Sreda, 19.06.2019.

13:45

"Maradona je imao bolje saigrače nego što ih ima Mesi"

Italijanski fudbalski trener Fabio Kapelo ističe da Lionel Mesi nije kriv što Argentina ne može ništa da napravi na velikim takmičenjima.

Izvor: MT

"Maradona je imao bolje saigraèe nego što ih ima Mesi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

zoki

pre 4 godine

(Mamer N'goj, 20. jun 2019 12:44)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.

Mladen

pre 4 godine

Totalno je obrnuto od ovoga sto prica Kapelo, Argentina danas ima i previse zvezda koje nece da se podrede kolektivu. Danas ima sve igrace u samim top timovima sveta i to kao nositelje. Maradona je 86. bukvalno sam nosio Argentinu do titule+ Valdano i Burichaga kao jedini vrhunski igraci. Pasarela uopste nije igrao bio je povredjen i vec imao 33 godine. Bolji tim su imali i 90. kad su po igri trebali da ispadnu od Jugoslavije a posebno 1982. pa oba puta nisu napravili nista, slicno ko i danas.

singularitet

pre 4 godine

(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики, 20. jun 2019 00:24)

Aj ti druze nadji na youtube, gde imas slikovito objasnjene za ovo o cemu ti pricam. Ukucaj tamo "Messi skills and goals" i odledaj koliko god mozes klipova, pa se vrati i izvini se za gluposti koji se izrekao.
Ja samo ne znam kako tvoj mozak registruje, da Mesiju saigraci pomazu kada on krene u solo prodor pa nanize 3 njih i na kraju da gol. Ovo je samo jedan mali primer, da ne ulazim sada u dalja objasnjenja.
A Ronalda sam ti namerno spomenuo, jer si skroz obrnuo teze. Upravo je kod Ronalda taj problem, igra kako igra tim. Znaci da bi Ronaldo dao gol, tim mora da se potrudi da mu stvori sansu. Znaci nikad neces videti Ronalda da je primio loptu na centru, povukao napada, predje 1 ili 2 igraca, odigra dupli pas sa saigracem, pa opet napravi solo prodor pored nekog igraca i nakraju zabije gol kroz prostor gde bukvalno moze samo lopta da prodje.
To su ti stvari druze gde ti ne treba pomoc tima vec znanje.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:58) u takmicarskim utakmicama nije . protiv najjacih u takmicarskim utakmicama (a pogotovo na turnirima ne) nije davao golove.

мики

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!
(Aha vazi!, 19. jun 2019 20:12)

какве везе има какав је Марадона као тренер?

мики

pre 4 godine

"Mesiju treba tim koji igra za njega" 
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija? 
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)
(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 21:19)

Kada si ti mogao napisati da je Sancez bio bolji od Mesija sto ne bi mogao i ja napisati da su oni bili bolji od Ronalda :) A i Paje jeste bio bolji na tom EURU od Ronalda. Meni nije potrebno da citam misljenja fanova Ronalda, meni je samo dovoljno da pogledam statistiku i individualne nagrade da bi zakljucio ko je bolji od njih dvojice u nacionalnom timu, a to je Mesi. I opet spominjes neke golove protiv jacih reprezentacija, a ja tebi dole dao statistiku Mesija i Ronalda protiv TOP 50 reprezentacija sveta. Vidi, ja priznajem da je Ronaldo bolji u kvalifikacijama protiv Andore, Armenije, San Marina, Estonije itd ali na velikim takmičenjima nikako.

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 23:38)

Mesi je davao golove svim najjacim reprezentacijama u Južnoj Americi tako da nisi upravu za razliku od Ronalda koji je pogadjao jedino protiv Holandije i Spanije.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:04) pusti prijateljske utakmice . u takmicarskim utakmicama protiv jacih ekipa Messija nema nigde i to su jasno opipljive cinjenice.

Zoki

pre 4 godine

(Jaran, 19. jun 2019 22:09)

Dao je Di Marija gol u 1/8 ali zato jer mu je Mesi asistirao. U 1/4 Di Marija nije asistirao za gol Iguanu nego je se lopta odbila od igraca Belgije nakon sto je Mesi prethodno navukao na sebe 3 igraca. Znas li ti da Argentina na tom SPu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu? Interesantno je da vi fanovi Ronalda za Argentinu govorite kako je odbrana zasluzna za finale SPa jer su u zavrsnici primili samo jedan gol, a u Ronaldovom slucaju je on zasluzan za EURO jer je dao samo 1 gol u nokaut fazi haha a Portugal primio samo 1 gol isto kao i Argentina u nokaut fazi SP. I zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju. I opet vam je Ronaldo bolji, a Mesi nije odigrao nista posebno haha

micaiz kafica

pre 4 godine

Hahaha. Sto načina da nešto napraviš i hiljadu izgovora što nisi napravio. To vredi za Mesija.
Veliki igrači prave druge boljim nego što su realno dobri (Maradons), a nabeđene zvezde kvare i vrhunske igrače (Mesi).

Mesi ili Maradona pitanje je sad

pre 4 godine

Sto ste tako ljuti, besni i nesigurni, vi sto mrzite i ne volite Mesija i volite i obozavate Maradonu? Cini mi se da imate neki problem sa nekim (mozda sa Mesijem) i sa ljutnjom.

Jaran

pre 4 godine

Marko
Dao je gol u 1/8 finala u pobedi 1:0, a asistirao je u 1/4 finalu u pobedi 1:0. Povredio se u 1/4 finalu, a do kraja su u 1/2 prosli na penale i izgubili 1:0 u finalu.

Argentina u nokaut fazi:
- 2 gola
Di Marija u nokaut fazi:
- 1 gol
- 1 asistencija
Mesi na SP:
- nista posebno, najsramotnija nagrada za najboljeg igraca SP
Odbrana + Maskerano u nokaut fazi:
- najzasluzniji za samo 1 primljen gol (finale)

Nikola

pre 4 godine

Pedja, 19. jun 2019 14:31

Veoma se lose secas, tako reci ne secas..... Neri Pumpido je bio prvi golman, a taj kog ti pominje ga je tek nasledio nakon grupe mislim jer je ovaj doziveo prelom, tesku povredu. Gojkocea je branio protiv nas u 1/4 finala, inace bio suv prosek.

Alex

pre 4 godine

Secam se ekipe Argentine 1986. Golman - Pumpidu , bek - Braun ,Rudjeri (kosati),Olartikoicea , Enrike -sredina , Djusti - sredina , Maradona -sredina (napad ) , Valdano ( napad ) , Burucaga (napad ),da sazmem - pored Maradone u toj ekipi je bilo jos dva igraca svetske klase - Valdano i Burucaga

Whodumpyourpocket

pre 4 godine

Ne znam kada je Mesi prestao da se igra fudbala. Mislim da je nemoguce da Argentina osvoji bilo sta sve dotle dok ne spuste loptu i kazu sebi ok, idemo da igramo i damo sve od sebe pa sta bude. Bez presije. Cistih glava. Kad Mesi pocne ponovo da se zabavlja na terenu tada ce da prikaze svoje najbolje izdanje. Ovako se samo sili zajedno sa celim timom Argentine.

Cika Kiza

pre 4 godine

drugo je to vreme bilo, tad su igraci koji su igrali u Argentini bili zveri jer se nije toliko islo u Evropu.
Na primer, 1987 je prvak Engleske bio Everton sa Linekerom, a jedini stranac im je bio Velsanin Retklif
1986 je prvak bio Loverpul, e oni su imali mao vise stranaca: Grbelar je bio iz Zimbabvea, Ras je Velsanin, Daglis Skot...
U Italiji je prkak bio Juventus, stranci su bili Landrup i Platini
Prvak Spanije Real je od stranaca imao Valdana (Argentinca)

Gomila sadasnjih Argentinaca je goli prosek, tu mislim na De Mariu posebno, Iguana koji je masio 1 na 1 u finalu (dok je Gece ubo). Mesiju je falio Aguero koji je bio povredjen

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 20:46) Granit Xhaka? Iniesta? Payet? pa ti nisi svestan sta govoris. ovaj prvi razlog zasto je Svajcarska ispala od Poljske, ovaj drugi dozvolio da ga Marco Parolo stavi u dzep,ovaj treci ce biti zapamcen po tome sto je povredio Ronalda . samo je Antoan Grizman imao jacu statistiku od Ronalda na Euru 2016. ja nisam cuo da je neki Portugalski trener ili bivsi fudbaler kritikovao Ronalda a Messija Batistuta,Simeone,Krespo otvoreno kritikuju zbog nezalaganja i slabih performansa u nacionalnom timu. ni Iniesta ni Xhaka,nisu bili u idealnom timu Eura 2016 te tvoje tvrdnje ne piju vodu . procesljaj malo misljena ljudi u svetu o reprezentativnim karijerama njih dvojice i videces da sem Messijevih fan baza svi ostali govore da je Ronaldo uspesniji u nacionalnom timu . dovoljno je videti da je Ronaldo protiv jakih reprezentacija postigao 6 golova na turnirima a Messi nijedan.

zoki

pre 4 godine

I naravno da Sancez nije bio bolji od Mesija. Na Kopa Americi 2015 je imao jednu asistenciju protiv Ekvadora i jedan gol protiv Bolivije u grupi i to je sve sto je uradio na citavom takmicenju. U nokaut fazi nije imao ni gol ni asistenciju. Razumem da si fan Ronalda i da si frustriran jer tvoj miljenik nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja ali druze ne mozes se toliko sramotiti sa komentarima.

Zambezi

pre 4 godine

Imali su 2010. godine odlican tim ali ih je vodio ludi Maradona pa su ih Nemci u 1/4 finalu razbucali. Nisu ni sad losi ali nemaju timsku hemiju kao 1986. i 1990.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:55)


Naravno da nije besmislena. To je statistika koja govori puno toga ali tebi je besmislena jer ti ne ide u prilog :) A Nejmar je igrao Kopa Ameriku 2015 godine, Falkao isto, Kavani isto, James isto, Sancez isto. Mesi je pored svih njih bio najbolji igrac. Ti si i sam svestan da je Mesi vise pokazao u reprezentaciji od Ronalda kada imas potrebu da izmisljas stvari kako bi umanjio Mesijeve uspehe. A od Ronalda na EURU 2016 godine bili su bolji i Paje i Renato Sancez i Azar i Iniesta i Granit Dzaka. Kao sto sam vec rekao Maradona, Pele, pravi Ronaldo ird jesu bolji u reprezentaciji od Mesija ali Kristiano ne.

Aha vazi!

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!

deda

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.
(Đorđe, 19. jun 2019 16:01)

Apsolutno se slažem sa tobom od a do š, jedino bih dodao da je i buručaga imao 33 ili 34 godine tada, tako da je i on bio debelo van svog prajma... Mesiju ostaje velika mrlja što nije uzeo ni jedan trofej sa reprezentacijom iako je u više navrata tokom karijere imao baš baš jak tim iza sebe, iako je nesumnjivo jedan od najboljih igrača ikada...

zoki

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:35)to je besmislena statistika . Ronaldo je u idealnom timu na 3 razlicita Eura,u idealnom timu SP, najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija . na SP 2014 su najbolji bili James,Robben,Kroos,Muller,Van Persie (dakle Messi ni u top 5 ali adidas ga progurao). na KA je Brazil dosao bez Marsela ,Neymara koji se cuva za OI,Suarez dosao povredjen i jedva da je igrao,nije igrao ni Falkao i u takvim uslovima Messi nije bio bolji ni od Sancheza . na Euro 2016 je Ronaldo bio zvanicno drugi najbolji uz Grizmana koji je igrao u brutalnoj ekipi Francuske.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:02) Messi je 70% golova postigao u prijateljskim utakmicama i nikad nije pogadjao protiv najjacih ekipa na takmicarskim mecevima. i dzabe ponavljas svi znaju da nije bio najbolji na tim turnirima.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 18:06)

Sta je uspeo za razliku od Mesija? Mesi je uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u slabijoj konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Kako je Ronaldo bolji u reprezentaciji? Po cemu? Zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju.

