na razumevanje FSCG? Da li su igrači izbačeni iz tima?

Ivan Bg

pre 4 godine

Pre desetak godina, kad su neki Ameri iz Efesa odbili da dodju u Beograd po preporuci njihove diplomatije, Dejvid Blat i Efes oh je isterao sve. Svi ovde su pricali kako je Efes veliki klub, a Blat najveci car. U cemu je tacno razlika? I zamolio bih samo bez pominjanja priznavanja od UN i ostale gluposti. Ti klubovi postoje, takmice se, i to nece da se promeni. Uzmi oderi to kod kuce 5:0, pa ce onda u Pristini da ti bude izlet. Na svetu srpsku zemlju.

box

pre 4 godine

@Ja bih igrao i gledao 10 komada da im uvalim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mighty banana, 24. jul 2019 10:40)

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.

Luka

pre 4 godine

Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno

Nenad

pre 4 godine

@Alek svaka cast na komentaru. I ja mislim da treba da igraju I oduce ih od fudbala. Da daju sve od sebe I sportski ih raznesu. A ne kao nasi crnogorci pa im poklone bod.

mrmlj

pre 4 godine

sportisti treba da daju sve od sebe da, u skladu sa pravilima, pobede protivnika. sve ostalo nije njihova briga. u ovom slucaju je uefa rekla da ova ekipa sa kosova sme da ucestvuje u takmicenju i time je receno sve sto treba dudbalwre da zanima. nije njihov posao da brinu o svetskoj politici. ako fss nije resio problem oko kosova nece ni dvojica fudbalera o pomoc i trener slovana.

Ameno

pre 4 godine

Srećno Slovanu! Ko god ih izvuče u narednim godinama, da ne zaboravimo ovaj gest!
Inače, redovno su transparenti podrške na njihovim tribinama Srbiji, više nego kod naših naprednih navijača sa severa i juga.

Serpico

pre 4 godine

Kakva psihodelija...zasto tjerate pojedince da ovako postupaju (pa ih onda kujete u zvijezde zbog njihovog, valjda, patritizma) a onda hladno podrzavate vladajucu stranku i njenog vodju koji su ovo i omogucili.
Ovakvim postupcima se samo pojedinci dovode u situaciju da mozda i ugroze svoje individualne karijere zarad kvazi patriotizma (jer svojim cinom ne mogu promijeniti nista u vezi Kosova), jer ce im sigurno neki od navijaca zamjeriti. Kao sto bih i ja svakom koji odbije, iz bilo kojih politickih ubjedjenja, igrati za klub za koji navijam. Jer oni nisu politicari nego fudbaleri. I placeni su od kluba da igraju a ne da ne igraju. To bi bilo isto kao da neki radnik u Srbiji odbije svojoj firmi da radi jer, recimo, ta firma saradjuje s albanskim firmama s Kosova...

Budite principijelni do kraja pa neka onda svi klubovi iz Srbije odbiju ucestvovati u takmicenjima u kojima igraju i klibovi s Kosova, pogotovo "stubovi srBstva" Zvezda i Partizan...

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Mislim da nasi igraci u stranim klubovima i drugim reprezentacijama ne bi trebali ovo da rade,jer oslabljuju timove za koje igraju i daju sansu Kosovu i klubovima sa Kosova da osvoje bodove ili prodju dalje. Treba igrati i raskantati ih. Ovi nasi u reprezentaciji CG koji su odbili da igraju su samo pomogli Kosovu da dodje u situaciju da se bori za drugo mesto u grupi i ode na EP umesto da ih CG pokida sa 3-4 komada. Glupa odluka. Nerezonska.

Dani

pre 4 godine

Па лјуди јесте тако наивни......на западу спорт и политика је иста, како кажу иста прича Енглези кажу (ханд ин ханд) Браво момци духовит сте....

Millennium

pre 4 godine

Koliko smo mi naivni kao narod. Nije ni čudo što nam nestaje i teritorija i populacija. Ne treba mešati sport i politiku? Ja mislim da samo mi i dalje verujemo u tu iluziju. Sve je danas politika gospodo. I nacionalni interes se brani na sve moguće načine. Možda bi ponešto i trebali da naučimo od Albanaca.

miodrag

pre 4 godine

Zar Slovacka nije zemlja koja nije priznala Kosovo? Sto se tice poredjenja sa CG nije adekvatno jer su Tumbakovic I fudbaleri znali ko je u grupi sa njima I trebalo je odmah da se izjasne a ne pred utakmicu. Ovo je drugacije jer Slovan nije znao ko moze da im bude protivnik. Uostalom samo je pitanje vremena kad cemo I mi biti u situaciji da treba da igramo ili sa Kososvom ili sa klubovima iz nase pokrajine, jer oni uopste ne igraju los fudbal I verovatno ce uskoro biti u situaciji da mogu da nam budu rivali

