Petak, 28.06.2019.

18:00

Važni sati za Denver – šta će s Milsapom? Da li će krenuti po zvezdu?

Denver Nagetsi moraće u narednih nekoliko sati da odluče šta će da urade sa ugovorom Pola Milsapa.

Izvor: PT

Važni sati za Denver – šta æe s Milsapom? Da li æe krenuti po zvezdu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

spojena nozdrva

pre 4 godine

Milose kad ispravljas nekog bolje je da znas o temi. ne znam ni kako si sakioio ovoliko odobravnja. Timovi trejduju igrace od 20-30 milona za pikove da oslobde budzet. ima timova koji imaju prostora i uzmu takve ugovore i igraca koji kma mozda odgovara. Primer: dalas dao Sakramentu Barnsan od 25 milona za Dzeksona od 1,5 miliona da oslobode budzet a Sakramento hteo da juri plej of. ne odgovar tako samouvereno bez znanja.

stefan

pre 4 godine

Milsap i barton napolje... Sta dovesti umesto njih ne znam.. Batler bi bio lepa opcija...sa nekim dobrim plejmejkerom... Za ovu dvojicu i mareja i pikove... Ali to je sf prica..... Znam samo da milsep i barron ako ne odu lose i se pise

Иван

pre 4 godine

Има ту разних опција. Питање је само коју ће одабрати челници Денвера.

Прво, плеј-оф је показао ко је тамо нинџа, а ко... Пламли, Бартон (и поред своје продорности) јесу оно друго, а ни Гери Херис се није показао нарочито. Но, за младе попут њега то се може оправдати тремом, док Пламлија, па и Бартона, нема сврхе даље држати. Наравно, под условом да нађу коме да их увале, али када су прошле године успели да увале Фарида, Чендлера и Артура, могу и ову двојицу. С новцем који би се ослободио од њихових уговора већ би било више простора за комбинације.

Друга варијанта је да пусте Милсапа и узму неког другог, за мање паре. То је ризично јер можеш купити неког ко се не слаже добро с Јокићем, али зато постоје скаути.

Трећа варијанта је да се договоре с Милсапом за мањи новац и доведу неког ко ће им стварно донети нови квалитет, типа Клеј. Ту јесте проблем што би следеће године имали проблем с Марејем, али се заборавља једна ствар: мислим да многи од Денверових играча не би имало ни близу толико добру статистику без Јокића, и њихова цена у том смислу вара. Они не вреде толико; тачније, Никола ће лако од неког релативног анонимуса направити новог Џамала, Хериса итд.

Четврто је ово што Коста прича: да се сачека шта ће бити са Портером, па ако то не проради, у зимском прелазном року набавити појачање. Познајући шкртост власника Нагетса, то је најизгледнија опција.

Bajone

pre 4 godine

"U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0."

Milsap puno znaci ovom timu, iznad sam citirao jedan kmentar koji dosta govori o njegovom uticaju na ozbilnu kosarku koja se igra u play off-u. Mislim da postoji precutni dogovor izmedju Milsapa i Denvera da ga ove godine pretplate, a da sledecih par godina, kada Denveru realno bude neophodan novac, Milsap potpise za neki veteranski minimum.

MHS

pre 4 godine

Bilo bi im bolje da ne produze ugovor sa njim i da ponude ugovor Horfordu. Mozda ne bi imali najjaci, ali definitivno najinteligentniji visoki dvojac u ligi. Kombinacija sto s njim i Jokicem.

Roki

pre 4 godine

Dzoni

Najbitnije od svega je da te pare ne idu iz dzepova poreskih obveznika kao kod nas. I ne moraju da slusaju detinjasta prepucavanja takozvanih navijaca kao sto mi slusamo.

CarloNS

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica
(eu, 28. jun 2019 19:44)

Haris je ugovor rešio tako da sa njim neće biti problem, ali će biti sa Bizlijem.

Što se tiče Marija on nije ni blizu maksimalnog ugovora. Ako bi mu dali maks. ugovor to bi bilo na kredit u smislu da očekuju od njega da izraste u vrhunskog igrača. Problem je ako se to ne desi, onda će morati prosečnog igrača da plaćaju 30 miliona godišnje. Neće moći da ga se otarase jer niko neće hteti da preuzme ugovor. Mari je mlad i još uvek je mačka u džaku.

milos

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine
 (spojena nozdrva, 28. jun 2019 19:29)
Ovde ljudi zaboravljaju ili ne znaju - kada se radi trejd, vrednosti ugovora trejdovanih igraca moraju biti iste ili slicne. Znaci, ne moze se trejdovati Plamli koji kosta 15m godisnje za nekoga ko kosta 3m i tako ustedeti 12m.
Takodje, ne mogu igraca koji je pod ugovorom tek tako sutnuti, kako ti kazes. Tacnije, mogu, ali moraju da mu prethodno isplate ceo ugovor. A to gazde NBA klubova ne vole bas mnogo da rade - da daju pare ni za sta.

KOSTA1703

pre 4 godine

Neverovatno kakve se sve stvari ovde mogu pročitati.
Da se Milsap odrekne ugovora od 30 miliona da bi dobio 3 godine po 10 miliona?
Pa u kakvim snovima on pristaje na to?
Da igra tri godine umesto godinu, za iste pare?
OK,Denver može da odbije da potpiše ugovor s njim, ali šta onda?
Koga će da dovedu na njegovo mesto da krpi rupe, koje nastaju zbog prirode igre Jokića i zbog potpunog odbrambenog odsustva Mareja?
Da trejduju Bartona?
Pa oni su ga doveli zbog nečega, i dobro ga platili zbog nečega.
To se i zbog povrede nije videlo ove godine, ali spreman Barton je jedini igrač u Denveru, uz Jokića, koji sam može da iskreira za sebe i ekipu.
Možda grešim ali mislim da Denver ne treba da talasa do početka sezone....Ako može da kupi nešto ispod cene, naravno da treba da kupi(možda Bojana Bogdanovića da plati punu cenu, ili Šarića ili Kovingtona recimo).
Treba da se vidi kako će se Porter uklopiti, kako će ići sezona i onda reagovati u februaru, ako bude potrebe.

