Nedelja, 30.06.2019.

17:00

"Orlići" umalo prokockali +21 – pobeda pred derbi za prvo mesto! VIDEO

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

Izvor: LN

"Orliæi" umalo prokockali +21 – pobeda pred derbi za prvo mesto! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Rozenkranc

pre 4 godine

Velika disproporcija u kvalitetu unutrašnje i spoljne linije. Petrušev, Pecarski i Ilić, nose ovu ekipu, vidi se talenat i jedini su koji će možda napraviti baš dobre karijere. Ostali će biti ok ali samo to, prosečni igrači.
To i fali ovoj generaciji da ovde dođe daleko, mislim da nam sledi poraz od Francuza, ali svejedno I da dobijemo ima još dve tri ekipe koje su možda bolje od nas...
Fali nam šut, i to dugo vremena, u mlađim kategorijama nemamo dobre šutere, doduše nemamo ni u kasnijoj dobi...
Samo da bar malo proradi ta spoljna linija, da se rastereti igra u reketu, jer ako nas tu zatvore, mi se gubimo, tako smo i sa Portorikom umalo izgubili, što je bruka posle onakvog početka...

Rozenkranc

pre 4 godine

I još jedna stvar, igramo malo zastarelu košarku, sporu, bez brze tranzicije, sa bunarenjem ka centrima, i lošim šutem za tri...
Slična stvar je i sa seniorima, ali nadam se da će se ove godine to promeniti...

Iskreno?

pre 4 godine

Ma dobri su. Petrusev NBA talenat a i Trifunovic je dobar, igra pametno. Ima tu ok igraca, uglavnom im svima predstoji dosta rada i ne treba da brinu za buducnost.
Dobra stvar je sto imamo dobar A tim pa ne moramo da pritiskamo ove male vec mozemo da ih sacekamo da sazre.

Teo

pre 4 godine

Klinci su odlični.Fali malo bolji i sigurniji plej,jer Mićović nema ni sigurnost u prenosu,a očigledno je da nije ni šuter,jer ne sme da opali ni kad je sam.Paunović ima jako lošu selekciju šuta,to se videlo i juče protiv Kineza ,a još više danas,još se na to nadovezao i Bućan koji se drao na njega celu četvrtu četvrtinu.Inače ima neverovatan osećaj za skok,pa skuplja dosta lopti i u napadu, i u odbrani.Trifun vidno napredovao.Petrušev vanserijski talenat,ako nastavi da radi i napreduje za 2-3 godine biće fantastičan igrač.Dok sam gledao utakmicu,setio sam se Ducija Simonovića i priče kako su ga tukli anonimusi.Tako je bilo i ovde,Potrorikancima je ovo bilo biti il ne biti,pa su tukli,kao dao im je život u pitanju.Da su sudije na vreme to kažnjavale,dobili bi ih 20-ak razlike.

my way

pre 4 godine

ko prenosi svetsko za klince ?
(paja, 30. jun 2019 18:25)

Имаш на јутјубу канал FIBA TV. Пренос свих утакмица уживо, а може и после снимак да се гледа.

minea

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miletrans, 30. jun 2019 18:03) # Link komentara

i 2002. smo od njih u drugoj fazi porazeni. tad se igrala grupa.

Miroslav

pre 4 godine

Igramo staromodnu kosarku.Ovo se odavno ne igra u svetu.Bez tranzicione igre,bez suta,samo na silu uguraj loptu centru ispod kosa pa sta bude.U sutu spolja smo verovatno jedna od losijih ekipa.Osim Trifunovica,koji je pokazao napredak u odnosu na proslo leto i EP,spoljna linija je jako losa.Bas me zanima sta ce biti protiv Francuske.Secam se prosle godine smo ih lagano dobili na EP.Ali se ne treba zanositi.Ta pobeda je bila posledica jako lose takticke obucenosti Francuskih kosarkasa.Ko se seca utakmice,zna o cemu pisem.Tada smo im davali dosta poena iz reketa,kao posledice lose rotacije u odbrani.Francuzi su sigurni sada mnogo takticki potkovaniji.

