Četvrtak, 18.07.2019.

15:01

Đorđević o Kaliniću i Nedoviću: Postoje vizije u kom pravcu treba da igramo

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je njegova odluka o spisku potencijalnih putnika za Mundobasket.

Izvor: SV

Ðorðeviæ o Kaliniæu i Nedoviæu: Postoje vizije u kom pravcu treba da igramo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Onokao..

pre 4 godine

...Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.
(Hogar, 18. jul 2019 17:31)

Smailagic nikada nije bio izostavljen kao visak. On je sam otkazao sve aktivnosti u Srbiji da bi se spremao i izborio mesto u NBA. Uzgred, njegova statistika u letnjoj ligi je losija nego statistika recimo Stefana Jankovica za koga znamo kakav je igrac, tako da prica kako bi on mogao da nam bude druga cetvorka u ovom trenutku ne pije vodu. Mozda ce biti jednog dana, ali danas to definitivno nije.
Okej, sad su svi pametni, svi znaju ko treba i kako da igra. Sacekajte SP, neka oni odigraju onako kako mogu, ja verujem da ce to biti dovoljno za medalju.

Dragan

pre 4 godine

Aman zaman koji smo mi prost narod. Ljudi nije poenta u tome ko je izbacen iz reprezentacije vec nacin na koji je to uradjeno. Jel vama to ulazi u glavu ili ne? O covece gde ja zivim..

Đura

pre 4 godine

Bez obzira na to što je Đorđević legenda i čovek koji je sigurno dao najviše reprezentaciji, ne mogu da se otmem utisku da je malo privatizovao reprezentaciju. Neću da komentarišem to što su otpali Nedović i Kalinić, on odgovara za rezultat, možda se ne uklapaju u njegov sistem. Pozivanje Mačvana a izostavljanje, recimo Jelovca, je čudnije od te odluke. Uostalom to je priznao i Mačvan. Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i oni koji najviše koriste ekipi. Uz uslov da imaju želju da igraju. Mačvan sigurno nije najspremniji. Iznenadila me je i odluka da ne vodi Dobrića, kako god kome to zvučalo, baš zato što ne ide Kalinić. Mora neko da bude i čovek zadatka. Sve u svemu, tim je svakako za finale. Nadam se borbi za zlato.

?

pre 4 godine

@Djole OK prihvatam tvoje vidjenje, ali Nedović, šta je on zgrašio? Ili ja imam manjak informacija? Obojica očito znaju šta se dešava, ali ako zna još ko, nek podeli informaciju/misao.

Extream

pre 4 godine

Uzimajuci u obzir sve faktore (kvalitet igraca, sezona za nama, pedigre igraca...), za mene je najboljih 12 nase reprezentacije u ovom trenutku:
1- Teo, Micic
2 - Bogdan, Guduric, Nedovic
3 - Kalinic, Lucic
4 - Bjelica, Jelovac
5 - Jokic, Bobi, Milutinov
Postoje tu dalje varijacije na temu.
Jovic? Decko je sjajan play, odlican defanzivac, ali hronicni problemi sa ledjima mu prave probeleme, a posle sezone za nama Micic je definitivno mnogo bolje resenje na playu.
Zasto Nedovic pre njega? Slican problem sa povredama, ali decko ima sjajne fizikalije, popravio je sut, dosta dobra defanziva plus je igrac koji pokriva pozicije i beka i playa.
Gudura pre Milosavljevica? Po trenutnom kvalitetu jako slicni igraci, sa tim da Milosavljevic ima bolju defanzivu, a Gudura ofanzivu. Plus dosta mladji Gudura, uz cinjenicu da je bio vazan sraf jedne od najjacih ekipa u Evropi, znaci nivo igre iznad Gagija.
Jedino sto bih mozda kod sebe revidirao u spisku je Jelovac, ako mislimo o buducnosti... Neko iz trojke Smajlagic, Borisa, Pecarski, da uci iz cele price sa reprezentacijom. Pre svih Smajlagic, decko koji je prosao svima ispod radara, pokazuje ozbiljan potencijal plus sto se KSS ogresio o njega u proslosti. Borisa pokazuje znake napredka, pre svega defanzivno i voljni momenat, a moze biti samo bolji (videcemo kako ce se razvijati kod Zeljka ako se realizuje najavljeni transfer)... Pecarski je vrhunski prospekt, ali ozbiljna rupa u odbrani, sto se videlo na U19 i U20...

SOS

pre 4 godine

Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (skaki, 18. jul 2019 17:48)

A kad je to Bogdanovič odigrao dobru utakmicu za repku? Ja ću ti reći - jeste par puta. Protiv azijskih i afričkih zemalja.

tu je razlika

pre 4 godine

Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jos jedan vizionar, 18. jul 2019 15:49)

Ovo mu je treći put da preskače prvenstvo, ali sada nije povređen već u top formi.

bvb

pre 4 godine

Ceo govor je original politički, napriča sve i svasta, zavija nesto i kao sve je rekao, a nije nista rekao. Igrači koji se uklapaju su izabrani. Ja ne znam postoji li ekipa u koju se neko kao Kalinic ne bi uklopio. Pa jos kaze da smo popunjeni na svim pozicijama, a pozicija koju Kalinic moze da pokrije je ubedljivo najtanja.

Guromir

pre 4 godine

Koliko sam voleo Sasu kao igraca toliko mi se smucio kao trener. Sale Nacionale (istinski) je truba trener i tu se ne treba ustrucavati nego jednostavno to reci. Jos jedan dokaz da vrhunski igrac nije po defoltu i dobar trener. Pogledajte njegovu klubsku trenersku karijeru - tuga.

milos

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide! 
(triplem, 18. jul 2019 17:11) 
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
 (skaki, 18. jul 2019 17:48) 
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd.
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!  
(triplem, 18. jul 2019 17:11)  
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana. 
 (skaki, 18. jul 2019 17:48)  
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd. 
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.
(milos, 18. jul 2019 18:15)
Zaboravio si Lebranka i Bircu. Kazem krstenog igraca. Ovi koje si nabrojao su daleko od tih. Jovic je bio povredjen, Milosavljevic je korektan igrac zadatka, ostali su smesni bili u tom finalu. Pa jedan Vidmar je unistio Bobinatora. I, ne, ne mora da znaci da bi uopste uzeo medalju, a kamoli zlatnu. Srebro je sa onakvom ekipom pravi podvig.