bskfan

pre 4 godine

U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0. NBA sistem placanja igraca je veoma komplikovan tako da iako ih Milsap kosta 30 miliona, kada bi mu dali otkaz ne bi imali slobodno 30 miliona vec oko 16 miliona a za te pare ne bi nasli boljeg igraca. Milsap trenutno vredi 20 miliona ali je pitanje koliko ce vredeti iduce godine ili za dve godine, tako da je to mach sa dve ostrice. I za Denver i za Milsapa bi bilo najbolje da se dogovore da mu ove godine daju punu platu, 30 miliona dolara, a da onda iduce godine potpise drasticno manji ugovor, 8-9 miliona po godini. Na taj nacin Milsap bi za naredne 3 godine dobio 46-48 miliona a Denver bi od sezone 20/21 (istice ugovor Plamliju) imao dovoljno novca za Mareja, Beaslija i Juancha. Ove godine mogu da dovedu samo nekog jeftinijeg igraca koji ostane bez ugovora.

Divos

pre 4 godine

Одлука није лака.
Ако би се решили Милсеповог уговора и добили 30,5 мил.$ у селери-кепу, морали би попунити ту позицију неким квалитетним решењем. Уз то уговор истиче и младом Лајлсу који беше замена за Милсепа у ротацији, и који је ове сезоне имао пад у односу на сезону раније, те је изгубио место у ротацији.
И ту је ? шта са њим урадити, понудити му нови уговор или не?

Опет од слободних на тржишту и није најбоља ситуација, ту су тек Тобајас Херис, Тадеуш Јанг и Никола Миротић.
Остали су ниво Лајлса или су ветерани Милсепових година и старији.
Херисов агент ће тражити уговор не мањи од 25 мил.$ по сезони, и то 4 или 5 сезона, са Јангом и Миротићем би прошли "јефтиније" но ? је како би се сви они уклопили у систему Денвера.
Такође Милсеп јако добро функционише са Јокићем, надопуњују се, а то је најважније у овој причи.

Тако, није лака одлука. Имају добру ситуацију у селери-кепу, такође морају гледати и сезону иза, јер 2020-е истиче уговор Марију, ту је важно да добију простора у селери-кешу, а Милсепу који ће имати 35 ће истећи уговор и неће их оптерећивати.
Мислим да неће изаћи из уговора и да ће Милсеп своје паре зарадити.

x

pre 4 godine

Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku.
(Dragan-Borca, 28. jun 2019 18:51)

Za tvoju informaciju, Jokić je visok 2.13m. Taj tvoj podatak od 2.08 je možda iz Mege kad je imao 16-17 godina.

Pixy

pre 4 godine

Najbolja opcija za Denver je da prodaju Jokića i da ih naši kvazi stručnjaci koji od košarke imaju dve utakmice na PS 2K, ne komentarišu više.

aco

pre 4 godine

Не треба сумњати у Мареја, тек има 22. год. Скоро да је исти ниво као Фокс из Сакрамента. Највећи проблем Денвера су уговори Пламлија и Бартона. Наредне сезоне треба да се реше њих двојице и Милсапа. Мареј ће напредовати, ту је и Херис, који је врло добар. Мареј, Јокић су два најбитнија играча, а уз Хериса ће им требати још један врхунски играч за сам врх.

spojena nozdrva

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Denveru treba izuzetan suter i jedan sjajan defanzivac, tu je Tomson prvi izbor ali nema sanse da ce on doci,Batler je br 2 ali ni on nece u Denver... Tako da bi sto se tice sutera probao sa Redikom iz Filadelfije a defanzivaca bi pokusao preko trejda(Barton, Plamli..) a Milsapu jedino novi ugovor sa mnogo manjim primanjem!

Cole

pre 4 godine

sve ima smisla u tekstu osim deo gde se spominje maksimalan ugovor za mareja
(Bolje bez imena, 28. jun 2019 18:16)

Ima smisla to sto si napisao
ali sve zavisi od sezone 2019/2020.
ako bude konstantniji, dobija
maksimalu 100%. Poz.

Dusan28

pre 4 godine

Denver ima i "skracenu" dvojku( Herisa) i skracenu trojku( Bartona) i skracenu cetvorku( Milsapa).Pravo je cudo( citaj Jokic) kako su oni gurali toliko do drugog mesta sa toliko igraca nizih nego standardno na svojim pozicijama. Milsap im ne treba. Bukvalno bilo koja prosecna cetvorka u NBA bi obavljala slican posao i to za mnogo manje pare. Imaju sada i Vanderbilta i Portera i Bola. Nesto ce od njih trojice da iskrsne dobro, Plamli i Milsap su im nepotrebni. Milsapu sta god da ponude je los trip. On samo gori moze biti. Kad se odlucivalo protiv Portlanda ocajan je bio. Jokic je gurao i sa rezervistima u vrh tabele, to je jasni pokazatelj koliko je suludo Milsapu dati neke vece pare. Nije to Milsap iz Atlante u prajmu, ovaj Milsap je nivo naseg Bjelice( sto je skroz ok ali ne za sampionsku ekipu)...

Popi

pre 4 godine

Gledao sam skoro sve Denverove utakmice tokom sezone i 30m je previše za Milsapa. Kada je bilo najpotrebnije on je zakazao. Dati mu ugovor na 3 godine, 10 miliona po sezoni i da peva. Čak je i to previše. Rešiti se Plamlija i Bartona... Barton jednostavno ne može da igra poziciju 3. Previše je nizak za tu poziciju, a i fizički ne može da parira malo ozbiljnijim igračima. Plamli je previše ograničen. Ima dosta dobrih slobodnih agenata... Sad im je prilika da uzmu nekog all star igrača.

eu

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica

ger3

pre 4 godine

Ponuditi mu manji ugovor, ne verujem da ce mnogo razmisljati. Nije on igracina da moze za velike pare da igra u drugim klubovima. Realno, vec spada u one veterane koji igraju za sicu. Onda se otarase vila bartona kako znaju i umeju. Tu onda dovesti Vucevica i jos nekog dobrog od slobodnih agenata. I eto titule...

