Petak, 21.06.2019.

08:50

Đorović: Zaštitite igrače, ja sam kriv

Selektor U21 tima Srbije Goran Đorović preuzeo je na sebe odgovornost za debakl na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Ðoroviæ: Zaštitite igraèe, ja sam kriv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

219 Komentari

Sortiraj po:

Moler

pre 4 godine

Trce unazad u odbrani umesto da igraju presing na igraca koji je dobio loptu i daju mu vremena da neometano asistira. Nemci su igrali presing po celom terenu i dali pola golova iz nasih gresaka i pola golova zato sto nismo ni pokusali da izvrsimo pritisak na igraca sa loptom vec jurili (bezuspesno) igraca koji je utrcavao.
Kod nas fudbal tradicionalno igraju ljudi sa ogranicenim IQ (cast izuzecima) tako da stvarno i nije neko iznenadjenje.

Ron

pre 4 godine

Nemas sta ti da objasnjavas i smaras sa tim preuzimanjem odgovornosti jer ako si ti zasluzan za debakl, dajes momentalno otkaz i nema vise price i filozofiranja.

Rover

pre 4 godine

Bio sam svedok rada gospodina Djorovica. Ne mogu tacno da se setim koja se utakmica igrala, mislim da je bila prijateljska izmedju Radnika iz Bijeljine i Crvene Zvezde. Dok su se mladi i perspektivni igraci Crvene Zvezde trudili da izazovu neciju paznju, nas selektor se svih 90 minuta dopisivao sa nekom klinkom na viberu. Pogledao prema terenu nije. Samo se smeskao na njene poruke. I eto ide nam onako kako radimo. Nisu ovi rezultati pali sa neba...

nosferatu

pre 4 godine

Evo sad cujem u prenosu, i englezi ne vracaju igrace u mladu ako su vec igrali za A tim (kao na pr. jedan Rašford), a znam da ima jos mnogo takvih primera. Evo, recite mi u ovim ostalim ekipama, koliko ima A reprezentativaca?? Pa mnogo malo, ako ih ima uopste!! Iskren da budem, u neku ruku mi je i drago zbog ovakvog rezultata, jer sam procitao negde da je Djorovic bio odmah posle Tumbe kandidat za A selektora, u zavisnosti od rezultata koji bude postigao. Svakako ce doci neka marioneta (npr. Krstajic), koji ce da sastavlja tim po nalozima Kokeze i menadzera!! Tako da, molio bih vas da se ne nadate evropskom prvenstvu...kao i mnogim prvenstvima u buducnosti!!

Lesser watch

pre 4 godine

Ma nema veze samo treba nastaviti sa štancovanjem i forsiranjem ,,talentovanih" štopera i nema zime za menadžere i naše klubove. A o fudbalu kao najlepšoj i najpopularnijoj igri ne treba voditi računa. Ne treba forsirati mlade talentovane klince koji ,,jedu" loptu i uživaju u fudbalu, šta više njih obavezno gurati u peti plan da neko ne vidi da ipak znamo da igramo fudbal.U prvi plan medijski i igrački gurati samo atletski i menadžerski ,,podobne" štopere.

maSi

pre 4 godine

@igrao sam fudbal...
..evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Linije u timu stoje bliže jedna drugoj, pliće. Primera radi mi i kada napadamo naša poslednja linija(odbrana) kampuje kod našeg šesnaesterca, tako da nam u sredini terena(manevru) treba minimum tridesetak igrača da pokrije taj deo terena. Johan bi rekao da ako ne voliš da se braniš, treba da napadaš, a ako želiš da kao Siti ili Barsa, pritisneš protivnika, onda mora poslednja linija tima da izađe na centar. To je kod nas nezamislivo, ne zbog kvaliteta igrača, već zbog trenerske struke, koji su učenici, onog, koji je tvrdio da je fudbal najpopularnija igra na svetu, jer se igra na otvorenom(!), a ne zbog toga što je "nogomet", u pitanju. Tako da bez obzira što smo mi(Srbi) velesila u skoro svim ekipnim sportovima, u fudbalu ćemo ostati na nivou seljotrenera, iz čičinog šinjela.

Nebojša

pre 4 godine

Ako si preuzeo odgovornost na sebe onda treba da ti daju otkaz i oduzmu od dogovorene zarade pa traži novi angažman sa tom referencom a ne ja sam kriv i nikom ništa!!!!

Grdoje

pre 4 godine

"Ako neko treba da bude kriv"???!!!
Bravo!
Tek onda ces preuzeti, eto, odgovornost?
Decko, ti si zalutao na to mesto gde jesi, brzo ces uvideti po kvalitetu timova koji ce te zvati da ih treniras.
Krckaj to para sto si zaradio kao igrac i ne pojavljuj se vise u javnosti!

Blackman

pre 4 godine

Najezim se kada cujem ovakva obrazlozenja. Sve sto, posle ovakvog fijaska, selektor (bilo koji) treba da uradi je da podnese neopozivu ostavku, a da mi svi narednog jutra, uz caj ili kafu, procitamo: "Selektor podneo ostavku".
Jednostavno - odes! Manje je mucnine u stomaku od citanja ovakvih zalopojki...

vidim sve

pre 4 godine

Majstore sta mi imamo od toga sto vi svi prihvatate odgovornost. Sta me briga ko je kriv. Vasa strucnost se ogleda u objektivnosti procene kvaliteta svoje ekipe. Svi su se spremali za terasu Skupstine. I sta sad?

djape17

pre 4 godine

@nosferatu- svaka cast druze!!!!!!!!! Sve si rekao! Najaci i najbolji komentar sam sinoc cuo od ko komentatora na nemackoj televiziji ARD , Kaze Thomas Broich : kad su igrali srbi protiv austrije trazili smo slabost srbije u fazi odbrane i napada, za odbranu videli smo da ima mnogo prostora izmedju igraca a napad nismo mogli da analiziramo zato sto nemaju nijednu uigranu akciju

nosferatu

pre 4 godine

(krajisnik, 21. jun 2019 15:26)

U pravu si ti druze da nemamo mnogo kvalitetnih igraca, ali taj Jovic je postao takav igrac u jednom utreniranom, konstantnom sistemu, gde je odradio hiljade treninga sa tim igracima. Ovde odradio 10ak i ocekujemo cudo. Isto je i sa ovim ostalim A reprezentativcima koji su pozvani. Jednostavno nisu uigrani. Nama druze ni Mesi i Ronaldo u onoj ekipi ne bi pomogli. Da ne pricamo o strucnosti trenera. Mi smo se u kvalif. grupi prosetali bez tih A reprezentativaca...tako da tvoja teorija ne pije vodu. Drugo, jos jedna stvar, mi imamo mentalitet takav kakav je, zasto mislis da npr. ovi ostali igraci nisu bojkotovali A reprezentativce, jer oni koji su izborili plasman, ne igraju...a to smo vidjali u nasoj reprezentaciji mnoogo puta. Trece, zasto da ne primenimo nesto od nekog kome to daje rezultate...evo radimo vec gooodinama isto, pa nista ne dobijamo. Probamo, promenimo nesto, pa vidimo rezultate...ako ne valja, nesto drugo. Mi vec 50 god nemamo nikakve rezultate, izvlacimo pouke, a nista ne menjamo i dalje trpimo "batine" i samere od mnogih...pa dokle bre vise. Nikakav dugorocan plan nemamo...a tako nigde nista necemo uraditi

krajisnik

pre 4 godine

nosferatu @
Pa ne moramo sve da prepisujemo od stranaca.
Imaš Luku Jovića, jednog od najboljih napadača u Evropi, i po tebi ga ne treba zvati, zato što nije igrao sve utakmice u mladoj reprezentaciji?
Druga je stvar što nije 2 upotrebljive lopte dobio.
Nemamo mi toliko igrača da bi ih se tako lako odrekli.
A da Đorović nema pojma, tu se slažem.

alekove pudlice

pre 4 godine

..a plata leze svakog meseca redovno,jos poneki bonus od menadzera,idemo dalje,pojeo vuk magarca,tako bi i ja mogo da budem trener,...ja cu samo za platu da treniram..

goran

pre 4 godine

Naravno, posle ovakvih dogadjaja na koje smo se vec navikli u proteklim decenijama, sledice analiza i zakljucak da je sve ucinjeno sto se moglo uciniti, ali da je bio los dan i ono vec poznato, fudbal danas igraju svi. Na nasu nesrecu, gledacemo ovakve stvari jos dugo, sve dok se nas fudbal ne ocisti od mocnika, menadzera i svih onih koji su u njemu nasli uhleblje radi sopstvenih interesa. Drugo, amateri u onom pravom smislu reci, vode nacionalni tim i pripremaju takticke zamisli na koje bi se svaki iole bolji znalac ove igre slatko nasmejao. Istovremeno, to rade bez ikakvog znanja o tome sta se desava u fudbalskom svetu, pa zato i ona sigurica u vlastitoj odbrani, "fudbal danas igraju svi". Gledajuci na nase rezultate, izgleda da ga mi ne igramo.

nortatem

pre 4 godine

ovi fudbaleri nisu buducnost, nego realnost naseg fudbala, i bas zato ih ne treba postediti. a ako bi slucajno buducnost bili, onda jos manje.

croata

pre 4 godine

Nije vam prvi a bome ni zadnji put da dobijete sest komada, al nisu vas skolovali neki bezveznjaci vec najjaca nogometna nacija svijeta. Koliko se sjecam sestarde ste dobivali samo od renomiranih svjetskih sila argentine, nizozemske, sad svaba i naravno usred bg od hrvatske, zato nema razloga za kuknjavu, nije to tragedija za nogometno egzoticne zemlje kakva je vasa..

mare

pre 4 godine

@ (Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11) poceo si temu ali si malo promasio, zadnji nas fudbaler koji je poistekao iz siromastva i uspeo karijeru je zavrsio jos 2005. Najkasnije. Ovi sada koje gledas su mamini i tatini sinovi koji lece komplekse iz svoje mladosti kupujuci om mesta u timovima i podmicujuci trenere da ih guraju. A intelekt su nasledili od roditelja koji su onakvi kakvim si opisao fudbalere, samo su dosli do para... sad i od tih se nadje neki koji prosto ima nekog talenta pa se i proda preko. Pa mi dvadeset godina nismo izbacili igraca koji zna sa loptom, pa to nije normalno za talentovano dete koje se bavi fudbalom kome je lopta sve u zivotu...

mare

pre 4 godine

Ne pratim fudbal pazljivo, ali od kad znam za sebe znam za dve price koje se vrte: od 95 se prica da su u savezu svi u talovima( od tad slusam o fudbalu) i svaka garnitura je bila sve gora i gora... druga je da nasi fudbaleri ne trce i da je struka katastrofa, preko dvadeset godina kanal je sve dublji i dublji...

Fenomen

pre 4 godine

Ako zaista mislis kriv trebao si podneti ostavku vec u svlacionici. Tako bi uradio svako ko drzi do sopstvenog dostojanstva. A utakmicu protiv Danske moxe da vodi i ekonom...

Bravo

pre 4 godine

Bravo Djorovicu. Tako se brani tim i igraci. Svaka cast za izjave i stavove. Naucite iz poraza i samo napred. Gazite sve kao sto ste i do sad.
Igracima savet, ne idite nigde pognute glave. Poraz je deo napredovanja u svemu pa i u fudbalu. Samo naucite sve sto mozete iz ovoga i u nove pobede.
Nema poraza momci, sve je deo skole. I poraz postaje pobeda ako se iz njega nesto nauci, kako biste naucili da niste izgubili
Samo napred imate svu moju podrsku

toni bandera

pre 4 godine

Pravda za momke, stvarno nemaju pojma.
Mit o nekakvom talentu ispreda botovska mašinerija podvale, jer ljudima je neverovatno lako podvaliti. Ne samo u ovoj zemlji, svuda je to prisutno, ali se jače uočava u nekim drugim društvenim sferama specifičnim za podneblje. Mi smo npr. rapaljska nacija u kojoj prosečan bilmez dok je mali voli da juri za fudbalskom loptom. I zaljubi se u nju, i mašta celog života o njoj, al ne ume da je osvoji jer nije dovoljno dobar za nju.
Nije to ni tužno, to je samo glupo.

DEX

pre 4 godine

Posle svake utakmice koju izgubi Djorovic kaze porazi se desavaju. Vise se ne desavaju neko su konstantni. Ne mogu da verujem kakve strucnjake imamo za selektore. Ovde ne treba nesto da se menja. Treba menjati sve.

Mihajlovic u sredinu

pre 4 godine

Gde ti je Grujic, nas najbolji vezni igrac i uz Jovica fudbaler koji je imao najbolju sezonu?! Koji je pravi razlog njegovog nepozivanja? Ko ce da odgovara za ovaj nezapamceni debakl? Kako te nije sramota da zoves Adzica koji ne moze ni na treningu Anderlehta da igra, Masovica koji je rezerva u Trencinu i Lutovca koji pola godine nije igrao!!! Dokle da nas brukate!!!

woah

pre 4 godine

Nisu krivi! Nije istina da se ne bore i ne žele. Ovaj tim sa ovim selektorom ne može bolje od ovoga. Nema tu problema sa željom i voljom, ali sinoć je razlika u kvalitetu bila vidljiva iz aviona.

Ep

pre 4 godine

Kamenovati odgovorne. Kokezu, Djorovica i glavne igrače Jovića, Živkovića i Milenkovića. Dosta je bilo malverzacija i krimi radnji. Neko mora da plati glavom ili svi odosmo na dno kao Titanik.

Aca iz Šapca

pre 4 godine

Nemci igraju fudbal i tretiraju loptu kao da ima upaljeni fitilj i može svaki sekund da eksplodira, zaro se i oslo adjaju lopte brzo, a naši, kao da je džak para pa je ne daju!!!

nosferatu

pre 4 godine

E moj Djorovicu, bio si dobar igrac, al' si trener jedna probusena 0!!! Ti bre covece toliko nista ne znas, da je to strasno...a opet cudno, jer si igrao profesionalni fudbal na visokom nivou. Pa ko te bre naterao da zoves A reprezentativce kad znas sa kojim timom si izborio prvenstvo...prvo to da odgovoris. Gde su ti bili Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Jovic, Lukic u kvalifikacijama...pa niiigde, bili su u A timu...a to je pola tima??!! I ti mislis da ces da okupis prvi put ekipu i da prodjes dobro na jakom prvenstvu. Gde ti je sad bio Lutovac koji je najbolji strelac kvalifikacija...tu je on, na klupi, al ne igra, jer igraju neuigrani A reprezentativci...uveo si ga 10 min. Pa ne radi se to tako moooj Djorovicu!! Danci imaju savrseno pravilo...svaki igrac koji odigra za A tim, se vise ne vraca u mladu reprezentaciju. Pa zaaasto nekad ne prihvatimo nesto pametno od drugih, a ne da smo toliko sujetan narod i mislimo da smo mnogo pametni...a nismo...sto se i pokazalo mnogo puta do sada. Djorovicu bolje bataljuj tu profesiju, ipak ona nije za svakoga!!

ccc?

pre 4 godine

Ma dobro nam ide, promene su vidljive...Odlazak na SP ili EP je VELIKI uspeh. Koga je briga sto nas tamo pune? Ovo su sve strucnjaci iz poznate skole. Kao i oni iz FS. Cvetaju..

Cveja

pre 4 godine

Bravo Djorovicu i ekipo iz FSSa,uspeli ste za kratko vreme da unistite sve sto je uradio Paunovic a pre njega Drulovic!!!Narode bojkot do daljneg,dok ne ode polupismena bagra,koja je prevazisla i Toleta Karadzica!!!

srki

pre 4 godine

igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori

Mukica

pre 4 godine

Ovi selektori muceni, bili su odlicni igraci, ali su milijardu posto ucenjeni i pre nego sto su dobili ovaj za njih neverovatno dobar posao, da kada dodje do katastrofe okrive sebe, a ljudi koji su ih postavili i koji im zadaju naredjenja i ko mora i sme da igra nisu odgovorni uopste kao. Riba smrdi od glave, svi to znamo, a u ovom slucaju sve lose dolazi sa vrha. Imali smo mi i ranije losa rukovodstva ali ovo je 1 od najgorih.

bBb

pre 4 godine

@igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Ovde si našao da pitaš trenere, igrače i ostale stručnjake u čemu je caka...

Miroslav

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.
(drvobradi, 21. jun 2019 10:36)
Sva sustina problema u samo par recenica,bravo!

јд123

pre 4 godine

Мени само једна ствар није јасна. Зашто Ђоровић више пута понавља да је он селектирао играче, исто као што је радио и Крстајић?

Ваљда зато што је и њима јасно, да сви знају да они са одабиром играча немају никакве везе, да им се само достави папирић са именима. Па покушавају стари рецепт да што више пута понављаш лаж, то постаје истина.

Negativni

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......
(Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11)

Ko kaže da smo talentovani? Nismo ništa ni manje ni više talentovani od bilo koga. Samo što smo neradnici i kafanske kabadahije. Sećam se čuvene floskule iz Miljanove trenerske škole: "Nemci trkači a mi tehničari". Naravno, potpuno pogrešno. Bekenbauer, Uli Henes, Brajtner...kasnije Magat, Hesler, Litbarski, Breme, Mateus...izmislili su tehniku za sve naše Karasije, Sušiće, Vukotiće, Zajece, Džajiće, Sliškoviće...tek generacija Stojkovića, Savićevića, Prosinečkog, Mijata, Jugovića, Bobana, Šukera...imala je vrhunsku tehniku. I tu jednu jedinu generaciju nismo iskoristili, što zbog rata, što zbog Osimovih Vujovića, Hadžibegića, Sušića, Brnovića, Baždarevića...teških vezara koje su zauzimale mesto jedinoj pravoj generaciji. Ćiro je sa polovinom te generacije zamalo bio prvak sveta.

Eden GOAT Hazard

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......

Nikos

pre 4 godine

@Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BokiPFC, 21. jun 2019 12:58)
Vama ova vlast dva puta platila licencu (9miliona) i poklonila stadion.... drzavne sponzore da ne pominjem. Uporedi to sa Toletom pa se javi.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Ovakvi porazi se NE desavaju, a kamoli teži!
Sad stvarno svi igraju fudbal, osim nas.
Podnesi ostalvku i zamoli igrace da ne daju izjave!

miodrag

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)
(BojanNS, 21. jun 2019 09:49)


Odavno se nisam ovako slatko nasmejao!!!! Ma ovo sa nasom fudbalskom repkom , mladom , starom , nema razlike, sve je jedan veliki cirkus a u svakom cirkusu je vazno samo da se lepo zabavis. Nas narod je besmrtan sa komentarima!! Narod za selektora!!

petaro

pre 4 godine

Ljudi,
Osnovna razlika između momaka koji su osvojili Svetsko prvenstvo i ovih danas, a recimo da ih ima 6-7 iz te ekipe je ta da više nisu gladni...
Svako od njih je već uzeo ozbiljne pare i hteli oni to da priznaju ili ne, ne igraju sa istim žarom ( a verovatno nisu ni svesni toga). Jednostavno, Balkanski mentalitet.
Nema nam pomoći.

rade

pre 4 godine

Kako ih nije sramota da se prihvataju uloge za koju nisu kvalifikovani? Jeli moguce da nisu svesni da ce vrlo brzo biti na stubu srama. Unistavaju nesrecnu decu.

bocko

pre 4 godine

Zamislite da je Djorovic posle utakmice rekao- Racic i Lukic su katastrofalno pogresili kod prva dva gola, Babic je plivao u odbrani celu utakmicu, Milenkovic nista bolji, Radonjic osim brzine nista, Zivkovic je sa 17 godina igrao mnogo bolje nego sada, Gajicu fale utakmice jer mora da igra gardista, Pantic nevidljiv itd. Zbog igrackih menadzera bi mu trebalo oruzano obezbedjenje. Ovako satro prima svu krivicu na sebe i -mirna Backa.

Dvorska budala

pre 4 godine

ajde ne napadajte ljude, bolji su za 5 klasa i to je to, isto kao kada biste se vi takmicili na prvenstvu u vasoj struci ;)
(djura, 21. jun 2019 12:01)

Većina ne bi prošla ni kvalifikacije u svojoj struci.

oxydant

pre 4 godine

"Predstoji nam duboka analiza svega što se izdešavalo..."

Sasvim dovoljna je i površna analiza.Sklonite se ti i onaj što te je postavio!

milojko

pre 4 godine

Hoće li jedom već neko iskazati očiglednu činjenicu da Srbin NIJE TALENTOVAN ZA FUDBAL? Gde se bolje to vidi nego u mladoj ekipi? Orijentacija na druge sportove, ne bacati narodne pare na fudbalske stadione, ne praviti eksperimente sa organizovanjem kontinentalnih prvenstava...pozdrav svim iskrenim ljubiteljima sporta.

miodrag

pre 4 godine

Nisam najbolje razumeo, da li se iza ovih hrabrih reci naseg izvrsnog strucnjaka- ja sam kriv, ja sam odgovoran, krije, ne daj Boze naravno, ali ipak, skrivena namera da da ostavku!!?? Ili je to receno u fazonu, kriv sam ali popravicu sve samo me ne dirajte i ne pipkajte ,pri tom, budocnost je pred nama , nije kraj sveta, ja sam sin partije (citaj FSS) I polazem racune samo istoj (jedan si Tito, bre), ne dam nikom stolicu iako mi je tvrda, pokricu se usima I svim ostalim delovima tela , samo da ostanem fukcioner ….dakle ne znam sta da mislim.....covek je nekako zagonetka i fudbalskom smislu, jer siroti Nemci I domaci izdajnici,nisu uspeli, a zarko su zeleli, da otkriju misteriju zvanu sistem igre srpske reprezentacije.....I to ih je kostalo, primili su gol.