Vlada

pre 4 godine

Nema mesta za Kalinica i Nedovica ali zato je tu Macvan koji cele sezone nije igrao i malo deluje pokusaj da mu se digne cena za prodaju.

sryugos

pre 4 godine

Zocu je Kalinic u rotaciji, ako ne nekad i starter, Zocu koji moze da bira igrace za svoj tim. Ti sad ubedi nekoga da je otpao zbog neke vizije igre... ili je Todorovic bas neko cudo koje samo ti vidis...

nba

pre 4 godine

Nema zvezda košarkašku publiku niti komentatore na ovakvim vestima.Možete do sutra da se upinjete sa komentarima ne vredi.Sale Djordjević zvezdaš po opredeljenju inače za one koji ne znaju je veći od svih igrača,trenera,klubova zvezde,jednostavno je tako i tu nema rasprave.Baš me briga ko ne ide navijaću svim srcem za svakog igrača reprezentacije.Birčević,Mačvan,Kešelj,Simonović nebitno.

absolutezero

pre 4 godine

 Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.
(sef strucnog staba, 18. jul 2019 17:29)

Nas je u košarkaški svetski vrh vratio Duda Ivković.

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!
(triplem, 18. jul 2019 17:11)
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.

cole

pre 4 godine

Smjesan trener,kakvu ti viziju imas kad ti se kalinic i nedovic ne uklapaju u tu tvoju viziju
Kalinic jedan od igraca koji u odbrani mze cuvati sve od 1 do 5,nedovic svojom eksplozivnoscu mjenja ritam utakmice i to su igraci koje bi svaki trener imao u svojoj viziji

A bircevic,raduljica,macvan,simonovic,se ukalpaju u viziju penzionera koji ne mogu potrcati

Vidjecemo kako ce igraci poput micica i milutinova koji su imali odlicne sezonw u svojim klubovima igrati pod trenerskom palicom naseg selektora

Hogar

pre 4 godine

Sram te bilo...Bircevic i Macvan?!?!?!?!?!?
Da su pametni Nedović i Kalinić da se više nikad ne odazovu dok si ti selektor. Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Pitam se da li ce Amerikanci kao ubedljivo najskolovanija kosarkaska publika na svetu ovako pljuvati Grega kada otpadne neko od ponudjenih Mekalum, Bredli Bil, Midlton? Tobajas Heris, Harison Barns, Lauri, Kevin Lav? Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.

CarloNS

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.
(MikiP, 18. jul 2019 17:24)

Reprezentativne medalje nisu merilo kvaliteta trenera, prvo što se igra jako malo utakmica, drugo što ipak vodi jednu od najboljih reprezentacija na svetu. Nije me mrzelo pa sam proguglao pobede i poraze sa 3 takmičenja na kojima je vodio reprezentaciju (bez kvalifikacija).

SP 2014. 5-4
OI 2016. 4-4
EP 2017. 7-2

Ukupno 16-10 tj. 16/26 ~61%, nije baš neki vrhunski rezultat.

Da je vodio Drim-tim imao bi sve zlatne medalje, i šta bi to dokazivalo? Šta je osvojio sa klubom?

MikiP

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.

Djole

pre 4 godine

Da vam prevedem sta je Djordjevic hteo da kaze ovom izjavom:

“Ne smem da vam kazem zasto sam Kalinica izostavio sa spiska jer bi se mnogi razocarali u mene. Sugerisano mi je da covek ne ide jer je pokazao svoj politicki stav putem socijalnih mreza, a taj stav nije na liniji sadasnje vlasti. On je odlican igrac u formi, bolji od skoro svih igraca koje imam, ali sam ja razumeo sugestije i zarad svoje karijere odlucio da ga izostavim sa spiska.

Ovo je za mene win-win situacija. Ako osvojimo medalju, slavice me kao trenera, a ako se dogodi debakl, mene ce smeniti sa mesta trenera, ali ce me kao poslusnog vojnika nagraditi jos boljim mestom u KKS. “

petar-nbg

pre 4 godine

Realno možeš sa biraš jel nam je ekipa najjača od ko zna kad, pa nije frka. Ralno ja mislim da će na pevenstvu da otkine Micić i Milutinov pored Jokića i Bogdanovića. Jedino bih voleo Birčevića da nepovede, ali ipak na kraju zna najbolje Sale i netreba sumnjati u njega i njegove namere.

Luka

pre 4 godine

Covek doneo medalju sa svakog takmicenja na koje je odveo Srbiju i opet Srbenda pljuje i zna bolje od njega? Pa ovo je neverovatno, ja sam sokiran iskreno. Kad nema uspeha ide paljba, kad ima uspeha opet paljba. Da Amerika ispadne a mi uzmemo zlato opet bi ga pljuvali jer nije pobedio Amerike, dal je realno kakav mentalitet imamo? I posle se cudimo zasto se drzava raspada, pa drzava je odraz drustva i ljudi koji zive u njoj. Zato smo mi tu gde jesmo sa Kambodzom i Nigerijom a ne zato sto nas neko ne voli

Ništa novo

pre 4 godine

(Djole, 18. jul 2019 16:12)

Sve u centar.
Za one koji su zaboravili, to je onaj isti Saša Djordjević, koji je sa osmehom na licu, pehar sa EP 95, dao u ruke Slobodanu Miloševiću.
Zato i jeste selektor, jer je poslušnik, za razliku od Dude, kome ni oproštajni meč nije mogao da se organizuje u Srbiji.

Kiza

pre 4 godine

I sad kad je otpao Kuzmic pozoves Jovanovica a od sramote ne pozoves Jelovca koji bi bio korisniji i od vec pozvanih i totalno nespremnih Macvana i Bircevica i sto je najgore jednog od ovih ces povesti cisto da dokazes da si u pravu a posto su drugi jaki izvuce njegovu nespremnost i ako dodje medelja bices u pravu.Medjutim i drugi su mnogo jaki tako da mislim da ce biti ostavka posto mozda budemo igrali od 4-6 mesta a onda tvoje kao izvinjenje a onda u KSS!

Nacionale

pre 4 godine

Сале је повео на светско првенство 2014 Јовића и Калинића из Радничког и то је био пун погодак, тако да ја верујем да зна шта ради. Само напред!

alek

pre 4 godine

Neverovatni su mi komentari koji Djordjevica dozivljavaju kao boga.
Covek prosecan trener,imao dobru ekipu ostavljenu od Dude,osvojio srebra,izgubio finale od Slovenije.
Nikakvu karijeru nije napravio u klubovima koje je vodio.I sad se tripuje da je bitan i vazan.Nedovic imao povrede,a Macvan,Lucic,Jovic nisu?
Kalinic se ne uklapa u viziju?!
A Bircevic,Raduljica i Teo koji nigde ne igraju,oni se uklapaju?
Pa daj bre,em sto nas pravis budalama,jos trazis da u to poverujemo.