Homer

pre 4 godine

Gledam sve takme na youtubu, tesko ce nasi sa ekipama kao sto je usa, kanada, australija, argentina... Tim redom su i favoriti za osvajanje medalja... Ono sto bi da napomenem ekipu Malija, imaju strasnu ekipu koju predvode 2 strasna plejmejkera, sigurno iznenadjenje turnira, ne bi bilo lose da partizan i zvezda obrate paznju na tu reprezentaciju...

Hadžialagić

pre 4 godine

U pripremnim utakmicama imamo samo jednu značajnu pobedu protiv Francuske.Ovo je samo dokaz da od ove generacije nemožemo da očekujemo značajne rezultate.

Marko

pre 4 godine

Odgledah utakmicu, i onako najbolji utisak na mene je ostavio Petrusev i Trifunovic. Najvise je podbacio Paunovic ali i Ilic. Sto se tice Pecarskog ne moze on da da toliko poena, koliko moze protivnik preko njega. Znaci odbrana 0, i prosto toliko statistika nista ne znaci u njegovom slucaju.U svakom slucaju dobili smo i zahvaljujuci sreci jer je Portoriko imao napad za pobedu.

MYNX

pre 4 godine

Gledao sam celu utakmicu.....da smo igrali kao na pocetku samleli bi ih kao Kinu nekih 45+ razlike....neam pojma sta im se desilo pa su odigrali onako lose posle toga 30 minuta.....uzas i katastrofa od igre.....znaci mislim da od onog ne moze gore.....ono je smesno.....igra losa....postavka losa...nijedna jedina akcija...sut nula....trener los nema nikakve reakcije....sto se tice igraca Pecarski mislim da ostaje samo veliki talenat i nista vise od toga...decko moze da igra samo u juniorima i da koristi visinu koja je veca od njegovih vrsnjaka....inace ima tehniku ali fizikalije jako lose za seniorsku kosarku.....mislim da je ova sezona prekrtnica za njega ako dobije vecu minutazu u Partizanu mozd bude igrac ako ne dobije ili ne iskoristi je to je to.....Petrusev buduci nba igrac starter.....Ilic isto to moze biti!

Zju

pre 4 godine

Petrušev,Pecarski,Trifunović,Ilić...odlični.Paunović-sezona sedenja na klupi je uzela danak.Prošle god je bio nosilac,zasad je blago očajan.Cerovina takođe.Tek uz Smailagića i Koprivicu iz 00god.Miškovića i Uskokovića iz 99 i Nakića,Pažina,Pokuševskog,Langovića,Popovića,Karapandžića iz 01.Čini se da imamo potencijal da dominiramo kao nekad.
Što se prvenstva tiče videćemo sutra s Francuzima.Ako ih dobijemo možemo do medalje.U suprotnom možemo se i raspasti.Mada suviše je moćna ova generacija za to.Od ostalih izdvojio bih USA,pomenute Francuze ali i Mali.Deluju dosta jako i atletski nabijeno možda su i stariji koju god..Taktički su daleko iza Evrope ali poseduju par solidnih atleta i zasad su na svežinu i snagu tu na 2/2.Videćemo u nastavku.Srbija po meni ima ipak posle USA daleko najviše talenta i obučenosti na ovom SP.

miletrans

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.

foi

pre 4 godine

Moglo bi da bude ozbiljnih problema u buducnosti kad ovi momci ne budu ovako fizicki dominantni u odnosu na rivale... Vanjsku igru nemamo uopste, samo guramo pod kos, neznam hoće li to da prolazi u seniorima kad te razlike u fizikalijama ne bude

remax

pre 4 godine

Katastrofalna utakmica naših, ko je gledao zna o čemu pišem.
Na kraju da je ušao šut Portorika, mogli smo i da izgubimo.
U 2. četvrtini za 7 minuta su nam napravili seriju 24:2!
Od 37:16 za nas, doslo se do 40:39 za Portoriko.
Mnogo divljanja, izgubljenih lopti, nerezonskih šuteva, i posle se ponovo malo odlepimo da bi se opet ušlo u neizvesnu završnicu.
Francuska je dobila Portoriko 23 razlike, a mi ovako.
Mora nešto ozbiljno da se menja.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva je Mali, koji je posle lagane pobede protiv Letonije, dobio i Kanadu!
Iskreno, mislio sam da ne znaju da hodaju, a ni dobili dve vrlo košarkaške zemlje.
Visoki su, na momente su izgledali kao da igraju sa 5 centara. :)
A ima tu i sasvim korektnog znanja, sa loptom su dosta dobri.
Poznato je da su im klinci u fudbalu supertalentovani ali izgleda da i u košarci imaju potencijala.