BokiPFC

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.
(Nikos, 21. jun 2019 11:50
Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 4 godine

Odgledah tekmu na Rai uno. Talijanski komentatori i stručnjaci u studiju, bili su u općem čuđenju prvenstveno zbog pristupa igrača utakmici. Zajednički zaključak je bio da se ponašaju kao na trening utakmici, da igraju svaki za sebe i nisu mogli vjerovati otkud toliki milijuni eura u nogama mladih iz repke Srbije.

Skroz točno. Kapiten Živković do jučer 56 utakmica nije gola dao, Radonjić može igrati eventualno za Metalac iz Gornjeg Milanovca, Joviću se smiješi lijepa budućnost u nekoj Realovoj nizeligaškoj filijali, golman rukomet ne bi branio...

Atish

pre 4 godine

Nisi ti kriv. Nego su krivi ti manekeni,bezvoljno i bezidejno,usli nonsalantno u utakmicu kao neke super zvezde,jer Boze moj oni igraju u velikim klubovima. Kada su osvojili svetsko prvenstvo ti klinci su igrali za domace klubove,igrali su srcem,cim je to proslo odmah su se zainteresovali strani klubovi. Poceli da igraju za njih i eto vidite sta je prozvod toga. Klosari obicni! Sut jedannisu imali na poluvremenu.Sve to posutati iz reprezentacije!

Kokokeza

pre 4 godine

Pa šta misle ti nadobudni Nemci, da mogu da nam daju sedam golova!? E pa neće moći gospodo, neće moći ove noći (prošle noći).Tvrd smo mi orah.Neda se Srbin tako lako!

samo opusteno

pre 4 godine

Kako nekim ljudima ne dosadi da pljuju Radonjica Pantica Jovanovica Racica...ljudi ti igraci su propali, cim su otisli u evropske klubove videlo se da od njih nema nista tako da ne znam sto se cudite. Meni je mnogo tragikomocnija prica sa Milenkovicem, "novi Vidic" je uspeo sa Fiorentinom da bude bez pobede vise od 3 meseca i za bod da ne ispadne iz lige, a sada na ovom prvenstvu tone jos dublje

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

svasta

pre 4 godine

Sve je to u redu ali ovo saopstenje je trebalo poceti sa: "Zbog moralne,profesionalne i svake druge odgovornosti podnosim ostavku" pa da na miru procitamo i ostatak ovog tugaljivog teksta.Ovako nam se covek podsmeva i nada da ga ipak nece smeniti.

Globtroter

pre 4 godine

Nisam gledao, ali mi je jasno sve. Nažalost većini mojih sunarodnika nije jasno da nam je fudbal tragičan. Ovde ljudi uzimaju za shodno da prozivaju Hrvate koji su vice šampioni sveta i to potpuno zasluženo jer imaju strašne igrače. A niko ne zna da vidi da je naša A selekcija sastavljena od, u najboljem slučaju, prosečnih fudbalera. Ko je od njih osim Tadića vodeći igrač u svom timu? Pritom je Tadić u 6 ili 7 ligi Evrope.

Fudbal je paradigma Srbije.

goran

pre 4 godine

Каква заштита играча,прошли све основе фудбала у млађим категоријама ,а наш првотимац А селекције као на сеоској утакмици кроз средину кроз три везна Немачке, срамота, основи фудбала, без уиграности задње линије. Очигледно им се не игра, шетња по терену без трчања. А систем и тактика игре то је посебна прича за селектора тренера.

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

Jedan od mnogih: pazi ovo Jović maneken, Radonjić egoista, a da se stide SVI? A Živković i Pantić, su blistali sinoć!!? PS. najbolje bi bilo kad bi Jović, sam sebe proigravao, i nabacivao sam sebi, pa još i da ubode koji gol, eto ne bi bio maneken!!

Rigodo78

pre 4 godine

Revoltiran sam! Koga bre vise da stitimo ?! Zasto Djorovicu?! Da li su deca ?! Dosta mi je vise vasih demagogija iz fss srbije! Preterali ste! Pogledajte sta radite, svi vi. To je sramota za srpski sport! Mi izgleda umemo samo da igramo te kvalifikacije i nista vise! To nam je i finale i medalja i zlato, ma sve! Vrh je kvalifikovati se na zavrsno takmicenje i to je to! Nemam reci vise. Rekli ste i "matori" i ta "deca" na terenu sve...jedno veliko NULA, kod mene i kod vecine najvaznije sporedne stavri na svetu! E, a, verovali smo vam, zaista...vise ne, ali iskreno. Dosta je bilo blamaze!

Otac Makarije

pre 4 godine

Srbija! Jedina zemlja u svetu gde za priznanje da si kriv ne snosis nikakve posledice! Nebitno da li je u pitaju politika, sport ili nesto trece.

Zvezdaaa

pre 4 godine

Stanujem pored stadiona jednog beogradskog superligasa.Prolazim pored pomocnog terena, pogledam trening mladjih selekcija.Cujem trenera kako vice pas , pas ali sve je to u messtu.Nema trcanja da se u trku radi pas.Nema driblinga.Nema brzih igraca.A tako je verovatno u svim klubovima.Od Piksija nemamo ideologa igre.Ne mogu svi da misle.Mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi.Zato postoje, Mesi, Hazard, Salah i njima slicni a onda De Bruine, De Liht, Kante, Mane itd

mirSvima

pre 4 godine

Nemački trener je uoči utakmice izjavio da mu je bilo izuzetno teško da pripremi taktiku, jer iz prethodne utakmice nije umeo da prepozna način igre srpskog tima.
Pa, kako da prepozna kada ni ne postoji "naš" način igranja. E, moj treneru!

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

Meraklije

pre 4 godine

Za moj ukus ovi nemci igraju neki brz vratoloman fudbal, nema tu lepote, lete ko muve bez glave. I imaju sreće, svaka lopta se odbije gde treba. Rasturili bi ih da uspore malo da vidimo 'di je lopta!

Doktor

pre 4 godine

Ljudi, ja navijam da dođe Bard Živa i da preuzme i omladinsku i "A" selekciju. On je u ovom trenutku pravi čovek za tu funkciju. Da bar sve okrenemo na zaj…ciju, pa da se svi zajedno slatko smejemo pre i posle svake utakmice.. Po onoj narodnoj, "udri brigu na veselje".. A Bard, po sopstvenom priznanju, hoće i da gađa punom flašom vode u glavu kada ga neki igrač iznervira, što možda za ove naše i nije loš pedagoški pristup... :))

РС

pre 4 godine

Под хитно провести ванредне изборе на свим нивоима од градских - општинских фудбалски савеза преко окружних и савеза региона , Београда ,
Војводине и на нивоу Србије . Избори који су били недавно то је била фарса (практично попуњавање образаца и уношење података за већ одређена лица) , без времена за било какве предизборне активности и тд.
Проширују се лиге па тако трећепласирани тим иде у виши ранг итд. Све то , хтели или не , утиче на комплетно стање у фудбалу. Када би се провели нормални избори тешко да би било ко остао на тим местима председника и генералних секретара. Има пуно примера где су неадекватни људи на функцијама у савезу. Ми готово да немамо утакмицу где резултат није на неки начин "намештен" . Резултати репрезентативних селекција најбоље говоре о стању у фудбалу Србије.

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ma ja bih da sam neka vlast,ukinuo fudbal zakonom na recimo ograničeni period od 50 godina.Nema para nema fudbala pa ovi što su lagodno živeli od fudbala neka pronađu neki drugi posao I neka tamo malo zasuču rukave da nešto rade,a ne samo sve sami lezilebovići I stručnjaci.

iv13

pre 4 godine

Pa vas nemacki skauting nije uspeo analizirati jer nismo imali nikakav sistem uspostavljen... sta cete vi sad analiziati?!

Pored toga, mlade igrace trebaju da vode odlicni treneri, psiholozi, a ne neko da se uci na njima kako se radi trenerski posao...

pa pogledajte bar veljko paunovic sta je radio pre meceva, kakve pripreme su bile (i to je samo deo toga, jer je jedan delic zabelezen tim snimcima na youtube)

ko od ovih nasih selektora radi na ozbiljnom nivou sa klincima nasim?

mi bas sve naopako radimo, daj kome god, sta god... katastrofa!!!

Kontranapad

pre 4 godine

Za brukamje Srbije protiv Ukrajine, Nemacke,.... krivi su treneri i Kokekeza koji ih je doveo.
Danas se u svetu igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU ili Trecu evropsku ligu,
Zato reprezentacije moraju voditi treneri koji će u tim pozivati BRZE igrače koji mogu igratii na KONTRANAPAD
(5 - brzih u odbrani , 4 -trkača za presing na sredini i 1 -najbrži u napadu)
Spori Jovic moze igrati u Realu , kada je 90% vremena ispred gola protivnika, kao nekada Pancev u Zvezdi kada je imala najbolje vezne igrače na svetu i najbrzeg Binica.

milan

pre 4 godine

Gledao sam prvo poluvreme, drugo nisam mogao. Selektor je bas los i ne treba da se bavi fudbalom. Vezni red je izgubio mec. Racic je mnogo los, trckara gore dole. U odbrani ni jedan napad nije zaustavio, presekao, pametan faul napravio... pasove iskljucivo ka nazad daje, a i njih neprecizno. Lukic nevidljiv, Pantic takodje. Niko ne umd da prebaci loptu preko pola. Radonjic i Zivkovic nemaju defanzivnih kvaliteta i otud tolika inicijativa Nemaca, pa i Austrijanaca. Da sumiram, odbrana neorganizovana, napad nekreativan. Selektor ocajan, daj otkaz momentalni i neopozivi.

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

yugo 45

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!
(defekt, 21. jun 2019 09:00)


Ja se nemogu vise složiti sa ovim komentarom.. Samo bi volio da istaknem još jednom riječi koje je gospodin napisao..

sportdetective

pre 4 godine

Sa tribine se videla jedna velika razlika...na zagrijavanju nemci koriste jedan dodir u igri lopta kruzi da kad gledas ne mozes da jih okom pohvatas...nasi na zagrijavanju svaki koristi min 3 dodira da smiri loptu, pa je onda gradi, pa se dvojica guraju za loptu pa jedan drugog saplicu i valjaju se po travi...dve totalno razlicite scene. Kad je pocela utakmica, scena se preslikava, nemci koristie max dva dodira, svaki put kad nemac primi loptu odma se mu nude dvojica slobodnih igraca, nasi da jih bog sacuva, svaki carini loptu, u proseku 5 dodira od toga 3 da savlada loptu. Znaci prosta matematika dok nas igrac smiri loptu i odigra(6 dodira) kod nemaca je ta lopta vec kod 3. igraca i prosledjena je vec 4.igracu. E tu je razlika izmedju nemaca i nas. 6:1 je samo posledica ovoga sto sam napisao. U drugom poluvremenu, desava se sitacija u kojoj zivkovic i radonjic odigravaju na prvu, njih dvojica sa odigranom duplom loptom izbacuju 4 njemacka igraca iz igre, tako fino i jednostavno cak je publika na stadionu pozdravila taj potez...al jedan takv potez je malo za utakmicu na EP. Njemci su imali u svakom minutu takav potez ili protok lope. Tako da dali su gol kad god su hteli a ocigledno nisu hteli da nam zabiju 10 a mogli su.

NY

pre 4 godine

Nisu igraci krivi.Kada bi se zamenila mesta selektora Srbije i Nemacke rezultat bi bio 6:1 za nemca.Mi nemamo sistem igre.Kod nemaca sve selekcije igraju isto jer imaju sistem.Mi.od reprezentacije pravimo eksperimentalnu bazu.Ko god nema posla ajde u savez da bude selektor bez ikakvog znanja.Da li se neko seca Tominog sina koji nije bio trener ni u Partizanu postade selektor mladjih kadeta. Pa onda Ilije Stolice.Takvi u fudbalskim zemlljama ne bi imali sanse. Ko god nema posla ajd u savez.Sve to treba razjuriti dovesti mlade ljude od znanja i napraviti sistem da se zna sta se hoce i treneri u svim klubovima da rade po sistemu.Nema eksperimentisanja

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

Nikos

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.

Jovo nanovo

pre 4 godine

Je l vide ti šta nam napraviše ovi dušmani. Traže da im ubaciš igrača a ?ni srećni što su treći. Sad moramo da maknemo ovog našeg dok se ne zaboravi bruka. Znaju da je mesto upražnjeno pa mi od jutros zvoni telefon, ne prekida. A di ćemo našeg? Pa u kontrolu leta, bogumi.

boban

pre 4 godine

koga da zastitite.Zar nije u interesu tih igraca da odigraju dobro.Ili su bili motiva ili neznaju.Sta stititi igrace koji su surovi profesionalci,igraju u velikim klubovima,a traze zastitu od Djorovica?Kakva zastita treba golmanu kada je odbranio 7-8 zicera u 2 utakmice.Ali objasnite mi da Gajic moze vise?Mi nemamo hitre i brze igrace.Racic igra u sekundi,ali se nada prelasku (vracanju)u Valensiju.Sta da igra tamo?Vezna linija nemoze da osmisli ni da odbrani nista.Totalna antipropaganda fudbala.Jovic ber motiva,Radonjic je nesto pokusavao(jedini)a kapiten moze da se vrati u Partizan.Zasto?Igra kao ono sto su igrali upravo zavrseno prvenstvo.

Jedan od mnogih........

pre 4 godine

Jovic je pokazao da je izvrstan MANEKEN,Radonjic da je izvrstan EGOISTA,a SELEKTOR da je VELIKI STRUCNJAK!Stidi te se SVI ! Utakmica moze da se izgubi,ali né sa ovakvim odnosom prema igri,protivniku i prema publici!

crno nam se piše

pre 4 godine

"Ja sam ovu ekipu selektirao, doveo je na Evropsko prvenstvo. Ovi igrači su naša budućnost, moramo da ih čuvamo"

Nemojte ko boga vas molim da ih čuvate

NEDOĐIJA

pre 4 godine

5:0 Ukraina ,sada debakl mladih 6:1 i mi još dižemo fudbal u nebesa. Uložite taj novac u vaterpolo. odbolku,košarku,atletiku a ne da nas novinari zaluđuju da mi imamo "strašan" tim.

očigledno

pre 4 godine

Mozete da pljujete igrace kako ne znanu nista, ali nije bas tako. Ovi igraci igraju dobro u svojim klubovima. Kao navijac Zvezde mogu da garantujem da Babic i Gajic nisu ovako kriminalni u Zvezdi, sto je pokazao Babic i u LS. Razlika je sto Zvezdu trenira Milojevic koji zna da postavi igrace u defanzivi. Bolja odbrana od srpske se vidi na turniru u malom fudbalu u Maloj Mostanici. Niko nije cuvao igrace, Nemci su u svakom napadu mogli da biraju kome ce da dodaju loptu, svaki igrac je bio slobodan.
Tako da jeste tvoja odgovornost, treba da letis sa klupe jos danas, ali to nije ni vazno, jer ce doci neka druga neznalica i tako u krug...

BgHQ

pre 4 godine

Pored nepobitne cinjenice da su Nemci mnogo bolji iz aviona se videlo da se nasim zvezdicama iz reprezentacije uopste nije igralo.Dosli su na EP kao da ih je neko na silu doveo.Razumem da je sezona preduga i da se bas sve ovo nepotrebno oteglo ali tako je i sa drugim reprezentacijama pa se vidi motiv.Po meni je osnovna greska voditi nemotivisane igrace vise silom nego milom na ovakva takmicenja.Bolje i po kvalitetu losiji igraci da igraju ali koji imaju motiv da pruze svoj maksimum i sa kojima cemo izgledati kao tim a ne kao razbijena banda.

adriano_galliani

pre 4 godine

Igrači su nam loši. Kada to javnost shvati i prizna, biće nam lakše. Loši smo u fudbalu i u fudbal se generalno ne razumemo. Čast izuzecima.

Marko

pre 4 godine

Dve naše selekcije u kratkom razmaku popiše 11 komada, pa ti vidi tamo..!!!
Sve je trulo u našoj zemlji. Od dna do vrha. Nema tu spasa...

Sima

pre 4 godine

Kad bi uveli robiju za sve koji priznaju krivicu, ne bi vise kojekakvi izbacivali fraze tipa "ja sam", a da ne plate.

Zvuci kao da se sprdaju sa ljudima.

drvobradi

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.
Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..
(adriano_galliani, 21. jun 2019 10:29)

A zasto igrac Zvezde a ne Partizana.Ja se secam Jusufa Hatunica

Dragan

pre 4 godine

Đoroviću mene je sramota i za vas.Živim u jednoj evro zemlji, aktivno sam igrao fudbal 10 godina, pratim svetske trendove, ali srpski fudbal, mislim samo na reprezativni je katastrofa, i to najviše zahvaljujući trenerima.Srbija nema više velikih fudbalskih trenera koji prate svetske fudbalske trendove, a oni se zasnivaju na brzini, mnogo trčanja, taj trend su prihvatuli i jedni Brazilci, fudbalski umetnici, jer drugačije ne ide.
Svi naši vrhunski igrači koji igraju u stranim klubovima moraju tako igrati inače će sedeti na klupi za rezerve.
I onda dođu u reprezentaciju i igraju staromodan fudbal, u stilu Kuleta Aćimovića i Moce Vukotića od pre 30-40 godina, sporo do zla Boga, sa trčanjem u krugu od 30-40m., a to je odavno prevaziđeno.
Jedini koji je prihvatio taj trend atomskog fudbala i napravio veliki uspeh sa reprezentacijom bio je V.Paunović na N.Zelandu.
Sada i centarhalfovi su vrhunski tehničari, a bekovi su prava krila koja špartaju po stranama i predstavljaju ogromnu opasnost za protivničke ekipe, pogledajte mladog De Lihta iz Ajaksa.
Dok taj trend ne prihvatimo, ništa od srpskog fudbala.

Darko

pre 4 godine

Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?

nema ovde leba

pre 4 godine

Lako je posle bitke biti general ali ovo je stvarno bruka,igraci totalno nezainteresovani,letargicni i bezvoljni,oni od kojih se najvise ocekivalo totalno podbacili Zivkovic,Milenkovic,Jovic,Radonjic...ovi ostali se utopili u sivilo,videlo se i posle prve utakmice da nista ne funkcionise u nasoj igri,posto funkcioneri u FSS-u ne znaju sta znaci rec odgovornost krivci su verovatno gledaoci ispred malih ekrana,riba smrdi od glave gospodo iz saveza,mislim da od Danaca primamo bar tri komada u nedelju ili subotu tako da za one koji se klade bar neka vajda

adriano_galliani

pre 4 godine

Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milke, 21. jun 2019 09:36)

I onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..

Jeremija

pre 4 godine

Gledao sam vaterpolo, a ne fudbal. Nekako, više volim da gledam kad pobeđujemo. E sad, za utakmicu vaterpolista koji će najverovatnije uzeti Svetslu ligu na ovom sajtu komentara 0. A za raznorazne fudbalske reprezentacije koje nikad neće osvojiti nešto komentara preko 1000. I to govori nešto.

Brzak

pre 4 godine

Posle debakla A tima protiv Ukrajine i omladinaca protiv Nemacke i Austrije, valjda su svi shvatili da se danas igra BRZI fudbal , i da Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4-1 (najbrzi)

Cile

pre 4 godine

Ovaj čovek apsolutno nema autoritet nad tim "zvezdicama", potpuno su nezainteresovani, a taktika: "Vrati loptu nazad jer ne znaš šta sa njom", nam je spakovala bar 5 od 8 golova. Zamisli fudbal, gde je najbolji igrač golman, koji najmanje kriv- dobije 8 golova na 2 utakmice? Pa nije kriv Dalaj Lama nego trener!

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

I Đoroviću šta imaš da kažeš?? Jel svi momci imaju tetovaže, fensi frizure, ili igra svako za sebe, ili je neko ljubomoran na nekoga?!! Baš me zanima!!

stefan

pre 4 godine

zasto ne budu iskreni kao Zeljko 2005. godine i iznesu sta se desava? Ovo je sramota. Pa najlakse reci ja sam kriv i ode jedan Djora, dodje drugi Djora itd...

vrg

pre 4 godine

upoznao sam ga. los covek, prostak koji izigrava gospodina. pisao sam to od kad je preuzeo selekciju. umisljen i nesposoban, kao sto obicno i ide zajedno.
nadam se da ce da ode negde, mozda repreyentacija bude imala srece da dodje neko fin i strucan.

Harpun

pre 4 godine

Imamo jos uvek teoretske sanse. Treba da pobedimo Dance sa najmanje 4 gola razlike, tako isto moraju i Nemci protiv Austrije. U tom slucaju se izjednacavamo po broju bodova sa Austrijom i Danskom (3 boda), ali u tom slucaju imamo najbolju gol razliku i kao najbolja drugoplasirana ekipa idemo u polufinale. A da bi bili najbolja drugoplasirana ekipa na turniru, sve ostale reprezentacije koje su drugoplasirane u svojim grupama ne smeju da imaju više od 3 osvojena boda i gol razliku -4. Najcistija kalkulacija! :-D Ako zelite detaljniju kalkulaciju i kako bi u najboljem scenariju po nas trebala da se odvija situacija u svim grupama i mecevima, pisite u komentarima dole. Vama na usluzi! XD

Grof

pre 4 godine

Ne razumem ovu floskulu ja sam kriv. Kako znas da si ti kriv. Kada si uradio analizu. Da li cemo ikada moci da procitamo strucnu pisanu analizu nekog naseg selektora zasto je pobedio ili izgubio odredjenu utakmicu, sta su pozitivne a sta negativne stvari. Ali kako da dobijemo analizu kada smo zapravo okruzeni sa ljudima koji jedva znaju da pisu. Koji su poslednji put presli na drugu stranu lista od A4 formata kada su radili ispravku pismenog sastava iz Srpskog Jezika. Imamo MILION nekih licenci kojima se uzima velika lova, ali da dodje neko i da kaze mi smo zbog toga i toga izgubili nikada. Ja sam kriv nemojte na igrace.... Kod nas i igrac Reala Madrida ne postoji posto mi samo cekamo i davimo loptu. Trcanje bez iste ne postoji. Ma milion stvari se vidi. Hocu da napises Djorovicu esej zasto si izgubio i gde mislis da si pogresio. Zasto si to uradio. Mozda posle analize shvatimo da si uradio cak i najbolje sto si mogao i da eto nije moglo bolje i da nam je to MAXimum.
Zato papir olokva i u 4 primerka.