Sever

pre 4 godine

Selektore, bio si dobar igrac ali katastrofa koliko si los trener.Video bi ja tebe,da si izostavljen posle 6 godina igranja za reprezentaciju,kako bi ti prihvatio "viziju selektora".Reprezentaciju koja je osvajala medalje, nisi oformio ti,nego Duda(sa 9 debitanata 2013,ostvario plasman na SP)ti je samo nasledio.Uspesan si jedino u nedoslednosti,kada si izjavljivao da nikada neces prihvatiti klub dok si selektor,tri meseca nije proslo,eno tebe u klubu.Imas i los odnos prema igracima.Igrac koji ti je dva puta otpao kao 13-ti,da ga bar pozoves,pitas kako je?Ovdrugim promasajima i da ne pricamo,zapamti!Samo zdrava konkurencija za mesta u timu donose rezultat....

Marko

pre 4 godine

Pazi njega i njegove vizije...Izbacili ga iz svakog tima koji je vodio, a u reprezentaciju dosao preko veze (Bodiroga), dok su Kokoshkova shutnuli, a za ovog je doktor nauka.

jos jedan vizionar

pre 4 godine

Kalina je napravio glupost komentarisuci sve i svasta na tvitu, instagramu i na osnovu toga je precrtan. Ja ( moje misljenje ) i dalje mislim da nam treba, neko ko ce da "ujede u odbrani" , da zakuca preko Burusisa...
Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.

ogijev_tata

pre 4 godine

Imas li viziju o Bircevicu, Macvanu i Raduljici??????? Alo bre ko ie ovde lud, jbg i onako nikad, kao selektor neces dalje od srebra.... Ej Jovanovic, pa mogao si ovog klinca iz Voriorsa da pozoves treba nam 4.
Ne ovo je ludost otkacis Kalinica, ostavis Bircevica i Macvan (covek nema predjenih 50 koraka prosle godine)

kalmežan

pre 4 godine

Vidim da vizije vec daju rezultate. U košarkaški savez ušla savetnica predsednika države i rezultati su sledeći: nema Kalinića, devojke U18 poslednje na EP, mlade muske kategorije na EP i SP u donjem delu tabele, doduše desilo se i treće mesto devojaka. Ali čim političari počnu da se pitaju u sportu, od tog sporta nema ništa.

santa justa

pre 4 godine

Simptomatično je da samo 2 dana posle te odluke izvesna savetnica za medije predesednika bude odabrana u upravni odbor KSS. Posle svega uspeli su da mi ogade i košarkaškašku reprezentaciju Srbije.

nista o nicemu

pre 4 godine

Tacno tako. Apsolutno nikakvu ulogu ne bi imao jedan od najboljih defanzivaca i maksimalno fleksibilan igrac na sve vrste igre, za razliku recimo od rekreativaca Raduljice, Tea i Macvana koji su izuzetno korisni u ni u cemu.

GM

pre 4 godine

Zato ne igra NEMANJA NEDOVIC?

Niko ne zna i nije receno. Nikada sa njim nije bio ni jedan problem, nikada nista lose nije uradio, saznaje decko da ne igra preko Tvitera.

Jel postoji neki problem da se ne kaze koji je razlog?!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sale legendo nema šta da se kome pravdaš za odabir igrača.U fudbalu imamo 1001 menadžera i forsiranje svojih igrača.Zato smo zadnja rupa na sviralu u tom sportu!Iza tebe stoje rezultati kao igrača i kao selektora.Svaka tvoja odluka je do sad bila na mestu.Biće i ova.Nemam nikakvu sumnju u to!

Тони Старк

pre 4 godine

Опусти се Сале, ускоро почињу прозивке откуд то место за тамо неког Теодосића а нема за Човића..

kalmežan

pre 4 godine

Vidim da vizije vec daju rezultate. U košarkaški savez ušla savetnica predsednika države i rezultati su sledeći: nema Kalinića, devojke U18 poslednje na EP, mlade muske kategorije na EP i SP u donjem delu tabele, doduše desilo se i treće mesto devojaka. Ali čim političari počnu da se pitaju u sportu, od tog sporta nema ništa.

santa justa

pre 4 godine

Simptomatično je da samo 2 dana posle te odluke izvesna savetnica za medije predesednika bude odabrana u upravni odbor KSS. Posle svega uspeli su da mi ogade i košarkaškašku reprezentaciju Srbije.

Djole

pre 4 godine

Da vam prevedem sta je Djordjevic hteo da kaze ovom izjavom:

“Ne smem da vam kazem zasto sam Kalinica izostavio sa spiska jer bi se mnogi razocarali u mene. Sugerisano mi je da covek ne ide jer je pokazao svoj politicki stav putem socijalnih mreza, a taj stav nije na liniji sadasnje vlasti. On je odlican igrac u formi, bolji od skoro svih igraca koje imam, ali sam ja razumeo sugestije i zarad svoje karijere odlucio da ga izostavim sa spiska.

Ovo je za mene win-win situacija. Ako osvojimo medalju, slavice me kao trenera, a ako se dogodi debakl, mene ce smeniti sa mesta trenera, ali ce me kao poslusnog vojnika nagraditi jos boljim mestom u KKS. “

nista o nicemu

pre 4 godine

Tacno tako. Apsolutno nikakvu ulogu ne bi imao jedan od najboljih defanzivaca i maksimalno fleksibilan igrac na sve vrste igre, za razliku recimo od rekreativaca Raduljice, Tea i Macvana koji su izuzetno korisni u ni u cemu.

GM

pre 4 godine

Zato ne igra NEMANJA NEDOVIC?

Niko ne zna i nije receno. Nikada sa njim nije bio ni jedan problem, nikada nista lose nije uradio, saznaje decko da ne igra preko Tvitera.

