Nedelja, 07.07.2019.

08:30

Najbrži nokaut u istoriji UFC VIDEO

UFC 239 doneo nam je neke sjajne borbe, ali je slavu odnela ona između Horhea Masvidala i Bena Askrena koja se završila posle svega nekoliko sekundi.

Izvor: SN

Najbrži nokaut u istoriji UFC VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 4 godine

@vince
Zaboravio sam da odgovorim na drugi deo. Sport svakako evoluira vremenom. Recimo na pocetku su skakaci u vis imali potpuno drukciju tehniku nego danas i vremenom je oblikovali. Slicno u fudbalu, kosarci, MMA stalno se otkrivaju nove takticke zamsli novi procesi treniranja i slicno. Naravno da se to nece promeniti iz godine u godinu pa cak ni za 10 godina, ali za 20 se promeni vise ili manje. Naravno kao sto i pojedinac sto vise trenira to manje napreduje, tako i svaki sport sve manje napreduje. Mozda dodjemo do trenutka kada je svaki napredak tehnike i taktike zanemarljiv u odnosu na talenat sportista- mozda smo vec dosli. Sportiste nikad nisam ni poredio direktno, mozda sam nekada napisao da Dzordan sigurno ne bi dacao 20 poena danas, to sam pisao kao odgovor ljudima koji to bukvalno misle, ne za hipoteticki scenario da je "mlad".

vince carter

pre 4 godine

@Centurion....molim te kreni u debatu o mma Jacksone. Za pocetak siguran sam da mislis da je mma opasniji a u boksu svake godine ima vise smrtnih slucajeva nego u istoriji mma,kad to kazes mislim na organizacije sirom sveta i svakakve evente ne samo ove najpoznatije. Kao sto rekoh Zab Judah je do skoro bio u kriticnom stanju od poznatijih,Kovalev je ubio coveka itd. Ako si ti Greg Jackson ja sam osnivac porodice Gracie ili mozda G.Lebel.

jsx

pre 4 godine

@vince
Da neko ko radi u Guglu 20 godina na nekoj od vodecih tehnickih pozicija kaze da je strucnjak za programiranje nikome ne bi bilo cudno. Da ja kazem za sebe to zato sto sam dobio par desetki na Etfu, naravno da bi svakome bilo smesno.

vince carter

pre 4 godine

@jsx Naravno da svakom bode oci kada neko prica pozitivno o samom sebi. Imao sam ja debate i sa profesionalcima u kosarci i znam sta pricam. @Jaran sto se tebe tice,bode ti oci to sto te prozivam da se ne razumes ni u borilacke ni u kosarku. Sport uopste. Lik koji vodi stranicu Mjs_goat na inst ima 16 godina i sad je on nostalgicar jer velica tu eru :))) a Dzakic kakav god da je,mma borac je,bavi se time i kompetentniji je da prica sts je vise opasno od vas. @jsx ti nemas pojma o cemu pricas niti pojmujes cinjenicu da je na primer Rajan Gigs igrao 1991 protiv Zvezde u super kupu i barselone 2011. Svako ko ogranicava sportiste na jednu eru,nema pojma o cemu prica niti ima siri spektar razmisljanja.

vince carter

pre 4 godine

Inace me plusevi i minusevi ne interesuju,inace ne bih prozivao Jokica,komentar koji pominjem je vezan za poredjenje era i koji svako ko ima malo vise mozdanih celija mora da se slozi. Inace posto me je prozvao da sam Nostalgicar a ja to nisam naravno da cu mu u inat reci da sam strucnjak,jer te takve panjeve boli to :)) Podelicu i na drugoj vrsti kada je lik koji vodi kanal na youtubu bio toliko isfrustriran jer ne moze u debatu samnom da je izbrisao oba videa koje je podelio ;))

Centurion

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?
(vince carter, 08. jul 2019 01:14)

Sa mozdanim celijama stojim daleko bolje nego ti u to sam siguran. A sto se poznavanja MMA tice za tebe sam licno, mesavina Greg Jacksona i Firasa Zahabija.

Kimi Raikonen

pre 4 godine

Verovali ili ne, boks je opasniji sport od MMA, jer preko 90% udaraca ide u glavu. U profesionalnim MMA borbama se nikada nije desilo da neko pogine, dok se u boksu to više puta dešavalo. Inače mnogo više volim boks od MMA.

jsx

pre 4 godine

@vince
Skoro po prvi put sam ti dao plus jer je boks nesumnjivo opasniji od MMA, ali si onda poceo da briljiras sa ovim da si ni manje ni vise nego strucnjak za NBA. Ove pluseve i minuse mozes okaciti macki o rep, zavisi od vesti. Pa identican komentar o Mesiju (pozitivan ili negativan) bi dobio potpuno suprotan broj pluseva i minusa posle prvog i drugog meca sa Liverpulom (i to koji procenjuju celu karijeru, ne naravno nesto tipa odigrao je maestralno/prosecno sinoc).

vince carter

pre 4 godine

@Centurion sta da kazem coveku koji misli da je mma opasniji od boksa i pokusava da ismeva coveka koji trenira ceo zivot i kaze koji je sport opasniji. Mirko Cro Cop,Anderson Silva..jel su doticni vise po tvom ukusu,takodje rekli isto!

vince carter

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?

vince carter

pre 4 godine

Onaj ko citira GOT je prica za sebe :)) Ja sam mnogo puta dokazao i pokazao kreativnost. Ulazim u komentare i izvesni lik pise "zeleo bih da cujem misljenje gospodina Cartera o ovome". Tako da mnogi podrzavaju moje komentare i misljenje. O Borilackim Sportovima tek,ovaj @Jaran ocigledno ne poznaje pravila cim tvrdi da je Santos pokraden...pa i njegova reakcija i aplauz Jonesu je rekla sve :)) Jones zasluzeno..and still!! A po mojoj proceni skinuce ga Johnny Walker.

vince carter

pre 4 godine

Ja nisam Nba nostalgicar ja sam Nba strucnjak,zadnjeg sam ugasio @palopa i pokazao da "nostalgija" ne postoji niti postoje ere jer sportisti nisu ograniceni na jednu. Ces primer u borilackom Sportu Dzordz Forman je 1974 izgubio pojas od Alija,penzionisao se 1977,vratio 1987..pregazio prvih 20 protivnika,12 rundi sa Holifildom,osvojio pojas 1994 protiv sampiona od 26 godina sa 45. Jones je zasluzeno dobio mec,nikakva kradja i to sam Santos zna. Inicijativa,vise udaraca u telo itd. I nisam tebi odgovorio o boksu nego ostalima...@Jarane! 80:4 razlika u svidjanju i ne svidjanju u Nba strucnom komentaru!

hvala

pre 4 godine

Po milioniti put, mma je skup borilackih vestina!!! Takav je, da li je vama to sport ili ne, nebitno je. Nemojte pratiti i komentarisati!!! Balet uzimam kao primer gde nema agresije, udaraca i sl.. mozete i umetnicko klizanje, bocanje...

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Pazi ga ovaj NBA nostalgicar, gledao sam kao i mnogi CELU BORBU i evo ti tvoje statistike o kojoj smaras bez gledanja:

http://ufcstats.com/fight-details/8fcdfee81cc604e3

Dzons / Santos
*Udarci
59/90 | 43/166
- Glava
11/32 | 9/92
- Telo
16/19 | 7/21
- Noge
32/39 | 27/53
*Obaranja
0/1 | 0/0

Ovo ti je samo obicna statistika koja mozda i nije tacna, a sama borba dokazuje da je ono gore lazna slika. Po jednoj statistici sa drugog sajta ispade da je Santos imao oko 70 znacajnih udaraca koje je pogodio.

https://www.mmaweekly.com/ufc-239-live-results-jon-jones-vs-thiago-santos-results-las-vegas-amanda-nunes-holly-holm

Santosovi udarci u glavu su u velikom broju zavrsavali na dssnoj ruci Dzonsa (da, dileja ga je sutirao povredjenom nogom) i to nakon te povrede leve noge (skoro sve su to bili jako spori high kick-ovi), tako da opet ova statistika izgleda jako sumnjivo. Ko je gledao video je da je Dzons samo u jednom trenutku imao opasan nalet iz kojeg se Santos odlicno izvukao. Ako cemo vec da smaramo sa glasanjem, kada se odbrani obaranje ne samo sto dobijas poene - protivnik ih gubi.

P.S. Ne znam zasto mi pises o boksu i obasnjavas da postoje poluge u mma, jel si ti to malo proguglao da se pravis pametan? Tema mojih komentara su borbe Dzons - Santos i Masvidal - Askren, ono za boks sam spomenuo jer je filozofija ljubitelja boksa malo morbidna u vezi te "elegancije" i "humanosti" kad se i tu ljudi nabadaju u glavu...

aca

pre 4 godine

Molim baletane da ne komentarisu
(hvala, 07. jul 2019 10:48)
da znas nesto o sportu ne bi pisao takve gluposti. U Rusiji najspremniji momci idu na balet jer je neverovatno naporan. Tvoja uvreda je u rangu kad neko nekome kaze da je ruzan kao konj, a konj najlepsa zivotinja.

ханс оло

pre 4 godine

@zmajognjeni, deset puta je opasnije 'daviti' nekog i sedkund duze nego udarati nekog nakon sto se onesvestio. Ljudski mozak moze da izdrzi 3 minuta bez kiseonika, svaki sekund preko toga je potencijalno fatalan. Mogu da razumem prvi udarac, vec tu je mogao da se skloni; postupio je kako je postupio, nesportski, niko ga ne brani, ali ipak po pravilima.
Mentolski je to sto udaras lika bez svesti, niti ce se secati, niti ce ga boleti. Mogao je samo da mu nanese vise stete, ako mene pitas najvise je krv sudija..

