Ponedeljak, 01.07.2019.

09:35

Kingsi se otarasili centra i doveli plejmejkera

Sakramento Kingsi su u kasnim večernjim satima prvog dana prelaznog roka napravili nove poteze.

Izvor: LN

Kingsi se otarasili centra i doveli plejmejkera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

milos

pre 4 godine

Kingsi su upravo kupili i Holmsa iz Sansa. Igra na poziciji 4.
Mislim da Bjelica treba da zatrazi trejd ili da se pomiri sa sudbinom.
Nece se naigrati pored Arize, Barnsa, Dzajlsa, Beglija i sad ovog Holmsa...

google

pre 4 godine

Kingsi su morali dati 2-3 miliona više od realne cene radi toga jer su Kingsi, praktično plaćaju za manjak ugleda, tako da cifre same po sebi nisu katastrofalne. Ali, nisu ni sjajne, pogotovo u slučaju Josepha koji je toliko tragičan napadački da se ne može sakriti ni iza stvarno solidne obrane koju igra.

Ako back-up playa možeš pronaći za puno manje, zašto trošiti duplo? Istina, treba dohvatiti i floor, a nakon svih ovih poteza Kingsi su baš to i napravili. Možda se radilo samo o tome, a možda su stvarno uvereni da ova trojka donosi iskustvo i pre svega defanzivni kvalitet na svim pozicijama.

Uz Josephov nepostojeći napadački talenat, Ariza je već pokazao znakove usporavanja u defanzivi. Uz to veteran igra sličnu rolu kao Barnes tako da ispada kako su uložili 30+ miliona u velikog swingmana. Sa jedne strane, pozicija trojke im je bila popriličan problem lani, ali su, dovođenjem Barnesa koji je solidan 3&D igrač i sve boljom formom Bogdanovića, kroz sezonu sanirali najveće rupe. Dakle, očigledno je da tu ne rade neki naročit iskorak jer Bogdanović će i dalje definitivno igrati dosta na trojci (i to bi trebao igrati još bolje jer lani je zbog povrede realno podbacio). Pogotovo jer tu je sada i Joseph koji će, osim minuta koje ostanu iza Foxa, povremeno odrađivati i rolu stopera uz Foxa, što bi moglo dodatno oduzeti prilike Bogdanu na bekovskim pozicijama.

Koliko su dobili na poziciji četvorke? Pa, da bi otvorio prostor Bogdanoviću nužno je Barnesa staviti na četiri gdje već imaš Bjelicu koji je veći deo prošle sezone bio treći najvažniji igrač nakon dva beka. Nije sada važno što će netko ili otpasti iz rotacije i početi se duriti (najgori aspekt ovakvo odrađenog posla) ili što će ova dubina pomoći kod eventualne ozljede (najbolji aspekt ovakvog posla), već čisto pitam koliki iskorak praviš u kvalitetu ako Bjelicu zameniš s Arizom?

Uložiti ovoliko novca u minimalni iskorak stvarno je umetnost.

Powerslave

pre 4 godine

Dedmon kakav da je gori od Štajna (i Kufosa) nije sigurno + dobro šutira trojke. Može da bude samo unapređenje u odnosu na ono što su imali.

Plej je takođe ok rešenje, Foks ima običaj da zbrza pred kraj kao Vestbruk (a i inače liči na njega kao igrač), obično je Bogi preuzimao kreiranje napada kad se lomi utakmica iako nije plejmejker, a često ni starter, što dovoljno govori.

Što se tiče Arize, on bi mogao da bude nešto kao Iguadala GSWu, i dalje odličan defanzivac, mentor, u napadu slabiji nego ranije, ali i dalje nije potpuna rupa. I dalje je na nekoj ceni u ligi, moguće je da će ga možda i trejdovati negde ako se ukaže dobra prilika.

Jedino Barns, ne znam šta Kingsi vide u njemu da ga ovoliko plate. Dobar igrač, mnogi kažu i da je sjajan kao osoba, da ga svi gotive, ali ne igra njegov "personaliti" već košarkaško znanje, a nisam siguran da ono vredi 25 miliona.