Jel postoji neki problem da se ne kaze koji je razlog?!

ogijev_tata

pre 4 godine

Imas li viziju o Bircevicu, Macvanu i Raduljici??????? Alo bre ko ie ovde lud, jbg i onako nikad, kao selektor neces dalje od srebra.... Ej Jovanovic, pa mogao si ovog klinca iz Voriorsa da pozoves treba nam 4.
Ne ovo je ludost otkacis Kalinica, ostavis Bircevica i Macvan (covek nema predjenih 50 koraka prosle godine)

alek

pre 4 godine

Neverovatni su mi komentari koji Djordjevica dozivljavaju kao boga.
Covek prosecan trener,imao dobru ekipu ostavljenu od Dude,osvojio srebra,izgubio finale od Slovenije.
Nikakvu karijeru nije napravio u klubovima koje je vodio.I sad se tripuje da je bitan i vazan.Nedovic imao povrede,a Macvan,Lucic,Jovic nisu?
Kalinic se ne uklapa u viziju?!
A Bircevic,Raduljica i Teo koji nigde ne igraju,oni se uklapaju?
Pa daj bre,em sto nas pravis budalama,jos trazis da u to poverujemo.

Sever

pre 4 godine

Selektore, bio si dobar igrac ali katastrofa koliko si los trener.Video bi ja tebe,da si izostavljen posle 6 godina igranja za reprezentaciju,kako bi ti prihvatio "viziju selektora".Reprezentaciju koja je osvajala medalje, nisi oformio ti,nego Duda(sa 9 debitanata 2013,ostvario plasman na SP)ti je samo nasledio.Uspesan si jedino u nedoslednosti,kada si izjavljivao da nikada neces prihvatiti klub dok si selektor,tri meseca nije proslo,eno tebe u klubu.Imas i los odnos prema igracima.Igrac koji ti je dva puta otpao kao 13-ti,da ga bar pozoves,pitas kako je?Ovdrugim promasajima i da ne pricamo,zapamti!Samo zdrava konkurencija za mesta u timu donose rezultat....

jos jedan vizionar

pre 4 godine

Kalina je napravio glupost komentarisuci sve i svasta na tvitu, instagramu i na osnovu toga je precrtan. Ja ( moje misljenje ) i dalje mislim da nam treba, neko ko ce da "ujede u odbrani" , da zakuca preko Burusisa...
Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.

Marko

pre 4 godine

Pazi njega i njegove vizije...Izbacili ga iz svakog tima koji je vodio, a u reprezentaciju dosao preko veze (Bodiroga), dok su Kokoshkova shutnuli, a za ovog je doktor nauka.

Hogar

pre 4 godine

Sram te bilo...Bircevic i Macvan?!?!?!?!?!?
Da su pametni Nedović i Kalinić da se više nikad ne odazovu dok si ti selektor. Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.

Nacionale

pre 4 godine

Сале је повео на светско првенство 2014 Јовића и Калинића из Радничког и то је био пун погодак, тако да ја верујем да зна шта ради. Само напред!

Ništa novo

pre 4 godine

(Djole, 18. jul 2019 16:12)

Sve u centar.
Za one koji su zaboravili, to je onaj isti Saša Djordjević, koji je sa osmehom na licu, pehar sa EP 95, dao u ruke Slobodanu Miloševiću.
Zato i jeste selektor, jer je poslušnik, za razliku od Dude, kome ni oproštajni meč nije mogao da se organizuje u Srbiji.

Luka

pre 4 godine

Covek doneo medalju sa svakog takmicenja na koje je odveo Srbiju i opet Srbenda pljuje i zna bolje od njega? Pa ovo je neverovatno, ja sam sokiran iskreno. Kad nema uspeha ide paljba, kad ima uspeha opet paljba. Da Amerika ispadne a mi uzmemo zlato opet bi ga pljuvali jer nije pobedio Amerike, dal je realno kakav mentalitet imamo? I posle se cudimo zasto se drzava raspada, pa drzava je odraz drustva i ljudi koji zive u njoj. Zato smo mi tu gde jesmo sa Kambodzom i Nigerijom a ne zato sto nas neko ne voli

cole

pre 4 godine

Smjesan trener,kakvu ti viziju imas kad ti se kalinic i nedovic ne uklapaju u tu tvoju viziju
Kalinic jedan od igraca koji u odbrani mze cuvati sve od 1 do 5,nedovic svojom eksplozivnoscu mjenja ritam utakmice i to su igraci koje bi svaki trener imao u svojoj viziji

A bircevic,raduljica,macvan,simonovic,se ukalpaju u viziju penzionera koji ne mogu potrcati

Vidjecemo kako ce igraci poput micica i milutinova koji su imali odlicne sezonw u svojim klubovima igrati pod trenerskom palicom naseg selektora

Kiza

pre 4 godine

I sad kad je otpao Kuzmic pozoves Jovanovica a od sramote ne pozoves Jelovca koji bi bio korisniji i od vec pozvanih i totalno nespremnih Macvana i Bircevica i sto je najgore jednog od ovih ces povesti cisto da dokazes da si u pravu a posto su drugi jaki izvuce njegovu nespremnost i ako dodje medelja bices u pravu.Medjutim i drugi su mnogo jaki tako da mislim da ce biti ostavka posto mozda budemo igrali od 4-6 mesta a onda tvoje kao izvinjenje a onda u KSS!

CarloNS

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.
(MikiP, 18. jul 2019 17:24)

Reprezentativne medalje nisu merilo kvaliteta trenera, prvo što se igra jako malo utakmica, drugo što ipak vodi jednu od najboljih reprezentacija na svetu. Nije me mrzelo pa sam proguglao pobede i poraze sa 3 takmičenja na kojima je vodio reprezentaciju (bez kvalifikacija).

SP 2014. 5-4
OI 2016. 4-4
EP 2017. 7-2

Ukupno 16-10 tj. 16/26 ~61%, nije baš neki vrhunski rezultat.

Da je vodio Drim-tim imao bi sve zlatne medalje, i šta bi to dokazivalo? Šta je osvojio sa klubom?

sryugos

pre 4 godine

Zocu je Kalinic u rotaciji, ako ne nekad i starter, Zocu koji moze da bira igrace za svoj tim. Ti sad ubedi nekoga da je otpao zbog neke vizije igre... ili je Todorovic bas neko cudo koje samo ti vidis...

absolutezero

pre 4 godine

 Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.
(sef strucnog staba, 18. jul 2019 17:29)

Nas je u košarkaški svetski vrh vratio Duda Ivković.

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!
(triplem, 18. jul 2019 17:11)
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sale legendo nema šta da se kome pravdaš za odabir igrača.U fudbalu imamo 1001 menadžera i forsiranje svojih igrača.Zato smo zadnja rupa na sviralu u tom sportu!Iza tebe stoje rezultati kao igrača i kao selektora.Svaka tvoja odluka je do sad bila na mestu.Biće i ova.Nemam nikakvu sumnju u to!