Lav Lazo

pre 4 godine

@hvala
Evo da se i ja, kao jedan od 'baletana', javim i prokomentarisem. I pored tvoje molbe da to ne radim. Prvo, ne vidim razlog zasto mi koji drugacije vidimo mec (u odnosu na vas terminatore) ne bismo imali pravo da nesto kazemo povodom toga. Drugo, i mi se slazemo da je sve uradjeno po pravilima i niko to ne spori. Trece, najbitnije, mozda bi takva pravila trebalo malo modifikovati da mec ne lici na borbu na zivot i smrt. I na kraju, Masvidal nije toliko neiskusan da, i pored 'adrenalina', nije vidio da protivnik ne stiti lice i da je u nesvijesti. Ovdje se o tome radi - nedostatak empatije (pogotovo kad se posle nepotrebnih udaraca sagnuo da odbrojava) i visak zivotinjskog nagona.

zmajognjeni

pre 4 godine

@HajleSelasije

Pa u “ulicnoj pegli” ne udaras vise coveka koji se onesvestio... svi oni koji to rade su oni poremeceni likovi.

A sto se nastavljanja tice, secam se Rojs Grejsija (gracie kako god), koji se borio sa likom, davio ga, ovaj tap-outovao, sudija nije video, Grejsi ga pusio, ovaj nastavio da se bori. Od tada je Grejsi svaki put “malo duze” davio protivnike. Ali udaranje u nedvesti, kada je ovako ocigledno, mi uopste nije jasno ...

vince carter

pre 4 godine

@Jaran pa ti se bas ne razumes u ove sportove. Jon Jones je dobio borbu zasluzeno,statisticki vise udaraca,imao inicijativu,Santos bacio par udaraca koje je Jones odbranio vecinom. A i sampion je i zna se koliko treba da uradis da skines sampiona. Sto se tice Boksa i mma,naravno da je Boks opasniji sport to ce reci i svaki mma borac,Dzakic i Bakocevic su to skoro pricali u podcastu isto. Daleko daleko vise smrtnih slucajeva,skoro su se i Zab Judah i Adonis Stivenson borili za zivot u bolnici posle meceva. U boksu primas konstantne udarce u glavu,posle nokdauna sledi brojanje,a mozes biti u nokdaunu vise puta i tako osamucen nastavljas borbu i primas jos kazni. U mma borbe se cesto zavrsavaju polugama u parteru,posle nokdauna je obicno gotovo jer sudija prekida borbu i borac pretrpi manje stete.

Jaran

pre 4 godine

oscar
Ona statistika je bila jako cudna, ali mislim da su tu znacajni udarci bili oni u telo koje Santos nije toliko osetio. Trebali su da prikazu statistiku svih udaraca, u jednom trenutku su pokazali da je razlika bila OGROMNA u korist Santosa. Secam se da sam ga gledao prosle godine, sokiran sam koliko je decko napredovao!

Ramones

pre 4 godine

Treba definitivno,kaznjavati borce koji udaraju protivnika koji ne pruza otpor.Manite se kao adrenalin i sl,udarao ga je svesno,da mu.nanese povredu ili ubije.Ili su retardi kada cekaju da ga sudija zaustavi .Normalno ima puno
primera gde borci staju ,kada vide da je borac bez svesti .

oscar

pre 4 godine

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???
(Jaran, 07. jul 2019 10:25)

Pa dobro, nije bas da su mu poklonili. Glavni problem je bio kad je Santos povredio koleno u drugoj rundi. Mislim da je tu vec bila prica zavrsena da moze ozbiljnije ugroziti Dzonsa. Sve posle toga je bilo otaljavanje posla od strane Dzonsa, i borio se onoliko koliko mu je bilo potrebno da zavrsi borbu. Santosu kapa dole. Videlo se da ima jak bol, ali nijednog trenutka nije hteo da borba bude obelezena tim detaljem. Pravi fajter. Mada pomalo me iznenadilo kad sam na kraju video da je Dzons imao vise kikova u noge. Bio sam ubedjen da ga je Santos momacki isprebijao po nogama. Videlo se po onom otoku na Dzonsovoj butini, a i posle meca je jedva hodao. Dzons zadrzao pojas, ali Santos pokazao da je vrhunski borac.

aca

pre 4 godine

zao mi je sto je dobio nepotrebne udarce nakon nokauta, ali mi je drago da konacno udarač pobedi rvača. Pocelo je ozbiljno da smara ta borba u parteru.

Mala lala

pre 4 godine

Hej "ovonijesport" smarači gledajte fucu! I to je za ljude.

Ovo je sjajan sport, "primenjena umetnost"

Uz boks, kik, t.boks, džudo, rvanje i dziudzicu "prava" i zahtevna borilačka veština. Možda nema tradiciju kao džudo, niti striktne nazive tehnika, ali je efikasna i kreativna.

Btw. Horhe je najavio da nije još završio s Askrenom, da će ga klepiti prvi sledeći put kad ga bude video.... Razlog: Askrenovo prozivanje pre borbe, bez mere i poštovanja.

Poštar uvek zakuca Robinson

pre 4 godine

Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.
(MMA UFC SIMPLE THE BEST, 7. jul 2019 10:21)

Slažem se veličanstvena pobeda čista kao suza. Jedino šteta što nakon udarca kolenom u glavu nije izleteo mlaz krvi. Al nije ovo film momci se drže junački I nema nepotrebnog prolivanja krvi.

Masvidal

pre 4 godine

Sjajan potez Horhea Masvidala, kako je samo ovo spektakularno bilo! Najavljivao je ovako nesto posle onog skandala iz prve borbe i onda kolenom u glavu TRAS i dovidjenja LAKU NOC. Kao Kimbo Slajs nekada ili Dada 5000, ulicne borbe na Floridi na UFC, svaka cast!

rzn

pre 4 godine

@razlika, boks
Daleko, daleko vise smrtnih slucajeva od vaseg boksa. Mislim da je i jedan ovakav nokaut bolji nego da te neko udara 12 rundi u glavu i telo.
A ovaj sto ga udara je bolesnik. Hajde, sto ga udara kad je vidno nokautiran to jos i da "razumem", medjutim kakva je ono reakcija na kraju. Mislio sam da se spustio da vidi da li je protivniku dobro, a zapravo krenuo idiot nesto da mu gestikulra (pa neka je Askren sto puta najomrazeniji, mnogo je)

ernesto che

pre 4 godine

Vidim prepirku ljubutelja boksa i mma, i jedno i drugo je deo onoga "leba i igara" i nema niceg dobrog u tome, a pogotovo ne onog "humanog" i slicnih provala, glupavstina, humana vestina, smesno i tuzno istovremeno.

Mojo

pre 4 godine

Isplatio se Masvidalu rizik. Da je promašio, završio bi sa Askrenom u parteru. Jeziv nokaut, ono što je preživeo protiv Loulera i ovo sad je dovoljno za penziju. Ljudi kojima je ovo previše ne treba da gledaju, svaki od ovih momaka zna šta ga čeka kad prihvati borbu.

Petar

pre 4 godine

Srbendari MMA brutalan - a kad krene u kafanu ponese noz . Ovo su legalizovane borbe u kojim se takmice profesionalci , za 25 godina nije bilo smrtnog slucaja . Boks je brutalniji i treba ga zabraniti .

MMA UFC SIMPLE THE BEST

pre 4 godine

Vidi komentare seka persa. Što ga bije kad je u nesvesti? Šta to njega briga? Neka sudija brine o tome. Još da mi se digne pa pobedi i otme mu zaradu. A bilo je takvih slučajeva gde jedan borac bude plemenit a ovaj dodje sebi pa ga pobedi. I ode i skor i pare. Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.

Hajle Selasije

pre 4 godine

Ja stvarno ne mogu da verujem da ovi likovi koji se javljaju komentarima tipa ovo nije sport i boks je plemenita vestina (a vrv ne gledaju boks), stvarno misle da su veliki genijalci. U mma pravila su jasna kao i u bilo kom drugom sportu, imas pravo da udaras dok ti sudija ne kaze drugacije. Da je Horhe budala, pa to je svima jasno, ali ne znaci da je sad to dokaz da su svi oni takvi i da je sport 'ulicna pegla'. Boks je 10x opasniji od mma, ne znam da li ima neki bivsi sampion i velikan boksa, a da nije navukao parkinsona ili ozbiljne psihicke probleme. Skoro sam slusao Holifilda, covek ne zna de se nalazi. Ako vam se ne svidja, nemojte da gledate i da komentarisete. Ja ne volim karling, ne gledam ga i ne delim svoje sofisticirane analize i interpretacije po internetu, ima ko voli pa izvolte.

Vladimir

pre 4 godine

Vidim svi komentarisu ove suvisne udarce posle kolena koje je bilo vise nego dovoljno i slozio bih se sa svima ali iskreno mislim da Benu ne smetaju oni, on vise mrzi prvi udarac.
Ali karma je uradil svoje. Za one koji nisu pratili Ben je dobio prethodni mec greskom posle dobrih batina koje je popio a onda je malo kenjao I trazi da mu dovedu nekog boljeg odbijajuci da ponovi borbu sa covekom koji ga je namlatio a izgubio...

aca

pre 4 godine

svaka cast nasem Rakicu koji se nakon sto je nokautirao Manuvu povukao i nije zadao nijedan nepotreban udarac. Ovako udarati bezivotno telo je cista pakost. To i ono kada je Nganu udario Overima koji je lezao u komi. Sve razumem, radi adrenalin i mozda nekad u zaru borbe i ne primete da je protivnik u nokautu ali ovo se veoma cesto desava u mma da bi se reklo da je slucajno, isli bi do smrti protivnika... Sto je najgore od svega bedno su placeni, Dana Vajt otprilike uzme 90 posto zarade a onu sicu podeli borcima. Jedini je onaj Hrvat Miocic pravi gospodin, nema vredjanja, mrstenja na konferencijama, pozdravi se sa protivnikom, cestita... skroz sportski i ljudski. Uvek cu navijati za takve borce.