Čonka

pre 4 godine

Naravno da si kriv,ko bi bio,nije bagerista neki sigurno! Igrače treba da je sramota milione imaju na računima što im je izgleda najbitnije,da li su se videli juče kako su izgledali?

Goran

pre 4 godine

Znaci budućnost nam je da budemo Malta,Andora,Farska Ostrava...Tuga...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 09:21)

Naravno !
Sve dok ima poslova gde se vrti ozbiljan novac i gde ima lako zaradjenih para mi cemo upropastiti, mnogo pijavica druze, mnogo sljama i neradnika, intriga, muljaza, prevara, sve na mufte.
Pri tom, ne mislim samo na fudbal, takvo je stanje u celom drustvu...pocni od testova za prijemni.

BojanNS

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)

estiar

pre 4 godine

Naravno da si kriv. Da li je moguce da ti je taktika kopija Krstajiceve? Nego neznam da li si svestan da si zakopao igrace izjavom da su dali MAKSIMUM?

Rozen

pre 4 godine

Cuj, hoce da ispadne heroj, brani igrace... Uvek isto...
Ma krivi ste i ti, i rukovodstvo, i narocito igraci. Vi numete a oni ne znaju i nece...
Sve to treba rasterati...

Lav Lazo

pre 4 godine

Eh, koliko samo puta 'izanalizirasmo' situaciju u poslednjih 30ak godina, pa nista. Pitam se sta bi, ne daj Boze, bilo kad bi se te analize preskocile...

sportista

pre 4 godine

Ti si kriv sto si tu bez dana iskustva rada kao trener a igraci su posebna prica.....nemas ti autoritet da bi ih vodio u setnju a ne na PE

fudbal kao nuklearna fizika

pre 4 godine

I? Kako se nosi ta odgovornost? Ili je to samo rec kod nas? Rec nepoznatog znacenja koju, eto, koristimo jer zvuci kao nesto sto je korisno reci u ovim i slicnim situacijama?

"Ako neko treba da bude kriv" ?! Ne, ne treba majstore, sve je super.


I jos nesto, vizuelni identitet nam je ocajan. Ajde sto su nas razmontirali u igri, nego pojavom na terenu. Tu, pre svega mislim na kvalitet dresova - ovi nasi, sve sa selektorom, su stvarno izgledali jadno u svakom segmentu. Pa nismo toliko jadni, majku mu staru, daj napravite bar dres koji bi svako od nas zeleo da kupi - iako ste uzasni na terenu, nasi ste, nemamo druge.

Zoro

pre 4 godine

Sinoć se sve videlo! Prvo, polovina ekipe sastavljena od igrača koji sezonu nisu ni igrali u svojim klubovima (Radonjić, Živković, Gajić...), drugo ko je predsednik Saveza, dobro da smo i otišli na EP. Naši igrači su naučeni da dave loptu i da 80% pasova ide unazad, za razliku od svih u našoj grupi koji igraju brz, napadački fudbal. Nešto slično očekujem i protiv Danaca, gledao sam ih danas i ne vidim ko će da pohvata ona njihova brza krila.
Tuga, ali kakva država, takav i fudbal...

mr

pre 4 godine

Djorovic je kriv na kubik, a po ovoj izjavi malo je reci da nije svjestan svoje nesposobnosti u vodjenju takvih igraca na takvom nivou. Vjerovatno dobar covjek, ali trener za drugu ligu Srbije.

milke

pre 4 godine

„Igrači su dali maksimum“, reče Đorović i osta živ. Ovo što je rekao jasno govori, da je demagog, i da nije dorastao da bude fudbalski trener, koji uz to ponavlja reči koje ponavljaju i svi ostali naši „treneri“ posle poraza.

матори

pre 4 godine

Не, ја сам крив. Играју ко бабе. Ово будућност српског фудбала? Онда је немамо

Ne budi nepismen, vozi desnom stranom

pre 4 godine

Jesi kriv. Za ovakve poraze i bezidejnost, sa ne tako losim sastavom je kriv jedino trener i oni koji su ga postavili!

stoler

pre 4 godine

Tako je, i zato treba i da te nagrade mestom A selektora. Zato sto je jedino pravo merilo za tako vaznu poziciju neiskustvo, neznanje, amaterizam i ovakve pateticne izjave. Srbija, zemlja cuda!!!

sasa

pre 4 godine

Bravo Djoroviću. Ne svatam samo ko forsira Milenkovica jer dečko očigledno blage veze nema. Nesiguran igrač! Pogledajte samo koliko je puta vratio loptu golmanu. Nula igrač! Ja u svom timu imam "stabilnijeg" igrača. Ako ti je losa odbrana onda nemas ni vezni red a ni napad. Tebi je odbrana u pomenute dve utakmice očajna. NULA si strateg po meni! i ostali u odbrani nisu bili na očekivanom nivou ali Milenković nije ništa pokazao ni za mlade ni za A tim.

Gde ja živim

pre 4 godine

Dobro, pošteno. Poraz nije problem bar što se mene tiče, ali igra u ova dva meča je bila sramota. Borbenost i želja u minusu. Baš sam više očekivao bar od ove mlade ekipe. Kao da smo poslali A reprezentaciju. Nije fudbal za nas. Desila su se 2 ekscesa i mislim da je to to. Ili da se radi od početka, ali lepo i stručno ako je moguće ili da bataljujemo radnju. Ne ide ovako s koca i konopca navrat nanos uopšte.

miodrag

pre 4 godine

Sta pricas covece , kako mozes da napravis analizu kad I ne znas sta ta rec znaci. Verovatno misli da je to ustvari anal iza , sto je prirodno

Brzi spic

pre 4 godine

Kriv je trener i onaj koji ga je doveo- FSS.
Danas se igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4(trkača)-1(najbrži)
U suprotnom, dok god igraju spori igraci bez kondicije za 90 min, doživljavacemo ovakve bruke od najboljih evropskih timova!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ajd sad malo ozbiljno...Nemacka mlada reprezentacija ja mislim da vise nikad u istoriji neće dati nekoj reprezentaciji 6 komada.Bar na neki način si ušao i ti i igrači u istoriju.Pamtice se dok god budu igrali mladi reprezenativni timovi.Sramota je da igra jedan Radonjic ceo mec i protiv Austrije i sinoć.Decko omasio sport.Dokle će se u našoj zemlji forsirati sve pogrešno.Hteti dati 200 miliona?!Kome?Cemu?!Najlakse je tako.Izadjes i kažeš:”Preuzimam odgovornost”.A primiš 6 komada?!Sramota!!!

Indoktrinacija

pre 4 godine

Logika FSS:

-Paunović pobedi na SP za mlade, nećemo produžiti ugovor, to je to, nema on više šta da pruži.

-Djorović popije 6 komada od Nemaca, doživi debakl na EP, radi dobar posao, valja ga istrpeti.

-Mislin odvede reprezentaciju na SP, nije dobro, ne igramo lepo za oko, otkaz.

-Krstajić ne prodje grupu na SP gde je vukao amaterske poteze po pitanju izmena i sastava tima, super, mlad je, dobar posao radi, pružićemo mu šansu.

SeijoOju

pre 4 godine

Jedan tim igra kvalifikacije, prodje grupu nadmocno bez poraza, a neki sasvim drugi, sastavljen od igraca koji su zajedno igrali tacno 0 utakmica, igra prvenstvo.

I dobijes ovo...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ali ti u tim stavljas Radonjica, Babica, pa i tog Luku Jovica koliko god on potpisao za Real deluje totalno nemocno i nezainteresovano. Trebalo je to da znas, nakupis 15 klinaca iz domaceg prvenstva a ima ih bar toliko mladjih od 21-22, i oni lepo izginu zeljni dokazivanja pa i ako izgube sa 6 komada bar to urade casno.

Potše

pre 4 godine

Kada ce FSS i fudbalska javnost shvatiti da ovi igraci nisu budućnost srpskog fudbala, jer su skoro svi SPORI i nemaju kondiciju da igraju PRESING u fazi odbrane !
Danas se igra UBRZANI fudbal, a naši igraci izgledaju kao Fiće pored Poršea

davor

pre 4 godine

Ja da se pitam, svi do jednoga bi išli na društveno koristan rad. Ovo je sramota kakv je pristup. Svi su oni tu zbog svojih karijera. Jer nema igranja u jakim ligama ako nisi reprezentativac.

Sajo

pre 4 godine

Dozivotna zabrana bavljenja fudbalom, a drzava neka plati nekog pravog trenera koji ce da organizuje igrace (kakve god da imamo) i da uvede odbranu, srednji red i objasni sta da rade kad ispred imaju napad.

Nasi omladinci su bili nekad prvaci sveta...

Nikki

pre 4 godine

Moguce da je ovo najgore izdanje neke nase repke u fudbalu ikad! U ono sto sam siguran da se nesto "desilo" u pripremama ili pred pocetak samog takmicenja, jer je ovo skoro isti tim koji je briljirao u kvalifikacijama. Ako mi ne verujete pogledajte meceve gostovanja u Austriji i Rusiji, ista formacija, trener i igraci a nismo pokazali delic od te igre. Zahtevam da se obelodani razlog, da li je od saveza, raznih menadzera, bojkot ili sukob igraca, problem sa trenerom ili premijama itd...

pantelejac

pre 4 godine

Pa naravno da si kriv, ništa se nije naučilo iz poraza od Austrije, ista postavka i isti pristup, a rezultat još gori. Milenković direktan krivac za 3 gola, sredine nema, Radonjić van forme totalno, i na kraju bruka. Upropašćena još jedna generacija.

Can be only one.

pre 4 godine

Vidi mastore nisi ti kriv. Krivi ste svi u FSS. A sad lijepo ostavke sve do čistačice. Život mi prodje u vašem analiziranju. Vama treba pop da vas okadi.

Maradona

pre 4 godine

Pa gospodine krivi ste svi komplet a ponajvise igraci. Legenda kaže da posle kontranapada mladih protiv Brazila posle kog su mladi postali svetski sampioni, nije odigran ni jedan dupli pas u nasem fudbalu....

defekt

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!

Indoktrinacija

pre 4 godine

Luka Jović ni kriv ni dužan u roku od 2 nedelje dobi 5 komada u Ukrajinaca, 6 od Nemaca i sve to u nacionalnom dresu. Sreća za njega pa je kraj sezone jer bi se 3 meseca oporavljao.

Boris

pre 4 godine

"Ovi igrači su naša budućnost" rece selektor. Mene zaista plasi ako je ovo nasa buducnost. Sta ocekivati sutra? Da budemo kao Andora i Malta?

Teofil

pre 4 godine

Gorane, uspeo si razbio si mladu reprezentaciju.. Radonjic, Zivkovic, Racic, Babic, Lukic, Pantic (milenkovic,Gajic svremana na vreme)sta su ti juce radili na terenu...
Nikakva ideja u igri, nismo imali 3 pasa u napred a kamoli dupli pas.

mare

pre 4 godine

Da se nelazemo jesi i to debelo. Sta si mislio da na lepe oci osvojis prvenstvo i prodas se? Treba mnogo rada i perac prozora da se bude a kamoli vrhunsi trener

milke

pre 4 godine

Znao sam: „Ja sam kriv“ . Kriv si naravno, ali to ništa ne rešava. Problemi srpskog fudbala su preteški, a glavni problemi su veoma slab rad od petlića pa nadalje, a zatim prodaja dece u strane klubove, gde uglavnom ne igraju ili igraju veoma malo. Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.

Can be only one.

pre 4 godine

Vidi mastore nisi ti kriv. Krivi ste svi u FSS. A sad lijepo ostavke sve do čistačice. Život mi prodje u vašem analiziranju. Vama treba pop da vas okadi.

SeijoOju

pre 4 godine

Jedan tim igra kvalifikacije, prodje grupu nadmocno bez poraza, a neki sasvim drugi, sastavljen od igraca koji su zajedno igrali tacno 0 utakmica, igra prvenstvo.

I dobijes ovo...

Boris

pre 4 godine

"Ovi igrači su naša budućnost" rece selektor. Mene zaista plasi ako je ovo nasa buducnost. Sta ocekivati sutra? Da budemo kao Andora i Malta?

Maradona

pre 4 godine

Pa gospodine krivi ste svi komplet a ponajvise igraci. Legenda kaže da posle kontranapada mladih protiv Brazila posle kog su mladi postali svetski sampioni, nije odigran ni jedan dupli pas u nasem fudbalu....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ajd sad malo ozbiljno...Nemacka mlada reprezentacija ja mislim da vise nikad u istoriji neće dati nekoj reprezentaciji 6 komada.Bar na neki način si ušao i ti i igrači u istoriju.Pamtice se dok god budu igrali mladi reprezenativni timovi.Sramota je da igra jedan Radonjic ceo mec i protiv Austrije i sinoć.Decko omasio sport.Dokle će se u našoj zemlji forsirati sve pogrešno.Hteti dati 200 miliona?!Kome?Cemu?!Najlakse je tako.Izadjes i kažeš:”Preuzimam odgovornost”.A primiš 6 komada?!Sramota!!!

Indoktrinacija

pre 4 godine

Luka Jović ni kriv ni dužan u roku od 2 nedelje dobi 5 komada u Ukrajinaca, 6 od Nemaca i sve to u nacionalnom dresu. Sreća za njega pa je kraj sezone jer bi se 3 meseca oporavljao.

Rozen

pre 4 godine

Cuj, hoce da ispadne heroj, brani igrace... Uvek isto...
Ma krivi ste i ti, i rukovodstvo, i narocito igraci. Vi numete a oni ne znaju i nece...
Sve to treba rasterati...

defekt

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!

fudbal kao nuklearna fizika

pre 4 godine

I? Kako se nosi ta odgovornost? Ili je to samo rec kod nas? Rec nepoznatog znacenja koju, eto, koristimo jer zvuci kao nesto sto je korisno reci u ovim i slicnim situacijama?

"Ako neko treba da bude kriv" ?! Ne, ne treba majstore, sve je super.


I jos nesto, vizuelni identitet nam je ocajan. Ajde sto su nas razmontirali u igri, nego pojavom na terenu. Tu, pre svega mislim na kvalitet dresova - ovi nasi, sve sa selektorom, su stvarno izgledali jadno u svakom segmentu. Pa nismo toliko jadni, majku mu staru, daj napravite bar dres koji bi svako od nas zeleo da kupi - iako ste uzasni na terenu, nasi ste, nemamo druge.

Indoktrinacija

pre 4 godine

Logika FSS:

-Paunović pobedi na SP za mlade, nećemo produžiti ugovor, to je to, nema on više šta da pruži.

-Djorović popije 6 komada od Nemaca, doživi debakl na EP, radi dobar posao, valja ga istrpeti.

-Mislin odvede reprezentaciju na SP, nije dobro, ne igramo lepo za oko, otkaz.

-Krstajić ne prodje grupu na SP gde je vukao amaterske poteze po pitanju izmena i sastava tima, super, mlad je, dobar posao radi, pružićemo mu šansu.

Grof

pre 4 godine

Ne razumem ovu floskulu ja sam kriv. Kako znas da si ti kriv. Kada si uradio analizu. Da li cemo ikada moci da procitamo strucnu pisanu analizu nekog naseg selektora zasto je pobedio ili izgubio odredjenu utakmicu, sta su pozitivne a sta negativne stvari. Ali kako da dobijemo analizu kada smo zapravo okruzeni sa ljudima koji jedva znaju da pisu. Koji su poslednji put presli na drugu stranu lista od A4 formata kada su radili ispravku pismenog sastava iz Srpskog Jezika. Imamo MILION nekih licenci kojima se uzima velika lova, ali da dodje neko i da kaze mi smo zbog toga i toga izgubili nikada. Ja sam kriv nemojte na igrace.... Kod nas i igrac Reala Madrida ne postoji posto mi samo cekamo i davimo loptu. Trcanje bez iste ne postoji. Ma milion stvari se vidi. Hocu da napises Djorovicu esej zasto si izgubio i gde mislis da si pogresio. Zasto si to uradio. Mozda posle analize shvatimo da si uradio cak i najbolje sto si mogao i da eto nije moglo bolje i da nam je to MAXimum.
Zato papir olokva i u 4 primerka.

milke

pre 4 godine

„Igrači su dali maksimum“, reče Đorović i osta živ. Ovo što je rekao jasno govori, da je demagog, i da nije dorastao da bude fudbalski trener, koji uz to ponavlja reči koje ponavljaju i svi ostali naši „treneri“ posle poraza.

stoler

pre 4 godine

Tako je, i zato treba i da te nagrade mestom A selektora. Zato sto je jedino pravo merilo za tako vaznu poziciju neiskustvo, neznanje, amaterizam i ovakve pateticne izjave. Srbija, zemlja cuda!!!

Otac Makarije

pre 4 godine

Srbija! Jedina zemlja u svetu gde za priznanje da si kriv ne snosis nikakve posledice! Nebitno da li je u pitaju politika, sport ili nesto trece.

sportdetective

pre 4 godine

Sa tribine se videla jedna velika razlika...na zagrijavanju nemci koriste jedan dodir u igri lopta kruzi da kad gledas ne mozes da jih okom pohvatas...nasi na zagrijavanju svaki koristi min 3 dodira da smiri loptu, pa je onda gradi, pa se dvojica guraju za loptu pa jedan drugog saplicu i valjaju se po travi...dve totalno razlicite scene. Kad je pocela utakmica, scena se preslikava, nemci koristie max dva dodira, svaki put kad nemac primi loptu odma se mu nude dvojica slobodnih igraca, nasi da jih bog sacuva, svaki carini loptu, u proseku 5 dodira od toga 3 da savlada loptu. Znaci prosta matematika dok nas igrac smiri loptu i odigra(6 dodira) kod nemaca je ta lopta vec kod 3. igraca i prosledjena je vec 4.igracu. E tu je razlika izmedju nemaca i nas. 6:1 je samo posledica ovoga sto sam napisao. U drugom poluvremenu, desava se sitacija u kojoj zivkovic i radonjic odigravaju na prvu, njih dvojica sa odigranom duplom loptom izbacuju 4 njemacka igraca iz igre, tako fino i jednostavno cak je publika na stadionu pozdravila taj potez...al jedan takv potez je malo za utakmicu na EP. Njemci su imali u svakom minutu takav potez ili protok lope. Tako da dali su gol kad god su hteli a ocigledno nisu hteli da nam zabiju 10 a mogli su.

Teofil

pre 4 godine

Gorane, uspeo si razbio si mladu reprezentaciju.. Radonjic, Zivkovic, Racic, Babic, Lukic, Pantic (milenkovic,Gajic svremana na vreme)sta su ti juce radili na terenu...
Nikakva ideja u igri, nismo imali 3 pasa u napred a kamoli dupli pas.

mr

pre 4 godine

Djorovic je kriv na kubik, a po ovoj izjavi malo je reci da nije svjestan svoje nesposobnosti u vodjenju takvih igraca na takvom nivou. Vjerovatno dobar covjek, ali trener za drugu ligu Srbije.

Rigodo78

pre 4 godine

Revoltiran sam! Koga bre vise da stitimo ?! Zasto Djorovicu?! Da li su deca ?! Dosta mi je vise vasih demagogija iz fss srbije! Preterali ste! Pogledajte sta radite, svi vi. To je sramota za srpski sport! Mi izgleda umemo samo da igramo te kvalifikacije i nista vise! To nam je i finale i medalja i zlato, ma sve! Vrh je kvalifikovati se na zavrsno takmicenje i to je to! Nemam reci vise. Rekli ste i "matori" i ta "deca" na terenu sve...jedno veliko NULA, kod mene i kod vecine najvaznije sporedne stavri na svetu! E, a, verovali smo vam, zaista...vise ne, ali iskreno. Dosta je bilo blamaze!

mirSvima

pre 4 godine

Nemački trener je uoči utakmice izjavio da mu je bilo izuzetno teško da pripremi taktiku, jer iz prethodne utakmice nije umeo da prepozna način igre srpskog tima.
Pa, kako da prepozna kada ni ne postoji "naš" način igranja. E, moj treneru!

Goran

pre 4 godine

Znaci budućnost nam je da budemo Malta,Andora,Farska Ostrava...Tuga...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 09:21)

Naravno !
Sve dok ima poslova gde se vrti ozbiljan novac i gde ima lako zaradjenih para mi cemo upropastiti, mnogo pijavica druze, mnogo sljama i neradnika, intriga, muljaza, prevara, sve na mufte.
Pri tom, ne mislim samo na fudbal, takvo je stanje u celom drustvu...pocni od testova za prijemni.

Lav Lazo

pre 4 godine

Eh, koliko samo puta 'izanalizirasmo' situaciju u poslednjih 30ak godina, pa nista. Pitam se sta bi, ne daj Boze, bilo kad bi se te analize preskocile...