Heteria

pre 4 godine

Gledam prvu četvrtinu i kažem u sebi koja milina ih je gledati. A onda tek sve kreće. Portorikanci su toliko stegli odbranu i naši su se toliko opustili. Ono što moram da napomenem, s tim što to nije opravdanje za našu lošu igru u poslednje 3 četvrtine, jeste neujednačen kriterijum suđenja. I to su Portorikanci maksimalno iskoristili, jer su naše pod košem toliko izubijali da su naši bukvalno na silu uguravali loptu kroz obruč iz reketa, i toliko su nam faulova u napadu svirali za najobičnije postavljanje centara pod košem. Petrušev i Pecarski standardni, od njih očekuješ 20+ poena i 10+ skokova i to ćeš i dobiti. Mali Trifunović je odigrao baš zrelu utakmicu, pogađao kad je trebalo. Ostali su baš podbacili, od kojih je Paunović najviše, ka ta stro fa lan iz igre, 2 od 14, sa sl. bacanja 2 od 6, 4 izg. lopte. Kao ekipa imaju neverovatan potencijal, pogotovo tu jedno 5-6 igrača, ali moraju mnogo zrelije ovakve utakmice.

Sasa

pre 4 godine

Gledao sam mec, bilo je vrlo lose, u 4-toj cetvrtini nije na nista licilo, kruzili su loptom do kraja napada sve do nekog bezvezeg suta .....

Gde ja živim

pre 4 godine

Spasiše se poraza. Mirisalo je na još jednu ubedljivu pobedu i laganu utakmicu, a onda je otišla mas' u propas'. Previše haotičnosti, previše srljanja, a opet i mnogo davljenja lopte plus što su se Portorikanci fino razleteli. Ušli smo u bespotrebnu jurnjavu koja se srećno završila.

Ova generacija mora da radi na šutu. Ne znam mnogo šta i kako se radi po klubovima, ali šut je skoro pa kriminal. Velika je šteta da dečko poput Paunovića koji ima odlične fizikalije baca cigletine čim se malo odalji od koša. Previše se oslanjamo na unutrašnju liniju. Lopta mnogo kruži dok se centri na postave kao da igramo vaterpolo i onda guraj. Petrušev, Pecarski, Ilić jesu sjajni i dominantni, ali ne mogu svaku utakmicu samo oni da igraju i dobijaju. Čak mislim da je i kod njih ponekad prisutna blaga sebično jer nema povratnog pasa nigde, a kakav je šut ko zna kako bi se završilo. Treba raditi na mnogim stvarima, ali dobro. Pobeda je tu, videćemo za dalje. Napred momci do kraja.

remax

pre 4 godine

Katastrofalna utakmica naših, ko je gledao zna o čemu pišem.
Na kraju da je ušao šut Portorika, mogli smo i da izgubimo.
U 2. četvrtini za 7 minuta su nam napravili seriju 24:2!
Od 37:16 za nas, doslo se do 40:39 za Portoriko.
Mnogo divljanja, izgubljenih lopti, nerezonskih šuteva, i posle se ponovo malo odlepimo da bi se opet ušlo u neizvesnu završnicu.
Francuska je dobila Portoriko 23 razlike, a mi ovako.
Mora nešto ozbiljno da se menja.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva je Mali, koji je posle lagane pobede protiv Letonije, dobio i Kanadu!
Iskreno, mislio sam da ne znaju da hodaju, a ni dobili dve vrlo košarkaške zemlje.
Visoki su, na momente su izgledali kao da igraju sa 5 centara. :)
A ima tu i sasvim korektnog znanja, sa loptom su dosta dobri.
Poznato je da su im klinci u fudbalu supertalentovani ali izgleda da i u košarci imaju potencijala.

miletrans

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.