Mladen

pre 4 godine

E moj @sasa. Pa ne ide to tako u NBA. Vidis, Fox je prva zvezda tima i potencijalni all star igrac u buducnosti. Tim se gradi oko njega i tu nema diskusije. Znaci ili ga trejdujes, ili ga forsiras do maksimuma. Nikakvo skresavanje krila, nikakva "klupa kao kazna" opcija. TTo je jedna od sustinskih razlika izmedju shvatanja izgradnje tima u USA i Evropi. S druge strane, pomenuo si Bogija kao vodju tima. On je odlican lik, sa strahovito dobrom radnom etikom, ali tesko da moze biti vodja tima u NBA. Bogi je solidan igrac i fino se uklapa u koncepciju koju imaju Kingsi, pa se nadam da ce nastaviti da raste sa ekipom. Posle par godina lutanja, Kingsi konacno imaju jasan pravac kojim se krecu i strategija koju su razvijali i koje se drze pocinje da daje rezultate. Dovodjenje Voltona je solidan potez, uzimajuci u obzir strukturu igraca koje imaju. Ranijih godina su bili nekonstantni, sada su taj problem pokusali da rese dovodjenjem trojice proverenih igraca koji ce timu dati dubinu, cvrstinu i smirenost. Fino je popunjen roster i Volton ima dosta materijala za kvalitetan rad. Ako uzmes u obzir da su Kingsi relativno mala i neatraktivna fransiza, ovo sto sada imaju je odlicno za njih. Tim je popunjen na svim pozicijama, mladi su u proseku, brzi, uz adekvatan rad imaju dosta prostora za napredak i napad na play off.

јд123

pre 4 godine

Неки пишу да довођењем Дедмонда ништа нису добили, јер је по квалитету ту негде као Коли-Стајн. Али заборављају да Дедмонд боље игра одбрану. Најбољи пример су биле утакмице против Клиперса, где су малтене изгубили искључиво зато, јер је Фарел уништио Коли-Стајна под обручима.
Тако да је ово добар потез.

Неки спомињу да Ариза неће бити мотивисан, јер је дошао у слабу екипу. Ту као пример наводе његов боравак у Финиксу. Финикс је прошле сезоне био фењераш, док је Сакраменто за мало испустио плеј-оф и ове сезоне ће сигурно бити циљ улазак у плеј-оф.
Тиме да је Ариза исто добар потез.

Довођење искусних играча такође има смисла да млади играчи нешто науче од њих и тиме брже напредују. Играчи око којих планирају да граде екипу су Фокс, Бегли и Џајлс. Дакле Дредмонд за Беглија и Џајлса а Ариза за Фокса.

С обзиром на могућности Сакрамента као мало атрактивне франшизе, до сада одлични потези Дивца. Да би оценили посао у овом прелазном року, треба сачекати, можда направе још који трејд.

Topnik

pre 4 godine

Odličan posao Divca. Dedmon je savrešen centar za njih, stretch petica, dobar obrambeni. Joseph je odličan rezervni play, a Ariza daje fleksibilnost s klupe. Pokriveni su na svim pozicijama sad.

веверица

pre 4 godine

@саша
боги бек шутер са 25% шута за 3, махом из отворених позиција. продор нема. сам себи не уме да креира шут као типа стеф кари, лилард, мичел, џамал крофорд, лу вилијамс и многи други нба играчи. он бољу улогу у својој нба каријери од ове коју сад има у сакраменту, неће имати никада и нигде, колики год било његово кошаркашко знање и интелигенција. једноставно нема руку ни брзину за нешто више у нба на спољној позицији.

Djubre

pre 4 godine

Divac lupeta kao i obično, na jedan dobar potez 3 loša. Koliko je Ariza motivisan da igra u lošim ekipama videlo se prošle sezone u Sunsina, bukvalno su posle par utakmica gledali da ga se otarase. Barnes debelo preplaćen i suvišan. Nebitanje Dončića prošlog juna će tek da dodje na naplatu.

frosty

pre 4 godine

@sasha
Brate al se sad ti nalupa... Bogi nema potencijal da bude zvezda u NBA. Prema svemu do sada pokazanom moze da bude slabija verzija Djinobilija i u tome nema nista lose. Verovatno moze da izvuce isti ili malo jaci ugovor kao njegov Hrvatski prezimenjak posto je mladji i ima jos malo prostora za napredak.