Čonka

pre 4 godine

Naravno da si kriv,ko bi bio,nije bagerista neki sigurno! Igrače treba da je sramota milione imaju na računima što im je izgleda najbitnije,da li su se videli juče kako su izgledali?

oxydant

pre 4 godine

"Predstoji nam duboka analiza svega što se izdešavalo..."

Sasvim dovoljna je i površna analiza.Sklonite se ti i onaj što te je postavio!

drvobradi

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.
Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.

Cile

pre 4 godine

Ovaj čovek apsolutno nema autoritet nad tim "zvezdicama", potpuno su nezainteresovani, a taktika: "Vrati loptu nazad jer ne znaš šta sa njom", nam je spakovala bar 5 od 8 golova. Zamisli fudbal, gde je najbolji igrač golman, koji najmanje kriv- dobije 8 golova na 2 utakmice? Pa nije kriv Dalaj Lama nego trener!

Brzi spic

pre 4 godine

Kriv je trener i onaj koji ga je doveo- FSS.
Danas se igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4(trkača)-1(najbrži)
U suprotnom, dok god igraju spori igraci bez kondicije za 90 min, doživljavacemo ovakve bruke od najboljih evropskih timova!

svasta

pre 4 godine

Sve je to u redu ali ovo saopstenje je trebalo poceti sa: "Zbog moralne,profesionalne i svake druge odgovornosti podnosim ostavku" pa da na miru procitamo i ostatak ovog tugaljivog teksta.Ovako nam se covek podsmeva i nada da ga ipak nece smeniti.

Ne budi nepismen, vozi desnom stranom

pre 4 godine

Jesi kriv. Za ovakve poraze i bezidejnost, sa ne tako losim sastavom je kriv jedino trener i oni koji su ga postavili!

bocko

pre 4 godine

Zamislite da je Djorovic posle utakmice rekao- Racic i Lukic su katastrofalno pogresili kod prva dva gola, Babic je plivao u odbrani celu utakmicu, Milenkovic nista bolji, Radonjic osim brzine nista, Zivkovic je sa 17 godina igrao mnogo bolje nego sada, Gajicu fale utakmice jer mora da igra gardista, Pantic nevidljiv itd. Zbog igrackih menadzera bi mu trebalo oruzano obezbedjenje. Ovako satro prima svu krivicu na sebe i -mirna Backa.

Sajo

pre 4 godine

Dozivotna zabrana bavljenja fudbalom, a drzava neka plati nekog pravog trenera koji ce da organizuje igrace (kakve god da imamo) i da uvede odbranu, srednji red i objasni sta da rade kad ispred imaju napad.

Nasi omladinci su bili nekad prvaci sveta...

Miroslav

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.
(drvobradi, 21. jun 2019 10:36)
Sva sustina problema u samo par recenica,bravo!

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ali ti u tim stavljas Radonjica, Babica, pa i tog Luku Jovica koliko god on potpisao za Real deluje totalno nemocno i nezainteresovano. Trebalo je to da znas, nakupis 15 klinaca iz domaceg prvenstva a ima ih bar toliko mladjih od 21-22, i oni lepo izginu zeljni dokazivanja pa i ako izgube sa 6 komada bar to urade casno.

milan

pre 4 godine

Gledao sam prvo poluvreme, drugo nisam mogao. Selektor je bas los i ne treba da se bavi fudbalom. Vezni red je izgubio mec. Racic je mnogo los, trckara gore dole. U odbrani ni jedan napad nije zaustavio, presekao, pametan faul napravio... pasove iskljucivo ka nazad daje, a i njih neprecizno. Lukic nevidljiv, Pantic takodje. Niko ne umd da prebaci loptu preko pola. Radonjic i Zivkovic nemaju defanzivnih kvaliteta i otud tolika inicijativa Nemaca, pa i Austrijanaca. Da sumiram, odbrana neorganizovana, napad nekreativan. Selektor ocajan, daj otkaz momentalni i neopozivi.

miodrag

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)
(BojanNS, 21. jun 2019 09:49)


Odavno se nisam ovako slatko nasmejao!!!! Ma ovo sa nasom fudbalskom repkom , mladom , starom , nema razlike, sve je jedan veliki cirkus a u svakom cirkusu je vazno samo da se lepo zabavis. Nas narod je besmrtan sa komentarima!! Narod za selektora!!

djape17

pre 4 godine

@nosferatu- svaka cast druze!!!!!!!!! Sve si rekao! Najaci i najbolji komentar sam sinoc cuo od ko komentatora na nemackoj televiziji ARD , Kaze Thomas Broich : kad su igrali srbi protiv austrije trazili smo slabost srbije u fazi odbrane i napada, za odbranu videli smo da ima mnogo prostora izmedju igraca a napad nismo mogli da analiziramo zato sto nemaju nijednu uigranu akciju

Eden GOAT Hazard

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......

petaro

pre 4 godine

Ljudi,
Osnovna razlika između momaka koji su osvojili Svetsko prvenstvo i ovih danas, a recimo da ih ima 6-7 iz te ekipe je ta da više nisu gladni...
Svako od njih je već uzeo ozbiljne pare i hteli oni to da priznaju ili ne, ne igraju sa istim žarom ( a verovatno nisu ni svesni toga). Jednostavno, Balkanski mentalitet.
Nema nam pomoći.

vrg

pre 4 godine

upoznao sam ga. los covek, prostak koji izigrava gospodina. pisao sam to od kad je preuzeo selekciju. umisljen i nesposoban, kao sto obicno i ide zajedno.
nadam se da ce da ode negde, mozda repreyentacija bude imala srece da dodje neko fin i strucan.

crno nam se piše

pre 4 godine

"Ja sam ovu ekipu selektirao, doveo je na Evropsko prvenstvo. Ovi igrači su naša budućnost, moramo da ih čuvamo"

Nemojte ko boga vas molim da ih čuvate

očigledno

pre 4 godine

Mozete da pljujete igrace kako ne znanu nista, ali nije bas tako. Ovi igraci igraju dobro u svojim klubovima. Kao navijac Zvezde mogu da garantujem da Babic i Gajic nisu ovako kriminalni u Zvezdi, sto je pokazao Babic i u LS. Razlika je sto Zvezdu trenira Milojevic koji zna da postavi igrace u defanzivi. Bolja odbrana od srpske se vidi na turniru u malom fudbalu u Maloj Mostanici. Niko nije cuvao igrace, Nemci su u svakom napadu mogli da biraju kome ce da dodaju loptu, svaki igrac je bio slobodan.
Tako da jeste tvoja odgovornost, treba da letis sa klupe jos danas, ali to nije ni vazno, jer ce doci neka druga neznalica i tako u krug...

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 4 godine

Odgledah tekmu na Rai uno. Talijanski komentatori i stručnjaci u studiju, bili su u općem čuđenju prvenstveno zbog pristupa igrača utakmici. Zajednički zaključak je bio da se ponašaju kao na trening utakmici, da igraju svaki za sebe i nisu mogli vjerovati otkud toliki milijuni eura u nogama mladih iz repke Srbije.

Skroz točno. Kapiten Živković do jučer 56 utakmica nije gola dao, Radonjić može igrati eventualno za Metalac iz Gornjeg Milanovca, Joviću se smiješi lijepa budućnost u nekoj Realovoj nizeligaškoj filijali, golman rukomet ne bi branio...

Kokokeza

pre 4 godine

Pa šta misle ti nadobudni Nemci, da mogu da nam daju sedam golova!? E pa neće moći gospodo, neće moći ove noći (prošle noći).Tvrd smo mi orah.Neda se Srbin tako lako!

Dragan

pre 4 godine

Đoroviću mene je sramota i za vas.Živim u jednoj evro zemlji, aktivno sam igrao fudbal 10 godina, pratim svetske trendove, ali srpski fudbal, mislim samo na reprezativni je katastrofa, i to najviše zahvaljujući trenerima.Srbija nema više velikih fudbalskih trenera koji prate svetske fudbalske trendove, a oni se zasnivaju na brzini, mnogo trčanja, taj trend su prihvatuli i jedni Brazilci, fudbalski umetnici, jer drugačije ne ide.
Svi naši vrhunski igrači koji igraju u stranim klubovima moraju tako igrati inače će sedeti na klupi za rezerve.
I onda dođu u reprezentaciju i igraju staromodan fudbal, u stilu Kuleta Aćimovića i Moce Vukotića od pre 30-40 godina, sporo do zla Boga, sa trčanjem u krugu od 30-40m., a to je odavno prevaziđeno.
Jedini koji je prihvatio taj trend atomskog fudbala i napravio veliki uspeh sa reprezentacijom bio je V.Paunović na N.Zelandu.
Sada i centarhalfovi su vrhunski tehničari, a bekovi su prava krila koja špartaju po stranama i predstavljaju ogromnu opasnost za protivničke ekipe, pogledajte mladog De Lihta iz Ajaksa.
Dok taj trend ne prihvatimo, ništa od srpskog fudbala.

nosferatu

pre 4 godine

E moj Djorovicu, bio si dobar igrac, al' si trener jedna probusena 0!!! Ti bre covece toliko nista ne znas, da je to strasno...a opet cudno, jer si igrao profesionalni fudbal na visokom nivou. Pa ko te bre naterao da zoves A reprezentativce kad znas sa kojim timom si izborio prvenstvo...prvo to da odgovoris. Gde su ti bili Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Jovic, Lukic u kvalifikacijama...pa niiigde, bili su u A timu...a to je pola tima??!! I ti mislis da ces da okupis prvi put ekipu i da prodjes dobro na jakom prvenstvu. Gde ti je sad bio Lutovac koji je najbolji strelac kvalifikacija...tu je on, na klupi, al ne igra, jer igraju neuigrani A reprezentativci...uveo si ga 10 min. Pa ne radi se to tako moooj Djorovicu!! Danci imaju savrseno pravilo...svaki igrac koji odigra za A tim, se vise ne vraca u mladu reprezentaciju. Pa zaaasto nekad ne prihvatimo nesto pametno od drugih, a ne da smo toliko sujetan narod i mislimo da smo mnogo pametni...a nismo...sto se i pokazalo mnogo puta do sada. Djorovicu bolje bataljuj tu profesiju, ipak ona nije za svakoga!!

Atish

pre 4 godine

Nisi ti kriv. Nego su krivi ti manekeni,bezvoljno i bezidejno,usli nonsalantno u utakmicu kao neke super zvezde,jer Boze moj oni igraju u velikim klubovima. Kada su osvojili svetsko prvenstvo ti klinci su igrali za domace klubove,igrali su srcem,cim je to proslo odmah su se zainteresovali strani klubovi. Poceli da igraju za njih i eto vidite sta je prozvod toga. Klosari obicni! Sut jedannisu imali na poluvremenu.Sve to posutati iz reprezentacije!

Gde ja živim

pre 4 godine

Dobro, pošteno. Poraz nije problem bar što se mene tiče, ali igra u ova dva meča je bila sramota. Borbenost i želja u minusu. Baš sam više očekivao bar od ove mlade ekipe. Kao da smo poslali A reprezentaciju. Nije fudbal za nas. Desila su se 2 ekscesa i mislim da je to to. Ili da se radi od početka, ali lepo i stručno ako je moguće ili da bataljujemo radnju. Ne ide ovako s koca i konopca navrat nanos uopšte.

NEDOĐIJA

pre 4 godine

5:0 Ukraina ,sada debakl mladih 6:1 i mi još dižemo fudbal u nebesa. Uložite taj novac u vaterpolo. odbolku,košarku,atletiku a ne da nas novinari zaluđuju da mi imamo "strašan" tim.

goran

pre 4 godine

Каква заштита играча,прошли све основе фудбала у млађим категоријама ,а наш првотимац А селекције као на сеоској утакмици кроз средину кроз три везна Немачке, срамота, основи фудбала, без уиграности задње линије. Очигледно им се не игра, шетња по терену без трчања. А систем и тактика игре то је посебна прича за селектора тренера.

BojanNS

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)

Zoro

pre 4 godine

Sinoć se sve videlo! Prvo, polovina ekipe sastavljena od igrača koji sezonu nisu ni igrali u svojim klubovima (Radonjić, Živković, Gajić...), drugo ko je predsednik Saveza, dobro da smo i otišli na EP. Naši igrači su naučeni da dave loptu i da 80% pasova ide unazad, za razliku od svih u našoj grupi koji igraju brz, napadački fudbal. Nešto slično očekujem i protiv Danaca, gledao sam ih danas i ne vidim ko će da pohvata ona njihova brza krila.
Tuga, ali kakva država, takav i fudbal...

Nebojša

pre 4 godine

Ako si preuzeo odgovornost na sebe onda treba da ti daju otkaz i oduzmu od dogovorene zarade pa traži novi angažman sa tom referencom a ne ja sam kriv i nikom ništa!!!!

Nikki

pre 4 godine

Moguce da je ovo najgore izdanje neke nase repke u fudbalu ikad! U ono sto sam siguran da se nesto "desilo" u pripremama ili pred pocetak samog takmicenja, jer je ovo skoro isti tim koji je briljirao u kvalifikacijama. Ako mi ne verujete pogledajte meceve gostovanja u Austriji i Rusiji, ista formacija, trener i igraci a nismo pokazali delic od te igre. Zahtevam da se obelodani razlog, da li je od saveza, raznih menadzera, bojkot ili sukob igraca, problem sa trenerom ili premijama itd...

Potše

pre 4 godine

Kada ce FSS i fudbalska javnost shvatiti da ovi igraci nisu budućnost srpskog fudbala, jer su skoro svi SPORI i nemaju kondiciju da igraju PRESING u fazi odbrane !
Danas se igra UBRZANI fudbal, a naši igraci izgledaju kao Fiće pored Poršea

Doktor

pre 4 godine

Ljudi, ja navijam da dođe Bard Živa i da preuzme i omladinsku i "A" selekciju. On je u ovom trenutku pravi čovek za tu funkciju. Da bar sve okrenemo na zaj…ciju, pa da se svi zajedno slatko smejemo pre i posle svake utakmice.. Po onoj narodnoj, "udri brigu na veselje".. A Bard, po sopstvenom priznanju, hoće i da gađa punom flašom vode u glavu kada ga neki igrač iznervira, što možda za ove naše i nije loš pedagoški pristup... :))

sasa

pre 4 godine

Bravo Djoroviću. Ne svatam samo ko forsira Milenkovica jer dečko očigledno blage veze nema. Nesiguran igrač! Pogledajte samo koliko je puta vratio loptu golmanu. Nula igrač! Ja u svom timu imam "stabilnijeg" igrača. Ako ti je losa odbrana onda nemas ni vezni red a ni napad. Tebi je odbrana u pomenute dve utakmice očajna. NULA si strateg po meni! i ostali u odbrani nisu bili na očekivanom nivou ali Milenković nije ništa pokazao ni za mlade ni za A tim.

stefan

pre 4 godine

zasto ne budu iskreni kao Zeljko 2005. godine i iznesu sta se desava? Ovo je sramota. Pa najlakse reci ja sam kriv i ode jedan Djora, dodje drugi Djora itd...

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

I Đoroviću šta imaš da kažeš?? Jel svi momci imaju tetovaže, fensi frizure, ili igra svako za sebe, ili je neko ljubomoran na nekoga?!! Baš me zanima!!

miodrag

pre 4 godine

Sta pricas covece , kako mozes da napravis analizu kad I ne znas sta ta rec znaci. Verovatno misli da je to ustvari anal iza , sto je prirodno

Marko

pre 4 godine

Dve naše selekcije u kratkom razmaku popiše 11 komada, pa ti vidi tamo..!!!
Sve je trulo u našoj zemlji. Od dna do vrha. Nema tu spasa...

NY

pre 4 godine

Nisu igraci krivi.Kada bi se zamenila mesta selektora Srbije i Nemacke rezultat bi bio 6:1 za nemca.Mi nemamo sistem igre.Kod nemaca sve selekcije igraju isto jer imaju sistem.Mi.od reprezentacije pravimo eksperimentalnu bazu.Ko god nema posla ajde u savez da bude selektor bez ikakvog znanja.Da li se neko seca Tominog sina koji nije bio trener ni u Partizanu postade selektor mladjih kadeta. Pa onda Ilije Stolice.Takvi u fudbalskim zemlljama ne bi imali sanse. Ko god nema posla ajd u savez.Sve to treba razjuriti dovesti mlade ljude od znanja i napraviti sistem da se zna sta se hoce i treneri u svim klubovima da rade po sistemu.Nema eksperimentisanja

maSi

pre 4 godine

@igrao sam fudbal...
..evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Linije u timu stoje bliže jedna drugoj, pliće. Primera radi mi i kada napadamo naša poslednja linija(odbrana) kampuje kod našeg šesnaesterca, tako da nam u sredini terena(manevru) treba minimum tridesetak igrača da pokrije taj deo terena. Johan bi rekao da ako ne voliš da se braniš, treba da napadaš, a ako želiš da kao Siti ili Barsa, pritisneš protivnika, onda mora poslednja linija tima da izađe na centar. To je kod nas nezamislivo, ne zbog kvaliteta igrača, već zbog trenerske struke, koji su učenici, onog, koji je tvrdio da je fudbal najpopularnija igra na svetu, jer se igra na otvorenom(!), a ne zbog toga što je "nogomet", u pitanju. Tako da bez obzira što smo mi(Srbi) velesila u skoro svim ekipnim sportovima, u fudbalu ćemo ostati na nivou seljotrenera, iz čičinog šinjela.

milke

pre 4 godine

Znao sam: „Ja sam kriv“ . Kriv si naravno, ali to ništa ne rešava. Problemi srpskog fudbala su preteški, a glavni problemi su veoma slab rad od petlića pa nadalje, a zatim prodaja dece u strane klubove, gde uglavnom ne igraju ili igraju veoma malo. Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

Sima

pre 4 godine

Kad bi uveli robiju za sve koji priznaju krivicu, ne bi vise kojekakvi izbacivali fraze tipa "ja sam", a da ne plate.

Zvuci kao da se sprdaju sa ljudima.

samo opusteno

pre 4 godine

Kako nekim ljudima ne dosadi da pljuju Radonjica Pantica Jovanovica Racica...ljudi ti igraci su propali, cim su otisli u evropske klubove videlo se da od njih nema nista tako da ne znam sto se cudite. Meni je mnogo tragikomocnija prica sa Milenkovicem, "novi Vidic" je uspeo sa Fiorentinom da bude bez pobede vise od 3 meseca i za bod da ne ispadne iz lige, a sada na ovom prvenstvu tone jos dublje

Blackman

pre 4 godine

Najezim se kada cujem ovakva obrazlozenja. Sve sto, posle ovakvog fijaska, selektor (bilo koji) treba da uradi je da podnese neopozivu ostavku, a da mi svi narednog jutra, uz caj ili kafu, procitamo: "Selektor podneo ostavku".
Jednostavno - odes! Manje je mucnine u stomaku od citanja ovakvih zalopojki...

adriano_galliani

pre 4 godine

Igrači su nam loši. Kada to javnost shvati i prizna, biće nam lakše. Loši smo u fudbalu i u fudbal se generalno ne razumemo. Čast izuzecima.

Jedan od mnogih........

pre 4 godine

Jovic je pokazao da je izvrstan MANEKEN,Radonjic da je izvrstan EGOISTA,a SELEKTOR da je VELIKI STRUCNJAK!Stidi te se SVI ! Utakmica moze da se izgubi,ali né sa ovakvim odnosom prema igri,protivniku i prema publici!

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

Jedan od mnogih: pazi ovo Jović maneken, Radonjić egoista, a da se stide SVI? A Živković i Pantić, su blistali sinoć!!? PS. najbolje bi bilo kad bi Jović, sam sebe proigravao, i nabacivao sam sebi, pa još i da ubode koji gol, eto ne bi bio maneken!!

Negativni

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......
(Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11)

Ko kaže da smo talentovani? Nismo ništa ni manje ni više talentovani od bilo koga. Samo što smo neradnici i kafanske kabadahije. Sećam se čuvene floskule iz Miljanove trenerske škole: "Nemci trkači a mi tehničari". Naravno, potpuno pogrešno. Bekenbauer, Uli Henes, Brajtner...kasnije Magat, Hesler, Litbarski, Breme, Mateus...izmislili su tehniku za sve naše Karasije, Sušiće, Vukotiće, Zajece, Džajiće, Sliškoviće...tek generacija Stojkovića, Savićevića, Prosinečkog, Mijata, Jugovića, Bobana, Šukera...imala je vrhunsku tehniku. I tu jednu jedinu generaciju nismo iskoristili, što zbog rata, što zbog Osimovih Vujovića, Hadžibegića, Sušića, Brnovića, Baždarevića...teških vezara koje su zauzimale mesto jedinoj pravoj generaciji. Ćiro je sa polovinom te generacije zamalo bio prvak sveta.

Fenomen

pre 4 godine

Ako zaista mislis kriv trebao si podneti ostavku vec u svlacionici. Tako bi uradio svako ko drzi do sopstvenog dostojanstva. A utakmicu protiv Danske moxe da vodi i ekonom...