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Njegov učinak vredi nekih 3 miliona $. Sve preko toga su bačene pare. Mali Mari nikako ne vredi max ugovor, još uvek.

Najbolja opcija je da se reše i Milsapa i Plamlija (Σ = 44 mil $) i za te pare potpišu dva vrh igrača. Jednog na poz. 2, a drugog na poziciji 4/5.

O kombinaciji sa Džamal Marijem sledećeg leta.

Gagi 013

pre 4 godine

Realno bi trebalo da mu ponude 40 miliona na 2 g. a ostatak para uložiti u Bojana Bogdanovića ili možda Midltona uz neki trejd koji uključuje Harisa i Bartona.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Gledajuci ove NBA menadzere, nekad se covek zamisli da li su oni realni sta rade. Milsap ni u najboljim danima nije vredeo vise od 22-23 miliona( plafon 25), a tek sada kad je spao na 70% svojih mogucnosti. Milsap je skroz dobar lik, ali ovo je vrhunski sport i Koneli treba da sklapa ekipu za napad na titulu, a ne da sklapa tim po nekakvim prijateljskim odnosima i zaslugama. Pise se u domacim i stranim textovima kako bi im on znacio i sledece sezone zbog iskustva. Pa mislim kakvo crno iskustvo matori je u sestoj protiv Portlanda kad je gorelo imao 4-15 iz igre, a u sedmoj 3-13! U kljucne 2 utakmice njegovo "iskustvo" je 7-28?! O cemu mi pricamo?! Pa nas Bircevic bi imao 7-28, mislim gore ne moze od toga. Ja da sam Koneli otarasio bih se Bartona, Milsapa i Plamlija i cao dovidjenja. Milsapa zbog previse para, jedino da pristane na 3x 8 miliona i da bude 3 godine cetvorka sa klupe za po 17,18 minuta. Ludi su ako mu daju 30 miliona, totalno. Cova je dobar lik i bio je nekada odlican, sada ne vredi ni 10-12 milki. A najludje od svega u celoj prici je to- sto je on undersize cetvorka. Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku. Njemu treba visoka atletska cetvorka sa dugim rukama da mu pokrije nedostatak atletike u odbrani. Na sve to imali su i undersize trojku Bartona.Haos.Jokic koji sa samo 2.08 igra centra imao je i undersize trojku i undersize cetvorku, a toliko hvale Konelija :) Da je bolje( citaj) vislje trojke i cetvorke birao igrali bi finale

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Vrlo pipava situacija. Milsap je stara kajla, dobar saigrač, vrlo bitan na oba kraja terena i neko ko krpi mnoge Jokarine falinke pozadi. 30 milki je mnogo ali na godinu dana i može prođe. Nije da se igrači njegovog kalibra utrkuju ko će u Kolorado. Baš je teško naći takav profil pod košem. Tobajas i slični prangijaši menjaju koncepciju. Ne bih ja to dirao ipak. Potpisuj matorog. Eto rešeno.

Milan

pre 4 godine

Baš je upadljivo koliko svi Mareja pokušavaju da ubace u priču za max ugovor. Po meni nije za to, ako ne unapredi svoju igru za minimum 20-30%, i tu pre svega mislim na konstantnost u igri, fizikalije i šut za 3, koji je prošle sezone bio loš.
Problem za Nagetse je što na neki način moraju da "izmisle" još jednu zvezdu iz sopstvenih redova obzirom da za one dokazane nisu dovoljno zanimljiva sredina, a Marej je ipak najbliži tome. Deluje da je uporan i da mu je radna etika na visokom nivou, pa se nadam da će izrasti u ono što očekuju od njega.
Na drugoj strani, zahvalio bih se Milsapu i doveo jeftiniju četvorku, nije baš da ih nema na tržištu.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Vrlo pipava situacija. Milsap je stara kajla, dobar saigrač, vrlo bitan na oba kraja terena i neko ko krpi mnoge Jokarine falinke pozadi. 30 milki je mnogo ali na godinu dana i može prođe. Nije da se igrači njegovog kalibra utrkuju ko će u Kolorado. Baš je teško naći takav profil pod košem. Tobajas i slični prangijaši menjaju koncepciju. Ne bih ja to dirao ipak. Potpisuj matorog. Eto rešeno.

Milan

pre 4 godine

Baš je upadljivo koliko svi Mareja pokušavaju da ubace u priču za max ugovor. Po meni nije za to, ako ne unapredi svoju igru za minimum 20-30%, i tu pre svega mislim na konstantnost u igri, fizikalije i šut za 3, koji je prošle sezone bio loš.
Problem za Nagetse je što na neki način moraju da "izmisle" još jednu zvezdu iz sopstvenih redova obzirom da za one dokazane nisu dovoljno zanimljiva sredina, a Marej je ipak najbliži tome. Deluje da je uporan i da mu je radna etika na visokom nivou, pa se nadam da će izrasti u ono što očekuju od njega.
Na drugoj strani, zahvalio bih se Milsapu i doveo jeftiniju četvorku, nije baš da ih nema na tržištu.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Gledajuci ove NBA menadzere, nekad se covek zamisli da li su oni realni sta rade. Milsap ni u najboljim danima nije vredeo vise od 22-23 miliona( plafon 25), a tek sada kad je spao na 70% svojih mogucnosti. Milsap je skroz dobar lik, ali ovo je vrhunski sport i Koneli treba da sklapa ekipu za napad na titulu, a ne da sklapa tim po nekakvim prijateljskim odnosima i zaslugama. Pise se u domacim i stranim textovima kako bi im on znacio i sledece sezone zbog iskustva. Pa mislim kakvo crno iskustvo matori je u sestoj protiv Portlanda kad je gorelo imao 4-15 iz igre, a u sedmoj 3-13! U kljucne 2 utakmice njegovo "iskustvo" je 7-28?! O cemu mi pricamo?! Pa nas Bircevic bi imao 7-28, mislim gore ne moze od toga. Ja da sam Koneli otarasio bih se Bartona, Milsapa i Plamlija i cao dovidjenja. Milsapa zbog previse para, jedino da pristane na 3x 8 miliona i da bude 3 godine cetvorka sa klupe za po 17,18 minuta. Ludi su ako mu daju 30 miliona, totalno. Cova je dobar lik i bio je nekada odlican, sada ne vredi ni 10-12 milki. A najludje od svega u celoj prici je to- sto je on undersize cetvorka. Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku. Njemu treba visoka atletska cetvorka sa dugim rukama da mu pokrije nedostatak atletike u odbrani. Na sve to imali su i undersize trojku Bartona.Haos.Jokic koji sa samo 2.08 igra centra imao je i undersize trojku i undersize cetvorku, a toliko hvale Konelija :) Da je bolje( citaj) vislje trojke i cetvorke birao igrali bi finale

x

pre 4 godine

Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku.
(Dragan-Borca, 28. jun 2019 18:51)