Foks sa druge strane ima potencijal da bude allstar igrac ili vise. Kad imas takvog igraca u NBA tim gradis oko njega a ne da teras igraca da bude ono sto ne moze.

sasha

pre 4 godine

Ne znam kako će se ovaj novi uklopiti ali je fakat da Koli-Stajn nije imao konstantnost kao u ostalom ni kompletan tim.Najjače pobedjuju ili barem odigraju ravnopravno pa onda zaredjaju poraze od nekih realno slabijih ekipa.Ja bih taj problem rešavao uigravanjem i taktičkim kombinacijama a ne dovodjenjem inovih igrača koji nisu ništa bitno bolji od onoh koje već imaju.Po meni,trebalo bi od Bogija pokušati da se napravi ključni igrač ekipe jer on to zaista može da iznese,nešto poput Jokića,a malom Foxu skresati krila jer previše igra individualno i razbija svaki smisao koncept.Ovako će opet biti muke da se dohvati PO!

Jim Beam

pre 4 godine

@popaco
Dobar je DiAnđelo. GSW očigledno kreće u smenu generacije i ovo je prirodan korak. Ima 23 godine i priliku da napreduje uz najbolje. Kada Klej i Kari omatore i padnu u igri, imaće ko da ih nasledi. GSW neće lupiti o pod i biti fenjeraš. Njima je bitno da ne postanu kao Niksi ili danas Bulsi nego poželjna ekipa gde "Splash brothers" era nije izuzetak nego pravilo. Nešto kao Boston danas koji faktički već 10-15 godina ima kontinuitet u plejofu iako su faktički 3 "ere" igrača promenili.

Иван

pre 4 godine

Наизгле турбулентно, а у ствари се мало шта изменило. Многи тимови су сада преплатили играче за које није сигурно да ће им заиста додати квалитет. И то ће се осетити у наредним годинама, када не буду могли да се појачају.

Извесно је само да Никси, Вулфси, Пистонси, Кингси и Санси тону и даље. Штета за Сакраменто, али Дивац се стварно сада заглавио са овим високим уговорима разним медиокритетима. Денвер је можда и најпаметнији: посрећило им се с Јокићем и сада имају стабилан тим, не треба им нужно прескупо појачање. Ови остали типа Фила, Далас, као да су се мало погубили.

popaco

pre 4 godine

Lejkersi i denver nista. Juta pravi veoma dobro ekipu.Ne znam samo sta ce gswu DLO, mislim da je lik teska prevara, samo dobro prodaje pricu. Pritom je gsw trejdovao tri pika prve runde(3!) i Andrea da oslobode kep. Sakramento dobra pojacanja, Dedmon jako zahvalan centar i Kori solidan plej. Prevelike pare su dobili Horford i Tobajas.

nBgd

pre 4 godine

Potpis Arize najbolji potez. Videli smo koliko je Hjuston bio slab bez njega, veoma podcenjen igrac. Ostaje im pitanje centra a opcije su male, videcemo sta ce biti

nBgd

pre 4 godine

Potpis Arize najbolji potez. Videli smo koliko je Hjuston bio slab bez njega, veoma podcenjen igrac. Ostaje im pitanje centra a opcije su male, videcemo sta ce biti

popaco

pre 4 godine

Lejkersi i denver nista. Juta pravi veoma dobro ekipu.Ne znam samo sta ce gswu DLO, mislim da je lik teska prevara, samo dobro prodaje pricu. Pritom je gsw trejdovao tri pika prve runde(3!) i Andrea da oslobode kep. Sakramento dobra pojacanja, Dedmon jako zahvalan centar i Kori solidan plej. Prevelike pare su dobili Horford i Tobajas.