Jaran

pre 4 godine

Sport pre svega
Borba je tek pocela, normalno je da se sudija odvoji kako bi dao prostor borcima na startu svake runde. Zanimljivo je da je Masvidal najavljivao ovakav nokaut i cak se vise posvetio udarcima kolenom.

box

pre 4 godine

@Ante

Ti si reko da nista ovde nije sporno argumenutujuci spornim razlozima. Dakle, nama je jasno da borac udara nesvesno telo protivnika da bi overio borbu i da se ovaj volsebno ne bi oporavio ali je to udaranje polumrtvog tela samo po sebi sporno. Problem je u samom sportu i njegovim pravilima a ne moze svako da se bavi njime vec ocigledno moras imati psihicku osnovu za ovakve stavri. Ne mogu da zamislim sebe kako udaram besvesno telo drugog coveka gotovo ni pod kojim okolnostima a kamoli "sportskim". Sto rece neko udarao bi ga do smrti ko neka masina bez trunke empatije i bez potrebe naravno i posle nebi imao gram krivice jer takav je sport. Ovaj sport privlaci odredjene ljude, po meni prikrivene psihopate. Sa druge strane npr. boks...gracioznost, taktika, ljudskost...

Jaran

pre 4 godine

box
Koliko ste vi "ljubitelji" boksa jadni sa tim smaranjem o eleganciji, ljudskosti i tim glupostima. STA IMA ELEGANTNO U UDARANJU PESNICAMA U GLAVU?????

Jaran

pre 4 godine

Kakvi ljudi komentarisu, pa ovo nije normalno. Bena retko ko voli u organizaciji od boraca i ovo je bila karma koju je zasluzio. Nokaut je bio fenomenalan!

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???

Sport pre svega

pre 4 godine

Ovde sudija ne valja. Bio je na suviše velikoj udaljenosti od boraca, i posle udarca kolenom, već je morao da reaguje. A što se tiče momka koji je dva puta u glavu udario već nepokretnog protivnika, mislim da je zreo za neku od ustanova koje se bave mentalnim zdravljem. Valjda je cilj poraziti, a ne likvidirati protivnika. MMA je sportska borba, a ne borba na ulici i to na život i smrt. Nisu ovakvi ljudi za oktagon.

razlike drastične

pre 4 godine

Zato je boks plemenita veština i sport, a ovo je za psihopate.
I trebale bi ove 'sudije' koje puštaju psihopatama da se iživljavaju udaljiti trajno.

Dejan

pre 4 godine

Dugo pratim MMA, i vidim dosta negativnih reakcija na MMA kao sport. Razumem ljude, i sam bih isto pomislio da povremeno vidim ovakve nesportske stvari.

Moje misljenje:
Puno je vise boraca koji nakon CISTOG nokauta kao sto je ovaj, ne nastavljaju da udaraju protivnika na zemlji. Ovaj Masvidal je ocigledno za ustanovu, ali tvrdim da pripada manjini.
Ono sto ljudi mesaju sa namernim udarcima zaspalog protivnika je kada se dogodi da borac, u zaru borbe, i ne shvati da je protivnik nokautiran te nastavlja da dovrsava posao. To je deo ovoga sporta, i sta je tu je.

Naravno, ljudi imaju pravo na svoje misljenje ali za mene je ovo sport. Svi ti borci znaju sta ih ceka kada udju u Oktagon, tako da je sve legitimno.

Giga

pre 4 godine

Očigledno se vidi da ga je nokautirao iz prve. Ne razumem posle to udaranje onesvešćenog protivnika. Da li bi ga bukvalno ubio da je sudija malo "zaspao".Iako gledam borbe ipak mislim da to nisu baš svi borci "pod vinklu."

Mihajlo

pre 4 godine

Apsolutno nepotrebni udarci od strane Masvidala nakon brutalnog nokauta,postoji vise razloga zasto neko baca te dodatne udarce,iako je tesko shvatiti- borci "overavaju"protivnike jer se sport je takav da se desava da neko padne u nokdaun i uspe da se oporavi ili izvede neku polugu/gusenje sa poda.Sve zavisi od situacije, neko napravi losu procenu stanja protivnika,nego ceka da sudija prekine mec,neko zeli da kazni svog protivnika-to je ono sto je napravio Masvidal. Ko je iole pratio weigh in-ove,UFC embeeded-e zna kakav su neiscenirano los odnos imali Masvidal i Askren,i da je Masvidal mnogo opasan borac.

Ante

pre 4 godine

Ništa ovdje nije sporno.. To što vi izdaleka vidite da je čovjek u nokdaunu, sasvim drukčije je čovjeku u borbi.
Prvo, čovjek padne u nokaut, ali se može i oporaviti nakon par sekundi, i onda nastaviti da se bori. Rijetko koji borac će da riskira, ako ima šansu da završi posao. Shvatite da je to ogroman nalet andrealina, pogotovo na početku borbe, i nije se lako zaustaviti.
Naravno, ako je prije borbe bilo i verbalnog provociranje između boraca, pa postane i osobno, onda dobiješ i onaj jedan "bonus" poljubac za laku noć. Refleksno.

Zverislav.

pre 4 godine

Coveka koji je ocigledno bez svesti onako zverski udarati...ljudi su stvarno kao i zivotinje samo sto mogu da govore.Cak mislim da su zivotinje i plemenitije prema neprijatelju!

Hans Olo

pre 4 godine

Zalosno, ali istinito. Svi koji su se primili na Bena, ignorisali su ociglednu cinjenicu da covek nema stendup i da borac kao Horhe, koji je iskusan i taktican to zna da iskoristi...videlo se da je tacno znao sta ce da uradi i kako ce ga pobediti.

Kavric

pre 4 godine

Da pojasnim, veliki sam obozavalac borilackih vestina, pratim boks,kikboks...ali ovo nije sport! Sport je prijatelji, to kada nokautirate coveka a vama ne padne na pamet dok je u nesvesti da ga ubijate dalje! Nego pridjete odmah da vidite kako vam je kolega borac! Ovo je "sport" za zivotinje! Za pritajene psihopate...cast izuzecima naravno,retki su. Nista drugo ne moze biti covek koji mlati coveka u nesvesnom stanju nego psihopata!Tacka.Ende.

banjaluka

pre 4 godine

Kakav plemenit sport. onesvijestiš protivnika a onda dok te sudija ne spriječi udaraš ga u glavu onako šlogiranog da se ne bi ne daj bože probudio. Ne bi me čudilo da ga uvedu u program olimpijskih igara

Kavric

pre 4 godine

Da pojasnim, veliki sam obozavalac borilackih vestina, pratim boks,kikboks...ali ovo nije sport! Sport je prijatelji, to kada nokautirate coveka a vama ne padne na pamet dok je u nesvesti da ga ubijate dalje! Nego pridjete odmah da vidite kako vam je kolega borac! Ovo je "sport" za zivotinje! Za pritajene psihopate...cast izuzecima naravno,retki su. Nista drugo ne moze biti covek koji mlati coveka u nesvesnom stanju nego psihopata!Tacka.Ende.

banjaluka

pre 4 godine

Kakav plemenit sport. onesvijestiš protivnika a onda dok te sudija ne spriječi udaraš ga u glavu onako šlogiranog da se ne bi ne daj bože probudio. Ne bi me čudilo da ga uvedu u program olimpijskih igara

Zverislav.

pre 4 godine

Coveka koji je ocigledno bez svesti onako zverski udarati...ljudi su stvarno kao i zivotinje samo sto mogu da govore.Cak mislim da su zivotinje i plemenitije prema neprijatelju!

Giga

pre 4 godine

Očigledno se vidi da ga je nokautirao iz prve. Ne razumem posle to udaranje onesvešćenog protivnika. Da li bi ga bukvalno ubio da je sudija malo "zaspao".Iako gledam borbe ipak mislim da to nisu baš svi borci "pod vinklu."

razlike drastične

pre 4 godine

Zato je boks plemenita veština i sport, a ovo je za psihopate.
I trebale bi ove 'sudije' koje puštaju psihopatama da se iživljavaju udaljiti trajno.

Sport pre svega

pre 4 godine

Ovde sudija ne valja. Bio je na suviše velikoj udaljenosti od boraca, i posle udarca kolenom, već je morao da reaguje. A što se tiče momka koji je dva puta u glavu udario već nepokretnog protivnika, mislim da je zreo za neku od ustanova koje se bave mentalnim zdravljem. Valjda je cilj poraziti, a ne likvidirati protivnika. MMA je sportska borba, a ne borba na ulici i to na život i smrt. Nisu ovakvi ljudi za oktagon.

aca

pre 4 godine

svaka cast nasem Rakicu koji se nakon sto je nokautirao Manuvu povukao i nije zadao nijedan nepotreban udarac. Ovako udarati bezivotno telo je cista pakost. To i ono kada je Nganu udario Overima koji je lezao u komi. Sve razumem, radi adrenalin i mozda nekad u zaru borbe i ne primete da je protivnik u nokautu ali ovo se veoma cesto desava u mma da bi se reklo da je slucajno, isli bi do smrti protivnika... Sto je najgore od svega bedno su placeni, Dana Vajt otprilike uzme 90 posto zarade a onu sicu podeli borcima. Jedini je onaj Hrvat Miocic pravi gospodin, nema vredjanja, mrstenja na konferencijama, pozdravi se sa protivnikom, cestita... skroz sportski i ljudski. Uvek cu navijati za takve borce.

box

pre 4 godine

@Ante

Ti si reko da nista ovde nije sporno argumenutujuci spornim razlozima. Dakle, nama je jasno da borac udara nesvesno telo protivnika da bi overio borbu i da se ovaj volsebno ne bi oporavio ali je to udaranje polumrtvog tela samo po sebi sporno. Problem je u samom sportu i njegovim pravilima a ne moze svako da se bavi njime vec ocigledno moras imati psihicku osnovu za ovakve stavri. Ne mogu da zamislim sebe kako udaram besvesno telo drugog coveka gotovo ni pod kojim okolnostima a kamoli "sportskim". Sto rece neko udarao bi ga do smrti ko neka masina bez trunke empatije i bez potrebe naravno i posle nebi imao gram krivice jer takav je sport. Ovaj sport privlaci odredjene ljude, po meni prikrivene psihopate. Sa druge strane npr. boks...gracioznost, taktika, ljudskost...