Heteria

pre 4 godine

Gledam prvu četvrtinu i kažem u sebi koja milina ih je gledati. A onda tek sve kreće. Portorikanci su toliko stegli odbranu i naši su se toliko opustili. Ono što moram da napomenem, s tim što to nije opravdanje za našu lošu igru u poslednje 3 četvrtine, jeste neujednačen kriterijum suđenja. I to su Portorikanci maksimalno iskoristili, jer su naše pod košem toliko izubijali da su naši bukvalno na silu uguravali loptu kroz obruč iz reketa, i toliko su nam faulova u napadu svirali za najobičnije postavljanje centara pod košem. Petrušev i Pecarski standardni, od njih očekuješ 20+ poena i 10+ skokova i to ćeš i dobiti. Mali Trifunović je odigrao baš zrelu utakmicu, pogađao kad je trebalo. Ostali su baš podbacili, od kojih je Paunović najviše, ka ta stro fa lan iz igre, 2 od 14, sa sl. bacanja 2 od 6, 4 izg. lopte. Kao ekipa imaju neverovatan potencijal, pogotovo tu jedno 5-6 igrača, ali moraju mnogo zrelije ovakve utakmice.

Gde ja živim

pre 4 godine

Spasiše se poraza. Mirisalo je na još jednu ubedljivu pobedu i laganu utakmicu, a onda je otišla mas' u propas'. Previše haotičnosti, previše srljanja, a opet i mnogo davljenja lopte plus što su se Portorikanci fino razleteli. Ušli smo u bespotrebnu jurnjavu koja se srećno završila.

Ova generacija mora da radi na šutu. Ne znam mnogo šta i kako se radi po klubovima, ali šut je skoro pa kriminal. Velika je šteta da dečko poput Paunovića koji ima odlične fizikalije baca cigletine čim se malo odalji od koša. Previše se oslanjamo na unutrašnju liniju. Lopta mnogo kruži dok se centri na postave kao da igramo vaterpolo i onda guraj. Petrušev, Pecarski, Ilić jesu sjajni i dominantni, ali ne mogu svaku utakmicu samo oni da igraju i dobijaju. Čak mislim da je i kod njih ponekad prisutna blaga sebično jer nema povratnog pasa nigde, a kakav je šut ko zna kako bi se završilo. Treba raditi na mnogim stvarima, ali dobro. Pobeda je tu, videćemo za dalje. Napred momci do kraja.

Sasa

pre 4 godine

Gledao sam mec, bilo je vrlo lose, u 4-toj cetvrtini nije na nista licilo, kruzili su loptom do kraja napada sve do nekog bezvezeg suta .....

foi

pre 4 godine

Moglo bi da bude ozbiljnih problema u buducnosti kad ovi momci ne budu ovako fizicki dominantni u odnosu na rivale... Vanjsku igru nemamo uopste, samo guramo pod kos, neznam hoće li to da prolazi u seniorima kad te razlike u fizikalijama ne bude

Teo

pre 4 godine

Klinci su odlični.Fali malo bolji i sigurniji plej,jer Mićović nema ni sigurnost u prenosu,a očigledno je da nije ni šuter,jer ne sme da opali ni kad je sam.Paunović ima jako lošu selekciju šuta,to se videlo i juče protiv Kineza ,a još više danas,još se na to nadovezao i Bućan koji se drao na njega celu četvrtu četvrtinu.Inače ima neverovatan osećaj za skok,pa skuplja dosta lopti i u napadu, i u odbrani.Trifun vidno napredovao.Petrušev vanserijski talenat,ako nastavi da radi i napreduje za 2-3 godine biće fantastičan igrač.Dok sam gledao utakmicu,setio sam se Ducija Simonovića i priče kako su ga tukli anonimusi.Tako je bilo i ovde,Potrorikancima je ovo bilo biti il ne biti,pa su tukli,kao dao im je život u pitanju.Da su sudije na vreme to kažnjavale,dobili bi ih 20-ak razlike.

Marko

pre 4 godine

Odgledah utakmicu, i onako najbolji utisak na mene je ostavio Petrusev i Trifunovic. Najvise je podbacio Paunovic ali i Ilic. Sto se tice Pecarskog ne moze on da da toliko poena, koliko moze protivnik preko njega. Znaci odbrana 0, i prosto toliko statistika nista ne znaci u njegovom slucaju.U svakom slucaju dobili smo i zahvaljujuci sreci jer je Portoriko imao napad za pobedu.

my way

pre 4 godine

ko prenosi svetsko za klince ?
(paja, 30. jun 2019 18:25)

Имаш на јутјубу канал FIBA TV. Пренос свих утакмица уживо, а може и после снимак да се гледа.