Jim Beam

pre 4 godine

@popaco
Dobar je DiAnđelo. GSW očigledno kreće u smenu generacije i ovo je prirodan korak. Ima 23 godine i priliku da napreduje uz najbolje. Kada Klej i Kari omatore i padnu u igri, imaće ko da ih nasledi. GSW neće lupiti o pod i biti fenjeraš. Njima je bitno da ne postanu kao Niksi ili danas Bulsi nego poželjna ekipa gde "Splash brothers" era nije izuzetak nego pravilo. Nešto kao Boston danas koji faktički već 10-15 godina ima kontinuitet u plejofu iako su faktički 3 "ere" igrača promenili.

frosty

pre 4 godine

@sasha
Brate al se sad ti nalupa... Bogi nema potencijal da bude zvezda u NBA. Prema svemu do sada pokazanom moze da bude slabija verzija Djinobilija i u tome nema nista lose. Verovatno moze da izvuce isti ili malo jaci ugovor kao njegov Hrvatski prezimenjak posto je mladji i ima jos malo prostora za napredak.

Foks sa druge strane ima potencijal da bude allstar igrac ili vise. Kad imas takvog igraca u NBA tim gradis oko njega a ne da teras igraca da bude ono sto ne moze.

Topnik

pre 4 godine

Odličan posao Divca. Dedmon je savrešen centar za njih, stretch petica, dobar obrambeni. Joseph je odličan rezervni play, a Ariza daje fleksibilnost s klupe. Pokriveni su na svim pozicijama sad.

Mladen

pre 4 godine

E moj @sasa. Pa ne ide to tako u NBA. Vidis, Fox je prva zvezda tima i potencijalni all star igrac u buducnosti. Tim se gradi oko njega i tu nema diskusije. Znaci ili ga trejdujes, ili ga forsiras do maksimuma. Nikakvo skresavanje krila, nikakva "klupa kao kazna" opcija. TTo je jedna od sustinskih razlika izmedju shvatanja izgradnje tima u USA i Evropi. S druge strane, pomenuo si Bogija kao vodju tima. On je odlican lik, sa strahovito dobrom radnom etikom, ali tesko da moze biti vodja tima u NBA. Bogi je solidan igrac i fino se uklapa u koncepciju koju imaju Kingsi, pa se nadam da ce nastaviti da raste sa ekipom. Posle par godina lutanja, Kingsi konacno imaju jasan pravac kojim se krecu i strategija koju su razvijali i koje se drze pocinje da daje rezultate. Dovodjenje Voltona je solidan potez, uzimajuci u obzir strukturu igraca koje imaju. Ranijih godina su bili nekonstantni, sada su taj problem pokusali da rese dovodjenjem trojice proverenih igraca koji ce timu dati dubinu, cvrstinu i smirenost. Fino je popunjen roster i Volton ima dosta materijala za kvalitetan rad. Ako uzmes u obzir da su Kingsi relativno mala i neatraktivna fransiza, ovo sto sada imaju je odlicno za njih. Tim je popunjen na svim pozicijama, mladi su u proseku, brzi, uz adekvatan rad imaju dosta prostora za napredak i napad na play off.

јд123

pre 4 godine

Неки пишу да довођењем Дедмонда ништа нису добили, јер је по квалитету ту негде као Коли-Стајн. Али заборављају да Дедмонд боље игра одбрану. Најбољи пример су биле утакмице против Клиперса, где су малтене изгубили искључиво зато, јер је Фарел уништио Коли-Стајна под обручима.
Тако да је ово добар потез.

Неки спомињу да Ариза неће бити мотивисан, јер је дошао у слабу екипу. Ту као пример наводе његов боравак у Финиксу. Финикс је прошле сезоне био фењераш, док је Сакраменто за мало испустио плеј-оф и ове сезоне ће сигурно бити циљ улазак у плеј-оф.
Тиме да је Ариза исто добар потез.

Довођење искусних играча такође има смисла да млади играчи нешто науче од њих и тиме брже напредују. Играчи око којих планирају да граде екипу су Фокс, Бегли и Џајлс. Дакле Дредмонд за Беглија и Џајлса а Ариза за Фокса.

С обзиром на могућности Сакрамента као мало атрактивне франшизе, до сада одлични потези Дивца. Да би оценили посао у овом прелазном року, треба сачекати, можда направе још који трејд.