MikiP

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.

Guromir

pre 4 godine

Koliko sam voleo Sasu kao igraca toliko mi se smucio kao trener. Sale Nacionale (istinski) je truba trener i tu se ne treba ustrucavati nego jednostavno to reci. Jos jedan dokaz da vrhunski igrac nije po defoltu i dobar trener. Pogledajte njegovu klubsku trenersku karijeru - tuga.

bvb

pre 4 godine

Ceo govor je original politički, napriča sve i svasta, zavija nesto i kao sve je rekao, a nije nista rekao. Igrači koji se uklapaju su izabrani. Ja ne znam postoji li ekipa u koju se neko kao Kalinic ne bi uklopio. Pa jos kaze da smo popunjeni na svim pozicijama, a pozicija koju Kalinic moze da pokrije je ubedljivo najtanja.

Vlada

pre 4 godine

Nema mesta za Kalinica i Nedovica ali zato je tu Macvan koji cele sezone nije igrao i malo deluje pokusaj da mu se digne cena za prodaju.

Тони Старк

pre 4 godine

Опусти се Сале, ускоро почињу прозивке откуд то место за тамо неког Теодосића а нема за Човића..

petar-nbg

pre 4 godine

Realno možeš sa biraš jel nam je ekipa najjača od ko zna kad, pa nije frka. Ralno ja mislim da će na pevenstvu da otkine Micić i Milutinov pored Jokića i Bogdanovića. Jedino bih voleo Birčevića da nepovede, ali ipak na kraju zna najbolje Sale i netreba sumnjati u njega i njegove namere.

milos

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide! 
(triplem, 18. jul 2019 17:11) 
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
 (skaki, 18. jul 2019 17:48) 
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd.
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Pitam se da li ce Amerikanci kao ubedljivo najskolovanija kosarkaska publika na svetu ovako pljuvati Grega kada otpadne neko od ponudjenih Mekalum, Bredli Bil, Midlton? Tobajas Heris, Harison Barns, Lauri, Kevin Lav? Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!  
(triplem, 18. jul 2019 17:11)  
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana. 
 (skaki, 18. jul 2019 17:48)  
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd. 
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.
(milos, 18. jul 2019 18:15)
Zaboravio si Lebranka i Bircu. Kazem krstenog igraca. Ovi koje si nabrojao su daleko od tih. Jovic je bio povredjen, Milosavljevic je korektan igrac zadatka, ostali su smesni bili u tom finalu. Pa jedan Vidmar je unistio Bobinatora. I, ne, ne mora da znaci da bi uopste uzeo medalju, a kamoli zlatnu. Srebro je sa onakvom ekipom pravi podvig.

SOS

pre 4 godine

Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (skaki, 18. jul 2019 17:48)

A kad je to Bogdanovič odigrao dobru utakmicu za repku? Ja ću ti reći - jeste par puta. Protiv azijskih i afričkih zemalja.

Đura

pre 4 godine

Bez obzira na to što je Đorđević legenda i čovek koji je sigurno dao najviše reprezentaciji, ne mogu da se otmem utisku da je malo privatizovao reprezentaciju. Neću da komentarišem to što su otpali Nedović i Kalinić, on odgovara za rezultat, možda se ne uklapaju u njegov sistem. Pozivanje Mačvana a izostavljanje, recimo Jelovca, je čudnije od te odluke. Uostalom to je priznao i Mačvan. Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i oni koji najviše koriste ekipi. Uz uslov da imaju želju da igraju. Mačvan sigurno nije najspremniji. Iznenadila me je i odluka da ne vodi Dobrića, kako god kome to zvučalo, baš zato što ne ide Kalinić. Mora neko da bude i čovek zadatka. Sve u svemu, tim je svakako za finale. Nadam se borbi za zlato.

Extream

pre 4 godine

Uzimajuci u obzir sve faktore (kvalitet igraca, sezona za nama, pedigre igraca...), za mene je najboljih 12 nase reprezentacije u ovom trenutku:
1- Teo, Micic
2 - Bogdan, Guduric, Nedovic
3 - Kalinic, Lucic
4 - Bjelica, Jelovac
5 - Jokic, Bobi, Milutinov
Postoje tu dalje varijacije na temu.
Jovic? Decko je sjajan play, odlican defanzivac, ali hronicni problemi sa ledjima mu prave probeleme, a posle sezone za nama Micic je definitivno mnogo bolje resenje na playu.
Zasto Nedovic pre njega? Slican problem sa povredama, ali decko ima sjajne fizikalije, popravio je sut, dosta dobra defanziva plus je igrac koji pokriva pozicije i beka i playa.
Gudura pre Milosavljevica? Po trenutnom kvalitetu jako slicni igraci, sa tim da Milosavljevic ima bolju defanzivu, a Gudura ofanzivu. Plus dosta mladji Gudura, uz cinjenicu da je bio vazan sraf jedne od najjacih ekipa u Evropi, znaci nivo igre iznad Gagija.
Jedino sto bih mozda kod sebe revidirao u spisku je Jelovac, ako mislimo o buducnosti... Neko iz trojke Smajlagic, Borisa, Pecarski, da uci iz cele price sa reprezentacijom. Pre svih Smajlagic, decko koji je prosao svima ispod radara, pokazuje ozbiljan potencijal plus sto se KSS ogresio o njega u proslosti. Borisa pokazuje znake napredka, pre svega defanzivno i voljni momenat, a moze biti samo bolji (videcemo kako ce se razvijati kod Zeljka ako se realizuje najavljeni transfer)... Pecarski je vrhunski prospekt, ali ozbiljna rupa u odbrani, sto se videlo na U19 i U20...

tu je razlika

pre 4 godine

Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jos jedan vizionar, 18. jul 2019 15:49)

Ovo mu je treći put da preskače prvenstvo, ali sada nije povređen već u top formi.

nba

pre 4 godine

Nema zvezda košarkašku publiku niti komentatore na ovakvim vestima.Možete do sutra da se upinjete sa komentarima ne vredi.Sale Djordjević zvezdaš po opredeljenju inače za one koji ne znaju je veći od svih igrača,trenera,klubova zvezde,jednostavno je tako i tu nema rasprave.Baš me briga ko ne ide navijaću svim srcem za svakog igrača reprezentacije.Birčević,Mačvan,Kešelj,Simonović nebitno.