I zasto ti toliko smetaju Mesijevi golovi protiv Bosne i Nigerije kada je Ronaldo vecinu svojih golova za reprezentaciju dao protiv reprezentacija koje se daleko slabije i od Bosne i od Nigerije? Ponovit cu ti. Evo jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv koje nisu u TOP 50 na svetu. Mesi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

Ja mogu razumeti komentare da je Maradona bolji od Mesija u reprezentaciji jer je zaista on i vodio reprezentaciju do trofeja ali Kristiano? E to ne mogu shvatiti.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:14)

Nije, ti si ih davao :) Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova izgleda ovako:
Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Zapamti ovo dobro. A cak i da Mesi nije bio najbolji na tim turnirima opet je bio u TOP 3 najbolja igraca. Ronaldo nije ni to. Mesi je bolji kako god da okrenes :)

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 18. jun 2019 21:01) kako je Messi pokazao kad je iskljucivo dobar bio u mecevima gde je njegova zemlja bila dominantna i nadmocna nad protivnicima(Nigerija,BIH)niti je bio najbolji na sp niti na Kopi? Ronaldo je prvo iznudio onaj penal protiv Austrije(istina nije ga realizovao al to je samo dokaz koliko sve ide preko njega), zatim 2 sjajna gola i asistencija za prolaz dalje , ukrao loptu na svojoj polovini i zapoceo kontru protiv Hrvata iz kojeg je Quaresma dao gol na odbitak nakon Ronaldovog suta, u polufinalu gol i asistencija za prolaz u finale.
Euro 2012- Ronaldo sa 2 gola izbacuje Holandiju za prolaz dalje, u cetvrtfinalu gol za prolaz u polufinale gde ih tada nepobediva Spanija izbacuje tek na penale, Euro 2004 Ronaldo igra sjajno sa samo 19 godina i u polufinalu blamira Holandjane sa sve neverovatnim superstarovima koje je Holandija tada imala .
SP 2016- Ronaldo sa 3 gola i kreiranom 100% sansom spasava bod Portugalu protiv daleko nadmocnije Spanije (iznudio penal,iznudio slobodnjak i pogodio sve apsolutno sam), gol za pobedu protiv Maroka u kojem Portugalci jedva izdrzase 90 minuta (85 minuta su branili ono sto im je Ronaldo doneo u petom minutu).
najbolji strelac na zavrsnom turniru Lige nacija i jos na to Polufinalista na SP 2006
dakle radio je u tezim uslovima i opet uspeo za razliku od Messija.

drvobradi

pre 4 godine

Mesi na 3 SP nije dao gol u drugoj fazi takmičenja. Toliko o tome da ih vuče. Da ne pominjem što je u sličnom fazonu kao i Lebron, igrač/trener, pa se igra kako njemu odgovara.

Da dodam

pre 4 godine

Diego Maradona na Kopa Americi (KA): 4 gola, 0 asist i 0 trofeja na 12 mečeva (4-3-5). Učinak Argentine sa Maradonom na KA: zadnji u grupi 1979 (iza Bolivije), 4. 1987 i 3. 1989.
Mesi na KA: 8 golova, 11 asist i 0 trofeja na 22 mečeva (13-7-2). Učinak Argentine sa Mesijem na KA: 3 finala (2007, 2015 i 2016) i 1/4 f 2011 (1-3-0, ispali su u penal seriji).
Mesi je sa reprezentacijom igrao 5 finala (3 KA, 1 SP i 1 OI), a Maradona samo 2 finala.

mich

pre 4 godine

hahahaha pre bih rekao da su igrali u osrednjim ili u drugoligaskim klubovima...gde su to i kakve uspehe na klupskom nivou postigli Rudjeri, Olartikoecea, Burucaga, Kanidja, Pici, Goikoecea, Djusti ajde da se ne lazemo ljudi, Mesi jeste dobar igrac ali porediti ove dve price je suludo.
Mesi danas ima bezvrzne saigrace, ali on je ti vec 10 god za to vreme bilo je bas paklenih ekipa Argentine i opet nista...

Marx

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.
(Srećko, 19. jun 2019 14:26)

Druže za jednog igrača koji je "najbolji svih vremena" što kažeš ne igraju drugi. Rečenica ti je kontradiktorna. Zamisli za Dzordana da su "igrali drugi" dal bi bio on ovo što jeste danas?

boixos nois

pre 4 godine

(lol, 19. jun 2019 17:31) hahah pa to bas i nije tesko protiv nas.imali smo srece sto se Ronaldo povredio na startu inace bi prosle gore nego Svajcarska sa sve Feliksom Brihom na celu.

rifke

pre 4 godine

Niko nikad kao Maradona. Tesko je to objasniti danasnjoj omladini. Simbol radnicke klase,borbe protiv kapitalizma, zapadnjackog sistema vrednovanja. Magicna, neverovatna levica. Na tako dijametralan nacin osvojiti world kup u Meksiku mogu samo najveci genijalci. Gol rukom kolonizatorima englezima, istim onim koji su u to doba otprilike bili u ratu sa Argentinom, a onda slalom za istoriju. Pa onda i simultanka protiv Belgije u polufinalu ,i za kraj asistencija u finalu koja stavlja tacku na sve. Da nije bilo kokainske ovisnosti, ne bi bilo nikakve rasprave ko je najbolji i najveci ikad. Ipak ako mu se ko priblizio, onda je to Mesi. Bez dileme , po meni nesto najbolje u post El pibeovoj eri sto se pojavilo. Koji crni Kristijano Ronaldo ? Stepenicu je on ispod. Zao mi u svakom slucaju Mesija kroz sta prolazi, ali nije bas da je Maradona imao bolje saigrace. NIje imao ni amatere, ali upravo je Diego napravio razliku. Ko je gledao 1986-u zna o cemu pricam.Sportski pozdrav

Marko

pre 4 godine

Ali ovo za Di Mariju da je vodio Argentinu najveca glupost ikada!!!
Lik se POVREDIO u osminifinala i do kraja prvenstva nije igrao, a u grupi 0 golova i 0 asistencija, znaci najveca izmisljotina u fudbalu...
Mesi I Maskerano su vodili Argentinu, ponavljam Di Marija se povredio u osmibifinala!!!

KiMi

pre 4 godine

Maradona je bio vodja koji je znao da digne ekipu, motivise i da daju svi mnogo vise nego sto realno mogu.. Dok Mesi je vise superstar koji sastavlja ekipu i tako unosi nemir u ekipi i svi gledaju da budu kao dobri s njim da ne bi otpali iz reprezentacije. . Opet, Barsa igra totalno drugaciji fudbal gde konstantno imaju posed lopte i koji dominiraju i kad nemaju Mesija u timu a kad on igra, samo donese tu prevagur..

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Ceo svet zna da je Mesi za razliku od Ronalda uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Ronaldo se ne moze porediti sa Mesijem sve dok ne odigra nekoliko turnira na kojima ce biti najbolji igrac. To sto je on odigrao na turnirima po 1 eventualno 2 utakmice na nivou i nije nesto sa cime ga trebas hvaliti.

I da, evo jos jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv San Marina, Armenije, Andore i slicnih. Messi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 17:42) Messi je 70% golova dao u prijateljskim mecevima i nikad nije pogodio u takmicarskoj utakmici protiv najjacih ekipa. a nagrade na turnirima je dobio na ime (James,Kroos,Robben su bili najbolji 2014 a Sanchez na KA 2015 i 2016) .

lol

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.
(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Eto vidiš, Portugal je s 2-3 vrhunska igrača zabio Srbiju u svom petercu i uputio 28 udaraca ka vašem golu, a primili ste samo jedan.

Влада

pre 4 godine

Питање је да ли је Марадона имао бољи тим, ја мислим да није, али оно што је јасно је да је Дијего више желео да буде део тима од Леа.

Đorđe

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.

Chelsea 1-1 Uefalona

pre 4 godine

u takmicarskim mecevima: 6-1 od Bolivije,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske,3-1 od Venecuele . to vam je Argentina u eri Lea Messija.

neutralni felsh

pre 4 godine

(...) Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.
(novisad, 19. jun 2019 16:34)


da, i jos nesto: tada su imali odlicnog stratega (tata martin) umesto potonjeg sampaolija.

novisad

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???


Ovo je pravi pokazatelj zbog čega je danas svet u ku*cu. Svako ko je gledao to SP jasno je video da Mesi, ne samo da je bio najbolji pojedinac, nego je davao golove i asistencije u grupnoj fazi. Di Marija je rešio jednu utakmicu u nokaut fazi, i danas ljudi kao činjenicu iznose da ih je Di Marija vukao a Mesi nije ništa uradio?.

Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.

garymac

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti.
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso....
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.

rio

pre 4 godine

Svejedno mesi ne igra ni u pola kao sto igra u barsi.
(Leroy, 19. jun 2019 15:02)


"Samo" je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena i vodio ih je do 3 finala :)

boixos nois

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti. 
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso.... 
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.
(garymac, 19. jun 2019 16:05)


ma sta zna kapelo...

niko ne sme da vas bije

pre 4 godine

jeste Higuain,Aguero,Mascherano,Di Maria,Dybala,Icardi(koga uopste i ne zovu zbog Messija), Tevez,Diego Millito,Riquelme,Cambiaso,Ayala,Crespo,Heinze,Saviola,Maxi Rodrigues,Banega,Lavezzi ...svi oni su bili Messijevi saigraci i sad me ljudi zele ubediti da niko od njih ne zna igrati fudbal. pa ljudi moji ovi pobrojani su svi bili klase igraci , sa sjajnim karijerama i nemojte se zanositi pricom da su Maradonini saigraci koji dalje od Rivera nisu stigli bolji.

singularitet

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики

"Mesiju treba tim koji igra za njega"
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija?
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)

Roland g7fantom

pre 4 godine

(rio, 19. jun 2019 16:19)jeste vodio ih do finala bez gola u nokaut fazi . i Ibrahimovic,Lewandovski su najbolji strelci u istoriji svojih reprezentacija pa i Svedska i Poljska pamte bolje dane. nista ti to ne znaci

cipiripi

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)

U napadau samo. Ali pazi kako je Ronaldo osvojio evropsko,tj najsmesniji turnir ikad. Da je stari sistem, Portugal ne bi prosao ni grupu jer su bili treci .Nisu uspeli pobediti u grupi "velesile" poput Auatrije, Madjarske i Islanda !! Pa onda, u nokaut fazi se nastavlja presmesni zreb za jednot takveo takmicenje.Hrvatska,Poljska, Vels ! Ni jedna velesila, top reprezentacija do finala . Al kao da to nije bilo dovoljno, samo su Vels pobedili u 90 min od svih tih 6 utakmica ! Dakle, neverovatno koliko su imali srece, vsie i od Grcke 2004, plus jos smesniji zreb ! Na sve to, kao da ni to nije dovoljno za dobro nasmejati se, Ronaldo ne igra u finalu i njegovi mu donesu pobedu i trofej !! eto zasto taj euro niko ne uzima za ozbiljno Ronaldu ,pa nek osvoji jos 1 takav, ne moze u istu recenicu sa Mesijem. Svi pravi fudbalski sladokusci jednostavno vide razliku sa marsa primetnu. Bolji asistent, plej, dribler, pucac slobdnjaka, ma ne samo bolji od njega, nego najbolji na svetu i opet uspije zabijati kao Ronaldo odnosno i vise. Dakle i najbolji je strelac na svetu.To druze nije vidjeno u istoriji fudbala pa mi mozemo do sutra da razglabamo.