веверица

pre 4 godine

@саша
боги бек шутер са 25% шута за 3, махом из отворених позиција. продор нема. сам себи не уме да креира шут као типа стеф кари, лилард, мичел, џамал крофорд, лу вилијамс и многи други нба играчи. он бољу улогу у својој нба каријери од ове коју сад има у сакраменту, неће имати никада и нигде, колики год било његово кошаркашко знање и интелигенција. једноставно нема руку ни брзину за нешто више у нба на спољној позицији.

sasha

pre 4 godine

Ne znam kako će se ovaj novi uklopiti ali je fakat da Koli-Stajn nije imao konstantnost kao u ostalom ni kompletan tim.Najjače pobedjuju ili barem odigraju ravnopravno pa onda zaredjaju poraze od nekih realno slabijih ekipa.Ja bih taj problem rešavao uigravanjem i taktičkim kombinacijama a ne dovodjenjem inovih igrača koji nisu ništa bitno bolji od onoh koje već imaju.Po meni,trebalo bi od Bogija pokušati da se napravi ključni igrač ekipe jer on to zaista može da iznese,nešto poput Jokića,a malom Foxu skresati krila jer previše igra individualno i razbija svaki smisao koncept.Ovako će opet biti muke da se dohvati PO!

Djubre

pre 4 godine

Divac lupeta kao i obično, na jedan dobar potez 3 loša. Koliko je Ariza motivisan da igra u lošim ekipama videlo se prošle sezone u Sunsina, bukvalno su posle par utakmica gledali da ga se otarase. Barnes debelo preplaćen i suvišan. Nebitanje Dončića prošlog juna će tek da dodje na naplatu.

milos

pre 4 godine

Kingsi su upravo kupili i Holmsa iz Sansa. Igra na poziciji 4.
Mislim da Bjelica treba da zatrazi trejd ili da se pomiri sa sudbinom.
Nece se naigrati pored Arize, Barnsa, Dzajlsa, Beglija i sad ovog Holmsa...

google

pre 4 godine

Kingsi su morali dati 2-3 miliona više od realne cene radi toga jer su Kingsi, praktično plaćaju za manjak ugleda, tako da cifre same po sebi nisu katastrofalne. Ali, nisu ni sjajne, pogotovo u slučaju Josepha koji je toliko tragičan napadački da se ne može sakriti ni iza stvarno solidne obrane koju igra.

Ako back-up playa možeš pronaći za puno manje, zašto trošiti duplo? Istina, treba dohvatiti i floor, a nakon svih ovih poteza Kingsi su baš to i napravili. Možda se radilo samo o tome, a možda su stvarno uvereni da ova trojka donosi iskustvo i pre svega defanzivni kvalitet na svim pozicijama.

Uz Josephov nepostojeći napadački talenat, Ariza je već pokazao znakove usporavanja u defanzivi. Uz to veteran igra sličnu rolu kao Barnes tako da ispada kako su uložili 30+ miliona u velikog swingmana. Sa jedne strane, pozicija trojke im je bila popriličan problem lani, ali su, dovođenjem Barnesa koji je solidan 3&D igrač i sve boljom formom Bogdanovića, kroz sezonu sanirali najveće rupe. Dakle, očigledno je da tu ne rade neki naročit iskorak jer Bogdanović će i dalje definitivno igrati dosta na trojci (i to bi trebao igrati još bolje jer lani je zbog povrede realno podbacio). Pogotovo jer tu je sada i Joseph koji će, osim minuta koje ostanu iza Foxa, povremeno odrađivati i rolu stopera uz Foxa, što bi moglo dodatno oduzeti prilike Bogdanu na bekovskim pozicijama.

Koliko su dobili na poziciji četvorke? Pa, da bi otvorio prostor Bogdanoviću nužno je Barnesa staviti na četiri gdje već imaš Bjelicu koji je veći deo prošle sezone bio treći najvažniji igrač nakon dva beka. Nije sada važno što će netko ili otpasti iz rotacije i početi se duriti (najgori aspekt ovakvo odrađenog posla) ili što će ova dubina pomoći kod eventualne ozljede (najbolji aspekt ovakvog posla), već čisto pitam koliki iskorak praviš u kvalitetu ako Bjelicu zameniš s Arizom?

Uložiti ovoliko novca u minimalni iskorak stvarno je umetnost.

Powerslave

pre 4 godine

Dedmon kakav da je gori od Štajna (i Kufosa) nije sigurno + dobro šutira trojke. Može da bude samo unapređenje u odnosu na ono što su imali.