?

pre 4 godine

@Djole OK prihvatam tvoje vidjenje, ali Nedović, šta je on zgrašio? Ili ja imam manjak informacija? Obojica očito znaju šta se dešava, ali ako zna još ko, nek podeli informaciju/misao.

Dragan

pre 4 godine

Aman zaman koji smo mi prost narod. Ljudi nije poenta u tome ko je izbacen iz reprezentacije vec nacin na koji je to uradjeno. Jel vama to ulazi u glavu ili ne? O covece gde ja zivim..

Onokao..

pre 4 godine

...Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.
(Hogar, 18. jul 2019 17:31)

Smailagic nikada nije bio izostavljen kao visak. On je sam otkazao sve aktivnosti u Srbiji da bi se spremao i izborio mesto u NBA. Uzgred, njegova statistika u letnjoj ligi je losija nego statistika recimo Stefana Jankovica za koga znamo kakav je igrac, tako da prica kako bi on mogao da nam bude druga cetvorka u ovom trenutku ne pije vodu. Mozda ce biti jednog dana, ali danas to definitivno nije.
Okej, sad su svi pametni, svi znaju ko treba i kako da igra. Sacekajte SP, neka oni odigraju onako kako mogu, ja verujem da ce to biti dovoljno za medalju.

Djole

pre 4 godine

Da vam prevedem sta je Djordjevic hteo da kaze ovom izjavom:

“Ne smem da vam kazem zasto sam Kalinica izostavio sa spiska jer bi se mnogi razocarali u mene. Sugerisano mi je da covek ne ide jer je pokazao svoj politicki stav putem socijalnih mreza, a taj stav nije na liniji sadasnje vlasti. On je odlican igrac u formi, bolji od skoro svih igraca koje imam, ali sam ja razumeo sugestije i zarad svoje karijere odlucio da ga izostavim sa spiska.

Ovo je za mene win-win situacija. Ako osvojimo medalju, slavice me kao trenera, a ako se dogodi debakl, mene ce smeniti sa mesta trenera, ali ce me kao poslusnog vojnika nagraditi jos boljim mestom u KKS. “

Sever

pre 4 godine

Selektore, bio si dobar igrac ali katastrofa koliko si los trener.Video bi ja tebe,da si izostavljen posle 6 godina igranja za reprezentaciju,kako bi ti prihvatio "viziju selektora".Reprezentaciju koja je osvajala medalje, nisi oformio ti,nego Duda(sa 9 debitanata 2013,ostvario plasman na SP)ti je samo nasledio.Uspesan si jedino u nedoslednosti,kada si izjavljivao da nikada neces prihvatiti klub dok si selektor,tri meseca nije proslo,eno tebe u klubu.Imas i los odnos prema igracima.Igrac koji ti je dva puta otpao kao 13-ti,da ga bar pozoves,pitas kako je?Ovdrugim promasajima i da ne pricamo,zapamti!Samo zdrava konkurencija za mesta u timu donose rezultat....

alek

pre 4 godine

Neverovatni su mi komentari koji Djordjevica dozivljavaju kao boga.
Covek prosecan trener,imao dobru ekipu ostavljenu od Dude,osvojio srebra,izgubio finale od Slovenije.
Nikakvu karijeru nije napravio u klubovima koje je vodio.I sad se tripuje da je bitan i vazan.Nedovic imao povrede,a Macvan,Lucic,Jovic nisu?
Kalinic se ne uklapa u viziju?!
A Bircevic,Raduljica i Teo koji nigde ne igraju,oni se uklapaju?
Pa daj bre,em sto nas pravis budalama,jos trazis da u to poverujemo.

Тони Старк

pre 4 godine

Опусти се Сале, ускоро почињу прозивке откуд то место за тамо неког Теодосића а нема за Човића..

Nacionale

pre 4 godine

Сале је повео на светско првенство 2014 Јовића и Калинића из Радничког и то је био пун погодак, тако да ја верујем да зна шта ради. Само напред!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sale legendo nema šta da se kome pravdaš za odabir igrača.U fudbalu imamo 1001 menadžera i forsiranje svojih igrača.Zato smo zadnja rupa na sviralu u tom sportu!Iza tebe stoje rezultati kao igrača i kao selektora.Svaka tvoja odluka je do sad bila na mestu.Biće i ova.Nemam nikakvu sumnju u to!

sef strucnog staba

pre 4 godine

Pitam se da li ce Amerikanci kao ubedljivo najskolovanija kosarkaska publika na svetu ovako pljuvati Grega kada otpadne neko od ponudjenih Mekalum, Bredli Bil, Midlton? Tobajas Heris, Harison Barns, Lauri, Kevin Lav? Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.

Luka

pre 4 godine

Covek doneo medalju sa svakog takmicenja na koje je odveo Srbiju i opet Srbenda pljuje i zna bolje od njega? Pa ovo je neverovatno, ja sam sokiran iskreno. Kad nema uspeha ide paljba, kad ima uspeha opet paljba. Da Amerika ispadne a mi uzmemo zlato opet bi ga pljuvali jer nije pobedio Amerike, dal je realno kakav mentalitet imamo? I posle se cudimo zasto se drzava raspada, pa drzava je odraz drustva i ljudi koji zive u njoj. Zato smo mi tu gde jesmo sa Kambodzom i Nigerijom a ne zato sto nas neko ne voli

ogijev_tata

pre 4 godine

Imas li viziju o Bircevicu, Macvanu i Raduljici??????? Alo bre ko ie ovde lud, jbg i onako nikad, kao selektor neces dalje od srebra.... Ej Jovanovic, pa mogao si ovog klinca iz Voriorsa da pozoves treba nam 4.
Ne ovo je ludost otkacis Kalinica, ostavis Bircevica i Macvan (covek nema predjenih 50 koraka prosle godine)

Marko

pre 4 godine

Pazi njega i njegove vizije...Izbacili ga iz svakog tima koji je vodio, a u reprezentaciju dosao preko veze (Bodiroga), dok su Kokoshkova shutnuli, a za ovog je doktor nauka.

nista o nicemu

pre 4 godine

Tacno tako. Apsolutno nikakvu ulogu ne bi imao jedan od najboljih defanzivaca i maksimalno fleksibilan igrac na sve vrste igre, za razliku recimo od rekreativaca Raduljice, Tea i Macvana koji su izuzetno korisni u ni u cemu.