Jaran

pre 4 godine

box
Koliko ste vi "ljubitelji" boksa jadni sa tim smaranjem o eleganciji, ljudskosti i tim glupostima. STA IMA ELEGANTNO U UDARANJU PESNICAMA U GLAVU?????

Mihajlo

pre 4 godine

Apsolutno nepotrebni udarci od strane Masvidala nakon brutalnog nokauta,postoji vise razloga zasto neko baca te dodatne udarce,iako je tesko shvatiti- borci "overavaju"protivnike jer se sport je takav da se desava da neko padne u nokdaun i uspe da se oporavi ili izvede neku polugu/gusenje sa poda.Sve zavisi od situacije, neko napravi losu procenu stanja protivnika,nego ceka da sudija prekine mec,neko zeli da kazni svog protivnika-to je ono sto je napravio Masvidal. Ko je iole pratio weigh in-ove,UFC embeeded-e zna kakav su neiscenirano los odnos imali Masvidal i Askren,i da je Masvidal mnogo opasan borac.

ernesto che

pre 4 godine

Vidim prepirku ljubutelja boksa i mma, i jedno i drugo je deo onoga "leba i igara" i nema niceg dobrog u tome, a pogotovo ne onog "humanog" i slicnih provala, glupavstina, humana vestina, smesno i tuzno istovremeno.

Ante

pre 4 godine

Ništa ovdje nije sporno.. To što vi izdaleka vidite da je čovjek u nokdaunu, sasvim drukčije je čovjeku u borbi.
Prvo, čovjek padne u nokaut, ali se može i oporaviti nakon par sekundi, i onda nastaviti da se bori. Rijetko koji borac će da riskira, ako ima šansu da završi posao. Shvatite da je to ogroman nalet andrealina, pogotovo na početku borbe, i nije se lako zaustaviti.
Naravno, ako je prije borbe bilo i verbalnog provociranje između boraca, pa postane i osobno, onda dobiješ i onaj jedan "bonus" poljubac za laku noć. Refleksno.

rzn

pre 4 godine

@razlika, boks
Daleko, daleko vise smrtnih slucajeva od vaseg boksa. Mislim da je i jedan ovakav nokaut bolji nego da te neko udara 12 rundi u glavu i telo.
A ovaj sto ga udara je bolesnik. Hajde, sto ga udara kad je vidno nokautiran to jos i da "razumem", medjutim kakva je ono reakcija na kraju. Mislio sam da se spustio da vidi da li je protivniku dobro, a zapravo krenuo idiot nesto da mu gestikulra (pa neka je Askren sto puta najomrazeniji, mnogo je)

Dejan

pre 4 godine

Dugo pratim MMA, i vidim dosta negativnih reakcija na MMA kao sport. Razumem ljude, i sam bih isto pomislio da povremeno vidim ovakve nesportske stvari.

Moje misljenje:
Puno je vise boraca koji nakon CISTOG nokauta kao sto je ovaj, ne nastavljaju da udaraju protivnika na zemlji. Ovaj Masvidal je ocigledno za ustanovu, ali tvrdim da pripada manjini.
Ono sto ljudi mesaju sa namernim udarcima zaspalog protivnika je kada se dogodi da borac, u zaru borbe, i ne shvati da je protivnik nokautiran te nastavlja da dovrsava posao. To je deo ovoga sporta, i sta je tu je.

Naravno, ljudi imaju pravo na svoje misljenje ali za mene je ovo sport. Svi ti borci znaju sta ih ceka kada udju u Oktagon, tako da je sve legitimno.

Lav Lazo

pre 4 godine

@hvala
Evo da se i ja, kao jedan od 'baletana', javim i prokomentarisem. I pored tvoje molbe da to ne radim. Prvo, ne vidim razlog zasto mi koji drugacije vidimo mec (u odnosu na vas terminatore) ne bismo imali pravo da nesto kazemo povodom toga. Drugo, i mi se slazemo da je sve uradjeno po pravilima i niko to ne spori. Trece, najbitnije, mozda bi takva pravila trebalo malo modifikovati da mec ne lici na borbu na zivot i smrt. I na kraju, Masvidal nije toliko neiskusan da, i pored 'adrenalina', nije vidio da protivnik ne stiti lice i da je u nesvijesti. Ovdje se o tome radi - nedostatak empatije (pogotovo kad se posle nepotrebnih udaraca sagnuo da odbrojava) i visak zivotinjskog nagona.

aca

pre 4 godine

Molim baletane da ne komentarisu
(hvala, 07. jul 2019 10:48)
da znas nesto o sportu ne bi pisao takve gluposti. U Rusiji najspremniji momci idu na balet jer je neverovatno naporan. Tvoja uvreda je u rangu kad neko nekome kaze da je ruzan kao konj, a konj najlepsa zivotinja.

Hajle Selasije

pre 4 godine

Ja stvarno ne mogu da verujem da ovi likovi koji se javljaju komentarima tipa ovo nije sport i boks je plemenita vestina (a vrv ne gledaju boks), stvarno misle da su veliki genijalci. U mma pravila su jasna kao i u bilo kom drugom sportu, imas pravo da udaras dok ti sudija ne kaze drugacije. Da je Horhe budala, pa to je svima jasno, ali ne znaci da je sad to dokaz da su svi oni takvi i da je sport 'ulicna pegla'. Boks je 10x opasniji od mma, ne znam da li ima neki bivsi sampion i velikan boksa, a da nije navukao parkinsona ili ozbiljne psihicke probleme. Skoro sam slusao Holifilda, covek ne zna de se nalazi. Ako vam se ne svidja, nemojte da gledate i da komentarisete. Ja ne volim karling, ne gledam ga i ne delim svoje sofisticirane analize i interpretacije po internetu, ima ko voli pa izvolte.

Vladimir

pre 4 godine

Vidim svi komentarisu ove suvisne udarce posle kolena koje je bilo vise nego dovoljno i slozio bih se sa svima ali iskreno mislim da Benu ne smetaju oni, on vise mrzi prvi udarac.
Ali karma je uradil svoje. Za one koji nisu pratili Ben je dobio prethodni mec greskom posle dobrih batina koje je popio a onda je malo kenjao I trazi da mu dovedu nekog boljeg odbijajuci da ponovi borbu sa covekom koji ga je namlatio a izgubio...

Ramones

pre 4 godine

Treba definitivno,kaznjavati borce koji udaraju protivnika koji ne pruza otpor.Manite se kao adrenalin i sl,udarao ga je svesno,da mu.nanese povredu ili ubije.Ili su retardi kada cekaju da ga sudija zaustavi .Normalno ima puno
primera gde borci staju ,kada vide da je borac bez svesti .

Hans Olo

pre 4 godine

Zalosno, ali istinito. Svi koji su se primili na Bena, ignorisali su ociglednu cinjenicu da covek nema stendup i da borac kao Horhe, koji je iskusan i taktican to zna da iskoristi...videlo se da je tacno znao sta ce da uradi i kako ce ga pobediti.

zmajognjeni

pre 4 godine

@HajleSelasije

Pa u “ulicnoj pegli” ne udaras vise coveka koji se onesvestio... svi oni koji to rade su oni poremeceni likovi.

A sto se nastavljanja tice, secam se Rojs Grejsija (gracie kako god), koji se borio sa likom, davio ga, ovaj tap-outovao, sudija nije video, Grejsi ga pusio, ovaj nastavio da se bori. Od tada je Grejsi svaki put “malo duze” davio protivnike. Ali udaranje u nedvesti, kada je ovako ocigledno, mi uopste nije jasno ...

ханс оло

pre 4 godine

@zmajognjeni, deset puta je opasnije 'daviti' nekog i sedkund duze nego udarati nekog nakon sto se onesvestio. Ljudski mozak moze da izdrzi 3 minuta bez kiseonika, svaki sekund preko toga je potencijalno fatalan. Mogu da razumem prvi udarac, vec tu je mogao da se skloni; postupio je kako je postupio, nesportski, niko ga ne brani, ali ipak po pravilima.
Mentolski je to sto udaras lika bez svesti, niti ce se secati, niti ce ga boleti. Mogao je samo da mu nanese vise stete, ako mene pitas najvise je krv sudija..

Petar

pre 4 godine

Srbendari MMA brutalan - a kad krene u kafanu ponese noz . Ovo su legalizovane borbe u kojim se takmice profesionalci , za 25 godina nije bilo smrtnog slucaja . Boks je brutalniji i treba ga zabraniti .