Jeremija

pre 4 godine

Gledao sam vaterpolo, a ne fudbal. Nekako, više volim da gledam kad pobeđujemo. E sad, za utakmicu vaterpolista koji će najverovatnije uzeti Svetslu ligu na ovom sajtu komentara 0. A za raznorazne fudbalske reprezentacije koje nikad neće osvojiti nešto komentara preko 1000. I to govori nešto.

ccc?

pre 4 godine

Ma dobro nam ide, promene su vidljive...Odlazak na SP ili EP je VELIKI uspeh. Koga je briga sto nas tamo pune? Ovo su sve strucnjaci iz poznate skole. Kao i oni iz FS. Cvetaju..

alekove pudlice

pre 4 godine

..a plata leze svakog meseca redovno,jos poneki bonus od menadzera,idemo dalje,pojeo vuk magarca,tako bi i ja mogo da budem trener,...ja cu samo za platu da treniram..

miodrag

pre 4 godine

Nisam najbolje razumeo, da li se iza ovih hrabrih reci naseg izvrsnog strucnjaka- ja sam kriv, ja sam odgovoran, krije, ne daj Boze naravno, ali ipak, skrivena namera da da ostavku!!?? Ili je to receno u fazonu, kriv sam ali popravicu sve samo me ne dirajte i ne pipkajte ,pri tom, budocnost je pred nama , nije kraj sveta, ja sam sin partije (citaj FSS) I polazem racune samo istoj (jedan si Tito, bre), ne dam nikom stolicu iako mi je tvrda, pokricu se usima I svim ostalim delovima tela , samo da ostanem fukcioner ….dakle ne znam sta da mislim.....covek je nekako zagonetka i fudbalskom smislu, jer siroti Nemci I domaci izdajnici,nisu uspeli, a zarko su zeleli, da otkriju misteriju zvanu sistem igre srpske reprezentacije.....I to ih je kostalo, primili su gol.

milojko

pre 4 godine

Hoće li jedom već neko iskazati očiglednu činjenicu da Srbin NIJE TALENTOVAN ZA FUDBAL? Gde se bolje to vidi nego u mladoj ekipi? Orijentacija na druge sportove, ne bacati narodne pare na fudbalske stadione, ne praviti eksperimente sa organizovanjem kontinentalnih prvenstava...pozdrav svim iskrenim ljubiteljima sporta.

DEX

pre 4 godine

Posle svake utakmice koju izgubi Djorovic kaze porazi se desavaju. Vise se ne desavaju neko su konstantni. Ne mogu da verujem kakve strucnjake imamo za selektore. Ovde ne treba nesto da se menja. Treba menjati sve.

vidim sve

pre 4 godine

Majstore sta mi imamo od toga sto vi svi prihvatate odgovornost. Sta me briga ko je kriv. Vasa strucnost se ogleda u objektivnosti procene kvaliteta svoje ekipe. Svi su se spremali za terasu Skupstine. I sta sad?

rade

pre 4 godine

Kako ih nije sramota da se prihvataju uloge za koju nisu kvalifikovani? Jeli moguce da nisu svesni da ce vrlo brzo biti na stubu srama. Unistavaju nesrecnu decu.

Harpun

pre 4 godine

Imamo jos uvek teoretske sanse. Treba da pobedimo Dance sa najmanje 4 gola razlike, tako isto moraju i Nemci protiv Austrije. U tom slucaju se izjednacavamo po broju bodova sa Austrijom i Danskom (3 boda), ali u tom slucaju imamo najbolju gol razliku i kao najbolja drugoplasirana ekipa idemo u polufinale. A da bi bili najbolja drugoplasirana ekipa na turniru, sve ostale reprezentacije koje su drugoplasirane u svojim grupama ne smeju da imaju više od 3 osvojena boda i gol razliku -4. Najcistija kalkulacija! :-D Ako zelite detaljniju kalkulaciju i kako bi u najboljem scenariju po nas trebala da se odvija situacija u svim grupama i mecevima, pisite u komentarima dole. Vama na usluzi! XD

iv13

pre 4 godine

Pa vas nemacki skauting nije uspeo analizirati jer nismo imali nikakav sistem uspostavljen... sta cete vi sad analiziati?!

Pored toga, mlade igrace trebaju da vode odlicni treneri, psiholozi, a ne neko da se uci na njima kako se radi trenerski posao...

pa pogledajte bar veljko paunovic sta je radio pre meceva, kakve pripreme su bile (i to je samo deo toga, jer je jedan delic zabelezen tim snimcima na youtube)

ko od ovih nasih selektora radi na ozbiljnom nivou sa klincima nasim?

mi bas sve naopako radimo, daj kome god, sta god... katastrofa!!!

Lesser watch

pre 4 godine

Ma nema veze samo treba nastaviti sa štancovanjem i forsiranjem ,,talentovanih" štopera i nema zime za menadžere i naše klubove. A o fudbalu kao najlepšoj i najpopularnijoj igri ne treba voditi računa. Ne treba forsirati mlade talentovane klince koji ,,jedu" loptu i uživaju u fudbalu, šta više njih obavezno gurati u peti plan da neko ne vidi da ipak znamo da igramo fudbal.U prvi plan medijski i igrački gurati samo atletski i menadžerski ,,podobne" štopere.

BgHQ

pre 4 godine

Pored nepobitne cinjenice da su Nemci mnogo bolji iz aviona se videlo da se nasim zvezdicama iz reprezentacije uopste nije igralo.Dosli su na EP kao da ih je neko na silu doveo.Razumem da je sezona preduga i da se bas sve ovo nepotrebno oteglo ali tako je i sa drugim reprezentacijama pa se vidi motiv.Po meni je osnovna greska voditi nemotivisane igrace vise silom nego milom na ovakva takmicenja.Bolje i po kvalitetu losiji igraci da igraju ali koji imaju motiv da pruze svoj maksimum i sa kojima cemo izgledati kao tim a ne kao razbijena banda.

estiar

pre 4 godine

Naravno da si kriv. Da li je moguce da ti je taktika kopija Krstajiceve? Nego neznam da li si svestan da si zakopao igrace izjavom da su dali MAKSIMUM?

nema ovde leba

pre 4 godine

Lako je posle bitke biti general ali ovo je stvarno bruka,igraci totalno nezainteresovani,letargicni i bezvoljni,oni od kojih se najvise ocekivalo totalno podbacili Zivkovic,Milenkovic,Jovic,Radonjic...ovi ostali se utopili u sivilo,videlo se i posle prve utakmice da nista ne funkcionise u nasoj igri,posto funkcioneri u FSS-u ne znaju sta znaci rec odgovornost krivci su verovatno gledaoci ispred malih ekrana,riba smrdi od glave gospodo iz saveza,mislim da od Danaca primamo bar tri komada u nedelju ili subotu tako da za one koji se klade bar neka vajda

Aca iz Šapca

pre 4 godine

Nemci igraju fudbal i tretiraju loptu kao da ima upaljeni fitilj i može svaki sekund da eksplodira, zaro se i oslo adjaju lopte brzo, a naši, kao da je džak para pa je ne daju!!!

матори

pre 4 godine

Не, ја сам крив. Играју ко бабе. Ово будућност српског фудбала? Онда је немамо

mare

pre 4 godine

@ (Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11) poceo si temu ali si malo promasio, zadnji nas fudbaler koji je poistekao iz siromastva i uspeo karijeru je zavrsio jos 2005. Najkasnije. Ovi sada koje gledas su mamini i tatini sinovi koji lece komplekse iz svoje mladosti kupujuci om mesta u timovima i podmicujuci trenere da ih guraju. A intelekt su nasledili od roditelja koji su onakvi kakvim si opisao fudbalere, samo su dosli do para... sad i od tih se nadje neki koji prosto ima nekog talenta pa se i proda preko. Pa mi dvadeset godina nismo izbacili igraca koji zna sa loptom, pa to nije normalno za talentovano dete koje se bavi fudbalom kome je lopta sve u zivotu...

Globtroter

pre 4 godine

Nisam gledao, ali mi je jasno sve. Nažalost većini mojih sunarodnika nije jasno da nam je fudbal tragičan. Ovde ljudi uzimaju za shodno da prozivaju Hrvate koji su vice šampioni sveta i to potpuno zasluženo jer imaju strašne igrače. A niko ne zna da vidi da je naša A selekcija sastavljena od, u najboljem slučaju, prosečnih fudbalera. Ko je od njih osim Tadića vodeći igrač u svom timu? Pritom je Tadić u 6 ili 7 ligi Evrope.

Fudbal je paradigma Srbije.

Grdoje

pre 4 godine

"Ako neko treba da bude kriv"???!!!
Bravo!
Tek onda ces preuzeti, eto, odgovornost?
Decko, ti si zalutao na to mesto gde jesi, brzo ces uvideti po kvalitetu timova koji ce te zvati da ih treniras.
Krckaj to para sto si zaradio kao igrac i ne pojavljuj se vise u javnosti!

Meraklije

pre 4 godine

Za moj ukus ovi nemci igraju neki brz vratoloman fudbal, nema tu lepote, lete ko muve bez glave. I imaju sreće, svaka lopta se odbije gde treba. Rasturili bi ih da uspore malo da vidimo 'di je lopta!

mare

pre 4 godine

Ne pratim fudbal pazljivo, ali od kad znam za sebe znam za dve price koje se vrte: od 95 se prica da su u savezu svi u talovima( od tad slusam o fudbalu) i svaka garnitura je bila sve gora i gora... druga je da nasi fudbaleri ne trce i da je struka katastrofa, preko dvadeset godina kanal je sve dublji i dublji...

nortatem

pre 4 godine

ovi fudbaleri nisu buducnost, nego realnost naseg fudbala, i bas zato ih ne treba postediti. a ako bi slucajno buducnost bili, onda jos manje.

pantelejac

pre 4 godine

Pa naravno da si kriv, ništa se nije naučilo iz poraza od Austrije, ista postavka i isti pristup, a rezultat još gori. Milenković direktan krivac za 3 gola, sredine nema, Radonjić van forme totalno, i na kraju bruka. Upropašćena još jedna generacija.

Cveja

pre 4 godine

Bravo Djorovicu i ekipo iz FSSa,uspeli ste za kratko vreme da unistite sve sto je uradio Paunovic a pre njega Drulovic!!!Narode bojkot do daljneg,dok ne ode polupismena bagra,koja je prevazisla i Toleta Karadzica!!!

toni bandera

pre 4 godine

Pravda za momke, stvarno nemaju pojma.
Mit o nekakvom talentu ispreda botovska mašinerija podvale, jer ljudima je neverovatno lako podvaliti. Ne samo u ovoj zemlji, svuda je to prisutno, ali se jače uočava u nekim drugim društvenim sferama specifičnim za podneblje. Mi smo npr. rapaljska nacija u kojoj prosečan bilmez dok je mali voli da juri za fudbalskom loptom. I zaljubi se u nju, i mašta celog života o njoj, al ne ume da je osvoji jer nije dovoljno dobar za nju.
Nije to ni tužno, to je samo glupo.

Ep

pre 4 godine

Kamenovati odgovorne. Kokezu, Djorovica i glavne igrače Jovića, Živkovića i Milenkovića. Dosta je bilo malverzacija i krimi radnji. Neko mora da plati glavom ili svi odosmo na dno kao Titanik.

sportista

pre 4 godine

Ti si kriv sto si tu bez dana iskustva rada kao trener a igraci su posebna prica.....nemas ti autoritet da bi ih vodio u setnju a ne na PE

Dvorska budala

pre 4 godine

ajde ne napadajte ljude, bolji su za 5 klasa i to je to, isto kao kada biste se vi takmicili na prvenstvu u vasoj struci ;)
(djura, 21. jun 2019 12:01)

Većina ne bi prošla ni kvalifikacije u svojoj struci.

croata

pre 4 godine

Nije vam prvi a bome ni zadnji put da dobijete sest komada, al nisu vas skolovali neki bezveznjaci vec najjaca nogometna nacija svijeta. Koliko se sjecam sestarde ste dobivali samo od renomiranih svjetskih sila argentine, nizozemske, sad svaba i naravno usred bg od hrvatske, zato nema razloga za kuknjavu, nije to tragedija za nogometno egzoticne zemlje kakva je vasa..

Darko

pre 4 godine

Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?

boban

pre 4 godine

koga da zastitite.Zar nije u interesu tih igraca da odigraju dobro.Ili su bili motiva ili neznaju.Sta stititi igrace koji su surovi profesionalci,igraju u velikim klubovima,a traze zastitu od Djorovica?Kakva zastita treba golmanu kada je odbranio 7-8 zicera u 2 utakmice.Ali objasnite mi da Gajic moze vise?Mi nemamo hitre i brze igrace.Racic igra u sekundi,ali se nada prelasku (vracanju)u Valensiju.Sta da igra tamo?Vezna linija nemoze da osmisli ni da odbrani nista.Totalna antipropaganda fudbala.Jovic ber motiva,Radonjic je nesto pokusavao(jedini)a kapiten moze da se vrati u Partizan.Zasto?Igra kao ono sto su igrali upravo zavrseno prvenstvo.

mare

pre 4 godine

Da se nelazemo jesi i to debelo. Sta si mislio da na lepe oci osvojis prvenstvo i prodas se? Treba mnogo rada i perac prozora da se bude a kamoli vrhunsi trener

woah

pre 4 godine

Nisu krivi! Nije istina da se ne bore i ne žele. Ovaj tim sa ovim selektorom ne može bolje od ovoga. Nema tu problema sa željom i voljom, ali sinoć je razlika u kvalitetu bila vidljiva iz aviona.

Rover

pre 4 godine

Bio sam svedok rada gospodina Djorovica. Ne mogu tacno da se setim koja se utakmica igrala, mislim da je bila prijateljska izmedju Radnika iz Bijeljine i Crvene Zvezde. Dok su se mladi i perspektivni igraci Crvene Zvezde trudili da izazovu neciju paznju, nas selektor se svih 90 minuta dopisivao sa nekom klinkom na viberu. Pogledao prema terenu nije. Samo se smeskao na njene poruke. I eto ide nam onako kako radimo. Nisu ovi rezultati pali sa neba...

yugo 45

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!
(defekt, 21. jun 2019 09:00)


Ja se nemogu vise složiti sa ovim komentarom.. Samo bi volio da istaknem još jednom riječi koje je gospodin napisao..

јд123

pre 4 godine

Мени само једна ствар није јасна. Зашто Ђоровић више пута понавља да је он селектирао играче, исто као што је радио и Крстајић?

Ваљда зато што је и њима јасно, да сви знају да они са одабиром играча немају никакве везе, да им се само достави папирић са именима. Па покушавају стари рецепт да што више пута понављаш лаж, то постаје истина.

Mihajlovic u sredinu

pre 4 godine

Gde ti je Grujic, nas najbolji vezni igrac i uz Jovica fudbaler koji je imao najbolju sezonu?! Koji je pravi razlog njegovog nepozivanja? Ko ce da odgovara za ovaj nezapamceni debakl? Kako te nije sramota da zoves Adzica koji ne moze ni na treningu Anderlehta da igra, Masovica koji je rezerva u Trencinu i Lutovca koji pola godine nije igrao!!! Dokle da nas brukate!!!

nosferatu

pre 4 godine

(krajisnik, 21. jun 2019 15:26)

U pravu si ti druze da nemamo mnogo kvalitetnih igraca, ali taj Jovic je postao takav igrac u jednom utreniranom, konstantnom sistemu, gde je odradio hiljade treninga sa tim igracima. Ovde odradio 10ak i ocekujemo cudo. Isto je i sa ovim ostalim A reprezentativcima koji su pozvani. Jednostavno nisu uigrani. Nama druze ni Mesi i Ronaldo u onoj ekipi ne bi pomogli. Da ne pricamo o strucnosti trenera. Mi smo se u kvalif. grupi prosetali bez tih A reprezentativaca...tako da tvoja teorija ne pije vodu. Drugo, jos jedna stvar, mi imamo mentalitet takav kakav je, zasto mislis da npr. ovi ostali igraci nisu bojkotovali A reprezentativce, jer oni koji su izborili plasman, ne igraju...a to smo vidjali u nasoj reprezentaciji mnoogo puta. Trece, zasto da ne primenimo nesto od nekog kome to daje rezultate...evo radimo vec gooodinama isto, pa nista ne dobijamo. Probamo, promenimo nesto, pa vidimo rezultate...ako ne valja, nesto drugo. Mi vec 50 god nemamo nikakve rezultate, izvlacimo pouke, a nista ne menjamo i dalje trpimo "batine" i samere od mnogih...pa dokle bre vise. Nikakav dugorocan plan nemamo...a tako nigde nista necemo uraditi

Zvezdaaa

pre 4 godine

Stanujem pored stadiona jednog beogradskog superligasa.Prolazim pored pomocnog terena, pogledam trening mladjih selekcija.Cujem trenera kako vice pas , pas ali sve je to u messtu.Nema trcanja da se u trku radi pas.Nema driblinga.Nema brzih igraca.A tako je verovatno u svim klubovima.Od Piksija nemamo ideologa igre.Ne mogu svi da misle.Mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi.Zato postoje, Mesi, Hazard, Salah i njima slicni a onda De Bruine, De Liht, Kante, Mane itd

bBb

pre 4 godine

@igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Ovde si našao da pitaš trenere, igrače i ostale stručnjake u čemu je caka...

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ma ja bih da sam neka vlast,ukinuo fudbal zakonom na recimo ograničeni period od 50 godina.Nema para nema fudbala pa ovi što su lagodno živeli od fudbala neka pronađu neki drugi posao I neka tamo malo zasuču rukave da nešto rade,a ne samo sve sami lezilebovići I stručnjaci.

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

goran

pre 4 godine

Naravno, posle ovakvih dogadjaja na koje smo se vec navikli u proteklim decenijama, sledice analiza i zakljucak da je sve ucinjeno sto se moglo uciniti, ali da je bio los dan i ono vec poznato, fudbal danas igraju svi. Na nasu nesrecu, gledacemo ovakve stvari jos dugo, sve dok se nas fudbal ne ocisti od mocnika, menadzera i svih onih koji su u njemu nasli uhleblje radi sopstvenih interesa. Drugo, amateri u onom pravom smislu reci, vode nacionalni tim i pripremaju takticke zamisli na koje bi se svaki iole bolji znalac ove igre slatko nasmejao. Istovremeno, to rade bez ikakvog znanja o tome sta se desava u fudbalskom svetu, pa zato i ona sigurica u vlastitoj odbrani, "fudbal danas igraju svi". Gledajuci na nase rezultate, izgleda da ga mi ne igramo.

krajisnik

pre 4 godine

nosferatu @
Pa ne moramo sve da prepisujemo od stranaca.
Imaš Luku Jovića, jednog od najboljih napadača u Evropi, i po tebi ga ne treba zvati, zato što nije igrao sve utakmice u mladoj reprezentaciji?
Druga je stvar što nije 2 upotrebljive lopte dobio.
Nemamo mi toliko igrača da bi ih se tako lako odrekli.
A da Đorović nema pojma, tu se slažem.

Brzak

pre 4 godine

Posle debakla A tima protiv Ukrajine i omladinaca protiv Nemacke i Austrije, valjda su svi shvatili da se danas igra BRZI fudbal , i da Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4-1 (najbrzi)

Jovo nanovo

pre 4 godine

Je l vide ti šta nam napraviše ovi dušmani. Traže da im ubaciš igrača a ?ni srećni što su treći. Sad moramo da maknemo ovog našeg dok se ne zaboravi bruka. Znaju da je mesto upražnjeno pa mi od jutros zvoni telefon, ne prekida. A di ćemo našeg? Pa u kontrolu leta, bogumi.

davor

pre 4 godine

Ja da se pitam, svi do jednoga bi išli na društveno koristan rad. Ovo je sramota kakv je pristup. Svi su oni tu zbog svojih karijera. Jer nema igranja u jakim ligama ako nisi reprezentativac.

РС

pre 4 godine

Под хитно провести ванредне изборе на свим нивоима од градских - општинских фудбалски савеза преко окружних и савеза региона , Београда ,
Војводине и на нивоу Србије . Избори који су били недавно то је била фарса (практично попуњавање образаца и уношење података за већ одређена лица) , без времена за било какве предизборне активности и тд.
Проширују се лиге па тако трећепласирани тим иде у виши ранг итд. Све то , хтели или не , утиче на комплетно стање у фудбалу. Када би се провели нормални избори тешко да би било ко остао на тим местима председника и генералних секретара. Има пуно примера где су неадекватни људи на функцијама у савезу. Ми готово да немамо утакмицу где резултат није на неки начин "намештен" . Резултати репрезентативних селекција најбоље говоре о стању у фудбалу Србије.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Ovakvi porazi se NE desavaju, a kamoli teži!
Sad stvarno svi igraju fudbal, osim nas.
Podnesi ostalvku i zamoli igrace da ne daju izjave!

nosferatu

pre 4 godine

Evo sad cujem u prenosu, i englezi ne vracaju igrace u mladu ako su vec igrali za A tim (kao na pr. jedan Rašford), a znam da ima jos mnogo takvih primera. Evo, recite mi u ovim ostalim ekipama, koliko ima A reprezentativaca?? Pa mnogo malo, ako ih ima uopste!! Iskren da budem, u neku ruku mi je i drago zbog ovakvog rezultata, jer sam procitao negde da je Djorovic bio odmah posle Tumbe kandidat za A selektora, u zavisnosti od rezultata koji bude postigao. Svakako ce doci neka marioneta (npr. Krstajic), koji ce da sastavlja tim po nalozima Kokeze i menadzera!! Tako da, molio bih vas da se ne nadate evropskom prvenstvu...kao i mnogim prvenstvima u buducnosti!!

BokiPFC

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.
(Nikos, 21. jun 2019 11:50
Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..

Ron

pre 4 godine

Nemas sta ti da objasnjavas i smaras sa tim preuzimanjem odgovornosti jer ako si ti zasluzan za debakl, dajes momentalno otkaz i nema vise price i filozofiranja.