мики

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?

Jaran

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???

vlada

pre 4 godine

Samo ne kapiram kako to Messi moze da uradi svasta ali odbrana ga koci. Izgubili su 2-0, odbrana je primila 2 a napad je dao (sa svemogucim Messi-em) 0. 0 ljudi, nije bas da on sa Argentinom daje i asistira za po 2 gola svaku utakmicu, ali odbrana prima 3 i vise. Lepo je juce Crespo rekao, mora da ucestvuje i on u odbrani, pa sta misle zasto je Liverpool ove godine bio dobar? Mane, Salah i Firmino se stalno vracaju i na 20 metara od svog gola, niko ne spusta glavu i seta po terenu ako ne ide. Kod Messi mislim da je problem u glavi sto se tice reprezentacije, pojede ga pritisak. Nekako je uvek bio medju gorima kada je frka. Protiv Liverpoola se predao, a protiv PSG-a godinu pre ga je Neymar izvukao, a kasnije protiv Rome ga opet nije bilo. Jedan od najboljih ikada da, ali najveci ne samo zbog tog odustajanja kada ne ide.

KPJ

pre 4 godine

U prevodu nebo je plavo.

Nije Argentina bezveze samlela Nemce u tom finalu iako su Maradonu tad po prvi put u istoriji fudbala cuvala dvojica-trojica igraca, isto kao sto Mesija cuvaju danas ali uvek, jednostavno covek nije primio loptu na toj utakmici, ali je njegov tim lagano dao 2 komada i sacuvao mrezu sve do 85. kada su Nemci na mufte uvalili 2 gola iz kornera. I sta su onda uradili ? Opet im dali gol iz prvog napada.

Nisu ni bezveze dosli do finala sledeceg prvenstva iako Maradona nije bio vise taj isti igrac i vec je propao od droge i povreda.

Imali su bolje indvidualce, bolji kolektiv, bolji mentalitet i ubedljivo najbitnije BOLJEG TRENERA , ali sta znaju o tome deca kojima godina rodjenja pocinje sa 2.

Globtroter

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Nestvaran napad koji imaju je u velikoj disproporciji sa odbranom i sredinom. Danas moraš da imaš sve da bi osvojio trofej tako da i finale do koga ih je Mesi doveo je neviđen uspeh.

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

Stefan

pre 4 godine

Sve Capello u pravu, imaju dobre napadače(mada ni oni ne mogu svi zajedno da igraju), ali im zato pozadi i na sredini igraju likovi poput Bilje, Otamendija, Armanija.. Nije dovoljan samo napad za uspeh, videli smo Fulam prošle godine u Premijer ligi..

Srećko

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

Milan

pre 4 godine

Na SP 2014. su imali vrhunsku odbranu koja je bila najzasluznija za prolaz u finale nakon grupe. O napadu da ne pricamo, napad je bio, po imenima, ubedljivo najjaci na prvenstvu. Vezni red, sasvim dobar. Dosli su do finala, ali je ofanzivni deo ekipe, i vezni red i napad, bio vrlo los. U 4 utakmice, racunajuci i finale, od kojih su 3 otisle u produzetak, sto je jos 90 minuta - prakticno jos jedna utakmica, dali su 2 gola, Mesi nijedan.

Stevan

pre 4 godine

Danas Mesi ima slabije saigrače, ali pre nekoliko godina to nije bio slučaj. Tada je Argentina bila veoma jaka na svim pozicijama. Ono što se zanemaruje je trud u odbrani kao i igra bez lopte u napadu. Mesi nikad nije bio igrač koji je radio u odbrani, ali problem Argentine je što ima još takvih. Uz ovo očito je da je sam Mesi pao u smislu kretnje bez lopte. On i dalje povlači odbranu kako se kreće ali više to nisu onda brza utrčavanja u prostor između igrača, gde je nejasno ko treba da ga preuzme, već više odvlačenje odvlačenje igrača od lopte kao i otvaranje daleko od gola da primi loptu. Sve u svemu, bitne utakmice tek dolaze, i oni još mogu bolje. Kopa Amerika je ove godine bez izrazitog favorita i Argentina bi to mogla da iskoristi iako je tim nešto slabiji nego ranije. Mesi i ekipa moraju mnogo više da se trude u oba pravca da bi to postigli.

fox vox vivax

pre 4 godine

Messi je najbolji igrac svih vremena ali cak i kao takav nije dovoljno za repku. A i nije bilo srece mozda malo u vaznim momentima. Sva finala da su malo srecnija bila za njega Argentina bi sigurno uzela barem Copa. Sta da se radi.

Pedja

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je Maradona imao bolje saigrace. Imao je ukupno 3 igraca koji vrede: Goikoecea na golu (mislim da je takvo prezime), jedna je bio dobar centarhalf koga se I ne secam i u napadu Kanidja koji nije imao neku tehniku, ali je bio strasno brz i slusao je Maradonu. Svi ostali u timu su mogli biti bilo ko iz njihove lige, uopste ne bi bilo razlike. Danas Mesi ima kvalitetne saigrace, ali svi zajedno ni na sta ne lice tj. nisu losi, ali nista posebno.

Đorđe

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.

Srećko

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.

Milan

pre 4 godine

Na SP 2014. su imali vrhunsku odbranu koja je bila najzasluznija za prolaz u finale nakon grupe. O napadu da ne pricamo, napad je bio, po imenima, ubedljivo najjaci na prvenstvu. Vezni red, sasvim dobar. Dosli su do finala, ali je ofanzivni deo ekipe, i vezni red i napad, bio vrlo los. U 4 utakmice, racunajuci i finale, od kojih su 3 otisle u produzetak, sto je jos 90 minuta - prakticno jos jedna utakmica, dali su 2 gola, Mesi nijedan.

garymac

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti.
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso....
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.

niko ne sme da vas bije

pre 4 godine

jeste Higuain,Aguero,Mascherano,Di Maria,Dybala,Icardi(koga uopste i ne zovu zbog Messija), Tevez,Diego Millito,Riquelme,Cambiaso,Ayala,Crespo,Heinze,Saviola,Maxi Rodrigues,Banega,Lavezzi ...svi oni su bili Messijevi saigraci i sad me ljudi zele ubediti da niko od njih ne zna igrati fudbal. pa ljudi moji ovi pobrojani su svi bili klase igraci , sa sjajnim karijerama i nemojte se zanositi pricom da su Maradonini saigraci koji dalje od Rivera nisu stigli bolji.

Pedja

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je Maradona imao bolje saigrace. Imao je ukupno 3 igraca koji vrede: Goikoecea na golu (mislim da je takvo prezime), jedna je bio dobar centarhalf koga se I ne secam i u napadu Kanidja koji nije imao neku tehniku, ali je bio strasno brz i slusao je Maradonu. Svi ostali u timu su mogli biti bilo ko iz njihove lige, uopste ne bi bilo razlike. Danas Mesi ima kvalitetne saigrace, ali svi zajedno ni na sta ne lice tj. nisu losi, ali nista posebno.

Jaran

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???

vlada

pre 4 godine

Samo ne kapiram kako to Messi moze da uradi svasta ali odbrana ga koci. Izgubili su 2-0, odbrana je primila 2 a napad je dao (sa svemogucim Messi-em) 0. 0 ljudi, nije bas da on sa Argentinom daje i asistira za po 2 gola svaku utakmicu, ali odbrana prima 3 i vise. Lepo je juce Crespo rekao, mora da ucestvuje i on u odbrani, pa sta misle zasto je Liverpool ove godine bio dobar? Mane, Salah i Firmino se stalno vracaju i na 20 metara od svog gola, niko ne spusta glavu i seta po terenu ako ne ide. Kod Messi mislim da je problem u glavi sto se tice reprezentacije, pojede ga pritisak. Nekako je uvek bio medju gorima kada je frka. Protiv Liverpoola se predao, a protiv PSG-a godinu pre ga je Neymar izvukao, a kasnije protiv Rome ga opet nije bilo. Jedan od najboljih ikada da, ali najveci ne samo zbog tog odustajanja kada ne ide.

rifke

pre 4 godine

Niko nikad kao Maradona. Tesko je to objasniti danasnjoj omladini. Simbol radnicke klase,borbe protiv kapitalizma, zapadnjackog sistema vrednovanja. Magicna, neverovatna levica. Na tako dijametralan nacin osvojiti world kup u Meksiku mogu samo najveci genijalci. Gol rukom kolonizatorima englezima, istim onim koji su u to doba otprilike bili u ratu sa Argentinom, a onda slalom za istoriju. Pa onda i simultanka protiv Belgije u polufinalu ,i za kraj asistencija u finalu koja stavlja tacku na sve. Da nije bilo kokainske ovisnosti, ne bi bilo nikakve rasprave ko je najbolji i najveci ikad. Ipak ako mu se ko priblizio, onda je to Mesi. Bez dileme , po meni nesto najbolje u post El pibeovoj eri sto se pojavilo. Koji crni Kristijano Ronaldo ? Stepenicu je on ispod. Zao mi u svakom slucaju Mesija kroz sta prolazi, ali nije bas da je Maradona imao bolje saigrace. NIje imao ni amatere, ali upravo je Diego napravio razliku. Ko je gledao 1986-u zna o cemu pricam.Sportski pozdrav

мики

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

Влада

pre 4 godine

Питање је да ли је Марадона имао бољи тим, ја мислим да није, али оно што је јасно је да је Дијего више желео да буде део тима од Леа.

rio

pre 4 godine

Svejedno mesi ne igra ni u pola kao sto igra u barsi.
(Leroy, 19. jun 2019 15:02)


"Samo" je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena i vodio ih je do 3 finala :)

KiMi

pre 4 godine

Maradona je bio vodja koji je znao da digne ekipu, motivise i da daju svi mnogo vise nego sto realno mogu.. Dok Mesi je vise superstar koji sastavlja ekipu i tako unosi nemir u ekipi i svi gledaju da budu kao dobri s njim da ne bi otpali iz reprezentacije. . Opet, Barsa igra totalno drugaciji fudbal gde konstantno imaju posed lopte i koji dominiraju i kad nemaju Mesija u timu a kad on igra, samo donese tu prevagur..

deda

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.
(Đorđe, 19. jun 2019 16:01)

Apsolutno se slažem sa tobom od a do š, jedino bih dodao da je i buručaga imao 33 ili 34 godine tada, tako da je i on bio debelo van svog prajma... Mesiju ostaje velika mrlja što nije uzeo ni jedan trofej sa reprezentacijom iako je u više navrata tokom karijere imao baš baš jak tim iza sebe, iako je nesumnjivo jedan od najboljih igrača ikada...

Stevan

pre 4 godine

Danas Mesi ima slabije saigrače, ali pre nekoliko godina to nije bio slučaj. Tada je Argentina bila veoma jaka na svim pozicijama. Ono što se zanemaruje je trud u odbrani kao i igra bez lopte u napadu. Mesi nikad nije bio igrač koji je radio u odbrani, ali problem Argentine je što ima još takvih. Uz ovo očito je da je sam Mesi pao u smislu kretnje bez lopte. On i dalje povlači odbranu kako se kreće ali više to nisu onda brza utrčavanja u prostor između igrača, gde je nejasno ko treba da ga preuzme, već više odvlačenje odvlačenje igrača od lopte kao i otvaranje daleko od gola da primi loptu. Sve u svemu, bitne utakmice tek dolaze, i oni još mogu bolje. Kopa Amerika je ove godine bez izrazitog favorita i Argentina bi to mogla da iskoristi iako je tim nešto slabiji nego ranije. Mesi i ekipa moraju mnogo više da se trude u oba pravca da bi to postigli.