Hogar

pre 4 godine

Sram te bilo...Bircevic i Macvan?!?!?!?!?!?
Da su pametni Nedović i Kalinić da se više nikad ne odazovu dok si ti selektor. Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.

SOS

pre 4 godine

Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (skaki, 18. jul 2019 17:48)

A kad je to Bogdanovič odigrao dobru utakmicu za repku? Ja ću ti reći - jeste par puta. Protiv azijskih i afričkih zemalja.

Kiza

pre 4 godine

I sad kad je otpao Kuzmic pozoves Jovanovica a od sramote ne pozoves Jelovca koji bi bio korisniji i od vec pozvanih i totalno nespremnih Macvana i Bircevica i sto je najgore jednog od ovih ces povesti cisto da dokazes da si u pravu a posto su drugi jaki izvuce njegovu nespremnost i ako dodje medelja bices u pravu.Medjutim i drugi su mnogo jaki tako da mislim da ce biti ostavka posto mozda budemo igrali od 4-6 mesta a onda tvoje kao izvinjenje a onda u KSS!

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!
(triplem, 18. jul 2019 17:11)
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.

nba

pre 4 godine

Nema zvezda košarkašku publiku niti komentatore na ovakvim vestima.Možete do sutra da se upinjete sa komentarima ne vredi.Sale Djordjević zvezdaš po opredeljenju inače za one koji ne znaju je veći od svih igrača,trenera,klubova zvezde,jednostavno je tako i tu nema rasprave.Baš me briga ko ne ide navijaću svim srcem za svakog igrača reprezentacije.Birčević,Mačvan,Kešelj,Simonović nebitno.

petar-nbg

pre 4 godine

Realno možeš sa biraš jel nam je ekipa najjača od ko zna kad, pa nije frka. Ralno ja mislim da će na pevenstvu da otkine Micić i Milutinov pored Jokića i Bogdanovića. Jedino bih voleo Birčevića da nepovede, ali ipak na kraju zna najbolje Sale i netreba sumnjati u njega i njegove namere.

Ništa novo

pre 4 godine

(Djole, 18. jul 2019 16:12)

Sve u centar.
Za one koji su zaboravili, to je onaj isti Saša Djordjević, koji je sa osmehom na licu, pehar sa EP 95, dao u ruke Slobodanu Miloševiću.
Zato i jeste selektor, jer je poslušnik, za razliku od Dude, kome ni oproštajni meč nije mogao da se organizuje u Srbiji.

Guromir

pre 4 godine

Koliko sam voleo Sasu kao igraca toliko mi se smucio kao trener. Sale Nacionale (istinski) je truba trener i tu se ne treba ustrucavati nego jednostavno to reci. Jos jedan dokaz da vrhunski igrac nije po defoltu i dobar trener. Pogledajte njegovu klubsku trenersku karijeru - tuga.

MikiP

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.

skaki

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide!  
(triplem, 18. jul 2019 17:11)  
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana. 
 (skaki, 18. jul 2019 17:48)  
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd. 
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.
(milos, 18. jul 2019 18:15)
Zaboravio si Lebranka i Bircu. Kazem krstenog igraca. Ovi koje si nabrojao su daleko od tih. Jovic je bio povredjen, Milosavljevic je korektan igrac zadatka, ostali su smesni bili u tom finalu. Pa jedan Vidmar je unistio Bobinatora. I, ne, ne mora da znaci da bi uopste uzeo medalju, a kamoli zlatnu. Srebro je sa onakvom ekipom pravi podvig.

kalmežan

pre 4 godine

Vidim da vizije vec daju rezultate. U košarkaški savez ušla savetnica predsednika države i rezultati su sledeći: nema Kalinića, devojke U18 poslednje na EP, mlade muske kategorije na EP i SP u donjem delu tabele, doduše desilo se i treće mesto devojaka. Ali čim političari počnu da se pitaju u sportu, od tog sporta nema ništa.

GM

pre 4 godine

Zato ne igra NEMANJA NEDOVIC?

Niko ne zna i nije receno. Nikada sa njim nije bio ni jedan problem, nikada nista lose nije uradio, saznaje decko da ne igra preko Tvitera.

Jel postoji neki problem da se ne kaze koji je razlog?!

milos

pre 4 godine

kokoskov je ovom liku uzeo zlato sa 3 krstena igeacha. Kalinic je morao da ide! 
(triplem, 18. jul 2019 17:11) 
Sale je imao jednog krstenog - Bogdana.
 (skaki, 18. jul 2019 17:48) 
Imao je i Jovica, Micica, Milosavljevica, Marjanovica, Macvana itd.
Drugi trener bi uzeo zlato sa njima.

cole

pre 4 godine

Smjesan trener,kakvu ti viziju imas kad ti se kalinic i nedovic ne uklapaju u tu tvoju viziju
Kalinic jedan od igraca koji u odbrani mze cuvati sve od 1 do 5,nedovic svojom eksplozivnoscu mjenja ritam utakmice i to su igraci koje bi svaki trener imao u svojoj viziji

A bircevic,raduljica,macvan,simonovic,se ukalpaju u viziju penzionera koji ne mogu potrcati

Vidjecemo kako ce igraci poput micica i milutinova koji su imali odlicne sezonw u svojim klubovima igrati pod trenerskom palicom naseg selektora

CarloNS

pre 4 godine

Poptuno je nebitno kakav je Djordjevic trener. Dokle god osvaja medalje njegov licni trenerski rejting nije tema za diskusiju.
Covek je i bez Nedovica i Kalinica osvoji medalju na EP. Znaci, moze se. Njegovo je pravo da zove koga hoce. Kakav je Djodjevic covek, ne znam, niti me interesuje. Ne druzim se sa njim, pa me to ne dotice. Vidim, veliki broj vas je intiman sa njim. Znate ga od malih nogu.
(MikiP, 18. jul 2019 17:24)

Reprezentativne medalje nisu merilo kvaliteta trenera, prvo što se igra jako malo utakmica, drugo što ipak vodi jednu od najboljih reprezentacija na svetu. Nije me mrzelo pa sam proguglao pobede i poraze sa 3 takmičenja na kojima je vodio reprezentaciju (bez kvalifikacija).

SP 2014. 5-4
OI 2016. 4-4
EP 2017. 7-2

Ukupno 16-10 tj. 16/26 ~61%, nije baš neki vrhunski rezultat.