Nikos

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..
(adriano_galliani, 21. jun 2019 10:29)

A zasto igrac Zvezde a ne Partizana.Ja se secam Jusufa Hatunica

Mukica

pre 4 godine

Ovi selektori muceni, bili su odlicni igraci, ali su milijardu posto ucenjeni i pre nego sto su dobili ovaj za njih neverovatno dobar posao, da kada dodje do katastrofe okrive sebe, a ljudi koji su ih postavili i koji im zadaju naredjenja i ko mora i sme da igra nisu odgovorni uopste kao. Riba smrdi od glave, svi to znamo, a u ovom slucaju sve lose dolazi sa vrha. Imali smo mi i ranije losa rukovodstva ali ovo je 1 od najgorih.

adriano_galliani

pre 4 godine

Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milke, 21. jun 2019 09:36)

I onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..

Nikos

pre 4 godine

@Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BokiPFC, 21. jun 2019 12:58)
Vama ova vlast dva puta platila licencu (9miliona) i poklonila stadion.... drzavne sponzore da ne pominjem. Uporedi to sa Toletom pa se javi.

srki

pre 4 godine

igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori

Bravo

pre 4 godine

Bravo Djorovicu. Tako se brani tim i igraci. Svaka cast za izjave i stavove. Naucite iz poraza i samo napred. Gazite sve kao sto ste i do sad.
Igracima savet, ne idite nigde pognute glave. Poraz je deo napredovanja u svemu pa i u fudbalu. Samo naucite sve sto mozete iz ovoga i u nove pobede.
Nema poraza momci, sve je deo skole. I poraz postaje pobeda ako se iz njega nesto nauci, kako biste naucili da niste izgubili
Samo napred imate svu moju podrsku

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

Moler

pre 4 godine

Trce unazad u odbrani umesto da igraju presing na igraca koji je dobio loptu i daju mu vremena da neometano asistira. Nemci su igrali presing po celom terenu i dali pola golova iz nasih gresaka i pola golova zato sto nismo ni pokusali da izvrsimo pritisak na igraca sa loptom vec jurili (bezuspesno) igraca koji je utrcavao.
Kod nas fudbal tradicionalno igraju ljudi sa ogranicenim IQ (cast izuzecima) tako da stvarno i nije neko iznenadjenje.

Kontranapad

pre 4 godine

Za brukamje Srbije protiv Ukrajine, Nemacke,.... krivi su treneri i Kokekeza koji ih je doveo.
Danas se u svetu igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU ili Trecu evropsku ligu,
Zato reprezentacije moraju voditi treneri koji će u tim pozivati BRZE igrače koji mogu igratii na KONTRANAPAD
(5 - brzih u odbrani , 4 -trkača za presing na sredini i 1 -najbrži u napadu)
Spori Jovic moze igrati u Realu , kada je 90% vremena ispred gola protivnika, kao nekada Pancev u Zvezdi kada je imala najbolje vezne igrače na svetu i najbrzeg Binica.

Bravo

pre 4 godine

Bravo Djorovicu. Tako se brani tim i igraci. Svaka cast za izjave i stavove. Naucite iz poraza i samo napred. Gazite sve kao sto ste i do sad.
Igracima savet, ne idite nigde pognute glave. Poraz je deo napredovanja u svemu pa i u fudbalu. Samo naucite sve sto mozete iz ovoga i u nove pobede.
Nema poraza momci, sve je deo skole. I poraz postaje pobeda ako se iz njega nesto nauci, kako biste naucili da niste izgubili
Samo napred imate svu moju podrsku

sasa

pre 4 godine

Bravo Djoroviću. Ne svatam samo ko forsira Milenkovica jer dečko očigledno blage veze nema. Nesiguran igrač! Pogledajte samo koliko je puta vratio loptu golmanu. Nula igrač! Ja u svom timu imam "stabilnijeg" igrača. Ako ti je losa odbrana onda nemas ni vezni red a ni napad. Tebi je odbrana u pomenute dve utakmice očajna. NULA si strateg po meni! i ostali u odbrani nisu bili na očekivanom nivou ali Milenković nije ništa pokazao ni za mlade ni za A tim.

Harpun

pre 4 godine

Imamo jos uvek teoretske sanse. Treba da pobedimo Dance sa najmanje 4 gola razlike, tako isto moraju i Nemci protiv Austrije. U tom slucaju se izjednacavamo po broju bodova sa Austrijom i Danskom (3 boda), ali u tom slucaju imamo najbolju gol razliku i kao najbolja drugoplasirana ekipa idemo u polufinale. A da bi bili najbolja drugoplasirana ekipa na turniru, sve ostale reprezentacije koje su drugoplasirane u svojim grupama ne smeju da imaju više od 3 osvojena boda i gol razliku -4. Najcistija kalkulacija! :-D Ako zelite detaljniju kalkulaciju i kako bi u najboljem scenariju po nas trebala da se odvija situacija u svim grupama i mecevima, pisite u komentarima dole. Vama na usluzi! XD

croata

pre 4 godine

Nije vam prvi a bome ni zadnji put da dobijete sest komada, al nisu vas skolovali neki bezveznjaci vec najjaca nogometna nacija svijeta. Koliko se sjecam sestarde ste dobivali samo od renomiranih svjetskih sila argentine, nizozemske, sad svaba i naravno usred bg od hrvatske, zato nema razloga za kuknjavu, nije to tragedija za nogometno egzoticne zemlje kakva je vasa..

Nikos

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.

milojko

pre 4 godine

Hoće li jedom već neko iskazati očiglednu činjenicu da Srbin NIJE TALENTOVAN ZA FUDBAL? Gde se bolje to vidi nego u mladoj ekipi? Orijentacija na druge sportove, ne bacati narodne pare na fudbalske stadione, ne praviti eksperimente sa organizovanjem kontinentalnih prvenstava...pozdrav svim iskrenim ljubiteljima sporta.

adriano_galliani

pre 4 godine

Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milke, 21. jun 2019 09:36)

I onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ali ti u tim stavljas Radonjica, Babica, pa i tog Luku Jovica koliko god on potpisao za Real deluje totalno nemocno i nezainteresovano. Trebalo je to da znas, nakupis 15 klinaca iz domaceg prvenstva a ima ih bar toliko mladjih od 21-22, i oni lepo izginu zeljni dokazivanja pa i ako izgube sa 6 komada bar to urade casno.

bBb

pre 4 godine

@Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 21. jun 2019 10:47

Haha, jao, što volim ove "stručne" komentare. Ccc... Sve si ti to lepo objasnio u teoriji. Dao si definiciju Perpetuum mobile-a, a u realnosti su stvari malo drugačije. Prestani da sanjaš da znaš nešto fudbalu, nego gledaj i uživaj. Ako ne uživaš, promeni kanal i pusti neki reallity...

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

Jedan od mnogih: pazi ovo Jović maneken, Radonjić egoista, a da se stide SVI? A Živković i Pantić, su blistali sinoć!!? PS. najbolje bi bilo kad bi Jović, sam sebe proigravao, i nabacivao sam sebi, pa još i da ubode koji gol, eto ne bi bio maneken!!

Eden GOAT Hazard

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......

Indoktrinacija

pre 4 godine

Luka Jović ni kriv ni dužan u roku od 2 nedelje dobi 5 komada u Ukrajinaca, 6 od Nemaca i sve to u nacionalnom dresu. Sreća za njega pa je kraj sezone jer bi se 3 meseca oporavljao.

BokiPFC

pre 4 godine

Sve dok drzava forsira i poklanja stadione i placa licence svom crno belom mezimcetu dok se drugi koprcaju (izuzetak zvezda sa zaradom od preko 50 miliona od LS, tv prava, karata, prodaje, nedrzavnih sponzora) nema tu leba.
(Nikos, 21. jun 2019 11:50
Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..

Maradona

pre 4 godine

Pa gospodine krivi ste svi komplet a ponajvise igraci. Legenda kaže da posle kontranapada mladih protiv Brazila posle kog su mladi postali svetski sampioni, nije odigran ni jedan dupli pas u nasem fudbalu....

Doktor

pre 4 godine

Ljudi, ja navijam da dođe Bard Živa i da preuzme i omladinsku i "A" selekciju. On je u ovom trenutku pravi čovek za tu funkciju. Da bar sve okrenemo na zaj…ciju, pa da se svi zajedno slatko smejemo pre i posle svake utakmice.. Po onoj narodnoj, "udri brigu na veselje".. A Bard, po sopstvenom priznanju, hoće i da gađa punom flašom vode u glavu kada ga neki igrač iznervira, što možda za ove naše i nije loš pedagoški pristup... :))

srki

pre 4 godine

igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori

Jedan od mnogih........

pre 4 godine

Jovic je pokazao da je izvrstan MANEKEN,Radonjic da je izvrstan EGOISTA,a SELEKTOR da je VELIKI STRUCNJAK!Stidi te se SVI ! Utakmica moze da se izgubi,ali né sa ovakvim odnosom prema igri,protivniku i prema publici!

Ep

pre 4 godine

Kamenovati odgovorne. Kokezu, Djorovica i glavne igrače Jovića, Živkovića i Milenkovića. Dosta je bilo malverzacija i krimi radnji. Neko mora da plati glavom ili svi odosmo na dno kao Titanik.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ajd sad malo ozbiljno...Nemacka mlada reprezentacija ja mislim da vise nikad u istoriji neće dati nekoj reprezentaciji 6 komada.Bar na neki način si ušao i ti i igrači u istoriju.Pamtice se dok god budu igrali mladi reprezenativni timovi.Sramota je da igra jedan Radonjic ceo mec i protiv Austrije i sinoć.Decko omasio sport.Dokle će se u našoj zemlji forsirati sve pogrešno.Hteti dati 200 miliona?!Kome?Cemu?!Najlakse je tako.Izadjes i kažeš:”Preuzimam odgovornost”.A primiš 6 komada?!Sramota!!!

očigledno

pre 4 godine

Mozete da pljujete igrace kako ne znanu nista, ali nije bas tako. Ovi igraci igraju dobro u svojim klubovima. Kao navijac Zvezde mogu da garantujem da Babic i Gajic nisu ovako kriminalni u Zvezdi, sto je pokazao Babic i u LS. Razlika je sto Zvezdu trenira Milojevic koji zna da postavi igrace u defanzivi. Bolja odbrana od srpske se vidi na turniru u malom fudbalu u Maloj Mostanici. Niko nije cuvao igrace, Nemci su u svakom napadu mogli da biraju kome ce da dodaju loptu, svaki igrac je bio slobodan.
Tako da jeste tvoja odgovornost, treba da letis sa klupe jos danas, ali to nije ni vazno, jer ce doci neka druga neznalica i tako u krug...

Zvezdaaaa

pre 4 godine

onda mu neki igrač Zvezde slomi nogu (i dobije samo žuti karton) i šta onda? Pare se uzimaju odmah i sada, ko zna šta nosi sutra. Koliko naših igrača uopste i uspe? Lazar Marković je odličan primer. Uzeo 10 miliona, svakome je bilo jasno da se radi o ograničenom igraču..
(adriano_galliani, 21. jun 2019 10:29)

A zasto igrac Zvezde a ne Partizana.Ja se secam Jusufa Hatunica

Atish

pre 4 godine

Nisi ti kriv. Nego su krivi ti manekeni,bezvoljno i bezidejno,usli nonsalantno u utakmicu kao neke super zvezde,jer Boze moj oni igraju u velikim klubovima. Kada su osvojili svetsko prvenstvo ti klinci su igrali za domace klubove,igrali su srcem,cim je to proslo odmah su se zainteresovali strani klubovi. Poceli da igraju za njih i eto vidite sta je prozvod toga. Klosari obicni! Sut jedannisu imali na poluvremenu.Sve to posutati iz reprezentacije!

samo opusteno

pre 4 godine

Kako nekim ljudima ne dosadi da pljuju Radonjica Pantica Jovanovica Racica...ljudi ti igraci su propali, cim su otisli u evropske klubove videlo se da od njih nema nista tako da ne znam sto se cudite. Meni je mnogo tragikomocnija prica sa Milenkovicem, "novi Vidic" je uspeo sa Fiorentinom da bude bez pobede vise od 3 meseca i za bod da ne ispadne iz lige, a sada na ovom prvenstvu tone jos dublje

SeijoOju

pre 4 godine

Jedan tim igra kvalifikacije, prodje grupu nadmocno bez poraza, a neki sasvim drugi, sastavljen od igraca koji su zajedno igrali tacno 0 utakmica, igra prvenstvo.

I dobijes ovo...

adriano_galliani

pre 4 godine

Igrači su nam loši. Kada to javnost shvati i prizna, biće nam lakše. Loši smo u fudbalu i u fudbal se generalno ne razumemo. Čast izuzecima.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 4 godine

Odgledah tekmu na Rai uno. Talijanski komentatori i stručnjaci u studiju, bili su u općem čuđenju prvenstveno zbog pristupa igrača utakmici. Zajednički zaključak je bio da se ponašaju kao na trening utakmici, da igraju svaki za sebe i nisu mogli vjerovati otkud toliki milijuni eura u nogama mladih iz repke Srbije.

Skroz točno. Kapiten Živković do jučer 56 utakmica nije gola dao, Radonjić može igrati eventualno za Metalac iz Gornjeg Milanovca, Joviću se smiješi lijepa budućnost u nekoj Realovoj nizeligaškoj filijali, golman rukomet ne bi branio...

Dvorska budala

pre 4 godine

ajde ne napadajte ljude, bolji su za 5 klasa i to je to, isto kao kada biste se vi takmicili na prvenstvu u vasoj struci ;)
(djura, 21. jun 2019 12:01)

Većina ne bi prošla ni kvalifikacije u svojoj struci.

Nikos

pre 4 godine

@Seti se samo kome je Tole izdavao i placao licence iz FSS-a da bi igrali kvalifikacije pa vas Kairst istrese za 180 min.. Kratko pamcenje u vas..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BokiPFC, 21. jun 2019 12:58)
Vama ova vlast dva puta platila licencu (9miliona) i poklonila stadion.... drzavne sponzore da ne pominjem. Uporedi to sa Toletom pa se javi.

Grdoje

pre 4 godine

"Ako neko treba da bude kriv"???!!!
Bravo!
Tek onda ces preuzeti, eto, odgovornost?
Decko, ti si zalutao na to mesto gde jesi, brzo ces uvideti po kvalitetu timova koji ce te zvati da ih treniras.
Krckaj to para sto si zaradio kao igrac i ne pojavljuj se vise u javnosti!

Boris

pre 4 godine

"Ovi igrači su naša budućnost" rece selektor. Mene zaista plasi ako je ovo nasa buducnost. Sta ocekivati sutra? Da budemo kao Andora i Malta?

Darko

pre 4 godine

Nisam trener, znači laik sam ali dajem sebi za pravo da mogu da komentarišem jer bih i ja mogao da vodim tim na ovakav način ako ne i bolje. Ono na čemu bih definitivno poradio je motivacija igrača, zatim zalaganje, onda to da lopta ide unapred a ne unazad da se igrači otvaraju i grade poziciju za primanje lopte kada idemo u napad, da lopta ide u prazan prostor ispred igrača koji se ubacuje iza zadnje linije protivničke odbrane i trčanje, trčanje i samo trčanje. Ko hoće i može neka igra, ko neće - ćao. Kada protivnik napada odmah seći, gristi, ne dozvoliti 3 pasa, ulaziti u igrača. Biti spreman na kontru, da se preseće napad i eksplozivno krene napred. Da li je to neka mudrost? Nije, samo treba kondicije, volje i timskog duha i ono što nam je uvek nedostajalo pobedničkog mentaliteta. (usaditi im u glavu da su pobednici a ne luzeri). Ne postoji poraz kao opcija. Uvek se ide na pobedu, to je po meni suština fudbala i sporta uopšte. I motivacioni govor pred svaki meč. Da im se koža naježi. E sada ovo isprobajte protiv Danaca pa da vidimo da li može tako?

boban

pre 4 godine

koga da zastitite.Zar nije u interesu tih igraca da odigraju dobro.Ili su bili motiva ili neznaju.Sta stititi igrace koji su surovi profesionalci,igraju u velikim klubovima,a traze zastitu od Djorovica?Kakva zastita treba golmanu kada je odbranio 7-8 zicera u 2 utakmice.Ali objasnite mi da Gajic moze vise?Mi nemamo hitre i brze igrace.Racic igra u sekundi,ali se nada prelasku (vracanju)u Valensiju.Sta da igra tamo?Vezna linija nemoze da osmisli ni da odbrani nista.Totalna antipropaganda fudbala.Jovic ber motiva,Radonjic je nesto pokusavao(jedini)a kapiten moze da se vrati u Partizan.Zasto?Igra kao ono sto su igrali upravo zavrseno prvenstvo.

petaro

pre 4 godine

Ljudi,
Osnovna razlika između momaka koji su osvojili Svetsko prvenstvo i ovih danas, a recimo da ih ima 6-7 iz te ekipe je ta da više nisu gladni...
Svako od njih je već uzeo ozbiljne pare i hteli oni to da priznaju ili ne, ne igraju sa istim žarom ( a verovatno nisu ni svesni toga). Jednostavno, Balkanski mentalitet.
Nema nam pomoći.

Mihajlovic u sredinu

pre 4 godine

Gde ti je Grujic, nas najbolji vezni igrac i uz Jovica fudbaler koji je imao najbolju sezonu?! Koji je pravi razlog njegovog nepozivanja? Ko ce da odgovara za ovaj nezapamceni debakl? Kako te nije sramota da zoves Adzica koji ne moze ni na treningu Anderlehta da igra, Masovica koji je rezerva u Trencinu i Lutovca koji pola godine nije igrao!!! Dokle da nas brukate!!!

nosferatu

pre 4 godine

E moj Djorovicu, bio si dobar igrac, al' si trener jedna probusena 0!!! Ti bre covece toliko nista ne znas, da je to strasno...a opet cudno, jer si igrao profesionalni fudbal na visokom nivou. Pa ko te bre naterao da zoves A reprezentativce kad znas sa kojim timom si izborio prvenstvo...prvo to da odgovoris. Gde su ti bili Milenkovic, Zivkovic, Radonjic, Jovic, Lukic u kvalifikacijama...pa niiigde, bili su u A timu...a to je pola tima??!! I ti mislis da ces da okupis prvi put ekipu i da prodjes dobro na jakom prvenstvu. Gde ti je sad bio Lutovac koji je najbolji strelac kvalifikacija...tu je on, na klupi, al ne igra, jer igraju neuigrani A reprezentativci...uveo si ga 10 min. Pa ne radi se to tako moooj Djorovicu!! Danci imaju savrseno pravilo...svaki igrac koji odigra za A tim, se vise ne vraca u mladu reprezentaciju. Pa zaaasto nekad ne prihvatimo nesto pametno od drugih, a ne da smo toliko sujetan narod i mislimo da smo mnogo pametni...a nismo...sto se i pokazalo mnogo puta do sada. Djorovicu bolje bataljuj tu profesiju, ipak ona nije za svakoga!!

krajisnik

pre 4 godine

nosferatu @
Pa ne moramo sve da prepisujemo od stranaca.
Imaš Luku Jovića, jednog od najboljih napadača u Evropi, i po tebi ga ne treba zvati, zato što nije igrao sve utakmice u mladoj reprezentaciji?
Druga je stvar što nije 2 upotrebljive lopte dobio.
Nemamo mi toliko igrača da bi ih se tako lako odrekli.
A da Đorović nema pojma, tu se slažem.

alekove pudlice

pre 4 godine

..a plata leze svakog meseca redovno,jos poneki bonus od menadzera,idemo dalje,pojeo vuk magarca,tako bi i ja mogo da budem trener,...ja cu samo za platu da treniram..

Blackman

pre 4 godine

Najezim se kada cujem ovakva obrazlozenja. Sve sto, posle ovakvog fijaska, selektor (bilo koji) treba da uradi je da podnese neopozivu ostavku, a da mi svi narednog jutra, uz caj ili kafu, procitamo: "Selektor podneo ostavku".
Jednostavno - odes! Manje je mucnine u stomaku od citanja ovakvih zalopojki...

Lesser watch

pre 4 godine

Ma nema veze samo treba nastaviti sa štancovanjem i forsiranjem ,,talentovanih" štopera i nema zime za menadžere i naše klubove. A o fudbalu kao najlepšoj i najpopularnijoj igri ne treba voditi računa. Ne treba forsirati mlade talentovane klince koji ,,jedu" loptu i uživaju u fudbalu, šta više njih obavezno gurati u peti plan da neko ne vidi da ipak znamo da igramo fudbal.U prvi plan medijski i igrački gurati samo atletski i menadžerski ,,podobne" štopere.

fudbal kao nuklearna fizika

pre 4 godine

I? Kako se nosi ta odgovornost? Ili je to samo rec kod nas? Rec nepoznatog znacenja koju, eto, koristimo jer zvuci kao nesto sto je korisno reci u ovim i slicnim situacijama?

"Ako neko treba da bude kriv" ?! Ne, ne treba majstore, sve je super.


I jos nesto, vizuelni identitet nam je ocajan. Ajde sto su nas razmontirali u igri, nego pojavom na terenu. Tu, pre svega mislim na kvalitet dresova - ovi nasi, sve sa selektorom, su stvarno izgledali jadno u svakom segmentu. Pa nismo toliko jadni, majku mu staru, daj napravite bar dres koji bi svako od nas zeleo da kupi - iako ste uzasni na terenu, nasi ste, nemamo druge.

milke

pre 4 godine

Znao sam: „Ja sam kriv“ . Kriv si naravno, ali to ništa ne rešava. Problemi srpskog fudbala su preteški, a glavni problemi su veoma slab rad od petlića pa nadalje, a zatim prodaja dece u strane klubove, gde uglavnom ne igraju ili igraju veoma malo. Da imam talentovanog sina ne bi mu dao da ode pre 22. godine. Prvo bi ovde morao da odraste, sazre koliko toliko i da postane fudbaler koji će se moći izboriti za sebe u szranoj sredini. Ovako i roditelji i dete i klubovi i menadžeri žele da što pre uzmu neku kintu, a da li je nekom stalo da dete postane fudbaler ili ne, pitanje je.