KPJ

pre 4 godine

U prevodu nebo je plavo.

Nije Argentina bezveze samlela Nemce u tom finalu iako su Maradonu tad po prvi put u istoriji fudbala cuvala dvojica-trojica igraca, isto kao sto Mesija cuvaju danas ali uvek, jednostavno covek nije primio loptu na toj utakmici, ali je njegov tim lagano dao 2 komada i sacuvao mrezu sve do 85. kada su Nemci na mufte uvalili 2 gola iz kornera. I sta su onda uradili ? Opet im dali gol iz prvog napada.

Nisu ni bezveze dosli do finala sledeceg prvenstva iako Maradona nije bio vise taj isti igrac i vec je propao od droge i povreda.

Imali su bolje indvidualce, bolji kolektiv, bolji mentalitet i ubedljivo najbitnije BOLJEG TRENERA , ali sta znaju o tome deca kojima godina rodjenja pocinje sa 2.

cipiripi

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)

U napadau samo. Ali pazi kako je Ronaldo osvojio evropsko,tj najsmesniji turnir ikad. Da je stari sistem, Portugal ne bi prosao ni grupu jer su bili treci .Nisu uspeli pobediti u grupi "velesile" poput Auatrije, Madjarske i Islanda !! Pa onda, u nokaut fazi se nastavlja presmesni zreb za jednot takveo takmicenje.Hrvatska,Poljska, Vels ! Ni jedna velesila, top reprezentacija do finala . Al kao da to nije bilo dovoljno, samo su Vels pobedili u 90 min od svih tih 6 utakmica ! Dakle, neverovatno koliko su imali srece, vsie i od Grcke 2004, plus jos smesniji zreb ! Na sve to, kao da ni to nije dovoljno za dobro nasmejati se, Ronaldo ne igra u finalu i njegovi mu donesu pobedu i trofej !! eto zasto taj euro niko ne uzima za ozbiljno Ronaldu ,pa nek osvoji jos 1 takav, ne moze u istu recenicu sa Mesijem. Svi pravi fudbalski sladokusci jednostavno vide razliku sa marsa primetnu. Bolji asistent, plej, dribler, pucac slobdnjaka, ma ne samo bolji od njega, nego najbolji na svetu i opet uspije zabijati kao Ronaldo odnosno i vise. Dakle i najbolji je strelac na svetu.To druze nije vidjeno u istoriji fudbala pa mi mozemo do sutra da razglabamo.

novisad

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???


Ovo je pravi pokazatelj zbog čega je danas svet u ku*cu. Svako ko je gledao to SP jasno je video da Mesi, ne samo da je bio najbolji pojedinac, nego je davao golove i asistencije u grupnoj fazi. Di Marija je rešio jednu utakmicu u nokaut fazi, i danas ljudi kao činjenicu iznose da ih je Di Marija vukao a Mesi nije ništa uradio?.

Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.

mich

pre 4 godine

hahahaha pre bih rekao da su igrali u osrednjim ili u drugoligaskim klubovima...gde su to i kakve uspehe na klupskom nivou postigli Rudjeri, Olartikoecea, Burucaga, Kanidja, Pici, Goikoecea, Djusti ajde da se ne lazemo ljudi, Mesi jeste dobar igrac ali porediti ove dve price je suludo.
Mesi danas ima bezvrzne saigrace, ali on je ti vec 10 god za to vreme bilo je bas paklenih ekipa Argentine i opet nista...

Globtroter

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Nestvaran napad koji imaju je u velikoj disproporciji sa odbranom i sredinom. Danas moraš da imaš sve da bi osvojio trofej tako da i finale do koga ih je Mesi doveo je neviđen uspeh.

micaiz kafica

pre 4 godine

Hahaha. Sto načina da nešto napraviš i hiljadu izgovora što nisi napravio. To vredi za Mesija.
Veliki igrači prave druge boljim nego što su realno dobri (Maradons), a nabeđene zvezde kvare i vrhunske igrače (Mesi).

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti. 
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso.... 
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.
(garymac, 19. jun 2019 16:05)


ma sta zna kapelo...

Roland g7fantom

pre 4 godine

(rio, 19. jun 2019 16:19)jeste vodio ih do finala bez gola u nokaut fazi . i Ibrahimovic,Lewandovski su najbolji strelci u istoriji svojih reprezentacija pa i Svedska i Poljska pamte bolje dane. nista ti to ne znaci

Chelsea 1-1 Uefalona

pre 4 godine

u takmicarskim mecevima: 6-1 od Bolivije,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske,3-1 od Venecuele . to vam je Argentina u eri Lea Messija.

drvobradi

pre 4 godine

Mesi na 3 SP nije dao gol u drugoj fazi takmičenja. Toliko o tome da ih vuče. Da ne pominjem što je u sličnom fazonu kao i Lebron, igrač/trener, pa se igra kako njemu odgovara.

fox vox vivax

pre 4 godine

Messi je najbolji igrac svih vremena ali cak i kao takav nije dovoljno za repku. A i nije bilo srece mozda malo u vaznim momentima. Sva finala da su malo srecnija bila za njega Argentina bi sigurno uzela barem Copa. Sta da se radi.

singularitet

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики

"Mesiju treba tim koji igra za njega"
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija?
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)

Alex

pre 4 godine

Secam se ekipe Argentine 1986. Golman - Pumpidu , bek - Braun ,Rudjeri (kosati),Olartikoicea , Enrike -sredina , Djusti - sredina , Maradona -sredina (napad ) , Valdano ( napad ) , Burucaga (napad ),da sazmem - pored Maradone u toj ekipi je bilo jos dva igraca svetske klase - Valdano i Burucaga

Marx

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.
(Srećko, 19. jun 2019 14:26)

Druže za jednog igrača koji je "najbolji svih vremena" što kažeš ne igraju drugi. Rečenica ti je kontradiktorna. Zamisli za Dzordana da su "igrali drugi" dal bi bio on ovo što jeste danas?

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:02) Messi je 70% golova postigao u prijateljskim utakmicama i nikad nije pogadjao protiv najjacih ekipa na takmicarskim mecevima. i dzabe ponavljas svi znaju da nije bio najbolji na tim turnirima.

Jaran

pre 4 godine

Marko
Dao je gol u 1/8 finala u pobedi 1:0, a asistirao je u 1/4 finalu u pobedi 1:0. Povredio se u 1/4 finalu, a do kraja su u 1/2 prosli na penale i izgubili 1:0 u finalu.

Argentina u nokaut fazi:
- 2 gola
Di Marija u nokaut fazi:
- 1 gol
- 1 asistencija
Mesi na SP:
- nista posebno, najsramotnija nagrada za najboljeg igraca SP
Odbrana + Maskerano u nokaut fazi:
- najzasluzniji za samo 1 primljen gol (finale)

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

neutralni felsh

pre 4 godine

(...) Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.
(novisad, 19. jun 2019 16:34)


da, i jos nesto: tada su imali odlicnog stratega (tata martin) umesto potonjeg sampaolija.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 18. jun 2019 21:01) kako je Messi pokazao kad je iskljucivo dobar bio u mecevima gde je njegova zemlja bila dominantna i nadmocna nad protivnicima(Nigerija,BIH)niti je bio najbolji na sp niti na Kopi? Ronaldo je prvo iznudio onaj penal protiv Austrije(istina nije ga realizovao al to je samo dokaz koliko sve ide preko njega), zatim 2 sjajna gola i asistencija za prolaz dalje , ukrao loptu na svojoj polovini i zapoceo kontru protiv Hrvata iz kojeg je Quaresma dao gol na odbitak nakon Ronaldovog suta, u polufinalu gol i asistencija za prolaz u finale.
Euro 2012- Ronaldo sa 2 gola izbacuje Holandiju za prolaz dalje, u cetvrtfinalu gol za prolaz u polufinale gde ih tada nepobediva Spanija izbacuje tek na penale, Euro 2004 Ronaldo igra sjajno sa samo 19 godina i u polufinalu blamira Holandjane sa sve neverovatnim superstarovima koje je Holandija tada imala .
SP 2016- Ronaldo sa 3 gola i kreiranom 100% sansom spasava bod Portugalu protiv daleko nadmocnije Spanije (iznudio penal,iznudio slobodnjak i pogodio sve apsolutno sam), gol za pobedu protiv Maroka u kojem Portugalci jedva izdrzase 90 minuta (85 minuta su branili ono sto im je Ronaldo doneo u petom minutu).
najbolji strelac na zavrsnom turniru Lige nacija i jos na to Polufinalista na SP 2006
dakle radio je u tezim uslovima i opet uspeo za razliku od Messija.

Stefan

pre 4 godine

Sve Capello u pravu, imaju dobre napadače(mada ni oni ne mogu svi zajedno da igraju), ali im zato pozadi i na sredini igraju likovi poput Bilje, Otamendija, Armanija.. Nije dovoljan samo napad za uspeh, videli smo Fulam prošle godine u Premijer ligi..

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 18:06)

Sta je uspeo za razliku od Mesija? Mesi je uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u slabijoj konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Kako je Ronaldo bolji u reprezentaciji? Po cemu? Zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju.

I zasto ti toliko smetaju Mesijevi golovi protiv Bosne i Nigerije kada je Ronaldo vecinu svojih golova za reprezentaciju dao protiv reprezentacija koje se daleko slabije i od Bosne i od Nigerije? Ponovit cu ti. Evo jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv koje nisu u TOP 50 na svetu. Mesi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

Ja mogu razumeti komentare da je Maradona bolji od Mesija u reprezentaciji jer je zaista on i vodio reprezentaciju do trofeja ali Kristiano? E to ne mogu shvatiti.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:04) pusti prijateljske utakmice . u takmicarskim utakmicama protiv jacih ekipa Messija nema nigde i to su jasno opipljive cinjenice.

мики

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!
(Aha vazi!, 19. jun 2019 20:12)

какве везе има какав је Марадона као тренер?

Marko

pre 4 godine

Ali ovo za Di Mariju da je vodio Argentinu najveca glupost ikada!!!
Lik se POVREDIO u osminifinala i do kraja prvenstva nije igrao, a u grupi 0 golova i 0 asistencija, znaci najveca izmisljotina u fudbalu...
Mesi I Maskerano su vodili Argentinu, ponavljam Di Marija se povredio u osmibifinala!!!

zoki

pre 4 godine

I naravno da Sancez nije bio bolji od Mesija. Na Kopa Americi 2015 je imao jednu asistenciju protiv Ekvadora i jedan gol protiv Bolivije u grupi i to je sve sto je uradio na citavom takmicenju. U nokaut fazi nije imao ni gol ni asistenciju. Razumem da si fan Ronalda i da si frustriran jer tvoj miljenik nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja ali druze ne mozes se toliko sramotiti sa komentarima.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 20:46) Granit Xhaka? Iniesta? Payet? pa ti nisi svestan sta govoris. ovaj prvi razlog zasto je Svajcarska ispala od Poljske, ovaj drugi dozvolio da ga Marco Parolo stavi u dzep,ovaj treci ce biti zapamcen po tome sto je povredio Ronalda . samo je Antoan Grizman imao jacu statistiku od Ronalda na Euru 2016. ja nisam cuo da je neki Portugalski trener ili bivsi fudbaler kritikovao Ronalda a Messija Batistuta,Simeone,Krespo otvoreno kritikuju zbog nezalaganja i slabih performansa u nacionalnom timu. ni Iniesta ni Xhaka,nisu bili u idealnom timu Eura 2016 te tvoje tvrdnje ne piju vodu . procesljaj malo misljena ljudi u svetu o reprezentativnim karijerama njih dvojice i videces da sem Messijevih fan baza svi ostali govore da je Ronaldo uspesniji u nacionalnom timu . dovoljno je videti da je Ronaldo protiv jakih reprezentacija postigao 6 golova na turnirima a Messi nijedan.