Plej je takođe ok rešenje, Foks ima običaj da zbrza pred kraj kao Vestbruk (a i inače liči na njega kao igrač), obično je Bogi preuzimao kreiranje napada kad se lomi utakmica iako nije plejmejker, a često ni starter, što dovoljno govori.

Što se tiče Arize, on bi mogao da bude nešto kao Iguadala GSWu, i dalje odličan defanzivac, mentor, u napadu slabiji nego ranije, ali i dalje nije potpuna rupa. I dalje je na nekoj ceni u ligi, moguće je da će ga možda i trejdovati negde ako se ukaže dobra prilika.

Jedino Barns, ne znam šta Kingsi vide u njemu da ga ovoliko plate. Dobar igrač, mnogi kažu i da je sjajan kao osoba, da ga svi gotive, ali ne igra njegov "personaliti" već košarkaško znanje, a nisam siguran da ono vredi 25 miliona.

Иван

pre 4 godine

Наизгле турбулентно, а у ствари се мало шта изменило. Многи тимови су сада преплатили играче за које није сигурно да ће им заиста додати квалитет. И то ће се осетити у наредним годинама, када не буду могли да се појачају.

Извесно је само да Никси, Вулфси, Пистонси, Кингси и Санси тону и даље. Штета за Сакраменто, али Дивац се стварно сада заглавио са овим високим уговорима разним медиокритетима. Денвер је можда и најпаметнији: посрећило им се с Јокићем и сада имају стабилан тим, не треба им нужно прескупо појачање. Ови остали типа Фила, Далас, као да су се мало погубили.

sasha

pre 4 godine

Ne znam kako će se ovaj novi uklopiti ali je fakat da Koli-Stajn nije imao konstantnost kao u ostalom ni kompletan tim.Najjače pobedjuju ili barem odigraju ravnopravno pa onda zaredjaju poraze od nekih realno slabijih ekipa.Ja bih taj problem rešavao uigravanjem i taktičkim kombinacijama a ne dovodjenjem inovih igrača koji nisu ništa bitno bolji od onoh koje već imaju.Po meni,trebalo bi od Bogija pokušati da se napravi ključni igrač ekipe jer on to zaista može da iznese,nešto poput Jokića,a malom Foxu skresati krila jer previše igra individualno i razbija svaki smisao koncept.Ovako će opet biti muke da se dohvati PO!

веверица

pre 4 godine

@саша
боги бек шутер са 25% шута за 3, махом из отворених позиција. продор нема. сам себи не уме да креира шут као типа стеф кари, лилард, мичел, џамал крофорд, лу вилијамс и многи други нба играчи. он бољу улогу у својој нба каријери од ове коју сад има у сакраменту, неће имати никада и нигде, колики год било његово кошаркашко знање и интелигенција. једноставно нема руку ни брзину за нешто више у нба на спољној позицији.

Djubre

pre 4 godine

Divac lupeta kao i obično, na jedan dobar potez 3 loša. Koliko je Ariza motivisan da igra u lošim ekipama videlo se prošle sezone u Sunsina, bukvalno su posle par utakmica gledali da ga se otarase. Barnes debelo preplaćen i suvišan. Nebitanje Dončića prošlog juna će tek da dodje na naplatu.

popaco

pre 4 godine

Lejkersi i denver nista. Juta pravi veoma dobro ekipu.Ne znam samo sta ce gswu DLO, mislim da je lik teska prevara, samo dobro prodaje pricu. Pritom je gsw trejdovao tri pika prve runde(3!) i Andrea da oslobode kep. Sakramento dobra pojacanja, Dedmon jako zahvalan centar i Kori solidan plej. Prevelike pare su dobili Horford i Tobajas.

Иван

pre 4 godine

Наизгле турбулентно, а у ствари се мало шта изменило. Многи тимови су сада преплатили играче за које није сигурно да ће им заиста додати квалитет. И то ће се осетити у наредним годинама, када не буду могли да се појачају.