Za tvoju informaciju, Jokić je visok 2.13m. Taj tvoj podatak od 2.08 je možda iz Mege kad je imao 16-17 godina.

Roki

pre 4 godine

Dzoni

Najbitnije od svega je da te pare ne idu iz dzepova poreskih obveznika kao kod nas. I ne moraju da slusaju detinjasta prepucavanja takozvanih navijaca kao sto mi slusamo.

milos

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine
 (spojena nozdrva, 28. jun 2019 19:29)
Ovde ljudi zaboravljaju ili ne znaju - kada se radi trejd, vrednosti ugovora trejdovanih igraca moraju biti iste ili slicne. Znaci, ne moze se trejdovati Plamli koji kosta 15m godisnje za nekoga ko kosta 3m i tako ustedeti 12m.
Takodje, ne mogu igraca koji je pod ugovorom tek tako sutnuti, kako ti kazes. Tacnije, mogu, ali moraju da mu prethodno isplate ceo ugovor. A to gazde NBA klubova ne vole bas mnogo da rade - da daju pare ni za sta.

KOSTA1703

pre 4 godine

Neverovatno kakve se sve stvari ovde mogu pročitati.
Da se Milsap odrekne ugovora od 30 miliona da bi dobio 3 godine po 10 miliona?
Pa u kakvim snovima on pristaje na to?
Da igra tri godine umesto godinu, za iste pare?
OK,Denver može da odbije da potpiše ugovor s njim, ali šta onda?
Koga će da dovedu na njegovo mesto da krpi rupe, koje nastaju zbog prirode igre Jokića i zbog potpunog odbrambenog odsustva Mareja?
Da trejduju Bartona?
Pa oni su ga doveli zbog nečega, i dobro ga platili zbog nečega.
To se i zbog povrede nije videlo ove godine, ali spreman Barton je jedini igrač u Denveru, uz Jokića, koji sam može da iskreira za sebe i ekipu.
Možda grešim ali mislim da Denver ne treba da talasa do početka sezone....Ako može da kupi nešto ispod cene, naravno da treba da kupi(možda Bojana Bogdanovića da plati punu cenu, ili Šarića ili Kovingtona recimo).
Treba da se vidi kako će se Porter uklopiti, kako će ići sezona i onda reagovati u februaru, ako bude potrebe.

bskfan

pre 4 godine

U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0. NBA sistem placanja igraca je veoma komplikovan tako da iako ih Milsap kosta 30 miliona, kada bi mu dali otkaz ne bi imali slobodno 30 miliona vec oko 16 miliona a za te pare ne bi nasli boljeg igraca. Milsap trenutno vredi 20 miliona ali je pitanje koliko ce vredeti iduce godine ili za dve godine, tako da je to mach sa dve ostrice. I za Denver i za Milsapa bi bilo najbolje da se dogovore da mu ove godine daju punu platu, 30 miliona dolara, a da onda iduce godine potpise drasticno manji ugovor, 8-9 miliona po godini. Na taj nacin Milsap bi za naredne 3 godine dobio 46-48 miliona a Denver bi od sezone 20/21 (istice ugovor Plamliju) imao dovoljno novca za Mareja, Beaslija i Juancha. Ove godine mogu da dovedu samo nekog jeftinijeg igraca koji ostane bez ugovora.

aco

pre 4 godine

Не треба сумњати у Мареја, тек има 22. год. Скоро да је исти ниво као Фокс из Сакрамента. Највећи проблем Денвера су уговори Пламлија и Бартона. Наредне сезоне треба да се реше њих двојице и Милсапа. Мареј ће напредовати, ту је и Херис, који је врло добар. Мареј, Јокић су два најбитнија играча, а уз Хериса ће им требати још један врхунски играч за сам врх.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Njegov učinak vredi nekih 3 miliona $. Sve preko toga su bačene pare. Mali Mari nikako ne vredi max ugovor, još uvek.

Najbolja opcija je da se reše i Milsapa i Plamlija (Σ = 44 mil $) i za te pare potpišu dva vrh igrača. Jednog na poz. 2, a drugog na poziciji 4/5.

O kombinaciji sa Džamal Marijem sledećeg leta.

Pixy

pre 4 godine

Najbolja opcija za Denver je da prodaju Jokića i da ih naši kvazi stručnjaci koji od košarke imaju dve utakmice na PS 2K, ne komentarišu više.

eu

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica

CarloNS

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica
(eu, 28. jun 2019 19:44)

Haris je ugovor rešio tako da sa njim neće biti problem, ali će biti sa Bizlijem.

Što se tiče Marija on nije ni blizu maksimalnog ugovora. Ako bi mu dali maks. ugovor to bi bilo na kredit u smislu da očekuju od njega da izraste u vrhunskog igrača. Problem je ako se to ne desi, onda će morati prosečnog igrača da plaćaju 30 miliona godišnje. Neće moći da ga se otarase jer niko neće hteti da preuzme ugovor. Mari je mlad i još uvek je mačka u džaku.

Divos

pre 4 godine

Одлука није лака.
Ако би се решили Милсеповог уговора и добили 30,5 мил.$ у селери-кепу, морали би попунити ту позицију неким квалитетним решењем. Уз то уговор истиче и младом Лајлсу који беше замена за Милсепа у ротацији, и који је ове сезоне имао пад у односу на сезону раније, те је изгубио место у ротацији.
И ту је ? шта са њим урадити, понудити му нови уговор или не?