Whodumpyourpocket

pre 4 godine

Ne znam kada je Mesi prestao da se igra fudbala. Mislim da je nemoguce da Argentina osvoji bilo sta sve dotle dok ne spuste loptu i kazu sebi ok, idemo da igramo i damo sve od sebe pa sta bude. Bez presije. Cistih glava. Kad Mesi pocne ponovo da se zabavlja na terenu tada ce da prikaze svoje najbolje izdanje. Ovako se samo sili zajedno sa celim timom Argentine.

Zoki

pre 4 godine

(Jaran, 19. jun 2019 22:09)

Dao je Di Marija gol u 1/8 ali zato jer mu je Mesi asistirao. U 1/4 Di Marija nije asistirao za gol Iguanu nego je se lopta odbila od igraca Belgije nakon sto je Mesi prethodno navukao na sebe 3 igraca. Znas li ti da Argentina na tom SPu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu? Interesantno je da vi fanovi Ronalda za Argentinu govorite kako je odbrana zasluzna za finale SPa jer su u zavrsnici primili samo jedan gol, a u Ronaldovom slucaju je on zasluzan za EURO jer je dao samo 1 gol u nokaut fazi haha a Portugal primio samo 1 gol isto kao i Argentina u nokaut fazi SP. I zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju. I opet vam je Ronaldo bolji, a Mesi nije odigrao nista posebno haha

boixos nois

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.

lol

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.
(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Eto vidiš, Portugal je s 2-3 vrhunska igrača zabio Srbiju u svom petercu i uputio 28 udaraca ka vašem golu, a primili ste samo jedan.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Ceo svet zna da je Mesi za razliku od Ronalda uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Ronaldo se ne moze porediti sa Mesijem sve dok ne odigra nekoliko turnira na kojima ce biti najbolji igrac. To sto je on odigrao na turnirima po 1 eventualno 2 utakmice na nivou i nije nesto sa cime ga trebas hvaliti.

I da, evo jos jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv San Marina, Armenije, Andore i slicnih. Messi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:14)

Nije, ti si ih davao :) Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova izgleda ovako:
Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Zapamti ovo dobro. A cak i da Mesi nije bio najbolji na tim turnirima opet je bio u TOP 3 najbolja igraca. Ronaldo nije ni to. Mesi je bolji kako god da okrenes :)

zoki

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.

Aha vazi!

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!

мики

pre 4 godine

"Mesiju treba tim koji igra za njega" 
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija? 
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)
(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?

Da dodam

pre 4 godine

Diego Maradona na Kopa Americi (KA): 4 gola, 0 asist i 0 trofeja na 12 mečeva (4-3-5). Učinak Argentine sa Maradonom na KA: zadnji u grupi 1979 (iza Bolivije), 4. 1987 i 3. 1989.
Mesi na KA: 8 golova, 11 asist i 0 trofeja na 22 mečeva (13-7-2). Učinak Argentine sa Mesijem na KA: 3 finala (2007, 2015 i 2016) i 1/4 f 2011 (1-3-0, ispali su u penal seriji).
Mesi je sa reprezentacijom igrao 5 finala (3 KA, 1 SP i 1 OI), a Maradona samo 2 finala.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:55)


Naravno da nije besmislena. To je statistika koja govori puno toga ali tebi je besmislena jer ti ne ide u prilog :) A Nejmar je igrao Kopa Ameriku 2015 godine, Falkao isto, Kavani isto, James isto, Sancez isto. Mesi je pored svih njih bio najbolji igrac. Ti si i sam svestan da je Mesi vise pokazao u reprezentaciji od Ronalda kada imas potrebu da izmisljas stvari kako bi umanjio Mesijeve uspehe. A od Ronalda na EURU 2016 godine bili su bolji i Paje i Renato Sancez i Azar i Iniesta i Granit Dzaka. Kao sto sam vec rekao Maradona, Pele, pravi Ronaldo ird jesu bolji u reprezentaciji od Mesija ali Kristiano ne.

singularitet

pre 4 godine

(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики, 20. jun 2019 00:24)

Aj ti druze nadji na youtube, gde imas slikovito objasnjene za ovo o cemu ti pricam. Ukucaj tamo "Messi skills and goals" i odledaj koliko god mozes klipova, pa se vrati i izvini se za gluposti koji se izrekao.
Ja samo ne znam kako tvoj mozak registruje, da Mesiju saigraci pomazu kada on krene u solo prodor pa nanize 3 njih i na kraju da gol. Ovo je samo jedan mali primer, da ne ulazim sada u dalja objasnjenja.
A Ronalda sam ti namerno spomenuo, jer si skroz obrnuo teze. Upravo je kod Ronalda taj problem, igra kako igra tim. Znaci da bi Ronaldo dao gol, tim mora da se potrudi da mu stvori sansu. Znaci nikad neces videti Ronalda da je primio loptu na centru, povukao napada, predje 1 ili 2 igraca, odigra dupli pas sa saigracem, pa opet napravi solo prodor pored nekog igraca i nakraju zabije gol kroz prostor gde bukvalno moze samo lopta da prodje.
To su ti stvari druze gde ti ne treba pomoc tima vec znanje.

Cika Kiza

pre 4 godine

drugo je to vreme bilo, tad su igraci koji su igrali u Argentini bili zveri jer se nije toliko islo u Evropu.
Na primer, 1987 je prvak Engleske bio Everton sa Linekerom, a jedini stranac im je bio Velsanin Retklif
1986 je prvak bio Loverpul, e oni su imali mao vise stranaca: Grbelar je bio iz Zimbabvea, Ras je Velsanin, Daglis Skot...
U Italiji je prkak bio Juventus, stranci su bili Landrup i Platini
Prvak Spanije Real je od stranaca imao Valdana (Argentinca)

Gomila sadasnjih Argentinaca je goli prosek, tu mislim na De Mariu posebno, Iguana koji je masio 1 na 1 u finalu (dok je Gece ubo). Mesiju je falio Aguero koji je bio povredjen

Mesi ili Maradona pitanje je sad

pre 4 godine

Sto ste tako ljuti, besni i nesigurni, vi sto mrzite i ne volite Mesija i volite i obozavate Maradonu? Cini mi se da imate neki problem sa nekim (mozda sa Mesijem) i sa ljutnjom.

boixos nois

pre 4 godine

(lol, 19. jun 2019 17:31) hahah pa to bas i nije tesko protiv nas.imali smo srece sto se Ronaldo povredio na startu inace bi prosle gore nego Svajcarska sa sve Feliksom Brihom na celu.

Zambezi

pre 4 godine

Imali su 2010. godine odlican tim ali ih je vodio ludi Maradona pa su ih Nemci u 1/4 finalu razbucali. Nisu ni sad losi ali nemaju timsku hemiju kao 1986. i 1990.

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 21:19)

Kada si ti mogao napisati da je Sancez bio bolji od Mesija sto ne bi mogao i ja napisati da su oni bili bolji od Ronalda :) A i Paje jeste bio bolji na tom EURU od Ronalda. Meni nije potrebno da citam misljenja fanova Ronalda, meni je samo dovoljno da pogledam statistiku i individualne nagrade da bi zakljucio ko je bolji od njih dvojice u nacionalnom timu, a to je Mesi. I opet spominjes neke golove protiv jacih reprezentacija, a ja tebi dole dao statistiku Mesija i Ronalda protiv TOP 50 reprezentacija sveta. Vidi, ja priznajem da je Ronaldo bolji u kvalifikacijama protiv Andore, Armenije, San Marina, Estonije itd ali na velikim takmičenjima nikako.

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 23:38)

Mesi je davao golove svim najjacim reprezentacijama u Južnoj Americi tako da nisi upravu za razliku od Ronalda koji je pogadjao jedino protiv Holandije i Spanije.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:58) u takmicarskim utakmicama nije . protiv najjacih u takmicarskim utakmicama (a pogotovo na turnirima ne) nije davao golove.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:35)to je besmislena statistika . Ronaldo je u idealnom timu na 3 razlicita Eura,u idealnom timu SP, najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija . na SP 2014 su najbolji bili James,Robben,Kroos,Muller,Van Persie (dakle Messi ni u top 5 ali adidas ga progurao). na KA je Brazil dosao bez Marsela ,Neymara koji se cuva za OI,Suarez dosao povredjen i jedva da je igrao,nije igrao ni Falkao i u takvim uslovima Messi nije bio bolji ni od Sancheza . na Euro 2016 je Ronaldo bio zvanicno drugi najbolji uz Grizmana koji je igrao u brutalnoj ekipi Francuske.

Nikola

pre 4 godine

Pedja, 19. jun 2019 14:31

Veoma se lose secas, tako reci ne secas..... Neri Pumpido je bio prvi golman, a taj kog ti pominje ga je tek nasledio nakon grupe mislim jer je ovaj doziveo prelom, tesku povredu. Gojkocea je branio protiv nas u 1/4 finala, inace bio suv prosek.

zoki

pre 4 godine

(Mamer N'goj, 20. jun 2019 12:44)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 17:42) Messi je 70% golova dao u prijateljskim mecevima i nikad nije pogodio u takmicarskoj utakmici protiv najjacih ekipa. a nagrade na turnirima je dobio na ime (James,Kroos,Robben su bili najbolji 2014 a Sanchez na KA 2015 i 2016) .

Mladen

pre 4 godine

Totalno je obrnuto od ovoga sto prica Kapelo, Argentina danas ima i previse zvezda koje nece da se podrede kolektivu. Danas ima sve igrace u samim top timovima sveta i to kao nositelje. Maradona je 86. bukvalno sam nosio Argentinu do titule+ Valdano i Burichaga kao jedini vrhunski igraci. Pasarela uopste nije igrao bio je povredjen i vec imao 33 godine. Bolji tim su imali i 90. kad su po igri trebali da ispadnu od Jugoslavije a posebno 1982. pa oba puta nisu napravili nista, slicno ko i danas.

rio

pre 4 godine

Svejedno mesi ne igra ni u pola kao sto igra u barsi.
(Leroy, 19. jun 2019 15:02)


"Samo" je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena i vodio ih je do 3 finala :)

fox vox vivax

pre 4 godine

Messi je najbolji igrac svih vremena ali cak i kao takav nije dovoljno za repku. A i nije bilo srece mozda malo u vaznim momentima. Sva finala da su malo srecnija bila za njega Argentina bi sigurno uzela barem Copa. Sta da se radi.

Globtroter

pre 4 godine

Apsolutno tačno. Nestvaran napad koji imaju je u velikoj disproporciji sa odbranom i sredinom. Danas moraš da imaš sve da bi osvojio trofej tako da i finale do koga ih je Mesi doveo je neviđen uspeh.

cipiripi

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)

U napadau samo. Ali pazi kako je Ronaldo osvojio evropsko,tj najsmesniji turnir ikad. Da je stari sistem, Portugal ne bi prosao ni grupu jer su bili treci .Nisu uspeli pobediti u grupi "velesile" poput Auatrije, Madjarske i Islanda !! Pa onda, u nokaut fazi se nastavlja presmesni zreb za jednot takveo takmicenje.Hrvatska,Poljska, Vels ! Ni jedna velesila, top reprezentacija do finala . Al kao da to nije bilo dovoljno, samo su Vels pobedili u 90 min od svih tih 6 utakmica ! Dakle, neverovatno koliko su imali srece, vsie i od Grcke 2004, plus jos smesniji zreb ! Na sve to, kao da ni to nije dovoljno za dobro nasmejati se, Ronaldo ne igra u finalu i njegovi mu donesu pobedu i trofej !! eto zasto taj euro niko ne uzima za ozbiljno Ronaldu ,pa nek osvoji jos 1 takav, ne moze u istu recenicu sa Mesijem. Svi pravi fudbalski sladokusci jednostavno vide razliku sa marsa primetnu. Bolji asistent, plej, dribler, pucac slobdnjaka, ma ne samo bolji od njega, nego najbolji na svetu i opet uspije zabijati kao Ronaldo odnosno i vise. Dakle i najbolji je strelac na svetu.To druze nije vidjeno u istoriji fudbala pa mi mozemo do sutra da razglabamo.

neutralni felsh

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti. 
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso.... 
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.
(garymac, 19. jun 2019 16:05)


ma sta zna kapelo...

novisad

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???