Извесно је само да Никси, Вулфси, Пистонси, Кингси и Санси тону и даље. Штета за Сакраменто, али Дивац се стварно сада заглавио са овим високим уговорима разним медиокритетима. Денвер је можда и најпаметнији: посрећило им се с Јокићем и сада имају стабилан тим, не треба им нужно прескупо појачање. Ови остали типа Фила, Далас, као да су се мало погубили.

nBgd

pre 4 godine

Potpis Arize najbolji potez. Videli smo koliko je Hjuston bio slab bez njega, veoma podcenjen igrac. Ostaje im pitanje centra a opcije su male, videcemo sta ce biti

frosty

pre 4 godine

@sasha
Brate al se sad ti nalupa... Bogi nema potencijal da bude zvezda u NBA. Prema svemu do sada pokazanom moze da bude slabija verzija Djinobilija i u tome nema nista lose. Verovatno moze da izvuce isti ili malo jaci ugovor kao njegov Hrvatski prezimenjak posto je mladji i ima jos malo prostora za napredak.

Foks sa druge strane ima potencijal da bude allstar igrac ili vise. Kad imas takvog igraca u NBA tim gradis oko njega a ne da teras igraca da bude ono sto ne moze.

google

pre 4 godine

Kingsi su morali dati 2-3 miliona više od realne cene radi toga jer su Kingsi, praktično plaćaju za manjak ugleda, tako da cifre same po sebi nisu katastrofalne. Ali, nisu ni sjajne, pogotovo u slučaju Josepha koji je toliko tragičan napadački da se ne može sakriti ni iza stvarno solidne obrane koju igra.

Ako back-up playa možeš pronaći za puno manje, zašto trošiti duplo? Istina, treba dohvatiti i floor, a nakon svih ovih poteza Kingsi su baš to i napravili. Možda se radilo samo o tome, a možda su stvarno uvereni da ova trojka donosi iskustvo i pre svega defanzivni kvalitet na svim pozicijama.

Uz Josephov nepostojeći napadački talenat, Ariza je već pokazao znakove usporavanja u defanzivi. Uz to veteran igra sličnu rolu kao Barnes tako da ispada kako su uložili 30+ miliona u velikog swingmana. Sa jedne strane, pozicija trojke im je bila popriličan problem lani, ali su, dovođenjem Barnesa koji je solidan 3&D igrač i sve boljom formom Bogdanovića, kroz sezonu sanirali najveće rupe. Dakle, očigledno je da tu ne rade neki naročit iskorak jer Bogdanović će i dalje definitivno igrati dosta na trojci (i to bi trebao igrati još bolje jer lani je zbog povrede realno podbacio). Pogotovo jer tu je sada i Joseph koji će, osim minuta koje ostanu iza Foxa, povremeno odrađivati i rolu stopera uz Foxa, što bi moglo dodatno oduzeti prilike Bogdanu na bekovskim pozicijama.

Koliko su dobili na poziciji četvorke? Pa, da bi otvorio prostor Bogdanoviću nužno je Barnesa staviti na četiri gdje već imaš Bjelicu koji je veći deo prošle sezone bio treći najvažniji igrač nakon dva beka. Nije sada važno što će netko ili otpasti iz rotacije i početi se duriti (najgori aspekt ovakvo odrađenog posla) ili što će ova dubina pomoći kod eventualne ozljede (najbolji aspekt ovakvog posla), već čisto pitam koliki iskorak praviš u kvalitetu ako Bjelicu zameniš s Arizom?

Uložiti ovoliko novca u minimalni iskorak stvarno je umetnost.

Jim Beam

pre 4 godine

@popaco
Dobar je DiAnđelo. GSW očigledno kreće u smenu generacije i ovo je prirodan korak. Ima 23 godine i priliku da napreduje uz najbolje. Kada Klej i Kari omatore i padnu u igri, imaće ko da ih nasledi. GSW neće lupiti o pod i biti fenjeraš. Njima je bitno da ne postanu kao Niksi ili danas Bulsi nego poželjna ekipa gde "Splash brothers" era nije izuzetak nego pravilo. Nešto kao Boston danas koji faktički već 10-15 godina ima kontinuitet u plejofu iako su faktički 3 "ere" igrača promenili.