Опет од слободних на тржишту и није најбоља ситуација, ту су тек Тобајас Херис, Тадеуш Јанг и Никола Миротић.
Остали су ниво Лајлса или су ветерани Милсепових година и старији.
Херисов агент ће тражити уговор не мањи од 25 мил.$ по сезони, и то 4 или 5 сезона, са Јангом и Миротићем би прошли "јефтиније" но ? је како би се сви они уклопили у систему Денвера.
Такође Милсеп јако добро функционише са Јокићем, надопуњују се, а то је најважније у овој причи.

Тако, није лака одлука. Имају добру ситуацију у селери-кепу, такође морају гледати и сезону иза, јер 2020-е истиче уговор Марију, ту је важно да добију простора у селери-кешу, а Милсепу који ће имати 35 ће истећи уговор и неће их оптерећивати.
Мислим да неће изаћи из уговора и да ће Милсеп своје паре зарадити.

Bajone

pre 4 godine

"U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0."

Milsap puno znaci ovom timu, iznad sam citirao jedan kmentar koji dosta govori o njegovom uticaju na ozbilnu kosarku koja se igra u play off-u. Mislim da postoji precutni dogovor izmedju Milsapa i Denvera da ga ove godine pretplate, a da sledecih par godina, kada Denveru realno bude neophodan novac, Milsap potpise za neki veteranski minimum.

Popi

pre 4 godine

Gledao sam skoro sve Denverove utakmice tokom sezone i 30m je previše za Milsapa. Kada je bilo najpotrebnije on je zakazao. Dati mu ugovor na 3 godine, 10 miliona po sezoni i da peva. Čak je i to previše. Rešiti se Plamlija i Bartona... Barton jednostavno ne može da igra poziciju 3. Previše je nizak za tu poziciju, a i fizički ne može da parira malo ozbiljnijim igračima. Plamli je previše ograničen. Ima dosta dobrih slobodnih agenata... Sad im je prilika da uzmu nekog all star igrača.

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Denveru treba izuzetan suter i jedan sjajan defanzivac, tu je Tomson prvi izbor ali nema sanse da ce on doci,Batler je br 2 ali ni on nece u Denver... Tako da bi sto se tice sutera probao sa Redikom iz Filadelfije a defanzivaca bi pokusao preko trejda(Barton, Plamli..) a Milsapu jedino novi ugovor sa mnogo manjim primanjem!

ger3

pre 4 godine

Ponuditi mu manji ugovor, ne verujem da ce mnogo razmisljati. Nije on igracina da moze za velike pare da igra u drugim klubovima. Realno, vec spada u one veterane koji igraju za sicu. Onda se otarase vila bartona kako znaju i umeju. Tu onda dovesti Vucevica i jos nekog dobrog od slobodnih agenata. I eto titule...

Dusan28

pre 4 godine

Denver ima i "skracenu" dvojku( Herisa) i skracenu trojku( Bartona) i skracenu cetvorku( Milsapa).Pravo je cudo( citaj Jokic) kako su oni gurali toliko do drugog mesta sa toliko igraca nizih nego standardno na svojim pozicijama. Milsap im ne treba. Bukvalno bilo koja prosecna cetvorka u NBA bi obavljala slican posao i to za mnogo manje pare. Imaju sada i Vanderbilta i Portera i Bola. Nesto ce od njih trojice da iskrsne dobro, Plamli i Milsap su im nepotrebni. Milsapu sta god da ponude je los trip. On samo gori moze biti. Kad se odlucivalo protiv Portlanda ocajan je bio. Jokic je gurao i sa rezervistima u vrh tabele, to je jasni pokazatelj koliko je suludo Milsapu dati neke vece pare. Nije to Milsap iz Atlante u prajmu, ovaj Milsap je nivo naseg Bjelice( sto je skroz ok ali ne za sampionsku ekipu)...

Cole

pre 4 godine

sve ima smisla u tekstu osim deo gde se spominje maksimalan ugovor za mareja
(Bolje bez imena, 28. jun 2019 18:16)

Ima smisla to sto si napisao
ali sve zavisi od sezone 2019/2020.
ako bude konstantniji, dobija
maksimalu 100%. Poz.

Иван

pre 4 godine

Има ту разних опција. Питање је само коју ће одабрати челници Денвера.

Прво, плеј-оф је показао ко је тамо нинџа, а ко... Пламли, Бартон (и поред своје продорности) јесу оно друго, а ни Гери Херис се није показао нарочито. Но, за младе попут њега то се може оправдати тремом, док Пламлија, па и Бартона, нема сврхе даље држати. Наравно, под условом да нађу коме да их увале, али када су прошле године успели да увале Фарида, Чендлера и Артура, могу и ову двојицу. С новцем који би се ослободио од њихових уговора већ би било више простора за комбинације.

Друга варијанта је да пусте Милсапа и узму неког другог, за мање паре. То је ризично јер можеш купити неког ко се не слаже добро с Јокићем, али зато постоје скаути.

Трећа варијанта је да се договоре с Милсапом за мањи новац и доведу неког ко ће им стварно донети нови квалитет, типа Клеј. Ту јесте проблем што би следеће године имали проблем с Марејем, али се заборавља једна ствар: мислим да многи од Денверових играча не би имало ни близу толико добру статистику без Јокића, и њихова цена у том смислу вара. Они не вреде толико; тачније, Никола ће лако од неког релативног анонимуса направити новог Џамала, Хериса итд.

Четврто је ово што Коста прича: да се сачека шта ће бити са Портером, па ако то не проради, у зимском прелазном року набавити појачање. Познајући шкртост власника Нагетса, то је најизгледнија опција.

Gagi 013

pre 4 godine

Realno bi trebalo da mu ponude 40 miliona na 2 g. a ostatak para uložiti u Bojana Bogdanovića ili možda Midltona uz neki trejd koji uključuje Harisa i Bartona.