MMA UFC SIMPLE THE BEST

pre 4 godine

Vidi komentare seka persa. Što ga bije kad je u nesvesti? Šta to njega briga? Neka sudija brine o tome. Još da mi se digne pa pobedi i otme mu zaradu. A bilo je takvih slučajeva gde jedan borac bude plemenit a ovaj dodje sebi pa ga pobedi. I ode i skor i pare. Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.

aca

pre 4 godine

zao mi je sto je dobio nepotrebne udarce nakon nokauta, ali mi je drago da konacno udarač pobedi rvača. Pocelo je ozbiljno da smara ta borba u parteru.

oscar

pre 4 godine

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???
(Jaran, 07. jul 2019 10:25)

Pa dobro, nije bas da su mu poklonili. Glavni problem je bio kad je Santos povredio koleno u drugoj rundi. Mislim da je tu vec bila prica zavrsena da moze ozbiljnije ugroziti Dzonsa. Sve posle toga je bilo otaljavanje posla od strane Dzonsa, i borio se onoliko koliko mu je bilo potrebno da zavrsi borbu. Santosu kapa dole. Videlo se da ima jak bol, ali nijednog trenutka nije hteo da borba bude obelezena tim detaljem. Pravi fajter. Mada pomalo me iznenadilo kad sam na kraju video da je Dzons imao vise kikova u noge. Bio sam ubedjen da ga je Santos momacki isprebijao po nogama. Videlo se po onom otoku na Dzonsovoj butini, a i posle meca je jedva hodao. Dzons zadrzao pojas, ali Santos pokazao da je vrhunski borac.

Jaran

pre 4 godine

Sport pre svega
Borba je tek pocela, normalno je da se sudija odvoji kako bi dao prostor borcima na startu svake runde. Zanimljivo je da je Masvidal najavljivao ovakav nokaut i cak se vise posvetio udarcima kolenom.

Mojo

pre 4 godine

Isplatio se Masvidalu rizik. Da je promašio, završio bi sa Askrenom u parteru. Jeziv nokaut, ono što je preživeo protiv Loulera i ovo sad je dovoljno za penziju. Ljudi kojima je ovo previše ne treba da gledaju, svaki od ovih momaka zna šta ga čeka kad prihvati borbu.

vince carter

pre 4 godine

@Jaran pa ti se bas ne razumes u ove sportove. Jon Jones je dobio borbu zasluzeno,statisticki vise udaraca,imao inicijativu,Santos bacio par udaraca koje je Jones odbranio vecinom. A i sampion je i zna se koliko treba da uradis da skines sampiona. Sto se tice Boksa i mma,naravno da je Boks opasniji sport to ce reci i svaki mma borac,Dzakic i Bakocevic su to skoro pricali u podcastu isto. Daleko daleko vise smrtnih slucajeva,skoro su se i Zab Judah i Adonis Stivenson borili za zivot u bolnici posle meceva. U boksu primas konstantne udarce u glavu,posle nokdauna sledi brojanje,a mozes biti u nokdaunu vise puta i tako osamucen nastavljas borbu i primas jos kazni. U mma borbe se cesto zavrsavaju polugama u parteru,posle nokdauna je obicno gotovo jer sudija prekida borbu i borac pretrpi manje stete.

Masvidal

pre 4 godine

Sjajan potez Horhea Masvidala, kako je samo ovo spektakularno bilo! Najavljivao je ovako nesto posle onog skandala iz prve borbe i onda kolenom u glavu TRAS i dovidjenja LAKU NOC. Kao Kimbo Slajs nekada ili Dada 5000, ulicne borbe na Floridi na UFC, svaka cast!

Mala lala

pre 4 godine

Hej "ovonijesport" smarači gledajte fucu! I to je za ljude.

Ovo je sjajan sport, "primenjena umetnost"

Uz boks, kik, t.boks, džudo, rvanje i dziudzicu "prava" i zahtevna borilačka veština. Možda nema tradiciju kao džudo, niti striktne nazive tehnika, ali je efikasna i kreativna.

Btw. Horhe je najavio da nije još završio s Askrenom, da će ga klepiti prvi sledeći put kad ga bude video.... Razlog: Askrenovo prozivanje pre borbe, bez mere i poštovanja.

Poštar uvek zakuca Robinson

pre 4 godine

Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.
(MMA UFC SIMPLE THE BEST, 7. jul 2019 10:21)

Slažem se veličanstvena pobeda čista kao suza. Jedino šteta što nakon udarca kolenom u glavu nije izleteo mlaz krvi. Al nije ovo film momci se drže junački I nema nepotrebnog prolivanja krvi.

Jaran

pre 4 godine

Kakvi ljudi komentarisu, pa ovo nije normalno. Bena retko ko voli u organizaciji od boraca i ovo je bila karma koju je zasluzio. Nokaut je bio fenomenalan!

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???

hvala

pre 4 godine

Po milioniti put, mma je skup borilackih vestina!!! Takav je, da li je vama to sport ili ne, nebitno je. Nemojte pratiti i komentarisati!!! Balet uzimam kao primer gde nema agresije, udaraca i sl.. mozete i umetnicko klizanje, bocanje...

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Pazi ga ovaj NBA nostalgicar, gledao sam kao i mnogi CELU BORBU i evo ti tvoje statistike o kojoj smaras bez gledanja:

http://ufcstats.com/fight-details/8fcdfee81cc604e3

Dzons / Santos
*Udarci
59/90 | 43/166
- Glava
11/32 | 9/92
- Telo
16/19 | 7/21
- Noge
32/39 | 27/53
*Obaranja
0/1 | 0/0

Ovo ti je samo obicna statistika koja mozda i nije tacna, a sama borba dokazuje da je ono gore lazna slika. Po jednoj statistici sa drugog sajta ispade da je Santos imao oko 70 znacajnih udaraca koje je pogodio.

https://www.mmaweekly.com/ufc-239-live-results-jon-jones-vs-thiago-santos-results-las-vegas-amanda-nunes-holly-holm

Santosovi udarci u glavu su u velikom broju zavrsavali na dssnoj ruci Dzonsa (da, dileja ga je sutirao povredjenom nogom) i to nakon te povrede leve noge (skoro sve su to bili jako spori high kick-ovi), tako da opet ova statistika izgleda jako sumnjivo. Ko je gledao video je da je Dzons samo u jednom trenutku imao opasan nalet iz kojeg se Santos odlicno izvukao. Ako cemo vec da smaramo sa glasanjem, kada se odbrani obaranje ne samo sto dobijas poene - protivnik ih gubi.

P.S. Ne znam zasto mi pises o boksu i obasnjavas da postoje poluge u mma, jel si ti to malo proguglao da se pravis pametan? Tema mojih komentara su borbe Dzons - Santos i Masvidal - Askren, ono za boks sam spomenuo jer je filozofija ljubitelja boksa malo morbidna u vezi te "elegancije" i "humanosti" kad se i tu ljudi nabadaju u glavu...

Jaran

pre 4 godine

oscar
Ona statistika je bila jako cudna, ali mislim da su tu znacajni udarci bili oni u telo koje Santos nije toliko osetio. Trebali su da prikazu statistiku svih udaraca, u jednom trenutku su pokazali da je razlika bila OGROMNA u korist Santosa. Secam se da sam ga gledao prosle godine, sokiran sam koliko je decko napredovao!

Kimi Raikonen

pre 4 godine

Verovali ili ne, boks je opasniji sport od MMA, jer preko 90% udaraca ide u glavu. U profesionalnim MMA borbama se nikada nije desilo da neko pogine, dok se u boksu to više puta dešavalo. Inače mnogo više volim boks od MMA.

jsx

pre 4 godine

@vince
Da neko ko radi u Guglu 20 godina na nekoj od vodecih tehnickih pozicija kaze da je strucnjak za programiranje nikome ne bi bilo cudno. Da ja kazem za sebe to zato sto sam dobio par desetki na Etfu, naravno da bi svakome bilo smesno.

vince carter

pre 4 godine

Ja nisam Nba nostalgicar ja sam Nba strucnjak,zadnjeg sam ugasio @palopa i pokazao da "nostalgija" ne postoji niti postoje ere jer sportisti nisu ograniceni na jednu. Ces primer u borilackom Sportu Dzordz Forman je 1974 izgubio pojas od Alija,penzionisao se 1977,vratio 1987..pregazio prvih 20 protivnika,12 rundi sa Holifildom,osvojio pojas 1994 protiv sampiona od 26 godina sa 45. Jones je zasluzeno dobio mec,nikakva kradja i to sam Santos zna. Inicijativa,vise udaraca u telo itd. I nisam tebi odgovorio o boksu nego ostalima...@Jarane! 80:4 razlika u svidjanju i ne svidjanju u Nba strucnom komentaru!

jsx

pre 4 godine

@vince
Skoro po prvi put sam ti dao plus jer je boks nesumnjivo opasniji od MMA, ali si onda poceo da briljiras sa ovim da si ni manje ni vise nego strucnjak za NBA. Ove pluseve i minuse mozes okaciti macki o rep, zavisi od vesti. Pa identican komentar o Mesiju (pozitivan ili negativan) bi dobio potpuno suprotan broj pluseva i minusa posle prvog i drugog meca sa Liverpulom (i to koji procenjuju celu karijeru, ne naravno nesto tipa odigrao je maestralno/prosecno sinoc).

vince carter

pre 4 godine

Onaj ko citira GOT je prica za sebe :)) Ja sam mnogo puta dokazao i pokazao kreativnost. Ulazim u komentare i izvesni lik pise "zeleo bih da cujem misljenje gospodina Cartera o ovome". Tako da mnogi podrzavaju moje komentare i misljenje. O Borilackim Sportovima tek,ovaj @Jaran ocigledno ne poznaje pravila cim tvrdi da je Santos pokraden...pa i njegova reakcija i aplauz Jonesu je rekla sve :)) Jones zasluzeno..and still!! A po mojoj proceni skinuce ga Johnny Walker.

vince carter

pre 4 godine

@Centurion sta da kazem coveku koji misli da je mma opasniji od boksa i pokusava da ismeva coveka koji trenira ceo zivot i kaze koji je sport opasniji. Mirko Cro Cop,Anderson Silva..jel su doticni vise po tvom ukusu,takodje rekli isto!