Iskreno?

pre 4 godine

Ma dobri su. Petrusev NBA talenat a i Trifunovic je dobar, igra pametno. Ima tu ok igraca, uglavnom im svima predstoji dosta rada i ne treba da brinu za buducnost.
Dobra stvar je sto imamo dobar A tim pa ne moramo da pritiskamo ove male vec mozemo da ih sacekamo da sazre.

Zju

pre 4 godine

Petrušev,Pecarski,Trifunović,Ilić...odlični.Paunović-sezona sedenja na klupi je uzela danak.Prošle god je bio nosilac,zasad je blago očajan.Cerovina takođe.Tek uz Smailagića i Koprivicu iz 00god.Miškovića i Uskokovića iz 99 i Nakića,Pažina,Pokuševskog,Langovića,Popovića,Karapandžića iz 01.Čini se da imamo potencijal da dominiramo kao nekad.
Što se prvenstva tiče videćemo sutra s Francuzima.Ako ih dobijemo možemo do medalje.U suprotnom možemo se i raspasti.Mada suviše je moćna ova generacija za to.Od ostalih izdvojio bih USA,pomenute Francuze ali i Mali.Deluju dosta jako i atletski nabijeno možda su i stariji koju god..Taktički su daleko iza Evrope ali poseduju par solidnih atleta i zasad su na svežinu i snagu tu na 2/2.Videćemo u nastavku.Srbija po meni ima ipak posle USA daleko najviše talenta i obučenosti na ovom SP.

minea

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miletrans, 30. jun 2019 18:03) # Link komentara

i 2002. smo od njih u drugoj fazi porazeni. tad se igrala grupa.

MYNX

pre 4 godine

Gledao sam celu utakmicu.....da smo igrali kao na pocetku samleli bi ih kao Kinu nekih 45+ razlike....neam pojma sta im se desilo pa su odigrali onako lose posle toga 30 minuta.....uzas i katastrofa od igre.....znaci mislim da od onog ne moze gore.....ono je smesno.....igra losa....postavka losa...nijedna jedina akcija...sut nula....trener los nema nikakve reakcije....sto se tice igraca Pecarski mislim da ostaje samo veliki talenat i nista vise od toga...decko moze da igra samo u juniorima i da koristi visinu koja je veca od njegovih vrsnjaka....inace ima tehniku ali fizikalije jako lose za seniorsku kosarku.....mislim da je ova sezona prekrtnica za njega ako dobije vecu minutazu u Partizanu mozd bude igrac ako ne dobije ili ne iskoristi je to je to.....Petrusev buduci nba igrac starter.....Ilic isto to moze biti!

Miroslav

pre 4 godine

Igramo staromodnu kosarku.Ovo se odavno ne igra u svetu.Bez tranzicione igre,bez suta,samo na silu uguraj loptu centru ispod kosa pa sta bude.U sutu spolja smo verovatno jedna od losijih ekipa.Osim Trifunovica,koji je pokazao napredak u odnosu na proslo leto i EP,spoljna linija je jako losa.Bas me zanima sta ce biti protiv Francuske.Secam se prosle godine smo ih lagano dobili na EP.Ali se ne treba zanositi.Ta pobeda je bila posledica jako lose takticke obucenosti Francuskih kosarkasa.Ko se seca utakmice,zna o cemu pisem.Tada smo im davali dosta poena iz reketa,kao posledice lose rotacije u odbrani.Francuzi su sigurni sada mnogo takticki potkovaniji.

Homer

pre 4 godine

Gledam sve takme na youtubu, tesko ce nasi sa ekipama kao sto je usa, kanada, australija, argentina... Tim redom su i favoriti za osvajanje medalja... Ono sto bi da napomenem ekipu Malija, imaju strasnu ekipu koju predvode 2 strasna plejmejkera, sigurno iznenadjenje turnira, ne bi bilo lose da partizan i zvezda obrate paznju na tu reprezentaciju...