MHS

pre 4 godine

Bilo bi im bolje da ne produze ugovor sa njim i da ponude ugovor Horfordu. Mozda ne bi imali najjaci, ali definitivno najinteligentniji visoki dvojac u ligi. Kombinacija sto s njim i Jokicem.

spojena nozdrva

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine

stefan

pre 4 godine

Milsap i barton napolje... Sta dovesti umesto njih ne znam.. Batler bi bio lepa opcija...sa nekim dobrim plejmejkerom... Za ovu dvojicu i mareja i pikove... Ali to je sf prica..... Znam samo da milsep i barron ako ne odu lose i se pise

spojena nozdrva

pre 4 godine

Milose kad ispravljas nekog bolje je da znas o temi. ne znam ni kako si sakioio ovoliko odobravnja. Timovi trejduju igrace od 20-30 milona za pikove da oslobde budzet. ima timova koji imaju prostora i uzmu takve ugovore i igraca koji kma mozda odgovara. Primer: dalas dao Sakramentu Barnsan od 25 milona za Dzeksona od 1,5 miliona da oslobode budzet a Sakramento hteo da juri plej of. ne odgovar tako samouvereno bez znanja.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Gledajuci ove NBA menadzere, nekad se covek zamisli da li su oni realni sta rade. Milsap ni u najboljim danima nije vredeo vise od 22-23 miliona( plafon 25), a tek sada kad je spao na 70% svojih mogucnosti. Milsap je skroz dobar lik, ali ovo je vrhunski sport i Koneli treba da sklapa ekipu za napad na titulu, a ne da sklapa tim po nekakvim prijateljskim odnosima i zaslugama. Pise se u domacim i stranim textovima kako bi im on znacio i sledece sezone zbog iskustva. Pa mislim kakvo crno iskustvo matori je u sestoj protiv Portlanda kad je gorelo imao 4-15 iz igre, a u sedmoj 3-13! U kljucne 2 utakmice njegovo "iskustvo" je 7-28?! O cemu mi pricamo?! Pa nas Bircevic bi imao 7-28, mislim gore ne moze od toga. Ja da sam Koneli otarasio bih se Bartona, Milsapa i Plamlija i cao dovidjenja. Milsapa zbog previse para, jedino da pristane na 3x 8 miliona i da bude 3 godine cetvorka sa klupe za po 17,18 minuta. Ludi su ako mu daju 30 miliona, totalno. Cova je dobar lik i bio je nekada odlican, sada ne vredi ni 10-12 milki. A najludje od svega u celoj prici je to- sto je on undersize cetvorka. Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku. Njemu treba visoka atletska cetvorka sa dugim rukama da mu pokrije nedostatak atletike u odbrani. Na sve to imali su i undersize trojku Bartona.Haos.Jokic koji sa samo 2.08 igra centra imao je i undersize trojku i undersize cetvorku, a toliko hvale Konelija :) Da je bolje( citaj) vislje trojke i cetvorke birao igrali bi finale

ger3

pre 4 godine

Ponuditi mu manji ugovor, ne verujem da ce mnogo razmisljati. Nije on igracina da moze za velike pare da igra u drugim klubovima. Realno, vec spada u one veterane koji igraju za sicu. Onda se otarase vila bartona kako znaju i umeju. Tu onda dovesti Vucevica i jos nekog dobrog od slobodnih agenata. I eto titule...

Gagi 013

pre 4 godine

Realno bi trebalo da mu ponude 40 miliona na 2 g. a ostatak para uložiti u Bojana Bogdanovića ili možda Midltona uz neki trejd koji uključuje Harisa i Bartona.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Njegov učinak vredi nekih 3 miliona $. Sve preko toga su bačene pare. Mali Mari nikako ne vredi max ugovor, još uvek.

Najbolja opcija je da se reše i Milsapa i Plamlija (Σ = 44 mil $) i za te pare potpišu dva vrh igrača. Jednog na poz. 2, a drugog na poziciji 4/5.

O kombinaciji sa Džamal Marijem sledećeg leta.

Popi

pre 4 godine

Gledao sam skoro sve Denverove utakmice tokom sezone i 30m je previše za Milsapa. Kada je bilo najpotrebnije on je zakazao. Dati mu ugovor na 3 godine, 10 miliona po sezoni i da peva. Čak je i to previše. Rešiti se Plamlija i Bartona... Barton jednostavno ne može da igra poziciju 3. Previše je nizak za tu poziciju, a i fizički ne može da parira malo ozbiljnijim igračima. Plamli je previše ograničen. Ima dosta dobrih slobodnih agenata... Sad im je prilika da uzmu nekog all star igrača.

spojena nozdrva

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Vrlo pipava situacija. Milsap je stara kajla, dobar saigrač, vrlo bitan na oba kraja terena i neko ko krpi mnoge Jokarine falinke pozadi. 30 milki je mnogo ali na godinu dana i može prođe. Nije da se igrači njegovog kalibra utrkuju ko će u Kolorado. Baš je teško naći takav profil pod košem. Tobajas i slični prangijaši menjaju koncepciju. Ne bih ja to dirao ipak. Potpisuj matorog. Eto rešeno.

KOSTA1703

pre 4 godine

Neverovatno kakve se sve stvari ovde mogu pročitati.
Da se Milsap odrekne ugovora od 30 miliona da bi dobio 3 godine po 10 miliona?
Pa u kakvim snovima on pristaje na to?
Da igra tri godine umesto godinu, za iste pare?
OK,Denver može da odbije da potpiše ugovor s njim, ali šta onda?
Koga će da dovedu na njegovo mesto da krpi rupe, koje nastaju zbog prirode igre Jokića i zbog potpunog odbrambenog odsustva Mareja?
Da trejduju Bartona?
Pa oni su ga doveli zbog nečega, i dobro ga platili zbog nečega.
To se i zbog povrede nije videlo ove godine, ali spreman Barton je jedini igrač u Denveru, uz Jokića, koji sam može da iskreira za sebe i ekipu.
Možda grešim ali mislim da Denver ne treba da talasa do početka sezone....Ako može da kupi nešto ispod cene, naravno da treba da kupi(možda Bojana Bogdanovića da plati punu cenu, ili Šarića ili Kovingtona recimo).
Treba da se vidi kako će se Porter uklopiti, kako će ići sezona i onda reagovati u februaru, ako bude potrebe.