Ovo je pravi pokazatelj zbog čega je danas svet u ku*cu. Svako ko je gledao to SP jasno je video da Mesi, ne samo da je bio najbolji pojedinac, nego je davao golove i asistencije u grupnoj fazi. Di Marija je rešio jednu utakmicu u nokaut fazi, i danas ljudi kao činjenicu iznose da ih je Di Marija vukao a Mesi nije ništa uradio?.

Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.

Srećko

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

Pedja

pre 4 godine

Uopste nije tacno da je Maradona imao bolje saigrace. Imao je ukupno 3 igraca koji vrede: Goikoecea na golu (mislim da je takvo prezime), jedna je bio dobar centarhalf koga se I ne secam i u napadu Kanidja koji nije imao neku tehniku, ali je bio strasno brz i slusao je Maradonu. Svi ostali u timu su mogli biti bilo ko iz njihove lige, uopste ne bi bilo razlike. Danas Mesi ima kvalitetne saigrace, ali svi zajedno ni na sta ne lice tj. nisu losi, ali nista posebno.

KPJ

pre 4 godine

U prevodu nebo je plavo.

Nije Argentina bezveze samlela Nemce u tom finalu iako su Maradonu tad po prvi put u istoriji fudbala cuvala dvojica-trojica igraca, isto kao sto Mesija cuvaju danas ali uvek, jednostavno covek nije primio loptu na toj utakmici, ali je njegov tim lagano dao 2 komada i sacuvao mrezu sve do 85. kada su Nemci na mufte uvalili 2 gola iz kornera. I sta su onda uradili ? Opet im dali gol iz prvog napada.

Nisu ni bezveze dosli do finala sledeceg prvenstva iako Maradona nije bio vise taj isti igrac i vec je propao od droge i povreda.

Imali su bolje indvidualce, bolji kolektiv, bolji mentalitet i ubedljivo najbitnije BOLJEG TRENERA , ali sta znaju o tome deca kojima godina rodjenja pocinje sa 2.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Ceo svet zna da je Mesi za razliku od Ronalda uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Ronaldo se ne moze porediti sa Mesijem sve dok ne odigra nekoliko turnira na kojima ce biti najbolji igrac. To sto je on odigrao na turnirima po 1 eventualno 2 utakmice na nivou i nije nesto sa cime ga trebas hvaliti.

I da, evo jos jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv San Marina, Armenije, Andore i slicnih. Messi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

Cika Kiza

pre 4 godine

drugo je to vreme bilo, tad su igraci koji su igrali u Argentini bili zveri jer se nije toliko islo u Evropu.
Na primer, 1987 je prvak Engleske bio Everton sa Linekerom, a jedini stranac im je bio Velsanin Retklif
1986 je prvak bio Loverpul, e oni su imali mao vise stranaca: Grbelar je bio iz Zimbabvea, Ras je Velsanin, Daglis Skot...
U Italiji je prkak bio Juventus, stranci su bili Landrup i Platini
Prvak Spanije Real je od stranaca imao Valdana (Argentinca)

Gomila sadasnjih Argentinaca je goli prosek, tu mislim na De Mariu posebno, Iguana koji je masio 1 na 1 u finalu (dok je Gece ubo). Mesiju je falio Aguero koji je bio povredjen

singularitet

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики

"Mesiju treba tim koji igra za njega"
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija?
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)

Đorđe

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.

Da dodam

pre 4 godine

Diego Maradona na Kopa Americi (KA): 4 gola, 0 asist i 0 trofeja na 12 mečeva (4-3-5). Učinak Argentine sa Maradonom na KA: zadnji u grupi 1979 (iza Bolivije), 4. 1987 i 3. 1989.
Mesi na KA: 8 golova, 11 asist i 0 trofeja na 22 mečeva (13-7-2). Učinak Argentine sa Mesijem na KA: 3 finala (2007, 2015 i 2016) i 1/4 f 2011 (1-3-0, ispali su u penal seriji).
Mesi je sa reprezentacijom igrao 5 finala (3 KA, 1 SP i 1 OI), a Maradona samo 2 finala.

Aha vazi!

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!

putujuci_dzimbas

pre 4 godine

Svi to znaju. Argentina je veoma disbalansirana ekipa jos od doba one po mnogima najjace Argentine u istoriji s kraja proslog i pocetka ovog veka kad su za Arg igrali Zaneti, Samuel, Ajaala pozadi, zatim u sredini Veron, Simeone, Ajmar,Rikelme u navali Lopez, Ortega, Kili , Crespo, Batistuta.Ekipa koja je imala i glavu i rep na svetskom 98 i 2002,al nista nisu uradili.Ova danas Arg ,bar na papiru ima jak napad, ali sve ostalo je goli prosek, pa i ispod njega. S takvom ekipom se ne moze na vrh. Izgubili su kult reprezentacije, nema nacionalnog naboja, niko ne grize u toj ekipi. Ako uzmemo da je Maskerano (DM) najzvucniej ime u veznom redu u zadnjih 10 godina, mada je i on igrao vise u odbrani, onda je sve jasno..Messi igra pod nesnosljivim pritiskom da "mora" nesto napraviti sa reprezentacijom koja je skroz limitirana i nemotivisana. Trulo je tu od samog saveza gde imaju problema vec duze vreme i otprilike im je atmosfera kao u nasoj reprezentaciji.Mesi igra pre svega da bi skinuo taj ogroman teret i pritisak sa sebe, dok ostali su tu statisti, koji mahom pokusavaju pomoci Mesiju , ali cine kontrauslugu. Paradoksalno je , al mislim da ce Argentina tek mozda nesto napraviti kad se Mesi povuce . Nemaju neki kvalitet, ali ako dovedu trenera poput Simeonea ili Bjelse, koji ce svojim autoritetom uspostaviti disciplinu,probuduti patriotski naboj,te stvoriti borbenu i skladnu ekipu koja ce mozda nesto napraviti.Ovako to ne ide ! Mesi je nivo Maradone,al nece osvojiti nista sa Arg !

Mesi ili Maradona pitanje je sad

pre 4 godine

Sto ste tako ljuti, besni i nesigurni, vi sto mrzite i ne volite Mesija i volite i obozavate Maradonu? Cini mi se da imate neki problem sa nekim (mozda sa Mesijem) i sa ljutnjom.

Stefan

pre 4 godine

Sve Capello u pravu, imaju dobre napadače(mada ni oni ne mogu svi zajedno da igraju), ali im zato pozadi i na sredini igraju likovi poput Bilje, Otamendija, Armanija.. Nije dovoljan samo napad za uspeh, videli smo Fulam prošle godine u Premijer ligi..

niko ne sme da vas bije

pre 4 godine

jeste Higuain,Aguero,Mascherano,Di Maria,Dybala,Icardi(koga uopste i ne zovu zbog Messija), Tevez,Diego Millito,Riquelme,Cambiaso,Ayala,Crespo,Heinze,Saviola,Maxi Rodrigues,Banega,Lavezzi ...svi oni su bili Messijevi saigraci i sad me ljudi zele ubediti da niko od njih ne zna igrati fudbal. pa ljudi moji ovi pobrojani su svi bili klase igraci , sa sjajnim karijerama i nemojte se zanositi pricom da su Maradonini saigraci koji dalje od Rivera nisu stigli bolji.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:55)


Naravno da nije besmislena. To je statistika koja govori puno toga ali tebi je besmislena jer ti ne ide u prilog :) A Nejmar je igrao Kopa Ameriku 2015 godine, Falkao isto, Kavani isto, James isto, Sancez isto. Mesi je pored svih njih bio najbolji igrac. Ti si i sam svestan da je Mesi vise pokazao u reprezentaciji od Ronalda kada imas potrebu da izmisljas stvari kako bi umanjio Mesijeve uspehe. A od Ronalda na EURU 2016 godine bili su bolji i Paje i Renato Sancez i Azar i Iniesta i Granit Dzaka. Kao sto sam vec rekao Maradona, Pele, pravi Ronaldo ird jesu bolji u reprezentaciji od Mesija ali Kristiano ne.

garymac

pre 4 godine

Kakve gluposti. Pa Maradona je bio veznjak! U timu koji je osvojio SP mu je od krstenih veznjaka tu bio jos Burucaga. Ko pamti Djustija ili Hektora Enrikea... Sve anonimusi koj istorija ne pamti.
Ovo sto je Mesi imao na proslom su daleko kvalitetniji veznjaci: Banega, Di Marija, Enco Perez, Biglija, Lo Selso....
Problem je sto Mesi sam bira tim. Sad kako je izabrao videli smo po rezultatima i tome kako su igrali.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 19:14)

Nije, ti si ih davao :) Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova izgleda ovako:
Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Zapamti ovo dobro. A cak i da Mesi nije bio najbolji na tim turnirima opet je bio u TOP 3 najbolja igraca. Ronaldo nije ni to. Mesi je bolji kako god da okrenes :)

Jaran

pre 4 godine

Marko
Dao je gol u 1/8 finala u pobedi 1:0, a asistirao je u 1/4 finalu u pobedi 1:0. Povredio se u 1/4 finalu, a do kraja su u 1/2 prosli na penale i izgubili 1:0 u finalu.

Argentina u nokaut fazi:
- 2 gola
Di Marija u nokaut fazi:
- 1 gol
- 1 asistencija
Mesi na SP:
- nista posebno, najsramotnija nagrada za najboljeg igraca SP
Odbrana + Maskerano u nokaut fazi:
- najzasluzniji za samo 1 primljen gol (finale)

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 21:19)

Kada si ti mogao napisati da je Sancez bio bolji od Mesija sto ne bi mogao i ja napisati da su oni bili bolji od Ronalda :) A i Paje jeste bio bolji na tom EURU od Ronalda. Meni nije potrebno da citam misljenja fanova Ronalda, meni je samo dovoljno da pogledam statistiku i individualne nagrade da bi zakljucio ko je bolji od njih dvojice u nacionalnom timu, a to je Mesi. I opet spominjes neke golove protiv jacih reprezentacija, a ja tebi dole dao statistiku Mesija i Ronalda protiv TOP 50 reprezentacija sveta. Vidi, ja priznajem da je Ronaldo bolji u kvalifikacijama protiv Andore, Armenije, San Marina, Estonije itd ali na velikim takmičenjima nikako.

Zoki

pre 4 godine

(Jaran, 19. jun 2019 22:09)

Dao je Di Marija gol u 1/8 ali zato jer mu je Mesi asistirao. U 1/4 Di Marija nije asistirao za gol Iguanu nego je se lopta odbila od igraca Belgije nakon sto je Mesi prethodno navukao na sebe 3 igraca. Znas li ti da Argentina na tom SPu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu? Interesantno je da vi fanovi Ronalda za Argentinu govorite kako je odbrana zasluzna za finale SPa jer su u zavrsnici primili samo jedan gol, a u Ronaldovom slucaju je on zasluzan za EURO jer je dao samo 1 gol u nokaut fazi haha a Portugal primio samo 1 gol isto kao i Argentina u nokaut fazi SP. I zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju. I opet vam je Ronaldo bolji, a Mesi nije odigrao nista posebno haha

Zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 23:38)

Mesi je davao golove svim najjacim reprezentacijama u Južnoj Americi tako da nisi upravu za razliku od Ronalda koji je pogadjao jedino protiv Holandije i Spanije.