Da je vodio Drim-tim imao bi sve zlatne medalje, i šta bi to dokazivalo? Šta je osvojio sa klubom?

jos jedan vizionar

pre 4 godine

Kalina je napravio glupost komentarisuci sve i svasta na tvitu, instagramu i na osnovu toga je precrtan. Ja ( moje misljenje ) i dalje mislim da nam treba, neko ko ce da "ujede u odbrani" , da zakuca preko Burusisa...
Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.

absolutezero

pre 4 godine

 Jednostavno imamo mnogo dobrih kosarkasa i prosto ne moze da ide vise od 12 ali nama ne valja selektor koji nas je vratio u svetski kosarkaski vrh. Odvratni smo.
(sef strucnog staba, 18. jul 2019 17:29)

Nas je u košarkaški svetski vrh vratio Duda Ivković.

santa justa

pre 4 godine

Simptomatično je da samo 2 dana posle te odluke izvesna savetnica za medije predesednika bude odabrana u upravni odbor KSS. Posle svega uspeli su da mi ogade i košarkaškašku reprezentaciju Srbije.

sryugos

pre 4 godine

Zocu je Kalinic u rotaciji, ako ne nekad i starter, Zocu koji moze da bira igrace za svoj tim. Ti sad ubedi nekoga da je otpao zbog neke vizije igre... ili je Todorovic bas neko cudo koje samo ti vidis...

Vlada

pre 4 godine

Nema mesta za Kalinica i Nedovica ali zato je tu Macvan koji cele sezone nije igrao i malo deluje pokusaj da mu se digne cena za prodaju.

bvb

pre 4 godine

Ceo govor je original politički, napriča sve i svasta, zavija nesto i kao sve je rekao, a nije nista rekao. Igrači koji se uklapaju su izabrani. Ja ne znam postoji li ekipa u koju se neko kao Kalinic ne bi uklopio. Pa jos kaze da smo popunjeni na svim pozicijama, a pozicija koju Kalinic moze da pokrije je ubedljivo najtanja.

Extream

pre 4 godine

Uzimajuci u obzir sve faktore (kvalitet igraca, sezona za nama, pedigre igraca...), za mene je najboljih 12 nase reprezentacije u ovom trenutku:
1- Teo, Micic
2 - Bogdan, Guduric, Nedovic
3 - Kalinic, Lucic
4 - Bjelica, Jelovac
5 - Jokic, Bobi, Milutinov
Postoje tu dalje varijacije na temu.
Jovic? Decko je sjajan play, odlican defanzivac, ali hronicni problemi sa ledjima mu prave probeleme, a posle sezone za nama Micic je definitivno mnogo bolje resenje na playu.
Zasto Nedovic pre njega? Slican problem sa povredama, ali decko ima sjajne fizikalije, popravio je sut, dosta dobra defanziva plus je igrac koji pokriva pozicije i beka i playa.
Gudura pre Milosavljevica? Po trenutnom kvalitetu jako slicni igraci, sa tim da Milosavljevic ima bolju defanzivu, a Gudura ofanzivu. Plus dosta mladji Gudura, uz cinjenicu da je bio vazan sraf jedne od najjacih ekipa u Evropi, znaci nivo igre iznad Gagija.
Jedino sto bih mozda kod sebe revidirao u spisku je Jelovac, ako mislimo o buducnosti... Neko iz trojke Smajlagic, Borisa, Pecarski, da uci iz cele price sa reprezentacijom. Pre svih Smajlagic, decko koji je prosao svima ispod radara, pokazuje ozbiljan potencijal plus sto se KSS ogresio o njega u proslosti. Borisa pokazuje znake napredka, pre svega defanzivno i voljni momenat, a moze biti samo bolji (videcemo kako ce se razvijati kod Zeljka ako se realizuje najavljeni transfer)... Pecarski je vrhunski prospekt, ali ozbiljna rupa u odbrani, sto se videlo na U19 i U20...

Đura

pre 4 godine

Bez obzira na to što je Đorđević legenda i čovek koji je sigurno dao najviše reprezentaciji, ne mogu da se otmem utisku da je malo privatizovao reprezentaciju. Neću da komentarišem to što su otpali Nedović i Kalinić, on odgovara za rezultat, možda se ne uklapaju u njegov sistem. Pozivanje Mačvana a izostavljanje, recimo Jelovca, je čudnije od te odluke. Uostalom to je priznao i Mačvan. Za reprezentaciju moraju da igraju najspremniji i oni koji najviše koriste ekipi. Uz uslov da imaju želju da igraju. Mačvan sigurno nije najspremniji. Iznenadila me je i odluka da ne vodi Dobrića, kako god kome to zvučalo, baš zato što ne ide Kalinić. Mora neko da bude i čovek zadatka. Sve u svemu, tim je svakako za finale. Nadam se borbi za zlato.

Dragan

pre 4 godine

Aman zaman koji smo mi prost narod. Ljudi nije poenta u tome ko je izbacen iz reprezentacije vec nacin na koji je to uradjeno. Jel vama to ulazi u glavu ili ne? O covece gde ja zivim..

Onokao..

pre 4 godine

...Mada pravi pokazatelj rada saveza je i to što je u poslednje vreme Smailagic uvek bio izostavljen iz svoje generacije kao višak. Sutra ako bude odbio da igra za reprezentaciju, svi će ga prozivati.
(Hogar, 18. jul 2019 17:31)

Smailagic nikada nije bio izostavljen kao visak. On je sam otkazao sve aktivnosti u Srbiji da bi se spremao i izborio mesto u NBA. Uzgred, njegova statistika u letnjoj ligi je losija nego statistika recimo Stefana Jankovica za koga znamo kakav je igrac, tako da prica kako bi on mogao da nam bude druga cetvorka u ovom trenutku ne pije vodu. Mozda ce biti jednog dana, ali danas to definitivno nije.
Okej, sad su svi pametni, svi znaju ko treba i kako da igra. Sacekajte SP, neka oni odigraju onako kako mogu, ja verujem da ce to biti dovoljno za medalju.

tu je razlika

pre 4 godine

Sto se Nedovica tice, sklon povredama, vreme je da preskoci jedno okupljanje i da dovede svoje telo u normalu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jos jedan vizionar, 18. jul 2019 15:49)

Ovo mu je treći put da preskače prvenstvo, ali sada nije povređen već u top formi.

?

pre 4 godine

@Djole OK prihvatam tvoje vidjenje, ali Nedović, šta je on zgrašio? Ili ja imam manjak informacija? Obojica očito znaju šta se dešava, ali ako zna još ko, nek podeli informaciju/misao.