Rozenkranc

pre 4 godine

Velika disproporcija u kvalitetu unutrašnje i spoljne linije. Petrušev, Pecarski i Ilić, nose ovu ekipu, vidi se talenat i jedini su koji će možda napraviti baš dobre karijere. Ostali će biti ok ali samo to, prosečni igrači.
To i fali ovoj generaciji da ovde dođe daleko, mislim da nam sledi poraz od Francuza, ali svejedno I da dobijemo ima još dve tri ekipe koje su možda bolje od nas...
Fali nam šut, i to dugo vremena, u mlađim kategorijama nemamo dobre šutere, doduše nemamo ni u kasnijoj dobi...
Samo da bar malo proradi ta spoljna linija, da se rastereti igra u reketu, jer ako nas tu zatvore, mi se gubimo, tako smo i sa Portorikom umalo izgubili, što je bruka posle onakvog početka...

Hadžialagić

pre 4 godine

U pripremnim utakmicama imamo samo jednu značajnu pobedu protiv Francuske.Ovo je samo dokaz da od ove generacije nemožemo da očekujemo značajne rezultate.

Rozenkranc

pre 4 godine

I još jedna stvar, igramo malo zastarelu košarku, sporu, bez brze tranzicije, sa bunarenjem ka centrima, i lošim šutem za tri...
Slična stvar je i sa seniorima, ali nadam se da će se ove godine to promeniti...

Hadžialagić

pre 4 godine

U pripremnim utakmicama imamo samo jednu značajnu pobedu protiv Francuske.Ovo je samo dokaz da od ove generacije nemožemo da očekujemo značajne rezultate.

Marko

pre 4 godine

Odgledah utakmicu, i onako najbolji utisak na mene je ostavio Petrusev i Trifunovic. Najvise je podbacio Paunovic ali i Ilic. Sto se tice Pecarskog ne moze on da da toliko poena, koliko moze protivnik preko njega. Znaci odbrana 0, i prosto toliko statistika nista ne znaci u njegovom slucaju.U svakom slucaju dobili smo i zahvaljujuci sreci jer je Portoriko imao napad za pobedu.

Rozenkranc

pre 4 godine

I još jedna stvar, igramo malo zastarelu košarku, sporu, bez brze tranzicije, sa bunarenjem ka centrima, i lošim šutem za tri...
Slična stvar je i sa seniorima, ali nadam se da će se ove godine to promeniti...

foi

pre 4 godine

Moglo bi da bude ozbiljnih problema u buducnosti kad ovi momci ne budu ovako fizicki dominantni u odnosu na rivale... Vanjsku igru nemamo uopste, samo guramo pod kos, neznam hoće li to da prolazi u seniorima kad te razlike u fizikalijama ne bude

miletrans

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.

Rozenkranc

pre 4 godine

Velika disproporcija u kvalitetu unutrašnje i spoljne linije. Petrušev, Pecarski i Ilić, nose ovu ekipu, vidi se talenat i jedini su koji će možda napraviti baš dobre karijere. Ostali će biti ok ali samo to, prosečni igrači.
To i fali ovoj generaciji da ovde dođe daleko, mislim da nam sledi poraz od Francuza, ali svejedno I da dobijemo ima još dve tri ekipe koje su možda bolje od nas...
Fali nam šut, i to dugo vremena, u mlađim kategorijama nemamo dobre šutere, doduše nemamo ni u kasnijoj dobi...
Samo da bar malo proradi ta spoljna linija, da se rastereti igra u reketu, jer ako nas tu zatvore, mi se gubimo, tako smo i sa Portorikom umalo izgubili, što je bruka posle onakvog početka...

remax

pre 4 godine

Katastrofalna utakmica naših, ko je gledao zna o čemu pišem.
Na kraju da je ušao šut Portorika, mogli smo i da izgubimo.
U 2. četvrtini za 7 minuta su nam napravili seriju 24:2!
Od 37:16 za nas, doslo se do 40:39 za Portoriko.
Mnogo divljanja, izgubljenih lopti, nerezonskih šuteva, i posle se ponovo malo odlepimo da bi se opet ušlo u neizvesnu završnicu.
Francuska je dobila Portoriko 23 razlike, a mi ovako.
Mora nešto ozbiljno da se menja.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva je Mali, koji je posle lagane pobede protiv Letonije, dobio i Kanadu!
Iskreno, mislio sam da ne znaju da hodaju, a ni dobili dve vrlo košarkaške zemlje.
Visoki su, na momente su izgledali kao da igraju sa 5 centara. :)
A ima tu i sasvim korektnog znanja, sa loptom su dosta dobri.
Poznato je da su im klinci u fudbalu supertalentovani ali izgleda da i u košarci imaju potencijala.