King

pre 4 godine

Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

A i ovde treba da reaguje neko za nepismenost. Dipl Ing Masinstva bi trebao da bude pismeniji.

znaONkosam

pre 4 godine

Slovacka je jedna od malo drzava koje su iskrene i nisu pod uticajem EU, i dalje su cvrsto pri stavu da ne priznaju Kosovo. Eeej, jedna Slovacka nece da prizna a mala CG priznala preko noci. Zato se ljudi iz Slovana i ne ljute na igrace

Mito begejac

pre 4 godine

@
Pa ovde treba UEFA da reaguje, ovo je cist shovenizam, fudbaleri treba da igraju a ne da se bave politikom, uprava Feroniklija treba da se zali vezi politizaje sa srpske strane
(Dipl.Ing.Masinstva, 24. jul 2019 11:37)

Dzabe tebi i tri diplome moj majstore.....

Kimi

pre 4 godine

Ovo je klasicna win win situacija,klub koji je igrao cak i LS igra protiv seoske ekipe sa Kosova i lagano ih prolaze i bez njih dvojice,a oni ispadaju patriote ili,da ne gresim dusu,mozda zaista i imaju licni osecaj da im nije mesto u utakmici protiv kluba sa teritorije koju smatraju svojom a ne predstavljaju istu nego neku tudju drzavu Kosovo.I tu nema neke mudrosti.Meni je smesnije kada Delije pljuju legendu Deju i brane onog mutnog Terzica zbog Kosova,a bukvalno su zastava rezima koji je defakto omogucio kosovskim klubovima i reprezentaciji da igraju medjunarodne utakmice i koji ide ka tome da omoguci Kosovu sve elemente drzavnosti

analiza

pre 4 godine

"Realno, sta je problem tima sa Kosova? On bi postojao i da je Kosovo deo Srbije, ja vidim problem jedino igranja protiv drzave Kosovo ako je vec neki problem, a posto je Divac tako lepo objasnio narodu zasto trebaju u Olimpijski savez onda mi i to neigranje nije jasno"
(Luka)
Problem tima s Kosova je u tome sto se ne kaze "tim iz RS-Kosovo" nego 'tim drzave Kosovo".Kao kad bi Barsa bila tim ne iz Spanije,vec predstavnik Katalonije.Tako da jeste problem igranje sa ekipom koja predstavlja Kosovo.Sto se Divca tice,ako mislite da je on bilo sta odlucivao,onda ok-odlucivao je koliko i Dejo Savicevic-ali oni su samo sproveli odluku na nivou drzave.

PiksetaCentriši

pre 4 godine

Nadam se da će ovako i političari, pa kad treba da se sastanu sa nekim sa AP Kosovo prosto odbiju.

Ili se to preporučuje samo "običnom" narodu!?

Takenardi

pre 4 godine

Po meni je ovaj cin da kazem malo bezveze. Sta ako klubovi iz Srbije ili reprezentacija medjusobno sastanu na neko veliko takmicenje u bilom kom sportu, i sta sad? Kako tad reagovati? Da li postoji odgovor na to da se odbije ili pristane?
Po meni ako vec Kina dozvoljava Hong Hongu i Tajvanu(zaboravio sam kakav je dogovor za Tajvan) da mogu da ucestvuju slobodno ali pored imena i zastave da pise Kina. I tako je trebala Srbija, kao u duhu sporta i fer pleja, na to da insistira za Kosovo, ali ocigledno da je spora u reagovanju i predvidjanju poteza. Ovako bi se videlo kao da pise Kosovo je Srbija. A Sad je vec kasno.
A isto tako ako su dve Nemacke mogle da igraju medjusobno pre 90tih godina a nikad nisu priznavali jednom drugome.

Boki

pre 4 godine

Au kakve smo kukavice, sačuvaj Bože. Igrajte ljudi, uništete ih.

Ako dobro razumem, ako ovi momci igraju su izdajnici, jel tako?

A to što su naši politačiri sve živo potpisali i na kraj krajeva ne smeju meter na kosovsku zemlju, nema veze, a?

Kakvi licemiri. Gadi mi se..

misa

pre 4 godine

Super, ti dobijes 5:0, a oni drzavu, svi srecni svi zadovoljni.
(box, 24. jul 2019 12:42)
Da posto proces dobijanja drzave bas ima veze sa tim da li ce neki srbin koji igra u Slovanu igrati protiv timova sa Kosova ili ne