Rigodo78

pre 4 godine

Revoltiran sam! Koga bre vise da stitimo ?! Zasto Djorovicu?! Da li su deca ?! Dosta mi je vise vasih demagogija iz fss srbije! Preterali ste! Pogledajte sta radite, svi vi. To je sramota za srpski sport! Mi izgleda umemo samo da igramo te kvalifikacije i nista vise! To nam je i finale i medalja i zlato, ma sve! Vrh je kvalifikovati se na zavrsno takmicenje i to je to! Nemam reci vise. Rekli ste i "matori" i ta "deca" na terenu sve...jedno veliko NULA, kod mene i kod vecine najvaznije sporedne stavri na svetu! E, a, verovali smo vam, zaista...vise ne, ali iskreno. Dosta je bilo blamaze!

rade

pre 4 godine

Kako ih nije sramota da se prihvataju uloge za koju nisu kvalifikovani? Jeli moguce da nisu svesni da ce vrlo brzo biti na stubu srama. Unistavaju nesrecnu decu.

miodrag

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)
(BojanNS, 21. jun 2019 09:49)


Odavno se nisam ovako slatko nasmejao!!!! Ma ovo sa nasom fudbalskom repkom , mladom , starom , nema razlike, sve je jedan veliki cirkus a u svakom cirkusu je vazno samo da se lepo zabavis. Nas narod je besmrtan sa komentarima!! Narod za selektora!!

Negativni

pre 4 godine

Mi smo talentovani za fudbal u to nema sumnje,ali je problem veliki sto su nasi Fudbaleri nesto nalik Africkim fudbalerima dolaze vecinom iz bede sirotinje,nizeg intelekta,obrazovanja zarade novac,a kompleksi ostaju vecni iz detinjstva,i posle idu u trenere a nemaju intelektualni potencijal da se bave trenerstvom,ali zato u Kosarci,Odbojci,Vaterpolu druga prica oni ljudi odisu intelektom i mahom su gradska deca za razliku od ovih.......
(Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11)

Ko kaže da smo talentovani? Nismo ništa ni manje ni više talentovani od bilo koga. Samo što smo neradnici i kafanske kabadahije. Sećam se čuvene floskule iz Miljanove trenerske škole: "Nemci trkači a mi tehničari". Naravno, potpuno pogrešno. Bekenbauer, Uli Henes, Brajtner...kasnije Magat, Hesler, Litbarski, Breme, Mateus...izmislili su tehniku za sve naše Karasije, Sušiće, Vukotiće, Zajece, Džajiće, Sliškoviće...tek generacija Stojkovića, Savićevića, Prosinečkog, Mijata, Jugovića, Bobana, Šukera...imala je vrhunsku tehniku. I tu jednu jedinu generaciju nismo iskoristili, što zbog rata, što zbog Osimovih Vujovića, Hadžibegića, Sušića, Brnovića, Baždarevića...teških vezara koje su zauzimale mesto jedinoj pravoj generaciji. Ćiro je sa polovinom te generacije zamalo bio prvak sveta.

nosferatu

pre 4 godine

(krajisnik, 21. jun 2019 15:26)

U pravu si ti druze da nemamo mnogo kvalitetnih igraca, ali taj Jovic je postao takav igrac u jednom utreniranom, konstantnom sistemu, gde je odradio hiljade treninga sa tim igracima. Ovde odradio 10ak i ocekujemo cudo. Isto je i sa ovim ostalim A reprezentativcima koji su pozvani. Jednostavno nisu uigrani. Nama druze ni Mesi i Ronaldo u onoj ekipi ne bi pomogli. Da ne pricamo o strucnosti trenera. Mi smo se u kvalif. grupi prosetali bez tih A reprezentativaca...tako da tvoja teorija ne pije vodu. Drugo, jos jedna stvar, mi imamo mentalitet takav kakav je, zasto mislis da npr. ovi ostali igraci nisu bojkotovali A reprezentativce, jer oni koji su izborili plasman, ne igraju...a to smo vidjali u nasoj reprezentaciji mnoogo puta. Trece, zasto da ne primenimo nesto od nekog kome to daje rezultate...evo radimo vec gooodinama isto, pa nista ne dobijamo. Probamo, promenimo nesto, pa vidimo rezultate...ako ne valja, nesto drugo. Mi vec 50 god nemamo nikakve rezultate, izvlacimo pouke, a nista ne menjamo i dalje trpimo "batine" i samere od mnogih...pa dokle bre vise. Nikakav dugorocan plan nemamo...a tako nigde nista necemo uraditi

Grof

pre 4 godine

Ne razumem ovu floskulu ja sam kriv. Kako znas da si ti kriv. Kada si uradio analizu. Da li cemo ikada moci da procitamo strucnu pisanu analizu nekog naseg selektora zasto je pobedio ili izgubio odredjenu utakmicu, sta su pozitivne a sta negativne stvari. Ali kako da dobijemo analizu kada smo zapravo okruzeni sa ljudima koji jedva znaju da pisu. Koji su poslednji put presli na drugu stranu lista od A4 formata kada su radili ispravku pismenog sastava iz Srpskog Jezika. Imamo MILION nekih licenci kojima se uzima velika lova, ali da dodje neko i da kaze mi smo zbog toga i toga izgubili nikada. Ja sam kriv nemojte na igrace.... Kod nas i igrac Reala Madrida ne postoji posto mi samo cekamo i davimo loptu. Trcanje bez iste ne postoji. Ma milion stvari se vidi. Hocu da napises Djorovicu esej zasto si izgubio i gde mislis da si pogresio. Zasto si to uradio. Mozda posle analize shvatimo da si uradio cak i najbolje sto si mogao i da eto nije moglo bolje i da nam je to MAXimum.
Zato papir olokva i u 4 primerka.

Sajo

pre 4 godine

Dozivotna zabrana bavljenja fudbalom, a drzava neka plati nekog pravog trenera koji ce da organizuje igrace (kakve god da imamo) i da uvede odbranu, srednji red i objasni sta da rade kad ispred imaju napad.

Nasi omladinci su bili nekad prvaci sveta...

Can be only one.

pre 4 godine

Vidi mastore nisi ti kriv. Krivi ste svi u FSS. A sad lijepo ostavke sve do čistačice. Život mi prodje u vašem analiziranju. Vama treba pop da vas okadi.

Nikki

pre 4 godine

Moguce da je ovo najgore izdanje neke nase repke u fudbalu ikad! U ono sto sam siguran da se nesto "desilo" u pripremama ili pred pocetak samog takmicenja, jer je ovo skoro isti tim koji je briljirao u kvalifikacijama. Ako mi ne verujete pogledajte meceve gostovanja u Austriji i Rusiji, ista formacija, trener i igraci a nismo pokazali delic od te igre. Zahtevam da se obelodani razlog, da li je od saveza, raznih menadzera, bojkot ili sukob igraca, problem sa trenerom ili premijama itd...

milke

pre 4 godine

„Igrači su dali maksimum“, reče Đorović i osta živ. Ovo što je rekao jasno govori, da je demagog, i da nije dorastao da bude fudbalski trener, koji uz to ponavlja reči koje ponavljaju i svi ostali naši „treneri“ posle poraza.

Brzi spic

pre 4 godine

Kriv je trener i onaj koji ga je doveo- FSS.
Danas se igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4(trkača)-1(najbrži)
U suprotnom, dok god igraju spori igraci bez kondicije za 90 min, doživljavacemo ovakve bruke od najboljih evropskih timova!

bocko

pre 4 godine

Zamislite da je Djorovic posle utakmice rekao- Racic i Lukic su katastrofalno pogresili kod prva dva gola, Babic je plivao u odbrani celu utakmicu, Milenkovic nista bolji, Radonjic osim brzine nista, Zivkovic je sa 17 godina igrao mnogo bolje nego sada, Gajicu fale utakmice jer mora da igra gardista, Pantic nevidljiv itd. Zbog igrackih menadzera bi mu trebalo oruzano obezbedjenje. Ovako satro prima svu krivicu na sebe i -mirna Backa.

miodrag

pre 4 godine

Nisam najbolje razumeo, da li se iza ovih hrabrih reci naseg izvrsnog strucnjaka- ja sam kriv, ja sam odgovoran, krije, ne daj Boze naravno, ali ipak, skrivena namera da da ostavku!!?? Ili je to receno u fazonu, kriv sam ali popravicu sve samo me ne dirajte i ne pipkajte ,pri tom, budocnost je pred nama , nije kraj sveta, ja sam sin partije (citaj FSS) I polazem racune samo istoj (jedan si Tito, bre), ne dam nikom stolicu iako mi je tvrda, pokricu se usima I svim ostalim delovima tela , samo da ostanem fukcioner ….dakle ne znam sta da mislim.....covek je nekako zagonetka i fudbalskom smislu, jer siroti Nemci I domaci izdajnici,nisu uspeli, a zarko su zeleli, da otkriju misteriju zvanu sistem igre srpske reprezentacije.....I to ih je kostalo, primili su gol.

woah

pre 4 godine

Nisu krivi! Nije istina da se ne bore i ne žele. Ovaj tim sa ovim selektorom ne može bolje od ovoga. Nema tu problema sa željom i voljom, ali sinoć je razlika u kvalitetu bila vidljiva iz aviona.

goran

pre 4 godine

Naravno, posle ovakvih dogadjaja na koje smo se vec navikli u proteklim decenijama, sledice analiza i zakljucak da je sve ucinjeno sto se moglo uciniti, ali da je bio los dan i ono vec poznato, fudbal danas igraju svi. Na nasu nesrecu, gledacemo ovakve stvari jos dugo, sve dok se nas fudbal ne ocisti od mocnika, menadzera i svih onih koji su u njemu nasli uhleblje radi sopstvenih interesa. Drugo, amateri u onom pravom smislu reci, vode nacionalni tim i pripremaju takticke zamisli na koje bi se svaki iole bolji znalac ove igre slatko nasmejao. Istovremeno, to rade bez ikakvog znanja o tome sta se desava u fudbalskom svetu, pa zato i ona sigurica u vlastitoj odbrani, "fudbal danas igraju svi". Gledajuci na nase rezultate, izgleda da ga mi ne igramo.

Nebojša

pre 4 godine

Ako si preuzeo odgovornost na sebe onda treba da ti daju otkaz i oduzmu od dogovorene zarade pa traži novi angažman sa tom referencom a ne ja sam kriv i nikom ništa!!!!

defekt

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!

Ne budi nepismen, vozi desnom stranom

pre 4 godine

Jesi kriv. Za ovakve poraze i bezidejnost, sa ne tako losim sastavom je kriv jedino trener i oni koji su ga postavili!

Teofil

pre 4 godine

Gorane, uspeo si razbio si mladu reprezentaciju.. Radonjic, Zivkovic, Racic, Babic, Lukic, Pantic (milenkovic,Gajic svremana na vreme)sta su ti juce radili na terenu...
Nikakva ideja u igri, nismo imali 3 pasa u napred a kamoli dupli pas.

Marko

pre 4 godine

Dve naše selekcije u kratkom razmaku popiše 11 komada, pa ti vidi tamo..!!!
Sve je trulo u našoj zemlji. Od dna do vrha. Nema tu spasa...

Jeremija

pre 4 godine

Gledao sam vaterpolo, a ne fudbal. Nekako, više volim da gledam kad pobeđujemo. E sad, za utakmicu vaterpolista koji će najverovatnije uzeti Svetslu ligu na ovom sajtu komentara 0. A za raznorazne fudbalske reprezentacije koje nikad neće osvojiti nešto komentara preko 1000. I to govori nešto.

Brzak

pre 4 godine

Posle debakla A tima protiv Ukrajine i omladinaca protiv Nemacke i Austrije, valjda su svi shvatili da se danas igra BRZI fudbal , i da Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU evropsku ligu,
Zato reprezentaciju moraju voditi treneri koji ce u tim pozivati BRZE igrače i igratii na KONTRANAPAD u odbrambenoj formaciji 5-4-1 (najbrzi)

stefan

pre 4 godine

zasto ne budu iskreni kao Zeljko 2005. godine i iznesu sta se desava? Ovo je sramota. Pa najlakse reci ja sam kriv i ode jedan Djora, dodje drugi Djora itd...

svasta

pre 4 godine

Sve je to u redu ali ovo saopstenje je trebalo poceti sa: "Zbog moralne,profesionalne i svake druge odgovornosti podnosim ostavku" pa da na miru procitamo i ostatak ovog tugaljivog teksta.Ovako nam se covek podsmeva i nada da ga ipak nece smeniti.

milan

pre 4 godine

Gledao sam prvo poluvreme, drugo nisam mogao. Selektor je bas los i ne treba da se bavi fudbalom. Vezni red je izgubio mec. Racic je mnogo los, trckara gore dole. U odbrani ni jedan napad nije zaustavio, presekao, pametan faul napravio... pasove iskljucivo ka nazad daje, a i njih neprecizno. Lukic nevidljiv, Pantic takodje. Niko ne umd da prebaci loptu preko pola. Radonjic i Zivkovic nemaju defanzivnih kvaliteta i otud tolika inicijativa Nemaca, pa i Austrijanaca. Da sumiram, odbrana neorganizovana, napad nekreativan. Selektor ocajan, daj otkaz momentalni i neopozivi.

NY

pre 4 godine

Nisu igraci krivi.Kada bi se zamenila mesta selektora Srbije i Nemacke rezultat bi bio 6:1 za nemca.Mi nemamo sistem igre.Kod nemaca sve selekcije igraju isto jer imaju sistem.Mi.od reprezentacije pravimo eksperimentalnu bazu.Ko god nema posla ajde u savez da bude selektor bez ikakvog znanja.Da li se neko seca Tominog sina koji nije bio trener ni u Partizanu postade selektor mladjih kadeta. Pa onda Ilije Stolice.Takvi u fudbalskim zemlljama ne bi imali sanse. Ko god nema posla ajd u savez.Sve to treba razjuriti dovesti mlade ljude od znanja i napraviti sistem da se zna sta se hoce i treneri u svim klubovima da rade po sistemu.Nema eksperimentisanja

Globtroter

pre 4 godine

Nisam gledao, ali mi je jasno sve. Nažalost većini mojih sunarodnika nije jasno da nam je fudbal tragičan. Ovde ljudi uzimaju za shodno da prozivaju Hrvate koji su vice šampioni sveta i to potpuno zasluženo jer imaju strašne igrače. A niko ne zna da vidi da je naša A selekcija sastavljena od, u najboljem slučaju, prosečnih fudbalera. Ko je od njih osim Tadića vodeći igrač u svom timu? Pritom je Tadić u 6 ili 7 ligi Evrope.

Fudbal je paradigma Srbije.

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

oxydant

pre 4 godine

"Predstoji nam duboka analiza svega što se izdešavalo..."

Sasvim dovoljna je i površna analiza.Sklonite se ti i onaj što te je postavio!

Kokokeza

pre 4 godine

Pa šta misle ti nadobudni Nemci, da mogu da nam daju sedam golova!? E pa neće moći gospodo, neće moći ove noći (prošle noći).Tvrd smo mi orah.Neda se Srbin tako lako!

Miroslav

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.
(drvobradi, 21. jun 2019 10:36)
Sva sustina problema u samo par recenica,bravo!

Mukica

pre 4 godine

Ovi selektori muceni, bili su odlicni igraci, ali su milijardu posto ucenjeni i pre nego sto su dobili ovaj za njih neverovatno dobar posao, da kada dodje do katastrofe okrive sebe, a ljudi koji su ih postavili i koji im zadaju naredjenja i ko mora i sme da igra nisu odgovorni uopste kao. Riba smrdi od glave, svi to znamo, a u ovom slucaju sve lose dolazi sa vrha. Imali smo mi i ranije losa rukovodstva ali ovo je 1 od najgorih.

Volim i ja vas

pre 4 godine

Ovakvi porazi se NE desavaju, a kamoli teži!
Sad stvarno svi igraju fudbal, osim nas.
Podnesi ostalvku i zamoli igrace da ne daju izjave!

bBb

pre 4 godine

@igrao sam fudbal i veliki i mali amaterski i jos uvijek igram , nisam trener ali mogu mozda da napisem neko svoje razmisljanje, znali smo da su nemci jaci i superiorniji samim time trebalo je igrati bunker i pokusati nesto iz kontri
i izvuci bar bod pa mi nisu jasni ovi nasi i trener i igraci zasto tako nisu igrali. dovoljno je pogledati jednu murinjovu utakmicu sa parkiranim autobusom ali nasi izgleda ni to ne mogu niti umiju. druga stvar ako moze neko da mi objasni zasto i kako nemci kada nas ima loptu sada vise ne 2 nego 3 nemca su oko njega, znaci nema vise udvajanja nego cak trojica na loptu i igraca, a mi to nikada jos nismo uspeli da uradimo, da li je to nemoguca misija i taktika za nas, u cemu je problem da mi tako igramo kao sto igraju ozbiljnije reprezentacije, evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Ovde si našao da pitaš trenere, igrače i ostale stručnjake u čemu je caka...

mare

pre 4 godine

Ne pratim fudbal pazljivo, ali od kad znam za sebe znam za dve price koje se vrte: od 95 se prica da su u savezu svi u talovima( od tad slusam o fudbalu) i svaka garnitura je bila sve gora i gora... druga je da nasi fudbaleri ne trce i da je struka katastrofa, preko dvadeset godina kanal je sve dublji i dublji...

toni bandera

pre 4 godine

Pravda za momke, stvarno nemaju pojma.
Mit o nekakvom talentu ispreda botovska mašinerija podvale, jer ljudima je neverovatno lako podvaliti. Ne samo u ovoj zemlji, svuda je to prisutno, ali se jače uočava u nekim drugim društvenim sferama specifičnim za podneblje. Mi smo npr. rapaljska nacija u kojoj prosečan bilmez dok je mali voli da juri za fudbalskom loptom. I zaljubi se u nju, i mašta celog života o njoj, al ne ume da je osvoji jer nije dovoljno dobar za nju.
Nije to ni tužno, to je samo glupo.

DEX

pre 4 godine

Posle svake utakmice koju izgubi Djorovic kaze porazi se desavaju. Vise se ne desavaju neko su konstantni. Ne mogu da verujem kakve strucnjake imamo za selektore. Ovde ne treba nesto da se menja. Treba menjati sve.

nortatem

pre 4 godine

ovi fudbaleri nisu buducnost, nego realnost naseg fudbala, i bas zato ih ne treba postediti. a ako bi slucajno buducnost bili, onda jos manje.

mare

pre 4 godine

@ (Eden GOAT Hazard, 21. jun 2019 13:11) poceo si temu ali si malo promasio, zadnji nas fudbaler koji je poistekao iz siromastva i uspeo karijeru je zavrsio jos 2005. Najkasnije. Ovi sada koje gledas su mamini i tatini sinovi koji lece komplekse iz svoje mladosti kupujuci om mesta u timovima i podmicujuci trenere da ih guraju. A intelekt su nasledili od roditelja koji su onakvi kakvim si opisao fudbalere, samo su dosli do para... sad i od tih se nadje neki koji prosto ima nekog talenta pa se i proda preko. Pa mi dvadeset godina nismo izbacili igraca koji zna sa loptom, pa to nije normalno za talentovano dete koje se bavi fudbalom kome je lopta sve u zivotu...

vidim sve

pre 4 godine

Majstore sta mi imamo od toga sto vi svi prihvatate odgovornost. Sta me briga ko je kriv. Vasa strucnost se ogleda u objektivnosti procene kvaliteta svoje ekipe. Svi su se spremali za terasu Skupstine. I sta sad?

nosferatu

pre 4 godine

Evo sad cujem u prenosu, i englezi ne vracaju igrace u mladu ako su vec igrali za A tim (kao na pr. jedan Rašford), a znam da ima jos mnogo takvih primera. Evo, recite mi u ovim ostalim ekipama, koliko ima A reprezentativaca?? Pa mnogo malo, ako ih ima uopste!! Iskren da budem, u neku ruku mi je i drago zbog ovakvog rezultata, jer sam procitao negde da je Djorovic bio odmah posle Tumbe kandidat za A selektora, u zavisnosti od rezultata koji bude postigao. Svakako ce doci neka marioneta (npr. Krstajic), koji ce da sastavlja tim po nalozima Kokeze i menadzera!! Tako da, molio bih vas da se ne nadate evropskom prvenstvu...kao i mnogim prvenstvima u buducnosti!!

Ron

pre 4 godine

Nemas sta ti da objasnjavas i smaras sa tim preuzimanjem odgovornosti jer ako si ti zasluzan za debakl, dajes momentalno otkaz i nema vise price i filozofiranja.

Rozen

pre 4 godine

Cuj, hoce da ispadne heroj, brani igrace... Uvek isto...
Ma krivi ste i ti, i rukovodstvo, i narocito igraci. Vi numete a oni ne znaju i nece...
Sve to treba rasterati...

Lav Lazo

pre 4 godine

Eh, koliko samo puta 'izanalizirasmo' situaciju u poslednjih 30ak godina, pa nista. Pitam se sta bi, ne daj Boze, bilo kad bi se te analize preskocile...

stoler

pre 4 godine

Tako je, i zato treba i da te nagrade mestom A selektora. Zato sto je jedino pravo merilo za tako vaznu poziciju neiskustvo, neznanje, amaterizam i ovakve pateticne izjave. Srbija, zemlja cuda!!!