Miroslav

pre 4 godine

Igramo staromodnu kosarku.Ovo se odavno ne igra u svetu.Bez tranzicione igre,bez suta,samo na silu uguraj loptu centru ispod kosa pa sta bude.U sutu spolja smo verovatno jedna od losijih ekipa.Osim Trifunovica,koji je pokazao napredak u odnosu na proslo leto i EP,spoljna linija je jako losa.Bas me zanima sta ce biti protiv Francuske.Secam se prosle godine smo ih lagano dobili na EP.Ali se ne treba zanositi.Ta pobeda je bila posledica jako lose takticke obucenosti Francuskih kosarkasa.Ko se seca utakmice,zna o cemu pisem.Tada smo im davali dosta poena iz reketa,kao posledice lose rotacije u odbrani.Francuzi su sigurni sada mnogo takticki potkovaniji.

Sasa

pre 4 godine

Gledao sam mec, bilo je vrlo lose, u 4-toj cetvrtini nije na nista licilo, kruzili su loptom do kraja napada sve do nekog bezvezeg suta .....

MYNX

pre 4 godine

Gledao sam celu utakmicu.....da smo igrali kao na pocetku samleli bi ih kao Kinu nekih 45+ razlike....neam pojma sta im se desilo pa su odigrali onako lose posle toga 30 minuta.....uzas i katastrofa od igre.....znaci mislim da od onog ne moze gore.....ono je smesno.....igra losa....postavka losa...nijedna jedina akcija...sut nula....trener los nema nikakve reakcije....sto se tice igraca Pecarski mislim da ostaje samo veliki talenat i nista vise od toga...decko moze da igra samo u juniorima i da koristi visinu koja je veca od njegovih vrsnjaka....inace ima tehniku ali fizikalije jako lose za seniorsku kosarku.....mislim da je ova sezona prekrtnica za njega ako dobije vecu minutazu u Partizanu mozd bude igrac ako ne dobije ili ne iskoristi je to je to.....Petrusev buduci nba igrac starter.....Ilic isto to moze biti!

Homer

pre 4 godine

Gledam sve takme na youtubu, tesko ce nasi sa ekipama kao sto je usa, kanada, australija, argentina... Tim redom su i favoriti za osvajanje medalja... Ono sto bi da napomenem ekipu Malija, imaju strasnu ekipu koju predvode 2 strasna plejmejkera, sigurno iznenadjenje turnira, ne bi bilo lose da partizan i zvezda obrate paznju na tu reprezentaciju...

Gde ja živim

pre 4 godine

Spasiše se poraza. Mirisalo je na još jednu ubedljivu pobedu i laganu utakmicu, a onda je otišla mas' u propas'. Previše haotičnosti, previše srljanja, a opet i mnogo davljenja lopte plus što su se Portorikanci fino razleteli. Ušli smo u bespotrebnu jurnjavu koja se srećno završila.

Ova generacija mora da radi na šutu. Ne znam mnogo šta i kako se radi po klubovima, ali šut je skoro pa kriminal. Velika je šteta da dečko poput Paunovića koji ima odlične fizikalije baca cigletine čim se malo odalji od koša. Previše se oslanjamo na unutrašnju liniju. Lopta mnogo kruži dok se centri na postave kao da igramo vaterpolo i onda guraj. Petrušev, Pecarski, Ilić jesu sjajni i dominantni, ali ne mogu svaku utakmicu samo oni da igraju i dobijaju. Čak mislim da je i kod njih ponekad prisutna blaga sebično jer nema povratnog pasa nigde, a kakav je šut ko zna kako bi se završilo. Treba raditi na mnogim stvarima, ali dobro. Pobeda je tu, videćemo za dalje. Napred momci do kraja.