vince carter

pre 4 godine

@jsx Naravno da svakom bode oci kada neko prica pozitivno o samom sebi. Imao sam ja debate i sa profesionalcima u kosarci i znam sta pricam. @Jaran sto se tebe tice,bode ti oci to sto te prozivam da se ne razumes ni u borilacke ni u kosarku. Sport uopste. Lik koji vodi stranicu Mjs_goat na inst ima 16 godina i sad je on nostalgicar jer velica tu eru :))) a Dzakic kakav god da je,mma borac je,bavi se time i kompetentniji je da prica sts je vise opasno od vas. @jsx ti nemas pojma o cemu pricas niti pojmujes cinjenicu da je na primer Rajan Gigs igrao 1991 protiv Zvezde u super kupu i barselone 2011. Svako ko ogranicava sportiste na jednu eru,nema pojma o cemu prica niti ima siri spektar razmisljanja.

jsx

pre 4 godine

@vince
Zaboravio sam da odgovorim na drugi deo. Sport svakako evoluira vremenom. Recimo na pocetku su skakaci u vis imali potpuno drukciju tehniku nego danas i vremenom je oblikovali. Slicno u fudbalu, kosarci, MMA stalno se otkrivaju nove takticke zamsli novi procesi treniranja i slicno. Naravno da se to nece promeniti iz godine u godinu pa cak ni za 10 godina, ali za 20 se promeni vise ili manje. Naravno kao sto i pojedinac sto vise trenira to manje napreduje, tako i svaki sport sve manje napreduje. Mozda dodjemo do trenutka kada je svaki napredak tehnike i taktike zanemarljiv u odnosu na talenat sportista- mozda smo vec dosli. Sportiste nikad nisam ni poredio direktno, mozda sam nekada napisao da Dzordan sigurno ne bi dacao 20 poena danas, to sam pisao kao odgovor ljudima koji to bukvalno misle, ne za hipoteticki scenario da je "mlad".

vince carter

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?

Centurion

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?
(vince carter, 08. jul 2019 01:14)

Sa mozdanim celijama stojim daleko bolje nego ti u to sam siguran. A sto se poznavanja MMA tice za tebe sam licno, mesavina Greg Jacksona i Firasa Zahabija.

vince carter

pre 4 godine

Inace me plusevi i minusevi ne interesuju,inace ne bih prozivao Jokica,komentar koji pominjem je vezan za poredjenje era i koji svako ko ima malo vise mozdanih celija mora da se slozi. Inace posto me je prozvao da sam Nostalgicar a ja to nisam naravno da cu mu u inat reci da sam strucnjak,jer te takve panjeve boli to :)) Podelicu i na drugoj vrsti kada je lik koji vodi kanal na youtubu bio toliko isfrustriran jer ne moze u debatu samnom da je izbrisao oba videa koje je podelio ;))

vince carter

pre 4 godine

@Centurion....molim te kreni u debatu o mma Jacksone. Za pocetak siguran sam da mislis da je mma opasniji a u boksu svake godine ima vise smrtnih slucajeva nego u istoriji mma,kad to kazes mislim na organizacije sirom sveta i svakakve evente ne samo ove najpoznatije. Kao sto rekoh Zab Judah je do skoro bio u kriticnom stanju od poznatijih,Kovalev je ubio coveka itd. Ako si ti Greg Jackson ja sam osnivac porodice Gracie ili mozda G.Lebel.

Dejan

pre 4 godine

Dugo pratim MMA, i vidim dosta negativnih reakcija na MMA kao sport. Razumem ljude, i sam bih isto pomislio da povremeno vidim ovakve nesportske stvari.

Moje misljenje:
Puno je vise boraca koji nakon CISTOG nokauta kao sto je ovaj, ne nastavljaju da udaraju protivnika na zemlji. Ovaj Masvidal je ocigledno za ustanovu, ali tvrdim da pripada manjini.
Ono sto ljudi mesaju sa namernim udarcima zaspalog protivnika je kada se dogodi da borac, u zaru borbe, i ne shvati da je protivnik nokautiran te nastavlja da dovrsava posao. To je deo ovoga sporta, i sta je tu je.

Naravno, ljudi imaju pravo na svoje misljenje ali za mene je ovo sport. Svi ti borci znaju sta ih ceka kada udju u Oktagon, tako da je sve legitimno.

MMA UFC SIMPLE THE BEST

pre 4 godine

Vidi komentare seka persa. Što ga bije kad je u nesvesti? Šta to njega briga? Neka sudija brine o tome. Još da mi se digne pa pobedi i otme mu zaradu. A bilo je takvih slučajeva gde jedan borac bude plemenit a ovaj dodje sebi pa ga pobedi. I ode i skor i pare. Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.

Hajle Selasije

pre 4 godine

Ja stvarno ne mogu da verujem da ovi likovi koji se javljaju komentarima tipa ovo nije sport i boks je plemenita vestina (a vrv ne gledaju boks), stvarno misle da su veliki genijalci. U mma pravila su jasna kao i u bilo kom drugom sportu, imas pravo da udaras dok ti sudija ne kaze drugacije. Da je Horhe budala, pa to je svima jasno, ali ne znaci da je sad to dokaz da su svi oni takvi i da je sport 'ulicna pegla'. Boks je 10x opasniji od mma, ne znam da li ima neki bivsi sampion i velikan boksa, a da nije navukao parkinsona ili ozbiljne psihicke probleme. Skoro sam slusao Holifilda, covek ne zna de se nalazi. Ako vam se ne svidja, nemojte da gledate i da komentarisete. Ja ne volim karling, ne gledam ga i ne delim svoje sofisticirane analize i interpretacije po internetu, ima ko voli pa izvolte.

Kavric

pre 4 godine

Da pojasnim, veliki sam obozavalac borilackih vestina, pratim boks,kikboks...ali ovo nije sport! Sport je prijatelji, to kada nokautirate coveka a vama ne padne na pamet dok je u nesvesti da ga ubijate dalje! Nego pridjete odmah da vidite kako vam je kolega borac! Ovo je "sport" za zivotinje! Za pritajene psihopate...cast izuzecima naravno,retki su. Nista drugo ne moze biti covek koji mlati coveka u nesvesnom stanju nego psihopata!Tacka.Ende.

Ante

pre 4 godine

Ništa ovdje nije sporno.. To što vi izdaleka vidite da je čovjek u nokdaunu, sasvim drukčije je čovjeku u borbi.
Prvo, čovjek padne u nokaut, ali se može i oporaviti nakon par sekundi, i onda nastaviti da se bori. Rijetko koji borac će da riskira, ako ima šansu da završi posao. Shvatite da je to ogroman nalet andrealina, pogotovo na početku borbe, i nije se lako zaustaviti.
Naravno, ako je prije borbe bilo i verbalnog provociranje između boraca, pa postane i osobno, onda dobiješ i onaj jedan "bonus" poljubac za laku noć. Refleksno.

Petar

pre 4 godine

Srbendari MMA brutalan - a kad krene u kafanu ponese noz . Ovo su legalizovane borbe u kojim se takmice profesionalci , za 25 godina nije bilo smrtnog slucaja . Boks je brutalniji i treba ga zabraniti .

Mala lala

pre 4 godine

Hej "ovonijesport" smarači gledajte fucu! I to je za ljude.

Ovo je sjajan sport, "primenjena umetnost"

Uz boks, kik, t.boks, džudo, rvanje i dziudzicu "prava" i zahtevna borilačka veština. Možda nema tradiciju kao džudo, niti striktne nazive tehnika, ali je efikasna i kreativna.

Btw. Horhe je najavio da nije još završio s Askrenom, da će ga klepiti prvi sledeći put kad ga bude video.... Razlog: Askrenovo prozivanje pre borbe, bez mere i poštovanja.

Poštar uvek zakuca Robinson

pre 4 godine

Udri burazeru dokle god sudija ne kaže stop. Ja to tako volim i za mene je MMA i UFC najlepši sport na svetu. I ne samo za mene. Arene širom sveta ne mogu da prime sve one koji vole ovaj sport.
(MMA UFC SIMPLE THE BEST, 7. jul 2019 10:21)

Slažem se veličanstvena pobeda čista kao suza. Jedino šteta što nakon udarca kolenom u glavu nije izleteo mlaz krvi. Al nije ovo film momci se drže junački I nema nepotrebnog prolivanja krvi.

Hans Olo

pre 4 godine

Zalosno, ali istinito. Svi koji su se primili na Bena, ignorisali su ociglednu cinjenicu da covek nema stendup i da borac kao Horhe, koji je iskusan i taktican to zna da iskoristi...videlo se da je tacno znao sta ce da uradi i kako ce ga pobediti.

razlike drastične

pre 4 godine

Zato je boks plemenita veština i sport, a ovo je za psihopate.
I trebale bi ove 'sudije' koje puštaju psihopatama da se iživljavaju udaljiti trajno.

Jaran

pre 4 godine

Kakvi ljudi komentarisu, pa ovo nije normalno. Bena retko ko voli u organizaciji od boraca i ovo je bila karma koju je zasluzio. Nokaut je bio fenomenalan!

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???

banjaluka

pre 4 godine

Kakav plemenit sport. onesvijestiš protivnika a onda dok te sudija ne spriječi udaraš ga u glavu onako šlogiranog da se ne bi ne daj bože probudio. Ne bi me čudilo da ga uvedu u program olimpijskih igara

Jaran

pre 4 godine

box
Koliko ste vi "ljubitelji" boksa jadni sa tim smaranjem o eleganciji, ljudskosti i tim glupostima. STA IMA ELEGANTNO U UDARANJU PESNICAMA U GLAVU?????

box

pre 4 godine

@Ante

Ti si reko da nista ovde nije sporno argumenutujuci spornim razlozima. Dakle, nama je jasno da borac udara nesvesno telo protivnika da bi overio borbu i da se ovaj volsebno ne bi oporavio ali je to udaranje polumrtvog tela samo po sebi sporno. Problem je u samom sportu i njegovim pravilima a ne moze svako da se bavi njime vec ocigledno moras imati psihicku osnovu za ovakve stavri. Ne mogu da zamislim sebe kako udaram besvesno telo drugog coveka gotovo ni pod kojim okolnostima a kamoli "sportskim". Sto rece neko udarao bi ga do smrti ko neka masina bez trunke empatije i bez potrebe naravno i posle nebi imao gram krivice jer takav je sport. Ovaj sport privlaci odredjene ljude, po meni prikrivene psihopate. Sa druge strane npr. boks...gracioznost, taktika, ljudskost...