Gde ja živim

pre 4 godine

Dobro, pošteno. Poraz nije problem bar što se mene tiče, ali igra u ova dva meča je bila sramota. Borbenost i želja u minusu. Baš sam više očekivao bar od ove mlade ekipe. Kao da smo poslali A reprezentaciju. Nije fudbal za nas. Desila su se 2 ekscesa i mislim da je to to. Ili da se radi od početka, ali lepo i stručno ako je moguće ili da bataljujemo radnju. Ne ide ovako s koca i konopca navrat nanos uopšte.

mr

pre 4 godine

Djorovic je kriv na kubik, a po ovoj izjavi malo je reci da nije svjestan svoje nesposobnosti u vodjenju takvih igraca na takvom nivou. Vjerovatno dobar covjek, ali trener za drugu ligu Srbije.

Indoktrinacija

pre 4 godine

Logika FSS:

-Paunović pobedi na SP za mlade, nećemo produžiti ugovor, to je to, nema on više šta da pruži.

-Djorović popije 6 komada od Nemaca, doživi debakl na EP, radi dobar posao, valja ga istrpeti.

-Mislin odvede reprezentaciju na SP, nije dobro, ne igramo lepo za oko, otkaz.

-Krstajić ne prodje grupu na SP gde je vukao amaterske poteze po pitanju izmena i sastava tima, super, mlad je, dobar posao radi, pružićemo mu šansu.

Potše

pre 4 godine

Kada ce FSS i fudbalska javnost shvatiti da ovi igraci nisu budućnost srpskog fudbala, jer su skoro svi SPORI i nemaju kondiciju da igraju PRESING u fazi odbrane !
Danas se igra UBRZANI fudbal, a naši igraci izgledaju kao Fiće pored Poršea

BojanNS

pre 4 godine

Sta odmah pljujete, jos nismo izgubili sanse da se plasiramo u polufinale, treba samo da veceras pobedi Rumunija ili Francuska, ako pobedi Rumunija, treba Engleska da dobije Hrvatsku i onda u poslednjem kolu Hrvati da pobede Francuze, a Rumuni Engleze, ili ako pobedi Francuska, onda Hrvati treba da pobede danas Engleze, a u poslednjem kolu da Francuzi pobede Hrvate i Englezi Rumune. Zatim Poljska treba da pobedi Spaniju, a Belgija Italiju. I na kraju da Nemacka pobedi Austriju, a mi da dobijemo Dansku jedno 10:0 :)

davor

pre 4 godine

Ja da se pitam, svi do jednoga bi išli na društveno koristan rad. Ovo je sramota kakv je pristup. Svi su oni tu zbog svojih karijera. Jer nema igranja u jakim ligama ako nisi reprezentativac.

sportista

pre 4 godine

Ti si kriv sto si tu bez dana iskustva rada kao trener a igraci su posebna prica.....nemas ti autoritet da bi ih vodio u setnju a ne na PE

pantelejac

pre 4 godine

Pa naravno da si kriv, ništa se nije naučilo iz poraza od Austrije, ista postavka i isti pristup, a rezultat još gori. Milenković direktan krivac za 3 gola, sredine nema, Radonjić van forme totalno, i na kraju bruka. Upropašćena još jedna generacija.

mare

pre 4 godine

Da se nelazemo jesi i to debelo. Sta si mislio da na lepe oci osvojis prvenstvo i prodas se? Treba mnogo rada i perac prozora da se bude a kamoli vrhunsi trener

NEDOĐIJA

pre 4 godine

5:0 Ukraina ,sada debakl mladih 6:1 i mi još dižemo fudbal u nebesa. Uložite taj novac u vaterpolo. odbolku,košarku,atletiku a ne da nas novinari zaluđuju da mi imamo "strašan" tim.

BgHQ

pre 4 godine

Pored nepobitne cinjenice da su Nemci mnogo bolji iz aviona se videlo da se nasim zvezdicama iz reprezentacije uopste nije igralo.Dosli su na EP kao da ih je neko na silu doveo.Razumem da je sezona preduga i da se bas sve ovo nepotrebno oteglo ali tako je i sa drugim reprezentacijama pa se vidi motiv.Po meni je osnovna greska voditi nemotivisane igrace vise silom nego milom na ovakva takmicenja.Bolje i po kvalitetu losiji igraci da igraju ali koji imaju motiv da pruze svoj maksimum i sa kojima cemo izgledati kao tim a ne kao razbijena banda.

Dragan

pre 4 godine

Đoroviću mene je sramota i za vas.Živim u jednoj evro zemlji, aktivno sam igrao fudbal 10 godina, pratim svetske trendove, ali srpski fudbal, mislim samo na reprezativni je katastrofa, i to najviše zahvaljujući trenerima.Srbija nema više velikih fudbalskih trenera koji prate svetske fudbalske trendove, a oni se zasnivaju na brzini, mnogo trčanja, taj trend su prihvatuli i jedni Brazilci, fudbalski umetnici, jer drugačije ne ide.
Svi naši vrhunski igrači koji igraju u stranim klubovima moraju tako igrati inače će sedeti na klupi za rezerve.
I onda dođu u reprezentaciju i igraju staromodan fudbal, u stilu Kuleta Aćimovića i Moce Vukotića od pre 30-40 godina, sporo do zla Boga, sa trčanjem u krugu od 30-40m., a to je odavno prevaziđeno.
Jedini koji je prihvatio taj trend atomskog fudbala i napravio veliki uspeh sa reprezentacijom bio je V.Paunović na N.Zelandu.
Sada i centarhalfovi su vrhunski tehničari, a bekovi su prava krila koja špartaju po stranama i predstavljaju ogromnu opasnost za protivničke ekipe, pogledajte mladog De Lihta iz Ajaksa.
Dok taj trend ne prihvatimo, ništa od srpskog fudbala.

drvobradi

pre 4 godine

Jedan dan ce nadam se nasi treneri, FSS i veliki deo navijaca shvatiti da se brzi fudbal ne dobija brzim igracima, vec pametnom igrom. Izvedite ceo nas tim na testove fizicke spreme, nista sporiji niti brzi nece biti od vrsnjaka iz Nemacke. Ali zato izvedite funkcionere i trenere Nemacke i Srbije, dajte im testove inteligencije i opste kulture i videcete u cemu je problem. Iliti da sumiram, sto kaze narod um caruje, snaga klade valja.
Nazalost to te spoznaje Kokeza i ekipa ne mogu sami da dodju, zato treba da budu smenjeni i neko pametniji da bude postavljen na to mesto.

Cile

pre 4 godine

Ovaj čovek apsolutno nema autoritet nad tim "zvezdicama", potpuno su nezainteresovani, a taktika: "Vrati loptu nazad jer ne znaš šta sa njom", nam je spakovala bar 5 od 8 golova. Zamisli fudbal, gde je najbolji igrač golman, koji najmanje kriv- dobije 8 golova na 2 utakmice? Pa nije kriv Dalaj Lama nego trener!

crno nam se piše

pre 4 godine

"Ja sam ovu ekipu selektirao, doveo je na Evropsko prvenstvo. Ovi igrači su naša budućnost, moramo da ih čuvamo"

Nemojte ko boga vas molim da ih čuvate

yugo 45

pre 4 godine

Dobro, ajde sad lose ste igrali, okej. Desava se, ali meni je jedino bitno da celokupni Fss podnese ostavku , ako to uradite sve vam je oprosteno!
(defekt, 21. jun 2019 09:00)


Ja se nemogu vise složiti sa ovim komentarom.. Samo bi volio da istaknem još jednom riječi koje je gospodin napisao..

sportdetective

pre 4 godine

Sa tribine se videla jedna velika razlika...na zagrijavanju nemci koriste jedan dodir u igri lopta kruzi da kad gledas ne mozes da jih okom pohvatas...nasi na zagrijavanju svaki koristi min 3 dodira da smiri loptu, pa je onda gradi, pa se dvojica guraju za loptu pa jedan drugog saplicu i valjaju se po travi...dve totalno razlicite scene. Kad je pocela utakmica, scena se preslikava, nemci koristie max dva dodira, svaki put kad nemac primi loptu odma se mu nude dvojica slobodnih igraca, nasi da jih bog sacuva, svaki carini loptu, u proseku 5 dodira od toga 3 da savlada loptu. Znaci prosta matematika dok nas igrac smiri loptu i odigra(6 dodira) kod nemaca je ta lopta vec kod 3. igraca i prosledjena je vec 4.igracu. E tu je razlika izmedju nemaca i nas. 6:1 je samo posledica ovoga sto sam napisao. U drugom poluvremenu, desava se sitacija u kojoj zivkovic i radonjic odigravaju na prvu, njih dvojica sa odigranom duplom loptom izbacuju 4 njemacka igraca iz igre, tako fino i jednostavno cak je publika na stadionu pozdravila taj potez...al jedan takv potez je malo za utakmicu na EP. Njemci su imali u svakom minutu takav potez ili protok lope. Tako da dali su gol kad god su hteli a ocigledno nisu hteli da nam zabiju 10 a mogli su.

goran

pre 4 godine

Каква заштита играча,прошли све основе фудбала у млађим категоријама ,а наш првотимац А селекције као на сеоској утакмици кроз средину кроз три везна Немачке, срамота, основи фудбала, без уиграности задње линије. Очигледно им се не игра, шетња по терену без трчања. А систем и тактика игре то је посебна прича за селектора тренера.

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Ma ja bih da sam neka vlast,ukinuo fudbal zakonom na recimo ograničeni period od 50 godina.Nema para nema fudbala pa ovi što su lagodno živeli od fudbala neka pronađu neki drugi posao I neka tamo malo zasuču rukave da nešto rade,a ne samo sve sami lezilebovići I stručnjaci.

Zvezdaaa

pre 4 godine

Stanujem pored stadiona jednog beogradskog superligasa.Prolazim pored pomocnog terena, pogledam trening mladjih selekcija.Cujem trenera kako vice pas , pas ali sve je to u messtu.Nema trcanja da se u trku radi pas.Nema driblinga.Nema brzih igraca.A tako je verovatno u svim klubovima.Od Piksija nemamo ideologa igre.Ne mogu svi da misle.Mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi.Zato postoje, Mesi, Hazard, Salah i njima slicni a onda De Bruine, De Liht, Kante, Mane itd

Meraklije

pre 4 godine

Za moj ukus ovi nemci igraju neki brz vratoloman fudbal, nema tu lepote, lete ko muve bez glave. I imaju sreće, svaka lopta se odbije gde treba. Rasturili bi ih da uspore malo da vidimo 'di je lopta!

Joca Srbin

pre 4 godine

Stvar je jednostavna, izgubili smo zato što nismo pobedili. Nije kriv trener nego Nemci što su zapeli da nas napune do vrha, bez ikakvog osećaja da smo mi emotìvan i osetljiv narod. Trče švabe daju golove, ne čekaju da naši analiziraju, i baš bezdušno šest komada. Dobro pustili nam penal da se i mi omrsimo, da ne bude opet nula.

Cveja

pre 4 godine

Bravo Djorovicu i ekipo iz FSSa,uspeli ste za kratko vreme da unistite sve sto je uradio Paunovic a pre njega Drulovic!!!Narode bojkot do daljneg,dok ne ode polupismena bagra,koja je prevazisla i Toleta Karadzica!!!

јд123

pre 4 godine

Мени само једна ствар није јасна. Зашто Ђоровић више пута понавља да је он селектирао играче, исто као што је радио и Крстајић?

Ваљда зато што је и њима јасно, да сви знају да они са одабиром играча немају никакве везе, да им се само достави папирић са именима. Па покушавају стари рецепт да што више пута понављаш лаж, то постаје истина.

ccc?

pre 4 godine

Ma dobro nam ide, promene su vidljive...Odlazak na SP ili EP je VELIKI uspeh. Koga je briga sto nas tamo pune? Ovo su sve strucnjaci iz poznate skole. Kao i oni iz FS. Cvetaju..

Fenomen

pre 4 godine

Ako zaista mislis kriv trebao si podneti ostavku vec u svlacionici. Tako bi uradio svako ko drzi do sopstvenog dostojanstva. A utakmicu protiv Danske moxe da vodi i ekonom...

djape17

pre 4 godine

@nosferatu- svaka cast druze!!!!!!!!! Sve si rekao! Najaci i najbolji komentar sam sinoc cuo od ko komentatora na nemackoj televiziji ARD , Kaze Thomas Broich : kad su igrali srbi protiv austrije trazili smo slabost srbije u fazi odbrane i napada, za odbranu videli smo da ima mnogo prostora izmedju igraca a napad nismo mogli da analiziramo zato sto nemaju nijednu uigranu akciju

maSi

pre 4 godine

@igrao sam fudbal...
..evo pitam trenera, igrace , ostale trenere strucnjake u cemu je caka takve igre, trcanju, razmisljanju dok igras , svaka grupa igraca pokriva odredjeni deo terena i tu cirkulise, ne znam evo ako moze neko da odgovori
(srki, 21. jun 2019 13:02)

Linije u timu stoje bliže jedna drugoj, pliće. Primera radi mi i kada napadamo naša poslednja linija(odbrana) kampuje kod našeg šesnaesterca, tako da nam u sredini terena(manevru) treba minimum tridesetak igrača da pokrije taj deo terena. Johan bi rekao da ako ne voliš da se braniš, treba da napadaš, a ako želiš da kao Siti ili Barsa, pritisneš protivnika, onda mora poslednja linija tima da izađe na centar. To je kod nas nezamislivo, ne zbog kvaliteta igrača, već zbog trenerske struke, koji su učenici, onog, koji je tvrdio da je fudbal najpopularnija igra na svetu, jer se igra na otvorenom(!), a ne zbog toga što je "nogomet", u pitanju. Tako da bez obzira što smo mi(Srbi) velesila u skoro svim ekipnim sportovima, u fudbalu ćemo ostati na nivou seljotrenera, iz čičinog šinjela.

Rover

pre 4 godine

Bio sam svedok rada gospodina Djorovica. Ne mogu tacno da se setim koja se utakmica igrala, mislim da je bila prijateljska izmedju Radnika iz Bijeljine i Crvene Zvezde. Dok su se mladi i perspektivni igraci Crvene Zvezde trudili da izazovu neciju paznju, nas selektor se svih 90 minuta dopisivao sa nekom klinkom na viberu. Pogledao prema terenu nije. Samo se smeskao na njene poruke. I eto ide nam onako kako radimo. Nisu ovi rezultati pali sa neba...

Moler

pre 4 godine

Trce unazad u odbrani umesto da igraju presing na igraca koji je dobio loptu i daju mu vremena da neometano asistira. Nemci su igrali presing po celom terenu i dali pola golova iz nasih gresaka i pola golova zato sto nismo ni pokusali da izvrsimo pritisak na igraca sa loptom vec jurili (bezuspesno) igraca koji je utrcavao.
Kod nas fudbal tradicionalno igraju ljudi sa ogranicenim IQ (cast izuzecima) tako da stvarno i nije neko iznenadjenje.

Čonka

pre 4 godine

Naravno da si kriv,ko bi bio,nije bagerista neki sigurno! Igrače treba da je sramota milione imaju na računima što im je izgleda najbitnije,da li su se videli juče kako su izgledali?

Goran

pre 4 godine

Znaci budućnost nam je da budemo Malta,Andora,Farska Ostrava...Tuga...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 21. jun 2019 09:21)

Naravno !
Sve dok ima poslova gde se vrti ozbiljan novac i gde ima lako zaradjenih para mi cemo upropastiti, mnogo pijavica druze, mnogo sljama i neradnika, intriga, muljaza, prevara, sve na mufte.
Pri tom, ne mislim samo na fudbal, takvo je stanje u celom drustvu...pocni od testova za prijemni.

estiar

pre 4 godine

Naravno da si kriv. Da li je moguce da ti je taktika kopija Krstajiceve? Nego neznam da li si svestan da si zakopao igrace izjavom da su dali MAKSIMUM?

Zoro

pre 4 godine

Sinoć se sve videlo! Prvo, polovina ekipe sastavljena od igrača koji sezonu nisu ni igrali u svojim klubovima (Radonjić, Živković, Gajić...), drugo ko je predsednik Saveza, dobro da smo i otišli na EP. Naši igrači su naučeni da dave loptu i da 80% pasova ide unazad, za razliku od svih u našoj grupi koji igraju brz, napadački fudbal. Nešto slično očekujem i protiv Danaca, gledao sam ih danas i ne vidim ko će da pohvata ona njihova brza krila.
Tuga, ali kakva država, takav i fudbal...

матори

pre 4 godine

Не, ја сам крив. Играју ко бабе. Ово будућност српског фудбала? Онда је немамо

miodrag

pre 4 godine

Sta pricas covece , kako mozes da napravis analizu kad I ne znas sta ta rec znaci. Verovatno misli da je to ustvari anal iza , sto je prirodno

vrg

pre 4 godine

upoznao sam ga. los covek, prostak koji izigrava gospodina. pisao sam to od kad je preuzeo selekciju. umisljen i nesposoban, kao sto obicno i ide zajedno.
nadam se da ce da ode negde, mozda repreyentacija bude imala srece da dodje neko fin i strucan.

SAŠA FRANKFURT

pre 4 godine

I Đoroviću šta imaš da kažeš?? Jel svi momci imaju tetovaže, fensi frizure, ili igra svako za sebe, ili je neko ljubomoran na nekoga?!! Baš me zanima!!

nema ovde leba

pre 4 godine

Lako je posle bitke biti general ali ovo je stvarno bruka,igraci totalno nezainteresovani,letargicni i bezvoljni,oni od kojih se najvise ocekivalo totalno podbacili Zivkovic,Milenkovic,Jovic,Radonjic...ovi ostali se utopili u sivilo,videlo se i posle prve utakmice da nista ne funkcionise u nasoj igri,posto funkcioneri u FSS-u ne znaju sta znaci rec odgovornost krivci su verovatno gledaoci ispred malih ekrana,riba smrdi od glave gospodo iz saveza,mislim da od Danaca primamo bar tri komada u nedelju ili subotu tako da za one koji se klade bar neka vajda

Sima

pre 4 godine

Kad bi uveli robiju za sve koji priznaju krivicu, ne bi vise kojekakvi izbacivali fraze tipa "ja sam", a da ne plate.

Zvuci kao da se sprdaju sa ljudima.

Jovo nanovo

pre 4 godine

Je l vide ti šta nam napraviše ovi dušmani. Traže da im ubaciš igrača a ?ni srećni što su treći. Sad moramo da maknemo ovog našeg dok se ne zaboravi bruka. Znaju da je mesto upražnjeno pa mi od jutros zvoni telefon, ne prekida. A di ćemo našeg? Pa u kontrolu leta, bogumi.

Otac Makarije

pre 4 godine

Srbija! Jedina zemlja u svetu gde za priznanje da si kriv ne snosis nikakve posledice! Nebitno da li je u pitaju politika, sport ili nesto trece.

Kontranapad

pre 4 godine

Za brukamje Srbije protiv Ukrajine, Nemacke,.... krivi su treneri i Kokekeza koji ih je doveo.
Danas se u svetu igra BRZI fudbal , a Srbija spada u svim segmentima igre u DRUGU ili Trecu evropsku ligu,
Zato reprezentacije moraju voditi treneri koji će u tim pozivati BRZE igrače koji mogu igratii na KONTRANAPAD
(5 - brzih u odbrani , 4 -trkača za presing na sredini i 1 -najbrži u napadu)
Spori Jovic moze igrati u Realu , kada je 90% vremena ispred gola protivnika, kao nekada Pancev u Zvezdi kada je imala najbolje vezne igrače na svetu i najbrzeg Binica.

РС

pre 4 godine

Под хитно провести ванредне изборе на свим нивоима од градских - општинских фудбалски савеза преко окружних и савеза региона , Београда ,
Војводине и на нивоу Србије . Избори који су били недавно то је била фарса (практично попуњавање образаца и уношење података за већ одређена лица) , без времена за било какве предизборне активности и тд.
Проширују се лиге па тако трећепласирани тим иде у виши ранг итд. Све то , хтели или не , утиче на комплетно стање у фудбалу. Када би се провели нормални избори тешко да би било ко остао на тим местима председника и генералних секретара. Има пуно примера где су неадекватни људи на функцијама у савезу. Ми готово да немамо утакмицу где резултат није на неки начин "намештен" . Резултати репрезентативних селекција најбоље говоре о стању у фудбалу Србије.

iv13

pre 4 godine

Pa vas nemacki skauting nije uspeo analizirati jer nismo imali nikakav sistem uspostavljen... sta cete vi sad analiziati?!

Pored toga, mlade igrace trebaju da vode odlicni treneri, psiholozi, a ne neko da se uci na njima kako se radi trenerski posao...

pa pogledajte bar veljko paunovic sta je radio pre meceva, kakve pripreme su bile (i to je samo deo toga, jer je jedan delic zabelezen tim snimcima na youtube)

ko od ovih nasih selektora radi na ozbiljnom nivou sa klincima nasim?

mi bas sve naopako radimo, daj kome god, sta god... katastrofa!!!

mirSvima

pre 4 godine

Nemački trener je uoči utakmice izjavio da mu je bilo izuzetno teško da pripremi taktiku, jer iz prethodne utakmice nije umeo da prepozna način igre srpskog tima.
Pa, kako da prepozna kada ni ne postoji "naš" način igranja. E, moj treneru!

Aca iz Šapca

pre 4 godine

Nemci igraju fudbal i tretiraju loptu kao da ima upaljeni fitilj i može svaki sekund da eksplodira, zaro se i oslo adjaju lopte brzo, a naši, kao da je džak para pa je ne daju!!!