Teo

pre 4 godine

Klinci su odlični.Fali malo bolji i sigurniji plej,jer Mićović nema ni sigurnost u prenosu,a očigledno je da nije ni šuter,jer ne sme da opali ni kad je sam.Paunović ima jako lošu selekciju šuta,to se videlo i juče protiv Kineza ,a još više danas,još se na to nadovezao i Bućan koji se drao na njega celu četvrtu četvrtinu.Inače ima neverovatan osećaj za skok,pa skuplja dosta lopti i u napadu, i u odbrani.Trifun vidno napredovao.Petrušev vanserijski talenat,ako nastavi da radi i napreduje za 2-3 godine biće fantastičan igrač.Dok sam gledao utakmicu,setio sam se Ducija Simonovića i priče kako su ga tukli anonimusi.Tako je bilo i ovde,Potrorikancima je ovo bilo biti il ne biti,pa su tukli,kao dao im je život u pitanju.Da su sudije na vreme to kažnjavale,dobili bi ih 20-ak razlike.

Iskreno?

pre 4 godine

Ma dobri su. Petrusev NBA talenat a i Trifunovic je dobar, igra pametno. Ima tu ok igraca, uglavnom im svima predstoji dosta rada i ne treba da brinu za buducnost.
Dobra stvar je sto imamo dobar A tim pa ne moramo da pritiskamo ove male vec mozemo da ih sacekamo da sazre.

Heteria

pre 4 godine

Gledam prvu četvrtinu i kažem u sebi koja milina ih je gledati. A onda tek sve kreće. Portorikanci su toliko stegli odbranu i naši su se toliko opustili. Ono što moram da napomenem, s tim što to nije opravdanje za našu lošu igru u poslednje 3 četvrtine, jeste neujednačen kriterijum suđenja. I to su Portorikanci maksimalno iskoristili, jer su naše pod košem toliko izubijali da su naši bukvalno na silu uguravali loptu kroz obruč iz reketa, i toliko su nam faulova u napadu svirali za najobičnije postavljanje centara pod košem. Petrušev i Pecarski standardni, od njih očekuješ 20+ poena i 10+ skokova i to ćeš i dobiti. Mali Trifunović je odigrao baš zrelu utakmicu, pogađao kad je trebalo. Ostali su baš podbacili, od kojih je Paunović najviše, ka ta stro fa lan iz igre, 2 od 14, sa sl. bacanja 2 od 6, 4 izg. lopte. Kao ekipa imaju neverovatan potencijal, pogotovo tu jedno 5-6 igrača, ali moraju mnogo zrelije ovakve utakmice.

Zju

pre 4 godine

Petrušev,Pecarski,Trifunović,Ilić...odlični.Paunović-sezona sedenja na klupi je uzela danak.Prošle god je bio nosilac,zasad je blago očajan.Cerovina takođe.Tek uz Smailagića i Koprivicu iz 00god.Miškovića i Uskokovića iz 99 i Nakića,Pažina,Pokuševskog,Langovića,Popovića,Karapandžića iz 01.Čini se da imamo potencijal da dominiramo kao nekad.
Što se prvenstva tiče videćemo sutra s Francuzima.Ako ih dobijemo možemo do medalje.U suprotnom možemo se i raspasti.Mada suviše je moćna ova generacija za to.Od ostalih izdvojio bih USA,pomenute Francuze ali i Mali.Deluju dosta jako i atletski nabijeno možda su i stariji koju god..Taktički su daleko iza Evrope ali poseduju par solidnih atleta i zasad su na svežinu i snagu tu na 2/2.Videćemo u nastavku.Srbija po meni ima ipak posle USA daleko najviše talenta i obučenosti na ovom SP.

minea

pre 4 godine

Eh taj Portoriko, nikada nije "ležao" ni jednoj ekipi sa ovih prostora. Uvek je sa njima bilo natezanje. Sećam se čak da je ona reprezentacija 1990. u Argentini imala poraz od Portorika u grupi. Uvek su nam bili rak-rana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miletrans, 30. jun 2019 18:03) # Link komentara

i 2002. smo od njih u drugoj fazi porazeni. tad se igrala grupa.

my way

pre 4 godine

ko prenosi svetsko za klince ?
(paja, 30. jun 2019 18:25)

Имаш на јутјубу канал FIBA TV. Пренос свих утакмица уживо, а може и после снимак да се гледа.