Zverislav.

pre 4 godine

Coveka koji je ocigledno bez svesti onako zverski udarati...ljudi su stvarno kao i zivotinje samo sto mogu da govore.Cak mislim da su zivotinje i plemenitije prema neprijatelju!

Sport pre svega

pre 4 godine

Ovde sudija ne valja. Bio je na suviše velikoj udaljenosti od boraca, i posle udarca kolenom, već je morao da reaguje. A što se tiče momka koji je dva puta u glavu udario već nepokretnog protivnika, mislim da je zreo za neku od ustanova koje se bave mentalnim zdravljem. Valjda je cilj poraziti, a ne likvidirati protivnika. MMA je sportska borba, a ne borba na ulici i to na život i smrt. Nisu ovakvi ljudi za oktagon.

Mojo

pre 4 godine

Isplatio se Masvidalu rizik. Da je promašio, završio bi sa Askrenom u parteru. Jeziv nokaut, ono što je preživeo protiv Loulera i ovo sad je dovoljno za penziju. Ljudi kojima je ovo previše ne treba da gledaju, svaki od ovih momaka zna šta ga čeka kad prihvati borbu.

Masvidal

pre 4 godine

Sjajan potez Horhea Masvidala, kako je samo ovo spektakularno bilo! Najavljivao je ovako nesto posle onog skandala iz prve borbe i onda kolenom u glavu TRAS i dovidjenja LAKU NOC. Kao Kimbo Slajs nekada ili Dada 5000, ulicne borbe na Floridi na UFC, svaka cast!

Giga

pre 4 godine

Očigledno se vidi da ga je nokautirao iz prve. Ne razumem posle to udaranje onesvešćenog protivnika. Da li bi ga bukvalno ubio da je sudija malo "zaspao".Iako gledam borbe ipak mislim da to nisu baš svi borci "pod vinklu."

hvala

pre 4 godine

Po milioniti put, mma je skup borilackih vestina!!! Takav je, da li je vama to sport ili ne, nebitno je. Nemojte pratiti i komentarisati!!! Balet uzimam kao primer gde nema agresije, udaraca i sl.. mozete i umetnicko klizanje, bocanje...

aca

pre 4 godine

svaka cast nasem Rakicu koji se nakon sto je nokautirao Manuvu povukao i nije zadao nijedan nepotreban udarac. Ovako udarati bezivotno telo je cista pakost. To i ono kada je Nganu udario Overima koji je lezao u komi. Sve razumem, radi adrenalin i mozda nekad u zaru borbe i ne primete da je protivnik u nokautu ali ovo se veoma cesto desava u mma da bi se reklo da je slucajno, isli bi do smrti protivnika... Sto je najgore od svega bedno su placeni, Dana Vajt otprilike uzme 90 posto zarade a onu sicu podeli borcima. Jedini je onaj Hrvat Miocic pravi gospodin, nema vredjanja, mrstenja na konferencijama, pozdravi se sa protivnikom, cestita... skroz sportski i ljudski. Uvek cu navijati za takve borce.

Mihajlo

pre 4 godine

Apsolutno nepotrebni udarci od strane Masvidala nakon brutalnog nokauta,postoji vise razloga zasto neko baca te dodatne udarce,iako je tesko shvatiti- borci "overavaju"protivnike jer se sport je takav da se desava da neko padne u nokdaun i uspe da se oporavi ili izvede neku polugu/gusenje sa poda.Sve zavisi od situacije, neko napravi losu procenu stanja protivnika,nego ceka da sudija prekine mec,neko zeli da kazni svog protivnika-to je ono sto je napravio Masvidal. Ko je iole pratio weigh in-ove,UFC embeeded-e zna kakav su neiscenirano los odnos imali Masvidal i Askren,i da je Masvidal mnogo opasan borac.

aca

pre 4 godine

Molim baletane da ne komentarisu
(hvala, 07. jul 2019 10:48)
da znas nesto o sportu ne bi pisao takve gluposti. U Rusiji najspremniji momci idu na balet jer je neverovatno naporan. Tvoja uvreda je u rangu kad neko nekome kaze da je ruzan kao konj, a konj najlepsa zivotinja.

rzn

pre 4 godine

@razlika, boks
Daleko, daleko vise smrtnih slucajeva od vaseg boksa. Mislim da je i jedan ovakav nokaut bolji nego da te neko udara 12 rundi u glavu i telo.
A ovaj sto ga udara je bolesnik. Hajde, sto ga udara kad je vidno nokautiran to jos i da "razumem", medjutim kakva je ono reakcija na kraju. Mislio sam da se spustio da vidi da li je protivniku dobro, a zapravo krenuo idiot nesto da mu gestikulra (pa neka je Askren sto puta najomrazeniji, mnogo je)

Jaran

pre 4 godine

Sport pre svega
Borba je tek pocela, normalno je da se sudija odvoji kako bi dao prostor borcima na startu svake runde. Zanimljivo je da je Masvidal najavljivao ovakav nokaut i cak se vise posvetio udarcima kolenom.

Vladimir

pre 4 godine

Vidim svi komentarisu ove suvisne udarce posle kolena koje je bilo vise nego dovoljno i slozio bih se sa svima ali iskreno mislim da Benu ne smetaju oni, on vise mrzi prvi udarac.
Ali karma je uradil svoje. Za one koji nisu pratili Ben je dobio prethodni mec greskom posle dobrih batina koje je popio a onda je malo kenjao I trazi da mu dovedu nekog boljeg odbijajuci da ponovi borbu sa covekom koji ga je namlatio a izgubio...

Lav Lazo

pre 4 godine

@hvala
Evo da se i ja, kao jedan od 'baletana', javim i prokomentarisem. I pored tvoje molbe da to ne radim. Prvo, ne vidim razlog zasto mi koji drugacije vidimo mec (u odnosu na vas terminatore) ne bismo imali pravo da nesto kazemo povodom toga. Drugo, i mi se slazemo da je sve uradjeno po pravilima i niko to ne spori. Trece, najbitnije, mozda bi takva pravila trebalo malo modifikovati da mec ne lici na borbu na zivot i smrt. I na kraju, Masvidal nije toliko neiskusan da, i pored 'adrenalina', nije vidio da protivnik ne stiti lice i da je u nesvijesti. Ovdje se o tome radi - nedostatak empatije (pogotovo kad se posle nepotrebnih udaraca sagnuo da odbrojava) i visak zivotinjskog nagona.

vince carter

pre 4 godine

Ja nisam Nba nostalgicar ja sam Nba strucnjak,zadnjeg sam ugasio @palopa i pokazao da "nostalgija" ne postoji niti postoje ere jer sportisti nisu ograniceni na jednu. Ces primer u borilackom Sportu Dzordz Forman je 1974 izgubio pojas od Alija,penzionisao se 1977,vratio 1987..pregazio prvih 20 protivnika,12 rundi sa Holifildom,osvojio pojas 1994 protiv sampiona od 26 godina sa 45. Jones je zasluzeno dobio mec,nikakva kradja i to sam Santos zna. Inicijativa,vise udaraca u telo itd. I nisam tebi odgovorio o boksu nego ostalima...@Jarane! 80:4 razlika u svidjanju i ne svidjanju u Nba strucnom komentaru!

Ramones

pre 4 godine

Treba definitivno,kaznjavati borce koji udaraju protivnika koji ne pruza otpor.Manite se kao adrenalin i sl,udarao ga je svesno,da mu.nanese povredu ili ubije.Ili su retardi kada cekaju da ga sudija zaustavi .Normalno ima puno
primera gde borci staju ,kada vide da je borac bez svesti .

ernesto che

pre 4 godine

Vidim prepirku ljubutelja boksa i mma, i jedno i drugo je deo onoga "leba i igara" i nema niceg dobrog u tome, a pogotovo ne onog "humanog" i slicnih provala, glupavstina, humana vestina, smesno i tuzno istovremeno.

zmajognjeni

pre 4 godine

@HajleSelasije

Pa u “ulicnoj pegli” ne udaras vise coveka koji se onesvestio... svi oni koji to rade su oni poremeceni likovi.

A sto se nastavljanja tice, secam se Rojs Grejsija (gracie kako god), koji se borio sa likom, davio ga, ovaj tap-outovao, sudija nije video, Grejsi ga pusio, ovaj nastavio da se bori. Od tada je Grejsi svaki put “malo duze” davio protivnike. Ali udaranje u nedvesti, kada je ovako ocigledno, mi uopste nije jasno ...

ханс оло

pre 4 godine

@zmajognjeni, deset puta je opasnije 'daviti' nekog i sedkund duze nego udarati nekog nakon sto se onesvestio. Ljudski mozak moze da izdrzi 3 minuta bez kiseonika, svaki sekund preko toga je potencijalno fatalan. Mogu da razumem prvi udarac, vec tu je mogao da se skloni; postupio je kako je postupio, nesportski, niko ga ne brani, ali ipak po pravilima.
Mentolski je to sto udaras lika bez svesti, niti ce se secati, niti ce ga boleti. Mogao je samo da mu nanese vise stete, ako mene pitas najvise je krv sudija..