MHS

pre 4 godine

Bilo bi im bolje da ne produze ugovor sa njim i da ponude ugovor Horfordu. Mozda ne bi imali najjaci, ali definitivno najinteligentniji visoki dvojac u ligi. Kombinacija sto s njim i Jokicem.

Dusan28

pre 4 godine

Denver ima i "skracenu" dvojku( Herisa) i skracenu trojku( Bartona) i skracenu cetvorku( Milsapa).Pravo je cudo( citaj Jokic) kako su oni gurali toliko do drugog mesta sa toliko igraca nizih nego standardno na svojim pozicijama. Milsap im ne treba. Bukvalno bilo koja prosecna cetvorka u NBA bi obavljala slican posao i to za mnogo manje pare. Imaju sada i Vanderbilta i Portera i Bola. Nesto ce od njih trojice da iskrsne dobro, Plamli i Milsap su im nepotrebni. Milsapu sta god da ponude je los trip. On samo gori moze biti. Kad se odlucivalo protiv Portlanda ocajan je bio. Jokic je gurao i sa rezervistima u vrh tabele, to je jasni pokazatelj koliko je suludo Milsapu dati neke vece pare. Nije to Milsap iz Atlante u prajmu, ovaj Milsap je nivo naseg Bjelice( sto je skroz ok ali ne za sampionsku ekipu)...

Milan

pre 4 godine

Baš je upadljivo koliko svi Mareja pokušavaju da ubace u priču za max ugovor. Po meni nije za to, ako ne unapredi svoju igru za minimum 20-30%, i tu pre svega mislim na konstantnost u igri, fizikalije i šut za 3, koji je prošle sezone bio loš.
Problem za Nagetse je što na neki način moraju da "izmisle" još jednu zvezdu iz sopstvenih redova obzirom da za one dokazane nisu dovoljno zanimljiva sredina, a Marej je ipak najbliži tome. Deluje da je uporan i da mu je radna etika na visokom nivou, pa se nadam da će izrasti u ono što očekuju od njega.
Na drugoj strani, zahvalio bih se Milsapu i doveo jeftiniju četvorku, nije baš da ih nema na tržištu.

stefan

pre 4 godine

Milsap i barton napolje... Sta dovesti umesto njih ne znam.. Batler bi bio lepa opcija...sa nekim dobrim plejmejkerom... Za ovu dvojicu i mareja i pikove... Ali to je sf prica..... Znam samo da milsep i barron ako ne odu lose i se pise

Pixy

pre 4 godine

Najbolja opcija za Denver je da prodaju Jokića i da ih naši kvazi stručnjaci koji od košarke imaju dve utakmice na PS 2K, ne komentarišu više.

aco

pre 4 godine

Не треба сумњати у Мареја, тек има 22. год. Скоро да је исти ниво као Фокс из Сакрамента. Највећи проблем Денвера су уговори Пламлија и Бартона. Наредне сезоне треба да се реше њих двојице и Милсапа. Мареј ће напредовати, ту је и Херис, који је врло добар. Мареј, Јокић су два најбитнија играча, а уз Хериса ће им требати још један врхунски играч за сам врх.

milos

pre 4 godine

Ne produziti sa Milsapom i dati Rendlu 3x20 miliona ugovor ili 25 ako se necka. Tenk koji bi davao po 20 poena na Jokiceve sistencije. Bartona trejdovati za pika prve runde ili druge ako ne mogu da izvuku bolje. Ostave mesta Majklu Porteru da bude rezerva Krejgu i Herisu. Sutnu Plamlija i BolBol bude rezerva Jokicu. Na ustedjene pare od ove trojice uzmu Kembu da igra pleja a Marej dvojka. Titula od 2-3 godine
 (spojena nozdrva, 28. jun 2019 19:29)
Ovde ljudi zaboravljaju ili ne znaju - kada se radi trejd, vrednosti ugovora trejdovanih igraca moraju biti iste ili slicne. Znaci, ne moze se trejdovati Plamli koji kosta 15m godisnje za nekoga ko kosta 3m i tako ustedeti 12m.
Takodje, ne mogu igraca koji je pod ugovorom tek tako sutnuti, kako ti kazes. Tacnije, mogu, ali moraju da mu prethodno isplate ceo ugovor. A to gazde NBA klubova ne vole bas mnogo da rade - da daju pare ni za sta.

x

pre 4 godine

Nikada mi nije bilo jasno sto su Jokicu od 2.08 doveli undersize cetvorku.
(Dragan-Borca, 28. jun 2019 18:51)

Za tvoju informaciju, Jokić je visok 2.13m. Taj tvoj podatak od 2.08 je možda iz Mege kad je imao 16-17 godina.

eu

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica

Pljusti kisaaaa

pre 4 godine

Denveru treba izuzetan suter i jedan sjajan defanzivac, tu je Tomson prvi izbor ali nema sanse da ce on doci,Batler je br 2 ali ni on nece u Denver... Tako da bi sto se tice sutera probao sa Redikom iz Filadelfije a defanzivaca bi pokusao preko trejda(Barton, Plamli..) a Milsapu jedino novi ugovor sa mnogo manjim primanjem!

Divos

pre 4 godine

Одлука није лака.
Ако би се решили Милсеповог уговора и добили 30,5 мил.$ у селери-кепу, морали би попунити ту позицију неким квалитетним решењем. Уз то уговор истиче и младом Лајлсу који беше замена за Милсепа у ротацији, и који је ове сезоне имао пад у односу на сезону раније, те је изгубио место у ротацији.
И ту је ? шта са њим урадити, понудити му нови уговор или не?

Опет од слободних на тржишту и није најбоља ситуација, ту су тек Тобајас Херис, Тадеуш Јанг и Никола Миротић.
Остали су ниво Лајлса или су ветерани Милсепових година и старији.
Херисов агент ће тражити уговор не мањи од 25 мил.$ по сезони, и то 4 или 5 сезона, са Јангом и Миротићем би прошли "јефтиније" но ? је како би се сви они уклопили у систему Денвера.
Такође Милсеп јако добро функционише са Јокићем, надопуњују се, а то је најважније у овој причи.

