1. @miha, a da ti pored sve te tehnike daju i steroide, zamenjuju krv u hotelu i svakakvi doping? A da si prosecan biciklista poslednji na tabeli. Jel i tad ne bi sve to prevozio? Pa biciklizam je najnecistiji sport u istoriji, doping u atletiki je nista za biciklizam gde je bukvalno svako na dopingu cak i onaj sto zavrsi kao poslednji je na dopingu jer bez dopinga ne bi uopste ni zavrsio ili bi zavrsio sa jos vecom razlikom. To znaju svi, javna tajna
  (Luka, 17. jul 2019 15:11)

  # Link komentara

 2. Možete meni da date svu tehniku sveta, danas da pređem 200 km na biciklu, pa sutra opet, pa opet... Nema šanse. Veliki respekt za momke koji voze. Tehnologija im daje informacije, ali na kraju, noge okreću pedale. I još nešto. Ni u jednom drugom sportu ne postoji takvo požrtvovanje članova ekipe zarad uspeha pojedinca. Sa te strane, ovo je, po meni, najlepši sport. Svaka čast momci.
  (Miha, 17. jul 2019 13:32)

  # Link komentara

 3. @Topnik bukvalno poslednjih 10 dana je ludnica. Od Obiska, preko hronometra i legendarnog Turmalea do etapa u Alpima koje cini mi se nikad nisu bile teze, takve tri etape sa ciljevima i na 2700m nisu se vezivale na Turu. Ovo do sad jeste bilo mrtvo more, bas nista posebno ali glavni program sledi. Sto se tice tehnologije, bas osetljivo pitanje, ali na kraju se svodi na to ko jace vrti pedale. Mozda ne bi bilo lose zabraniti je za vreme etapa ali ekipe su iz godine u godinu sve jace, od konkurenata za generalni, preko sprinterskih, i svi zele etapu tako da je prirodno da je za dobar beg potrebno uloziti mnogo vise nego nekad.
   (Djenka, 17. jul 2019 12:28)

  # Link komentara

 4. Zar nisu pre neki dan ona dva momka u begu izgurala etapu do kraja?
  (Milan, 17. jul 2019 12:08)

  # Link komentara

 5. Mislim da će ove godine biti najzanimljvije natjecanje u zadnjih 5 godina. Očekujem više napada. Raspored etapa je idealan.
  (Topnik, 17. jul 2019 11:45)

  # Link komentara

 6. Recimo, u NBA je zabranjeno korišćenje tehnologije za vreme trajanje utakmice. Jer ako tokom sportskog događaja koristiš tehnologiju za poboljšaš rezultat, to više nije takmičenje između ljudi, već ti računar govori šta da radiš i oduzimaš jednu ljudski komponentu iz toga. Upravo je to uzbudljivo u sportu, da slavimo one koji donose prave odluke kad je najteže. Uradi sve moguđe analize pre meča, spremi se dobro, ali kad dođe momenat da deluješ, neka tvoje odluke budu rezultat tvoje pripreme, treninga i nerava.

  Tehnologija je prisutna uveliko, treba da je koristimo. Ali profesionalni sport je industrija zabave. Ako postane nezabavno ljudima, niko neće gledati, a onda nema ni sponzora, ni novca, a gde nema novca, nema ni najmodernije tehnologije,... Mogu tako sami sebe da uruše.
  (brm, 17. jul 2019 11:19)

  # Link komentara