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Pazi ga ovaj NBA nostalgicar, gledao sam kao i mnogi CELU BORBU i evo ti tvoje statistike o kojoj smaras bez gledanja:

http://ufcstats.com/fight-details/8fcdfee81cc604e3

Dzons / Santos
*Udarci
59/90 | 43/166
- Glava
11/32 | 9/92
- Telo
16/19 | 7/21
- Noge
32/39 | 27/53
*Obaranja
0/1 | 0/0

Ovo ti je samo obicna statistika koja mozda i nije tacna, a sama borba dokazuje da je ono gore lazna slika. Po jednoj statistici sa drugog sajta ispade da je Santos imao oko 70 znacajnih udaraca koje je pogodio.

https://www.mmaweekly.com/ufc-239-live-results-jon-jones-vs-thiago-santos-results-las-vegas-amanda-nunes-holly-holm

Santosovi udarci u glavu su u velikom broju zavrsavali na dssnoj ruci Dzonsa (da, dileja ga je sutirao povredjenom nogom) i to nakon te povrede leve noge (skoro sve su to bili jako spori high kick-ovi), tako da opet ova statistika izgleda jako sumnjivo. Ko je gledao video je da je Dzons samo u jednom trenutku imao opasan nalet iz kojeg se Santos odlicno izvukao. Ako cemo vec da smaramo sa glasanjem, kada se odbrani obaranje ne samo sto dobijas poene - protivnik ih gubi.

P.S. Ne znam zasto mi pises o boksu i obasnjavas da postoje poluge u mma, jel si ti to malo proguglao da se pravis pametan? Tema mojih komentara su borbe Dzons - Santos i Masvidal - Askren, ono za boks sam spomenuo jer je filozofija ljubitelja boksa malo morbidna u vezi te "elegancije" i "humanosti" kad se i tu ljudi nabadaju u glavu...

vince carter

pre 4 godine

Onaj ko citira GOT je prica za sebe :)) Ja sam mnogo puta dokazao i pokazao kreativnost. Ulazim u komentare i izvesni lik pise "zeleo bih da cujem misljenje gospodina Cartera o ovome". Tako da mnogi podrzavaju moje komentare i misljenje. O Borilackim Sportovima tek,ovaj @Jaran ocigledno ne poznaje pravila cim tvrdi da je Santos pokraden...pa i njegova reakcija i aplauz Jonesu je rekla sve :)) Jones zasluzeno..and still!! A po mojoj proceni skinuce ga Johnny Walker.

vince carter

pre 4 godine

@Jaran pa ti se bas ne razumes u ove sportove. Jon Jones je dobio borbu zasluzeno,statisticki vise udaraca,imao inicijativu,Santos bacio par udaraca koje je Jones odbranio vecinom. A i sampion je i zna se koliko treba da uradis da skines sampiona. Sto se tice Boksa i mma,naravno da je Boks opasniji sport to ce reci i svaki mma borac,Dzakic i Bakocevic su to skoro pricali u podcastu isto. Daleko daleko vise smrtnih slucajeva,skoro su se i Zab Judah i Adonis Stivenson borili za zivot u bolnici posle meceva. U boksu primas konstantne udarce u glavu,posle nokdauna sledi brojanje,a mozes biti u nokdaunu vise puta i tako osamucen nastavljas borbu i primas jos kazni. U mma borbe se cesto zavrsavaju polugama u parteru,posle nokdauna je obicno gotovo jer sudija prekida borbu i borac pretrpi manje stete.

aca

pre 4 godine

zao mi je sto je dobio nepotrebne udarce nakon nokauta, ali mi je drago da konacno udarač pobedi rvača. Pocelo je ozbiljno da smara ta borba u parteru.

vince carter

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?

vince carter

pre 4 godine

Inace me plusevi i minusevi ne interesuju,inace ne bih prozivao Jokica,komentar koji pominjem je vezan za poredjenje era i koji svako ko ima malo vise mozdanih celija mora da se slozi. Inace posto me je prozvao da sam Nostalgicar a ja to nisam naravno da cu mu u inat reci da sam strucnjak,jer te takve panjeve boli to :)) Podelicu i na drugoj vrsti kada je lik koji vodi kanal na youtubu bio toliko isfrustriran jer ne moze u debatu samnom da je izbrisao oba videa koje je podelio ;))

vince carter

pre 4 godine

@Centurion sta da kazem coveku koji misli da je mma opasniji od boksa i pokusava da ismeva coveka koji trenira ceo zivot i kaze koji je sport opasniji. Mirko Cro Cop,Anderson Silva..jel su doticni vise po tvom ukusu,takodje rekli isto!

jsx

pre 4 godine

@vince
Skoro po prvi put sam ti dao plus jer je boks nesumnjivo opasniji od MMA, ali si onda poceo da briljiras sa ovim da si ni manje ni vise nego strucnjak za NBA. Ove pluseve i minuse mozes okaciti macki o rep, zavisi od vesti. Pa identican komentar o Mesiju (pozitivan ili negativan) bi dobio potpuno suprotan broj pluseva i minusa posle prvog i drugog meca sa Liverpulom (i to koji procenjuju celu karijeru, ne naravno nesto tipa odigrao je maestralno/prosecno sinoc).

Centurion

pre 4 godine

@Centurion a sta da kazem coveku koji ne veruje da je Boks opasniji od mma..to moras slabo da stojis sa mozdanim celijama i ne ukapiras. Evo Mirko Cro Cop,Anderson Silva su isto rekli..jel su ti oni dovoljno strucniji od Dzakica?
(vince carter, 08. jul 2019 01:14)

Sa mozdanim celijama stojim daleko bolje nego ti u to sam siguran. A sto se poznavanja MMA tice za tebe sam licno, mesavina Greg Jacksona i Firasa Zahabija.

vince carter

pre 4 godine

@jsx Naravno da svakom bode oci kada neko prica pozitivno o samom sebi. Imao sam ja debate i sa profesionalcima u kosarci i znam sta pricam. @Jaran sto se tebe tice,bode ti oci to sto te prozivam da se ne razumes ni u borilacke ni u kosarku. Sport uopste. Lik koji vodi stranicu Mjs_goat na inst ima 16 godina i sad je on nostalgicar jer velica tu eru :))) a Dzakic kakav god da je,mma borac je,bavi se time i kompetentniji je da prica sts je vise opasno od vas. @jsx ti nemas pojma o cemu pricas niti pojmujes cinjenicu da je na primer Rajan Gigs igrao 1991 protiv Zvezde u super kupu i barselone 2011. Svako ko ogranicava sportiste na jednu eru,nema pojma o cemu prica niti ima siri spektar razmisljanja.

jsx

pre 4 godine

@vince
Zaboravio sam da odgovorim na drugi deo. Sport svakako evoluira vremenom. Recimo na pocetku su skakaci u vis imali potpuno drukciju tehniku nego danas i vremenom je oblikovali. Slicno u fudbalu, kosarci, MMA stalno se otkrivaju nove takticke zamsli novi procesi treniranja i slicno. Naravno da se to nece promeniti iz godine u godinu pa cak ni za 10 godina, ali za 20 se promeni vise ili manje. Naravno kao sto i pojedinac sto vise trenira to manje napreduje, tako i svaki sport sve manje napreduje. Mozda dodjemo do trenutka kada je svaki napredak tehnike i taktike zanemarljiv u odnosu na talenat sportista- mozda smo vec dosli. Sportiste nikad nisam ni poredio direktno, mozda sam nekada napisao da Dzordan sigurno ne bi dacao 20 poena danas, to sam pisao kao odgovor ljudima koji to bukvalno misle, ne za hipoteticki scenario da je "mlad".

oscar

pre 4 godine

P.S. Jel ste videli kako sudije poklanjaju pobedu Dzonsu???
(Jaran, 07. jul 2019 10:25)

Pa dobro, nije bas da su mu poklonili. Glavni problem je bio kad je Santos povredio koleno u drugoj rundi. Mislim da je tu vec bila prica zavrsena da moze ozbiljnije ugroziti Dzonsa. Sve posle toga je bilo otaljavanje posla od strane Dzonsa, i borio se onoliko koliko mu je bilo potrebno da zavrsi borbu. Santosu kapa dole. Videlo se da ima jak bol, ali nijednog trenutka nije hteo da borba bude obelezena tim detaljem. Pravi fajter. Mada pomalo me iznenadilo kad sam na kraju video da je Dzons imao vise kikova u noge. Bio sam ubedjen da ga je Santos momacki isprebijao po nogama. Videlo se po onom otoku na Dzonsovoj butini, a i posle meca je jedva hodao. Dzons zadrzao pojas, ali Santos pokazao da je vrhunski borac.

Jaran

pre 4 godine

oscar
Ona statistika je bila jako cudna, ali mislim da su tu znacajni udarci bili oni u telo koje Santos nije toliko osetio. Trebali su da prikazu statistiku svih udaraca, u jednom trenutku su pokazali da je razlika bila OGROMNA u korist Santosa. Secam se da sam ga gledao prosle godine, sokiran sam koliko je decko napredovao!

Kimi Raikonen

pre 4 godine

Verovali ili ne, boks je opasniji sport od MMA, jer preko 90% udaraca ide u glavu. U profesionalnim MMA borbama se nikada nije desilo da neko pogine, dok se u boksu to više puta dešavalo. Inače mnogo više volim boks od MMA.

jsx

pre 4 godine

@vince
Da neko ko radi u Guglu 20 godina na nekoj od vodecih tehnickih pozicija kaze da je strucnjak za programiranje nikome ne bi bilo cudno. Da ja kazem za sebe to zato sto sam dobio par desetki na Etfu, naravno da bi svakome bilo smesno.

vince carter

pre 4 godine

@Centurion....molim te kreni u debatu o mma Jacksone. Za pocetak siguran sam da mislis da je mma opasniji a u boksu svake godine ima vise smrtnih slucajeva nego u istoriji mma,kad to kazes mislim na organizacije sirom sveta i svakakve evente ne samo ove najpoznatije. Kao sto rekoh Zab Judah je do skoro bio u kriticnom stanju od poznatijih,Kovalev je ubio coveka itd. Ako si ti Greg Jackson ja sam osnivac porodice Gracie ili mozda G.Lebel.