мики

pre 4 godine

Капело пролупао, Симеоне воли Месија. није проблем недостатак квалитетних фудбалера, већ је конкуренција јача, а играчи разасути по свету немају шансу да створе тим. други проблем за Месија је што није као Марадона поред кога су сви фудбалери бољи. Марадона ја повезивао тим, а Месију треба тим који игра за њега. како је Мело играо за Денвер, а како игра Јокић?

boixos nois

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.

Chelsea 1-1 Uefalona

pre 4 godine

u takmicarskim mecevima: 6-1 od Bolivije,3 x po 3-0 od Brazila,4-0 od Nemacke,3-0 od Hrvatske,3-1 od Venecuele . to vam je Argentina u eri Lea Messija.

zoki

pre 4 godine

(boixos nois, 19. jun 2019 18:06)

Sta je uspeo za razliku od Mesija? Mesi je uspeo biti najbolji igrac Kopa Amerike u vecoj konkurenciji tj. pored Nejmara, Sanceza, Jamesa, Suareza, Kavanija dok to Ronaldo nije mogao napraviti na EURU u slabijoj konkurenciji Grizmana, Bejla, Milera, Pogbe, Levandovskog. Kako je Ronaldo bolji u reprezentaciji? Po cemu? Zar nije Mesi taj koji je golovima i asistencijama Argentini donio 4 pobede na SP-u 2014 godine protiv Bosne, Irana, Nigerije i Svajcarske dok je Ronaldo Portugalu donio na EURU 2016 godine samo 2 pobede tj. protiv Velsa i Mađarske. U svim ostalim utakmicama nije imao ni gol ni asistenciju.

I zasto ti toliko smetaju Mesijevi golovi protiv Bosne i Nigerije kada je Ronaldo vecinu svojih golova za reprezentaciju dao protiv reprezentacija koje se daleko slabije i od Bosne i od Nigerije? Ponovit cu ti. Evo jedan bitan podatak koji se upravo siri internetom: Statistika Mesija i Ronalda protiv FIFA-inih TOP 50 timova, a ona izgleda ovako:

Lionel Mesi: 56 pogodaka od ukupnih 67 (84%),
Kristiano Ronaldo: 35 pogodaka od ukupnih 88 (39%)

Znaci, Ronaldo je cak 53 gola za reprezentaciju postigao protiv koje nisu u TOP 50 na svetu. Mesi je protiv takvih reprezentacija postigao tek 11 golova.

Ja mogu razumeti komentare da je Maradona bolji od Mesija u reprezentaciji jer je zaista on i vodio reprezentaciju do trofeja ali Kristiano? E to ne mogu shvatiti.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:04) pusti prijateljske utakmice . u takmicarskim utakmicama protiv jacih ekipa Messija nema nigde i to su jasno opipljive cinjenice.

rifke

pre 4 godine

Niko nikad kao Maradona. Tesko je to objasniti danasnjoj omladini. Simbol radnicke klase,borbe protiv kapitalizma, zapadnjackog sistema vrednovanja. Magicna, neverovatna levica. Na tako dijametralan nacin osvojiti world kup u Meksiku mogu samo najveci genijalci. Gol rukom kolonizatorima englezima, istim onim koji su u to doba otprilike bili u ratu sa Argentinom, a onda slalom za istoriju. Pa onda i simultanka protiv Belgije u polufinalu ,i za kraj asistencija u finalu koja stavlja tacku na sve. Da nije bilo kokainske ovisnosti, ne bi bilo nikakve rasprave ko je najbolji i najveci ikad. Ipak ako mu se ko priblizio, onda je to Mesi. Bez dileme , po meni nesto najbolje u post El pibeovoj eri sto se pojavilo. Koji crni Kristijano Ronaldo ? Stepenicu je on ispod. Zao mi u svakom slucaju Mesija kroz sta prolazi, ali nije bas da je Maradona imao bolje saigrace. NIje imao ni amatere, ali upravo je Diego napravio razliku. Ko je gledao 1986-u zna o cemu pricam.Sportski pozdrav

Marko

pre 4 godine

Ali ovo za Di Mariju da je vodio Argentinu najveca glupost ikada!!!
Lik se POVREDIO u osminifinala i do kraja prvenstva nije igrao, a u grupi 0 golova i 0 asistencija, znaci najveca izmisljotina u fudbalu...
Mesi I Maskerano su vodili Argentinu, ponavljam Di Marija se povredio u osmibifinala!!!

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:02) Messi je 70% golova postigao u prijateljskim utakmicama i nikad nije pogadjao protiv najjacih ekipa na takmicarskim mecevima. i dzabe ponavljas svi znaju da nije bio najbolji na tim turnirima.

zoki

pre 4 godine

Ima sigurno bolje saigrace od Ronalda u Portugalu! Toliko!
(Duke, 19. jun 2019 16:07)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 20:46) Granit Xhaka? Iniesta? Payet? pa ti nisi svestan sta govoris. ovaj prvi razlog zasto je Svajcarska ispala od Poljske, ovaj drugi dozvolio da ga Marco Parolo stavi u dzep,ovaj treci ce biti zapamcen po tome sto je povredio Ronalda . samo je Antoan Grizman imao jacu statistiku od Ronalda na Euru 2016. ja nisam cuo da je neki Portugalski trener ili bivsi fudbaler kritikovao Ronalda a Messija Batistuta,Simeone,Krespo otvoreno kritikuju zbog nezalaganja i slabih performansa u nacionalnom timu. ni Iniesta ni Xhaka,nisu bili u idealnom timu Eura 2016 te tvoje tvrdnje ne piju vodu . procesljaj malo misljena ljudi u svetu o reprezentativnim karijerama njih dvojice i videces da sem Messijevih fan baza svi ostali govore da je Ronaldo uspesniji u nacionalnom timu . dovoljno je videti da je Ronaldo protiv jakih reprezentacija postigao 6 golova na turnirima a Messi nijedan.

lol

pre 4 godine

(cipiripi, 19. jun 2019 16:30) samo fanovi Messija ne uzimaju za ozbiljno . ceo stvet zna da je Ronaldo imao jacu reprezentativnu karijeru i da je resavao i pogadjao protiv najjacih . Ronaldo je najbolji strelac i asistent EP,ima vise golova na SP od Messija , najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija. resio je 3 polufinala sa repkom (2004,2016,2019) sa svega 2 do 3 vrhunska saigraca.
(boixos nois, 19. jun 2019 16:48)

Eto vidiš, Portugal je s 2-3 vrhunska igrača zabio Srbiju u svom petercu i uputio 28 udaraca ka vašem golu, a primili ste samo jedan.

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 18. jun 2019 21:01) kako je Messi pokazao kad je iskljucivo dobar bio u mecevima gde je njegova zemlja bila dominantna i nadmocna nad protivnicima(Nigerija,BIH)niti je bio najbolji na sp niti na Kopi? Ronaldo je prvo iznudio onaj penal protiv Austrije(istina nije ga realizovao al to je samo dokaz koliko sve ide preko njega), zatim 2 sjajna gola i asistencija za prolaz dalje , ukrao loptu na svojoj polovini i zapoceo kontru protiv Hrvata iz kojeg je Quaresma dao gol na odbitak nakon Ronaldovog suta, u polufinalu gol i asistencija za prolaz u finale.
Euro 2012- Ronaldo sa 2 gola izbacuje Holandiju za prolaz dalje, u cetvrtfinalu gol za prolaz u polufinale gde ih tada nepobediva Spanija izbacuje tek na penale, Euro 2004 Ronaldo igra sjajno sa samo 19 godina i u polufinalu blamira Holandjane sa sve neverovatnim superstarovima koje je Holandija tada imala .
SP 2016- Ronaldo sa 3 gola i kreiranom 100% sansom spasava bod Portugalu protiv daleko nadmocnije Spanije (iznudio penal,iznudio slobodnjak i pogodio sve apsolutno sam), gol za pobedu protiv Maroka u kojem Portugalci jedva izdrzase 90 minuta (85 minuta su branili ono sto im je Ronaldo doneo u petom minutu).
najbolji strelac na zavrsnom turniru Lige nacija i jos na to Polufinalista na SP 2006
dakle radio je u tezim uslovima i opet uspeo za razliku od Messija.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 19:35)to je besmislena statistika . Ronaldo je u idealnom timu na 3 razlicita Eura,u idealnom timu SP, najbolji strelac zavrsnog turnira lige nacija . na SP 2014 su najbolji bili James,Robben,Kroos,Muller,Van Persie (dakle Messi ni u top 5 ali adidas ga progurao). na KA je Brazil dosao bez Marsela ,Neymara koji se cuva za OI,Suarez dosao povredjen i jedva da je igrao,nije igrao ni Falkao i u takvim uslovima Messi nije bio bolji ni od Sancheza . na Euro 2016 je Ronaldo bio zvanicno drugi najbolji uz Grizmana koji je igrao u brutalnoj ekipi Francuske.

zoki

pre 4 godine

I naravno da Sancez nije bio bolji od Mesija. Na Kopa Americi 2015 je imao jednu asistenciju protiv Ekvadora i jedan gol protiv Bolivije u grupi i to je sve sto je uradio na citavom takmicenju. U nokaut fazi nije imao ni gol ni asistenciju. Razumem da si fan Ronalda i da si frustriran jer tvoj miljenik nikad nije bio najbolji igrac nekog velikog takmicenja ali druze ne mozes se toliko sramotiti sa komentarima.

Zambezi

pre 4 godine

Imali su 2010. godine odlican tim ali ih je vodio ludi Maradona pa su ih Nemci u 1/4 finalu razbucali. Nisu ni sad losi ali nemaju timsku hemiju kao 1986. i 1990.

мики

pre 4 godine

Isti taj Maradona je bio selektor Argentine 2010.Pa su se oni sa njim jedva plasirali na SP 2010 a onda pukli od Nemaca 4:0.Ups ,sta bi,pa gde je bio tada taj Maradona koji UME DA MOTIVIŠE CEO TIM!!!!
(Aha vazi!, 19. jun 2019 20:12)

какве везе има какав је Марадона као тренер?

Milan

pre 4 godine

Na SP 2014. su imali vrhunsku odbranu koja je bila najzasluznija za prolaz u finale nakon grupe. O napadu da ne pricamo, napad je bio, po imenima, ubedljivo najjaci na prvenstvu. Vezni red, sasvim dobar. Dosli su do finala, ali je ofanzivni deo ekipe, i vezni red i napad, bio vrlo los. U 4 utakmice, racunajuci i finale, od kojih su 3 otisle u produzetak, sto je jos 90 minuta - prakticno jos jedna utakmica, dali su 2 gola, Mesi nijedan.

vlada

pre 4 godine

Samo ne kapiram kako to Messi moze da uradi svasta ali odbrana ga koci. Izgubili su 2-0, odbrana je primila 2 a napad je dao (sa svemogucim Messi-em) 0. 0 ljudi, nije bas da on sa Argentinom daje i asistira za po 2 gola svaku utakmicu, ali odbrana prima 3 i vise. Lepo je juce Crespo rekao, mora da ucestvuje i on u odbrani, pa sta misle zasto je Liverpool ove godine bio dobar? Mane, Salah i Firmino se stalno vracaju i na 20 metara od svog gola, niko ne spusta glavu i seta po terenu ako ne ide. Kod Messi mislim da je problem u glavi sto se tice reprezentacije, pojede ga pritisak. Nekako je uvek bio medju gorima kada je frka. Protiv Liverpoola se predao, a protiv PSG-a godinu pre ga je Neymar izvukao, a kasnije protiv Rome ga opet nije bilo. Jedan od najboljih ikada da, ali najveci ne samo zbog tog odustajanja kada ne ide.