Mladen

pre 4 godine

E moj @sasa. Pa ne ide to tako u NBA. Vidis, Fox je prva zvezda tima i potencijalni all star igrac u buducnosti. Tim se gradi oko njega i tu nema diskusije. Znaci ili ga trejdujes, ili ga forsiras do maksimuma. Nikakvo skresavanje krila, nikakva "klupa kao kazna" opcija. TTo je jedna od sustinskih razlika izmedju shvatanja izgradnje tima u USA i Evropi. S druge strane, pomenuo si Bogija kao vodju tima. On je odlican lik, sa strahovito dobrom radnom etikom, ali tesko da moze biti vodja tima u NBA. Bogi je solidan igrac i fino se uklapa u koncepciju koju imaju Kingsi, pa se nadam da ce nastaviti da raste sa ekipom. Posle par godina lutanja, Kingsi konacno imaju jasan pravac kojim se krecu i strategija koju su razvijali i koje se drze pocinje da daje rezultate. Dovodjenje Voltona je solidan potez, uzimajuci u obzir strukturu igraca koje imaju. Ranijih godina su bili nekonstantni, sada su taj problem pokusali da rese dovodjenjem trojice proverenih igraca koji ce timu dati dubinu, cvrstinu i smirenost. Fino je popunjen roster i Volton ima dosta materijala za kvalitetan rad. Ako uzmes u obzir da su Kingsi relativno mala i neatraktivna fransiza, ovo sto sada imaju je odlicno za njih. Tim je popunjen na svim pozicijama, mladi su u proseku, brzi, uz adekvatan rad imaju dosta prostora za napredak i napad na play off.

Topnik

pre 4 godine

Odličan posao Divca. Dedmon je savrešen centar za njih, stretch petica, dobar obrambeni. Joseph je odličan rezervni play, a Ariza daje fleksibilnost s klupe. Pokriveni su na svim pozicijama sad.

јд123

pre 4 godine

Неки пишу да довођењем Дедмонда ништа нису добили, јер је по квалитету ту негде као Коли-Стајн. Али заборављају да Дедмонд боље игра одбрану. Најбољи пример су биле утакмице против Клиперса, где су малтене изгубили искључиво зато, јер је Фарел уништио Коли-Стајна под обручима.
Тако да је ово добар потез.

Неки спомињу да Ариза неће бити мотивисан, јер је дошао у слабу екипу. Ту као пример наводе његов боравак у Финиксу. Финикс је прошле сезоне био фењераш, док је Сакраменто за мало испустио плеј-оф и ове сезоне ће сигурно бити циљ улазак у плеј-оф.
Тиме да је Ариза исто добар потез.

Довођење искусних играча такође има смисла да млади играчи нешто науче од њих и тиме брже напредују. Играчи око којих планирају да граде екипу су Фокс, Бегли и Џајлс. Дакле Дредмонд за Беглија и Џајлса а Ариза за Фокса.

С обзиром на могућности Сакрамента као мало атрактивне франшизе, до сада одлични потези Дивца. Да би оценили посао у овом прелазном року, треба сачекати, можда направе још који трејд.

milos

pre 4 godine

Kingsi su upravo kupili i Holmsa iz Sansa. Igra na poziciji 4.
Mislim da Bjelica treba da zatrazi trejd ili da se pomiri sa sudbinom.
Nece se naigrati pored Arize, Barnsa, Dzajlsa, Beglija i sad ovog Holmsa...

Powerslave

pre 4 godine

Dedmon kakav da je gori od Štajna (i Kufosa) nije sigurno + dobro šutira trojke. Može da bude samo unapređenje u odnosu na ono što su imali.

Plej je takođe ok rešenje, Foks ima običaj da zbrza pred kraj kao Vestbruk (a i inače liči na njega kao igrač), obično je Bogi preuzimao kreiranje napada kad se lomi utakmica iako nije plejmejker, a često ni starter, što dovoljno govori.

Što se tiče Arize, on bi mogao da bude nešto kao Iguadala GSWu, i dalje odličan defanzivac, mentor, u napadu slabiji nego ranije, ali i dalje nije potpuna rupa. I dalje je na nekoj ceni u ligi, moguće je da će ga možda i trejdovati negde ako se ukaže dobra prilika.

Jedino Barns, ne znam šta Kingsi vide u njemu da ga ovoliko plate. Dobar igrač, mnogi kažu i da je sjajan kao osoba, da ga svi gotive, ali ne igra njegov "personaliti" već košarkaško znanje, a nisam siguran da ono vredi 25 miliona.