Тако, није лака одлука. Имају добру ситуацију у селери-кепу, такође морају гледати и сезону иза, јер 2020-е истиче уговор Марију, ту је важно да добију простора у селери-кешу, а Милсепу који ће имати 35 ће истећи уговор и неће их оптерећивати.
Мислим да неће изаћи из уговора и да ће Милсеп своје паре зарадити.

Roki

pre 4 godine

Dzoni

Najbitnije od svega je da te pare ne idu iz dzepova poreskih obveznika kao kod nas. I ne moraju da slusaju detinjasta prepucavanja takozvanih navijaca kao sto mi slusamo.

bskfan

pre 4 godine

U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0. NBA sistem placanja igraca je veoma komplikovan tako da iako ih Milsap kosta 30 miliona, kada bi mu dali otkaz ne bi imali slobodno 30 miliona vec oko 16 miliona a za te pare ne bi nasli boljeg igraca. Milsap trenutno vredi 20 miliona ali je pitanje koliko ce vredeti iduce godine ili za dve godine, tako da je to mach sa dve ostrice. I za Denver i za Milsapa bi bilo najbolje da se dogovore da mu ove godine daju punu platu, 30 miliona dolara, a da onda iduce godine potpise drasticno manji ugovor, 8-9 miliona po godini. Na taj nacin Milsap bi za naredne 3 godine dobio 46-48 miliona a Denver bi od sezone 20/21 (istice ugovor Plamliju) imao dovoljno novca za Mareja, Beaslija i Juancha. Ove godine mogu da dovedu samo nekog jeftinijeg igraca koji ostane bez ugovora.

Иван

pre 4 godine

Има ту разних опција. Питање је само коју ће одабрати челници Денвера.

Прво, плеј-оф је показао ко је тамо нинџа, а ко... Пламли, Бартон (и поред своје продорности) јесу оно друго, а ни Гери Херис се није показао нарочито. Но, за младе попут њега то се може оправдати тремом, док Пламлија, па и Бартона, нема сврхе даље држати. Наравно, под условом да нађу коме да их увале, али када су прошле године успели да увале Фарида, Чендлера и Артура, могу и ову двојицу. С новцем који би се ослободио од њихових уговора већ би било више простора за комбинације.

Друга варијанта је да пусте Милсапа и узму неког другог, за мање паре. То је ризично јер можеш купити неког ко се не слаже добро с Јокићем, али зато постоје скаути.

Трећа варијанта је да се договоре с Милсапом за мањи новац и доведу неког ко ће им стварно донети нови квалитет, типа Клеј. Ту јесте проблем што би следеће године имали проблем с Марејем, али се заборавља једна ствар: мислим да многи од Денверових играча не би имало ни близу толико добру статистику без Јокића, и њихова цена у том смислу вара. Они не вреде толико; тачније, Никола ће лако од неког релативног анонимуса направити новог Џамала, Хериса итд.

Четврто је ово што Коста прича: да се сачека шта ће бити са Портером, па ако то не проради, у зимском прелазном року набавити појачање. Познајући шкртост власника Нагетса, то је најизгледнија опција.

spojena nozdrva

pre 4 godine

Milose kad ispravljas nekog bolje je da znas o temi. ne znam ni kako si sakioio ovoliko odobravnja. Timovi trejduju igrace od 20-30 milona za pikove da oslobde budzet. ima timova koji imaju prostora i uzmu takve ugovore i igraca koji kma mozda odgovara. Primer: dalas dao Sakramentu Barnsan od 25 milona za Dzeksona od 1,5 miliona da oslobode budzet a Sakramento hteo da juri plej of. ne odgovar tako samouvereno bez znanja.

CarloNS

pre 4 godine

Denver ce sa Marejem i Harisom imati isti problem kao sto sada ima Milvoki sa Midltonom. Midlton sada zeli maksimalan ugovor jer je tim odigrao odlicno, on bio druga opcija, igrao na all staru, a realno ne bi imao ovakvu sezonu da se protivnicki timovi u odbrani nisu uvek fokusirali na Janisa, tako da mu je Janis zaradio ovaj ugovor sto ce dobiti. U Denvera ista stvar. Marej i Haris ce dobiti mnogo vece ugovore nego sto zapravo vrede zato sto Jokic belezi vise asistencija ka njima nego njih dvojica zajedno ka Jokicu, plus to sto se timovi fokusiraju da zaustave Jokica
(eu, 28. jun 2019 19:44)

Haris je ugovor rešio tako da sa njim neće biti problem, ali će biti sa Bizlijem.

Što se tiče Marija on nije ni blizu maksimalnog ugovora. Ako bi mu dali maks. ugovor to bi bilo na kredit u smislu da očekuju od njega da izraste u vrhunskog igrača. Problem je ako se to ne desi, onda će morati prosečnog igrača da plaćaju 30 miliona godišnje. Neće moći da ga se otarase jer niko neće hteti da preuzme ugovor. Mari je mlad i još uvek je mačka u džaku.

Cole

pre 4 godine

sve ima smisla u tekstu osim deo gde se spominje maksimalan ugovor za mareja
(Bolje bez imena, 28. jun 2019 18:16)

Ima smisla to sto si napisao
ali sve zavisi od sezone 2019/2020.
ako bude konstantniji, dobija
maksimalu 100%. Poz.

Bajone

pre 4 godine

"U Denveru bas i nemaju mnogo defanzivaca tako da je za njih Milsap bio veoma vazan igrac. U plejofu je Denver sa Milsapom u igri bio +5.5 a bez Milsapa -5.0."

Milsap puno znaci ovom timu, iznad sam citirao jedan kmentar koji dosta govori o njegovom uticaju na ozbilnu kosarku koja se igra u play off-u. Mislim da postoji precutni dogovor izmedju Milsapa i Denvera da ga ove godine pretplate, a da sledecih par godina, kada Denveru realno bude neophodan novac, Milsap potpise za neki veteranski minimum.