Jaran

pre 4 godine

Igrali su mu Maskerano, Zabaleta, Demikelis, Garaj, Roho i Romero su bili odlicni na SP 2014, sto tada nije nesto uradio nego je morao Di Marija da ih vuce do finala???

KiMi

pre 4 godine

Maradona je bio vodja koji je znao da digne ekipu, motivise i da daju svi mnogo vise nego sto realno mogu.. Dok Mesi je vise superstar koji sastavlja ekipu i tako unosi nemir u ekipi i svi gledaju da budu kao dobri s njim da ne bi otpali iz reprezentacije. . Opet, Barsa igra totalno drugaciji fudbal gde konstantno imaju posed lopte i koji dominiraju i kad nemaju Mesija u timu a kad on igra, samo donese tu prevagur..

Stevan

pre 4 godine

Danas Mesi ima slabije saigrače, ali pre nekoliko godina to nije bio slučaj. Tada je Argentina bila veoma jaka na svim pozicijama. Ono što se zanemaruje je trud u odbrani kao i igra bez lopte u napadu. Mesi nikad nije bio igrač koji je radio u odbrani, ali problem Argentine je što ima još takvih. Uz ovo očito je da je sam Mesi pao u smislu kretnje bez lopte. On i dalje povlači odbranu kako se kreće ali više to nisu onda brza utrčavanja u prostor između igrača, gde je nejasno ko treba da ga preuzme, već više odvlačenje odvlačenje igrača od lopte kao i otvaranje daleko od gola da primi loptu. Sve u svemu, bitne utakmice tek dolaze, i oni još mogu bolje. Kopa Amerika je ove godine bez izrazitog favorita i Argentina bi to mogla da iskoristi iako je tim nešto slabiji nego ranije. Mesi i ekipa moraju mnogo više da se trude u oba pravca da bi to postigli.

Nikola

pre 4 godine

Pedja, 19. jun 2019 14:31

Veoma se lose secas, tako reci ne secas..... Neri Pumpido je bio prvi golman, a taj kog ti pominje ga je tek nasledio nakon grupe mislim jer je ovaj doziveo prelom, tesku povredu. Gojkocea je branio protiv nas u 1/4 finala, inace bio suv prosek.

мики

pre 4 godine

"Mesiju treba tim koji igra za njega" 
Lupi covek i ostade ziv. Druze, ako Mesi namesti veliki broj zicera svojim saigracima, a ovi ne iskoriste, ne znam kako tu mozes da krivis Mesija? 
Ako tvrdis da je Mesi zavistan od tima, a on prima loptu na centru, organizuje napad i razigrava tim, onda mi objasni Ronalda. Tu ces verovatno reci da tim zavisi od Ronalda, a on najdalje primi loptu na ivici 16-erca? :)
(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?

boixos nois

pre 4 godine

(Zoki, 19. jun 2019 23:58) u takmicarskim utakmicama nije . protiv najjacih u takmicarskim utakmicama (a pogotovo na turnirima ne) nije davao golove.

singularitet

pre 4 godine

(singularitet, 19. jun 2019 16:39)

шта си запенио? зашто увлачиш Роналда у причу? ја никога не кривим, то је све твоја машта. проста је чињеница да је Марадона сваку екипу чинио опасном, а Меси је ефикасан и опасан када игра са врхунским фудбалерима који раде за њега. сви му се подређују, па чак и Суарез, Кутињо, ... сви редом. шта ти није јасно?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мики, 20. jun 2019 00:24)

Aj ti druze nadji na youtube, gde imas slikovito objasnjene za ovo o cemu ti pricam. Ukucaj tamo "Messi skills and goals" i odledaj koliko god mozes klipova, pa se vrati i izvini se za gluposti koji se izrekao.
Ja samo ne znam kako tvoj mozak registruje, da Mesiju saigraci pomazu kada on krene u solo prodor pa nanize 3 njih i na kraju da gol. Ovo je samo jedan mali primer, da ne ulazim sada u dalja objasnjenja.
A Ronalda sam ti namerno spomenuo, jer si skroz obrnuo teze. Upravo je kod Ronalda taj problem, igra kako igra tim. Znaci da bi Ronaldo dao gol, tim mora da se potrudi da mu stvori sansu. Znaci nikad neces videti Ronalda da je primio loptu na centru, povukao napada, predje 1 ili 2 igraca, odigra dupli pas sa saigracem, pa opet napravi solo prodor pored nekog igraca i nakraju zabije gol kroz prostor gde bukvalno moze samo lopta da prodje.
To su ti stvari druze gde ti ne treba pomoc tima vec znanje.

neutralni felsh

pre 4 godine

(...) Drugo, Mesi sa Argentinom igrao dva finala Kopa Amerike i jedno finale SP i ljudi i dalje govore pod punim ubedjenjem kako ništa nije uradio sa reprezentacijom. Alo, finale svetskog prvenstva? I izgube 1 - 0 od Nemačke koja je te godine bila mašinerija.
(novisad, 19. jun 2019 16:34)


da, i jos nesto: tada su imali odlicnog stratega (tata martin) umesto potonjeg sampaolija.

Marx

pre 4 godine

Ima i Mesi dobre saigrače, ali kolektiv unutar reprezentacije ne postoji. To su sve indvidualci, sa jakim egom, kojima kao da je ispod časti da igraju za jednog igrača, koji je najbolji svih vremena.
(Srećko, 19. jun 2019 14:26)

Druže za jednog igrača koji je "najbolji svih vremena" što kažeš ne igraju drugi. Rečenica ti je kontradiktorna. Zamisli za Dzordana da su "igrali drugi" dal bi bio on ovo što jeste danas?

Whodumpyourpocket

pre 4 godine

Ne znam kada je Mesi prestao da se igra fudbala. Mislim da je nemoguce da Argentina osvoji bilo sta sve dotle dok ne spuste loptu i kazu sebi ok, idemo da igramo i damo sve od sebe pa sta bude. Bez presije. Cistih glava. Kad Mesi pocne ponovo da se zabavlja na terenu tada ce da prikaze svoje najbolje izdanje. Ovako se samo sili zajedno sa celim timom Argentine.

Roland g7fantom

pre 4 godine

(rio, 19. jun 2019 16:19)jeste vodio ih do finala bez gola u nokaut fazi . i Ibrahimovic,Lewandovski su najbolji strelci u istoriji svojih reprezentacija pa i Svedska i Poljska pamte bolje dane. nista ti to ne znaci

Влада

pre 4 godine

Питање је да ли је Марадона имао бољи тим, ја мислим да није, али оно што је јасно је да је Дијего више желео да буде део тима од Леа.

boixos nois

pre 4 godine

(lol, 19. jun 2019 17:31) hahah pa to bas i nije tesko protiv nas.imali smo srece sto se Ronaldo povredio na startu inace bi prosle gore nego Svajcarska sa sve Feliksom Brihom na celu.

drvobradi

pre 4 godine

Mesi na 3 SP nije dao gol u drugoj fazi takmičenja. Toliko o tome da ih vuče. Da ne pominjem što je u sličnom fazonu kao i Lebron, igrač/trener, pa se igra kako njemu odgovara.

mich

pre 4 godine

hahahaha pre bih rekao da su igrali u osrednjim ili u drugoligaskim klubovima...gde su to i kakve uspehe na klupskom nivou postigli Rudjeri, Olartikoecea, Burucaga, Kanidja, Pici, Goikoecea, Djusti ajde da se ne lazemo ljudi, Mesi jeste dobar igrac ali porediti ove dve price je suludo.
Mesi danas ima bezvrzne saigrace, ali on je ti vec 10 god za to vreme bilo je bas paklenih ekipa Argentine i opet nista...

deda

pre 4 godine

Mesi je vrhunski igrač, jedan od najboljih u istoriji, ali ovoliko podilaženje njemu mi jednostavno smeta.
Ja sam gledao SP 1986 i 1990. '86 Maradona je imao jedino Valdana i Buručagu, Pasarela je već bio u godinama. Ostalo su bili prosečni igrači argentinske lige. 1990 je imao samo Kaniđu od zvučnijih imena i to Kaniđa nije igrao u finalu protiv Nemačke.
Sa druge strane Aguero, Di Marija, Dibala, iguain, Maskerano, Otamendi, ranije Kambjaso, Hajnce, Samuel, Maxi Lopez, Veron, Tevez...
Volite Mesija, divite mu se svi, nemam ništa protiv, naprotiv, stvarno je vanzemaljac, ali ajde sad da ne idemo toliko daleko da izvrćemo očigledne činjenice.
Nije ništa uradio sa reprezentacijom, ima verovatno mnogo razloga što je to tako, ali nedostatak dobrih saigrača svakako nije jedan od njih.
(Đorđe, 19. jun 2019 16:01)

Apsolutno se slažem sa tobom od a do š, jedino bih dodao da je i buručaga imao 33 ili 34 godine tada, tako da je i on bio debelo van svog prajma... Mesiju ostaje velika mrlja što nije uzeo ni jedan trofej sa reprezentacijom iako je u više navrata tokom karijere imao baš baš jak tim iza sebe, iako je nesumnjivo jedan od najboljih igrača ikada...

micaiz kafica

pre 4 godine

Hahaha. Sto načina da nešto napraviš i hiljadu izgovora što nisi napravio. To vredi za Mesija.
Veliki igrači prave druge boljim nego što su realno dobri (Maradons), a nabeđene zvezde kvare i vrhunske igrače (Mesi).

Mladen

pre 4 godine

Totalno je obrnuto od ovoga sto prica Kapelo, Argentina danas ima i previse zvezda koje nece da se podrede kolektivu. Danas ima sve igrace u samim top timovima sveta i to kao nositelje. Maradona je 86. bukvalno sam nosio Argentinu do titule+ Valdano i Burichaga kao jedini vrhunski igraci. Pasarela uopste nije igrao bio je povredjen i vec imao 33 godine. Bolji tim su imali i 90. kad su po igri trebali da ispadnu od Jugoslavije a posebno 1982. pa oba puta nisu napravili nista, slicno ko i danas.

boixos nois

pre 4 godine

(zoki, 19. jun 2019 17:42) Messi je 70% golova dao u prijateljskim mecevima i nikad nije pogodio u takmicarskoj utakmici protiv najjacih ekipa. a nagrade na turnirima je dobio na ime (James,Kroos,Robben su bili najbolji 2014 a Sanchez na KA 2015 i 2016) .

Alex

pre 4 godine

Secam se ekipe Argentine 1986. Golman - Pumpidu , bek - Braun ,Rudjeri (kosati),Olartikoicea , Enrike -sredina , Djusti - sredina , Maradona -sredina (napad ) , Valdano ( napad ) , Burucaga (napad ),da sazmem - pored Maradone u toj ekipi je bilo jos dva igraca svetske klase - Valdano i Burucaga

zoki

pre 4 godine

(Mamer N'goj, 20. jun 2019 12:44)


Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i Italiju u ligi nacija, a Argentina bez Mesija u kvalifkacijama za SP u 8 utakmica ostvari samo 1 pobedu. Nisu mogli da pobede ni najslabije reprezentacije poput Perua, Venecuele, Bolivije, Ekvadora. Cinjenica je da Argentina ima bolji napad ali isto tako je cinjenica da se Portugalci mnogo bolje snalaze bez Ronalda nego ovi bez Mesija. Tako barem govore rezultati.